Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Dag bevrijding, hallo democratie!

Buigt u even?Even lekker knuffelen. Onze regering heeft namelijk besloten dat 5 mei voortaan niet meer alleen in het teken staat van vrijheid. Nee, het wordt een dag van de democratie, een dag van burgerschap, een dag van de binding. Een dag ook om het belang van een democratische rechtstaat te benadrukken. Onze StarF*cker vraagt zich af wat er mis is met onze Bevrijdingsdag.


5 mei: Nationale Knuffeldag...

Net als je denkt dat onze juniorpremier wel zo ongeveer het licht zal hebben gezien na de woede in Nederland na de arrestatie van een vrouw die helaas en per ongeluk een notoire Marokkaanse crimineel dood reed, is Koning Knuffel weer het land door met zijn tegeltjes-wijsheden. "JPB on tour" was vandaag te gast in de Ridderzaal bij de welzijnsmaffia die hem riant voorzag van alles wat deze harde werkers in de zachte sector kunnen produceren als de subsidiekraan maar wordt opengezet. Ik citeer maar even het originele ANP-bericht waarin de dienstdoende bewindsvrouwe de onzalige plannen mag onthullen.

"Ook kondigde Verdonk aan dat bevrijdingsdag (5 mei) niet meer alleen een dag van de vrijheid moet zijn, maar ook een 'dag van de democratie, een dag van burgerschap, een dag van de binding'. Het moet volgens haar een dag worden om het belang van de democratische rechtsstaat te benadrukken."

Nou en toen mocht Jan Peter Onbenul op Radio 1 het hele verhaal komen toelichten. Dat had hij beter door Rita Verdonk kunnen laten doen want de dienstdoende verslaggeefster, Wilma Borgman, zette onze junior-premier in al zijn sociale naaktheid neer. Wat ging er nu in Nederland dan wel niet concreet gebeuren, was de terechte vraag van mevrouw Borgman. Toen begon JPB eerst maar eens over activiteiten zoals de tennisveldjes van Richard Krajicek bijvoorbeeld, maar stuitend was het antwoord: "Misschien moeten we meer uitwisselingen organiseren tussen zwarte en witte scholen." Wat moet je met zo’n man?

Ik begrijp dat er vanavond polonaise gelopen is in de oude wijken van Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Hatsjiekiedee, JPB denkt met ons mee! Wellicht was het raadzamer geweest als de premier en zijn clubje juist daar een plan van aanpak hadden neergelegd om door prioriteitsverschuivingen bij politie en justitie de criminele jeugd op te jagen tot voor mijn part het Rifgebergte of de Kolonel Specht-kazerne op de Antillen. Wellicht kan Donner zijn overjarige Gazelle-fiets eens richting die wijken in Den Haag sturen waar hij thans met een grote boog omheen stuurt. Hij zou daar eens moeten uitleggen waarom er gisteren bijvoorbeeld wel minimaal vier dienders bij Staphorst op de A28 namens Koos Spee de schatkist aan het spekken waren, maar er geen agent beschikbaar is om voor de veiligheid te zorgen van de echte slachtoffers van de multiculturele samenleving.

Rechts en populistisch gepraat? Wellicht, maar JPB speelt met vuur. Het dreigende alternatief is niet een links kabinet maar een breed front van populisten als Wilders, Nawijn, De Winter en zelfs die kwakende kikker van een Michiel Smit en niet alleen kaalkopjes maar vooral domkopjes. Gisteren kwam het hele spul in België bijelkaar. Nawijn aan de koffie met Filippe De Winter. Michiel Smit aan de thee met kale Vlaamse soortgenoten. Ik vrees dat de opmerking dat "criminele buitenlanders op moeten donderen" (Nawijn) beter zal vallen in de geterroriseerde wijken dan de abstracte teksten van JPB.

De Belgische premier Guy Verhofstadt noemde Nederland onlangs het "Beiroet van Europa". Een wat realistischere benadering dan zijn Nederlandse collega die nu ook al 5 mei als Bevrijdingsdag wil gebruiken als uithangbord voor zijn failliete knuffelbeleid. Mag dat gewoon Bevrijdingsdag blijven? Dan denken we tenminste weer even terug aan echte helden en een beetje aan Pim Fortuyn.

StarF*cker

Reaguursels

Inloggen

Bah, zo krijg ik na 5 jaar huwelijk met een mooie vrouw nog eens bindingsangst. En dat van Balkenende. Yeck!
--Enfin, DikZak schept nog eens op!--

Dr. Dik Zak | 29-01-05 | 20:03

De relatie tussen Starf*cker en Sunnygirl begint vorm the krijgen.;)

squire | 29-01-05 | 01:22

"Ook kondigde Verdonk aan dat bevrijdingsdag (5 mei) niet meer alleen een dag van de vrijheid moet zijn, maar ook een 'dag van de democratie, een dag van burgerschap, een dag van de binding'. Het moet volgens haar een dag worden om het belang van de democratische rechtsstaat te benadrukken."

op zich niet hum slechtste idee, maar zou 15 mei niet een logischer datum zijn?
(Vrede van Munster)

King of controversy | 28-01-05 | 16:29

Wat een gezeur over die Wilders elke keer. "Geen brede kijk op de wereld blablabla..."
We hebben nu iemand nodig die iets doet aan het grootste probleem van onze samenleving. Als er na 4 jaar het een en ander recht gezet is, stemmen we toch gewoon weer op iemand die wel die brede kijk heeft.
Mohammed Rasoel's Ondergang van Nederland gelezen?
Zoveel tijd hebben we niet meer...

Neerlands Hopeloos | 28-01-05 | 13:28

@ StarF*cker
Oh, dan was het een ander!

Sunnygirl | 27-01-05 | 23:07

@Sunny en .... op de motorkap van de wagen van je bijna ex?

Starf*cker | 27-01-05 | 23:04

@ StarF*cker
Mocht je toch besluiten om op 5 mei te willen knuffelen. Zullen we parkeergarageknuffelen. Sinds ik zo single ben al een 45-toerenplaat, ben ik wel in voor iets anders!

Sunnygirl | 27-01-05 | 22:59

@ Alfa & technofreak
Na 5 mei komt 6 mei.... genoeg om even aan Pim te denken. Zo onschuldig kan soms een zinnetje zijn. Maar dan heof je zijn gedachte goed nog niet te delen. Op 25 december denk ik ook aan Jezus en de Kerstman. Maar geloof daar ook niet in!

Sunnygirl | 27-01-05 | 22:20

Stelletje opruiers zijn jullie toch ook he
wh@t the f*ck heeft P.Voortuin nu gedaan ...

Alfa | 27-01-05 | 17:51

Stelletje opruiers zijn jullie toch ook he
wh@t the f*ck heeft P.Voortuin nu gedaan ...

Alfa | 27-01-05 | 17:51

Spooky, houd ik je aan!

Pannie | 27-01-05 | 17:32

JACK DIE GAAT VER-HUI-ZEN!
JACK DIE GAAT VER-HUI-ZEN!
JACK DIE GAAT VER-HUI-ZEN!
Woehahaha!!! Jack, hoe oud waren je dochters ook al weer? Dit wordt genieten!
Heb je al een mooi plekje gevonden IN DE RANDSTAD!!! Woehahaha gna gna!

Pannie | 27-01-05 | 17:31

Ik zit net de herdenking van Auswitsch te kijken en dat maakt alles wat Wilders, Hirschi Ali, rechts en links zelfs dat gedoe met marokanen komt zo triviaal. Ik wil er niet over nadenken, niet nu. Zelfs niet over burgerschap, binding, rechtstaat en democratie. Wij hebben het zo ontzettend goed in het vrije rijke Nederland anno 2005. We moeten niet altijd willen klagen. Ik ben nu liever stil, uit respect voor de mensen die daar geleden hebben daar wil ik het bij laten.

spooky | 27-01-05 | 15:29

@JackRandom
Je naiviteit zou hilarisch zijn als het niet zo tragisch was.Het extreem rechtse islam ,daar hoor ik je niet over maar mensen,zoals een Wilders die daar nu juist het gevaar zien zijn NSBers.Heb je jezelf al eens doorgelicht.
De tragiek is dat jouw ""linkse"" communistenclubje Wilders met plezier kilometers langs rechts voorbijsteekt om de Islam in te halen en te onderscheppen als het al veel te laat is.
Denk maar nooit dat een groeiende moslimmeerderheid gaat luisteren naar een krimpenede bende ex-kolonialisten op pensioenleeftijd.Maar hoor je jezelf niet over.

Europa | 27-01-05 | 14:05

jammer dat pim fortuyn de laatste zin weer komt verknoeien. voor de rest wel een leuk stukje.

technofreak | 27-01-05 | 12:05

".... Wellicht, maar JPB speelt met vuur. Het dreigende alternatief is niet een links kabinet maar een breed front van populisten als Wilders, Nawijn, De Winter en zelfs die kwakende kikker van een Michiel Smit en niet alleen kaalkopjes maar vooral domkopjes...." Hulde aan Starf*cker. (alhoewel Wouter Bos ook eens wat ballen zou moeten krijgen.)

Lekker Belangrijk© | 27-01-05 | 11:47

@ muggs 26-01-05 @ 21:09
Moet je gaan emigreren naar Zuid-Duitsland

Sunnygirl | 27-01-05 | 11:17

Wetende dat op een aantal middelbare scholen er al nauwelijks meer wordt gerept over de jodenvervolging in de tweede wereldoorlog uit angst voor negatieve reacties van de Ali's en Fatima's verbaast mij dit niet. Ik verwacht dan ook dat de dodenherdenking op 4 mei binnenkort veralgemeniseerd zal worden zodat daarbij ook de plegers van zelfmoordaanslagen op Israelische stadsbussen kunnen worden herdacht als gevallenen in de strijd voor de vrijheid.

Nederland, ik betreur je...

ledwatch | 27-01-05 | 11:07

*Zwabbah Zwamt*
Wat ook heel bevrijdend is, is je puddingbuks laten buizen door een hoeah zonder tanden, of een scheet laten in een overvolle tram en dan verongelijkt iemand aankijken, bevrijdend is ook je pinokkio-pegel uitlepelen en vervolgens iemand een hand geven, bevrijdend is ook, in je reet porren als je vergaat van de jeuk omdat de aarsmaden ff een frisse neus aan 't halen zijn.....

Bevrijdend voor jullie "posters" kan ook zijn dat Zwabbah opzaut....

Nah Zwabbah Gabbah gaat nu ff.een democatriserings process voeren met de baas, ook dat is heeeeeeelllll bevrijdend.

zwabbah | 27-01-05 | 10:55

5 mei is de dag dat wij bevrijd zijn van de Duitsers en op die dag hoort gevierd te worden dat wij in de bijzondere positie zitten al decenia lang vrijheid te kennen. Dat moet altijd zo blijven en kan naar mijn mening hoogstens verbreed worden bij het stilstaan bij mensen in andere landen die die vrijheid niet hebben.

Een dag van de democratie is natuurlijk onzin elke dag worden er democratische besluiten genomen door bestuurders en de dag van de democratie is dan de dag dat we mogen stemmen.

Een dag van burgerschap is natuurlijk helemaal onzin doe dat gewoon elke dag, behandel mensen met respect sta op voor ouderen in trams help oudjes oversteken doe elke dag een goede daad zegmaar.

Een dag van binding is het toppunt, het verbonden voelen is per definitie het resultaat van een lange tijd samen leven en je betrokken voelen bij mensen om je heen. Een dag lang verbonden voelen is echt net knuffelen in de zin zoals het hier gebruikt wordt,een groot toneelstuk. Verbondenheid is pijn hebben als je medemens pijn heeft blij zijn verdrietig zijn gelukkig boos met elkaar. Verbonden heid is ook het open staan voor de medemens ook de marokaaanse medemens maar dit heeft tijd nodig. Dus kortom als we er vandaag aan gaan beginnen is het 5 mei een keer tijd voor het vieren van verbondenheid anders is het NEP.

Het belang van de democratische rechtsstaat te benadrukken tenslotte daar hebben we het wel genoeg over gehad, de vrijheid om te doen en te laten en te zeggen wat je wil zolang het binnen de wet is anders is de rechtstaat ervoor om naar een rechter te gaan, geen eigen rechter spelen dus en daar mogen we wel eens bij stilstaan gezien de fundamentalistische moslims en gezien de reacties op de overreden marokaan vorige week. Ik deel de mening van de rechtercommissaris in deze en niet het OM ik ga er trouwens niet van uit dat het opzet was.

spooky | 27-01-05 | 10:52

Kan hier niet een poll van worden gemaakt? Ben benieuwd of er uberhaupt mensen voor zijn...

Badabing | 27-01-05 | 10:24

Als een Xtra vrije dag hiervoor niet kan, ben ik niet geïnteresseerd.

Nelis | 27-01-05 | 09:45

@wasabi: bevrijding gaat over het herstel van democratie? zeg dat eens tegen de zuid vietnamezen die bevrijd werden door het noorden of het oude iraak die toen werd bevrijd door saddam of amerika die bevrijd werd door george w. bush!!! op zouten!

Eric Cartman | 27-01-05 | 09:26

@ Pritt Stift 26-01-05 @ 22:40
Bijna, haar veel langer en zelf ook. Gele nummerplaat en stoelen donker. En ik heb geen anti-cupje. Knikkeren doe je op een schoolplein!

Sunnygirl | 27-01-05 | 08:49

@Starfucker

5 mei wordt anders al aardig misbruikt door linksen en vluchtelingenorganisaties. Kijk maar eens in wagening wat voor standjes je daar tegen komt. Verdonk heeft zeker gelijk dat de nederlandse nationaliteit iets bijzonders is en wat is er mis deze belangrijke stap voor een nieuwe nederlander uit te delen op onze dag van de vrijheid? Dan weten ze gelijk we hier het nieuwe (islamitische) fascisme waarin andersdenkenden worden bedreigd of doogemaakt niet zullen tolereren.

Joop Hoef | 27-01-05 | 08:47

@Starfucker

5 mei wordt anders al aardig misbruikt door linksen en vluchtelingenorganisaties. Kijk maar eens in wagening wat voor standjes je daar tegen komt. Verdonk heeft zeker gelijk dat de nederlandse nationaliteit iets bijzonders is en wat is er mis deze belangrijke stap voor een nieuwe nederlander uit te delen op onze dag van de vrijheid? Dan weten ze gelijk we hier het nieuwe (islamitische) fascisme waarin andersdenkenden worden bedreigd of doogemaakt niet zullen tolereren.

Joop Hoef | 27-01-05 | 08:47

Was 4 mei niet een betere datum geweest?

Klukkluk | 27-01-05 | 08:40

bedankt weer StarF*cker
niets op aan te merken

mennie | 27-01-05 | 07:54

@Starf*cker<br>
Ik ben het hardgrondig met je eens! Zo'n beetje de enige echte nationale feestdag die we hier hebben, is 5 mei (ok, op 30 april schijnt er ook een feestelijke gebeurtenis plaats te vinden). Er zijn nog steeds genoeg mensen die die dag in 45 hebben meegemaakt, en die in de tijd voor die dag ontberingen hebben meegemaakt waar wij "jongeren" geen weet (meer) van hebben. Wat kan ik me hier kwaad om maken...5 mei moet blijven zoals het was, en anders hoeft het helemaal niet meer gevierd te worden!
Ongelofelijk trouwens dat dit nieuws zo'n beetje tegelijk met het idee voor 2 extra religieuze feestdagen voor anders-religieuzen naar buiten komt. Dat is ook al zo'n plan dat bij mij in het verkeerde keelgat schiet. Want zoals ik het begrepen heb, zijn dat dan alleen vrije dagen voor belijders van een bepaalde religie. Terwijl omgekeerd iedereen natuurlijk vrij blijft krijgen op de kerstdagen, met pasen, hemelvaart en pinksteren. Dat moeten we dus dan ook maar koppelen aan daadwerkelijk belijden van een geloof. En voor de mensen die nergens in geloven, ach, die hebben dan gewoon pech, toch?

Crimson | 27-01-05 | 06:33

@Araya. Respect!!

NOBOLLOCKS | 27-01-05 | 02:26

Lekker bezig geweest jongens!

Pannie | 27-01-05 | 02:14

@Starf*cker
Om even te reageren op je post van 21.55 (laat maar ik was aan het werk)
Ik ben zelf conducteur bij NS en wat zou ik dolgraag een paar van die linkse knuffel politici een maandje meekrijgen op de Schiphollijn en de Flevolijn, mijn dagelijkse realiteit. Als dát je wereldbeeld niet verandert doet niets het.

Araya | 27-01-05 | 01:43

@ StarF*cker
Lekker stuk! (je Column bedoel ik natuurlijk. Ik was even de kroegtijger aan het uithangen. Morgen ben jij weer aan de beurt!

De rest van de reacties lees ik morgen vroeg wel even. Als Meernsecafetijger, zie je het op dit tijdstip niet meer zo scherp.

Balkenende had beter gewoon dominee kunnen worden, daar is vaagheid in je betoog een pre!

Sunnygirl | 27-01-05 | 01:35

@Huh
Ga nou maar slapen joh, wordt niks meer vandaag ;)

ZI | 27-01-05 | 00:48

BlijFFF

Huh..? | 27-01-05 | 00:38

Ik zeg: van 4 mei blij je af!

Huh..? | 27-01-05 | 00:37

Nou, nog eventjes dan...@Star 00:11: Nee, geen Sharon voor mij in de hangmat. Met Sharon zou ik dan weer wel een bungalowtent kunnen opzetten....

Ik ga meer voor de sportst*rren: Corine (wielrennen), Fatima (jawel de hockey*) of wat russisch tennis materiaal :P

Wel weer redelijk offtopic, maar ja

Ruler | 27-01-05 | 00:28

@. Starf*cker
Sorry, da's de vieux dus..:-/
Ga nu maar plat denk ik.

Of lag ik al plat?

Huh..? | 27-01-05 | 00:26

@Starf*cker
Ja, maar als ik DAT nou lekker vind.
en ZI, Ja hij was af.
Slaap ze.

de bier | 27-01-05 | 00:24

@Huh Dat is 4 mei!

Starf*cker | 27-01-05 | 00:23

Sta ik net de vaatwasser in te ruimen, schiet me ineens te binnen wat me de hele avond eigenlijk al dwars zit.
Mis ik nu iets, of loopt Neerlands grootste normen-en-waarden-colporteur nu gewoon 5 mei te verkwanselen?? 5 MEI!!
De enige dag in het jaar dat zelfs m'n schoonmoeder 2 minuten d'r bek houdt!!
Ik zeg: van 5 mei blijf je af!

Huh..? | 27-01-05 | 00:22

@ZI Wat dacht jij?

Starf*cker | 27-01-05 | 00:22

@De Bier Je weet waarom Canal Plus in Frankrijk Aanal Pluus heet?

Starf*cker | 27-01-05 | 00:21

@de bier
Hij was af toch?... dacht ik

ZI | 27-01-05 | 00:21

Ik ga ook horizontaal. Gelukkig voor Sharon bestaan er kerels als SF maar mij niet gezien. Ik trek me zo even lekker af bij canal+.

de bier | 27-01-05 | 00:19

"Dag van de Binding" oftewel de "National SM dag". Ha ha, volgens mij is Verdonk in dur vrijetijd een geile lustslavin of misschien een strenge domina, wie weet, en is Balkie het gewillige slachtoffer. Pfff. En die vrij dagen, niet lullen, ik ben niet gelovig dus ik wil gewoon alle dagen vrij. Punt uit.

pfff | 27-01-05 | 00:18

@Chiant
Applaus...

bethundered | 27-01-05 | 00:17

@Chiant
Daar heb je gelijk in. Maar vertel dat aub in Den Haag. Misschien luisterd er toch 1.

de bier | 27-01-05 | 00:16

@Chiant Niets aan toe te voegen. Goeie tekst!

Starf*cker | 27-01-05 | 00:13

@ZI
Maak je het verhaaltje nog af? Ik ben benieuwd, ook al is jack nu weg.

de bier | 27-01-05 | 00:13

Het Beiroet van Europa?? Dat is ook wel weer teveel eer.

mezz | 27-01-05 | 00:13

@Allemaal:
Jezus te paard! Nu lullen we in deze discussie over wie er in het verzet zaten en waarom!!! Excuses, ik draaf wellicht door.
Waar het om gaat is dat "wij" als Nederlandse bevolking in de Tweede Wereldoorlog grote offers hebben gebracht en dat dit nimmer vergeten mag worden. Of de verzetshelden nu links, rechts, communistisch, maoïstisch, marxistisch, wildersistisch, zalmistisch, churchilistisch of Hansteeuwenistisch waren zal mij eerlijk gezegd lekker boeien! Waar het om gaat is dat er destijds mensen gesneuveld zijn in de strijd tegen het fascisme voor hun idealen m.b.t. vrijheid en democratie! En dat mag nooit vergeten worden, daar zij mede de pijlers vormen van onze democratische rechtsstaat.
De problemen waarover wij op dit forum discussiëren staan in generlei verhouding tot de problemen waarmee het Nederlandse volk in díe periode te maken had! En dát mogen wij nimmer vergeten en dáarom dient 5 mei ook 5 mei te blijven zoals het is en was.

Chiant | 27-01-05 | 00:11

@Ruler En Sharon Dijksma naast je in de hangmat?

Starf*cker | 27-01-05 | 00:11

@SF
Die linkse bolwerken ook altijd. Hun eigen straatje schoonlullen en zelf met de eer gaan strijken... Wat vreselijk. En dat terwijl ik met mijn tweede wereldoorlog kennis van de middelbare school dit nog redelijk bij kon benen...

ZI | 27-01-05 | 00:10

Ik ga ook slapen... tot morgen maar weer! Wat een leven eigenlijk.....? Ik hoor in een hangmat te liggen met een coctail in de hand, ver van dit Nederlandse geleuterrrr!

Ruler | 27-01-05 | 00:10

@Ruler
Nu ik het teruglees. Het ging vanzelf.

de bier | 27-01-05 | 00:08

@ Zi Het is ff wennen, maar het voelt vanavond goed. Brrr... Die Jack. Over de oorlog beginnen en dan niet weten dat socialistische leiders als Koos Vorrink al in 1942 zich drukker maakten over hun politieke toekomst dan over Nederland.

Starf*cker | 27-01-05 | 00:07

Zit ik godverdomme een verhaal voor Jan Lul te typen in plaats van voor JackRandom. Gaat ie slapen!

Jack! Ik heb de andere helft van Mao's boekje, delen?

ZI | 27-01-05 | 00:06

@SF
Dan kijk je toch de andere kant op. Een natte dwijl over de kop doet ook wonderen.
Trouwens dat zie je toch vaker bij SP en aanverwanten. Dat geschop tegen gereformeerden.

de bier | 27-01-05 | 00:05

@SF
Eng heh ;-)

@JackR 23:50
Dus nu gaan we ontkennen dat Hilters partij in principe niets anders was dan een extreem rechtse club met als dekmantel de naam 'socialistische arbeiders partij'? Maak het nou even, volgens mij is het niet echt een rechtse inslag om iedereen eenzelfde auto te laten rijden, en iedereen aan een baan te helpen. Mits je wel uit de goede moeder kwam rollen natuurlijk. Maar goed, eigenlijk zou ik hier niet eens op in moeten gaan. Feit blijft dat de inslag van de partij van hitler de socialistische en dus linkse was. Dat zijn activiteiten extreem rechts waren is wel duidelijk op zich. Juist daarom is het wel zo verstandig Hitler lekker daar te laten waar hij hoort, in geschiedenisboekjes. Die partij valt niet in links of rechts in te delen. Ontkennen dat het links was is minstens zo dom als ontkennen dat zijn daden 'rechts' waren. Misschien moeten we de NSDAP maar gewoon bestempelen als extremistisch, dat lost een hoop op.

Maarrr... de doden die Stalin op zijn geweten heeft met zijn 'eerlijk-alles-delen-maar-ik-een-beetje-meer-dan-jij'-principe is wel een linkse 'daad'. Ben benieuwd hoe je dat gaat verklaren. Ik zie Communistisch Rusland namelijk als het bewijs van het niet functioneren van het communisme. Ik snap daarom ook niet dat er nog mensen zijn die in deze Rode Hel kunnen geloven of ook maar neigen richting die ideeen. Dit geldt overigens ook weer de rechterkant op, maar dat geheel ter zijde.

ZI | 27-01-05 | 00:04

Gelukkig legt de bier het nog even in Jip en Janneke taal uit voor Jack (maar wel onze Jack!)

Ruler | 27-01-05 | 00:03

@De Bier Nou kom ik liever klaar op of onder Sharon dan met Agnes Kant. Brrrr...

Starf*cker | 27-01-05 | 00:03

@SF
Als ie maar niet over Sharon Dijksma droomt want die is van jou!

de bier | 27-01-05 | 00:01

@JackR Zit me nog kwaad te maken ook. De aanslag op Generaal Rauter is gepleegd door een verzetsgroep bestaande uit KP-leden, dat waren vooral onderduikers en boerenzonen en in die tijd bepaald geen liefhebbers van Agnes Kant. Nee, het was geen kerkelijk oproer maar de gereformeerde kerken op de Veluwe speelden een belangrijke rol in het verzet. Terwijl de socialistische leiders de baaantjes al aan het verdelen waren, zie Vorrink in Soldaat van Oranje, deden de gereformeerden het werk.

Starf*cker | 27-01-05 | 00:01

@SF en de rest: Ik lees nog even 3 pagina's uit Mao's boekje, en knuffel de verzamelde werken van Marx nog even, en dan ga ik slapen. En wie weet, zit er ook nog een natte droom over Agnes Kant in. Truste :)

JackRandom | 27-01-05 | 00:00

@JackRandom
Putten=Veluwe=streng protestants.
Nog steeds laat deze bevolking zich niet knechten behalve door de dominee. Ze laten daar nog wel eens steekjes vallen maar wat ze in hun kop hebben .... Verdiep je er eerst eens in voordat je oordeelt.

de bier | 26-01-05 | 23:58

@ZI Unieke avond. Ben het weer met je eens. Die Agnes Kant loeit als een misthoorn.

Starf*cker | 26-01-05 | 23:56

@Ruler: Bij mijn weten is de verzetsdaad, die de Duitsers gebruikten als reden om Putten te straffen, niet door kerkelijken gepleegd, maar was het een gewone verzetsdaad.

JackRandom | 26-01-05 | 23:54

@Ruler JackR is nog bij pagina 4 van het rode boekje van Mao.

Starf*cker | 26-01-05 | 23:54

@JackR
Wat is de primaire functie van een politieke partij? In de regering ben je wetgevende macht, in de tweede kamer controlerende macht. Daarbij moet je in het oog houden wat er in de samenleving heerst, logisch. Maar wat heeft een politieke partij te maken met sociale hulp? Rechtsbijstand etc? Dat is niet hun taak, ook al is het een, op zich, mooi streven. Daarbij komt ook nog eens dat de achterban van de SP (en ook wel de PvdA) met name uit 'arbeiders' bestaat. In ieder geval praten we meestal niet over vermogende managers, dokters etc. Wat zou jij vinden van een VVD kantoor voor rechtshulp en dergelijke? Dat strookt gewoon niet met hun opvattingen en met hun 'doelgroep'. Maar goed, de SP weet wat er in de samenleving leeft? Waarom hoor ik ze dan nooit over de punten die ECHT in de samenleving leven? Wat er echt leeft is een roep om aanpak van criminaliteit. Heb jij de SP ooit horen krijsen om die harde aanpak? Het enige wat de SP in de kamer doet is voorstellen afkraken. Ik heb ze zelf nog nooit met een gestructureerde oplossing horen komen. Het enige wat Jan doet is brieven van zielige minima voorlezen in dure tweede kamertijd. Om over dat schrizofrene wijf daar nog maar te zwijgen.

ZI | 26-01-05 | 23:53

@JackRandom
Juist de protestantse kerk was zeer gekant tegen de nazi's. Maar zoals je zelf al zegt, Je hebt er nooit iets van gehoord. Ik hou het maar op desinteresse.

de bier | 26-01-05 | 23:53

@JackR Je mag van mij de geschiedschrijving van prof. dr. L de Jong over W2 in Nederland lezen. De belangrijkste verzetsleiders behoorden tot het gereformeerde (AR) kamp. Na de oorlog kregen juist de "linkse" verzetsmensen de sleutelposities in de politiek. Dat hadden ze in gevangeschap in Sint Michielsgestel en Haaren al geregeld. Paars-avant-la-lettre. Toen al waren de socialisten geboren konkelaars.

Starf*cker | 26-01-05 | 23:52

@Jack: Ga je je reactie van 23:48 even herhalen in Putten bij de jaarlijkse herdenking daar?

Ruler | 26-01-05 | 23:51

@Ruler: Moet ik nu weer uit gaan leggen dat een naam of label die een partij gebruikt, helemaal niets hoeft te zegen over de inhoud van die partij?

JackRandom | 26-01-05 | 23:50

@Starf*cker
Die een Nederlandse voorloper van Jan M. aangestoken zou hebben.

de bier | 26-01-05 | 23:49

@De Bier Niet helemaal, die haat van Hitler tegen communisten was al in de jaren '20 ontstaan. Hij gaf in 33 de commu's ook de schuld van de brand in de Rijksdag.

Starf*cker | 26-01-05 | 23:48

@SF: Kerkelijk verzet?? Daar heb ik nog nooit van gehoord, integendeel, die brave katholieken en protestanten deden graag met de nazi's mee. En ja, er waren ook veel oud-militaire verzetsstrijders. Maar na de oorlog werdt gedaan alsof zij, o.l.v. Bernhard, *het* officiele verzet waren, gebundeld in de Binnenlandse Strijdkrachten. En dat klopt niet.

JackRandom | 26-01-05 | 23:48

@ZI: Juist! En waarom wordt de NSDAP dan als extreem rechts gezien? Ik zie linkse denkbeelden de boventoon voeren bij dat bedenkelijke cluppie. Trouwens die hitlertijd was kinderspel in vergelijking met de daden van Stalin, vriend en voorbeeld voor SP en GL! Vreemd genoeg hoor je daar zelden iets over

Ruler | 26-01-05 | 23:46

@Starf*cker
Van die pvda-ers in de oorlog was ironisch bedoeld richting Jack. Dat de communisten in grote getale in het verzet zaten had ook als reden dat Hitler evenveel hekel had aan joden dan aan communisten.

de bier | 26-01-05 | 23:44

@De Bier Dat bedoel ik!

Starf*cker | 26-01-05 | 23:44

@Chiant en ZI: Het gaat me niet om een vergelijking van rechts van nu en de nazi's/NSB van toen. Ik heb simpelweg sterk het gevoel dat een Nawijn en een Wilders destijds NSB-leden zouden zijn. En tsja, dat is misschien wel hetzelfde gevoel als dat jullie, en SF, hebben over de SP als zijnde een ondemocratische partij.

@SF: Ik ben ook niet zo happy met Jan Marijnissen, hij is te dominant in de SP aanwezig. Maar de SP is wel de enige partij die je ook buiten verkiezingstijd tegenkomt. Andere partijen zie of hoor je dan niet, alleen als ze je stem willen. De SP heeft in diverse steden partijkantoren, waar mensen hulp kunnen krijgen, rechtsbijstand, sociale hulp, etc. Daardoor weet die partij juist *wel* wat er in de samenleving leeft.

JackRandom | 26-01-05 | 23:43

@Jack R Sorry, maar lees eens wat anders dan Marckx. Het verzet was voor een belangrijk deel kerkelijk georienteerd, maar vooral de rechtse orthodoxe kerken op de Veluwe, Drenthe, de Betuwe etc. Verder veel oud militairen, in die tijd bepaald niet links en inderdaad, socialisten en communisten. En wat Prins Bernard hier nou weer mee te maken heeft? Voormalige socialistische "verzetshelden" als Mansholt, Schermerhorn, Drees en Vorrink bepaalden in de na-oorlogse jaren het politieke beleid. Niet alles geloven Jack wat die hysterische Agnes Kant jullie allemaal voorkauwt.

Starf*cker | 26-01-05 | 23:42

@Jack
heb je die documentaire over de tweede kamer gezien waarvan Weisglas zei dat hij er een onpasselijk gevoel bij kreeg. Daarin zag je heel goed hoe Jan M. de partij bestuurde. Agnes Kant kreeg er flink van langs om (in mijn ogen) niets en de rest trilde als een riet en je zag haar echt door de grond zakken. Het was gewoon afblaffen. Fijne partij. Mijn laatste beetje respect voor Jan heb ik toen verloren.

de bier | 26-01-05 | 23:41

@ZI Hulde, prima verwoord!

Starf*cker | 26-01-05 | 23:38

@Chiant
Klopt
@JackR
Zodra het over rechts gaat en de nazi-tijd wordt er bij gehaald dan gaan mijn nekharen overeind. Niet zozeer omdat rechts geassocieerd word met nazi's, overigens doet vooral 'links' dit, maar vooral ook omdat die tijd niet vergeleken kan worden met wat dan ook. Je kunt de nazi's niet in een hokje plaatsen, ze waren extreem rechts 'bezig' ja, maar aan de andere kant, het was wel een 'Socialistische Arbeiders Partij', laten we de discussie de discussie houden en Hitler er eens buiten houden.

Verder, de SP heeft nog nooit oplossingen aangedragen. Het is altijd overal tegen zijn en vooral alles zo hard mogelijk vertragen en dwars zitten. Als dat met twee benen in de samenleving is, dan heb ik liever een regering die niet met twee benen in de samenleving staat. SP is wereldkampioen luchtverplaatsen, de beginselen zijn al fout, hoe kun je dan ooit een normale partij vormen?

ZI | 26-01-05 | 23:36

@Chiant: Eens, wat voor enge rechtse clubjes geldt, geldt ook voor enge linkse clubjes als de CPN.

@de bier: Bijna goed, de meeste verzetsleden waren communisten en socialisten. Na de oorlog is echter die club van Prins Bernard, de BS, met de eer gaan strijken.

JackRandom | 26-01-05 | 23:36

ja 2 benen in de samenleving, en verre van de realiteit

modderfokker | 26-01-05 | 23:34

@Jack Dat is nou precies het beeld van wat ik van de SP heb. Strafkampen in Scheemda. Van dissidente SP-ers en anderen hebben we de afgelopen jaren veel gelezen over de dictatuur van de machthebbers in die club. Jan M. lult goed, maar is in die club een spijkerharde ayatollah. Interne regels zijn streng en die Agnes Kant mist binnen die club iedere sociale en comunicatieve vaardigheid. Wat ik zeg: een wolf in schaapskleren! Ik heb niks met Smit of Wilders maar ik vrees dat beide heren meer democratie in hun pink hebben dan Mao Jan in zijn hele lijf.

Starf*cker | 26-01-05 | 23:34

@Starf*cker
Als Jan er mee kapt dondert de SP net zo in elkaar dan D66 toen Van Mierlo er mee kapte.

de bier | 26-01-05 | 23:31

@Jackrandom:
"Ik ben er van overtuigd dat types als Wilders, Nawijn en andere LPF-types in de 2e wereldoorlog enthousiaste NSB-(kader)leden geweest zouden zijn."
En waar baseer je dat op? Ik vind de vergelijking met het Derde Rijk altijd zó'n discussiestopper! Het doet bij mij altijd het vermoeden rijzen dat er dan geen argumenten meer zijn en het gelijk door moraal en verbaal geweld alsnog gehaald dient te worden. Geef mij ongelijk en overtuig mij met argumenten en feiten!

Chiant | 26-01-05 | 23:30

@SF: Ja, en de Volkskrant was vroeger ook een katholiek dagblad. In den beginne was de SP op Maoistische leest gestoeld, maar dat is alweer ruim 30 jaar geleden, en geen van die figuren is meer binnen de SP actief. De SP is letterlijk waar de afkorting voor staat, een socialistische partij. Enne, als je de SP minder democratisch noemt dan een Smit of een De Winter, mankeert er iets aan je. Als Smit of De Winter aan de macht komt, is het democratisch bestel het eerste wat er afgeschaft wordt. Tweede is de bouw van strafkampen, waar politiek andersdenkenden kaltgestelt worden.

JackRandom | 26-01-05 | 23:29

@Starf*cker: Complimenten voor je stuk!

Ruler | 26-01-05 | 23:29

@JackRandom
En toen zaten alle pvda'ers in het verzet. En we zijn bevrijdt door 200 marokkanen die meevochten met de Fransen. Slaap lekker verder.

de bier | 26-01-05 | 23:29

@Chiant En de SP van nu. Een naar binnen gekeerde enge club.

Starf*cker | 26-01-05 | 23:26

@Kabaal:
Helemaal mee eens. Het gevaar is echter wel dat het rechtse electoraat zich inderdaad verspreidt over diverse partijen zoals Jackrandom zich dat voorstelt.
Links had dat vijftien jaar geleden al door en fuseerde PPR, PSP, CPN en EVP tot Groenlinks. Tot meer geloofwaardigheid heeft dat nimmer geleid. Wel tot een grotere eendrachtige aanhang en dus invloed.
Overigens wil ik volgaarne de CPN en PPR van destijds vergelijken met de door Jackrandom gehekelde Smit.

Chiant | 26-01-05 | 23:25

@Jack Nou, nou. Het land geleid door voormalige Maoisten. De SP is een wolf in schaapskleren. Van binnen minder democratisch dan Wilders, Smit, Nawijn en De Winter bijelkaar.

Starf*cker | 26-01-05 | 23:23

@Chiant: Ik ben er van overtuigd dat types als Wilders, Nawijn en andere LPF-types in de 2e wereldoorlog enthousiaste NSB-(kader)leden geweest zouden zijn.

@KABAAL: Nog meer naar rechts? We hebben al de meest rechtse regering ooit. We moeten juist naar links, en niet het praat-links van de PvdA en GroenLinks, maar het doe-links van de SP. Met 2 benen in de samenleving.

JackRandom | 26-01-05 | 23:19

@hoeheterhoepeter
en wie nog wat bij elkaar heeft weten te werken en graaien is het land ontvlucht. Vieren we toch gewoon 5 mei verder in Spanje, canada of nieuw-zeeland.

de bier | 26-01-05 | 23:19

het probleem blijft natuurlijk, wat doen we met 5 mei. Over een paar jaar, volgens schattingen 50 jaar, zijn de moslims in de meerderheid in Nederland. Bevrijdingsdag zegt hun niks. Knuffel of knuppeldag begrijpen ze misschien wel. JP is vooruitstrevend

hoeheterhoepeter | 26-01-05 | 23:03

@. JackRandom,
Smits is een Nazi en mag van mij, net als moslimetremisten, levenlang worden opgesloten in een varkensstal. Wat de overige heren betreft, van mij mag de politiek zich best wel redelijk naar rechts wenden. Ik vind dat deze figuren gewoon in de politiek aanwezig moeten zijn, al is het alleen maar om die ingeslapen zooi de hele dag wakker te schelden. Net als toen met Fortuijn, als ie was blijven doorleven, was ie inderdaad Prime-minster geworden, maar daar zat ik ook niet op te wachten. Lekker in de oppositie met eenman of 7, lekker de boel opruien.....

KABAAL | 26-01-05 | 23:03

@Filo Fortuyn, LPF, politici bedreigd, moord op Van Gogh. Helemaal raar is die gedachtengang van premier Verhofstadt nou ook weer niet.

Starf*cker | 26-01-05 | 23:02

@Jackrandom:
Afgezien van Smit zie ik de vergelijking met de NSB niet helemaal voor me. Dunkt mij dat hier sprake moet zijn van beeldspraak, demonisering, danwel stemmingmakerij.
-
[offtopic] Ik denk dat prof. dr. B. Smalhout ook GS leest. Sinds het commentaar vorige week heeft hij in zijn laatste column het woord "thans" niet éénmaal gebruikt!! En dat is voorwaar een unicum! [/offtopic]

Chiant | 26-01-05 | 23:01

Het Beiroet van Europa. Laat me niet lachen. Een moord, een gek, en we zijn plots het Beiroet van Europa. Is Antwerpen dan het Derde Rijk van Europa?

Filo | 26-01-05 | 23:00

@KABAAL,
daarom hoor je steeds meer het nieuwe nederlandsche gezegde : wie aan mij of mijn gezin komt maak ik dood, dan maar een jaar de bak in.

de bier | 26-01-05 | 22:59

En zoals radicale moslims, de islam als kapstok willen gebruiken voor hun wandoelen, wil men nu 5 mei als kapstok gaan gebruiken voor goed bedoelde, maar helaas loze betekenissen. Laat het 5 Mei blijven zou ik zeggen.

En waarom er vier agenten de schatkist stonden te spekken op de A28 bij Staphorst is heel simpel. De half miljard die dat oplevert kunnen ze goed gebruiken om de Nederlander van de wieg tot het graf te verzorgen... "Ik heb dat geld nodig" was de eerste opmerking van een VVD Tweede Kamerlid, toen ik voor een afspraak kwam om mij over Spee's beleid te beklagen, maar uiteindelijk was ie het wel met me eens.

drnomad | 26-01-05 | 22:57

En om on topic te blijven, wil ik nogmaals al die hufters 'bedanken' die op JP en zijn enge clubje gestemd hebben.

JackRandom | 26-01-05 | 22:56

jouw=jou

de bier | 26-01-05 | 22:55

Inderdaad, de Bier,
een dorpsgenoot schopte eens zijn eigen autoportier dicht, omdat daar een been uitstak van iemand die zijn radio aan het stelen was. Hij had zijn radio terug, maar kreeg wel een proces-verbaal en de factuur van de ziektekosten (gebroken poot van de dief)........

KABAAL | 26-01-05 | 22:55

Hoe meer rechtse splinterpartijtjes, des te beter! Laat al die Wildersen, Nawijns en Smits maar lekker NSB-achtige partijtjes oprichten, dan nemen ze elkaar de wind wel uit de zeilen. En tsja, als ze zich bundelen... In dat soort extreme clubjes (als ze tenminste geen Filip de Winter of Pim Fortuyn-achtige charismatische leiders hebben) zie je altijd dat ze elkaar na verloop de tent uitvechten, en afzonderlijk verder gaan...

JackRandom | 26-01-05 | 22:54

Maar dat mag niet, want stel je voor dat degene die jouw een ongelooflijk grote bek geeft met de autoradio nog in z'n hand onschuldig is.

de bier | 26-01-05 | 22:50

Inderdaad, de Bier,
Als je alleen al kijkt hoe de Hermandad optreedt bij bijv. "de parkeerpolitie" op tv, sommige verbalanten halen mij het bloed onder de nagels weg en worden dan gewoon heengezonden onder het mom: "om het niet te laten escaleren....." Ram d'r toch een op man !!

KABAAL | 26-01-05 | 22:48

Koos P = P. Kouwes

de bier | 26-01-05 | 22:47

@Huh..? 26-01-05 @ 22:34

Net zoiets als de Fransen te vragen 14/7 of de amerikanen 4/7

bassio | 26-01-05 | 22:47

Waar is Koos P?

.grover | 26-01-05 | 22:45

Goed stuk Starf*cker! Ik kan je eerlijk gezegd van de ene kant maar moeilijk peilen, maar van de andere kant zie ik dat dan ook weer als een journalistieke kwaliteit.
De door jou als populist aangeduide Wilders blijkt overigens meer pijlen op zijn boog te hebben dan uitsluitend "anti-Islam" en eerlijk gezegd, hij heeft dan weliswaar nog steeds geen volwaardig program, zijn standvastigheid met betrekking tot Europa (Turkije én grondwet), alsmede zijn terughoudendheid m.b.t. het aanzoek van Hirshi Ali om een soort van coalitie tegen de uitwassen van de Islam te vormen doen bij mij toch wel gevoelens van sympathie rijzen. Hij heeft mijn stem nog niet, maar de "vlinders in mijn buik" voel ik al wel...
En als we het dan over populisten hebben dan wil ik onze Wouter a.k.a. "het gaat om de inhoud" graag voordragen. Deze beste man heb ik sedert de verkiezingen nu werkelijk helemaal niets inhoudelijks horen zeggen.

Chiant | 26-01-05 | 22:45

@Pritt Stift
Sunny is Spaans?

de bier | 26-01-05 | 22:44

@KABAAL
Ik heb met deze aanpak geen problemen en voel mij er wel prettig bij. Je hebt dan toch een beetje het idee dat er wel eens een hufter de tering wordt geslagen. Beter dan die slappe bende hier.

de bier | 26-01-05 | 22:43

@de bier,
Als je in Great Brittain een ongeluk veroorzaakt, stoppen ze je eerst in het hok. Als ze de toedracht zelf uitgezocht hebben, je papieren en polissen kloppen, mag je weer vrij. Hier komt de pliesie niet eens meer........

KABAAL | 26-01-05 | 22:40

Ik vind ook dat de dienders wel wat meer gezag uit mogen stralen. In portugal laat je het wel uit je hoofd om iets te flikken. de politie is daar op militaire leest geschoeid en slaan eerst en praten dan bij calamiteiten. voor een normale vraag hebben ze wel gewoon tijd en wijzen ze je vriendelijk de weg.

de bier | 26-01-05 | 22:36

-Oftopic-
Hier volgt een politiebericht.
De politie midden Nederland is naarstig op zoek naar een 1.82 lange, blonde vrouw, welke zich dagelijks voortbeweegt in een blauwe Saab cabrio.
Kent u deze vrouw, wilt u zich dan vervoegen bij de politie in uw regio of contact opnemen met WWW.Geenstijl.nl.

KABAAL | 26-01-05 | 22:35

D'r staat hier een fles vieux ontiegelijk geil naar me te knipogen, maar dit wil ik nog wel ff kwijt.
In de grote steden gaat de discussie inmiddels of sinterklaas niet moet worden afgeschaft op de scholen, kerst kan eigenlijk ook niet meer op een openbare school, maar of ze toch maar thuis mogen blijven voor het suikerfeest.
En nu moeten we met z'n allen op 5 mei gaan staan bekken met elkaar? 5 mei is van m'n opa, 5 mei is van m'n ouders, 5 mei is van de mensen die hun bijdrage hebben geleverd aan Nederland, 5 mei is van iedereen die zich bewust is van wat die datum voor mij en velen met mij betekent. En dan ga ik dus niet staan bekken met iemand die de moeite niet neemt om te vragen wat 5 mei nou eigenlijk inhoud...

Huh..? | 26-01-05 | 22:34

Tsjek die Donner-badge op Ned 3!

Pritt Stift | 26-01-05 | 22:34

*smikkel smekkel smakkel* ... is het offerfeest ook voortaan op 5 mei?

petbur | 26-01-05 | 22:32

@Kalief Geen buurtregiseurs maar echte dienders in probleemwijken scheelt al een hoop. Het argument daarbij is dan meestal politie-tekort. Ondertussen staan ze wel met z'n vieren boetes uit te schrijven om maar een target te halen. Die prioriteitstelling deugt niet!

Starf*cker | 26-01-05 | 22:28

@. kalief,
Doet me denken aan de film "Brasil" van 1 van de Monty Phyton genieen. er waren net zoveel ambtenaren, als burgers. Het Ministerie van Informatie, had voor elke burger een ambtenaar zitten, die de hele dag die betreffende burger in de gaten hield........

KABAAL | 26-01-05 | 22:28

ik klim tussen de klamme lakens, was me een genoegen heren. Fuckje uiteraars for president.

superjan | 26-01-05 | 22:26

Je kan dit veel beter S*F!

"minimaal vier dienders bij Staphorst op de A28 namens Koos Spee de schatkist aan het spekken waren, maar er geen agent beschikbaar is om voor de veiligheid te zorgen van de echte slachtoffers van de multiculturele samenleving."

Dit suggereert dat je weer eens een boete hebt gekregen omdat je te dronken was om op je dashbord te kijken :)

En wie was dat echte slachtoffer dan wel waarvan jij zag dat die een persoonlijke beveiligingsagent nodig had? Zou jij zelf zo'n permanente oppas willen hebben? Acht miljoen agenten die op de resterende acht miljoen burgers gaan passen?

kalief | 26-01-05 | 22:24

@Pannie En zo single als een ouderwetse 45-toeren-plaat.

Starf*cker | 26-01-05 | 22:24

@Starf*cker
Ik zal morgen opletten. ze rijd toch wel met de kap naar beneden, ook in dit jaargetijde?

de bier | 26-01-05 | 22:24

@Starf*cker,
Tussen Utrecht en Woerden:
s morgens heen en 's avonds terug'??

KABAAL | 26-01-05 | 22:24

@Starf*cker
'slik'

Pannie | 26-01-05 | 22:23

@Kabaal Een mix van die twee!

Starf*cker | 26-01-05 | 22:22

@Pannie Neen, 1.82, lange benen en strak tot en met. O ja, blond en dagelijks tussen Urecht en Woerden te zien in een donkerblauwe Saab-Cabrio!

Starf*cker | 26-01-05 | 22:21

@. Starf*cker 26-01-05 @ 22:15,
Wat wil je noue:
een mooie vrouw die doet wat je zegt, of zo'n zelfingenomen bitch die denkt alles beter te weten?

KABAAL | 26-01-05 | 22:20

Dear Mr. president Bush, may I introduce our President of the Anarchy The Netherlands: president fuckje. three times.;)

Blue Snowball | 26-01-05 | 22:20

superjan hoop dat de rastakleuren ook een plekje krijgen?

Pannie | 26-01-05 | 22:20

off topique: boze tongen beweren dat de mensen die wij Marokkanen noemen eigenlijk Nederlanders zijn... misschien later meer...

Atlas | 26-01-05 | 22:19

Wat moet je nu nog meer doen hier aan 'integratie' wanneer je hier geboren bent?
Bevrijdingsdag is voor mij nog altijd bevrijdingsdag.

Guppie | 26-01-05 | 22:18

offtopic Starf*cker
26-01-05 @ 22:15 is Sunny ook zo'n dik varkentje?

Pannie | 26-01-05 | 22:18

@pannie> ik heb kani al gebeld. hij gaat samen met victor en rolf en de chief designer van Lonsdale aan de slag om een nieuwe vlag voor ons vader, moeder en adoptieouderland, Nederland, te designen. op de eerste verbindingsdag 5 mei 2005 zal hij worden onthuld door Sharon dijksma en Blatima Elatik, terwijl zij elkaar huilend een fijne integratiehand geven. (ik zie u denken.... dat wordt scharen!)

superjan | 26-01-05 | 22:16

We moeten gewoon onafhankelijkheidsdag (4 juli) inleveren voor deze shit en "5 mei" handhaven!

Atlas | 26-01-05 | 22:16

bevrijdingsdag afschaffen?
een marokkaan knuffelen?
dan ook die Bea-bende afschaffen
en dan DE TOTALE ANARCHIE!!!
WIE DOET ER MEE?????
Fuckje for president!!
of dictatrice!!!

fuckje | 26-01-05 | 22:16

bevrijdingsdag afschaffen?
een marokkaan knuffelen?
dan ook die Bea-bende afschaffen
en dan DE TOTALE ANARCHIE!!!
WIE DOET ER MEE?????
Fuckje for president!!
of dictatrice!!!

fuckje | 26-01-05 | 22:15

bevrijdingsdag afschaffen?
een marokkaan knuffelen?
dan ook die Bea-bende afschaffen
en dan DE TOTALE ANARCHIE!!!
WIE DOET ER MEE?????
Fuckje for president!!
of dictatrice!!!

fuckje | 26-01-05 | 22:15

@De Bier Geilen is een groot woord, maar bij mij hangen veel Rubens-schilderijen in copie aan de wand. Een hond heb ik niet. Iemand Sunny gezien?

@KABAAL Je bedoelt van die vrouwen die hier in mei '45 werden kaalgeschoren en met pek en veren door de stad werden vervoerd?

Starf*cker | 26-01-05 | 22:15

bevrijdingsdag afschaffen?
een marokkaan knuffelen?
dan ook die Bea-bende afschaffen
en dan DE TOTALE ANARCHIE!!!
WIE DOET ER MEE?????
Fuckje for president!!
of dictatrice!!!

fuckje | 26-01-05 | 22:14

Hoe was het ook alweer:

Als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen !

5 mei is bevrijdingsdag, niets meer en niets minder.

Afblijven. Zelf meegemaakt.

penpal | 26-01-05 | 22:14

Was in 2003 al erg met politie en justitie. Wil niet eens weten hoe het nu is. Lees dit verhaaltje maar eens. Mij lukt het dus niet zonder boos te worden...

www.parool.nl/artikelen/NIE/1046326358...

bassio | 26-01-05 | 22:13


@Starf*cker
Je geilt echt op haar he?
Elke nacht zakt ze lekker over je heen en op het hoogtepunt, likt de hond je wakker?.

de bier | 26-01-05 | 22:11

@Guppie Hoe bedoel je? Voorlopig klinkt dit nog erg als calimero!!!!

Starf*cker | 26-01-05 | 22:11

superjan 26-01-05 @ 22:06
Geniaal, uitwerken!

Pannie | 26-01-05 | 22:11

@star>arm paard.

superjan | 26-01-05 | 22:11

@Starf*cker 26-01-05 @ 21:59 ,
Om die kroeg zaten trouwens mooiere vrouwen, dan bij een gemiddelde meeting van bjv. Groen Links.........

KABAAL | 26-01-05 | 22:10

Wat WIJ hier hebben gedaan?
Lijdzaam afwachten en zien hoe degenen met een eigen (vrije) mening (mond)-dood gemaakt worden.

Guppie | 26-01-05 | 22:09

@pannie Jij zeker! En Sharon Dijksma hobbelt mee met de bereden politie.

Starf*cker | 26-01-05 | 22:08

ik was de geit vergeten

superjan | 26-01-05 | 22:07

@de bier: dat IS ook genoeg: namelijk gewoon normaal doen en geen onderscheid meer maken.

wasabi | 26-01-05 | 22:07

Starf*cker 26-01-05 @ 21:55
Krijg je een parkeerbon van Wouter Bos zeker?

Pannie | 26-01-05 | 22:07

@ Kabaal; lol en Michael Jackson heeft zijn pigment-experiment ook al zo'n beetje met succes afgesloten.

Ik vind het best dat ze 5 mei een extra betekenis willen geven. Maar dat ze dat doen om zo'n overduidelijke politieke reden, dat ze dat doen omdat ze ook niet meer schijnen te weten welke kant ze op moeten om de problemen op te lossen, ja daar moet ik toch wel lichtelijk van over mijn nek. Misbruik even een 60 jaar oud nationaal symbool om goedkoop te scoren. Ja da-haaag!

TM | 26-01-05 | 22:06

tja over die vlag, wat moet er in de Nederland knuffelland vlag?

De kleuren van alle mensen die hier wonen, dus geel , wit bruin, zwart, en een beetje homo roze. wat symbolen zoals een groene ster, een rolstoel en een halve maan, een lieveheersbeestje, een kruis, wat teddyberen, een grote hand die zich uitstrekt. en iets van "welkom" of zo. de oranje wimpel vervangen we door een oranje polsbandje die om de paal heen wordt gedaan.
Het wordt een volle vlag, maar ja Nederland Knuffelland is ook vol.
Kani gaat em ontwerpen.

superjan | 26-01-05 | 22:06

@wasabi
wat wil je horen of wat wil je weten?
Ik ben gewoon loonslaaf, betaal netjes belasting, geen schulden, heb vrienden van verschillende afkomst en heb een hekel aan aso's die van alles verneuken. Voor jou genoeg.

de bier | 26-01-05 | 22:04

Liberte 26-01-05 @ 21:49
Tegelgooiers vijn vrijwel ALTIJD Nederlanders, zo ook deze. Aardige jongens waarschijnlijk, maar straal bezopen natuurlijk.
Doet me denken aan een stijlloos krantenbericht dat een jaar of 9 geleden in de krant stond over 2 gabbers (kaalkopjes) die moesten voorkomen omdat ze 2 levende schapen op een kampvuur hadden gegooid. Zij verweerdden zich voor de rechtbank met de woorden: 'Ja edelachtbare, we hadden trek in een broodje shoarma' (Echt gebeurd, althans volgens de krant...

Pannie | 26-01-05 | 22:04

@KABAAL:

En Michael Jackson is een blanke neger.

Ophoepelen!

Jannes van der Wal | 26-01-05 | 22:04

@Kabaal Er wordt zelfs een zwarte wereldkampioen schaatsen volgende week in Moskou.

Starf*cker | 26-01-05 | 22:04

@. hoeheterhoepeter,
Wij zullen dan de slaven zijn.......
De wereld staat toch al op z'n kop:
-
De beste rappert is een blanke,
De beste golfert is een zwarte,
er doen al zwarten mee aan schaatsen !!

KABAAL | 26-01-05 | 22:02

@Huh Ik denk dat hij daarmee het knuffelbeleid van JPB bedoelt.

Starf*cker | 26-01-05 | 22:02

@wasabi: vraag ik me ook af! Geboren en getogen in de toenmalige Mijnstreek in Zuid-Limburg zijn wij opgegroeid met veel Polen, Hongaren en Tsjechen die in de mijnen werkten. Later, midden 60er jaren kwamen daar Spanjaarden, Italianen en Portugezen bij. Ook woonden er veel Indonesiers en Molukkers en natuurlijk Chinezen. Dat gaf geen enkel probleem. Het leefde door elkaar en MET elkaar.
Je voelt natuurlijk aan je theewater welke kant het nu opgaat dus stop ik maar.....

joepenkeet | 26-01-05 | 22:02

om maar een voorbeeld te noemen: bij mij op school en later universiteit zaten veel marokkanen/turken/antillianen. Waar ik nu werk zit er geen één uit die groep. Klopt toch niet?

wasabi | 26-01-05 | 22:01

Allen: de rust, ik ga tv kijken, wordt hier depri van

hoeheterhoepeter | 26-01-05 | 22:01

@Starf*cker... Leuk initatief hoor zien ze ook eens wat wij al jaren zien,maar tussen zien en oplossen blijven ze steken..

supernatural | 26-01-05 | 22:00

@ Starfucker
"de kiezers vonden dat we te veel bezig waren met de Haagse werkelijkheid"
WTF is de Haagse werkelijkheid??
Poeh he, gelukkig geven ze zelf het antwoord: "Je blijft beschikbaar om de stemmingen in de Kamer bij te wonen en eventueel debatten te doen."
En te declareren, te lobbyen en je commissariaten natuurlijk.

Huh..? | 26-01-05 | 22:00

Dat PvdA-stageplan is interessant! Dat is beter dan in een Belgische kroeg wat gaanb zitten kankeren zoals Nawijn. Dat kamerlid Depla moet je goed in de gaten houden. Die komt er wel.

Starf*cker | 26-01-05 | 21:59

@de bier > jepp, onze jannneman

@Starf*cker > gekker nog ik zou niet eens mijn hond dood willen winden in Spijkenisse. Maar het geeft wel aan hoe erg het is in R'dam

@wasabi > Rotterdam zuid is net marrakesh maar dan minder gezellig. Moskees vliegen als paddestoelen uit de grond

hoeheterhoepeter | 26-01-05 | 21:59

@ de bier: lekker cynisch, maar wat heb JIJ wel gedaan?

wasabi | 26-01-05 | 21:59

@ de bier, proost.

gentle giant | 26-01-05 | 21:58

@wasibi: Potje voetballen? Wie het eerst 10 goals heeft mag de krans houden.

Jannes van der Wal | 26-01-05 | 21:58

@wasabi
Vanalles, maar ook wat we niet hebben gedaan. kransenvoetbal, vriendin + dochtertje afmaken en in de duinen begraven samen met je broertje, vriendin in de fik steken, vriendin met vrienden in de fik steken en afmaken, leraar doodschieten, collumnist afslachten, vrouwen dumpen in thuisland en kinderen afpakken, kinderen ontvoeren naar thuisland, zorgen dat meer dan de helft van de gevangenissen niet van autochtone afkomst is, enz

de bier | 26-01-05 | 21:57

De Pvda doet het beter! Goed iniatief!~

Politie ziet PvdA-stagiaires graag komen

Gepubliceerd op woensdag 26 januari 2005

DEN HAAG (ANP) - De raad van hoofdcommissarissen van politie is enthousiast over het plan van de PvdA-fractie om haar Kamerleden lange stages te laten lopen. Voorzitter B. Visser van de raad heeft woensdag fractieleider Bos gebeld, om te zeggen dat de PvdA'ers van harte welkom zijn bij de politie.

,,Dit is een uitstekend initiatief'', aldus Visser. ,,Wij ontvangen in onze korpsen regelmatig politici, maar dat zijn vaak korte en vluchtige werkbezoeken. Daarmee krijg je niet echt een goed beeld van het werk van de politie en de problemen waar wij dagelijks mee te maken krijgen.''

Haagse hypes

Het PvdA-plan is onstaan tijdens een brainstormsessie van de fractie afgelopen weekend. Kamerlid Depla: ,,In 2002 hebben wij een enorme verkiezingsnederlaag geleden omdat de kiezers vonden dat we te veel bezig waren met de Haagse werkelijkheid en niet wisten wat er echt leeft in de maatschappij. Wat dat betreft valt er nog steeds veel te verbeteren. We laten ons nog te vaak meezuigen in de Haagse hypes.''

Wel blijven stemmen

De bedoeling is dat PvdA-Kamerleden enkele maanden intensief gaan meelopen bij bijvoorbeeld de politie, slachtofferhulp of de Nederlandse Spoorwegen. ,,Dat betekent niet dat je je werk als Kamerlid niet meer kan doen. Je blijft beschikbaar om de stemmingen in de Kamer bij te wonen en eventueel debatten te doen.''


Starf*cker | 26-01-05 | 21:55

Ben het eens met StarF*cker, Laat eveneens weer een trein rijden, met de tekst Vier Vijf Mei, Vier Vrijheid. Dit was voor vanavond het laatste bericht van MOKUJIN, Groet U allen!! :-)

MOK?UJIN | 26-01-05 | 21:54

@joepenkeet: maar niet alle groepen geven problemen: hoe kan dat?

wasabi | 26-01-05 | 21:54

@ Liberte, Ali A., Ali B. Ali C. Ali D.,
sorry, cynisch grapje, maar, het blijft stil in den Haag.

gentle giant | 26-01-05 | 21:53

@guppie: als iemand hier roept dat WIJ al genoeg hebben gedaan, dan ben ik wel benieuwd WAT wij hebben gedaan.

wasabi | 26-01-05 | 21:52

@BigPete
als ik die link zo lees, is dat moslim geloof zo slecht nog niet. Het lijkt op Nederland in de middeleeuwen. Pak 'em beet, zo'n 600 jaar geleden. Dat verklaard ook waarom de islamitische kalender ongeveer 600 jaar achterloopt met die van ons. Das dus niet voor niks. Die gasten lopen gewoon 600 jaar achter. Achterlijk zou je bijna zeggen. Maar dat is niet PC (politiek correct). maar doorgeredeneerd, over 600 jaar zijn de moslims op ons huidige niveau. Ben wel benieuwd waar wij dan zitten,

hoeheterhoepeter | 26-01-05 | 21:52

@FNV-lidaf

Klopt.

@wasabi
Ben bang dat ze in Rotterdam het kritische punt al gepasseerd zijn.

Huh..? | 26-01-05 | 21:50

@wasabi :Sinds wanneer moet je als geboren en getogen nederlander meedoen aan integreren?

Guppie | 26-01-05 | 21:49

Nooit geweten dat kransenvoetbal, knuffelen uitlokt.

de bier | 26-01-05 | 21:49

Bevrijdingsdag is een laf compromis, wel een feestdag, om de 5 jaar, ambtenaren vrij, maar niet automatisch iedereen een vrije dag, en dat gaan we nu zien, er valt heel wat te gedenken, maar niet op zo'n laffe halfslachtige manier.

gentle giant | 26-01-05 | 21:47

@Huh

En die moordenaar van die 15 jarige jongen was een van de 17 groepsverkrachters (van dat meisje van 13)

FNV-lidaf | 26-01-05 | 21:46

@huh, hoeheter..: ik had toch het idee dat Rdam het wat beter aanpakt dan de rest van NL. Niet dan?

wasabi | 26-01-05 | 21:45

@hoeheterhoepeter
Spijkenisse! Jan Molendijk?

de bier | 26-01-05 | 21:44

@Hoe In spijkenisse of Barendrecht zou ik nog niet eens dood gevonden willen worden.

Starf*cker | 26-01-05 | 21:44

Zullen we dan om de oudhollandse spelletjes nieuw leven in te blazen gezellig allahtoontje gaan knuppelen ipv knuffelen?

BigPete | 26-01-05 | 21:44

@ huh: da's niet om blij van te worden. EN de schooljeugd is de toekomst.. :-(

wasabi | 26-01-05 | 21:43

Van elders: "Balkenende benadrukte dat er in Nederland problemen zijn die 'niet met een moltondeken van dooddoeners' mogen worden toegedekt."

Volgens mij dóet Balkenende eerlijk gezegd niets anders.

Dr. Dr. Bartholdy | 26-01-05 | 21:43

@Huh..? 't is inderdaad knap triest. Een vriendin van mij woonde een tijdje op de Mathenesse weg. Ook een lekker buurtje. Eigenlijk is heel Rotterdam verziekt. Geen wonder dat iedereen die het maar kan betalen naar Spijkenisse of Barendrecht verhuist

hoeheterhoepeter | 26-01-05 | 21:43

@Je Moedah
ROTFL!

Blue Snowball | 26-01-05 | 21:42

@Nooit Veel gekker moet het niet worden, we zijn het weer eens!

Starf*cker | 26-01-05 | 21:42

@Huh..?
Alles moet toch kunnen en iedereen steelt toch wel eens?
Ik begrijp wat je bedoeld. Mijn schoonzus woont in Rotterdam. Hoor ik net weer dat er een vrouw in haar portiek is doodgestoken. denk je toch weer 1 tel aan haar.

de bier | 26-01-05 | 21:41

Je zal jaren geleden gestreden hebben voor het bevrijden van NL van de Duitsers en dan 60 jaar na dato moeten toezien dat JPB deze dag van herinnering verkwanselt.
Of moeten wij soms bevrijd worden van criminele marocs en terroristische moslims?

Nooit meer slapen | 26-01-05 | 21:41

@Huh Ik ken deze voorbeelden ook en helaas is de rode draad vaak dat politie en justitie niet de mankracht en middelen hebben om er iets aan te doen. Die zijn incassobureau geworden voor onder meer Koos Spee.

Starf*cker | 26-01-05 | 21:40

Moeten we dan ook op 4 mei gezellig met het potje kransenvoetbal van onze medelanders mee gaan doen? Je knuffelt consequent of je knuffelt niet natuurlijk.

Je Moedah | 26-01-05 | 21:40

5 mei = 5 mei de bevreiding van het Nazi schrikbewind.

Waarom moeten toch al onze nationale dagen verkwanseld worden aan ....., ja aan wat?

AmsterdamseStijl | 26-01-05 | 21:39

@superjan Was me nog niet opgevallen, maar nu je het zegt. Die kamera's uit het BB huis hangen nu vast in A'dam

hoeheterhoepeter | 26-01-05 | 21:38

@wasibi
Geen horror, maar wel stof tot nadenken misschien. Goed, ik heb op zuid nog wat familie en vrienden wonen, waaronder een 14-jarig nichtje. Vorig jaar heeft zij op school, in de klas een pistool tegen haar slaap gedrukt gekregen. Let wel, tijdens de les! De betreffende dader is voor 5 (lees: VIJF!!) dagen geschorst geweest wegens het incident! Naderhand bleek het om een alarmpistool te gaan, maar de schade is dan al aangericht. De 15-jarige jongen die een paar weken geleden werd doodgestoken op de Beijerlandse Laan zat bij dit zelfde nichtje in de 1e klas 2 jaar daarvoor. Toen ik vorige week met haar moeder sprak tijdens een verjaardag vertlede deze mij dat die meid (14 jaar dus..) tegenwoordig weer tussen pa en ma inslaapt, omdat ze niet meer alleen durft te slapen. Hoezo beschadigd wereldbeeld en een verziekte jeugd die eigenlijk onbezorgd had moeten zijn..?

Huh..? | 26-01-05 | 21:38

@Liberte Niet allemaal.

Starf*cker | 26-01-05 | 21:37

t wordt ook hoog tijd voor een nieuwe vlag.

superjan | 26-01-05 | 21:36

Als je maar als persoon of bevolkingsgroep de grootste bek hebt red je het prima in nederland. Er wordt je dan geen strobreed in de weg gelegd. Het maakt dan ook niet meer uit waar je in het land woont. Het plaatslijke suffertje hier in drenthe staat ook vol met aso's en verhalen van burgers die klagen over de politie die niks uitvreet. Maar mensen mogen geen recht in eigen handen nemen, alleen knuffelen en JP past op ons.

de bier | 26-01-05 | 21:35

het mag van mijn best een keer in de 5 jaar, is op mijn leeftijd voldoende

hoeheterhoepeter | 26-01-05 | 21:34

@Huh en @Starf*cker

Helemaal eens met jullie opmerkingen. Het beleid is fout aan alle kanten, en elke nieuwe poging slaat weer een hiaat in de fundering.

Welk beleid dan wel?
Tja, ik vermoed dat het roer dramatisch om moet. Heel veel vrijheden zullen op de korte termijn ingeleverd moeten worden wil je op de lange termijn de ondergang voorkomen. En wil je voorkomen dat de vergelijking van Verhofstadt waarheid wordt en na Nederland, Europa verandert in de (oorlogs-)hel op aarde.

Contino | 26-01-05 | 21:34

@Pannie 5 mei Nationale Couscous-dag?

Starf*cker | 26-01-05 | 21:34

Nu zijn we in NL er eindelijk, na jaren multikul socialisme, het er over eens dat praatjes geen gaatjes vullen. Krijgen we nu weer een zelfde praatjes offensief, alleen met een christelijk sausje.

Leert er dan niemand van wat er fout gegaan is met de integratie?
Normen en waarden multikul!

Nooit meer slapen | 26-01-05 | 21:34

Dat word couscous eten!

Pannie | 26-01-05 | 21:33

5 mei moet gewoon 5 mei blijven. Oooooooh ik snap het al, be"vrij"dingsdag. JP bedoeld dat het dan een nationale "vrij" dag moet worden. Neu*en dus. Alleen hij mag dat niet zeggen van zijn partij. Moet gelijk denken aan m'n moeder. Als ze zei dat ze ging kroelen met mijn vader, dan hoorde we altijd het bed piepen. tegenwoordig is kroelen knuffelen geworden maar ik denk toch dat JP bedoelt dat er op 5 mei meer geneukt moet wordt. Ben ik persoonlijk wel voor.

hoeheterhoepeter | 26-01-05 | 21:33

@joepenkeet: wat heb jij dan aan integratie gedaan? Feiten graag!

wasabi | 26-01-05 | 21:30

@hoetepetoeter> tja gek he dat knuffelen en Big Brother steeds meer met elkaar te maken krijgen.

superjan | 26-01-05 | 21:30

Ik heb het volledige verhaal gemist, edoch wil ik jullie de juiste karikatuur van onze (nog steeds) schimmelkwekende minister president niet onthouden;
12.22.230.41/MicroTech/Host/Images/je_...

Is open host voor meer dan plaatjes trouwens!
Gooi 12.22.230.41/MicroTech/ maar in de browsert.
*spontaanzonnebrilgeilendeemoticonhierdenken*

~Pyro~ | 26-01-05 | 21:29

Als het serieus doorgaat die Multikultiknuffeldag dan gaat bij mij op 5 mei de vlag net als de de dag ervoor halfstok. Kompleet van de pot gerukt daar in Den Haag. Om maar even lekker te stigmatiseren: WIJ hebben genoeg aan integratie gedaan, nu ZIJ nog! Daarna praten we wel weer verder, als ze intussen Nederlands geleerd hebben tenminste............

joepenkeet | 26-01-05 | 21:29

Zijn ze helemaal van de integratiepot gerukt. Is niet linksom dan krijgen we wel via de andere zijde door onze strot geduwd.

Ik kan me niet echt verheugen om op 5 mei gezellie een schaap te slachten (ritueel wel te verstaan), of andere politiek correcte naastenliefde jegens
medelanders te vertonen, wier historisch
besef hoogstens terug gaag tot de datum van de laatste sociale uitkering.

Ik ben benieuwd wat er nog meer in de uitverkoop gaat.

Style Councillor | 26-01-05 | 21:28

@Liberte Mijn mening over dat volk ken je. Mijn punt is alleen dat door een non-beleid van JPB deze heren alle kansen krijgen om te scoren. Je gaat toch niet zeggen dat dat door jou genoemde Cocktail Trio een brede kijk op de wereld heeft?

Starf*cker | 26-01-05 | 21:28

@star>exact.
@liberte> die duitsers waren ook geen lieverdjes hoor.
@liberte2> vergeef Starf*cker toch zijn hekel aan Wilders, er is ooit iets gebeurd in Venlo. Voor de rest is het een dijk van een schrijvert.

superjan | 26-01-05 | 21:28

Dommer, Remspoor, Verbonk, één pot nat. Ik ben de grootste knuffelaar! Niet waar, ikke!
Had die Verbonk op z'n minst niet ff kunnen wachten tot de generatie die geleden heeft om ons van de nazi's te bevrijden, dit niet meer hoeft mee te maken?

Chimp | 26-01-05 | 21:27

5 mei doet me niks meer sinds een ambtenaar heeft besloten om het maar eens in de 5 jaar te vieren behalve voor ambtenaren zelf. of bevrijdingsdag voor iedereen of voor niemand. het is toch raar dat iemand uit bijv. Kenia, die voor de nederlandse ambassade werkt en hier nog nooit geweest is, op 5 mei vrij is omdat alle ambassades gesloten zijn en dat ik als nederlander wel moet werken.

kierewiet | 26-01-05 | 21:25

@huh: heb zelf ook een paar jaar op zuid gewoond, maar dat was nou niet echt problematisch. Vlgs mij doen we er allemaal moeilijker over dan het echt is. Maar ik sta open voor de horrorverhalenn dus kom maar op.

wasabi | 26-01-05 | 21:25

@SuperJan Hij had van mij alleen al premier mogen worden vanwege de bordes-foto met De Majesteit.

Starf*cker | 26-01-05 | 21:25

Mijn oma van 86 heeft ook nog altijd een hoofddoek om/op. Ze houd ook erg veel van kneffelen, maar gek genoeg wordt zij nooit lastig gevallen door zo'n idioot die even wil knuffelen. Over knuffelen gesproken, was dat niet is voor big brother Ruud?

hoeheterhoepeter | 26-01-05 | 21:25

@Huh...?> Pim was een held, helaas beschaamd door velen van zijn "fans". Wat was dat lachen geweest als Pim PM was geworden. in de billen knijpen van Blair en zo.

superjan | 26-01-05 | 21:24

@Huh eens!!! Maar die body-warmer-wijven staan daar wel het beleid van JPB uit te dragen. Toen ooit Ebru Umar Amstrerdam-West in trok om met moslimvrouwen in discussie te gaan, leverde dat alleen hoon op.

Starf*cker | 26-01-05 | 21:23

Het zal wel weer een hoop gezeik opleveren, maar ik wil toch even kwijt dat, wat je ook van de man en zijn ideeen vond, Fortuyn wel jarenlang op de Randweg in R'dam-zuid heeft gewoont, en daar dus midden in probleemwijk zat, waar hij iedere dag met zijn neus op de feiten en gevolgen van onze knuffelcultuur werd gedrukt, wat ongetwijfeld heeft bijgedragen aan zijn beeldvorming. En hij hoefde daar niet te wonen, in tegenstelling tot de meeste mensen die daar wonen..
Als ik dan zojuist op het staatsjournaal weer zo'n multikultiklapkut met een (ik krijg het m'n bek niet uit) bodywarmer, ja een BODYWARMER zie staan met een opdruk in de trend van "hallo buuf" (gezellig quasi informeel) die in een drukke buurt pathetisch alles met een hoofddoekje op de hand probeert te schudden, onder het mom van "Mij krijgen ze niet gek, ik ben niet wereldvreemd, ik doe hier iets nuttigs", zakt m'n broek me weer op de enkels. Mijn God, wat staan sommige mensen onnozel in het leven en ver van de realiteit.

Huh..? | 26-01-05 | 21:20

Ik denk niet of mijn marokkaanse buurman het een goed idee vindt als ik eens lekker met zijn dochter gaat knuffelen.

hoeheterhoepeter | 26-01-05 | 21:17

Ik weet niet of mijn marokkaanse buurman het een goed idee vindt als ik eens lekker met zijn dochter gaat knuffelen.

hoeheterhoepeter | 26-01-05 | 21:17

Helemaal eens Starf*cker.
Afblijven van 5 mei. Schande dat verdonk meedoet aan deze kolder, ze had ook al zo'n oranje pessarium om dr pols gebonden. Net als Blatima.

superjan | 26-01-05 | 21:16

@zapper: Of de 14e?

Jannes van der Wal | 26-01-05 | 21:12

@Starf*ckert, we gaan het steeds meer eens worden!

Ook gezellig gratis met de bus integreren op 5 mei:
www.forum.nl/NLnieuwland/index.html

Nooit meer slapen | 26-01-05 | 21:12

@muggs: het was sowieso 1 x per 5 jaar, niet echt veel dus. Ik ben er wel voor om het weer een jaarlijkse feestdag te maken en dan al die punten erbij natuurlijk.

wasabi | 26-01-05 | 21:11

@mokumstyle rot op

kontol goreng | 26-01-05 | 21:10

@muggs op 4 juli ofzo :D!

..zapper | 26-01-05 | 21:10

@ zapper: Tsjek!

Jannes van der Wal | 26-01-05 | 21:10

Ik stem voor meer vrije dagen en dus 5 mei alleen voor bevrijdingsdag te houden. Kunnen ze al die andere punten niet uitsmeren over meerdere dagen?

muggs | 26-01-05 | 21:09

bevreiding = bevrijding

alcohol en taal gaan niet samen

AmsterdamseStijl | 26-01-05 | 21:08

@amsterdamsestijl: terreurbewind? Laat me niet lachen.

wasabi | 26-01-05 | 21:08

Eej @Jannes, volgende week weer eens koffie doen?

..zapper | 26-01-05 | 21:07

5 mei 2005

De dag van de bevreiding van het marokaanse terreurbewind in Nederland.

AmsterdamseStijl | 26-01-05 | 21:06

We hebben ons op die dag ontworsteld van een tiranisch volk. Ik wil niet dat Verdonk met bindmiddelen gaat knoeien.

Bevrijdingsdag is bevrijdingsdag!

Jannes van der Wal | 26-01-05 | 21:04

je verhaal kan me niet overtuigen: uiteindelijk gaat bevrijdingsdag over het herstel van democratie.

wasabi | 26-01-05 | 21:04

Eerlijk gezegd zal het me roesten, zoal Van Dik Hout maar blijft spelen op bevrijdingsdag :).

..zapper | 26-01-05 | 21:04

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl