Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Donner warum?

Donner makes kitty scared :-(Minister Donner heeft gisteren zijn nieuwe plannen wereldkundig gemaakt om de Nederlandse samenleving te beschermen tegen terrorisme. Je moet je echter afvragen of we daar wel gebaat bij zijn. De omschrijving van terrorisme is nog steeds vaag en kan werkelijk alles bevatten dat door de Regering wordt gezien als een gevaar voor... jawel, diezelfde Regering. De regering noemt het natuurlijk democratie, maar dat maakt bij een meerderheid in het parlement niet zo heel veel uit. Zo lees ik in het bijbehorende persbericht het volgende:

"Het bestuurlijke instrumentarium wordt uitgebreid. Het gaat daarbij om de verplichting voor betrokkene zich periodiek te melden op het politiebureau, dan wel een verbod zich te bevinden in de nabijheid van personen of objecten. Deze aanvullingen zijn van toepassing op personen die op grond van contacten, activiteiten of andere aanwijzingen in beeld komen, terwijl er op zichzelf onvoldoende aanwijzingen zijn voor een strafrechtelijk optreden. Als voorbeeld wordt genoemd het zich op verdachte wijze ophouden op bepaalde locaties."

We zien hier een prachtig voorbeeld van een juridische cirkelredenering. Aan de ene kant is deze maatregel bedoeld voor mensen die geen verdachte zijn in de zin van de Wet. De Minister stelt vervolgens dat de maatregel betrekking heeft op mensen die zich verdacht ophouden. Wie geeft er invulling aan de term ‘verdacht ophouden’? Dit soort maatregelen geven justitie wel erg veel ruimte om personen zonder enige rechterlijke interventie dwars te zitten.

Nog een mooi voorbeeld: "Verder worden de mogelijkheden tot een verbod op het verrichtten van beroepsmatige activiteiten verruimd. De rechter krijgt de mogelijkheid dit als bijkomende straf op te leggen in die gevallen waarbij de beroepsmatige activiteiten worden gebruikt voor het aanzetten tot haat of geweld."

U wilt niet weten hoe vaak weblogs, waaronder tot een jaar geleden GeenStijl, worden gekenmerkt als een haatzaaiende site of als 'aanzettend tot geweld'. De grootst mogelijke onzin. Maar als we één ding hebben geleerd, is het wel dat deze term lichtvoetig door subsidieclubs, regionale politici en zelfs kranten zoals Trouw misbruikt wordt om vijanden het zwijgen op te leggen.

Dit soort vage wetgeving geeft de Regering vooral de ruimte om zijn eigen burgers in bedwang te houden en draagt absoluut niet bij aan terrorismebestrijding. Natuurlijk, er lopen nog een stel Mohammed Bouyeri's rond. Maar de nieuwe regels zijn haastwerk en handjeklap geweest. Ze passen precies in de repressie- en controle obsessie van Donner. Een streven dat hij trouwens al ruimschoots voor de moord op Theo van Gogh openbaarde.

Voor wie enige juridische voorkennis heeft kan je hier het advies van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak downloaden met nog veel meer voorbeelden van de uitholling van onze rechtstaat, iets waar ik als jurist niet vrolijk van wordt.

Er hangt nu een sfeer rond de nieuwe maatregelen dat ze 'snel snel' ingevoerd moeten worden, want nieuwe aanslagen liggen op de loer. Dat kan wel kloppen, maar besef dat deze wetgevingen er voor altijd zullen zijn. Komende regeringen zullen weinig zin hebben repressieve wetgevingen weer op te heffen, zo leert de geschiedenis ons.

Nu gebruikt Donner zijn nieuwe regels uiteraard alleen nog voor een terechte harde aanpak van moslimterroristjes en slapende cellen. Maar 'helaas' is het in het recht nog steeds zo: gelijke monnikken, gelijke kappen. Er staat niets in de wet dat deze alleen voor moslimterroristen geldt. Deze regelgeving gaat pas over jaren voor de echte klappen zorgen. Niet onder de dan inmiddels wel opgepakte terroristen, maar gewone burgers die niet zo braaf zijn als de overheid wil. Dus berufsverboten voor brutale (webloggende) journalisten die happen naar de Baas, etterige juristen en vervelende commenters. 'Verzetskrant' Trouw gaat straks weer lekker groeien...

Reaguursels

Inloggen

@. rennie b

Kom naar Australie, beetje vreemd, maar wel lekker

Goed weer (Soms TE goed), zeeen van ruimte, uitstekend voedsel, goede wijnen
Etc. etc.

Ik zit hier nu al weer een jaartje of 4

Wizard of Oz | 28-01-05 | 05:51

(over emigreren)

Pannie | 27-01-05 | 18:15

rennie b lees artikel van vorige week in HP de Tijd...

Pannie | 27-01-05 | 18:14

PS Ben ook loonslaaf maar mag toch 50 uur werken per week. (met plezier) Om zo snel mogelijk uit Nederland te kunnen verhuizen. Ben dit land meer dan zat. Zat te denken aan Turkije. En dan NIET als onderdeel van Europa!!.

rennie b | 27-01-05 | 16:09

Pannie, ik weet dat ik overkom als een paranoia gek maar wat denk je dat er verdient wordt door de wapenindustrie na 911? Wat betreft dat werken las ik dat de Nederlander het meest luie plebs volk is van Europa.

rennie b | 27-01-05 | 16:05

Een stevige Donner Kebab met knoflook saus
Smaakt prima om 4 uur 's nacht's,
maar vervolgens loop je je smoel een week te poetsen om die gierlucht weggewerkt te krijgen.

Wizard of Oz | 27-01-05 | 02:33

rennie b Aivd thank you!
Wat werken betreft, zo hard en lang werken wij hier in Nederland echt niet hoor (in loondienst dan), dus waar klaag je over?
Rituele slachtingen & bomaanslagen, die zijn pas echt slecht voor de economie mijns inziens.

Pannie | 26-01-05 | 18:37

@ Pannie 26-01-05 @ 01:14
"er is iemand z'n strot doorgesneden namelijk, en niet door een doorgedraaide eenling..."
klopt in zoverre dat sommige dokters (niet de mijne :P) zeggen dat mo.b. schizofreen was. hij was dus idd niet 'alleen' ;)

King of controversy | 26-01-05 | 17:11

ps Pannie, geef je de url wel ff??

rennie b | 26-01-05 | 14:00

Pannie, wie the f*ck is Avid? Aivd denk ik? @ Show topper, Can't wait!!. Think of this, suggereer dat er 150 zeer gevaarlijke terrotjes rondlopen en kijk naar het resultaat. Miljoenen en miljoenen liggen er klaar op de plank. Terwijl ik net weer te horen gekregen heb dat ik harder en langer moet werken om de economie op redelijk niveau te krijgen. (niet in mijn eentje hoor) Wie mij trouwens kan vertellen wie het WTC heeft laten bouwen en wat de relatie is tot de Bushes krijgt van mij een gesigneerd exemplaar van de Illuminatie.

rennie b | 26-01-05 | 13:59

p.s. site is nog in de maak!

Pannie | 26-01-05 | 13:13

Mohammed B is gehersenspoeld en aangezet tot zijn daad door de Avid (en de Joden), zodat links uitgeschakeld werd en Donner vrij spel kreeg!

Pannie | 26-01-05 | 13:10

@ rennie b 26-01-05 @ 10:55

Hier de waarheid: de marsmannetjes hebben het gedaan omdat ze bang waren dat die torens te dicht in hun buurt kwamen.

Echt waar!

Als je wilt kan ik er nog wel een websitetje voor maken.

TheRealShowstopper | 26-01-05 | 12:54

@rennie b: zieke gedachte!

Nooit meer slapen | 26-01-05 | 11:51

Jezus Sunny, had je mij niet wat credits kunnen geven? ;-) @ Pannie. Ik baseer mij op een site genaamd physics911.org. Zoveel onverklaarbare zaken. En dan de achtergronden van deze personen en zoveel toevalligheden geloof ik niet in. Het in scene zetten van 911 lijkt mij zeer waarschijnlijk. Nog een weetje, het scheen dat het WTC hun economische levensduur er al op hadden zitten. En het neerhalen van het gebouw zou bijna 20 jaar huuropbrengst kosten. Komt dus wel weer goed uit...

rennie b | 26-01-05 | 10:55

@King of controversy
er is iemand z'n strot doorgesneden namelijk, en niet door een doorgedraaide eenling...
@Sunny ik schiet niet in de stress van moslims, maar al helemaal niet van Donner namelijk!
Ziekenhuis was slechts voorbeeld dat overal waar mensen werken, ook bij zeer verantwoordelijk werk (daarom ziekenhuis) fouten worden gemaakt. Heb ik zelf overigens zeer bizarre voorbeelden van meegemaakt.
@rennie b. Ik doelde op jou theorie dat Osama met z'n vliegtuigjes de pion was van Bush. Ik kende dit verhaal voornamelijk in de anti-semitische versie, nl dat de Joden hierachter zaten, een theorie die ook veel Moslims aanhangen. Een kennis van mij geeft les op een HBO en volgens hem was dit onder de HBO Marokkanen daar de gangbare theorie, de Joden in de twin towers hadden allemaal een snipperdag genomen die dag namelijk! (volgens hun 'informatiebronnen' althans)

Pannie | 26-01-05 | 01:14

@~Pyro~ Nee,die moeten ze gelijk eruit gooien.

braadlap | 25-01-05 | 20:42

ik kan sowieso niet geloven dat we in Nederland zo bang zijn voor 200 opstandige pubertjes dat we er zoveel vrijheid voor op willen geven. en al die op straat hangende marrokaantjes dan hoor ik je vragen. uit de praktijk blijkt dat de boodschap van het terrorisme juist hen niet bereikt. Vergelijk Mohammed Atta en z'n gang, keurig opgeleid, goed geintergreerd.Zelfde geldt voor Mohammed B. eigenlijk zou je bevreesder moeten zijn voor goed geintergreerde moslims dan voor dat uitschot wat het voor de rest verpest.

King of controversy | 25-01-05 | 19:35

@ Zwarte Kip
Strak betoog met Inhoud en nivo! Van mij mag je meer van dit soort columns produceren. Van dit soort geprust aan de wet door Donner krijg ik een Advokater!

@ Muxje
Terrorisme nooit goed bestrijden en dus ook niet in een politiestaat. Het doel heiligt in dit geval zeker niet de middelen. Je kan niet alles uitsluiten al willen we dat nog zo graag. Ja kan niet alles 100% uitsluiten. Op het dak van jouw huis kan morgen een vliegtuig vallen. En er zijn vast wel constructies te bedenken zodat het dak en dus je huis een dergelijke klap kan weerstaan. Alleen zal dat een hele dure constructie zijn en zal je bijvoorbeeld het genot van ramen en deuren moeten opgeven. Je bent dan wel beschermd voor iets waar maar een klein risico op is. Een bijzonder kleine kan dus je het ooit nodig zal hebben. Net als de aanslag op Theo van Gogh. Het is niet aan de orde van de dag. Het komt weinig voor. Ik ben niet bereid mijn vrijheid op te geven. Voor iets wat zo weinig voor komt en zo'n grote impact op je manier van leven zal hebben. En alleen omdat er een kans van, pak hem beet, 1:16000000000 is. Ben jij bereid daar je manier van leven voor op te geven? Ik dus niet. Ik loop dan maar liever het risico!

@ Brusselmans
Heb jij dat vertrouwen in de politiek dat je een dergelijk wet zou durven aannemen en ze alleen maar zuggen dat het alleen wordt toegepast waarvoor het bedacht is? Volgens de grondwet zijn we allen gelijk en dus ook als het gaat om verdacht gemaakt te worden. Het gaat niet om objectieve zaken maar om iets wat iemand van iemand anders zegt.

@ Brom
Ben het niet altijd met je een maar nu wel!

@gridfire 25-01-05 @ 12:06
Onzin? Ik denk dat het nivo van de tekst te hoog voor je gegrepen is.

@HaJoGe 25-01-05 @ 12:09
Mensen die dit soort hersenkronkels te toon spreiden als Donner kan je m.i. niet vroeg genoeg aanpakken. Al het extremisme aanpakken dus ook dergelijk extreme briefjes aan de kamer.

@ Pannie 25-01-05 @ 12:17
Daar zijn oplossingen voor, ik zou me opsluiten in een atoomkelder en stoppen met eten en drinken. Loop je geen enkelrisico meer. De afgelopen dagen had ik even het idee dat je grijze massa een beetje op gang begon te komen maar bij het woord Moslim sla je weer compleet in de stress. Weet je wat ik eng vind? Mensen die hun eigen ongelijk niet zien.

Over fouten in ziekenhuizen wil ik graag een keer met je in discussie. Het mooie van ziekenhuizen is dat heel veel fouten niet in een doofpot gaan maar gepubliceerd worden. Op zich zou je willen dat er geen fouten worden gemaakt, maar het blijft mensen werk en een fout in een ziekenhuis wil nog niet zeggen dat elke fout in een ziekenhuis ook een dode of letsel of een mislukte behandeling betekent. Een fout is bijvoorbeeld ook als een interventiecardioloog de stent die hij in een vernauwd vat moet plaatsen op de grond laat vallen en dus niet meer bruikbaar is. Of dat een verpleegster een ander gaasje moet pakken omdat blijkt dat de verpakking die ze in haar hand heeft over de houdbaarheidsdatum is. Dus bij deze, wil je hier een discussie over..... ben ik altijd bereid om naar het stamcafé te gaan.

@ Jelmer 25-01-05 @ 12:24
Ik kies liever 1000 moslims boven 1 Donner. De kans dat ik bij die 1000 moslims een extremist is nog altijd kleiner dan de zekerheid van deze gek die Nederland in een politiestaat wil veranderen

@ Chiant 25-01-05 @ 12:50
Ik ben ook geen fan van Molendijk maar als ik dan moet kiezen. Geeft u mij maar Molendijk. Optiefen met die Kouwes
@ Ruler 25-01-05 @ 12:5
Kijk dat is nou een mooie oplossing voor Kouwes. Geef Kouwes ook zijn eigen sait!

@ Rado
Je kunnen en moeten kunnen legitimeren belemmert me niet zozeer in mijn vrijheid. maar dat je op basis van een gerucht al opgepakt kan worden is van een hele andere orde.

@ Crossfire
Negatief scenario maar zeker niet onrealistisch.

@ Spuire
Spijker op de kop!

Sunnygirl | 25-01-05 | 19:30

Prima stuk, Zwarte Kip
Mensen die alles maar pikken, omdat zij naar eigen zeggen niks te verbergen hebben, hebben wel wat te verbergen als de overheid dat zegt.
(Lees ook: Aldous Huxley- Brave New World)

squire | 25-01-05 | 19:27

ps Het enige waar ik in geloof is GS en de diepgewortelde slechtheid van Bush.

rennie b | 25-01-05 | 17:28

Ben bang dat er dan weer wat radicalen wakker gemaakt gaan worden. Trouwens nog een leuk plaatje;

rennie b | 25-01-05 | 17:03

@rennie b

Mijn ideologische zegen hebben ze, net als bij Irak. Maar tusschen droom en daad staan wetten in den weg en praktische bezwaren.

TheRealShowstopper | 25-01-05 | 16:57

Ik denk dat de Irakezen die nu kunnen stemmen er heel anders over denken, rennie!

Nooit meer slapen | 25-01-05 | 16:42

@ The realshowstopper. Olie en wapens. Er gaat niets boven de geur van Napalm in de morgen. Hou trouwens mijn tere kinderhartje vast want Condoleance Rice kondigde al aan dat er nog wat voorposten van terreur zijn. Ik zet 50 euri in op het feit dat Iran het volgende slachtoffer is.

rennie b | 25-01-05 | 16:42

@. rennie b

tja, de bushes en de bin ladens.... ruik ik olie?

verder, de oorlog in irak zal in het perspectief van de geschiedenis misschien wel een heel ander beeld opleveren dan wij nu hebben, zal met terugkijkend de aanslagen door terroristen in irak als speldeprikken beschouwen in moeizame toch naar de eerste democratische lichtpuntjes in een tot dan toe duister midden oosten....

wie zal het zeggen....

TheRealShowstopper | 25-01-05 | 16:30

Fout fout fout. Tijd voor Google. Tik eens in Cheney, Rice, Bush, Rove Etc etc. Moet je daar bij optellen wat voor achtergrond die mensen hebben en welke belangen. Die namen zijn een grotere bedreiging voor het vrije westen dan alle el zargawi's en Bin ladens. Owh ja. De Bin Ladens zijn huisvrienden van de Bushes. Just a thought. En wat als de US Irak niet binnengevallen was, hoe zou het politieke climaat in de wereld dan zijn??...

rennie b | 25-01-05 | 16:14

@rennie b.: Je kunt niet lezen:
114 x and, 178 x the, 8 x hope, 29 x for, 26 x freedom.
Maar blijkbaar staat Bush voor jou voor Fear en Evil. Terwijl de grootste bedreiging van onze vrijheden en waarden niet uit USA komen, maar uit het gedachtegoed van het Midden Oosten.

Nooit meer slapen | 25-01-05 | 16:09

zou het ook toejuichen als Zwarte Kip wat vaker een mopje zou schrijven.

(ipv die raaskallende nieuweling bijvoorbeeld)

superjan | 25-01-05 | 16:03

27 x liberty, Fear 26 X, Evil 21 x, 1 x binnenlandse veiligheid, 1x staatsschuld.

Maakt als herder uw schaapjes bang, en ze zullen volgen als ware ze lam. Damned eindelijk inspiratie is het Januari, kut.

rennie b | 25-01-05 | 15:51

Rennie b: 8 x Liberty

Nooit meer slapen | 25-01-05 | 15:46

ps Het vergelijk van Mickey en Osama is dat ze allebei bestaan in de hoofden van goed gelovigen. Dat je daarmee de Joden en Walt zelf aanhaalt begrijp ik niet. Enlighten me please!

rennie b | 25-01-05 | 15:46

Ach Pannie, wat moet ik daar nou op zeggen. Oh ja. Lezen L. Ik beweer dus niet dat ik weet hoe moslimterrorisme in elkaar zit. Ik probeer alleen te zeggen dat er meer is dan Donner en z'n vriendjes. Een beetje politiek inzicht (dank Molendijk) leert dat er niets mooier is dan een fictieve vijand te creeren en daar oneindige middelen voor uit te trekken. Een eeuwenoude truck die nu met succes toegepast wordt op de de Moslims. Vraagje: Noem 8 zaken die jou opgevallen zijn bij de speech van Bush op zijn inhuldiging.

rennie b | 25-01-05 | 15:42

@Crossfire: fantastisch, hilarische woordspeling. Helemaal zelf verzonnen. Hulde!
Teruggrijpen naar Boudewijn de Groot: tering da´s een hippie fossiel en hij heeft nog lijdzame volgers ook!
Heeft er hiero één Das Kapital van Marx nog niet uit!
Ach ja, het is niet verboden om dom te zijn. Die vrijheid heb je in NL. Hebben de 70e jaren toch nog wat opgeleverd!

Nooit meer slapen | 25-01-05 | 15:36

we moeten ons allen zo snel mogelijk bewapenen, op die manier kun je die dolgedraaide gristennazi donner en z'n companen van je af houden. stap voor stap wordt het gekker en gekker....

SloopKogel (wie zijn | 25-01-05 | 15:32

uhrmz, neem een willekeurig "schandaal" hier in NL van de afgelopen 5 jaar? Maar goed, ik blijf er wel bij dat je als je in die positie zit je meer dan wie dan ook (en anders net als ieder ander) verantwoordelijk bent voor hoe en wat je doet of te kennen geeft in spraak of schrift. (En dat van die coffeeschophouder kan ik niet beamen omdat ik de laatste die ik kende niet meer spreek sinds ik verhuisd ben 3 jaar geleden, maar die was idd niet arm. Doet er ook niet toe, ook hij is toch verantwoordelijk voor wat hij doet?) Vergissen mag menselijk zijn, maar zonder consequenties verder mogen gaan (en het weer doen) vind ik niet in orde... Have fun and all the best to you too :))

ING.enious | 25-01-05 | 15:08

ING.enious
Als ze al niet genoeg verantwoordelijkheid nemen (??) is dat ongetwijfeld omdat het maar mensen zijn, heel simpel! Ik snap persoonlijk ook niet het nut van per definitie aftreden bij gemaakte fouten.
Ik moet er helaas vandoor, anders zou ik zeggen geef 2 recente voorbeelden van wat je bedoeld.
(Ik geloof overigens ook dat een beetje coffeeshophouder evenveel verdient als een politicus.) all the best...

Pannie | 25-01-05 | 15:01

@NMS: Slaap zacht, Mr. President.

'Vergeet de duizend doden, laatst bij dat bombardement..'

Een leven, een mensenziel is een bagatelle in hun ogen.

Crossfire | 25-01-05 | 14:48

@Pannie; en nu mag jij driemaal raden waarom ik dat dus niet doe... ach en heilig, dat valt ook wel reuze mee hoor...
Maar ondanks dat heb je nog steeds geen antwoord gegeven anders dan "dat kloten baantje waar zij zich voor opofferen" op mijn vraag waarom zij niet meer verantwoordelijkheid zouden moeten nemen voor hun woorden en daden. Kom daar eens goed op terug voor we het over mijn politieke carriere gaan hebben... (wat toch al niet zou lukken omdat ik bij lange na niet populistisch genoeg kan zijn om zover te komen)

ING.enious | 25-01-05 | 14:47

hemaworstje hoezo ben jij niet beschikbaar vanaf mijn apparaat??

Pannie | 25-01-05 | 14:44

helemaaal mee eens zwarte kip , het was te verwachten , en dit is nog maar het begin nan niet meer terugkunnen, beangstigend , wat is belangrijker persoonlijke vrijheid of vrijheid van meningsuiting?

hemaworstje | 25-01-05 | 14:41

Sorry ik bedoelde Mohammed B.

Pannie | 25-01-05 | 14:40

ING.enious please ga de politiek in! Zo'n heilig boontje is altijd grappig onderuit te zien gaan!

Pannie | 25-01-05 | 14:39

. rennie b jongens even aandacht Rennie b weet volgens eigen zeggen hoe de vork in de steel zit, hij kent de waarheid over het Moslimterrorisme!!!
Ali B de Micky Mouse van de Joden???

Pannie | 25-01-05 | 14:34

Rennie b: de complotdenkers zijn onder ons! De complotdenkers zijn de jehova´s van de linkse kerk: de wereld gaat ten onder aan kapitalisme en dat kan morgen wel eens plaats vinden.
Ga nu eens kijken op Cuba en vergelijk dat is met USA: welke man/ vrouw met de pet is beter af? Die in de socialistische heilstaat of in het verderfelijke USA.
En ga dan ook eens na in welke van die twee landen de mensen meer persoonlijke vrijheid hebben? En dat ondanks wetgeving die verder gaat dan in NL.
Ik moet jullie, kwartkijkers, teleurstellen. Ik slaap rustig.

Nooit meer slapen | 25-01-05 | 14:33

@auld_slapper
aansteller, dan kan je de halve moskeenpopulatie in Rotterdam wel oppakken zeker?
Die mannetjes worden echt niet allemaal opgepakt, zijn er veels te veel van namelijk, meeste doen ook geen vlieg kwaad , weet justitie ook wel.
Alle mensen die hier bang voor zijn hebben naar mijn idee nog nooit een moslim de hand geschud!
Nogmaals, het leukste van de hele zaak vind ik de kop van Ali B. die nu de krant leest en die 10tallen fundi's die nu nog serieuzer overwegen naar Saoudi Arabie te emigreren.
Ik zou het liefst zien dat Donner een steunfonds op zou zetten om deze emigratie te bevorderen!! Kijk maar eens op de moslimsites, er zijn grote aantallen ontwikkelde nederlandse moslims (ook dames) die serieus geloven dat het daar een droom moslim heilstaat is, zou ik graag die beteuterde blikkies zien als ze na een maand beseffen dat hun verblijf daar definitief is! woehaha!

Pannie | 25-01-05 | 14:29

@ Nooit meer slapen. Je wilt niet weten hoe dicht cossfire bij de waarheid zit. Veel van wat zich hier afspeeld komt uit de koker van de Hawks in het witte huis.

rennie b | 25-01-05 | 14:22

Ach tief toch op met je PvdA en linkse kerk gelul. Ik gebruik maar een woord: Lubbers.

Odoaker | 25-01-05 | 14:22

ng.enious even voor alle duidelijkheid dit was de uispraak waar ik op reageerde:
"Nee, jij geloofd nog echt in het fabeltje dat politici er voor een groter doel zitten, ipv voor zichzelf... Welnu, zie dude eerder die iets meldde over sinterklaas"
vond ik enigzins overdreven......
Ik denk niet dat een politicus per definitie een rat is.

Pannie | 25-01-05 | 14:17

Ik ben niet onder de indruk van het persbericht van het ministerie van justitie. Lijkt mij weer een typische kruising tussen ineffectieve symboolwetgeving en een van de problemen van regelgevers: een individueel probleem met een algemene aatregel te lijf gaan. De algemene maatregel wordt vervolgens zonder onderscheid des persoons aangewend. Of het echt zo ver gaat als zware kip filosofeert weet ik niet, maar de basis is er.

Terrorismebestrijding vereist vooral intelligent recherchewerk op de achtergrond zonder veel ruchtbaargheid aan zaken te geven. Dat is iets anders dan met veel machtsvertoon fantaserende jongetjes van hun bed lichten, of geuniformeerden op straat meer bevoegdheden te geven. Reorganiseer de veiligheidsdiensten en de verantwoordelijken daarvoor.

Purifyer B | 25-01-05 | 14:16

Deze plannen vallen toch precies in het pulletje van alle Wilders en LPF adepten die deze weblog al schreeuwend bevolken en om het hardst roepen dat "het tijd wordt voor maatregelen!". Zijn er nog lieden hier die niet beseffen dat burgerlijke vrijheid/privacy en veiligheid twee begrippen zijn in een communicerend vat?

Mijn vrije interpretatie is deze: iedere man met een lange zwarte baard en in een soepjurk die iets te lang lummelt voor een overheidsgebouw, toeristische attractie of een olieraffinaderij is een potentiele terrorist en kan worden gearresteerd zonder verdere opgaaf van redenen. Houzee!

auld_slapper | 25-01-05 | 14:16

Tja, ik had ook liever gezien dat die rare maatregelen niet nodig waren, maar de 5e kolonne der geytenneuqers hebben daarvoor gezorgd. Bedank de PvdA en de linkse kerk maar, en dan nu ineens 'verontwaardigd' zijn. Tuurlijk joh...

Galileo | 25-01-05 | 14:13

@Crossfire: o ja, Bush bepaald wat wij allemaal doen hier! Zit je een beetje in de hoek te janken dat we revolutie gaan krijgen en allemaal de schuld van het kapitalisme. Je lijkt Herman van Veen wel die ook loopt te blaten dat El Qaeda een gevolg is van de armoede in de wereld. Volkomen gelul: Osama komt uit één van de rijkste familie´s uit Saudi Arabiê en anders was El Qaeda wel in Afrika ontstaan.

Nooit meer slapen | 25-01-05 | 14:12

@Pannie, Vertel mij wat over ziekenhuizen... Weet daar al te veel van af... maar wat is er dan volgens jou zo mis met het ook daadwerkelijk nemen en dragen van die verantwoordelijkheid? Let wel, ik zeg toch niet dat ze geen fouten mogen maken? Ik vind alleen dat ze minder zouden moeten maken, en meer verantwoordelijk zouden moeten zijn (voor hun acties). En ik zie alleen maar mensen die dat (overal!!!) steeds minder doen... en ben het daar dus niet mee eens...
.
@Rado, Ik was het bijna met je eens, totdat je begon over de knuffelpolitiek. Dat is dan weer jammer, want daar ben ik al helemaal niet voor. Vergeet echter niet dat er binnen de huidige wet harder opgetreden zou kunnen worden. Vergeet ook niet dat met veel en veel kleinere/subtielere/lange termijn minder schadelijke regels en wijzigingen ook hard kan worden ingegrepen. Het punt is alleen dat hiermee een deur wordt opengezet (zie post) die beter dicht kan blijven (Aldus Zwarte Kip en waar ik mij bij aansluit)

ING.enious | 25-01-05 | 14:05

Mag ik u herinneren aan het simulatiespel met pvda prominent K.de Vries, voormalig min. van Binnenlandse Zaken, in de rol van MP (lees Militair President) bij een 'fake' aanval met biowapens te New York ?
Daarna werden gezellige recepties afgelopen en nuttige contacten opgedaan met veramerikaniseerde nederlanders.
Het vormde de opmaat naar de aangekondigde grootscheepse oefening in 'alertheid' (code rood) door de daarvoor aangewezen instanties, van gemeenteambtenaren t/m een kleine Haagse politieke top die allerlei nieuwe bevoegdheden en coordinatietaken zullen invullen. Belangrijke infrastructuur, zoals verkeerstunnels, treinstations, Schiphol, Havens, de Atoomcentrales, andere bedrijvenparken zullen worden betrokken bij deze 'oefening'. Het valt te verwachten dat allerlei aangekondigde maatregelen hiermee samenvallen, zoals de identificatieplicht. De tactiek en strategie is al veel langer doorgesproken, het script voor deze wetten en regels en overheidsoptreden wordt in Washington geschreven, met enige marge om de lokale folklore in te kleuren zolang het binnen het amerikaanse raamwerk blijft. Het is dat raamwerk waar ik bang voor ben.
Waar een minderheid binnen een minderheid ,zoals verdwaasde moslimterroristen in het algemeen worden gezien, mede verantwoordelijk en dus aanspreekbaar op zijn. Er is ook synchroniteit en een zekere spiegeling in de uitgangspunten van hun militant verzet tegen 'het westen', actie roept reactie op, geweld schept een groter geweld en werkt normverlagend. Het legt ook de brute en wrede wortels van een ontspoord markt kapitalisme bloot.
Tegelijkertijd is het een garantie voor nog meer segregratie en schept voorwaarden voor een burgeroorlog die de liberale burgerij wel wil aangaan. De kwaadwillenden hoeven straks met de oefening alleen maar het optreden van de overheid in 'tijden van crisis' te volgen om daarna toe te slaan. Het wordt ze voorgekauwd hoe dadelijk te handelen, daarom klopt dit beleid niet, het zijn verderfelijke plannen van deze regering.
Zei Brinkhorst niet : een vuurtje aansteken in een munitiedepot, dat is niet de weg? De eigen bevolking vervolgen en de elite sparen, waar heb ik dat eerder gezien ?

Crossfire | 25-01-05 | 13:59

@Zwarte Kip

Wees blij dat ze de mogelijkeheden tot arresteren vergroten en mensen preventief kunnen oppakken.

Je hoeft je niet altijd negatief uit te spreken over de regering hoor

kut | 25-01-05 | 13:56

@Nooit meer slapen 25-01-05 @ 13:40

Ja, dat was het, zat er net even naast met die hoeren.

TheRealShowstopper | 25-01-05 | 13:53

@Tim

Ja ja ja... weten we allemaal wel. Als Pernis brand is het toch allemaal verspilde energie.

TheRealShowstopper | 25-01-05 | 13:49

@TheTheRealShowstopper: het biedt allemaal geen Essentie voor de toekomst

Nooit meer slapen | 25-01-05 | 13:40

Prima column van Zwarte Kip, iedereen die het niet eens is de visie in de column raad ik aan om eerst eens wat in de Grondwet en het wetboek van strafrecht te lezen.
Dan pas zul je echt zien hoezeer de democratische rechtstaat wordt uitgehold door deze voorstellen!

Tim | 25-01-05 | 13:39

sorry
1. voor de capslock
2. voor de offtopicpost;)

mevrouwtje | 25-01-05 | 13:35

Ik ben het niet met de Zwarte Kip eens.
We lopen maar te mekkeren dat de overheid en de politie te weinig doen en te weinig wettelijke middelen heeft, nu krijgen ze meer armslag is het weer niet goed.
Ik kan me voorstellen dat Zwarte Kip vanuit zijn beroepsgroep bezwaar heeft, maar dat is een automatische reflex van de advocatuur bij elke wetswijziging. Terwijl ze dat eigenlijk van de straat houdt.
Bij de eerste preventief fouilleren actie in Rotterdam stond Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak ook als een klein kind te janken. Rechten van de mens, burgerrechten, de vrijheid van de mens als individu waren in gedrang, terwijl de ?goede? Rotterdams er geen probleem mee hebben en er voordeel bij hebben.
Kijk, dat @JackRandom er bang voor is, dat kan ik begrijpen. Hij is bang dat hij dat linkse krakersbolwerk wordt uitgemept.

Het is allemaal betrekkelijk simpel: als je niets hebt gedaan heb je ook niets te vrezen!
Bovendien kan je in NL in hoger beroep gaan tot je ons weegt, dus politiestaat, noodtoestand enz enz. allemaal holle taal retoriek!

Nooit meer slapen | 25-01-05 | 13:34

@jRz 25-01-05 @ 11:56

Kan zijn, lijkt me zelfs waarschijnlijk, maar dat zal de mensen die op straat fysieke ondeelbaarheid kwijtraken niet zo veel kunnen schelen, evenals de mensen in new york, madrid, en theo zou je vast ook gelijk geven....

TheRealShowstopper | 25-01-05 | 13:33

ING.enious kijk eens wat een fouten er in ziekenhuizen gemaakt worden bv ben het aantal doden per jaar vergeten, maar het was meer als in het verkeer(???).
Er zal nooit een kabinet zijn wat geen grove fouten maakt, onmogelijk zolang er mensen zitting in hebben naar mijn idee.
En volgens mij blijft het een onmenselijke klotebaan, ik zou het nog geen dag trekken.

Pannie | 25-01-05 | 13:26

@ jRz. Eindelijk iemand met een degelijke, alles omvattende opmerking. Hulde. Restecpa!!
@Pannie, L

rennie b | 25-01-05 | 13:25

Ik bEN 1 VAN DE 100 DIE jury mag zijn op de dutch bloggies!!!! va aboutblank weten jullie nog ff alles geen stijl stemmen:D:D:D

mevrouwtje | 25-01-05 | 13:23

Terrorismebestrijding is helemaal in. En terecht. Maar laten we niet vergeten dat de gemiddelde Nederlandse burger dagelijks veel meer last heeft van kleine criminaliteit. Ook dat is wat mij betreft een vorm van terreur.
Extra regels en extra geld is natuurlijk wel aardig om de gemiddelde burger weer eens gunstig te stemmen, maar ik denk dat we binnen de huidige set van regels en met het huidige bestand aan opsporingsambtenaren al een heel eind kunnen komen. Als we nu eens beginnen met een heel stel regels aan te passen wat bijvoorbeeld de politie allemaal NIET mag. Een voorbeeld:
Mijn vader kreeg nog gewoon een ferme oorvijg van de veldwachter als ie wat geflikt had. En als ie dan thuiskwam, kreeg hij er nog één van mijn opa overheen.
Tegenwoordig krijgt de veldwachter een ferme oorvijg (al dan niet letterlijk) als ie het in z'n genake haalt om stringent op te treden en klagen de ouders de politie aan als zoonlief een kras of een buil heeft opgelopen toen hij zich verzette tegen zijn aanhouding.
Het is fout gegaan in de jaren 60/70/80, toen alles wat ook maar enigszins iets met "gezag" te maken had als verwerpelijk werd bestempeld. Tja en probeer dat maar eens terug te draaien bij een hele generatie die zo is opgevoed en eigenlijk niet beter weet. Het natuurlijke gezag (en respect) is nu op sterven na dood en kan alleen nog maar afgedwongen worden met een brei aan regelgeving waar niemand meer uitkomt.

Chiant | 25-01-05 | 13:22

klauwhamer
Ik vind de functie van indentificatie niets mis mee, moet je bijna overal ter wereld kunnen, en ik snap ook waarom dat in Nederland nu ook moet!
Trouwens hehehe zou het niet zo kunnen zijn dat zoals volgens weetikveel Osama met z'n vliegtuigjes een Micky Mouse van Bush was Ali B. een Mickey Mouse van Donner was??? Kunnen ze in een keer die vermaledijde politiestaat erdoor drukken onder de dekmantel van 'Terreurbestrijding'...!

Pannie | 25-01-05 | 13:21

Typisch nederlandse bagatalisering.
Ik een eng mannetje, ik heb nog nooit iemadn iets aangedaan, geen strafbliad. het enige wat ik doe is dus de waarheid broberen te vertellen. Maar die is zo naar dat jij hem gewoon niet weten wilt blijkbaar, je zegt dat je op de hoogte bent?? En mensen in een rechtstaat die hebben zich te houden aan de rechtstaat dat is toch de kern van het verhaal volgens mij, het moeilijk is nu juist dat er veel mensen zijn die zich totaal niet verbonden of gehouden voelen aan die regels. en dat is het probleem. Je kan het oplossen door geduld te hebben en allerlei toegevingstactieken gebruiken maar dat gaat ten koste van vele midsaden jegens onschuldige burgers, en dat is het verscil tussen jou en mij denk ik. Jij neemt dat op de koop toe voor de goede vrede, en ik zeg nee daartegen. Ik wil die goede vrede zonder eerst 10.000en mensen slachtoffer te laten worden van mensen die nog tot inzicht moeten komen.

Rado | 25-01-05 | 13:19

@Pannie, hou ook in de gaten dat als je wilt je wel minder/weinig fouten kunt maken, of minder/weinig grote fouten... Het is een baan met verantwoordelijkheid, en die niet nemen (wat veel gebeurd, te veel naar mijn mening) is toch schandalig? Maar goed, betekend het dus volgens jou ook dat als je werkt fouten toegestaan zijn? Op zo een hoog (qua macht) niveau? Ik snap die logica niet, want dan maken moslims ook wel eens fouten... "Ja bus deed boem, was foutje, ikke zeg sorrie, nu weer goed?" vergeven is mooi, maar niet alles hoeft en kan vergeven worden... Dat klinkt uit ook uit jou statements door, maar ik vind dat daar op bepaalde niveaus wat scherper over gedacht mag worden...

ING.enious | 25-01-05 | 13:18

@pannie
het gaat niet om "het ene wetje" maar eerder over een combinatie van verschillende wetten; daar komen gevaarlijke situaties uit voort. Dus kom alsjeblieft niet aanzetten met de vergelijking tussen een id-kaart en edah pasjes, dan kijk je puur op het object en niet op de functie erachter

klauwhamer | 25-01-05 | 13:13

Ruler 25-01-05 @ 13:04 LOL shit ik was er al bang voor!

Pannie | 25-01-05 | 13:12

@Rado: Nu ik je stukje nog eens doorlees herzie ik mijn mening over je... ik vind je nogal een raar en eng mannetje. Maar goed, dat is het mooie van wat wij hier proberen hoog te houden. Jij en ik mogen een mening hebben, verkondigen en erover discussieren. En dat allemaal zonder geweld, want dat mag hier dus niet. Maar dat is te hoog gegrepen voor de mens in het algemeen, is dat wat je probeert te vertellen? Want zo kom je (op mij) wel over...

ING.enious | 25-01-05 | 13:11

Helaas niet, een simpele werklijkheids analyse moet een intelligent persoon tot in de buurt van die cijfers brengen.
Ik vind dat niet leuk ofzo, het is helaas zo!!

Rado | 25-01-05 | 13:10

ING.enious 25-01-05 @ 12:58
Sjesus man ik hoop echt dat jij nog jong bent. Ik weet niet waar jij werkt maar overal waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt, zijn er botsende ego's enz. Je moet toch wel in kunnen zien dat politici die beleid moeten maken een enorm zware klotebaan hebben??? Je snapt toch wel dat je als politicus niet alles kunt weten, niet alles in de gaten kunt houden, moet delegeren, daar fouten in maakt terwijl de gedelegeerden ook weer fouten maken enz. Ik denk niet dat er een land ter wereld is waar deze dingen niet gebeuren... ja misschien een heel KLEIN land!

Pannie | 25-01-05 | 13:10

Helaas niet, een simpele werklijkheid analyse moet een intelligent persoon tot in de buurt van die cijfers brengen.
Ik vind dat niet leuk ofzo, het is helaas zo!!

Rado | 25-01-05 | 13:10

@The Real Showstopper
Nee, moedig hem zeker niet aan, ik wacht rustig af. Van 12.33 slechts 2 posts van Molendijk, misschien is hij wel echt veranderd!!
@Molendijk
Jan, ik hoop toch niet dat jij dat echt bent op die foto.

depsychosmoker | 25-01-05 | 13:09

Uiteraard is heel die terrorismebestrijding en identificatieplicht gewoon een trucje om de burger bang en onder de duim te houden. In tegenstelling tot het tasjesdeif-verhaal is dit WEL een probleem, en Zwarte Kip slaat de spijker op zijn kop. Je terorriseert je eigen bevolking met terror alerts, oorlogen, slapende cellen, moslimextremisten enzovoort, en bied als mogelijkheid het op te lossen een verscherping van het toezicht, een verdere mogelijkheid de individuele vrijheid te vertrappen.

Filo | 25-01-05 | 13:08

@ TheRealShowstopper

Die tussenweg geef ik toch aan, ik stel toch geen moorden en concentratiekampen voor ofzo!!
Gewoon uitzetten naar het land waar ze altijd de mond van vol hebben en keiharde onderwerping aan Nederland!!! De islam is toen aan een portie islam, dat betekent namelijk onderwerping. Maar dan vanuit de democratische rechtstaat Nederland waarvan ze de zegeningen hebben mogen proeven maar waar uiteindelijk de vrijblijvendheid ook van zal moeten verdwijnen wil men het hier uberhaupt nog leefbaar houden voor de bewonders.

Rado | 25-01-05 | 13:08

@rado: een 'geheim' onderzoek? Zo geheim dat alleen jij het kent zeker. Feiten graag, of toegeven dat je uit je nek lult.

mediapik | 25-01-05 | 13:05

@depsychosmoker

Moedig hem nou niet aan!

TheRealShowstopper | 25-01-05 | 13:05

@Rado: ga mij niet de les lezen over moslims man. Mijn stelling geeft alleen maar aan hoe ik over Donner denk. Heb ik ooit gezegd dat ik voor moslims ben? Nee, dat dus toevallig even niet, ik heb alleen gezegd dat ik Donner erger vindt en dat zou hier in deze context op deze site toch een duidelijk beeld van mijn beeld moeten geven... Stop jij je kop maar weer in het zand, en oordeel het geheel van iemand, niet een enkele uitspraak. Er zou namelijk nog wel eens wat meer achter kunnen hangen... Maar dat geldt niet alleen voor jou hoor... Dat hele verhaal van je kende ik al, heb al genoeg gehoord, gezien en gelezen. Durf mezelf zelfs redelijk op de hoogte te noemen. Maar goed, omdat je zo verontwaardigd bent deze overbodige uitleg even voor jou...

ING.enious | 25-01-05 | 13:05

Ik vond je tweede bijdrage het duidelijkst Pannie! :P

Ruler | 25-01-05 | 13:04

ooooooohhhh whaaaaaahhhhh!!!!!! Hell!!! Jan Molendijk is terug!! Wie had dat ooit kunnen bedenken. Met een nieuwe partij (Good All) en een nieuwe functie (Voorzitter!) Gefeliciteerd Jan, misschien kun je de samenwerking zoeken met P. Kouwes. Ik ben benieuwd naar je nieuwe denkwijze!

depsychosmoker | 25-01-05 | 13:03

@Rado

Op elqalem lees ik soms net zulke intolerante en generaliserende opmerkingen als jij nu over lieve Fatima schrijft... Er zal toch een tussenweg moeten worden gevonden.

TheRealShowstopper | 25-01-05 | 13:03

Was er al bang voor.... tezamen met de identificatieplicht, deze wet, en nog meer die zullen volgen komen we steeds meer in een politiestaat te leven.... terug naar "1984"

klauwhamer | 25-01-05 | 13:03

Mensen doen moeilijk over een ID kaartje maar ze lopen allemaal met 6 edah airmails kortingskaarten op zak, alsof dat geen Big Brother is trouwens!
P.s. Jack jouw vrouw heeft ook zo'n kaart!

Pannie | 25-01-05 | 13:03

Mesen doen moeilijk over een ID kaartje maar ze lopen allemaal met 6 edah airmails kortingskaarten op zak, alsof dat geen Big Brother is trouwens!
P.s. Jack jouw vrouw heeft ook zo'n kaart!

Pannie | 25-01-05 | 13:02

Mesen doen moeilijk over een ID kaartje maar ze lopen allemaal met 6 edah airmails kortingskaarten op zak, alsof dat geen Big Brother is trouwens!
P.s. Jack jouw vrouw heeft ook zo'n kaart!

Pannie | 25-01-05 | 13:02

Was er al bang voor.... tezamen met de identificatieplicht, deze wet, en nog meer die zullen volgen komen we steeds meer in een politiestaat te leven.... terug naar "1984"

klauwhamer | 25-01-05 | 13:01

Ik vind het nog steeds frapant dat mensen kunnen zeggen, ik verkies een moslim boven Donner!! Ik kan daar werklijk niet bij. Zien deze mensen dan echt niet het verschil?? Donner wil dat je je ID bij je hebt en dan krijg je misschien een boete. verder neemt hij maatregelen die er zijn voor de veiligheid van de rechtstaat en de burgers die daarin leven. Dan gaan de kortzichtigen weer tekeer dat ze worden benadeeld en dat een politiestaat in de maak is. Terwijl ze simpelweg niet kunnen inzien wat de andere optie is, omdat ze gewoon nooit zijn geconfronteerd met de islam, behalve dan de buurman of de marokkaan door wie ze zijn beroofd. Die ander optie is dus een sluipoorlog, die eigenlijk al begonnen is, waarin de nederlanders zullen moeten lijden onder moord, verkrachting, en roof voor no apparent reason, behalve dan dat ze daar waren en dat ze nederlands waren.
Deze maatregelen zijn dus hard nodig en lang zo erg niet als sommigen willen doen geloven. En ik verkies alsnog een echte politiestaat boven een rechteloos en kansloos land van de oorlog, waarvan we de eerste verschijnselen zien en hebben kunnen proeven de afgelopen jaren.

Als maandag weer de score wordt opgemaakt en het puin wordt geruimd blijkt week op week dat er honderden mensen slachtoffer zijn geworden van geweld, moord, roof en verkrachting door veelal 'vervelende' moslims. En dan zeggen ze... ja laat ze maar, achterstand dit en moeilijke positie dat. Maar dat is het dus niet... het is de voorhoede van alle moslims. Echter dit zal nooit worden gestaafd totdat de meerderheid er is en dan het te laat voor de zussen, dochters en moeders die niet meer over straat kunnen of psychische of lichamelijke schade hebben door het geweld van de moslims.

Een geheim onderzoek wijst uit dat als er in een dorp of stad moslims komen wonen het persentage verkrachtingen en roof zo'n 150 tot 400% stijgen. En met arabieren(marokkanen) is het nog erger gesteld.
Er is dus feitelijk maar 1 oplossing voor Nederland wil men werklijk de 10.000'en verkrachtingen, roofmoorden en overvallen tegen houden of vermijden die ons te wachten staan. En dat is het uitzetten van alle arabische moslims en het onderwerpen van de islam aan de Nederlandse rechtstaat. Ook lieve Fatima die nog nooit iets heeft gedaan ja, want de valkuil is namelijk dat door haar hier te tolereren we automatisch ook de terroristen binnen hebben. Bovendien zijn de opvoedkundige skills van Fatima zodanig slecht(met dank aan haar ouders en de iman)dat een nieuwe generatie terroristen binnen 10 jaar de straten onveilig zullen maken. Klinkt allemaal heftig maar over jaren zal blijken dat dit verhaal misschien zelfs een onderschatting is.

Rado | 25-01-05 | 12:59

@Pannie, Opmerkelijk is echter wel dat een gemiddelde stemmingsronden staat voor 4 jaar regeren. Is het dan zo raar te bedenken dat 2 jaar heel korte termijn is en dat (zoals al mooi geschetst door Zwarte Kip) over bijvoorbeel 8 of 12 jaar geen GS meer mogelijk is?
.
Ander Puntje wat ik je dan nog even voor de voeten wil gooien, waarom zijn er dan toch zoveel politici die zich gedragen als kleine kinderen en hun "kloten baan" toch niet zo serieus nemen als dat diezelfe "kloten baan" van hen verwacht? Zet daar tegenover het gehele ambtenaren apparaat wat zij tot hun beschikking hebben om "te werken". Kun je mij niet wijs maken dat de bouwfraude, JSF, geile tunnels, vendettas en software patenten (om maar wat te noemen) het werk zijn van een paar dommerikken... Ik noem ze incapabel en crimineel, maar jij dus blijkbaar niet?

ING.enious | 25-01-05 | 12:58

. Ruler 25-01-05 @ 12:35
Jack is gewoon een doodnormale aardige ambtenaar die de zegeningen van de Randstad nog moet leren kennen gnagnagna!
@Jelmer misverstandje blijkbaar zand erover...
@de rest: Donner.. heerlijk!, alles om die fundi's dwars te zitten! Ik verheug me nu al op die kop van Ali B. als hij de krant leest!!!

Pannie | 25-01-05 | 12:58

what happened to europe mondiale jan?

nee, laat maar.

TheRealShowstopper | 25-01-05 | 12:55

@Ruler:
Heeft ie een nieuwe partij dan? Verdomd ja nu zie ik het ook!
@Molendijk:
Hoe zit dat Jan, leg eens uit! Waarom een nieuwe partij? Ik ga direct eens lezen wat voor vlees we nu weer in de kuip hebben!

Chiant | 25-01-05 | 12:55

@Ruler: en met jou nog velen... toch altijd weer verbazingwekkend dat het verschil tussen schuldig en onschuldig door de wetten die wij hebben ogenschijnlijk zo moeilijk is geworden... Nee, misschien is die betutteling door de overheid toch niet zo een goed idee geweest...

ING.enious | 25-01-05 | 12:52

. ING.enious
Politici dat zijn gewoon hele doodnormale mensen met een ongelofelijke klotebaan. Iemand met de geschikte capaciteiten kan ergens anders meer verdienen voor makkelijker werk & minder camera's op hem of haar gericht.
Als jij denkt dat het slim is om te wachten met stemmen tot de Nederlandse Fidel Castro opstaat moet je dat vooral doen!
Ik zie de Politiek als een hele trage olietanker, als ik wil dat 'ie een heel klein beetje naar rechts gaat stem ik op Wilders, wil ik een klein beetje naar links stem ik op Marijnissen! Kijk als iedereen zo denkt dan slaat het schip om (Pim Fortuyn/LPF) maar dat is ook geen probleem, gewoon nieuw schip, nieuwe kapitein! En zonder kaptein (Balkenende) vaart dat schip nog gewoon langzaam door in de richting waar hij al jaren heenvaart, allemaal geen probleem! Ik voorspel, GS zal over 2 jaar nog steeds bestaan! ;)

Pannie | 25-01-05 | 12:50

@Chiant: Neem, het ligt idd moeilijk. Maar ik heb zo'n hekel aan dat geleuter van "we kunnen de dader niet vervolgen omdat bla,bla de wet hierin niet voorziet. offtopic Chiant: JAN is terug!!! Ga, jij weer eens flink van leer over z'n nieuwe partij? Good All? Ik hoop dat Jane er geen bezwaar tegen heeft met deze naam Jan!

Ruler | 25-01-05 | 12:47

"Je hebt de verkeerde te pakken he, je moet beter lezen paardelul, dat was een quote waar ik op inging!"
.
Jouw naam staat toch ook in de quotes bitch en niet daarbuiten! Wie moet hier nu beter lezen.

Jelmer | 25-01-05 | 12:46

Alleen moslims huurverhoging (crypto)

port | 25-01-05 | 12:46

Schizofreen is handig: je ziet veel meer.
.
Paranoide is beter: je leert beter kijken.
.
Beiden zijn slecht want ze vertekenen de waarheid. Maar dat wil nog niet zeggen dat ook zulke mensen moeten wegstoppen of negeren. Is een heel andere interpretatie van de discussie hier maar dat is dus in "basic idea" wat deze Donner graag wil... Een perfect en zuiver Nederland... (en ja dat is heel erg kort door de bocht, maar geef toe, het hint er wel naar toe...)

ING.enious | 25-01-05 | 12:44

Hoe ging het ook al weer.... mmmmm.... dit biedt geen hoeren voor de toekomst.... nee het was anders....

TheRealShowstopper | 25-01-05 | 12:42

@Ruler:
"telefoonboekdeskundigen"
Treffende vergelijking! Van de andere kant vraag ik me dan tegelijkertijd wel af hoe het anders zou kunnen. Dat zie ik zo 1,2,3 ook niet eigenlijk.

Chiant | 25-01-05 | 12:42

WTF!!!!! JAN MOLENDIJK!!!!

Ruler | 25-01-05 | 12:40

Politiek is mede bang dat hun schandalen naar buiten worden gebracht.

Zoals ik nu heden allecomplot theorie openbaar.

Men denkt dit op mede zulke wijze de hand er op te houden.

Men heeft gene inzichten.

Hoogachtend, Jan Molendijk Spijkenisse
De Voorzitter

Politiek Partij

GOOD ALL

Jan Molendijk | 25-01-05 | 12:39

Jelmer
25-01-05 @ 12:19
Je hebt de verkeerde te pakken he, je moet beter lezen paardelul, dat was een quote waar ik op inging! (sorry);)

Pannie | 25-01-05 | 12:37

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhh

Jan-klap-van-de-Molendijk is back?

TheRealShowstopper | 25-01-05 | 12:37

@Pannie:"Mensen als Jack hoeven helemaal niet bang te zijn want half Nederland denkt zoals hun!"

Is het echt nog steeds zo triest gesteld met de mensen in dit land Pannie?

Ruler | 25-01-05 | 12:35

@Jelmer: Kort door de bocht en ondoordacht! Maar als je het eerlijk wilt weten? Ja, ik wel, want individuele vrijheid is voor mij heel wat waard. Vergeet echter niet dat je hier 2 domme dingen bij elkaar plakt alsof het tegenover het ander staat. Moet je zelf weten hoor, maar vergeet niet dat als Donner zijn zin krijgt het maar zo eens kan zijn dat vrijheid van meningsuiting (om te beginnen) iets ingeperkt wordt om die Imam van jou er uit te schoppen. Dit wil dus ook zeggen dat jij wat meer je mond moet houden anders komen ze ook achter jou aan, en dat is wat ik dus vrees en hoop dat nooit werkelijkheid zal worden. Dat daargelaten, blijkt nogsteeds dat er genoeg maatregelen te nemen zijn zonder zulkse potentieel gevaarlijke wetten om jou Imam wind uit de zeilen te nemen, en zelfs om jou aanslag op mijn familie te voorkomen... Dat moeten ze eerst eens fatsoenlijk doen en dan pas valt er heel, heel, heel misschien te praten over genoemde (algemene) inperkingen ...

ING.enious | 25-01-05 | 12:35

Muxje heeft iemand jou ooit weerhouden op de centrumpartij te stemmen?

Pannie | 25-01-05 | 12:34

Het geen wat aan hand is...

Kennelijk is politiek zo verstrikt in complot theorie.
Mede door begrip geld, dat men geen afstand durft te nemen.
Zo wordt puur in propoganda gevoed, politiek & journaal zo ook andere programma`s.
Het geeft beetje idee, dat men in `t geheel nog niet over de WO II heen zijn.
De huidige vormen van gestappo praktijken geeft het te kennen.
Dit is ware demonisering beste landgenoten.
Gevaar voor toekomsten, kleine openhaarden vormen zich.

Hoogachtend, Jan Molendijk Spijkenisse
De Voorzitter

Politiek Partij

GOOD ALL

Jan Molendijk | 25-01-05 | 12:33

ps van die klas hoort deze bij ;)

Pannie | 25-01-05 | 12:33

Ik vind het wel goed bijvoorbeeld dat iemand verdacht (dus nog niet bewezen) van extremistische denkbeelden weerhouden wordt om voor de klas te staan. Ik heb Janmaat(+), Lukasdelinkselul, Jackrandom of de vriendjes van Mohammed B niet graag voor de klas nee, ja, voor een gastcollege!
Ik wordt ook zo ziek van die Schizoids die over Echelon beginnen, als wij hier op geen stijl allemaal de telefoon pakken en we schreeuwen allemaal WERE GONNA KILL BUSH! loopt heel dat systeem vast! Mensen als Jack hoeven helemaal niet bang te zijn want half Nederland denkt zoals hun!

Pannie | 25-01-05 | 12:32

@Zwarte Kip: volgens mij is dit juist het strenge optreden waar 90 procent van de GS-lezers om roept. Maar je hebt wel gelijk.

acid drinker | 25-01-05 | 12:30

"Maar helaas is het in het recht nog steeds zo: gelijke monnikken, gelijke kappen."
helaas? dat is toch de essentie van ons rechtstelsel? Snap niet waarom zwarte kip het woord helaas invoegt. heeft deze mr. zelf ook moeite met een paar (heel oude) artikelen uit de nederlandse grondwet?

broodjesbakker | 25-01-05 | 12:28

@brom

Hulde. Als je 150 euro opstuurt naar de redactie krijg je misschien een eigen pica in het linker rijtje.

Mijn zegen heb je!

TheRealShowstopper | 25-01-05 | 12:27

@Pannie, doe ik al en het kost me ieder jaar meer tijd om een beetje integer persoon te vinden die ik een beetje vertrouw met de macht die hem gegeven zou kunnen worden... Maar ja, dat kost me ieder jaar meer tijd... tijd die ik eerlijk gezegd niet meer heb (want ik heb het niet over een paar uurtjes....) Nee, jij geloofd nog echt in het fabeltje dat politici er voor een groter doel zitten, ipv voor zichzelf... Welnu, zie dude eerder die iets meldde over sinterklaas ;-)

ING.enious | 25-01-05 | 12:26

@ING.enious: "Als ik eerlijk ben verkies ik een moslim boven Donner "
.
Dus jij hebt liever dat jij of je familie gedood wordt bij een aanslag dan dat Donner het mogelijk maakt dat haatprekende imams een beroepsverbod krijgen zodat ze niet meer mogen preken?

Jelmer | 25-01-05 | 12:24

@Pannie: "'als we nog mogen stemmen straks'... moet ik dat nou serieus nemen???".
Ik zou het maar doen... Centrumpartij? Vlaams Blok? Als het aan bepaalde types ligt mag je daar dus niet op stemmen. Niet dat ik er ook maar over peins om op dat soort engerts te stemmen, maar ik maak die keuze wel graag zelf. Bedenk dat burgelijke vrijheden juist die zaken moeten beschermen die door het gros van de mensen worden verafschuwd. Bedenk ook dat jouw eigen, nu nog breed geaccepteerde mening, de verketterde en verboden opvatting van morgen kan zijn. Meningen en partijen waar de meerderheid het mee eens is hebben geen bescherming nodig...

Muxje | 25-01-05 | 12:24

Al die linkse angsten die jullie hebben heb ik op het middelbare schoolplein al achter me gelaten........ Waarschijnlijk wordt in jullie optiek eerst de pvda, sp en groenlinks de mond gesnoerd, en daarna.....?
Jullie moeten gewoon om te beginnen eens de moeite nemen naar de stembus te gaan!

Pannie | 25-01-05 | 12:23

Het probleem met juristen is, dat het een soort telefoonboek deskundigen zijn. Als iemand verhuist staat dat niet in het telefoonboek. Iemand is dus niet verhuist totdat dat in het telefoonboek staat. Dat is dus niet conform de realiteit. Juristen wijzen op dezelfde manier op de wetboeken. Het staat niet in het wetboek dus kan het niet. En dat is, zeker in deze tijd, gewoon erg jammer.

Ruler | 25-01-05 | 12:22

@Pannie: Ja, dit is uiterst serieus. Als je types als Donner de vrije hand geeft, kunnen ze simpelweg elke groep verbieden of het lastig maken, leden van die groep oppakken, in de gaten houden etc. Nu gaat het zogenaamd nog om extremistische moslims, maar wie is er als volgende aan de beurt... De SP misschien, of GeenStijl. Geef ze 1 vinger, en ze nemen een hele hand.

JackRandom | 25-01-05 | 12:21

Zeker mooi artikel van Zwarte Kip.
-
Maar terrorisme? Daar wordt zoals iedereen weet het Islamisme mee bedoeld. En dan vooral de stroming daarin die geen scheiding van kerk en staat kent.
-
En zo zie ik deze actie van Donner: een poging om vanuit de scheiding tussen kerk en staat die er in Nederland wel is, de agressieve stroming binnen de islam te beinvloeden, die dat onderscheid niet maakt. Want hoe kun je deze mensen anders aanpakken? Dat kan alleen door oog om oog, tand om tand te rekenen (een christelijke uitspraak).
-
Bij gebrek aan doelwitten, dus bij het uitblijven van "terroristische" activiteiten, kan het inderdaad zo zijn dat men de aandacht verschuift naar andere beschikbare doelen. De nieuwe mogelijkheden moeten natuurlijk benut worden!
-
Conclusie is dus dat men neigt om van de scheiding kerk/staat af te stappen om datzelfde te bestreiden.

Taaie | 25-01-05 | 12:21

@Pannie: ja best wel... Donner heeft de macht om je leven gegarandeerd te veranderen, met moslims heb je (voorlopig) nog een beetje keuzemogelijkheden... Als ik eerlijk ben verkies ik een moslim boven Donner (of heel misschien wel boven iedere gemiddelde politici....)

ING.enious | 25-01-05 | 12:20

"@Pannie: Als we nog mogen stemmen straks... Waarschijnlijk alleen op partijen die Donner toestaat."
.
Onbeschrijfelijk wat een domme opmerking. Mensen zoals jij zijn de bron van de steeds grotere verloedering en verharding van de samenleving. Je bent het ergens niet mee eens en dan meteen zonder enig argument als een kip zonder kop de met de meest absurde en grove beweringen maximaal in de aanval. Dit werkt echt zo verziekend.

Jelmer | 25-01-05 | 12:19

@pannie: grrristenen onder leiding van Andries Knevel vind ik nog veel enger!

LifeSucks | 25-01-05 | 12:19

Ik ben banger voor Moslims dan voor Donner, gek he?

Pannie | 25-01-05 | 12:17

ik ben benieuwd hoeveel dit zal gaan helpen.
Je kunt 1. de mensen niet 24/7 in de gaten houden en 2. Extremisme gaat zijn gang wel daar hoef je niet bang voor te zijn
Met dit soort regels loop je alsnog achter de feiten aan. Ik roep nou niet dat ze willekeurige moslims het land uit moeten flikkeren, maar ik vind dat er meer met ze gepraat moet worden..... om ze vervolgens het land uit te flikkeren als ze zich niet wellwillend opstellen.
Als de overheid zich meer communicatief opsteld richting die groep, kun je al een hoop verhelpen. Donder ze terug naar waar ze thuis horen zogauw als ze niet mee willen werken met gesprekken of wanneer ze niet meehelpen aan het oplossen van het probleem. Of natuurlijk als ze de veroorzaker zijn van het ontstane probleem. Dan kom je daar in gesprekken snel genoeg achter.
Tevens zijn deze gesprekken in het Nederlands, als ze dat niet kunnen. Inburgeringscursus... als ze het dan nog niet kunnen, over de grens tiefen....

LifeSucks | 25-01-05 | 12:17

Alles gaat achteruit, gelukkig genoeg ook auto's... Laat criminelen vastzitten, geen vervroegde vrijlating meer, pak het gajes net zo hard aan als 4 km te hardrijders. Pas dan en niet eerder vind ik het plannetje van donnerkebab goed.

spambam | 25-01-05 | 12:16

Wat er ook gebeurt, het zal altijd aangegrepen worden als excuus om te proberen de bevoegdheden van het OM en de politie uit te breiden, je weet immers nooit waar die nog eens nuttig voor kunnen zijn. Ik vraag me in zo'n geval dan af: "is er iets wat de politie in (pak hem beet) Saudi Arabië *niet* mag, en heeft dat geholpen om het terrorisme daar uit te bannen?"

Zoltar | 25-01-05 | 12:16

@Pannie: JackRandom mag dan wel een uiterste opzoeken hier maar uit de woorden van Donner valt wel op te maken dat indien nodig Donner wil dat juist ook dat mogelijk moet worden... tja, en dan?

ING.enious | 25-01-05 | 12:16

'als we nog mogen stemmen straks'... moet ik dat nou serieus nemen???
.
Wacht maar tot je gaat verhuizen Jack, ik hoop dat je in Dordrecht terecht komt....

Pannie | 25-01-05 | 12:15

@Pannie: Dit is te serieus om grappen over te maken, helaas...

JackRandom | 25-01-05 | 12:13

@Brom: Goed onder woorden gebracht. Dat is namelijk wel de keerzijde van het terrorisme wat ons angstvallig wetten doet produceren... Alsof we er daar nog niet genoeg van hebben... Burgelijke ongehoorzaamheid tiert welig en de politiek wankeld maar voort... Ze houden het wel spannend hoor, je weet nooit wie de volgende zet gaat nemen:Politici, terroristen, burgers, criminelen, automobilisten met een achteruit... Maar, laten we vooral gewoon doorgaan, anders winnen de terroristen...

ING.enious | 25-01-05 | 12:13

. JackRandom
Grappenmaker!

Pannie | 25-01-05 | 12:12

@Pannie: Als we nog mogen stemmen straks... Waarschijnlijk alleen op partijen die Donner toestaat. En wat is er mis met verzet? Als je je bek niet opentrekt en actie onderneemt, lopen ze over je heen. Als je vrijwillig je burgerrechten weggeeft, krijg je ze nooit meer terug.

JackRandom | 25-01-05 | 12:11

Het is natuurlijk slechts een brief met voornemens die Donner c.s. aan de Kamer gestuurd hebben (op verzoek van diezelfde Kamer). Het wachten is op de wetsvoorstellen en de toetsing van de Raad van State (en daar wordt óók gekeken of e.e.a. niet in strijd is met de Grondwet).
Het zou wel leuk zijn als het oude art 26 wvw omgebouwd zou worden met i.p.v. "verkeersveiligheid" nu de
"rechtsorde" als onderwerp.

HaJoGe | 25-01-05 | 12:09

"Een gristen die terrorisme bestrijden wil? De meeste kerken in nederland zijn gebouwd over grafheuvels en heilige lege plekken van een voor-christelijke beschaving, die een hoger niveau had dan het Gristendom, zowel op het gebied van wetgeving, zeden, kunstuitingen(!), contacten met de (verre) buren."
.
Dus omdat Donner van het CDA is mag hij geen maatregelen nemen tegen terrorisme? Het is ook echt nooit, nooit maar dan ook echt nooit eens goed he.

Jelmer | 25-01-05 | 12:08

Gelukkig hebben we JackRandom nog, de man in het verzet!

Pannie | 25-01-05 | 12:08

@brom: Hear hear! Ros de religie uit de samenleving.

JackRandom | 25-01-05 | 12:08

Ben het eens met brom. Zet het vaticaan op Ebay (die pope kan zo wel in die kist merkt ie niks van) en houd kerk en staat gescheiden. Verbied politieke partijen die verwijzen naar geloof.

Dexx | 25-01-05 | 12:08

Jongens stel je niet aan als dit niet bevalt gaan we gewoon weer allemaal groen links stemmen over een paar jaar!

Pannie | 25-01-05 | 12:06

bleeeh wat een onzin, geef mij de nieuwe van Kouwes maar!

gridfire | 25-01-05 | 12:06

Nog steeds actueel, als je in het gedicht een paar groepen vervangt door andere groepen... Met dit soort maatregelen is de dag niet ver dat iedereen die moslim, links, athesist is, of wie dan ook die de regering niet bevalt, opgepakt wordt...

--------------
Zwijgen maakt medeplichtig

Toen ze de communisten kwamen halen
heb ik niets gezegd
ik was geen communist.
Toen ze de vakbondsleden kwamen halen
heb ik niets gezegd
ik was geen vakbondslid.
Toen ze de joden kwamen halen
heb ik niets gezegd
ik was geen jood.
Toen ze de katholieken kwamen halen
heb ik niets gezegd.
ik was geen katholiek.
Toen kwamen ze mij halen
en er was niemand meer om iets te zeggen.

(Duits dominee Martin Niemöller 1892-1984, gearresteerd in 1937 en gedeporteerd naar het kamp Sachsenhausen.)

JackRandom | 25-01-05 | 12:06

Een gristen die terrorisme bestrijden wil? De meeste kerken in nederland zijn gebouwd over grafheuvels en heilige lege plekken van een voor-christelijke beschaving, die een hoger niveau had dan het Gristendom, zowel op het gebied van wetgeving, zeden, kunstuitingen(!), contacten met de (verre) buren. Godsdiensten voor paupers met bijhorende zendingsdrang, zoals het Gristendom en Islam, uit de imitatie-Baalverering van de Joden ontstaan zijn zelf instant-terreurbewegingen. Terrorismebestrijding zou kunnen beginnen met het sluiten van alle vormen van gesegregeerd onderwijs op geloofsbasis, opheffing van 2e rangs universteiten en hogescholen als de VU. Het luiden van kerkklokken op seculiere rust- en feestdagen zou onderhevig moeten zijn aan de gangbare decibelnormen voor geluid(s)overlast. Uitwijzing van alle katholieke haatzaaiers naar Vaticaanstad is natuurlijk ook drindend gewenst als we de Islam aan willen pakken. Straks krijgt de zending nog succes onder moslims en zitten we nog met het land vol fladderende besnorde burqua-draagsters op mobylettes. Ik stel alleen een uitzondering te maken voor Sinterklaas. Een mooier ritueel dan rond je 5e definitief in te leren zien dat geloof bedrog is, is nog niet gevonden.

brom | 25-01-05 | 12:03

@Muxje

Sadam had nou net DAT wel goed georganiseerd....

TheRealShowstopper | 25-01-05 | 12:01

Laat Donner maar eens uitleggen hoe deze nieuwe wetten terrorisme tegengaan. We slikken wel erg makkelijk nieuwe wetgeving onder het mom van terrorismebestrijding. Volgende plan: meer flitspalen tegen terrorisme!

Aloysius | 25-01-05 | 11:59

Kuttje 25-01-05 @ 11:54 die kans lijkt mij vrij klein hoor!

Pannie | 25-01-05 | 11:58

Wie beschermt de maatschappij tegen religieuze mafketels als Donner?

Aan de andere kant, een beroepsverbod als politicus voor randgroepracisten als Wilders zou ook niet verkeerd zijn...

Nee, doe toch maar geen politiestaat...
Laat Wilders maar lullen...

sjonnie | 25-01-05 | 11:57

Idd een fijn bericht om te lezen. Goede duidelijke argumenten. Hulde voor zwarte kip. Ons advocaatje leeft nog. Hopelijk zijn er meerdere juristen in dit landje die dit belachelijke plan af zullen schieten.
Ik zach trouwens van de week een documantaire op de bbc waar heel duidelijk uit werd gelegd dat er helemaal niet zoiets bestaat als terroristische cellen of een georganiseerd netwerk onder de naam Al quida. Maar dat het een stempel is opgedrukt door de amerikaanse regering om het beestje een naam te geven. En dat terroristische acties vaak een opzichzelf staand iets is. Dus niet wordt aangevoerd door een of andere Bin Laden. Kortom we worden al weer wat jaartjes goed voor de gek gehouden.

jRz | 25-01-05 | 11:56

rennie b
"G.W. Bush die een Mickey Mouse (Osama) een paar vliegtuigen in een flat laat plebben."
Rennie bi dat waren toch de Joden die dat gedaan hadden...?

Pannie | 25-01-05 | 11:55

Wet? Afhankelijk van de manier waarop deze ge‼nterpreteerd wordt? Mmmmm, waar heb ik dat toch eerder gehoord "interpreteren"...... iets met koran, iman was t geloof ik.....

DeKeet | 25-01-05 | 11:55

Ik ben voor een dialoog met de terroristen.

superjan | 25-01-05 | 11:54

ik zal er voor gaan oppassen om me te vertonen in openbare gelegenheden, met allochtone vrienden....
Voor je het weet wordt je opgepakt en wordt je ten laste gelegd dat je verdacht wordt van samenzwering, het deel uitmaken van een criminele organisatie en van terroristische activiteiten.Daarnaast is t wachten op de eerste inkijkactie van justitie bij een willekeurig uitgekozen persoon, gezien de ruime interpretatie waarin de nieuwe voorgestelde wet van wordt voorzien.

Kuttje | 25-01-05 | 11:54

@Faach Viechuur, en hoe moet je dat doen dan zonder 'vrijheden' in te perken? Hoe kan je nou iemand aanpakken als je als die bromsnor bij wet MOET geloven wat jij zegt. het is het ÉÉN OF het ander niet schorriemorrie op een scooter wel en jij niet!

Dexx | 25-01-05 | 11:53

In Irak melden de terroristen zich ook periodiek bij een politiebburea. 'Noodgedwongen' elke keer een ander politiebureau....

TheRealShowstopper | 25-01-05 | 11:52

Ai... Het doet me wel deugd dat GeenStijl stelling neemt tegen een totalitair regime. Het lijkt niet altijd zo te zijn...

Ward | 25-01-05 | 11:51

Dit bevalt mij niet, ik bedoel, wat heeft Lukasdelinkselul nu eigenlijk misdaan...?

Pannie | 25-01-05 | 11:50

Zie een sterke overeenkomst met A. Hitler die de Reichstag in brand laat steken en de rechten van de burger minimaliseerd. G.W. Bush die een Mickey Mouse (Osama) een paar vliegtuigen in een flat laat plebben. Met als gevolg de Patriot Act. Beperking van de rechten van de burger. En nu in ons eigen Nederland. Ik hoop dat meer mensen deze overeenkomsten zien. Zwarte Kip. Jij moet vaker van je laten horen. Kan Kouwes gewoon weer burgers flippen bij de King.

rennie b | 25-01-05 | 11:49

@Jelmer: je zal mij nooit horen klagen dat imams het recht hebben on haat te zaaien. Ik zet echter wel vraagtekens bij het verlenen van verblijfsvergunningen aan dat soort sujetten, aan het subsidiëren van scholen of instelling waar haat gezaaid wordt, etc. Ze mogen zeggen wat ze willen, ook al zijn we het er niet mee eens, maar we hoeven het sodeju niet te *sponsoren*.

Muxje | 25-01-05 | 11:48

Het is natuurlijk allemaal preventief... als deze wet er eerder was hadden ze van Gogh kunnen opppaken en daarmee voorkomen dat 'ie vermoord werd!

Jolla | 25-01-05 | 11:47

'vo meer berichten van Zwarte Kip

waarom krijgt die man geen vaste collum, wat heerlijk om zijn stuk te lezen. Duidelijk, makkelijk te lezen maar vooral ook heel specifiek.
Please geef Zwarte Kip meer schrijf ruimte (of verplicht hem meer te schrijven).

TheACE | 25-01-05 | 11:46

De nieuwe maatregelen zullen weinig tot niets uithalen, meer bevoegdheden zijn niet de oplossing.. kijk (inderdaad) maar naar de identificatieplicht, helpt ook geen zier tegen terroristen.
En trouwens, wie krijgen die extra bevoegdheden? de AIVD? de politie? de KLPD? de nationale recherche? of allemaal?

SVEFF | 25-01-05 | 11:45

Jippie, een politiestaat?

hertog jan | 25-01-05 | 11:45

@Dexx:

Tuurlijk mogen ze harder optreden, alleen moet het wel nuttig zijn, en dat betwijfel ik bij sommige inperkingen van de vrijheid (bv indentificatieplicht).

Faach Viechuur | 25-01-05 | 11:44

Ik vind ook dat zelfmoordterroristen op weg naar de Botlek of Schiphol eerst even een bakkie leut op het hoofdbureau moeten gaan drinken.
Dan kunnen we altijd verklaren dat in een goed gesprek met de dienstdoende agent Ali C. er nogmaals op gewezen is dat hem de toegang tot deze gebieden nadrukkelijk was ontzegd.

superjan | 25-01-05 | 11:44

@Zwarte kip: helemaal mee eens, ik vertrouw Donner c.s. ook voor geen stuiver.
En het is natuurlijk aardig dat de opsporingsinstanties er extra personeel bij krijgen en dat justitie meer (maar vage) mogelijkheden krijgt, maar dit slaat inderdaad allemaal op repressie.
Belangrijke en verregaande maatregel ter voorkoming mis ik nog. Zelf denk ik daarbij bijvoorbeeld aan een verbod op dubbele nationaliteit (en na keuze voor één nationaliteit ófwel remigreren ófwel assimileren). Ook langere detentie, niet met als oogmerk zwaarder te straffen, maar wel om deze elementen langer uit de samenleving te verwijderen. Wat helemaal averechts werkt is het onzalige plan van Donner om de vrije meningsuiting in te perken. Dat zal alleen maar tot gevolg hebben dat ongure types ondergronds gaan en dus minder traceerbaar worden.

Chiant | 25-01-05 | 11:42

"Verder worden de mogelijkheden tot een verbod op het verrichtten van beroepsmatige activiteiten verruimd. De rechter krijgt de mogelijkheid dit als bijkomende straf op te leggen in die gevallen waarbij de beroepsmatige activiteiten worden gebruikt voor het aanzetten tot haat of geweld."
.
Nu hier weer tegenaan schoppen maar als vervolgens een of andere imam haat predikt en er wordt niets tegen gedaan omdat dat wettelijk niet kan staan jullie als eerste vooraan met verbaasde commentaren je af te vragen waarom de regering niet ingrijpt en deze imam aanpakt.

Jelmer | 25-01-05 | 11:41

Het stelt inderdaad allemaal niet zoveel voor, zo te zien. Maar een wet kan inderdaad helaas niet alleen maar voor moslimterroristen gelden.

Voorlopig is het aantal zelfmoorden in de EU trouwens nog altijd hoger dan alle moorden en verkeersongelukken samen. En deprimerend negatief eenzijdig gelul helpt natuurlijk niet dat getal naar beneden te krijgen.

Als ze daar nou eens een wet tegen verzinnen, dan worden er meer mensenlevens gespaard dan door alleen maar te focussen op die zwaar overgewaardeerde moslimterroristen.

Dirruk | 25-01-05 | 11:40

Niet zo miepen hoor er moet toch harder worden op getreden, tja dan is dit resultaat. Nou niet zielig gaan zitten doen, het is het een of het ander.

Dexx | 25-01-05 | 11:40

Prima bijdrage Zwarte Kip!

In werkelijkheid zal de goedwillende burger niet eens zo op zijn strepen staan als er meer inbreuk op zijn privacy wordt gedaan. Echter dienen die maatregelen dan wel worden toegepast voor het doel waarvoor ze zijn bedacht.

Namelijk moslimextremisten en slapende cellen oprollen.

Het tekent Donner dat hij het nimmer zal laten meer en meer grip te krijgen op het volledige doen en laten van de nederlandse burger.

In Donners beleving is iedereen gelijk, zolang je er tenminste geen afwijkende mening op na houdt.

zie www.meervrijheid.nl

Brusselmans | 25-01-05 | 11:39

Niet zo miepen hoor er moet toch harder worden op getreden, tja dan is dit resultaat. No uniet zielig doen, het is het een of het ander.

Dexx | 25-01-05 | 11:39

Prima maatregelen. Je kan ook gewoon overal automatisch tegen zijn omdat je denkt dat zoiets interessanter is voor je site.

Jelmer | 25-01-05 | 11:39

Damn, ik ben het niet vaak met JackRandom eens :) Maar wat zit dit voorstel er lekker totalitair uit! Altijd al geweten dat die Donner een gevaarlijke gek is.
.
Iedereen die denkt dat het wel los zal lopen en dat we toch echt iets moeten doen om het terrorisme tegen te gaan, lees die laatste paragraaf van Zwarte Kip nog maar een keer. Reken maar dat dit soort wetjes ook verrekte handig zijn bij, laten we zeggen, de volgende Eurotop in Amsterdam. Of om (inderdaad) Geenstijl uit de lucht te halen zodra code orange in gaat; het excuus zal dan zijn dat deze site tot haat aanzet, maar in werkelijkheid zijn we gewoon een doorn in het oog van Donner en Balkje. En voor wie een rotsvast vertrouwen heeft dat deze wetten alleen waar écht nodig zullen worden toegepast; kijk nog maar eens naar de identificatieplicht. Er is nog niet één terrorist of andere raddraaier door opgepakt, maar er zijn wel allerlei onschuldige tieners en moeders met baby en al de cel voor in gesmeten.
.
De harde werkelijkheid is dat terrorisme niet goed bestreden kan worden zonder in een politiestaat te veranderen; in een rechtsstaat kan je nou eenmaal niet mensen oppakken en wegstoppen omdat je vermoedt dat ze iets van plan zijn. Bovendien: ook politiestaten hebben een bijzonder slecht track record in het tegenhouden van terrorisme, kijk maar eens naar Israel.

Muxje | 25-01-05 | 11:38

Brrr...

sha-baz | 25-01-05 | 11:36

Burgers die niet braaf zijn moeten ook aangepakt worden!
Het gepeupel dat tegenwoordig het idee heeft dat zijn mening ook "best wel wat waard is" en die vervolgens te pas en te onpas ventileren met het nodige lawaai op plekken waar de beschaafden der aarde rustig pogen te verpozen, moet weer terug in het hok!

vergruizer3 | 25-01-05 | 11:35

@Carlisle Jones.

Maar dat is dan degene die de wet maakt tot wat het is, of in ieder geval de wet uitmaakt.
En als je het zo bekijkt kan dus wel degelijk een wet slecht zijn, juist omdat hij op een bepaalde manier wordt geïnterpreteert.
Of is dan degene die de wet op een bepaalde manier intepreteert slecht?
*confused*

Ceristimo | 25-01-05 | 11:30

@Braadlap, dus ook luisteren naar de potentiele terrorist die ook ingezetene is van Nederland?

~Pyro~ | 25-01-05 | 11:29

Als ze nu eens gaan doen wat ze moeten doen,werken en het land fatsoenlijk besturen,en als het enigzins kan een beetje naar het volk luisteren?

braadlap | 25-01-05 | 11:28

Daar heb je het al, iedereen die tegen deze regering is, is een staatsgevaarlijke terrorist... Oppositie wordt verboden, verkiezingen worden afgeschaft, de noodtoestand wordt ingevoerd, want het land is in oorlog...

JackRandom | 25-01-05 | 11:27

2 jaar voorarrest mogelijk. Niet slecht! Weet wel wat luitjes...

empe04 | 25-01-05 | 11:26

De wet zelf kan nooit goed of slecht zijn, hooguit diegene die 'm interpreteert of toepast.

Carlisle Jones | 25-01-05 | 11:25

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl