Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Tests bewijzen het: PAARD, fokking LEKKER

boehoehoehinnikhinnikbrrrrr.jpegJarenlang in het diepste geheim voor U blind getest op de kieskeurigste, fijnproevigste, exquisehapperigste crowd van Nederland: paardenbiefstuk. De fluwelen smaakpapillen van de Grachtengordel konden er geen genoeg van krijgen bij restaurant Piet de Leeuw. Zij wurmden zonder het te weten jarenlang grote lappen gebraden paard langs de aejrdappel in hun keel en konden geen superlatieven meer vinden om de biefstukken de hemel in te prijzen. Heerlijk rundvlees. Alleen dan van een paard. Mwaha. P0wnd, wannabe Johannes van Dammen op culiStand-punt-en-el IENS. Slechts één persoon, in 2003, rook een rat. Maar de rest trapte met boter en suiker in de paardenfraude in gezellig authentiek *kuch* Amsterdamse sfeer met afblaf-obers en vieze koffie. Afijn, chagerijnige bloedbak Ober Frank. Je spel is uit. Reputatie komt te voet en gaat te Argentijns paard. Huuuuu! Hinnikdehinnik!

Reaguursels

Inloggen

@Terpen-tijn | 14-02-13 | 15:13
Onze Flappie's hebben hier de kerst altijd gewoon overleefd!
Ik vreet geen konijn wat het hele jaar tegen een keukendeur aan kijkt waar ie uiteindelijk eindigd.
Ik koop een mooi konarzeltje bij de poelier....
Overigens kan ik het écht niet verkopen aan mn dochter dat ik dr konijn opgevreten heb.....

lilluke halve hoan | 15-02-13 | 18:09

@blinde kip | 14-02-13 | 15:12
Fuck off man , het gaat helemaal niet over of je nu wél of geen paard wil eten!
Het probleem is dat paardenvlees 30-50 % goedkoper is dan rund.....
Als ze je paardenbiefstuk voorzetten wanneer je runderbief hebt besteld wordt je simpelweg opgelicht!
Klaar!

lilluke halve hoan | 15-02-13 | 18:03

@Terpen-tijn | 14-02-13 | 15:02
Nee inderdaad smaakt kat hetzelfde als konijn of bisamrat (waterkonijn)
Maar het is vrij eenvoudig te zien hoor....
Het konijn heeft,net als een rat platte ribben ( als roerstokje voor de koffie)
En een kat beschikt over ronde ribben ( als sateh stokje)

lilluke halve hoan | 15-02-13 | 16:33

@ Veel Vaak | 15-02-13 | 13:01

Ik zit al 25 jaar in het vlees en ik zou er mn hand niet voor in het vuur durven steken dat ik altijd ossehaas heb gegeten ipv een enkele keer paardehaas. BTW ik eet bijna nooit vd haas, voor mij hoeft dat zachte niet.

krem | 15-02-13 | 13:11

@krem

Ik proef en zie het direct. Dat komt misschien door het feit dat ik alle delen heb gegeten en wist wat ik at. Niet door slechte opleiding. Half Nederland eet nep biefstuk en denken dat ze een tournedos op hun bord hebben. De consument wil bedrogen worden ze krijgen wat ze waard zijn.

Veel Vaak | 15-02-13 | 13:01

lol krem dommerik

van welk DEEL !

krem | 15-02-13 | 12:51

@ mezelf, krem | 15-02-13 | 12:49

van welk dee*** van welk dier

krem | 15-02-13 | 12:50

Ah het favoriete grapje vd leraars op het SVO (slagersvakopleiding) Vleesherkenning, van welk dee komt dit en dan een stuk paardenvlees erbij. Geen enkele leerling ziet het en dat zijn niet de 1e jaars ! Nog moeilijker is het als het perfect klaargemaakt is, en het een biefstuk vd haas betreft. Het proeft iets zoeter maar dat gaat ook weer op voor verschillende runderrassen, het is gewoon erg moeilijk te herkennen in dit geval en vaak nog beter als haas van een oud rund.

krem | 15-02-13 | 12:49

Gelukkig kan je bij van der Valk wel altijd zien of het vlees daar vers is; de sporen van de jockey staan er dan nog in !

Betweetert | 15-02-13 | 10:14

Lekker proffesioneel van zo'n leverancier om hier wat over te zeggen.
Donkeyball | 14-02-13 | 21:16

Ja, juist professioneel, denker. Hij verkoopt toch paardenvlees. Moet ie daar ook over liegen dan ?
Hopelijk ben jij geen verkoper "Uit proFFesionaliteit lieg ik u voor en nedejlands ken ik ook niet, dus wat maak ut allemaol uit".

mixey | 15-02-13 | 07:56

Paard is toch ook rund?
Je bent een runt als je met je reputatie stunt.
Paardenbiefstuk is trouwens gewoon te vreten hoor, alleen je moet niet aan Salinero gaan zitten denken.

Jan Gordelroos | 15-02-13 | 01:06

Ik begrijp werkelijk het probleem niet. Het is toch ook gewoon dood beest? Niet schadelijk voor de gezondheid? Geen rare stofjes?
Zolang het mij niet met de oogjes ligt aan te kijken, maar óf goed gehakseld, goed gepaneerd, gemarineerd, aan een stokje geregen of gewoon lekker gebraden is, vind ik het goed.

Waarheen waarvoor | 14-02-13 | 22:36

Redelijk bizar dat ik niet gewoon een paardenschnitzel bij de appie kan kopen. Is inmiddels zeker wel een markt voor. Hoe ouder het paard des te beter het vlees zegt men. Doe mij maar 2 pond ouwe knol.

Binnenbaan | 14-02-13 | 21:38

Lekker proffesioneel van zo'n leverancier om hier wat over te zeggen.

Donkeyball | 14-02-13 | 21:16

Als ik vroeger bij mijn opa en oma ging logeren dan kreeg ik altijd paardenrookvlees op mijn brood. Opa was er dol op en het smaakte inderdaad prima.

Ivoren Toren | 14-02-13 | 20:52

Wat zijn die Amsterdammers toch een klootjesvolk, zeg.

Montgomery Burns | 14-02-13 | 20:05

-weggejorist-

andrew1972 | 14-02-13 | 20:03

sorry voor alle paardenfluisteraars.. moar gene betere bief dan peardenbief.. mmmm

andrew1972 | 14-02-13 | 20:03

Sjah, wat een gezeur van koeien verslindende mensen over een stukje renkoe, AKA paard.

hotmint | 14-02-13 | 19:35

Heerlijk hoor, een goed stuk Amika.... ik snap die grachtengordelgleufjes niet.....

DSM IV: 302.89. | 14-02-13 | 18:52

Ik zie anders ook niet op de kaart staan dat het biefstuk is van een rund. Paardenbiefstuk is overigens goed te nassen.

caspert79 | 14-02-13 | 18:36

@Merlot | 14-02-13 | 15:58 je hebt ze voor dit exclusieve arrangement toch wel zeker €200 per couvert gerekend?

poppermotje | 14-02-13 | 18:29

Ik heb net nog even op de site gekeken van het steakhouse maar de menukaart is nog niet aangepast, kan er geen paardenbiefsuk op vinden..........
Las net in een van de andere comments: steak Salinero.
Topper!

robert39 | 14-02-13 | 18:28

Weet iemand ook de berijdingswijze?

(bewuste spelling met een lange IJ)

rawa | 14-02-13 | 17:51

Vølenbier uit Volendam.
Das pas lekker!

Mammeloe | 14-02-13 | 17:51

Nu begrijp ik waarom die brandsteder zo'n hinnikende lach heeft.
Paardenliefhebber in hart en nieren.

Toontje-lager | 14-02-13 | 17:42

-weggejorist-

Thomas Pierrepoint | 14-02-13 | 17:33

Paardenvlees wordt een hit dit jaar, je voelt het gewoon.... En dat natuurlijk met dank aan de zeikende pubers die zo nodig een paard moeten hebben en het afdanken zodra de hormonen op hol slaan en ze liever op een vriendje rijden of omdat de over het paard getilde ouders het niet meer kunnen ophoesten...."RTL Nieuws - Massale paardenslachting door ingezakte markt".."Paardenoverschot leidt tot recordslachting"..."Crisis jaagt paard naar de slacht"...

Megalomaantje | 14-02-13 | 17:24

Wanneer gaat Tom Staal een bezoekje brengen aan Piet? Piet kan trouwens beter een patatkraam op Ibiza beginnen. Met zijn Amsterdamse kut humor.

WaitingLine | 14-02-13 | 17:16

Ik heb een paar jaar in België gewoond. We gingen regelmatig naar een dorp in de buurt op restaurant om paardenbiefstuk met friet te eten. Prima kost.

BroodenSpelen | 14-02-13 | 17:10

Boris Poepnagel | 14-02-13 | 16:54

Als de mens geen vlees had gegeten, hoe spijtig en hoe erg dan ook voor een onschuldig dier, maar dan had B. Poepnagel hier niet kunnen reageren, dan was er helemaal geen Poepnagel geweest en vele miljarden met hem.

Megalomaantje | 14-02-13 | 17:10

Dit is allemaal semi-comfortabele pre-crisis geleuter, blijkbaar onbewust levend in de opmaat naar Soylent Green.

Koele Ikker | 14-02-13 | 17:07

hebben ze in 070 ook paarden restaurants waar je lekkere biefstuk kan eten? ben benieuwd

kalhen | 14-02-13 | 17:05

Dat pleit dan wel weer in het voordeel van dat dorp. Je kunt er in ieder geval fatsoenlijk paardenvlees krijgen.

Grasshopper66 | 14-02-13 | 17:05

Paardenvlees goed te eten en geheel ongevaarlijk zolang de beesten niet met Fenylbutazon behandeld zijn.

Frenck Mahon | 14-02-13 | 17:00

Wel es paard gegeten. Best lekker. Die huilie huilie-aandacht komt m.i. vooral doordat men menselijke gevoelens/eigenschappen op een paard projecteren. Onzin dus.

Geil Kippetje | 14-02-13 | 16:59

Thomas Pierrepoint | 14-02-13 | 16:50 |
Ik neem aan dat ze het daarom moet hebben van uw paardenbek ?

tiepmiep | 14-02-13 | 16:57

Binnenkort als kiloknaller in het schap van de buurtsuper? Plofpaard!

Schreeuwmeeuw | 14-02-13 | 16:56

Hebben ze er ook panda-saus?

de euro middenweg | 14-02-13 | 16:55

Vlees, eet meer vlees!
Als vegetariër (zonder overtuigingsagenda) kan ik U zeggen dat er geen betrouwbaarder voedingsmiddel is dan vlees. Vlees is het meest eerlijke product ter wereld dat door de meest betrouwbare mensen dagelijks met alle zorg en toewijding voor U wordt geprepareerd.
Ook de dieren die dit product leveren staan met grote liefde en opofferingsgezindheid hun dierbare ledemaatjes en ingewanden aan U af.

Vlees, het meest betrouwbare product ter wereld! Vlees!

Boris Poepnagel | 14-02-13 | 16:54

-weggejorist-

Thomas Pierrepoint | 14-02-13 | 16:50

@Tricephalus | 14-02-13 | 16:45
Eigenlijk ook mijn eerste gedachte..
Misschien een heel eigenaardig sausje erover of iets?

de grote Anti | 14-02-13 | 16:48

Veel Vaak | 14-02-13 | 16:35 |

Je hebt helemaal gelijk. Maar verder zal het me paardenworst zijn wat ze vret... eten. Zo'n door een bloedmooie amazone haar zilte doos los en mals gemasseerd stuk paardenvlees moet toch een verrukkelijke smaak hebben en vele malen geprevaleerd worden boven een stuk vlees van een taaie oude melkkoe...

Megalomaantje | 14-02-13 | 16:48

Schreef het elders ook al: met grachtengordel heeft Piet de Leeuw geen moer te maken. Hier komen vooral Mokumse patjepeeers overgeprijsd dood dier eten in een gezellig bruine ambiance.

Djong | 14-02-13 | 16:47

Wat is dit voor onzin. De smaak van paardenbiefstuk is zo specifiek dat die op geen enkele manier verward kan worden met runds.

Tricephalus | 14-02-13 | 16:45

Zolang er geen hoefijzers in mijn biefstuk zit, zie ik het probleem niet.

wiza | 14-02-13 | 16:45

Amsterdam en neppe dingen is een logische combinatie....

Wees_eens_creatief | 14-02-13 | 16:42

Stro vreten ? Hooi bedoel je zeker.

Veel Vaak | 14-02-13 | 16:35

Ober, één steak Salinero graag,

Bigi Bana Boy | 14-02-13 | 16:34

Willen ze me nu wijsmaken dat een stro vret... etend, edel dier waarop amazones hun dagelijkse portie hoogtepunten krijgen en alleen al nat worden bij de gedachte dat er een joekel van een spuitbus onder hangt minder is dan de goedkopere equivalent van de grasvreter, de herkauwende koe met een zak vol melk en dikke tepels?

Megalomaantje | 14-02-13 | 16:28

Roscoo1963 | 14-02-13 | 16:22
dus als jij een apple bestelt en een yoko ontvangt maakt het je niet uit?

ITEACHYOU | 14-02-13 | 16:24

Wat een toestand om dat paardenvlees. Als er nou mensen zijn die dat lekker vinden dan moeten ze het gewoon eten. Net als kattenvlees en hondenvlees. Ik eet het allemaal niet maar waarom er zoveel weerstand tegen is, begrijp ik niet.

Roscoo1963 | 14-02-13 | 16:22

Paardenstront schijnt ook lekker te zijn.
Mijn hond is er niet vies van...

jean loe | 14-02-13 | 16:19

<schevebek-trek>
Èèèèèèèr staaaaaaat 'n paard op de kaart! Jaja, een paard op de kaart, Ohw-ohw een paard op de kaart, bij Piet de Leeheeuw!
</scevebek-trek>

Mgr. Denwop | 14-02-13 | 16:18

Roorz  | 14-02-13 | 16:15 | + -1 -
Heb je dat helemaal zelf geconcludeerd.... ? Knap hoor.

Veel Vaak | 14-02-13 | 16:17

Paardenvlees is als paardenvlees prima te eten... maar het is geen rundvlees.

Roorz | 14-02-13 | 16:15

En maar klagen die Horeca ballen.
goedkope wijn duur schenken, kraanwater als Spa en maar cashen.

Vitayalin | 14-02-13 | 16:15

frank87 | 14-02-13 | 15:50 | + 2 -
Had ik er een ;-) bij moeten zetten? Overigens komen mijn maten daar nooit, wij checken de datum op ons paspoort al als we naar Diemen moeten en op IJburg schakelen we dataroaming uit.

John Muts | 14-02-13 | 16:15

Aktivist | 14-02-13 | 15:52 | + 2 -
Haha dat is nou een lekkere tegenreactie. Ik zie dat u dan wel 020 uit bent, maar de 020 afzeikhumor niet uit u!

John Muts | 14-02-13 | 16:13

Ach zolang ze nog vlees door vlees mengen vind ik het best.
Alle gehakt in onze supermarkten is afrikaanse magere koe en hier doen ze het vet er door mengen. Dat is pas goor. Die koeien uit afrika zijn zo droog dat het vlees echt smerig is.

Veel Vaak | 14-02-13 | 16:13

@Not Muhammad | 14-02-13 | 16:02
Bruut. Ik kan aardig wat dierenleed hebben maar een gans force-feeden met een trechter gaat mij net ietsje te ver.

de grote Anti | 14-02-13 | 16:11

Met konijn moet je ook uitkijken, voor je het weet zit je een dooie kat te vreten, volgens kenners is dat verschil ook nauwelijks te proeven.
Terpen-tijn | 14-02-13 | 15:02

Daarom altijd konijn kopen met ongevilde achterpoten. Dan kan je zien of het een konijn of een dakhaas is.

FrankVeer | 14-02-13 | 16:07

Not Muhammad | 14-02-13 | 16:02
Jij weet wat lekker is......

Big Swinging Dick | 14-02-13 | 16:06

@ Veel Vaak | 14-02-13 | 16:03 |
Zeepaard is ook lekker.

Hoeft ook bijna geen zout op.

goedverstaander | 14-02-13 | 16:04

Veel Vaak | 14-02-13 | 16:03 | + 0 -

ROFLOL,koggie op mijn beelscherm!

eerstneukendanpraten | 14-02-13 | 16:04

ITEACHYOU | 14-02-13 | 16:01 | + 0 -

En dan te bedenken dat er mannen zijn die een kick krijgen van dit soort vrouwen en de dames ook nog aansporen wel flink te blijven dooreten. Dat heet volgens mij heel toepasselijk een feeder...

eerstneukendanpraten | 14-02-13 | 16:04

Bij ons is de paardenslager op last van de autoriteiten gesloten. Daar hadden ze zaagzel aangetroffen in de paardeworst.
Bleek dat hij een hobbelpaard had geslacht.

Veel Vaak | 14-02-13 | 16:03

Ik snap wel een beetje dat mensen paarden lievv vinden en daarom geen paardenbiefstuk willen eten. Ikzelf heb er niks tegen, maar paardenvlees als rundvlees vekopen... Nee dat kan niet.

terreurinmneur | 14-02-13 | 16:03

Zo'n afbeelding van een paard op de verpakking zegt natuurlijk niets.

Mijn ex-vriendin had een hangertje om haar nek met een paard. Maar zijzelf was ontegenzeggelijk een koe.

goedverstaander | 14-02-13 | 16:03

necrosis | 14-02-13 | 15:59 | + 0 -

Niet iedere vrouw kan eruit zien als de gemiddelde dame tijdens de vrijmibo morgen...

eerstneukendanpraten | 14-02-13 | 16:02

@Big Swinging Dick | 14-02-13 | 15:53 Gans=pate En lekkere, dat weten we allemaal. Op toast met een saus van cranberry's. Krijg nu al trek.

Not Muhammad | 14-02-13 | 16:02

eerstneukendanpraten | 14-02-13 | 15:56
teveel vetrandjes maat

ITEACHYOU | 14-02-13 | 16:01

@eerstneukendanpraten | 14-02-13 | 15:56
Dit is bijna ban-waardig......
*gnehehehe*

necrosis | 14-02-13 | 15:59

Piet de Leeuw gaat voor de Pinokkio trofee.

niks mis mee | 14-02-13 | 15:59

Overigens is paard best lekker.
Het beroemde Limburgse Zoervleis bij de patat is er meestal van gemaakt.

Merlot | 14-02-13 | 15:58

Ik heb eens een doodgewione varkensschouder uitgebeend en gestoofd.
Alsmede een kartonnen-pakwijntje in een mooie fles overgegoten.
Oh wat hebben mijn gasten, allemaal "culinaire kenners", heerlijk gesmuld van die exquise wildzwijns-stoofpot.
En och hemeltje wat een HEERJLIJKE Cote de Nuit schonk ik daar toch bij!

Merlot | 14-02-13 | 15:58

eerstneukendanpraten | 14-02-13 | 15:55
Ik had het over stoofvlees inderdaad.... Heel goed in te nemen

Big Swinging Dick | 14-02-13 | 15:58

OMG, die recensies, dan voel je je toch ook in je zak gescheten. Snap niet dat men dat niet heeft geproefd. Paard heeft toch echt een totaal andere smaak dan ossenhaas. OMG, dan vraag je er ook om.

ITEACHYOU | 14-02-13 | 15:56

@kneuterzak | 14-02-13 | 15:49
Biefstuk is zonder toevoeging van het rund. Zie ook het Engelse "beef". (Paardebiefstuk is volgens mij ook eigenlijk een contradictio in terminis).

frank87 | 14-02-13 | 15:56

Big Swinging Dick | 14-02-13 | 15:53 | + 0 -

Dat valt smerig tegen, als die beesten meer vlieguren krijgen worden ze taai en kun je er alleen nog maar soep van koken. Of stoofvlees, ook niet verkeerd hoor!

eerstneukendanpraten | 14-02-13 | 15:55

Ongeacht de bron: ik wil vlees!
*mannarchisme*

necrosis | 14-02-13 | 15:53

Not Muhammad | 14-02-13 | 15:44
Klopt: er wordt zoveel goed vlees verspild: kijk maar eens naar al die sappige ganzen, die omgelegd moeten worden

Big Swinging Dick | 14-02-13 | 15:53

John Muts | 14-02-13 | 15:35
En veel plezier met de taaie lappen met bruine saus vanavond! Ik neem aan dat je al voor je collega's uit de sociale werkplaats gereserveerd hebt!

Aktivist | 14-02-13 | 15:52

'Vroegah, toen bestonden de frikandellen nog voor 70% uit paardenvlees.
Nu is het bijna alleen maar kippeslachtafval, een goeie frikandel is bijna nergens meer te krijgen'
@Cuyahoga | 14-02-13 | 15:05

Precies.. En alle lutsers maar trots roepen dat zij frikandellen met paard eten. Mocht je willen, als er al een klein beetje paard in zit is het van oude werkpaarden ergens uit z-amerika.. Voor de rest zit je gewoon walgelijk kippen afvalvlees naar binnen te werken.

de grote Anti | 14-02-13 | 15:52

@Pontifex Hilarius | 14-02-13 | 15:47: Het proces in minder streng gereguleerd en het aanbod van met name Roemeense paarden is enorm.

Not Muhammad | 14-02-13 | 15:51

John Muts | 14-02-13 | 15:35
Ik kom nooit in vreetschuren in de Leidsestraat. Of in andere toeristenvallen. Daarvoor hou ik toch nog te veel van Amsterdam. Heb dr vroeger gewoond *pinkt traantje weg*

Aktivist | 14-02-13 | 15:51

They eat horses, don't they?

gentle giant | 14-02-13 | 15:50

Pontifex Hilarius | 14-02-13 | 15:47 | + 0 -

Wel eens gehoord van de wet van vraag en aanbod?

eerstneukendanpraten | 14-02-13 | 15:50

@John Muts | 14-02-13 | 15:35
Waarschijnlijk zijn jouw bezopen maten in Schubbekuttenveen een stuk onbeschofter geweest. Want het zijn daar maar provinciaaltjes.

Typisch Amsterdams, is nu typisch zo'n kwalificatie die de dorpsheid van dat dorpje aan het IJ aangeeft.

frank87 | 14-02-13 | 15:50

Check dan die foto's op de site van het restaurant... Hee wie hebben we daar? De oplichtersfamilie Brandsteder! Verder nog heel veel van die wannabee Jort Keldertjes. Ja lullo's, die champagne is ook gewoon een goedkope cava of prosecco, maar daar kom je over twintig jaar wel weer achter.

Egokiller | 14-02-13 | 15:49

Dat de nietsvermoedende klant besodemieterd word bij Piet de Leeuw, blijkt wel uit zijn menukaart.
Het woord runderbiefstuk word niet genoemd evenmin runderhaas.
Hij hanteert het woord biefstuk, hij spreekt wel over varkenshaas en kalfslever/zwezerik

www.pietdeleeuw.nl/menu

kneuterzak | 14-02-13 | 15:49

Ik heb snel de reservering doorgegeven aan Piet. Het zal wel druk worden vanavond bij Piet de Leeuw!

denoorman | 14-02-13 | 15:48

Kan iemand mij vertellen waarom paardenvlees goedkoper is dan rund?

Pontifex Hilarius | 14-02-13 | 15:47

@blinde kip | 14-02-13 | 15:04
Paardevlees is goekoper dan rund. Is niet abnormaal voor crisisvoer.

frank87 | 14-02-13 | 15:45

@Big Swinging Dick | 14-02-13 | 15:42 De waterrat is ook zo'n ding. Als je een konijn koopt, vraag dan altijd om een waarvan de kop er nog op zit. Anders bestaat de kans dat je een waterrat mee naar huis krijgt. Eenmaal gestript en schoongemaakt zie je het verschil erg lastig.

Not Muhammad | 14-02-13 | 15:44

Er is hoegenaamd nix mis met paardenvlees; integendeel. De lekkerste biefstuk die ik ooit in mijn leven heb gegeten, at ik in een (overigens door Nederlanders gerund) hotelletje in Larochette, Luxemburg. Die biefstuk stond gewoon op de kaart als 'paardenbiefstuk'.
Sinds ik die fucking lekkere biefstuk heb gegeten, haal ik mijn neus op voor koeienbiefstuk.

Peter Emile | 14-02-13 | 15:44

Oh jee, dan zal de reuzenfrikandel wel een paardenlul zijn geweest. Niet dat het bij frikandellen veel uitmaakt.

Osdorpertje | 14-02-13 | 15:44

Ik begrijp de ophef niet. Paardenbiefstuk is vaak prima. Misschien wel beter dan die met hormonen gefokte koeien.

denoorman | 14-02-13 | 15:44

Terpen-tijn | 14-02-13 | 15:18 | + 1 -

Dat was in de tijd dat er zoveel zalm in de Rijn zwom dat de netten ervan scheurden. Als je er nu eentje vangt kom je in de krant!

eerstneukendanpraten | 14-02-13 | 15:44

Overigens verkoopt New York Pizza 'bacon' gemaakt van kalfsvlees en 'ham' van kalkoen. Alles is wel lekker halal...

Mahatma | 14-02-13 | 15:42

Och waterkonijn is ook heel erg lekekr, totdat iemand het geval noemt bij zijn nederlandse naam: muskusrat.
En het arme dier is helemaal niet verwant aan ratte: is een planteneter en uiterst goed en lekker vlees

Big Swinging Dick | 14-02-13 | 15:42

Ah, de GS recepten uitwisselrubriek, gezellig!

panacee | 14-02-13 | 15:40

Paard verkopen als runderbiefstuk is gewoon oplichting. Of je moet het duidelijk op de kaart zetten. En er vervolgens nog over liegen ook. Tsss.

Mahatma | 14-02-13 | 15:37

@eerstneukendanpraten | 14-02-13 | 15:24, ken het verhaal, toch denk ik dat de structuur van het vlees anders is dan koolvis of kabeljauw, tong weet ik dan weer ff niet.
Zalmforel bestaat niet, dat weet ik dan weer wel.
Enige vis die ik eet is een verse rolmops.

gentle giant | 14-02-13 | 15:37

@ weedo | 14-02-13 | 15:31 Wangetjes? Wist ik niet. Grappig.

Over wangetjes... laatst kalfswangetjes gemaakt. Gekonfijt. Is me een portie lekker!!
Hoe zou dat zijn met paardenwangetjes?

Treurig varken | 14-02-13 | 15:35

Aktivist | 14-02-13 | 15:09 | + 4 -
Ach, waren ze niet lief bij de pizzeria in de Leidsestraat toen je daar met het bierteam van Schubbekuttenveense Boys een vrijgezellenfeest kwam vieren?

John Muts | 14-02-13 | 15:35

Wat zou Anne-Claire hier nu van vinden?

Muggenmepper | 14-02-13 | 15:33

Alle witte vis heet tegenwoordig kibbeling, klopt ook geen hout van.

Terpen-tijn | 14-02-13 | 15:33

Ach kibbeling wordt ook allang niet meer van kabeljauwwangetjes gemaakt dus wat zeuren we?

weedo | 14-02-13 | 15:31

Kalfskroketten worden goed verkocht, maar met veulenkroketjes zouden we toch moeite mee hebben.
Onverkoopbaar dus, daarom wordt het ook niet vermeld op de verpakking...

Terpen-tijn | 14-02-13 | 15:31

Piet de Leeuw moet zich kapot schamen. Het is niet eens grappig.
Je helpt zo de naam van de horeca om zeep en je naait je klanten door veel te veel voor goedkoop vlees te rekenen.
Hopelijk wordt deze tent zo snel mogelijk door de autoriteiten gesloten. Is hij nou helemaal besodemieterd?!

Not Muhammad | 14-02-13 | 15:29

@Terpen-tijn | 14-02-13 | 15:02
Echt wel.Kat smaakt veel sterker zeker als het een kater was.

miko | 14-02-13 | 15:28

Durf er wel een joetje op te zetten dat de zeetong die hij verkoopt eigenlijk surimi is.
Mensen die met je eten knoeien horen in de bak thuis. In dit geval is het een paard waarop hij onbehoorlijk veel winst maakt. Volgende keer hond?
Vraag me af of je hiervoor nog geld kan terug-claimen.
Vraag me af welke beerput er hierna wordt opengetrokken.

crk | 14-02-13 | 15:28

De Droit | 14-02-13 | 15:13: Om lever nu met biefstuk te gaan vergelijken gaat wel erg ver. Dat is een wereld van verschil qua smaak. Je brengt me wel op een idee, de laatste keer dat ik 't gegeten heb is 10 jaar geleden of iets.

sufkut | 14-02-13 | 15:24

gentle giant | 14-02-13 | 15:19 | + 0 -

Lekkerbekjes mogen worden gemaakt van verschillende soorten rondvis en zelfs platvis is niet verboden. Het eigenlijk gewoon een filet van zeevis. Pangasius is een meervalachtige uit bv. Vietnam die voor een habbekrats op de Europese markt wordt aangeboden. Er zijn legio zeevissen die een structuur hebben die lijkt op pangasius. Maar die zeevis is twee keer zo duur maar zit niet vol met antibiotica van de Vietnamese visfarms.

eerstneukendanpraten | 14-02-13 | 15:24

@ kneuterzak | 14-02-13 | 15:16 | + 1 -

Daar komen de 'Grasbuikjes' voorbij.

bakkerdebaksteen | 14-02-13 | 15:23

Tuurlijk is paardenvlees heerlijk: was het altijd al. Zo'n dier heeft een heel ontspannen leven, wordt soepel gehouden door berijding van een heerlijk dameskontje en met de malaise in de paardenhouderij kost het ook nog geen tiet

Big Swinging Dick | 14-02-13 | 15:22

Watapatja 15:19
Tuurlijk is het lekker, anders kan je nooit jarenlang je klanten belazeren.

Terpen-tijn | 14-02-13 | 15:21

blinde kip | 14-02-13 | 15:15 | + 0 -

Ook, maar vooral de kruiden en de doorhaalvloeistof maken de smaak.

eerstneukendanpraten | 14-02-13 | 15:20

Paard, het meest veelzijdige stukje vlees! Paard!

yamahaha | 14-02-13 | 15:19

Treurig varken | 14-02-13 | 15:15 | + 0 -

Klopt, veel kruiden erop en klaar is Kaas!

eerstneukendanpraten | 14-02-13 | 15:19

Hahaha "'Wij leveren gewoon waar de klant om vraagt, en Piet de Leeuw koopt paardenhaas uit Argentinië. Het staat in onze administratie en op de pakbonnen, en het is volstrekt onmogelijk dat de eigenaar niet wist dat het om paard ging. Er staat nota bene een plaatje van een paard op iedere verpakking!'"

CortezTheKiller | 14-02-13 | 15:19

Terpen-tijn | 14-02-13 | 15:16 |
Iets met gevoelswaarde. Total crap, paardenvlees is gewoon lekker.

Watapatja | 14-02-13 | 15:19

@eerstneukendanpraten | 14-02-13 | 15:12, ik geloof je graag, maar de structuur lijkt me iets anders?

gentle giant | 14-02-13 | 15:19

@K. Metjes | 14-02-13 | 15:12 |
Echte Amsterdammers weten dat Piet de Leeuw helegaar niet in de Nieuwe Looiersstraat zit, maar in de Noorderstraat...

Simon de Danser | 14-02-13 | 15:18

Er is een tijd geweest, dat dienstmeisjes in hun contract lieten opnemen dat ze niet meer dan 1 keer in de week zalm kregen opgediend.

Terpen-tijn | 14-02-13 | 15:18

Watapatja 15:13
Jaaaaa, klopt ook wel, maar je moet de redenatie omdraaien>> arme gezinnen kregen paardenvlees omdat het zo goedkoop was.
En waarom was het zo goedkoop? Omdat het niet zo in trek was bij veel consumenten.

Terpen-tijn | 14-02-13 | 15:16

Waar is Bonfire eigenlijk gebleven?

Normpje | 14-02-13 | 15:16

@eerstneukendanpraten | 14-02-13 | 15:12
Maar het frituurvet is toch datgene wat de smaak bepaalt?

blinde kip | 14-02-13 | 15:15

@eerstneukendanpraten | 14-02-13 | 15:12 Zou toch moeten. Die pangasiustroep zit helemaal geen smaak aan.

Treurig varken | 14-02-13 | 15:15

als je het verschil niet proeft tussen koei of knol is er iets mis met je smaakpapillen.

kaplaarzenverkoper | 14-02-13 | 15:15

@K. Metjes | 14-02-13 | 15:12
Kun je het wel mooi vermelden maar dan kun je nooit die prijzen ervoor vragen.
Wat wel raar is aangezien ik ervan uit ging dat paard iets duurder was dan rund. Heb ik ook weer wat geleerd.

blinde kip | 14-02-13 | 15:14

Vilvoorde, restaurant De Kuiper, paardensteaks op wereldniveau. Met rauw witloof en gouden frieten, doen ze daar al sinds mensenheugnis. Storm in een glas water.

linkemater | 14-02-13 | 15:14

Terpen-tijn | 14-02-13 | 15:06 |
In de jaren 70 veekochten de meeste slagers paardenvlees voor de arme gezinnen. Spare ribs kreeg je toen ook bijna kado, dat wilde men niet.

Watapatja | 14-02-13 | 15:13

Ik wil toch wel ff iets toevoegen, trouwens.
Wat is dat tegenwoordig voor een gelul over eten?
Vroeger vraten ze alles.
Nu wil iedereen wél de biefstuk en voor de rest dan maar hondevoer van maken?
Godvernakendenondeju nee! Waarom zou je dát doen?

Ga eens bij een slager vragen wat de kiloprijs is van biefstuk.

En vraag dan eens de kiloprijs van lever.

Je lacht je de ballen uit je broek - en de tranen springen in je ogen. Lever kost geen drol - omdat wij het niet believen.

Schei toch uit mensen! Je kunt voor 3 euro de kilo perfect vlees kopen waar je super lekkere dingen voor kunt maken.

Als we fatsoenlijk om willen gaan met voor consumptie bestemde dieren, dan is toch wel het éérste dat we ieder dier zoveel mogelijk soldaat maken en zo weinig mogelijk weggooien of terzijde schuiven?

De Droit | 14-02-13 | 15:13

Een paard is een huisdier en om op te eten, typisch weer zo n grensgeval, hetzelfde drama als met flappie vlak voor de kerst.

Terpen-tijn | 14-02-13 | 15:13

Ik ken een viskraam en die verkopen uiteraard de wereldberoemde 'lekkerbekjes' maar die worden gesneden van pangasius-filets en geen hond die het verschil tot nu toe heeft geproefd. Ook vreemd toch?

eerstneukendanpraten | 14-02-13 | 15:12

@Terpen-tijn | 14-02-13 | 15:06
Nee, zo moet je het niet lezen. Er is ook niks met het vlees. Het is zelfs uitstekend. Maar sinds de crisis zijn er toevallig wel meer paarden naar de slager gebracht. Want pa lief gaat natuurlijk niet de auto wegdoen in verband met 'keeping up appearances'. Dan maar dat beest waar de dochter af en toe naar om kijkt. Vandaar dat ik het zo noemde.

blinde kip | 14-02-13 | 15:12

Echte Amsterdammers weten al sinds jaar en dag dat je de meest lekkere paardenbiefstuk bij Piet de Leeuw in de Nieuwe Looiersstraat eet. So what's new? Maar goed, het geeft maar weer eens aan hoe beroerd het is gesteld met het smaak- en reukvermogen van de gemiddelde consument. Aan paardenvlees zit een uitgesproken wildsmaak, ietwat zoetig dus. Maar ach, als men Febo bestempeld als een exquise restaurant, tsja wat voor teleurstellingen kan je dan nog meer verwachten..?

K. Metjes | 14-02-13 | 15:12

Aktivist | 14-02-13 | 15:09
"Ze zijn er zo lekker zichzelf."

Mark Smith | 14-02-13 | 15:11

We vinden paard dus eigenlijk gewoon heel erg lekker.
Kwestie van juiste marketing campagne opzetten en paard gewoon als paard gaan verkopen.
Als het goedkoop genoeg is, kopen mensen het vanzelf.
Zet meteen ook hond op het menu.

klaaaaz | 14-02-13 | 15:11

Paardenbiefstuk is heel erg mals en dus overheerlijk.Maar dan moet je het wel vermelden natuurlijk.

Zjozef | 14-02-13 | 15:11

Dus als iemand me paardelul noemt, bedoelen ze dat als een compliment!

Nietvoordekat | 14-02-13 | 15:10

@Weedo
steroïden natuurlijk

weedo | 14-02-13 | 15:09

*anoniem Valentijns-comment aan Nanninga stuurt*

necrosis | 14-02-13 | 15:09

@seven | 14-02-13 | 15:04, een kennis van mij is paardenslager geweest in 020, werkte bij slagerij Klaver, vertelde me net dat er in 010 nog veel meer paardenvlees verhandelt wordt.

gentle giant | 14-02-13 | 15:09

'typisch Amsterdams" en 'restaurant'. Dan weet je gewoon dat je getild en geschoffeerd wordt en vies eten krijgt. Dat paardenvlees maakt dan ook niet meer veel uit...

Aktivist | 14-02-13 | 15:09

@seven | 14-02-13 | 15:04
En dan wel de typisch Amsterdamse prijspeil hanteren voor een stukje rundvlees.

blinde kip | 14-02-13 | 15:09

meester Kwel | 14-02-13 | 14:52 | + 17 -

G-E-W-E-L-D-I-G !!!

Hier bij mij in het dorp -ik woon in Frankrijk- zit een paardenfokkerij. Voor het vlees. Is niks mis mee. Paardeworst is ook worst. Toch?

De Droit | 14-02-13 | 15:09

Geyle turk | 14-02-13 | 15:06
jawel, met anabolensaus en een stroiden toetje na :D

weedo | 14-02-13 | 15:09

Paardenhaas van Luc v.d. Maaten, daar rijd ik graag voor naar de Groenelaan in Schiedam

honkslag | 14-02-13 | 15:08

Blinde kip 15:04
Lul niet met je crisisvoer, er is niks mis met paardenvlees, behalve dat veel consumenten het niet bliefen.

Terpen-tijn | 14-02-13 | 15:06

Denk dat de zakelijke relatie tussen de leverancier van het vlees en het restaurant bij deze is opgehouden te bestaan.

eerstneukendanpraten | 14-02-13 | 15:06

Dus Overeem at inderdaad gewoon paardenvlees ??!?!?!! ;)

Geyle turk | 14-02-13 | 15:06

necrosis | 14-02-13 | 15:02 | + 0

Speciaal voor u:

Zuurvlees (Limburgs: Zoervleisj) is een Limburgs streekgerecht, dat wordt bereid met paardenvlees.
Bron: Wikipedia.

ElMatadero | 14-02-13 | 15:06

Paardenvlees, wie is er niet groot mee geworden?
Ik vind het lekker hoor :) En in heel veel snacks (o.a de frikandel) zit paardenvlees. Niks mis mee. Tenminste als je niet liegt :D

weedo | 14-02-13 | 15:05

Vroegah, toen bestonden de frikandellen nog voor 70% uit paardenvlees.
Nu is het bijna alleen maar kippeslachtafval, een goeie frikandel is bijna nergens meer te krijgen.
Niks mis mee, paardenvlees, het is mager en gezond. Ik hoef het niet altijd te weten, maar de neuq, wij zijn nou eenmaal omnivoren, dus niet zo janken.

Cuyahoga | 14-02-13 | 15:05

Paardenbiefstuk is anders dan de prijs doet vermoeden typisch crisisvoer. Al die patsers waarvan hun grachtenpanden halveren in prijs en dus de hobby van hun dochters niet meer willen betalen. Dan maar via de maag.

Logisch ook dat je als arrogante Amsterdamse restauranthouder je smoel houdt. Het is allemaal shit daar.

blinde kip | 14-02-13 | 15:04

De biefstukkoning Steakhouse Piet de Leeuw in de Noorderstraat staat niet alleen. Laat deze zin tot je doordringen 'De leverancier, Fontijn Vlees, die levert aan meer dan driehonderd Amsterdamse restaurants'

seven | 14-02-13 | 15:04

En ik elke frikandel en kroket zit paard , gewoon doorlopen meneer hier zit te genieten.

Mr aarsch | 14-02-13 | 15:04

@ElMatadero | 14-02-13 | 14:53
Waar blijft de vertaling in ABN?

necrosis | 14-02-13 | 15:02

Met konijn moet je ook uitkijken, voor je het weet zit je een dooie kat te vreten, volgens kenners is dat verschil ook nauwelijks te proeven.

Terpen-tijn | 14-02-13 | 15:02

Als straks iedereen het edeldier gaat eten, wordt dooie koe vanzelf goedkoper, is win-win
Gordeldieren vreten peerd, zatkniss koe

Zatkniss | 14-02-13 | 15:02

Schandalig dat mensen zo maar paardenvlees eten!
*aan Frikandel ver knabbelen doet*

Devlonir | 14-02-13 | 15:02

Rofl @ " Er staat nota bene een plaatje van een paard op iedere verpakking!"

Mark Smith | 14-02-13 | 15:00

Ik ben ooit eens opgelicht door iemand die mij hondenvlees als rattenvlees wilde verkopen. Maar ik had 'm door want het oogwit smaakte heel anders.
Heb toen nog geprobeerd die misstand bij de nationale pers te melden maar die hadden geen tijd voor mij. Nu het om een mondain stukje grootbeest gaat is de wereld te klein. Maar onthoud: de echte fijnproevers worden het hardst genaaid!

two ball cane | 14-02-13 | 15:00

Eigenaar liegt nog dat hij barst ook>> volgens zijn leverancier worden er al jarenlang dozen met knollenbiefstukken geleverd.
Maar goed.. zaken zijn zaken.

Terpen-tijn | 14-02-13 | 14:59

Staat er straks een paard op het balkon naast Wim-Lex?

ChillBill | 14-02-13 | 14:57

We zijn er maar weer druk mee! Wat ze allemaal wel niet verzinnen om de aandacht af te leiden van de echte problemen. Het kan mij allemaal aan m'n reet roesten.

harry poster | 14-02-13 | 14:56

Gesnipperde paardekudt op een bedje van tijm. Niet te versmaden.

Mark Smith | 14-02-13 | 14:56

@gentle giant | 14-02-13 | 14:52
Ik heb nog nooit Pampa-paard 'gegeten'.....

necrosis | 14-02-13 | 14:56

weet je wat nog lekkerder is?

Veulen.

onze zuiderburen weten er wel raad mee!

De Treinende Rechter | 14-02-13 | 14:56

@gentle giant | 14-02-13 | 14:52
Maar die zijn dan weer gereserveerd.

Che_cuevara | 14-02-13 | 14:55

Niks mis met paardebief

Che_cuevara | 14-02-13 | 14:54

Hé, een wit busj ....

gentle giant | 14-02-13 | 14:54

Idd weer eens naar Piet de L toe, goed idee.

Uw Verzekeringsadvis | 14-02-13 | 14:53

Dat wisten wij al heel lang hier in Limburg, er gaat niets boven 'Zoervleis'.

ElMatadero | 14-02-13 | 14:53

Er werd gewoon gebeld dus zij deed open heel bedaard
Nog geen seconde later was haar gang gevuld met paard.

BRILJANT!

Bakito | 14-02-13 | 14:53

Deze recensie zal wel niet blijven staan: We waren best met veulen. Het serveren (door een mevrouw met een pony) ging gepaard met veel gezucht. We zouden haar bijna een hengst hebben verkocht. Ook de biefstuk bleek een nachtmerrie...

meester Kwel | 14-02-13 | 14:52

Argentijnse fokmerrie's daarentegen ...

gentle giant | 14-02-13 | 14:52

Piet de Leeuw. De biefstuk bleek een nachtmerrie...

der Wunderhund | 14-02-13 | 14:51

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken