achtergrond

Geenstijl

LIVE. Uitspraak tegen Doodschoppers van De Grens

Het wordt een slechte dag voor de familie van grensrechter Richard Nieuwenhuizen, verzuchtte Jan D. vanmorgen. Klopt. De rechtbank van Lelystad doet om 13.15 uur een uitspraak die niets verandert en niets verzacht: dood blijft dood. Daar helpt geen verschoningsrecht tegen. De strafeisen van het OM tegen de Doodschoppers van De Grens zijn helder: zeven van de acht waren verdachten waren verantwoordelijk, en allemaal dragen ze schuld. De een wat meer dan de ander. Maar feitelijk weten we nog steeds niet wie nou wel en wie nou niet geschopt, geslagen en nog een keer geschopt heeft. We weten zelfs niet óf er wel geschopt is. Bovendien: Die jongens moeten nog een toekomst tegemoet. Arme Soufyan lijdt in zijn eigen buurt al onder een reputatie als snitch. En De Grens had al een kwakkelende gezondheid, zo wist meneer Spong. Dan moet je ook niet met een vlaggetje langs een vechtbalveld gaan staan hè. Kortom. De rechter kan nog alle kanten op in zijn altijd te milde uitspraak. Voorbeschouwing bij Saskia B. Vertrouwen in de rechtsstaat peilen via #grensrechter. Commentaar uit de kelderboxen van 020-Gaza via de gekke tv hierboven.
Update: Uitstel vertraagd. Wachten is (alwéér) op De Tolk.
Update: Eclatante nederlaag voor meneer Spong. El-Hassan D. krijgt zes jaar om zijn Nederlands bij te spijkeren. Zoon Yassin krijgt 12 maanden cel, waarvan 2 voorwaardelijk. De anderen vijf krijgen 24 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk.
Strong: Advocaten uiteraard in hoger beroep.
Strong: Hele vertaalde uitspraak hierrr.
detolkteringhomo.png Dus het gezin van een zomaar door testosterontuig zonder opvoeding doodgetrapte amateurvlagger zit op de publieke tribune van de rechtbank van Lelystad. Te wachten tot een rechterlijke uitspraak een heel klein toefje gerechtigheid en leedverzachting brengt. En dan blijkt de modderfokking TOLK te laat, waardoor één van de kloodtzakjes die hun man, zoon, broer en vader en hebben doodgetrapt niet in staat is om de uitspraak te begrijpen. Omdat El-Hassan D., de oudste verdachte (en tevens de vader van Yassin) z'n hele armetieterige leven lang op drie hoog achter in een portiekflat naar schoteltelevee uit zijn eigen zandbak heeft zitten kijken op kosten van de belastingbetaler, moeten de gezinsleden van Richard Nieuwenhuizen op het meest emotionele moment van de strafzaak wachten tot er een tolk vrijgemaakt is uit één van de vele, vele andere rechtszalen in Nederland waar de aanwezigheid van diens kennis van het Berbers en andere klanken van het Arabisch gewenst is. Geef dat tuig de uitspraak en een woordenboek mee de cel in, en geen Playstation, dan komen ze er uiteindelijk misschien zelf wel een keer achter waarom ze tijdelijk uit de samenleving zijn weggejorist. El-Hassan kon overigens nog uit-ste-kend Nederlands toen hij aan De Vijfde Dag uitlegde dat zijn zoon onschuldig was.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.