achtergrond

Geenstijl

Nederland holt achteruit...

Buigt u even?De Marokkaanse tasjesdief Ali El Bejjati blijft de gemoederen bezig houden. Inmiddels heeft ook zijn compaan zich bij het politiebureau gemeld. Deze tasjesdief zag zijn vriend voor zijn ogen sterven, maar aarzelde geen moment en nam de benen. Tsja, je moet je prioriteiten stellen. Onze StarF*ckert vreest dat deze hele affaire rondom Ali wel eens grote gevolgen kan hebben voor ons kikkerlandje... UPDATE: Door de drukte hebben we wat problemen met de techniek. Dus nee, u heeft geen ip-ban. We werken aan een oplossing.



Nederland staat op springen...

Het zijn zware dagen voor wie gewend is als een fatsoenlijk burger alles na te leven wat boven ons gestelde politici bedenken. Die weigert te capituleren voor de gedachte dat Nederland met onmiddellijke ingang op slot moet en een afkeer heeft voor politiek simplisme ter linker en rechterzijde. Ik weet het echt niet meer. Hoe verder van Nederland hoe meer het wanhopige gespartel opvalt van het polderlandje dat jarenlang in de wereld werd geprezen als lichtend voorbeeld van burgermansfatsoen.

Door de arrestatie van de volkomen onschuldige Amsterdamse Germaine is een steenpuist open gesprongen die Nederland totaal kan vergiftigen. Iedere weldenkende Nederlander kan zich voorstellen dat eigen rechter spelen totaal niet kan, maar hier is meer aan de hand. Delen van Amsterdam en Utrecht dreigen "no-go-areas" te worden, omdat Marokkaanse jongeren als moderne terreurbendes op hun scootertjes door de straten struinen, homo’s en andere minderheden mishandelen, tassen jatten uit auto’s en ga zo maar door. Het wurmt allemaal moeilijk uit mijn toetenbord, maar dit soort terreur doodzwijgen volstaat niet meer. Overigens is dit allang geen exclusief alleenrecht meer van allerlei politieke jokers van Venlo tot Den Haag. Er groeit een breed verzet in de samenleving dat de grens is bereikt en de arme Amsterdamse Germaine kan wel eens een symbool worden van het brede maatschappelijke verzet.

Wat had het Amsterdamse Openbaar Ministerie dan gewild? Dat mevrouw haar auto had geparkeerd en 112 had gebeld. Dan was haar ongetwijfeld meegedeeld dat ze een afspraak kon maken om aangifte te doen. Vervolgens was ze op het bureau ontvangen door een diender die het ook niet meer weet. Daarna was de tasjesroof in de onderste lade verdwenen. Zo en niet anders. Ik denk dat 90% van de Nederlanders hetzelfde had gedaan. Wie vertrouwt er nou nog op de dienders? Die doen alleen nog zaken die de schatkist spekken. Die camera’s inderdaad...

Ja en dat dan de arme Ali geplet wordt tussen boom en auto is zielig. Meer niet. Deze draaideurcrimineel heeft willens en wetens het risico genomen. Jammer. Moeten deze stadsrovers maar met hun poten van andermans spullen afblijven. Het Openbaar Ministerie speelt met vuur. Germaine kan uitgroeien tot martelaar en een sneeuwbaleffect veroorzaken waarvan de gevolgen groter zullen zijn dan de moorden op Van Gogh en Fortuyn bij elkaar. Nederland, rechts EN links, is het spuugzat. De maatschappelijke onrust groeit. Ook onder de Marokkaanse burgers. Die dagelijkse stille tochten in Amsterdam-Oost zijn een aanfluiting. Deze geitenneukers maken van Nederland een circustent waarbinnen binnenkort wel eens grote rassenrellen kunnen uitbreken. Let wel: ik voorspel slechts en houd mijn hart vast.

Tijd dus voor politiek leiderschap. En enig realisme bij het Openbaar Ministerie dat de komende dagen door miljoenen Nederlanders op de vingers gekeken zal worden. Natuurlijk moet de politiek zich niet inlaten met rechtspraak, maar wel de grenzen keihard en duidelijk aangeven. Miljoenen Nederlanders weten niet meer waar ze aan toe zijn met politie en justitie en de aanpak van geweld op straat. Die zien alleen de giro’s van Koos Spee. Ondertussen neemt de terreur van met name Marokkaanse EN Antilliaanse jeugd in de steden steeds meer toe.

Daar zou ik overigens mevrouw Hirsi Ali en meneer Wilders ook wel eens over willen horen. Of Wouter Bos. Of die man die in naam in dit land minister president is.

Voor zwijgen en knuffelen is het al lang te laat. Ik ben geen kaalkop, geen links bolwerk maar een bezorgde Nederlander.

StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.