Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Limburg blijft een handbalprovincie

Mag ik effe vangen...Een dikke week weg dat kan bijna niet meer als stijlloze sportcolumnist. Het opvallende sportnieuws was niet bij te benen de afgelopen dagen. Ajax blijkt bijvoorbeeld al jaren de échte opvolger van Edgar Davids in de selectie te hebben. Bovendien leverden de Amsterdammers een wanprestatie tegen Ado. De Haagse Harries die niet welkom waren in de Arena hebben - volgens een zeer suggestief sportjournaal - het 020-supportershome in de fik gestoken.

Koning Co speelt voor eigen rechter, maar bij zijn echtscheiding later dit jaar zal hem dat niet lukken vrees ik. In Duitsland hebben ze nu een eigen Dick Jol. De Fransman Thierry Henry komt met nóg maar weer eens een zuigend polsbandje. Een zwart-witte dit keer. Theo Lucius, de domste aller voetballers, moet na een eerdere vette afkoopsom aan een (van hem) zwangere Zweedse danseres nu enkele tonnen betalen aan een vuurwerkslachtoffer. Lucius leverde de illegale Chinese rollen.

Ik kan zo nog wel even doorgaan, maar het meest opvallende vond ik toch de klaagzang van een 'betaald voetbalclub' uit Limburg. Hoewel, Fortuna Sittard is meer dood dan levend en mag die naam niet eens meer dragen. De kas is leeg. Er waren geen euri’s meer voor een bus, dus moest iedereen met de eigen auto naar de uitwedstrijd. De spelers krijgen geen salaris meer, de belastingdienst en andere schuldeisers staan in de rij.

Noodgedwongen ging het bestuur zelfs op de knieën naar een projectontwikkelaar in Maastricht, voor de echte Fortunees een no-go area. Het was dan ook tevergeefs natuurlijk want MVV kan al geen hulp vinden en staat er ook niet al te best voor in sportief en financieel opzicht. Alle hulde voor de gemeente Sittard die de poot stijf houdt en geen helpende hand biedt. Profclubs hebben de gretige linkerhand al lang genoeg opgehouden terwijl er met de rechter flinke inkomsten (uit televisierechten en sponsorbijdragen) werden verkwanseld. En subsidiesponsen hebben we al genoeg in ons land.

De limbeaus hebben wel weer twee weken uitstel gevraagd aan de KNVbobo’s. Maar als die Zeister boskabouters daar mee instemmen maken ze zichzelf volstrekt belachelijk. De bobo die Fortuna het daadwerkelijke nekschot moet geven maakt zich niet populair, maar de enorme betalingsachterstand is een feit! Dus hup, eerst drie punten aftrekken en dan volgende week snel de stekker eruit. Kwestie van vraag en aanbod. Pure economie die ook geldt voor 'gewone' bedrijven en particulieren. Dat al jaren niemand meer op zo’n zielig clubje uit Limbabwe zit te wachten is in feite bijzaak. Pech voor de oude mannetjes die al veertig jaar dagelijks bij de training staan te kijken. Misschien kunnen ze voortaan naar HV Sittardia want Limburg blijft een handbalprovincie!

Reaguursels

Inloggen

Graag wat meer info inwinnen voordat je FSC zo de grond in boort.
In Sittard lag het begin van het betaald voetbal. Waarom verdienen ze dan geen voortbestaan? Dat ze financiële problemen hebben komt niet alléén door de slechte prestaties. In de tijd dat geld nodig was en Hofland verkocht werd, werd de zak geld die ervoor gevangen was driedubbel uitgegeven aan nieuwe spelers ipv belangrijkere zaken. Deze last brak Fortuna nu op. Het stadion werd daarnaast niet gebouwd zodat er meer supporters terecht konden. Het moest verplaatst worden omdat de statribunes niet meer voldeden aan de veiligheidsvoorschriften en omdat de gemeente andere plannen had voor het complex van FSC. Na het vertrek van van Marwijk zat het stadion nog redelijk vol voor 1 seizoen. Prestaties gingen echter omlaag.
Dat Fortuna nu hun financiële problemen nog steeds niet kwijt is, ligt volledig aan het feit dat Bedrijvenstad Fortuna niet mocht worden bebouwd met bedrijven en winkels. Het complex ligt er zo al jaren bij. Ben ook blij dat het bestemmingsplan nu gewijzigd is en er weer een beetje hoop is.

Ja ik ben Fortuna supporter.

balleknieper | 04-02-05 | 20:23

@ SlamDunk!
Je hebt een tere snaar geraakt bij de limburgertjes. De fans zoals Pe zijn zo betrokken bij de club dat ie nog steeds roep dat MVV kerngezond is. Kennelijk komt Pe niet zo vaak in het Proatkaffee
www.mvv.nl/nl/html/algemeen/supporters...

@ Pe
Ga eens wat vaker in het proatkaffee op bezoek dan zul je ontdekken dat MVV financieel en sportief niet zo rooskleurig voor staan. Voor MVV geldt momenteel, Investeer je niks, kost het je ook bij niks en heb je ook niks. Misschien is de Wibra een leuke sponsor voor een dergelijk concept.

Sunnygirl | 03-02-05 | 18:46

het is een schandaal dat profvoetbalclubs überhaupt subsidie durven aan te vragen. De meerderheid van alle nederlanders heeft een hekel aan voetbal en heeft dus ook geen zin om indirect mee te betalen aan deze mongeaulensport.

burnie | 03-02-05 | 07:32

het is een schandaal dat profvoetbalcluns überhaupt subsidie durven aan te vragen. De meerderheid van alle nederlanders heeft een hekel aan voetbal en heeft dus ook geen zin om indirect mee te betalen aan deze mongeaulensport.

burnie | 03-02-05 | 07:32

het zal me een worst wezen wat er met die veredelde amateurs uit limbabwe gebeurt.
In de tussentijd kan meneer Hiddink even een lading slabbetjes naar Amsterdam en Rotterdam sturen, want die joden en kakkerlakken zijn heerlijk met punten aan het morsen.
Alles wat telt is dat PSV gewoon weer lekker kampioen gaat worden dit jaar :)

Actual_NERD | 02-02-05 | 21:11

hadden ze maar toch FC limburg gestart paar jaar geleden.

Hop-SaSa | 02-02-05 | 17:46

"Het was dan ook tevergeefs natuurlijk want MVV kan al geen hulp vinden en staat er ook niet al te best voor in sportief en financieel opzicht."

Beste mijnheer Slamdunk,

hoe komt U erbij dat MVV er niet al te best voorstaat in financieel opzicht???
MVV is de financieel gezondste club van Nederland!!! Dat het sportief niet zo goed gaat ben ik met U eens.

Pe | 02-02-05 | 16:20

@slamdunk
<br>
<br>
Bovendien leverden de Amsterdammers een wanprestatie tegen Ado. De Haagse Harries die niet welkom waren in de Arena hebben - volgens een zeer suggestief sportjournaal - het 020-supportershome in de fik gestoken.
<br>
<br>
En welk bewijs heb jij hier voor dan dat het de ADO aanhang was die dit gedaan heeft???
<br>
<br>
Beetje nadenken ipv sensatie stukjes te schrijven en olie op het vuur gooien, het kan net zo goed een Feyenoord of een utrecht of nac of weet ik welke club ze nog meer ruzie mee hebben, Kwam dat dan ff mooi uit dat Den Haag die dag daar zonder publiek uit kwam dan krijgen die mooi de schuld.
<br>
<br>
Het enige dat nu bekend is is dat het aangestoken is aleen door wie is nog de grote vraag.

RDJ134 | 02-02-05 | 15:25

Het blijkt eens te meer dat men destijds een FC Limburg had moeten formeren. Jammer dat er dan traditierijke clubs moeten verdwijnen, maar daar is een reden voor. Het is bovendien al vaker gebeurd. Het is niet te verantwoorden dat een club dat drieduizend mensen trekt een miljoenenschuld heeft. Als men vijf jaar geleden had geluisterd naar wijlen Theo Pikee, had men nu in de top vijf gestaan gesteund door multinational DSM. En waar staat men nu?

Joop E. | 02-02-05 | 14:58

@ Sunnygirl
An sich deel ik je mening dat mannen die zich kort laten meppen door hun vrouw, niet de grootste bikkels zijn.
Maar wat moeten ze er dan aan doen? Naar de politie stappen? Die lachen je eerst uit, mocht het voorkomen ontkent je vrouw of zegt ze dat jij haar sloeg. Vrouwen worden in deze kwesties toch echt iets eerder geloofd. Stel dat je kinderen hebt. Wat dan, weglopen en die achterlaten? Naar de politie stappen, rechtszaak aanspannen en het risico lopen dat je ze niet meer te zien krijgt (of eens per twee weekenden)? Face it: mannen staan in mishandelingszaken niet erg sterk

Phil.T.Ritch | 02-02-05 | 14:33

Die foto op nu.nl is niet van Pienaar.

kalief | 02-02-05 | 14:31

@ Funny Girl. Als een homo zijn vent slaat is ie latent hetero??.

Zeker een minder sterk argument.

rennie b | 02-02-05 | 14:30

Ik vind niet of de stekker er direct uitmoet, maar puntenaftrek is het minste wat die knuffelclub uit zeist kan doen.

Een voorbeeld stellen is zéér belangrijk, Dat hadden ze bij Vitesse, NAC (e.a.) al moeten doen!

Miljoenen schuld, zonder consequenties....
Voetbal is een prachtige sport én dat mag best wat kosten, maar 't wordt onderhand een beetje te gek.

Miljoenen euro's per jaar om (erg) slecht voetbal te zien...

Tiemez | 02-02-05 | 14:02

@zieke bastaard
Ik doe niet aan journalistiek, ik reaguur. En ik heb al gereageerd op mijn foutje, maar wederom daar gaat het niet om.
@Sunnygirl
Tegenwoordig lijkt alle sportjournalistiek wel satire, daarvoor hoef ik niet naar nu oid. Gewoon de krant openen. Echtscheidingen, mishandelingen, feestje hier en daar. Datn hoef ik allemaal niet te weten. Ik kijk naar een sport en niet naar een reality soap. Dat Fortuna ophoud is niet meer dan normale economie natuurlijk.

heldje | 02-02-05 | 13:57

@bitter moon: Het mag toch duidelijk zijn dat er geen geld gepompt moet worden in zoiets als dit? Bovendien geef je zefl al aan; je hebt nog 2 (onee, zelfs 3) clubs over.

Volgens mij is SlamDunk! niet anti limbo's, hij is tegen geld stoppen in een verloren voetbalclub. Het is sowieso maf dat die clubs gesponsord worden door de gemeente...

jpschadde | 02-02-05 | 13:51

@heldje

Als je nou even had nagedacht over wat ik bedoelde met die opmerking, had je misschien kunnen bedenken dat doordat jezelf ook pertinent onware informatie gebruikt, om je verhaaltje wat kracht bij te zetten. Jij dus eigenlijk ook net zo goed aan incorrecte 'journalistiek' doet.

amen

zieke bastaard | 02-02-05 | 13:48

@bittermoon
Tellen ze in limbabwe allemaal zoals jij?
Dan krijg je tekorten op je begroting hoor! Gaat de OZB van omhoog!

tichtus | 02-02-05 | 13:24

Dat geneuzel over vroegah. Dat Fortuna Sittard aan de bakermat van het huidige betaalde voetbal heeft gestaan. Nou en
ergens bij Syrie / Jordanie ligt de bakermat van onze beschaving, alsof het daar nu zo goed toeven is.

Afserveren die handel en stekker er uit.
Het wordt tijd dat BVO's als normale bedrijven worden gezien en dus ook failliet kunnen gaan als er geen markt meer is voor hun produkten almede sprake is van mismanagement.

Style Councillor | 02-02-05 | 13:05

Sunnygirl, waar héb je het in hemelsnaam over. Nee, laat maar zitten joh

bitter moon | 02-02-05 | 13:05

Nee en ja (tot op een bepaalde hoogte), maar dat is niet wat ik bedoel. Het gaat me om de toon van GS.

bitter moon | 02-02-05 | 13:03

@ bitter moon
Sinds wanneer ligt de Arena in Limburg. Heb ik iets gemist? Sinds wanneer is de sportkrant van Linburg Sporbild? En de reden dat menig club met angst en beven naar Sittard kwam was volgens mij vanwege de belabberde accomodatie waar mens speelde. Bang dat de tent zou instorten. Krijgen we door dit soort leuke columnpies nu ook al een polarisatie tussen Limburg en de rest van Nederland. Moet niet gekker worden. Nog even en Geert Wilders doopt zijn one-liner clubje om in Limburgs Belang.

Sunnygirl | 02-02-05 | 12:59

@Sunnygirl
sja dat van dat communicatieprobleem volg ik wel maar ik zie niet veel verschil in wie wie nu in elkaar mept, duidelijk dat de een overwicht fysiek/geestelijk heeft over de ander.
ik denk juist dat kerels die hun wijf meppen latent homo zijn, ik zelf doe hele andere dingen met de vrouwtjes... maar laat me door niemand meppen.
een kerel die klappen krijgt van zijn wijf en niet terugmept maar naar de pleisie stapt kan ik op zich wel waarderen.

Tubifiks | 02-02-05 | 12:59

Einde verhaal voor deze club, zoveel schulden kunnen ze niet aflossen. Mocht de gemeente de schulden op zicht nemen dan
heeft de voetbalclub na verloop van tijd
weer zoveel schulden. Kortom ze leren er
toch niks van, dus einde verhaal opzouten!

Warrior | 02-02-05 | 12:58

*nichterig stemmetje* iedereen weet dat homesexuele relaties veel stabieler zijn.

Qantrix | 02-02-05 | 12:57

Je hebt blijkbaar wat tegen Hagenezen of ADO Supporters in het algemeen. Je weet echt wel dat er bij elke supportersclub van die raddraaiers tussenlopen. Wat is dit toch? Je zal vast en zeker wel eens een sportieve muilpeer op je eaug hebben gehad van een Haagse Harry ;)

jake.spermflake | 02-02-05 | 12:56

@ Tubifiks
misschien wel. Voor een ieder die zich in een relatie fysiek laat aftuigen heeft een flink communicatieprobleem. Mannen zijn fysiek meestal sterker en die moeten het niet zo ver laten komen dat ze geslagen worden of gaan slaan. Dan je als echte vent allang je koffers moeten pakken of je wijf buiten de deur moeten zetten. Samen wonen met iemand van je eigen sexe is dan wellicht een betere optie!

Sunnygirl | 02-02-05 | 12:54

Excuus, 4 betaalde clubs natuurlijk.

bitter moon | 02-02-05 | 12:54

.bitter moon leer tellen, vvv + mvv + roda + fortuna = 4.

En jij vindt dat wij als samenleving dus jullie voetbal moeten sponsoren???

.Dune | 02-02-05 | 12:53

Wat een kinderachtige mannetjes zijn het toch, onze would-be-journalistjes van GeenSchrijfstijl. Zo flauw, zo simpel, zo vaak gedaan: het zuidelijke Nederland vanuit het noorden afkakken. Goed voor jullie dat het land zo klein is en jullie met je piemeltje tot over de grote rivieren kunnen zeiken. Wat een inhoudsloos, goedkoop opruiend betoogje. Is dat echt alles wat jullie in je mars hebben? Ditmaal moet Fortuna het ontgelden. Lastig, zo'n geld tekort, maar moet deze club daarom worden afgeschoten? Limburg heeft jarenlang drie clubs in het betaalde voetbal laten meedraaien: VVV, MVV, Roda en Fortuna. De Nederlandse voetbalcompetitie heeft er jarenlang meer kleur door gehad. Menig tobclub ging met angst en beven naar Sittard en kwam er met lege handen vandaan. Een avondje Fortuna was een belevenis. Maar wat weten jullie daar nu van... Armoe

bitter moon | 02-02-05 | 12:50

@Sunnygirl
en als je je als vrouw af laat tuigen door je vent ben je latent lesbisch? vreemde redenering...

Tubifiks | 02-02-05 | 12:43

Fortuna verdient het gewoon niet om zo voort te bestaan.
/off topic iemand gmail???
isnoop.net/gmailomatic.php

.Dune | 02-02-05 | 12:42

Een paar miljoen euro schuld oplopen in een half seizoen, daar kan ik me nog iets bij voorstellen.
Maar om +/- 50 miljoen gulden schuld in een half seizoen te maken, bij een club als Fortuna, lijkt mij toch echt onmogelijk.
Daar moet zeker al bij het begin van het seizoen al een enorm tekort zijn geweest.
Met de nieuwe regels van de KNVB zou dit dus aan het licht moeten komen, voordat er een licentie verstrekt wordt.
Hieruit blijkt maar weer dat het 'systeem' van de KNVB weer akelig faalt.
Ook bij vite$$e hadden ze dit seizoen geen licentie mogen geven, want de club had al geld uitgegeven voor het volgend seizoen!

dnuts | 02-02-05 | 12:41

@ Qantrix
Sorry maar als je je toch als man door je wijf laat slaan, zegt dat ook wel een hoop over de man wat voor man je bent. Voor mij ben je dan al een latente homo.

Sunnygirl | 02-02-05 | 12:40

oopsie, moest zijn 'en dan klagen ze je ook nog eens aan.....'

Qantrix | 02-02-05 | 12:39

Vrouwen, eerst slaan ze je in elkaar en dan klagen ze je ook nog eens in elkaar, ik voorspel dat Pienaar het over een paar maanden bij de heren gaat zoeken.... dat arme joch.

Qantrix | 02-02-05 | 12:36

@ heldje
Voor de objectieve en genuanceerde columns moet je niet op Geenstijl zijn! Dus als dit soort berichten je stoort, dan ga je toch gewoon lekker naar www.nu.nl Het nieuws wat SlamDunk! me vandaag voorschotelt vind ik vermakelijk. Het heeft meer diepgang en humor dan de Story! Misschien ben je gewoon minder geschikt voor satire. Of ben je gewoon op je pik getrapt omdat je een limbabwaan bent?

De mannentjes die dagelijks bij de training staan te kijken is het zaalhandbal een gezond alternatief. Deze hobbyisten worden ook een dagje ouder. EN dan is het wel zo comfortable om te ouweneelen in een verwarmde en overdekte accomodatie. En dan is groter dat ze er zelfs nog gratis motivatietraining bij krijgen. www.speakersacademy.nl/main.html?pid=3...
De zus van deze topsporter was vroeger als actief in de handbalsport en hij zelf is ook nog regelmatig in het sittardse te vinden.

@ SlamDunk!
Heb je dit weekend in de Duitse sneeuwmodder gestaan in plaats van de Nederlandse blubber? Of lees je vrijwillig Sportbild? Mooie column hoor, ondanks het "Deutsche" tintje. Heb je nog bekenden zwemsters gezien die weekend?

Sunnygirl | 02-02-05 | 12:36

@zieke bastaard; Whatever zielepootje. Op de Spaanse tv zeggen ze dat Roberto het heeft bedacht, dus toch de Fransman, Who cares. Het gaat om het totaal van het artikel en de sportpers die zich verlaagt tot roddel journalistiek. Maar blijkbaar vindt jij het zo leuk, snap je het tenminste hé!

heldje | 02-02-05 | 12:35

@Paco25

Een gekrenkt vrouwtje dat haar 'golddiggin dream' uit elkaar heeft zien spatten.
Tijd voor wraak dus ik doe aangifte..
Zie artikel in de Telegraaf.

Frids | 02-02-05 | 12:27

Hulde Slamdunk!! Marktwerking is toch waar het in een vrije economie om draait? Als zo'n club door wanbeleid of te hoge spelersprijzen/salarissen geen bestaansrecht heeft is het einde oefening!!.

rennie b | 02-02-05 | 12:25

beetje jammer hoor die berichtgeving over pienaar..

paco25 | 02-02-05 | 12:23

Zelfs als er detailhandel rondom het stadion gerealiseerd wordt.. Fortuna zal ten ondergaan.

Tjoek | 02-02-05 | 12:16

Stijlloos!

Taaie | 02-02-05 | 12:15

@Taaie
Ik had geen ban. ik had mezelf een '-edit-' eronder gegeven. Soms zijn de dingen niet zoals ze zijn. Ik was even beniewd of er nog een edit bij zou komen of dat hij zou veranderen.

Stijlloze Rukker | 02-02-05 | 12:13

@jRz

Stijlloos mooi gedaan...1st post en elke NSB'er meldt zich vrijwillig.

Frids | 02-02-05 | 12:11

@Pritt Stift: LOL, personal foul voor SlamDunk! Hij mag blij zijn dat ze niet zijn zwengel eraf heeft gebeten, en het bij een beetje krabben heeft gehouden. Die loeders willen ook overal een slaatje uitslaan btw..
@jRz: Ga ff lekker dood ofzo?

jpschadde | 02-02-05 | 12:06

@BAUman als de nummer 15 tot twee keer toe gelijkspeelt tegen de nummer drie, die zichzelf ook nog als titelkandidaat bestempelt, dan is dat een topprestatie. Wat had je gedacht, lekker vrijuit aanvallen als Den Haag in een uitwedstrijd tegen Ajax??

Carpa | 02-02-05 | 12:04

Eeeeeeyh Stijlloze rukker! Had jij niet zelf een ban, gisteren of eergisteren?

Taaie | 02-02-05 | 12:02

sorry Dr Phil :-) zal niet meer zeuren.

Chinuk | 02-02-05 | 12:00

@ Chinuk
Volgens mij heeft de desbetreffende first poster dat ook wel door inmiddels, er kan ook te lang over gezeurd worden.

Phil.T.Ritch | 02-02-05 | 11:59

De filosofie van Fortuna is nu dat als je op koopzondag bij de Supermarche en de Meubelboulevard geweest bent je ook wel zin zult hebben in Fortuna-Veendam, waar je ook nog eens een clubcard moet hebben om aan kaartjes te komen, die je niet hebt. Luchtfietserij??

The Evil One | 02-02-05 | 11:59

24 miljoen euri verduisteren, tyfis daar kan Jorientje van F*cknoord nog wat van leren.

Specht | 02-02-05 | 11:57

Jammer dat er een club met grote traditie verloren gaat door slecht management.
_________________________________________
pfff kunnen die first posters niet gewoon dood gaan? man wat heb ik daar een schurfterige hekel aan.

Chinuk | 02-02-05 | 11:56

Dit is het niveau van de sportjournalistiek. Echt waar. Veel suggestief 'namedropping' en vol onjuistheden. Het is tegenwoordig net de Privé. Zoals die SnorMongeaul van voetbal insite zegt, "Och, je moet wat vertellen hé?", oftwel niveau Story.
Ik wist niet, en wilde niet weten dat, Co in een echtscheiding zit, als dat al zo is, want Dick Jol heeft nooit ook maar iets bekend over wedstrijden 'regelen'. Pienaar hint is het reageren niet eens waard, en het is niet deheer Henry die met een idioot bandje komt, maar Roberto Carlos. En daarna nog zeuren over suggestieve beeldvorming van het Sportjournaal! Je hebt wel lef!

heldje | 02-02-05 | 11:54

@~pyro~, Carpa, Rukker, GS
Huisregels gelezen. Mijn welgemeende excuses.

Ik ben het met Evil one eens. Er zijn al zoveel clubs in het nieuws geweest vanwege financiele problemen. Maar elke keer zijn er wel geldschieters vanuit (on)verwachte hoek. Toch is de commercie een groot probleem in de sport. Clubs die de beurs opgaan. Waar is dat nou goed voor. Verneuqing van de sport vind ik het. Het wordt andere clubs bijna onmogelijk gemaakt hiertegen te concureren. Niet elke club heeft Co als trainer.

jRz | 02-02-05 | 11:53

In reactie op mijn post in de bom arena discussie.. :o) Daarin zei ik dat voetbal afgeschaft mag worden...

Wordt wel erg letterlijk genomen.. (Me likes)

Dva | 02-02-05 | 11:52

@ jRz
Er is niemand die de minder bedeelde Nederlandse clubjes dwingt om exorbitante salarissen uit te betalen, dat doen ze zelf. Ze hebben hun lot zelfs in eigen hand: weigeren dat te doen dwingt de voetballers zich aan te passen. Die kunnen dan namelijk kiezen tussen de WW of verder spelen voor minder loon.

Phil.T.Ritch | 02-02-05 | 11:52

sportclubs moeten zichzelf maar bedruipen

Mellorenz | 02-02-05 | 11:51

@jrz dat je de disclaimer niet leest, moet jij weten. Maar wil je me niet belasten met je spelfouten? Lees eerst wat je neerplempt aub

El Duce | 02-02-05 | 11:50

Volgende topic graag

Edje | 02-02-05 | 11:50

Limburgers blijven een kruising tussen Duitsers en Belgen!

Nooit meer slapen | 02-02-05 | 11:48

De gemeenteraad van Sittard zal ongetwijfeld de gevraagde miljoenenlening verstrekken, want tsja, welk gemeenteraadslid zal het aandurven te stemmen voor het einde van de lokale voetbalclub. Makkelijker is het Fortuna de hand boven het hoofd te houden, en de gevierde jongen in Sittard te worden. Tel daarbij de bedreigingen aan gemeenteraadsleden die tegen de lening durven stemmen, en de uitkomst staat al vast. De KNVB durft er de stekker ook niet uit te trekken, dus modderen ze daar nog wel even voort...

JackRandom | 02-02-05 | 11:45

Eens moet de eerste club eraan, al vind ik eigenlijk dat andere clubs die vet in de schuld staan (de complete Serie A, Primera Division, Chelsea), er ook aan moeten. En in NL had wat mij betreft Vitesse Fortuna al LANG moeten voorgaan...

The Evil One | 02-02-05 | 11:43

Fortuna gaat mischien wel tenonder. Maar er is meer gaande dan dat. Voor kleine clubjes in de ere-divisie is het erg moeilijk om hun hoofd boven water te houden. O.a. door exorbitant hoge aankoopsommen en salarissen van spelers. Als ze in Europa een max bedrag zouden afspreken kunnen kleine clubs mischien nog blijven voortbestaan.

jRz | 02-02-05 | 11:42

Iemand zich wel eens afgevraagd waarom je als belastingbetaler kennelijk meetbetaalt aan het overeind houden van diverse profclubs maar dat je tegelijkertijd nog eens extra moet betalen om die lui te mogen zien spelen?

Derhalve | 02-02-05 | 11:41

Reserve-Belgen

ConFictius | 02-02-05 | 11:38

@JackBlack: point taken

The Evil One | 02-02-05 | 11:38

Jo, sittard is zo stijlloos!k zit er op school en allesj... NOAV is beter in Handbal:P

HawkeyeP | 02-02-05 | 11:36

@The Evil One,
Ik weet niet wat jij de laatste tijd van SlamDunk hebt gelezen, maar als je deze [url]http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/003350.html[/url] ff doorkijkt, ik zie daar geen positief woord over feyenoord tussen staan eik.
Ontopic; Aardige column, nu hopen dat vanmiddag daadwerkelijk het doek valt voor FS.

BlackJack | 02-02-05 | 11:36

@Carpa.
Als je met 10 man op de doellijn staat te verdedigen noem ik dat niet echt een topprestatie.

@Slamdunk
FC Limboland is nu zeker helemaal voltooid verleden tijd? Voor zover het uberhaupt een keer bestaansrecht heeft gehad.

BAUMan | 02-02-05 | 11:36

@GS
Een ban voor jRz graag! Hij moet de huisregels lezen!

Stijlloze Rukker | 02-02-05 | 11:35

Maar wat Fortuna betreft: in het oude stadion de Baandert gingen ook 10000 toeschouwers, maar de heren dachten er 20000 te trekken (volkomen onzinnige redenering) met een nieuw stadion wat tegenover de DSM werd neergeplempt. En dan de hypotheek niet meer kunnen opbrengen... alleen voetbalclubs kunnen blijkbaar een hypotheek afsluiten die ze never nooit kunnen aflossen. Laat maar gaan, Fortuna...

The Evil One | 02-02-05 | 11:34

Aardig stukje, heb nooit kunnen begrijpen waaarom wij allemaal meebetalen aan het voetbal via belastingen. Terwijl wel zeer hoge salarissen kunnen worden betaald aan de voetballers. Hup weg met de clubs die hun eigen broek niet kunnen ophouden.

Crispy | 02-02-05 | 11:34

Nogmaals,zoals eerder gezegd deze week,'t was een mooi fikkie. Ook nogmaals, ja ik kom uit de maasstad :D

ShameLess | 02-02-05 | 11:34

Weinig besef van historie Slamdunk, de roots van het betaalde voetbal liggen in Sittard. Fortuna '54 remember?

Tevens is Maastricht geen no-go area, maar Kerkrade. MVV en Fortuna zijn zelfs licht bevriend in de strijd tegen het faillissement. Er is in Maastricht een collecte gehouden. Niet dat dat iets helpt, maar het was een leuke poging. :)

Riquelme | 02-02-05 | 11:33

Geweldig stukje!!

Vooral opvolger Edgar Davids :)

Ennib | 02-02-05 | 11:32

Daaaag jRz

Carpa | 02-02-05 | 11:32

voetbal is dat niet die sport die de maatschappij, ja jij en ik handen vol met geld kost elk jaar zodat 22 dik betaalde "prof" spelers achter een bal aan kunnen rennen

huessen | 02-02-05 | 11:31

Wanprestatie tegen Ado? Ado leverde een topprestatie! Ajax kan gewoon niet winnen van Den Haag, ik wacht met smart op het cupduel.

Carpa | 02-02-05 | 11:28

Herstel: "feitje"

The Evil One | 02-02-05 | 11:28

First Poster Allert* First Poster Allert*

Taaie | 02-02-05 | 11:28

Tsja iemand die Feyenoord tipt als grootste smaakmaker van de tweede seizoenshelft heeft natuurlijk wel verstand van voetbal, niet Slamdunk??

En leuk he, zo'n heaumeau Shownieuws feitje over Steven Pienaar vermelden??

The Evil One | 02-02-05 | 11:27

Het zal allemaal weer goedkomen. Er is namelijk een enorm maatschappelijk belang bij voetbal. Het is namelijk heel belangrijk voor..... En dan niet te vergeten dat..... We kunnen echt niet zonder voetbal want dan.......

Taaie | 02-02-05 | 11:26

jRz.... prutser tief lekker op naar Fok ofzo.

Leuk collum SlamDunk!

~Pyro~ | 02-02-05 | 11:24

Of het nu hand- voet of korfbal is, het zijn allemaal sukkels.

B0b | 02-02-05 | 11:23

Hehehe, wat is het eigenlijk een soft zooitje, die profclubs in NL

MatiCe | 02-02-05 | 11:23

Die Theo Lucius toch! Jammer dat hij na nieuwjaar niet meer heeft mogen knallen in de basis.

DiXiE | 02-02-05 | 11:23

1st
-edit: gefeliciteerd! Ah well, je weet zelf ook wel hoe dit afloopt-

jRz | 02-02-05 | 11:22

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl