Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

NRC-columnist: Euroscepsis kabinet = zoethoudertje

d11iboom100soep.pngHet enige voordeel van het lezen van de krant van bekakt en grijs Nederland (NRC) is dat de auteurs en columnisten van de deftige avondkrant daadwerkelijk naar peopsaaie bijeenkomsten gaan waar een normaal mens met functionerende organen nog niet dood gevonden zou willen worden. NRC-Columnist Juurd Eijsvoogel bijvoorbeeld, die toog naar een forum over het Nederlandse buitenlandbeleid in Den Haag, in vertrouwde kring met o.a. voormalig MinBuZa's Ben Bot en Maxim Verhagen. Een aanwezige ex-EC-topambtenaar vroeg aan de oud-ministers of ze het niet eens waren met zijn stelling dat grote problemen niet meer op nationaal niveau zijn op te lossen. Maxim Verhagen: 'Als uw woorden morgen in de krant staan dan zal de PVV weer stijgen in de peilingen, daar ben ik van overtuigd. Dit soort woorden is een recept om een anti-Europese meerderheid te krijgen.' Ben Bot: 'Soevereiniteit bestaat nog steeds in het nationale bewustzijn – ook al weten wij, ontwikkelde intellectuelen, dat het waarschijnlijk niet meer is dan een hersenschim.' Juurd Eijsvoogel komt vervolgens tot de conclusie: 'Er valt veel voor die bankenunie te zeggen, net als er in het algemeen veel te zeggen valt voor de noodzaak van verdere integratie van economisch beleid. Het kabinet erkent dat ook, want het werkt mee aan de bankenunie. Maar het houdt er geen oprecht en vurig pleidooi voor. Het leidt liever de aandacht af, door te zeggen dat het juist op allerlei terreinen bezig is bevoegdheden ‘terug te halen uit Brussel’. Dat is een zoethoudertje (*). Heerlijk verhelderend allemaal. De intellectuelen, invloedrijken en importante mensen hebben allang en breed besloten wat goed voor u is, ondanks een totale economische crisis, totaal mismanagement van de bankensector en het fiasco met de open grenzen. Het is slechts nog, hoewel dat probleem al jaren bekend is, bedenken hoe deze waarheid aan het gepeupel uit te leggen. Voorlopige oplossing: net doen alsof je eurosceptisch bent. Lekker zoet houden dat plebs.

Reaguursels

Inloggen

De bestuurders zijn de weg kwijt. De EU lost helemaal niets op. Afgezien van mooie carrierekansen voor dwalende ambtenaren dan.

van heinde en verre | 16-12-13 | 13:56

"De intellectuelen, invloedrijken en importante mensen hebben allang en breed besloten wat goed voor u is"
Wacht effe, dit lijkt te impliceren dat er geen intellectuelen zitten onder het lezersvolk van Geenstijl.

simpelman | 16-12-13 | 11:22

Fijn de overheid gebruikt de islam-route, als je er eenmaal in vast zit en daarvoor hoef je alleen maar lid te worden van de club, kom je er eigenlijk bijna niet meer uit.

ZSU-23-4 | 15-12-13 | 16:31

deze omhooggevallen politicologie studentjes snappen niet dat linksom of rechtsom (waarschijnlijk linksom) de welvaart van de rijke landen (NL) naar de arme vloeit. Tevens zullen de arme landen de Europese wetten naar hun voordeel aanpassen, want ze zijn in de meerderheid.

Daar gaat onze welvaart en welbevinden.

Mede mogelijk gemaakt door deze landverraders

standvast | 15-12-13 | 16:31

Haal de guillotine maar uit het vet. Dat is het enige wat werkt tegen zulke 'intellectuelen'.

vansuyle.com | 15-12-13 | 14:06

@CynicalBastard:
De babyboomers hebben het te druk te janken waarom we nou niet wat dankbaarder zijn voor alles dat ze niet afpakken.
Kok, Freek, mijn ouders zingen mee:
Weeeeeee gaaan naaaar .... Malie toeee (2x)

LuckyGirl | 15-12-13 | 14:05

Deze morele crisis wordt niet opgelost door immorele politici.
Ook Geert en Emile geef ik het niet, het is gewoon domweg wachten en ze stijgen vanzelf door de warme lucht van de rottende kadavers in abbatoir l'hague.
Ik warm me aan de verhalen over de oproerpolitie die de helmen afzet en zich samenvoegt met demonstranten in Italië.
Niet zomaar wegcijferen, ik vertrouw uiteindelijk elk Europees volk duizend maal meer dan deze kliek van (ernstig scheldwoord naar keuze).
Een gemeenschappelijke vijand hebben verbroederd.
Onze zuiderburen zijn slechts wat eerder uitgekleed.
Wij wisten ook niet wat Zalm met de gulden deed tot hij het lang en breed heeft gedaan.

LuckyGirl | 15-12-13 | 14:01

De fundamentele faal der babyboom-generatie: verantwoordelijkheid naar zich toe trekken want ze wil belangrijk gevonden worden, maar er vervolgens óf niets mee doen, óf er een aanfluiting van maken óf er voor eigen gewin mee aan de haal gaan. Dit alles met een permanent rooskleurige spiegel voor ogen, gelovend in de zelf verzonnen maakbaarheid van het alles.
Zo ook met het Europese integratie project.

CynicalBastard | 15-12-13 | 13:47

En nog steeds geen krant die dit nieuws overneemt.
Het belangrijkste nieuws als column vermomd achter een betaaldeurtje.
Ook het journaille weet waar de prioriteiten liggen.
Stelletje bruintongen.

LuckyGirl | 15-12-13 | 13:35

@Polletje Piekhaar, interessant gedachte zo'n "inter Europese burgeroorlog". Volgens mij is die ook al aan de gang.Oorlog staat immers gelijk aan roof.Vroeger ging bij de oorlogen tussen de EU-landen altijd om nijd en daarmee roof en wat zien we nu: De oostelijke EU-volken kunnen zich vrij vestigen in west-EU,ze roven hier alles van waarde door inbraak,overval en afpersing en brengen het zonder beletsel naar hun landen.Een oorlog in het geniep dus.

Dolphi | 15-12-13 | 12:32

Juist, en stem dan ook eens niet meer op de VVD! Het is toch duidelijk? Hoeveel keer wil je nog genaaid worden? Ik pleit voor een stem op de SP. Laat Roemer maar eens zien hoe hij het doet. En niet meteen roepen wat er allemaal mis is met de SP. Voorlopig is het zooitje wat er nu zit, dank zij de VVD stemmers, alleen nog maar ellende geweest.

pjisonline | 15-12-13 | 11:28

Europa staat aan de vooravond van een tweede Franse revolutie. De zgn. Intellectuele elite ziet dit niet aankomen, net als in de jaren voorafgaand aan1788-89. Volgens enkele trend watchers begint de heisa waarschijnlijk in 2016 met aanvallen van verontruste burgers op moslims. Hetgeen een ware exodus van moslims naar hun oorspronkelijke thuislanden tot gevolg zal hebben. Wat daarna komt is niet zeker, maar een inter Europese burgeroorlog is niet onmogelijk. Interesting Times are acoming.

Polletje Piekhaar | 15-12-13 | 11:17

Als we alle goldman sachs adviseurs,samen met alle politici die in hun r€€ten gekropen zitten,terug naar wall street lanceren,
Dan ben ik helemaal voor europa.
Leve europa!

gimme a beat,rix | 15-12-13 | 11:14

Het wachten is op een ontmoeting tussen de CDS en Wilders aangezien dit land vrijwel onbestuurbaar is. De ideologie is al diep binnengedrongen in de samenleving. Uniek dat de politiek zo'n interne strijd heeft terwijl de stabiliteit van het land afhangt van een paar bewakers die rond Wilders lopen. Het doodzwijgen en negeren blijft maar doorgaan, totdat situatie Fortuyn 2.0 zich aandringt. Een militaire missie naar Malie is totaal onverantwoord en nutteloos wanneer dit land op de eerste plaats zijn eigen rotzooi weigert op te ruimen. Het is volstrekt duidelijk dat dit geen taak is voor civiele handhavers maar voor inlichtingen diensten en militairen.

mooi geluld man | 15-12-13 | 11:07

de 'ondergrondse' komt terug.. zonder internet en zonder mobieltjes.. de postduiven zijn niet aan te slepen.

(c)ZWITSUL | 15-12-13 | 10:55

De MSM hebben groots en kwaadaardig bijgedragen aan het opheffen en de ondergang van ons ooit zo fijne land.

frisenfruitig | 15-12-13 | 10:39

Bah. De intellectuele, beschaafde en ook zo fatsoenlijke "elite" van Nederland kan dan nog zo zorgelijk doen over onderdrukte negers en zielige moslims - maar het blijft een cynisch, incestueel clubje uitvreters dat hun "goedheid" en hun enorme vermogen door "het plebs" laten betalen.

De roofridders en "adel" in de middeleeuwen waren veel eerlijker en rechtlijniger in hun minachting voor het volk, van wiens akkers zij leefden en door wiens akkers zij galoppeerden tijdens hun jachtfestijn.

Jan Passant mk2 | 15-12-13 | 10:37

Fijn om te weten dat de "ontwikkelde intellectuelen" in Nederland klaarblijkelijk nog nooit een geschiedenis-, danwel (politiek)filosofisch boek hebben open geslagen. Dan is het niet gek dat zo'n "debat" meer overkomt als het gekeuvel van lakeien die hun pruik te strak hebben zitten, dan kritsche scherpe denkers.
.
Het zegt overigen alles wanneer mensen nog even moeten benoemen dat zij "intellectueel" zijn. Zichzelf diep van binnen dus wel degelijk bewust dat er op dat gebied feitelijk wat te kort schiet.
.

Parel van het Zuiden | 15-12-13 | 10:17

Ik zeg Euros inwisselen voor Dogecoin!

Races4Life | 15-12-13 | 10:15

1 ding vergeet dit soort volgevreten, corrupte, incompetente, overleefde policor dinosauriërs. De onderbuik wordt steeds machtiger. Strax rest alleen nog wat policor gesputter en gereutel uit politiek verpleeghuis 'Maakbaar Avondrood'.
Nieuwe politici en bestuurders lopen zich allang warm langs de zijlijn. Misschien wel met neo-fascistische ideeën en een flinke dosis despotisme. Omdat dat blijkbaar de enige mogelijkheid is om het policor maakbaarheidsdenken voorgoed uit te roeien.
Genoemde fossielen zetten de onderbuik aan tot onrembare, knallende diarrhee. Tegen beter weten in. Deze fossielen zijn verantwoordelijk voor een situatie die te vergelijken is met Duitsland, zo rond 1930. Deze fossielen zijn feitelijk misdadigers, want verantwoordelijk voor de 2-deling en ontwrichting van onze maatschappij. Je kan mensen niet dwingen iets leuk te vinden als ze het HATEN.
Hee fossielen, jullie zitten daar van ONS geld en niet andersom. Hou je volgevreten rodtsmoel en rodt fijn en blijvend op, voordat jullie ter verantwoording worden geroepen door de onderbuik! Ken je plaats, kruip erin en sluit het deksel van die vuilnisbak!

pennestront | 15-12-13 | 10:15

Dat het Haagse binnenhof vergeven is van volk-verlakkers is wel algemeen bekend.Als dat niet zo was konden de media wel grotendeels opgedoekt worden.Ook kunnen er nog andere agenda's zijn: Zouden die politici niet willen dat Brussel slinks alle verantwoordelijk krijgt om ze op hun bek te laten gaan ? Voorlopig krijgen ze dan eerst een luizenleven incl. wachtgeld en pensioen.

Dolphi | 15-12-13 | 10:14

1 ding vergeet dit soort volgevreten, corrupte, incompetente, overleefde policor dinosauriërs. De onderbuik wordt steeds machtiger. Strax rest alleen nog wat policor gesputter en gereutel uit politiek verpleeghuis 'Maakbaar Avondrood'.
Nieuwe politici en bestuurders lopen zich allang warm langs de zijlijn. Misschien wel met neo-fascistische ideeën en een flinke dosis despotisme. Omdat dat blijkbaar de enige mogelijkheid is om het policor maakbaarheidsdenken voorgoed uit te roeien.
Genoemde fossielen zetten de onderbuik aan tot onrembare, knallende diarrhee. Tegen beter weten in. Deze fossielen zijn verantwoordelijk voor een situatie die te vergelijken is met Duitsland, zo rond 1930. Deze fossielen zijn feitelijk misdadigers, want verantwoordelijk voor de 2-deling en ontwrichting van onze maatschappij. Je kan mensen niet dwingen iets leuk te vinden als ze het HATEN.
Hee fossielen, jullie zitten daar van ONS geld en niet andersom. Hou je volgevreten rodtsmoel en rodt fijnen blijvend op, voordat jullie ter verantwoording worden geroepen door de onderbuik! Ken je plaats, kruip erin en sluit het deksel van die vuilnisbak!

pennestront | 15-12-13 | 10:13

Ik hoop dat Elsevier dit nieuws ook overneemt. Daar komen alle volgevroten babyboomers en zij hebben decaden VVD gestemd. Nu wordt het tijd dat ook hun volvette geriatrische ogen geopend wordt.
Persoonlijk heb ik altijd diep van binnen 1% vertrouwen over gehad dat politici misschien toch nog iets goeds van binnen hadden. Maar deze 1% is door dit 'bewijs' gelukkig weg. Men zegt wel eens dat hoop doet leven. Ik heb zelf al een paar keer mogen ondervinden dat hoop een ontzettend slopend kan zijn. Ik ben blij dat ik inzake deze aangelegenheid mijn hoop kwijt ben.

appeltjesgroeneweide | 15-12-13 | 09:53

LuckyGirl | 15-12-13 | 09:29 | + 1 
Ja ik wil. Mag ik nu de bruid kussen?

Veel Vaak | 15-12-13 | 09:44

Tja ... droom je dan : als dit nu es tot het stemvee kon doordringen in plaats van tot 1 op de 25 Nederlanders die dit meekrijgen.
Maar straks gaan weer vele runderen , zelfs zij die minder dan een ton verdienen,VVD stemmen.
Wat ben ik blij dat ik nog heb mogen meemaken dat Nederland een natie was en geen charitatieve instelling.

daytripper | 15-12-13 | 09:43

Ik geef het op, neem er afstand van. Lid van een politieke partij word ik niet, ik wil mijn vrijheid van denken. Ga me met interessantere, en vooral minder frustrerende zaken bezighouden. Stemmen 1 keer in de 4 jaar zal ook niet helpen, zie immers de verkiezingsuitslag van september 2012.

Maar, wanneer er wordt opgeroepen tot een Algemene Staking, ben ik van de partij. Dat beloof ik u.

Rest In Privacy | 15-12-13 | 09:38

Koning Willem,
de Nederlandse politiek heeft bekend Nederland te hebben verraden en weggegeven.
Toon ons dat U aan onze kant staat en wij verdedigen, zoals dat een goed volk betaamt, dit land en haar souvereiniteit tot de dood.
U bent onze enige hoop en als u werkelijk onze Koning bent zullen wij ons als leeuwen verdedigen tot de laatste man om U en dit land te redden uit de klauwen van de landverraders.
Geef ons een teken van hoop want ik vrees dat als U niet kenbaar maakt ons te willen leiden in de strijd, U hetzelfde lot wacht als de vijanden van de staat. Uw volk heeft U nodig. Laat de gevallenen in de oorlog niet voor niets hun leven hebben gegeven voor vrede en vrijheid van zovelen.
Wat is hierop Uw antwoord?

LuckyGirl | 15-12-13 | 09:29

Zij (de elite) weten wel wat goed voor ons is.
alleen daarom al krijg ik moordneigingen.!

Kijk eens naar Zwitserland en Noorwegen, die weten wat goed voor hun burgers is!

Gerrit gordijnstok | 15-12-13 | 09:27

pitabroodje|15-12-13|07:13|

Inderdaad ons probleem is niet zozeer de EU alswel de "van baalen ambtenaren".
Het veelkoppige monster steelt 80 cent van elke euro en we maken ons druk om Brussel.
Laten we 1vd2 parasieten lozen..

lidlbier | 15-12-13 | 09:15

Jackanders | 15-12-13 | 00:31
Wat zal de Partij van de 'Arbeid' en de belastingdienst blij met je zijn.

duitse herder | 15-12-13 | 07:21

Alle Nederlandse kamerleden zijn voor een groot EU.... behalve Wilders.
Kamerleden zijn ambtenaren en een groot EU betekent voor hen voor in de toekomst.... een potentiele baan in Brussel.
Veel Nederlandse ambtenaren hebben inmiddels al een goed betaalde baan gevonden in Brussel.
Je zit daar lekker in de luwte en de beloning is prima.

pitabroodje | 15-12-13 | 07:13

Die arrogante intellectuelen hebben nog ongelijk ook! De belangrijkste uitdagingen van de komende jaren zijn onder andere: de opkomst van China, India, Brazilië en Rusland, het energieprobleem, internetcriminaliteit en de Arabische wereld. Die problemen kunnen we beter als klein land alleen het hoofd bieden. Daar hebben we geen sterk Europa voor nodig hoor. Het zijn namelijk geen grensoverschrijdende problemen. Weg met Europa, ik wil de gulden terug, ik wil hutspot en ik wil mijn kop in het zand.

Waar_moet_het_heen | 15-12-13 | 03:47

Klote toetsenbord!!..*vermijden*

de grote Anti | 15-12-13 | 02:38

Maar oke, tolwegen kun je inderdaad verijden.. *spreekt uit ervaring* Ik haat poortjes en mensen die je anaal willen visiteren.

de grote Anti | 15-12-13 | 02:38

@Freddie Stobart | 15-12-13 | 02:30
Portugal? Ze hebben daar net hun veterstrik-diploma, wat verwaht je dan?

de grote Anti | 15-12-13 | 02:35

Mist iets in het vorige plempel maar je begrijpt wat ik bedoel.

Freddie Stobart | 15-12-13 | 02:30

de grote Anti | 15-12-13 | 02:04 | + 0 -
Of een auto gekocht die in een buurland de helft kost?
Of netjes bij de gemeente je uit late schrijven en dat je dan moet betalen voor de bevestiging, terwijl je al voor het hele circus belasting betaalt? En dat iedereen het normaal vindt?
Er is in zuid Portugal een nieuwe snelweg neergelegd. Men heeft besloten daar een tolweg van te maken en de uitbating hiervan aan een buitenlands bedrijf wat het merendeel van de opbrengst opstrijkt.
De plaatselijke bevolking reageerde door en masse de weg niet te gebruiken, uit principe. De provinciale weg ernaast is overvol en de snelweg is leeg. Daar rijdt geen hond. Zo doe je dat.

Freddie Stobart | 15-12-13 | 02:29

de grote Anti | 15-12-13 | 02:04 | + 0 -
Wel eens een bedrijf begonnen in Nederland?
Of erger nog, een bedrijf proberen te sluiten?
Dat doe je echt maar één keer.

Freddie Stobart | 15-12-13 | 02:22

Misschien moeten we een referendum houden over EUthanasie. Ik ben voor.

K1100 | 15-12-13 | 02:09

@Freddie Stobart | 15-12-13 | 01:57
En toch moet ik op zo een statement reageren.
Televisie kun je uitzetten, dus geen media. Drukte valt hier gelukkig erg mee. Kosten zijn meestal geen probleem. Criminaliteit is wel iets waar erg focking veel aandacht aan geschonken mag worden.

de grote Anti | 15-12-13 | 02:04

Ik heb hier zo'n gummetje en daarmee veeg ik alle politici uit. Zou het iemand opvallen?

INH.30CL | 15-12-13 | 01:58

Terpen-tijn | 14-12-13 | 22:30 |
Je moet een jaar of 10 weg zijn uit Nederland om te zien wat een doorgeslagen krankzinnig baggerland het eigenlijk is. De belachelijke regeldruk, de constant vingerwijzende moraalridders in de media en op straat. De drukte, de veel te hoge kosten voor bijna alles.
Ik sta op het punt om wederom te emigreren. Ik weet nog niet waar naar toe maar terug naar Nederland wordt het zeker niet.

Freddie Stobart | 15-12-13 | 01:57

de grote Anti | 15-12-13 | 01:43 |
Amerika gaat alleen maar verder uitlopen op Europa. In Europa krijgen we te maken met een vanuit het oosten oprukkende middeleeuwse beschaving, die zich zal gaan nestelen in onze beschaving. Dit mengsel zal er voor zorgen dat wij dus eigenlijk terug gaan in onze ontwikkeling.

Ik was in Haren | 15-12-13 | 01:51

Jezus, deze wijn is best goed..13 jaar oude franse wijn.
Ik bedoel dus dat het nog minstens 400 jaar duurt voordat europa een soort van amerika zou moeten worden.
Zoveel tijd heb ik dus niet.

de grote Anti | 15-12-13 | 01:43

de grote Anti | 15-12-13 | 01:35 |
De EU is niet de weg naar Europa. Die lui ontheiligen alles wat Europa een sterk Europa zou kunnen maken. Een lulhannnes uit een landje dat zelf tot op het bot verdeeld is denkt met een paar pennenstreken van een verdeeld Europa een federatie te kunnen maken. Wat een hoogmoed, wat een hovaardij.

Schoorsteenveger | 15-12-13 | 01:39

@Schoorsteenveger | 15-12-13 | 01:29
Mooi verwoord..
Maar het grappige is dat het wel noodzakelijk voor europa is, om uiteindelijk na focking 400 jaar 'united' te worden (steegjes zijn niet meer veilig - hint) ..
Maar dan leef ik, mijn kinderen en kleinkinderen niet meer. Dat gaan wij dus niet zien gebeuren. Al die landen zijn leuk om te bezoeken, maar wil je ze massaal in je eigen land hebben? Permanent!?

de grote Anti | 15-12-13 | 01:35

Lewis Lewinsky | 15-12-13 | 01:07 |
De Staat, de souvereine Staat, was al een wangedrocht, een constructie waarop met hangen en wurgen zowat alles werd geprojecteerd wat mensen hun identiteit geeft, volksaard, geloof, bijgeloof, traditie, kunst. Maar nu wordt die Staat door de machthebbers en door een buitensporig arrogante elite eenvoudigweg als een hersenschim bij het huisvuil gezet, terwijl er niks maar dan ook niks voor in de plaats gesteld kan worden dan een log, grijs, currupt en volgevreten ambtenarenapparaat zonder wortels, zonder visie, zonder richting, een apparaat dat het ook nog geweldig vindt om allerlei religies, stromingen en groeperingen die wel een visie en een richting hebben de vrije ruimte te geven, in de hoop en in de illusie dat daar als vanzelf een prachtige multiculturele Europese heilstaat uit zal ontstaan...
Als die staat er als bindende factor niet meer is, en als Europa een bleke vlek is, bestuurd door grijze ambtewnaren, dan zal die staatsburger niet anders kunnen dan terugvallen op het nog levende Volksempfinden, door de elite onterecht als onderbuik veroordelde gevoelens die identiteit creëren.
En dan mogen we hopen dat we als mens, als groep, als volk een Volksempfinden aantreffen dat een moraal, een systeem van goed en kwaad, hanteert dat niet tot grote ongelukken leidt.
Willen we als Europa verder, dan zullen we inderdaad met z'n allen een nieuwe basis moeten zien te vinden die op Volksempfinden is gebouwd, niet op wat ambtenaren met ons willen. Dat is een risicovolle weg, maar we kunnen niet anders. Het gaat, dat is mijn overtuiging, alleem goed als we ons niet op gaan sluiten in een bveelheid van onherleidbare identiteiten. We zullen elkaar moeten zien te vinden, een hels karwei, maar een noodzakelijkheid.
Leve Europa, weg met de EU.

Schoorsteenveger | 15-12-13 | 01:29

Oh, nog even ter aanvulling voor al het doemdenken.
Relax. Chill. Neem nog een biertje. Zei iemand biertje?
Ja, hij zei dat. Oke. Graag. Laatst zag ik met mijn eigen ogen hoe een zwaar bezopen bestuurder van een behoorlijk pittige auto gewoon groen licht kreeg bij een blaastest langs de weg. Ik zat naast de dude..

Maarja, europa.. hmmm.. even denken. Ja, we're fucked.

de grote Anti | 15-12-13 | 01:21

Lewis Lewinsky | 15-12-13 | 01:07 |
Ik ben er inmiddels door mijn werkervaring wel achter, dat er 2 soorten mensen zijn die een pak dragen. Mensen die niets weten en mensen die je besodemieteren.

Ik was in Haren | 15-12-13 | 01:12

@Ik was in Haren | 15-12-13 | 00:54
Deze rovers in pakken kijken neer op het volk, minachten de belastingbetaler en spugen op de gewone mensen.

Wat moeten wij met deze ontwikkelde intellectuele rovers in pakken?

Aan de kant zetten. Uit hun functies ontslaan. Naar huis sturen.

Lewis Lewinsky | 15-12-13 | 01:07

De doofpot, waar wij onderontwikkelde intellectuelen, allang vanaf wisten, komt langzaam uit de kast rollen.
Het gaat allang niet meer om ons, maar om een klein clubje machtswellustelingen, die er ales voor over hebben om de sEUperstaat te vormen.
Ze zaaien al haat onder de bevolking, door louche types en visgraataanhangers vrije toegang te geven.
Want als de bevoking aan het knokken is met de indringers, dan heeft niemand meer door wat er werkelijk gebeurt.
Ze creéren bewust een hel en raad es wie ons daar later uit komt redden?
SEUpermann!
Maar blijf vooral op pro-Europeese partijen stemmen, hoor.
Het gaat lekker zo.

Schietmijmaarlek | 15-12-13 | 01:06

Lewis Lewinsky | 15-12-13 | 00:58 |
Dat bedoel ik dus.

Schoorsteenveger | 15-12-13 | 01:00

@Schoorsteenveger | 15-12-13 | 00:55
Of hij wordt een boze Nederlander die de ratten in pakken aan de kant gaat vegen.

Lewis Lewinsky | 15-12-13 | 00:58

Ok ik ga op UKIP stemmen dus op Nigal ferrage.
ja dat kan alleen moet ik dan wel op de SGP stemmen daar die samen in de fractie EFD zitten.
www.efdgroup.eu/

Miezerig | 15-12-13 | 00:58

Lewis Lewinsky | 15-12-13 | 00:41 |
De souvereiniteit van desStaat onder het genot van een drankje en een hapje afserveren als een hersenschim is een klap, een harde klap in het gezicht van elk mens dat zich als staatsburger naar de stembus begaf om te kiezen voor de een of de ander om voor hem beslissingen te nemen. Hem was als staatsburger wijsgemaakt dat er wetten en regels zijn, en dat die ook gerespecteerd zouden blijven, ook nadat hij zijn stem had uitgebracht.
Dat is dus niet het geval, Die mens heeft als staatsburger een politieke elite gesanctioneerd, in het vertrouwen dat die elite geen misbruik van de verkregen macht zou gaan maken, maar krijgt nu te horen dat, nu de macht is afgegeven, dat oude stelsel van wetten en regels niet meer bestaat en niet meer is dan een hersenschim. Die mens voelt zich als staatsburger genaaid en voelt zich bijgevolg geen staatsburger meer.

Schoorsteenveger | 15-12-13 | 00:55

Lewis Lewinsky | 15-12-13 | 00:41 |
Ik denk dat we kunnen spreken van ontwikkelingsintellectuelen. Net als bij ontwikkelingslanden, zal het wel nooit echt iets worden.

Ik was in Haren | 15-12-13 | 00:54

Lewis Lewinsky | 15-12-13 | 00:34 |
We zouden om te gaan beginnen onze eigen economie kunnen beschermen. Geen goedkopere (en vaak kwalitatief mindere) werknemers toelaten, wanneer er voldoende aanbod binnen de grenzen is.
Mensen die naar Nederland komen, moeten vooraf tonen waar ze gaan werken, wonen en hoe ze zichzelf zonder hulp van de staat in leven denken te kunnen houden.
Landbouwproducten moeten gewoon van eigen bodem komen in plaats van een kas in Islamibamihappie of iets dergelijks.
Uiteindelijk gaan we allemaal naar de sodemieter als 1 groot Europa. Als er een lek geslagen wordt in een groot schip, zinkt het, terwijl bij meerdere kleine schepen, de schade aanzienlijk minder is met een lek.

Ik was in Haren | 15-12-13 | 00:46

Nog even en we krijgen te horen dat er allemaal subsidies zijn en belastingvoordelen voor arm gepeupel om ze van opstand te weerhouden.

Leyolm | 15-12-13 | 00:45

Die zogenaamde *ontwikkelde intellectuelen* van de NRC zijn niets anders dan ratten in pakken.

Lewis Lewinsky | 15-12-13 | 00:41

Animal Farm... ruikt naar iets wat Marx ooit schreef. Ben benieuwd hoe de reacties zijn als ze dat door hebben hiero. Fijne avond nog!
Bac | 14-12-13 | 21:28 |

Ach, ach, ach.

Overigens geldt de de volksbelazerderij zoals in Animal Farm beschreven voor alle politieke systemen, want de politicus zit er in de eerste plaats voor zichzelf en om zijn rechtse of linkse ideeën door te drukken. Met of zonder bloedbad, indien nodig met.

"Ontwikkelde intellectuelen"
Om je te benatten als het niet zo krankzinnig was. Met al die ontwikkeling en die kennelijk overdadig intellectuele capaciteiten is het dit soort machtswellustelingen dus kennelijk nooit echt gelukt om Europa te verkopen aan diegenen die zij het meeste haten. Het volk, het monster dat in toom gehouden moet worden. Hoe ontstellend dom en naïef ook eigenlijk dat ze gedacht hebben hiermee weg te komen.

Een aantal mensen kun je altijd voor de gek houden.
Alle mensen kun je een tijdje voor de gek houden.
Alle mensen altijd voor de gek houden, lukt niet.
In dit geval is voor de gek houden, natuurlijk gewoon liegen, belazeren, onder druk zetten,

En smerig en goor al we nog eens even naar een andere affaire kijken. Als anarchist zijnde heb ik helemaal niets met een staat en zeker niet met een overheid, maar de manier waarop de fractiehufters-numero-uno de voorzitster van de Tweede Kamer in het geniep besmeuren in de Volkskrant laat aan de duidelijkheid van machtsspelletjes niets te wensen over.

Oh, gut, de pagina is online foetsie bij de Volkskrant. Ach, ach, ach, de zieligerds.
Ah...ça ira, ca ira, ça ira...
Salut! Evocatus

Evocatus | 15-12-13 | 00:36

@Ik was in Haren | 15-12-13 | 00:33
Dat ben ik met je eens. Remedie: loskappen.

Lewis Lewinsky | 15-12-13 | 00:34

@Jackanders | 15-12-13 | 00:31
Goed zo! Dat is de juiste houding.

Lewis Lewinsky | 15-12-13 | 00:33

Lewis Lewinsky | 15-12-13 | 00:22 |
De wil om bij Europa te horen, zie je langzaam naar rechts verschuiven op de kaart. West-Europa zou er vanaf moeten willen, terwijl Oost-Europa alles op alles zet om er bij te komen. Wij als klein land nemen een enorme last op onze schouders, die ons uiteindelijk ten val zal brengen.

Ik was in Haren | 15-12-13 | 00:33

@Schoorsteenveger | 15-12-13 | 00:24
Een hele tijd gebeurt er niets, terwijl dat eigenlijk wel zou moeten, en dan opeens volgt in korte tijd een inhaalslag en gaan alle hotemetoten achter elkaar bij het vullis.

Lewis Lewinsky | 15-12-13 | 00:32

@duitse herder | 14-12-13 | 22:55
Het is voor mij heel simpel, ik laat de grond onder mijn kont niet kapen door wie dan ook.
Verhuizen doet de ander maar, als het niet bevalt hier.

Jackanders | 15-12-13 | 00:31

Lewis Lewinsky | 15-12-13 | 00:22 |
Een kamervoorzitter kan ook eenvoudigweg worden buitengeschopt als ze niet deugt. Maar het gebeurt gewoon niet.

Schoorsteenveger | 15-12-13 | 00:24

De verdragen met de EU kunnen simpelweg worden opgeschort. En dan heeft Nederland geen last meer van de ellende die Europese Unie heet.

Moeilijker is het niet.

Maar NSB Handelsblatt weet dat niet, kennelijk.

Lewis Lewinsky | 15-12-13 | 00:22

jan-lul-de-behanger | 15-12-13 | 00:00 |
Ik denk dat het merendeel van de kiezers eerder te lui dan te laf is om te stemmen gezien de opkomst met verkiezingen. En dan word je dus overgeleverd aan de keuze van een fanatieke minderheid, die wel massaal naar de stembus gaat.

Ik was in Haren | 15-12-13 | 00:20

de Nederlanders zijn door D66 / VVD / PvdA / CDA democratisch buiten spel gezet .. en de media speelt mee, geen kritische noot.. niets over de wantoestanden, het grove gegraai (he van Baalen lullo)

(c)ZWITSUL | 15-12-13 | 00:20

@Prokapitaal

Het ligt helemaal aan je (gezinssituatie). Ben je alleen of iig zonder kinderen dan is Zuid of midden Amerika een prima alternatief. Met kinderen wordt het een heel ander verhaal. Onderwijs, veiligheid, kosten levensonderhoud als je wil leven op 'Nederlands' niveau, dat valt allemaal vies tegen.

Als ik mocht kiezen dan verruilde ik het eiland waar ik nu zit voor de VS, maar dat is niet zo eenvoudig te regelen. Vandaar is terug naar NL een voor de hand liggende optie.

Elmauro | 15-12-13 | 00:19

King of controversy | 14-12-13 | 23:23 |
De machtsverhoudingen waren zodanig opgebouwd dat binnen landsgrenzen er democratieën hun evenwicht probeerden te bewaren, en dat functioneerde niet volmaakt maar naar behoren.
Ik ben staatsburger, heb een paspoort, heb rechten en plichten, en die zijn alle binnen diezelfde grenzen gedefinieerd.
Uiteraard, die landsgrenzen zijn niet definitief. We hebben gezien hoe Oost Duitsland en West Duitsland na lange tijd weer samen zijn gegaan en nu één land vormen met één constitutie.
Als er verkiiezingen zijn in Duitsland mag ik niet meestemmen, en als wij verkiezingen hebben mag de Duitser niet meedoen. Totdat wij besluiten dat we één land moeten worden natuurlijk. Dan wordt alles opnieuw gedefinieerd en gaan we vrolijk verder.
Die EU echter is ale een monster boven en buiten al die landen tot stand gekomen, afgedwongen, doorgeduwd, zonder dat wij als burgers daar rechtstreeks voor gekozen hebben. Politici die wij via de stembus mandaat hebben gegeven zijn op eigen houtje bij mekaar gekropen en hebben op eigen houtje besloten om macht in te leveren en souvereiniteit af te geven. Dat mandaad hadden ze van ons helemaal niet gekregen, nooit.
Ik wil helemaal niet dat mijn wensen in Brussel vertegenwoordigd worden, want dat Brussel is er zonder dat mij iets gevraagd is neergeplempt.
En pas op, de macht wordt formeel, geforceerd naar Brussel verlegd, maar de "micropolitiek van de macht" (Foucault, zoek maar op) is daar niet mee meegegroeid. De macht in Brussel is niet gebouwd op een stevige ondergrond, er ontbreken tussenlagen die dat cyclopenbouwwerk overeind moeten houden. Dat leidt tot ongelukken.
Souvereiniteit is gebouwd op nationale gevoelens en die zijn op hun beurt gebouwd op "Volksempfinden'. Macht wortelt in levende traditie. Die federalisten denken daar veel te licht over, die denken dat ze zich de macht als een soort 'asset' reeds toegeëigend hebben.
Maar als het evenwicht er niet meer is, zijn de poppen aan het dansen. Dan komen er krachten boven die niet te beheersen zijn, en dan duiken er lui op die maar al te graag die krachten willen bundelen.
En dan staan godverdomme degenen die de boel verkloot hebben het hardste te schreeuwen dat de onderbuik de macht gegrepen heeft, en dat het allemaal niet aan hen gelegen heeft, dat zij het goede wilden.

Schoorsteenveger | 15-12-13 | 00:11

Democratie is het gewone volk doen geloven, dat zij zelf voor deze ellende gekozen heeft.

Ik was in Haren | 15-12-13 | 00:04

@Prokapitaal | 14-12-13 | 23:54
Wist je nog niet dat het geenstijl eiland allang bestond? Ik ga natuurlijk niet verklappen waar het ligt, maar verder is het wel handig als je familie hebt zitten overal ter wereld. Waarom denk je dat al die donkere mannen zo graag hier een plekje verwerven. Met een beetje hulp zou ik naar n-zeeland kunnen gaan, of canada. Of z-afrika *kuch*. Maar nee dank u. Ergens liggen mijn roots in europa en i'll be damned als ik dat ga opgeven.

de grote Anti | 15-12-13 | 00:02

De winnaars van de volgende tweede kamer verkiezingen zijn: nek aan nek: 1: PVDA 2. VVD. 3. Het Kereltje 4, CDA, 5. SP. 6. PVV en dan nog wat kleingoed dat alleen meetelt voor meerderheden. Want we kunnen nu zeggen wat we willen, we zijn allemaal veel te laf om iets anders te stemmen. Laat staan om meer te doen.

jan-lul-de-behanger | 15-12-13 | 00:00

Ik wil wel weg uit deze EU gevangenis eigenlijk.
Ben het hier echt allemaal behoorlijk zat de laatste tijd.
Heeft er iemand tips waar het nog wel goed toeven is? (buiten de EU)
USA>nee, geen schijn van kans op verblijfsvergunning
Canada>nee, idem.
Australie>nee, idem
Azie? geen idee
Zuid Amerika>? geen idee
Rusland? geen idee.
.
Zelf maar een eilandje opspuiten??

Prokapitaal | 14-12-13 | 23:54

NRC. Foute krant. Sla deze krant over sinds 2002.

frisenfruitig | 14-12-13 | 23:43

@ Schoorsteenveger 23:11
En waarom moet jouw stemrecht ophouden bij de landsgrenzen? Er zijn namelijk heel veel zaken die jouw leven beïnvloeden die zich buiten de landsgrenzen afspelen.

Waarom mag jij een Belgisch politicus (of iemand als Nigel Farage) niet mandanteren om jouw wensen te vertegenwoordigen in het EP? Van mij mag je, maar juist het denkbeeld van de natiestaat houdt je daarin tegen.

King of controversy | 14-12-13 | 23:23

En verkiezingen is als kiezen tussen Cosa Nostra, Ndrangheta en Camorra. Maffiosi allemaal.

lulleficatie | 14-12-13 | 23:19

lady blabla | 14-12-13 | 22:51
Weet u, ik reaguur hier nu al vanaf 2005 (dacht ik) en heb al de bevlogen discussies heen en weer zien gaan.
Er waren kanjers tussen zoals Koerbagh, en excuses moderatie Botte Hond.
Zij fileerden al vlijmscherp de verborgen agenda van de Eurofielen, en de komedie die er dagelijks wordt opgevoerd.
Maar toch, ook al konden ze dat nog zo goed, en konden ze onweerlegbaar aantonen dat er tussen al die clubjes geen enkel verschil zit, dat die partijtjes maar 1 doel hebben, namelijk voortzetting van de status quo.
Toch konden ook zij niet voorkomen dat bij iedere verkiezing weer het gros van het electoraat zich liet meeslepen door de holle kreten.
Stem VVD! liberaal en voor de ondernemer!
En u krijgt ook nog 1000 Euro. En we zijn EU kritisch.
Stem PvdA! sterk en sociaal, voor de kleine man, hou de VVD uit het pluche.
Stem D66 minder overheid meer vrijheid... welja.
Ach laat ik maar ophouden.
Wie weet wie er allemaal meeleest en ik heb TOR niet aanstaan.
Gezwam, geneuzel, leugens, totale onzin.
Maar kijk maar eens naar de Poll vlak voor de verkiezingen.
Allemaal trappen ze er weer in.

bakoenin | 14-12-13 | 23:15

Ok, de nationale soevereiniteit is dus weg.
Je mag nog wel stemmen op europarlementariërs die geen wetsvoorstellen mogen doen, maar allen voor of tegen iets mogen stemmen. En dat al niet eens doen (Van Baalen cs).
En daarboven een regering, de Europese commissie, die wordt benoemd vanuit voor mij oncontroleerbare netwerken.

Nou, leg mij nou eens uit wat dit met democratie te maken heeft.

Guy Veropzoudten | 14-12-13 | 23:15

King of controversy | 14-12-13 | 22:52 |
'De politiek' krijgt in een democratie het mandaat van 'het volk', maar dat speelt zich binnen bepaalde grenzen af. Ik kan geen mandaat geven aan Belgische politici bijvoorbeeld, mijn stemrecht houdt op bij de landsgrenzen. En vice versa. Geldt ook voor het rechtssysteem. Dat heet dan souvereiniteit.
Die souvereiniteit is op ondemocratische wijze te grabbel gegooid. Dat gaat destabiliserend werken. Het evenwicht zal binnen niet al te lange tijd zo verstoord zijn dat het allemaal niet meer gaat passen, dat onduidelijk is hoe de macht nou eigenlijk nog verdeeld is.

Schoorsteenveger | 14-12-13 | 23:11

La Bailaora | 14-12-13 | 21:13 | + 19
Ja, maar zoals een enkeling in de comments in de Daily Mail durft te schrijven: wie zijn 2e huis verhuurt doet dat op zakelijke basis, dus is het niet meer dan redelijk dat je je dan houdt aan de op verhuur gerichte wetgeving. Ook al ter bescherming van de huurders! Als ik in Nederland openlijk mijn huis te huur zet als ik een deel van het jaar ergens anders zou wonen, heb ik ook zo allerlei instanties op mijn dak. Sta ik geregistreerd als verhuurder, voldoet het gebodene aan hygiënische en bouwkundige eisen, betaal ik wel belasting over deze commerciële inkomsten enz.? Zie het succes van tv-uitzendingen als Red mijn vakantie. Wat niet wegneemt dat deze nieuwe regels schadelijk zullen blijken te zijn, omdat veel toeristen nu domweg niet meer komen: te duur. Het gaat overal in Europa slecht.

Synecdoche | 14-12-13 | 23:09

Old_Spice | 14-12-13 | 21:06 | + 61
Helemaal mee eens. Wij zijn te laks geweest om echt te hervormen.
In Frankrijk hebben ze het wel goed aangepakt: weg met al die arrogante klootzakken.

ZZP-er | 14-12-13 | 23:05

Wir haben es gewusst.

Iedereen, maar het was zoals steeds alleen de met hoon overladen kritische minderheid die zich verzette.

Jonkheer Wttewaall | 14-12-13 | 23:05

Jackanders | 14-12-13 | 22:26
Deze mannen en vrouwen zijn dermate zelfstandig en onafhankelijk dat zij zich in ieder land kunnen ontwikkelen, financieel, cultureel en emotioneel. Zij maken keuzes voor zichzelf en hebben per definitie afhankelijke geen banden -meer- met hun geboorteland... Nederland

duitse herder | 14-12-13 | 22:55

@Elmauro | 14-12-13 | 22:49
Tuurlijk, ze zullen overal zitten. Thailand is ook een goede. Maar ik heb mij gespecialiseert in waarom scandinavie zo 'anders' is als die landen/gebieden. Daar zitten de iets slimmere vieze oude mannetjes namelijk.
Alles is schoon en ikea roze en groen. Fris. Naief. Hippie.

de grote Anti | 14-12-13 | 22:54

@ Schoorsteenveger 22:35
"Dat proces heeft zich dan op volstrekt ondemocratische wijze voltrokken."
Nee, dat ben ik met je oneens. De macht ligt bij de mensen. De legitimatie van de macht van de politiek komt voort uit het mandaat dat zij van de mensen hebben gekregen (en niet bv omdat God hen Koning heeft gemaakt). Als je dat accepteert dan is de volgende logische stap dat nationale soevereiniteit niet kan bestaan, omdat de natie als entiteit nooit soevereiniteit heeft gehad.

King of controversy | 14-12-13 | 22:52

@bakoenin | 14-12-13 | 22:47 | + 1 -

Jups helemaal waar. en voor de mensen die twijfelen zie de quote en link hieronder.

Van Baalen over D66: 'We denken natuurlijk hetzelfde, maar dat zeggen we niet!'
www.dagelijksestandaard.nl/2013/08/van...

lady blabla | 14-12-13 | 22:51

Oude vieze mannetjes in Scandinavië? Ik denk dat die eerder in de contreien rondhangen waar ik woon (Caribisch gebied). Ik schaam me soms een expat te zijn, als ik sommige van mijn mede- immigranten bekijk.

Elmauro | 14-12-13 | 22:49

Ik vermoed dat er na een IQ test van deze "ontwikkelde intellectuelen" weinig overblijft.
Hetzelfde geldt voor de zogenaamde "progressieve intellectuelen".
Doe mij maar "gezond Boerenverstand".

de honden blaffen... | 14-12-13 | 22:47

En nu ?
Mogen de belastingbetalers het uit gaan maken, dacht het niet.
T is gewoon einde oefening, bye bye zwaai zwaai.

Uw Verzekeringsadvis | 14-12-13 | 22:47

Zie mijn tegels in andere topics.
U wordt gefopt, in het ootje genomen belazerd enz.
Het hele rijtje van GL, PvdA CU SGP, D66,VVD,CDA dat zijn gewoon klonen van elkaar.
Ze bestaan slechts om u het idee te geven dat er tegenstellingen zijn tussen die clubjes.
Zodat u uw tijd verdoet met zinloze discussies over liberaal en sociaal democratisch. En u gelooft ook werkelijk dat die clubjes iets van een ideologische achtergrond hebben.
Ach welnee, laat je toch niet keer op keer in de zeik nemen.
Ze zijn onderling zo uitwisselbaar, allemaal hetzelfde doel, allemaal dezelfde belangen.
Hun dikke krent nestelen op sleutel posities die ze verkrijgen omdat u iedere keer weer in die holle retoriek trapt.
En dan bent u nog een mens wat kan redeneren, die de verbanden ziet.
Anders zou u hier tenslotte niet reaguren.
Maar 80% van het electoraat zijn manipuleerbare dwazen, en daarom zie ik het somber in, want voor iedere verkiezing 2 weekjes P&W, wat geblaat bij DWDD, gebrul van de Televaag en Elsevier, en daar gaan we weer.
Geneuzel over tegenstellingen tussen VVD en PvdA, die er helemaal niet zijn.
Maar we trappen er iedere keer weer in.
En leggen ons hoofd op het hakblok van de Eurofielen.

bakoenin | 14-12-13 | 22:47

Het zal allemaal wel, gelukkig ben ik als het goed is binnen 50 jaar deaud. Ik zou mijn pijlen kunnen richten op een ander continent dan europa, of zoals veel vieze oude mannetjes ergens gaan rondhangen in scandinavie of o-europa. Maar nee, ik blijf hier. Voorlopig.

Hoeveel oorlogen zijn er geweest in de usa voordat het uiteindelijk 'united' states werd. En dan nog klopt er geen fuck van omdat bijna elke staat andere wetten heeft. Nu zijn wij in europa misschien wat minder oorlogszuchtig, maar wij staan nu tegenover latino's, fransen en het oostblok. Gelukkig hebben wij nog grote broer duitsland, maar het gaat echt nooit werken. Oja, en in scandinavie zitten de oude perverse nederlanders. Vroeger hippie geweest en vinden alles wel best zolang de meisjes daar giegelen en naief zijn.

Het gevoel bekruipt mij dat je echt serieuze beslissingen moet gaan maken binnenkort, want het wordt al verdacht moeilijk om te emigreren. Amerika wordt overspoeld met (illigale) mexicanen, maar probeer er maar eens als welwillende europeaan binnen te komen.

de grote Anti | 14-12-13 | 22:44

Democratie is ook iets accepteren waar je tegen bent, eigenlijk niet zoveel verschil met een dictatuur, behalve dat ze je minder snel oppakken bij een demonstratie.

Terpen-tijn | 14-12-13 | 22:38

@Terpen-tijn | 14-12-13 | 22:30 |

Je hebt gelijk. Ik ben deze maand vier jaar weg en ging het liefst ook weer terug. Ondanks alle slechte geluiden uit Nederland / Europa. Het is en blijft mijn land (Nederland).

Elmauro | 14-12-13 | 22:38

Ziekte van Nout, over and out.

Rommelende Onderbuik | 14-12-13 | 22:36

King of controversy | 14-12-13 | 22:24 |
"De Nationale soevereiniteit is verdwenen, dat klopt." Dat proces heeft zich dan op volstrekt ondemocratische wijze voltrokken.
"... en meer op meta niveau heb je natuurlijk ook nog je individuele soevereiniteit."
Op meta-niveau?. Nog even en het volk eist zijn souvereiniteit opnieuw op.

Schoorsteenveger | 14-12-13 | 22:35

@Pimp my Voortuin | 14-12-13 | 21:26 | + 6 -

Interessant. Ik vraag mij regelmatig af tot op welke hoogte we voor de gek worden gehouden en of mensen als Geert Wilders, maar ook bijvoorbeeld Assange, Snowden en conspiracy theorists gewoon onderdeel van het spel zijn om de massa voor de gek te houden.... zoethoudertjes.

Elmauro | 14-12-13 | 22:35

Populisme gaat nog eens heel groot worden in Europa.

michello | 14-12-13 | 22:33

Het is slechts nog, hoewel dat probleem al jaren bekend is, bedenken hoe deze waarheid aan het gepeupel uit te leggen.
____________
.
Als een politicus over uitleggen begint ga ik steigeren.
Die arrogante kl**tzakken vertrekken vanuit hun eigen waarheid, als zijnde de waarheid, om vervolgens een monoloog te houden over hoe goed hun voornemen wel niet is, voor ons.

Kots.
.
We hebben een democratie,.... een dag in de vier jaar.
.
Democratie is er voor ons, zegt de politicus (of, beter, de hypocriticus),... maar niet DOOR ons, merken we steeds weer.

Rest In Privacy | 14-12-13 | 22:31

Velen hier hebben het steeds weer over verzet, massale demo's, opstanden, bijltjesdag, etc.
Vergeet dat maar grif, de gewone burger heeft simpelweg afgehaakt, puur vanwege de complexiteit van alle materie waar hij mee geconfronteerd (zou) word(t)(en).
Laten we eerlijk zijn, wat weet de gemiddelde burger nu nog over:
Afluisterpraktijken v/d overheid.
Belastingwetgevingen.
EU verdragen.
ESM/ESF/Target2, etc.
Soevereiniteitsoverdracht aan EU.
Geld verbrandende overheidsprojecten.
etc.
etc.
.
De meeste mensen die ik ken zouden hun schouders ophalen indien ik zulke thema's zou aansnijden.
Na een minuut is hun interesse weg, zouden ze die minuut al vol houden.
Exact daarom ook kan de arrogante linkse elite boven ons blijven heersen.
Tijd dat die lui eens wakker worden en gaan luisteren naar de wil van het volk.
Die wil onder de bevolking is er nl. wel degelijk!
Wat er nu speelt is niet minder dan pure minachting van het volk, maar ondertussen wel hun zakken vullen op kosten van dat zelfde volk.
Arroganter en asocialer dan politici vindt je ze niet.
Ik heb nog liever met kampers van doen.

Prokapitaal | 14-12-13 | 22:31

@ Van Duyvenbode 22:29
Duitsers, Spanjaarden, Italianen, Marokkanen, Turken, Polen en binnenkort Roemeniërs en Bulgaren.

King of controversy | 14-12-13 | 22:31

Emigreren lost niks op, het is sowieso nog goed toeven in Nederland, ondanks alles, geloof mij, nog steeds 1 van de beste landen in de wereld, wat was ik blij toen ik weer thuiskwam na een jaar rugzakken.
Dit is mijn land, ik ga hier nooit (meer) weg.

Terpen-tijn | 14-12-13 | 22:30

De zelfverklaarde "ontwikkelde intellectuelen" die de wensen van het volk voor nietig verklaren, ijveren voor de opheffing van de nationale staat en voor Anschluss bij de EU. Waar doen ze dat van, ze moeten toch ergens van leven, die grote intellectuelen?
Wie betaalt hun royale salarissen, wachtgelden en pensioenen?
Wie heeft het brood gebakken waarmee deze hoogstaande heren groot zijn geworden? Wie heeft wekelijks jarenlang hun stinkende vuilniszakken opgehaald? Wie heeft de wegen geasfalteerd waarover zij met hun bolides zoeven? Wie heeft de muren gemetseld van hun villa's?

Rest In Privacy | 14-12-13 | 22:29

Feitelijk wordt daar hoogverraad gepleegd: jegens Nederland en bevolking. Vroeger stond daar de doodstraf op, nu haalt men de schouders op "doorlopen, niets aan de hand".....

070 | 14-12-13 | 22:27

De nationale politiek weet het ook niet meer en durft gewoon geen ebslissingen te nemen uit vrees daarvoor afgerekend te worden.
Aldus schuift men de verantworoelijkheid naar een hoger beslissingsbevoegd orgaan om te kunnen zeggen 'wij voeren slechts richtlijnen uit' en/of 'het moet van Brussel'.

Alsof ze daarover niet afgerekend zullen worden. Iemand nog wat poetslappen om het vet van de guillotines te halen?

paost712 | 14-12-13 | 22:27

En de overheid maar zeiken over ons onderbuikgevoel.
We zijn allang verkwanseld, we leven niet meer in een democratie, de grondwet is ondergeschikt gemaakt aan het EU verdrag; laat je dus niets inschudden door de koningen, zijn lakeien en narren en andere politici.

eastender | 14-12-13 | 22:26

@duitse herder | 14-12-13 | 22:15
De slimme Nederlanders met lef en doorzettingsvermogen vluchten niet.
Die laten zich niet wegjagen door wat dan ook.

Jackanders | 14-12-13 | 22:26

@ Schoorsteenveger 22:16
Wat een onzin.
De Nationale soevereiniteit is verdwenen, dat klopt.
Daarvoor in de plaats is gekomen een grotere lokale en Europese soevereiniteit. en meer op meta niveau heb je natuurlijk ook nog je individuele soevereiniteit.

Dat dramatische geneuzel van je klinkt leuk, maar weldenkende Nederlanders trappen daar niet in.

King of controversy | 14-12-13 | 22:24

Best een botte opmerking van de zelfverklaarde intellectueel Ben MF Bot.

Onderbuik | 14-12-13 | 22:23

Ook gij Brutus??
Puntjes maken het verschil...

Terpen-tijn | 14-12-13 | 22:20

duitse herder 22:15
Denk van niet, als je geschoren wordt moet je stil zitten.

Terpen-tijn | 14-12-13 | 22:17

Souvereiniteit... niet meer dan een hersenschim.
Daar staan we dan met z'n allen, met ons stemrecht dat niet verder gaat dan de landsgrenzen, dan de grenzen van een land zonder souverein bestuur. De Anschluss is dus al een feit, zegt Bot, heeft plaatsgevonden zonder enige strijd, zonder dat er één kogel is afgevuurd.
Als souvereiniteit een hersenschim is, waarom dan nog stemmen, als het al zin had? Wat verwacht meneer Bot van ons, burgers, als we met een vals bewustzijn rondlopen? Dat we nog lang zullen blijven gehoorzamen?

Schoorsteenveger | 14-12-13 | 22:16

De euroscepsis is er alleen voor de bühne. In werkelijkheid zou de nationale souvereiniteit een hersenschim zijn. Mooi!
Dan schrijf ik een brief naar de belastingdienst:
"Uw dienst vertegenwoordigt een hersenschim en daarom voel ik mij niet verplicht belasting aan u af te dragen."
Getekend, Van Duyvenbode.

Rest In Privacy | 14-12-13 | 22:15

duitse herder | 14-12-13 | 22:11
Edit:

Ik verwacht dat het aantal slimme Hollanders met lef en doorzettingsvermogen die gaan emigreren in 2013 en 2014 fors zal stijgen.

duitse herder | 14-12-13 | 22:15

politici, de "ontwikkelde intellectuelen", de media dienen de bankiers en de top 0.1-0,01%. als dank krijgen ze wat strooigeld = verdienen n paar ton per jaar. de overige 99% kan de !@!@ krijgen. tja, je bent sociopaat of niet.

blabla9899 | 14-12-13 | 22:11

Terpen-tijn | 14-12-13 | 21:56 | + 0 -
Het aantal in 2013 is hoger dan in 2012...

Het aantal mensen dat in Nederland asiel aanvraagt in 2013, is ook opvallend veel hoger dan de afgelopen jaren. Tot nu toe vroegen 15.725 mensen asiel aan in Nederland, een gemiddelde van 1430 per maand. Daardoor zal het aantal asielzoekers over heel 2013 vermoedelijk zo rond de 17.000 uitkomen en dat getal is de afgelopen 6 jaar niet geëvenaard.

Vorig jaar nog waren er maar 13.170 mensen die in een Nederlandse asielprocedure belandden. De meeste asielzoekers komen uit Somalië, Afghanistan en Syrië.

De afgelopen maanden hebben opvallend veel asielzoekers uit Eritrea zich gemeld in Nederland. In de afgelopen drie maanden deden meer Eritreeërs een aanvraag dan in heel 2012. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Sinds 2009 komen er jaarlijks tussen de 400 en 500 Eritrese vluchtelingen naar Nederland. Dit jaar zijn dat er, december niet meegerekend, 930. Een verdubbeling dus en zelfs een vervijfvoudiging ten opzichte van 2007.

www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenlan...

Ik verwacht dat het aantal slimme Hollanders met lef en doorzettingsvermogen in 2013 en 2014 fors zal stijgen.
In 2010 NL emigranten 100.000
in 2011 125.000
in 2012 145.000
Ik las: in 2013 verwachting 163.000

duitse herder | 14-12-13 | 22:11

Zitten de aluhoedjes dan toch goed met hun Bilderberg theorieën?

Ares | 14-12-13 | 22:06

Terpen-tijn | 14-12-13 | 21:56

Is de geest van Supermatthijs in je gevaren?

brutus68 | 14-12-13 | 22:04

Er is niets wat wij niet kunnen zonder de eu.
Andere landen bewijzen dat al jaren.

Terpen-tijn | 14-12-13 | 22:02

Maar dat gepeupel roept toch al best lang dat ze de politiek de boel bij elkaar liegt en zegt kritisch te zijn maar vervolgens totaal niet kritisch is op de EU. Maar als ze dat dan zeggen dan word er naar gekeken alsof het gepeupel is.

Deze vind ik overigens ook leuk. “ook al weten wij, ontwikkelde intellectuelen, dat het waarschijnlijk “ weten wij.. waarschijnlijk. Als ontwikkelde intellectueel zou je uit deze zin dus opmaken dat ze niets weten. Maar ja, het gepeupel weet ook al een hele tijd dat de politiek veel verder wilt gaan. Dat weten niet alleen de ontwikkelde intellectuelen. Al weten de ontwikkelde intellectuelen dat dan kennelijk weer niet.

Overigens waren het die zelfde 'ontwikkelde intellectuelen' die voor een groot deel schuldig zijn aan de crisis aangezien het zulke ontwikkelde intellectuelen die aan het roer stonden.

Overigens zegt dit mij meer dat het mensen zijn die niet voor zichzelf kunnen denken maar voornamelijk napraten wat ze te horen krijgen. Dat haal ik ook uit die zelfde zin “ ook al weten wij, ontwikkelde intellectuelen”. Dat is echt zo'n zin waarmee je vooral wilt zeggen “als je dit ook vind ben je slim en anders ben je dom. Dat volk gaat daar dan in mee en gaat dat dus zelf ook schreeuwen.

Het is best dom als je je door zo'n zin laat bepalen wat je moet denken. Gelukkig voelen ze zich er toch heel erg slim bij en kijken ze neer op iedereen die wel echt een eigen mening kan vormen. Als die tenminste afwijkend is van hun mening.

Overigens gebruikt de schrijver zulke zelfde technieken richting zijn lezers.. “in het algemeen veel te zeggen valt voor“ (lijkt een nuance wat goed is, ruimte open houden voor andere ideeën) “de noodzaak van verdere integratie van economisch beleid. “ Oow nu is het ineens een noodzaak.
Hier staat dus “misschien moeten we zeker weten x doen”. Trapt dat gepeupel dan weer niet in, sorry.

De politiek en de economie zijn zo sterk verbonden dat je het een niet zonder het ander kunt zien. Integratie van economisch beleid is dus het zelfde als zeggen dat je een verenigde staten van Europa wilt. Je kunt veel zeggen over Guy Verhofstadt maar hij is tenminste wil eerlijk.

Door de Euro zijn we namelijk economisch met alle andere Euro-landen verbonden. Momenteel hebben we echter NOG loggen economie wat niet werk, en niet kan. Voor het ene land world alles te duur, voor het andere alles te goedkoop enz. Dat komt doordat de waarde van de munt weer gekoppeld is aan hoe een land er voor staat wat weer aan de economie is gekoppeld.

De rotzooi opruimen dat dus in theorie op maar 2 manieren. 1 Je moet weer een eigen munt. Of dat betekent dat je de Euro laat vallen of dat we een eigen munt krijgen maar de Euro wel accepteren kan allemaal. (Onthoud dit ook voor als mensen roepen dat als iemand 'de gulden terug wilt' dat men dat dan alleen zou roepen vanwege een soort gevoel naar vroeger. Nee er zit een economische reden achter die mensen die zoiets roepen vaak iets te ver boven de pet gaat).
2 Je vormt een ESU waarbij je dus feitelijk een politiek hebt en dus een economie. Stel er zitten goede mensen dan zou het in theorie op de lange termijn niet slecht hoeven te zijn. Op de korte termijn is het voor de rijkere landen altijd slecht. Er is echter een groot probleem. Je hebt totaal geen zekerheid (sterker nog, als we nu kijken blijkt het tegenovergestelde waar te zijn) dat je goede mensen krijgt die de politiek bepalen. Bij losse landen kan als een land zich in de nesten werk er nog goed uitkomen doordat de buurlanden het wel nog goed doen (dus export kan stijgen enz) maar met een economie gaat het met iedereen goed of met iedereen slecht.

Het idee dat we tegen andere wereldmachten moeten concurreren is leuk maar dat kunnen we ook als vrijwillige en vrijblijvend samenwerkende landen. Onze sterke punt kan dan juist zijn dat we niet een groot land zijn. We hoeven echt niet een zelfde systeem te hebben als andere wereldmachten.

Als men echter het Euro verhaal begrijpt snap je ook dat als je niet wilt dat je een soort USE wilt je in ieder geval een eigen munt nodig hebt (niet dat je er dan bent maar zonder kunt moet je een USE hebben op de langere termijn). Wil je dus geen USE is die eigen munt een punt waar je naar kunt kijken bij politieke partijen. Op dit moment is echter alleen de PVV voor een eigen munt. Daarmee is de VVD dus net zo goed voor een USE. Dus zoiets waar alle belangrijke dingen ergens anders worden bepaalt maar we wel nog zelf wat basale dingen mogen bepalen. Dat zie je ook goed bij de VVD want telkens als ze zich willen voordoen als eurosceptisch hebben ze alleen maar van dat soort kleine dingen waar ze over zeuren. De rest willen ze gewoon bij de EU maar dat zeggen ze niet hardop. Dat geld overigens ook voor de SP en elke andere zich kritisch uitsprekende politici van welke andere partij.

DerUnterMensch | 14-12-13 | 22:01

Op de dag dat de tweede kamer akkoord ging met de openstelling van de grens voor Roemenen en Bulgaren (3 Dec. jl.) zag je s'avonds op tv allerlei politici die zich zeer kritisch uitlieten over datgene waar zij enkele uren eerder voorstemden.

de honden blaffen... | 14-12-13 | 21:59

Ach, het voordeel is dat we erop kunnen rekenen dat het gelieg, gedraai en gegraai niet zal stoppen. Met als gevolg dat in combinatie met een zich verder ontwikkelende recessie, de hongerige magen zich zullen gaan roeren. Het is de gang der dingen. De geschiedenis herhaalt zich telkens.

Straks krijgen we dus opstanden en machtsgrepen en zullen in diverse EU lidstaten de lokale machthebbers hun volk weer voor een tijdje gaan dienen.

GuntherX | 14-12-13 | 21:59

Dat is geen verrassing gelet op het feit dat het ESM-verdrag is doorgedrukt vlak voor de verkiezingen hetgeen de PVV juist democratisch aan de kiezer had willen voorleggen.

Bedenk goed wat u de volgende keer met uw stem doet.

ProAsfalt | 14-12-13 | 21:56

ach ja, niets is eeuwig. gelet op de europese traditie om eens in de 50 tot 80 jaar weer eens tientallen miljoenen over de kling te jagen, zal ook dat nieuwe versailles op de schroothoop eindigen.

minimá-armezusvan.. | 14-12-13 | 21:56

duitse herder 21:51
Mooi toch, zo komen er meer huizen beschikbaar voor de asielzoekers, Nederland doet trouwens niet echt zijn best als het om asielzoekers gaat las ik ergens>> het zouden er veel meer kunnen worden....

Terpen-tijn | 14-12-13 | 21:56

Zolang de burger alleen maar wat mompelt op internet zal de politiek niet luisteren.

lady blabla | 14-12-13 | 21:16 | + 9 -
.
Vraag je eens af wie die burgers dan nog wel zijn sinds de Hollander sinds 2000 massaal Nederland verlaat.

duitse herder | 14-12-13 | 21:51

De krochten van het internet roepen al jaren dat de crisis zal worden aangegrepen als een excuus om Eurpoa en de mannen en vrouwen achter de schermen meer macht toe te schuiven en wat blijkt? Het is gewoon waar. Wat zegt dat over de crisis? Als van te voren bekend was dat het slechts een middel was om een groter doel te dienen?
En: uitermate bevredigend om te horen hoe deze gluiperige mannetjes ECHT bang zijn voor de PVV! En daarmee voor het volk dat ze pretenderen te dienen. Stem daarom niet op vvd/cda/pvda/gl/d66, partijen waarvan bekend is dat ze diep in de zakken van Europa zitten.

Adversary | 14-12-13 | 21:51

Welkom in de echte wereld, GeenStijl

De Geus | 14-12-13 | 21:46

van Griendsven 21:42
Dat kan ik niet, ben alleen boerenslim.

Terpen-tijn | 14-12-13 | 21:44

EU-kritisch, soevereiniteitsbehoud, pro-privacy, milieu-vriendelijk etc. zijn allemaal reclame-achtige markt-termen die als dekmantels dienen voor hen die juist gebaat zijn bij alles wat het tegenovergestelde ervan is.

Simon de Danser | 14-12-13 | 21:44

Terpen-tijn | 14-12-13 | 21:38 |
En denk nu eens een stap verder. ;)

van Griendsven454572 | 14-12-13 | 21:42

Net doen of je tegen bent is om de abonnees tevreden te houden, want iedereen is tegen de eu, zelfs de elite. Of juist de elite.
Durf er alles op te zetten dat bij een referendum de meerderheid tegen de eu zal stemmen, tot een referendum zal het dus nooit komen.

Terpen-tijn | 14-12-13 | 21:38

@Bac | 14-12-13 | 21:28
Animal Farm is van George Orwell, onwetende!

Borakh | 14-12-13 | 21:34

De gevestigde politiek is 'ethically challenged', om het policor uit te drukken.
Daarnaast is de gevestigde politiek ook 'intellectually challenged', om over diplomatiek inzicht nog maar te zwijgen.
Uiteraard verwachten ze weerstand vanuit de bevolking. Dat wordt hiermee wel duidelijk. Het gros wordt traditioneel ingepakt met mooie woorden. Of met duizend euro, zo u wilt.
Laat u zich ook zo inpakken?

van Griendsven454572 | 14-12-13 | 21:33

En opnieuw lachen Noorwegen en Zwitserland en mede Denemarken (daar zij zelf bepalen of zij Schengen volgen.)

duitse herder | 14-12-13 | 21:29

Animal Farm... ruikt naar iets wat Marx ooit schreef. Ben benieuwd hoe de reacties zijn als ze dat door hebben hiero. Fijne avond nog!

Bac | 14-12-13 | 21:28

De vraag is of Greet Wilders dit spel ook speelt.

Pimp my Voortuin | 14-12-13 | 21:26

Welke krant deugt nog wel, GS?

Kansleaus | 14-12-13 | 21:24

De gevestigde politiek ziet zichzelf totaal niet verbonden met de burgers, alleen als ze stemvee nodig hebben zoeken ze schichtig contact.
Ze zitten allemaal in ivoren torentjes. De wanden voorzien van geluiddichte isolatielagen, een rode telefoon voor Brussel en een geheime ingang met rode loper voor de lobbyisten van de multinationals en de finance industry.

michello | 14-12-13 | 21:22

Maxim Verhagen: 'Als uw woorden morgen in de krant staan dan zal de PVV weer stijgen in de peilingen, daar ben ik van overtuigd. Dit soort woorden is een recept om een anti-Europese meerderheid te krijgen.'

Animal Farm (preface): 'At any given moment there is an orthodoxy, a body of ideas which it is assumed that all right-thinking people will accept without question. It is not exactly forbidden to say this, that or the other, but it is 'not done' to say it(..)Anyone who challenges the prevailing orthodoxy finds himself silenced with surprising effectiveness.'

&

'Both publicly and privately you were warned that it was 'not done'. What you said might possibly be true, but it was 'inopportune' and played into the hands of this or that reactionary interest'
Met dank aan Nequebard voor de eerdere bloemlezing uit Animal Farm www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/12/... , dat het zo snel van pas komt, wie had dat gedacht.

seven | 14-12-13 | 21:18

Het is toch al lang duidelijk: Wij hebben echte volksvertegenwoordigers nodig.

michello | 14-12-13 | 21:17

Zolang de burger alleen maar wat mompelt op internet zal de politiek niet luisteren.

lady blabla | 14-12-13 | 21:16

Men is juist in Europa zo wanhopig dat het leidt tot nationale wetten om burgers meer geld te ontnemen, en om de grootbedrijven te bevoordelen, wat ook weer leidt tot meer haat tussen de staten.

Zo is Spanje met allerlei wetten bezig om meer geld binnen te harken, hier weer van mensen die hun 2e huisje verhuren voor vakanties:
www.dailymail.co.uk/news/article-25234...

De reacties van Britten liegen er niet om. Dit gaat niet goedkomen in Europa.

La Bailaora | 14-12-13 | 21:13

Ze zijn dus alleen maar bezig met zichzelf, schadebeperking overleggen met elkaar, hoe leggen we ze uit wat wij allemaal gedaan hebben?
Desnoods zijn er toevallige stroomstoringen, of overbelichte filmrolletjes. We rochelen het wiel!
Ouwejongens krentebrood.

Flightless bird | 14-12-13 | 21:10

Deze boel gaat nog gigantisch hard klappen. Deze jongens zijn de kracht van honger, armoede en een hooivork vergeten.

Oktoberfest | 14-12-13 | 21:07

U wilt vooruit.
Dan kunt u niet terug.

hfakker | 14-12-13 | 21:07

De arrogantie van dit soort mensen is werkelijk waar stuitend. Tijd voor een nieuwe revolutie, tijd om de guillotine tevoorschijn te halen om deze elite te laten zien wie er de baas is.

Old_Spice | 14-12-13 | 21:06

Mark Verheijen van de VVD is een goed voorbeeld.
Voor de camera altijd geluiden als: "dat kan niet, dat mag niet, dat doen we niet".
En als de camera weg is staat de grote pot vaseline weer klaar en laat Mark zich net als die andere Mark, zich weer gruwelijk in zijn reedt neuqen door Schülz en zijn henchmen.

Cuyahoga | 14-12-13 | 21:06

Die intellectuelen, invloed-rijken en importante mensen zijn stuk voor stuk mensen die reeds lang geleden het contact met de werkelijkheid verloren zijn.
Opbokken met die zooi, laat het volk maar spreken.

Jackanders | 14-12-13 | 21:04

´Soevereiniteit bestaat nog steeds in het nationale bewustzijn – ook al weten wij, ontwikkelde intellectuelen, dat het waarschijnlijk niet meer is dan een hersenschim.'

En daarom ben ik tegen de EU en voor Europa.
Samenwerken oké, annexatie nee! om het maar eens simpel te stellen. Nederland heeft een hopeloze elite.

Desmoulins | 14-12-13 | 21:04

Futiel.
Van de base in het net. Uit

Jim Lovell | 14-12-13 | 21:01

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl