Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Loggen vanuit het Maagdenhuis

Actie actie actie!We schrijven 1969. Studenten bezetten het Maagdenhuis in Amsterdam en eisen meer inspraak. Vanavond was het opnieuw raak. Enkele tientallen studenten hebben hun intrek genomen in het Maagdenhuis, uit protest tegen de plannen met het hoger onderwijs van staatssecretaris Rutte. Zo mogen universiteiten studenten straks na 5,5 jaar studie een veel hoger collegegeld gaan vragen. Ja en? Een studie duurt gemiddeld 4 jaar. Heb je nog anderhalf jaar de tijd om je kapot te zuipen, suf te neuken en op pappa's zak te teren. Maar nee, onze studenten zijn boos en hebben zich met blikvoer en slaapzakken verschanst in het bestuurscentrum van de Universiteit van Amsterdam. Is er dan helemaal niks veranderd in die 35 jaar? Jawel hoor, het langharige werkschuwe tuig heeft een eigen weblog... UPDATE 1: Zoals jullie ongetwijfeld wel hebben gemerkt, had GeenStijl vanavond plotseling weer eens te maken met een DDos-aanval. Toeval? Geen idee, al hebben we de irclogs met bekentennisen toch maar even doorgespeeld aan het KLPD. UPDATE 2: (0.53 uur) De politie zou de boel gaan ontruimen. Dat is althans de verwachting van waarnemers buiten het gebouw. De Universiteit heeft om de ontruiming gevraagd. Het bestuur van de UvA vindt dat de studenten hun punt hebben kunnen maken en voldoende aandacht hebben gehad. UPDATE 3: (2.00 uur) De politie heeft een eind gemaakt aan de bezetting van het Maagdenhuis. De Mobiele Eenheid (ME) heeft de boel schoongeveegd.

Reaguursels

Inloggen

>>Prioriteiten stellen is je slecht gelukt wanneer je een studie van 4 jaar in 8 volbrengt lijkt me dito voor efficiëntie wel en dat geld ook voor zorgen dat dingen geregeld en gefixt worden lol.<< ~DaJudge

En hoe weet jij dat? Ik kan me zo duizenden dingen voor mijn ogen halen waarbij je studie niet prioriteit nummer 1 is.

>>Ga alsjeblieft weer zuipen, dat tentamen kun je nog wel een keer of 2 herkansen.<< ~DaJudge

Precies. En dat is mooi. Daar wil Rutten een praktisch stokje voor steken. Dat is niet mooi.

>>este studenten, prima dat jullie naast je studie nog zoveel sociaal leven hebben, maar een ding mag je van mij aannemen: zogauw je aan het werk gaat, is het voorbij met de studentenfeestjes tot vroeg in de morgen, anders mag je het leger werklozen gaan versterken.<<~Cheesehead

Valt best mee. Ze verhuizen gewoon wat richting weekeinde. Verder werkt het vaak wat anders: Die lui die uiteindelijk een bul halen, ookal doen ze er 8 jaar over, hebben hun studie niet echt uitgesmeerd maar veelal verplaatst. 1 jaar alle feesten aflopen EN je P halen, of in ieder geval een halve P voor een positief studieadvies. Dan bijzonder weinig presteren op studiefront. Dan opeens weer nominaal voor de laatste 4 jaar want uiteindelijk moet die bul toch wel worden gehaald. Die lui die de discipline hebben om ondanks de leuke tijden TOCH die studie te doen zijn een stuk meer waard, later op de werkvloer, dan het typetje dat bij moeders blijft wonen.

Maaruh, WhYnotDanWel snapt 'm. "koppie, koppie" zonder "bekkie, bekkie" is niet zo heel handig.

>>Los daarvan is ook de richting enigszins bepalend op het vervolg. In Nederland mag elke mongool elke studie volgen; maakt niet uit of de markt er behoefte aan heeft.<< ~WhYnotDanWel

Ja, maar dit heeft wel wat. Momenteel kan je direct na VWO een universitaire studie afronden als je de wilskracht hebt; zelfs zonder een cent ouderlijke bijdrage. Zeker ook omdat je langer over je studie mag doen (en er dus een redelijke baan naast kan houden indien nodig of gewenst). Ik ben het wel met je eens dat stufi en/of een beetje speling in de hoeveelheid jaren die je mag besteden aan je studie ietwat afhangt van je studie versus hoe zeer bulhouders in die richting geapprecieerd worden. Als er een vet tekort is aan, weet ik wat, bio-informatici, gewoon de vrije markt het werk laten doen; meer 50 euro per maand meer stufi voor die studie, -5 euro voor alle andere studies.

>>Ik zou het willen omdraaien; beperkt het studeren. Niet beperken in de mate waarin de mogelijkheid aan een ieder wordt geboden, maar stel er een prestatie tegenover. Als je na je studie niets met je studie doet, dan moet je er voor gaan dokken; en fors ook.<< ~WhYnotDanWel

Kan ik me wel in vinden. Zal het volk dat het niet helemaal snapt maar alleen geldverspilling zit (Fleishbaum et al) misschien ook behelpen.

surial | 02-03-05 | 11:54

Je suf neuken tijdens een bezetting in het maagdenhuis is op zich wel weer stijlloos.

@ DaJudge 01-03-05 @ 03:26
Kussie terug hoor Judge. Om eerlijk te zijn ben ik de draad van onze discussie inmiddels al kwijt na de korte onderbreking van GS. En excuses zijn niet nodig hoor. Ik heb me ook prima vermaakt. En Sunny wil dan wel graag het laatste woord hebben. Geloof me, ik krijg er zeker bij StarF*cker meestal ook niet de kans voor. Maar ik blijf proberen........ *Giechel*

Sunnygirl | 01-03-05 | 21:20

@pater ja over dat belasting betalen ben ik het ook niet eens maar goed ;-)

Ja ik wist wel dat je al moet betalen maar het gaat er nu i.d.d. over dat er meer betaald moet worden. IMHO moet dat best kunnen, e.e.a. verwijzend naar de eerdere argumentatie. Ik verzette mij tegen het beeld dat studeren nu voor niet rijkeluiskinderen onmogelijk wordt want dat is m.i. totaal niet aan de orde. Ik vind dat studeren i.p. voor iedereen mogelijk moet zijn, maar dat hier best grote financiële gevolgen/risico's aan verbonden mogen zijn. En je zal zien dat iemand met een opleiding als jij zich straks suf lacht om wat er terugbetaald moet worden.

Carpa | 01-03-05 | 15:34

De kiddo's die nu hun ouders aan het na-apen waren, zijn de kiddo's van de babyboom generatie.
Mijn observatie is dat de huidige studie-kiddo generatie net zo erg is (zo niet erger) dan die beebieboemers profiteurs.

En ja, ik ben ook student geweest (een echte en niet zo'n cursusje), en ja, ik heb ook geld moeten lenen, en nee, ik heb het na x jaar nog steeds niet afbetaald.

yumpie | 01-03-05 | 14:30

@ Carpa,
helemaal mee eens! mij hoef je er heus niet van te overtuigen dat studeren best wat mag kosten en dat je moet inversteren in je eigen toekomst. (hoewel, ik betaal, nu en in de toekomst, ook al belasting op mijn inkomsten en vermogen. dus je zou kunnen zeggen; als ik de kosten zelf moet betalen, dan mag ik de opbrengsten ook zelf houden, maar da's dan ook weer niet helemaal eerlijk...).

en dat is dus nog geen reden om studeren nog duurder te maken voor de student danhet al is. ik kan je heel veel argumenten geven, maar dat laat ik nu maar even achterwege.

oftewel, mij hoor je over de huidige situatie niet echt klagen. maar ik meende uit jouw commentaar @ 10:02 op te maken (ik kan het mis hebben hoor, maar dan snap ik niet echt wat je punt was) dat jij niet wist dat je nu ook al zelf moet betalen, en dacht; laat ik dat eens even rechtzetten.


pater | 01-03-05 | 13:28

@Donnie
Klopt, excuus... verder op zich wel mee eens.

Het is uberhaupt een kutidee om studenten financieel aan te straffen, om welke reden dan ook. Financiele zorgen brengt zware druk met zich mee (heb ik serieuze ervaring mee) waardoor je veel minder goed met je studie bezig kunt zijn. Je bent dan echt uren bezig om eindjes te zoeken die je aan elkaar kan knopen.

ZI | 01-03-05 | 13:15

Gewoon een paar wietplantjes op zolder, lullen we nergens meer over.....

Pannie | 01-03-05 | 13:09

@ MrXL
Inderdaad, uitzonderingen zijn er overal, ook onder de Beta's. En nogmaals, doe zelf eens zo'n studie, dan weet je waar je het over hebt.

@ Spooky
Het is duidelijk dat je nog veel te leren hebt. Dus ik stel voor dat je het oplossen van zaken overlaat aan de grote mensen, en zelf nog even in je boeken duikt.

@ ZI
Inderdaad, ik ben een alpha maar ik heb ook mijn deel Wiskunde en analyse gehad. Daarnaast geef ik wel eens les samen met Beta's en dat zijn niet per definitie erg snuggere mensen. Ik ben wel met je eens dat je mensen die langer over hun studie mogen doen, je niet dezelfde maar moet opleggen als de rest van het land.

Maar ook nog maar eens: ik heb niet gezegd dat ik het eens was met de plannen van Rutte he? (Lees mijn verhaal nog maar eens na.) Ik zeg alleen dat ik het eens ben met de stelling dat er een beter systeem moet worden bedacht. Hoe dat eruit moet komen te zien weet ik zo snel niet.

/kwoot:
... maar je moet niet eindigen met zware financiele sancties als je de studie niet binnen een zeer korte termijn haalt.
/einde kwoot

DonnieDeDenker | 01-03-05 | 13:08

Studenten zijn losers

Pannie | 01-03-05 | 13:07

shit, loop niet zo te zeiken op studenten ... misschien beetje frustratie van de auteur die na de middelbare school meteen bij de eerste de beste hovenier is gaan werken en daar nu (had ik toch maar ...) spijt van heeft??? Beetje jammer !!!

A8 | 01-03-05 | 13:01

De babyboom 50ers hebben allemaal 20 jaar mogen studeren op staatskosten. Hebben hun huisies bijna gratis gekregen.
En nu is het geld op.
Met speciale dank aan de Bakellende generatie.
Maar ja rechtse jeugd is nu eenmaal makkelijk te belazeren. Eigenlijk verdienen ze niet anders.

ultra-links | 01-03-05 | 12:59

@ pater Dayone & Pardoes ja und? Als jullie je studie afronden kan je meer dan genoeg gaan verdienen om dit af te betalen, en zo draag je ook nog wat bij aan het instituut wat je opleiding mogelijk heeft gemaakt (d.m.v. collegegeld) danwel de maatschappij. Je hoort mij niet zeggen dat het niet zwaar is, danwel niet een risico is maar zo werkt dat nou eenmaal in de boze wereld. Als ondernemer moet je ook risico nemen, geld lenen en keihard werken voordat je resultaat kunt oogsten, ik zie niet in waarom dat voor een student anders moet zijn.

Carpa | 01-03-05 | 12:35

@mrXL: althans, voor de technische studies was dat zo...

mrXL | 01-03-05 | 12:11

@marteltor: Nee, met de nieuwe variant bachelor/master is het een curriculum van 3+2 jaar.

Vroegah was het 4 jaar.

mrXL | 01-03-05 | 12:02

jullie zeggen het mooi; de gemiddelde studie duurt 4 jaar. Jullie bedoelen; de kortste universitaire studie duurt 4 jaar.
En idd, als je over een 4 jarige studie langer dan 5.5 jaar doet, mag je wel eens een foei krijgen :D

marteltor | 01-03-05 | 11:57

@donnie: hoezoo gelul? We hadden in Leiden studievarianten waarbij beta's en alfa's moesten samenwerken.

Kon je altijd lachen. Zelden zulke domme mensen gezien.

Er zullen zat uitzonderingen zijn, maar als we goed zoeken vinden we die overal.

mrXL | 01-03-05 | 11:51

Destijds duurde een studie informatica of wiskunde nog 4 jaar; vanzelfsprekend kun je er langer/korter over doen, hoewel korter nooit voorkwam.

De werkdruk lag gigantisch hoog; dagen van 0700 opstaan; pas om 0100 thuis; nog wat werk voor de eigen zaak en om 0200 slapen, om dan weer vroeg uit de veren te kunnen.

Sociale aktiviteiten op 0; geen sporten meer; 1e jaar 10 kg aangekomen.

Heb dat tempo nog even volgehouden; heb 3 jaar met een burnout/depressie gekampt (en nog steeds), heb toch alles draaiend gehouden [geen cent support] en heb een zeer goed inkomen.

De subsidie voor die studie is ruimschoots terugbetaald.

Maar als ik het over zou mogen doen, zou ik er niet weer voor kiezen.

Wel stamp ik iedereen de grond in die zegt dat 'rijken' het zo makkelijk hebben; dat is dus altijd niet zo. Ook het in dienst nemen van allochtonen zie ik nog niet zo zitten ;-)

Ik heb gewoon weinig/geen referenties aan deze mensen; ik zie ze nooit bij het werk. Vreemd genoeg zie ik ze in de stad des te meer; dat zegt eigenlijk al genoeg.

mrXL | 01-03-05 | 11:46

rustig rustig

RBZ | 01-03-05 | 11:41

een studie kost gemiddeld 5 jaar op een universiteit geen 4. (geneeskunde zelfs 6). Dan doe je nog nix geks.....

RBZ | 01-03-05 | 11:40

Hoelang duurd(!!!!!) een studie Nederlands??????

The Evil One | 01-03-05 | 11:39

een studie duurd gemiddeld 5 jaar op een universiteit geen 4....... (geneeskunde zelfs 6).

RBZ | 01-03-05 | 11:39

Heb zelf 5 jaar over m'n studie gedaan, 1 jaar 2x propaedeuse, toen ook m'n bedrijfje opgestart.

Verder neemt het aantal afgestudeerden van HBO & universiteit AF. We zakken op internationaal niveau steeds verder naar beneden op de ladder. Verder hebben we al weinig beta-participatie.

Al met al kun je dus over vele jaren je lol op. Minder moeilijk werk wordt uitbesteed; voor moeilijk werk kunnen ze hier geen werknemers vinden; belastingklimaat is ook om te huilen.

En wat krijgen we dan? Dan kunnen we wel hard allemaal PvdA stemmen, maar dan is er geen rijkdom meer om te verdelen.

En dan vraag ik me toch GVD echt af wat ze met al die belastingcentjes doen. Ongelooflijk gewoon wat dat ieder jaar weer kost.

mrXL | 01-03-05 | 11:38

@Donniededenker,

Er moet volgens jou gezocht worden naar een model waar iedereeen in zich kan vinden en er moet nagedacht worden over modellen? Lekker polderen dus koppie thee koekje bij gezellig Cohen wil vast mee doen.Ik zeg stelletje watjes na 5 minuten is de ME binnen en gaat iedereen weer weg. Lang leven de baricade koppie thee en een baksteen erbij. Waar had meneer de agent die gehad willen hebben op zijn ogen dat is goed. En als meneer agent dan toch op de grond ligt zullen we eens praten over een modellen we moeten het wel eens worden met elkaar.

spooky | 01-03-05 | 11:10

@DonnieDeDenker
Oh god, hebben we een alpha studie? Je doet een studie die je leuk vind. Zoals je zelf al zegt: iedereen moet gaan doen wat hij/zij wil doen. Maar het is nu oneerlijk. Laten we eerlijk zijn, alpha-studie's zijn minder zwaar dan beta-studie's. Punt. Uit de cijfers blijkt wel dat beta's langer over hun studie doen dan alpha, om dit op te hangen aan hun feestgedrag is idioot, aangezien veel (bvb) rechtenstudenten voor rechten kiezen vanwege hun studentenleven er om heen (zie het standaard voorbeeld van Tim, hierboven).
Juist de regering wil dat er meer beta's komen, dan is het een beetje vreemd om juist die beta's af te schrikken met financiele sancties die er niet om liegen. Een verdrievoudiging van het collegegeld is niets anders dan iemand onder zware druk zetten en in de financiele problemen trappen. Ik zeg niet dat ik baal van mijn studie omdat ik het zwaarder heb dan alpha studenten, maar dat betekent niet dat ik geen erkenning mag krijgen voor het feit dat ik een studie doe die 90% niet binnen 5,5 jaar haalt.

ZI | 01-03-05 | 11:07

Het gaat er niet om dat je binnen 4 jaar je studie moet afronden... wat in heel veel gevallen gewoon niet lukt. Het feit dat je in één keer de juiste studiekeus moet maken is het zorgwekkendst, want de meeste studenten (waaronder ik) wisselen weleens van studie.

Dayone | 01-03-05 | 11:03

Oh, en er komt geen freefight tussen Sifco en Fleischbaum. Laatsgenoemde heeft al gepost dat alles in orde was.

DonnieDeDenker | 01-03-05 | 11:00

Ik vind het betoog van Cheesehead erg goed, er moet inderdaad gezocht worden naar een model waar iedereeen in zich kan vinden. Aan de ene kant zou iedereen eender welke studie moeten kunnen doen, maar je moet niet eindigen met zware financiele sancties als je de studie niet binnen een zeer korte termijn haalt.

(Ik zeg "de studie" want het gelul dat de beta's het zoveel moeilijker hebben. Als je het zo zwaar hebt ga je maar wat anders doen. Culturele antropologie bijvoorbeeld, of theologie, kijken hoe geweldig goed je het daar gaat doen.)

Ik zal eens nadenken over zo'n model, maar ik ben wel van mening dat een studietijd (aan eender welke instelling) meer is dan studeren alleen.

DonnieDeDenker | 01-03-05 | 10:58

Ik doe lekker mijn rechtencursusje, hoef niet zo nodig binnen vier jaar klaar te zijn (kan ik al niet meer :p) en verder loop ik gewoon lekker m'n feestjes, borrels en zooipartijen af. Je bent toch maar één keer jong of ben ik nou de enige die zo denkt?

Tim | 01-03-05 | 10:53

tering zeg, je moet wel lef hebben om de grootste groep van je eigen bezoekers af te zeiken. machtsgeile sukkels, ohja en mediageil ook.

prospo | 01-03-05 | 10:51

die hackers, geen idee wie dat zijn, beweren dat geenstijl dit te danken heeft aan zijn gedrag en dat dit voor altijd zal voortduren.

jeugdige overmoed?

Ik vind het overigens ook niet correct om het telefoonnummer te plaatsen van een 18 jarige. Hij is echt geterroriseerd volgens mij.

Pardoes | 01-03-05 | 10:50

De studenten die zeggen meer tijd nodig te hebben voor het afronden van hun studie, omdat men dan veelzijdiger, sociaal vaardiger etc. klaar is voor het betreden van de arbeidsmarkt, hebben zich in ieder geval afgelopen nacht niet kunnen bewijzen. Het lijkt me toch een betrekkelijk eenvoudige opgave om het Maagdenhuis zodanig te barricaderen dat niet binnen vijf minuten de ME binnen staat? Een gemiste kans dus. Blijkbaar kunnen allochtonen onder het genot van een kopje thee, toch veel beter onderhandelen met de Grote Bij Elkaar Houder Cohen.

Ganglion | 01-03-05 | 10:43

Zullen we duidelijkheid scheppen? Je hebt van die "studie's" die er zijn om subsidie te trekken. Die verkapte cursussen duren inderdaad 4 jaar. Je hebt ook echte studie's, zoals werktuigbouwkunde, technische natuurkunde en dus vooral de technische studie's, die duren dus gewoon 5 jaar. Niks 4 jaar. Ik word echt moe van mensen die zonder echte kennis van zaken uitspraken doet over deze actie. Ik ben zelf ook student en ik vind het op zich wel een beetje een begrijpelijke actie. Ik ga mijn studie niet in 5 jaar halen, never nooit niet. Dat kan gewoon haast niet, je loopt altijd vertraging op.

Misschien moeten we maar eens ophouden met alle studies en opleidingen over 1 kam te scheren. Daarmee doe je echte studies zwaar te kort mee. Een beetje studie duurt 5 jaar en geen 4 jaar...

En dan nog wat, door deze impopulaire maatregelen schrik je veel toekomstige studenten af om beta-studies te gaan doen. En dat terwijl juist daar een groot tekort aan is. Wat denk jij? Dat iemand gaat studeren met de eis dat hij het binnen de kortst (on)mogelijke tijd afrond en anders financieel aan de grond genageld wordt? Iets met kenniseconomie enzo, willen we voor blijven lopen in Nederland of willen we vooral dat iedereen Toegepaste Communicatie Wetenschappen gaat studeren? Lekker makkelijk je stufi innen en 4 jaar lang zuipen, neuqen en feesten.

ZI | 01-03-05 | 10:41

@ Lekker Belangrijk©

Het wordt tijd dat studenten weer eens ouderwets sex pistols luisteren die wisten pas hoe je een feest kan maken van een ontruiming.

spooky | 01-03-05 | 10:40

@Pannie 10:21 LOL, Idd, heerlijk toch om je studententijd weer eens over te doen?

Lekker Belangrijk© | 01-03-05 | 10:36

Zijn er al kaarten verkrijgbaar voor het freefight-gevecht tussen Fleischbaum & Sifco?

Pritt Stift | 01-03-05 | 10:33

Voor de mensen die reageren met: het kan in 4 jaar want ik doe het nu ook.... Je hebt het nog niet gedaan en je weet niet 100% zeker dat je straks meteen aan de bak kan.

& verwissel de Universiteit alsjeblieft niet met het HBO. Daar zit zo'n gigantisch verschil in. Ja, HBO is met alle gemak binnen de tijd te halen. De enkele HBO vakken die hier op de Universiteit voorbij komen (ja klinkt vreemd maar soms zit er een tussen) worden door iedereen altijd met een 8 a 9 afgerond... zonder enige moeite... terwijl de werkelijk Universitaire vakken vele malen meer inspanning vereisen.
Haal ook niet de verschillende studies door elkaar. Rechten en dergelijken worden er door sommige voor de grap bij gedaan, maar vergelijk het niet met een studie waar je voor Master of Science / Physics gaat.

Jolla | 01-03-05 | 10:29

The Beatles heerschen!!

Lekker Belangrijk© | 01-03-05 | 10:27

ik verbaas me steeds weer over het feit dat mensen roepen hoe intelligent ze zijn maar toch steeds weer op domme discussies ingaan.

Prutswerk© | 01-03-05 | 10:26

tsa, gister sinds 20.30 GS moeten missen... kanslose eikels

maarre, die studentenhappening... die Rutte zal vast vervelend zijn maar op tv leek het zg. protest meer op een gezellig samenzijn..... tot de ME geheel in lijn met de tradities besloot in te grijpen...

inferno | 01-03-05 | 10:24

@saulus: KNOR!

Ruler | 01-03-05 | 10:24

Het is de stijl van geenstijl om alles af te zeiken. Om iedereen de grond in te trappen. Helaas denken ze daarbij niet na... als inspiratiebron nemen ze gewoon het nieuws.
Eerdere reaguurders schreven al over de studie-last en de verplichte bijbaan om de studie te betalen.
Kunnen we er nog even bij vermelden dat je het meeste kans maakt op de arbeidsmarkt als je niet enkel 1 studie hebt gedaan (en dus dezelfde opleiding hebt als vele andere) - maar wanneer je 1 (of 2 :D) studie hebt gedaan met daarbij een aantal extra vakken, een specialisatie, stages etc. etc. EN DIT GAAT ALLEMAAL BOVENOP DE 4 JAAR.
Enig idee op welke leeftijd een gespecialiseerde arts over het algemeen 'klaar' is met zijn studie? 34 jaar.

Jolla | 01-03-05 | 10:23

man man,
Wat een onzin om langer dan 4 jaar over je studie te doen om sociaal verder te kunnen komen tijdens je carriere. Nog nooit zo'n onzin gehoord, het minst sociaal zijn vaak de corporale types, die elke avond binnen hun eigen corporale vereniging blijven en zich zodoende afsluiten van de buiten wereld. Nee dan ben je een heel sociaal type...
Het is perfect mogelijk om binnen 4 jaar een studie te doen, +/- 15 uur per week te werken en een zeer goed sociaal leven te leiden, heb er namelijk zelf ervaring mee.
Daarnaast kunnen we in Nederland het geld wel beter gebruiken, dan het zinloos te storten op de studierekeningetje van vatsige matdragende brallerige nikspresterende nepkakkers!

.platte boef | 01-03-05 | 10:23

wat zeikt iedereen nou toch,
gewoon subsidie stopzetten voor alle ballen verenigingen, de roeiwedtsrijden,stage in het buitenland, ontgroeningsfeesten en dergelijke. blijft er zat over

saulus | 01-03-05 | 10:22

Als ik een sexclub binnenkom werken er tegenwoordig alleen maar studentes.
Nee hoor als je maar wilt dan kan het echt wel...

Pannie | 01-03-05 | 10:21

DDoskabouter Eric heeft zijn "vriendjes" (als ie die nog heeft tenminste) ingeschakeld?

dubbel F | 01-03-05 | 10:20

@ Carpa,
dat moet nu ook al hoor, na 5 jaar krijg je echt geen studiefinanciering meer... en daaarnaast, van je studiefinanciering kun je nog niet eens de huur betalen, dus je zult je studie wel voor een groot deel zelf moeten betalen...

pater | 01-03-05 | 10:19

Lekker Belangrijk! Je kan je beter druk maken om die vervelende ddoskabouters van gister!

Geurt | 01-03-05 | 10:17

Beetje trieste reactie van Fleischbaum.
- Of hij is gewoon jaloers op studenten omdat ie zelf nooit heeft kunnen studeren. (waarom laat ik in het midden)
- Of hij heeft gewoon een kudt tijd meegemaakt als student.(waarom laat ik wederom in het midden)

Ik geef toe dat er HELAAS wel een paar gasten zijn die op pappie's zak leven en al moe worden van denken aan werken. Die gasten kan ik ook niet uitstaan.

Maar als ie denkt dat de meeste studenten langharig werkshuw tuig zijn mag ie wel eens uit zijn grot komen want we leven tegenwoordig in 2005 en niet in 1960.

dubbel F | 01-03-05 | 10:16

Nog even tegen Carpa... Het is nu al zo dat na vier jaar studeren je studiefinanciering in een lening omgezet wordt. Dus je krijgt officieel maar vier jaar studiefinanciering... kijk eerst naar de feiten voordat je wat roept!

Dayone | 01-03-05 | 10:13

@carpa

weet je hoeveel ze het collegegeld mogen verhogen?

Ik neem aan dat dit geldt voor de nieuwe generatie studenten. (de stakkers)

Pardoes | 01-03-05 | 10:11

Ik vraag me (echt) af hoe lang Prof. Hoxha, Fleischbaum en al die andere columnisten van geenstijl over hun studie gedaan hebben, of hebben zij niet gestudeerd? Dat zou natuurlijk een hoop verklaren! Ik bedoel dan... Vandaar zo'n kortzichtige 'analyse' over het studentenleven.

Dayone | 01-03-05 | 10:07

PS voor WhyNot

ik probeer overigens in mijn werk die situaties op scholen te de-escaleren, die scholieren er toe brengen zelfmoord te plegen.

Cheesehead

Cheesehead | 01-03-05 | 10:03

Er wordt hier net gedaan of je na vijfeneenhalf jaar niet meer mag studeren. Het gaat er m.i. alleen om dat dan het collegegeld omhoog gaat en/of je geen studiefinanciering krijgt. Je zal dus geld moeten lenen om je studie af te maken. Schande schande dat je voor je eigen opleiding moet betalen... Hoezo decadent???

Carpa | 01-03-05 | 10:02

lange nacht hoor voor de studentjes, 140 zitten er nog vast

Mellorenz | 01-03-05 | 10:01

Hallo WhyNot,

natuurlijk zijn er meer studenten, die zonder feesten doorgegaan zijn en nog leven, zeer goed leven...

Wat betreft de marktwerking van studies, dat is altijd moeilijk te voorspellen. Wie er nu bv. physik studeert, kan er niet zeker van zijn, dat er over 5, 6, 7 jaar nog vraag is naar zijn studierichting. de veranderingen van de markt gaan gedeeltelijk zo snel, dat het moeilijk wordt, zoniet onmogelijk is, de huidige marktsituatie als basis voor een studie te nemen.

Wat betreft het buitenland, vind ik een leuk argument. Ik zelf woon in duitsland, sinds 25 jaar, en heb een met het onderwijs gerelateerd beroep. Als ik zo hoor, hoe er hier naar het buitenland wordt verwezen, en als ik van kollega's in europa hoor, hoe die ook allemaal naar elkaar wijzen, denk ik, we zitten op een verkeerd spoor.

Zouden we niet naar een stelsel moeten, waar iedereen het recht heeft op een beroepsopleiding, ongeacht of dit nu administratief, handwerk of academisch is? Deze eerste opleiding zou volgens mij door de staat moeten worden gefinancierd. Hoe beter het onderwijs, ook in de lagere jaargangen, funktionieerd, hoe sneller mensen voor de maatschappij beschikbaar zijn om zelf hun bijdrage te leveren aan de financiering van volgende generaties. Frans Mpntefering vroeg zich laatst hardop af, waarom een academicus principieel recht schijnt te hebben ob een hogere betaling dan de kleuterleidster (erzieherin was het gebruikte woord). Alleen het feit, dat hij langer gestudeerd heeft, of het argument, een grotere verantwoording te hebben is daar (volgens FM) niet voldoende.

Het gaat mij nu niet om een inkomens debat, maar om de principiele vraag, hoe we een solide opleiding voor iedereen zouden kunnen garanderen. De Eisen van de studenten, voor zover ik die in diverse logs heb kunnen lezen, schijnen gerechtvaardigt, wat mij echter ontbreekt in de hele aktie (weer afgaand op dat, wat ik aan informatie via internet heb kunnen achterhalen) is een model, wat oplossingen strukturele aard bied. Het Maagdenhuis is een symbool, maar het is ook een eiland. De problemen bij de financiering van studies kunnen we niet oplossen, zolang we allemaal ons eigen eilandje blijven verdedigen.

Cheesehead

Cheesehead | 01-03-05 | 10:01

Stelt ook geen reet voor die servert van GS, bij de eerste de best ddos liggen ze alweer voor apegapen. En dan maar huilen.

Dariuss | 01-03-05 | 09:56

zit Eric erachter weer

Meki | 01-03-05 | 09:53

Ddossen is dat net zoiets als stenen gooien

Mellorenz | 01-03-05 | 09:53

Pater, je moet je bek houwen want je stinkt naar werkschuw langharig tuig.

Jemme101 | 01-03-05 | 09:50

beste gs redactie, Fleischbaum,
een studiebelasting van 50 a 60 uur in de week (op een studie waarvan door de ombudsman is vastgesteld dat het met geen mogelijkheid binnen de termijn af te ronden valt) en daarnaast een baan van 20 a 30 tot soms 50 uur in de week om die studie te kunnen betalen; en dan durven jullie over "langharige werkschuwe tuig" te spreken... ik werk meer dan jullie denk ik zo en heb ook al geen lang haar...

pater | 01-03-05 | 09:46

Tja, wat als je er na een jaar achter komt dat je studie niet de juiste is? (Komt bij ongeveer de helft van de studenten voor...)
Juist, dan heb je nog 4,5 jaar. Stel je oma overlijdt vlak voor een tentamen. Tentamen niet gehaald. Herkansen kan niet, want dan moet je hier tussen de 5 en de 5,5 halen. Das dus al weer een kwart jaar vertraging. Stel dat er dan toevallig nog één vak bij zit (van de, laten we voor het gemak zeggen, 30 vakken) waarin je toevallig iets minder uitblinkt, dan zit je dus al aan de 5,5 jaar.

Dan wordt het erg moeilijk.
Groot gelijk deze studenten dus.
Kortzichtig van GeenStijl ook, maar we zijn niet veel anders gewend zullen we maar zeggen.

bART- | 01-03-05 | 09:38

Was het Mark Rutte zelf niet die vorige week een bezoek bracht aan de studenten en opriep tot meer aktie? Onder het motto 'u vraagt, wij bezetten' weer een treffend voorbeeld van hoe aardig wij met elkaar omgaan in dit kabouterland. Kunnen de babyboomers weer nostalgisch mijmeren en laten we de werkelijke problemen fijn voor wat ze zijn.

BummBumm | 01-03-05 | 09:34

>> had GeenStijl vanavond plotseling weer >
>>eens te maken met een DDos-aanval.
En terecht! Die zielige clown moet eens leren studenten te steunen in plaats van de grond in te trappen.
Zeker al een midlife crisis waarbij hij terug denkt aan al die meauie feesten waar hij nog volop kon neuqen en zeuipen?

777bas777 | 01-03-05 | 09:15

Nog wat puntjes, in 5,5 jaar tijd ben je geen hersenchirurg of rechter, hoe wordt dat geregeld?
En wat als ik twee studies wil doen? Bijvoorbeeld eerst IT en dan filosofie om de beste IT-Filosoof te worden ofzo (ik noem maar een zijstraat :P )

the_Tzar | 01-03-05 | 08:46

Ongeveer 10% haalt zijn studie binnen de gestelde tijd. Dat zegt óf iets over de studenten óf iets over de gestelde tijd die je hebt voor een studies. Feit is ook dat de moeilijkste HBO's wellicht nog moeielijker zijn dan de makkelijkste universiteiten. In ieder geval is het verschil in moeilijkheidsgraad enorm. Daar moet veel meer meegenomen worden.
Daarnaast vraag ik me heel erg af of HBO-mensen die willen doorstromen naar een Master tegen dezelfde grens van 5,5 jaar lopen. Iemand die daar iets over weet?

the_Tzar | 01-03-05 | 08:44

Toch vind ik het geen goed plan dat uni's studenten na 5.5 jaar een hoger collegegeld mogen vragen. Op die manier hebben de uni's een goede reden om studenten nog langer over hun studie te laten doen. Er zijn een heleboboel studenten die langer dan de nominale studieduur over hun studie doen, en dat is echt niet alleen omdat ze zuipen, maar bijvoorbeeld ook omdat ze meer dan het absolute minimum aan hun stage willen doen, een paar extra vakken willen doen ter verbreding, gewoon niet supersnel van begrip zijn, of omdat hun rooster zo beroerd in elkaar steekt dat er no way is dat het in 4 jaar gehaald wordt.

Mijn ervaringen stammen van voor de Bachelor/Master omvorming, maar ik weet wel dat er van mijn jaar maar 7 studenten echt op tijd klaar waren. Ikzelf heb daar 2 vakanties voor moeten doorwerken, en ben slechts kort op stage geweest.

Los daarvan moet er wel een manier zijn om fossielen die er al een jaar of 8-9 rondlopen door te trekken.

Filo | 01-03-05 | 08:42

Ehm... over die 4 jaar voor een studie... da's achterhaald. dat was misschien zo in de tijd van de GS redactie. Tegenwoordig zijn alle Bèta studies sowieso al 5 jaar, met vaak uitloop in het master-project of uitloopo doordat een verplichte stage pas na een 3 maanden vertraging kan starten, omdat het soms lastig is een geschikte stage-plek te vinden.

Flapdrol | 01-03-05 | 08:28

*Bron: J@ggle*

[20:37] (fok1bot) 5 mins till ddos
[20:37] (eric_r) ow cool zeg :)
[20:38] (elite) eric_R ben je er nog?
[20:42] (fok2bot) ddos on www.geenstijl.nl (81.173.64.2) started...
[20:45] *** Quits: eric_r (~eric_R@geenstijl.nl) (Ping timeout: 276 seconds)

UPDATE 28-02-2005 23:23. En ze zijn zijn weer online.

nuked | 01-03-05 | 08:04

@JeroenHardeAnnie....

Grappig; maar zo nutteloos als die actie was (ik was er niet voor), zoveel reacties staan er hier, inclusief die van jou...... lol

WhYnotDanWel | 01-03-05 | 07:44

Nuttelose actie, evenals die ddos

JeroenHartjeAnne | 01-03-05 | 07:39

@Cheeshead.

Het slapen wil nog niet vlotten, dus ik ga maar weer eens reageren.

Een heel groot misverstand: alle studenten over één kam scheren.

Ja; in de periode van werken gelden deadlines (keiharde deadlines). Ik ken ze; collega studenten, die alles aan de kant zetten om met achten en negens het examen te halen. Intussen is een meerendeel van hen ontspoort; of is alles kwijt, of heeft zelfmoord gepleegd, of is in de verzorging terecht geraakt. Ik vierde feest tijdens mijn studie; dan kan het namelijk noch. Mijn, eerder gememoreerde, medestudenten vierden geen feest tijdens de studie, dat dachten ze tijdens het werken in te kunnen halen.....
Alle gekheid op een stokje; het probleem is niet zozeer de doorlooptijd van de gemiddelde student, maar eerder het feit dat iedereen in Nederland een studie mag volgen, ongeacht de vraag van de markt. In eerdere reacties al aangegeven dat intelligentie niet alleen "koppie, koppie" betekent, maar alleen in combinatie met "bekkie, bekkie" een meerwaarde heeft.
Los daarvan is ook de richting enigszins bepalend op het vervolg. In Nederland mag elke mongool elke studie volgen; maakt niet uit of de markt er behoefte aan heeft.
Ik zou het willen omdraaien; beperkt het studeren. Niet beperken in de mate waarin de mogelijkheid aan een ieder wordt geboden, maar stel er een prestatie tegenover. Als je na je studie niets met je studie doet, dan moet je er voor gaan dokken; en fors ook. Met andere woorden; de samenleving biedt je de mogelijkheid en geeft je de financiele mogelijkheden, maar je zult het dan ook moeten waarmaken. Niet zozeer tijdens je studie, maar daarna. Marktwerking heet zoiets. Ik wil het niet onnodig langer maken, alhoewel ik me realiseer dat het in Nederland vrijwel onmogelijk is, om iets rationeels in een paar woorden weer te geven. Nederland is ziek; heel erg ziek zelfs. Kom eens naar het buitenland; opent de ogen heel vaak.

WhYnotDanWel | 01-03-05 | 07:29

en als je 30 bent dan mág je niet meer studeren , moet je de volle mep betalen . leeftijdsdiscriminatie!!!!

hemaworstje | 01-03-05 | 07:28

Leuke Bezetting, kann me nog aan de eerste herinneren, samen met m'n vader een uitje naar de binnenstadt "maagdenhuis bekijken" vanachter de dranghekken.

En terwijl ik dit schrijf, denk ik er over na eens met m'n baas te gaan praten. Dat projekt waar ik aan werk en wat hij graag binnen 4 maanden op tafel zu willen hebben (afgerond natuurlijk), komt niet optijd af. Ik ben wel vlijtig, maar de besprekingen voor het actiecomitee "gratis koffie op de werkvloer" en der organisatie van het volgende afdelingsfeestje komende zaterdag, nemen gewoon een beetje meer tijd dan gedacht. Bovendien wil m'n vrouw noch ergens heen en ik moet rijden en m'n kinderen willen noch iets voor de school weten. Sorry chef, lukt niet met je projekt:

Beste studenten, prima dat jullie naast je studie nog zoveel sociaal leven hebben, maar een ding mag je van mij aannemen: zogauw je aan het werk gaat, is het voorbij met de studentenfeestjes tot vroeg in de morgen, anders mag je het leger werklozen gaan versterken. Als werknemer mag je best wel niets doen, maar dan niet in de baas z'n tijd. Het lijkt mij het beste, wen er maar vast aan. He mag dus best wel niets doen, maar niet in die tijd, die je eigenlijk zou moeten gebruiken voor je studie.

Het enige punt waar ik jullie op dit moment gelijk in geef: Wel gek, dat die staatssecretaris eerst zegt, jullie moeten aktie voeren om je positie duidelijk te maken en dan als je zijn oproep als brave nederlanders na komt, opeens niet zo enthousiast is.

Cheeshead

Cheesehead | 01-03-05 | 07:18

@. WhYnotDanWel
succes

collapse | 01-03-05 | 06:12

biggetjes... geitjes.... Nu kan je nog kiezen; over 50 jaar is alleen de laatste categorie nog toegestaan vrees ik, dus ik neem het er nog maar even van( If you don't mind?)

collapse | 01-03-05 | 06:08

@collapse

Dit is echt de laatste; want ik heb al weer veel poen verloeren door die kut-dollar; moet morgen wat rekeningetjes betalen en die worden ineens zo'n 4% duurder...... hoe en wat kan ik niet uitleggen; het zij zo........

Het ging om studenten en we kwamen uiteindelijk uit op varkens; het meest intelligente zoogdier......

Wellicht dat deze biggetjes (sorry voor de studenten in Groningen - BIG) het wel redden in 4 jaar.....

WhYnotDanWel | 01-03-05 | 06:07

@collapse

Nee niet in Brabant, maar een buur-provincie....

Dat ik zoveel van de varkenshouderij afweet is omdat ik af en toe zelf een varken ben, maar ik pak geen biggetjes........

WhYnotDanWel | 01-03-05 | 06:02

Mest, hoe stoerder 't meurt,
hoe skoener 't fleurt!

nuked | 01-03-05 | 05:59

@. WhYnotDanWel
Als je iemand gelijk geeft, dan kan die ander dat ontkennen en er tegen protesteren. Het logische gevolg daarvan is dan wel dat diegene zijn eigen beweringen ontkracht en dus zichzelf aan de kant zet.
Wat die mest betreft; je weet er behoorlijk wat van, Ik mag dan nu in Brabant wonen, maar jij bent er volgens mij geboren!.

collapse | 01-03-05 | 05:58

@collapse

Gelijk geven en gelijk ontvangen is niet per definitie gelijk.

Ter verduidelijking; in Nederland wordt gesproken over "mestoverschot". Je komt uit Brabant dus zult ongetwijfeld wel eens een varkenshouderij hebben gezien. "Gezien" schrijf ik expliciet, want de ondernemers zijn gedwongen hun ondernemersspecialiteiten elders voort te zetten.

Het begrip "mestoverschot" is een woord dat stamt uit de cultuur van "politieke correctheid". Er is helemaal geen overschot aan stront in Nederland (althans niet in de letterlijke betekenis van het woord poep...). Wat feitelijk aan de hand is, is dat de vraag naar varkensvlees in de loop der jaren sterk is afgenomen, als gevolg van de veranderingen in volkssamenstelling. Dit mocht echter niet op die manier naar buiten worden gebracht; daarom is destijds door de overheid het begrip "mestoverschot" gelanceerd. Dit diende naast het verbloemen van de werkelijke reden ook nog eens een opening om nieuwe belastingen te innen.....

Zoek het eens op; het aantal varkens 20 jaar geleden en momenteel........ Je gaat huilen van lachen, of lachen van het huilen........

WhYnotDanWel | 01-03-05 | 05:49

"Hoezo??

Heb je last van een mestoverschot?"
Ja ik woon in Breda, dus als je wil kun je het gratis afhalen. De caravan van de DDOS-pygmee is in de buurt; gooi het daar maar af of zo.
Ik heb zo toch weer een nieuwe vooraad.

collapse | 01-03-05 | 05:46

Hmm, gezellig hier ... maaruh, is het niet beter op een berg vertoeven dan op een punaise?

nuked | 01-03-05 | 05:45

@. WhYnotDanWel
dat is niet opgefokt !. Ik begrijp gewoon niet waarom DaJudge over taal begon terwijl ik hem zonet inhoudelijk gelijk had gegeven.

collapse | 01-03-05 | 05:41

20 studenten vrijgelaten in de koude nacht

"Op één van de plaatsen waar studenten vastzaten heeft de politie 20 studenten alvast maar op straat gezet, om een uur of vier in de nacht, bij enkele graden onder nul." haha

nuked | 01-03-05 | 05:41

Hoezo??

Heb je last van een mestoverschot?

WhYnotDanWel | 01-03-05 | 05:38

@. WhYnotDanWel
Mijn studie is reeds twee jaar afgerond. Alleen wat die biggetjes betreft zou ik misschien nog een cursusje moeten volgen. ( er is daar blijkbaar toch iets niet helemaal goed gegaan)

collapse | 01-03-05 | 05:37

@Collapse;

Niet zo opgefokt doen; is nergens voor nodig. Laat die biggetjes in het vervolg anders lekker in de poep rollen en begin eens met een mier..... Succes met je studie.......

WhYnotDanWel | 01-03-05 | 05:36

"Klopt Collapse, zal begrijpender lezen in het vervolg.
Jouw mening is de jouwe.
Me spelling is oud nieuws, me kwaliteiten liggen dan ook op een ander vlak.
Hoewel ik me aardig red in 4 talen, ik denk trouwens dat je grammatica bedoeld? in de regel trek me commenten door word om de redactie wat tegemoet te komen."

HE DAJUGDE
tegen wie heb je het nou weer?
Ik geef je net gelijk en gvd kom je met deze onbegrijpelijke shit aanzetten
Ik heb het niet over je grammatica gehad; die interesseert mij dus totaal niet, Ik ben geen leraar Nederlands.
En ja mijn mening is mijn mening( wat een simpele uitspraak zeg). Het is trouwens ook jouw meneing want ik gaf je zonet gelijk!!!!.
Ach misschien haalde je meerdere posts door elkaar en zal ik het je vergeven.

collapse | 01-03-05 | 05:33

Judge gaat een dvdje beleggen.

DaJudge | 01-03-05 | 05:32

waarbij gedachtengoed waarschijnlijk 1 woord zou moeten zijn...

DaJudge | 01-03-05 | 05:31

Ik zou trouwens God op je blote knieën danken dat mijn beheersing van de Nederlandse taal niet afdoende is om al mijn gedachten goed te profileren.
Maar dat terzijde.

DaJudge | 01-03-05 | 05:30

@collapse; succes met je studie
@DaJudge; succes met je nacht

Deze jongen gaat zijn mandje weer eens opzoeken; moet morgen weer flink aan de studie anders red ik het niet in 12 jaar.....

WhYnotDanWel | 01-03-05 | 05:30

trek ik me... vanzelfsprekend

DaJudge | 01-03-05 | 05:26

Klopt Collapse, zal begrijpender lezen in het vervolg.
Jouw mening is de jouwe.
Me spelling is oud nieuws, me kwaliteiten liggen dan ook op een ander vlak.
Hoewel ik me aardig red in 4 talen, ik denk trouwens dat je grammatica bedoeld? in de regel trek me commenten door word om de redactie wat tegemoet te komen.

DaJudge | 01-03-05 | 05:25

Ok, ok; op karakter moet het inderdaad kunnen. En dat van die biggetjes zal ik ook proberen te laten.

collapse | 01-03-05 | 05:21

@prommelzak 10 liter.......

ook mijn spelling zuigt wel eens, maar als ik al de moed zou hebben een ander daar op aan te spreken dan zou ik dit soort van oneffenheden eerst wegpoetsen.....

ff = even (half fout - popiestijl)
es = eens (half fout - popiestijl)
kan = kun (erg fout - kannen, kennen, konnen, kunnen, kinnen)

WhYnotDanWel | 01-03-05 | 05:20

collapse, Judge heeft niet gestudeerd.
Stond er al, me ma vindt dat ik me capaciteiten niet benut?
Me twin wel, en we hebben geen rijke ouders, toch heeft hij het in 4 jaar afgehandeld en geen makkelijke studie.
En inderdaad heeft die zich redelijk op zijn studie gefocust hoewel ik menig feest met hem heb mogen delen, heet karakter.
Wat die biggetjes betreft, sluit ik me bij WhyNotDanWel aan, judge neukte vrijwel alleen op uiterlijk.

DaJudge | 01-03-05 | 05:16

Naast zuid holloland!.

collapse | 01-03-05 | 05:11

'tja gestudeerd en dan is het aantal provincies nog steeds niet helemaal helder; waar ligt dat?? Barbarenland?

WhYnotDanWel | 01-03-05 | 05:09

@DaJudge
Wat ik uiteraard bedoelde (kwestie van goed lezen) is dat ik ddossers zeer laag acht qua intelligentie. Zoals ik al eerder schreef vind ik jou nog net ff dommer... Het feit dat je dat niet in een keer begrijpt en dat ik dat nog es uit moet leggen aan je geeft niet hoor. Had niet anders verwacht van je. Je spelling zuigt overigens ook nogal hevig... maar goed kan je ook niks aan doen... allemaal de schuld van de boze samenleving

prozac50mg | 01-03-05 | 05:09

Tja ik kom uit barabant he, daar pakken we allemaal wel eens een biggetje!,.

collapse | 01-03-05 | 05:08

Tja ik kom uit barabant he, daar pakken we allemaal wel eens een biggetje!,.

collapse | 01-03-05 | 05:08

@Collapse....

Als je referentiekader je eigen familie is, dan begrijp ik je beperkte weergave wel.

Zelf heb ik 7,5 jaar gedaan over een studie van 4 jaar. Ik heb me nooit hoeven te verlagen tot het pakken van biggetjes; ik ging alleen voor mooi (of gijl) spul.

WhYnotDanWel | 01-03-05 | 05:07

*maakt buiging, respect? meter tequila op mijn kosten.

DaJudge | 01-03-05 | 05:05

sprakeloos... zulks een eenvoud en zo prachtig vormgegeven...

DaJudge | 01-03-05 | 05:04

@Dajudge
Heb je gestudeerd? Heb je toen ook wel eens een lekker biggetje genomen ?
Heb je rijke ouders of heb je net als ik gewoon keihard moeten werken om dat miezerige kamertje EN STUDIE te financieren ?. Een jaartje extra moet dan toch best kunnen; Tenzij je natuurlijk alleen de collegezaal en de werkomgeving van je lullige bijbaan wil zien.

collapse | 01-03-05 | 05:04

@DaJugde CC "knul"

Laat ik het wat simpeler stellen; stel 5 mannen en een vrouw. En al die 5 mannen willen via dezelfde ingang contact maken met die vrouw (al dan niet safe=engels voor veilig). Dan zal die vrouw op een gegeven moment moeten aangeven dat het niet lukt met z'n allen te gelijk. DDOS.............

WhYnotDanWel | 01-03-05 | 04:59

En jij denk dat die knul dat gaat begrijpen WhyNotDanWel?
Herhalen, langzaam typen, herhalen, nog maals verduidelijken en het niet te complex maken...
Geld ook voor studenten gelijke . surial...

DaJudge | 01-03-05 | 04:50

Waar het om draait:

- EFFICIENT leren vergaren van kennis.
- Prioriteiten stellen
- Zorgen dat dingen gefixt/geregeld worden.

Hehehe.
Prioriteiten stellen is je slecht gelukt wanneer je een studie van 4 jaar in 8 volbrengt lijkt me dito voor efficiëntie wel en dat geld ook voor zorgen dat dingen geregeld en gefixt worden lol.
Ga alsjeblieft weer zuipen, dat tentamen kun je nog wel een keer of 2 herkansen.

DaJudge | 01-03-05 | 04:47

Oeps...... vergeten: voor "burgers" had 5 moeten staan.........

WhYnotDanWel | 01-03-05 | 04:45

@DaJudge

Waarom zoveel energie steken in het uitleggen van Ddossen....

Het is veel eenvoudiger; stel een loket met een ambtenaar..... Stuur daar maar burgers tegelijkertijd op af en wat is dan het resultaat???????? Juist; dat noemen we in het engels: DDOS

WhYnotDanWel | 01-03-05 | 04:44

prozac50mg 01-03-05 @ 03:59, me buur is een 60 jarige topper maar wel een Mexicaan zonder kennis what so ever, system engineer maakt je geen god, het maakt hooguit duidelijk dat je handig bent met draadjes, metaal, en enige vorm van logica bezit.
Te dom voor een doskabouter, zegt meer over jezelf dan waar je mij wilt plaatsen knul, Enig idee wat Ddossen inhoud?, als Judge de juiste info van het web trekt Ddost Judge er fijn op los met 3 dagen geen probleem, me ambities liggen alleen niet op het vlak looser, heeft trouwens verder weinig met intellect te maken dat Ddossen.
Anyway ik voel met je mee hoor, wanneer je al opkijkt tegen Ddossers, is het wel erg triest met je gesteld, geeft niet iedereen heeft op zijn manier waarde in deze maatschappij jij ook dus die gedacht moet je vast houden.
Ow en geloof me wanneer ik je zeg dat me ma niet trots op me is, heeft wat met een roerig leven te maken waar zei ook geregeld in betrokken is geweest en het feit dat ik volgens haar me capaciteiten qua levens beweging negeer.
Daarentegen vind ik haar een suffe kut die niks van het leven begrijpt, maar das een heel andere discussie.
Ik denk dat je, je eens zou moeten verdiepen in engelse termen maakt het leven dragelijker wanneer je een ogenschijnlijk minderwaardigheids complex gelijke de jouw mee moet torsen.
Ddossen is zoiets als het versturen van veel aanvragen op een enkel punt via veel bronnetjes, klinkt al beter he? En als je nu zo?n bronnetje download ben je al een mooi eind op weg.
System engineer is zoiets als een persoon die erg goed met technisch lego overweg kan.
Kun je nu weer slapen?

DaJudge | 01-03-05 | 04:35

Ha! Naieve instelling, Fleischbaum en DaJudge (en anderen).

Tuurlijk kan het sneller. Makkelijk zelfs. Grapjes als 'MIT aan de Schie' (zo verkoopt TU Delft zichzelf nog wel eens): laat me niet lachen zeg. Die studie stelt theoretisch/technisch echt niks voor. Beetje leren en elke domme rukker haalt die bul nog wel.

Daar gaat het dus duidelijk niet om. Datgene wat je in de college banken leert is misschien net 5% van wat een afgestudeerde nederlandse student aan handige skills opdoet tijdens zijn studie.

Doordat je er wat langer over mag doen kun je, bijvoorbeeld, ook nog eens hard werken. Of, mijn favourite (cliche, cliche, ik weet het): Je uitleven binnen het studentenleven, met of zonder behulp van studentenvereniging, en je ociale vaardigheden opkrikken tot het niveau van de gemiddelde nederlandse expat.

Jawel; kijk maar eens naar het buitenland. De gemiddelde nederlander in het buitenland heeft een hele schaar aan MIT en Yale lui ONDER ZICH. In meeste gevallen betreft het een student die indertijd 7+ jaar over zijn studie heeft gedaan (net zoals Rutte, overigens. Kan best wel sneller? Terwijl je er zelf 8 jaar over hebt gedaan? Hypocriete aap!). Waarom? Makkelijk.

Kennis opgedaan tijdens je studie is voor het grootste deel compleet nutteloos.

Waar het om draait:

- EFFICIENT leren vergaren van kennis.
- Prioriteiten stellen
- Zorgen dat dingen gefixt/geregeld worden, hoe dan ook.

Al die mensen die het niet willen horen ten spijt, al die 'studentje' cliches helpen bovenstaand in de regel.

- Studentenvereniging: Veel regelen met praktisch niks.
- Feesten: Leren dat een '6' beter is dan een '10'. een 10 betekent dat je teveel hebt geleerd. 5 uur voor aanvang tentamen (midden in de nacht) eerst een uur besteden naar het afspeuren van oude tentamens en je notities van de stijl van de verantwoordelijke prof bekijken en een aanvalsplan bedenken, dan in 4 uur precies die dingen leren zodat je die 6 haalt. Terwijl je zat bent. Dit heet 'efficient werken'. Handig, later.
- Werken: baan zoeken, proberen geld, CV uitbreiding, eigen tijd, en studie tijd te maximalizeren. Niet makkelijk.
- Aanpassen: Het gemiddelde studentenleven is zodanig ver verwijderd van de realiteit dat je je hoe dan ook compleet moet aanpassen.

Die lui die helemaal meedoen en toch nog hun studie met een bul afronden? Die gaan het ver schoppen. Dat is een echte bul.

Helaas. Lang niet iedereen doet dat. Sommigen kunnen het gewoon niet. Sommigen kunnen niet relativeren en vergeten hun studie compleet. Anderen skippen dit en blijven bij ouders wonen.

Blijft een feit dat zeer, zeeeeer weinig mensen het hele traject kunnen doen binnen nominaal + 1.5 jaar. Als je nominaal * 2 aanhoudt (8 a 10 jaar), zijn het er een stuk meer.

En in mijn opinie zijn die extra lui die je echt goed opleid het meer dan waard, ondanks dat het wat geld kost (noem een zaak waar dat geld beter naar toe kan gaan, bijvoorbeeld - educatie voor iedereen is een nobel streven), en dat je altijd de 'terende lui die niks doen en gewoon wat stufi uit de zak kloppen bij de overheid' houdt - tja, dat is zo. Dat is jammer. Dat is de prijs.

Zomaar even stellen dat het wel sneller kan en dan wat krasse opmerkingen, kom op zeg. De wereld zit zo makkelijk niet in elkaar.

surial | 01-03-05 | 04:34

[20:37] (fok1bot) 5 mins till ddos
[20:37] (eric_r) ow cool zeg :)
[20:38] (elite) eric_R ben je er nog?
[20:42] (fok2bot) ddos on www.geenstijl.nl (81.173.64.2) started...
[20:45] *** Quits: eric_r (~eric_R@geenstijl.nl) (Ping timeout: 276 seconds)

WimpieX | 01-03-05 | 04:24

@prommelzak 10liter

He geen sluikreclame hier he..............

WhYnotDanWel | 01-03-05 | 04:04

Ook zo'n doodmaker...... studenten inloten op merites.....

Wat zijn "merites"???????? Van die mongolen die de hele index van een boek in hun hoofd weten te rammen???? En als ze bij de slager op de hoek een gehaktbal willen bestellen met een roodhoofd en spuug uit de mond stotterend zich omdraaien en de winkel verlaten zonder niets of iets ??????????

Intelligentie is mooi..... maar er zijn wel verschillende vormen van intelligentie.... Wat telt is een koppie en een bekkie..... En beter een bekkie dan een koppie (Sorry Jan Peter en kardinaal Dommer......)

WhYnotDanWel | 01-03-05 | 04:01

@DaJudge
"Wanneer ik afdoende tijd neem kan ik van mijn buur ook een acceptabel systeem engineering maken, wel een kwestie van erg veel tijd."???????
OOK???? Afdoende tijd????een acceptabel systeem engineering??????
Gohhhhhh.... dan ben jij wel heeeeeeel intelligent hoor!!! nog net te dom voor een Ddoskabouter maar qua ongenuanceerdheid lijkt het best nog wat. Wat zal je moeder trots op je zijn!

prozac50mg | 01-03-05 | 03:59

Vanavond GeenStijl niet kunnen bereiken. (GeenStijl is in deze een wat ongelukkig gekozen naam; "geen... niet....")

Oorzaak (naar mijn vermoeden): een aantal kudambtenaren; die altijd weer zonodig een reconstructie moeten maken bij een rechtszaak. Of is het deze keer een zoontje van de rechter die stiekum in papa's DDossier's heeft lopen kijken?

WhYnotDanWel | 01-03-05 | 03:32

als star al zei, Sunny wil altijd het laatste woord, hier dito :-)

DaJudge | 01-03-05 | 03:28

Sunny, net je laatste comment gelezen.
Kussie meid, en respect nog steeds hoor.
zand erover, sorry dat ik er een competitie van maakte, om me eigen te vermaken.
heb ook niet altijd de wijsheid in de hand eh...
Lust je wel rauw trouwens hoor :P :-)
Onze ego's botsen houd het daar maar op...

DaJudge | 01-03-05 | 03:26

@. Boze Buur 01-03-05 @ 02:03
De relatie topic script loosers, en een time out lag nogal voor de hand.
Wanneer je hier wat langer komt, leer je vanzelf na welke topics je een bakkie kan doen. :-)

DaJudge | 01-03-05 | 03:08

chapeau Judge,
harde duidelijke opleiding, maar dan niet zo lopen zeiken over geld.
Kenniseconomie moet men wel in investeren.
Inloten op merites, niet op nummertje trekken.

vander F | 01-03-05 | 03:08

het platleggen van een ander zijn site, is ook het ontrekken van een ander zijn eigendom.

DaJudge | 01-03-05 | 03:05

Krasse taal Fleischbaum.
Aanpakken die luie donders, studie is zwaar wil ik niet horen allemaal gelul, wanneer hij te zwaar is zit je op het verkeerde niveau te kutten.
Als je de gegeven informatie niet in het gestelde tijdsbestek kan verwerken, ben je waardeloos in het echte leven wanneer je het in de praktijk moet brengen.
Bijna elk individu kan willekeurig welke kennis studie volbrengen, alleen de 1 doet er 4 jaar over en de ander 8, de vraag is wat de waarde van die laatste is in het echte leven en of je hiermee niet het niveau van de hoger opgeleiden ter discussie stelt.
Wanneer ik afdoende tijd neem kan ik van mijn buur ook een acceptabel systeem engineering maken, wel een kwestie van erg veel tijd.
Capaciteiten staan in direct verband met tijdsdruk, en capaciteiten is wat we zoeken onder hoog opgeleiden niet een nono die zich in een papiertje heeft vastgebeten en tig jaren hier aan besteed, leuk voor boven de haard maar een catastrofe in een gerelateerd functie.
Word tijd dat het onderwijs hier na gaat handelen en alle overbodige ego?s een niveau lager trapt zou het bedrijfsleven ten goede komen denk ik.
De scriptkiddies? wel die mogen om mij een doodschop hebben, wanneer het dezelfde zijn zou het misschien wat zijn wanneer justitie met de bek op het feit gedrukt word en het resultaat van het beleid in hun reed geschoffeld krijgen, met alle respect vanzelf.
Hier www.telegraaf.nl/binnenland/18541181/C...
Kon het wel? en zijn minder gedupeerden niet te spreken over geleden schade, door en door verrot systeem.

DaJudge | 01-03-05 | 03:01

Wat een geweldig statement om het maagdenhuis te bezetten. Is dit een poging om geschiedenis te schrijven? Tijden veranderen dudes. Sjoe, En nu weer snel terug achter leschenaar.
De studentjes van tegenwoordig hebben duidelijk weinig om handen. Gebruik jullie tijd toch eens nuttig. Dat sabbatical jaartje kan ook wel na de studie.

Amsterdance | 01-03-05 | 02:59

Kan Cohen die donkerblauw geklede jongens niet doorsturen naar een paar moskees? Daar hebben ze toch ook allang hun punt gemaakt?

Ganglion | 01-03-05 | 02:58

Hoo, op 9?

vander F | 01-03-05 | 02:57

Ik denk niet dat de studenten veel verzet hebben geboden bij de inval. Wel raar dat er niet gewoon met de studenten is gepraat. Dat is toch juist wat ze willen: hun stem laten gelden, omdat ze zich genegeert voelen. ME is dan een beetje rare maatregel.

Think | 01-03-05 | 02:57

Er zaten blijkbaar geen allochtone studentjes bij?

Ganglion | 01-03-05 | 02:56

De pliesie gaat nu de-briefen
en ze worden bedankt.
En tot de volgende keer.
Wat zijn ze lief voor elkaar zeg.
Scanner word nu erg rustig

vander F | 01-03-05 | 02:55

Cohen had deze studenten op zijn minst een buurthuis kunnen aanbieden

collapse | 01-03-05 | 02:55

Toch weer eens wat anders voor de ME. In plaats van hooligans, nu eens studenten met de wapenstok aaien.

Framoes | 01-03-05 | 02:54

Hier gaat Cohen nog last mee krijgen...

Pannie | 01-03-05 | 02:53

Nee ben je mal, beetje studentjes rossen is no problem.
Dan hadden er wel 2000 in het maagdenhuis moeten zitten voordat Cohen ook uberhaupt maar een wenkbrauw optrekt

vander F | 01-03-05 | 02:52

Ganglion 01-03-05 @ 02:47
Eindelijk mogen ze hun opgekropte frustraties afreageren; Blanke studentjes..............

Pannie | 01-03-05 | 02:51

Tja 4 jaar lang je eigenbuurt terroriseren is ok als je maar niet een paar uurtjes in het maagdenhuis zit.
Nederland ik houd van je

collapse | 01-03-05 | 02:51

Voor het geval de hoster wordt platgelegt / geflusht, een backup van de actie op:
www.quidoprojects.net/MHBZ

Nox007 | 01-03-05 | 02:50

BUBBA! BUBBA! BUBBA!

Pannie | 01-03-05 | 02:48

De politie heeft er weer eens lekker ouderwets met de wapenstok op los kunnen rammen. Persoonlijke opdracht van onze allochtonenvriend Cohen. Vanwaar ineens die dadendrang? Dit keer blijkbaar geen zin in theedrinken en de boel bij elkaar houden?

Ganglion | 01-03-05 | 02:47

Tuurlijk hebben de studenten gelijk, maar dat stel in Den Haag lult veel en doet weinig.
Kenniseconomie my ass.
Het wordt alleen maar minder.

vander F | 01-03-05 | 02:44

Deze studenten hebben gelijk.

ellingmann | 01-03-05 | 02:41

Ja het was evengoed een zeer vermakelijke avond.. Ik heb me geen moment verveeld met die maagden.

folio | 01-03-05 | 02:39

Yo, back online!
Gelukkig me niet verveeld, scanner aan, weblog van de actievoerders d'r bij.
Gezelli.zo'n maagdenhuis avond.

vander F | 01-03-05 | 02:35

Blijven die ddossmongolen bezig. Ik heb tussendoor gelukkig wel een gratis doosje frisk kunnen scoren

folio | 01-03-05 | 02:29

Ok, nu is alles weer normaal, t beven is ook gestopt...

FrankieXX | 01-03-05 | 02:26

Had dan nog ff weggebleven Geenstijl!
Zit k hier met n half gescalpeerd schreeuwend monster,en wie helpt me nou om deze teringzooi weer op te ruimen??Juistem,niemand dus!

**"Mama.. nou ff niet hoor.ik ben ff aant loggen"**

Boze Buur | 01-03-05 | 02:25

Maar nu gaat t gelukkig wel weer, ben nl opgehouden met trillen...

FrankieXX | 01-03-05 | 02:20

@. FrankieXX
Valt nog allemaal mee.
Ik was net in het stadium beland dat ik eens goed naar mn moeder keek en een link ging leggen naar een mooie regenjas.

Boze Buur | 01-03-05 | 02:19

Erics mama??? mag ik morgen bij u komen eten???

Boze Buur | 01-03-05 | 02:17

trillen, beven, onzinnige taal uitslaan en in het openbaar masturberen.

FrankieXX | 01-03-05 | 02:17

Shit, kreeg laatste uren last van afkickverschijnselen.

FrankieXX | 01-03-05 | 02:14

Toch denk ik dat het de moeder van Eric was. WEER pizza's vandaag gehad.
Sorry voor dubbelpost. GS timed nogal eens out, zullen wel de naweeen van Ddos zijn ofzo.

Think | 01-03-05 | 02:13

Net mn tijgerprint aangedaan.. Maarja, 't werkt weer :) Ik ga weer...

Lijkie! | 01-03-05 | 02:05

Of geDdoskaboutert? De claim wordt er niet lager op kiddies... Heeft GS het ip-adres van inevitable ook aan de KLPD gegeven? Die liep een paar topics terug ook lekker te dreigen met nieuwe Ddos attacks als GS namen of tel nummers zou publiceren. Zou Eric soms overspoeld zijn met pizza's vandaag?

Think | 01-03-05 | 02:05

Of geDdoskaboutert? De claim wordt er niet lager op kiddies... Heeft GS het ip-adres van inevitable ook aan de KLPD gegeven? Die liep een paar topics terug ook lekker te dreigen met nieuwe Ddos attacks als GS namen of tel nummers zou publiceren. Zou Eric soms overspoeld zijn met pizza's vandaag?

Think | 01-03-05 | 02:04

Godverdomme jongens.. ik was hartstikke ongerust hoor.Kan er niet een afspreekpunt gemaakt worden zodat we weten wat er aan de hand is in het vervolg.Of een telefoonsneeuwbal met alle leden??
Niet meer zolang wegblijven hoor Geenstijlers..

Boze Buur | 01-03-05 | 02:03

GS was weer een uur offline... Weer Ddosgekaboutert? Het moest verboden worden zeg!

Think | 01-03-05 | 02:00

het maagdenhuis bezetten is zo` 2006...

MILF | 28-02-05 | 23:43

Maagdenhuis, Praagse lente van die dingen, l'histoire se repete?
Doet me btw denken aan Milan Kundera:

De eeuwige terugkeer der dingen bestaat niet, maar we moeten tijdens ons leven doen alsof die wel bestaat. Anders wordt elke moraal, elke verantwoordelijkheid zinloos: iedere gebeurtenis, elke handeling is eenmalig en onherhaalbaar. We leggen ons dus als individu eigen regels op, waaraan we ons niet houden of niet kunnen houden. En het grotere lichaam dat de staat is, legt regels op waaraan we ons min of meer houden, of waaraan we ons proberen te ontrekken zodra we kunnen

Style Councillor | 28-02-05 | 23:42

Anyway... er is ook nog eens een ranzig verschil in moeilijkheidsgraad. Iedere benobo die zo dom is dat hij noodgedwonen in schoenen met klitterband moet lopen omdat veters strikken te moeilijk is kan bijvoorbeeld nog pedagogiek studeren. Zet die zelfde vent maar eens voor een studietje technische natuurkunde of lucht en ruimtevaart techniek. Dat zijn nog eens studies! En doe je het nominaal, dan is het 5 jaar... Nou ik zeg dat alle kutalfa's hun bek moeten houden en de arrontie eens om mag slaan naar de mensen die straks werkelijk wat kunnen... namelijk de mensen uit Delft, Eindhoven of Enschede... en dan heb ik het niet over de schijt HBO ers die als statement metallica op hun boeken krassen ...

Iljitsj | 28-02-05 | 23:40

off topic: het zou wel een wereldgrap zijn als Erik de V. achter deze ddos blijkt te zitten midden in zijn proefperiode. Ik wil die IRC-logs wel eens zien.

ander | 28-02-05 | 23:40

Zo'n priegelstukje en dan nog taal- en stijlfouten durven maken. Het moge duidelijk zijn extra studie van onderaf noodzakelijker is. Terug naar het middelbare stofnest, stelletje koorballen.

OoO | 28-02-05 | 23:38

Was effe schrikke nietwaar Gangster.

vander F | 28-02-05 | 23:38

Yes!!!! legt niet an mij yippie was al bang dat ik IP ban had opgelopen:) Blij dat ik er weer ben

Gangster of love | 28-02-05 | 23:36

is dat soms de moslimhemel

Mellorenz | 28-02-05 | 23:35

@MILF Dat hangt er vanaf hoe je het woord 'maagd' definieert.

Frids | 28-02-05 | 23:35

hoeveel maagden zitten daar eigenlijk?

MILF | 28-02-05 | 23:34

GS gekaapt door M$.
Hallooooo, jezus waarom lag de boel ineens plat?
Ik ben maar bij de buren op bezoek gegaan, of die wisten wat er aan de hand was.
Bij Jaggle en volkomen kut, blij dat hier de deur weer open is.
Sorry, nu maar weeer ontopic?

vander F | 28-02-05 | 23:32

Stidenten = studenten natuurlijk. Ja sorry, maar het vak typevaardigheid heb ik in de kroeg doorgebracht.

Dirruk | 28-02-05 | 23:32

gemiddelde studieduur van 4 jaar, yeah right, wordt MBO tegenwoordig ook al als studeren gezien?

Universitaire studies duren minimaal 5 jaar. Sommige cursussen, zoals rechten, kunnen op sommige plaatsen sneller worden gehaald, maar voor de rest is bijv. op de technische universiteiten het minimum 5 jaar en tsja, de gemiddelde studieduur hier aan de TU Delft is dan 7 jaar, ietsje langer dan gepland laat maar zeggen...

En ach, die bezetting, laat ze toch, de geschiedenis herhaalt zich, kijken of het kabinet/staatssecretaris zich opnieuw te kijk laat zetten door een protesterende groep mensen of dat geluiden van het volk weer zoals vanouds worden genegeerd...

Tehdas | 28-02-05 | 23:32

Ook nog ff dat studentenstenciltje gelezen, er valt inderdaad nogal wat te ontwikkelen bij de fine fleur der natie.
Wat een treurnis, daarbij wat een gebrek aan orginaliteit om papa's en mamma's heldendaden over te willen doen.

Een beetje student zet zich af tegen de generatie van de ouders,maar neen dan deze minkukels...

Ach in mijn tijd waren hoerde en snoerde je als student gewoon op eigen risico en ging je niet zeiken over speelruimte alsmede platgetreden paadjes aflopen.

Opzouten en achter de studieboeken luiaards!

Style Councillor | 28-02-05 | 23:31

Studenten op de barricaden! Dat ik dit nog mee mag maken!
Parijs '68, here we come!

Lucasdelinkselul | 28-02-05 | 23:31

Vier jaar? Voor die kut-alfa's zeker. De gemiddelde delftenaar doet 7,2 jaar over z'n studie.
Maar wat weet Rutte daarvan? Zelf deed hij iets van 8 jaar over z'n fopstudie geschiedenis, inspirerend om van zo iemand te horen dat het best wat sneller kan allemaal.

Piet Krediet | 28-02-05 | 23:30

Een universitaire studie duurt niet gemiddeld vier jaar, maar minimaal vier jaar voor zover mijn kennis reikt. In mijn tijd mocht je nog gewoon twee jaar verzuipen, mooie tijd was dat.

Iedereen die een grote bek heeft over die stidenten is nog nooit blijven zitten neem ik aan?

Dirruk | 28-02-05 | 23:30

kutstudenten

Mellorenz | 28-02-05 | 23:30

Die vuile louzy knorren van een schijtpleps moet het niet eens in hun botte zaagselkop halen om ook maar iets te begrijpen van wat onze intenties zijn... wij academici runnen straks deze toko dus ik zeg rappoklappo optyfen met alle kritiek tegen de acties van de enige hoop van nederland...

Zo iets zou Beau zeggen denk ik...

Iljitsj | 28-02-05 | 23:30

Opvallend dat de error van GS en MSN tegelijk eindigen en alles weer een beetje wil draaien.

Zijn jullie overgenomen door Microsoft ofzo? Kap daar dan ff mee aub.

.grover | 28-02-05 | 23:29

Wow, alles weer terug van weggeweest. Welk een retro!

Lepo | 28-02-05 | 23:28

Als het collegegeld minstens 10.000 euro of meer per jaar was, dan had ik mijn 5 jarige studie in 2.5 jaar af gehad.

Menzonius | 28-02-05 | 23:27

1.5 jaar om onderzoek, bestuurstaken en verdieppingen in de stof te doen is best kort

D.N.A. | 28-02-05 | 23:26

Ehm... goed plan van mijn collega's daar in Amsterdam. Ik wil nog wel een paar jaar aan die vier vastknopen.

hdma* | 28-02-05 | 23:26

als de stufi verdubbeld wordt wil ik mijn studie wel binnen 4 jaar afronden hoor. M'n bijbaan van 15 uur gooit nu een beetje roet in het eten...

JohandeWit | 28-02-05 | 23:26

breda kabouters hebben verlof vanavond?

MILF | 28-02-05 | 23:25

Ja welke hakker was het deze keer, nekshot?

zeemeeuw | 28-02-05 | 23:24

De gemiddelde studie duurt in theorie inderdaad 4 jaar. Er is alleen geen student die het in die tijd ook echt haalt. En toch is het de norm, rara hoe kan dat.

SuperG | 28-02-05 | 23:23

nou moest ik toch naar fok radio om te luisteren wat er met Geenstijl gebeurd was. Niet meer doen hoor !.

garnier of zoiets

collapse | 28-02-05 | 23:23

GS ook bezet?

Style Councillor | 28-02-05 | 23:23

hadden we een error bij GS?

.grover | 28-02-05 | 23:22

@zapper:deze site ook trouwens..

petbur | 28-02-05 | 23:22

wat was er vanavond nou weer met GS? Weer een DDos attack ? :)

Snaak | 28-02-05 | 23:21

Hun weblog is wel lekker snel ;).

..zapper | 28-02-05 | 22:19

Ach die goede oude tijd waar mariniers met een beetje vrije tijd nog wel een uitkomst wilden bieden.

HenkieV | 28-02-05 | 22:07

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland