Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

President Cyprus haalde 21 miljoen van Laiki

steeldiefdijsselbloemmm.jpgVolgens de Cypriotische krant Haravgi heeft het bedrijf van de schoonzoon van de Cypriotische president Anastasiades drie dagen voor het EU-crisisoverleg 21 miljoen knaken van de inmiddels kapotte Laiki Bank uit Cyprus weggehaald en naar Londen overgeboekt. Moehaha. Lekker dan. Van Europese Solidariteit ken je niet vreten, van 21 miljoen tenminste wel, en hoe. Let wel: Haravgi is 'affiliated to the communist-rooted AKEL party', ofwel het is een soort Volkskrant die over de PVV schrijft, én het staat op 1 april op Russia Today. Maar toch, de krant heeft wel een heel tof Grieks plaatje. Vlak voor en vlak na het beruchte crisis-weekend werd er voor miljarden weggesluisd door familie en vriendjes van de hoogste bobo's, dus waarom zou de familie van de Cypriotische president daar niet aan mee doen? Omdat politici de meest betrouwbare mensen ter wereld zijn, natuurlijk! Oja. De president ontkent in ieder geval in alle toonaarden en heeft medewerking beloofd aan het supergrote Cypriotische fraude-onderzoek des doods. Even afwachten nog dus, politieke onderzoeken zijn namelijk altijd waterdicht, hoor. Ondertussen spijkeren we onze eigenste Mr. Euro D-Boom even bij met bijgaande pica van een Cypriotische bankrekening. Quizvraag: is dit een rekening van een schimmige oligarch of van een doodgewoon IT-bedrijf?

Reaguursels

Inloggen

@spanarchist | 01-04-13 | 12:49 Het is uitgebreid aangetoond dat Bos absoluut geen rekening had gehouden met een mogelijk faillisement van ABN, daarom wist hij ook niet wat hij nu eigenlijk kocht. Met geld dat hij niet had. En hij weigerde, vanwege haantjesgedrag, met Wellink een behoorlijk plan op te stellen.
Iemand die zo onverantwoordelijk handelt moet daar op aangesproken worden, dat hij nu in een aanverwant bedrijf zijn zakken mag vullen, als dank voor bewezen diensten, is te onbeschoft voor woorden.
--
Wat een onzin dat hier verkocht wordt over ABNAMRO. Er is NOOIT sprake geweest van een mogelijk failliet van ABNAMRO. Wie failliet dreigde te gaan was de Fortis Holding. Die waren eigenaar van oa Fortis Bank, ASR verzekeringen en de ABNAMRO. Dat betekent niet dat die bedrijven zelf ook failliet dreigde te gaan. Waarom denk je dat een jaar eerder het trio (Santander, Fortis, RBS) en Barclays zo hard tegen elkaar opgingen om ABNAMRO te kopen? Omdat het zo slecht ging? Natuurlijk niet. Kijk maar naar de jaarcijfers en de onderliggende cijfers van de afgelopen 6 jaar. Prima cijfers, zeker in crisistijd. ABNAMRO was ten tijde van het dreigende failliet van de Fortis Holding zelfs in betere doen dan de meeste andere (europese) banken. Bij de overname door het trio banken is de 'oude' ABNAMRO opgesplitst in drie delen, RBS kreeg het deel waar oa 90% van de 'giftige' hypotheken en derivaten inzaten. Toen de kredietcrisis ten volle uitbrak was de 'nieuwe' ABNAMRO al van bijna alle troep af!
Wanneer men (= mensen die weten waar ze het over hebben) praten over de redding van ABNAMRO door de Staat bedoelen ze niet dat de bank op omvallen stond. Wat ze bedoelen is dat bij een failliet van de Fortis Holding de boedel daarvan verkocht zou worden. Daarbij was het waarschijnlijk dat de Fortis Bank, ASR en ABNAMRO in handen van buitenlandse partijen zouden komen die mogelijk die bedrijven zouden opbreken. De Nederlandse Staat wilde dat voorkomen, ze wilden ABNAMRO behouden (aka redden) als een NEDERLANDSE bank waar de Nederlandse overheid grote invloed op heeft. Dat kan ook heel goed de reden zijn geweest waarom door DNB toestemming gaf voor overname door het trio ipv door Barclays omdat nu de Nederlandse tak van ABNAMRO via Fortis behouden bleef als Nederlandse bank.
-
Feit; ABNAMRO is als aparte bank nooit in financiele problemen geweest.
Feit; van de miljarden die de staat heeft uitgegeven bij de 'redding' is geen cent naar ABNAMRO gegaan. De miljarden gingen naar de vorige eigenaar, Fortis Holding. (Als je een tweedehands auto koopt voor 2000 euro, wie krijgt dan het geld, de oude eigenaar of de auto? Was hier net zo)
Feit; de miljarden zijn niet uitgegeven om alleen ABNAMRO bank te kopen maar ook Fortis Bank en ASR.
Feit; ABNAMRO heeft na de overname door de staat geen financiele steun nodig gehad (in tegenstelling tot oa SNS, ING. ed)
Feit; een latere kapitaalinjectie later door de staat had niks te maken met steun maar met de gedwongen verkoop van delen van de bank om te mogen fuseren met Fortis Bank omdat ze samen te groot waren in een aantal sectoren. In plaats van ABNAMRO intact te laten en alleen die delen van Fortis te integreren die er wel bij mochten (en de rest van Fortis te verkopen) kozen de aandeelhouders (95% de Nederlandse Staat) voor de veel duurdere optie. Omdat iedereen wist dat ABNAMRO gedwongen was te verkopen werden de betreffende onderdelen ver beneden de werkelijke waarde verkocht aan Deutsche Bank. Als de aandeelhouder(s) een herstructurering willen is het ook aan de aandeelhouder(s) om daar de kosten voor te betalen. Investeren heet dat. Dat ze dat niet altijd slim doen is een tweede, maar had niets te maken met financiele steun.

De Nederlandse Staat heeft niet 'teveel' uitgegeven aan ABNAMRO. De Staat heeft er indertijd voor gekozen om EXTRA te betalen om Fortis Bank (dus niet de Holding) te redden. Fortis Bank was in tegenstelling tot ABNAMRO diep verwoven in de Fortis Holding en de belgische tak van het bedrijf. Het was niet uitgesloten dat bij een failliet van de Holding ook Fortis Bank (Nederland) failliet zou gaan. Dat zou zeer vervelend zijn geweest voor iedereen die daar bankierde en voor de Nederlandse economie. Om dat te voorkomen heeft Wouter Bos diep in de buidel getast. Daarmee was de Staat oa eigenaar geworden van een bank (Fortis Bank Nederland) die niet op eigen benen kon staan en er financieel slecht aan toe was. De oplossing? Integreer de 'slechte' bank Fortis met de 'goede' (kijk maar naar alle jaarcijfers) ABNAMRO. De ABNAMRO was veel groter en in relatief goede doen (90% van de troep al kwijt) en kon de kosten dragen van het overnemen van Fortis Bank Nederland. Daardoor verzwakte, in ieder geval op korte termijn, wel de positie van ABNAMRO omdat ze bij de integratie vooral kosten en weinig baten overnamen. Tel daarbij de gedwongen verkoop aan Deutsche Bank en het moge duidelijk zijn dat alleen een GEZONDE bank (ie ABNAMRO) dit nota bene in crisistijd kon dragen.

Wouter Bos heeft extra betaald om de Nederlanders te 'redden' die bij Fortis bankierden. Voor die kosten kan je het huidige ABNAMRO niet verantwoordelijk houden.

narwan | 02-04-13 | 16:18

@ ZiekVanDieJankers | 01-04-13 | 23:36

Daar heb je niet per se een dedicated laptop voor nodig, ik gebruik zelf een Ubuntu Live USB die volledig offline draait. Mijn keys komen nooit buiten die dedicated Ubuntu omgeving (natuurlijk wel gebackupt met encryptie op meerdere locaties).

Betalingen kan ik offline signen en vervolgens waar dan ook op het netwerk gooien. Veiliger kan volgens mij niet.

Jace | 02-04-13 | 15:27

Jace Ik ben net terug van de kroeg dus pardon als ik een 'beetje' onbenullig zit te mauwen. Ik wist eerlijk gezegd niet dat die bitcoin ook als een 'echte munt' te werk ging.
-
En met problemen bedoelde ik meer de 'kinderziektes' dat bij bijna elk nieuw systeem (/programma, of bijde zoals met bitcoin het geval is) Maar als Bitcoins echt de toekomst blijkt te zijn zou ik er een aparte laptop voorkopen. (en daarmee zou ik echt niks anders doen dan transacties, nee ik doe ook niet aan telebankieren en zulke dingen. Ik ben een achterdochtig persoon. Ik heb meer vertrouwen in wat ik zie en in mijn handen heb.)

ZiekVanDieJankers | 01-04-13 | 23:36

II-lutser is lutser. Wat is er mis met z'n google skills? Dan had hij zelf kunnen zien en weten dat de garantie maar tot 100k gaat.

Onbetrouwbare gast dus, niet te vertrouwen. Lult maar wat omdat hij graag mee wil lullen. Heeft vermoedelijk een paarse broek, of anders zijn vriend wel.

Red mij niet | 01-04-13 | 21:40

Een ding staat wel zowat vast: gewoon hard werken en spaarzaam leven is bij lange na niet de beste garantie voor een zorgeloze financiële situatie.

WirMachenMusik | 01-04-13 | 21:12

@ ZiekVanDieJankers | 01-04-13 | 20:04

Geen fan van digitaal geld? Realiseer je dat Bitcoin echt fundamenteel iets totaal anders is dan e-gold, paypal, WOW gold, Linden dollars, of al dat soort nepgeld (wat allemaal in handen is van een bedrijf dat volledige controle over dat geld heeft en ermee kunnen doen wat ze willen). Bitcoin daarentegen is van niemand, niet afhankelijk van of beheerd door een bepaald bedrijf, instantie, server, persoon of wat dan ook. Het is echt een soort digitaal goud, het duurt even voor je doorhebt hoe het werkt, maar ik vind het echt een briljant systeem. Eens met Niak, deze shit gaat groot worden.

Banken hebben nog niet half door wat eraan staat te komen. Bitcoin biedt een alternatief, wat banken buitenspel zet (en zonder dat er daarvoor een andere instantie aan de macht komt en de rol van de banken overneemt). Bitcoin is niet afhankelijk van beloftes en goodwill en de intenties van een bedrijf of overheid of uitgevende instantie, maar enkel en alleen van wiskundige principes. En die vertrouw ik net ietsje meer.

En welke fouten eruit gewerkt trouwens?

Jace | 01-04-13 | 21:10

@ Viezerd_van_Oss | 01-04-13 | 11:32

Waarom zou je Mt. Gox gebruiken, er zijn veel prettigere exchanges. Bitstamp.net en Bitcoin.de bijvoorbeeld, waar je geen gezeik hebt met verplichte identificatie en dat soort onzin die helemaal niet nodig is voor Bitcoin.

Jace | 01-04-13 | 21:00

Wees eerlijk. Ieder van jullie had in zijn plaats precies hetzelfde gedaan. Geen mens, communist, liberaal of oliesjeik, gaat bij zijn gezonde verstand zitten wachten tot hij 40% van 21 mln = 8,4 miljoen euro kwijt raakt. In het ergste geval moet hij een paar jaar de bak in wegens misbruik van voorkennis, maar het is het risico gewoon waard.

Ivoren Toren | 01-04-13 | 20:41

Maf'kees8374'
Schattig, maar als een grote "blok van tekst" begint en eindigt met gezwets verdoe ik er mijn tijd niet aan.
-
@Niak je zou een goede verkoper zijn. (Een plusje voor de moeite.
Toch ben ik niet echt een fan van digitaal geld, en dus wacht ik maar tot die 'Bitcoins' de fouten eruit hebben gewerkt. (Trouwens, die man in de video werkte voor google.. en die warren toch opgericht door de CIA? *Aluhoedje*)

ZiekVanDieJankers | 01-04-13 | 20:04

Ja, ik loop weer een beetje hard van stapel ... ik ga maar weer eens naar bed. Kijk nog even deze video
www.youtube.com...

10 - 20 - 30 jaar, dit MOET werkelijkheid worden...
Niak | 01-04-13 | 18:40 | + 1 -
-----------
Je bent zo enthousiast... Ik ga het iig eens bekijken. Wordt ik ook weer wat wijzer.

appeltjesgroeneweide | 01-04-13 | 20:01

Langzaam begrijpen burgers de betekenis van de Europese "Commissie"...

Shareholder II | 01-04-13 | 19:51

@ZiekVanDieJankers | 01-04-13 | 18:13
Misschien kan je gewoon dat ZiekVanDie weglaten de volgende keer. Als je mijn verhaal wel had gelezen, had je gelezen dat ik niet de gewone man de schuld heb gegeven. Maar ja, het zal wel een grote inspanning voor je zijn om überhaupt een heel stuk te schrijven nadat je familie al je spelfouten eruit heeft gehaald.
Ik durf te wedden dat je nauwelijks iets leest, gewoon blaten is meer jouw stijl, huilebalk.

Kees8374 | 01-04-13 | 19:07

Wordt inderdaad tijd om eieren voor je geld te kiezen, letterlijk

F#ckingAwesome | 01-04-13 | 18:50

Jullie hebben het verkeerd begrepen. Dit geld is snel snel via de achetrdeur weggesluisd om de volgende patient, lees Tjechie, te helpen. Enkel en alleen omdat wij, uitgeknepen VVD/PVDA stemmertjes niet nog meer zullen lijden. Alles in geheim overleg met Jeroen die morgen bekend zal maken dat de verhoging van de eigen bijdrage ziektekosten verzekering -nu op het riante peil van €350 per persoon/jaar- weer naar €220 gebracht zal worden. Allemaal goed onthouden dus voor bij de volgende stemming!!!

Theemutz | 01-04-13 | 18:49

@mezelf gemiste kans..."ZiekVanDieJankers Waar kom jij in hemelsnaam vandaan?"
-
♪
Mijn naam is (ZiekVanDie)Jankers!
gewoon uit Nederland
voor wie mij nu nog niet kent
ben een ras echte vent!♪
-
c'est la vie

ZiekVanDieJankers | 01-04-13 | 18:44

De eerste keer dat Geenstijl naar iets linkt met "bitcoin" erin. Het kindje word nog niet bij naam genoemd maar de komt wel. Het bitcoin systeem word de drijvende motor achter de nieuwe economie. Als we dit met zijn allen goed aanpakken dan zijn er over 50 jaar geen banken meer. Geen bonussen, geen bobbo's. Geen inflatie. Kies je eigen transactie fee's, wees je eigen bank, maak binnen de minuut geld over naar iedereen in de wereld. Alle wifi routers vormen een groot netwerk want hoe meer mensen op je wifi hoe meer bitcoins je binnenkrijgt en uiteindelijk is er een wereldwijd smart grid dat elektriciteit deelt of verkoopt aan wie het nodig heeft en elke stad heeft een groot draadloos mesh net waar niemand de baas van is! Al deze anarchistische technologien worden pas echt mogelijk als er een universeel betaalbaar betaalsysteem is want mensen blijven mensen en zullen nog heel lang hebberig zijn. Gevoelige informatie die een overheid wil weg jorissen? Stop het in de bitcoinblock chain en het mixt zich lekker tussen de duurste data ter wereld. (6GB is momenteel meer dan 1 miljard dollar waard)
En wanneer je alles wat je wilt kunt linken aan geld durft niemand er meer aan te komen omdat ze anders ook het risico lopen hun welvaart kwijt te raken.

Waar blijft de bitcointip bot op geenstijl? Ik wil geen waardeloze kuddo's meer krijgen voor mijn comments ik wil bitcoin cents! Kijk dat is pas een incentive voor waardevolle comments.

Ja, ik loop weer een beetje hard van stapel ... ik ga maar weer eens naar bed. Kijk nog even deze video
www.youtube.com/watch?feature=player_...

10 - 20 - 30 jaar, dit MOET werkelijkheid worden...

Niak | 01-04-13 | 18:40

Srebrenica ligt niet ver van onze Hoofdstad Amsterdam. Hoeveel uur is dat met de voiture?

Piet van Schwaffelen | 01-04-13 | 18:15

Maf'kees8374' De mensen daar kunnen er niks aan doen dat de banken/EU zo hard falen/gokken/frauderen. Geloof jij maar fijn in die propaganda en geef die mensen gerust de schuld.
-
Ik ga dat onnozel gezwets van jou niet lezen.

ZiekVanDieJankers | 01-04-13 | 18:13

Kertsbal:
"Wake up this Europe what make the rules."
-
En die mentaliteit is het probleem. Kijk, lemmings zoals jou begrijpen niet, dat niet iedereen het accepteert dat ze berooft worden voor de bestwil van graaiers (ook weleens de "elite" genoemd)
-
De Banken/EU, gokken/frauderen met andermans geld, en verwacht dan dat de gewone werkende mens ervoor moet opdraaien. Als jij dat oké vind mag je van mij gerust al jou centjes geven aan dieselboom.

ZiekVanDieJankers | 01-04-13 | 18:07

@ZiekVanDieJankers | 01-04-13 | 16:08
Waar kom jij in hemelsnaam vandaan? Besef je niet dat hier de belastingen omhoog zijn gegaan om dat Griekse afval op Cyprus te steunen? Waar denk je dat die miljarden vandaan zijn gekomen? Juist van de paupers in Nederland en niet van de elite hier in Nederland. Die vertikt het al decennia om belasting te betalen. Daarom betaald vooral het klootjesvolk de meeste belasting. Nu hebben wij onze belastingen moeten verhogen om het uitschot op Cyprus te steunen dat voor de bankrun al zijn geld naar het buitenland heeft gesluisd. Terwijl wij dus een belastingverhoging hebben gekregen, gaan ze daar de belastingen verlagen en openen ze extra casino's. Alsof de geldautomaten teveel zekerheid gaven bij het uitkeren. Verder hoor je hun politici nog helemaal niet over een garantie met olie en gas voor de geleverde redding van hun economie. Er is ... nog meer geld het land uit gesluisd voordat die banken kapot gingen dan er nu naar binnen komt vanuit de EU.
Ik word hier zo woest van dat EU plukken, dat ik zowaar ook overweeg om maar straks een goedkoop huisje op Cyprus te gaan kopen nadat ze de economie in elkaar hebben laten donderen. Ik wil ook wel eens wat geld gaan trekken i.p.v. altijd maar te brengen naar dat elitaire afval. Dan kan ik daar ook genieten van de zon, lage belastingen, 9% rente en de opbrengsten van de olie en gas. Als ik dan op een gegeven moment meer dan een ton op de bank heb staan, breng ik het wel naar een 2de bankrekening of een 3de of een 4de in Nederland. Ik kan de armoede van de paupers daar begrijpen, maar dan moeten ze wel een keer de elite daar in zee gooien anders stemmen ze op hun eigen kaalplukkers.
Als belastingbetaler in Nederland zou ik graag zien dat iemand eens een kickstarter project opstart die het geld gaat terughalen van het Cypriotische afval dat hun geld heeft weggesluisd voor de bankrun op advies van de politici. Want tenslotte is dat ook het geld van de Nederlandse belastingbetalers, zolang zij het niet terugbetalen.
Begin eens met het nieuws te volgen voordat je je mond open doet.

Kees8374 | 01-04-13 | 18:03

Devlin038 | 01-04-13 | 11:32
Volgens mij heb je 't artikel niet helemaal goed begrepen.
De communisten zijn daar juist net weg. Sinds februari is juist de rechtse meuk weer aan de macht. De cypriotische VVD zeg maar, maar dan met blackjack en hookers. Oh nee das de andere kant van 't eiland.
.
Ook ik als linke hippie vind het enigsinds frappant dat cyprioten in de financiële problemen komen als land, op 't moment dat de communisten vertrekken, die toch niet bekend staan om hun financiële degelijkheid, en de rechtsconservatieven de macht overnemen.

Pindakees | 01-04-13 | 18:02

ZiekVanDieJankers | 01-04-13 | 16:36 | + 0 –

Wat is nu je punt. Ook de kerken op dat eiland hebben jaren een flinke percentage over hun “spaargeld”gekregen. Nu janken over “The expropriation of property is contrary to the constitution of Cyprus and the European Declaration of Human Rights” met voeten getreden worden. Wake up this Europe what make the rules.

Kertsbal | 01-04-13 | 17:38

"Oproep tot BANKRUN strafbaar". Daarmee is de Staat bezig. Maar zolang werkende Nederlanders geen inzicht krijgen in de positie van banken, is dit vechten tegen de bierkaai. Deze achterbakse achterkamertjespolitiek is de oorzaak van de bankrun, niet de werkende, torenhoge belasting- en premiebetalende Nederlander!

Piet van Schwaffelen | 01-04-13 | 17:13

Dit had eigenlijk een 1 april grap moeten zijn maar...

mente aperta | 01-04-13 | 17:05

Zou ik ook doen als ik 21 miljoen op de bank had. En dan zou ik er ook nog wel belasting over willen betalen.

VanBukkem | 01-04-13 | 16:46

Jackanders | 01-04-13 | 12:41 | + 15
Vergeet ook de boven ons gestelden in dit land niet. De Oranjes en kringen om hun heen, schatrijke bankiers, hoge ambtenaren. Die hebben allang hun vermogen veilig gesteld buiten de EURO-zone. Zo ligt al sinds de 2e Wereldoorlog een enorme berg van 'ons' goud veilig gestald in Canada. Daar kunnen we dus echt naar fluiten, dat komt nooit meer terug in handen van de werkende Nederlandse belastingbetaler.

Piet van Schwaffelen | 01-04-13 | 16:38


"The ink was barely dry on the bailout of the Cypriot banking system last week when the legal challenges began rushing in, with local lawyers backed by influential business figures already winning some small victories.

The first serious challenge was launched by the Church of Cyprus, which has big business interests on the island, questioning the legality of shareholders in the Bank of Cyprus having their equity stakes taken as part of the bailout mechanism.

“The expropriation of property is contrary to the constitution of Cyprus and the European Declaration of Human Rights,” said Kypros Chrysostomides, partner at local tax firm Dr K Chrysostomides."

www.kyivpost.com/content/ukraine-abroa...

Dus... Niet alleen fuck timkuik

maar

fuck stroman-Dieselboom!

ZiekVanDieJankers | 01-04-13 | 16:36

Belastingpaleis Noordeinde is het veiligste belastingparadijs ter wereld.

colonnecinco | 01-04-13 | 16:12

Maf'kees8374' Dus... jij vind wat ze in cyprus doen STEUN?
-
En dat ze belastingen gaan verlagen is niet meer dan normaal, die hele economie is plat gebrand door de trojka.
-
In Nederland gaat het toch ook zo goed sinds ze de lasten verzwaard hebben? Oh pardon ik bedoel belasting verhogen (zodat ze hun linkse graaihobbies kunnen blijven doen.)
-
Oh nee toch niet, Nederland is ook in een neerwaartse spiraal door onze Eurofielen...

ZiekVanDieJankers | 01-04-13 | 16:08

Jullie moeten wel eens gaan toegeven dat ze verschrikkelijk grote ballen hebben op Cyprus;
economictimes.indiatimes.com/news/inte...

De elite sluist eerst hun geld weg en waarschuwen de elite in Griekenland. Bedelen bij de EU en Rusland. Vertellen dat de EU de kleine man wil pakken.
En vervolgens als het steunpakket toegezegd is, gaan ze belastingverlaging aanbieden en casino's openen.
Alsof een gokje met een bankaandeel niet groot genoeg is. Volgens mij wil hun schijtregering helemaal geen steun en streven ze er nog steeds naar om er uit gegooid te worden om in eigen valuta de olie en gas opbrengsten te gaan binnen harken.
Ik zou bijna Erdogan gaan vragen om de rest van Cyprus ook over te nemen. Lijkt mij een geweldig recept voor een einde aan zijn aspiraties van een nieuw Ottomaans rijk.

Kees8374 | 01-04-13 | 15:49

En arm zult u worden. was getekend De EU-criminelen.

nan6896 | 01-04-13 | 15:27

En niemand die er iets aan doet, maar hadden we anders verwacht.

Umberto die trotzoni | 01-04-13 | 15:09

@ idopane | 01-04-13 | 14:24 | Dus samenvattend: de problemen zijn zo diep dan wel dieper als/dan de jaren '80, daarnaast slepen we een anker voort van mislukt beleid van de laatste 30 misschien wel 40 jaar, het speelveld is totaal veranderd met grotere concurrenten en dezelfde leiders gaan een stip op de horizon plaatsen hoe wij vanuit hier naar een betere toekomst komen. Ik ga met een gerust gevoel even van de zon genieten.

Boerenbrandtlul | 01-04-13 | 14:53

BlauwVanBinnen | 01-04-13 | 12:37
Van zulke optimistische verhalen krijg ik nou het echt warm van binnen. Ik ga er meteen vandaag nog in geloven voordat ik het echte blauwzuur van binnen krijg.

idopane | 01-04-13 | 14:41

@BlauwVanBinnen u vergeet dat we een nieuwe
Koning krijgen dus alles is opgelost;
met zo'n visierijke vorst met zoveel aanhangers.

rechtsdwalendeautist | 01-04-13 | 14:39

Pare van het Zuiden|01-04-13|11:41|
Zowaar! wonden likken en verdergaan altijd beter !

lidlbier | 01-04-13 | 14:34

In Buitenhof was gisteren voor de eerste keer echt duidelijk dat ook de economen alhier het spoor volkomen bijster zijn. Wat wel even was meegenomen was de perfecte analyse van econoom Bart Jacobs over de politiek van de jaren 70 en 80 waarin de tegenover hem gesteld journalist onze rode Keesje Driehuis en zijn linkse kornuiten zoveel inactieve hadden gecreëerd. Het probleem is echter dat deze economische hoogleraarlutser iets toegeeft wat misschien 20 jaar geleden nog nieuws zou zijn geweest en had kunnen worden gerepareerd maar nu haast een genetisch onderdeel is geworden van het Nederlandse probleem. Dijselbloem werd vervolgens als held neergezet en meneer Jacobs wil per direct een Europese bankunie om schijnbaar iets te redden wat in feite al lang en breed op z'n rug ligt namelijk de Europese economie en dat natuurlijk net als zijn mooie analyse over de jaren 70 en 80 20 jaar te laat. Daar komt nog bij dat de economische droplul ook even vergeet dat in de jaren 80 het Westen de 'Masters of the Universe' waren en China een onderontwikkelde land, economisch getraumatiseerd door een totaal mislukte Culturele Revolutie. Nu liggen de kaarten kompleet anders. Het Westen is wanhopig bezig om z'n economische motor weer aan de gang te krijgen met hopen gratis geld, over elkaar duikelende economen die linkse lulmeiers achternalopen en uit louter paniek de pilaren van goed economisch beleid en publiek aan het slopen zijn. Maar wie had dit trouwens anders verwacht. Dezelfde elite die ons in de 90er jaren deze Eurofaalconstructie en de subprimeloans in de US hebben aangesmeerd zijn nog altijd aan de macht zonder ook maar ooit een greintje verantwoordelijkheid te hoeven nemen en een ieder die denkt dat dit tuig erin slaagt om hun eigen rotzooi op te ruimen begrijpt niet hoe de werkelijkheid echt in elkaar zit.

idopane | 01-04-13 | 14:24

Maraboe: Waarom zou jij je eigen geld in een dieven den plaatsen? als ik een bedrijf had met de mogelijkheid mijn bezit veilig op een tropisch eiland te plaatsen dan deed ik het. Want In de EuroReigh is er kennelijk zeer weinig eigen bezit. Oh en In Amerika is het ook niet veilig, kennelijk kan de 'fed' ook de bank kluizen leegroven dankzij de "Patriot act"

ZiekVanDieJankers | 01-04-13 | 14:24

Stelletje graaiers.... met dank aan Dijsselbloem.
Uitstekend verwoordt door het cabaret van Langs de Leeuw.
Waarheid als een koe en mijn god wat heb ik gelachen!!!
langsdeleeuw.vara.nl/media/223001

Schietmijmaarlek | 01-04-13 | 14:24

@ BlauwVanBinnen Volgens mij begrijpen we elkaar wel. Ondernemers die door externe factoren, zoals gewijzigd beleid van de overheid, geraakt worden, verdienen zeker wel medelijden. Wat op Cyprus is gebeurd, is bovendien de buitencategorie van hoe de overheid kan ingrijpen: de wet wijzigen om zo bezittingen te onteigenen.

Ik ben niet van de bon ton school die jij hiervoor schetst. Als een ondernemer met hard werken veel verdient, dan is die rijkdom gegund. Dat is immers de charme van ondernemerschap: de vrijheid staat tegenover het ontbreken van bepaalde zekerheden, hard werken kan met een gigantisch inkomen worden beloond. Hoe anders is het veelal bij loonslaven?

Ik zie veel ondernemers die op dit moment keihard geraakt worden, gewoon door de economie, maar die desondanks de mouwen opstropen om door te gaan en de problemen als nieuwe uitdagingen zien. Het heeft een hoog Tjakka gehalte, maar platgeslagen is het wel waar. Dat de IT ondernemer het onrecht dat hem is overkomen meldt via een forum is begrijpelijk, maar hij moet stoppen met huilen en werken aan een reddingsplan. Om ook maar met een Engelse punch line te eindigen: what doesn't kill you, makes you stronger.

Boerenbrandtlul | 01-04-13 | 14:13

Met het IT bedrijf heb ik geen medelijden. Wie parkeert nou 8 ton op een cypryotische bankrekening? En gaat daarna bankieren op een 'caribisch' eilandje. Ehm dat is ook geen fris 'IT' bedrijf...

maraboe | 01-04-13 | 14:10

Poof. and it's gone..

80 | 01-04-13 | 14:10

En die laatste reacties van ons kruiste elkaar dus even... misschien wordt het tijd dat ik wat sneller leer typen :D

BlauwVanBinnen | 01-04-13 | 14:01

@ Boerenbrandtlul, nee hoor geen gevoelige snaar maar de dingen dingen die je zegt hoor ik de laatste tijd steeds vaker. En ook al heb ik er geen enkel belang bij om de IT ondernemer in kwestie te geloven danwel te verdedigen is zijn verhaal wel geloofwaardig en exemplarisch voor de reeele schade die dit soort financiele destructie met zich meebrengt.

Het is in bepaalde kringen erg "bon ton" om te denken dat ondernemers nooit medelijden verdienen omdat ze allemaal ongelofelijk rijk zijn, nooit belasting betalen en hun personeel als slaven behandelen maar de realiteit is toch iets anders. Meestal komen dit soort geluiden ook uit mensen die nog nooit de verantwoordelijkheid hebben gedragen om een of meerdere mensen van een salaris (en daarmee in hun levensbehoefte) te voorzien.

Ik word daar wel eens moe van. Verder ken ik je niet, ken je situatie niet en wellicht begrijp ik je verkeerd hoor en ik wens jou en iedereen het allerbeste en dat je zo min mogelijk ellende voor je kiezen krijgt. (en dat is voor de verandeirng een keer niet cynisch bedoeld.)

“We can ignore reality, but we cannot ignore the consequences of ignoring reality.”

BlauwVanBinnen | 01-04-13 | 14:00

Hoelang moet het nog duren voor het avondland Nederland beseft dat het een heilloze weg bewandelt onder ooit leiding van... waar is ie... lachebekje Zalm en c.s.?

daytripper | 01-04-13 | 13:57

@BlauwVanBinnen Je kent me niet, dus je moet niet te snel je conclusies trekken wat wel en niet voor mij mogelijk is. Wel sympathiek dat je in je laatste alinea nog het beste met mij voorhebt.

Het moge duidelijk zijn dat het vreselijk is voor de gewone ondernemer als hij hierdoor wordt geraakt. Echter, het verhaal van deze IT ondernemer lijkt gelardeerd met misplaatste verontwaardiging "ik dacht dat ik mijn zaakjes goed voor elkaar had, lekker slim bezig, nogmaals gecheckt bij de specialisten en toch overkomt mij dit". Hij kan nu blijven liggen totdat hij daadwerkelijk door de gieren wordt kaal gepikt of hij staat op en zoekt een oplossing. Ik geef er twee: lenen bij een bank of geld van een investeerder aantrekken. Moet hij daar gelukkig van worden of dankbaar voor zijn? Lijkt me niet, maar dan zou zijn onderneming, wellicht in afgeslankte vorm, overeind blijven. Voor al zijn werknemers en overige crediteuren is dat toch het minste wat hij zou moeten proberen?

Boerenbrandtlul | 01-04-13 | 13:56

@spanarchist | 01-04-13 | 12:05 |
"Het Kereltje is de laatste tijd opvallend stil wat het de Euro betreft.
Net zo goed als de gemiddelde pvda-er al enige tijd niet meer praat over de zegeningen van de multi-culti samenleving, hoor je de Eurofielen nauwelijks meer over die geweldige Euro die vrede, voorspoed en welvaart zou brengen".

Gelukkig zijn er nog menschen met een goed geheugen zoals u.Peggold weet natuurlijk ook dat als je geknipt wordt stil moet zitten.
Toch... ja, je begrijpt het niet .. zijn er hier onder de reaguurders nog 10% D'66 stemmerds als ik de stemmingen moet geloven.

daytripper | 01-04-13 | 13:53

Helaas is er haast geen lijst te vinden van banken waar het echt slecht mee gaat. Eén van de oorzaken waardoor het probleem in stand wordt gehouden is de mist die wordt opgetrokken rond de daadwerkelijke gezondheidsstatus van Europese banken. Indien wij weten met welke bank het slecht gaat dan halen we daar ons geld weg en gaan ze failliet. Zodoende verdwijnt de rotte plek uit het systeem, ook al kost dat ons met elkaar veel geld. Kijk naar Ijsland, daar is de ellende grotendeels voorbij omdat ze enkele banken om hebben laten vallen. Op internet kon ik wel nog een lijst vinden uit 2011. Deze kijkt naar de Credit Default Swaps, een soort interne verzekering voor financiële risico's. Helaas geen update uit 2013. De informatie die je vindt bij de kredietbeoordelaars vertrouw ik voor geen meter. Heeft iemand een accurate lijst van slechte banken op basis van CDS's?

Rest In Privacy | 01-04-13 | 13:48

@blauwvanbinnen Raak ik een gevoelige snaar?

Boerenbrandtlul | 01-04-13 | 13:43

Tav IT huiler: het is hufterig dat zijn geld is geblokkeed, maar als je €800k credit bankiert op Cyprus heb je blijkbaar zo'n goed verdienmodel dat het de moeite loont om dergelijke risico's te nemen. Deze ondernemer zal ook vast niet zelf deze Cyprus route hebben bedacht. Hij moet nu op de blaren zitten en nederig terugkeren naar de echte economie. Bedrijfsplan opstellen, prognoses uitwerken en met een bank gaan praten. Dan zal hij wellicht een rekening-courant krijgen met een debet rente. Alternatief is vermogen aantrekken van een investeerder tegen verkoop van aandelen. Beide oplossingen houden in dat hij weer op de kleintjes moet letten, downscalen en management fee omlaag brengen. Vervolgens weer opbouwen wat deels door de EU, deels door "de economie" en deels door hebberigheid is afgebroken.
Boerenbrandtlul | 01-04-13 | 13:08 | + 0 -

Het is voor jou echt onmogelijk om voor te stellen dat er ook mensen zijn die werken voor hun geld he ? niet lenen maar creeeren.

Heb je er wel eens aan gedacht dat dit gewoon de rekening courant is van een bedrijf, eentje waar zijn klanten de betalingen naar doen, waar de salarissen van betaald worden, de huur etc etc. Waar dus geen rente overbetaald is en welke niet gebruikt is om winst weg te sluizen via een "constructie". Dat hij misschien wel gewoon werknemers had op Cyprus, die nu dus niet meer betaald kunnen worden.

Wellicht een hele schokkende gedachte maar er zijn nog ondernemers die dit doen, risico nemen, hard werken en iets opbouwen zonder geld te lenen bij een bank, of investeerders. Stom natuurlijk en hij moet gewoon even "een bedrijfsplan opstellen, prognoses uitwerken en met een bank gaan praten." Dan kan hij lekker centjes lenen en dansen naar de pijpen van de bankdirecteur. En als een brave lemming rente betalen.

Blijf vooral denken dat dit soort dingen alleen maar mensen treft die belastingontduikend de maatschappij leegroven. Ik hoop voor je dat het jou nooit overkomt, dat je door zo'n frats ineens failliet bent, of je baan kwijt. Sweet dreams.

BlauwVanBinnen | 01-04-13 | 13:41

-weggejorist-

henry_louis | 01-04-13 | 13:38

Die bank is niet failliet gegaan, wat ze nu doen is niks minder dan diefstal, je kan niet achteraf belasting heffen.
-
Ze kunnen het draaien en hernoemen zo vaak als ze willen diefstal blijft diefstal. En, slimmeriken die het steunen.
-
Geloven jullie zelf dat onze Roverheid dat hier niet gaat doen? Ze hebben al vaker over deze 'maatregel' gelogen maar ze ontkennen niet dat het hier ook 'kan' gebeuren.
-
Het ECB heeft Dieselboom gelijk gegeven dat het een template is.
-
Trouwens, zijn jullie alwéér vergeten dat Nederland een belasting paradijs is voor de rijken? Nee niet voor jullie stakkers maar voor de rijken.

ZiekVanDieJankers | 01-04-13 | 13:36

@ BekiekUtMoar | 01-04-13 | 12:45 |
Ik zou zeggen, leg beslag op die rekeningen in Londen.

Alleen in Nederland leg je snel en makkelijk beslag, in Engeland werkt het een stuk lastiger. Dus hopelijk sluizen ze hun geld naar een NL tax haven BV en grijpen we ze dan (houd dit dus nog even stil). Maar wie gaat dat beslag dan leggen? Lastig, lastig...

Boerenbrandtlul | 01-04-13 | 13:36

De verderfelijke menselijke eigenschappen worden hier op een pijnlijke manier blootgelegd.
En het is nog veel erger.
Alleen weten we dat (nog) niet.

Dostranamus | 01-04-13 | 13:30

Wat een gezeiks. Die kerel gaat op Cyprus zitten om geen belasting af te dragen en dan gaat de bank failliet. Oh nee. Als de Bank écht failliet ging dan was hij alles kwijt. Nu krijgt hij nog 130k van de EU. Het is niet NL sculd dat Cyprus omvalt...

ApexAlpha | 01-04-13 | 13:26

eerstneukendanpraten | 01-04-13 | 13:18 De EU redt alleen banken en overheden.

Wij als spaarders en belastingbetalers kunnen al jaren gewoon de tiefus krijgen.

Net zoals we dat kunnen in eigen land. Als Mark bezuinigd kost dat ons geld.

zeg maar jansen | 01-04-13 | 13:23

@ zeg maar Jansen

Is more likely dan dat de EU ons gaat redden idd...

eerstneukendanpraten | 01-04-13 | 13:18

eerstneukendanpraten | 01-04-13 | 13:13 Denk jij van niet?

Hij is al geboekt voor een optreden met Elvis Presley in het voorprogramma.

zeg maar jansen | 01-04-13 | 13:15

@ Blauw van Binnen 12:37

En volgend jaar staat Michael Jackson weer springlevend op uit zijn graf. Gegarandeerd!

eerstneukendanpraten | 01-04-13 | 13:13

Natuurlijk zullen de grootste drollen in staat zijn om aan de beerput te ontsnappen. Het is naïef om te denken dat de wereld anders in elkaar steekt. Maakt het niet minder ranzig.

Tav IT huiler: het is hufterig dat zijn geld is geblokkeed, maar als je €800k credit bankiert op Cyprus heb je blijkbaar zo'n goed verdienmodel dat het de moeite loont om dergelijke risico's te nemen. Deze ondernemer zal ook vast niet zelf deze Cyprus route hebben bedacht. Hij moet nu op de blaren zitten en nederig terugkeren naar de echte economie. Bedrijfsplan opstellen, prognoses uitwerken en met een bank gaan praten. Dan zal hij wellicht een rekening-courant krijgen met een debet rente. Alternatief is vermogen aantrekken van een investeerder tegen verkoop van aandelen. Beide oplossingen houden in dat hij weer op de kleintjes moet letten, downscalen en management fee omlaag brengen. Vervolgens weer opbouwen wat deels door de EU, deels door "de economie" en deels door hebberigheid is afgebroken.

Boerenbrandtlul | 01-04-13 | 13:08

Toevallig dat dat hier absoluut niet gebeurde in de dagen voor de val van Icesave en DSB. Hier hebben we gelukkig alleen maar integere mensen bij DNB zitten :) En die mensen letten gelukkig allemaal op elkaar, een soort web of trust, maar dan analoog. Niemand zal wat fout doen, want dan zou de andere het zien.

... oh wacht

Skinkie | 01-04-13 | 13:06

Europa is een toekomstig zwart gat. De kleuter op de globe met incompetente politici. Een werelddeel zonder centen. Buitenlandse banken floreren daar en tegen, die zien al de miljarden tegemoetkomen. Een beetje politicus dan wel zakkenvuller zal ongetwijfeld geregeld wat surfen op het net waar de villa neer te zetten buiten de eurozone, het gepeupel achterlatende met een afgefakkeld Europa binnen 10 jaar. Nou ben ik van nature erg negatief ingesteld dat weer wel dan. Gelukkig zijn er altijd gasten met wat tijd over en een gezonde drive, net als na dat incident een jaar of 70 terug, welke tegen die tijd de globe afstruinen om dergelijke villa’s te bezichtigen.

No Mames | 01-04-13 | 12:58

m@rkus | 01-04-13 | 12:33
Het is uitgebreid aangetoond dat Bos absoluut geen rekening had gehouden met een mogelijk faillisement van ABN, daarom wist hij ook niet wat hij nu eigenlijk kocht. Met geld dat hij niet had. En hij weigerde, vanwege haantjesgedrag, met Wellink een behoorlijk plan op te stellen.
Iemand die zo onverantwoordelijk handelt moet daar op aangesproken worden, dat hij nu in een aanverwant bedrijf zijn zakken mag vullen, als dank voor bewezen diensten, is te onbeschoft voor woorden.

spanarchist | 01-04-13 | 12:49

Jackanders | 01-04-13 | 12:41 Wel hoor. Het maakt voor hen niets uit.

Allemaal weten ze van te voren waar de klappen gaan vallen en hoe ze die kunnen ontwijken. Weten ze het niet dan worden ze op tijd ingeseind door hen die het wel weten. De beleidsmakers.

De ene hand wast de andere die dan weer iemand anders rug schoonhoudt. Want op andere gebieden hebben ze elkaar ook weer nodig. Of het om beleid gaat, subsidies, vergunningen en meer van die zaken, de bovenlaag houdt zichzelf in stand.

zeg maar jansen | 01-04-13 | 12:46

Dat wisten we toch allemaal al. De incrowd heeft zijn geld lekker naar Londen verhuisd en de rest mag bloeden.
Ik zou zeggen, leg beslag op die rekeningen in Londen.

BekiekUtMoar | 01-04-13 | 12:45

Het lijkt me reuze interessant om te weten waar waar al die Euro-ambtenaren met €15.000,- per maand en meer de spaarcentjes wegzetten.
Gokje van mijn kant, niet binnen de Euro-zone.

Jackanders | 01-04-13 | 12:41

@m@rkus | 01-04-13 | 12:33
Hij had niet zo arrogant moeten doen, zijn persoonlijke aversie jegens wellink opzij schuiven en samen met wellink een realistisch bedrag bieden om ABN-AMRO te redden.

Dat had hij moeten doen.

Cor Rupteling | 01-04-13 | 12:40

Allemaal onzin natuurlijk, politici zijn keurige mensen en die doen dit soort dingen niet.. allemaal stemmingmakerij van roddelbladen, riooljournalistiek, onderbuikgevoelens.

Alle mensen met meer dan 50000 euro op een bankrekening zijn natuurlijk per definitie criminelen, belastingontduikers en ander gespuis.

Als Cyprus niet in de euro had gezeten was het nu niet gered door de EU, net als de rest van europa.

Elke vorm van welvaart in de afgelopen 20 jaar is uitsluitend en alleen mogelijk gemaakt door de EU, zonder de EU en de Euro zouden we in europa nog met ezelwagens rijden, er zou geen waterleiding en riolering zijn en dientengevolge regelmatig uitbarstingen zijn van de builenpest.

Vanwege het adequate ingrijpen in 2008-09 van de Troika hebben we de crsis, die eigenlijk geen crisis was maar gewoon een laagconjunctuur, de kop ingedrukt. De economische indicatoren staan weer voorzichtig op groen, voor 2014 voorspellen we zelfs al een lichte groei. Keynes FTW!

300 euro per dag is overigens meer dan voldoende, een gemiddeld gezin kan hier zelfs een maand van eten. Ronduit misselijkmakend hoe sommige mensen kunnen doen alsof dit een beperking van hun vrijheid is.

Nogmaals, er is GEEN geld weggesluisd uit Cyprus, er zijn GEEN schulden kwijtgescholden aan politici, bankiers en hun familie en vrienden, de enige die getroffen worden door het terroristische belastingbeleid van Cyprus zijn russische massamoordenaars en kindverkrachters. De gewone cyprioot en de kleine ondernemer zijn gered.

Cyprus was een geval apart, uniek in de wereldgeschiedenis, een eiland en boven alles hebben die mensen de afgelopen jaren miljarden aan rente gekregen dus dat ze nu even tijdelijk wat minder Bentleys kunnen kopen is heus niet zo erg.

Uw geld staat veilig bij alle andere banken in Europa, die allemaal even gezond zijn en met vlag en wimpel door de stresstesten zijn gekomen. De Euro is een groot succes, kijk maar hoe graag landen er nog steeds bij willen komen.

Nogmaals mensen, er is NIETS aan de hand, gewoon doorlopen, morgen weer gewoon naar uw werk. Na het zuur komt het zoet en als volgend jaar de huizenmarkt weer aangetrokken is, uw pensioenen weer geindexeerd, de jeugdwerkeloosheid in europa is opgelost, de schuldenlast is teruggedrongen, alle financiele instellingen en landen in europa weer een AAA rating hebben dan kunnen de belastingen weer omlaag, is er voor iedereen een "meevallertje", er zal champagne uit de kranen stromen en wie weet wordt Feyenoord kampioen.

BlauwVanBinnen | 01-04-13 | 12:37

Wie iets anders verwacht had is gek.

zeg maar jansen | 01-04-13 | 12:34

De grote leugen gaat door Europa en het is weer een PvdAer die aan het roer staat. Miljarden van Europese speknekken mogen ongemoeid worden gelaten/worden weggesluisd. En ja, de gewone man is weer de pineut en mag het gelag betalen. En de PvdA speelt dit spelletje weer gewoon en lachend mee. Het verraad van de gewone man en Europa was nog nooit zo duidelijk. Jeroen is waarschijnlijk over 8 jaar de Europese topman bij Goldman-Sachs of PWC. Vrienden voor vrienden.

ad melkert | 01-04-13 | 12:34

spanarchist | 01-04-13 | 12:20 |

Wat had Bos dan moeten doen? ABNAMRO laten klappen? Onmogelijk. Hij heeft gedaan wat gedaan moest worden. Niet perfect, maar wel goed genoeg.

m@rkus | 01-04-13 | 12:33

@spanarchist | 01-04-13 | 12:20 Eerlijk gezegd ben ik economisch gezien bijster slecht onderlegd. Ik neem wat je zegt dus maar klakkeloos voor waar aan. Zoals wel vaker klopt de kiezer voor antwoorden aan bij de veroorzaker van de problemen.
Wellicht ken je iemand in je omgeving die telkens weer bij een foute/gewelddadige partner terugkeert. Dat is doorgaans ingegeven door een (onredelijk) sterk verlangen naar 'de echte' persoon - niet zijn 'sporadische' uitbarstingen van ellende en geweld. Zo ook de politicus. Die wordt niet afgerekend op zijn handelen, welnee. Die schuift aan bij P&W en hangt een verhaaltje op over zijn versie van Utopia.
Waarna alle neuzen weer dezelfde kant op staan.

Not Muhammad | 01-04-13 | 12:30

Bicoin lijkt inderdaad een interessante optie te worden om het geld buiten de klauwen van de NL en EU overheid te worden.

Ben echter nog wat huiverig voor risico's, hebben we hier niet te maken met 17e eeuwse tulpenbollen?

Jopie2009 | 01-04-13 | 12:29

Lol @ IT-bedrijf met 700k verlies. Eerst jaren lang belasting ontduiken en 9% rente vangen en dan huilen als de boel in elkaar klapt. Wees eens mans genoeg om de klappen van de EU hamer te incasseren.

denii | 01-04-13 | 12:27

Heb zojuist mijn belastingaangifte ingezonden. Dit topic had niet op een beroerder moment kunnen komen.

De echte Stolwijker | 01-04-13 | 12:27

Kertsbal | 01-04-13 | 12:22
Ik vermoed dat de bezittende macht in deze landen allang maatregelen heeft getroffen.

spanarchist | 01-04-13 | 12:26

@Anijsblokje | 01-04-13 | 11:50 |

Yup, en toch lijken ze het weer vergeten. Al met al kan de eindconclusie over den gemiddelden Eurofiel en Eurocraat niet anders zijn als "te dom om het volk te overtuigen, te dom om de eigen visie vorm te geven, en te dom om het alternatief, de dictatuur, fatsoenlijk gestalte te geven. Over de hele linie incompetent en dan een wereldrijk ambiëren. Als het allemaal niet zulke enorme en fundamentele schade aan zou richten zou je niet ophouden met lachen. Tsja....

Parel van het Zuiden | 01-04-13 | 12:23

Als de Dijselbloem Template of Blue Print in Slovenië echt gaat werken dan kunnen we lachen bij de Franse, Spaanse en Italiaans banken. Die blijken dan een lege huls te zijn. De populistische Eurofielen, waaronder Peggold, hebben allang hun centjes veilig gesteld.

Kertsbal | 01-04-13 | 12:22

@ Parel vh Zuiden 12:14

Precies! En hoe kwam de PLO aan al die miljarden die in Zwitserland stond geparkeerd?
Zegt u het maar...

eerstneukendanpraten | 01-04-13 | 12:21

21 miljoen knaken? Dat is 52,5 Miljoen euro.....

HarmL | 01-04-13 | 12:21

Not Muhammad | 01-04-13 | 12:12
Wouter Bos gaf miljarden toekomstige belastinggeld te veel voor een failliete bank omdat hij volkomen onvoorbereid de onderhandelingen in ging en niet met Wellink wou praten omdat hij de man niet mocht. Toch wordt hij door zijn fanclub bij de PO en de zelfbenoemde kwaliteitsmedia nog steeds gepromoot als de redder van de banken en mag hij in de VK nog steeds zijn geweldige visie tentoonspreiden.
Het probleem is het gebrek aan collectief geheugen bij veel stemmers en het gemak waarmee ze met wat leuzen toch weer te overtuigen zijn op weer dezelfde partijen te stemmen.

spanarchist | 01-04-13 | 12:20

@Parel van het Zuiden | 01-04-13 | 12:14 Mijn onderbuik heeft zo z'n vermoedens.

Not Muhammad | 01-04-13 | 12:15

We gaan voorbij aan een andere interessante vraag. Hoe komt meneer de president aan 21 Miljoen Euro?

Parel van het Zuiden | 01-04-13 | 12:14

@spanarchist | 01-04-13 | 12:05: Inderdaad. Politici zijn ingespoten met weermannium. Een uniek middel tegen wantrouwen en objectief denken. Zo kan een politici er tien keer naast zitten, ons land tot in de nek in de schulden of dertig jaar lang een mislukte theorie over diversiteit aanhangen. We blijven ze aankijken wanneer er oplossingen nodig zijn.
In zeker opzicht zijn ze voor een periode van vier jaar onschendbaar. Niemand uit het electoraat kan een politicus zijn congé geven. En van een hand-boven-het-hoofd cultuur hoef je niet te verwachten dat men het intern wel oplost.
Jaarlijks terugkerend evenement; bezorgde politici die een kloof tussen burgen en zichzelf waarnemen. Ironie.

Not Muhammad | 01-04-13 | 12:12

Het grootste belastingparadijs ter wereld (alleen voor ingewijden, bankiers, multinationals en kringen rondom de overheid) is Nederland. En reken maar dat deze ingewijden (met hun voorkennis) tijdig hun miljarden hebben kunnen wegsluizen uit Cyprus, net op tijd voordat ze met een wet kwamen om kleine spaarders 'aan te pakken' en als 'criminelen' weg te zetten.

Piet van Schwaffelen | 01-04-13 | 12:07

Welk economisch of staatsrechtelijk systeem je ook kiest of voorstaat, er blijft altijd één fundamentele en cruciale zwakke schakel: de mens.
Het gematigde kapitalisme icm een parlementaire democratie blijft mijn voorkeur houden omdat dit toch het meest aansluit op het menselijk karakter en omdat dit welvaart voor grote groepen kan brengen.

de Bree | 01-04-13 | 12:06

Not Muhammad | 01-04-13 | 11:59
Het Kereltje is de laatste tijd opvallend stil wat het de Euro betreft.
Net zo goed als de gemiddelde pvda-er al enige tijd niet meer praat over de zegeningen van de multi-culti samenleving, hoor je de Eurofielen nauwelijks meer over die geweldige Euro die vrede, voorspoed en welvaart zou brengen.
Maar ondanks die continue en voortdurende foute inschattingen mogen ze allemaal uiteraard wel aanblijven, die verkeerde visie heeft absoluut geen consequenties. Voor hun dan, de rest van het volk mag hier uiteraard wel de gevolgen van ondervinden.

spanarchist | 01-04-13 | 12:05

@necrosis | 01-04-13 | 11:57
Bot, valsnelheid 1cm/minuut, wel wat gewicht op het blok.

Ing. eslapen | 01-04-13 | 12:03

CypRUS.

spelt | 01-04-13 | 12:02

Ik zie hem nog voor me. Het politieke glimmende glijmiddel van D66, Kereltje Pegtold. Tegenover Tom Staal.
Met een uitgestreken glimlach antwoordde hij op de vraag 'is het niet riskant om voor veertig miljard te tekenen?'
Komt ie.... "Wat doet u negatief"
-
Graag zou ik hem met deze uitspraak geconfronteerd zien, voorzien van twee opties.
A) Daar heb ik een inschattingsfout gemaakt, een grove zelfs
B) Tsja, plebs, en wat wou je gaan doen? Een referendum? Hahahaha.
-
Het onbenul van sommige politici is stuitend. Is er nog iemand (van de zes :) die dat vrouwtje van D66 bij #echtejannen heeft gehoord/gezien? En dat beslist over onze centjes. Heer heb meelij met dit volk.

Not Muhammad | 01-04-13 | 11:59

necrosis | 01-04-13 | 11:52
Roep even als supermatthijs zich meldt.

wil geerders | 01-04-13 | 11:59

@Ing. eslapen | 01-04-13 | 11:54
Alles is bespreekbaar, mijn beste.
Suggesties?

necrosis | 01-04-13 | 11:57

De graaiende elite is nu al massaal bezig om de verkregen ( gestolen ) euro's om te zetten in dollars maar daar hoor je niets over .

likmegaties | 01-04-13 | 11:56

De Laiki bank is vernoemd naar het eerste, notabene Russische, dier in de ruimte: het hondje Laika.
Wie iets van het lot van Laika weet ziet direkt de overeenkomsten; Laika's raket had geen landingsgestel en heeft rondjes rondom de aarde gecirkeld totdat het geheel, inclusief Laika, verdampt is...

Simon de Danser | 01-04-13 | 11:56

@necrosis | 01-04-13 | 11:52
Jammer, langzaam is beter...

Ing. eslapen | 01-04-13 | 11:54

Willen degenen die het steunpakket van 10 miljard hebben ondertekend zich vrijwillig melden?
*guillotine vast invetten doet*

necrosis | 01-04-13 | 11:52

Jammer , een deel van die 7 ton had hij mooi kunnen uitgeven aan een cursus Engels......

J. Trajkovic | 01-04-13 | 11:52

En bij de volgende euroknallers Italië, Spanje en Portugal is precies hetzelfde aan de hand. Een politieke macht die zo corrupt als de neten is en voornamelijk naar hun eigen belangen kijkt.
Nederland zou de handen direkt van die Euro af moeten trekken, ongeacht de korte termijn-gevolgen. De gevolgen van het mee blijven doen met de Euro zullen veel verstrekkender zijn.

spanarchist | 01-04-13 | 11:51

.. als socialistisch ingestelde bobo's toeteren over aanpak van fraude en meer van dat hoepla, dan bedoelen ze nooit het aanpakken VAN vrindjes of gezeur om solidariteit BIJ vrindjes.
Zij spreken namens de arbeiders - en die betalen alle rekeningen; en doen later al het bloeden en het hongerlijden dat komt van solidair geloven in mooie praatjes.
Zoals 1 Verenigd Europa en de vrede&welvaart die dat zou veroorzaken.

Jan Passant mk2 | 01-04-13 | 11:50

Parel van het Zuiden | 01-04-13 | 11:45 | + 0 -

Iedere parasiet laat zijn gastheer in leven.
=Evolutionair dingetje.

Anijsblokje | 01-04-13 | 11:50

Dit bericht komt op 1 april en ik geloof er direct alles van . Janos met de pettos is weeral de pineutos .

likmegaties | 01-04-13 | 11:50

-weggejorist-

eerstneukendanpraten | 01-04-13 | 11:47

Er word onderaan in het laatse linkje opgeroepen tot een bankrun in bepaalde landen. Waarom staat Nederland daar niet bij? Hoe harder er wordt geroeptoetert door Uebersturmbahnfuhrer Jeroen D. dat hier alle deposito's tot een ton zijn gewaarborgd, hoe minder ik het geloof. En het kwartje van Kok was toch ook echt tijdelijk. Toch...

eerstneukendanpraten | 01-04-13 | 11:47

@geareerdur | 01-04-13 | 11:44
Ik verwacht eerder het bricht, uw eigendom was uw eigendom.

Ing. eslapen | 01-04-13 | 11:46

Ik zie het ook als een zuiveringsproces met een stevig prijskaartje eraan vast. Later zullen de kinderen van onze kinderen ons meewarrig aankijken als we vertellen dat in de tijd voor het internet we geloofden in de goede bedoelingen van onze ministers n dat de ministers na 1940 eerlijker en zuiverder waren dan degenen die na de jaren 80 kwamen...
Ik heb nog nooit zo bewust ervaren dat politici overbetaalde nietsnutten zijn die vooral gericht zijn op toekomstige baantjes dan vaderlands belang. Dat politici als Balkenede, Rutte, Samson, Dijsselbloem een land verkopen aan de EU voor de droom van een klein groepje bevoorrechte mensen. Klinkt nogal feodaal.

appeltjesgroeneweide | 01-04-13 | 11:46

Een verstandige elite ontziet juist de middenklasse. Gezondere, verstandigere, en vooral veel duurzamere koers. Grappig hoe zo'n elite dat elke historische cyclus weer vergeten lijkt. Misschien toch niet zo elite als ze zelf denken.... Nonetheless, als elite mogen ze branden...

Parel van het Zuiden | 01-04-13 | 11:45

Linkse Elite, Rechtse Elite, corrupt zijn ze allemaal. De gewonne man mag bloeden. Euro is bedoeld om de top te verrijken. Financiele kloof tussen liegende politici en rest van het volk wordt zo steeds groter. Vroeger was het de adel die het volk onderdrukte. Nu zijn het de regenten en de netwerk clubjes. Verdeel en heers. Voor de buiten wereld mooie ideologische standpunten. Maar ondertussen met twee handen graaien. De ware aard komt straks boven, als er niks meer te graaien valt.

Boze massa | 01-04-13 | 11:44

Morgen wordt alles weer teruggedraaid en verschijnt er een EU-persbericht: 1 april!1! Trolol

geareerdur | 01-04-13 | 11:44

Gelukkig is dit geen 'blue print' scenario voor de rest van Europa mensen.
Rustig doorlopen dus bitte.

Botte Hork | 01-04-13 | 11:43

Het schip zinkt, reddingsvesten zijn er genoeg, maar het water is stervenskoud; voor het zeer beperkt aantal plaatsen in de reddingssloepen geldt een moordende hiërarchie.

Simon de Danser | 01-04-13 | 11:42

Mooi man, al dat geld blokkeren.
Waarom zou de Duitse, Nederlandse of elke andere Europeaan moeten betalen voor zwart geld voor foute spaarders in Cyprus?
Wel sneu voor de normale Cyprioot maar die hebben toch al geen ton aan geld dus eigenlijk valt het allemaal best wel mee.

Spokoynoy Nochi | 01-04-13 | 11:42

Toch weet je dat een systeem of een staatsvorm aan zijn einde is gekomen wanneer het de frontale aanval op de middenklasse opent. Enfin, we zijn nu daar. Dus of bestuurlijk het roer om of buitenparlementair het roer om. "Ist mir Egal." ik zou alleen willen dat het zo snel mogelijk gebeurt zodat ik weer naar voren kan denken, investeren, en werken met de gedachte dat ik er iets aan overhoud. Nu voelt het toch een beetje als geld en inspanning gooien naar iets dat toch wel klapt...

Parel van het Zuiden | 01-04-13 | 11:41

Mensen die meer dan een ton op 1 rekening laten staan, en dan wel een rekening van een vage bank van een gebied dat al een tijdje in het nieuws is als 'probleem', verdienen dat ze de problemen krijgen waar ze om vragen...

m@rkus | 01-04-13 | 11:41

Maar dit scenario is géén blueprint voor de rest van Europa mensen.
Rustig doorlopen bitte.

Botte Hork | 01-04-13 | 11:40

Mensen met meer dan een ton op hun bankrekening die al dat geld op 1 bank zetten, en wel een bank die 10% rente geeft en die Cypriotisch is, zijn te naïef voor woorden en verdienen het ongeluk waar ze in gestort worden! Les 1: als je kapitaal hebt, SPREID dat kapitaal! Les 2: banken die opmerkelijk meer rente geven voor je spaargeld, doen dat niet omdat ze dat willen, maar omdat ze dat moeten. Omdat ze tekort geld hebben, ergo: problemen hebben. Les 3: Zet je geld niet op banken van plekken waarvan de bankensector VEEL groter is dan de economie van die plek... De dekking DOOR die plek van de hoeveelheid schulden die die bankensector opgebouwd heeft, is veel te groot voor dat eilandje. Alarmbellen!

m@rkus | 01-04-13 | 11:39

Heeft beloofD, van Leeuwen, beloofD.

Boer in 020 | 01-04-13 | 11:37

Die IT-er moet niet zeuren, D-Boom en Merkel hebben niet die 8 toen afgepakt, ze hebben die 1,3 ton gered.

Dlareg | 01-04-13 | 11:37

Cyprioten, Grieken allemaal zo corrupt als de neten.
Afstoten en allemaal ongezien de tiefus daar

varossieau | 01-04-13 | 11:35

Ook daar is het waar. De bestuurlijke elite zorgt goed voor zichzelf en ontziet het stemmende grauw. De middenklasse, overal motor van de welvaart, wordt het hardst geraakt.

Godsammekraken | 01-04-13 | 11:35

Als je dan toch door de mand valt, kun je dat maar beter op 1 april doen.
Niemand die het dan echt durft uit te zoeken uit angst om voor lul te staan.

Anijsblokje | 01-04-13 | 11:35

Ik weiger als spellingscontrole te functioneren voor VanLeeuwen. Laat de faal maar lekker staan.

Arie Stoteles | 01-04-13 | 11:35

Ja haha, die President is ook niet gek..

nielsjuuh23 | 01-04-13 | 11:35

De Europese bankrun is allang begonnen. "Elite eerst" is het devies. Dat moet ook want tijdens de revolutie moet er wat te plunderen vallen....

Parel van het Zuiden | 01-04-13 | 11:35

Zelf gekozen...

ZKH EénOog | 01-04-13 | 11:34

Ik had mijn schulden net van tevoren overgeboekt naar de Laiki Bank. Ben ik daar nu mooi vanaf.

sinar2 | 01-04-13 | 11:34

De Graaiers zitten bovenaan,
in Nederssland niet anders.

rechtsdwalendeautist | 01-04-13 | 11:33

geenstijl aan de bitcoin, BUY NOW : www.mtgox.com

Viezerd_van_Oss | 01-04-13 | 11:32

Journalistiek faalt.
Wel vermoedens van grote overboekingen maar geen feiten. Als deze eenmaal boven tafel zijn interesseert niemand het meer.
Zo rollen de bad news spinners.

Einde van de Domheid | 01-04-13 | 11:32

Wat verwacht je anders van een stel communisten?

Links lullen, rechts vullen...

Devlin038 | 01-04-13 | 11:32

Waarom verbaast me dit in het geheel niet meer?

yamahaha | 01-04-13 | 11:31

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen