Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Justitie wil NL-Jihadgangers tegenhouden

jihaddd.pngOnlangs werd bekend dat er al een kleine 100 avonturiers op vakantie zijn gegaan naar Syrië. Namens Reisbureau De GeenStijl wensen wij alle Syrië-gangers ontzettend veel plezier, actie en explosieve avonturen. Bij Justitie denken ze daar wat anders over. De Telehoax meldt dat Justitie er alles aan doet om de jihadgangers tegen te houden. Daarnaast 'komen de geradicaliseerde jongeren in een bestuurlijk korset van persoonsgebonden maatregelen zoals uitkeringsvoorwaarden, leer- en werkplicht en hulpverlening'. Mooi. Dat zal die totaal gehersenspoelde haatbaarden wel op andere gedachten brengen. Deze jongeren zijn van plan om in de hel die Syrië heet mensen te doodvermoorden, gewapend met kromzwaarden, roestige kalasjnikov's, met de Vegan-Streaker als hun voorbeeld en met steeds weer hetzelfde liedje, en hier komen Justitie en Bestuur met een 'bestuurlijk korset' om de jihadisten tegen te houden. Ja nee echt, dat zal ze leren. Het lijkt ons ook een heel slecht idee om jongeren die interesse tonen, die aantoonbaar gestoord en voldoende gehersenspoeld zijn om als tweederangs kanonnenvoer te dienen, te denaturaliseren, een gratis enkele reis richting Aleppo te geven en bij eventuele heimwee naar Nederland keihard in hun gezicht uit te lachen. Echt een heel slecht idee.

Reaguursels

Inloggen

Zoals ik al eerder zei, dit is een forum. En als je op een forum een discussie op gang wilt brengen, dan moet je soms eerst op een paar tenen trappen om een reactie te ontlokken van mensen. Dat is immers de schrijfstijl die GS groot heeft gemaakt. Door allerlei actuele gebeurtenissen op een zo zwart-wit en tendentieuze manier te beschrijven, worden er vaak heftige reacties ontlokt, waar dan vervolgens ook weer op wordt gereageerd. Beetje zoals een kettingreactie zegmaar.

Maar goed, terwijl ik dus eergisteren op GS aan t surfen was, viel mij de schaamteloze reclame op die werd gemaakt voor het Nederlandse leger. Hier ergerde ik me behoorlijk aan, vanwege redenen die u nu misschien duidelijk zijn. Toen ik even later dit artikel hierboven las, vond ik dat ik het aan mezelf verplicht was om er wat over te schrijven.

En voordat je begint met schrijven, dan bepaal je altijd eerst de schrijfstijl die je wilt hanteren. Aangezien de tekst op GS geplaatst zou worden, wat is dan een betere schrijfstijl dan de schrijfstijl die ze zelf altijd gebruiken? Het leek me daarom grappig om puur voor dit doel de Nederlandse soldaat ervan langs te geven.

En dan kun je wel "de gradatie van mijn respect dat ik voel jegens jihadstrijders en NL-soldaten" proberen te weerleggen, maar het feit blijft wel dat de essentie van die tegel daar niks mee te maken heeft. Ik vond het gewoon hartstikke hypocriet van GS om enerzijds jihadstrijdertjes voor gek te zetten, terwijl ze anderzijds reclame maken voor het Nederlandse leger (oftewel NAVO). En je hoeft maar een beetje onderzoek gedaan te hebben om erachter te komen dat de NAVO in feite de échte terroristen zijn.

En het feit dat u de gradatie van mijn respect jegens jihadstrijders en NL-soldaten het meest opvallend vond (heleboel andere trouwens ook), is echter helemaal uw verantwoordelijkheid en uw keuze geweest. Ik wist natuurlijk vanaf het begin dat ik daar reacties over zou krijgen, en daar was het me ook om te doen geweest. Ik wilde namelijk een waardige discussie op gang brengen over wat oorlog nou eigenlijk is, en waar het voor wordt gebruikt (zoals nu eigenlijk).

Want ik heb echt sterk het gevoel dat de mensen hier in NL (en het hele Westen eigenlijk over het algemeen), geen flauw benul hebben over de impact die een oorlog heeft op een land. We zien het allemaal heel droog op het journaal voorbij komen (en heel eenzijdig op zijn Noord Koreaans), en trekken er dan onze schouders bij op, zo van: "Tjaa... Doe je niks aan, he?", om vervolgens weer over te gaan tot de orde van de dag.

Natuurlijk snap ik ook wel dat het gros van de mensen helemaal niet de tijd heeft, noch de aandacht, om voor iedere gevochten oorlog uit te zoeken wat er WERKELIJK aan de hand is. Maar idealiter zou dat wel moeten, mits we ECHT in vrede en harmonie met elkaar op deze wereld willen leven. Want als u hier in NL zou lijden onder oorlogen en armoede, dan zou u toch ook willen dat er mensen over de hele wereld betrokken zijn in uw zaak en voor u opkomen?

Maar het tegendeel is in de huidige samenleving juist het geval. Oorlog schijnen we tegenwoordig heel normaal te vinden, het Pentagon beleid zegmaar: "Peace Through Strength", in plaats van "Strength Through Peace".

De films die we kijken zijn beladen met vuurwapens en geweld. Computerspelletjes zoals Call of Duty is bijna een perfecte simulatie van echte oorlog. Op televisie is alleen oppervlakkige entertainment te vinden, gekoppeld aan reclameblokken die om het half uur herhaald worden. We zijn totaal niet meer betrokken met elkaar, dat wat in feite ons MENSEN maakt. En gezien de reacties van sommige reaguurders hier, slikken de meesten deze propaganda als zoete koek! Zie maar deze reacties:
dlseth_ | 14-03-13 | 14:47
lekkerboeiend0000001 | 14-03-13 | 15:25
strikdewepstroper01 | 14-03-13 | 15:34

"Terrorisme" en dergelijke, zijn allemaal heel subjectieve termen. In feite, ik ben van plan om de terrorismewetgeving die nu in NL bestaat, tegen de Nederlandse Staat te gebruiken in een rechtszaak. En ik heb hele goede argumenten om dit te onderbouwen, to say the least! Maar met de behandeltijd van civiele rechtzaken hierin NL kan dat makkelijk een paar jaar op zich laten wachten -_-'

Maar goed, ik zou hier verder nog wel uit kunnen leggen waarom het bombardement van de NAVO op Servië eind jaren '90 een terroristische daad en schending van mensenrechten was etc. Maar ik vind eigenlijk dat het ieder z'n eigen verantwoordelijkheid is om de waarheid te zoeken (en te vinden). Dat is tevens ook een stuk fijner, dan wanneer iemand het helemaal voorkauwt. Ik heb u in ieder geval een beetje "food for thought" gegeven hoop ik. Het is in ieder geval diep en diep triest wat daar allemaal is gebeurd. En dat komt van een Kroaat, terwijl 5 jaar voor 1999 Serven en Kroaten recht tegenover elkaar stonden bij de frontlinies.

RoyalWithCheese | 16-03-13 | 13:32

@RoyalWithCheese | 16-03-13 | 00:00 |

Omdat je eromheen kletst. Eén van de punten in je tegel waar veel op werd gereageerd is de gradatie die je heel duidelijk aanbrengt in jouw waardering voor terroristen of soldaten. En of je er nou een klein beetje of heel veel meer respect voor hebt, je geeft zelf duidelijk aan dat terroristen, al verdienen ze allemaal maar een klein beetje, van jou meer respect verdienen dan soldaten. Het gaat om de gradatie die je aanbrengt, niet om de latere waarde die je er aanhangt, meer is meer, punt. Dan kom je nog eens met de reden dat dat komt omdat jihadisten er geen beloning voor krijgen, wat ik weerleg met mijn opmerking over het paradijs.

Het hele punt dat zo ongeveer het opvallendste was uit je tegel en dat je door je manier van schrijven zelf zo opvallend hebt gemaakt, het argument daarvoor, de beloning, weerleg ik, daarna doe jij alsof jouw argument/stelling niet bestond en kom je met een Joegoslavië verhaal en dat ik niet zou weten hoe de rest van de werel het westen zo kunnen zien. Natuurlijk joh.

Vind je het gek dat ik je dan niet meer serieus neem, heb je tegel snel gelezen en gaf je eigenlijk alleen een korte reactie voor je genomen moeite. Absoluut niets persoonlijks, alleen een besef dat deze discussie verder zonde van de tijd is.

Bruno Alaska | 16-03-13 | 09:24

@RoyalWithCheese

Ik vind de achtergronden van de oorlog in Yoegoslavië nogal complex. Bekijk de filmpjes op Youtube van het Yoegoslavië onder Tito en je ziet een redelijk succesvol multicultureel land. Wat ik mij ooit eens heb laten vertellen is dat veel Bosnische moslims meer slibowitz drinken dan dat zij tot Mekka bidden, met andere woorden niet zo heel streng in godsdienst.
Overigens komen Bosniakken ook heel Europees over....
Sinds het einde van het conflict steekt in het voormalige Yoegoslavië ook de meer orthodoxe islam de kop op, gefinancierd door Saoëdie Arabië met de bouw
van moskeeën, andere dracht van vrouwen en radicale imams.

Nogmaals, triest dat een mooi land kapot is geschoten. Als twee partijen ruzie hebben dan hebben beiden ook in zekere mate schuld. Karadzic met die psycho crimineel Arkan en zijn leger geselecteerd uit hooligans van Rode ster Belgrado..... Wat een zooitje tuig.......!

strikdewepstroper01 | 16-03-13 | 00:23

Vind het maar een mager tegeltje hoor, Bruno. Probeer het niet al te persoonlijk te maken. Doe ik ook niet. Zoals u zelf zei, iedereen heeft een mening, daar is niks bijzonders aan. Het gaat om de onderbouwing ervan. Daar bestaan geen "trucjes" voor.

Maar goed, het is vrijdag. Ik ga lekker van mezelf genieten ;)

Fijn weekend allemaal.

RoyalWithCheese | 16-03-13 | 00:00

@RoyalWithCheese | 15-03-13 | 13:23

Goed, even kort:

- Er staat in je eerste tegel toch echt alleen dat je 100x meer respect hebt voor jihadisten, dat je dat nu met een trucje wil draaien naar dat je er toch geen respect voor hebt omdat 100 x weinig nog steeds weinig is vind ik een beetje jammer. Ik sta nog steeds volledig achter mijn eerste reactie op je eerste tegel, ook nadat je nu iets anders beweert dan in je eigen tegel te lezen is.

- geloof mij, je bent niet de enige die boeken leest of zich ergens in verdiept, een vraag stellen en die dan voor mij beantwoorden met ' nee hè', ja... dan ben je nogal vol van jezelf.

- dat brengt me dan bij de mening, misschien had ik iets duidelijker moeten zetten 'jouw mening', je wil hem doordrukken, staat niet open voor andere inzichten, wil alleen met mensen discussiëren die dezelfde boeken als jou lezen en daar dezelfde mening door vormen.

Rest mij alleen te zeggen,

Fijn weekend, geniet van jezelf.

Bruno Alaska | 15-03-13 | 18:51

Het spijt me voor de trage reactie, maar gisteren was het echt een drama wat betreft de tijd. En het schrijven van passende reacties op GS vereist natuurlijk minimaal een half uurtje per (goede) tegel.

Maar goed, ik heb zojuist met vermaak de vele reacties gelezen. Ik zal niet op iedere reactie reageren, maar me beperken tot de reacties die (naar mijn mening) inhoudelijk het meest relevant zijn.

De reactie van "Bruno Alaska | 14-03-13 | 14:49 |" springt hierbij natuurlijk wel het meest uit het oog, dus laat ik daar eens mee beginnen.


Bruno Alaska legt met zijn tegel bepaalde woorden in mijn mond, die de essentie van mijn (eerste) tegel onderuit halen. Hij schrijft namelijk: "Samengevat komt het erop neer dat jouw mening is dat je meer respect moet hebben voor idealistische rebellen dan voor het leger van soevereine staten omdat die er geld voor betalen en terroristen doen het voor noppes."

Want Bruno Alaska vergeet daarbij te vertellen dat ik onderaan mijn eerste tegel heb vermeld dat: "Wel moet er gezegd worden dat beide groepen het helemaal aan het verkeerde eind hebben, en ze het slachtoffer zijn geworden van verrotte ideologie en propaganda."

Als je deze zin meeneemt in de context, dan komt het er dus op neer dat ik voor beide groepen (Jihadstrijdertjes & Nederlandse soldaten) heel weinig respect heb. En 100 vermenigvuldigd met "iets heel weinig", is nog steeds "heel weinig".

Dus met andere woorden, ik vind dat die jihadstrijdertjes die vol goede moed naar Syrie afreizen om tegen Assad te vechten ook hartstikke dom. Maar ik vind de Nederlandse soldaten die in ruil voor een (kleine) zak met geld heroinevelden verdedigen in Afganistan, en helpen Libie te bombarderen om te voorkomen dat Khadafi de Petro Dollar vervangt, om zodoende alleen een selectief groepje mensen rijk te maken... vind ik, persoonlijk, VELE MALEN DOMMER.

En ja, Bruno Alaska, dat is mijn mening. Het is een mening die ik heb ontwikkeld na het bestuderen van vele artikelen, lezen van vele boeken en bekijken van vele documentaires. Dit is een forum, natuurlijk ga ik hier een mening verkondigen. Dat doet u toch ook? Zou een saaie boel worden hier als iedereen maar feitjes zou zitten opdreunen. Het enige wat men kan doen is een mening vormen, en deze te onderbouwen met zoveel mogelijk bewijs en feiten. Niks meer, niks minder.

Tot slotte nog het volgende verwijt van Bruno Alaska: "Voor het overige kom je niet verder dan een conclusie ' ja oorlog is slecht en iedereen is geïndoctrineerd en oorlog is angst.' Ja dat zal zo zijn, dat is ook een keuze, wij westerlingen willen niet onderworpen worden aan de Islam bijvoorbeeld (Jihad) dus vecht je daartegen mocht het nodig zijn, er wordt om diverse redenen militair ingegrepen en daar kan je soms je vraagtekens bij zetten."

De zin: "wij westerlingen willen niet onderworpen worden aan de Islam" is wat betreft een open deur. Dat wil ik ook helemaal niet. Mocht er ooit een imperiaal islamitisch leger oprukken, dan zal ik de eerste zijn die zich met alle mogelijke middelen daar tegen zal verzetten. Maar zolang dat niet het geval is, kan niemand het werk van de NAVO (en dus Nederlands Leger) goedpraten. Is het je weleens opgekomen dat mensen uit andere landen de NAVO als een "westers imperiaal leger" opvatten? Net zoals ik zojuist een vergelijking maakte met een hypothetisch "islamtitisch imperiaal leger". Nee, he?

Mij namelijk wel. En de reden daarvan is heel simpel. Ik kom uit een door oorlog verscheurd land, het voormalig Joegoslavië. Ik heb met eigen ogen kunnen meemaken wat oorlog met een land doet, en vooral, MET DE MENSEN DOET. Alle oorlogen zijn MASS DECEPTION (sorry bruine kikker dat ik weer de Engelse Taal leen). Nu is de Balkan oorlog een vrij complex geval, maar desalniettemin zijn DE ECHTE OORZAKEN van dat conflict zeer goed gedocumenteerd. (Bekijk bijvoorbeeld deze docu: www.youtube.com/watch?v=waEYQ46gH08)

Het komt er dus op neer dat de crisis die ontstond in Joegoslavie eind jaren '80, het werk was van zogenaamde "Economic Hitmen". (lees hiervoor het boek van John Perkins, Confessions of an Economic Hitman). Deze Economic Hitmen werken in het geheim voor de Amerikaanse Corpotocracy (web van hoge Amerikaanse Ambtenaren en Amerikaanse Multinationals) die er voortdurend naar streven "Markten te privatiseren". In deze context, joegoslavische Staatsbedrijven die tientallen miljarden euro's waard waren, op te kopen voor "pennies on the dollar".

En kan kunnen jullie dit natuurlijk allemaal wegwuiven onder "complot". Maar voordat je je ECHT hebt verdiept in deze materie, en de enige informatie die je hebt over deze kwestie hebt ontvangen van de televisie, ben je voor mij niet waardig om mee in discussie te gaan. Want dan produceer je automatisch de drogreden "argument from ignorance". [Zoek maar op wikipedia wat dat inhoudt].

I rest my case. Deze tegel is alweer veel langer geworden dan ik aan het begin in gedachten had. Fijn weekend allemaal.

RoyalWithCheese | 15-03-13 | 13:23

Laat die gasten lekker los gaan daar in syrie en geef ze een gratis ticket ENKELE reis want die hoeven we niet meer terug uiteraard

RutteVuileSmeerlap | 14-03-13 | 19:09

We moeten die mensen opvangen en vertroetelen. Of lid worden van een schietvereniging en zorgen dat we als een gek wapens gaan inslaan.

funkyd | 14-03-13 | 18:41

Iedereen die sympathie heeft voor deze gekken, mee sturen. Dit soort gasten zijn potentiele bekeerlingen.

Boze massa | 14-03-13 | 17:59

Oorverdovend stil ter linkerzijde.
Dit is de 3e, zegge de dérde generatie.
Een duidelijker bewijs dat de integratie hopeloos mislukt is kan je niet vinden.

Logic | 14-03-13 | 16:44

@RoyalWithCheese

Hoezo die symphatie van jou kant voor jihadi's, of ben je zelf een fin of een baard?

strikdewepstroper01 | 14-03-13 | 15:50

@RoyalWithCheese

Het leger is een noodzaak tegen terrorisme. Het is een misvatting om te denken dat als er geen oorlog is we geen krijgsmacht nodig hebben. Er zijn ook talloze taken in vredestijd, terreurbestrijding is daar één van. Dat is het moment dat het geweldsniveau boven de blauwe pet van de politie groeit....

www.youtube.com/watch?v=sF2xde4g9ZY

strikdewepstroper01 | 14-03-13 | 15:34

@RoyalWithCheese | 14-03-13 | 13:28
Waarom? Nou behoorlijk simpel, omdat Syrië niks met het landsbelang van Nederland heeft. Waarom zouden wij betalen voor deze gasten? Besteed mijn loonbelasting maar aan onze ouderen. Jihadisten mogen wat mij betreft blijven in Syrië of een ander islamitisch land. #peronanongrata

First Contact | 14-03-13 | 15:31

@ RoyalWithCheese | 14-03-13 | 13:28

Bruno Alaska heeft hier al uitgebreid op gereageerd waar ik weinig aan toe te voegen heb. Ik vraag me alleen nog af wat jou probleem met westerse cultuur is. Ik neem aan dat je niet in een zandbak woont dus die westerse cultuur heeft je hele leven al je relatieve rijkdom en vrijheid gegeven. Dus ik vind dat je daar wel wat respect voor mag tonen. Zo niet, mag je wat mij betreft ook lekker Jihad strijdertje gaan spelen als je dat zo'n nobele bezigheid vind.

lekkerboeiend0000001 | 14-03-13 | 15:25

Als ze echt 100 man in het vizier hebben dan zeg ik overhalen die trekker. Als er familie is die aantoonbaar bekend waren met hobby ook hard straffen.

Veel Vaak | 14-03-13 | 15:14

Heeft iemand er al eens over nagedacht wat die 100 jihadgangers in Syrië te maken kunnen hebben met de voorgenomen bezuinigingen op de AIVD? Volgens mij bestaan die 100 niet!! Er zit iemand zijn budget te verdedigen.

Graaf van Egmont | 14-03-13 | 14:57

@RoyalWithCheese | 14-03-13 | 13:28

Omdat je zo zit te klagen heb ik de moeite genomen dat stukje van je maar eens te lezen. Samengevat komt het erop neer dat jouw mening is dat je meer respect moet hebben voor idealistische rebellen dan voor het leger van soevereine staten omdat die er geld voor betalen en terroristen doen het voor noppes. De beloning voor een jihadist is toegang tot het paradijs met een x aantal maagden, voor een gelovige het hoogst haalbare.

Daar gaat dus eigenlijk je punt dat zij het voor niets doen.

Voor het overige kom je niet verder dan een conclusie ' ja oorlog is slecht en iedereen is geïndoctrineerd en oorlog is angst.' Ja dat zal zo zijn, dat is ook een keuze, wij westerlingen willen niet onderworpen worden aan de Islam bijvoorbeeld (Jihad) dus vecht je daartegen mocht het nodig zijn, er wordt om diverse redenen militair ingegrepen en daar kan je soms je vraagtekens bij zetten. Dat is niet een erg controversiële mening hoor, die geluiden hoor je bij zo goed als ieder conflict.

Ben dan eigenlijk wel nieuwsgierig wat je zelf nou zo bijzonder vindt aan je tegel. Ik zie niet veel meer dan een beetje mening. Mening is geen inhoud, meningen zijn er in overvloed.

Maar goed.

Bruno Alaska | 14-03-13 | 14:49

@RoyalWithCheese | 14-03-13
Dus... Soldaten die strijden moeten we wantrouwen want "één groot spektakel .. ten gunste van een paar selectieve mensen die eraan verdienen".

Maar een stelletje fundamentalisten die openlijk oproepen tot het doden van alle niet-moslims moeten wij op hun blauwe ogen geloven dat ze doen wat goed is.

Ik heb de neiging om mensen en groepen te vertrouwen en te steunen die mij niet naar mijn leven staan...

dlseth_ | 14-03-13 | 14:47

Laat ze alsjeblieft gaan! Niemand zal ze missen als Assad ze te grazen neemt!

Nequebard | 14-03-13 | 13:51

Laat maar gaan, ik zeg Doen ! en even een reflecterend veiligheidsvestje mee zodat ze goed gezien worden. Houdoe en bedankt olee olee.

nan6896 | 14-03-13 | 13:42

bruine kikker | 14-03-13 | 12:09
Ik heb Hugh Thomas' standaardwerk The Spanish Civil War in de kast staan én gelezen en weet dus wel iets van de hoed en de rand. Verder ben ik verre van rood maar heb evenzogoed ook een enorme hekel aan het nog meer volkse facisme.

Bigi Bana Boy | 14-03-13 | 13:42

De verwijten die ik zojuist aan mijn adres lees zijn zo nu en dan echt H.I.L.A.R.I.S.C.H te noemen!

Zo zei:

bruine kikker | 14-03-13 | 12:20 | + 0 -
"Heb jij wel een NL paspoort? Ergens midden in je betoog staat dan ook nog eens: "pulling the strings". Bedoel je daarmee het oernederlandse "aan de touwtjes trekken"? Als dat zo is, doe dan niet zo verwaand."

ScumOfTheSea | 14-03-13 | 11:41 | + 0 -
"Erg kort door de bocht.
Het Nederlandse leger is ten eerste een goede leerschool en inderdaad een goede banenvoorziening.
De keren dat er daadwerkelijk geschoten is zijn op een vel uit te schrijven in de laatste tien jaar.
Heb een jonger broertje. Die weet nog niet wat hij wil gaan doen als hij klaar is met z'n havo.
Heb hem geadviseerd eens een jaartje in dienst te gaan. Het legt een goede basis voor je verdere leven.
Dat is wel even wat anders dan met als enige doel "iemand die wat anders naleeft, moet dood"
naar Syrië afreizen. Maar goed, ieder z'n elk. Al ben ik het niet met u eens."

lekkerboeiend0000001 | 14-03-13 | 12:22 | + 1 -
"Ja Nederlandse soldaten zijn ook maar trekpoppen van een staat. Maar die zijn er tenminste voor om onze westerse cultuur te beschermen (LOL!!!). Tot in hoeverre ze dat doen is een andere discussie. Maar als je dan hier komt zeggen dat je nog meer respect heb voor de vol overtuigde Jihad strijders moet je als je het mij vraagt nog even goed overdenken wat respect is en wie dat verdiend."

.

Ik heb dus alles gehoord van "beschermen van de Westerse Cultuur", tot aan "heb je wel een Nederlands paspoort?" Maar is er dan niemand die zich afvraagt waar die westerse cultuur dan precies op is gebaseerd? En als er al iets is als de "Westerse Cultuur", wat is dan de rest van de wereld? Is het jullie misschien ooit opgekomen dat elke oorlog, en dan bedoel ik "ELKE" in het meest letterlijke zin van het woord, dat het gewoon niets minder is als één groot spektakel dat alleen bedoelt is om mensen te misleiden, ten gunste van een paar selectieve mensen die eraan verdienen? Referentie: www.ratical.org/ratville/CAH/warisarac...

"All War is a racket" - geschreven door Generaal Smedley Butler, die meer dan 33 jaar in dienst was bij het Amerikaanse Leger ver voor de Eerste Wereld Oorlog en enkele decennia erna.

Ik ben benieuwd of de zojuist genoemde ook nog iets INHOUDELIJKS hebben toe te voegen op mijn plemp van: 14-03-13 | 11:34 | + -7 -

Leuke minkudo stand trouwens! Nu wil ik nog weten waarom :)

RoyalWithCheese | 14-03-13 | 13:28

Gisteravond zat die gek van een Markouch lachend te vertellen dat we deze randdebielen moeten opvangen i.v.m. opgelopen trauma enzo.
Dit zijn regelrechte "land"verraders, gelijk oud SS-ers.

Ommezwaai | 14-03-13 | 13:09

Hoe het ook mag zijn, de 'strijders' die terugkomen kampen met een nasleep. Trauma's discrimineren nu eenmaal niet en blijkens de geestesgesteldheid van grote aantallen oud-strijders, maakt duidelijk dat een oorlogsgebied geen gewenste omgeving is voor het voortduren van de welgesteldheid, van het menselijk brein.

Dat dit soort mensen, wellicht buiten het bereik van hulpverlenende instanties, straks boodschappen staat te doen in de supermarkt naast je vrouw, dochter, kind etc., is gewoonweg niet wenselijk.

Mocht het zo zijn dat de wet tekort schiet, dan verdient deze een aanpassing. In vreemde dienst treden is automatisch verlies van het Nederlanderschap, betreffende afleveren op het vliegveld. Doei.

netniet | 14-03-13 | 12:48

Bigi Bana Boy | 14-03-13 | 10:47 |
Poncke Princen was gewoon een smerige landverrader, en valt totaal niet te vergelijken met mensen die in de Spaanse Burgeroorlog gestreden hebben. Sowieso valt er maar weinig te vergelijken met de Spaanse Burgeroorlog.

Piet van het Padje | 14-03-13 | 12:44

Ik blijf erbij dat we ze gratis reizen moeten aanbieden. Omdat Argentijnen nu heel erg populair zijn, vliegen we ze ernaar toe met Argentijnse piloten. Na het rondje Noordzee, landen we weer leeg op Schiphol.
Als we dit afval terug laten komen zullen we dit bezuren met aanslagen. Deze jongens worden echt niet minder radicaal door het uitmoorden van Christenen en gematigde Moslims in Syrië. Ze voelen zich geroepen door Allah. Dan kunnen we ze beter de snelweg naar Allah geven. Mijn tolerantie is op tegenover hun discriminatie van onze cultuur en hun intolerantie tegenover onze cultuur.

Kees8374 | 14-03-13 | 12:40

de overheid beseft kennelijk nog niet dat de gewone burger weleens zou kunnen radicaliseren bij het tenenkrommende gedraai van deze "volksvertegenwoordigers"

kaplaarzenverkoper | 14-03-13 | 12:32

@ RoyalWithCheese | 14-03-13 | 11:34 |

Ja Nederlandse soldaten zijn ook maar trekpoppen van een staat. Maar die zijn er tenminste voor om onze westerse cultuur te beschermen. Tot in hoeverre ze dat doen is een andere discussie. Maar als je dan hier komt zeggen dat je nog meer respect heb voor de vol overtuigde Jihad strijders moet je als je het mij vraagt nog even goed overdenken wat respect is en wie dat verdiend.

lekkerboeiend0000001 | 14-03-13 | 12:22

RoyalWithCheese 11.34: Heb jij wel een NL paspoort? Zou je zo niet zeggen aan je schuilnaam, oh neem me niet kwalijk, nick name te zien. Ergens midden in je betoog staat dan ook nog eens: "pulling the strings". Bedoel je daarmee het oernederlandse "aan de touwtjes trekken"? Als dat zo is, doe dan niet zo verwaand.

bruine kikker | 14-03-13 | 12:20

bigi bana boy 11.04: Zet eens even een andere bril op aub inplaats van jouw dieprood getinte.
De facistische reactie in Spanje was dus wel een reactie op de revolutie die gepaard ging met een anarchistische beweging en dikwijls erg moorddadige acties van dat rode front. Zoals bijv. een soort van beeldenstorm en jacht op en fysieke liquidatie van religieuzen en andere burgers, met als doel de vernietiging van de bestaande staatsstructuren en de uitroeing van de Kerk met haar invloeden.
Een opgehitste hysterische volksmeute kan je moeilijk helden noemen. De uitééngescheurde gebroeders De Wit hebben dat indertijd ook in Holland ondervonden. Dat zoiets een zelfverdedigingsbeweging op gang brengt is toch maar normaal?

bruine kikker | 14-03-13 | 12:09

Terroristen hun Nederlandse paspoort afnemen is nie liev nie, en mag van de linkse kerk dus niet. Extra uitkering dan maar?

Avant | 14-03-13 | 12:03

ScumOfTheSea | 14-03-13 | 11:41 | + 0 -

U bent denk ik niet helemaal bekend met het instituut NAVO, waar Nederland lid van is. Of misschien bent u er wel mee bekend, maar ik vermoed dat u geen flauw benul heeft waar het voor wordt gebruikt.

Het heeft voor mij daarom ook geen zin een discussie met u aan te gaan over deze zaak. Tenzij u hier aantoont wel verstand van zaken te hebben, en mij het één en ander erover kunt uitweiden.

RoyalWithCheese | 14-03-13 | 12:00

Kans is groot dat ze als een pakketje losse onderdelen terugkomen.

Uw Verzekeringsadvis | 14-03-13 | 11:57

Moet ik hieruit nu begrijpen dat onze grenscontrole er op gericht gaat worden personen te beletten het land te verlaten i.p.v. het land binnen te komen? Dat lijkt mij de omgekeerde wereld maar gelet op onze " capabele en doortastende" bestuurders verbaast het me ook weer niet echt.

Wolveshead | 14-03-13 | 11:55

RoyalWithCheese | 14-03-13 | 11:34 |
Mensen die bereid zijn te sterven voor het een of andere ideaal zijn door de bank genomen van een ander slag dan mensen die een baantje bij defensie ambiëren.
En of we respect moeten hebben voor de een of de ander, ik weet het niet. Sterk afhankelijk van het ideaal, en sterk afhankelijk van de uiteindelijke bereidheid om zich ergens in een brandhaard overhoop te laten schieten.

Schoorsteenveger | 14-03-13 | 11:53

Zijn er nog landen waar onze jongens niét zitten.

Aan de troepen ter plekke: als jullie nou doorstoten naar het oosten, richting Kunduz, en als de troepen uit Kunduz nou optrekken naar het westen en jullie ontmoeten elkaar bij de Elbe, eh .. de Eufraat, en je zakt af naar het zuidoosten, dan kom je bij een tamelijk leeg gebied met boortorens, jaknikkers, waakvlammetjes enz. Neem dat ook effe mee. Okee, bedankt

Magdatkandat | 14-03-13 | 11:46

Kom op, een beetje praktijkervaring in de frontlinie zal ze goed doen.

Johnny Rockets | 14-03-13 | 11:42

RoyalWithCheese | 14-03-13 | 11:34 | + -1

Erg kort door de bocht.
Het Nederlandse leger is ten eerste een goede leerschool en inderdaad een goede banenvoorziening.
De keren dat er daadwerkelijk geschoten is zijn op een vel uit te schrijven in de laatste tien jaar.
Heb een jonger broertje. Die weet nog niet wat hij wil gaan doen als hij klaar is met z'n havo.
Heb hem geadviseerd eens een jaartje in dienst te gaan. Het legt een goede basis voor je verdere leven.

Dat is wel even wat anders dan met als enige doel "iemand die wat anders naleeft, moet dood"
naar Syrië afreizen.

Maar goed, ieder z'n elk. Al ben ik het niet met u eens.

ScumOfTheSea | 14-03-13 | 11:41

Wat mij betreft kunnen deze jihad toeristen geen kanonnenvlees genoeg zijn. Ik zou, als het enigszins kan, ze twee keer gebruiken.

Kertsbal | 14-03-13 | 11:38

kees1960 | 14-03-13 | Inderdaad regering, nu zijn er mensen die er echt iets aan willen doen is het weer niet goed. Misschien is wapenleveranties aan Assad een optie?

Therapietje | 14-03-13 | 11:36

'Geenstijl Reizen' wenst, met een cynische ondertoon, de 'jihadstrijders' en 'haatbaarden' veel plezier, actie en explosieve avonturen. Maar ondertussen maken jullie wel reclame maken voor het Nederlands leger... Zijn de oorlogen die 'onze jongens' voeren dan echt zoveel heiliger en rechtvaardiger?

En for the record, ik ben geen jihadstrijder, moslim, christen of wat dan ook. Ik ben gewoon iemand die een zeer lage bullshit tollerence heeft.

Hoewel ik tegen elke vorm van geweld ben, en het liefst zou willen dat iedereen aardig tegen elkaar is, moet ik toch zeggen dat ik 100x meer respect heb voor een paar van die gekkies die bereid zijn hun leven te wagen in een burgeroorlog hier heel ver vandaan, puur uit een bepaalde overtuiging (ik zal zo uitleggen waarom.) En of die overtuiging nou in harmonie is met de werkelijkheid is een heel ander soort discussie. Hoogstwaarschijnlijk niet natuurlijk, aangezien er geweld gebruikt wordt, maar daar wil ik het nu niet over hebben.

Want trek de lijn nu eens door. Wat maakt die jonge, naïeve jongens die het Nederlandse leger ingaan ook maar een haar beter dan die jonge, naïeve jihadstrijders die naar Syrië gaan? Beide partijen gebruiken extensief geweld, toch? Beide partijen houden er een verouderde en onjuiste visie op na, namelijk dat het mogelijk is om 'voor vrede te zorgen, door middel van geweld en angst te zaaien'. Beide partijen kiezen ervoor om hun identiteit en verstand ondergeschikt te maken aan 'Het doel van het collectief'. En het mooie aan legers is dat het heel eenvoudig is om het 'collectieve doel' van deze jongens te programmeren naar wens door de 'oversten', oftewel, de mensen who are pulling the strings! Wat is anders de reden waarom soldaten eerst onderworpen worden aan een zeer intensieve drill training waar kritisch denken zoveel mogelijk onderdrukt wordt?

Maar goed, nu terug naar waarom ik 100x meer respect heb voor de jihad gekkies dan voor die verveelde vbo'ers die heel de dag op de bank schietspelletjes aan het spelen zijn, en op een saaie zondag plots op het idee komen om hun ervaring uit Call of Duty maar eens in Real Life uit te proberen. En ongetwijfeld zal het geld wat ze in ruil voor hun 'diensten' krijgen ook wel een rol spelen.

Met andere woorden, daar waar de jihad gekkies (soort van) vechten voor waar ze in geloven (voor noppes), vecht de Nederlandse soldaat (over het algemeen) puur uit verveling, radeloosheid en financiële redenen (moet je eens zien hoe snel het Nederlandse leger leegloopt als ze t voor noppes moeten doen HAHA!)

Wel moet er gezegd worden dat beide groepen het helemaal aan het verkeerde eind hebben, en ze het slachtoffer zijn geworden van verrotte ideologie en propaganda.

Zo, ben benieuwd of Joris langs gaat komen.

RoyalWithCheese | 14-03-13 | 11:34

www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2013/...

Tragedie
In de tragedie van Syrië gaat het niet alleen om de westerse of Russische belangen. Eigenlijk gaat het in de eerste plaats om Israël. Niet Amerika of Engeland, maar Israël is het buurland van Syrië.

dubbeljoe | 14-03-13 | 11:34

Bigi Bana Boy | 14-03-13 | 11:28 | + 0
Kudo's. Is inderdaad een van de meer naar de verbeelding sprekende zandplaatnamen. Wat op zich ook weer een leuk woord voor galgje is.

ScumOfTheSea | 14-03-13 | 11:29

Wij staan toch aan de kant van de opstandelingen in Syrie want Assad=Slecht?
We spreken over boycotts en wapenleveranties en ingrijpen en nou zijn er een paar stoere Hollandsche jongens die daadwerkelijk gaan helpen en dan is het plots crisis??

Ik begrijp er niks van

kees1960 | 14-03-13 | 11:28

@Bigi Bana Boy | 14-03-13 | 11:17
Hij die het melken van de ezel is verleert is de vaderlandse nationaliteit niet weert.

Sliptong | 14-03-13 | 11:28

ScumOfTheSea | 14-03-13 | 11:26
Nee, ik ben Suri en geen Antilliaan hahaha. Dus geen Den Helder voor mij. Maar ik vind "de Razende Bol" altijd zo'n prachtige Marten Toonder-achtige (Bommel) naam.

Bigi Bana Boy | 14-03-13 | 11:28

Wauw, MarcS en zijn POST knoppie :-). We gaan lekker vandaag :-(.

MarcS | 14-03-13 | 11:26

Bigi Bana Boy | 14-03-13 | 11:18 | + 0

U is Heldenaar?

ScumOfTheSea | 14-03-13 | 11:26

"Uitkeringsvoorwaarden"??

de visser | 14-03-13 | 11:25

we kunnen toch praten???

noly | 14-03-13 | 11:25

@Ion Susai | 14-03-13 | 11:13
Hear Hear!

Sliptong | 14-03-13 | 11:24

Leuke voor een crypto:

Fundi-moslima, zeven letters.

(Plofkip)

ScumOfTheSea | 14-03-13 | 11:24

@Dmitri Dmitrievitsj | 14-03-13 | 11:18
Daar heb je een punt. Ik zit alleen nog te denken aan uitwisselen met de Limburgse Jagers. Zelfde hoeveelheid bureaucratie alleen even wat logo's, briefpapier en emailhandtekeningen, epauletten, insignes, uniformen uitwisselen.... Weet je wat? Laat inderdaad maar. Gaat miljoenen kosten.

Sliptong | 14-03-13 | 11:24

-weggejorist-

MarcS | 14-03-13 | 11:23

-weggejorist-

MarcS | 14-03-13 | 11:23

@lanexxx | 14-03-13 | 11:04
Inclusief de veteranen status!

MarcS | 14-03-13 | 11:23

Tegenhouden? Ja, als ze terugkomen.

Vindefin | 14-03-13 | 11:22

Men leest niet goed. Feitelijk staat er dat ze een uitkering krijgen in de vorm van een korset. Maar omdat die - in tegenstelling tot een pet - niet iedereen past, wordt de waarde ervan omgezet in een onmiddellijke en permanente uitkering bij terugkeer. Want psychisch oorlogsinvalide. Of zoiets.

Van Dikhout | 14-03-13 | 11:21

Parsons | 14-03-13 | 11:14 |
In Egypte verlies je tegenwoordig je staatsburgerschap als je met een israelische vrouw trouwt.

damnschreeuwer | 14-03-13 | 11:20

Hoe is de mening hierover van bv. de Arabische Liga.
En hoe wil Timmerfranz dit aan hen uitleggen.
Iemand?

Welles! Nietes! | 14-03-13 | 11:20

Dat er maar velen mogen sterven daar,probleem opgelost oftewel opgeruimd staat netjes.

hekelaar | 14-03-13 | 11:19

Droom lekker verder vanLeeuwen 99% van de marokkaanse criminelen zijn te lui dat ze werken laat staan oorlog voeren, hebben geen idealen en geloven alleen in allah als t ze uitkomt. Die honderd strijders zijn statistisch gezien verwaarloosbaar.

zooishettoch | 14-03-13 | 11:19

@Sliptong | 14-03-13 | 11:12
Nee, niet weer een heel onderdeel van de krijgsmacht opzetten. Dat kost meer aan overhead dan het oplevert. Bovendien zal het tot in lengte van dagen bijdragen aan de almaar uitdijende groep managers en ambtenaren. Het werkt al zoals het nu gaat. Het enige wat Nederland hoeft te doen is het juridisch gemakkelijk maken voor Nederlandse burgers om zich als huurling in het buitenland in te zetten. De vuistregel moet zijn: zo min mogelijk overheid.

Dmitri Dmitrievitsj | 14-03-13 | 11:18

Frank Grasmaaier | 14-03-13 | 11:08
De Razende Bol lijkt mij een geschikte plek.

Bigi Bana Boy | 14-03-13 | 11:18

2e en 3e generatie migranten worstelen vaak met hun identiteit omdat die eenvoudigweg lastig te bepalen is. Wat je dan ook regelmatig ziet is dat (klein)kinderen die hier geboren en getogen zijn, zich meer op het vermeende thuisland willen orienteren dan hun (groot)ouders. Ik zeg expliciet "vermeend" omdat ze zo verNederlandst zijn dat ze in dat thuisland als Nederlanders gezien worden. In het geval van mensen uit met Nederland vergelijkbare culturen (denk mede-Europeanen) is dat geen probleem en ebt het uiteindelijk snel weg, maar bij moslimjongeren speelt het hele conflict tussen de islam en het Westen mee. Bovendien is hun cultuur meer anders dan de onze en is ook de afkeer van Europeanen jegens deze migranten groter dan die van Westerse migranten. Het verschijnsel is echter universeel. Het komt zowel bij nakomelingen van Westerse als niet-Westerse migranten voor. Culturele identiteit is één van de belangrijkste pijlers waarop het zelfbeeld gebaseerd en onduidelijkheid daarover is redelijk funest. Ik ben er overtuigd dat specifiek onderzoek naar dat verschijnsel en aktief beleid op die problematiek een hoop ellende kan voorkomen.

Bigi Bana Boy | 14-03-13 | 11:17

Laat ze gaan en geef ze (bij aankomst!) een mooie bomgordel mee en wens ze succes.

fail | 14-03-13 | 11:17

@Dmitri Dmitrievitsj | 14-03-13 | 11:05

'An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last.'

Winston Churchill

Bruno Alaska | 14-03-13 | 11:16

Het is blijkbaar niet mogelijk om deze mensen de Nederlandse nationaliteit af te nemen en blijkbaar verplicht Europa om ons deze mensen straks weer liefdevol op te vangen ment geld, huisvesting en geestelijke bijstand. Het Westen is een beetje de Jood die verplicht wordt zijn eigen Zyklon-B te kopen.

Ales | 14-03-13 | 11:15

VanLeeuwen | 14-03-13 | 10:27 | Link | 56 reacties
Bestuur met een 'bestuurlijk korset' om de jihadisten tegen te houden. Ja nee echt, dat zal ze leren. Het lijkt ons ook een heel slecht idee om jongeren die interesse tonen, die aantoonbaar gestoord en voldoende gehersenspoeld zijn om als tweederangs kanonnenvoer te dienen, te denaturaliseren, een gratis enkele reis richting Aleppo te geven en bij eventuele heimwee naar Nederland keihard in hun gezicht uit te lachen. Echt een heel slecht idee.

Van Leeuwen, wat staat hier nu eigenlijk???????

mixey | 14-03-13 | 11:14

Blijkbaar vinden ze het nu al meer de moeite waard om in Syrië voor hun zaak te strijden dan om aanslagen in Nederland te plegen.

Dmitri Dmitrievitsj | 14-03-13 | 11:14

Hé Wim Lex! ga je eens goed voorbereiden op je koningschap om je koninkrijk te verdedigen, moet je ballen hebben en Opstelten op je koninklijke rodeloper roepen!

Welles! Nietes! | 14-03-13 | 11:14

@damnschreeuwer | 14-03-13 | 11:09
Ja, dat zou je bijna denken. Dito met die lui die in Egypte, Tunesië en Libië hebben gezeten, maar daar hoor je dus nooit meer wat van.

Parsons | 14-03-13 | 11:14

Godverdomme KUT Justitie! WEER een kans om graties van die lui af te komen!

Dit is net zo achterlijk als die GroenLinksfeeks uit Amsterdam die vorig jaaar de noodklok luidde over hoofddoekjes die naar Marokko gingen om uitgehuwelijkt te worden en niet meer terugkwamen. TEL JE ZEGENINGEN EENS!!

Ion Susai | 14-03-13 | 11:13

@henriette | 14-03-13 | 11:08
Wij hebben een spirituele band... Spann0nd > Sliptong | 14-03-13 | 11:12

Sliptong | 14-03-13 | 11:13

Kunnen we btw geen eigen vreemdelingen legioen beginnen en haardbaarden inzetten in islamitische conflicten? Doen zij hun morele plicht en wij kunnen dan statistisch gezien de uitkeringsuitgaven naar beneden schroeven wat weer gunstig is i.r.t. de Heilige Drieprocentsnorm. Win - win.

Sliptong | 14-03-13 | 11:12

henriette | 14-03-13 | 11:08 |

En het belangrijkste; Wanneer ze sneuvelen hoeft er geen politieke haan te kraaien.

zovoklets | 14-03-13 | 11:12

@Dmitri Dmitrievitsj | 14-03-13 | 11:05
Hahaha, omdat wij ze hebben geholpen gaan ze lievv tegen ons doen.

ROFLOL!

Parsons | 14-03-13 | 11:11

Ja die jongens moeten we binnenboord houden. Dat zijn de jongens die straks onze billen moeten wassen wanneer we weg liggen te kwijnen in één of ander verzorgingstehuis.

aardappelninja | 14-03-13 | 11:11

Parsons | 14-03-13 | 11:00 |
mooi, dan komen ze de EU niet meer in dus.
(Moeten ze eerst een asielprocedure doorlopen, etc.. )

damnschreeuwer | 14-03-13 | 11:09

@dlseth_ | 14-03-13 | 11:08
Dat ligt juridisch moeilijk of zo.

Dmitri Dmitrievitsj | 14-03-13 | 11:09

Het wordt tijd dat NL een vreemdelingenlegioen opzet. Er blijkt voldoende interesse te zijn. In een klap zijn minimaal drie problemen opgelost. Onze avonturiers zijn van de straat, bij een beetje zinnige opdrachten leveren ze geld op en ze krijgen een ander paspoort.

henriette | 14-03-13 | 11:08

Laat ze lekker vetrekken en bij terugkomst als ongewenst verklaren. In een detentiecentrum zetten en denaturaliseren. En dan vlug weer terug met Toedeledoki Airways!

Sliptong | 14-03-13 | 11:08

Gewoon ff een Guantanamo Pays Bas inrichten voor deze gekkies. Geen plaats voor in NL.

Frank Grasmaaier | 14-03-13 | 11:08

Misschien kunnen ze marinier worden.

zovoklets | 14-03-13 | 11:08

Ja wat een geweldig idee.
Het geld wat we nog hebben investeren in deze jihadhelden. Dat gaat vast heul veul opleveren. Ik wed dat iedere econoom en financieel specialist meteen Obligaties Jihadgangers gaan kopen.

ecologiste | 14-03-13 | 11:08

@Dmitri Dmitrievitsj | 14-03-13 | 11:05
Je kan ze ook uit het vliegtuig slepen als ze terug komen en ze ter plekke executeren als landverraders en strijders van een vijandelijke entiteit (islam) die de Nederlandse soevereiniteit tracht aan te tasten.

Het moment waarop de kans op recidive het kleinste is, is nog altijd postuum.

dlseth_ | 14-03-13 | 11:08

Het gedogen dat lui met het Nederlanderschap op zal zonder opdracht van onze staat het gevecht in gaan in een ander land, met het risico dat onze veiligheid in het geding komt, moet juridisch op deze regering te verhalen zijn als ze te dit niet radicaal stoppen.

Inventariseren die hap.. paspoort innemen en aanklagen wegens het in gevaar brengen van het landsbelang.. hoogverraad op verdenking van terroristische voornemens en activiteiten.

Zoiets moet toch kunnen lijkt mij.
Zowel richting regering, als richting jihad gekkies.

Welles! Nietes! | 14-03-13 | 11:07

@ de honden blaffen
Precies dit, vooral het stukje over "vreemde krijgsmacht, of daden gericht tegen de staat" lijkt mij al omvattend genoeg om die jihadi's het Nederlanderschap te onteigenen.
.
Waar blijven overigens de kamervragen over het klaarblijkelijke idiote functioneren van ambtenaren die dit soort achterlijke plannen aanvoeren? Zouden diezelfde bureaucratische bureau-kwijlers niet eens een stapel documenten moeten opstellen waardoor deze religieuze vechtersbaasjes voor altijd geweigerd kunnen worden?

HaatAth3ist | 14-03-13 | 11:06

Nederland wil toch het verzet tegen Assad steunen. Los van dat het niet wijs is om ons in het sektarisch geweld in Syrië te mengen kunnen we nu van de nood een deugd maken en het naar het buitenland presenteren alsof wij het verzet al steunen door strijdkrachten te sturen. Eventuele belangen op het gebied van internationale betrekkingen die gebaat zijn bij de lippendienst die we nu verlenen zullen extra impact krijgen. Misschien moeten we de jihadi's zelfs een korte militaire training en wapens geven.
Het probleem lijkt me niet dat de jongens gaan, maar dat ze dit uit idealisme doen. Idealisme is niet strafbaar, moslim zijn is niet strafbaar, laten we er dus het beste van maken. Bovendien zullen ze minder geneigd zijn bomaanslagen in Nederland te plegen als Nederland hun zaak zo gefaciliteerd heeft. Win-win. Gewoon buiten de box denken.

Dmitri Dmitrievitsj | 14-03-13 | 11:05

Volgens mij is het dienen in een buitenlandse krijgsmacht genoeg reden om het Nederlandse paspoort af te nemen.

Waarom zou je deze figuren tegen houden? Je kunt ze beter aanmoedigen om te vertrekken. Opgeruimd staat netjes.

Maar dat zou betekenen dat de baantjescarrousel minder klantjes heeft en dat mag natuurlijk nooit gebeuren.

James Lastig | 14-03-13 | 11:05

ole guapa | 14-03-13 | 10:58
Als meer Europeanen de ballen van de oud-Spanjestijders hadden gehad, dan had Europa misschien nooit een zes jaar lange totaal vernietigende oorlog mee hoeven maken. Wij moeten ons diep schamen tegenover deze helden, die als eersten het gevaar zagen en hun leven in de waagschaal stelden.

Bigi Bana Boy | 14-03-13 | 11:04

Alweer een lachwekkend verhaal over hoe ons systeem in elkaar zit. Ze kunnen praten als brugman, er zijn nog altijd de linkse partijen die hier de dienst uitmaken en alles gaat tegenhouden wat niet in hun pamper straatje te pas komt, dus niet de uitkeringen bevriezen, niet de hulpindustrie stoppen, maar straks ze met alle egards weer verwelkomen in dit softe paradijs!

lanexxx | 14-03-13 | 11:04

@zeefert | 14-03-13 | 10:50
Syrië is lid van de VN.

"In de wet is een bepaling opgenomen dat de Nederlandse nationaliteit automatisch vervalt bij vrijwillige indiensttreding in een buitenlandse krijgsmacht van een staat die betrokken is bij gevechtshandelingen tegen Nederland, of een bondgenootschap waarvan Nederland lid is (zie Rijkswet op het Nederlanderschap artikel 15 lid 1 onder e)"

Parsons | 14-03-13 | 11:00

Iemand kan zijn staatsburgerschap verliezen door onder andere:
Aanname van staatsburgerschap van een ander land.
Intrekking van de nationaliteit door de overheid, bijvoorbeeld omdat men dienst heeft genomen in een vreemde krijgsmacht, of daden gericht tegen de staat heeft verricht.

de honden blaffen... | 14-03-13 | 11:00

Waar the f-ck is Rutte trouwens? Waarom zie ik in deze barre tijden die man niet dagelijks op tv om samen met Samson NL te laten weten dat ze hard bezig zijn om de veiligheid en financien weer op gang te krijgen. Waar ben je Rutte?

harry poster | 14-03-13 | 11:00

In nederland verlies je zelfs je staatburgerschap als je vecht voor een vreemde mogendheid. Automatisch. Ze kunnen niet eens terug, zie ook de statenlozen nav Spaanse fascisten hierboven.
Dit is weer een mooi voorbeeld van een overheidsinstantie die eerst een 'probleem' definieert om daarna zichzelf aan het werk te houden.

ole guapa | 14-03-13 | 10:58

Wie tolerant is tegenover gewelddadige haatbaarden, graaft zijn eigen ondergang.
Bedankt linkschristelijke zogenaamd tolerante betweters met jullie capitulatie-moraal.

lekker wijf | 14-03-13 | 10:55

Als ze gaan dreigen om niet meer op de PvdA te stemmen, dan neem ik toch aan dat, mede onder druk van Samsom en Spekman, het snel geregeld kan zijn dat de uitkeringen worden overgemaakt naar een Syrische bankrekening dan wel via een gespecialiseerde telefoonwinkel op andere wijze bij de rechtmatige uitkeringstrekkers terechtkomen.

Schoorsteenveger | 14-03-13 | 10:54

@ In de UK ben je je paspoort dus kwijt na dit soort grappen. En kun je gaan uitkijken voor drones.
pendajo | 14-03-13 | 10:49 |

In Nederland niet. NL is nog roomser dan de (nieuwe) paus.

goedverstaander | 14-03-13 | 10:52

Deze personen zijn gewoon oorlogscriminelen en dienen ook zo behandeld te worden; geen krijgers voor volk & vaderland maar bloeddorstige honden in dienst van hun terreur-geloof.
.
Nederlands paspoort afpakken en nooit meer het land inlaten, als je zo graag je "broeders" (zie ook moslimfundamentalistentuig) wilt helpen in een "revolutie" doe je dat maar lekker zonder Nederlandse nationaliteit.

HaatAth3ist | 14-03-13 | 10:51

@Kaas de Vies | 14-03-13 | 10:32
Klopt helemaal, Kaas. Op een of andere manier lopen ze altijd tegen juridische blokkades op wanneer het gaat om het oppakken/tegenhouden/vasthouden van tuigh. Maar wanneer ik 3km te hard rijd om zodoende iemand in te halen die net onder de 120 blijft hangen, weten ze me op alle mogelijke manieren keihard aan te pakken. Zo typisch laf NL.

harry poster | 14-03-13 | 10:51

Parsons | 14-03-13 | 10:46 | + 0
Volgens mij mag dat wel als je maar niet tegen je eigen land vecht of een bevriende mogendheid. Dan pas kan het afgepakt worden. Maar ik kan het mis hebben.

zeefert | 14-03-13 | 10:50

En zo worden weer een hoop ambtenaren aan het werk gezet, met wereldvreemde maatregelen en omdat het geld toch niet op kan, voor een heel simpel probleem. Paspoort afnemen en uitzetten.
Ambtenaren met dit soort ideeen verdienen een jachtseizoen.
Een seizoen dat iedereen op hen kan jagen, wel te verstaan.

Smarties | 14-03-13 | 10:50

In de UK ben je je paspoort dus kwijt na dit soort grappen. En kun je gaan uitkijken voor drones.

pendajo | 14-03-13 | 10:49

Uileveringsverdrag sluiten met Syrie.
Als ze terugkomen uitleveren voor berechting naar Syrie.
Probleem opgelost.

copywriter | 14-03-13 | 10:49

@Bigi Bana Boy | 14-03-13 | 10:43
Klopt, ik zag laatst nog een marokkaan netjes een foldertje en een URL aan iemand geven voordat de mocro ging prikken met een mes en er vandoor ging met een vers gegapte telefoon.

Goede voorlichting is de sleutel van succes!

dlseth_ | 14-03-13 | 10:49

Mammeloe | 14-03-13 | 10:37
Dat terwijl Spanjegangers de eersten waren die het gevaar van het facisme zagen en er ook daadwerkelijk iets aan deden. Ik vind het een groot maar helaas grotendeels vergeten schandaal. Veel oud-Spanjestrijders zijn tot op hoge leeftijd statenloos geweest tot dat notabene Spanje ze een paspoort gaf. En dan jezelf Nederland gidsland durven noemen. Zelfde verhaal bij Poncke Princen.

Bigi Bana Boy | 14-03-13 | 10:47

In feite dienen ze een buitenlands leger en kan ze derhalve de Nederlandse nationaliteit worden afgepakt.

Denk eens buiten de box, OM!

Parsons | 14-03-13 | 10:46

@canardo | 14-03-13 | 10:39
Zeg niet dat ik met je oneens ben, maar het hebben van zieke ideeën is vooralsnog inderdaad geen valide grond om iemand de Nederlandse nationaliteit af te nemen. Dan zou het hier erg rustig worden.

kezie | 14-03-13 | 10:45

Ik pleit voor een stimuleringsfonds en een promotiecampagne onder onze prachtkansencultuurverrijkers.

vliegende knorrepot | 14-03-13 | 10:45

als deze gestoorde rambo,s terug komen,even een enkelbandje,voor een paar jaar,of moeten we wachten,dat er iets gebeurd.
deze geestelijk geindoctrineerde moslim pupers zijn een gevaar voor de samenleving,laat ze daar lekker blijven,maar ja daar kunnen ze het handje niet ophouden

soledad | 14-03-13 | 10:44

Een website en een folder. Dé oplossing voor al uw maatschappelijke problemen. Voetbalgeweld, loverboys, jihadi's, huiselijk geweld, noem maar op. Goede voorlichting is het antwoord.

Bigi Bana Boy | 14-03-13 | 10:43

@Kinky88
Ik durf te wedden dat de helft van die lui alleen een verblijfsvergunning heeft, maar dat ze de ballen niet hebben dat te vertellen.

Merkava | 14-03-13 | 10:42

in plaats van geld uitgeven aan ze hier te houden, kunnen we beter geld uitgeven om ze bij terugkomst buiten de grenzen te houden.
hier is niks meer van te maken... sterven als kanonnenvoer is een win-win situatie...
wij rust in het land en zij 72 maagden (of geiten) bij Allah

de beer van de meer | 14-03-13 | 10:42

Nederland Pauper land , daarentegen als GB en Frankrijk wapens gaan leveren aan de rebellen om zichzelf te verdedigen ? wat een mongeaulen zooi ...

iter | 14-03-13 | 10:41

Justitie wil zoveel, maar tussen willen en kunnen zit een wereld van verschil...

Muskatnuss | 14-03-13 | 10:41

Gewoon laten gaan, en pas tegenhouden en terugsturen bij eventuele terugkomst.

Hond van de slager | 14-03-13 | 10:41

Als dit geen reden voor denaturalisatie is, wat dan wel? Een directe aanslag op nl of een van haar bondgenoten. Grappige is wel dat de EU, met Hans van Baalen voorop, deze zelfde jongens wil trainen en ze het liefst ook nog van wapens zou voorzien. Bondgenoten tegen Assad, maar hier moeten we ze niet. Da's toch wel een beetje vreemd.

canardo | 14-03-13 | 10:39

Enigste wat wij moeten doen als zij terugkomen, ALS zij terugkomen dus een goed rusthuis bouwen voor hen met hoge mure, veel bouwvakkers staan al te trappelen hieraan te beginnen.
Voor de rest vrijheid ook voor Jihadi's

gebrokenvleugel | 14-03-13 | 10:39

Assad is nog altijd de baas in Syrië.

Dus bij terugkomst deze gasten direct aan hem uitleveren in verband met het uitvoeren van een (mislukte) staatsgreep.

goedverstaander | 14-03-13 | 10:37

Hmm, na de Spaanse Burgeroorlog werden Nederlanders strijders toch ook de nationaliteit afgenomen ofzeau. Wegens deelname aan een vreemde krijgsmacht. Bestaat dat artikel nog?

Mammeloe | 14-03-13 | 10:37

Volgens mij worden die lui gebruikt als kanonnenvoer door de rebellen - ik zeg, lekker laten gaan.

En als ze nog levend terug komen: paspoort afnemen ivm dienen in vreemd leger.

Klaar.

Snackbar van Allah | 14-03-13 | 10:37

Soory O-tje te weini moet zijn gloort,

Lichtstadfan | 14-03-13 | 10:37

Paspoort afpakken van die heaumeau's, moet toch heel simpel zijn hé, als je voor een ander land vecht.

Kinky88 | 14-03-13 | 10:37

Glort hier een totaaloplossing voor het allochtonen vraagstuk ? Zou zo maar kunnen. Niet tegen aan bemoeien dus gewoon late gaan.

Lichtstadfan | 14-03-13 | 10:35

Islamitische haatsites op internet en islamitische haatzenders op de schotels naast de islamitische rebellenzender - NOS - blijven toch wel gewoon open he?

vrijheid-van-spreken | 14-03-13 | 10:34

Jihadstrijder worden, of althans dreigen daarmee, geeft de beste garantie op een betaalbare huurwoning in hartje Amsterdam, een levenslange uitkering en gratis onderwijs.

kapotte_stofzuiger | 14-03-13 | 10:34

Inderdaad. Laat gaan, die mensen. Alleen niet meer binnenlaten.
Mijn voorstel is zowiezo om de komende 100 jaar oorlog te voeren op de Noordpool: alle geloven tegen elkaar. Met knuppels, hakmessen, bijlen etcetera, wel zo sportief en beter voor het milieu. Ga daar dan maar eens lekker laten zien dat je wilt sterven voor je godje, allalallalaatje of hoe hij ook mag heten.

vetkleppert | 14-03-13 | 10:34

Dat hier nog 8 vergaderingen met beleidsmedewerkers over gehouden moet worden is tekenend voor het debiele Nederland.

Gewoon Nederlanderschap afpakken.

En kom niet met gezeik, kan juridisch niet. Men kon ook met terugwerkende kracht studieboetes opleggen.

Werk nou eens voor de mensen die jullie betalen overheid en wees niet zo'n bangerd.

Kaas de Vies | 14-03-13 | 10:32

Laat die jongens lekker gaan, als ze sensatie willen kunnen ze het krijgen toch?

kampertjeee | 14-03-13 | 10:31

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen