Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Greenpeace ontmoet Poetins Piraterijwet

freehippie.jpgJa suck it up, hippies. Superbevlogen een boorplatform van Ruslands Trots Gazprom enteren, allemaal leuk en aardig totdat er mensen worden opgepakt. En dan is het hilarisch huilen. MinDef Jennis gaat ambassadeurs op het matje roepen. Burgemeester Van der Laan van Amsterdam, thuisstad van boorplatformkrakerT Faiza Ulahsen, doet paniekmails sturen naar Rusland. Want de aanklacht luidt: piraterij. En piratskis krijgen 15 jaar goelag want Niet. Fucken. Met. Poetin. Ja, dan is het tofutraantjes plengen in plaats van het zilte zeewater op je huid voelen he. Boehoe, maar we waren niet in Ruslands territoriale wateren! Ja, en? Weten jullie ook eens hoe het voelt als mensen zomaar ingrijpen op een terrein waar ze niet bevoegd zijn. Onthutste briefjes sturen over dat het koud was in de cel en dat het licht de hele nacht aan bleef komt wat simpel over, qua dat het op de noordpool waar de walvisknuffelaars zo van houden ook gewoon maandenlang licht is en, jawel, nogal frisjes. Super-attent dus van de kustwacht om de Varende Volkerts een beetje geleidelijk te laten acclimatiseren. Jammer jongens, als je geen vijftien jaar wil brommen, was dan niet op dat platform geklommen. Nu Rusland als de grote booswicht afschilderen omdat ze planktonfiele publiciteitsgeilers uit hun oliebronnen pulken is nogal miezerig. Opmannen, tijd uitzitten en hopen dat de blauwepotbultrugvinvisorkaïden het vijftien jaar zonder opdringerige betweters in rubberbootjes uitzingen. Als de Greenpeace-collectant langskomt zullen we een veganistiese cake met een vijl erin doneren.

Reaguursels

Inloggen

@Pierre:

Allemaal gelul in een poging recht te praten wat voor eenieder met enige boerenverstand krom is. Je mag alle juridische tekstboeken er van mij met de haren bijslepen, dat neemt niet weg dat er is geschoten op actievoerders die zonder geweld protesteren en op die manier aandacht vragen voor een groot probleem; het kwetsbare noordpoolgebied wordt langzaam maar zeker vernield voor economische belangen.
Gelukkig hebben door de jaren heen talloze mensen uit de geschiedenis zich niets aangetrokken van wetgeving en regels. Door middel van vreedzaam protest tegen overduidelijk onrecht, door inzet van burgerlijke ongehoorzaamheid hebben ze dingen kunnen veranderen die overduidelijk fout waren. Het is bijvoorbeeld ook fout om te schieten op ongewapende protestanten. Als je daar anders over denkt, dat mag natuurlijk, maar dan vrees ik voor je geestelijk welzijn.
Ik geloof dat Greenpeace het recht heeft om op te komen voor de kwetsbare natuur. Niemand anders doet het. En natuurlijk vindt Rusland dat niet leuk. Engeland was ook niet blij met het geweldloze protest van Gandhi. In Zuid Afrika waren ze ook niet blij met Mandela. Onlangs werden we doodgegooid met Martin Luther King, ook hij geloofde in geweldloos protesteren om onrecht aan de kaak te stellen. De Amerikaanse overheid was niet blij.
Jij klinkt alsof je het niet erg had gevonden als de Russen het schip hadden gebombardeerd en de complete bemanning uitgemoord. Nogmaals, dat mag. Maar ik geloof dat de weldenkende meerderheid van de mensheid er een andere mening op nahoudt. Gelukkig maar.

Capronium | 06-10-13 | 16:04

@Capronium | 05-10-13 | 00:23
Als je de van toepassing zijnde wetgeving had geraadpleegd (UNCLOS) dan had je kunnen leren dat de aanklacht van zeeroverij zich niet beperkt tot de manschappen die het feitelijke misdrijf pleegden, maar dat tevens ieder ander bemanningslid van het daartoe gebruikte vaartuig hierbij als medeplichtige wordt aangemerkt. Sterker nog: het alleen maar aanmonsteren op een vaartuig dat met zeeroverij in verband is gebracht, is al voldoende voor een aanklacht en veroordeling.
.
In juridische zin heeft Greenpeace zichzelf in een diep wespennest gestoken door de Russen een excuus te verschaffen. Een boorplatform is namelijk geen gebouw maar - zoals reeds gezegd - een vaartuig. En dit is dus waar de slimme juristen van Greenpeace de mist in gingen door te denken dat ze hoogstens een boete zouden kunnen krijgen: ze vergaten de juiste wetgeving erop na te slaan. En dat is behoorlijk stom als je bedenkt dat in de afgelopen jaren heel wat Somalische piraten over de hele wereld heen zijn uitgeleverd en veroordeeld. Zo viste de Deense marine piraten uit het water en leverde deze uit aan Nederland waar ze 5 jaar gevangenisstraf kregen. De Nederlandse marine greep op haar beurt weer piraten in de kraag en leverde die uit aan Duitsland en in Jemen werd een groep piraten ter dood veroordeeld nadat ze een tanker hadden gekaapt. Ze kunnen dus maar beter blij zijn dat hun slechte voorbereiding in ieder geval geen levens hoeft te kosten. Voor de rest zullen ze moeten afwachten wat de rechters beslissen. Mijn gok is dat ze met pek en veren het land uit worden gegooid en de belofte dat als ze ooit nog eens wagen een voet op Russische bodem te zetten ze alsnog die 15 jaar krijgen. En de kans bestaat dat ze hun bootje kwijt zijn.

Pierre Tombal | 05-10-13 | 11:53

De twee actievoerders met het spandoek zijn direct opgepakt. Het schip van Greenpeace is pas een dag later bestormd (geënterd), dus lijkt mij de noodzaak tot handelen van die zogenaamde handhavende macht niet meer op zijn plaats. We wachten het af, gelukkig leven we niet meer anno vroeger, het is 2013. Ik ben blij dat Timmerfrans er serieus mee bezig lijkt.

Capronium | 05-10-13 | 00:23

@Capronium | 04-10-13 | 16:40
Wanneer je op zee, zonder uitdrukkelijke toestemming van wederpartij of dat deze heeft aangegeven in nood te verkeren, jezelf langszij een ander vaartuig manoeuvreert en vervolgens (wederom zonder toestemming) manschappen naar dat andere vaartuig laat overstappen, dan heet dat in marinetermen enteren. Binnen het VN zeerechtverdrag (UNCLOS) geldt dit als een misdrijf en verschaft daarmee het recht (maar niet de verplichting) dat een handhavende macht tot aanhouding overgaat, ongeacht of het misdrijf en/of de aanhouding binnen territoriale wateren plaatsvindt. En dat is dus precies wat hier gebeurd is. De daders zijn opgepakt en nu moet een rechter zich erover buigen of dezen inderdaad geen direct kwaad in zin hadden of dat er sprake is van een in de kiem gesmoorde roof.
.
Waarschijnlijk zal het, omdat het de eerste keer is, wel meevallen met de straffen, maar het zal tevens ervoor zorgen dat Greenpeace nooit meer de vermoorde onschuld zal kunnen spelen en dat toekomstige bemanningen die voor zeeroverij worden opgepakt wel degelijk rekening zullen moeten houden met langdurige straffen. En dat is dan nog de positieve draai, want vroeger werd je voor dit soort fratsen opgehangen en als je door het verkeerde land wordt opgepakt kan dat er nog steeds in zitten.

Pierre Tombal | 04-10-13 | 20:34

Wat is eigenlijk de definitie van 'enteren'? Alle Greenpeace-haters hier argumenteren dat de milieuactivisten dit aan zichzelf te danken hebben omdat ze dat olieplatform zouden hebben 'geënterd'. Volgens mij probeerden de groene hippies alleen een spandoek op te hangen aan dat ding, is dat enteren? Volgens die Russen blijkbaar wel; zonder pardon werd het vuur geopend en enkele dagen later werd de Arctic Sunrise door Russische agenten overgenomen. Geënterd.
Noem mij een naïeve pacifist, ik geloof in de kracht van het geweldloos demonstreren om op die manier (milieu) schandalen en onrecht aan de kaak te stellen. Het ideaal van Gandhi zal uiteindelijk sterker blijken dan de brute kracht van de onderdrukker.

Capronium | 04-10-13 | 16:40

@ Parel van het Zuiden,
Een jaar of 75 geleden heeft een niet nader te noemen land ook hevig geinvesteerd in de defensiecapaciteit.....
We weten allemaal dat die investering miljoenen mensen het leven heeft gekost.

Loebas | 04-10-13 | 15:48

ze zijn nog niet veroordeeld toch?? Kan dus nog alle kanten op gaan.. Wacht nou eerst maar eens de uitspraak af en daarna kun je al dan niet huilen of lachen. Eens komt er een dag dat die lui van Greenpies te ver gaan door hun arrogantie.. misschien is dat deze keer..

Rene7559 | 04-10-13 | 12:38

Geef Poetin a.u.b. De Nobelprijs voor de vrede! please please please, hij heeft zojuist wel heel Antarctica, zuidpool, noordpool, Mars en Jupiter gered van terroristen!.... Af en toe vraag ik me af. word ik met de dag wereld vreemder of de wereld.

[G]eenstijl | 04-10-13 | 12:37

Ik stuur vandaag nog warme geitenwollensokken op.... Oh die hadden jullie al aan ....
en maak je niet druk het licht 's nachts brandt op groene stroom.

Lichtstadfan | 04-10-13 | 12:16

rect.
... eind april naar Bilbao... etc

Jan Boule | 04-10-13 | 11:45

ziehier de cruise van de Arctic Sunrise. Op 26 november 2012 lag het scheepje , voortgedreven door een MAK diesel 1619Kw met 2495 HP, in Amsterdam. In januari 2013 in Harlingen, in februari naar Mallorca en Santa Ponza. In maart voer het naar Paros, in april naar Syros, Flisvos en Piraeus. Vandaar uit in maart naar Bilbao en in juni naar Bergen op weg naar het Russische boorplatform. Vele duizenden liters diesel zijn hiermee verstookt. Brandstof gedolven en geraffineerd door bedrijven waartegen deze milieuclub zich verzet. Er zit een behoorlijk paradox in het handelen en denken van deze milieuvereniging.
bron : shipspotting.com

Jan Boule | 04-10-13 | 11:41

Bravo Poetin, grijp ze; die pieskwezels. 15 jaar goelag. Zijn we die tenminste een tijdje kwijt. Volgende pls.

Goedzo | 04-10-13 | 11:40

Bravo Poetin, grijp ze; die pieskwezels. 15 jaar goelag. Zijn we die tenminste een tijdje kwijt. Volgende pls.

Goedzo | 04-10-13 | 11:37

Troje
Je bedoelt net als de NOS doet..

flyinghollander | 04-10-13 | 11:00

Ironisch is dat wij de Russen hebben leren varen, bootjes bouwen enz; dat was in de tijd van Czaar Peter de Grote (tsaar voor wie niet in de russische buurt woont/woonde). Overigens wacht ik op enig commentaar van prof dr Jansen, iets over de Groene Khmer in de Witte Hel ?

Moeltasik | 04-10-13 | 10:36

troje | 03-10-13 | 22:53 | + -1 -
Daarom gaat het ook zo vreselijk slecht met Rusland nu, door Poetin..
O wacht, het gaat juist enorm goed met Rusland onder Poetin, dus misschien doet hij juist wel iets goed!
Als je moet gaan luisteren naar zure linkse is idioten die nog verlangen naar het communisme van weleer, dan zit je weer in dezelfde ellende, iedereen arm.
Nu is er welvaart in Rusland en zijn er kansen, en er is nog nooit zoveel vrijheid geweest dan er nu is.
Overal kom je Russen tegen op vakantie, vroeger niet denkbaar, dus wat nou achteruitgang in Rusland?
Waren onze leiders maar eens zo resoluut, dan had Europa niet in deze ellende gezeten nu.
In Rusland hebben ze weinig genade met mensen die het land benadelen, hier worden ze geen strobreed in de weg gelegd om te graaien in de staatskas.
Niet alles is perfect, er zijn zat zaken die niet kloppen, maar vergeleken vroeger zijn ze sprongen vooruit gegaan.
Juist Europa is steeds meer een enge dictatuur aan het worden, ik zal je maar meer zorgen daarover maken dan wat Rusland doet.

Mozeskriebels | 04-10-13 | 09:51

Haha, de linkse hippies zijn ook weer wakker!
Min maar lekker, je verziekt er mijn privé feestje niet mee.
Ik geniet intens van deze real life soap, en ik hoop nog vele, vele jankbrieven te mogen lezen uit de Russische gevangenis, hier mogen die stinkhippies gewoon chemische bedrijven opstormen en daar de boel in gevaar brengen, zou ook jarenlange gevangenisstraf op moeten staan.
Weet je wat deze stinkhippies ons wel niet kosten met de CO2 leugens, de zure regen leugen en al de andere bangmakerij die nergens op gebaseerd zijn.
De natuur veranderd continue, elk decennia kan je een veranderingen waarnemen, dat doet de natuur zelf.
Dat we niet ons water vermengen met gif, en de afval overal maar dumpen, daar hebben we geen Greenpeace voor nodig, dat snapt elke idioot wel van links tot rechts.
Je moet het wel reëel houden, en nu bedrijven miljarden laten betalen voor een leugen is dat dus niet, dat is je economie kapot maken.

Mozeskriebels | 04-10-13 | 09:41

@Willem van Rood | 04-10-13 | 08:57
Als die olieplas net bovenwinds van een grote stad aan de Maas vlam vat, dan kan de eerste Marokkaanse burgemeester van dit land daar ook de met roet bedekte lijken van de straat rapen. Kernenergie kan vele malen veiliger en dan vooral ook met het oog op het afval. Het zijn juist organisaties als Greenpeace die dit soort ontwikkelingen remmen en daarmee van het doemdenken over de toekomst van onze kinderen een self fulfilling prophecy maken. Terwijl die branies met hun snelle bootjes fossiele brandstoffen er doorheen jagen, mogen straks hun kinderen de roeispanen tevoorschijn gaan halen. Dat is de toekomst die Greenpeace biedt: met z'n allen gezond in de tijd van Mohammed.

Pierre Tombal | 04-10-13 | 09:31

flyinghollander | 04-10-13 | 04:26

Vanuit Nederland? Ik meld dit helemaal niet vanuit Nederland. Je bent niet de enige die Rusland goed kent vanuit de dagelijkse praktijk. En ik hoop trouwens niet dat je je (volledig gekleurde) nieuws hebt van Russische staatszenders zoals Rossiya en NTV, want zij zijn nou niet bepaald voorbeelden van objectieve pers.

troje | 04-10-13 | 09:27

Poetin is pas een echte heerscher.
R-E-S-P-E-C-T.

Hedieho | 04-10-13 | 09:05

Ik ga Rusland steeds toffer vinden! Het is dat het er zo koud is, anders zou je toch graag wonen in zo'n land die opkomt voor zijn eigen burgers en de Russische indentiteit boven alles stelt.
Voor Greenpeace whahahahahahhahahhahahhaa!! Loooooooool, ik gun jullie hippies het zo erg, dit zijn mijn mooiste dagen van het jaar, vooral die zielige brieven, schrijf er meer van, hoe meer hippieleed des te beter.
Nu nog Greenpeace bestempelen tot wat het is, een terroristische organisatie, dat zij vele vissers gezinnen kapot hebben gemaakt met hen gedwing en pesterijen deerde ze ook geen ene ruk, nou, ik geef geen ene ruk om die hele hippie zooi.
Alles wat onze economie kapot maakt verdiend het stempel terrorist, dus ipv te zeiken tegen Rusland, doek die idiote organisatie op, en verklaar ze voor wat ze zijn, dus Samsom en Liesbeth van Tongeren ook ff uit de regering gooien, we accepteren toch geen terroristen in onze regering?

Mozeskriebels | 04-10-13 | 08:59

Ja ja. Nu weten we het wel weer met die popiejopie haat op groene hipsters. Het zijn ook niet mijn methodes van die groenen, maar als je nog een greintje gezond verstand over hebt, dan richt je in deze casus de haat en het cynisme natuurlijk op het absurde gelul van die Russen dat het beklauteren van een platform 15 jaar rechtvaardigt. Dan spoor je toch echt niet. Daar ga je toch zelf geen genoegen in scheppen ongeacht wie het treft. Dit was nou weer bij uitstek een onderwerp om niet de standaard 'links is dom' riedel af te draaien, maar controversieel de kant vd hipsters te kiezen. Dat is de GS die ik liever zie. Die Russen krijgen sowieso inmiddels teveel praatjes, en Putin deugt voor geen millimeter: dat was al met al een betere insteek van dit stuk geweest. Nee, dit is echt een flutstuk, terwijl je doorgaans toch veel leuks plempt.

Koettoerk | 04-10-13 | 08:58

Greenpaece waarschuwde ook tegen kerncentrales, die zouden zo gevaarlijk zijn.
Dat is natuurlijk ook onzin, denk maar aan Japan.

Willem van Rood | 04-10-13 | 08:57

Ah, vanuit Rusland gezien, Nederland, daar is toch iedereen homo? En daar beledigen ze toch Poetin met rare afbeeldingen? Kunnen ze nu mooi wraak voor nemen dus.

KarelMarks | 04-10-13 | 08:40

Nanninga wil een totalitaire staat?

Roer | 04-10-13 | 08:18

Of je het nu eens bent met Greenpeace en hun acties of niet, ze doen tenminste wat. De rest zit veilig thuis achter de computer en klaagt alleen maar van alles en nog wat (politiek, lastenverzwaring, etc) maar doet geen flikker.

befkoning I | 04-10-13 | 06:39

@troje en dat weet jij vanuit NL te melden. Knap want dat beeld wat jij schetst kom ik in me dagelijks leven in Rusland niet tegen.

flyinghollander | 04-10-13 | 04:26

What I've not heard anyone mention yet is that already only from the perspective of safety actions such as those from Greenpeace are extremely threatening.

Jumping onto a deepwater live drilling rig connected to the seafloor drilling in search for gas or oil does require some close attention of the crew (as the Deepwater Horizon clearly demonstrated).

While doing their work, being harassed by a bunch of hippies isn't exactly improving the situation. To me, its about the equivalent of people harassing crew of an airplane in flight - just don't do it.

These type of drilling activities in that area isn't stuff they're doing just on a lazy afternoon - it's well prepared and all risks, including being attached by hippies, have been considered. If you attack you will be removed and you will be made an example to any others entertaining similar ideas.

Good on the Russians; Greenpeace, take an example from Sea Shepard and go do something useful rather than trying to raise funds through seeking attention like this.

Visiteur | 04-10-13 | 04:04

Hoho, het zijn wel "onze greepeaceers", handen af van mensen die ook met resultaat opkomen voor een betere wereld, met positief behaalde resultaten.
Lekker alles overlaten aan dictators en overheden, daar schiet de wereld iets mee op.
Annabel het word niets meer met jou... Annabel ......

Aart Z. | 04-10-13 | 02:51

@ kenny harder | 03-10-13 | 19:53 |

Hallo.
Ben eigen baas en rij in een dikke zescilinder. Met de bakken belastinggeld die ik jaarlijks verplicht doneer, worden niet alleen schone toiletten in Zuid-Soedan, gratis woningen plus inboedel voor Somalische qat-kauwers en criminele Roma's betaald, maar ook uw uitkering.

Peter Emile | 04-10-13 | 02:34

troje | 03-10-13 | 22:53
Klopt precies zoals jij dit nu zegt.
Vergeet niet dat GS soms het idee heeft om mensen te lokken in een valse opinie. GS wil volgens mij hiermee het kuddegedrag van vele reacties(ook wel reaguurders genoemd) aantonen.Maar,ik kan het ook mis hebben natuurlijk.In mijn opinie is het kuddegedrag dus duidelijk aangetoond.

020er | 04-10-13 | 02:11

Leuk artikel , helemaal waar.

Maar wel jammer dat Didi niet erbij is.

Lief meiske | 04-10-13 | 01:03

Tja, dit is nu eenmaal de Russische cultuur, en die is een tikje anders dan de Nederlandse cultuur, en voor andere culturen moet je altijd respect hebben, toch?

Dat die lui verwacht hadden er met hoogstens een boete van af te zullen komen, illustreert wel de ongelofelijke domheid en naïviteit van ze. Kennelijk zijn hun hersens danig verweekt door de Nederlandse cultuur.

Argyronauta | 04-10-13 | 01:01

troje | 03-10-13 | 22:53 |

Ik ben het met je eens.
Een walgelijke dictator verheerlijken zoals hier gebeurd is stuitend.
Bovendien is dat schip gekaapt in internationale wateren. De Russen doen hetzelfde als de Somalische piraten. En wat die Somalische piraten doen, daar moet hard tegen worden opgetreden, vinden de reagluurders.
Lekker veilig anoniem fulmineren over actievoerders, die hun leven wagen in de Poolzee.
Maar O wee als het kabinet besluit om CO2 ondergronds op te slaan, dan is het land,de wijk, de buurt te klein en is Greenpeace welkom als die mee komen protesteren.

Jan Dribbel | 04-10-13 | 00:36

-odsamme*, willen jullie dat laten met die HunkerHunkermöller advertentie ter linkerzijde. Hoe kan ik me nu concentreren op al die kundige, weloverwogen en hartelijke bijdragen van mijn medescribenten?
(*Tja, wil een bepaald woord niet ijdel gebruiken)

Het meest opmerkelijke vond ik het interview van de GreenPeace-vertegenwoordigster Sanne van Keulen bij Pauw en Witteman. Ze hadden juristen geraadpleegd en die zeiden: "Dat er hooguit een boete zou kunnen worden opgelegd."

Hoe gek kun je zijn? Hoe weinig begrijp je van Rusland, de staat, de overheid aldaar in het algemeen en dhr. Poetin in het bijzonder? Al eeuwen is het leven daar kei- en keihard en draconische maatregelen worden daar niet vreemd gevonden. Neem de omgang met Somalische piraten als klein voorbeeldje. Mijlen en mijlenver, geen kust in zicht en die mannen gaan in een bootje overboord en verder zie maar. Nou die kwamen hoogstwaarschijnlijk niet thuis.

Doet me denken aan mijn sergeant-majoor in militaire dienst die in Korea gevochten had en ons aanraadde in de oorlog "nooit" krijgsgevangenen te maken. Met andere woorden afknallen die lui.

GreenPeace kon bij deze actie reken op formidabel tegengas, want de strijd om de Poolzee-schatten is allang begonnen!

Juridisch gesproken heeft Rusland waarschijnlijk geen poot om op te staan, maar dat is geen beletsel om de actievoerders een flinke tijd op te sluiten. En ja, een Russische cel of een werkkamp is geen luxehotel. Laten ze bij GreenPeace maar eens denken aan de Dekabristen die naar Siberië werden afgevoerd na 1825. Een aantal vrouwen ging hun mannen achterna en gaven hun gemakkelijke leven op om hun echtgenoten bij te staan, dat waren nog eens vrouwen! Hoop dat GreenPeace gelijkwaardige uiterst goede zorgen gaat verschaffen mochten de actievoerders langdurig in het gevang komen.

Overigens sta ik achter o.h.a. achter GreenPeace. Soms moet er nu eenmaal gestreden worden tegen grootkapitalistische multinationale corporaties en hun hun profiteurs die de aarde leegroven ten eigen bate!

Héé Redactie, doe eens een artikel over de strijd van El Salvador tegen Pacific Rim over de goudwinning, of hoe een corporatie een soeverein land kan aanklagen omdat men vermoede winsten mis zou kunnen lopen, vanwege milieumaatregelen. Daar is deze boorplatformbeklimming peanuts bij.
Salut! Evocatus

Evocatus | 04-10-13 | 00:28

Poetin gaat over lijken. Hij is een combinatie van een bankier, maffiabaas en generaal.

Fort Reunion | 03-10-13 | 23:39

die Poetin is gewoon een dictator. Misschien wel net zo erg als Stalin. Van mij mag ie wat leiding water uit fukushima drinken. Poetin is de nieuwe Hitler.
Ik vind greenpeace wel goed werk doen. sommige acties zijn alleen niet zo slim. Maar ik heb respect voor ze. Ze werken onbaatzuchtig voor een betere wereld. Daar kunnen die politici nog eens een voorbeeld aan nemen. Vieze zelf verrijkende graaiers.

According2Mark | 03-10-13 | 23:25

@tittn | 03-10-13 | 23:15 |
Op internationale wateren blaas je gewoon een GreenPeace schip op. Zo simpel is het.

ProAsfalt | 03-10-13 | 23:20

Waarom vindt iedereen dit zo gaaf, omdat het Greenpeace is? Bedenk dat dit een vrijbrief kan zijn voor andere landen om ook zo met Greenpeace om te gaan, als de straffen hier doorgaan. Denk bijv. aan Japanse walvisvaarders die Greenpeace-mensen van hun boot mogen torpederen vanwege 'praterij'.

tittn | 03-10-13 | 23:15

Ondanks dat ik niet negatief sta tegenover protesteren tegen het -onnodig- vervuilen van de Noordpool; dit had Greenpeace kunnen weten en verwachten......
Rusland is geen Nederland, waar je lachend met oom agent op tv verschijnt als je jezelf ergens aan vast ketent; geen Engeland waar een vriendelijke agent alleen even je naam opschrijft als je het hoofkantoor van Shell beklimt.

Dit is Rusland, en Russen zijn per definitie lomp, bruut en keihard als je ze voor de voten loopt. Onderhandelen of toegeven is hen volledig vreemd.
Ik denk dat de we de leden van greenpeace voolopig nog wel een aantal jaren kwijt zijn, totdat greenpeace ondubbelzinnig begrijpt dat zij uit russiche wateren en van russisch grondgebied moeten wegblijven en ook vooral geen hinder moeten veroorzaken.

miff | 03-10-13 | 23:08

troje | 03-10-13 | 22:53
Wat Poetin daar flikt, is de natte droom van het miezerige mannetje alhiero.

Douwe Trant | 03-10-13 | 23:06

Het is bizar om te zien hoe een groot deel van de reaguurders hier Poetin ophemelt. Een van de grootste idioten die op dit moment aan de macht is. Een gewetensloze dictator die in zijn eigen land elk tegengeluid keihard aanpakt door onschuldige burgers te laten vermoorden, persvrijheid stelselmatig heeft uitgeroeid, politieke tegenstanders consequent heeft laten opsluiten of heeft vermoord en talloze malen laat zien lak te hebben aan alles wat ook maar op democratie lijkt. Stalin draait zich jaloers om in zijn graf.

Diezelfde persoon, die mensen zonder proces opsluit in kampen, die kritische, zelfdenkende mensen laat vermoorden, is nu ineens de voorvechter van de vrede? Ik weet niet hoe je het voor elkaar kan krijgen om zo'n groot deel van je zelfstandige denkvermogen uit te schakelen en toch in staat te blijven om hier op dit weblog een reaktie te kunnen plaatsen. Blijkbaar raakt zwaarvallende geestelijke infantiliteit niet het deel van de hersenen dat je in staat stelt om te discussieren op geenstijl.nl.

troje | 03-10-13 | 22:53

9 november gaat King Willy de 1e naar Rusland en neemt ze wel mee terug.

Jammer dat er dan niets meer valt te eisen over de Konigs-collectie die geroofd is en in het Pushkin Museum hangt/staat en over de Homo-wet kan ie dan ook beter zijn aardappelbek dicht houden.

Hij was sowieso kansloos in de laatste 2 zaken dus haalt toch nog een succesje.

Nederland blij.
Rusland blij.
Greenpeace blij.

Alleen de familie Konig zal niet blij zijn.

Number3 | 03-10-13 | 22:45

Aan de andere kant is te warm ook weer niet leuk.

Walter Heisenberg | 03-10-13 | 22:14

Ja ja dat wordt 15 jaartjes werkkamp, dat wat ze altijd hebben proberen te vermijden. Maar even doorbijten het is maar 16 uur per dag....

Kwatz | 03-10-13 | 21:57

You suck Nanninga.

oplichter | 03-10-13 | 21:52

@Parel van het Zuiden | 03-10-13 | 21:28 : Neem me niet kwalijk, maar ik had het over de tendens in deze thread zonder daarbij een specifieke persoon te bedoelen.

@CornholioNL | 03-10-13 | 21:30 : True.

TM | 03-10-13 | 21:47

@balustrade | 03-10-13 | 21:41
U leest niet helemaal goed denk ik.
Terzijde het feit dat de door u gerefereerde reactie reeds was verdwijderd.

oplichter | 03-10-13 | 21:44

-weggejorist en opgerot-

Polikarp | 03-10-13 | 21:42

@oplichter | 03-10-13 | 21:35

I rest my case. Overigens boeiend om te lezen welke conclusies u trekt over mensen die het niet met u eens zijn en welke maatregelen u voor die mensen in petto heeft. Voor de duidelijkheid: ik heb daar geen moeite mee. Het creëert een bepaalde duidelijkheid.

balustrade | 03-10-13 | 21:41

Deze activisten hadden ook de dialoog kunnen aangaan of de juridische weg bewandelen maar ze kozen voor de confrontatie omdat die voor de bühne het zichtbaarste is en de meeste publiciteit op levert. Helaas heeft dat zich tegen hen gekeerd.

Osdorpertje | 03-10-13 | 21:37

-weggejorist-
oplichter | 03-10-13 | 21:29 | + 0 -
-
You gotta be kidding.

oplichter | 03-10-13 | 21:35

@balustrade | 03-10-13 | 21:32
-
Zal ik. Voetvolker.

oplichter | 03-10-13 | 21:34

@oplichter | 03-10-13 | 21:29

Make my day punk.

balustrade | 03-10-13 | 21:32

TM | 03-10-13 | 21:19 |

Beste, wij worden het absoluut niet eens over dit onderwerp, vandaar "gegroet"...

Als u liever wil ik de tyfus zeg ook prima hoor... maar gegroet leek mij iets beschaafder.

CornholioNL | 03-10-13 | 21:30

-weggejorist-

oplichter | 03-10-13 | 21:29

@TM | 03-10-13 | 21:16 |

Mijn afkeer van het misbruik van de Nederlandse vlag door milieuterroristen laat zich niet uitleggen als een voorkeur voor Putin. Niet zo generaliseren TM. U begint een beetje of een PVV- of D66-aanhanger te lijken. Beetje nuance over ons guurdertjes zou op z'n plaats zijn...

Parel van het Zuiden | 03-10-13 | 21:28

15 jaar in de cel daar zonder verwarming en zonder licht; is beter voor het milieu dus spreekt ze vast enorm aan. Respect voor de wetten en rechtspraak daar. We sturen jullie vriend Volkert wel na. Tabeee......

Rest In Privacy | 03-10-13 | 21:28

Laat ze maar lekker zitten daar. Smerig links tuig.

Beverly Jillz | 03-10-13 | 21:26

@oplichter | 03-10-13 | 21:17

Klaag me aan, hufter.

balustrade | 03-10-13 | 21:26

Bekeuring voor te hard rijden?
Nee. 100 zweepslagen.
Tweede keer.
Amputatie rechtervoet.
Derde keer. (Handgas)
Kruisiging.
Don't fuck with zee Dutch.

oplichter | 03-10-13 | 21:21

"@TM | 03-10-13 | 20:33
Dat gekoketteer met die dwaze wijven, die toevallig ook muziek maken, is stuitend. In Saudi-Arabië of welk islamitisch land dan ook hadden ze gehangen of waren ze ter plaatse á la Benghazi stijl uit elkaar getrokken voor hetzelfde vergrijp.
Perspectief.
Desmoulins | 03-10-13 | 20:39 "

Als jij dat een duidelijke reaktie noemt dan zijn we inderdaad uitgepraat. Overigens wel het ultieme zwaktebod in een discussie; 'gegroet'. Maar goed; daar ben je als vrij man natuurlijk gewoon toe gerechtigd.

TM | 03-10-13 | 21:19

Met moedertje Rusland fuck je niet. Napoleon en Hitler hebben die les geleerd. Nu is de beurt aan greenpeace. Tja, wie zijn lesjes geschiedenis niet kent, moet nu eenmaal op zijn blaren zitten. Stelletje lutsers.

balustrade | 03-10-13 | 21:18

Iedereen die vindt 15 jaar strafkamp gepast is voor een demonstratie van een milieuorganisatie, of je het er nou mee eens bent of niet, zou het stemrecht moeten worden ontnomen.

oplichter | 03-10-13 | 21:17

@Desmoulins | 03-10-13 | 21:04 : BTW, ik zie het nut niet zo in van het ophangen van een spandoek op zee hoor. Ik word alleen niet goed van die Putin-Rusland-adoratie hier. Dit is een regime dat zijn tegenstanders laat vergiftigen, ze in strafkampen flikkert, of gewoon de skinheads tegen ze op zet.

TM | 03-10-13 | 21:16

kunnen ze hier in Nederland nog een punt aan zuigen. De bak in met milieuterroristen. Die kale van de PVDA voorop.

jan-lul-de-behanger | 03-10-13 | 21:14

Dikke donder. Morgen ben ik bij een luch met de 1e kamer voorzitster en ik zal die k@t wel eens ff. verstellen war ik er van vind stomme @"-:(

Zatkniss | 03-10-13 | 21:13

@ oplichter

Dude, je snapt het niet. Het gaat erom dat het onnozel is en niet of het terecht is; dat is het namelijk niet.

NACademicus | 03-10-13 | 21:13

@appeltjesgroeneweide | 03-10-13 | 20:48 |

“The more you know, the more you know you don't know.”
- Aristotle -
.
Aanradertje.. Die man wist dingen!

Parel van het Zuiden | 03-10-13 | 21:12

@Rammstein 21:07 Ja.
Move along people - nothing to see here.

Ashtrey | 03-10-13 | 21:12

@TM | 03-10-13 | 20:58

Daarom is discussiëren hier vaak nogal teveel gevraagd.
U wilt vergelijkbare zaken, dus verwijzend naar homofilie.
Die kan en ga ik u niet geven. Onder selectief winkelen versta ik selectieve verontwaardiging over zaken in Rusland terwijl hier en nu zoveel zaken bewust naar een lager niveau worden gebracht. Wij steunen islamisten om een land in burgeroorlog te laten verscheuren, de Arabische lente, de EU en de leugens omtrent deze moloch.
Ach waarde TM, breek me de bek niet open.

Desmoulins | 03-10-13 | 21:11

Ik heb het niet op Greenpeace en ik keur de acties af maar een Russische gevangenis wens je echt niemand toe. Naar onze maatstaven beslist onmenselijk. Het is niet veel anders dan tijdens Solzhenitsyn. Ik hoop dat ze de Greenpeace mensen flink laten schrikken en tot max 3 maanden laten zitten en dan is het wel klaar. Als ze het nog een keer proberen: all bets are off.

Flashheart | 03-10-13 | 21:09

@oplichter | 03-10-13 | 21:02
Jarenlang je ideaal opleggen aan de hele wereld door het bedrijven onmogelijk maken hun werk uit te voeren.
Je pakt daarmee de werknemers hun brood af die in tegenstelling tot die kut hippies geen sociaal vangnet hebben. Zo'n ideaal, dat is pas ziek en laf.

BigusDickus | 03-10-13 | 21:08

TM | 03-10-13 | 21:02 |

Zucht, begrijpend lezen is niet uw sterkste punt...

Gegroet.

CornholioNL | 03-10-13 | 21:08

Zou Gazprom toevallig een staatsbedrijf zijn?

oplichter | 03-10-13 | 21:08

@Desmoulins | 03-10-13 | 21:04 : Nou... je reaguursel was dan KNAP vaag beste men. Maar goed, again; noem voorbeelden die op zijn minst een klein beetje vergelijkbaar zijn met wat er daar in Rusland gebeurt.

En dan alsjeblieft niet komen aanzakken met 'D66-rechters' en 'Die linkse EU' en zo. Gewoon praktijkvoorbeelden waarin de machthebbers te pas en te onpas geweld gebruiken om tegengeluiden de kop in te drukken.

TM | 03-10-13 | 21:08

Ashtrey | 03-10-13 | 20:55 | + 0 -
A fart in a hurricane, so it seems.

Rammstein | 03-10-13 | 21:07

newsru.com/russia/18sep2013/greenpeace...

Greenpeace activists again tried to get on the platform of "Gazprom" in the Arctic, "Prirazlomnaja." Two of them are briefly succeeded

Even van Russische nieuws gehaalt aangezien jullie in Nederland lezen dat ze niet op het booreiland zijn geweest. Dus ze hebben de waarschuwingen genegeerd dachten dat ze god waren en toen kwam de kustwacht/fsb ze uit deze dromen helpen.

flyinghollander | 03-10-13 | 21:05

@TM | 03-10-13 | 20:58

Ik heb het niet over de Islamitische wereld, 'wij' staat daar los van in mijn wereld. Ik doelde op het Westen dat al jaren verloren is en de meest fundamentele waarden als een voetveeg gebruikt. Ik heb het over Nederland dat zich al jaren op een hellend vlak begeeft. Rusland is geen walhalla, verre van, maar om mijzelf nou moreel superieur te wanen terwijl ons land langzaam aan het verdampen is...
Nee, daar voel ik niks voor.

Desmoulins | 03-10-13 | 21:04

Naïeve mueslibollenruften latende wereldvreemde luchtfietsers denken dat je overal zo wordt behandeld als hier, waar je een agent om een vuurtje voor je joint kan vragen of hem gewoon sukkel kan noemen. Laat maar eens goed 10 jaar op je inwerken hoe dat in Rusland werkt. Niet dat het legitiem is wat Vladi doet, maar dit weet je gewoon van tevoren, toch? Ezels... En nee, Rusland luistert geen seconde naar het land van de latente giechelnicht. Die eet Vladi namelijk voor zijn ontbijt. Ik denk dat tempeh je hersens aanvreet; dat moet haast wel.

NACademicus | 03-10-13 | 21:04

@CornholioNL | 03-10-13 | 21:00 : Ja, geweldig he? Regeren door middel van geweld?

TM | 03-10-13 | 21:02

En Nanninga, u is een lafaard die zijn recalcitrante vuiligheden veilig op het internet spuit.
Mensen met een andere mening 10 of 15 jaar in een kerker in Siberië wensen, voor een demonstratie, is ziek en laf.

oplichter | 03-10-13 | 21:02

@Watapatja
Met de JSF zeker

flyingdutchy | 03-10-13 | 21:00

@Desmoulins | 03-10-13 | 20:39 : Overigens; als je jouw 'logica' volgt dan hadden ze in Argentinie de Dwaze Moeders al jaren geleden tegen de muur gezet of uit een vliegtuig gedonderd.

Never mind, agree to disagree. Het tegenovergestelde van wat er in dat kut Rusland gebeurt dus.

TM | 03-10-13 | 21:00

TM | 03-10-13 | 20:54 |

U vergelijkt Rusland teveel met Europa beste, in Rusland gelden hele andere wetten en regels, daar moet je gewoon niet fucken met Poetin & Co...

Hier is het een aai over de bol en een "foei, nooit meer doen hè"

Poetin pakt het het iets anders aan, die laat je lens slaan en breekt je poten op 5 plaatsen alvorens het bovenstaande uit te spreken... wedden dat je het dan de volgende keer uit je hoofd laat ?

CornholioNL | 03-10-13 | 21:00

De activisten waren niet op het platform. Ze hadden hun eigen bootje meegenomen, een ijsbreker. Maar de Russen vonden het schip, een ijsbreker, ongeschikt voor de extreem koude daar ter plekke, dus mochten ze niet komen. Dat deden ze toch. Vervolgens werden ze geënterd door de Russische kustwacht, omdat ze A) niet wilden opzouten en vervolgens B) de Russische kustwacht niet aan boord wilden laten.
.
Hinderlijk misschien, maar geen piraterij aangezien er niet geroofd, gegijzeld of gemoord werd.

Ooit_huisregelneef | 03-10-13 | 20:59

@appeltjesgroeneweide | 03-10-13 | 20:48 |

Ik zeg toch ook dat ik daar best wat van vind. Het is echter weinig relevant wanneer je in het buitenland bent. Overigens zou een Nederlander bescheiden moeten zijn in dit opzicht. Wij hebben de wijsheid op het gebied van rechtvaardigheid en gerechtigheid duidelijk niet in pacht. Ons rechtsysteem rammelt aan alle kanten. Waar sommige landen doorslaan in grofheid, slaat Nederland door in slapheid of laksheid. Ook zoiets als TBS, wegnemen van iemands rechten, is in rechtstatelijk opzicht bedenkelijk...

Parel van het Zuiden | 03-10-13 | 20:59

@oplichter | 03-10-13 | 20:56

Bagatelliseren kan men wel aan u overlaten.
''Demonstratie''?
''liedje opvoeren''?

Desmoulins | 03-10-13 | 20:58

@Desmoulins | 03-10-13 | 20:55 : Leg dat eens uit als je dat kunt. Noem eens vergelijkbare voorbeelden uit Nederland dan?

TM | 03-10-13 | 20:58

ga je er toch wonen.
TM | 03-10-13 | 20:41 | + -1

Ik woon er al jaren, dus ik weet wel waar ik over praat hier ivm Rusland.

flyinghollander | 03-10-13 | 20:58

Dus jij vindt wel dat die meiden zich schuldig hebben gemaakt aan godslastering ( als zoiets al bestaat) en dat een ludiek, sociaal-kritisch liedje opvoeren in een kerk strafbaar mag zijn, want het is een andere cultuur, dus mogen we niet over oordelen (God zegene hun rechtssyseem trouwens dat zo daadkrachtig optreedt tegen die vervelende mensen met een linkse opvatting). Ik vind dat godsdienst nooit de norm mag zijn voor welke strafwet dan ook.

Polikarp | 03-10-13 | 20:58

@Desmoulins | 03-10-13 | 20:39 | : Sorry, maar wat een ongelofelijken lulkoek. Dus omdat ze in die achterlijke islamitische culturen je kop er af hakken als je het minste of geringste fout doet, is Rusland best wel Ok???

Sorry friend; that's not my reality.

TM | 03-10-13 | 20:58

@Desmoulins | 03-10-13 | 20:53

menselijk, eikel.

Desmoulins | 03-10-13 | 20:57

Tien tot vijftien jaar voor een demonstratie is op zijn minst buitenproportioneel.
Een beetje regering zorgt dat zijn ingezeten weer terug komen. Na een eventuele berisping.
Twee jaar werkkamp voor een liedje opvoeren in een kerk is evengoed absurd.
De reageerders hier lijken meer voorstander van de sharia of andere middeleeuwse toestanden.

oplichter | 03-10-13 | 20:56

@TM | 03-10-13 | 20:48

Omdat wij tegenwoordig geen haar beter meer zijn.
Je moet niet selectief winkelen in deze materie.
Ons moreel kompas is al even verdwenen.

Desmoulins | 03-10-13 | 20:55

@Rammstein 20:49
It's going downhill on Capitol Hill.

Ashtrey | 03-10-13 | 20:55

"daarbij denk ik dat dit met sisser af loopt"
CornholioNL | 03-10-13 | 20:47

You just made my point for me; dat dacht men precies hetzelfde tijdens die Pussy Riot idioterie. Ze jagen ze even angst aan en daarna loopt het met een sisser af.

Putin is een dictator in vermomming die het presteert om langer aan de top te blijven zitten door gebruik te maken van onbedoeld aanwezige trucjes en een ongelofelijk brutaal gebruik van onderdrukking en geweld. En for the record: die strafkampen zijn opgezet tijdens de hel van de Soviet Unie, waarom zijn die hellholes niet al lang gesloten door de oh zo democratische nieuwe machthebbers? Kan men wel zeiken over Guantanamo Bay maar in Rusland hebben ze er daar 50 van.

TM | 03-10-13 | 20:54

@Watapatja | 03-10-13 | 20:51

Cirkelredenatie: het is menselijke gedrag.

Desmoulins | 03-10-13 | 20:53

@Polikarp | 03-10-13 | 20:45

Ze hebben zich niet louter schuldig gemaakt aan homofilie, in hoeverre dat je je daar überhaupt aan schuldig kan maken maar dat terzijde, het draait in deze om een strafbare handeling verricht in de orthodoxe kerk.
Mijn vergelijking doelde dus op godslastering of schade toebrengen aan het culturele/religieuze erfgoed en daar doen ze in het Midden-Oosten niet lichtzinnig over.
Betreft Greenpeace mag men wel iets meer realiteitszin verwachten als je al zolang naties het bloed onder de nagels vandaan haalt.

Desmoulins | 03-10-13 | 20:52

Desmoulins | 03-10-13 | 20:31 |
Was het maar 1 referentiepunt, de hele geschiedenis staat er bol van en we leren er blijkbaar niet van.

Watapatja | 03-10-13 | 20:51

@ProAsfalt | 03-10-13 | 20:21
Oud truukje. Trappen we niet in. Een beetje je argumenten staven met verzonnen bijbelcitaten en dan heel hard roepen "Matteüs 23:24" of "Exodus 21:24", omdat je weet dat er toch niemand is die dat ter plekke tegen kan spreken. (Doe ik ook wel eens.)

VanBukkem | 03-10-13 | 20:51

Ashtrey | 03-10-13 | 20:45 | + 0 -
Er zit schot in de zaak. Zie @CNN.

Rammstein | 03-10-13 | 20:49

Het is heel simpel: Poetin is de eindbaas. Don't fuck with that guy!

Amsterdamsko | 03-10-13 | 20:49

Keikoud

U zegt het goed! Waarom mensen veroordelen voor aktie toerisme met piraterij. Het enige wat ze willen is een beetje aandacht, en dat lukt ze, o.m. Dankzij al die overtrokken reacties hierboven van mensen die blij mogen zijn dat ze in een land leven waar ze überhaupt de vrijheid hebben om dit soort domme dingen te zeggen.

Polikarp | 03-10-13 | 20:49

@Desmoulins | 03-10-13 | 20:40 | + 0 : Mijn waarde mede-reaguurder; als ik niet regelmatig dik in de min kudos terecht kom dan doe ik absoluut iets fout hier. Dus dit is alleen maar mooi, en een bevestiging van mijn (voor)oordelen.

@BellaBella | 03-10-13 | 20:06 : Nice try, maar de elite in Rusland is nog steeds een verdomd stuk linkser dan Greenpeace, als zijn *die* inderdaad uit de linkse bewegingen voortgekomen.
Een land waarvan de leiding homo's de bak in flikkert(pun intended), waar men twee jaar streng strafkamp uitdeelt aan een stelletje jongen meiden die een beetje stout zijn geweest, waar men het leger afstuurt op een zootje hippies van Greenpeace, terwijl men wel de grootste wapenleverancier voor Syrie, enzovoort.
Ik snap werkelijk niet hoe hier iemand ook maar EEN goed woord voor die corrupte criminele kudtbende over kan hebben.

TM | 03-10-13 | 20:48

Parel van het Zuiden | 03-10-13 | 20:18 | + 5 -
---
Prima natuurlijk dat je oog hebt voor de verschillende mores binnen de verschillende rechtssystemen. En natuurlijk helemaal goed dat je deze respecteert. Of toch niet?
Zijn de vele rechtssystemen wel menselijk? Indonesië vindt dat je mensen mag martelen omdat dat volgens de regering hoort bij hun tradities (is ooit daadwerkelijk op deze manier geformuleerd). China vindt dat je mensen in zogenaamde Laogai (is de Chinese variant van de Goelag archipel. Lees als je wilt hierover de boeken van Harry Wu) mag stoppen.
Onze regering vindt dat als iemand een waxine lichtje tegen een niet democratisch gekozen koningshuis gooit etc.
Ik denk dat men als geïnformeerd mens juist een mening over de verschillende systemen zou moeten hebben. Want jij en ik en alle mensen op deze aarde weten dondersgoed wat in verhouding tot elkaar staat en wat niet.

appeltjesgroeneweide | 03-10-13 | 20:48

TM | 03-10-13 | 20:33 |

Ik ben helaas niet genoeg op de hoogte van de motieven van de dames van Pussy dinges en heb momenteel ook weinig zin om mij daar in te verdiepen, vrouwen die hun tietjes flashen in een strafkamp gooien lijkt mij ook iets te veel van het goede, wat betreft die Linksche Greenpease gekkies:

Als je zelf het besluit neemt om een olieplatform wat eigendom is van de russische staat is te enteren moet je ook niet gaan janken als daar consuquenties aan vast zitten, daarbij denk ik dat dit met sisser af loopt, Poetin laat even zijn spierballen zien, dat moet ie ook wel voor zijn eigen achterban en rivalen, Rusland is wat dat betreft nog ouderwets, het recht van de sterkste, niet te vergelijken met het pappen en nat houden van onze minkukels in Den Haag, maar na wat lobbyen op de achtergrond zitten deze wannabee piraatjes over een week of 2 gewoon bij P&W aan tafel hoor, geen zorgen.

Wat betreft Annabel : Ieder zijn favoriet zullen we maar zeggen...

CornholioNL | 03-10-13 | 20:47

@Polikarp | 03-10-13 | 20:41 |

Nee, als je overtuigd bent van je ideaal moet je daarvoor gaan. Echter, achteraf niet mauwen als dat consequenties heeft. Vechten voor je idealen betekent offeren.

Parel van het Zuiden | 03-10-13 | 20:46

De lafaards, Van Tongeren, Duyvendak, Samsom, ea, de mede oprichters van de terroristische milieu organisatie zitten lekker hoog en droog in NL politicie en burgemeesters te bewegen om voor hen de kolen uit het vuur te halen. Als ze wat lef zouden hebben zouden ze afreizen naar Rusland om uit te leggen dat het hun schuld is dat deze mensen nu vast zitten en aanbieden om hun plaats innemen.

watazooi | 03-10-13 | 20:46

@ Desmoulins
Dus omdat ze ergens anders slechter af zouden zijn in Rusland, is dat rechtssysteem goed. Volg mij even: op homofilie staat daar de doodstraf, in andere landen 'hoogstens' een gevangenisstraf. Jouw conclusie: mensen moeten niet zeiken over die gevangenisstraffen, elders worden ze vermoord. Fout, beide zijn verwerpelijk.

Polikarp | 03-10-13 | 20:45

@Rammstein 20:38
Gunfire? Volgende topic, althans de hoogste tijd.

Ashtrey | 03-10-13 | 20:45

Wat zit die groene bende nou toch continu te zaniken dat de Russen een of andere wet zouden overtreden? Er is onomstotelijk vast komen te staan dat die groenepis figuren een vaartuig dat de Russische vlag voert enterden. Als Somaliërs dat soort fratsen uithalen, dan noemen we dat - jawel - piraterij. En dan sturen we dus een marineschip er op af om ze op onvriendelijke wijze duidelijk te maken dat we dat soort geintjes niet zo heel erg grappig vinden. Maar nu dat een van de gearresteerden een Noord Afrikaanse Nederlander is moeten we ineens piraterij als iets romantisch en heldhaftig en Johnny Depp beschouwen. Moeten we nu dan ook nabestaanden van uit het water geschoten Somalische piraten financieel gaan compenseren?
.
Het doel van die entering was alleen maar een spandoek ophangen, zeggen de piraten. WTF? Wie moet dat ding dan zien? Als jouw eigen foto die je daarvan maakt dan vervolgens de enige is, ga dan lekker op je achterkamertje in A'dam een beetje fotosoepen in plaats van iedere internationale wet aan je laars lappen en achteraf klagen dat je cel te koud is. Maar achter je bureau was te saai en je wilde avontuur? Kun je nou mooi 15 jaar afkoelen en bedenken wat je fout hebt gedaan in je leven.

Pierre Tombal | 03-10-13 | 20:45

@Watapatja | 03-10-13 | 20:22

Het boorplatform staat onder Russische vlag. Dat maakt het Russisch rechtsgebied, zoals de Arctic Terror, of hoe dat ding heet, onder Nederlands rechtsgebied valt.

Een Russische bodem enteren is piraterij. En daar kan je via een al dan niet objectieve rechter 15 jaar voor krijgen.

Er zijn landen waar ze erger af zouden zij voor piraterij. Dan krijgen ze levenslang. Je hebt ook landen daar ben je beter af: dan wordt je geknuffeld met een uitkering en wordt je zieke moedertje nog even gratis geopereerd alvorens je weer in het wild wordt uitgezet. geloof ik.

ZKH EénOog | 03-10-13 | 20:45

@seven | 03-10-13 | 19:46
Met helder weer op zee zie je tot op kilometers afstand alles. Misschien is die foto dan ook genomen vanuit een NL onderzeeër, die ze waarschijnlijk heeft gevolgd en betrapt, om het vervolgens door te gegeven aan het fregat die veel beter bewapend is.

De onderzeedienst die (nog) dagelijks geheime missies uitvoert waar niemand ooit over hoort en daarom zo gemakkelijk wegbezuinigd kan worden tbv de JSF.

Ven1V1d1V1c1 | 03-10-13 | 20:44

De mensen van Greenpeace terroristen noemen is teveel eer. Het zijn aktie toeristen. Met z'n allen in een rubberboot of in een klimgordel (vet man!) een beetje in de weg hangen, lopen en varen. En dan helemaal verongelijkt zijn als mensen ze stom en irritant vinden want wat ze doen is voor-het-goede-doel. Nee lieve mensen van Greenpeace, jullie willen gewoon aktie en lekker rellen. De natuur of welk goed doel jullie er iedere keer bijslepen, wordt puur als excuus gebruikt om lekker rond te gaan varen, in hoge torens te klimmen of, heel spannend, balonnetjes onder de trainrails te verstoppen. Ga lekker survivallen of paintballen ofzo...

keikoud | 03-10-13 | 20:44

@Loebas | 03-10-13 | 20:38 |

Laten we eerst maar eens even stevig investeren in defensiecapaciteit alvorens zulke taal uit te slaan of zulke voornemens in daden om te zetten. Wat stemt u in de regel? Vast geen defensiegezinde partij....

Parel van het Zuiden | 03-10-13 | 20:43

ZKH EénOog | 03-10-13 | 19:59
Sterker nog: het hele begrip politieke moord komt in het strafrecht niet voor.
Zou ik ook een slechte zaak vinden. Net zoals ik ben tegen strafvermindering bij eerwraak of andere religieuze nonsens ben ik ook tegen strafvermeerdering bij zoiets subjectiefs als 'politieke moord'.

Djong | 03-10-13 | 20:42

Lekker 15 jaar laten zitten dat linkse tuig,jammer dat samsom er niet bij is.

Piepedop | 03-10-13 | 20:42

Typisch Neederlandse reacties.
Zielige kruipertjes die op de Televaag klagen als ouwe wijven maar niet naar een demonstratie van Geert durven omdat ze bang zijn hun net boven minimumloon baantje te verliezen.
Dat soort volk.
Makes me wanna puke.

oplichter | 03-10-13 | 20:41

@flyinghollander | 03-10-13 | 20:36 : AH! Classic Reaguursel: van onderwerp veranderen, er onmiddellijk D666 bijhalen want dat is altijd weer goed voor een lach.

Man man man wat een geestelijke armoe. Als jullie zulke fans zijn van die ex-KGB-er waarom gaan jullie dan niet en masse in Rusland wonen? Nou? Hebben jullie meteen geen last meer van 'D66 rechters', whatever the fuck that means?


En HOPPA! OP naar de -100 kudos!

TM | 03-10-13 | 20:41

@ Parel van het Zuiden

Dan vraag ik me toch af: als je nou idealen hebt die tegen de wet ingaan, moet je die dan ook maar gewoon voegen naar de wet; is de wet altijd het eindpunt van een morele evolutie, of is die aan verandering onderhevig? Bovendien: kun je in een land waar de toepassing van wetten niet gelijk is voor iedereen wel uitgaan van een bepaalde sanctie, is piraterij dus hier niet gewoon onderdeel van een spelletje: we dreigen ze met een hoge straf, Putin geeft gratie, internationale gemeenschap blij, Putin kan oppositieleden blijven vervolgen totdat hij een ons weegt en dames die in een kerk demonstreren in mensonterende strafkampen plaatsen.

Polikarp | 03-10-13 | 20:41

@TM | 03-10-13 | 20:38

Je laat wel goed merken dat het jou helemaal niets doet...

Desmoulins | 03-10-13 | 20:40

ja die russen zijn niet van het halfzachte geneuzel zoals we het hier in nederland hebben.

nickstert | 03-10-13 | 20:40

@Watapatja | 03-10-13 | 20:20

Drie opmerkingen..
.
1) Mensen die de hele tijd moeten benadrukken dat ze "superieur" zijn, zijn natuurlijk precies het tegenovergestelde. Wanneer zij waarlijk superieur zijn belieft dat geen benoeming of nadere toelichting.
.
2) Mensen die hele tijd willen benadrukken dat ze "superieur" zijn, weten en voelen dat zij dat niet zijn. Wanneer zij zich waarlijk superieur voelen is er geen behoefte om dit uit te dragen.
.
3) Lees de tegeltjes eens goed. Matig en gekunsteld geformuleerd, weinig inzichtelijk en slechts zelden spitsvondig. Nergens enige echte indicatie om de geveinsde superioriteit te staven.
.
Paneelvulling...

Parel van het Zuiden | 03-10-13 | 20:40

CornholioNL | 03-10-13 | 19:52
U heeft het over rechtsgevoel. Heel goed mogelijk dat uw rechtsgevoel het mijne niet is, want: subjectief.

Djong | 03-10-13 | 20:39

@TM | 03-10-13 | 20:33

Dat gekoketteer met die dwaze wijven, die toevallig ook muziek maken, is stuitend. In Saudi-Arabië of welk islamitisch land dan ook hadden ze gehangen of waren ze ter plaatse á la Benghazi stijl uit elkaar getrokken voor hetzelfde vergrijp.
Perspectief.

Desmoulins | 03-10-13 | 20:39

Mooi land man Rusland. Hoppa 15 jaar. Dat krijg je hier niet eens als je de aanstaande premier door zijn kop schiet.

Afgeschminkte Bassie | 03-10-13 | 20:38

@Parel van het Zuiden,
Laten we ook al die Russische vliegtuigen ,die zonder zich bekend te maken het Nederlands luchtruim schenden maar neerhalen!!
En dan eens kijken of ze daar in dat maffia land ook zo veel begrip hebben voor onze rechten!!

Loebas | 03-10-13 | 20:38

Er zit weer beweging in Washington.
Maar niet Senaat-technisch ...

Rammstein | 03-10-13 | 20:38

"TM | 03-10-13 | 19:44 | + -24"

Geweldig om te zien hoe infantiel de reaguurders reaguren trouwens. Min kudo's OH NO!!! My Life Is Now Over! Pffffrttt...

TM | 03-10-13 | 20:38

Het mag koud zijn in de russische gevangenissen, maar gelukkig hebben ze daar dekentjes van jonge pandabeertjes tegen.

Prof. Dr. Ir. Toeter | 03-10-13 | 20:37

TM nee je moet blij zijn met de NL d66 rechters. Pussy riot is geen vergelijk met het enteren van een Russische boorplatform en van te voren gewaarschuwd zijn. Ja... dan het wel eens anders aflopen dan je hoopte.

flyinghollander | 03-10-13 | 20:36

@tada | 03-10-13 | 20:26

Eerst waren het de omstandigheden want er werd niet genoeg gestookt in de Russische bajes, oh de ironie. Vervolgens is het de aanklacht die buiten alle proporties is. Ik denk dan alleen maar weet waar je aan begint en welke gevaren er eventueel schuilen achter zo een actie in Rusland. Linkse wensdenkers, leer ze eens kennen.

Desmoulins | 03-10-13 | 20:35

Ik heb dat stukkie trouwens nog maar eens een keer gelezen om er zeker van te zijn dat ik het wel goed heb gelezen. En het wordt alleen maar stompzinniger.

In goede Pim-stijl: Mens ga toch koken.

TM | 03-10-13 | 20:35

Parel van het Zuiden | 03-10-13 | 20:29 |
Ik vind het ook niet erg dat ze opgepakt zijn, maar ik erger me wel aan de zogenaamde grootmachten die denken dat ze alles kunnen maken. En dat zijn met name Rusland, de VS en Japan.

Watapatja | 03-10-13 | 20:34

@CornholioNL | 03-10-13 | 19:49 : Je bent niet wijs, of je komt hier nog niet lang genoeg. Quid kan schrijven ZONDER de meest obligate populistische demagogische rotzooi uit zijn keyboard te laten komen.

Dus jij vindt Greenpeace slechter dan die voormalige KGB-boss? Ik vrees dat je je perspectief volkomen kwijt bent. En jij bent hier niet de enige trouwens. Laat me eens raden; wat de meerderheid betreft hadden die meiden van Pussy Riot gewoon 20 jaar in een strafkamp moeten krijgen?

TM | 03-10-13 | 20:33

Waar een klein land met geheel eigen fatsoensgrootheidswaanzinnigenindustie al niet groot in kan zijn. En haar eigen concurentiepositie de das om doet. Steeds. Maar. Weer.

Ven1V1d1V1c1 | 03-10-13 | 20:33

15 jaar zitten, dan zijn de walvissen al afgeslacht dus wordt greenpeace overbodig. Gelukkig hebben we de foto's nog.

Implant | 03-10-13 | 20:32

@brutus68 | 03-10-13 | 19:54
Volgens mij nemen Poetin en trawanten een beetje slechte pr op de koop toe. Ze gaan wel effe duidelijk maken aan toekomstige zeehippies dat het ze wel eens heel slecht kan bekomen wanneer ze nog eens in het vaarwater(!) van de Russen komen.

VanBukkem | 03-10-13 | 20:32

Waar een klein land met geheel eigen fatsoensgrootsheidswaanzinnigheidsindustie al niet groot in kan zijn, en haar eigen geldverdienende concurrentiepositie de das om kan doen... Steeds. Maar Weer.

Ven1V1d1V1c1 | 03-10-13 | 20:32

@Watapatja | 03-10-13 | 20:20

Dat kennen we dus alleen uit de geschiedenis...
Dat krijg je ervan als deze periode het enige referentiepunt is dat overblijft; geestelijke armoede.
Is verder geen menselijke eigenschap hoor dat verheven voelen.

Desmoulins | 03-10-13 | 20:31

@Watapatja | 03-10-13 | 20:22 |

Nee hoor. Ze enterden een Russisch olieplatform. Daarmee is het niet ondenkbaar dat er een Russische reactie zou volgen. Een risico dat zulke activisten ook hadden kunnen zien.
.
Ik ben geen jurist en laat mij hier dan ook niet uit over juridische haarkloverij.

Parel van het Zuiden | 03-10-13 | 20:29

@kenny harder | 03-10-13 | 19:53
Ik mocht willen dat ik een leasebak had!

VanBukkem | 03-10-13 | 20:27

Gelukkig is het niveau van jullie reaguurders ook lekker meegedaald naar jullie niveau.

BellaBella | 03-10-13 | 20:02 |
Als jullie babyboomers binnenkort doodgaan is dit land een stuk minder zuur.

eerstneukendanpraten | 03-10-13 | 20:07 | + 0 -
U snapt niet dat geenstijl een tijdje terug ook grote huilie huilie deed over niks en dat het nogal hypocriet is om mensen die worden beschuldigd van piraterij zonder dat ze piraat zijn en daarover huillie doen weg te zetten als huilies?

tada | 03-10-13 | 20:26

Wel heel toevallig dat het gister in Den-Haag in eens stikte van de Greenpeace collectanten aan de deuren.
Ze zien de dure procedure kosten al voor zich denk!

Gmt Master | 03-10-13 | 20:26

VanBukkem | 03-10-13 | 20:14 |
Absoluut, ook hier gaat de beschaving er hard op achteruit. Nederland is ook niet zo goed met mensenrechten.

Watapatja | 03-10-13 | 20:26

Loebas | 03-10-13 | 20:24 | + 1

Dat mensen nog opkijken tegen Rusland snap ik niet, het is gewoon een zielig land

Eurotokkie | 03-10-13 | 20:26

Ik ben Greenpeace welgezind maar dit was toch wel behoorlijk dom. Het zal wel met een sisser aflopen na wat stoerdoenerij van Poetin. En Poetin valt nog mee: de Fransen bliezen gewoon een Greenpeace schip op met een dode NL/POR fotograaf tot gevolg. De Franse geheime agenten die dat deden zaten maar heel eventjes vast in Nieuw Zeeland en werden toen als helden onthaald in FR.

Zzzzooooffff | 03-10-13 | 20:24

Beetje simpel om te verkondigen dat mensen die opkomen voor hun idealen maar jarenlang de bak in moeten.Uiteindelijk zijn de Russen niets meer of minder dan een stel mafioso die schijt hebben aan ons.

Loebas | 03-10-13 | 20:24

In 1990 hebben we al die Russen nog van voedsel voorzien en gered van de hongerdood met de aktie ’Help de Russen de winter door’ www.youtube.com/watch?v=DjKfzG2FhgE (althans volgens de Vara)

CoffeePatch | 03-10-13 | 20:22

Parel van het Zuiden | 03-10-13 | 20:18 |
Je gaat voorbij aan het feit dat dit niet binnen Russisch rechtsgebied is gebeurd.

Watapatja | 03-10-13 | 20:22

"(...) Dit is de uitlegging van de woorden: Mene: God heeft uw koningschap geteld en er een einde aan gemaakt; Tekel: gij zijt in de weegschaal gewogen en te licht bevonden; Peres: uw koninkrijk is gebroken en aan de Meden en Perzen gegeven.
Toen bekleedde men Daniël, op bevel van Belsassar, met purper en hing hem een gouden keten om de hals, en men riep over hem uit, dat hij de derde heerser in het koninkrijk zou zijn. In dezelfde nacht werd Belsassar, de koning der Chaldeeën, gedood."
Daniël 5
Dit is wat mij betreft ook van toepassing op GreenPeace.

"Dit moest men doen en het andere niet nalaten. Gij blinde wegwijzers, die de mug uitzift, maar de kameel doorzwelgt."
Matteüs 23, 24
Maakt GreenPeace zich ook schuldig aan.

"oog voor oog, tand voor tand, hand voor hand, voet voor voet,"
Exodus 21,24
Dat beheersen de Russen tot in de puntjes.

ProAsfalt | 03-10-13 | 20:21

Het leven is zwaar | 03-10-13 | 20:19 | + 0

Russen zijn maar met 1 ding bezig , hoe kom ik met 50 flessen wodka de winter door.

Eurotokkie | 03-10-13 | 20:21

Rommelende Onderbuik | 03-10-13 | 20:14 | + 1 -

Het salaris van de directeur van Greenpeace Nederland moet natuurlijk ook worden betaald. Dit was vorig jaar trouwens € 107.7016,-

eerstneukendanpraten | 03-10-13 | 20:20

BellaBella | 03-10-13 | 20:09 |
Uw antwoord spreekt boekdelen Frau "BellaBella" Steiner. Het zich verheven voelen boven anderen kennen we uit de geschiedenis, is de wereld niet echt beter mee geworden.

Watapatja | 03-10-13 | 20:20

Russen zijn toch ook met het millieu bezig ? Waarom zou je ze dan lastig vallen ?

Het leven is zwaar | 03-10-13 | 20:19

@appeltjesgroeneweide | 03-10-13 | 20:07 |

Vooropgesteld dat ik Nederlander ben en dus in principe alleen iets kan vinden van de vlagproblematiek.
.
Er zijn een hele hoop landen met hele verschillende rechtssystemen en evenzoveel strafvormen, en strafmaten. Voor zover ik ze ken heb ik daar wel een mening over maar doet dat er werkelijk toe? Zo vind ik bijvoorbeeld de doodstraf voor drugssmokkel in Singapore vrij overtrokken, maar zie ik niet in op welke gronden Nederland zich daarmee zou moeten bemoeien. Omgekeerd wil ik ook niet dat Turkije zich bemoeid met de ons rechtsysteem.
.
Greenwar, en haar matroosjes, hadden zich op de hoogte kunnen stellen van de Russische wetten, dus de risico's van deze actie, en besluiten wel of niet door te zetten. Bij wel doorzetten. "if you can't do the time, don't do the crime!"

Parel van het Zuiden | 03-10-13 | 20:18

Rommelende Onderbuik | 03-10-13 | 20:14 | + 1

Dan loopt deze pr stunt dus volgens plan.

Eurotokkie | 03-10-13 | 20:17

Not Muhammad | 03-10-13 | 20:02 | + 0 -

Die komt er niet want de Pvda en de VVD staan in de peilingen zo ontzettend laag dat ze gewoonweg tot elkaar zijn veroordeeld. Die minderheid in de eerste kamer is natuurlijk wel behoorlijk vervelend maar daar vinden ze wel wat op. Om Groenlinks te paaien willen die totaalmalloten zelfs weer die belachelijke vliegtaks invoeren. Want nivelleren is een feest ook al kost het duizenden banen en jaag de vliegreiziger ook nog maar weg uit Nederland dan heeft het UWV ook weer wat te doen. Knettergek!

eerstneukendanpraten | 03-10-13 | 20:17

Ik had `varende Volkerts` weggejorist.

--neus-- | 03-10-13 | 20:16

Mentaliteit van een klein kind wat ondanks voldoende waarschuwingen toch zijn handen brand aan een hete pan.

Snuck | 03-10-13 | 20:16

VanBukkem | 03-10-13 | 20:08 | + 0

Zaken doen met de Russische Maffia bedoel je , want uiteindelijk hebben die de touwtjes in handen.

Eurotokkie | 03-10-13 | 20:15

Enig leedvermaak mag best ook een keer. Greenpeace krijgt hier idd een koekje van eigen deeg; een semiterroristische organisatie die zich van oneigenlijke methodes bedient om een irrationeel en onrealistisch wereldbeeld door te drukken, wordt een keer aangepakt en met enige realiteitszin geconfronteerd en schreeuwt dan moord en brand. Schijnheilig en lachwekkend.

Maar vergeet niet; Greenpeace wordt hier ook beslist niet slechter van: over een paar maanden zitten hun halfbakken terroristen bij DWDD en P&W over hun ervaringen te praten. Minder weldenkende linkschmensen storten dan graag hun genivelleerde plusjes op de rekening van Kumi Naidoo. En drommen minder getalenteerde paardenmeisjes en montessoriwatjes dromen dan over een extremistische toekomst op een boot in de noordelijke poolzee.

Rommelende Onderbuik | 03-10-13 | 20:14

@Watapatja | 03-10-13 | 20:01

Als je hem dan pas uitsteekt, waar zit ie nu in dan?

ZKH EénOog | 03-10-13 | 20:14

@Watapatja | 03-10-13 | 20:11
Poetin heeft een punt als ie zegt dat de veiligheid van kleine kinderen in dit land niet gewaarborgd is... (of woorden van die strekking.)

VanBukkem | 03-10-13 | 20:14

GreenPeage

ProAsfalt | 03-10-13 | 20:12

@tada | 03-10-13 | 19:57

Nadat je een schoolgijzeling hebt meegemaakt die resulteerde in meer dan 300 doden, waarvan meer dan de helft de kinderen, zou jij dan nog ENIG risico nemen wanneer er iets gevoeligs geënterd, gekaapt of gegijzeld dreigt te worden?

Die gijzeling is nog maar net 9 jaar geleden, '9/11' alweer 12 jaar. Als je dit bij een Amerikaans boorplatform doet, eindig je in gitmo.
Even voor het perspectief...

ZKH EénOog | 03-10-13 | 20:12

@BellaBella | 03-10-13 | 20:03
U heeft gelijk, eigenlijk hebben ze ons nooit echt nodig gehad. Desalniettemin zijn ze nog steeds erg gek op buitenlandse valuta. Maar dat gaat veranderen.

VanBukkem | 03-10-13 | 20:11

VanBukkem | 03-10-13 | 20:08 |
Zolang we maar niet afhankelijk worden op het gebied van mensenrechten, dat zou niet best zijn.

Watapatja | 03-10-13 | 20:11

@Parel van het Zuiden 20:08
Ooohw no they didn't - U bastards!!11!

Ashtrey | 03-10-13 | 20:10

joyriders | 03-10-13 | 20:05 | + 0 -

LOL! Maar het schijnt dat je een oude 190D met enige modificaties prima kunt laten lopen op b.v. koolzaadolie. Als je er dan achter rijdt dan denk je ook dat Nonkel Frituur voor je zit...

eerstneukendanpraten | 03-10-13 | 20:09

@Watapatja | 03-10-13 | 20:06
Ik sprak niet namens u: uw soort is zeer ver verwijderd van ons soort. En daar ben ik blij om. Elke dag opnieuw.

BellaBella | 03-10-13 | 20:09

@Eurotokkie | 03-10-13 | 19:52
Ja natuurlijk zeggen die geen nee tegen de naïeve goedgevigheid van onze politici. Neemt niet weg dat er een tijd komt dat wij van de Russen afhankelijk worden, vanwege de grondstoffen en fossiele brandstoffen. Denk ik.

VanBukkem | 03-10-13 | 20:08

@kenny harder | 03-10-13 | 19:53 |

OMG! They forgot to kill Kenny!!!!!1!!

Parel van het Zuiden | 03-10-13 | 20:08

@parel van het zuiden,

Aardig argument tav de vlag. Het geeft te denken of dit soort internationale acties idd onder de Ned vlag mogen plaatsvinden. Maar nu is het inderdaad een soort kaperij geworden.
Desondanks vind ik het belachelijk dat mensen die klimmen op een stuk staal dat in de zee staat, voor 15 jaar in het gevang verdwijnen.
Maar alle stoere meisjes en jongetjes zouden natuurlijk niet piepen als hun eenzelfde lot zou overkomen onder andere omstandigheden,toch? Stelletje luie stoel mariniers?

appeltjesgroeneweide | 03-10-13 | 20:07

BellaBella | 03-10-13 | 20:06 |
Kunnen ze jou niet gewoon deporteren naar de VS.

Watapatja | 03-10-13 | 20:07

tada | 03-10-13 | 19:57 | + -6 -

Het begin van uw betoog kan ik nog duiden, al kost het moeite. Echter, uw laatste zin slaat als kut op Dirk want het is bijkans volstrekte wartaal. U moet in het vervolg niet zo vroeg beginnen te blowen/zuipen/spuiten/slikken.

eerstneukendanpraten | 03-10-13 | 20:07

Gewoon dom. Een ander woord heb ik er niet voor.
De mensen van Greenpeace denken dat ze overal net zo'n behandeling kunnen verwachten als in Nederland, en als dat niet zo is gaan ze klagen.
Wake up.
If you can't stand the heat, stay out of the kitchen.

MyCatIsDoingThis | 03-10-13 | 20:07

BellaBella | 03-10-13 | 20:00 |
Sinds wanneer stellen wij ons in het buitenland voor als Duitsers?

Watapatja | 03-10-13 | 20:06

@TM | 03-10-13 | 19:44
Links moet *per definitie* afgeurineerd worden. Links = leven op andermans zak. Uw verre voorvader zo rond de vroege middeleeuwen dacht er net zo over, trouwens.

BellaBella | 03-10-13 | 20:06

@kenny harder | 03-10-13 | 19:53

Met die leasebakken wordt wel jouw uitkering opgehoest: www.nujij.nl/politiek/%E2%80%9Eauto-va...

Reden te meer voor mij om er geen een te hebben. Doe maar mij gewoon een decennia oud lijk waar je nog wat uit de uitlaat ziet komen.

ZKH EénOog | 03-10-13 | 20:05

eerstneukendanpraten | 03-10-13 | 20:03 | + 0
Rijdt die bak ook op oud frituurvet van Nonkel, dan heb je pas uitstoot.

joyriders | 03-10-13 | 20:05

@Eurotokkie | 03-10-13 | 19:52
Mijnheer Putin koopt uit zijn wekelijkse zakgeld van mevrouw Putin waarschijnlijk half nederland op. Zo veel is dit land niet waard namelijk, qua NCW gecalculeerd. Sterker nog: waarschijnlijk binnen een paar jaar moet er geld bij.

BellaBella | 03-10-13 | 20:05

Net goed. Dit soort idealisten denken dat de wet, ook nog eens in Rusland, niet voor hen geldt omdat ze op achterlijke, gevaarlijke wijze veelal(!) utopische idealen nastreven. Dat Putin homo's en infantiele, kerkmis slopende en talentloze provocateurs niet zo'n warm hart toedraagt, verdient misschien niet de schoonheidsprijs maar je weet tenminste wel waar je aan toe bent.

Desmoulins | 03-10-13 | 20:04

Ik krijg steeds meer een goed gevoel bij die russen.Gewoon zaken aanpakken die niet door de beugel kunnen.Ga dan gewoon hier in Nederland beginnen met de gouden koets of zo.In NL kan dat ongestraft ehh.

m.v.g | 03-10-13 | 20:03

@VanBukkem | 03-10-13 | 19:48
De Russen hadden ons al nooit nodig. U overschat *hogelijk* uw achterland. Laat mij u verlichten: u komt niet van ver.

BellaBella | 03-10-13 | 20:03

@BellaBella 20:00
Nou wil dat natuurlijk niet zoveel zeggen, dat denigrerend kijken van je, wat dat doe je naar bijna iedereen. Vanachter je schermpie - held. Haha.

Ashtrey | 03-10-13 | 20:03

joyriders | 03-10-13 | 19:57 | +

Ik rijd in een Mondeo Station op benzine, die lust ook wel wat. Gelukkig kan er 56 liter in de tank.

eerstneukendanpraten | 03-10-13 | 20:03

@tada | 03-10-13 | 19:57
U bent het helemaal kwijt, is het niet? Hoofd- en bijzaken, ook dat is iets dat u misgelopen bent door het al een aantal decennia compleet afgeschafte 'onderwijs'. Arme stakker. Maar niet echt, zo betrokken zijn wij nu ook weer niet bij uw soort.

BellaBella | 03-10-13 | 20:02

Putin is een zak en Greenpeace heeft een bedenkelijke reputatie opgebouwd. Slecht+Slecht balances out.
PS: ik had van mijn nr.1 politiek geëngageerd weblog wel een beetje meer aandacht voor de naderende kabinetscrisis verwacht.

Not Muhammad | 03-10-13 | 20:02

ZKH EénOog | 03-10-13 | 19:44 |
Ik steek de vlag uit op de dag dat jij satire herkent. Don't fuck with Watapatja.

Watapatja | 03-10-13 | 20:01

Ach Green Peace, je moet het zien als een "ludieke actie" van Rusland.
Ludieke acties zijn volgens jullie toch allemaal niet zo erg?

Moi2 | 03-10-13 | 20:01

Maar uh... wat heeft onze defensiemilf hier eigenlijk mee te maken? Dreigen we Rusland soms aan te vallen ofzo?

VanBukkem | 03-10-13 | 20:01

Jan-Joris-Jaap-Joop | 03-10-13 | 19:55 | + 0

Rusland is een arme zielige olifant , ze mogen nog een beetje meespelen zolang Amerika dit goed vind .
Voor de rest stelt Rusland niet meer veel voor.

Eurotokkie | 03-10-13 | 20:00

Ik kan alleen maar heel erg denigrerend kijken naar dat greenpeace-uitschot. Wij stellen ons in het buitenland voor als Duitser, dus wat nederlandse 'ministers' en 'burg'meesters' ook allemaal *niet namens het volk* zeggen? Enz.

BellaBella | 03-10-13 | 20:00

@tada | 03-10-13 | 19:57 |

Dat is ook niet grappig. De Nederlandse overheid had de Artic Sunrise allang aan de ketting moeten leggen en zo'n actie moeten voorkomen.

Parel van het Zuiden | 03-10-13 | 20:00

@Djong | 03-10-13 | 19:50

Er was nog geen jurisprudentie omtrent politieke moorden, dus op dat gebied viel er niets opzij te schuiven.

Of je moet het vonnis van Balthasar Gerards erbij halen: dan heeft Volkert het toch maar verdomd goed gehad.

ZKH EénOog | 03-10-13 | 19:59

Eurotokkie | 03-10-13 | 19:56

Dat klopt. Ik zeg dan ook niet dat ik een en ander goedkeur.

brutus68 | 03-10-13 | 19:58

kenny harder | 03-10-13 | 19:53 |

Lease bakken zijn voor paupers, mijn baas stuurt een taxi...

CornholioNL | 03-10-13 | 19:58

kenny harder | 03-10-13 | 19:53 | + -1
Eigen baas en ik rij Porsche, des te meer uitstoot des te beter. Gas is het devies.

joyriders | 03-10-13 | 19:57

kenny harder | 03-10-13 | 19:53 | + -1 -

Heb je een baan voor me inclusief leasebak?

eerstneukendanpraten | 03-10-13 | 19:57

De discussie zou moeten zijn. Waarom staan wij als land, staat, natie, toe dat dit soort "clubjes" opereren onder de Nederlandse vlag. Ik neem er als Nederlands staatsburger aanstoot aan dat dit soort acties onder mijn vlag worden uitgevoerd. Zij vertegenwoordigen mij niet, hun ideeën zijn niet de mijne, en ook niet democratisch gesanctioneerd. Ik ben dus diep gegriefd door het misbruik van de Nederlandse vlag. Na vrijlating door de Russen en terugkeer op Nederlandse bodem verwacht ik dus gerechtelijke stappen van de Nederlandse overheid.

Parel van het Zuiden | 03-10-13 | 19:57

Wat een zielige kutsite is geenstijl de laatste jaren geworden. Dat je het niet eens bent met Greenpeace kan ik goed begrijpen want dat ben ik ook niet, maar lachen als ze een debiele piraterij aanklacht krijgen is gewoon te hypocriet voor woorden. Iedere keer als jullie weer eens foei te horen krijgen voor iets onzinnigs van de rechter is het ook grote huilie. Een piraterij veroordeling voor deze greenpeace mensen is ongeveer even grappig als een moord veroordeling en jaren brommen voor jullie handelen rond de studenten majesteit.

tada | 03-10-13 | 19:57

brutus68 | 03-10-13 | 19:54 | + 0

Iedereen die in de weg staat ruimen ze op in Rusland ,
sinds Stalin is er niet veel veranderd.

Eurotokkie | 03-10-13 | 19:56

kenny harder | 03-10-13 | 19:53

Ga eens terug naar de Joop?

brutus68 | 03-10-13 | 19:55

Hebben de Russen ons ooit nodig gehad dan? Wij zijn slechts de muis die tegen de olifant zegt dat ze samen zo hard stampen. En zie ze driftvoeten onze Timmerfrans en z'n maatje Samson!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 03-10-13 | 19:55

Nog even - wel on topic hoor - een anekdote: Rusland is gesticht door Vikingen. Piraten, rovers, handelaren.
Ik verzin het niet.
en.wikipedia.org/wiki/Rus%27_people

paridae | 03-10-13 | 19:55

Iwan laat gewoon zijn spierballen zien. Dit hadden die zeehippies van te voren kunnen weten. Ze buiten dit nu pr-technisch uit in de wetenschap dat uiteindelijk de Russen het gedoe zat zijn, en de lastpakken in kwestie het land uitgooit. Poetin & co willen gewoon geen gezichtsverlies.

brutus68 | 03-10-13 | 19:54

@kenny harder 19:53
Vroemmm Vroemmm.

Ashtrey | 03-10-13 | 19:54

Mag je nou in de cel aan die zangeresjes uit gaan leggen dat Pussy Riot dieronvriendelijk is. En maar poes eten om die 15 jaar door te komen..

Tsjernodebiel | 03-10-13 | 19:54

Grote mond op internet en morgen allemaal weer braaf in de leasebak naar de zaak rijden. Stumperts hier.

kenny harder | 03-10-13 | 19:53

VanBukkem | 03-10-13 | 19:48 | + 0

Als Rusland weer eens geld nodig heeft komen ze op hun knieen naar Frans Timmermans .

Eurotokkie | 03-10-13 | 19:52

Djong | 03-10-13 | 19:50 |

Onze rechtsstaat heeft al jaren niets meer te maken met recht... meer met onrecht.

CornholioNL | 03-10-13 | 19:52

"Een celstraf van een paar maanden of een paar jaar, na een proces vol leugens? Alles is bij elkaar verzonnen. Niets is zeker. Er hoeft maar één persoon aan de top zich te bedenken, en we verdwijnen de cel in.""

Niet zo miepen! Zo voelt dat nou als er actie wordt ondernomen tegen, na het fabriceren van leugens en bij elkaar verzonnen 'feiten'... klimaathoax in your face!!!

peterdh | 03-10-13 | 19:50

CornholioNL | 03-10-13 | 19:44
Zo'n rechter had dan volgens u wet en jurisprudentie terzijde moeten schuiven, en dat is nou net niet wat je wilt hebben in een rechtsstaat.
En laat dat nou net het probleem zijn in Rusland: oligarchen en politici hebben de rechtsstaat geheel uitgekleed. Voorzover die ooit bestaan heeft natuurlijk bij die Karpatenkoppen.

Djong | 03-10-13 | 19:50

TM | 03-10-13 | 19:44 |

Als u Annabel al "infantiel" vind wat heeft u dan in godsnaam bij Quid te zoeken ??

Quid is immers de subsidie mongool van G.S...

CornholioNL | 03-10-13 | 19:49

Heeft Didi al gereageerd?

paridae | 03-10-13 | 19:49

Zit je daar een beetje zielig te doen achter de tralies maar ondertussen wel het mediamomentje uitgekozen en een werkelijk superbe foto waar heel links Nederland van gaat soppen.
Make Up is netjes bijgewerkt, de haartjes zitten goed en zielig met een zweverige blik door de tralies net niet naar die camera loensen, ja leer mij die Linkse rakkers kennen.
Mens ga koken, wat doe je daar ook.

joyriders | 03-10-13 | 19:49

Er komt een tijd dat de Russen ons niet meer nodig hebben, en dan krijgen we de rekening gepresenteerd voor de misplaatste arrogantie van gutmensch Frans Timmermans en onze defensiemilf.

VanBukkem | 03-10-13 | 19:48

ChillBill | 03-10-13 | 19:45 | + 1

Ja ja , Rusland zich aan de regels houden .

Eurotokkie | 03-10-13 | 19:47

*tofutraantjes lachen doet*

nan6896 | 03-10-13 | 19:47

Gaat een taakstraf worden. De Russische versie is overigens niet te verwarren met de Nederlandse...

NiceGuysFinishLast | 03-10-13 | 19:47

Dit is t NL Fregat De Zeven Provinciën nadat Somaliërs (dat brandende bootje) een olietanker willen enteren om te protesteren tegen olietransport oid. upload.wikimedia.org/wikipedia/commons...

seven | 03-10-13 | 19:46

NulKommaNul | 03-10-13 | 19:43 | + 0

Ja stel je voor dat je iets om het milieu geeft , dit moet bestraft worden toch.

Eurotokkie | 03-10-13 | 19:46

"Voor iedereen gelden dezelfde regels. We begrijpen dat dat voor veel mensen moeilijk is, maar de regels moeten worden toegepast. Ook voor de meest verschrikkelijke PIRATEN." - Liesbeth van Tongeren Groenlinks

ChillBill | 03-10-13 | 19:45

Kunnen we de rest van dat linkse spul hier in Nederland ook naar Rusland sturen aub?

Kededian | 03-10-13 | 19:44

Ik verbaas me toch elke keer weer over de infantiliteit, de ongeinformeerdheid, en het ten koste van alles demoniseren van 'linkse' organisaties door de schrijfster van dit flutstukje. En dat ze dat dan ook nog eens doet door een voormalige KGB-baas op te hemelen is helemaal ridicuul.

Doe mij maar gewoon een stukje van Pritt of Quid. Dit is gewoon trollen.

TM | 03-10-13 | 19:44

Djong | 03-10-13 | 19:41 |

Een rechter met ballen had hem levenslang gegeven...

CornholioNL | 03-10-13 | 19:44

@Watapatja | 03-10-13 | 19:38

Er wordt waarschijnlijk niet voor niets onder vlaggen gewerkt en gevaren op zee. En zo viel de Nederlandse vlag de Russische vlag aan. Oppassen met wanneer je vergelding wenst...

ZKH EénOog | 03-10-13 | 19:44

Als ik de Russische gevangeniskok was liet ik ze alle 30 stiekem walvisvlees eten!

Willianus Wortelus | 03-10-13 | 19:43

Goh, voor homo's die vastzitten moeten we (terecht!) in de bres springen, maar als het Greenpeace 'hippies' zijn is het lachen geblazen hoor. Poe poe...

NulKommaNul | 03-10-13 | 19:43

Nieuw in Nederland: peacelikwerkloze....

duitse herder | 03-10-13 | 19:43

Denken dat je GroenTerrorist alle wetten van de wereld aan je laars kunt lappen. En dan gaan huilen als je op de Russische blaren moet zitten.

Het is inderdaad enorm hilarisch.

BedrijfsTijgerT | 03-10-13 | 19:42

Ik applaudisseer voor Rusland.
Een "fuck jullie gejank" mentaliteit, iets waar wij veel van kunnen leren.

Meneer Meeuw | 03-10-13 | 19:42

Zou Poetin zich nog kunnen herinneren dat Vd Laan weigerde even zijn hand te schudden omdat hij het zogenaamd te druk had met de gayparade te organiseren?

Rommelende Onderbuik | 03-10-13 | 19:42

Koninging Beatricks | 03-10-13 | 19:36
Maar als de rechter de wet toepast in het geval van Volkert de Graaf staat iedereen hier te jammerjanken.

Djong | 03-10-13 | 19:41

Jaha. Dat is een hard Goelag.

Ashtrey | 03-10-13 | 19:41

"Onthutste briefjes sturen over dat het koud was in de cel en dat het licht de hele nacht aan bleef komt wat simpel over, qua dat het op de noordpool waar de walvisknuffelaars zo van houden ook gewoon maandenlang licht is en, jawel, nogal frisjes. Super-attent dus van de kustwacht om de Varende Volkerts een beetje geleidelijk te laten acclimatiseren. "

Annabel, i love you!!!

CornholioNL | 03-10-13 | 19:41

HAHAHAHA! Geweldig stuk!!!

BSmachines | 03-10-13 | 19:40

Liever Greenpeace in mijn tuin dan een Rus in mijn
keuken.

Eurotokkie | 03-10-13 | 19:40

Putin vindt het geen piraterij.
Rusland laat niet met zich sollen, die boodschap blijven ze afgeven.
Do not mess with us.

Einde van de Domheid | 03-10-13 | 19:40

Tsja.. als je dat op NL grondgebied flikt komt de ME ff rustig theedrinken. Maar de Russen zijn een ander verhaal en dat hadden ze kunnen weten.
Iets met blaren en zitten dus.

Rest In Privacy | 03-10-13 | 19:39

Eigen schuld, extreem dikke bult.
Nu nog die krakersbagger in NL voor minstens 15 jaar onderdak verschaffen in ons staatshotel en de wereld wordt weer een stuk mooier.

soldier-of-fortuyn | 03-10-13 | 19:39

Al met al een buitensporige straf, ongeacht hoe warm hart je Groenevrede ook toedraagt. Net als die meiden van die Rockband.
Poetin zou zelf eens voor zijn misdaden (oorlog tegen journalisten, homo's etc) 115 jaar de Goelag ingestuurd moeten worden.

appeltjesgroeneweide | 03-10-13 | 19:38

We hebben niet voor niets grenzen, de territoriale wateren. Dit is een oorlogsdaad van de Russen, breng ons leger maar in staat van paraatheid. Aanvalluh. Don't fuck with Rutte.

Watapatja | 03-10-13 | 19:38

Demonstreren tegen gas- en olieboringen en dan klagen over een koude cel. Ik vind dat enorm geestig.

Stormageddon | 03-10-13 | 19:38

Poetin, hoeder van vrijheid en rechtvaardigheid en wereldvredesstichtiger bij uitstek. Als hij dit jaar de Nobelprijs niet krijgt, weten we dat het Westen definitief moreel failliet is.

smdyasc | 03-10-13 | 19:37

"Als een rechterarmactivist nu midden in Moskou wordt opgepakt vanwege een ongeoorloofde demonstratie, zouden onze politici dan net zo hard in actie komen?" vraag ik me af...

ZKH EénOog | 03-10-13 | 19:37

Tja, gewoon de wet toepassen.

Daar is die voor.

Deden we dat in Nederland maar bij meer dan alleen flitsboetes.

Koninging Beatricks | 03-10-13 | 19:36

Fucken met de Russen? Mag je ook op de blaren zitten, domme milieudoos.

Vakonov | 03-10-13 | 19:35

Geenpeace

Rest In Privacy | 03-10-13 | 19:34

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl