Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVEDEBAT. Sociaal akkoord door de gehaktmolen

zungrotekoelkast.pngAls u tijdens het wakker worden het geluid van intens gezaag heeft gehoord weten we in ieder geval zeker dat u in de buurt van het Televaag HQ woont. Die krant is namelijk hard bezig om de toch al krakende piepende en wiebelende poten van Rutte's premierstoel verder door te zagen. 'Rutte zet fractie klem' kopt de krant op de voorpagina. In het stukje zelf: 'Bij VVD’ers is zorg om het handelen van Rutte, die interne kritiek niet serieus zou nemen. „Hij luistert naar niemand meer. Alleen maar naar zijn topambtenaren op het ministerie van Algemene Zaken. Maar dat zijn allemaal D66’ers!” briest een liberaal'. Oei oei oei. 'Het bracht bij VVD’ers onheilspellende herinneringen terug over de goedkeuring van het regeerakkoord'. Oja, lachen was dat. Tegelijkertijd is kroonprins Zijlstra openlijk aan het muiten, De Bolk is in opstand, de fractie onzeker en Teeven mogelijk op weg naar de uitgang. Gaat niet zo lekker in het voorheen liberale kamp. Buiten de partij is ook de oppositie, behalve nota bene de SP, niet blij en is Rutte volgens economen veel te optimistisch. Rutte zal het asociale uitstelakkoord 'beter moeten verkopen', aldus deskundologen gisteren. En dat zal hij dan nu moeten doen, in de Kamer. Nou hup, al die ouwe pluchedieren die denken dat het land aan een spending spree begint alleen al omdat een akkoord ligt weer terug in de kast, en nou duidelijk uitleggen waarom we vanmiddag nog een veel grotere koelkast nodig hebben. Nu, live op HOPE&CHANGE24. Sprekerslijst hierrr.

Reaguursels

Inloggen

Ik denk dat Nederland een groot probleem heeft als de geloofwaardigheid van Pechtold die van Rutte overstijgt.

M.Rothbard | 17-04-13 | 23:58

als ik VVDer zou zijn zou ik mijn ogen uit mijn kop schamen . daar staat je leider van de VVD a: hij liegt b: hij liget nogmaals c: nog even wat meer liegen oeps en een draai erbij zo kan ik wel doorgaan tot aan z . waarom zet zijn eigen achterban hem niet op een zijspoor deze man heeft een hersenbeschadiging weet niet wat hij gisteren beloofde en morgen gaat zeggen dus doet maar wat . ja Geert had al gelijk vanaf het begin dit wordt niets gaat niets worden en zal ook nooit iets zijn . sociaal akkoord kijk ik laat u iets zien en morgen verander ik het het hele pakket bezuinigingen is nooit van de baan geweest nooit verplaatst naar aug nee u wordt wederom knalhard van achteren genomen door de ze partij ze zijn zelfs beter dan een nsb er hoezo nou een nsb er herkende je nog aan de kleding .en vergeet die achterbakse partij PVDA niet lekker achterover leunen en doen alsof het allemaal aan de VVD ligt .

rukkieduck | 17-04-13 | 18:18

Geert gaat ook weer ff los.

starbuck280 | 17-04-13 | 16:45

Ik verheug me al op de verkiezingen. De VVD-slogans zullen aangepast worden:

"Niet aanpakken, maar doorschuiven"
"De overheid moet meer doen en minder presteren"
"minder straf en meer begrip voor criminelen"
"Werkend Nederland verdient belastingverhoging"
"Handen ophouden, in plaats van uit de mouwen"
"Ik heb de overheid nodig om mijn geld uit te geven"
"elke cent naar de Grieken"
"Die beker mogen ze hebben en onze kredietwaardigheid ook"

VVD, zeker niet.
Het kan zo veel eerlijker.

tipo | 17-04-13 | 15:05

denoorman | 17-04-13 | 13:09
Dat links valt ook vies tegen..

Pindakees | 17-04-13 | 14:32

breed draagvlak vs realiteit. Een van de twee gaat de ander achterhalen, en dat is geen hoop.

starbuck280 | 17-04-13 | 14:31

Liegen en bedriegen ,dag in,dag uit,wanneer komt er hier nu een eind aan?
Wat een schorem, en dan dat inteelt in de 1e kamer.Wordt het eens geen tijd dat er een opstand komt en dat schorem eruit gooit!Wordt met de dag gekker.Lijkt of we met allerlei idioten te maken hebben.Maar werkeloosheid loopt op,schulden worden groter en degeen die om 6 uur ze nest uit moet
om te gaan werken kan doodvallen.

baanaru | 17-04-13 | 14:06

Welles! Nietes! | 17-04-13 | 13:29

Nou zal de PVV wel een motie van wantrouwen indienen tegen oa de gouwleider van het voormalige holland,maar ook dat schiet niet op tegen 135 zetels van het EU reich.

komtdatschot | 17-04-13 | 13:50

Wilders: 'Mark Rutte is de beste PvdA-premier ooit'

Geplaatst door Geert Wilders op 17 april, 2013 - 12:44

Dit sociaal akkoord is het zoveelste akkoord onder premier Rutte waarin het woord belastingverlaging niet voorkomt. Ik begin dan ook met een felicitatie. Die felicitatie is welverdiend. Mark Rutte is de beste premier… die de PvdA ooit heeft gehad.

De minister-president was donderdagavond bij Nieuwsuur. We moeten “met elkaar dat CPB verslaan,” riep hij tot de Nederlanders. Jongens, zei hij, ik citeer: “we gaan eens een keer die nieuwe auto kopen. We gaan eens een keer dat nieuwe huis kopen. Laten we die handshake doen.”

Toen ik dat hoorde, vroeg ik me af: Wat heeft de heer Rutte gegeten: waren het paddo’s of was het een flink stuk space cake wat hij achter de kiezen had?

De minister-president staat te roepen: Niet somberen, heb vertrouwen, alles komt goed. Trek je portemonnee. Koop dat huis, koop die auto. Maar waarmee? Waarvan?

Waarvan moeten de Nederlanders die nieuwe auto en dat nieuwe huis betalen, nu het kabinet de mensen hun geld heeft afgepakt?!

Alleen al dit jaar krijgt Nederland te maken met ruim 9 miljard extra lastenverzwaringen: de BTW ging al omhoog, de huren schieten omhoog, een hoger eigen risico in de zorg, de assurantiebelasting omhoog, de accijnzen omhoog, extra energiebelasting, de tarieven in de loonbelasting omhoog, de hypotheekrenteaftrek afgebouwd, ja zelfs 100 miljoen extra belasting op leidingwater. De premier houdt de mensen straal voor de gek. Door al deze belastingverhogingen hebben mensen helemaal geen geld meer om een nieuwe auto of dat nieuwe huis te kopen.

Om die reden deugt het sociaal akkoord niet. Want er zit geen cent belastingverlaging in. Helemaal niets. Wat de Nederlandse economie nu nodig heeft is lastenverlichting. Het inkomen van elk huishouden ging er vorig jaar gemiddeld 3 procent op achteruit. Nederland had de grootste koopkrachtdaling in 30 jaar. Na Estland had Nederland de hoogste inflatie van de hele Europese Unie. De eigen woning van een miljoen huishoudens staat inmiddels onder water.

Maar de premier roept: Het vertrouwen moet groeien. Maar het vertrouwen kan niet groeien als de economie niet groeit. En de economie kan pas echt groeien als de consumptie stijgt. En de consumptie kan alleen stijgen als er lastenverlichting komt. Vertrouwen heeft slechts drie dingen nodig: Belastingverlaging, belastingverlaging, en belastingverlaging.

En dat krijgt de burger niet. Niet van het kabinet, niet van de sociale partners. En daarom deugt ook dit sociaal akkoord niet.

En hoe kan de heer Rutte de mensen in het land om vertrouwen vragen als hij alle verkiezingsbeloften heeft gebroken, als hij de belastingen verhoogt, en als zijn eigen partij de VVD vechtend en rollebollend over straat rolt. Wat een chaos. Wat een onderling wantrouwen. De VVD is de weg totaal kwijt. Iedere dag een andere boodschap. Op donderdag Mark Rutte die zegt: die 4 miljard extra bezuinigingen doen we even niet, en als u maar genoeg nieuwe auto’s en nieuwe huizen koopt, als u dat nu doet gaan we straks die 4 miljard misschien niet bezuinigen. Op zaterdag Edith Schippers. Die zegt: die 3 procent maakt eigenlijk niet uit – 3,2% is ook goed. En gisteren kwam ze ook daar op terug.

En op zondag schiet VVD-troonopvolger Halbe Zijlstra – ja, daar heb je hem, de campagne is begonnen – de boodschap van Rutte en mevrouw Schippers aan flarden.

Met zo’n VVD heb je eigenlijk geen oppositie meer nodig.

Het sociaal akkoord is een wassen neus. Want dat pakket van 4 miljard bezuinigingen ligt straks gewoon weer op tafel. Iedereen die denkt dat die nullijn in de zorg toch maar mooi van tafel is, die heeft het verkeerd begrepen. Die zijn straal voor de gek gehouden. De heer Zijlstra zei op televisie – ik citeer: “Laat ik als VVD-fractievoorzitter heel helder zijn: in augustus ligt gewoon dat pakket weer op tafel.” Dat is de boodschap van de VVD.

De tijd tikt. Elke dag dat we nalaten om het roer om te gooien, is een verloren dag, een dag dat we dieper in het moeras zinken. Gelukkig komen de burgers van Nederland steeds meer in het verzet. De opiniepeilingen laten er geen twijfel over bestaan. De partijen in Vak K vertegenwoordigen inmiddels nog maar een derde van de kiezers.

Dat komt natuurlijk ook omdat Premier Rutte volstrekt ongeloofwaardig is geworden. Hij lacht alles weg. Hij draait als een tol. Hij beloofde belastingverlaging, maar gaf belastingverhogingen. Hij zei ‘Niet met de pvda’, maar ging toch in zee met de pvda. Hij zei ‘Geen geld naar de Grieken’, maar gaf wel geld aan de Grieken. Hij zei ‘Ik kom niet, als VVD, aan de hypotheekrenteaftrek’, maar hij deed het toch. Hij zei ‘Niet nivelleren’, maar hij deed het toch. Hij zei dat hij perse 4 miljard extra wilde bezuinigen, dat was keihard nodig om in 2014 die 3% te halen. En nu zegt hij “Voorlopig toch maar even niet’.

Het volk van Nederland beseft wat Mark Rutte zelf nog niet beseft: Niemand gelooft hem nog.

Dit is de spreektekst van Geert Wilders bij het debat over het sociaal akkoord.

www.dagelijksestandaard.nl/2013/04/wil...

komtdatschot | 17-04-13 | 13:37

De kans lijkt me klein dat dat gebeurt, welles! Nietes!

starbuck280 | 17-04-13 | 13:32

Na de 2e termijn wil ik minstens 3 moties van wantrouwen tegen dit faal kabinet te horen krijgen van de oppositie.

Welles! Nietes! | 17-04-13 | 13:29

Duidelijkheid is er gelukkig wel. Als we op de huidige manier doorgaan, werkt een slinkend aantal Nederlanders, ook wel aangeduid met de term racisten, voor een snel groeiende groep uitkeringstrekkers/ambtenaren, de zgn. ruimdenkende levensgenieters, en in Europees verband - jippie, Europa - een slinkend aantal Noord-Europese racisten voor een snelgroeiende groep Zuid-Europese levensgenieters/ambtenaren. Een soort stoelendans dus: wie nog staat, die betaalt.

Benieuwd wie als laatste danst en op wat voor een liedje. Ik gok op een blanke racist op klompen en qua muziek op Beethoven's Negende.

Magdatkandat | 17-04-13 | 13:28

@Skunk57 | 17-04-13 | 13:22

Geloof me, dat wil je helemaal niet.

Boris Poepnagel | 17-04-13 | 13:25

ITEACHYOU | 17-04-13 | 10:17 |

Gelukkig is er crisis in de bouw, lege timmerfabrieken. Zal met het aantal pvv stemmen meevallen.
Ik hoop overigens van niet, wil wel eens van dichtbij meemaken hoe een land naar de klote gaat.

Skunk57 | 17-04-13 | 13:22

@denoorman
Thatcher zei: “When I'm out of politics I'm going to run a business, it'll be called rent-a-spine”

Ik zou zeggen: Graaf haar weer op en onder het mes met Mark Rutte.

tipo | 17-04-13 | 13:19

*HULDE* voor Pechtold!

Boris Poepnagel | 17-04-13 | 13:11

goh Pechtold.. ' visieloos doorregeren ' kudo :)

(c)ZWITSUL | 17-04-13 | 13:11

@Tipo
Rutte is een bewonderaar van Thatcher. Ik vraag me af wat Thatcher van Rutte met de slappe knietjes zou vinden?? Ik kan me niet voorstellen dat ze met die Rutte iets zou kunnen?? Te Slap, Te Links, Te veel Pluche Plakker. Wat Rutte doet is het land naar de knoppen helpen, zie woningmarkt die er de komende 10 jaar niet meer bovenop komt!

denoorman | 17-04-13 | 13:09

Nou wil ik jullie niet vermoeien met mn inbreng,maar sinds 2006 zit er een politieke partij in de tegenwoordige EU provincie vergaderzaal(2de kamer).De naam van die partij is de PVV.Nou zal ik niet zeggen dat ze alles weten,maar wat ze wel doen is hun gezond verstand gebruiken.Maar wat heb je eigenlijk nou aan een politieke partij met gezond verstand,als je te maken hebt met een meerderheid van een bevolking die zich maar al te graag van alles laten wijsmaken door de ouwe haagse partijen.Daar kan ik nou weer niet bij met mn gezond verstand.

komtdatschot | 17-04-13 | 13:02

Zit dat hoofd van Zijlstra wel vast op z'n romp?

nomo | 17-04-13 | 13:02

@ITEACHYOU 12:51
Margeret Thatcher heeft er 12 jaar over gedaan om de UK economisch er bovenop te helpen. Zo iemand heeft de VVD nodig. Iemand met klassiek liberale visie en nog belangrijker: een ruggegraat.

tipo | 17-04-13 | 13:01

@witwas 12:37
De overige 24 miljard is het gehele overheidstekort. Dus als je die bezuinigt en de belasting laat zoals die is, dan heeft de overeid gewoon geen tekort meer.

Probleem is, dat de EU minimumoverheidsuitgaven eist voor OSW en klimaat. Dus zal je toch uit de EU en EMU moeten en het als 1 pakket van 60 miljard zien.

Die 37 miljard Euro-kosten zijn inderdaad geen bezuiniging op de huidige overeidsbegroting, maar op de toekomstige overheidsbegroting als Mark Rutte zijn D66-visie blijft uitvoeren en hij doorgaat met ons een transferunie in te rommelen. Die 37 miljard kan ik niet zomaar van de huidige overheidslasten aftrekken. Door het redden van de Euro zullen de overheidslasten dus doorgroeien naar 53,5%BBP. Het overheidstekort wordt dan 3,5% hoger dan nu het geval is (=3,2%BBP voor 2013) bij gelijkblijvende belastingdruk.

tipo | 17-04-13 | 12:58

In de achterkamertjes draait de banenmachine volop. Frans Weekers is al onder de pannen in Limbabwe nu Rutte nog dan naar de koningin. Sofort.

Rico den Hollander | 17-04-13 | 12:53

tipo | 17-04-13 | 12:44
en u denkt dat de kiezer zo lang kan wachten?

ITEACHYOU | 17-04-13 | 12:51

he psssssstt ' ontslagbescherming ambtenaren .. why ?'

(c)ZWITSUL | 17-04-13 | 12:45

@ITEACHYOU 12:35
Volgens de ING loopt het BBP de eerste 2 jaar met 10% terug, maar zal de economie vervolgens met 1,9% stijgen per jaar, wat 1% sneller is dan in het Euro-reddingsscenario, omdat de overeid kleiner is, de staatsschuld niet langer groeit en de belasting verlaagd kan worden. Binnen 8 jaar zit je op een break-even-point. Na 8 jaar heb je dan een Nederlandse overheid die de werkelijke economie 20% minder belast (10%BBP) en hebben we bovendien een Staten Generaal die haar eigen budgetrecht behoudt.
.
Omdat de EU minimum-uitgaven aan OSW, migratie en klimaat eist en de EMU een transferunie eist, zitten in uittreding uit de EU en EMU de grootste bezuiningskansen.

tipo | 17-04-13 | 12:44

tipo | 17-04-13 | 12:18
Ondertussen valt er weer een bank of overheid om in het Zuiden van Europa, en pats! boem! Weg al dat geld.

Pindakees | 17-04-13 | 12:38

@tipo | 17-04-13 | 12:18
Eensch, maar met een paar kanttekeningen:
die 37 miljard voor redden van de euro zit nu ook niet in de begroting, dus verkleint de overheid niet ten opzichte van de bestaande situatie. Bovendien zal je ook geld vrij moeten maken voor het uitstappen, dat is nou niet bepaald gratis. Aan de andere kant, als je de resterende 24 miljard (deels) inzet voor lastenverlichting op met name arbeid treedt er nog een enorm inverdieneffect op doordat meer mensen aan het werk gaan. Dat bespaart op uitkeringen en levert aan de andere kant weer belastingen op. Dit land kan zoveel beter.

witwas | 17-04-13 | 12:37

Wilders ' mijnheer Zeilstra, noemt U nu is 3 belastingverlagingen die U (dit jaar) heeft doorgevoerd '
antwoord : blablablabla

Wilders ' VVD is DE partij voor de lastenverzwaringen geworden '

(c)ZWITSUL | 17-04-13 | 12:36

tipo | 17-04-13 | 12:32
En hoeveel loopt ons BNP terug in dit scenario? Hoeveel schade brengen Frankrijk, Duitsland, Italië enz. ons aan als we eenzijdig uit de EMU stappen?

ITEACHYOU | 17-04-13 | 12:35

Boris Poepnagel | 17-04-13 | 12:27
(c)ZWITSUL | 17-04-13 | 12:29

Eens

ITEACHYOU | 17-04-13 | 12:32

ITeachyou 12.24
Uit de EMU stappen scheelt 37 miljard aan overheidsuitgaven per jaar, omdat het redden van de Euro de komende 40 jaar 1620 miljard Euro kost volgens Bruno de Haas. Die kosten van 40,5 miljard/jaar heeft de Nederlandse overheid dan niet meer, maar er komen 3,5 miljard/jaar aan kosten voor douane en verse guldens voor terug, zodat de overheid 37 miljard/jaar bezuinigt.
.
Het redden van de Euro als eenheidsmunt kost de Nederlandse overheid permanent 6%BBP om de onbalans in handelsoverschotten en handelstekorten binnen de EMU te compenseren, omdat EMU-landen anders failliet gaan.

tipo | 17-04-13 | 12:32

kijk die Rutte weer is lekker dom lachen..

(c)ZWITSUL | 17-04-13 | 12:31

@ITEACHYOU | 17-04-13 | 12:21

Schop 'onrendabelen' nl. op straat en je krijgt tokkietuig. Ontslagen ambtenaren neigen in beginsel niet (direct) naar asociaal gedrag.
Kwestie van een veiligheidsanalyse doorvoeren.

Boris Poepnagel | 17-04-13 | 12:29

ociale werkplaats? Bezigheidstherapie noem ik dat. Klinkt hard...... Er wordt hier vaak gesproken over onrendabelen......
ITEACHYOU | 17-04-13 | 12:21 | + 0 -

ben ik gedeeltelijk met je eens .. maar Samsom doet nu net of die mensen blij zijn dat ze een 'echte' baan krijgen.. wij weten beter.
Een werkgever die zo iemand vrijwillig/verplicht in dienst neemt, en daar een ander personeellid bij moet zetten voor begeleiding, zal uiteraard daar een vergoeding voor gaan vragen.
80% van die mensen zullen achter de geraniums verdwijnen.. en dat is asociaal PvdA !

(c)ZWITSUL | 17-04-13 | 12:29

Nu komt de grootste klungel aan het woord.

pascallo | 17-04-13 | 12:29

@ITEACHYOU | 17-04-13 | 12:21

Gemeentehuizen zijn ook sociale werkplaatsen. En reken maar dat die hééél wat duurder zijn dan de bezigheidstherapie van deze onrendabelen! A priori vind ik dan ook dat de eerste klappen vooral in overheden moeten vallen en dat je 'sociale werkplaatsen' in eerste instantie moet sparen.

Boris Poepnagel | 17-04-13 | 12:27

@VanLeeuwen: Mijn ogen doen pijn!
"Nou hup, al die ouwe pluchedieren die denken dat het land aan een spending spree begint alleen al omdat een akkoord ligt weer terug in de kast,..."

FarAwayFarer | 17-04-13 | 12:25

tipo | 17-04-13 | 12:18
geloof jij in sprookjes? uit de EMU stappen levert ons 37 miljard per jaar op? hoe kom jij aan die wijsheid?

ITEACHYOU | 17-04-13 | 12:24

(c)ZWITSUL | 17-04-13 | 12:13
Sociale werkplaats? Bezigheidstherapie noem ik dat. Klinkt hard...... Er wordt hier vaak gesproken over onrendabelen......

ITEACHYOU | 17-04-13 | 12:21

Mark Rutte bezuinigt niets. Dat is het probleem. Als hij ontwikkelingssamenwerking (4,7 miljard), publieke omroep (0,7 miljard) en windmolens (3,7 miljard) afschafte, dan had hij al 9,1 miljard/jaar aan bezuinigingen te pakken, zonder de economie te schaden. Als hij de zorgverzekering niet meer verplicht maakte en het basispakket door burgers en verzekeraars zelf liet samenstellen, dan stijgt de koopkracht van Nederlanders, omdat de zorgpremiekosten dan met een miljard dalen. Als hij de provincie als bestuurslaag ophief, dan is dat een bezuiniging van 1 miljard. Als hij uit de EU zou stappen, dan scheelt dat 4,8 miljard aan EU-bijdrage. Als hij migratiebeleid winstgevend zou maken en stopt met het subsidieren van inburgeringscursussen, dan sceelt dat binnen een generatie 7,2 miljard euro. Als hij uit de EMU zou stappen, zodat Nederland de Euro niet meer hoeft te redden, dan scheelt dat 37 miljard/jaar. Als hij het depositogarantiestelsel zou verlagen naar een gemiddelde spaardeposito, dan hoeven banken niet meer van belastingbetalersgeld gered te worden, maar kunnen banken zichzelf redden.
.
Dat is dus 4,7+0,7+3,7+1+1+4,8+7,2+37 = 60,1 miljard Euro per jaar aan bezuinigingen (inclusief een beperking van het risico op bankenreddingen in de toekomst), die Mark Rutte niet doet, omdat hij een D66-er en een corpratist is.
.
60 miljard! Dat is 10% van het bruto binnenlands product dat de overheid zomaar verkleind kan worden, als er een rechtse wind door Nederland zou waaien. De voetafdruk van de overheid in de echte economie zou dan van de huidige 50%BBP naar 40%BBP verlaagd worden. Zo ongeveer het overheidsniveau van Zwitserland.

tipo | 17-04-13 | 12:18

nee Samsom.. je had moeten strijden voor behoud van sociale werkplaatsen.. deze mensen (en ik ben er vaak geweest) kunnen onmogelijk meedraaien in het gewone bedrijfsleven en worden doodongelukkig.. dank PvdA

(c)ZWITSUL | 17-04-13 | 12:13

@denoorman
Ja,
D666 kun je afzeiken als je begint dat zij het monopolie claimen op goed onderwijs.
Verder kun je Alexandra aanpakken door te zeggen dat hij wereldvreemd is en dat hij de studieboeken in de praktijk probeert uit te voeren zonder te weten wat er werkelijk speelt. Ik kan het met harde feiten aangeven.
Dan heb ik het voornamelijk over het gedrocht Europa.
D666 maakt de mens ondergeschikt aan het Europese systeem. Dat daardoor bedrijven failliet gaan, mensen daardoor overlijden (doordenkertje) en cultuur verdwijnt dat lijken me goede punten om in de discussie te brengen.
Verder kun je ze pakken over dat ook D666 het monopolie claimt op de democratie, maar ze willen geen referendum over Europa. Ook al is 80% voor een referendum voor Europa en 75 % is TEGEN Europa dan komt er volgens Alexandra van D666 geen referendum. Want als je tegen Europa bent dan ben je een populist, aldus Alexandra van D666...

luto | 17-04-13 | 12:10

ah.. hij heeft meegelezen :)

(c)ZWITSUL | 17-04-13 | 12:09

@boris, ik ga ervan uit dat dit kabinet NIET valt. Simpelweg omdat de linkse pers hiervan uitgaat. En mocht dat toch gebeuren dan zal niet de SP hiervan profiteren, maar de PVV.
Nogmaals het lijkt me onwaarschijnlijk dat een kabinet dat er voor is om moeilijke maatregelen te nemen niet nog eens gaat vallen, omdat het gepeupel dat wilt, nee dat EIST!!!

ThePeet | 17-04-13 | 12:08

waarom staat de SP niet aan de interruptie microfoon om deze asociale maatregelen helder te krijgen.. sluiting van sociale werkplaatsen en het dan een sociaal akkoord noemen...

(c)ZWITSUL | 17-04-13 | 12:08

Er zijn wel meer zwaarden van damocles boven die tafel.

starbuck280 | 17-04-13 | 12:04

@Djenghiz_ken_net | 17-04-13 | 11:56

Daar kon je wel eens hééél erg gelijk in hebben!
De SP ruikt bloed en Roemer zit Samsom reeds te pijpen in het fietsenhok...

Boris Poepnagel | 17-04-13 | 11:59

Kabouter pechtold moet eens aangepakt worden. Is daar in de tweede kamer niemand capabel genoeg voor???

denoorman | 17-04-13 | 11:59

Door de D66 agenda van Mark Rutte en van dit kabinet zitten we nu zwaarder in de shit dan de omringende landen. De woningmarkt en de bouw is helemaak kapotgemaakt en daarmee de hele economie en het hele consumentenvertrouwen. Eerst heeft de VVD de woningmarkt kapotgemaakt en nu gaan we verder met de rest van de D66 agenda??

denoorman | 17-04-13 | 11:58

Diedje gaat behoorlijk nat.

pascallo | 17-04-13 | 11:57

ik proef voorzichtige euforie bij sommigen medereaguurders maar de barsten beginnen wel op rechts,de pvda is angstvallig stil,vrees bij een val dat
voornamelijk alleen Links hiervan gaat profiteren!Kunnen we Camneron niet als flexkracht inhuren?!

Djenghiz_ken_net | 17-04-13 | 11:56

Rutte chanteert het Nederlandse volk.
We moeten auto's, huizen gaan kopen en moeten gaan verbouwen.
Zo niet dan komt er in augustus een rekening van 4,3 miljard harde euro's.

luto | 17-04-13 | 11:54

@(c)ZWITSUL | 17-04-13 | 11:50 | + 0 -
Ik zie het al voor me, zo'n persoon dat probeert Dacia's te verkopen aan mensen, maar zelf in een Mercedes rijdt.

LangeTijdGeleden | 17-04-13 | 11:54

Pechtold je bent een incompetente lul, als je nu nog niet snapt dat de door jouw gehate vermaledijde nullijn in het onderwijs en zorg toch door de strot van Nederland wordt geduwd!

Welles! Nietes! | 17-04-13 | 11:54

@Grote stamper | 17-04-13 | 11:12

Ik acht de kans de komende dagen reeds levensgroot; vandaag het onverdedigbare dwangbevel 'sjoosjaal akkoort' verdedigen, morgen vraagt Teeven de kamer of ze hem zijn ballen weer aan zijn lijf willen naaien en dan volgt vrijdag vermoedelijk een contemplatiedagje voor met name de VVD. En onderschat die vrijdag (die donderdagavond reeds begint!) zeker niet, want de VVD-achterban is inmiddels aan het tandenknarsen op haar tandvlees...

Boris Poepnagel | 17-04-13 | 11:53

Je kan hopen dat het voor de kroning gebeurt, maar ja....

starbuck280 | 17-04-13 | 11:51

* gooit 'M naar boven

(c)ZWITSUL | 17-04-13 | 11:51

zo'n Samson in een pak.. zou je daar nou een occasion van kopen ?

(c)ZWITSUL | 17-04-13 | 11:50

Natuurlijk blijft die nullijn Pechtold!
Ben je doof.. of wil je Wilders gewoon niet horen!

Welles! Nietes! | 17-04-13 | 11:50

1 ding is erg duidelijk .. kabinet valt DIT jaar

(c)ZWITSUL | 17-04-13 | 11:48

Gaan de bonden dan niet dwarsliggen als dat aanvullende pakket de bonden niet aanstaat meneer vleespet?

Welles! Nietes! | 17-04-13 | 11:46

Tjijnsj!!!
Yes we can't!

Boris Poepnagel | 17-04-13 | 11:46

BedrijfsTijgerT | 17-04-13 | 11:23
En dat uit de mond van een bedrijfstijgerT

ITEACHYOU | 17-04-13 | 11:42

tekenen of naar de koningin...
dus tekenen want het pluche is meer waard dan het landsbelang toch??
RAT

de beer van de meer | 17-04-13 | 11:34

In dit land schuiven bewindslieden onder leiding van een incompetente MP, de verantwoording naar ongekozen bonden en hun eigen marginale achterban.

Welles! Nietes! | 17-04-13 | 11:29

@ (c)ZWITSUL bij deze twee heren gaan mijn nekharen direct overeind staan.

dam-dame | 17-04-13 | 11:24

Vleespet gaat weer eerlijker zijn dan Rutte.. wedden!

Welles! Nietes! | 17-04-13 | 11:24

Place you bets.... Dit kabinet valt binnen een maand!
Grote stamper | 17-04-13 | 11:12

Heb ik ergens in februari ook al geroepen. Met de aantekening of het vóór, tijdens of direct na het zomerreces is. Zelf gok ik eind mei, begin juni dat Rutte met de staart tussen zijn benen het bordes oploopt en achter gesloten deuren flink gaat bieren met WimLex. En na wat geschouderklop en geballenlik zegt WA: 'ach joh, neem eerst maar een paar weken welverdiende vakantie, we zien in september wel verder'. En stopt met een veelbetekende blik de sleutel van zijn (tweede geheime) partyhouse in Madagaskar in de zak van Rutte. Van waaruit Marky het hele Nederlandse hockey-damesteam laat overkomen.

Jos Tiebent | 17-04-13 | 11:24

Thieme is gek.

BedrijfsTijgerT | 17-04-13 | 11:23

toch zou ik haar doen ...

iter | 17-04-13 | 11:18

Even koffie zetten en 6 minuten wat anders doen.

dam-dame | 17-04-13 | 11:17

@ Grote Stamper Ik hoop het zoooo erg, maar vrees dat deze mensen liever hun eigen kinderen op de vrije markt verkopen dan hun pluche op te geven

dam-dame | 17-04-13 | 11:16

Place you bets.... Dit kabinet valt binnen een maand!

Rest In Privacy | 17-04-13 | 11:12

Smarties | 17-04-13 | 10:52
heb jij op school niet geleerd dat je geen grote mond moet opzetten tegen de grotere jongens? Zo nee, dan heb je vaak klappen gehad zeker..... NL is de kleine tengere, ietwat verlegen jongen in Europa vergeleken met Duistland, Frankrijk en Italië.

ITEACHYOU | 17-04-13 | 11:10

@rara | 17-04-13 | 11:04
Nope! had de hoop dat hij Rutte uit de kast zou trekken. ;)

Welles! Nietes! | 17-04-13 | 11:09

Deze regering doet niets en laat alle verworven rechten intact onder het mom van "de economie niet kapotbezuinigen". Maar hervormen is iets heel anders dan bezuinigen. Iets dat de Grieken zelfs inmiddels beginnen te snappen.

De echte Stolwijker | 17-04-13 | 11:08

wat heb ik toch een grafhekel aan die Pechtold

(c)ZWITSUL | 17-04-13 | 11:08

@dam-dame | 17-04-13 | 10:26
Zo kwam het ook op mij over, iets van het-moet-maar. Gelijke behandeling is ook in de 2e Kamer ver te zoeken. Kijk maar naar de wijziging van het standpunt van de PvdA inzake bezuiniging van de PO.

Toine Tussenbeen | 17-04-13 | 11:07

Het rode gevaar komt tegenwoordig uit onze eigen politiek. Wanneer worden we officieel een satelietstaat van Noord Korea? Het valt op dat er geen communistisch land bestaat met een goed lopende economie. Zelfs Venezuela met al haar olie is tijdens het regime van Chavez tot een economische bouwval gereduceerd. Cuba daar vluchten er dagelijks mensen in bootjes naar het capatilistische amerika. Noord korea is hermetisch afgesloten. Wat staat Nederland/europa nog te wachten?

Boze massa | 17-04-13 | 11:07

Laat ik het nog een keer schrijven. De premisse onder het sociaal akkoord: "het gaat over vier maanden opeens zomaar beter met de economie."
.
Tot zover de geloofwaardigheid van de polder. Lachwekkend als de consequenties niet zo heftig zouden zijn.
.
Eigenlijk zit het zo. Voor de crisis waren deze non-valeurs en mismanagers net zo incompetent maar toen konden we het ons als land nog veroorloven. Inmiddels is de rekening te hoog.
.
Knap eigenlijk. In het voorgaande decennium wist de polder al het sociaal, politiek, en maatschappelijk draagvlak te verkwanselen. Inmiddels ook gelukt met het economisch draagvlak.
.
Eigenlijk kun je stellen dat de polder nu echt een luchtkasteel is geworden. Welk ander draagvlak zit er nog onder? Tenzij desinteresse en ongeinformeerdheid van de bevolking als draagvlak telt...

Parel van het Zuiden | 17-04-13 | 11:07

Ik denk dat ik m'n keuze gemaakt heb op welke partij ik ga stemmen. Ze hebben wat punten waar ik het niet mee eens ben, maar het merendeel van de punten pakken ze goed aan en ze hebben daadwerkelijk (misschien wat kort door de bocht) oplossingen waar werkend NL wat aan heeft.

De rest is hopeloos verloren en zijn allemaal nietsnutten die er alleen maar zitten voor hun huidige bruto loon.

Zal dit het eerste jaar zijn dat ik op PVV ga stemmen? Ik denk het wel. Hoe negatief de linkse media ook ditmaal zal zijn. (Propaganda heeft de vorige keren namelijk goed geholpen tégen de PVV...)

LangeTijdGeleden | 17-04-13 | 11:06

@Welles! Nietes! | 17-04-13 | 10:55
Henk Krol is van de Ouderenpartij, en jij denkt gelijk aan sex. Ben je gerontofiel?

rara | 17-04-13 | 11:04

@goedverstaander | 17-04-13 | 11:02 |
Is nog niet interessant. Wordt pas interessant als Israel terug slaat...... je weet toch ;)

Hobbykip | 17-04-13 | 11:04

@Bigi Bana Boy 10:54
Zonder concurentie hadden we nog gewoon bakkelieten langspeelplaten gehad.

tipo | 17-04-13 | 11:02

Ahhh hier komt de Bril van Hoop.

aardappelninja | 17-04-13 | 10:59

@ dam-dame | 17-04-13 | 10:51
SP had is een keer een rechte rug moeten houden en gewoon is NEE moeten zeggen tegen verdere uitbreiding van de EU met zwakke landen.
Van Bommel gebruikt grote woorden maar is een klein jongetje als het erop aan komt.
www.sp.nl/europa/nieuwsberichten/13295...

(c)ZWITSUL | 17-04-13 | 10:59

Wat is dat toch met die wereldvreemde politici als ze zeggen dat ze iets "beter uit moeten leggen" of "verkopen"?
Een drol blijft een drol en daar maak je met de beste verkooppraatjes geen gebakje van.
Politici denken daar echter anders over.
Dankzij of ondanks hun universitaire opleiding die steeds minder voorstelt.

Dostranamus | 17-04-13 | 10:59

Bewijs numero zoveel: Rutte is een D66 infiltrant, een trekpop.

Hanz Ziezo | 17-04-13 | 10:59

Zou er nog iemand wakker zijn na het gezwam van Krol.

pascallo | 17-04-13 | 10:58

@iter 10:52
En ook nog een paar honderd miljard aan overheidsgaranties, die de overheid onmogelijk na kan komen en dus eigenlijk voor een groot deel alvast bij de toekomstige staatsschuld moet worden opgeteld.

tipo | 17-04-13 | 10:58

Krol moet even vak K toezingen.: Wie van jullie niet voor Brussel spring is eigenlijk een homo!

Welles! Nietes! | 17-04-13 | 10:55

ah de subsidie homo aan het woord ...

iter | 17-04-13 | 10:54

tipo | 17-04-13 | 10:44
Bedrijven wilen helemaal geen echte marktwerking. Je weet net zo goed als ik dat ze onmiddelijk afspraken gaan maken over prijzen en marktaandelen als je ze niet kort houdt. Voorbeelden te over en ook heel dicht bij huis. Concurrentie is slecht en gaat ten koste van de winstgevendheid. Marktkwerking is leuk op de Albert Cuijp. In het echte bedrijfsleven is het dwaalleer.

Bigi Bana Boy | 17-04-13 | 10:54

@iter | 17-04-13 | 10:52

Simpel: Slecht management.

Koninging Beatricks | 17-04-13 | 10:53

hoe kan een "goed draaiend" land als Nederland een staatschuld hebben van 450+ miljard ?

iter | 17-04-13 | 10:52

ITEACHYOU | 17-04-13 | 10:23
Het zijn toch ook allemaal klootzakken in Brussel!

Smarties | 17-04-13 | 10:52

@(c)ZWITSUL |
Het toe trede van kroatie zal de nekslag voor slovenie worden en dus de EU weer een duwtje richting de afgrond geven.

dam-dame | 17-04-13 | 10:51

Communistisch/socialistisch feestje hebben we afgelopen 10 jaar regeren het resultaat gezien. Nederland is bakroet. Ik hoop dat het volk inziet dat gratis geld niet bestaat. PvdA banen carusel heeft zijn langste tijd gehad. Dit socialistisch beleid=afbraak beleid.

Ik hoop dat een nieuwe regering gaat richten op belangrijke zaken zoals: economie, onderwijs en wetenschap.

Publieke bestuurders onder curatele zetten en salaris indammen en bonussen afschaffen. Hobbys zoals treintjes,vliegtuigen en snoepreisjes afschaffen. Ontwikkelingshulp naar Chinees model.

Het invoeren van resultaat gericht model. Afschaffen van alle subsidies. Korte van het koningshuis en belasting laten betalen. Afschaffen en inkorten van cultuur. Terug schroeven en van EU bijdrage. Afschaffen van commisaris van de koningin. Verbieden van bijbaantjes ambtenaren en bestuurders. Verplicht openbaarstellen politieke lobby. Commercieel maken van NPO. Financieel zelfstandig maken van NL antille. Reorganiseren van de politie. Jury rechtsysteem a la Amerika.

Top ambtenaren na elke verkiezing vervangen door ambtenaren van de gewonnen partij. Minimum criteria voor politieke partijen a la ere divisie. Criteria/ functie eisen stellen aan politici. Zoals geen strafblad. Politici en bestuurders hoofdelijk verantwoordelijk stellen. Inspraak van het volk in vorm van referendem. Het verkiesbaar stellen van burgemeesters. Afschaffen / verkorten naar een jaar van het wacht geld.

Niet deelnemen aan buitenlandse missies

Boze massa | 17-04-13 | 10:51

@(c)ZWITSUL 10:47: Zo werkt dat voor politici van elke partij. Zie Kok, Eurlings en Halsema.

Muxje | 17-04-13 | 10:50

Leuk zo'n debat. 150+ nietskunnerts die ruzie maken over hoe dit land verder te slopen met hun partijpolitieke stokpaardjes.

Parel van het Zuiden | 17-04-13 | 10:47

@ tipo | 17-04-13 | 10:44

veel ex politici van de VVD gaan ook na de volgende verkiezingen het bedrijfsleven in.. naar verzekeraars, die dankzij diezelfde VVD miljarden legaal hebben geroofd.

(c)ZWITSUL | 17-04-13 | 10:47

@(c)ZWITSUL | 17-04-13 | 10:33
Hij had er wat mij betreft iets meer de nadruk op kunnen leggen dat het geld dat nodig is voor al die bezuinigingen, verhogingen, versnelde aflossingen niet kunnen worden besteed aan de aankoop van nieuwe huizen en auto's.
Verder prima, opvallend was weer opnieuw het ontbreken van reactie of interruptie.
We wachten af, succes Greet.

Toine Tussenbeen | 17-04-13 | 10:46

@ITEACHYOU | 17-04-13 | 10:33 | + -3 -
Die zitten al bij de EU. Zo is de driehoek weer rond.

Kaas de Vies | 17-04-13 | 10:45

@Bigi Bana Boy 10:36
De meeste privatiseringen in Nederland zijn geen privatiseringen, omdat er geen vrije markt is.
.
Neem nu de zorgverzekering: Die is verplicht en het basispakket is bij wet vastgesteld. Dus is dat geen vrije markt. Dus is er geen marktwerking.
.
De VVD weet niet eens wat een vrije markt is. Een faillissement van een bank vinden ze een ramp in plaats van een zegening van het kapitalisme. Allemaal corporatisten en socialisten dus.

tipo | 17-04-13 | 10:44

Die linkse partijen (incl. CDA en VVD) verloochenen zichzelf. Ze zeggen allemaal Keynes aan te hangen maar doen precies het tegenovergestelde, uitgeven als het goedgaat en bezuinigen (lastenverzwaren) als het slecht gaat. Zelfs linkse mensen zouden het hier niet mee eens moeten zijn. Of heb ik Keynes dan totaal niet begrepen?

antilinks | 17-04-13 | 10:44

@ dam-dame | 17-04-13 | 10:40 | + 0 -
SP steunt toetreding Kroatië tot EU .. net zo makkelijk, dat tegensputteren was voor de buhne.

(c)ZWITSUL | 17-04-13 | 10:42

Laten we nog even wachten mensen, er moet eerst nog gekroond worden voor de verkiezingscampagne van start mag. Maar ondertussen wel hopen dat je buren nog wat te spenderen hebben!

Welles! Nietes! | 17-04-13 | 10:42

@(c)ZWITSUL | 17-04-13 | 10:35 | + -1
je kunt Roemer van veul beschuldigen maar niet dat hij Eurofiel is.

dam-dame | 17-04-13 | 10:40

Nu was Stef Blok in zijn studentijd van de Heerenliefde. Zou het dan toch waar zijn van Blok-boy en Mooie Mark?

H. Drievuldigheid | 17-04-13 | 10:39

Sign of the times trouwens: bestuurders die naar niemand luisteren, en precies de reden dat het zo'n bende is. De hedendaagse bestuurder heeft vrijwel nooit meer een gedegen vakinhoudelijke kennis maar is beroepspoliticus en manager. Voor mensen die zich zeer veel met diplomatie en het proces bezig houden is dat op zich niet slecht, zolang je niet overmoedig wordt en meent dat je ook wel de inhoudelijke beslissingen kan nemen. Nee dus, daar heb je je mensen voor. Maar dan moet je wel naar ze luisteren.

Muxje | 17-04-13 | 10:38

Dit is het aangetoonde failliet van onze parlementaire democratie en het kiesstelsel! Wat ze voor de verkiezingen beloven doen ze niet door druk van peilingen, koningshuis en zwalkende leiders (VVD geeft steeds meer uit en verhoogt de belastingen en de PvdA houdt stug vast aan begrotingstekort van 3%, hoe gek kan het worden). De laatste punten die ze dan nog willen doorvoeren in beleid sneuvelen in marginale compromissen door de coalitievorming in 2e en 1e kamer. Terug naar een kiesdrempel van 10%, alle restzetels naar de grootste partij en censuskierecht. Enige manier om weer orde op zaken te stellen!

bovenwater | 17-04-13 | 10:38

tipo | 17-04-13 | 10:33
Te makkelijk tipo. Je weet best dat het privatiseren en het introduceren van marktwerking, ook waar dit rampzalig uitpakt, breed gedragen wordt in politiek Nederland. Want alleen de marginalen van de SP lopen daar tegen te hoop. De rest, van GroenLinks naar Wilders dansen achter de liberale rattenvangers van Europa aan. Natuurlijk zijn Nederlanders zijn liberale scherpslijpers en geven wij er ons Nederlandse tintje aan, maar de wind waait uit de liberale hoek .... al een hele tijd.

Bigi Bana Boy | 17-04-13 | 10:36

@Einddbaas 10:13: Eensch: de eerste kamer behoort a-politiek te zijn, maar ze zeggen zelf al onomwonden dat dat niet meer zo is, als voldongen feit, in plaats van zich in een hoekje te gaan zitten schamen en overdenken hoe het weer kan worden zoals het zou moeten zijn. Eng. Heel eng. Nog enger dat een partijvoorzitter doodleuk komt vertellen wat zijn 1e-kamerfractie gaat doen, en "voor wat hoort wat".

Wat mij betreft wordt het 1e kamerleden verboden om er enige partijaffiliatie op na te houden.

Muxje | 17-04-13 | 10:36

@ITEACHYOU | 17-04-13 | 10:33
Jan Klaasen hebben we al. Die is nu aan het woord.

Parsons | 17-04-13 | 10:35

aha.. daar heb je de eurofiel Roemer .. lik lik

(c)ZWITSUL | 17-04-13 | 10:35

Die Rutte zet niet voor niets veel punten van het akkoord in de koelkast. Zijn eigen partij is het niet met het akkoord eens dus dat zou een val betekenen en dat stelt hij liever uit in de "hoop" dat de peilingen gunstiger worden.

antilinks | 17-04-13 | 10:35

Welk alternatief hebben de VVD kiezers? de SP? jezus, dat is nog eens een aardverschuiving hahahahaha

ITEACHYOU | 17-04-13 | 10:34

tipo | 17-04-13 | 10:33 Ding Dong, the witch is dead.

zeg maar jansen | 17-04-13 | 10:34

Rutte you f*ckin buttonpusher go f*ck urself with a broken botlle. Excuse my French

Johnny Rockets | 17-04-13 | 10:33

En daar zat geen woord Brussels bij van Wilders!

Welles! Nietes! | 17-04-13 | 10:33

Ah, nou komt de loftrompet van de SP. Met veren in de reedt van Rutte.

zeg maar jansen | 17-04-13 | 10:33

weer geen speld tussen te krijgen Geert .. en kijk die vvd'ers is beschaamd kijken

(c)ZWITSUL | 17-04-13 | 10:33

In Nederland is iedereen socialist of corporatist. Margaret Thatcher, dat was een klassieke liberaal, rip.

tipo | 17-04-13 | 10:33

Kaas de Vies | 17-04-13 | 10:28
ach ja, waarom niet, laten we er dan ook Jan Klaassen en Katrijn bij halen dan hebben we een echte poppenkast.

ITEACHYOU | 17-04-13 | 10:33

lol@ met zon VVD heb je geen oppositie meer nodig.

dam-dame | 17-04-13 | 10:32

Laat ik het nog maar eens zeggen: Rutte hoepel op. Ik denk dat de VVD fractie in de 2e kamer binnenkort het bijltje erbij neer gooit. Dan is het bijltjesdag voor dit rariteitenkabinet. Die VVD fractie zijn net een stelletje schapen die achter het hoofdschaap aanlopen. Gelukkig dat schaap zijlstra de kop een beetje in de wind gooit. Maar ik denk ook, dat als dit kabinet valt, Rutte bekend maakt, dat hij is overgestapt naar de PvdA. Dat is hij allang, maar hij maakt het dan bekend.

wallenberg | 17-04-13 | 10:30

Topambtenaren D66' ers ? Nou en ? Of je nu door de kat of door de hond gebeten wordt, wat maakt het uit. In Nederland is iedereen liberaal, op de SP na. En zolang we in die liberal dogma's blijven geloven gaat Nederland en Europa naar de ondergang. Maar blijf vooral het evangelie trouw hoor. De Titanic kon ook niet zinken toch ?

Bigi Bana Boy | 17-04-13 | 10:29

Cuyahoga | 17-04-13 | 10:27 Het zag er naar uit dat ie het goed zou gaan doen toen ie het nog niet deed.

Nu ie het wel doet zakt ie vreselijk door het ijs.

zeg maar jansen | 17-04-13 | 10:29

maar mark, didi, alexander en die mensen van wie ik de naam niet kan onthouden van die partijen die nu in de peilingen op verlies staan en die allemaal naar brussel buigen, die willen helemaal geen verkiezingen. stel je voor zeg, veels te gevaarlijk met al die sceptici die nu neigen naar 55+, SP of PVV. een tussenformatie met andere plucheklevers is toch veel makkelijker? dan kan alsnog mark rutte uit zijn lijden (of was het leiden?) verlost worden. geen golven tot na de duitse verkiezingen. merkel moet herkozen en dan gaat de grote roofpartij van start.

gooi en smijtwerker | 17-04-13 | 10:28

@ITEACHYOU | 17-04-13 | 10:23 | + -1 -
Ik deel niet elke mening van Wilders, maar als hij dit doet... mijn zegen heeft hij.

Kaas de Vies | 17-04-13 | 10:28

Ik zie wel overeenkomsten met de carriere van die van Jetro Willems in het Nederlands elftal.
Als linksbackje van Sparta opgehemeld door de zogenaamde kenners, nee hij is nog jong, hij moet het nog leren, hij komt er wel, wat een aardige jongen etc..
Nu door dezelfde kenners afgebrand en net doen of ze het altijd al gezegd hebben.

Zo ook met Rutte. Eerst opgehemeld door GS en Powned in het algemeen en door Ruktor in het bijzonder en nu terecht afgebrand en net doen alsof ze er zelf niet op gestemd hebben.
Namens mezelf maar wellicht ook namens de andere verstandige reaguurders:
I hate to say we told you so, but we told you so.

Cuyahoga | 17-04-13 | 10:27

En iedereen 1000 Euro natuurlijk @zeg maar jansen. Hier pak aan, geld genoeg.

tipo | 17-04-13 | 10:26

Zegt mw de voorzitter nou echt pvv met een toon van minachting? of ligt dat aan mij

dam-dame | 17-04-13 | 10:26

Geert!

zeg maar jansen | 17-04-13 | 10:26

NiceGuysFinishLast | 17-04-13 | 10:16 | 1

Heb ik geleerd van onze MP, die hoopt ook altijd, niet waar?

ElMatadero | 17-04-13 | 10:25

tipo | 17-04-13 | 10:24 | + 0
Tuurlijk niet, die duimzuiger geloofde vroeger ook al niet in sprookjes.

joyriders | 17-04-13 | 10:25

tipo | 17-04-13 | 10:24 En dat allemaal van die beloofde 1000 euro.

zeg maar jansen | 17-04-13 | 10:24

Het plan van Mark Rutte is:
- iedereen meer belasting betalen
- iedereen zijn hypotheek versneld aflossen
- iedereen meer geld sparen
- iedereen meer consumeren
- lonen bevriezen
- meer geld naar Zuid-Europa, windmolens, Publieke Omroep, Ontwikkelingssamenwerking, EU en Euro-redding.
.
Dit kan niets misgaan, toch?

tipo | 17-04-13 | 10:24

Kaas de Vies | 17-04-13 | 10:18
die andere charlatans kunnen blijkbaar beter toneel spelen. zie je het al voor je, Wilders naar Brussel om over de Europese begroting te praten? "jullie zijn allemaal klootzakken"..........

ITEACHYOU | 17-04-13 | 10:23

Ah, Pechtold aan het woord. Kan ik nog mooi even koffie halen voor de volgende spreker.

Koninging Beatricks | 17-04-13 | 10:23

@Kaas de Vies | 17-04-13 | 10:18
Op zijn hoogst zijn taalgebruik zo af en toe. Verder weinig.

lekkurlinx | 17-04-13 | 10:21

Het zijn gewoon varkens hoe ze om denken te kunnen springen met een land en haar inwoners. Volk is niet eerder in de geschiedenis zo ernstig geschoffeerd door haar leiders. Alsof ze ook maar één idee hebben waar ze mee bezig zijn. Ze zijn minimaal net zo erg als al die kinderen die momenteel het land beroven en collega burgers afranselen. Het volk doet het wanbeleid, wantrouwen en oplichting van haar overheid volgen en tezamen breekt men de tent helemaal af.

trippert | 17-04-13 | 10:21

*stempotlood vast slijpen doet*

necrosis | 17-04-13 | 10:20

lanexxx | 17-04-13 | 10:18 Bij hun ballen pakken.

zeg maar jansen | 17-04-13 | 10:19

Poppetjes vervangen heeft geen zin. Het hele systeem op de schop aub.

P.A. van der Werff | 17-04-13 | 10:19

Kunnen ze die fotografen niet wegmeppen?

lanexxx | 17-04-13 | 10:18

@ITEACHYOU | 17-04-13 | 10:17 | + 0 -
Wat maakt "charlatan" Wilders zo veel erger dan al die andere charlatans?

Kaas de Vies | 17-04-13 | 10:18

Van mij mag er wel meer die gehaktmolen in inmiddels...

Tommygunner | 17-04-13 | 10:18

Alleen al het kijken naar deze faalhazen is ergerlijk, in ieder geval Pechtold overslaan, scheelt een beetje in opwinding!

lanexxx | 17-04-13 | 10:17

Van Leeuwen, geef even een seintje als Geertje begint... de rest kan niet interessant zijn.

hansvanvoren | 17-04-13 | 10:17

la la la la, tiedeliediedie, la la la la, tiedeliedie. ik hoop zo dat er verkiezingen komen, kijken op wie al die vvders nu gaan stemmen. wordt het echt de PVV? zijn ze echt zo gek om te kiezen voor die charlatan? dan is NL echt hopeloos verloren.

ITEACHYOU | 17-04-13 | 10:17

Waar zijn de ware staatsmannen gebleven?

Petrus de Rewa | 17-04-13 | 10:17

@Einddbaas | 17-04-13 | 10:13
Ehh, waar haal je die eerste kamer ineens vandaan? Hoop&Change debat is in de tweede kamer.

lekkurlinx | 17-04-13 | 10:17

Tekenen bij het kruisje of naar de Koningin.

Kabinet blackmail één.

zeg maar jansen | 17-04-13 | 10:16

ElMatador

Ik vrees dat u dit land verwart voor een land waar het parlement tanden heeft in plaats van ja-knikkers

NiceGuysFinishLast | 17-04-13 | 10:16

Revolutie en snel een beetje.

joyriders | 17-04-13 | 10:16

Nou beginnen maar

dam-dame | 17-04-13 | 10:16

"Of ik nu voor of tegen dit sociale akkoord ben, maakt allemaal niet uit, het enige wat ik zou moeten doen als ik in de 1e zat was tekenen en klaar."
@Einddbaas | 17-04-13 | 10:13 |

Als dat de functie van de eerste kamer was was hij allang opgedoekt........ althans dat mag ik hopen.

Hobbykip | 17-04-13 | 10:16

Door de ontzettende beleidsfragmentatie en gebrek aan visie kan elke politieke partij scoren in onze democratie. Elke politieke partij, regeringspartij of oppositiepartij kan een punt maken, een punt binnenhengelen en op de borst kloppen richting de achterban.

Dit is het gevolg van de compromisfetisjisten en polderkampioenen.

Gebrek aan visie maakt dit land stuurloos. We polderen in de polder in plaats van de zee te claimen en deze in te polderen.

Men is zo verliefd op dit model en men vindt dit zo makkelijk dat we niet doorhebben dat we hierdoor juist verzuipen.

Ga maar weer werken, zo lang je het nog hebt, hier komt niets uit, er verandert niets, behalve de hoogte van uw bloeddruk.

Kaas de Vies | 17-04-13 | 10:15

Wat een sombere geluiden uit de VVD-fractie! Als Mark zelfs zijn eigen clubje al niet kan overtuigen, oeioeioei!

Wolveshead | 17-04-13 | 10:15

Laat ze knielen voor Democratie en stuur ze naar huis!

ElMatadero | 17-04-13 | 10:14

Roemer is content met dit akkoord.

En dat geeft het wel weer.

zeg maar jansen | 17-04-13 | 10:14

Wat zijn ze toch druk, jammer dat er nooit ergens een resultaat uit voort vloeit.

chiel_labiel | 17-04-13 | 10:14

Vervelend alleen: als dit kabinet valt krijgen we er een linksere kliek voor terug die nog meer vastklampt aan gevestigde belangetjes betaald uit taxpoet.

Godsammekraken | 17-04-13 | 10:13

Note to self: Eerste zes minuten niet kijken.

Parsons | 17-04-13 | 10:13

Lord Wanhoop!

Simon de Danser | 17-04-13 | 10:13

Ongeloveloos! Die eerste kamer is toch zo'n kut systeem. Ze horen er te zitten om de wetsvoorstellen te keuren naar mogelijkheid om ze toe te passen. Of ik nu voor of tegen dit sociale akkoord ben, maakt allemaal niet uit, het enige wat ik zou moeten doen als ik in de 1e zat was tekenen en klaar. Nu misbruikt men daar hun functie. OPDOEKEN die handel. CDA verliest strijd in 2e, gaat nu vrolijk verder in de 1e kamer

Bruma je bent een aap

Einddbaas | 17-04-13 | 10:13

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken