Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE. Uitspraak tegen Doodschoppers van De Grens

Het wordt een slechte dag voor de familie van grensrechter Richard Nieuwenhuizen, verzuchtte Jan D. vanmorgen. Klopt. De rechtbank van Lelystad doet om 13.15 uur een uitspraak die niets verandert en niets verzacht: dood blijft dood. Daar helpt geen verschoningsrecht tegen. De strafeisen van het OM tegen de Doodschoppers van De Grens zijn helder: zeven van de acht waren verdachten waren verantwoordelijk, en allemaal dragen ze schuld. De een wat meer dan de ander. Maar feitelijk weten we nog steeds niet wie nou wel en wie nou niet geschopt, geslagen en nog een keer geschopt heeft. We weten zelfs niet óf er wel geschopt is. Bovendien: Die jongens moeten nog een toekomst tegemoet. Arme Soufyan lijdt in zijn eigen buurt al onder een reputatie als snitch. En De Grens had al een kwakkelende gezondheid, zo wist meneer Spong. Dan moet je ook niet met een vlaggetje langs een vechtbalveld gaan staan hè. Kortom. De rechter kan nog alle kanten op in zijn altijd te milde uitspraak. Voorbeschouwing bij Saskia B. Vertrouwen in de rechtsstaat peilen via #grensrechter. Commentaar uit de kelderboxen van 020-Gaza via de gekke tv hierboven.
Update: Uitstel vertraagd. Wachten is (alwéér) op De Tolk.
Update: Eclatante nederlaag voor meneer Spong. El-Hassan D. krijgt zes jaar om zijn Nederlands bij te spijkeren. Zoon Yassin krijgt 12 maanden cel, waarvan 2 voorwaardelijk. De anderen vijf krijgen 24 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk.
Strong: Advocaten uiteraard in hoger beroep.
Strong: Hele vertaalde uitspraak hierrr.
detolkteringhomo.png Dus het gezin van een zomaar door testosterontuig zonder opvoeding doodgetrapte amateurvlagger zit op de publieke tribune van de rechtbank van Lelystad. Te wachten tot een rechterlijke uitspraak een heel klein toefje gerechtigheid en leedverzachting brengt. En dan blijkt de modderfokking TOLK te laat, waardoor één van de kloodtzakjes die hun man, zoon, broer en vader en hebben doodgetrapt niet in staat is om de uitspraak te begrijpen. Omdat El-Hassan D., de oudste verdachte (en tevens de vader van Yassin) z'n hele armetieterige leven lang op drie hoog achter in een portiekflat naar schoteltelevee uit zijn eigen zandbak heeft zitten kijken op kosten van de belastingbetaler, moeten de gezinsleden van Richard Nieuwenhuizen op het meest emotionele moment van de strafzaak wachten tot er een tolk vrijgemaakt is uit één van de vele, vele andere rechtszalen in Nederland waar de aanwezigheid van diens kennis van het Berbers en andere klanken van het Arabisch gewenst is. Geef dat tuig de uitspraak en een woordenboek mee de cel in, en geen Playstation, dan komen ze er uiteindelijk misschien zelf wel een keer achter waarom ze tijdelijk uit de samenleving zijn weggejorist. El-Hassan kon overigens nog uit-ste-kend Nederlands toen hij aan De Vijfde Dag uitlegde dat zijn zoon onschuldig was.

Reaguursels

Inloggen

Ik hou ontzettend van GS, ik vind dat er vernieuwend, doortastend en grappig journalistiek wordt bedreven. De reaguurders zijn daarin een belangrijke bron van vermaak. Het is altijd ontzettend leuk om de reacties te lezen op artikelen. Maar wat me elke keer weer opvalt en wat ontzettend jammer is, is dat elke post die (zijdelings) te maken heeft met 'het marokanenprobleem' vervolgens een tsunami aan reaguursels losmaakt die qua inhoud, humor en intelligentie ver achterblijven bij de gebruikelijke reacties. GS heeft de naam een bijzonder kortzichtig en PVV-stemmend publiek te trekken. Helaas wordt dit ook nu weer bevestigd door bovenstaande reacties. Zonde, want zo naargeestig en kortzichtig zijn de discussies van reaguurders over het algemeen niet.

Nixxor | 18-06-13 | 14:30

deze aanvulling moet er echt bij.
twee 3d geprinte ondermaatse fatsoensrakkertjes de het 20uur nos-journaal van maandag, uitzendinggemist?, opluisteren met hun-doorgestreept oordeel dat alles nu toch wel mooi geregeld is met het jeugdvoetbal.
teruggooien die hap.

ookgoeddan | 18-06-13 | 13:46

Richard Nieuwenhuizen == € 5000

Weduwe Xandra, samen met haar kinderen, ving gisteren 5k€ voorschot voor haar man, hun vader. Meer niet. Zelfs het uitbetalen van de uitvaart ad 12k€ ging de rechtbank te ver. Eerst moet maar eens de uitvaartverzekering verrekend worden, een verzekering waar de daders nooit een cent aan meebetaald hebben.

Een voorschot loonderving zat er ook al helemaal niet in. Richard was 41 en had dus nog 26 jaar te werken. Loonderving van € 678 per maand werd niet toegekend, zelfs een voorschot was een brug te ver. Xandra zoekt maar uit hoe ze de huur gaat betalen. Hoe ze haar drie kinderen een dak geeft.

Immateriële schade door het verlies van je man of je vader is in het geheel afgewezen. Zonder onderbouwing. De familie mag het uitzoeken bij de civiele rechter, wat nooit gaat leiden tot een voorschot van de staat, invordering door de staat, gijzeling door de staat. De rechtbank wenst de familie veel succes in het plukken aan een kale kip, zonder hulp van de sterke arm. Voor dit soort zaken is voegen in een strafzaak UITGEVONDEN, het faalt volledig.

De enige schade die tot een voorschot geleid heeft, de 5k€ is voor de shockschade van de zoon dat je gezien hebt hoe je vader door een trainer en zijn veldspelers wordt doodgeschopt.

Op de laatste pagina werd dit een heel wrang vonnis.
Respectloos.

Feynman | 18-06-13 | 09:34

-weggejorist-

Benblij | 18-06-13 | 03:41

Nou nog het hoger beroep, nederland kennende en van andere verschrikkelijke zaken zal het wel meevallen
ze zeiden het al op TV tegen de tijd van hoger beroep hebben zij hun straf erop zitten en dan volgt een enorme compensatie veel doekoe gaan we dan betalen.
die zoon mikel had inderdaad een marokaans accentje in iedergeval niet almeers

Benblij | 18-06-13 | 03:41

La Vie En Rose | 17-06-13 | 18:40 | + 1 -
Het is nog veel erger, Richard Nieuwenhuizen maakte DIRECT na de vechtpartij woordkeuze fouten. De eerste tekenen van een herseninfarct. Er zat dus GEEN tijd tussen mishandeling en intreding van de dood.

www.ad.nl/ad/nl/11966/Dossier-Voetbalg... "Hé Marcel, alles goed? Wat een kutvoetbal, hè"

Marcel Oost: "Hij sprak wel wat warrig,"

Feynman | 17-06-13 | 23:29

Willianus Wortelus | 17-06-13 | 19:05 | + -1 -
Even voor uw beeld, ik vind de Fisker Karma best een leuke auto, maar om hem als nul procent bijtelling te gaan zien omdat hij soms een paar kilometer elektrisch mag rijden gaat me een beetje ver. Daar reageerde ik op. Check maar, uw insinuatie is voor uw rekening en risico.

Die nul procent bijtelling is er voor mensen die voor ons gaan pionieren naar alternatieve oplossingen voor oncontroleerbare benzineprijzen. Niet voor mensen die in een volledige geoutilleerde sportwagen rijden met een KERS systeem. Beide auto`s zijn welkom op de oprit.

Nu ik na zit te denken zo`n Ferrari F138 is ook een 0% auto. Capice?

Feynman | 17-06-13 | 22:11

kees1960 | 17-06-13 | 21:41 | + 0 -
Check de rest van de tegels van mij in dit topic maar, daarover heb ik al meerdere malen gereageerd. Sven Kockelman gaf die vraag op afspraak, zodat Spong uitgebreid zijn verdediging op de natie mocht botvieren.

Spong probeert hier de alternatieve doodsoorzaak te lanceren als algemene verdediging. Stel ik schop een bejaarde, dat kan hij op hetzelfde moment ook altijd nog aan iets anders zijn overleden. Ook in de alternatieve doodsoorzaak complottheorieën leun je volledig op de zwakke gezondheid van het slachtoffer.

Als de rechtbank hier in meegaat zijn alle zwakkere in de samenleving vogelvrij. Hun dood of letsel is dan altijd schuld van hun eigen zwakke genetica. Ik zeg altijd, óf vanuit de causaliteit van het originele eierarrest, óf vanuit hij was toch overleden die dag versie van Spong. Alsof het gehandicapte slachtoffer altijd toevallig zal overlijden als hij belaagd wordt.

Feit blijft dat er meerdere malen tegen het hoofd en nek van Richard geschopt is terwijl hij op de grond lag, hij op het veld ziek geworden is, in de dug out ingestort, in het ziekenhuis een coma. Spong stelt nu dat de ader NIET kapot ging toen er tegen aangeschopt werd en WEL kapot ging tot Richard rust hield.

De kans dat die theorie waar is, is gewoon veel te klein. Op een gegeven moment zal je de aluminiumfolie van je hoofd moeten halen en mensen de consequentie van hun gedrag moeten geven. Anders hoef je geen enkel strafproces meer te voeren.

Feynman | 17-06-13 | 22:01

@Kamervraag | 17-06-13 | 19:13 |
Inderdaad, waar betalen ze Spong, in hemelsnaam, van?
Ik heb ook wel eens een advocaat nodig gehad. Ja dat moet, terwijl je je verdediging beter zelf kan doen.
Maar je betaalt je er blauw aan. En dit was nog maar een gewone onbekende advocaat.
Maar die Spong is gek op geld, anders zou hij mensen met een geloof waarvan je weet dat ze het liefst 'head first' naar beneden pleuren niet helpen.

watergeus | 17-06-13 | 22:00

Hoe zo, paar jaar? Er zijn geen gevangenissen meer! Zes jaar strand met een enkelband. Hooguit.
.
En als er wel een plekje in de laatste gevangenis voor hun gereserveerd blijkt: gevangenisstraf=als clubje een paar jaar samen kickboxen en haatgevoelens trainen en bij vrijlating ook buiten het voetbalveld iedereen die ze vuil of lief aankijkt de tiefus kopschoppen. Bah.

HeelStijl | 17-06-13 | 21:48

@Feynman | 17-06-13 | 13:16 |
Het is misschien mosterd na de maaltijd, maar het argument van het eierschaalarrest haalde Sven Kockelman ook al naar voren.
Spong legde toen uit dat de verdachte in ieder geval voor dood doos schuld werd veroordeeld en niet voor doodslag en dat bovendien dat arrest helemaal niet van toepassing is. In het eierschaal arrest gaat het om dood ten gevolge van een klap met de pijp. Bij spongs argument van de segmentale mediale atheropathy ghaat het om een alternatieve doodsoorzaak.. M.a.w. De grensrechter is niet overleden aan het schoppen, maar als gevolg van SMA dat toevalligerwijs uren later optrad terwijl bij het eierschaal arrest het buitren kijf stond dat het de klap was die de dood veroorzaakte.
Wel graag je klassiekers goed kennen als je met arresten begint

kees1960 | 17-06-13 | 21:41

"wachten op een tolk"? hoe lang wonen die mensen al niet in nederland

kees1960 | 17-06-13 | 21:18

Haha jammer joh Gerard Spong alias Mokrowicz. Ik vraag me werkelijk af hoe je deze daad los kunt zien van de daders?! Zie ik het nou niet of heeft u uw bril schoongemaakt met n een stukkie leverworst?

Hanenbel | 17-06-13 | 20:25

@Kamervraag | 17-06-13 | 19:13
Net even zitten kijken naar een vandaag. Inderdaad opvallend dat de totale insteek van de reportage vanuit de daders is. Huilende moeders op de tribune en de constante vraag of de geschokte samenleving en media aandacht een rol speelt bij het tot stand komen van deze HOGE straffen? Uiteraard wordt Wilders erbij gehaald, want die heeft het vuurtje aangewakkerd. En geen woord, geen woord over de nabestaanden of de verwerpelijkheid van de daad, het niet bijwonen van de uitspraak, het nodig hebben van een tolk of het weigeren te getuigen. Walgelijk.

Afgeschminkte Bassie | 17-06-13 | 20:15

@Ahasveros | 17-06-13 | 17:44
Je bent erg gevoelig voor propaganda. Hoewel Saudi een aantal ernstige fouten maakt in het rechtsysteem is het volstrekt legaal voor een vrouw om in haar eentje over straat te lopen, en ik heb ook iedere dag vrouwen enthousiast van dat recht gebruik zien maken daar.

Suubi Musajja | 17-06-13 | 20:12

@Desmoulins | 17-06-13 | 15:36
Ja, de VS, prachtig. Daar wordt net als hier al jaren om hardere straffen geroepen, terwijl net als hier al jaren criminaliteit naar beneden gaat. En ook daar is het resultaat van ons dalend begrip van probleemgroepen dat minderheden disproportioneel hard gestraft worden, zie bijvoorbeeld deze studie: www.buildingblocksforyouth.org/simple....

Onderstaande quote van wikipedia over het juvie systeem in de VS is goed van toepassing op veel van de reaguursels die ik hier vandaag heb gelezen:

"Criminal justice—-and in particular juvenile justice—-reform battles are often fought in the court of public opinion. The popular news media have played a crucial role in promoting the myth of a new generation of young “super-predators” threatening the public. Despite documented decreases in youth crime—especially in violent crime indicating a 68% decline in youth homicide in the 1990s — overall media coverage of youth crime is increasing. Despite evidence to the contrary, 62% of respondents to a 1999 survey on youth delinquency believed that youth crime was up. Advocates for juvenile justice reform focus considerable attention on amending public opinion and adjusting the gap between what threats people perceive and the reality of youth offending."

Suubi Musajja | 17-06-13 | 20:04

-weggejorist-

Knijthuis | 17-06-13 | 19:43

Misschien moeten we eens met de vadertjes en moedertjes van deze knullen in gesprek gaan over de thuis situatie. Ik stel voor eerst met het gezinnetje langs de eerste de beste kinderboerderij te gaan om een lammetje tussen de hekken vandaan te halen, zodat we tijdens het gesprekje een halal knabbeltje hebben. En vervolgens wat dieper inzoomen op het gegeven dat de Nederlandse regering en haar instellingen bitter weinig ondernemen om de Berberse cultuur een prominente plek te geven in dit grasgroene boerenkool land. Eigenlijk moeten we ons schamen. En heel diep. Rol de tapijtjes uit, laat de ten onrechte als haatbaard bestempelde iman zijn werk doen en alles zal goed komen. Echt waar.

Knijthuis | 17-06-13 | 19:43

@Vindefin | 17-06-13 | 18:56
Heeft niks met soft te maken. Heeft met de seculiere overtuiging te maken dat vrije wil niet bestaat. Gedrag is de uitkomst van een mengeling van genetische basis en omgevingsfactoren, en beide kunnen het individu niet aangerekend worden (wordt in simpele gevallen ook in de rechtspraak erkend - de verkrachter die in zn jeugd verkracht is en daarom strafvermindering krijgt, of de geestelijk gehandicapte die ontoerekeningsvatbaar verklaard wordt). Nederland is een overwegend regulier land, en moet daarom deze gedachtenlijn volgen. Als vrije wil niet bestaat heeft wraak geen enkele functie, en blijven dus de twee andere drijfveren van straffen over: heropvoeding, en afscherming van de samenleving.

Suubi Musajja | 17-06-13 | 19:22

Check het politiek-correcte plaatje dat het NOS Jeugdjournaal zojuist in beeld bracht tijdens het item over de gerechtelijke uitspraak: i41.tinypic.com/34h8n7m.png

Geen opgeschoren mocrohoofd te bekennen, maar wel maarliefst twee blonde knulletjes! Als je niet beter wist zou je denken dat de grensrechter is doodgeschopt door Jan-Willem, Pepijn en Floris.

harbi | 17-06-13 | 19:18

Eén Vandaag (Tros/Avro): Huilende moeders op de tribune "Doe het onze kinderen niet aan" (Tros knikt instemmend), Het is de schuld van de Media ! Die hebben de waarheid verteld (Tros roept mee) en natuurlijk: "Het is de schuld van wilders" (Tros-relnicht Boonman krijgt terplekke een orgasme). Trouwens: Wie betalen al die dure advocaten ? Is dat de Tros trouwens ?

Kamervraag | 17-06-13 | 19:13

Feynman | 17-06-13 | 17:22 | Technisch gesproken heeft u gelijk als u stelt dat een Tesla S binnen een half uur half opgeladen kán worden. Dat daarvoor echter afgerezen moet worden richting de States vergeet u echter en passant te vermelden.

Maar dat half uurtje laden was wél de insteek van uw post waarin u de in uw ogen inferieure Fisker Karma pareerde. Dat weet u donders goed.

Willianus Wortelus | 17-06-13 | 19:05

-weggejorist-

niksneem | 17-06-13 | 19:01

Suubi Musajja | 17-06-13 | 17:46
De vraag of het helpt moet niet primair zijn. Hieruit blijkt maar weer hoe soft we zijn geworden. Gewoon ouderwetse vergelding, laat ze het maar voelen dat tuig. Minimaal 10 jaar laten afzien in een streng regime is wel het minste. Kunnen ze meteen hun Nederlands ophalen.

Vindefin | 17-06-13 | 18:56

-weggejorist en opgerot-

Deee-Lite | 17-06-13 | 18:55

7 diepe kuilen in een polder,zelfgegraven,7 x 25 cent lood,klaar.
Sharia gelijk.

Real Dutch Meat | 17-06-13 | 18:46

@Feynman | 17-06-13 | 15:36
Twijfelde nog even omdat je met een discussie bezig was, maar bij die laatste zin dacht ik dat jij er toch van uitging dat er meer dagen tussen het schoppen en het overlijden zaten.

Tuurlijk maakt in dit geval niet uit of Nieuwenhuizen wel of geen zwakke ader had. Alsof de schoppers rekening hadden gehouden met zwakke aders of een zwak hart bijvoorbeeld.
In elk geval goed dat de rechter dit argument van Spong en zijn deskundige niet serieus heeft genomen i.v.m. bewijs voor hun stelling.

Inderdaad vreemd, zou het liever kwalijk willen noemen, dat Spong de zoon van het slachtoffer als getuige wil diskwalificeren.
Weet niet welke reden Spong hiervoor opgeeft. Te emotioneel betrokken en daarom geen goede getuigenis af kunnen leggen?

Spong kennende zal hij alles uit de kast halen, maar denk niet dat hem dit nu gaat lukken. Er zijn teveel getuigen.

La Vie En Rose | 17-06-13 | 18:40

@Spartaan1888 | 17-06-13 | 16:36
Waarom zo schelden? Erg onnodig. En ook vreemd om het voorbeeld van onprettige landen te gebruiken om je eigen standpunt te verdedigen.

Suubi Musajja | 17-06-13 | 18:27

@Deee-Lite | 17-06-13 | 15:04

"Ik neem aan dat de kosten hiervan op hem worden verhaald toch? Of dan in ieder geval op alle mensen die op de PvdA hebben gestemd."

Ow, beschreef je een wenssituatie? Ik vind het een nogal gemakkelijk scorende aanname. Een domme ook, om in je eigen termen te spreken.

La Vie En Rose | 17-06-13 | 18:24

Levenslang was nog te mild geweest.

Skep | 17-06-13 | 18:19

Supersoaker | 17-06-13 | 17:43 | + 1 -
Nee nee, hele lieve KINDEREN, dat bekt net wat lekkerder en al helemaal als er een vrouw tussen de rechters zit.
Doen nooit iemand kwaad, helpen hun lieve moedertje wekelijks met boodschappen en de afwas en die racistische grensrechter discrimineerde hun elftal.

swift1.6 | 17-06-13 | 17:54

@spanarchist | 17-06-13 | 15:31
Ik weet dat het steeds minder effect heeft. Meneer Janmaat werd in de jaren '90 in de cel gegooid voor uitspraken die we nu zelfs van ooit gematigde partijen hoorden. Maar of dat nou zo'n prettige ontwikkeling is... De mantel der liefde - als dat een term is voor het voortdurend blijven proberen dit soort probleemgroepen op constructieve manier deel te maken van de rest van de samenleving - is nou eenmaal de enige echte mogelijkheid die we hebben. Zwaarder straffen heeft geen enkele zin (zie de oneindig uitgebreide literatuur die daarover beschikbaar is), deporteren illegaal en praktisch niet haalbaar, en geweld een slechte optie. Jullie kunnen stoere praat ophangen over een probleem dat sowieso al nauwelijks bestaat, maar daarmee help je de wereld niet verder en los je het probleem niet op.

Suubi Musajja | 17-06-13 | 17:46

@Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:16 |
In Saudia kun je gestraft worden met een bijbel in je koffer, of als je als vrouw alleen op straat loopt.
Ja, dat is extreem te noemen.
-
Maar over de Saudische strafmaat mbt kopschoppen zul je mij zul je niet horen...

Ahasveros | 17-06-13 | 17:44

Ik heb het niet kunnen volgen, maar, hebben de advocaten al duidelijk gemaakt dat het 'hele lieve jongens' zijn? Of krijgen we die nog bij het hoger beroep van de Spong-Gestapo?

Supersoaker | 17-06-13 | 17:43

@necrosis | 17-06-13 | 14:24
Ongetwijfeld. Daarom laten we rechtspraak gelukkig niet aan familie van het slachtoffer over.

Suubi Musajja | 17-06-13 | 17:39

Willianus Wortelus | 17-06-13 | 16:27 | + -1 -
Ik zei dat je de auto in ruim een kwartier half kunt opladen. Erin Musk heeft het over 22 a 23 minuten. Ik zeg nergens 15 minuten. Google zijn interviews maar, of google gebruikers ervaringen. #kan gewoon

Ik doe een uitspraak over de auto, u komt met gezwam over Nederlandse nestaansluitingen. U kwam vervolgens welke aansluiting ik ter beschikking zou hebben en vele andere aannames om aan te nemen dat ik het misschien niet zou kunnen. #kijkeensineenwijkcentrale.

Denkt u nu echt dat mensen die een ton kunnen aftikken voor een auto met een 17 inch tablet als middenconsole zich zorgen maken over vastrecht? #geldisgratis

Daarnaast toont u alleen maar aan dat het ten opzichte van uw bescheiden platte portemonnee een beetje in de papieren gaat lopen, maar wat heeft dat in godsnaam te maken met of iets wel of niet kan?!? #faal

Feynman | 17-06-13 | 17:22

Deze Marrokaantjes een enkeltje ardennen geven..! Wat een cultuur verrijkers zijn het toch "kuch kuch"

Sieg_multi_culti | 17-06-13 | 17:17

Wel uitkering maar niet de taal spreken. KUTLAND.

funkyd | 17-06-13 | 17:05

swift1.6 | 17-06-13 | 16:20

Ben het volledig met je eens. Al mijn plempsels zijn overigens onder voorbehoud, zowel wat betreft mijn eigen niet-parate kennis als wat betreft de informatie over de zaak.

Magdatkandat | 17-06-13 | 16:46

@spanarchist | 17-06-13 | 14:56
Suubi zou een goedkope arts zijn, nooit het gebruik van röntgenapparatuur of scanners nodig, die leest het interne letsel wel ff af van de buitenkant.

Causa Sui | 17-06-13 | 16:45

@Suubi Musajja | 17-06-13 | 15:53
Hun economische staat is vaak ( en zeker in het pamper Nederland waar je niet hoeft te roven om aan je eten te komen) een logisch gevolg van hun (a)sociale gedrag ( je wilt geen crimineel of geweldadig heethoofd als werknemer bijvoorbeeld) en niet andersom en er is ook geen vaststaand verband.
Er zijn ook mensen die niet veel te makken hebben en die niet op rooftocht gaan en zich er gewoon bij neerleggen en als ze er iets aan kunnen veranderen dat op eerlijke wijze zullen proberen, voor zover dat binnen hun mogelijkheden valt.

Causa Sui | 17-06-13 | 16:36

-weggejorist-

Spartaan1888 | 17-06-13 | 16:36

Feynman | 17-06-13 | 16:07

Dat is je rechtsgevoel dat spreekt. Maar nogmaals, het gaat niet om de vraag of die jochies verantwoordelijk waren voor de dood van de grensrechter. Dat waren ze. Het gaat erom of het doodslag (=opzet) was. Schuld of opzet: voor ons maakt het geen moer uit, maar bij het bepalen van de straf is het een wereld van verschil.
Wilden ze hem dood (opzet), of waren ze doorgegaan óók als ze hadden geweten dat de aanmerkelijk kans aanwezig was dat de grens zou komen te overlijden (vw opzet). De rechtbank moest in de hoofden van die jongens kijken en heeft die vraag met 'ja' beantwoord.

Magdatkandat | 17-06-13 | 16:34

Gatverdamme. In de media is en alleen maar bezig om te begrijpen en te verklaren waarom dit is gebeurt. Ik ben er al een jaar of 20 uit. Verschil in cultuur (lees:normen en waarden) Het wordt tijd dat we ophouden om dingen te verklaren, maar de gebeurtenissen nu keihard aan te pakken, en in te grijpen in de islamisering van ONS land. Het spijt me om te zeggen, maar Nederlanders zijn een DOM volk om dit te laten gebeuren. Jammer..... maar helaas.

Spartaan1888 | 17-06-13 | 16:29

Feynman | 17-06-13 | 15:57 | Fijne man. Luister.

Voor een Supercharger is een 400V/250A (!) aansluiting nodig. Die heb je niet thuis, dat is onbetaalbaar alleen al aan vast recht per maand, net zoals de Supercharger zelf. Die dure dingen staan langs snelwegen opgesteld. Er staan er op dit moment maarliefst 8 opgesteld in de wereld, allemaal in de States. 8. Heeeeeeel misschien komt er eentje in Tilburg nabij de verdeler van die gekke dingen. Misschien. Ooit. Maar misschien ook niet. Ik gok van niet. Maargoed. Die Supercharger is dus niet voor thuis.

En ook al kómt er in Nederland een Supercharger ergens dan nog duurt het half opladen van de accu een half uur en geen 15 minuten zoals u stelde.

U heeft dus pertinent #ongelijk.

Willianus Wortelus | 17-06-13 | 16:27

Spong is in mijn optiek een staatsgevaarlijke man.
Dit soort verdediging (en dwaling van de gerechterlijke macht) maken dit land onleefbaar voor de Nederlanders die hen (uiteindelijk) betalen.

Repelsteel | 17-06-13 | 16:26

Suubi Musajja | 17-06-13 | 15:53 | + 0
na mijn stukje nog eens gelezen te hebben, neem ik aan dat je doelt op mijn opmerking dat de afkomst wel een deel van het probleem is?

swift1.6 | 17-06-13 | 16:00 | + 2 -
.
Nog geen reactie.
Nou dan, uitgaande dat je dat stuk bedoelde, ga ik even verder. Daar zit geen denkfout in. Sterker nog, je bevestigd het al in je eigen stukje. Hun eigen groep weigert zelfs om te zeggen dat wat de jongens gedaan hebben fout is. Dat is het probleem met hun afkomst. Ze zijn (bewust) blind voor hun eigen fouten en alles is de schuld van anderen.

swift1.6 | 17-06-13 | 16:23

Magdatkandat | 17-06-13 | 16:03 | + -1 -
Ik begrijp je punt, al zul je het denk ik wel met me eens zijn dat 1 klap (uitgaande dat je niet op vechtsport zit) toch iets anders is dan met een groep op iemand blijven intrappen.
Desalniettemin, jammer dan voor de persoon die een klap geeft.
Uiteraard heb ik het dan altijd over geweld zonder goede aanleiding. Als je iemand per ongeluk doodslaat terwijl die persoon je bedreigt, is het m.i. gewoon zelfverdediging en risico van het vak voor de bedreiger.

swift1.6 | 17-06-13 | 16:20

Straffen zijn zo laag omdat er kennelijk sprake is van jeugdrecht. Welnu, tijd om dat jeugdrecht óf af te schaffen, óf drastisch aan te passen aan een tijd dat dertienjarigen met pistolen lopen te zwaaien.

Verder is me vele malen uitgelegd dat in islamitische kringen een rotjoch van 9 al als een 'echte man' wordt beschouwd (daarom gedragen de meeste allochtone pubers zich alsof ze de wereld in eigendom hebben). Laat ze dan ook maar als 'echte man' het volwassenenrecht ondergaan.

Misschien leren die moslimse macho's dan ooit nog eens wat afstand te nemen van hun stompzinnige mannelijkheidssyndroom.

Verder bepleit ik afschaffing van alle subsidies op alle 'sportscholen' waar dit tuig op onze kosten wordt geleerd hoe je 'kk-Hollanders' tot pulp slaat.

Peter Emile | 17-06-13 | 16:10

Magdatkandat | 17-06-13 | 16:03 | + -1 -
Het lijkt misschien vreemd iedereen voor ieder gevolg van iedere gewelddadige tik te veroordelen, maar vrijspraak levert op dat er veel meer geslagen gaat worden. Het niet creëren van ongewenste jurisprudentie is ook een taak van het gerecht.

Boerenbrandtlul | 17-06-13 | 16:05 | | LIVE. Uitspraak tegen Doodschoppers van De Grens
Ik ben blij en gelukkig vooral spelfouten te maken. Het zijn de taalnazi`s die zich vooral tot denkfouten beperken.

Feynman | 17-06-13 | 16:07

lady blabla | 17-06-13 | 15:23 |
Omdat dat een volk is waar nooit iemand last van heeft gehad. Lichtend voorbeeld in deze duistere wereld.

Sadomassochristus | 17-06-13 | 16:07

Feynman | 17-06-13 | 15:50
Ik kijk niet zo op een typo links of rechts, maar "weleens waar" is in correct Nederlands "weliswaar".

Boerenbrandtlul | 17-06-13 | 16:05

swift1.6 | 17-06-13 | 15:49
Feynman | 17-06-13 | 15:50

Ja, natuurlijk, maar daarom is de grens tussen schuld en voorwaardelijk opzet in sommige gevallen flinterdun. Ik zeg niet dat ik het niet eens ben met de rechter, ik zeg alleen dat een goede advocaat de plicht heeft alle wegen af te lopen.
de rechter maakt de afweging: zelfs al wist de verdachte het, zou hij het dan nog hebben gedaan.

Stel dat éen van die gastjes één goeie tik had uitgedeeld- Pats. Spel gaat verder - in Nederland anno 2013, grens gaat naar huis, overlijdt in zijn slaap.
Schuld of (voorwaardelijk) opzet?
Als je een tik uitdeelt kan je iemand verkeerd raken, altijd en overal, zelfs met puberaal stoeien. Is die wetenschap voldoende om altijd en overal van doodslag te spreken?

Magdatkandat | 17-06-13 | 16:03

Suubi Musajja | 17-06-13 | 15:53 | + 0
na mijn stukje nog eens gelezen te hebben, neem ik aan dat je doelt op mijn opmerking dat de afkomst wel een deel van het probleem is?

swift1.6 | 17-06-13 | 16:00

Dan is het eenvoudige mishandeling en wordt de aangifte niet opgenomen, jeweetz. Bij voetballers is het gevaar op door(d)trappen iets groter net als bij kickboxers. Dus ben benieuwd of die Bret op een schopsport zat (bruggetje naar blanke kleautzakjes) graag gedaan.

Achterbak | 17-06-13 | 15:58

Willianus Wortelus | 17-06-13 | 15:45 | + 1 -
Uit NOTA BENE je eigen bron: "The Supercharger is a proprietary DC rapid-charging station that provides almost 100 kW of power, giving the 85 kWh version of the Model S an additional 150 mi (240 km) of range in about 30 minutes (note that the Supercharger will not charge the battery fully in 1 hour due to limitations in lithium ion battery technology)."

Feynman | 17-06-13 | 15:57

@brutus68 | 17-06-13 | 14:03
en dan krijgt hij het uitgetypt, kans is groot dat hij geen letter in welk schrift dan ook kan lezen, moet er ook nog een voorleesmoeder bij.

Causa Sui | 17-06-13 | 15:57

Suubi Musajja | 17-06-13 | 15:53 | + 0 -
Dat had ik gelezen en daar had ik ook al op gereageerd, nl dat DAT criminele gedrag voornamelijk berust is op meer geld krijgen.
Ik gaf in mijn post (waarvan jij zegt dat er een denkfout is) ook al aan dat het op zich niets te doen heeft met deze jongens kwijt willen omdat ze anders uitzien, andere afkomst hebben of ander geloof hebben.
En leuk dat je een stukje neerzet, maar ik vroeg je naar welke denkfout ik gemaakt zou hebben.

swift1.6 | 17-06-13 | 15:57

Alleen in films en op de tv staan mensen gewoon op nadat zij 30 trappen en klappen hebben gehad zonder een druppel bloed en pijn.

Alleen in de film en op de televisie.

De media hebben dus de schuld. Zij geven geen realistisch beeld van de werkelijkheid als mensen beschoten worden, gemept worden of vermoord worden.

Zo, en verder hebben zij een hekel aan ons en wij aan hen. Dat is de werkelijkheid. Die zie je ook niet op de televisie. Alleen bij Opsporing Verzocht.

Mokum Kosher | 17-06-13 | 15:54

Er zit een vorm van executie, pre meditatie in die je ook bij de Eindhovense kopschoppers zag. Het doel is eerder coma/hersendood dan moord dat weten ze van juridische kennis die ze weer van relativerende advocaten hebben

Achterbak | 17-06-13 | 15:54

Willianus Wortelus | 17-06-13 | 15:45 | + 1 -
De Tesla Supercharger accepteert 90 KW. En zo`n aansluiting kan gewoon op het Nederlandse net. Moet je wel even je zielige 40A aansluiting uit 1953 laten vervangen. www.teslamotors.com/supercharger

Feynman | 17-06-13 | 15:54

@swift1.6 | 17-06-13 | 15:51
Excuus voor de herhaling, maar dit schreef ik:

We hebben die mensen als sociale onderlaag geimporteerd - wij hadden er geen meer. Ze gedragen zich nu als sociale onderlaag - geen wonder. Maar omdat ze er anders uitzien kunnen we ze haten, kunnen we ons lekker anders voelen. Dat er in groningen een sociale onderlaag rondloopt die roomblank is, maar zich net zo ellendig gedraagt als deze jongens, zie je niet. Overal waar ik werk op aarde zie ik twee dingen: 1) (Crimineel) gedrag wordt op de eerste, tweede en derde plaats veroorzaakt door socioeconomische status, 2) Socioeconomische grenzen lopen vaak samen met geloofs/raciale grenzen om historische redenen, en daarom geloven mensen vaak dat er een causaal verband is tussen ras/geloof en socioeconomische status. Je maakt een denkfout, en als precies diezelfde denkfout niet al zo vaak in de geschiedenis ellende had opgeleverd zou het me minder pijn doen.

Suubi Musajja | 17-06-13 | 15:53

Het eerst horizontaal plaatsen van een slachtoffer om vervolgens op het hoofd te schoppen beschouw ik als een moordaanslag.

In Saudi Arabie, Turkije en Oeganda is het natuurlijk erger, dat wel.

Achterbak | 17-06-13 | 15:52

Suubi Musajja | 17-06-13 | 15:44 | + 0 -
welke denkfout?

swift1.6 | 17-06-13 | 15:51

Magdatkandat | 17-06-13 | 15:42 | + 0 -
Je gaat een beetje de mist in met voorwaardelijke opzet zoals ik het begrepen heb. Ze hebben weleens waar niet de bedoeling gehad de scheids om te leggen, maar ze hebben wel het risico genomen dat zoiets zou gebeuren. Niet iedereen staat op na zo`n mishandeling en dat risico is voor rekening van de daders.

Feynman | 17-06-13 | 15:50

Magdatkandat | 17-06-13 | 15:42 | + 0 -
Soms vraag ik me af waarom de rechtspraak het allemaal zo moeilijk moet maken. Houdt het heel simpel. Je gaat boodschappen doen, koopt een plastic tas waar je ze in doet en loopt naar huis. onderweg ga je met de tas lopen zwaaien (in dit geval dus de grensrechter schoppen). De tas gaat stuk en je boodschappen vliegen over de straat (grensrechter sterft). Of het nou je bedoeling was of niet, je deed iets waarvan je kon weten dat de tas er niet voor bedoeld was. Ook al was de tas zwakker dan je dacht, resultaat is dat je geen eten hebt (gevangenis in moet).

swift1.6 | 17-06-13 | 15:49

Onderling straffen Marokkanen wel hard. Gisteren stond er nog een vonnis en uitvoering in de krant op De Ringdijk in Amsterdam.

Mokum Kosher | 17-06-13 | 15:48

"Dan liever een Tesla Model S, die 480 km aftikt en in ruim een kwartier half op te laden is."
Feynman | 17-06-13 | 14:10 |

Dat is pertinent NIET WAAR. Als u een klein beetje verstand zou hebben van elektromotoren, kilowatts en accu's had u die uitspraak nooit gedaan.

Voorbeeld horen? Komen ze: zelfs bij een 230V 40A aansluiting (Nee, die heb je niet thuis) laad je maar 50 kilometer per uur. De Tesla-S half opladen = 480/2/50 = 4,8 uur.

Met een zware 380V draaistroom-aansluiting van 32 A duurt een accu half opladen nog altijd 2 uur en een kwartier.

Bron: en.wikipedia.org/wiki/Tesla_Model_S#Ch...

Willianus Wortelus | 17-06-13 | 15:45

-weggejorist-

Van Dikhout | 17-06-13 | 15:45

Baas in eigen onderbuik.

En stop eens met relativeren dat komt dom over, er is iemand doodgetrapt en we weten allemaal dat heropvoeding niet werkt.

Er loopt alweer een toekomstig slachtoffer rond en als je weet dat de daders goed gestraft worden werkt dat bevestigend voor het rechtsgevoel.

Op het moment dat je hier mag wonen heb je een sociaal economische voorsprong zoals je vergelijkingen met Oeganda laten zien en het is jammer als die niet gebruikt wordt.

Achterbak | 17-06-13 | 15:45

Snap sowieso niet helemaal waarom we mensen die een tolk nodig hebben om te communiceren met Nederlanders hier de boel laten verzieken en de maatschappij op kosten laten jagen.
Vraag me dan af: hebben ze op de trainingen van die voetbalclub dan ook een tolk of is die hele taalbarriere gewoon gefaked?

panadol | 17-06-13 | 15:44

@swift1.6 | 17-06-13 | 15:42
Tja, en dat is dus grote onzin. Zie wat ik hierboven schreef over hoe deze denkfout ontstaat.

Suubi Musajja | 17-06-13 | 15:44

Hoe moet dat nou vanavond? De juridische salonsocialisten kunnen niet bij DWDD of Pauw en Witteman aanschuiven om te duiden hoe slecht deze vonnissen zijn voor de intregatie en meer blaat blaat blaat mehehekerrr. Gelukkig voor de slinkse linkse reaguurders komt johnny q straks met een stukkie verbale diarree met vast iets over dat het de schuld van Wilders is.

Knappe snuiter | 17-06-13 | 15:44

Feynman | 17-06-13 | 14:34

Waar ik nu ben kijk ik met een half oog naar de reaguursels, die ik weer door mijn oogharen lees; ik heb het niet gevolgd, kan het ook niet volgen, excuses.

Ik begrijp dat voorwaardelijk opzet bewezen wordt geacht.
Voorwaardelijk opzet vervult een brugfunctie tussen schuld en opzet. Het is een verruiming van de opzet in die zin dat ook het voor lief nemen van de aanmerkelijke kans dat gevolgen zouden kunnen intreden tot het opzet wordt gerekend. Dus: door de grensrechter te schoppen tegen het hoofd namen de verdachten willens en wetens de aanmerkelijke kans voor lief dat de grensrechter zou komen te overlijden. Of zoiets - ik ken de precieze termen niet meer.

Als er volgens de verdediging, en nu ga ik even van Suubi's interpretatie van de zitting uit, geen sprake zou zijn van een causaal verband tussen daad en gevolg, zou er alleen (zware) mishandeling blijven staan. Zou de rechtbank van oordeel zijn dat dat verband er wel was, maar dat er geen opzet (op de dood) in het spel was, dan krijg je (zware) mishandeling met de dood tot gevolg.
De rechtbank gaat kennelijk nog verder: niet alleen zegt hij kennelijk dat het causaliteitsverweer niet kan slagen, waarschijnlijk op grond van dezelfde afwegingen als jij net maakte, maar hij acht zelfs voorwaardelijk opzet aanwezig. Zie het jargon hierboven.

Voorwaardelijk opzet is een lastig verhaal. Het zou mij niets verbazen als Spong in beroep gaat wegens het kennelijke ontbreken van (voorwaardelijk) opzet: Als die rotgastjes de grensrechter immers daadwerkelijk wilden vermoorden, waarom zijn ze dan opgehouden en hebben ze hem laten lopen?

Ik begeef me op glad ijs wanneer ik zeg dat ik niet denk dat ze hem wilden vermoorden. Ze wilden de grensrechter zwaar toetakelen, ze wilden hem voor de hele wereld vernederen, maar vermoorden, nee, dat die mogelijkheid bestond is waarschijnlijk zelfs niet in hun hoofden opgekomen.
De vraag blijft m.i. dan ook in hoeverre je van opzet, wat iets anders dan schuld, kan spreken. De rechtbank heeft in eerste aanleg geoordeeld dat die (voorwaardelijk) opzet wel aanwezig was. Hence: doodslag.

Overigens kan de verdediging inzetten op alle elementen uit de tenlastelegging van het O.M., dus ook de causaliteit: nooit geschoten is altijd mis.

Magdatkandat | 17-06-13 | 15:42

Suubi Musajja | 17-06-13 | 15:34 | + 0 -
De afkomst is deel van het probleem. Meteen nadat ze waren opgepakt stonden de berbers al te roepen dat ze (de poltie en jutitie) ze (de verdachte koptrappers op dat moment) vrij moesten laten omdat ze dit niet bedoeld hadden en omdat ze het niet wisten bla bla bla. Deporteren heeft op zich niets ermee te maken dat het om (van oorsprong?) buitenlanders gaat, maar omdat we gewoon genoeg hebben van altijd in herhaling vallend tuig. We hebben genoeg aan onze eigen criminelen, daar hoeven we niet de problemen van andere landen bij te hebben. Dergelijke lieden bewijzen m.i. dat ze niet in onze maatschappij thuishoren.
Wat mij betreft is iedereen van goede wil welkom, maar dan mag men er wel een bepaald gedrag van verwachten.
En nee, ik ben geen rechts kaalkopje ofzo. Gewoon links maar wel realistisch.

swift1.6 | 17-06-13 | 15:42

Ze moeten gvd blij zijn dat ze niet worden opgehangen. Hadden ze in, laten we zeggen "andere landen" best kans op gehad.

Thefatfuck | 17-06-13 | 15:41

Houdt in hoger beroep uiteraard nooit stand. Dat 'objectieve' getuige uitgangspunt gaat Spong fijn uitbuiten.

kezie | 17-06-13 | 15:40

Volgens nu.nl waren trouwens maar drie van de acht verdachten bij de uitspraak aanwezig. Kennelijk konden de andere vijf zelfs niet het meest elementaire respect voor onze rechtspraak opbrengen om zich te laten zien. Maar wel in hoger beroep gaan natuurlijk...

MAD1950 | 17-06-13 | 15:39

WatEenGezeikWeer | 17-06-13 | 14:09 | + 12 -
De advocaat is er enkel en alleen voor de verdachte. Niet voor de waarheid, slachtoffers of samenleving. U bewijst met uw haat tegen Spong dat u dit nog niet heeft begrepen.

Vula | 17-06-13 | 15:39

Prima vonnis.

pius | 17-06-13 | 15:38

Over 2 jaar zit meneer alweer in open-kamp...
Voor het nemen van een leven, let wel een leven.
En dan hebben sommige het over dat een paar jaar wel voldoende moet zijn. Ik verlang naar Amerikaanse straffen.
Wat een land.

Desmoulins | 17-06-13 | 15:36

La Vie En Rose | 17-06-13 | 15:27 | + -1 -
Je hebt gelijk. Ik dacht dat er een paar dagen tussen geweld en overlijden lag, maar dat zijn slechts uren geweest. Dan is de kans op spontane bloeding op dag nog een orde van grootte kleiner. 41 jaar oud x 365 dagen. Kans op spontaan ongerelateerde bloeding gaat dan richting 1 op 15.000.

Vreemd dat Spong nu in zijn woede de zoon van het slachtoffer als getuige gaat diskwalificeren. Er zijn genoeg videobeelden en foto`s die exact laten zien wat er gebeurt is.

Feynman | 17-06-13 | 15:36

@spanarchist | 17-06-13 | 15:26
Goed, misschien dat het jou niks kan schelen dat het moslimjongetjes waren - in dat geval excuses. Er wordt hier de hele tijd geroepen ze te deporteren etc, en erg vaak verwezen naar hun cultuur en afkomst, maar als jij niet hoort bij de mensen die cultuur en afkomst als deel van het probleem zijn dan bedoel ik mijn aanklacht meer tegen een groot deel van de rest van de reaguurders. Waar wij het dan nog steeds niet eens zijn is dat ik denk dat het sowieso onhandig is om mensen levenslang te geven als ze op minderjarige leeftijd een gruwelijke maar deels onbedoelde fout hebben gemaakt. Enkele jaren gevangenis lijkt me voldoende om goed tot hun door te dringen.

Suubi Musajja | 17-06-13 | 15:34

[G]eenstijl | 17-06-13 | 15:13 | + 0 -
nee, dan krijg je weer problemen met de caviapolitie

swift1.6 | 17-06-13 | 15:33

Suubi
Dat racisme-geroep en onderbuik-gezeur heeft overigens steeds minder effect. Omdat het te pas en vooral te onpas gebruikt wordt zal racist uiteindelijk zelfs een geuzennaam kunnen worden, omdat mensen het zat worden om zich tegen deze beschuldigingen te moeten verweren enkel en alleen omdat ze allochtone misdragingen niet met de mantel der liefde bedekken.

spanarchist | 17-06-13 | 15:31

@Suubi Musajja
Dappere poging hoor, maar volstrekt zinloos, straks vliegen de linkjes met onthoofde christenen je om de oren en krijg je te horen dat ook dat jouw schuld is. Ze houden er rare fetisjen op na.
Maar goed, ik denk wel dat je een denkfout maakt @14:58 als je het op sociaal-economische achterstanden gooit. Wie in een cultuur opgroeit die je enerzijds niet voldoende bagage verschaft waarmee je in de dominante cultuur kunt slagen en die anderzijds die dominante cultuur niet als na te volgen maar juist af te wijzen voorbeeld stelt, tsja dan heb je volgens mij wel een probleem. Als je daarin opgroeit en natuurlijk als maatschappij. Ik vind het daarom niet zo raar dat de criminaliteitscijfers onder Marokkanen zoveel hoger zijn dat onder andere groepen (Turken bv) met soortgelijke sociaal-economische achterstanden maar heel andere opvattingen over Nederland en Nederlanders.

sjaakdeslinksesul | 17-06-13 | 15:30

@Suubi Musajja | 17-06-13 | 15:24
Want alleen maar schoppen is natuurlijk helemaal niet erg.

Sjongejonge... Je maakt er wel een puinhoop van in die hersenmassa van je. (Verondersteld dat je die hebt.)

Stormageddon | 17-06-13 | 15:30

Suubi Musajja | 17-06-13 | 15:02 | + 0 -
lees nog eens goed.
"het verschil is dat DAT crimineel gedrag", verwijzende naar jouw uitspraak over crimineel gedrag in de sociale onderlaag.

swift1.6 | 17-06-13 | 15:28

@Feynman | 17-06-13 | 14:34
" De enige twijfel die ik nog heb is of het ziekenhuis de bloeding gemist heeft."

Richard werd een paar uur na die kopschoppen onwel, is naar het ziekenhuis vervoerd, raakte direct in coma en is de volgende dag overleden.

Denk dat er niets meer aan te redden viel.

La Vie En Rose | 17-06-13 | 15:27

Suubi Musajja | 17-06-13 | 15:16
Het is niet bepaald inhoudelijk om te stellen dat ik deze jongetjes haat omdat ze er anders uitzien, een ander geloof hebben, en niet in te gaan op het feit dat ik een hekel aan dit tuig heb vanwege hun gedragingen tijdens en na dit voorval en mij deze retoriek te verwijten omdat dat tot ongelukken leidt. Het is dit bagetaliseren en zaken omdraaien wat mij tegen de borst stuit.

spanarchist | 17-06-13 | 15:26

@Achterbak | 17-06-13 | 15:04
Je begrijpt me niet. Het viel zeker niet mee - de arme man is dood. En hij had het er zeker niet naar gemaakt. Maar omdat heropvoeding en bescherming van de maatschappij belangrijke componenten van de strafmaat moeten zijn is het wel degelijk van belang of deze jongens waarschijnlijk de grensrechter wilden doden, of hem alleen maar wilden schoppen. Ze moeten sowieso gestraft worden, dat staat buiten kijf. Wel vermoeiend, al die middeleeuwers hier die staan te roepen om de doodstraf, en iedereen die pleit voor een wat pragmatischer benadering meteen willen stenigen om dat ze 'minstens zo erg', of, nog erger, 'PvdAer' zijn. Doe niet zo primitief, stapeltje onderbuiken.

Suubi Musajja | 17-06-13 | 15:24

@Achterbak | 17-06-13 | 15:04
Je begrijpt me niet. Het viel zeker niet mee - de arme man is dood. En hij had het er zeker niet naar gemaakt. Maar omdat heropvoeding en bescherming van de maatschappij belangrijke componenten van de strafmaat moeten zijn is het wel degelijk van belang of deze jongens waarschijnlijk de grensrechter wilden doden, of hem alleen maar wilden schoppen. Ze moeten sowieso gestraft worden, dat staat buiten kijf. Wel vermoeiend, al die middeleeuwers hier die staan te roepen om de doodstraf, en iedereen die pleit voor een wat pragmatischer benadering meteen willen stenigen om dat ze 'minstens zo erg', of, nog erger, 'PvdAer' zijn. Doe niet zo primitief, stapeltje onderbuiken.

Suubi Musajja | 17-06-13 | 15:24

Pas geleden nog zei een van die huftertjes tegen mij:
"heee kankerlijer!!"
Ze wachten erop dat je iets terugzegt en dan komen ze met hun matties "verhaal" halen... kopschoppen.
Heel veel Nederlanders worden op deze wijze gegijzeld door dat smerige tuig.

meneer Q | 17-06-13 | 15:23

@Sadomassochristus | 17-06-13 | 15:21 | + 0 -

maar de Finnen dan?

lady blabla | 17-06-13 | 15:23

lady blabla | 17-06-13 | 15:13
Omdat we niemand willen stigmatiseren.
Dat kunnen ze namelijk heel goed zelf.

Sadomassochristus | 17-06-13 | 15:21

2 schoffies op een scooter rijden een oude man dood en verklaren allebei dat ze achterop zaten en worden allebei vrijgesproken. 7 schoften schoppen een man dood en verklaren allemaal dat zij het niet waren of houden hun mond en worden wel gestraft. Die hadden natuurlijk ook vrijspraak verwacht.

Osdorpertje | 17-06-13 | 15:19

Wat men op een Studie rechten leert (en dit is geen grap) Het slachtoffer is irrelevant. Zie hier het probleem in een notendop.

StijlvolRechts | 17-06-13 | 15:19

Driewerf hoezee! De rechtstaat functioneert naar behoren! Zegt het voort! En toen deed de hoge raad uitspraak: allemaal vrij en voor de tijd dat ze vast zaten een schadevergoeding. Let maar op!

Sliptong | 17-06-13 | 15:19

@ psycho_3 | 17-06-13 | 14:57 | + 0 -
hoger beroep heeft opschortende werking voor straffen die niet kunnen worden teruggedraaid... zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-3...

TheseDays00 | 17-06-13 | 15:17

@spanarchist | 17-06-13 | 15:11
Een gebrek aan argumenten? Je schrijft niets inhoudelijks terug op mn verhaal. Je herhaalt nog eens hoe walgelijk het is om iemand te schoppen (wat ik met je eens bent), dan verwijt je me (ook nogmaals, en totaal niet in reactie op wat ik schreef) dat ik het schoppen goedpraat (onzin, ik vind het walgelijk), en daarna twijfel je aan mn ervaring, wat ik helemaal begrijp want we zijn inderdaad anoniem, maar ik kan er verder weinig mee.

Suubi Musajja | 17-06-13 | 15:16

Ik wacht nog even op mijn tolk voordat ik mij over de straffen uitspreek.

sinar2 | 17-06-13 | 15:13

Waarom gebruiken jullie het woord finnen?

Noem het beestje gewoon bij de naam man.

lady blabla | 17-06-13 | 15:13

Kloosterkade begint weer een beetje vertrouwen in de rechtspraak te krijgen door deze uitspraak! De geeiste straffen zijn opgelegd en die zijn naar mijn idee redelijk streng. Hulde voor de rechters!

Belachelijk dat er gewacht moest worden op een tolk. Dat had die vader ook zelf kunnen regelen; die uitspraak veranderd er toch niet door dus die is gewoon om weer dwars te liggen.

Ik kots op zulke volwassenen en allochtonen die alles aanwenden om maar aan te tonen hoe zielig ze zijn. Overduidelijk dat deze lui niet in de Nederlandse samenleving horen.

kloosterkade | 17-06-13 | 15:13

1265 dagen in een varkens schuur laten leven, zelfde trog zelfde bed. zal ze morres leren!

[G]eenstijl | 17-06-13 | 15:13

@Dmitri Dmitrievitsj | 17-06-13 | 15:03
Dank je

Suubi Musajja | 17-06-13 | 15:12

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:58
Overigens is je gebruik van Godwins ook enorm belegen en getuigt het van een gebrek aan argumenten.

spanarchist | 17-06-13 | 15:11

Zorg dat je niet in de buurt komt van finnen.
Beste advies, want het is altijd mot met die gasten in de buurt.
Niemand is veilig dan, elke situatie kan escaleren, 1 "verkeerde" opmerking of blik kan al genoeg zijn om het liefste omaatje af te tuigen.

Terpen-tijn | 17-06-13 | 15:10

@spanarchist | 17-06-13 | 14:50
Een superieur wereldbeeld? Jij vertelt me net dat ik geen haar beter ben dan de doodschoppers, dat ik weet ik veel wat allemaal ben, en jij voelt je niet superieur? Niet alleen een erg kinderachtige term, maar het slaat ook nergens op. We denken allebei dat we gelijk hebben, dat we superieur zijn. En die heldere kijk: ja, ik kan je inderdaad aanraden de deur eens open te gooien, wat over de grenzen te snuffelen, en daardoor te zien hoe veilig Nederland op dit moment is, en hoe onveilig de toekomst gemaakt wordt door retoriek zoals de jouwe. Ga maar eens naar Oost-Congo, Rwanda, West-Kenia, Joegoslavie, Oost-Timor, Zuid-Soedan, etc etc etc, en zie wat er van jouw praatjes komt. Als je echt gevoeld hebt hoe de aanloop van dit soort conflicten verloopt, de retoriek gehoord en gelezen hebt en nu dezelfde waardeloze bagger in nederland hoort spuien, dan waai je niet meer zo makkelijk mee met het merendeel van de reaguurders.

Suubi Musajja | 17-06-13 | 15:09

Het gaat de goede kant op, de ware aard van onze kansenparels wordt steeds beter zichtbaar voor het grote publiek. Ik merk om mij heen dat zelfs politiek correcte figuren zich nu uitspraken laten ontvallen die je 20 jaar geleden linea recta in het hokje facsist hadden geplaatst. Hopelijk komt nu de politieke afrekening een keer voor de heersende kliek. Go Geert!

Afgeschminkte Bassie | 17-06-13 | 15:08

Echt te lachwekkend voor woorden, het moeten wachten op een tolk! Gewoon veroordelen, en wel in het Nederlands, begrijpen ze het niet dan huurt Spong toch een tolk voor zijn lieverdjes!

lanexxx | 17-06-13 | 15:07

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:58
Wie is er nu de fanaticus?
Ik heb een hekel aan dit tuig, klopt, niet omdat ze er anders uit zien maar omdat ze van een mentaliteit getuigen die mij volkomen onbegrijpelijk voorkomt. Een grensrechter, vrijwilliger die zich inzet voor de sportclub waar zijn zoon actief is, in elkaar slaan omdat je het met zijn beslissingen niet eens bent, en alsof dat nog niet genoeg is hem vervolgens trappen terwijl hij al op de grond ligt? Te walgelijk voor woorden. En jij gaat dat dan vervolgens goed lopen praten ("het zag er niet zo erg uit volgens getuigen", "onbekende effecten op de schedel") ómdat ze er anders uit zien en de critici dus wel racisten moete zijn.
Om je vervolgens voor te laten staan op je enorme wereldkennis, want op het internet zijn we anoniem immers wie we willen zijn.

spanarchist | 17-06-13 | 15:06

@Suubi
Jij durft wel, respect daarvoor maar ben wel benieuwd naar wat er onder de motorkap leeft.

De retoriek wordt wel flinterdun zo, het valt altijd wel mee of iemand heeft het ernaar gemaakt, en als je er echt niet meer uitkomt wordt er door de publieke opinie gediscrimineert.

Het is de machthebber die zo praat, en het volk sust een goede eigenschap tenzij er reden is voor onrust.

Achterbak | 17-06-13 | 15:04

-weggejorist-

Deee-Lite | 17-06-13 | 15:04

Zelfs als je voor je leven moet vechten, zelfs als je niet begonnen bent, kan je nog vervolgd worden, want je had weg kunnen lopen. (Of je dat kan is een tweede want lopen is niet genoeg, je moet harder kunnen rennen als de dader, met weglopen verzwak je je verdediging.)

Terpen-tijn | 17-06-13 | 15:04

@Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:58
Bravo voor uw pogingen het uit te leggen. Paarlen voor de zwijnen.

Dmitri Dmitrievitsj | 17-06-13 | 15:03

@swift1.6 | 17-06-13 | 15:02
Iemand doodschoppen is geen crimineel gedrag? Ik volg je niet helemaal.

Suubi Musajja | 17-06-13 | 15:02

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:58 | + 0 -
het verschil is dat dat criminele gedrag meestal te maken heeft met het verwerven van geld. Diefstal, afpersing, prostitutie. Moord is dan meestal in (betaalde) opdracht of een afrekening.
Leuke poging, maar die gaat hier dus niet op. Of was de scheids misschien lid van een rivaliserende bende die op het terrein van die jochies zijn eigen drugs wilde gaan verkopen?

swift1.6 | 17-06-13 | 15:02

Knul. Tablet doet raar.

Nietvoordekat | 17-06-13 | 15:01

@Saskia Belleman

Dat testosterontuig is wel opgevoed, alleen niet Westers…, Dhimmi en.wikipedia.org/wiki/Dhimmi mag je dood trappen als die niet doet wat de moslim aanstaat…, daarom graag wat minder sharia in NL.

Lepelsteeltje | 17-06-13 | 15:01

Wat ik nou jammer vind is dat die klootzak al over 4 jaar weer buiten staat. Wegens goed gedrag nota bene. Want in de cel heeft hij niemand doodgeschopt en dat is toch best goed, niet? En schaamtecultuur en achterstandspositie en minderwaardigheidscomplex en veroordeeld door de media... fuck, ik krijg tranen in m'n ogen, wat een zielige knel.

Nietvoordekat | 17-06-13 | 15:00

Er is er maar eentje die toegegeven heeft dat hij een schopje op de schouder heeft uitgedeeld.
Laf kutvolk.
Aangezien die kutfinnen altijd met tig zijn zou een misdrijf van een groep net zo zwaar gestrafd moeten worden als elk ander individueel misdrijf.
De politie zegt toch altijd tegen de burgers dat ze weg had kunnen lopen bij stront aan de knikker?
Nou dan!

Terpen-tijn | 17-06-13 | 14:59

Nietvoordekat | 17-06-13 | 14:56
Suubi houdt van selectief shoppen, alles is geoorloofd in de strijd tegen het Racistische Kwaad.

spanarchist | 17-06-13 | 14:58

@spanarchist | 17-06-13 | 14:38
Haha, geen haar beter... Je praat als een fanaticus, vol haat, zonder enige redelijkheid. Je haat deze jongetjes omdat ze er anders uitzien, een ander geloof hebben. En dat is niet sjiek. We hebben die mensen als sociale onderlaag geimporteerd - wij hadden er geen meer. Ze gedragen zich nu als sociale onderlaag - geen wonder. Maar omdat ze er anders uitzien kunnen we ze haten, kunnen we ons lekker anders voelen. Dat er in groningen een sociale onderlaag rondloopt die roomblank is, maar zich net zo ellendig gedraagt als deze jongens, zie je niet. Overal waar ik werk op aarde zie ik twee dingen: 1) (Crimineel) gedrag wordt op de eerste, tweede en derde plaats veroorzaakt door socioeconomische status, 2) Socioeconomische grenzen lopen vaak samen met geloofs/raciale grenzen om historische redenen, en daarom geloven mensen vaak dat er een causaal verband is tussen ras/geloof en socioeconomische status. Je maakt een denkfout, en als precies diezelfde denkfout niet al zo vaak in de geschiedenis ellende had opgeleverd zou het me minder pijn doen. En mensen noemen me een trol omdat ik niet met iedereen meepraat en oproep deze jongens aan de hoogste boom te hangen. Willen jullie echt liever een blog waar iedereen het met elkaar eens zit te zijn de hele dag?

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:58

Advocaten uiteraard in hoger beroep.
Ik hoop dat dat dan 6 jaar gaat duren eer het hoger beroep aan de orde komt.

psycho_3 | 17-06-13 | 14:57

Het is volslagen absurd en schokkend

en relativeren verandert daar niets aan.

Net zo schokkend dat een filosofie studente/jazz liefhebber het leven liet bij een vreedzaam protest voor een parkje met bomen in Turkije. Neergeschoten door politie en tijdens een met enorme hoofdwond/gebroken nek/ shock gewoon op een brancard geworpen in verkeerde houding.

En de slachtoffers begrijpen niets van de groene waas, wat is de reden?

Achterbak | 17-06-13 | 14:57

@Suubi
Die trappen waren ernstig genoeg om iemand te doden. Wat dat betreft denk ik dat ik meer waarde hecht aan de bevindingen van de lijkschouwer (doodsoorzaak was geweld) dan aan de getuigenissen van totale amateurs.

Nietvoordekat | 17-06-13 | 14:56

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:50
Natuurlijk, gewoon hetzelfde riedeltje herhalen totdat je er zelf in gaat geloven en je helderdere visie weer bevestigd wordt.
Nogmaals: er ligt iemand op de grond te huilen en dit tuig besluit die man, tesamen met hun maten, nog eens eventjes te trappen.
En dan kom jij met verhalen dat het er niet ernstig uit zag en de trappers niet kunnen weten wat de effecten op de schedel zijn?
Dit is niet slechts goedpraten, het gaat nog een stapje verder.

spanarchist | 17-06-13 | 14:56

@Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:50
Compleet idioot om dit te gaan bagatelliseren. En dat door compleet gebrek aan respect voor blijkbaar elke vorm van gezag. Verantwoording nemen voor je daden en dan niet gaan zitten janken. En pffff max. 6 jaar slechts. *boink boink boink*

First Contact | 17-06-13 | 14:56

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:50 | + 0 -
Het zag er misschien niet ernstig uit, maar het resultaat is wel dat er iemand dood is. iemand een injectie met gif geven ziet ook niet ernstig uit, is alleen een klein prikje met misschien een druppel bloed.
En natuurlijk kon je verwachten dat er iemand kan sterven als je tegen het hoofd blijft trappen. Of dachten de arme jongetjes soms dat ze hem aan het liefkozen waren via een of andere vreemde voetfetisch gecombineerd met SM? Er zijn voorbeelden genoeg en met 15/16 jaar heb je al lang bij biologie geleerd dat koptrappen niet goed is voor de overlevingskansen. Zwaardere straffen wil is niet compleet idioot, maar compleet realistisch. het gaat hier niet om enkele jochies die stoer wilden doen door ook een snoepje uit de bak bij het kruidvat te stelen.

swift1.6 | 17-06-13 | 14:55

Spong volgt het geld, hij begrijpt dat mocros en andere allochten nu de grootste misdadigers zijn, en legt zich daarom toe op de verdediging van berber criminelen enz, in deze groep is de kleine en grote criminaliteit en bij deze doelgroep kan hij de komende jaren goed geld verdienen!!

denoorman | 17-06-13 | 14:54

@blinde kip | 17-06-13 | 14:37 | + 1 -

Ongelofelijk dit soort mensen!! heb me helaas wel laten verleiden om wat terug te zeggen.

lady blabla | 17-06-13 | 14:51

Wat een flut straffen van die D66 rechter, allemaal 10 jaar de cel in, en dan het land uit knikkeren, zeker die zwakbegaafde die geen Nederlands begrijpt.

denoorman | 17-06-13 | 14:50

@swift1.6 | 17-06-13 | 14:39
Het is toch echt heel vreemd om er geen rekening mee te houden hoe ernstig de trappen zelf waren? Ik was er niet bij, maar ooggetuigen hebben gezegd dat het er niet zo ernstig uit zag. Als je iemand in elkaar trapt moet je hoe dan ook gestraft worden, maar als je in redelijkheid niet kon verwachten dat iemand eraan zou overlijden, dan zijn de levenslange straffen waar hier om geroepen wordt, voor minderjarige jongens nota bene, toch compleet iditoot.

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:50

typisch dat ons "superduo" Matijsje en Aapmans hier zo opvallend afwezig zijn.

oom goofertt | 17-06-13 | 14:50

-weggejorist-

Spartaan1888 | 17-06-13 | 14:50

Tja, het kan natuurlijk zijn dat jij als je naar de supermarkt loopt een veel beter overzicht hebt over de nederlandse criminaliteit,
Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:46 | + 0 -
.
Ja, eigenlijk wel. De meeste weten wel wat er zich in hun eigen buurt afspeelt en het meeste daarvan komt niet bij de politie terecht.
Heel simpel voorbeeld, vechtpartijen op scholen. Bijna geen school die de politie erbij haalt, want slecht voor het imago van de school.

swift1.6 | 17-06-13 | 14:50

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:46
De realiteit ontkennen vanuit een superieur wereldbeeld en een helderdere kijk.
Je bent misschien niet van de pvda, maar je voldoet perfect aan het profiel.

spanarchist | 17-06-13 | 14:50

De daders niet achterlijk zijn of ongewoon agressief dat is juist het probleem. Deze straffen werken wel preventief dus da s mooi zal veel onrust brengen bij de tijdbommetjes.

#stonecold

Zo kan je dus een maatschappij veiliger maken zonder te polariseren maar met adequate reaktie op geweld.

Achterbak | 17-06-13 | 14:47

@spanarchist | 17-06-13 | 14:41
Aangiften en rechtzaken voor kleine en grote misdaad. Tja, het kan natuurlijk zijn dat jij als je naar de supermarkt loopt een veel beter overzicht hebt over de nederlandse criminaliteit, maar ik hou het maar even bij de statistiek die we voor handen hebben. Niets is eenvoudiger dan mensen zich onveiliger laten voelen dan ze zijn. In new york voelt men zich nu onveiliger dan begin jaren negentig (volslagen absurd), in NL vergeten we makkelijk het blanke zinloos geweld van de jaren negentig. Ik werk niet voor de PvdA, maar heb genoeg in echte onveiligheid gewerkt om een wat helderder kijk te hebben op criminaliteit in Nederland.

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:46

tolk? tolk? zijn het buitenlanders die de nederlandse taal niet machtig zijn??? zo ja, eerst de cel in, en daarna paspoort innemen en het land uit knikkeren, ook hun landgenoten eruit zetten, hele familie mee het land uit knikkeren en tot ongewenst vreemdeling verklaren!! Weg met dat gespuis!!

denoorman | 17-06-13 | 14:45

En, worden ze uit Nederland gezet wanneer ze hun straf hebben uitgezeten? Kijk, in dit geval lost het in ieder geval nog iets op. Anders moeten we gewoon weer wachten tot een nieuwe horror 'incidentje' zich aandient.

Thoth | 17-06-13 | 14:45

Ik begrijp niet waarom men die Spong zo afzeikt. Het is zijn werk om daders vrij te krijgen. Evenals het, het werk van de politie/recherche is om daders te laten bekennen. Dat onderscheidt namelijk de westerse wereld van 3e wereldlanden. En als je, je onderbuik gevoelens wil laten spreken. Dan adviseer ik je naar een Afrikaans land te emigreren. Daar waar nog wel berecht word zonder rechter. Overigens heeft de rechter in deze kwestie goed werk verricht. De maximale straffen uitgedeeld. Helaas is er nog geen straf waarin daders gedeporteerd kunnen worden naar hun vaderland.

deboerenlul | 17-06-13 | 14:44

Alle minderjarigen krijgen proeftijd van 2 jaar en moeten zich verplicht laten begeleiden door jeugdzorg. JEUGDZORG ?
We wachten op een nieuw uitbraak van geweld , ff een jaartje nadenken wie we gaan pakken dank zij jeugdzorg begeleiding is alles mogelijk van misbruik tot geweld

witchmaster | 17-06-13 | 14:43

@Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:27| Haal eens adem...
Dat een advocaat het bewijs in twijfel trekt ten behoeve van de cliënt, zoals Spong deed, daar is niks mis mee. Als het wettig en overtuigend bewezen is, valt er weinig aan te tornen en als er aan te tornen valt is het niet overtuigend bewezen.
 
Maar als je dingen gaat roepen als "Deze zaak wordt beheerst door een denkfout: er is iemand dood, dus er is ernstig geweld gebruikt.", heeft dat niets met verdedigen te maken. Dat is gewoon stemmingmakerij en daar moet je (óók gewoon) een tuchtrechtelijke beuk van de Orde voor krijgen. Dat geeft 'het ambt een slechte naam' en daar zijn ze tegenwoordig nogal gevoelig voor.
 
Gelukkig oordeelde de rechter dat het precies andersom was: "Er is ernstig geweld gebruikt en dus is er iemand dood".
 
En daarvoor ga je in deze rechtstaat gewoon het hok in.

pietvanvliet | 17-06-13 | 14:42

@Feynman | 17-06-13 | 14:34
Ja, ik ben het helemaal met je eens dat het natuurlijk een waardeloos en zeer onwaarschijnlijk verweer was. Maar mn punt was dat de verdediging niet was, zoals het bij het precedent dat je noemde was, dat het slachtoffer door medische conditie extra gevoelig was voor de misdaad, en dat daarom de misdadiger minder te verwijten zou zijn. De verdediging was dat de dood en de trappen in deze zaak helemaal los van elkaar zouden hebben gestaan. Nogmaals: natuurlijk onzin, maar een ander verweer dan bij de meneer met eierhoofd.

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:42

@Suubi

Hohoho Oude vrouwen uit Oost Groningen discrimineren??

Nou ja mag best als ze hun geloof gaan opdringen. +1

Achterbak | 17-06-13 | 14:41

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:38
Criminaliteit is niet historisch laag, de aangiften zijn historisch laag, je moet die zaken niet verwarren.
Vertel eens, wat is precies je functie binen het pvda-politbureau?

spanarchist | 17-06-13 | 14:41

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:34 | + 0 -
Dus eigenlijk zeg je dat de daders gewoon achterlijk idioten zijn zonder enige vorm van inzicht. Zijn we het daar tenminste over eens. Neemt niet weg dat ze het hadden kunnen weten. Ik weet ook niet 100% zeker of ik op dit moment met m'n auto met 100kmh door de plaatselijke winkelstraat (voetgangerszone) kan rijden en iemand raken, maar ik behoor te weten dat de kans erg groot is dat ik dan waarschijnlijk iemand doodrijd.

swift1.6 | 17-06-13 | 14:39

@Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:34
Walgelijk trolletje dat je bent. En wat weer een aanfluiting... over max. 6 jaar kunnen deze parasieten de maatschappij verder gaan uitzuigen met alle aftercare die ze dan verdient hebben.

First Contact | 17-06-13 | 14:39

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:34
Echt? De effecten van het trappen op de menselijke schedel lijkt je een reden tot discussie, niet het feit dat er tuig is dat daar überhaupt toe in staat is?
Je bent uitendelijk geen haar beter.

spanarchist | 17-06-13 | 14:38

@spanarchist | 17-06-13 | 14:33
'Het volk dat ervoor gezorgd heeft dat het zo ver gekomen is'. Criminaliteit is historisch laag - je bange hysterie is een oude vrouw op het platteland van oost-groningen te vergeven, maar voor iemand met een stoere naam als spanarchist: doe eens mans en hou op met je apocalyptische praatjes.

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:38

Het is juist veroordeling van discriminatie op grond van een door de dader ervaren suprematisme op grond van eigen religie en cultuur naar de ander, zo worden slachtoffer en dader klassiek omgedraaid.

Dat werkt trouwens twee kanten op, kaalpetjes die wat schreeuwen, de walgelijke zendingsdrang, of het verbieden van condooms in Afrika, of de kolonisatie etc.

Maar signaleer en benoem het.

Achterbak | 17-06-13 | 14:36

Gezien de meer dan belangeloze interesse van de Nederlandse rechter in dit soort tuig, zou je zo onderhand toch mogen verwachten dat een tolk niet meer nodig is. Begrijpen die rechters nu nog geen Berbers, schandalig gewoon.

Vindefin | 17-06-13 | 14:35

@swift1.6 | 17-06-13 | 14:30
Voetballers hebben door hun trap-hobby natuurlijk zeker niet meer inzicht in wat trappen voor effect op de menselijke schedel heeft dan dat ik bijvoorbeeld heb. Ze kunnen wel harder trappen, maar dat staat daar los van - als ze gewoon heel hard hadden getrapt dan had het er juist wel ernstig uitgezien.

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:34

Magdatkandat | 17-06-13 | 13:53 | + 2 -
Ohm | 17-06-13 | 14:02 | + 0 -
Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:10 | + -1 -
Goed, aflevering opnieuw gekeken omdat het vonnis maar niet online in het openbaar benaderbaar was. Ik snap de causaliteitsgedachte maar al te goed.

Richard wordt voor zijn hoofd geschopt, blijft een aantal dagen ziek en overlijdt. Daar zitten voor mij twee losse redenen in, waarom ik niet in het verweer trap.

Ad 1, Richard is een jaar of veertig geworden met dat euvel. 14000 dagen. Hij is binnen vijf dagen na het geweld overleden. De kans dat zoiets spontaan is, is statisch volledig onjuist afgeschat, in orde grootte
0,03%. 1 op 2800. Computer says no.

Ad 2, Richard is onafgebroken ziek geweest tussen mishandeling en overlijden. Als het spontaan was, ligt in de lijn der verwachting dat Richard eerst hersteld, en dan bij donderslag bij heldere hemel toch overlijdt. Dat is niet gebeurd.

De enige twijfel die ik nog heb is of het ziekenhuis de bloeding gemist heeft.

Feynman | 17-06-13 | 14:34

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:29
Welke minderjarige jongens worden precies langer dan vijf jaar opgesloten?
Overigens is het niet zo vreemd om het volk dat er voor gezorgd heeft dat het zo ver is gekomen, en dat ook nu nog karrevrachten begrip voor dit uitschot blijt tonen, medeverantwoordelijk te houden.

spanarchist | 17-06-13 | 14:33

@Che_cuevara | 17-06-13 | 14:22
Heel sterk hoor che. Maar er is geen moslimland waar de moslim per definitie onschuldig is als er gelovigen in het spel zijn.

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:32

@Achterbak | 17-06-13 | 14:27 |

Ik durf de stelling wel aan dat deze kinderen meer kans hebben om wat van hun leven te maken zonder armen en benen dan met.

roze_bril | 17-06-13 | 14:32

@Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:23
Aha, de discriminatie/ racisme troefkaart.
Je bent net zo'n trol als Bakito, maar die heeft tenminste nog humor!

necrosis | 17-06-13 | 14:32

Wat een gezeik over die tolk.

Het is, hoe onwenselijk ook, niet strafbaar dat meneer na een ruim verblijf in Nederland nog steeds geen Nederlands spreekt.

Wat mij betreft heeft hij gewoon het recht om in voor hem begrijpelijk Koeterwaals te horen waarom hij achter slot en grendel verdwijnt.

Moge Bubba (VZMH) hem ongenadig zijn.

Die nare vent | 17-06-13 | 14:32

Goede straf zo 6 jaar voor deze Al Hassan. Al brengt dit natuurlijk nog steeds geen echte gerechtigheid. Zoon + consorten mogen van mij ook nog wel een paar jaartjes extra brommen.

Credit Card | 17-06-13 | 14:31

Iedereen blij nou?! Klaar nou?

Detlev Tarnowitz | 17-06-13 | 14:31

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:21 | + 0 -
De straf dient zowel als: bescherming van het volk, genoegdoening voor het slachtoffer en als straf voor de dader.
Dat ze jong zijn mag geen excuus vormen voor dit soort daden. Je verhaal van "het trappen niet zo ernstig dat de dood te verwachten viel" zou wellicht gebruikt kunnen worden als het om gewone jongens ging, maar het gaat hier om voetballers. Voetballers doen voornamelijk, raad eens, trappen en trainen o.a. op hard trappen. Daarnaast werd ook nog eens op het hoofd getrapt. Je weet dat je dan gevaarlijk bezig bent. Dat is hetzelfde verschil als wanneer ik iemand een klap op het gezicht geef met een ruzie of wanneer iemand die actief aan karate doet iemand bewust een karateslag op de nekwervel geeft terwijl die persoon met z'n hoofd gebogen staat.

swift1.6 | 17-06-13 | 14:30

Nog niets gelezen, maar heeft er al iemand de racisme-kaart getrokken?
Vast wel.

Stormageddon | 17-06-13 | 14:30

En die dikke vinger van die vader richting de rechtbank, de familie en het Nederlandse volk, door een tolk te eisen terwijl hij de Nederlandse taal gewoon machtig is, zou ook goed moeten zijn voor een paar jaar extra. Gewoon, om te kijken of het lukt om er een beetje fatsoen in te krijgen.

spanarchist | 17-06-13 | 14:30

@spanarchist | 17-06-13 | 14:25
Je 'als je niet bij ons hoort ben je tegen ons' retoriek doet me weinig. Ik praat deze verschrikkelijke misdaad absoluut niet goed, maar rechtspraak moet wel redelijk en functioneel blijven, en deze minderjarige jongens langer dan vijf jaar opsluiten mist iedere vorm van logica, en wordt alleen maar gedreven door hatelijke wraakgevoelens.

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:29

Ben benieuwd of het wijzen naar elkaar zal beginnen nu ze allemaal ook de maximale straf hebben gekregen..
Zien of ze dus ook écht zo loyaal zijn..

Mafijayo | 17-06-13 | 14:29

@Gargamel2012 | 17-06-13 | 14:19
Ook al ontkent de rest dat ze hebben geschopt: Er zijn getuigenverklaringen en foto's dat ook zij wel degelijk hebben geschopt en daarom zij ook zij veroordeeld.

La Vie En Rose | 17-06-13 | 14:27

enige goede straf is doodtrappen op het dorpsplein.
Want het wachten is tot het weer fout gaat.
Die lui kunnen zich niet beheersen en dan kun je beter vroegtijdig het probleem oplossen. En maakt niet uit hoe oud ze zijn : al waren ze 10 jaar geweest : iemand doodtrappen=doodgetrapt worden of spuitje voor de softies onder ons.
Die gasten geloven in sharia? ik geloof in holandia.

According2Mark | 17-06-13 | 14:27

En tegen beter weten in nog dit: deze kids hebben zeker nog kans wat van hun leven te maken, In SA met een arm en een been minder is dat lastiger, zeker voetballen kan je dan vergeten.

Achterbak | 17-06-13 | 14:27

@ecologiste | 17-06-13 | 14:25
Nederland & goed bezig?
Contradictio in terminis vrees ik.

Fart Fader | 17-06-13 | 14:27

@Simon de Danser | 17-06-13 | 14:12
Dus advocaten mogen alleen maar verdachten verdedigen die door het volk nog niet veroordeeld zijn? Of alleen maar een verdediging gebruiken die wij allemaal als aannemelijk en logisch beschouwen? In mijn woordenboek, en gelukkig in dat van onze rechtstaat, betekent verdedigen dat een advocaat helemaal aan de kant van de verdachte mag staan, en welke verdediging dan ook mag kiezen om de belangen van die verdachte te verdedigen. Verhuis naar jullie geliefde midden oosten als je het anders wilt zien.

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:27

@Causa Sui | 17-06-13 | 14:26
achterop dezelfde scooter dus.. heel apart.

Causa Sui | 17-06-13 | 14:26

@Gargamel2012 | 17-06-13 | 14:23
hoe hebben ze dan mee geschopt? telekinetisch de benen van de anderen bestuurd? Het gaat toch om wat bewezen kan worden, uiteindelijk, daarom kwamen ooit die twee gasten op een scooter beide vrij die iemand op een zebrapad doodreden; beide zaten nl achterop.

Causa Sui | 17-06-13 | 14:26

Fart Fader | 17-06-13 | 13:30 | + 6
ik baal dat ik maar 1 plusje kan geven.
mijn collega's keken op toen ik in de lach schoot.

de beer van de meer | 17-06-13 | 14:26

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:20
Een man die huilend op de grond ligt terwijl hij door je maatjes getrapt wordt ook nog even gaan trappen, dan zit er toch echt wel iets fout in je hoofd. Dit is geen jeugdige zonde, hier is echt iets meer aan de hand.
Het probleem is echter niet alleen dit soort menselijk afval maar ook de goedpraters die het "allemaal wel mee vinden vallen omdat het niet ernstig leek."

spanarchist | 17-06-13 | 14:25

Dus bijna allemaal krijgen ze de geëiste straf en die is voor de minderjarigen sowieso maximaal?

Biff Eagleburger | 17-06-13 | 14:25

El Hassan D krijgt 6 jaar.
Yassine krijgt 12 maanden cel, wv 2 voorwaardelijk. De anderen 24 maanden, 6 voorwaardelijk.
Alle minderjarigen krijgen proeftijd van 2 jaar en moeten zich verplicht laten begeleiden door jeugdzorg.

Dat gaat de belastingbetaler weer veel kosten en dan heb ik nog niet het leed van de familie en vrienden van het slachtoffer en het verlies aan inkomsten gerekend.
Cel per dag 217 euro, tbs 480, jeugdinrichting 499 per dag. ga er maar aan staan. Die gastjes moeten gewoon naar mocroland en daar hun straf uitzitten en nooit meer in NL komen want ook paspoort afpakken. Dan ben je tenminste goed bezig.

www.gevangenenzorg.nl/faq/prijscelperd...

ecologiste | 17-06-13 | 14:25

@Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:16
Misschien dat je er anders over denkt wanneer je eigen vader tijdens een amateur-voetbalwedstrijd doodgeschopt wordt.....

necrosis | 17-06-13 | 14:24

Hoger beroep al ingediend?

Weerduivel | 17-06-13 | 14:24

Causa Sui | 17-06-13 | 14:21 | + 0 -
Helemaal gelijk in, maar dat argument gaat ook op voor de kopschoppers van Eindhoven. In de video van een minuutje ofzo zie je de rest inderdaad niet schoppen, maar dat wil niet zeggen dat ze er niet aan bijgedragen hebben, maar zij worden niet vervolgd, althans 5 van de 7.

Gargamel2012 | 17-06-13 | 14:23

Plusje voor de magistraten. Ik had al ingezet op een rubberenruggegraatuitspraak i.v.m. 'gestraft door de media', maar vind het natuurlijk helemaal niet erg om het mis te hebben.
 
Jammer van twee dingen:
1) Advocaten die de meest gestoorde dingen roepen, zoals die 'denkfout' waar mr. Janssen mee kwam, daar zou de Orde tegen moeten optreden.
2)Dat jeugdstrafrecht. Bewust volwassen misdrijven plegen is volwassen gestraft worden, als je het mij vraagt.

pietvanvliet | 17-06-13 | 14:23

@rara | 17-06-13 | 14:13
Krijgen we dit weer. Goed geen racistische klok, een discriminerende klok. Bekt minder lekker.

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:23

Gewoon even tussendoor, zonder tendentieus te willen zijn, maarre... met die oplopende temperaturen en een stadsdeel vol beledigde Finnen zou ik het wel prettig vinden als de militaire oefening in Nieuw-West en West al begonnen is. Mocht defensie immers kennis willen maken met lichtontvlambare emotiebommetjes, dan komen ze precies op tijd om te voorkomen dat onze cultuurverrijkers het brandende lont in het kruidvat kunnen steken.

Boerenbrandtlul | 17-06-13 | 14:22

@Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:12
"Je hebt ergens een racistische klok horen luiden, maar hebt de klepel helaas nooit echt eens opgezocht."

Volgens mij heb jij de hele klok nog nooit horen luiden.

Che_cuevara | 17-06-13 | 14:22

ik hoop dat ze compleet uitgekotst en mishandeld worden in jilla.
intens verrotte honden, kanker van de samenleving

de beer van de meer | 17-06-13 | 14:22

KeurMeester | 17-06-13 | 14:19
2 jaar dus voor de minderjarigen.

De echte straf komt later pas.
Ze krijgen verplicht begeleiding van "Jeugdzorg".

KeurMeester | 17-06-13 | 14:22

@Suubi

Het gaat niet om de extreme sharia straffen in SA, maar om de monocultuur waarin het kopschoppen niet eens denkbaar is vanwege:

-sport haram
-drank haram
-polytheisme, wat jij toch ook prachtig vindt? Haram

Aan het juridisch systeem kom je niet een toe bij kritiek op dergelijke landen zo groot is het dossier van wat er daar mis is.

Achterbak | 17-06-13 | 14:22

@swift1.6 | 17-06-13 | 14:18
Ja, is vreselijk inderdaad. Maar wraak moet geen, of een heel erg kleine component zijn van rechtspraak. De andere redenen, heropvoeding en bescherming van de samenleving, zouden in dit geval een lage straf opleveren - de daders waren jong, en het trappen niet zo ernstig dat de dood te verwachten viel.

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:21

Fantastisch, dat Nederlandse rechtssysteem. En de politie maar vreemd opkijken als dit soort jochies al vanaf de vierde verjaardag gaat klieren. En de rechters zich maar afvragen waarom iedereen ze in hun gezicht uitlacht of kwaad is.

Waarom smijten we deze 'jochies' niet gewoon boven Syrië uit een vliegtuig zonder parachute? Ze zullen nooit meer iets anders zijn voor deze samenleving dan moordenaars - ongedierte, zou ik haast zeggen.

Nequebard | 17-06-13 | 14:21

Jeetje, een proeftijd van 2 jaar. Betekent dat dan dat ze helemaal niemand mogen deaudschoppen in die periode? Onmenselijke straf. Hoe komen ze die twee jaar door.

roze_bril | 17-06-13 | 14:21

@Gargamel2012 | 17-06-13 | 14:19
ze kunnen zoveel zeggen, maar daarom is het nog niet waar.

Causa Sui | 17-06-13 | 14:21

@Skunk57 | 17-06-13 | 14:09
En toen je hoorde dat er een grensrechter was doodgeschopt, vader van kinderen en echtgenoot van, door je broeders, heb je vast niet gekotst.

Zo rol jij.

La Vie En Rose | 17-06-13 | 14:21

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:16 |
Het zijn niet zozeer de strenge straffen in SA, maar de bizarre manier waarop men tot uitspraken komt, en de krankzinnige rechtsongelijkheid.
Wat mij betreft mogen de kopschoppertjes levenslang wasknijpers bouwen. Dat ze allemaal schuldig zijn aan de dood van De Grens is duidelijk.

aardappelninja | 17-06-13 | 14:20

maw; hoe groter de groep minderjarige daders, hoe minder jouw schuld het waarschijnlijk is, hoe lager de straf, als je perse wilt kun je met een groep van 20 marokkanen dus random iemand doodtrappen en ben je na je voorarrest weer vrij.
En leef je lekker verder zonder die persoon die je even een momentje dwars zat, 'opgeruimd' staat netjes, toch?

Causa Sui | 17-06-13 | 14:20

@rara | 17-06-13 | 14:09
Voor een minderjarige vind ik een paar jaar al heel wat ja. Als het waar is wat ooggetuigen zeggen, dat het in elkaar trappen absoluut niet zo ernstig leek dat het te verwachten viel dat de man dood neer zou vallen, dan moeten we er toch echt van uitgaan dat deze jongens zich nog kunnen verbeteren.

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:20

@poli | 17-06-13 | 14:15
Zijn schuld is wettig en overtuigend bewezen, hij mag lullen wat-ie wil. Hij heeft verder ook de kans gehad om excuses te maken, en die heeft hij (voor zover ik weet) niet gebruikt. Dat heeft bijna altijd invloed op de strafmaat.

Zijn veroordeling en de straf van 6 jaar is het beste bewijs dat-ie gewoon schuldig is aan een zeer ernstig misdrijf. Er zijn moordenaars die minder hebben gekregen...

rara | 17-06-13 | 14:20

En wat is dan de proeftijd?

KeurMeester | 17-06-13 | 14:19

Dus vader en zoon hebben de grootste straf gekregen? Lijkt me logisch en terecht, maar de rest zegt dus niet te hebben geschopt, hoe kunnen zij dan wel veroordeeld worden? Voor die kopschoppers uit Belgie werd ineens het verschil gemaakt tussen actief aan het schoppen deelnemen en niet actief erbij betrokken zijn, waarom gaat dat nu niet op dan?

Gargamel2012 | 17-06-13 | 14:19

Ik neem mijn woorden terug. (ik voorspelde vrijspraak/schoffelen) Bij deze: NL soms weet je mij te verbazen, er is nog HOOP !

WatEenGezeikWeer | 17-06-13 | 14:18

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:05 | + -3 -
heel veel jaren dood zijn is nog veel meer voor het slachtoffer en de nabestaande.

swift1.6 | 17-06-13 | 14:18

Oostindisch doof

Temazepam60milligram | 17-06-13 | 14:18

Oh jee ... gevangenisstraf voor een Marokkaan.
Zal wel weer rasiesme zijn.

James Lastig | 17-06-13 | 14:18

De Nederlandse rechtstaat, wat een treurnis. Deze uitspraken gelooft toch niemand buiten Nederland!

majorkingkong | 17-06-13 | 14:18

6 jaar voor iemand doodmaken, ik vind dat eerder om te huilen. Maar dat ligt niet aan de rechter, die doet het nog best goed.

vindead | 17-06-13 | 14:18

Het feit dat hij blijkbaar gewoon Nederlands kan praten en verstaan, en dan de rechtgang treineert door een tolk te eisen, zou apart beboet moeten worden.

1nfidel | 17-06-13 | 14:18

@LangeTijdGeleden | 17-06-13 | 13:29
Dat hebben? Wacht jij ook even op een tolk voordat je reaguurt.

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:17

Nou ja, eclatant. Straffen zijn nogal laag hoor.

Specy | 17-06-13 | 14:17

Alle verdachten zijn schuldig verklaard aan medeplegen van doodslag. Mooi.

El Hassan D krijgt 6 jaar.
Yassine krijgt 12 maanden cel, wv 2 voorwaardelijk. De anderen 24 maanden, 6 voorwaardelijk.
Alle minderjarigen krijgen proeftijd van 2 jaar en moeten zich verplicht laten begeleiden door jeugdzorg.

Denk dat dit, gezien de leeftijd, het maximale is wat de rechters op hebben kunnen leggen.

Ben benieuwd of de advocaten in Hoger Beroep gaan.

La Vie En Rose | 17-06-13 | 14:16

Apart, je deelt de straf voor doodschoppen van 1 persoon in Nederland met je mededaders.
Bij elkaar opgeteld komt het in de buurt van hoe je lang je de cel in zou moeten voor zoiets, wat mij betreft.

Causa Sui | 17-06-13 | 14:16

Nou, de uitslag is binnen.
Objectief: de rechtbank heeft gekozen voor een duidelijk signaal, door hoge straffen op te leggen. Hiermee lijkt het alsof het Hof de maatschappelijke onrust heeft meegewogen, wat een goede zaak is.
Persoonlijk: God nog aan toe wat een KUT-straffen.

Not Muhammad | 17-06-13 | 14:16

@Nietvoordekat | 17-06-13 | 13:27
Het blijft merkwaardig, iedereen die hier staat te schreeuwen tegen de extreme straffen in een land als Saudi A., maar ondertussen een paar minderjarige jongens doodwensen om de (enorme) fout die ze in hun jonge leven hebben gemaakt, en die toch echt wel een beetje tegen de verwachtingen in slecht afliep. Ik heb zelf nog nooit iemand in elkaar geslagen, en zal dat ook niet zo snel doen, maar vind de doodstraf (of zelfs een gevangenisstraf van meer dan enkele jaren) toch echt een absurde straf hiervoor.

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:16

De familie heeft de zwaarste straf. 24 maandjes verder en zoonlief mag de heertjes weer tegenkomen bij het plaatselijke winkelcentrum.

Ik snap dat de rechter in deze ook niet meer kan en maximaal berecht heeft. Tevens is Nederland 1 van Europa's zwaarst straffende landen. Maar desondanks blijft er bij mij alleen maar onvrede achter. Hoe kan het, dat de straffen desondanks zo kort aanvoelen? Waarom zie ik dat iedereen dat zo vindt en dit nog steeds in Nederland aanvaard wordt?

Derechtselutser | 17-06-13 | 14:16

"Rechtbank: er is sprake van medeplegen en samenwerking, maar geen duidelijk plan gemaakt door verdachten".

Was het niet zo dat dit soort plannen opgeslagen liggen in de wereld waar deze lieden verblijven en dat deze spontaan naar buiten komen onder omstandigheden zoals op het voetbalveld? Is dat niet vrijwel iedere keer zo als mocros "uit hun dak gaan", beter; hun reflexen aangeleerd in de kweekvijver van een achterlijke religie? Dan is er in alle gevallen sprake van plannen want het ligt besloten in hun maatschappij en dat is meteen de verklaring waarom je vrijwel altijd hoort: ikke nie gedaan en dat mocros 700%meer crimineel zijn dan autochtonen.
Ikke nie gedaan. Nee "ze" hebben het nooit gedaan. maar telkens zijn er wel velen van "ons" beroofd, verkracht, gestoken, getrapt en gedood.
Rechters zijn laffe mensen net als politici. Ze durven niets uit angst voor vergelding. Zo schrijdt de mocromaffia voort. Angst voor een groep mensen zonder individiuen, een groep waarin geen individuen bestaan. De individuen die door de groep worden aangepakt zijn altijd niet-moslims want alleen niet-moslims kennen de vrije wil van het individu dat zelfverantwoording draagt. We hebben hier een horde binnengehaald waarvan de leden niet individueel aangepakt worden. Nee, pak de hele groep. maar dat zet onze rechtsorde op zijn kop. Ik zou zeggen laten we nueens de rechters veroordelen om zelf in de mocrobuurten te gaan wonen, gewoon teriugkoppelen van magistraten in de mocrostraten. Elke ochtend bij je auto komen en zien dat er een kras op zit, je vrouw die voor hoer wordt uitgemaakt, je huis dat al voor de 4e keer wordt leeggeruimd. Maar nee, de magistraten zitten in de ivoren torens en vellen hun oordelen vanuit hun rustige villawijken.

ecologiste | 17-06-13 | 14:16

@frickY | 17-06-13 | 14:11
Jeugdzorg is tegen drugs, dat levert dus best wel een probleem op voor dat tuig.

rara | 17-06-13 | 14:16

Lekker voor jullie jongens!! Gezellig een jaartje netwerken in jeugddetentie voor een gouden toekomst als drugsrunnertje..

frankmeister | 17-06-13 | 14:16

Esien dat hij excuses en schuld bekent of 20 jaar onvoorwardelijk lijkt me een beter maatregel, nu krijg je weer dat "ikke ben onschuldig-kk blanke" verhaal.

poli | 17-06-13 | 14:15

Ik hoop op zware straffen en dat mensen weer respect krijgen voor hulpverleners en vrijwilligers die juist uit plezier en saamhorigheid eens op een veldje staan.

En ik vind dat door geweld niet te herkennen en te benoemen de bestuurders deze mensen in gevaar brengt (KNVB , Defensie, blauwhelmen, politie, scheidrechters). Je komt onbewust in een warzone met groenwaas jihadi s, als je dat weet kan je je voorbereiden met thee en kickbox lessen.

Achterbak | 17-06-13 | 14:15

Iemand doodschoppen en dan 6 jaar krijgen, - 1/3 eraf en klaar is kees. Ga je schamen rechtbank.

Pimmetje Fortuyn | 17-06-13 | 14:15

@enkelereisretour | 17-06-13 | 14:11
Beter namen en rugnummers voor de personen die dit mogelijk hebben gemaakt. Laten we beginnen bij het "Kunduz/Lente" clubje...

First Contact | 17-06-13 | 14:14

Overigens hulde @vanRossum om het te zeggen zoals het is. Wellicht wat minder sympathiek, maar de waarheid mag geschreven worden. Bijna je hele leven hier wonen, kinderen opvoeden en dan nog geen Nederlands verstaan. Schandalig. Een groter blijk van afkeuring en desinteresse had de man niet kunnen afgeven.
En dan lees je zo'n achterlijke tweet.

Not Muhammad | 17-06-13 | 14:14

@Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:12
Is Islam een ras? Dat is nieuw voor me...

rara | 17-06-13 | 14:13

Ha, zes jaar schoffelen, voor pa! Ben benieuwd naar de rest!

Flightless bird | 17-06-13 | 14:13

Behalve die zes jaar valt het weer vies tegen. 12 of 24 maanden, deels voorwaardelijk met aftrek voorarrest blijft er niet veel meer over

Barbapappa | 17-06-13 | 14:13

De heertjes zijn dus medio december weer vrij. Tsja.

brutus68 | 17-06-13 | 14:13

-weggejorist-

Sjors_Carlin | 17-06-13 | 14:12

@Suubi Musajja | 14:05 |: 'Als je een advocaat verwijt zijn client te verdedigen heb je weinig van westerse beschaving begrepen.'

In mijn woordenboek betekent verdedigen niét het op een slinkse manier zoeken naar een mogelijkheid, welke dan ook, om ergens onderuit te komen.
Óf mijn woordenboek geënt is op een westers-moreel-kompas, dat laat ik aan u over om te beoordelen.

Simon de Danser | 17-06-13 | 14:12

En wat krijgt de tolk?

Fart Fader | 17-06-13 | 14:12

@Terpen-tijn | 17-06-13 | 13:21
Je hebt ergens een racistische klok horen luiden, maar hebt de klepel helaas nooit echt eens opgezocht.

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:12

2 jaar lang verplichte begeleiding door jeugdzorg. Dat is godzijdank wel lekker pittig.

frickY | 17-06-13 | 14:11

Hi Spong, daar ga je. Tot ziens in het riool van Marrakech!

milky bar | 17-06-13 | 14:11


klassieke shariajudeamethode: tot het hoofd in de grond en stenigen. Met als toeschouwers de gemeenschap die er een les uit moet leren.

moderne variant: iemand met groepje op grond leggen en op het hoofd trappen, met als toeschouwers naieve hobbitmensjes die hun ogen eerst niet geloven en later doorlopen en angst hebben te getuigen.

Modern times same cruelty.

Achterbak | 17-06-13 | 14:11

En dan nu voor het eeuwige Google archief alle namen, rugnummers en foto's met bijbehorende straf op het internet ! Een schone taak voor sommige reaguurders hier

enkelereisretour | 17-06-13 | 14:11

De meesten moeten nu 12 maanden effectief zitten, dat betekent voor de kerst weer vrij (terwijl ze daar niet eens aan doen).

van_de_pot_gerukt | 17-06-13 | 14:11

Mijn dosis negatief nieuws weer gehad. Ik duik nu weer in mijn afwachtende houding. #revolutie

First Contact | 17-06-13 | 14:10

Wat zou ik graag één dagje rechter willen zijn.........

necrosis | 17-06-13 | 14:10

Nou Rik van RTLZ nieuws, je kan wel DEGELIJK een groep strafrechtelijk veroordelen.

Magdatkandat | 17-06-13 | 13:53 | + 0 -
Gelukkig heeft de rechtbank net anders beslist. Maar Spong zat daar inderdaad op te vissen. Dat als je met acht man doortrapt die op de grond ligt, het risico van overlijden nog steeds bij het slachtoffer zou liggen. Ziek. Dat zou de gemiddelde burger vogelvrij verklaren.

Kijk hij praat geen onzin, maar veel is het ook niet.
@SaskiaBelleman - 14:02:08
Volgens rechtbank is bij zeven verdachten voorwaardelijke opzet bewezen; op de koop toe nemen dat iemand overlijdt. #Grensrechter

ikdenkwat | 17-06-13 | 13:55
0% bijtelling voor een auto die je vooral op benzine rijdt. Elektrische range is 51 km. Zielig. Dan liever een Tesla Model S, die 480 km aftikt en in ruim een kwartier half op te laden is.

Feynman | 17-06-13 | 14:10

@Feynman | 17-06-13 | 13:16
Je hebt de verdediging verkeerd begrepen. Het knappen van de halsslagader zou volledig los hebben gestaan van de trappen die de beste man gekregen heeft. Het is dus niet de eierschedel die wat makkelijker breekt onder wat in ieder geval een misdadige klap is, maar de schedel die zonder klap spontaan openbarst. Een wat zwak verweer inderdaad, maar meer omdat het zo onwaarschijnlijk is dan om de juridische houdbaarheid ervan.

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:10

@LTS__zwakstroom | 17-06-13
Dat is voor de enige van de acht die de grens niet heeft geschopt.

Al is 30 dagen voor openlijke geweldpleging en mishandeling van de keeper mijn inziens ook bedroevend.

frickY | 17-06-13 | 14:10

@brutus68 | 17-06-13 | 14:07
Klopt, El Hassan D krijgt 6 jaar, het begint ergens op te lijken

Che_cuevara | 17-06-13 | 14:09

Spong dient voor het bijstaan van deze onderkruipsels sowieso publiekelijk bespuugt te worden. Kom niet aan met een verhaal van "het is zijn beroep" het fanatisme waarmee deze dweil zijn cliënten staat te verdedigen is geen theater meer, dit was zuivere empathie van zijn kant.

WatEenGezeikWeer | 17-06-13 | 14:09

Dit circus gaat zich weer herhalen in het hoger beroep.

van_de_pot_gerukt | 17-06-13 | 14:09

@Barbapappa | 17-06-13 | 14:08

Beter iets dan niets.

brutus68 | 17-06-13 | 14:09

Lijkt het toch nog een redelijk goede dag te worden!
Zie uitspraak.

BekiekUtMoar | 17-06-13 | 14:09

@Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:05
Zijn die enkele jaren ook heel wat als je samen met een groepje iemand hebt doodgeschopt? Want dat is natuurlijk wel een stapje erger dan iemand in elkaar slaan.

Overigens ben ik wel met je eens dat iedereen recht heeft op een advocaat, zelfs kopschoppers.

rara | 17-06-13 | 14:09

Zak chips, cola. Heb de aftrap van GS debat gemist maar ga minstens 30 minuten meelezen, daarna kotsen.

Skunk57 | 17-06-13 | 14:09

El Hassan D. krijgt zes jaar cel, met aftrek voorarrest

Che_cuevara | 17-06-13 | 14:08

@LTS__zwakstroom | 17-06-13 | 14:07 |
Dat is voor de mafketel die de keeper schopte.

Featherlight | 17-06-13 | 14:08

Een tolk? Man, die kudt familie van je verteld het je maar lekker! Bizar!

bottlebaby | 17-06-13 | 14:08

@frickY | 17-06-13 | 14:08 | + 0 -
Volgens mij wil dit zeggen.

Je had met je gedrag niet als doel, maar je had kunnen weten dat je met dit gedrag zoiets zou kunnen veroorzaken.

Kaas de Vies | 17-06-13 | 14:08

Oh, laat maar.
6 jaar voor die vader. Dan ligt de rest daar ver onder.

6 jaar voor in groepsverband iemand levenloos trappen, dat is onzin.

frickY | 17-06-13 | 14:08

Straf: El-Hasan D.: 6 jaar cel

Houdoe!

Otis Redding | 17-06-13 | 14:08

Zes jaar. Mooi. Dus 3 1/2 jaar geen last meer van.

Barbapappa | 17-06-13 | 14:08


brutus68 | 17-06-13 | 14:03 |
Dromen is zeker leuk, justitie is al genoeg nachtmerrie.

irma zonderboezem | 17-06-13 | 14:08

Hopelijk vragen ze geen Friese tolk aan, anders worden we weer afgestoken en in zee geduwd :(

crisdegek | 17-06-13 | 14:08

So far so good.
Alleen snap ik de "voorwaardelijke opzet" niet. Dit is wat mij betreft gewoon doodslag.

frickY | 17-06-13 | 14:08

@Che_cuevara | 17-06-13 | 14:05

Het geeft hoop dat de rechter het maximale uit de kan gaat halen.

brutus68 | 17-06-13 | 14:07

30 dagen, waarvan 17 voorwaardelijk. WTF!

LTS__zwakstroom | 17-06-13 | 14:07

-weggejorist-

James Lastig | 17-06-13 | 14:06

Tot nu toe gaat alles goed, zelfs de schadevergoeding wordt gewoon toegewezen. Mijn wereldbeeld is aan het wankelen...

rara | 17-06-13 | 14:06

Dit gaat lekker!

Frunkle | 17-06-13 | 14:06

@SaskiaBelleman
Van 7 verdachten staat schoppen en slaan #Grensrechter vast. Alleen van Daveyron niet. Die schopte de keeper.
- What the fuck hebben we toch in ons binnengehaald... Schoften die mensen op een voetbalveld schoppen en een volwassen man die vrijwillig een zaterdagochtend voor de jeugd opoffert zelfs DOODschoppen. NL is NL niet meer, daar kan ook een nieuwe koning niets aan veranderen.

milky bar | 17-06-13 | 14:06

De politiek zocht toch een ander woord voor allochtonen? Nou, hier heb je 'm: tolkbehoeftigen.

Ja nee, geen mening | 17-06-13 | 14:06

Rechter zegt "dood van Richard Nieuwenhuizen als gevolg van geweld, niet door aderafwijking".

Eat that Spong.

Che_cuevara | 17-06-13 | 14:05

@Simon de Danser | 17-06-13 | 13:14
Als je een advocaat verwijt zijn client te verdedigen heb je weinig van westerse beschaving begrepen. En voor alle anderen die als redneck amerikaanse simpelaars staan te roepen om hogere straffen: enkele jaren gevangenisstraf zijn voor een jong leven nogal wat, zelfs als je iemand in elkaar hebt geslagen.

Suubi Musajja | 17-06-13 | 14:05

@Willianus Wortelus | 17-06-13 | 13:56
Ies tog: 'jeweettog' ?

Fart Fader | 17-06-13 | 14:05

Zo zo, er is 'causaliteit' tussen kapot schoppen en overlijden bewezen geacht door de rechtbank. Fideel.

Not Muhammad | 17-06-13 | 14:05

Een grof schandaal.
Echt te belachijk voor woorden.
Die El hal mammoet of hoe hij deed terugschoppen terug naar zijn zandbak.

Nacho_Vidal | 17-06-13 | 14:04

Even snel een cursusje Arabisch bij de LOI volgen! Kan ik tenminste alles verkeerd vertalen en word er nog eens eentje veroordeeld!

frankmeister | 17-06-13 | 14:04

Minderjarige schoffies... Maximaal 1 jaar toch?

loerelau | 17-06-13 | 14:04

Er is niemand gestenigd, gewoon doorlopen...

Achterbak | 17-06-13 | 14:03

Ik durf trouwens te wedden dat die El Hassan waarschijnlijk al decennia in Nederland woont. En dan nog een tolk nodig hebben. Eigenlijk meteen een mooie gelegenheid om hem het land uit te schoppen wegens ongeschikt. Maar ja. Dromen blijft leuk.

brutus68 | 17-06-13 | 14:03

Ozturk (Pvda, AKP-sharia troll)2e kamer

Geweld van kopschoppers valt mee, zeker als je het vergelijkt met hoe de Britse Kruisvaarders tekeer gingen gedurende de Ierse opstand.

#democratie-fyra-eindhalte-sharia

Achterbak | 17-06-13 | 14:02

Vooralsnog stelt de rechtbank dat de verdachten geschopt, geslagen en getrapt hebben. Dat wisten we al.

van_de_pot_gerukt | 17-06-13 | 14:02

Eerste berichten zijn positief:

"Wb rol 51-jarige. Hij speelde actieve rol bij schoppen en slaan, zegt rechtbank."

"Ook trappen door Soufyan en Ibrahim acht rechtbank bewezen. "

An die ARBEIT | 17-06-13 | 14:00

De Nederlandse rechtsstaat is ingericht op het veroordelen van burgers. Mensen die niet meewerken aan hun eigen veroordeling gaan vrijuit, krijgen niet zelden een schadevergoeding achteraf. In Amsterdam krijgen ze zelfs een huis en een baangarantie aangeboden.

Wie stout is krijgt lekkers, wie zoet is de klappen.

Jan Passant mk2 | 17-06-13 | 13:57

Hopelijk dachten de rechters bij het concipiëren van de uitspraak "laten we niet vergeten dat de algehele geloofwaardigheid van de Nederlandse rechtspraak ervan afhangt".
Enfin, we zien het vanzelf. Maar niet nadat we zijn geïnformeerd over de laatste trends op het gebied van telefonie en energie.
Weet je ook een beetje welke doelgroep op dit tijdstip RTL kijkt.

Not Muhammad | 17-06-13 | 13:57

Fart Fader | 17-06-13 | 13:55 | Respect jonge, ies respect. Je weet toch.

Willianus Wortelus | 17-06-13 | 13:56

3 van de acht 'verdachten' aanwezig, ehr?

Fart Fader | 17-06-13 | 13:55

@spanarchist | 17-06-13 | 13:49
Mee eens, maar de rechtsspraak en immigratie van kansarmen en kanslozen, kun je niet alleen op het conto van de PvdA
schrijven.
Zij zijn er wel de oorzaak van dat er decennia niet effectief is ingegrepen door weg te kijken dan wel de boel te bagatelliseren.

La Vie En Rose | 17-06-13 | 13:55

Feynman | 17-06-13 | 13:44 | + 4
Maar wel 0% bijtelling.

ikdenkwat | 17-06-13 | 13:55

Zeg nou zelf, het tolkverhaal demonstreert toch mooi hoe krankzinnig het land geworden is.

milky bar | 17-06-13 | 13:54

Nou, dat hele circus duurt nog een half uur, dan pas volgt de uitspraak.

Willianus Wortelus | 17-06-13 | 13:54

Wie gaat er voor 200 uur schrobben (wat je overigens zo ontloopt) en 6 maanden voorwaardelijke celstraf? Of zal het misschien toch een schadevergoeding worden voor de geleden schade? Binnen nu en 2 uur is het weer bal in het Nederlandse strafrecht.

Rest In Privacy | 17-06-13 | 13:54

'Poging tot mishandeling en toebrengen van zwaar letsel in vereniging gepleegd.' 2 jaar PP.

Einde van de Domheid | 17-06-13 | 13:54

Zegt de verdachte in de kopschopzaak tegen de vertaler: "Are you tolking to me?"

deministerpresident | 17-06-13 | 13:53

Spong declareert een uurtje extra.

CoffeePatch | 17-06-13 | 13:53

Feynman | 17-06-13 | 13:16

De eierschedelcasus betrof zware mishandeling. Ik vermoed, maar helemaal zeker weten doe ik het niet, mijn kennis v.h. strafrecht is decennia oud, dat Spong het onderscheid wil maken tussen zware mishandeling, de dood tot gevolg hebbend, en doodslag. Bij doodslag moet er ook een opzet op de dood zijn geweest; doodslag wordt dan ook zwaarder bestraft.

Als advokaat v.d. duivel zou je kunnen stellen dat, zie je arrest, de verdachte weliswaar schuldig is aan de zware mishandeling met de dood als gevolg, ongeacht of hij wel of niet op de hoogte was van de gezondheidstoestand v.h. slachtoffer, maar niet dat hij hem opzettelijk, d.w.z. willens en wetens, heeft doodgetrapt. De opzet staat los van het gevolg, hoe verschrikkelijk dat ook moge zijn.

Magdatkandat | 17-06-13 | 13:53

Moishe Pipik | 17-06-13 | 13:47
Leren spreken valt wel mee, lezen daarentegen kost wat meer moeite. Ma'a salama

Graaf van Egmont | 17-06-13 | 13:52

van_de_pot_gerukt | 17-06-13 | 13:50 |
Ik ben ook geen tolk

CoffeePatch | 17-06-13 | 13:51

Wachten op de tolk? Ik zou zeggen, vraag eerst wie er 2000 euro voor geleden schade wil incasseren. Elke verdachte die dan kan antwoorden kan ook Nederlands en kunnen derhalve de uitspraak prima volgen. En dit was wederom een kostenbesparende tip, voor niks.

deministerpresident | 17-06-13 | 13:51

De tolk is onderweg. Tolk maakt blijkbaar zelf uit wanneer hij aanwezig is bij uitspraak. Niet te geloven dit.

brutus68 | 17-06-13 | 13:50

@La Vie En Rose | 17-06-13 | 13:47
Hebben i.p.v. heeft.

La Vie En Rose | 17-06-13 | 13:50

kut, ik d8 dat werkloos zijn fijn is.. maar woensdag zou ik graag op dat KUTkantoor zitten met airco op 19 graden...

jojojo22 | 17-06-13 | 13:50

Koeltoer ies met k.

van_de_pot_gerukt | 17-06-13 | 13:50

Ik denk dat ik ten behoeve van mijn geestelijke gezondheid de uitspraak maar niet wil horen. Begin nu al te koken.

c.onjo | 17-06-13 | 13:50

Had dat niet eerder geregeld kunnen worden die tolk? Ik eis strafvermindering wegens ongemak! Die man wil natuurlijk gewoon in zn eigen ranzige taal horen dat zn boefjes vrijuit gaan, zoiets begrijp je toch? Stelletje xenofobe PVV'erts hier!

WatEenGezeikWeer | 17-06-13 | 13:49

Half uur te laat komen ies cultuur.

CoffeePatch | 17-06-13 | 13:49

La Vie En Rose | 17-06-13 | 13:47
Klopt, maar de pvda doet er wel alles aan om de belangen van haar favoriete achterban zo goed mogelijk te behartigen, vaak ten koste van de autochtonen. Die stemmen komen nu eenmaal niet vanzelf.

spanarchist | 17-06-13 | 13:49

Wachten op de tolk? Welk een vooroordeel-bevestigend detail.
Verstaan de beste knapen geen "foei, niet meer doen en tot over een half jaartje"?

Not Muhammad | 17-06-13 | 13:49

Allah Snackbar, ik spreek al een aardig mondje rifaaps.

van_de_pot_gerukt | 17-06-13 | 13:49

Ik ga maar eens cursusje Arabisch volgen. Groeimarkt, dat tolken.

Moishe Pipik | 17-06-13 | 13:47

Voorspelling: Toch niet-ontvankelijkheid OM want de daders zijn al gestraft - door de media (hoewel dat geen rechtscollege is ervaren de echte slachtoffers - de kopschoppers - dat vanwege hun schaamtecultuur natuurlijk wél als zodanig!).
JaNeeTochNietDan? | 17-06-13 | 13:14 | + 5
Die vlieger gaat nu niet meer op natuurlijk, omdat ze om een tolk gevraagd hebben.

psycho_3 | 17-06-13 | 13:47

Ik zie nog een grote toekomst voor tolken Fries, Limburgs en Tukkers.

Petrus de Rewa | 17-06-13 | 13:47

Ben benieuwd wat de uitspraak wordt, als ze hiermee weg komen wordt het in feite gelegaliseerd dat je als arabier in NL totaal geen zelfcontrole hoeft te hebben.
Wat in feite gelijk staat dat ze gelijkgesteld worden aan een primitieve diersoort die nu eenmaal niet anders kan dan impulsen en driften ongecontroleerd de vrije loop laten, dat zou dus eigenlijk een enorm racistisch oordeel zijn en dat zal volgens mij niet gaan gebeuren, hoop ik toch. De rechtspraak wil toch niet als racistisch neergezet worden.. handel er dan maar naar ook.
Als ik iemand doodtrap omdat ik van nature nu eenmaal vind en voel dat het ook een optie is dus waarom zou ik het dan niet doen en er direct naar handel ga ik ook de bak in, voor jaren.

Causa Sui | 17-06-13 | 13:47

@Deee-Lite | 17-06-13 | 13:33
Nope, elke verdachte die het Nederlands niet goed beheerst heeft recht op een gratis tolk. Voor de kosten draaien wij op.

Hiervoor is niet alleen de PvdA verantwoordelijk maar alle partijen die voor deze wet heeft gestemd.

Ook is de PvdA in haar eentje niet verantwoordelijk voor immigratie van dit tuigh, hoe graag ik dat ook zou willen omdat ik het een enorme kudtpartij vind, maar ook de VVD, CDA, D66 en Groenlinks.

La Vie En Rose | 17-06-13 | 13:47

Tolk is binnen. Uitspraak begint elk moment.

frickY | 17-06-13 | 13:46

er moet toch genoeg 'buitenlands' sprekende lui zijn daar baar de rechtbank? Laat die wat nuttigs gaan doen.
Ik kan anders met mijn handen wel uitbeelden hoeveeel jaar er gezit moet worden.

diek | 17-06-13 | 13:46

Is het niet inmiddels efficiënter om onze rechters Marokkaans te leren?

Muggenmepper | 17-06-13 | 13:46

De tolk is voor de oudste verdachte, van 51 jaar oud.

De meeste spreken rond hun 3de levensjaar al aardig Nederlandse zinnen, maar onze beul niet.

frickY | 17-06-13 | 13:46

Lijkt me een topic waarbij de moderator denkt "ik zie wel wat de mensen schrijven, eerst even luchen" En terecht. Oh wacht.

Not Muhammad | 17-06-13 | 13:45

@Willem X | 17-06-13 | 13:43
Ze hadden allemaal al een tien voordat de examens uitgedeeld werden. Afwachten is alleen of ze de antwoorden goed overgeschreven hebben tijdens het examen.

sinar2 | 17-06-13 | 13:45

Dit is niet mijn tolk vriend.

van_de_pot_gerukt | 17-06-13 | 13:44

Als u zich afvraagt wat al die juridische bijstand voor de Arabische kornuiten gekost heeft, alvast deze foto: twitter.com/JeroenStans/status/346592... Hier staat een fout geparkeerde Fisker Karma ter waarde van minimaal 129.000 euro. Geld heeft dit grote strafpleiters kantoor als water, de boete voor fout parkeren kan er wel af.

Feynman | 17-06-13 | 13:44

El-Hassan D. pakt zo meteen z'n mes en zegt: 'Jij wil tolk?, hiér is tolk!'

Simon de Danser | 17-06-13 | 13:44

die spong tracht te voorkomen door zn hulp aan dit uitschot, hij ter zijner tijd wellicht als eerste homo van een hemelhoog flatdak afgeflikkerd zal worden.

bah wat een smeerpijp zonder trots is die zak toch.

hendrik j. | 17-06-13 | 13:43

Veel onbegrip over het feit dat er een tolk nodig is.
Maar durf eens te stellen dat kennis van de Nederlandse taal een eis is voor het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit en je krijgt al het Goede Volk over je heen. Racist!

spanarchist | 17-06-13 | 13:43

Die jonge kopschoppers zitten nog op school mag ik aannemen.
Als er voor hen een tolk nodig is dan ben ik toch ook benieuwd wat hun schoolcijfers voor Nederlands vertellen.
Stel dat daar voldoendes bij zitten, dan komen er toch weer een paar leuke vragen om de hoek kijken.

Willem X | 17-06-13 | 13:43

Ik radicaliseer ook merk ik. Meer heb ik er niet over te melden.

irma zonderboezem | 17-06-13 | 13:42

Its all part of their Jihad...

RegseHippie | 17-06-13 | 13:42

Fuck de tolk! Elke willekeurige geit fungeert beter en goedkoper!

Sjors_Carlin | 17-06-13 | 13:42

De tolk zat te poepen en moest toen plotsklaps van de pot gerukt worden. Dat neemt nu eenmaal tijd.

van_de_pot_gerukt | 17-06-13 | 13:42

Soufyan is de Turkse spelling, maar in het Nederlands heet-ie gewoon Sufjan.

rara | 17-06-13 | 13:42

@Cuyahoga | 17-06-13 | 13:23
Op zijn schedel misschien niet, maar daaronder zit het toch niet helemaal goed.

Che_cuevara | 17-06-13 | 13:41

De tolk op kosten van de staat zeker?

HartstikkeMooi | 17-06-13 | 13:40

tot wat voor een to(l)k-kierechtstaat kan een wereldmacht afglijden ..

FredFlinstone | 17-06-13 | 13:39

Hij kan toch ook later de uitspraak vernemen als hij hopelijk 30 jaar vast zit. Op die tolk hoef je niet te wachten.

Therapietje | 17-06-13 | 13:39

Ik had ze beslist allemaal (direct tegen de muur gezet), maar dat mag ook al niet gezegd worden.

van_de_pot_gerukt | 17-06-13 | 13:39

De origineel aangestelde tolk kon helaas niet.
Hij had herexamen.

Cuyahoga | 17-06-13 | 13:39

Tolk? Straks moet het ook nog in Marokkaans gebarentaal en tevens uitgetekend in drievoud. Pff.. Zeker Nederlands gehad op Ibn Ghaldoun school

ikdenkwat | 17-06-13 | 13:39

Saskia Belleman
De enige verdachte die heeft toegegeven te hebben geschopt, 1 x tegen schouder #Grensrechter, is Soufyan

Straffen die zijn geëist:

Saskia Belleman ‏
Daveryon B. was volgens het OM alleen betrokken bij geweld tegen keeper Buitenboys, niet tegen #Grensrechter Nieuwenhuizen.

Saskia Belleman ‏
Tegen Daveryon B. (15) eiste het Openbaar Ministerie 30 dagen jeugddetentie wv 13 voorwaardelijk ivm openlijk geweld. #Grensrechter

Saskia Belleman ‏
Tegen Soufyan B. (17),Fady F.(16),Mohamed K. (18),Othman K.(16),Ibrahim C.(16), werd 2 jaar geeist, 6 maanden voorwaardelijk. #Grensrechter

Saskia Belleman ‏@SaskiaBelleman
Tegen zijn zoon Yassine D., die ttv kloppartij 15 jaar was, werd 1 jaar jeugddetentie geeist, waarvan 2 maanden voorw. #Grensrechter

Saskia Belleman ‏@SaskiaBelleman
Enige meerderjarige verdachte El-Hasan D. (51) hoorde hoogste straf (6 jaar gevangenis) tegen zich eisen. #Grensrechter

De tolk is voor El_Hassan D.

La Vie En Rose | 17-06-13 | 13:38

Hahahahahahaha ... een tolk om een Nederlands vonnis aan Nederlanders uit te leggen ... van uw belastingcenten.

Wat een prachtig land is het toch.
En de PvdA zag dat het goed was ....

James Lastig | 17-06-13 | 13:38

De rechtbank wacht op de tolk...
Nederland heeft nog een paar Nederlanders, de rest is al vertrokken
OMG ... wat een land

duitse herder | 17-06-13 | 13:37

Als ik dit lees denk ik dat er ook fraude worden gepleegd bij de inburgering examens.

lady blabla | 17-06-13 | 13:37

Het betreft de tolk "De moderne rechtsstaat, met aan de top wereldvreemde D66-rechters, begrijpelijk uitgelegd aan gewone Nederlanders".

milky bar | 17-06-13 | 13:36

Dit is het voorspel, de tolk is er nog niet.
De spanning stijgt.
De anticlimax.
Allemaal veroordeeld tot de tijd in voorarrest geweest (het moet niets extra gaan kosten) en dan vrij.

van_de_pot_gerukt | 17-06-13 | 13:36

Tolk? Inburgeringscursus hoefde zeker bij de aanvraag van het paspoort nog niet?

Als ze het niet begrijpen, moeten ze achteraf maar van papier laten vertalen hoeveel uur ze moeten schoffelen.

Mister Crabs | 17-06-13 | 13:35

Ze leven in hun eigen beperkte realiteit, geschapen door alles wat negatief is, die doodtrappers, zij zijn slachtoffer, zij zijn zielig, zij trappen iemand dood maar dat is zijn schuld, ze blijven zich altijd voordoen alsof ze het volkomen aan een bewustzijn ontbreekt, ze bestaan enkel uit zelfmedelij en hebben geen respect voor wie dan ook, alleen voor zichzelf.
En zelfs hun tolk heeft maling aan alles en iedereen en laat de familie wachten tijdens zo'n moment, echt walgelijk.

Causa Sui | 17-06-13 | 13:35

40 jaar D66-rechters eist zijn tol(k).

Normpje | 17-06-13 | 13:35

@Cuyahoga | 17-06-13 | 13:23
Geen nood; die plaat voor de kop van Spong zal de klap wel opvangen.

dlseth_ | 17-06-13 | 13:35

Als de uitspraak tegenvalt, wil ik wel namen. Van de verdachten, zodat ze publiekelijk aan de internetschandpaal genageld kunnen worden (Brent Leysen noemden jullie toch ook niet Brent L.?) En van het befgajes natuurlijk.

Ja nee, geen mening | 17-06-13 | 13:35

Lekkere tolk trouwens. Ik neem dat hij/zij betaald wordt voor dat werk, dus op tijd komen lijkt me wel zo correct. In Nederland is het namelijk de gewoonte op tijd op je werk te verschijnen.

brutus68 | 17-06-13 | 13:34

Dat gedoe met een tolk is gewoon om de boel te sarren en minachting voor de rechtspraak in Nederland.
Zlefs nu eist deze klootzak nog dat we ons aan hem aanpassen.

sinar2 | 17-06-13 | 13:34

De uitspraak zou wel mooie kansen bieden om bepaalde problemen in dit land te verhelpen

helaas kan ik het uit veiligheidsoverweging niet duidelijker verklaren

Tim Grimbek 10 | 17-06-13 | 13:34

Zelfs de twitterfeed bovenaan het topic lacht om onze rechtspraak: NaN NaN Na...

Pharan | 17-06-13 | 13:33

-weggejorist-

Deee-Lite | 17-06-13 | 13:33

Hoe respectloos voor de nabestaanden om te wachten op een fucking tolk.

Als het voor de verdachte zelf is, is het al belachelijk want hij is in Nederland geboren. En als het voor zijn ouders is snap ik het helemaal niet, die horen het na afloop wel van hun lievelingszoon.

frickY | 17-06-13 | 13:33

Brekende update, de Tolk waar we op wachten is niemand minder dan Chuck Norris, die op geheel non-verbale wijze de emotionele delen van het vonnis zal vertalen. Wie niet horen wil, moet maar voelen.

Feynman | 17-06-13 | 13:32

Het wachten is op de tolk. Voor wie? De rechter om dat gesis van die etters te vertalen, of voor die hier geboren etters omdat ze geen Nederlands spreken?

brutus68 | 17-06-13 | 13:32

Wat, wachten op een godvergeten tolk? Lever dan dat Nederlandse paspoort godverdomme ook maar in, en wel heel snel.

Nietvoordekat | 17-06-13 | 13:32

Een tolk?? voor wie!! Hoe lang zijn deze mensen in Nederland. Hoe gefaald is de multicul en de integratie van buitenlanders.

*hoofd schud*

doskabouter | 17-06-13 | 13:32

Zal wel 240 uur schoffelen worden.

ikkrijgjewel | 17-06-13 | 13:32

Dat soort volk blijft maar geld kosten. JAREN in Nederland wonen, geen woord Nederlands spreken. Outkierung binnenharken, tolk nodig hebben, pluche gevangbehandeling betalen...

KollenbergSittard | 17-06-13 | 13:30

Kaas de Vies | 17-06-13 | 13:18 | + 0 -
Voor een halve rug per uur krijg je dus een advocaat die hoopt dat vandaag drie rechters slapen, die hoopt dat in hoger beroep weer drie rechters falen, denkt in cassatie de advocaat generaal te kunnen ontwijken en daarna de volledige Hoge Raad instemt met het vernietigen van de rechtszekerheid van mensen die een klein genetisch defect hebben?

Is zo`n narcistische dwanggedachte niet een belediging van de rechtelijke macht an sich? Een belediging is momenteel genoeg voor een schrapping. Of kunnen we dit kwalificeren als werkweigering. Weigeren om na te denken, weigeren om te werken. Iets wat ik nog NOOIT tot een schapping heb zien leiden.

Dan heb ik liever een advocaat die zijn vrouw vaker inruilt dan zijn auto, humor heeft, juridisch meer inhoud had en de meest bizarre zaken aan kon nemen. Hij gaf het programma "De Nieuwe Moskowitz" na de opnames een nieuwe betekenis. Tijdens de opnames was het een werving en selectie programma, erna bleek het een ordinaire aflevering van "Boer zoekt Vrouw" te zijn.

Wat het vonnis ook zal zijn, het wordt een zwarte dag in de rechtsstaat.

Feynman | 17-06-13 | 13:30

Gewoon een vinger langs je keel halen begrijpt iedereen toch?

Fart Fader | 17-06-13 | 13:30

Waarom op een tolk wachten? Als je in een Nederlands team kunt voetballen, kan je ook in het Nederlands veroordeeld worden.

i-Wonder | 17-06-13 | 13:30

-weggejorist-

Deee-Lite | 17-06-13 | 13:30

Wachten op een Tolk... En dat hebben een Nederlands paspoort?

LangeTijdGeleden | 17-06-13 | 13:29

En nog wachten ook omdat er iemand geen Nederlands kan.

blinde kip | 17-06-13 | 13:29

W88 op een tolk, wtf?

Fart Fader | 17-06-13 | 13:29

Het wachten is dus op een.... tolk.... zucht, wat een land.

Kaas de Vies | 17-06-13 | 13:29

Er moet goedverdoeme een TOLK bij komen! Dat tuig is gewoon in Nederland geboren...

BekiekUtMoar | 17-06-13 | 13:28

Ik ga weggejorist worden als ik zeg dat ze wat mij betreft tegen de muur mogen. Dus dat zeg ik niet. Maar ik denk het wel.

Nietvoordekat | 17-06-13 | 13:27

Die RTL live stream is meuk eerste klas, allemaal reclame... Wanneer begint de uitspraak?

LangeTijdGeleden | 17-06-13 | 13:27

-weggejorist-

Deee-Lite | 17-06-13 | 13:26

Volgens de twitter van Belleman is er ook buitenlandse media. O.a Al Jazeera.

brutus68 | 17-06-13 | 13:25

Die hele bende van leugens, valse getuigenissen, wisselende verklaringen en elkaar beschuldigen moeten door de rechter worden uitgezocht, voor men over kan gaan tot een paar taakstrafjes.

Terpen-tijn | 17-06-13 | 13:25

Heeft iemand de link naar de juiste stream??

Uilskuiken | 17-06-13 | 13:24

Haal die RTL stream maar weg. Het wordt niet live uitgezonden.

frickY | 17-06-13 | 13:24

Als het kalifaat straks wordt uitgeroepen en Spong als één van de eerste van de flat af wordt gegooid, kan die patholoog dan ook nog een keer komen kijken of hij misschien een zwak plekje op zijn schedel had?

Cuyahoga | 17-06-13 | 13:23

Tik op de vinger, nooit meer doen, geen bewijs wie de fatale schop gegeven heeft, bedankt D66 rechter.

CornholioNL | 17-06-13 | 13:23

lldbhnger | 17-06-13 | 13:18
Besnedelanders +1

De echte Stolwijker | 17-06-13 | 13:21

Stompzinnig conclusies van mij?
Dacht het niet>> zo gaat dat wel in moslimlanden>> Een islamiet is altijd per definitie onschuldig als er andere geloven in het spel zijn.

Terpen-tijn | 17-06-13 | 13:21

Die jongens komen meteen vrij en zijn de helden van de buurt.
Want een domme kaas doodschoppen is gewoon stoer in die kringen.

sinar2 | 17-06-13 | 13:19

Ik schaam me nu al. Als Nederlander.

brutus68 | 17-06-13 | 13:19

Zekersteweten de juiste stream?
Zit nu namelijk bullshit te kijken

frickY | 17-06-13 | 13:19

@Feynman | 17-06-13 | 13:16 | + 0 -
Hij hoopt op een slapende rechter en nieuwe baanbrekende jurisprudentie.

Mocht de motivatie van Spong door de rechter overgenomen worden maakt dit de weg vrij voor iedereen om lichamelijk zwakkeren ongestraft om te leggen.

Kaas de Vies | 17-06-13 | 13:18

Vandaag is een mooie dag om deze Besnedelanders vrij te laten, kunnen ze morgen al lekker terrasje pikken en meisjes die rokjesdag hebben, nasissen en uitschelden voor hóér!!!
De passagiers in de trein richting Zandvoort dusdanig terroriseren, dat de Molukse kapingen zal doen vergeten.
De pliesies, discoportiers ed. het bloed onder hun nagels vandaan halen met hun zuigende houding.
Waarom niet, ja toch rechter?

lldbhnger | 17-06-13 | 13:18

Straffen doen er niet toe, zal laag zijn behalve van vaderdader. De enige volwassene..
Niemand heeft ook wat gedaan, Richard zal zelf wel stiekum met zijn hoofd tegen een muurtje zijn opgelopen om alle moslims in een kwaad daglicht te zetten.

Terpen-tijn | 17-06-13 | 13:17

Ik voorzie maar 1 oordeel: vrijspraak, al dan niet na hoger beroep. Tenzij er forensisch bewijs of beelden zijn die ik gemist heb. Hopelijk is die uitspraak dan wel aanleiding om eindelijk de wet op medeplichtigheid in groepen aan te scherpen, want het kan toch niet zo zijn dat je met een paar man iemand doodschopt onder het oog van vele getuigen en een paar camera's, en daar dan mee wegkomt.

Muxje | 17-06-13 | 13:17

een flutje minus aftrek voorarrest en weer naar huis met een voorwaardelijk. in de wandelgangen vernomen.

ikdenkwat | 17-06-13 | 13:17

Vertrouwen in de rechtsstaat = /dev/null.

KaiserSoza | 17-06-13 | 13:17

Waarom Meester Spong de zwakke halsslagader van de grensrechter erbij sleepte is mij nog steeds onduidelijk. De Hoge Raad is over zo`n verweer in het verleden heel duidelijk geweest. www.rechtenstudent.net/arrest/353/HR-2...

"In dit arrest slaat een man een ander met een koperen buis op zijn hoofd. Het slachtoffer lijdt echter aan een zeldzame afwijking die in de volksmond bekend staat als 'eierschedel', hetgeen inhoudt dat men een dunne en dus kwetsbare schedel heeft. Ten gevolge van de slag op het hoofd loopt het slachtoffer zwaar lichamelijk letsel op.

De Hoge Raad oordeelde in dit arrest dat de zeldzame afwijking van het slachtoffer er niet aan in de weg stond dat in het algemeen te voorzien was dat bepaald gedrag tot zwaar lichamelijk letsel zou kunnen leiden, ook al zou normaal gesproken het slaan met een koperen buis op het hoofd minder ernstige gevolgen hebben gehad."

Waarom Spong niet met een betere verdediging komt is mij duister.

Feynman | 17-06-13 | 13:16

Omdat ik ook een VOC-mentaliteit heb, zeg ik: Kielhalen!

antagonist | 17-06-13 | 13:16

Een perfecte kans voor het O.M. om ons geschonden vertrouwen in de rechtsstaat weer enigszins te herstellen. Maar er zal veel meer voor nodig zijn om dat vertrouwen terug te winnen, dat lukt ze niet met 1 zaak.

rara | 17-06-13 | 13:16

Als ze het dubbele nee driedubbele krijgen van wat er geeist is is het nog te weinig dus dit wordt hoe dan ook een teleurstelling.

zooishettoch | 17-06-13 | 13:15

Die smeerpijp van een Spong plaveit de weg voor grenzeloos geweld tegen onschuldigen, met z'n misselijkmakend handlangersgedrag.

Simon de Danser | 17-06-13 | 13:14

Een zoveelste sollicitatie van de rechtelijke macht naar eigen richting of handhaving van de Nederlandse rechtsorde?
.
Er staat wat op het spel.

Parel van het Zuiden | 17-06-13 | 13:14

Voorspelling: Toch niet-ontvankelijkheid OM want de daders zijn al gestraft - door de media (hoewel dat geen rechtscollege is ervaren de echte slachtoffers - de kopschoppers - dat vanwege hun schaamtecultuur natuurlijk wél als zodanig!).

JaNeeTochNietDan? | 17-06-13 | 13:14

Nederland! het land met het minste onkruid.

hepelman | 17-06-13 | 13:13

@ james lastig: twee hele weken? Pfoe, dat durft zo'n rechter niet hoor.

bezemkast 1919 | 17-06-13 | 13:13

Ik pleit voor 20 weken gevangenisstraf met terugwerkende kracht! HA, dat zal ze leren!

Joshua42 | 17-06-13 | 13:12

Ik vrees het ergste. Voor onze rechtsstaat en het algehele rechtsgevoel......

Gezwel | 17-06-13 | 13:12

Iemand 7 schoffels in de aanbieding?

hepelman | 17-06-13 | 13:11

Taakstraf in Syrie zou nog de beste oplossing zijn voor alle partijen.

Petrus de Rewa | 17-06-13 | 13:11

Voorspelling: allemaal een weekje schoffelen.

bezemkast 1919 | 17-06-13 | 13:11

Wat wordt het ... 1 of 2 weken onkruid wieden?

James Lastig | 17-06-13 | 13:11

Klootzakjes

antagonist | 17-06-13 | 13:11

Ik voorspel nulkommanul straf want die man was al doodziek...

eerstneukendanpraten | 17-06-13 | 13:11

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl