Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GECONDOLEERD! WE HEBBEN EEN AKKOORD

ANP-24834698.jpgOktoberakkoord. Herfstakkoord. Regenachtigerotdagakkoord. Plunderakkoord. Miezerige Mannetjesakkoord. Horrorakkoord. NietopZondagAkkoord. Achtsenaatzetelsakkoord. ComingOutAkkoord. Zesmiljardakkoord. Pechtolds Panorama van Paarsplusse Plannen. Geen idee hoe De Vergaderende Vijf het gaan noemen. Maar na VIJFTIEN DAGEN polderen zijn ze eruit. Moest ook wel vandaag, want de gristenbroeders Staaij & Slob kunnen niet op zondag. Rutte gaat op zaterdag naar de Haagse markt, De Dijss zit maandag in Luxemburg te jaknikken, dinsdag is het alweer vragenuurtje en woensdag moeten er bedragen op tafel voor de Financiële Beschouwingen. De vervelende details van het akkoord laten nog even op zich wachten (dit al wel bekend). Maar de vermicelli ruggengraat van Mark Rutte kennende zijn er weer beaucoup vrijheden ingeleverd voor die paar luizige stoeltjes in de Senaat. D66 zit erbij dus Volkert zal wel met de kerst thuis zijn. En met dank aan ChristenUnie en SGP gaan de winkels weer op zondag dicht, schenken café's alleen nog shandy (btw-hoog), mag u niet deaud als-u dat zelf wilt en mogen de dames louter nog rokken tot op de enkels dragen. Tsja, jammer. Ons land begon net een beetje op te krabbelen, met lichtpuntjes, bodems die bereikt waren, stijgend consumentenvertrouwen, exploderende huizenmarkten, meevallende faillissementscijfers. Net toen we dachten; hey, we kunnen het in Nederland ook prima zonder dat stelletje EU-knipmessen geven ze er een enorme klap op en hebben we een akkoord. Verdoemme! Brace yourselves voor een tsunami van onzinbelastingen, lastenverzwaringen en accijnsterreur. Zoek een goede taxpoetontwijkadviseur of emigreer, nu het nog kan... Update: 22:30 uur persco op Plunder24. Update: nou alstublieft, de brief (pdf) met alle begrotingsafspraken. Update: Wilders is boos op het Plunderakkoord: historische blunder. crematoriumakkoord534.jpgNabestaanden van de (na lang ziekbed) overleden BV Nederland tijdens de feestelijke presentatie van Het Crematoriumakkoord.

Reaguursels

Inloggen

En dan nog ff dit: Het was nog veel gekker, zo bleek later op NU.nl want Arrogander Peggolt had Kweeler Asscher "recht in de ogen gekeken en zag toen dat ze het eens waren".
LINK: www.nu.nl/politiek/3600520/asscher-hie...
Dan ben je toch compleet van het padje af toch ?
Dit zijn dan de mensen die jou en mij op basis hiervan 6 miljard door de strot drukken.
Kunnen we volgend jaar ook gelijk ff afrekenen met Peggolt a.u.b. ?

Lenco | 13-10-13 | 22:16

Niet zo ontzettend ZEIKEN allemaal. We hebben ons de afgelopen 20 jaar volgevreten en kapot geconsumeerd, grotendeels op de pof van de hypotheekrente aftrek. Het is tijd voor een flinke reset. We roepen dat het zo goed gaat in Duitsland, maar vraag daar eens aan een gemiddelde werknemer of hij happy is. De lonen liggen daar structureel lager en het kost veel Duitsers moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Afgelopen maanden zijn de consumentenbestedingen onverwacht gedaald ipv verder gestegen. Arbeid in NL is te duur, de arbeidsmarkt is te weinig flexibel en Nederlanders hebben meer gespaard dan ooit. Nederland (dus wij) betaalt astronomische bedragen aan rente. We moeten simpelweg minder uitgeven dan er binnenkomt. Dat doet pijn, zeker voor degenen die het treft, maar het is onvermijdelijk. Handen uit de mouwen en minder zeiken! Verenigingen zitten te springen om vrijwilligers, het kost steeds meer moeite om mensen te vinden die nog iets willen doen voor de samenleving. Handen uit de mouwen en minder zeiken dus! Nederland is jouw land. Handen uit de mouwen en minder zeiken.

henkojenko | 13-10-13 | 15:18

11-10-13, de dag dat Arrogander Peggolt en de relifundies van de CU
en SGP Mark Huftert en Pieprik aan een meerderheid in de hielpen.
Ik ga er gemakshalve maar even van uit dat dit de minst
kostbare tegemoetkoming van de de VVD & PVDDA was.
Het was dus al van te voren bekokstoofd en daarom stuurde Jeroon
van Dieselbloom vast de kabinetsplannen naar Brussel.
Weet je nog: www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/10/...
Was dit om Arrogander Peggolt een beetje onder druk te zetten ?
Het overleg was dus voor de vorm en het gelul van Peggolt was een beetje
voor de bhüne: www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/10/...
Het was voor Pieprik en Mark de Neo-Liberale Oppertalibannert dus
gewoon een kwestie om de overige partijen te dumpen.
Zouden ze dit vooraf ook besproken hebben ?
LINK: www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/10/...

Lenco | 13-10-13 | 11:04

@BellaBella | 12-10-13 | 09:04 | + -13 -
Nee hoor beste Bella, shoppen in D is gewoon leuk omdat je er meer voor je geld krijgt door lagere belastingen en marktbreed lagere prijzen. Buiten dat voelt het gewoon lekker die debiele roversbende in 070 op deze manier gewoon lekker dwars te zitten. Zoals ZIJ dat doen met hardwerkende burgers. De parkeerterreinen bij de Duitse Supers staan VOL met NL kentekens; pomstations ook. En het worden er steeds meer. Dagelijxe boodschappen gemiddeld 25% goedkoper en ivm NL is de 6e liter peut in D gratis.
Het enige wat ik nog in NL koop is vers brood en verse groente. Bij alles wat ik koop vraag ik me af waar in europa ik dat voordeliger kan krijgen, leve internet.
En als iedereen die zo over NL denkt dit zou doen hebben we dat keleretuigh in 070 zo op de keien.
Volgende stap wordt een vestigingsadres in D en de NL koopwoning fiscaal gaan betitelen als 2e huis. Voordeel: goedkope auto's (geen BVB en andere flauwekulheffingen, lage MRB, geen gezeur over oldtimers)
De pestpleuris met dat NL gehef. Lui onaangepast relikudtvolk zoekt wat mij betret maar een warme brug op of een passende zandbak. Verkiezingen helpen niet, verzet wel.
En gelukkig groet dat verzet.

pennestront | 13-10-13 | 10:59

@BellaBella | 12-10-13 | 09:04 | + -13 -
Nee hoor beste Bella, shoppen in D is gewoon leuk omdat je er meer voor je geld krijgt door lagere belastingen en marktbreed lagere prijzen. Buiten dat voelt het gewoon lekker die debiele roversbende in 070 op deze manier gewoon flink dwars te zitten. Zoals ZIJ dat doen met hardwerkende burgers. De parkeerterreinen bij de Duitse Supers staan VOL met NL kentekens; pompstations ook. En er komen steeds meer NL-ers. Dagelijxe boodschappen gemiddeld 25% goedkoper en ivm NL is de 6e liter peut in D gratis.
Het enige wat ik nog in NL koop is vers brood en verse groente. Bij alles wat ik koop vraag ik me af waar in europa ik dat voordeliger kan krijgen, leve internet.
En als iedereen die zo over NL denkt dit zou doen hebben we dat keleretuigh in 070 zo op de keien.
Volgende stap wordt een vestigingsadres in D en de NL koopwoning fiscaal gaan betitelen als 2e huis. Voordeel: belasinggrondslag in D (lagere belastingen)goedkope auto's (geen BVB en andere flauwekulheffingen, lage MRB, geen gezeur over oldtimers)
De pestpleuris met dat NL gehef. Lui onaangepast relikudtvolk zoekt wat mij betreft maar een warme brug op of een passende zandbak. Verkiezingen helpen niet, verzet wel.
En gelukkig groeit dat verzet.
Vind je dit aso? Mooi!

pennestront | 13-10-13 | 10:56

Opstand.. Nu.

MartinLeuterKingsize | 12-10-13 | 22:20

@tweetybird | 12-10-13 | 20:35
CU is net als D66 en SGP een one-issue partij. Geef ze hun cherry en ze tekenen ongezien voor al het andere, zelfs al is dat voor het inzetten van een atoombom op Utrecht.

Pierre Tombal | 12-10-13 | 22:15

Wat wel weer geweldig is dat is het kado van de pvda met hulp van d66 en een sgp,gelijk zijn vruchten afwerpt. Yep een kado van maar liefst 50 miljoen voor de npo. Alles is weer ineens jubel allom bij de npo,nos. De plaatjes zijn ineens met 10 procent omhoog geschoten. Heel nederland vind het fantasties . Geen enkele kritiek meer. Juigstemming bij de npo allom. En dan te bedenken dat de pvda en aanverwante mooi weer spelen met u centen. De auto industrie is er de dupe van. U auto word een nog grotere melkkoe. Nog even openbaar vervoer verhogen,en alles is weer rond. Want het gaat niet om het mileu,nee het gaat erom u uit te kleden. Want u dacht toch niet dat al die kadootjes uit hun portemenee betaald worden. Nee al die kadootjes betalen u en ik. Maar daar komt u zeer snel achter. Tijdelijk stijgt u koopkracht iets,om het in te leveren aan de heilige auto,melkkoe van kabinet rutte pinokkio de II-de. Ongelooflijk als de mensen er gewoon weer intrappen. De vvd maakt beloftes maar hebben een pinokkio neus,de pvda is de zieligheids factor partij om diezelfde zielige uit te kleden en te beroven. De partijen samen zijn graaiers. D66 is een nsb eurofiele elite club die u centen naar die club brengt. Het sgp zijn religie waanzinnige,die te hard tegen een bijbel zijn aangelopen. Blijft denk ik alleen het cu nog een beetje over met wat goede intensies. In die partij zie ik niet echt wat slechts,al is het niet mijn partij. Die menen wel dat ze staan voor het gezin. Daarin geloof ik die partij wel dat ze het daar wel goed mee voor hebben. Joepie,van de 5 partijen ,1 partij waar nog iets positief gezegd kan worden. Succes met het kudtkabinet II

tweetybird | 12-10-13 | 20:35

Ik kan me er ook nog kwaad om maken en ik woon niet eens in nl meer, kun je nagaan...,,

Zatkniss | 12-10-13 | 19:50

Ach mensen. Bij de volgende keer dat er gestemd mag worden roept Arrogander gewoon weer een keer nazi en NSB en laat Didi het 18 punten woord xenofoob met drie keer woordwaarde vallen. Vervolgens wordt op ieder internetforum een ddos aanval uitgevoerd door blanke trienen die met een meppende moslim zijn getrouwd en in het belang van hun getinte kinderen nog eens de kopvoddentaks en de tuigdorpen aanhalen. En als dan een week later de uitslag bekend wordt blijkt 80% van Nederland weer gewoon op PvdA, VVD, CDA, D66 en GroenLinks gestemd te hebben.
.
Rutte III, Didi I, Buma-Stemra I - op het moment dat Brussel zegt "spring!" dan is het enige waar deze malloten aan kunnen denken dat ze hoger en verder willen springen dan de rest. Vandaag heeft het CDA er moeite mee om nu de belastingen van morgen te innen, maar in hun regeerperiode van 2002 tot 2012 hadden ze daar overduidelijk geen enkele moeite mee. Wie gaat zich dat herinneren bij de volgende verkiezingen? Wie wist er bij de laatste verkiezingen nog dat Wouter Bos ineens de zorg voor zijn kinderen belangrijker vond dan de zorg voor het land waarin zijn kinderen opgroeien? En dat Wouter daarom maar het Kabinet om iets waar hij eigenlijk voorstander van was opblies, zodat hij niet geconfronteerd zou worden met de last van het zoeken naar een oplossing voor de door hem persoonlijk met ruim 20% toegenomen staatsschuld? De opdracht was om ABN-Amro te redden, lul; niet om met gemeenschapsgeld een risico-investering te doen in andere Nederlandse onderdelen van Fortis!

Pierre Tombal | 12-10-13 | 18:59

Overgeleverd aan een stel idioten.
Alleen al de zin: "Want wij werken niet op zondag."
Zijn ze goddomme nog solidair met die religekkies ook!
Met zo'n salaris moet je niet zeiken over zondagsrust.
Mag lijen dat één van die landverraders morgen een woningbrand of een hartaanval in de badkamer krijgt en dat de hulpdiensten dan datzelfde zeggen.
"Sorry, maar wij werken niet op zondag."

Schietmijmaarlek | 12-10-13 | 17:24

Die Poll van GeenStijl over dit onderwerp werkt niet. Ik vind het een miezerig akkoord van miezerige mannetjes.

frisenfruitig | 12-10-13 | 17:17

Echt schandalig trouwens dat die kudt Pechtold nog zijn zin krijgt ook. Vies miezerig kut ventje dat het is.

Old_Spice | 12-10-13 | 16:48

@Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 16:36
Je krijgt een ontslagvergoeding meestal in 1 keer uitgekeerd, kan je dus niet middelen over een paar jaar. Kon eerst wel, met een stamrecht BV, maar dat is met dit akkoord verboden.

Old_Spice | 12-10-13 | 16:40

@witchmaster | 12-10-13 | 11:08
LOL

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 16:38

@curley | 12-10-13 | 16:02
Je inkomen middelen over de drie jaar 2014, 1015 en 2016, helpt een beetje de belasting te beperken. Kan ook achteraf nog.
Misschien kan je aansluitend op je WW een IOAW-uitkering aanvragen.

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 16:36

thom2401 | 12-10-13 | 15:43

Dat is net zoiets als de griepprik extra duur maken als er een epidemie is. Het beleid van dit kabinet zorgt voor een stortvloed van faillissementen en ontslagen. Die mensen zijn al de dupe en nu de ww ingekort wordt zijn ze dubbel de dupe. Als er banen genoeg zijn ben ik er helemaal voor maar dit is asociaal

doskabouter | 12-10-13 | 16:29

40 jaar heb ik inmiddels gewerkt en per 1 februari wordt ik ontslagen. Tuurlijk, ik krijg een forse ontslagvergoeding waarvan de helft naar Dhr. Rutte en zijn dievenbende gaat omdat je daarover in 2014 52 % belasting mag gaan betalen.
Weg spaarpotje voor als ik geen ww meer krijg.
Ik hoop dat je een vreselijke ziekte krijgt Rutte en er heel langzaam dood aan gaat.

curley | 12-10-13 | 16:02

-weggejorist-

thom2401 | 12-10-13 | 15:43

Nog nooit op Garret Weldon gestemd, maar er blijft niet veel keus meer over......

mastrubeertje | 12-10-13 | 15:39

U stemt toch ook op D66(6)?

Makkelijke prooi

In het akkoord staat onder meer dat de geplande accijnsverhoging op brandstof inderdaad doorgaat. Ook gaat de motorrijtuigenbelasting omhoog, een maatregel die 200 miljoen euro moet opbrengen. Verder zal de aanschafbelasting voor auto's omhoog gaan. Van Woerkom vermoedt daarnaast dat de provincies er ook nog een schepje bovenop zullen doen.

Het kabinet houdt geen rekening met zogeheten weglek-effecten, meent de ANWB-topman. Dat houdt in dat steeds meer automobilisten over de grens zullen gaan tanken en hun nieuwe auto's in het buitenland zullen kopen. Daardoor zal ons land inkomsten mislopen die wel in de begroting staan, denkt hij.

De ANWB zal de kritiek bij de politiek onder de aandacht brengen, maar verwacht dat het antwoord zal zijn: „We hebben het geld nodig, dus er is niets aan te doe

copie + plak televaag

langleven het uitkleed verbond Rutte 3 , nog ff dan komen de fietsplaatje.s weer terug oeps kan ze beter niet op de gedachten brengen de horentje.s bij het beest gaan weer groeien pichold is blij

witchmaster | 12-10-13 | 15:30

Zure Sigaar | 12-10-13 | 14:07
"Gelukkig telt dit land teveel verstandige mensen die én liever zelf nadenken"
Dat zelf nadenken bestaat uit het voor waar aannemen wat de gevestigde kliek U zegt, aangevuld met informatie die de door hun gecontroleerde Publieke Omroepen uitspugen.
Zelfs de meeste kranten zijn afhankelijk van banken en niet meer objectief.
Als U werkelijk zelfstandig zou nadenken, had U deze onzin niet geplempt.

Hendrikaatje | 12-10-13 | 14:36

Communisme hoef je niet meer in China te zoeken. Gewoon een retourtje naar Den Haag met de staatstrein.

upbeat | 12-10-13 | 14:31

@zure sigaar

Mischien bent u wel zeer halstarrig. En bent u blind. En wilt u het niet zien. U veronderstelt dat meneer wilders zichzelf wegprijst. Het tegendeel laat zich zien. U wilt het niet zien,maar iemand die in de peilingen toch steeds meer zetels krijgt heeft schijnbaar toch iets te vertellen. Dat noem ik je niet bepaalt wegprijzen. En schijnbaar zijn steeds meer nederlanders het niet met u eens,alleen u wilt en kan dat niet inzien. U weet dondersgoed wat er zou gebeuren bij nieuwe verkiezingingen. Niet dat de pvv de crisis zou oplossen,maar wel dat de andere partijen eindelijk de pvv ook serieus moeten gaan nemen. En dat het demoniseren op moet houden. Dat de pvv toch ook ideeen hebben die mischien nog niet zo gek zijn. Dat d pvv,een anti elite EU club is die ondertussen in die gedachte steeds meer steun krijgt van de nederlandse bevolking. Want hoe je het went of keert ,nederland begint de EU elite club met hun dictaat de keel uit te hangen. Dat is de werkelijkheid,en dat is ook de reden tot geen nieuwe verkiezingen. Namelijk dat die EU elite club dat niet wil. Het kabinet heeft dus een hele andere agenda als dat ze doet voorkomen. Namelijk niet het landsbelang ,maar de ondermijning van de EU elite club verhinderen en tegen gaan. Dat is de ware agenda. De nederlanders zitten duidelijk niet meer te wachten op kontlikkers als pechtold met zijn eurofiele inslag. Ik ga niet proberen om u op andere gedachtes te brengen,want ik denk dat dat weinig zin heeft ,maar mischien zou het helpen eens een zoete sigaar te proberen.

tweetybird | 12-10-13 | 14:26

Tja, en wanneer stuurt onze bevolking deze mensen naar huis?

laatmaar... | 12-10-13 | 14:24

Schaf eerst de BTW en de belasting op arbeid maar eens af, als Jantje en Pietje een overeenkomst met elkaar aangaan zie ik niet waarom een derde daar beter van moet worden en Jantje en Pietje armer. Vooral omdat die derde met de centen die hij opstrijkt een peperduur systeem aan de praat moet houden dat Jantje en Pietje via omwegen weer geld teruggeeft wat 'ie eerder van ze heeft afgepakt. Stop ook maar eens met die verplichte verzekeringen, met name de zorgverzekering. Waar bemoeit de overheid zich mee of en waarvoor ik me wil verzekeren en bij wie? Waarom betaal ik voor drie propagandazenders terwijl die andere tweehonderd wel hun eigen broek kunnen ophouden? Zodra de overheid zich ergens in mengt wordt het een grote, onbetaalbare bende. Waarom bemoeit de overheid zich met onderwijs? De overheid is geen garantie voor kwaliteit, integendeel. Zodra de overheid zich ergens mee bemoeit wordt het alleen maar slechter. Ik pleit niet voor anarchie en ieder voor zich, maar we zijn compleet doorgeslagen. Juist de mensen aan het overheidsinfuus zijn de grootste slachtoffers en staan door die overheidsbemoeienis met hun rug tegen de muur, maar niemand die iets doet. Dit soort achterlijke politieke discussies gaan over het schuiven met centen op de balans en leiden af van het feit dat we zo'n grote overheid helemaal niet moeten willen met z'n allen.

Garret Weldon | 12-10-13 | 14:22

Daarom dus nieuwe verkiezingen en minimaal 76 zetels voor de PVV/Geert Wilders.
Hendrikaatje | 12-10-13 | 13:31
*
Alwéér zo iemand die veronderstelt dat individuele ontevredenheid over het regeringsbeleid een reden is om nieuwe verkiezingen op te eisen. Zo werkt het niet, lieverd.
Dat Wilders ooit 76 zetels gaat halen is wensdenken maar op geen enkele reëele basis gestoeld. Gelukkig telt dit land teveel verstandige mensen die én liever zelf nadenken én terdege beseffen dat het geraas van Wilders vooral een gebrek aan inhoud en competentie moet verbergen. Wilders is door zijn halsstarrige houding druk bezig zichzelf uit de markt te prijzen. Sommigen noemen dat 'de rug recht houden' maar het is vooral tegen beter weten in een houding neerzetten die superioriteit en dédain moet uitstralen. Komt ooit de tijd dat Wilders mee mag doen aan een coalitie dan zal hij genadeloos door de mand vallen. Elke belofte en toezegging zal tegen het licht worden gehouden en daar danig verbleken als dan blijkt dat grote woorden in de praktijk tot loze beloftes vervallen.

Zure Sigaar | 12-10-13 | 14:07

mase | 12-10-13 | 13:54 | + 0 -

Klopt. Ik heb ook geen oplossing daarvoor. Een systeem waarbij de overwinnaar van de verkiezingen de volledige macht krijgt, vind ik ergens ook eng. Tenzij je misschien een bindend correctief referendum invoert. Ik zie de schade die dit kabinet toebrengt, terwijl ik constateer dat er wel alternatieven zijn. Deze alternatieven blijken echter om praktische redenen niet haalbaar. Eindconclusie, er verandert niks en de kans dat er wat gaat veranderen is minimaal. Geen fijn vooruitzicht.

Borrelende Boris | 12-10-13 | 14:05

Borrelende Boris | 12-10-13 | 13:43
Ach, m'n beste, waarschijnlijk zal de PVV die 76 zetels niet halen, doch hoop doet leven!

Hendrikaatje | 12-10-13 | 14:04

@borrelendeboris,

Vergaande compromissen zijn niet anders dan een gereedschap om de status quo te handhaven..

mase | 12-10-13 | 13:54

Hoe kut dit ook is, maar er is een voordeel aan en dat is dat D66 zichzelf heeft genekt met dit akkoord, dus bij de volgende verkiezingen zullen ze geen bedreiging vormen, ahoewel CDA gevaarlijk blijft.

PVV-Dutch | 12-10-13 | 13:54

Mijn eind conclusie naar aanleiding van dit akoord is dan ook dat het ons heeft opgeleverd dat we nu nog meer aan dat wurgtouw van de EU elite club zitten,met dank aan pechtold. De EU elite club heeft zijn zin gekregen. Want die zagen het gevaar al aankomen. Partijen die niet zo EU elite club fan zijn in de regering. Investeren betekent namelijk winst en minder afhankelijkheid van die club. 1 land die uitstapt,betekent einde EU elite club. Een land die niet hun regels helemaal wil volgen betekent ondermijning,want andere zullen volgen. De druk zal dus ook van die EU elite club zeer hoog geweest zijn. En dit kudtkabinet heeft wederom de EU elite club hun zin gegeven. We zijn helaas weer verkocht. Dit is mijn uitspraak en daar zal u het mee moeten doen. Dit is mijn mening maar dat hoeft niet de uwe te zijn.

tweetybird | 12-10-13 | 13:48

Hendrikaatje | 12-10-13 | 13:31 | + 0 -

Sinds de Tweede Oorlog is er geen enkele partij geweest die alleen kon regeren. Altijd waren er minimaal twee partijen nodig om een meerderheid te vormen in de Tweede Kamer. De trend van de laatste jaren is, dat het politiek landschap steeds meer versnippert. Als Wilders zijn politiek programma wil uitvoeren, zal hij aansluiting moeten zoeken met gevestigde partijen, wat inhoudt dat ook hij vergaande compromissen moet sluiten. Ik geloof nooit dat hij alleen 76 zetels zal gaan halen.

Borrelende Boris | 12-10-13 | 13:43

Dus NIET datgene wat deze Eurojaknikkers en bankenbukkers nu hebben gedaan! ...

mase | 12-10-13 | 13:41

Nu gaan we nog sneller naar de klote.

Ed-caddy | 12-10-13 | 13:39

O ja en voor mensen die dachten of denken die pvv,die sp,die dierenpartij die cda,laffe partijen. Nee in tegendeel. Die zagen het al aankomen. Voor het cda en gl moest het nog bevestigd worden. Maar die zagen in. Het roer zou niet omgaan van lastenverzwaring naar investeren. Nee die zagen in dat het enkel verschuiven werd,maar dat de lastenverzwaring bleef, en dat ze u geld niet linksom maar rechtsom halen. Dus geen enkel verschil met wat het was enkel een andere verpakking. En daar hadden ze geen zin in. Want die lastenverzwaringen maken geen extra banen en geen winst. Enkel verlies. In weze is er niks verandert met dit akoord. Ja steun van de eerste kamer door gekonkel.

tweetybird | 12-10-13 | 13:38

Verantwoordelijkheid nemen betekent zeker nu tegen de stroom in durven roeien, voor de inwoners van een land kiezen ipv wat diegenen doen die hen als slaaf zien, gaan voor welzijn in balans met welvaart, zoals ze in IJsland hebben gedaan...

mase | 12-10-13 | 13:37

Borrelende Boris | 12-10-13 | 12:51
Daarom dus nieuwe verkiezingen en minimaal 76 zetels voor de PVV/Geert Wilders.
Het is al zover met de €U dat de hulpbehoevende landen in de meerderheid zijn...
Hoewel er geen werk is moeten we al werken tot ons 67e levensjaar; daarmee banen bezettend die jongeren nu niet kunnen krijgen...
Onze kinderen zullen in armoede moeten leven om de bijdragen aan het 4e rijk te kunnen voldoen.
Terug naar de EEG lijkt me de meest redelijke oplossing voor geheel €uropa; weg met het 4e rijk!

Hendrikaatje | 12-10-13 | 13:31

Supermatthijs | 11-10-13 | 21:43 | + -131
Verantwoordelijkheid*

Dhr. Kinkel | 12-10-13 | 13:27

En u kunt ook zien dat er onzinnige dingen gedaan zijn. U weet de omroepen moesten 100 miljoen bezuinigen. Dit werd keihard verdedigt door de vvd staats secretaris. Het hoe en waarom dat zou moeten werd ook veelvuldig benoemt. Wat scherts mijn verbazing,het word geen 100 miljoen maar 50 miljoen. Oeps had de publieke omroep schijnbaar toch het gelijk aan hun kant. Of toch niet. Is de ware reden niet mischien de christelijke partijen aan boord trekken om de euchastieviering op zondagochtend op tv te behouden. Een kadootje dus van onze centen. En zo kun je bij meer zaken een vraagteken zetten. Zoals dat je bij ww een baan op lager nivo zou moeten aannemen. Iets wat pure onzin is omdat de werkgevers in de praktijk niet op ongemotiveerde mensen zitten te wachten ,nee voor hun telt in realiteit de zo goedkoop mogelijke werknemer. En wie zijn dat,inderdaad de roemeen,bulgaar of pool. Er komen dus niet meer banen,niet minder werkelozen,hooguit een verschuiving. Maar meer ook niet. Wel meer uitkerings gerechtige. En dat is de realiteit als je zo achter de EU eliteclub aan blijft rennen. Ik blijf daarom zeggen kudtkabinet opzouten.

tweetybird | 12-10-13 | 13:25

-weggejorist-

Zaniker | 12-10-13 | 13:20

-weggejorist-

Zaniker | 12-10-13 | 13:20

-weggejorist-

Zaniker | 12-10-13 | 13:20

-weggejorist-

Zaniker | 12-10-13 | 13:20

Pechtold: '' Mamma ik word misschien minister!''
Mamma: ''Dat is goed jongen''
Pechtold: ''En ik mocht naast Minister Rutte staan''
Mamma: ''Wat fijn, ik ben trots op jou kereltje''
Pechtold: ''Maar nu gaat wel Nederland ten onder''
Mamma: '' Dat is toch de schuld van Wilders?''

Zaniker | 12-10-13 | 13:19

was deze regering nog niet eng genoeg, nu met 3 nog grotere engerds

ohcarol | 12-10-13 | 13:17

Kijk als we het goed bekijken gaat het er niet om welke politieke party betr zou zijn of slechter,nee het gaat om de realiteit. Dit kabinet is een experiment begonnen. Wat blijkt er is na een jaar nog geen enkele vooruitgang. Een twee partijen stelsel zonder meerderheid in de eerste kamer,het werkt niet. Na een jaar van gesukkel,moet je gewoon zeggen,leuk geprobeerd maar experiment mislukt. Het is een grote faal. Dan moet je er gewoon mee kappen. En niet gaan konkelen om het experiment toch proberen door te zetten. Hier bij word de 1 ste kamer misbruikt,en belangen geschaad. Die worden ingezet voor its anders als wat ze horen te doen. Dan komt er een akoord zoals nu,jubelstemming alom. Maar eigenlijk is het een inelkaar geflanst gedrocht en zeer zeker niet sterk. Ten eerste is er nog geen pensioenregelings wet die 3 miljard moet opleveren. Dan is het leuk om ons een rad voor ogen te draaien van 50.0000 extra banen,verspreid over wat jaren. Maar er word niks gezegd over de bulgaren en roemenen die dadelijk massaal binnenstromen en er mee aan de haal gaan. Weer een loos iets. Verder word er enkel in jubelstemming gepraat over goede oplossingen,maar het zijn enkel verschuivingen,en een paar tegenvallers,en je kunt weer schuiven. Maar dat kun je niet blijven doen. Het is dus zeer wankel allemaal. Verder hebben de bonden een akkoord gesloten,en hoe je het went of keert,het akoord is gebroken en verandert. En dat hoeven de bonden niet te accepteren. Wat dit kabinet in weze heeft gedaan is d66 bij voorbaat kadootjes te geven van iemand anders zijn centen,niet wetende of die gene er akoord mee gaat. In dit geval de bonden. En dat alles maar om d66 aan boord te krijgen ,bang voor nieuwe verkieziningen en een genadeloos pakslaag. Want dat is de echte agenda van dit kabinet. Daar zijn ze dus gewoon zelfs bereid om een met bonden afgesloten akoord te veranderen en weg te geven. Als de bonden daar mee akoord gaan kun je je lidmaatschap wel opzeggen,want dan zijn de bonden van de politiek. Die hebben dan niks meer in te brengen en wederom verloren. Ze zijn zelfs met een regel van geen koopzondag vanwege goddelijke belangen akoord gegaan. Te belachelijk voor woorden als je het bedenkt. Slachtoffers de middenstand. Nee,een paar tegenvallers en het is over en sluiten. Dit experiment is gewoon mislukt ze weten het zelf,maar willen er niet aan vanwege kans op geweldige afstraffing. De oplossing die ze nu doen is geen oplossing,maar enkel uitstel van executie. Het vervelende hiervan is dat het nog langer duurt voor dat nederland echt geregeerd wordt. Daarvoor het had beter beeindigd kunnen worden,nieuwe verkiezingingen,en uiteindelijk een kabinet met wel steun en een meerderheid in de eerste kamer. Een kamer met wel uitvoerbare plannen. Een kabinet dat geen lastenverzwaringen doet zoveel,maar juist investeerd. Een kabinet dat nee durft te zeggen tegen die achterlijke EU elite club. Een kabinet dat een ruggegraat heeft. Maar dat wil dit kabinet niet, reden ze hebben gelogen en bedrogen,na een jaar is er nog niks uit hun handen. Ze weten dus dat ze afgestraft gaan worden. En het pluche is dus vele malen belangrijker als het landsbelang. De elite EU club is ze vele malen belangrijker als ons landsbelang. Dat dat ten koste van ons burgers gaat zal ze helemaal worst wezen. We worden door dit kabinet gewoon keihard in onze bek uitgelachen en bedonderd. En wij burgers ,wij hebben het maar te pikken. Nee die jubelstemming zal gauw over zijn.

tweetybird | 12-10-13 | 12:53

Hendrikaatje | 12-10-13 | 12:41 | + 0 -

Er is geen enkele partij die uit de Europese Unie wil stappen. Het hoogst haalbare is een SP, die niet wil dat er vergaande bevoegdheden worden overgedragen aan Europa. Als Wilders zich vastbijt in dit thema en aangeeft dat er niet over gepraat kan worden, dan hoeft er zelfs geen cordon sanitaire te komen, want dan vindt hij nooit iemand om mee te regeren. Ook al laat je in het midden of een vertrek uit de Europese Unie verstandig is, dan nog zul je een coalitie moeten vormen. Ik zie Wilders in zijn huidige opvattingen, niet in staat om een regeringspartner te vinden. Tevens zie ik hem eerder polariseren t.o.v. de andere partijen, wat ervoor zorgt dat het steeds onaannemelijker wordt dat hij zijn plannen zal kunnen uitvoeren.

Borrelende Boris | 12-10-13 | 12:51

Ben toch benieuwd wanner het kabinet gaat vallen?
Wat denken jullie?
Want 1 ding is zeker, het is geen blijvend kabinet.

ANGEL70 | 12-10-13 | 12:46

Borrelende Boris | 12-10-13 | 12:11
U heeft het niet goed begrepen, denk ik.
We hebben in Nederland een gesettelde kliek politieke partijen.
Mensen die al jaren onderling de boel regelen en allerlei baantjes onder elkaar en vriendjes verdelen.
Een kliek die geen nieuw bloed wenst; zie Boer Koekoek, Hans Janmaat, Pim Fortuijn en nu Geert Wilders.
Allen werden weggezet als populist, nazi of iets ander naars.
Altijd een soort 'cordon sanitaire'... In het redelijke wil Geert Wilders best samenwerken met andere partijen, tot ze hem gaan belazeren.
Zie hiervoor het gedoog akkoord Rutte 1.
Zo ongeveer de gehele gesettelde kliek (behalve SP, SGP en PVV) Hebben het Kunduz landverraders akkoord ondertekend alsmede het ESM verdrag er door gejast; hiermee de Nederlandse soevereiniteit en schatkist overdragend aan het €U/4e rijk gedrocht...
Geert Wilders/PVV is als enige voor Nederland en de Nederlanders en tegen onderwerping aan het 4e rijk.
Tevens is de PVV voor Godsdienst vrijheid voor een ieder, dus tegen de islam ideologie/doctrine die wil overheersen.
Alzo tegen het overbevolken van Nederland met levenslang uitkeringstrekkende buitenlanders.
Denk toch eens na...

Hendrikaatje | 12-10-13 | 12:41

Bij Kruidvat is de vaseline al in de aanbieding. Pro-actieve marketing, noemen ze dat. U gaat eraan, dat begrijpt u natuurlijk wel hè? U gaat extra belasting betalen op water, lucht, vaseline, schijthuispapier, en op het aantal uren dat u het waagt om te werken. Geert, zeg er iets van. Putin, u zint toch al op wraak. Kom a.u.b. korte metten maken met dit Nederlandse Pinokkiokabinet. Niet op zondag bombarderen a.u.b. want dan worden de Gristelijke Machthebbers boos.

Nivelleermarionet | 12-10-13 | 12:31

@ Borrelende Boris | 12-10-13 | 12:11 |

Daar zit zeker wat in.

Net als in 2002 zul je nu ook gaan zien dat het CDA met de winst aan de haal gaat.

Let maar op Maurice de Hond morgen, CDA gaat minimaal 3 zetels omhoog te koste van PVDA en VVD.

Het hele land kotst nu van de Akkoord-partijen, maar de PVV is voor velen ook weer een brug te ver dus de ideale parkeerplaats voor de fatsoenlijke proteststem wordt nu het CDA. Net als met de LPF in 2002.

Buma heeft het CDA een grote dienst bewezen door nu niet mee te heulen met de Akkoorders. Daarom was Timmerfrans ook zo emotioneel met die middelvinger opmerking richting CDA, nu kunnen PVVDA het CDA niet langer "mede verantwoordelijk" houden voor de ellende zoals nog wel het geval was bij het onzalige Kunduz-akkoord.

Outsider-Inside | 12-10-13 | 12:23

♫ Wij zijn de kraaien ♫
♫ Dood is ons brood ♫
We hebben te doen met het "doodgravers akkoord", met excuses aan de mensen wier beroep dit is.
Nederland ten grave gedragen om het 4e rijk te behagen...

Hendrikaatje | 12-10-13 | 12:13

In 2002 haalde Fortuyn een monsteroverwinning tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. In het debat met Paul Witteman en andere lijsttrekkers gaf hij meteen aan dat hij wilde samenwerken met andere partijen. Verschrikt zag je iedereen kijken. De enige die meteen zei dat hij niemand uitsloot, was Balkenende. In de huidige situatie geeft Wilders iedereen een veeg uit de pan. Niemand deugt, behalve de grote blonde leider zelf. Ondanks het feit dat hij nu een virtueel mandaat heeft van 20% van de bevolking, is er niemand met wie hij wil samenwerken. Als hij doorgaat met het wegzetten van andere partijen als onbetrouwbare partners of ideologische vijanden, rest hem niks anders dan het oppositiebankje. Derhalve blijven we opgescheept met een verdeeld politiek landschap waar alleen dit soort bizarre constructies een meerderheid krijgen. Een stem op Wilders is hooguit een proteststem geworden tegen het huidig beleid, want 76 zetels zal hij nooit gaan halen.

Borrelende Boris | 12-10-13 | 12:11

Dat gehamer altijd van die grrrristelijke partijen op die gezinnen. En maar fokken. En ik maar dokken voor die geïndoctrineerde kutkoters.

Ornoisliefde | 12-10-13 | 11:51

-weggejorist-

Goorbatsjov | 12-10-13 | 11:41

Ik wil nieuwe verkiezingen, NU!
necrosis | 12-10-13 | 08:52 |
*
Man, je kunt eisen wat je wilt maar nieuwe verkiezingen vinden niet plaats omdat U dat nodig vind. Over 3 jaar, dan kunt U weer los gaan in het stemhokje.

Zure Sigaar | 12-10-13 | 11:26

NL wordt bestuurd door mezierige partijtjes, idem manetjes en plucheplakkers van de PvdAVVD.

Het allerergste op TV gisteren: Peggold die zich met uitgestreken gezicht veren in zijn eigen reet aan het steken is.... ZUM KOTZEN !.

Lichtstadfan | 12-10-13 | 11:24

Godverdomme gisteren niet gezopen en toch een kater

witchmaster | 12-10-13 | 11:08

@The Dominator* | 11-10-13 | 23:56
Je mist mijn punt, de hypocrisie van Peggold.

eelko1976 | 12-10-13 | 11:00

Maak u niet druk.
Het pensioenakkoord is van tafel geveegd en hierdoor moet er 3 MILJARD extra ergens anders vandaan getoverd worden.
Dit word een nog VEEL grotere opgaaf dan wat ze nu bekokstoofd hebben met de 3 partijtjes die NL nu ook verraden hebben.
Ik zie dit kabinet nog steeds gaan klappen op die 3 Miljard, VVD en PVDA moeten teveel toegeven aan elkaar dat gaat niet lukken.
En dan komen ze het jaar erop weer met extra bezuinigingen want met die 6 Miljard voor 2014 zijn ze er nog niet.

pickalilly | 12-10-13 | 10:54

Nou, wat zal ik zeggen, glas, plas en Draaikonten'66 zit weer waar het ooit was...

Alexander, van harte gefeliciteerd met het in stand houden van het GGKO (Grootst Graaiende Kabinet Ooit) en met het pluche onder je draaiende bips. Ik begrijp ook wel dat het lekkerder draait op pluche dan op een houten stoel, daar krijg je blaren van.

We gaan een mooie toekomst tegemoet, jij help met het verder slopen van de economie, we nivelleren ons met z'n allen helemaal arm en dan... Ja, wat dan? Oh ja, dan gaat Brussel miljarden in onze economie pompen om ons er weer bovenop te helpen. Dus dat komt wel weer goed.

Dus, nogmaals, namens 700k werkelozen, ontelbare ondernemers met het water tot aan de lippen, gefeliciteerd met je nieuwe graaibaan. Maar pas op! Voor je het weet wordt je zelf ook genivelleerd Alex, en ik weet zeker dat je dat niet leuk zal vinden..

.

Pieter Bas | 12-10-13 | 10:44

De pvv met de nsb vergelijken om vervolgens zelf de totale overgave aan brussel mogelijk te maken. Van Anton Mussert naar Alexander Glibbert

Baardhaat | 12-10-13 | 10:35

Wilders kan wel mooi boos zijn, maar hij weigerde zelf mee te praten... hij heeft dus eigenlijk geen enkel recht van spreken.
Quichegerechtigde | 12-10-13 | 09:33 | + -9 -
Dus wanneer je het er principieel niet mee eens bent dat er nog een keer 6 miljard bezuinigd moet gaan worden, mag je alleen commenteer leveren wanneer je deze bezuiniging toch mogelijk maakt.
Wat een rare gedachtegang hou jij er op na.

Troef | 12-10-13 | 10:29

Prachtige foto: Die licht gekleurde nis achterin heeft wat weg van een rechtopstaande lijkkist en het preekgestoelte van de deksel.De man die er achterstaat kan er van mij zo in.

Dolphi | 12-10-13 | 10:27

@Donkersloot | 12-10-13 | 10:07
Die VVD/ PvdA stemmers hingen rond op de NPO.
Geld, noch moeite, werd gespaard om het duo Clown & Vervelend (beter bekend als het duo List & Bedrog) op het pluche te krijgen en te houden.
Vraag jezelf eens af waarom PVV momenteel op meer zetels kan rekenen dan VVD en PvdA samen......

necrosis | 12-10-13 | 10:17

Laten we er eens vanuit gaan dat de oplossingen van Wilders de uitweg zijn voor de crisis waarin we verkeren. Wie gaat samen met hem regeren en deze plannen uitvoeren? Met de huidige zetelverdeling is een twee partijen kabinet onmogelijk. Door de gigantische versnippering van het politieke landschap zul je eerder moeten denken aan drie of wellicht vier partijen. Niemand heeft me hier ooit antwoord op kunnen/willen geven.

Borrelende Boris | 12-10-13 | 10:10

Onze regering is geen beleidsmaker meer. Het is niet langer een plaats waar een lange termijn visie voor het land in structureel beleid en passende wetgeving wordt omgezet. Het kabinet is een boekhouder geworden. Er ligt geen meerjarenplan gestoeld op een duidelijke visie welke overeenkomt met de identiteit van de partijen en hun achterban, waaraan de beslissingen worden opgehangen. Consistentie in het beleid is daarmee een droom geworden. De kiezer ziet een minister president die niet regeert maar al 3 jaar lijmt, plakt, kletst, lacht en draait.
.
Politieke rust, meneer Rutte, krijg je als je niet opereert als een boekhouder die de lekkende kraan probeert te repareren met lapwerk. Politieke rust krijg je door een consistent beleid te voeren waarmee structureel uitgaven van de overheid worden verlaagd, structureel de motor van de economie voorop staat en structureel het land Nederland voorop wordt gezet.
.
Bestuurlijke kracht tonen, regeren, sturen.... ik heb het niet meer gezien de afgelopen jaren.

Rest In Privacy | 12-10-13 | 10:10

@Litsehimmel | 12-10-13 | 09:54
Volgens mij gaan we straks een flinke hoeveelheid Pleuro's extra betalen voor drinkwater.
Ik vraag me af wat 'men' dat miezerige mannetje ooit heeft aangedaan dat hij zo'n hekel heeft aan de inwoners van NL.

necrosis | 12-10-13 | 10:08

@necrosis; ik vermoed dat er hier veel meer (echt VEEL meer, misschien wel ALLE) Geertfans neerstrijken, zowel in de redactie alhier als bij de POW om samen met de Telegraaf Geert zoveel mogelijk te laten horen. Hier hangen echt geen PvdA/VVD-stemmers rond, geloof me.

Donkersloot | 12-10-13 | 10:07


Waarom zo anti Pechtold? Het is makkelijk meepraten, maar ondertussen waren het niet Rutten & co die voor de mindere lastenverzwaring gingen.

En nu is er nog enige hoop dat het onderwijs niet nog verder afglijdt en we over 5 jaar echt geen sollicitant meer hebben die kan rekenen, schrijven en zich goed kan uitdrukken.

pjtr23 | 12-10-13 | 10:06

@BellaBella | 12-10-13 | 09:04
U kent ook maar 3 cijfers...

Ing. eslapen | 12-10-13 | 10:03

@Rammstein 09:56
Ik had wel een beetje met haar te doen, zulke denkbeeldige vijanden gun je niemand. Misschien kon ik er destijds wel om lachen, maar ergens was het triest natuurlijk.

Ashtrey | 12-10-13 | 09:59

Ashtrey | 12-10-13 | 09:52 | + 0 -
Het was haast hypnotiserend.

Rammstein | 12-10-13 | 09:56

Ik heb dit gemist, ik moest tot laat werken. Ik zie dat ze wat lastverzwaringen hebben teruggedraaid. Dat is mooi.

Ik vraag me af, waar de 5xmodaal, 10xmodaal en de 100xmodaal zijn in het lijstje. Of hoeft dat niet eerlijker?

Ik weet het antwoord natuurlijk al. Fopsocialisten willen alleen nivelleren onder de arbeiders en politici... zullen ook wel weer overgeslagen zijn. Ook dat is mooi, maar mooi op een andere schaal.

decadent degeneraat | 12-10-13 | 09:56

@Rammstein | 12-10-13 | 09:45
Ik weet wat je bedoelt....
*gniffelt*

necrosis | 12-10-13 | 09:55

Dat verkozen partijen in Nederland coalities moeten vormen is een feit. Dat daarbij concessies moeten worden gedaan is ook een feit. "Water bij de wijn doen" heet dat. Alleen is het hier ten lande tegenwoordig zo dat er een beetje wijn bij het water wordt gedaan. En 9 van de 10 keer slechts een druppeltje. En over beiden mogen we nu ook meer belasting betalen.

Litsehimmel | 12-10-13 | 09:54

@Rammstein 09:45
Andere stijl. Voordat ze doordraaide en gewapend met haar toetsenbord de online complottheorieën en haatpropaganda tegen haar persoontje bevocht, was ze soms best redelijk.

Ashtrey | 12-10-13 | 09:52

Ik dacht altijd dat we in een democratisch land woonden. Maar de burgers hebben geen moer te vertellen.

Maria.1 | 12-10-13 | 09:51

Ashtrey | 12-10-13 | 09:39 | + 1 -
De verpleging heeft haar weer gevonden.

Rammstein | 12-10-13 | 09:50

Is nu het tweede kabinet waarin de VVD vriendjes is met de SGP. Ik kan nu al met zekerheid zeggen dat door de SGP en CU weer middeleeuwse acties op het gebied van softdrugs en prostitutie gaan komen. Ongelofelijk dat zo'n kleine groep christelijke extremisten zoveel invloed op een land kunnen uitoefenen. Dit allemaal dankzij de PvdA en VVD. Thanks weer. De toekomst ziet er weer een stuk beter uit :(

Remconan67 | 12-10-13 | 09:46

@eerstneukendanpraten 09:40
Wie? Nog nooit van gehoord. Of word ik nou ook al gek? Ik denk het wel.

Ashtrey | 12-10-13 | 09:45

Ashtrey | 12-10-13 | 09:39 | + 0 -
Misschien is ze wel een "juriste", if you catch my drift.

eerstneukendanpraten | 12-10-13 | 09:40 | + 0 -
Je weet het niet. Sommige mensen zijn net een boomerang.

Rammstein | 12-10-13 | 09:45

Sadistje Pechtold met zijn achterlijke gristenneefjes heeft her en der wat mogen aanpassen opdat de zeer pijnlijke doodsstrijd van BV Nederland wat langer wordt gerekt.

Rommelende Onderbuik | 12-10-13 | 09:45

@ Rammstein 09:31

Ik krijg steeds meer de indruk dat we hier gewoon weer met goktrommel te maken hebben. Altijd maar weer dat gezever met die percentages. Goktrommel had ook zo'n rabiate abberatie...

eerstneukendanpraten | 12-10-13 | 09:40

Potverdikkie BellaBella is het je nu weer gelukt die dwangbuis los te krijgen? Houdini would have been proud.

Ashtrey | 12-10-13 | 09:39

Werd vanochtend wakker in de hoop dat het allemaal een grote enge droom was. Maar helaas deze nachtmerrie is werkelijkheid geworden...

Nibdib Niddib | 12-10-13 | 09:38

@Quichegerechtigde | 12-10-13 | 09:33
In een ECHT fatsoenlijke ende beschaafde wereld hebben ALLE mensen recht van spreken.
Zelfs islamisten en Volkert, ondanks dat zij dat recht bestrijden. Te vuur en te zwaard.

Jan Passant mk2 | 12-10-13 | 09:36

hoe krijgen ze het voor elkaar om dit er zo door te drukken? Alleen omdat Brussel die 6 miljard wil hebben. Fuck Brussel en Fuck de huidige Nederlandse regering!

Glas Koning | 12-10-13 | 09:36

Quichegerechtigde | 12-10-13 | 09:33 | + 0 -
Was hij wel gevraagd om mee te praten ?

Rammstein | 12-10-13 | 09:35

Wilders kan wel mooi boos zijn, maar hij weigerde zelf mee te praten... hij heeft dus eigenlijk geen enkel recht van spreken.

Quichegerechtigde | 12-10-13 | 09:33

BellaBella | 12-10-13 | 09:19 | + 0 -
U kunt mij proberen te "beledigen", het maakt uw grammatica, noch uw gebruik van leestekens, er niet beter op.
Ik ben blij dat u er zelf om kan lachen, dat wel.

Rammstein | 12-10-13 | 09:31

@BellaBella. Echt intelligente mensen hebben het niet nodig om zichzelf zo op te hemelen. Ik vind u een storend element in de discussies met uw zelfverheerlijking.

Maria.1 | 12-10-13 | 09:30

.. oh, ook feli voor de islam. Een gevaarlijke parasiet die nog geen kinderfeestje kan organiseren zonder veel verdriet. Onzekerheid, armoede en verdeeldheid zijn een een goede kweek voor kwaadaardige organismen.

Jan Passant mk2 | 12-10-13 | 09:29

Schietmijmaarlek | 12-10-13 | 07:21
En het akkoord wat kabinet+oppositie heeft afgesloten noemen ze het mannenbroeders akkoord.

Troef | 12-10-13 | 09:25

Rammstein | 12-10-13 | 09:15 | Dat het voor u lastig te lezen is wil niet zeggen dat het fout is. U moet dat mij niet verwijten maar degenen die u vanaf uw geboorte tekort gedaan hebben door u met zo weinig bagage de wereld in te sturen. Niet dat ik er niet kostelijk om kan lachen, om die soort. Uw soort.

BellaBella | 12-10-13 | 09:19

Woow je zou maar huurder zijn. Succes en RIP

JAXX | 12-10-13 | 09:17

Ik zal het wel niet mogen zeggen, maar ik probeer het toch Ik vind het ka u thee.

jasser | 12-10-13 | 09:16

BellaBella | 12-10-13 | 09:04 | + -1 -
Uw grammatica is behoorlijk kut voor iemand die beweert hoog opgeleid te zijn. Interpunctie is u ook vreemd.
Vreemd.

Rammstein | 12-10-13 | 09:15

Spokoynoy Nochi | 12-10-13 | 08:35 | En in welk land schijnt voor u de zon op het groene gras?

BellaBella | 12-10-13 | 09:07

Nou feli, alle varkens in de megastal te Brussel blij met de nieuwe succesformule:

De "elite" zorgt straks voor een brede kansloos-afhankelijke onderlaag in de bevolking. In ruil voor cadeautjes op kosten van het midden zorgt die "machtsbasis" dan voor stemmen en voor onzekerheid & armoede. Verdeeldheid en angst, die de verzorgende regenten bestrijden met drones en meer veiligheidsdiensten.

Jammer dat alleen het allerergste straks in staat zal zijn om van deze schurken af te komen. Nieuwe middeleeuwen zijn geen pretje.

Jan Passant mk2 | 12-10-13 | 09:05

Nou nou, dat zijn wel heel veel josties bij elkaar zeg. Wat een drukte hier. Opmerkelijk document, als ooit de 90-95% regel getoetst kon worden dan is het nu wel. Dat terzijde: hadden ze onze bijdrage nog gemist? Ja? Gut, schattig. Wel, bij deze: elk volk krijgt de regering die het verdient. En 'verzetshelden' die uit 'protest' boodschapjes in Duitsland gaan doen zijn niet op sterven na dood, die zijn al lang dood. U hebt van de afgelopen tijd niets, maar dan ook niets, geleerd. U behoort met voorrang tot de 90-95%. Want: u denkt nog steeds dat als de overheid *minder* geld ontvangt, dankzij uw dappere 'verzetsdaden', dat zij dan de lasten zal *verlagen*. Voor die kortsluitingen in uw hersens gaan uw kinderen en kleinkinderen betalen. *Met intresten*. Waarom hebt u eigenlijk kinderen, als ik eens beleefd mag informeren? Dit alles recapitulerend: u had net zo goed mee kunnen gaan naar de UK, u bent nutteloos. Elk volk krijgt de regering die het verdient, en deze regering past naadloos bij dit domme, domme, domme, prutsvolkje.

BellaBella | 12-10-13 | 09:04

Ik heb een spierziekte, zit te wachten wanneer ik weer te werk moet, wanneer we belasting moeten betalen voor iedere hap lucht die we naar binnen nemen... Nu hebben we alle vaseline boys bij elkaar...... glijden maar boys... glijden naar Brussel met zijn allen, met dat smerige miezerige mannetje voorop....... ZUCHT... van de regen naar een stortbui. de tyfus allemaal met die glijders bij elkaar.....

Gerrit1962 | 12-10-13 | 09:04

Eerst zien en dan pas geloven, dat met het gesloten akkoord de meeste Nederlandse gezinnen er niet op achteruit gaan.

Rik80073308 | 12-10-13 | 09:04

Ik wil nieuwe verkiezingen, NU!

necrosis | 12-10-13 | 08:52

Nederland vakantieland.
Dit zou voor iedereen moeten gelden, emigreer nu je nog kan.
Nu ruim 5 jaar weg en geen enkel moment spijt.

Geen enkel.

Spokoynoy Nochi | 12-10-13 | 08:35

Zullen we de term 'volksvertegenwoordigers' maar afschaffen, en vervangen door de term: 'EU-commissarrisen'?

Als Brussel zegt: Spring! dan zegt onze 'volks'vertegenwoordiging: 'HOE HOOG!'

Het word tijd dat voor landverraad de doodstraf word heringevoerd. Volksvertegenwoordigers die het volk uitknijpen om aan de order van Brussel te voldoen zjin niets minder dan landverraders, en het zou beter voor het volk zijn als ze zich van die landverraders zouden ontdoen.

isdaariemand | 12-10-13 | 08:33

Mensen, ik herhaal en herhaal het maar..
Verlaat Nederland toch als je kan.

Spokoynoy Nochi | 12-10-13 | 08:28

@Donkersloot | 12-10-13 | 08:08
Hoezo Geertfans?
Kijk eens naar het aantal mensen dat de laatste keer VVD of PvdA gestemd heeft en daar nu spijt van heeft.
Je hoeft geen wetenschapper te zijn om te kunnen voorspellen dat Rutte bij de volgende verkiezingen geen kans meer maakt om een derde termijn te krijgen als MinPres....
En dat mooie baantje in 'Brussel' kan hij ook vergeten, niemand die hem serieus neemt.

necrosis | 12-10-13 | 08:19

Zucht...

Vier jaar geleden kocht ik een huis op een parttime salaris, terwijl ik zelf mijn studie betaalde. Het is eigenlijk te bizar voor woorden dat ik jegenwoordig zonder de kosten voor de studie en met een fulltime salaris per maand zo'n beetje hetzelfde overhoudt als vier jaar geleden?

Het vereist een uniek sadisme om te mogen regeren...

Toch..? | 12-10-13 | 08:13

Supermatthijs | 11-10-13 | 21:43 Ja , richting Brussel.

ja,diedus! | 12-10-13 | 08:09

Ach, weer voor voor veel van de mopperaars en Geertfans hier en op POW. Het is Geert gelukt de regering zo ver in de gordijnen te jagen dat het uitschrijven van verkiezingen het láátste zal zijn wat men wil doen. Dus lekker veel loze hysterische tweets van Geert en volop gezeik op dit forum!

Donkersloot | 12-10-13 | 08:08

@Supermatthijs | 11-10-13 | 21:43
Wanneer ga jij eens een baan zoeken.....

necrosis | 12-10-13 | 08:03

*Steekt een feestsigaar op*... woont niet meer in Neerland.

duitse herder | 12-10-13 | 07:41

Gelukkig zijn er in het leven belangrijkere dingen dan geld. Oh nee, toch niet. Maar eigenlijk ook weer wel, ware het niet dat iedereen een slaaf van de economie is. Alles draait om het slijk der aarde.

Revvoyensovyet City | 12-10-13 | 07:39

Niet getreurd.
Dit akkoord is ontstaan door de gemeenschappelijke vrees van de betrokkenen voor nieuwe verkiezingen. Het fundament onder dit akkoord is drijfzand. Dit stelletje fiscale oplichters en miezerige ventjes zal uiteindelijk door angst en eigenbelangenverdediging alsnog elkaar een politieke dolkstoot in de rug geven. Draagvlak cq. onderbuik wint het altijd van wet en politiek.
Dit angstakkoord deelt vast de kaarten uit voor de volgende verkiezingen, wat voor dan ook: de enige partijen die nog beschikbaar waren om volk & vaderland te naaien doen eraan mee. Als het een voetbalwedstrijd zou zijn is dit de laatste wissel: de lamme en de blinde mogen nu ook meedoen. Angst voor verkiezingen, angst voor machtverlies en de intrinsieke wens om de werkende mens zo hard mogelijk (fiscaal) te naaien.
Het zal gauw voorbij zijn.
Pen gaat vandaag weer lekker shoppen in D en aldus NL niet laten meegenieten van de verschuldigde BTW. Ook jammer voor de middenstand hier maar ja de service is ook leuker daar.
Zouden er meer moeten doen.

pennestront | 12-10-13 | 07:32

Sampie ligt ergens onder de tafel.

Schietmijmaarlek | 12-10-13 | 07:24

Pechtold is als een rat in het riool kruipen slijmen en dan aanvallen Wilders heeft dus helemaal gelijk een heel vies eng miezerig mannetje als kinderen zou je zo een mannetje verstoten en dat moet hier ook maar gebeuren bah wat walg ik van dit gedrocht . maar ja NL is dus vanaf nu echt naar de klote en bedankt stelletje leugenaars draaiers graaiers de eerste kamer zal echt niet gaan kijken nu naar het landsbelang de economie en de NL bevolking de hufterigheid staat ten top nu eigenbelang en het belang van de EU gaat voorop. Nederstanikia in geboren u zegt maar zegt u teveel zal u verdwijnen en uw mond gesnoerd gaan worden, jammer genoeg heb ik geen mogelijkheid om dit kapotte land verlaten anders was ik echt weg geweest.

rukkieduck | 12-10-13 | 07:00

Met de verkiezingen is iedereen het weer vergeten.

* | 12-10-13 | 06:51

is en wordt de ondergang van Nederland. Daarom verlaat ik Nederland.
020er | 12-10-13 | 04:07
*
De groeten en tot nooit meer ziens.
Veel plezier in je nieuwe thuisland waar alles uiteraard veel beter, mooier, schoner, rijker is, de zon elke dag schijnt, de nachten zwoel en aangenaam zijn, de sex toppie is, de vrouwen jong en willig zijn, geen maximumsnelheid is, benzine voor gratis kan worden getapt, bier per zwembad voor een habbekrats geleverd wordt, de lucht schoon is, tabak in de achtertuin groeit, ziekte en dood niet bestaan, Jehova's verboden zijn, belasting wordt gegeven in plaats van geind, huizen als kastelen voor de prijs van een nieuw paar schoenen te koop staan, Polen nog harder werken en Geert Wilders op vakantie gaat.
Stuur ook maar geen kaartje.

Zure Sigaar | 12-10-13 | 06:37

Het is een merkwaardig rijtje dat ik gisteren in der Spiegel zag. De vroegere DDR-landstaten als verreweg de besten van Duitsland in onderwijsprestaties van 15/16-jarigen. Ook nog eens landstaten met verreweg de kleinste per capita uitgaven aan onderwijs.
Heeft het te maken met een communistische DDR-erfenis? (Wie heeft niet ooit een naar Duitsland geëmigreerde Joodse vriendin uit Moskau gehad die verblufte met wiskundige en natuurwetenschappelijke kennis ;-)
Maar waarom bengelen dan de al decennialang met overwegend roodgroene regeringsinvloed bestuurde stadstaten als Berlijn, Hamburg, Bremen en de vuurrode landstaat Nordrhein-Westfalen zo onderaan?
Geen enkel sociaal fenomeen is monocausaal te verklaren, maar hier moet zelfs de ‘rotgrüngestrickte’ Spiegel toegeven dat de geringe proportie NW-immigranten een aanzienlijke verklarende variabele is.
Zelf valt mij daar ook, enigszins politiek incorrect, aan op dat de ‘Länder’ die bovenaan staan in grote mate gevrijwaard bleven van roodgroen onderwijsbeleid. Dit in tegenstelling tot die, die onderaan bengelen.
Mijn beleidsaanbeveling voor onderwijs zou derhalve zijn: niet meer geld, maar efficiëntere besteding van onderwijsbudgets. En afschaffen van roodgroene nivelleringsexperimenten in de zin van, het moet toch maakbaar zijn om iedereen even intelligent te krijgen.
En kijk daarbij dan ook eens naar de relatief conservatieve onderwijscultuur in Vlaanderen, dat in Pisa-vergelijkingen (en in contrast met het vuurrode Wallonië) samen met Japan en Finland keer op keer tot de wereldtop behoort in onderwijsprestaties bij 15-jarigen.
www.spiegel.de/schulspiegel/laenderver...

WirMachenMusik | 12-10-13 | 06:14

Na consumptie van zo'n vier halve liters Oettinger Hefeweiss, van niet eens 40 cent per fles, borrelde de volgende stelling in mij op:
Culturen ontwikkelingen zich in golfbewegingen naar een hoger niveau.
De tijdelijke neerwaartse beweging staat dan voor een 'rebarbarisering’ als verweer tegen een externe bedreiging.
De opwaartse beweging wordt historisch gezien (ben geen geschiedenisleraar) ingeleid door een verdedigingsoorlog.
De kans op een succesvol verloop van zo'n oorlog hangt, naast geluk, af van de mate waarin de verdedigende cultuur verwekelijkt is. Zeg, de flexibiliteit om zich tijdelijk te 'rebarbariseren' tot het niveau van de bedreigers, verloren heeft.
Voorzover er überhaupt iemand iets ziet in deze gedachtegang de volgende vragen:
a) Wordt ons land en misschien zelfs heel West-Europa momenteel cultureel bedreigd?
b) Kun je zulke bedreigingen ook afwenden met andere vormen van 'rebarbarisering' dan het voeren een klassieke oorlog? (Dus zonder militairen en dodelijk wapentuig.)
c) Welke andere vormen zouden dat kunnen zijn en in hoeverre zijn die wat betreft de kans op succes afhankelijk van de mate waarin de bedreiging is voortgeschreden?
d) Zou het fenomeen Wilders zo'n vorm zijn en tegelijk de demonisering van Wilders wel eens een teken van degeneratieve verwekelijking van onze cultuur kunnen zijn?
e) Zou ik dit zonder mijn slimme hefeweizenvoorkeur voor Oettinger, met bijvoorbeeld gereclamiseerde merken als Erdinger, Franziskaner of Paulaner, compacter en eleganter hebben kunnen formuleren?

WirMachenMusik | 12-10-13 | 05:30

@Supermatthijs | 11-10-13 | 21:43
Mocht Wilders ooit de macht krijgen dan heeft de PVV een oplossing voor het weglopen. Zijn bodyguards worden verdubbeld zodat deze mensen hem tegen kunnen houden als hij weer eens voor zijn verantwoordelijkheden wil weglopen.

the Jackdawn | 12-10-13 | 05:24

Zou deze regel ook gaan gelden voor Alexander Pechtold, mits hij zijn pluche kwijtraakt?
Al vanaf 2015 moet een werkloze na een half jaar een baan onder zijn niveau accepteren. (regel uit nieuw akkoord)

INH.30CL | 12-10-13 | 04:55

pius, bever, storm..... en nog wat onnozelen. Kom eens snel weer in de lucht aub!

INH.30CL | 12-10-13 | 04:46

@watson357 | 12-10-13 | 04:29
Heb jij je eigen tegels wel eens aan een kritische noot onderworpen? Dan wordt het wel eens tijd me dunkt.

search-geenstijl.thruhere.net/#%22wats...

INH.30CL | 12-10-13 | 04:42

Meneer Rutte, ik heb een probleempje...
Ben net uit de schuldsanering, woon in een sociale huurwoning en heb de bijstand als inkomen.
Om te gaan solliciteren heb ik eigenlijk een autootje nodig..
Heb een leuke 2e (of 3e) hands gevonden die ik mag kopen voor € 2000,-
Heb € 200,- zelf voor de aanbetaling en dacht dat ik de rest af mocht betalen met € 100,- per maand.
Dat mag ook, maar dan moet ik wel een borg hebben; iemand die garant staat.
Wilt U die borg zijn?
Rutte antwoordt: Nee,m'n beste, dat ga ik niet doen!
Stel je voor dat je niet netjes aflost, dan moet ik betalen en daar jij verder niks dan een uitkering hebt, kan ik het niet bij jou terug halen.
Dan blijf ik met de schade zitten; zoek maar een andere dwaas die daarin trapt.
Maar meneer Rutte, U doet dat wel voor anderen; discrimineert U?
Aan diverse buitenlanden staat U garant/borg voor wel € 200 miljard!
Ja, dat is wel zo, maar dat is gelukkig niet m'n eigen geld.
Als ik daarop aangesproken word, verhoog ik gewoon de belastingen en betaald het Nederlandse volk dat.
Denk maar niet dat ik daar ook maar 1 € centje minder van word...
Wat zeg ik; ik krijg daar waarschijnlijk wel een €U/4e rijk baan voor!

Hendrikaatje | 12-10-13 | 04:40

@Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 02:45 |

Jij bent echt PVV materiaal... te dom om te poepen ...

watson357 | 12-10-13 | 04:29

U beseft niet dat onze Kamerleden en ministers maar heel gewone mensjes zijn?
Voor die baantjes worden geen eisen gesteld, dan lid zijn van een politieke partij en bij voorkeur de eigen naam foutloos kunnen schrijven.
Meest ambtenaartjes en schoolmeestertjes; bijna niemand uit het bedrijfsleven.
Meeste politici hebben iets wazigs gestudeerd als politicologie of zo en hebben gewerkt in gesubsidieerde/politiek gerelateerde baantjes.
Echt helemaal geen enkele ervaring in het echte bedrijfsleven of werkelijkheid.
Hennis van Defensie is een Schoevers opgeleide tikgeit/ secretaresse...
MP Rutte heeft geschiedenis gestudeerd en heeft daar niets van opgestoken...
Samson heeft iets van kernenergie, maar kwam niet verder dan Greenpeace terrorist...
Pechtold iets met kunstgeschiedenis en nooit verder gekomen dan veiling schreeuwert...
Google alle Kamerleden en ministers maar; Wazige studie, overheids of gerelateerd baantje...
Ow ja, slechts 2% der Nederlandse bevolking is lid van een politieke partij.
98 % der bevolking komt dus niet in aanmerking als volksvertegenwoordiger...
Men noemt het democratie....

Hendrikaatje | 12-10-13 | 04:25

@020er | 12-10-13 | 04:07
Waar ga je heen?

INH.30CL | 12-10-13 | 04:11

Toedeledokie Nederland, het was me een waar genoegen.Helaas ga ik afscheid nemen van mijn vaderland.Mijn vaderland is verraden aan Brussel en andere machtigen. Het doet me wel zeer, maar Nederland zink dieper en dieper.Nederland kan het alleen heel goed,het heeft een uitstekende haven,en kan zeer goed functioneren binnen een vrije handelszone.Het doneren van de EU is en wordt de ondergang van Nederland. Daarom verlaat ik Nederland.

020er | 12-10-13 | 04:07

Ik moest plots aan dit lied denken. Goodnight @all
youtu.be/xZ6IPpNw2O8

INH.30CL | 12-10-13 | 04:07

@Rammstein | 12-10-13 | 03:25
Dan zou zelfs dat 5e plankton percentage nog teveel zijn. Rammie dan is het heel simpel, het heersende pluche heeft geen mandaat meer beslissingen te nemen en zal het over moeten laten aan de simpelen der lage Nederlanden. Dat zou vervolgens een mooie draad zijn die ik graag zou volgen maar het antwoord op je vraag toch schuldig moet blijven,wat dan? Ik zou het ook niet weten.

INH.30CL | 12-10-13 | 03:46

@StillØs | 12-10-13 | 03:20
Ik word alleen al moe van je *zucht* dat aangeeft je gelijk wil hebben en als eerste statement moet zijn. _ZE_ hebben het ook gedaan met de gezondheidszorg... lijkt me iets meer maatschappelijk belang dan een KvK Of TNO. Wat een eerdere reaguurder al (terecht) opmerkte, jij wil overheid die het allemaal wel even zal regelen voor ons burgertrutjes. En wat mij betreft mag je subsidie los zien van een vrije markt waar winst het verhaal is normaal gesproken. Jij hebt het over instanties die de burger geld kosten en hulpbehoevend zijn, da's heel wat anders. Ze gaan de markt ook maar op als ze zo goed zijn. Ik moet dat tenslotte ook en met mij vele kleine ondernemers, maar daar hoor ik je niet over he Alexander?

INH.30CL | 12-10-13 | 03:37

@Stillos
U wilt geen 3,8 miljard op windmolens bezuinigen.
U wilt geen 0,7 miljard op de publieke omroep bezuinigen.
U wilt geen 4,4 miljard op ontwikkelingssamenwerking bezuinigen.
U wilt geen 2,6 miljard op ZBO's bezuinigen.
U wilt geen 3,8 miljard aan EU-bijdrage bezuinigen.
U wilt geen 36 miljard op het redden van de Euro bezuinigen.

Maar u bent wel een liberaal hoor. Echt wel.

tipo | 12-10-13 | 03:34

@Stillos
U wilt geen 3,8 miljard op windmolens bezuinigen.
U wilt geen 0,7 miljard op de publieke omroep bezuinigen.
U wilt geen 4,4 miljard op ontwikkelingssamenwerking bezuinigen.
U wilt geen 2,6 miljard op ZBO's bezuinigen.
U wilt geen 3,8 miljard aan EU-bijdrage bezuinigen.
U wilt geen 36 miljard op het redden van de Euro bezuinigen.

Maar u bent wel een liberaal hoor. Echt wel.

tipo | 12-10-13 | 03:34

Stilløs | 12-10-13 | 03:11 | + 0 -
Het afschaffen ervan per ommegaande is inderdaad niet mogelijk. Het is een cultuur geworden.... Het afschaffen ervan zal een menig ademnood geven en ondenkbaar. Uiteindelijk zal het leiden tot een eerlijke zaak. Blijkt het niet commercieel rendabel maar cruciaal? Dan is het een staats bedrijf. U zegt luchtverkeersleiding na 100 jaar subsidie nodig, is het dus niet rendabel blijkt. Gek eigenlijk terwijl luchtvaart maatschappijen miljoenen verdienen en de belasting betaler moet dokken, ook als ze niet vliegen. Subsidie het ingrediënt voor totale scheef groei ipv stimulatie.

ikdenkwat | 12-10-13 | 03:28

INH.30CL | 12-10-13 | 02:52 | + 1 -
Stel dat komende verkiezingen niemand, maar dan ook echt níémand gaat. Opkomst 0,00000000000005%.

Rammstein | 12-10-13 | 03:25

Stilløs | 12-10-13 | 03:11 | + 0 -
Het afschaffen ervan per ommegaande is inderdaad niet mogelijk. Het is een cultuur geworden.... Het afschaffen ervan zal een menig ademnood geven en ondenkbaar. Uiteindelijk zal het leiden tot een eerlijke zaak. Blijkt het niet commercieel rendabel maar cruciaal? Dan is het een staats bedrijf. U zegt luchtverkeersleiding na 100 jaar subsidie nodig, is het dus niet rendabel blijkt. Gek eigenlijk terwijl luchtvaart maatschappijen miljoenen verdienen en de belasting betaler moet dokken, ook als ze niet vliegen. Subsidie het ingrediënt voor totale scheef groei ipv stimulatie.

ikdenkwat | 12-10-13 | 03:25

@Stillos 3.14
Het CBR krijgt toch geld van examenkandidaten? Waarom moeten die belastingbetalersgeld? Hup, afschaffen die subsidie. En die hoogleraar fysiologische bloembollen, wat is daar de noodzaak van?

Kom aan zeg. U bent een socialist, want u wilt niets bezuinigen. Geen cent. Zeg het gewoon. Een liberaal in de Klassieke zin van het woord wil namelijk een nachtwakersstaat. Daar betaal je zelf voor je rijbewijs, bedrijfsinvestering et cetera en niet je buurman. U wilt dat helemaal niet, dus bent u een socialist. Dat zijn alle VVD-ers ook hoor, dus u bevindt zich in goed gezelschap. Net als de PvdA-ers en de andere partijen in deze eenpartijstaat.

Maar noem uzelf dan geen liberaal. Dat schept verwarring.

tipo | 12-10-13 | 03:22

INH.30CL | 12-10-13 | 03:11

Zucht. Kijk de lijst even door en probeer te bedenken hoe de markt gaat zorgen dat LVL, OVV, CBR, AFM, CBP, KvK, KNAW, NWO, TNO volledig zelfstandig worden. Laagste bieder, laagste kwaliteit, go!!! Oh shit de vliegtuigen donderen uit de lucht, op de weg is het een anarchie, de wetenschap verloedert nog meer dan nu al, de financiële markten maken er ook nog meer een puinhoop van, politicologen moeten de taak van het CPB overnemen, lekker landje!

Een tender zal namelijk wel moeten, het zijn allemaal instituten waar niet op geconcurreerd kan worden.
En optie 2, ze winstgevend maken, GEBEURT bij een aantal al. RDW bijvoorbeeld is al lang en breed winstgevend, maar nee, daar moeten we geen marktpartij van willen maken. En sommige anderen brengen geen winst op.
Succes met de lijst, kap even met anderen woorden in de mond leggen die ze niet gebruiken en zorg dat je begrijpt waar een afkorting voor staat voor je alle geldstromen daar naartoe wil afschaffen.

nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_zelfst...

Stilløs | 12-10-13 | 03:20

@StillØs | 12-10-13 | 03:14
Ga nu eens naar bed. Of ben je daarvan niet afhankelijk?

INH.30CL | 12-10-13 | 03:19

tipo | 12-10-13 | 03:11

Wow, je verdraait me nog soepeler dan Lewis dat deed.
Nee, dat wil ik niet. Ik ben liberaal pipo. Maar niet overal is een markt voor. Niet alles kan (volledig) commercieel opgelost worden. Of zou jij het wel kunnen als CBR-directeur? Luchtverkeersleiding besteden we uit aan de laagste bieder, in jouw ideaal?

In de freaking definitie van een ZBO zit dat het GEEN deel is van de overheid. Ze zijn alleen ook niet volledig financieel onafhankelijk.

Stilløs | 12-10-13 | 03:14

@Stilløs | 12-10-13 | 03:04
Dus u wilt een zo groot mogelijke overheid. Duidelijk. Zeg dat dan gewoon.

tipo | 12-10-13 | 03:11

ikdenkwat | 12-10-13 | 03:06

Absoluut. De omslag komt pas als de markt er klaar voor is. Maar voor die tijd stimuleren is wel nodig.

Ik ben ook tegen de subsidie- en ontwikkelingshulpcultuur die mensen daar afhankelijk van maakt.
Ik ben alleen ook tegen dat "alle soepsidies moeten stoppehhhh"-geroep.
ZBO's zijn in grote meerderheid nuttig en nodig. Hierboven staat een rijtje, maar ook de Luchtverkeersleiding krijgt subsidie.
Ook maar stopzetten en het ze zelf uit laten zoeken?

De waarheid ligt in het midden.

Stilløs | 12-10-13 | 03:11

@StillØs | 12-10-13 | 03:04
Ik kan het niet rijmen. Zelfstandig, met de nadruk hier op, besturend orgaan en toch hulpbehoevend? Ik ben ook zelfstandig maar heb de pech ook een particulier te zijn. Ik krijg geen cent en kan gewoon de tering krijgen wanneer ik het niet goed doe. Ik werk voor mijn centen, wat doen die gesubsidieerde rakkers van jou om het hoofd boven water te houden in deze crisis? Protesteren>?

INH.30CL | 12-10-13 | 03:11

@Stilløs | 12-10-13 | 03:04
Die soepsidies voor gratis advocaten, voor bijvoorbeeld asielzoekers, kunnen ook geschrapt. Hip weg ermee, betaal je eigen advocaat maar. Honderden miljoenen per jaar.

Soepsidies voor Openbare Bibliotheken: direct doorstrepen. Betaal je eigen boek maar. Levert 1 miljard per jaar op. Elk jaar!
-echt out-

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 03:09

Maar laten we vooral het Schadefonds Geweldsmisdrijven afschaffen. Voortaan maar lekker zelf je PTSS oplossen. Of je littekens.
RDW en het CBR eruit, lekker anarchistisch op de weg allemaal, zonder rijbewijs, gekeurde auto of nummerbord. Onzin zeg.

Allemaal afschaffen die ZBO's!

Stilløs | 12-10-13 | 03:07

Stilløs | 12-10-13 | 02:51 | + -1
Op zich wil ook dit kabinet van de subsidie cultuur af. Het wil maar niet lukken uiteindelijk gaat het erom of het zinvol is. U stelt smerige fossiele brandstoffen elimineren. Bent u zeker dat dit de juiste weg is in efficiëntie? Vermoedelijk zal het via de normale markt werking en wetgeving als pressie het eea beter werken. De echte ondernemers en "wereld verbeteraars" zullen uitgekristalliseerd worden. Ipv subsidie slurpers. Een schone en gladde economie daar moeten we heen.

ikdenkwat | 12-10-13 | 03:06

En in de letterlijke betekenis van ZBO's, naast wat er allemaal in het rijtje dat je stuurde stond:
Nee, ook op de OVV, CBR, AFM, CBP, KvK, KNAW, NWO e.d. bezuinigen lijkt me geen goed idee.

Stilløs | 12-10-13 | 03:04

@INH.30CL | 12-10-13 | 02:59
Hehe.
-out-

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 03:03

@tipo | 12-10-13 | 02:54
Goed gezegd! Het letterenfonds is ook een Zelfstandig Bestuursorgaan (ZBO). Kan direct weg.

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 03:02

@Stilløs | 12-10-13 | 02:51
Truste. We praten er nog over.
*soepsidies investeringen noemen, tsss*

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 03:00

tipo | 12-10-13 | 02:54\

Ja, laten we alle innovatie-subsidies terugzetten! Dat zijn nou týpisch subsidies die zichzelf niet terugverdienen! Nee zeg, technostarters in Nederland, nooit gehad en wordt ook nooit wat, brr. Krijg je een tweede TomTom of ASML, dat moeten we niet willen!

TNO, Deltares e.d. zoeken voortaan maar particuliere financiering voor hun onzekere en belangrijke experimenten. Tssk, innovatie, wat denken we wel niet.

Stilløs | 12-10-13 | 03:00

@StillØs | 12-10-13 | 02:51
Alle investeringen gedaan door de staat zullen vroeg of laat door de burger dubbel en dwars terugbetaald worden. Ik noem even de *kuch* groene auto waar helegaar geen belastingcentjes voor betaald werden, want groen toch? Uhm, 2014 komt er aan en wat blijkt...... Je wordt in je aars genaaid waar je bijstaat man, wordt eens wakker en ga eens lekker tegen de wind in. Je zal er van opknappen, echt!

INH.30CL | 12-10-13 | 02:59

tipo | 12-10-13 | 02:46

Ik ga je OECD-verhaal lezen. Maar niet nu. Nu slapen.

Stilløs | 12-10-13 | 02:55

Subsidies aan ZBO's zijn 2,6 miljard/jaar. Die kunnen gewoon stopgezet worden: www.rijksbegroting.nl/2013/voorbereidi...

Al wordt de helft stopgezet, dan is dat toch weer mooi 1,3 miljard/jaar. dat had natuurlijk al 109 jaar geleden stopgezet moeten worden, maar de D66 houdt dat tegen.

tipo | 12-10-13 | 02:54

Subsidies aan ZBO's zijn 2,6 miljard/jaar. Die kunnen gewoon stopgezet worden: www.rijksbegroting.nl/2013/voorbereidi...

Al wordt de helft stopgezet, dan is dat toch weer mooi 1,3 miljard/jaar. dat had natuurlijk al 109 jaar geleden stopgezet moeten worden, maar de D66 houdt dat tegen.

tipo | 12-10-13 | 02:54

*De transitie komt niet zomaar ongesubsidieerd op gang in een markt waar groene stroom op dit moment nog duurder is dan vieze, maar over een paar jaar als de groene goedkoper is geworden en de vieze duurder niet meer is het er niet opeens op stel en sprong.

Stilløs | 12-10-13 | 02:54

@Rammstein | 12-10-13 | 02:39
Dat was het altijd al Rammie. Maar dat wist je zelf toch ook?

@watson357 | 12-10-13 | 02:38
Kun jij wel voorspellen?

INH.30CL | 12-10-13 | 02:52

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 02:42
Zie discussie hierboven. Dat is nodig, en geen subsidie maar een investering. Doe je dat niet dan komen we over een paar jaar nog meer tientallen miljarden structureel tekort, omdat alle buren grotendeels over zijn op schone energie en wij nog steeds op dure, vieze, eindige olie leven.
Milieumaffia of niet, klimaatverandering of niet, de olie gaat hard richting op, als India/China/Brazilië doorontwikkelen nog harder. Ook als we de Noordpool nog plunderen van de olie, het gaat op. En we zijn er op dit moment volledig van afhankelijk. Punt.
De transitie komt niet zomaar ongesubsidieerd op gang in een markt waar groene stroom op dit moment nog duurder is dan vieze, maar over een paar jaar als de groene goedkoper is geworden en de vieze duurder niet meer. De markt kan zelf veel oplossen, en de grote slag komt pas als dat omslagpunt van gelijke prijzen bereikt is, maar investeren moet nu. Dat is geen groene geïndoctrineerde praat, maar een constatering van de eindigheid van fossiele brandstoffen.

Als je dat soort dingen een subsidie gaat noemen gaat het hard met je optelsom ja. Dan is infrastructuur aanleggen ook subsidie van BAM en Heijmans. De zorg subsidie van ziekenhuizen.

Fijn dat je iig naar feiten en cijfers op zoek bent en de feitelijke discussie zoekt, dat onderscheidt je beide al in positieve zin van Wilders.
Truste!

Stilløs | 12-10-13 | 02:51

@Stilløs | 12-10-13 | 02:39
De daklozenkrantstichting noemt het zelf een *eenmalige subsidie*. Gek eigenlijk, dat ze het anders zien dan jij, niet?
Zie pagina 22 www.zetkrant.nl/zetwebsite/wp-content/...

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 02:49

En zie hier de reden dat ik me zo min mogelijk meng in alles dat met de politiek te maken heeft.
Boeit me niet meer, ben er klaar mee, min me wat dat betreft maar de hel in, maar de waarheid is dat ongeacht wat je doet, kiest, zegt of wilt, aan het einde van de dag ben je nog steeds de lul.
Ik wacht op het moment dat de mensen eindelijk eens wat gaan doen hier aan, rellen, protest, staken, verzin maar wat als je denkt dat het helpt.
Kan niet moeilijk zijn om iets te bedenken dat beter werkt dan MEER betalen, uitgeknepen te worden als een citroen..
Kwestie van afwachten tot ze het opnieuw verneuken.. klinkt hard, maar zo is het..

Care | 12-10-13 | 02:48

-weggejorist-

tipo | 12-10-13 | 02:46

@Stilløs 02:32
Dat Zwitserland rijk is heeft met hele andere factoren te maken, dan enkel hun bankiersrol. Dat is slechts een gevolg en geen oorzaak.

De toegevoegde waarde door internationale handel en dienstenuitwisseling aan de Zwitserse economie is even groot als die aan de Nederlandse economie. Beide landen voegen hierdoor elk jaar circa 59 miljard US dollar toe aan hun economie volgens de database van OECD-TIVA. Dit, terwijl Zwitserland de helft van het aantal inwoners heeft. Per inwoner levert internationale handel en dienstenuitwisseling de Zwitsers dus twee maal zo veel op. Dat danken de Zwitsers aan de concurentiekracht van hun (high-tec) bedrijfsleven, welke deels te danken is aan veel lagere belastingen. www.dagelijksestandaard.nl/2013/05/kab...

Het is zo veel beter om niet naar de staatsomroep te kijken, maar gewoon zelf na te denken en te onderzoeken wat er echt aan de hand is.

tipo | 12-10-13 | 02:46

@watson357 | 12-10-13 | 02:38
Ga eens deaudt.

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 02:45

@Stilløs | 12-10-13 | 02:37
Alleen al de subsidiepot voor duurzame energie bevat drie miljard euro, schat. Alle linkse hobby's samen kosten vele miljarden per jaar. Maar steek gerust je kop in het zand.
www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/ar...

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 02:42

Een garantstelling is geen subsidie. Dat betaal je alleen als overheid als de partij voor wie je garant staat het toch niet kan betalen.
De garantstelling voor de nieuwe Kuip is om die reden afgeschoten, de risico's waren te groot.

En succes met alle kleine kruimels optellen, het wordt erg krap om daarmee aan tientallen miljarden te komen. Dé 2 grote dossiers die ons veel te veel geld kosten, en ook relatief gezien in Europa heel veel, moeten hervormd. Dit zijn druppels op een gloeiende plaat.

Stilløs | 12-10-13 | 02:39

Miljardje links, miljardje rechts, miljardje door het midden en dan kom je er nog 3 tekort.

ikdenkwat | 12-10-13 | 02:39

Dus naar de stembus is nu echt volslagen nutteloos, kansloos, verstandloos, hopeloos, redeloos en smakeloos geworden ?

Rammstein | 12-10-13 | 02:39

Aan alle PVV fans hier: Weten jullie waar de PVV voor staat ? Kunnen jullie voorspellen wat het standpunt van de PVV is in een kwestie voordat jullie het van Wilders hebben gehoord ? Nee hè... vinden jullie dit niet een beetje eng ?

watson357 | 12-10-13 | 02:38

Die reeks is ook opgeteld een druppel op een gloeiende plaat. Misschien een paar honderd miljoen, ja.
Als je de landbouwsubsidies die de handel door Afrika oneerlijk maken er bij optelt kom je misschien wel op miljarden. Maar die terugschroeven = einde boeren, of allemaal bewuste consumenten worden en een normale prijs voor vlees en melk gaan betalen.

Maar het structurele (elk jaar) tekort is tientallen miljarden, en dat is dus alleen op te lossen door dingen waar we meer dan dat bedrag aan uit te geven te hervormen, of door meer inkomsten te creëren (= meer belastingen).
De rijksoverheid zelf, de zorg, de arbeidsmarkt, de infrastructuur. Dat zijn de kostenposten en simpeler kan ik het niet uitleggen.

Als we het erover eens zijn dat op het laatste niet te veel bezuinigd moet worden blijven over zorg en arbeidsmarkt echt hervormen.
Dat wil D66 wel, de PVV absoluut niet.
Succes met een andere rekensom.

Stilløs | 12-10-13 | 02:37

pius, kom eens terug man!

INH.30CL | 12-10-13 | 02:34

@INH.30CL | 12-10-13 | 02:31
Tx!

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 02:34

@Stilløs | 12-10-13 | 02:14
Geen structurele subsidies misschien, maar wel incidenteel.
*garantstelling voor 50.000 euro door gemeente Amsterdam aan Amsterdamse daklozenkrant*.
amsterdam.groenlinks.nl/node/90378

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 02:33

tipo | 12-10-13 | 02:26

Ik zei eerst dat we geen Zwitserland zijn, omdat we geen inkomsten halen uit het bankier spelen voor 's werelds superrijken en veel minder toeristeninkomsten zijn. U kwam intelligent genoeg over om dat te snappen, dat het niet te vergelijken is, maar blijkbaar niet, vandaar vast het besparen van de tweede.

Voor uw verhaal over de OECD is het nu te laat en het is te lang, wellicht lees ik het morgen.

En nee, ik luister niet naar mijn onderbuik. Ik constateer alleen bij voorbaat dat het blog een uitgesproken kant kiest en niet objectief is. Dat doen ze helemaal zelf, komt geen onderbuik aan te pas.

Rare insinuaties. Daag.

Stilløs | 12-10-13 | 02:32

@Stilløs | 12-10-13 | 02:14
Als die straatkranten geen subsidie krijgen, dan had ik dat fout. Goed dat je erop wijst.

Dat neemt niet weg dat er reeks van fondsen, stichtingen en flauwekulorganisaties zijn die miljarden euro's taxpoet per jaar verslinden. Gewoon opheffen, die letterenfondsen en al die andere mallotige sinterklaasclubs.

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 02:28

@Stilos 2.12
Ah, u leest het niet eens en luistert enkel naar wat uw onderbuik voelt. Fraai. Het is gewoon een uitleg van de TIVA-methode van de OECD. Maar dat zal wel te wetenschappelijk voor een D66-er zijn. Die luistert liever naar de voorgekauwde uitsmijters van Pechtold. Ik ben klaar met u.

Zit je als D66-er helemaal klaar met je argument dat Nederland geen Noorwegen is, omdat we geen olie hebben, komt de tegenpartij met Zwitserland aanzetten. Toch nog even pluggen dat wij geen Noorwegen zijn. Heb ik D66ers bij meerdere gelegenheden zien doen.

Leren D66ers dat op een zo een snelcursus of zo? Of bent u het kereltje zelve?

tipo | 12-10-13 | 02:26

ProAsfalt | 12-10-13 | 00:16 | + 11 -
Meneer ProAsfalt, u bent een heel eind op de goede weg met uw analyse. Nog een ding moet u onder de knie krijgen. Dat de PVV en de SP vlak voor de verkiezingen hoog stonden is maar fake van Maurice de Hondt. Je mag niet rotzooien met de verkiezingsuitslag, en niet met de polls vlak voor de verkiezingen, maat je mag wel rotzooien met de polls in de dalperiode tussen twee verkiezingen. Die polls tot zes weken voor de verkiezingen zijn dus fake om mensen op het verkeerde been te zetten.

Ikbeneenzelfbouwer | 12-10-13 | 02:25

Stilløs | 12-10-13 | 02:18 | + 0 -

Kan ik gaan slapen in de wetenschap dat we het met elkaar eens zijn. Weltrusten.

Borrelende Boris | 12-10-13 | 02:25

@Zure Sigaar | 12-10-13 | 02:20
Of zou het aan het tijdstip kunnen liggen Zure? Ik opper ook maar wat hoor.

INH.30CL | 12-10-13 | 02:23

En jawel hoor. We zijn weer verraden. Dank je wel Stomme Goedkope Proleten, Chore Uitverkopers, en Diabolisch66.

Embla | 12-10-13 | 02:22

Zure Sigaar | 12-10-13 | 02:20

Slaap lekker Zure Sigaar!
Die laatste paar bewerken we ook nog wel.

Ik ga ook slapen, Lewis Lewinsky is erg stil sinds hij gelezen heeft dat de daklozenkrant geen subsidie krijgt en zijn enige feitelijke argument van de avond totale onzin is.

Stilløs | 12-10-13 | 02:22

Slechts 74 minnetjes op mijn posts. Weliswaar geen enkele plus, maar we gaan vooruit! Vroegâh werd je bij het afkammen van de PVV met veel meer minnetjes beloond. Mensen worden zachtjesaan toch wijzer. Nu nog een paar die-hard PVV'ers bewerken.
Bedtijd!

Zure Sigaar | 12-10-13 | 02:20

Borrelende Boris | 12-10-13 | 02:15
Ik heb hierboven al gezegd dat Fortuyn een goede politicus was met een aantal goede standpunten. Hij was ook constructief, dat is geen kenmerk van een standaard populist ;).
Alleen zijn erfenis is verkwanseld. Wilders is een charlatan.

Stilløs | 12-10-13 | 02:18

@ tipo | 12-10-13 | 02:12

Me objectief bijpraten met een uitgesproken rechts-conservatief blog waar De Mos en Spruyt voor schrijven? Dat wordt interessant.

Stilløs | 12-10-13 | 02:16

Stilløs | 12-10-13 | 02:02 | + -1 -

Laat ik nogmaals voorop stellen dat ik geen fan van Wilders ben en het grotendeels eens ben met jouw kritiek op Wilders, dan nog moet je voorzichtig zijn met wat je zegt. Ik heb een hele nacht oude opnamen zitten kijken over Hans Janmaat en Pim Fortuyn. Destijds sprak iedereen schande over het taalgebruik, en werden ze afgedaan als smerige populisten en racisten. Veel van de opvattingen van Janmaat en Fortuyn zijn overgoten met een mild sausje en vind je tegenwoordig terug in de partijprogramma's van de partijen die jij als beschaafd ziet. Als je destijds tegen die partijen had gezegd dat dit de toekomstige standpunten zouden zijn, hadden ze je voor gek verklaard. Ook al vind ik Wilders veel te ver gaan (ook qua taalgebruik), dan nog volg ik met interesse wat hij zegt, want onderbuikgevoelens van een groot deel van de bevolking kun je niet simpelweg negeren.

Borrelende Boris | 12-10-13 | 02:15

@Hyppo Kriet | 12-10-13 | 02:12
Welk land had je in gedachten?

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 02:15

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 02:08

Die was en niet op mijn opmerkingen gericht, en ik hoop dat je het opdoeken van de enige zinnige dagvulling van een hoop mensen die aan lagerwal zijn geraakt niet als oplossing ziet.
Straatkranten krijgen ook niet eens subsidie, ze halen hun inkomsten puur uit advertenties en de verkoopopbrengst.

Wat je hier zegt slaat dus werkelijk he-le-maal nergens op.

Overige "linkse hobbies" (hoewel cultuur en onderwijs bijbrengen en beschikbaar houden hard nodig is) tellen samen op tot een paar honderdduizend euro per jaar hooguit. We komen structureel miljarden te kort door uit de hand gelopen sociale zekerheid en zorg. Dát zijn de uitgaven, met een paar nulletjes meer. Die wil Wilders alleen maar vergroten en behouden. Hoe gaan we dat oplossen?

Stilløs | 12-10-13 | 02:14

@Stilløs | 12-10-13 | 02:09
Ik heb niet gezegd dat je dom bent, lieverd. Daar ben je op eigen kracht achter gekomen.

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 02:14

@StillØs | 12-10-13 | 02:09
Prima wil ik graag doen. Eerst wil ik even weten met wie ik van doen heb. Ik ben populist aanhanger volgens jou want PVV stemmer, maar hoe kan _ik_ iemand noemen die zich elke dag maar weer, in zijn aars laat fucken door het regerende pluche en het liefst op de welvarende wind meevaart? Is daar ook een negatief woord voor eigenlijk?

INH.30CL | 12-10-13 | 02:13

@Stilløs 02:07
U heeft duidelijk geen verstand van zaken omtrent de EU, Euro en export. U kijkt te veel naar de staatsomroep en heb te veel op staatsinstellingen gestudeerd. Vandaar uw waanidee-en.

Ik praat u even bij: www.dagelijksestandaard.nl/2013/05/de-...

tipo | 12-10-13 | 02:12

Ik ga emigreren! Dit land wordt nog meer naar de kloten geholpen door een stelletje incompetente pluchezitters!

Hyppo Kriet | 12-10-13 | 02:12

de staatsomroep, ontwikkelingssamenwerking (ODA) en windmolens (SDE+) werd afgeschaft a 8,9 miljard per jaar, dan had de PVV meegewerkt.
tipo | 12-10-13 | 00:46 |
*
Daar wringt 'm dus de schoen. Allemaal prima dat je bepaalde zaken wil afschaffen en mijn zegen heb je maar verwacht niet dat bij het neerleggen van deze eisen gelijk iedereen in het gelid staat. Smeer het dan uit over een paar jaar en stel jezelf en de tegenpartij doelen en stel wisselgeld beschikbaar. Zo werkt dat in een coalitiestelsel en Geert, als langstzittend kamerlid, weet dat als geen ander. Daarom verwondert het me zo dat het alleen buigen of barsten is met Wilders. Of is er sprake van een doelbewuste strategie van Wilders om alleen als tegenpartij te blijven functioneren?

Zure Sigaar | 12-10-13 | 02:12

Dit is de grote vrijheid
Je mag zeggen wat je denkt
Niet dat het iets uitmaakt
Met hoeveel je ook bent
Zij doen toch wat ze willen
Al moet de hele boel vergaan
Lief, trek iets moois aan
Dan gaan we EMIGREREN

tejootje | 12-10-13 | 02:11

De grootste bek tijdens rutte 1 had nog al veel te vertellen oven de PVV , want gedogen kan niet bla bla bla.
En raad eens wie er gedoogd juist als het maar eurie.s oplevert ,water duurder extra belast ze pakken verdomme steeds de burger die hier voor moet bloeden , ja deze hondekop van D66 krijgt wel meer dan een ton per jaar exl bij banen en ja dan zou ik me ook niet druk maken.
wilders bhase voor het gedogen en zelf met nu zijn vrienden het zelfde dus ook gedogen hoe ver kan je zakken.
en toch haalt dit kabinet nooit de kerst , geloof me maar.

witchmaster | 12-10-13 | 02:09

@Stilløs 02:03
Vertelt u mij nu eens wat de D66 in Nederland ooit voor elkaar gekregen heeft?

tipo | 12-10-13 | 02:09

INH.30CL | 12-10-13 | 02:07

Ik waardeer elke inhoudelijke bijdrage van PVV-stemmers en ga graag met ze in discussie.

Jammer dat bij sommigen de discussie nooit begint omdat ze niet verder komen dan "je bent dom", wat net niet helemaal zo is, maar doei Lewis! Veel plezier verder.

Stilløs | 12-10-13 | 02:09

@Stilløs | 12-10-13 | 02:03
Die inhoudelijke bijdrage staat er al. Zie @Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 01:57.

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 02:08

tipo | 12-10-13 | 01:53

Noem je dat een alternatief?
Als toeristenland c.q. belastingparadijs waar genoeg mensen naartoe komen, als bezoeker of alleen met hun geld, om de volledige bevolking te voorzien van inkomsten jezelf opsluiten achter de dijken?

Haha. Nee. Wij zijn een export- en doorvoerland, volledig afhankelijk van de economie van de oosterburen en het functioneren van Rotterdam en Schiphol. We hebben veel baat bij de EU, én de euro, en zetten onszelf volledig buitenspel als we dat doen.

Ter volledigheid: ook Noorwegen is financiëel volledig zelfverzienend, door hun olie, voor je ook die vergelijking probeert te maken.

Stilløs | 12-10-13 | 02:07

@StillØs | 12-10-13 | 02:03
Ik ga ook PVV stemmen. Zou je een inhoudelijke bijdrage van mij kunnen appreciëren?

INH.30CL | 12-10-13 | 02:07

@Stilløs | 12-10-13 | 02:02
Jent al de hele tijd aan het herhalen, schat, wat de MSM je voorgekauwd hebben. Als Wilders zegt dat er een boerkaverbod moet komen, dan is het onderbuik, en als straks de VVD hetzelfde zegt, dan is het bovenkamer, voor jou.

Verdiep je eens in je eigen bovenkamer, honnepon, in plaats van de perfecte papegaai van Rutte uit te hangen. En in je onderbuik.

En nu naar bed, vlegel!

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 02:06

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 02:02

Toch nog niet, want ik wacht nog steeds vol spanning op 1 inhoudelijke bijdrage van jou. Die hoop is toch nog aanwezig en de spanning te groot.

Stilløs | 12-10-13 | 02:03

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 01:47

En nee, ook op de bovenbuik moet je een land niet regeren. Dat moet je op de bovenKAMER doen. Luisteren naar het volk, referenda, meer in gesprek, minder achter gesloten deuren vergaderen.
Maar niet je programma laten bepalen door de tijdgeest, maar door de toekomst en hoe je die vorm wilt geven.
En nu val ik in letterlijke herhaling.

Stilløs | 12-10-13 | 02:02

@Stilløs | 12-10-13 | 02:00
Jij was toch naar je bedje toe, dudette?

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 02:02

@StillØs | 12-10-13 | 01:39
Alle andere *populisten* zijn dood. Op natuurlijke wijze of onnatuurlijke wijze heengegaan. Ik ken er eentje die in zijn onderbuik een groot mes geplemd kreeg omdat hij populistische (volgens jouw definitie) praatprogramma's presenteerde. Dat is pas een onderbuikgevoel en jij zult het altijd weerleggen sukkel.

INH.30CL | 12-10-13 | 02:01

@rien6139 | 12-10-13 | 01:56
Ik kan niet eens stemmen op die poll. Potdomme.

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 02:01

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 01:47

Nee, jeetje, weer zo'n inhoudelijke bijdrage!
Ik constateer dat Wilders nog nooit iets heeft bijgedragen aan Nederland, hij er toen hij de kans kreeg dat wel te doen heel hard voor wegrende en een kabinet waar hij niet eens in zat liet klappen, en verder alleen maar open deuren intrapt zonder te zeggen hoe je na die deur dan verder moet lopen.

Dat is wat ik constateer, en wat jij niet kunt weerleggen blijkbaar.
Ik heb je nergens uitgescholden, zal dat ook niet doen, en zal je absoluut schat blijven noemen als jij dat graag wil.

Ik constateer gewoon alleen dat Wilders aan alle standaard kenmerken van een moderne populist voldoet, zoals die er sinds begin jaren '80 altijd zijn geweest (nl.wikipedia.org/wiki/Populisme), overal in Europa, dat hij straks weer weg is en dat er nog meer mensen zijn afgeknapt op de politiek, en dat er weer een opvolger zal komen een paar jaar daarna. Zo gaat het al tijden en zo zal het nog jaren gaan.
Populisme kent geen betere definitie dan wat Wilders doet, en beide gaan uit van de tijdgeest en de stem van het volk.
Wat kun je daarmee oneens zijn?
Of als schelden zien? Het zijn feitelijke constateringen.

Ga je nog een keer inhoudelijk reageren? Of heb ik nog steeds niet weerlegd dat ik je niet heb uitgescholden? Dan zijn je tenen wel heel lang.
Maar zelfs dan zal ik zal je maar even complimenteren als compensatie: je bent een heeeele echte PVV'er, je draait om elke vraag heen door om je heen te slaan, aan te vallen en dingen totaal uit hun verband te rukken. Wilders kan trots op je zijn!
En het spijt me oprecht voor je, dat ook jij teleurgesteld zal zijn over een paar jaar. Sorry schat. Dan is hij zijn kunstje zat en vertrekt hij weer. Zo gaan die dingen bij populisten.

Stilløs | 12-10-13 | 02:00

@Zure Sigaar | 12-10-13 | 01:50
Je hebt vandaag kunnen lezen dat de pvda'ert Joost Zwagerman 60.000 euro heeft gekregen van het letterenfonds. Dat hele letterenfonds kan zo opgeheven worden, daar heeft bijna niemand last van en het bespaart 11 miljoen euro per jaar.

Gisteren heb je kunnen lezen dat pvda'ert Bert van der Roest 40.000 euro heeft gestolen van de Utrechtse straatkrantenstichting. Die hele stichting kan zo opgeheven worden, heeft bijna niemand last van en bespaart weer een miljoen of zo per jaar.

En in deze sfeer kunnen er tig stichtingen en fondsen worden opgeheven. Bespaart miljarden per jaar, en bijna niemand heeft er last van, alleen wat kudt-pvda'erts. Wilders noemt dit bezuinigen op linkse hobby's. Direct doen.

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 01:57

Wat wilders zegt; een historische blunder! Nederland buigt weer eens diep, heel diep. Geen wonder dat we hier overlopen worden door Jan en alleman.

INH.30CL | 12-10-13 | 01:56

Vreemde poll trouwens. Net 115 stemmen en 50 staan er maar geteld in die poll. Maar als je voor "graag nieuwe verkiezingen" stemt (waar er blijkbaar iets van 65 man/vrouw op hebben gestemd) komt niet terug in de uitslag (view). GS, doe eens kijken hoe dat kan?

rien6139 | 12-10-13 | 01:56

@Stilløs 01:39
Friedrich Hayek, Markus C Kerber, Wilhelm Henkel, Andre ten Dam: Allemaal hebben ze alternatieven voor de euro en ze zijn roependen in de woestijn.

U vraagt alternatieven. De PVV draagt er een paar aan: uit de EU, EMU en in de EER/EFTA via referenda net als Zwitserland. Winstgevend migratiebeleid net als in Zwitserland. Afschaffen ontwikkelingshulp en agenda 21 net als in Zwitserland.

U wilt er niet van weten. Dat wil niet zeggen dat die alternatieven er niet zijn. U bent er slechts doof voor.

tipo | 12-10-13 | 01:53

@Stilløs 01:39
Friedrich Hayek, Markus C Kerber, Wilhelm Henkel, Andre ten Dam: Allemaal hebben ze alternatieven voor de euro en ze zijn roependen in de woestijn.

U vraagt alternatieven. De PVV draagt er een paar aan: uit de EU, EMU en in de EER/EFTA via referenda net als Zwitserland. Winstgevend migratiebeleid net als in Zwitserland. Afschaffen ontwikkelingshulp en agenda 21 net als in Zwitserland.

U wilt er niet van weten. Dat wil niet zeggen dat die alternatieven er niet zijn. U bent er slechts doof voor.

tipo | 12-10-13 | 01:53

Heeft er al iemand iets over dat minne miezerige mannetje geplempdT?

--neus-- | 12-10-13 | 01:52

economisch als beste uit de bus.
WayneGretzky*99* | 12-10-13 | 01:34
*
Hardstikke leuk maar ik bedoel de uitvoering. Hoe denkt Geert inhoud te geven aan zijn voornemens?
Misschien ken je deze: 'Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en practische bezwaren...'
Komt uit een gedicht van Elsschot maar wordt vaak aangehaald om de haalbaarheid van plannen te duiden, of te betwijfelen.

Zure Sigaar | 12-10-13 | 01:50

@Stilløs | 12-10-13 | 01:39
Je scheldt mij eerst uit en verwacht dan toch nog een inhoudelijke reactie? No way, José.

Of wacht, ik kan het beter in jouw taaltje zeggen, dan begrijp je het tenminste: Gaat niet gebeuren, lieverd.

En doe eens uitleggen wat het verschil is tussen onderbuikgevoelens en bovenbuikgevoelens. Wat is het criterium voor dit onderscheid, schat? En hoezo is dat criterium geen onderbuikgevoel? Schrijf daar morgen eens een opstel over, als je weer uitgerust bent, poppedijn.

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 01:47

gider | 12-10-13 | 01:22 | + 2 -

U bent een grapjas. Wat u me toewenst is (was) al geruime tijd mijn realiteit. Ook al bent u het niet met me eens, dan nog hoop ik dat u wel uw baan behoudt, niet op straat komt te staan (is erg koud kan ik u vertellen) en genoeg voedsel heeft. Jammer dat u zo egoïstisch in het leven staat. Meer woorden wil ik er niet vuil aan maken.

Borrelende Boris | 12-10-13 | 01:45

Stilløs | 12-10-13 | 01:21

Noem eens 1 chique anti-islamorganisatie in de VS.

Elessir | 12-10-13 | 01:40

@ Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 01:29

Je bent in ieder geval een echte PVV'er. Een hele echte. Heb je al een alternatief genoemd?
Weerlegd dat Wilders een windvaan is die op doorwisselende zondebokken schiet en problemen die iedereen ziet benoemen weet te verkopen als "ik ben de enige met oplossingen"?
Of iets genoemd wat hij effectief heeft bijgedragen aan een beter Nederland, behalve mensen uit elkaar drijven en het taalgebruik in de Tweede Kamer verlagen?

Sorry schat, deze populisten komen en gaan. Over een paar jaar is hij weer weg en zit je teleurgesteld in een hoekje, net als de stemmers op eerdere populisten je voorgingen, en hoe het de stemmers op Vlaams Blok en andere nationalistische, sociaal rechts en economisch linkse partijen in Europa zal vergaan. Het is de tijdgeest, daar springen populisten op in, dat is nou eenmaal hun definitie en bestaansrecht.
En ja, op die tijdgeest inspelen, dat is onderbuikgevoel. En daar moet je een land niet op regeren. Niet op een tijdgeest, niet op de peilingen.

Als je dat schelden noemt, prima. Ik zou zegen luister een keer naar je grote voorganger. Dat is schelden. Of mij termen naar mijn hoofd gooien omdat mijn posts te lang voor je zijn en je niet snapt dat een land niet geregeerd moet worden op de onderbuik, dat is ook schelden.

Helaas, geen inhoudelijke reactie van jou vandaag dus.
Ik ga slapen. Misschien heb je er morgen tijd voor?

Stilløs | 12-10-13 | 01:39

@gider | 12-10-13 | 01:25
Truste. Laat je morgen even weten welke tegel voor wie bedoeld was?

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 01:34

@ zure sigaar; heeft ie al gedaan. Zijn programma is doorgerekend em kwam economisch als beste uit de bus.

WayneGretzky*99* | 12-10-13 | 01:34

Mijn oprechte deelneming.

Strohond | 12-10-13 | 01:32

non_de_pier | 12-10-13 | 01:18 | + 0 -

U kunt hooguit zeggen dat u verstandigere keuzes hebt gemaakt dan de meeste Nederlanders. Rond de eeuwwisseling werd er door banken verteld dat er nooit meer een crisis zou komen, alleen nog maar groei. Men gaf alle ruimte aan mensen om te lenen en vertelden daar meteen bij dat dit volledig financieel verantwoord was. U kunt het mensen hooguit kwalijk nemen dat ze minder kritisch hebben gekeken naar de contracten die ze hebben getekend. Jaar na jaar kregen mensen loonsverhogingen, daarnaast als je ergens werkte, werd je een aantal malen per jaar benaderd door een headhunter of je niet voor een hoger salaris ergens anders wilde werken. De indruk werd aan alle kanten gewekt dat die optimistische geluiden ook daadwerkelijk klopten. Nu is onze staatsschuld enorm opgelopen, niet in de eerste plaats door alle banken die overeind gehouden moesten worden. De mensen met de leningen en hypotheken krijgen nu van u de schuld, echter ik vind dat echt te kort door de bocht.

Borrelende Boris | 12-10-13 | 01:30

@Stilløs | 12-10-13 | 01:25
Jij bent degene die scheldt. Jij scheldt mij, en andere PVV-stemmers uit, als personen met onderbuikgevoelens.

Ik constateer dat je een leugenaar, een schizofreen en een uitschelder bent.

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 01:29

Sinterklaas is ondertussen ook alweer onderweg naar Nederland.

Strohond | 12-10-13 | 01:29

@Zure Sigaar | 12-10-13 | 01:19
"Als je destijds hun programma had gelezen had je kunnen weten welke kant het op zou gaan."
-
Dat is dus gewoon niet waar.
Russells Teapot | 12-10-13 | 01:20 |
*
Misschien ook niet. Maar geef me dan 1 goede reden waarom het partijprogramma van de PVV of SP wél van begin tot eind zal worden uitgevoerd.
En dan niet alleen met het argument 'omdat Geert dat zegt'.

Zure Sigaar | 12-10-13 | 01:26

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 01:20

Een leugenaar en een schizofreen. Gezellig schat! Leuk!
Ik reageer nog 1x normaal, omdat ik me de 1e keer inderdaad niet goed formuleerde en je zou kunnen zeggen dat het leugenaar terecht was. Niet dat het nodig was, maar misschien terecht.

Intermezzo: Heb je al een alternatief bedacht trouwens? Hoe het dan wel moet? Zou ook leuk zijn!

En ik ben geen schizofreen. Politici moeten het land leiden. Beleid maken. Rust brengen. Zorgen dat we niet geregeerd worden op peilingen en onderbuikgevoelens, daar komen we geen stap mee vooruit. Dat moeten ze doen. Dus ja, wel luisteren naar het volk, wel referenda, wel meer in gesprek en minder vergaderen.
Niet regeren op onderbuikgevoelens van tokkies. Regeren doe je om de staat van het land over 10 jaar te verbeteren.
En nu dus een inhoudelijke reactie graag, zonder stompzinnig gescheld, anders kom je helaas echt op mijn rijtje reaguurders waar geen gesprek mee te voeren is.

Stilløs | 12-10-13 | 01:25

Nederland begint steeds meer te lijken op de Weimar Republiek in de jaren '20/30 in Duitsland, waar ook allerlei kleine partijtjes elkaar continu de tent uit vochten leidend tot steeds grotere chaos verheftigende economische crisis.

Nou we weten hoe dat toen afliep, niet best.

Zie: www.duitslandweb.nl/naslagwerk/Geschie...

Daarom hebben de Duisters na WOII ook maar snel een 5% kiesdrempel ingevoerd. Zouden wij ook moeten doen.

De huidige generatie NL politici is niet in staat om de dringend noodzakelijke structurele wijzigingen in het politieke systeem (minder partijen, kiesdrempel, ander kies-stelsel om de macht van de partijen te doorbreken, inperking ambtenarij etc.) door te voeren.

Het land raakt nu ook steeds sneller onderling verdeeld tussen mensen die het hele circus mogen betalen aan de ene kant en de circus-artiesten die het geld opmaken aan de andere kant. En dan hebben we daarnaast ook nog clan-vorming op etnisch vlak, hoog vs. laag opgeleid, rijk vs arm, jong vs. oud, diverse generates die om dezelfde pensioenpotten vechten, pro-EU, anti-EU, etc.

Het wordt nu echt "ieder voor zich" en mensen trekken zich steeds meer terug in hun eigen kringetje. Logisch ook wel. Het dedain en de afkeer voor politici neemt ook enorm snel toe nu en is nu heel breed gedragen in vele geledingen van de samenleving is mijn indruk.

Het huidige NL systeem is gewoon niet in staat om de goede stuurlui te selecteren en mensen die het wel zouden kunnen die doen het niet omdat het afbreukrisico te groot is.

Er is dringend een grote schoonmaak van het politieke systeem nodig, maar die wordt steeds weer opnieuw uitgesteld (dat had eigenlijk al in 2002 moeten gebeuren) totdat het huidige systeem uiteindelijk een keer met denderend geraas implodeert.

En dan moet je ook nog maar afwachten wat er voor terug komt, het kan ook best nog wel veel slechter worden dan het nu is.

Veel kiezers zien dit ook wel en daarom stemde men dan maar massaal strategisch in 2012 om te proberen een doorbraak te forceren in Den Haag. Maar dat heeft dus ook niet gewerkt, en nu zitten we met "Regeren per Akkoord".

Hoe gaat dit aflopen??

Outsider-Inside | 12-10-13 | 01:25

ik ga slapen morgen weer vroeg op.

gider | 12-10-13 | 01:25

Wat een ellenvanlangen tegels.

Strohond | 12-10-13 | 01:24

correctie !!!!!!!!!!!!!!!

mijn wens moest zijn voor @Borrelende Boris !!!

en niet voor @Stilløs..

sorry Stilløs

gider | 12-10-13 | 01:24

Stilløs | 12-10-13 | 01:21 | + -1 -

Dus de VVD D66 PVDA is de oplossing ?????????????? Grenzen dicht en dat hele Europa weg, da's de oplossing.

non_de_pier | 12-10-13 | 01:24

Het crematorium akkoord; Nederland is overleden, het 4e rijk zegeviert...
SGP danst met de duivel op het graf van Nederland, niet beseffend dat alle beloftes na goedkeuring der 1e Kamer weer ongedaan gemaakt worden.
CU trapt er ook in; ze gaan het voelen.
D66(6) De €urofiel Pechtold kreeg ook z'n zin...
We worden belogen en bedrogen; helaas!

Hendrikaatje | 12-10-13 | 01:24

@Stilløs | 12-10-13 | 01:21
Wilders wordt de volgende MP.
*stempt allen PVV*

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 01:23

@@Borrelende Boris

we spreken ons over een jaartje of 4-5
als we in de diepste recessies OOIT zitten, dan is JOUW baantje ook pleite en kom ik je ook tegen in een voedselbank, dan zouden ze JOUW eigenlijk voedsel moeten weigeren...

denk maar aan mijn reaguurtje als het zover is en doe mij dan een plezier en spring van een brug, dan kunnen ze het beetje eten wat er dan nog is aan een andere hongerige geven.

zijt gegroet.

gider | 12-10-13 | 01:22

@Stilløs | 12-10-13 | 01:10 |
1 RTL-nieuws is echt verschrikkelijk voor u? Waarom?
2 dan zijn we op dat punt eens, maar VVD en D66 zijn dezelfde partij in het europees parlement (ALDE), dus die verschillen niet van elkaar. Hoe kan de D66Dat is een en dezelfde partij.
3 durf het dan ook zoals in Zwitserland te organiseren met een overheid die 38%BBP groot is ipv 53%BBP in Nederland. Referenda werken in Zwitserland als bezuinigingsmaatregel, omdat netto-belastingbetalers meer op komen dagen bij referenda. U zult dus 15%BBP moeten bezuinigen, als u een overheid zo groot als de Zwitserse wilt. Dat is 90 miljard per jaar. Ik ben voor, maar u begint al te sputteren bij de eerste 1,5%BBP aan bezuinigingen die ik voorleg. Ik geloof u dus niet, dat u een kleinere overheid wilt. U wilt meer belastingheffen, net als iedere politicus. Maar goed, als u PO, OS en CO2 wegbezuinigd, dan worden we het over de overige 81 miljard/jaar ook wel eens. Dan pas en niet eerder.

tipo | 12-10-13 | 01:21

En even voor de helderheid tussendoor: Fortuyn had goede punten en was een erg goede politicus.
Jammer alleen dat hij geen goede mensen om zich heen aantrok en zijn erfenis verkwanseld is, afgezien van Leefbaar Rotterdam, daar zitten nog wel wat behoorlijk slimme.

Maar Wilders is een windvaan die op doorwisselende zondebokken schiet en problemen die iedereen ziet benoemen weet te verkopen als "ik ben de enige met oplossingen". Meer doet hij niet en zal hij nooit doen. Wie dat kan weerleggen: kom maar.
Hij is net zo'n charlatan als Henk Krol en zit over een paar jaar bij een chique anti-islamorganisatie in de VS, dan moeten wij het weer even zonder rechtse populist stellen. Sorry jongens, ik kan het niet mooier maken dan het is.

Stilløs | 12-10-13 | 01:21

Muxje | 12-10-13 | 00:48

Dank.
Je kan als oplettende krantenlezer ook niet alles weten.
Het gaat mij om de terminologie.
1)Aanmerkelijkbelanghouder.
2)Eigen bijdrage in de huurtoeslag.
3)Een extra kwaliteitsheffing op die eigen bijdrage.

Nr 1, ik had geen flauw idee. Nr 2, een ander woord voor bezuinigen, Nr 3, ambtelijke taal voor nog meer bezuinigingen die je het idee geven dat je blij mag zijn iets bij te dragen aan de maatschappij.

Jan Dribbel | 12-10-13 | 01:20

@Stilløs | 12-10-13 | 01:15
Nu zeg je dat politci wel naar het volk moeten luisteren, maar niet naar het onderbuikgevoel van het volk.

Diagnose: je bent een schizofreen met een misplaatst moreel superioriteitsgevoel.

Komt geen onderbuik aan te pas.

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 01:20

@Zure Sigaar | 12-10-13 | 01:19
"Als je destijds hun programma had gelezen had je kunnen weten welke kant het op zou gaan."

Dat is dus gewoon niet waar.

Russells Teapot | 12-10-13 | 01:20

God zij met onze begroting.

Strohond | 12-10-13 | 01:19

een kabinet dat door bijna 80 % van de bevolking wordt weggehoond , hoe wil jij dit dan in godsnaam noemen ?
witchmaster | 12-10-13 | 00:44 |
*
Lieverd, dit kabinet is tot stand gekomen na de laatse verkiezingen en de regerende partijen hebben een meerderheid in de Tweede Kamer. Als je destijds hun programma had gelezen had je kunnen weten welke kant het op zou gaan.
Een land wordt niet geregeerd door de waan van de dag. Vandaag 80% ontevreden, morgen 70%, na het weekend misschien wel 85%!
De regerende partijen zouden zich deze resultaten kunnen aantrekken en hun beleid meer inrichten naar de wil van het volk maar hoe je het ook wendt of keert, de rekening wordt toch een keer gepresenteerd. En Geert gaat dat allemaal niet uit eigen zak betalen.
Zelfs Geert niet en z'n favoriete potje ontwikkelingsgelden is bij lange na niet toereikend om de tekorten te bekostigen. En misschien heeft Geert wel goede ideëen over bezuinigen maar laat 'm dan eens concreet invulling geven daaraan en niet vervallen in kreten als 'Uit Europa', 'gulden terug' of het opzetten van meldsites.

Zure Sigaar | 12-10-13 | 01:19

@Borrelende Boris | 12-10-13 | 01:04

Ik zie die 3 miljoen mensen die naar de voedselbank meer als lozers zij zijn degene die dit land naar de klote geholpen hebben met hun te dure hypotheken en leningen etc. Ik heb altijd gedaan wat ik kon, geen nieuwe keuken als ik hem zelf niet kon betalen etc. geen nieuwe auto liever een van 3 jaar oud die ik cash kon betalen etc. dus ik heb totaal geen medelijden met die mensen, ze zoeken het nu ook maar lekker zelf uit. Maar ja zo werkt dat blijkbaar niet.

non_de_pier | 12-10-13 | 01:18

We gaan eens analiseren. Er komen 50.000 banen bij.
Waarschijnlijk verspreid over een jaar of twee. Er word alleen even vergeten dat er zo,n 100.000 roemenen en bulgaren nederland inkomen per 2014.
En mischien wel meer. Die willen en krijgen ook banen,omdat ze goedkoper zijn. Stel 50.0000. Oeps weg banen en er nog 50.000 bij die hier een uitkering aanvragen. Tel uit je winst.50.0000 gecreerde banen voor meer de lager opgeleide en goedkopere werknemers ingenomen door bulgaren ,roemenen en polen,en mischien wel 100.000 banen die ingenomen ,krijg je dus een omkeerslag dat er 100.000 buitenlanders werk hebben en 100.000 nedrlanders

tweetybird | 12-10-13 | 01:17

@StillØs | 12-10-13 | 00:59
"De fracties dienen voor alle gemaakte afspraken in het regeerakkoord te stemmen, anders is het land onregeerbaar natuurlijk."

Nonsens. Alle afspraken die voor alle fracties acceptabel zijn, komen er gewoon door. Een compromis betekent dat je samen tot een overeenstemming komt over een bepaalde kwestie, een opvereenstemming die voor beide partijen acceptabel is. De "compromissen" die we nu hebben, zijn gewoon afspraken in de trant van "als jullie nu wegkijken, doen wij het straks," wat resulteert in afspraken die altijd voor een van beide partijen volstrekt onacceptabel is.

2e Kamerfracties vertegenwoordigen elk een bepaald segment van het volk. Als ze bij een kabinetsformatie dan compromissen sluiten, dienen dat compromissen te zijn waar dat betreffende deel van de bevolking achter zou staan, namens wie zij spreken.

Russells Teapot | 12-10-13 | 01:15

Maar goed wat wil je als je land wordt geregeerd door een nietszeggende maatschappijleraar (meest overbodige vak ooit) ism met de lompenkoning uit Utrecht die de hand boven het hoofd houdt van een alcoholistische daklozenkrantrover en een ex-greenpeace activist met de steun van de links liberale miezer die nog zijn moeder zou verkopen en natuurlijk links gristelijke fanatici. Welkom in Nederland 2013!

Basil Fawlty | 12-10-13 | 01:15

@Ommezwaai en Lewis Lewinsky:
Jawel, politici moeten zeker luisteren het volk. Vaker zelfs, graag, met referenda en meer in gesprek gaan met. Maar het onderbuikgevoel van 50+-tokkies uit steden en dorpen die allen met Sinterklaas mensen met een kleurtje zien mag nooit de politieke agenda bepalen. Want sorry schat, zie ook de post van kicktherabbit: dát is Wilders electoraat. Oud-linkse zeikerds, en jonge rechtse zeikerds zoals hier aanwezig.
Ze zullen er ook zijn onder de hoogopgeleiden in de Randstad hoor, daar niet van, en ik zeg ook niet dat u dat niet bent.
Het is alleen niet het electoraat waar hij zich op richt in zijn schieten op wat het lekkerst weg te zetten is als zondebok in een bepaalde periode.

Stilløs | 12-10-13 | 01:15

@ Graaf van Egmont

YEP je hebt gelijk bedoelde ik ook.

nou dus popcorn en flink wat bier kopen en "genieten" van de komende apocalypse.

gider | 12-10-13 | 01:14

Nu maar bibberend afwachten hoe der grobe Uli gaat reageren.

Strohond | 12-10-13 | 01:14

@Borrelende Boris | 12-10-13 | 01:04
Hou eens op met Nederland onbeduidend te noemen en jezelf een nobody. Recht je rug! Je bent goeddoeme een Nederlander en ook nog eens een reaguurder!

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 01:10

tipo | 12-10-13 | 00:58
1. U kiest dus voor het Amerikaanse model. FoxNews, betaald door de multinationals en gevoerd door de republikeinen, bepaalt het nieuws. Of voor pure verzuiling, op de commerciëlen, waar geen objectiviteit meer te vinden is, alleen propaganda en gesubsidieerde boodschappen. Ja, ze zullen altijd gesubsidieerd zijn. Is het niet door de overheid, dan wel door bedrijven en andere groepen met belangen. U kiest dus liever voor dat 2e en per definitie subjectiviteit. Helder. Ik niet.
2. Helemaal voor. Landbouwsubsidies in Europa afschaffen, importheffingen voor Afrika ook. D66 is voor! VVD, CDA en consorten niet.
3. Kleine overheid, meer betrokken burgers en meer referenda: ik ben helemaal voor, zoals volgens mij vrij duidelijk uit mijn standpunten hierboven blijkt.
Nogmaals, kernenergie is de oplossing niet, de grondstoffen zijn net zo eindig als olie. Het is een tijdelijke oplossing.
En ik ben niet vatbaar voor propagandaboekjes, alleen allergisch voor gescheld en boegeroep zonder iets bij te dragen of alternatieven te hebben zoals bepaalde partijen in de 2e Kamer altijd hebben gedaan.

Stilløs | 12-10-13 | 01:10

gider | 12-10-13 | 01:05
Je had het best bij Jeremia 23:32 kunnen laten hoor.

Graaf van Egmont | 12-10-13 | 01:09

@Stilløs | 12-10-13 | 01:03
Grappig. Jij vindt kennelijk dat politici NIET naar de bevolking moeten luisteren. Ben je wel goed bij je hoofd?

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 01:08

Stilløs | 12-10-13 | 01:03
Goh, zowaar een zinnige tegel!
In ieder geval nog iemand die zegt dat bepaalde zaken kut zijn...

Ommezwaai | 12-10-13 | 01:07

WayneGretzky*99* | 12-10-13 | 00:17 | + 2 -
Pak gewoon het PVV programma erbij. Ze doen helemaal niks voor jongeren en je hoort ze nooit over jongeren. Alleen maar over bejaarden en buitenlanders. Daar moeten de peperdure linkse hobbies voor blijven bestaan. Jongeren mogen krom liggen en later enorme schulden en rentes betalen. Bij debatten over jongeren, buitenland, innovatie, milieu, onderwijs, privacy en burgerrechten hoor je ze niet. Daarom: babyboompartij. Logisch ook, daar zit het grootste deel van het electoraat. Oud links is het. Net als de SP.

kicktherabbit | 12-10-13 | 01:07

gewoon triest.....

meer kan ik er niet op zeggen.

NU gaat ons mooie Nederland ten onder.... er is geen terug meer, de waterstand heeft in de zinkende boot de onomkeerbare hoogte bereik.

gewoon triest...

Voor Rutte met zijn "do as i say don't do as i do" :
www.youtube.com/watch?v=EprQGmZ3Imw

voor de christenunie : Jeremia 23:30-32

FUCK jullie allemaal stelletje graaiers

gider | 12-10-13 | 01:05

Ik kan hiervoor geen enkel zinnig argument geven.
ProAsfalt | 12-10-13 | 00:39 |
*
Op dergelijke groteske nonsens kan ik dan ook geen zinnig antwoord geven.

Zure Sigaar | 12-10-13 | 01:05

Stilløs | 12-10-13 | 00:52
"What about onze bubbel in de arbeidsmarkt, met mensen die al decennia te kort werken en te hoge pensioenen krijgen? Ook dat is niet zo in Duitsland."
Neen, is veel meer niet in Duitsland wat in Nederland wel is..
U haalt dan dit voorbeeld aan, maar wilt u dit ook eens ventileren in Frankrijk, Griekenland, Spanje, Italië en Portugal?
.
BPM, belastingen, brandstofprijzen, ziektekostenverzekering enzovoort, zijn in Duitsland ook niet aanwezig of stukken lager.

Ommezwaai | 12-10-13 | 01:05

Stilløs | 12-10-13 | 00:52 | + -1 -

Weet u, ik heb Paars heel bewust meegemaakt. Iedere week was er wel een bericht in de media over een meevaller hier, extra geld daar en een overschot bij een ministerie. Destijds had men moeten anticiperen op een crisis, door de overheid te laten krimpen, de markten hervormen die ik eerder noemde. In deze tijd kun je dat niet doen omdat er geen reserve meer is om te hervormen. Als je nu de hypotheek rente aftrek volledig afschaft, staan er volgende maand 3 miljoen mensen extra bij de voedselbank. Je moet zo goed en zo kwaad als het gaat al deze mensen ondersteunen en pas komen met hervormingen zodra het ook daadwerkelijk kan. Laat de overheidsschuld voor een korte termijn maar oplopen, laat Brussel ons maar een boete opleggen, dat is beter dan een kwart van de mensen in dit land op straat te schoppen. Maar goed, ik ben maar een simpele nobody. Vandaar dat men mij een burgerservice nummer heeft gegeven. De overheid ziet mij als een nummer, niet meer als mens.

Borrelende Boris | 12-10-13 | 01:04

En, Russels Teapot, wat is die achterban van Wilders dan?
U heeft door dat die in hoog tempo wisselt, afgezien van wat die hards?

Waar Wilders verschrikkelijk goed in is is luisteren naar wat een groot gedeelte van de bevolking wil horen. De islam is kut! De EU is kut! Grieken zijn kut! De ouderen worden verwaarloosd! En nu weer: de Islam is kut! Deze boodschap wisselt door, al naar gelang wat het best in de markt ligt. En met zijn focus en doelgroep verandert ook zijn achterban.

Stilløs | 12-10-13 | 01:03

Lewis Lewinsky | 12-10-13

Wederom een dieptepunt bereikt....

Zag eergisteren eeb BBC docu van Dan Snow over Congo. Man oh man. Miljarden verspilt. Diep en diep triest daar.

Basil Fawlty | 12-10-13 | 01:03

FANTASTISCH!!!! 500 miljoen bezuinigt op "ontwikkelingshulp".... Huh? niet? wat vreemd... dacht toch echt dat men hard zou bezuinigen op die bodemloze put.....

Stupid stupid Basil. How naive one can be... tss.

Basil Fawlty | 12-10-13 | 01:00

@ Joris
Leg mij even uit waarom het woord "KAK" weg wordt gejorist terwijl dat (of hardere gedachten) bij iedereen op dit forum de eerste reactie was.....

NiceGuysFinishLast | 12-10-13 | 01:00

Russells Teapot | 12-10-13 | 00:55

Nee. Zo werken compromissen niet.
Een regering met een meerderheid in de Tweede Kamer heeft die wel met reden. De fracties dienen voor alle gemaakte afspraken in het regeerakkoord te stemmen, anders is het land onregeerbaar natuurlijk. Dat regeerakkoord verenigt zoveel mogelijk van de verkiezingsbeloftes van de betrokken partijen, dus nee, daar voor stemmen terwijl het niet in je eigen programma stond is geen verraad maar de definitie van een compromis.
Bij dingen die niet letterlijk in het akkoord staan en waar verschillen van mening bestaan tussen regering en fracties ontstaan uiteraard meningsverschillen. Dat is het politieke speelveld.

Stilløs | 12-10-13 | 00:59

@Basil Fawlty | 12-10-13 | 00:53
Ontwikkelingsnonsens wordt verhoogd van 2,5 miljard in 2013 naar 2,8 miljard in 2014. Dus 300 miljoen extra down the drain.

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 00:58

@Stilløs 00:41
punt 1: infotainment is geen overheidstaak. Belastingbetalersgeld mag niet voor overheidspropaganda gebruikt worden. Dus moet de publieke omroep verboden worden bij wet.
Punt 2: Schaf de importsubsidies die de EU aan Afrika oplegt af. Dat is de reden dat Afrika arm is. En ontwikkelingshulp is ook de oorzaak dat Afrika arm is natuurlijk. Elk objectief onderzoek toont dat aan. Stop dus met de EU en ontwikelingshulp, dan besparen we extra veel belastingbetalersgeld en worden de producten in de winkels goedkoper.
Punt 3: SDE+ is een financiele ramp. Duitsland komt er nu ook achter hoe ernstig dit Agenda 21 beleid de economie schaadt. Het helpt niets tegen klimaatverandering en het maakt Duitsland niet olie-onafhankelijk genoeg om zich niets van Rusland of Arabie aan te trekken. Alleen kernenergie helpt.

Stap gewoon uit de propaganda die je op school geleerd hebt en op de staatsomroep hoort en ga zelf eens op onderzoek en denk na. Dan kom je als weldenkend mens opeens niet meer uit bij een grotere overheid zoals de D66 wil, maar bij een kleinere overheid en referenda zoals in Zwitserland of Chili. Dat had Nederland ook kunnen doen als we niet zo dom waren om in sprookjes te geloven van politici.

tipo | 12-10-13 | 00:58

Stilløs | 12-10-13 | 00:44
Ik spreek voor mijzelf als ik zeg dat ik geen "Wildersstijl" heb, maar geen stijl..
Dit akkoord heeft weinig met een compromis te maken, alhoewel het een compromis is wat weinig nieuws biedt.
Oude wijn in nieuwe zakken, zeg maar ten faveure van o.a. Peggold. Die loopt nu de komende dagen met een hard snikkeltje rond.
.
Alvorens dit compromis te promoten, raadt ik u toch eens aan het PDF een zorgvuldig door te lezen.
Het is schuiven met de getalletjes, niets meer en niets minder.

Ommezwaai | 12-10-13 | 00:58

ProAsfalt | 12-10-13 | 00:48
Heb hier (0033)net de afrekening van het EDF gekregen:
80,4% nucleair
12,5% duurzaam
7,8% waterkracht (eveneens duurzaam)
3,1% steenkool
2,4% gas
1,2% olie
0,4% anders
Het kan dus wel!!!

Graaf van Egmont | 12-10-13 | 00:58

"Buma noemde vrijdag een verhoging van de belastingen met 2,2 miljard euro de kern van het beleid."

2,2 miljard aan belasting van de in totaal 6 miljard?
Dat betekent, dat het akkoord voor 36,7% uit belasting bestaat? Ziek!

ElMatadero | 12-10-13 | 00:56

ProAsfalt | 12-10-13 | 00:48
Ik ben het met u eens dat windmolens niet dé oplossing zijn. Maar de eerste tv die werd uitgevonden was ook nog niet direct je van het. Investeren is ook nodig om dingen beter te maken, efficiënter dus ook.
Kernenergie is zeker goedkoop, maar niet veilig op zo'n kleine oppervlakte, en de benodigde grondstoffen zijn net zo eindig als olie. Geen eindoplossing. Kernfusie wel, maar dat is nog niet ver genoeg.

En Afrika is dan een principekwestie ja. Dat het nog steeds niet goed is betekent natuurlijk niet dat al dat geld geen nut heeft gehad. Kunt u nagaan wat voor dooie of totaal ontspoorde boel het zonder was geweest.

Stilløs | 12-10-13 | 00:56

@Zure Sigaar | 12-10-13 | 00:36
"de vaderlandse politieke realiteit, en ook die van de meeste Europese landen, wordt gekenmerkt door coalitievorming."

Ja. Maar het is niet het kabinet, dat ik beschuldig. Het zijn de tweede kamerfracties van de coalitiepartijen. Dat de VVD en PvdA deals sluiten als ze een kabinet vormen, prima. Maar de 2e kamerfracties zijn nog steeds gebonden door hun beloftes aan de kiezer. Dus als Rutte plannen oppert die tegen die beloftes ingaan, dient de VVD-fractie daar tegen te stemmen, omgeacht de afspraken die Rutte heeft gemaakt in het kabinet.

Als dit zo zou zijn, zou dat erin resulteren dat alleen die plannen die door alle coalitiepartijen, en dus een meerderheid van het volk, gesteund worden, erdoor komen. Maar nu is dat niet zo; 2e kamerfracties ruilen verkiezingsbeloftes met elkaar uit, die ze zullen breken.

"Het recente optreden van Wilders alsmede zijn laatste uitspraken over het accoord geven nou niet bepaald de indruk dat er van de zijde van de PVV enige bereidheid tot samenwerken is."

Niet met dit kabinet. Maar Wilders heeft in het verleden (Rutte 1) al aangetoond bereid tezijn tot samenwerking. Maar als samenwerking niet mogelijk is zonder zijn eigen achterban te verraden, dan begint hij er ook niet aan. En dat maakt hem tot een echte democraat, in tegenstelling tot Rutte, Samsom of Pechtold.

Russells Teapot | 12-10-13 | 00:55

de laatste stuiptrekking van de oude politiek, dat wordt de komende tijd genieten | en dan is de val heel diep

d' 8hØker | 12-10-13 | 00:54

Trouwens,

Hoeveel wordt er bezuinigd op ontwikkelingsnonsens?

Basil Fawlty | 12-10-13 | 00:53

Borrelende Boris | 12-10-13 | 00:43

Uw constateringen kloppen, maar als u precies weet waardoor wij achterlopen denk ik dat ze in Den Haag heel gelukkig worden als u zich meldt. What about onze totaal opgeblazen huizenmarkt? De bubbel was hier enorm, Duitsland had er geen. Maar roep maar eens dat het prijzen-opdrijvende systeem van hypotheekrenteaftrek hervormd moet worden, dat is vloeken in de kerk.
What about dat wij een export- en doorvoerland zijn en dat die conjunctuur nooit gelijk loopt (ellende begint eerder en loopt langer door) aan de wereldeconomie? Daar kunnen we zelf weinig aan veranderen.
What about onze bubbel in de arbeidsmarkt, met mensen die al decennia te kort werken en te hoge pensioenen krijgen? Ook dat is niet zo in Duitsland, en wat er niet klopte is een paar jaar geleden al grondig hervormd. Ze beginnen nu de vluchten te plukken.
Nederland loopt mijlenver achter op de verstandige landen om ons heen, en gaat zonder snelle hervormingen niet op korte termijn uit de crisis komen.

Stilløs | 12-10-13 | 00:52

@Stilløs | 12-10-13 | 00:41 |
Inzake Afrika is het een principe kwestie. Het is hier een teringzooi dus waarom het geld van ons naar Afrika? Daarnaast hebben de Afrikanen al tientallen jaren lang Miljarden en Miljarden aan OS ontvangen en nog steeds is het daar een tyfuszooi. Wat er is met onze zuur verdiende centjes gebeurd?

En verder heeft u weinig kaas gegeten van het energie probleem. De werled draait op goedkope energie. Dat kan alleen dmv kernenergie of fossiele brandstoffen.
Heeft u weleens uitgerekend hoeveel windmolens van 2,5MW er nodig zijn om NL volledig te voorzien van energie? Ik wel. Namelijk 277.000! Dat wordt veroorzaakt doordat het rendement slechts 15% is van zo'n park.
Daarentegen zijn er slechts 250 kenrcentrales nodig á la borsele. Dat is wel een verschil. Vindt u niet?

ProAsfalt | 12-10-13 | 00:48

@Jan Dribbel 00:37: Aanmerkelijkbelanghouder. Daar vallen ook DGAs onder zoals zelfstandigen met een BVtje. Die moeten een bepaald minimumloon uit de BV halen, en dat minimum wordt nu dus opgetrokken. Meer belastinginkomsten. Net als de 100 mln die ze uit het "bestrijden van schijnconstructies" gaan halen, wat zoveel betekent als het nog verder uitknijpen van ZZPers en kleine ondernemers. Ik zie de toekomst somber in.

Muxje | 12-10-13 | 00:48

@Zure Sigaar 00.36
Onzin. De PVV is een inhoudelijke partij. Als VVD/D66/PvDA/CU/SGP een accoord hadden waarin de staatsomroep, ontwikkelingssamenwerking (ODA) en windmolens (SDE+) werd afgeschaft a 8,9 miljard per jaar, dan had de PVV meegewerkt.

De PVV werkt niet mee om ergens bij te horen, maar puur op inhoud, feiten en wetenschappelijk onderzoek.

tipo | 12-10-13 | 00:46

-1@Stilløs | 12-10-13 | 00:44
Een leugenaar een leugenaar noemen, wie kan daar wat op tegen hebben, leugenaar?

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 00:46

Lewis Lewinsky & ommezwaai
Jaja, niet goed geformuleerd. Maar noem me vooral direct een leugenaar. Lekker in de Wildersstijl. En een politiek compromis is landverraad, he?

>>>Ten opzichte van het plan dat er was<<< zijn de lasten verlicht.

Daarom de vraag: wat is uw alternatief? Tot Wilders de macht heeft met 76 zetels blijven mokken in een hoekje en/of schelden langs de zijlijn?
Ik troost u: dat gaat hij godzijdank nooit halen.

Stilløs | 12-10-13 | 00:44

@Zure Sigaar | 12-10-13 | 00:12

een kabinet dat door bijna 80 % van de bevolking wordt weggehoond , hoe wil jij dit dan in godsnaam noemen ?
behoor jij tot die 20 % die dit kabinet duld ?
een partij als D66 wat een gruwelijke hekel heeft aan christelijke partijen maar wel met hen in zee gaat hoe wil jij dit noemen ?
Dis is geen bezuinigen maar gewoon ordinaire lasten verzwaring , ondertussen komen er een kleine 3 duizend ambtenaren erbij .
denk is een goed na , 80 % tegen slechts 20 % voor de zetel zijn voor 3 kwart weg geen meerderheid en worden door het grootste gevaar D66 (die ook al de huren om zeep heeft geholpen ) droom maar lekker verder jij

witchmaster | 12-10-13 | 00:44

@ zure sigaar: de kleinsma's kunnen ook wel meekomen in deze wereld maar dat maakt ze niet minder dom en wereldvreemd.

WayneGretzky*99* | 12-10-13 | 00:44

@ProAsfalt | 12-10-13 | 00:36
"Tja, zo zou het moeten werken maar werkt het niet."

Dat is inderdaad waar. Grote kans dat het ook nooit zo gaat werken. En dat is jammer.

Russells Teapot | 12-10-13 | 00:43

Stilløs | 12-10-13 | 00:33 | + 0 -

Nederland is een onbeduidende speler binnen de wereldeconomie. Wij zijn grotendeels afhankelijk van Duitsland en andere West-Europese landen. Het gekke is, in de meeste van die landen gaat het al een stuk beter en vertonen zelfs lichte economische groei. Ik wijt dit aan het bezuinigingsbeleid van Rutte I (Kunduz akkoord) en Rutte II met nog verdere bezuinigingen. We hebben het zuur van Balkenende over ons heen gehad waarbij nu het allerlaatste vetrandje weggesneden wordt. U kunt toch niet ontkennen dat er meer mensen bij een voedselbank lopen dan ooit? Dat er nog nooit zoveel mensen zijn met een hypotheek die ver onder water staat? In deze tijden moeten al deze mensen gesteund worden. Door lastenverlichting, zodat ze de overeind kunnen blijven. Zodra de wereldeconomie herstelt, zullen wij ook herstellen en kunnen dan vol inzetten op verandering van de arbeidsmarkt, woningmarkt en zorg. Oh, voordat u allerlei aannames doet, ik stem geen PVV.

Borrelende Boris | 12-10-13 | 00:43

Deze regering heeft de economie helemaal kapodtbelast, en gaat daar in 2014 mee verder.

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 00:42

Ik snap dus helemaal niets van politiek.
Voor mij is het alsof automotor defect is en de garage zegt dat de linker voorstoel een Gen-Tech (Generaal Technisch) defect in zich draagt, naast dat het rechterknipperlicht statistisch aantoonbare toekomstige afwijkende knipperfrequentie's bezit die tot lastige situatie's in de toekomst (nader later, eeuwig) zouden kunnen leiden.
Naast een sterk vergroend oliefilter dat benevens de CO2-waarde de GN/BO (Gebruikers-Genot , Bijzondere Opplussing) waargenomen naast ouwe bougies (o.b.) het verbruik neerwaarts positief bepaald in negatieve opwaardse spiraal zouden kunnen beïnvloeden.
Eerlijk. Ik snap er niks van.
Er is gewoon een klep verbrand.

AntiSoof | 12-10-13 | 00:41

tipo | 12-10-13 | 00:24

En dan, alleen commerciële zenders? Het Amerikaanse systeem met het waanzinnige intelligente Fox als nieuwszender?
We geven krankzinnig weinig aan onze staatsomroep uit in NL, Europees gezien en het is een van de weinige met reclame.
De BBC doet dat beide toch echt al tijden een stuk beter.
Van 3 naar 2 zenders en alle spelshows en talentenjachten naar de commerciëlen lijkt me dan wel een erg goed idee.

Ontwikkelingshulp: tja. En dan? Hier gelukkig gaan zijn met de honderden euro's die we zelf besparen? Ons land heeft samen met andere koloniserende landen Afrika kapotgemaakt, leeggeroofd, grenzen getrokken door stammen heen en we roven nu nog steeds alle dure grondstoffen. Wij zijn verantwoordelijk voor die chaos. Maar geniet vooral van de keer extra die jij er van uit eten zou willen. Ter info: we zitten al óp het wereldwijd bepaalde minimaal humane niveau, sinds Rutte 1.

Duurzame energie:
Meen je dat? Nee toch? Het gaat niet om morgen, het gaat om over 10 jaar. De olie en het gas worden schaars, de Russen zijn boos, de zeespiegel stijgt, spanningen in het midden-oosten nemen toe. Elk verstandig land is energie-onafhankelijk aan het worden. Nederland loopt kilometers achter en merkt dat nu al in de financiën. Nu investeren, straks profiteren. Het is nog niet te laat, maar Duitsland, Noorwegen, Portugal en Schotland lopen hier heel ver in voor op ons.

Stilløs | 12-10-13 | 00:41

Eindelijk is de politiek van nationale krimp vastgelegd in een akkoord. Nu weten we officieel waar we aan toe zijn.

Hirsch Ballast | 12-10-13 | 00:40

Kop op joh! Er komt een punt waarop dit allemaal niet meer uitmaakt. Jammer dat het regent, dat wel.

kon-tanus | 12-10-13 | 00:39

@Zure Sigaar | 12-10-13 | 00:36 |
Waarom zou moeten samenwerken met partijen die
a) landverraad plegen
b) alles naar het buitenland brengen
c) alles naar GreenPeace en de zijnen willen brengen
?
Ik kan hiervoor geen enkel zinnig argument geven.

ProAsfalt | 12-10-13 | 00:39

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 00:35
Stilløs gelooft politici nog steeds op hun mooie blauwe ogen.
Of hij of zij is vreselijk naïef of is nog te jong om te snappen dat alle politici pathologische leugenaars zijn.

Ommezwaai | 12-10-13 | 00:38

Slipsnifter | 12-10-13 | 00:06 |

Een beetje cynisme kon geen kwaad dacht ik.

Ik las in de (pdf) bijlage dat er iets gedaan wordt aan
de: aanmerkelijkbelanghouder (AB).

Wie weet wat dat is mag het zeggen.
En nee, ik ben niet blij dat alle huurders in dit land gestraft worden (lees: er wordt extra bezuinigd) omdat deze ineens allemaal grote of minder grote scheefhuurders zijn.
En ik wordt ook niet blij dat er op de huurtoeslag eerst een eigen bijdrage wordt gevraagd (bezuiniging door Rutte-1) en dat Rutte-2 een extra- kwaliteitsheffing (bezuiniging) heeft ingevoerd op de huurtoeslag.
Je moet pot-vol-blommen, ik druk mij netjes uit omdat de SGP nu ook meeregeert, de Dikke van Dale erbij halen en dan wordt je nog niet wijzer.

Jan Dribbel | 12-10-13 | 00:37

@Russells Teapot | 12-10-13 | 00:34 |
Tja, zo zou het moeten werken maar werkt het niet.

De Zwitsers weten dit ook daarom hebben ze iets beters verzonnen, zo slim dat zij steeds zijn.

ProAsfalt | 12-10-13 | 00:36

Regeringsverantwoordelijkheid nemen =/= de belangen van je kiezers dienen
Russells Teapot | 12-10-13 | 00:21 |
*
Dank U. Interessant plempsel. Ik licht er bovenstaande zin even uit om mijn punt te duiden. In wezen heeft U gelijk met wat U daar schrijft. Edoch, de vaderlandse politieke realiteit, en ook die van de meeste Europese landen, wordt gekenmerkt door coalitievorming. In de geschiedenis van de Nederlandse parlementaire democratie is er geen moment geweest dat een regering op basis van 1 partij gevormd kon worden.
Ik zie dat ook bij volgende verkiezingen niet gebeuren. Iemand gebruikte daarvoor het mooie begrip 'politieke bandbreedte'. Op zeker moment is de rek in de groei van een politieke partij er gewoon uit. Dan is de basis op grond waarvan zo'n partij het bestaanrecht ontleent gewoon te smal. Dat geldt ook voor de PVV. Misschien telt De Hond ooit eens 40 zetels voor Wilders maar dan houdt het echt op. Zó ontevreden is dit land nou ook weer niet en tegelijk zijn er genoeg verstandige mensen die wel weten dat wat Geert zegt nooit allemaal tot stand kan komen, misschien zelfs schadelijk voor het land is.
De PVV zal zich door de halsstarrige houding van Wilders steeds meer aan de zijlijn blijven bewegen omdat kennelijk elke vorm van overleg en inschikken niet in het boek van Wilders voorkomt. Dat andere partijen óók zullen moeten inschikken omwille van de verwachtingen van de PVV is redelijk maar ik kan me indenken dat zulks op basis van wederkerigheid en basale fatsoensnormen moet gebeuren. Het recente optreden van Wilders alsmede zijn laatste uitspraken over het accoord geven nou niet bepaald de indruk dat er van de zijde van de PVV enige bereidheid tot samenwerken is. Dan vrees ik dan de beweging PVV nog lang tot toekijken veroordeeld is.

Zure Sigaar | 12-10-13 | 00:36

-weggejorist-

Goorbatsjov | 12-10-13 | 00:35

Sjit... opgekoekt... hoewel.. opgedoekt, eh... in twee stukken koek verdelen... dus laat maar staan die typo !

poeszje | 12-10-13 | 00:35

@Stilløs | 12-10-13 | 00:24
Leugenaar. De belastingen worden verzwaard. In 2013 is een belasting- en premieopbrengst van 226 miljard begroot, en in 2014 wordt dat 11 miljard meer. Meer dus. Méér belasting betalen in 2014.

Lewis Lewinsky | 12-10-13 | 00:35

@Stilløs | 12-10-13 | 00:31 |
Kennelijk begrijpt u het niet.

Ik wil stemmen PER ONDERWERP.

ProAsfalt | 12-10-13 | 00:35

@ProAsfalt | 12-10-13 | 00:16
Alles wat je zegt is correct. Het is inderdaad waar dat degenen die van de SP en PVV naar de VDD en PvdA zijn gegaan in die laatste weken, hadden kunnen weten, dat ze bedrogen zouden worden.

Maar dat zou niet uit moeten maken. Dat strategisch stemmen uberhaupt een optie is, geeft aan dat ons democratisch systeem niet naar behoren functioneert. Elke volksvertegenwoordiger zou altijd, over elk wetsvoorstel, moeten stemmen conform de beloftes die hij gedaan heeft, en waaraan hij zijn positie te danken heeft. Ook omdat hij al zijn legitimiteit ontleent aan het volk dat hij vertegenwoordigt. Dat schept een democratische verplichting om zijn verkiezingsbeloftes na te komen, want daarin staan namelijk de meningen van zijn achterban over verschillende onderwerpen.

Daarom vind ik ook dat niet het kabinet, maar de kamerleden van de VVD en de PvdA het land verraden hebben. Het kabinet is immers niet verkozen, onze volksvertegenwoordigers wel.

Dus als Rutte met een plan komt, dat extreem ongunstig is voor werkende mensen, is het de plicht van Halbe Zijlstra cs om tegen te stemmen, en Rutte te vertellen dat hij met een plan dient te komen dat de belangen van de VVD-stemmer behartigt. Dan zou hij zijn plicht als volksvertegenwoordiger naar behoren vervullen.

Dat mensen die VVD of PvdA gestemd hebben, hadden kunnen weten dat ze bedrogen zouden worden, is waar. Maar dat doet er niets aan af dat het schandalig is dat deze partijen hun achterban zo hebben bedrogen.

Russells Teapot | 12-10-13 | 00:34

@Stilløs | 12-10-13 | 00:29
Intelligent en opgeleid Nederland is al aan het vluchten, en dat komt niet door de PVV.


Zet u vooral de negatieve reacties maar weg als "eencellig", als u zich daardoor gesterkt voelt in uw eigen grandioze gelijk.
Ik ben benieuwd wat uw portemonnee u volgend jaar zegt. Het zal niet florissant zijn. (tenzij u meer dan 60K op jaarbasis scoort, natuurlijk)

Rest In Privacy | 12-10-13 | 00:34

Dit stuntelakkoord is een rechtstreeks gevolg van de besluiten van BV Europa, zo belangrijk is Europa nu, want de man op de straat interesseert het dan wel niet, maar dit is wel het gevolg, tijd dus, om je er wel voor te gaan interesseren, dat het in deze hoedanigheid wordt opgekoekt, en dat het opgesplitst wordt in Noord en Zuid, ik schreef het boven al, want wij hoeven niet te lijden onder het mafia-beleid van Italie, Spanje, Griekenland, en nog wat landen daar, zeg maar het hele zuiden van Europa.

poeszje | 12-10-13 | 00:33

Haha, ik lach me rot: na een half jaar elk werk passend voor WW'ers. Welk werk? Waar?

Reykjavik | 12-10-13 | 00:33

@Stilløs | 12-10-13 | 00:29 |
De grap is dat de PVV juist een vrij Links arbeidsbeleid heeft.

ProAsfalt | 12-10-13 | 00:33

@ Borrelende Boris | 12-10-13 | 00:28

En dat was anders geweest als dit akkoord niet was gesloten want...? Want Nederland gaat in z'n eentje de wereldwijde financiële crisis oplossen? Want blijven roepen en schelden lost het op? Weer nieuwe verkiezingen brengen wel oplossingen en rust? Want het teveel uitgegeven geld aan pensioenen, sociale zekerheid en zorg komt dan vrolijk teruggewaaid?
Wat is je alternatief?

Stilløs | 12-10-13 | 00:33

@Stilløs | 12-10-13 | 00:24
Hahahahahahahaha.
Ja, die 1.000 euro van Rutte heeft u vast ook al in de binnenzak. Oh, u ook al niet? Goh...


Dergelijke uitspraken zijn voor de ochtendpersen leuk, maar het vorige eindresultaat lag zo rond een verhouding van 30% bezuinigingen en 70% lastenverzwaring. Ook al zo'n gefaalde belofte.

Rest In Privacy | 12-10-13 | 00:32

ProAsfalt | 12-10-13 | 00:28

Dat willen ze wel, maar de andere partijen niet, dus is het er niet. Ook niet voor dat ESM verdrag.
Wil je wel een districtenstelsel, hogere kiesdrempel, gekozen minister-president en tussentijds veel invloed, dan is er maar 1 partij. Al dragen ze het nu niet uit nee.

Stilløs | 12-10-13 | 00:31

@reageerbuis | 12-10-13 | 00:22 |
Ik heb geen hekel aan de PvdA stemmers. Het is alleen bijzonder jammer dat zij niet één van de snuggerste zijn, tenzij zij belangen hebben bij Afrika of GreenPeace. Overigens geldt dit ook voor de VVD-stemmers.

ProAsfalt | 12-10-13 | 00:31

@Stilløs 00:24
Je mag niet liegen. De belasting wordt verhoogd. Er wordt geen procent BBP bezuinigd. Dat zijn de feiten.

tipo | 12-10-13 | 00:30

Kansloos eenhersencellig gehuil om wat voor plannen dan ook hier.
Laat maar.

Stem allemaal PVV, zie de bejaarden juichen, de export, internationale betrekkingen en naam van Nederland imploderen, zie alles vastlopen en het binnen 1 maand omvallen omdat alleen totaalmalloten als Heijnsbroek en jullie minister worden, en dan praten we verder. Als intelligent en opgeleid Nederland gevlucht is en er ook een belasting meer binnenkomt.

Maar tot die prachtige PVV-overwinning: rust in de tent, rust op de beurs, eerste hervormingen op de arbeidsmarkt en de vakbonden de mond gesnoerd.

Stilløs | 12-10-13 | 00:29

Stilløs | 12-10-13 | 00:24 | + 0 -

Mijn maandlasten zijn 10% gestegen, waarbij ik nu ongeveer 2% lastenverlichting krijg in de vorm van lagere belastingen (die ook nog eens tijdelijk zijn). Je hoeft geen VMBO diploma te hebben om te begrijpen dat dit een sigaar uit eigen doos is.

Borrelende Boris | 12-10-13 | 00:28

@Stilløs | 12-10-13 | 00:20 |
D'66 wil aantoonbaar geen correctief bindend referendum anders hadden zij het ESM verdrag niet vlak voor de verkiezingen erdoor gedrukt.

Ten aanzien van de direct gekozen (minister)president blijft het probleem bestaan dat het volk na de verkiezingen haar bek vier jaar kan dicht houden.

ProAsfalt | 12-10-13 | 00:28

Je bent toch ook wel incompetent als vvd en pvda,als al je plannen maar effe door die kleine baggerpartijtjes grof worden aangepast. Dan ben je toch niet bepaald de partij die het landsbelang moet dienen.pensioen akkoord ook. In de tweede kamer afgeschoten,in de eerste kamer werkelijk afgeknald. Al een jaar daar zitten en werkelijk nog niks uit handen gekregen. Het zelfs na een jaar nog niet voor elkaar krijgen,en dan worden eigenlijk al je plannen aangepast door kleine partijen die nu eigenlijk op de hoofdlijnen meer te vertellen hebben als de pvda en vvd samen. Ik zou mij als minister president mijn ogen uit de kop schamen. Zelfs met de conferentie leek het al of pechtold de baan van minister president had overgenomen. Hij stond als eerste,graaide de microfoon weg en had het langste woord. Wat een afgang voor die vvd en pvda. Denk dat wilders ,buma en roemers en dat lekkere mokkel van de party voor de dieren zich ook hun geslacht organen uit de broek lachen. Wat een pinokkio vertoning. Mensen we zijn er uit,het land is gered. We hebben wel ons gezicht en laatste achterban ook nog verloren maar we zitten in het pluche. Van ons party programma is dan wel niks meer over ,alsmede onze plannen,maar what the fuck,daar zitten wij hier toch helemaal niet voor. Wij zitten er niet voor ons achterban,wij zitten er niet voor onze kiezers. Nee wij zitten hier voor het pluche,jullie goedgelovige sukkels.

tweetybird | 12-10-13 | 00:27

Jammer, het waren een paar mooie 15 dagen.

stemvee | 12-10-13 | 00:26

@kicktherabbit | 12-10-13 | 00:14
*zucht*
Welke oppergod van mij hebben we het over? Ik heb er geen, ook niet degene naar welke u blijkbaar om de haverklap de behoefte voelt naar te verwijzen.

Ik geef u een hele duidelijk reactie, waarin ik mijn mening verkondig dat het met andere politieke partijen ook ruk zal zijn voor uw pensioen, en u gooit er vervolgens een schuimbek-tegel tegenaan waar sommige reaguurders alhier jaloers op kunnen zijn.Concluderend: Als dergelijk niveau het enige is wat u kunt behalen, gaat u dan alstublieft gewoon weg. Ga iets nuttigs doen met uw leven, wordt compost of zo.

Rest In Privacy | 12-10-13 | 00:26

-weggejorist-

Goorbatsjov | 12-10-13 | 00:26

Altijd maar dat bezuinigen komt met name door de belachelijk hoge rentebetalingen die een land moet doen.
De essentie van dat probleem is het systeem van schuld dat door bankiers in overheidsbegrotingen ingebracht.
Overheden zitten daardoor met de ballen vast.
Ecuador heeft van al zijn staatschulden grondig onderzocht hoe die tot stand waren gekomen en op die manier tegen een deel ervan 'f*ck it' gezegd. Zo verlaag je je kosten dus. En dan worden er misschien wat bankiers boos, maar daar moet je je niets van aantrekken. Het gaat er als regering om het juiste te doen voor jouw volk en niet voor de privébankiers die je nationale bank runnen.
De docu Debtocracy legt uit hoe ze dat in Ecuador gedaan hebben:
www.youtube.com/watch?v=qKpxPo-lInk
Anders gezegd: tegen DNB, ECB, IMF gewoon zeggen dat je niks meer met ze maken hebt. Dat klinkt wat radicaal, maar het is echt de enige oplossing. (En niet bang zijn voor Obama, Van Rompuy en dat soort boeven).

Guy Veropzoudten | 12-10-13 | 00:26

@ Borrelende Boris | 12-10-13 | 00:17
De koopkracht WORDT gestimuleerd schat. En de lasten WORDEN verlicht.
Even lezen voor je eendimensionaal gaat schelden. En dan niet lezen op de Telegraaf-site of Geenstijl.

Stilløs | 12-10-13 | 00:24

@Stilløs 00:10
VVD, PvdA, CU, D66 en SGP bezuinigen 2,5 miljard en lastenverzwaren 3,5 miljard, wat vele duizenden mensen hun baan kost. Dat is het 6-miljard-pakket.

Afschaffen van de Staatsomroep, ontwikkelingshulp en windmolens (SDE+) is goed voor een bezuiniging van 8,9 miljard. Anderhalf keer het 6 miljard pakket wat nu voorligt.

Dat wil ik. Dan is het begrotingstekort 1,5%BBP kleiner in 2014. Dan praten we verder. De rest is onzin.

tipo | 12-10-13 | 00:24

-weggejorist-

Goorbatsjov | 12-10-13 | 00:23

Volksvertegenwoordiging. Right...
Er is amper nog een VVD'er of PvdA'er in Nederland die gewild had dat deze rommel overeind bleef staan. Dan heb je het nog over de regerende partijen, om gemakshalve dus maar te zwijgen over de oppositie.
Bijna niemand wil dit, en het gebeurt.

Vage_eddie | 12-10-13 | 00:23

Stilløs | 12-10-13 | 00:20 | + 0 -

D66 kan mooi lullen maar ze willen alleen maar de grote jongen uithangen en meer niet.

non_de_pier | 12-10-13 | 00:22

Ik ga niet alle comments lezen. Ben even moe. Maar ik durf wel te beweren dat de HEER Wilders gelijk heeft.

Naoorlogs heeft de pvda alleen maar het land naar de klote geholpen.

Uit de zestiger en zeventiger jaren hoor je de havenarbeider gestuurd door de voorzitter van de pvda vakbond dat ze de haven *platleggen* om een tientje in guldens beter te worden. Zielig...
Hij die de haven deed platleggen is de geschiedenis ingegaan als het kwartje van K.

Ik heb echt een teringhekel aan al die pvda stemmerts.

reageerbuis | 12-10-13 | 00:22

@ non_de_pier
Ook dat wil D66. Maar scheld vooral door allemaal.

Stilløs | 12-10-13 | 00:21

Het is zoals het is. Toen de crisis op het heftigst was stond de overheid tussen ons. De schade is op gemaakt. Het is kut ja. Maar meer ook niet.

ikdenkwat | 12-10-13 | 00:21

U bent niet echt slim he? U denkt dat meewerken aan een dictatoriaal regime 'meedoen' is. Slavenmoraal, mijnheer. U heeft een slavenmoraal.
tipo | 12-10-13 | 00:13 |
*
Mwoah... Niet dat ik mezelf een veer in mijn reet wil steken maar over het algemeen kan ik heel redelijk meekomen in deze wereld.

Verder heb ik niets gezegd over meedoen aan dictatoriaal bewind. Ik heb slechts de vergelijking gemaakt tussen een aantal lieden de internationale geschiedenis hebben bepaald dankzij hun vermogen tot het overstijgen van zichzelf en het eigen groepsbelang. Neemt U mij niet kwalijk maar ik kan deze eigenschappen niet terug vinden bij de PVV en hun kornuiten.

Zure Sigaar | 12-10-13 | 00:21

@Zure Sigaar | 11-10-13 | 23:17
"Daarin zit meer winst dan geblaat van Wilders die volgens zovele reaguurders zo vaak gelijk heeft maar zijn geblaat nog nimmer in daden wist om te zetten."

U schijnt te redeneren dat dit een nederlaag voor Wilders zou zijn, omdat Wilders geen akkoorden sluit met deze regering, en andere partijen wel. Daarnaast vindt u blijkbaar dat Wilders om dezelfde reden heeft gefaald.

Er bestaan geen woorden die kunnen illustreren hoe stompzinnig dit is.

Laat ik het simpel samenvatten, rekening houdend met uw eenvoudige geest:

Regeringsverantwoordelijkheid nemen =/= de belangen van je kiezers dienen

Volksvertegenwoordigers hebben de democratische plicht om de belangen van hun kiezers te dienen.
Dit is zo omdat diezelfde kiezers hun stem hebben gegeven aan de betreffende volksvertegenwoordiger, omdat die beloofd heeft deze specifieke belangen te behartigen tijdens de verkiezingen, die de kiezers hebben doen besluiten om op deze volksvertegenwoordiger te stemmen.

Doet hij dat niet, dan spreekt hij niet namens de mensen die hij vertegenwoordigt, maar namens zichzelf. als volksvertegenwoordiger verliest hij dan zijn legitimiteit.

Als hij dan overeenkomsten sluit met andere partijen, waarbij hij deze belangen uit het oog verliest, dan verraadt hij zijn achterban. Zoals Pechtold nu doet, en zoals Wilders in het verleden weigerde te doen.

Dat u dit verraad van deze partijen duidt als "je verantwoordelijkheid nemen," geeft aan hoe verwrongen uw kijk op de politiek is, en hoe weinig u begrijpt van democratie. En dat is jammer.

Russells Teapot | 12-10-13 | 00:21

@ProAsfalt:

D66 wil niet alleen een correctief referendum, maar ook een rechtstreeks gekozen minister-president.
Dan heb je ook dat gezeik niet meer dat het in verkiezingen gaat om wie wil de grootste, maar dat het dan gaat om de inhoud en bij de andere verkiezing om de poppetjes.

Stilløs | 12-10-13 | 00:20

De zoveelste zwarte dag van 2013..
Ik ga naar mijn nest, night y`all.

Slipsnifter | 12-10-13 | 00:20

tipo | 12-10-13 | 00:13
Mag de zweep er dan ook over?

Ommezwaai | 12-10-13 | 00:20

Die hele eerste kamer opdoeken dan was deze bullshit niet gebeurt.

non_de_pier | 12-10-13 | 00:20

Peggold krijgt voor maart 2014 een mooie plekje op Brussels pluche.

faz | 12-10-13 | 00:19

@Zure Sigaar

Ook in NL heeft democratie een andere invulling "net als landen als Azerbeidjan" gekregen.
In u vorige post schreef u "laat Pim maar lekker draaien"
Overleggen met vermoorde politici is niet mogelijk.
Leer dat u kinderen maar.

NFC | 12-10-13 | 00:18

de reactie van de grote blonde leider was natuurlijk erg voorspelbaar, wat kan hij anders, per definitie is hij het oneens met wat welke politicus ook zegt, en zijn volgers volgen hem blindelings. Nothing new! Domheid kun je nu eenmaal lastig te bestrijden.... Dit nog even afgezien van de aanhef en inhoud van dit werderom eloquent opgestelde artikel :D Maar dit terzijde. Ik blijf me altijd weer verbazen over de individuele, lees egoistislche, zelf aangepraatte leedgevoelens (euh aangepraat door Wilders) van de doorsnee one-liner de aankoop van zijn nieuwe phablet een maand of 3 moet uitstellen. Schuld moet afbetaald worden en als je het op basis van accoord kan doen op deze wijze denk lijkt het er zelfs op dat er een breder verantwoordelijkheidsgevoel ontstaat die niet alleen uitgaat van de ideologie die andere ideologien afserveert! Eindelijk eens constructief en niet destructief! Wees eens blij dat er een meerderheid is die kijkt naar landsbelang in bredere zin!

gedachtespinsel | 12-10-13 | 00:18

Jeej de eerste minnetjes! Dat was te verwachten.
Wat wil iedereen wél??
Het gaat niet om de EU. Het gaat niet om ontwikkelingshulp of de publieke omroep. Die laatste wordt er alleen maar nu doorheen gejast omdat u nu alles slikt, in crisistijd. Maar dat is een bedrag met 6-7 nullen. Niet met de 9 van miljarden.

En het gaat om de miljarden, de miljarden die we structureel, elk jaar, te veel uitgeven aan zorg en sociale zekerheid. Dat geld IS er niet. De pensioenen ZIJN te hoog nu om ook straks voor ons nog wat over te houden. Hervormen moet nu, niet straks. En de baas moet de Tweede Kamer zijn, niet de vakbonden.

Dit is nog te weinig, qua hervormen, maar een begin. En nu antwoorden in plaats van dat gemin graag.

Stilløs | 12-10-13 | 00:18

@ kicktherabbit: laat ff zien waar je vandaan haalt dat ze er niks aan willen doen? En daarbij... ik zou me ff richten op de huidige coalitie bagger. Die zien de fraude en doen geen klote. Dit kut akkoord is zeker ook de schuld van Wilders. Wel ff de verantwoordelijkheid leggen waar ie hoort he... maar das meestal bij blindganger extremisten als jij.

WayneGretzky*99* | 12-10-13 | 00:17

Stilløs | 12-10-13 | 00:10 | + -2 -

Wat dacht u van de koopkracht stimuleren door fors lagere belastingen en tijdens de eerstkomende hoogconjuctuur snoeihard bezuinigen op de overheidsuitgaven?

Borrelende Boris | 12-10-13 | 00:17

Opgeheven dat is.

Slipsnifter | 12-10-13 | 00:17

Foto:
Graftronies
Pechtold doet als veilingmeester een grafspeech.
Samsom staat het dichts bij de nooduitgang.

Rest In Privacy | 12-10-13 | 00:16

@Russells Teapot | 11-10-13 | 23:02 |
Op zich deel ik uw analyse echter toch blijft het bijna een feit dat het volk hierop heeft gestemd.
Een week of drie voor de verkiezingen stonden de PVV en de SP op een gigantische winst, echter om een één of ander reden werd er geroepen om 'strategisch' te stemmen. Of voor de VVD om de PvdA van de grootste af te houden of vice versa. De stemmers zijn waarschijnlijk massaal van de PVV gesnoept die op de VVD hebben gestemd. De SP'ers op de PvdA.
Het trieste is dat de grootste partijen, 2 stuks, de VVD en PvdA noodgewongen samen moet werken waarbij de VVD het meeste heeft ingeleverd. Overigens vind ik de VVD ten aanzien v het milieu toch eigenlijk al te Links. Rutte zei ooit: Groen-Rechts. Nou, dan gaan bij mij de nekharen recht overeind staan.
En dit, is wat de kiezers vooraf konden weten. Ik wist het wel. Daarom heb ik gewoon PVV gestemd. De SP stemmers wisten dit ook. Daarom hebben zij SP gestemd. Maar de meeste klagers zitten waarschijnlijk in de VVD en PvdA hoek, de suffers.

Wat er mijns inziens moet gebeuren, de heer Alexander van Elsloo op de Financiële Telegraaf heeft daar meerdere Columns over gewijd evenals over het gedrocht van de EUSSR, dat is dat er een bindend correctief referendum moet komen. Maar ja, de 'democratische' VVD heeft daar korte metten mee gemaakt in de eerste kamer, de nacht van Wiegel.
Het kroonjuweel van D'66 is nadien ook nooit meer wat van terecht gekomen ondanks de paar pogingen nadien. En nu hoor je van D'66 hoek er helemaal niets meer van sinds dat EUSSR gedrocht.
Bij een correctief bindend referendum maakt het weinig uit welke regering dat er zit. Als het volk een referendum dan kan zij dat aanvragen.
Ik ben gewoon stinkend jaloers op de Zwitsers waarover zij mogen stemmen per onderwerp. Zelfs over belastingzaken.
Zie nl.wikipedia.org/wiki/Referendum_in_Zw... Het is een beetje verouderd maar geeft goed weer wat er allemaal daar mogelijk is. Wij mogen slechts eens in de vier jaar stemmen, voor de rest onze bek houden en het land verder zien afglijden.

De enige partij die het referendum expliciet in het programma heeft staan, is de PVV, die door Links(en) als ondemocratisch wordt bestempeld omdat de PVV geen leden heeft. Alsof Links, incl het vervloekte D'66, zo democratisch is geweest om het ESM verdrag erdoor te drukken, nota bene, vlak voor de verkiezingen, de lafaards.

ProAsfalt | 12-10-13 | 00:16

@Andersom dag | 12-10-13 | 00:14
Nederland is een paar jaar terug al opgeven, toen Boslim en BakEllende hun krabbel zetten..

Slipsnifter | 12-10-13 | 00:16

Nu nog Wilders als MP en dan kunnen we NL helemaal opheffen.

Andersom dag | 12-10-13 | 00:14

TeeJee | 11-10-13 | 23:59 | + 3 -
En weer met het vingertje wijzen. Wat heb ik met PvdA of D66 te maken. We hadden het over jullie oppergod en zijn 0,0 aandacht voor jongeren en starters. Oftewel een babyboompartij. Nog niet zo heel lang geleden riep hij 65=65. Gelukkig heeft Rutte met Verhagen die linkse hobby uit zijn hoofd gepraat.

kicktherabbit | 12-10-13 | 00:14

Zure Sigaar 23:55
U bent niet echt slim he? U denkt dat meewerken aan een dictatoriaal regime 'meedoen' is. Slavenmoraal, mijnheer. U heeft een slavenmoraal.

tipo | 12-10-13 | 00:13

Iedere keer als er een regering zit die wat goede ideeen heeft valt de boel door sabotage binnen de korste keren, maar dit soort rooie graaiprutsers zijn met geen 80 zware bulldozers van het pluche te krijgen.
Whatever, ik heb mijn portie voor vandaag wel weer gehad.

Slipsnifter | 12-10-13 | 00:12

witchmaster | 11-10-13 | 23:37
De regering een normaal besluit hahahaha 32 zetels nog over ?
*
Even een paar dingen toelichten. Ik doe dat graag want niet iedereen is altijd goed geïnformeerd.
De regering VVD/PvdA heeft nog steeds een kamermeerderheid. Dat de peilingen anders zeggen is van geen belang want een regering wordt niet samengesteld op basis van peilingen maar van verkiezingen. Over een jaar of 3 mag U daaraan weer meedoen en Uw eigen keuze bepalen. Gelukkig maar, want er zijn landen waarin democratie een heel andere invulling heeft. Sla de kranten over Azerbeidzjan er maar eens op na of zoek het op op internet.
-
nu samen met het beest en de christelijke in een regering?
wie kan mij in godsnaam uitleggen wat D66(6) akkoord gaat met die christelijke partijen , dit is geen regeren maar
*
Dit heet in gewone mensentaal 'overleg'. Dat betekent dat je samen met elkaar tot een accoord probeert te komen. Het is welhaast onvermijdelijk dat er over en weer concessies moeten worden gedaan. Tegelijk kunnen partijen er ook iets van hun eigen programmapunten in onder brengen en bij winnen. Iedereen tevreden stellen is niet mogelijk. Daarvoor zijn de verschillen te groot en moet er naar een grootste gemene deler gezocht worden.
Er zijn partijen die niets voelen voor overleg. Dat is hun goed recht maar het risico is dat ze met lege handen aan de kant blijven staan.

Zure Sigaar | 12-10-13 | 00:12

test

Introvertje | 12-10-13 | 00:10

Wat willen jullie dan wél allemaal?
Niet de werkenden slopen? Dat gebeurt toch ook niet met de WW verkorten? Die werken niet.
Niet de belastingen verhogen maar de uitgaven minderen? Dan gaan de zorguitgaven naar beneden, dat willen jullie ook niet.
Ontwikkelingshulp minderen = druppels op een gloeiende plaat.

En nee, het komt NIET door Brussel dat er bezuinigd moet worden. De generaties boven jullie hebben decennia boven hun stand geleefd, en de echte grijze golf moet nog komen. Nederland is NIET klaar voor de toekomst, er moet veel hervormd worden op de plekken waar de echte uitgaven worden gedaan: sociale zekerheid en zorg.

Wie heeft de alternatieven? Kom maar, roep maar. Ik ben echt heel benieuwd.

En blij met verantwoordelijke partijen die verder kijken dan partijbelang.

Stilløs | 12-10-13 | 00:10

Maakt u allen niet zo druk. Beetje overdreven de reacties. Er wordt al gejankt voordat er geslagen is.

ikdenkwat | 12-10-13 | 00:09

-weggejorist-

Goorbatsjov | 12-10-13 | 00:07

@Jan Dribbel | 12-10-13 | 00:02
Goed te horen dat je er blij mee bent.
Wordt er toch nog iemand vrolijk van dat zooitje slopers.

Slipsnifter | 12-10-13 | 00:06

Tussen formatie heeft nooit bestaan en ze hebben het zelf verzonnen ,als de zoveelste truc om de mensen te naaien ,er is een reden waarom er niet op die kleine partijtjes wordt gestemd omdat ze gewoonweg niet goed genoeg zijn ,dankzij deze land verraders is dit nu wel het geval met een slijm akkoord wat van een zomer flirt naar een winter vrijpartij is gegaan ,nederland is verloren en dat zullen we merken in de toekomst helaas en jammer dat deze schoften die zich regering noemen hun zin nog krijgen ook . wat een stelletje aso's

iloeta | 12-10-13 | 00:05

Wat een overmaat aan negatieve reacties:
In de plannen staat duidelijk dat ze iets gaan doen aan de aanmerkelijkbelanghouder (AB).
Dat is toch positief?

Jan Dribbel | 12-10-13 | 00:02

Je ziet met deze ruilhandel ook dat het systeem van 1ste en 2e kamer in wezen niet meer werkt. Het is sinds vandaag letterlijk openlijk kapotgecorrumpeerd.

appeltjesgroeneweide | 12-10-13 | 00:01

Sinds vanavond bestaat Nederland niet meer. Met dank aan het zojuist gesloten akkoord. Dit is geen akkoord dat de hardwerkende nederlanders tegemoet komt. Dit is een akkoord dat de thuiszittende portugezen, grieken, spanjaarden, etc tegemoet komt. Met de hartelijke dank van Van Rompuy c.s.

Snorry! | 11-10-13 | 23:59

Sinds vanavond bestaat Nederland niet meer. Met dank aan het zojuist gesloten akkoord. Dit is geen akkoord dat de hardwerkende nederlanders tegemoet komt. Dit is een akkoord dat de thuiszittende portugezen, grieken, spanjaarden, etc tegemoet komt. Met de hartelijke dank van Van Rompuy c.s.

Snorry! | 11-10-13 | 23:59

@kicktherabbit | 11-10-13 | 23:56
Met D66 of de PvdA zit het er net zo goed niet in hoor. Tegen de tijd dat u (misschien) van uw pensioen mag genieten hebben zij dit allang aan de EU vergeven.

Rest In Privacy | 11-10-13 | 23:59

Het hele zooitje nivelleert zich inmiddels zelf wel...
Alle overlopertjes, ofwel machtsgeile miezerigerts, gaan stemmen verliezen en niet zo'n beetje ook.
Uiteindelijk komen CDA, SP en PVV het beste uit de strijd en GL hoopt daar een graantje van mee te pikken.

Ommezwaai | 11-10-13 | 23:58

Het is officieel!
Heel even was er nog hoop toen Groen-Links eruit stapte!
Vervlogen,de defentieve uitlevering aan Brussel!
Pfffff,woorden schieten te kort,wat een T-zooi

"Wat nu zei Pichegru"

Djenghiz_ken_net | 11-10-13 | 23:58

ondertussen

Werknemersorganisatie FNV heeft vrijdagavond kritisch gereageerd op het gesloten begrotingsakkoord. "De FNV heeft niet onderhandeld over deze afspraken", reageert voorzitter Ton Heerts

"Vrijdagavond heb ik het kabinet opnieuw duidelijk gemaakt hoe wij hechten aan het sociaal akkoord en dat wij het volledig oneens zijn met de extra bezuinigingen. Op enkele onderwerpen raken de afspraken ook het sociaal akkoord", aldus Heerts.

Maandag zal het bestuur van de FNV spreken met het FNV-ledenparlement. Naar verwachting zal dinsdag de Stichting van de Arbeid, het overlegorgaan van zowel werkgevers als werknemers, bijeen komen.

het wordt een zeer zeer hete herfst!!!!!

witchmaster | 11-10-13 | 23:57

Nederland wil Wilders!!!!!!!!!, doe niet zo moeilijk.
Toetsiemonster | 11-10-13 | 23:52 |
*
Praat voor jezelf. Ik ben Nederland niet maar van Wilders moet ik helemaal niets hebben en ik meen dat er zelfs in de GS kolommen genoeg weldenkenden zijn die de beweging die zich PVV noemt ook bepaald niet hoog hebben zitten.

Zure Sigaar | 11-10-13 | 23:57

Na huurverhogingen, pensioenverlagingen, extra fiscaal belasten van pensioenen zal het druk worden bij de voedselbanken en huisuitzettingen... gelukkig kunnen dan wel weer gelukszoekers aan een huurwoning geholpen worden dat is dan weer een positief effect.

meneer Q | 11-10-13 | 23:57

@The Dominator* | 11-10-13 | 23:55

niet bijzonder*

The Dominator* | 11-10-13 | 23:56

Die Pechtold, heb het even opgezocht, vreet sinds zijn studie al twintig op kosten van de overheid. Moet meer dan 1,5 miljoen euro zijn bij elkaar.
Maar wat heeft die investering nou eigenlijk opgeleverd?

Guy Veropzoudten | 11-10-13 | 23:56

WayneGretzky*99* | 11-10-13 | 23:30 | + 1 -
Komen ze voor jongeren op dan? Zorgkosten nemen jaarlijks met miljarden toe en de PVV wil er niks aan doen. Wie moet dat betalen denk je? Ik moet tot mijn 71ste werken en dan heb ik ook nog graag een pensioen en zorg na 45 jaar premie te hebben betaald voor anderen. Dat zit er met 50Plus, de SP en de PVV niet in.

kicktherabbit | 11-10-13 | 23:56

@eelko1976 | 11-10-13 | 21:44

Natuurlijk wil hij zijn achterban pleasen; dit geldt voor iedere politieke partij. Termen als 'landsbelang', 'eerlijkheid' en 'waarheid' zijn nogal aan inflatie onderhevig in de politiek. In ieder geval: ik begrijp niet waarom je Peggold dit verwijt maakt, aangezien het bijzonder is dat hij voor zijn eigen stemmers probeert te scoren.

The Dominator* | 11-10-13 | 23:55

Nu zijn er gelukkig nieuwe verkiezingen in 2014. Dus laat Rutte nog maar even lekker veel kerosine op het vuur gooien zodat de VVD vol uitgekotst wordt door een ieder. Misschien is het wel goed dat de Nederlander net zo lang geprovoceerd wordt totdat hij opeens wel zich gaat afbijten (als in politiek bewust worden).
De kiezer wordt nu in de armen van de PVV gedreven, wat ik op dit moment prima vindt.
Ik hoop alleen niet dat ik over een jaar ook minpres Wilders moet gaan lopen afkraken zoals ik nu doe bij Rutte en zijn grote voorbeeld Bakkenellende.

appeltjesgroeneweide | 11-10-13 | 23:55

@CornholioNL | 11-10-13 | 22:59
Ik heb er een naast mij zitten. Woont officieel niet bij haar vriend omdat die een baantje heeft en zij dus niks meer krijgt. Dus dan maar af en toe de was buiten ophangen zodat het lijkt of er iemand woont. Ook nog een ex die misschien wat geld toeschuift en af en toe voor de kids mag zorgen. Heerlijk die rust want een uitkering is niet niks kennelijk. Een van de kids is ook nog goed voor een PGBtje en mogelijk zijn er wat toeslagen en kadootjes van de gemeente. En ze verstelt elke woensdag wat kleding voor dikke dames wat vast ook wel een zakcentje oplevert. Ondertussen worden modale tweeverdieners die in een sociale huurwoning zitten, weggezet als parasieten omdat ze een woning vasthouden die voor zielige mensen bestemd is. Wat een grap.

blinde kip | 11-10-13 | 23:55

Weet je wie er vroeger ook aan de zijlijn stonden toen totalitaire dictaturen heersten? Nelson Mandela, Mahatma Ghandi, Lech Welensa, Vaclav Havel.
tipo | 11-10-13 | 23:25 |
*
Daar noem je een paar figuren waarvan hun kleine teennagel al meer tolerantie en inzicht voor verhoudingen alswel bereidheid tot overleg en inschikken met (radicaal) oppositionele partijen bevatte dan de hele PVV en hun aanhangers bij elkaar.
De vergelijking met Wilders zou Mandela wel eens de laatste klap kunnen toebrengen als hij nog het benul had. En Walesa is een Pool. Misschien herinner je nog dat Wilders zo nodig een meldsite moest opzetten...
Wees voortaan een beetje voorzichtiger met vergelijkingen.

Zure Sigaar | 11-10-13 | 23:55

De enige manier voor partijen om stemmen te winnen is om tegen dit kabinet te zijn.

Dus over een paar maanden geeft kereltje pechtold er de brui aan , en dan is Nederland blij en gaan de tokkies op d(vvd)66 stemmen omdat die het kabinet heeft laten klappen.

lady blabla | 11-10-13 | 23:54

Als jullie het niet erg vinden ga ik weer verder met darts kijken #rtl7

vlaghalfstok | 11-10-13 | 23:54

wat een monserakkoord.

iedereen blij, maar onze schuld wordt verder opgebouwd en we leven op de pof. leuk, over de hele linie extratjes uitdelen van geleend geld.

ik zie op korte termijn de staatsrente stijgen

Ir. Wilhelmus | 11-10-13 | 23:53

Dit kan echt niet. Vanavond bij P&W was het een complete grafstemming. Ze willen niet dat Wilders de grootste wordt maar ze moeten er per partij heel veel voor inleveren. Nederland wil Wilders!!!!!!!!!, doe niet zo moeilijk.

Toetsiemonster | 11-10-13 | 23:52

@Zure Sigaar | 11-10-13 | 23:45
Weet u wie ook geen andere meningen duldde?

Rest In Privacy | 11-10-13 | 23:52

Ik wacht tot die ene mooie dag dat ik een keer wél trots op onze politiek kán zijn.

Dát is een fabel.

opzaterdagnaardeikea | 11-10-13 | 23:51

Slechts enkelen lijken echt door te hebben wat de gevolgen hiervan zijn.
De eerste kamer hoort de 2e kamer te controlen. Al te gekke of overhaaste wetgeving wordt zo gestopt. Soms werkt dit in het nadeel van ons parlementaire systeem omdat daarmee een oppositionele meerderheid de 1ste kamer lekker dwars kan zitten als ze iemand niet aardig vinden.
Maar nu werkt het andersom. De 1 ste kamer is in weze omgekocht. In ruik voor 1ste kamer steun, kan Pechtold de 2e kamer in (waarschijnlijk) en kan de 2e kamer nu alle wetgeving door de 1ste kamer jassen.

appeltjesgroeneweide | 11-10-13 | 23:50

Supermatthijs | 11-10-13 | 21:43 | + -77

U krijgt vele minnen te verduren, maar van mij krijgt u een + voor deze opmerking.
Dat gehuil de hele tijd over de regering. Toen Rutte I er nog was met louter rechtse partijen liep iedereen hier ook huilie huilie te doen. Het is ook nooit goed in dit land.

MPdeH9 | 11-10-13 | 23:50

-weggejorist-

KannieWaarZijn | 11-10-13 | 23:49

Eigenlijk he, als je het goed bekijkt nu,dan lach je je lul toch uit je broek. We hebben een kudtkabinet, daar zijn de meeste nederlanders het wel over eens.
Dat kudtkabinet bestaat uit pvda en vvd. De regeringspartijen. Maar wie regeert er nu eigenlijk. Juist de oppositie in de vorm van d66, cu en sgp. Drie nietszeggende partijen met samen nog minder zetels als de vvd alleen of de pvda. Ik vraag mij nu toch af,wie zijn hier de verliezers, juist pvda en vvd. Waaruit je kan opmaken dat het deze partijen te doen was om het pluche en niet het landsbelang. En om de afstraffing van de nederlanders niet te hoeven ondergaan van het nederlandse volk ,doordat die massaal pvv gestemd zouden hebben. Pauw en witteman moesten natuurlijk wel weer effe een sneer naar wilders doen. Een zielige poging. En ze zitten ook nog steeds met het pensioen debacle. Ze lachen wel,maar in die 6 miljard gaan ze er voor het gemak er maar van uit daar 3 miljard op te halen. En dat moet ik nog maar eens zien. Daar geloof ik niks van. Ze kunnen wel zoveel konkelen in achterkamertjes,als dat niet gaat lukken houd het toch op. Of we horen niet alles. Ook moet ik nog zien of de bonden akkoord gaan. Cnv was al niet echt in jubel stemming. Denk dat het fnv dat nog minder is. Ik denk dus dat er een voorbarige jubel stemming is,maar er nog niks zeker is. Ik denk dat ze al weer te vroeg lachen. Zoals gewoonlijk met die pinokkio rutte. Je moet je als pvda stemmer of vvd stemmer toch behoorlijk belazerd voelen,je had net zo goed op sgp,cu of d66 kunnen stemmen. Hahaha. Sukkels

tweetybird | 11-10-13 | 23:49

De puinhopen van 8 jaar paars werden opgevolgd door de puinhopen van 8 jaar Balkenende en nu zijn we weer bij paars aanbeland voor nog meer ellende. En dankzij het poldermodel heeft een minderheid het kabinet bij de ballen en kan eisen wat ze wil.

Osdorpertje | 11-10-13 | 23:47

Dubbelpet Dijsselbloem is maandag het heertje in Brussel...

Russ Meyer | 11-10-13 | 23:47

@Zure Sigaar | 11-10-13 | 23:17
Jij hebt zeker geen kinderen?
Koninging Beatricks | 11-10-13 | 23:19 |
*
Drie stuks en ze denken er net zo over als ik. Zo hebben we ze wel opgevoed.

Zure Sigaar | 11-10-13 | 23:45

-weggejorist-

Goorbatsjov | 11-10-13 | 23:43

Grappig die foto hoe ze daar met z'n allen staan...

Het zijn echt typisch de jongetjes die het laatste werden gekozen bij de Gymles, vooraan zaten bij de juf omdat ze na de uitleg van de juf, nog extra uitleg nodig hadden, gepest en buitengesloten worden bij het jongens groepje.

Daarna werden het de nerds op het middelbaar, die zichzelf buitensloten en zichzelf kwetsbaar opstelden, die gigantisch faalde in economie dus maar de kunst/geschiedenis kant op gingen in plaats van de zakelijke kant.

En daarna via papa en mama of een buurman/vriend die toevallig een gemeentelijke positie hadden, de politiek ingestroomd zonder ook maar enige kennis van het zakenleven om vervolgens alles bij elkaar te graaien wat échte zakenmannen en werknemers hebben opgebouwd in Nederland. Een soort onderbewuste 'wraak' van hun miserabele jeugd.

Zit ik in de buurt?

LangeTijdGeleden | 11-10-13 | 23:43

Nederlandse Samenzwerende Bahmannetjes.

niksneem | 11-10-13 | 23:42

Arie vindt het kennelijk ook ruk.

harstef | 11-10-13 | 23:42

R.I.P. Nederland.
Dat de duivel Rutte mag halen.

appeltjesgroeneweide | 11-10-13 | 23:42

Een legertje kleautviolen van Joop loopt hier te minnen. Rot op naar jullie gesubsidieerde pleuris site, voor zolang die nog betaald wordt.

carramba | 11-10-13 | 23:41

Kom ik net thuis van een lange dag werken, lees ik dit topic is gelijk me weekend verziektstraalt. Bedankt hé Rutte!

Eshek | 11-10-13 | 23:39

Hiep hiep hoera! Things Can Only Get Better. youtu.be/4MUhtgAmtKY

Bertus Brulbroek | 11-10-13 | 23:38

Kijk a.u.b. verder over uw grens.

Alles is EU- Politiek wenselijk: straks bouwen ze hun eigen superstaat weer op en de EU- werkslaven kunnen werken tot ze erbij omvallen.

Politiek wenselijk: "schijnprojecten" om de mensen nog even aan het werk te houden....
Armenhuis Europa: terwijl al miljoenen mensen in Europa geen geld meer hebben voor normaal te eten.

deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/

boze europaburger | 11-10-13 | 23:38

De regering een normaal besluit hahahaha 32 zetels nog over ? nu samen met het beest en de christelijke in een regering?
wie kan mij in godsnaam uitleggen wat D66(6) akkoord gaat met die christelijke partijen , dit is geen regeren maar vangen ik voor zie veel ellende op ons afkomen .
dit is een akoord voor bestuurders en graaiers en miljonairs en vila bezitters , de normale werknemer is al de lul met oost Europeanen dit wordt nu nog leuker kunnen ze per januari als de horde binnen valt gewoon de zak krijgen al werk je 40 jaar bij een werkgever.

witchmaster | 11-10-13 | 23:37

Dan nu het positieve nieuws. In de zeer nabije toekomst trekt één van de (gedoog)partners de stekker uit dit kabinet. Op de hoofdthema's hebben ze nu een compromis bereikt, maar op tal van andere thema's staan ze ideologisch zo ver uit elkaar, dat er geen akkoord te sluiten valt. Thema's als euthanasie, softdrugs beleid, immigratie, het kan zomaar bij een onbeduidend onderwerp. Let wel, dit kabinet heeft alle partijen de gehele kabinetsperiode nodig aangezien de plannen doorwerken in de komende jaren. Ik voorzie dat Pechtold binnen het jaar opstapt omdat hij zijn zin niet krijgt. Heel misschien mogen we al eerder naar de stembus als de PvdA achterban zich massaal keert tegen de JSF. Tot die tijd kunnen we alleen maar hopen.

Borrelende Boris | 11-10-13 | 23:36

Peggold heeft op de topicpica mijns inziens net zo'n verlept voorkomen als die Van der Roest.

Russ Meyer | 11-10-13 | 23:36

@ bedrijfsTijgerT: daar stoort een PvdA fanboy zich niet aan. Dat staat ook zo in hun contract. Niet gehinderd te worden door enige vorm van kennis of kunde.

WayneGretzky*99* | 11-10-13 | 23:36

Wtf is een koopkrachtenvelop?! Als ik google op 'koopkrachtenvelop wiki' krijg ik 3(!) hits. Iemand een idee?

Valoso | 11-10-13 | 23:34

Ikbeneenzelfbouwer | 11-10-13 | 23:23
U gebruikt ook uw toiletpapier dubbelzijdig?

Prof. Pim Pam Pet | 11-10-13 | 23:34

@Zure Sigaar | 11-10-13 | 23:17
Het heeft niks meer te maken met een normaal besluit. De Eerste Kamer dient niet slaafs de mening van de fractie(leider) in de Tweede Kamer te volgen.

En juist DAT is de bedoeling van dit besluit, het binnen halen van deze partijen. Dit is een middelvinger naar de democratie en de bevolking van Nederland. Ik mag hopen dat deze politieke "leiders" met minachting herinnerd worden in de toekomst

Rest In Privacy | 11-10-13 | 23:33

Ik durf het niet eens te lezen allemaal.
We`re f*cked, doomed.....

ResSoniya | 11-10-13 | 23:33

@ zure sigaar; sarcasme modus on en weer off

WayneGretzky*99* | 11-10-13 | 23:33

Het Crematoriumakkoord inderdaad.

lady blabla | 11-10-13 | 23:32

-weggejorist-

Goorbatsjov | 11-10-13 | 23:31

kicktherabbit
Lees je eigen posts nog eens kritisch door en probeer dan te bedenken hoe stupide je eigenlijk over komt.

BedrijfsTijgerT | 11-10-13 | 23:31

-weggejorist-

Goorbatsjov | 11-10-13 | 23:31

@ kicktherabbit: oh, nu ineens weer babyboomers. Zo de wind waait staat je vestje he...

WayneGretzky*99* | 11-10-13 | 23:30

Proficiat kabinet en let maar niet op al die negatieve betweters.

Plukkiehaar | 11-10-13 | 23:30

... en LOL @ foto, inderdaad net alsof ze Nederland zo ten grave gaan dragen.

Harry Turtle | 11-10-13 | 23:30

Men noemt het al met een stramme kabouter: "Het Herfstakkoord."
Ik noem het vanaf nu: "Das Arschficker Einverständnis."
Ofwel, gebukt is gepakt...

Ommezwaai | 11-10-13 | 23:30

WayneGretzky*99* | 11-10-13 | 23:03 | + 0 -
Wat ik stem staat sowieso een heel stuk rechts van de met geld strooiende babyboomers van de PVV. Dus noem mij niet links.

kicktherabbit | 11-10-13 | 23:28

@Zure Sigaar

Dat u zegt dat Pim in zijn graf ligt te draaien terwijl de regering normaal tot besluiten kan komen klinkt ronduit eng.

NFC | 11-10-13 | 23:27

"Gerommel in de marge" en daar heeft clown Geert gewoon helemaal gelijk in. Extra pijnlijk voor Peggie die zichzelf altijd graag als grote hervormer profileert.

Harry Turtle | 11-10-13 | 23:27

Wc-kip | 11-10-13 | 23:11 | + 0 -

En durf eens kritisch te zijn op je eigen partij ipv meteen te jij-bakken en naar anderen te wijzen. Dat komt zo dom over. Ben je net zo'n voetbalsupporter. Het is toch schandalig als een grote oppositiepartij met veel woordvoerders niet op komt dagen bij een voor de aanhang belangrijk debat? Dat zou die PvdA waar je altijd naar wijst eens moeten proberen. Dan krijgen ze hier terecht de volle laag. Haal die plaat voor je hoofd gewoon weg en kijk eens wat die Geert daadwerkelijk voor je heeft gedaan behalve Rutte I in het zadel geholpen, de enorme eerste bezuinigingen gesteund en de Animal Cops ingevoerd.

kicktherabbit | 11-10-13 | 23:27

Vanuit de Tweede Kamer gaan bepalen hoe de Eerste Kamer fracties dienen te denken....


Het is gewoon een verkrachting van het bestel. Een politiek georganiseerde staatsgreep.

Rest In Privacy | 11-10-13 | 23:25

@Zure Sigaar 23:17
Verwijt u Wilders nu dat hij Nederland niet verraadt/kapotbelat en dus aan de zijlijn staat? Weet je wie er vroeger ook aan de zijlijn stonden toen totalitaire dictaturen heersten? Nelson Mandela, Mahatma Ghandi, Lech Welensa, Vaclav Havel.

tipo | 11-10-13 | 23:25

De speech die Willem-Alander op prinsjesdag gaf is na minder dan een maand alweer achterhaald.

SamKoeman | 11-10-13 | 23:24

-weggejorist-

Goorbatsjov | 11-10-13 | 23:24

Dwarsboom het akkoord.
.
Doe een baksteen in de vlotter van je toiletpot. Zes keer doortrekken per dag per persoon is al gauw 15 liter minder water per stel per dag = 5500 liter minder afvalwater per jaar. Hoppa, minder waterbelasting en je leeft niet minder!
.
Check je aanvullende Zorgverzekering. De helft van die extra dingen betaal je 3x meer dan dat ze kosten.
.
Zet je hypotheek op variabele rente, die is de laatste 5 jaar altijd minder dan 3,4% geweest en 5 jaar vast is al gauw boven de 5,2%. Scheelt al gauw 100 euro per maand.
.
All-risk verzekering heeft na 4 jaar geen nut meer. Je betaalt dan namelijk steeds voor nieuw terugkrijgen, maar bij schade krijg je nog maar de dagwaarde = wat de gek ervoor geeft vlak voor de schade.
.
Stook wegwerppallets. Die zijn onbehandeld, milieuvriendelijk, CO2 neutraal en gratis. Aannemers moeten milieuwerf betalen dus ze zijn blij als je komt halen. Als ik 6 dagen haal, zaag en tas, kan ik 6 maanden gratis stoken. Zaag met 1500W handcirkelzaag met TCT zaagblad. TCT = tungsten carbide tip. Tungsten = wolfram, er is niets harders, gaat 50 (vijftig) keer langer mee! Met de een zaag je 100 pallets, met de ander 5000!
.
Koop kachellint voor rondom de deurtjes van je houtkachel. Kost 2 euro per meter. Maar dan gaat je hout gloeien, stijgt de temperatuur en hoef je maar de helft te stoken!
.
Op vakantie? Zet die weken de boiler van je warm water uit en krijg 200 euro terug bij je afrekening!
.
Trouw een boerendochter die verpleegster is. Dat zijn puike moeders voor je kids, lezen geen Opzij, gaan niet scheiden als hun vriendinnen dat wel doen, maar maken er nog wat van in mindere tijden.
.
Ik heb mobieltje met prepaid. In vijf jaar totaal 130 euro verbeld. Is maar 2 euro per maand. Ben altijd en overal bereikbaar + zelf bellen, ook op vakantie in Europa.

Ikbeneenzelfbouwer | 11-10-13 | 23:23

Hierbij wil ik de meeste gluurders mijn condoleance wensen , geen bloemen geen dankbetuiging tijdens de begrafenis van de staat der Nederlander en is over geleverd aan het beest (D66(6)

witchmaster | 11-10-13 | 23:22

@Koninging Beatricks | 11-10-13 | 23:12
Dat is ook zo. Voor zo'n bedragje liet Wilders zich niet naaien in het Catshuis. Pechtold wel.

Stormageddon | 11-10-13 | 23:20

@ zure sigaar; Yep, alle cijfers zien er uitstekend uit.

WayneGretzky*99* | 11-10-13 | 23:20

Tja, ach, Wilders zegt wel vaker iets verstandigs. Dat is toch geen blog item meer waard?

TisNieZoMoeilijk | 11-10-13 | 23:20

@Zure Sigaar | 11-10-13 | 23:17

Jij hebt zeker geen kinderen?

Koninging Beatricks | 11-10-13 | 23:19

Wc-kip | 11-10-13 | 23:11 | + 0 -
Ik weet niet eens op welke partij ik ga stemmen. Hoe moet ik dat nu al weten? Dat bepaal ik echt pas op de dag zelf na de debatten gezien te hebben en de punten heb doorgelezen. Ik ben geen fanboy van een of andere partij, het zijn politici geen voetballers.
Weet wel dat ik op een partij stem die mijn stem vertegenwoordigd en geen partij die tijdens een voor mij belangrijk debat thuis zakken gaat vullen.

kicktherabbit | 11-10-13 | 23:18

Laat Pim maar lekker draaien, laat Geert maar lekker waaien. We hebben een regering die met normaal overleg tot besluiten kan komen. Daarin zit meer winst dan geblaat van Wilders die volgens zovele reaguurders zo vaak gelijk heeft maar zijn geblaat nog nimmer in daden wist om te zetten. Dat ligt naturlijk overal aan, aan Brussel, aan de PvdA en VVD, aan het vermeende cordon sanitaire maar natuurlijk nooit aan de PVV in casu Wilders zelf...
Ook fijn, een klap in de bek van Wilders die een paar weken geleden nog Pechtold dacht weg te kunnen zetten als 'miezerig mannetje'. Maar Wilders staat langs de lijn en zal ook het komend jaar niet verder komen dan de gebruikelijke kreten over ellende (met een dikke L uit te spreken) en afgronden en lachwekkende en tegelijk zielige acties die leuk voor de Bühne zijn maar verder geen hout snijden.
Mijn weekend is goed en met dit land komt het ook goed. En kom nu maar op met die min-kudos.

Zure Sigaar | 11-10-13 | 23:17

Allo allo, er hoeft maar 1 (één) slapend of subversief eerste kamerlid te zijn en de boel word alsnog opgeblazen.

kneuterzak | 11-10-13 | 23:17

Heel verdacht dat er in een keer heel veel reclames van durex glijmiddel op tv zijn,hmmm....

Jappio | 11-10-13 | 23:15

mien uit staphorst is Carola uit Rotterdam en zij mag er wezen.

Mark Krachtwijk | 11-10-13 | 23:15

"De wensen van GroenLinks en CDA zijn terug te vinden in plannen, er is ook rekening gehouden met hun wensen op het gebied van de marginale druk en vergroening", aldus Rutte. "Dat geeft hoop voor een nog breder draagvlak in Kamer."
aldus Rutte.

maw.. CDA/GL worden vroeg of laat ook nog binnenboord gehaald en de EU heeft zijn eerste provincie.. oppositie is zinloos, maart 2014 is je allerlaatste kans.
Al vrees ik dat ze nog snel even de stemcomputers gaan afstoffen om de uitslag helemaal veilig te stellen.

(c)ZWITSUL | 11-10-13 | 23:15

Overigens ben ik van mening dat de Publieke Omroepen moeten worden afgeschaft, net als de financiering van het bijzonder onderwijs.

Allemaal weggegooid geld. Weet elke aap.
Die rij is eindeloos. Wil je bezuinigen, ontsla dan al die kutambtenaren. Die kosten geld en die vormen de overheid.
Godverdomme, ga eens in je eigen vlees snijden, boerenkinkels!

Itzamná | 11-10-13 | 23:14

@Koninging Beatricks | 11-10-13 | 23:13

En ík plemp dat dus gewoon wél!

Koninging Beatricks | 11-10-13 | 23:14

Nou daar zitten ze dan bij p&w, kwik en flupke van de regering, mien uit staphorst, de jongen die nooit gekozen werd bij de gymles en de andere is nu al te laat. Ze glimmen,vanaf gaat alles beter, houzee houzee.
Hoe helpen we een land naar de kloten.

pajans | 11-10-13 | 23:13

De 700.000 duizend werklozen wiens banen zijn wegbezuinigd hebben vandaag naar de crematie van de democratie kunnen kijken.
Netjes voor aanvang van Pauw en Witteman wiens salarissen wel veilig kond worden gesteld kon de kist de oven in.
Vakkundig werd de vakbond nog monddood gemaakt door de andere grootverdieners op Nieuwsuur.
De arbeiders en de werklozen hebben niets meer te kiezen. We hebben vanaf vandaag nog maar een partij.
Zij hebben geen vertegenwoordiging meer door een vakbond, krijgen hun nieuws van een staatsomroep en diegene die dankzij de gepresenteerde plannen hun baan nog moeten gaan verliezen kunnen naar hun WW fluiten.
Hun auto kunnen ze naar het graf dragen. Hun psychologische zorg vanwege deze traumatische ervaringen kunnen ze zelf dokken en diegene die geen steun kunnen opbrengen voor het ombrengen van de democratie kunnen zich behelpen als ZZP'er zonder klanten of met een flexcontract als schoonmaker of beveiliger.
Volkert zit nog vast, maar de democratie is doder dan ooit.

NFC | 11-10-13 | 23:13

@Itzamná | 11-10-13 | 23:11 "Nou, dan weten de insaiders het wel."

Inderdaad. Elke dag spruitjes!

Koninging Beatricks | 11-10-13 | 23:13

@Stormageddon | 11-10-13 | 23:11

600 Miljoen.

Alexander Pechtold is niks anders dan een goedkope hoer.

Koninging Beatricks | 11-10-13 | 23:12

Doe als ik : zie 22:04 !!!

Lief meiske | 11-10-13 | 23:11

Zo'n Peggold verdient eigenlijk gewoon iets wat je hier niet plempt.

Nou, dan weten de insaiders het wel.

Laffe, kruiperige teckel dat hij er bestaat. Alles verloochend en hij gaat maar door, net als z'n kontlikkende vriendjes van die satanische partijen die garistus vereren maar in het geheim Lucifer aanbidden.
Ook aan 't gas ja.

*Genuanceerd blijven doet*

Itzamná | 11-10-13 | 23:11

@Koninging Beatricks | 11-10-13 | 22:57
Maar D66 heeft er wel 600 miljoen bij voor hun achterban: baantjes op het ministerie van OCW. Anders gaan ze PVV stemmen, en dat moet natuurlijk voorkomen worden.

Stormageddon | 11-10-13 | 23:11

Dankzij Pechtold kan dit land weer vooruit. Ik zie een groene waas van optimisme.

Mark Krachtwijk | 11-10-13 | 23:11

kicktherabbit | 11-10-13 | 22:57 | + -4 -

Hoe voelt het om op een partij te stemmen die landverraad hoog in het vaandel heeft staan? Krijg je daar net zoals Supermatthijs een stijve plasser van?

Wc-kip | 11-10-13 | 23:11

Er komt 50 miljoen extra beschikbaar voor de staatsomroep vanaf 2016. De AIVD krijgt structureel 24 miljoen meer per jaar. Drinkwater wordt extra belast. Verder is er niets aan de hand hoor. Gaat u vooral rustig slapen. Kijk wel een beetje uit met collectief douchen...

tipo | 11-10-13 | 23:08

Man man man, die Dijselbloem zegt echt helemaal niks.

Als journalist zou je hem gewoon even moeten bitschslappen met het commentaar "Gedraag je eens een beetje tegenover het Nederlandse volk"

Maar ja, volgens mij is alleen NOS&Co aanwezig.

Koninging Beatricks | 11-10-13 | 23:07

ik lees een lumpsum van 650 miljoen euro naar de onderwijsvriendjes van pechtold.

cumshaft | 11-10-13 | 23:06

In het journaal item van vanmorgen kwam de opmerking voorbij dat het gezellige gelach van de onderhandelaars van uit de kamer in de hal te horen was... toen wist ik eigenlijk al genoeg.

CornholioNL | 11-10-13 | 23:06

Ik ga me nu even niet uitlaten over wat ik denk en voel, dat komt me op een levenslange ban te staan.
Zal morgen nog eens mijn mening geven, en superloser, niet weglopen voor de verantwoordelijkheid?
Hen verantwoordelijkheid zij wij, het volk, en nu duperen ze ons en ons land ten koste van hen natte droom Europa, dus sterf met je verantwoordelijkheid!
Wanneer gaan we dit land nou verdomme eens plat gooien, weg met deze idioten en dictators uit Brussel, ik wil mijn land terug!

Mozeskriebels | 11-10-13 | 23:05

Het is wel een meesterzet van Rutte en Samson: marginale miezerige oppositie partijen betrekken bij een begrotingsakkoord. Vervolgens afspreken het ook nog over het pensioensakkoord te gaan hebben.

De *kuch oppositiepartijen zijn nu onderdeel geworden van de regering zonder dat ze ministersposten bekleden. Rutte en Samson kunnen nu allerlei andere onderdelen ongemoeid door de kamers loodsen omdat anders de betrokken oppositiepartijen hun eigen binnen gehaalde punten opblazen.

De EUSSR en Bea zagen dat het goed was.

BedrijfsTijgerT | 11-10-13 | 23:04

@ carramba | 11-10-13 | 22:53

Gauw en paar kratten Spa inslaan om straks goedkoop het toilet door te kunnen spoelen.

Elessir | 11-10-13 | 23:04

blinde kip | 11-10-13 | 23:00 Per saldo gaat het de overheid geen geld opbrengen.

Volgend jaar weer huilie huilie in Brussel. Drie procent afspraak weer niet nagekomen.

zeg maar jansen | 11-10-13 | 23:03

@ kicktherabbit; ik sta dagelijks in de praktijk. Ik zie het dus wat helderder dan in ieder geval Linkschen zoals. Oh, kijk voor de grap even naar de huidige economische cijfers e.d. Wie steekt er nou zijn kop in het zand.

WayneGretzky*99* | 11-10-13 | 23:03

@Koninging Beatricks | 11-10-13 | 22:44
Laatst was ie ook al zo vreselijk geil, die Pechtold, toen ie TOEVALLIG precies tijdens het 10 uur journaal naar buiten kwam terwijl daar TOEVALLIG net een cameraploeg van de NOS stond. En dan ook nog net doen of je verbaasd bent dat je ze tegen het lijf loopt. Gatverdamme. Wat een eigenpijper.

VanBukkem | 11-10-13 | 23:02

@ProAsfalt | 11-10-13 | 22:36
"Het land kwakkelt maar voort. Ge krijgt wat ge stemt."

Nee hoor. Hier heeft niemand op gestemd. Deze vijf partijen laten de burgers die op ze hebben gestemd, en wiens belangen ze dus zouden moeten vertegenwoordigen, op een schandalige wijze in de kou staan.

Onze politici hebben schijnbaar niet door dat een democratisch mandaat geen carte blanche is om maar te doen en laten waar ze toevallig zin in hebben. Het democratische mandaat reikt niet verder dan de verkiezingsbeloftes die ze zelf hebben gedaan. Treden ze daar buiten, dan verliezen ze hun legitimiteit.

Kiezersbedrog is een aanslag op onze democratie, omdat onze volksvertegenwoordigers een beleid goedkeuren waar de overgrote meerderheid van het volk tegen is, zoals op te maken valt uit hun stemgedrag bij de laatste 2e Kamer verkiezingen.

Zolang we geen referenda hebben, zijn verkiezingen namelijk het enige middel waarmee het volk haar wil kan opleggen aan de overheid. Als de overheid dan deze inbreng van het volk volledig negeert, zoals nu het geval is, is er dus geen enkele manier over voor het volk om het beleid te beinvloeden, en ben je niet langer een volwaardige democratie als land.

Als je in verkiezingstijd bijvoorbeeld roept dat werkenden er 1000 euro op vooruit moeten gaan, maar je stemt als volksvertegenwoordiger in met plannen die het tegenovergestelde bewerkstelligen, verlies je je legitimiteit, want jij bent niet langer de stem van dat deel van het volk, dat jij als volksvertegenwoordiger vertegenwoordigt.

Hierom vind ik dat kiezersbedrog een strafbaar delict zou moeten zijn. Ik zie het als een vorm van hoogverraad, een aanslag op de fundamenten van de democratische rechtsstaat.

Verder trouwens kudos voor de goede analyse.

Russells Teapot | 11-10-13 | 23:02

-weggejorist-

Goorbatsjov | 11-10-13 | 23:02

En wat mag ik me voorstellen bij een 'koopkracht-envelop'?

zeg maar jansen | 11-10-13 | 23:01

Ben je dan ff lekker in je aars gepechtold...

Rest In Privacy | 11-10-13 | 23:01

Key is dat lastenverzwaringen geen bezuinigingen zijn.

Afschaffen van subsidies (door werkend NL betaald) zijn geen lastenverzwaringen. Die subsidies hadden er in the first place al niet moeten zijn. Subsidies geef je aan dooie paarden.

Dat het kabinet de tyfus krijgt.

Itzamná | 11-10-13 | 23:00

@zeg maar jansen | 11-10-13 | 22:56
Ik had ook de indruk dat er structureel jaarlijkse belastingverzwaring en maatregelen genomen moeten worden. Zeker met het ook op een transferunie. Net zolang tot men de verschillende bevolkingsgroepen tegen elkaar uitgespeeld heeft of tot het geld op is. Dit komt tot zeker 2020 niet meer goed.

blinde kip | 11-10-13 | 23:00

Hopelijk blijven mensen voor ogen houden dat dit hele bezuinigingscircus van deze landverraders niet nodig was geweest als we niet zouden buigen voor de normen van de EUSSR. Geen EU en geen ontwikkelings'samenwerking' = geen bezuinigingen of lastenverzwaringen.

fietskettingslot | 11-10-13 | 22:59

blinde kip | 11-10-13 | 22:52 |

Precies, ik zie ze dagelijks, Antilliaanse moedertjes, 2 & 3 jong erbij terwijl bij moeders zelf de beugel nog in haar gebit zit.... nergens een papa te bekennen, die heeft zijn eigen uitkering, Mama ook + een berg kinderbijslag.
Tel daarbij de vrijstelling van gemeente belastingen op en zorgtoeslagen en ik weet zeker dat dat "gezin" netto een stuk meer te besteden heeft dan de domme loonslaaf die ik ben...

Waarom kan ik zo iets niet vraag ik mij wel eens af... opvoeding? Principes? Geweten? .... zeg het maar....

CornholioNL | 11-10-13 | 22:59

Waarom heet een begroting met bezuinigingen en lastenverzwaringen eigenlijk "begroting" en niet "bekleining"?

Stormageddon | 11-10-13 | 22:59

Haha, die handjes van Asscher! We hebben geen windmolens meer nodig, die gast wappert 1200 Gigawatt in een minuut.
En dan die Dieselboom..... ik zeg Gemeenteraadsverkiezingen 2014.

funkyd | 11-10-13 | 22:59

Wat zijn ze nou aan het doen ?

Zo veel mogelijk poppetjes laten praten, zodat het lijkt alsof er veel support voor de 'bezuinigingen' is ?

Koninging Beatricks | 11-10-13 | 22:58

Ow het spook uit Brussel komt ook nog wat zeggen!

Welles! Nietes! | 11-10-13 | 22:57

PvdA chef die zijn achterban aan een baan wil helpen.

De achterban van de PvdA wíl helemaal geen baan.

Dat verklaart ook de peilingen van de PvdA.

Koninging Beatricks | 11-10-13 | 22:57

Je voeten wassen in de moskee wordt dus ook duurder.

genoegisgenoeg | 11-10-13 | 22:57

WayneGretzky*99* | 11-10-13 | 22:45 | + 4 -
Steek je kop maar in het zand. Geert is trots op je vanuit zijn luie sofa.

kicktherabbit | 11-10-13 | 22:57

Dat hele akkoord staat vol luchtkastelen en dromen. Volgend jaar zijn er nogal wat tegenvallers te incasseren.

Mark my words.

zeg maar jansen | 11-10-13 | 22:56

Even doorgelezen... Wat een fopverdrag. Het lijkt allemaal leuk en aardig op 'lastenverlichting' op sommige vlakken voor startende/minimum verdienende werknemers, maar ik geloof er geen ZAK van, want ondertussen gaan ze op andere fronten je keihard anaal nemen.

En Waterbelasting? Serieus? Waarom geen belasting op het bezitten van Windmolens?

Ze likken zich een weg omhoog in Brussel, ongelofelijk.

LangeTijdGeleden | 11-10-13 | 22:56

@ProAsfalt | 11-10-13 | 22:36
Lol wat punt 16 betreft. Velen zouden willen dat er banen waren onder hun niveau. Dat zoiets besloten wordt, geeft wel aan hoe ver Den Haag van de werkelijkheid afstaat.

blinde kip | 11-10-13 | 22:54

Die waterbelasting vind ik dan wel weer creatief. Dus het entree van zwembaden gaat nu explosief omhoog, kaartjes Dolfinarium onbetaalbaar. Hoe moet ik mij dat voorstellen?

carramba | 11-10-13 | 22:53

@Koninging Beatricks | 11-10-13 | 22:44
We hebben het trouwens over een 'tafel', maar eigenlijk heet zo'n bonktafel anders. Maar ik kan er effe niet opkomen.

VanBukkem | 11-10-13 | 22:52

@ProAsfalt | 11-10-13 | 22:36
Punt 8, het zal ook niet. Veel kanslozen die door blijven fokken. JE kan wel nagaan vanuit welke hoek dit voorgesteld is. Wanneer is er een partij die het durft af te toppen bij 1 kind of zelfs af te schaffen?

blinde kip | 11-10-13 | 22:52

@ Supermatthijs | 11-10-13 | 21:43 | + -70

Echt??? Weglopen voor hun verantwoording.

Leer eens Nederlands of ga bij je soortgenoten op joop mee stompzinnig doen.

Elessir | 11-10-13 | 22:52

Holy shit wat een kruimelwerk wat D66, CU en SGP hebben binnengehaald. Voor dit geneuzel worden we nu allemaal anaal gepenetreerd? Die gasten zijn nog erger dan die verraders van de VVD / PVDA. Daarvan weet je gewoon dat ze door en door verrot zijn. Maar deze mincy kutpartijtjes lopen eerst stoer kritisch te doen vanuit de opposotie om vervolgens voor wat kruimels braaf de hakken tegen elkaar te slaan en in de houding te springen. Bah, walgelijk.

Ih8yousf | 11-10-13 | 22:52

Verduurzaming van de belastingen. Samson zeg gewoon waar het over gaat lul. Belasting verhoging en nivelering

genoegisgenoeg | 11-10-13 | 22:51

(c)ZWITSUL | 11-10-13 | 22:48 |

Die reeT van Sharon Diksma is ook redelijk breed...

CornholioNL | 11-10-13 | 22:50

@ kicktherabbit; had je braaksel niet goed/volledig gelezen. Al zou het zo zijn dan nog is verN(sb)ederland beter af met PVV-ers op de bank dan die mongolen van de PvdA(chterlijken) aan het roer. Het eerste kost misschien een miljard, het laatste een veelvoud miljard.

WayneGretzky*99* | 11-10-13 | 22:50

@Koninging Beatricks | 11-10-13 | 22:44
Ik vond het in ieder geval behoorlijk onsmakelijk. Zowel dat gebonk achter de tafel alsook die tent in z'n broek toen ie even later naast de tafel stond.

VanBukkem | 11-10-13 | 22:49

Op de mestkar,optyfen

Deltajukebox | 11-10-13 | 22:49

@Eurotokkie | 11-10-13 | 22:21 | | Reageer+ |1
Eens, maar wellicht is het de vraag van de Kip of het Ei tokkie.

De vraag is, of de Tweede Kamer bestaat bij de gratie van de Tweede Kamer of dat de Eerste Kamer bestaat bij de gratie van de Tweede Kamer..

In mijn beleving is er in ieder geval 1 Kamer teveel.

Maaarrr... aangezien de Tweede Kamer direct (democratisch) wordt gekozen en de Eerste Kamer ontstaat uit getrapte verkiezingen zou mijn voorkeur uitgaan naar het verdwijnen van de Eerste Kamer.

Alhoewel... democratie en politiek zaken zijn die inmiddels niets meer met elkaar van doen lijken te hebben.

2BOrNot2B | 11-10-13 | 22:49

en natuurlijk heeft Wilders gelijk.. dit 'akkoord' is een historische blunder.
En terwijl ik dit tik hoor ik Samson zeggen dat het 'breed gedragen is'

(c)ZWITSUL | 11-10-13 | 22:48

op de mestkar dit zooitje ongeregeld
ANARCHIE

Deltajukebox | 11-10-13 | 22:48

Die kleinchristelijke kloothommels met die valse nicht van een Peggold.

De hufters.

zeg maar jansen | 11-10-13 | 22:47

Wat een speech talent is die Zijlstra zeg!

old_dirty | 11-10-13 | 22:47

Eek! Een groenlinks terrorist! Pak hem!

Koninging Beatricks | 11-10-13 | 22:47

Stemmen heeft dus ook geen zin. Je krijgt alle anderen erbij.

Fast Forward | 11-10-13 | 22:47

@kicktherabbit | 11-10-13 | 22:37 |
Weet je wie omdraait in zijn graf?

Willem van Oranje die NL heeft bevrijd van de Spanjaarden en nu lijdzaam moet toezien dat alles door D'66 wordt overgeheveld aan de EUSSR.

ProAsfalt | 11-10-13 | 22:45

Daar heb je die PvdA-er weer. Zijlstra heet ie toch?

tipo | 11-10-13 | 22:45

-weggejorist-

tipo | 11-10-13 | 22:45

@ kicktherabbit; lul toch niet zo stom, de meeste frauderende luie uitvreters zijn te vinden in het PvdA(llochtonen) kamp.

WayneGretzky*99* | 11-10-13 | 22:45

@Welles! Nietes! | 11-10-13 | 22:43
steld=stelt

Welles! Nietes! | 11-10-13 | 22:45

@VanBukkem | 11-10-13 | 22:43

Het was een moeilijke beslissing bij de NOS.

Of naast de tafel met een dikke boom in zijn broek, of achter de tafel en dan flikkert de tafel met microfoons en al de hele tijd om.

Koninging Beatricks | 11-10-13 | 22:44

-weggejorist-

funkyd | 11-10-13 | 22:44

Mooi landje is het he, stel stel dat het fout gaat geen probleem dan gaan ze met zn allen wachtgeld oprapen. Ze winnen altijd. Denk nou eens goed na als je weer een keer mag gaan stemmen. Proficiat allemaal.

pajans | 11-10-13 | 22:44

Ik hoorde de mannen net wauwelen over meer banen. Flikker op! We hebben 700.000 werklozen, maar dat is NIET omdat er te weinig banen zijn. Die werklozen hebben we omdat we een miljoen kansloze analfabeten hebben geimpoteerd die bij gebrek aan opleiding en taalvaardigheid nog niet in staat zijn asperges te steken! Die onderklasse van geimporteerde kanslozen moet je zo spoedig mogelijk ons land uittrappen en de helft van de ambtenaren ontslaan. Dat is de uitweg uit deze crisis!

Jos Schmitz | 11-10-13 | 22:44

Twan huys steld nu voor om deze oppositiepartijen aansluiten met een zetel in dit kabinet.
Kiezersbedrog pur sang!

Welles! Nietes! | 11-10-13 | 22:43

Kijk eens naar dat zelfingenomen mondje van Pechtold.
''Mamma ik meegeholpen om Nederland naar de klote te helpen maar het goede nieuws is dat ik minister wordt!''

Zaniker | 11-10-13 | 22:43

Zag ik dat nou goed? Kreeg die Pechtold daar nou gewoon een erectie, live op Nederland 2?

VanBukkem | 11-10-13 | 22:43

WayneGretzky*99* | 11-10-13 | 22:36 | + -1 -
Wat een flauwekul. Zelfs de grootste Wilders fanboys moeten het toch met mij eens zijn dat ze moeten werken voor hun geld ipv thuis op de bank zakken vullen van onze centen? Je leest wel vaker dat ze niet op komen dagen, maar zelfs bij een debat over arbeidsmigranten... dat is toch wel schandalig gezien alle ophef die ze erover maken. En als je dat goed praat ben je wat mij betreft doorgeschoten in het vertrouwen in een politieke partij. Het is geen religie.

kicktherabbit | 11-10-13 | 22:43

volgens Bilderberger Pechtold is dit geen ' gedoogconstructie '

(c)ZWITSUL | 11-10-13 | 22:42

Het is me te moeilijk allemaal, gewoon een partij en de tegenpartij, en verdere opsplitsingen zijn overbodig, we hebben meer aan ja, of nee, en wie het meeste stemmen heeft wint. Uiteindelijk is het Europa ook beter af met een Zuid-Europa en een Noord-Europa, wij hoeven ons niet te laten verslinden door landen die hun best niet doen.

poeszje | 11-10-13 | 22:41

Het steekdedemocratiemaarinjereeT akkoord.

carramba | 11-10-13 | 22:41

We worden gewoon GENAAID! wij gaan de vette rekening betalen voor oa de stijve leuter die Pechtold hier van krijgt, hij zou zich eens flink de kast uit moeten laten vegen in een dark room

Occipitaalcasibus | 11-10-13 | 22:40

-weggejorist-

tipo | 11-10-13 | 22:40

Tip: koop morgen 1000 jerrycans, laat ze vollopen met drinkwater en u bespaart uzelf een criminele beroving door deze landverraders.

tipo | 11-10-13 | 22:40

EA 827 | 11-10-13 | 22:36 |

Dat is het nadeel van een coalitie systeem...

CornholioNL | 11-10-13 | 22:40

Ben nog niet zo'n oude lul, maar kan me de tijd nog goed heugen dat je niet achter werk aan hoeft te bellen. Jij werd gebeld of je niet toevallig beschikbaar was.

Als je zin had in eens wat anders, dat je huidige werkgever een hoop moeite deed om je te behouden.

En dan hoefde je ( voor die tijd, geen exclusieve IT'er of zeldzaam-lastig-te-vinden persoon voor te zijn )

Negertjes waren nog zielig, en ja.. we hadden zat dus half Rhodesie sponseren was geen probleem.

Een avondje zuipen met z'n 2e , 50 gulden en je ging naar huis met een stuk in je kraag.

Je kon ook gewoon naar huis lopen, want rifaapjes hadden we niet zoveel om je je met de zatte kop te beroven.

Had je mot, sloeg je elkaar op de klep , diegene die bleef staan won.. Dan was het klaar, werd de verliezer niet door z'n maatjes nog een kapot geschopt.

Waar is het nu ergens mis gegaan , de EU ? Die linkse rakkers teveel macht gekregen met hun idealen..

Ierland was eng, daar bliezen ze elkaar op.. Arabieren kende je alleen van CNN die een laser geleide bom op hun kop kregen..

Russen waren gevaarlijk , Amerikanen de helden..
Duitsers.. Tja.. zo kwaad waren ze nu ook weer niet, en fransozen.. tja.. stokbrood en grote stakingen.

Oh .. en om m'n auto te maken had je geen computer nodig, maar een goeie sleutel set en wat onderdelen reed je heel Europa door..

Europa, toen het nog leuk was...

Stefannn | 11-10-13 | 22:39

Tijd voor een nieuwe ronde van belastingen verhogen, accijnsverhogingen en boetes verhogen. Met dank aan de PvvdA. Op naar de gemeenteraadverkiezingen.

i-Wonder | 11-10-13 | 22:37

Zelfs in het katholieke Oostenrijk kan ik overmorgen(zondag) gewoon boodschappen doen. Het seculiere Nederland laat zich gijzelen door een partij met 1 of 2 zetels.
De zogenaamde seculiere partijen moeten zich schamen!

Koninging Beatricks | 11-10-13 | 22:37

CornholioNL | 11-10-13 | 21:51 | + 23 -
Ik denk Pim wel meer had willen bezuinigen dan 6 miljard. Hij wilde een einde maken aan onze verzorgingsstaat en zo'n beetje alles privatiseren. Dus hij draait zich ieder jaar om in zijn graf.

kicktherabbit | 11-10-13 | 22:37

Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

Het kabinet strand toch wel. waarschijnlijk over een inhoudelijk debiel onderwerp.

Ik geef het nog 4 maanden.

lady blabla | 11-10-13 | 22:37

-weggejorist-

tipo | 11-10-13 | 22:37

Gij zult niet liegen Van Der Staaij.

tipo | 11-10-13 | 22:37

"Gecondoleerd".
Ik kan dat alleen maar beamen.
Citaten uit de telegraaf:
1) Er 650 miljoen euro vrij voor onderwijs.
Kan ik mee leven.
2) De zelfstandigenaftrek blijft bestaan, wat 300 miljoen kost.
Ook een goed plan
3) Door het aanscherpen van milieu-eisen gaat de aanschafbelasting voor auto's met 200 miljoen omhoog.
Als het goed is betreft dat met name die kleine shit autootjes, dus terecht (alsof die geen ruimte innemen), echter de lasten voor de hardwerkende automobilist blijven veel te hoog.
4) De belasting op leidingwater voor bedrijven wordt verhoogd, wat volgend jaar ruim 200 miljoen oplevert.
En ja hoor. De bedrijven worden weer opgezadeld met hogere lasten, zelfs op de eerste levensbehoefte water. Het is wachten op de O2(g)tax.
5) Het schrappen van de doorwerkbonus levert volgend jaar 160 miljoen op, een bedrag dat oploopt in de jaren erna.
Als dat betrekking heeft op mensen die aow zouden kunnen vangen en dan doorwerken kan ik er mee leven. Als goed is betalen zij sowieso al geen aow premie meer. Dus een extra bonus hoeft dan ook niet.
6)Voor regionale werkgelegenheid is 50 miljoen beschikbaar. Daardoor kunnen de kazernes in Assen en Ermelo openblijven, net als de tbs-inrichting in Veldzicht. Dat waren wensen van de ChristenUnie.
Onzin maatregel. Verlaag de belastingen maar eens.
7) Verder worden bezuinigingen op de AIVD en op de mantelzorg verzacht.
Terecht. Zeker de AIVD. Volgens mij is deze helemaal gedegradeerd in vergelijking met het buitenland.
8) Er komt ook meer geld voor de kinderbijslag.
Tot mijn spijt wel.
9) De SGP sleept binnen dat duizenden militairen gecompenseerd worden voor de vereenvoudiging van het loonstrookje. Dat kost volgend jaar 50 miljoen, maar loopt ook daarna op. Er komt ook 4 miljoen voor ouders met een ernstig gehandicapt kind. Vanaf 2015 moeten schoolboeken weer gratis zijn, wat de staat 250 miljoen kost.
Kan ik mee leven
10) Het lage btw-tarief voor renovatie en onderhoud wordt verlengd tot eind volgend jaar.
En daarna? Dan hoeft er niets meer verbouwd te worden? Kortom geen consistent beleid.
11) Geld wordt er binnengehaald voor de schatkist door de ministeries geen inflatiecorrectie te geven. Dat levert 480 miljoen op.
Dan krijgt Afrika en de EUSSR er ook niets bij, in theorie dan.
12) Een manier om het fiscaal aantrekkelijk te maken om 'beklemd vermogen' vrij te maken, wordt een jaar naar voren gehaald. Dat moet 1 miljard euro opleveren.
Goed plan.
13) De geplande afbouw van de algemene heffingskorting in de vierde schijf wordt teruggedraaid. Dit is een meevaller voor de rijkeren, die de schatkist 480 miljoen kost.
Terecht dat dit plannetje van de PvdA wordt terug gedraaid.
14) Het sociaal akkoord dat het kabinet in april met vakbonden en werkgevers sloot, wordt op diverse onderdelen aangepast. De aanpassing van het ontslagrecht wordt een half jaar versneld.
Nog meer onzekerheid voor werknemertjes. Dus een slecht plan.
15) Ook maatregelen om flexwerkers beter te beschermen gaan eerder in.
Ik zie hier het nut niet van in. Waarom niet? Omdat werkgevers je toch linksom of rechtsom je weg zullen trappen. Advies: zorg ervoor dat je zo min mogelijk afhankelijk bent van je baantje. Dus zorg ervoor dat je lasten zo laag mogelijk zijn. Liever een huurhuis van e 300 per maand dan één van e 800 per maand. Liever een koopwoning van e 100.000 dan één van e 300.000 waardoor je je baas nou ja puntje, puntje, puntje.
16) Mensen met een WW-uitkering moeten straks eerder een baan onder hun niveau accepteren.
Tjonge, tjonge, tjonge. Politici bewijzen hier wel weer mee dat zij niet in de werkelijkheid thuis zijn. Gij solliciteert met een hbo opleiding op een functie. Er zijn twee mogelijkheden: a) te geleerd voor een vbo functie. Te dom voor een hbo/wo functie.
Overigens geldt dit ook voor ontslagen/ weggaande politici? Neen natuurlijk. Zij teren wel op hun riante wachtgeld regeling. O ja, zij hebben het wel zwaar met hun tegenwoordige sollicitatieplicht. "Heb medelijden met hen".
17) Daarnaast krijgen bedrijven eerder de verplichting opgelegd om 5 procent arbeidsgehandicapten in dienst te nemen.
Zeer slecht plan. Een gewoon persoon komt niet eens aan de slag, laat staan arbeidsgehandicapten. Wanneer is er sprake van een arbeidshandicap? Is dit niet verboden op grond van art 1 van de grondwet? O nee, daaraan wordt door een onafhankelijke rechter niet getoetst in NL. Bananenland is dit.

Vergeten te melden mijns inziens:
18) door D'66 wordt er nog meer bevoegdheden overgedragen aan de EUSSR.
19) ongetwijfeld zullen er nog meer windmolens komen ondanks dat dit niet vermeld is.
20) Chr.unie, zojuist in nieuwsuur: en ja hoor. De zaak wordt nog meer vergroend. Hoppa daar gaat weer een paar G heen. Flikker het maar de Noordzee in. Dan zie je nog tenminste kringetjes.

Het land kwakkelt maar voort. Ge krijgt wat ge stemt.

ProAsfalt | 11-10-13 | 22:36

@ kicktherabbit; is ook niet zo vreemd. Daar waar iets van de PvdA(chterlijken) is bijvoorbaat gedoemd te mislukken dus is het nuttiger te bankhangen.

WayneGretzky*99* | 11-10-13 | 22:36

Ik vraag me af waarom er vorig jaar in september überhaupt verkiezingen zijn geweest, D66 was toen een grote verliezer en toch mogen ze nu uiteindelijk 'n jaar na dato gaan meebeslissen over 't beleid in dit land.

EA 827 | 11-10-13 | 22:36

Wie kan mij vertellen waar het kabinet het geld vandaan gaat halen om de eisen van deze criminelen in te wilgen?

Grote Joop | 11-10-13 | 22:36

Het "rearranging the deck chairs on the Titanic"- Akkoord lijkt me een goede samenvatting.

Want veel meer dan wat miezerig detail-geneuzel over hogere waterbelastingen, een kazerne die open blijft en duurdere auto's is het niet. En de bezuiniging op de publieke omroep wordt zelfs ook nog teruggedraaid hoorde ik Pechtold net zeggen.

Als een patient ernstig ziek is, dan moet je hem eerst goed onderzoeken en beginnen met het stellen van de correcte diagnose voordat je met een effectieve behandeling kunt starten. Maar deze fase slaan de Akkoorders maar gewoon helemaal over.

De Nederlandse economie is zwaar ziek omdat er een veel te groot overheidsgezwel is ontstaan dat steeds verder voortwoekert en het gezonde lichaam steeds verder aantast. (sorry voor de onsmakelijke vergelijking, maar het is wel de realiteit helaas).

Zolang de diagnose niet gesteld wordt, kun je de juiste behandeling (=kleinere overheid en minder belastingen) niet starten en zal de patient niet herstellen maar nog veel zieker worden.

En wat zeggen onze Akkoorders nu:

Hier heeft u een lekkere mix van wat aspirientjes en paracetamolletjes, 3x per dag 2 pilletjes, daar knapt u lekker van op. Gelooft u mij, U bent binnenkort weer helemaal de oude.

Kwakzalvers zijn het!

Nederland is ziek omdat er een levensbedre

Outsider-Inside | 11-10-13 | 22:36

Volgens mij zijn ze de afgelopen dagen alleen maar bezig geweest met 'gelikte' speeches.

Koninging Beatricks | 11-10-13 | 22:35

en daar is Kuifje

(c)ZWITSUL | 11-10-13 | 22:35

Als u volgend jaar - nadat u eerst langs de pomp bent gereden om uw auto voor een achterlijke €2,00* de litert vol te gooien - uw stem gaat uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezingen en Europese verkiezingen, weet dan welke politieke partijen daar vandaag tevens mede voor verantwoordelijk zijn.

Gelukkig zijn er volgend jaar al weer gemeenteraadsverkiezingen en de Europese verkiezingen. Dan mag het volk zijn gram gaan halen.

* www.nu.nl/economie/3576194/accijns-bra...

roverheid | 11-10-13 | 22:35

Ik weet niet wie er verantwoordelijk is voor de fotosoep bij Geenstijl, maar pegold z´n arm staat er half op.

1+1 | 11-10-13 | 22:34

Niks in de plannen dat de automobilist spaart?

Welles! Nietes! | 11-10-13 | 22:34

Supermatthijs | 11-10-13 | 21:43 | + -60 -
Er was laatst een belangrijk debat met Asscher over arbeidsmigratie uit Oost-Europa. Één keer raden welke partij er niet op kwam dagen. Dezelfde partij die regelmatig in Limburg de sofa thuis verkiest boven hun zetel. De zakkenvullers van de... juist. Ze staan nog bovenaan in de peilingen ook. Denk dat ik ook maar ga solliciteren daar. Lekker niks doen en anderen de schuld geven.

kicktherabbit | 11-10-13 | 22:34

Oppositie voeren 2013 is aarsch likken van de coalitie voor een plukje pluche.

Democratie in Nederland is gewoon dood.

Ook al 'wint' de partij waar je op stemt, de standpunten die omgezet gaan worden is compleet random.

Koninging Beatricks | 11-10-13 | 22:34

Gelukkig wordt er minder bezuinigd op de publieke omroep voor die bezuinigingen was ook onvoldoende draagvlak.

Mark Krachtwijk | 11-10-13 | 22:33

-weggejorist-

Goorbatsjov | 11-10-13 | 22:33

VEE-TEE-EES?
fte's lul. Slob is bij de landverraders.

tipo | 11-10-13 | 22:33

Mr. Bear wint uiteindelijk van ieder slap akkoord.

Anijsblokje | 11-10-13 | 22:32

De Nieuwe Bijltjesdag komt nog wel in de geschiedenisboeken te staan.

blinde kip | 11-10-13 | 22:32

kicktherabbit | 11-10-13 | 22:29 | + -1

Nog steeds belastingen omhoog... Nog steeds meer overheid gereguleerd... Heerlijk plan voor communisten/socialisten

NiceGuysFinishLast | 11-10-13 | 22:32

@ kicktherabbit: ben je achterlijk of zo, der gaan miljarden al naar onderwijs en het zijn halve tamme die er vanaf komen. Wat denk je dat er met dat meer geld naar onderwijs gaat gebeuren? De zoveelste ibn kakhoen.

WayneGretzky*99* | 11-10-13 | 22:32

iets met ratten en een zinkend schip

Crak-ho | 11-10-13 | 22:32

De koudste 11 oktober ooit, en terecht blijkt.

noerg | 11-10-13 | 22:31

Rare camerapositie. Zo zie je helemaal niet wie deze poppenkast poppetjes beweegt.

Koninging Beatricks | 11-10-13 | 22:31

Mijn vertrouwen is nu echt tot het vriespunt gedaald. Op wie kan je nog stemmen? De afrekening komt nog.

Fast Forward | 11-10-13 | 22:30

@ Wc-kip | 11-10-13 | 22:23 | 
Zijn miezerige bestaan.

binary-coded decimal | 11-10-13 | 22:29

Vaarwel Nederland, vanaf 01-01-14 worden de laatste grijpstuivers ook uit uw zak gejat door een Roemeen en Bulgaar...

U werkt in de bouw, infrastuctuur, metaal of schoonmaak branche?

Dan bent u helemaal de lul... voor u 10 Polen, Roemenen etc voor half geld...

Met de groeten van Kutte II & co en Brussel...

CornholioNL | 11-10-13 | 22:29

Alles om Greet te onderdrukken. ALLES!!

Bé Honderd | 11-10-13 | 22:29

-weggejorist-

tipo | 11-10-13 | 22:29

Ga naar de hel Slob.

tipo | 11-10-13 | 22:29

Hebben jullie het akkoord wel gelezen? Het is een stuk beter dan de plannen van de coalitie. Meer banen en geld naar onderwijs, wat plannen voor 2016 naar voren gehaald en godzijdank geen ZZP-boete. Klein applaus voor D66 en co, scheelt mij minstens 5000 euro per jaar.

kicktherabbit | 11-10-13 | 22:29

Ik had 2 biertjes uit de krat op, toen las ik het nieuws, de aanval op het hele krat is ingezet.

ElMatadero | 11-10-13 | 22:28

De NPO zeker blij dat het 50 Miljoen wordt.

Eurotokkie | 11-10-13 | 22:28

D66 de grote gedogers .. bah

(c)ZWITSUL | 11-10-13 | 22:28

allemaal NSBers...

hxl | 11-10-13 | 22:27

-weggejorist-

Goorbatsjov | 11-10-13 | 22:26

Volkert van der Graaf kan zich op de nieuwe dictators richten. Hij zal het druk hebben.

tipo | 11-10-13 | 22:26

Maar als je geen vak geleerd hebt en zo, kan ik me voorstellen dat je het in de EU nog wel ziet zitten. Sterker als ik nu zou beginnen met de studie en carrière zou ik het leren ook lekker laten liggen. Gewoon zuipen en vroeg beginnen met wat werken en steun trekken. Waarom zou je doorleren, het inkomen over die jaren missen, met een studie schuld beginnen, en dan flink gepakt worden door de belasting om terug getrokken te worden tot de gast die minder of niet geleerd heeft en al jaren werkt? Je moet wel gek zijn. Mijn advies aan de studenten van nu is, maak wat van je opleiding, en regel je immigratie het laatste jaar van je studie opdat je direct op kan tyften uit Europa.

No Mames | 11-10-13 | 22:26

Als Pechtold het over arbeidsgehandicapten heeft heb ik altijd het gevoel dat het over zijn eigen fractie gaat.

Koninging Beatricks | 11-10-13 | 22:26

Wat laat die Rutte zich opzij zetten door Kereltje het podium voor de leiding te geven zeg!

Welles! Nietes! | 11-10-13 | 22:26

pechtold is echt een miezerig mannetje......

hxl | 11-10-13 | 22:25

beter onderwijs = meer staatspropaganda
meer werk = meer tewerkstellingen ten kostte van echt nuttigen
minder belasting = meer belasting
#newspeak

tipo | 11-10-13 | 22:25

@ no mames: das het enige wat resteerd.

WayneGretzky*99* | 11-10-13 | 22:25

Supermatthijs | 11-10-13 | 21:43 | + -58 -

Maar wel voor de mening van hun kiezers. Rutte heeft zijn achterban verraden. Geen enkele belangrijke belofte waargemaakt. Op Volkert na doet hij steeds het tegenovergestelde wat hij zei. Daarmee heeft hij zijn democratische legitimatie verspeeld.

NiceGuysFinishLast | 11-10-13 | 22:24

Miezerige mannetje doet persco openen op NED 2 KOTS!
Hij doet a;lsof ie MP is die lul!

Welles! Nietes! | 11-10-13 | 22:24

Zekerheid van landverraad. D66 is er bij.

tipo | 11-10-13 | 22:24

-weggejorist-

tipo | 11-10-13 | 22:24

Voor een gezonder-hoger inkomen-geen files-geen parkeerautomaten-ruim en riant wonen-sociale mensen-normale regels leven:

www.scandinaviedag.nl/

duitse herder | 11-10-13 | 22:23

-weggejorist-

Wc-kip | 11-10-13 | 22:23

Heb nu erg spijt van mn stem. Erg jammer dit.

Fast Forward | 11-10-13 | 22:23

@Supermatthijs | 11-10-13 | 21:58
Ik heb me een ding vandaag voorgenomen... Ik ga jou niet negeren of neeGeren. Ik ga je gewoon ongezien op een comment, je ongezien de tiephus wenschen. Bij deze LULletje.

reageerbuis | 11-10-13 | 22:22

-weggejorist-

Goorbatsjov | 11-10-13 | 22:21

Landverraders, allemaal. Blij dat ik op geeneen van die homo's gestemd heb. Fuck them, zoek het allemaal maar uit.

Ih8yousf | 11-10-13 | 22:21

pvv++;

Koninging Beatricks | 11-10-13 | 22:21

Kut kut kut d66 en ander gereformeerd tuig wat een ellendig zooitje

uit-benen | 11-10-13 | 22:21

tipo | 11-10-13 | 22:17 |

Dat is zo achterlijk aan al die fabeltjes boekjes... je kan het op 1000 manieren interpeteren en uitleggen zo dat het in jou voordeel is.

CornholioNL | 11-10-13 | 22:21

-weggejorist-

NiceGuysFinishLast | 11-10-13 | 22:21

2BOrNot2B | 11-10-13 | 22:18 | + 0

De Tweede Kamer is een poppenkast , de Eerste Kamer daar trekken ze aan de touwtjes.

Eurotokkie | 11-10-13 | 22:21

Supermatthijs | 11-10-13 | 21:58 |

Kom je ook wel eens in de wereld van de werkende jongens?

Ik zelf zit in de petrochemie, straks 60% voor me. Gelukkig werk ik internationaal en heb ik geen vaste vrouw of huis, dus ik kan het wel wachten om ergens anders me belasting te betalen. Echter wat ik om me heen hoor is enkel drama, de meesten worden vastgehouden door vrouw en kinderen e.d. In Europa willen ze eigenlijk geen klussen meer doen, ik ook niet, want een 49 uur max per week dus niet interessant (Frankrijk mag je de weekenden niet werken) dan ook nog even 60% schuiven. En dan heb ik het over grote firma's welke serieuze problemen hebben om onder hun eigen bezetting nog mensen te vinden die in de EU aan de gang willen (on-shore). Ik weet het niet hoor, maar ik denk dat de echt goede technische jongens, om maar ergens te beginnen, de EU vaarwel gaan zeggen. Zeker de internationaal werkende. Sterker ik denk dat het op een betrekkelijk korte termijn erg moeilijk gaat worden voor firma's om überhaupt machinerie weg te zetten in Europa. Klusjes prima, maar buiten Europa waar je 12 uur kan maken 6 of 7 dagen per week, en de rekening ook buiten Europa om niet direct 60% op te hoesten voor deze en gene. Wat mij betreft kan Europa al de tyfus krijgen en regelen ze het zelf maar met de apparatuur. Off-shore prima, on-shore, zoek maar een ander.

2014 houd ik het voor gezien, en vakantie hier hoeft ook niet zo nodig meer. Gewoon fijn weer de centen zelf opmaken.

No Mames | 11-10-13 | 22:20

Wanneer komt de staking tegen het kontneukakkoord?

Rhaiko | 11-10-13 | 22:20

Maurice de Hond kan zijn peilingen gaan overdoen....

Ing. eslapen | 11-10-13 | 22:19

Het Verradersakkoord

G. Raayer | 11-10-13 | 22:19

Twijfel nog: zal ik direct een touw pakken of eerst een poging doen om me dood te drinken in de kroeg..
FYGS | 11-10-13 | 22:03 | + 0 -

Uhhh de kans dat dat zou kunnen gebeuren bij vele nederlanders die hun verdriet zouden drinken,daar hebben ze dan wel weer op gerekent. Gewoon de grondstofprijs voor bier verhogen door het water voor bedrijven duurder te maken,opdat die u biertje onbetaalbaar maken,dus dood drinken zit er niet in. Dat kan alleen in de graai kroeg waar bertje trakteerd,maar alleen voor vriendjes en genodigden,van pvda en vvd. Zeg maar de elite. Waar bertje samen met spekman trakteerd door de daklozenkrant te laten verkopen en daarna geheel volgens pvda normen en waarden het te graaien. En dit dan her te verdelen onder hun aanhang in de vorm van biertjes van BERTJE. Ik zou zeggen,laten we dit akkoord ook een passende naam geven. Het Bert daklozen akoord.

tweetybird | 11-10-13 | 22:19

@CornholioNL | 11-10-13 | 22:15

Alleen betalen ze in de US nog geen 60% belasting.

Wat dat betreft loopt Europa voor op de US.

Koninging Beatricks | 11-10-13 | 22:19

Ik heb het al vaker gezegd:
De overheid is een vadsige vetzak die, in plaats van af te vallen, als hij honger krijgt jouw laatste koek komt jatten. En de kruimels.
Zo lang de vetzak kan vreten en stelen zal hij het doen. De enige manieren om hem te veranderen zijn hem slaan of hem zijn koek onthouden.

das_Freudenmädchen | 11-10-13 | 22:18

Als de Tweede Kamer uitmaakt waar de meerderheid van de Eerste Kamer het mee eens moet zijn....
rijst de vraag wat we nog moeten met een Eerste Kamer.
...

2BOrNot2B | 11-10-13 | 22:18


Gelukkig komt vaseline in het basispakket want mensen hebben deze de komende jaren hard nodig.

Eurotokkie | 11-10-13 | 22:17

Gij zult niet stelen.

De SGP gaat naar de hel.

tipo | 11-10-13 | 22:17

pickalilly | 11-10-13 | 22:14 | + 0

3 miljoen? kuch

naadschrobber | 11-10-13 | 22:16

-weggejorist-

Goorbatsjov | 11-10-13 | 22:15

Het is al jaren aan de gang maar word nu duidelijk zichtbaar, de VerAmerikanisering van Nederland en Europa, het verschil tussen arm en rijk word steeds groter en groter... alle sociale zekerheden worden compleet afgebroken voor de werkende man...

Over niet al te lange tijd mag Jan met de pet 4 baantjes tegen minimum loon nemen voor 80 uur in de week met de wetenschap dat als ie "boe" tegen de baas zegt ie meteen ontslagen is...

Godverdomme wat ben ik pislink op dit moment...

CornholioNL | 11-10-13 | 22:15

Ik bedoelde 3 Miljard.

pickalilly | 11-10-13 | 22:14

Ik ga straks maar snel slapen , anders word ik nog bewust godsgruwelijk hard in m'n aars genaaid door die klef kutten.

Hoor mogen wel hoeveel ik moet aftikken de komende tijd voor de kansloze negertjes in de Kongo , hoeveel kansloze rif aapjes er nu weer doodgeknuffeld moeten worden. En , maar vooral..
Hoe duur het nu word gemaakt om nog bij de werkende bevolkingsgroep te horen

Stefannn | 11-10-13 | 22:14

Ach, leuk dit akkoord maar waar gaan ze die 3 Miljoen nu vandaan halen aangezien ze geen akkoord hebben voor het pensioenplan?
Ik zeg dit is leuk voor ze maar ze redden het echt niet zonder ENORME hervormingen door te voeren en dan klapt alsnog deze hele tentoonstelling.

pickalilly | 11-10-13 | 22:14

Kontneukakkoord!

Barbie kicker | 11-10-13 | 22:13

Pechtold mocht even meespelen maar zet zichzelf meteen buitenspel.

Eurotokkie | 11-10-13 | 22:13

Heb altijd gedacht dat de SGP vanwege folkloristische redenen in de Tweede Kamer zat, en dat die twee stoeltjes gesponsord werden door monumentenzorg. Nooit kunnen vermoeden dat ze ooit medeplichtig zouden worden aan het grootste landverraad sinds WOII.

Borrelende Boris | 11-10-13 | 22:13

Als de huidige generatie eens wist hoe goed het vroeger was . . . dan weten ze nu wat hun is afgepakt door de laatste tien regeringen.
.
In 1970 hoefde je maar 64 dagen te werken en dan kon je een half jaar WW van 90% en twee jaar WWV krijgen van 80% van je laatsteverdiende loon.
.
Als je twee uurtjes per week werkte zat je voor 100% in het Ziekenfonds.
.
Op Ibiza kon je voor ƒ200,- je rijbewijs halen in twee weken en die was geldig in Nederland.
.
Je Surinaamse rijbewijs was goed voor alles op 3 en meer wielen, dus ook bus en vrachtwagen. Dan kon je via het uitzendbureau vrachtwagen rijden zonder ooit een vrachtwagen te hebben gereden.
.
Geen werk? No problemo, twee of drie keer bellen en je had met een proeftijd van twee maanden een vaste baan.
.
Afval vuilnis? Je kon alles op straat zetten, bankstel, bouwafval, bomen en struiken, verfblikken, motorolie. De vuilniswagen nam alles mee.
.
Er is nog zoveel meer, maar jullie gaan als makke schaapjes toch niet staken en ik ben moei, dus doei.

Ikbeneenzelfbouwer | 11-10-13 | 22:13

Hoe gaan we deze noemen? Het nieuwe nsb akkoord? Het analen akkoord?

WayneGretzky*99* | 11-10-13 | 22:12

O ja mochten er binnen afzienbare tijd toch verkiezingingen komen dan hoop ik dat de nederlanders d66 ,de christenunie en de sgp zullen belonen met een lang vooruitzicht op niks doen,door ze te decimeren tot nul zetels.Vooral d66 met pechtold. En dan erop aan te dringen bij een eventueel nieuw kabinet om de winkels elke zondag open te laten. Weg met die religeuze kutpartijen die mij de winkel op zondag wil misgunnen omdat zij naar die kutkerk moeten. Sterker nog zou graag zien dat er een omkeer regeling komt. Kerk dicht winkel open. Ik loods het wel effe door die eerste kamer. En dan niet zoals die slappe zak weekers. Met ze ehmmmmmmm

tweetybird | 11-10-13 | 22:11

Gelukkig heb ik een zwembad in de tuin wat nu als waterreservoir kan dienen.

carramba | 11-10-13 | 22:10

Slipsnifter | 11-10-13 | 22:06 |

*kloenk*

CornholioNL | 11-10-13 | 22:09

TBS inrichting Veldzicht kan open blijven, was een eis van de CU. WTF? De sluiting van Veldzicht is maanden geleden al door alle partijen afgetikt in het Masterplan DJI, wordt nu even makkelijk weer opengebroken!

Grote Joop | 11-10-13 | 22:08

Dat zal op het Kereltje en vd Staay hetzelfde effect hebben als een kilo viagrapillen.

jan-lul-de-behanger | 11-10-13 | 22:07

behandeld=behandelt

colonnecinco | 11-10-13 | 22:07

Were fucked! Niet alleen in ons aars, maar ook nog diep in ons keeltje. Door een stel gore, vieze miezerige mannetjes. Mannetjes die zich door Brussel in hun hol laten raggen, in plaatst van ren dikke middelvinger op te steken naar de EU. We mogen het meest betalen, hebben het minst te zeggen. Uit de EU en net als Noorwegen en Zwitserland een associatieverdrag sluiten met de EU. Wel vrij verkeer van goederen (enige voordeel van de EU) geen vrij verkeer van kanslozen en criminelen doe we als onze verlossers moeten binnenhalen van Brussel. Mond open, Pechtold gaat ons in de bek spuiten!

Jos Schmitz | 11-10-13 | 22:07

@CornholioNL | 11-10-13 | 22:01
Zo snel mogelijk eruit?
We hadden er mooit aan moeten beginnen, en ik kan me vaag iets herinneren over een referendum, en vroeg van mijn werk vertrekken om NEE te kunnen stemmen...
Tijd voor een biertje, later man.

Slipsnifter | 11-10-13 | 22:06

Kun je ook ergens je tot nu opgebouwde aow & pensioen premie laten uitbetalen dan vertrek ik vrijwillig uit Nederland = Win Win Situatie

Calihero | 11-10-13 | 22:06

-weggejorist-

naadschrobber | 11-10-13 | 22:05

Emigreren? Dat heb ik al gedaan op het moment dat Wilders invloed kreeg in Rutte I....

groetjenuitemigratië | 11-10-13 | 22:05

@FYGS | 11-10-13 | 22:03
Als je je in de kroeg dood drinkt, hoef je de rekening niet te betalen.

Ing. eslapen | 11-10-13 | 22:05

Ook nu trekken we nog niet massaal op met hooivorken naar het Binnenhof. Dat betekent maar een ding:

Dat ze in Den Haag ervan overtuigd zijn dat ze u de volgende ronde nog verder kapot kunnen lastenverzwaren.

Nederlanders hebben het: "stil blijven zitten als je geschoren wordt" tot een ware kunst verheven.

BedrijfsTijgerT | 11-10-13 | 22:05

Peggold lijkt in alle opzichten verrekte veel op Calimero.

Gravin v Kippenbouth | 11-10-13 | 22:04

Pechtold is de zelfbenoemde onberispelijkheid. Het is iemand die, vóór het doortrekken, z'n bolus behandeld met antiseptische spray.

colonnecinco | 11-10-13 | 22:04

Kun je ook ergens je tot nu opgebouwde aow & pensioen premie laten uitbetalen dan vertrek ik vrijwillig uit Nederland = Win Win Situatie

Calihero | 11-10-13 | 22:04

Ik heb de SGP ,CU en miezerig kereltje alle drie een mail gestuurd , dat ze landverraders zijn!

Lief meiske | 11-10-13 | 22:04

-weggejorist-

Goorbatsjov | 11-10-13 | 22:04

Gewoon een kudtakkoord.
Vaarwel Nederland.

Schietmijmaarlek | 11-10-13 | 22:04

Twijfel nog: zal ik direct een touw pakken of eerst een poging doen om me dood te drinken in de kroeg..

FYGS | 11-10-13 | 22:03

@Supermatthijs | 11-10-13 | 21:58
Met "een normalere opstelling tegenover de islam" bedoel je vast dat we ons meer aan moeten passen.
En "wat meer vragen van hen die het kunnen missen" betekent vast dat iemand die 80 uur per week keihard werkt het financieel niet beter mag hebben als jij, die waarschijnlijk nog nooit echt gewerkt hebt en niet anders doet als slapen en reaguren.
"een constructieve kijk op de EU": kritiek verbieden.
"een eerlijkere verdeling van de zorgkosten": nietsnutten krijgen alles gratis en werkenden moeten alles zelf betalen.
Tot zover, ben er voor vandaag weer klaar mee en ga een filmpje kijken.

Slipsnifter | 11-10-13 | 22:03

Waar is het condeleance register dat je kan tekenen voor bv nederland,nederland wat vanavond helaas ten grave is gedragen.
Wat zal die EU elite club zich in de handen wrijven,met zo'n pislul van een pechtold erbij. De nsb-er voor de EU eliteclub. Zoals al eerder was opgemerkt een zielig miezerig mannetje.nou pvda -vvd jullie baantje is gered,het pluche weer stevig. Nou maar hopen dat er niet teveel bertjes,en spekmannetjes meer in het nieuws komen. Mischien een aardig tip om te bezuinigen. Gooi alvast die spekman uit de partij zonder wachtgeld. Geloof mij jullie zijn beter af zonder die man ,met de uitspraak niveleren is een feest,als de 40.000 euro van daklozen stichting maar in onze zakken verdwijnt om van te zuipen. Vind u het erg dat ik met dit soort mensen geen vertrouwen heb in u regering.

tweetybird | 11-10-13 | 22:03

@Magnum Force | 11-10-13 | 22:01 |
Ja kan de klok er op gelijk zetten, goddomme. Allemaal met het OV!

carramba | 11-10-13 | 22:02

Voor deze regering waren nodig;
1-Een partij die tegen beter weten in gelooft en meent dat iedereen zich moet onderwerpen aan haar EU-doctrine.
2-Christenen.
.....
Mark, bedankt. Echt super gedaan. Beter dan verkiezingen, nee echt. Top. Ik ga even automutileren op Dixieland-muziek.

DaughtersofLot | 11-10-13 | 22:02

Goh. De automobilist is weer eens de sigaar. Je verwacht het niet.

Magnum Force | 11-10-13 | 22:01

Slipsnifter | 11-10-13 | 21:58 |

Eensch, daarom is het ook van belang dat wij zo snel mogelijk uit die tyfus EU stappen...

Ja ik weet dat dit niet zo maar kan maar ik houd hoop...

CornholioNL | 11-10-13 | 22:01

Benieuwd hoeveel dagen dit Pechtold Pact nu weer stand gaat houden voordat deze krakende wagen opnieuw in de modder tot stilstand komt.

Op naar het volgende akkoord! Het Kerst Akkoord of zo.

Dit was wel echt de slechtst uitgevoerde kabinetsformatie OOIT in de Nederlandse geschiedenis. (het zgn. Kwartet Akkoord).

Nog bedankt he, Wouter!

Outsider-Inside | 11-10-13 | 22:01

Supermatthijs | 11-10-13 | 21:43
Zou je alsjeblieft je muil willen houden?
Nou kan het me echt niet boeien wat je schrijft,maar je meurt zo uit je bek man!

Sjors_Carlin | 11-10-13 | 22:00

Slipsnifter | 11-10-13 | 21:58

Gezien de huidige gebeurtenissen zou ik daar maar niet zo zeker van zijn.

PVV-Dutch | 11-10-13 | 22:00

carramba | 11-10-13 | 21:57 |
Iets overhouden van zijn bruto-salaris om niet met lege handen de IKEA weer te moeten verlaten?

Ik was in Haren | 11-10-13 | 22:00

carramba | 11-10-13 | 21:57

Geen vaseline te hoeven kopen?

starbuck280 | 11-10-13 | 21:59

Goed gedaan VVD en PvdA nu is er ruim voldoende draagvlak voor jullie plannen.

Mark Krachtwijk | 11-10-13 | 21:58

@PVV-Dutch | 11-10-13 | 21:57
Alsof de pvv in dit pvdaland ooit veel te zeggen zal krijgen.
Kan sowieso niet, want de belangrijke wetten worden in Brussel gemaakt.

Slipsnifter | 11-10-13 | 21:58

Slipsnifter | 11-10-13 | 21:56 | + 0 -

Ik vertaal je gebral even: Een normale opstelling tegenover de islam, gewoon vrijheid van godsdienst, wat meer vragen van hen die het kunnen missen, snijden in de overheid, een constructieve kijk op de EU, een eerlijkere verdeling van de zorgkosten.

Supermatthijs | 11-10-13 | 21:58

Supermatthijs | 11-10-13 | 21:43 |

Bakito zou trots op je zijn knul... je FiPo word de minkudo topper van de maand... lutser.

CornholioNL | 11-10-13 | 21:58

Wat een hypocriet miezerig mannetje ben je toch kereltje Pechhol.

nomo | 11-10-13 | 21:58

Voetjebal winnen, een akkoord. Morgen lekker naar de Ikea. Wat wil een mens nog meer.

carramba | 11-10-13 | 21:57

Dit kabinet is net een kind van 5 bij de Jamin die zijn/haar zin niet krijgt...

Met de vingers in de oren en stamvoetend heel hard "lalalala" roepen...

CornholioNL | 11-10-13 | 21:57

Mooi! Nu gaat het pas leuk worden, wanneer D66 zetels gaan verliezen en dat zal zeker gaan gebeuren! Levert PVV meer zetels op. Weg met die eurofiele patijen!

PVV-Dutch | 11-10-13 | 21:57

En dat van een regering die niemand wil..

Slipsnifter | 11-10-13 | 21:56

Laat me raden:
Meer islam, meer lastenverzwaringen, hogere belastingen. meer ambtenaren, meer EU, hogere zorgpremie, meer controle en minder vrijheid.

Slipsnifter | 11-10-13 | 21:56

@Borrelende Boris | 11-10-13 | 21:50
Maar wel gebruikt gaat worden als wijwater!

Nibdib Niddib | 11-10-13 | 21:55

Miezerige Mannetjesakkoord !

(c)ZWITSUL | 11-10-13 | 21:55

Bah!!

Meer kan ik er momenteel niet over kwijt.

Neusvlees | 11-10-13 | 21:55

bijbalfanaticus | 11-10-13 | 21:50 |

Logisch, ze weten allemaal dondersgoed dat Greet & Emile aan de macht komem bij nieuwe verkiezingen... ze zullen dan ook ten alle tijden willen voorkomen dat dit kabinet valt... ook al betekend dit het falliet van Nederland...

CornholioNL | 11-10-13 | 21:54

Ik voorspel dat de Duitse winkeliers massaal extra koopzondagen organiseren, waarbij je gratis buiten kunt douchen. De tranen springen je in de ogen bij het aanschouwen van deze politieke incompetentie.

Borrelende Boris | 11-10-13 | 21:53

@Supermatthijs | 11-10-13 | 21:52
Daarom was Pim ook tegen de EU

Ing. eslapen | 11-10-13 | 21:53

Wat voor drama het allemaal wordt... Als de 190D wegenbelasting er maar komt!

Manu | 11-10-13 | 21:53

Sterph...

EdjeGrolsch | 11-10-13 | 21:53

@Prof. Pim Pam Pet | 11-10-13 | 21:46
Ik mis de "Eenmalig": Maatregel (vaak lastenverzwaring) die voor de bühne slechts één keer wordt ingezet, maar die stilaan verlengd wordt of via achterdeur terugkeert.

Nibdib Niddib | 11-10-13 | 21:53

Met-z'n-allen-naar-de-klote-akkoord!

Maximus Cesar | 11-10-13 | 21:52

CornholioNL | 11-10-13 | 21:51 | + 0 -

Volgens mij was Pim best wel pro Europa dus dat zal wel mee vallen.

Supermatthijs | 11-10-13 | 21:52

Het miezerig vieze akkoord!

Welles! Nietes! | 11-10-13 | 21:52

de "gelekte" plannen zijn uiteraard de minst negatieve, om het volk alsvast even in te smeren met vaseline....

peterdh | 11-10-13 | 21:52

Pim draait zich om in zijn graf...

CornholioNL | 11-10-13 | 21:51

Aan die kop van samsom te zien,kan hij het zelf ook nog niet geloven.. ze weten dondersgoed dat ze hier eigenlijk helemaal niet mee hadden moeten wegkomen,door het oog van de naald.

bijbalfanaticus | 11-10-13 | 21:50

De dag dat Spa goedkoper wordt dan kraanwater.

Borrelende Boris | 11-10-13 | 21:50

Zie pica Kereltje staat er groot op.

Mark Krachtwijk | 11-10-13 | 21:49

Het schoftenakkoord.

rien6139 | 11-10-13 | 21:49

Verneukt worden met medewerking van Alexander de Miezerige....

De fucking HORROR !!

Onze man in Mockba | 11-10-13 | 21:49

*vaseline pakt*

Ed41 | 11-10-13 | 21:48

Ik ben zo benieuwd wat er nu met dat pensioen plan gaat gebeuren.
Deze week unaniem verworpen door de 1e kamer, dat beslaat 2,9 miljard van de 6 miljard bezuinigingen... nu dit accoord er is betekend dit dan dat de fracties ineens allemaal voor gaan stemmen en het huidige plan met 1 zetel verschil word aangenomen?

In dat geval is die hele 1e kamer een farce...

CornholioNL | 11-10-13 | 21:48

Op naar de volgende blunder.
Volgend jaar zit iedereen boven de veertig in de uitkering.

Welles! Nietes! | 11-10-13 | 21:47

Haags – Nederlands woordenboek :

Accijnsverhogingen : zie bezuinigingen

Bezuinigingen : belastingverhogingen
"Brussel" : Bureaucratische voortwoekerende moloch met onstilbare geldhonger waar U voor mag opdraaien ;- volgens velen de bron van alle kwaad ;- hoofdstad van België
Duurzaam : vaak i.c.m. het begrip innovatie : belastingverhoging o.b.v. onbewezen geitenwollensoktheoriëen
Hervormingen : vaak i.c.m. “broodnodige”:: verslechteringen voor U (zie bezuinigingen)

Kwartje van Kok : semi-oplichterij van kabinet Kok begin jaren '90 ;- zie ook Tijdelijk
Lastige beslissingen (vaak i.c.m. “wij staan voor enkele”) : u als belastingbetaler gaat snoeihard genomen worden de komende tijd

“Na het zuur komt het zoet” : wij houden u als naieve burger aan het lijntje met loze beloften

Nivelleren : niet werkenden krijgen netto meer te besteden, werkenden juist minder
Ombuiging : verslechtering die nooit meer zal worden teruggedraaid ;- vaak i.c.m. Hervormingen
Participatiemaatschappij (woord v/h jaar 2013) : u, als belastingbetaler gaat meer belasting betalen voor minder dienstverlening
Polder, de : oeverloze ouwehoersessies tussen werkgevers en werknemers ;- drassig weiland al dan niet voorzien van evenhoevigen
Solidariteit; –sheffing: zie nivelleren
Tijdelijk : (vaak i.c.m. maatregelen) : zolang als het ons als politiek uitkomt ;- vrijwel altijd zonder einddatum

Verantwoordelijkheid (vaak i.c.m. u neemt uw v- niet) : u doet niet wat wij willen
Versoepeling (vaak i.c.m. het ontslagrecht) : u, als eenvoudige 40 'er of 50 'er gaat binnenkort zonder ontslagvergoeding vervangen worden door een Oost Europese stakker
Wachtgeld : uitermate lucratieve regeling voor falende ambtenaren gefinancierd door U
Wegloper : politicus die bij onderhandelingen de belangen van het Nederlands volk verkiest boven die van Grieken, Afrikaanse dictators, faaljagers en linkse hobbies

Prof. Pim Pam Pet | 11-10-13 | 21:46

Met groot verdriet moet ik constateren dat na een lang ziekbed en een lange lijdensweg Nederland over het randje van de dood geholpen wordt door enkele machtsgeile en kortzichtige LUTSERS. *hoed afnemen doet*

Stroopdoos | 11-10-13 | 21:46

Ik dacht dat die wanted posters altijd kwamen met het exacte bedrag wat de criminelen opleveren.Deze poster is verwarrend.

miko | 11-10-13 | 21:45

Ik ben weg, houdoe en sterkte ermee!

jel10 | 11-10-13 | 21:45

Op de een of andere manier is de werkende Nederlander altijd degene, die alle nobele standpunten mag betalen en er zelf nooit iets mee opschiet.

Ik was in Haren | 11-10-13 | 21:45

Pechtold minister.

Mark Krachtwijk | 11-10-13 | 21:45

@Supermatthijs | 11-10-13 | 21:43
Jij bent dus echt ziende blind... Zucht.

eelko1976 | 11-10-13 | 21:44

In crisistijd mensen kapot maken door de WW te verkorten is een schande.
Nieuw links is om te kotsen.

Ongeblustekalk | 11-10-13 | 21:44

Christenfundies die Salonsocialisten en draaideurliberalen steunen.
Nederland is nu definitief kapot.

Ing. eslapen | 11-10-13 | 21:44

Mooi, die Peggold vooral. Praten over "landsbelang" , en ondertussen vooral zijn achterban hiermee pleasen. En dan met zijn leraarvingertje wijzen naar anderen die niet denken in het "landsbelang". Fuck de crisis dus.

eelko1976 | 11-10-13 | 21:44

Gelukkig zijn er nog partijen in ons land die niet steeds weg lopen voor hun verantwoording.

Supermatthijs | 11-10-13 | 21:43

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl