Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

VIDEO! Boze pensioenmeneer is boos

Kijk, dit zijn dus die zogenaamd graaiende babyboomers waar iedereen altijd maar boos op is. Die zogenaamd honderden miljoenmiljard euro's op jaarbasis uit de verzorgingsstaat hebben getrokken en alle voordelen ooit hebben gekregen. De EO stuurde reporters langs bij doorsnee Hollandse gezinnen en één daarvan is het echtpaar Van Berkel. Die worden door de plannen van het kabinet even knijterhard in de ballen getrapt, jongens. Niet normaal. Meneer Van Berkel gaat helemaal los. Alsof je naar VanLeeuwen maar dan oud zit te kijken. En terecht. Na 45 jaar beulen in de Rotterdamse haven had hij wel iets meer van zijn oude dag willen genieten. Hey Rutte, hey Samsom, letten jullie op? Terwijl jullie met je nivellerende machtsspelletjes bezig zijn, is dit wat jullie de Nederlander aandoen. En die Nederlander, die wordt daar een beetje boos van, zoals jullie merken. Met jullie 'eerlijke verhaal' en lastenverzwaring. Hup, geef de Van Berkeltjes hun pensioen. Alleen al vanwege deze tirade.

Reaguursels

Inloggen

de woorden van deze man is niet richting zijn vrouw noch de moeder.. maar richting de (R)overheid.. pure frustratie.. (mijn schoonvader)

WEDEROM, ZOU HOUDEN 275 EURO OVER WAARVAN NU 77 VAN WORDT AFGEHAALD!!!! EN JA de jeugd heeft het ook erg zwaar en ja HEEL Nederland.. WIJ ALS BURGER-overigens- LATEN NEDERLAND DRAAIEN en niet de OVERHEID.. als wij vechten staan de burgers op het slagveld NIET DE OVERHEID etc etc etc.. hoe durft iemand hier, te zeggen en of beweren dat wat nu speelt te rechtvaardigen is.. hetgeen waar je, of je nu 'weinig'of 'veel' 'hard'of nauwelijks voor gewerkt hebt, geld mag afpakken.. EN JA IK PRAAT OVER RECHT.. betalen moet je.. maar krijgen ho maar?? jullie sturen liever geld naar de EU en of buitenland? dan eerst zorgen NEDERLAND STABIEL te krijgen..? voorts snap ik ook wel hoe het in elkaar zit met alle regeltjes cq wetten, laat dat voorop staan.. MAAR DAT RECHTVAARDIGD JAN MOER.. en natuurlijk er zijn veel en veel meer landen die het nog veel en veel slechter hebben... MAAR DIE HEBBEN HUN HELE LEVEN OOK NIET ZO VERSCHRIKKELIJK VEEL MOETEN BETALEN AAN DIE K******** REGERING.. dus werken tot de dood.. thats it.. MOOI NIET.. probleem is dat NEDERLANDERS er pas wat aan willen doen op het moment dat het te laat is..

Familie Maestro | 20-09-13 | 20:23

Ik word er gewoon treurig van, enorm zielig voor vele families die op deze manier genaaid worden waar ze bij staan. De (R)overheid kan wat mij betreft de tering krijgen. Dat het volk binnen Nederland nog niet massaal alles aan gort begint te meppen daar bij de tweede kamer, we zouden er eens op bezoek moeten gaan.

bartjeb1989 | 20-09-13 | 20:01

@ Derpjan | 20-09-13 | 13:01

Overheid en beleid in een zin. Hoe krijg je het voor elkaar? Leef je soms in de veronderstelling dat de overheid iets constructief teweeg kan brengen?

Elessir | 20-09-13 | 16:45

"Ze hebben een hoog inkomen" en dan zo lopen kankeren over 80 euro. Lekker wereldvreemd weer die mensen.

Martijngamer | 20-09-13 | 16:08

@Velcro Fly:
Ben het in zekere zin wel met je eens. Kan ook weinig respect opbrengen voor deze temperamentvolle senior. Meteen met die dreigementen dat hij niet meer naar zijn moeder gaat, wat een onzin. En dan die typische Hollandse mentaliteit, altijd maar wijzen naar andere groepen die het probleem maar moeten oplossen. Nu moeten de soldaten met hun wapens naar Den Haag gaan. Ga er lekker zelf heen als je dat zo graag wilt. En je hoort later ook dat meneer zwaar op stand woont, goed inkomen heeft gehad. Deze mensen hebben tientallen jaren van het zoet mogen proeven en nu is het zuur. En ja, dat bijt. In mijn gezinssituatie (mijn vrouw en ik, geen kinderen, koophuis, 2 hondjes en een kat) gaat het allemaal nog prima, maar hebben we er wel bewust voor gekozen om hier en daar te bezuinigen. Ik ben van een duur healthcenter (45 euro per maand) overgestapt naar een sportschool waar ik voor 15 euro in de maand onbeperkt kan trainen. Mijn vrouw was donateur bij de eerstgenoemde sportschool, ging bijna nooit. Heeft ook opgezegd en is gaan hardlopen. Gaan ipv elke zaterdag nu om de week uit eten. En we zijn 3 jaar geleden begonnen met een veilig spaarfonds, want deze jongen weigert om tot zijn 67e te werken.

Galgo77 | 20-09-13 | 15:20

krokodillen tranen! Ten eerste, wie zegt dat deze man zich 45 jaar lang de tering heeft gewerkt in de haven? Mischien had ie wel een relaxte baan op een of ander duf kantoor. Dan nog zeuren over die ongeveer 80 euro in de maand minder. Ik heb 28 jaar in de metaal gebuffeld, nee geen kantoorbaan maar op de werkvloer. Alle meest voorkomende gassen e.d. in geademt en noem het maar op. Vorig jaar wordt ik eruit geflikkerd, krijg een schamele ww van 1050€ netto. Ga, omdat ik niet thuis wil zitten, aan de slag voor een paar weken en ik vul, per ongeluk, mijn uren verkeerd in bij de UWV. Krijg ik later een brief dat ze 230€ teveel uitbetaald vanwege mijn fout en dat ze die terug willen hebben. Goed, fair deal zeg ik dan, die betaal ik terug. Krijg er bovenop gelijk een boete van hetzelfde bedrag omdat ik het niet goed ingevuld heb. Kom op zeg...230€ boete!! Waar gaan we naar toe? En... mocht ik binnen 5 jaar nog eens een vergissing maken, dan wordt de boete 150% van het bedrag. Daar kan ik dus kwaad over worden. Dit land slaat helemaal door! Aan de ene kant de brave burger pakken en aan de andere kant het met karrevrachten de grens overbrengen. Doodziek wordt ik ervan.

velcro fly | 20-09-13 | 13:15

@Elessir

7 vette jaren, 7 magere jaren... Je weet vantevoren dat het soms economisch minder gaat, je weet ook vantevoren dat de overheid soms fouten maakt en je weet ook vantevoren dat de overheid in haar monetaire beleid niet de totale economie voor alle 65-minners zal opofferen om een paar procent koopkrachtachteruitgang voor 65-plussers te voorkomen. Pensioenen fluctueren, hebben dat altijd gedaan en zullen dat altijd blijven doen.

Derpjan | 20-09-13 | 13:01

Die meneer zijn verhaal klopt helemaal alleen hij ziet er niet uit als een typische PVV stemmer. Vraag mij dan ook af waar die wel op gestemd heeft. Ik denk strategisch. Ja en dan krijg je dit

Ademnood | 20-09-13 | 12:09

@ henry_louis | 20-09-13 | 10:09

"De korting op aanvullend pensioen heeft niets met de regering te maken. Er is gewoonweg te weinig pensioenpremie betaald."

Zo vermoeiend dat wanbegrip. De regering heeft er natuurlijk alles mee te maken want de tegenvallende resultaten van de pensioenfondsen hebben niets te maken met te weinig betaalde pensioenpremies maar alles met de, door de regering en EU, kunstmatig laag gehouden rentestand.

Elessir | 20-09-13 | 11:57

Een verstandige reactie op de EO-site: ''Nogal sugestief verhaal. Jammer ook dat de EO aan stemmingmakerij doet. - De huurverhoging is omdat deze mensen met een riant inkomen (>2500 euro per maand) kennelijk nogal lage huurlasten hebben. - De korting op aanvullend pensioen heeft niets met de regering te maken. Er is gewoonweg te weinig pensioenpremie betaald. En dat de man aangeeft 45 jaar te hebben gewerkt betekend niet dat er ook 45 jaar pensioenpremie is betaald. De wat ouder generatie (voor witteveenakkoord) betaalden pas van 27 jarige leeftijd premie en een veel lager percentage (12%).''

Het is vervelend om 77 Euro per maand te verliezen, maar we zitten midden in een recessie. Er zijn ook mensen die banen en huizen verliezen of die terwijl ze gescheiden zijn noodgedwongen met hun voormalige echtgenoot/note samen wonen omdat ze hun koophuis niet kwijtraken. Deze man hoeft blijkbaar niet te verhuizen, zijn enige anpassing is dat hij niet meer naar ''ma'' toegaat. Of die dat betreurt valt te betwijfelen.

henry_louis | 20-09-13 | 10:09

Ikdus | 20-09-13 | 09:11 | + 2 -
Helemaal gelijk.
Het AD probeert deze week werkelozen aan het werk te krijgen.Opvallend dat het allemaal mensen met vage 'beroepen' zijn die zonder werk zitten.Logisch.
Jarenlang werd er denigrerend door de mondjes gesproken over handjes ( ik heb 100 handjes werken ),ik kon het niet aanhoren.Maar die handjes hebben wel het meeste werk nu.
Het zijn voornamelijk de mondjes die overbodig zijn geworden.
En hopenlijk overbodig blijven.
Ook als het weer beter gaat.

swassannuf | 20-09-13 | 10:00

Begrijp ik het goed dat de daling voornamelijk is vanwege de huurstijging? En dat ze de huurstijging krijgen omdat hun inkomen te hoog is voor een sociale huurwoning? Als dat zo is dan hebben ze jarenlang goedkoper gewoond dan marktwaarde en het wordt nu dus iets minder voordelig. (Blijft staaan dat het niet leuk is, maar misschien wel te verdedigen)

ano niem83851942 | 20-09-13 | 09:43

De meeste mensen reageren op scheefwonen alsof het iets is van de laatste 30 jaar. Vergeet niet dat dit iets is van het laatste jaar. Als je 30 jaar geleden met een gezinnetje in een woning kwam te zitten met een redelijke huur, en zo gedurende de tijd langzaam wat meer bent gaan verdienen dan is de huur een verworven recht. (want als je gaat verkassen ga je meer betalen) Het is niet zoals je met 100k een nieuwe huurwoning van €500,- betrekt. Nee dat scheefwonen is pas in schwung gekomen doordat de woningcorporaties met hun geld gingen spelen alsof ze in een casino zaten, en de regering de woningcorporaties extra gingen belasten. Tja die zetten die laatste kosten gewoon door naar de huurders. Nu geeft iedereen af op scheefwoners alsof het graaiers zouden zijn. Is dit niet jaloezie? Wat zou jij doen als je de keuze had tussen 2 identieke woningen, waarvan 1 een beduidend lagere huur had? Het probleem is dat de regering belastingverhogingen doorvoeren om het gat in hun hand te dichten. Ik zou me meer zorgen maken over het feit of deze maatregelen terug gedraaid zullen worden als het dadelijk weer economisch goed gaat. Ik vrees dat dit een blijvertje wordt.

hader | 20-09-13 | 09:41

@Logic | 19-09-13 | 23:54
+1 voor u. Ik kan wel zien dadde gij uit Maaskantje komt!

Nivelleermarionet | 20-09-13 | 09:27

@honderddagen | 20-09-13 | 08:35
Het gaat me er niet zo erg om wat het beroep van deze man gedurende die 45 jaar was, maar dat ie 45 jaar lang zijn klauwen uit zijn mouwen heeft gestoken.
Overigens hangt er een zweem van arrogantie over je tegel... de man was maar een havenarbeider en geen genie?
Fuck dat.... zonder havenarbeiders had je nu op een lege tafel zitten "typen"

Ikdus | 20-09-13 | 09:11

Als iemand om 77 euro per maand zijn schoonmoeder niet meer kan bezoeken moet hij de oplossing voor dit probleem toch echt ergens anders zoeken.
Wat een hysterische vent.

Skunk57 | 20-09-13 | 08:45

Ikdus | 19-09-13 | 16:29 | + 90

Meneer heeft jarenlang in de haven gewerkt. Alsof dat een geweldige prestatie is! Kom op zeg! Net alsof dat werk door niemand anders had kunnen worden gedaan. Hij was een simpele arbeider, en dan moet je niet verwachten dat je wordt behandeld als een genie.
Deze ophemeling van de simpele arbeider moet worden gestopt. Het slaat helemaal nergens op. Tegenwoordig lijkt het alsof pure arbeid verrichten nog zwaarder weegt dan het denkvermogen van een werknemer! Het moet niet gekker worden! Als hij de techneut was die kraanmachines in de haven had ontworpen, dan had hij mogen klagen als hij niet uit zou kunnen komen met 1000 euro minder. Maar normaal gesproken kun je die 1000 euro makkelijk missen als je een beetje hersenen hebt en op hoger niveau hebt gewerkt.
Nu ben ik het er niet mee eens dat er bezuinigd wordt op de pensioenen voor mensen die ervoor hebben gewerkt, beter pakken ze de uitkeringen aan. Maar dat is nou eenmaal het gevolg van de keuze van het volk om links te stemmen. Accepteer het.
En dat hij jarenlang scheef heeft gewoond is gewoon niet goed te praten. Eindelijk gaat hij er eens voor betalen, maar nee. Meneer denkt dat het een RECHT is, om lekker goedkoop indirect op de kosten van anderen scheef te wonen.

honderddagen | 20-09-13 | 08:35

Die vrouw zegt dat ze een hoog inkomen hebben en een aanvullend pensioen. Ze wonen al jaren in een kunstmatig goedkope huurwoning. En nu gaan ze er 1000 euro in een jaar erop achteruit? T is niet leuk, maar ook niet onoverzienbaar. Dit is wat solidariteit kost. En als je t niet bevalt, zorg er dan voor dat niet de grote meerderheid in Nederland links stemt.
Wel leuke tv.

honderddagen | 20-09-13 | 08:24

wat wrang is met dat nivelleringsfeesteje , is als je heel je leven je lichaam gespaart hebt , en heel je leven al geparasiteerd hebt van bijstand wao ww je op je 65e/67e nog steeds maximaal door kunt parasiteren ..
Mocht je heel je leven braaf gewerkt hebben , vertouwd hebben op al onzin bullshit regelingen en daar ook aan betaald hebben ( vut prepensioen levensloopregeling ) wordt je na je 60 e / 62e / 65e/67e(X), daar maximaal voor beboet , om op zelfde niveau te eindigen alsof je heel je leven geparasiteerd hebt ..
( X) ben zeevarende vandaar eerder genoemde leeftijd van 60 ( moet overigens zijn 50 .dat ik als beroeps bij de marine begonnen ben .. ben nu 25 jaar aan het werk en moet nog 25 .... lees hier hoeveel vertrouwen ik nog op in alle sociale nederlandse regelingen ...

sparrow | 20-09-13 | 06:56

EO-gekkies in de ballen trappen? Ik zeg: doen!

Anders nog? | 20-09-13 | 04:39

Als iedereen heeft poep in zijn hoofd , want als er weer verkiezingen zijn stemmen ze als makke schapen weer op een PvdA hahahaha lekker Puuhhhhhhh geloof me maar ook deze familie heeft jaren lang op de PvdA gestemt ...... WAKKER WORDEN HEET DAT

Dirkthai | 20-09-13 | 04:26

Zeik toch niet zo, het is maar Euro 2,50 per dag. Dat kun je niet missen ????

Prof. Dr. Clavan | 20-09-13 | 03:43

Zeik toch niet zo, het is maar Euro 2,50 per dag. Dat kun je niet missen ????

Prof. Dr. Clavan | 20-09-13 | 03:38

Zo lijkt het te worden, maar ik meen dat er toch nog verkiezingen komen ? En dan ziet het er weer anders uit...

poeszje | 20-09-13 | 02:51

Na het zuur komt het zoet.

ZoltarTheMagnificent | 20-09-13 | 02:20

@ breakingnews | 19-09-13 | 21:35

Weet je wat dom is, een heel stukje schrijven met verzinselen en net doen alsof het feiten zijn. Als je iets niet weet, zoek het dan op want zo maar iets beweren is zo stom als het achtereind van een overheidsdienaar.

Kijk hier maar eens; www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurw...

Voor het gemak haal ik maar even het stukje waar het om gaat aan.

"De huurliberalisatie trad in werking op 1 juli 1989 voor nieuwbouwwoningen en op 1 juli 1994 voor bestaande huurwoningen. Als het huurcontract is ingegaan voor die data, dan is het contract níet geliberaliseerd, ongeacht de hoogte van de beginhuur."

En hier; actiehuuralarm.nl/veelgestelde-vragen/..., onder punt 5 als volgt; " Is uw huurcontract ingegaan voordat er een liberalisatiegrens bestond (voor 1989)? Dan valt uw woning ook onder het puntenstelsel."

Dit betekent dus, het is moeilijk, ik weet het, dat het de verhuurder vrij staat desgewenst de exorbitante huurverhoging door te voeren, met toestemming van de roverhoofdman bij de regering.

Elessir | 20-09-13 | 01:44

Maar wat is de casus nu? Ik zie wel iemand compleet uit zijn dak gaan, maar wat is zijn inkomen? Hij huurt misschien zo scheef als het maar zijn kan?

Behangdelul | 19-09-13 | 23:58

Mijn opa tegen mijn toen nog opstandige oudere broer:
"jonge, dat denkte gij wel da gij iets kunt verandere, ma zo gut het nie. Ze vatten oe alles af, en dè doen ze nie in één keer, nee dè doen ze stukske bij bietje en as ge dan helemôl niks mèr hèt, dan worde zooo stil..."

Logic | 19-09-13 | 23:54

Greet, moet deze clip, na permissie uiteraard, verwerken in zijn politieke partijen uitzending, heeft meer nut als 2 minuten tekst in beeld.

kneuterzak | 19-09-13 | 23:44

En ondertussen haalt iedereen ook nog eens meer dan 4% rendement op zijn vermogen, he mark? Ondertussen hebben alle werkende 1000 euro netto in het handje gedrukt gekregen, he mark? Ondertussen is het kwartje van Kok weer eraf gehaald zoals ons toen werd verteld, he mark? Ondertussen ... broeit het en duurt het niet lang meer voordat er een revolutie uitbreekt. De jeugd was het al zat en nu zijn de ouderen pislink. Good job Mark. Ga je goed. Op naar het schavot!

Freakster1986 | 19-09-13 | 23:35

Idioten met dat 'scheefwonen', deze mensen zitten net als mijn ouders in een jaren '60 doorzon woning die al 3 keer door de woningbouw, met flinke subsidies van het rijk, is gerenoveerd en destijds Fl 26,000 gekost heeft.Die waarde betalen ze nu iedere 3 jaar! En kopen was er destijds niet bij met een rente van 12% en de huizen crisis begin jaren '80 .

mierus | 19-09-13 | 22:39

@ watson357 | 19-09-13 | 22:19 | Je mot wat meer lezen, je scheert iedereen over 1 kam, wat jou eerder een fascistoïde trekje geeft dan 'al die PVVertjes'..

mental K | 19-09-13 | 22:29

Borrelende Boris | 19-09-13 | 21:48 | Mwoah, van mij mag iedereen klagen die 700 euro wordt ontnomen door een wanpresterende overheid. Verder denk ik dat de klagers vooral klagen omdat ze nog iets hébben dat hen wordt afgenomen tov die mensen in relatieve armoe. Nogmaals; deze mensen hebben hun leven lang gewerkt voor dit geld, dat hen nu wordt afgenomen. Diefstal eigenlijk. Gaan we nog veel van horen. Dit gaat niet goed, dit gaat niet door. Denk je echt dat mensen dit gaan pikken? En dan de reden waarom de mensen meer moeten betalen: bijdrage europa, ontwikkelingssamenwerking, JSF, allemaal onzin en bodemloze putten. In de zorg al die managers die geld scheppen omdat er toch geen budget achter zit.. het kan niet op.

mental K | 19-09-13 | 22:22

Grappig dat degenen die, blijkens hun commentaar, de heer Van Berkel door hebben en zien dat hij een scheefhurende huilebalk is zoveel minnen krijgt.
Dat is wat mij zorgen baart bij al de PVV'ertjes op GS, ze hebben nu al dat ondemocratische trekje waar de PVV voor staat. Moet er niet aan denken dat dit volk massaal achter fuhrer Wilders aan gaat lopen...

watson357 | 19-09-13 | 22:19

Het had verdacht veel weg van een VPRO Koot & Bie persiflage. Qua uiterlijk, gebaren maar bovenal qua stem leek het sprekend Wim de Bie.

Niet leuk voor de man ik kwestie, maar "we" hebben jarenlang boven onze stand geleefd, 10-tallen jaren massaal op weggeefpartijen gestemd. Je hoeft geen economie gestudeerd te hebben om te weten dat dat eens mis gaat en ALS het dan verkeerd gaat..... dan voelen "we" ons bedrogen en kan het zomaar gebeuren dat "we" ineens als lemmingen de PVV (vooralsnog virtueel) de grootste maken (een stem op de VVD is een stem op de PVDA, weet u nog?), alsof alle ellende dan ineens is opgelost.

Idiot Savant | 19-09-13 | 21:49

mental K | 19-09-13 | 21:29 | + 1 -

Laat ik het zo zeggen. Ik heb altijd een goed leven gehad, soms in grote financiële voorspoed, de laatste jaren in relatieve armoede. Als ik naar de mensen kijk, die ik in beide situaties heb ontmoet, dan valt het me op dat degenen die het relatief goed hebben, het hardste klagen.

Borrelende Boris | 19-09-13 | 21:48

@Derpjan
Met zo'n "lean and mean" overheid gaan de meeste mensen er hard op achteruit, dat is nou net wat ik probeer te zeggen. We kunnen het ook allemaal afschaffen natuurlijk maar dan betalen we straks allemaal een zorgpremie van 6000 euro per jaar, 8000 euro per schoolgaand of studerend kind, is er geen AOW of WW meer, geen wegenbelasting meer maar wel overal tol betalen, etc... Geen probleem voor stabiele hoge inkomens maar voor iedereen daaronder of zelfs mensen met hoge, maar instabiele inkomens werkt dat voor geen meter.
Derpjan | 19-09-13 | 21:12 | + 0 -

Dit zie ik totaal tegenovergesteld. Door de al maar groeiende overheid (+fraude + graaiende managers + ++) schiet de zorgpremie + eigen risico omhoog. Autorijden wordt weer 1 miljard duurder zonder dat die 1 miljard extra belasting aan autorijden (betere + meer wegen etc.) wordt besteed maar wordt in de bodemloze put gegooid.
Wil je het betaalbaar houden voor die groep die jij beschrijft dan zul je de kosten van ''overheid'' moeten beteugelen: minder kosten, efficienter, vet wegsnijden, minder overheidstaken, kleiner ambtenarenapparaat. Dit alles zorgt voor lagere belastingen = meer besteedbaar inkomen.

DeSjaak1000 | 19-09-13 | 21:45

Deze mensen hebben Nederland gemaakt tot wat het nu is. een van de welvarendste landen ter wereld en wat krijgen ze ervoor terug? Een mes in de rug van Rutte...

Kededian | 19-09-13 | 21:44

daar heb je het,ik was nieuwschierig naar de commentaren,ik stel vast dat heel wat groensnavels
jaloers zijn op deze mensen.
het is toch prachtig dat ieder zijn vuil kan spuien.
ikke ikke en de rest kan stikke.
de politieke weldoeners weten precies hoe het moet
verdeel en heers,leraren ambtenaren in de plus
bejaarden toch een gemakkelijke prooi,worden genaaid
het zijn er maar een kleine 3 miljoen.
en die er tegen aan leunen,weten wat ze te wachten staat.
rutten ziet lichtpuntjes,als hij ergens tegen aanloopt ziet hij gekleurde sterretjes.
de jeugd heeft de toekomst,die zullen het moeten maken
maar ze hebben het te druk met hun lulbakkie en pc spelletjes,en langzaam worden we opgeslokt door de eu

soledad | 19-09-13 | 21:41

@Borrelende Boris | 19-09-13 | 21:27 | wow. Dat je daar gebleven bent in dat 'commerciële bedrijfsleven', had je geen keuze? Alles is commercieel, Boris, of zou het moeten zijn. Grote bekken zie ik ook genoeg, ze verliezen gelukkig terrein. Als er op resultaten wordt gestuurd, dan vallen de mensen met alleen een grote bek door de mand. Als die grote bekken ook goed presteren, dan is er toch geen vuiltje aan de lucht?

mental K | 19-09-13 | 21:39

Elessir | 19-09-13 | 20:02

Je bent of heel dom, of je snapt het echt niet.
Als jouw woning niet onder de liberalisatie-grens ligt, dus erboven heb je dus een geliberaliseerd huurcontract. Geliberaliseerd wil in deze zeggen dat het de overheid geen reet kan schelen wat er met jouw huur gebeurd. Als jij dus een huurverhoging hebt van 6,5% komt dat omdat jouw verhuurder dat wel leuk vond om te doen. NIET OMDAT HIJ DAAR ENIG RECHT OP HEEFT!! En ook niet omdat de overheid hem of jou dat verplicht.

Jouw huurverhoging is op geen enkele manier gerelateerd aan scheefwonen of die 43k grens. Het is puur jouw verhuurder die deze verhoging bedacht heeft. Dus verwijt mij niet dat ik lul, terwijl je het of zelf niet snapt of je erin laat luizen door je verhuurder omdat hij net doet of die regels op jou betrekking hebben.

En in het zeldzame geval dat je nu boven de liberalisatie grens zit maar in 1975 eronder, heeft er iemand intussen liggen slapen en heb je sowieso al jaren te weinig huur betaald. Ik adviseer je dus even na te kijken of je in 1975 meer of minder dan 750 gulden betaalde, de toenmalige liberalisatiegrens. Als je meer betaalde, kan jouw verhuurder die verhoging van 6,5% niet van overheidswege doorvoeren richting jou.

Ik hoop dat je het nu snapt. I rest my case.

breakingnews | 19-09-13 | 21:35

-weggejorist-

Devilsleftnut | 19-09-13 | 21:32

@Borrelende Boris | 19-09-13 | 21:18 | Da's heel vervelend voor je en ik leef met je mee. Ik zie het ook om mij heen gebeuren, en dat vind ik heel vervelend. Vooral omdat het onze schuld niet is, maar die van de banken en de overheid, deze crisis. Maar het vergelijken met uw situatie is niet eerlijk, deze mensen hebben jarenlang gewerkt en gespaard voor iets, en nu wordt dit gestolen door de overheid. Ik weet niet zo goed wat ik van uw houding moet vinden verder, want uw redenering is: als ik het niet goed heb, mogen anderen niet klagen als de overheid hun geld steelt omdat ik het niet goed heb?

mental K | 19-09-13 | 21:29

Wellicht dat meer mensen hun moeder, hun grootmoeder met tranen in de ogen op televisie moeten zien voor ze beseffen dat het structureel helemaal mis is met Nederland, de euro en de EU.

Jonkheer Wttewaall | 19-09-13 | 21:29

mental K | 19-09-13 | 21:19 | + 0 -

Heb heel wat jaren in het commerciële bedrijfsleven meegelopen. Mijn ervaring is, dat degene met de grootste bek (type: kijk mij eens druk zijn) veelal met het hoogste salaris naar huis ging. De onderbetaalde secretaresse die ondertussen al het werk deed, werd nooit op waarde geschat.

Borrelende Boris | 19-09-13 | 21:27

@ Derpjan | 19-09-13 | 21:13 | als je hard werkt, worden je dromen inderdaad waarheid. Als je normale dromen hebt tenminste. Je wordt daar inderdaad geen millionair, maar ik zat naast mijn studie met donderdagavond, zaterdag overdag, en zondag werken op een bepaald moment op 1400 gulden in de maand. Dus toen heb ik inderdaad wat dromen waarheid gemaakt ja.

mental K | 19-09-13 | 21:21

@Borrelende Boris | 19-09-13 | 21:12 | Nope, da's een hele slechte, en de raad van bestuur ook. De raad van bestuur heeft deze man aangenomen, en moet wat mij betreft straf krijgen. Geen zware maar wel persoonlijk vervolgen. Omdat dit SEMI OVERHEID is, daar horen die salarissen niet. Dat het in de vrije markt gebeurt, soit, maar niet bij banken, overheden, semi overheden etc. Dat moet strafbaar worden.
Maar deze vent die Raimond Nicodem krijgt in de vrije markt dit salaris ook nooit, dat weet hij, dat weet de raad van bestuur, en dat maakt het walgelijk.

mental K | 19-09-13 | 21:19

swassannuf | 19-09-13 | 20:45 | + -1 -

Fijn dat u wel behoort tot de gelukkigen die een goedbetaalde baan hebben. Heel soms komt het wel eens voor dat men die baan niet vindt. Zoals in een financiële crisis bijvoorbeeld. Ik ben blij dat ik een part-time baan heb, daarnaast krijg ik een aanvulling van de gemeente zodat ik op bijstandsniveau zit. Misschien dat u het zich een klein beetje kunt voorstellen dat ik het gezucht en gesteun van mensen niet begrijp als ze het (vergeleken bij mijn situatie) financieel een stuk beter hebben.

Borrelende Boris | 19-09-13 | 21:18

@mental K

Lol, de Mac als toonbeeld van de meritocratie waar dromen waarheid worden...

Derpjan | 19-09-13 | 21:13

@DeSjaak1000 | 19-09-13 | 19:51 | dankje het kwam uit het hart.

mental K | 19-09-13 | 21:12

mental K | 19-09-13 | 21:04 | + 0 -

Hoe zou u interim bestuurder Raimond Nicodem inschatten? 90.000 euro voor een maandje werk. Moet vast een hele goede zijn, volgens uw redenering.

Borrelende Boris | 19-09-13 | 21:12

@Familie Maestro

Ik ben geen VVDer (trouwens sinds wanneer is dat een scheldwoord op uitgerekend deze site?) Maar ja, als jij aanbiedt voor de vergrijzing te betalen...

@bas ooms

Wat verwacht je dan? Dat terwijl de verhouding gepensioneerden/werkenden steeds groter wordt en die gepensioneerden ook ouder worden (en dus duurdere medische zorg en verpleging nodig hebben) en landen als Nederland niet meer zomaar overal grondstoffen vandaan kunnen plukken zonder industriele concurrentie, alles bij hetzelfde kan blijven? Wie gaat dat betalen dan?

@DeSjaak

Met zo'n "lean and mean" overheid gaan de meeste mensen er hard op achteruit, dat is nou net wat ik probeer te zeggen. We kunnen het ook allemaal afschaffen natuurlijk maar dan betalen we straks allemaal een zorgpremie van 6000 euro per jaar, 8000 euro per schoolgaand of studerend kind, is er geen AOW of WW meer, geen wegenbelasting meer maar wel overal tol betalen, etc... Geen probleem voor stabiele hoge inkomens maar voor iedereen daaronder of zelfs mensen met hoge, maar instabiele inkomens werkt dat voor geen meter.

Derpjan | 19-09-13 | 21:12

@Parsons | 19-09-13 | 17:36 | Zucht.. nee, die ga ik niet opzoeken. Als je je verhaal niet steeds wilt doen moet je hier niet komen. Die *zucht* ook.

mental K | 19-09-13 | 21:10

Hadden deze mensen maar crimineel of uitgeprocedeerd asielzoeker moeten zijn; daar komen de Samsons, Spekmannen en Sander Terphuizen meteen voor op. Maar toch niet voor een paar fatsoenlijke hardwerkende mensen.......... Maar ook bij de volgende verkiezingen stemmen mensen weer massaal op verkwistende, graaiende, slopende, de andere kant opkijkende partijen omdat ze die fatsoenlijk vinden. Ach jha.

Rest In Privacy | 19-09-13 | 21:09

U stemde massaal PVDA & VVD en U krijgt PVDA & VVD. Succes er mee.

Rest In Privacy | 19-09-13 | 21:05

@Borrelende Boris | 19-09-13 | 17:31 | Yup, zo werkte het vroeger, zo werkt het nu. Toen ik bij de macD's begon met werken had ik al snel door hoe dingen beter, sneller en vooral efficienter konden. Kwas binnen 3 maanden crewtrainer, en verdiende al snel 4 gulden meer dan de mensen waarmee ik begon. Het gaat niet om wie beter is, natuurlijk, het gaat erom hoeveel je voor het bedrijf/omzet/opbrengst betekent. Nu ook, bij mijn bedrijf, wie meer omzet, of wie efficient bezig is en geld bespaart, wie creatief is en een oplossing bedenkt die wat betekent voor het bedrijf en de collega's; loonsverhoging of bonus. En ieder jaar sluitende budgetten en WINST maken natuurlijk, anders moet je stoppen. Dat zouden ze bij de overheid ook moeten doen, sluitende budgetten, winst maken, of kiet spelen, en verder niks. Niks meer dan dat. Ze zijn in onze dienst, dat is alles.

mental K | 19-09-13 | 21:04

1967: Bij verplicht deelnemen pensioen:
-Meneer u krijgt een waardevast pensioen.
-Uw pensioen is minimaal 70% laatst genoten salaris
2004:
-Uw pensioen wordt 70% gemiddeld inkomen
2007:
-Uw pensioen wordt de komende jaren niet geindexeerd.
2012:
-Uw AOW en pensioen wordt in januari gekort met 75 euro/maand
2013:
-Uw pensioen wordt in April gekort met 6,4% vanwege rekenpercentage ofwel 140 euro/maand
2014:
-Uw AOW zal worden gekort met 75 euro/maand
-Uw pensioen zal nogmaals worden gekort vanwege rekenrente.
-
Over inleveren gesproken.
De enige zekerheid is dat je al je spaargeld kwijtraakt als je in de verzorging terecht komt.
- - - Jammer voor de kinderen, geen erfenis - - -
-Uw AOW

bas ooms53686289 | 19-09-13 | 20:47

Borrelende Boris | 19-09-13 | 16:19 | + -40 -
Ga dan eerst maar eens lekker werken,heb je meer dan 77 euro per maand over....
Niet meer je handjes ophouden.

www.huismanequipment.com/en/careers/cu...

swassannuf | 19-09-13 | 20:45

Derpjan..

laat me raden.. naja zover gaan we niet.. kugh kugh vvder? alsof ik niet wist wat jij net weerlegd/beschrijft.. jij bent precies hetgeen.. naja de type.. die ik probeer te schetsen.. ze stelen.. ze pakken.. ze graaien.. en jij.. naja jij bent dus diegene die alles justified VAN HET SYSTEEM VAN NU.. het is zo.. dus het moet zo.. onderdeel van het slopende systeem.. zo wordt het nooooit beter!!!!

Familie Maestro | 19-09-13 | 20:38

Je weet niet of de berekeningen correct zijn. En dat ze wat meer moeten gaan betalen voor hun huurwoning vind ik ook niet zo gek. Maar er zijn zat oudjes in de laatste 10 jaar veel meer op achteruit gegaan. Is natuurlijk makkelijk plukken voor de overheid. En de verantwoordelijke faalbestuurders (inclusief die van pensioenfondsen)worden natuurlijk nooit ter verantwoording geroepen.
Misschien hadden de Nederlanders toch eerder op een fatsoenlijke partij moeten stemmen.

sitzkrieg | 19-09-13 | 20:38

En nu graag een shot van hun huis, en graag te horen krijgen wat zij ervoor lappen..

zulke programma's zijn net als alle andere tv gemaakt met een beetje sensatie..

Lekker boeiend dat zij jarenlang hebben gewerkt.. zij hebben ook jarenlang geprofiteerd in hun leven... moeten wij .. de jeugd dan maar dubbel zoveel gaan betalen voor alle troep die afgelopen decennia teveel is gespendeerd? En ja zij hebben ook continue regeringen gekozen die teveel spendeerde.. maar toen hoorde je ze niet.

Ik weet niet hoor, maar ben ik de enige die vind dat zij net zo verantwoordelijk zijn voor alle ellende? Misschien wel meer zelfs... ja tuurlijk zielige oudjes... het is misschien niet .. geaccepteerd om te zeggen dat zij ook gewoon mee moeten betalen maarja.. ben blij dat iedereen gepakt wordt met deze crisis.. en ja.. deze oudjes hebben het nog altijd beter dan een hele hoop jonge gezinnen...

Punk2Guitar | 19-09-13 | 20:36

@Derpjan.

.
Laten we allemaal, maar dan iedereen ambtenaar worden. Prima toch?
.
Dat er mensen zijn die er de ballen van snappen bewijs jij.
.
Overheid = overhead! Kostprijs verhogend. De overheid (een land kan niet zonder) moet lean and mean zijn. Kerntaken!! En niet ongebreideld ZBO's laten groeien die zich ''bezig'' houden met totaal nutteloze dingen.
Rondpompen van geld (belastinggeld als toeslagen, subsidies etc) minus beheerkosten natuurlijk weer terugpompen is zinloos, marktverstorend. En het brengt mensen in de grote mensen wereld in een situatie dat inspanning (werken, studeren) ervoor zorgt dat je erop achteruit gaat door verlies van diezelfde toeslagen, subsidies wanneer je jezelf betert.
.
ZBO's eten nu ruim 240 miljard belastinggeld per jaar!!!
.
De overheid zal het probleem (de crisis waarin we nu zitten) niet oplossen. De overheid IS het probleem. De crisis was nodig om dit bloot te leggen.
Echter de oplossing die weer wordt gebruikt is gewoon keiharde belastingverhogingen ipv de uitgavenkant (het echte probleem) van de overheid keihard aanpakken.
Het lost het probleem niet op. En nog erger, die belastingverhogingen van nu gaan nooit meer weg. Zelfs als de economie, ondanks de overheid, weer oppikt zullen de verhogingen van nu NIET worden teruggedraaid. Kijk het verleden er maar op na. De Roverheid went snel aan het nieuwe geld en vindt daar direct weer een bestemming voor. Ook volgend jaar is er weer een begrotingstekort. En in 2015 ook etc..
.
De weg naar het failliet en we hollen er hard erop af.

DeSjaak1000 | 19-09-13 | 20:31

Derpjan | 19-09-13 | 19:46 \
Ik begrijp het wel , jongeren hebben het erg moeilijk , en dat is vreselijk, ze willen werk en krijgen het maar niet ondanks dat ze zich suf solliciteren . Maar dat is niet een rede om de ouderen" weg " te wensen. Ik heb het echt niet makkelijk gehad. En daarom ben ik er trots op dat ik mij niet laten verleiden door aankopen te doen die ik niet kan betalen. Het gaat mij ( nog ) niet slecht, ik ben gauw tevreden, en mijn kinderen zijn heel goed voor mij. Lees hier ook dat andere mede reaguurders het opnemen voor de ouderen. . Het is een echt vervelende tijd . En omdat ik solidair ben met de jongeren ga ik ook naar Den Haag.

Lief meiske | 19-09-13 | 20:29

"neem NIET weg dat er gestolen wordt van je waar je RECHT op hebt.. waar je immers jaren voor gewerkt hebt"

Recht? Je hebt recht op hoeveel je pensioenfonds op dit moment opbrengt, dat ligt vantevoren helemaal niet vast, zou ook helemaal niet kunnen. Je kunt geld niet eten dus de koopkracht van je pensioen hangt volledig af van wat de huidige werkenden aan goederen en diensten kunnen afstaan zonder zelf te verhongeren. Daarnaast hebben de meeste mensen hebben niet genoeg premie betaald om hun volledige AOW zelf te bekostigen. De huurverhoging heeft trouwens niets met pensioenen te maken, je hebt niet gespaard om later een bepaalde lage huur te mogen betalen, daar is geen fonds voor.

Derpjan | 19-09-13 | 20:27

@Familie Maestro | 19-09-13 | 20:07
Het spijt me, ik las jouw reactie na mijn comment. Je hebt ergens natuurlijk gelijk.

AntiSoof | 19-09-13 | 20:10

antisoof..

lezen kan je niet.. nogmaals.. eindstand 275 - inleveren 77.. reken maar uit.. voorts zijn de woorden van deze man niet richting zijn vrouw noch de moeder.. maar richting de (R)overheid.. pure frustratie.. andere mensen hebben het ook slecht.. soms slechter.. neem NIET weg dat er gestolen wordt van je waar je RECHT op hebt.. waar je immers jaren voor gewerkt hebt.. wederom.. laat maar eens zien wat voor mensen er in Nederland wonen.. laat je maar bestelen dan.. kom niet zeuren wanneer JIJ en of een naaste aan de beurt bent.. WANT DAN WEL OP JE ACHTERSTE POTEN STAAN..

Familie Maestro | 19-09-13 | 20:07

@DeSjaak

De meeste mensen snappen er de ballen niet van, zo is het bv. zo dat wanneer de zorgpremies stijgen de overheid feitelijk krimpt, hetzelfde bij een daling van toeslagen. Wat mensen niet lijken te snappen is dat de meeste Nederlanders meer krijgen van de overheid dan ze eraan betalen. Dit verklaart de paradox waar mensen willen dat de overheid krimpt maar klagen wanneer blijkt dat ze daar zelf meer door achteruitgaan dan vooruitkomen. Mensen willen vooral hetzelfde of meer maar voor minder geld, ze hebben totaal geen moeite met het ontvangen van toeslagen, wel met een overheid die toeslagen betaalt aan een of andere fictieve ondefinieerbare profiteur die niemand ooit ontmoet heeft (want ja, ze kennen zelf wel wat mensen die afhankelijk zijn van de overheid maar die hebben allemaal een goede reden, nee de echte profiteurs wonen altijd ergens anders). Minder ambtenaren? Prima, welke dan, militairen, verplegend personeel, politie? Nee, die allemaal niet. Nee, we bedoelen "de ambtenaar" die bij de gemeente of een ministerie achter een bureau zit. Ok, ontslaan we er een paar van, is het weer niet goed omdat je dan wachtrijen krijgt in het gemeentehuis of de belastingdienst achter gaat lopen, die dus ook niet ontslaan. Wie dan wel? Nou ja, de mythische nutteloze ambtenaar die wederom niemand ooit heeft ontmoet, maar een klein percentage van de overheidsuitgaven kost en wellicht helemaal niet nuttelozer is dan alle managers die rondlopen bij prive bedrijven en waarvan de klagende hardwerkende burger er waarschijnlijk zelf een is.

Derpjan | 19-09-13 | 20:05

@ breakingnews | 19-09-13 | 18:08

Jij lult echt uit je nek. Ik huur zelf al sinds 1975 hetzelfde huis en het is nooit onder de liberalisatiegrens geweest. Ik heb mijn hele leven nog nooit subsidie of een toeslag ergens voor gekregen. Ik krijg geen pensioen wanneer ik 65 ben en ben niet met de VUT. Alles wat ik heb heb ik zelf voor moeten werken en sparen. Toch moet ik 6,5% huurverhoging betalen hoewel mijn huur meer dan € 700 was voor juli. De overheid moet eens ophouden met geld rond te pompen. Alleen dat kost al 6 miljard. He.

Elessir | 19-09-13 | 20:02

Hoe kun je nu reageren op zoiets als je het totaalplaatje niet ziet? Dit filmpje klopt niet. Men laat niet zien wat de totaalinkomsten en de uitgaven zijn.
En wat een nare man om zulke grote woorden tegen die arme vrouw te zeggen. Bah.

AntiSoof | 19-09-13 | 19:59

Dit land is zo onvoorstelbaar triest dat het gewoon niet meer te geloven is ...
In communistisch China hebben ze het serieus nog beter tegenwoordig.

Piet_Snot | 19-09-13 | 19:52

Mensen, lees deze van Metal K. want dit is de spijker op zijn kop!
..
.

Ik zie hier allerlei verhalen over hoe goed de mensen het wel niet hebben. DAar gaat het fucking niet om. De overheid STEELT! dat is het punt. Het is niet interessant wat mensen vergaard hebben, en hoe, en hoeveel, het gaat om de stelende overheid. Stel je voor; de overheid wordt steeds groter, maar draagt ook meer af aan de EU, ieder jaar weer. Wat zou er nou fout kunnen gaan? Nog 1: IEDER jaar sluit de overheid af met een niet sluitend huishoudboekje.. Wat zou er nou fout kunnen gaan? Alleen die twee FEITEN al, geeft aan hoe krom en fout dit is. De overheid moet op zijn flikker hebben, alle ambtenaren moeten een nieuwe taakomschrijving krijgen, van ons, van het VOLK. Ze moeten sluitende budgetten hebben, en niet groeien maar KRIMPEN.
mental K | 19-09-13 | 17:22 | + 15 -
.
.
Mental K, HULDE!

DeSjaak1000 | 19-09-13 | 19:51

Een mens die niet voor zijn ouders zorgt op het moment dat zij dat zelf niet meer kunnen is het doodschoppen niet waard. Een regering die niet voor zijn ouderen zorgt. . . . vult u zelf maar in.

Olieboer | 19-09-13 | 19:46

@Lief Meiske

Het is niet dat wij (de andere generaties) nou zo graag de babyboomers korten, het is dat er ergens anders niets meer te halen valt. 35-55 jaar betaalt al de volle mep aan belastingen en heffingen en jongeren hebben nauwelijks inkomen en dan bedoel ik echt nauwelijks als in minimumloon of minder (laat je niet misleiden door smartphones, anders dan vroeger is elektronica tegenwoordig spotgoedkoop en totaal geen teken van luxe meer, sterker nog, zelfs de dikste telefoons kosten vaak minder dan een maand huur en vergeet niet dat jongeren spullen voor lagere prijzen krijgen via tweedehands verkoop of webshops die een stuk goedkoper zijn dan de mediamarkt). Ondertussen is het ouderen voor de wind gegaan (niet als je 50Plus moet geloven maar wel volgens iedere statistiek over het onderwerp), dat is natuurlijk een gemiddelde en daarmee moet je oppassen (niet dat dat gebeurt bij maatregelen voor studenten, maar ja, het is niet netjes om frustratie daarover af te reageren op ouderen), maar de meeste van de nieuwe maatregelen zijn inkomensafhankelijk.

@witchmaster

Spaargeld? De AOW van die vrouw is helemaal geen spaargeld, ze heeft namelijk niet gewerkt, dat is dus 100% op rekening van de huidige belastingbetaler, bij de man is het maar gedeeltelijk betaald van wat hij heeft afgedragen in premies, de rest komt van de huidige belastingbetaler. Het aanvullend pensioen van meneer komt grotendeels voort uit dividend, daar heeft hij dus nooit voor gewerkt en de koopkracht van ieder pensioen hangt af van hoe het de huidige werkenden vergaat: jouw geld kan verdriedubbeld zijn maar als de productiviteit in de maatschappij niet gelijke tred heeft gehouden is je pensioen een stuk minder waard dan je vroeger dacht en zonder dat het iemand z'n schuld is.

Derpjan | 19-09-13 | 19:46

het gros van de reageerders heeft een moreel IQ van 10 en een empatisch IQ van 0. En maar hakketakken over zaken van een ander zonder de werkelijke achtergronden van die ander ook maar 1 millimeter te kennen. Zielig volk, waarschijnlijk verdienen we niet beter dan dat we door onze eigen politici worden verraden.

matrixbluepill | 19-09-13 | 19:45

@petros666 | 19-09-13 | 18:46
Nederland in een notendop, de hardwerkende burger en/of zijn nabestaanden, krijgt/krijgen niets.
Sociaal beleid is in NL mensen overladen met geld die bewust en expres op de bank zitten. Ze creëren hier enorme werkloosheid mee, want ook de kinderen van deze mensen belanden vaak in een uitkering.

Old_Spice | 19-09-13 | 19:33

Deze meneer heeft alleen recht van spreken als hij in het verleden niet op PvdA of CDA heeft gestemd. De PvdA heeft de grenzen van ons land massaal open gezet voor miljarden-kostende gezinshereniging. Het CDA is verantwoordelijk voor het drama met Brussel, en de veel te hoge Nederlandse afdracht aan Brussel.

jaycee_ | 19-09-13 | 19:32

Geachte Mensen,

Wij zijn familie van bovenstaande mensen.
Laat je niet gek maken en laat duidelijk zijn dat vele reacties natuurlijk zijn gebasseerd op hetgeen wat nu geschetst wordt...

wie was de whizzkid die op 2300 euro per maand uit kwam? duim voor jou.. not.. gezien het feit dat deze mensen maar 275 euro per maand overhouden waarvan nu 77 euro wordt afgetrokken.. do the math..

deze man heeft 45 jaar elke dag, dag in dag uit, keihard gewerkt.. en zorgen zij ook nog voor ma op haar oude dag.. wat mensen hier schrijven.. ik wordt er zelf al kotsmisselijk van.. wacht maar tot jou ouders zo genaaid gaan worden.. en natuurlijk de jeugd heeft het zwaar.. geen twijfel over mogelijk.. maar het feit dat oude mensen die al geen inkomen meer hebben zo hard worden gepakt.. en voor wie? en voor wat? HET BUITENLAND niet voor NEDERLAND.. wij hebben al die jaren betaald voor NEDERLAND.. uit je reacties, graag, but dont judge if you dont know..

Familie Maestro | 19-09-13 | 19:29

@Smarties | 19-09-13 | 16:37
Jij snapt het tenminste waar ze mee bezig zijn, zolang mensen afgunstig zijn naar elkaar toe hoeven ze in Den Haag nog niet bang te worden.

Implant | 19-09-13 | 19:27

@Rémy Martin ® | 19-09-13 | 16:58
Wake up call: je kan ook particulier huren, je hoeft helemaal niet te kopen. Ja, dan betaal je meer, voor hetzelfde, dat weet ik. Dat is geen oplichting, dat is gewoon de marktprijs van wonen. En dat bedoel ik dus: meneer heeft jarenlang gewoond met subsidie, terwijl hij die helemaal niet nodig had.
Overigens zit de huizenmarkt helemaal niet al tientallen jaren op slot, wat een onzin. Vanaf 2008 is dat pas begonnen, dat is dus maximaal vijf jaar.

manmanman | 19-09-13 | 19:24

Achter de wolken schijn de zon. Komt op den duur heus allemaal wel goed. 13 is een geluksgetal en crisis biedt nieuwe kansen. Maar ik als kleine ondernemer houd nu al hoofd amper boven water dus met deze bezuinigingen ga ik zeker failliet en met mijn vele andere dus weer veel minder omzetbelastingen, loonheffingen en inkomstenbelst voor Den-Haag dus volgend jaar nog meer bezuinigen?? Deze regering brengt zijn eigen gouden kippen om het leven. Ik wou dat ik m'n zaak op kon pakken en dan verkassen naar een normaal land.

mente aperta | 19-09-13 | 19:20

Mag ik even ? Ja , ik mag !
77 euro is voor mij veel geld. Vele doen alsof dat niks ik.
En ja, ik ben ook een babyboomer , die vele van jullie zo haten.
Vanaf mijn 15e altijd gewerkt , en dat heel graag. Heb twee kinderen groot gebracht , die studeerden en hebben nu een top baan in het buitenland. En die willen nooit meer terug naar NL !
Ik woon in een huurhuis, en woon niet scheef zoals vele anderen.
Ik heb geen auto, heb nooit gerookt en was altijd zuinig , maar niet gierig. Heb vaak kunnen sparen, EN VAN dat spaargeld is alles weg. Op mijn spaar rekening staat nog maar 15 euro. Ik leef nu gewoon naar wat ik heb. En dat kan. Maar ze moeten natuurlijk mij niet nog meer afnemen. Maar..... ik heb geen éne cent schuld. En dat is een goed gevoel , en kan daarom heerlijk slapen. Maar de regering wens ik veel narigheid toe, vanwege Joris blijf ik netjes, bedoel wat anders..... Zaterdag ga ik uiteraard naar Den Haag , En ik vraag jullie om respect voor ouderen , niet ALLE ouderen hebben veel geld. Vele van jullie hebben toch ouders, wat is daar mee? Moeten die nu deaud!!!!

Lief meiske | 19-09-13 | 19:13

Ik lees hier héél veel reacties die in feite er op neer komen dat meneer zich niet zo aan moet stellen want hij heeft toch 'genoeg'. Beste mensen, daar gáát het hier helemaal niet over! Ik zit ook in die onfortuinlijke groep middenklassers met een net iets hoger dan modaal inkomen. Daar werk ik me minimaal 40 uren in de week kapot voor. Ondertussen lacht mijn buurman zich rot; die werkt niet, heeft een uitkering, krijgt huursubsidie, heeft een koter rondlopen waar die kinderbijslag voor krijgt, en doordat 'ie zeeën van tijd over heeft doet 'ie ook nog zwart wat bijklussen.

Ik moet elke dag braafjes zo'n 90 kilometers op en neer rijden om van 9 tot 5 te kunnen werken voor wat geld dat ik sowieso voor bijna de helft af moet staan onder de noemer inkomstenbelasting. Van dat geld dat overblijft met ik ook nog eens benzine betalen voor die +/- 2000 kilometer die ik per maand rij (= +/- 200 euro per maand) alleen al voor mijn werk, moet ik mijn veel te dure huur betalen (een goedkopere huurwoning mocht niet want dan ben ik 'scheefwonend'...), moet ik boodschappen doen, moet ik een dure zorgverzekering betalen waar ik met mijn enkel huisartsbezoekje eens in de 2 jaren ook nog eens voor een consult mag betalen onder de noemer 'eigen risico', enzovoorts. Ik mag blij zijn als ik enkele honderden euro's per maand opzij kan leggen, want zo'n auto heeft ook onderhoud nodig, een wasmachine wil het ook nog wel eens begeven, en de belastingdienst heeft ook nog wel eens de nare gewoonte om onverwachts uit de hoek te komen met een achterstallige vordering/aanslag.

Nee, ik klaag niet. Ik heb het goed, maar feit blijft wel dat ik er komende jaren wéér op achteruit ga en daar steeds minder voor terug krijg. Stiekem bekruipt mij af en toe de gedachte om ook maar werkloos te worden en van de staatsruif te gaan leven, want mijn harde werken voelt onbeloond. In de VS en Australië, waar ik beide een jaar vertoefd heb voor mijn werk, waren die verhoudingen een stuk beter. De uitgaven lagen daar beduidend hoger (bijna het dubbele van hier qua boodschappen), maar de inkomsten des te meer (bijna 3 keer zo hoog als hier voor precies dezelfde functie) . Van dat laatste bleef ook véél meer over, overigens. Vooral in Australië tikte dat lekker aan, want werkgevers betalen daar automatisch zo'n 10% van je salaris mee aan pensioen ("Superannuation"). Helaas zat emigreren er voor mij niet in en moet ik in Nederland maar het hoofd boven water zien te houden...

Le Roi | 19-09-13 | 19:06

Lastig maar waar. Kabinet heeft geen lange termijn visie. Zoveel is duidelijk. Heffen van meer belasting zonder constructieve vernieuwingen, wat dit land wel nodig heeft. Dat hele europa verhaal is natuurlijk al een grap op zich, je kunt niet zoveel veel zelfde economieen bij elkaar leggen als een puzzel en dan zeggen dat het klopt. Iedereen met een beetje ruimtelijk inzicht ziet dat het niet past.
Dat is dan ook aan de hand... politici met een zicht dat niet verder rijkt dan de achtertuin van de buurman en diens auto.... (zo een wil ook hebben!)
Zijn jullie wel es in Frankrijk geweest de laatste tijd? om te janken... wat een armoede.. dat is dan een wereldmacht! Of belgie, of spanje, italie, (oost) duitsland, ga maar door... het is niet best wat 'wij' (EU) te bieden hebben. Tip: doe als ik en emigreer naar ergens waar het (belasting) klimaat beter is.
Succes ermee, maar ik geef het weinig kans... het laatste hoofdstuk van het EU sprookje is bijna uit.

HIJ | 19-09-13 | 19:04

Wat een pauper

-dvh- | 19-09-13 | 19:00

Stel hé, stel dat Samson en Rutte dit lezen hé, lachen zij zich helemaal de vinkentering. Paupers die elkaar verbaal te lijf gaan en zo de oorzaak uit het oog verliezen. Hahahaha,hahaha.

niksneem | 19-09-13 | 18:56

En dat alles om de euro overeind te houden en mee te doen aan moderne oorlogvoering of in andere woorden Communisme 2.0. Want iets anders kan ik niet verzinnen. Al onze zekerheden en voorzieningen worden afgebouwd dus dat kost straks niets meer. Ik hoop dat ooit stopt.

doskabouter | 19-09-13 | 18:52

Ohja, je moet naar de vrije huurmarkt verhuizen, ook zo'n mooie grap, kleiner huis voor 400 euro per/maand meer! Denk je dat ik mongool ben ofzo.

koekje erbij? | 19-09-13 | 18:50

-weggejorist-

witchmaster | 19-09-13 | 18:49

-weggejorist-

L.M. | 19-09-13 | 18:49

Scheefwonen is een kul term. Mijn pa wou ook nooit vast zitten aan een hypotheek omdat hij altijd de tering naar de nering wou zetten. Niks lenen, altijd in de plus op zijn rekening 15K aan spaarcenten en een zelf opgespaarde pensioen regeling. Altijd denken aan later voor mindere tijden, en geen gekke dingen met je geld doen. Hoe kun je zo'n persoon dan beschuldigen van "scheefwonen"? De term is al belachelijk, en ik begrijp dan ook niet waarom kopen normaal zou moeten zijn en huren niet. Toen the sky the limit was lachte sommige mensen hem uit dat ie geen woning wou kopen met zijn inkomen, en toen de onvermijdelijke naald in de ballon werd gezet was het weer niet eerlijk dat ie in zijn huurwoning zat. Uiteindelijk aan een hartaanval overleden in de vooravond van zijn 65ste (2 maanden er voor). Dus zijn hele leven lang (44 jaar) pensioen opgebouwd, spaarloon regeling getroffen, goed voor zijn omgeving gezorgd. BAM weg. Pensioen en de gemeenschappelijke pot, spaarloon voor 80% verdampt (bank houd een enorm deel achter, de overheid neemt de rest in de vorm van successie). Heeft geen schulden na gelaten en had alles tot in de puntjes geregeld. Maargoed, blijkbaar ben je een lul als je met een redelijk inkomen in een huurwoning zit. Allemaal leuk en aardig, maar zodra je pensioen nadert en je hebt niet genoeg opgebouwd (en dat zijn er heel veel) dan mag je vrolijk van je vinex koophut terug naar de sociale huur.

petros666 | 19-09-13 | 18:46

blinde kip | 19-09-13 | 18:30
Sterker nog, 31-12-2011 was er niets aan de hand! Na oud en nieuw (harstikke gezelli) ben ik ineens een asociale scheefhuurder, omdat ik 1000 euri teveel verdien per/jaar!!! Ik moet weg, ik moet kopen!! (krijg geen hypo,op mijn leeftijd meer).
Krijg lekker ongezien de tyfus allemaal!
Met je sociale woningnood! De woningbouw hier verkoopt de helft van alle huizen. Vanwege de verhuurderstoeslag.

koekje erbij? | 19-09-13 | 18:45

37!

r04drunn3r | 19-09-13 | 18:45

Amigo word dit jaar 40 zijn vader gaat dit jaar met pensioen , mijn vader heeft altijd een redelijke baan gehad in de Rotterdamse haven , bij een bedrijf wat bekend stond om zijn "Uitstekende" pensioen regeling , daar moest je gaan werken !! want dat is zo`n fantastisch bedrijf ! met goed pensioen ( ECT ) wel het is om te janken !! zo bedroevend mijn Pa gaat een schijntje ontvangen ....

Amigo gaat hier dus niet intrappen , AMIGO spaart eerst zijn belastingvrijstelling vol , dan gaat Amigo heftig speculeren op de beurs met ongeveer 10K ,,, en alles wat Amigo ondertussen meer vergaard ? wel dat gaat in een oude sok of in een kluisje .... wat niet weet kan niet worden gesnaaid door de rovers van de roverheid ,,, en als Amigo met pensioen gaat ? wel dan gaat Amigo richting Zuid Amerika ofzo

Amigo1973 | 19-09-13 | 18:44

@Prosecuter

Ja, waarschijnlijk wel met de VUT gegaan ja. Daarnaast spreekt de EO zichzelf een beetje tegen: ze hebben het over AOW plus een KLEIN aanvullend pensioen, maar de deskundige die op het einde uitlegt waar ze precies op worden gekort heeft het over een hoog inkomen, terwijl de vrouw alleen maar AOW heeft (nooit gewerkt), dan moet die man best wel een flink aanvullend pensioen hebben om samen aan een hoog inkomen te komen, geen idee hoe hij dat als havenarbeider heeft gedaan maar het is blijkbaar wel zo. Sowieso is die 77 euro per maand voor hun gezamenlijke inkomen.

Maar ja, gevoelsmatig is het een veel hardere klap als je eerst 4% vooruit gaat en dan 4% achteruit dan als je stil blijft staan (een euro verliezen voelt slechter dan het winnen van een euro goed voelt). Dat is wel een probleem voor ouderen, ze zijn gewend aan alsmaar stijgende koopkracht en nu gaat die bij hen ineens (en terecht) naar beneden, dat is een veel grotere verandering dan de al tijden geleden ingezette stagnatie bij de 35-65 jarigen of de geleidelijke afname bij jongeren.

Derpjan | 19-09-13 | 18:43

Stem dan ook de volgende keer niet meer op de VVD of de PVDA. En oja ook niet GroenLinks of D66..

Kededian | 19-09-13 | 18:42

Zo te zien hebben deze mensen, zoals zo veel babyboomers al hun schaapjes lekker op het droge terwijl de jongeren er qua pensioenopbouw het meeste er op achteruit gaan. Ze denken nog steeds vooral aan zichzelf en niet aan komende generaties.

Lekker kleurtje (ten koste van bezoek aan moeder?), nog op wintersport ook (ten koste van bezoek aan moeder?) flinke kunst aan de wand en volgens mij heeft zij ook de nodige cosmetische behandelingen ondergaan (ten koste van bezoek aan moeder??).

Wat een verwende zeikwijven! Alsjeblieft, (ook Krol) pak deze mensen nóg harder aan en doe dat ten goede komen van de écht arme AOW'ers. Hoe is het mogelijk dat de AOW nog steeds inkomensonafhankelijk en beschikbaar voor iedereen inclusief de koningin, die er zelfs geen inkomensbelasting over behoeft te betalen?

Er gaat (net als bij bv de hypotheekrenteaftrek) zoveel geld naar mensen die het niet nodig hebben, pak dat eerst aan voordat je jan modaal nog meer beknibbelt in zijn consumptiebudget.

Hey Rutte. Lesje in economie. Jij wil dat burgers meer consumeren? De gemiddelde burger consumeert al voor 90/100% van het inkomen omdat er simpelweg niets meer overblijft door jouw lastendruk en onbetrouwbaarheid. Dan moet je vooral de BTW en accijns verhogen, wordt er helemaal minder geconsumeerd.

BTW & accijns zijn daarbij vooral een (detail)handelbelemmerende armeleuisbelastingen want als je 100% van je inkomen moet consumeren, betaal je maximaal BTW en accijnzen, en naarmate je een groter deel van je inkomen kan sparen, betaal de daar procentueel veel minder aan.

Daarnaast hebben we bv ook nog 50.000 semipublieke faalbestuurders die meer bij elkaar graaien dan alle werkelozen ons bij elkaar kosten.

Doe het daar 's ff lekker halen.

Ven1V1d1V1c1 | 19-09-13 | 18:42

De Van Berkeltjes moeten niet zeiken. Gewoon betalen, aftikken met oew harses!

Perv | 19-09-13 | 18:40

@blinde kip

Dus als je 3x modaal verdient is het prima om in een sociale huurwoning van 300 kaal te zitten?

__dictatuur | 19-09-13 | 18:40

@brabandertje | 19-09-13 | 16:26
Scheefwonen is een term die bedacht is in de CDA/VVD hoek waarna D66 er mee aan de haal ging tijdens het Kunduzakkoord.

blinde kip | 19-09-13 | 18:30

Prosecut-er | 19-09-13 | 18:08
Vind je 45 jaar werken niet genoeg,lul?
Maarja,als je tegenwoordig al tot je 25ste op school mag zitten, voordat je ooit aan werken gaat denken, tja, dan moet je tot je 70ste verjaardag, wil jij ooit de 45 jaar werken halen.

koekje erbij? | 19-09-13 | 18:29

drollewupper | 19-09-13 | 18:00 |
Dan sterft Ma maar. Gezien de leeftijd van Van Berkel zal zijn ma hoegenaamd wel sterven op niet al te lange termijn. En ik zie de logica niet dat ma blijft leven als Van Berkel wel komt.

Graaf van Egmont | 19-09-13 | 18:11

Hoe lang zou ie al met pensioen zijn? Mensen van die leeftijd zijn ALLEMAAL met de vut gegaan. En nou janken over iets meer dan 2 € per dag, alsof hij op straat gezet wordt. Hartstikke gezond ook nog, neem maar een krantenwijkje, huilebalk

Prosecut-er | 19-09-13 | 18:08

Elessir | 19-09-13 | 17:37
Die te grote voet was niet persé lichtgetint of zwart. Ga even in het faillisementsverslag van de DSB-bank kijken en kom dan terug. Lichtgetint of zwart, daar waren weer andere problemen mee.

Verder beweer ik geen dingen waar ik niks van af weet. Dat zou jij ook niet over mij moeten doen. Dat 1989-verhaal waar jij mee aan komt, gaat alleen op als de woning toen niet boven de liberalisatie-grens lag. Die was toen 750 GULDEN. Neem van mij aan, dat de scheefwoners van nu, die in een huis zitten vanaf 1989 met een huurprijs die toen onder 750 gulden lag, op 1 hand te tellen zijn. Dus ga eens lekker weg met je dingen beweren waar je niks vanaf weet. Het huis van deze mensen stond er in 1989 nog niet eens.

breakingnews | 19-09-13 | 18:08


Teleurstelling komt voort uit onrealistische verwachtingen. Zo blijkt maar weer eens.

postmodernismisdead | 19-09-13 | 18:04

Supermatthijs | 19-09-13 | 18:00 | | Reageer+ |
Dat stukje propaganda had je wel weg kunnen laten. Hierin hebben ze gewoon groot gelijk. Voor straf een plusje voor u!

c.onjo | 19-09-13 | 18:03

wat een idioot... dat wijf is duidelijk doodsbenauwd voor die kerel. Nou dan gaan we niet meer naar ma, want dat is natuurlijk het eerste waar je op bespaard.. wat een oetlul.

drollewupper | 19-09-13 | 18:00

c.onjo | 19-09-13 | 17:58 | + 0 -

Voor het eerst dat ik niet zap bij PVV propaganda.

Supermatthijs | 19-09-13 | 18:00

Die zendtijd voor politieke partijen op ned1 wordt door de PVV goed gebruikt. Al een paar minuten niks meer dan:
"genoeg is genoeg"
www.tekenverzetaan.nl.

c.onjo | 19-09-13 | 17:58

wat een kutprogramma, inspelen op emoties!

druif | 19-09-13 | 17:55

hoeveel is de 77,- op het totaal? inderdaad stemmingmakerij zolang het hele verhaal niet wordt verteld.

Kerejaan | 19-09-13 | 17:54

Waar is Henk Krol als je hem nodig bent?

cobain94 | 19-09-13 | 17:51

Als je €77 per maand niet kan missen ("dat gaat helemaal niet", zegt die meneer) dan wil ik hun inkomsten graag zien tegenover hun uitgavenpatroon. Dan pas kan je een oordeel vellen dat ergens op gebaseerd is. We weten nu, als het goed is, dat hun inkomen €2256 is per maand. Wat zijn de eventuele toeslagen en wat zijn hun uitgaven? En "wat kan dan niet meer"?
Dit soort berichtgeving is pure stemmingmakerij. Kenmerkend voor de pennevruchten van Quid.

Pa Ramaribo | 19-09-13 | 17:40

De nivellerende, communistische natte droom die het Nederlandse Poldermodel heet.

Barroso, Van Rompuy, de PvdA, GroenLinks (lees: de voormalige CPN, Communistische Partij Nederland!), de SP (lees: Maoïsten die om de een of andere vage reden salonfähig zijn in Nederland), de NPO (lees: de Pravda) en Sobbertrui Spekman staan schuimbekkend te kijken naar deze beelden.

Hun doel (een egalitaire Europese EUSSR samenleving met een gigantische bureaucratie en een financiële transfer van noord naar zuid) is weer een stapje dichterbij gekomen.

Xirdalan | 19-09-13 | 17:39

Rémy Martin ® Mooi verwoord !Je bent vergeten om de sprekende buikspreekpop Pechtold hierin te vermelden.

Ik vind de tirade van deze werkende meneer egocentrisch, stuitend en kort door de bocht. Wat denkt hij wel? Natuurlijk moet hij z'n pensioen inveleren. Waar moet een zorgmanager (PvdA) anders zijn 250k salaris, leaseauto met chauffeur en oprotpremie anders vandaan halen? Heeft meneer daar wel eens bij stilgestaan? En weet je hoeveel cursussen Realiteit je van zijn pensioen kunt geven aan PvdA-wethouders? Nee, daar heeft deze meneer nog nooit aan gedacht he? En het wachtgeld van de frauderende CDA-burgemeester Harry de Vries moet ergens van betaald worden. Prioriteiten, meneer Van Berkel. Er het maandsalaris van de interim-manager van Humanitas à €95.000 komt ook niet zomaar uit de lucht vallen. Iemand zal dat moeten betalen, meneer en mevrouw Van Berkel. Hoe onmenselijk zou het zijn om bovenstaande managers/bestuurders in de kou te laten staan? Sterkste schouders geen lasten, da's wel zo eerlijk.

Was getekend,

Mark Rutte
Diederik Samsom
Alexander Pechtold
Sybrand van Haersma Buma

haatbaardtaart | 19-09-13 | 17:38

@ breakingnews | 19-09-13 | 16:32

"Het is een klotetijd, we hebben (bijna) collectief jarenlang op te grote voet geleefd, en daar plukken we nu de vruchten van."

Die "te grote voet" was dan wel licht getint of zwart. Daar is al het geld wat we nu te kort komen naar toe gegaan, al mag dat natuurlijk niet gezegd worden.

Verder moet je geen dingen beweren waar je niets van af weet. De extra huurverhoging geldt ook voor huurwoningen in de vrije sector met een huur boven € 681,02, de bovengrens voor sociale huurwoningen, wanneer het huurcontract voor 1989 is afgesloten. Bovendien is de extra verhoging gebaseerd op het inkomen van 2011 dus het hoeft helemaal niet zo te zijn dat ze dat nu nog hebben.

Elessir | 19-09-13 | 17:37

miko | 19-09-13 | 17:33 | + 0 -

Ik heb het over sociale huurwoningen. Woningen die gebouwd zijn met het doel om mensen die een sociaal minimum hebben te kunnen voorzien van een betaalbare woning. Iemand met 3x modaal heeft niks in zo'n woning te zoeken.

Borrelende Boris | 19-09-13 | 17:36

Niet alleen de overheid steelt, werkgevers net zo hard.
.
Het 'simpele' personeel moet aan de nul-lijn 'omdat het zo slecht gaat met het bedrijf'. Ook nog een mooie bla-bla brief ontvangen dat de top dit jaar afziet van een bonus.
.
Maar ze hebben voor zichzelf dit jaar natuurlijk wel eerst even een loonsverhoging van rond de 10% geregeld.

davimore | 19-09-13 | 17:34

@breakingnews | 19-09-13 | 17:20
Auto, huur kantoor, kosten administratie, etc. en dan nog eens de extreem hoge regel- en belastingdruk. Aan die 8k kom je makkelijk, trust me. Zeker als er een keer een maand tussen zit dat er niet gefactureerd kan worden.

Parsons | 19-09-13 | 17:34

@Borrelende Boris | 19-09-13 | 16:48
Omdat de overheid moeilijk doet over nieuwbouw en er zo zelf voor zorgt dat koop en huurwoningen duur zijn.
Als dorpen buiten de grote steden gewoon zelf mochten bepalen hoeveel huizen ze gaan bouwen moet je eens kijken hoe snel de prijs zakt.
En waarom zou iemand een goedkope woning moeten verlaten ? Ik geef ook zo min mogelijk uit aan wonen, tenminste in vergelijking met de rest.

miko | 19-09-13 | 17:33

"Waar het hier om gaat is dat er een toplaag zit bestaande uit de clientele van PvdA, CDA, VVD, D66, GL ide al decennialang dit land leegroven."
.
SP geneuzel. Enig idee hoe kaal onze MinPres woont? Dit land is totaal genivelleerd, die zgn 'rovers' aan de bovenkant bestaan nauwelijks tot niet. Die crisis is vrijwel universeel in de westerse wereld, dus aan pvda, cda en gl kan het niet liggen. Werkelijke oorzaken teruggang:
1. Vergrijzing
2. exploderende energie en grondstoffenprijzen
3. Toestroom van niets toevoegende gelukszoekers (Fortuyn's 'dood gewicht')
4. Oplopende schulden

Prof. Dr. Ir. Toeter | 19-09-13 | 17:33

mental K | 19-09-13 | 17:15 | + -1 -

Dus de hoogte van het salaris geeft aan hoe hard iemand werkt? U gelooft deze onzin toch zelf niet?

Borrelende Boris | 19-09-13 | 17:31

Het kiezersvolk kijkt naar de pvda en de vvd en ze kunnen niet meer zien wie de mensen zijn en wie de varkens. Nederland is net zo geëindigd als Animal Farm.

Willem VanDer Decken | 19-09-13 | 17:31

@breakingnews | 19-09-13 | 17:13
Wat voor winstmarges haal jij dan?

miko | 19-09-13 | 17:30

Kuttenzoener | 19-09-13
leuke nick

petomaan | 19-09-13 | 17:28

Parsons | 19-09-13 | 17:18 | Aan nivelleren zit een grens, en die wordt nu geraakt. Ik wil best betalen voor de 'zwakkere', maar het is nu echt voldoende. Als ik zie wat er allemaal over de balk gaat bij de overheid. Ik denk erover om in België te gaan wonen en werken. Lekker dicht bij de grens, zodat ik nog binnen een uur bij iedereen ben die ik lief heb, maar niet meer en meer hoef te betalen aan dat nivellerende schorem.
Denk je dat ik de enige ben?

mental K | 19-09-13 | 17:27

Ik zie hier allerlei verhalen over hoe goed de mensen het wel niet hebben. DAar gaat het fucking niet om. De overheid STEELT! dat is het punt. Het is niet interessant wat mensen vergaard hebben, en hoe, en hoeveel, het gaat om de stelende overheid. Stel je voor; de overheid wordt steeds groter, maar draagt ook meer af aan de EU, ieder jaar weer. Wat zou er nou fout kunnen gaan? Nog 1: IEDER jaar sluit de overheid af met een niet sluitend huishoudboekje.. Wat zou er nou fout kunnen gaan? Alleen die twee FEITEN al, geeft aan hoe krom en fout dit is. De overheid moet op zijn flikker hebben, alle ambtenaren moeten een nieuwe taakomschrijving krijgen, van ons, van het VOLK. Ze moeten sluitende budgetten hebben, en niet groeien maar KRIMPEN.

mental K | 19-09-13 | 17:22

Ik hoor Rutte nog praten tijdens zijn verkiezingsspeech in Paradiso: "Laat je niet in een hoek trappen. Kom op voor jezelf, toon initiatief, werken wordt beloond; de kracht van het individu, daar gaat het om."
Maar ondertussen laat die lapswans zich gijzelen door de EU en dat socialistische hoerenjong samen met zijn nivellerende varkenshaas...

PG4161 | 19-09-13 | 17:22

Heb er 1 woord voor, TRIEST!

Martijn12345 | 19-09-13 | 17:22

roze_bril | 19-09-13 | 16:23 |

Mensen hebben toen NIET voor een schijntje een huis gekocht, het was toen ook reteduur. Dat de prijzen zijn gestegen is in die zin ook relatief. Hypotheekrente in de jaren 80 was tussen de 10-14 %.

Dat het nu een schijntje lijkt zegt wel iets over je verstandelijke vermogens blijkbaar. Dat schijntje van toen is nu een stapel stenen, onverkoopbaar.
Neemt niet weg dat babyboomers net als de aanstaande (reguurders hier) opvolgers gewoon pech kunnen hebben.

Ik ben zelf 61 jaar oud, heb een niet afbetaald huis (duurt nog ongeveer 200 jaar), werk al sinds 1990 zelfstandig, klaag niet maar zoek af en toe wat nuancering, alles en iedereen wordt tegen elkaar opgezet en we laten het nog gebeuren ook.

(ik ga weer even een deadline halen, vannacht klaar en dan.... bier)

zwak en a-sociaal | 19-09-13 | 17:21

Parsons | 19-09-13 | 17:17
Nooit anders gedaan.
Maar heb inderdaad iets te snel gereageerd, ik ken uw situatie daarvoor natuurlijk niet voldoende. Anyway, succes!

breakingnews | 19-09-13 | 17:20

En dit is nog maar het begin. Griekenland aan de noordzee. Dat is de eindbestemming van ons bananen kabinet.
Botte Hork | 19-09-13 | 16:06 | + 61

Laat me niet lachen. Denk jij werkelijk dat die EU ooit miljarden zou steken in NL als we binnenkort falliet zijn???

Treurig varken | 19-09-13 | 17:20

De socialistische heilstaat is niet meer vol te houden.
Onbetaalbaar, dus over.en.uit.
De wal zal ook in dit geval het schip keren. Maar voor het zover is, zal Den Haag er alles aan doen u uit te knijpen, zodat ze daar tijd winnen.

glaaf | 19-09-13 | 17:19

En zoals hierboven al gemeld, een rug eraf in het jaar, maar waar moeten ze netto dan van rondkomen nu?

Punt blijft natuurlijk wel dat lastenverzwaringen niet nodig is wanneer de rotzooi in dit land opgeschoond wordt.

No Mames | 19-09-13 | 17:18

Koningshuis gaan er niet op achteruit :-/

zwarte_bonen | 19-09-13 | 17:18

breakingnews | 19-09-13 | 17:02 |
Nee, dat was het beroerde dus, hij mocht werken (fulltime) met behoud van uitkering ihkv "re-integratie". Stom ook van hem dat hij daarmee akkoord is gegaan, maar hij kan wel iets dappers op zijn CV zetten: "Gewerkt voor 70% minimumloon. Das war einmal!"

TypischTypetje | 19-09-13 | 17:18

Belangrijke vragen zijn natuurlijk ook nog:

1. waar woont ma, en kost het 77 euro om daar heen te gaan? Woont ma in Walibi, want met twee tickets zit je daar al snel aan.

2. sterft ma daadwerkelijk als zij niet meer op bezoek komen? In dat geval is het particuliere zorgverlening denk ik, en kunnen ze een PGB-tje aanvragen.

breakingnews | 19-09-13 | 17:18

@mental K | 19-09-13 | 17:15
Ja, ik ben voor nivelleren. Denker.

Parsons | 19-09-13 | 17:18

Die ouwe heeft nog een pensioen, daar kunnen wij überhaupt naar fluiten. Trouwens wanneer wij zijn leeftijd hebben zijn we nog gewoon aan het werk.

No Mames | 19-09-13 | 17:17

Als NLer in het buitenland moet ik om dit item en de reacties toch wel even slikken! Het lijkt alsof NL een socialistiese staat is geworden waar de overheid voor de financien van iedere burger verantwoordelijk is.Gelukkig is hier (Zwitserland) veel meer eigen initatief en komt het er gewoon op aan wat je zelf regelt qua inkomen en pensioen. De overheid neemt maar een klein deel.Daarom is hier geen gezeur over een procentje meer of minder. Ik blijf nog even!!

WVB103 | 19-09-13 | 17:17

@breakingnews | 19-09-13 | 17:13
Wel eens een bedrijf gerund?

Parsons | 19-09-13 | 17:17

@mood | 19-09-13 | 17:13 | fok jou, ik hoor hier wel thuis.

mental K | 19-09-13 | 17:16

Ja uhh jonges, ik ben klaar voor de revolutie, maar als jullie beginnen hoor ik het wel he? Al dat gelul.
@ Parsons | 19-09-13 | 17:03 | jij bent er 1 van het nivelleren he? 77 euro per maand door de overheid gejat is ENORM veel. Zelfs voor iemand die 4 keer modaal verdient.
Wat mensen vaak vergeten is dat diegene die 4 keer modaal verdient er modaal ook 4 keer zo hard voor werkt of voor gewerkt heeft, vaak 4 keer zo veel kan, en 4 keer zo veel kennis en kunde heeft. Kan men wel lekker lullen over nivelleren, maar kunnen we dan ook de workload en de verantwoording 'nivelleren'??
Om dan van 77 euro per maand bestolen te worden is gewoon veel, erg veel. Sterf overheid sterf.
En dan gewoon een groeiende overheid blijven verdedigen, en meer naar Europa sturen, en ontwikkelingssamenwerking blijven doen, en een kutstraaljager kopen.
Dit gaat echt mis lopen. Ik ga het echt niet accepteren.
Shit, nnou lul ik zelf ook me eigen oren van me kop.

mental K | 19-09-13 | 17:15

Oke, zij worden dus het hardst getroffen. Maar hoeveel houden ze nu over met die 77 euro eraf? Iemand?

Oow zoveel nog? Dan is het niet erg. We leveren allemaal in, dus jullie ook. Je kunt moeilijk van de minder bedeelden 77 euro per maand afhalen. Dus niet zeiken, en dan ook nog je moeder laten zitten! In de hoek!

ArchieB | 19-09-13 | 17:15

@miko | 19-09-13 | 17:12
ge-werkt in

miko | 19-09-13 | 17:14

Veel trollen hier, zet de overheid deze zielepieten in?
Gaat u eens verdiepen in ethiek, de verantwoordelijkheden van de Nederlandse overheid en het nederlands belastingstelsel!

Of u hoort bij degene die 100k Verdienen... dan ben je een VVDer en hoor je niet op deze site thuis!

mood | 19-09-13 | 17:13

hier openen | 19-09-13 | 17:11
Dank, had hem al gezien. Wat dat betreft ben ik flexibel en mocht de shit hier nog meer aanraken dan verkas ik naar een land buiten de EU (mocht ik daar binnenkomen wat dat is in b.v Canada al een onmogelijke opgave ).

IdiotSavant | 19-09-13 | 17:13

Parsons | 19-09-13 | 17:11
Dat bedoel ik ook ja. Zie ook mijn comment @breakingnews | 19-09-13 | 16:32

Ik zit in hetzelfde schuitje als u, maar moet u er wel op wijzen dat als u 8k moet factureren om 2500 netto uit te keren u denk ik toch iets niet goed doet.

breakingnews | 19-09-13 | 17:13

Gielgb | 19-09-13 | 17:06 | + -2 -
Met inleveren om iedereen een goede toekomst te geven, heeft (vrijwel) niemand bezwaar. Ik lever graag in als het geld aan een goede toekomst besteed wordt. Maar dit kabinet pikt mijn geld in om het vervolgens te verkwanselen. En waarom stijgen de salarissen van de kamerleden wel? en van de ambtenaren? en van de uitkeringstrekkers en waarom halen wij nog steeds hordes kanslozen binnen? Hoe kan het dat wij miljarden spenderen aan andere Europese landen die hun corruptie niet eens onder controle hebben? En waarom moet ik meebetalen aan een faaltrein, aan faal windmolenparken en andere faalprojecten?
Dit voelt niet alleen oneerlijk, NEE dit is oneerlijk. Ik lever bakken geld in en er wordt niet eens iets zinnigs meegedaan! Sterker nog we blijven de zwakke broeder in Europa!! Schandalig gewoon!

brabandertje | 19-09-13 | 17:13

Boze meneer moet nu zeker zijn huis in spanje verkopen,

newray | 19-09-13 | 17:12

Die ouwe moet natuurlijk ook weten dat hij ons binnekrt een fortuin kost.
Ik bedoel maar zich kapodt gein de haven dus de rug naar de klote , zware shag gerookt. In de haven waarschijnlijk allerlei vreemde vrouwen geneukt.
Tja ik zou zeggen nog even een 10% hoog risico toeslag erbij.
*briefje naar Mark schrijft*

miko | 19-09-13 | 17:12

En trouwens, ik snap niet dat de Van Berkels nog zeuren. Ze kunnen dat tekort toch compenseren met die 1.000,00 euro van Rutte?

Boy Cot | 19-09-13 | 17:11

@breakingnews | 19-09-13 | 17:06
Dat bedoel ik dus. Ruim 2500 netto in de maand. Lui moeten niet zeuren. Als ik mezelf 2500 netto wil uitkeren moet ik minimaal 8k factureren. Dát is waar dit land door naar de klote gaat. Niet vanwege huilende babyboomers waar het geld sowieso al tegen de plinten klotst, zo niet er over.

Parsons | 19-09-13 | 17:11

Gielgb | 19-09-13 | 17:06
Leuk verhaal, echter is het economisch gezien onmogelijk om de jeugd van tegenwoordig dezelfde goede oude dag te geven als jouw ouders zullen hebben. Iets met piramidespel met de pensioenen. Ga weg nu het nog kan.

IdiotSavant | 19-09-13 | 17:09

rukkieduck | 19-09-13 | 17:07

Ja het zijn me een stel asocialen zeg die Rutte en Samson. Uw voorstel degene die hen een nekschot geeft te belonen met een bos bloemen, is dat het Nieuwe Sociale Geluid?

breakingnews | 19-09-13 | 17:09

@Grote stamper | 19-09-13 | 17:01
Euhm, babyboomers is best wat aan te rekenen, maar dit is overdreven. Babyboomers hebben nooit krankzinnig hoge salarissen en bonussen gehad als bepaalde dertigers en veertigers nu. Al die subsidies? Welke? Er zijn nu meer soorten subsidies, zowel als er meer geld aan subsidies wordt uitgekeerd als in de tijd van babyboomers. Dus dat gaat ook al niet op. Die paar procent die al het geld bezit? Hee retard, als jij 30 of 40 jaar werkt, heb je ook meer geld dan als je 20 jaar werkt. Is toch logisch? Dat heet sparen. Je kan wel leuk je laten bespelen door de overheid, die nu jong en oud tegen elkaar probeert uit te spelen, maar je kan beter gewoon de schuld leggen waar de schuld hoort te liggen; bij de overheid die alsmaar uitdijt, onder leiding van vrijwel altijd VVD, PvdA, CDA en D66. Met als hoofdverdachte de VVD, die vrijwel constant een regeringspartij is geweest. Het probleem is niet de burger, het probleem is een monster van een collectieve sector, dat een eigen leven is gaan leiden en nu inmiddels meer dan de helft van de binnenlandse economie is. Daarnaast hebben ze ook hun best gedaan om honderdduizenden kanslozen te importeren die 3 generaties lang gemiddeld niet netto zullen bijdragen. En natuurlijk de EU, die een klein beetje winst oplevert voor multinationals, maar voor de gemeenschap in z'n geheel alleen maar geld kost. Misschien dat je daar eens naar moet kijken.

Old_Spice | 19-09-13 | 17:09

@brabandertje | 19-09-13 | 16:26 | + 14 -
scheefwonen is GEEN kutterm.
Sociale woningbouw (let wel gesubsidieerd wonen!) is er voor mensen met lage inkomens.
-
jaar1 mens krijgt huurhuis- niks aan de hand- alles in balans
jaar10- mens verdient inmiddels veel te veel en huur steeg langzamer. buurman met minder inkomen betaalt meer huur
-
DAT is scheefwonen
en dus niet meer dan logisch dat mensen met een behoorlijk inkomen (ze bestaan) in sociale huurwoningen (ze bestaan!) meer huur gaan betalen.
-
enne over "hele leven hard gewerkt"" ... dat doen we allemaal als t goed is. Het feit dat je t achter de rug hebt geeft je niet meer recht op voorzieningen. Dat is een misvatting.
De babyboomers hebben enorm potverteerd (7 (!!!!) premie-vrije jaren om maar wat te noemen) dan moet je niet gaan mauwen als je moet inleveren als t even minder gaat. VUT iemand?

2emeREP | 19-09-13 | 17:08

@TypischTypetje | 19-09-13 | 16:59
Ach man geloof toch niet in dat vergrijs sprookje. Meer en meer word door machines gedaan en zoveel handen hebben we niet nodig aan het bed. betaal de mensen eens beter aan het bed en je hebt er genoeg.
Slik de leugen maar van de overheid over de vergrijzing om import goed te lullen.
Verder zit nu al het overgrote deel van de mensen thuis of bij de overheid. Zou mooi zijn als die ook eens wat gaan doen.
Nederland zou een heel mooi land zijn met ongeveer 10 miljoen inwoners.
De overige kunnen samen wonen in de markerwaard.

miko | 19-09-13 | 17:08

Dat stel heeft waarschijnlijk hun hele leven pvda gestemd en meegedaan met demoniseren van Janmaat, die te vroeg waarschuwde tegen de immigratieramp. En nu moeten deze naivelingen de voedertrog delen met eindeloze divisies aan oetkeringstrekkers van heinde en verre. Eindelijk krijgt deze generatie zij trekken thuis. Twee generaties aan cumulatieve lafheid gaat nu betaald worden, ga terug naar af, U ontvangt geen tweehonderd gulden.

Prof. Dr. Ir. Toeter | 19-09-13 | 17:07

ben het helemaal met deze man eens de eerste die Rutte en Samson een nekschot geven krijgen van mij een bos bloemen wat een asociaal volk is dat je stelt vertrouwen in de politiek en ze laten het volk verkankeren, voor wat een EU wat niemand wil voor een Euro die niemand wil voor een eu grondwet die door het volk is afgewezen. zelf zal ik het niet doen maar vandaag of morgen staat er iemand op en knalt ze af en dan zeg ik terecht.Rutte & Samson vermoorden het NL volk en bedrijfsleven en moordenaars dienen te verdwijnen .

rukkieduck | 19-09-13 | 17:07

Ik hoor Rutte hier vandaan lachen...

CornholioNL | 19-09-13 | 17:06

Rémy Martin ® | 19-09-13 | 16:30

Dat is wel het 'EERLIJKE' en 'HELE' verhaal.

Boy Cot | 19-09-13 | 17:06

Grote stamper | 19-09-13 | 17:01
Je hebt het over mijn ouders? Die hebben allebei ook zeer hard gewerkt, hebben allebei na hun veertigste nog universitaire en post-doctorale studies gedaan en hebben altijd hun 'marktwaarde' in de gaten gehouden. Ook hun pensioen. Die zijn niet te lui en kortzichtig om alles maar aan te nemen en te geloven, maar zorgen voor hun EIGEN toekomst. Die laten het niet in handen van de overheid en zien in dat politiek een spel van beloftes is die niet waargemaakt kunnen worden. Die doorzien macro-economische en demografische ontwikkelingen en handelen hier naar. Die snappen dat er ingeleverd moet worden, en hier komt het, die willen allebei keihard inleveren als het betekent dat hun eigen kinderen later ook een goede oude dag hebben.

Gielgb | 19-09-13 | 17:06

Parsons | 19-09-13 | 17:03
Je kunt ook even op die link klikken, zien dat er tussen haakjes -3% staat achter die 77 euro. Vervolgens pak je je rekenmachine of notitieblokje erbij en doe je 77/3*100.
Als je daar geen zin in hebt, kun je ook altijd nog de comments hierboven doornemen waar de uitkomst van die berekening al enkele malen voorbij is gekomen.

breakingnews | 19-09-13 | 17:06

Alexander de Kleine | 19-09-13 | 17:03 | + 0 -

Babyboomers kennen geen solidariteit. Wellicht dat het daar aan ligt? Als heel Nederland krom ligt, waarom zou het dan niet voor deze groep gelden?

Borrelende Boris | 19-09-13 | 17:06

Ben net begonnen met werken in Spanje (WO-afgestudeerd). Startsalaris van 2200e bruto per maand maar betaal daar slechts 20% belasting over including ziektekosten. Hoe krom is het als het in landen als Spanje beter gaat lonen om te werken vergeleken met NL. Het land is ziek, incapabele ministers, te groot ambtenarenapparaat en een grote meerderheid van het volk acht ik mongolide want ze blijven stemmen op dezelfde partijen (acht de kans dat de PVV ooit de meerderheid gaat bereiken nihil). Lachebekje en HetMoetEerlijker:(, stelletje rukkers, bekijk het met je kutklimaat en je kutbeleid, im outta here!

IdiotSavant | 19-09-13 | 17:06

timster | 19-09-13 | 16:20 | + 0 -
En de mensen die hierboven dom lullen over de ambtenaren hebben geen verstand van zaken, sorry.
.
Ik heb vier jaar als inhuurkracht gewerkt bij ambtenaren. Ambtenaren worden slechts betaald voor aanwezig zijn niet voor productie. Het lastige werk wordt door inhuurkrachten gedaan en externe adviseurs. Ambtenaren zelf voeren geen reet uit. Ik heb gezien hoe ze een hele dag onder hun bureau gingen maffen, of in een bunker op de vliegbasis. Ze krijgen iets minder salaris en gaan met pensioen op hun 54e. Ze kunnen niet ontslagen worden, als een hoofd ruzie heeft met een hoofd van een andere afdeling, dan blijft die ruzie tien jaar doormodderen en moet het contact verlopen via de inhuurkrachten.
.

De hele stad New York met 11,4 miljoen mensen wordt bestuurd door één burgemeester. Moet je nagaan hoeveel bestuurders we in Nederland hebben. Zeker driekwart kan op de schop.

Ikbeneenzelfbouwer | 19-09-13 | 17:05

EUR 77 per maand zegt helemaal niets. EUR 77 van de hoeveel in totaal dan?

Parsons | 19-09-13 | 17:03

Uit veel reacties blijkt een zekere haat tegen wat men "babyboomers" noemt. Jaloers? Simpelheid? Willen sommige lieden de gaskamers soms weer terug? Soylent green misschien? Vergeet niet dat mensen als Van Berkel hun leven lang gewerkt hebben, dat kunnen veel babyboomhaters op hun oude dag nooit zeggen...

Alexander de Kleine | 19-09-13 | 17:03

Kwam net nog een kennis langs die het wel heel slecht heeft getroffen. Jaren Wajong, gewerkt 2 maanden lang als glazenwasser, nekblessure opgelopen en zonder een cent extra weer in de wajong gehouden. Gaat lekker zo. Als ze op deze manier de wajong willen opschonen, schiet het natuurlijk niet op. Extra inspanning == Extra geld
TypischTypetje | 19-09-13 | 16:54

Toen die kennis glazenwasser was, kreeg hij ook extra geld neem ik aan? Of wilde hij nu hij twee maanden glazen heeft gewassen zijn hele leven meer Wajong-uitkering?

breakingnews | 19-09-13 | 17:02

Ongelofelijk dat er veel reaguurders niet solidair kunnen zijn met deze man, alsof hij schuldig is aan de crisis. Er stromen nog steeds absurde bedragen richting zwakkere landen en de EU en dat zijn wel onze belastingcenten. Er is een enorme groep mensen in dit land die nog nooit een dag gewerkt hebben maar wel volop vangen, allemaal te danken aan die jaloerse nivellerings-fanaten Spekman en Samsom!

lanexxx | 19-09-13 | 17:02

Kennelijk zijn de reaguurders hier het unaniem eens met het feit dat scheefhuurders niet moeten worden aangepakt en dat mensen met een minimum inkomen 300 euro per maand huursubsidie krijgen. Jaar-in-jaar-uit.

Borrelende Boris | 19-09-13 | 17:02

@Pretzwalkski | 19-09-13 | 16:15
Nee, naar de banken die griekenland geld geleend hebben.
Kunnen ze weer mooie krijtstrepen en auto's kopen.

miko | 19-09-13 | 17:02

@timster | 19-09-13 | 16:16
Ik heb de laatste tijd ook moeite om PvdA'ers en VVD'ers uit elkaar te houden, maar om dit alleen de PvdA aan te rekenen is bullshit. De VVD gaat er mee akkoord, Rutte is premier, dit is net zo hard de VVD aan te rekenen. Maar blijkbaar wordt er alleen maar geluld over verantwoordelijkheid nemen als Wilders zijn handtekening niet wil zetten onder een belachelijk akkoord. Verantwoordelijkheid afleggen voor iets veel belangrijkers, namelijk beleid, geldt blijkbaar niet voor de VVD, volgens u.

Old_Spice | 19-09-13 | 17:01

Hij kan altijd z'n naam nog veranderen in Mohammed, want dan heeft ie vast wel recht op allerlei zieligheidssubsidies.

Fopspeen | 19-09-13 | 17:01

TheStef | 19-09-13 | 16:18 | + -9 -
Iedereen die TheStef een min geeft, heeft het echt niet begrepen. Deze meneer heeft gewoon niet genoeg premie betaald om aanspraak te kunnen maken op wat hij wil hebben. Fout is dat er onrealistische toezeggingen zijn gedaan door de overheid. Maar het zou nog fouter zijn als de jongere generatie voor de onrealistische toezeggingen zou moeten betalen. Deze meneer heeft al optimaal geprofiteerd... neem van mij aan dat wij een stuk langer door mogen werken en dat we allemaal mee mogen dokken aan het eindpensioen van deze meneer.

Kotsende lama | 19-09-13 | 17:01

Als ik dit soort filmpjes zie, vraag ik mij altijd af.... waar zijn de mensen die al die tijd de ruif hebben leeggevreten? Waar zijn de babyboomers die jarenlang de verzorgingsstaat hebben leeggezogen in WAO, WW, ZW of wat voor W dan ook? Waar zijn de babyboomers die jarenlang subsidies hebben binnengeharkt al waren het bladeren van een boom? Waar zijn die babyboomers, die paar procent, die al het geld bezit in de categorie 55+? Het valt me op dat die allemaal hun bek dichthouden en hun mede ouderen die er wel last van hebben keihard laten creperen. Kakkerlakken zijn het, ouderen die hun mede-ouderen laten verhongeren!

Rest In Privacy | 19-09-13 | 17:01

miko | 19-09-13 | 16:56 |
Betaalt u dan straks even de rekening voor de vergrijzing en ontgroening die dan zou ontstaan. Al moet ik nageven dat 18 kids wel heel extreem biblebeltachtige tafrelen zijn. Maar hé, als het ze gelukkig maakt! 18 nieuwe potentiële arbeiders, dat dan weer wel.

TypischTypetje | 19-09-13 | 16:59

Als alleen verdiener (van grofweg anderhalf keer modaal, met een chronisch zieke vrouw en als smerige 'scheef huurder') vorig jaar ook een dergelijk bedrag ingeleverd. Aankomend jaar weer erbij. Dat betekend een structurele inkomensdaling van rond de 10% ten opzichte van 2 jaar geleden...

gelukkig heb ik mijn baan nog...

De Treinende Rechter | 19-09-13 | 16:59

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik denk dat Mark en Didi het geld echt niet hebben en dat de koek gewoon op is. Die oude toekomstverwachtingen waren gebaseerd op een olieprijs van pakweg 30$, maar die tijden zijn definitief voorbij. Dus GS, doe nog maar eens een anti-windmolen stukkie, gewoon omdat het nog even kan.

Prof. Dr. Ir. Toeter | 19-09-13 | 16:58

Gielgb | 19-09-13 | 16:57 | + 0 -

Zo is het en die ouwe lijkt me fit genoeg om er gewoon een krantenwijkje bij te nemen. Waar hebben we het hier over ?

Supermatthijs | 19-09-13 | 16:58

@manmanman | 19-09-13 | 16:30

Natuurlijk wonen mensen scheef en blijven zij scheefwonen. De woningmarkt in dit land zit al decennia op slot en is door en door verrot. Huizenprijzen worden kunstmatig hoog gehouden middels een onhoudbaar systeem van hypotheekrenteaftrek (waar deze mensen dus GEEN gebruik van maken) en allerlei overbodige belastingen. Natuurlijk gaan deze mensen niet in de vrije sector huren, daar wordt je bestolen waar je bij staat en kun je net zo goed je geld meteen door de WC spoelen.

Deze regering weigert, net als haar voorgangers de woningmarkt (hoezo 'markt' eigenlijk?) eindelijk een structureel te hervormen; bang als men is voor de opinipeilingen van Maurice de Hond. Zorg er als overheid nu eens voor dat de woningmarkt ook weer daadwerkelijk als een 'markt' kan gaan werken. Schaf al je regeltjes van heffingen, toeslagen, subsidies en belastingen af en je hebt het gros van de problemen opgelost.

Rémy Martin ® | 19-09-13 | 16:58

Walgelijk toonbeeld van egoïsme.
Ze zitten er warmpjes bij, hebben nieuwe kleren, zon gebrande huid van driemaal per jaar twee weken naar Mallorca, een huurhuis die te groot is voor 2 bejaarden en te goedkoop voor hun inkomen. Daarom gaan ze er zo har op achteruit, omdat hun huur naar inkomen stijgt.
En maar klagen.
Ga es deaud.

ZegMaarWilly | 19-09-13 | 16:58

Meer genieten, minder zorgen. Maak je toch niet zo druk om die acht tientjes in de maand, dan eet je een keertje minder uit de deur. Of tank je één keer per maand minder. Als de verzorgingsstaat in NL voor één ding heeft gezorgd dan is het dan mensen totaal niet veerkrachtig zijn. Man, waar hebben we het over.

Gielgb | 19-09-13 | 16:57

Die mongool ernaast met zijn achtien kinderen. En dan klagen over de kinderbijslag.
juist voor dit soort fokzeugen afschaffen die fokpremie!

miko | 19-09-13 | 16:56

Maar wel lekker je hele leven lekker met een goed inkomen scheef gewoond hebben in een door de overheid gesponsorde sociale huurwoning! En maar klagen.

Kotsende lama | 19-09-13 | 16:56

@Wc-kip | 19-09-13 | 16:20
Vergeet de veren niet!

Ars Vivendi | 19-09-13 | 16:55

witwas | 19-09-13 | 16:43

De Grieken zijn duidelijk minder goedgelovig dan den Nederlander die uiteindelijk pennywise maar pound foolish blijkt te zijn.
Waren we maar zo kritisch als de Fransen, de Grieken, de Duitsers, maar nee wij zijn een land van kruideniers en dominees.

ecologiste | 19-09-13 | 16:55

Volgende keer toch maar massaal voor zo'n partij stemmen die als 'te extreem, want maakt geen deel uit van politiek eenheidsbrij uit' Stem SP / PVV. De enige partijen die opkomen voor werkend autochtoon Nederland. We hebben de 'verstandige, veilige' optie geprobeerd met CDA en VVD, kijk eens naar het mooie resultaat... Trappen de Nederlanders er straks weer massaal in? Ben bang van wel..

Ron_Paul | 19-09-13 | 16:54

Kwam net nog een kennis langs die het wel heel slecht heeft getroffen. Jaren Wajong, gewerkt 2 maanden lang als glazenwasser, nekblessure opgelopen en zonder een cent extra weer in de wajong gehouden. Gaat lekker zo. Als ze op deze manier de wajong willen opschonen, schiet het natuurlijk niet op. Extra inspanning == Extra geld. Simpel. Als er geen verschil is met thuishangen is er ook geen motivatie.
Ik mag mezelf dan nog wel gelukkig prijzen, met m'n betaalde baantje, al is het niet veel uren dat ik kan.

TypischTypetje | 19-09-13 | 16:54

Zal wel los lopen met deze mensen.

Waarom niet het totale plaatje?

Waarom dacht hij als god in Frankrijk te kunnen wonen als arbeider na zijn pensioen? Boven je stand leven breekt een keer op.

Huurverhoging omdat ze teveel verdienen t.o.v. van hun huurwoning. Nou Berkel...... huilie huilie hoor. Maandje langer sparen voor die elektrische fiets dan maar.

zodeknetters | 19-09-13 | 16:54

Wel direct de gelegenheid aangrijpen om zijn schoonmoeder niet meer te bezoeken ...

Gary Gunstone | 19-09-13 | 16:54

alles naar de klote olé olé... we worden pas wakker wanneer wij niks meer te vreten hebben, dan pas!

Los Mongoles | 19-09-13 | 16:53

En o.a. ook daarom sta ik de 21ste op de barricade... Nog 2 dagen te gaan.. Uitgekleed en kapot gemaakt worden we. Zolang je nog te vreten hebt en een dak boven je hoofd hebt, zal er wel weinig te klagen zijn!

Mr_Pikibelly | 19-09-13 | 16:53

tekenverzetaan.nl

Teken verzet aan tegen de teken en soortgelijke bloedzuigers van de regering.

Nivelleermarionet | 19-09-13 | 16:52

Ach,bij de volgende verkiezingen rekenen wij,AOW'ers,wel af met rotte Rutte en zijn bende.De wraak zal zoet zijn.

Dolphi | 19-09-13 | 16:52

Bakito | 19-09-13 | 16:42
Een landgoed klinkt een stuk stabieler dan getallen op papier. Dus bedankt, zal het onthouden. Linzensoep, voor sommige is dat een koninkrijk waard. ;)

seven | 19-09-13 | 16:51

Scheefwoners is een term die bedacht is door D66.
Waarom komen ze daar nu mee/
Even voor de duidelijkheid sinds 1989 zijn de huizen met zeker 10-15000 gulden per jaar gestegen. In die tijd hebben huurders alleen maar meer voor dezelfde woning moeten betalen. Zij hebben dus niet geprofiteerd zoals de huiseigenaren. Toen hield D66 zijn bek. In die tijd had de HRA afgeschaft kunnen worden maar VVD en vooral CDA hield dat tegen. Een groot deel van de woningcrisis in nederland is de schuld van Bakellende en andere CDA-ers, terwijl de immigratieellende voor rekening komt van de PvdA die willens en wetens orden en ogen dicht hield en houdt en dat minimaal sinds 1983 toen de SP wel een oplossing had.
Ondertussen zijn alle gevestigde partijen verantwoordelijk voor de enorme ellende die we op ons dak krijgen. De bestuurders en politici van nederland zijn eigengereide zelfvoldane groot graaiende leugenaars en bedriegers waar de beste colporteurs nog bij in de leer kunnen. Hoe erg kun je decennialang een volk voor liegen/ ik zal het antwoord geven omdat de meste NL-ers domme eigen gereide mensen zijn die alleen maar aan hun baantje huisje boompje beestje denken en verder niet nadenken totdat ja totdat wat zij bezitten moeten gaan afgeven ja dan worden ze boos en ja gaan ze dan ineens wel nadenken? Klootjesvolk is het en blijft het. Waar is dan die nederlandsche leeuw, nou?

ecologiste | 19-09-13 | 16:50

Wat wel weer grappig is. Het allereerste waar hij op wil bezuinigen is op zijn schoonmoeder.

hethogenoorden | 19-09-13 | 16:49

sjaakie1987 | 19-09-13 | 16:46 | + 0 -

Ik zal er zijn om die paar boeroepers uit te lachen.

Supermatthijs | 19-09-13 | 16:48

Dostranamus | 19-09-13 | 16:44 | + 0 -

Leg eens uit wat er rechtvaardig is aan het feit dat ik met een minimaal inkomen niet aan een huurwoning van 300 euro p/m kan komen, terwijl er hier in de buurt verschillende gezinnen wonen die 3 a 4x modaal verdienen en in een sociale huurwoning van 280 euro per maand zitten?

Borrelende Boris | 19-09-13 | 16:48

Tja, schande want 45 jaar werken betekent ook 540 maanden pensioenpremie betalen. Het betekent ook 540 maanden nooit de hand opgehouden hebben voor een uitkering. Een aanvullend pensioen is ook geen gunst, het is wat de man verdiend heeft omdat hij er al die jaren voor spaarde. Rutte en Samson, jullie mogen je werkelijk kapot schamen!

Alexander de Kleine | 19-09-13 | 16:47

tekenverzetaan.nl
zaterdag 13:00-14:00 Be there!

sjaakie1987 | 19-09-13 | 16:46

breakingnews | 19-09-13 | 16:44
Ik zag het inmiddels staan inderdaad. Dat verandert het verhaal toch wel behoorlijk vind ik.
Lullig dat-ie na een leven hard werken iets moet inleveren, maar is dat erger dan moeten inleveren en nog een heel leven werken voor je hebben? :)

mrfreeze | 19-09-13 | 16:45

Eindelijk een goed excuus om niet meer naar ma te moeten. ROFL

henriette | 19-09-13 | 16:45

Het zou iets meer indruk maken als we ook wisten van welk bedrag die 77 Euro afgaat.

henry_louis | 19-09-13 | 16:45

Scheefhuren is ons via de propagandakanalen van de roverheid aangepraat als iets verwerpelijks dat bestreden moet worden.
Dat is niet zo.
Het is een van de manieren waarop de roverheid mensen tegen elkaar opzet om ze zonder problemen te kunnen beroven.
En velen trappen daar nog in ook.
En nee, ik heb geen huurwoning.

Dostranamus | 19-09-13 | 16:44

Tja, dat valt nu eenmaal niet te betalen beste meneer;
- De toekomstige bloeddorstige krijgers van Afrika moeten immers gered worden met behulp van ontwikkelingshulp.
- Tevens is er geld nodig om waardeloze straaljagers te kopen.
- Verder hebben de nog armere mede-'Europeanen' vrijwel al onze euro's nodig om de euro nog een aantal jaar langer in stand te kunnen houden.
- Daarnaast heeft praktisch ieder grasveldje in dit land een beschermde status gekregen en is het halve land een monument geworden, waardoor simpele infrastructuurprojecten decennia duren en enorm veel geld kosten.
- En tot slot is uw generatie (niet alleen de PvdA, maar ook CDA, VVD en al die andere halve hippie mafkezen) bezig geweest om een enorme staatsschuld op te bouwen door haar zeer sociale beleid en het eisen van allerlei rechten, terwijl de plichten aan de maatschappij verwaarloosd werden.
Het is vrij logisch dat het geld dan een keer opraakt. Al zijn de ruggengraatloze volksvertegenwoordigers dan te laf om te snijden in zaken die er niet toe doen (zoals ontwikkelingshulp, cultuursubsidies en de JSF; bij elkaar nog zeker goed voor 10 miljard) dan is de belastingbetaler de Sjaak.

Semper Pecunia | 19-09-13 | 16:44

mrfreeze | 19-09-13 | 16:36
hethogenoorden | 19-09-13 | 16:42

2566 euro per maand.

breakingnews | 19-09-13 | 16:44

Die man heeft helemaal gelijk! Ik krijg geen zorgtoeslag meer want ik heb net iets teveel spaargeld. Maar dat spaargeld is mijn pensioen want ik heb heb teveel pensioenbreuk. Ik moet 154 euro per maand meer betalen aan zorgverzekering. Als ik nog 20 jaar leef is dat totaal 37000 euro. Dieven zijn het die overheid. Maar mij krijgen ze niet klein. Dus hup aanvullende verzekering eraf. En ik schenk wat aan mijn vier kinderen voor hun hypotheek, tot ik weer onder die norm kom. En dan is mijn geld eerder op, en dan ga ik gewoon mijn hand ophouden bij de overheid. Dubbel terugpakken die gekko kale kop politici die hun huwelijk niet eens bij elkaar kan houden!

Ikbeneenzelfbouwer | 19-09-13 | 16:44

@ecologiste | 19-09-13 | 16:39 Vrij simpel, snij de parasiet af van het voedsel waar hij van leeft (in dit geval dus belastinggeld) en hij sterft een ellendige hongerdood. Dus mensen, neem een voorbeeld aan de Grieken en ontduik of ontwijk elke cent belasting die er maar te ontduiken/ontwijken valt. Het is uw morele plicht aan dit mooie land.

witwas | 19-09-13 | 16:43

seven | 19-09-13 | 16:38 | + 0 -
Hee seven, mocht je in de toekomst financieel in de penarie komen, er staat hier op het landgoed altijd een dampende bord linzenprut voor jou klaar hè.... ;)

Bakito | 19-09-13 | 16:42

77,- p/m minder, tja dit is zo nietszeggend, want wij weten helemaal niet hoeveel ze verdienen, ik weet alleen dat ze een hoog inkomen hebben volgens de presentatrice op 2:00.

Zonder te weten wat de rest van hun inkomen is, kun je hier echt helemaal geen fuck mee.

hethogenoorden | 19-09-13 | 16:42

Wat een prachtig land is het toch ... Maar wel straks weer braaf PvdA, VVD, CDA, GL en vooral D66 stemmen OK? Dan komt alles goed.

James Lastig | 19-09-13 | 16:42

En wat stond er een paar dagen geleden ook weer in de kranten (het was zelfs op de NOS) over Roemenen, Bulgaren, Roma's en ander steeltuig? Juist. En de meneren van Berkels in Nederland worden uitgeknepen.
Hoe pakken we die zieke overheid aan??

grote haas | 19-09-13 | 16:42

@Thestef: 200K = Huis + paar spaarcenten, dus qua keiharde knaken valt het wel mee. Deze meneer komt daar met zijn huurhuis niet aan, maar voor de volledigheid had hij/de EO zijn huidige inkomen + vaste lasten moeten delen. Dan hadden we er iets zinnigs over kunnen zeggen.

Feit blijft dat dit kabinet niet bezuinigt, maar lasten blijft verzwaren. Op die manier gaat de koopkracht niet omhoog. Laat ze lekker de declaraties bij overheidsinstanties onder de loep nemen, of ambtenaren herplaatsen naar locaties binnen een straal van xx kilometer van hun woonplaats.

ooo_long_johnson | 19-09-13 | 16:40

Het gaat helemaal niet om links of rechts om jong of oud etc.
Waar het hier om gaat is dat er een toplaag zit bestaande uit de clientele van PvdA, CDA, VVD, D66, GL ide al decennialang dit land leegroven. pas nu wordt zo langzamerhand bij meer mensen duidelijk dat we hier te maken hebben met de homo ratticus die de eerlijk hardwerkende en goed bedoelde medemens die wel een SAMENleving wenst massaal leegzuigt en wel zodanig dat uiteindelijk Nederland omvalt. Wat overblijft is een grote groep zelfvoldane praatjesmakers van de graaiende politiek-bestuurlijke NIET-PARTICIPERENDE elite die de anderen leegklopt met het mooie verhaal dat zij moeten participeren. Ondertussen mag het volk NIET participeren in de zeeën van euros die richting de banken, zuidellijke lidstaten (dus ook weer de banken) en de vriendjes van Rutte, Asscher, Bakellende, etc. gaan. En dit is maar het begin. Over een jaar of 3-5 zal duidelijk worden hoe diep de wonden zijn en eerst dan zou het kunnen dat er werkelijk verzet komt maar dan is het veel te laat. Hoe krijg je een miljoen zuigers die alle strategische posities in nederland hebben ingenomen ooit nog weg?

ecologiste | 19-09-13 | 16:39

Maar Meneer Van Berkel wat stemde u afgelopen decennia?

TimoteoGrimbundecimo | 19-09-13 | 16:38

De (natte vinger?) berekening volgens de EO site.
Inkomen
Netto inkomen + €9 (Een plus! dus!)
Zorgtoeslag - €19
_Totaal inkomen - €10

Uitgaven
premie ziektekostenverzekering - €2
eigen risico + €2
overige uitgaven + €67
_Totaal uitgaven + €67

Resultaat - €77 (-3,0%)

Aangezien er 3% staat is duidelijk dat v Berkel 2566 netto pm vangt.

Daaronder staat nog een comment van v Berkel.
quote 'wij zijn de betrokkene n.l er is een fout opgetreden maar niet door ons. het is: man met pensioen vrouw nooit gewerkt voor de kinderen zorg gedragen zeker geen baan.nooit gehad.'

seven | 19-09-13 | 16:38

Er zijn boomers die niet zuigen, net zogoed als er mensen in de verloren generatie zijn die niet verloren zijn, winnars zelf.... Als je praat over een generatie praat je niet over iedereen individueel maar over de groep....

Einde van de Domheid | 19-09-13 | 16:38

ja luitjes zo gaat dat, ik 54 werk nu 34 jaar volcontinu, betaal vanaf 2017 59 % belasting en als ik met pensioen mag ben ik 67/68.
Mijn opgebouwde pensioen ( in 48 jaar volcontinu werken in de haven) hebben die hufters dan al verkwanseld aan JSF ontwikkelingshulp, Griekenland of erger nog de EU gaat er met de poet vandoor.
De kans op een enge ziekte is gelukkig groter dan een goed pensioen, dus wacht niet met genieten tot het te laat is.
Ik begrijp de boosheid van deze meneer voor het onrecht wat hem wordt aangedaan.
Pijnlijk te zien dat we alleen werken voor die zakkenvullers in den Haag en Brussel.
zo dat moest ik even kwijt fijne dag verder.

Kuttenzoener | 19-09-13 | 16:38

Lachen hè Mark... lachen jôh... LUL

duitse herder | 19-09-13 | 16:37

Wat een zielige vertoning van sommigen hier. We hadden het allemaal veel beter kunnen hebben, nee, we gaan elkaar te lijf om elkaars 'rampspoed' af te vangen. Dit volk is kapot.

Smarties | 19-09-13 | 16:37

@Nivelleermarionet | 19-09-13 |

Ja, maar uw pensioenfonds heeft u een ongetwijfeld een uitdraai gedaan van een berekening met de oude sterftetabellen. Deze sterftetabellen kan ik u vertellen wijzigen de laatste jaren zo snel, dat het haast niet meer bij te houden is. U wordt oud. Heel mooi, maar het moet wel betaald worden.

roze_bril | 19-09-13 | 16:36

Mja, ik mis even het bedrag dat ze kregen. 924 euro van de 90.000 is een ander verhaal dan 924 van de 15.000.

mrfreeze | 19-09-13 | 16:36

dictatorgio | 19-09-13 | 16:17 |

Mag ik de Munitie dragen ?

Lief meiske | 19-09-13 | 16:35

@manmanman | 19-09-13 | 16:30 Als hij die woning 30 jaar geleden had gekocht had hij waarschijnlijk 3/4 van de koopprijs aan belastingvoordeel gehad en dan had het pand nu van hem geweest zodat er helemaal geen huur meer ontvangen zou worden.

witwas | 19-09-13 | 16:34

roze_bril | 19-09-13 | 16:09
En nu maar hopen dat jij niet zo oud zal worden .

Lief meiske | 19-09-13 | 16:34

Ondertussen wel miljarden naar de JSF, ontwikkelingshulp, rare banenplannen en naar andere linkse hobbies. Ik zou ook woest worden en ik zou niet meer voor mezelf instaan als ik oog in oog zou staan met die badmuts of met die speknek.. bij wijze van spreken dan natuurlijk..

denoorman | 19-09-13 | 16:33

Zonder de man als jankerd te bestempelen of andersom als verschrikkelijk zielig het volgende.
Het is een klotetijd, we hebben (bijna) collectief jarenlang op te grote voet geleefd, en daar plukken we nu de vruchten van.

Verder wonen deze twee mensen in een sociale huurwoning waar zij gelet op hun inkomen geen recht op zouden hebben. Anders heten ze geen scheefwoners. Dat betekend dat zij in elk geval minder dan 650 euro (en misschien veel minder) per maand aan huur betalen.

Nu zien we op de site van de EO dat de verlaging van 77 euro per maand een min van 3% netto is. Dat betekent dat deze mensen een inkomen hebben van 2566 euro per maand. Voorwaar niet eens zo vreselijk slecht toch??

breakingnews | 19-09-13 | 16:32

Kaas ! Leuk dat je weer bent . Heb je bijdragen gemist.:.)

Lief meiske | 19-09-13 | 16:32

"Dan gaan we maar niet meer naar Ma, dan sterft die maar", als je enige fatsoen hebt, dan zeg je zoiets niet.

Borrelende Boris | 19-09-13 | 16:32

Hij wordt gekort door aanvullend pensioen en omdat hij een relatief hoog inkomen heeft ten opzichte van zijn huur. Hij heeft ten minste nog aanvullend pensioen.
Ik snap zijn ongenoegen maar de generatie van zijn kinderen betalen 2x meer dan hij ooit heeft betaald en krijgen daar de helft nog niet voor terug.
Sterker nog, de latere generatie en de nieuwe jeugd is helemaal niet van plan te gaan betalen voor de pensioenen van de huidige ouderen.

Sjoerd5000 | 19-09-13 | 16:31

brabandertje | 19-09-13 | 16:26
Scheefwoners zijn mensen die misschien al 40 jaar tevreden in een huis/buurt wonen, huur betalen en kous af. Met buren die een uitkering en subsidie ontvangen, en dan gaat de weegschaal scheefhangen. Dus mag meneer voor die buurman bijlappen om die weegschaal recht in het gelid te krijgen.

Dropke | 19-09-13 | 16:31

Het is maar wat je asociaal noemt: je hele leven in een gesubsidieerde sociale huurwoning wonen terwijl je genoeg verdient. Nu marktconforme huur betalen lijkt me wel zo sociaal meneer.
Jáárenlang profiteren van voorzieningen die niet voor je bedoeld zijn, en maar klagen als het nu eindelijk eens afloopt. Pleur toch op. Het is dé reden waarom de verzorgingsstaat ontbetaalbaar is geworden: misbruik van voorzieningen.

manmanman | 19-09-13 | 16:30

Ik vind de tirade van deze werkende meneer egocentrisch, stuitend en kort door de bocht. Wat denkt hij wel? Natuurlijk moet hij z'n pensioen inveleren. Waar moet een zorgmanager (PvdA) anders zijn 250k salaris, leaseauto met chauffeur en oprotpremie anders vandaan halen? Heeft meneer daar wel eens bij stilgestaan? En weet je hoeveel cursussen Realiteit je van zijn pensioen kunt geven aan PvdA-wethouders? Nee, daar heeft deze meneer nog nooit aan gedacht he? En het wachtgeld van de frauderende CDA-burgemeester Harry de Vries moet ergens van betaald worden. Prioriteiten, meneer Van Berkel. Er het maandsalaris van de interim-manager van Humanitas à €95.000 komt ook niet zomaar uit de lucht vallen. Iemand zal dat moeten betalen, meneer en mevrouw Van Berkel. Hoe onmenselijk zou het zijn om bovenstaande managers/bestuurders in de kou te laten staan? Sterkste schouders geen lasten, da's wel zo eerlijk.

Was getekend,

Mark Rutte
Diederik Samsom
Alexander Pechtold
Sybrand van Haersma Buma

Rémy Martin ® | 19-09-13 | 16:30

@fail | 19-09-13 | 16:25 Iedereen moet bezuinigen? Iedereen? Nee, een klein dorpje aan de Noordzee houdt moedig stand en weet ieder jaar weer meer geld uit te geven dan het jaar ervoor, en ook ieder jaar weer zo'n 10% meer dan er binnenkomt.
Het probleem in Nederland is niet dat we met zijn allen te weinig belasting betalen, het probleem is dat het aan alle kanten over de balk gesmeten, weggegraaid of over de grens gekiepert wordt.

witwas | 19-09-13 | 16:29

@2emeREP | 19-09-13 | 16:17
De man heeft 45 jaar in de Rotterdams haven gewerkt. Die mag van mij zo scheef wonen dat ie er ondersteboven gaat van hangen.

Weet je wie er scheef wonen? Al dat tinnef wat geen dag van hun leven heeft gewerkt en leeft van uitkering, huursubsidie en hoe al die andere trop wel niet heet.

Ikdus | 19-09-13 | 16:29

@roze_bril | 19-09-13 | 16:23
Mijn pensioenfonds heeft me haarfijn voorgerekend dat ik mijn hele werkende leven genoeg pensioeninleg heb betaald voor het pensioen dat ik ga krijgen. Evenals de SVB, die met dezelfde cijfers komt. Hoezo niet betaald? Bedoelt u misschien dat de regering nieuwe rekentrucjes heeft om mijn inleg buiten beeld te houden?

Nivelleermarionet | 19-09-13 | 16:29

Deze mensen hebben alleen maar groei meegemaakt en dat houdt nu op en dat is moeilijk te accepteren. Blijf het klein vinden dit gezeur en typerend voor deze leeftijdsgroep.

ukuppes | 19-09-13 | 16:28

deze scheefhuurder heeft ongelijk. 77 euro per maand minder, op welk bedrag? Meneer heeft jarenlang te weinig betaald voor zijn huurwoning, dat is wat hij nu gaat merken.

49 | 19-09-13 | 16:28

En dan hebben ze de inflatie nog niet meegerekend. Dat is dan het 'goede' nieuws: die 77 euro minder per maand is volgend jaar feitelijk nog maar 65 euro minder per maand.

Kiwi45 | 19-09-13 | 16:27

"De van Berkeltjes van Nederland worden te oud. Ga es deaud.
roze_bril | 19-09-13 | 16:09 | + -21
lul niet dat is 77 per maand
jezus!
iedereen krijgt minder dus dat trekt weer recht
2emeREP | 19-09-13 | 16:11 | + -18 -
Luie jankerd gaat fiscaal een rooitje achteruit per jaar. Als je 45 jaar kunt werken kun je ook 50 jaar werken zeg ik altijd maar!
calamiteiltje | 19-09-13 | 16:11 | + -24 "

Eikels! Domme opmerkingen over mensen die zich uit de naad gewerkt hebben. Het is gewoon zielig voor deze mensen! En de "Grote BrilSmurf" in den Haagh interesseert het geen zak, met z'n uitgestreken harses.Op naar De Haagh, met de mariniers voorop!

Papapanzer | 19-09-13 | 16:27

77 euro per maand achteruit? poeh hé dat is veel....

SIRSMOKEALOTT2 | 19-09-13 | 16:27

Het is zuur, enorm zuur. Maar het is minder dan 100 euro per maand. Ik blijf het zuur vinden maar ik ben tot nog toe dankbaar dat mijn ouders de klappen nog niet krijgen die ik te verduren heb. Ik zou het niet aan kunnen zien en de middelen tekort komen ze echt te steunen. Geef die oudjes hun pensioen, toe. Ik red me wel. Maar liefst zonder onnodige zorg over pa en ma..

tompending | 19-09-13 | 16:27

@TheStef | 19-09-13 | 16:18
.. tegen die 200k bij armlastige ouderen worden dan ook duizenden bejaardenverzorgers type "EU" ingezet, zodat er snel beweging komt in dat geld. Waarvan de restanten daarna eerlijk verdeeld kunnen worden door de staat.

Jan Passant mk2 | 19-09-13 | 16:26

2emeREP | 19-09-13 | 16:17 | + -1 -
Wat is "scheefwonen" toch een KUTterm. Echt een term bedacht door Hans "Nivelleren is een feest" Spekman. Scheefwonen bestaat niet. De wereld is voor iedereen gelijk en een huurwoning van 600 euro is voor iedereen 600 euro.
Daarbij heeft deze gast zijn hele leven gewerkt en gaat nu zijn aanvullend pensioen naar de kloten, omdat dit kutkabinet zonodig de ambtenaren en zwakkeren wil sparen.

brabandertje | 19-09-13 | 16:26

@koter | 19-09-13 | 16:23 |

Precies, dat wilde ik er ook mee zeggen.

BeelaTeismar | 19-09-13 | 16:25

lilluke halve hoan | 19-09-13 | 16:20
Ach ja, de crisis..

Mark Smith | 19-09-13 | 16:25

2emeREP | 19-09-13 | 16:17
zullen we over 45 jaar nog eens praten? Wel die 45 jaar in de haven eerst volmaken natuurlijk, niet op de bank met bier en chips.

Dropke | 19-09-13 | 16:25

LangeTijdGeleden | 19-09-13 | 16:24 | + 0 -
Per kwartaal*

LangeTijdGeleden | 19-09-13 | 16:25

Het zou zo maar kunnen dat die meneer Van Berkel zijn leven lang op de PvdA heeft gestemd. En misschien heeft hij nog wel strategisch gestemd ook. Hij is dan 3 x keer genaaid.

Boy Cot | 19-09-13 | 16:25

@timster 16:16: Altijd lullig om gekort te worden maar ik wil inderdaad eerst het sommetje wel eens even zien. Wat heeft de man bijgedragen aan AOW en zijn pensioen, hoe hoog is dat pensioen, oftewel hoe verhoudt zijn bijdrage zich tot de baten? Klagen mag, maar vergelijk die kosten/batenverhouding ook eens met wat iemand die nu 25-40 is later mag verwachten. Ik vermoed dat meneer de bomer zich dan in zijn handjes mag knijpen.

Muxje | 19-09-13 | 16:25

Wees een MAN en ga niet zitten JANKEN over 1000 euro/jaar als je vrouw daar overstuur van raakt.
Iedereen moet bezuinigen. Iemand met een goed pensioen die ook nog scheefwoont moet blijkbaar ca. 1000 euro bezuinigen. Dan kun je het hoogstwaarschijnlijk gewoon missen.
Ik ga er nog veel meer op achteruit en ik verdien ook meer. Ik zie wel hoe ik dat op ga lossen.

fail | 19-09-13 | 16:25

Wie vertelt meneer even dat zijn kinderen cq de generatie na hem nu tot 4x zoveel premie per jaar dokt tov zijn beste tijd, en dit 7jaar langer (of als meneer vutter was 17jaar langer) en daarvoor ongeveer de helft minder pensioen krijgt.
Maar goed, het studeren, de de huizen waren voeger ook goedkoper en de vangnetten luxer. Oh wacht.

seven | 19-09-13 | 16:25

@calamiteiltje | 19-09-13 | 16:17 | + 0 -
Vreemd, ik onderschatte de Belasting altijd. Ik had eindelijk werk gevonden in de randstad. Had tijdens mijn studenten jaren een leuk spaarrekeningetje opgebouwd. Kocht er mijn eerste auto van, dezelfde maand een particulier huur appartementje gevonden in de buurt. Ik hield met alle vaste en variable kosten per maand ongeveer 150 over. Het werd 2013, BAM gelijk 30 euro er vanaf vanwege de verhoging van assurantiebelasting. BAM benzineprijzen stegen weer, BAM, basiszorg gestript, BAM wegenbelasting per kwartier weer een euro omhoog.

Oké, denk je dan, 100 euro om per maand op je spaarrekening te zetten. Wel wat weinig... Maar goed, als ik wat zuiniger aan leef dan lukt het sommige maanden ook om 200 euro in te leggen. "Nee" zeggen Samson en Rutte, we verhoging NOG een keer wat we in Januari 2013 ook al verhoogt hadden! Dus in 2014 kan ik écht niets meer betalen en moet ik terug bij m'n ouders intrekken. Toch van de zotte?!

Oh! Wel een positief puntje! Mijn zorgtoeslag is van 88 eu naar 89 eu gegaan! Woehoe! ...

LangeTijdGeleden | 19-09-13 | 16:24

@2emeREP | 19-09-13 | 16:21
77 per maand is 924 per jaar en dat is voor mij een half maandloon. Is dat niks voor jou? Gefeliciteerd dan.

Nivelleermarionet | 19-09-13 | 16:24

Deze mensen hebben helemaal gelijk, 40 a 50 jaar hard gewerkt natuurlijk, netjes geleefd, goed gespaard, en dan komen ze van uit Den Haag maar eens even HUN EIGEN GELD stelen, zoals bij zovele oudjes.
Ze moeten hun zelf echt kapot schamen daar in Den Haag,.. dit gaat nog eens verkeerd aflopen, de oudjes blijven niet gek.

ANGEL70 | 19-09-13 | 16:24

@Nivelleermarionet | 19-09-13 | 16:18 |

Lol huis onverkoopbaar. De meeste babyboomers hebben hun huis voor een schijntje gekocht. Het enige waarom ze hem niet kwijt kunnen omdat ze er nog altijd de hoofdprijs voor willen hebben. De jongeren moet er voor kromliggen.
De opgebouwde pensioen die u ziet verdampen komt simpelweg omdat u te oud wordt. Heel leuk voor uw generatie, maar het kost klauwen vol met geld. En dat geld zoals seven al zegt, is er niet. Dat heeft u nl. niet gespaard in de pensioenpot.

roze_bril | 19-09-13 | 16:23

Denk dat als meneer de bezuinigingen (lees lastenverzwaringen) van de afgelopen paar jaren ook had meegeteld, hij echt ontploft was...

drammerd | 19-09-13 | 16:23

De-oude-bok | 19-09-13 | 16:23 | + 0 -

In Nederland lopen we standaard een paar jaar achter.

Wc-kip | 19-09-13 | 16:23

@2emeREP

nou zo te horen gaan de zaken niet goed

dictatorgio | 19-09-13 | 16:23

BeelaTeismar | 19-09-13 | 16:21 | + 0 -
Had ie maar niet zo hard moeten werken, schiet je niks mee op (in dit land).

koter | 19-09-13 | 16:23

Mahatma | 19-09-13 | 16:21 | + 0 -

Ik heb werk. Dank u wel.

Borrelende Boris | 19-09-13 | 16:23

Wat ik altijd raar heb gevonden, in 2008 de crisis, in 2013 wordt er in Nederland bezuinigd - terwijl het in de VS al weer beter gaat. Is het poldermodel zo kapot?

Rest In Privacy | 19-09-13 | 16:23

Gewetenloze en incapabele, leugenachtige, schijnheilige verzameling carriëre-politici: Ons kabinet!!
Zum kotzen.

Theemutz | 19-09-13 | 16:22

@dictatorgio
ik ben zo een zzp-er maar deze meneer is een pure jankerd
het gaat namelijk nergens over
77 euro/maand

2emeREP | 19-09-13 | 16:21

Tipje voor Rutte: noem het geen lastenverzwaring maar lustenverlichting. Dat bekt lekkerder.

Freddie Stobart | 19-09-13 | 16:21

Ik zou ook boos worden, als ik tegen mijn wil in in mijn kont geneukt word, zoals meneer.

koter | 19-09-13 | 16:21

Haha, tsja in een verzorgingsstaat wordt werken bestraft en niet-werken beloond.

BeelaTeismar | 19-09-13 | 16:21

Wc-kip | 19-09-13 | 16:20
Lol!!

Mark Smith | 19-09-13 | 16:21

@2emeREP | 19-09-13 | 16:17 Dat zal zo zijn, maar je hebt als gepensioneerde geen enkele mogelijkheid de verhuurdersheffing te ontgaan, want kopen is er natuurlijk niet bij. Ook meer inkomen vergaren is op die leeftijd natuurlijk uitgesloten. Het enige wat rest is stilzitten en de klappen incasseren. Je moet wel heel masochistisch zijn aangelegd om dat lekker te vinden.

witwas | 19-09-13 | 16:21

oh, waar hebben we dit soort fimpjes eerder gezien..... juist voor de vekiezingen ja. toen gingen ze ook langs bij allemaal zielige figuren die terplekke gingen janken. Bleken later wel soort van acteurs te zijn met linkse hippie idealen.... bv dat wijf met haar korte pittige kapsel die niet eens bleek te werken maar er in uitkerning op achteruit ging.

ik snap dit kabinet soieso niet. het wordt tijd dat de baby boom met pensioen wordt gestuurd en dat er weer banen komen voor de rest van de bevoling. Hoop problemen opgelost.
Die baby boomers moeten niet zeiken, ze hebben de huizenmarkt opgedreven. Dan verkopen ze hun huis maar, hebben ze gelijk tonnen winst tov waar ze het ooit voor gekocht hadden.
Belastingen verlagen ipv verhogen en er wordt weer meer uitgegeven. gewoon bezuinigen op uitkeringen, subsidies etc

chiwing | 19-09-13 | 16:21

Borrelende Boris | 19-09-13 | 16:19 | + 0
Stop dan met reaguren en zoek een baan: https://www.werk.nl/werk_nl/werknemer/vacatures?_piref36_3861034_36_2507084_2507084.__ora_navig=execution%3De1s2

Mahatma | 19-09-13 | 16:21

Er is ook een goede Rutte :)
www.rutte.nl/

Flink Ployd | 19-09-13 | 16:21

Onder de streep: zonder kapotte landen geen EU.

o)+ | 19-09-13 | 16:21

Goh, hoe zou het komen dat ik het ineens niet meer zo kut vind om zonder werk te zitten op mn 55e.......
Laat ze het maar uitzoeken in het Haagse, worden ze dik voor betaald.
Ik heb al een pensioengat van hier naar Tokyo en terug en ik beun er wel wat bij!
Overigens amper zonder werk gezeten vanaf mn 17e tot mn 51e en toen was er de crisis.......

lilluke halve hoan | 19-09-13 | 16:20

hij zij ook met geweren naar het maliveld, ik dictatorgio | 19-09-13 | 16:07

hij zij? hij zij? hij zij? hij zij?
Man, man, man, laat ik verder mijn mening maar voor me houden. Tip : aanmelden voor eerste groep van de basisschool.

Het_Genie | 19-09-13 | 16:20

Hij heeft geen gelijk, hij heeft jaren scheef gehuurd. ik ken mensen die blij zijn dat ze hun kinderen eten kunnen geven en dat zit hij daar aan zijn nette tafeltje... zeker niet van de kringloopwinkel.

Met deze generatie ben ik gewoon klaar, om te kotsen dat egoisme.

toonbeeld | 19-09-13 | 16:20

En de mensen die hierboven dom lullen over de ambtenaren hebben geen verstand van zaken, sorry. De ambtenaren hebben de afgelopen 4 jaar op 0 procent gestaan, wat door de inflatie in feite een loonsachteruitgang is van 10%. Dat heb je nergens in het bedrijfsleven (branchebreed althans).
En nu krijgen ze een loonsverhoging die betaald wordt door hun pensioen te verlagen.

timster | 19-09-13 | 16:20

21 September is het gehaktdag *Hooivork invetten, fakkels aanzetten en pek opwarmen doet*

Wc-kip | 19-09-13 | 16:20

Ja genaaid zijn we allemaal, het is alleen de vraag hoe hard laat je je nog naaien.

trippert | 19-09-13 | 16:20

Ze hebben hun hele leven hard gewerkt en daardoor een aanvullend pensioen.. dus... daar gaan we geld van afpakken. Zelfs de ex-hardwerkende nederlander wordt genaaid en het voelt niet lekker. Ik vermoed dat dhr van Berkel dhr Rutte eens liefst hard in de ballen zou trappen. En dat zou eigenlijk wel verdiend zijn.

denoorman | 19-09-13 | 16:20

De 'overige' uitgaven stijgen met 67. Wat zijn deze uitgaven dan? De EO is mensen bang aan het maken met fictieve berekeningen: http://www.eo.nl/tv/devijfdedag/artikel-detail/aower-met-klein-aanvullend-pensioen/

Mahatma | 19-09-13 | 16:19

Niet alle babyboomers zijn graaiers. Wel zijn bijna alle graaiers babyboomers. Zoals altijd zijn de eenvoudige hardwerkende mensen de sjaak. Ook als ze babyboomer zijn. Maar de old boys, de ambtenaren en vier-keer-per-jaar op vakantie gaan van drie-dagen-per-week-werken-subsidiebabyboomers worden altijd uit de wind gehouden. Steeds. Maar. Weer.

KlunsJohannus | 19-09-13 | 16:19

2emeREP

boos dat jou uitkering ook gekort wordt ?

dictatorgio | 19-09-13 | 16:19

Hoho, ik hoor de uitleg van het NIBUD en dat is dat deze twee klagers gewoonweg al heel veel krijgen elke maand. Dus het is nog maar de vraag of deze 77euro per maand zoveel pijn doet...

buurvanurk | 19-09-13 | 16:19

Wanneer klapt dit kabinet nu eens uit elkaar? Ze zitten zonder uitzondering tot aan de elleboog en dieper in de achterwerken van de Brusselse totaalmalloten. Als dank krijgen ze daarvoor leuke baantjes in het verschiet. Maar graag wel eerst even een paar miljard vanuit de Nederlandse schatkist naar Brussel overmaken alstublieft!

eerstneukendanpraten | 19-09-13 | 16:19

Ik moest wel een traantje laten eigenlijk. Die man staat al te trillen voordat ie het koffertje open heeft gemaakt.. Ik heb het wel te doen met ze.

stijnnn | 19-09-13 | 16:19

Heb 77 euro per maand om eten van te kopen. Van Berkel moet niet zo zeuren met zijn riant aanvullend pensioen en te goedkope huurwoning.

Borrelende Boris | 19-09-13 | 16:19

Eindelijk wakker? Ouderen die vroeger hebben gewerkt worden nu nog harder gepakt dan de rest. Kapitaal? Ja, een huis. Huis opeten? Nee, bijna onverkoopbaar. Alle oudjes zijn graaiende rijkaards? Nee, echt niet. De meesten waren arbeiders terwijl het toenmalige schrikbewind (PvdA, CDA en andere misdaadsyndicaten) er in hun tijd op los graaiden. Of dacht u dat de oudjes in de tijd van Wim Kok niet kaalgegraaid werden? Mij is ooit door een bejaardenhuis gevraagd om technische zuurstof te leveren in plaats van medische zuurstof. Was goedkoper. Ik heb boos geweigerd te leveren. Nu zie ik mijn opgebouwde pensioen verdampen en mijn beloofde zorg vervangen worden door iets vulgairs als "participatie". Wakker worden mensen. De oudjes lijden minstens zo erg als jullie, maar houden uit traditie hun mond en incasseren maar weer.

Nivelleermarionet | 19-09-13 | 16:18

Huidige pensionada's in Nederland

Volle bak pensioen
Volle bak VUT gehad
Veuls te weinig pensioenpremie's afgedragen

Iedereen moet inleveren, ook diegenen die maximaal hebben geprofiteerd van de opgebouwde verzorgingsstaat in de jaren 80/90/00

Daarbij blijkt 40% van deze "armlastige" ouderen meer dan 200k te bezitten.

TheStef | 19-09-13 | 16:18

GS altijd aan het schelden op de babyboomers en nu zien ze eens dat het echt niet zo is dat het zo simpel ligt. Genoeg babyboomers die net zo hard genaaid worden.

unspiek | 19-09-13 | 16:18

dictatorgio | 19-09-13 | 16:17 |

Waarmee?

calamiteiltje | 19-09-13 | 16:18

Waarom wordt de belasting druk verkleind bij de grote ondernemingen en belasting druk bij Jan modaal juist verzwaard?.

De heer Berkel heeft volkomen gelijk tijd voor een revolutie!
Trek mijn RAF pakkie aan.

Von Bohemen | 19-09-13 | 16:18

LangeTijdGeleden | 19-09-13 | 16:14 |

Je enige plicht is jezelf in leven houden, niet de overhead.
Belasting betalen wordt overschat. Echt.

calamiteiltje | 19-09-13 | 16:17

@Skunk57 | 19-09-13 | 16:15
Doe zelf normaal! ;-)

Dömper | 19-09-13 | 16:17

ik vind de man een enorme jankerd
en het is vast geen toeval dat we niet te horen krijgen hoeveel hij dan wel niet krijgt
hij gaat VOLKOMEN TERECHT meer huur betalen, scheefwoners zijn vrijwel altijd babyboomers.
Hij heeft PREMIEVRIJE jaren, waarbij het pensioenfonds dus mensen gratis rechten verleende die mijn generatie vervolgens op mag hoesten
meneer jankt
meneer is een zeur
en de eo is natuurlijk een schande als betrouwbare bron op GS
bah

2emeREP | 19-09-13 | 16:17

-weggejorist-

dictatorgio | 19-09-13 | 16:17

Verliest het meest in absolute termen, maar ws het minste relatief. Daarbij komt de pensioenkorting niet van de overheid, sterker die stond & staat toe dat deze tkv jongeren al jaren wordt vooruitgeschoven, maar omdat er bij de fondsen te weinig in kas is tov de in de komende decennia uit te keren gelden aan mn babyboomers.

seven | 19-09-13 | 16:17

Er wordt gekort door de pensioenfondsen. Dat is oorzaak 1. En daarnaast worden ze genaaid door het nivelleringsfeestje, dat is oorzaak 2, maar dat zegt dus wel dat ze bij de rijkere ouderen horen (en daar zullen ze ook bij blijven horen).

Kortom: a. Niet helemaal de schuld van het kabinet, en b. niet de schuld van het hele kabinet, maar exlusief op het conto van spekman en samson.

timster | 19-09-13 | 16:16

Wat is hun procentuele achteruitgang?

Lange Neus | 19-09-13 | 16:16

Dömper | 19-09-13 | 16:07

Doe jij even normaal zeg; 1 idioot met gorilla's is al meer dan dit land kan hebben.

Skunk57 | 19-09-13 | 16:15

@LangeTijdGeleden | 19-09-13 | 16:14 | + 0 -
en vrouw.

LangeTijdGeleden | 19-09-13 | 16:15

Gaat dat geld dan naar de Grieken?
*Visum voor Griekenland aanvraagt*

Pretzwalkski | 19-09-13 | 16:15

Nederland 2013! Onder leiding van Pvda en VVD!
Wat hebben we bereikt?

- Als u werkt kunt u beter stoppen en handje ophouden, houdt u netto meer over.
- Als je met pensioen gaat/bent, heb je pech, lever alles maar in.
- Heeft u een moeder in het verzorgingstehuis en kan u niet een paar keer per week langskomen, dan blijft die luier ook lekker zitten.
- Woont u op 54KM van de grens? Over de grens tanken was nog nooit zo voordelig.
- (semi-)ambtenaar met uitvoerende functie; u wordt er niet beter van, maar ook niet slechter.
- (semi-)ambtenaar met leidinggevende/bestuurs functie; Gefeliciteerd! U heeft nu een pensioen en extra salaris, bovenop het exorbitante salaris dat u al kreeg voor niets doen!
- ZZP'er? Lever maar in dat geld dat u verdient, u verdient al zoveel. "Om de risico's te dekken" zegt u? Laat me niet lachen, ik ben 2e kamerlid, ik ben me goed bewust van ZZP risico's!
- Zolang je bij een semi-overheids clubje werkt waar op bezuinigd moet worden, maar je gaat er keihard tegenin en gebruik je macht om propaganda te verkondigen, dan kom je er mee weg. (NPO)
- Dat we, no matter what, alles slikken wat Amerika in ons strot duwt. Zelfs FaalFyraVliegtuigen.
- Dat een socialist links lult en rechts vult, als die optie nog steeds voor hem openstaat en als smoes mag gebruiken "Ja die mogelijkheid is er dus."
- Dat problemen ontkennen nog nooit zo lucratief is geweest. (hé D66?)

Kan er van woede even niets meer bij verzinnen... Ik ben echt geschrokken, ik vind dit echt zielig voor die man.

LangeTijdGeleden | 19-09-13 | 16:14

de bezuiniging voor de Van Berkeltjes valt best mee. Het is niet leuk, maar snijden doet nou eenmaal pijn.
Suck it up and deal with it...

benerzoeentje | 19-09-13 | 16:14

Zal mij mij benieuwen hoelang wij het nog pikken als burgers in Nederland.

Blonde Arie | 19-09-13 | 16:14

Diep triest dit. Wat een kut land is dit aan het worden zeg...

Erectus Giganticus | 19-09-13 | 16:13

Niet zeuren Van Berkel. God wil dit zo. Het leven is een beproeving en de zin ervan is het lijden zelf. Je leven vergooien aan een kutbaan en een lelijk wijf en daarna keihard de armoede in. Alleen zo komt je zondige ass net buiten het hellevuur te liggen als je mazzel hebt, goddeloze ouwe klootzak!

Daar. De Evangelische Omroep voor je.

LibertasSimplex | 19-09-13 | 16:13

Het zijn verdomme scheefwoners mag ik even?
ze hebben een goed pensioen en leveren DUS het meest in
LOGISCH
typische babyboomerpraat

2emeREP | 19-09-13 | 16:13

De ambtenaren moeten weer worden gekort zoals in de jaren 80.

Mahatma | 19-09-13 | 16:13

.. Europa kost een berg en het enige zichtbare beetje voor gewone mensen kunnen ze dagelijks in hun eigen huis tegenkomen. Als ze pech hebben.
De kans op dat soort pech neemt enorm toe met ingang van 1 januari 2014.

Jan Passant mk2 | 19-09-13 | 16:13

Ah dat bedoelde Rutte dus met die beloofde 1000 euro. Alleen krijgen ze het niet. Blijkbaar is het 924 in de min geworden. Rutte lul dat je d'r bent!

c.onjo | 19-09-13 | 16:12

Dit is het eerlijke verhaal.

SamKoeman | 19-09-13 | 16:12

Er is maar één oplossing voor de problemen in dit land:
Alle Marokkanen en alle Babyboomers naar een "werkkamp" sturen in het Oosten.
Grapje.
Ik bedoelde natuurlijk alleen maar de babyboomers.

King of the Oneliner | 19-09-13 | 16:12

Oh laat maar.. hoor het al. Heeft wel gelijk btw.. je bent voor de overheid beter dood dan levend.

Analyse | 19-09-13 | 16:11

Luie jankerd gaat fiscaal een rooitje achteruit per jaar. Als je 45 jaar kunt werken kun je ook 50 jaar werken zeg ik altijd maar!

calamiteiltje | 19-09-13 | 16:11

lul niet dat is 77 per maand
jezus!
iedereen krijgt minder dus dat trekt weer recht

2emeREP | 19-09-13 | 16:11

Waar gaan zij niet meer naar toe? naar ma?

Analyse | 19-09-13 | 16:11

En dan als regering verbaasd zijn dat de koopkracht achteruit gaat en daarmee de werkeloosheid stijgt en het aantal faillissementen toeneemt.

Botte Hork | 19-09-13 | 16:11

Nibud-meisje heeft een epische achternaam; Bettonville

McNasty Filth | 19-09-13 | 16:10

De van Berkeltjes van Nederland worden te oud. Ga es deaud.

roze_bril | 19-09-13 | 16:09

Hij heeft wel gelijk.

zeikteef | 19-09-13 | 16:08

Maar meneer, de mensen met een uitkering en de ambtenaren zijn er wel op vooruit gegaan. Kunt u niet blij zijn voor deze mensen dan? Die hebben het toch ook verdient? niet dan?
Wordt Nederland nu eindelijk eens wakker?

Ron_Paul | 19-09-13 | 16:08

Dit noemen ze nu stapeling van vervelende maatregelen, verhuurdersheffing plus afbouw algemene heffingskorting en nog eens gekort worden door het pensioenfonds.

En hoe zat dat ook al weer met de ambtenarij?
slechts 1 miljoen in aantal en een paar procent verhoging , wie zou dat nu bedacht hebben..

mag-moet | 19-09-13 | 16:08

Geef meneer groot gelijk. Hetgeen mij echter steeds maar weer verbaasd is dat er nergens eens actie ondernomen wordt. Er zijn 80 jarige hoeren in Rusland die minder geslikt hebben in hun leven dan de Nederlandse burger. De enige mogelijkheid tot protest dat ik tot nog toe heb meegekregen is die van de PVV... Ik roep geenstijl graag nogmaals op om via dit prachtige medium een protest te organiseren. Lijkt me dat daar genoeg animo voor is. Enkel op websites en in filmpjes ageren, daar komen we niet veel verder mee. Dit land is het zat!

dustoch82 | 19-09-13 | 16:08

Kaas de Vies | 19-09-13 | 16:05
Yo Kaas, waar heb jij gezeten dan?

Botte Hork | 19-09-13 | 16:07

Van Berkel heeft natuurlijk gelijk.... daar ga je als brave burger, uitgeknepen worden als een citroen door de lach van Rutte en het eerlijke verhaal van Samsom.... Kots!

Fatwabuster | 19-09-13 | 16:07

En opeens hebben alle politici persoonsbeveiliging nodig...

Dömper | 19-09-13 | 16:07

Wat meneer van Berkel op het laatste stuk in het filmpje zegt ben ik het volledig mee eens. Opstand!

c.onjo | 19-09-13 | 16:07

-weggejorist-

dictatorgio | 19-09-13 | 16:07

hij zij ook met geweren naar het maliveld, ik neem hier maar te graag een voorbeeld aan

dictatorgio | 19-09-13 | 16:07

En dit kost nu de hulp aan de andere EU landen... Maarja, iedereen moest natuurlijk weer de PvdA en VVD stemmen want sociaal en liberaal...

WellusNietus | 19-09-13 | 16:06

En dit is nog maar het begin. Griekenland aan de noordzee. Dat is de eindbestemming van ons bananen kabinet.

Botte Hork | 19-09-13 | 16:06

:'(

Kaas de Vies | 19-09-13 | 16:05

Welkom in Nederland anno 2013... Criminelen worden geknuffeld en werkende burgers worden genaaid.

Lina Mosa | 19-09-13 | 16:05

"Tja, meneer van Berkel, dan had u maar ambtenaar moeten worden."

- Diederik Samsom, socialist

Russells Teapot | 19-09-13 | 16:04

Steeds. Maar. Weer.

LibertarianDutchman | 19-09-13 | 16:04

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl