Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Woningmarkt in de lift! Onee

wonafa100.pngWaar subsidie al niet goed voor kan zijn! Winnaars van De Tegel voor de Journalistiek (DE TEGEL!) Follow the Money (WINNAARS. VAN. DE. TEGEL.) hebben even de woningmarktcijfers door de gehaktmolen gehaald. De (subsidieperende) WINNAARS van DE TEGEL komen op hun TEGEL WINNENDE (subsidieslurpende) website tot de volgende schrikbarende conclusie: ondanks euforische propaganda van staatswege gaat het volgens de TEGELWINNAARS (met subsidie) hartstikke slecht met de woningmarkt. Ja inderdaad, we zijn ten opzichte van juli 2012 en juni 2013 dik omhoog, zo'n dertig procent, maar dat komt vooral door veranderende wetgeving. Die veranderende wetgeving joeg mensen op om toch vooral dat huis nog even snel te verkopen en dat gebeurde dan ook. Kijken we naar cijfers over de langere termijn dan, tsja, gaat het eigenlijk gewoon nog altijd hartstikke pauper. Bekijk vooral even dat laatste grafiekje, of klik op de foto bij dit topic. Dat hele kleine lijntje omhoog is de gigantische opleving waar makelaars en overige belanghebbenden bij een opleving op de woningmarkt nu een enorm feest over vieren. Goed werk weer hoor van onze vrienden bij FTM. Oja, hadden we al gezegd dat die jongens een welverdiende Tegel voor de Journalistiek hebben gewonnen?

Reaguursels

Inloggen

Jammer, ik had wat meer discussie of reacties verwacht, maar blijkbaar is het onderwerp niet interessant genoeg of niet on top of mind van de gemiddelde reaguurder. Misschien is er veel vertrouwen in de markt of te veel wantrouwen in de overheid. Of is iedereen apatisch, ja toch niet dan?

Boerenbrandtlul | 17-08-13 | 23:30

Eerst zijn we blij met een losgeslagen marktwerking want de prijzen knallen omhoog. Maar is de top bereikt en donderen we naar beneden, dan heet dat ook marktwerking. Dan moet je opeens de andere kant opkijken. Met weer een subsidie tegenaan wordt alleen maar erger, want je zet een nieuwe norm waar je niet meer vanaf kan zonder schade, net zoals de hypotheekrenteaftrek.

Dit heet gewoon markt-wreking (geen typfout). En hoort er gewoon bij. Willen we dat niet, dan moeten we sodeju eens opletten als de zaak op een rare manier veel te goed omhoog gaat. Maar lange-termijn denken, dat schijnt iets heel vreemds te zijn geworden.

Dat lege holle gelul over ' een kickstart geven '. Zorg liever dat het systeem weer in lange-termijn dienst staat van iedereen en niet van een paar snelle graaiers. Laat de markt z'n werk doen , maar bewaak de resultaten.

Waarom bouwen we niet op die kavels goedkopere koopwoningen, namens de overheid? Kunnen de uitglijders daar hun wonden likken en herstellen, inplaats van in schuldsaneringen terecht te komen. Beter voor de economie. Beter voor iedereen. En beter voor de mensen en familiebedrijven die NIET rare dingen hebben gedaan de afgelopen 20 jaar maar netjes hun spaarvarken hebben bewaakt.

kloopindeslootjijook | 17-08-13 | 21:51

Hufters. Leugenaars zijn 't! En 't volk' ziet het gewoon niet of wil het niet zien.
Ik heb ook nog wel wat statistieken te leen.

miereneukert | 17-08-13 | 15:36

Toch in de lift, alleen wel naar beneden. Zo worden leugens bijgesteld. En geloof ook vooral niet dat het zo goed gaat met de Europese economie, dat is van hetzelfde laken een pak. George Soros heeft 1,2 MLD ingezet op een beurscrash, dus we zijn er nog niet...

K. Metjes | 17-08-13 | 12:19

@roze-bril
Helemaal met je eens dat je niet op de maoisten moet stemmen.
Dat zal je mij dan ook niet snel (nooit) zien doen. Mijn punt was dat ze een van de weinigen zijn die nog wel tegengas geven. Wat niet automatisch betekent dat ze het beter doen.
Van de regen in de drup zou ik willen zeggen. Mijn punt is dan ook dat er in dit land nog nauwelijks enig alternatief is. Vandaar mijn stelling:
De nederlander verdient niet beter.

Josefus | 17-08-13 | 12:18

LOL, net zo iets als de werkloosheidscijfers in Duitsland dus.
Daar tel je als werkloze niet meer mee, als je een baan van 16 uur p.w. hebt voor €3,25 bruto p.u.
Bij mij is alleen een werkweek van minimaal 32 uur voor minimaal €10,- NETTO!!!!!! p.u. tellend voor een baan.
(En dan ben je al een laagbetaalde die bijna niet kan rondkomen!)

mothersfinest | 17-08-13 | 11:30

Ook met die tegels kan er maar één de winnaar zijn.
Alsof vanleeuwen geen fan was van Henny Huisman en zijn bulletje.

Strohond | 17-08-13 | 11:19

Feiten zijn:
- Vergrijzing = meer woningen op de markt
- Mensen kunnen minder lenen. Veel minder lenen.
- De HRA is beperkt
- Prinsjesdag is lastenverzwaring en komt binnenkort
- Er staan nog voor jaaaaaaren huizen op Funda
- Gemeenten zitten met bouwkavels. Veel bouwkavels. En die MOETEN ze kwijt.
- Er is een overschot aan commercieel vastgoed en een deel komt beschikbaar voor de woningmarkt
- etc, etc, etc

applaus voor de paus | 17-08-13 | 11:01

@Josefus | 17-08-13 | 00:22 |

Ja Josefus. Snel op de SP stemmen. Dan gaat geen 50 maar 100% linea recta naar de schatkist. Zo zie je maar. De Nederlander verdient inderdaad niet beter.

roze_bril | 17-08-13 | 02:04

Tsja, daar zit je dan als Nederlander met je veel te dure, onverkoopbare huis.
Toen "Maar de markt kon toch alleen maar omhoog gaan. Een rijtjeshuis voor 8 keer modaal is toch normaal? Aflossen is voor de dommen. " En "als ik geen lening krijg van deze bank, ga ik wel naar een andere, die het wel geeft. Dat zal ze leren."
Nu, "Het is de schuld van de banken. Die hebben me er in geluisd."

Als Nederlander zit je nu in een spuugduur, onverkoopbaar huis. Torenhoge belastingen. Als je ergens anders een veel beter betaalde baan kunt krijgen, jammer dan. Maar hou wel je ega tevreden. Want als ze bang of ontevreden wordt, kan ze zonder bezwaar opstappen. Met medeneming van gezin, salaris, en pensioen.

Nederland begint te beseffen dat ze tot slaaf zijn gemaakt.
Je MOET werken, maar niet voor jezelf. Je werkt voor de staat. De helft van ons BNP gaat linea recta naar de schatkist. Alles wat je nog over houdt, mag dan naar verplichte verzekeringen, en vervoerskosten die noodzakelijk zijn om te kunnen werken. 52 weken min 5 weken vakantie is 47 werkweken (feestdagen niet meegeteld). Daarvan van werk je zo'n driekwart voor iemand anders.
Zo'n 35 weken per jaar werk je voor iemand anders. 35 WEKEN!
Al dat werk om anderen van geld te voorzien. Je hebt geen keus! Je moet!
En sinds de start van de crisis in 2008 zijn de overheidsuitgaven alleen maar groter geworden. Zowel absoluut, als relatief.

Maar het kan niet op. Nog meer geld naar de EU. Nog meer geld naar Griekenland. Nog meer geld naar windmolens.
Dit is al decennia aan de gang. Ik ben tot de conclusie gekomen dat de meeste nederlanders dit gewoon willen. Anders hadden ze allang massaal op partijen gestemd dit dit zouden aanpakken. Maar we hebben nauwelijks partijen die hier iets aan willen doen. Alleen de sp en de pvv bieden nog enig tegengas. De lp heeft al helemaal geen aanhang.
We zijn dol op vinex wijken, rtl4, belasting betalen, en troep wegflikkeren.

De nederlander verdient niet beter.

Josefus | 17-08-13 | 00:22

D'r is toch geen zinnig mens dat onder deze regering een huis durft te kopen: je baan staat per definitie op de tocht (want geen ontslagbescherming), je hypotheek is onbetaalbaar gemaakt (geen aflossingvrije meer), dit 'kabinet' in constant geld aan het vrijmaken voor Europa ten koste van de mensen die nog iets te plukken hebben, dus...
Krokodillentranen!

Wijze Uil | 16-08-13 | 23:55

Boerenbrandtlul | 16-08-13 | 23:10 Nee hoor, de markt herstelt juist beter zonder ingrijpen. Sterker nog de verwachting is dat dit al aan het gebeuren is. Dat betekend nog steeds dat verkopers een verlies moeten incasseren maar decennialang verdienden mensen aan een huis en dat is ook nooit gek gevonden en helaas is er toen niet ingegrepen op de wijze dat er nu wel gedaan wordt. Het is maar mijn particuliere opvatting maar ik geloof heilig in anticyclisch werken. In een neergaande markt licht stimuleren (maar niet teveel) en in een opgaande markt moeilijke maatregelen doorvoeren (temperen). In die zin heeft de regering het niet eens zo slecht gedaan door de verlaging van de overdrachtsbelasting. Ze hadden wat mij betreft de beperkingen van de hypotheekrente aftrek ook twintig jaar geleden mogen doorvoeren dan hadden we nu niet deze discussie gehad.

E Rectus Magnificus | 16-08-13 | 23:20

Basil Fawlty | 16-08-13 | 23:05 Het grafiekje is toch duidelijk, het is de helft van de transacties. Dat is inderdaad schokkend minder. Dan is een licht stijging niet schokkend maar wel nieuws doordat het hiervoor alleen maar daalde tenzij er in de maanden er na iets ging gebeuren met de hypotheekrente aftrek (1 januari dit jaar) of men verwachte dat de overdrachtsbelasting weer zou gaan stijgen (1 juli vorig jaar) maar dat is nu niet aan de hand. Verder is de consument ook minder pessimistisch over de woningmarkt en zijn er bepaalde regio's waar het herstel sneller gaat. Dat zou een kentering kunnen betekenen en dat werd ook wel een beetje verwacht de komende tijd. Dat wil nog niet zeggen dat de prijzen direct gaan stijgen, daar voor staat er nog veel te veel te koop, maar het kan wel betekenen dat mensen nu eindelijk weer eens gaan kopen en verkopen hetgeen broodnodig is voor de mensen die nu met twee kinderen in een klein appartement zitten of die hun scheiding maar niet kunnen afronden bijvoorbeeld. De gedupeerden zijn gewone huiseigenaren. Wellicht de makelaars ook maar ook dat schijnen mensen te zijn.

E Rectus Magnificus | 16-08-13 | 23:13

wauw een stijging van 25 woningen, dat tilt de crisis zekers het zwarte gat uit
Ik zal vast gaan vieren dat ik weer een potentieel schilderklusje heb dankende dit waanzinnig herstel

Dick Lip | 16-08-13 | 23:12

E Rectus Magnificus | 16-08-13 | 22:57
Hoi!! De markt herstelt te traag, ik heb het over een korte resolute ingreep om de luchtbel er ineens uit te laten en niet wachten op eventueel herstel. De HRA moet worden afgebouwd, maar dan moet aflossen wel fiscaal worden gestimuleerd. De huizenprijzen en de woningmarkt zijn onze tijdbom; de markt laat hem tikken, de overheid kan hem ontmantelen.

Boerenbrandtlul | 16-08-13 | 23:10

Bekijk het zo. Je hebt een aandeel van 100 euro dat is gezakt tot 10 euro (verlies 90%) en nu stijgt het 30% dus 3 euro. En dan zitten we nu op 13 euro...
Oftewel vroeger verkocht een makelaar 100 huizen per jaar... thans 13... nog steeds au...

Basil Fawlty | 16-08-13 | 23:05

Boerenbrandtlul | 16-08-13 | 22:04 Hiep, hiep, hoi! Overheidsbemoeienis met de markt, werkt altijd uitzonderlijk goed. Het enige wat de overheid behoeft te doen is heel geleidelijk de woningmarkt te verlaten door geleidelijk afschaffen van subsidies en hypotheekrente aftrek. En vervolgens dient de mens te accepteren dat er sinds mensenheugenis een verschijnsel bestaat dat conjectuur heet en daarop, met banken, strategisch in te spelen. Niet meer meer dan honderd procent lenen is op de lange termijn dus ook heel verstandig. En wellicht dat er dan meer gehuurd gaat worden in de toekomst, kan geen kwaad, ook dat kan de markt regelen.

E Rectus Magnificus | 16-08-13 | 22:57

@ ikdenkwat | 16-08-13 | 22:03 |
Ik denk dat dat nog het meeste waarde heeft.
Droog zitten. ;-)
cobie | 16-08-13 | 22:13 | + 0 -
Haha zeker en vast! Klote huis!

ikdenkwat | 16-08-13 | 22:49

In Amsterdam is er de laatste drie maanden in ieder geval flink meer verkocht dan in dezelfde periode van het verleden jaar, die cijfers volgen binnenkort en zijn vooral bijzonder omdat het normaliter zeer rustig is tijdens de zomervakantie. Natuurlijk zal je als NVM hier direct melding van maken want het is een ander gegeven als de afgelopen vijf jaar. Toen het plots klaps heel slecht ging in 2008 werd daar ook door de NVM wel ruchtbaarheid aan gegeven maar de gemiddelde nieuws consument schijnt vooral een hekel te hebben aan positief nieuws, dat is bizar.

E Rectus Magnificus | 16-08-13 | 22:35

Zielig verhaaltje, VanLeeuwen...
Het kadaster heeft een persbericht uitgedaan met die stijging en het ANP heeft dat zo te zien op het net gezet, waarna de NOS er een item van heeft gemaakt. Net zoals GeenStijl ook voortdurend itempjes maakt van de feed van ANP en Novum.
Fijn dat er dan ook andere journalisten wat kritischer naar zo'n bericht kijken.
Maar dit klinkt vooral als kinnesinne van een VanLeeuwen die voor de Volkskrant geen column meer mocht schrijven.

Djong | 16-08-13 | 22:34

@ ikdenkwat | 16-08-13 | 22:03 |
Ik denk dat dat nog het meeste waarde heeft.
Droog zitten. ;-)

cobie | 16-08-13 | 22:13

Linksom of rechtsom, binnen 5 jaar gaat de hypotheekrenteaftrek eraan. Die 25% verlies wacht ik nog even af.
Iemand nog het rapport Vergrijzing en Woningmarkt gelezen ?
Huisje kopen ?

Ben7943 | 16-08-13 | 22:12

En de bodem is nog lang niet bereikt. De grote klap gaat komen zodra alle babyboomers de verzorgingstehuizen in moeten. Zo'n OZB komt stevig aan op een AOW-uitkering... En ik verwacht ook niet dat de erfgenamen zitten te wachten op een dubbele OZB, aangezien het geërfde huis te hoog gewaardeerd staat om een hypotheek op af te kunnen sluiten. Een heel groot deel van dat vastgoed zal letterlijk gedumpt moeten worden, omdat het anders onhoudbaar is.

mr_666 | 16-08-13 | 22:07

De luchtbel zou je met een goede noodwet ook administratief kunnen oplossen, maar dan moet je wel heel strakke afspraken met alle partijen maken:
- banken verlagen de hypotheken vanaf 2008 met een percentage dat bij bepaalde tijdvakken hoort;
- bank pakt een verlies, maar hier stond gedeeltelijk al een voorziening tegenover;
- door lagere hypotheek daalt de hypotheekrenteaftrek, dus heeft de overheid minder kosten;
- de overheid garandeert een deel van het verlies van de banken;
- huiseigenaren hebben lagere lasten, dus kunnen sparen of consumeren. Zij zijn verplicht om bij verkoop na drie jaar een groter bedrag af te lossen dan de verlaagde hypotheek. Anders zouden ze heel fors van de waardestijging profiteren. Deze extra toekomstige inkomsten kunnen de banken weer meenemen op hun balans;
- tegenover de garantie van de overheid staat een verplichting van de banken om jaarlijks een fors bedrag aan nieuwbouw en verbouw te verstrekken. Nieuw geld in de markt creëert lucht in de economie;
- etc.
Wie gaten ziet of aanvullingen heeft, graag laten weten. Alleen als er iets rigoreus verandert gaan we het redden. Moeten de reaguurders het dan maar via deze panelen doen?

Boerenbrandtlul | 16-08-13 | 22:04

cobie | 16-08-13 | 21:40 | + 1 -
Lieve cobie, er is een landje op aarde waar men denkt dat de wet van vraag en aanbod voor bepaalde producten niet werkt...... Een huis onder waarde verkopen, misschien te duur gekocht in de waanzin? Stukje land, bakstenen. Meer is het niet. We zijn er ingetrapt cobie net als de rest. Het is geen tering waard. Alhoewel ik zit nu droog.

ikdenkwat | 16-08-13 | 22:03

De huizenmarkt stijgt alleen maar omdat de prijzen nu zo laag zijn dat het bijna onder waarde ligt.
De mensen die al wílde kopen hebben nu hun slag geslagen.
Dan erbij met de schandalig hoge huur kiezen meer mensen voor een zo goedkoopst mogelijke koopwoning.
Dus men koopt niet meer omdat dat hun ' zogenaamd ' hun droomhuis hebben gevonden , maar om van de belachelijk zware lasten af te komen.
Dus die tegel mogen ze wel wegdoen.

cobie | 16-08-13 | 21:40

Mijn buurman heeft zijn apartement te koop gezet. Er waren volgens hem veel gegadigden die wilden kopen, maar vonden het te duur. Alle geinteresseerden waren er op uit het appartement te kopen en direct in de verhuur te zetten. Dat is wat er nu gaande is. Enkele maanden geleden heeft mijn bovenbuurvrouw ook haar koopappartement verhuurd aan een gescheiden vrouwtje met 2 kinderen tegen woekerprijs. Minister Blokhoofd heeft de hele huizenmarkt verziekt, er zijn enkelen die hier flink aan de malaise gaan verdienen. Nederland wordt een land van de HAVES AND THE HAVE-NOTS.

Imprimatur | 16-08-13 | 21:34

Mijn buurman heeft zijn apartement te koop gezet. Er waren volgens hem veel gegadigden die wilden kopen, maar vonden het te duur. Alle geinteresseerden waren er op uit het appartement te kopen en direct in de verhuur te zetten. Dat is wat er nu gaande is. Enkele maanden geleden heeft mijn bovenbuurvrouw ook haar koopappartement verhuurd aan een gescheiden vrouwtje met 2 kinderen tegen woekerprijs. Minister Blokhoofd heeft de hele huizenmarkt verziekt, er zijn enkelen die hier flink aan de malaise gaan verdienen. Nederland wordt een land van de HAVES AND THE HAVE-NOTS.

Imprimatur | 16-08-13 | 21:34

Met geld van de belastingbetalers zijn de banken gered (lees niet afgestraft voor het nemen van te grote risico's) want die banken waren zo onmisbaar voor ons allen vonden de heren politici.
En als dank krijgen diezelfde belastingbetalers geen nieuwe hypotheek meer van die banken. Huren is vrijwel geen optie als je modaal of meer verdient, want de huurmarkt is totaal verziekt door socialistische nivelleerregelgeving zoals sociale woningbouw en huursubsidie.
Dan toch maar kopen, echter ...
Eerst werden de huizenprijzen opgedreven door regels zoals hypotheekrente aftrek icm goedkope leningen en torenhoge kosten voor bouwgrond, belasting enz. En nu maken ze weer regeltjes waarmee de markt inzakt omdat we minder mogen lenen. Zogenaamd om ons te beschermen, maar met als gevolg dat niemand het zich kan veroorloven om te verkopen, want dan zit je met een enorme restschuld. Niet zo raar dat de markt op zijn gat ligt. De overheid moet zich gewoon niet bemoeien met de woningmarkt en in een redelijke termijn alle bestaande regels en subsidies afbouwen zodat er weer een gezonde woningmarkt ontstaat. In een vrije markt ontstaan dit soort boom-bust cycles niet.

de blije libertarier | 16-08-13 | 21:28

Dit heb ik de laatste jaren zo vaak gelezen, dat als het straks wel waar is, ik het niet eens meer geloof.

toetanchamon | 16-08-13 | 21:24

Ik heb op de foto geklikt. Funny fact: Statistische analyse kan vrij eenvoudig in paint. Het wordt duidelijk dat de bodem in zicht is en misschien zelfs bereikt. Het is prematuur om te zeggen dat er sprake is van herstel. Nog los daarvan gaat deze grafiek puur over de aantallen en niet over de prijzen, dus dit zegt ook niet alles. Misschien hebben verkopers in de gaten gekregen dat 18 maanden of langer hypotheek e.d. betalen en dan pas een schamele €1500,- van de vraagprijs afhalen wel heel erg dure koppigheid is in een dalende markt. Als het zo is dat verkopers nu eindelijk eieren voor hun geld kiezen en genoegen nemen met duizenden euro's minder dan ze in gedachten hadden, dan zal de daling van de huizenprijzen nog wel een poosje doorzetten. Dan zitten we dus op de bodem, herstel komt later.
.
Kijkersvraag: Technische analyse, probeer het zelf! Windows: CTRL+SysRQ oftewel printscreen, Vlaggetje+r, mspaint [enter], CTRL+V, lijntje aanklikken en connect the dots. Zelfs als je geen flauw idee hebt wat de grafiek betekent kun je beter dan 50/50 vaststellen of er sprake is van een trendbreuk.

Ooit_huisregelneef | 16-08-13 | 21:23

t'is crisis tenslotte!

dekogelkwamvanlinks | 16-08-13 | 21:20

Verrekkes, allemagies! Krijg ik toch zojuist een overmaking à 1000 euri's binnen van het Ministerie van Algemene zaken....

Parel van het Zuiden | 16-08-13 | 21:17

Alles probeert de overheid (bij) te sturen.
Zo ook de als maar stijgende aandeeltjes (met name op Wallstreet).
Dit wordt vooral veroorzaakt door het gratis geld van de FED, ECB en de Centrale Bank of Japan.
Het is wachten dat de pruttel klapt.
Normaal zou met dit soort all time high's een dikke vette hoogconjunctuur moeten hebben waarbij de banen voor het oprapen liggen. Dit is niet het geval. Integendeel zelfs. Als je een baantje wilt hebben dan moet je geld meebrengen.

ProAsfalt | 16-08-13 | 21:16

ja, lol... ik las & hoorde het.. iets wat ik zelfs mijn 2 kids van 4 en bijna 6 niet kon wijsmaken.

kapitein_iglo | 16-08-13 | 21:12

Economie hangt af van vertrouwen en daardoor speelt psychologie een belangrijke rol. Ik dacht zelf vandaag ook even "eindelijk", maar inmiddels "oh toch niet". Voor mijn vertrouwen is dat toch niet de beste emotie. Jammer, wel leuk geprobeerd.

Boerenbrandtlul | 16-08-13 | 21:09

als er de ene maand één woning wordt verkocht en de maand erop twee, dan is dat toch echt een stijging van 50% en definitief het bewijs van herstel. Crisis is voorbij, lastenverzwaringen niet meer nodig, hoeraaaa! Champagne!

Rommelende Onderbuik | 16-08-13 | 21:04

Yihaaaaaaaa! En nu?

ikdenkwat | 16-08-13 | 21:04

Bespeur ik hier enige jaloezie bij VanLeeuwen wat betreft die Tegel?
Vergeet het maar. Nur für Gutmenschen!

Professor Superhirn | 16-08-13 | 20:58

En Griekenland is alweer begonnen met het aflossen van haar schuld....

Parel van het Zuiden | 16-08-13 | 20:55

Wat een gruwelijk irritante pagine met die "static" linkbox die in de weg zit.

Boniwee | 16-08-13 | 20:52

Het geldmachientje moet worden afgepakt van deze kindertjes!
Ze mogen er niet meer met hun handjes aanzitten!

gimme a beat,rix | 16-08-13 | 20:50

Zou die euforie bij de eurofielen misschien iets te maken hebben met de Duitse verkiezingen? Eind van de tunnel in zicht? Na de Duitse verkiezingen zal de Europese schuldenlast evenredig verdeeld gaan worden. Wat nou, bezuinigen voor de komende generatie. Harmoniseren met de rest van Europa zullen ze bedoelen!

Arnold9638 | 16-08-13 | 20:44

Als de huren als een Spoetnik stijgen is de statistiek snel gemaakt.

eerstneukendanpraten | 16-08-13 | 20:44

@Osdorpertje | 16-08-13 | 20:40
Les een :nooit met een makelaar in zee gaan. Tuig! Allemaal.

miko | 16-08-13 | 20:42

Vergeleken met onze zuiderburen en onze oosterburen zijn onze huizen klein en duur. Er kan best nog wel wat lucht uit, maar dat heeft als nadeel voor de banken dat de waarde van het onderpand lager wordt dan de schuld die er tegenover staat. En de makelaars hebben moeite om voldoende omzet te draaien. Dus worden er allemaal mooi weer verhaaltjes de wereld in gestuurd die ons zouden moeten overhalen om toch vooral te gaan kopen.

Osdorpertje | 16-08-13 | 20:40

Ik verwacht in het vierde kwartaal van 2013 een stijging van 6,8% ten opzichte van 2012 van het aantal leugens van de staatspropagandamachines.

Cuyahoga | 16-08-13 | 20:38

Subsidie; het is het peukie bij de keelontsteking.
De eerste kleine hijsjes lijken verzachtend te werken,maar uiteindelijk wordt je er alleen maar zieker van.

ZKH EénOog | 16-08-13 | 20:37

In crisiskomkommerhahawatleuktijd ben je blij met elke lolly.

Giskard Reventlov | 16-08-13 | 20:34

mensen hebben een afkeer voor verlies, die groter is dan een voorkeur voor winst. Pure psychologie, die woningmarkt.

arie181818 | 16-08-13 | 20:32

En zouden de verkoopcijfers van die makelaar die bij afslag verkoopt niet ook een beetje bijdragen?

Zodat meer verkochte woningen niet per se meer waarde hoeft te vertegenwoordigen...

ZKH EénOog | 16-08-13 | 20:32

Jasper neukt dus Barts ex?

sjaakdeslinksesul | 16-08-13 | 20:30

Iets met leugens, grotere leugens en statistieken.

Donkersloot | 16-08-13 | 20:30

Lies, damn lies and statistics.

patrizio | 16-08-13 | 20:29

Allemaal de schuld van de joden... oh, moslims bedoelde ik.

sjaakdeslinksesul | 16-08-13 | 20:28

Het enige cijfer van de nederlandse overheid dat klopt is het cijfer dat zegt dat Rutte en diederik 0,0 bereikt hebben.

miko | 16-08-13 | 20:27

Iedereen met een beetje verstand wist al dat die 30% kolder is. Die schijnheilige zogenaamde bestuurders van dit land komen met een fabeltje om hun falen te verdoezelen. Ik kots erop.

joyriders | 16-08-13 | 20:27

Een kaars flakkert ook altijd nog even op voordat hij definitief uitgaat.

Jan Toeternuitje | 16-08-13 | 20:27

De grote leugen , de zoveelste .

likmegaties | 16-08-13 | 20:27

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl