Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

BREKENDE SPAARPOT: 4 MRD EXTRA BEZUINIGEN

4.jpeg Bijna terloops in het RTL Nieuws zojuist: Rutte 2.1 gaat nóg meer bezuinigen lastenverzwaren. Want Nederland dreigt de Brusselse drieprocentsnorm voor de begroting (wederom) te overtreden, dus wil het kabinet 'daadkracht tonen'. Inmiddels weet heel Nederland wat dat betekent: u bent het bokje. Wat Samsom ook liegt. Want er moet vier miljard onder uw matras vandaag getrokken worden, uit oude sokken worden opgedoken of achter het dubbele wandje in de schuur worden uitgebroken. Iedereen gaat meer belasting betalen, en personeel in de zorg (en andere semi-publieke sectoren) gaat op de nullijn. Morgen zal MinFin Dijsselbloem langs de deuren van de diverse fractiekamers gaan met bangmakerijen over de Wraak van Brussel die dreigt, wanneer niemand zich voor het kabinetskarretje laat spannen om een nieuw haastakkoordje te sluiten. Of de oppositie toe zal happen, is de vraag. Want In Ander Nieuws: Kort Politiek 1: De minister van Politieke Bouwfraude heeft cruciale informatie over de effecten van huurverhogingen voor de Kamer achter gehouden. Vier keer. Dat heet 'een politieke doodzonde', dus de Kamer (inclusief VVD!) wil zijn hoofd op het eh.. Blok. Kort Politiek 2: Woensdag is het debat over de Europese begroting. De Kamer heeft echter ondanks herhaaldelijk vragen (om precies te zijn: vier keer) nog altijd géén idee hoeveel tientallen miljarden de EU ons tot 2020 kost, en of Rutte zijn doelstelling (een lagere netto betaling aan Brussel) gehaald heeft of niet. (Meer hierover straks vanavond later in het PooNieuws.)

Reaguursels

Inloggen

bakoenin | 27-02-13 | 01:22
Ik heb ook nooit gezegd dat er niks was, enkel bijna niks. En bezuinigen, zeker met de VVD aan de leiding betekent hier meestal bejaarden/gehandicapten op straat gooien, mensen laten verrekken van de honger, onderwijs en 'kenniseconomie' naar de klote helpen. Etc. Niet mega-onzin projectjes wegdoen, zoals de EU. Om maar ergens te beginnen. Of 'n bank nationaliseren.

Pindakees | 28-02-13 | 01:43

Hoe lang PIKKEN we (hardwerkende belastingBETALERS) het nog dan een nepregering die inmiddels 44/150 zetels heeft onze resterende centen rooft en uitdeelt aan nixnutten????
Op naar het Binnenhof!
Gewoon voorlopig dag in dag uit BOEOEOEOE blijven roepen totdat ze van pure ellende oprodten.
Of ons laten wegslepen door de ME, met alle camera's erbij. Altijd win-win.
Als WIJ dat willen is dat zooitje daar puur machteloos!

pennestront | 27-02-13 | 19:05

dat komt mooi uit dit jaar bezuinigen we ????? miljard niemand weet het namelijk en volgend jaar komt er dus 4 miljard bovenop de ???? miljard die niemand weet dan kost het ons dus ???? + 4 daar kan je alle kanten mee op .dan mogen we maar hopen dat de PVV dit tot een halt gaat roepen nieuwe verkiezingen gaan komen en we de EU een dikke middelvinger gaan geven , het wachten is toch al of de euro het haalt Italië zal er wel voor zorgen dat die omvalt

rukkieduck | 27-02-13 | 12:07

4 miljard extra bezuinigen: *breaking bad*

Ko Reander | 27-02-13 | 11:48

-weggejorist-

hölzenbein | 27-02-13 | 10:57

Over al die protesten en het uitblijven ervan; dat is logisch. Er zijn veel verschillende oplossingen voor de crisis en nog meer mensen die er belang bij hebben of er nadelen van ondervinden. Deze verdeeldheid brengt mensen niet samen. Het is geen anti-kernwapen demonstratie uit de jaren 80. Dat was één duidelijk doel. Noem mij eens heden ten dage één duidelijk doel waar je tegen kunt protesteren? Anti-JSF? Anti-ontwikkelingssamenwerking? Anti-Publieke Omroep? Voor iedereen die anti is, zijn er evenveel mensen die er belang bij hebben.

Van Kamsteren | 27-02-13 | 10:21

De staatsschuld van Italië was in de jaren zeventig al 120 procent. Tegenwoordig is dat een enorm probleem. Toen maakte niemand zich er druk over.
Het probleem hierachter heet EUSSR. Dat is nu ook weer te zien in NL. Rutte en Dijsselbloem maken zich drukker om Europese regels dan de gevolgen daarvan (economie kapot bezuinigen) op de Nederkandse burgers.
Jammer dat dit land zo vol zit met laf volk die die smeerlappen aan de macht houdt. Hoeveel slechter moet het nog gaan voordat dit land zegt 'c'est ca'.

me,myself and IK | 27-02-13 | 10:07

"De Nederlander bestaat niet"

Hier had mevrouwtje Maxima toch wel een punt, want de Nederlander bestaat niet. Hoe dat relevant is? Nou, omdat als "de Nederlander" nog steeds bestond, "de Nederlander" dit niet zou pikken en net als "de Fransen", "de Engelsen" of "de Arabieren" de straat op zouden gaan en de pleuris naar Den Haag te brengen.

Maar nee, "de Nederlander" die overigens niet meer bestaat, laat over zich heen lopen en slikt alles.
Want niks is dreigender dan boos worden en je mening te geven via de Televaag, NOS, Vara, de EO of subsidie-kindjes van media-corporaties.

Zolang de mensen thuis blijven zitten en denken "ach, ik kan de hypotheek/auto/stereo/computer/lounge/internet-abbo/eten" nog betalen, is het nog niet zo erg-- zo lang blijft dit kabinet en alle kabinetten hierna ons uitkleden, met goedkeuring en steun van Brusselse dictatoriale fundis

R0BB3RT | 27-02-13 | 10:06

@pius | 27-02-13 | 00:13
Overheidsbaantjes (en semi) kosten de staat financieel netto meer dan ze opleveren. Dus jij kan chronische diarree krijgen met je stem totdat je een keer echt werk vindt in plaats van kopschoppers knuffelen en je aanstellen als een ongesteld wijf op GS.

Dat is juist het mooie aan censuskiesrecht; de gehele PVDA en GL is ineens alle stemmen kwijt. Genoeg belangenverstrengeling van (semi-)ambtelullen en kansloze afhankelijken die niets toevoegen aan de samenleving. Zoek maar eens echt werk of ga een trein koppen.

dlseth_ | 27-02-13 | 09:53

Wat moest er ook alweer opgehoest worden voor SBS Reaal ?
Quote: "Volgens alle woedende krantenkoppen kostte de nationalisatie een lieve 3,7 miljard"
LINK: www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/02/...
Je kon er gewoon op wachten.
En dan heeft Mark de Lullende Stropdas een probleempje met één van z'n Neo-Liberale discipelen.
En wel met rattekop Stef Blok.
Zo'n waarvan je het gevoel krijgt dat als ie je alleen al aankijkt je je bestolen voelt.
Dacht ik altijd dat Verhagert een rat was, deze is nog ff erger.
Maar, Mark, de Neo-Liberale Oppertalibannert zal Stef de Naaier niet laten vallen, want was tijdens campagne spindoctor.
En deze hebben allemaal mooie baantje gekregen in Den Haag.
LINK: www.republic.nl/nieuws/2012/2093/de-sp...
Laat dat nou net iets zijn waar de Salonsocialisten van Samsommert alles van weten.
Dus die zullen hem ook niet ter verantwoording roepen, want ja, dan kan de boel wel eens ploffen.
In USB-stick !

Lenco | 27-02-13 | 09:39

Ik zie het probleem niet, volgens mij is er een staande procedure voor dit alles:
1) Bespreek het met het CDA, en breek onderhandelingen af en bericht hierover in het AD en Volkskrant
2) Laat d66 vervolgens alles ongezien afstempelen, en triomfantelijk in de camera kijken van Nieuwsuur.

Het begint wel een beetje genant te worden dat d66 nog steeds niet officieel de status van gedoogpartner heeft gekregen.

Fred Janssen | 27-02-13 | 09:31

En dan hebben we het nog maar even niet over die 40 miljard garantiestelling die straks ook afgeroepen zal worden als Italie binnenkort compleet op haar gat ligt.
Alles moet wijken om die natte EU fetish van Rutte en Samsom te bevredigen.
En onze onvolprezen 2e kamer?
Die stond erbij en keek ernaar met de mond open.
"Eerst het zuur dan het zoet"
Welke financiële boerenbraadlul riep dat ook al weer?

copywriter | 27-02-13 | 08:50

De huizenmarkt is volledig kapotstuk dankzij Elco Brinkman Bouwend NL, JP Bakellende die maar vasthield aan de Hypotheekrenteaftrek en dankzij de PvdA die maar vasthield aan de huursubsidie/huurtoeslag.
Wie zijn hier de klos? Starters en zij die willen kopen nadat ze járen gehuurd hebben want beide groepen hebben niet geprofiteerd van de waardestijging tussen 1989 en 2005. Zij die wel geprofiteerd hebben van die waardestijging hebbenn al gauw minimaal 100.000 euro in hun leven kado gekregen. Dit feit veroorzaakt door onze bestuurders en de poltiek, kortom de regenten, is een nagel aan de doodskist van starters en oudere huurders die willen kopen maar beide dus met een achterstand van minimaal 100.000 euro zitten. En nu worden juist de starters en de ("scheefwonende") huurders gevraagd extra huursverhogingen te betalen zodat de scheve woningmarkt wordt rechtgetrokken.
Ik betaal 700 euro huur (8400 per jaar) en moet 6,5% extra betalen dat is op jaarbasis 546,50 euro. Ik leef nog 40 jaar, dus ik betaal 21.840 euro extra door deze maatregelen plus de rente plus de huursverhogingen over de 6,5% verhoging.
De verhoging van 546,50 euro is het jaar erop uitgaande van 3% inflatie gegroeid tot 573,34. Als je dit zo doorberekend blijkt van de maatregel van VVD en PvdA dat ik als huurder een compleet nieuwe Mercedes inlever aan het adres van de woningcorporaties die die Mercedes meteen moeten afstaan als dienstwagen voor Prutte en Ijzelbloem. Jullie worden bedankt voor het afwentelen van de financiering op de schouders van de meest onschuldigen in deze kwestie. Tuigh zijn jullie en ik zweer dat ik jullie zal krijgen.

ecologiste | 27-02-13 | 08:50

Zolang het consumentenvertrouwen niet toeneemt, gaat deze dip niet over. Veel plezier de komende 20 jaar. Daarna komt de poet van babyboom boven en is er opeens weer voldoende aan liquide middelen in het systeem.

Overigens is de beschikbaar van liquide middelen nooit het probleem geweest, eerder de verdeling en de allocatie ervan.

DenSchuldenaer | 27-02-13 | 08:02

De verkiezingen in Italie worden afgedaan als "stom van de mensen "om zo te stemmen,VVD en de PVDA zijn de grootste smeerlappen,en helpen alles naar de kloten.Ga zo door,Geert hoeft alleen maar stil te zitten.

fleurtje | 27-02-13 | 06:50

-weggejorist-

Boze massa | 27-02-13 | 06:12

@ appeltjesgroeneweide | 26-02-13 | 20:47

Nee zeg Wilders is ook geen oplossing. Die figurant zit er alleen voor zijn staat Israel. Hij heeft meermaals laten zien zijn kiezers zonder pardon in de rug te steken. Hartstikke onbetrouwbaar die malloot.

yayajippiehippie! | 27-02-13 | 04:38

"Nothing is coincidence. Everything is staged."

"All your asse(t)s are belongs to Bilderberg"

Trouwens wat levert die Gutte zelf in. "Iedereen zou solidair de pijn gaan voelen" toch. ik kan mij niks bedenken. Jullie?

Hij krijgt al een hele dikke uitkering van het volk van ruim 11500 p. maand excl. voordelen. In ruil daarvoor verkoopt hij het volk steevast richting de corporaties, bankwezen en Brussel. Ik snap het niet meer de wereld vandaag. Of die !$@!!# lacht zich telkes de pleuris hoe hij het volk naait (wat hem in zijn brood en prostituees voorziet waar gaat zijn inkomen anders aan op. kunst?). Of hij is echt geestelijk niet helemaal meer in orde...

Al die VVDers trouwens.

yayajippiehippie! | 27-02-13 | 03:55

-weggejorist-

yayajippiehippie! | 27-02-13 | 03:51

"Nothing is coincidence. Everything is staged."

"All your asse(t)s are belongs to Bilderberg"

Trouwens wat levert die Gutte zelf in. "Iedereen zou solidair de pijn gaan voelen" toch. ik kan mij niks bedenken. Jullie?

Hij krijgt al een hele dikke uitkering van het volk van ruim 11500 p. maand excl. voordelen. In ruil daarvoor verkoopt hij het volk steevast richting de corporaties, bankwezen en Brussel. Ik snap het niet meer de wereld vandaag. Of die kl.z. kl***z** lacht zich telkes de pleuris hoe hij het volk naait wat hem in zijn brood en prostituees voorziet ( waar gaat zijn inkomen anders aan op. kunst?). Of hij is echt geestelijk niet helemaal meer in orde...

yayajippiehippie! | 27-02-13 | 03:36

-weggejorist-

yayajippiehippie! | 27-02-13 | 03:25

-weggejorist-

yayajippiehippie! | 27-02-13 | 03:25

-weggejorist-

yayajippiehippie! | 27-02-13 | 03:24

De EU nivelleert en dus moet het Nederlandse regeringsapparaat corrupter. Of je went eraan en rekt je kringspier op of je stemt Wilders.

Stroopdoos | 27-02-13 | 03:01

Een jaar geleden na het mislukken van de catshuis onderhandelingen zei rooie rutte tegen wilders dat hij diens partij - de pvv - zou gaan 'slopen' bij de komende verkiezingen. Inmiddels weten we beter. Niet de pvv, maar BV Nederland wordt inmiddels financieel en economisch gesloopt! Hoe heeft het zover kunnen komen dat wij inmiddels voor honderden miljarden hebben uitstaan aan allerlei noodfondsen, permanente fondsen (esm), leningen aan griekenland, target 2 idioterie, daarboven blijven we in eigen land gewoon doorgaan met allerlei wachtgeldregelingen, (wind)subsidies, miljarden gaan er nog steeds naar ontwikkelingshulp, en wij (= belastingbetaler) moeten straks wéér meer belastingen gaan betalen en worden geconfronteerd met extra lastenverzwaringen, zodat de regering daarmee het begrotingdtekort van €4 miljard weer kan dichten!

roverheid | 27-02-13 | 02:05

@bakoenin | 27-02-13 | 01:14

Inderdaad. En door dat principe van jou toe te passen op de overheid verzwaar je de lasten voor de burgers. Simpel zat toch.

pius | 27-02-13 | 01:23

Pindakees | 27-02-13 | 00:15
Onzin, een overheid kan veel geld spenderen aan zaken die niet bijdragen aan de staatskas, dus alleen maar geld kosten.
En nu ga ik het niet hebben over uitkeringen, want als je die weghaalt krijgt het MKB nog grotere klappen.
Nee, dan hebben we het over geweldige verspillingen in ICT projecten, een management toplaag met megasalarissen, de ene faal na de andere op infrastructuur.
De vergadercultuur.
Een hele divisie die zich bezig houd met beleidsplannen, die allemaal weer in een dossier verdwijnen,
En op deze zaken en tal van zaken meer kan een overheid bezuinigen.
Een overheid kan ook gemakzuchtig zijn, en gewoon de belastingen verhogen en dat heet dan lasten verzwaren.

bakoenin | 27-02-13 | 01:22

@pius | 27-02-13 | 00:38
Wat heb jij gesnoven?
Kijk ik kan als bedrijf de kosten naar beneden proberen te krijgen door efficienter te werken, meer netto uit mijn uren te krijgen, en het verbruik van stroom en andere zaken te beperken.
Dat heet bezuinigen.
Ik kan ook mijn klanten 10% meer laten betalen, dat heet lasten verzwaren.
Dit is even in begrijpelijke taal uitgedrukt, ik wil het ook voor je vertalen in bedrijfseconomische termen als je daar meer behoefte aan hebt.

bakoenin | 27-02-13 | 01:14

@Pindakees | 27-02-13 | 00:15

'Wanneer gaat iedereen hier nou eens beseffen dat lasten verzwaren in bijna alle gevallen precies het zelfde is als bezuinigen, of andersom'

Juist!

pius | 27-02-13 | 00:38

@Pindakees | 27-02-13 | 00:15

'Wanneer gaat iedereen hier nou eens beseffen dat lasten verzwaren in bijna alle gevallen precies het zelfde is als bezuinigen, of andersom'

Juist!

pius | 27-02-13 | 00:38

Ik heb de oplossing: in plaats van bejaarden op hun uitkering te minderen laten we ze juist betalen. Dan gaan ze allemaal failliet. Dat zal wel helpen. Ondertussen moeten we natuurlijk niet vergeten 16 miljard aan Griekenland te geven.

Rest In Privacy | 27-02-13 | 00:22

meneer Q | 27-02-13 | 00:17
En wat hebben we dan?
Een iets minder hard-stijgende staatschuld. Whoop-die-facking-doo.

Pindakees | 27-02-13 | 00:19

Oplossing: opzouten met de bonussen; ontwikkelingsgeld naar 0,000.(geen peperdure directeuren meer nodig)
4,5 miljard bezuinigd... hoe eenvoudig kunnen dingen zijn.

meneer Q | 27-02-13 | 00:17

Hoeveel hadden we btw voor SNS mogen neerleggen? Was dat ook niet +/- 4 mld?

Pindakees | 27-02-13 | 00:15

Krizzie | 26-02-13 | 20:25
Wanneer gaat iedereen hier nou eens beseffen dat lasten verzwaren in bijna alle gevallen precies het zelfde is als bezuinigen, of andersom. Net wat je leuk vindt. In beide gevallen betekent het gewoon dat mensen minder uit kunnen geven, hetzij omdat ze meer belasting moeten betalen, hetzij omdat ze minder geld krijgen of meer voor andere zaken moeten gaan betalen (-> de bezuinigingen dus). En in beide gevallen betekent dat dat mensen minder kunnen kopen, minder zullen gaan kopen, en er dus minder geld verdient gaat worden, en daaruit dus nog meer werkloosheid ontstaat. En dus de hele economie/samenleving naar de klote helpen, das een beetje het idee.
.
.
En wat krijgen we daar voor terug? Een schouderklopje van Brussel die blij is dat we een net iets minder hardstijgende staatschuld hebben en ons aan 'n paar lullige regeltjes hebben gehouden. Lezen jullie dat? Een iets minder hard stijgende staatsschuld. Niet eens een afnemende of gelijkblijvende, nee iets minder hard stijgend.

Pindakees | 27-02-13 | 00:15

@dlseth_ | 26-02-13 | 23:49

Jij snapt sowieso heel weinig. En ik verdien mijn eigen geld trouwens. Opgehoest door loonslaven zoals jij.

Dus ik heb een volwaardige stem.

pius | 27-02-13 | 00:13

dolffie | 26-02-13 | 21:35 |
Het is akelig rustig vanuit Griekenland. Hebben die ons niet meer nodig of zo.
--------------
De Troika is weer op bezoek in Athene. Griekenland blijkt zich weinig of niets aangetrokken te hebben van de spaarafspraken, maar schijnt er desalniettemin alle vertrouwen in te hebben dat de Troika niet anders kan dan de 2,8 miljard voor maart en de 6 miljard die voorzien zijn voor april, af te zegenen.
www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/gri...

WirMachenMusik | 27-02-13 | 00:03

Ik had ook op Wikipedia moeten kijken voor ik ging stemmen
Rutte; Geschiedenis gestudeerd (7 jaar) en 10 jaar op personeelszaken gewerkt (vrouwenbaan)
Samsom; Technische natuurkunde gestudeerd en 1 jaar als directeur van een elektriciteitsmaatschappij gewerkt omdat ie te laag op de kieslijst stond voor een zetel in de kamer (hoe vindt iemand dat soort baantjes)
Bassie en Adriaan hadden het land nog niet slechter kunnen leiden.

Osdorpertje | 27-02-13 | 00:02

@therealbraindump 22:06
Paul Krugman snapt er niks van.

Keynes of Madoff. What's the difference.
Keynes heeft gewoon een houdbaarheidsdatum zoals ieder ander pyramidespel.
Sinds 'The New Deal' houden we elkaar voor de gek.

Lees liever Milton Friedman of Hayek

Anijsblokje | 26-02-13 | 23:55

@pius | 26-02-13 | 23:42
Niks arbitrair. Wie betaalt, bepaalt. En anders ga je maar lekker met je pauperleven in de marge dwalen terwijl de grote mensen die wel hun zaakjes op orde hebben voor je beslissen.

Ik zie niet in waarom een incapabele pauper dei niet eens zijn eigen kasboekje op orde kan krijgen inspraak moet krijgen in de financieen van het land wat door anderen opgehoest wordt.

dlseth_ | 26-02-13 | 23:49

@Nequebard 21:05

Klinkt leuk, maar ik ken geen enkel voorbeeld waarbij een systeemcrisis van dit formaat op gereguleerde wijze (zonder remlichten) zijn dieptepunt bereikt.
Alle grote crises kenden hun climax in totale paniek.
Zonder dat is niemand bereid echt zijn verlies te nemen.
En dat is nodig.

Een gigantische crisis is niet het probleem, maar de oplossing voor een verwend volk.
En ja, dat gaat doorgaans gepaard met veel geweld/slachtoffers, maar eindigt in een fase waarbij het particuliere initiatief weer belangrijker wordt dan centraal gereguleerde dictaten. We noemden dat ooit: vrijheid.

Je kunt een economie niet kapotbezuinigen.
Het bezuinigen is de epiloog van een kapotgeconsumeerde schijneconomie.
De bezuiniging is onontkoombaar en als je hem langzaam wilt laten verlopen word je ingehaald door Mr. Bear. Net zo min als je een hyperinflatie langzaam kunt laten verlopen.

I suggest: Reagonomics

Anijsblokje | 26-02-13 | 23:44

Ik zou haast SP gaan stemmen. Ware het niet dat ze van het asielzoekers knuffelen, uitkeringstrekkers in de watten leggen en miljarden euro's naar Afrika sturen zijn. Dat is voor mij zo'n principiële 'no no' dat ik bij god niet meer weet welke partij er dan nog overblijft. PVV is ook geen reële optie. Het is tijd voor een nieuwe partij. Een partij die nadenkt en durft in te grijpen waar dat nodig is.

KlunsJohannus | 26-02-13 | 23:43

@neemjemoederindemali | 26-02-13 | 23:05

Fuck de EBC. Mag ik dat zeggen?

pius | 26-02-13 | 23:43

@dlseth_ | 26-02-13 | 23:25

Nee joh.

Arbitraire Bullshit dat census kiesrecht. Slechts een andere indeling van de onrechtvaardigheid.

Regen, drup.

pius | 26-02-13 | 23:42

@WirMachenMusik | 26-02-13 | 23:20

Dat is fideel van je. Maar niet nodig. Ook ik ben bij tijd en wijlen onsportief tegen jou. Misschien moeten we daar allebei mee stoppen, want ondanks onze grote inhoudelijke verschillen heb ik respect voor je intellect.

Dat mag je best weten.

pius | 26-02-13 | 23:36
-weggejorist-
Electrick | 26-02-13 | 23:34

dlseth_ | 26-02-13 | 23:25 |
Wel goed doorvoeren, jouw pauperloontje telt voor een honderdste van die van een graaier.

Watapatja | 26-02-13 | 23:27

@Supermatthijs | 26-02-13 | 22:04
Ik ben dan ook niet voor onze huidige vorm van democratie waar nutteloze paupers die de staat netto geld kosten hun stemrecht in hun reet kunnen steken.

Censuskiesrecht; want wie betaalt, bepaalt. Geen netto financiele bijdrage aan de maatschappij? Dan flikker je maar op met je stem.

Het land zou er een stuk beter voor staan als enkel degene die de afgelopen jaren deze ellende moesten betalen stemrecht hadden.

dlseth_ | 26-02-13 | 23:25

pius | 26-02-13 | 23:02 |
Nu ik je toch zie: ik heb enkele draadjes geleden iets zeer onsportiefs over je geplempt. Daarbij leek ik op mijn vrouw die ook altijd bloed ruikt als ik in een opwelling van deugdzaamheid over mijn talloze gebreken begin (die ik trouwens helemaal niet heb).
Daarvoor excuses.

WirMachenMusik | 26-02-13 | 23:20

Lastenverzwaring is het nieuwe bezuinigen.

Antigoog | 26-02-13 | 23:13

@Supermatthijs | 26-02-13 | 23:09

Niet, maar hij doet wel alles om ons te verkopen, sterker, hij is er bere trots op.

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 23:10

neemjemoederindemali
Je hebt gelijk, de land verraders een kopje kleiner maken. En de overgebleven families een 'stukje' armer. (je moet wel laten zien dat het ook voor hun na bestaande niet loont om land verraad te plegen.)

ZiekVanDieJankers | 26-02-13 | 23:09

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 23:07 | + 0 -

Sinds wanneer zit die ook in de regering ?

Supermatthijs | 26-02-13 | 23:09

@(c)ZWITSUL | 26-02-13 | 23:05

Vergeet die veilingmeester niet.

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 23:07

@pius | 26-02-13 | 23:02

Nope, we moeten zo snel mogelijk de ECB pijpen. #Jeweettoch.

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 23:05

die geschiedenisleraar en die millieuterrorist zijn ONS land vakkundig en zeer achterbaks aan het slopen om Brussel te behagen.

(c)ZWITSUL | 26-02-13 | 23:05

Schande. Neoliberaal fascisme. Rutte en Samsom c.s. destabiliseren de Nederlandse economie doelbewust om het asociale Utopia te realiseren.

Friedmanisme in the making.

pius | 26-02-13 | 23:02

En zure kruizenruiker, je snedige antwoord laat even op zich wachten is het niet ?

Supermatthijs | 26-02-13 | 22:58

dubbeljoe | 26-02-13 | 22:55 | + 0 -

Maar wel over de PVV waar hij alleenheerser is.

Supermatthijs | 26-02-13 | 22:57

Ik heb het niet over Geert gehad.

dubbeljoe | 26-02-13 | 22:55

dubbeljoe | 26-02-13 | 22:53 | + 0 -

En waar is die Geert van jou ?

Supermatthijs | 26-02-13 | 22:54

@epicrates | 26-02-13 | 22:28

Het kan nog veel erger, wacht maar af.

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 22:53

Kamer heeft geen idee wat we aan EU kwijt zijn.

dubbeljoe | 26-02-13 | 22:53

Er zijn er onder ons die er een ìets ander standpunt op na beginnen te houden.
dubbeljoe | 26-02-13 | 22:51 | + 0 -
-
Het gaat net beginnen.

oplichter | 26-02-13 | 22:52

@Moishe Pipik | 26-02-13 | 22:44
Ja dat is echt zo, je kan het zo vinden op de site van het ANP, of gewoon even googelen.
Zonder een aluhoed op te zetten, men is hier nogal snel om mensen in de complot theorie hoek te duwen, check ook even waar Reuters uit bestaat.
Verder check ook even de term crony kapitalisme, en zie dat die vorm helemaal niets met vrije markt te maken heeft, maar dat we daar wel mee opgescheept zitten.

bakoenin | 26-02-13 | 22:52

@Nietvoordekat | 26-02-13 | 22:25

Je bedoeld dat het mis is gegaan toen vrouwen massaal hun poes gingen scheren?

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 22:51

Er zijn er onder ons die er een ìets ander standpunt op na beginnen te houden.

dubbeljoe | 26-02-13 | 22:51

@LangeTijdGeleden | 26-02-13 | 22:19

Heb je een paar dagen tijd? Leg ik je het allemaal uit.

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 22:50

@dubbeljoe | 26-02-13 | 22:43
Om dit kabinet te slopen, wat ook nog eens de steun heeft van die figuren van D66/CDA/GL/CU/SGP heb je wel wat meer nodig dan een grote mond van Geert en 15 zeteltjes.
En ze nog 4 jaar laten zitten is de totale doodsteek voor de Nederlandse economie.
Goede raad is nu duur, maar toch, en het is kinderachtig velen van u meer dan 70% van het electoraat heeft op de Eurofielen gestemd.
Maar wie moet u nu gaan redden?

bakoenin | 26-02-13 | 22:48

Tuurlijk PVV kampioen!!!!!

dubbeljoe | 26-02-13 | 22:47

@Moishe Pipik | 26-02-13 | 22:38
Werkloosheid is tegenwoordig een goedbetaalde full-time job, zeker als je de zekerheid afzet tegen de vrije besteedbare tijd.

illuvatar | 26-02-13 | 22:46

De fase voor een revolutie:
Lacherig (hahaha hoe verzinnen ze het)
Ongeloof (Nee, meen je dat, doen ze dat echt)
Stilte/verslagenheid (...........) Hier zit ik nu in!!
Opstandigheid (Griekenland/Spanje ect....)
REVOLUTIE!!!!

Zegg | 26-02-13 | 22:45

dubbeljoe | 26-02-13 | 22:43 | + 0 -

Tuurlijk en Feyenoord kampioen.

Supermatthijs | 26-02-13 | 22:44

247,4 miljard belasting.
Exclusief waterschap, gemeentelijk en provincie.
Exclusief afdracht aan de bankenmaffia.
*Poef*
And now it's gone!
-
247,4 miljard belasting.
Exclusief waterschap, gemeentelijk en provincie.
Exclusief afdracht aan de bankenmaffia.
*Poef*
And now it's gone!
-
www.southparkstudios.com/clips/222624/...
Nog eens.
Gewoon om dat het kan.
Moederneukers.

oplichter | 26-02-13 | 22:44

bakoenin | 26-02-13 | 22:35
Is Rijkman Groenink voorzitter van de RvC van het ANP? Godsk*l*re, kk zat net na te denken over de vraag of het beleid van de bv Nederland gekenmerkt wordt door een verregaande vorm van irrationaliteit of door moedwil. U heeft mij met dit nieuwsfeit definitief overtuigd van het tweede.

Moishe Pipik | 26-02-13 | 22:44

Pownews: PVV gaat kabinet slopen!

dubbeljoe | 26-02-13 | 22:43

@illuvatar | 26-02-13 | 22:07

Je kinderen etc. niet?

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 22:42

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 22:12 |

Dank voor de waarschuwing, ik duik onder, oude tijden herleven... HEIL!!

Megalomaantje | 26-02-13 | 22:40

@knacker | 26-02-13 | 22:31
Ja ja, maar GS staat over het algemeen vooraan om ieder protest belachelijk te maken en neer te sabelen.
Zie het ridiculiseren van Occupy.
Ja een zweverig clubje, mee eens, maar ze probeerden wat.
Gaat het trouwens helemaal worden in 2014 dat bivakkeren in tenten.

bakoenin | 26-02-13 | 22:40

@gfdhj | 26-02-13 | 20:29
Zie hier de voorspellende kwaliteiten: www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/02/...

Volgens mij moet de begroting gewoon niet meer op dat soort cijfers gebouwd worden.

frank87 | 26-02-13 | 22:39

Merkwaardig dat het woord 'werkloosheid' in de hele draad maar één keer genoemd is, en dan ook nog in een citaat van een Amerikaan. Terwijl werkloosheid de hele crux van het verhaal is. Afnemende vraag door hogere belastingen = werkloosheid = geen belasting meer betalen maar ONTVANGEN en minder vraag uitoefenen = een hoger begrotingstekort dan niets doen en de rente op de oplopende staatsschuld accepteren.

Moishe Pipik | 26-02-13 | 22:38

@Ko Reander | 26-02-13 | 21:12
Die 13% wordt door de rijke lui betaald die geld over hebben. Het rare is dat de arme mensen die die 87% van de kosten dragen daar nooit iets van terug gaan zien, en de mensen die geld over hebben krijgen de belofte van rente en een terugbetaling.

Gelukkig is dat slechts een belofte, die NL-staatsschuld wordt ook nog wel eens "afgestempeld".

frank87 | 26-02-13 | 22:37

Spatie tussen wel en gewoon met links omhoog werpt.

Supermatthijs | 26-02-13 | 22:36

@Moishe Pipik | 26-02-13 | 22:29
O maar het zijn hele evil krachten.. met maar 1 doel, the road to serfdom.
Althans voor u en mij.
Niet voor een heel kleine elite die iedere oppositie met hulp van de media totaal uitschakelt.
Even ter illustratie. Iedere media in Nederland neemt klakkeloos het nieuws van het ANP over.
Wie is daar voorzitter van de raad van commissarissen geworden?
Juist Rijkman Groenink, de man die ABN AMRO naar de verdommenis hielp, en een mega bonus incasseerde.
Een huisvriend van de Fenteners van Vlissingen, en van de Amsbergjes.
Heeft u al een mooie tekening gemaakt voor onze nieuwe koning met uw dromen? :-)

bakoenin | 26-02-13 | 22:35

@oplichter | 26-02-13 | 21:59

je kunt lullen wat je wilt maar ik vind het best knap dat je ruim 35 ruggen per werkende Nederlander door het putje kunt jagen, buiten de aardgas opbrengsten om, dat spreekt voor zich.

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 22:35

Slipsnifter | 26-02-13 | 22:32 | + 0 -

En bij gebrek aan argumenten braakt de zure kruizenruiker zijn onderbuikje leeg. Je lult als een kip zonder kop over een minister van financiën die werkelijk geen andere keuze had en in tegenstelling tot die bolle voorganger van hem welgewoon de beleggers met de rekening laat zitten. Maar hij is van de Pvda en dat mag niet hé ?

Supermatthijs | 26-02-13 | 22:35

Misschien is dit falende kabinet wel nodig om iemand als Wilders in het zadel te helpen. Wellicht een beter alternatief dan ons nog tien jaar te laten fistfucken door die Brusselse sekte en de Haagse marionetten die nu ons land hebben opgegeven.

caspert79 | 26-02-13 | 22:34

Elke gemeente met meer dan 500 inwoners heeft de laatste jaren trouwens een nieuw gemeentehuis neergezet van minimaal 10 miljoen. Dat helpt ook niet echt wat kosten betreft he. En het liefst met inefficiente inrichting en veel te grote kamers en hallen zodat je je lekker een ongeluk moet stoken en een vermogen kwijt bent om de shit schoon te houden binnen en buiten. Want je begrijpt dat een ambtenaar voor dat hongerloontje niet zelf zijn misgegooide papieren in de prullenbak kiepert of zijn broodkruimels van het bureau veegt.

Dima Beeline | 26-02-13 | 22:32

@Supermatthijs | 26-02-13 | 22:29
Zei de reaguurders wiens IQ lager is dan zijn schoenmaat..
Jij zit ook echt op elk topic nietwaar?
Zoek eens een baan of zo, of ga je aftrekken bij je idool matthijs van nieuwkerk of hoe die vent ook heet.

Slipsnifter | 26-02-13 | 22:32

Niet te bevatten,buiten het geld dat vanaf noordwesten van europa nar het zuiden van europa.Daarnaast hebben we met een tsunami van uitbuiten van oostblok wat naar Noord-West Europa komt.Tel daar bij op het uitzuigen van het sociaal stelsel.Let op allemaal geregisteerd.Daarbij komt nog het enorm zwart geld circuit bij wat een ongelooflijk belastingdruk geeft.
Ik weet dat er enorm wordt geklaagd en verergerd,maar kom nu eens uit je schulp het zogenaamd verantwoordelijk kader.Heb je al een programma op papier staan.Anonieme roeptoeters heb ik zo weinig aan!!!

knacker | 26-02-13 | 22:31

Ik maak me daar helemaal niet druk over. Het enige waar ik bang voor ben, dat ben ikzelf.

Anti-Climacus | 26-02-13 | 22:30

@wipsel | 26-02-13 | 21:58

U heeft een eigen huis dat reeds is afbetaald, de kinderen de deur uit en regelmatig op pad met uw camper en dan lekker fietsen op uw elektrische koga van € 2.800,-?

Verder nog een kleine aanvulling op de AOW van zo'n € 1.000,- netto per maand? Zit ik er erg ver naast of is het pensioen een heel stuk groter?

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 22:30

Het tuig moet bezuinigen op hun eigen corrupte, incompetente en parasiterende overheid. Hun criminele banenmachines moeten ontmanteld worden en de salarissen van deze uitvreters kunnen minimaal 45% naar beneden. De Nederlandse bevolking moet het niet pikken dat zij verder afgeperst worden door dit schorem terwijl ze zelf weer buiten schot blijven. Weg met overbodige bestuurslagen, stoppen met wachtgeld met terugwerkende kracht en op even van het dure en overbodige koningshuis. De enige schuldige aan onze problemen zijn de gewetenloze politiekparasieten, dus zij moeten voor de aangerichtte schade betalen.H

De Rechtsgeleerde | 26-02-13 | 22:29

@Nietvoordekat | 26-02-13 | 22:25
Exact.

Slipsnifter | 26-02-13 | 22:29

Stel dat ik een of andere evil kracht ben die zich ten doel heeft gesteld om de Nederlandse economie om zeep te helpen. Dan zou ik de belastingen omhoog gooien.

Moishe Pipik | 26-02-13 | 22:29

Slipsnifter | 26-02-13 | 22:28 | + 0 -

Dan is het je gelukt nog dommer te zijn dan ik al dacht.

Supermatthijs | 26-02-13 | 22:29

Als verpleegkundige werkzaam in de gezondheidszorg (psychiatrie) heb ik regelmatig te maken met forse agressie-incidenten, doodsbedreigingen, ts-en en noem het maar op. Het afgelopen jaar zijn er al godsgruwelijk veel bezuinigingen geweest in de GGZ, welke natuurlijk rechtstreeks door zijn gevoerd naar de werkvloer (oftewel, collegas die al jaren met hart en ziel zorg hebben geleverd, zijn gewoon wegbezuinigd)..... en dan krijg ik nu ook nog eens te maken met een nullijn, wat gewoon inhoudt dat ik maandelijk minder te besteden heb (kan dat? het is al geen vetpot, eerdere een anorexia-pot), kan gaan inleveren???? Frak dat!

epicrates | 26-02-13 | 22:28

@Supermatthijs | 26-02-13 | 22:25
Ja, zwakbegaafde.

Slipsnifter | 26-02-13 | 22:28

Als je het consumeren om zeep helpt doordat je lastenverhogingen niet weginflateert met een salarisverhoging, dan stopt de consumptie. Dan maken bedrijven opeens geen winst meer (door lagere verkoop en wanbetaling). Dan komt er dus opeens veel minder vennootschapsbelasting binnen. En minder Inkomstenbelasting over DGA salarissen want een failliet bedrijf betaald geen salarissen meer. Dat failiet van bedrijven is ook gelijk een probleem voor de loonbelasting (vaak achterstallig).
Wanbetaling op BTW rekeningen zorgt ook voor een stortvloed aan terugvraag van afgedragen BTW.
Oh en de huizenprijzen kelderen en de verkoop is ingestort, dus er is ook minder overdrachtsbelasting binnengekomen.
Die verhoging assurantiebelasting is leuk, maar om te compenseren zijn veel verzekering opgezegd of onder slechtere voorwaarden met een lagere premie overgezet. Per saldo veranderd er dan geen zak.

Dat je belastingen verhoogd in tijden van crisis pakt averechts uit. Dat werkt gewoon niet.

---------
Hoe kan het trouwens nog steeds zo zijn dat ze zo weinig in de staatskas krijgen? De BTW is met 2% verhoogd. Op verzekeringen is de btw met 12(!!!!)% gestegen en veel gemeentes zijn gaan fuseren om minder ambtenaren in dienst te hebben.

Waar gaat het in hemelsnaam mis?!
LangeTijdGeleden | 26-02-13 | 22:19 | + 0 -

Dima Beeline | 26-02-13 | 22:28

-weggejorist-

Boze massa | 26-02-13 | 22:27

LangeTijdGeleden | 26-02-13 | 22:19
Het waterhoofd van de overheid, samen met corporaties.
Crony kapitalisme.
Een verminkte vorm van corporatisme die de echte markt en entrepeneurs uitschakeld , de democratische besluitvorming reduceert naar 0, de overheid ondanks alle lasten verzwaringen alleen maar laat groeien, en diezelfde overheid steeds minder taken toebedeeld.
Op de waterleiding en gedeeltelijk het spoor na is alles in Nederland geprivatiseerd of semi overheid geworden, (niet alleen in Nederland maar bijna wereldwijd) en toch is dat waterhoofd van die overheid enorm gegroeid.
Dat is de reden.
Een monsterverbond tussen een paar mega corporaties, met hier als woordvoerder Wientjes, corrupte omgekochte politici, en wat lakeien.

bakoenin | 26-02-13 | 22:26

@Slipsnifter | 26-02-13 | 22:15
Inderdaad. Van een kale poes kan niet geplukt worden, of zoiets.

Nietvoordekat | 26-02-13 | 22:25

gelukkig hadden we laatst nog een meevaller..

noerg | 26-02-13 | 22:25

Slipsnifter | 26-02-13 | 22:21 | + -1 -

Ja hoor zure kruizenruiker, de Pvda heeft het weer gedaan. Geloof je nu echt dat een minister van een andere partij iets anders had gedaan ?

Supermatthijs | 26-02-13 | 22:25

Hoe kan het trouwens nog steeds zo zijn dat ze zo weinig in de staatskas krijgen? De BTW is met 2% verhoogd. Op verzekeringen is de btw met 12(!!!!)% gestegen en veel gemeentes zijn gaan fuseren om minder ambtenaren in dienst te hebben.

Waar gaat het in hemelsnaam mis?!

LangeTijdGeleden | 26-02-13 | 22:19

-weggejorist-

Boze massa | 26-02-13 | 22:18

Ik zou iedere MKBer zolangzamerhand adviseren om zo snel mogelijk al je kapitaal uit de tent te trekken en de boel op te doeken.
Of je moet rustig gaan zitten wachten tot de telefoon niet meer gaat, er geen klanten meer binnen komen en 90% van je debiteuren niet meer betalen.
Dit is einde verhaal.
Nog minder consumenten vertrouwen en nog meer lasten verzwaringen.
Arm Nederland.

bakoenin | 26-02-13 | 22:17

.... de tekorten vervolgens NIET financieren door de belastingen te verhogen!!... Voor alle duidelijkheid!

Megalomaantje | 26-02-13 | 22:17

Stop dan iig met het geven van subsidies aan religies, het geven van kinderbijslag aan ouders van kinderen die in het buitenland wonen (dubbele paspoort), stop met die belachelijke wachttijd regeling van ambtenaren en stop al helemaal met die belachelijk hoge salarissen voor incompetente 2e kamer leden!

Daar, 11,2 miljard euro dat de volgende dag nog terugverdiend kan worden. Kunnen er gelijk weer lasten worden verlicht voor de WERKENDE BELASTINGBETALER.

LangeTijdGeleden | 26-02-13 | 22:16

Mooi! Italië helpt de euro aan het gas, terwijl hier in dit land de economie in de vrije val gaat. Het leven wordt weer spannund, mensen! We gaan grote avonturen beleven! Ook degenen die hier helemaal geen zin in hebben: u wilde een rustig leven lijden. Pech nou.

Rest In Privacy | 26-02-13 | 22:15

@Nietvoordekat | 26-02-13 | 22:12
Ik ook, en dan lekker op de pof gaan leven.
Wat je niet hebt kunnen ze je niet afpakken.

Slipsnifter | 26-02-13 | 22:15

Bezuinigen doe je absoluut in tijden van hoogconjunctuur en in tijden van economische teruggang bezuinig je zeker niet op deze wijze, maar beperk ja als overheid de uitgaven en laat je deze niet verder oplopen om dit vervolgens met hogere belastingen te financieren. Anticyclisch denken, maar daar is het met jaren van Peter Bakellende nooit van gekomen, de man kende zijn eigen bijbel niet duidelijk niet en werd verblind door het gouden kalf van de EU en de ECB/FED....

Megalomaantje | 26-02-13 | 22:14

@de Bree

Je vergeet nog de staatsschuld van 400 miljard Euro die babyboom & Co nalaat aan de jongere generaties. En dan nu nog even onder leiding van Henk Krol lekker graaien in de pensioenpotten (zelf 70 tot 80% van het laatst verdiende loon binnen harken terwijl dit waarschijnlijk over 30 jaar is gedaald naar 40 a 50% + 5 jaar langer werken dan de huidige pensioenleeftijd).

therealbraindump | 26-02-13 | 22:14

We doen het helemaal verkeerd. Fuck die EU. Gewoon uitgeven, uitdelen en investeren. Het begrotingstekort kan naar 25% en de schuld naar 200%. Dan kunnen die pizzabakkers, souflakivreters en paellaroerders ons niks meer maken en houden wij ook onze hand op bij Merkel. Verkopen we desnoods gewoon NL aan DLD. Shit wordt het toch wel, laten we er tenminste nog een paar jaar van genieten.

Dima Beeline | 26-02-13 | 22:13

@illuvatar | 26-02-13 | 22:09
Nope appie is goedkoper.

snakeplisskin | 26-02-13 | 22:12

Ik zit te denken aan een carriëre in de bijstand. Wordt steeds aantrekkelijker.

Nietvoordekat | 26-02-13 | 22:12

@Megalomaantje | 26-02-13 | 21:52

GELUL, het gaat een heel stuk beter met de EU en aangesloten landen, heeft onze grote, ongekozen lijer, pardon, leider, kameraad van Rompuin afgelopen zondag nog verteld op de stasi, pardon, Staatsomroep.

U wordt binnenkort nog eens opgehaald door de kameraden van Eurogendfor, dan wordt u naar de goelag gebracht, met uw ziekelijke leugens.

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 22:12

@neemjemoederindemali | 26-02-13 | 22:08
Mooi, de komende 15 eeuwen zijn dus al van ons!

illuvatar | 26-02-13 | 22:09

Haal nog maar wat extra geld weg bij die van het geld barstende babyboomers, want
die hebben ons de multiculturele hel geschonken en daarvoor alleen al dienen zij voor eeuwig gekweld te worden!

de Bree | 26-02-13 | 22:08

@illuvatar | 26-02-13 | 22:05
Dan heb ik ook geen werk en in de bieb zijn de gratis computers de laatste tijd bezet op het tijdstip dat ik er ben.

henriette | 26-02-13 | 22:08

Maar we krijgen alles terug.. met rente!

Actraiser | 26-02-13 | 22:08

@Parel van het Zuiden | 26-02-13 | 21:51

Volgens mij onze kinderen en aanhang tot ver in de 35e eeuw ook.

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 22:08

@neemjemoederindemali | 26-02-13 | 22:05
Mijn moeder!
..... ff rekenen... geen tehuis, verzorging..... wow!

illuvatar | 26-02-13 | 22:07

Tja welke partij trok er enkele jaren geleden al aan de bel dat we uit die ***EU moesten stappen, maar nee daar stemmen we niet op, want zn haar zit raar,
Nee we stemmen massaal op 2 gladjanussen bij wie de vuile grijns op hun smoelwerkjes niets meer inhoud dan de gedachte "wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen, want wij zorgen er zelf wel voor dat niemand aan onze centjes komt".

(citaat van een ander artikel op deze site:)

Als NL nou eens net die 7mrd EU afdracht dokt, vallen we direct, zonder bezuinigen of extra belastingen, ruim binnen de norm. Laat staan als NL daarbovenop die 40mrd aan het ESM terug vragen. De 277mrd ! aan target2tegoeden bij de ECB & de 80mrd vd Euroese investeringsbank, de 138mrd + 43,8mrd aan ESFS noodfonds 52mrd vd Grieken (ja puur bijdrage NL ) a0.img.mobypicture.com/4887023ebde49cc...
Geen wonder dat de NL staatsschuld in 5jaar is verdubbeld...
seven | 23-02-13 | 21:09 |

www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/02/...

(einde citaat)

Nee hoor, uit de EU stappen is echt geen optie, als je het maar vaak genoegt zegt slikt NL het vast wel en inderdaad, NL slikt en betaald.

RayBor | 26-02-13 | 22:07

@ZiekVanDieJankers | 26-02-13 | 21:49

Volgens mij hou je het niet erg lang vol nadat je kop gescheiden is van je romp door een guillotine.

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 22:06

@kassa | 26-02-13 | 22:04
Hebt u enig idee wat een biertje daar kost?

illuvatar | 26-02-13 | 22:06

247,4 miljard belasting.
Exclusief waterschap, gemeentelijk en provincie.
Exclusief afdracht aan de bankenmaffia.
*Poef*
And now it's gone!
-
www.southparkstudios.com/clips/222624/...

oplichter | 26-02-13 | 22:06

@megalomaantje

Denk dat Paul Krugman gelijk zal krijgen. Een land als Italië past qua concurrentievermogen gewoon niet binnen de eurozone.

Waar ikzelf nog bevreesd voor ben is dat de politieke en economische elite er alles aan zal doen op de op lange termijn niet levensvatbare Euro te redden (de concurrentiekracht en het gevoerde economische beleid tussen de verschillende landen is simpelweg te groot). Wanneer de te betalen vergoedingen van staatsobligaties van mediterrane landen echt door het dak gaan beginnen de mediterrane landen en Europees parlement weer aan te dringen op de invoering van die verschrikkelijke Eurobonds (=schuldenunie). Het zou mij niet verbazen dat de politiek in Nederland onder druk van de crisis hier mee zal gaan instemmen.

Vanaf dat moment is de Nederlandse belastingbetaler definitief mede verantwoordelijk geworden voor het financiële wanbeleid van de mediterrane landen en is Nederland gedegradeerd tot een soort wingewest van de Europese Unie..

therealbraindump | 26-02-13 | 22:06

@henriette | 26-02-13 | 22:03
Uw internetabonnement?

illuvatar | 26-02-13 | 22:05

Nog even en het wordt lucratief om vanuit Den Helder naar de grens te rijden en je auto plus 10 jerrycans vol te keilen met benzine, tegelijkertijd je passagierstoel vol te gooien met flessen Jack D en de skibox vol te stouwen met tabak. Ze snappen het echt niet. Nog meer bezuinigen en lasten verzwaren is nog minder (in NL) consumeren. Wordt nu al kotsmisselijk van de WOZ shit, waterschappen, assurantiebelasting, verhoging btw, verhoging accijns. Alcoholconsumptie is naar het dieptepunt, cigaretconsumptie op het nulpunt, pak steeds meer het fietsie en voel me tegelijkertijd zieker dan ooit. Fuck you Rutte, ga eens echt wat doen.

Dima Beeline | 26-02-13 | 22:05

@illuvatar | 26-02-13 | 21:48

Top, hoeveel onderpand moest je geven? Alleen maar je kinderen, klein, achterklein en achter-achterkleinkinderen, of nog meer?

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 22:05

wij moeten NODIG uit de EU !!!!
Kijk naar bv denemarken en noorwegen

kassa | 26-02-13 | 22:04

@du Roi Soleil | 26-02-13 | 21:59

Werkt die goeie man aan de andere kant van het land dan ofzo? Laat m verhuizen.

Mask | 26-02-13 | 22:04

wij moeten NODIG uit de EU !!!!
Kijk naar bv denemarken en noorwegen

kassa | 26-02-13 | 22:04

dlseth_ | 26-02-13 | 22:01 | + 0 -

De meerderheid van ons land heeft deze heren gekozen. Dat is democratie, en je van haat vervulde reactie doet niks af aan mijn opmerking. Ondanks de crisis zijn we één van de rijkste landen ter wereld. En geen enkele normale regering zou nu niet bezuinigen.

Supermatthijs | 26-02-13 | 22:04

du Roi Soleil | 26-02-13 | 21:59
En zo is het, ze moesten zich kapot schamen. Werken wordt letterlijk bestraft op die manier, lekker motiverend om te werken. Werken loont, my ass

Snap je!? | 26-02-13 | 22:03

Nog meer bezuinigen? Waarvan.

henriette | 26-02-13 | 22:03

@illuvatar | 26-02-13 | 21:49

Aha. Dank u.

Mammeloe | 26-02-13 | 22:03

@ZiekVanDieJankers | 26-02-13 | 21:59
Uw tekst is warrig wat verwijzing betreft en zit vol fouten mijn waarde. Probeert u het nogmaals.

illuvatar | 26-02-13 | 22:03

Ik drink er nog een biertje op, hoop dat Rutte van Brussel zwaar op z'n kloten krijgt.

Mask | 26-02-13 | 22:02

Als ik lees dat bezuinigen (is niet verhogen van heffingen en belastingen) niet de weg is om de economie er weer bovenop te helpen, dan begin ik achterdochtig te worden; maar is het misschien ook de bedoeling dat om welke reden dan ook de economie in de EU wordt afgezwakt of zelfs totaal wordt kapot gemaakt??? Wie zal er baat bij hebben als hier de boel op onderuit gaat? Is de Europese economie misschien te krachtig? De Amerikanen lijken hun geld terug te trekken uit de EU en beurzen hier blijven waarschijnlijk daarom ver achter op die van Amerika. De indices lijken het daar vele malen beter te doen dan hier. Wie adviseert Rutte bij zijn bezuinigingen?? Wie adviseert de EU om vast te houden een bezuinigingen en hamert op meer geld voor Brussel??... Wie zijn die mannetjes die ons en de EU naar de kloten adviseren??....

Megalomaantje | 26-02-13 | 22:02

Volgens mij moeten gewoon met zijn allen........ stoppen met afknijpen.....
Ik denk dat we dan allemaal meer krijgen.

Einde van de Domheid | 26-02-13 | 22:01

@Supermatthijs | 26-02-13 | 21:55
Kun je nagaan hoe goed we het wel niet zouden hebben gehad als er capabele mensen in Den Haag zouden hebben gezeten!

Als terrorist Samson gewoon de kogel had gekregen in plaats van een regeringsfunctie!

Als flauwekulstudent Rutte gewoon een passende baan had gekregen als Senior Interior Decorator in een Drenths museum!

Hoeveel beter zouden we het dan wel niet hebben?

dlseth_ | 26-02-13 | 22:01

@snakeplisskin | 26-02-13 | 21:57
Ja, dat is wel even wennen,
Van een zak duiten op de bank,
Naar in de rij met een lege zak voor de voedselbank.
Gelukkig hebben we LIdl ontdekt,
Dat is de kwaliteit die we gewend zijn, maar dan supervoordelig!

illuvatar | 26-02-13 | 22:01

Er was ooit eens iemand die zei: "Na het zuur komt het zoet"

Dat zuur begint nu aardig te branden kan ik je vertellen.

Kap met die JSF en soortgelijke geldverslindende, niets opleverende projecten. Snijd in je eigen vlees, beperk declaratie mogelijkheden. En wachtgeldregelingen? Godverdomme gewoon de WW in!

Ach laat ook maar. Ik buk gewoon wel weer, hoe minder je tegenstribbelt, hoe minder pijn het doet he. Want zo rollen wij Nederlanders.

John Dough | 26-02-13 | 22:01

Wat nog erger is, is de absolute haat jegens de werkende mensen die VVD en PvdA hebben. Deze bezuinigingen zullen volledig op het conto komen van de gewone mensen met een baan. Die moeten bloeden. Zit je op een uitkering dan ontspring je de dans en wordt je voor inflatie gecompenseerd.
Gisteren sprak ik nog een collega, al 10 jaar bij het bedrijf. Verdient 1650 euro schoon per maand. Maar naar zijn werk rijden kost hem 350 euro die hij moet bijleggen. Conclusie: die man zit met z'n gezin gewoon op bijstandsniveau. Maar zonder de huursubsidie en andere toeslagen. Zulke mensen worden intens gehaat door zowel PvdA (houden enkel van steuntrekkers) en de VVD (komt voor het grote geld op.

du Roi Soleil | 26-02-13 | 21:59

Read my text.
247,4 miljard belasting in 2012.
Gone.

oplichter | 26-02-13 | 21:59

illuvatar

Veel te lang, die Harry potter moet ook nog genekt worden, financieel dan. Hij mag leven, als een daklozen.

ZiekVanDieJankers | 26-02-13 | 21:59

Dus na Kapotbezuinigen I volgt Kapotbezuinigen II.
Ze leren snel.

The_Black_Knight | 26-02-13 | 21:58

@arie181818 | 26-02-13 | 21:58
totaal on-gelijk dus, maar dat moge duidelijk zijn.

arie181818 | 26-02-13 | 21:58

@Itzamná | 26-02-13 | 21:41
luister, als ik het PVV partij programma wil lezen ga ik wel naar die website.
Bovendien heeft Amazing_Mark totaal gelijk.
Even 1 onderdeeltje belichten:
verlaging van de accijns zou geld opleveren.
Vrij simpel: accijns gaat richting schatkist. Minder accijns heffen=minder geld naar schatkist. Wellicht zal verkoop van producten op accijns geheft wordt iets stijgen (alhoewel dat gezien de financiële achteruitgang van vele huishoudens op deze onnodige producten zeer zal mee vallen), maar zelfs als dat zo is gaan uiteindelijk de overheids uitgaven hierdoor weer omhoog.
Immers: meer roken en alcohol gebruik is (extreem) slecht voor de volksgezondheid (er zijn nauwelijks sterkere correlaties gevonden), waardoor er daar weer extra kosten worden gemaakt.
Gelul ten top dus, dat verhaal van amazing Mark.

arie181818 | 26-02-13 | 21:58

flinke blunder van mijn favoriete website GS.
Samson heeft gesteld dat dit jaar geen extra bezuinigingen wenselijk zijn maar daar aantoegevoegd dat in 2014 wel degelijk de drie procents norm gehaald moet worden.Dat daarbij een flink deel van de bevolking op de nullijn gezet wordt is prima. Als gepensioneerde zit ik al 10 jaar op de nullijn.Het lijkt mij een prima idee iedereen op de nullijn te zetten en werkend nederland eindelijk eens een kostendekkende pensioenpremie en een kostendekkende ziektekosten verzekering te laten betalen zodat wij gepensioneerden weer wat lucht krijgen.
Shame on you GS. Tendentieus en ongefundeerd betekent niet dat je er maar op los kan liegen !

wipsel | 26-02-13 | 21:58

harbi | 26-02-13 | 21:52 |
Ze zijn allemaal aan het werk voor hun uitkering.

Watapatja | 26-02-13 | 21:57

@Supermatthijs | 26-02-13 | 21:53
Gut dat klopt ja, zelfs wachtlijst!!

snakeplisskin | 26-02-13 | 21:57

Verbazingwekkend!
Rompuy leek in Buitenhof te zeggen: 'Tja, die bank kopen dat moeten we maar even buiten die 3% houden.' Raar verhaal, geen econoom die het steunt terwijl Italie ook wel een Brusselse douceur kan gebruiken!

Einde van de Domheid | 26-02-13 | 21:56

En maar janken en klagen in één van de rijkste landen ter wereld. Boehoe, wat hebben we het toch slecht.

Supermatthijs | 26-02-13 | 21:55

Niet zeuren, uiteindelijk zal het schip de wal wel keren.

landlopertje | 26-02-13 | 21:54

Reykjavik | 26-02-13 | 21:52 | + 0 -

Ja nou, die rijen bij de voedselbanken worden langer en langer.

Supermatthijs | 26-02-13 | 21:53

We worden genaaid door de politiek en moeten er voor betalen. Als die wet er nu ook nog komt dat hoerenlopen verboden is dan kunnen we allemaal de bak in.

Monica1900 | 26-02-13 | 21:53

@louperdeloup | 26-02-13 | 21:46
Ik wil juist in de tientallen NGO's gaan snijden.

Het liefst met een heel groot valmes op het nekkie.

dlseth_ | 26-02-13 | 21:52

Dit kan zo niet langer, de boel ploft een keer definitief. De kruik gaat te water totdat-ie barst... Rutte, je bent gewaarschuwd: je drijft dit land naar de afgrond.

Reykjavik | 26-02-13 | 21:52

Voordeel van het kapotbezuinigen van de BV Nederland is dat steeds minder mensen een dag vrij hoeven te vragen voor een demonstratie op het Malieveld.

harbi | 26-02-13 | 21:52

Paul Krugman heeft een lezenswaardige analyse van de situatie in Europa op zijn blog op de New York Times. Hij laat doorschemeren dat de Italiaanse verkiezingsuitslag het begin is van het einde voor Europa. ‘Het einde van de euro wordt niet ingeluid door de banken, maar door bunga bunga’.

Niet dat Krugman denkt dat de euro al ten dode is opgeschreven, nog niet. ‘Maar eurocraten snappen niet dat dit het begin van het einde is van Europa. Ze willen maar niet snappen dat er groei nodig is en niet alleen bezuinigingen die een valse stabiliteit geven.’

Volgens de Nobelprijswinnaar Economie zullen de eurocraten ‘nooit een kans missen om een kans te missen’. ‘Hun beleid van bezuinigen en soberheid, dat grote bevolkingsgroepen treft in hun dagelijkse bestaan, is een complete mislukking. Geen enkel land dat harde bezuinigingen doorvoert onder de bezielende leiding van de eurocraten toont enig teken van herstel. De werkloosheid neemt alleen maar toe en vernietigt op allerlei niveaus maatschappelijke en commerciële voorzieningen’.

Als de Italiaanse verkiezingen geen alarmbellen doen rinkelen om maatregelen te nemen, zal de euro binnenkort verdwijnen, denkt Krugman. (wel.nl)

Megalomaantje | 26-02-13 | 21:52

Mag hopen dat alle nos ip-adressen het weer doen.
Kunnen die geiten weer meelezen en mischien nog wat leren.

snakeplisskin | 26-02-13 | 21:51

@oplichter | 26-02-13 | 21:46

Verdomme, hebben we vorig jaar gemiddeld per gezin maar € 35.342,- aan belasting en accijns betaald?

Kom op Dijsselbloem, Rutte en Samsom, dat afknijpen kan veel beter. Doe.jullie.best.eens.

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 21:51

@neemjemoederindemali | 26-02-13 | 21:47 |

Volgens mij is de draagtijd inmiddels ook al verpand...

Parel van het Zuiden | 26-02-13 | 21:51

@ZiekVanDieJankers | 26-02-13 | 21:49
Hoe lang bestaat de PvdA al?

illuvatar | 26-02-13 | 21:50

Ditch die vermaledijde JSFaal en call it even

Tobi | 26-02-13 | 21:50

@Mammeloe | 26-02-13 | 21:46
Dat was net genoeg voor het wachtgeld van alle te vroeg vertrokken of weggestuurde bestuurders voor deze maand te voldoen.

illuvatar | 26-02-13 | 21:49

Hoe lang is de houdbaarheid datum voor landverraad? Want er moeten al 'tijdje' koppen rollen..

ZiekVanDieJankers | 26-02-13 | 21:49

@neemjemoederindemali | 26-02-13 | 21:47
Ha, die heb ik aflossingsvrij weten te financieren!

illuvatar | 26-02-13 | 21:48

Volgende keer gewoon weer pvda en vvd stemmen hoor mensen..

Slipsnifter | 26-02-13 | 21:47

@illuvatar | 26-02-13 | 21:44

Psies, is maar 1% van "onze" staatsschuld, u weet wel, die schuld waar u voor moest tekenen toen u geboren bent.

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 21:47

Maar waar is die 247,4 miljard aan belasting (2012) dan heen gegaan?
De eeuwigdurende crisis is een middel van de elite om het gepeupel eronder te houden.
Stem vooral VVD.

oplichter | 26-02-13 | 21:46

Tipo en Hotmint prima analyses,maar jullie voorstellen snijden nu juist in de banenmachine van het vrindennetwerk en de NGO'S. Dat kan niet want wat moeten onze partijtijgers en aktievoerders dan in godsnaam gaan doen? Voor het gewone werk zijn ze ongeschikt; immers nooit gedaan. Dus het wordt weer keihard kiezen voor hun eigenbelang dus belasting verhogen.

louperdeloup | 26-02-13 | 21:46

EUh? We hadden toch net een meevaller van 3,7 miljard? Of was dat in een parallel universum??

Mammeloe | 26-02-13 | 21:46

Zo gaat het al vele jaren in dit land: Ze zeggen dat we moeten bezuinigen (het kabinet dan) maar ze bedoelen te zeggen dat de belastingen omhoog gaan.
Kunnen we niets aan veranderen want alle partijen doen daar, als ze in de regering zitten, vrolijk aan mee. Wij zijn geen stem-volk (want daar luisteren ze toch niet naar; wij zijn betaal-volk en dat is heel wat anders.

Kapitein-Ter-Zee | 26-02-13 | 21:46

€ 4.000.000.000,00 extra?
Mwa, ik vind het eigenlijk wel meevallen.
Er is toch niemand voor wie dit werkelijk niet als een donderslag bij een onweersbui zag aankomen?
Er er zullen nog vele flitsen volgen.

illuvatar | 26-02-13 | 21:44

therealbraindump | 26-02-13 | 21:43 | + 0 -

Kan wel zijn, dat doet aan mijn reaguursel niks af. Dat wisten ze van tevoren ook.

Supermatthijs | 26-02-13 | 21:44

We gaan naar de klote en alleen wie nog belasting betaald helpt het land er nog een beetje bovenop. Ondertussen gaat de politie met vijf man een auto aanhouden met een lichtje kapot, wat ze niet willen zeggen terwijl dqat wel moet van de wet, en dan toch die persoon aanhouden omdat die pas een legitimatiebewijs wil tonen als de politie dat eerst doet. En geen regering die deze geldverspilling tegen houdt!

Ikbeneenzelfbouwer | 26-02-13 | 21:43

Geen probleem, gewoon de BTW ophogen van 21% naar 23%, alle domoren denken dat het "maar" 2% ipv ruim 10%.

Levert 4 miljard per jaar op en kost een gemiddeld gezin maar 4.000.000.000/7.000.000 = € 571,= per jaar.

En ach, wat lullen we nou, alle burgers zien het belang van de EU wel in, kijk maar naar de laatste verkiezingen.

Bedankt he, stelletje boerenbraadlullen.

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 21:43

@Supermatthijs

Wanneer Nederland niet zo'n grote netto-betaler aan Brussel zou zijn was Nederland gewoon netjes binnen de 3% norm gebleven..

therealbraindump | 26-02-13 | 21:43

Zie dat er ook onnozelaars zijn die het hebben over bezuinigen. Die dus Rutte en Samsom napapegaaien.
Er wordt nauwelijks bezuinigd. Het gaat vnl om lastenverzwaringen die de burger op moet hoesten.

La Vie En Rose | 26-02-13 | 21:42

Uw Roverheid rooft doorrr

Tobi | 26-02-13 | 21:42

Van Duyvenbode | 26-02-13 | 21:41 | + 0
Ik denk dan er niemand in NL is die ook maar de moeite zal nemen om een Suzuki Swift te gaan huren...

Itzamná | 26-02-13 | 21:42

arie181818 | 26-02-13 | 21:36 | + 0
Misschien niet origineel, maar wat hebben wij met originaliteit te maken?

Amazing_Mark | 26-02-13 | 21:34 | + 0 heeft gewoon gelijk.

ZeikerT.

Itzamná | 26-02-13 | 21:41

Itzamná | 26-02-13 | 21:34

Iedereen dacht dat Claudius gek was, of zwakzinnig. Totdat hij tegen alle verwachtingen in keizer werd. En bleek dat hij voortreffelijk was. Dus wie weet met Willem-Alexander...

Rest In Privacy | 26-02-13 | 21:41

volgens mij hebben we niet rutte 2.1 maar 2.2
het zorgpremie-debacle 2.1
het woningmarktakkoord 2.2
En nu zijn we/ze op weg naar rutte 2.3 of de koningin lekker stabiele regering hebben we

janneman1977 | 26-02-13 | 21:40

De les die wij als klein kudtlandje hieruit zouden moeten trekken is natuurlijk om in het vervolg die grote wafel eens dicht te houden. Maar zelf vragen om strenge maatregelen en terug krabbelen als het even niet uitkomt kan natuurlijk niet.

Supermatthijs | 26-02-13 | 21:39

Supermatthijs | 26-02-13 | 21:35 | + 0
Ja. Liever iemand met ballen die knopen doorhakt tbv de bevolking en af en toe een vergissing zal maken dan het Rutte-zooitje, dat maar buigt en buigt en buigt.

Vind jij het niet raar dat mensen als Barosso, Verhofstadt, Van Rompuy, genoemde Rutte en zo nog wat mensen zonder 24/7 bewaking door het leven kunnen?
Ik vind het een wonder, beter, een godsschandaal.

Forza Berlusconi!

Itzamná | 26-02-13 | 21:39

kokende omhoog gooien doet

FustViking | 26-02-13 | 21:38

God |Bestaat Niet | 26-02-13 | 21:21 |

NL natuurlijk weer als braafste jongetje uit de klas, maar dat betekent nog niet dat met een dergelijke uitspraak deze 3 procentsnorm in graniet is gebeiteld en je in deze exceptionele tijden je daar dan ook maar aan moet houden en zeker niet als wij ook nog eens moeten bloeden voor andere liegende landen die zich totaal niet wensen te houden aan deze norm en er zelfs ver boven zitten. Dan kan en moet het hier ook kunnen. Eerdaags klapt de euro en dan lachen ze ons in het zuiden recht in onze smoelen uit, dan hebben we een failliet land en zit iedereen op zwart zaad.... En dan krijg je op zeker het tientje van Lieftinck terug!!

Megalomaantje | 26-02-13 | 21:37

We verdienen jaarlijks toch 11 maandsalarissen en dat 12e maandje kwam toch van Brussel, dus wat lullen we nou?

zwemverbrander | 26-02-13 | 21:37

Askwhyre | 26-02-13 | 21:31
Mensen gaat de straat niet op zolang ze brood en spelen hebben. Binnenkort droogt dat brood dan wat op, maar we kijken nog wel met 1,4 miljoen naar "Strerren doen iets gevaarlijks". En vinden het best. Kijk maar om je heen: iedereen moppert wel (dat doen Nederlanders nou eenmaal) maar ik actie komen hó maar. Veel te veel gedoe. En wat zullen de buren wel niet denken. En Twente - Ajax is op TV. En zo voort.

Nee, pas als we het écht gaan voelen (and we will), dán zullen de mensen boos worden. Het is ook The Boiling Frog: langzaam gaar je een kikker in eerst koud en dan steeds warmer water. Gooi je 'm in één keer in het komende water, springt de kikker eruit. Wij worden langzaam gekookt.

FustViking | 26-02-13 | 21:37

@Amazing_Mark | 26-02-13 | 21:34
orginele post, Mark. Amazing.

arie181818 | 26-02-13 | 21:36

Zowel Griekenland als de EU zijn twee voorbeelden van hoe socialisme werkt; alles kapot en alles naar de klote. Iedereen even arm. Wie zei er dat we niet uit de EU konden ? Terug naar de EEG; weer eigen baas zijn en samenwerken met landen die ook willen. EU lovers: U betaald keihard mee aan dit mislukte experiment dat EU heet. Ook U ontkomt niet aan de rekeningen die er nu liggen en nog komen gaan.

Rest In Privacy | 26-02-13 | 21:36

Itzamná | 26-02-13 | 21:34 | + 0 -

Een echte dictator die even orde op zaken gaat stellen, lijk je dat wat ?

Supermatthijs | 26-02-13 | 21:35

het is akelig rustig vanuit griekenland. hebben die ons niet meer nodig of zo.

dolffie | 26-02-13 | 21:35

@Asmodean | 26-02-13 | 20:48 |
Ik steek mijn kop niet in het zand hoor,
En met mij een hoop andere reaguurders ook niet.
Maar jou bedankje horen we tegen die tijd wel.
Ga hier maar over nadenken.

snakeplisskin | 26-02-13 | 21:35

-Uit de EU!!!!!!!!!! Die EU is godverdomme een nagel aan de Nederlandse doodskist.
-Stoppen met ontwikkelingshulp en steun aan corrupte knoflook en kamelenlanden.
-Stoppen met subsidies aan allerlei onzinnige en religieuze stichtingen ed.
-Bijstand in natura uitbetalen (Kledingbonnen, voedselbonnen e.d.)
-Snijden in de eindeloze ambtenarij en de exorbitante salrissen en bonussen van bankdirecteuren, omroepdirecteuren, OV directeuren etc. etc. etc.
-Stoppen met import van kansloze migranten en geen asielzoekers meer toelaten die ongelooflijk veel geld kosten en geen reet opbrengen.
-Verlaging van BTW, BPM, en Accijns.
Het zijn misschien maar kleine dingetjes, maar u zult zien dat het heel wat geld gaat opleveren.

Amazing_Mark | 26-02-13 | 21:34

Van Duyvenbode | 26-02-13 | 21:27 | + 1
Die sukkel? Getrouwd met de dochter van een oorlogsmisdadiger, een Mabel als schoonzus, een knettergekke vader als voortplantingsmachine, een kouwe doos als moeder?

Je bedoelt WA?
Lameniehlagguh. Hij kan helemaal niks, staatsrechtelijk. Denk dat zelfs het lintjes knippen hem zwaar valt.
Kortom, hebben we niks aan.

Bovendien, we hebben niks aan een monarchie, met ongekozen VMBO-ers als staatshoofd. Weg met die troep.
Iets anders graag, Van Duyvenbode.

Itzamná | 26-02-13 | 21:34

En weer kudo's voor o.a. @tipo en @feynman die meer verstand in hun pink hebben dan dat zooitje in Den Haag!

La Vie En Rose | 26-02-13 | 21:33

De troonswisseling is inderdaad een mooie gelegenheid om exposure te krijgen.

Askwhyre | 26-02-13 | 21:32

Dat zagen we bij het omvallen van de SNS al aankomen. Het einde is nog lang niet inzicht, welke kant je ook opkijkt.
Wanneer komt dat referendum? Waarschijnlijk als het te laat is. De vraag zal zijn: Had u deel uit willen maken van de VSEU als we u muppet serieus hadden genomen?

ratelaar | 26-02-13 | 21:31

FustViking | 26-02-13 | 21:22 |

Wanneer zijn de laatste grote demonstraties geweest in dit land? Wanneer is er gestreden voor beter? Voor recht en tegen onrecht?

Het gaat pas anders, wanneer er een politieke beweging komt, die hier serieus een punt van gaat maken. De weg die bewandeld zal moeten worden is een weg van heel veel strijd tegen heel veel macht. Dat vergt veel energie van velen. Wij zullen als volk op moeten staan en een heel duidelijk signaal af moeten geven, dat wij het niet eens zijn met wat er gebeurd om ons heen gebeurd. Dan pas zullen er dingen anders gaan worden. Het zijn niet mijn favoriete middelen, maar demonmstraties, acties gecombineerd met een politiek platform zijn manieren om daar invulling aan te geven.

Askwhyre | 26-02-13 | 21:31

Oprotten met dit kabinet vol met incompetente en liegende bewindslieden die dit land nog verder naar de klote helpen met hun lastenverzwaringen.

En maar banken redden en miljarden naar Brussel overhevelen, om nog maar niet te spreken over het verkwanselen van onze soevereiniteit. En wij worden als citroenen uitgeknepen.

Oh, wat heeft Greet gelijk gehad om dat Casthuisakkoord niet te ondertekenen. Als hij dat wel had gedaan was hij nu verantwoordelijk geweest voor een deel van de huidige shit en wat er nog aankomt, omdat de VVD en het CDA gesteund zouden worden door de oppositiepartijen. (op de SP na) Net zoals dit het geval was bij het kudtduzakkoord (met steun van D66, de CU en Groenlinks, en bij het onlangs afgesloten woningakkoord (ook kudt) met steun van D66 en de CU.

Hoop dat de oppositiepartijen woensdag een motie van wantrouwen indienen tegen het slechtste kabinet ooit.

En teken gvd die petitie van het burgerforum als je dit nog niet hebt gedaan.
www.burgerforum-eu.nl/
Al is het maar om een signaal af te geven.

De stand is inmiddels 27.120 ondertekenaars.
Dat moet minstens drie maal zoveel worden!

La Vie En Rose | 26-02-13 | 21:31

Gaat zeker een leuke troonwisseling worden.
Ik kijk er bijzonder naar uit.

Kon maar zo wezen dat het daar uit de klauwen gaat lopen.
Dat zou echt een duidelijk signaal geven.
Wereldwijd.

beware_reageert | 26-02-13 | 21:31

We zijn met z'n allen flink aan het vastlopen.
Laat de eerste daad van koning Willem-Alexander zijn het parlement naar huis te sturen, uit de EU te treden en gouden en zilveren guldens vrij in omloop te brengen. Misschien krijgen we dan een herstel van beschaving in dit land.

Rest In Privacy | 26-02-13 | 21:27

Als we eens normale salarissen gingen betalen aan ministers, dan werden we misschien niet afgescheept met dit genetische afval. Dit is goedkoop, duurkoop. Stelletje onvoorstelbare knoeiers.

NACademicus | 26-02-13 | 21:26

Hahahahahahahaha, aldus Rutte.
Als we nu NL eens aan de MOE landers geven en zelf als een malle de benen nemen. Ik ben vast pleithuizen in ieder geval.

thapriest | 26-02-13 | 21:24

Ben niet bang voor de grote crisis, ben niet bang, ben niet bang, ben niet bang voor de grote crisis, want die is er al lang.

Terpen-tijn | 26-02-13 | 21:24

Wie heeft op die klootviool gestemd ????

Mesjoggah | 26-02-13 | 21:23

God |Bestaat Niet | 26-02-13 | 21:21 | + 0 -

Dat waren wijzelf, dus nu niet huilie huilie maar bezuinigen. Die broekriem kan best nog wat strakker.

Supermatthijs | 26-02-13 | 21:22

@Ko Reander | 26-02-13 | 21:04
Volgende keer gewoon direct op Pechtold, zeker?

arie181818 | 26-02-13 | 21:22

Askwhyre | 26-02-13 | 21:13 |
Daar heb je de spijker op zijn kop. De banken zijn Baas geworden en ze hebben via via bijna alle westerse regeringen by the balls. Een beetje dreigen met oplopende rentes (onbetaalbaar) en iedereen knikt braaf ja op het volgende, linea recta door de bankenlobby geschreven, wetsvoorstel. Dat hebben ze goed voor mekaar en ik zou niet weten hoe het primaat weer bij de politiek/ burger zou moeten komen te liggen anders dan door totale anarchie.

FustViking | 26-02-13 | 21:22

De hele klotezooi implodeert.
Mark?
Do you fucking copy?

oplichter | 26-02-13 | 21:21

Megalomaantje | 26-02-13 | 21:09 |
Weet jij welk land het was die het hardst gilde dat er aan die norm van 3% voldaan moest worden of anders boete?

God |Bestaat Niet | 26-02-13 | 21:21

Maar goed, zijn we al een beetje wakker medeburgertjes van me? Deze politiek stopt namelijk pas met afbreken van dit land op het moment dat ze door de burgerij gestopt worden.

Parel van het Zuiden | 26-02-13 | 21:21

Ah, waterschappen opheffen. (als bestuurslaag)

hotmint | 26-02-13 | 21:21

De sns maar weer privatiseren dan?
Of is die geen 4 miljard meer waard?
Straks niet gaan klagen als de drinkwaterbedrijven geprivatiseerd worden en de "concurentie" aangaan met Spa blauw.
Want je had het kunnen weten, ook al is er niks aan te doen.

Terpen-tijn | 26-02-13 | 21:19

Vraagje, gaat die nullijn ook voor *ambtenaren* gelden?
Verder kudo's voor @tipo en toegevoegd:
- Uit JSF stappen (ja, echt zeker weten!)
- Werklozen *echt* aan het werk zetten (bv apserges)
- Publieke zenders afschaffen minus NOS / NPO.
- Alle (verborgen) subsidie eredivisie stoppen.
- DBC afschaffen. Artsen in loondienst met normaal salaris.
- Investeringsbanken strikt van spaarbanken scheiden.
(Voorkomt Rabo debacle)
- Stadsdelen opheffen.
- Provincies opheffen.
- Provincies opheffen.
- Provincies opheffen.
Oh wacht, dat zei je al. ;-)

hotmint | 26-02-13 | 21:18

Wat er wel kan gebeuren, en het zou zomaar kunnen dat hier nu op ge-anticipeert wordt, is dat ze een voorheffing doen op de pensioenen. Wettelijk kan dat al sinds 1982. Wat er dan gebeurt is dat er 42% uit de pensioenpot gehaald wordt en de pensioenen dat belastingvrij gemaakt worden. In diezelfde wet staat dat de staat dan het verschil in opbouw moet bijpassen als er uitbetaald wordt. Momenteel zit er 1200 miljard euro in die kas dus kan er zo'n 500 miljard uit die pot gehaald worden. Op een gegeven moment kunnen ze niet anders en daar zit de EU dus op te wachten.Want dan kunnen er gelijk nog wat andere gaatjes gedicht worden in Europa en zijn we de held. Maar dat moeten we dus niet willen.

Ko Reander | 26-02-13 | 21:18

@Asmodean | 26-02-13 | 20:59
Ze gaan totaal voorbij aan het feit dat het tekort dan alleen maar NOG groter zal zijn wanneer ze nu nog verder bezuinigen. ze bezuinigen alles KAPOT! www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/02/...

doenormaal! | 26-02-13 | 21:17

@Nijs Weus | 26-02-13 | 20:47
mazzel! En niet terug komen als het weer beter gaat met dit land of als je Hollandse frietkraam in Oekraïne toch niet zo lekker loopt.

arie181818 | 26-02-13 | 21:15

Wil men de economie redden dan moet de overheid dieper, veel dieper snijden in eigen vlees en er verder voor zorgen dat de lasten voor IEDEREEN!! wordt verlaagd zodat de economie wordt aangezwengeld. De economie moet niet kapot, we moeten verder! In Duitsland hebben ze dat wel begrepen, waarom hier nog niet?

Megalomaantje | 26-02-13 | 21:14

Ronduit schandalig hoe de banken de door henzelf gemaakte verliezen afstoot en afwikkelt naar de samenleving en de belastingbetaler opzadelt met onmogelijke hoge schulden. Onderwijs, zorg, de rechtstaat, het leger, alles wordt verder uitgekleed om de schijt van bankierend nederland (europa en amerika incluis) op te ruim. In schril contrast hiertegenover staat het privatiseren door diezelfde banken van de gruwelijke winsten die gegenereerd worden met hetzelfde geld van dezelfde belastingbetaler. Dus de pijn in voor iedereen, behalve voor bankiers blijkbaar, want die mogen zich laven aan de gouden stront die zij zelf decennia in het financiele systeem hebben geduwd. Ben er helemaal klaar mee. En de ellende is, is dat de regering er compleet geen antwoord op heeft.

Askwhyre | 26-02-13 | 21:13

@tipo | 26-02-13 | 20:29
Nou, we leven voornamelijk op kosten van onszelf

Ko Reander | 26-02-13 | 21:12

FustViking | 26-02-13 | 21:07 | + 0
Ach, je ziet het aan de stagnerende bouw, de woningmarkt, de autoverkoop, de keukenverkoop - alles.
Mensen houden hun geld in de knip. Ik ook, al verdien ik veel meer dan modaal. Ik weet niet hoe dit gaat aflopen, niemand eigenlijk. Er is zoveel geld (lucht) de economie in gepompt dat je dit niet meer op korte termijn (binnen 5 jaar) weer goed geregeld krijgt.

In dit soort situaties moet je de lasten voor de burger verzwaren. Ja, die gaat dan meer uitgeven, LOL.

Onze fucking overheid moet de lasten verlichten ten koste van alles wat deel is van de overheid, klaar.
Hoe moeilijk is het allemaal?
Ik heb het overheidstekort niet veroorzaakt, jij wel? Denk het niet.

Itzamná | 26-02-13 | 21:12

Nequebard | 26-02-13 | 21:05
Correctie: staatseconomen zitten constant fout, voor zover het al economen zijn. De overgrote meerderheid van de economen is het oneens met dit beleid.

Moishe Pipik | 26-02-13 | 21:11

@phes | 26-02-13 | 20:28
Je kan ook het water weg laten lopen

Ko Reander | 26-02-13 | 21:11

@Asmodean | 26-02-13 | 20:28
Samson is een lul met zijn frases als "Samen dit land uit het moeras trekken" en deze mooie "Hervorming waar dit land naar snakt".

Ko Reander | 26-02-13 | 21:10

Heb al 200 per maand ingeleverd door beperking van de arbeidskorting(hoezoo werken loont??) Bij nog meer inleveren haal je de laatste motivatie van de werkende mensch weg.Hoe stom kun je zijn??

pim achtertuin | 26-02-13 | 21:10

Gewoon zuinig leven geef ze geen stuiver teveel.

Martijn12345 | 26-02-13 | 21:10

Niet zeuren... de Nederlandse overheid gewoon beperken tot haar kerntaken (gezondheidszorg, onderwijs, veiligheid en mobiliteit). Dus stoppen met veel te veel geld voor (... publieke radio/tv, quasi kunst, te veel overheid en 'ies koeltoer-volk'...) linkse hufters!

kibambam | 26-02-13 | 21:10

Asmodean | 26-02-13 | 20:58 | + 0

Dan nog is "de burger meer afpakken" niet de oplossing. Die luidt: "Niet zoveel uitgeven."

Arhedis-Varkenjaab | 26-02-13 | 21:09

Rutte en de rest van de losgeslagen kudde dolle stieren; "DOE ES NORMAAL.MAN!!" Weet dat de 3 procents norm achterhaald is nu de Zuidelijke landen tot over de oren in de shit zitten en wij bezuinigen voor DAT! En doe je daar met 4 miljard euro extra tromgeroffel de hele NL'se economie totaal geen goed mee. Mensen worden moedeloos op deze manier en stoppen met spontane of geplande grotere uitgaven. Economie is psychologie, lulletjesrozenwater!! 4 Miljard gaat de NL'se economie op termijn waarschijnlijk 10 miljard kosten plus meer faillissementen plus meer werkelozen.... Is de VVD nu een partij voor ondernemend NL of een partij van de boerensloophamer? Dit is amateurisme ten top, hier had Geert tien keer beter mee uit de voeten gekund... Welke belasting men ook verhoogd het zal altijd een slechte uitwerking hebben aan de andere kant.... Waar het geld ook vandaan komt, gespaard, verdiend, werkend, gesabbeld, zwart of wit, uiteindelijk kost dit meer dan het oplevert!!!

Megalomaantje | 26-02-13 | 21:09

@doskabouter | 26-02-13 | 20:26
Hij is sowieso gereformeerd

Ko Reander | 26-02-13 | 21:08

Rutte...... stop met k*tten!

hxl | 26-02-13 | 21:08

-weggejorist-

le penseur | 26-02-13 | 21:08

Supermatthijs | 26-02-13 | 21:02 | + 0
Jouw geld, Super.
Dat rot mij niet zoveel.
Dat het mijn geld is wel.

Veel liefs verder hoor,

Itzamná | 26-02-13 | 21:08

Er is maar één oplossing: de grenzen opengooien zodat de door Wilders beloofde massa immigratie eindelijk eens op gang komt en we in de land een overschot hebben aan goedekope arbeidskrachten. Waardoor de arbeidskosten in dit land massaal om laag gaan we dus een uitstekende concurrentie positie veroveren. Met name ook binnen de EU, waar vrij verkeer van goederen en verkeer is. Economie omhoog, iedereen blij!

arie181818 | 26-02-13 | 21:07

Peggold is samen met Rutte en Bea naar Bilderberg Virginia geweest.
Om een smooth transition te regelen voor de illuminati (Max/Lex) en daarbij veiligstelling van de NWO.
Badmuts Diederik en zijn gevolg doet alles voor een baantje en verraad daarmee het volk.
The Empire strikes again.

oplichter | 26-02-13 | 21:07

Itzamná | 26-02-13 | 21:01
Daar heb je een punt. Er wordt gesproken over bezuinigen (=snijden in egen vlees) maar in de praktijk worden de lasten verzwaard (=snijden in jou en mijn vlees). Het niet zo subtiele verschil hiertussen ontgaat velen, wat voor mij een bewijs is dat we in een land van idioten leven dat de regering krijgt die ze verdient. Het resultaat van 25 jaar lang democratisch recht op Even Slecht Onderwijs voor iedereen!

FustViking | 26-02-13 | 21:07

@drs.Nee | 26-02-13 | 20:24
Ja en dat is 103,4 miljard gulden (echt geld dus)

Ko Reander | 26-02-13 | 21:06

Prima! Oh wacht... ze gaan niet echt bezuinigen maar kaasschaven. Zoals altijd.

Muxje | 26-02-13 | 21:06

Asmodean | 26-02-13 | 20:58 | + 0
Haal effe onze steun aan Griekenland terug, ja?
En de kosten van nationalisatie van NL-banken.

Zou er hier geen probleem zijn. We betalen miljarden aan Brussel, zij bepalen een 80%(!) van onze wetgeving en jij denkt dat te kunnen wegwuiven.

Ben het wel met je eens dat ook de NL-overheid geen tekorten moet hebben. Hebben ze toch, Keynesiaans gedacht. Alsof we in een conjuncturele crisis zitten, en zelfs dan.

Ben je d'r nog?

Itzamná | 26-02-13 | 21:06

In het bedrijfsleven zouden ze niet eens de auto mogen wassen, in de overheid mogen ze ons leven bepalen. Ze lijken zich helemaal niet meer bewust van de werkelijkheid. Ze lullen en lullen en ze maken de staatshuishouding tot iets wat veel ingewikkelder lijkt dan het echt is.

Hier een paar makkelijke regels.

1. Als je mensen meer belasting laat betalen, dan zullen ze minder uit kunnen geven. Dat is een vicieuze cirkel die uiteindelijk in een economische depressie zal eindigen. De overheid kan niet oneindig meer innemen; op een gegeven moment heeft niemand iets meer en kan er dus ook niets meer belast worden.
2. Als je luistert naar prognoses van economen, dan doe je het fout. Economen zitten nog vaker fout dan sociologen. Economen zijn de mensen die al vijf jaar lang economische groei voor Griekenland voorspellen, en die er in Nederland altijd naast zitten.
3. Vuistregel voor de komende tijd, met name onder het juk van de Europese Unie: voorspellingen zijn altijd te optimistisch en de werkelijkheid zal altijd slechter uitvallen. Vreemd dat politici dat niet weten, want bijna iedereen weet 't. Bij groeivoorspellingen moet je rekenen op een matige krimp, bij krimpvoorspellingen moet je bloembollen in gaan slaan.
4. Bezuinigingen zijn extreem pijnlijk en moeten daarom gespreid worden. Minder overheidsuitgaven zijn prima, maar dat moet op de langere termijn gebeuren. Het is prima om snelheid af te bouwen als dat wenselijk is, maar op dit moment is de overheid het oude mannetje dat op de snelweg van 120 naar 70 moet en dat doet door voortdurend op zijn rem te tikken. Remlichten moeten niet knipperen, anders raken mensen in paniek en krijg je file. Dat werkt ook zo in de economie; je weet niet wat eraan zit te komen, dus je houdt afstand en je geeft minder uit.

tl;dr: De mensen die bepalen of en wanneer er bezuinigd moet worden, zouden hun hoofd nog kwijtraken als het niet vast zat.

Nequebard | 26-02-13 | 21:05

@rman | 26-02-13 | 21:01
Is wel een goed idee, zo'n Project X. maar hoe krijg je het van de grond. De media zullen hier echt niet aan mee werken. Die hebben hun les wel geleerd in haren

Ko Reander | 26-02-13 | 21:05

@Asmodean 20:53
Uit de EU stappen scheelt in ieder geval de 6%BNP die de redding van de Euro jarlijks kost. Dat is meer dan het begrotingstekort.

Verder biedt het de mogelijkheid voor winstgevend migratiebeleid (1%BNP) a la Zwitserland en bezuinigingen op OS (0,7%BNP) en klimaat (1%BNP).

En het scheelt natuurlijk de verhoogde netto-EU-bijdrage vanaf 2014 (0,5%BNP).

En de rente op de gulden zal een stuk lager zijn, dan die op de gulden dus scheelt het rentelasten (0,5%BNP).

Tel zelf maar op, of het niets uitmaakt.

tipo | 26-02-13 | 21:04

Morgen ga ik naar mijn nieuwe baan. In een ver land. 23% belasting betalen en 11% sociale verzekeringen. En geen extra belastingtreden. Dit is het. Wat ben ik blij dat ik dit land (tijdelijk) kan verlaten. Het gaat helemaal de verkeerde kant op. Alle mensen die het kunnen weten (bank-analisten, wetenschappers en doorsnee-economen hebben allemaal aangegeven dat we te veel bezuinigen en de economie helemaal kapot maken. Is er soms een plan dat wij niet kennen? Moeten we eerst allemaal naar de klote? Ik weet het niet meer. Wat ik wel weet is dat ik nooit meer strategisch ga stemmen.

Ko Reander | 26-02-13 | 21:04

Ach jongens, het is maar geld.

Supermatthijs | 26-02-13 | 21:02

die^dit

Itzamná | 26-02-13 | 21:02

Neerwaartse spiraal, door dit soort bezuinigingen komen mensen nog verder in de problemen, economie krimpt nog verder er wordt minder geconsumeerd , vallen nog meer ontslagen etc.

Maargoed, het kan nog erger, zoals in Amerika, de dollar gaat binnenkort klappen en dan zitten we pas echt in de shit met zijn allen.

Poepus | 26-02-13 | 21:02

Los van de krankzinnigheid rond de EU en onze bijdragen daaraan is 4 mld in feite niks.
Much ado about nothing. Mag hopen dat Italië de stekker er uit trekt, of GB.

Al die niet-gekozen parasieten uit Brussel mogen wat mij betreft zwemles krijgen in de Schelde.

Bij de weg, iemand moet die Rutte toch eens gaan vertellen dat bezuinigen iets anders is dat lastenverzwaring voor de burgers. Die lul moet gewoon z'n ambtenarenkorps halveren, in die kleine kutland alle provincies opheffen, in dit land met alleen maar kleine kutstadjes alle deelraden opheffen.

Ja, de daardoor vrijgekomen 'arbeidskrachten' (lutsers eersteklas, dat wel) kunnen prima het Markermeer gaan droogleggen, een bos aanleggen in de Flevopolders of in de zorg gaan werken voor de helft van het salaris dat ze nu verdienen.

Heb je dat, Rutte, linkse kloothommel die je d'r bestaat!

Itzamná | 26-02-13 | 21:01

Ik zie het moment nog komen dat ze gewoon geld rechtstreeks van je spaarrekening afboeken,als ze van elende niet meer weten met wat voor kut smoes te nog geld uit je moeten knijpen.

God |Bestaat Niet | 26-02-13 | 21:01

Wat een prutsers. Tijd voor actie, Project X Binnenhof. Opzouten met die 3% zolang ze in Brussel nog steeds miljoenen verbranden met zinloze verhuizingen naar Straatsburg en belachelijk hoge en belastingvrije salarissen betalen

rman | 26-02-13 | 21:01

@XipeTotec | 26-02-13 | 20:46
De bonden betekenen wel degelijk iets. Je hoort ze bij verschillende belangrijke kwesties. Zoals tegen versoepeling ontslagrecht. Hetgeen een zeer belangrijke kwestie is, temeer omdat ouderen en jongeren nog steeds niet aan de bak komen. Ander voorbeeld: www.nu.nl/politiek/3351689/voorstellen... En de bescherming van bonden voor werknemers zowel collectief als individueel is een zeer groot en belangrijk goed!

doenormaal! | 26-02-13 | 21:00

doenormaal! | 26-02-13 | 20:56 |
Deze bezuinigingen zijn voor 2014, niet voor 2013. De bedoeling is dan dus om het begrotingstekort een jaar later op de 3% te krijgen.

Asmodean | 26-02-13 | 20:59

LJBrinkhorst | 26-02-13 | 20:56 |
Hoe gemakkelijk het ook is om de noodzaak tot bezuinigingen in de schoenen van Brussel te schuiven, we geven gewoon veel meer geld uit dan dat er binnenkomt.

Asmodean | 26-02-13 | 20:58

Oh nee! Nu kan ik volgend jaar maar 1 nieuwe Ipod kopen en maar drie keer op vakantie!!! NEEEEE!!!!!

joness | 26-02-13 | 20:58

Ik snap het even niet meer. Brussel zegt zelf coulance te willen tonen naar Nederland omdat Nederland al zoveel heeft gedaan voor de EU en nu besluiten onze politici toch om ons nog verder kapot te maken? Tegen het rapport van de Rabobank in en de 'coulance' vanuit Brussel te weigeren. Weigeren naar het volk te luisteren en tegen elke vorm van gezond verstand in. Ze zijn volledig krankjorum in Den Haag. Echt VOLLEDIG!!!

doenormaal! | 26-02-13 | 20:56

Lui als Rutte, Samsam en Pechtold zouden hun ouwe moer nog uitventen als het ze gewin bij hun Brusselse vrinden zou opleveren.

Rutte wilde van Nederland toch een Manhattan aan de Noordzee maken? Ik heb nog nooit een New Yorker ontmoet die zo angsthazerig was als onze premier.

LJBrinkhorst | 26-02-13 | 20:56

@God |Bestaat Niet | 26-02-13 | 20:43
de meeste mensen hebben rekening gehouden met deze klapper van 4 miljard. ze hebben een betere kijk op de toekomst dan onze regering!

cumshaft | 26-02-13 | 20:53

kapotte_stofzuiger | 26-02-13 | 20:42 | + 1 -
Ik heb geen zin om in deze politieke arena te verzuipen tussen allemaal randdebielen die nooit een fatsoenlijke studie hebben afgemaakt. Stuk voor stuk zijn het parasieten die het voor elkaar gekregen hebben langstudeerder te worden op studies, die sommige mensen als hobby naast een full time baan doen. Deze politici zouden denken dat wij Chinees spreken.

Je kan als intellectueel alleen overleven in een omgeving waar andere mensen ook logisch redeneren, ook in de resultaten van empirisch onderzoek geloven en ook liever harakiri plegen dan liegen. Tegen wie zou ik daar moeten praten en naar wie luistert die persoon echt? Ooit een bobo van de PvdA gesproken die zich roerde achter de schermen in verkiezingstijd. De inhoud boeide niet, de duiding wel. Strafpleiters hebben een rechtere rug dan spindokters.

Ik voel me op het grasveld van een gevulde SuperMax facility veiliger dan naast de hofvijver. Die criminelen hanteren meer respectregels dan onze politici. Hun gedrag is beter voorspelbaar en verklaarbaar dan van onze Illuminati en vazallen van Goldman Sachs. www.youtube.com/watch?v=IuQfHleQYGA

Alleen een volledige vervanging van deze door inteelt getroffen beroepsgroep heeft zin.

Feynman | 26-02-13 | 20:53

appeltjesgroeneweide | 26-02-13 | 20:47 |
Denk je nou echt dat als Nederland uit de EU stapt op de een of andere magische wijze ons begrotingstekort als sneeuw voor de zon verdwijnt? We geven gewoon veel te veel geld uit in Nederland, ook zonder Brusselse bemoeienis.

Asmodean | 26-02-13 | 20:53

-weggejorist-

wijnvlek | 26-02-13 | 20:52

@fynman: je zegt goede dingen

wijnvlek | 26-02-13 | 20:52

Bezuinigen is totáál niet nodig, als je die ontwikkelingshulp eruit flikkert.

RugOp81 | 26-02-13 | 20:52

Als we nou eens met zn allen (links, centrum en rechts) besluiten GEEN PvdA en VVD te stemmen bij de volgende verkiezingen.. dat is pas een duidelijk signaal richting de politiek!

WellusNietus | 26-02-13 | 20:52

Verkiezingen hoeven na de stunt in Italië even niet op te rekenen, je dacht toch niet dat de EU toestaat dat het gepeupel Brussel kan tegenhouden?

Op naar de planeconomie die EUSSR heet!

paost712 | 26-02-13 | 20:51

in de journaals hebben ze het vaak over bezuinigingen in nederland en elders terwijl er overal de belastingen worden verhoogd. je wordt gewoon bedonderd waar je bij staat.

cumshaft | 26-02-13 | 20:50

snakeplisskin | 26-02-13 | 20:47 |
Als ik al die daadkrachtige reaguurders op internet moet geloven zou er elke dag wel een of andere grote protestmars zijn. Niets is echter minder waar.

Asmodean | 26-02-13 | 20:48

Ik pleit vanaf heden ervoor de familie Fentener van Vlissingen, in ruil voor een kleine bijdrage van 4 mld. uit hun eigen vermogen, voor te dragen als machthebbers van het Koninkrijk der Nederlanden. Enerzijds scheelt ons dat de volgende lastenverzwaring, anderzijds ontbreekt het in onze monarchistische democratie aan beleidbepalers die weten hoe zij door handelsgeest kapitaal kunnen maken in plaats van het te vernietigen. Leest u mee familie FvV ??

tabakagrarier | 26-02-13 | 20:48

Nederland wordt verwoest en compleet afgebroken.
Gelukkig kennen we de daders.

Dostranamus | 26-02-13 | 20:48

Naast bezuinigingen gaat Brussel zich ook bemoeien met het arbeidsmarktbeleid en loonontwikkeling.http://www.nu.nl/politiek/3352811/vakbonden-vrezen-positie-bemoeienis-europa.html

phes | 26-02-13 | 20:48

Hele oppositie wil inzage hebben in netto betalingen van NL aan EU. Geen informatie? morgen geen debat! Gaat over zeker 30 miljard.
twitter.com/PieterOmtzigt/status/3064...

CoffeePatch | 26-02-13 | 20:48

Rutte: Nederland kan tevreden zijn.

Gags Beasley | 26-02-13 | 20:47

Feynman | 26-02-13 | 20:41 | + 2 -

Zo iemand als Rutte willen ze graag een EU post aanbieden , ook al geeft Brussel aan dat Nederland het wat rustiger aan kan doen blijft Rutte gewoon vol gas geven totdat de motor zichzelf opblaast.

Eurotokkie | 26-02-13 | 20:47

Tijd voor kabinet Wilders(/Roemers). Echt, de hoogste tijd. Per direct uit de EU stappen en de komende 10 jaar de gebeten hond zijn om daarna gewaardeerd te worden als Nederland gidsland. Maar eigenlijk werkt onze parlementaire democratie niet goed genoeg meer. Niemand wist dat de VVD dit allemaal zou gaan doen toen het stemmen begon. De burger moet kunnen meebeslissen met alles wat hem of haar aangaat want de jongens en meisjes die politicusje spelen kunnen het niet.

appeltjesgroeneweide | 26-02-13 | 20:47

Ik ben ondertussen schijtziek van dit land. Is het de politiek niet, dan is het wel het importvolk... Ga denk ik maar eens onderzoeken hoe ik kan emigreren naar een fatsoenlijk land.

Nijs Weus | 26-02-13 | 20:47

@Feynman kapotte_stofzuiger | 26-02-13 | 20:42
Tijd dat het volk gaat spreken en doen nu.
En dan ook NU.

snakeplisskin | 26-02-13 | 20:47

Gaan we hier nu reclame maken voor dat kut Pownews?

james white | 26-02-13 | 20:46

waar ik nou helemaal NIETS van begrijp? is dat Nederland en de rest van Europa deze kwakzalvers maar blijft accepteren. Waarom doet NIEMAND iets?? waar zijn bv de bonden, en als de bonden geen hol doen waarom spek je hun kas dan elke maand??

XipeTotec | 26-02-13 | 20:46

Ha, ha, ha, ha, je zal toch belastingplichtig zijn in dit land. Ik wrijf het er nog maar eens in. Tsja.

rechtvaardigerechter | 26-02-13 | 20:46

@Bertus Brulbroek | 26-02-13 | 20:44
"Jail the 'banksters', bail out the people"
We kijken toch altijd graag naar het buitenland? Een beetje IJslandse politiek had ons geen kwaad kunnen doen.

kapotte_stofzuiger | 26-02-13 | 20:45

Tja, en dan past alleen een keihard, licht waanzinnig, Homerisch gebulder nog. Want ach: het wordt inmiddels cartoonesk wat er gebeurt. Vooral de uitspraak van Samsom eerder 'verder bezuinigen niet nodig' en dan dit. En de belastingtruuk van FinMin eerder. En nu dit. Ik vraag me af hoe snel het draagvlak afbrokkels als we het allemaal écht gaan voelen. Wij dan he? De jongens op de Zuidas en in Brussel steken rustig nog een sigaar op.

FustViking | 26-02-13 | 20:44

"privatize profits socialize losses" take 132409282

Bertus Brulbroek | 26-02-13 | 20:44

Krankzinnigheid: steeds hetzelfde doen maar een andere uitkomst verwachten

witwas | 26-02-13 | 20:44

Vier miljard extra moeten we ophoesten, dat zal het consumenten vertrouwen weer goed doen. Straks zijn ze dan alweer heel verbaasd dat we de hand nog meer op de knip houden, verbazing alom weer in Den Haag en heel het verhaal begint weer van voor af aaan als de economie weer krimpt. En als ze al vier keer geen antwoord hebben gegeven dan hebben zeiets te verbergen, als ze goed nieuws hadden hadeen ze het vol triomf wel van de daken gegilt over hoe goede deal ze wel weerniet gemaakt hebben.
Een grote zegen dat Europa.

God |Bestaat Niet | 26-02-13 | 20:43

@Feynman | 26-02-13 | 20:41
Zin om een zakenkabinet te vormen?

kapotte_stofzuiger | 26-02-13 | 20:42

Je zou haast de SP een kans geven, veel slechter dan dit VVD/PvdA-beleid kan het toch niet worden.

kapotte_stofzuiger | 26-02-13 | 20:41

Lekker de hakbijl in de stam van de economie leggen zonder enige notie dat je de geldboom omhakt. Lekker de kenniseconomie frustreren door scholen en studenten te korten. Lekker die laatste handen aan het bed, hun handen in het haar laten plaatsen hoe zij na snoeihard werken een huisje, autootje en vakantie gaan betalen.

Lekker het IMF negeren, dat nog verder bezuinigen de Nederlandse, Europese en wereldeconomie nog verder beschadigd zodat we nog verder de put in gaan. nos.nl/artikel/279390-imf-oppassen-met... Zeker landen zoals Portugal, Ierland, Italië, Griekenland en Spanje kan je van de rotswand afduwen als makke lemmingen door hier hard te bezuinigen.

Zullen we nu eindelijk een bezuiniging op de departementen zelf krijgen? Niet een soort verbeteringsplan dat met louter boekhoudkundige trucage is uit te voeren? nos.nl/artikel/422802-ministeries-crea... "Volgens het FD is het leeuwendeel van de bezuinigingen ingevuld zonder ingrepen in het personeelsbestand of snijden in de eigen organisatie."

Hoeveel van die vier miljard is veroorzaakt door het redden van commerciële partijen zoals banken en verzekeraars? Hoeveel is veroorzaakt door reddingen van landen en het wegvallen van onze EU kortingen? Zijn we hier aan het snijden omdat ze in het zuiden geen belasting kunnen innen?

Is onze regering vergeten dat de EU zelf bezig is om tijdelijke overschrijdingen van de begrotingsnorm mogelijk te maken? Zodat onnodige kapitaalvernietiging door het slopen van de eigen economie achterwege kan blijven? www.volkskrant.nl/vk/nl/10637/VK-Dossi...

Het zo sieren als Rutte deze vier miljard intern binnen de overheid bezuinigd. De vorige ronde van 18 miljard heeft Rutte zijn eigen gelederen overgeslagen, dus die zijn nu aan de beurt. Einde JSF, einde Fyra, einde buitenlandse missies, einde hobby`s, einde nieuw kantoorpersoneel overheid, einde bancaire bonussen,

Opnieuw vaststellen jaarverslagen van vier failliete banken, vooral herwaarderen activa en passiva op basis van huidige kennis over reële marktwaardes. Terugvorderen niet gemaakte winst in de vorm van bonussen, obligatierente`s en aandelen dividend over de afgelopen drie jaar bij ING, ABN AMRO, DSB en SNS Bank. Zie de wetten valsheid in geschrifte en de ontnemingsvorderingen die mogelijk zijn.

Rutte, trek deze keer je eigen portemonnee maar. Dat had je in Brussel ook moeten doen.

Feynman | 26-02-13 | 20:41

Het lost niet alle problemen op, maar in tijden van bezuinigen zou ik als land graag zelf beslissen over mijn asielbeleid.
Dat is dankzij een afgesproken EU-quota nieuwkomers per jaar niet mogelijk. Jammer, want hierop bezuinigen voelt de burfer ten minste niet. Alsof dat niet genoeg reden is om de online petitie voor een referendum te tekenen, krijgen we als dank voor het honoreren van EU-normen het lid op de neus. We mogen meedoen, betalen, steunen en garant staan. Maar om nu te stellen dat we daardoor de beloofde vruchten plukken.
Niet echt www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/02/...

Not Muhammad | 26-02-13 | 20:40

Als we maar niet gaan bezuinigen op Ontwikkelingssamenwerking. Want dat helpt...

Heinzz | 26-02-13 | 20:39

Pieter Omtzigt is goed bezig! en peetoom had die man op een onverkiesbare plaats op de lijst gezet
niet te geloven

janneman1977 | 26-02-13 | 20:39

61 | 26-02-13 | 20:36
wilders zit in Australië, niet in Brussel.

Skunk57 | 26-02-13 | 20:38

Asmodean | 26-02-13 | 20:32
Tegenvallende groei, zo zou je het kunnen noemen. Je zou ook kunnen stellen dat de verwachtingen te positief waren. Omdat ze het effect van vraaguitval onderschat hebben. En wat is de oplossing? Nog meer vraaguitval.

Moishe Pipik | 26-02-13 | 20:37

Kleingeld dit. Werkend Nl kan met angst en beven wachten op de pensioenfondsen. U gaat beduidend meer betalen, premievrij wordt opgeheven.

Watapatja | 26-02-13 | 20:37

Brussel is alleen nog op angst gebaseerd. En laat nu een bange blindengeleidehond nu een heel slechte zijn.

Rest In Privacy | 26-02-13 | 20:36

Asmodean | 26-02-13 | 20:32 | + 1 -

Ja en waarom het fout is gegaan bij de SNS bank willen ze niet weten , zeker bang dat er schadeclaims komen wegens wanbeleid.

Eurotokkie | 26-02-13 | 20:36

Maar eerst het hoofd van Blok. Ministers die informatie achterhouden, dat kan dus niet.

brutus68 | 26-02-13 | 20:36

Tijd voor een geit

deministerpresident | 26-02-13 | 20:36

Als politici het hebben over Bruggen bouwen, dan is dat een Haags jargon voor "over de brug komen".

CoffeePatch | 26-02-13 | 20:35

Quacka | 26-02-13 | 20:25 |
Dit land is vooral de economische crisis zat. De mening verschilt echter flink over wat daar de rol van de EU in is. Het is in ieder geval veel te kort door de bocht om te stellen dat een heel land de EU zo zat zou zijn. In dat geval zouden de PvdA en VVD ook nooit zo groot zijn geworden.

Asmodean | 26-02-13 | 20:34

De regering heeft onze economie eerst krakend en piepend toe stilstand gebracht en probeert het nu geforceerd in z'n achteruit te krijgen.
Maar niemand protesteert en niemand gaat staken, we laten ons dit allemaal gewoon gebeuren.
Zucht.

He pik | 26-02-13 | 20:34

En wederom: de burger moet meer betalen middels belastingverhogingen, terwijl de spilzucht van de overheid onverminderd voort raast. Wanneer gaat de overheid nu eens minder uítgeven in plaats van meer binnenhalen?

DutchLibertarian | 26-02-13 | 20:34

gfdhj | 26-02-13 | 20:29 |
Tegenvallende groei in Nederland en andere landen, dus minder belastinginkomsten, een bank die gered moet worden etc.

Asmodean | 26-02-13 | 20:32

Hoeveel? Alstublieft.Nee , is goed hoor.
Gaat het zo?

van stampij | 26-02-13 | 20:32

Niet zo negatief, het dieptepunt is ver achter ons, the only way is up! youtu.be/AjeMyT1Zcks

EU_TROLL_AGENCY | 26-02-13 | 20:31

Hoe lang wordt dit nog geaccepteerd???

In Frankrijk hadden ze al lang de straat op gegaan om fel te protesteren...

En vaak met goed resultaat!

Muskatnuss | 26-02-13 | 20:31

We worden het beste jongetje uit de klas ook al gaat het land eronder door.

Eurotokkie | 26-02-13 | 20:31

De modale burger uitkleden en dan toch te schijterig zijn om een referendum uit te schrijven over onze deelname aan die malle Brusselse kermis.

Vuilnisman, mag dit kutkabinet ook mee?

LJBrinkhorst | 26-02-13 | 20:31

We hebben nog 5 miljard tegoed uit Griekenland, is dat niet te verrekenen op een of andere manier?

eerstneukendanpraten | 26-02-13 | 20:29

Kan iemand mij uitleggen hoe het kan dat bij de vorige begroting alles prima leek, en er nu opeens weer 4 miljard af moet? Op dezelfde manier dat het een paar jaar geleden prima leek, maar er toen ook opeens weer 16 miljard af moest? En houdt dit ook nog een keer op, of kan ik straks gewoon het loon laten uitbetalen naar het rijk?

gfdhj | 26-02-13 | 20:29

Dit jaar had Nederland uit de EU kunnen treden en geen EU-bijdrage en geen Euroreddingsacties meer hoeven te betalen en uit de ESM, EFSF en OMT kunnen treden met medeneming van de Target2-vorderingen op de ECB.
.
Dit jaar had Nederland ontwikkelingssamenwerking kunnen stopzetten op een klein noodfonds voor calamiteiten na.
.
Dit jaar had Nederland de Publieke omroep kunnen opheffen.
.
Dit jaar had Nederland klimaatsubsidies kunnen stopzetten.
.
Dit jaar had Nederland de provincies als bestuurslaag kunnen opheffen, op een lintjesknipper in elke provincie na.
.
Dit jaar had Nederland de subsidie aan inburgeringscursussen kunnen stopzetten.
.
Dit jaar had Nederland uitkeringen, zorgtoeslag en huursubsidies in de eerste tien jaar van verblijf van nieuwkomers kunnen opheffen als participatiecontract, waarna naturalistie zou volgen of uitzetting bij contractbreuk.
.
Dit jaar had Nederland het depositogarantiestelsel kunnen opheffen en al het betalingverkeer als nutsfunctiekunnen nationaliseren, zodat banken niet meer gered hoeven worden met belastingbetalersgeld.
.
Dit jaar had Nederland de playmobiel-politiemissie in Afghanistan kunnen stopzetten.
.
Dit jaar gebeurt dat allemaal niet en darom geeft de Nederlandse Staat 13% meer uit dan dan er bij de Staat binnenkomt. En daarom leven we op kosten van ons kroost en hun kinderen.

tipo | 26-02-13 | 20:29

En dit is nog maar het begin.De rentes lopen in Italië al weer op en nemen Spanje in het kielzog mee. Dit kan Spanje niet meer trekken en zullen samen met Cyprus voor steun moeten aankloppen.We zitten in een steeds sterker wordende draaikolk. Uit een draaikolk kan je alleen ontsnappen door je mee naar beneden te laten zuigen en op de bodem weg zwemmen,als je nog niet gestikt(kaalgeplukt)bent.

phes | 26-02-13 | 20:28

Zo het geld om onderzoek te doen naar falende banken zal in ieder geval wel op zijn.

Kets22 | 26-02-13 | 20:28

Ik vraag me echt af of dit wel waar is. Samsom heeft vandaag nog verklaard dat hij niet extra wilde bezuinigen. Op 4 miljard aan extra lastenverzwaringen zit op dit moment helemaal niemand te wachten en al helemaal de economie niet.

Asmodean | 26-02-13 | 20:28

Het zijn kleine groeipijntjes om de financiële onevenwichtigheden in het Groot Europese rijk glad te strijken. En nu weer gauw aan het werk belasting Muppet's

EU_TROLL_AGENCY | 26-02-13 | 20:28

Dit kabinet... Incompetent dekt de lading inmiddels niet meer... Man, man, man...

Parel van het Zuiden | 26-02-13 | 20:28

En we mogen voor Brussel, door onze heren en dames poltici nog ietsje verder bukken voor het zeepje genaamd..... EU.
Of u even wilt tekenen #burgerforumEU

snakeplisskin | 26-02-13 | 20:27

Kan die Dijsselbloem zo snel mogelijk opbokken met zijn uitgestreken smoel. Ik weet niet wat voor vent dit is maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. En gelijk Nederlands paspoort inleveren want als je zo met de economie van je land omgaat verdien je dat niet. Een pion van Brussel meer niet.

doskabouter | 26-02-13 | 20:26

Gewoon bijdrukken.

newray | 26-02-13 | 20:26

Het houdt niet op, niet vanzelf...
Het houdt niet op, voordat je iets doet!

Boris Poepnagel | 26-02-13 | 20:26

Een land kàn uit EU:

'Mocht Italië een heel eigen koers gaan varen, dan zijn er wel instrumenten om Rome bij te sturen, maar dat is niet meer dan een boete hier en een sanctie daar. De bedragen waar het om gaat, zijn echter minimaal. Alleen de ECB, de Europese Centrale Bank, heeft sinds vorig jaar een groot machtsmiddel gekregen: als een land zijn eigen rekeningen niet meer kan betalen, mag de ECB onbeperkt staatsobligaties kopen. Dat brengt rust op de markt, en helpt de rente weer omlaag.
'De voorwaarde is echter wel dat dit land zich aan een heel streng bezuinigingsprogramma moet onderwerpen. Als een regering ook op dat moment de hakken nog in het zand zet en niet mee wil werken... Dat is een extreem scenario waar nog niemand aan wil denken, zeker niet als dat land de derde economie van de Europese Unie is.' vk.

Grillo:
“Ik geloof niet dat Italië zich de luxe kan veroorloven in de eurozone te blijven, maar het moeten de Italianen zijn die hierover een besluit nemen.”
nrc.

www.hpdetijd.nl/2013-02-26/de-boodscha...
Voor iedereen die het gevoel had en heeft dat het er in Europa in toenemende mate al lang niet meer
democratisch aan toe gaat, moet dit een welkome uitkomst zijn. Zelfs als Berlusconi ‘m veroorzaakt. De twee komieken die Italië rijk is – Berlusconi en Grillo – zorgen voor een aardverschuiving en een wake up-call voor al die ongekozen types als Barroso en Draghi die dachten de dienst te kunnen uitmaken omdat het volk er niet genoeg van snapt. Zolang Europa democratisch is, kunnen we de komende jaren nog veel plezier beleven aan de verkiezingsuitslagen in vooral de zuidelijke landen.hpdetijd.

dubbeljoe | 26-02-13 | 20:26

'Werkend Nederland verdient belastingverlaging'

oplichter | 26-02-13 | 20:26

Gelukkig kunnen Jan-Diederik-Jaap en Anne-fleur nog wel de tophypotheek betalen en zal hooguit de leaserT na 3 jaar worden ingeruild om de 3 vakanties niet in gevaar te brengen. Niet voor niets stemmen ze al jaren VVD, net als hun vadurrrrrr.

kapotte_stofzuiger | 26-02-13 | 20:26

Dit land is de Euro, de grote europese heilstaat en zijn pennenlikker in Den Haag (Rutte) zo ontzettend zat.
Conclusie: Rutte moet op het Blok. En wel heel snel.

Quacka | 26-02-13 | 20:25

Politici bedankt voor het naar de klote helpen van Nederland.

jvy_007 | 26-02-13 | 20:25

Wanneer leert iedereen nou eens dat bezuinigen niet hetzelfde is als lastenverzwaring. Bezuinigen is minder uitgeven. Deze regeering doet niet aan bezuinigen, dat zou namelijk betekenen dat ze in de eigen uitgaven moeten snijden, en dat gaat ten koste van allerlei eigen leuke plannetjes.

Belasting verhogen is iets totaal anders.

Krizzie | 26-02-13 | 20:25

Hopelijk beginnen ze nu eindelijk eens met bezuinigen, die lastenverzwaringen daar hebben we nu wel genoeg last van!

Handige Harrie | 26-02-13 | 20:25

Als ik Markje zo hoorde dat je voor 2 ton hooguit een zwakzinnge kan inhuren en 5,5 ton zo'n beetje de bottom-line is, heb ik er alle vertrouwen in.
Of zou die mij daar niet mee bedoelen?

oplichter | 26-02-13 | 20:24

Dat komt dan bovenop de bezuinigingen van 47 miljard.

drs.Nee | 26-02-13 | 20:24

He, da's toevallig. SNS kostte 3,7 miljard.

Red mij niet | 26-02-13 | 20:24

Nou, een paar weken Catshuis en dan lekker nieuwe verkiezingen... Gelukje hoor! Maar nu wel het goede hokje rood kleuren!

Rommelende Onderbuik | 26-02-13 | 20:23

Het groene zoodje!

gentle giant | 26-02-13 | 20:23

4 miljard, daar heb je tegenwoordig niet eens een fatsoenlijke staatsbank meer voor.

yespur | 26-02-13 | 20:23

De economie is straks kapotter dan dat huishoudelijke apparaat van mij.
Goed gedaan VVD en PvdA (al dan niet dankzij Brusselse dictaten)!

kapotte_stofzuiger | 26-02-13 | 20:23

Hmm, dit is vast nog exclusief de miljarden die we uit solidariteit aan Italie moeten overmaken.

appelboor | 26-02-13 | 20:22

U bedoelt 'Bezuinigen'

Koninging Beatricks | 26-02-13 | 20:22

-weggejorist-

GekkeDave | 26-02-13 | 20:21

Maakt NL nog iets meer depri.. lekker bezig Den Haag!!

geouwehoer | 26-02-13 | 20:21

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland