Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Links complot bijna rond

c.c.c.p.Wouter Bos gaat in op de uitnodiging van Femke om voor rekening van GroenLinks, samen met Jan Marijnissen over een links blok te lullen. Geen etentje maar onder het genot van een kopje Max Havelaar zal de toekomst van Nederland afgekaart worden. Als u het wil wordt Wouter Bos premier, maar wie van GroenLinks, de Pvda en de SP gaan de rest van de ministersposten invullen? Laten we een voorschotje nemen. Jan Marijnissen uiteraard op het Ministerie van Informatie. Femke op het ministerie van Groei en Broei. Duikbotenjaagster Christa van Velsen of cryptoterrorist Duyvendak op defensie? Sam Pormes terug maar dan als minister van Justitie? Sharon als minister van verkeer? En welke ministeries zullen verdwijnen, danwel opgericht worden? Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus aan u de vraag: roept u maar!

Reaguursels

Inloggen

Bangmakerij
zondag 19 november 2006, 21.14 uur
categorie: De SPartij, Verkiezingen

Nu de SP steeds meer mensen aanspreekt zie je bij de politieke tegenstanders vergelijkbare reacties als bij de Europese Grondwet campagne. Weet je nog: het licht zou uit gaan en er zou zelfs oorlog komen. Ook nu wordt het instrument van bangmakerij van stal gehaald.

Tijd om de bangmakerij en oneigenlijke aantijgingen die links en rechts jegens de SP worden geuit te weerleggen:

1. De SP is slecht voor de economie.
Volgens het CPB leidt het beleid van de SP tot een economische groei van 2% per jaar. De verschillen met de voorspellingen van de effecten van de verkiezingsprogramma’s van andere partijen zijn marginaal. Bij de PvdA is het ook 2% en bij het CDA 2,1%, oftewel slechts een tiende procent meer. En dat moet je dan wel af zetten tegen de prijs die voor die tiende procent wordt betaald. De SP doet met dat geld iets aan de armoede, het sociaal minimum gaat omhoog. Het CDA doet hier niets aan en laat de inkomensverschillen zelfs groeien. Ook de PvdA wil het sociaal minimum slechts laten meestijgen met het welvaartspeil. Bij de VVD is de voorspelde economische groei 0,3% meer, maar die winst komt niet in de samenleving terecht. We krijgen er geen betere scholen door, geen betere zorg en de armoede zal onacceptabel groot blijven. Werk, werk, werk is niet het antwoord voor iemand die op zijn of haar tachtigste naar de voedselbank moet.

2. De SP is slecht voor de middeninkomens.
Pas bij meer dan twee keer modaal gaan mensen bij de SP iets meer bijdragen. Bij tweeverdieners is dat pas bij een huishoudinkomen van meer dan 115 duizend euro. Bij alleenverdieners is dat meer 70 duizend euro.

3. De SP wil bijstandsfraude niet bestrijden.
Deze onzinnig aantijging wordt opgehangen aan onze kritiek op de doorgeslagen methoden van onaangekondigde huisbezoeken. Er is helemaal niets tegen huisbezoeken, als dat fatsoenlijk gebeurt en er aanleiding toe is. Er is wel iets tegen als er sprake is van stelselmatige benadering van mensen met een uitkering als potentiële fraudeur. In steden als Nijmegen, Groningen, Haarlem, of Eindhoven werkt de SP aan een streng maar rechtvaardig sociaal beleid van de lokale sociale diensten.

4. SP gooit de uitkeringen omhoog, dan gaat er helemaal niemand meer werken.
De prikkel om te werken blijft, omdat de SP een werkbonus invoert. Het verschil tussen niet werken en wel werken verandert daardoor. Alleen zorgen we ervoor dat je voortaan een beetje rond kunt komen als je echt op een uitkering bent aangewezen. Mensen die wel willen werken, maar echt niet kunnen, mogen we niet veroordelen tot levenslange armoede.

5. De SP is slecht voor het bedrijfsleven.
De burgers zijn de afgelopen jaren al zwaar genoeg belast, de grote bedrijven zijn toen gespaard. Die zijn nu aan de beurt om een bijdrage te leveren, eerlijk is eerlijk. De lastenverlichting voor de burgers heeft overigens een positief effect op de bedrijven. Als die burgers te besteden hebben, hebben de bedrijven meer klanten.
De kleine ondernemers en zelfstandigen wil de SP trouwens juist extra helpen en ontlasten. Zie daarvoor ons ondernemersplan: Hart voor de Zaak.

6. De SP is anti-Europa, alleen maar tegen.
De SP is voor samenwerking in Europa. Niet voor meer macht naar het ondemocratisch Brussel. In het referendum over de Grondwet heeft de bevolking zich ook tegen de huidige ontwikkelingen uitgesproken, de grote partijen waren allemaal voor! Sindsdien is er geen enkele partij met zo’n uitgewerkte en uitgebreide visie op een beter Europa als de SP. Een Beter Europa Begint Nu

7. De SP staat met de rug naar de wereld, zegt nee tegen vredesmissies.
Onzin, de SP heeft steun gegeven aan missies in Liberia, Kosovo, Bosnië, Macedonië, Cyprus, Congo en Zuid-Soedan. We zijn tegen óórlogsmissies, zoals de inval in Irak om massavernietigingswapens die er niet waren, of missies zoals die in Afghanistan die de Amerikaanse oorlogsagenda volgen.

Japster | 20-11-06 | 18:23

SP nummer twee

Raoul | 20-11-06 | 18:10

@Salvatore Riina 20-11-06 @ 08:23

Je bent dus net zo'n draaikont als Wilders, Rutte, Verdonk, Zalm en niet te vergeten JP.. Wat een stelletje rechtse miezers bij elkaar, Inhoudelijke speeches heb ik van dit rechts geteisem nog niet gehoord.

Gorbatsjov | 20-11-06 | 17:56

Wat zou dat hemels zijn, een kentering in dit kudtland. Idioten op rechts ga pakken maak plaats voor een regering die iedereen laat meedoen en geen haat zaait. LANG LEVE SP! LANG LEVE SP! LANG LEVE SP! LANG LEVE LINKS KABINET! LANG LEVE LINKS KABINET! LANGLEVE LINKS KABINET! LANG LEVE MARX! LANG LEVE ENGELS!

w123 | 20-11-06 | 17:49

Wat zou dat hemels zijn, een kentering in dit kudtland. Idioten op rechts ga pakken maak plaats voor een regering die iedereen laat meedoen en geen haat zaait. LANG LEVE SP! LANG LEVE SP! LANG LEVE SP! LANG LEVE LINKS KABINET! LANG LEVE LINKS KABINET! LANGLEVE LINKS KABINET! LANG LEVE MARX! LANG LEVE ENGELS!

w123 | 20-11-06 | 17:36

@ deFiscus

en mensen aan het werk willen zetten, daar weten ze bij de SP ook genoeg van af

Dat geloof ik direct. Iedereen aan het werk in de collectieve boerderij. Ben je wel eens in een oostblok land geweest, daar zie je nu nog steeds sporen van hoe de SP denkt werkloosheid aan te pakken. Voorbeeld: piepklein campingje met 10 man bewaking en 3 dames om de plantjes water te geven. Ze doen verder niets, maarja ze hebben wel een baan.

In het communistische systeem had iedereen werk, maar toch werkte het niet. Kwam omdat ze allemaal geen klap uitvoerden. Iets dergelijks zal de SP ongetwijfeld ook voorstaan, maar dat werkt dus niet.

Er is maar een manier om werkloosheid tegen te gaan. Dat is werkgevers (jawel die duivelse kapitalistische bedrijven) zo makkelijk mogelijk te maken om mensen aan te nemen. Dat betekent dus, belastingverlagingen voor arbeid, versoepeling ontslagrecht, lagere lasten, minder administratieve rompslomp enz.

Maarja, in de ogen van de SP zijn bedrijven dus kapitalistische varkens die gestraft moeten worden voor hun slechtheid. Het straffen komt in de vorm van eindeloos oplopende belastingen en andere lasten. Is dus precies 100% averrechts beleid om banen te creeeren.

Klaboesterbeer | 20-11-06 | 12:48

@ deFiscus

denk je nu werkelijk dat links zo dom is?

Geen idee op wie je reageert, maar ik denk eigenlijk dat links nog veeeeeel dommer is dan wij denken. En da's best knap.

Klaboesterbeer | 20-11-06 | 12:39

ach ach worden de rechtse rukkertjes beetje benauwd ??, typerend voor de rechts bak is dat ze bang zijn dat de gevestigde orde er aan moet geloven, denk je nu werkelijk dat links zo dom is ??, het moet eens wat beter verdeeld worden en mensen aan het werk willen zetten, daar weten ze bij de SP ook genoeg van af, het is maar hoe je de boodschap brengt...........

deFiscus | 20-11-06 | 12:35

WALG!! Zijn er ook oprotpremies voor werkende autochtonen?

papalamepimelos | 20-11-06 | 11:21

Femke, Jan en Woutertje al naar de weersverwachtingen gekeken? Regen en wind en frisjes.... Voor de linkse luie uitkeringstrekkert geen weer om er op uit te trekken en dus lekker binnen te blijven achter de computer. Chatten is ook zo leuk! De zege van JP zal groots zijn!

Poedelewoepsie | 20-11-06 | 10:54

Geen links en geen Balkenende maar een oprecht rechtse reguuring die er is veur het volk zeauwel arrem als rijk en die nutteleauze provoteurs keihardt aanpakt.
.
Het wordt tijd dat de hard warkende mens beleaundt wordt veur prestatie's in plaats van het beleaunen van het gepeupel via graties gegeven geld (zonder lening), oitkering, weauningk (met hoerrrrrsoepsiedie), allerhande soepsiedie's om die lui een beetje menselijk (is Nederlander) te laten worden.
.
Het wordt tijd dat bepaalde bevolkingsgroepen, de biculturele kansverprutsers, een sophouden met dieskriemie-nazi, geweld en misdaad en opdringen van een achter-luuk en achtergesteldt geleauf.

TyfusLeijer | 20-11-06 | 09:58

De rechtse GS overtuiging is ronduit dom

koffiepot | 20-11-06 | 09:36

@ Mikado 19-11-06 @ 15:22

Yep, laat links het maar eens doen de komende 4 jaar. Weten we eens waar we over praten.

De StoorZenDer | 20-11-06 | 09:30

Joehoe, kaalkopjes. Op klein rechts stemmen is hetzelfde als op de PvdA stemmen. Leuk he? Dus eigenlijk zijn jullie links.

kruT | 20-11-06 | 08:54

@ gevallenverstand 19-11-06 @ 19:34

Cruxius kan beter contact opnemen met de leden van GroenVrij. Groenvrij staat open voor suggesties, maar de hoofpunten staan vast, andere zaken worden voorgelegd aan de leden via een internet forum etc.
Cruxius had meer tijd nodig, steun GroenVrij in hun initiatief tot Internet Democracy en laat geen 4 jaar verloren gaan tot de volgende kans zich voordoet.

suffie63 | 20-11-06 | 08:54

sharon lijkt wel clown bassie, heel links trouwens ook...

Tommygunner | 20-11-06 | 08:49

"Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus aan u de vraag: roept u maar!"

Ik Stem PVV en als de pvda te groot dreigt te worden stem ik CDA

Salvatore Riina | 20-11-06 | 08:23

nederland wordt weer sociaal. de loonslaaf moet 90% van zijn zuur verdiend geld inleveren, en krijgt aan het eind van het jaar 10 euri terug (douceurtje).
halleluja, halleluja.

buchtinpakskes | 20-11-06 | 07:50

Wees maar niet bang hoor, het is volgens de natuurwetten de hoogste tijd voor een omslag, juist omdat het huidige kabinet zo zwaar naar rechts leunt, komt er vanzelf een tegenkracht naar links. Als er iemand bang is voor de gevolgen, dan is hij/zij niet goed geïnformeerd.

guru? | 20-11-06 | 07:41

@koerbagh 20-11-06 @ 07:18:
Correctie: "had een goede beurt nodig". Ze is al dood.

koerbagh | 20-11-06 | 07:19

@glasbek 20-11-06 @ 07:07:
Mmmm... nou, het manifest gelezen. Conclusie: dat wijf heeft gewoon een goede beurt nodig.

koerbagh | 20-11-06 | 07:18

@bottehond 20-11-06 @ 00:46
-
nee, nee, niet de dommenee, maar de cosmetisch chirurg!
www.womynkind.org/scum.htm
so, mij gaan 's 'n lecker cuppy coffee setten

glasbek | 20-11-06 | 07:07

@CoJoNes 20-11-06 @ 02:02,
gezelli,
tot vanavond.

vander F | 20-11-06 | 02:13

en botte heeft ook meel

CoJoNes | 20-11-06 | 02:02

@cojones,
ziet er goed uit!
Morgen verder kijken,
bedje toe.

vander F | 20-11-06 | 01:52

CoJoNes 20-11-06 @ 01:49

Mijn nick plus een apenstaart en hete post op zijn engelsch.

bottehond | 20-11-06 | 01:51

@BOTTE
vertel

CoJoNes | 20-11-06 | 01:49

Over mijn heetmeel hoef je niet lang na te denken, lijkt me.

bottehond | 20-11-06 | 01:48

vander F heeft meel

CoJoNes | 20-11-06 | 01:34

@vander F
Hij bestaat dus op wordpress.com
het begin is gemaakt

CoJoNes | 20-11-06 | 01:32

@CoJoNes 20-11-06 @ 01:12,
naam?!?

vander F | 20-11-06 | 01:27

@vander F
Geef me eens een naam dan. heb ik een blogspot.

CoJoNes | 20-11-06 | 01:24

Wat ik sindskort roep: Ik stem met mijn lul. Ik stem Partij voor de Dieren.

Shareholder | 20-11-06 | 01:21

@CoJoNes Welke status quo? En ik ken geen collectief bewustzijn van 0031.

Shareholder | 20-11-06 | 01:20

@CoJoNes 20-11-06 @ 01:12,
zie D66, ging de politiek in om te zagen aan de poten het staatsbestel,
nu een alle tanden getrokken meemummeld mondje meer-van-hetzelfde.

vander F | 20-11-06 | 01:17

@Shareholder
Wat wil je veranderen? De status quo of het bewustzijn?
Het politieke systeem in nederland is zo vreselijk corrupt, dat je er niet eens deel van zou willen uitmaken. Althans ik.
Het wordt gewoon tijd voor een clubje boerenlullen met een nuchter verstand dat zich niet laat leiden door de waan van de dag, maar problemen benoemt en de eenvoudige oplossingen kan aandragen, zonder angst voor een achterban.
Ik heb vaak het gevoel, dat hier op GS meer realiteitszin heerst, dan waar dan ook in de Nederlandse politiek.
Sommige problemen zijn zo overzichtelijk, dat het ze onoverzichtelijk maakt. Partijpolitiek corrumpeert. Dat is de les die makkelijk te trekken is uit deze campagne.

CoJoNes | 20-11-06 | 01:12

Van Maerlant, daar zie ik nog steeds naar uit en het gaat hoe dan ook eens gebeuren.

Duitse helm | 20-11-06 | 01:09

@koerbagh, ik zie nog steeds hetzelfde maar dat houd je toch bij mandelbrot ;)

Shareholder | 20-11-06 | 01:08

@koerbagh
Die subsidies storten we door naar de voedselbanken
-
-
-
Gotcha!!

CoJoNes | 20-11-06 | 01:06

Politieke aspiraties moet je helemaal niet laten varen.
Zonder politieke wil zou je geen politieke aspiraties moeten hebben.
Om die reden kan 90% van 2deK en voltallig kabinet naar het abattoir.

Shareholder | 20-11-06 | 01:06

@CoJoNes 20-11-06 @ 00:45:
Welja... We gaan wel subsidie aanvragen natuurlijk? Want alleen met subsidiegeld kun je gaan pleiten voor de afschaffing van alle subsidies.
Lijkt me logisch.

@Shareholder 20-11-06 @ 00:48:
Je kan ook een ander stukje van de set als logo kiezen.. Ik vind de neerwaartse spiraal ook erg mooi: www.math.uwaterloo.ca/navigation/ideas...

koerbagh | 20-11-06 | 01:05

@cojones,
meel taken.

vander F | 20-11-06 | 01:00

@CoJoNes 20-11-06 @ 00:54,
deal,
drop de partijpolitiek,
heilloze weg.
Let's kick butt.

vander F | 20-11-06 | 00:58

@vanderF mijn G4 doet een aantal zaken toch niet meer zeau fijn. Maar prima ROI verder. Ging ff om de CoJones-factor, die zich 100 voelde maar 10 was.

Shareholder | 20-11-06 | 00:57

@vander F
Er is gemeeld.
Politieke aspiraties moet je laten varen, als je echt iets wilt veranderen. Hard schreeuwen werkt beter als je met meer mensen bent en sommige platforms zijn dusdanig goed, dat je ze niet wilt verlaten als de zee ruig is.
*Mijn god, wat een symboliek, sorry daarvoor*

CoJoNes | 20-11-06 | 00:54

@Shareholder 20-11-06 @ 00:48,
hoezo?
Hij draait nog als een lier,
digitaal schokbeton.

vander F | 20-11-06 | 00:51

Duitse helm 20-11-06 @ 00:47

Ben zoals zovelen gepakt door de gs-microbe - ook al zal ik er weer tegen moeten vechten. Huiselijke plichten gaan nu éénmaal voor. Mogelijk klinken we binnen niet al te lange tijd wel eens een borrel.

v Maerlant | 20-11-06 | 00:50

@vanderF ah daar heb je vast teveel voor betaald :)
@koerbagh, mooi Mandelbrot. Maar logo een beetje 'Sharon' op de een of andere manier..

Shareholder | 20-11-06 | 00:48

Ha die Van Maerlant. Heb je een poos gemist, maar je zit toch weer liever hier dan bij de vrouw! Als er een echte liberale club komt, dan kom ik graag bij de eerste borrel. Groet aan allen en zijt braaf.

Duitse helm | 20-11-06 | 00:47

CoJoNes 20-11-06 @ 00:41

Deal. At our service!

bottehond | 20-11-06 | 00:47

glasbek 20-11-06 @ 00:43

De dominee in je is te laat. Het is al maandag. Hou jij niet van gyle neuqsex of zeau?

bottehond | 20-11-06 | 00:46

@koerbagh
Mooi, mag ik de eerste 5 leden noteren?
Een onafhankelijke pan-lagelandische denktank. Wat zou dat mooi zijn. Ze lezen ons toch al hier.

CoJoNes | 20-11-06 | 00:45

Duitse helm 20-11-06 @ 00:38

Hè ja, een meldpunt discriminatie. Laten we daar eens mee beginnen!

v Maerlant | 20-11-06 | 00:44

@bottehond 20-11-06 @ 00:13
-
vrolijk als altijd, en niet zo hitsig als menig andere inteelt loot op GS die preekt voor eigen parochie... jouw benadering van vrouwen (zie bottehond 19-11-06 @ 23:51) lijkt veel op die van een zo vermaledijde moslimjongen, inclusief terminologie, maar daar kun jij niks aan doen, dat ligt aan die jongen... noeg zegd!

glasbek | 20-11-06 | 00:43

@CoJoNes 20-11-06 @ 00:38
Mail eens....

vander F | 20-11-06 | 00:42

@botte
Als jij een zilveren V op je revers speldt, mag je bij de deur staan. Als je die V er af haalt, mag je ook aan tafel komen zitten.
Minder losse flodders, snoeihard en rechtstreeks naar de politiek.

CoJoNes | 20-11-06 | 00:41

@VanderF solide? of als brakke powerbook?

Shareholder | 20-11-06 | 00:40

@CoJoNes just checking factors ;)
Enneh.. Fibonacci is te voorspelbaar voor een denktank ;)
How about Chahox of Chahoas. (chaos + hoax en klinkt als wijntje)?

Shareholder | 20-11-06 | 00:38

@vander F
Die afspraak stond toch al?

CoJoNes | 20-11-06 | 00:38

Hierbij een in mijn ogen mooie link naar het AD, waarin het FNV met een actie punt komt; Nederlands leren onder werktijd. Die Jongerius mag van mij Staatssecretaresse voor bedrijfsleven pesten worden.
www.ad.nl/economie/article823208.ece

Duitse helm | 20-11-06 | 00:38

@Shareholder 20-11-06 @ 00:34,
een Apple PPC G4

vander F | 20-11-06 | 00:38

CoJoNes 20-11-06 @ 00:33

Heb je ook muscles nodig voor de denktank?... doen jullie het denken en ik (indien nodig) de tank....

bottehond | 20-11-06 | 00:37

@CoJoNes 20-11-06 @ 00:32,
23 november?
kort dag, moet kunnen.

vander F | 20-11-06 | 00:36

@Shareholder
eerrrm een Pentium 2 denk ik.
*overdrijft graag een beetje*

CoJoNes | 20-11-06 | 00:35

@CoJoNes wtf had jij voor een bak 3jaar geleden !?

Shareholder | 20-11-06 | 00:34

Voorstel voor een naam van die denktank: Fibonacci

CoJoNes | 20-11-06 | 00:33

@v Maerlant 20-11-06 @ 00:26
Bedankt voor de link. Tis inderdaad een exponentiële functie. Voordeel van exponentiële functies is dat m'n laptop nu een factor honderd sneller is dan 3 jaar geleden. Voor de nadelen verwijs ik graag terug naar je link.
Wordt het niet eens tijd voor Belgisch-Nederlandse denktank van Realistische Liberalen?
Laat het leden werven een aanvang nemen, ik heb er wel zin an.

CoJoNes | 20-11-06 | 00:32

@Vladivodkaaz 20-11-06 @ 00:28,
nee,ik bedoel specefiek theocraten.

vander F | 20-11-06 | 00:32

@Botte, ik stem zeker niet op de Balk. Ik vertrouw dat soort gristenen niet.

Shareholder | 20-11-06 | 00:29

@ vander F 20-11-06 @ 00:12

O je bedoeld extremisten..... Dat is iets anders als de rituelen van menig moslim en staat los van het islamitische geloof.... al zeggen de extremisten van niet........

Jij geloofd ze toch niet hoop ik?

Maar verder,
Nee er is niets mis met extremisten de wind uit de zeilen te halen.

Vladivodkaaz | 20-11-06 | 00:28

/OT nog 5 comments om Luuk aan de 100 te helpen. Kom op!

CoJoNes | 20-11-06 | 00:27

CoJoNes 20-11-06 @ 00:20

Naar aanleiding van je link gisteren ivm Duitsland even aan het surfen geslaan en de link hierna gevonden. De (laatste) blokjesdiagram geeft goed de beweging van de groeicurve weer. Hoe je op 45 jaar van 3.04 miljoen naar 51.72 mio gaat... 't Is het effect van de graankorrel op het schaakbord. Naargelang verder in de tijd gaat het alsmaar sneller en sneller.

europenews.blogg.de/eintrag.php?id=74

v Maerlant | 20-11-06 | 00:26

Shareholder 20-11-06 @ 00:05

Moet ik vrezen dat je CDA gaat stemmen? Die nostalgi, he? Die zucht naar veiligheid en beschutting. Dat en dat alleen is de basis van het succes van Jan Peter Balkenende...

bottehond | 20-11-06 | 00:23

Herman .H. 20-11-06 @ 00:14

Ik zei dus al eerder dat walter boslim goud in handen heeft. Die Ferd Crone zit voor de zoveelste keer te slapen.... walter! wakker worden!

bottehond | 20-11-06 | 00:21

Van het vrijevolk:

Democratie kan zichzelf niet in stand houden. Het kan slechts bestaan totdat de kiezers ontdekken dat ze zichzelf kunnen bevoordelen ten laste van de schatkist. Vanaf dat moment stemt de meerderheid voor de candidaat die hen het meest belooft. Democratie gaat altijd ten onder aan te grote overheidsbestedingen. De gemiddelde leeftijd is circa 200 jaar.

Alexander Tyler, 1787

CoJoNes | 20-11-06 | 00:20

@Herman .H. 20-11-06 @ 00:14:
U heeft een verkeerde nick. Verander 'm eens snel in Opa Bangepoep.

koerbagh | 20-11-06 | 00:17

@koerbagh 20-11-06 @ 00:01,
de complete WAO uitkering inderdaad,
kun je aardig wat dope voor aanschaffen.
Laatst had ik er een die compleet verontwaardigd was dat hij moest komen fietsen door de regen (5 minuten) want z'n auto had pech, hij vond het absurd dat autorijden tegenwoordig zo duur was....
(bijstand uitkering hè)

vander F | 20-11-06 | 00:17

Maorijnissen, de man die bekend staat als een onvervalste communist
wil Nederland graag een sociaal gezicht gaan geven. Wat een gotspe!
Hij draagt het communisme inderdaad een kokend, zelfs oververhit
hart toe. De economie echter, zal met Jan Mao Siberisch koud blijven.
Het is één grof schandaal dat juist hij, de mensen met de laagste
inkomens en de uitkeringsgerechtigden volledig valse financiële hoop
geeft.Hij biedt ze een Havannasigaar aan uit eigen doos. Gemiddeld
krijgen deze mensen, als het al zo is, er pakweg 15 of 20 euro netto
per maand bij. Een kapitaal! Maar Jan Mao houdt helemaal niet van kapitaal en zal er dus ook,rigoureus met hamer en sikkel, in gaan hakken. Als deze kwetsbare groep al beschikt over een auto, zal het voor hen op zeer korte termijn over en uit zijn. Het Fordje, Trabantje of Lada moet de deur uit.
Een nieuwe auto, bijvoorbeeld de Landwind, niet geheel toevallig van
Chinese makelij, zal al hélemaal niet haalbaar meer zijn.
Vreemd genoeg krijgen we van Jan Mao allemaal wel een nieuwe golf!
Helaas heb ik het nú over de vele nieuwe belastingen die ons
allen hard zullen treffen. Jan Mao zal zeker o.a. een parkeerbelasting
gaan heffen. Kosten per maand, minstens een uitgebreide rijsttafel
voor 2 of zelfs drie personen, uiteraard met een extra portie saté.
Er komt natuurlijk ook een “vuil- belasting” bij aankoop van een
nieuwe auto. Prettig bijkomend probleem, voor Jan Mao althans,
is dat hij simpelweg alle auto’s”vuil” vindt,zelfs de nieuwe landwind.
De nieuwe belasting kan bij dezen dus direct gestart worden.
Extra kostenplaatje bij aanschaf v/e nieuwe auto, bovengenoemde
rijsttafel maar dan voor ± 100 personen. En we zijn er nog niet….!
Het benzinekwartje van Wim Kok destijds, gaat nu een “eurokwartje”
van Jan Mao worden en uiteraard zal de huidige houderschapsbelasting
een nieuwe naam én prijs krijgen. Een winstpakker zal het in ieder
geval niet zijn! En dan hebben we het nu, alleen nog maar over de
auto gehad. De groep mensen waarvan Jan Mao zegt, voor te willen
strijden, kunnen door al zijn ásociale plannen niet eens meer
een 40 jaar oud trabantje kopen. Die 20 euro meer zijn al lang en breed
over de Chinese muur gekieperd! Wat zegt u? Dan maar het vliegtuig in
voor een leuke vakantie richting het rode pleintje of de zojuist
genoemde muur! Helaas mensen, door de vliegbelasting die Jan Mao
zal gaan heffen is een vliegreis -ongeacht de bestemming- alleen nog weggelegd voor de partijtop en de (super)rijken. Alsof het allemaal al
niet erg genoeg is gaat Jan Mao de hypotheekrenteaftrek ook nog
eens fors beperken. Velen zullen hierdoor minder snel gaan verhuizen waardoor de doorstroming volledig gaat stagneren. Gevolg hiervan is
dat de lagere- en midden inkomens vrijwel niet meer in het bezit kunnen komen v/e koopwoning.Voor diegene die al een eigen huis bezit heeft Jan Mao extra slecht nieuws. De maandlasten zullen sterk stijgen,zodat men al gauw met de rug tegen de Chinese muur komt te staan. Nog even iets over de kinderbijslag. Deze wordt bij Jan Mao inkomensafhankelijk, waardoor gezinnen op het minimum per jaar 260 euro extra per kind erbij krijgen. Dat lijkt heel leuk voor deze groep, doch ze hebben er helaas helemaal niets meer aan! Het water staat hen inmiddels niet meer tot aan de lippen. Nee, Jan Mao, door de golf aan belastingen hebben zij al de hele Zwarte – en Chinese zee binnen gekregen! De enige hoop voor deze en alle anderen in dit land is dat Jantje lekker blijft peddelen in de oppositie.
Daar hoort hij thuis.
Vergeet ik bijna nog te vermelden wie die extra kinderbijslag moet gaan betalen! Volgens Jan Mao zijn het de gezinnen met hoge inkomens!! Vanaf twee maal modaal, gaat hij daar de kinderbijslag roven.
Veelal eigenhuisbezitters. U bent gewaarschuwd!
Voor nóg meer slecht nieuws verwijs ik u graag door naar www.sp.nl
Ik wens u allen voor straks een goede nachtrust toe.
Mocht u vannacht ontsnappen aan een nachtmerrie, maak u geen zorgen, bij het ontwaken krijgt u hem alsnog.

Herman .H. | 20-11-06 | 00:14

glasbek 20-11-06 @ 00:05

Dat lijkt me vooral jouw probleem. Als je je dilemaa op tafel legt kennen we met je meedenken, dude. Doe es niet zo sjaggerijnig!

bottehond | 20-11-06 | 00:13

CoJoNes 20-11-06 @ 00:04

Moge het Deense voorbeeld inspirerend werken! (Een minderheidskabinet dat naar de verkiezingen gaat en verder kan werken op dezelfde wijze, beloond wordt door de kiezer dus, toch een interessant gegeven.)

v Maerlant | 20-11-06 | 00:13

Nestor-F 20-11-06 @ 00:00

Een van de loten van dezelfde stam werd later een sekte, de Kommunistiese Eenheidspartij Nederland... wonen in kommunes... vrouwen en mannen gelijkelijk verplicht deel te nemen aan orgieen ( hehehehehe) en op het eind mosten de vrouwen met ontbloot bovenlijf aan vergaderingen dellnemen... I shit you not.... dat zijn dus de bvroertjes van Jan Tomaat, mind you!

bottehond | 20-11-06 | 00:12

@Vladivodkaaz 19-11-06 @ 23:58,
theocratische halsafsnijders onduidelijk?
Osama die in alle rust en vrijheid z'n EndJihad voorbereidt?

Een gekneveld Afghanistan waar een echte mujahedeen als Massoud nl.wikipedia.org/wiki/Ahmed_Shah_Masso... de botte theocraten wist te weerstaan,
totdat hij, vlak voor de aanslagen in New York ook werd vermoord door de handlangers van Osama.

vander F | 20-11-06 | 00:12

@glasbek
Waarvan akte en welterusten.

CoJoNes | 20-11-06 | 00:08

Hier in 020 zag ik partij "'t Zeteltje" op de lijst staan. Is dat landelijk? Vond het wel aardig gevonden; klinkt als buurtkroeg. Alsof Hazes nog leeft en alles.

Shareholder | 20-11-06 | 00:05

nadat ik 20 minuten de bijdragen hierboven heb doorgelezen, is de kans dat ik dit keer toch maar links ga stemmen groter dan ooit... u is bedankt!

glasbek | 20-11-06 | 00:05

Ik weet niet of het beroep van die lijsttrekkerT Potvis me zeau aanstaat....

bottehond | 20-11-06 | 00:04

@Vladivodkaaz 19-11-06 @ 23:44

SP wil kinderdagopvang niet vergoeden, omdat moeders thuis bij de kinderen moet blijven. Maar moeders gaat niet werken omdat ze niet bij haar kinderen wil zijn. Maar moeders gaat werken omdat ze geld nodig hebben om het benodigde budget te halen om rond te komen. Als ze dan ook voor kinderopvang moet betalen moet ze nog meer uren werken om het benodigde budget te halen. Dus averechts effect. (even kort samengevat).

Afhaalchinees | 20-11-06 | 00:04

@v Maerlant
Duizend excuses, had ik gemist. Inderdaad, de nederlandse krabbenmand.

CoJoNes | 20-11-06 | 00:04

koerbagh 19-11-06 @ 23:58

Moslims maken reedsch hun testament op volgens de sjaria... we are f*cked, koerbagh... neem de boel een sover in 0031... ik doe wel goebbels spelen bij de commerciëlen.

bottehond | 20-11-06 | 00:02

Mooi hè? Lijst Islam Democraten. Los van het feit dat het een contradictio in terminis is, appeleert de afkorting ook nog eens aan diepe oerdriften, het ID.

CoJoNes | 20-11-06 | 00:02

bottehond 19-11-06 @ 23:59

Kende ze wel, maar komen die nationaal op dan?

@CoJones

23:16??

v Maerlant | 20-11-06 | 00:02

@vander F 19-11-06 @ 23:58:
Je moet er even bijvertellen dat die cliënten van je geen dure huurwoning van een woningbouwcorporatie hoeven te batelen die de huren elk jaar met 10% verhoogt en geen gas,water, licht hoeven te betalen. Zonder dak boven je hoofd hou je inderdaad netto meer over.

koerbagh | 20-11-06 | 00:01

@ vander F 19-11-06 @ 23:58

Dan heb je bijster slecht onderhandeld bij je arbeidscontract.... LOL

Vladivodkaaz | 20-11-06 | 00:00

De SP is niet anders dan een lijst Super Personen die denken dat alles, niet gehinderd door enige kennis, volgens hun met oogkleppen voorziene denkwijze, zal plaatsvinden of kunnen. De SP staat niet open voor andere meningen. Er is maar een mening, die van Marijnissen, Stalin, Mao en nog meer despoten. Zoek maar eens de historie van Marijnissen, dan ben je genezen van deze keuze.

Nestor-F | 20-11-06 | 00:00

v Maerlant 19-11-06 @ 23:56

www.islam-democraten.nl/

Zelfs jij blijkt dus een onverbeterlijke optimist vergeleken bij de werkelijkheid...
* santé *

bottehond | 19-11-06 | 23:59

@v Maerlant
Ik zit eigenlijk nog steeds te wachten op een reactie op mijn reactie op jouw reactie.
Ik denk dat je geen moslim partij nodig hebt in Nederland met de PvdA als grote speler in het spectrum.

CoJoNes | 19-11-06 | 23:58

@vanderF @ 23.54 zoals de familie Bush, bedoel je?

Shareholder | 19-11-06 | 23:58

Jan Marijnissen 19-11-06 @ 23:57
Doe de groeten aan Agnes.

Karel kwakbol | 19-11-06 | 23:58

@ vander F 19-11-06 @ 23:49

Zou je nog IETSIE specifieker willen zijn?

Vladivodkaaz | 19-11-06 | 23:58

4. SP gooit de uitkeringen omhoog, dan gaat er helemaal niemand meer werken.
De prikkel om te werken blijft, omdat de SP een werkbonus invoert. Het verschil tussen niet werken en wel werken verandert daardoor. Alleen zorgen we ervoor dat je voortaan een beetje rond kunt komen als je echt op een uitkering bent aangewezen. Mensen die wel willen werken, maar echt niet kunnen, mogen we niet veroordelen tot levenslange armoede.

Ik heb menig client met een uitkering die netto per maand meer te besteden heeft dan vander F.
Waar lul je over?

vander F | 19-11-06 | 23:58

Ik zie een tweede verkiezingsronde aankomen!
Tenzij CU met VVD wil? Ach ja, waarom ook niet.

Mijn Woord | 19-11-06 | 23:57

@CoJoNes 19-11-06 @ 23:55
Right. Ik ga ondertussen nu ook eens die mevrouw bezoeken die hier de hele dag in en uit loopt.
Sn*rk.

Jan Marijnissen | 19-11-06 | 23:57

Nog een laatste voorzet voor het slapengaan: als het volgende kabinet het vier jaar uitzingt zijn dit de laatste verkiezingen zonder deelname van een moslimpartij.

v Maerlant | 19-11-06 | 23:56

G-Unite moet morgen toch weer gewoon in de college bankjes, of is de kerstvakantie nu al begonnen?
@botte
Moeten we ook eens doen, just for the hell of it. Een keer ouwehoeren zonder toetsenbord is best fijn op z'n tijd. M'n vriendin en ik proberen het de laatste tijd ook steeds vaker en het bevalt eigenlijk prima.

CoJoNes | 19-11-06 | 23:55

@@Vladivodkaaz 19-11-06 @ 23:44,
zou jij Osama Bin Laden in je tuin uitnodigen en hem rustig z'n gang laten gaan?
Nee natuurlijk niet.

vander F | 19-11-06 | 23:54

Oh, G-unite heeft te weinig bevoegdheden. Dus geen Dijksma vanavond

Karel kwakbol | 19-11-06 | 23:51

Jan Marijnissen 19-11-06 @ 23:37

Als ik ooit de kans krijg om die megahoerige MILF te b*ffen en te dekken dan houdt geen slipketting Botte tegen.... hehehehehehe

bottehond | 19-11-06 | 23:51

@Vladivodkaaz 19-11-06 @ 23:44
"Amerikaanse oorlogsagenda volgen".

Wat is er nou weer mis met theocratische halssnijders opruimen?

vander F | 19-11-06 | 23:49

@ vander F 19-11-06 @ 23:45

U vraagt wij draaien....

.... het is er ook zo ingeslopen de afgeslopen jaren....

Vladivodkaaz | 19-11-06 | 23:49

@Karel kwakbol 19-11-06 @ 23:46
volgens mijn hep G-unite thans dienst.

drs. A. Pechtold | 19-11-06 | 23:48

Ik draag mijn Wouter voor de kijkerts links.

Shareholder | 19-11-06 | 23:46

Joris bel eens ff met Hoxha, vraag eens of je ook Dijksma mag doen

Karel kwakbol | 19-11-06 | 23:46

@Vladivodkaaz 19-11-06 @ 23:44
pas op anders BAN

Jan Marijnissen | 19-11-06 | 23:46

@Vladivodkaaz ,
braaf.

vander F | 19-11-06 | 23:45

ÜBERLOL@Joris 19-11-06 @ 23:43

CoJoNes | 19-11-06 | 23:44

Jan Marijnissen 19-11-06 @ 23:32

Kom maar op met die ster, "jan"

bottehond | 19-11-06 | 23:44

Nu de SP steeds meer mensen aanspreekt zie je bij de politieke tegenstanders vergelijkbare reacties als bij de Europese Grondwet campagne. Weet je nog: het licht zou uit gaan en er zou zelfs oorlog komen. Ok nu wordt het instrument van bangmakerij van stal gehaald.

Tijd om de bangmakerij en oneigenlijke aantijgingen die links en rechts jegens de SP worden geuit te weerleggen:

1. De SP is slecht voor de economie.
Volgens het CPB leidt het beleid van de SP tot een economische groei van 2% per jaar. De verschillen met de voorspellingen van de effecten van de verkiezingsprogramma’s van andere partijen zijn marginaal. Bij de PvdA is het ook 2% en bij het CDA 2,1%, oftewel slechts een tiende procent meer. En dat moet je dan wel af zetten tegen de prijs die voor die tiende procent wordt betaald. De SP doet met dat geld iets aan de armoede, het sociaal minimum gaat omhoog. Het CDA doet hier niets aan en laat de inkomensverschillen zelfs groeien. Ook de PvdA wil het sociaal minimum slechts laten meestijgen met het welvaartspeil. Bij de VVD is de voorspelde economische groei 0,3% meer, maar die winst komt niet in de samenleving terecht. We krijgen er geen betere scholen door, geen betere zorg en de armoede zal onacceptabel groot blijven. Werk, werk, werk is niet het antwoord voor iemand die op zijn of haar tachtigste naar de voedselbank moet.

2. De SP is slecht voor de middeninkomens.
Pas bij meer dan twee keer modaal gaan mensen bij de SP iets meer bijdragen. Bij tweeverdieners is dat pas bij een huishoudinkomen van meer dan 115 duizend euro. Bij alleenverdieners is dat meer 70 duizend euro.

3. De SP wil bijstandsfraude niet bestrijden.
Deze onzinnig aantijging wordt opgehangen aan onze kritiek op de doorgeslagen methoden van onaangekondigde huisbezoeken. Er is helemaal niets tegen huisbezoeken, als dat fatsoenlijk gebeurt en er aanleiding toe is. Er is wel iets tegen als er sprake is van stelselmatige benadering van mensen met een uitkering als potentiële fraudeur. In steden als Nijmegen, Groningen, Haarlem, of Eindhoven werkt de SP aan een streng maar rechtvaardig sociaal beleid van de lokale sociale diensten.

4. SP gooit de uitkeringen omhoog, dan gaat er helemaal niemand meer werken.
De prikkel om te werken blijft, omdat de SP een werkbonus invoert. Het verschil tussen niet werken en wel werken verandert daardoor. Alleen zorgen we ervoor dat je voortaan een beetje rond kunt komen als je echt op een uitkering bent aangewezen. Mensen die wel willen werken, maar echt niet kunnen, mogen we niet veroordelen tot levenslange armoede.

5. De SP is slecht voor het bedrijfsleven.
De burgers zijn de afgelopen jaren al zwaar genoeg belast, de grote bedrijven zijn toen gespaard. Die zijn nu aan de beurt om een bijdrage te leveren, eerlijk is eerlijk. De lastenverlichting voor de burgers heeft overigens een positief effect op de bedrijven. Als die burgers te besteden hebben, hebben de bedrijven meer klanten.
De kleine ondernemers en zelfstandigen wil de SP trouwens juist extra helpen en ontlasten. Zie daarvoor ons ondernemersplan: Hart voor de Zaak.

6. De SP is anti-Europa, alleen maar tegen.
De SP is voor samenwerking in Europa. Niet voor meer macht naar het ondemocratisch Brussel. In het referendum over de Grondwet heeft de bevolking zich ook tegen de huidige ontwikkelingen uitgesproken, de grote partijen waren allemaal voor! Sindsdien is er geen enkele partij met zo’n uitgewerkte en uitgebreide visie op een beter Europa als de SP. Een Beter Europa Begint Nu

7. De SP staat met de rug naar de wereld, zegt nee tegen vredesmissies.
Onzin, de SP heeft steun gegeven aan missies in Liberia, Kosovo, Bosnië, Macedonië, Cyprus, Congo en Zuid-Soedan. We zijn tegen óórlogsmissies, zoals de inval in Irak om massavernietigingswapens die er niet waren, of missies zoals die in Afghanistan die de Amerikaanse oorlogsagenda volgen.

Vladivodkaaz | 19-11-06 | 23:44

Got, got, al 615 post op dit topic. !!

drs. A. Pechtold | 19-11-06 | 23:43

Gatverdamme. Waarom toch altijd op dit uur eauver Shaggon beginnen?

Shareholder | 19-11-06 | 23:42

Mij ontgaat je hele betoog...

vander F | 19-11-06 | 23:42

/alu hoedje on
Ik wordt gechecked door de AIVD, mijn comments verschijnen pas na 3 of 4 keer F5-en.
/alu hoedje weer af

CoJoNes | 19-11-06 | 23:41

/OT
Betekent de nick van ZI echt Zône Industrielle, of is het een überhippe afkorting van straatlingo, waar deze dertiger even de betekenis van ontgaat?

CoJoNes | 19-11-06 | 23:39

Jaaah,
sharon Dijksma, dat waggelende voorbeeld van werkverschaffing.

vander F | 19-11-06 | 23:38

Mijn Woord 19-11-06 @ 23:36
Ik draag mijn Woutert altijd links.

Karel kwakbol | 19-11-06 | 23:37

Want helaas is ooit mijn rechterhand verbrijzeld.

Mijn Woord | 19-11-06 | 23:37

Nee Joris, doe dat maar niet. Kost jullie adverteerders enzo.

CoJoNes | 19-11-06 | 23:37

Ik stem altijd links!

Mijn Woord | 19-11-06 | 23:36

Soms verveelt Joris zich en gaat dan zitten posten onder de naam van Pechtold, Marijniissen, Moscovitch, Holleedera e.d. Dit afhankelijk van het onderwerp
Joris, doe nu eens Sharon Dijksma.

Karel kwakbol | 19-11-06 | 23:35

@bottehond 19-11-06 @ 23:19
Beetje een polit*ke taalf*ck wat mij betreft.

Jan Marijnissen | 19-11-06 | 23:34

@bottehond 19-11-06 @ 23:22,
braaf,
*laat plotseling knalrode kat een een tas ontsnappen die panisch de tuin in rent*

vander F | 19-11-06 | 23:34

LOL@Jan Marijnissen 19-11-06 @ 23:32

Het zwartgehemde zuigmarmotje. Weest welkom.

CoJoNes | 19-11-06 | 23:34

Eerst een etentje, nu toch maar een kop koffie.
Links is wel besluitvast in iedergeval ;-)

Geen | 19-11-06 | 23:33


@botte
Great minds think alike *kuch*

CoJoNes | 19-11-06 | 23:29

@botte
Heeft weinig zin, ik ben nogal import in deze contreien.

CoJoNes | 19-11-06 | 23:27

LOL@CoJoNes 19-11-06 @ 23:25:
*Of Alexander Pechtold ook daadwerkelijk "Alexander Pechtold"*
Moehahahahahahaha!

koerbagh | 19-11-06 | 23:27

*en wat zou GS saai zijn als je zeker wist dat @Jan Marijnissen ook echt Jan Marijnissen was*

CoJoNes | 19-11-06 | 23:25

CoJoNes 19-11-06 @ 23:22

Ik vind het wel weird dat U ende ik (vrijwel) altijd hetzelfde denken en leuk vinden. Ik zal mijn ouwe eens vragen of hij ooit in Grunn overnacht heeft.

bottehond | 19-11-06 | 23:24

590 ?

Dirrek | 19-11-06 | 23:24

587 reacties ? En die moet ik allemaal lezen ?

Dirrek | 19-11-06 | 23:23

@botte
Wat zou Nederland een mooi en trots land worden, als we gingen naar een 2,5 partijen stelsel: De SP en PVV/EenNl.
Niks polderen, maar kiezen. Verlicht despotisme for the win.

CoJoNes | 19-11-06 | 23:22

vander F 19-11-06 @ 23:18

Als ik als denkgeneaut mot inburgeren mot die luchtfietsende kamikazepileaut het eauk, lijkt me. How am I doing?

bottehond | 19-11-06 | 23:22

Jan Marijnissen 19-11-06 @ 23:10

Dat heeft "rechts" juist heel goed gedaan... Wat jij "rechts" noemt is niet links, niet rechts, maar eigenlijk 1 partij die in 3 stukkies geknipt is: het vda, de cvda en de pvd zijn siamese drielingen.... De pvda heeft het kind van Pin en Jan Tomaat gebaard... de SP... Rita heeft de kinderen van Pin gebaard... Geert en Marco.... en ze wenscht ze het beste... als je het mij vraagt.

bottehond | 19-11-06 | 23:19

@Jan
Ach, wie dan leeft dan zorgt. Moet jij toch weten, het is het enige dogma dat de SP heeft.

CoJoNes | 19-11-06 | 23:18

@gevallenverstand 19-11-06 @ 19:28,
*proest*

vander F | 19-11-06 | 23:18

CoJoNes 19-11-06 @ 23:09

Had ik toch beter m'n eerste ingeving gevolgd en ... zet theoretisch de deur... geschreven. Het idee van een minderheidskabinet is al wat gewaagd, dat van wisselmeerderheden dubbelop. Toch effe opmerken dat in Denemarken de huidige minderheidsregering een voortzetting is van de vorige. Het kan dus warempel nog werkzaam zijn ook. Overigens komt de gedoogsteun uit het parlement van de "extreemrechtse" NPO. Maar ok: de Nederlandse krabbenmand...

v Maerlant | 19-11-06 | 23:16

v Maerlant 19-11-06 @ 23:02

Het nadeel is dat er aanzienlijk meer verkiezingen komen, maar ieder mot zich afvragen.... wat is daar mis mee.... die 4 jaar is eigenlijk ook niet meer van deze tijd... sterf gij oude gedachten etc etc....

bottehond | 19-11-06 | 23:15

@jan
Sorry, grote roerganger. Als ondernemer in innovatieve technologiën staan er minder dan 0 spaarcentjes op de bank. Maar wees gerust, de patenten en modelrechten liggen al sinds een maand veilig in Luxemburg. Just in case.

CoJoNes | 19-11-06 | 23:15

@crixus/jacoHones enz.
Als ik nu in de peilingen wéér hetzelfde beeld zie, waarbij de VVD verder inzakt, denk ik toch dat de weerzin van veel liberalen tegen deze nr 2
www.huubmous.nl/wordpress/wp-content/u...
de oorzaak is van de linkse ellende (=niet 'lente') waar we op af stevenen....

Neem ondertussen je spaarcentjes alsvast van de bank, want het kabinet Stalin komt eraan!

Jan Marijnissen | 19-11-06 | 23:10

@v Maerlant
Ik zou het bijna als een compliment beschouwen, dat jij de Nederlandse politiek volwassen genoeg acht, om met een minderheids kabinet ook maar uit de voeten te kunnen. PArtij politieke spelletjes en onderlinge haat, nijd en afgunst zijn in de Nederlanden nog steeds aanmerkelijk belangrijker dan het landsbelang. Bovendien zouden de partijen bij een minderheids kabinet ook daadwerkelijk met de billen bloot moeten. Keer op keer. Daar is geen partij tegen opgewassen.

CoJoNes | 19-11-06 | 23:09

@CoJoNes 19-11-06 @ 23:05:
Het is een redelijk betaalbare wijn. Een echte aanrader. Hij schijnt ook traditioneel verscheept te worden, dus niet met het vliegtuig. Affijn, het maakt mij niet uit hoe het lekkerste spul uit de hele wereld in mijn mond beland.
Uhm... Ik maak van mijn hart er nooit eentje. Ik zal er eens met vdF over babbelen.

koerbagh | 19-11-06 | 23:09

@koerbagh
Verrassend. Ik heb altijd gedacht, dat je bij wijn uit de 'nieuwe' wereld vooral betaalde voor de transport kosten.
Heb jij trouwens weleens met vander F over moordkuil gesproken, is interessant, zou je leuk vinden.

CoJoNes | 19-11-06 | 23:05

Ik zou speculeren op een minderheidskabinet. Dat zet de deur op een kier voor wisselmeerderheden. Kan een leuke boel worden, voor zolang het duurt.

v Maerlant | 19-11-06 | 23:02

Heb het vanmiddag al hier gesteld, er komt gewoon een kabinet Balk IV. Bos zal met de staart tussen de benen afdruipen, onder het mom dat ie geen kans heeft gekregen, en gaat zijn zakken vullen ergens in het bedrijfsleven. Ook de positie van Femke zal wel eens discutabel kunnen gaan worden, zelfs bij GL heeft men enig realiteitsbesef...

brutus68 | 19-11-06 | 23:00

@CoJoNes 19-11-06 @ 22:52:
Chardonnay... inderdaad ook een prima keuze. Nou ja, alles behalve een Riesling of Gewurztraminer... Een fijne Pinot Gris uit de Dordogne zou ook goed passen. Ik had vorige week een nieuwe ontdekking: een biologische Chileense wijn... Zowaar goed voor het milieu en erg lekker: Cono Sur. Een witte chardonnay. Zou ook prima passen.

koerbagh | 19-11-06 | 23:00

In de "Puinhopen van Paars" schreef wijlen Fortuijn het al: dat komt er burgeroorlog

dedalus | 19-11-06 | 22:58

CoJoNes 19-11-06 @ 22:51

Tsjek dit: "DUH!"

bottehond | 19-11-06 | 22:54

Sorry ontstemd dus

Tzakje | 19-11-06 | 22:53

@daskapitalist 19-11-06 @ 22:45:
De "Stichting God's Politiek" wordt als eerste weggestreept. Ongezien.

koerbagh | 19-11-06 | 22:52

@koerbagh
Bij gerookte zalm, zou ik een Pouilly Fuissé aanraden.

CoJoNes | 19-11-06 | 22:52

in dit geval ongestemd... dus.

Tzakje | 19-11-06 | 22:51

En bij de weg. Ik las iets over een borrel met alle klootzakken en lieve mensen van Geenstijl. Was ik uitgenodigd?

CoJoNes | 19-11-06 | 22:51

@bottehond 19-11-06 @ 22:42:
Bossche bollen moet je zelf opeten. Overigens ben ik nog steeds op zoek naar de perfecte methode om een bossche bol (als ook een tompoes) te eten zonder te knoeien en zonder je hele gezicht te bevuilen. Onze windvaan gaat gewoon nog 4 jaar kamerlid zijn en dan wordt hij door Shell teruggehaald en vervangen door een andere stroman. Daar hoeven we waarschijnlijk na 22 November niks meer van te vrezen.
Overigens: wat een vreselijk saai debat tussen Zalm en Wijn op staatstv2... De combinatie klinkt goed, grookte zalm, witte bordeaux-wijn... maar dit is niks.

koerbagh | 19-11-06 | 22:50

daskapitalist 19-11-06 @ 22:32

Aanschouw politieke manipulatie a la "the Matrix" ... Men wenscht oorlog in de rechtse kerk... alsof het almaar meer splijt, de angst en weerzin daarvoor bij den kiezerT is begrijpelijkerwijs groot... Dat je zulke dingen ziet en kwaad wordt is helaas de last van de "Red Pill" slikkerTs. Je weet tog?

bottehond | 19-11-06 | 22:47

@koerbagh 19-11-06 @ 22:32
heb je de sgp al weggestreept?

daskapitalist | 19-11-06 | 22:45

LOL@bottehond 19-11-06 @ 22:26
Been taken care of, oh grote kwijlende en natgeneusde leider. Ik dacht trouwens in eerste instantie dat ik naar een uitzending van Knoop in je Zakdoek zat te kijken.

CoJoNes | 19-11-06 | 22:45

koerbagh 19-11-06 @ 22:32

Uitstekende keuze, van begin tot het eind. Zelfs al zou jij besluiten om walter een bossche bol in de grijnzende snoet te duwen zou ik denken: ach: hij heeft er in ieder geval zeer goed over nagedacht en gewikt ende beschikt. hehehehehe

bottehond | 19-11-06 | 22:42

Lijkt erop dat de SP toch gaat kelderen
Volgens de peiling van NOVA van 30 zetels op afgelopen donderdag naar 24 zetels nu.

Karel kwakbol | 19-11-06 | 22:42

@bottehond 19-11-06 @ 22:26:
Ik ben geheel met u eens... Op de BNN site verdient hij mijn stem. Hij was het minst krampachtig van allen bij lijst 0 vanavond.
Ik ben de afgelopen weken bezig geweest om alle partijen eens even te analyseren en weg te strepen op wie ik in elk geval niet ga stemmen, en vaag genoeg blijft kereltje Pechtold's clubje gewoon als twijfelgevalletje over. De rest valt eigenlijk af, dus ik moet alleen nog even beslissen of ik wel of niet ga stemmen. Als het regent ga ik maar niet, want dan blijft het linkse stemvee toch ook weg en als de zon schijnt is elke stem tegen het linkse blok meegenomen.

koerbagh | 19-11-06 | 22:32

wth. lijst 5 fortuyn 2 zetels in peiling?!

daskapitalist | 19-11-06 | 22:32

koerbagh 19-11-06 @ 22:18

Tsja... daarmede kunnen wij het niet meer doen. Een ieder zal de beschuldigende vinger richting jou en mij wijzen. Ik vind wel dat het kereltje in het echte leven heel goed kan incasseren. Hij is nog steeds fan (is eufemisme voor "reaguurderT") en dat bewonder ik toch in die halfgare opportunist. En het feit dat hem door een borderliner het ministerschap is ontnomen is extra aanbeveling. Ik ben ook voorzitter van het Komittee ter ondersteuning van borderline- slachtoffers. Ik heb er goffedomme een dubbele dagtaak aan! Stempt allen op kerel Pechtold op de site van BNN. Ies lachen! Tis een kut- kereltje, maar wél ons kut- kereltje!

bottehond | 19-11-06 | 22:26

LOL @bottehond 19-11-06 @ 22:07:
Het wachten is op een reaguurder die het stukje gaat bewerken en er "ongezien" voor gaat zetten.

koerbagh | 19-11-06 | 22:18

koerbagh 19-11-06 @ 20:57

"werd Maarten ziek, mogelijk raakte hij besmet met de pest of de tyfus."

Een Geenstijler avant la lettre....

bottehond | 19-11-06 | 22:07

tipo 19-11-06 @ 21:58

Het ging mij dus niet om zijn politieke voorkeur maar vanwege het feit dat hij reaguurt ga ik wél even op hem stemmen bij BNN. Wie weet tekent hij over 10 jaar de Repatriëringswet.

bottehond | 19-11-06 | 22:04

ach, eigenlijk zijn we allemaal D'66-ers.

tipo | 19-11-06 | 21:58

In de hoedanigheid van voorzitter van het Komittee ter Ondersteuning van Noodruftige Woedende Roze Bijen stel ik voor om allen naar BNN te gaan en daar te stemmen op GS- fan kereltje Pechtold. Bezorgen we hem geweaun een extra zetel.... Het ultieme clientalisme... ik voorzie dat NN/GS hét oldboysnetwerk gaat worden ......

bottehond | 19-11-06 | 21:57

@Pavoni 19-11-06 @ 21:37:
Ooit was hij best aardig... voor een heaumeausueel dan...
Geinige teksten. "Vroeger of later" is zijn beste werk, daarna is het niet veel meer.

koerbagh | 19-11-06 | 21:42

Robert long.... niet gedacht dat ik daar ooit naar zou gaan luisteren :)

Pavoni | 19-11-06 | 21:37

@Pavoni 19-11-06 @ 21:05:
Ach ja... Robert Long zong het al: "Het is allemaal angst... de allergrootste schreeuwers zijn dikwijls het bangst."
www.4shared.com/file/6154704/c6c41303/...

koerbagh | 19-11-06 | 21:23

"Links heerlijk ga vooral je gang !!! Dan weten we zeker dat NL naar de bliksem gaat. Dus grijp je kans en stem Lijst 13 PVV Geert Wilders"

Joey van Mourik 19-11-06 @ 19:22

NL "naar de bliksem" nogwel. Goed zeau Joey; oud Nederlandsch doet het altijd goed in de (verre) rechter hoek van het politieke spectrum.

Je maakt de Van Mouriks belachelijk met je quasi-politiek gezwam.

Lt. Winters | 19-11-06 | 21:16

GeenStijl brult net als Balkenende ook al van angst over een links kabinet, haha. Dat moest haast wel betekenen dat de kans groter wordt en dat GS-reaguurders er zelfs rekening mee houden dat het erin zit.

Als ik GS-lezer was, zou ik gewoon maar links gaan stemmen. Het wordt namelijk nog gezelliger hier bij GeenStijl als er een links kabinet komt om op te zeiken. Stem dus links!

astronoud | 19-11-06 | 21:10

ongelooflijk om te zien: die angst voor een linkse coalitie... Marijnissen een dictator (vinque 19-11-06 @ 20:33), de derde wereldoorlog komt eraan (Mongeaul 19-11-06 @ 14:53), vergelijkingen met USSR,Albanië, China,Noord-Korea. Het is bijna lachwekkend! Enig realiteitszin graag....

Persoonlijk heb ik mensen die Mao vereren niet heel hoog zitten en vind ik de enorme sympathie voor de SP erg vreemd. Ik moet er niet aan denken wat er gebeurt als je die man bestuurlijke verantwoordelijkheid geeft.
Mijn persoonlijke hoop is slechts het uitblijven van een halfbakken compromissen kabinet tussen CDA en PvdA.

Pavoni | 19-11-06 | 21:05

@Hans Anders 19-11-06 @ 20:48:
Maarten van Rossum? Die is al een paar eeuwen dood. Ik wist niet dat er geluidsopnamen van hem waren, laat staan dat hioj een extreem-linkse PvdA rat was. nl.wikipedia.org/wiki/Maarten_van_Ross...
Maarten van Rossem, de Utrechtse hoogleraar Geschiedenis en Amerikanistiek is overigens ook niet extreem-links.

koerbagh | 19-11-06 | 20:57

@ Hans Anders 19-11-06 @ 20:48
hun moslim-liefde vergelijken met de SDAP jodenhaat ?
*ProesT* Leer denken en probeer dan eventueel te discussieren.

VVerner | 19-11-06 | 20:54

@hans> kom maar door met die rede.

superjan | 19-11-06 | 20:52

Als het zo mocht zijn, gun ik het vooral de linkse kiezer die dan over 4 jaar nog de grootste kater heeft. Het zou een grote bak zijn.

Lafayette | 19-11-06 | 20:51

@uni+onderbuik> tot mijn positieve verbijstering zag ik dat 50% van alle raeaguurders van het leninistisch trotskistische stand.nl vonden dat gw in de regering moet. Of geert heeft de boel gehacked, dat kan natuurlijk.

superjan | 19-11-06 | 20:50

@Mongeaul 19-11-06 @ 20:44:
Dat maakt hem nog geen slecht mens... verkeerde politieke ideeën hebben ook niet. In vergelijking met Sharon Dijxma, die haar hele leven uit de staatsruif heeft gevreten en dat nog als verdienste ziet en denkt dat het haar godgegeven recht is komt mijns inziens eerder in aanmerking voor die betiteling. 't Is goedverdoemme de koningin niet, maar ze doet wel net alsof.

koerbagh | 19-11-06 | 20:48

Vandaag luisterde ik naar een via MP3 verspreide redevoering uit 2004 van de extreemlinkse PvdA rat Maarten van Rossum. In deze boodschap, die bol staat van anti-semitisme en anti-Amerikanisme, wordt JPB, op een volstrekt hersenloze wijze 7 maal direct en 24 maal indirect gekoppeld aan Adolf Hitler.

Ik denk dat Pastors er inderdaad niet ver vandaan zat toen hij ernstig waarschuwde voor het wegkijken van de muzelmenslovers en ze dus terecht vergeleek met een 5e colonne van landverraders, gelijk aan het gedrag van het pro-duitse SDAP (PvdA) ongedierte dat in de opkomst van Hitler de perfecte gelegenheid zag om hun anti-semetisme breed uit te kunnen dragen.

Hans Anders | 19-11-06 | 20:48

Maorijnissen was een veredelde lasser/bankwerker en was daar nog slecht in ook.

Mongeaul | 19-11-06 | 20:44

@koerbargh

Het is alleen jammer dat Marijnissen is verworden tot een dictatoriale brulaap waar de meest rigide lijn-operatie-chef worstendraai- loopband schril bij af steekt. Het meest irritante op de werkvloer zijn die tussengevoegde chefs en managers. Ik heb er heel wat een pistool op het hoofd moeten drukken om er geen last meer van te hebben. Links denkt alleen in geld. De SP is een enge collectivistische club.

vinque | 19-11-06 | 20:33

@QB (ja die.....) 19-11-06 @ 20:13:
Precies... een maximale ambtstermijn voor kamerleden van 12 jaar en passief kiesrecht pas vanaf je 35e of zo. Aan al die kleuters in de kamer, gemeenteraad en provinciale staten die nog nooit echt hebben hoeven werken moet ook maar eens eind aan komen. Ga je eerst maar een maatschappelijk echt ontplooien en echt aan 't werk en de helft van je zuurverdiende poen af staan aan de staatsrovers (aka fiscus, belastingdienst) in plaats van op je 21e na een mislukte studie door teveel actievoeren, gesubsidieerd door de studiefinanciering, in de kamer komen en een salaris van 4x modaal uit de staatsruif te vreten.
Wat dat betreft heb ik dus wel respect voor Marijnissen, die heeft gewoon jarenlang in de worstenfabriek op de werkvloer gestaan, die kent het klappen van de zweep.

koerbagh | 19-11-06 | 20:24

Jaaahh die Dijksma, die zat tijdens de vroegere pvda vergaderingen zoveel wind te lossen dat zelfs een stoicijn als Wöltgens van zn fucking apropos ging.

vinque | 19-11-06 | 20:19

@Gekke Gerritje 19-11-06 @ 20:07:
Prima analyse. Ik pleit er al jaren voor. En zeker het "wetten maken" bij de ambtenaren weghalen. Dat is hun taak helemaal niet. En nooit meer tussentijdse verkiezingen als je uitvoerend en wetgevende macht uit elkaar trekt en beiden apart laat verkiezen.

koerbagh | 19-11-06 | 20:18

Links denken is een gevaarlijke geestesziekte.

Chiant | 19-11-06 | 20:17

@botte
Boem!!!

vinque | 19-11-06 | 20:15

sharon dijksma, dijkstra of hoe de neuk die trol ook heet, het voorbeeld zoals het niet hoort, een beroepspoliticus, vanaf het jaar nul gehyped om een van de Partij Van De Armoede' s gouden kippetjes te worden....

Realiteit: een volgevroten hangwang MINWTF (mothers i not want to fuck), fuck off en ga dood rare vette trol, je bent het bewijs dat niet alles met makeup is weg te poetsen, en dat staat in de top tien van de linkse charlatans als zijnde capabel, GOD behoede ons voor een meerderheid van deze lutsers, om over de communisten van Jan Tomaat nog maar te zwijgen........

QB (ja die.....) | 19-11-06 | 20:13

vinque 19-11-06 @ 20:09

Meaning?

bottehond | 19-11-06 | 20:12

cda 42
pvda 34
vvd 27
sp 22
pvv 8
cu 6
gl 5
eennl 3
sgp 2
d66 1
met in juni 2007 nieuwe verkiezingen.

daskapitalist | 19-11-06 | 20:12

@Botte

Een beetje een goeie "false flagger" op de valreep?

vinque | 19-11-06 | 20:09

Als je je afvraagt hoe ik denk dat de rol van kamerleden echt veranderd kan worden: scheiding van wetgevende macht en uitvoerende macht. Twee verschillende verkiezingen dus.

In Nederland noemen we de wetgevende macht de controlerende macht. En deze macht controleert de regering die direct uit een meerderheid van haarzelf is gevormd. Veel krommer kun je het niet vinden.
Het belangrijkste wat kamerleden hier doen is kijken naar televieprogramma's en dan de volgende dag proberen punten te scoren door de vragen en problemen die de journalisten aangeven te stellen aan opdravende bewindslieden.

Kamerleden zouden *vooral* bezig moeten zijn met wetgeving. Dit systeem van wetten moet de overheid en samenleving leiden en de kamerleden zijn degenen die deze regels moeten opstellen. De uitvoerende macht moet aan de hand van de wetten het dagelijks bestuur doen van de overheidsorganisaties, en de rechterlijke macht moet aan de hand van die wetten in individuele zaken de controlerende functie hebben, zowel naar de overheid als naar de burgers en bedrijven.
Nu is het zo dat ministeries (de uitvoerende macht dus) wetten maken en de kamerleden van de coalitiepartijen enkel nog even ja knikken.

Als het parlement veel meer de focus heeft op wetgeving inplaats van op schandalen, dan krijg je ook veel inhoudelijkere media-aandacht. Een publiek debat over een nieuwe wet is namelijk veel nuttiger dan geleuter over een foute uitspraak van een minister in één of ander interview.

Gekke Gerritje | 19-11-06 | 20:07

@koerbagh 19-11-06 @ 18:12
[Laat laat laat, beetje mosterd nu.]

Ik zou ook heel graag een heel ander soort rol van kamerleden in onze democratie zien, maar een minderheidskabinet zoals jij dat ziet gaat volgens mij niet lukken.

Als ik het staatsrecht goed begrepen heb, heeft een kabinet te allen tijde de steun van een meerderheid nodig. Mocht die steun er op een bepaald ogenblik niet zijn dan valt het kabinet. Er is geen enkele morele verplichting voor kamerleden (partijen) om een kabinet te gedogen totdat ze vinden dat dit kabinet aantoonbaar gefaald heeft. Als een kabinet ze niet aanstaat (als men denkt er niet direct zelf baat bij te hebben), dan geen steun ---> motie van wantrouwen ---> einde.
Gevolg is dus dat er een meerderheid in de kamer gevonden moet worden die gedoogsteun aan het kabinet geeft, nog voordat enig inhoudelijk debat over een bepaald politiek onderwerp in de kamer kan worden gehouden. Je krijgt dan de situatie die we ook nu hebben. Het CDA en de VVD hebben een minderheidscoalitie met de gedoogsteun van de (ex-)LPF. Er kan best zo nu en dan een voorstel door de kamer worden geloodst zonder steun van die (ex-)LPF, bijvoorbeeld met de steun van de pvda, maar de coalitie moet het niet te bont maken, want dan stopt de LPF met steunen. De pvda gaat echt niet voor dat ene voorstelletje haar mening over het kabinet herzien, dus er is geen meerderheid meer voor het kabinet ---> einde.

Deze situatie is dus niet wezenlijk anders dan die van een coalitie met de (ex-)LPF erin, behalve dan dat de (ex-)LPF geen bewindslieden levert. Ook bij een meerderheidscoalitie worden namelijk regelmatig plannen door de kamer geloodst met steun van een andere meerderheid dan de coalitiepartijen. Zolang een onderwerp niet onderdeel uitmaakt van het regeerakkoord, blaast de coalitiepartij die het oneens is (en dus tegen haar wil een plan door de kamer ziet komen) over het algemeen de regering niet op.

Toevallig kwam hetzelfde onderwerp enkele dagen geleden ook al ter sprake. Namelijk hier: www.geenstijl.nl/mt/archieven/034114.h...
Gekke Gerritje 16-11-06 @ 11:00
Goverman 16-11-06 @ 11:10
Gekke Gerritje 16-11-06 @ 11:35

Gekke Gerritje | 19-11-06 | 20:06

hmm het zou mooi zijn als Pastors, Wilders en aanverwanten flink wat stemmen zouden krijgen. Mijn onderbuik zegt echter dat het slim zou zijn om een lijstverbintenis te maken waarbij de restzetels behouden kunnen worden, en er geen mensen buiten de 2e kamer blijven...

Onderbuik | 19-11-06 | 20:06

Uni het is meestal andersom, veel mensen denken op het laatste moment "nee laat ik toch maar voor de gevestigde orde gaan" zo is het altijd...

Maar goed jongens ik denk niet dat het gaat gebeuren...

alpha_mannetje | 19-11-06 | 20:01

Denk dat Wilders een stuk meer zetels gaat halen dan de peilingen voorpeilen ... Veel mensen durven niet te zeggen dat ze hem steunen.

Unipolaire Depressie | 19-11-06 | 19:59

@botte

CDA 42
Pvda 38
VVD 22
SP 17
D66 2
groen links 6
PVV 9
1 NL 5
SGP 2
CU 5
dieren 1
Fortuijn 1

vinque | 19-11-06 | 19:58

die hofstadtgruppe 19-11-06 @ 19:52

Ik geef zonder meer toe dat de wens de vader van de gedachte was en ik vroeg me af hoelang het zou duren eer iemand het zou merken. Hulde voor je opmerkingsgave. Verders kan het me geen reet schelen. Alleen Pastors en Wilders vind ik relevant. Wel zou ik graag een minderheidskabinet cda- vvd zien. Ies goed voor de democratie.

bottehond | 19-11-06 | 19:56

@bottehond
Nul zetels voor grachtengordeltrut Femke? Wat hoop ik dat dit uitkomt!

die hofstadtgruppe | 19-11-06 | 19:52

Kwou dat 22 november maar alvast voorbij was - maar wel zodanig dat de gevestigde media na die datum van oppositieclub niet weer het pro-regering orgaan worden.

Jan Passant | 19-11-06 | 19:52

@gevallenverstand 19-11-06 @ 19:39
ik geloof niet dat koerbagh een fan is van pink floyd.

daskapitalist | 19-11-06 | 19:50

Ik ga m´n koffers pakken tbv emigratie. Ondertussen leer ik maar alvast Russisch voor als ik niet op tijd weg kan komen. Weet iemand jier toevallig hoe het zit met zwitsersebankrekeningen en zo om nog wat veilig te kunnen stellen voordat kameraad Marijnissen alles inpikt? Overigens staan alle rechtse reaguurders hier natuurlijk allang geregistreerd om straks richting de goulags op de veluwe te worden getransporteerd... Ik moet echt wegwezen!

synchronicity | 19-11-06 | 19:48

vinque 19-11-06 @ 19:38

Ik heb geen kristallen bol maar ik geef je mijn prognose als jij hem ook geeft. De volgende uitslag lijkt me mogelijk:

CDA: 44
PvdA: 38
VVD: 25
SP: 22
PVV: 8
1NL: 4
SGP: 2
CU: 6
dieren: 1

bottehond | 19-11-06 | 19:48

@gevallenverstand 19-11-06 @ 19:31:
Dat schijnen een boel mensen te denken. Ik laat het maar zo. Enne... waar zou ik jou een pedofiel genoemd hebben? Ik heb je een islam-apologeet genoemd omdat je de respect hebt voor de oorsprong van de islam - die oorsprong is een pedofiel die profeet (pnvd) genoemd wordt. En aangezien je eerder dit jaar hoog van toren blies tegen de pedo-partij noemde ik je dus hypocriet. Dat is wat anders dan pedofiel. Zoek 't eens op in het woordenboek. Maar goed dat is een andere discussie: in het betreffende topic kunnen we er wel even doorgaan als je wilt. Dan wel later, want de pizzakoerier is gearriveerd, dus ik ga eerst even eten.

koerbagh | 19-11-06 | 19:45

Ok, dan stel ik voor om het toekomstig parlement tijdens een goed uitgevoerde raid te ontvoeren uit het pluche van de tweede kamer en ze ergens aan de krokodillen te voeren. Vrijwilligers en donaties welkom.

Kapitein Haakneus | 19-11-06 | 19:45

Links moet eens ophouden om iedereen tot armoedige zielepoot te degraderen, zodat zij ze kunnen helpen. Mensen moet je leren zwemmen, anders verzuipen ze. Dat heeft rechts aanmerkelijk beter door. Als de sociaal zwakkere zich eens gaan realiseren dat ze niet zielig zijn, dan is er al veel geholpen en nee dat betekent niet dat degene die echt niet kunnen dood mogen vallen.

jecus | 19-11-06 | 19:44

~Crixus, zeg dat het niet waar is, zeg dat niet waar is......(dat je koerbagh bent..)

gevallenverstand | 19-11-06 | 19:39

Welzalig is het volk
dat in een roze wolk
zonder drank en farmaceutica
Hijgend terneer ligt
(lekke harmonica)

@botte

wat is je zetelvoorspelling voor woensdag?

vinque | 19-11-06 | 19:38

Crixus, en heb je al die tijd niet op mij gereageerd om mij an in enen pedofiel te gaan noemen? Su-per-i-eur. Richt een partij op!

gevallenverstand | 19-11-06 | 19:37

@Keutelaer 19-11-06 @ 17:41
heb je er wel eens bij stil gestaan dat de échte conservatieven links zijn? Communisme, maoisme, passifisme, socialisme, allemaal zooo oud en verouderd... schijt ze.

Onderbuik | 19-11-06 | 19:36

bottehond 19-11-06 @ 19:32
De rechtse zaak (als in liberaal, consevatief, nationalistisch, patriotistisch) is bij jou, -draaikont- in slechte handen.

gevallenverstand | 19-11-06 | 19:35

Crixus, heb je die blower van GroenVrij op TV gezien die er met jouw internetdemocratie vandoor is gegaan?

gevallenverstand | 19-11-06 | 19:34

gevallenverstand 19-11-06 @ 19:31

Voor iemand die aanspraak maakt op ethische superioriteit vertoon jij opvallend nare trekjes.

bottehond | 19-11-06 | 19:32

Koerbagh, ben jij Crixus? LOL LOL LOL!!!!! (aha erlebnis)

gevallenverstand | 19-11-06 | 19:31

@GV> is the pope christian, did the beatles split up? Is kelly eigenlijk een man?

superjan | 19-11-06 | 19:30

superjan 19-11-06 @ 19:20
Crixus is Koerbagh? MOEHAHAHAHA?

gevallenverstand | 19-11-06 | 19:28

@superjan 19-11-06 @ 19:20:
Pannie schijnt een nieuw bedrijf te hebben dan wel een nieuwe baan, dat heb ik niet helemaal begrepen. In ieder geval heeft hij het erg druk. Jammer wel...

@gevallenverstand 19-11-06 @ 19:21:
Jij mag dus niet komen... wees eerst eens een beetje liev voor superjan!

koerbagh | 19-11-06 | 19:26

@vinque 19-11-06 @ 19:13
De hele kinderbijslag moet worden afgeschaft en daarvoor in de plaats de schoolboeken gratis worden gemaakt. Ouders die van hun kinderen spijbelende straatcrimineeltjes maken profiteren daar dan niet van.

L. Oser | 19-11-06 | 19:25

@Gevallen verstand> sorry is was jou vergeten in het lijstje. Ik vind jou wel liev hoor.
Debatten voeren vind ik erg leuk, ben er ook wel tamelijk goed in. Laten we ergens over debatteren!

superjan | 19-11-06 | 19:25

rijmelaar (iemand die in een debat een uitspraak aan allerlei andere -niet gedane- uitspraken koppelt. (stropop-retoriek)

gevallenverstand | 19-11-06 | 19:23

Links heerlijk ga vooral je gang !!! Dan weten we zeker dat NL naar de bliksem gaat. Dus grijp je kans en stem Lijst 13 PVV Geert Wilders

Rest In Privacy | 19-11-06 | 19:22

@L. Oser 19-11-06 @ 19:14:
Ook daar zijn we het snel over eens, maar dat is denk ik niet 1 van de belangrijkste oorzaken van de integratieproblematiek. Een ander probleem is dat Nederland helemaal geen immigratiebeleid heeft. Het woord bestaat niet in ambtelijk Den Haag. Dan krijg je van die rare situaties dat een gast-docent aan de Universiteit uit Amerika eenzelfde behandeling krijgt als de eerste de beste vluchteling die door een mensensmokkelaar naar 0031 wordt gebracht.

koerbagh | 19-11-06 | 19:22

Jan-Joris-Jaap-Joop 19-11-06 @ 19:15
Er word hier geen Mr Geenstijl uitgeroepen aan een vent die te stom is om een normaal debatte voeren! Een ruimelaar, een duimzuiger, kortom, iemand die erg slecht is (net als botte en Maerlant) voor het verdedigen van de rechtse zaak.

gevallenverstand | 19-11-06 | 19:21

Wanneer snapt dit land nu eindelijk dat de Communistische, Maoïstische, Stalinistische en Socialistische experimenten mislukt zijn!

Maar goed als wij over 40 jaar asperges willen gaan steken in Polen, dan moeten we vooral een linkse regering willen.......

Drs-C | 19-11-06 | 19:21

@jjjj> nou fuckje, jij, botte, d th, cojones, brusselmans, crixus en/of koerbagh, traag, koc, jane, van der F, sjaak, rabarbermeisje, enz enz, kunnen er ook wat van. Pannie is inderdaad een beetje weg ofzeau? wel een gemis, net als starf*cker trouwens. Ben zelf erg blij met nieuwkomer Lagonda en woestgeyle kopbezitter sharon kroes.

superjan | 19-11-06 | 19:20

@koerbagh 19-11-06 @ 19:13
Op basis van zo'n "compromisje" hebben CDA, VVD, D66 in een korte periode toch heel veel veranderingen kunnen doorvoeren.

L. Oser | 19-11-06 | 19:20

Vanavond heb ik niet gekookt dus mijn lief wel. Ik wordt zo net geroepen en ga dus even eten.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-11-06 | 19:19

Kan iemand mij eens vertellen water er met Pannie is gebeurd?

vinque | 19-11-06 | 19:19

GS ik weet nog een paar leuke: Tara Singh Varma op Buitenlandse zaken, Rosenmuller BiZa, Meulenbelt op integratie, de humor ligt gewoon op straat....

gevallenverstand | 19-11-06 | 19:19

@vinque 19-11-06 @ 19:13:
Ja, ik ben principieel tegen alle subsidies; en foksubsidies al helemaal.

koerbagh | 19-11-06 | 19:16

@ superjan
Sinds Pannie ben jij Mr. GeenStijl! Kom aub ook en neem Mokum Kosher effies mee wil je?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-11-06 | 19:15

@koerbagh 19-11-06 @ 19:04
Ik erken dat grote probleem ook, maar had alleen de indruk dat de maatregelen die Verdonk hierop nu al had genomen voldoende effectief waren, zodat een verbod niet nodig is. Het artikel in HP/de Tijd waarnaar Botte verwees had volgens mij vooral als strekking dat het aantal asielzoekers weer oploopt. Dat lijkt mij een groter risico. Niemand ziet immers graag de problemen die we daarmee hadden in de jaren 90 terugkeren.

L. Oser | 19-11-06 | 19:14

@L. Oser 19-11-06 @ 19:08:
Met compromisjes die vlees noch vis zijn... Dat noem ik geen doorpakken, maar pappen en nathouden. Dat is pas een werkelijk nadeel.

koerbagh | 19-11-06 | 19:13

@koerbargh

Daar wil ik nog aan toevoegen dat de fokpremie aka kinderbijslag de enorme kindertallen opdrijft. Één NL wil tenminste vanaf het derde kind van deze fokpremie af. Een remigratiebeleid is het enige wat zou helpen. Dat is echter zelfs voor de meeste "so called" extreem rechtse partijen een stap te ver. Het enige "vrije"antwoord van de autochtone bevolking is dat deze groep massaal wegtrok en wegtrekt uit de grote steden. in 2015 is echt 80 procent allochtoon in Rotterdam. Als stort links iedere nacht klinkende euro's uit ronkende B 52 's de problemen zullen blijven en verergeren.

vinque | 19-11-06 | 19:13

@Ro1951 19-11-06 @ 18:58:
Daar kun je wel wat aan doen... Niet meteen alle oplossingen afschieten omdat er 1 mogelijk nadelig aspectje aan zit... Dat bezwaar is te ondervangen door de 1e en 2e kamer de macht ot "impeachment" te geven bij ambtsmisbruik, landverraad of het plegen van misdrijf. Kun je gewoon in de grondwet zetten, probleem opgelost.

@bottehond 19-11-06 @ 19:06:
Weet fuckje daar al van?

koerbagh | 19-11-06 | 19:12

In 'De Groene Amsterdammer' stond iets over een kernprogramma van de SP dat de echte doeleinden van de SP beschrijft (het communistme is de vorige keer fout gegaan ,maar de volgende keer doen we het beter) Ik kan het kernprogramma van de SP niet vinden op Internet, bestaat het wel? en zo ja, wil iemand het hier dan even plaatsen.

prof.dr.ir.clavan | 19-11-06 | 19:12

@JJJJ>ik drink graag een malt whisky tje mee.

superjan | 19-11-06 | 19:11

@ koerbagh @ 19:07
Dat v.Maerlant ook een Belg is had ik nog niet begrepen. 'Tuurlijk had ik het wel kunnen vermoeden, maar ja ...

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-11-06 | 19:10

Hitler was ook een (nationaal) socialist.

Sulla | 19-11-06 | 19:09

@koerbagh 19-11-06 @ 18:54
Je praat dan over het omgooien van onze hele staatsinrichting. Een nadeel dat met een gekozen premier/president in huis wordt gehaald is dat bijv. een rechtse premier/president en een links parlement elkaar lange tijd in een wurggreep kunnnen houden, waardoor er jaren geen beleid kan worden gemaakt. Zie bijvoorbeeld de periode Chirac/Jospin in Frankrijk en Clinton/Newt Gingrich in de VS. Het Nederlandse systeem heeft als voordeel dat op basis van een regeerakkoord 4 jaar kan worden doorgepakt.

L. Oser | 19-11-06 | 19:08

@ bottehond @ 19:06
Is fuckje een beetje knap dan? Want anders wil ik ook meedoen hòòr!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-11-06 | 19:08

@Jan-Joris-Jaap-Joop 19-11-06 @ 19:01:
Natuurlijk, gezellig. Ik heb veest trouwens zojuist nog gefeliciteerd met het scoren van een echte "vlunk" -5 posten achter elkaar- (vlunk is ook welkom - een goed gesprek zonder complottheorie kan niet) in het Sinterklaastopic van gisteren. Bovendien is gezellig bierdrinken Belgen wel toevertrouwd, dus Veest en v.Maerlant moeten erbij.

koerbagh | 19-11-06 | 19:07

koerbagh 19-11-06 @ 18:49

Ik stel voor dat Keutelaar en ik voor de animatie zorgen in de vorm van een origineel blootgebast GS- fightclub vuistgevecht. Volgens mij kan die dwaas een robbertje knokken wel waarderen. Inzet: een nach met oogappeltje fuckje doorbrengen.

bottehond | 19-11-06 | 19:06

je hebt maar zes mensen uberhaupt nodig voor een regering, kies er twee van, de president en eerste minister, en wijs die andere vier (bzk, buza, justitie, defensie) aan. je hoeft ze niet allemaal te kiezen.

daskapitalist | 19-11-06 | 19:04

@L. Oser 19-11-06 @ 18:49:
Verdragen kun je opzeggen of opnieuw onderhandelen, of met een aanvulling komen met een paragraaf die dat soort immigratie voorkomt.
We schieten even voorbij aan het punt wat ik wilde maken, namelijk dat Nederland de buik vol heeft de immigratie, zwarte scholen, achterstandwijken, ghettovorming en alle problemen die daar uit voortvloeien, en dat bottehond 1 van de oorzaken daarvan aangaf, en dat is niet de asielzoeker, de immigrant die hier komt werken, maar die gezinsvorming... Dat is als een bruine golf die met name de grote steden in dit land overspoelt en daar kan het beleid van Verdonk niets maar dan ook niets aan doen. Ik heb liever 20.000 immigranten van welke huidskleur dan ook, die hier komen werken. Werkelijke vluchtelingen, asielzoekers e.d. zijn vaak extreem gemotiveerd om de taal te leren en hard te werken om iets van hun leven te maken. Daar heb ik vaak enorm respect voor. Dat geldt niet voor de importbruiden die hun marokkaanse leven gewoon hier voortzetten en hun kinderen volgens de marokkaanse methode, normen en waarden opvoeden. Daar ontstaan meer problemen door. Hoe dat op te lossen weet ik ook niet precies, maar het moet wel, denk ik.

koerbagh | 19-11-06 | 19:04

@ koerbagh @ 18:49
Nou ik lust wel een biertje op z'n tijd! Hoe botter mijn geblèr alhier hoe waarschijnlijker ik al een paar Trappistjes of bokbiertjes achter de kiezen heb. Toen ik voorheen nog wel eens in de clinch lag met jou of Botte riepen jullie weleens iets als 'heb je weer gezopen zak?!'. Soms was dat terecht, vaak ook niet. Mogen Cojones en Maximo en Rabarbeke en Fuckje en Veest en alle andere gerespecteerde reaguurders dan komen meedrinken?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-11-06 | 19:01

koerbagh 19-11-06 @ 18:54

Een gekozen regering prima. Maar om te stellen dat die het so wie so vier jaar volhoudt, duidt op een mogelijke inperking van het recht van de Tweede Kamer om zo'n regering tussentijds weg te kunnen sturen. En dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Want dan heb je het over een gekozen dictatuur...

Ro1951 | 19-11-06 | 18:58

@L. Oser

Zakdoek nodig?

vinque | 19-11-06 | 18:57

@L. Oser 19-11-06 @ 18:46:
Ook niks mis mee... dan gaat het maar fout... Balkenende I en II en III hebben de eindstreep ook niet gehaald. Sterker nog: de meeste na-oorlogse kabinetten hebben de eindstreep niet gehaald. Dat is wel een probleem maar dan raak je een ander probleem van ons systeem: het mandaat van kamer en kabinet is het zelfde democratisch mandaat, terwijl ze bestuurlijk gezien verschillende taken hebben. Oplossing: trek dat uit elkaar. In feite heb je dan een gekozen regering die gewoon 4 jaar volmaakt en een gekozen parlement die afwisselend voor 4 jaar wordt gekozen. Dus elke 2 jaar sowieso naar de stembus. 1x voor regering, 1x voor parlement. En om niet te veel van de kiezer te vragen flikkeren we daar gemeenteraads-, provinciale en europese verkiezingen bij in. Zo moeilijk hoeft dat allemaal niet te zijn, qua organisatie.

koerbagh | 19-11-06 | 18:54

@koerbagh 19-11-06 @ 18:41
Het recht op familie- en gezinsleven uit het Europese Verdrag van de Rechten van de Mens staat aan een verbod in weg. En misschien komen wij zelf ook nog ooit in een situatie een partner uit het buitenland te willen halen.

L. Oser | 19-11-06 | 18:49

@Jan-Joris-Jaap-Joop 19-11-06 @ 18:37:
Één van je betere ideeën, JJJJ. Een oudjaars-, dan wel nieuwsjaarborrel in klein comité -in het Bruin Café van Het Dorp wellicht? 80 ct per bier....-
Om lekker "real life" te gaan polderen.

koerbagh | 19-11-06 | 18:49

@koerbagh 19-11-06 @ 18:40
Proberen kan altijd. Ik vrees alleen dat ze eindstreep niet halen.

L. Oser | 19-11-06 | 18:46

@L. Oser 19-11-06 @ 18:39:
Wat is er mis gewoon verbieden?

koerbagh | 19-11-06 | 18:41

@L. Oser 19-11-06 @ 18:30:
Als "links" en "rechts" beiden geen meerderheid hebben zal dat echt niet zo snel gebeuren. Ik zie maar 1 nadeel (als die partijen niet onmiddellijk die "niet bestaande" en "illegale" -dank @smartist @18:31 - fractiedicipline afschaffen) en dat is dat je dan juist die kleine kudtpartijtjes een heleboel macht geeft. De SGP die de doorslag kan geven, zeg maar.
Maar zonder fractiediscipline, met individuele kamerleden die zelf nadenken -scheelt ook een boel tijd qua fractievergaderingen- is een minderheidskabinet helemaal geen slecht idee. Gewoon proberen. Als je het nooit probeert weet je nooit of het werkt. Bij voorbaat al afschieten uit angst of wat voor haken en ogen dan ook is niet bijster constructief.

koerbagh | 19-11-06 | 18:40

Ik dacht dat we Sharon Dijksma maar moesten recyclen tot biologisch varkensvoer, of zo..

Lachende Scheerkwast | 19-11-06 | 18:39

@koerbagh 19-11-06 @ 18:34
Dat probleem is naar ik heb begrepen redelijk aan banden gelegd, door cumulatief te eisen dat in het land van herkomst nederlands wordt geleerd, voldoende inkomen wordt verdiend om de partner te onderhouden, en de partner niet ouder is dan 21 jaar.

L. Oser | 19-11-06 | 18:39

@botte

Ik sprak afgelopen week een vrouw die samenleeft met een man die bij de IND werkt. De man sprak: Wilders heeft gelijk en zit met zijn schattingen nog aan de lage kant. Het lullige is dat veel immigranten illegalen fasciliteren door illegale famillieleden thuis te laten wonen. (eigen bevindingen Rotterdam) De waarheid omtrent immigratie wordt door links en door de VVD en het CDA krampachtig doch persistent buiten de op nazileest geschoeide media gehouden. De waarheid is weer eens de grootste loser in deze campagne. Maar ach wat zal men tobben? 't moeras gepeupel....

vinque | 19-11-06 | 18:37

@ Keutelaer
Stel nou dat jij met Sjaakdeslinksesul of met Bottehond of met Koerbagh of met mij in werkelijkheid aan een tafeltje zou zitten. Biertje erbij ofzo (ik weet niet wat jij doet of laat), en jullie of wij raken in gesprek; Kun jij je voorstellen dat er dan waarschijnlijk best veel gelachen gaat worden? Ik wel! Jij past prima in de club. Je bent in korte tijd verworden tot een vaste en gerespecteerde reaguurder hier op GeenStijl!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-11-06 | 18:37

Was een lekker wijntje. Eten is nog niet helemaal gaar, dus... daar ben ik weer! Hele interessante gedachte van Koerbagh vind ik. Dat je per item op zoek moet naar een meerderheid in de Tweede Kamer. En er wordt natuurlijk niets direct weggestemd - da's juist de truuk. Noch CDA en VVD, noch PvdA, SP en GL hebben namelijk een meerderheid die dat mogelijk maakt. Ik weet niet precies hoe dat staatrechterlijk zit (moeilijk woord, hé?) maar het zou recht doen alle stemmen van alle kiezers en ook kleinere partijen als de Partij voor de Dieren en de Christen Unie krijgen de mogelijkheid om hun stem letterlijk te laten horen!

Ro1951 | 19-11-06 | 18:37

Sterkte met jullie vierde (minderheids)kabinet, Balkenende-folks.
I rest my case.

Dr. Mabuse | 19-11-06 | 18:35

@bottehond 19-11-06 @ 18:28:
Het probleem is dat heel veel mensen niet snappen dat het beleid van Verdonk niets kan doen aan die volkomen "legale" immigratie via "gezinsvorming en gezinshereniging" (lees: Uitgehuwelijkt marokkaans nichtje uit het Riff-gebergte halen). Daar moet een halt aan toe geroepen worden. "Men" (linksche menschen) zegt dan wel dat de problemen na een aantal generaties vanzelf verdwijnen, maar men vergeet dat elke generatie een nieuwe 1e generatie hier naar toe haalt. Volkomen wettig. Kan Verdonk niks aan doen, doet het huidige beleid ook niks aan.

koerbagh | 19-11-06 | 18:34

@CoJoNes 19-11-06 @ 18:20

Artikel 67 lid 3 was het toch? Echt waar!

smartist | 19-11-06 | 18:31

@koerbagh 19-11-06 @ 18:12
Ik denk dat een minderheidskabinet niet stabiel genoeg zal zijn. Een minderheidskabinet CDA/VVD zal gelijk door de linkse partijen naar huis worden gestuurd. Dat betekent dus dat ze voor voldoende vertrouwen vanuit de Kamer geheel afhankelijk zijn van aantal kleine partijen zoals ÉénNL, PvdV en SGP. Deze partijen kunnnen dan constant dreigen het kabinet onderuit te halen als iets ze niet aanstaat.

L. Oser | 19-11-06 | 18:30

vinque 19-11-06 @ 18:22

Wilders: “De vreemdelingen blijven toestromen. De grootste groep wordt gevormd door gezinsvorming en gezinshereniging. Tot en met september van dit jaar zijn dat er al 17.297. Over heel 2006 worden dat er dan 23.000. Stel je eens voor wat dat betekent over tien jaar gezien. Daar komen asielzoekers en andere toestroom nog bij. Plus de illegalen, die letterlijk ontelbaar zijn. Ons opendeurbeleid zorgt ervoor dat we steeds een nieuwe ‘eerste generatie allochtonen’ binnen krijgen – met alle problemen van dien.”

Vrijwel alle gevestigde partijen willen hetzij het huidige beleid voortzetten (zie cijfers vwilders, hp- de tijd spreekt over liegende verdonk en ind) dan wel verruimen. En dát anno nu. Ergo: je hebt gelijk.

bottehond | 19-11-06 | 18:28

LSD_MODE/on
Zie je nou wel t'is gweuun een complot.
Voelde me als roepende in de woestijn.
LSD_MODE/off

arie_kanari | 19-11-06 | 18:27

Waarom zijn er zoveel mensen links? Ze willen het gewoon niet snappen, volgens mij.

jimmy | 19-11-06 | 18:27

paars was al erg....

021205 | 19-11-06 | 18:23

Ook verdomd goed uitkijken met de VVD. Halen de SP en de PVDA troepen immigranten binnen middels de zieligheidsindustrie. De VVD haalt ze binnen onder het mom van vergrijzing en arbeidskrachten. Wil je het tij nog enigszins keren stem dan op Pastors of Wilders. Check ook even de werkloosheidscijfers binnen de EU.

vinque | 19-11-06 | 18:22

@koerbagh
Die fractiediscipline is er niet hoor, is namelijk verboden: Ieder lid stemt zonder last. Echt waar. Ik zweer. Het is zo. Echt.

CoJoNes | 19-11-06 | 18:20

@botte: kga even kijken

woestijnvos | 19-11-06 | 18:19

@geytenNoker
kan jij rekenen??
Reken er maar niet op,want je hebt het IQ van een schoenzool .

Maximus | 19-11-06 | 18:15

Ik loop liever in een bos dan op balken.
Huh?...

popop | 19-11-06 | 18:12

@Karel Kruizenruiker 19-11-06 @ 16:30:
Waarom geen minderheidskabinet? We zijn er in dit land zo aan gewend geraakt dat we altijd maar een meerderheidskabinet moeten hebben, maar dat hoeft helemaal niet. Dat staat nergens in de wet, het is alleen maar makkelijk om laffe compromisjes door de kamer te sluizen en de oppositie monddood te maken, want wat zij willen hoef je toch niet naar te luisteren.
Juist in een land met zoveel kleine kudtpartijtjes als hier zou het wel eens goed zijn - misschien zelfs wel extreem wenselijk- om gewoon 4 jaar (of altijd?) een minderheidskabinet te hebben... Dan kan het ook best een links kabinet zijn, als ze maar geen meerderheid hebben. Let's face it: een meerderheidskabinet is toch de de dood in de pot voor het politieke debat in de kamer. Een kabinet dat in de kamer moeten zoeken naar een meerderheid voor z'n plannen en niet automatisch er van uit kan gaan dat hun plannetjes wel worden geaccepteerd door het stemvee in de kamer geeft de tweede kamer veel meer van z'n oorspronkelijke functie terug als controleur van het kabinet terug. Dan kan het misschien ook eens afgelopen zijn met die verdomde fractiediscipline.

koerbagh | 19-11-06 | 18:12

@botte

Mijn complimenten voor de stijlvolle manier van het afstraffen van Ubermensch der Keutel. Dergelijke typetjes zijn te griezelig voor woorden.

Klaboesterbeer | 19-11-06 | 18:09

woestijnvos 19-11-06 @ 18:02

www.vpro.nl/programma/buitenhof/afleve...

Rechts bovenaan klikken. Die Gabriel van den Brink was indrukwekkend. walter zat er bij als een koorknaapje dat van de dirigent op zijn falie kreeg. Ging hem makkelijk af, trouwens. Maar ja, wat verwacht je van een premier- pretendent die het volgende laat optekenen:

" walter: het valt me erg zwaar dat mensen naar mij kijken voor moreel leiderschap".

bottehond | 19-11-06 | 18:07

@CoJoNes 19-11-06 @ 18:05

Is wel in zekere mate aan de orde gesteld, maar uiteraard prima dat je het nog even aankaart. Kan niet genoeg gezegd worden.

ojazekerWel | 19-11-06 | 18:06

En het allergrootste probleem, waar ik nog niemand over heb gehoord, 4 jaar een links kabinet, betekent minsten nog 10 jaar puin ruimen.

CoJoNes | 19-11-06 | 18:05

Ik ben blij deel uit te hebben gemaakt van deze discussie. Nu weet ik helemaal zeker dat ik er goed aan doe rechts te stemmen.

ojazekerWel | 19-11-06 | 18:04

@bottehond 19-11-06 @ 17:54
Liefde voor de hele wereld dan maar.

sjaakdeslinksesul | 19-11-06 | 18:04

Links ZUIGT zo hard... Heil Stalin, we gaan nederland eens lekker 50 jaar in het verleden terugbrengen. En dan ben je nog een verderfelijk vod als je VVD stemt. Die linkse ratten hebben zo'n grote bek, gewoon eens een paar van die lui dood maken zoals met seveke kan geen kwaad, dan gaat de grote bek wat dichter.

geytennöker | 19-11-06 | 18:03

@botte: nee, familie van mij werkt er.
Wanneer was die arts te zien?

woestijnvos | 19-11-06 | 18:02

@sjaakdeslinksesul 19-11-06 @ 17:55
ha, mijn ouweheer zag wel wat in de sp, maar gelukkig gaat ie niet stemmen. ik heb hem toch nog maar even verteld dat de sp het niet echt op heeft met de liberale bourgeoisie.

daskapitalist | 19-11-06 | 18:01

@ Keutelaer

Ik ben blij voor u dat u kennelijk beschikt over een dusdanige superieure intelligentie dat u alles onder uw stand als verwerpelijk en verachtelijk kunt beschouwen. Dat u zich vervolgens mengt in dergelijke minderwaardige discussies verbaasd mij dan wel ietwat.

Wat u wat het allerergste in de hele wereld is, wat in de wereldgeschiedenis de meeste ellende veroorzaakt heeft? Mensen die zich om wat voor reden dan ook superieur voelen aan andere mensen.

Uw superieuriteitsdenken is beangstigend. Maar het past perfect bij het salonsocialisme wat u zonder twijfel zult aan hangen (bent u Marcel van Dam?)

Klaboesterbeer | 19-11-06 | 18:00

woestijnvos 19-11-06 @ 17:54

Heb je die GGD- jeugdarts gezien bij Buitenhof? Die onderscheef jouw betoog volledig. Nuf said.
(nogmaals hulde voor Peter van Ingen, hij weet wel waarom)

bottehond | 19-11-06 | 17:59

@sjaakdeslinksesul 19-11-06 @ 17:45

Voeg incompetent maar aan het rijtje toe.

ojazekerWel | 19-11-06 | 17:55

yesssssss links

goede zaak

eessyyll | 19-11-06 | 17:55

@bottehond 19-11-06 @ 17:42
Sprak mijn ouweheer (hehehe, Harry v Bommel noemde hij een arrogant kereltje), sociaal-democraat in hart en nieren (ik heb nog wat oude SDAP-corifeeen in mijn bloedlijn) maar hij ging ditmaal EenNL stemmen. Onvrede met de politiek in het algemeen en het islamknuffelen.
@Keutelaer 19-11-06 @ 17:41
Bedankt voor het compliment. Maar ik ben niet links hoor, ik hou alleen vast aan mijn eigen standpunten en probeer daarin consequent te zijn. GS trok mij juist zo aan omdat ik totaal geen enkele feeling heb met het politiek-correct en slachtofferdenken dat nog steeds hoogtij voert in de linkse denkwereld. Ik dacht dat ik hier als sociaaldenkend persoon zo'n beetje alleen in stond, maar dat bleek op GS dus niet het geval te zijn.

sjaakdeslinksesul | 19-11-06 | 17:55

@ro: respect.
mensen met goede bedoelingen zijn het gevaarlijkst en richten vaak de meeste schade aan. Voorbeeld in poelenburg zaandam: (98% turks). Deel daarvan spreekt goed nederlands, en kinderen daarvan ook. Maar van een ander deel spreken de kinderen slecht nederlands. Geen geld en geen interesse van de ouders. Om dat aan te pakken komt er nu gratis kinderopvang voor onder de 4 jaar voor die gezinnen. Gevolg: de kinderopvang zit daarmee vol, en voor de gezinnen die er zelf geld en moeite in staken is geen plek meer, die moeten met hun kinderen nu naar prive opvang van familie en je ziet daar nu taalachterstand onstaan. Naar schatting van mensen die daar werken zal de nu goede groep over 4 jaar er net zo slecht aan toe zijn als de slechte groep. Een dergelijke politiek van helpen zorgt er voor dat degenen die zelf verantwoordelijkheid nemen en werken de lul zijn van mensen met goede bedoelingen. Een puik voorbeeld van hoe linkse politiek werkt.

woestijnvos | 19-11-06 | 17:54

Mohammed B. - Minister van Godsdienstzaken/Sharia.

Dance-Energy | 19-11-06 | 17:54

@ sjaakdelinkse lul

* Proest * Je bent volgens je nieuwe vriend net zo weldenkend als boeddhi...
Keutelaer 19-11-06 @ 17:41

bottehond | 19-11-06 | 17:54

@ro1951
Er is dan niets meer door te stromen, simpeler kan ik het toch echt niet uitleggen....

DeKeet | 19-11-06 | 17:51

Nevin Özütok - Minister van Ontkenningssamenwerking

Ed Cetera | 19-11-06 | 17:51

@gevallenverstand
Sorry, vriend. Ik heb een gezin en zat even met dochterlief een puzzel te doen, terwijl moederlief haar eten staat te koken. De natte droom van JP, kortom.
Ik denk dat de NMa er voor heeft gezorgd en zorgt dat het Nederlands bedrijfsleven volledig in de uitverkoop gaat. Kijk naar KPN een grote speler, ook Europees gezien, wordt het godsonmogelijk gemaakt z'n marktpositie te behouden, laat staan in Europees verband uit te breiden.
Ik weet zeker dat Marijnissen een poster van de NMa boven z'n bed heeft hangen. Alles wat met z'n kop boven het, toch kortgeschoren, Nederlandse maaiveld uit probeert te steken, wordt zonde pardon afgeschoten door de NMa.
Wil je in Europa een rol kunnen spelen, zul je bedrijven over moeten nemen, eerst binnenlandse, daarna buitenlandse. In Nederland wordt de eerste stap al onmogelijk gemaakt, terwijl buitenlandse bedrijven zonder enig probleem acquisities mogen doen.
De NMa is tuig van de richel en kost de Nederlandse smaenleving jaarlijks miljarden aan euro's en duizenden arbeidsplaatsen.

CoJoNes | 19-11-06 | 17:51

@Keutelaer
Raak geformuleerd!

Amsterdammer | 19-11-06 | 17:49

Ik kan me zo vrolijk maken om zelfingenomen conservatieve denkers die de waarheid in pacht menen te hebben.

Keutelaer 19-11-06 @ 17:41

Wat een onsamenhangende diarhee van woorden. Doe eens zonder speekselklodders praten, zeepkistproleet. Jij bent een heel gevaarlijk mannetje dat als allerlaatste alhier aanspraak kan doen op weldenkendheid. Jij bent er zo een die s avonds ligt te fappen bij het beeld van massagraven van VrijdenkerTs. Zoals ik al zei: je geeft nergens blijk van intelligentie of analytisch vermogen en bent een volksmenner. Hoewel: kun je een publiek van één ethisch untermensch (jij dus) eigenlijk wel een volk noemen? Nee dus. En voor wat betreft je nageaapte uitdaging tot een flame. Ik ga mijn tijd niet eens verdoen aan een flame met jou. Zonde van mijn tijd. Ik ben namelijk niet zo gek op fascisten. Wat is je andere nick eigenlijk? Gevallenverstand of zeua? Stumper. Als je zinnige opmerkingen hebt zal ik je verbale vuilniszakken annex posts weer lezen. Next!

bottehond | 19-11-06 | 17:48

DeKeet 19-11-06 @ 17:45

Sorry, nog eentje dan. Ooit een starter gezien die een stulje van 3 miljoen wilde kopen? Dwaas, denk toch na voor je zulke onzin neerschrijft. De doorstroming moet van de onderkant van de markt komen, en daar wil Bos niets veranderen. Die renteaftrek wordt volledig gehandhaafd (en terecht)!

Ro1951 | 19-11-06 | 17:48

@Ro1951 17:46
Proost meneer rossemuller!

tipo | 19-11-06 | 17:48

inctrl 19-11-06 @ 17:43
Het draait niet om de hoogte, maar hoe het effectief besteed kan worden,
gekwaak over antallen euro's is voor boekhouders, en inderdaad klerken.

bakoenin | 19-11-06 | 17:47

Ik ga een lekker glaasje wijn drinken. Voor de open haard. En lees de NRC er nog eens op na. Misschien dat ze nog iets zinnigs te melden hebben over de linkse coalitie. Want hier zal ik dat uiteraard niet meer vinden. Prettige voortzetting nog!

Ro1951 | 19-11-06 | 17:46

@ro1951
inctrl heeft je vraag al beantwoord maar volgens mij wil je dat helemaal niet horen. Hoe kortzichtig om dan met de hypotheekrente aftrek te komen. Als je dat nu in een keer invoert, stagneert de gehele doorstroom en is er dus echt geen enkel huis meer voor de starter. Ook weer zoiets dat links maar niet wil begrijpen, zij kiezen er dan voor om die starter maar weer flink te subsidieren oftwel: wéér stelen van de werkenden.

DeKeet | 19-11-06 | 17:45

daskapitalist 19-11-06 @ 17:42
Nee , die kwam voort uit de sociaaldemocratie

bakoenin | 19-11-06 | 17:45

@ojazekerwel
Eerder inconseqeunt dan rechts.
Legio voorbeelden: achterstanden allochtonen onstaan door sociale uitsluiting door "de ander", dus kies je voor emancipatie van minderheden langs etnische/geloofslijnen en vertserk je de eigen identiteit, daarmee turn je "de ander" vanzelf wel om.
Laagopgeleiden/ouderen/allochtonen hebben een stigma op de arbeidsmarkt en komen niet aan de bak, dus creeer je zeer stigmatiserende Melkertbanen.
Liberaliseren huren is fiout want asociaal! Dus sta je toe dat allochtonen die vaak onder grote druk (gezinsvorming) naar een huis op zoek moeten gaan in de armste en minst gewilde wijken, terwijl thuiswonende, goed geinformeerde, rijke blanke kindertjes netjes op hun beurt wachten totdat zij een even dure woning in het centrum in ontvangst kunnen nemen.

sjaakdeslinksesul | 19-11-06 | 17:45

@ Bakoenin banpang:

Vindt je het zelf ook niet raar dat in het land waar de hoogste uitkeringen ter wereld worden uitbetaald de uitkeringen nog een een keertje omhoog wil schroeven? 5% 20 % 10 % whatever!

inctrl | 19-11-06 | 17:43

het anarcho-syndicalisme? kreeg mussolini daar zijn ideeen niet van?

daskapitalist | 19-11-06 | 17:42

sjaakdeslinksesul 19-11-06 @ 17:17

In de jaren '50 en '60 kende 0031 het fenomeen "onmaatschappelijkheidsbestrijding" ... lijkt een beetje op de "hufetrwoningen" maar dan op veel groetere schaal. Als ik walter boslim moet geloven (buitenhof) moet de overheid weer in gaan grijpen bij (driegend) onmaatschappelijk gedrag. Een enorme trendbreuk, dus als walter dit waarmaakt scoort hij bij mij punten. Stel je het volgende voor: een wijk waar 10 % van de gezinnen de rest van de wijk terroriseert en als een rotte appel de verrotting steeds meer verspreidt over die wijk. Als je de staartcultuur anno nu kent weet je hoe ver zich die asociale invloed uitstrekt. Dergelijke gezinnen en individuen horen niet tussen burgers in te leven die iets willen maken van hun leven en hun kinderen een betere toekomst gunnen. De rotte appels moeten en masse ujit die wijken gehaald worden en in woonprojecten gedouwd worden waar ze heropgevoed worden en, indien dit niet werkt zouden ze naar "long- stay" wijken verplaatst worden. Mijns inziens de enig juiste stap vwb. deze materie als we er iets van willen gaan maken. Wat dat betreft is mijn stem in goede handen bij 1NL.

bottehond | 19-11-06 | 17:42

@bottehond 19-11-06 @ 16:32

Kom toch, dat iemand voor het eerst de vinger weet te leggen op jouw ziektebeeld, is nog geen vrijbrief om iemand te karikaturiseren. Heb je wel een opvoeding genoten? Dat is ook de favoriete verdediging van rechtse denkers zoals Fortuyn, overigens. Als ze op hun zwakke punten worden gewezen, maken ze theater. Achterlijk.

En waarom zou ik deze site bezoeken, als mensen mij steeds 'de hoeken van het scherm laten zien?' Met achterlijke redenaties, doordrenkt van vooroordelen en generalisaties? HAHAHA! Mensen die zichzelf voor schut zetten zijn kostelijk vertier, en ik kom hier beter aan mijn trekken dan ik ooit had durven hopen.

Dit zeiklog is leuk. Niet omdat de content zo goed is (integendeel zelfs), of de bezoekers zo innemend en intelligent, maar omdat hier zo ongelooflijk veel achterlijke mensen bij elkaar zijn. (Maar niet alle: meer ruimdenkende individuën als Boeddhi en sjaakdelinkselul ben ik al tegengekomen. Ik hoop nog meer van deze moedige avonturiers te ontmoeten die zich in deze beerput wagen.) Dat gezeik over linkse politiek met hamer en sikkel en ondernemers die hun geld ontnomen wordt, spot werkelijk met iedere vorm van verstandelijke ontwikkeling.

Mocht ik aggressief overkomen, dan komt dat omdat ik schijt op conservatieve proleten. (En reken mij als 'bullebak' niet af op het feit dat jij een softie bent, mietje.) Die vreet ik hard gekookt bij het ontbijt, onthaard en schoongeschrobd uiteraard. Merkwaardig overigens dat ik door een reaguurder op een agressieve betoogtrant word gewezen. Weet je hoe vaak Turken en Marokkanen hier de tyfus en de dood toegewenst krijgen? Heb je soms stront in je ogen?

Je moet ook wel durven: steeds weer dezelfde vooroordelen en cliché's over Turken, werklozen en linkse politici blijven opbraken. En een paar honderd reaguurders springen maar al te graag in die rechtse poel braaksel die de redactie iedere werkdag weer ieder uur vers opspuit. Ironisch dat juist op deze site, waar ondernemerschap verfgood wordt, zo ontiegelijk veel zinloos gespamd wordt. Hebben jullie niets beters te doen onder werktijd? Ik kan me zo vrolijk maken om zelfingenomen conservatieve denkers die de waarheid in pacht menen te hebben. Chapeau.

Keutelaer | 19-11-06 | 17:41

Je bedoeld die poeha waar de huidige politici nu mee lopen te schurken Ro1951 - 2006 ?

inctrl | 19-11-06 | 17:41

@ nawideau

Ze zijn bijna sociaal tegen allochtonen.

We zijn veel te lang veeeeeel te sociaal geweest tegenover allohtonen. Dat heeft een heleboel ellende veroorzaakt.

Ze willen goede leraren en politieagenten meer loon geven.

Prima, niets tegen in te brengen. Behalve dan dat de PvdA verwantwoordelijk is voor de afbraak van het onderwijs d.m.v. basisvorming en schaalvergroting. De politie is per definitie altijd de pispaal van links geweest, aangezien links altijd direct schermt met termen als 'politiestaat' e.d. als er iemand wordt opgepakt. Links is verantwoordelijk geweest voor de enorme toename van de criminalitiet dankzij de zo geprezen 'softe aanpak'. Beetje hypocriet dus om nu opeens wel iets aan deze punten te willen doen.

Ze willen verschil tussen arm en rijk kleiner maken.

In het meest inkomens genivelleerde land ter wereld is het ALLERLAATSTE wat we nodig hebben nog meer inkomensnivellering. Is het verschil tussen mij en bankzitters qua inkomen straks nog kleiner wordt geef ik er namelijk ook de brui aan en ga ook bankzitten. Bekijk het dan maar met je solidaire rotzooitje!

Ze zijn tolerant tegenover homo's en ze zijn voor softdrugs.

Softdrugs boeit me niet zo, maar de tolerantie t.o.v. homo's staat lijnrecht tegenover het ophemelen van de Islam zoals dat in linkse kringen gebeurt. Je kunt niet voor het een (Islam) zijn en voor het ander (homosexualiteit). Het een sluit het ander uit. Is dus hypocriete onzin.

Klaboesterbeer | 19-11-06 | 17:40

inctrl 19-11-06 @ 17:38

5 % lulhannes

bakoenin | 19-11-06 | 17:40

woestijnvos 19-11-06 @ 17:36:

Ik had al een boek toen het pamflet(je) van Pimmie Fortuyn met veel poeha en tamtam gelanceerd werd.

Ro1951 | 19-11-06 | 17:40

OK Cojones, dan reageer je niet. Mijn punt is dat ik het huidige kabinet nietgoed vind voor de economie. Als je NL bedrijven laat concurreren met EU bedrijven en ze vervolgens op de nel gaat zitten met het nMa dan is dat eigenlijk rechtstreeks anticiperen dat buitenlandse bedrijven goedkopere diensten kunnen leveren aan de NL consument. Voeg daaraan toe dat er een aantal nationale bedrijven aan het buitenland zijn verkocht (en nog geen einde aan die tendens) overheidsbedrijven geprivatiseerd. Dat lijkt me een goed recept voor minder geld n de staatskas.'Zou links het beter doe?' Voorals nog is de vraag: 'Zou links het slechter doen'.

gevallenverstand | 19-11-06 | 17:39

@Ro1951?
Kan je niet vinden waar linkse partijen werrklozen meer geld willen geven?
Trek het partijprogramma van SP bijvoorbeeld eens open:

Wat lezen we daar? uikeringen met 20% omhoog! Ben jij nu zo scheel of ben ik nu zo recht(s)?

inctrl | 19-11-06 | 17:38

@yurp 17:34
Dankzij de politiek onttrekt de overheid jaarlijks 160 miljard uit het private bestel en dat wordt elk jaar 6 a 8% meer. Politiek is wel degelijk van invloed op de economie. Kijk naar Ierland en Spanje de afgelopen 20 jaar.

tipo | 19-11-06 | 17:38

overheidopschonen 19-11-06 @ 17:30
Vertel eens, wat is dat Anarchisme ? vriend.....
SP Anarchistisch ?
Het ene moment worden ze voor Maoisten versleten, dan weer Communisten en daarna Anarchisten.
Weleens van het Anorcho kapitalisisme gehoord, of van het Anarcho syndicalisme ?
Hebben beiden weinig van doen met communisme, en streven beiden naar een kleine overheid met een volledige vrije markt.
In dat geval moet heel rechts Nederland de SP toch toejuichen ?
Haal je informatie eens uit iets anders dan uit de Televaag

bakoenin | 19-11-06 | 17:38

DeKeet 19-11-06 @ 17:28:

Hoe kortzichtig en dogmatisch kun je zijn. Kun je mij vertellen waar in de verkiezingsprogramma's staat dat linkse partijen werkelozen meer geld willen geven, waar staat dat ze allochtonen meer willen pamperen. Spaar je de moeite, dat zul je namelijk niet vinden. Het is echt allemaal beeldvorming, en nog hele verkeerde ook. De middengroepen - waar ik en de meeste hier op GS toe behoren vermoed ik - zijn juist beter af met een links kabinet. De Heinsbroekjes betalen straks mee aan hun AOW (door de fiscalisering) en diezelfde Heinsbroekjes mogen niet meer hun volledige hypotheekrente over hun stulpje van 3 miljoen af trekken van hun inkomstenbelastin in de hoogste schijf. Wie kan dat nou verkeerd vinden? Wie kan het verkeerd vinden dat Zalm c.s. geen keuze durven te maken door ook de Heinsbroekjes 52 euro te geven voor de gestegen energiekosten i.p.v. dat miljoenen bedrag te reserveren voor de ruim 680.000 gezinnen die onder de armoedegrens leven (volgens het CBS)? Nou?

Ro1951 | 19-11-06 | 17:37

@Ro: kluns, racisten zijn meestal links. Die vinden negertjes zielig (op ras dus), vinden allochtonen zielig (omdat ze niet zo succesvol zijn als blanken, op ras dus). SP wil bijvoorbeeld verplichte spreiding op scholen om witte en zwart scholen te voorkomen, is dus spreiding volgens ras. =racsisme. Rechts staat er voor om iedereen gelijke kansen te geven. Wat je met die kans doet moet je zelf weten.
Wel eens een boek gelezen van Fortuyn? Of zowiezo wel eens een boek gelezen? Weetjewel, een stapel papier met een kaft er om heen.

woestijnvos | 19-11-06 | 17:36

het wordt tijd dat rechts ook gaat samenwerken: Pastors samen met Wilders, aangevuld met Nawijn e.a..

Onderbuik | 19-11-06 | 17:36

Jezus wat een gelul allemaal weer en wat een enorme overschatting van de kracht van de politiek, links duwt Nederland de afgrond in , rechts haalt ons eruit of wat al niet meer voor een gezever. De invloed van de politiek op de nationale economie is veel beperkter dan de heren/dames politici ons willen doen geloven.

yurp | 19-11-06 | 17:34

@ ojazekerwel

het komt volgens mij heel veel voor, dat mensen denken hardstikke links te zijn, maar als je dan doorvraagt blijken ze een rechts gedachtengoed te hebben.

Grappige constatering. Denk dat je gelijk hebt. Mensen hebben vaak de onterechte notie dat links staat voor sociaal denken. In de praktijk zijn er weinig logische redeneringen die dat echt ondersteunen, en iemand die dus iets verder door denkt zal al snel tot de conclusie komen dat het niet werkt wat links zegt. Maarja, het sociale imago klinkt wel lekker geil natuurlijk.

Klaboesterbeer | 19-11-06 | 17:31

de anarchisten van de SP en de salonsocialisten hebben elkaar eindelijk gevonden. We worden hopelijk voor de communistische trekjes bespaard.

overheidopschonen | 19-11-06 | 17:30

Klaboesterbeer 19-11-06 @ 17:27
Waar links lekt moet rechts dweilen.

monfer | 19-11-06 | 17:29

mijn reactie was een reactie op ojazekerWel 19-11-06 @ 17:21: die suggereerde dat Mrijnissen en Abouthaleb facisten zouden zijn. (tipo17:22). Last om de postings nog te volgen? Geeft niet hoor, het valt ook niet mee...

Ro1951 | 19-11-06 | 17:29

@Mikado 19-11-06 @ 17:20
En als ik je nu eens vertel dat veel die mensen mij vertellen dat die groep keihard moet worden aangepakt, omdat al hun buren in de arme wijken er juist de meeste hinder van ondervinden en dat de zachte aanpak in 020 hierin faalt en de harde aanpak in 010 (ingezet door Leefbaar maar geruisoloos geadopteerd door de PvdA) wel slaagt, geloof je me dan? En zolang deze realistische stroming (010 en 030, niet toevalligerwijs steden waar de partij zich moest herorienteren na het verlies) ondergesneeuwd wordt door de oude knuffelaars binnen de PvdA verandert er niks en is links geen optie.

sjaakdeslinksesul | 19-11-06 | 17:29

@ro1952
"Dat je het eerder eens bent met VVD of CDA dan met de PvdA of SP, daar is niks mee (al hebben die eerste twee absoluut niets goeds voor met de gewone, werkende mens"
Ik denk dat je het niet helemaal goed begrijpt. Kijk nog maar ens naar de programma's en vooral ook naar de historie.
Juist links draait de werkende mens een poot uit om die vervolgens aan iedere willekeurige luilak uit te delen. Oh en als je hard werkt wordt je nog harder gepakt want dan kan je nog meer aan een volgende lapzwans doorschuiven.
Prima woorden spuien ze met meer geld voor onderwijs en de zorg. Dat wil ik ook als hard werkende. Maar het hoeft niet alleen over mijn rug. Geef de werkeloze meer geld en hij wil niet eens meer gaan werken. Haal nog meer allochtonen naar binnen en ga nog meer theedrinken en steeds meer werkenden zullen het hier voor gezien houden. Links is de doodsteek voor NL.

DeKeet | 19-11-06 | 17:28

Ro1951 19-11-06 @ 17:26
Ik dacht toch echt dat die kogel van links kwam, maarja het verschil tussen links en rechts blijft gewoon moeilijk. Blijkt ook wel uit deze discussie. Ik zou zeggen veel succes met jullie ideen. In het slechtste geval vertellen wij u over 4 jaar dat wij gelijk hadden.

ojazekerWel | 19-11-06 | 17:28

@ mikado:

hahahaha dus Pimmetje Fortuyn is 'vergeten'?

Als ik de huidige politici deze termen hoor uitspreken:

"meer handen aan het bed"
"minder bureaucratie"
"generaal pardon"
"aantal ambtenaren terugdringen"
"kloof tussen bevolking en politiek"
"kleinere scholen"
"integratie"

Dan denk ik toch gelijk aan de bron van deze uispraken: Prof. WSP Fortuyn

Weet jij het nog? Of denk je nu echt dat Wouter Bos het wiel opnieuw wil uitvinden?

inctrl | 19-11-06 | 17:28

ik ga me mezelf even verhangen... "groter als" ..... goffedomme botte...

bottehond | 19-11-06 | 17:27

@ Kyokushinkai

30 jaar rechtste kabinetten is onzin. Het CDA is een middenpartij, soms een beetje links, soms een beetje rechts. Afhankelijk van hoe de wind waait. Enige ´rechtse´ partij in NL is de VVD en zelfs die is bijvoorbeeld nog linkser dan de democraten in Amerika. Om maar even aan te geven dat wat je zegt nogal relatief is.

Je hebt het over fouten van de afgelopen 30 jaar. Zullen er ongewtijfeld geweest zijn. Feit is wel dat veel van de maatregelen uit de afgelopen 30 jaar bedoeld waren om de rotzooi van het inderdaad enige echt linkse kabinet ooit op te ruimen. Den Uyl heeft er een dusdanig zooitje van gemaakt dat de totaal uit de klauw gelopen verzorgingsmaatschappij nog tientallen jaren een probleem zal zijn. Laten we dus asjeblieft niet nog een keer een echt links kabinet krijgen, want we zijn nog lang niet klaar met het opruimen van de rotzooi van het vorige.

Klaboesterbeer | 19-11-06 | 17:27

bakoenin 19-11-06 @ 17:21

Uitstekende provocerende post. Met een hoger werkelijkheidsgehalte als menig ander post in de draad.

bottehond | 19-11-06 | 17:26

@ ojazekerWel 19-11-06 @ 17:21:

Fortuyn kreeg de kogel van een gestoorde, extreme dierenactivist. Dierenactivisme behoort niet tot het gedachtengoed van links, zomin als racisme tot het gedachtengoed behoort van fatsoenlijk rechts en midden. Maar eens, het klinkt lekker (simplistisch) hoor: de kogel kwam van links.

Ro1951 | 19-11-06 | 17:26

@ Mikado + Ro1951
In welk krrraakpand wonen jullie ? Komen we morgen met z'n allen gezellig op de rooibosthee met glutenvrije koekjes !

ojazekerWel | 19-11-06 | 17:23

bottehond 19-11-06 @ 17:16
Ik denk dat je gelijk hebt, als de SP werkelijk een zeteltje of 25/30 gaat pakken, zou het mij niks verbazen als het op LPF-taferelen gaat uitdraaien.

monfer | 19-11-06 | 17:23

@Ro1951 @ 17:12
Je bent een 'warm bad' voor Wouter Bos, maar zult verzopen worden in de tsunami van ambtenaren die een links kabinet op ons normale burgers af zal laten stormen.
Wat heeft racisme hiermee te maken?

tipo | 19-11-06 | 17:22

@Klaboesterbeer

Zo'n SP'er ben ik niet, en de NAVO heeft ook dictaturen in Afrika gesteund, dus ook Nederland.

Mikado | 19-11-06 | 17:22

@CoJoNes

Op dezelfde manier als enkele christelijke Nederlanders.

Mikado | 19-11-06 | 17:21

@ mikade

De SP is voor democratie en tegen dictatuur.

Daar denken een aantal SP leden (anja o.a.) heeeeeel anders over. Ook de steun aan allerlei dictatoriale regimes uit het verleden (en soms heden) spreekt deze stelling wel ietwat tegen.

Klaboesterbeer | 19-11-06 | 17:21

Ro1951 19-11-06 @ 17:19
En Fortuyn kreeg de kogel van ?

ojazekerWel | 19-11-06 | 17:21

En zoals gewoonlijk snappen de sukkels hier helemaal niets van,
Wouter Bos gaat even 10 minuten ee kopje koffie drinken met Jan en Femke, geeft ze een aai over hun bol en zegt:
Luister Femke en Jan, ook al halen jullie samen 40 zetels, ik ga niet met jullie regeren.
Waarom niet ?
Omdat ik behoor tot de grote partij van het midden, de grote partij die al 70 jaar lang Nederland bestuurd.
De grote midden partij waarin CDA/VVD/PvdA zitten, die de pers de staatsTV, en alle belangrijke posten in handen hebben.
En onderling de baantjes verdeelt.
Dus meneer Wilders, en meneer Marijnissen en 1NL u kunt oppositie voeren wat u wilt, er verandert niets.
En als u echt lastig word, dan stoken we wel een halfzachte op die u omlegt.
Alles zal bij het oude blijven, en eens in de 4 jaar een circusje voor de boeren en de klerken, zodat ze geloven dat er democratie is.

bakoenin | 19-11-06 | 17:21

@sjaakdeslinksesul

Nee ben niet rechts, maar mensen die voortdurend voor problemen zorgen moeten worden aangepakt, en ik weet niet wat het beste is, maar dat weten zij die met die mensen omgaan wel.

Mikado | 19-11-06 | 17:20

@Cojones 17"15

Je kunt veel zeggen van Marijnissen en Abouthaleb maar NIET dat het racisten zijn. Racisten zijn alleen ter rechterzijde van het CDA denkgoed te vinden (inclusief Verdonk, Wilders, Pastors, Nawijn en die flapdrol van lijst Fortuyn). En op Geen Stijl natuurlijk...

Ro1951 | 19-11-06 | 17:19

@Nawideaux 19-11-06 @ 17:15
Leg eens uit dan: Hoe kun je tolerant tegenover homo's zijn en toch kostte wat kost de islam blijven verdedigen?
Simpele vraag, geef eens een simpel antwoord.

CoJoNes | 19-11-06 | 17:19

@Klaboesterbeer

Files zouden kunnen worden opgelost door het openbaar vervoer gratis te maken voor iedereen (ook voor de rijken), het meer kwailiteit en regelmaat te geven. En zie het verbieden of reguleren van reclame voor leningen net als het verbieden van reclame voor rookwaar. Bovendien zouden we in dit geval meer meoten luisteren naar bijvoorbeeld de consumentenbond.

Mikado | 19-11-06 | 17:18

@Nou ik ga weer. Na een stuk of 10 keer gevraagd te hebben welk socialistisch land is wel geslaagd, krijg ik geen reacties... En maar blijven denken dat de SP alle wijsheid in pacht heeft, en HET model op de wereld uitgevonden heeft dat wel zou slagen!!! Maar hiervoor is nog NOOIT een land opgekomen, dus is het nog nooit geslaagd. Daarbij zijn er genoeg landen met een goede economische ligging die ondanks het socialisme niet slagen. Mocht er nog wat genoemd worden, stuur het land maar door hakbarrr -apestaartje- op- gmail.com. Ik kan niet wachten op het land waar belastingbetalers accepteren dat ze uitgeknepen worden door mensen die niet willen werken....

Hakbarrr | 19-11-06 | 17:18

CoJoNes 19-11-06 @ 17:08
Mag ik daaraan toevoegen dat Neelie Smit Kroes snoeihard samenwerking van het bedrijfsleven tegenwerkt terwijl andere buddies uit de regering de deur voor concurrentie uit andere landen wagenwijd opengooien en geen lastige vragen stellen over de samenwerking daaro? De strapatsen die dat opleverde tien dat ging over electriciteitsvedrijven op EU schaal zijn ronduit belachelijk.

gevallenverstand | 19-11-06 | 17:18

Mikado 19-11-06 @ 17:12
Nog eentje voor je dan: "aso's hebben een juiste opvoeding gemist." Dus heropvoeden helpt, want het waarden en normenstelsel van deze mensen (tokkies, maar wellicht ook allochtonen aangezien zij oververtegenwoordigd zijn in overlastcijfers, criminaliteit enz.) deugt niet. Niks geen links cultuurrelativisme, dus weer een uiterst rechts standpunt dat je inneemt.

sjaakdeslinksesul | 19-11-06 | 17:17

die hofstadtgruppe 19-11-06 @ 17:12
Mikado heeft gelijk. Kok was ultra rechts.
ahem..

ojazekerWel | 19-11-06 | 17:17

monfer 19-11-06 @ 17:03

Laten we onze zegeningen vooral tellen. We zijn getuige van de emancipatie van de linkse medemensch. Ook zij mogen nu hun onderbuik betrekken in hun meningsvorming en stemgedrag. Dat was hard nodig en de SP maakt het mogelijk. Het gaat allemaal nog wat onbeholpen en eindigt natuurlijk in tranen omdat de SP zo hard gegroeid is dat er zich allerlei loose canons op het dek bevinden, zoals anja meulenbelt. één van de pijlers onder het imponerende succes van de SP is de ijzeren kaderdiscipline die er heerst binnen de partij. Dat kan natuurlijk niet lang goed gaan, met zoveel nieuwe aanhangers, die ook allemaal hun eigen ideeen meebrengen.

bottehond | 19-11-06 | 17:16

Mikado 19-11-06 @ 17:10
Dat is natuurlijk een onmogelijke vraag, maar het is wel een feit dat we er na al die jaren Zalm financieel (relatief) goed voorstaan.

monfer | 19-11-06 | 17:15

Ze zijn bijna sociaal tegen allochtonen.
Ze willen goede leraren en politieagenten meer loon geven.
Ze willen verschil tussen arm en rijk kleiner maken.
Ze zijn tolerant tegenover homo's en ze zijn voor softdrugs.
Links sucks echt...
Je kan beter chronisch overal tegen zijn en GS stemmen.

Nawideaux | 19-11-06 | 17:15

@Mikado 19-11-06 @ 17:10
Simpel : Zalm heeft met overschotten het begrotingstekort vermindert ipv dit te souperen aan een of ander maatschappelijk doel. Als het aan een linkse club had gelegen waren daarvan de uitkeringen verhoogd as voorbeeld.
Het is niet voor niks dat het momenteel goed gaat met NL (we hebben immers genoeg poen voor ieder ridicuul idee dat men verzint).

ojazekerWel | 19-11-06 | 17:15

@Ro1951 19-11-06 @ 17:12
Omdat jij zo'n hekel hebt aan aartsracisten stem jij zeker op marijnissen of Abouthaleb? denk eens na, wie zijn hier nou de racisten

CoJoNes | 19-11-06 | 17:15

@ Mikado

er zijn mensen die nogal makkelijk te beinvloedden zijn, het soort mensen dat in belspelletjes trapt, leent bij frisia-financieringen en ringtones koopt en koopt moet tegen zichzlef in bescherming worden genomen.

Eens, heb zelf ook een bloedhekel aan dat soort reclames. Maar ben dan ook slim genoeg om er niet in te stinken. Snap ook wel dat dat niet voor iedereen geld en ben het met je eens dat aan dit soort vormen van oplichting een einde moet komen.

Maaaaar.... uiteindelijk kun je mensen gewoon niet voor alle ellende in het leven beschermen. Als een uitkeringstrekkert een plasma tv koopt met een frisia lening is iemand dusdanig simpel van geest dat hij/zij met alle elementen van het gewone leven problemen zal hebben. Wie weerhoud een dergelijk iemand ervan om lid te worden van de ECI met maandelijkse koopverplichtingen, moet de ECI daarom weg? Wie weerhoud mensen ervan abonnementen te nemen op tijdschrijften, moeten tijdschriften daarom weg? Enz. enz. enz.

De moderne maatschappij is vol met verleidingen. Sommige mensen zijn te stom om daar mee om te gaan. Bottom line is uiteindelijk dat je onmogelijk de hele maatschappij kunt afstemmen op deze allerstomste groep in de samenleving. We moeten eens af van het idee dat de hele maatschappij gericht moet worden op de allerstomsten. Dat wordt namelijk een maatschappij waar ik niet meer in wil leven. Politici zouden zich eens moeten richten op wat ze echt zouden willen met het land. Dus: hoe zorgen we dat iedereen zo rijk mogelijk wordt, hoe zorgen we dat iedereen in een zo mooi mogelijk huis woont, hoe zorgen we dat files opgelost worden enz. Maar linkse politici richten zich alleen op de onderkant van de samenleveng. Die denkwijze maakt elke vorm van vooruitgang onmogelijk.

Klaboesterbeer | 19-11-06 | 17:14

@die hofstadtgruppe

Ja NL heeft staatsschuld, maar nog nooit links regering gehad...

Mikado | 19-11-06 | 17:13

... en de discussie wordt frisser en frisser. En kortzichtig rechts draaft door, en door. Wie wil zich nou vertegenwoordigd weten door aartsracist Wilders? Geen normaal denkend mens toch? Dat je het eerder eens bent met VVD of CDA dan met de PvdA of SP, daar is niks mee (al hebben die eerste twee absoluut niets goeds voor met de gewone, werkende mens, maar ja, door de macht van het getal valt daar natuurlijk wel het meest te halen...). Wie een beetje nadenkt, stemt op de kant waar zijn of haar hart zit. Juist, links dus!

Ro1951 | 19-11-06 | 17:12

Mikado 19-11-06 @ 17:10
Zoek eens op Google op "staatsschuld"

die hofstadtgruppe | 19-11-06 | 17:12

Kyokushinkai @ 17:04
De VVD behoort ook tot de linkse kerk. Valt me nog mee dat Rutte niet mee mag koffiedrinken met Femke.
Het herverdelen van geld is niet de taak van de overheid, omdat dit in een democratie op basis van jaloezie gebeurt, en dus oneerlijk is. punt. Heb ik zelf bedacht, zonder rechtse kerk.

tipo | 19-11-06 | 17:12

@sjaakdeslinksesul

criminalitiet an soms noodzaak zijn, hoewel altijd af te keuren, soms heeft het ook met opvoeding te maken.

Mikado | 19-11-06 | 17:12

@sjaakdeslinksesul 19-11-06 @ 17:07

Dat trachtte ik in een vorige post ook al aan de orde te stellen. het komt volgens mij heel veel voor, dat mensen denken hardstikke links te zijn, maar als je dan doorvraagt blijken ze een rechts gedachtengoed te hebben.

ojazekerWel | 19-11-06 | 17:11

-edit blijf goedverdoeme eens van die caps af -

Hakbarrr | 19-11-06 | 17:11

Tsjeesis

@mezelf 17:08
Zijn buitenlandse bedrijven dus eigenaar van nederlandse ondernemingen geworden. wat een kromme kudt zin.

CoJoNes | 19-11-06 | 17:11

"Het is maar goed dat Zalm al jaren op onze centjes past, anders warenw e al lang faoilliet geweest. maar dat gaat de gemiddelde linksdragende oetlul boven de pet blijkbaar.
ojazekerWel 19-11-06 @ 17:09"

Feiten??

Mikado | 19-11-06 | 17:10

@Mikado 19-11-06 @ 17:08
Komt je rechtse uitspraak: criminaliteit is een bewuste keuze (uitkering afpakken leidt tot criminaliteit), je zegt het zelf.

sjaakdeslinksesul | 19-11-06 | 17:10

@monfer

Sinds wanneer wil de SP een machtsovername doen???

Mikado | 19-11-06 | 17:09

@Kyokushinkai 19-11-06 @ 17:04

Het is maar goed dat Zalm al jaren op onze centjes past, anders warenw e al lang faoilliet geweest. maar dat gaat de gemiddelde linksdragende oetlul boven de pet blijkbaar.

ojazekerWel | 19-11-06 | 17:09

Mooi zo.. links >>> rechts

Likqua | 19-11-06 | 17:08

@sjaakdeslinksesul

Met onhandelbare kinderen bedoel ik jonge-criminelen, met aso's bedoel ik Tokkie's.

Mikado | 19-11-06 | 17:08

Als de SP en de rest van die socialisten club aan de macht komt schuilt er een enorm gevaar in het in stelling brengen van de meest geliefde dienst van de heilstaat: De NMa.
Deze 'autoriteit' is er eigenhandig vernatwoordelijk voor, dat het Nederland onmogelijk wordt gemaakt op te stomen in de vaart der Europese volkeren. Miljarden heeft die club Nederland al gekost en ik durf te voorspellen dat het met links aan de macht, niet te harden wordt.
Dankzij de NMa is enorm veel werkgelegenheid naar de kloten geholpen en zijn buitenlandse bedrijven voor een jodenfooi in het bezit van Nederlandse ondernemingen gekomen.

CoJoNes | 19-11-06 | 17:08

Mikado 19-11-06 @ 17:01
Je mag ook een land noemen dat na een machtsovername van het socialisme over net zo veel persvrijheid beschikte als daarvoor.

monfer | 19-11-06 | 17:07

@ Kyokushinkai @ 17:04
Dat rechts er volgens jou een zooitje van zou hebben gemaakt, betekent dat dan automatisch dat het beter wordt als we hardcore socialisten laten meeregeren?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-11-06 | 17:07

Mikado 19-11-06 @ 17:03
"Onhandelbare kinderen op kamp sturen helpt... aso's zijn andere mensen tot last, zorgen voor ergernis en scheppen gevaarlijke situaties, zij hebben en juiste opvoeding gemist. Hun uitkering afpakken jaagt ze de criminaliteit in..." Dus toch een rechts balletje, lees nog maar eens goed wat je hier stelt.

sjaakdeslinksesul | 19-11-06 | 17:07

@Hakbarrr

Zweden is een sociaal-democratisch land dat niet zo'n goede economische ligging als Nederland heeft, sukkel.

Mikado | 19-11-06 | 17:06

de bier 19-11-06 @ 16:53

Nee, d'r uitschoppen betekent: voor jezelf zorgen buiten dit huis (land). Maar het gaat hier op GS zo hard toe dat dit postje wel zal verzuipen in de Mikado-(tegen)reacties....

rosalie | 19-11-06 | 17:06

@QBX 19-11-06 @ 17:02
ROFL. Dat dekt de menigte wel denk ik.
Alternatief is om voor de kredietverstrekkign te vragen:
- Hoe vaak gaat u hjaarlijks op vakantie ?
- heeft u een Ipod en/of PSP3?
- Stemt u links ?

dan bij verzenden aanvraag : "helaas, wij kunnen u op basis van uw invoer niet van dienst zijn".

ojazekerWel | 19-11-06 | 17:05

Ik wilde net zeggen: ik als koning. Eerste wat ik doe is de gehele regering verbannen naar Hilversum.

Xixulon Gralgrathor | 19-11-06 | 17:05

Ik heb liver een luie klootzak op de bank voor de tv zitten met een flesje bier in zijn hand dan een andere klootzak die mijn huis bezoekt als ik niet thuis ben.

Mikado | 19-11-06 | 17:05

Voor alle namekkeraars en volgende schapen hier de feiten: Al meer dan dertig jaar hebben we in NL geen kabinet met een linkse meerderheid meer gehad. Als er al fouten zijn gemaakt de afgelopen 30 jaar, dan zijn deze fouten altijd en steeds gemaakt onder de verantwoordelijkheid van een RECHTSE meerdereid. Voor zover er zaken de afgelopen 13 jaar niet goed zijn gegaan: De VVD is al 13 jaar aan de macht, met Zalm al 13 jaar op Financiën. Dus dat gelul over links is echt nergens op gebaseerd, behalve dan op indoctrinatie door de Rechtse kerk van topinkomens, huisjesmelkers en werkgevers die bang zijn dat wij als werknemers onze rechten behouden en niet zomaar ontslagen kunnen worden, dat middeninkomens geen geld meer hoeven in te leveren om de topinkomens van belastingverlaging te voorzien en dat de huren niet gigantisch zullen stijgen doordat het vrijgeven ervan wordt teruggedraaid, en dat er een einde komt aan het geprivatiseer van basisvoorzieningen (=duurder en minder kwaliteit omdat de winst naar de aandeelhouders moet).

Kyokushinkai | 19-11-06 | 17:04

@mikado 17:01
Fijn dat de SP tegen dictatuur is. Valt me nog mee van die Jehova's

tipo | 19-11-06 | 17:03

-edit doe eens niet schreeuwen -

Hakbarrr | 19-11-06 | 17:03

Nederland als socialistisch land heeft dan wel het voordeel dat het al een kernmacht is. Er liggen hier nog wel een paar kernkopjes uit de koude oorlog tegen 1 van hun voorbeelden. Lekken van atoomgeheimen kunnen ze hier ook goed, dus de rest van de socialistische wereld kijkt reikhalzend uit naar de verkiezingen hier.. :)

de bier | 19-11-06 | 17:03

bottehond 19-11-06 @ 17:00
Nee, nee, ik zeg alleen maar dat ik zo'n uitspraak typerend vind voor een socialist.

monfer | 19-11-06 | 17:03

Bij die reclames zouden ze ook gewoon als onderschrift kunnen zetten.

Dit aanbod is niet geschikt voor groen links, pvda en sp stemmers, omdat die al teveel schulden hebben.

QBX | 19-11-06 | 17:02

@bottehond 19-11-06 @ 17:00

Dank je dat dat kans van slagen heeft qua kosten en organisatie ? Ik ben het met je eens dat dit soms goed kan gaan, maar om alle mensen landelijk zo op te vangen ? Kleinschalig = duur namelijk en daar moet dus geld naar toe. Welk geld ?

ojazekerWel | 19-11-06 | 17:02

@ monfer @ 16:58
Ze heeft al gezegd dat de Socialistische Partij héééél anders is dan alle andere socialistische partijen die ooit ergens aan de macht waren. Die deden het niet zo goed, maar met Grote Leider Jan gaat het wel lukken hòòr!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-11-06 | 17:02

Er is geen land waar net als in Nederland persvrijheid was/is enz, waar een partij met dezelfde standpunten is als de SP. Het is dus een vraag zonder antwoord, er is geen land geweest waar zo'n situatie is voorgekomen. De SP is voor democratie en tegen dictatuur.

Mikado | 19-11-06 | 17:01

@Mikado 19-11-06 @ 16:58
strippen criminelen is al eens geprobeerd en kostte meer dan het opleverde, hoewel het principieel natuurlijk OK is. Maar aso's en onhandelbare kinderen op kamp? Wat is dat nou voor een kudtmaatregel? Nee, ze moeten leren dat wanneer ze zich niet gedragen ze ook hun rechten verspelen op allerlei mooie zaken zoals huisvesting, uitkering enz. Maar geen overheidsdwang, in welke decennium leef jij zeg? Rechts balletje!

sjaakdeslinksesul | 19-11-06 | 17:01

Kyokushinkai 16:57
Zelfverdediging is toch geoorloofd tegen verkrachting?

tipo | 19-11-06 | 17:01

Mikado, als je in een communitisch land wilt wonen, ga dan lekker naar Cuba. (stuur me wat sigaartjes op aub)

QBX | 19-11-06 | 17:00

Mikado 19-11-06 @ 16:59
Dat is nu dus al sinds 01-01-2006 geregeld en effect is niet zichtbaar.
Elitaire lul 19-11-06 @ 16:58 heeft hier dus gelijk m.i.

ojazekerWel | 19-11-06 | 17:00

monfer 19-11-06 @ 16:47

Wel fair blijven, monfer. Dat is nou net het allerbeste punt dat de SP heeft, imho. Hij vergelijkt de verzorgingshuizen en bejaardenhuizen in navolging van Jaap Peters met "intensieve menshouderij", en dat zijn ze ergens ook. Verder zegt hij dat wij van een generatie zijn die ons niet weg laten stoppen. jan tomaat wil de ouwetjes net als psychiatrisch patienten en gehandicapten in de wijk laten wonen in kleinschalige voorzieningen. En gelijk heeft hij.

bottehond | 19-11-06 | 17:00

Laten we onze linkse broeders een kans geven en de regering een enkeltje Korea geven. Dat is toch waar ze zo graag naar toe willen?

tiswat | 19-11-06 | 16:59

GS Jullie stellen het in jullie schrijven nogal aantrekkelijk voor. Probeer dit eens: Justitie: Donner, Volksgezondheid; Hoogervorst, Volkshuisvesting: Dekker, Defemsie: Kamp, nou, daarvan begint het water zeker in de mond te lopen niet?

gevallenverstand | 19-11-06 | 16:59

@Elitaire lul

Das te duur en te ingewikkeld, doe maar reclame er voor verbieden, of ze in ider geval verplichtten de nadelen aan te kaarten.

Mikado | 19-11-06 | 16:59

Mikado 19-11-06 @ 16:54
Nee hoor, ook veel stemmen voor het CDA en de VVD, en als jij je nest uitkomt, leef je weer 4 jaar in een rechts Nederland.

TIK TIK TIK.......... WE WACHTEN NOG STEEDS OP DIE HEILSTAAT VAN JOU

monfer | 19-11-06 | 16:58

@Mikado 19-11-06 @ 16:55
daar hebben we inmiddels de WFD voor en de AFM
www.afm.nl
Regelgeving te over inmiddels en het effect ? Zero komma zero.

ojazekerWel | 19-11-06 | 16:58

Mikado 19-11-06 @ 16:55

Maar is het probleem dat er reklame is voor die leningen of dat er mensen zijn die zo dom zijn om er in te stinken.
Je moet de oorzaak (ver)helpen gast. Niet een uitwas ervan.

Elitaire lul | 19-11-06 | 16:58

@ojazekerWel

En de PvdA en SP en Groenlinks

Ik vind ook dat criminelen keihard moeten kunnen worden gestript (financieel), en aso's en onhandelbare kinderen op kamp mogen (en nee geen concentratiekamp).

Mikado | 19-11-06 | 16:58

-weggejorist-

Hakbarrr | 19-11-06 | 16:57

Een links kabinet zal er nu noooit komen.Een kabinet VVD,CDA,Wilders lijkt me het meest voor de hand liggend.CDA 43,VVD 28 En Wilders 12 zetels is samen 83 zetels

reconquista | 19-11-06 | 16:57

Doe toch eens even normaal GS. Stelletje dominees van de rechtse kerk. Alsof rechts geen overleg pleegt over mogelijke coalities. Spreken jullie dan ook van een rechts complot? Dit is gewoon nog even voor de verkiezingen de rechtse kerk ideologie door onze strot duwen met propagandistische terminologie, op een manier waarop linkse media nog een puntje aan kunnen zuigen qua rechtstreekse indoctrinatie. Zum kotzen!

Kyokushinkai | 19-11-06 | 16:57

@ Mikado @ 16:56
Geef dan eens antwoord lieverd.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-11-06 | 16:56

@Hakbarrr

Het begint nu spam te worden...

Mikado | 19-11-06 | 16:56

@Mikado 19-11-06 @ 16:50
Dat is nou precies waar CDA en VVD het steeds over hebben. Fijn dat jij dat met hen eens bent op dit vlak.

ojazekerWel | 19-11-06 | 16:55

@Elitaire lul

Het verbieden van reclame van zulke leningen zou helpen, die reclame is ook alleen op die mensen gericht...

Mikado | 19-11-06 | 16:55

Shareholder 19-11-06 @ 16:52
Heb je nog een linkje naar die flauwekul? Ik geloof er namelijk geen reet van.

monfer | 19-11-06 | 16:55

@ Mikado
Het wordt weer eens tijd dat je gaat roepen: "Jullie zijn allemaal dom stelletje eikels, fascisten!"

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-11-06 | 16:54

Elitaire lul 19-11-06 @ 16:53
Dan gaan ze wel roven..

de bier | 19-11-06 | 16:54

@shareholder 16:52
De VVD is een soort SP in schaapskleren. klopt.

tipo | 19-11-06 | 16:54

-weggejorist-

Hakbarrr | 19-11-06 | 16:54

@monfer

Dus alleen zetels voor SGP-Christenunie-beetje CDA-beetje Pvda en Groenlinks.

Mikado | 19-11-06 | 16:54

SuperG 19-11-06 @ 16:41

www.vrijspreker.nl/blog/?itemid=3295

Enige terughoudendheid om die voedselbanken als argument aan te dragen zou je sieren. Ik begrijp de verleiding om dat wel te doen, bij gebrek aan betere argumenten, vrees ik. Desalniettemin lijkt het mij als argument om links te stemmen dubieus. Meer verdieping zou mijn twijfel wellicht wegnemen. Kom er maar in.....

bottehond | 19-11-06 | 16:54

Kunnen ze geen wet verzinnen die een linkse regering verbied???

Fl0r1s | 19-11-06 | 16:53

rosalie 19-11-06 @ 16:52
Maar dat kost nog meer. Moet je ze beide onderhouden in hun nieuwe huis...

de bier | 19-11-06 | 16:53

Mikado 19-11-06 @ 16:49

Nee, dat soort mensen moet gewoon keihard op hun bek gaan en een fikse schuldsanering ondergaan zodat ze het nooit meer opnieuw flikken en al hun domme vriendjes vertellen dat gratis geld niet bestaat.
Leermomenten noemen we dat. Evolutie. Zo is de mensheid geworden wat het is.

Elitaire lul | 19-11-06 | 16:53

@QBX

dat zullen wilders en de lpf niet leuk vinden.

Mikado | 19-11-06 | 16:52

QBX 19-11-06 @ 16:49
Ik zeg: alle stemlokalen geopend van 06.00uur tot 10.00uur.

monfer | 19-11-06 | 16:52

@tipo SP is i.e.g realistisch. Ik hoorde VVD blaten over hogespeed snelwegen tussen greaute steden. Twee lagen wegen boven elkaar, niet te veel afslagen. Hadden ze 2 miljard voor uitgetrokken. Kosten vermoedelijk 100 tot 200 miljard.

Shareholder | 19-11-06 | 16:52

de bier 19-11-06 @ 16:47

Tja, dan is de oplossing: vrouw en gast er uit te flikkeren, makkelijk toch?

rosalie | 19-11-06 | 16:52

@ Mikado 19-11-06 @ 16:49.

Precies, om te beginnen met ze het stemrecht af te pakken, aangezien ze verminderd toerekeningsvatbaar zijn.

QBX | 19-11-06 | 16:51

@Klaboesterbeer

Ja helemaal gelijk, de SP had Mao nooit moeten steunen, maar dat heb ik ze vergeven, ze varen nu gelukkig een andere koers.

Mikado | 19-11-06 | 16:51

Jan Marijnissen en Anja Meulenbelt waren aanhangers van de allergrootste massamoordenaar ooit.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-11-06 | 16:50

@ Mikado

Na de culturele revultie keerde de SP zich van hem af.

Dat was dat Goedverdegoedver wel rijkelijk laat he! Op dat moment hadden alle weldenkende mensen in de wereld al lang en breed ingezien dat utopia niet te bereiken viel door onderdrukking en uithongering. Dat de SP dat pas zo laat door had is tekenend!

Klaboesterbeer | 19-11-06 | 16:50

@Klaboesterbeer

Er zijn mensen die nogal makkelijk te beinvloedden zijn, het soort mensen dat in belspelletjes trapt, leent bij frisia-financieringen en ringtones koopt en koopt moet tegen zichzlef in bescherming worden genomen.

Mikado | 19-11-06 | 16:49

Gewoon tijdens de verkiezingsdag een groot concert (hele dag durend) van Frans Bauer en z'n vrienden organiseren. Dan zit al dat werkschuw SP Tuig bij dat concert en kunnen ze ook niet stemmen.

QBX | 19-11-06 | 16:49

@Mikado 19-11-06 @ 16:45

Dat noemen ze evolutie... Zit er nog steeds in bij de mens, maar gelukkig zijn we inmiddels in staat om ook redelijk goed voor de zwakkeren te zorgen. mag je niks negatiefs over zeggen dus. Vroegerrrr gingen die mensen gewoon keihard kapodt. </Darwin modus off>

ojazekerWel | 19-11-06 | 16:49

@Jan-Joris-Jaap-Joop

Na de culturele revultie keerde de SP zich van hem af.

Mikado | 19-11-06 | 16:48

@Mikado hoezo slecht voor de economie. Men verkoopt dan en goederen en leningen ipv enkel goederen :)

Shareholder | 19-11-06 | 16:48

Jan Marijnissen zij een tijdje geleden dat hij het liefst alle verpleeghuizen zou platgooien.Ook zo typerend.
Ik moet dan meteen denken aan de Grote Stap Voorwaarts, het Vijfjarenplan en al die andere megalomane mislukkingen van het socialisme.

monfer | 19-11-06 | 16:47

@Mikado 19-11-06 @ 16:35
Weet ik dat niet iedere'uitkeringtrekker een parasiet is en zo stond het ook in mijn post (55-jarige enz). Maar hier wat voorbeelden over de "harde aanpak" van links: stigmatiserende werking van controle aan huis ontvangers uitkeringen: niet doen dus, positieve discriminatie (tkv van laagopgeleide blanken), spreidingsbeleid voor scholen en huizen (tkv van laagopgeleide blanke kinderen en huurders), creeren gesubsidieerde banen, huisvesten van psychiatrische patienten tbv resocialisatie (in arme wijken natuurlijk). Hogeropgeleide, rijke blanken w.o. PvdA en GL-stemmers merken natuurlijk niets van dit soort maatregelen, zij hebben koophuizen, wonen in witte wijken met witte scholen zonder drugsopvang en AZC's en gaan gezellig naar Najib Amhali. De lusten en lasten worden wat oneerlijk verdeeld in dit land.
En oja, even een economieles van drs Sjaak:
Hogere lonen - lagere investeringen/verslechtering concurrentiepositie - minder vraag naar goederen - minder vraag naar laagbetaalde en/of inporductieve werknemers - minder laagopgeleide/oude/allochtone mensen met baan - enz...

sjaakdeslinksesul | 19-11-06 | 16:47

@ Mikado @ 16:45
*niet iedereen is even slim/sterk of handig*

En daarom kennen we in Nederland een uitkeringsstelsel en minimumlonen lieverd.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-11-06 | 16:47

@monfer, je moet idd die reclames niet verbieden, je moet dat volk verbieden om tv te kijken :)

QBX | 19-11-06 | 16:47

@monfer 19-11-06 @ 16:44

Kredietverstrekkers worden ook zonder reclames wel opgezicht. daarnaast nemen Comfort card, Primeline (winkelvloer) + Wehkamp, Otto en neckermann het meeste kwaad voor hun rekening. Rente 16% per jaar mensen ! Erge is dat mensen daar voor tekenen. deze mensen mogen ook stemmen, dus dan weet je meteen hoe goed onderbouwd de gemiddelde stem is...

ojazekerWel | 19-11-06 | 16:47

@mikado
SP is voor kilometerheffing. Weet jij ook waarom? ik niet.
Alleen al door de operationele kosten van 2,2 miljard eenmalig en 1,7 miljard per jaar zal de automobilist straks honderden euro’s per jaar duurder uit zijn. Autorijden wordt door kilometerheffing weer iets voor de rijken. En een grote last voor de arbeiders die tijdens de spits naar hun werkgevers rijden. Zelfs al worden deze kosten doorgeschoven naar de werkgever, dan nog betaalt de arbeider dit uiteindelijk ergens bij de kassa, zonder er voor gecompenseerd te worden. Het werkt inflatie in de hand, en de klappen vallen dan altijd aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Rijke mensen zullen er nauwelijks last van ondervinden en tuffen ook na 2012 lekker door. Toch is de SP voor kilometerheffing, net als Groenlinks en de PvdA. Niet een standpunt dat je verwacht van de SP als je er op zou stemmen.

tipo | 19-11-06 | 16:47

rosalie 19-11-06 @ 16:43
Niet als de gastheer een vrouw heeft die alles toe laat en als de gastheer even niet oplet, zich laat palen door de gast. Het lijkt wel een micro voorbeeld van links en rechts in Nederland :)

de bier | 19-11-06 | 16:47

-weggejorist-

Hakbarrr | 19-11-06 | 16:46

@bottehond

Elsevier nog erger dan Televaag

Mikado | 19-11-06 | 16:46

@ Mikado

Links wel die luie mensen ook hard aanpakken... maar niet iedereen met een uitkering is lui...

Nee, maar een heel groot percentage is dat wel degelijk. Helaas hoor ik de linkse partijen daar helemaal NOOIT over.

Klaboesterbeer | 19-11-06 | 16:46

@ Mikado @ 16:43
Iemand die een beetje bewonderaar van Adolf Hitler was, maar niet over elk onderwerp, zou in Nederland politiek gezien volkomen kansloos zijn. De Grote Leider Mao was rechtstreeks verantwoordelijk voor nog veel meer afgeslachte mensen dan Hitler ooit.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-11-06 | 16:45

@Hakbarrr 19-11-06 @ 16:41
Ik heb 'm begrepen :)

tegengas | 19-11-06 | 16:45

@ojazekerWel

Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen geluk, ja dat klopt helemaal, iedereen moet zichzelf kunnen en willen ontplooien, maar niet iedereen is even slim/sterk of handig.

Mikado | 19-11-06 | 16:45

@Mikado 19-11-06 @ 16:41
dit is zo typisch van het slinks denken. de overheid creeert een probleem door het minumloon te handhaven, en wat is de oplossing? meer subsidies, meer overheid! zucht.

daskapitalist | 19-11-06 | 16:44

Mikado 19-11-06 @ 16:41

Jouw SP wil de uitkeringen met 10 % verhogen en het minumumloon met 5 %. Sommigen noemen dat asociaal en vinden dat mensen aan het werk zetten cq helpen een meer zinnige bijdrage is aan de emancipatie van mensen.

www.elsevier.nl/opinie/commentaren/asp...

bottehond | 19-11-06 | 16:44

Mikado 19-11-06 @ 16:36
De SP wil de schulden tegengaan door reclames van kredietverstrekkers te verbieden (staat in hun programma), de meeste mensen die van de voedselbank gebruik maken zijn mensen die zichzelf diep in de schulden hebben gestoken.
In de denkwereld van de SP is het de schuld van de kredietverstrekkers dat mensen in de moeilijkheden komen.Ik vind dat wel typerend.

monfer | 19-11-06 | 16:44

@rosalie 19-11-06 @ 16:40

Volkomen gelijk ! Mensen kijken te veel naar de buren en moeten ook met een uitkering minimaal twee keer per jaar op vakantie.

ojazekerWel | 19-11-06 | 16:44

@ Mikado

Hoe vaak moet ik je uitleggen dat er geen landen zijn geweest waar de iedeeën van de SP letterlijk werden uitgevoerd...

Ik denk dat daar heeeeeel goede redenen voor zijn.

Klaboesterbeer | 19-11-06 | 16:43

CoJoNes 19-11-06 @ 16:41

tien tegen 1 dat de gastheer de loge er uit gooit?

rosalie | 19-11-06 | 16:43

@Jan-Joris-Jaap-Joop

Socialisme kent zijn onderstromingen stuk ongeluk, ben je blind ofzo. En Marijnissen was een bewonderaar WAS Mao. En hij is niet over elk onderwerp een bewonderaar van hem geweest.

Mikado | 19-11-06 | 16:43

@Mikado 19-11-06 @ 16:36

Mikado, ik werk bij een financieel intermediair. Mensen lenen geld voor de gekste dingen. Ook mensen met een WW uitkering. Die krijgen gelukkig bijna nooit een financierign rond, want het is van de zotte dat je geld leent terwijl je geen werk hebt. Ofwel bepaalde mensen zijn echt te dom voor woorden en er is geen enkel kabinet dat daar iets aan kan veranderen.

Derhalve nogmaals mijn motto : iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen geluk !!

ojazekerWel | 19-11-06 | 16:42

*hakbarrr*
Het groot socialistische NL van de komdende jaren, wat zeur je toch, gaan we het luilekkerland eindelijk krijgen is het ook weer niet goed..
Wat zijn jullie toch moeilijk op de zondagmiddag ( die ook wel zal verdwijnen )
houwdoe

loep | 19-11-06 | 16:41

En de ministeries van onze rechtse vrienden wil ik ook wel even langslopen: te beginnen met:
- Horst Wesselzanger Van Baalen op Oorlog
- Donner op School & Tucht (jeugdzaken)
- Remkes op Staatsveiligheid
- Zalm op Bezuinigingen & Privatiseringen
- De Geus op het Ministerie van Voedselbanken en Proviteurs die Niet Willen Werken
- Maria v.d. Hoeven op het Ministerie van Geloof in Jezus Christus onze Heiland
- Dan Verdonk op het Ministerie van Proviteurs die een Ziekte Veinzen
- Bot op Amerikaanse Oorlogen en
- Veerman op het Ministerie van Bioindustrie & Landbouwsubsidies Voor De Familie Veerman.

SuperG | 19-11-06 | 16:41

Stel, je komt bij iemand logeren en die geeft je de logeerkamer, te eten en het gebruik van douche en toilet. Je vindt dat niet genoeg en na enige dreiging mag je ook af en toe z'n auto lenen. Je vindt dat nog niet genoeg en wil in de grote slaapkamer en bepalen wat er op tv gekeken wordt. Je gastheer wordt wat kribbig, maar onder dreiging van extreem geweld eis je uiteindelijk het hele huis op en bij gratie gods, mag je gastheer in de logeerkamer wonen.
Tien tegen één dat die gastheer op een bepaald moment zegt, ik verkoop de hut en ga ergens anders wonen.

CoJoNes | 19-11-06 | 16:41

@Hakbarrr 19-11-06 @ 16:39
Post was gericht aan tegengas....(er zat iets anders onder mn CTRL-V)

Hakbarrr | 19-11-06 | 16:41

@bottehond

Werknemers financieel ondersteunen door mensen die kunnen werken aan te nemen is inderdaad beter dan zomaar uitkeringen te verhogen. Dat zal dan ook in een links kabinet gebeuren.

Mikado | 19-11-06 | 16:41

links is ruk alles wat naar links ruikt is achterbaks ruk,ooit een van jullie in de zogenaamd verlichte landen van voor het vallen van de muur geweest .
Rusland,polen etc alles o zo geweldig,alles goed voor de grote jongens met munten maar voor de "working stiffs" niks geregeld.

skafloc | 19-11-06 | 16:40

@ Mikado 19-11-06 @ 16:38
Waarom heet de Socialistische Partij Socialistische Partij dan? En is Jan Marijnissen dan geen zelfverklaard bewonderaar van Mao?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-11-06 | 16:40

Mikado 19-11-06 @ 16:36

Nederlanders hoeven geen armoede te hebben. Met een bijstandsuitkering kan iedereen rondkomen als ze willen..... Die "armoede" treedt in als je boven je inkomen gaat leven en is dus relevant.

rosalie | 19-11-06 | 16:40

@Noem eens EEN land, EEN land waar het socialisme geslaagd is!!!!!!!!

Sorry schat. Ik heb het zo benauwd van de lompe mikado, daar word een mens die blij van....

Hakbarrr | 19-11-06 | 16:39

@Hakbarrr

Hoe vaak moet ik je uitleggen dat er geen landen zijn geweest waar de iedeeën van de SP letterlijk werden uitgevoerd...

Mikado | 19-11-06 | 16:38

Hakbarrr 19-11-06 @ 16:31

abvu thaleb (ook pvda) en roanls van raak (espee) vlogen elkaar in de haren over die verhoging van de uitkeringen. de pvda wil dat absoluut niet, die willen mensen aan het werk hebben oa door het in dienst nemen van laagbetaalden fiscaal te stimuleren. walter herhaalde dit zwaar onderscheidende punt nog eens een dag later. Onbegrijpelijk dat de pvda de espee daar niet keihard op aangepakt heeft. de pvda zegt in feite: als je op de espee stemt sloop je de economie. daarmee had walter zo een zetel of 5 teruggepakt en was er duidelijkheid, waar de kiezer kennelijk naar smacht. Hey... ik wil eindeljk ook wel eens weten of ik op janpeter rutte, walter balkenende of mark bos moet stemmen. De drie grote partijen hebben 0031 al decennia lang geregeerd en dragen dus, ook al doen ze ons anders geloven, gezamenlijk verantwoordelijkheid voor de toch wel deplorabele staat der Natie anno nu. walter is de enige die dat een beetje erkent, maar doet ver verders ook niets mee.

bottehond | 19-11-06 | 16:38

@sjaakdeslinksesul

Sjaak, "You can't argue with a fool."
Mikado kan beter met zichzelf gaan spelen...

ojazekerWel | 19-11-06 | 16:38

@Mikado 19-11-06 @ 16:33

Er komen veel mensen niet aan de slag = uitkering = lage werkloosheid. Een paar bedrijven die vertrekken zorgen voor miljoenen minder belastinggeld, waar de uitkeringen mee betaald dienen te worden.

Vandaar ook mijn vraag:

Noem eens EEN land, EEN land waar het socialisme geslaagd is!!!!!!!!

Kortom: als jij theorietje zou kloppen, dan was dit een veel landen al zo geslaagd geweest. Helaas.... Je weet geen landen, dus is het ook nog nooit uitgekomen.

Hakbarrr | 19-11-06 | 16:37

Joke Kaviaar als Minister van Integrasie!!

prohibitandis | 19-11-06 | 16:37

@ojazekerWel

daarom hebben mensen ook zoveel schulden, dat kan je ook aanpakken, schulden hebben is slecht voor de economie...

Mikado | 19-11-06 | 16:36

@Hakbarrr 19-11-06 @ 16:31
Je kunt niet lezen joh.
Ik ben net als jij TEGEN verhoging van minimumloon. Ik verwijs daarbij zelfs naar mijn eerdere stukje, waarin ik inflatie met bijbehorende loon- en prijsspiraal voorspel.
Ben ik het voor het eerst van mijn leven met jou eens, is het weer niet goed.

tegengas | 19-11-06 | 16:36

@kapitalist 16:30
Wilders wil 16 miljard bezuinigen. Dat is 10% van de Staatsomzet. De afgelopen jaren (ook onder Balkenende) is deze gestegen met 7 a 8 % per jaar. Dat moet gestopt worden, voordat we 60% ambtenaren hebben, net als in Suriname.

Automobilisten dragen nu 15 miljard per jaar bij aan de staatskas. Een groter deel hiervan moet naar wegenbouw, en de subsidie aan milieudefensie en de EU die wegenbouw onmogelijk maken, moet gestopt worden.

dat dus.

tipo | 19-11-06 | 16:36

De kabinetten Balkenende heeft hun economische winst te danken aan 2 zaken. Een europees aantrekkende economie waar ook NL een deeltje van heeft meegenomen, en een stukje creatief boekhouden van briljante boekhouder Zalm. Je budgetteert zaken aan het begin zo dat de balans erg negatief lijkt, en later heb je dan geld over zodat het lijkt alsof er een grote groei is geweest. Bullshit. Wat geen bullshit is, is dat het CDA als marionet van de VVD de afgelopen jaren uberhaupt niks gedaan heeft, behalve credits opstrijken van de trucks van Zalm. Dat ze erg veel Melkert baan mensen uit de fabriek naar de huiskamerbank hebben gestuurd, waar ze via een uitkering ongeveer hetzelfde betaald krijgen, maar hier niks meer voor hoeven te doen. Het enige dat veranderd is hun kans op werk, die word kleiner. Waar ook nog steeds niets aan veranderd is in het "harde" beleid van Verdonk is dat 30000 asielzoekers al 4 jaar geen paspoort hebben, daardoor geen werk of uitkering, en dus niks beters te doen hebben dan drugsdealen en op andere creatieve manieren aan geld komen. Stuur ze weg of geef ze een paspoort, maar doe iets. Balkenende heeft zijn kans gehad, Wilders en de andere rechts-voorbij-vvd vleugel partijen zijn te onbetrouwbaar en een eventueel kabinet stort toch binnen 3 maanden weer in. De enige goede optie is een links kabinet.

germ | 19-11-06 | 16:35

@sjaakdeslinksesul

Links wel die luie mensen ook hard aanpakken... maar niet iedereen met een uitkering is lui...

Mikado | 19-11-06 | 16:35

@ Mikado 19-11-06 @ 16:33

Leg dat schoolboek even naast je neer en kijk om je heen.
Maar je hebt gelijk. Mensen zijn arm. daarom verkoopt de Mediamarkt in Eindhoven iedere week 1000 Ipod Nano's.

ojazekerWel | 19-11-06 | 16:35

Links kabinet krijg je nooit meer weg. De armen blijven arm, want gaan nog minder werken dan ze al deden, omdat stimulans helemaal weg valt. De middeninkomens worden ook arm (en gaan daardoor vervolgens ook weer links stemmen), omdat zij al hun geld aan de armen moeten geven en hun huizen moeten ze verkopen omdat hyp. rente aftrek wordt afgeschaft. De ondernemers sluiten massaal de tent, omdat ze beter af zijn niet werkend. De rijken vertrekken naar het buitenland... kortom Nederland wordt het nieuwe Polen. Zeker als Karl Marxrijnissen iets te zeggen krijgt.

ALLEMAAL NAAR DE KLOTUHHHH.

QBX | 19-11-06 | 16:34

monfer,,
eh,, NL misschien straks ????? dat is er toch echt wel 1 toch!!!!

loep | 19-11-06 | 16:34

Als eerste opdracht zal het linkse kabinet uitvaardigen dat onze Nationale Vlag in het vervolg in de witte baan een in rood uitgevoerde hamer en sikkel met ster zal voeren als bewijs dat we een links gericht land zijn met als Grote Roerganger: Jan Maorijnissen. Dames begin maar vast de rode stof te knippen en houdt de naaimachine gereed !!

bijtertje | 19-11-06 | 16:34

@bottehond 19-11-06 @ 16:25

Uit de chat van gisterenavond met Kam en de Vries:

kapsberg vraagt: De Vries Wat zou u hebben gedaan in de positie van De heer Kamp. Geen politiek correct antwoord graag
Klaas de Vries: zonder overdrijving: als je gemeld wordt dat er iets goed mis is gegaan laat je het zelf tot op de bodem uitzoeken.

Karel kwakbol | 19-11-06 | 16:33

@Hakbarrr

Hogere lonen - meer koopkracht - meer vraag naar goederen - meer vraag naar werknemers - meer mensen met baan - lagere werkloosheid - enz...

Mikado | 19-11-06 | 16:33

@sjaakdeslinksesul 19-11-06 @ 16:32

Amen.

ojazekerWel | 19-11-06 | 16:33

@ Keutelaer @ 16:30
Jij vond ook al dat Pastors niet in Rotterdam zou moeten wonen. Zuiveringen en deportaties van tegenstanders is zo typisch extreem links ...

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-11-06 | 16:33

@Mikado 19-11-06 @ 16:31

Ik heb nog GEEN land gehoord. Toe toe toe maar....

Hakbarrr | 19-11-06 | 16:32

Keutelaer 19-11-06 @ 16:30

Jij hebt heel veel haat in je, heeft iemand je dat al eens verteld? Vreemd voor een wereldverbeteraar. Moeilijk he, dat mensen je alle hoeken van het scherm laten zien? Meelijwekkend schepsel. Je lijkt wel een duivel in een wijwatervat. Ik zou zeggen: als het je hier niet bevalt: je hoeft niet op GS te komen.

bottehond | 19-11-06 | 16:32

Ik hoop dat (vlak) voor de verkiezingen woensdag GS een topic heeft waarin iedereen z'n stemvoorkeur kan geven met linken en argumenten (what so ever). Dat zou pas een stemwijzer zijn voor Nederland.

rosalie | 19-11-06 | 16:32

@Mikado 19-11-06 @ 16:22
Het is meer een kwestie van hoe je het invult. Het creeren van gelijke kansen voor iedereen door goede scholing, gezondheidszorg, huisvesting en tegengaan disciminatie is net zo goed een liberaal ideaal. Probleem met de socialisten/sociaal-democraten is dat zij niet alleen iedereen gelijke kansen willen bieden, maar tevens de mensen wil belonen die niet hun best te doen en tegelijkertijd ook de mensen straffen die wel hun best doen.
Er zit imo een groot verschil tussen een zich sufsolliciterende werkeloze van 55 die nooit meer aan de bak gaat komen en een luie flikker van 25 die ieder jaar 60 dagen werkt bij een uitzendburo om zo de rest van het jaar te gnieten van een uitkering. En de sufkudt die wel tegen een minimumloon het hele jaar werkt, loopt via premieafdracht die luie flikker nog te subsidieren ook. Dat is asociaal en links zou zich hier eens wat meer rekenschap van mogen geven.

sjaakdeslinksesul | 19-11-06 | 16:32

@Hakbarrr 19-11-06 @ 16:29

Socialisch Utopia, het land van de vriendjes van Mao, Stalin & co..
Allen jammer dat iedereen daar nog onder de boom moet kakken, water uit de put moet halen en leeft van het verbouwen van, jawel, TOMATEN!

Elitaire lul | 19-11-06 | 16:32

@monfer 19-11-06 @ 16:30

Juist ;)

Hakbarrr | 19-11-06 | 16:32

@Hakbarrr

Geen land met net zoveel persvrijheid en rijkdom als Nederland heeft ooit een zo linkse regering als Nederland mogelijk zou kunnen krijgen.

Mikado | 19-11-06 | 16:31

@tegengas 19-11-06 @ 16:25

LULLO: verhoging minimumloon:

->Werknemers worden te duur
->Bedrijven nemen minder snel mensen aan
->Bedrijven vertrekken naar lage loon landen
->Nog meer uitkeringstrekkers
->Nog meer stemmen voor de SP

Hakbarrr | 19-11-06 | 16:31

@tipo 19-11-06 @ 16:25
kilometerheffing? ies inderdaad niet goed. wat doet wilders? wil hij wegen privatiseren?

daskapitalist | 19-11-06 | 16:30

@Hakbarrr

In de VS leven heel veel mensen onder de armoede grens, een TV hebben is niet de bepaling voor wel of niet arm zijn, eikel, geen land is helemaal socialistisch, met een linkse regering Nederland ook niet.

Mikado | 19-11-06 | 16:30

-weggejorist-

monfer | 19-11-06 | 16:30

@Mikado 19-11-06 @ 16:27

Ja, dan heb je inderdaad je spaarpot vol... Huizenmarkt stort waarschijnlijk half in (volgens mij weet niemand zeker hoe dat gaat lopen), moet weer worden gecompenseerd met overheidsgeld etc. Enne 'de rijken'... Hoe Stalinistisch is het om iemand die een vermogen gespaard c.q. geregeld heeft na zoveeel jaren ineens te gaan benadelen voor het feti dat hij of zijn zijn leven lang hard heeft gewerkt en of geluk heeft gehad ?

Mijn motto : iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen geluk.
daar zul je wel maagzuur van krijgen, hoop ik ;-)

ojazekerWel | 19-11-06 | 16:30

Wat een zielige gepruil hier van de zelfverklaarde neoconservatieve godjes. Links komt aan de macht, communisme, alleen maar belastingen, hamer en sikkel, armoede, fascisme ...

Als je een beetje een vent bent, flikker je met je nering dan op naar Amerika. Het walhalla van de vrije markt. En de alom gehate strafkolonie voor neocons. Maar nee, vooral in Nederland blijven zaniken over progressieve politici alsof ze levensbedreigend zijn. Om je dood te schamen.

Geschift zijn jullie! Welke absurde kronkels moet je in je hoofd hebben om de complottheorieën van bijvoorbeeld bottehond te bedenken? Hoe paranoïde kan een mens zijn? Horen jullie wel eens stemmen in jullie hoofd? (Dat kan tegenwoordig behandeld worden.)

Aan één kant kijk ik oprecht uit naar een links kabinet. Anderzijds vrees ik dat deze site dan met al die afgekauwde posts over compleet achterhaalde vooroordelen over links, zal veranderen in de grootste uitbarsting van achterlijkheid sinds mensen goden begonnen te verzinnen.

Keutelaer | 19-11-06 | 16:30

Maar wat zitten we eigenlijk te zeuren... als je alles bij elkaar optelt komen ze niet verder dan 68/69 zetels... PVDA 34, SP 27 en GL 8, is volgens mij nog lang geen meederheid, aan de andere kant CDA 45, VVD 24 is ook niet genoeg, wordt een lastige voor de formateur deze keer... Misschien een idee om eens na te denken over een 2 partijen systeem in Nederland.

Karel Kruizenruiker | 19-11-06 | 16:30

Ach Woutert gaat alleen ff koffiedrinken of van dat gezeur en gezever van halsema af te zijn en Marijnissen schuift ook even aan voor een gratis kop koffie.

Karel kwakbol | 19-11-06 | 16:29

@ Mikado 19-11-06 @ 16:27
*Jij houdt je te veel aan het woordje socialisme vast eikel*

Als ik al een eikel ben omdat ik vasthoud aan het woordje 'socialisme', wat zijn Bos en Marijnissen dan wel niet volgens jou?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-11-06 | 16:29

Noem eens EEN land, EEN land waar het socialisme geslaagd is!!!!!!!!

Moeilijk he! Da land bestaat namelijk niet!

Hakbarrr | 19-11-06 | 16:29

@ojazekerwel. Welk geld? Er gaat een studie rond, dat bij 'eerlijk delen' het BNP van een wereldburger boven de 100.000 dollar per jaar ligt. Ik wil niks over het delen zeggen, maar DAT geld dus :)

Shareholder | 19-11-06 | 16:27

švejk 19-11-06 @ 16:22

Mijn soort betaalt jouw trieste leven, links scharminkel!

Elitaire lul | 19-11-06 | 16:27

@Jan-Joris-Jaap-Joop

Jij houdt je te veel aan het woordje socialisme vast eikel, Nederland moet naar haar eigen problemen kijken, en die op haar manier oplossen.

@ojazekerWel

De rijken lagere hypotheekrenteaftrek, enz...

Mikado | 19-11-06 | 16:27

@tipo 19-11-06 @ 16:01
Uit jouw link blijkt alleen, dat het inkomensaandeel van de top-1% in Nederland sinds de jaren '70 gedaald is. Je goochelt al net zo met statistieken als politici.
Mijn probleem is, dat de laatste jaren de lagere inkomens zijn achtergebleven bij de midden- en hogere inkomens. Het domweg verhogen van uitkeringen en minimumloon vind ik geen oplossing. De problemen waartoe dit leidt schetste ik al in mijn vorige stukje van 15:57.
Maatregelen als beperking van hypotheekaftrek van woningen boven de 3,5 ton en afschaffen eigen risico van ziekenverzekering zijn wel reëel.

tegengas | 19-11-06 | 16:25

inctrl 19-11-06 @ 16:17

Een dag nadat mijn gekke neefje Maurice je 38 zetels voorspelde.... gisteren zag ik die lamzak klaas de vries. hij mocht zijn laatste kunstje doen bij nederland kiest met een getergde henk kamp tegenover zich. klaas de vries, u weet tog... één van de regenten die in volle paniek de executie van Pin faciliteerde. die nare raspoetin, de grote lijer achter de schermen die een paar weken terug dikke BoeHoe deed in de tweede kamer toen Joost Eerdmans hem wees op zijn aandeel in de executie van Pin.... die slappe zak, altijd op de achtergrond.... die vette jabba the hutt.... ik hoop dat hij slecht slaapt, de rest van zijn leven. Hij zal in een zwart gat vallen na zijn afscheid uit de polletiek (stiekem, uiteraard stiekem, past bij hem, hoopt hij minster te worden) en de geest van Pin zal hem de rest van zijn leven achtervolgen.

* Ceterum censeo claesdefriesem esse delendam *

bottehond | 19-11-06 | 16:25

@bottehond 16:14
Het kwartje van Kok teruggeven weegt niet op tegen het invoeren van kilometerheffing waar EenNL VOOR is. Agema is de enige optie.

@Mazzeltop 16:17
Yep!

tipo | 19-11-06 | 16:25

@Mikado 19-11-06 @ 16:22

In de VS is GEEN totale vrijheid. De armoede daar is ook relatief. 90% van de armen heeft een TV. 60 heeft 1 of meer auto's

Ik wacht nog steeds op mijn vraag:

Noem eens EEN land, EEN land waar het socialisme geslaagd is!!!!!!!!1

Hakbarrr | 19-11-06 | 16:24

Ach het wordt gewoon tijd dat veel van die babyboomers en jaren 60 figuren eens uitsterven in de politiek. Ze hebben gefaald... Moet je ze nu eens zien graaien. Zij konden nog stoppen met werken als ze 58 waren (waar dan ook massaal gebruik van is gemaakt) en de rest mag ze nu nog 30 jaar onderhouden en moet doorwerken tot z'n 70ste

de bier | 19-11-06 | 16:23

@ makkie @ 16:19
Maar we leven dan ook niet in een socialistische staat hè? Kom maar op met een voorbeeld van een werkelijk socialistische democratie!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-11-06 | 16:22

@elitaire lul

rot maar lekker op naar het buitenland: jouw soort moeten we hier niet.

švejk | 19-11-06 | 16:22

Wat mij altijd vooral frappeert, si dat de linkse mensch overal en aan iedereen bakken met geld uit wil en gaat geven als men aan de macht zou zijn. Ik denk dan altijd : 'welk geld ?"
Als het hebben van een uitkering aantrekkerlijker wordt, wordt het draagvalk voor deze uikeringen nog kleiner... Daar heeft men het uiterraard niet over in linkse partijprogramma's, want dan klinkt het allemaal natuurlijk al snel minder interessant.
en..
Meer geld voor milieu ! Meer geld voor ouderen ! Meer geld voor gezondheidszorg !

Welk geld ? Meer immigranten toelaten ! Generaal pardon voor club van 26K ! Welk geld ?

ojazekerWel | 19-11-06 | 16:22

@Jan-Joris-Jaap-Joop 19-11-06 @ 16:12
Grootendeels top. Brainsex. Het wordt me allemaal zoveel duidelijker ineens, na het volgen van jullie comments....(ahum)

Onatopp | 19-11-06 | 16:22

@hakbarr ach socialisme slaagt niet naast kapitalisme en vice versa. Maar ik ben pas op een derde van mijn leven, wellicht herzie ik nog dingen ;)

Shareholder | 19-11-06 | 16:22

Heren; het was me een genoegen.. Veel succes woensdag.. De groeten. En nog speciaal Mikado: ik wens je wat meer hersencellen toe dan en wat minder drank en wiet. Probeer een boek te kopen van je uitkering (stripboek mag ook).

ennu? | 19-11-06 | 16:21

Nog wat anders, er is geen enkele partij in Nederland die communistisch is.

pringleshapedturd | 19-11-06 | 16:21

het moet zijn 'Krista van Velzen', typhusHoxha! ga eens deaud!

Verder: leve het linkse kabinet, eindelijk wederopbouw!

švejk | 19-11-06 | 16:21

Ach wat leuk, het Rooie Leger trekt op.

Jongens, koop heel veel calls KLM want ik het zo'n gevoel dat het aantal verkochte business class enkeltjes Australie enorm gaat stijgen als dit doemscenario waarheid wordt...

Leuk,

Zo rond de tijd dat ik afgestudeerd ben verdient Brada de poepvekoper op de brug aan de gracht bij mij meer dan ik. En hij krijgt er nog een leuke Tomaat-beurs plus bijstand bij ook. Van mijn belastingeld.

De junk die met zijn zure maaginhoud dagelijks mijn voordeur verder aantast krijgt van mijn belastinggeld een extra boost om nog harder te gaan spuiten omdat het niet "sociaal" is om hem en zijn vriendjes in een cold turkey kliniek op te sluiten.

Mijn vriendin moet zich verder "openstellen" voor die kloteventjes die haar op haar weg naar huis uitmaken voor hoer, omdat die jongens het nou eenmaal heel slecht hebben en op zoek zijn naar een eigen identiteit.
Dus allemaal geitewollensokken cursussen en dagjes uit van mijn belastinggeld zijn nog steeds niet genoeg?

Hassan de shoarmaboer om de hoek is ook bang is voor een rood kabinet omdat hij voor het eerst sinds tien jaar winst maakt en de rooie rakkers dit geld nu met sadistisch plezier willen herverdelen naar o.a. Tatoo Harry die toch een paar maandjes heeft gewerkt bij de Aldi en daarom DRIE JAAR EEN WW UITKERING van 90% MOET KUNNEN KRIJGEN???
(zie GL partijprogramma)

Teringcommies, rot op naar een onbewoon deiland en sticht lekker een vrijstaat op waar je met Kim Jong Il en Castro en wat mij betreft de geest van Stalin en Mao lekker tomaatjes gaat verbouwen en LAAT ONS GEWOON WELVAREND BLIJVEN!

Elitaire lul | 19-11-06 | 16:20

Dat er hier mensen rondlopen die echt geloven dat het huidige kabinet Nederland gered heeft. Wat een gelul zeg! De wereldeconomie is aangetrokken en daardoor gaat het ietsje beter. Na de aanslag van 11 september hebben we het allemaal op deze planeet erg moeilijk gehad op economisch vlak en dat is langzaam gestabiliseerd. Het is eerder ondanks Balk dan danzij.

pringleshapedturd | 19-11-06 | 16:20

@inctrl

Zijn voorgetselde oplossingen waren vooral gebaseerd op populisme, ik moet toegeven hij had zijn geode dingen en hij had nooit moeten worden doodgeschoten, alleen wordt de echte Pim nogal vergeten.

Was hij links of rechts:

Misschien helpt dit, en vraag jezelf af wat jij nog van hem weet.
dump.geenstijl.nl/mediabase/3057/5b409...

Mikado | 19-11-06 | 16:20

@ Shareholder @ 16:14
Ik heb op de lagere school drie jongens gekend die in de klas echt heel moeilijk konden meekomen. Maar die zijn nu helemaal niet zielig hòòr! De ene is een tegelzetbedrijf begonnen, de ander is chrysanten gaan kweken en de derde werd kraandrijver. Alle drie hebben een inkomen waar ik en anderen jaloers op kunnen zijn!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-11-06 | 16:20

Zeg redactie, als het CDA en de rotary een rechtse coalitie bespreken (en geloof mij: dat doen ze!), komen jullie dan ook met een post? En als plaatje daarnaast iets met een hakenkruis?

SuperG | 19-11-06 | 16:20

@Mikado 19-11-06 @ 16:14
Wanneer een kleine groep zeggenschap krijgt over de massa, ligt nepotisme en dwang altijd in het verschiet, zo zit de mens in elkaar. Protest hiertegen wordt de kop ingedrukt, zo gaat het met alle revoluties. Alleen controle op de macht, via onafhankelijke rechtspraak, democratie en een vrije pers houdt machthebbers in toom. Op het economisch vlak biedt het marktmechanisme en prive-eigendom van productiemiddelen eenzelfde rem op machtsmisbruik op economisch vlak. Daarom levert het kapitalisme een grotere bijdrage aan de vrijheid dan het socialisme.

sjaakdeslinksesul | 19-11-06 | 16:19

LOL @Jan-Joris-Jaap-Joop 19-11-06 @ 16:00
"Socialisme leidt altijd en immer tot dictatuur. De meeste mensen zijn niet bereid zomaar hun bezittingen en identiteit af te staan voor een 'groter sociaal doel'. Dus moet je ze dwingen. Dwang is contra democratisch."
Belastingen zijn contra democratisch? Leerplicht is contra democratisch? Dienstplicht was contra democratisch? Socialisme is bezittingen en identiteit afstaan?
Ik ben niet socialistisch, maar dit was zo lachwekkend, hier moest ik op reageren.

makkie | 19-11-06 | 16:19

@vanrechtsheeftvoorrang

Ik ben het met je eens, maar welk land is dat dan ?

Karel Kruizenruiker | 19-11-06 | 16:18

CoJoNes 19-11-06 @ 16:11

Het belang van links is dus alleen het regeren van Ned. (net als rechts) Maar mochten ze regeren dan slachten ze juist de kip met de gouden eieren.....

rosalie | 19-11-06 | 16:18

@de bier
Precies. Hoe armer het land, hoe groter de macht van de politiek. Op naar de socialistische heilstaat, met sterke en machtige leiders!
*ctrl-t emigratie.pagina.nl*

CoJoNes | 19-11-06 | 16:18

@tipo 19-11-06 @ 16:05 : dus wij moeten op Agema stemmen om autorijden nog betaalbaar te houden? Oke, staat genoteerd.

Mazzeltov | 19-11-06 | 16:17

@ennu?

Vul de stemwijzer in, dat helpt je meer dan dat gelul van jou...

Mikado | 19-11-06 | 16:17

@ Mikado de Milko:

Zei : "En Pim Fortyun had zijn goede dingen, dingen die niet meer worden vertegenwoordigt door de huidige "fortyunisten", verder was hij vooral een oproerkraaier die dingen aankaartte maar niet oplostte."

Leg jij mij, met je linkse intelligentie eens uit hoe je iets kan oplossen nadat je iets op de agenda hebt gezet, als je vervolgens 6 kogels op je afgeschoten krijgt?

inctrl | 19-11-06 | 16:17

@Mikado 19-11-06 @ 16:14

Heb je al EEN land, EEN land waar het socialisme geslaagd is???????????

Hakbarrr | 19-11-06 | 16:17

@JudgeJuly... Maak het jezelf makkelijk bij de stemkeuze en vraag je af;

Wil ik dat moedertje staat alles voor me regelt en daar als prijs hogere belasting en minder individuele vrijheid voor betaal? of: Wil ik harder werken en anderen stimuleren dat ook te doen met als prijs minder belasting en meer individuele vrijheid? Kortom de vraag: Ben ik een socialist of een liberaal.... en kijk dan 's naar de geschiedenis...

ennu? | 19-11-06 | 16:17

PvdA-lijsttrekker Wouter Bos spreekt maandag met de lijsttrekkers van GroenLinks en de SP over de mogelijkheden van een linkse coalitie na de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag.

Linkse coalitie NA de Tweede Kamerverkiezing dus. Dus die drie partijen gaan gewoon samen oppositie voeren.

Karel kwakbol | 19-11-06 | 16:16

bolkedebeer 19-11-06 @ 16:02

1NL gaat de A4 versneld aanleggen en pleit voor zwaar ingrijpen in de stroperige en uitsluitend onmacht opwekkende wildgroei aan inspraak en regels die een effectief mobiliteitsprogram onmogelijk maken. Dus: verkorte procedures om meer wegen aan te leggen. En dat kwartje van kok geven ze ook terug.

bottehond | 19-11-06 | 16:14

*bolkedebeer*
Zover zal het nooit komen met een links clubje er zullen al zoveel heffingen gaan komen dat de km heffing daar tegen weg gaat vallen.
En bovendien rijden er straks alleen nog maar staats voertuigen rond en het patij bestuur mag alleen nog filevrij rondrijden.
Dus maak je niet zo druk alles zal goed kom......

loep | 19-11-06 | 16:14

@Jan-Joris-Jaap-Joop
Komt bij dat veel mensen met VMBO-banen prima kunnen leren. Allochtone Nederlanders zijn daar bij uitstek het voorbeeld van. Maar ik ken mensen genoeg met een HBO+ die dit ook verkiezen. Overigens wil parttime VMBO-baan vaak niet eens zeggen dat je zo slecht verdient. Zeker niet in vergelijk met een fulltime dooie kudt kantoorbaan bij een of andere middle of the road nono toko.

Shareholder | 19-11-06 | 16:14

@Jan-Joris-Jaap-Joop

Socialisme leidt niet tot dictatuur, in Rusland en China was het streven iedereen gelijk te krijgen, voor mij is het streven iedereen gelijke kansen te geven. In de eerste, pakweg, 3 jaren van de Russische revolutie werd er echt vooruitgang geboekt, als je de voorafgaande oorlog en het afschaffen van democratie bekijkt kom je er al snel achter dat de PvdA, Sp en Groenlinks een heel ander soort socialisme aanhangen. Als tegen-argument zou ik het Nazisme en het Facisme kunnen geven, beide stromingen kennen een grote gelijkenis met het Socialisme, toch is een socialistische partij als de SP voor geen meter te vergelijken met die ene partij in China, of de communistische partij in rusland, Cuba, Vietnam of Noord-Korea...

Mikado | 19-11-06 | 16:14

Per dag, wel te verstaan.

ventus_aqualis | 19-11-06 | 16:13

@colones
zielige en luie mensen zijn halal!!!

de bier | 19-11-06 | 16:13

Zowel Femke als die Sharon komen uit die linkse stad van mij. Een stad waar meer fietspaden dan autowegen zijn. Waar busbanen van 15 meter breed een stad doorkruisen en war per uur 1 bus over heen blaast. Het autoverkeer staat de hele dag vast, kruaisingen en rotondes worden door elkaar vervangen en andersom en ze hebben er zelfs een echte bereikbaarheidscoordinator (die zelf op de ligfiets de stad aanschouwt dus altijd de ruimte in kijkt). Dit laatste lijkt mij dan ook uitermate geschikt voor een geheel nieuw ministerie, Het Ministerie van Bereikbaarheid. Ik kan u allen beloven dat we binnen nu en vier jaar, als dat linkse geteisem z'n zin krijgt met z'n allen gewoon helemaal stilstaan (in letterlijke en spreekwoordelijke zin) en over 8 jaar de islam hier de grootste godsdienst is en de Moslimpartij de volgende verkiezingen gaan winne. Mar voor die tijd heb ik alles verkocht en ben verhuisd naar een land waar nog mensen met een beetje verstand wonen.

vanrechtsheeftvoorra | 19-11-06 | 16:13

Krijg ik dan mijn subsidie terug?

Miggerd | 19-11-06 | 16:13

Sorry, NIKS=GEEN

CoJoNes | 19-11-06 | 16:13

Ik heb nog niemand gehoord over het ministerie van barmhartigheid. Overal ter wereld komen wervingsburo's die met de neonreclame "Everyday 26000 New Faces" de aandacht trekken. Elk buro mag ook maximaal 26000 nieuwe Nederlanders aanmelden.

ventus_aqualis | 19-11-06 | 16:12

@ Onatopp @ 16:11
Top of bottom?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-11-06 | 16:12

Kortom, in navolging van bolkedebeer's betoog en ennu?'s dram partijtjes, links of rechts: het stinkt even hard waarmee we zullen blijven klagen totdat ons nageslacht de kist over ons hoofd dicht schuift - en dan nemen zij dat polder gen gewoon over.
Mijn probleem is dat ik me in punten van zowel links als rechts kan vinden; ik ben dus een zweverT, en - daarmee ook - een strategische stemmerT. En daarmee aas voor de gieren voor splinter groeperingen. Ik ben dan ook bang dat ik na mijn huidige carrière er een in de Nederlandse politiek ambieer. De nieuwe Pin van Holland! Vote 4 Jules!
*zoekt nog pakkende lijstnaam en sms-t Lucas voor lijstduwerTschap*

JudgeJuly | 19-11-06 | 16:12

Je moet je de volgende vraag stellen: Welk belang heeft links bij een lage werkloosheid? Welk belang heeft links bij goed onderwijs? Welk belang heeft links bij een goed integratiebeleid? Welk belang heeft links bij welvarende ouderen?
Het antwoord op al deze vragen? NIKS!
Links gaat echt niet de kip met de gouden eieren slachten. Zo simpel is het volgens mij.

CoJoNes | 19-11-06 | 16:11

Heerlijk dit moddergevecht! Ga door, ga door! Word er geyl van!

Onatopp | 19-11-06 | 16:11

@Mikado

Morgen kan je iig wel zeggen dat je met meer dan 5 mensen hebt gesproken (niet zeggen dan dat het op internet was, dat staat nl zo zielig...) en dat je in een diepgaande discussie alle voors en tegens nog eens op een rijtje hebt gezet van een links kabinet. Daarnaast zeg je dat je glansrijk die ultra-extreem rechtse lui een lesje hebt geleerd.

ennu? | 19-11-06 | 16:09

@mikado 16.04
12 jaar om je zaakjes op orde te krijgen?!? Ben jij ambtenaar ofzo?

tipo | 19-11-06 | 16:09

@mikado, ipv van een veer een cactus, tsja, tis waar je van houdt! hey maar t was gezellig, succes met stemmen en laat het alsjeblieft geen links kabinet worden...

daydude | 19-11-06 | 16:09

Het is simpel. Links voor de niet werkende en profiteurs. Rechts voor de arbeiders (werkende) en ouderen die al meer dan 45 jaar gewerkt hebben.

Contra | 19-11-06 | 16:09

@ Mikado @ 16:02
Als jij wel kunt nadenken, doe mijn post van 16:00 uur dan eens zinnig tegenspreken! Maar dat kan je niet! Ik herhaal, dat kan je niet!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-11-06 | 16:08

Ik wacht nog steeds op dat ene land waar het socialisme succesvol is gebleken. Een land dat betaalbaar is gebleven, en met een minimum aan profiteurs...

Hakbarrr | 19-11-06 | 16:08

Balk4 wordt geformeerd dankzij stemmachines. Democratie stierf in 2006.

Shareholder | 19-11-06 | 16:08

@daydude

Afwisseling is leuk

Mikado | 19-11-06 | 16:07

@Jan-Joris-Jaap-Joop

Arme sloebers zijn wat anders dan mensen die niet rijk kunnen worden...

Mikado | 19-11-06 | 16:06

@mikado, nee ik houd van normale tekst, ipv dat popiejopie geneuzel wat jij typt, helemaal als je door gebruik van dat jezelf een veer in je reet wil steken

daydude | 19-11-06 | 16:06

@daydude

eerste keer hier zie ik...

Mikado | 19-11-06 | 16:05

@ bolkedebeer 16:02
Volgens Minister Peijs van Verkeer is het "niet meer de vraag of
kilometerheffing er komt, maar hoe." De PvdA vindt, met de
Commissie Nouwen, "dat de omschakeling naar een kilometerprijs
landelijk gezien kostenneutraal moet gebeuren. De
automobilist mag de kilometerprijs dus niet als een extra
belasting gaan voelen." CDA, VVD, SP en EenNL hebben een
soortgelijk standpunt.

De vraag is hoe de politiek dit voor elkaar denkt te krijgen.
Kilometerprijs is een product en geen heffing, dus zal er btw
over betaald gaan worden. Dit betekent een extra btw-last voor
de automobilist van 1,4 miljard euro per jaar, bovenop de
implementatiekosten van 2,2 miljard en de operationele kosten
van 350 miljoen Euro per jaar. In totaal wordt de automobilist
door kilometerheffing extra belast met 4 miljard Euro in het
eerste jaar en 1,75 miljard Euro in de jaren erna.

Het is de vraag hoe de automobilist hiervoor gecompenseerd
gaat worden, en of dit geld niet beter direct aan nieuwe wegen
of wegonderhoud besteed kan worden. Er zijn namelijk veel
goedkopere alternatieven om per autokilometer te betalen:
Benzineaccijnsen zijn hier oorspronkelijk het aangewezen
middel voor.

De Partij van de Vrijheid van Geert Wilders is de enige
zetelwaardige partij die tegen kilometerheffing is. Fleur Agema,
de nummer 2 op de lijst van Wilders/PVV, stelt desgevraagd:
"Als zo’n dertig procent van de mensen als gevolg van de
kilometerheffing de auto laat staan, wie moet er dan uit de auto?
Tijdens een vergadering vroeg ik een specialist wat die
kilometerheffing nou eigenlijk ging kosten. Hij zei: 'ongeveer 600
euro per maand, voor iemand die 12.000 kilometer per jaar
rijdt.' Voelt u de bui al hangen? Ik wel. De files oplossen door de
mensen van de weg af te jagen is niet de oplossing.”
Fleur Agema wil "geen kilometerheffing of beprijzing, maar meer
asfalt.’

tipo | 19-11-06 | 16:05

@ Mikado 19-11-06 @ 15:58
VMBO'ers, ofwel mensen die niet zo heel goed kunnen leren, vormen een ontzettend belangrijke groep in onze samenleving. Alle respect voor bouwvakkers, vuilnismannen, bejaardenverzorgers en schoonmakers enz.! Mensen die werken zijn in ons land verzekerd van een minimum inkomen. Dat is mischien geen vetpot, maar je hebt wel ongelofelijke oogkleppen op je harses als je wilt gaan beweren dat zij, zeker in tegenstelling tot toestanden buiten ons land, allemaal arme sloebers zijn.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-11-06 | 16:05

mischien is er een minister van hoe houden we die tbs'er in hun hok nodig.. er is er weer een ontsnapt dit maal een pyromaan.

Flapuit.nl | 19-11-06 | 16:04

@tipo

Laat ze eerst hun zaakjes maar op orde krijgen, het is namelijk niet makkelijk zonder man voor kinderen te zorgen

Mikado | 19-11-06 | 16:04

cda-vvd-wilders lijkt me wel wat, maar kunnen niet door 1 deur!hmmm... mijn stem is toch maar voor wilders!

orderafterchaos | 19-11-06 | 16:03

@mikado nederlands wordt ook al moeilijk voor je zie ik let op, het is :
" Denk eens na " misschien vergoedt de asociale regering je wel een cusrusje. zou je moeten weten, profiteur

daydude | 19-11-06 | 16:03

@Mikado 19-11-06 @ 16:00

Ze willen in Amsterdam de huisbezoeken van de sociale dienst verbieden. LUL niet zo dom! Ze hebben alleen maar voordeel bij zoveel mogelijk mensen met een uitkering.

Hakbarrr | 19-11-06 | 16:03

@ennu?

Misschien doe je dat op internetfora...

Mikado | 19-11-06 | 16:03

Het maakt weinig uit wie je kiest:

Kilometerheffing staat in vrijwel alle programma's van de politieke partijen. Op één partij na, die van Geert Wilders. Kilometerheffing zou dé oplossing moeten zijn voor het fileprobleem in Nederland. Het is één oplossing, maar tegen welke prijs? Langzamerhand beginnen zich de details van de kilometerheffing te ontvouwen. Politieke partijen als VVD, CDA, SP en EenNL zijn van mening dat kilometerheffing budgetneutraal voor de automobilist moet zijn. In sommige gevallen zal het ook werkelijk zo zijn. Met name als je een Ferrari 612 Scaglietti aanschaft is de kilometerheffing wellicht voordeliger. Prijskaartje: € 312.950,-!!!

Fleur Agema van de partij van Geert Wilders heeft zo eens navraag gedaan wat het de invoering van de kilometerheffing voor de automobilist zou gaan betekenen. De antwoorden zijn op zijn minst gezegd onthutsend: Kilometerprijs is een product en geen heffing, dus zal er btw over betaald gaan worden. Dit betekent een extra btw-last voor de automobilist van 1,4 miljard euro per jaar, bovenop de implementatiekosten van 2,2 miljard en de operationele kosten van 350 miljoen Euro per jaar. In totaal wordt de automobilist door kilometerheffing extra belast met 4 miljard Euro in het eerste jaar en 1,75 miljard Euro in de jaren erna.

Voor u als automobilist die 12.000 kilometer per jaar rijdt, komt dit neer op € 600,- per maand!!! Een automobilist die een meer reëel aantal kilometers rijdt van 36.000 per jaar komt uit op € 1.800,- per maand, oftwel bij een gebruik van de auto van vier jaar op € 86.400,-. Ja, dan komt een Ferrari binnen handbereik aangezien de BPM op een dergelijke auto iets lager is.

Kortom, het wordt rustig op de Nederlandse snelweg als de kilometerheffing een feit is. Kan je wel eindelijk eens doorrijden met die Ferrari. Alles heeft zo zijn voor- en nadelen.

bolkedebeer | 19-11-06 | 16:02

@ennu? 19-11-06 @ 16:01

Ik heb de teiltjes al klaar staan!

Kimmeltje | 19-11-06 | 16:02

@mikado:
Bijstandsmoeders 12 jaar lang ontzien van sollicitatieplicht?

tipo | 19-11-06 | 16:02

@Jan-Joris-Jaap-Joop & daydude

Doe eens nadenken...

Mikado | 19-11-06 | 16:02

-weggejorist-

ennu? | 19-11-06 | 16:01

ROFOLO@Mongeaul@14:53
"Balkenende heeft ons land gered."
On-topic: rode, groene en blauwe schijt stinken even hard.

sjaakdeslinksesul | 19-11-06 | 16:01

-weggejorist-

loep | 19-11-06 | 16:01

Mensen als mikado denken dat wanneer je maar veel comments schrijft en overal op reageert, je wel gelijk zal krijgen. Doe mij aub na; zeg

IK KOTS OP MENSEN ZOALS MIKADO

ennu? | 19-11-06 | 16:01

Nou daar zijn we lekker mee, en het is ook al de hele dag pokke weer.

rot smurf | 19-11-06 | 16:00

Jan-Joris-Jaap-Joop 19-11-06 @ 15:55

Klinkt niet sociaal... of communistisch, dat kan ook... meer kapitalistisch, maar was Nederland (en het westen) niet zo, i.p.v. socialistisch?

rosalie | 19-11-06 | 16:00

@tipo

Dan moet jij eens lezen wat de SP van plan is met mensen die wel kunnen, maar niet willen werken...

Mikado | 19-11-06 | 16:00

@ Mikado 19-11-06 @ 15:53
Socialisme leidt altijd en immer tot dictatuur. De meeste mensen zijn niet bereid zomaar hun bezittingen en identiteit af te staan voor een 'groter sociaal doel'. Dus moet je ze dwingen. Dwang is contra democratisch.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-11-06 | 16:00

@mikado, nee ik ben iemand die realistisch de zaken bekijkt en het leuk vind om mannetjes zoals jij de kast op te krijgen, dat is nl zo makkelijk met die link(s)e figuren hahah en je bewijst het weer, ga door joh!

daydude | 19-11-06 | 16:00

Ik kan niet wachten tot Balkenende van zijn voetstuk lazert - net zoals dat met de VVD van Rutte al gebeurd is. En dan gewoon een regering met Bos en Marijnissen. Wat zal dat een verademing zijn voor alle mensen met gezond verstand, gevoel voor rechtvaardigheid en voldoende sociale inborst. Of hebben jullie je allemaal laten paaien door die luizige 52 euro van Zalm ter compensatie van de gestegen energiekosten? In dat verband: ben benieuwd wat de Qoute 500 met die gift in enen gedaan heeft...

Ro1951 | 19-11-06 | 15:59

@ennu?

Een boek lezen... waarschijnlijk bedoel jij daarmee die pulp die rechtse populisten wel eens bedenken...

Mikado | 19-11-06 | 15:59

@redactie: Alleen jammer dat jullie stagaire er weer een verkeerd plaatje bij heeft geplakt. Dit is namelijk het symbool van de overwinning in de 'grote vaderlandse oorlog' (tweede wereldoorlog) in de voormalige Soviet-Unie en heeft dus weinig met een links kabinet te maken. We mogen blij zijn dat de Soviet-Unie destijds de oorlog voor ons won, anders hadden we nu nog Duits gesproken. Plak dus volgende keer het juiste plaatje erbij (een Lenin-kop ofzo).

nebu99 | 19-11-06 | 15:58

Een links kabinet zal eerst iedereen de uitkering in jagen. Vervolgens zal ze beloven de uitkeringen te verhogen, zodat we nooit meer van dat linkse kabinet afkomen, totdat Nederland failliet is. Een ontspannen maar korte toekomst gaan we tegemoet.

tipo | 19-11-06 | 15:58

@Jan-Joris-Jaap-Joop

Hoe wil jij iedereen rijk maken, er zijn ook mensen die bepaalde dingen gewoon niet goed kunnen, jij hoort bij hets oort mensen dat denkt dar iedere VMBO'er eigenlijk wel atheneum kan doen... sorry maar dat kan nou eenmaal niet.

@daydude

Of je bent nog een kleuter of je bent een demeterende bejaarde, zeg het maar...

Mikado | 19-11-06 | 15:58

Farouk 19-11-06 @ 15:38

Komt íe, dude. Heb je walter gezien bij buitenhof (hulde aan peter van ingen, die kennelijk wel de moraliteit heeft om uit de vanzelfsprekende propaganda- machine te stappen. Plassterk niet. Die suggereert dat niet links stemmers eigenlijk moordenaars zijn, neqschot voor die man)? Die cultuursocioloog legde met chirurgische precisie bloot dat de pvda GEEN samenhangend idee heeft over de verloedering van de samenleving. Wat onsamenhangende onwerkzame kretologische "oplossingen" die nog steeds uitgaan van de maakbare mensch, al beweert boslim, de gladste der gladde alen, dat de pvda vindt dat de overheid in moet gaan grijpen in de levens en levenswandel van de verworpenen der aarde. Terug naar de onmaatschappelijkheidsbetsrijding? walter is vleesch noch visch. Die wetenschapper keek hem doorlopend aan alsof walter een rottende visch was. Vooral toen boslim er een pro- pvda- verhaaltje van wilde maken leek het alsof de ogen van die man vuur spuwden en hij boslim over de tafel zou gaan trekken... Goffedomme walter... neem je verantwoordelijkheid en wees niet zo bezig met je eigen idealistische maatschappij- ontwrichtende ideetjes.
Ik was bang dat buitenhof ( tegenwoordig met 2 linkse platvloerse pvda columnisten) walter alle ruimte zou geven, maar hij werd in feite gewoon te kakken gezet. Wie op boslim stemt stemt eigenlijk nergens op. Tsja... ook een keuze, tog.

bottehond | 19-11-06 | 15:57

Een puur LINKS kabinet hoeft voor mij niet.
Ik vrees dan terugkeer van de achterhaalde keynesiaanse politiek van overheidsgeld in de maatschappij pompen. Gevolg: toename belastingdruk en inflatie met bijbehorende loon- en prijsspiraal.
Een LINKSER kabinet is wel van harte welkom. Terugdringen van de situatie waarin de rijken steeds rijker worden en meer aandacht voor onderwijs en milieu.
De bangmakerij van Balkenende, Rutte en de GeenStijlredactie is lachwekkend. Voor hoe dom houden jullie ons eigenlijk?

tegengas | 19-11-06 | 15:57

@Mikado 19-11-06 @ 15:53

Noem EEN land dat succesvol socialistisch was!!! EENTJE maar! Dat kan NIET. Want er is er nog nooit een geweest. Want het zit niet in de aard van de mens. Mensen streven altijd eigenbelang na, en mensen gaan socialistische zaken als uitkeringen misbruiken. De werkenden pikken het op een gegeven moment niet meer. En alles wordt onbetaalbaar. En rechts kan weer de problemen oplossen. Deze geschiedenis herhaalt zich ALTIJD weer. Helaas.

Kortom mensen zijn te dom voor democratie. Ze leren niet van de fouten. Heel veel mesen kijken alleen wie het leuk doet in een lijsttrekkersdebat!

Hakbarrr | 19-11-06 | 15:57

Het Ministerie van Onteigening en Nivellering wordt de nieuwe naam van Financiën.
Onderwijs: Jeugdvorming en -correctie
Verkeer: TRansport, deportatie en arbeidersvervoer

CoJoNes | 19-11-06 | 15:57

Doemdenkers en bangmakers hierboven, vergeet niet af en toe buiten te komen voor de aanmaak van vitamine D, schijnt een hoop depressies te schelen in de koude maanden die voor ons liggen.

Zeurders | 19-11-06 | 15:57

@mikado

Wie kansarmen zegt anno 2006 zegt migranten
De alliantie tussen links en de religie van de vrede doet me denken aan een spotprent die ik eens maakte. De laatste wens van een ter dood veroordeelde....... De beul mogen pijpen.. (2e prijs)

vinque | 19-11-06 | 15:55

@mikado nee hoor, ken ik jou niet van DIERNMANIEREN ?? ooh nee dat kun je die arme beestjes niet aandoen

daydude | 19-11-06 | 15:55

@ Mikado
Waarom moet je rijken aanpakken? Is het gewoon niet veel verstandiger mensen de mogelijkheid te beiden zelf iets van hun leven te maken en ook rijk te worden? Beter iedereen rijk dan allemaal arm. Of niet soms?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-11-06 | 15:55

Lesbeau's4ever 19-11-06 @ 15:53
Waren de dildo's op?

de bier | 19-11-06 | 15:55

@daydude

Haha, heb jij niet us in Big Bother gezeten??

Mikado | 19-11-06 | 15:54

@Jan-Joris-Jaap-Joop

De regeringen in de USSR, China, enz waren dictaturen en vooral communistisch, en dat ze zich socialistisch noemen betekent niet dat ze dat zijn.

Mikado | 19-11-06 | 15:53

offtopic: ADO - VITTESE stilgelegd!

Lesbeau's4ever | 19-11-06 | 15:53

@Jan-Joris-Jaap-Joop " Ze hadden (hebben) socialistische regeringen in de USSR en Albanië en China en Noord-Korea en zo. Armoe en ellende en millieuschade troef in die landen
--> zeg dat nou niet te hard, anders schrikt mikado' tje, dat is namelijk realiteit

daydude | 19-11-06 | 15:51

@vinque

Ik zei niks over migranten...

Weet je hoe je haat schept, door geen enkele maatregel te bedenken waar je ook de rijke inkomens mee pakt!

Mikado | 19-11-06 | 15:51

@Pennestront; Mikado = stom en links = stom of wat het nou stom = links... naja whatever.

ennu? | 19-11-06 | 15:51

@ Mikado
Ze hadden (hebben) socialistische regeringen in de USSR en Albanië en China en Noord-Korea en zo. Armoe en ellende en millieuschade troef in die landen.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-11-06 | 15:50

@rosalie 19-11-06 @ 15:47

het topic dat aangehaald wordt bij dat topic over nieuwe eendjes... weeralarm van 5 november...

Kimmeltje | 19-11-06 | 15:50

Poging 2. Nu zonder vergeten woorden en letters:

Ennu?: "Zo jammer; je begrijpt het kennelijk niet. Links gaat helemaal niet winnen. Weer niet... Het is nl. niet voor niets dat er nog nooit een linkse regering is geweest."

Ik denk ook dat heel wat kiezers uit het 'midden' de PvdA zullen mijden wanneer zij voor een SP-GroenLinks-PvdA kabinet opteert. Zich 'solidair' voor kunnen doen voelt natuurlijk heel aangenaam maar als dit tot gevolg heeft dat de economie stagneert en je buurt inclusief buurtschool islamiseert kiest men toch liever voor het eigen belang.

Net als Wouter Bos en Karin Adelmund en hoe ze ook allemaal ook mogen heten die - ondanks hun lofzangen op de multiculturele verrijkingen - kosten nog moeite besparen hun kinderen naar een 'witte school' te sturen.....

Dr. Dr. Bartholdy | 19-11-06 | 15:49

@Mikado,nog nooit een linkse regering? en de kabinetten Den Uyl dan ?

Maar goed hakken en afzeiken van links schijnt normaal te zijn.
Blijkbaar is rechts erg bezorgd om hun positie anders waren ze wel inhoudelijk wat beter met hun verkiezingsthema's ingegaan.

Tzakje | 19-11-06 | 15:49

'Ignorance' and Predjudice and Fear walk hand in Hand'. Wijze woorden opgeschreven door de dichteres Ayn Rand. 'Zalig zijn de armen van geest, zij zullen de Aarde beerven'. Wie het weet mag het zeggen!. Wees nuchter, we leven in 2006 en niet in de jaren 70. Beleidsveranderingen zullen marginaal zijn, linksom of rechtom, de trein rijdt echt wel door.

R30 | 19-11-06 | 15:49

@ennu?

Als ik zeg dat er nog nooit een linkse regering is geweest dan zeg ik niet dat er nog nooit een linkse partij in de regering heeft gezeten. dat sociale vangnet is vooral te danken aan de PvdA en de KVP. De KVP (voorloper CDA) was vroeger wel eens sociaal, de VVD heeft dat sociale vangnet alleen maar proberen af te breken.

Mikado | 19-11-06 | 15:48

@Mikado

Als je de immigranten groepen bedoeld --en dat zal wel weer-- zijn die toch stukken beter af dan hun famillieleden in de desbetreffende homelanden.

Het instant houden van armoede omzo het stemvee voor de toekomst te behouden. Ziedaar de strategie van links. Het fasciliteren van haatdoctrines hoort daar naadloos bij.

vinque | 19-11-06 | 15:48

met een links kabinet gaat NL naar de KLOTEN.

Mijn advies; STEM GEERT!!

Tinus de Hakker | 19-11-06 | 15:48

Die Sharon is net The Joker uit de Batman films ,,maar dan iets minder knap..

Wiebenik? | 19-11-06 | 15:48

Kimmeltje 19-11-06 @ 15:33

Ik weet niet of je dementeert, maar over welk topic heb je het?

rosalie | 19-11-06 | 15:47

Ik vind Mikado gewoon stom

Doet me denken aan iemand die dom en links was en een andere naam gebruikte.....

pennestront | 19-11-06 | 15:47

Jan-Joris-Jaap-Joop 19-11-06 @ 15:07

Als je daarmee bedoelt dat keutelaar een heel eng mannetje is met fascistoide ideeen, die zijn eigen gelijk desnoods af zou dwingen met repressie en terreur, dan ben ik dat met je eens. Ik zei het al eerder. Het gaat in 0031 op dit moment tussen de Vrijheidslievenden en de linkse polikor inquisitie. Geeft maar weer eens aan dat de perverse kongsi tussen islam en polikor een logische is. Qua beschavingsniveau staan ze vrij dicht bij elkaar en dat komt voort uit het collectiviteitsdenken dat beide monstersektes bezigen.

bottehond | 19-11-06 | 15:47

Ennu?: "Zo jammer; je begrijpt het kennelijk niet. Links gaat helemaal niet winnen. Weer niet... Het is nl. niet voor niets dat er nog nooit een linkse regering is geweest."

Ik denk ook dat heel wat kiezers uit het midden de PvdA zullen mijden wanneer zij voor een SP-GroenLinks-PvdA kabinet opteert. Zich 'solidair' voor kunnen oen voelt natuurlijk heel aangenaam maar als dit tot gevolg heeft dat de economie stagneert en je buurt inclusief buurtschool islamiseert kiest men toch liever voor het eigen belang.

Net als Wouter Bos en Karin Adelmund en hoe ze ook allemaal mogen heten die - ondanks hun lofzangen op de multiculturele verrijkingen - kosten nog moeite besparen hun kinderen 'witte school' te sturen.....

Dr. Dr. Bartholdy | 19-11-06 | 15:47

@Mikado , haha jij wordt ziek van lui als mij ??? hahaha ja mensen die her over realiteit hebben he, dan wordt het lastig voor je, Utopist, ga lekker links stemmen eikel, oohww ja en opflikkeren doe je maar lekker zelf, Volkert!!!!

daydude | 19-11-06 | 15:47

LulMikado... Het gaat er niet om dat het sociale vangnet wel of niet aan de VVD te danken is. Het is gewoon een feit dat NL een van de beste sociale vangnetten heeft in de wereld, en dat terwijl er in NL nooit een echt linkse regering is geweest. Denk daar maar s over na (... maar niet te hard anders kan je morgen niet aan t werk.... De groeten

ennu? | 19-11-06 | 15:46

@stamppot 19-11-06 @ 15:45

ow.. mmm.. treedt wel vroeg in tegenwoordig!

Kimmeltje | 19-11-06 | 15:45

@daydude

Paars: PvdA-VVD en D66

Links is alleen de PvdA... liberalisering (vooral VVD) kenmerkte het meeste van paars...

Ik word ziek van lui zoals jij, flikker op, gebruik je hersens!

Mikado | 19-11-06 | 15:45

Kimmeltje 19-11-06 @ 15:42
Dat ben je morgen vergeten, tis de dementie hè...

stamppot | 19-11-06 | 15:45

Ik wacht wel op de afgang van Jan Marijnissen. Tijdens het laatste verkiezingsdebat van de vorige verkiezingen ging ie helemaal over de rooie. Schreeuwen, een ander niet uit laten praten en op het laatst alleen nog het woord Asociaal kunnen gebruiken. Jan is nu helemaal opgeladen. Wedden dat ie zich weer niet in kan houden aankomende week. Dan zien veel stemmers weer hoe hij eigenlijk is en stemt toch weer op de pvda. Als Wouter dan toch mocht winnen, hoeft JP maar 1 keer met z'n kontje te draaien en Wouter is weer om...

de bier | 19-11-06 | 15:44

@janjaap27

Nee, jij bent debiel, je weet dat er nog nooit een linkse regering in Nederland is geweest, hun ideeën zijn voor onderwijs en ons zorgstelsel het beste, en toch vind jij linkse mensen debiel, ga lekker in de VS wonen ofzo, rechts balletje.

Mikado | 19-11-06 | 15:43

@Mikado --> nee makker, dat hebben we aan het paarse beleid te danken, onder leiing van ?/? jawel, JOUW guru, dus houd nu ff lekker op met je bijdehandte gedoe, ga lekker in je plaggenhut verder vergaderen. Dood moe wordt ik van lui zoals jij!!!!

daydude | 19-11-06 | 15:43

@stamppot 19-11-06 @ 15:41

Vraag ik het morgen nog wel es :P

Kimmeltje | 19-11-06 | 15:42

@vinque en ennu?

En dat sociale vangnet hebben we aan de VVD te danken??
Zwakkeren: lage inkomens, laag opgeleiden, enz

Mikado | 19-11-06 | 15:42

@Kimmeltje 19-11-06 @ 15:40
Het is zondag, de dag dat ik sowieso nooit nadenk.

stamppot | 19-11-06 | 15:41

@Pasiphae

In geen van die landen is een regering aan de macht die zich kan meten met de geschetste komende regering. Ben je zoo dom? of raaskal je uit overtuiging?

vinque | 19-11-06 | 15:41

Aussie 19-11-06 @ 15:32

Misschien, misschien, maar dan eerst dat kereltje op plaats 1 weg, dat scheelt al de helft.... Voor de rest denk ik dat een middenpartij een volkspartij zou moeten zijn die direct stemmen kan via internet bij wetswijzigingen en wetsvoorstellen in de 2e Kamer via het Kamerlid van de internetvolkspartij.

rosalie | 19-11-06 | 15:40

Met Links aan de macht gaat Nederland naar de klote.
Nederland kan nu nog gered worden door niet links te stemmen.
Mensen die links stemmen zijn debiel.

janjaap27 | 19-11-06 | 15:40

@stamppot 19-11-06 @ 15:37

Damn, nahja zal wel aan mij liggen...:)

*kotst verder*

Kimmeltje | 19-11-06 | 15:40

Voor mij geen slinks kabinet

pennestront | 19-11-06 | 15:40

LulMikado; je denkt kennelijk dat iedereen die rechts is extreem rechts is. Weet jij toevallig dat er slechts twee landen zijn wereldwijd waarbij er een kleiner verschil is tussen arm en rijk..?? Weet jij dat wij een van de beste (in de top 5 wereldwijd) sociale vangnetten hebben...?? Dat betekent dat wij met ons 'rechtse' beleid toch best sociaal zijn. Dream on met je linkse regering (en leer eens goed nederlands te typen, sukkel)

ennu? | 19-11-06 | 15:39

@mikado
Wie zijn dan volgens jouw verlichte geest, de zwakkeren?

vinque | 19-11-06 | 15:39

@Pasiphae

Ik niet!

Mikado | 19-11-06 | 15:39

Waarom wel in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Belgie, ect en niet in Nederland. Omdat ons angst aangepraat wordt door de rechtse meute en voor de rechtse media. Eerst de angst van de Rus in de keuken, nou het terrorisme en de Islam. Ach het is allemaal om er zelf beter van te worden. De angst voor de Russen is ontzenuwd evenzo de angst dat Irak kernwapens zou hebben. De wapenindustrie is schijnbaar de motivatie van rechts. Rechts kleed de gewone man uit en kneed het gepeupel. En wie trap daar in?

Pasiphae | 19-11-06 | 15:38

Bangmakers en stemmingmakers zijn jullie. Het zou iets minder goedkoop mogen en wat diepzinniger mogen van mij.

Farouk | 19-11-06 | 15:38

@hans39 --> " wat een extreem rechts telegraaf gelul. " antwoord op je opmerking, bang voor mensen zoals jij Hans, mensen die al meteen gaan bleren over extreem rechts, lekker verschuilen. Misschien kunnen we jou en je " ik wil de wereld verbeteren " kornuiten over een tijd bedanken voor het naar de klote helpen van Nederland. Nadenken met wat je zegt graag

daydude | 19-11-06 | 15:38

@Kimmeltje 19-11-06 @ 15:33
Ik pas.

stamppot | 19-11-06 | 15:37

@Aussie

Ik heb het over zijn programma...

Mikado | 19-11-06 | 15:36

oh ja en allemaal in een huurhuis, al het bezit naar de staat

Mellorenz | 19-11-06 | 15:35

ennu?

De SP roept al jaren dat we te veel aan de EU betalen, kleuter!

Mikado | 19-11-06 | 15:35

Economische Zaken wordt opgeheven (niet nodig met staatsbedrijven).

Buitenlandse Zaken wordt opgeheven (Opzegging lidmaatschap VN, NAVO, EU)

Financiën wordt opgeheven (als we geld nodig hebben drukken we er gewoon nog wat guldens bij)

Onderwijs wordt Opvoeding

Defensie wordt Oorlog

etc...

ik ben er even niet | 19-11-06 | 15:35

@Mikado 19-11-06 @ 15:33

Dingen oplossen gaat wat moeilijk als je een kogel door je kop gejaagd krijgt lutser!

Aussie | 19-11-06 | 15:34

He JudgeJuly... Je hebt helemaal gelijk... Met Wuppie Bos gaan de files direct weg, die Plastieke Heup zal er ook gelijk zijn en er zal geen TBS-er meer ontsnappen.

Maargoed, alle gekheid op het spreekwoordelijke stokje.. Er is idd nog veel te doen, maar mensen die beweren dat Balk het slecht heeft gedaan... daar klopt gewoon helemaal niets van. Hij heeft ontzettend veel goede dingen gedaan met als een van de resultaten de voorsprong in de EU.

ennu? | 19-11-06 | 15:33

Proest! @ Aussie

ViperNL | 19-11-06 | 15:33

In 2007 wordt/worden:
Burqa's verplicht voor alle neuqbare vrouwen
files afgeschaft want vrouwen mogen niet meer autorijden
baard- en lulbeharing voor mannen verplicht
vrouwen gewaardeerd naar snor- en baarddracht
rooibosthee de nationale drank
pornosurfen beloond met onthoofding
onwillige Nederlanders gedeporteerd naar Rif-gebergte
geiten achter de vrijgekomen ramen op de wallen geplaatst
de officiele tweede taal in 0031 Arabierisch
enz.enz.

pennestront | 19-11-06 | 15:33

Nog een paar dagen en dan zal het allemaal waarheid worden, de linkse waarheid
Vier jaar lang elke dag hetzelfde op tafel en binnen 4 jaar iedereen in een skoda. Wat een mooi vooruitzicht

Mellorenz | 19-11-06 | 15:33

@inctrl & ennu? & alle andere nutteloze rechtse figuren

De verkiezingen zijn nog niet geweest, een linkse regering PvdA-SP-Groenlinks-Christenunie en misschien ook de Partij voor de Dieren.

Het asociale beleid van de regering verdedigen zegt genoeg, jullie staan niet in de maatschappij maar denk vooral aan jullie zelf, ja een linkse regering zal eens wat anders zijn, sociaal en rechtvaardig, ook eens de rijken durven te pakken en niet alleen de zwakkeren, dat is nog eens lef hebben. De helft hier heeft nog geen eens stemrecht volgens mij, wordt eens wakker allemaal!

En Pim Fortyun had zijn goede dingen, dingen die niet meer worden vertegenwoordigt door de huidige "fortyunisten", verder was hij vooral een oproerkraaier die dingen aankaartte maar niet oplostte.

Leve Links!

Mikado | 19-11-06 | 15:33

Een linkse stem is een feest voor Volkert van der G en Mo B.
Tevens een opmaat naar civil war (maar misschien ga ik dat steeds meer zien zitten)

vinque | 19-11-06 | 15:33

@rosalie 19-11-06 @ 15:32

D'66!

Aussie | 19-11-06 | 15:32

Ok, links is niks en rechts is niks, zo te horen. Zijn er ook nog rechtdoor (midden) partijen?

rosalie | 19-11-06 | 15:32

@Kimmeltje 19-11-06 @ 15:28
Teiltjes genoeg, zeker als er gekotst moet worden om linkse lutsers.

stamppot | 19-11-06 | 15:29

lang leve de groei en bloei.!

red bull | 19-11-06 | 15:28

@stamppot 19-11-06 @ 15:25

Dat bedoel ik maar!
Niet teveel kotsen, er zullen er waarschijnlijk nog meer volgen ;)

Kimmeltje | 19-11-06 | 15:28

het ministerie van geitenwollensokken en sandalen.
het ministerie van islamisering.
het ministerie van rara.
het ministerie van links lullen en ondertussen zelf miljonair zijn.

fanta | 19-11-06 | 15:27

Pff sprookjes worden hiet constant verteld,weg met de democratie, leve de dictatuur.

Tzakje | 19-11-06 | 15:27

We zijn al bij Balkelende 3 laat er a.u.b geen 4 komen

potverdorie | 19-11-06 | 15:27

Leve Links, leve Pim Fortuyn... zoiets Mikadoop ?

inctrl | 19-11-06 | 15:25

Zeg Lul Mikado... Zo jammer; je begrijpt het kennelijk niet. Links gaat helemaal niet winnen. Weer niet... Het is nl. niet voor niets dat er nog nooit een linkse regering is geweest.

ennu? | 19-11-06 | 15:25

*kots in teiltje naast Kimmeltje*

stamppot | 19-11-06 | 15:25

Een links kabinet. Krijgen we lekker nog meer moskeeën..... En laat al die oost-europeanen en islam terroristen maar lekker ons land naar de klote helpen. Een linkse stem is een stem tegen Nederland!

Feyenoord Vak TT | 19-11-06 | 15:24

Zal Nederland dan toch gered worden van de ondergang??? Dat is dan wel op het nippertje.

Turbo-Tinus | 19-11-06 | 15:23

Tineke Netelenbos weer op Verkeer & Waterstaat ("En alles staat stil") en
Karin Adelmund weer op onderwijs ("Laat PvdA het onderwijs afmaken!") lijkt me alvast een goed begin.

Dr. Dr. Bartholdy | 19-11-06 | 15:22

@hans39 19-11-06 @ 15:17:
Familie van Hans Anders? Je weet wel, dat flexibele type.

B.v.Leipebiesterfeld | 19-11-06 | 15:22

Ik hoop dat er een linkse regering komt, en dit land eindelijk eens kennis zal maken met een goed beleid. Nog nooit is er een linkse regering geweest, ik zeg, laat ze het maar bewijzen, dan kunnen de VVD'ers hier eindelijk eens hun bek dicht houden!

Leve links!!

Mikado | 19-11-06 | 15:22

Stelling: Een links kabinet met Wouter Bos is als een frisse politieke lente!
..
..
mag ik even kotsen?

Kimmeltje | 19-11-06 | 15:22

Zeg... ennu?... Ben jij ook zo trots op die Nederlandse "voorsprong" als je elke dag 2 uur en 13 min. in de file staat? Ben je ook zo trots op onze huidige charismatische leider met zijn gristenachtergrond terwijl je oma al 3 jaar op een plastieke heup wacht. Laat je ook aan al je buitenalndse vrienden zien dat kje wel op hen voor ligt qua cijfers en verberg je dan ook het Justitieel beleid t.a.v. TBS-ers? En begin je ook elke comment met "Zeg..." omdat je zelf echt van mening bent dat "het" allemaal zo veel beter gaat als toen? Of straks? Lekker he?! Heb ik nou ook. Vooral die voorsprong op Europa vind ik te gek!

JudgeJuly | 19-11-06 | 15:22

Hans39worst: alles wat niet links is extreem recht! Zaadzak!

Nooit meer slapen | 19-11-06 | 15:21

Ontwaakt, verworpenen der aarde!
Ontwaakt, verdoemde in hongers sfeer!
Reedlijk willen stroomt over de aarde
En die stroom rijst al meer en meer.
Sterft, gij oude vormen en gedachten!
Slaafgeboornen,ontwaakt,ontwaakt!
De wereld steunt op nieuwe krachten,
Begeerte heeft ons aangeraakt!

refrein:
Makkers, ten laatste male,
Tot den strijd ons geschaard,
en D'Internationale
Zal morgen heersen op aard.

De staat verdrukt, de wet is loochen,
De rijkaard leeft zelfzuchtig voort;
Tot 't merg en been wordt d' arme uitgezogen
En zijn recht is een ijdel woord
Wij zijn het moe naar andrer wil te leven;
Broeders hoort hoe gelijkheid spreekt:
Geen recht, waar plicht is opgeheven,
Geen plicht, leert zij, waar recht ontbreekt.

De heerschers door duivelse listen
Bedwelmen ons met bloedigen damp.
Broeders, strijdt niet meer voor andrer twisten,
Breekt de rijen! Hier is uw kamp!
Gij die ons tot helden wilt maken,
O, barbaren, denkt wat ge doet;
Wij hebben waap'nen hen te raken,
Die dorstig schijnen naar ons bloed.

s.c.himmel | 19-11-06 | 15:21

@weetjijhetwel 19-11-06 @ 15:15:
Wat een lutsers! Met maar 22 maoistisch-correcte bezoekers. Zullen we hen overspeoelen met een GS-tsunami? LOL

B.v.Leipebiesterfeld | 19-11-06 | 15:20

Oh Hans39... het is zo jammer dat je kennelijk niet (kan) nadenken. Dit heeft helemaal niets te maken met telegraaf gelul. Lees de fucking partijprogramma's. .

ennu? | 19-11-06 | 15:20

@weetjijhetwel 19-11-06 @ 15:15

FF de peiling aldaar bijkleuren :)

SkyCaptain | 19-11-06 | 15:18

Snel, aandeeltjes rooibos kopen!

Nooit meer slapen | 19-11-06 | 15:18

wat een extreem rechts telegraaf gelul.
gewoon links 4 jaar lang de kans geven.
waar zijn jullie bang van voor?

hans39 | 19-11-06 | 15:17

Laat maar een keer een cabinet van sp gl en pvda komen....... binnen 2 maanden t land naar de kloten..... binnen 3 maanden gevallen kabinet..... heel nederland heeft voor de komende 20 jaar weer genoeg van linkse partijen..... kan nederland weer lekker doorgroeien

2 steps forward, one step back....

rainier | 19-11-06 | 15:16

\O/ \O/ hoera nederland naar de tiefus \O/ \O/

links links links twee drie vierr

Shareholder | 19-11-06 | 15:15

Job Cohen geeft leiding aan het Ministerie van Thee

ennu? | 19-11-06 | 15:15

Whaha, ik kwam gisteren op een site, waar ook een aantal linkse gasten rondlopen. Sommigen willen zelfs een avondklok (!!). Dan ben je toch niet goed wijs.

Leuk om eens te kijken: weetjijhet.punt.nl

weetjijhetwel | 19-11-06 | 15:15

ministerie van afgunst: jan mulder

daskapitalist | 19-11-06 | 15:15

financiën? Je bedoeld ruilhandel en vrijwilligerswerk?

ViperNL | 19-11-06 | 15:15

Jan Pronk op Buitenlandse Zaken?
Sing Varma op Volksgezondheid?
Marcel van Dam op CRM?
Sonja Barend op Seniorenzaken?
Feliks Meurders op Consumentenzaken?
Hanneke Kappen op Jongerenzaken?http://www.hannekekappen.nl/
Jan Mulder op financiën?

hausmacher | 19-11-06 | 15:14

Linkse mensen zijn echt zooo dom, zo ongelooflijk dom en zooo jaren 70/80. Ik word er echt kotsmisselijk van.

ennu? | 19-11-06 | 15:13

Job Cohen wordt minister van Islam-apologie en Dhimmitude.

Hij zal zeker slagen!

Dr. Dr. Bartholdy | 19-11-06 | 15:13

@G. Airways 15.08

Dat is juist heel verstandig van de Balk, om zich afzijdig te houden van het gegooi met modder..., mensen raken daarop uitgekeken, en zullen de Balk als een stabiele factor gaan beschouwen. 1-oog is koning in het land der blinden zullen we maar zeggen....

brutus68 | 19-11-06 | 15:12

VVD Moet idd gewoon winnen, en dan gewoon een lekker rechts kabinet. Nieuwe ministerpost. Het Groteleider Promotie Ministerie

MrBasta | 19-11-06 | 15:12

-weggejorist-

polderflair | 19-11-06 | 15:11

Zeg Guantanamo Airways... Dat is niet zo vreemd hoor... Balkenende heeft precies gedaan wat hij beloofd heeft 3 jaar geleden. Draaikont Wuppie Bos past al zijn plannen elke dag ongeveer aan en staaft ze met wat de man van de straat er van vindt.

ennu? | 19-11-06 | 15:11

Ik zag vanochtend dat er plannen zijn om de VVD en het CDA samen te laten regeren! Met de meeste voorkeur voor de VVD, me like

Kimmeltje | 19-11-06 | 15:09

"Democratische Volksrepubliek der Nederlanden"

ik ben er even niet | 19-11-06 | 15:09

Toch vreemd dat ze zeggen dat Bos niet laat zien wat hij wil, terwijl Bak Ellende aan het winnen is en nog helemaal niets van zich heeft laten horen.

Guantanamo Airways | 19-11-06 | 15:08

Ministerie van Verplichte Vrouwenarbeid en Staatsopvoeding: Femke Herself;
Commissie Tomatensoep ipv Voedselbanken: Majoor Boshart of Ine Voorham (beiden leger des heils);
Ministerie Staatsvolkshuisvesting op kosten van Rijken: ???
Ministerie Rooibos- en beemdbeheer: Agnes Kant;
Ministerie Islamitisch onderwijs: Huub Oosterhuis;
Ministerie Financiën en Pensioenfonds Rijke AOW-ers: Wim Kok

B.v.Leipebiesterfeld | 19-11-06 | 15:08

En Keutelaer wordt de algemeen leider der knokploegen ter zuivering van het Nederlandse volk.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-11-06 | 15:07

valt me nu pas op hoe lelijk sharon is, ter compensatie maar een mooie naam gegeven?

Kees Tepelvrees | 19-11-06 | 15:07

Wouter Wuppie Bos, Jan 'Alles van en door de staat' Marijnissen en Femke 'laat maar lekker groeien' Halsema.. Het is toch niet te hopen dat deze 3 echt aan de macht komen. Ik vertrek iig dan uit NL.

ennu? | 19-11-06 | 15:07

Zou de linkse februari revolutie of zoiets (datgene waar Halsema het altijd over had) toch nog gaan lukken?

Tarak | 19-11-06 | 15:05

Er komt een verbod op het aanhalen van de massaslachtingen, genocides en politieke moorden door de grote verlichte leiders Mao en Stalin. Duyvendak wordt minister van propaganda en Anja Meulenbelt mag het politburo gaan bestieren.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-11-06 | 15:05

@nilsini 19-11-06 @ 15:03

Even opletten bij maatschappijleer, zultkop. Of geven ze dat niet in jouw VMBO-kampement?

Keutelaer | 19-11-06 | 15:05

Zeg JudgeJuly... Ik geloof niet dat je het helemaal begrijpt, maar dat is helemaal niet erg hoor jongen... Hier een korte uitleg.... De reden dat NL het nu beter doet de meeste andere europese landen heeft toch echt te maken met de stappen die Balkenende heeft ondernomen (lees staatsschuld terugdringen, loonmatiging...) kortom allerlei maatregelen die ons nu een voorsprong geven in Europa. En heeft dus niets te maken met onze werklust.

ennu? | 19-11-06 | 15:04

Kunnen we Wuppie Bos niet gewoon aanklagen wegens landverraad?
.
CDA en VVD moeten tweespalt zaaien tussen PvdA, SP en GL. Verdeel en heersch! Ze hebben nu een mooie gelegenheid om hen in te wrijven dat ze meewaaien met de waan van de dag gezien de roep om iets zwaars als een parlementaire enquete en het in diskrediet brengen van een minister alleen op basis van een artikeltje in de volkskrant. Pareer, buig om en stoot!
Nu lijken ze zelf slachtoffer te worden van die tactiek. De VVD moet ophouden CDA aan te vallen, maar de pijlen op links en klein rechts richten.
.
En vooral op Rouvoet stemmen natuurlijk. De CU gaat een zware stem krijgen in iedere nog mogelijke coalitie. En daarbij is de CU een van de weinige betrouwbare partijen met een solide economische beleid en een eerlijk sociaal en milieubeleid.

SkyCaptain | 19-11-06 | 15:04

Marijnissen op het Ministerie van Informatie? Geenstijl.nl gaat dan als eerste uit de lucht \(^o^)/

Keutelaer | 19-11-06 | 15:04

Ministerie van geld ophalen bij de werkende...

nilsini | 19-11-06 | 15:03

Ik schat de kans op een linkse coalitie net zo groot als de terugkeer van de gulden als betaalmiddel. Net zo min als er veel stemmen van links naar rechts gaan, gaan er stemmen van rechts naar links. Het zou mooi zijn als we van Bos en Halsema na deze verkiezing helemaal niets meer horen.

Enzo Voorts | 19-11-06 | 15:02

Mohammed Bouyeri hoofd terreurbestrijding

ffwd | 19-11-06 | 15:00

Bos, Halsema en Marijnissen kunnen scharrelkoffie drinken tot ze erbij neervallen, er komt gewoon een kabinet Balk IV, de combi CDA, VVD en CU is allang in de maak..., zowel Bos als Halsema zullen hun consequenties nemen, en de aftocht blazen...

brutus68 | 19-11-06 | 14:59

Niemand uit de politiek heeft ons gered lutser Mongeaul, dat hebben we zelf gedaan. Door harder, sneller en beter te werken. Zoiets als GS. Onder Kok fapfapten de boys nog op Conny Breukhoven, daarna zijn ze bij zichzelf ten rade gegaan en besloten hun kijk op de wereld te gaan publiceren op een weblog waar jij je kostbare tijd verdoet. Links of Rechts, voor jou en menig ander 0031-mensch - zal het geen ene reet uitmaken, want er verandert bij jou intern zelf namelijk nix.

JudgeJuly | 19-11-06 | 14:59

Agnes Kant - Minister van Goede Zeden.

ik ben er even niet | 19-11-06 | 14:58

Oh heer... Ik spreek tot u uit de grond van mijn miezerige hartje. Laat het in 'shemelsnaam niet gebeuren dat Woutertje Bos aan de macht komt. Ik smeek u.

ennu? | 19-11-06 | 14:58

Christus tering, die kop van die Sharon, gaas deaud!

Hashblauw | 19-11-06 | 14:56

AIVD wordt Politburo

Pablo's ijscocar | 19-11-06 | 14:56

Links gaat lekker winnen

wisselend | 19-11-06 | 14:55

Balkenende heeft ons land gered.
Wij hingen met twee vingers aan een richels hangend in de afgrond.
Balkenende heeft ons gered uit de afgrond.
Kijkend naar waar wij hingen duwd de Linkse kerk ons in de rug en stort Nederland nu wel de afgrond in.
Die straatterreur waar Wouter Bos het over heeft gaat dan vervroegd van start. De Derde Wereldoorlog is dan een feit www.corstoker.nl/2005/12_17_05.html

Mongeaul | 19-11-06 | 14:53

Linkse mensen, ga eens deaud!

chauvelin | 19-11-06 | 14:53

Linksbestuurd Nederland betekent Nederland compleet naar de tiefus.

stamppot | 19-11-06 | 14:52

Hoxha @ 14:48
Pfff, Loser.

Kom maar....

IzNoGood | 19-11-06 | 14:51

Ik wil helemaal geen links kabinet!

Mister President | 19-11-06 | 14:50

Bedankt, en ik had al een kudtdag.....

Razor3012 | 19-11-06 | 14:49

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland