Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wob. De PR achter het 030-feestje van 35 miljoen

vredemagwatkosten.jpgUtrecht viert heel 2013 de 300e verjaardag van de Vrede van Utrecht, met doorlopend grote en kleine feestjes, dingetjes voor het volk, cultuurborrels voor de bourgeoisie en champagne-ontbijtjes voor de regenten. Hartstikke leuk. Maar al die feestelijkheden moeten betaald worden. Nu blijkt dat het geintje VIJFENDERTIG MILJOEN EURO heeft gekost. Bijna tien miljoen meer dan begroot, mede vanwege hoge personeels- en publiciteitskosten, maar dat werd subtiel verzwegen door het handjevol mensen dat ervan op de hoogte was. Gewoon doen, achteraf 'oeps, sorry' zeggen en dat communicatief goed verkopen. Dat regelt de verantwoordelijke GroenLinks-wethouder Fiets Lintmeijer (Cultuur en - lol - Internationale Zaken) allemaal. Die huurde voor de Vrede van Utrecht zijn oud-compagnons van de door hemzelf opgerichte Maatschap voor Communicatie in. Inderdaad: voor de PR van het multimiljoenenfeest werd een bureau ingehuurd dat is opgericht door de wethouder die politiek verantwoordelijk is voor het feest. De Maatschap doet sowieso veel voor Utrecht. Hier, blader maar door de opdrachtgevers van de MvC en zie zelf hoeveel lokale en provinciale (semi-)overheden in Utrecht op kosten van de belastingbetaler advies geven over de kleur van een logo, briefpapier en hoe je het beste burgers kunt belazeren met overheidspropaganda. GS deed een wobje naar Lintmeijer en zijn maatschap. Tijd om de vangst te openbaren. Drie adviesdaagjes rond het Stationsgebied? Dat is dan 15.529 euro en centen alstublieft. Communicatietips voor het Stadskantoor? Het bureau van Oprichter Lintmeijer stuurt een factuur van 13.700 euro, geadresseerd aan Wethouder Lintmeijer. Niks onoirbaars verder, Lintmeijer zit officieel niet meer in de maatschap. Op het oog allemaal hartstikke legaal dus. Behalve dat duur communicatie-advies meestal weggetiefd blablageld is. En natuurlijk het feit dat de wethouder z'n voormalige partners goed aan het werk houdt van gemeenschapsgeld. Dat zou je best inteelt, nepotisme en oplichterij kunnen noemen. Maar hey, voor die 35 miljoen euro kregen demense in Utrecht wel een show van JunkieXL. Ook wat waard. Wobdocs: Voor de liefhebbers. Alle door GeenStijl opgevraagde documenten rond Lintmeijer en de Maatschap voor Communicatie in de pdf'jes hier1, hier2, hier3, hier4 en hier5, met daarin nog veel meer facturen van de tienduizenden euro's die de MvC verdiende aan PR-geneuzel voor de Utrechtse overheid. Het Wob-verzoek van GS werd overigens maandenlang gedwarsboomd door de gemeente, die pas na afloop van de maximale dwangsomtermijn stopte met het schaamteloos misbruiken (hallo Ome Roon! Let u even op?) van de Wob, en de documenten 'beperkt verstrekte' (= met veel dingen doorgestreept). Update: Meer voorbeelden van Wobmisbruik door de overheid? Specialist Roger Vleugels is een wandelende anekdotemachine.

Reaguursels

Inloggen

Zooo... Vrede van Utrecht ontaard in Onvrede van Utrecht. Welke doelstellingen zijn er nu behaald? Zo te zien heeft de dure PR gefaald en dient het geld terug betaald te worden wegens wanprestatie... Criminelen moeten toch altijd geld terugbetalen?

ziekvandatalles | 25-08-13 | 11:09

Gewoon paar jaar opsluiten en inkomsten terug vorderen. Als dit geen fraude en misbruik van bevoedheden is is, wat dan nog wel.

seven | 25-08-13 | 10:18

Oprichter Lintmeijer is dus doodgewoon oplichter Lintmijer.

Willem van Rood | 24-08-13 | 23:57

Gelukkig krijgen gemeenten binnenkort de beschikking over honderden miljoenen AWBZ geld. Kunnen ze heerlijk mee klooien en nepotisme mee bedrijven. Smullen wordt dat.

Rico den Hollander | 24-08-13 | 23:01

veel schrijven, doet weinig lezen

plicieman | 24-08-13 | 22:31

Ik snap dat hele feest om de Vrede van Utrecht niet.

Dat was een waar 'weg met ons' akkoord.

Het thema van de Fransen was: 'we onderhandelen over u, bij u, zonder u.' En logischerwijs was de macht van de Republiek historie. Kaput. Foetsie. Forever.

Echt een moment om te vieren en miljoenen aan uit te geven. Ik mag hopen dat Brussel meebetaalt, aangezien het hun motto is dat herdacht en in ere hersteld wordt.

Anijsblokje | 24-08-13 | 22:31

Ik ben voor kapitalisme, maar ook voor goede handhaving en controle.

Advocatenkantoor Geenstijl 3.0: crowdfund en huur voor een paar ton per jaar elk 2 of 3 topadvocaten in en wat stagiairs en laat ze alle incapabele ambtenaren in steden, provincies, waterschappen, pbo's, corporaties, ziekenhuizen, Tweede Kamer en Europarlement kapotprocederen en tegelijk alle RvC's van Nederland dwingen om harde, meetbare afspraken over toezicht te accepteren. Wordt mooie televisie, al die zwetende, potverterende, nietsnutten. Wedden dat binnen 2
Jaar de overheidsuitgaven met 20% gedaald zijn?!

bovenwater | 24-08-13 | 22:00

In Hoek van Holland moet het museum in het Fort eruit omdat de stichting de sterk verhoogde huur niet meer kan ophoesten. Weer iets leuks voor de burgers weg en het Fort staat er voortaan leeg bij. Maar ons gemeenschapsgeld voor hun eigen kutfeestjes, dat kunnen de bestuurders wel met bakken tegelijk verkwisten. Wat een labberkakken zijn het toch ook, dag in, dag uit!

michello | 24-08-13 | 21:47

*1789

vanvandaag | 24-08-13 | 21:43


Vrede van Utrecht wat het einde betekende van Napoleon
(égalité,fraternité liberté) en waar de voorouders van
Prins Pils in het zadel werden geholpen (ja,Nederland was een republiek, voor degene die nog geloven , dat het huidige iets met Willem de Zwijger te maken heeft;
en zo werd de situatie van voor 1989 weer hersteld.
Weinig dus om feest te vieren.

vanvandaag | 24-08-13 | 21:37

Het volk typt zijn ongenoegen neer op wat websites.... Meer niet.

Loebas | 24-08-13 | 21:37

@salsaparilla | 24-08-13 | 20:00

Het gaat inderdaad niet zozeer wat het de bevolking per persoon kost maar om het feit dat jij met je ZZP communicatiebureautje er niet tussenkomt.
En daarnaast het feit dat het in plaats van €110 misschien €80 euro per persoon had kunnen kosten als er maar goede offertes waren gevraagd.
.
En we werken het ook wel een beetje zelf in de hand. Als wij maar blijven roepen dat er minder ambtenaren moeten komen blijven alleen de manager ambtenaren over. Die hoeven niet bang te zijn kritisch gecontroleerd te worden door de administratieve krachten die ze inhuren. Want de bedrijven die die administratieve krachten verhuren willen dat ze hun personeel geen problemen maakt zodat ze kunnen blijven verhuren.
.
@maar wat bovenwater | 24-08-13 | 20:27 zegt is eigenlijk een heel goed idee. Crowfunded rechtzaken.
Ik wil best betalen om dit soort mannetjes met de grond gelijk te procederen.
Met de opbrengst van di soort rechtzaken vervolgens een fonds oprichten om grote vissen aan te pakken.
I love it.

Johanvb | 24-08-13 | 21:06

Denk dat Geenstijl maar eens flink wat moet gaan crowdfunden voor rechtszaken tegen dit soort volksverlakkers. Ik draag graag bij aan het keihard, voor zover juridisch mogelijk, afstraffen van dit soort werkschuwe geldverspillers.

bovenwater | 24-08-13 | 20:27

Even rekenen: 35 mln Euro. 316.500 inwoners = slechts 110,00 Euro per inwoner. Op zich niet absurd. Wél schandalig dat dit wéér zo'n overduidelijk ambtelijke zelfverrijking is, waarbij zij elkaar beschermen door informatie letterlijk onleesbaar door te strepen en opdrachten toe te spelen. Alleen PVV dus die vragen heeft gesteld. Opvallend vaak is zij de enige partij die juist dit soort zaken bij de naam noemt. Nooit gedacht dat PVV mijn sympathie zou krijgen, maar dit zijn absoluut weer(veel) punten.

salsaparilla | 24-08-13 | 20:00

Denken ze soms dat het monopolie geld is?
Het is GVD ons geld wat met hard werken verdiend wordt, wat ze over de balk smijten.

ZZP-er | 24-08-13 | 19:54

Zo! Wethouder Lintmeijer is eens flink onder de aandacht gebracht hey. Poe! die zal balen zeg.
.
Wethouder Lintmeijer gaat gewoon even zijn mond dichthouden en wachten tot iemand ander weer voor het tijdelijke voetlicht staat van Geenstijl. Of voor de vorm doet hij afstand van één van zijn vele betaalde functies en lacht zich zijn lul uit zijn broek omdat hij er zo weer twee bij heeft.
Hij weet dat hij met deze 'het is niet mijn bedrijf' constructie slimmer is geweest als de rest van de sukkels om hem heen en die zien hem als de alfa-man.
Want degen om hem heen, de mensen die zouden moeten zeggen 'je komt nergens meer aan de bak' die bewonderen hem juist om dit gedrag.
.
Alfa mannetjes kan je alleen maar onderuit halen door ze zo ongenadig in elkaar te rossen dat ze de groep verlaten. Even voorbij rennen en ze toeblaffen zorgt er alleen maar voor dat ze hun positie bevestigd zien.
.
En Geenstijl helpt daar keurig bij. Want hier komen alle ranters bijeen om schande te roepen maar maandag lopen diezelfde ranters weer keurig met een stapeltje kopietjes de kantoren van de Wethouder Lintmeijers binnen om te vragen wat ze in hun koffie willen.
.
Sheeple stay sheeple.

Johanvb | 24-08-13 | 19:39

Marketing en communicatie is de dood voor elke niet-commercieel bedrijf. Maar de grootste sneuzneuzen in Nederland zijn toch wel de wethouders cultuur van grote steden met hun al te grote banden met diverse leuke PR en C&M bureautjes van vrienden (en waarin ze medevennoot zijn). Dit soort mensen kun je niet genoeg in het zonnetje zetten, dit zijn de zelfverklaarde hedendaagse zonnegoden waarvan hun handelen vooral z'n oorsprong vind in de denkwijze van linkse kleptocraten die pissen op de gewone mens. Andermans geld uitgeven en er vooral ook zelf veel beter van worden. En lekker nog sjiekere feestjes organiseren voor hun eigen vrienden. Als Hitler nog leefde stonden zij vooraan op de lijst om afgevoerd te worden naar resocialisatiekampen of destructiebedrijven. Dit geldt eveneens voor al die directeuren woningstichtingen, ROC's, NGO's, etc. die het allemaal zo goed geregeld hebben voor zichzelf. Dit soort "mensen" hebben het geloof in een redelijk eerlijke samenleving verneukt, want ze bedonderen ook nu nog iedere dag weer de gewone hardwerkende monteur, bakker, slager, etc. Het is niet vreemd dat er haat komt tegen dit soort verrraders en hun beschermheren/opleidingsinstituten (de roodgroene kerk).

ad melkert | 24-08-13 | 19:38

Ik ben nog elke dag dankbaar voor het onderwijs dat ik gekregen heb in 3 buitenlanden. Mijn Opa heeft iets heel wijs gezien (hij was een Groot Man). Want op elke universiteit waar hij mijn vader me heen liet sturen kreeg ik hoogleraren, in welk vak dan ook, die hamerden op geschiedenis. Als zodanig meen ik nu een kristallen bol te hebben, om te weten waar dit eindigt.

BellaBella | 24-08-13 | 19:37

Kan natuurlijk ook dat dit bedrijf echt goed was, als voormalig werknemer kon hij dit bedrijf wel zeer goed.

Maar vooral doorwobben.
Heb zelf ook wat wob-verzoeken lopen mbt een vermeende verkeersovertreding op kenteken.

Blijft erg stil aan de overkant.

Bo Dreksma | 24-08-13 | 18:56

Meer van dit aub! (qua journalistiek dan, niet qua corruptie)

koolteer | 24-08-13 | 18:50

&lt;Makkelijk deuntje&gt; Pek en veren! Wij willen pek en veren! </makkelijk deuntje>

Anarchus_Rex | 24-08-13 | 18:34

Begrijp ik nu goed dat als ik tien gemeentes aanschrijf met een verzoek tot inzage in de gegevens, en het is een potentieel gevoelig onderwerp (sociale woningbouw, feestjes e.d) dan kan ik dus kansmaken op 10x 1260 Euri ofwel: 12600 euri! Minus natuurlijk een uurtje werk en postzegels x 10, maar daar komen we wel uit.

Is zo'n dwangsom belastingvrij?

Joost Maghetweten | 24-08-13 | 18:30

Ik stel voor om het woord "bananenrepubliek" uit de Dikke van Dale te wissen en te vervangen door "polderkoninkrijk".
Onder dezelfde betekenis uiteraard.

Rest In Privacy | 24-08-13 | 17:46

En toch heb ik het idee dat het concept van de Herenboer nog steeds diep is weggestopt in de Nederlandse mentaliteit. Je weet wel, zo'n rijke boer die als totalitair vorst heerste over zijn personeel (terwijl hij dus gewoon boer was).

appeltjesgroeneweide | 24-08-13 | 17:43

Ronald Plasterk heeft maar 2 doelstellingen als minister: 1. Weer stemmen met de computer (al dan niet met PvdA plug-in). 2. Dit soort onderzoeken onmogelijk maken door de WOB te killen. Misschien dat de fanclub van Ronald, geleid door ene Johnny Quid, hier eens notie van kan nemen.

Ir Rita Tie | 24-08-13 | 17:15

Dit gedrag is omgekeerd evenredig met de crisis.

doskabouter | 24-08-13 | 17:09

Verbaast ons dit nog? Nee toch...? Toch? O, en hoeveel viltstiften zijn er verbruikt bij het doorstrepen in die documenten? Kan dat ook even nader gespecificeerd worden? Enne: mag dat eigenlijk wel, dat doorstrepen? Opdat we niet kunnen zien dat er heul veul dagen zijn besteed aan non-activiteiten? Man man man...

Reykjavik | 24-08-13 | 16:48

Links zijn lijkt me op zich niet zo'n probleem
Het wordt wat anders als louche figuren de titel links gaan misbruiken voor eigen gewin.
Deze wens ik graag tot op het bot uitgekleed zien.

Armchair Astronaut | 24-08-13 | 16:40

necrosis | 24-08-13 | 15:51 | + 0
Ik heb niks met kranten, maar veel mensen zijn nog van de dooiebomengeneratie.

Wie weet lezen ze stiekem mee en sturen ze een ingezonden brief naar de dooie boom van dienst...

Itzamná | 24-08-13 | 16:40

Als wethouder schakel je PER DEFINITIE nooit het kantoor in waar je zelf van afkomstig bent. Per definitie, zonder er over na te denken. Als je dat niet snapt dan ben je absoluut ongeschikt voor welke publieke functie dan ook. Deze gast is voor altijd ongeloofwaardig.

"ja maar", zal hij waarschijnlijk zeggen, "ze waren de goedkoopste en ik had geen persoonlijk belang". Gast ik zal je eens iets vertellen: DAT DOET ER NIET TOE. Onbegrijpelijk dat GroenLinks zo groot is in het voor de rest zo mooie Utrecht. Die partij heeft werkelijk nog nooit iets goeds gedaan voor de stad. En nu dit weer, beschamend.

Frits de Vriez | 24-08-13 | 16:31

Ik kom voor 5000 euro per dag ook wel adviseren hoor.

Rest In Privacy | 24-08-13 | 16:31

Wel gewonnen van 020, daar kwam Elastiek niet verder dan het wegsmijten van 30 mio, gefeli 030 !

Uw Verzekeringsadvis | 24-08-13 | 16:26

Godverdegloeiendetyphusgodverallahyaweh!
.
Zo. \plop/

Mammeloe | 24-08-13 | 16:25

@eerstneukendanpraten | 24-08-13 | 16:12 |
Dat snappen veel mohammedanen niet lijkt het, de drie-eenheid. En ja dan is die Jezus dezelfde persoon als de grote onzichtbare vriend zelf en dus onsterfelijk.

Giskard Reventlov | 24-08-13 | 16:21

@eerstneukendanpraten | 24-08-13 | 16:06 |
Eerst zeg je dat Frik het was en nu ben je het zelf, wie wordt het de volgende keer?

Giskard Reventlov | 24-08-13 | 16:18

@eerstneukendanpraten | 24-08-13 | 16:12
Net zoals de andere sprookjesfiguren die wij onsterfelijk hebben gemaakt.

reageerbuis | 24-08-13 | 16:17

@eerstneukendanpraten | 24-08-13 | 16:12
Hij blijft ook wel voortleven in onze gedachten ;)

reageerbuis | 24-08-13 | 16:15

@eerstneukendanpraten | 24-08-13 | 16:06
Verander die emmer met kraanwater eens snel in tripel, anders geef ik je aan wegens fraude!
*jawel, gnehehe*

necrosis | 24-08-13 | 16:13

@ reageerbuis 16:09

Maar de palingboer was toch onsterfelijk?

eerstneukendanpraten | 24-08-13 | 16:12

@eerstneukendanpraten | 24-08-13 | 16:06
Kan niet dat was Lou al.

reageerbuis | 24-08-13 | 16:09

Bij de Nederlandse overheden klotst het geld nog steeds over de dijken heen, dat blijkt nu ook weer. En willen 85 Bulgaren die op hetzelfde slooppand staan ingeschreven allemaal tienduizend euro toeslagen uitgekeerd met terugwerkende kracht dan krijgen ze alle 85 tienduizend euro overgemaakt. En ik ben Jezus Christus, echt!

eerstneukendanpraten | 24-08-13 | 16:06

Goh, leuk, een feestje. Van 35 miljoen nog wel. Wel gek, niks over gehoord. En we wonen toch midden in Utrecht. En het is al bijna september. Niemand over horen praten, niet in de familie, niet op het schoolplein en niet op ´t werk. Communicatie is ook moeilijk. Vandaar dat het zoveel kost natuurlijk. Wel jammer dat de gemeentebelastingen en de WOZ-waarde van ons koopkrot de pan uit rijzen, ondanks de crisis. En bezwaar maken helpt ook geen zak.

Maar ja, ik begrijp nu steeds beter waar de centjes hoog nodig voor zijn, waarvoor dank Geenstijl. Die communicatiegozertjes hebben het ook niet makkelijk, dat zie je zo aan hun bescheiden facturen.

Desi Lusie | 24-08-13 | 16:02

@Openbaar Mysterie | 24-08-13 | 15:55 |
Je wacht erop en toch vrees je het. Make up your mind!

Giskard Reventlov | 24-08-13 | 16:00

In de VS word je voor dergelijke misdaden in het cachot gegooid, kun je aan Bubba's taas gaan lebberen.

malin | 24-08-13 | 15:56

Het houdt niet op, niet vanzelf.

Wachten op een pechvogel die alles toch al kwijt is. Kwestie van tijd vrees ik.

Openbaar Mysterie | 24-08-13 | 15:55

@vansuyle.com 15:49: "De vrede van Utrecht, een bestand in een oorlog die begonnen was vanwege de invoering van 10% belasting. Nu zitten we op 53%, en krijgen de Utrechters een sigaar uit eigen doos om dat te vieren." Epische duiding.

Muxje | 24-08-13 | 15:51

@Itzamná | 24-08-13 | 15:42
Wat heb jij toch met kranten?
*gnehe*

necrosis | 24-08-13 | 15:51

Nu vind ik niet dat je een politicus op elke fout moet afbranden (sterker nog, fouten maken moet politiek weer aanvaardbaar worden zodat fouten ook snel erkend en rechtgezet kunnen worden). Maar dit soort graainepotisme loopt de spuigaten uit. Waarom is die man nog wethouder? Waarom is hij GL nog niet uitgetrapt? Waarom zit hij nog niet achter de tralies? Dit moet maar eens strafbaar worden.

Daarnaast moet de overheid gewoon weer controle krijgen over haar uitgaven. En dat betekent min of meer dat we subsidies gaan afschaffen, of dat we gaan controleren op dit soort praktijken én de stouterikjes strafrechtelijk gaan vervolgen.

Muxje | 24-08-13 | 15:50

De vrede van Utrecht, een bestand in een oorlog die begonnen was vanwege de invoering van 10% belasting. Nu zitten we op 53%, en krijgen de Utrechters een sigaar uit eigen doos om dat te vieren.
.
Dit is Corruptie met een grote C - maar zelfs Geenstijl is nog voorzichtig om het te benoemen. Het is lastig te bewijzen op welke manier Lintmeijer terugbetaald wordt door het adviesbureau van zijn maten. Gratis vakantie, dure etentjes, wie zal het zeggen? Maar betaald wordt ´ie. En zo gaat het overal in iedere gemeente/provincie/rijk/waterschap/semi-overheid- STEEDS MAAR WEER!
.
En het houdt niet op totdat Nederlanders in gaan zien dat we helemaal geen vadertje staat nodig hebben.

vansuyle.com | 24-08-13 | 15:49

Frits Lintworm is boos.

Fijnstoffer | 24-08-13 | 15:48

@reageerbuis
Ja! En zo hoort het ook. Graaiertuig!

antagonist | 24-08-13 | 15:46

@antagonist 15:37

Vormloze entiteit hè. Houd je dat soort dingen toch.

Maar vind dit keurig werk. Zo blijf je een beetje bruisen. Niet alleen maar reaktief. Ouderwets stijlleaus. Dikke plus GS!

widtvoet ® | 24-08-13 | 15:46

reageerbuis | 24-08-13 | 15:42 | + 0 -
Zegt ook genoeg dat ze allemaal kennelijk al een advocaat hebben

NiceGuysFinishLast | 24-08-13 | 15:46

In Duitsland zijn die Grünen naast soortgelijke schandalen als hierboven, ook nog verwikkeld in een partijbreed pedofilieschandaal dat al van rond de oprichting van die partij speelt. Met europarlementariër Daniel Cohn-Bendit als een van de prominente sleutelfiguren en met als begeleidend verschijnsel dat Grüne-hoofdredacteuren kritische artikelen blokkeren. Zoals bijvoorbeeld afgelopen week aan het licht kwam mbt de Berlijnse krant TAZ. Voor de rest houden zowel de partijleiding als de betrokkenen zich muisstil. Dit terwijl die Grünen voorop liepen bij het veroordelen van de katholieke kerk vanwege gebrek aan openheid over klachten van pedofilie-slachtoffers.
Daardoor en natuurlijk ook om Groenen als bekend lijden aan een pathologische verbodsmanie (voorzover het niet pedofilie betreft tenminste) is er nu met het oog op de aanstaande Bondsdagverkiezingen een vitale anti-Grünen actie op gang gekomen. Hier de facebookpagina van 'Grüne! Nein danke'.
Ik zou zeggen duw er vlak voor de Duitse verkiezingen nog wat likings bij als u ook zo kotst van die hypocriete groene mentaliteit.
www.facebook.com/GrueneNeinDanke

WirMachenMusik | 24-08-13 | 15:45

antagonist | 24-08-13 | 15:37 Is altijd wel leuk dat dit soort pissebedden gelijk gaan dreigen met hun advocaten. We blijven dit soort wanbestuurders aan de schandpaal nagelen.

reageerbuis | 24-08-13 | 15:42

Wat houd je ook tegen als je andermans geld mag uitgeven? Dat is in feite het basale probleem, de veronderstelde taak van de overheid wordt alsmaar groter.

Het lijkt mij volstrekte kolder om het organiseren van een feestje als een 'staatstaak' te beschouwen (al doet een gemeente dat).

Mensen die feest willen vieren, allemaal prima. Graag op eigen kosten.
Kan zo in het Utregs Nieuwsblad.

Of een ander vod.

Itzamná | 24-08-13 | 15:42

GroenLinks zal gedacht hebben: tussen al die miljarden vallen die paar miljoen van ons niet op.....
Fuck you, GroenLinks!

necrosis | 24-08-13 | 15:42

@widtvoet ® | 24-08-13 | 15:32 |
Leuk dat ie het wobwerk baggeren noemt, klinkt best toepasselijk. Even een corrupte politicus wegbaggeren zodat het bestuur weer kan functioneren zonder dat er geld achter de strijkstok blijft hangen.

Giskard Reventlov | 24-08-13 | 15:41

Maatschap voor Communicatie. Ook voor al uw bunga bunga feestjes.

Ayatollah Oink-Oink | 24-08-13 | 15:39

@widtvoet
dat meldde ik al om 15.13 uur.
Hoe krijg jij het toch voor elkaar om zoveel te posten? Zijn er meer mensen werkzaam achter de naam widtvoet? Ik volg je nl. ook op twitter. En dat blijf ik voorlopig doen.

antagonist | 24-08-13 | 15:37

@widtvoet ® | 24-08-13 | 15:32

you're fucked als je echt denkt dat 'we' in die grap trappen :-)

Sumato | 24-08-13 | 15:35

mmm Wet Openbaarheid Bestuur... Maar de *openbaarheid* houdt blijkbaar in dat je (bekijk de pdf's) mag verzwijgen *wie* *wat* heeft gedaan.... alleen dat het 1500,- heeft gekost.... Wat een Openbaarheid zeg!, laten we dat snel inperken

peterdh | 24-08-13 | 15:34

En maar lachen om dat corrupte Griekenland

Sumato | 24-08-13 | 15:33

"Overheid (Latijn: overhedum malignum) is een aandoening die gekenmerkt wordt door de volgende verschijnselen:

- er zijn cellen die zich *onbeheerst* vermenigvuldigen en dit blijven doen;

- de woekerende cellen breiden zich uit in omliggend weefsel en richten hier schade aan (*invasieve groei of infiltratie*);

- de woekerende cellen verspreiden zich ook naar ver weg gelegen plaatsen in het lichaam (metastasering ofwel uitzaaiing). Dit geschiedt via de lymfevaten (lymfogene metastasering), via het bloed (hematogene metastasering) en in aanwezige lichaamsholten (bijvoorbeeld buikholte)."

nl.wikipedia.org/wiki/Kanker

o)+ | 24-08-13 | 15:32

Je kan die Lintworm alleen maar de meest verschrikkelijk dingen toewensen.
Daar laat ik het bij.

Dömper | 24-08-13 | 15:27

@toetanchamon | 24-08-13 | 15:22 |
Weet je nog... hoeveel dat nieuwe logo van Den Haag heeft gekost? Hahaha.. Prutsers!

antagonist | 24-08-13 | 15:24

De dieven van GL. Het lijkt een boektitel, maar het is gewoon diefstal. Is dat inclusief die ongein van GL in de Biblebelt.

Rest In Privacy | 24-08-13 | 15:24

Hoe de boel in de maling te nemen in Denemarken: Linksche minister ging op vakantie met een lijntoestel van de SAS. Terug van vakantie claimde ze een toestel van de overheid om mee te kunnen vliegen, dat toestel stond toevallig daar in haar vakantieland.
Resultaat toen ze terug was: Ze werd direct ontslagen als minister door de regering.
Zo doen wij dat hier...

duitse herder | 24-08-13 | 15:24

'Mogelijke gespreks en discussievormen" leest als een comedy. "We gaan knippen en plakken" "vrije associatie" en nu komt de mooiste "dichterlijke vrijheden. kies een rijmpje.."
Het staat er echt.

Not Muhammad | 24-08-13 | 15:23

@Professor Superhirn | 24-08-13 | 14:48
Zo doen we dat niet in dit land. Ben je gek. Rechtstreekse democratie op de belastinguitgaven? Hahaha. Dat kan toch helemaal niet? Dan krijgt datgene wat toch heus moet, kantklossen voor allochtone bejaarden enzo helemaal nooit geld. Niet alles van waarde kun je toch zomaar in geld uitdrukken? Het idee!

Nee, politici en politieke partijen weten wat goed voor u is. Die schrijven een programma wat zij willen en wat nooit uitgevoerd word wegens coalitie-compromissen en daarop mag je stemmen. Dat is de schijn-legitimiteit waarmee 4 jaar lang belastinggeld kan worden weggepist.
Zo doen we dat in dit land. Dat noemen we democratisch.
Want omdat het zo lijkt. Dus.
www.despinoza.nl/spinoza/artikelen/de_...

Stormageddon | 24-08-13 | 15:23

Doe ook eens een WOB verzoek bij de gemeente Den Haag, Ik denk dat er hier voor miljoenen aan belastinggeld verbrast worden aan vlaggen. Voor iedere activiteit wordt de hele stad volgehangen met full color vlaggen. (den Haag centrum/kijkduin/Scheveningen)
Er is zelfs een speciaal logo ontworpen voor het geld weggeefloket. Kijk alleen al naar het "strandstadion" in Scheveningen waar de gemeente zo'n 30 vlaggen/masten heeft staan op het dak. Om een idee te geven een strandtent heeft voor 1 vlaggenmast 3 vlaggen nodig om netjes het seizoen door te komen.
(worden gesloopt door de wind)

toetanchamon | 24-08-13 | 15:22

GS, hou hier ajb nog een tijdje de vinger aan de pols. Ik vermoed dat men in 030 hoopt dat deze bui overwaait en weinig losmaakt. Blijf wroeten en blijf de etter uit de zweer drukken ajb.

Blotox | 24-08-13 | 15:22

Lintmeijer heeft eens goed in de spiegel gekeken en voor zichzelf geconcludeerd dat hij absoluut niets verkeerd heeft gedaan.
Als deze GL-uitleg voldoende is voor Mariko, zal hij ook wel opgaan voor Lintmeijer.
En o ja, met de kennis van nu zou hij het misschien niet zo gedaan hebben. Als dit excuus werkt voor Sap zal het ook voor Lintmeijer werken.
Maar GroenLinks is verder een heel fatsoenlijke partij hoor, vraag het de mensen van de PO maar.

spanarchist | 24-08-13 | 15:22

En nog steeds worden er geen extra anti-corruptie wetten aangenomen, noch worden de bestaande wetten van stal gehaald om hier iets aan te doen. Dit gebeurt in iedere grote stad, mensen. Je wordt lachend kaalgeplukt en in ieder ander "beschaafd" land zou dit strafbaar zijn. In China kun je er zelfs de kogel voor krijgen. Nederland bananenrepubliek.

Merkava | 24-08-13 | 15:21

antagonist | 24-08-13 | 15:16
In ieder geval niet als iets door @widtvoet wordt gereetweetet.

harry pikkel | 24-08-13 | 15:19

@harry pikkel
Sure? Wtf! Moet ik het internet nou helemaal niet meer geloven?

antagonist | 24-08-13 | 15:16

Intussen is het stedelijk busvervoer in Utrecht min of meer afgeschaft. Daar is geen geld voor. Wel voor leuke verkleedpartijtjes en grappige liedjes zingen.

De Geus | 24-08-13 | 15:15

antagonist | 24-08-13 | 15:13 |
fake account, niks breaking.

harry pikkel | 24-08-13 | 15:15

Als ik inwoner van Utrech was dan zou ik subiet aangifte doen tegen genoemde we(t)houder. De politie maakt dan wel wat overuren bij de behandeling daarvan maar dat is dan voor de goede zaak dan weer. BTW groensslinks heet niets voor niets groensslinks.

reageerbuis | 24-08-13 | 15:14

Breaking: Lintmeijer gaat advocaat inschakelen. De tekst moet verwijderd worden... Zie twitter.

antagonist | 24-08-13 | 15:13

Pleit voor het oprichten van een commissie van executeurs die dit soort gasten mogen aanwijzen en mogen laten verdwijnen.

Verder voor het stopzetten van belasting en pas als duidelijk is waar het geld heen gaat aan gaan kloppen met tekst en uitleg waar het geld heen gaat.

Andersom dag | 24-08-13 | 15:12

Ongeblustekalk | 24-08-13 | 15:05
Dan doe je het slimmer dan ik. Meestal ben ik degene die boos word omdat ik het gevoel heb tegen een muur aan te lullen.

harry pikkel | 24-08-13 | 15:09

Gelukkig heb je in Nederland geen corruptie en fraude.

roze_bril | 24-08-13 | 15:07

Wat houdt dat artikel 10 lid 2 sub e en g toch in? Dit is zeer beperkte openheid.

Roelof_ | 24-08-13 | 15:07

Nou, dan staan de verantwoordelijken toch binnenkort op straat te staan? Toch? TOCH?!??

Boer in 020 | 24-08-13 | 15:05

Faalheid Wolfsen start nu een onderzoek! Kuch!

kibambam | 24-08-13 | 15:05

@harry pikkel | 24-08-13 | 14:57
Ik heb op een verjaardag wel eens aan links-volk uitgelegd dat het verbieden van de vrijheid van meningsuiting voor bijvoorbeeld Wilders, gelijk staat aan fascisme.
Dat begrijpen ze in eerste instantie ook niet, worden daarna boos en proberen er dan overheen te praten.
Vervolgens ga ik dan de irritante klootzak uithangen door ze de hele avond te stangen en daar kom ik mee weg omdat ze weten dat ik niet rechts ben.
Heerlijk.

Ongeblustekalk | 24-08-13 | 15:05

Ik wens ze allemaal iemand die niets meer te verliezen heeft toe. Ik zal het niet zijn, maar komen gaat ie

Bokito ergo sum | 24-08-13 | 15:05

In en intriest. Luchtfietsende, parasiterende elkaar de bal toespelende klootzakken. En Mark en Didi maar bezuinigen. Ik krijg echt kickboxneigingen van Fiets met provinciale artyfartybril en semi hippe P & C overhemd. Uitvretende lamzakkerige boerenpummel.

NACademicus | 24-08-13 | 15:03

Bij de volgende verkiezingen stemmen alle NIMBY's toch weer op GL. Omdat ze in de stad willen wonen omdat het hip is maar erachter komen dat kroegen toch wel teveel lawaai maken na 10 uur en daarom maar het uitgaansleven willen aanpakken. En dat er altijd auto's geparkeerd zijn als vrienden die van hen niet kwijt kunnen bij bezoek. Dan maar niemand een plek. En natuurlijk studenten die stemmen omdat ze weer een feestje voorgeschoteld krijgen waar ze kunnen zuipen tot ze erbij neervallen maar hardop zeggen dat ze idealen hebben.

blinde kip | 24-08-13 | 15:03

Groen Links, de parasieten der maatschappij. Te lui om te werken maar altijd genoeg listige praatjes paraat om de eigen zakken goed te vullen met andermans bloed, zweet en tranen.

Conan de Rabarber | 24-08-13 | 15:00

Mooie is dat al onze buren de 'vrede van Utrecht' meer vieren dan ons, aangezien wij er bijna geen reet aan overgehouden hebben.

Your interpretation | 24-08-13 | 14:59

En zich dan nog afvragen waarom Jan en Alleman geen vertrouwen meer hebben in de politiek...

Donkersloot | 24-08-13 | 14:58

Ongeblustekalk | 24-08-13 | 14:49
Heb dit wel eens aangekaart bij types die soortgelijke trucs uithalen en hun eigen netwerk inschakelen. Ze snappen in eerste instantie niet eens wat je bedoelt. Dan begint er iets te dagen, er volgen wat drogredeneringen en vervolgens wordt het gesprek snel naar de lekkere bitterballen verlegd en gaat iedereen over tot de orde van de dag.

harry pikkel | 24-08-13 | 14:57

Niet door te komen die PDF-jes. Alles zwart behalve de bedragen. Behalve dat mij opviel dat een van de doorgestreepte gasten van MvC de vriendelijke groet doet - "ook namens Lintmeyer" Is toch veelzeggend.

Graaf van Egmont | 24-08-13 | 14:57

Maar hey, voor die 35 miljoen euro kregen demense in Utrecht wel een show van JunkieXL. Ook wat waard.

croque monsieur | 24-08-13 | 14:56

Die 35 miljoen leidt dus vooral tot de Onvrede van Utrecht.

Zaad Jan | 24-08-13 | 14:52

1)
"Die huurde voor de Vrede van Utrecht zijn oud-compagnons van de door hemzelf opgerichte Maatschap voor Communicatie in."
-
Bestaan er geen commissies die de aanbesteding bij voorbaat bekijken en beoordelen? Zo ja, dan is de commissie verantwoordelijk en dient te worden ontslagen. Frits verdient een zware berisping.
2)
"verder niets onoirbaars aan"
-
Dat valt in juridisch en ethisch opzicht nog te bezien. Moet de schijn van belangenverstrengeling niet vermeden worden? Dat hoeft niet per se bij wet te worden vastgelegd. Je zou van een bestuurder mogen verwachten dat hij affiniteit heeft met wat er speelt onder de bevolking en wat derhalve wel en niet door de morele beugel kan.
Nu eens in die wordblocks-dingens duiken. Leuk.

Not Muhammad | 24-08-13 | 14:50

In de schuur verder knutselen gaat aan de guillotine.
Wanneer houdt dit nu eens eindelijk op?

Che_cuevara | 24-08-13 | 14:50

Diefstal, corruptie, machtsmisbruik, nepotisme enz. enz.
Ik denk serieus dat het aan de opvoeding ligt dat sommige mensen zo kunnen ontsporen. Ik hoop dat die Lintworm een keer op zijn rug in een parkeergarage wordt gevonden.

Ongeblustekalk | 24-08-13 | 14:49

Dit speelt volgens mij in elke gemeente. Tijd om met pek en veren ten strijde te trekken tegen de gemeentes en hun bevriende advies-PR-feest-organisatie-interimmannager-bureautjes.

Goed idee als BV, richt een aparte advies BV op en sleur je werk BV leeg met superleuke PR opdrachten en zo. Kijken wat de bank dan doet om een lening van een half miljoen te verhalen qua bestuurdersaansprakelijkheid en zo. Maar het zal wel weer anders zijn voor ambtenaren. Hun adviesbureau zal een welverdiend dik wachtgeld adviseren met een uitgebreid afscheidsfeest.

Dima Beeline | 24-08-13 | 14:49

@EendmetzwakPootjeuh | 24-08-13 | 14:44 |
We laten ons niet allemaal het bos in sturen hoor.

Giskard Reventlov | 24-08-13 | 14:49

Die teksten van de maatschap..."De maatschap helpt om de regie weer terug te krijgen bij de gemeente, energieleveranciers en bedrijfsleven. Hierdoor veranderde de houding van reactief naar weer agendasettend zijn. Er is focus en meer eenduidigheid in de communicatie gekomen met als uitgangspunt: dialoog met duidelijkheid over de mate van participatie en zo open mogelijk over de verschillende belangen en afwegingen."

En met dit soort pareltjes staat de hele site vol. Communicatie, agendasettend, dialoog, focus, participatie.

Lege begrippen van lege mensen.

harry pikkel | 24-08-13 | 14:49

Het is hoog tijd voor een Keuzeformulier Gemeentebelastingen.
---------
Plaats een kruis bij de gemeentelijke taken waaraan u wenst mee te betalen. U dient minimaal drie taken aan te kruisen.
_ Onderhoud wegen en straatmeubilair
_ Plaatselijke politie en brandweer.
_ Gemeentelijke reiniging
_ Gemeentelijke subsidies voor sport
_ Gemeentelijke subsidies voor kunst en cultuur
_ Gemeentelijke subsidies voor geloofshuizen

Professor Superhirn | 24-08-13 | 14:48

Financieel perspectief-technisch: zo'n 300 euro per Utrechts huishouden. Persoonlijk vind ik dat een beetje aan de ruime kant voor een feestje over geschiedenis waarvan de gemiddelde Utrechter het bestaan niet eens wist, maar misschien dat dat laatste kan worden opgevat als argument om nog wat extra geld te spenderen.

Arjan | 24-08-13 | 14:47

En u houdt uw bek.

Mvg, Gemeente Utrecht

Pork & Beans | 24-08-13 | 14:47

Als je zoiets in het bedrijfsleven flikt is het gelijk einde carierre. Opknopen dat tuig.

Freddie Stobart | 24-08-13 | 14:46

Het is ook niet zo dat de gemeente een eigen communicatieafdeling heeft ofzo...

verhaard | 24-08-13 | 14:45

Ik dacht dat we zo'n beetje af waren van GroensLinks. Maar het begint gewoon weer opnieuw?! 2 topics over GL is altijd te veel. Ik denk dat ik het binnenkort allemaal maar eens een tijdje links laat liggen! En verder gewoon blind PVV stem als het zo ver is.

Robertski | 24-08-13 | 14:45

Ik neem het u allen (de reaguurders) kwalijk als u op 21 september niet aanwezig zult zijn op de Koekamp te Den Haag. Dit kan zo niet langer. Alstublieft, doe er wat aan met z'n allen!

EendmetzwakPootjeuh | 24-08-13 | 14:44

Er is toch zo een fijne Franse grap over het feit dat wij als Nederland niks met die Vrede van Utrecht te maken hadden? Laten ze dat lekker op Gibraltar vieren, wij hebben al meer dan genoeg andere gelegenheden voor feestjes van ambtenaren en bestuurders.

Giskard Reventlov | 24-08-13 | 14:43

Burgemeester Faalheid doet zijn naam weer eens eer aan...

Hoeveel mocro's zijn er van die 35 miljoen geknuffeld ?

CornholioNL | 24-08-13 | 14:42

-weggejorist-

Zoek_ook | 24-08-13 | 14:40

Brood en spelen...

NiceGuysFinishLast | 24-08-13 | 14:38

Moet je eens in Engeland proberen zoiets. Staat levenslange ontzetting uit een politiek ambt op.

spuitje11 | 24-08-13 | 14:38

Zo rolt ons ambtelijk apparaat! Liegen, bedriegen en vooral de vinger naar een ander wijzen. Ondertussen is het NL volk zo monddood geindoctrineerd dat we op bevel die blauwe acceptgirootjes zonder morren betalen. NL is naar kapot gemaakt

Bubbels Jackson | 24-08-13 | 14:38

Tijd dat de onschendbaarheid maar eens wordt aangepakt van al die gans verrotte Olympiërs...

Waarschuwing aan onze wetgevers: hoe langer jullie hiermee wachten, hoe groter de kans dat de bevolking dit zelf zal gaan oplossen. En dat ligt NIET, ik herhaal, NIET, aan de zure columnisten en reaguurders. Die hebben hun uitlaatklep. Die schrijven hun onvrede wel van zich af.

ZKH EénOog | 24-08-13 | 14:37

@GeenStijl

GroenLinks is een politieke partij met de hoogste idealen.
Hierbij kan, per definitie, geen sprake zijn van zelfverrijking door een GroenLinks partijlid.

Aldus de eerste GroenLinks Multi-Miljonair en Persvoorlieger.

Ing. eslapen | 24-08-13 | 14:37

De overheid blinkt in één ding uit: het zorgt goed voor haarzelf.

ProAsfalt | 24-08-13 | 14:36

Ja, maar Lintmeijer is toch democratisch gekozen...?

Oh wacht.

Stormageddon | 24-08-13 | 14:36

Helemaal gek word ik ervan en helemaal van Utrecht.Het wordt tijd voor een tribunaal en een gevangenis waar al deze fucking politiek corrupte lui achter slot en grendel gaan.

joyriders | 24-08-13 | 14:35

Het is aan de burger of ze dit soort regenten in het zadel houden.

0.9-FTE | 24-08-13 | 14:34

Ho ho... niet te snel oordelen... de Roma-familie Nicolich was ook een cultuurproject...

duitse herder | 24-08-13 | 14:33

Eerlijk(rijk worden)duurt het langst..

gimme a beat,rix | 24-08-13 | 14:33

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland