Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wie zwijgt, stemt toe!

Buigt u even?Justitie zit in het nauw na de berichtgeving vanochtend in de Telegraaf. De krant stelt dat zowel minister Donner als super-pg De Wijkerslooth hebben ingestemd met het voornemen van het Amsterdamse parket om Germaine C. aan de hoogst mogelijke boom te hangen. Paniek en dus een persbericht. Zo hebben beide juristen niet ingestemd, maar waren zij slechts vooraf geïnformeerd. Komma-neuken noemen we dat. Want zij wisten dus vooraf dat doodslag ten laste zou worden gelegd, alleen hebben als hoogste bazen verzuimd het OM in Amsterdam terug te fluiten. En wie zwijgt stemt toe. Voor onze StarF*cker reden het OM en Donner in het bijzonder maar weer eens over de knie te leggen...


Piet Hein Donner: snel wegwezen!

Ben heel benieuwd wat de Professor Zonnebloem van de Nederlandse politiek doet als Marokkaanse jochies zijn ouderwetse schooltas van de overjarige Gazelle-fiets jatten. Gaat mr. Piet Hein Donner dan keurig aan de rechterkant van de weg wachten? Belt hij dan 112 en gaat hij dan ook keurig drie dagen later aangifte doen? Goed speurwerk vanochtend in de krant van wakker-Nederland waaruit bleek dat de volkomen wereldvreemde professor Donner zijn personeel bij het Openbaar Ministerie verordonneerde de dame die per ongeluk een beruchte draaideurcrimineel iets te hard tegen een boom liet stuiteren, hard aan te pakken. De letter van de wet moest zegevieren, de geest deed er wat minder toe.

Toen de meer streetwise minister Rita Verdonk begreep hoe zeer de politiek door heel Nederland op de vingers gekeken werd in deze affaire, besloot zij haar autistische collega Donner maar even te isoleren en zei wat het grootste deel van de Nederlandse bevolking op dat moment voelde: als Ali B geen tasje had gejat, dan hoefde hij vandaag ook niet horizontaal in een loden kist naar Marokko te worden vervoerd. Rita Verdonk botste keihard met Professor Zonnebloem, die vond dat de politiek zich niet met de rechtsgang te bemoeien heeft. Klopt absoluut, maar dan zal er eerst aan Nederland moeten worden duidelijk gemaakt dat het Openbaar Ministerie niet uit incompetente en wereldvreemde pennenlikkers bestaat wiens prioriteiten niet liggen bij het beschermen van de burger maar bij de dwangmatige behoefte tot komma neuken in zaken als bij Erik O. en de Amsterdamse moeder die per ongeluk een crimineeltje doodreed. De meeste Nederlanders merken alleen iets van het Openbaar Ministerie als er namens Koos Spee een acceptgiro in de bus valt wegens een kilometer of drie te hard rijden.

En verder zijn de vazallen van Donner geen haar beter dan Pinokkio Prins. Deze week meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek dat er steeds minder ingebroken wordt en uit auto’s gestolen. Een deskundige strafrechtjurist wist op de radio al snel te melden dat sowieso het aantal aangiftes daalt. Maar: wie gaat er nog naar het politiebureau om iets dergelijks te melden? De hoogleraar vermoedde een duidelijk verband tussen de twee dalende trends.

En waar was Harrie Potter? Koekhappen? Ezeltje Prik? You name it. Toen alle herrie een beetje geluwd was, dook hij weer op. Het was goed dat Rita Verdonk door haar opmerkingen de maatschappelijke onrust had gedempt! Beste meneer Balkenende: met exact hetzelfde argument maar dan omgekeerd kunt u professor Zonnebloem met fiets en al het Binnenhof afschoppen en vervangen door een politicus die van doorpakken weet. Die niet alleen de letter van de wet volgt maar ook een thermometer in de reet van Nederland durft te steken om na te denken over de gevoelstemperatuur. Die snapt dat de bewoners van bijvoorbeeld oude wijken in de grote steden zich in de steek gelaten voelen door een minister die niet de problemen aanpakt maar alleen bezig is om zijn juridisch gelijk te halen. Genoeg geblunderd lijkt me zo. Tijd voor een frisse wind.

Een man die in zijn hemdsmouwen de straat opgaat en justitie weer de rol van ordehandhaver en beschermer geeft en wat minder van incassobureau. Die de Nederlander weet te overtuigen van het feit dat hij geen eigen rechter HOEFT te spelen, omdat criminelen na gewapende roofovervallen niet meer binnen een halve dag na een rechtszitting weer plunderend over straat kunnen trekken.

Kan de law-en-order burgemeester van Maastricht Gerd Leers niet even het bed komen opschudden in Den Haag? En kan de VVD Johan Remkes uit zijn lijden verlossen als politieminister en vervangen door Rita Verdonk? Veel valt er dezer dagen niet te integreren namelijk. Met dank aan Ali...

StarF*cker

Reaguursels

Inloggen

Er is vast wel een Columnist die daar nog een strakke column van maakt. Een probleempje, hij is alleen op oorlogspad. En eigenlijk wel terecht. Ik zou ook ziendend zijn!

Sunnygirl | 25-01-05 | 00:17

Sunnygirl
24-01-05 @ 13:46 Hahaha wellicht is dit voor heel gs interessant, moet maar nieuw topic worden hoop ik! Wel op de Geenstijl manier invullen uiteraard!

Pannie | 24-01-05 | 14:27

Mazzel:
Wat probeer je in je bericht van 00.02 te zeggen en in welk opzicht is dit in tegenspraak met of een meerwaarde op wat ik schreef?

ElEndoscoop | 24-01-05 | 12:59

Als Elian gepakt wordt gaat bij mij definitief de knop om!

Pannie | 24-01-05 | 11:34

Programma werd ook zeer uitgebreid vooraangekondigd o.a. door Paul Witteman; die moeten toch ook zien dat dit waardeloos was? Maarja, vriendjes he! Op zich vind ik Rottenberg enigzins oke, maar dit leek me een kwestie van geld nodig.

Pannie | 24-01-05 | 11:28

@ Pannie & TRS

Het is en blijft natuurlijk de one-man-show van Rottenberg, voor een vorstelijk salaris vanzelfspekend.

Ellian gaat het gelijk verschrikkelijk aan zijn kant krijgen en de vraag is meer hoelang hij nog in staat zal zijn zo vrij in het openbaar te spreken.

Meest genant was nog wel dat Ellian op een gegeven moment aan Rottenberg moest verantwoorden dat zijn doel een nobel streven is.

De leraar was te lachwekkend voor woorden.

Brusselmans | 24-01-05 | 11:19

@. TheRealShowstopper
Dit was echt een slap, slechtgemaakt programma naar mijn idee. Die beelden hebben ze er maar tussengeplakt omdat het anders 'teveel radio zou worden' zoals het argument ongetwijfeld luidde. Ik had ook graag een straatgevecht gezien, die Elian is heavieder dan ik dacht..... God wat ben ik blij met zulke mensen!

Pannie | 24-01-05 | 10:59

,Als zeven jongens vertellen dat het meisje zelf wilde, dan is er voor ons geen speld tussen te krijgen.'

www.ad.nl/artikelen/Nieuws/11064673122...

Kwestie van een beetje goed onderling afstemmen. Iemand ideeeen?

TheRealShowstopper | 24-01-05 | 10:57

@Pannie

Hmmm... dat vond ik eigenlijk wel weer aardig gedaan, maar misschien kwam dat omdat de rest een beetje tegenviel. Ik had ook gedacht (gehoopt?) dat gasten samen om tafel zouden gaan en een robbertje zouden gaan bekvechten. Maar dat durfde de VPRO blijkbaar niet aan?

TheRealShowstopper | 24-01-05 | 10:51

Vond het zowiezo een waardeloos progamma, zeker met al die 'artistieke' beelden van Felix z'n huis er tussendoor, waar slaat dat op???

Pannie | 24-01-05 | 10:44

@. TheRealShowstopper die 2e wereldoorlog ben ik het helemaal mee eens.

Pannie | 24-01-05 | 10:41

@Brusselmans

Indeed.

Trouwes, het totale gebrek aan zelfinzicht bij de 'Mak'ke schapen van "soft "nederland is echt stuitent. Ellian en Hirsi Ali wordt verweten dat ze door hun ervaringen een "gekleurd beeld hebben", maar Mak en consorten hebben zelf niet door dat veel nederlanders van hun generatie ZELF getraumatiseerd zijn door de WOII en de wijze waarop daarmee later is omgegaan. Geert Mak (what's in a name) begon er gisteren weer over te blaten. "Wij hebben hier ook iets meegemaakt" zei hij. Tuurlijk Geert, en daarom krijgt nu iedereen in nederland vrij spel? Hoe dom moet je zijn om niet het onderscheid te kunnen zien waar onderscheid is?! "Kijk uit" roept Geert Mak. Wat hij eigenlijk roept is ""Kijk achterom". Geert Mak stuurt een overvolle trein met een slakkengang de tunnel in, denkt het licht te zien, maar realiseert zich niet dat dat de lichten van een tegenmoetkomende trein zijn.

En dat het verhaal van die docent. Jochie vecht met meisje in klas. Jochie wordt omschreven als lastpakje, ouders hebben zijn greep aan het verliezen op hem. Jochie wordt bij de kladden gegrepen. Jochie komt terug met (ook niet al te grote neef). Neef zegt "jij mijn neefje mishandeld?!". "Oh ja sorry" zegt leraar. "Dat had ik niet mogen doen, en het zal niet meer gebeuren. Maar jij dan ook niet meer vechten, ok?".
En ze leefden nog lang en gelukkig. Yeah sure. Gelooft u het? De boodschap die hier wordt afgegeven zou wel eens kunnen zijn: intimidatie loont! Op naar het volgende conflict, maar zijn neef is dan gelukkig ook weer wat ouder en groter.

TheRealShowstopper | 24-01-05 | 10:33

@ Tubifiks
Nou tubifix, laat me raden, het doet jou vast denken aan de Jodendeportaties naar Auswitz?

Pannie | 24-01-05 | 10:28

@ Tubifiks

Klein, klein demagoogje, kreeg je niet genoeg aandacht op school?

Jammer maar een keer per jaar op 5 mei "Opdat dit nooit meer mag gebeuren" en knijp je oogjes dicht elke keer dat de destijds verworven vrijheden stukje bij beetje worden ingeperkt..

Brusselmans | 24-01-05 | 10:24

de duitsers zijn deportatielijsten aan het samenstellen voor ongewenste moslims, waar doet me dit nou toch aan denken....

Tubifiks | 24-01-05 | 10:15

@ TheRealShowstopper

Ademloos naar Asfhin Ellian geluisterd.

Man is een visionair en waarschuwt Nederland voor haar eigen ondergang.

Dat is wrang want hij moest helemaal naar Nederland komen om vrijheden te verwerven die hij in Iran nimmer zou hebben.

Geert Mak en Felix Rottenberg komen niet verder dan Ellian te verwijten dat hij getraumatiseerd is. Alsof zijn analyse daardoor minder juist zouden zijn.

Het is een beproefde tactiek die ook op Ayaan Hirsi ali wordt losgelaten. Vooral niet iemand op basis van zijn argumenten beoordelen, maar iemand voor getraumatiseerd, malloot, gek of imbiciel verklaren.

Het is de arrogantie bij de Mak's en Rottenberg's die Ellian zo genadeloos blootlegt. De decadente verslaving aan vrijheid zodat deze als vanzelfsprekend wordt beschouwd.

De moordenaars zijn onder ons en de enige die ons er voor waarschuwen zijn Ellian en Hirsi Ali.

Kan niet wachten op de
krokedillentranen van de Makken en Rottenbergen van deze wereld als Ellian en Hirsi Ali eindelijk het zwijgen is opgelegd.

Brusselmans | 24-01-05 | 09:50

Iemand tegenlicht gezien? Wat vonden jullie ervan?

TheRealShowstopper | 24-01-05 | 09:29

en dan te bedenken dat ik al in de cel gegooid werd toen ik een boete van fl 35,- niet kon betalen (voor te schuin de straat oversteken).... maar ja, ik had waarschijnlijk een te bleke huidskleur en de verkeerde nationaliteit (Nederlandse)

burnie | 24-01-05 | 08:54

@Squire Punt voor jou!

Starf*cker | 24-01-05 | 05:12

Een beetje zelfspot zou de rechtse kerk overigens niet misstaan:)

squire | 24-01-05 | 02:24

@pannie

Halen? Ben je mal!

squire | 24-01-05 | 02:12

Brusselmans heeft het bij het juiste eind, wil ik er nog even aan toevoegen.

Mazzeltov | 24-01-05 | 00:54

Starfucker, nu heb je juist zo'n goede column geschreven en ga je weer onzin zitten verkopen.
Even dacht ik dat bij jou eindelijk het gezonde verstand had gewonnen, maar nee dus.

Mazzeltov | 24-01-05 | 00:50

. squire Die linkse rakkers halen uiteindelijk hun eten ook het liefst bij de traiteur blijkbaar...... cognacje erbij, je kent het wel....

Pannie | 24-01-05 | 00:40

"Wie zwijgt, stemt toe"
Was dat niet een elpeetje van Bots?
SP avant la lettre was dat. Die zanger doet volgens mij inmiddels in golfcourses voor de filthy rich.
Trouwens, Geert Timmers(Bob Fosko) hoor ik naar mijn smaak een beetje te vaak langskomen in de reclame , in opdracht van het door hem zo verfoeide grootkapitaal.

squire | 24-01-05 | 00:20

. Mazzeltof 24-01-05 @ 00:02
Plaats jij ze maar in de goede context dan...

Pannie | 24-01-05 | 00:12

ElEndoscoop: Die quotes uit de Talmud zijn nogal schokkend.

Deze zgn quotes uit de Talmud raken kant noch wal en zijn totaal uit de context gerukt.

Mazzel | 24-01-05 | 00:02

@ El Endoscoop.
Tuurlijk niet. StarF*cker en ik lokke elkaar ook graag uit de tent. En dit keer is het 1-0 voor hem. Ik kan het van hem hebben. Hij speelt zijn spel slim! Hij weet dat ik makkelijk op de kast de kast te krijgen ben met zulke opmerkingen. En ik snap de achterliggende opzet

@ StarF*cker
En in die achterliggende opzet ben je geslaagd!

Sunnygirl | 23-01-05 | 20:54

Onee Aboutaleb was dat niet met die 2 moslims uit den haag, die ene met die dubbele-D cup???

Pannie | 23-01-05 | 20:29

@. ElEndoscoop de brief kan ik wegens emotionele redenen niet meer lezen, maar had me blijkbaar inderdaad vergist voor wat betreft Aboutaleb. Ik meen wel dat hij zeer serieus bedreigd werd en zeer zeker uit onbetwistbaar de fundi hoek.
(p.s. Toch in ieder geval 50% goed ;)

Pannie | 23-01-05 | 20:25

Vilein fileren! Sunnygirl maak me gek! Ik hou wel van taalspelletjes zoals de jouwe. Ik ga er vanuit dat JIJ je niet laat wegtreiteren van GS door de over porches heen klaarkomende machomannetjes.

ElEndoscoop | 23-01-05 | 20:14

pannie

ik heb nergens een waarde oordeel over VN geschreven, zeker niet over wat ze nu schrijven.
ik gebruik het voorbeeld van het verzet om te illustreren dat de telegraaf ook toen al de verkeerde kant koos. Bovendien moet je die regels niet los plaatsen van de rest van het betoog. zoiets zou alleen een journalist van de Telegraaf doen... ;)

King of controversy | 23-01-05 | 20:14

@ Starf*cker
Of ik AHA ben? Zou zweren dat ik een onuitwisbare indruk had achtergelaten bij jou. Ik ken je voorliefde voor Yanks. Dat werkt inspirerend maar dat je er ook Alzheimer van kan krijgen was me niet bekend. Bij terugkomst zal ik je geheugen wel opfrissen. De eerst volgende keer zal ik een onuitwisbare indruk achterlaten waardoor je niet meer twijfelt of ik eigenlijk AHA ben. Wat kan jij vilein fileren zeg! ?T Is dat ik weet wie je bent anders zou ik denken dat Cornald je voornaam was!

Sunnygirl | 23-01-05 | 20:11

Ja, is best interessant die brief. Bizar hoeveel blinde haat mensen kunnen hebben die zich in een geisoleerd kringetje bevinden. Die quotes uit de Talmud zijn nogal schokkend, maar in elk boek uit die tijd vind je blijkbaar nogal bloeddorstige dingen ;) Zie hier een uitleg over hoe de moderne gelovige Jood zulke dingen opvat: www.turksenhomo.nl/article.php/2004111...

ElEndoscoop | 23-01-05 | 20:11

@ ElEndoscoop sorry had een posting gemist. Weet wel dat Aboutaleb als NSBer word gezien door de Fundi's, o.a. omdat z'n kinderen op hockey zitten geloof ik....(volgens www.elqalem.nl dan)

Pannie | 23-01-05 | 20:11

@ ElEndoscoop kut nou moet ik het toch op gaan zoeken....
Cohen stond er in ieder geval wel in, dat was een onbetrouwbare leugenachtige teringjood of zoiets....

Pannie | 23-01-05 | 20:08

King of controversy
Dus omdat Vrij Nederland 60 jaar geleden een 'verzetskrant' was en uitgebreid over de slag bij Stalingrad berichtte blijkbaar (???) en de Telegraaf niet is VN goed en de Telegraaf een leugenachtige kutkrant dan? Ikke niet begrijp...

Pannie | 23-01-05 | 20:04

Pannie,
Als ik geen nrc mag lezen, wat ben ik dan? Links of rechts? Ik geef net aan dat JIJ niet goed bent voorgelicht omdat je denkt dat de naam van Aboutaleb in die brief staat. Je zou eens een krant moeten lezen...

ElEndoscoop | 23-01-05 | 20:03

. Pannie 23-01-05 @ 19:53

natuurlijk wouter bos niet. ik bedoel geen personen, maar vrij Nederland behoord volgens sommigen wel degelijk tot die kerk. en ja, het klopt, dat stukje wat je daar aanhaalt is inderdaad een tikkeltje overdreven. so what. gebeurt hier wel meer heb ik de indruk

King of controversy | 23-01-05 | 19:57

@ElEndoscoop
Sorry dat je theorie de mist in gaat, leuk dat je hele interessante boeken leest, maar een krant op z'n tijd kan echt geen kwaad! Bovendien, als je links bent moet je een rechtse krant lezen en vice versa, dus geen nrc voor jou!
.
@king of controversie
Ik haal even een paar zinnen uit een van jouw betogen: "Een voorbeeld betreft de holocaust, D-Day, de slag bij stalingrad enz, waar de telegraaf in die tijd nauwelijks over publiceerde. Dit in tegenstelling door mensen die hun leven waagde in het verzet, enkel om 65 na dato uitgemaakt te worden voor een linkse kerk." Jij wil mij wijsmaken dat Wouter Bos in de oorlog in het verzet zat of wat??? Aub noem EEN naam....

Pannie | 23-01-05 | 19:53

RS en Pannie: Hier staat een foto van die brief (ziek trouwens: je ziet de plek waar het mes er doorheen is geprikt): www.justitie.nl/Images/11_59707.pdf

In die brief worden van Aartsen en Cohen (indirect) genoemd, Aboutaleb niet.

Het zou best kunnen dat ze om deze reden beveiligd worden, maar ik vroeg het me gewoon af. Over die Ellian: ik had laatst een interview met een Iraanse dissident wiens zuster op bezoek kwam in NL en bij terugkomst in Iran werd vermoord in 1999. Hem begreep ik wel. Ellian is misschien zó slim dat hij alleen nog maar in abstractie kan praten. Ík ben er in ieder geval te dom voor. Ik zal vanavond nog één keer te proberen te snappen wat hij zegt.

ElEndoscoop | 23-01-05 | 19:51

@Pannie 23-01-05 @ 18:07

ik zal dat maar opvatten als een compliment

King of controversy | 23-01-05 | 19:16

@ ElEndoscoop 23-01-05 @ 18:55
Wat betreft Elian, heb hem op tv dat verhaal horen vertellen van die jongen in Iran die op straat door een fundi z'n strot wordt doorgesneden onder de ogen van Elian, maar zal vanavond eens naar z'n andere verhalen luisteren! Het is volgens mij wel iemand die zo van de vrijheid in Nederland houdt dat hij z'n leven ervoor op het spel wil zetten!

Pannie | 23-01-05 | 19:05

@ElEndoscoop

Stonden de namen van Cohen en Abu nicht auf dem Zettel von Mo?

En wat begrijp je niet van Ellian? Misschien kunnen wij je helpen.

TheRealShowstopper | 23-01-05 | 19:01

ElEndoscoop 23-01-05 @ 18:49
Cohen en Aboutaleb worden in zoverre bedreigd dat hun naam genoemd werd in de brief die vastgenageld was op de borst van Theo van Gogh....
Tsja of je zo'n bedreiging serieus moet nemen, wat denk jij....?

Pannie | 23-01-05 | 18:59

Oeps ging mis @. supernatural stream moet je even zelf uitzoeken weet ik niet ik heb snelle tv & langzaam internet!

Pannie | 23-01-05 | 18:53

Pannie: Begrijp jij Elian dan? Ik ben een paar keer naar een lezing geweest, maar ik heb na afloop altijd hetzelfde als wanneer ik Balkenende hoor praten: ik weet niet wat hij heeft gezegd.

ElEndoscoop | 23-01-05 | 18:52

Ik weet niet of iemand dit topic nog leest, maar ik zit me toch wat af te vragen. AHA en Geert (rechts) werden al beveiligd vóór Der Mort en Cohen en Aboutaleb (links) pas daarna. Is eigenlijk wel zeker dat Cohen en Aboutaleb worden bedreigd door moslimfundi's? Weet iemand dit?

Mijn stelling is: Aboutaleb en Cohen worden bedreigd door autochtone helden naar aanleiding van de moord op van Gogh. Zij verwijten Aboutaleb en Cohen dat die alle problemen in Amsterdam gecreeerd hebben. Denk eens aan de bedreigingen van Melkert toen Fortuyn werd vermoord.

Volgens mij was Fleischbaum de enige in Nederland die (op de voorpagina van de betrouwbare Telegraaf) beweerde dat Cohen en Aboutaleb op de dodenlijst van moslimfundi's staan.

Het is maar een theorietje maar als het waar is slaat de oproep van Hirsi Ali vanochtend nergens op: dan worden AHA en Wilders bedreigd door een heel andere groep dan Cohen en Aboutaleb. Fleischbaum, jij weet hier geloof ik meer van?

ElEndoscoop | 23-01-05 | 18:49

jaja... ik weet het.. heb wel een tv maar geen kabel... sta ik als een volleerd balletdanser eerst een half uur met die binnenantenne te zwaaien om aan het eind van het programma iets te herkennen tussen de sneeuw... dus..

supernatural | 23-01-05 | 18:44

. supernatural

Pannie | 23-01-05 | 18:37

@pannie.. is er ook een live stream van ? ,voor de mensen zonder tv

supernatural | 23-01-05 | 18:33

@King of controversy jij bent wel een HEEL aparte freak....

Pannie | 23-01-05 | 18:07

@. dekrux 23-01-05 @ 00:15

inderdaad was de telegraaf zo fout als het maar kon. des te reden te meer dat juist deze krant zich zou moeten matigen in de berichtgeving. het is nu alsof ze niets geleerd hebben.
proost

King of controversy | 23-01-05 | 17:55

ik weet dat ik met de volgende opmerking kwaad bloed ga aanzetten.

maar wordt het niet tijd dat iedere NL'r een boek van M -=] local sencuur mode [=- pf krijgt...

teringtubbie | 23-01-05 | 17:50

@. Johan1438 23-01-05 @ 00:09

dat addertje onder het gras valt wel mee. Als er weer eens een keertje goed onderwijs gegeven gaat worden, zal het overgrote merendeel van het grauw de mogelijkhei krijgen zich op te werken en op die manietr een "player" worden

King of controversy | 23-01-05 | 17:48

In de Cote d'Azuur hebben ze ook minderhedenproblemen zie ik:
"Protestanten gediscrimineerd
De protestantse gemeenschap heeft zich bij premier Raffarin beklaagd over pesterijen en discriminatie, speciaal bij de stichting van plaatsen voor de eredienst."
Da's niet zo mooi ip ban no3!!!

Pannie | 23-01-05 | 17:39

@Pannie: Is al de derde keer dat GS me banned. Misschien zijn ze jaloers of zo?;-)

ip_ban_no3 | 23-01-05 | 17:31

. ip_ban_no3 Bonjour mister Cote d'Azur hebbie ineens een nieuwe naam??

Pannie | 23-01-05 | 17:27

@Geen stijl: Denk dat ik deze zinloze dans langer vol kan houden.
@Pannie: Man in de religieuze context (Zoals mijn citaat geschreven is) heeft betrekking op mannen en vrouwen.

ip_ban_no3 | 23-01-05 | 17:00

Vind het lullig voor de familie van Ali EL B dat hij hier verward wordt met deze Ali B. (van de 20 links) maar vind het nog vreemder dat Marco Borsato zich niet beter heeft laten informeren voordat hij deze Ali B. het podium op vroeg!

Pannie | 23-01-05 | 16:46

Bedankt Hak gelijk de lagers in m'n scrollwiel kapot!

Pannie | 23-01-05 | 16:38

Was goed interview bij buitenhof. Goede kritische vragen. AHA bleef aardig overeind vond ik, alhoewel de inhoudelijke scherpte soms ontbrak. Met name daar waar gezocht werd naar de grens van de `bemoeizucht` van de politiek, meer in het bijzonder van de liberaal. Maar goed, het was ook geen debat tussen filosofen. Er is nog wel ruimte voor AHA om te groeien in haar rol. Ze is strikt genomen ook nog maar net bezig.

ps. kunnen we aub. stoppen met het plaatsen van dat artikel over ´die Ali B´ die niks met dit onderwerp te maken heeft.

TheRealShowstopper | 23-01-05 | 16:37

Hak wat zijn dit voor grappen! Het lijkt wel een stukje van Sunny, zo lang!
Deze link heeft zowiezo al 20 keer op GS gestaan en is bovendien oud! Jullie moeten gewoon wat vaker de krant lezen!

Pannie | 23-01-05 | 16:34

@ Janharing

Donner zal vast een goed woordje voor je over hebben de volgende keer als hij bij de VU een praatje komt maken..

Pijp je hem de volgende keer weer net zo vakkundig?

Brusselmans | 23-01-05 | 16:25

@ Starf*cker

Was je er niet van overtuigd dat AHA alles doet wat ze doet om haar grote ego te strelen?

Je zal de komende periode wel vaker door het stof moeten om e.e.a. terug te nemen wat je over haar beweerde.

Als haar nog een tijdje gegunt wordt natuurlijk..

Brusselmans | 23-01-05 | 16:21

@Jan Haring Wat bazel je nou over gesundes volksempfinden? Met dit soort gelul gaat het dus WEL de verkeerde kant op. Natuurlijk, alles ligt aan De Telegraaf. Of aan GS. What ever. Zag net AHA op de stream. Ze leert het wel. goed die oproep tot samenwerking met o.m. Aboutaleb. Ze heeft mijn column goed gelezen. Is Sunny AHA?

Starf*cker | 23-01-05 | 16:14

KAN DIT ARTIKEL PLUS NASLEEP (V.N.L. ONZIN) BEEINDIGD WORDEN ? Het is weer het zelfde liedje, de TELEGRAAF heeft een vuurtje gestookt onder het Gesundes Volksempfinden (sorry lezers, sommigen zijn nu eenmaal meer ontwikkeld en gebruiken deze termen). Blijkt het achteraf niet waar te zijn , geeft niet, dat ontgaat 99% der lezers toch, maar die zijn weer ophgehitst in dat Tele-gevoel van' " eigen rechtertje spelen = OK" en " o wat is die justitie toch gemeen!!".
NOU, DONNER (mijn ex-buurman op de VU), , MET ALLE RESPECT ONDANKS ZIJN 1950 VOORKOMEN IS HEEL WAT SLIMMER DAN DE REST. Ja, ook jij, lezer. En mij ook want ik ben niet Min.v.J. geworden....

janharing | 23-01-05 | 15:55

@ hak
Vraag even aan Pannie wat er met Ledwatch is gebeurd nadat hij alleen de link bij dit topic zette.

Sunnygirl | 23-01-05 | 15:45

Daarom start ik ook met:
Mohammed El Bejjati (NIET de man op de scooter die dood gereden is, deze marokkaan is ruim 2 jaar ouder, wel een naamgenoot en soortgenoot)

hak | 23-01-05 | 14:55

Was die gast niet 19 toen hij tegen die boom werd geplakt? In het parool hebben ze het erover dat die vent 20 is in 2002.

Moonwarrior | 23-01-05 | 14:49

Mohammed El Bejjati (niet de man op de scooter die dood gereden is, deze marokkaan is 2 jaar ouder, wel een naamgenoot)

De feiten op een rij

dinsdag 17 juni 1997
B. moet op het politiebureau verschijnen. Een man die eerder in de
Opdijkstraat van zijn portemonnee is beroofd, heeft hem als dader
aangewezen. Ze komen uit dezelfde buurt. Het slachtoffer trekt de aangifte
in als B. zijn excuses aanbiedt. Het is de eerste keer dat hij bij de
politie wordt geregistreerd. B. is dan 14 jaar.

vrijdag 6 februari 1998
Een groepje jongens maakt 's avonds amok in jeugdcentrum Atlas aan de
Robert Fruinlaan. B. doet er ook aan mee. Hij is inmiddels 15 geworden.

zaterdag 7 maart 1998
B. duikt tegen zeven uur 's avonds met een metgezel op bij een
supermarkt op het Osdorpplein. Hij wil een man beroven en bedreigt hem met
een vuurwapen. De man doet aangifte.

dinsdag 14 april 1998
B. scheurt met een onverzekerde bromfiets bij de hoek Tussenmeer -
Hoekenes tegen een auto aan. De bestuurder raakt licht gewond. Er wordt
proces verbaal opgemaakt. Daar blijft het bij.

vrijdag 5 juni 1998
De kinderrechter in Amsterdam legt B. voor de beroving op 7 maart een
leerproject van 25 uur op. Dat betekent doorgaans een cursus in sociale
vaardigheid, omgaan met emoties en empathie voor een slachtoffer.

maandag 22 juni 1998
Tegen zes uur 's morgens is B. in de Ekingenstraat bezig kranten te
bezorgen. Surveillerende agenten vertrouwen het niet, omdat in die periode
veel brommers worden gestolen. B. blijkt onverzekerd op een brommer te
rijden en kan ook niet aantonen dat die van hem is. ''Voor 300 gulden
gekocht van een Marokkaanse jongen,'' zegt hij. B. gaat ermee akkoord dat
de brommer in beslag wordt genomen.

woensdag 28 oktober 1998
B. is 16 jaar. Tegen vijf uur 's avonds staat hij met een groep van
ruim dertig jongeren bij een supermarkt op het Dijkgraafplein tegen de
ramen te bonken. Ze schreeuwen en schelden en vallen klanten lastig. De
gealarmeerde politie verschijnt met ruim tien mensen. De agenten pakken een
paar verdachten op. Andere jongens proberen hen uit de auto te bevrijden.
Dat mislukt, maar als de auto op weg is naar het bureau beginnen
achtergebleven jongens de winkel te plunderen. B. is een van hen. Het
personeel is zo bang dat het de winkel sluit.

woensdag 24 februari 1999
Burgemeester Patijn zou op bezoek komen bij buurthuis De Aker aan de
Noorderakerweg. Er ontstaat aan het begin van de middag tumult als hij
verhinderd blijkt te zijn. De jongeren keren zich tegen de jeugdwerkers.
Een van hen krijgt een paar rake klappen, terwijl een groepje eromheen gaat
staan om hulp te verhinderen. Uiteindelijk lukt het toch de jeugdsoos te
ontruimen. Eenmaal buiten beginnen de jongeren met kapot geslagen flessen
te gooien. Ook spuiten ze een brandblusser leeg in het voorportaaltje. B.
is een van de twee hoofdverdachten. De buurtregisseur vindt dat B. en de
ander (ook 16) moeten worden aangehouden. De zorginstantie die is betrokken
bij de jeugd in dit gebied, denkt daar anders over. Ze wil dat de
politiemensen 'met een goede tolk gaan praten met de ouders'.

vrijdag 5 maart 1999
Voor het Dijkgraafplein geldt inmiddels een samenscholingsverbod. Om
elf uur 's morgens wordt de politie gewaarschuwd dat een grote groep
jongeren overlast veroorzaakt. Als ze ter plaatse is, groeit het aantal
jongeren in hoog tempo uit tot rond de 45. Het is de tijd dat ze elkaar met
mobieltjes in de hele stad alarmeren als er ergens 'iets aan de hand' is.
De politie kent inmiddels velen van de groep die hier telkens voor
problemen zorgt en noteert de namen: de lijst telt er 43. B. is een van
hen.

woensdag 10 maart 1999
De politie krijgt tegen half acht 's avonds een telefoontje van een
supermarkt aan het Dijkgraafplein. B. heeft er een winkelverbod gekregen,
maar houdt zich toch - uitdagend - op in de zaak. De jongen zegt van geen
verbod te weten. Er wordt proces verbaal opgemaakt en B. gaat weg.

woensdag 31 maart 1999
In de namiddag wordt een man op het Dijkgraafplein, vlakbij de
supermarkt, bedreigd met een vuurwapen. Hij weet te ontkomen. Een bewaker
heeft het gezien en de politie gebeld. De agenten zien op het plein vijf
jongens rondhangen, onder wie B. Later op de dag wordt B. herkend als een
van degenen die bij de bedreiging aanwezig was. Hij wordt op het bureau
verhoord, maar de politie moet hem weer laten gaan.

vrijdag 2 april 1999
De agenten, in burger en buiten diensttijd, worden meteen herkend
wanneer zij om kwart over zes 's avonds bij het Dijkgraafplein achterin
tram 1 stappen. Een groepje jongens roept 'fuck the police' en 'alle
politie van Meer en Vaart zijn sukkels'. Een van hen is B. Op station
Lelylaan lopen hij en vijf andere jongens achter de agenten aan, de roltrap
op. Een drukt op de alarmknop wanneer de agenten halverwege zijn. Er klinkt
luid gelach.
De agenten en de jongens wachten op het perron boven op de metro. B.
begint te zieken over de aanhouding een paar dagen eerder: ''Ik heb een bom
geplakt onder het bed van de cel.'' Waarop een van de andere jongens zegt:
''Je moet gewoon een handgranaat in het politiebureau gooien, dan zijn ze
allemaal weg.'' In de metro beginnen de jongens te schoppen tegen de deur
en proberen ze het mobieltje van een van de agenten te pakken. B. zeurt
verder. Bij station Sneevlietweg trappen ze buiten tegen de metro. De
bestuurder komt op de agenten af. Iemand heeft aan de noodrem getrokken. B.
en de andere jongens staan dan al bovenaan de stationstrap en steken hun
middelvinger omhoog.

Zaterdag 5 juni 1999
Een winkelier aan het Dijkgraafplein ziet 's middags om drie uur hoe
een jongen een fles drank wegneemt. Als hij hem daarop aanspreekt, krijgt
hij een scheldkanonnade over zich heen. ''Jij komt aan de beurt,'' roept
hij ook. De jongen wordt vergezeld door B. Over hem gaan inmiddels wat
gunstiger verhalen rond, sinds hij is opgenomen in het team Beware Watchout
waarmee de politie ontspoorde jongeren inzet om juist de orde te handhaven.
Het tweetal verdwijnt. Wanneer de winkelier 's avonds naar huis gaat, gooit
iemand achter de bosjes een steen. De winkelier wordt niet geraakt, maar de
steen is net te veel voor hem. Hij kan het niet meer aan en blijft ziek
thuis. Het politierapport: ''Het duizelt hem voor de ogen als hij aan
Marokkaanse jongens denkt.'' De winkelier zegt later tegen de agenten dat
er nu nog veel meer wordt gestolen in de zaak. ''Maar de personeelsleden
zijn zo bang dat ze het liever niet zien.''

dinsdag 7 september 1999
Twee meisjes van zeventien jaar worden samen met een broer van een
van hen en nog twee andere jongens om zeven uur 's avonds bij de
Akerwateringstraat ingesloten door twee groepen jongens. B. roept tegen de
broer: ''Je bent gearresteerd en moet meekomen.'' Samen met een paar
kornuiten voert B. de jongen af naar een parkeerplaats. Het andere groepje
dwingt de twee andere jongens mee te gaan. De ongeveer tien achtergebleven
jongeren belagen de meisjes en proberen hen de bosjes in te trekken. In de
worsteling weten ze zich los te trekken en weg te rennen. Een van hen wordt
daarbij geschopt. Op de vlucht zien ze hoe een van hun vrienden op de
parkeerplaats een kopstoot krijgt. Ook die weet daarna toch te ontkomen,
evenals de twee andere jongens. De meisjes doen aangifte. B. - intussen 17
geworden - wordt de volgende ochtend van zijn bed gelicht. Hij ontkent. De
politie heeft geen bewijzen en justitie seponeert de zaak.

zaterdag 18 september 1999
De bewaker van een supermarkt op het Dijkgraafplein belt even na half
vijf de politie wanneer hij hoort dat een groepje jongeren zijn autoruit
heeft ingegooid. Hij heeft al herhaaldelijk lastige jongens de winkel
uitgezet en dat heeft hem hun gram opgeleverd. Zij bedreigen hem, schelden
hem uit en sinds zij hebben ontdekt welke auto van hem is, moet die het ook
ontgelden. Een meisje meldt zich bij de agenten en zegt dat zij een paar
jongens heeft zien wegrennen. Een van hen is B. Terwijl de agenten met haar
in gesprek zijn, komen B. en de andere jongens weer langs. Ze blijven
dralen en kijken het meisje dreigend aan. Ze wordt bang. De bewaker gaat
helemaal over de rooie en dreigt huilend dat hij 'de eerste de beste
Marokkaan' zal aanvallen. Uit voorzorg nemen de agenten hem mee naar het
bureau.

woensdag 27 oktober 1999
Gealarmeerde agenten houden rond zeven uur 's avonds een jongen
staande, nadat jongeren bij het Dijkgraafplein stenen hebben gegooid tegen
een tram. Een paar jongens rennen weg en komen even later terug met bijna
twintig anderen. De politiemensen herkennen veel leden van een bekende
hanggroep uit de buurt. Met steun van de groep proberen enkele jongeren hun
aangehouden kameraad te ontzetten. Een van hen is B. De politie weet de
aanval af te slaan. ''Dit is de tweede keer in twee weken dat de hele groep
zich tijdens een aanhouding tegen de politie keert,'' meldt het proces
verbaal. ''De groep stelde zich agressief op en eiste dat wij Z. lieten
gaan.'' Het blijft tot elf uur onrustig in de buurt.

zaterdag 30 oktober 1999
Om een uur 's nachts wordt B. aangehouden in de Korte
Leidsedwarsstraat. Hij blijkt een busje traangas bij zich te hebben. Dat
staat te boek als wapen en wordt hem afgenomen.

donderdag 9 december 1999
De kinderrechter geeft B. een boete van 250 gulden voor het bezit van
het busje traangas.

donderdag 23 december 1999
B. raakt 's avonds bij het Dijkgraafplein met enkele andere jongens
betrokken bij een vechtpartij. Het slachtoffer doet aangifte van
mishandeling.

zaterdag 1 januari 2000
B. wordt betrapt als hij 's avonds in de buurt van het Dijkgraafplein
een auto openbreekt.

zondag 9 januari 2000
B. stapt met een tiental andere jongeren nachtbus 73 uit en loopt
naar het Dijkgraafplein. Een groepje surveillerende agenten heeft hen zien
aankomen en neemt daarop een andere route 'omdat een confrontatie gevreesd'
wordt. Even later blijkt de groep een man van zijn fiets te hebben getrapt.
De enkel van het slachtoffer is finaal doormidden en hij moet een jaar
revalideren. Als de politiemensen hem en zijn metgezel vinden, zijn de
jongens al weggerend naar de Osdorperban. Ze blijken te zijn gefilmd door
de video in de bus. Ook B. staat op de band en wordt door het slachtoffer
als een van de belagers herkend. Justitie oordeelt in september dat jaar
dat er onvoldoende bewijs is.

woensdag 12 januari 2000
De politie is inmiddels begonnen hangjongeren extra in de gaten te
houden. Tijdens zo'n observatie wordt na klachten over overlast tegen negen
uur 's avonds in een portiek een groepje jongens aangetroffen. Ze worden
gesommeerd zich te verspreiden. B. is een van hen.

dinsdag 18 januari 2000
Een man wordt 's morgens om elf uur beroofd op de kruising
Amstelveenseweg/Koninginneweg, terwijl een van de drie overvallers hem
bedreigt met een vuurwapen. Hij herkent B. als een van de daders. De zaak
zal in september dat jaar geseponeerd worden omdat er geen getuigen zijn.

donderdag 20 januari 2000
Aan het eind van de middag komen uit de omgeving van het
Dijkgraafplein klachten over overlast. De politie gaat er heen en sommeert
een groepje jongeren zich te verspreiden. Ze gaan. Een van hen is B.

vrijdag 11 februari 2000
Een winkelier op Tussenmeer waarschuwt surveillerende agenten dat hij
is bestolen door een jongen die net de zaak is uitgelopen. De jongen wordt
aangehouden en door collega's afgevoerd. Terwijl de agenten nog wat
napraten, gaat er opeens een ruit van een etalage aan diggelen. De agenten
zien twee jongens wegrennen en houden een van hen aan. Het is B. Op dat
moment komt de andere jongen teruglopen. Beiden zitten onder het bloed,
naar eigen zeggen doordat ze tijdens een worsteling door de ruit zijn
gevallen. Opeens verschijnt een groep van veertig jongeren die B. en de
andere verdachte weet te ontzetten. De agenten worden belaagd, weten tot
drie keer toe de arrestanten weer te pakken, maar worden zo bedreigd dat ze
hen toch moeten laten gaan. Met hulp van opgeroepen versterking worden B.
en zijn compaan tenslotte toch vastgenomen. Later mogen ze weer gaan. Er
gebeurt verder niets.

donderdag 17 februari 2000
B. wordt opgepakt voor een inbraak in een woning in de politieregio
Noord-Holland Noord. De zaak wordt overgedragen aan Amsterdam.

dinsdag 22 februari 2000
B. wordt om negen uur 's avonds in Meer en Vaart bij een controle
aangehouden. Hij rijdt op een gestolen bromfiets, waarvan het framenummer
is veranderd. Hij wordt verhoord op het bureau en zegt de brommer van een
onbekende te hebben gekocht. De bromfiets wordt ingenomen.

maandag 6 maart 2000
B. gaat zo door het lint als hij tegen half acht 's morgens bij Meer
en Vaart politiemensen tegenkomt, dat hij zich niet alleen beperkt tot
schelden maar een van hen ook bedreigt. Hij weet niet dat dit een
commissaris is, die het er niet bij laat zitten. B. wordt aangehouden.

donderdag 9 maart 2000
De voorlopige hechtenis van B. wordt geschorst. Een van de
voorwaarden is dat hij zich niet in groepsverband mag ophouden op
Dijkgraafplein, Tussenmeer en Osdorpplein.

donderdag 16 maart 2000
Om half elf 's avonds gaan twee politiemensen naar de Sloterplas
achter de flats van Ruimzicht. Een grote groep Marokkaanse jongeren is daar
bezig met veel kabaal, eten en drank feest te vieren. B. is er ook bij. De
agenten vragen of ze het wat rustiger aan willen doen. De jongens zijn in
een goede stemming.

zaterdag 18 maart 2000
Surveillerende agenten zien B. 's middags om half vier in een groepje
rondlopen op het Dijkgraafplein, ondanks het verbod. Ze maken proces
verbaal op en geven dat door aan het tienerteam van de politie.
donderdag 23 maart 2000
Tegen elf uur 's avonds loopt B. niet alleen opnieuw in een groep op
Tussenmeer, maar begint hij samen met een ander ook surveillerende agenten
hevig uit te schelden. ''We maken jullie dood, kankersmerissen. Kom maar
op.'' Het is intussen al de vierde keer sinds 9 maart dat politiemensen
constateren dat B. het verbod daar te zijn, overtreedt. In overleg met
justitie wordt een paar dagen later beslist dat het nu welletjes is.

maandag 27 maart 2000
B. wordt 's morgens vroeg om zeven uur thuis opgepakt. Hij moet mee
naar het politiebureau en naar de officier van justitie. Over de uitkomst
is niets te vinden.

maandag 10 april 2000
De politie belt om zes uur 's morgens opnieuw aan bij het ouderlijk
huis van B. om hem aan te houden. Hij wordt gezocht voor een inbraak in een
woning in de omgeving van Alkmaar. Het zal nog bijna twee jaar duren voor
hij hiervoor bij de rechter moet komen.

zondag 18 juni 2000
Tegen twee uur 's morgens ontstaat er een hevige vechtpartij in de
Leidsestraat. De gewaarschuwde politie herkent B. als een van de
vechtenden. Zonder proces verbaal gaan de jongeren weer weg.

dinsdag 20 juni 2000
B. maakt met een groepje vrienden amok bij een uitstapje naar
Zandvoort. Hij wordt opgepakt voor verstoring van de openbare orde.

dinsdag 27 juni 2000
B. staat met nog drie jongens tegen een boxdeur van een flat in de
Akerwateringstraat te trappen. Het is zeven uur 's avonds. Even later duikt
hij weer met een grote groep jongeren op bij een supermarkt op het
Dijkgraafplein, waar hij helemaal niet mag zijn. De politie laat het maar
zo, omdat er verder niets gebeurt.

vrijdag 7 juli 2000
Een groepje jongeren raakt buiten aangeschoten van de drank die ze in
een winkel in de Akerwateringstraat hebben gekocht. B. is een van hen. De
sfeer is dreigend. De winkelier heeft dit inmiddels te vaak naar zijn zin
meegemaakt en besluit te stoppen met de verkoop van drank.

donderdag 13 juli 2000
De kinderrechter in Amsterdam veroordeelt B. tot achttien dagen
jeugddetentie, waarvan zeven voorwaardelijk, voor zijn aanval op een
politiecommissaris op 6 maart. Hij wordt vrijgesproken voor de mishandeling
op 23 december, maar krijgt nog wel een 'leerproject' van 50 uur: hij mag
dus weer op cursus om te schaven aan zijn gedrag.

dinsdag 1 augustus 2000
Van het pleintje Monte Viso komen om half vijf 's middags klachten
over kabaal en overlast. B. is er met een groep zichtbaar aan de drank
gegaan. Het is net buiten het gebied waar intussen een alcoholverbod is
ingesteld. B. is intussen 18 jaar geworden. Dat betekent dat hij voor de
wet meerderjarig is geworden. Jeugdzorg bergt zijn dikke dossier op. B.
valt nu voortaan onder de reclassering, maar die weet niet dat ze een
nieuwe klant kunnen verwachten. Er wordt niets overgedragen.

donderdag 24 augustus 2000
Bij een vechtpartij op Akersingel wordt om acht uur 's avonds een
meisje in elkaar geslagen. Ze herkent B. en nog zes jongens als de daders,
maar ze raakt nog meer van streek als die haar intimideren wanneer de
politie er bij is gekomen. Ze durft geen aanklacht in te dienen.

woensdag 6 september 2000
De auto waarin B. en enkele kornuiten zich om half een 's nachts in
de buurt van het Dijkgraafplein hebben genesteld, is niet van hen. Maar het
portier stond open, zeggen ze. De politie, die het groepje al eerder op de
avond is tegengekomen, probeert het luchtig. Ze moeten toch maar niet in
die auto blijven zitten, want dat is zo zielig voor de invalide eigenaar.
Het werkt: B. en de anderen stappen uit en stellen zich tevreden met het
zitje dat ze vlakbij op de stoep hebben gemaakt met een bank en andere
restanten uit het grof vuil.

donderdag 7 september 2000
Hoewel ze de surveillancewagen vlakbij heel goed zien, gaat een
groepje jongeren bij de videotheek Sloterplas om negen uur 's avonds
onverstoorbaar door met rottigheid. Ze trappen keer op keer tegen
winkelpuien, schreeuwen en houden onderling 'kleine' gevechten. Om de
haverklap zien de agenten een van de jongens naar binnen gaan, die er dan
een minuutje of twee later weer uitkomt. Ze besluiten naar binnen te gaan.
B. staat tegen de toonbank geleund en drinkt een blikje Bacardi Cola. De
eigenaar ontkent dat hij sterke drank verkoopt. De agenten gaan weer, met
de groep achter zich aan. Een stukje verderop houden ze een jongen aan die
een verkeersovertreding begaat. De jongeren, die allemaal naar de drank
stinken, worden agressief. Als ze verder trekken naar het Dijkgraafplein
gaan ook de politiemensen weg. Hun dienst zit erop.

zondag 10 september 2000
Twee meisjes worden tegen zes uur 's morgens in nachtbus 73 lastig
gevallen door een groepje jongens. B. zit daar ook bij. Op een gegeven
moment vallen er ook klappen en voelen ze zich erg bedreigd. De
buschauffeur houdt de deuren gesloten als de jongens zich uit de voeten
willen maken, nadat ze merken dat de politie is gewaarschuwd, maar ze weten
zelf de deur open te krijgen. De meisjes wonen in de buurt van B. en zijn
bang voor wraak. Ze durven geen aangifte te doen.

maandag 18 september 2000
Een vrouw wordt tegen half twaalf 's avonds door een groepje jongens
beroofd in een avondwinkel op de Overtoom. Alles is vastgelegd op de video:
B. komt daaruit tevoorschijn als hoofdverdachte. De zaak wordt doorgegeven
aan justitie. Bijna anderhalf jaar later zal de zaak voor de politierechter
komen.

woensdag 20 september 2000
Een voorbijganger ziet hoe iemand bij het WTC een ruit inslaat van
een Duitse auto en er vervolgens een tas uit grist. De politie, snel ter
plaatse, ziet B. wegrennen. Ze houden hem aan. B. heeft een fotocamera bij
zich die uit de auto is gestolen. Op maandag 2 oktober staat hij al voor de
politierechter. Die spreekt hem vrij.

zondag 8 oktober 2000
B. wordt om half een 's nachts op het Leidseplein aangehouden met een
blikje bier. Het is hier verboden op straat te drinken. B. verzet zich als
de politie hem hierop aanspreekt. Het levert hem wegens 'wederspannigheid'
een boete op van 226 euro.

woensdag 18 oktober 2000
B. wordt 's avonds na ongeregeldheden vastgehouden op het bureau Meer
en Vaart. Met de rits van zijn jasje krast hij teksten op de muur,
waaronder: ''Weet wat je zecht maar zech nooit wat je weet.'' Agenten nemen
hem zijn jasje af, waarop hij woedend tegen een van hen roept: ''Hier in
het bureau durf je wel, he. Wacht maar, ik weet je wel te vinden. Ik ken je
wel, uit de buurt.'' De agent woont inderdaad bij B. in de buurt en voelt
zich bedreigd.

zaterdag 11 november 2000
De beveiligingsbeambte van een supermarkt op het Osdorpplein heeft
het helemaal gehad wanneer B. en nog een paar jongens 's avond om half
zeven tegen hem beginnen te schelden. Vooral B. is vaak agressief, zegt hij
tegen surveillerende agenten. ''Ik ga hier weg, ik kan het niet meer aan.''
De bewaker neemt ontslag.

dinsdag 5 december 2000
De eigenaar van een eetgelegenheid op het Osdorpplein klaagt bij de
politie dat hij al weken last heeft van een groepje jongeren. Ze breken de
gokkast open, bedreigen het personeel en intimideren klanten. Hij noemt B.
als de belangrijkste dader. Als hem later wordt uitgelegd wat de gevolgen
van een aangifte kunnen zijn, trekt hij zich terug. De man is bang voor
wraakacties.

donderdag 1 februari 2001
B. wordt 's middags met een paar vrienden aangehouden bij een
verkeerscontrole. De auto waarin ze rijden, is niet verzekerd.

vrijdag 2 februari 2001
B. wordt 's morgens op het politiebureau verhoord nadat hij de avond
daarvoor met twee vrienden, flink aangeschoten, mensen op straat had lastig
gevallen. Zelfs de ME moest eraan te pas komen om hem tot bedaren te
brengen. ''Ik kan mij daar niets van herinneren,'' verklaart hij. B. zegt
dat de politie hem altijd moet hebben, terwijl hij zijn best doet. ''Ik heb
sinds een paar weken werk. Ik wil teruggaan naar school.'' Later die dag
zien agenten, hoe de inmiddels weer vrijgelaten B. met een andere jongen
voorbijgangers intimideert bij winkels op het Osdorpplein.

vrijdag 9 februari 2001
De politie wordt gealarmeerd dat bij buurthuis Aker een jongen een
Marokkaanse man in elkaar slaat. De dader wordt later herkend als een
zekere A., lid van een beruchte familie in West met een groot aantal broers
en een vader die allen met een waslijst in de politiecomputer staan
vermeld. B. is bij de molestatie aanwezig. Volgens hem gaat het om een
wraakactie. Het slachtoffer is getuige in een overvalzaak waarbij een jo
nger broertje van A. is betrokken. B. wil verder niets zeggen.

donderdag 1 maart 2001
Een buschauffeur knippert tegen vijf uur 's morgens met zijn lichten,
ten teken dat hij zich bedreigd voelt. De politie wordt, eenmaal in de bus,
onthaald op hoongelach van enkele jongeren. B. hoont mee.

dinsdag 6 maart 2001
Een jongen die voorheen veel optrok met de hangploeg Dijkgraafplein,
maar zich daar al twee jaar van heeft losgemaakt, wordt 's avonds om acht
uur bij de Sloterplas geslagen en bedreigd. Zijn belager is B. Die eist ook
geld. B. wordt omringd door jongeren die door de politie worden gezien als
'jonge aanwas' die al een tijdje om hem heen cirkelt. Het slachtoffer zegt
later tegen de politie dat B. hem twee weken eerder op het Osdorpplein met
een mes heeft bedreigd. Hij zou hem 'dood maken' als hij geen geld zou
afdragen. Een videopname van een winkel toont de bedreiging, maar het
gezicht van de dader is niet goed te zien vanwege een witte capuchon. Het
slachtoffer doet toch aangifte, maar de zaak krijgt geen vervolg.

zondag 11 maart 2001
Twee Duitse jongens raken rond vier uur 's morgens op het Leidseplein
betrokken bij een vechtpartij met een groepje jongeren. Een van de
toeristen wordt met een mes bovenin zijn linkerschouder gestoken. Portiers
grijpen in en weten erger te voorkomen. B. is een van de belagers en trapt
en slaat wild om zich heen wanneer de politie arriveert. Hij bloedt aan
hand en wenkbrauwen, en stinkt naar de drank. Samen met zes andere
verdachten wordt hij overgebracht naar het bureau. Het mes is niet meer te
vinden. B. wordt opgepakt voor openbare dronkenschap.

vrijdag 23 maart 2001
''Ik ben nooit veroordeeld,'' roept B. wanneer hij op het bureau
wordt verhoord, nadat hij de avond daarvoor bij het Dijkgraafplein
betrokken is geraakt bij een vechtpartij waarbij iemand in elkaar is
geslagen. Hij kan zich niet herinneren dat hij na zijn aanhouding op het
bureau heeft geroepen: ''Ik vecht met wie ik wil en wanneer ik wil.'' Zijn
betaalde werk heeft hij niet meer. ''Ik ben ermee gestopt omdat ik het te
zwaar vond.'' B. wordt heengezonden door de officier van justitie als het
slachtoffer geen aangifte durft te doen.

donderdag 10 mei 2001
Twee jongeren spreken op de Cornelis Lelylaan een jongen aan met de
vraag of hij sigaretten heeft. De jongen reageert niet, waarop nog zo'n
zeven jongens uit de stationshal vlakbij komen aanlopen. Een van de
belagers pakt een mes en steekt naar de jongen, die net kan voorkomen dat
hij wordt geraakt. Er zit wel een gat in zijn trui. Andere jongens pakken
hem vast en terwijl een van hen nog een keer een stekende beweging maakt,
beroven ze hem. B. is een van de drie verdachten die op aanwijzing van het
slachtoffer worden aangehouden.

zondag 13 mei 2001
B. gaat met een groepje vrienden met de trein naar Zandvoort. De
politie klaagt al vaker dat jongeren die uit Amsterdam-West blijken te
komen, de boel op stelten zetten in de badplaats. Deze keer weer, waarbij
ook nog iemand wordt beroofd. Op de terugreis 's avonds trekt B. op een
gegeven moment zijn broek naar beneden en vervolgens ook zijn boxershort:
wit met rode hartjes erop. Vervolgens gaat hij bij een vrouw in de coupe op
schoot zitten. De vrouw doet aangifte.

donderdag 14 juni 2001
Bij een politieonderzoek tegen B. blijkt dat ook vijf grove
verkeersovertredingen in het afgelopen jaar waarvoor de politie tegen hem
in ieder geval wel bewijs heeft, op de plank blijven liggen. Het
kantongerecht heeft volgens een alarmbrief van de recherche 'een grote
achterstand bij de verwerking'. De politie klaagt dat jongens als B. zich
op die manier helemaal onaantastbaar voelen.

dinsdag 26 juni 2001
De buurtregisseur van de politie brengt op verzoek van de
reclassering in Amsterdam een rapport uit over 'het overmatig gebruik van
alcohol' door B. Hij somt vijf gevallen op waarin hij B. zelf in staat van
dronkenschap op straat is tegengekomen. De reclassering zegt te willen
proberen of er iets aan zijn drankprobleem kan worden gedaan. Dat blijkt
niet te lukken.

zondag 22 juli 2001
B. is opnieuw betrokken bij een aanranding in de trein naar
Zandvoort, wanneer hij met vrienden op stap is geweest.

zondag 12 augustus 2001
B. zoekt op het Leidseplein ruzie met een Engelse toerist. Het is
half vier 's nachts. De politie pakt hem op voor overtreding van het
drankverbod. B. heeft intussen zijn 19de verjaardag gevierd.

woensdag 22 augustus 2001
Op een videoband van een supermarkt in Tussen Meer wordt B. herkend
als degene die om kwart over vijf een fles whisky heeft gestolen. De zaak
krijgt geen vervolg.

donderdag 13 september 2001
Een aantal jongens valt klanten lastig in en bij een benzinestation
op de Pieter Calandlaan. B. is een van hen. De politie stuurt ze weg, maar
de dronken B. blijft schreeuwen en stennis maken. Er gebeurt verder niets.

vrijdag 26 oktober 2001
Een vrouw wordt aan het eind van de ochtend bij haar huis in Tussen
Meer van haar tas beroofd. De dader rent weg. Even later wordt B.
aangehouden op de brommer. De vrouw herkent bij een zogeheten
spiegelconfrontatie (zij kan hem zien, maar hij haar niet) B. 'voor honderd
procent' als de dader. De tas is verdwenen. B. wordt op last van de
officier van justitie heengezonden.

zondag 18 november 2001
Bij het uitstappen uit nachtbus 73 tegen half vier 's morgens op Meer
en Vaart voelt een man dat hij van zijn portemonnee wordt beroofd. Achter
hem staat B. met een vriendin. Beiden worden later aangehouden en verhoord.
Ze ontkennen. De videopname in de bus blijkt niet bruikbaar. B. en zijn
vriendin worden heengezonden.

maandag 26 november 2001
Op het Evertsweertplantsoen wordt om twee uur 's middags een laptop
gestolen uit een geparkeerde auto. Voorbijgangers zien B. weglopen. De zaak
wordt wegens gebrek aan bewijs geseponeerd.

donderdag 10 januari 2002
De politierechter in Amsterdam geeft B. een maand jeugddetentie
voorwaardelijk voor de inbraak in Alkmaar op 10 april 2000. Voor de
beroving op 18 september 2000 en de autokraak op 1 januari 2001 krijgt B.
een werkstraf van veertig uur, of anders twintig dagen gevangenisstraf. Hij
moet naar de reclassering om afspraken te maken over het strafwerk. Dat
doet hij nog, maar vervolgens verschijnt hij niet op de afgesproken plek.
De reclassering geeft dit door aan justitie: B. zou nu als straf twintig
dagen de gevangenis in moeten. In de stukken is hierover niets meer te
vinden. De reclassering heeft er niets meer over gehoord. ''B. loopt gewoon
zijn straf mis,'' zegt een rechercheur.

maandag 28 januari 2002
Rond tien uur 's avonds wordt in Tussen Meer, vlakbij een videotheek,
een man met geweld beroofd. Het slachtoffer en een vriend die hem te hulp
schiet, worden beiden met een mes gestoken. Op de videobeelden wordt B.
'voor honderd procent' herkend als een van de vier overvallers. De zaak
heeft nog geen vervolg gehad.

dinsdag 29 januari 2002
Op ongeveer dezelfde plek wordt de uitbater van de videotheek rond
half elf 's avonds overvallen door een grote groep jongens. De man wordt
mishandeld, bedreigd en beroofd. Zijn jas wordt aan de achterkant met een
mes vernield. Gealarmeerde agenten herkennen B. als een van de groepsleden.
De videobeelden die vanuit de winkel zijn gemaakt, blijken niet bruikbaar.

woensdag 30 januari 2002
Om vier uur 's middags haast de politie zich naar Tussen Meer. Daar
zou iemand worden bedreigd. Als zij aankomt, ziet ze een grote groep
jongeren zich verspreiden. B. is een van hen. Die avond om acht uur komt er
een melding binnen dat iemand bij de videotheek met een bijl zou worden
bedreigd. Als de politie aankomt, zijn dader en slachtoffer verdwenen.

donderdag 31 januari 2002
Een buurtregisseur schrijft een noodbrief aan de korpsleiding: ''De
harde-kernjongeren worden langzaam maar zeker de baas in Osdorp en
Slotervaart.'' Hij zet uiteen dat de beruchte Dijkgraafpleingroep, onder
wie B., inmiddels vrijwel dagelijks bezig is. ''Wij (in uniform) zijn nog
de enigen die zich vrijelijk door de buurt kunnen bewegen zonder te worden
geript, beledigd, mishandeld of anderszins te worden lastig gevallen. Als
we er niet lijfelijk in uniform bij blijven, regeren zij de straat.'' De
buurtregisseur eindigt met: ''Ik blijf de strijd aangaan.''

donderdag 21 februari 2002
Extra surveillance heeft het tijdelijk iets rustiger gemaakt in de
buurt, maar deze avond komt er weer een melding van overlast bij het
Osdorpplein. B. maakt deel uit van de groep die daar rondhangt. Als de
politie komt, gaan ze weg.

zondag 10 maart 2002
In de Eerste Helmersstraat wordt 's avonds iemand bij een zware
vechtpartij in het water gegooid. Omstanders weten hem eruit te helpen. B.
staat vlakbij wanneer de politie aankomt, maar de toedracht is zo
onduidelijk dat hij wordt heengezonden.

zaterdag 16 maart 2002
Politieagenten zien hoe om vier uur 's nachts bij het Leidseplein een
lid van Beware Watchout is ingesloten door drie andere jongens, onder wie
B. Als B. en zijn twee kompanen weg gaan, vertelt de jongen dat ze hem
hebben bedeigd. Ze willen dat hij een getuigeverklaring intrekt waardoor
een andere vriend van hen nog steeds vastzit voor een overval. De later
ingeschakelde buurtregisseur schrijft hierover in een rapportje: ''Deze
methode is beproefd bij de harde kern van het Dijkgraafplein. Zodra ze
weten wie getuige of aangever zijn, worden ze met dreiging en geweld onder
druk
gezet om niet mee te werken aan politieonderzoeken.''

zaterdag 23 maart 2002
Getuigen melden een hevige ruzie bij het huis van B. Die is midden in
de nacht dronken thuis gekomen. Om half vier 's nachts belt een jongeman
uit de straat aan. Hij heeft een groot keukenmes in zijn hand en begint
daar hevig mee te zwaaien. Hij en B. hebben al eerder ruzie gehad. De
buurjongen loopt de woning in en bedreigt de hele familie. Uiteindelijk
slagen de ouders van B. erin hem enigszins tot bedaren te brengen. Als hij
weer op straat staat, nog steeds met het mes, horen omstanders zijn moeder
buiten schreeuwen: ''Je moet B. doden!'' B. en zijn familie willen geen
hulp van de politie.

donderdag 11 april 2002
B. is om half twee 's nachts betrokken bij een gewelddadige ruzie op
de Overtoom. B. zegt dat vier jongens hem wilden beroven, maar die zeggen
op hun beurt dat B. hen onder bedreiging van een vuurwapen wilde beroven.
De zaak wordt wegens gebrek aan bewijs geseponeerd.

zondag 21 april 2002
Portiers van een uitgaansgelegenheid op het Thorbeckeplein rennen om
kwart voor een 's nachts achter een groepje jongens aan. Ze hebben net
gezien hoe een van hen een fiets naar een andere jongen gooide. Als een
portier hier iets van zegt, wordt hij bedreigd. Agenten die net in de buurt
zijn zien dat er ook een meisje bij is, 'ontzettend dronken en schaars
gekleed'. Ze vertrouwen het niet en ontfermen zich over haar. Dat levert
een fikse ruzie op met B. In een rapport schrijft een politieman: ''We
hebben met de Vliegende Brigade deze groep elke week zien staan op het
Leidseplein. Ze was vaak de oorzaak van vechtpartijen en ordeverstoringen.
Aangezien ze veel werden geweigerd door de portiers en doordat er ME staat,
heeft de groep nu een andere locatie gevonden.''
Een paar uur na het tumult op het Thorbeckeplein, rond zes uur, ziet
een caissiere van een benzinestation op de Cornelis Lelylaan dat B. en nog
een paar jongens broodjes, blikjes drinken en andere spullen stelen uit de
schappen. Als de politie komt, zijn ze al weg.

zaterdag 27 april 2002
Omstreeks tien uur 's avonds wordt een man beroofd bij het Filmmuseum
in het Vondelpark. Hij ziet B. er met zijn spullen vandoor gaan. De op zijn
aanwijzingen aangehouden B. ontkent. Hij wordt wel voorgeleid voor de
officier van justitie, maar er is onvoldoende bewijs.

zaterdag 4 mei 2002
De politie moet er aan te pas komen als zo'n twintig jongeren van de
Dijkgraafpleingroep rond middernacht het Vondelpark met veel drank en
herrie tot hun feestterrein maken. Ook. B. doet mee.

zaterdag 25 mei 2002
Omstanders waarschuwen dat ze B. om negen uur 's avonds op het
Osdorpplein met een vuurwapen hebben zien rondlopen. Als de politie
arriveert, is hij verdwenen.

donderdag 1 augustus 2002
B. wordt 's middags op het politiebureau Meer en Vaart verhoord,
nadat er alsnog een aangifte is gedaan voor geweldpleging, bedreiging en
vernieling op 29 januari in Tussen Meer. B. ontkent daar op dat tijdstip te
zijn geweest.

zondag 25 augustus 2002
Een groep jongeren veroorzaakt overlast bij het Osdorpplein. Als de
politie komt, gaan ze weer. B. is er ook bij. Hij is intussen 20 geworden.

dinsdag 26 november 2002
De kantonrechter veegt een aantal zaken bij elkaar. Voegen, heet dat
in jargon. B. krijgt alleen een vervoordeling voor openbare dronkenschap
tijdens de bloedige vechtpartij op 11 maart op het Leidseplein. Een boete
van 61,26 euro.

zondag 22 december 2002
Een bekende van B. meldt bij de politie dat zijn auto 's morgens rond
acht uur is gestolen op de Kinkerstraat. Een tijdje later ontdekken agenten
de auto. Achter het stuur zit B. De auto is beschadigd. B. blijkt ermee
tegen een lantaarnpaal te zijn gebotst en is daarna doorgereden. Op vragen
van de politie reageert hij erg agressief: ''Ik weet van niets. Ik weet
niet waar ik ben geweest. Ik zeg niets. Ik heb lang genoeg gepraat.''

begin 2003
Zijn uitspraak vlak voor de jaarwisseling lijkt profetisch. Het is nu
al twee maanden rustig rond B. Hij zit niet vast, dus dat kan de oorzaak
niet zijn. Is B. opeens toch tot inkeer gekomen? De politie vreest van
niet. Agenten in de buurt die opdracht hebben speciaal te letten op de
draaideurcriminelen, zien hem nog wel scharrelen bij stations. ''Vanuit
onze ervaring betekent dit dat hij loopt te loeren naar slachtoffers,''
zegt een van hen. ''Ze worden natuurlijk ook steeds slimmer om niet tegen
de lamp te lopen. En ze verleggen hun werkterrein meer naar andere
plaatsen.''

hak | 23-01-05 | 14:38

Liberte bedankt voor de tip: Hirschi Ali in Buitenhof!!!

Pannie | 23-01-05 | 11:43

huh de f zit toch niet echt in de buurt van de p???
moest zijn slachtoffer.

Pannie | 23-01-05 | 11:41

Sunny waarom moet je Ledwatch nou weer aan dit pijnlijke voorval herinneren.....?

Pannie | 23-01-05 | 11:38

@ supernatural
Tsja, Amsterdam he, alle Maroks zitten daar in de ghetto's, dus hebben Femke H. en Wouter B. er weinig last van.
Heeft wel eens een verhaal in hp de tijd gestaan over tassendieven op station Lelylaan/Schiphollijn. Bekend van de gefilmde roof met geweld op At5) Waren geloof ik een paar jaar lang 15 aangiftes per maand, terwijl de touristen die het slachtopper waren uiteraard vrijwel nooit aangifte doen omdat ze het vliegtuig moeten halen.
Uiteindelijk is er een particulier beveiligingsbureau bij gekomen van vnl. allochtone mannen die het allemaal blijkens het artikel goed door hadden.
Femke Halsema echter was hier op tegen, volgens haar was het station gewoon te onguur en ongezellig, trok het daarom hangjongeren aan!
Volgens Femke was de oplossing: Meer winkeltjes in het station!!!! (ongelogen waar)

Pannie | 23-01-05 | 11:35

Hallo Lepo,

Bedankt voor je overduidelijke correctie.
Het is me duidelijk geworden.
Kun je het me vergeven............ please.

The Dutch Chainsaw M | 23-01-05 | 11:24

@ . The Dutch Chainsaw M
Laat me raden. Jij hebt niet alle voorgaande reacties gelezen! De link naar het Parool die jij er hebt staan is al meer dan eens weggejorist met de tekst. "Meneer heeft klok horen luiden maar weet niet waar klepel hangt. Ofwel er zijn meer hondjes die fikkie heten" Geniet ervan zolang Joris nog niet wakker is!

Sunnygirl | 23-01-05 | 11:22

@pannie.. dat wist ik wel ,bedoelde alleen dat het weer een mooi beeld geeft van hoe er word omgegaan met deze probleemjongeren.. niet dus.. en dit is helaas niet een op zichzelf staand geval

supernatural | 23-01-05 | 11:15

Het is overigens wel een bizarre lijst, wel grappig (?) om te zien hoe ook de politie totaal in hun broek schijt van angst voor deze boys.

Pannie | 23-01-05 | 11:13

supernatural 23-01-05 @ 10:55
Het verhaal dat dit DE Ali B is zal het best goed doen onder collega's en op Hollandse verjaardagsfeestjes maar dit was toch echt een heel andere kutmarokkaan. Die van ons heet Ali EL B!

Pannie | 23-01-05 | 11:07

@pannie... ik heb hem ook 30 x gelezen ,en 30x met verbazing..

supernatural | 23-01-05 | 10:55

The Dutch Chainsaw M
Die link is ook pas een stuk of 30 x geplaatst & gecorrigeerd...

Pannie | 23-01-05 | 10:52

@ hollandsche Kettingzaag:
Ik hoop dat je een keer stevig genomen wordt door je zaag en door iedereen met een 'B' in de achternaam! Rottochop met je slappe gelul, Paroolbericht gaat om een totaal andere gast, bekrompen anaalworm!

Lepo | 23-01-05 | 10:36

Die tasjesdief was een echte lieve jongen.Ik weet niet of deze link al eens geplaatst is.
En dan de barmhartigheid van het justitiële (h)apparaat.

www.parool.nl/artikelen/NIE/1046326358...

The Dutch Chainsaw M | 23-01-05 | 10:25

Moet nu rusten, ik zou zeggen: bonne nuit!

Pannie | 23-01-05 | 04:08

Heeft u zelf als allochtoon overigens geen last van de 'Cote d'Azuur voor de Cote d'Azuurders' beweging of is die nog niet opgericht?

Pannie | 23-01-05 | 04:06

Ik bedoelde uiteraard 'de vrouw' naar aanleiding van de zin 'Moord niet, verkracht niet, steel niet!
Dit zijn principes die elke man, van elk geloof kan omhelzen.'
Weet niet of u wel eens vermoord, verkracht of bestolen bent geweest door een vrouw maar geloof me, dat is geen pretje!!!
Ik zou er dus van maken:
Dit zijn principes die elke man EN VROUW, van elk geloof kan omhelzen.
Graag gedaan!
p.s. klein detail maar deze vrouw heeft iemand doodgereden, medaille lijkt mij enigzins misplaatst.

Pannie | 23-01-05 | 04:00

Dat spijt me dan. Is mij ontgaan.

Hoofdredactie | 23-01-05 | 03:54

En ik had er nog wel zo'n leuk gezichtje ;) achter gezet ten teken dat mijn opmerking niet serieus te nemen was!!!

Pannie | 23-01-05 | 03:53

Je bent goed op de hoogte voor iemand die de streek haat. Ik ben geen fan van petanque en ben overigens aan het werk.

Hoofdredactie | 23-01-05 | 03:52

Moet jij trouwens niet rusten voor dat jeux de boules tournooi morgen in Juan les Pins???

Pannie | 23-01-05 | 03:51

Mijn opmerking van 23-01-05 @ 03:38 was een reactie op uw woordgebruik (fucking, optieften, etc.) Verkeerde woordkeuze.

De vrouw in mijn betoog? Oké, komt die dan.

Ze moeten deze vrouw een medaille geven in plaats van haar juridisch te vervolgen. Nederland is TE tolerant en als deze vrouw conform de regels had gehandeld zou ze al haar spulletjes kwijt zijn, de politie papierwerk bezorgen waar uiteindelijk toch niets mee gedaan wordt omdat ze te druk zijn met bekeuringen uit schrijven (levert geld op) en een straatcrimineeltje de gelegenheid geven om naar de dichtsbijzijnde coffeshop te rennen om vervolgens haar geld op te blowen denkende aan een nieuwe "klus"!

Hoofdredactie | 23-01-05 | 03:47

Pardon??? had uiteraard betrekking op uw opmerking van 23-01-05 @ 03:38???
Ik mis overigens de vrouw in uw betoog!

Pannie | 23-01-05 | 03:42

Middeleeuwse straffen instellen voor dat uitschot en het is snel afgelopen.

Hoofdredactie | 23-01-05 | 03:41

Pardon???

Pannie | 23-01-05 | 03:39

De gedacht achter mijn betoog is dat onze grote "vriend" Ali B in den beginne niet aan het tasje had mogen komen. De rest zijn ongelukkige details.

Hoofdredactie | 23-01-05 | 03:39

Ha ha. Wat ben jij een gefrustreerd en dyslectisch mannetje. Hoe is dat zo gekomen? Vervelende jeugd!?

Hoofdredactie | 23-01-05 | 03:38

@Hoofdredactie (goeie naam trouwens!)
Wat is eigenlijk de gedachte achter uw betoog?

Pannie | 23-01-05 | 03:37

Alle Cote d'Azuurders optieften naar d'r eigen land, dat is mijn motto! ;)

Pannie | 23-01-05 | 03:35

Groot gelijk. In NL is het ook zoveel lekkerder.

Hoofdredactie | 23-01-05 | 03:33

Ik kom daar nooit, haat het daar!

Pannie | 23-01-05 | 03:32

@Pannie: Yep. Jij?

Hoofdredactie | 23-01-05 | 03:30

Zonnesteek opgelopen aan die fuckin' koot dazuur?

Pannie | 23-01-05 | 03:29

-edit: ban wegens onsamenhangende offtopic teksten, en de naam 'Hoofdredactie is misleidend, u heeft immers wel een gewone login-

Hoofdredactie | 23-01-05 | 03:24

Ik weet nog dat de Slag bij Stalingrad voorpaginanieuws was in de Volkskrant terwijl de Telegraaf er slechts een lullig 1 koloms berichtje over had onderaan pagina 6.......

Pannie | 23-01-05 | 03:19

@King of Controversy
" Zo is daar bijvoorbeeld de Telegraaf: een blad waarin incidenten worden opgeblazen tot fenomenale hoogtes en vica versa. Een voorbeeld betreft de holocaust, D-Day, de slag bij stalingrad enz, waar de telegraaf in die tijd nauwelijks over publiceerde. Dit in tegenstelling door mensen die hun leven waagde in het verzet, enkel om 65 na dato uitgemaakt te worden voor een linkse kerk."
.
Erg grappig....... onzinnig maar grappig!

Pannie | 23-01-05 | 03:02

nieuwe politiek =
1e kabinet kouwes?

hallevvezool | 23-01-05 | 02:43

@johan & moi
volgens mij was moeder niet een van de meest trouwe echtgenotes; er lopen nog veel meer broertjes van jullie rond ;)

DikkeLeo | 23-01-05 | 02:02

@starfucker
Wat een weekje Moron City al niet met een mens kan doen.
Ik hoop oprecht dat Gerard er bovenop komt. Dat was eng om te zien.
Maar die column of wat daar voor door moet gaan is natuurlijk pure poep

squire | 23-01-05 | 02:02

@Moi,
Volgens mij moet je het je moeder toch eens vragen.
We hebben meer denkbeeld overeenkomsten.

JP moet altijd even nadenken voordat hij wat zegt, alleen dat duurt soms zo lang.

Johan1438 | 23-01-05 | 01:45

Ik zat net weer even het stukje van Star.. ehhh... doktertje_spelen te lezen maar het begint inderdaad opvallend te worden dat onze leider en lichtend voorbeeld JP Balkenende altijd schittert door afwezigheid als er in Nederland weer eens stront aan de knikker is.
Tegen de tijd dat het weer wat rustiger wordt springt hij als een duvel uit een doosje weer tevoorschijn.
-
Ik kan me niet herinneren dat ik hem ooit heb gezien als er stress in de keet was, laat staan dat ik heb bemoedigende woorden richting autochtone bevolking heb horen spreken.
Duikt hij dan onder of zo?

Moi | 23-01-05 | 01:27

@Johan1438
Mijn moeder heeft mij nooit verteld dat ik een tweelingbroer had, je haalt de woorden uit mijn mond. ;-)
-
"Regeren is vooruitzien"... een waar woord.
Echter wij zitten nog met een regering die vastzit aan het oude "paarse" idee dat je niets negatiefs mag zeggen over (gekleurde) buitenlanders.
Eenieder die wel van buitenlanders verwacht dat ze zich houden aan dezelfde spelregels waar wij autochtonen ons ook moeten houden worden direct gedemoniseerd.
Ze zijn dan "populistisch", "Ultra rechts", "rassistisch", "paniekerig" etc.
-
Kortom, op dit moment en met deze regering, geen schijn van kans op een oplossing.
"Gedogen" wil alleen maar zeggen dat je een probleem niet kan of wilt oplossen, het mag nooit een politiek streven zijn.
Het knuffelen en gedogen gaat dus nog wel 2 jaar door.
Heel misschien dat er dan een nieuwe partij is opgericht die wel door heeft hoe dicht Nederland voor een uitbarsting staat en er wat aan gaat doen.
Zo niet, dan hou ik mijn hart vast wat er dan gaat gebeuren.

Moi | 23-01-05 | 01:11

lang leve de rectificatie die de telegraaf maandag moet plaatsen...

hemaworstje | 23-01-05 | 00:58

?elke samenleving krijgt de criminaliteit die zij verdient?.
Dus zeker de politici van vandaag.
Want als men de wil van het volk nu wat eerder ingewilligd had zou het met de islamisering niet zover gekomen zijn.
Als niemand een conflict of burgeroorlog wil waarom laten we dan de boel steeds weer blindelings escaleren in Europa ?In plaats van democratie te exporteren halen we massaal hoofdzakelijk EEN achterlijke antisemitische en intolerante cultuur binnen en durven we dit als multikul bestempelen.Dit alles nog geen twee generaties nadat we miljoenen goed geintegreerde mensen blindelings over de kling hebben laten jagen.Zien we dat niet aan de hand van een Bosnie dat we preventief moesten optreden voor het welzijn van iedereen.Re-locatie en spreiding van etnische minderheden en vooral een zeer streng immigratiebeleid t.o.v. islamitische landen,dan weer softer t.o.v. immigranten uit landen met christelijke roots.
De naiviteit en arrogantie van dit na-oorlogs multikul cultuurrelativisme is ongelooflijk.We denken echt alles nog onder controle te hebben.
De islam zal niet verdwijnen door remigratie noch door integratie ,we zullen elkaars culturele bijdragen smaken op onsmakelijke wijze: Vele niet-moslims door onthoofding en de moslims via de schoorsteen.
Kortom, om met een positieve noot te eindigen ; Na de burgeroorlogen,WO 3 en de nucleaire holocaust in Europa eumm.... ja
Dan is alles toch weer voorbij.
En dan beginnen we gewoon weer opnieuw :)!

Europa | 23-01-05 | 00:38

Zeg King @23.41, neem een oude Jenever en dan naar bed. Dit word anders te leuk m'n beste cryptofacist. lees Plato's De Staat nog eens vind je leuk.

"Zo is daar bijvoorbeeld de Telegraaf: ... Een voorbeeld betreft de holocaust, D-Day, de slag bij stalingrad enz, waar de telegraaf in die tijd nauwelijks over publiceerde."

Ja okee, De Telegraaf was toch gewoon NSB facistisch nietwaar? had het Parool genomen.

"Daarom dient het grauw vastgebonden te worden op de straatstenen waar ze thuishoort." Leuk idee maar praktisch?

dekrux | 23-01-05 | 00:15

@King of Controversy
__________
Hé, ik deel je mening al enige jaren. Alleen er zit een addertje onder het gras. Het grauw zal zich op een manier gaan wreken indien men geen 'player' is.

Toevallig gebeurt nu hetzelfde met de kut-marokkaantjes in Europa. Zij hebben de gedachte dat men buitenspel is gezet op sociaal en economisch gebied. Men leeft in een geheel andere orde dan de onze. Een samenleving (het woord zegt het al...) kan alleen in vrede overleven als de wetten en ongeschreven regels qua sociaal aangepast gedrag door ieder worden gerespecteerd. Dit wordt door een groep Marokkanen niet gedaan, zij meten zich aan andere normen.

Technisch gezien is er maar één oplossing; ofwel men past zich aan, ofwel men wordt buiten de landsgrenzen geplaatst. Iedere andere vorm van omgang met onaangepast gedrag zal slechts leiden tot uitstel van executie.
Indien de groep groter wordt zal binnen die groep een nieuwe 'norm' ontstaan. Dat is de afgelopen jaren gedoogd, mede uit angst om te 'discrimineren'.

Ter vergelijking een stelling die opgeld doet in veel Afrikaanse landen. Stelen is fout, echter stelen van een blanke is een heldendaad zolang je niet gepakt wordt. Dit principe zie je terug bij de niet-aangepaste Marokkanen in Europa.

Alle subsidies, integratie-projecten en welgemeende hulp ten spijt. Als 'gasten' zich niet wensen aan te passen aan de nieuwe omgeving...'then they overstayed their welcome'. Niet ingrijpen is een bewuste keuze om alles bij het oude te laten.

Regeren is vooruitzien, jammergenoeg is Nederland blind voor actuele ontwikkelingen die over 10 jaar niet meer op te lossen zijn.

Doordat onze regering niet vooruitziet krijgen stand-alone politici met radicale opvattingen heel veel ruimte. Jammergenoeg zal de geschiedenis zich herhalen doordat de mens niets van geschiedenis leert.

Welterusten Nederland, slaap lekker...

Johan1438 | 23-01-05 | 00:09

@bassline
"Kijk: rechtse schijterds die jarenlang hun bek niet durfden opendoen..."
-
Je begint nu wel een beetje dom te praten.
Ik heb mijn bek open gedaan, alleen die linkse ballen onder Kok en zijn Bende wilden niet luisteren.
-
Maar ga lekker de stad in, en veel plezier.
Of zoals ze hier zeggen, "Geh mit Gott, aber Geh" .... ik zit dit weekend in Duitsland ;-)

Moi | 22-01-05 | 23:47

@Francien 5, melt down?? neem een biertje met Bassline.

Hier valt geld mee te verdienen...

dekrux | 22-01-05 | 23:43

Een oplossing mijner inziens zou zijn de herinvoering van het door mij lange tijd gehekelde censuskiesrecht. In tegenstelling tot het klassieke onderscheid tussen bezit en bezit lozen zou dit censuskiesrecht gebaseerd moeten zijn op intelligentie en gezond verstand. Dit zijn zaken die vrij eenvoudig te testen zijn. Een ander onderdeel van die test zou een staatskunde kunnen bevatten. Dit censuskiesrecht is momenteel hard nodig om het eeuwige grauw (zoek dat maar op in je geschiedenisboek)voorgoed het zwijgen op te leggen. Om dat doel te bereiken zijn er meer maatregelen nodig die, hoewel in strijd zijn met de grondwettelijk persvrijheid, wat echter weer omzeild kan worden met andere artikelen, wellicht meer weerstand opwerpen bij het grauw dan het censuskiesrecht. Zo is daar bijvoorbeeld de Telegraaf: een blad waarin incidenten worden opgeblazen tot fenomenale hoogtes en vica versa. Een voorbeeld betreft de holocaust, D-Day, de slag bij stalingrad enz, waar de telegraaf in die tijd nauwelijks over publiceerde. Dit in tegenstelling door mensen die hun leven waagde in het verzet, enkel om 65 na dato uitgemaakt te worden voor een linkse kerk. Maar dit terzijde. Daarom dient het grauw vastgebonden te worden op de straatstenen waar ze thuishoort. Als men kijkt naar de historische waarde van het grauw zal het eenieder duidelijk worden dat dit inferieure mensenras zo snel mogelijk uit zijn lijden verlost dient te worden ( waarop mag jezelf invullen). Het grauw staat tegenwoordig synomien met ?de wil van het volk?. Welnu die wil is de grootste massamoordenaar ooit. Immers, de wil van het volk haalde Julius Ceasar naar Rome, nagelde die andere J.C. aan het kruis, vermoordde de gebroeders de Witt, de beste staatsman die we ooit hebben gehad, De wil van het volk verkoos Hitler en zijn nazi?s en nu is dreigt de geschiedenis zich opnieuw te herhalen. Het blijkt maar weer dat het volk zichzelf niet kan besturen en daarom goed opgeleide mensen nodig heeft die dat voor haar doen. En over die tasjesdief, en criminaliteit in het algemeen hier in Nederland: ik kan mij een socioloog herinneren die zei:?elke samenleving krijgt de criminaliteit die zij verdient?.

King of controversy | 22-01-05 | 23:41

@ bassline
ehhh... "En het komt niet allemaal van een kant, waar er twee vechten hebben er twee schuld"
-
Vertel, waar heben wij met marokkanen gefaald waar we bij Chinezen, Idiërs, Pakistani, Koreanen, Vietnamezen, Japanners, Thai etc niet gefaald hebben.

Moi | 22-01-05 | 23:32

Bassline, goed idee. Cheers! m'n opmerkingen blijven wel staan...

dekrux | 22-01-05 | 23:32

ik vind het ronduit schandalig dat er uberhoubt een zware aanklacht is ingediend. mensen worden het verdorie zat dat ze maar berooft worden en nog erger en ze komen er met een kleine "straf"vanaf
ze zal echt niet expres tegen hem aan gereden zijn .en dat er ook nog een stille tocht komt voor die jongen daar viel mijn mond echt van open .gaan we dat straks ook doen voor een verkrachter die doodgeschopt wordt door een voorbijganger die wilde helpen?ik haal hier een overdreven voorbeeld erbij maar ik kan gewoon niet geloven dat wat hij gedaan heeft weg wordt gewuift .wie weet hoeveel hij op zijn kerfstok had. beschrijp mij niet verkeerd ik zeg dit NIET omdat het toevallig een nieuwe nederlander is maar omdat ik het niet eens ben met hoe nederland zich"gedraagt" ,in andere landen worden er al negatieve reisadviezen gegeven i.v.m criminaliteit vind je het gek.het is hier net de omgekeerde wereld. doe je slecht dan wordt er nog een tocht voor je gehouden ook en als je je spullen wil beschermen (en niet aleen je spullen maar ook je familie)en je maakt een een fout(wel een groffe) dan wordt je gelijk aan de hoogste boom opgehangen!!
ik ben nu mijn ei kwijt!

francien5 | 22-01-05 | 23:28

Voorlopig gaat de Telegraaf morgen een rectificatie plaatsen; dat is de tweede uitglijder al in korte tijd van neelands grootste "kwaliteitskrant"Doe mij de Story maar, weet je zeker waar je aan toe bent............

Opa-Buiswater | 22-01-05 | 23:27

Ik ga eens lekker de stad in, me onder al die marokkaantjes mengen, zijn soms best aardig en voorkomend, als je het maar afdwingt. Kijk: rechtse schijterds die jarenlang hun bek niet durfden opendoen spelen nu even de held maar dat gaat ook weer over. Kijk naar wat zich voordoet en blaas gewoon niet alles op, dat is wat ik bedoel. Benoem dingen, maar duidelijk en precies, dat scheelt, nu worden langzaam maar zeker hele gemeenschappen tegen elkaar opgezet en dat gaat gewoon niet werken.

bassline | 22-01-05 | 23:25

. Ali
Bedankt voor het NRC artikel !

Europa | 22-01-05 | 23:23

@bassline
"In de ban van de xenofobie lijkt het erop dat iedereen voor opschorting van de rechtsstaat is"
-
"Xenofobie = afkeer voor alles wat vreemd is"
Zie jij hier mensen klagen over Chinezen, Indiers, Pakistani etc. ?
Xenofoben hebben daar ook afkeer van.
-
"Rechtsstaat" betekend voor links Nederland dat "jullie arme domme negertjes en gekleurde(!) moslimpjes door Mij, Grote Blanke Linkse Broeder/Zuster, alleen maar rechten en geen plichten krijgen."
-
Deze "Kijk mij nou toch eens niet discrimineren, wat ben ik toch een toffe peer" houding begint gelukkig een beetje uit de mode te raken.
-
In de "rechtsstaat" waar jij het over hebt was het verboden om ook maar iets negatiefs over met name getinte buitenlanders te zeggen.
Wat er ook gebeurde, je mocht als blanke niks zeggen want anders zou het vreselijke D-woord wel eens kunnen vallen.
-
Een paar jaar geleden kon het je kop kosten als je klaagde dat je weer beroofd was door een marrokaans kutjochie (oops, daar gaat mijn kans op mijn eerste "Tofste Peer van de Maand" lintje)
-
Wat je hier ziet, en jij dom noemt, is de wens dat ook bruine (ooo, gevaarlijk woord) moslimpjes zich aan onze wetten moeten houden.
Maar voor links Nederland is dat natuurlijk dicriminerend en populistisch.
Vandaar dat we nu ook in deze shit zitten.

Moi | 22-01-05 | 23:19

Het artikel is haastig van de Telegraaf-site verwijderd?

Neon | 22-01-05 | 23:19

nee, paniek helpt, vriend. Kijk: door angstig en gestresst te reageren worden de problemen alleen maar groter, en door grote groepen mensen over een kam te scheren nemen de tegenstellingen eerder toe dan af. Mensen moeten duidelijk en nauwkeurig zijn, zeker rond dit soort gebeurtenissen. En het komt niet allemaal van een kant, waar er twee vechten hebben er twee schuld...

bassline | 22-01-05 | 23:16

Baseline, hallo, niet teveel peu nerveu hoor... Je bijdrage is welkom, nadenken en nuances goed, maar de toekomst zonder dat we iets anders doen begint wel duidelijk te worden. Kop in 't zand en hopen dat het goedkomt is wel erg passief daar hebben we niets aan

dekrux | 22-01-05 | 23:12

weten jullie, het is allemaal zooo Samuel Huntington en iedereen wil maar in grote processen geloven. Ik denk dat ze niet bestaan, we moeten het over individuen hebben en niet over groepen, dat zou al een hoop schelen.

bassline | 22-01-05 | 23:05

ach, stik in de stress, ook prima, ik probeer iets relativerends bij te dragen zodat men de ogen weer een beetje opent, er gebeuren belangrijker dingen in de wereld hoor. En natuurlijk heb ik Bassam Tibi gelezen, lang geleden al, maar ik onderschrijf zijn conclusies niet omdat ik denk dat een maatschappij te complex is om je aan voorspellingen te wagen. Religie is een belangrijke component, ook in de moderne maatschappij, maar zij vindt zich ingebed in een breed scala van andere processen die op termijn nivellerend zullen werken. Je zult wat strubbelingen houden maar die zijn van alle tijden...

bassline | 22-01-05 | 23:01

Perfecte column. Duidelijk en bovenal waar.

Denk eens over het volgende na. Iemand als Janmaat (waar ik slechts in kleine mate mijn mening terugvond) zou tegenwoordig a la Ayaan of Geert bewaakt moeten worden, of met een mes ergens worden teruggevonden.
Door wie weten we ook wel.
Allemaal weer schijnheilig meelopen op 4/5 mei en zeker een stille tochtje hier of daar meeheulen. En nog een dag na 5 mei wat verdwaalde LPF'ers die hun held herdenken. Nog even en we zijn een landje van herdenkers: waarom nooit vooruitkijken naar de toekomst. Herdenk hoogstens wat er de laatste eeuw is misgegaan, en bepaal vanaf daar waar je heen wil...

spambam | 22-01-05 | 23:01

Ik ben het niet altijd eens met Starf*cker, maar dit verhaal onderschrijf ik voor de volle 100%.

Mexicano | 22-01-05 | 22:56

hee bassline, wakker worden. Bassam Tibi al gelezen en begrepen? belangen zijn zo 1980... de tijd inderdaad.

dekrux | 22-01-05 | 22:56

natuurlijk gaan er dingen mis, maar ze worden buitenproportioneel opgeblazen, daar ageer ik tegen. En tegelijkertijd vraag ik me af wat de belangen achter dat opblazen zijn. En dat misgaan is van alle tijden, dus begrijp ik niet waarom we ons daar tegenwoordig allemaal mee moeten bemoeien, maar dat zal de tijd wel zijn...

bassline | 22-01-05 | 22:52

@Filo Dat is niet gebeurd en de kans daarop is significant kleiner.

Major Failure | 22-01-05 | 22:40

@Major Failure Dat zou ik nog niet zo hard zeggen. Ik vraag me sterk af wat de Publiek Opinie zou zijn als mevrouw een blonde Hollandse knul tegen een boom als een konijn had geplet.

Filo | 22-01-05 | 22:32

@baseline: ga eens praten met Ali en Bassam Tibi

dekrux | 22-01-05 | 22:31

@Bassline: Xenofobie heeft er ruk mee te maken, begrepen, jij oerstomme rukker?
Bijzonder weinig aan de hand???

Major Failure | 22-01-05 | 22:16

100 vrouwen in blijfvanmijnleven huizen bedreigd door man of familie
Net op het 10uur journaal gehooord: uit onderzoek is gebleken dat ruim 100 vrouwen die in de blijfvanmijnlijfhuizen verblijven met de dood worden bedreigd door hun man of familie. Deze vrouwen zijn doodsbang. Volgens de organisatie van deze huizen moet Verdonk ingrijpen en de politie meer vrijheid geven deze mensen aan te pakken, de mannen dus. Gaat men Ayaan Hirsi Ali nog eindelijk geloven? Of zit ze er soms nog steeds naa

Ali | 22-01-05 | 22:12

@ali: plicht lectuur. gek dat "wij" westerlingen het beter weten dan mensen als tibi. interessant is, als tibi een GS-commenter was geweest resp een westerling, dan zou het een rechtsextremist zijn geweest. ik ben benieuwd hoe hij eigenlijk gezien wordt door knuffelend en links politiek nederland/europa. een zot? een pessimist? "maar" een arabier? een lobbyist? hij
wordt vermoedelijk mindstens stug geignoreerd.

weissbier | 22-01-05 | 22:00

op het gevaar van herhaling (ik heb de hele thread niet gelezen): zeg starf*cker, je meent het niet. het gaat niet goed met je. dar bewijst al dat zovelen het met je eens zijn.

wat ik van jouw stukkie begrepen heb is dat het populisme groot moet worden? justitie volgens een barometer? wat een lulkoek. als TOCH bewezen kan worden dat die vrouw die ali opzettelijk tegen die boom vastreed dan is het WEL degelijk moord of mindstens doodslag, volkomen onafhankelijk van de volkstemperatuur. hiermee lijk je meer op geert dan wilders zelf, als je het mij vraagt. terwijl ik dacht dat ik rechts van jouw zat.

weissbier | 22-01-05 | 21:44

@Ali: ik neem het terug, copy paste was het enig passende. Ik moet hier wel even van bijkomen. Nobelprijs sociologie voor Bassam Tibi? Oh nee bestaat niet.

Lezen die Bassam en drie keer herkauwen voor posten svp

dekrux | 22-01-05 | 21:35

Dom, populistisch, paniekerig en angstig geleuter, jammer. In de ban van de xenofobie lijkt het erop dat iedereen voor opschorting van de rechtsstaat is. Laat je niet in de maling nemen, deze angstcultus heeft juist voor de meerderheid grote gevolgen. Dus laten we de waan van de dag verlaten en ons op langere termijnen concentreren en in dat licht is er bijzonder weinig aan de hand.

bassline | 22-01-05 | 21:30

'en waar was Harrie Potter?'
Die zat zich thuis in z'n favoriete leesstoel met een vinger in zijn anus suf te rukken. Is dit nu niet precies de 'nieuwe ordening van de samenleving' waar onze premier iedere keer weer een stijve plasser van krijgt?
'Nederland, zo vindt Balkenende, is hard toe aan een nieuwe ordening van de samenleving waarin professionele werkers en burgers zelf hun eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen.'
Nou JP, deze mevrouw laat ons op dit gebied allemaal een vaginascheetje ruiken! Krijg jij en het door je ambtenaren suf gebureaucratiseerde OM maar snel de typhus. We lossen het zelf wel op! Beter, sneller en stukken goedkoper!
BTW onze 'fearless leader' heeft vandaag in een klap de werkeloosheid in Nederland opgelost. Het begrip werkloos moet volgens Drs. JPB vervangen worden door 'tussen twee banen in'. Je bent dus niet meer werkeloos, nee je zit gewoon tijdelijk eventjes tussen twee banen in. Een nieuwe vrijbrief om ongegeneerd werkelozen (lees: mensen die tijdelijk tussen twee banen inzitten) financieel te strippen? Maak je borst(en) maar nat; het duurt nog lang voordat we van deze schaamluis in de pels van de sociale zekerheid verlost zijn...

stretch | 22-01-05 | 21:07

@dekrux, of amerikaanse "verhoorspecialisten" laten overvliegen, om die kleine marocjes aan de tand te voelen

Mazzel | 22-01-05 | 21:02

@Ali: bedankt! has de krant nog niet gezien
@Ali: link, quotes of samenvating, geen copy past svp
@redactie: kunnen we een nieuwe sessie openen nav het NRC verhaal?

bv

Toen Bassam Tibi afgelopen herfst door een krant werd gevraagd op te schrijven hoe Duitsland er binnen tien jaar uit zou zien, schetste hij een horrorscenario. Woedende, plunderende moslimjongeren die bloedige straatgevechten leveren met de politie. ,,De moord op Theo van Gogh is een waarschuwing??, zegt de Duitse islamkenner (60), die zichzelf een realist vindt. Grootschalige onlusten kunnen volgens Tibi binnen enkele jaren werkelijkheid zijn ? in Berlijn, Frankfurt, Keulen en ook in Nederland.

,,Ik pleit voor een dubbele strategie: afweer van de expansieve jihad-islam en een dialoog met de vreedzame islam. Door de falende integratie is de samenleving in landen als Duitsland, Engeland en Nederland uiteengevallen in Parallelgesellschaften, etnische enclaves waarin moslims zich afzonderen.

De scheiding tussen kerk en staat wordt door veel moslims niet begrepen

etc etc

Een man naar m'n hart

dekrux | 22-01-05 | 21:00

re: mazzel: "Bush liet zich ook lovend uit over "de vrijgevigheid" van de moslims."

Na het nieuws de afgelopen dagen is een oplossing voor kleine criminelen een omscholingscursus van in de VS wellicht?

dekrux | 22-01-05 | 20:49

@starf*cker Drie maal is scheepsrech blijkt maar weer. Ben-het voor de driede maal geheel met je stelling eens!!!! Alsjeblieft ga in deze richting door !!!!!

Singer | 22-01-05 | 20:42

@. King of controversy 22-01-05 @ 19:05

Het algemene antwoord zal blijken:
Liever StarF*cker als Minister president, rita VerdonkT als sexslavin, en Wilders radiKaal, dan nog langer in een land te leven die nogal extreem (!)op zijn kop staat!
Het antwoord ligt op straat, in de ogen van ieder individu.
Zoals het gaat is niet goed, dat weten we allemaal, en desondanks dienen wij te wachten op de volgende verkiezingen.
Zoals je waarschijnlijk hebt gezien, komen hier figuren van allerlei puimage. -kijk eens links en rechts om je heen-
Het enige wat wij hier kunnen produceren in deze kapitalistisch hypocriet egocentrische wereld, zijn een paar pixels.
Welcome to reality.
Realiteit, iets wat velen -denken- te kennen, al velen aangehoord hebbend, edoch was er niemand die antwoord kon geven, leven we niet allemaal in de sur realiteit?
Zal jij dan onze herder in de duisternis zijn naar het licht?
Spit it out!
Maak een entreé als niemand hier ooit heeft gemaakt.

(typo's steekt ieder maar in zijn/haar hol)

~Pyro~ | 22-01-05 | 20:37

@Nate: merci, maar waarom kan die malle werd niet gewoon een advocaat nemen? No case?
@mazzel: broeha haro!

dekrux | 22-01-05 | 20:36

'rijdende rechter' worden, blijkt best riskant...

snugger | 22-01-05 | 20:08

Twintig jaar geleden kon je beter een gehandicapte, lesbische allochtoon zijn in het kader van "positieve" discriminatie.En kijk nu waar dat toe geleid heeft. Ook nu blijkt maar weer eens dat het in Nederland een nadeel is om een gezonde Hollandse kaaskop te zijn. Oeps, sorry dat is ook discriminerend. Als een Naffer dat tegen je zegt en je stapt naar de politie, wachttijd drie dagen. Dan lachen ze je uit maar als je ***Marokkaan zegt wordt je publiekelijk gelyncht. Maak niet uit door wie

Weisse rose | 22-01-05 | 20:02

@liflafje 19:07
GSP no way José. *fck is daar te slim voor denk ik en het GS publiek te divers gelukkig. Daar gaat het hier om dacht ik, niet oim een sekte te creëren...

dekrux | 22-01-05 | 19:56

@DaJudge: Ik ben het er mee eens dat de zaak-Joos en deze inderdaad verschillen, maar er zijn zeker ook overeenkomsten. Mijn punt is dat dit soort complexe dingen rustig moeten worden uitgezocht door een rechter. Dat is gebeurd, mevrouw is vrij. Goede zaak toch? Nee, iedereen fokt zich erover op dat ze niet zonder nader onderzoek met een lintje naar huis werd gestuurd...

De onderbuik regeert weer.

Filo | 22-01-05 | 19:55

verdorie, was even weg en koken etc, nu weer klassestream!

@nate gray: svp executive summaries van je posts. te lang om te lezen...

dekrux | 22-01-05 | 19:43

@Duppie: Ik weet 't, maar ik vond 'm zo goed, dat ik er wat stukken van hier op GS plaatste. Nogmaals dank ervoor! :-)

Nate Grey | 22-01-05 | 19:37

-weggejorist-

Pieter Baan | 22-01-05 | 19:23

Hulde aan StarF*cker! Maar het probleem is dat 't vriendenclubje dat wij kabinet noemen elkaar toch wel de hand boven 't hoofd blijft houden. En daar komt bij dat een minister natuurlijk liever de scheve schaats rijdt dan gezichtsverlies lijdt. Corruptie tiert ook in de lage landen welig, alleen is het een wat geniepiger variant, die via achterkamertjes en middels vriendendiensten wordt gebezigd. Feit blijft dat Nederland zo naar de klote gaat en dat de hardwerkende burgers, en niet de politici, op de blaren mogen gaan zitten.

MrFancyPants | 22-01-05 | 19:13

Starf*cker for President !! Yes, helemaal mee eens

pruuske | 22-01-05 | 19:09

Starf*cker wat kan je het toch lekker verwoorden. Word het niet eens tijd dat jij in de politiek gaat. Behalve dat je het goeg kan vertellen ben ik het nog met je eens ook. Laat ik jou nou niet alle veren in je reet steken, de rest van geen stijl mag er ook zijn. Gatverdamme, ik betrap me gewoon spontaan op het meest extreme geslijm wat je kan bedenken.

Hoe dan ook, ik vind het tijd voor een nieuwe politieke partij. De Geen Stijl Partij. Word het toch nog gezellig in Nederland, komen de normen en waarden weer terug en gaat de betutteling samen met de allochtone criminelen( de rest mag blijven) al dan wel horizontaal of niet gewoon terug waar het uitschot vandaan kwam.

Ik zeg: Fire in the hole!!! Starf*cker for president!!!

Hello mr. Bush, this our president, mr. Starf*cker, would you please be so kind to step aside....

liflafje | 22-01-05 | 19:07

Even geen feesie voor Huisjes & Weesie.
"De Telegraaf publiceert zondag een verklaring waarin de krant de strekking van het openingsartikel van zaterdag deels ontkent. "We zullen morgen in de zondageditie verklaren dat de heer Donner op geen enkele wijze betrokken is geweest bij de aanklacht van het Amsterdamse OM tegen mevrouw Germaine C.", aldus de hoofdredactie van De Telegraaf."

Pritt Stift | 22-01-05 | 19:06

zo, uit al het bovenstaande kan je twee dingen concluderen: a) er zijn hier aardig wat slimme mensen aanwezig (eerste berichtje dus ff slijmen) b) ik heb nog niemand over een oplossing gehoord...

King of controversy | 22-01-05 | 19:05

@nate: dat soort brieven worden op ministeries nooit serieus genomen en gaan voor de lol op het prikbord.

wasabi | 22-01-05 | 19:00

Shit!! VerDonnereerde dus ..........

puiepisser | 22-01-05 | 18:49

Goed speurwerk vanochtend in de krant van wakker-Nederland waaruit bleek dat de volkomen wereldvreemde professor Donner zijn personeel bij het Openbaar Ministerie verordonneerde de dame die per ongeluk een beruchte draaideurcrimineel iets te hard tegen een boom liet stuiteren, hard aan te pakken. De letter van de wet moest zegevieren, de geest deed er wat minder toe.

Graag geen spelfouten! Ook niet voor de columnisten!! Het moet zijn: verDonnoreerde (of Verdonkte).

puiepisser | 22-01-05 | 18:48

At Nate Grey: deze link heb ik om 13.21 reeds gepost! :-)

Duppie | 22-01-05 | 18:48

Last post!

Pannie | 22-01-05 | 18:30

@redactie: beroerd stuk, minstens net zo onzinnig als dat van vrind Weesie in de Telegraaf. Neem dan P. Kouwes: die schrijft niet alleen beter, maar vooral ook beter onderbouwd!

Guido | 22-01-05 | 18:18

Ja, waarom ook niet? Chiant deed dat wel. Mocht je genoeg tijd hebben, zou ik je aanraden dat ook te doen. Blijf je van de straat!

Nate Grey | 22-01-05 | 18:17

Nate Grey, leuk... denk je nu echt dat iemand zoveel text gaat lezen ???

QB.as.seen.on.RC | 22-01-05 | 18:15

offtop. wa's dit nou weer? At5.nl:

Vechtpartij Hervormd Lyceum Zuid
Vrijdag in de Schubertstraat (Oud Zuid) heeft een buurtregisseur moeten ingrijpen in een gevecht tussen drie mannen en ongeveer vijftig scholieren van het Hervormd Lyceum Zuid.
De drie mannen betraden het schoolpand, vermoedelijk omdat zij ruzie hadden met een scholier. Een groep medeleerlingen nam het op voor deze jongen en achtervolgden de mannen naar buiten. Eén van de mannen werd mishandeld.
Uiteindelijk zijn zes verdachten tussen de 15 en 25 jaar opgepakt. Vier leerlingen van het lyceum voor openlijke geweldpleging, twee mannen voor bedreiging van een leerling.

Iemand meer?

Pannie | 22-01-05 | 18:13

@Nate Grey

liever een link aub.

TheRealShowstopper | 22-01-05 | 18:10

@Chiant: Ik vond dat mailtje op een of andere site van de heer K.H. de Werd. Die kerel schrijft heel wat directe confronterende brieven naar politici.

Hier nog eentje:

Van: de Werd K.H.
Faxnummer 06-30577752
Telefoon werk 06-30577752

Pagina's: 2

Datum/tffd: 4-04-2003 11:34:43

Onderwerp: Ambtelijke corruptie van Procureur-generaal de Wijkerslooth

Amsterdam d.d. 4 april 2003

Geachte Lezer,
Daderprofiel van Jhr. mr. J.L. de Wijkerslooth de Weerdesteyn

Genoemd juridisch gedrocht woont in leiden aan de Woudense Singel no. 20, tot schande van deze gemeente en is geboren uit gebrek aan journalistiek / politieke controle, waarbij zijn adellijke titel zich zodanig in zijn decadente hersencellen heeft gemanifesteerd, dat hij zichzelf als een soort Übermensch boven de formele Wetgever heeft geplaatst. Dit, terwijl hij feitelijk als Untermensch functioneert, waarbij hij ter bevrediging van zijn primitieve lustgevoelens in strijd met de Formele Wet en Internationale Verdragen van zijn slachtoffers eist dat zij genoegen dienen te nemen met de motivering van zijn beslissingen op juridisch volstrekt achterlijk, arglistig en bedrieglijk niveau. Juist omdat dit voor hem de enige mogelijkheid biedt Vrouwe Justitia ongestraft aan te kunnen randen, waaruit feitelijk moge blijken dat hij al geruime tijd met zijn ambtseed ex. art. 29 Ro z'n adellijke aars heeft afgeveegd!

Genoemd juridisch monster, behoort tot één van de vele rotte appelen in de 'fruitmand' van Vrouwe Justitia. Hij is door en door corrupt en als zodanig op heterdaad betrapt via de stelling van de Werd, toen hij op 16/10/02 trachtte het wettig overtuigend bewijs te verduisteren. En dat in de feitelijke omstandigheid dat het Openbaar Ministerie (nota bene als wetshandhaver) ter bevrediging van de financiële vraatzucht der commerciële advocatuur, hij zich ondanks art. 4, 29, 11l idc juncto 12 Ro, 207 lid 1 en 2 Sr, de Formele Wet en Internationale Verdragen, formeel de stelling betrok dat het veelvuldig plegen van meineed ten laste van mijn juridische belangen en onafhankelijke rechtspleging, niet strafrechterlijk diende te worden vervolgd. Daartoe waren zelfs zes dwingende uitspraken van de Rechtbank, het Gerechtshof en de Hoge Raad der Nederlanden gedaan, waaronder drie bevelen van het Gerechtshof ex. art. 12i Sv gegeven, die volstrekt werden genegeerd. Dit om terzake er geen enkel misverstand over te laten bestaan dat hij en soortgelijk juridisch geboefte heeft plaatsgenomen op de stoel van de Zittende Magistratuur. En dat levert een uitermate gevaarlijke situatie op voor de rechtszekerheid en het welzijn van allen op Nederlands grondgebied.

Genoemd individu valt in de categorie uitermate gevaarlijke, volstrekt gewetenloze togacriminelen die middels misbruik van hun ambtelijke bevoegdheden rechtzoekenden maatschappelijk, financieel en psychisch ter ziele helpen. Dit ter bevrediging van hun ziekelijke geest, wat bij hen resulteert in een machtsorgasme, dat vergeefs op wordt gezocht, terwijl hun eigen vrouw via hun secretaresse wordt kenbaar gemaakt dat de vergadering wat uitloopt! Genoemd individu is bijzonder schadelijk voor de gehele Nederlandse samenleving, daar hij de door hem en op kosten van de belastingbetaler vergaarde juridische kennis en ervaring misbruikt als drug voor zijn decadente hersencellen. Het valt dan ook bijzonder te betreuren dat zijn ouders tijdens de gemeenschap geen condoom hebben gebruikt, waardoor de Nederlandse samenleving thans met dit juridisch gedrocht zit opgescheept.

Hij is bijzonder gewiekst als het er om gaat zijn zwaar criminele activiteiten te verbergen, zo verklaarde hij voor de parlementaire bouwfraudecommissie zonder blikken of blozen of stotteren, dat de omstreden schikkingen die werden getroffen over de bouwfraude berusten op een misverstand tussen hem en het Haarlemse Parket; hetgeen zelfs zonder enig voorbehoud werd geloofd, ondanks het feit dat hij er ambtshalve juist voor wordt betaald om er voor te zorgen dat dit soort misverstanden niet kunenn voorkomen.

Voorts verscheen deze juridische boef op de TV om te verklaren dat hij best kon begrijpen dat de burger het uiterst vervelend zou vinden indien zijn fiets zou worden gestolen, terwijl hij vrijwel terzelfder tijd bezig was hun burgerlijke rechten te verkrachten, waarbij hij op liederlijke wijze zijn ondergeschikten misbruikt. Da zijn veelal wat minder bekwame, willoze figuren die bij gebrek aan juridisch inzicht met de hakken over de sloot hun tentamens hebben gehaald en derhalve geen eigen advocatenkantoor kunnen voeren. Die willen slechts hun baan kunnen behouden door voor hem onder het motto:

'Befehl ist Befehl' als volstrekt willoos werktuig te functioneren.

Kortom het betreft hier een juridische rat die via duistere benoeming en zijn ellebogen omhoog is gekropen naar een functie die zich evenmin met hem verdraagt als water en vuur, evident waarom hij geen zinnige bijdrage aan een behoorlijke rechtspleging kan leveren. Zijn slachtoffers zijn bijzonder kwetsbaar, omdat zelfs de meest gewiekste advocaten het niet aandurven hen rechtsbijstand te verlenen. De oorzaak daarvan ligt in de ambtseed van de advocaat waarin staat vermeld, dat de advocaat eerbied dient te hebben voor de Rechterlijke Macht waarvan ook dit juridisch zwijn deel uitmaakt!

Tot zo ver dit daderprofiel van Jonkheer de Wijkerslooth de Weerdesteyn, onder het voorbehoud dat het misdadig gedrag van genoemd individu niet wordt veroorzaakt door een hersentumor groter dan een tennisbal !

Gelet op de onaantastbaarheid van genoemd juridisch monster, kan de Nederlandse samenleving slechts wensen dat hij geheel gratis en ten spoedigste een agressieve kanker krijgt op een plaats waar de dokter oook met chemotherapie niet bij kan komen. In dat geval dient zijn crimineel vergaard vermogen aan de samenleving toe te vallen, ter verdeling aan zijn slachtoffers en kan Vrouwe Justitia in naam van het door hem geschonden recht op zijn graf schijten namens allen die hij ter bevrediging van zijn primitieve lustgevoelens maatschappelijk, financieel en psychisch ter ziele heeft geholpen. Het percentage stront in de toga van genoemd individu is 100%. Het algemeen belang vereist derhalve dat hij zijn toga ten spoedigste aan de kapstok hangt, daar genoemd individu blijkens de inhoudelijke strekking van deze publicatie nog slechts geschikt is om vliegen te vangen.

Als Voorzitter van de Vereniging Recht op Recht, heb ik zeer schrijnende gevallen meegemaakt, als gevolg van de feitelijke omstandigheid dat togacriminelen als de Wijkerslooth gedekt door tuchtwetgeving, onverdiend maatschappelijk aanzien en de zeer ernstige leemtes in de formele Wet burgers maatschappelijk, financieel en psychisch te gronde hebben geholpen. Dit ter bevrediging van hun strikt primitieve instincten. Ik heb op grond van mijn zeer ruime ervaring met togacriminelen de stelling van De Werd ontwikkeld, die het mogelijk maakt om criminele elementen bij de rechtspleging op uitermate effectieve en goedkope wijze, dus zonder gouden handdruk, uit de Rechterlijke Macht te verwijderen.

De stelling van de Werd is gebaseerd op vaste jurisprudentie van de Hoge Raad der Nederlanden, die stelt dat beroepshalve gemaakte fouten zwaarder wegen, omdat men beroepshalve wordt geacht te weten waarmede men bezig is en luid als volgt:
"Togacriminelen herkent men feilloos aan de motivering van hun beslissingen als een inbreker aan zijn vingerafdrukken, omdat hun bekentenis daarin ligt opgesloten". Einde citaat.
Via deze stelling werd de Wijkerslooth op 16/10/02 op heterdaad betrapt, toen hij de volgende zinsnede motiveerde ik citeer:
"In de archieven en de registratiesystemen van het O.M. heeft men niets aangetroffen waaruit zou kunnen blijken dat de bevelen van het Gerechtshof niet werden opgevolgd". Einde citaat.

Elke jurist die het zou wagen een dergelijke zinsnede te citeren pleegt juridische zelfmoord, dus ook de Wijkerslooth die zich nog probeerde in te dekken middels de mededeling dat hij het op prijs stelde te vermelden, dat zijn motivering in nauw overleg met landsadvocaat tot stand was gekomen. Echter, die durfde het evenals geen enkele jurist aan om de juridisch geciteerde achterlijke zinsnede van de Wijkerslooth voor zijn rekening te nemen. De Wijkerslooth citeerde genoemde juridisch leugenachtige zinsnede als 'Voorzitter van het College van Procureurs-generaal' dus als wetsdeskundige en is derhalve ook blijkens bovenvermelde vaste jurisprudentie van de Hoge Raad der Nederlanden ernstig corrupt.

Genoemd individu probeerde met zijn ondeugdelijke motivering - die ontegenzeggelijk de sfeer ademt van arglistig bedrog in overtreffende trap - het wettig overtuigd bewijs te verduisteren. Dit onder van de feitelijke omstandigheid dat het OM zich als wetshandhaver ondanks art. 4, 29 Ro en 207 lid 1 en 2 Sr formeel de stelling heeft betrokken, dat het zeer veelvuldig plegen van meineed ter aanranding van mijn juridische belangen en behoorlijke rechtspleging niet strafrechterlijk diende te worden vervolgd. Daartoe werden zes dwingende uitspraken van de Zittende Magistratuur, waaronder zelfs drie bevelen van het Gerechtshof ex. art. 12i Sv volstrekt genegeerd. Ik zal er geen enkele twijfel over te laten bestaan, dat het OM zodoende terzake heeft plaatsgenomen op de stoel van de Zittende Magistratuur en de Formele Wetgever uitgeschakeld.

Hoe gevaarlijk de situatie bij de Gewapende Macht al uit de hand is gelopen moge wel blijken uit het art. in de telegraaf d.d. 5 maart 2003, waaruit blijkt dat onder de eindverantwoordelijkheid van de Wijkerslooth burgers ernstig worden mishandeld door de Gewapende Macht, en het opmaken van valse proces-verbalen onder ambtseed veelvuldig voorkomt. Sinds geruime tijd komen er ernstige signalen vanuit de Gewapende Macht zelf en uit de samenleving, waaruit blijkt dat het OM in verkeerde handen is gevallen. Als zelfs Procureur-generaal de Wijkerslooth zijn integerheid heeft verkwanseld, wat verwacht men dan van zijn ondergeschikten? Getoetst aan de stelling van de Werd is de Wijkerslooth zeer ernstig corrupt gebleken, door zijn beslissing te motiveren op juridisch arglistig, vrijwel achterlijk niveau.

Blijkens art. 11 lid c juncto 12 Ro heeft de Formele Wetgever er rekening mee gehouden dat togacriminelen als de Wijkerslooth geen enkele bemoeienis met rechtspleging behoren te hebben. Integendeel, anders dan uit hoofde van ziekte en/of gebreken functioneerde de Wijkerslooth op juridisch onvolwaardig niveau en daarop heeft de Formele Wetgever blijkens genoemde artikelen het onmiddellijk oneervol ontslag bij de Rechterlijke Macht gesteld. Het wordt de allerhoogste tijd, dat 11l idc juncto 12 Ro wordt geactiveerd. Ik heb daartoe de Wijkerslooth aangemerkt als zijnde een verdachte in de zin van art. 27 Sv. Binnenkort zal het Gerechtshof via de art. 12 Sv procedure op mijn verzoek beslissen of genoemd individu strafrechterlijk dient te worden vervolgd.

De kans dat een bevel ex. art. 12i door het Gerechtshof wordt gegeven is statistisch nog geen 2% ondanks dat feitelijk gegeven heeft het OM op mijn verzoek al drie bevelen van het Gerechtshof ex. art. 12i Sv bekomen en genegeerd. Alvorens het Gerechtshof met het vierde bevel komt dit keer tot het strafrechterlijk vervolgen van de Togacrimineel de Wijkerslooth, zal het OM eerst formeel bij het Gerechtshof moeten verklaren met ingang van welke datum zij de Formele Wetgever en de Rechtsmacht van de Zittende Magistratuur weer erkent en/of het vierde bevel van het Gerechtshof evident daaraan wel door het OM zonder enig voorbehoud wordt opgevolgd.

Het Openbaar Ministerie doet als jarenlang verwoede pogingen om mij te vervolgen terzake enkelvoudige belediging, omdat mijn gebruik van vrijheid van meningsuiting tegen hun malafide activiteiten kennelijk niet bevalt. Ik heb inmiddels een wig tussen Zittende en Staande Magistratuur weten te drijven, want tot op heden hebben zich drie politierechters teruggetrokken op grond van mijn wrakingincidenten, waarbij ik aanvoerde dat er geen recht kan worden gesproken zolang de Officier van Justitie zich nog in de stoel van de Rechter bevindt. Die moet daar eerst uit, ten behoeve van Vrouwe Justitia en de toekomst van onze kinderen.

Het is mijn burgerplicht om daaraan een bijdrage te leveren, ook ik heb kinderen op deze verrotte wereld gezet, dus er voor te zorgen dat ook zij in de toekomst hun wettelijke bescherming zoals bij Formele Wet en Internationale Verdragen toegekend kunnen behouden. Daartoe is o.m. nodig, dat de Wijkerslooth definitief zijn toga aan de kapstok hangt, zelfs voor dat hij op juridisch vrijwel achterlijk niveau begon te motiveren, gaf hij al duidelijke signalen af waaruit bleek, dat zijn integriteit sterk te wensen overliet.

Ondanks dat ik hem, met verwijzing naar het voorgaande, dringend heb verzocht zich niet in te laten met onbetamelijke zaken, heeft hij dat toch gedaan, er daarbij natuurlijk van uitgaande dat de pakkans, gelet op de zeer ernstige leemtes in de Formele Wet en het gebrek aan politieke en journalistieke controle vrijwel nihil zal zijn. Welnu, de ernstige leemtes in de Formele Wetgeving terzake heb ik opgevuld met de stelling van de Werd. Wat het gebrek aan journalistieke en politieke controle betreft, waak ik er als motiveringsdeskundige persoonlijk over dat genoemd individu zijn langste tijd bij Justitie heeft gehad. Zijn wapen was ondeugdelijk motiveren en slepend houden, zodat rechthebbende maatschappelijk, financieel en psychisch te gronde gaat alvorens recht kan geschieden,

Mijn wapen tegen zijn soort is de stelling van De Werd, gebaseerd op vaste jurisprudentie van de Hoge Raad der Nederlanden, de feitelijke waarheid en vrijheid van meningsuiting niet te vergeten, de Wijkerslooth zal nimmer in staat blijken te zijn zich te weer te stellen tegen deze uitermate zware beschuldigingen van een dakloze. Wat is er dan nog over van de waardigheid van zijn ambt en of zijn geloofwaardigheid? U hebt het begrepen, het zal niet lang meer duren of de Wijkerslooth staat samen met mij bij het Huis voor Onbehuisden onder de douche. Dat laatste is nog twijfelachtig, immers ik heb hem eveneens zowel in persoon als hoofdelijk verantwoordelijk gesteld voor de schade met zijn gehele persoonlijk vermogen. Dus als alles volgens het recht verloopt staat hij daar alleen onder de douche bij het H.V.O. en woont de Werd tot zijn ongenoegen op de Woudense singel no. 20 als ereburger van die stad.

K.H. de Werd,

Voorzitter van de Vereniging Recht op Recht,

Amsterdam d.d. 5 maart 2003.

Nate Grey | 22-01-05 | 18:05

Liberte GHB is wel het minste waar ik mee aan zal moeten komen zetten....(snif)

Pannie | 22-01-05 | 18:03

@.pannie 16:09
Lijkt me wel wat.

hertog jan | 22-01-05 | 18:00

@ Filo, in het geval van joost, was de vermoedelijke dief al overmeesterd waarna ze nog even dood geschopt werd.
Hier betrof het ook niet een persoonlijk incident, dus kan je er vanuit gaan dat er een bepaalde mentaliteit bij de daders leeft.
In het geval van Ali, was het een persoonlijk incident en is dus de reactie van de vrouw begrijpelijker plus dat het niet gezegd is dat ze hem wilde dood rijden.
Wanneer mevrouw hem klem had gereden, en vervolgens was uitgestapt om hem nog even dood te trappen lag het wat anders.

DaJudge | 22-01-05 | 17:57

@Filo

Je hebt gelijk tav. het rechtssyteem. Ik zou alleen een beetje uitkijken dat je niet appels en peren vergelijkt. De zaken die je noemt zijn toch niet gelijk?

TheRealShowstopper | 22-01-05 | 17:52

xtc?

Pannie | 22-01-05 | 17:47

Ik vind dit allemaal wel weer onwijs kort door de bocht. Ali B is OOK een burger, en verdient OOK bescherming. Ja, het was dan misschien een stuk tuig, oke, het was een stuk tuig, maar dat billijkt nog niet hem te doden. Er is dus zeker aanlijding eens heel goed te kijken of mevrouw niet te verg gegaan is. Kennen jullie de zaak-Joos nog? Mevrouw leek een blikje bier gestolen te hebben en werd afgeslacht. De daders mochten aan de hoogste boom. Hier dood iemand een tasjesrover en dat is zomaar allemaal hulde? Met twee maten meten noem ik dat.

Los van deze hypocriete houding deed het OM gewoon haar werk, namelijk mogelijk strafbare feiten aanhangig maken bij de rechter-commisaris. En die heeft zijn werk dan weer gedaan door mevrouw heen te zenden. Zo werkt het Nederlandse rechtssyteem.

En Rita Verdonk en zeker die pedante kwal van een Wilders moeten gewoon hun mond houden, want politici hebben zich niet te bemoeien met dit soort zaken. Dat moet via de wet gaan.

For the record: Ik vind Piet Hien Donner een enorme idioot, maar niet hierom.

In ieder geval bevestigt GeenStijl wel weer mijn afkeer van de juryrechtspraak.

Filo | 22-01-05 | 17:43

Bij de weg, als je het hebt over de zegeningen van de multiculturele samenleving, in Irak zijn daar toch ook wel ontwikkelingen, kijk eens op Ogrish.com, daar staat een post hoe Nick Berg's lichaam aangetroffen is, als je het over respect hebt.

gentle giant | 22-01-05 | 17:32

Trouwens, op elqalem.nl is tegenwoordig ook een forum online. En de toon is ook meteen gezet een die feauteau op hun homepage.

www.elqalem.nl/

TheRealShowstopper | 22-01-05 | 17:32

volk

DaJudge | 22-01-05 | 17:30

De dominee, het feit dat ze die jongen wilde raken (als ze dat al wilde) ligt in het feit dat de rechtsgang niet naar het volg luistert.

DaJudge | 22-01-05 | 17:29

Ik vind dat de publieke opinie de rechtsgang niet moet belemmeren of invloeden.

Feit is dat de vrouw opzettelijk tegen de dief aanreed, wat haar uiteindelijke doel was, is onbekend.

Maar voor het feit dat zij de jongen wilde raken, moet zij gewoon veroordeeld worden, klaar.

De Dominee | 22-01-05 | 17:27

Mooi zo dan gaat ik nu de 6 Coldplay cd's die zojuist gedownd zijn even indexeren.

DaJudge | 22-01-05 | 17:26

@ the real showstopper, mooi stuk, dank hier voor, maar wat leren we hieruit? hij had deze Darrell Cabey beter in 1 keer helemaal aan bonken kunnen schieten, dat scheelt een hoop gezeur ( en geld ).

gentle giant | 22-01-05 | 17:26

Als je niet stemt dan zijn we uitgeluld...

Pannie | 22-01-05 | 17:23

Ik interesseer me niet voor politiek panne, ik stem dus ook niet.
Eerlijk gezegd leef ik in mijn kleine wereldje en probeer zoveel mogelijk de kantjes daar eraf te lopen, en niet de kantjes die schadelijk zijn voor me mede burgers.

DaJudge | 22-01-05 | 17:22

@. de bier schijnt dat ze Gullit hebben gepakt in de kleedkamer, het hele elftal...

Pannie | 22-01-05 | 17:19

populair geschreven stukje, niets meer.... en niets minder. dat die donner een blikken dominee is weet iedereen al , het is veel meer de vraag waarom hij deze positie heeft..==>> voorvloeisel uit de inteelt-club van het kabinet v/d koningin, clubje wat nooit publiekelijk te zien is, maar bestaat uit een select gezelschap van refo's en oranje-kontlikkers met een jaren 50 gedachtengoed, schrijf daar eens wat over ipv te copy/paste uit de televaag....

QB.as.seen.on.RC | 22-01-05 | 17:19

Die met die leuke 9-jarige verkrachtertjes?

de bier | 22-01-05 | 17:14

DaJudge: Wilders dus voor jouw?

Pannie | 22-01-05 | 17:14

offtopic: Weer een mooie krantenkop, Rotterdams dagblad:

'Schokkend misbruik in Feijenoord'

Pannie | 22-01-05 | 17:13

Verder had ik het niet over het elimineren van een wetgeving, maar een beetje luisteren naar het volk.
Daarbij had ik het woord realiteit al genoemd geloof ik, dat dekt het extreme.

DaJudge | 22-01-05 | 17:12

@DaJudge
Als je de hoogte van de boete bedoeld, dan heb ik niks gezegd.

de bier | 22-01-05 | 17:11

@ bier, wie heeft het over snelheids regels, ik had het over die flip die je voor 3km/h krijgt.
@ EIE, ik denk dat het overgrote deel van de bevolking wat nuchterder denkt, en niet in termen van brandstapels en puntmutsen.

DaJudge | 22-01-05 | 17:09

,,Het is zorgwekkend dat de AIVD in zijn laatste rapport concludeert dat het weerstandsvermogen in de Nederlandse samenleving tegen dreigingen vanuit de radicale islam laag is''
... Het is uberhaubt al triest dat we asl samenleving daar een weerstandvermogen voor moeten hebben opgegebouwd...

toverkabouter | 22-01-05 | 17:09

@DaJudge
Dat veel regels niet met hun tijd meegaan en veel kwaad bloed zetten ben ik met je eens. Maar snelheidsregels kan ik toch moeilijk vergelijken met het aanpakken van veelplegers (lees marokkanen, Tokkies, etc).

de bier | 22-01-05 | 17:07

offtopic, maar radio klinkt aardig, wie is nu de playlist-dj?

mediapik | 22-01-05 | 17:04

Politiek kan inderdaad net zo simpel zijn als dat je het zelf maakt!

Pannie | 22-01-05 | 17:03

aardig stukje deze keer...
@ hoofdredactie: kan je het even vertalen voor mij ?

toverkabouter | 22-01-05 | 17:02

Ik krijg het zuur van die cote d'Azur!

Pannie | 22-01-05 | 17:01

@ bier hoezo meer gedogen, ik zei dat mijn inziens de gehele bevolking niet achter die wetgeving staat.
Als er dus meer gedoogd wordt zou dat door de gehele bevolking geprefereerd worden, en dan kan het mijn inziens het onderwerp niet snel schadelijk zijn.

DaJudge | 22-01-05 | 17:00

. Hoofdredactie 22-01-05 @ 16:53

Heej een malloot: meer van dit soort gemolendijk aub!

ElEndoscoop | 22-01-05 | 16:58

en met meer dingen gedogen bedoel ik marokkaans gedrag accepteren.

de bier | 22-01-05 | 16:58

De meeste doden vallen nog steeds door te hard rijden volgens mij...

Pannie | 22-01-05 | 16:57

Inderdaad DaJudge: Op de brandstapel met alles dat anders is! Ik hoorde dat er laatst wat zwartjes een fiets hebben gejat. Pak jij je witte puntmuts, dan steek ik het kruis alvast in de fik!

ElEndoscoop | 22-01-05 | 16:56

@DaJudge
Als je dat gaat gedogen moet je ook niet zeuren als er meer dingen gedoogd worden. Of bedoelde je de hoogte van de boete bij 3km te hard?

de bier | 22-01-05 | 16:56

Starry wat doe je daar eigenlijk, in dat 'Salt Lake City, Utah', zoals je het zelf zo mooi verwoordt? Je bent toch niet aan de slag voor het grootkapitaal?

Pannie | 22-01-05 | 16:55

Om het maar eens simplistisch terug te voeren naar een ander etterig puntje.
Heel Nederland is het met me eens denk ik wanneer ik zeg dat we niet achter een regelgeving staan die het mogelijk maakt om 3Km/h te hard rijders een 50 euro flip in de reet te drukken.
Die mogelijkheid is er nog steeds, omdat een paar lutsers hem niet terug willen draaien.
Dat is dus democratie?
En ja ik denk erg simpel in de regel, maar wel reëel.

DaJudge | 22-01-05 | 16:54

-edit-

Hoofdredactie | 22-01-05 | 16:53

Ik krijg bij die Donner en Balkenende altijd zo'n jaren '50 gevoel: ze zijn helemaal niet van deze tijd.

Kees-D | 22-01-05 | 16:50

Oh oh, vriendje wordt aangevallen!

Pannie | 22-01-05 | 16:48

DaJudge
22-01-05 @ 16:44
Doodstraf invoeren dus?

Pannie | 22-01-05 | 16:47

@TheRealShowstopper

Heb ik gezien. Na de eerste paar zinnen somt hij dingen op waar ik dan nog niets in kan bespeuren. Maar dan komt de conclusie. Ach die weet je al van te voren. Oud links.

de bier | 22-01-05 | 16:46

@ TheRealShowstopper

Er is een groot verschil tussen niet willen en niet durven. In de uitzending van B&W was meer dan duidelijk dat het niet een kwestie van niet durven was!

Sunnygirl | 22-01-05 | 16:46

-edit: offtopic over de lul van van Jole geeft geen pas-

Pannie | 22-01-05 | 16:45

En EIE anticiperen op de realiteit, hoeft niet ten koste te gaan van een democratische rechtstaat.
Sterker nog, het handelen naar het gevoel van een gehele bevolking is mijn inziens democratischer dan het volgen van de bekrompen voorgeschreven gedachten gang van enkele lutsers welke enkel en alleen handelen zoals de boeken het voorschrijven.

DaJudge | 22-01-05 | 16:44

@ de bier

Jojooltje was gisteren ook weer met z'n vingertje bij Felix Meurders te zien; was weer eens erg eenzijdig. Man man man, wat een kleine frustie is dat. Goed, kritiek op de media was op zich terecht, maar verder verder erg veel "oud links".

TheRealShowstopper | 22-01-05 | 16:43


@TheRealShowstopper

Ok, je hebt 'm door.

de bier | 22-01-05 | 16:39

was dat een kop???

Pannie | 22-01-05 | 16:38

@de bier

Aaaahh.... je doelt op Vara en jojole!

TheRealShowstopper | 22-01-05 | 16:38

@ de bier

You lost me. Waarop doel je?

TheRealShowstopper | 22-01-05 | 16:36

@ElEndoscoop

Precies. Heb niets tegen anonimiteit, maar dan ook niet zooooo graag met je kop op tv willen!

TheRealShowstopper | 22-01-05 | 16:35

DaJudge stapt zojuist met z'n verkeerde been uit bed...

Pannie | 22-01-05 | 16:34

Realshowstopper:
Ach ik begrijp dat wel. Zelfs nu kreeg je gelijk die achterlijke Ertan die privegegevens online zette. Ik vind dat ze uberhaupt anoniem hadden moeten blijven of Nico D. hadden moeten sturen.

ElEndoscoop | 22-01-05 | 16:33

@TheRealShowstopper
zou jij ook niet bang worden in dat rode hol met een apatisch vingertje tegenover je.

de bier | 22-01-05 | 16:33

@ Starf*cker

Laf is: wel met je kop in B&W op tv willen maar niet durven zeggen dat je Star*cker bent.

TheRealShowstopper | 22-01-05 | 16:31

@EIE Dat is doorgaans zo. Alleen niet in specifieke situaties zoals hier aan de orde.

Starf*cker | 22-01-05 | 16:27

@Bier
nou dan moeten we dus meer achteruitijden begrijp ik. Kan ie niet een CDtje uitbrengen of is dat te 1990 en is botsen de nieuwe trend?
\Was het dus toch ontopic

dekrux | 22-01-05 | 16:25

En niet voor een minister.

ElEndoscoop | 22-01-05 | 16:25

Iemand nazi noemen die je helemaal niet kent is toch gewoon een zeer erge vorm van woordgebrek. Gewoon niet op ingaan.
Verder was ik het ook erg eens met Starf*cker. Kan Rita gewoon niet gecloned worden voor de verschillende regeringsposten.

de bier | 22-01-05 | 16:24

Verder, wanneer Nederland echt helemaal door en door rot is, als dat al niet het geval is, houd ik achterlijke honden gelijke de jouwe persoonlijk verantwoordelijk voor het geheel.

DaJudge | 22-01-05 | 16:24

Starfucker: Zomaar ergens aan beginnen zonder een idee te hebben wat de gevolgen zijn? Dat is meer iets voor barebackers en tienermoeders.

ElEndoscoop | 22-01-05 | 16:24

O krijgen we dit weer... Waar spreken we af?

ElEndoscoop | 22-01-05 | 16:22

@ ElEndoscoop, dik dom stuk stront, ik sta 100% achter het verhaal van Starf*cker.
Jammer dat mongeaulen als jij niet begrijpen dat de rechtstaat de lading niet meer dekt.
Verder erg intelligent om ons allemaal nazi's te noemen, zou je voor de aardigheid eens recht in me bek moeten doen.

DaJudge | 22-01-05 | 16:22

:)

ElEndoscoop | 22-01-05 | 16:21

@EIE Neukuh? Maar dan eerst wel alle bio-machanica en medische en ethische afwegingen naast elkaar zetten voordat hij er lafjes tegen aangaat. Een spontaan gevoel van opwinding volstaat niet ... Dat is alleen voor "domkoppen". Kortom zonder pakweg Freud te kennen geen spontane seks.

Starf*cker | 22-01-05 | 16:20

Hoxha draait normaal op de kermis bij de botsauto's. Daarom was Salty Peanuts Radio gisteravond zo gezellig. Ik miste alleen de kermis-relmarokkanen.

de bier | 22-01-05 | 16:20

Realshowstopper:
Dat is niet mijn been en hij zit niet links... Wil je eraan sabbelen?

ElEndoscoop | 22-01-05 | 16:19

@ElEndoscoop

Jij kleine linksbenige kakkerlak! Donder op!

TheRealShowstopper | 22-01-05 | 16:18

/offtopic
wat is er aan de hand met Salty Peanuts radio? was zo leuk gisteren. Kan Hoxha zich melden achter de playlist?

dekrux | 22-01-05 | 16:17

@EIE Nee, integendeel. Ik kan jouw verhalen goed volgen, maar dit getheoretiseer lost de actuele problemen niet op. Ik zit nu in Salt Lake City, Utah. Daar is het nu 08.16 en dat is voor mij doorgaans midden in de nacht.

Starf*cker | 22-01-05 | 16:17

@ realshowstopper:
Neuken?

ElEndoscoop | 22-01-05 | 16:15

@ Pannie
Welk vriendje? En hoezo?

Sunnygirl | 22-01-05 | 16:14

*fucker: Ach volgens mij is het niet zo moeilijk uit te leggen allemaal hoor! Ik ben het helemaal met je eens dat Donner totaal niet weet waar hij mee bezig is.

Nu even over belangrijker zaken: Door het tijdsverschil reageer je een paar uur later op mijn reacties zeg je. Volgens mijn berekeningen zit je dan in Groenland, de Azoren of "mid-atlantic". Stel nu dat je in Cairo, Harare, Bagdad of Moskou zou zitten, zou je dan een paar uur eerder op mijn "betogen" reageren dan ik ze plaats? Dat je ze dus al onderuit hebt gehaald voordat ik ze heb gepost?

ElEndoscoop | 22-01-05 | 16:14

Ik weet niet of de Telegraaf gelijk heeft of niet.
Het zou me zeker niet verbazen als later blijkt dat Donner dit wel degelijk gedaan heeft.
De laatste paar regeringen die we hebben gehad weten niet hoe hard ze moeten rennen om moslims onder hun hoede te nemen.
-
Dus dat Donner de opdracht gegeven zou hebben de vrouw hard aan te pakken past absoluut in het, in de praktijk uitgevoerde, regeringsbeleid.
Criminele moslims worden hier zo veel mogelijk in bescherming genomen.
Ik neem aan dat dit gebeurd omdat de regering anders toe zou moeten geven dat hun "integratie beleid" op werkelijk alle fronten heeft gefaald.
Voordat ze dat doen laten de Nederland liever in chaos verzuipen.
-
Donner is ook de man die automobilisten met enorme boetes voor kleine vergrijpen plundert maar, de meestal allochtone, drugskoeriers laat lopen.
Tja, als autochtoon moet je hier in Nederland oppassen.
-
Zolang we blijven stemmen op een van de "oude" partijen zal dit zeker niet veranderen, daar bij hun het "paarse" gevoel er niet uit te krijgen is.
We hebben nog ca 2 jaar voordat er weer verkiezingen zijn.
Wie weet, misschien zit er dan wat bij die wel hun ogen open hebben gedaan en durven toe te geven dat we met het binnenhalen van moslims Nederland financieel en cultureel aan het slopen zijn.

Moi | 22-01-05 | 16:11

@Sunnygirl

Ha, nee. Maar ik beoordeel gewoon op inhoud, elke keer opnieuw. Ik heb zelfs aangegeven dat ik het deze keer met ellendoscoop eens was. Voelt nog steeds een beetje vreemd.
Neemt niet weg dat we over andere zaken nog steeds van mening verschillen, dus wees maar niet bang :-)

TheRealShowstopper | 22-01-05 | 16:10

KH de Werd nieuwe gastcollumnist?

Pannie | 22-01-05 | 16:09

Voor de duidelijkheid: de paniekverklaringen van Justitie doen niets af aan het gestuntel van Donner.

@EIE Ik vrees dat jouw betogen, die ik vanwege het tijdsverschil nu pas zie, theoretisch juist zijn. Alleen niet uit te leggen aan de gemiddelde Nederlander. Een minister is er niet alleen om de grondslagen van de grondwet tot 3 cijfers achter de komma te kennen, maar ook om burgers te beveiligen. Om wereldvreemde gekken als die baron De Wijkersloot af en toe met zijn poten in de modder te zetten.Rechts EN links komen tot de conclusie dat een veenbrand een uitslaande brand dreigt te worden en wat doet de minister: de minister doet niets!

Starf*cker | 22-01-05 | 16:03

Sunny daar gaat je vriendje!

Pannie | 22-01-05 | 15:56

@Nate Grey:
Die mail is nog eens voorzien van duidelijke krasse taal en voldoende adjectieven om e.e.a. kracht bij te zetten!
In welke context moet ik deze mail uit juli 2003 plaatsen?

Chiant | 22-01-05 | 15:55

@ TheRealShowstopper
Het bijna eens met StarF*cker?! Heb een roze bril op, ben je verliefd? Er moet iets bijzonders zijn dat deze woorden van jou afkomstig zijn?

Sunnygirl | 22-01-05 | 15:50

Ik kan dat wel beamen Zodiac. Zo'n 7 jaar geleden hoorde ik veel verhalen van een allochtone overvaller die in de kraag werd gegrepen.
De overvaller noemde voor de rechtbank het slachtoffer een racist; de rechter viel ervoor en de overvaller ging vrijuit. Ik weet niet hoe de tendens van vandaag is, maar het ging destijds echt niet om incidenten.

drnomad | 22-01-05 | 15:49

@Starf*cker, over burgervaders gesproken, trouwens die burgemeester van Leeuwarden kan ik eauk wel waarderen, had best een leuke babbel bij B&W ;)

Lekker Belangrijk© | 22-01-05 | 15:47

Neemt niet weg dat het een valse verklaring was toch?
Waarschijnlijk komt het er nooit van. Het lijkt wel of vrouwe justitia opeens moet huilen als er marrokkanen verdacht worden, ziet ze niet scherp meer. Dat openbaar ministerie heeft geen ballen......, de hoofdofficier zal zich wel door Ali B. en z,n vriendjes hebben laten pijpen in het smulbos.

Zodiac | 22-01-05 | 15:43

----- Original Message -----
From: K.H.de Werd
To: Piet.Hein Donner
Cc:
Sent: Tuesday, July 15, 2003 10:52 PM
Subject: Ambtelijke corruptie van Donner
Donner jij schele katholiek, vuile staatspooier, jij hebt weer heel wat op te biechten bij je pastoor ter reiniging van je roetzwarte ziel. Jij vuile juridische klootzak eerst laat je de Nationale Ombudsman weten dat je niet in staat bent om diens vragen te beantwoorden en/of de gevraagde formele documenten te overleggen, en vervolgens wens je niet te weerspreken dat het OM formeel de stelling heeft betrokken dat het veelvuldig plegen van meineed niet strafrechterlijk dient te worden vervolgd.

Daartoe zijn zelfs de bevelen van het Gerechtshof ex. art. 12i Sv gegeven tot het strafrechterlijk vervolgen van meineed niet opgevolgd. Vervolgens kom jij, nadat de Nationale Ombudsman mij kenbaar had gemaakt dat hij voldoende informatie had om zijn Proces-verbaal van Bevindingen op te maken, weer terug op jouw mededeling dat jij niet wenste te reageren. Zogenaamd omdat er nieuwe documenten zijn gevonden in de archieven die aanleiding zijn om op jouw eerdere bekentenis terug te komen.

Dat met als gevolg dat de Nationale Ombudsman mij heeft kenbaar gemaakt geen datum te kunnen noemen waarbinnen hij zijn vernietigend oordeel over jullie malafide activiteiten kan vellen! Kortom vuile smeerlap, jij hebt evenals de Wijkerslooth het Hakenkruis met Hitlersnor aan de schandpaal van mijn homepage met vlag en wimpel verdiend.

Ik wijs je er voorts nog op dat er ook tegen jou formeel een strafklacht werd ingediend terzake deelneming aan een criminele organisatie, ex. art. 140 Sr, in samenspanning met de Wijkerslooth, ex. art. 80 Sr, onder de verzwarende omstandigheden van art, 44 Sr. gepleegd. Jij bent een geestesziek gedrocht, ontstaan door gebrek aan politieke en journalistieke controle. Het wordt de hoogste tijd dat jij je politieke ambities aan de kapstok hangt. Ik heb jouw verleden als rechter nagetrokken, daarbij bleek mij eveneens dat jij toen al bepaald niet vies was van vuile zaakjes! Smeerlap, jouw gesjoemel met de feitelijke waarheid ben ik zat. Twee in één cel lijkt mij op zich nog geen slecht idee, mits jij je daarin begeeft met het andere bendelid de Wijkerslooth! De Hitlersnor staat jou overigens prima, zou dat toeval zijn?

Ik heb Balkende gewaarschuwd dat hij met jou aangeschoten wild in huis haalde. Welnu ik ben benieuwd jij katholiek aarsloch wat de politici hiervan denken. Hij doet er verstandig aan om je zo snel mogelijk te laten vallen. Het lijkt mij een goed idee dat jij hem dat zelf adviseert. Ik heb met onthutsing in overtreffende trap kennis genomen van de wijze waarop jij poogt de deksel op jouw juridisch beerput te houden; ik acht dat beneden ieder pijl. Het toont feitelijk aan dat jij via je ellebogen op een functie terecht bent gekomen die zich evenmin met jou verdraagt als water met vuur!. Zo, jij wilt oorlog, heb ik begrepen? Het zij zo, jij schele katholiek. Jij accepteert de feitelijke waarheid, of je gaat daaraan onderdoor! Hetzelfde geldt voor de Wijkerslooth. Er wordt niet meer geluld over de bevelen van het Gerechtshof wel of niet werden opgevolgd; die worden gewoon opgevolgd en daarmede basta! De Rechtsstaat is van ons allen, daar dien ook jij met je fikken af te blijven. Het wordt tijd dat je dat zo langzamerhand tot je decadente hersencellen doordringt!

Je slachtoffer,

K.H. de Werd

Nate Grey | 22-01-05 | 15:40

Wow! Er staat dus niets meer op de Telegraaf site over de toestemming van Donner. Flinke blunder. Daar gaat het uitstekende imago van de Telegraaf (de krant voor mensen die feiten en meningen gescheiden willen houden)!

ElEndoscoop | 22-01-05 | 15:39

Wat is er met Jan Molendijk Pannie?

drnomad | 22-01-05 | 15:37

@TheShowStoppert, een alibi is iets anders als een getuigenverklaring. Kennelijk had meneer B destijds verklaart dat hij om dat moment bij z'n broer was en is dat verhaal bevestigd. Idd zal hij destijds niet op vrije voeten zijn gesteld enkel door dat "alibi", maar waarschijnlijk doordat het bewijs van het OM "te dun" was.

Lekker Belangrijk© | 22-01-05 | 15:34

drnomad Jan Molendijk??

Pannie | 22-01-05 | 15:31

Nederland anno 2005
Uit auto van man wordt een computer geroofd door Ali EL B. de tweede en Mohammed B. de derde. Deze man springt uit zijn auto en grijpt een van de geiteneuqers welke van schrik de computer los laat. Bij het eruitspringen om achter deze twee modelgeiteneuqers aan te gaan is de auto in zijn achteruit gezet( inderdaad een automaat ), de man is druk bezig met Ali EL B de tweede in bedwang te houden maar moet loslaten als hij gedeeltelijk overreden wordt door zijn eigen auto. Hierdoor kan Ali EL B de tweede loskomen en hetzelfde pad kiezen als zijn heldhaftige vriend Mo de derde, het hazepad. De man, behoorlijk gehavend door bovenstaande belt de Amsterdamse politie en meldt het misdrijf. Helaas had de politie geen tijd om naar de plaats delict te komen voor dit soort voorvallen en werd de man geadviseerd om naar het bureau te komen om aangifte te doen.

Politie, justitie, OM en rechters ( ja op een hoop ) MUILEN DICHT over die mag dit niet zeggen en die mag dat niet zeggen, gewoon doen waar jullie voor zijn misschien dat gewapende roofovervallers dan in de gevangenis wegkwijnen ipv tegen een boom. (is ook beter voor de natuur)

capo | 22-01-05 | 15:31

Is niet zo mooi Ledwatch!!!

Pannie | 22-01-05 | 15:29

De acceptgiro's zitten je nogal dwars Starf*cker. Ik denk dat het OM dat ziet als een goed begin en nu de rest nog.

En dat "de rest nog" zal ongetwijfeld ook wel gebeuren. Er komen nu al maatregelen waarbij mensen zich moeten aanpassen aan camerabewaking (in plaats van andersom). Hetzelfde geldt voor de ID-plicht, politie functioneert niet, oplossing, mensen moeten zich aan de politie aanpassen.

drnomad | 22-01-05 | 15:28

Nice stukkie en dat Kermis en Dommer maar mogen optiefen idd.

Jemme101 | 22-01-05 | 15:26

is het artikel over donner nou verdwenen van de telegraafsite?

635 | 22-01-05 | 15:26

Misschien iets voor Peter. R . de Vries? Die heeft toch altijd een alibi?

Misses Dushi | 22-01-05 | 15:26

ik bedoel dus de onterechte edit van mijn First Post

ledwatch | 22-01-05 | 15:26

@ TheRealShowstopper
Ga door!!
Scherp, als die broer voor meineed aangeklaagd wordt, zal ook bewezen moeten worden dat Ali inderdaad die Xenos heeft beroofd. Kunnen ze dat dossier via een zijweg alsnog openen.

Zodiac | 22-01-05 | 15:25

Volgens mij was het uiteindelijk de geest van Theo, en was dit slechts het begin!!!

Pannie | 22-01-05 | 15:24

EDIT: Meneer heeft klok horen luiden maar weet niet waar klepel hangt. Ofwel er zijn meer hondjes die fikkie heten

Lachen, maar licht in mijn latere en eerdere post (ander topic) al toe dat het niet boomknuffelnde Ali is, maar dat het wel illustreert hoe hulpverlening en justitie te werk, of liever NIET te werk gaan...

ledwatch | 22-01-05 | 15:24

TheRealShowstopper
Jij vermoed hier een complot???;)
.
p.s. of z'n broer had gelijk?? (na 4 maanden een alibi?, zitten een hoop rare aspecten aan! Hoop hier tzt meer over te lezen...)

Pannie | 22-01-05 | 15:22

Het is idd. een nog weinig aan bod gekomen issue. Sinds wanneer is een alibi geleverd door 1 eerste graadsfamilied voldoende om iemand vrij te krijgen? Is er een jurist in de zaal? Bovendien, als het OM echt voldoende bewijzen te hebben tegen deze Ali, dan moet zijn broer dus voor mijneed worden vervolgd! Ik heb toch de indruk dat het OM blij is van dit zaakje af te zijn... om welke reden dan ook.

TheRealShowstopper | 22-01-05 | 15:17

Als we toch de rechtstaat onder de loep gaan nemen moeten we Ali en zijn veertigduizend rovervriendjes ook eens vragen wat zij graag anders zouden willen.

We moeten toch met elkaar in gesprek blijven om de boel bij elkaar te houwen?

Zodiac | 22-01-05 | 15:10

Misschien moest er nog maar een fotoversierwedstrijd komen, maar nu over Piet Pelle op zijn Gazelle?

Boris Borsthaar | 22-01-05 | 15:09

. Liberte
Goeie vraag!

Pannie | 22-01-05 | 15:08

@ kalief
Het word steeds gekker inderdaad! ;)
@. Warrior Ali kwam volgens mij uit voorarrest door z'n broer, maar weet jij hoe dit allemaal zat?? Ik niet!
Bovendien is mevrouw helemaal niet het bokje, en ze reed nog steeds iemand na 50 meter achteruit dood.

Pannie | 22-01-05 | 15:07

Warrior: Ik heb nooit gezegd dat het nu goed zit, wel dat het een stuk fouter kan.

ElEndoscoop | 22-01-05 | 15:04

Het wordt steeds gekker. Nu.nl meldt: "Euthanasie baby's niet vervolgd" Zo jong en dan al moorden. En waarom worden ze niet vervolg? Weer gaat het OM in de fout.
www.nu.nl/news.jsp?n=471899&c=60

kalief | 22-01-05 | 15:00

@ElEndoscoop welke rechtstaat? ali b wordt al na 4 maanden vrij gelaten omdat zijn broer hem een alibi geeft, mevrouw rijd per ongeluk een marokkaan dood en is meteen het bokje, beetje omgekeerde wereld aan het worden hier!

Warrior | 22-01-05 | 15:00

@Pannie

... op de een of andere manier is die situatie veel moeilijker te visualiseren....
Kom op zeg, dat eindeloze omdraaien van de werkelijkheid wordt ik heel moe van.

Zodiac | 22-01-05 | 14:59

Ben het voor het eerst grotendeels met ellendoscoop eens (en dat moet nog even wennen....), behalve dat fasco-gebral (stop daar eens een keer mee). Heb mijn mening over het `bumper incident´ in een eerder topic al gegeven.

Ben het ook deels eens met starf*cker (dat moet ook geen gewoonte gaan worden :-). De politici geven mij weinig vertrouwen, lopen voortdurend achter de feiten aan. Donner heeft zich wat mij betreft reeds gediskwalificeerd met die opmerkingen ikv. godslastering. Toen had hij eigenlijk al moeten aftreden. Dat vond ik veel erger dan zijn vermoedelijke betrokkenheid bij dit geval.

Verder goede opmerking over die cijfers van het CBS. Daar is idd. al meer over gezegd (google zelf maar even). Geeft eens te meer aan dat ook de journalistiek in het algemeen weinig tot niets meer voorsteld.

Iemand jojooltje gezien gisteren?

TheRealShowstopper | 22-01-05 | 14:53

. Liberte 22-01-05 @ 14:44
Wilders heeft bij mij in een klap totaal afgedaan..
Wat als de dief een 19 jarige Hollandse straatjongen was geweest en de chauffeur een foute mannelijke cliche Marokkaan? (50 meter in z'n achteruit!)
Vind het toch niet meer dan normaal dat deze vrouw zich hiervoor voor de rechtbank moet verantwoorden.

Pannie | 22-01-05 | 14:52

Nee, we mogen niet stigmatiseren...

(klik op naam)

Boris Borsthaar | 22-01-05 | 14:51

@Pannie: zit er alwéér koffie op het beeldscherm. Je wordt bedankt... :)

Muxje | 22-01-05 | 14:50

De Telegraaf heeft na sputteren van Piet Hein het artikel van het internet gehaald.... Bang? Als de berichtgeving juist was geweest, dan hadden ze dat niet gedaan. Voor de rest: andere minister!

Redwatch | 22-01-05 | 14:50

Nog een artikel uit het AD met als kop:

'Geitenneuker' taboe in voetbalstadion'
.
Lijkt mij toch dat je die mensen niet zomaar mag weigeren volgens de wet...


Pannie | 22-01-05 | 14:45

Rita onze eerste vrouwelijke minister president ?? lijkt me wel wat

supernatural | 22-01-05 | 14:44

Als politicus word je geacht je bek open te trekken. Dat is waar mensen je voor kiezen.
Rita gaf aan dat we niet net moeten doen alsof dit een aanslag was, ze wees er fijntjes op dat er een oorzaak vooraf ging aan het gevolg. Ali heeft gewoon iemand heel erg boos gemaakt.
Om dan onmiddellijk met zijn allen in een dik boek op te zoeken dat je dat als politicus niet mag zeggen vind ik zielig.

Wie denkt dat die vrouw voor de lol haar auto totall loss rijdt? Dat is nog het ergste, die auto was net door de keuring!!

Zodiac | 22-01-05 | 14:40

Leuke trap naar Donner trouwens.
Word ook wel eens tijd dat het vadzig zwijn aan het spit komt.

~Pyro~ | 22-01-05 | 14:38

@empe04, we weten zo langzamerhand allemaal wel wie die breghje is en hoe ze eruit ziet.

@redactie.... telegraaf link geeft: Pagina niet gevonden!

~Pyro~ | 22-01-05 | 14:37

Artikel in AD over offerfeest met als kop:
'Feest begint als je schapen ziet hangen'

Pannie | 22-01-05 | 14:34

Iemand Prof Zonnebloem vanochtend gehoord op Radio1 met 'zijn' versie van de gang van zaken?

@redactie van de Telegraaf, zet die rectificatie alvast maar op papier, NOT!!!!!

exarchos | 22-01-05 | 14:34

"Maar hoeveel moslims zijn wel niet door het Westen vermoord, in Irak, of in Palestina"
-
Haha, daar doen ze het anders zelfs wel met wat springstof om hun middel.

CaptainGrunn | 22-01-05 | 14:33

Zodiac,
Ik begrijp dat het niet is aan te tonen of ze de rechter probeert te overtuigen, maar als een zaak onder de rechter is, moeten politici daar hun mond over houden. De NVVR voor hier ook iets van, dit is een samenvattinkje van de nova-site:

quote: "Het gebeurt meer en meer en het is officieren van justitie en rechters een gruwel. De Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR) - de vakbond van de rechters en officieren van justitie - heeft nu aan de bel getrokken.

De rechters en officieren van justitie zeggen dat ze in hun precaire werk belemmerd worden door die te vroege en uitbundige politieke bemoeienissen en wijzen nog eens naar het aloude leerstuk van de scheiding der machten. En dat zegt dat politici zich bij voorkeur niet - en anders slechts uiterst terughoudend - behoren uit te spreken over zaken die nog onder de rechter zijn. De praktijk in politiek Den Haag ziet er intussen heel anders uit."

ElEndoscoop | 22-01-05 | 14:28

Boris: :)

ElEndoscoop | 22-01-05 | 14:25

@meki
kan jij mij vertellen waarom jouw naam roze is geschreven?

mezz | 22-01-05 | 14:25

@ Meki 22-01-05 @ 14:20

kranten verkopen steeds minder, daarom

TheRealShowstopper | 22-01-05 | 14:24

@MEKI is Donner klant van je??

Pannie | 22-01-05 | 14:24

@Boris: Fout maar grappig (of moet ik zeggen: fout dús grappig?)

Muxje | 22-01-05 | 14:23

Dan kunnen allochtonen het beter lezen, Meki.

Boris Borsthaar | 22-01-05 | 14:21

@ Iedereen

zeg kan iemand mij vertellen wat het nut heeft om DONNER WAAROM zo dik gedrukt te schrijven op de voorpagina ??

Meki | 22-01-05 | 14:20

@ Muxje 22-01-05 @ 13:55
Helemaal mee eens

@ Liberte 22-01-05 @ 14:05
Sorry, je hebt de verkeerde voor je. Kom niet op het forum van NovaTV. Ben nogal eenkenning, alleen GS dus!

Sunnygirl | 22-01-05 | 14:19

ja St*rfucker het word nu toch echt tijd voor je eigen politieke partij.mooi verwoord wat velen van ons denken.. klassestuk wederom.. mijn stem heb je..

supernatural | 22-01-05 | 14:16

@ Liberte ben je dronken?

Pannie | 22-01-05 | 14:16

@Elendoscoop: Verdonk heeft gezegd dat het geen moord betreft. Die boodschap is gericht aan de buurtgenoten die te hopen liepen en riepen dat "er één van ons vermoord is", en niet aan de rechter om hem te beïnvloeden in een aanklacht voor doodslag. Héél misschien zou je haar uitpsraken misschien kunnen uitleggen als een poging tot beïnvloeding, maar dat was haar intentie duidelijk niet, en om haar te verwijten dat ze niets van staatsrecht heeft begrepen gaat wel erg ver. Ze mag er even aan herinnerd worden (dat is trouwens ook gebeurd), maar op het matje roepen is wel erg flauw. Typisch een oppositie-actie, al heeft de oppositie dit keer gelukkig ook gezien dat Verdonk niet verweten kan worden dat ze voor haar beurt spreekt.
.
Over haar uitspraak dat het zijn eigen schuld was: dat heeft niets te maken met de wens om de doodstraf voor diefstal in te voeren. Als iemand om het leven komt omdat hij op de motor met 300km/h van Rotterdam naar Utrecht rijdt (leuke video is dat trouwens) en ergens tegenaan knalt, dan zeggen we ook "eigen stomme schuld". Maar niemand bedoelt daarmee te zeggen dat we de doodstraf voor ernstige snelheidsovertredingen moeten invoeren. Die jongen verdiende het niet te sterven, maar het is wel het risico van het vak. Je begeeft je bewust in een situatie waar ongelukken kunnen gebeuren. Tragisch, maar het was inderdaad niet gebeurd als hij die tas had laten liggen.
.
Ik ben het eens met Balkenende dat Verdonk's opmerkingen aan beide 'kanten' de onrust wat hebben laten zakken. En nu ga ik mijn mond spoelen na het eerste deel van mijn vorige zin gezegd te hebben :)

Muxje | 22-01-05 | 14:15

@ElEndoscoop 14:00
Rita is lief, alleen je begrijpt haar niet goed: ze bedoelde dat je iemand boos kan maken als je een tasje steelt. En als je iemand heel boos maakt kan die weleens onverwachte dingen doen. Eigen schuld dus.

Die rechter zal dat ook wel bedenken. Hoe lief ik Rita ook vind, ik denk niet dat ze daar invloed op heeft.
Blijkbaar ben jij nog van de generatie die vindt dat politici niet mogen zeggen wat ze denken.

Zodiac | 22-01-05 | 14:15

@Meki 22-01-05 @ 14:00

NIETES!

Pannie | 22-01-05 | 14:12

ElEndoscoop 22-01-05 @ 14:00
Weer zo'n verstandige reactie jongens blijft dat zo???

Pannie | 22-01-05 | 14:10

Ondertussen aan de Sint Janssteeg 4A, de safehouse van Ayaan... luisteren ze ook Salty Peanuts Radio!

www.karygiannismp.com/somali.jpg

Boris Borsthaar | 22-01-05 | 14:10

Liberte,
Je hebt wel gelijk, maar dat gescheld is vooral om aandacht te trekken en omdat ik werkelijk geloof dat deze ontwikkeling antidemocratische trekjes vertoont. Je kan me er niet van beschuldigen te schelden zonder onderbouwing of zonder in te gaan op argumenten van anderen. Dat over Germain: Touché!

ElEndoscoop | 22-01-05 | 14:09

@ElEndoscoop:
Tjonge jonge wat een clichés van een linkse intellectueel. Freek De Jonge verbleekt er haast bij.
-
"Lees eens een boek" bijvoorbeeld.
Moet het persé op papier gedrukt staan, of zou het wellicht ook zo kunnen zijn dat kennis vanaf een scherm opgenomen kan worden?
-
"Als jij mij kunt uitleggen wat de Leviathan is en de scheiding der machten van montesquieu, wil ik wel eens nadenken over wat je te zeggen hebt".
Arrogant, pedant Elendoscoopje! Stel je toch eens voor dat jij ook alleen maar een mening mag hebben over zaken waarvan jij alle grondslagen en de historie kent. Dan wordt het knap stil schat ik zo in.
-
"denk je nou echt dat ik niet geinteresseerd ben in andere meningen dan mijn eigen mening?"
Nee dat ben je inderdaad niet. Waarschijnlijk kom je hier als een soort missionaris om reaguurders te bekeren. Als je werkelijk geïnteresseerd zou zijn in de discussie en andere meningen, dan zou je je ook niet bedienen van verwijzingen naar het Derde Rijk. Deze demoniserende dooddoeners en discussiestoppers hebben maar één doel en dat is het gelijk van de gedachtenpolitie met verbaal en moraal geweld alsnog te halen indien argumenten ontbreken.

Chiant | 22-01-05 | 14:08

Ze hebben er vreemd genoeg vergeten bij te vermelden dat Piet Hein Donner en Jan Pieter Balkenende ook een SM-relatie gehad hebben.
En als je hun dat onder hun neus wrijft DAN DURVEN ZE DAT OOK NOG TE ONTKENNEN,DIE KOEKHAPPERS!!!!
*loopt geëmotioneerd weg*

Europa | 22-01-05 | 14:05

Parool:
"Buurtbewoner Majid Abdulhaq kreeg het bijna te kwaad. ''Wij worden altijd maar schuldig bevonden. Wij zijn de criminelen, wij zijn de terroristen, wij hebben het gedaan. Maar hoeveel moslims zijn wel niet door het Westen vermoord, in Irak, of in Palestina?''

Nederlanders hanteren een dubbele moraal, zei hij. ''Van Ali zeggen ze: eigen schuld, dan had hij maar geen tas moeten stelen. Maar toen Theo van Gogh werd vermoord, zei niemand: eigen schuld, dan had hij maar geen moslims moeten uitschelden.''"
---------------------------------------
Godverdomme wat zijn die gasten toch DOM!
Als Ali was weggekomen en die vrouw was hem een maand later tegengekomen waarop ze hem 6 kogels door z'n donder had gejaagd & z'n strot had afgesneden had hij wellicht een punt gehad...

Pannie | 22-01-05 | 14:03

@meki
dat donner ontkent wil niet per definitie zeggen dat de telegraaf liegt....

mezz | 22-01-05 | 14:03

@ . Boris Borsthaar

Geen waarheid . Telegraf liegt want Donner onkent dat dussss

Meki | 22-01-05 | 14:00

Sunnygirl, Muxje,
Voor een beetje gekanker op de politieke elite ben ik altijd wel te porren. Ik refereerde met mijn scheldpartij niet zozeer aan Starfucker (ook wel een beetje), maar meer aan de eenzijdige, ongenuanceerde en tendentieuze berichtgeving van de redactie en de reaguurders.

Nu even over de inhoud. Over Donner en Balkenende zijn we het allemaal wel eens. Over goedpratend en wegkijkend dogmatisch links ook. Niet iedereen begrijpt wat de rol van het OM is, maar dat maakt niet zoveel uit. Over huisvrouw Rita zijn we het in ieder geval niet eens.

Verdonk maakt in dit geval twee fouten die een minister niet mag maken. Ten eerste geeft ze aan geen enkel idee te hebben van staatsrecht. Ze spreekt zich uit over een zaak waar nog niet vaststaat wat er is gebeurd en waarover de rechter nog moet beslissen. Je zou dit kunnen uitleggen als een poging de rechter te beinvloeden bij zijn beslissing en dit is nogal gevaarlijk. Ten tweede zegt ze dat het de eigen schuld van die jongen is: had hij maar niet dat tasje moeten jatten. Sinds wanneer kennen we de doodstraf in Nederland? En sinds wanneer mogen burgers zelf bepalen wie er schuldig is en welke straf er dient te worden opgelegd? En sinds wanneer is tasjesdiefstal een vergrijp waarvoor je de doodstraf moet krijgen? Rita is al een tijdje minister, en al die tijd heeft er in de wet gestaan dat we met die dingen anders omgaan. Waarom heeft ze er niet eerder iets van gezegd?

Het probleem is dat wanneer Verdonk nu niet op het matje wordt geroepen, dit een precedent schept met rampzalige gevolgen voor de democratie. En ik rekende een beetje op Starfucker om dat te doen.

ElEndoscoop | 22-01-05 | 14:00

@muxje: true! Geenstijl is geen medium voor redelijkheid!

empe04 | 22-01-05 | 13:58

@ michiel 22-01-05 @ 13:45
Helder stuk, ik ga met je mee. Alleen als het om het OM gaat. Die zou best wel eens wat meer aandacht mogen besteden aan het analyseren van het eigen orgaan. De zaak met Erik O. verdient geen schoonheidsprijs en ook de berichtgeving over hun standpunt ten aanzien van Germaine C. hadden ze zorgvuldig moeten behandelen. Zij gebruiken de pers op een verkeerde wijze. In principe horen alle details over dergelijke zaken achter de gesloten deuren van het OM. En in precaire zaken moeten zij dus extra zorgvuldig zijn met de berichtgeving. Mw. Verdonk heeft wat dat betreft het klusje opgeknapt wat eigenlijk een pervoorlichter van het OM had moeten doen!

Sunnygirl | 22-01-05 | 13:57

Ik ben het eens met deze stelling:
"Dood door schuld."
Ali's schuld.
En Germaine,deze vrouw is door het voorval, de stille tocht, en het OM al genoeg gestraft.

Europa | 22-01-05 | 13:56

@Pannie: inderdaad, een verstandige reactie. Volgens mij zit Michiel op het verkeerde forum.... ik kom hier niet voor redelijkheid maar voor lekkere verontwaardiging en onderbuikgevoelens ;)

Muxje | 22-01-05 | 13:55

michiel 22-01-05 @ 13:45
Gelukkig ook nog verstandige reacties op GS af en toe....

Pannie | 22-01-05 | 13:50

autochtonen die hun werk doen moet je hard straffen, de stellende, verkrachtende en moordende allochtoon moet je zo mild mogeljk straffen, want ze hebben het zo moeilijk.

Wanneer komt er eindelijk eens een einde aan dat slappe linkse "allochtonen zijn heilig" beleid.

Wie legt Donner op zijn bumper!!!!!

AmsterdamseStijl | 22-01-05 | 13:49

@ ElEndoscoop 22-01-05 @ 13:29
Veel Marokkaanen willen graag in marokko begraven worden. Er zijn in Nederlad erg weinig islamitische begraafplaatsen. Zijn willen zonder kist de grond in en dat kan maar zeer beperkt in Nederland

Sunnygirl | 22-01-05 | 13:48

@de 4e koning hoezo slet?

Pannie | 22-01-05 | 13:46

Nogmaals: die link die ik in de eerste post plaatste (en heb overgenomen uit een eerdere post) gaat niet over onze tree-huggin' Ali (Satan hebbe zijn verrotte ziel), maar deze CV is wel kenmerkend voor tientallen andere Berberkakkerlakken die onze getto's bevuilen. En er bovendien voor zorgen dat mijn hardwerkende Marokkaanse buurman nu door de helft van de autochtone buurtbewoners met de nek wordt aangekeken.

Het gaat mij om de mechaniek van justitie en hulpverlening die er mede-verantwoordeijk voor is dat wij een generatie hebben klaarstaan zonder enig normbesef of ontwikkeld geweten of algemeen geaccepteerd stelsel van normen en waarden (jawel) of hoe je het ook wilt noemen. Een legertje Rif-apen dat straks in aantal de meerderheid zal vormen in onze grote steden en waarmee mijn kinderen straks samen zullen moeten leven. Ik maak me zorgen.

ledwatch | 22-01-05 | 13:46

Het wordt nu wel een beetje (understatement) gehyped. Uiteraard moest Geert Wilders weer even de martelaar uithangen door het volk te vertellen dat hij het er volkomen mee ONeens is. Het verbaast me dat de mediageile H.Ali deze graantjes nog niet meegepikt heeft.

Iedereen is nu zogenaamd verontwaardigd dat de vrouw aangeklaagd zou worden. Het is gewoon een standaard procedure. Mag het normale gepeupel tegenwoordig gewoon bepalen wat er wel en niet berecht wordt?

Die Ali B. was overduidelijk een crimineel. Toch hoort er gewoon een onderzoek gestart te worden naar het ongeval. En áls (ik zeg áls, ik ben ervan overtuigd dat het NIET met opzet gedaan is) er uit voort komt dat de vrouw hem met opzet doodgereden zou hebben, dan hoort deze vrouw op een normale manier berecht te worden.

Er wordt hier gereageerd alsof de straf voor tasjesroof verhoogd zou moeten worden naar doodstraf. Let wel, MITS de tasjesrover een marokkaan is. Zou de persoon achter het stuur een marokkaan zijn en de rover een Nederlander dan zou Nederland te klein zijn.

Mijn punt is; blijf relativeren. Deze gebeurtenis toont weer eens overduidelijk aan dat zulke zaken toch beter aan de rechter overgelaten kunnen worden.

Had ik eigenlijk ook in twee regels aan kunnen geven maar oké, zo komt het wat duidelijker over =).

mvg

michiel | 22-01-05 | 13:45

En ja hoor, Meki, de SRVman van het internet, bevestigt het maar weer eens. De waarheid mag blijkbaar niet gezegd worden. Nog veel regen gehad gisteren, Meki? Was de preek van de imam leuk? Doen je knieen nog zeer?

Boris Borsthaar | 22-01-05 | 13:40

Ik denk dat de politiek correcten toch al een flinke hekel hebben aan de Telegraaf, want die zou voor domme mensen zijn en ook nog eens de minst linkse krant.
Het is de enige krant die ik lees.

Boris Borsthaar | 22-01-05 | 13:38

Alweer liegt de telegraf

weg met die Kutkrant

Meki | 22-01-05 | 13:36

Na het lezen van "de avonturen van Ali B in Nederland" is het goed dat hij is heengezonden naar de eeuwige Rif-bergen. Ontluisterend zoals er door justitie is gereageerd.

SickBock | 22-01-05 | 13:34

-edit: kappen nou of ban-

empe04 | 22-01-05 | 13:34

@4e koning: foto's zijn van Brabants Dagblad!

empe04 | 22-01-05 | 13:32

@Elendoscoop: je hebt gelijk, maarrr... de vraag is of het OM niet wat ver ging in de eis tot voorarrest. Ik zelf weet het niet; misschien zijn er wel standaard procedures voor dit soort vergrijpen.
.
Maar het stukje ging veel meer over het huigelachtige gedraai van Donner, en de oorverdovende afwezigheid van Balkje. Niet gewoon uitleggen waarom het OM zo handelt, en waarom hij dat al dan niet toelaat, maar eerst zeggen dat hij geen toestemming heeft gegeven en later moeten toegeven dat hij wel op de hoogte was maar niet heeft ingegrepen. Hij heeft misschien wel juist gehandeld, maar vervolgens gelogen over het hoe & waarom.
.
Verdonk heeft het prima verwoord: als die jongen niet dat tasje had gejat, dan reed hij nu nog rond op z'n (gejatte) scooter.

Muxje | 22-01-05 | 13:30

Gentle Giant:
Maar hebbenm die drie jongens en dat ene meisje ook gezegd in de uitzendig dat ze in Marokko begraven willen worden? Ik heb niet het de hele uitzending gezien en zit nu op mijn werk.

ElEndoscoop | 22-01-05 | 13:29

@ Elendoscoop
Daar zijn we druk mee bezig. Door hier de discussie met alle kampen, blank vs geleurd, moslim vs hindoe vs christen, links vs hard te voeren, worden we uiteindelijk allemaal een stukje milder. Het gaat er niet om wie er gelijk heeft. Gelijke hebben is een spel, een spel wat je speelt om te winnen. Wat Nederland nodig heeft is geen buikspreekpop. We hebben daadkracht nodig. daadkracht van politici en van ons zelf. Deze column heeft de schoonheid van een cactus. Stekelig aan het oppervlak en zacht van binnen. En met een beetje water, gaan ze prachtig bloeien. Je wens om hier een dom nazi stuk in te zien, is groter dan je objectief waarnemingsvermogen. Ik zou el endoscoop maar eens voor mijzelf ter hand nemen en het landschap van je geest eens onderzoeken.

@ StarF*cker
Het is alsof deze column is opgetekend aan de hand van mijn eigen gedachten. Top !

Sunnygirl | 22-01-05 | 13:29

Big Will,
Precies: je weet het niet wat het was. Ik denk inderdaad ook dood door schuld, maar misschien heeft die mevrouw al bekend dat ze zo boos werd dat ze die jongen expres aanreed, of zijn er andere bewijsstukken die wijzen op opzet. Pas nadat de rechter daar uitspraak over heeft gedaan kan je daar wat zinnigs over zeggen.

ElEndoscoop | 22-01-05 | 13:27

Kijk even naar de uitzending, de vraag was hoe Wilders zo iets kon roepen als
alle Marokkanen terugsturen, maar ze willen wel allemaal in Marokko begraven worden, Ali el B. zal er zolangzamerhand wel zijn, terwijl hij er misschien nog nooit geweest is.

gentle giant | 22-01-05 | 13:27

@ledwatch
Ik denk dat iedereen na het leze van dat stuk , toch wel over de drempel word getrokken en blij is dat ie kassiewijle is.

Mr_Weirdo | 22-01-05 | 13:26

@starf*cker

hulde, goed stuk

@ledwatch bizar verhaal inderdaad, maar is het wel dezelfde ali? Leeftijden lijken niet helemaal overeen te komen.

mezz | 22-01-05 | 13:26

Starf*cker is aardig op dreef!
t'wordt nog wat met hem.
Inderdaad Rita is de beste minister

Kapitein Frietsaus | 22-01-05 | 13:25

ELendoscoop: Klopt niet helemaal wat je daar zegt. Het OM komt met een ten lastenlegging. In dit geval doodslag. Dat gaan ze sowieso niet hard krijgen, daar je dan moet bewijzen dat hier opzet in het spel is. Het OM heeft dus wel degelijk dom gehandeld en dat is ook nog eens onderstreept door de rechter commissaris die mevrouw niet voor doodslag wilde vasthouden. Het OM maakt meer kans met de tenlastelegging dood door schuld.

Big Willem | 22-01-05 | 13:25

@Dental: Links ziet waarschijnlijk een tamelijk gewone gebeurtenis die opeens veel beroering veroorzaakt, maar waar ze besloten hebben niet over mee te praten. Wel zo verstandig. Bovendien gaat dit niet over klassenstrijd dus punten scoren kunnen ze ook niet.

Muxje | 22-01-05 | 13:24

Gentle giant,
zeiden ze dat in B&W?

ElEndoscoop | 22-01-05 | 13:24

Nog even naar B&W gekeken via Dutch Disease, uitzending 21 jan., interessante stukjes in, o.a., de mensen voelen zich Nederlander, hebben de Nederlandse nationaliteit, dus hoe kunnen ze teruggestuurd worden?
Maar na hun dood gaan ze wel allemaal terug, dan zijn het wel Marokkanen, dat snap ik niet.

gentle giant | 22-01-05 | 13:22

Donner en De Wijkerslooth maken volgens onderstaand artikel deel uit van een criminele organisatie ex art 140 Sr.

66.197.141.254/de-werd/de-werd17.htm

Wanneer wordt PH D. voorgeleid?

Duppie | 22-01-05 | 13:21

doen die kamelenrijders ook als er geen sletje ( gemolesteerd wordt)

de 4e koning | 22-01-05 | 13:21

MBOne,
Jij weet tenminste wat beter waar je over praat. Het probleem is dat je door die mevrouw (voor wie het allemaal ontzettend tragisch is, dat begrijp ik ook wel) niet te vervolgen, een precedent schept en mensen overgaan tot eigenrichting. Dit gaat in tegen een aantal beginselen van de rechtsstaat. Proportioneel geweld is geweld dat nodig is om tot aanhouding over te gaan of om jezelf of anderen te beschermen. Hiervan was totaal geen sprake. Sommige reaguurders hier bij GS begrijpen niet wat de taak van het OM is. Het OM moet iedereen vervolgen die EVENTUEEL een strafbaar feit heeft begaan. De rechter besluit vervolgens of dat ook echt is gebeurd. Als je niet schuldig bent maakt het dus geen zak uit of je aangeklaagd wordt want dan win je toch wel. Het OM heeft dus precies gedaan wat ze moeten doen. De rechtzaak zal uitwijzen of ze die jongen moedwillig heeft doodgereden (doodslag), of dat het per ongeluk was. In dat laatste geval krijgt ze een veel lichtere straf dan in het eerste geval. Precies zoals het hoort.

ElEndoscoop | 22-01-05 | 13:20

godver ik wil haar neuken (anaal er maar bij) blijft ze maagd ,

de 4e koning | 22-01-05 | 13:20

@ledwatch
Dit is echht BIZAR...

iedereen lees die link van ledwatch (de eerste starter

Hoe naief kunnen die vrienden en familie zijn van onze vriend Ali el B. En waar was het OM toen je ze nodig had.

Vreemd he dat Wilders zoveel respons krijgt

)

crz_06 | 22-01-05 | 13:17

Breghje,
die mag mijn champignon wel ff likken godver wat een pijpbek (terwijl ze slikt, kraamt ze tenminste geen onzin uit) openen jullie een kleine rekening voor mij? ze is vast goedkoop !

de 4e koning | 22-01-05 | 13:17

Knap stuk, niets aan toe te voegen, leve Rita!

gentle giant | 22-01-05 | 13:16

dental... ik vermoed dat ze druk zijn met pappen en nat houden,de boel bij elkaar houden, theevisite's aan het afleggen zijn en buurthuizen bouwen.

Karel Kruizenruiker | 22-01-05 | 13:15

@ ElEndoscoop:
Niet zo interessant doen met je trias politica. De laatste jaren zijn er legio voorbeelden geweest dat de drie machten er zeer verschillende standpunten op na hielden in diverse zaken. Nou niet net doen of dit systeem niet zonder fouten cq haperingen is.
Bovendien is de sfeer in de stad iets meer dan 'de waan van de dag' dus bagatelliseren hiervan is in dit geval niet op zijn plaats, aangezien de aanleiding van dit hele gezeik exemplarisch en structureel is.

dental | 22-01-05 | 13:14

Wie heeft er vandaag al een dode gevonden?

Boris Borsthaar | 22-01-05 | 13:13

Hey Fuckert, dat was een harde rechtse op de kin van links! Gaat helemaal goed komen in 2005 met jouw.

Conan de Rabarber | 22-01-05 | 13:13

Het was toch zo'n goeie jongen die Ali B.
En daar durven/willen die kutmarokannen ook nog een stille tocht voor houden.
Wanneer gaan wij eens wat "stille tochten" houden?
Lees de koran eens politici en huiver.
Zelfs Bolkenstein zei gisteren in een interview de koran niet te kennen.
Ik denk de meeste niet. Het moest een verboden boek worden. Anders mag van mij Mein Kampf ook wel weer in de boekwinkels liggen.

Jackxx | 22-01-05 | 13:12

Wat mij in in deze zaak ook opvalt is de oorverdovende stilte van links. De zaak van Ali e.l. B is geen kwestie van rechts of links namelijk maar van iedereen maar waarom hoor ik helemaal niets van men noeme Bos, Kant, Marijnissen, Dittrich, Halsema, Arib etc?

dental | 22-01-05 | 13:09

@ ElEndoscoop:
leuk dat je even laat zien dat je over enige algemene kennis beschikt. Waarden als Trais Politica hadden het ook goed gedaan hier.
Als mens kun je volgens mij niet ontkennen dat er juridische blunders gemaakt worden op het moment in de zaken Eric O en Germaine C. Het gaat in tegen het gevoel van de samenleving. En dat is niet waar de rechtspraak voor bedoeld is. Rechtspraak ( en straffen) is gebaseerd op een aantal pijlers: Samenleving beschermen, vergelding en genoegdoening voor het/de slachtoffer/s.
Moet Nederland beschermt worden tegen Germaine C? Eerder tegen Ali et B! Ik praat zijn dood niet goed, echt niet maar het gaat de verkeerde kant op als Germaine vervolgd gaat worden voor doodslag...

MBOne | 22-01-05 | 13:09

Qantrix, jochie, daar gaat het helemaal niet om. Denk eens na en lees eens wat over de basisprincipes van de rechtsstaat. Dat je dom bent betekent niet dat je gelijk hebt. Als jij mij kunt uitleggen wat de Leviathan is en de scheiding der machten van montesquieu, wil ik wel eens nadenken over wat je te zeggen hebt. Als je de wereld niet begrijpt en de grondwet wil aanpassen omdat een blanke een marokkaan heeft doodgereden en daarvoor vervolgd wordt vind ik je gevaarlijk. Denk je nou echt dat ik niet geinteresseerd ben in andere meningen dan mijn eigen mening? Waarom zou ik dan op GS komen? Lees een boek en kom dan eens terug.

ElEndoscoop | 22-01-05 | 13:09

-edit: offtopic-

empe04 | 22-01-05 | 13:06

Donner heeft het veel te druk met wetten afstoffen die volgens hem de samenleving redden. Wetten over blasfemie enzo...

Geert is een blind paard, van hem hoeven we niets anders dan populistisch gezwam te verwachten, dat ook nog eens tegen de grondwet ingaat. Nee, ik wil niet in de wereld van Wilders leven.

Onze regeringsleiders zijn een stel slappe onbekwaamde lu-llen. En de volgende stemmingsronde gaat daar niets aan veranderen, want er is niets om op te stemmen.
Dan toch maar Verdonk, de enige met ballen.

dtchbb | 22-01-05 | 13:06

Normen en Waarden en Balkellende: zwijgen is toestemmen, of zwijgen is liegen. Ze mogen zelf uitkiezen, maar de Telegraaf heeft in deze dus wel degelijk gelijk, tis werkelijk niet te geloven dat het OM de Telekrant nu als leugenaar probeert af te schilderen. Wellicht dat reflectietherapie voor hen een goede oplossing is.

..zapper | 22-01-05 | 13:05

Wat wordt die Starf*cker goed zeg.
Alle stukken van hem worden met grote belangstelling door mij gelezen.

Jackxx | 22-01-05 | 13:04

Ja ElEndoscoop, erg gedachtepolitie om alles wat niet dezelfde mening als jouw deelt als nazi te bestempelen.

Qantrix | 22-01-05 | 13:03

Elendoscoop, wordt eens wakker, de rechtstaat is al naar de klote en fucker... mooi stukje... is politicus niet iets voor je, slechter kan dan nu, kan het nooit worden

Karel Kruizenruiker | 22-01-05 | 13:03

Als Germaine de cel ingaat, dan verwacht ik hier in vette hoofdletters alle NAW data van Donner en De Zeiksloot.
Als zij het recht niet naar ons brengen, dan komen wij het ze wel brengen.

Boris Borsthaar | 22-01-05 | 13:02

-edit: offtopic-

empe04 | 22-01-05 | 13:02

Domme nazi's zijn jullie toch he? Als je nou eerst eens nadenkt over hoe een rechtsstaat tot stand is gekomen (Ooit gehoord van Montesquieu of Hobbes?) en waarom zulke beslissingen genomen worden, hoef je jezelf niet voor lul te zetten met die domme, hitserige fasco-berichtjes hier. Help alsjeblieft de rechtsstaat en dus de democratie naar de klote!

ElEndoscoop | 22-01-05 | 12:57

@Auxy, dan doen ze toch nog íets goed. :P
.
Nah... Ik zat al langer in het VVD-hoekje, maar ik lust die Donner ook niet.

Muxje | 22-01-05 | 12:55

Hulde!

Het is jammer dat alleen wij (het klootjesvolk) zien dat Donner een ongelofelijke laffe klootzak is. Komen er ECHTE criminelen aan de orde is meneer het eerste om te zeggen dat ze 'niet veel' kunnen doen met de huidige slappe wetgeving. 'De wet veranderen dan', zou je misschien wel eens kunnen denken!? Nee, dat kan dan ook weer niet of is niet nodig. En nu dit weer. Aaaaargghhh, ik vernader langzaam en datgene wat ik altijd gehaat heb! Een rechtse, conservatieve, 'border-line' racist! Dank je wel, regering!

auxy | 22-01-05 | 12:49

Er is eens een hardcore nummer gemaakt zij zult niet housen.
Er kan en nieuwe bij gemaakt worden Gij zult niet stelen.

Want als ik de reportage zie met die geitenneukers dan zeggen ze dat stelen normaal is.
maanetjes van 6 jaar heb ik het over dus dat belooft wat voor de toekomst.

danie | 22-01-05 | 12:49

een topstuk starf*cker zoals altijd.

gers | 22-01-05 | 12:46

StarF*cker, my hero!

mennie | 22-01-05 | 12:45

Hulde Sterrenn**ker.
Het gaat helemaal goedkomen met je.
Je gaat steeds meer de goede kant op.
Een superstuk!

stijlloze | 22-01-05 | 12:44

Zo, Starf*cker. Dat lucht op, niet? Al je frustraties in 1 klap d'r uit. Kan me er ook helemaal in vinden.

vanrechtsheeftvoorra | 22-01-05 | 12:42

EDIT: Meneer heeft klok horen luiden maar weet niet waar klepel hangt. Ofwel er zijn meer hondjes die fikkie heten.

ledwatch | 22-01-05 | 12:40

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen