Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

YES! Topsalarissen in NL weer gestegen

oie_15111637gNS8QLyx.gifGoed nieuws van het loonstrokenfront! De topsalarissen van topbestuurders van topbedrijven zijn voor het eerst sinds drie jaar gestegen! Epic. Gaat dus best goed met de grote bedrijven. Zo verdiende Bernard Dijkhuizen van het wereldbedrijf ZIGGO afgelopen jaar 15,7 miljoen euro. Wow, daar kun je dus echt vet veel PlayStations 4 van kopen. En iets minder XBOX Ones. Maar alsnog. Wij zeggen: gefeliciteerd Bernard! Fijn om te horen dat er in mensen nog belachelijk veel euro's verdienen. Dat we in staat zijn op CEO's in een jaar tijd miljoenen te geven voor het belangrijke werk dat ze doen. Hey, als je een bedrijf succesvol runt, mag je daar voor beloond worden. Weet u voor hoeveel mensen zo'n Bernard wel niet verantwoordelijk is? Zo werkt kapitalisme. Kan de PvdA wel proberen met de eenmalige edoch toch verlengde crisistax de bedrijven te straffen voor het uitkeren van zoveel GoedGedaanKnul-centjes, maar dat is alleen maar omdat de PvdA bestaat uit azijnpissers die het de hardwerkende ondernemers die al het risico nemen niet gunnen. PvdA wil het gewoon oneerlijker: mensen die complete bedrijven runnen net zo arm als bijstandsmoeders. Alas, laten we deze crisistax van de positieve kant zien: door bedrijven die winst maken nog verder uit te kleden als ze hun directie willen belonen, stroomt de schatkist weer vol dankzij die crisistax. Het voelt wat communistisch, maar goed, zo worden we er allemaal beter van. Hey, Bernard en alle andere topverdieners, dank jullie wel dat jullie deze natie in crisistijd hoop geven op meer, groter en beter. Want dat is de boodschap van de topsalarissen die u zou moeten meegeven aan uw kinderen: tuurlijk, nu eet je uit de voederbak van een geit. Maar in dit land is het gewoon mogelijk om miljoenen per jaar te verdienen als je een beetje je best doet. Dat is toch prachtig? Dat is prachtig. Er is hoop.

Reaguursels

Inloggen

Dafuq? Is Geenstijl gekaapt door nujij en joop.nl socialisten? Het stinkt hier naar afgunst.

DerKaiser30 | 16-06-13 | 18:55

Zeuren over andermans inkomen dat nota bene verdiend is in de private sector? Triester kun je niet zijn. Get a life!

Amsterdamsko | 16-06-13 | 17:13

Zo zie je wat er allemaal kan als je niet onder het door overheden en bonden afgesproken juk dat "CAO" heet zit. Financial Freedom!

Tobus | 16-06-13 | 06:59

En niet alleen in Nederland. Op zich niet heel erg raar dat er wereldwijd afdelingen van deze club worden opgericht: nationalbolshevism.org/

Krieties | 16-06-13 | 01:47

Ruim 60.000 euro per dag is een schijntje lutsers

billenbijter | 15-06-13 | 22:14

Het wrange bij de Ziggo is dat het er niet goed gaat, reogrs en personeel is natuurlijk de dupe. En dan hoor je dat je baas zulke centen vangt. Maandag zullen ze bij de Ziggo niet hoeven te rekenen op veel inzet van het personeel.

Moonwarrior | 15-06-13 | 21:17

Die CEO's he.... zijn die eigenaar van het bedrijf of gewoon werknemer in loondienst zonder te werken.

Iwmac | 15-06-13 | 20:53

SCHAAL is het probleem mensen. Afstand producent-consument. Kennis(sen)-asymmetrie. Complexiteit, en het misbruik dat daarvan te maken valt. En natuurlijk de allerbelangrijkste: overbevolking. In vergelijking hiermee is al de rest niet meer dan symptoombestrijding. Zolang dat laatste niet rigoureus aangepakt wordt zal het een teringzooi blijven.

Tavroch | 15-06-13 | 20:18

@JensDensen | 15-06-13 | 17:46
De meeste mensen vragen er dan ook om. Gelooft u dat maar van mij, ik had vanochtend weer een hoogst onplezierige confrontatie met een 'hoger opgeleide' (in Nederland, giegel) die te hersendood was om er nog een woord aan vuil te maken. Denkt u niet dat de intelligentsia van deze wereld niet denkt: 'als je zelf al geen moeite doet om iets te zijn, waarom zou ik dat dan uberhaubt voor je moeten doen?'?

BellaBella | 15-06-13 | 20:09

@JensDensen | 15-06-13 | 19:08
Niet alleen neem ik dat niet van u aan, u toont blatant uw eigen onwetendheid (ik heb 'incompetentie' dan maar weer ingeslikt, want dat wilde ik eigenlijk schrijven).

BellaBella | 15-06-13 | 20:06

Ik heb geen probleem met 'topmanagers' die hun zakken vullen, mits: ze niet in een markt van niet-volledig vrije mededinging werken / niet gered zijn door 'de overheid' (casu quo: *het volk*) / niet door ellebogenwerk via de overheid aan hun omzet en resultaat gekomen zijn. Om u een voorbeeld te geven: die familie die grotendeels BMW bezit, ik wens ze tientallen miljarden salaris per jaar toe, en ik ben jaloers op ze. Het zal moeilijk zijn om die te betrappen op gekonkel, omzet dankzij de overheid respectievelijk dankzij een via de overheid dicht gezette markt. Ondernemingen (niet: bedrijven...) zoals BMW zijn zeldzaam in deze wereld(...)

BellaBella | 15-06-13 | 20:04

Nou je kunt hier kijken hier staat alles:
www.econlib.org/library/Mises/HmA/msHm...

Iedereen die dat gelezen heeft weet veel meer dan iemand die 'economie' gestudeerd heeft in nederland neem dat maar van me aan. En als je die kennis eenmaal hebt dan kun je je nog alleen maar verbazen over de complete onkunde voor wat betreft dat onderwerp op tv en in kranten en zo. De sleutel zit in vrijwillige samenwerking, alle relaties zijn 'horizontaal', het is niet verticaal, de 'werkgever/werknemer' relatie is niet verticaal dat lijkt maar zo. Het vrijwillige is hetgene wat ervoor zorgt dat dingen 'in check' blijven. Dat vrijwillige is het essentiële, je kunt ander werk zoeken een product niet kopen noem maar op.
-
Maargoed ik denk niet dat 'de markt' het begin en einde is van wat je 'vrije samenleving' kan noemen daar draait de discussie altijd op uit: 'overheid' vs 'de markt' er zijn veel meer dingen, familie vrienden lokale samenleving, bepaalde organisaties. Vrije samenleving is niet alleen 'de markt' de markt is alleen maar een onderdeel, een meer grootschalige samenwerking gecoördineerd door prijzen. Daarnaast zijn er al die andere dingen. Vaak komen mensen aanzetten met 'alles aan de markt overlaten' dat is veels te simplistisch het negeert die andere dingen. Het is niet 'overheid vs de markt' het is 'overheid vs vrije samenleving met al haar structuren inclusief de markteconomie'.

JensDensen | 15-06-13 | 19:08


@JensDensen
Er staat nergens in 'kapitalisme' dat een bedrijf hardvochtig moet zijn of wat dan ook.
-

en juist daarom mag iedereen, burger, boer of buitenlui daar invulling aan geven. Maar is het als de waarheid: iedereen ziet er zijn stuk van?
Maar deze wereld is een wereld van mensen (die toevallig ook klanten en personeel zijn) en dat mogen we nooit vergeten. Daarom de verhalen over Herenboeren en hoe we omgingen met bejaarden. Dat er nu een heersend systeem is, wil niet zeggen dat deze oke is, ook al is deze geaccepteerd. Als in 'democratie is een van de slechtste systemen, maar op dit moment het beste wat we hebben'. En prompt stopte daarmee het nadenken over een beter politiek systeem vanwege de orde van de dag.

'Het moet wel rekening houden met de realiteit van de markt, de klant in de winkel heeft schijt aan of een bedrijf sociaal is of niet
---
En daarom moeten wij er geen poep aan hebben. Anders krijg je misstanden dat personeel verplicht wordt het salaris te besteden in de winkel en slijterij van de baas.

'de werkgever' bepaald je loon helemaal niet het zijn de waardeoordelen van iedereen die de prijzen bepalen en ook van een bepaald soort arbeid'
---
iets te filosofisch en onpragmatisch naar mijn smaak. Misschien zeg je hier iets zeer intelligents mee, maar dan hoop ik dat je nog eens hier over uit wil weiden.
De rest laat nog een keer op me inwerken.

appeltjesgroeneweide | 15-06-13 | 18:30

"En nu zien de heren bestuurders mensen als weggooi- en gebruiksartikelen. Waar zit dit hem in? In geloof die je opdraagt goed te zijn voor anderen?"

Er staat nergens in 'kapitalisme' dat een bedrijf hardvochtig moet zijn of wat dan ook. Het moet wel rekening houden met de realiteit van de markt, de klant in de winkel heeft schijt aan of een bedrijf sociaal is of niet. Maar een bedrijf kan best meerdere functies op zich nemen misschien bindt het personeel wel beter als er sprake is van een meer 'sociale' functie en presteert het daardoor op lange termijn beter. Misschien dat bedrijven die zogenaamd 'kapitalistisch' proberen te zijn het juist verliezen van bedrijven die meer als 'losse familie' georganiseerd zijn kan best. Het ligt ook aan de sector trouwens. Macdonalds is anders dan machinebouw. Het centrale punt is, de basiseigenschap van zogenaamd 'kapitalisme' is dat alles vrijwillig georganiseerd is dat is iets anders dan roofdier of dat het alleen gaat om de winst of wat dan ook. Alle (professionele?) relaties zijn vrijwillig. Dat is de basisdefinitie (horizontale relaties?). ook het gebruik van geld en de geldeconomie is daarvan afgeleid. Je kiest ervoor om mee te doen aan de markt/geld economie. Ja je werkt voor een anonieme consument en die heeft maling aan of het bedrijf sociaal is of niet, aan de andere kant als het beter werkt dan kan een bedrijf best sociaal zijn. Wat in ieder geval zo is en wat praktisch niemand zich realiseerd is dat wat je verdient geen aalmoes is van de baas of 'werkgever' het is wat voor een meerwaarde je levert voor de klant in de winkel (in combinatie met de aanbodskant van werk, dus of het zwaar is of niet of dat je kennis moet hebben of iets bijzonders) Die hele werkgever/werknemer categorie is onzin, de echte 'werkgever' is de klant in de winkel.. 'de werkgever' bepaald je loon helemaal niet het zijn de waardeoordelen van iedereen die de prijzen bepalen en ook van een bepaald soort arbeid. De enige foolproof methode om lonen op te drijven is kapitaalaccumulatie. Dus als 'de overheid' perse goed voor de economie moet zijn moet zij ophouden met de markteconomie te saboteren en de staatsschuld afbetalen zodat dat (geld)kapitaal geïnvesteerd kan worden in daadwerkelijk productiekapitaal. Dat was het hele idee van die pensioenen, sparen is uitgestelde consumptie is investeren in productiekapitaal. Staatsschuld is kapitaalconsumptie. Dat is wat uiteindelijk 'slecht is voor de economie', staatsschuld en consumptie. Maargoed dit is allemaal niet nodig iedereen heeft 'economie' gehad op school. -uche- Als er een wetenschap is in nederland die helemaal nergens over gaat dan is het 'economie' wel praktisch elke 'econoom' in nederland praat uh, onzin. (brrr)

JensDensen | 15-06-13 | 17:46

Evaluationcopy | 15-06-13 | 12:32 : Wat een zielig verhaal......

Zaaddonor | 15-06-13 | 17:38

michello | 15-06-13 | 17:07
Je hoeft er geen verstand van te hebben om te weten dat er niks van klopt als mensen heel veel geld verdienen en dat ze alleen worden beoordeeld door vrienden en soms aandeelhouders. Dan telt alleen elkaar matsen en marktdenken. Dat verschraalt en maakt ze pervers. Als je eenmaa in de top zit, kom je in een old boys network en kan het grote graaien beginnen. Er valt niet veel aan te snappen. Er zijn meer mensen die hard werken. Het risicio dat topmensen lopen is niet groot, want ze zijn in loondienst (gaan niet persoonlijk failliet), de verantwoordelijkheid is groot, maar memen ze die ook of denken ze vooral aan hun eigen positie? Dat laatste weet ik niet, maar ik vertrouw het niet. Overal waar ik dicht bij de top heb gewerkt heb ik pervers gedrag gezien.

Roer | 15-06-13 | 17:21

Er komen duizenden mensen op straat, overal gaat het eigenlijk gewoon kut. Je kunt me niet wijs maken dat het toevallig deze bedrijven zo voor de wind gaat. Ik ben dan toch eerder geneigd om te denken dat er geen zak van klopt, dan dat deze hebberige jongentjes het zo goed gedaan hebben..

Pindakees | 15-06-13 | 17:14

Er komen duizenden mensen op straat, overal gaat het eigenlijk gewoon kut. Je kunt me niet wijs maken dat het toevallig deze bedrijven zo voor de wind gaat. Ik ben dan toch eerder geneigd om te denken dat er geen zak van klopt, dan dat deze hebberige jongentjes het zo goed gedaan hebben..

Pindakees | 15-06-13 | 17:14

Ik heb niet zo'n uitgesproken mening over die 15,7 miljoen. Gewoon geen verstand van hoe het eraan toe gaat in de top van het bedrijfsleven en hoeveel horden je moet kunnen nemen om überhaupt daar te geraken. Ik weet alleen wel dat je niets voor niets krijgt.

Aan de andere kant denk ik dan wel: pfff.. hoeveel geld heeft een mens nodig om gelukkig te zijn.. Eigenlijk vind ik het een beetje zielig. Als ik dan toch een mening mag hebben.

michello | 15-06-13 | 17:07

Alles wat ze aan salaris en bonus uitkeren maakt producten duurder. Check ook dit even. Bankdirecteur die inmiddels zegt dat door het marktdenken de verantwoodelijkheid zoek is: fd.nl/ondernemen/205541-1306/bonus-gee...

Roer | 15-06-13 | 17:03

Zeur niet zo, is de zaak van de aandeelhouders.

Bokito ergo sum | 15-06-13 | 16:49

Oh nog een klein ding als een bedrijf te groot wordt krijgt het problemen met economische calculatie net als socialisme want het heeft geen interne prijzen er zit dus een bepaalde grens aan. Het is niet zo dat bedrijven alleen maar groter worden en dat je op het laatst één groot wereldbedrijf overhoudt net als communisme.

JensDensen | 15-06-13 | 16:38

Da's geen salaris da's kapitaal wat geïnvesteerd zit in het bedrijf hij zal vast wel een dik huis hebben boeie? hij heeft geen macht over mij ik kan altijd nee zeggen tegen ziggo of wat voor een bedrijf dan ook zolang ze maar geen speciale deal sluiten met 'de overheid' is er niet zoveel aan de hand. Tja je kunt zeggen dat ziggo een monopoly heeft op een kabelaansluiting in een bepaald maar dat is dus alleen een monopoly op een kabelaansluiting in een bepaald gebied. Een monopoly is maar net hoe je het definieert een bakker om de hoek heeft ook een monopoly in het zijn van de bakker om de hoek, ja stom voorbeeld maar je kunt alles definiëren als 'monopoly'. Er was een metalcafe da's nu falliet maar dat was ook een monopoly dat was het enige metalcafe. Alles is een monopoly.

En ik zie iets blablabla over systemen en ingewikkeld en malafiede? alleen als het vetorecht van "Nee" vervalt zoals in het geval van de staat dan is die theorie geldig.

JensDensen | 15-06-13 | 16:28

Ik heb ook een verhoging gekregen , alleen die was van de belastingdienst , leuker kunnen we het niet maken

witchmaster | 15-06-13 | 16:14

Foute afleidingsmanoeuvre van de linkse pers om hier zo diep op in te gaan. Die paar CEO's die meer dan een miljoen per jaar verdienen bij commerciele organisaties staan totaal niet in verhouding tot de stuitende en onvoorstelbaar grote verspilling door:

1. honderdduizenden overheidsmedewerkers een salaris te betalen dat per definitie veel te hoog is voor de prestatie die ze leveren i.c.m. de eeuwigdurende baanzekerheid.
2. miljarden aan zinloze politiek georienteerde subsidies (zowel voor projecten van links als van rechts)
3. veel te hoge uitkeringen in het kader van ww, zw etc. die mensen lui maken en zorgen dat we als land totaal niet meer kunnen concurreren met landen waar deze uitkeringen niet bestaan of veel lager zijn.
4. Macht van de meest achterhaalde en daardoor gevaarlijke clubs als FNV en Abvakabo, die met hun mediaterreur proberen om de sociale zekerheid in stand te houden en zelfs met de inflatie mee te laten stijgen terwijl ze weten dat ze hiermee onze economie nog verder de afgrond in duwen.

Bovendien betalen deze miljoenenverdieners ook elk jaar nog eens miljoenen aan belastingen dus alle zeurders hier die netto ontvangen, ga meneer Dijkhuizen maar eens een bosje bloemen sturen voor wat hij u heeft geleverd de afgelopen tijd. Wees blij dat iemand in staat is om een armetierige kabelboer om te turnen in een concurrerende, klantgerichte ICT provider met veel innovatie en dynamiek. (nee ik werk niet bij Ziggo)

bovenwater | 15-06-13 | 16:08

Ik word erg zielig van de mensen die zeggen "ik doe geen zaken met hun, dus kost het mij niks/mij kan het niks schelen". Jullie weten echt niet hoe de economie werkt en wat het woord "indirect" betekend. Met 2/3 van zijn salaris zouden ook 200 werknemers tegen 50.000 per jaar kunnen werken. Deze 200 werknemers zouden hun geld uitgeven bij andere bedrijven, -dat- is wat het de maatschappij kost. Een lamlul met 15 miljoen per jaar die 1 keer een duur huis, dure auto, dure tv, etc koopt, of 200 mensen die 200 huizen, 200 auto's, 200 tv's etc kopen. Tenzij je meent dat de bouwvakkers van villa's, en monteurs van limousines allemaal een tonnen salaris mee naar huis nemen moet "het indirecte" nu wel duidelijk zijn.

DaJonkel | 15-06-13 | 16:02

Misschien is het runnen van een bedrijf met personeel wel enigszins te vergelijken met het hebben van een relatie waarbinnen je kinderen krijgt.
Als goed ouder zorg je voor je kinderen maar zorg je er ook voor dat je zelf niets te kort komt (uit eten, met vrienden iets doen, op vakantie gaan etc).
Maar bij bedrijven is je personeel niet je kind. Maar wat is op metaniveau eigenlijk het verschil? Je bent verantwoordelijk voor je personeel met allerlei regeltjes en voorzieningen en de eigenaren die ik ken willen ook echt goed zijn voor hun personeel. Maar nu gaat er iets fout. Je komt aanwaaien in het kader van een vriendendienst en je ziet je bedrijf als een grote melkkoe. Net zo als je dat terug hebt gezien bij ministers ed die het er ook van nemen. Dus waarom jij dan niet? Kan jou het wat schelen dat mensen steeds harder moeten lopen opdat jij meer bonus kan krijgen? En hier zit volgens mij de angel: het missen van de menselijke maat en verantwoordelijkheidsgevoel voor anderen. En psychopaten zijn in het contact vaak zeer voorkomend en zeggen precies de dingen die anderen willen horen. Trek de lijn zelf maar verder.
Ooit toen men in Limboland de mijnen sloten in de jaren 60, zorgde de baas en zijn staf dat mensen elders nieuw werk kregen. Kun je je dat voorstellen??
Je was simpelweg een slecht mens in die tijd als je dat niet deed. En nu zien de heren bestuurders mensen als weggooi- en gebruiksartikelen. Waar zit dit hem in? In geloof die je opdraagt goed te zijn voor anderen? In je opvoeding omdat je hebt gezien hoezeer je vader werd uitgeknepen?

appeltjesgroeneweide | 15-06-13 | 15:54

overVecht | 15-06-13 | 14:01
Getuigt juist van een open geest en bereidheid om overal over na te denken. Appeltjesgroeneweide is daarom een aanwinst en jij een vervelende roeptoeter. Maar veel plezier met je getrol :P

brx | 15-06-13 | 15:34

@Hans Hillen | 15-06-13 | 15:05
Ok.

Simpele, eerlijke systemen groeien uiteindelijk altijd uit tot malafide en/of inefficiënte fijnmazige, ingewikkelde systemen

Bakito | 15-06-13 | 15:12

Als ik in Nederland ben werkt mn internet altijd dankzij Ziggo. Kan ik lekker zeiken op alles en iedereen dankjewel munneer Ziggo ik ben u dankbaar, het kost een paar centen maar dan heb je ook wat.

pajans | 15-06-13 | 15:12

Onze Mark schaamt zich er niet eens voor...

stronthoop | 15-06-13 | 15:10

Simpele, eerlijke systemen groeien uiteindelijk altijd uit tot malafide en/of inefficiënte gedrochten.
Bakito | 15-06-13 | 12:49 | + 0
.
Dat is een absoluut verkeerde gedachte. Het zijn juist de fijnmazige, ingewikkelde systemen die leiden tot fraude en inefficiency.

Hans Hillen | 15-06-13 | 15:05

www.quotenet.nl/Nieuws/Tweedeling-stee...
.
Artikeltje uit de Quote uit 2007. Toen verdienden CEO's gemiddeld ruim een half miljoen. En dat vond men toen al excessief. Hun salaris is dus echt supergestegen de laatste jaren. En dat ondanks de crisis. Eerlijk delen mensen. Eerlijk delen.

Hans Hillen | 15-06-13 | 15:01

CornholioNL | 15-06-13 | 14:41
Natuurlijk moeten er monopolies komen en alles duur worden. Anders kan de top geen bonussen graaien.

Rest In Privacy | 15-06-13 | 14:43

Ik zit in regio 010, heb dus UPC, alleen TV en internet, geen bellen, is in de loop der jaren van 40 euro naar nu 70 euro per maand gegaan! Daar heb ik 25mb internet voor, het standaard zenderpakket , de HD zenders en extra heb ik Sport1.
Gemiddeld loopt 2x per maand de decoder vast en moet ik een harde reset uitvoeren, erg fijn midden in een live voetbalwedstrijd.
Ik heb naar alternatieven gekeken, KPN is bijna net zo duur maar is ruk kwaliteit met beeld vergeleken met UPC en minder HD zenders, het enige alternatief is Canal Digitaal, beste beeld en meeste zenders, is iets goedkoper maar zit je weer met zo,n klote schotel en ben geen Turk, daarbij moet dat ding naar het oosten gericht worden meen ik en mijn balkon is op het zuidwesten. Je betaald je groen en geel aan die monopolisten. Heerlijk die privatisering en marktwerking vind u ook niet ?

CornholioNL | 15-06-13 | 14:41

@gaffelbaard | 15-06-13 | 13:10
Gewoon: de CAO bindend verklaren voor alle personeel, dus ook voor de bestuurders.
Deze salarissen worden zo hoog, omdat iedere volgende er weer een paar procentjes bij wil: dat is exponentiele groei. Die zou door een CAO geremd worden.

frank87 | 15-06-13 | 14:39

@Bigi Bana Boy | 15-06-13 | 13:09
Dit heeft weinig met niveleren te maken. Meer met een volledig verrotte arbeidsmarkt. Te danken aan de volledig verrotte Nederlandse economie die er op gebaseerd is dat je al het werk door anderen kunt laten doen (Omdat jij over China begint).

frank87 | 15-06-13 | 14:37

Gefeliciteerd Bernard Dijkhuizen. Met je 15,7 miljoen euro per jaar maak je rechtstreeks 300 mensen werkloos!

Rest In Privacy | 15-06-13 | 14:33

@bakoenin | 15-06-13 | 12:39
Ik vraag me ook af onder welke CAO dit valt.

frank87 | 15-06-13 | 14:28

@ikmaar | 15-06-13 | 12:36
Geen gevoel voor humor? Zeker klant, of erger werknemer bij Ziggo.
Dan zou ik dit inderdaad minder kunnen waarderen.

frank87 | 15-06-13 | 14:27

Wat een klerezooi!

L.M. | 15-06-13 | 14:19

"Loon naar werk en prestatie" zeggen de heren dan.
Problematisch is dan wel weer dat die afspraken nooit NA gedane zaken worden beoordeeld, maar nog voor de TOPman in kwestie ook maar een werknemer de laan heeft kunnen uitsturen. Dat noem ik nu een fout in de formule.

Not Muhammad | 15-06-13 | 14:13

Moet het "een ander te slim af zijn" (want dat is het en niks anders) nou echt met een 500x modaal salaris beloond worden?

synchronicity | 15-06-13 | 14:12

Misschien iets om over na te denken. Uit het artikel: "Weet u voor hoeveel mensen zo'n Bernard wel niet verantwoordelijk is?".

Het antwoord op die vraag is : 1, zichzelf.

Bestuurders van beursgenoteerde bedrijven spelen met het geld van de aandeelhouders, vaak van "fondsen", waar weer uw geld in zit. Soms gaat het goed, zoals bij Ziggo, en meestal gaat het fout, zoals bij banken.

Als het fout gaat, dan krijgen de bestuurders een gouden handdruk, en ze kunnen verder klungelen bij het volgend bedrijf, of ze stoppen ermee want geld zat. Dit betekent dat ze geen aansprakelijkheid hebben, en dus ook geen verantwoordelijkheid, want als het mis gaat, gebeurt er met hun helemaal niets. Nog erger, ze worden er soms beter van. Kijk maar naar die ex-CEO van ABN die het bedrijf verkocht om zelf €26 miljoen er aan te verdienen.

Mensen die zeggen dat het commerciële bedrijven zijn en het zal ze een zorg zijn wat ze verdienen hebben het dus fout. Het is meestal indirect publieksgeld, vaak pensioengeled, en dus uw geld.

Mensen die zeggen dat deze bestuurders zo veel geld verdienen omdat ze zo veel verantwoordelijkheid hebben, hebben het dus ook fout. Ze hebben helemaal geen verantwoordelijkheid. Die absurde beloningen zijn daarom een schande. Een bestuurder van een beursgenoteerd bedrijf behoort gewoon een goed salaris te krijgen, en meer niet.

Bonussen zijn helemaal uit den boze. De bestuurders hebben de taak om het bedrijf te laten floreren en winst te maken. Dat is hun taak. Daar krijgen ze een riant salaris voor. Als bijvoorbeeld een bankier iets had gevonden om kanker te genezen en hij had dit in z'n eigen tijd ontwikkeld, dan zou ik zeggen ja, dat is een prestatie boven en voorbij zijn toegewezen functie, en een bonus is dan verdiend.

Rest In Privacy | 15-06-13 | 14:12

@No Mames | 15-06-13 | 13:59

Wat ik aangeef. Ik vind het zonde van mijn tijd om het uit te rekenen... heb wel betere dingen te doen... reaguren en mensen proberen op de kast te jagen..

Is veel leuker en kost veel minder negatieve energie...

win - win.

overVecht | 15-06-13 | 14:10

Een eigenschap van dit soort rupsjes-nooit-genoeg is dat ze per definitie nooit genoeg hebben en dus immer ongelukkig zijn over hun huidige situatie. Ja hele leven lang enkel bezig zijn met meer proberen te verdienen wat je nu doet als een hond die achter zijn eigen staart aanrent, ik ben er echt niet jaloers op.

Harry Turtle | 15-06-13 | 14:08

Nee, door de "privatisering" is het voor de klant niet goedkoper of beter geworden. Maar gelukkig wordt het geld dat de gemeenten hebben ontvangen als aandeelhouders van de oorspronkelijke nutsbedrijven bij de privatisering heel goed besteed. [kuch]
www.parool.nl/parool/nl/5/POLITIEK/art...
(Nu gaat dit om de Nuon-gelden. Het UPC geld is natuurlijk allang op.)

Stormageddon | 15-06-13 | 14:07

Quid, je sarcasme in dit stuk is veel te geforceerd en daardoor niet grappig laat staan leuk... ook hebben wij al weken geen anti PVV stukje meer van gezien, teveel negatieve reacties gehad of ben je van je geloof gevallen ?

CornholioNL | 15-06-13 | 14:04

@appeltjesgroeneweide | 15-06-13 | 13:05

Ik kwam je op PowNed ook al tegen en wilde even zeggen dat ik je godsgruwelijk irritant vind. Dat je het even weet. Eerlijkheid boven alles enzo..

owja.. duiding..

Ik heb er een grafhekel aan als mensen zeggen: "Wat ik moeilijk vind in deze discussie."

Vorm dan goedverredoemme eerst een mening voordat je de discussie ingaat...

"Wat ik moeilijk vind in deze discussie" manmanman.... pleurt een end op met je "wat ik moeilijk vind in deze discussie" softie...

overVecht | 15-06-13 | 14:01

Het probleem is alleen dat deze mensen helemaal niet zulke goede prestaties leveren als dat zij zichzelf toedichten.

Meestal gaat het beter bij bedrijven door te saneren. Saneren was weer nodig omdat men niet genoeg verkoopt. Men verkoopt niet genoeg omdat men niet de markt bedient zoals de markt vraagt.

Kortom men saneert omdat men niet goed genoeg gepresteerd heeft en dan noemt men dan weer een goede prestatie.

Zo heeft men het altijd goed gedaan.

Statler en Waldorf | 15-06-13 | 13:59

overVecht | 15-06-13 | 13:54 |

Het is wel even wat meer dan 8 euro, de andere top mensen bij Ziggo zitten waarschijnlijk niet op anderhalf modaal, of denk je van wel? We hebben het hier over 1 kop in de organisatie. En hij runt het vast niet in zijn eentje, want als dat zo was, dan verdiend hij die 16 inderdaad wel.

No Mames | 15-06-13 | 13:59

Trouwens wat wil je nou helemaal met Ziggo? Mooi hoor dat hij wat kanalen bij je aan de deur brengt. Het is echter 1 en al bagger op die kanalen. Zoek een goedkopere internetprovider en schop die tv de deur uit, zeg ik. Zal je goed doen, houd je ook stukken scherper. Kan de publieke omroep ook in de bak anderdaags, scheelt weer een berg tax poet. We hebben die rotzooi en die misselijk makende BN'er niet meer nodig, internet kan het wel af.

No Mames | 15-06-13 | 13:54

@John Toroflex | 15-06-13 | 13:49

Als ik zie wat ik voor die €68,- krijg van Ziggo vind ik dat het geld eigenlijk meer dan waard. ... en €8,- per jaar aan de baas van Ziggo.... er gaat nog altijd een 1000 voudige van mijn geld naar de "baas" van Nederland en weet ik hoeveel andere uitkeringtrekkers....€8,- per jaar man... komop... dat je überhaupt hebt bedacht dat uit te gaan rekenen.

Get a life.... en een baan.

overVecht | 15-06-13 | 13:54

Het Nederland van VVD, CDA, PvdA, D66. Je moet het maar willen....

Parel van het Zuiden | 15-06-13 | 13:53

Nog even niet in beschouwing genomen of het normaal is dat de voedselbank je snelst groeiende onderneming is, terwijl een gast die wat bits en bytes voor je versjouwd 16 miljoen per jaar opzei zet. Maar dit terzijde. Het zegt iets over de persoonlijkheid van de man, dat hij goed mag verdienen prima, meer dan een miljoen per maand, muah beetje overdone not? Maar inderdaad het is zijn goed recht, het is immers zijn zaakje. Het is ook het zaakje van de burger om de rotzooi gerelateerd aan zijn handel op te zeggen.

No Mames | 15-06-13 | 13:52

Dat soort topmensen maken zich om andere zaken dan de zoveelste trolltegel van Bakito of Gaaikemariaanse first post van dhr de Vries.

overVecht | 15-06-13 | 13:50

Ziggo is geen gewoon bedrijf, het is een semi-monopolist. Probeer maar eens ergens anders kabel-tv of internet te krijgen. Kom je terecht bij Digitenne (ruk kwaliteit), schotel (probeer maar eens als je een koopflat hebt) of adsl (trager zeker als je verder van de centrale zit). Dat iedere Ziggo-klant 8 euro per jaar moet betalen aan alleen al het salaris van deze graaier is godgeklaagd. Niks tegen graaien op zich, maar als klant zou je een reëel alternatief moeten hebben om NEE te kunnen zeggen tegen dit soort bedrijven.

John Toroflex | 15-06-13 | 13:49

Ziggo is geen gewoon bedrijf, het is een semi-monopolist. Probeer maar eens ergens anders kabel-tv of internet te krijgen. Kom je terecht bij Digitenne (ruk kwaliteit), schotel (probeer maar eens als je een koopflat hebt) of adsl (trager zeker als je verder van de centrale zit). Dat iedere Ziggo-klant 8 euro per jaar moet betalen aan alleen al het salaris van deze graaier is godgeklaagd. Niks tegen graaien op zich, maar als klant zou je een reëel alternatief moeten hebben om NEE te kunnen zeggen tegen dit soort bedrijven.

John Toroflex | 15-06-13 | 13:49

Af en toe had ik best wel wat beter mijn best willen doen voor mijn studie en carriere. Maarja... als je eenmaal zo'n hoge functie invult sta je 24/7 onder toezicht of je je werk wel goed doet enz. enz. Heb je geen tijd om te reaguren denk ik... en dat is toch ook wel heel wat waard... of niet Kaas?

overVecht | 15-06-13 | 13:49

Efficiënte snelle communicatie bijvoorbeeld is een verdomd hoge kosten post in Mexico. Omdat C.Slim de grenzen jaren dicht heeft gehouden, en mobiel bellen extreem duur is. Wanneer op een klus in Mexico, onthielden we ons altijd van mobiel bellen naar de zaak. Omdat de prijzen gewoonweg belachelijk waren. Om maar een voorbeeld te noemen. Een klus duurt langer ten gevolge want niet afdoende backup, wat weer directe kosten zijn voor de kleinere firma's daar, want wij komen niet goedkoop die kant op vanzelf. Vergis je niet in de neven effecten van misselijke groot graaiers. Althans wanneer je de wereld als een geoliede machine wilt zien waar we met zijn allen vooruitgang willen boeken op een efficiënte manier.

No Mames | 15-06-13 | 13:48

Je kunt wel schijt hebben aan wat deze lul verdiend, maar dan snap je toch niet echt het grote plaatje hoe het in elkaar verwoven zit. Behoorlijk naief hier om een vrijbrief te geven aan salariëring bij commerciële bedrijven en dan werkelijk te geloven dat de salarissen bij de publieke sector, die nu al veel te hoog zijn, op acceptabel laag niveau zullen blijven. Zo werkt het in de praktijk natuurlijk niet. Lijkt me toch vrij logisch dat het absurde looninflatiespel op het commerciele vlak ook de salarissen in de publieke sector 'ongemerkt' en geleidelijk zwaar omhoog trekken onder het mom: we moeten die vacatures wel aantrekkelijk houden, en 'hé het is veel maar kijk eens hoeveel meer de private sector verdiend'. Als je dat spel tientallen jaren volhoudt, en dat is het geval, zit je alsnog aan belachelijke publieke salariëring. Mathijs van Nieuwkerk met zijn 5 ton is een mooi voorbeeld. Of Zalm voor 8 ton bij faalstaatsbank ABN.

Koettoerk | 15-06-13 | 13:45

Het leven is zwaar | 15-06-13 | 13:22 |

Natuurlijk moet een ieder dat zelf weten. Maar het kan geen kwaad om de Europese burger te informeren en bewust te maken. Wanneer een firma aan 1 enkel persoon dergelijke bedragen kan uitkeren, dan zit je klaarblijkelijk met een veel te duur product. Dan zou je eventueel wat kunnen miepen in je eigen over economie remmend e.d. Wanneer half Europa aan de bedelstaf zit, en een communicatie product dus klaarblijkelijk veel te duur is, rem je een economie. Beetje een Mexicaans verhaal, C.Slim welke Mexico als duurste communicatie land weg zet, veel burgers gebruiken het mobieltje niet, internet is te duur. Dit remt economie opbouw. Mogelijkheden welke firma's in andere landen hebben zijn daar voor kleinere firma's te duur.

No Mames | 15-06-13 | 13:43

Ik had voorheen ook Ziggo. Eén onweersbui en de hele klerezooi lag uit de ether.

1+1 | 15-06-13 | 13:43

Ziggo is geen privaat bedrijf in een vrije markt, maar een corporatist met een monopoliepositie.

tipo | 15-06-13 | 13:43

Kapitein_Koek | 15-06-13 | 12:44 | + 3 -

Mijn vorige comment, Ziggo heeft 1 echte asset, en dat is het kabelnetwerk. Dat is met belastinggeld gebouwd.

Privatisering heeft een monopolist gecreëerd die ons uitzuigt en de topman 15 miljoen betaalt.

Ik ben geen aandeelhouder, maar wil wel gewoon kabeltelevisie, en heb wat betreft aanbieder geen keuze. In die zin is Ziggo heel wat anders dan de bakker om de hoek, die ik gewoon voorbij kan lopen als zijn brood of prijzen mij niet aanstaan

Nick da Prick | 15-06-13 | 13:42

Wie heeft wat tijd over en zet even een website op met alle groot graaiers in de EU. Een website dus met waar je de producten niet van moet kopen. Pleur er gelijk wat reclame op, vertaal het in deze en gene Europese taal, en je verdiend er ook nog een beetje aan. Wordt tijd, 2013, de massa informeren is nog nooit zo eenvoudig geweest. Daarbij zal de gemiddelde Europeaan verbaast staan over hoeveel meuk ze hebben welke ze niet missen wanneer ze het niet hebben.

No Mames | 15-06-13 | 13:38

ZKH EénOog | 15-06-13 | 12:37 | + 14 -

Je bedoelt dus bedrijven als Ziggo... opgebouwd door de staat met onze belasting, geprivatiseerd, en nu de man die 10 jaar terug ambtenaar was geweest 15 miljoen betalen.

Daar heeft de PvdA weinig mee te maken.

Vrije markt? De kabel (aangelegd met belastinggeld) is in gebieden waar Ziggo verkrijgbaar is van ZIggo, dus monopolist. Ja... je kan ook adsl nemen bij KPN, juist ja.

Nick da Prick | 15-06-13 | 13:36

Is er toevallig ook uitgezocht hoeveel de salarissen van die bobo's zijn gestegen bij de zorgverzekeraars?

G,I. Jane | 15-06-13 | 13:36

Sorry maar als je jankt dat de allerhoogste baas van Shell meer verdient in een week dan jij in je leven zal doen ben je gewoon een enorme pauper.

Ommie de HaatMoker | 15-06-13 | 13:31

@rara|15-06-13|13:23|
Dank! Goed om te weten.

pitsteen | 15-06-13 | 13:31

www.ziggo.nl/#klantenservice/administ...

Zo gemakkelijk is het, en geloof me je mist niets...
Het kapitalisme breken is nog nooit zo eenvoudig geweest. Ik zeg doen, opzeggen die meuk.

No Mames | 15-06-13 | 13:30

" Fijn om te horen dat er in mensen nog belachelijk veel euro's verdienen. Dat we in staat zijn op CEO's in een jaar tijd miljoenen te geven voor het belangrijke werk dat ze doen. "

Quid, kan je nou niet eens je stukkies even nalezen voor je ze plempt, of zie je het gewoon niet?

Tapu | 15-06-13 | 13:24

En de gemiddelde Ziggo klant zal het jeuken.
En mij ook trouwens; ik heb een schotel op het dak staan.

jemagookniksmeer | 15-06-13 | 13:23

Vind het een beetje hetzelfde als die salarissen in de voetbal wereld. Met enige verschil dat ik hier wel verplicht aan mee moet betalen, in de vorm van stadions, tv-rechten en reddingsacties.Voor de rest moet een private onderneming zelf weten hoe veel geld ze aan iemand geven voor geleverde prestaties.

Het leven is zwaar | 15-06-13 | 13:22

Rutte streeft Modelstaat Zimbabwe na, nadat hij met Samsom de PvvdA is begonnen. Vanaf toen is deze belastingveehouderij een eenpartijstaat geworden.

Rutte is nu eindelijk Mugabe in de polder, die de Nederlander kostte wat het kost verpaupert door deze helemaal failliet te belasten tot in de zesde generatie, waardoor zijn bankenvindjes, bestuursvrindjes en Zuidelijke exportvrindjes zich onbeperkt kunnen laven aan een miljardenstroom aan belastingbetalersgeld tot het hun oren uitkomt. Daarom horen ze jullie niet.

tipo | 15-06-13 | 13:21

@appetjesgroeneweide|15-06-13|13:05
In het Rheinlandse economiemodel zorgden we op een gedegen wijze voor elkaar. Dit model is ingeruild voor het Angelskasische/Amerikaanse systeem. Daar zorg je vooral voor jezelf. Onder het motto "Greed is good (food?), cash is king!" Een terugkeer naar het oude model kan nog wel, maar dat vergt jaren. Misschien wel 20 jaar. Bovendien moeten in Europa alle wetten dan gelijkgeschakeld worden. Dat laatste is wel een hele moeilijke.

pitsteen | 15-06-13 | 13:20

ik hoop dat het stuk ironisch danwel sarcastisch is gemeend.
want wanneer dat niet het geval is, is de schrijvert een vol-idioot.

immers welke manager is in staat een dergelijk bedrag te verdienen, nog los van het feit dat het zo immens immoreel is om dat te willen, dat deze braadlul van ziggo, van mij, (om mijn vader zaliger te citeren) gerust tegen de muur mag samen met diegenen die hem aanstelden.

waarvan akte.

hendrik j. | 15-06-13 | 13:18

Grote inkomensverschillen is een inbreuk op het utilisme, op het grootste geluk voor het grootste aantal mensen. Het utilisme is een principe van de grote liberaal J.S. Mill. Degenen die zelfverrijking aan de top goedpraten, moeten nog maar eens J.S. Mill doornemen.

Rest In Privacy | 15-06-13 | 13:18

15,7 miljoen euro, niet slecht voor een monopolist.

CoffeePatch | 15-06-13 | 13:15

Wat een onzin. Iemand anders verdient veel geld dus ik moet blij zijn? Om te weten hoe goed het gaat moet je kijken naar hoeveel winst er gemaakt wordt, niet naar hoeveel de baas verdient.

profiteroles | 15-06-13 | 13:15

Het is wel degelijk problematisch dat de inkomensverschillen toenemen, dat steeds meer kapitaal in handen komt van steeds minder mensen. Het reultaat is corporatisme, dat de trend nog eens versterkt. Aan het eind heb je een kleine groep plantagehouders die alles bezitten en een grote groep rechtelozen.

Rest In Privacy | 15-06-13 | 13:13

Misschien moet er een wet komen die bepaalt dat als een bedrijf gaat reorganiseren, banen schrappen/erbij of salarissen korten/verhogen, dit dan voor alle lagen in de organisatie geldt. Da's wel zo eerlijk.
Minder banen? Dan ook minder bestuurders.
Minder salaris voor het personeel? Dan ook loonsverlaging voor de bestuurders.
Salarissen topbestuurders omhoog? Dan ook die voor de rest van het personeel!

Ik ben voor! XD

gaffelbaard | 15-06-13 | 13:10

Hoor eens, de meesten hier zijn toch tegen nivelleren ? Dus mondje dicht en nu maar hopen dat je jouw baantje weet te behouden. En je weet, succes is een keuze. Onthoud dat goed als je baan naar China verdwijnt.

Bigi Bana Boy | 15-06-13 | 13:09

Tja het geld van de ontslagen mensen moet ergens heen.

ikdenkwat | 15-06-13 | 13:06

@Watapatja

Daar heb je de PTT/KPN aan te danken deze waren ooit ook eigenaar van het coax netwerk. En hebben dit toen afgestoten aan de gemeenten die het op hun beurt weer verkochten aan private partijen.

flatermater | 15-06-13 | 13:05

Nequebard | 15-06-13 | 12:57 | + 0 -
In het zakenleven vind ik het niet erg als de top buitensporig goed betaald wordt; dat is dan een keuze van het bedrijf die uit de bedrijfskas wordt betaald. Overigens zou ik wel kiezen voor een systeem dat naast het belonen van goede prestaties ook ruimte zou bieden om mensen te straffen voor slechte prestaties.
------
Wat ik zo moeilijk vind in deze discussie is dat ik enerzijds ondernemers hun winst gun, maar aan de andere kant bescherming wil voor de mens die afhankelijk is van zijn salaris om zijn kind te onderhouden.
Hoe breng je balans aan, als deze er misschien niet/wel behoort te zijn?
Ik mis persoonlijke wijsheid in deze mooie discussie.

appeltjesgroeneweide | 15-06-13 | 13:05

Zoals gewoonlijk heeft u weer eens helemaal gelijk. U zegt wat ik denk, en weet het ook nog eens in een lap tekst om te zetten. En ook nog us zonder spelfouten. Ik heb niet altijd tijd om alle reaguursels te lezen, maar de nick Feynman is voor mij al genoeg voor een pluskuddo.

VanBukkem | 15-06-13 | 13:04

Zo'n schijntje maar......... Och arme man toch.

Iwmac | 15-06-13 | 13:04

De grootste grap is alle mensen met lage inkomens die tegen hun eigen belang in stemmen omdat ze denken dat ze later ook rijk worden.

profiteroles | 15-06-13 | 13:04

Als een bedrijf zo dom is om 1 persoon een dergelijk salaris te betalen, prima, het is een commercieel bedrijf, al zou hij 100 miljoen per jaar verdienen en de reservepot bijna helemaal leegtrekken, geen probleem. Maar kom dan niet aan met het kulverhaal dat de loonkosten voor andere werknemers in het bedrijf te hoog zijn, en dan voornamelijk voor de mensen aan de onderkant van de ladder, de callcenterkneusjes e.d., en dat dat naar beneden moet omdat het anders wellicht een gevaar voor het voortbestaan van het bedrijf zou zijn, want dat soort verhalen gaan er bij mij dan niet meer in.

Zwart gat | 15-06-13 | 13:04

@Evaluationcopy | 15-06-13 | 12:32
Het zou beter voor de economie zijn als dat geld weer uitgegeven werd. Nu verdwijnt het grootste gedeelte naar slapende bank-, goud- of platinarekeningen. Of ze kopen er een kasteeltje voor, maar daar redt je de huizenmarkt niet mee.

De topverdieners kunnen daar uiteraard weinig aan doen. Wat er moet gebeuren is dat het weer aantrekkelijk moet worden om dat geld te investeren in ons eigen land.

rara | 15-06-13 | 13:00

Nequebard | 15-06-13 | 12:57 |
Ziggo levert toevallig een geprivatiseerde nutsfunctie. Je moet je zelfs afvragen of dit geprivatiseerd had moeten worden.

Watapatja | 15-06-13 | 12:59

net alsof die dikkoppen zich er iets van zullen aantrekken als het nu slechter gaat met het gross van de mensen of niet.
zakken vullen is uiteindelijk het grote doel van zulke mensen.
ikkuh ikkuh ikkuh en de rest kan stikken.

gider | 15-06-13 | 12:57

In het zakenleven vind ik het niet erg als de top buitensporig goed betaald wordt; dat is dan een keuze van het bedrijf die uit de bedrijfskas wordt betaald. Overigens zou ik wel kiezen voor een systeem dat naast het belonen van goede prestaties ook ruimte zou bieden om mensen te straffen voor slechte prestaties.

Maar wanneer het op de overheid of semi-overheid aankomt - en dan met name in de zorg of het onderwijs - gaan mijn handen jeuken als ik hoor wat de top verdient met netwerken en facturen verzinnen terwijl de verpleegsters en de leraren nauwelijks hun huur kunnen betalen, de ouderen in hun eigen stront liggen en de leerlingen steeds meer 'zelfstudie' krijgen als verkapte bezuiniging op capabel onderwijspersoneel.

Nequebard | 15-06-13 | 12:57

Dit kan ik nou minder erg vinden dan bijv. De bankdirecteuren bij genationaliseerde banken nog steeds enorm verdienen. Deze man heeft in 5 jaar tijd drie bedrijven gefuseerd en heeft hier inderdaad aandelen voor gekregen. Wanneer deze fusie dus mislukt zou zijn zou hij ook veel minder hebben. Gezien het feit het aandeel Ziggo zo'n 6 tot 8 euro hoger staat toen wanneer die begon is dus ook goed geweest voor zijn eigen loon. Ik moet zeggen dat ik blij ben dat ik een paar honderd aandelen heb kunnen scoren.

flatermater | 15-06-13 | 12:56

Ooit wordt ik CEO bij McDonalds.
Ik ben begonnen als afruimer, en mag nu al zelfstandig friet bakken.
Dus ik kom er wel.
De weg naar de top is ingezet.

King of the Oneliner | 15-06-13 | 12:52

Ik kan me niet herinneren dat Ziggo iets bijzonders heeft gepresteerd dit jaar, dus misschien is 15.7 miljoen wat overdreven. Misschien was 10 miljoen van die 15.7 beter bij de werknemers terecht gekomen of korting op die achterlijke "alles in 1"aanbiedingen van ze..

frankmeister | 15-06-13 | 12:50

Ziggo is semi-overheid. Balkenendenorm is bindend.

Crak-ho | 15-06-13 | 12:50

@Feynman | 15-06-13 | 12:46
Simpele, eerlijke systemen groeien uiteindelijk altijd uit tot malafide en/of inefficiënte gedrochten.

Leer daar mee leven of bekeer je tot het anarchisme ...

Bakito | 15-06-13 | 12:49

NiceGuysFinishLast | 15-06-13 | 12:43 |
De vraag is of je beursgenoteerde bedrijven nog moet zien als commerciële bedrijven. De bestuurder is in ieder geval gewoon een loonslaaf, het is onbegrijpelijk dat aandeelhouders zulke beloningen toestaan.

Watapatja | 15-06-13 | 12:49

15,7 miljoen euro. Dus iedere Nederlander heeft alleen al 1 euro bijgedragen om het salaris van die knakker te betalen? Hoeveel klanten heeft Ziggo überhaupt?

Merkava | 15-06-13 | 12:47

Hilarisch. Aan de ene kant is Nederland een belastingparadijs die samen met Ierland die zorgt dat hele grote bedrijven totaal geen belasting betalen. Een land waar in grote lijnen het toptarief inkomstenbelasting decennialang daalt. Een land waar de meeste hypotheekrente aftrek verdwijnt bij mensen die zwemmen in het geld. Gesubsidieerd wonen voor miljonairs. Hoe hard willen we het geld rondpompen?

Als er 1 bestaansrecht zou zijn voor de Europese Unie buiten een gezamenlijke defensie en vrede, dan is het een blok te vormen tegen internationale bedrijven die funshoppen qua belastingdruk. In ieder land een normaal tarief en niet in enkele landen een nultarief. Er wordt nu meer belasting in ontwikkelingslanden ontdoken dan er ontwikkelingssamenwerking die kant op gaat.

Aan de andere kant moeten we de ene na de andere lastenverzwaring invoeren. De belastingdruk aan de onderkant was zelfs zo erg geworden dat toeslagen uitgevonden moesten worden. De bijstand ontvang je uit de schatkist, daarover betaal je inkomstenbelasting die je gedeeltelijk terugkrijgt als toeslagen, die je gebruikt voor gemeentelijke belastingen, tenzij je die achteraf terug krijgt als kwijtschelding. Hoe hard willen we het geld rondpompen?

De belastingdienst heeft een slogan. Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker. Daar herken je de paarse broek. Glashard liegen en je slechtste eigenschap uit de realiteit je beste eigenschap op de buis maken. Zelden was belastingwetgeving zo moeilijk dat niet alleen niemand meer zijn aangifte zelf kan doen, bedrijven continu in discussie moeten wat er ooit bedoeld is en politici geen grip meer hebben op het systeem.

We hebben een simpel systeem nodig, waarmee we de rekeningen betalen.

Feynman | 15-06-13 | 12:46

Mensen laten werken voor minder dan de helft van het minimumloon werpt zijn vruchten nu al af

En Sjoerd Potters (vvd) knikt nog eens uitermate tevreden

Tim Grimbek 10 | 15-06-13 | 12:45

socialisme = georganiseerde afgunst.

Bakito | 15-06-13 | 12:45

Als een bedrijf 16 miljoen loon kan betalen aan zijn topman is dat een teken dat Ziggo erin geslaagd is de werking van de markt op zijn werkterrein te frustreren. Iets waar alle ondernemers naar streven. Gefeliciteerd dus Ziggo.

Napoleon I | 15-06-13 | 12:45

Ziggo is beursgenoteerd. Als jullie het hier niet mee eens zijn, laat je vooral horen op de aandeelhouders vergadering anders gewoon klep houden.

Voor de overheid is dit alleen maar goed, denk maar eens over hoeveel % van z'n loon er belasting geheven word.

En dit is ook weer selectief quoten: " Zijn inkomen bedroeg 15,7 miljoen euro, vooral door een groot aandelenpakket dat hij kreeg bij de beursgang van de kabelaar."

Zolang hij die aandelen niet cashed heeft ie die 15.7 miljoen dus helemaal niet.

Ga lekker bij de SP werken ofzo.

Kapitein_Koek | 15-06-13 | 12:44

Probleem is dat dat extra geld ergens vandaan moet komen. Nu niet allemaal gelijk gaan denken dat meer verkoop = meer omzet = meer winst = meer terechte bonus.
Dit is een zeer simpele zwart-wit kijk op zaken.
In de oude tijd in Nederland had je bijv de Herenboeren. Deze waren baas over personeel en land en waren berucht om het uitbuitten van hun personeel. Genadeloos en gewetenloos. In die tijd was er ook geen pensioen en werd je als bejaarde als oud vuil aanbesteed aan een of ander bestuur om daar je laatste dagen werkend door te brengen.Waarom stapte dat misbruikte personeel dan niet op? Om hierop antwoord te geven de volgende vraag: Waarom stap jij op dit moment zelf niet op... Lijkt me duidelijk he?
Terug naar onze zelfverrijkende bestuurder. Ik heb etterlijke organisaties van binnenuit gezien waar de werkvloer schaamteloos werd uitgeknepen ten bate van het bestuur. En ging het mis? Dan stapte de bestuurders als een sprinkhanenplaag op naar het volgende bedrijf met achterlating van een verwoest bedrijf. bestuurders en hun uitvoerders - de managers- geven mijn inziens nauwelijks iets om mensen. Ze zien ze als produktiemiddelen waarvan ze weten dat de Nederlander ze nooit een knietje zou geven. En daar komt mijn diepe minachting voor bestuurders en managers vandaan. Soms maak ik wel een mens-manager mee. Maar die worden meestal snel er uitgewerkt omdat de produktie niet gehaald wordt.

appeltjesgroeneweide | 15-06-13 | 12:44

Het is me een raadsel waarom veel mensen menen dat het er in het leven 'eerlijk' (verdeeld naar behoefte) aan toe zou kunnen gaan, op wat voor vlak dan ook.
Bestudeert men de natuur dan ziet men dat hij in sommige gevallen uiterst zuinig te werk gaat, denk bijvoorbeeld aan het intellect van Sharon Dijksma. Ín andere gevallen is de natuur een enorme verspiller, denk aan de taille van deze zelfde dame.
Met de verdeling van middelen zoals geld, is het niet anders en het zal ook nooit anders zijn.

Simon de Danser | 15-06-13 | 12:44

In de commerciële sector is dat helemaal geen ramp. Je wordt niet gedwongen mee te betalen. We zijn namelijk geen communisten.
In de (semi-)publieke sector (ontwikkelingshulp, NPO, Brussel) ligt dat anders want dan heb je als burger geen keuze

NiceGuysFinishLast | 15-06-13 | 12:43

Een gat in de markt zou zijn een MVO kabelbedrijf waarbij de directeur amper meer verdient dan de calcenterboys en monteurs,volgens mij zouden veel mensen gaan voor zo een leverancier in de zekerheid dat ze geen cent teveel betalen aan al die salarissen en bonussen.... een soort PTT dus..... nu hebben we alRobin gsm wanneer komt praktisch idealisme in kabelland??

arretje | 15-06-13 | 12:42

Het argument ja maar dan vertrekken ze naar het buitenland.
in 905 van de gevallen .... who cares. Zolang ze daar dan maar blijven.

bakoenin | 15-06-13 | 12:41

@Einde van de Domheid | 15-06-13 | 12:38

Je bedoelt waarschijnlijk: De overheid kan beter de tering naar de nering zetten, zodat ze geen tekorten heeft waar DE BURGER (boven- of onderkant is irrelevant) voor op zou moeten draaien.

ZKH EénOog | 15-06-13 | 12:41

eerstneukendanpraten | 15-06-13 | 12:37 Swaffelpinky doet het alleen nog met pondje blauwe pilletjes.

Stroopdoos | 15-06-13 | 12:40

Misschien is niveleren een idee?

VanBukkem | 15-06-13 | 12:40

Heb het altijd weer moeilijk met dit soort berichten... moet ik weer gaan nadenken, was ik ook al weer links of rechts? Ik gun een echte ondernemer graag een flinke bom geld, alleen is Bernard geen ondernemer, maar een risicoloze werknemer. Zelfs als het fout gaat krijgt hij nog een gouden schop onder de kont. Ondernemen en graaien zijn twee verschillende dingen. Betwijfel of iemands toegevoegde waarde zo groot kan zijn dat het met een miljoen per jaar niet afgekocht kan worden, dwz 7 keer de Balkenendenorm.

Prof. Dr. Ir. Toeter | 15-06-13 | 12:39

Overigens wil ik wel weten wat voor enorme risico`s Bernard heeft gelopen. Bernard een ondernemer? Quid, dit is te triest voor woorden.

roze_bril | 15-06-13 | 12:39

Deze topmannen die ook nog eens heel vaak falen zijn geen ondernemers maar heel duur betaalde werknemers uit het ons kent ons netwerkje.

bakoenin | 15-06-13 | 12:39

Quid, je hebt gelijk. De onderkant kan veel beter de tekorten van de overheid betalen! Belastingontwijking is gewoon legaal!

Einde van de Domheid | 15-06-13 | 12:38

Wim Kok (PvdA,FNV) en Lodewijk de Waal (PvdA, FNV) schateren het uit.

colonnecinco | 15-06-13 | 12:38

Als een privaat bedrijf, waar ik geen klant van ben, zichzelf naar de kelder bonust, zal me dat een rotzorg zijn. Hun goed recht, en dat vechten alle belanghebbenden onderling maar lekker uit.

Ik ga het pas erg vinden, wanneer het bij (semi-)publieke instellingen van mijn onvrijwillig afgestane, dus afgeroofde geld gebeurt. Want dan voel IK er wat van.
En dat gebeurt nog veel meer. Vooral bij hypocriete banencarrouselclubs als o.a. de PvdA.

ZKH EénOog | 15-06-13 | 12:37

@ kom hoe heet ie 12:33

Is het al bekend of die dwarslaesie de werking van zijn zwaffelbuks ook zou hebben aangetast? Want dat gunnen we hem toch wel met zijn allen...

eerstneukendanpraten | 15-06-13 | 12:37

Net als in Spanje, Griekenland en Italië... Auw!

hfakker | 15-06-13 | 12:36

Echt dom stuk. Auteur laat zich vrijwillig slachtofferen voor de hebzucht van een agressieve psychopaat die zich godweethoe een weg naar de top heeft gemanoeuvreerd.

ikmaar | 15-06-13 | 12:36

Belonen naar prestatie is aanvaardbaar, maar honderden mensen moeten ontslaan wegens geldtekort en toch zelf 7 cijfers binnenslepen niet.

GroetenUitDuitsland | 15-06-13 | 12:35

Gaan we het alleen maar over geld hebben vandaag? Ik lees liever over gijzelnemers met een dwarslaesie, veel vrolijker.

Rest In Privacy | 15-06-13 | 12:33

Zolang KPN en de NS dit soort fratsen maar laten met hun faalbeleid en klanten-in-gezicht-spuug tactieken.

Stroopdoos | 15-06-13 | 12:33

Het zal me jeuken dat directeuren van commerciële bedrijven miljoenen verdienen. Ik hoef geen zaken met die clubs te doen, dat is een keuze.

Het jeukt me wel enorm dat er ook maar één ambtenaar ergens is die überhaupt een salaris heeft. Die enkeling die wel iets kan mag van mij best een modaal salaris krijgen, zo ben ik ook wel weer.

Evaluationcopy | 15-06-13 | 12:32

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen