achtergrond

Geenstijl

Limburg blijft een handbalprovincie

Mag ik effe vangen...Een dikke week weg dat kan bijna niet meer als stijlloze sportcolumnist. Het opvallende sportnieuws was niet bij te benen de afgelopen dagen. Ajax blijkt bijvoorbeeld al jaren de échte opvolger van Edgar Davids in de selectie te hebben. Bovendien leverden de Amsterdammers een wanprestatie tegen Ado. De Haagse Harries die niet welkom waren in de Arena hebben - volgens een zeer suggestief sportjournaal - het 020-supportershome in de fik gestoken.


Koning Co speelt voor eigen rechter, maar bij zijn echtscheiding later dit jaar zal hem dat niet lukken vrees ik. In Duitsland hebben ze nu een eigen Dick Jol. De Fransman Thierry Henry komt met nóg maar weer eens een zuigend polsbandje. Een zwart-witte dit keer. Theo Lucius, de domste aller voetballers, moet na een eerdere vette afkoopsom aan een (van hem) zwangere Zweedse danseres nu enkele tonnen betalen aan een vuurwerkslachtoffer. Lucius leverde de illegale Chinese rollen.

Ik kan zo nog wel even doorgaan, maar het meest opvallende vond ik toch de klaagzang van een 'betaald voetbalclub' uit Limburg. Hoewel, Fortuna Sittard is meer dood dan levend en mag die naam niet eens meer dragen. De kas is leeg. Er waren geen euri’s meer voor een bus, dus moest iedereen met de eigen auto naar de uitwedstrijd. De spelers krijgen geen salaris meer, de belastingdienst en andere schuldeisers staan in de rij.

Noodgedwongen ging het bestuur zelfs op de knieën naar een projectontwikkelaar in Maastricht, voor de echte Fortunees een no-go area. Het was dan ook tevergeefs natuurlijk want MVV kan al geen hulp vinden en staat er ook niet al te best voor in sportief en financieel opzicht. Alle hulde voor de gemeente Sittard die de poot stijf houdt en geen helpende hand biedt. Profclubs hebben de gretige linkerhand al lang genoeg opgehouden terwijl er met de rechter flinke inkomsten (uit televisierechten en sponsorbijdragen) werden verkwanseld. En subsidiesponsen hebben we al genoeg in ons land.

De limbeaus hebben wel weer twee weken uitstel gevraagd aan de KNVbobo’s. Maar als die Zeister boskabouters daar mee instemmen maken ze zichzelf volstrekt belachelijk. De bobo die Fortuna het daadwerkelijke nekschot moet geven maakt zich niet populair, maar de enorme betalingsachterstand is een feit! Dus hup, eerst drie punten aftrekken en dan volgende week snel de stekker eruit. Kwestie van vraag en aanbod. Pure economie die ook geldt voor 'gewone' bedrijven en particulieren. Dat al jaren niemand meer op zo’n zielig clubje uit Limbabwe zit te wachten is in feite bijzaak. Pech voor de oude mannetjes die al veertig jaar dagelijks bij de training staan te kijken. Misschien kunnen ze voortaan naar HV Sittardia want Limburg blijft een handbalprovincie!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.