Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hans Wiegel overweegt terugkeer politiek

Buigt u even?De Nederlandse politiek lijkt weer leuk te gaan worden. Juist nu Nederland te maken heeft met een doodsaaie Harry Potter als premier, kan bij de komende verkiezingen de vlam weer ouderwets in de pan gaan slaan. Hans Wiegel komt terug! In het programma van Rik Felderhof kondigde de kleurrijke oud-VVD-leider vanavond zijn comeback aan. StarF*cker verheugt zich nu al op de messcherpe debatten van Wiegel met Jan Marijnissen, Wouter Bos en Geert Wilders. De liberalen zetten hun geheime wapen in!


Hans Wiegel premier?

In de jaren ’70 van de vorige eeuw was alleen al de aankondiging van een debat met Hans Wiegel al goed voor kijkcijferrecords. Zo presteerde hij het ooit om in het Rooie Bolwerk Groningen in Huize Maas een zaal vol linkse studenten aan zijn voeten te krijgen, vlak voor een debat met de inmiddels overleden socialistische leider Joop den Uyl. Wiegel stapte parmantig het podium op. Het linkse gajes loeide als een drachtige koe, er werd geroepen van "lul", waarop Wiegel de legendarische woorden sprak: "Aangenaam, ik ben Wiegel".

Als vice-premier onder Dries van Agt genoot Wiegel vooral van zijn baantje en alle status en in Friesland bleek hij een goed bestuurder, die regelmatig als "het Orakel van Leeuwarden" het volk confronteerde met zijn analyses over de Nederlandse politiek. Waar Wiegel was, was het in ieder geval nooit saai. Ik ga daarbij nu ook een geheim verklappen. Als professor Pim niet was doodgeschoten, dan was niet hij maar Hans Wiegel de eerste minister van het land geworden. Daar waren de heren het al over eens. Zelfs als de LPF de grootste partij zou zijn geworden. Maar wat Wiegel en de VVD nu doen, is ronduit een meesterzet. Bij de liberale partij dreigt een groot probleem op de rechterflank. Zeker nu Geert Wilders door dom-Nederland als een electorale magneet wordt gezien. Ook dreigt er een probleem met Ayaan HA die wel eens terug zou kunnen naar de PvdA, waar haar al of niet voormalige minnaar Paul Scheffer de ring in wil met Wouter Bos voor het partijleiderschap.

Met Wiegel in de presidentiele rol is de VVD weer terug aan het front. Geen twijfel dat hij het beter doet dan Jozias van Aartsen en Gerrit Zalm, die toch vooral een uitstekende minister van financiën blijft. Bij de grote verkiezingsdebatten vaagt hij Harry Potter weg en moeten debaters als Bos en Marijnissen echt gas gaan geven. Ik verheug me daar op. Respect voor Wiegel die na de dramatische dood van de twee vrouwen in zijn leven terug wil in de ring. Ik denk dat hij, mits in vorm, met Wouter Bos kan strijden voor het premierschap in 2007. Dan zal de politiek ook weer ergens overgaan en zal die JPB een vage voetnoot in de parlementaire geschiedenis blijken te zijn geweest. Ik kan niet wachten...

StarF*cker

Reaguursels

Inloggen

Ik zie nog steeds nergens wanneer Wiegel dat écht zo zei, eigenlijk. Niet op tv en niet in de media. Volgens mij citeerde geenstijl ongezien de gangbare media, foutief. De ambitie is er misschien wel, maar er is niets zo gezegd als 'ik wil graag voor het premierschapei' noch 'ik ga de politiek weer in en dan ga ik voor premierschap'. Maar misschien mis ik wat. Afin. Slecht is de gedacht niet, zo op het eerste gezicht. Ik zou wel voor zijn, moet me alleen wat beter inlezen in de man.

HyBriD VorTeX | 25-02-05 | 15:07

-weggejorist-

sylvana | 24-02-05 | 19:20

@Mozaiek Nee hoor, Geert is fantastisch. Brede visies etc. Maar voor lieden als jij is het slechts inhoud als je meehuilt met de wolven in het bos en Geert een groots moslim-bestrijder vindt. Ik vind die man niks, een dropveter.

Starf*cker | 24-02-05 | 17:09

@Mozaiek Met vrienden als jij heeft Wilders geen vijanden meer nodig. Ik neem die man net zo serieus als pakweg Raoul Heertje. En nou jij? Geert Wilders en inhoud. Is het blijven mekkeren over moslimextremisme een uitdrukking van wijsheid? Sorry, maar als die man met dat gele haar opduikt moet ik bij vorbaat al lachen.

Starf*cker | 24-02-05 | 16:37

@sunnygirl
heb je uberhaupt wel eens de moeite genomen een letter te lezen van GW? hij ageert tegen de radicale islam, jij verzint er zelf van alles nog wat bij om hem maar af te branden, sterker nog je ziet graag incapabele fossielen die het in het verleden al eens verziekt hebben weer een kans krijgen.
en over welke hardwerkende moslims heb je het in hemelsnaam, ik moet de eerste nog tegenkomen, het aandeel profiteurs en raddraaiers is toch aanzienlijk groter in ons nederlandje, volg het nieuws eens een tijdje stel ik voor.
dat stoffige document genaamd grondwet is al een paar jaar aan een grondige! opfrisbeurt toe, dus scherm niet langer met dat achterhaalde epistel.
ohja, geweldige reden om vermoord te moeten worden, ze zijn provocatief de schoften, net zoals Theo en Pim natuurlijk?
je moet wel een ongelofelijk dikke nek hebben, de hoeveelheid gelul die eruit komt is indrukwekkend.
nog even dit alvorens ik de sunnygirl negeer modus inschakel;
Democratische politiek is de kunst om het volk wijs te maken dat het regeert.

Tubifiks | 24-02-05 | 11:15

@ DonnieDarko
Het lijkt bij Geert alsof hij dapper is en het beste met Nederland voor heeft. Het lijkt alsof Geert veel persoonlijke offers brengt en om nobele plannen en idealen. Ik heb echter weinig plannen gezien en de Idealen zijn in strijd met onze grondwet. Hij schoffeert alle moslims en schildert ze af als zondebokken. Terwijl wij wel geintegreerde hardwerkende moslims vanwege een groepje gekken maar voorheen zonder die aanslagen in Nederland niet als gelijke willen zien. Geert probeert autochtonen Nederlanders een gevoel te geven dat ze een een beetje meer gelijk zijn dan allochtonen Nederlanders. Hij zaait verdeeldheid en hij hoeft dat niet te doen. Als je een verblijfsvergunning hebt of een Nederlandspaspoort heb je net zoveel rechten als alle andere Nederlanders. Wilders is provocatief en een ongeleid projectiel net als AHA, daardoor zijn zij doelwit van terroristen. Zijn gedrag is in mijn ogen niet functioneel en van meerwaarde voor de democratie en dit daardoor alleen een kostenpost vanwege de extra bewaking.Je hoeft niet provocatief te zijn om tot oplossingen te komen. Reden waarom ik geen respect voor Wilders heb.

@ StarF*cker
ROFLOL.

Sunnygirl | 24-02-05 | 10:17

@Starf*cker
nog even en dan kunnen ze zich ook doodlachen om die paddestoel Wiegel..
Ohnee toch niet, deze weet natuurlijk op gewiekste en charismatische wijze alle hete hangijzers zoals o.a. het moslimextremisme wel te vermijden.

Tubifiks | 24-02-05 | 10:12

We kunnen hem SpongeGeert noemen?
Ayaan Hirsi Ali noemen Sletanaal?

nummertje | 24-02-05 | 09:38

@Sunny Het schijnt dat Wilders voortdurend herhaald wordt op Al Jazeera als komische noot voor pakweg de Irakezen die nog nooit een man met geel haar hebben gezien en er van uitgaan dat Geert er is om in de koffiehuizen het volk te vermaken. Geert is voor de Arabieren een soort kruising van een Teletubbie en de Muppets. Ze schijnen in Amman, Damascus, Beiroet, Ryad en Bagdad echt te sidderen voor deze deze Venlose Prins Carnaval.

Starf*cker | 24-02-05 | 08:11

@Sun
Ik ben geen GW-aanhanger hoor. Ik zit meer richting VVD geloof ik, (lees hier de standpunten op site en klinkt goed)Ik weet uberhaupt te weinig van de rest van zijn programma om me zelfs een GW-kenner te noemen. Maar respect, dat wel ja. Waarom jij niet?
-
In de bovenstaande reacties stond ergens die link naar die pagina over Fortuyn. Aflevering van Jensen gedownload, ik was echt even vergeten wat een heerlijke man Fortuyn was, open, recht door zee en zei waar t op stond. Dingen die ik erg waardeer in mensen. Zijn precieze programma weet ik ook niet (was het niet zo dat hij een vluchtelingenstop wou, waar ik echt tegen ben; mensen die in grote nood hun land uit vluchten moeten worden opgevangen). En hij had het bij Jensen ook over die openlijke demonisering van zijn persoon en hij ZEI ook gewoon: "als mij iets gebeurt zijn ZIJ verantwoordelijk". Ironisch allemaal. En treurig.

Verder deel ik nog even mee dat ik het CDA niks vind, mede doordat ze het gedoogbeleid van softdrugs willen afschaffen. Wat een compleet achterlijk gebaseerd op christelijke waarden (lees: achterhaald) idee. En geblaat over normen en waarden is ook achterlijk. Welke aso trekt zich er iets van aan? Hup, wetgeving aanpassen, strafmaat omhoog, veelplegers bestraffen met 3-strikes-out, net zoals geweldsplegers. (een dergelijke motie is ingediend in september door Wilders (ondersteund door LPF) maar tegengehouden door rest van kamer).

En Wiegel is voor mijn tijd helaas.
zo, hart gelucht.

DonnieDarko | 24-02-05 | 02:34

@ DonnieDarko
Ik deel je respect voor Wilders en Ayaan niet. Maar in je reactie lees ik wel een hele gezond oordeel over het handelen van Wilders. Geloof dat ik zowaar voor het eerst een GW-aanhanger tref op GS waar niet gelijk mijn haren recht van overeind gaan staan.

Sunnygirl | 24-02-05 | 01:17

Ik heb veel respect voor GW. Die man die laat toch even zijn hele leven overhoop gooien voor dat doel wat hij voor ogen heeft. Ik heb het idee dat de rest zich er(islam) niet aan wil branden. AHA is van haar geloof afgestapt, een doodzonde bij sommige moslims. En toch gaat zij door. GW leunt misschien wel te veel op zijn programma mbt de islam, en lult wat te veel teveel populistisch. Maar ze gaan wel door met hun werk, ondanks alle doodsbedreigingen en dergelijke. Daar heb ik echt diep respect voor.

DonnieDarko | 24-02-05 | 00:38

@vinque Kwam Den Uyl maar terug!

Starf*cker | 23-02-05 | 20:07

Doetie of doettie het niet?
Voor mij is dat echt een voorbij station.
Rot op zeg dadelijk komy den UYL ook nog terug of Lou de fucking palingboer.

vinque | 23-02-05 | 19:56

@Super Jan Bijgaand het adres

Starf*cker | 23-02-05 | 19:28

@ StarF*cker
Accepted!

Sunnygirl | 23-02-05 | 17:27

@starf*cker>maar wat is je mailadres?

superjan | 23-02-05 | 17:12

@Mozaiek Voortschrijdend inzicht is dat je nu ontdekt dat Al Jazeera tamelijk serieus het fenomeen Wilders heeft ontleed.

@Sunny Mea culpa, mea culpa.

Starf*cker | 23-02-05 | 15:52

@ Starf*cker 23-02-05 @ 14:28
Begin nu ook te denken dat je teveel aan de Absinth heb zitten snoepen. Van je vrienden moet je het hebben *ahum* Wat een bullshit schrijf je daar. Ben met stomheid geslagen.

Sunnygirl | 23-02-05 | 15:19

Voor als je het even niet meer weet.

Frids | 23-02-05 | 15:02

Vince
Ik bedoel het oprecht. Heb geen zin in een nieuwe ronde met flauwe argumenten over en weer met jou(w) (mag jij kiezen welke je wil). Heb niet altijd zin om elk woord op een schaaltje te leggen. Zelfspot is niet alleen een groot goed maar ook nog leuk. Mijn reactie was niet vanwege de inhoud van je reactie maar dat je er gelijk een reactie op had. Was een simpele tikfout die ik wilde herstellen. En hop, Vince heeft weer een mening. Gister werd ik een beetje geïrriteerd van je houding naar mij. Misschien ben ik wel te bot naar je geweest. Als dat zo is, wil ik dat graag rechtzetten. Op mijn beurt wil ik je duidelijk maken dat ik al jouw aandacht voor mij een beetje benauwend vind.

Sunnygirl | 23-02-05 | 14:39

lol dat feminist was geheel overbodig hehehe Judge loves feministes zei het reële.
En neeeeeeeee geen mail form, hij gaat zonealarm in ik zweer het je :P

DaJudge | 23-02-05 | 14:38

@Mozaiek Zit ik me weer op te winden. Een minimum aan respect voor een staatsman van kaliber zou je sieren. Wat een nonsens.

Starf*cker | 23-02-05 | 14:37

Mailform... Mmm verdomd de ik dacht dat ik de enige was.
Is trouwens een typisch vrouwen reactie, de kerel in een discussie "kleineren" door te stellen dat een botsende communicatie tussen beide gestoeld zou zijn op fysieke dan wel Psychische aantrekkingskracht van de betreffende man in de richting van de betreffende dame.
Elke Kerel welke wel eens met een vrouw (buiten de familie leden) gediscussieerd heeft weet dit, derhalve is de kracht die hiermee beoogd word nihil, plus dat het de dame in kwestie niet siert sterker nog ik zou willen stellen dat de beoogde kracht omgekeerd evenredig zich profileert misschien zelfs niet evenredig?.
Wil je niet negatief benaderen sun, alleen duidelijk maken dat dergelijke acties niks bijdragen behalve een eventuele zwakte, en niet die welke beoogd word dus.

DaJudge | 23-02-05 | 14:34

@Mozaiek (14.19) Dat noemen ze nou voortschrijdend inzicht. Ik zei gisteravond al dat ik de Al Jazeera-man op weinig onzin heb kunnen betrappen. Maar bij NOVA wenst men eerst en vooral als een loopse teef achter Wilders aan te lopen.

@Vince Sunny is wel aardig, maar wil altijd het laatste woord. Een uitvloeisel van haar theologie-studie en feministisch verleden. Sunny is rolmodel geweest voor de hit "Het vrouwencafee" van Frans Halsema en heeft tijdens de heksen-nachten in Arnhem nog ruiten van sexshops ingegooid.

Starf*cker | 23-02-05 | 14:28

waardeer ik zo omdat ik ze op het ene moment inhoudelijk kan bestrijden en even later weer liefdevol kan omarmen.
-
Chaos is de moeder van alle orde.
-
Heerlijk...
-
Ik wil iemand er even op wijzen dat het google gehalte hier wel erg hoog is even zo dus tussen door een beetje.... eh Mm sorry misschien.

DaJudge | 23-02-05 | 14:22

@Sunnygirl
Je generaliseert enorm waar het Wilders betreft. Probeer een beetje objectief te blijven en lees/luister wat hij te berde brengt. Hij voert geen anti-islam campagne, maar wil wel dat het extremisme hard wordt aangepakt en dat de AIVD niet langer achter die 200 vermoedelijke extremisten aan blijft lopen.
-
PERSBERICHT
Geert Wilders geeft interview op al-Jazeera
Het Tweede-Kamerid Wilders is binnenkort op de Arabische televisiezender al-Jazeera te zien. Hij is benaderd voor een interview na de moord op Van Gogh.

Al tientallen journalisten gehad
Het interview vindt begin volgende week plaats in het gebouw van de Tweede Kamer. Wilders wil uitleggen dat zijn eenmanspartij, De Groep Wilders, geen anti-islamcampagne voert. ,,Maar ik ga ook vertellen dat ik kritiek heb op de islam en de uitwassen van de islam.''

Volgens Wilders zou hij geen knip voor de neus waard zijn als hij wel tientallen andere journalisten uit het buitenland te woord staat, en weigert met al-Jazeera te praten. ,,Misschien moet ik juist met hen praten.''
-
Overigens hoorde ik vanmorgen van iemand die de arabische taal machtig is, dat die verslaggever op al-Jazeera Wilders helemaal niet als extremist betitelde. Typisch dus een NOVA streek. Over polarisatie gesproken.

Ganglion | 23-02-05 | 14:12

Sunny,
ik had het verkeerde 'jou' voor me. Dat kan altijd gebeuren natuurlijk. Opvallend is wel dat je gelijk gretig gebruik maakt van de gelegenheid om iemand op zijn vergissing te wijzen. Misschien is dit wel kenmerkend voor jouw niveau. Als een mentor weet jij iedere discussie weer te verrijken met allerlei wijsheden, maar reageer je soms erg kinderachtig op anderen, zoals mij, mozaiek, starfucker etc. Misschien ben je wel minder interessant als je zelf denkt. Zelfspot is een groot goed ...

Vince72 | 23-02-05 | 13:55

@ Vince72
Nooit overwogen om je naam in Zuignapje of magneetje te veranderen. Wordt een beetje moe van die volgspot. Pffffffffffffffffff
Van mij mag je je hart uitstorten in mijn mail. Maar ik krijg een beetje ongemakkelijk gevoel van deze ongevraagde aandacht. Je aandacht voor mij neemt epidemische vormen aan.
sunnygirl.web-log.nl/mailform

Sunnygirl | 23-02-05 | 13:48

Nee hoor sunny, 'jou' was goed

Vince72 | 23-02-05 | 13:40

jou moet zijn jouw (slip of the finger)

Sunnygirl | 23-02-05 | 13:37

@ Brusselmans
Hoe zit het met jou aanvullingen in je eigen rijtje?

Sunnygirl | 23-02-05 | 13:36

@ Vince72
Chaos theorie heeft al vaak bewezen zeer effectief en bruikbaar te zijn in de wetenschap. Chaos is een onderzoek van het punt waarop kwantiteit verandert in kwaliteit. Het erkent dat ?kleine veranderingen leiden tot latere grote veranderingen?. Binnen elk fenomeen is er een ?aanhoudende instabiliteit? omdat er een onberekenbaar aantal krachten werken op alle zaken en binnen die zaken. Hierdoor wordt beweging op een bepaald ogenblik onvoorspelbaar of "chaotisch". Anderzijds zijn er binnen de chaos duidelijke patronen en is er een zekere orde. Niks niet alleen maar aanvaardbaar voor 18-jarige. Een keiharde theorie die al veel voortuitgang in de wetenschap heeft gebracht. Hier vind je een heel leesbaar stukje wat deze theorie uiteenzet. Weliswaar in het Engels maar dat moet voor jou toch geen probleem zijn.
www.duke.edu/~mjd/chaos/chaosh.html

Sunnygirl | 23-02-05 | 13:31

www.stand.nl koos ook als item Wiegel. Maar dat ze die lapzwans Dales uit Leeuwarden zijn zegje laten doen is onbegrijpelijk.

Ganglion | 23-02-05 | 13:30

@Sunnygirl
voorspelbaar.. kleine stagnatie in de scheldwoordenflow?

Tubifiks | 23-02-05 | 13:27

tja en als je weer wat jaartjes verder bent, doemt daar die oude vriend weer op. Sir Chaos.

volgens mij bestaat die allesomvattende waarheid, een soort god dus, niet. het gaat om de eeuwige spanning tussen these en antithese, plus en min, jin en yang, zwart, wit e.d.

superjan | 23-02-05 | 13:26

Starf*cker: ik vind jou trouwens ook lief. Superjan is ook lief.

Vince72 | 23-02-05 | 13:25

Star, Superjan:
Achter al die verschillen, chaos, andere zienswijzen etc. ligt een allesbevattende waarheid. En het vinden daarvan is het doel waarnaar is streef.
Bovendien, het aanvaarden van chaos hoort bij 18-jarige studenten, het scheppen van duidelijkheid bij 30-jarigen die wat reëler zijn.

Vince72 | 23-02-05 | 13:21

* Sunnygirl schakelt de Mozaiek negeer modus in*

Sunnygirl | 23-02-05 | 13:18

@Mozaiek Jij hebt geen gedachtenpolitie nodig, maar iemand die eens wat orde schept in jouw gedachten. Jouw wereldbeeld is een optelsom van rodddels en krantekoppen. Jammer.

@Superjan Je kan mij persoonlijk mailen.

Starf*cker | 23-02-05 | 13:17

@vince> helemaal eens met star, het laatste dat ik hier zoek is duidelijkheid of overzicht. Chaos is de moeder van alle orde.

superjan | 23-02-05 | 13:14

@starf*cker> als ik jou ooit een persoonlijk mailtje zou willen sturen, zou dat dan kunnen?

superjan | 23-02-05 | 13:11

@Vince Lieve Vince. De charme van deze log is juist het ontbreken van hokjes ook. Mannen als Superjan, Brusselmans, jij, Pannie en noem maar op waardeer ik zo omdat ik ze op het ene moment inhoudelijk kan bestrijden en even later weer liefdevol kan omarmen. De charme van het vrije denken. De gemeenschappelijke vijand is de beteugelaar van de vrijheid van meningsuiting.

Starf*cker | 23-02-05 | 13:10

"Ik zag mijn kont laatst in de spiegel en dacht: 'verrek, daar heb je Wiegel.'"
[Neerlands Hoop in Bange dagen - 197x]

Geldt nog steeds ;-)

k3 | 23-02-05 | 13:10

Godsdienst is de geslachtsziekte van de mensheid. Politiek is er de kanker van.

Tubifiks | 23-02-05 | 13:07

Mensen, ik vind het erg onduidelijk hoe de zaken hier lopen.
Dan weer kiest de ene persoon partij tegen wie hij de vorige keer tegen streed. Dan weer zijn meningen gelijk, dan weer lopen meningen uiteen.
Wat is nou eigenlijk de gemene deler op deze site? Wie is nou eigenlijk de gemeenschappelijke vijand?
Kan een ieder even aangeven in welk hokje hij valt svp? Overzicht, daar gaat het om! En eendracht natuurlijk.

Vince72 | 23-02-05 | 13:04

@starf*cker>Je argumenten (bedankt hiervoor) zijn wat mij betreft veel te lcht om zo tekeer te gaan tegen Geert Wilders.

Als HW het opneemt in drect debat tegen GW, dat wint GW met de handen op zijn rug. HW leeft in een andere tijd en een andere waarheid.

@brusselmans> We shall see, my friend.

superjan | 23-02-05 | 13:02

@Mozaiek Gelukkig mag ik mij af en toe spiegelen aan een genie als jij.

@SuperJan Mocht je mij niet geloven, even goede vrienden. Maar kijk eens in de Vrij Nederland van vorige week.Aardig verhaal over de AHA-PvdA connectie.

Starf*cker | 23-02-05 | 13:00

Deze vrije wereld wordt mede mogelijk gemaakt door:

Amerika
De Atoombom
De Grondwet
Scheiding tussen kerk en Politiek
Economische Welvaart
Educatie
De Ghandi?s en Mandela?s van deze wereld
Solidariteit
Bruto Nationaal Geluk, als alternatief voor Bruto Nationaal Product. (Added Value,C.K. Prahalad)
?????
?????
?????

Nou mag jij weer Brusselmans. Die eerste 3 waren easy van mij heb je er 6 bijgekregen. Dus ik verwacht ook enig denkwerk van jou.

@ mozaiek
Tegen jouw kortzichtigheid en bekrompenheid is geen kruid gewassen. Eendimensionaal denken is zelfs een compliment, volgens mij denk je helemaal niet!

Sunnygirl | 23-02-05 | 13:00

VVD komt weer terug!

Koorknaapje | 23-02-05 | 12:52

@ superjan

Daar zou ik niet te veel geld op in zetten.

StarF*cker is doorgaans goed op de hoogte..

Brusselmans | 23-02-05 | 12:45

makkelijk sunnyf*cker, makkelijk, te makkelijk.

AHA gaat eerder naar GW dan naar de pvdarmoe

superjan | 23-02-05 | 12:44

@ Sunny

Deze vrije wereld wordt mede mogelijk gemaakt door:

Amerika
De Atoombom
De Grondwet
..
..
..

Suggesties?

Brusselmans | 23-02-05 | 12:40

@ Mozaiek
Dat comment van Sf van 12:25, kan je in je zak steken.

Sunnygirl | 23-02-05 | 12:35

@ Sf & Mozaiek
Star begrijpt het. En Star weet dat dat mijn sponsorbijdrage voor kansloze dorpsgekken die levensmoe zijn substantieel is. De regel is dat je premie's e belasting betaald over je inkomsten en dat je geen inspraak hebt in wat er met jou euri's gebeurd. Liever sponsor ik een heel flatblok bejaarden die na hard werken van hun wel verdiende rust genieten. Maar als de grote albino-breedbek-kikker een showtje wil geven op Al-Jazeera kan dat ook. Als er maar geen tekst in beeld verschijnt: "This lunatic was sponsored by Sunnygirl"

Sunnygirl | 23-02-05 | 12:32

@Mozaiek Wiegel heeft ook weinig geduld met eendimensionale domkoppen als jij.

Starf*cker | 23-02-05 | 12:25

@Mozaiek IK begrijp niets van je tirade. Volgens mij bedoelt Sunny dat ze zo tolerant is dat ze zelfs belasting wil betalen om een dorpsgek in leven te houden. Dat vind ik erg nobel.

Starf*cker | 23-02-05 | 12:18

Ha ha, mooi gezegd starfucker.

Vince72 | 23-02-05 | 12:17

@Lekker B IK voorspel een transfer van het meisje Ali naar de PvdA. Kijk maar in de Vrij Nederland van vorige week.

Starf*cker | 23-02-05 | 12:13

Ik zou zeggen; Bring him on! Alles beter dan JPB. Ben benieuwd hoe de combinatie Hirshi Ali - Wiegel uit gaat vallen.

Lekker Belangrijk© | 23-02-05 | 12:10

@SuperJan Aangaande Geert. Ik heb moeite met zijn benadering van de problemen in het land. Zijn vederlichte populisme en zijn zondebok-verhalen. Hij heeft het bij mij helemaal verprutst door ook nog eens te rommelen met declaraties voor een NAVO-bijeenkomst. Zijn visies duikt hij op in een tamelijk ondiep en smoezelig bassin. Professor Pim had niet alleen een keer of 1000 meer charisma maar had ook de kennis. Ik was het vaak niet met Pim eens, maar had wel respect voor zijn kennis en visie. Geert Wilders is na Boer Koekkoek de grootste ramp in de Nederlandse parlementaire historie. De jongeren hier op deze site gaan nog wat meemaken als het debat-kanon Wiegel straks in vorm raakt en de vloer aanveegt met de vederlichte oprispingen van Wilders. Ik mag mij daar nu al op verheugen. Kijkers van Al Jazeera hebben ongetwijfeld gedacht dat er een Limburgse variant op de Muppets via deze zender de aardbol overging.

Starf*cker | 23-02-05 | 12:10

@mozaiek
dat heb ik vannacht ook wiegels grootste aanbidder sunnygirl reeds duidelijk proberen te maken aan de hand van wat daden van dit sujet.
het mannetje heeft doorgaans meer boter op zijn hoofd dan alle burgers tesamen op hun boterham.

Tubifiks | 23-02-05 | 11:59

Bijna 250 comments, dan heeft het weinig zin door te tikken omdat niemand zover doorscrollt. Toch nog ff dit: Wiegel is sinds ie uit de Haagse politiek verdween altijd blijven roepen van de zijlijn. Niets is makkelijker, scoren op oneliners en bij kritiek afschuiven naar de zetels van de 2e kamer. Vraag me af hoe de VVD-top dit ziet. Hirsi leek stemmentrekker te zijn (of minstens aandachttrekker, en da's bekendheid dus ook wat stemmen), het vertrek van Wilders kwam als imagoschade... Denk aan het CDA-gewauwel met Maxime; is dit een proefballonnetje a la de verguisde LPF of denkt Wiegel het nu te gaan veranderen in Nederland? Wil ie dat wel? Ik wacht wel op z'n geloofsbrieven op www.groepwiegel.nl of www.vvd.nl/wiegel voordat ik m'n eigen stemwijzer moet gaan checken...

superlutser | 23-02-05 | 11:55

@ Superlutser
Elke vorm van extremisme moet hardhandig worden aangepakt. Of het nu moslimsterrorisme betreft en extremisme van andere relifundi's Want op de biblebelt kunnen ze er ook wat van. Dat vraagt om een rechtvaardige beleid voor iedere Nederlander. Duidelijk grenzen stellen en ook consequenties verbinden aan groepen die niet goed willen functioneren in onze maatschappij. Integreren hoeft niet eens het belangrijkste te zijn. Elkaar tolereren en een beetje aanpassen kan voldoende zijn. In dat kader vind ik het idee van Aboutaleb, om allochtonen te helpen bij het vinden van stageplaatsen, niet eens zo'n gek idee. Als Allochtoon heb je niet gelijke kansen in Nederland. Een deel kan je, als allochtoon, zelf realiseren, door de taal te beheersen en de gewoonten in een land te respecteren. Alleen is dat niet het enige. Wij, autochtone Nederlander kiezen toch nog steeds liever voor een autochtone stagiair boven een allochtoon. En dat is geen gelijke recht. Ik betrap mijzelf ook nog wel eens op vooroordelen jegens allochtonen. Op de Utrechtse Kashba doe ik af en toe mijn boodschappen, prima buurt met veel Turkse en Marokkaanse winkeltjes. En toch zet ik met een ander gevoel mijn bolide daar neer en check ik een keer extra of het alarm wel is ingeschakeld en of hij echt wel p slot zit en er niets van waarde in ligt. Dat doe ik in overwegend witte wijken in Utrecht niet. We zijn nog ver af van een samenleving waarin ieder gelijk wordt behandeld en een goed politicus kan en moet die cultuuromslag faciliteren.

@Spooky
Die kans is deze groep bij een aantal politieke partijen onvoldoende geboden maar wij (25 - 40 ) hebben die kans ook niet genomen.

@ Superjan
Hij heeft inderdaad wel iets op de agenda gezet. Maar daar staan een hele batterij aan provocatieve acties tegenover. Eind resultaat is dan ver beneden nul.

@ Zenuwknoop
Stelde Wilders maar het moslimextremisme aan de kaak, maar meneertje Wilder pakt voor het gemak alle moslims. Niet iedere moslim is een terrorist en een extremist! Als Wilders er voor kiest om Moslims op een Moslimszender te schofferen moet ie dat lekker doen. Het is geen handige actie en de gevolgen die daarbij horen zijn voor zijn rekening. Jammer alleen dat jij en ik dit soort ongeleide projectielen financieren. Door de bewaking die hij krijgt kan hij nog steeds dat soort provocaties doen. Zonder jou en mijn belastingcenten was er geen bewaking en geen Wilders meer. Ik betaal mee aan het in leven houden van een dorpsgek waar ik helemaal niets mee heb en helemaal niets in zie en helemaal geen vertrouwen in heb. Van mijn belastingcenten mag ie, maar dan niet klagen dat je van je vrijheid wordt beroofd en in een cel moet wonen. En dat alle moslims nog vrij rondlopen.

Sunnygirl | 23-02-05 | 11:51

Wiegels grootse entree binnen de VVD had hij te danken aan bezorgen aan huis van jeugdig jongenshoerenvlees voor van Riel, de oude perverse danktank achter de VVD. Ik begin me wel af te vragen bij welk garagebedrijf Wiegel zijn wagenpark liet onderhouden.

brom | 23-02-05 | 11:48

Oom Geert is wel weer een stapje dichterbij de troon gekomen.

Frids | 23-02-05 | 11:48

heeft iemand de vogelpestpandemie al voorbij zien komen? hij schijnt vlakbij te zijn..
en thorbecke deed 2 eeuwen geleden iets in de politiek, was een groot liberaal want van hem mochten de meisjes ook gaan studeren.

Tubifiks | 23-02-05 | 11:44

Thorbecke is die eikel die zo'n hekel had aan Amsterdam dat ie een ellenlang spuuglelijk bakstenen kolos voor de harbourview heeft laten zetten. fact.

superjan | 23-02-05 | 11:38

@Superjan Heintje Wiegel, daar heb je wel een punt.
Een echte extremist zal Geert Amadeus Wilders laten leven, daar de extremist gebaat is bij een gesegregeerde samenleving.
@Bralaap Breek met de bek niet open.

Frids | 23-02-05 | 11:31

Zou een technocraten-regering dan toch een oplossing zijn in Nederland. Dan worden politici zonder kennis van zaken (meerderheid) meteen afgeserveerd...

Bralaap | 23-02-05 | 11:26

@vince> ja je zou dr een speelfilm over kunnen maken. Welkom trouwens Vince!

superjan | 23-02-05 | 11:23

Frids ik denk dat je je vergist. Die extremisten lachen zich een breuk om die laffe slappe zooi in den haag.
Voor Geert hebben ze zoveel respect dat ze hem zelfs uit de weg willen ruimen.
en Wiegel, ach wiegel heeft mijn respect, maar hij moet eens ophouden met die onzin, t is iedere 4 jaar hetzelfde, meestal iets later in de cyclus.

superjan | 23-02-05 | 11:19

Al dat huilerige gedoe tegen Wilders, te vergelijken met de opstand tegen Pim, geeft allemaal niets, want aan de populariteit van Pim heeft het niets afgedaan. Alleen Pim had meer de uitstraling van Kennedy of Clinton en Geert meer die van Nixon.

Ik merk hier trouwens onenigheid tussen mijn nieuwe makkers zoals superjan, starfucker, DaJudge, Brusselmans. En ja, zelfs linkse Lucas kan ik waarderen, maar dat heeft ook te maken met zijn fraaie bakbrommert.

Vince72 | 23-02-05 | 11:19

@Superjan Het enige wat Geert Amadeus Wilders toont is grenzeloze populistische ambitie.. op zich niets verkeerd mee ware het niet dat dit over de rug van elke moslim in Nederland gebeurt.
Dat is ook de reden dat hij door mensen met dit geloof niet wordt gezien als een serieuze gesprekspartner.
Ik hoop dat Hans Wiegel niet hetzelfde lot beschoren is. Het is namelijk beter als moslims in Nederland zich kunnen richten c.q. indentificeren met 'de Nederlandse politiek' dan bijvoorbeeld de Imams in de Eindhoven.

Frids | 23-02-05 | 11:14

@ganglion> helemaal gelijk.
tja Sunny girl dat was precies het stukje waar ik ook nogal over viel.

@sunnygirl> ok zie er niets in, prima!, maar de man toont wel initiatief en moed en hij heeft al heel wat opde agenda gezet. iets dat 4/5 van de kamerleden niet kan zeggen. waarom zo krampachtig en goedkoop?

superjan | 23-02-05 | 11:05

ha nu is wilders reeds een volksmenner, gelijk ome Adfolf in '40 sunnygirl?
het is trouwens opvallend de gelijkenis in argumentatie te lezen met die tegen Pim Fortuyn destijds.

Tubifiks | 23-02-05 | 11:03

@ Ganglion,
natuurlijk mag, en zelfs moet, hij dat. als hij nu ook eens met een echte oplossing zou komen...

pater | 23-02-05 | 11:01

@zongebrandmeisje
Wilders mag dus het moorden van moslim extremisten niet aan de kaak stellen. Want dat is gevaarlijk. Tjonge, weer wat geleerd.

Ganglion | 23-02-05 | 10:58

zo, de VVD heeft er weer een leuk stemmentrekkertje bij. hopelijk gaat het ten koste van LPF en GW. goed dat er weer eens een echte liberaal de spinnewebben van zich afschudt en uit het stof kruipt.

ik zal niet op hem stemmen waarschijnlijk, en premier zal ie niet worden denk ik, maar laat maar komen...

pater | 23-02-05 | 10:54

@ superjan
Dat het wishful thinking van je is, dat Wilders ook maar iets kan oplossen. Behalve het blondeerpoeder in een vloeistof dan, of en klontje suiker in een kopje koffie. Mar problemen, nee! Gelukkig voorzie je 2e succesvolle periode voor Wilders. Ik voorzie dat de eerste er of niet gaat komen.(Met of zonder een Wiegel, als debatkanon) En als hij er onverhoopt toch poot aan de grond krijgt wordt het met de magere politieke basis vroegtijdig al een debacle.

Sunnygirl | 23-02-05 | 10:50

Hoe reageert D66? Uitzicht op meer nachten van Wiegel? :)

zeemeeuw | 23-02-05 | 10:49

Wat hebben Wiegel, Kok en Lubbers gemeen?
Alle drie zijn het oude mannetjes die macht hadden en veel moeite hadden/hebben de macht los te laten en wat willen alle oude mannetjes macht en machtige oude mannetjes willen meer macht. Laat de generatie van 25-40 de kans zich voor Nederland in te zetten Wiegel heeft zijn kans gehad en strepen verdient.

spooky | 23-02-05 | 10:46

@Sunnygirl 23-02-05 @ 10:32
Ik zou het met je eens kunnen zijn, als jij kunt aangeven hoe je de extremistische islamdenkbeelden met middeleeuwsje trekjes uit denkt te bannen, zonder te polariseren. Verzanden we dan weer in het na-Fortuyn-tijdperk waar met modder wordt gegooid en met moties en afzwakkingen niet meer wordt bedacht dan een meldingsplicht voor potentiele terroristen (!)...

superlutser | 23-02-05 | 10:39

WAT ZEG JE NOU SUNNY GIRL?
(caps bewust, want verbijsterd)

superjan | 23-02-05 | 10:38

@ superlutser 23-02-05 @ 10:26
Wishfull thinking.

Sunnygirl | 23-02-05 | 10:36

@zenuwknoop

Voor de moord op van Gogh had niemand het voor mogelijk gehouden dat je, om andere ideeen, door een moslimextremist, op klaarlichte dag zou worden afgeslacht. Inmiddels weten we, helaas, dat het ook in Nederland gebeurd. Ik zeg niet dat Wilders niet mag provoceren. Dat moet ie lekker zelf weten maar dan moet je niet zeuren dat jij van je fysieke vrijheid wordt beroofd. Hij hoeft zijn mond niet open te doen om moslims te shockeren. Van een politicus mag je visie en strategie voor een land verwachten. En als het je daaraan ontbreekt moet je gewoon lekker je mond houden en wel een partijprogram gaan produceren. Wilders hoeft een interviwe niet te weigeren, Wilders hoeft moslims ook niet te shockeren. Wilders kan ook gewoon eens visie en strategie uitdragen en het voortouw nemen om de polaristatie in det land te stoppen. In plaats daarvan kiest hij vrijwillig om de polarisatie te versterken. Niet bijster constructief voor een land.

Sunnygirl | 23-02-05 | 10:32

@Ganglion: precies. Waarom zou je niet voor 'n zender die vrijwel 179 graden tegenovergesteld handelt je mening verkondigen? Toch positief dat je je denkbeelden wilt uitleggen en je niet afsluit voor de rest van de wereld.
Een Janmaat kon eerst groeien door z'n slachtofferrol waarin ie dood werd gezwegen. Na de publiciteit was het snel gedaan met z'n korte succes.
.
Het is tenslotte de kiezer die 1 dag in de 4 jaar macht heeft, en dan moet je in mijn visie niet alleen met verstand maar ook met je gevoel stemmen.

superlutser | 23-02-05 | 10:31

@Sunnygirl: Geert is een volksmenner omdat mensen puur op het anti-middeleeuwsdenkende-islam-aspect achter hem aan lopen? Wouter Bos is ook 'n mennertje omdat hij vrijwel 100% over het 'sociale aspect' van de huidige regering praat. Of Femke H. kennelijk alles door alleen een groene bril bekijkt. Of JPB vrijwel alleen achter wereldleiders op de foto mag als optioneel uitgenodigde fotovulling.
Waarom zou een Partij voor de Dieren met slechts 1 focus niet net zulke oogkleppen op hebben?
.
Ikzelf en vele anderen zien naast de economische/sociale problemen weinig verschil tusen de haagse kliekjes. Maar het sluimerende gevaar dat Fortuyn wilde aanpakken, kan met een Wilders wel eens worden opgelost.
.
Ik voorzie na een eventueel Wilderssucces ook geen 2e succesvolle periode. Het LPF-effect: je missie volbrengen en dan einde oefening. Alleen heeft de LPF nooit echt kunnen beginnen.

superlutser | 23-02-05 | 10:26

@Sunnygirl:
Je denktrant is een beetje dom aangaande het interview dat Wilders gaf voor Al-Jazeera. Dat is vragen om problemen volgens jou. Dan had zeker Theo v Gogh ook zijn kop moeten houden? Waarom zou Wilders zo'n interview weigeren? Onder de moslims zijn er genoeg die het heimelijk met hem eens zijn. Ze durven zich alleen niet te uiten. Dan is het voor deze mensen toch aangenaam om dit geluid via deze zender eens te vernemen. Wat die verslaggever erbij mekkert neemt men toch niet serieus.

Ganglion | 23-02-05 | 10:23

@Sunnygirl: nee, ik ga liever achter de John de Mol-decoder vermits ik genoeg Versatelbandbreedte mag slurpen ;)
.
Je hebt gelijk met je 1e/2e/3e-wereldalinea. Is zo eendimensionaal denken, eigenlijk moeten we 2d of 3d gaan denken. 2d dus naast het economische/materiele aspect ook religie/normen&waardenpatroon. Of 3d: naast economie en aard van het beestje ook de houding tegenover anderen; of dat nou je buurman, buurland, ander werelddeel of de rest van de wereld is.
.
Mag ik ff toevoegen aan het ontbreken van democratie in de islamwereld dat eigenlijk alleen oliestaatjes flink rijk zijn geworden maar het verder armoe troef is voor de bevolking? En Amnesty International - in wat voor landen heeft die het grootste aantal schrijnende zaken lopen??? ....

superlutser | 23-02-05 | 10:18

@ Superjan
Kan jij dan misschien uitleggen wat het nut is van het interview van Geert Wilders bij Al-Jazeera. Als Geert Wilders met steekhoudend standpunten zou komen, zouden zijn haar, zijn buitenlandse importbruid en andere niet ter zaken doende karakteristieken niet opvallen. Er komt inhoudelijk nog steeds te weinig uit de Wilders koker om daarop de discussie aan te kunnen gaan. De Wilderskiezer laat zich met onderbuikgevoelens en makkelijke one-liners verleiden om hersenloos achter deze volksmenner aan te hobbelen.

Sunnygirl | 23-02-05 | 10:15

@Sunnygirl: Wilders is (helaas) geen privé persoon in deze...
P.S. Ik vind je zinsopbouw, grammatica en spelling vandaag beneden de maat, ben beter gewend!

Bralaap | 23-02-05 | 10:14

Overigens ben ik wel voor Wiegel for president.
De man is lid geweest in Amsterdam en dat is toch een goed teken. welliswaar een zaaddispuut, maar toch.

superjan | 23-02-05 | 10:11

Wim was dood toch?
@Brusselmans: voor een Belg lees je wel opvallend veel Nederlandse kranten en kijk je wel opvallend veel Nederlandse televisie...'TerZake'-moe?

Lucasdelinkselul | 23-02-05 | 10:10

@sunnygirl> doe mij ook zo'n draagvalk.. of zijn ze beschermd?

Trouwens Wiegel... Met respect maar ik geloof er geen snars van dat de VVD raad van elf zomaar even plaats maakt voor hem.
Hij zou een goede raadspensionaris zijn.

superjan | 23-02-05 | 10:08

Ik ben helemaal voor retro-politiek, en zou het liefst Reagan, Thatcher, van Agt etc. terugzien. Onder muzikale aankondiging van Wim Zonneveld natuurlijk.

Vince72 | 23-02-05 | 10:02

@ Bralaap
Nieuwszender brengen nieuws omdat iets nieuws is. Zonder censuur ook al is het niet in het straatje van de regerende politieke partij. Politici gebruiken de media om draagvalk voor hun partij of denkbeeld te creeeren. Als je als privé persoon een volkomen zinloos interview geeft bij een nieuwszender die vooral wordt beluisterd door die groep die jij keer op keer de zondebok wil maken van een problemen in je eigen land. Moet je niet verbaasd zijn dat je door je ongenuanceerde uitspraken, ook als kloppen ze, wordt geliquideerd.

Sunnygirl | 23-02-05 | 09:59

@Starf*cker> ik volg jouw commentaren over GW nu al een dik half jaar. Ik heb alleen gekleineer, gescheld en ongefundeerd gebral over Geert gehoord. En je haalt hem overal op een negatieve wijze bij, zelfs als hij geen rol speelt in de column. Vaak gaat het over uiterlijkheden, zijn vrouw zijn auto, zijn haar of zijn verblijfplaats. woorden als zielig mannetje, voor domme mensen en zo...
En weet je Starf*cker. Dat klopt niet. Want je hebt twee gezichten. een zeer genuanceerde mening over alles behalve de persoon Geert Wilders.

Dus er zit meer achter... Wat is dat Starf*cker? wat zijn jouw belangen eigenlijk?
Laat dat nou eens weten.

superjan | 23-02-05 | 09:57

@ superlutser 23-02-05 @ 09:35
Leuk lijstje! Heeft SBS je al gebeld om programma-maker te worden?

Sunnygirl | 23-02-05 | 09:52

@Sunnygirl 08:49: dus nieuwszenders mogen alleen nieuws uitzenden dat gericht/relevant is op/voor de doelgroep waar ze zich op richten?

Bralaap | 23-02-05 | 09:50

Chapeau, helemaal mee eens fucker!

The Truth | 23-02-05 | 09:45

@ Mozaiek
Wil je zeggen dat de normen en waarden in de huidige arabische wereld naar de normen van Europa van deze tijd zijn? Afganistan is een modern land! En de Jihad is het laatste spelletje op de PS2. De verdeling 1e wereld, 2e wereld en 3e wereld komt uit de lucht vallen. De emancipatie en ontwikkeling en beschaving loop over de hele wereld synchroon? En in Afrika kiezen uit milieuoverwegingen om niet overal electriciteit te hebben. Je constatering dat dat ruim een eeuw geleden was, klopt. Ooit eraan gedacht dat landen van elkaars geschiedenis kunnen leren? En dat je aan de hand van overeenkomst in de geschiedenis ook een aardig voorspelling kan doen over de toekomst van een minder ontwikkeld land. Het fenomeen heet in perspectief plaatsen!

Sunnygirl | 23-02-05 | 09:44

@Sunnygirl,sorry lust geen boter,zou je eens moeten proberen,is goed voor je bloeddruk,daar die nogal hoog blijkt te zijn.

braadlap | 23-02-05 | 09:42

Ik dacht, dat de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw zo erg waren. Ik dacht, dat die erfenis zo nodig moest worden afgewezen. Als er een relict uit die tijd nog bestaat, dan is dat Hans Wiegel.

Han | 23-02-05 | 09:38

Ideale scenario voor Election Day 2007 (zo gaat SBS6 ongetwijfeld de live-uitzending vol reclame, smsspellen en one-liners noemen):
-Halsema gaat met 10-jarig ouderschapsverlof;
-Ayaan brengt morele orde op zaken in PvdA;
-Marcel van Dam wordt oneervol geroyeerd in de PvdA;
-Wouter Bos bestuurt alleen nog de kinderwagen;
-Marijnissen weet met SP'66 de D'66 kiezers om de tuin te leiden;
-D'66 stopt ermee nadat de Tweede Kamerzitters kinderboekschrijvers zijn geworden;
-CDA en CU fuseren tot 1 om te laten zien dat de overeenkomsten groter zijn dan verschillen in de christelijke wereld;
-Vlemminx, Dierenpartij en andere halve zeaulen 0,1% van de stemmen krijgen;
-LPF en afsplitsingsclubjes zich verenigen en met een zetel of 5 nog tegen schenen van halfdode slapende jaren 60-politici kunnen schoppen;
-VVD zich ontdoet van elitaire gedrag en Wiegel als MP eerst een maandje door probleemgebieden in Nederland heeft getrokken om te leren (EN ONTHOUDEN) wat er leeft onder 'het volk'.

superlutser | 23-02-05 | 09:35

@ braadlap 23-02-05 @ 09:15
Wrijf eerst de croma uit je ogen braadlap. Lutser, Nederland is al een parlementaire democratie. Dat Wilders roept dat Arabische landen geen parlementaire democratie zijn is nogal een opendeur. Bij gelijk aan de uitspraak dat elke vader een man is.

Sunnygirl | 23-02-05 | 09:28

Ik wist dat GS wordt gerund door rechtse rakkers, maar deze stijlloze zendtijd in de politieke partijen gaat wat te ver.

Aan de andere kant zou het dan ook wel leuk zijn als van Dam zich kandidaat stelt voor Pvda. Krijgen we lekker felle debatten in de Soundmixshow

Irleesie | 23-02-05 | 09:27

@ 777bas777
Laat me raden? Brengt het CDA Lubbers ook in stelling en dan moet Heleen van Royen de functie van parlementair verslaggever Wouke van Scherrenburg gaan overnemen. Misschien een leuke politiekprogramma voor de Mol, Hot-breaking news met Heleen van het Parlementaire pluche! ZOu trouwens niet eens zo'n slechte zet zijn om die van Sterrenburg naar de bejaardensoos te sturen. Kunnen ze StarF*cker niet voor een dergelijke functie vragen? StarF*cker, de man met de hamer voor de tweede kamer.

Sunnygirl | 23-02-05 | 09:26

Pro-Hans:
-standvastig ALS stelling is genomen
-duidelijke uitspraken in jip&janneketaal
.
Contra-Hans:
-ook niet vies van verkiezingsbedrog
-neemt niet op ALLE issues een standpunt in
.
@starf*cker: "geen enkel Arabisch land (is) een parlementaire democratie" - die conclusie moet je 'm wel nageven. Maakt zijn focus op extremen in islamitisch nederland het een 'eng mannetje'? als je tal van problemen in de bekende gebieden ziet (criminaliteit, illegalen, onveiligheid) waar tal van mensen mee te maken hebben, dan geldt voor die mensen dat hun belangrijkste motivatie om te stemmen door Groep Wilders wordt opgepakt.
Politici hebben soms ongelijk, stemmers nooit ;)

superlutser | 23-02-05 | 09:26

om nou zo trots te zijn op je verleden als commissaris van Friesland, het is altijd hetzelfde leidje met die Wiegel als de VVD er klote voorstaat. Als het een echte vent was geweest, was hij nooit vetrokken uit de politiek. Laat hem lekker achter de geraniums plaatsnemen

exarchos | 23-02-05 | 09:18

@Sunnygirl,dus de Arabische partijen die zich hier willen manifesteren die moeten eerst hier het zaakje komen uitroeien voordat we in dit land vreedzaam naast elkaar kunnen/willen leven?

braadlap | 23-02-05 | 09:15

En wie weet, misschien wordt Ruud Lubbers weer lijsttrekker van het CDA. Nog even Wim Kok van stal halen, en we zijn weer back to the eighties :)

JackRandom | 23-02-05 | 09:11

Wiegel premier........... Nederland failliet! ( net als in 1977)
*schenkt zich maar vast een neut in vanwege het vooruitzicht dat Wiegel weer politiek gaat bedrijven*

Opa-Buiswater | 23-02-05 | 09:07

Spellen iss moeleik hee??

The Evil One | 23-02-05 | 09:04

Tot zover het gesponsorde politieke reclame blok van de VVD. =(

Met enkel een brullend boegbeeld vol oude wijsheden komen we er ook niet in Nederland.
What's next
Bolkie dan maar voor vice-premier?
Kok weer bij de PvdA?(o nee, die is zijn zakken aan het vullen) Dan maar Oudkerk die kan tenminste lullen.

777bas777 | 23-02-05 | 09:03

Nog even een klein stukkie geschiedenis voor de reaguurdertjes. (Ja, ik begin me steeds meer op te winden over het stomme pro Wilders geblaat) Dat geen enkel Arabisch land een parlementaire democratie is klopt waarschijnlijk wel. Laten we echter niet vergeten dat, in de tijd dat alleen de katholieke kerk de scepter zwaaide over Europa, er ook geen parlementaire democratieen bestonden in Europa. De parlementaire democratie is pas gekomen nadat het protestantisme zijn intrede deed in Europa. Dat ging ook niet zonder bloedvergieten!

Sunnygirl | 23-02-05 | 09:02

Ajax contracteerd Cruyff als nieuwe spits...........

pruuske | 23-02-05 | 08:56

Ajax contracteerd Cruyff...........

pruuske | 23-02-05 | 08:56

@ Brusselmans 23-02-05 @ 00:41

De zender Al-Jazeera staat al sinds eind februari te koop De wereldwijd uitzendende Arabischtalige nieuwszender Al-Jazeera staat 5e op de ranglijst van 's werelds meest invloedrijke merken in 2004. De reden van verkoop is om de onafhankelijkheid te blijven waarborgen. Quatar heeft de zender gefinancieerd. En Quatar is in mijn visie niet het extremistische land of de schurkenstaat. Als nieuwszender breng je nieuws, dus als een brits vliegtuig wordt neergehaald en daar is beeldmateriaal van en dat wordt je aangeboden dan zend je dat uit. Het is een nieuwszender die bedoeld is voor Moslims. Daar heb je als Wilders dus niets te zoeken. Geen kiezers althans. Hier gaat hetzelfde principe op als wat Verdonk in de zaak van de tasjesdief zei over het jatten van het tasjes. Had Ali B het tasje niet gejat had nu nog ergens op zijn brommert rond gereden en dat de achteruitrijdende dame ergens op de bank gezeten. Wilders versterkt de haat en dus het risico om vermoord te worden. Als iemand, zonder uit te kijken, de snelweg wil overwandelen, heb je daar geen probleem mee?

Sunnygirl | 23-02-05 | 08:49

@vergruizer3: "En hoewel saai heeft dit kabinet met een hoop impopulaire maatregelen de economie toch weer op de rails weten te krijgen."

Ik denk dat ongeveer 700.000 werklozen dat niet met je eens zijn, om nog maar te zwijgen van al die AOW'ers, WAO'ers en miljoenen werkenden die hun koopkracht steeds verder zien dalen. Dit kabinet heeft de economie in een wurggreep.

JackRandom | 23-02-05 | 08:47

Wiegel 4 President!

brutus | 23-02-05 | 08:47

@SF: Hoe kom je erbij te denken dat Wiegel premier zou gaan worden? De post van minister-president gaat altijd naar de grootste regeringsfractie, nu het CDA dus, en straks de PvdA. Kan best zijn dat de VVD in 2007 iets groter dan het CDA gaat worden, maar dat gaat dan vooral ten koste van Wilders en het CDA. Overigens juich ik als SP'er de terugkomst van Wiegel van harte toe, is weer eens iemand die duidelijk kan debaten.

JackRandom | 23-02-05 | 08:43

Eerst zien dan geloven. Wiegel heeft nl. al erg vaak aangekondigd 'misschien wel terug te komen' en het steevast niet gedaan.
En hoewel saai heeft dit kabinet met een hoop impopulaire maatregelen de economie toch weer op de rails weten te krijgen.
Wiegel en Marijnissen kunnen leuke debaters zijn, maar zijn we inmiddels het station "veel geblaat weinig wol" niet gepasseerd?

Persoonlijk zou ik liever ene Verdonk in het volgende kabinet premier zien worden.
Iemand die van aanpakken weet en aanhanger van mijn familie credo: "Nie lulle, dur doen!"

vergruizer3 | 23-02-05 | 08:43

Wiegel regeert de pan uit!

hhoorn | 23-02-05 | 08:38

Het interview met Al-Jazeera is een typisch voorbeeld dat Wilders provocatie niet schuwt. Wat het predicaat ook is van Al-Jazeera, er zullen weinig potentiele Wildersstemmers zijn die naar Al-Jazeera stemmen. Provocatie dus! Iedereen die nu hier staat roepen dat het een schande is dat hij op een dodenlijst staat, is een beetje kortzichtig. En Al-Jazeera heeft de beste man niet op een dodenlijst gezet.

Je gaat toch in een therapiegroep van pedofielen ook geen reclame maken voor chupa chups, kinderspeelgoed. En daar je tijdens de koffiepauze en lunch niet de laatste trailers van de nieuwst kinderpornofilms. Ik zie geen enkel nut voor Wilders. Als je je nek uitsteekt voor je kiezers prima, maar deze actie lijkt meer op een vrijwillige poging van Wilders om zijn kop er zo snel mogelijk te laten afhakken. Als je levensmoe bent en het niet meer ziet zitten, neem dan een pil van Drion. Bij een ieder die tot gisteren dacht dat Wilders wel hersens had, is nu wellicht twijfel ontstaan over het gezond verstand van deze man. Er alleen wordt gezegd dat Wilders de spanningen tussen twee gemeenschappen uitbuit om stemmen te winnen, en niet om iets op te lossen. Dat is geen waarde oordeel maar een feit! Er staat niet in wat van die aanpak wordt gevonden. Het is de tactiek van deze koning van Provocatie en One-liners. Dat zielige gedoe dat wij het niet mogen tolereren dat moslims mensen in Nederland, zoals Wilders, willen omleggen getuigd van een flinke dubbele moraal. Tot de moord op van Gogh hield niemand het voor mogelijk dat dit in Nederland zou kunnen gebeuren, inmiddels weten we beter. Het gebeurd dus wel! Moslims schuwen moord niet om provocerende types als AHA en GW de mond te snoeren. Wederom een feit en geen waarde oordeel of goedkeuring van mijn zijde. En als Wilders dan zijn ideeen en mening over moslims en arbabieren wereldkundig wil maken op DE zender van de arabische wereld, dan bindt je de kat wel op het spek. Mag ik hier de conclusie aan verbinden dat Wilders bij nader inzien ook twijfel heeft aan eigen kunnen en legt hij zelf alvast zijn kop op het hakblok van de extremistische moslims?

Sunnygirl | 23-02-05 | 08:30

@Pannie 23-02-05 @ 03:02,Dat komt omdat SF een afkeer heeft van alles wat beneden de riviertjes komt en dat probeert te vertalen in puberale scheldpartijtjes:P

braadlap | 23-02-05 | 08:25

Na Nawijn nog een *fucker lookalike in de politiek, wat verwarrend.

sick | 23-02-05 | 08:21

Wiegel wringt zich weer in Haagse kringen, richting la Hirsi. Hansje wil zijn dolk terug die hij in haar rug heeft laten zitten...

Vin je? | 23-02-05 | 08:06

Zou prima zijn, wanneer Hans terug zou keren in de slangenkuil van Den Haag. Hopelijk zet hij er daar veel op hun nummer. Starfucker geeft aan dat hij wat moeite zou hebben in een debat met kontje Bos, maar daar geloof ik niets van. Dat ventje veegt hij de vloer mee aan. Wiegel for President, goed idee.

Ganglion | 23-02-05 | 07:55

Niet slecht voor de VVD. Kunnen ze dat kolderieke gezeur over VVD-aanvoerder en VVD-leider een tijdje geleden weer in de prullenbak gooien: Wiegel is een natuurlijke leider. Geliefd bij alle lagen van de bevolking.

JeanB25 | 23-02-05 | 07:16

"Dom-nederland"?

Ben ik soms een "minderwaardig mensch", Starfucker?

Als je niets zinnigs te melden hebt, hou dan je mond.

rzer0 | 23-02-05 | 06:19

Starry waarom weer de toevoeging 'zielig mannetje' als het over Wilders gaat? Ik begrijp dat schelden nooit goed.

Pannie | 23-02-05 | 03:02

Wiegel kan de huidige aggressieve debatteerstijl helemaal niet meer aan. Hij praat dan ook niet meer met andere politici in het openbaar, maar alleen nog met rustige, luisterende presentatoren.

Waarschijnlijk heeft een groepje hielenlikkers in de VVD gedacht dat er 'ruimte is op rechts' en dat de VVD die niet mag verliezen aan Wilders/Eerdmans/Nieuwrechts. Dus dan maar een conservatief symbool ipv een liberaal.

kalief | 23-02-05 | 01:54

* Zeg, wil iemand me even wakker maken? *

TM | 23-02-05 | 01:44

Thorbecke for Queen?

squire | 23-02-05 | 00:57

volgens mij zitten de mannen nog rock solid tot 2007 toch?
Had ik persoonlijk Wiegel iets later naar voren geschoven, pak je bij tegenvallende resultaten het voordeel van de twijfel mee.

DaJudge | 23-02-05 | 00:57

Nou laten we het hopen dat Wiegel daadwerkelijk als nr 1 op de lijst van de VVD de verkiezingen in gaat. Van Aartsen of Zalm vind ik echt het charisma van een natte dwijl hebben net als die vorige trouwens, die trompet-mongeaul Hans Dijkstal.

Nootenkraeker | 23-02-05 | 00:50

Dat word smullen, Wiegel in debat met Molendijk, twee aan elkaar gewaagde titanen met super vermogens.

Conan de Rabarber | 23-02-05 | 00:47

Afleidingsmanoeuvre, izze simple. El VVD is in grote verwarring.

squire | 23-02-05 | 00:46

@TheRealShowstopper
anders ik wel..
ik kijk trouwens ook nog altijd uit naar zijn volledige partijprogamma.

Tubifiks | 23-02-05 | 00:42

@ Starf*cker

Jij ziet geen probleem in het gegeven dat een op z'n minst wantrouwig te volgen pro-moslim televisiestation met een miljoenenpubliek een gekozen Nederlandse volksvertegenwoordiger een "provocerende en beledigende extremist, die profiteert van angst" noemt ?

Begrijp me goed, al noemen ze Johan Vlemminckx een staasgevaarlijke terrorist, van mij mogen ze.

Jij zal Wilders niet missen, dat is inmiddels bekend. Folkert Jensma heeft Fortuyn nog geen dag gemist. Is Fortuyn's dood daarmee te rechtvaardigen?

Brusselmans | 23-02-05 | 00:41

@ Tubifiks 23-02-05 @ 00:32

Ik zou niet willen beweren dat er niets tegen Wilders in te brengen valt. Maar ik zag het niet gebeuren. Ik zag Wilders zeggen dat Islam en democratie tot nu toe blijkbaar niet samen zijn gegaan in de arabische wereld, dat het op gespannen voet lijkt te staan. Het viel me op dat hij zich nog voorzichtig probeerde uit te drukken. Ik kan nou niet zeggen dat hij daarmee onzin uitkraamde (zoals hij dat wel deed met de opmerking van het 'terug'sturen van marokkaanse straatrovers). Ik kijk uit naar de rest van het interview.

TheRealShowstopper | 23-02-05 | 00:40

lol@Conan
had um even gemist maar hij is leuk..

Tubifiks | 23-02-05 | 00:35

Hans Wiegel is Prominent met bravoure!

Framoes | 23-02-05 | 00:34

@TheRealShowstopper
Zoals gewoonlijk als het Wilders betreft wordt er op de man gespeeld en kan er inhoudelijk niks tegen hem ingebracht worden.
Welk belang heeft Wilders bij het moeten onderduiken en voor zijn leven vrezen om zijn standpunten, maak de kat wijs dat het om wat stemmen gaat..

Tubifiks | 23-02-05 | 00:32

Wil niet weer ellende ontketenen star, maar vind dat een beetje kort door de bocht.
De opmerking van die religieus is natuurlijk een open deur.
Ik denk dat willekeurig welke moslim los zou moeten staan van wat Wilder omhelst, in plaats van Wilder op de man aan te spreken, denk ik dat een dergelijk religieus er beter aan zou doen de angst voor de islam te onderkennen en publiek spreken over hoe dit op te lossen.
Je oppositie aanvallen op hoe hij probeert jouw overtuigingen te ondermijnen zet geen zoden, elk weldenkend mens kan zien wat Wilder doet, de vraag waarom Wilder hier resultaat mee kan boeken zou de gast moeten interesseren, het over de boeg gooien welke hij nu doet is net zo makkelijk als wat Wilders doet.
Ik zie liever een wel bespraakte moslim mij vertellen hoe hij denkt de Islam in de westerse maatschappij te passen en dus het probleem Wilder te elimineren (op een gezonde manier hehehe), wat ik nog niet zie gebeuren zo 1,2,3
In het kort, aan zo?n gast heb ik persoonlijk dus geen boodschap.

DaJudge | 23-02-05 | 00:32

@Brusselmans Nou, nee. De discussie is inhoudelijk. Ik snap de opwinding over dat Al Jazeera-interview totaal niet.

Starf*cker | 23-02-05 | 00:29

Garen spinnen? Doe je dat met schapen- geitenwol?

ganzo | 23-02-05 | 00:27

@ Starf*cker

Je post ruikt naar onbestemt zweet.

Zoiets van: "Ik weet waar je kinderen naar school gaan.."

Brusselmans | 23-02-05 | 00:25

@The Real Het ging hem om toon en argumenten. Begreep ik. Die conclusies zijjn niet zo raar als je het dunne boekje met de wereldvisie van Wilders bekijkt. Zonder Al Jazeera was ik al veel eerder tot de conclusie gekomen dat Geert electoraal garen spint bij het moslim-extremisme.

Starf*cker | 23-02-05 | 00:23

Wiegel terug? Kan daar niet eerst een referendum over gehouden worden?

Conan de Rabarber | 23-02-05 | 00:22

@Tubifiks 23-02-05 @ 00:14

Jammer dat die goede man van Aljazeura niet ook even concreet aangaf wat er niet klopte aan de antwoorden van Wilders (in ieder geval dat deel dat door Nova werd uitgezonden), en welke concrete uitspraken van Wilders deze vertolker van de Verlichte Arabische Waarheisvinding tot zijn conclusie deden komen.

TheRealShowstopper | 23-02-05 | 00:20

@Tubi Al Jazeera is net zo objectief als Geert Wilders genuanceerd is.

Starf*cker | 23-02-05 | 00:18

misschien is er nog een vacature voor je vrij bij die objectieve brengers van het vrije woord Al Jazeraa, starf*cker.

Tubifiks | 23-02-05 | 00:14

kunnen ze niemand amders vinden? die man moet lekker in de VUT... Heeft Geert W geen broer????

gummetje | 23-02-05 | 00:12

@sunnygirl
inderdaad niet alle comments gelezen, zeker niet als het om Wiegel gaat.
hij heeft het bij mij verpest als voorzitter van de zorgverzekraars door o.a. het huisartsenbezoek uit het ziekenfondspakket te willen halen en meer van dat fraais.
bovendien is dat mannetje er verantwoordelijk voor dat eind 70 begin 80 het politieapparaat flink gesnoeid is waardoor er sindsdien nauwelijks meer pliesie op straat loopt, met alle gevolgen van dien.
het enige echte wapenfeit van de man is dat hij een kabinetje heeft laten vallen,
me dunkt niet iets om trots op te zijn.

Tubifiks | 23-02-05 | 00:08

Wiegel is van voor mijn tijd, dus een oordeel als politicus kan ik niet geven. Maar goed, weer zo'n oudgediende terug? Ik weet niet of ik daar zo blij van moet worden. Ik vond de verjonging en bovenal vernieuwing in de politiek wel erg belangrijk. Maar aan de andere kant, politici die wel duidelijk kunnen/willen zijn. Geen hersenloos kortetermijn onzin uitbraken en verder wel gewoon fel kunnen debatteren, wat is daar tegen. Wiegel, goed plan in dat geval, maar dan moeten ze hem ook wel lijsttrekker maken. Zalm is een toprekenaar, geen goede leider. Hoewel hij het ten tijde van JPB's rotte poot goed gedaan heeft. Zalm heeft wel respect verdiend... bij mij althans

ZI | 23-02-05 | 00:08

De Europa-correspondent van al-Jazeera noemt Geert Wilders een "provocerende en beledigende extremist, die profiteert van angst".

Hij zei in het televisieprogramma NOVA dat Wilders de spanningen tussen twee gemeenschappen uitbuit om stemmen te winnen, en niet om iets op te lossen.

Gisteren zond al-Jazeera het interview uit dat de correspondent, Achmed Kamel, met Wilders had.

Wilders zegt daarin dat er momenteel een tegenstelling is tussen de democratie en de islam en wijst erop dat geen enkel Arabisch land een parlementaire democratie is.

Het gesprek met Wilders is wereldwijd uitgezonden.

Tot zover dit bericht. Ik ben het eens met de Al Jazeera verslaggever die een perfecte karakterschets geeft van dit zielige mannetje. Zelf had ik het niet beter kunnen zeggen.

Starf*cker | 23-02-05 | 00:07

De resultaten van de peiling zijn al bekend. Wiegel als lijsttrekker van de VVD zou 7 a 8 zetels meer opleveren dan Van Aartsen of Zalm. Meer cijfers op www.kies.nl.

@Pritt Ik denk dat de VVD weinig keus heeft. Alleen met Wiegel worden ze niet gemangeld tussen Wilders en Ayan HA. Dan kan het ergens anders over gaan dan de islam of de Turkse toetreding tot de EU.

Starf*cker | 23-02-05 | 00:04

Ik wens o.a. mijnheer Wiegel veel succes in de strijd om het premierschap en dat deze gisteren moge beginnen.
Wel heftig om zo'n besluit te nemen zo kort na wat er gebeurt is in zijn leven. Ik heb er respect voor. Het getuigt van rock solid kleauten.
Kan menig neuzelaar voorbeeld aan nemen. Vooruit met de geit!

MijnZus | 23-02-05 | 00:03

Even voor de goede orde: heeft Wiegel gezegd dat hij voor de VVD premier wil worden? Ik vermoed dat niemand van de VVD om Wiegel staat te springen. Ik denk ook niet dat Wiegel premier denkt te kunnen worden via de VVD. Het zou mij niet verbazen als Wiegel wil meeliften met de oprichting van een degelijke nieuwe liberale partij, het schijnt dat Spruyt van de de Edmund Burke Stichting hiermee bezig is en Wiegel zou als geschenk uit te hemel komen vallen (of toch geen toeval?). Wilders bleek in ieder geval geen optie omdat de stichting massaal begon leeg te lopen (niet geheel onbegrijpelijk). Wiegel en de VVD lijkt mij dus een nog niet bewezen aanname..... we zullen zien.

TheRealShowstopper | 23-02-05 | 00:02

@ Tubifiks
Vast niet alle comments gelezen. Doe me een lol en plaats het NRC even in het juiste perspectief als het gaat om Wiegel

Sunnygirl | 23-02-05 | 00:01

een spaghetti incident zeg maar... :-)

DaJudge | 23-02-05 | 00:00

Niet al te serieus nemen, deze VVD-move. In 2007 is Hans Wiegel pensioenmateriaal. Niet vreemd opkijken als hij vlak voor de verkiezingen een nieuwe 'jeune premier' naar voren schuift.
Wel goed getimed overigens. Media mogen er twee dagen over schrijven & Rik Felderschoft haalt donderdagavond 2.9 miljoen kijkers. (voorzichtige schatting). En dat er een NOVA-peiling is op vrijdagavond komt ook goed uit.

Pritt Stift | 23-02-05 | 00:00

ja en dat terwijl ik me wel lekker voelde bij "Een relatief intellectuele chaoot met een rommelige datastructuur"

DaJudge | 22-02-05 | 23:59

@ DaJudge
Schokkende dag voor je. Eerst is Star het al met je eens en krijg je toch je grote verrassing zelfs van Sunny aan aai over je bol.

@ Tubifiks
Zit het netverbandje soms een beetje strak? Van jou had ik toch wel enig verstand verwacht. Verdiep je eens in de geschiedenis van de vaderlandse politiek en reageer dan nog eens een keer op Wiegel

Sunnygirl | 22-02-05 | 23:56

Het moet niet gekker worden.

DaJudge | 22-02-05 | 23:53

christus, die kerel is net een hardnekkige aambij die opduikt als je hem het minst kan gebruiken.
nouja is in ieder geval Wilders niet meer de man met het meest belachelijke kapsel in de politiek.

Tubifiks | 22-02-05 | 23:52

In 1999 omschreef Bemboom, Wiegel al als een media-fenomeen. Wiegel begrijp als geen ander dat mediavaardigheden te maken hebben met moraal en oorspronkelijkheid. Dat soort literatuur zou standaard kost moeten zijn voor stuntels als JPB, de Donners van deze wereld en relschoppers als AHA en GW.

@ DaJudge
Je helderheid van geest lijkt zowaar kenmerken van een structurele aard te vertonen.

Sunnygirl | 22-02-05 | 23:50

@Brussel Ik heb niets met die vrouw die getuigenis-journalistiek bedrijft. Geen enkele chemie.

Starf*cker | 22-02-05 | 23:47

@ Starf*cker

Hoe mocht het gezelschap van De Rooie Hen aan tafel smaken, eminentie?

Brusselmans | 22-02-05 | 23:45

-weggejorist-

Pieter Baan | 22-02-05 | 23:40

O ja, toen de kraakbeweging op 30 april de kroning van beatrix verziekte, durfde wiegel als verantwoordelijk minister goed door te pakken. Hij heeft ooit nog een fraaie beschrijving gegeven van Hanneke Groenteman die toen nog haar te veel aan vet in een paarse tuinbroek kon pletten en voor de VARA presentatrice was van het feestprogramma van de kraakbeweging. De rooie hen noemde Wiegel dit gedrocht ...

Starf*cker | 22-02-05 | 23:39

Met Wiegel in de politiek kan superlutser Jan Marijnissen wel inpakken.

Mazzel | 22-02-05 | 23:39

@ Pieter Baan
Hebben jullie niet een kamertje vrij voor dakloze Geert. In principe wil ik niet de stadsgenoot zijn van deze dorpsgek maar als er toch een plaatjes voor hem in het Pieter Baan centrum te vinden is, ben ik niet gelijk genoodzaakt om te verkassen. Een dorpsgek meer of minder valt op de Gansstraat niet echt op.

Sunnygirl | 22-02-05 | 23:37

@ Pieter Baan
Hebben jullie niet een kamertje vrij voor dakloze Geert. In principe wil ik niet de stadsgenoot zijn van deze dorpsgek maar als er toch een plaatjes voor hem in het Pieter Baan centrum te vinden is, ben ik niet gelijk genoodzaakt om te verkassen. Een dorpsgek meer of minder valt op de Gansstraat niet echt op

Sunnygirl | 22-02-05 | 23:37

Als politiek relatief leek meng ik me niet graag in politieke discussies, snijd niet echt hout.
Echter wil even het belichten vanuit het oogpunt politiek leek.
Als gezegd boeit politiek me niet bijzonder, echter Wiegel doet een stevige bel rinkelen?
Denk ik aan Wiegel denk ik aan sterk, hard, recht etc.
Of dat klopt weet ik niet, zou ik me in moeten verdiepen.
Feit is dat Nederland veel politieke leken bezit, en vanuit dat standpunt gezien is het een sterke zet voor de VVD lijkt me.
Ik zie het als positieve naamsbekendheid, lijkt mij dat de VVD niet 20 jaar terug de oplossing ziet liggen, het heeft weinig met inhoudelijke politiek te maken me dunkt.

DaJudge | 22-02-05 | 23:35

@Brusselman Dit lijstje van u spreekt mij zeer aan. D66 is al sinds 1966 een overbodige factor in de Nederlandse politiek.

Starf*cker | 22-02-05 | 23:34

@superlutser Dat pastte op dat moment in de verkiezingscampagne. En de NRC als bron is ook niet echt handig op dit thema waarop die krant regelmatig de plank missloeg. Mark Kranenburg (NRC) was de voormalige loopjongen van Ad Melkert.

Starf*cker | 22-02-05 | 23:31

@ Superluster
Pim: de frisse wind die achteraf een scheet bleek te zijn!

Sunnygirl | 22-02-05 | 23:31

@ Starf*cker

Ayaan en Scheffer bij de PvdA

Wiegel bij de VVD

D'66 op nul zetels

Ik kan mij onaangenamere situaties voorstellen..

Brusselmans | 22-02-05 | 23:31

-weggejorist-

Pieter Baan | 22-02-05 | 23:30

@Superlutser Hij heeft in ieder geval een bredere kijk op de wereld dan Geert Wilders. Wiegel is niet van de one-issues en wacht rustig het verkiezingscongres van de VVD af. Als rechtgeaard liberaal zal hij zeker tegen de doodstraf zijn en dat siert hem. Die natte scheet van de Telderstichting hangt nog als een vergiftigde opinie in mijn neus.

Starf*cker | 22-02-05 | 23:28

P.S. Wiegel heeft tal van uitspraken gedaan die niet in het straatje passen wat door de columnist wordt geschetst:
"Fortuyn c.s. bedrijven 'beginselloze gelegenheidspolitiek', die Wiegel achtereenvolgens als 'drijfzand' en 'heel erg gebakken lucht' kenschetst." (bron: NRC, ff googlen)

superlutser | 22-02-05 | 23:27

@ Starf*cker

Het is een leerzame avond op de comments van je column.

Bevestigingen over de twijfelachtigheid van het riool dat vrije pers heet bezorgen me een minzame glimlach..

Over Jensma wil ik Theo van Gogh de eer gunnen:

"Een asbak is er om je peuken in uit te drukken, niet om je over op te winen."

Brusselmans | 22-02-05 | 23:26

@Sunny Wedden dat Ayan naar de PvdA teruggaat? Die mooie rede bij haar terugkeer bleek ook door de PvdA-er Scheffer geschreven.

Starf*cker | 22-02-05 | 23:25

Net als Peter R. de Vries zeker eerst ff polsen of er animo is, en dan... eerst zien!

Maar belangrijker: wat voor standpunten heeft ie? Pro-doodstraf? Anti-extremisme? Anti-meelopers?

superlutser | 22-02-05 | 23:24

Van Aartsen moet trouwens hetzelfde doen met Ayaan, als Kofi met Lubbers heeft gedaan.

Sunnygirl | 22-02-05 | 23:23

@Sunny
waarom zou ik daar moeite mee hebben?
Het is een compliment aan zijn adres en een lange neus naar de zittende halve zachten.

dtchbb | 22-02-05 | 23:21

@dtchbb
Ik vraag me af of je het lef ook hebt om dat in het gezicht van Wiegel te durven zeggen. Ebru zegt wat ze schrijft en schrijft wat ze zegt. Hoeveel lef heb je?

Sunnygirl | 22-02-05 | 23:19

Dit is echt nasty... Nu moet ik dadelijk nog gaan kiezen waar ik op moet gaan stemmen ook nog :S

Galileo | 22-02-05 | 23:18

-weggejorist-

Pieter Baan | 22-02-05 | 23:18

@Brusselmans Diezelfde Mark Kranenburg die ook de PvdA in allerlei werkgroepen adviseert en zijn hoofdredacteur Volkert Jensma in de luwte moest zetten toen hij notabene op de dag van de moord op Pim de man nog als een eigentijdse nazi neerzette. Met teksten van die Kranenburg veeg ik mijn reet nog niet af.

Starf*cker | 22-02-05 | 23:18

@ Starf*cker

Farce Majeur kan weer uit de doos..

Brusselmans | 22-02-05 | 23:17

Is het niet een teken aan de wand dat de dinosauriers van weleer moeten terugkomen om überhaupt nog politiek te hebben in Nederland?

dtchbb | 22-02-05 | 23:17

@ Pieter Baan
Heeft het centrum een prestratiecontract voor reintegratie van losgeslagen miskent politiek talent.

Sunnygirl | 22-02-05 | 23:14

@SuperG Ik denk dat Wiegel in die periode weinig anders kon. Nederland stond er heel beroerd voor begin jaren '80 en kon zich geen politieke crisis veroorloven. PvdA en CDA hadden al eens bijna een jaar aan een kabinet gewerkt. Wiegel kondigt niet zijn terugkeer aan. Hij antwoordt eerlijk opeen vraag van Rik Felderhof. De vorige keer dat hij in actie kwam was toen Hans Dijkstal als rechterhand van Ad Melkert bijna de VVD om zeep hielp. Daar kon ik me wel iets bij voorstellen.

Starf*cker | 22-02-05 | 23:14

@ Bookie

ja hierin moet ik Starf*cker toch in gaan bijstaan.

Je deponeert wel een heel mooi stukje uit het NRC hier, en gaat er gemakshalve maar vanuit dat het zo wel zal zitten.

Dat is een gedachte die ik vaak heb als ik het SBS actienieuws kijk.

Het is jammer dat je de naam van de auteur van dit grabbeltje niet mede hebt ge copy past.

Mark kranenburg is de naam van het dit toonbeeld der objectiviteit.

Hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor een (van de velen) ingangen tot de PvdA binnen de NRC burelen. Pvdaneefje zullen we maar zeggen.

Op het door hem beloofde baanbrekende onderzoek naar de handel en wandel van de vaderlandse journaille tijdens de storm Fortuyn wacht de uitgever nog steeds met gespannen blik.

Wiegel dient men te verdedigen. Al was het alleen maar omdat omdat ie zo bekwaam zijn van selectieve verontwaardiging beholpen tegenstanders voor joker kan zetten.

Brusselmans | 22-02-05 | 23:13

-weggejorist-

Pieter Baan | 22-02-05 | 23:12

@Starf*cker, maar over de politiek van vroeger daar heb je wel gelijk in. Als je JPB bij Bush zag staan, wat een vertoning. Wiegel had dat anders gedaan in zijn tijd, aar die is toch echt voorbij.

hoeheterhoepeter | 22-02-05 | 23:09

@Hoe Ben het met Sunny eens. Wiegel vaagt die Balkenende helemaal weg. Die is geen partij voor hem. Wiegel was ook de geheime coach van professsor Pim en heeft hem geleerd hoe je regenteske PvdA-ers moet opnaaien. Wiegel is een klasbak!

Starf*cker | 22-02-05 | 23:08

@ StarF*cker
Met Wiegel in de tweede kamer verbleekt niet alleen het haar van GW.

Sunnygirl | 22-02-05 | 23:08

@Starf*cker, dat van Wilders is inderdaad waar. Aan 1 dorpsidioot hebben we genoeg, Twee is teveel.

hoeheterhoepeter | 22-02-05 | 23:08

@starfucker
Het was u nog nooit opgevallen dat het altijd de heer Wiegel zelf is die de terugkeer van de heer Wiegel aankondigd? Daarbij schrijft toch de heer Wiegel zélf dat hij het dooretteren van het desastreuse kabinetsbeleid Van Agt verkoos boven een oppositierol voor de VVD. Misschien heb ik er geen bal verstand van, maar ik zie niet in welk belang daarmee werd gediend, behalve dat van de VVD en het niet geringe ego van de heer Wiegel in het bijzonder.
Over zijn rol als debater heb ik het verder niet gehad, dus daar hoef ik niet op te worden aangevallen.

SuperG | 22-02-05 | 23:07

Briljante schijnbeweging van de rechtse flank.

superman | 22-02-05 | 23:07

@Sunnygirl, dit meen je toch niet serieus.
JPB is inderdaad niet verbaal sterk, maar loopt niet het gevar dat tie zijn kunstgebid meespuugt, bij HW weet ik dat zonet nog niet. Laat die man met pensioen gaan.

hoeheterhoepeter | 22-02-05 | 23:06

Een ander voordeel van een terugkeer van Wiegel is dat Geert Wilders dan overbodig zal blijken te zijn en weer in Venlo kan gaan wonen.

Starf*cker | 22-02-05 | 23:06

@starf*cker. Ja het CDA was in die tij"d nog meer "blowing in the wind" dan nu het geval is.

bookie | 22-02-05 | 23:02

-weggejorist-

Pieter Baan | 22-02-05 | 23:02

@EL Gouda Maar je kan niemand de presidentiele rol verbieden.

@Hoe De politiek was in de jaren '70 in ieder geval leuker en spannender met Den Uyl, Wiegel, Van Dam, Aantjes, Andriessen en zelfs Boer Koekkoek.

Starf*cker | 22-02-05 | 23:02

@Bookie Oppositie wel. Niet als dat van binnenuit, het CDA, gebeurd en de stille instemming van de toenmalige fractievoorzitter, Lubbers, heeft die hoopte op een snelle val van Van Agt.

Starf*cker | 22-02-05 | 22:58

@ Brusselmans
De power waarmee Wiegel debatteert is genoeg om JPB in rook op te doen gaan. Hoop dat de Harry Potter van de Vaderlandse politiek snel zijn onzichtbaarheid mantel weet te vinden. En anders doet hij er goed aan Hans Klok te contracteren voor een grote verdwijntruc.

Sunnygirl | 22-02-05 | 22:58

Ja, toen Wiegel uitgemaakt werd voor" hondelul", hij de spreker bedankte voor het feit dat hij zich had voorgesteld en antwoordde: "aangenaam, mijn naam is hans wiegel"....

fuckje | 22-02-05 | 22:57

"Met Wiegel in de presidentiele rol"

Nederland heeft geen President, bruyne sterfuckert. Daar zal je eerst de guillotine moeten ontroesten en een mand vol Oranjes verzamelen.

El Gouda | 22-02-05 | 22:57

Komt Ruud Lubbers ook weer terug? ? Hij heeft momenteel ook even niets om handen. Graven we Den Uil weer op en van Agt er weer bij. Alle allochtonen het land uit en elke avond spruitjes met aardappels en suddervlees? back to the zeventies. Vroeger was alles beter!!

hoeheterhoepeter | 22-02-05 | 22:56

@SuperG Onzin! Wiegel was een fantastische oppositieleider en VVD-aanvoerder tijdens het kabinet Den Uyl (73-77). Daarna heeft hij als vice-premier te veel begrip gehad voor de perikelen van Van Agt en het CDA als vice-premier maar was daarna weer een prima Friese commissaris. Zelfs oud-linkse-veteranen als Den Uyl en Van Dam hadden en hebben veel respect voor Wiegel die een van de beste debaters uit de Nederlandse parlementaire geschiedenis is. Ik vind het achterlijk dat jij op grond van iets wat je leest constateert dat Wiegel niets bereikt heeft. Je weet niet eens waarover je het hebt.

Starf*cker | 22-02-05 | 22:55

Wiegel de man die als eerste nederlandse politicus in de camera keek om te antwoorden op een vraag die een journalist stelde, de jouri was behoorlijk verbolgen en vroeg Wiegel waarom hij de journi niet aankeek. Wiegel antwoorde dat hij het nederlandse volk toesprak en niet de jounalist. Meesterlijk.

Mazzel | 22-02-05 | 22:54

@starf*cker Het voor de voeten lopen van een kabinet is toch een van de taken van de grootste oppositiepartij opdat deze zo snel mogelijk valt en na verkiezingen zelf weer op het pluche plaats te nemen.

bookie | 22-02-05 | 22:53

@Starf*cker, wat weet een belg nou van politiek. Van horen zeggen ofzo. Als de VVD wiegel weer in gaat zetten, hoop ik dat de SP wint.

hoeheterhoepeter | 22-02-05 | 22:53

Met Wiegel gaat de politiek ineens over inhoud en een poppetje. Een boegbeeld als wiegel is een stemmenkanon waar je u tegen zegt. Wiegel de éminence grise van de vaderlandse politiek.

Sunnygirl | 22-02-05 | 22:51

@Brussel Eens!

Starf*cker | 22-02-05 | 22:50

@Filo, maar ja, achteraf kijk je een koe in haar reet.

hoeheterhoepeter | 22-02-05 | 22:50

@starfucker
Op verzoek.
Volgens mij komt Wiegel gewoon heerlijk klaar als hij zijn eigen kop op tv ziet verschijnen. En als ik zo lees wat meneer heeft gepresteerd, denk ik dat het gepaster zou zijn wanneer hij zich heel stilletjes in een hoekje zou gaan zitten schamen.
Overigens doet iemand als Wiegel, die zichzelf keer op keer in de etalage zet, mij vooral denken aan professor doctor Akkermans.
"Ik wordt genoemd!"

SuperG | 22-02-05 | 22:49

Positief is dat we dan vanhet CDA af zijn. Wat een ongeloofelijk incompetente bende is dat zeg. Balkenende, Donner... Simpelweg dramatisch.

Achteraf gezien was Paars zo slecht nog niet.

Filo | 22-02-05 | 22:49

@Sunnygirl, je maak me wel nieuwsgierig

hoeheterhoepeter | 22-02-05 | 22:48

@Bookie Ja! Lees de geschiedenisboeken er maar op na. De loyalisten in het CDA hebben niets anders dan het kabinet met de krappe meerderheid voor de voeten gelopen. Karakterologische minusvarianten als Jan Nico Scholten en Stef Dijkman hadden een onevenredig grote invloed. Jan Joost Lindner heeft daar een aardig boek over geschreven.

@Lucas Wiegel is in zijn pink meer politicus dan Femke Halsema of Harry van Bommel in het hele lijf. Met of zonder Dinand-syndroon.

Starf*cker | 22-02-05 | 22:48

Hans Wiegel de heintje Davids van de nederlandse politiek. Wat mij betreft mag hij terugkomen, scherpzinnig en humor een goede combinatie.

Mazzel | 22-02-05 | 22:47

@bookie, zoals de politiek vroeger was. "Gaat U maar rustig slapen de regering pas op U". We weten hoe dit afliep. We zulen, als het echt doorgaat, niet de nacht van Wiegel meemaken. dat houd tie niet meer vol.

hoeheterhoepeter | 22-02-05 | 22:47

@ Hoe.........
Over het algemeen zijn mannen die jonger zijn niet eens in staat me te temmen. Maar over het algemeen vind rijpere mannen heel aantrekkelijk. Een man met een rugzak vol ervaring en emoties doet mijn vrouwenhart sneller smelten.

Sunnygirl | 22-02-05 | 22:47

@ Starf*cker

Roverman Den Uyl stond in dat Kabinet in toespraakjes aan investeerders met droge te pleiten voor de nationalisatie van productiemiddelen.

Hoeveel Erik de Vliegers zouden destijds zijn weggepest?

De toezeggingen van het kabinet Van Acht/Wiegel aan De Grote Verlosser destijds zadelde Nederland op met gigantisch financieringstekort.

Maar mensen, zet het geluid harder wanneer Wiegel aan het woord is!!

Balkenende eat your heart out!

Brusselmans | 22-02-05 | 22:46

Oooooooh

hoeheterhoepeter | 22-02-05 | 22:44

Bah bah bah

emanuel9 | 22-02-05 | 22:44

@Lucas
Ik snap ook niet wat je bedoel. Nee, ik ben geen vrouw.

hoeheterhoepeter | 22-02-05 | 22:43

Er is niks mis met JP, behalve dattie een slecht leugenaar is. En Wilders, die sterft toch ver voor de komende verkiezingen aan een H2O2-vergiftiging of zo.

Guido | 22-02-05 | 22:43

Dinandsyndroom: Vrouw weg, leven in de war. 'Wat moet ik nu? Ach, laat ik eens iets geks doen...'
Wat Dinand met Mascotte doet, doet Wiegel met de VVD...

Lucasdelinkselul | 22-02-05 | 22:43

@SuperG Ik ken dit NRC-stuk en kan er een hoop op afdingen. Maar wat vind jezelf, dit is een copy/paste mening.

Starf*cker | 22-02-05 | 22:43

@Starf*cker. is dat dat meisje met die hond en witte stok?

hoeheterhoepeter | 22-02-05 | 22:41

@Lucas,
leg uit!!

fuckje | 22-02-05 | 22:41

@starf*cker. Zelfs aan een mislukt rechts kabinet is links debet?
Wiegel is zo iemand die uit principe tegen het referendum stemde alleen welk principe is ons nooit duidelijk gemaakt. Waarschijnlijk toch het principe van luistert u maar naar ons wij weten het beter.

bookie | 22-02-05 | 22:41

@hoeheterhoepeter
Deze Hans is een allemansvriend.

Frids | 22-02-05 | 22:41

@Lucas,
leg uit!!

fuckje | 22-02-05 | 22:41

En daar is Hans Wiegel weer!


Tot één van de onuitroeibare wetmatigheden in de Nederlandse politiek behoort het verschijnsel Hans Wiegel. In een ver verleden was hij een kleurrijk en voor de VVD electoraal succesvol politicus aan het Binnenhof. Een exponent ook van de gepolariseerde jaren zeventig. Zijn naam is onlosmakelijk verbonden met die van Joop den Uyl. Ze hadden elkaar nodig voor het benadrukken van het eigen profiel.
Twintig jaar geleden vertrok Hans Wiegel uit de Tweede Kamer. Sindsdien is hij met behulp van de media die maar geen genoeg van hem en vooral zijn wise cracks kunnen krijgen gaan werken aan zijn eigen onmisbaarheid. Want Wiegel is behept met één ziekelijke angst: de angst om vergeten te worden. Zonder aandacht kan hij niet. Niets geeft Wiegel meer voldoening dan 'boven de markt hangen'. En zodoende ventileert hij nu ook al twintig jaar met enige regelmaat dezelfde boodschap: als men hem vraagt terug te keren naar Den Haag, dan wil hij daar serieus over nadenken. Maar het tragische voor Wiegel is dat degenen die er binnen de VVD echt toe doen hem dat nooit vragen.

Toch weet hij alleen al door zijn 'beschikbaarheid niet uit te sluiten' bij het spel hoort ook dat Wiegel zich steevast in cryptische bewoordingen uitlaat de VVD danig in verwarring te brengen. Want er is nog altijd een deel van de achterban dat denkt dat Wiegel in tijden van nood redding kan brengen. Nadat de paniek in de VVD uitbrak over de opmars van Pim Fortuyn, was het dan ook een kwestie van tijd totdat Wiegel zich zou melden. En daar was hij dus, afgelopen zondag in het televisieprogramma Buitenhof. Dit keer niet alleen beschikbaar om de VVD te redden, maar zelfs het hele land! Mocht hij gevraagd worden voor het premierschap dan was hij bereid dat te overwegen. Een mededeling die gevolgd werd door de bekende pavlov-reacties in de overige media.

Wiegel premier... Toch nog maar eens even het geheugen opfrissen. Van 1977 tot 1981 was Wiegel vice-premier in het kabinet-Van Agt. Het kabinet van 'puinruimers' dat in 1978 in zijn ambitieuze bezuinigingsnota 'Bestek 81' beloofde dat in het jaar 1981 de werkloosheid zou zijn teruggebracht tot 150.000, de inflatie beperkt zou zijn tot 2 à 3 procent, en het financieringstekort zou zijn teruggebracht tot 4 à 5 procent.

De werkelijkheid was dat drie jaar later de werkloosheid bleek te zijn opgelopen tot 385.000, de inflatie 7,5 procent bedroeg en het financieringstekort tot ruim boven de acht procent was gestegen. In de vier regeringsjaren van Wiegel liep het beslag van de collectieve sector op het nationaal-inkomen op van 57,6 procent tot 67,1 procent. Kortom, de puinruimers lieten slechts nog grotere puinhopen achter.

Iemand die toen de totale ontsporing van het economisch beleid niet op zijn beloop wilde laten was CDA-minister van Financiën Frans Andriessen. Hij kon zich in 1980 niet langer verenigen met het slappe beleid en bood zijn ontslag aan. Maar in plaats van hem te volgen bleven Wiegel en zijn partijgenoten in het kabinet zitten. Omdat hij bang was dat de kabinetscrisis die hierop onherroepelijk ging volgen ertoe zou leiden dat de VVD na vervroegde verkiezingen in de oppositie zou belanden, zoals hij in 1993 verklaarde in het boek 'Hans Wiegel en het spel om de macht' van Volkskrant-journalist Jan Hoedeman. Het land moest het afleggen tegen het opportunisme.

Maar plezier heeft Wiegel in die tijd wel gehad. Nog immer kan hij vol nostalgie vertellen over de 'vrindenclub' aan het Binnenhof waar politieke vijanden in het Kamerrestaurant elkaar onder het genot van een goed glas altijd weer wisten te vinden. En wat was het toch leuk dat hij vaak op vrijdagochtend de ministerraad in het Catshuis mocht voorzitten, omdat de echte voorzitter, Dries van Agt zo'n moeite had met vroeg opstaan. De politiek moest ook vooral niet te serieus worden genomen. Toen de CDA-fractie meer dan 100 wijzigingsvoorstellen op het ontwerpregeerakkoord met de VVD had ingediend, zei Wiegel tegen Van Agt: ,,als we daar nu eens tweederde van overnemen en jij zoekt alvast uit welke dat moeten zijn''. De Tweede Kamer als studentensociëteit, kom daar nu nog eens om.

Uitgerekend de man met deze staat van dienst heet nu één van de VVD-kandidaten voor het premierschap te zijn. Zegt althans VVD-voorzitter Bas Eenhoorn, en zegt ook VVD-leider Hans Dijkstal. Beide hebben de openbare sollicitatie van Wiegel niet als zijnde absurd van de hand gewezen, maar hebben hem ondergebracht bij het lijstje mogelijke kandidaten. Niet dat zij maar iets in Wiegel zien, maar als het volk om Wiegel vraagt, dan krijgt het volk ook Hans Wiegel. In theorie, want werkelijk voordragen voor het premierschap zullen zij Wiegel nooit.

Hoe erg is een partij in verwarring als nog steeds wordt geteerd op een politiek relikwie uit de jaren zeventig? Natuurlijk, het is allereerst Wiegel zelf die er een haast satanisch genoegen in schept zijn partij keer op keer in verlegenheid te brengen met de speculaties over zijn eigen politieke toekomst. Maar de VVD heeft hem nooit echt te verstaan gegeven niet te zitten wachten op zijn diensten. Integendeel, als de nood echt aan de man is, als de spreekwoordelijke 'rechtse knal' moet worden uitgedeeld, wordt maar al te graag een beroep gedaan op Hans Wiegel. Want een zaal toespreken met een paar goed in het gehoor liggende one-liners kan hij als de beste.

Voor deze dubbele houding, betaalt de VVD nu een prijs. Volgens de beste Machiavellistische tradities neemt Wiegel de ruimte die de partij zelf heeft laten ontstaan. De eigenlijke leider van de VVD, Hans Dijkstal, wenst geen helderheid te verschaffen over zijn eigen ambities. Op de vraag of hij beschikbaar is voor het premierschap, antwoordt hij telkens dat hij één van de kandidaten is. Van deze onduidelijkheid maakt Wiegel dankbaar gebruik: hij is wèl beschikbaar. Voor de zoveelste keer. De mensen in het land zouden eindelijk beter moeten weten.

www.nrc.nl/denhaag/1016173300075.html

ps, sorry voor de lange tekst. Zal er geen gewoonte van maken.

SuperG | 22-02-05 | 22:40

@Hoe Mijn buurmeisje van 17 dweept ook met hem.

Starf*cker | 22-02-05 | 22:40

@fuckje @Sunnygirl
Ik weet dat macht erotiseerd, maar je moet het niet overdrijven. Ik weet niet hou oud jullie zijn maar als je op wiegel valt, dan weet ik het denk ik wel. Mijn oma vindt hem ook erg leuk.

hoeheterhoepeter | 22-02-05 | 22:39

wie?

Shibster | 22-02-05 | 22:38

@ Lucasdelinkselul
Verklaar je nader!

Sunnygirl | 22-02-05 | 22:37

@Sunnygirl
Kan die man niets anders dan? Iedere keer als de VVD slecht staat in de peilingen, komt Wiegel weer opdraven. Die man was een icoon in de politiek, maar die tijd is geweest.

hoeheterhoepeter | 22-02-05 | 22:37

Misschien lijdt Wiegel wel aan het Dinand-syndroom...

Lucasdelinkselul | 22-02-05 | 22:35

@ hoeheterhoepeter
Oud is per definitie nog niet onaantrekkelijk. Jou ontbreekt het vast aan charisma en daarmee ook aan interessante vrouwen.

Sunnygirl | 22-02-05 | 22:35

@hoeheterhoepeter,
oudere mannen hebben wel een bepaalde aantrekkingskracht....... soms

fuckje | 22-02-05 | 22:34

@bookie Dat had niets met Van Agt te doen. Dat kwam door het CDA dat steeds moest schipperen vanwege linkse loyalisten en voor de voeten gelopen werd door christen-democraten die liever met de PvdA waren gaan regeren. Wiegel kon er ook niets aan doen dat het CDA hun bekwame minister van Financien, Andriessen, liet vallen.

Starf*cker | 22-02-05 | 22:34

@ hoeheterhoepeter
Ik ben van mening dat Wiegel een goede weg kiest. Wat moet je dan doen als je twee keer in je leven, je echtgenoot zo plotseling verliest. Je op je werk storten, geeft houvast en geeft voldoening in je bestaan. Petje af voor Wiegel!

Sunnygirl | 22-02-05 | 22:33

@fuckje, meisje toch. Wiegel is al heel oud hoor

hoeheterhoepeter | 22-02-05 | 22:31

Is niet alles beter dan Balkenellende???

pussycat | 22-02-05 | 22:30

Het slechtste na oorlogse kabinet voor JPB I/II was toch Van Agt-Wiegel. Slecht plan dus.

bookie | 22-02-05 | 22:30

"Beter Wiegel dan Zalm of Balkenende"
weet niet of dit waar is. Misschien is tie wel aan het dementeren

hoeheterhoepeter | 22-02-05 | 22:29

van mij mag hij, leuke vrijgezelle jongen!

fuckje | 22-02-05 | 22:29

Van mij mag hij. Ik ben niet voor de VVD, maar Wiegel is wel een vent die zegt waar het op staat, zonder geslijm en gedoe!

speromeliora | 22-02-05 | 22:28

Laat die oude man van rust genieten. Als hij weer de politiek uit het slop moet trekken, dan is het wel erg slecht met onze huidige politici gesteld.

hoeheterhoepeter | 22-02-05 | 22:27

Da's we; een puntje: de VVD heeft wel bedenkelijk weinig zetels voor een premierpositie...

Lucasdelinkselul | 22-02-05 | 22:27

wiegel for president!

69 | 22-02-05 | 22:26

dan liever kouwes als minister president!
dan komt het wel goed met GS.

teringtubbie | 22-02-05 | 22:26

Dat zegt ie elke keer. Is niets nieuws. En dan moet de VVD toch eerst een paar zetels winnen.

acid drinker | 22-02-05 | 22:25

Wiegel is sowieso altijd een goede zet geweest. Vraag me af waar de liberalen hem niet eerder ingezet hebben.

Otmeister | 22-02-05 | 22:25

Beter Wiegel dan Zalm of Balkenende.

Lucasdelinkselul | 22-02-05 | 22:24

Da's pas een wigger, je weet.

Major Failure | 22-02-05 | 22:24

Ik ben benieuwd...

..zapper | 22-02-05 | 22:23

@sunny gulden middenweg?

rn1970 | 22-02-05 | 22:22

Het linkse Bolwerk trekt ten strijde voor Oud-rechts. Ik ben in de war

Sunnygirl | 22-02-05 | 22:20

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen