Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Zucht. We mogen weer geen plofkip eten

oie_1211021zzG12yL6.gifOh, feest. Wakker Dier gaat weer campagne voeren tegen de plofkip in de supermarkt. U weet wel, dat is dat fast forward pluimvee dat in zes weken van schattig kuiken tot eetbare kip groeit. Dat vindt Wakker Dier stom. Die heeft namelijk liever dat u een gelukkige scharrelkip bruut uit zijn paradijselijke bestaan rukt om te verorberen, dan dat u een doodongelukkige gevederde anabolen tokkie uit haar lijden verlost. Wie echt om dieren geeft, laat natuurlijk de scharrelkip met rust en verzacht het lijden van een plofkip met wat paprikakruiden, een grill en doperwtjes on the side. De enige goede kip is een dode kip. Een malse dode kip, waar het vlees van de botten af druipt. Bovendien is de Nederlands landbouw een soort paradijs voor vrijwel alle overige boeren ter wereld en is een plofkip zeer milieuvriendelijk. Hier is het ironische aan dierenactivisten. De enige reden dat zij kunnen bestaan, is omdat de bio-industrie er voor zorgt dat er voldoende voedsel is. Zodat mensen de luxe hebben om zich te kunnen richten op de bijzaken van het leven. Goed bekeken is dierenactivisme een welvaartsziekte. En behoorlijk arrogant, aangezien je er dan blijkbaar van uitgaat dat alle problemen voor de mens de wereld uit geholpen zijn. Sowieso, u moet de kip meer zien als een rups, die zich pas na een cocon van frituurvet ontpopt tot een prachtige vlinder in de vorm van een emmer kippenvleugeltjes. Damn, we krijgen echt trek van die campagne van Wakker Dier. Laat maar zitten voor de rest. Wij zijn overal een beetje kip halen.

Reaguursels

Inloggen

@ Cloe | 01-08-13 | 11:24 |
PS
"Is natuurlijk onzinnig, gezien het feit wat er verdwijnt in de afvalbak van de supers. Dit duidt toch duidelijk op overproductie met alle kwalijke gevolgen."

Dit "argument" vergeten natuurlijk. Is wel een drogredenering wat elke logica gaat ontberen. nl.wikipedia.org/wiki/Argument_%28logi...
Een iets wat komt van iemand die duidelijk geen enkel benul heeft waar het over gaat maar enkel maar een beetje wil kakelen als een kip die een scheet dwars heeft zitten.
Het gaat om "vraag en aanbod" en "to satisfy consumer wants at a profit" zo simpel is het.
De kip heeft maar een beperkte houdbaarheid en dan komt vraag en aanbod in het verhaal.
Alles wat liggen blijft na de houdbaarheidsdatum gaat de vuilnis in, voor supermarkten dus verlies wat ze dus willen beperken. Heeft dus helegaar niets te maken met overproductie maar wel veel met dom hersenloos gekakel.

said_fred | 01-08-13 | 16:13

@ Cloe | 01-08-13 | 11:24
En bedankt voor het bevestigen van mijn gemaakte punt er pal boven.
U doet een stelling; Het "biologisch produceren is niet haalbaar" geen genoemde argumenten waarom dit dan zo is, u meldt meteen maar dat dit onzin is. Het waarom ontbreekt dus ook totaal.
Blijft dus enkel gekakel als van een kip zonder kop over (pun intented)
Dus voor de nodige nuancering ende onderbouwing; www.bing.com/search?q=biologisch+produ...

Dit vult dan een beetje de ruimte van de gebakken (hersenloze steentijdcommunistiesche) luchtbel.
U klinkt als een verwend dreinend kind dat enkel maar zijn zin wil doordrijven enkel maar om kostte wat kost een ander te proberen zijn willetje op te leggen. Beetje het gevolg van een Doctor Spock benadering ?? door "sociale" ouders die u hebben opgezadeld met inferioriteitsgevoelens die u kostte wat kost moet gaan compenseren ??

said_fred | 01-08-13 | 15:55

Alle lof voor Wakker Dier.
Vorige keer een artikel gelezen in de krant dat biologisch produceren niet haalbaar zou zijn i.v.m. de nodige grond etc. Is natuurlijk onzinnig, gezien het feit wat er verdwijnt in de afvalbak van de supers. Dit duidt toch duidelijk op overproductie met alle kwalijke gevolgen.

En reken er maar op dat bedrijven als AH, Jumbo, C1000 en anderen uiteindelijk zullen zwichten en door de constante negatieve aandacht gedwongen zullen worden om dit dieronvriendelijk beleid in de ban te doen.

Cloe | 01-08-13 | 11:24

Het leek mij ook al dat de policor gedankenpolizei ook weer lekker bezig is.
Hoorde even geleden dat men veel kip importeerde uit landen als thailand/vietnam etc.
Weet terroristje/crimineeltje/moordenaartje Sjoerd van der Wouw www.bing.com/search?q=sjoerd+van+der+w... ook wat er in die kippen gedrukt wordt en wat ze vreten ??
Mijn gok is dat ons geflipte psychopaatje geen idee heeft.

Hoorde van een dierarts dat kippen die vooral buiten leven 6 keer zo vaak parasieten en ziektes oplopen.
En dan praten we over afgrijselijke, gruwelijke dingen die je echt niet in je filetje wilt gaan aantreffen.
Kippen willen net als andere dieren vooral hun basisbehoeften bevredigen en dat is eten, drinken, een dak boven je hoofd, veiligheid en voortplanten.
Ik had ook al ergens gezien dat gemeten stressniveau's binnen lager waren dan wanneer de kippen buiten waren.

Dus ja, gaat het meer erom dat geflipte steentijdcommunisten liever terug willen in de tijd toen het leven nog simpel was en als je de pech had een besmettelijke ziekte op te lopen je gewoon doodleuk de pijp uitging of gaat het inderdaad om het welzijn van dieren ook als dit aantoonbaar anders is dan de romantische onzin in hun hersenspinsels??

Gokje is dat de geflipte/ verknipte/ egocentrische psychopaatjes vooral als eigenaar van het grootste eigen gelijk dit willen doordrammen kostte wat kost en al bij voorbaat schijt hebben aan de werkelijkheid en de feiten en enkel bezig zijn met de eigenste idioterie.

said_fred | 01-08-13 | 01:32

Alleen de kinderboekjes op school aanpassen met plofkoeien, plofvarkens, kweekvissies. Smaak mankeert niets aan. Zo zielig.... emoTV van die geitenwollen bomenknuffelaars. Zolang de wereldbevolking explodeerd, kunnen we niet allemaal scharreldiertjes eten. Utopie. En ik weiger konijn te worden. Zoals Hans Teeuwen ooit eens mooi zei: Ik eet vlees uit principe. Ik heb een kat, daar zorg ik goed voor (ik dierenvrind), en zij plofkip ook geweldig.

DrV | 31-07-13 | 22:36

Valt ook weer op dat wijven vooral vegetarisch zijn, ik begin ook echt te twijfelen aan het vrouwelijk verstand!
In de regering maken ze er een zooitje van, in het bedrijfsleven, echt overal verzieken ze wel iets wat niet te verzieken leek.
Een man denkt in oplossingen, ook al zijn ze niet altijd prettig.
Dat er ook mannen zijn die door het feminisme zijn gehersenspoeld, zoals Samson, en zich metroman noemen, die zijn ook van het padje.
Vrouwen hebben zeker wel pluspunten, ze zijn goed in waar ze voor geschapen zijn door de natuur, verzorgen en het thuishonk schoon en gezellig houden, en als het meezit de financiën regelen ( moet je ook nog goed controleren)
Natuurlijk heb je uitzonderingen op de regel, maar dit gaat echt wel op voor het merendeel.
Vrouwen zijn zeker wel leuk en grappig, je kan er leuk mee praten en nog leukere dingen mee doen..... ja ja, dat..
Maar om ze de verantwoording te geven om de boel te besturen is een heel fout plan, dat is in Zweden wel zichtbaar aan het worden.

Mozeskriebels | 31-07-13 | 21:35

... wat paprika kruiden??? Met een hele pot krijg je het nog niet op smaak! En voor mij geldt dat voor alle kip, plof of niet. Waar zijn die overheerlijke gegrilde haantjes van vroeger gebleven? Oh, ja die maken ze gelijk af... Trouwens er is wel meer vreten, waar kraak noch smaak aanzit. Sorry, maar aan mij is supermarkt: vlees, vis en/of gevogelte niet besteed. Dan maar wat minder, maar wel goed.

Claudia M. | 31-07-13 | 19:13

Ik vind het prima dat de plofkip verboden wordt, maar dan ook graag verbieden om zoveel antibiotica in dieren te spuiten dat het bij ons dadelijk al geen zin meer heeft als we ergens een ontsteking hebben en antibiotica nodig hebben. Of om zoutwater in het vlees te spuiten zodat het vlees meer weegt. Kan nog wel ff doorgaan zo.....

Mr.Mattie | 31-07-13 | 18:40

@Djenghiz_ken_net

dit is typisch zo iets van willen, en even duidelijk, men wil niet. albert heijn zou dan veel geld mislopen, omdat er geen goedkope kip meer is, en klanten willen goedkope kip. de bio kip zal pas egt populair worden als hij net zo duur was als gewone kip, maar nu vraag ik je. waarom WILT wakker dier niet de prijs van het product omlaag, is toch veel efficienter om daarvoor te gaan dan plofkip uit de schappen te halen en etc. maar waarom wilt wakker dier speciaal met geldverspillende waardeloze campanges begginen. in plaats van ervoor zorgen dat bio kip goedkoper wordt ?

dictatorgio | 31-07-13 | 17:43

quid. goed gedaan. ik ben het hiermee volledig eens. laat die waardeloze diereneukers maar lullen XD fuck de plofkip. gewoon eten blijven eten. eindelijk iemand die het begrijpt
dictatorgio | 31-07-13 | 16:40 | + -2

Het is te merken dat de schoolvakantie is begonnen,je moet s'avonds vanaf je scooter wel wat te vertellen hebben... Tip ,probeer sowieso meer als 1 zin in 1 comment ipv 1 zin per comment!Verder kan je idd beginen over mensen die geen keuze hebben maar dat is de vraag niet,je zou je moeten afvragen hoe een bedrijf als AH met miljoenen/zo niet miljard eigen vermogen anno 2013 in het kader van de beschaving dit wil!je zou ook een 50 euro per aandeelhouder minder WINST kunen uitbetalen en hier iets aan doen en geloof me dan is de WINST(lees extraje) nog steeds veel meer als een netto uitkering van 5000 euro

Djenghiz_ken_net | 31-07-13 | 17:29

@upbeat

groot gelijk. jammer genoeg snappen niet alla anti plofkip mensen dat. :S

dictatorgio | 31-07-13 | 17:27

Wat is het probleem plofkip, scharrel kip? Als je het een probleem vind koop dan scharrel kip. Ken je het woord ethiek niet eens spellen, koop je toch een plofkip.. Laat de markt zijn werk doen.

Regeltjes.. bah! Ik moet dit, jij moet dat.. ik maak liever zelf uit wat ik wil en doe.

upbeat | 31-07-13 | 17:18

De Supers wilden de snelgroeiende plofkip best de winkel uithelpen. Helaas vond Wakker Dier dat niet goed genoeg. De kip moest ook meer ruimte hebben en naar buiten kunnen. En daarom kindertjes, wordt u nu opnieuw lastiggevallen met dezelfde onzin over kippen die niet op hun poten kunnen staan.

Die goed opgeleide eco-vlees gebruikers laten zich toch behoorlijk het bos in sturen.

Rochel | 31-07-13 | 16:46

-weggejorist-

dictatorgio | 31-07-13 | 16:45

-weggejorist-

dictatorgio | 31-07-13 | 16:44

maar als je zo tekeergaat tegen iemand, volgens mij ben je zelf niet veel beter ?

dictatorgio | 31-07-13 | 16:43

-weggejorist-

dictatorgio | 31-07-13 | 16:42

quid. goed gedaan. ik ben het hiermee volledig eens. laat die waardeloze diereneukers maar lullen XD fuck de plofkip. gewoon eten blijven eten. eindelijk iemand die het begrijpt

dictatorgio | 31-07-13 | 16:40

-weggejorist-

dictatorgio | 31-07-13 | 16:36

@ikhaatnicknames
Think again. De meeste eco-vlees gebruikers zijn hoger opgeleid en hebben een boven-modaal inkomen. Ik vermoed dat het eerder andersom is.

Amstel | 31-07-13 | 16:29

Holy Soda
Nomore worries

amin | 31-07-13 | 16:29

Mensen die plofkippen eten sterven vanzelf uit.
Plofkip zit zo tjokvol resistente bacterien, dat ze eigenlijk te giftig zijn om te eten.
Dankzij dit soort voedsel loopt al 3 procent van de europeanen rond met resistente bacterien in zijn lijf.
Als die mensen op latere leeftijd een infektie krijgen, helpt antibiotika niet meer, en moeten de artsen tot amputatie overgaan. Eet smakelijk met je plofkippetje! Zwitserse artsen raden aan geen anti-biotika vlees te eten.

NoMoreWorries | 31-07-13 | 16:11

"Goed bekeken is dierenactivisme een welvaartsziekte. En behoorlijk arrogant, aangezien je er dan blijkbaar van uitgaat dat alle problemen voor de mens de wereld uit geholpen zijn."
-
Quid, hou alsjeblieft op met stukjes neerkwakkelen. Het wordt steeds erger en steeds dommer. Doe ons allemaal een plezier en rot op. Je beste tijd is geweest.

brx | 31-07-13 | 16:11

Ik gok erop dat wanneer dit artikel buiten de werkuren verschenen was, er een heel andere toon aangeslagen was in de reaguursels.
.
Inderdaad, ik insinueer dat tofu-knagers of werkloos zijn of raamambtenaar en dus eigenlijk helemaal geen geld hebben voor vlees.

ikhaatnicknames | 31-07-13 | 15:02

Wow Quid ,dus voortaan maar lekker onverschillig doen over wat je dagelijks consumeert en de supermarkt directeuren en aandeelhouders lekker rijk laten worden over de rug van de plofkip,de rechtaard kippenboer,jantje fabrieksarbeider het jonge kassameisje die er niks op verdienen!sterk...

Djenghiz_ken_net | 31-07-13 | 14:43

Waarom moet dat via de supermarkten afgedwongen worden? Ik wil god-ver-dom-me zelf uitmaken wat ik koop!
Als dat plofkip is, dan is dat plofkip. Als ik avocado's uit de bezette gebieden wil, dan wil ik avocado's uit de bezette gebieden. Daar heeft niemand wat mee te maken.

En overigens ben ik dat geantropomorfiseer van dierenleed ook wel een beetje zat. Zo'n plofkip weet niet beter! De mens die weet van grazige weiden en blauwe luchten vindt het zielig. We vergeten dan wel even voor het gemak de stress van "vrije" kippen wegens weinig bescherming tegen roofzuchtige vossen, bunzings, wezels. Daar heeft een plofkip geen last van! Voldoende voer, bescherming tegen weer en wind, bescherming tegen gevaar: een ideaal leven. Maar Wakker Dier kent maar 1 verhaal, plofkippen zijn SIELUG!
Nou, dat vind ik dus niet.

Stormageddon | 31-07-13 | 14:27

@ Amstel | 31-07-13 | 11:36 |
Nee, ik heb het jaarverslag van Wakker Dier niet gelezen. Ik heb dat namelijk niet als vanzelfsprekend in mijn boekenkast staan, noch zou ik het uit eigener beweging gaan opzoeken op internet, omdat A) die beweging mij niet interesseert en B) ik wel wat beters te doen heb en C) ik óók wel wat beters te doen heb dan stante pede gevolg te geven aan het enigszins drammende en dwingende advies van een willekeurige reaguurder.

Maar omdat ik niet de beroerdste ben, heb ik toch - op uw aanwijzing en met dank voor uw linkje - de bladzijden bekeken over de financiën van die club. Die zien er goed uit, zeg! Kennelijk hebben de dierenpoezen geen last van de crisis!

Hoe dan ook: Fijn voor ze. Al dat geld van al die gulle gevers. En voor de nuance: ik heb nooit iets geroepen in de trant van "dat zal wel soepsidie zijn", ik vroeg mij slechts af of die gelden afkomstig waren van subsidie. Want dat zou me niet eens hebben verbaasd.

Blijft verder het feit dat ik zelf wens uit te maken wát en hóe ik eet, in plaats van mij dat te laten voorschrijven door een clubje fanatici behept met een welhaast religieuze zendingsdrang.

En nu ga ik weer verder met belangrijker zaken, als dat van u mag.

Peter Emile | 31-07-13 | 14:15

Poeh poeh wat en haat
en poeh poeh wat een nijd
Het schelden is begonnen
Terwijl komkommertijd

amin | 31-07-13 | 14:05

Wat een stumperd ben je als je vóór de plofkip gaat pleiten. We wonen in een van de meest ontwikkelde/rijke landen en dit soort dierenmishandeling zou niet nodig moeten zijn. En wat voor idioot ben je als je dat opgefokte antibioticavlees in je lijf stopt.

en wat voor debiele kneus ben je als je gaat zeggen wat mmen moet eten. sukkel

dictatorgio | 31-07-13 | 13:59

Naar het schijnt is het alternatief van de supers een langzamer groeiend ras. Met andere woorden, geen plofkip.

Rochel | 31-07-13 | 13:57

tenzij die persoon de dure kip voor je betaalt. dan zou ik zeggen ja geef maar op!

dictatorgio | 31-07-13 | 13:53

@ kom hoe heet ie.

kijk daar heb je weer zon tyfusidioot die gaat zeggen wat je moet eten. niet naar luisteren. gewoon eten wat jezelf goed acht. niet een ander.

dictatorgio | 31-07-13 | 13:53

Wat een stumperd ben je als je vóór de plofkip gaat pleiten. We wonen in een van de meest ontwikkelde/rijke landen en dit soort dierenmishandeling zou niet nodig moeten zijn. En wat voor idioot ben je als je dat opgefokte antibioticavlees in je lijf stopt.

Rest In Privacy | 31-07-13 | 13:51

dus als wakker dier zou zeggen. haal plofkip weg, en verkoop bio kip voor dezelfde prijs, dan pas zou ik zeggen, het is een goed idee met een goede organizatie. zolang ze de prijs hoog willen houden kun je het gewoon graaiers noemen.

dictatorgio | 31-07-13 | 13:50

Een eco terrorist legt illegaal een tuintje aan

amin | 31-07-13 | 13:49

anders is het gewoon mensen een schuldgevoel geven om hun portemonee leeg te graaien.

dictatorgio | 31-07-13 | 13:48

raad iedereen 1 ding aan. koop pas bio kip als het net zo goedkoop is als plofkip. dan pas kan je zeggen. dat is goed voor iedereen. dan heeft het dier goed geleefd en is het goedkoop om te kopen. dus dan pas win win. tot die tijd laat die biokapitalistische maffia maar lullen totdat ze de prijs omlaag gooien. dan pas oet je eerlijke kip kopen.

dictatorgio | 31-07-13 | 13:47

maarja wat maakt het uit als er alleen eco terroristen meelezen. een aantal jaren geleden aten we ook plofkip. we wisten het. maar het maakte ons niet uit, en nu 40 jaar verder gaan we opeens janken ? hoe dom en hoe zielig.

dictatorgio | 31-07-13 | 13:45

kan je net zo goed je geld regelrecht door de toiletpot spoelen, heeft bnog een beter doel

dictatorgio | 31-07-13 | 13:44

bezuinigen, dus bezuinigen op waardeloze organisaties als wakker dier

dictatorgio | 31-07-13 | 13:43

dat iemand zo ver gaat voor een stukje eten :S

dictatorgio | 31-07-13 | 13:40

@niksneem.

nee laat staan een maatschappij die alleen maar gras en ander niet dielijke producten vreet. dat is pas ziek. maarja volkert en zn terroristenbende worden er wel beter van.

dictatorgio | 31-07-13 | 13:40

@dictatorgio
"plofkip zit vol met antibiotici" (lol)
Stopten zum maar vol met anti-idiotica
Dan was u volgens de normen
Wat beter met meervoudsvormen
Hoewel men in Italy
Wel spreekt van antibiotici
Maar fuck Italia
In Holland zegt men CA
PolitiCUS, politiCI en ook politiCA
Maar t is anti-bio-ti-CUM
En anti-bio-ti-CA
Have a nice day en doe dr wat mee met die day

amin | 31-07-13 | 13:36

Dictargio, of hoe die hersenloze kut ook moge heten, ironie is een begrip dat jij niet kent , dat is een ding wat zeker is. Net zo zeker is dat een maatschappij die op deze manier met dieren omgaat nog zieker wordt dan ze al is.

niksneem | 31-07-13 | 13:17

@dikkevingervoorje | 31-07-13 | 08:58

Als je die moraal er op na houdt, huur je dan ook een paar slaven of kinderarbeidertjes om je katoen te plukken? Da's ook zo goedkoop mogelijk namelijk.

Of zijn er misschien toch belangen of ethische bezwaren die zwaarder wegen dan iedere cent in jouw portemonnee...

Lorenz0 | 31-07-13 | 13:14

@ZDEV | 31-07-13 | 08:56

Kan groente pijn lijden dan? Voor zover ik weet hebben ze geen zenuwstelsel.

En ook al zou dat wel zo zijn, hoeveel kilo planten (die allemaal moeten worden vermoord) moeten er in een kip of varken denk je, voordat we daar 1 kg kipfilet of speklap aan over houden?

Conclusie: zelfs al zouden planten meer lijden dan dieren, dan is het nog steeds plantvriendelijker om planten te eten dan vlees.

Lorenz0 | 31-07-13 | 13:12

@OverdrevenGeouwehoer | 31-07-13 | 09:14
Wat is precies je punt? Gezien het ellendige leven dat die plofkippen lijden zou dat scenario inderdaad beter zijn voor de kippen.

Lorenz0 | 31-07-13 | 13:09

Lekker voorbeeld, GS... Erg makkelijk om populistisch te verkondigen dat de enige goede kip een dode kip is, en geluiden als die van Wakker Dier bij voorbaat in het belachelijke te trekken.

Misschien kunnen jullie je ook eens realiseren dat het wellicht een teken van beschaving is, om een dier niet alleen als een economisch gebruiksvoorwerp te zien, maar ook als een levend wezen dat pijn kan lijden.

Ik vind niks mis met dieren eten, maar laten we ze dan wel een beetje fatsoenlijk behandelen. Zelfs dat het vlees dan een paar cent per kilo meer kost.

Nog los van die hele bio-industrie met al hun antibiotica- en hormoonschandelen (want er is heel veel mis in die business). Gewoon met enig respect omgaan met ander leven en geen onnodig pijn en leed veroorzaken lijkt me toch niet te ver gezocht, of wel.

Lorenz0 | 31-07-13 | 13:06

Ik geef er geen zak om haal al jaren me vlees niet meer in de winkel.
Rij maar de boer zeg moet drie kippen hebben en volgende dag ligt er bij mij een op de bqq.
En dat voor 2 euro per stuk

Jeffrey1977 | 31-07-13 | 13:02

Nog nooit een dode gevallen door eten van plofkip vol met antibiotici. Dus waarom zijken en uit de schappen halen als het gewoon een goedkoop stuk vlees is. Alles draait om geld. En met verspilling van geld aan waardeloze kutreclame ga je het egt niet redden

dictatorgio | 31-07-13 | 12:55

De Roos Vonk-maffia trollen altijd +1, Meneer Quid!

Ales | 31-07-13 | 12:54

Dat ze die kippen vervolgens volspuiten met antibiotica, ontstekingsremmers en andere medicijnen die je uiteindelijk op je bord krijgt daar heeft Quid het maar niet over.

Zzzzooooffff | 31-07-13 | 12:44

Gewoon ophokken net als de plofkip die ze haten. En dan vetmesten
Probleem opgelost. Dag wakker dier droom maar fijn van rijkdom en macht. Maar dat zullen jullie groene sukkeltjes nooit krijgen. Want er zijn gellukig nog mensen die niet bezwijken onder de Übermenschen van het biokapitalisme

dictatorgio | 31-07-13 | 12:29


Was altijd een fan van kiloknallers, maar nu ik weet hoezeer die dieren mishandeld worden, kies ik toch steeds vaker voor scharrelvlees.
Liever wat meer betalen, dan meehelpen om deze vorm van dierenmishandeling in stand te houden.
Ik weet het..... mijn inbreng zal geen verpletterende indruk maken. Maar alle beetjes helpen.... toch?

Schietmijmaarlek | 31-07-13 | 12:26

Achterlijke groene beestjesterroristen. Juich wanneer volkert weer een iemand in naam van het *milieu* neerschiet. En huil waneer uw grote held levenslang krijgt

dictatorgio | 31-07-13 | 12:25

Mijn exuses. Ik bedoel natuurlijk geven om je toekomstige maaltijd.

dictatorgio | 31-07-13 | 12:22

Gewoon plofkip eten als je het wilt. Niet luisteren naar die achterlijke groene dierensukkeltjes zonder hersenen maar met neus voor geld. Geven om dieren is zo 1500

dictatorgio | 31-07-13 | 12:21

Peter Emile | 31-07-13 | 11:32 | + -4 -
Typisch zwart-wit denken waar Kwit zich ook schuldig aan maakt. Je bent tegen plofkip? Oh dan zul je wel een activist zijn.... Man man zulk simplistisch denken groei je na je 10e levensjaar toch wel overheen.

Datzegiktoch | 31-07-13 | 12:12

Zeiken op Wakker Dier is zo 2005.
Gaaaaap

lompe smurf | 31-07-13 | 12:02

"Zucht. We mogen weer geen plofkip eten"
Nee inderdaad Johnny Quid!

Pietonline | 31-07-13 | 11:56

Het volk eist vlees en spelen! Brood en spelen is zó Romeinse tijd.

Ik eet bij voorkeur zalm uit een kwekerij, niet uit de oceaan met al die gifstoffen en zware metalen. Jammer dat ik daar maar 1 keer per week geld voor heb, de rest van de week is het wakker dier.

gruzelement | 31-07-13 | 11:53

@amin: lol :) Geweldig!

Amstel | 31-07-13 | 11:37

@Peter Emile
En, jaarverslag al doorgenomen? Nee he. Gewoon roepen 'soepsidie!!!' en de feiten negeren.

Amstel | 31-07-13 | 11:36

@Mozeskriebels
3x in de week vlees is méér dan genoeg. Nog een keer vis en 2x peulvruchten/noten. En 1x per maand plofkip/bioindustrievarken, heb je gelijk je portie antibiotica binnen.

Amstel | 31-07-13 | 11:33

Als ik het merendeel van die tegels hier lees, lijkt het wel of ik op de website van een of ander eng 'aktievisties' groepje groene diertjesfanatici ben beland.
Of op de sub-website 'groen' van dooie boom 'Trouw'.

De gruwel.

Peter Emile | 31-07-13 | 11:32

@Peter Emile: En als je te lui bent om dat te lezen, vrijwel alle inkomsten komen uit giften/donaties. Zie pagina 115 e.v.

Amstel | 31-07-13 | 11:30

Bijzonder goedkoop stukje van plofkip-lover Quid bij GS weer.

Enige compassie voor iets anders dan een blanke man van middelbare leeftijd (zeg maar de GS doelgroep) zit er kennelijk niet in.

Nee, dieren zijn stom, laat maar lijden die kudtbeesten. Wij vreten onze buiken wel rond met rommel, lang leve de Aldi biefstukjes van 1 euro!

Eikel.

jantje | 31-07-13 | 11:30

@49 | 31-07-13 | 09:24
In Nederland gaat men voor prijs, niet voor kwaliteit. Of het nu gaat om eten, mode of andere zaken: zolang het maar 'niet duur' is, dan is het goed.
Dit in tegenstelling tot onze buurlanden: daar is men bereid om nog wat extra te betalen voor kwaliteit en/of extra service.

Natu-San | 31-07-13 | 11:29

First Contact | 31-07-13 | 10:08 | 1
De tijd dat alleen werd aangeboden
als reactie op de vraag
Is al lang niet meer de tijd van nu
die van de dag vandaag
We weten t nog niet, maar hebben eigenlijk zin
In manufactured shit met toevoegingen dr in
Het is niet eerst meer vraag en daarna pas t bod
Maar voedings industrie en aanbod door je strot
Krachtige marketing instrumenten
Maakt zwakke consumenten.
De markt die is niet lief
En sheeple zijn naief

amin | 31-07-13 | 11:27

@Mozeskriebels

Je klinkt haast semi- religieus, als het om je vlees gaat.. Misschien moet je een kerk starten, als het zoveel voor je betekend. Uiteindelijk zijn het allemaal eiwitten, aminozuren, vitamines etc. Voedsel is voedsel, zolang je maar alles binnenkrijgt wat je moet binnenkrijgen .

@Kaas de VIes

Jij mag altijd langskomen zolang je een brave jongen bent :)

@dictatorgio

Je weet niks zeker in het leven, maar het lijkt me heel onlogisch als die in de supermarkt gaat inkopen terwijl hij zelf koeien heeft.

zeertegendradig | 31-07-13 | 11:26

@ Peter Emile | 31-07-13 | 11:22
Ik denk het niet.
Anders moeten ze wel heel veel subsidie vangen omdat reclame verschrikkelijk duur is.
Ik denk dat ze meer leden hebben dan de meeste mensen ( ikzelf ook ) vermoeden.

cobie | 31-07-13 | 11:25

@ peter emile

Gewoon biokapitaliaten

dictatorgio | 31-07-13 | 11:23

Quid, je slaat weer eens door. Dierenleed is onnodig. Net als de boete voor de VPRO. Beschaving = diervriendelijk carnivoor zijn = geen plofkip.

Moederneuk | 31-07-13 | 11:23

Ik vraag me trouwens af waar de drammers van Wakker Dier hun pegels vandaan halen; spotjes op tv op primetime, spotjes op de radio, paginagrote advertenties in allerlei kranten en weekbladen. Dat kost bakken met geld. En ga me nou niet vertellen dat dat afkomstig is van subsidie....

Peter Emile | 31-07-13 | 11:22

@Harambam | 31-07-13 | 09:14
QuelleFromage heeft gelijk. De grootste winsten worden in de tussenhandel gemaakt. Dit geldt voor de hele agrarische sector. Boeren krijgen schandalig weinig voor hun vlees, melk en groenten, terwijl de handel (melkbedrijven, vleesbedrijven, supermarkten etc) de meeste winst pakken.
.
Natuurlijk mogen de tussenlagen er geld aan verdienen; ik misgun niemand zijn/haar boterham. Maar uiteindelijk wordt de rekening bij de bron neergelegd en gaat het alleen nog maar om de allerlaagste prijs. En in deze 'race to the bottom' blijft dan de plofkip over.

Natu-San | 31-07-13 | 11:20

Als ik de tegels zo lees is er een ruime meerderheid voor de dierenterroristen.

Resultaat zal zijn dat we straks meer kip uit Polen, Hongarije, enz krijgen waar geen dierenpoes in het parlement zit. Dus de zaak met het dierenwelzijn komt als een boemerang terug.

hangtiet met knoop | 31-07-13 | 11:19

@ Natu-San | 31-07-13 | 11:11 |
Dan is alles al beurs van de val.
Geplukt zijn ze lekkerder;-)

cobie | 31-07-13 | 11:16

Wat een gescharrel toch weer.
Kui kui kui kui ik ben een kuikentje

KannieWaarZijn | 31-07-13 | 11:15

Altijd goed om ze uit de tent te lokken. Zo kan je zien hoe de nepactivisten echt nep zijn

dictatorgio | 31-07-13 | 11:15

Ik vind dit zo vermakelijk. Een paar sukkels die hun hele leven overhebben voor een stukje eten

K

dictatorgio | 31-07-13 | 11:14

@zeertegendradig | 31-07-13 | 11:07 | + 0 -
Wanneer mogen we langskomen?

Kaas de Vies | 31-07-13 | 11:11

@ZDEV | 31-07-13 | 08:56
Je wordt op je wenken bediend: een deel van de 'fruitarians' denkt er ook zo over....
Alleen maar eten wat toch al van een boom is gevallen.

Natu-San | 31-07-13 | 11:11

zeertegendradig
Niet zo liegen met je 90% is vegetariër in India, dat is 30% nl.wikipedia.org/wiki/Vegetarisme
Daarbij moet je dan wel een vervanger hebben voor vlees, anders word je ziek.
De mens is een omnivoor, altijd geweest, zal altijd zo blijven.
In het buitenland eten ze ook gewoon vlees, in sommige landen nog zelfs veel meer dan hier.
Je praat onzin en wil met leugens je gelijk halen, er is maar één oplossing en dat is minder mensen op de wereld.
Het gekke is dat linkse hippies juist zorgen dat dat nou juist niet gebeurd, mond vol over milieu en natuur, maar niet de natuur zijn gang laat gaan en overal wil ingrijpen.

Mozeskriebels | 31-07-13 | 11:10

@ zeertegendradig. Weet je wel 100procent zeker dat hij biologisch is? Ik denk van niet ook al zeg je ja

dictatorgio | 31-07-13 | 11:10

Ik hoop dat jou biokip achter je rug om pijnlijk geslacht wordt vol antbiotici gestopt word en barre leefomstandigheden heeft.

dictatorgio | 31-07-13 | 11:08

@dictatorgio

Ik ben al jaren vegetariër lieve schat. En als ik gasten op bezoek krijg die per sé vlees willen dan ga ik even persoonlijk langs bij de biologische- boer in de buurt, die daar een klein vlees/groenten winkeltje draait.

zeertegendradig | 31-07-13 | 11:07

-weggejorist-

dictatorgio | 31-07-13 | 11:06

Moge zij die plofkip eten, 7 maal 7 malen de vliegende tering krijgen en op hun blootje knieën door een brandend braambos kruipen.

niksneem | 31-07-13 | 11:04

@zeertegendradig.

Geniet jij maar lekker van je stukje eerlijk vlees vol leugens.

dictatorgio | 31-07-13 | 11:03

Ze hebben vorige keer toch al een paar keer actie gevoerd en de prijs van kip omhoog gejaagd voor een beter leven van de kippies.
Wat is er gebeurd dan? is dat geld zoals zo vaak bij de grote winkelketens terechtgekomen en niet bij de kippenboerkes zodat die meer geld hebben om de kippies een beter leven geven.
Trouwens om met dit soort dingen aan te komen in een economische economische crisis lijkt me ook geen toeval mee, aan alle kanten worden kunstmatig de prijzen omhoog gejaagd.
Ons voedsel, benzine, boetes, de zorg, huren, gas en licht, je recht halen enz enz.

endofdays | 31-07-13 | 11:02

10:53
Dat bedoel ik dus.
* omhoog kijkt en fluit *

cobie | 31-07-13 | 11:02

@amin, op den rijmtoer?
Leuk gedaan btw, ik kreeg een brede lach op mijn gezicht. :-)

Mozeskriebels | 31-07-13 | 11:02

Kijk daar gaan ze weer. Proberen je schuldig te laten voelen door stomme kutfilmpjes. Val er niet voor en luister er niet naar. Doe alleen waar je egt voor staat. Als je egt voor bio kip staat oke goed. Overgehaald door een idioot kutfoldertje of filmpje? Sukkeeel!

dictatorgio | 31-07-13 | 11:01

"Bovendien is de Nederlands landbouw een soort paradijs voor vrijwel alle overige boeren ter wereld en is een plofkip zeer milieuvriendelijk."

Sinds wanneer zijn dierenactivisme en milieu hetzelfde?

"Hier is het ironische aan dierenactivisten. De enige reden dat zij kunnen bestaan, is omdat de bio-industrie er voor zorgt dat er voldoende voedsel is."

Ook bullshit, ik denk dat de meeste dieren- activisten niet eens vlees eten of relatief weinig. Er eist niets zoveel landbouwareaal op als vlees(75% van het totaal). Daarnaast omzetting plantaardig in dierlijk eiwit is 1:2-20 (afhankelijk van diersoort)

"Goed bekeken is dierenactivisme een welvaartsziekte."

Nee Johnny elke dag vlees eten is een welvaartsziekte. Als je ooit voor langere tijden in het buitenland bent geweest(buiten het westen). Dan weet je dat mensen daar max. 1-2 keer per week vlees eten en in sommige landen als india is zelfs 90% van de bevolking vegetarisch. Dieren- activisme is geen welvaartsziekte, het is vooruitdenken. Het spelletje met antibiotica is levensgevaarlijk, de volstrekte monocultuur is levensgevaarlijk, het ophokken van duizenden diersoorten van dezelfde diersoort is levensgevaarlijk. Het doorfokken van dieren, waarbij alle oude rassen langzaam verdwijnen heeft draagt grote risico's met zich mee.

Johnny quid: "Maar maar vlees is zo lekker"?

Echt ja, vind je die plofkip echt lekker of loop je maar een beetje stoer te doen? Persoonlijk vind ik al het vlees uit Nederland echt niet te vreten. Maar goed geniet jij maar lekker van je plofkip quid...

zeertegendradig | 31-07-13 | 11:00

Je kan een boer wel uit het Westland halen maar niet andersom he Johnny?

John Muts | 31-07-13 | 11:00

@CornFlakey
"Tijdens het leven moet de plofkip dan wel een zo goed mogelijk bestaan hebben. Ik verwacht dat op boerderijen in NL dat dat wel het geval is. Zo niet, moet daar wat aan gedaan worden."
Dan moet daar dringend wat aan gedaan worden.
Het leven van een plofkip is triest. Snavel wordt half weggebrand zodat ze elkaar iets minder erg kapot pikken, maar alsnog zijn de meesten half kaal door de andere kippen die elkaar kapot pikken. Beest groeit te snel en heeft daardoor continu pijn in de poten die het gewicht niet kunnen tillen. Daarnaast worden ze volgespoten met antibiotica zonder dat ze ziek zijn, puur ter 'preventie'. Bij de meeste boeren méér dan wettelijk toegestaan. Niet goed voor ons én niet goed voor de kip.
Het 'vangen' van de kippen gebeurd altijd bruut. 20% van de kippen breekt hierbij een poot/vleugel. 5% overleeft de vangst/reis naar het slachthuis niet, maar wordt alsnog verwerkt.

Amstel | 31-07-13 | 10:58

♫ ♫
Kudt
Het meest veelzijdige stukje weijf
Kudt
♫ ♫

Cuyahoga | 31-07-13 | 10:53

Moest Aldi zijn ipv al dit... .

ikhaatnicknames | 31-07-13 | 10:53

@chopkid wel een welvaartsziekte. En heeft helemaal niks met democratie te maken. Het is gwn bedoeld als een tool om geld te verdienen en/of macht te verwerven. Denk je nou egt zo naïef dat mensen zo goed zijn ?

dictatorgio | 31-07-13 | 10:53

@ dictatorgio | 31-07-13 | 10:49
* ijsje pakt *

cobie | 31-07-13 | 10:53

@ First Contact | 31-07-13 | 10:44
Lol

cobie | 31-07-13 | 10:50

@ cobie.

Die allochtoon heeft met jou gedrag te maken. En jij zegt dat ik niet tegen een reactie kan. Volgens mij ben jij die sukkel die niet tegen reacties kan. Jij reageerde met iets over dyslexie en ik reageerde iets terug. Vervolgens ga jij janken als een dik kutkind die geen ijsje mag

dictatorgio | 31-07-13 | 10:49

@ Cuyahoga | 31-07-13 | 10:42 | -
Dat is idd een puntje waar ze wel wat aan mogen doen.
Dan zijn de dieren zonder leed volgroeid om geslacht te worden , hebben ze een pijnlijke dood.
Ik ben t wel met je eens.

cobie | 31-07-13 | 10:49

Het gaat helemaal niet om milieuvriendelijk. Het gaat om een enigszins waardig bestaan voor zo een dier, zonder teveel lijden. Die plofkip is vreselijk, hoe je het ook wendt of keert. Daar mag best iets van gezegd worden lijkt me. Daarbij is het opkomen voor dieren zeker geen welvaartsziekte. Eerder een teken van vooruitgang en democratie. Betekent natuurlijk niet dat ik de terreur steun van radicale actiegroepen.

ChopKid | 31-07-13 | 10:47

@dlseth_ | 31-07-13 | 10:44

Dat is het verschil met een kip. jij zou dat zelf moeten kunnen. (alhoewel ik daar mijn vraagtekens wel bij zet)

roze_bril | 31-07-13 | 10:47

Ach, het blijft het meest veelzijdige stukje vlees.

Jos Tiebent | 31-07-13 | 10:47

Een mening opdringen
Allemaal gevolgen van plofkip eten
Moslims eten te veel plofkip
EU overmaat aan plofkip
Zelfs quid

Eet geen plofkip
Maar koop een 1 cilinder

Royal enfield

Ik ga weer sleutelen tokkies

123 je proeft het zo | 31-07-13 | 10:47

@popperflopper

Made me laugh

dictatorgio | 31-07-13 | 10:45

@ dictatorgio | 31-07-13 | 10:41 |
Je kan het niet hebben dat je een reactie krijgt van iemand anders.
Idioten als jij zijn altijd om te janken.
Nogmaals wat heeft een allochtoon hiermee te maken?

cobie | 31-07-13 | 10:45

Hmmm wat een hoop kippige reaguursels deze morgen.

First Contact | 31-07-13 | 10:44

Kan iemand het me zeggen
weet iemand deze al?
Als je plofkip ritueel om gaat leggen
is die plofkip dan halal?

amin | 31-07-13 | 10:44

@zeeman73 | 31-07-13 | 09:24
Jezus, ik heb ook een knatoorbaan waarbij ik amper beweeg, ik zit ook tot de nok vol met hormonen en ik verveel mij ook regelmatig helemaal de pleuris.

Waar blijft zo'n linksnaief Wakker Dier grietje (21, lang donker haar, dikke tieten, onvruchtbaar) die zichzelf 'inzet' voor mijn welzijn?

dlseth_ | 31-07-13 | 10:44

@cobie ik spoor wel. Als jij wangedrag wil vertonen dan kan iemand er wat van zeggen
Elk mens zou dat kunnen doen

dictatorgio | 31-07-13 | 10:43

Ik ben het eens met de mensen die vinden dat die beestje met respect behandeld moeten worden.
Wij mensen zijn nou eenmaal omnivoor, door het eten van vlees zijn wij wie we zijn.
Dat is niet iets waar we heel trots op hoeven te zijn, maar het is ook niet nodig om ons daar schuldig over te voelen.

Maar nu even over die Wakker dier- campagnes.
Allemaal leuk en aardig, maar zolang bijna alle kippen in dit land onverdoofd geslacht worden
www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2013/...
en je gaat eerst janken over andere dingen dan klopt er iets niet.
Als ze echt ballen hebben, gaan ze eerst het onverdoofd slachten aanpakken met spotjes op de staatstelevee, ik heb wel een paar ideeën.
Maar de schijtkippen van wakker dier durven dat niet, want dat past niet in hun gütmenschprofiel, want onverdoofd slachten, waarom was dat ook al weer?
Lafbekken en kakbroeken zijn het.
En nee, ik eet bijna nooit kip, niet vanwege de plof, maar vanwege het onnodig leed met slachten.

Cuyahoga | 31-07-13 | 10:42

@ 123 je proeft het zo | 31-07-13 | 10:40
Lol.
Nee niet eens.

cobie | 31-07-13 | 10:42

Mijn God. Het lijkt hier wel een GroenLijp forum met al die quasi-goedbedoelde dierenliefde. Plofkip FTW!

PopperFlopper | 31-07-13 | 10:41

@cobie

Ik weet niet of jij wel kan lezen. Maar je begon als een kind te janken toen ik op @amstel zijn reaguursel reaguurde. Mijn probleem niet dat jij je ermee bemoeit en de vollw lading krijgt. Had je je bek maar moeten houden xd

dictatorgio | 31-07-13 | 10:41

Plofkip, lekker hoor met alle antibiotica en genetisch gemodificeerde mais die ze gevoerd krijgen.... voor een gezond lichaam eet ik 1x in de week puur biologische kip.

merma84 | 31-07-13 | 10:41

@ cobie
Ongesteld?

123 je proeft het zo | 31-07-13 | 10:40

@ dictatorgio | 31-07-13 | 10:39
Gelukkig kan je dát wel lezen.
@ amin 10:36
Nice One ;-)

cobie | 31-07-13 | 10:40

@cobie

Je bedoelde denk ik *bullshit

dictatorgio | 31-07-13 | 10:39

Je gedraagt je als een marokaans kutkind die aanzien en vriendjes wil

dictatorgio | 31-07-13 | 10:34 |

Jij spoort echt niet!!

cobie | 31-07-13 | 10:38

@ dictatorgio | 31-07-13 | 10:32
Ik heb dan ook níet gezegt dat men niet mag eten wat ie wil.
Ik heb het ze zelfs niet eens afgeraden.
Dus wie loopt hier nu Bull shit uit te kramen??
Kan mij t boeien wie wat eet en wie waar voor betaald.
LEZEN !!

cobie | 31-07-13 | 10:36

Hiep hoi daar istie weer
Geen gordelbom-meneer
Maar plofkip deze keer
Geen radicale tegelzetter
Of een vette ponypletter
Ook geen polderjihadist
Die patatje oorlog mist
Vandaag is het een dieren activist
En hoelang zou t duren
Tot iemand gaat reaguren
Dat t allemaal aan de moslims ligt
Of iemand links of rechts beticht
Maar hiep hiep hoi daar istie weer, de dierenactivist
Ik had m niet gemist
Alle plofkippen t land uit dan, terug naar eigen
land-van-laaf
Maar beste dierenactivist vertel me eens,
Hoest met Volkert van de Graaf

amin | 31-07-13 | 10:36

@peter emile.

Groot gelijk. Eindelijk eens iemand anders die dat vind

dictatorgio | 31-07-13 | 10:35

-weggejorist-

dictatorgio | 31-07-13 | 10:34

Ik vind het sowieso onverteerbaar (in tegenstelling tot malse plofkip) dat fanatieke pressiegroepjes, bestaande uit ongewassen, laat-puberale, pluisbaardige, dreadlock-kwekende, selderijknagende monomane fanatici, gaan bepalen wat u & ik moeten eten.

Of wat u & ik moeten vinden.

De fuck.

Peter Emile | 31-07-13 | 10:33

En volgens mij dringen de nepactivisten ook hun mening op. Niet alleen ik. alleen tja jullie accepteren onze mening niet. Dus waarom zouden wij de bioleugens accepteren

dictatorgio | 31-07-13 | 10:32

@ dictatorgio | 31-07-13 | 10:25
Als je met rust gelaten wilt worden moet je hier niet posten.
Dan kan je een reactie verwachten.
Jij wilt je mening geven best , mogen anderen dat ook?

Wat heeft een allochtoon hiermee te maken klootviool ??

cobie | 31-07-13 | 10:31

@dictatorgio:
Lezen is moeilijk he. Ik eet kip uit eigen tuin, dus weet precies wat ze te vreten krijgen.
Overigens, jij werkt in/voor de bio-industrie neem ik aan?

Amstel | 31-07-13 | 10:31

En als je al op deze manier brengt lijkt het erop dat 99activisten het verloren hebben van 1 iemand die alleen de waarheid brengt

dictatorgio | 31-07-13 | 10:30

@cobie

Dit riekt naar een gevalltje respect, respect, allochtoon met gebrek aan respect door anderen.

dictatorgio | 31-07-13 | 10:27

Maar goed. Gaan jullie nou naar lekker de biokip maffia steunen. Ik blijf gewoon lekker plofkip eten omdat het goedkoop is. En lekker. Het enigste verschil is de prijs. En de leugens. En laat vooral mensen met rust die het gezeur van tyfusdier zat zijn.

dictatorgio | 31-07-13 | 10:25

@ dictatorgio | 31-07-13 | 10:18 |
Je verdedigt je zelf niet je dringt anderen mensen je mening op.
Op zich niet zo erg maar dat wil niet zeggen dat wat iemand anders denk of vind niets waard is.
Volgens jou ben je meteen een idioot, sukkel , nepactivist enz enz.
Laat andere mensen óók hun eigen mening hebben.

cobie | 31-07-13 | 10:23

Plofkippen
Plofmensen

123 je proeft het zo | 31-07-13 | 10:22

@cobie

Ik mag mezelf best verdedigen tegen iets wat niet waar is. Als je daar niet tegen kan ben je een mislukking van jewelste

dictatorgio | 31-07-13 | 10:18

Franse plof kippenverwerker Doux onder de loep. Het bedrijf krijgt ieder jaar zo'n 50 miljoen euro subsidie van Europa !!

Onnavolgbare EU-subsidies

nieuwsuur.nl/video/457682-onnavolgbare...

andjing | 31-07-13 | 10:16

Mij best dat je het voor iets opneemt wat opgegeten wordt. Maar hou je stomme kutfolders en debiele reclamespotjes alsjeblieft voor je. En val vooral niemand op straat lastig met je idioterie.

dictatorgio | 31-07-13 | 10:16

@ dictatorgio | 31-07-13 | 10:11 |
Dat had niets met vlees te maken.
Hoe wíj onze kippen verkopen of eten moeten wíj zelf weten.
Hoe een ander zn vlees eet ( plofkip of niet ) moeten hun lekker zelf weten.
Ik val er niemand op aan.
En je kan niet alleen niet schrijven maar lezen ook al niet.

cobie | 31-07-13 | 10:15

De meesten voelen zichzelf een Übermensch omdat ze het voor iets te eten opnemen

dictatorgio | 31-07-13 | 10:13

@cobie

Ben geen dyslect, maar als jij je medemens zo gaat noemen om een stuk achterlijk eetvlees. Moet je wel een idioot wezen

dictatorgio | 31-07-13 | 10:11

plofkip een vorm van de kennis economie
koeien op stal geeft meer melk.
dier vriendelijk,een kip is een kanibaal,de z.g.n bloedpikkers kregen vroeger een brilletje op.
maar dat waren wel scharrelkippen,zaten op de mestvaalt de wormen tussen de stront te pikken.
de troeteldier partij kan het beste een kippesex boerderij gaan oprichten,en dan de concurentie aangaan met de plofkip.
ze kunnen zelf wel voor haan spelen

soledad | 31-07-13 | 10:10

Zijn plofkippen ontstaan door vraag en aanbod of door de naïviteit van de mens?

First Contact | 31-07-13 | 10:08

Net zulke mensen die onderzoekers doodwensen als ze een niet meer te redden dier laten inslapen en onerzoeken. Nee wat dan? Het dier in leven laten en laten lijden? Kom op sukkels wat een onzin jullie overal uitkramen.

dictatorgio | 31-07-13 | 10:08

Quid... Ik dacht dat jij een anarchistische, pvv hatende, dierenctivist was...
Hoe ver kan een mens ernaast zitten...

number668 | 31-07-13 | 10:07

@ dictatorgio | 31-07-13 | 10:01 |
Ik dacht dat ik de dyslect was hier.

cobie | 31-07-13 | 10:07

Vreemd genoeg, ben ik het deze keer met JQ eensch...

De vraag is: kunnen we "beter" plofkip eten of een "normale" kip?
Het gaat er om welk dier het minste stress en/of pijn ondergaat. Naar mijn mening is dat de plofkip. Die heeft het kortste leven, en minste kennis c.q. herinneringen opgebouwd (als kippen dat al doen), en heeft dus het minst te lijden c.q. te verliezen.

Tijdens het leven moet de plofkip dan wel een zo goed mogelijk bestaan hebben. Ik verwacht dat op boerderijen in NL dat dat wel het geval is. Zo niet, moet daar wat aan gedaan worden.

Logisch gezien, is de plofkip dus de beste (voor de kip) om opgepeuzeld te worden, gebraden, gebakken, gestoomd of anders bereid naar keuze...

Rest In Privacy | 31-07-13 | 10:05

@ ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 31-07-13 | 09:57 |
Mijn aardappelplanten staan ook buiten hoor.

cobie | 31-07-13 | 10:03

Te goed gelovige mensen zijn de dood van onze samenleving.

dictatorgio | 31-07-13 | 10:03

lanexxx | 31-07-13 | 10:00

.. en dan nog iets met de conversiefactor..10 kg plantjes nodig voor 1 kg vlees.

Oh Johnnie, zing een liedje voor mij.. alleen!

Worstjes | 31-07-13 | 10:02

@amstel

Goh ben je egt zo dom dat je deze kapitalisten en nepactivisten op hun woord gelooft? Ga toch weg man. Voor je het weet krijgen we de eerste nieuwsberichten over biokip volgeplempt met andere troep. Of ben je het paardenvlees schandaal al vergeten ?

dictatorgio | 31-07-13 | 10:01

@ Amstel | 31-07-13 | 09:47
Walgelijk.
Ik heb m afgezet op t mome t dat de beestjes in de kratten geramd worden.:-(

cobie | 31-07-13 | 10:01

Wordt een beetje moe van dat wakker dier gezeur ,

( Door wakker dier kost een kip straks 15 Euro )

Mensen hebben nu al moeite om rond te komen laat staan als de kip straks niet meer te betalen is

Laat wakker die zich eens bezig gaan houden met de bejaarden in Nederland welke de hele dag in eigen ontlasting moeten liggen en zo !

andjing | 31-07-13 | 10:00

Worstjes | 31-07-13 | 09:48 |
Een complete farce is die bio-industrie, het zorgt niet voor voedsel voor "de zogenaamde armen", het is puur economisch gewin.
Quid, kennelijk heb je nooit kunnen genieten van echt voedsel wat normaal geproduceerd wordt, kost wat meer maar dat is dan de keuze die je maakt.

lanexxx | 31-07-13 | 10:00

@cobie | 31-07-13 | 09:47
Maar als je goed nagaat is dat natuurlijk wel zielig, al die stekkies op een slaapkamer gepropt, in de hitte staan ze daar maar wat te niets doen, om maar zo snel mogelijk te kunnen oogsten, op een niet plantvriendelijke manier :)
Terwijl de planten die buiten staan lekker van het weer kunnen genieten, alle vrijheid hebben om te groeien (je moet alleen geluk hebben dat niemand je ze een dag voor de oogst met wortel en al uit de grond trekt)
Maar dat je er veel bio kippen van kan kopen klopt.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 31-07-13 | 09:57

Laatste woord hierover ligt in Brussel !!!!

Het zou een goede stunt van AH Jumbo zijn als zij deze kip in een super aanbieding aan gaat bieden volgende week .

Dan kan wakker dier zich weer bezighouden met hun andere hobby kraken enz enz

Wakker dier moet namelijk niet bij Jumbo of AH zijn ,zij moeten naar de bron ( en die bron is Brussel)

Als mensen nu eens naar de HH van nieuws uur kijken kunnen zij zien wat
( In Nederland ) nu tot een plofkippen drama is geworden ,in Frankrijk gesubsidieerd wordt .

In Frankrijk is de plofkippen industrie bijna in het geheel gesubsidieerd door EU
(50 Miljoen Euro ) gaat vanuit Brussel naar de plofkippen industrie in Frankrijk !

HH Nieuws uur hier onderaan >>>>> Saskia Dekkers neemt de Franse kippenverwerker Doux onder de loep. Het bedrijf krijgt ieder jaar zo'n 50 miljoen euro subsidie van Europa.

(( nieuwsuur.nl/video/457682-onnavolgbare... … ))

andjing | 31-07-13 | 09:56

@dictatorgio
Prima jong. Ga jij maar tieten krijgen door een overschot aan groeihormonen, en laten we met z'n allen ziek worden door de engste bacteriën door een overvloed aan antibiotica in ons eten.
Dit heeft niks te maken met 'bio-kapitalisten'. Ik eet gelukkig kip uit eigen tuin.
.
Overigens, een kennis van mij z'n pa had vroeger een kippenboerderij, elke 6 week 60.000 kippen die gevangen en gedood werden. Ik ben er één keer binnen geweest. Zou je ook eens moeten doen.

Amstel | 31-07-13 | 09:55

Als de KFC te duur wordt dan krijgen we voedselrellen. Hou daar wel rekening mee.

rara | 31-07-13 | 09:54

Eet meer brasem! Die zijn er toch meer dan genoeg...

eerstneukendanpraten | 31-07-13 | 09:54

OMFG. Waar te beginnen. Zodra GS inhoudelijk gaat worden, loopt het helemaal mis. Een beetje popiejopie taalgebruik in lekker ritme achter elkaar kunnen zetten, betekent nog niet dat je ook zelf begrijpt waar je het over hebt. Is het niet die gekke Nanninga is het wel die Quid.

pokkejong | 31-07-13 | 09:52

@amstel

Ik ben zon iemand. Ik geef er geen fuck om. Het is alleen maar bedoeld om de uber biokapitalisten geld te geven. Ik hoop dat je ooit zelf realiseert dat je gebruikt word.

dictatorgio | 31-07-13 | 09:52

Die KFC wraps zijn ook erg lekker. *watertand*

Sunabalk | 31-07-13 | 09:52

@ Not Muhammad | 31-07-13 | 09:46
Ja vossen zijn hier ook gek op onze kippen.
Denk je een mega groot hek te hebben om je erf graven ze zich er wel doorheen.
Maar ik heb liever dat ze vrij rondlopen als in dat ze in de stal staan en nauwelijks beweging hebben.
Met hobby kippen is een ren idd een uitkomst ;-)

cobie | 31-07-13 | 09:51

@Amstel | 31-07-13 | 09:47

Sorry, doet me niks en krijg er geen triest gevoel van.

JeanDragage | 31-07-13 | 09:51

Die lui van wakker dier beseffen niet dat de mens z'n bestaan dankt aan natuurlijke voedselbronnen als dierlijk vlees en vis. daarnaast ook bessen,zaden en water.
Dat productie en verdeling voor geld van deze bronnen uit handen is gegeven aan de grootindustrie om de groeiende wereldbevolking te voorzien van voedsel, waardoor die wereldbevolking steeds verder kon groeien, en daardoor deze wereldbevolking steeds meer afhankelijk werd en nog steeds is van die productie zorgde voor een cyclus waardoor de industrie als de heks in roodkapje is gaan handelen. vetmesten om aan de vraag van overbevolking te voldoen. Dus waar moet de mensheid voor kiezen?
Is dat niet een beetje kip en ei verhaal aan het worden?
Moeten we die onnatuurlijke kippenproductie stoppen.. of moeten we die groeiende mensheid een halt toe roepen.

Vragen.. vragen, en wie het weet mag het zeggen!

Welles! Nietes! | 31-07-13 | 09:51

Eet alleen al plofkip om die eco-fascisten van "wakker dier" te zieken en daarmee de handel erin levend te houden.

Liever een BBQ vol met plofkip dan een eco-fascist die mij verongelijkte ideologie gaat opleggen.

(BTW, persoonlijk vind ik het plofkip vlees ook smaakvoller en malser dan die taaie, droge, biologisch-dynamisch-linkdraaiende-eco-skal pretkip die mij wordt opgedrongen door fascistische groenvreters. Gelukkig is er ook nog kalfs- en lamsvlees voor de fijnproevert.)

Guy Fawkes | 31-07-13 | 09:50

lul verhaal Quid.

pfffft! | 31-07-13 | 09:50

Wakker dier= spraakbuis der biokapitalisten. Zelf durven ze geen muil open te trekken. Daarvoor gebruiken ze deze mensen met een enorme zwakte voor dieren. Deze worden automatisch voorstander en geven iedereen die tegen ongelijk dit beinvloed mensen omdat ze door de hippies beschimpt worden. Dus kopen ze bio kip. En dat willen de biokapitalisten. Niets anders.

dictatorgio | 31-07-13 | 09:49

"de bioindustrie er voor zorgt dat er voldoende voedsel is"

Humor om te lachen.

Worstjes | 31-07-13 | 09:48

Kijk, dít zijn plofkippen:
www.youtube.com/watch?v=ddqps9NR5ZA
Als je dit kunt kijken zonder een triest gevoel te krijgen, moet je nodig naar een psycholoog. In verband met psychopathische neigingen...

Amstel | 31-07-13 | 09:47

@ ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 31-07-13 | 09:45 |
Van de opbrengst kun je biokip kopen.
:-P

cobie | 31-07-13 | 09:47

@cobie | 31-07-13 | 09:38 Mijn kippen zijn ook gezond, iets te gezond want die eetlust is ontembaar. Ik heb een grote ren, in de tuin wordt lastig, omdat ik ze anders niet kan vangen en de vossen wel. ;)

Not Muhammad | 31-07-13 | 09:46

Wietplanten sneller laten groeien door ze onder lampen met hoge temperaturen te zetten i.p.v gewoon in de buitenlucht, dat mag dan wel weer.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 31-07-13 | 09:45

Als er in een schuur van 100 x 100 meter 100.000 kippen lopen, hebben ze nog steeds 10.000m2 ruimte om te lopen. Gemiddeld hebben ze maar 0,1m2, maar ze zitten niet vast op dat ene stukje schuur.

[[[Mad.doC]]] | 31-07-13 | 09:43

@mommas lttle monster

Ik bedoel ze. Sorry mijn toetsenbord is slecht

dictatorgio | 31-07-13 | 09:43

Veel vlees eten is niet gezond. Ik koop dus scharrelkip en dan neem ik gewoon een onsje minder. Is het ook niet zo duur.

Pavlova | 31-07-13 | 09:43

Probleem 1 is dat er niet genoeg aanbod van bio kip is als we dat morgen allemaal gaan eten en het grootste probleemis dat een nederlander nergens voor wil betalen. Bij de appie ligt ook bio kip maar die koopt niemand want te duur. Maar wel op facebook huilen dat het allemaal zo erg is met de plofkip.
Wakker dier moet de consument aanpakken en niet de winkel. Iets met vraag en aanbod. Zonder vraag geen aanbod. De marge op biokip is een stuk beter dus die winkels willen wel.
Kijk naar frankrijk waar de mensen wel voor eten willen betalen. Daar liggen de poulet de bressejes gewoon in de buurtsuper. Kost een paar centen maar dan heb je lekker vlees. Een nederlander kiest voor goedkoop en niet voor lekker.

Hunter S. Thompson | 31-07-13 | 09:43

@westfalia | 31-07-13 | 09:35

Op plofkippen kan je wel zitten maar niet rijden !

JeanDragage | 31-07-13 | 09:42

@dictatorgio |

Se willen?

Mommas lttle monster | 31-07-13 | 09:41

Als je lekker gaat BBQ'en met kip en je hebt een paar kilo vlees nodig dan volstaat een handjevol plofkippen t.o.v. twee keer zoveel scharrelkippen. Dat is ook ironisch. Drie turbo snel gegroeide plofkippen die toch van niets weten of 5 à 6 scharrelkippen die, volgens wakker dier, een relatief goed leven hebben. Wat een dilemma. Overigens is een scharrelkip ook een agressief stom kutbeest waarvan de nagels en snavel moeten geknipt omdat ze anders elkaar tot de dood aan toe verwonden. De schatjes.

PopperFlopper | 31-07-13 | 09:41

Zie je. 1 biokapitalist voelt zich al beledigd +1

dictatorgio | 31-07-13 | 09:41

zeg maar jansen | 31-07-13 | 09:29 | + 5 -
Je bent een hippie als je dat allemaal erg vindt en ondertussen aan de andere kant juist schuldig bent aan het probleem en dat niet ziet.
Door meer ontwikkelingshulp sterven opeens geen mensen meer die dat ervoor al eeuwen wel deden en daarmee de populatie nog enigszins in de perken hield, nu zijn er zoveel mensen daardoor dat het water vervuilt en minder eten is en dus op onnatuurlijke manieren snel moet worden gemaakt.
En die CO2 emissies slaan werkelijk nergens op, er moet natuurlijk wel gekeken worden dat er geen schadelijke stoffen zomaar gedumpt worden, maar CO2 hoort daar niet bij.

Verder hoeft die plofkip zeker niet van mij, maar het is een product wat is ontstaan door de vraag.
Zeg dat er minder mensen Europa inkomen uit andere landen, dan help je mee om die vraag te verminderen.

Mozeskriebels | 31-07-13 | 09:40

@ Not Muhammad | 31-07-13 | 09:35 |
Wij houden ook kippen. Voor zowel de eieren als het vlees.
Maar onze kippen lopen vrij rond op het erf en zijn gezond.

cobie | 31-07-13 | 09:38

@zeg maar jansen 09:29: Een hoop mensen willen kwalitatief goed eten zonder de preek. De prekers, dat zijn de hippies. Daarom ben ik ook blij met winkels als Makro en Marqt waar je goed en ideologisch onbesmet eten kan scoren. Dat de dieren daarmee ook beter af zijn is een bonus, maar ik besef ook dat niet iedereen zich bioproducten kan veroorloven, dus ik ben blij dat de keuze er is.

Muxje | 31-07-13 | 09:37

Gelijk al deze hippies en fake activisten alles haten en zijken. En reageren altijd op zon agresieve soms zelfs drijgende manier. Mensen ik zeg u. Deze activisten zijn geen activisten. Maar gewoon randebielen die voor andere mensen de eetlust en de portemonee willen verzieken. En bovenal se willen alleen maar winst maken. Anders zou een bio kip evenveel kosten als je een beetje nobel en activistisch vent

dictatorgio | 31-07-13 | 09:37

Tis wat he Quid. Beetje verantwoordelijkheid nemen voor de wereld. Moet je een heel artikel schrijven om je er met wat drogredenen onderuit te lullen. En maar die smakeloze plofkip blijven vreten omdat je geen smaak hebt en het lekker goedkoop is.

Hommel | 31-07-13 | 09:37

Vind niet vindt. Excuus. Allochtoon.

Not Muhammad | 31-07-13 | 09:36

Is dit een betaalde tegenadvertentie tegen die spotjes van WD?
Alsof niemand, SBS-publiek daargelaten, dat doorheeft. Ik laat me door beide partijen NIET beinvloeden. Ik heb zelf kippen en denk het beter te weten dan de bureaumoralisten van WD.
Mijn kippen vreten af en toe kikkers, dode vogeltjes en ander goor spul. Hun eieren raak ik niet aan. En opeten zal ik ze zeker niet. Maar om het alternatief nu en kip op de ruimte van een A4 te laten zijn. Het zijn leuke beestjes, ze zijn loyaal aan de eigenaar en brengen veel plezier. Dit soort discussies, door mensen die waarschijnlijk nog nooit een kip hebben opgetild vindt ik pas arrogant en een welvaartsziekte.

Not Muhammad | 31-07-13 | 09:35

@zeg maar jansen | 31-07-13 | 09:33

@JeanDragage | 31-07-13 | 09:33 Nog wel.

.. en waarom dan niet meer, het water in de Noordzee is onderhand zo schoon geworden dat de visstand af neemt.

JeanDragage | 31-07-13 | 09:35

Wat waren we allemaal bezorgd om die kleine pony's drie weken terug. En nu dit? Beetje labiele houding tov dierenleed lijkt me.

westfalia | 31-07-13 | 09:35

JeanDragage | 31-07-13 | 09:33 Nog wel.

zeg maar jansen | 31-07-13 | 09:33

Het is gewoon heel erg simpel, de mens is zo hypocriet als maar kan.
Het ene dier doen we alles voor om gezond te houden en zo oud mogelijk te laten worden, het andere maken we zo snel mogelijk dood voor consumptie en om producten mee te maken.
Helaas zijn er zoveel mensen op de aarde dat dit wel moet, en het zal nog veel erger gaan worden.
Dankzei de bemoeienis van juist al die linkse hippies om de hele wereld bakken geld te sturen, en zo te zorgen voor nog meer mensen in ontwikkelingslanden die ook weer moet eten, zijn ze zelf medeverantwoordelijk voor dit.
En ook in Europa moeten er steeds meer mensen komen uit achtergebleven landen die nog meer kinderen fokken dan de oorspronkelijke bevolking, ook dankzei links mochten die allemaal blijven.
En raad eens wat juist moslims en zwarten heel veel eten, kip.
Dus ga ertegenaan wakker dier, stop de import en red een kip!

Mozeskriebels | 31-07-13 | 09:33

@zeg maar jansen | 31-07-13 | 09:29

Je inspannen voor schoon drinkwater? Waar? Er komt fier f*king bronwater uit de kraan !

JeanDragage | 31-07-13 | 09:33

zeg maar jansen | 31-07-13 | 09:29
En waarom je een Gutmensch bent als je niet anti-islam bent?

Mark Smith | 31-07-13 | 09:32

@zeg maar jansen | 31-07-13 | 09:29 |

Wat jansen zegt..

Mommas lttle monster | 31-07-13 | 09:32

@Koninging Beatricks 09:26: "uit welke moleculen bestaat verveling?" Boron?

Muxje | 31-07-13 | 09:32

Onwetende mensen!! Het vlees wat je koopt zit vol met troep. Die plofkip is zo verziekt dat ze het vol blaffen met troep. En dat vreet jij op!!

Mommas lttle monster | 31-07-13 | 09:31

Ik zou wel eens willen weten waarom je ineens een fokking hippie bent als je een beetje nadenkt over wat je in je muil steekt.

Ik zou wel eens willen weten waarom je een activist genoemd moet worden als je je inspant voor schoon drinkwater.

En waarom je bedrijf succesvol genoemd wordt als je de aarde en lucht in je eigen leefomgeving vervuild voor geldelijk gewin.

zeg maar jansen | 31-07-13 | 09:29

Bokito ergo sum | 31-07-13 | 09:16
Vroeger was je kippenvanger, nu kippenraper. Dat is het verschil, wakker dier heeft gelijk.

Mark Smith | 31-07-13 | 09:29

@zeeman73 | 31-07-13 | 09:24

"het zit vol bacterien"

Eet jij je kip rauw ?

En uhm, zit de verveling nou in het vlees? Welke kleur is verveling en uit welke moleculen bestaat verveling?

Koninging Beatricks | 31-07-13 | 09:26

We vergeten maar even wat de antibiotica doet met de Nederlandse bevolking die in de plofkip zit. Tevens geven we voor het gemak van efficiëntie maar even niks om dieren?

Hr. J. Ceasar | 31-07-13 | 09:26

.. bovendien zijn plofkippen en ander industrieel gekweekt voer noodzakelijk om de multiKul te voeden. Een land met zo krankzinnig veel mensen op de vierkante meter (wij blijven immigratieland), kan nu eenmaal niet volstaan met wat romantische bio-boertjes. Het eten wat daar geproduceerd wordt is net afdoende om wat patsers op de gracht in Amsterdam hun ego mee te doen versterken.

Jan Passant mk2 | 31-07-13 | 09:25

@Kaas de Vies | 31-07-13 | 09:12
Daar heb je zeker een punt. Plofkip is eigenlijk een soort arme mensen foie gras. Verder ben ik zelf erg selectief geworden met het kopen van een stukje kip, zelfs de betere keurslagers (met eigen ogen mogen aanschouwen) spuiten kip tegenwoordig vol met (extra) vocht.

First Contact | 31-07-13 | 09:25

eten jullie lekker die kiloknallers, dan neem ik wel een echt stukje kip. dat zo'n verbod überhaupt nodig is met die waterzooi die die industrie-boeren kweken is mij een raadsel.

49 | 31-07-13 | 09:24

plofkippen zijn smerig. het is smakeloos en structuurloos vlees, bestaande uit spieren die nooit fatsoenlijk hebben bewogen. het zit vol bacterien en hormonen. bovendien hebben de kippen geleden (verveling is ook lijden) en dat zit in het vlees.

maar als mensen rommel willen eten, dan doen ze dat maar. je bent wat je eet.

zeeman73 | 31-07-13 | 09:24

De toekomst is toch het in vitro kweken van vlees. Volledig lijdensvrij.
En ik eet ook liever een mooie bio-kip dan een met water volgespoten plofkip, maar de gemiddelde modaalverdiener heeft niet de luxe om 2-3 keer zoveel voor een stukje vlees te betalen, dus ik zie er weinig nut in om ze een schuldgevoel aan te praten. Het is nogal elitair vind ik

panadol | 31-07-13 | 09:22

Ik bepaal zelf wel wat ik eet en niet eet. Alleen al vanwege het milieu zou je plofkip moeten eten omdat het de meest efficiente voer-vlees-converter is.
Behalve minder voer per kilo vlees levert dit dus ook mest per kilo vlees op. Dat met dat niet meer kunnen lopen moet ook wel meevallen geloof ik, die beesten kunnen blijkbaar nog steeds bij de voerbak komen

JeanDragage | 31-07-13 | 09:21

@ Bakito | 31-07-13 | 08:59 |
Ik ben het zowaar een keer met je eens.

cobie | 31-07-13 | 09:19

prima aktie van Wakker Dier !
-
Jumbo, AH, Aldi ect. moeten stoppen met die kiloknallers.. doe maar net of het uit ' de bezette gebieden komt' , dan hebben jullie ineens wel 'moraal'

(c)ZWITSUL | 31-07-13 | 09:19

@Muxje | 31-07-13 | 09:16 | + 0 -
Mijn ex.

Kaas de Vies | 31-07-13 | 09:19

Ik heb pas echt medelijden met popcorn.

Anijsblokje | 31-07-13 | 09:18

Het zijn eigenlijk nog kippenhaters ook die lui van wakker dier. De plofkippenindustrie heeft het voor elkaar gekregen dat de periode van kuiken tot slacht 42 dagen duurt, waardoor de kip zo snel mogelijk uit zijn lijden wordt verlost. Wakker dier zou het liefst zien dat deze periode van groei veel langer duurt.

fender06 | 31-07-13 | 09:17

"De enige goeie plofkip is een knofkip."
-Ghandi, 1969

Biff Eagleburger | 31-07-13 | 09:17

Wakker Dier, een van die vele linkse subsidieclubjes die Nederland maakten wat het nu is. Een verpauperde, overbevolkte multiKul, waar respect voor respectlozen noodzakelijk is - als je leven je lief is.

Ik zal uit "solidariteit" weer wat plofkip in het wagentje gooien bij de supermarkt. Het schijnt goedkoper te zijn dan kattenvoer, dus Paspoes: eet smakelijk.

Jan Passant mk2 | 31-07-13 | 09:17

@Der Deutsche,

de meesten hier denken alleen met hun portemonee. En die denken niet diep na. Kunnen en willen ze niet. Goedkope dombo's

Normpje | 31-07-13 | 09:17

Godsamme wat een hersenloos artikel weer. Nee, stel je voor! Kippen die het daglicht mogen zien én op eigen poten kunnen staan. Ze horror!

Willis Boole | 31-07-13 | 09:16

@Kaas de Vies 09:12: Het is (nog) niet verboden, maar wordt nog weinig meer geserveerd of verkocht.
Wie zit jou trouwens zo structureel te minnen?

Muxje | 31-07-13 | 09:16

"De enige reden dat zij kunnen bestaan, is omdat de bio-industrie er voor zorgt dat er voldoende voedsel is."

Zolang een koe of een kip meer voedsel kost dan dat het oplevert, is deze opvatting je reinste onzin.

Duq | 31-07-13 | 09:16

Ik ben geen hippie of bomenknuffelaar. Maar zorg dragen voor een beter leven voor dieren die we eten vind ik niet meer dan normaal. Diertjes laten vervroegd het leven voor mijn genot van een hotwing. Een beetje respect verdienen ze daar wel voor. Erg jammer Kwit, zeker na de prachtige ode aan de boom.

Datzegiktoch | 31-07-13 | 09:16

Heb als kippenvanger gewerkt, die verhalen van Wakker Dier zijn totale lulkoek.

Bokito ergo sum | 31-07-13 | 09:16

@Kaas de Vies
Neem maar even een bakje koffie, misschien dat het daarna wel lukt.

Mark Smith | 31-07-13 | 09:15

ik wil best wat meer betalen voor een gezond kipfileetje zonder te veel water en AB erin. er wordt al zoveel gefuckt met eten.. laten we aub wel na blijven denken bij wat we door ons keelgat duwen mensen.

dewaarheid.nl | 31-07-13 | 09:15

QuelleFromage | 31-07-13 | 08:59 |
Dus de kippenboer moet het geld krijgen.
Maar de verpakker, vervoerder en aanbieder niets?
Ja, want jij gaat nu een kraampje voor je huis opzetten en kip verkopen, zonder dat je salaris krijgt.
Basisbeginselen van hoe verkoop werkt, lutser.

Harambam | 31-07-13 | 09:14

Om Theo Maassen even te quoten: Als we allemaal plotseling op zouden houden met het eten van zoveel vlees, dan zouden die kippen in de eerste plaats al niet meer geboren worden.

OverdrevenGeouwehoer | 31-07-13 | 09:14

Iedereen mag natuurlijk zelf bepalen wat ie eet. Maar ik kan 't initiatief van Wakker Dier alleen maar ondersteunen.

Eerst worden die plofkippen een paar weken lang met kunstmatige voedingsrotzooi volgestopt - want ze zitten door hun afgrijslijke omstandigheden boordevol stress, en dat veroorzaakt ziektes, en die moeten weer onderdrukt worden. En daarna mag ik die kip inclusief rotzooi dus opeten, omdat ie zo lekker goedkoop is?

Nee dank u. Dan geef ik liever een paar euro extra uit en eet een gezonde kip.

Maar ik begrijp dat de heer Quid z'n kinderen gewoon ongezond massavlees voorzet? :-)

Der_Deutsche | 31-07-13 | 09:13

(dieren-) activisme moet je toevallig wél kunnen betalen.
-
het bijzondere aan Nederland is, dat ook mensen die niets uitstaande willen hebben met dat activisme er tóch aan moeten meebetalen.
-

azoturie | 31-07-13 | 09:12

@Muxje | 31-07-13 | 09:10 | + 0 -
Je kan toch gewoon nog foie gras kopen in Nederland?

Kaas de Vies | 31-07-13 | 09:12

Over rupsen gesproken: de echte dierengekkies willen dat we helemaal geen vlees eten, of dat we aan de insecten gaan. In Frankrijk nog genoten van de foie gras, want dat is hier inmiddels ook weggejorist. We kruipen met z'n allen langzaam richting een linkse appeltjesgroene weide vol blije diertjes maar waar ons dieet tot een droevige hap verworden is. Denk aan Demolition Man, waar echte mannen blij zijn om een ratburger bij het verzet te scoren. De rest zit in een hel van tofu.

Moeten we niet willen, daarom verzet ik me tegen de dierenbeweging, ook als ik het met ze eens ben. Want elk stapje brengt ons dichterbij de tofu, en dat is dan ook hun einddoel. De dierenbeweging is de moslimbroederschap van voedsel.

Muxje | 31-07-13 | 09:10

Wakker dier wordt geleid door het maatje van volkert van der Graaf: het leven van een kip is voor wakker dier belangrijker dan dat van een mens.

Karel de Vries | 31-07-13 | 09:10

Ik eet alleen scharrelkip als deze zijn gehele leven met een windmolen op zijn rug heeft rondgelopen. Anders vind ik het niet milieuvriendelijk genoeg.

Kaas de Vies | 31-07-13 | 09:10

Mensen zijn omnivoren en dus ook vleeseters. Er zijn nogal veel mensen. Vlees is dus een product en efficientie belangrijk, al die mensen willen namelijk eten. Plofkip is efficient, milieuvriendelijk vlees. Dus: hou op te zeuren en ga je druk maken over echte problemen. Mijn geduld met dit soort elitair vingerwijzend zeikvolk raakt een beetje op.

panadol | 31-07-13 | 09:08

@Lutz | 31-07-13 | 09:06 | + 0 -

Mja, nu Aleid de boten heeft gesloten, hebben de wipkippen het werkterrein verplaatst naar de schappen van de AH.

Borrelende Boris | 31-07-13 | 09:08

Inderdaad, fuck de dieren!
We willen vreten, zuipen, feesten en copuleren rond de klok. Er een grote bende van maken.
Want de wereld moet beter. Toch?

Normpje | 31-07-13 | 09:08

@Che_cuevara | 31-07-13 | 09:06 | + 0 -
Soms ben ik jaloers op andermans tegels.

Kaas de Vies | 31-07-13 | 09:08

Over mijn eerdere comment:

Als je geld over hebt kun je alles aangenaam maken voor iedereen. Als Nederland oneindig rijk zou zijn zouden we alle immigranten en alle dieren en planten kunnen onderhouden met eindeloze tijd, liefde en geld.

Als ik in de supermarkt sta ben ik niet bereid extra te betalen want mijn geld is niet oneindig. Ik kies de kant van de mensen dat zij wat meer overhouden voor andere dingen ipv de kip.

IkZouDerWelDoen2 | 31-07-13 | 09:07

Zolang ze maar met hun vieze onbespoten klauwen van mijn wipkip afblijven...

Lutz | 31-07-13 | 09:06

Kwestie van vraag en aanbod. Mensen hebben kennelijk geen zin om (veel) meer te betalen voor een kip die twee weken langer heeft geleefd en in een cellofaantje met BIO-sticker in de koeling wordt gelegd. Als het niet wordt gekocht, wordt het ook niet verkocht. Word 's wakker (dier)!

Petitori | 31-07-13 | 09:06

@Kaas de Vies | 31-07-13 | 09:05
De plofkip is lam, inderdaad.

Che_cuevara | 31-07-13 | 09:06

afgelopen week heb ik een keer naar het nos achtuurjournaal gekeken net daarvoor kwam deze reclamespot tegen appie hein van scharrelkippen moordenaars Wakker Dier voorbij
www.youtube.com/watch?v=GFGZGscuiEI

janneman1977 | 31-07-13 | 09:06

Die plofkippen kun je geen dier meer noemen. Het wordt geboren, vegeteert en wordt geplukt. Met een beetje fantasie is het eerder een plant.
Triest.

Mark Smith | 31-07-13 | 09:06

Bij het campagne voeren tegen magnieters is het (voor succes) belangrijk niet zelf een magnieter te worden.

Einde van de Domheid | 31-07-13 | 09:05

@Kaas de Vies | 31-07-13 | 09:04 | + 0 -

Preventief ruimen lijkt me nog beter. Zoiets als Soylent Green.

Borrelende Boris | 31-07-13 | 09:05

De plofkip, is die halal? (plof, kaboom, islam, hihihihi)

Kaas de Vies | 31-07-13 | 09:05

@Borrelende Boris | 31-07-13 | 09:01 | + 0 -
Want anti-biotica is gezond? Wil je ook gelijk een chemokuurtje?

Kaas de Vies | 31-07-13 | 09:04

@Fatwabuster | 31-07-13 | 09:02

Ach, de mensen in Drenthe moeten toch ook wat te stemmen hebben?

Koninging Beatricks | 31-07-13 | 09:03

Een land waar een Dierenpartij is vertegenwoordigd in het parlement... is sowieso niet serieus te nemen!

Fatwabuster | 31-07-13 | 09:02

@kaas en idd de arme komkommer die de meest beestachtige sadistische gruwelmartelingen moet ondergaan puur ter genot van de wrede mens.

ZDEV | 31-07-13 | 09:02

Zo'n plofkip is ook nog eens gezond, zit boordevol anti-biotica.

Borrelende Boris | 31-07-13 | 09:01

Ach ja, een beetje dierenwelzijn houd mij wel beschaafd. En ik heb een beter gevoel wanneer ik een vrijeuitloopkip koop (ook smaken deze beter). Of ben ik nu te hippie?

Blote Bertus 2000 | 31-07-13 | 09:01

Gelukkig hebben we hier nog wel wat boeren, en daar kun je ook kip kopen.
Van hun eigen erf en niet duurder dan een plofkip.

Che_cuevara | 31-07-13 | 09:01

"welvaartsziekte"

Echt precies de vinger op de zere plek.

IkZouDerWelDoen2 | 31-07-13 | 09:00

Bullshit. Laat die kippenboer 1 euro per kip meer verdienen en de hele plofkip is niet nodig. Ik ben die filets met doorligwonden ook zat. Maar om een of andere reden moet de tussenhandel en de supermarkt er dan OOK extra aan verdienen, terwijl die kip daar al dood is. Daar zit het fout.

QuelleFromage | 31-07-13 | 08:59

- Roken op de TV mag niet meer
- Plofkip moet toch niet kunnen
- Oh oh cherso moet verboden worden
- Ik mag niet vaker dan 1x per week op moeders de vrouw

Het leven wordt er hier niet leuker op..

Absoluut niet waar | 31-07-13 | 08:59

Dus omdat hippies hun oksels niet scheren, mogen dieren en masse gemarteld worden. Rare logica Quid. -1

Bakito | 31-07-13 | 08:59

@Kaas de Vies | 31-07-13 | 08:55
"maar als de plofkip wordt afgeschaft moet de immigratie stoppen."

Zullen we de plofkip dan maar gauw afschaffen?
Dierenpoes en wakker dier tevreden, wij tevreden. Win,win zou ik zeggen.

Che_cuevara | 31-07-13 | 08:58

Ik wil zoveel mogelijk kip voor zo min mogelijk geld en anders gaat wakker dier maar mijn kip betalen. Bemoeizuchtige grijze wollen sokken

dikkevingervoorje | 31-07-13 | 08:58

Ik dacht al, wat maakt nu toch steeds die plofgeluiden wanneer ik een diepvrieskippetje heerlijk gekruid onder de grill heb liggen?

Van Druten | 31-07-13 | 08:57

@ZDEV | 31-07-13 | 08:56 | + 0 -
Ja inderdaad, red de komkommer!

Kaas de Vies | 31-07-13 | 08:57

Je hoort ze nooit over groenten die massaal levend worden gekweekt, geplukt, gekoeld, gevild, gekookt, gebakken, versnipperd, gemalen en in maagzuur worden ondergedompeld. Wreder kun je niet met leven omgaan.

ZDEV | 31-07-13 | 08:56

Ik vind eigenlijk fabriekskaas dat als kaas wordt verkocht een grotere leugen.

Niets is meer echt, zelfs Bakito zegt wel eens iets zinnigs.

Kaas de Vies | 31-07-13 | 08:56

"Sowieso, u moet de kip meer zien als een rups, die zich pas na een cocon van frituurvet ontpopt tot een prachtige vlinder in de vorm van een emmer kippenvleugeltjes." - made me smile :)

WellusNietus | 31-07-13 | 08:56

Ik vind het logisch dat een dier een goed leven heeft voordat het koppie eraf gaat.

Stroopdoos | 31-07-13 | 08:55

Plofkip is harstikke milieuvriendelijk omdat het ons op de meest efficiente manier van voedsel kan voorzien. Toegeven het is niet heel erg ethisch... maar als de plofkip wordt afgeschaft moet de immigratie stoppen.

Deal Linkse niet nadenkers?

Kaas de Vies | 31-07-13 | 08:55

We mogen door die t....... s hippies ook helemaal niets meer!!
1 ding wat we wel MOETEN, yep betalen...

:-(

dani7902 | 31-07-13 | 08:54

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl