achtergrond

Geenstijl

Dag bevrijding, hallo democratie!

Buigt u even?Even lekker knuffelen. Onze regering heeft namelijk besloten dat 5 mei voortaan niet meer alleen in het teken staat van vrijheid. Nee, het wordt een dag van de democratie, een dag van burgerschap, een dag van de binding. Een dag ook om het belang van een democratische rechtstaat te benadrukken. Onze StarF*cker vraagt zich af wat er mis is met onze Bevrijdingsdag.



5 mei: Nationale Knuffeldag...

Net als je denkt dat onze juniorpremier wel zo ongeveer het licht zal hebben gezien na de woede in Nederland na de arrestatie van een vrouw die helaas en per ongeluk een notoire Marokkaanse crimineel dood reed, is Koning Knuffel weer het land door met zijn tegeltjes-wijsheden. "JPB on tour" was vandaag te gast in de Ridderzaal bij de welzijnsmaffia die hem riant voorzag van alles wat deze harde werkers in de zachte sector kunnen produceren als de subsidiekraan maar wordt opengezet. Ik citeer maar even het originele ANP-bericht waarin de dienstdoende bewindsvrouwe de onzalige plannen mag onthullen.

"Ook kondigde Verdonk aan dat bevrijdingsdag (5 mei) niet meer alleen een dag van de vrijheid moet zijn, maar ook een 'dag van de democratie, een dag van burgerschap, een dag van de binding'. Het moet volgens haar een dag worden om het belang van de democratische rechtsstaat te benadrukken."

Nou en toen mocht Jan Peter Onbenul op Radio 1 het hele verhaal komen toelichten. Dat had hij beter door Rita Verdonk kunnen laten doen want de dienstdoende verslaggeefster, Wilma Borgman, zette onze junior-premier in al zijn sociale naaktheid neer. Wat ging er nu in Nederland dan wel niet concreet gebeuren, was de terechte vraag van mevrouw Borgman. Toen begon JPB eerst maar eens over activiteiten zoals de tennisveldjes van Richard Krajicek bijvoorbeeld, maar stuitend was het antwoord: "Misschien moeten we meer uitwisselingen organiseren tussen zwarte en witte scholen." Wat moet je met zo’n man?

Ik begrijp dat er vanavond polonaise gelopen is in de oude wijken van Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Hatsjiekiedee, JPB denkt met ons mee! Wellicht was het raadzamer geweest als de premier en zijn clubje juist daar een plan van aanpak hadden neergelegd om door prioriteitsverschuivingen bij politie en justitie de criminele jeugd op te jagen tot voor mijn part het Rifgebergte of de Kolonel Specht-kazerne op de Antillen. Wellicht kan Donner zijn overjarige Gazelle-fiets eens richting die wijken in Den Haag sturen waar hij thans met een grote boog omheen stuurt. Hij zou daar eens moeten uitleggen waarom er gisteren bijvoorbeeld wel minimaal vier dienders bij Staphorst op de A28 namens Koos Spee de schatkist aan het spekken waren, maar er geen agent beschikbaar is om voor de veiligheid te zorgen van de echte slachtoffers van de multiculturele samenleving.

Rechts en populistisch gepraat? Wellicht, maar JPB speelt met vuur. Het dreigende alternatief is niet een links kabinet maar een breed front van populisten als Wilders, Nawijn, De Winter en zelfs die kwakende kikker van een Michiel Smit en niet alleen kaalkopjes maar vooral domkopjes. Gisteren kwam het hele spul in België bijelkaar. Nawijn aan de koffie met Filippe De Winter. Michiel Smit aan de thee met kale Vlaamse soortgenoten. Ik vrees dat de opmerking dat "criminele buitenlanders op moeten donderen" (Nawijn) beter zal vallen in de geterroriseerde wijken dan de abstracte teksten van JPB.

De Belgische premier Guy Verhofstadt noemde Nederland onlangs het "Beiroet van Europa". Een wat realistischere benadering dan zijn Nederlandse collega die nu ook al 5 mei als Bevrijdingsdag wil gebruiken als uithangbord voor zijn failliete knuffelbeleid. Mag dat gewoon Bevrijdingsdag blijven? Dan denken we tenminste weer even terug aan echte helden en een beetje aan Pim Fortuyn.

StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.