Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Top-600 crimineel klaagt over service gemeente

bromsnorpaktswiebertjeopHey, de Volkskrant speelt voor top-600 ombudsman. Een lid van de 600 meest notoire veelplegers uit Amsterdam mag over het project heen plassen in de krant van betrokken Nederland. Hier, met hier deel 2 en deel 3. Volgens 'Diego' (inbraken, ernstige geweldsdelicten) doet de top-600 helemaal NIKS voor hem. Hij (inbraken, ernstige geweldsdelicten) vindt de politie maar vervelend, omdat hij (inbraken, ernstige geweldsdelicten) steeds door de politie in de gaten gehouden wordt. En omdat hij (inbraken, ernstige geweldsdelicten) niet zomaar alles krijgt van de gemeente, is het volkomen logisch dat hij weer het verkeerde pad (inbraken, ernstige geweldsdelicten) op gaat. Diego: "ik heb mijn geld altijd makkelijk verdiend. Als ik met behulp van de gemeente uit de criminaliteit wil stappen, moet het vlekkeloos gaan. Als het niet vlekkeloos gaat, en de hulpverlening zo moeilijk verloopt, kies je voor wat makkelijk is." Oftewel: ik (inbraken, ernstige geweldsdelicten) hoef niks te doen en de uitkering, banen, huizen en eenhoorns & pijpelfjes worden per container bij mij (inbraken, ernstige geweldsdelicten) afgeleverd. En de Volkskrant neemt dit gejeremieer over het feit dat hij zelf moeite moet doen om onder die irritante maar effectieve politieaandacht uit te komen netjes over voor een groot betoog. Vooruit, met in het slotstuk wederhoor bij de gemeente. En de woordvoerder van de gemeente haalt dan ook in twee zinnen het hele jammerbetoog van de veelpleegboeg onderuit: "hij kan morgen aan de slag bij een van onze werkervaringsprojecten. [...] Het enige wat hij hoeft te doen is zijn persoonlijk regisseur bellen." Het kernwoord in dit citaat is 'doen'. Zelf actie ondernemen in plaats van verwachten dat de gemeente met 'helpen' bedoelt dat ze topfunctie, woning en lekker wijf op een zilveren schaal langs komen brengen. Ja, voor enkelen, maar minder gelukkigen moeten gewoon zelf een belletje plegen, wat initiatief tonen en wilskracht laten zien. Net als al andere brave burgers. Welkom in het echte leven, G.

Reaguursels

Inloggen

Ik dank deze jongeman voor dit inzichtgevende interview. Hij heeft gelijk, dat hij zo zijn gang gaat is inderdaad onze eigen schuld. Onze eigen schuld omdat wij dit soort gedrag faciliteren. Deze jongeman maakt een simpele kostenbatenanalyse, en de baten zijn voor hem groter dan de kosten. Hoe gaan we dit probleem dan oplossen? Juist: de kosten hoger maken dan de baten. Als eerste stap is een verbod op de Pvda verstandig. Soms is het toch zo simpel.

HoogToontje | 06-05-13 | 22:03

Diego hoort voor de maximumduur achter slot en grendel. Kaas de Vies, om 08.49 had je het erover om iemand die voor de 10e keer bij justitie de max. straf van 4 jaar te geven. Blij dat je wakker bent, Kaas. Alleen geldt die 4 jaar voor de meest eenvoudige vorm van diefstal. Zonder braak, geweld, bedreiging van geweld of met meerdere daders gepleegd. Dus winkeldiefstal. Dat is 4 jaar max. De rest kan oplopen tot 12 jaar. De reden dat we 600 veelplegers hebben die zoals Diego vrij rondlioen, is dat de rechterlijke macht haar reet afveegt met de wet. Een paar,weken cel opleggen voor een delict waar 6 jaar cel of langer op staat, is minachting van de wetgever. Die bepaalt, met name door de hoogte van de max. straf hoe ernstig zij een misdrijf acht. En niet de rechter. De taak van de rechter is slechts het vaststellen van de feiten (is de verdachte schuldig?) en het toepassen van desbetreffende wetsartikel. Als je dan ern paar,weken cel uitdeelt aan een notoire recidivist ipv de max. straf, minacht je de wetgever. Vandaar,dat het de hoogste tijd is voor minimumstraffen. Bij een eerste vergrijp een kwart van de max straf, tweede keer de helft, enz. Alleen als er zeer zware verzachtende omstandigheden zijn, mag de rechter daar vanaf wijken. Uiteraard goed gemotiveerd in het vonnis. We vinden het normaal dat er voor door rood rijden of niet handsfree bellen een vaste,straf staat. Waarom dan niet voor diefstal, al dan niet in combi met braak en/of geweld?

Jos Schmitz | 06-05-13 | 20:27

Ah zebie, geef mij die huisj, wolla ik sweer et je, maar die werk iesj kanker man, tfoe! Esje-die-mesj!

Kaposi_Sarcoom | 06-05-13 | 16:41

Geestelijk achtergestelden zijn het, allemaal. Opsluiten en de sleutel weggooien aub.

--neus-- | 06-05-13 | 14:46

Zucht.worden jullie nou ook niet schijt en schijt en schijt ziek van dit beleid. Meer aandacht voor dit schorem ipv de slachtoffers? Gedraag je je niet zijn consequenties voor de dader.geen nette cel geen sporten maar strafkamp.het moet gvd stoppen met al die gelukzoekers. Wat zou de samenleving er beter van worden als dit gespuis achter slot en grendel gaan.en dat hoef je maar een paar x te doen en dan worden de "matties"gewaarschuwd en zullen ze wel twee x nadenken voor ze een tasje gaan pikken!

eltorro112 | 06-05-13 | 14:04

Kan hij geen baantje bij de overheid krijgen? Stelen kan hij namelijk wel!

VanBukkem | 06-05-13 | 12:31

pinda | 06-05-13 | 09:20
Bril-fucking-jant!!! En één op één toepasbaar op anti's en suri's.

Mr Dixit | 06-05-13 | 12:31

Wat een lulletje rozenwater. In het begin van het stuk benadrukken dat niemand hem gedwongen heeft om zich bezig te houden met criminaliteit, maar dan niet de verantwoordelijkheid willen dragen. Tragikomische van dit verhaal is dat dit soort jongens vindt dat ze er recht op hebben, als genoegdoening voor slavernij, racisme of een andere kakreden.

Mr Dixit | 06-05-13 | 12:26

necrosis | 06-05-13 | 09:28 |
In Rotterdam had je vroeger de Gekro. Bij Zestienhoven. Vuilverbranding.

Vindefin | 06-05-13 | 11:25

Nou, het moge duidelijk zijn dat deze 25 jarige topzeshonderdklaagcrimineel (4 x woordwaarde) never nooit genoegen zal nemen met een minimum loon, laatstaan dat hij de hele dag papier gaat prikken in een recreatiegebied, of iets soortgelijks.

Het enige lichtpuntje dat ik in het artikel las, (deel 2) is dat hij het verblijf in de gevangenis niet meer zo leuk vond, in tegenstelling tot vroeger. Nu maar hopen dat hij bij recidive door een no-nonsense rechter flink wat jaartjes in die niet zo leuke gevangenis door mag brengen.

En dan nog dit: (deel 3)

"Sinds mei 2011 werken ruim 30 instanties (politie, justitie, reclassering en zorginstellingen) samen om de jongeren in het gareel te krijgen."

Ruim 30 instanties. Laat dat even tot je doordringen.
Ook de kosten daarvan.

*huilt*

La Vie En Rose | 06-05-13 | 11:00

Toen ik de titel las dacht ik nog, oh, hé, nu gaan we een kritisch verhaal krijgen over waarom de top-600 aanpak toch niet zo'n succes is als eerder werd geschetst. Begin ik met lezen, krijg ik een mekkerverhaal van iemand die verwacht dat hij geld, een huis en een koningstitel krijgt toegeworpen als hulp. Zo'n jongen snapt er ook helemaal niks van hè.

"Ik wil naar buiten brengen wat de top-600 voor je doet, dat is namelijk helemaal niets."

Nee, lul. Die top-600 aanpak is ook helemaal niet voor jou bedoeld. Die is bedoeld voor de rest van de samenleving. Om die samenleving tegen jouw soort te beschermen (en met succes, want 66 procent minder straatroven en 61 procent minder overvallen). Dat jij door de top-600 aanpak beter wordt, is helemaal nooit het doel geweest. Eerder het tegendeel. Een heel Amsterdamse politiekorps dat in je nek zit te hijgen, dat was meer de opzet.

"Het vervelendst vindt Diego de politieaandacht wanneer hij met zijn vrienden over straat loopt. (...) In de ogen van zijn vrienden lijkt Diego nu wel een verrader, hij is er vrienden door kwijtgeraakt."

Vrienden kwijtraken omdat ze je een verrader vinden als je met de politie praat. Dan weten wij wel wat voor vrienden dat zijn. Vrienden waar je misschien beter niet mee kunt omgaan. Ik denk dat de politie je hiermee een dienst heeft bewezen. Bedank ze maar eens.

"Geschrokken kwamen moeder en dochter terug van het politiebureau. Diego was niet meer welkom. Na lang aanhouden, mocht hij uiteindelijk toch zijn verhaal doen. Diego: 'Ik heb ze de waarheid verteld. Ik heb een paar delicten op m'n naam staan ja, dat is geen geheim.'"

Aaai, kennelijk had je je vriendin nog niet verteld over je tikje geweldadige verleden. Goed dat de politie haar daarover heeft ingelicht. Weet het meisje ook een beetje waar ze aan toe is.

"De gevangenis is de laatste jaren ook niet meer wat het geweest is. 'Binnen kom je er achter dat het crisis is.'"

Mijn god zeg, wat ben jij een zeikstraal. Hier ga ik niet eens meer op in.

Zottekap | 06-05-13 | 10:57

'De gevangenis is het ook niet meer wat het is geweest' met andere woorden hij heeft daar een prima tijd gehad? Word tijd dat de politie de laserguns inruilen voor mokers en kniptangen. Flinke ram op die handjes of een vinger of twee wegknippen en Diego steelt niet meer. Aanzien van de politie gaat ook met sprongen omhoog.

FinFucker | 06-05-13 | 10:38

Diegos, kampers, hells angeltjes...
Hmmm ik doe iets verkeerd...

Aart Z. | 06-05-13 | 10:12

Er zit iemand flink minnetjes uit te delen hier, is Diego zo vroeg wakker ?

CornholioNL | 06-05-13 | 10:11

ik lees hier tenminste dat agenten wel iets goed doen, dat is dan weer een pluspunt.
voor de rest pleit ik voor een enkeltje naar verwegistan voor dit soort gasten, kost veel minder. we hebben nog wat eilanden waar we dit soort gasten makkelijk kunnen dumpen kunnen we er ook op letten dat ze daar blijven.

chiwing | 06-05-13 | 10:10

"Echt waar mijnheer de rechter, hij liep zomaar met zijn knieschuiven tegen mijn honkbalknuppel. Ja, inderdaad, 43 keer."

dlseth_ | 06-05-13 | 09:57

in zo iemand moet je geen tijd, geld en energie meer steken. Afvoeren naar een interneringskamp in Rusland en niet meer naar omkijken.

The real McCoy | 06-05-13 | 09:57

'Diego' (inbraken, ernstige geweldsdelicten) is met zijn 599 maten, altijd uitsluitend moslimprinsjes, een vette werkverschaffer voor politie, ambtenaren, rechters, advocaten, ziekenhuizen enz. enz.
Allemaal staatsruifeters dus.
.
'Diego' (inbraken, ernstige geweldsdelicten) is dus goed voor het rondpompen van cash, precies wat Rutte wil.
.
'Diego' (inbraken, ernstige geweldsdelicten) verdient inderdaad een topfunctie, woning en lekker wijf op een zilveren schaal.
.
Meer van deze 'Diego's (inbraken, ernstige geweldsdelicten) zijn heel goed voor onze kapitalistische economie en houdt de elektronische kaartenbakken van onze staatsruifeters lekker gevuld!!

Musset | 06-05-13 | 09:56

Je hebt niks verdiend, eikel! Je hebt dingen gejat die anderen verdiend hebben!

Nietvoordekat | 06-05-13 | 09:48

Gevangenis minder leuk maken = oplossing

Crak-ho | 06-05-13 | 09:48

Nieuwe definities voor de Van Dale.
Dader: iemand die een overtreding begaat die snel en efficiënt beboet kan worden door de overheid.
Slachtoffer: iemand die een delict pleegt, maar bij wie geen economisch haalbare genoegdoening te verkrijgen is.

Ja nee, geen mening | 06-05-13 | 09:48

1 ding weet je zeker. Deze mensen zijn niet meer te helpen.

roze_bril | 06-05-13 | 09:46

necrosis | 06-05-13 | 09:30 |

* ongerust worden doet *

CornholioNL | 06-05-13 | 09:37

Iedere dag blowen. Als je uit gaat een fles Hennessy of een fles Cristal op tafel. Blingbling, merkkleding en exclusieve sneakers. Dat kan allemaal niet van een uitkering. Terwijl Diego wel recht denk te hebben op deze dingen. En dat gratis huis wat ze beloofd hebben moet wel in een goede buurt liggen en een beetje leuk zijn ingericht en niet met van die Ikea meuk. En iedere dag vroeg op staan om te gaan werken riekt wel heel erg naar slavernij.

Osdorpertje | 06-05-13 | 09:35

@Bakito | 06-05-13 | 09:28
Ik hoop dat je piemol er van krimpt en rimpelt!
*gnehehehe*

necrosis | 06-05-13 | 09:33

*zwemmen gaat *
Bakito | 06-05-13 | 09:28 | + 0 -

Vergeet je bandjes niet. Of juist wel.

Schaamharing | 06-05-13 | 09:31

@Bakito | 06-05-13 | 09:28 | + 0 -
...

+1 omdat je me toch moest laten lachen.. En daarna huilen want ja, ik zit op kantoor lekker in de warme zon... Maar vanwege anti-UV raam wordt ik niet bruin, alleen zweet tot in me bilnaad. *Zometeen maar zonnescherm dichtdoen doet*

LangeTijdGeleden | 06-05-13 | 09:30

@CornholioNL | 06-05-13 | 09:27
Reken er niet teveel op, bovendien werd de laatste ban 3 dagen geleden uitgedeeld......

necrosis | 06-05-13 | 09:30

*zwemmen gaat *

Bakito | 06-05-13 | 09:28

@Vindefin | 06-05-13 | 09:24
Met als gevolg dat je nog meer rioolrechten gaat betalen?
In Den Haag had je vroeger een soort 'fabriek' waar al je overbodige troep naartoe ging, die stond op de Gaslaan, Hageneizen weten wel wat ik bedoel......

necrosis | 06-05-13 | 09:28

Diego heeft trouwens groot gelijk.

Je zou maar op een half leeg kantoor zitten, binnen, mailbox vol en baas nog op zijn nest, de horror. Terwijl buiten :

www.knmi.nl/waarschuwingen_en_verwacht...

Bakito | 06-05-13 | 09:28

@necrosis | 06-05-13 | 09:10

Maandag slaapt Joris altijd uit toch ? :-)

CornholioNL | 06-05-13 | 09:27

@necrosis | 06-05-13 | 09:12

Gelukkig heb ik een adblocker dus genereer ik ook geen 'hits'. In dat opzicht ben ik dus ook wel een kleine crimineel maar daar verdien ik verder zelf niks aan. Zoek. De. Verschillen.

Reinaert | 06-05-13 | 09:27

Kunnen we die hele top 600 niet gebruiken als dijkverzwaring? Nederland is dan weer wat veilger op gebied van criminaliteit en overstromingen. Winwin

Schaamharing | 06-05-13 | 09:25

Nederland is altijd sinterklaas (zonder zwarte Piet, uit resspect voor de veeleisers).
Wie stout is krijgt lekkers, wie zoet is betaalt.

Jan Passant mk2 | 06-05-13 | 09:24

Een stuk stront spoel je door de plee. Wordt het daar eens geen tijd voor? Het stinkt.

Vindefin | 06-05-13 | 09:24

Kaas de Vies | 06-05-13 | 08:38
En jij verdient je geld met GeenStijl?

Ton Plafond | 06-05-13 | 09:24

@Rommelende Onderbuik | 06-05-13 | 09:17
Precies, alle 600 aan één lange ketting en nutteloze dingen laten doen zoals geulen graven, stenen bikken of potjes doperwten vullen met de hand....

necrosis | 06-05-13 | 09:22

Voorzover de 600 Marokkaans zijn is het een idee om een dealtje te sluiten met Marokko om die werkervaringsprojecten daar plaats te laten vinden. Ouderwets handwerk in uitdagende omstandigheden. Moet er geen spoorlijn door de Sahara?

Win-win-win-win
-NL is veelplegers kwijt.
-Marokko heeft gratis arbeid.
-De veelpleger heeft een inspirerende leerervaring. Went aan nieuw thuisland
-Een spoorlijn is goed voor de economie van heel Afrika.

pinda | 06-05-13 | 09:20

Daar was ik al bang voor. De zachte aanpak resulteert in een soort achterbank-generatie-criminelen die een soort filmster leven willen leiden. Misschien het toch maar weer eens proberen met een werkkamp?

Rommelende Onderbuik | 06-05-13 | 09:17

@necrosis | 06-05-13 | 09:15
6 dagen per week.

Bakito | 06-05-13 | 09:17

@necrosis | 06-05-13 | 09:06 | + 0 -
*koffie lurkt*
De baas (+half kantoor) is nog niet eens verschenen en ben mijn mail box op werk aan het opschonen.

'Tis hier lekker rustig!

LangeTijdGeleden | 06-05-13 | 09:16

@Bakito | 06-05-13 | 09:13
Jij heb toch 7 dagen per week weekend?
Enne, wat schuift dat nou, zo'n uitkering?

necrosis | 06-05-13 | 09:15

Heeft Dora niets in haar rugzak om je te helpen Diego?

Bugsy Malone | 06-05-13 | 09:14

Weekend!!!

*plop *

Bakito | 06-05-13 | 09:13

@Reinaert | 06-05-13 | 09:08
Troost je met de gedachte dat alle 'hits' de mannen van Geenstijl een Audi opleveren.
*de mannen met rijbewijs, that is*

necrosis | 06-05-13 | 09:12

@witwas | 06-05-13 | 09:02
Omdat dat een beetje gek zou zijn als je in NL van plan bent om 89 gevangenissen te sluiten.
Omdat werkgelegenheid exporteren op dit moment niet zo'n goed idee is?
Eerst koffie?

pinda | 06-05-13 | 09:12

@CornholioNL | 06-05-13 | 08:59
MagNie!

necrosis | 06-05-13 | 09:10

@witwas | 06-05-13 | 09:02
Goed idee; er staat enorm veel onroerend goed leeg in Spanje dus dat hoeft nog niet eens gebouwd te worden.

aceofspades | 06-05-13 | 09:09

@necrosis | 06-05-13 | 09:03

Maar daar zie ik aan het eind van de maand helegaar niks voor terug, da's nou net het verschil: ik heb er meer aan om draaideurcrimineel te A'dam te worden, dat schuift tenminste nog een beetje en de bijbehorende erkenning door de autoriteiten is natuurlijk ook altijd mooi meegenomen als je weer eens een huis, wijf, auto of lening nodig hebt.

Dergelijke secundaire arbeidsvoorwaarden biedt GeenStijl me niet, al reaguur ik me een slag in de rondte. Onbezoldigd reaguren is net als vlinders tellen: leuk om te doen maar aan 't eind van de dag vraag je jezelf toch af waar je mee bezig bent geweest. Dan liever crimineel, net als de rest van het land!

Reinaert | 06-05-13 | 09:08

@Kaas de Vies | 06-05-13 | 09:04
Ik sta op #3 (qua aantal comments)
Lijkt me premium genoeg.
Enne.... moet het geen 'Zimra-lounge' zijn?

necrosis | 06-05-13 | 09:08

Nu is de hoofdstad een sociaal democratisch paradijs bij uitstek. Wat rijg je toch een afkeer van die opgeklopte slachtoffer- en zieligheidsromantiek, dat eeuwige gekoketteer met de onderkant van de samenleving, die eeuwige staat van morele verontwaardiging en die kritiekloze propaganda- en onderzoeksmachine. Waarom geen Amsterdamse lijst van 600 beste scholieren, 600 grootste belastingbetalers of 600 beste ondernemers; ze zouden het hun strot niet uitkrijgen daar in de gemeente.

aceofspades | 06-05-13 | 09:07

@LangeTijdGeleden | 06-05-13 | 08:57
Bijna 9:00 en jij zit nog niet op je werk?
Klaploper!

necrosis | 06-05-13 | 09:06

@necrosis | 06-05-13 | 09:03 | + 0 -
Je krijgt alleen toegang tot premium gedeelte en de zimba-lounge als je in top 10 zit.

Als je dit niet kan verkroppen adviseer ik je geenstijl-regisseur te contacteren. Hopelijk heb je niet Quid, die is nooit zo aardig.

Kaas de Vies | 06-05-13 | 09:04

@Reinaert | 06-05-13 | 08:51
Je staat in de kudo top 50 (22ste) van GeenStijl!
Dat is toch ook leuk?

necrosis | 06-05-13 | 09:03

Waarom bouwen we niet een enorme gevangenis in Zuid-Spanje, naar Spaanse maatstaven voor het welzijn van gevangenen? Kunnen we daar onze top 600 (en de rest) voor zeer lange tijd opbergen en bezorgen en passant enkele honderden werkeloze Spanjaarden een baan.

witwas | 06-05-13 | 09:02

Dit land is naar de kloten, ben blij dat ik zo weer het vliegtuig in stap naar dat andere land....

Glas Koning | 06-05-13 | 09:01

Toch lijkt GS met dit topic op dit tijdstip iets te proberen. De mindset van het reaguurdersvolk aan het begin van de werkweek staat op boos.
Hoelang zou dat effect aanhouden? En wat als er begonnen was met een vertederend topic? Of een bloedig topic? Of een tietentopic?
Zou je dat te meten zijn?

Dit schreeuwt om gedegen sociaal-psychologisch onderzoek. Ik en mijn vriend Diedjo.

pinda | 06-05-13 | 09:00

-weggejorist-

CornholioNL | 06-05-13 | 08:59

LangeTijdGeleden | 06-05-13 | 08:53 | + 0 -
Ja hoor, tis weer ochtend. gelijk m'n typvaardigheden nog even laten wakker worden:

*In maandag dip is beland**

LangeTijdGeleden | 06-05-13 | 08:57

Diego in de Top 600? Nou moe! Zit Dora dan achter de ramen?

Wat een wereld!

DebraCadabra | 06-05-13 | 08:56

@kapotte_stofzuiger | 06-05-13 | 08:50
Je betaalt veel meer dan 52%!
Wat denk je van accijns/ btw/ gemeentebelasting/ etc.
En wat die knakker betreft, met een loden voetboei een kuil van 2 bij 2 bij 2 meter laten graven.
Kuil klaar?
Dan weer dichtgooien!
Elke dag opnieuw, en dat een maand lang, wedden dat ZELFS zo'n lowlife eens gaat nadenken over wat hij fout doet.....

necrosis | 06-05-13 | 08:56

@Cuyahoga | 06-05-13 | 08:49

"Iedere eurocent die aan dit soort volk nog wordt uitgegeven is er één te veel".

Niet waar: de beul dient wel betaald te worden, al vermoed ik dat we voorlopig voldoende vrijwilligers kunnen vinden die zulks geheel onbezoldigd en met veel plezier zullen waarnemen. *Vingertje op steekt*

Reinaert | 06-05-13 | 08:56

De term 'Top-600' maakt me nieuwsgierig naar de Alarmschijf en de Klapper van de Week.

rara | 06-05-13 | 08:56

Helaas gaan vele gevangenissen dicht, omdat onze politici liegen dat er te weinig criminelen zijn...
Zo maar een gek idee hoor: pak die 600 op en verwijder ze langdurig uit de samenleving. Liefst een paar decennia. En sluit de grenzen, anders blijft het dweilen met de kraan open.

Avant | 06-05-13 | 08:55

Hij kan morgen bellen voor een werkervaringsplek?
Ik zit niet zo in die branche, maar kan iedere werkloze jongere vandaag iemand bellen om morgen aan de slag te gaan of moet je daarvoor crimineel zijn?

pinda | 06-05-13 | 08:55

En wat is er mis met tien jaar cel, het innemen van zijn NL paspoort gevolgd door uitzetting? Hoe kan zo iemand gewoon los rondlopen in onze samenleving???

Avant | 06-05-13 | 08:53

@Cuyahoga | 06-05-13 | 08:49
We kunnen hen ook een uitkering van 3000 euro geven, goedkoper dan opsluiten...

kapotte_stofzuiger | 06-05-13 | 08:53

Nee! NIET OP MAANDAG DIT SOORT NIEUWS.

*in maandag is beland*

Maar serieus... Bedankt PvdA! Wees trots op uw prestatie. criminelen omtoveren tot zeurende en eisende criminelen. Nog steeds niet genoeg reden om te denken waarom werkend Nederland jullie zat zijn? Kom terug in de realiteit, idioten.

LangeTijdGeleden | 06-05-13 | 08:53

Dat Amsterdam er een Top-600 op na houdt is een teken aan de wand. Want - Godverdoemme - welke andere stad krijgt het voor elkaar een dergelijke -afschot- -uitschot- *erelijst* te produceren? De totaalfaal van Nederland: Amsterdam. Daar waar de criminelen en de andersgepigmenteerden alles en iedereen terroriseren zonder daarbij gestoord te worden door overheid, politie, justitie, belastingdienst en andere angsthazen. De natte droom van iedere hardwerkende Nederlander: Amsterdam. De bodemloze put waar alles in past, het Hirosjima waar men geen bom op heeft gegooid.

Ik wil ook in de Top-600. Heb ik tenminste rust en bescherming.

Reinaert | 06-05-13 | 08:51

Zolang ik (belastingbetaler, 3 km/h te hard rijden) maar 52% van mijn inkomen blijf afdragen voor deze pareltjes, is het goed.

kapotte_stofzuiger | 06-05-13 | 08:50

en nu wachten op het commentaar van de andere 599 kansenprinsen.

gooi en smijtwerker | 06-05-13 | 08:50

Regisseur

Nee
die
oscar
gaat
eerder een
razzie
worden.

AshleyJ"Ash"Williams | 06-05-13 | 08:50

"Het enige wat hij hoeft te doen is zijn persoonlijk regisseur bellen"

Deze persoonlijke regisseurs verkloten de film Nederland met hun slechte acteurs a la Diego.

Kaas de Vies | 06-05-13 | 08:49

De kans dat je twee keer achter elkaar de staatsloterij wint is groter dan dat dit soort mensen normaal in de maatschappij mee kan doen.
Ze kennen de waarde van geld niet meer, of hebben die nooit gekend.
Ze zullen nooit van 1100 netto in de maand rond kunnen komen omdat ze menen dat ze recht op vanalles en nog wat hebben, en vanalles en nog wat kost minstens 3000 per maand.

Iedere eurocent die aan dit soort volk nog wordt uitgegeven is er één te veel.

Cuyahoga | 06-05-13 | 08:49

Ik begrijp gewoon echt niet waarom het volgende niet gewoon kan.

Indien iemand voor de 10de keer langskomt voor diefstal, waarom dan niet gewoon de maximum van maximaal vier jaar gevangenisstraf opleggen.

Het wettelijke kader is al alleen het ondemocratische "beleid" sturing OvJ's en van rechters houdt dit tegen.

Straffen helpt in dit soort gevallen als een dolle. Bescherm de maatschappij in plaats van Diego. Diego wordt niet beter van dit beleid.

Kaas de Vies | 06-05-13 | 08:49

Onvrijwillige euthanasie‎ wat ik je blief

frickY | 06-05-13 | 08:47

Lijkt me niet door hem zelf geschreven, iemand heeft weer subsidie nodig

Bokito ergo sum | 06-05-13 | 08:47

Laatst kwam ik bij de gemeente voor hulp.

Ik wilde namelijk mijn trap lakken maar ik had er zelf geen zin in. De arrogantie van die klote ambtenaar toen hij me weg stuurde was ongekend.

Hufters zijn het, allemaal.

Kaas de Vies | 06-05-13 | 08:46

Welkom in de maatschappij die de jaren '70 soosjaale academie figuren voor ons in gedachten hadden. En voor Diego: ongezien de tyfus!

Aktivist | 06-05-13 | 08:45

"Als ik met behulp van de gemeente uit de criminaliteit wil stappen, moet het vlekkeloos gaan." Het failliet van de knuffelcultuur.

Schoorsteenveger | 06-05-13 | 08:42

Er zijn dingen die hier een perma ban opleveren maar wel een prima oplossing zijn voor loosers zoals dat geval.

Hellsmurfje | 06-05-13 | 08:42

Tsjah. De zieligheidsindustrie die dit soort pindabreinen een leven lang opvoedt met het idee dat ze slachtoffer zijn en rechten hebben. Dit is het natuurlijk gevolg.

Godsammekraken | 06-05-13 | 08:41

Zoals wel vaker is het tuig zelf het beste in staat om uit te leggen waarom knuffelen niet helpt. Om je te bescheuren. Stel de beste jongen maar voor een echte keus: of je doet je best, of het wordt een leven achter tralies. En dan ook echt achter tralies: wie zelfs met een dergelijk knuffeltraject niet rehabiliteert is blijkbaar onverbeterlijk, dus dan maar opsluiten. Wie vast zit valt geen burgers lastig, dat is 100% effectief.

Muxje | 06-05-13 | 08:39

@Fopspeen | 06-05-13 | 08:36 | + 0 -
Hij en ook zijn omgeving ziet dit ook echt als verdienen.

keihard heropvoeden.

Kaas de Vies | 06-05-13 | 08:38

"ik heb mijn geld altijd makkelijk verdiend"

Tja, inbreker en geweldspleger is hier in luilekkerland natuurlijk een goed betaalde baan voor ZZP-ers zoals jij.

Fopspeen | 06-05-13 | 08:36

Inderdaad je kiest er voor wat makkelijk is omdat het pamperen niet werkt. Er zit iets fout in jouw brein dit komt door je opvoeding.

3 jaar lang heropvoeden doet wonderen.

Maar dat mag natuurlijk niet.

Kaas de Vies | 06-05-13 | 08:36

Veelpleger "Diego". Goh niet Floris, Menno of Jan-Harmen deze keer.

Godsammekraken | 06-05-13 | 08:34

Spuitje lijkt me een prima oplossing. Draag ik graag een eurotje aan bij.

caspert79 | 06-05-13 | 08:34

Spuitje lijkt me een prima oplossing. Draag ik graag een eurotje aan bij.

caspert79 | 06-05-13 | 08:34

Dit soort gasten verdient makkelijk een pak slaag.

blinde kip | 06-05-13 | 08:34

On-ge-lo-fe-lijk.

Pang Behang | 06-05-13 | 08:34

Hij mag mij ook bellen voor het onnoemelijkeschoponderjereet-project

Godsammekraken | 06-05-13 | 08:33

' persoonlijk regisseur bellen ' .. wtf !

(c)ZWITSUL | 06-05-13 | 08:32

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl