
Bericht uit de extreem hoge ivoren torens van de ECB. Vandaag presenteert de ECB het nieuwe biljet van tien euro (pdf-
perskit) dat per 23 september in omloop wordt gebracht. Bobo Yves Mersch (
wiki) laat er geen gras over groeien op
dnb.nl, grijp uw slappe tabernakel bij de onderkant en gaat er goed voor zitten:
Yves Mersch, lid van de Directie van de Europese Centrale Bank, onthulde vandaag het nieuwe 10-bankbiljet en maakte bekend dat het in omloop zal worden gebracht op 23 september 2014. Zoals Mersch zei: Twaalf jaar na de invoering van de eurobankbiljetten en euromunten is het voor ons gemakkelijk ze als vanzelfsprekend te beschouwen en te vergeten wat een ambitieus en zelfs moedig project het is geweest om de euro in te voeren. De gemeenschappelijke munt heeft ertoe bijgedragen miljoenen Europeanen, in al onze verscheidenheid, te verenigen, en de bankbiljetten en munten zijn een tastbaar symbool van de vastberadenheid in onze steun aan de Europese Unie. Wanneer we zeggen, De Euro. Ons Geld, menen we dat echt!
Reaguursels
InloggenDie Mersch zit met een uitzonderlijk stevig blok beton voor zijn knar dat hij die eurofluim zo over ons uitkotst.
Rijp voor een opname.
Wat er echt is gebeurd: paar EU-ambtenaren hadden extra geld nodig voor maandje Maldiven met het hele gezin, komen op de proppen met één of ander niet-productief voorstel waarmee ze weer even een half jaartje hun zogenaamde "nut" kunnen bewijzen en een paar mille op hun rekening kunnen bijschrijven.
-
Er werken daar nou eenmaal duizenden, tienduizenden mensen die in principe overbodig zijn. Om hun eigen baantje te redden moeten ze natuurlijk wel eens in de zoveel tijd met een nutteloos project aan komen zetten wat ze dan weer op kosten van een ander mogen uitvoeren. Hoppa, weer een jaartje baangarantie.
Hoeveel honderd miljoen miljard euro's heeft dit design wel niet gekost? 233 miljoen? om de kleur wat valer te maken. Chapeau!
@smoelwerk:
Grappig dat je de Euro graag zag komen en tegelijkertijd hoopt dat je kinderen geen verandering zullen meemaken.
Hoe leg je dat uit (als aan een kind)?
Met je rare voorliefde voor nieuwe dingen zonder historisch besef.
Pukkel.
Ootje Oxenaar kon het beter!
henkde_j | 13-01-14 | 16:32 | + 15 -
Ja, zijn designs zijn nog altijd onovertroffen.
www.youtube.com/watch?v=7lRXICGz6Ag
www.youtube.com/watch?v=m5BlybJGiiU
-weggejorist-
-weggejorist-
Wanneer we zeggen, De Euro. Ons Geld, menen we dat echt!
.
Ik mag hopen dat hij met 'ons' de EU-bobo's bedoelt. En niet de burgers. De Euro is inderdaad het geld van de EU-bobo's, die het uit onze zak (van de burger) stelen. Wat staan al die boven-ons-gestelden EU'ers toch enorm ver van ons af. Dit kan geen onwetendheid meer zijn, dit is pure boosaardigheid. Hoe alles wat met de EU te maken heeft ons de laatste 15 jaar koste wat het kost door onze strot geduwd wordt, met een flinke portie politics/management by speech - zum kotzen. De Euro, het ego-project van eurofiele bestuurders, heeft de burger alleen maar heel erreg veel geld gekost. En verarmt ons nog steeds. Kwam er maar een revolutie. Dan verdiende Yves Mersch ook een plekje onder de guillotine.
Moedig was het wel. Want mocht het project euro falikant mislukken(iedereen zijn spaargeld kwijt) dan weten we die doordouwers te vinden!
*riek nog maar een bijslijpen gaat*
12 jaar al weer en nog elke dag spijt.
@smoelwerk
"De monetaire onafhankelijkheid was al jaren voor 1999 een wassen neus - de gulden zat erg vast in de toegewezen bandbreedte van het EMS, waar Frankrijk en Duitsland het voor het zeggen hadden"
In het European Monetary System konden landen wel degelijk hun eigen munteenheid devalueren t.o.v. de Mark. Uiteindelijk hadden landen dus wel de mogelijkheid om eigen monetair beleid te voeren (en waren zij niet indirect verantwoordelijk voor elkaars begrotingsbeleid)!
Op zich ben ik niet tegen het concept van één Euro, waar ik echter wel de kriebels van krijg is dat de politiek- en bestuurlijke elite van dit continent zo politiek opportunistisch is geweest om ons op te zadelen met een munt waar zowel landen als Nederland en Duitsland aan deelnemen en landen zoals Griekenland en Portugal. Wanneer je alleen al kijkt naar de ontwikkelingen qua concurrentievermogen moet je helaas vaststellen dat er uiteindelijk maar één oplossing overblijft om een dergelijke munt in stand te houden, namelijk de transferunie waar Noord Europa grote bedragen jaarlijks moet overboeken naar de rest van dit continent. En ga er maar vanuit dat dit vele malen groter is dan die wisselkoersverliezen waar jij de hele tijd aan refereert.
Het voordeel van de wisselkoersverliezen om de Euro te rechtvaardigen komt op mij anno 2014 behoorlijk naïef over. De Euro is een politiek project, het heeft helemaal niets te maken met economische logica.
Doe mij even een teiltje!
Die lui leven in een andere realiteit als de rest van Europa!
Waar halen ze die grootheidswaanzin vandaan?
Ach, 'verenigen', zo noemt men dat? Komen die mensen ooit wel eens op straat? We menen dat 'de verbroedering' tussen 'de europeanen' verder weg is dan nog voor de invoering van die 'euro' al het geval was. De munt van de verenigde staten heet trouwens de 'verenigdestata', dat u het even weet.
Ambitieus en moedig kan ik nog op inkomen, de rest... Laat maar.
Het eerste briefgeld waar gebouwen en bruggen op staan die niet gebouwd zijn. Nouja,nóg niet, denk dat er al heel veel koffers met tientjes richting Plovdiv of Cluj gegaan zijn naar dit soort bouwprojecten
@smoelwerk | 13-01-14 | 17:37
De transitie zelf is tot daaraan toe, maar de gevolgen na voltooiing van deze transitie -dus de periode van de invoering tot aan nu, zijn niet gering. Zo heeft de Euro een zeer nadelig invloed op de lonen en spaargelden in Nederland. Ook betreft goederen van een hoge kwaliteit is de Euro niet in het voordeel van Nederland. Niet ieder bedrijf heeft baat bij migratie, zeg gerust constante toestroom van laag opgeleide arbeiders, en loonmatiging.
Betreft wat duurder is geworden na deze transitie, kan ik u beter vragen wat NIET duurder is geworden sinds de invoer van de Euro.
Vanaf de afdeling "plaat voor de kop".....
Vanaf de afdeling "plaat voor de kop".....
Euro heeft ons geen geld gekost? Kijk eens naar de rente die je op je spaargeld krijgt! En naar de pensioenkortingen. Zonder de euro hadden wij een heerlijk hoog rendement op Zuid-Europese leningen en betaalden we zelf heerlijk weinig rente op onze schulden. De Zuid-Europese landen hadden nooit zoveel kunnen lenen zonder de Euro, dus het risico was laag gebleven.
Goud is geen tegen-waarde-middel mijn Wakkere Nederlander.
Heeft iemand een grafische achtergrond, behalve DTP werk e.d. ?
@Petrus de Rewa | 13-01-14 | 17:01
Het enige echte geld.
Een muntstuk dat zijn waarde in goud met zich meedraagt.
We zouden eigenlijk gewoon fuck you tegen de euro moeten zeggen en overgaan op elkaar betalen met gouden muntstukken.
@blinde kip | 13-01-14 | 17:18
Word nou eens concreet - 'de euro heeft in tien jaar tijd de helft van haar waarde verloren'. Herhaal het als een mantra en je gaat het nog geloven ook. De helft van haar waarde - uitgedrukt in? Dollars? Olie? Wittebroden? Goud? Autp's? Sushi?
@smoelwerk
Ik betaal liever omwisselprovisie dan hulp aan de crisislanden. Per vakantie kost me dat hooguit enkele honderden guldens, terwijl de risico's van het niet terugkrijgen van de steun aan de PIIGS in de vele duizenden euro's per hoofd van de bevolking kan kosten.
Voor die omwisselprovisie kies ik namelijk zelf; de euro is mij door de strot geduwd!
@Einde van de Domheid | 13-01-14 | 16:45
Een 'Europïsche Wirtschaftsgemeinschaft' is altijd al het doel geweest.
Duitse chemie en farmaceutische kartels streefde toen al naar een corporatistisch rijk.
@Welles! Nietes! | 13-01-14 | 17:00
Geen idee - jij zegt het. Ik heb in ieder geval geen nadeel ervaren behalve de wisseltruc die ik eerder beschreef. Ik zie om mij heen in ieder geval geen mensen die echt hard kunnen maken dat de euro ze arm heeft gemaakt.
@Desmoulins | 13-01-14 | 16:56
Met mijn 'argumenten' is weinig mis - ik constateer alleen twee (voor mij) belangrijke feiten: ik wissel niet meer binnen de eurozone en betaal dus geen provisie aan banken (feit), en mijn kinderen ervaren de euro als hun geld - het is het geld dat in Nederland wordt gebruikt vanaf dag 1 dat zij genoren zijn (feit).
Die koopkracht op zichzelf heeft (behalve de smerige wisseltruc die bijna heel ondernemend Nederland, met name de horeca heeft uitgehaald om 1:2 te doen) niets met de euro zelf te maken. De monetaire onafhankelijkheid was al jaren voor 1999 een wassen neus - de gulden zat erg vast in de toegewezen bandbreedte van het EMS, waar Frankrijk en Duitsland het voor het zeggen hadden (ook dit is een feit dat je kunt natrekken). Geef mij eens echt 1 realistisch voorbeeld van iets wat aanmerkelijk duurder/ongunstiger is geworden alleen als gevolg van de NLG->EUR transitie?
'... bankbiljetten en munten zijn een tastbaar symbool van de vastberadenheid in onze steun aan de Europese Unie.'
Onze steun?
Wie is die ons? Ik ken ze niet.
Een ons rosbief, dat zegt me wel wat.
Kostte in vvoor invoering van de euro f 1,-
Nu 2,20, dat is f 4,84
Van 10 Euro, dus wat ooit (10x2,20371) fl. 22,03 waard was, kun je vrijwel niks. Bij de Appie bijvoorbeeld is uw Euro twee kwartjes waard. De goedlachse Zalm kan bedankt worden.
Als advocaat van de duivel zou ik niet blij zijn met deze biljetten. Men kiest ervoor om ongrijpbare figuren, entiteiten te gebruiken voor deze biljetten, dus om 'ons' geld een gezicht te geven, terwijl Europa tig figuren, gebouwen kent die Europeanen tot op een bepaalde hoogte wel degelijk met elkaar laat verbinden.
Zelfs indoctrinatie is niet aan dit tuig besteed.
Hetzelfde zie je binnen bepaalde studies. Men haalt de meest abstracte zaken aan om de Europese verbondenheid aan te tonen... Van Griekse mythologie, de essays van Montagne, tot aan Herodotus, en dat moet dus tot de verbeelding spreken.
Het voordeel van dit fopgeld is voor (staats)valsemunters. Ik kan slechts mijn schouders ophalen als ik weer een munt of muntbrief met een of ander rare bakkes of tekening langs zie komen. Iedereen maakt die rommel, of het echt is valt niet meer te zien zonder apparatuur.
Ik ga er alvast van uit dat Euro's per definitie allemaal vals geld zijn. Dat is geen groot probleem, zolang iedereen die rommel aanpakt als legal tender.
Voor zolang het duurt.
Wat een graftakken biljetten. Zo lelijk. Herken me er totaal niet in ..... als hollander.
*drukpers aanslingert*
Nou mooi hoor Yves Mersch, lid van de Directie van de Europese Centrale Bank, prachtig maakte je dat: Jullie geld.
Niet "ons" geld. "Ons" geld is verdampt in "jullie" geld. 2,20371 guldens tegen een munt die minder dan 1 gulden waard is en gedrukt mag worden door Grieken, Hongaren, Polen, Roemenen, noem maar op. Straks ook Turken, als het aan "jullie" ligt.
De Turken hebben al een munt geslagen die nog geen 0,40 euro waard is - maar wel precies op de 2 Euro-munt lijkt. Als hint naar "hun" instapwaarde in de grootste financiële sham ooit.
De Euro. Ons Geld
Klopt. Jullie geld, niet het onze.
@smoelwerk | 13-01-14 | 16:51
Je staat erbij en kijkt ernaar hoe de toekomst van je kroost geruïneerd wordt door die munt. De euro is al de helft van haar waarde verloren in 10 jaar tijd maar men merkt er doorgaans weinig van omdat de eurozone zo groot is. Toeval? Ik dacht het niet. Waarom wil Brussel half Azië bij de eurozone betrekken, denk je?
De tranen lopen over mijn wangen, het was ZO moedig om de euro door te zetten.
Toen ik de speech van Yves las had ik moeite mijn rechterarm in bedwang te houden.
Uit het persbericht: 'Europa is een figuur uit de Griekse mythologie naar wie ons werelddeel is vernoemd.'
Bij de omschrijving van 'mythologie' trof ik onderstaande passage:
'In het gewone taalgebruik is het woord mythe dan ook vaak tot synoniem van leugen geworden, misschien doordat er in de geschiedenis wat te veel valse verklaringen de ronde zijn gaan doen, waarbij men door het bos de bomen niet meer ziet.'
Aldus wordt het ineens een stuk duidelijker.
Europa: mythologie,leugens en valse verklaringen.
@Petrus de Rewa | 13-01-14 | 17:06
Don't shoot the messenger!
De CBS definitie is als volgt (wellicht doen ze daar boodschappen bij de Lidl of Aldi?):
Brood; gesneden
1 heel gesneden brood.
Brood is tot 2000 witbrood op waterbasis.
Vanaf 2000 tot 2009 is het uitsluitend wit tijgerbrood.
Vanaf 2010 is dit bruin tarwebrood.
@bas ooms53686289 | 13-01-14 | 17:05
Enschedé was vorige week inderdaad bijna falliet.
@bas ooms53686289 | 13-01-14 | 17:05
LOL, de overheid die aan industriepolitiek doet, liever nog meer uitkeringen:
"Begin februari 2011 maakte De Nederlandsche Bank bekend dat de Nederlandse eurobiljetten voortaan gedrukt zullen worden door de Duitse drukkers Bundesdruckerei en Giesecke & Devrient en de Britse drukker De La Rue International."[wiki]
@kapotte_stofzuiger | 13-01-14 | 17:04
Het brood klopt al niet. Een normaal brood kan ik niet meer kopen voor 1,17 euro, alleen in Duitsland is dat nog mogelijk.
En worden die gedrukt bij Johan Enschede of laten we die tent gewoon failliet gaan want we besteden dat uit aan de goedkoopste?
De grote gelige vlek onder de boogbrug op de rechterpica symboliseert de grote afvoerput waarin de nationale kroonjuwelen van de eerste 12 lidstaten in weg vloeien.
@Itzamná | 13-01-14 |
Toch valt het bij de Albert Heijn nog mee (er van uitgaande dat u nog ongezouten roomboter, zie link, koopt); in 1980 was u voor het totaal 60 gulden kwijt, in 2012 ruim 87 gulden.
statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?D...
Het enige tientje met nog werkelijke waarde: www.bestegoudprijs.nl/wp-content/uploa...
(Of: de laatste keer dat een tientje nog geld waard was.)
op dit biljet is het portaal aangebracht van een gotische kerk.Ter compensatie zal ongetwijfeld een minaret worden aangebracht op het nieuwe 20 euro biljet.
gotsamme wat een stel achterlijke zelfswatelaars is het toch. Unbelievable.
@smoelwerk | 13-01-14 | 16:51
Jij behoort dus bij dat kleine aantal dat er voordeel bij hebt.
Een kopje koffie daarentegen,kost mij nog maar 0,017 bitcoin.
Ik zie het probleem niet.
Wie Herr Alexander Pechtalt, der ehemalige Kunstwissenschafter aus der Provinz Niederlande sagte: Ein EU, ein Münze ...
de Voorzittert | 13-01-14 | 16:52 | + 0 -
Ik rij diesel, tankinhoud 80 liter, eenmaal volgooien zou een Dfl 250 kosten. Wegenbelasting 430 per maand(!).
Jaha, we zijn echt opgeschoten met die euro...
Grootste deel van die bedragen, no surprise, is ordinaire staatsdiefstal. Dit terzijde.
Teruggaan zal nooit lukken tegen die ooit afgesproken koers. We zouden de gulden eerst gelijk aan de euro moeten omwisselen en vanaf daar de "kracht" bepalen. Nederland is ondertussen al lekker uitgemelkt dus ik geloof nooit dat zoiets goed kan aflopen. Ik vind het jammer dat we ooit in de Euro zijn gestapt maar hier geldt misschien niet "beter ten halve gekeerd".
Moedig, het nieuwe eufemisme voor volstrekt onverantwoordelijk en imbeciel? Wat doet die DNB nou nog allemaal behalve nieuwe tientjes met een hoop premature bullshit te presenteren, als verbindend. Dat ze ziende blind zijn wist ik al. In al haar toezichthoudende functies stapelt ze faal op faal. Icesafe, DSB, Fortis, ABN Amro, SNS, Ing, Aegon, Rabobank enzovoort, enzovoort, enzovoort. De lijst van wantoestanden bij instellingen die onder haar toezicht stonden/staan is eindeloos. En dan worden de belangrijke beslissingen nog door de Europese centrale bank genomen.
Nee werkelijk, wat doen ze daar nog?
Noorwegen heeft nog steeds de kroon en zal dat niet veranderen.
Noorwegen heeft een miljarden spaarpot opgebouwd voor iedere Noor... en zo hoor je ook voor je eigen mensen te zorgen.
Noorwegen is geen EU land.
www.telegraaf.nl/buitenland/22194343/_...
@smoelwerk | 13-01-14 | 16:51
Dat onze huidige Euro's een destructieve invloed hebben, nog altijd, op de koopkracht is voor u dus ondergeschikt, en vooral populistisch geleuter.
Uw 'argumenten' daarentegen...
Het is geen rare nostalgie, het is de realisatie dat we massaal voor de gek gehouden zijn.
Ik hoop en hoop het echt dat ik eind september mijn reet er mee af kan vegen ,die klere euro.
Jan heeft een lange snor.. ik herhaal, jan heeft een lange snor
Wat een hoop poeha weer. Ze hebben op één van de plekken waar de waarde van het biljet staat de kleur veranderd zodat ook de meeste kleurendoven meteen kunnen zien hoeveel het nog steeds spuuglelijke ding waard is. En ze hebben het woord euro er nu ook in cyrillisch schrift aan toegevoegd. En nu kan dus niemand dit meer namaken, ja hoor.
IK heb het nog steeds over guldens en als ik moet betalen heb ik nog steeds het gevoel alsof ik in het buitenland zit. Dit is niet mijn geld. Het voelt niet als mijn geld. Het is buitenlands geld - ik heb er geen enkele affiniteit mee en zal dat ook niet krijgen.
@Itzamná | 13-01-14 | 16:46 | + 1 -
Litertje benzine: Dfl 4,-
Retourtje 2e klas Adam-Rdam: Dfl 64,-
Vuilnisbelasting 010: Dfl 821,-
Fijn ook dat door heel Europa we allemaal dezelfde biljetten en muntjes gebruiken,Als ieder land zijn eigen afdruk verzint zou het al helemaal voor de leek onmogelijk worden dat geld op echtheid te controleren.
Populitisch geleuter allemaal. De euro is mij helemaal welkom, binnen Europa (eurozone) heb ik sowieso geen last van waardeverlies. Ook geen ondoorzichtige wisselkoersen met provisie meer, overigens. Ik kom ook nog wel eens in landen in Europa die niet meedoen (VK, Zwitserland, Denemarken) en ik erger me steeds weer aan het feit dat ik zo'n 10% van mijn te wisselen geld inlever aan de banken.
Mijn kroost -de oudste acht- ervaart de euro inderdaad als hun (enige) geldsoort, en ze hebben geen last van rare nostalgie naar een verleden muntsoort. De euro is dan misschien nog niet helemaal mijn geld, het is zeer zeker hun geld.
De gulden was in de slagschaduw van de mark spijkerhard (maar devalueerde niettemin over een periode van dertig jaar met zo'n 25% ten opzichte van zijn grote Duitse broer) en inderdaad, de bankbiljetten waren misschien wel de mooiste van Europa. Ik vind het echter prima zo en hoop met name voor de volgende generatie dat het hierbij blijft.
Itzamná | 13-01-14 | 16:46 | + 0 -
Maar weinig mensen rekenen nog om in Guldens. Is beter voor je bloeddruk. Hier nog een leuke: als je een vriend op straat ziet lopen en je toetert een paar keer om zijn aandacht te trekken, dan krijg je een bekeuring van omgerekend 815 gulden.
Flikker toch op met die euro.
Ik reken nog steeds om en mijn God, wat zijn we genaaid.
De man heeft het de hele tijd over 'wij' en 'ons', maar wie bedoelt ie daar eigenlijk mee? Mij toch niet hoop ik.
Dat is niet mijn munt, vrind.
"moedig"? Welk risico liepen de volgevreten Europese ambtenaartjes en politici bij dit hele project?
Deze eigengeiler is zodanig het contact met de realiteit verloren dat hij de betekenis van de simpelste termen niet meer begrijpt.
Als we uit de euro zouden stappen, gesteld dat dit zou kunnen, en de gulden weer terugkregen tegen 2,20371 dan zouden we nog raar staan te kijken als we een pakje sigaretten gingen kopen en iets meer dan Dfl. 15,= zouden moeten betalen.
Een whiskey in de kroeg 8 ofwel iets minder dan Dfl. 18,=.
Een (islamvrij) appartement in 020 van 100 m2 zou dan Dfl. 881.000,= kosten.
Lijkt mij geen vraag of we stevig in het pak zijn genaaid.
I'm fed up with this world.
Bijna goed, mediamarkt haalt geld op in heel europa terwijl expert dat niet kan doen omdat Neelie ze anders te groot vind. Er moet gesleuteld worden aan het concept zodat niet alleen de Duitse graaiers binnenlopen maar iedereen er iets aan heeft!
"De Europa versie". Kortom, ze gebruiken het geld om campagne te voeren. Achterbaks.
@BozeHenk | 13-01-14 | 16:41
Dat lossen ze uiteraard op door later dit jaar een nieuw briefje van 50 uit te geven natuurlijk. Waarschijnlijk in het groen, met een halve maan erop, op speciaal verzoek van Herr Schulz.
Het mooie van de nieuwe briefjes is dat ze verdampen in tien jaar tijd, om zo mee te gaan met zijn waarde.
waar staat de 666, NWO ftw en satan rulez weggewerkt dan?
De Euro. Ons Geld
Vertaald naar het standaard Nederlands betekent dit natuurlijk: "uw geld, ons geld"
Waarvan akte.
Wisselkoers nieuwe euro tegen de gulden: 4 gulden 40.
Op 23 september kan Europa er in werkelijkheid er heel anders uitzien btw.
De Euro: goedkoop geworden door duur te blijven.
Als het "ons" geld is, dan verdwijnt het verbazingwekkend snel uit "onze" handen, macht en zicht.
Oh strak plan om dat nieuwe briefje zo ongeveer dezelfde kleur als de 50 euro biljetten te geven, gaat vast geen verwarring opleveren. achterlijke euro
"Het nieuwe tien euro biljet is ook beter berekend op de EU en al haar diversiteit anno 2014. Zo is het gemaakt van hoogwaardig briefgeldpapier dat bestand is tegen langdurige blootstelling aan hoogalcoholische oplossingen, en het kan zelfs binnenvaginaal transport van enkele dagen door slachtoffers van mensenhandel doorstaan. Verder is de achterkant van het biljet voorzien van een rubber laagje waardoor het makkelijker uit de achterzakken van Noordwesteuropese EU-onderdanen is te vissen."
"Te verenigen" in wát?
Wij burgers hebben het recht om te zeggen; onze oorspronkelijke valuta is gekaapt en verkracht door de Euro!
"moedig project het is geweest om de euro in te voeren"
Moedig zijn de de Denen en Zweden, die aan de bevolking vroegen of ze de euro wilden.
Elkaar veren in de reet steken zijn ze goed in..
En vliegtuigen van de ECB gaan deze biljetten uitstrooien boven Spanje, Italië en Griekenland.
Ik schiet vol.
Ik voel dat inderdaad ook. Die centjes van mij zijn inderdaad van de EU...... en die trek mij helemaal leeg als een pinautomaat.
Geld is maar een graadmeter hoeveel iets waard is, helaas gaat de meter hard omlaag
De Euro. Ons Geld, menen we dat echt!
"Ons" is alles en iedereen die geen nederlandse nationaliteit heeft?
Als die gemeenschappelijke munt ertoe heeft bijgedragen miljoenen Europeanen te verenigen, dan heeft Hitler dat ook.
Reële waarde: minder dan het oude biljet van tien gulden.
Kost wat, maar dan heb je ook niks.
Wat kost die ellende de burger nou weer? Was natuurlijk onmisbaar om na 12 jaar die briefjes alweer opnieuw te ontwerpen
De Euro. Ons Geld
Dat Brussel meent dat het *hun* geld is was me niet ontgaan...
Klinkt als "Ein volk, ein reich, ein euro"
Het werd ook wel eens hoog tijd! Dankuwel voor dit mooie en nuttige geschenk, EU en ECB.
@henkde_j | 13-01-14 | 16:32
lh3.ggpht.com/__SjDURMH4Rk/S-z-DKlCiA...
Het nieuwe 10 biljet.
Was Dfl 22,-
Nu voor Dfl 5,-
Ik moet er bijna van huilen!
Het hele faillissement van Nederland samengevat in een paar woorden, zonder dat woord te gebruiken. Knap.
En daar kunnen ze dan gezellig hun sigaren mee aansteken.
Ootje Oxenaar kon het beter!
Mis eigenlijk in het begin "Er was eens"....
REAGEER OOK