achtergrond

Geenstijl

De grote AHA show

Buigt u even?Het mediacircus rondom Ayaan Hirsi Ali is in alle hevigheid losgebarsten. Mevrouw is weer aan het werk gegaan en dat zal de wereld weten ook. Zo doen Radio 1 en het NOS Journaal vanmiddag rechtstreeks verslag van de persconferentie. Onze StarF*cker, door sommigen aangeduid als het linkse bolwerk binnen GeenStijl, vraagt zich hardop af of we nu echt gek zijn geworden in dit land. Want behalve een grote mond, heeft Ayaan in de Kamer opmerkelijk weinig gepresteerd. Uit voorzorg hebben we onze columnist inmiddels met een defensietoestel overgebracht naar de VS...



Ayaan moet gewoon aan het werk

Ik heb me vanavond in het zeer alcoholvrije Salt Lake City proberen te bezatten. Daarna heb ik als een idioot alle 188 televisiezenders afgestruind om te zien of de rentree van de diva van de Nederlandse politiek Ayaan Hirsi Ali wellicht "Breaking News" zou zijn op pakweg FoxTV of CNN. Helaas deze driestuiver-operette zet de wereld bepaald niet in vuur en vlam. Dat zal de Somalische prima-donna absoluut pijn doen, want de dame in kwestie heeft een ego dat die paar vierkante kilometer in het centrum van Den Haag ver overstijgt. Mevrouw voert vandaag haar eigen show op voor de camera’s van NOS, RTL, SBS en voor wie nog maar meer meent dat deze kwakende hinde ook inhoudelijk maar iets toevoegt aan het Moslimdebat. De persconferentie van de zwarte freule wordt RECHTSTREEKS, jawel RECHTSTREEKS, op radio en televisie uitgezonden. Zijn we daar in dat kleine landje aan de delta van de Rijn nu echt gek geworden?

Ik heb niks met die mevrouw. Zelf ga ik niet zo ver als mijn gewaardeerde vriendin Ebru Umar dat de dame in kwestie ook nog de moord op Theo van Gogh valt aan te rekenen, te veel eer voor een politiek dwaallicht dat het sublieme vermogen heeft om als een eigentijdse Mata Hari belangrijke mannen aan zich te binden. Niet de minsten. Van de hoofdredacteur van het NRC Handelsblad tot de bekwame Gerrit Zalm. De heren smelten als sneeuw voor een winters zonnetje als mevrouw handig haar charmes uitspeelt en de indruk wekt politiek tot de Champions League te behoren. De praktijk is anders. Binnen de VVD-fractie is haar rol vrijwel uitgespeeld en staat ze onder curatele.

Submission was een aardig filmpje, omdat daar het stempel van de grote Theo op stond. Niet door de inbreng van het kamerlid dat per kogelvrije bezemsteel voortaan zal landen op het Binnenhof. Wat heeft Ayaan HA daadwerkelijk op haar werkplek in de kamer gepresteerd? Ik weet het niet. De meeste kamerleden van de VVD weten het al helemaal niet. Net als meneer Wilders heeft Ayaan HA een grote bek. Roept voor wie het maar horen wil dat de Islam een achterlijk geloof is en de karavaan trekt verder. Tactiek van de verschroeide aarde. Als politicus doe je je werk gewoon op Binnenhof 1a. Helaas, daar is Ayaan inmiddels een backbencher geworden... Heeft zij al eens iets gevonden van de toegenomen spanningen tussen autochtoon en allochtoon en oplossingen aangedragen om het Marokkaanse gajes van de straat aan te pakken dat in heel Nederland steden en dorpen terroriseert. Welnee!

Bij de PvdA zijn ze blij dat het mens opgehoepeld is. Ook daar meende ze als medewerkster van de Wiardi Beckman Stichting dat de wereld om haar en haar ego draaide. Bij de VVD komen ze erachter dat Ayaan HA alleen met Ayaan HA bezig is en haar rol als martelaar. Bij de meeste omroepen en kranten is er nauwelijks geld en mankracht voor degelijke journalistiek of onderzoek, maar de dames en heren zullen vandaag aan de lippen hangen van een vrouw die als politicus een flop is en als martelaar van het vrije woord haar ego oppoetst en schijt heeft aan de rest van de wereld.

Ik wens u allen veel plezier...

PS: Natuurlijk waren de bedreigingen aan het adres van mevrouw een schande en moet ze gewoon haar werk kunnen doen.

StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.