Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De grote AHA show

Buigt u even?Het mediacircus rondom Ayaan Hirsi Ali is in alle hevigheid losgebarsten. Mevrouw is weer aan het werk gegaan en dat zal de wereld weten ook. Zo doen Radio 1 en het NOS Journaal vanmiddag rechtstreeks verslag van de persconferentie. Onze StarF*cker, door sommigen aangeduid als het linkse bolwerk binnen GeenStijl, vraagt zich hardop af of we nu echt gek zijn geworden in dit land. Want behalve een grote mond, heeft Ayaan in de Kamer opmerkelijk weinig gepresteerd. Uit voorzorg hebben we onze columnist inmiddels met een defensietoestel overgebracht naar de VS...


Ayaan moet gewoon aan het werk

Ik heb me vanavond in het zeer alcoholvrije Salt Lake City proberen te bezatten. Daarna heb ik als een idioot alle 188 televisiezenders afgestruind om te zien of de rentree van de diva van de Nederlandse politiek Ayaan Hirsi Ali wellicht "Breaking News" zou zijn op pakweg FoxTV of CNN. Helaas deze driestuiver-operette zet de wereld bepaald niet in vuur en vlam. Dat zal de Somalische prima-donna absoluut pijn doen, want de dame in kwestie heeft een ego dat die paar vierkante kilometer in het centrum van Den Haag ver overstijgt. Mevrouw voert vandaag haar eigen show op voor de camera’s van NOS, RTL, SBS en voor wie nog maar meer meent dat deze kwakende hinde ook inhoudelijk maar iets toevoegt aan het Moslimdebat. De persconferentie van de zwarte freule wordt RECHTSTREEKS, jawel RECHTSTREEKS, op radio en televisie uitgezonden. Zijn we daar in dat kleine landje aan de delta van de Rijn nu echt gek geworden?

Ik heb niks met die mevrouw. Zelf ga ik niet zo ver als mijn gewaardeerde vriendin Ebru Umar dat de dame in kwestie ook nog de moord op Theo van Gogh valt aan te rekenen, te veel eer voor een politiek dwaallicht dat het sublieme vermogen heeft om als een eigentijdse Mata Hari belangrijke mannen aan zich te binden. Niet de minsten. Van de hoofdredacteur van het NRC Handelsblad tot de bekwame Gerrit Zalm. De heren smelten als sneeuw voor een winters zonnetje als mevrouw handig haar charmes uitspeelt en de indruk wekt politiek tot de Champions League te behoren. De praktijk is anders. Binnen de VVD-fractie is haar rol vrijwel uitgespeeld en staat ze onder curatele.

Submission was een aardig filmpje, omdat daar het stempel van de grote Theo op stond. Niet door de inbreng van het kamerlid dat per kogelvrije bezemsteel voortaan zal landen op het Binnenhof. Wat heeft Ayaan HA daadwerkelijk op haar werkplek in de kamer gepresteerd? Ik weet het niet. De meeste kamerleden van de VVD weten het al helemaal niet. Net als meneer Wilders heeft Ayaan HA een grote bek. Roept voor wie het maar horen wil dat de Islam een achterlijk geloof is en de karavaan trekt verder. Tactiek van de verschroeide aarde. Als politicus doe je je werk gewoon op Binnenhof 1a. Helaas, daar is Ayaan inmiddels een backbencher geworden... Heeft zij al eens iets gevonden van de toegenomen spanningen tussen autochtoon en allochtoon en oplossingen aangedragen om het Marokkaanse gajes van de straat aan te pakken dat in heel Nederland steden en dorpen terroriseert. Welnee!

Bij de PvdA zijn ze blij dat het mens opgehoepeld is. Ook daar meende ze als medewerkster van de Wiardi Beckman Stichting dat de wereld om haar en haar ego draaide. Bij de VVD komen ze erachter dat Ayaan HA alleen met Ayaan HA bezig is en haar rol als martelaar. Bij de meeste omroepen en kranten is er nauwelijks geld en mankracht voor degelijke journalistiek of onderzoek, maar de dames en heren zullen vandaag aan de lippen hangen van een vrouw die als politicus een flop is en als martelaar van het vrije woord haar ego oppoetst en schijt heeft aan de rest van de wereld.

Ik wens u allen veel plezier...

PS: Natuurlijk waren de bedreigingen aan het adres van mevrouw een schande en moet ze gewoon haar werk kunnen doen.

StarF*cker

Reaguursels

Inloggen

Mooi stukje

eindelijk iemand die snapt waar het om gaat. en nu maar wachten op het einde van de grote bekken show.

GoGo Inc. | 19-01-05 | 19:11

@Pannie Je moet me wel goed citeren over het Rif-gebergte.Maar ik zit hier in de States sinds George W. met frisse tegenzin. Het lijkt wel of er een zompige deken over ligt. De lijfspreuk van Bil Clinton "Don't stop thinking about tomorrow" ligt mij meer dan dat gewauwel van Bush en gevolg. Hoewel ik gisteren wel genoten heb van Condoleeza Rice voor de Senaatscommissie.Amerika was een vrouw met gastvrije open benen en is nu een preutse vrouw op leeftijd. Jammer. Zo goed mijn beste?

@Nooitmeerslapen Zelfs na lezing blijft het een abstract geheel. Maar goed.

Starf*cker | 19-01-05 | 16:05

goed opgelet Sf ! ;)

Draaitafel Demagoog | 19-01-05 | 14:20

@Starf8cker zit je weer met enorm veel tegenzin in dat volgens jou duivelse kutland Amerika?? Blijf trouw aan je idealen en probeer niet te genieten! Hoop wel dat je binnenkort weer even mag bijkomen in jou favoriete vakantiegebied het Rifgebergte, waar de mensen moreel en sociaal op eenzame hoogte staan, zoals jij me al eens zo mooi hebt uitgelegd. Houdt vol en laat je daar geen zand in de ogen strooien, door die kut-Amerikanen! Hun vrijheid is maar schijnvrijheid!!! Succes!!!

Pannie | 19-01-05 | 11:26

Tsja, een behoorlijk hoger niveau dan onze Starf*ckert. Zijn column verbleekt tot een onsamenhangend gescheld weergeven op kleitabletten door een turfsteker die denkt dat er van zijn plaggenhut wordt gegeten door hunnebedbouwers.

Nooit meer slapen | 19-01-05 | 10:43

Persverklaring Ayaan Hirsi Ali bij persconferentie 18 januari 2005.

I
75 dagen kon ik hier niet zijn. Dus ook niet bij de crematie van Theo van Gogh. Eigenlijk kende ik hem pas kort door de film die we samen maakten. Theo was het soort mens dat alleen in vrije samenlevingen voorkomt. Hoe onuitstaanbaar hij voor sommigen ook was, dat wij met hem konden leven, zie ik als een teken van beschaving. En zeg ?ns eerlijk... een land zonder Theo?s zou weleens een saai, grijs land kunnen zijn. Het is verschrikkelijk dat hij er niet meer is, vooral voor zijn ouders en vrienden, maar het meest nog voor zijn zoon.
De afgelopen weken waren verwarrend en verdrietig. Ik ben bedolven onder reacties: felle kritiek en hartstochtelijke aanmoedigingen om door te gaan. In het bijzonder de woorden van de moeder van Theo van Gogh aan mij hebben me enorm geraakt. Vaak heb ik in verloren uren zitten grasduinen. In een koffer vol met brieven en e-mails van mensen die ik niet ken, maar met wie ik me zeer verbonden voel. Dat bracht in de weken van afzondering Nederland weer wat dichterbij.

II
Wat Theo en ik in ieder geval deelden was het bewustzijn van de dreiging die de radicale islam vormt. De aanslag van 2 november heeft de Nederlandse samenleving voor het eerst geconfronteerd met moslimterrorisme, dat elders, ook in de islamitische wereld, al zijn tol had geëist. Het gaat om een internationaal verschijnsel en niet een lokaal incident. We kunnen dan ook leren van landen die al langer met de dreiging van terrorisme hebben leren leven. Nederland moet weerbaarder worden, niet alleen in politieke zin. Wij, met z?n allen, zullen ons moeten instellen op de mogelijkheid van geweld.
Dat is nodig want deze aanslagen leggen ook een grote druk op de moslimgemeenschap. Een kleine minderheid gebruikt geweld en een grote zwijgende meerderheid wil er niet op worden aangesproken. Dat is menselijk gezien begrijpelijk, maar hun stem hebben we nu meer dan ooit nodig. Terrorisme leidt altijd tot angst en wantrouwen. Daaraan mogen we nooit toegeven: in een open samenleving is vanzelfsprekend plaats voor religie, maar dan wel als een religie die in vrijheid wordt beleden. Dat noem ik gewetensvrijheid. In een open samenleving, waar ook ter wereld, is plaats voor tegendraadse kunstenaars, schrijvers en politici.

III
Vandaag hervat ik mijn werk als volksvertegenwoordiger. Sommigen hebben de indruk dat mijn nevenactiviteiten het merendeel van mijn tijd opeisen. Ik zie dat heel anders. Het is allemaal begonnen met maatschappelijke betrokkenheid, bij de positie van moslimvrouwen. Die betrokkenheid heeft een vervolg gekregen in het parlement, toen ik werd uitgenodigd door de VVD. Een uitnodiging die ik met enthousiasme heb aanvaard.
Het was op een moment dat werd geklaagd over de geringe herkenbaarheid van volksvertegenwoordigers. Ik maak nu twee jaar deel uit van het parlement en van de liberale fractie. Als woordvoerder integratie heb ik voortdurend geprobeerd mijn maatschappelijke betrokkenheid met mijn Kamerwerk te verbinden. Ik weet maar al te goed dat hervormingen, op een beladen terrein als immigratie en integratie, altijd weerstanden zullen oproepen. Maar dat geldt voor alle emancipatiebewegingen: wij houden nu eenmaal niet zo van verandering.

IV
Het gaat mij om een meningenstrijd met vreedzame middelen: woorden tegenover woorden. Ik ben niet uit op het krenken van mensen met andere opvattingen. Maar dat blijkt moeilijk te vermijden, want het debat over de islam raakt aan oude teksten en diepe overtuigingen.
Over krenking gesproken: ik zou willen dat mijn woorden niet worden teruggebracht tot een verondersteld persoonlijk leed. Als ik me ergens aan heb geërgerd dan is het aan goedkope speculaties over mijn motieven. Die doen niet ter zake in het publieke debat: ik heb opvattingen en wil graag beoordeeld worden op de kracht van mijn argumenten.
Ik zoek voortdurend naar de goede woorden, hoe lastig dat ook is. Maar ik weet wel dat ik niet alleen sta: in de islamitische wereld, en onder de moslimimmigranten in het westen, zijn tal van vrouwen opgestaan. Ik denk aan Fatima Mernissi in Marokko en Nawal Saadawi in Egypte; maar ook aan Irshad Manji in Canada en Chadhortt Djavann in Frankrijk. Wij staan voor het recht op onderwijs en eigen inkomen voor alle vrouwen.
Ik heb bij het maken van Submission lang nagedacht over de beelden en de teksten. Theo en ik hebben uitvoerig gesproken over de mogelijke gevaren. We geloofden beiden dat deze film mogelijk moest zijn in een open samenleving. Waar anderen vaak bewust zwegen, liet Theo luid en duidelijk van zich horen. Het is verschrikkelijk te moeten vaststellen dat anderen naar geweld hebben gegrepen. Meningsverschillen horen bij een democratie: ik blijf geloven dat alleen een open debat een vreedzame oplossing brengt. Dames en heren, ik ga door!

Kipzonderkop?! | 19-01-05 | 10:21

@starf*cker: is het bij jou net zulk lekker weer als in LA ? Kom *#&$)(@#@-me gister in een t-shirtje uit het vliegtuig, krijg ik natte sneeuw op me kneiter...

Je hebt trouwens wél gelijk. Heb me gisteren zitten verbazen. leek wel of de koningin op bezoek kwam in de 2e kamer.

bassio | 19-01-05 | 10:05

@Starf*ckert: hier heb je weer een onderwerp voor een column.
De knuffelbus:

www.forum.nl/NLnieuwland/nieuwland.htm... met Burgemeester Job Cohen, directeur van De Balie in Amsterdam Anil Ramdas als eerste gespreksleider, subsidie er tegen aan.
En wat krijg je er voor terug: een ander NL.

Nu maar hopen dat onze geïntegreerde moslim extremistische broeders niet op het idee komen om op zijn Palestijns zwart te gaan rijden!

Nooit meer slapen | 19-01-05 | 09:18

@Squire Het is afzien hier.

@Burnie Persoonlijke hetze tegen wie?

Starf*cker | 19-01-05 | 07:52

Om te beginnen hebben de meeste kamerleder een ego ter grootte van het vroegere WTC.
Ten tweede blinken de meeste kamerleden niet uit in het leveren van grote prestaties.
Ten derde zijn veel kamerleden chronisch afwezig bij zittingen. Alleen als de fractievoorzitter hen optrommelt om te komen stemmen laten ze zich even zien.
HA is blijkbaar enorm goed geïntegreerd in de tweede kamer. Waarom dan dit geneuzel.... Starf*cker, het begint stilaan op een persoonlijke hetze te lijken...

burnie | 19-01-05 | 07:49

Zonder alcohol naar de Utah Jazz kijken, dat noem ik lef!

squire | 19-01-05 | 03:45

@squire Ik kijk nu vanuit het Hilton Hotel op het Delta Center waar ik zondag ga genieten van de Utah Jazz. Verder maak ik gebruik van het wireless van het Shilo Inn Hotel.

Starf*cker | 19-01-05 | 02:19

hehe, Starf*cker kent de weg niet in Salt Lake City. Of doet net alsof. Turijn al gescand?

squire | 19-01-05 | 01:47

@ Starf*cker: dat PS (het lijkt wel een juridische disclaimer) maakt dat het hele stuk ongeloofwaardig is en beter niet gepubliceerd had kunnen worden. slap staaltje van "cover your ass". als je meent wat je schrijft laat je een dergelijke platitude achterwege. sinds wanneer wil jij politiek correct overkomen?

cloggie42 | 19-01-05 | 01:01

waarom hypen jullie in allah's naam zo'n VVD troetelduif. kappen! aan het werk. get a colomn ... life will follow.

cloggie42 | 19-01-05 | 00:54

Lijkt me trouwens wel een grappig gezicht.. "Starfucker" die op zijn keukentrapje klimt om hem er bij een beroemdheid naar binnen te kunnen schuiven..

Sikbock | 19-01-05 | 00:51

Zucht.. Starfucker komt weer eens met geen enkel inhoudelijk argument.. lijkt me vervelend om zo'n kleine en bedompte zolderkamer te hebben

Sikbock | 19-01-05 | 00:47

Vanavond bij Nova de "Geert Wilders van de MDP" gezien.... man-oh-man.... over omgeleide projectielen gesproken!
Weer iemand die zo'n bullshit-generator heeft ingeslikt. God allemachtig....

Hopenlijk vinden ze bij de MDP iemand met een beetje verstand om die kar te trekken, anders wordt het trekken aan een dood paard (of is een dode geit hier meer op z'n plaats?). Ik las trouwens ook ergens dat de AEL zich zou hebben aangesloten bij het MDP initiatief van Gabri, maar of dat waar is weet ik niet. Ik hoop in ieder geval dat die Nabil Marmouch van de AEL (of wat daarvan over is) dan snel een echte baan vindt want van die joker schakelt mijn TV automatisch naar een ander kanaal over. (Er schijnt nog werk te zijn in tomatenplukkerijbusiness en zo, is ook goed voor je Pools; of toch meer iets in de handel met hardware?).

TheRealShowstopper | 19-01-05 | 00:03

Het geloven in een god en dus het beleven van een godsdienst is per definitie achterlijk.
Zeker als zijn profeet nog pedofiel is ook.
Opzouten met je respect.

Nooit meer slapen | 19-01-05 | 00:00

Ok. Beter dan je vorige commentaar over vG en AHA.
Ik had al niet zo'n hoge pet op van AHA (als je 't al een pet mocht noemen, meer zo'n mutsje, je weet wel), maar na haar uitspraak: "de Islam is een achterlijke godsdienst" (letterlijk!) was 't voor mij gedaan. Geen respect meer. Zij niet voor de Islam, ik niet voor haar. Laat ze maar gauw opkrassen.

Izet | 18-01-05 | 23:23

Oooh starry, je wordt zo hard genomen dat de poep uit je mond komt...

Weer volledig nergens op gebaseerd, alleen onderbuikgevoelens komen boven, kortom: wat 'n onzin. Kan de redactie van Geenstijl jou niet royeren? Je bent echt 'n verspilling van bandbreedte.

mrXL | 18-01-05 | 23:19

Dat gelul over het gebruiken van de media moet ook maar eens afgelopen zijn: Wij gebruiken toch ook dit medium om onze mening te geven.
Ik kan me niet voorstellen dat AHA al die TV ploegen en journalisten zelf besteld heeft.
Het is gewoon nieuws en wij doen er lekker aan me door te kijken en te reageren.

Nooit meer slapen | 18-01-05 | 23:06

@. Zijdezacht
Hele eens met je redenatie. We zijn het op dat punt helemaal eens. Ik ken gelukkig wel voorbeelden van geloof waar het minder gruwelijk en manipulatief toe is gegaan. Over het algemeen zijn dat de religies die niet een bekeringsreligie is. Het winnen van zieltjes heeft veel kapot gemaakt. In die religies waar vrouwen een ondergeschikte rol hebben zien je allerlei excessen. Mannen hebben een hoop shit uitgehaald en vrouwen rechten ontnomen om maar de baas te kunnen blijven in maatschappij. Gelukkig is dit inmiddels in Nederland al een stuk beter geworden.

Sunnygirl | 18-01-05 | 21:52

@ supernatural
Mooi compliment. Thanx! Het is inderdaad toeval!

Sunnygirl | 18-01-05 | 21:38

@ Zijdezacht 18-01-05 @ 20:24

Wederom een kwaliteitsbijdrage.

@Sunnygirl 18-01-05 @ 19:49

Kijk, als we op Dupuis moeten wachten dan zijn we een complete generatie verder. Veel mensen zullen zeggen: Heleen Dupuis, wie is dat? Wat heeft Heleen Dupuis nou bereikt? (een vraag die voortdurend over AHA wordt gesteld). Pas sinds AHA staan deze thema's echt op de politieke agenda en begint de moslimgemeenschap deel te nemen aan deze discussie.

TheRealShowstopper | 18-01-05 | 21:31

sunnygirl denkt,praat,schrijft als Ebru . Toeval??

supernatural | 18-01-05 | 20:43

@Sunnygirl:
(onze reacties kruisten elkaar :))
De politiek zou inderdaad een stuk sprankelender zijn, en beter te verteren wanneer kamerleden gewoon in de kamer de kiezers die hen gekozen hebben zouden vertegenwoordigen door het kamerdebat.

Zijdezacht | 18-01-05 | 20:31

@ Sunnygirl:
Als Hirsi Ali haar boodschap zou uitdragen op de wijze van Dupuis was ze ook met de dood bedreigd, daar twijfel ik niet aan. Ayaan is een afvallige, en vrouw bovendien. De islam verdraagt geen kritiek, en zeker niet van mensen uit eigen kring, op welke wijze zij die boodschap dan ook uitdragen.

Volgelingen worden aangemoedigt de islam in het arabisch te lezen, ook al is dat niet hun moedertaal. Interpretatie wordt overgelaten aan een religieuze elite met het excuus dat deze heren "daar voor geleerd hebben".

Tachtig jaar geleden dacht men hier ook zo, in het katholieke zuiden van Nederland: de geestelijkheid had een buitensporige macht over allerlei zaken die te maken hadden met het priveleven van mensen. En kritische geesten werd de mond gesnoerd met: "De pastoor zal het wel weten, die heeft daarvoor geleerd!" Het is niet toevallig dat de reformatie pas goed op gang raakte toen de bijbel in de eigen taal ter beschikking van de gewone man kwam.

Een van de opmerkingen van Ayaan die mijn respect hebben afgedwongen is die dat de islam verlichte denkers nodig heeft. Denkers die stoppen de moslimman het eigendomsrecht te geven over de vrouwen in zijn directe omgeving. Pas als het de islam lukt zijn dochters niet meer als bezit te zien, en dat is een lange, heel lange weg nog, dan pas zullen mondiaal de typische problemen die voortkomen uit de islam verdwijnen.

De islam is trouwens niet de enige religie die het eigendomsrecht op hun vrouwen claimt, de geschiedenis staat er bol van. En dat zijn niet de witste pagina's...

Zijdezacht | 18-01-05 | 20:24

@ Zijdezacht 18-01-05 @ 19:29
ik kan de redenatie over Pim van StarF*cker wel volgen. Pim was nog niet gekozen en zat niet in het parlement. Om stemmen te verzamelen moet je dus in staat zijn jezelf en je idealen te verkomen. Dan is het een functioneel doel. Als je eenmaal gekozen bent in de kamer dan heb je een verplichting naar je kiezers en dan moet je gaan waarmaken wat je beloofd hebt. En dat zou je kunnen doen door boeken te schrijven maar dan mag je mijns inziens niet je primaire taak als parlemetarier verzaken. Je hoort gewoon in de Tweede kamer te zitten en een bijdrag te leveren aan de onderwerpen op jou specialisaties. Daar wordt je voor betaald

Sunnygirl | 18-01-05 | 20:00

ik heb sterke twijfels of Ayaan haar eigen woorden nakomt. Ze is volgens mij niet van plan om het politieke spel te spelen volgens de regels. Ze wil veel te graag in de spotlight staan. Daarnaast is ze niet capabel om in de moeilijke discussie over besnijdenis draagvlak bij de doelgroep te creeëren. En een discussie over de ethiek van besnijdenis hoort thuis bij een Prof. Heleen Dupuis overigens ook lid van de VVD. Dat is iemand die wel met tact, beleid en geduld en kennis van zaken aan moslim(a)s, joden kan uitleggen dat besnijdenis onwenselijk en inhumaan is. En laten we dan gelijk de andere mutulerende ingrepen als tongklieven, en scaring meenemen in de discussie. Zij kan onderbouwen dat besnijdenis bij mannen geen enkel voordeel heeft als het gaat om hygiene en de preventie van bijvoorbeeld baarmoederhalskanker.

Sunnygirl | 18-01-05 | 19:49

De AHA show gaat gewoon door. Met als Fan/presentator ik B&W: Hanneke Groeteman.

Sunnygirl | 18-01-05 | 19:36

@ Starf*cker: ik vond Ebru Umar ook een leuke kolomschrijfster, maar ik heb zo'n gevoel sinds haar laatste schrijfstuk over Ayaan, dat Ebru nu geliefder is bij radicale muzelmannen dan bij haar oospronkelijke doelgroep. Het lijkt alsof ze zich aan het indekken is en dat vind ik bijzonder jammer.

Nordthiad | 18-01-05 | 19:33

Dear Starfucker,

Ik citeer je: " maar over Pim ben ik meestal tamelijk positief." Als er nou 1 politicus te noemen was die van zichzelf een show maakte, dan is dat natuurlijk Fortuyn. Waarom ben je er bij hem wel positief over en is Hirsi Ali een mediageile snol (ik interpreteer hier jou en anderen) die aan het werk moet?
Gelukkig zijn er meer dames en ook heren die de schaduwkanten van de islam durven belichten, maar met iedere zin die Ayaan in het openbaar of in de politiek uitspreekt, schreeuwt ongehoord de reactie op haar: Q.E.D.

Dat op zichzelf vind ik al een kunst :).

Zijdezacht | 18-01-05 | 19:29

Wanneer gaat Starfucker eens op zoek naar mensen die het wel goed zouden doen in de hedendaagse politiek en daar een collum aan gaat wijden???.... je afkeer tegen Wilders en AHA kennen we nu wel ...

supernatural | 18-01-05 | 19:24

@ZI Zijn we eens. Gaat mij om het feit dat de een in stilte bewaakt zijn werk doet en de ander wel een soapactrice lijkt.

Starf*cker | 18-01-05 | 19:15

@Northiad Dank voor de tip, maar over Pim ben ik meestal tamelijk positief. Wilders en Ayan ligt anders. Die vergelijking gaat niet op. Je vergelijkt Corry Konings ook niet met U2.
Maar de PvdA? Ha, ha, de mensen die mij kennen lachen zich al weken rot om dat soort onzin. Ebru vind ik een prima columniste met balluh ..

Starf*cker | 18-01-05 | 19:07

Laat Ayaan lekker haar gang gaan, zij voegt wel degelijk veel bij aan het moslim-debat, wat onontkomelijk urgent is geworden. Haar controversiële standpunten dragen op z'n minst bij aan de vorming van weloverwogen standpunten, in Nederland zijn we naarstig opzoek naar een gemeenschappelijk standpunt in, bijvoorbeeld, het moslim-debat.

Helaas tevergeefs moet ik zeggen, probeert Fleischbaum zijn progressieve aar naïeve aard te verbloemen. Geef het op, erken de onverenigbare verschillen tussen het Westen en de islam.

Wolfgang | 18-01-05 | 19:01

@Starf*cker
Misschien een tactiek die AHA voert? Wat heeft Aboutaleb voor belang om een show te creeeren rondom zijn persoontje? Trekt hij massaal ten strijde tegen moslims? En doet hij dat keihard? Nee toch? AHA voert wel een harde koers, creeer een show rond je terugkeer na die bedreigingen, en je hebt de discussie weer daar waar je wilt zijn. Slechte tactiek in mijn ogen, maar daar is AHA wel goed in, de verkeerde tactiek kiezen.

ZI | 18-01-05 | 19:00

@ StarFuck

Daar mag jij aan twijfelen, maar ik vind de vergelijking een beetje scheef, aboutaleb zit namelijk niet in precies dezelfde situatie als hirsi ali in mijn ogen...
Hij is namelijk "maar" wethouder van een grote stad.
Als er niks aan de hand zou zijn en beiden zouden niet bedreigd worden zou hirsi ali ook gewoon meer media aandacht krijgen dan aboutaleb!
Dus ik vind het niet vreemd dat ze dat nu ook krijgt!
nog minder vreemd is dat ze er gebruik van maakt!
Laten we niet naief doen..
Hirsi ali is een intelligente vrouw, zich volkomen bewust van hoe ze de media een beetje kan beinvloeden!
Dat zou iedereen doen die die kans kreeg!

GaoZ | 18-01-05 | 18:55

@ Starf*cker: laatste tijd ben je vaker en meer nijver bezig met het aanvallen van mensen als Wilders en Hirsi Ali dan de machthebbende politiekcorrecte kliek. Ook de Fortuyn kreeg het er nog eens langs met argumenten die we voorheen enkel konden zien bij de PvdA-top. Zelfs gecapituleerde lieden als Ebru Umar krijgen plotsklaps alle ruimte om dingen te zeggen die zelfs Abu Jahjah niet zou roepen. Misschien zit ik er helemaal naast hoor, maar aangezien veel meer lieden hier hetzelfde merken, moet je het maar opvatten als een vriendelijke tip en niet als een belediging.

Nordthiad | 18-01-05 | 18:52

@Ga Het laatste twijfel ik aan, maar dat is persoonlijke inschatting. En het eerste geldt bijvoorbeeld ook voor A. Aboutaleb die al maanden zijn gezin nauwelijks heeft gezien. Ze maakt er wel zelf wel een hype van.

Starf*cker | 18-01-05 | 18:49

@ starfucker

Ontopic: ik vind dat je te makkelijk voorbij gaat aan het feit dat er meerdere mensen in ons kikkerlandje zijn die haar gewoon dood zouden schieten als ze de kans kregen..
ik ben het in sommige dingen met je eens: ja ze geilt wel op publiciteit en ze is blij dat ze met dr kop op tv is om dr standpunten te verkondigen, maar ik denk dat wanneer ze niet bekend was niet minder fanatiek dr strijd zou voeren!

GaoZ | 18-01-05 | 18:45

@ sunny

Ok heel eerlijk.. ik wilde gewoon eens een goed gesprek hebben met de wereldberoemde columnist starfucker en de intelligentste poster van GeenStijl: jij...
en ik was bang dat deze twee mensen niet in gesprek zouden gaan met een enorm saaie, lichtelijk rechtse burgelul als ikzelf...
Vandaar mn toneelstukje...
Nu ik in mn opzet geslaagd ben kan ik in vrede sterven...
Maar bij voorkeur nu nog even niet...

GaoZ | 18-01-05 | 18:42

@Sunny/Gaoz Valse nichten! Back to topic. Het ging over Ayan.

Starf*cker | 18-01-05 | 18:42

Ik zou ook genieten als ik na twee maanden onderduiking weer onder de mensen zou kunnen zijn. In hoeverre je politici mensen kunt noemen, dan!
En als je dan nog lacht ook, wordt je dat ook nog verweten.
Liever hadden ze AHA zien janken, maar dan hadden ze weer lopen blaten dat ze dat alleen maar voor de publiciteit doet.
Zeiken om te kunnen zeiken!

Nooit meer slapen | 18-01-05 | 18:42

Ontpoppen ze zich ineens als internet homo's.

@ GaoZ
Wees eens eerlijk, je bent nog niet uit de kast, daarom zeg je zeker dat je een partime homo ben.

Sunnygirl | 18-01-05 | 18:37

berijden..

GaoZ | 18-01-05 | 18:35

Gelukkig kan ik hier wel wireless naar Rob van Zomeren luisteren op Radio Veronica.

Starf*cker | 18-01-05 | 18:35

@Sunny Er zouden een hoop GS-reageerders hier buitengewoon gelukkig zijn. Meer vrouwen.Anti moslim. Onversneden rechts. Gun op zak.

Starf*cker | 18-01-05 | 18:34

je bent verschrikkelijk hulpvaardig sunny..
Jammer dat ik pas weer hetero ben nadat ik mn pc uitzet..
Als ik nu niet de bruine snelweg zou bereiden zou ik je zoenen...

GaoZ | 18-01-05 | 18:33

zo zie je maar weer, ik ben echt hulpvaardig.

@ StarF*cker
Valt nog mee dat een plaatje van Mari niet gebant wordt op een USA-netwerk. Ik dacht dat ze daar in Mormone city het ook niet zo op homo's hebben

Sunnygirl | 18-01-05 | 18:31

@ sunny..

Oow die.. ja zie je.. ik ben natuurlijk maar part time homo..
Als ik zo mn pc uitzet ben ik weer gewoon gaoz de heterofiele burgerlul met zn fiat panda en zn witte onderbroek...
Maar ik zal niet meer vergeten nu wie mari is.. dank voor de bijscholing...

GaoZ | 18-01-05 | 18:27

@ SF
prototype van een homo! Is een van de bekendste visagisten in Nederland. Heeft ie nooit met zijn poezelige vingertjes aan jou mogen zitten. Hij doet voor veel TV de make-up. Of heb je hem verdrongen!

Sunnygirl | 18-01-05 | 18:27

@Sunny Who the fuck is that?

Starf*cker | 18-01-05 | 18:23

@ sunny..

wie is mari?

GaoZ | 18-01-05 | 18:19

@ StarF*cker

in de leer geweest bij Cornals Maas?

Sunnygirl | 18-01-05 | 18:18

@ GaoZ

Heb je Mari al eens gebeld, die ziet er wel mediteraan uit

@ StarF*cker
Thanx! van jou moet ik het hebben. Op een boot met een voorbinddildo voor Albert Verlinde. Op homo's niets tegen. Maar zo'n gay parade? Nee, mij niet gezien.

Sunnygirl | 18-01-05 | 18:14

@ StarF

Als je me dan zo'n mooi roze geen stijl shirt in XXL bezorgt dan bezorg ik GeenStijl nog wat extra aandacht door luidkeels te gillen dat arabische homo's tof zijn, als ik dan wordt neergeschoten vanaf een bruggetje kom ik op tv en hiermee ook het shirt..
als dat geen goede publiciteit is...

GaoZ | 18-01-05 | 18:12

@Gaoz Jij en Sunny samen op zo'n boot lijkt me lachen. Leuk voor Albert Verlinde in RTL boulevard. Sunny hangt wel zo'n kunstding voor.

Starf*cker | 18-01-05 | 18:07

@ sunny Nee ik heb niet zo'n broek, ik hou niet van koude billetjes :-)

GaoZ | 18-01-05 | 18:06

@Jack En dan vergeet je nog de hele Walthoorn-maffia rond Ypke Gietema en Johan, ja, ja, Remkes die achter de schermen aan touwtjes trekken. Koen Scheuling ken ik niet. Vroeger was het DvhN toch een kritische krant of mogen ze ook aanschuiven in De Walthoorn?

Starf*cker | 18-01-05 | 18:05

@ starF

Het lijkt me helemaal dolletjes om eens met sunny op jacht te gaan naar een goedgeklede marokkaan met een splinternieuw mobieltje, misschien kunnen we hem wel delen whoepie

@ sunny

Alleen als je samen met me op de boot komt staan :-)

GaoZ | 18-01-05 | 18:05

@ Goaz
Kom je ook in de April? En heb je ook van die broeken zonder achterkant? Lijkt me onzettend klote zitten.

Sunnygirl | 18-01-05 | 18:02

Met Jacques Wallage wil toch niemand worden vergeleken. Samen met grote vriend
Smink(Ja, Groningen)en de rest van de Groninger PvdA kliek dicteren ze reeds jaren alles in deze mooie Stad en verknallen een hoop.
Dan heb je nog kontenneuker Koen Scheuling. Zelfde laken en pak.
Vriendjespolitiek van de bovenste plank.
Trouwens tesamen met de linkse rukkers van het Dagblad van het Noorden.
Het tij zal ook hier keren. Wij gaan er tegenaan.

Jackxx | 18-01-05 | 18:01

@ Goaz
Heb geen arabische afdankertjes voor je, sorry.

Sunnygirl | 18-01-05 | 18:01

@GaoZ Is het zo erg? Misschien kan Sunny je helpen. Die weet vast wel een Arabische soortgenoot voor je. Of een afdankertje van Pim?

Starf*cker | 18-01-05 | 18:00

@GaoZ Misschien wil de immer behulpzame Sunny wel een arabische man voor je zoeken.

Starf*cker | 18-01-05 | 17:59

@ StarF*cker

Is is KO? Ik bedoel Rennie! Heb ik gewonnen op knock-out! Daarom applaus

Sunnygirl | 18-01-05 | 17:58

@ sunnygirl:
You go girlfriend!
Dit is je eerste betoog gericht aan mij waarin je niet je best doet me te beledigen!
Goed zo misschien kunnen we vriendjes worden!

@ starfucker
Dat wil ik best doen!
Als jij me kan beloven dat mijn homoerotische avontuurtjes me geen ip ban opleveren tenminste...

GaoZ | 18-01-05 | 17:57

@Sunny Applaus!!!

Starf*cker | 18-01-05 | 17:56

@ StarF*cker

Sommige mannen hebben aan een simpel woord niet genoeg. Ben altijd hulpvaardig en leg het dan in duidelijk taal uit. Hard en realistisch. Maar gij kent toch ook mijn weke kanten?

@ Rennie B
Snap je de boodschap nu wel!

Sunnygirl | 18-01-05 | 17:55

@GaoZ Wellicht kan jij hier wat van jouw ervaringen met de lezers delen. Dan krijg ik wellicht stof voor een column.

Starf*cker | 18-01-05 | 17:55

@ GoaZ
In het recente verleden heb ik eigenhand een groep knokkende noord-afrikanen uit elkaar gehaald omdat ik van baalde van de herrie. De eerste groepsverkrachting waarbij ze mij al slachtoffer zullen nemen is gering. Als je je als vrouw onderdaing naar mannen gedraagt en ze het gevoel geeft dat je bang bent, dan loop je risico. Moslima's hebben geleerd dat ze ondergeschikt zijn aan mannen. Vrouwen die uitstralen dat ze niet onderdoen voor mannen zijn een risicovolslachtoffer. Het feit dat ik wel te verleiden ben zegt niets over mijn kwetsbaarheid voor groepsverkrachtingen. Moslima's moeten het rolpatroon nog beginnen te doorbreken en dat doe je niet zoals als Ayaan dat doet: Door heel hoog van de toren te blazen. Ze beweegt zich op het vlak van de moslim-emancipatie als een olifant in de porceleinkast. En dan boek je geen resultaten. Als ze echt resultaten wil halen voor Moslima's in het algemeen dan zul je dat met beleid moeten doen. De emancipatie voor Nederlandse vrouwen is niet eens optimaal en wij zijn al vele tientallen jaren bezig. Ook als je als vrouw onafhankelijk bent, dan moet je nog steeds bewijzen dat je capaciteiten hebt en mannen worden geloofd op hun woord.

Sunnygirl | 18-01-05 | 17:53

@ starfucker
Enorm verfrissend, maar omdat allah zegt dat homosexuelaliteit een zonde is willen ze me niet..
Kan je daar nou niet eens een column over schrijven?
Over hoe oneerlijk het voor al die homo's die op lichtgetinte arabische types dat allah zegt dat homosexualiteit een zonde is en dat al die homosexuelen nu nooit de man van hun dromen vinden?

GaoZ | 18-01-05 | 17:48

@GaoZ Dat zou voor jou ook tamelijk verfrissend zijn, geloof ik.

Starf*cker | 18-01-05 | 17:46

@Sunny Wat ben jij hard! Ik vrees dat Renny nu aan de rennies is. Zelden iemand zo'n blauwtje zien lopen. Maar versieren doe je dan ook met beleid.

Starf*cker | 18-01-05 | 17:43

De laatste man die mijn knieën deed knikken zei: "Scherpe vrouwen die moet je met liefde omringen. Met eindeloos geduld ook en wat rozen op z'n tijd."
----------

Of in het geval van de scherpe linkse vrouwen: omringen door wat moslims van een jaar of 16/17 en onderwerpen aan een groepsverkrachting natuurlijk...
Dan is de scherpte er snel af...

GaoZ | 18-01-05 | 17:42

@Northiad Je mag me beledigen wat je wilt. Be my quest. Maar Jacques Wallage? Die bestrijd ik nog harder dan Geert en Ayan bijelkaar.

@Brusselmans Je duikt wel erg het ondiepe bassin. Natuurlijk gaan de onderdrukte moslimvrouen waar ook ter wereld mij aan het hart. Maar een Tweede Kamerlid der VVD dient een volksvertegenwoordiger te zijn die als het om moslims gaat over meer zaken aanspreekbaar is. Ook Amsterdam-Oost vraagt om betrokken politici die vingers op pijnlijke wonden leggen. Mij staat het "would be" gedrag van mevrouw tegen.

@Zijdezacht De thema's die jij aanroert vragen niet alleen om intelectuele columns en essays in het NRC of waar dan ook waar ze het interessant vindt maar eerst en vooral in het creeeren van een politiek draagvlak om de problemen aan te pakken. Wat dat betreft vind ik de manier waarop de minstens zo harde Laettitia Griffith opereert richting Antilliaanse jongeren veel efectiever.Maar jouw analyse deel ik, alleen zie ik de rol van AHA bij het oplossen van die problemen wat minder.

Starf*cker | 18-01-05 | 17:41

@ Bad Motherfucker:
Ik vrees dat Hirsi Ali in de porno ook een succes zou zijn. Tenslotte is dat Bobbitt ook gelukt nadat zijn vrouw hem creatief ingekort had.

Zijdezacht | 18-01-05 | 17:23

@ Rennie B
Noli Peccavi. Amore est conditio sine qua non. Carpe Diem, Quam minimum credula postero. Compesce mentem.

Dat je als vergelijking Molendijk neemt is een zwak punt. Molendijk is de reincarnatie van onzinnige politieke propaganda. Met Molendijk ben ik meer dan klaar en hij is klaar op GS. De wonderen der techniek (lees ip-ban) zijn de wereld nog niet uit. Laat ik maar duidelijk zijn naar je. De Iq test kan je eenvoudig bij BNN doen voor de buis. Op 19 januari kun je aan de test meedoen. Van 20.25 uur tot 22.25 uur op Ned. 2. Daar heb je mij niet voor nodig. En om eerlijk te zijn. Je kansen zijn verkeken. Heb ik hier van jou strakke teksten gelezen om mijn vrouwelijke geest in vervoering te brengen? Nee. Verder ook geen voorstellen die mijn hart deden smelten. Vrouwen met brains and balls willen best verleidt worden maar wel met echte passie. De laatste man die mijn knieën deed knikken zei: "Scherpe vrouwen die moet je met liefde omringen. Met eindeloos geduld ook en wat rozen op z'n tijd." Kijk dat zijn nou one-liners waarmee je zelfs een ijskast nog kan ontdooien!! Statements van dat Kaliber heb ik van jou niet mogen ontdekken. En als je dit als blauwtje wil betitelen. Mijn zege heb je!

Sunnygirl | 18-01-05 | 17:20

Nou, Starf*ckert met Bad Motherfucker als vriend, heb je geen vijand meer nodig. Wat een klontekop!

Nooit meer slapen | 18-01-05 | 17:09

Donder op, hirsi ali is zo media geil dat een rolletje in de pornoindustrie er niet zou mistaan, ze zou pas lef hebben gehad als ze gewoon door was blijven werken en een big fuck u naar die extremisten had laten uitgaan. Maar nee mevrouw vertrekt met de noorderzon en lacht in het vuistje dat dit niet van haar vakantiedagen gaat

goed stuk starf*ckert, walg van die trut

Bad Motherfucker | 18-01-05 | 17:01

@Nooit meer slapen
Niks aan toe te voegen.

cyb | 18-01-05 | 16:59

Starf*ckert en de redactie van GeenStijl verwijten AHA deze media gekte, terwijl ze er zelf vandaag al drie columns mee gevuld hebben.
Als je Starf*ckert moet geloven wil AHA dit dolgraag. Teveel aandacht voor de gebakken lucht van Starf*ckert.
Hij heeft zelf niet het lef om op TV toe te geven Starf*ckert te zijn (bang om herkend te worden, wie zal het zeggen?), maar wel stoere taal en lekker zeiken over het lef wat AHA heeft.
Het is zo makkelijk stoere taal anoniem op internet te pleuren, zonder ook maar iets voor te kunnen stellen hoe het is om al je vrijheden te moeten inleveren en onder constante levensbedreiging te moeten leven.

AHA heeft meer lef in haar kleine teen dan Starf*ckert in zijn hele leven bij elkaar kan rapen. Suf stukje!

Nooit meer slapen | 18-01-05 | 16:42

@Nordthiad

Je kunt in je belediging ook te ver gaan!

:-)

TheRealShowstopper | 18-01-05 | 16:40

Sunny. Rijzige meid van me. Dat je de moeite hebt genomen de spreuken na te zoeken, hulde. Maar ze zijn minder loos dan jij denkt Sunny. In die spreuken zit meer waarheid dan Molendijk ooit zal kunnen formuleren. "Homo sum et nihil humani a me alienum puto". Zou je trouwens die test nog eens met mij willen doen? Een blauwtje als afgelopen vrijdag wens ik te voorkomen. Help!!

rennie b | 18-01-05 | 16:40

@ StarF*cker: waar ga je volgende keer over schrijven? Over kerken die zich vaker moeten uitspreken tegen de "beledigingen aan het adres van moslims"? Het zal me in ieder geval niet verbazen, want je begint steeds meer op Jacques Wallage te lijken.

Nordthiad | 18-01-05 | 16:34

goed stukje, al is het wel een beetje geschreven vanuit onderbuik gevoel. en echte wapenfeiten, politieke dan, zijn niet aan te wijzen.

aan de andere kant lukt dat ook maar een enkel 2e kamerlid. want laten we wel wezen, wapenfeiten worden meestal alleen gepresteerd door de regering. en die doen dat ook weer niet zelf, maar laten het doen door een immens leger aan ambtenaren. en dat hebben die 2e kamerleden niet to hun beschikking.

je kunt je daarbij afvragen in hoeverre programmapunten van een partij nog uit de verf komen als ze 1) gewassen worden door de coalitieonderhandelingen en 2) door de persoonlijke kennis en ervaring van de betreffende ambtenaren die zich met de uitwerking bezighouden.

fantastische ideetjes komen vaak uit dat proces te voorschijn. zoals daar zijn de Betuwe lijn, en die fraaie TGV, waar de laatste nergens in Nederland ooit z'n maximale snelheid zal halen.

maar terug naar de 2e kamerleden en mevrouw Hirschi Ali in het bijzonder. het zou goed zijn als zij kwam met concrete voorstellen. al was het maar om Nederland breed opvang te bieden aan slecht tot totaal niet Nederlands sprekende mishandelde vrouwen. die bijstaan in een proces een nieuw, en onbedreigd, leven op te bouwen met alle haken en ogen die daaraan vastzitten, zou al een wapenfeit van formaat zijn.

@mkrijt 13:28
de problematiek is helemaal niet (alleen) door Paars veroorzaakt. dat is wel erg kortzichtig. de oorzaak is een opeenstapeling van verkeerd beleid (dit is natuurlijk fantastisch inzicht dat achteraf pas ontstaat) dat z'n aanvang heeft gekregen in de jaren '60.

greyked | 18-01-05 | 16:11

@ netverbandje

Sobrii estote et disputari!

Sunnygirl | 18-01-05 | 16:10

@ Zijdezacht

Het is een oude truuk om mensen die die wantoestanden aan de kaak stellen smalend toe te vertrouwen.

"Je bereikt je publiek niet, want ik hoor hen nooit"

Niet zo gek , als je als onderdrukte bedreigd wordt, je je regering in het duister ziet tasten en degene die het voor je opneemt wordt afgeschilderd als een splijtzwam met een te groot ego.

Te vrezen valt ook dat voor Starf*cker mishandelde moslimvrouwen derderangs burgers zijn die pas geholpen dienen te worden als alle andere problemen in de wereld zijn opgelost.

Door de door hem aangewezen, oprechte, personen vanzelfsprekend..

Brusselmans | 18-01-05 | 16:01

Vooral dat PS aan het eind :D Geeft duidelijk de hele sfeer van dit moment aan,
je zou zo'n PS toch eens vergeten :o
Eh... PS Natuurlijk zou elke politicus gewoon z.. blablabla-standaard verplicht eind-riedeltje die je tegenwoordig achter iedere kritiek moet plakken :P

the_Tzar | 18-01-05 | 15:58

Zijdezacht for Columnist!! weer een goede bijdrage met inhoud, ga zo door. Dit is nu in het onderwerp zitten!
Starfucker, schuif eens op!

polderklootzak | 18-01-05 | 15:57

helemaal met starefucker eens en voor een ieder die zegt dat ze wel wat doet ga dan is op de publieks tribune van de tweede kamer zitten hoop dan dat mevrouw er is en je zult zien dat nadat mevrouw misschien 5 minuten heeft geschreeuwd ze weer rustig de cosmopolitan in duikt en een beetje zit te sms'se

markiemark | 18-01-05 | 15:53

Kansloze misser van je ouwe starfucker, denk dat Nederland AHA juist zo hard nodig heeft. Voortaan maar jouw poepteksten overslaan...

Tonnie | 18-01-05 | 15:52

@Farshad
Sinds die HA HA in de kamer zit, heeft NL geen rust gekend...
-
Vergeet even niet dat sinds we met al dat gajes opgescheept zitten geen rust meer kennen.
-
Je kan zeggen van AHA wat je wilt, ook ik zelf ben geen groot fan. Maar ze is wel geintegreerd in tegenstelling tot de meeste (Noord-)Afrikaanse en Mid-Oosterse allochtonen.

.KicksAss | 18-01-05 | 15:51

nounou sunnygirl, neem rennie cum grano salis..

Tubifiks | 18-01-05 | 15:44

@ TheRealShowstopper:
Het is een bekend gegeven dat slachtoffers het vaak opnemen voor degene die hen (structureel) mishandeld heeft. Niet alleen bij moslimvrouwen, ook na ontvoeringen of gijzelingen zie je dat.

@Starfucker:
Natuurlijk moet de criminaliteit/overlast in de samenleving van andere groepen in de samenleving ook bestreden worden. Maar Ayaan heeft door de mentaliteit in moslimkringen aan te stippen, iets voor op jou als jij het zou zeggen. Van jou kan zoiets (hoe terecht je kritiek ook mag zijn) als racisme, discriminatie, vreemdelingenhaat of trek maar een etiket uit de stapel afgedaan worden en dat legt de discussie meteen dood. Juist dat argument kan bij Ayaan niet gebruikt worden, zodat er inhoudelijk een stap verder gedaan kan worden. En die stap verder wekt bij haar doelgroep zo'n weerstand op, dat men vrijwel zonder uitzondering haar graag wil offeren.

Vraag jezelf eens af waarom Hirsi Ali zo'n enorme weerstand oproept. Niet alleen vanwege haar grote ego (en ik geloof je meteen als je zegt dat dat ego buitengewoon groot is), er zijn meer grote ego's in politiek Den Haag.
Door de PvdA het nakijken te geven, ligt ze daar ook buitengewoon slecht.

Mijn bron vertelde me dat ze meermalen heeft aangeklopt bij de grote partijen in de hoop dat zij iets konden doen aan het structurele geweld tegen vrouwen vanuit moslimkringen. Die deur gaat dicht!
Een moeder met een dochtertje van 14 dat door een stel amper droog achter de oren jochies in commune verkracht is, staat met lege handen en voor gesloten deuren om de boel niet verder op de spits te drijven. www.netwerk.tv/index.jsp?p=items&r... voor als je dat gemist mocht hebben.
Het gaat niet alleen over moslimvrouwen, Hirsi Ali heeft het over geweld van moslimMANNEN en dat heeft z'n weerslag op onze gehele samenleving!

Zijdezacht | 18-01-05 | 15:44

Proficiscere anima Rennie B. . .

Sunnygirl | 18-01-05 | 15:38

Qui nescit dissimulare, nescit regnare. =
Wie niet veinzen kan, kan niet heerschen.
Pecuniae oboediunt omnia= Alles gehoorzaamt het geld.
Os, quod mentitur, occidit animam = De mond die leugen spreekt, doodt de ziel.
Mundus vult decipi = De wereld wil bedrogen worden.
Bibe laete cum pastore tuo! = Drinkt vrolijk met uwen herder!

Loze spreuken dus! Maak je niet druk Om rennie B

Sunnygirl | 18-01-05 | 15:35

zijdezacht @14.55
Chapeau! Goed geschreven, de spijker op zijn kop. Het is zooo bizar om te zien hoe boos al die dominante moslimmannen zijn op dat ene magere kamerlid van de vvd. De waarheid doet veel te veel pijn bij die mannen.

polderklootzak | 18-01-05 | 15:35

@ Muxje ehh, oke dan. Wie niet veinzen kan, kan niet heerschen. Alles gehoorzaamt het geld. De mond die leugen spreekt, doodt de ziel. De wereld wil bedrogen zijn. Drinkt vrolijk met uwen herder!. Allen behalve de laatste zijn van toepassing op AHA...

rennie b | 18-01-05 | 15:33

@Lagonda
mijn hoop is op uitleg van rennie..

Tubifiks | 18-01-05 | 15:32

@Tubufiks: Tis meer een allegaartje van allerlei quotes, volgens mij.

Lagonda | 18-01-05 | 15:31

@Muxje
staat me iets van bij dat dat een quote van Lupanus is, strekking is iets van hij die zich aanpast regeert, maar misschien dat onze quoter zelfe nog wat te melden heeft.

Tubifiks | 18-01-05 | 15:30

@Starf*cker 18-01-05 @ 15:16

Dat weet je niet, of ga je nu weer niet nader te noemen bronnen als argument gebruiken?

Je lijkt zo overtuigd te zijn van zo veel zaken die je onmogelijk zeker kunt weten. Nooit twijfels? Hier nog een linkje van prof. Google (zie punt 4)

www.wijsgeer.nl/con_curs_twijfel.htm#c...

TheRealShowstopper | 18-01-05 | 15:26

@starfucker

lekker makkelijk om weer ongenuanceerd te hakken op haar manier van optreden, op de persoon, op haar maniertjes. ik
ben daar ook niet weg van.
maar vergeet 1 ding niet: ze was en is ondanks alles de enige in nederland die zich rechtlijnig, zonder draaien en halstarrig verzet tegen het islamfascisme.. ook al kon het haar d'r kop kosten. ze deed dit al voordat iedereen lekker makkelijk op de wagen sprong (wilders, cda-vvd-pvda etc.
en vanuit een soort profetische (!) overtuiging dat ze de uitwassen van de islam te zwaard en te vuur moet bestrijden. misschien dat dat profetische d'r zo irritant maakt, maar kijk daar maar doorheen. volgens mij ben je het inhoudelijk meer met haar eens dan je zelf weet.

Dr Fremdliebe | 18-01-05 | 15:25

@Rennie: en nu in de voertaal van deze site?

Muxje | 18-01-05 | 15:23

Qui nescit dissimulare, nescit regnare. Pecuniae oboediunt omnia. Os, quod mentitur, occidit animam. Mundus vult decipi. Bibe laete cum pastore tuo!

rennie b | 18-01-05 | 15:21

Het blijft een zwaktebod haar te blijven beschuldigen deze mediagekte bewust te hebben veroorzaakt.

De kranten, tv programma's en internet sites moeten vol. Heel erg vol. Ook als er niets is. De redactie in Theo van Gogh's Medea is een mooi voorbeeld.

Bovendien ben ik van mening dat een hoop mensen zeer benieuwd zullen zijn wat ze over de hele situatie te melden heeft.

Dat is namelijk waar het hele zaakje stinkt: Iedereen is al aan het woord geweest, behalve Ayaan zelf.

Brusselmans | 18-01-05 | 15:16

@Tibor
Nee dat ontken ik zeker niet, en ik vrees ook dat GW bijvoorbeeld hetzelfde lot wacht, indien hij een leuke hoeveelheid stemmen ktrijgt zal zijn partij door malloten van binnenuit gesloopt worden, maar laat het eerst maar eens zover komen en oordeel dan.
Maar wat is erger, gewiekste politicie die hun bullshit degelijk weten te verpakken zodat weinigen de stank ruiken ,of die kwatskoppen die wartaal uitslaan en uiteindelijk door niemand serieus genomen worden, ik denk het eerste en het trieste is dat we heel van van dat soort hebben, en als het aan starf*cker ligt komen er nog wel wat bij maak ik op uit zijn lijstje van laatst.

Tubifiks | 18-01-05 | 15:16

@The Real Nee, geen bewuste selectie.Meer een inkijkje over hoe men tegen mevrouw AHA aankijkt.

Starf*cker | 18-01-05 | 15:16

@TheRealShowStopper: da's toch logisch hoe dat werkt? Wij zijn in het westen de dorre absoluutheid van dit soort religies vergeten, en hoe diep een religie zich met de persoonlijkheid kan verstrengelen. De Islam vormt voor miljoenen mensen het ultieme alibi; je ziel en zaligheid hangen er van af. Vandaar dat deze vrouwen zich er niet toe kunnen zetten daar afstand van te doen; daarmee gaat teveel van hun eigen identiteit verloren.

Lagonda | 18-01-05 | 15:16

@ TheRealShowStopper. Die vrouwen aan die tafel met AHA bedoel je? AHA's methode is te direct voor die vrouwen, ineens totaal breken met alles waar je mee opgegroeid bent en alles wat je voor waarheid houdt. Daar is veel moed voor nodig en is misschien wel onmogelijk. Deze vrouwen bewandelen liever de weg vanstapje voor stapje, een weg die Ayaan hekelt, anders hadden ze allang hun man recht in zn gezicht verteld dat hij moest kappen met dat geweld anders ga ik van je weg. Dan zit je uiteindelijk in zo'n BVML-huis en dan komt een afvallige je vertellen wat je moet doen, dan is zon reactie van die vrouwen logisch

Tibor | 18-01-05 | 15:13

@DenkZelstandig. Denk zelfstandig! Schorem en uitwassen moet je altijd en overal aanpakken, klaar.

Starf*cker | 18-01-05 | 15:12

@Zijdezacht

Dank voor de hoogwaardige bijdrage.

Die reactie van die islamitische vrouwen in dat blijf-van-mijn-lijf-huis is mij tot op heden nog een psychologisch raadsel. Ik zou hierover wel eens een deskundige willen horen. Misschien was de weerzin van deze vrouwen tegen hun mannen zo groot geworden dat "de koran als argument voor de agressie" de mannen (in de ogen van deze vrouwen) te veel in bescherming nam. Het is niet de tekst in de Koran, het was de persoon! Zoiets. Maar ja, ik ben geen psycholoog.

Of was het toch een bewuste selectie van de gesprekspartners?

TheRealShowstopper | 18-01-05 | 15:08

@ Star en Zijdezacht: AHA studeerde politicologie in Leiden en werkte tussentijds als tolk-vertaler bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en bij de rechtbanken. In 2001 trad ze als onderzoekster in dienst bij de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijk bureau van de PvdA.

@ Tubifiks
Maar je kan toch niet ontkennen dat de mensen die Starf*cker noemt een zooitje ongeregeld was/is, om over hun daden nog maar te zwijgen

Tibor | 18-01-05 | 15:08

@Brusselmans Over Cohen heb ik iets dergelijks al meerdere keren betoogd.De boel bijelkaar willen houden is bullshit. Achmed A sprak, met onder meer NOVA-kamera, bij een publiek optreden in een moskee. Dat is iets anders dan met een kamera een Islam-school inrennen. Wat roepen en weer weghollen. Of een persconferentie uitschrijven als je na een veel te lang kerstreces weer aan het werk gaat.

Starf*cker | 18-01-05 | 15:07

Ja, Starfucker, het moet inderdaad OOK maar eens afgelopen zijn met die vaak voorkomende groepsverkrachtingen bij Kampers, Hockeyballen en Kaalkopjes. En vergeet niet de rituele mensenslachtingen door het christentuig in Staphorst. Jaja, Starfucker, de andere groepen in Nederland zijn NET ZO ERG. Dank je voor je aanvulling, we zien het nu weer veel helderder.

DenkZelfstandig | 18-01-05 | 15:07

huiswerk voor starfocker:

Lees dat stukkie van zijdezacht nog maar een keertje.

Got | 18-01-05 | 15:05

@Tibor
het gaat mij erom dat AHA en GW en nog wat anderen die voor hun al dan niet frisse gedachten durven uitkomen geschetst worden als profiteurs van de dood, leeghoofden die niets bereikt hebben en opvolgers van, tuurlijk dat woordje zogenaamde is een zachtmaker in dit geval, zo gewiekst zijn die roepers wel.
en dat gedachtengoed van Pim spreekt mij ook zeer aan, maar als ik dat uitspreek ga ik er dan mee aan de haal?
reken mensen af op hun daden, maar geeft ze wel de kans om daden te stellen, dat is mijn idee en dat gezwam over uiterlijkheden zegt mij alleen maar dat de schrijver daarvan geen goede argumenten heeft en dus eigenlijk lekker zijn harses voorlopig even in een vrieskist moet stoppen.

Tubifiks | 18-01-05 | 15:04

Zijdezacht Ik weet niet of AHA haar poezelige handjes ooit vuil gemaakt heeft in de hulpverlening. Volgens mij werkte ze als politicologe bij de PvdA.Voor de rest: eens. Moslim-tuig moet je keihard aanpakken. Problemen gewoon benoemen. Maar ook met Kampers, Molukkers, Hockeyballen, Kaalkopjes etc. deze lijn volgen als ze er een pleurisbende van maken.

Starf*cker | 18-01-05 | 15:02

@Zijdezacht,

En zo is het.

Maraka | 18-01-05 | 15:00

@ Starf*cker

Kijk, een brandend betoog over het onvermogen van een redactie als die van Nova zal altijd op mijn steun kunnen rekenen.

Maar waarom hoor ik je nooit klagen over "hijgerige NOVA camera's" als Cohen in de moskee staat te verkondigen dat ie "de boel bij elkaar wilt houden"?

Nee, Aboutaleb maakt geen nummer van zijn beveiliging. Die heeft een one man show in de moskee als -daar zijn ze weer- de hijgerige camera's van NOVA meedraaien.

Diezelfde "hijgerige camera's" produceren de media show zoals ie nu aan de gang is.

Je gelooft in de oprechtheid van personen op grond van dezelfde vage argumentatie die je gebruikt om de onoprechtheid van anderen aan te tonen.

Brusselmans | 18-01-05 | 14:58

@ Tubifiks. Hij zeg ttoch zogenaamde opvolgers, en idd zij gingen met het gedachtegoed van Pim aan de haal. Maar de grote lijn van zijn ideeen is gewoon uitgevoerd, en dat is toch wel bewonderenswaardig te noemen als je kijkt op hoeveel verzet zijn ideeen eerst stuiten, bij zowel de media als de politici. Ik wil de vergelijking trekken met de manier van Pim en AHA. Zij wilden het roer rigoreus om gooien, op sommige vlakken dan. Dit boezemt mensen angst in, dat is normaal. Stel je eens voor GS komt morgen met een nieuw logo, nieuwe layout, nieuwe columnisten, je mag max 5 posts per dag plaatsen als bezoeker. Reken maar dat iedereen begint te steigeren hier, en let eens op de reacties als GS deze maatregelen uit zou smeren over een periode van 2.5 jaar.... als er dan uberhaupt nog reacties zijn

Tibor | 18-01-05 | 14:55

Voordat Hirsi Ali de politiek in ging, was ze werkzaam in de vrouwenhulpverlening en/of als tolk. In die positie krijgt iemand een beeld van de personen die zeg maar er voor zorgen dat hij of zij het werk moet doen. Dat waren hoofdzakelijk in het geval van Hirsi Ali moslimmannen. Hoewel (helaas) er ook nog steeds autotochtone vrouwen zijn die slachtoffer worden van huiselijk geweld, als manlief zijn "recht" opeist voor zijn wekelijke portie gefuck - al dan niet in de star - is het percentage vrouwen met een moslimachtergrond in de BVML-huizen buitensporig hoog. Het is niet raar dat een politica met eenzelfde achtergrond zich daar in eerste instantie op richt. Dat heeft Hirsi Ali geprobeerd bij Wiarda Beckman, maar die boodschap (er is iets fouts met de mentaliteit van heel wat moslimmannen) was moeilijk voor de PvdA te behappen. Kritiek uiten op een etnische minderheid riekte namelijk naar discriminatie. Dat iemand zelf net zo hard discrimineert wanneer hij of zij een bepaalde groep in de samenleving het "recht" onthoudt zich als klootzakken te gedragen, brengt een emotionele spagaat met zich mee waar weinig lieden zich op eigen houtje uit kunnen oprichten.

Het is de verdienste van Hirsi Ali in mijn ogen, dat ze vanuit haar ervaring voor ze de politiek inging, tegen de moslimvrouwen hier zegt: Die kerels van ons, daar is iets structureels mee mis. Dat ze vervolgens niet alleen die kerels, maar ook al die vrouwen over zich heen krijgt, zegt meer over bepaalde psychologische mechanismen van de mensheid dan over Ayaan. Dat met haar constatering tevens onmiskenbaar naar de conclusie gewerkt wordt dat er misschien wel iets structureel fouts is met de islam, is nog steeds niet de schuld van Hirsi Ali, maar simpel doorredeneren in een lijn die niet meer dan logisch is.


Door het aan de kaak stellen van een bepaalde mentaliteit plukken trouwens niet alleen de moslimvrouwen vruchten, maar ook de nederlandse samenleving als geheel. Vorige week heb ik een langdurug gesprek gehad met iemand die in de vrouwenhulpverlening werkzaam is als therapeute. Zij heeft veel te maken met geweld tegen vrouwen en wereldwijd hoort daar structurele verkrachting bij. Vrouwen die buiten hun sociale groep beginnen te vallen, probeert men in het gareel te krijgen door verkrachting, en verkrachting vanuit dat oogmerk gebeurt vaak in een groep. Moslima's die hun hoofddoek afgooien, jeans en misschien zelfs wel makeup gaan dragen, zet men op de plaats door middel van groepsverkrachting. De verkrachte vrouwen blijven stil, want maar al te goed weten ze wat de reactie van de vader zal zijn: "Je hebt mijn eer geschonden!" De groepsverkrachters beperken zich overigens niet alleen tot verkrachting in eigen kring, maar richten zich ook op niet moslimmeisjes die ze bijvoorbeeld van school of uit de buurt kennen. Professor Catrien Bijleveld cs. heeft daar begin december over gepubliceerd. Steeds jongere verkrachters komen tot hun daad uit verveling. En niet alleen de daders worden steeds jonger, hun slachtoffers ook. Dat meisjes die door een stel randdebielen verkracht zijn, totaal beschadigd zijn, zal vast geen verbazing wekken. Mijn bron vertelde me dat de daders van groepsverkrachting bijna allemaal een moslim achtergrond hebben, maar dat dat feit niet belicht mag worden in de media om de toch al gespannen verhoudingen in Nederland niet verder te laten polariseren. Als Hirsi Ali, door het op te nemen voor de moslima's (ook al willen die niet door haar geholpen worden), als een soort collateral damage de wereld ook beter maakt voor onze eigen dochters, zusters en moeders, juich ik haar van ganse harte toe...

Zijdezacht | 18-01-05 | 14:55

@Tibor Dat zijn inderdaad ook namen in de categorie overbodig.En Ebru is een vrouw met passie. Ook in de politiek. Daar houd ik stiekem wel van. Oprechte passie dus. Niet van die uitgekookte ...

Starf*cker | 18-01-05 | 14:55

AHA (en een paar anderen) worden beschuldigd van harde taal, maar zij geven gewoon hun eigen mening. Zonder die volgens goed Nederlands gebruik te nuanceren, te verwateren en leuk in te pakken om toch vooral bepaalde groeperingen niet te schofferen. En zoals polderklootzak al zei: de anderen voelen zich dan op de pik getrapt.
.
@Starf*cker: "AA en JC lijden in stilte. Dat siert de ware politicus. Wilders en Ayan misbruiken hun persoonsbeveiliging voor politiek gewin als martelaars van het vrije woord." Welnee... ten eerste lijden AA en JC nou niet bepaald, ik heb tenminste nog geen serieuze bedreiging tegen die twee vernomen. Ten tweede mogen bedreigde politici best de aandacht vestigen op die bedreiging: ik vind het feit schokkend genoeg om niet zomaar te laten passeren. De vraag is of zij bewust de situatie uitmelken om aandacht van de media te krijgen, of dat de media vanzelf wel achter ze aanloopt. Ik vind je beschuldiging erg slecht onderbouwd.

Muxje | 18-01-05 | 14:54

Ze zit wel op de achterste rij, maar was ze maar een echte backbencher, dan ondersteunde zij nog ten minste het fractiewerk.

kalief | 18-01-05 | 14:54

@starfucker: nou, bravo, jongen! Salt Lake City --- da's toch rootbeer?

Lagonda | 18-01-05 | 14:54

zou AYA ook BreAhzERss drinken?

Maraka | 18-01-05 | 14:52

@Brusselmans

Buig wederom in bewondering voor de wijze woorden in uw eerste reactie. Ik kon het zelf niet meer opbrengen om het artikel puntsgewijs te gaan ontmantelen, heb de indruk dat we deze discussie al een paar keer hebben gevoerd....

TheRealShowstopper | 18-01-05 | 14:50

@lagonda Zeker!Ik heb geen persconferentie hier nodig om mijn mango-juice-drink-dwang hier nader aan het volk te verklaren. Straks de New York Times lezen in de Starbucks. Kijken of dat gratenpakhuis de frontpage heeft gehaald.

Starf*cker | 18-01-05 | 14:49

Wat ze zelf laat uitlekken. Me dunkt, het is ook niet mis, en dat mogen wij allemaal wel weten, zeg. Sterker nog, we willen het al veel langer weten maar mochten het nog niet. En er is niemand in het haagse die haar ook maar tegenspreekt wat betreft de ernst. En om eens een voorbeeld van ongenuanceerde aandachttrekkerij te noemen, ene Ebru zit te lang in de stilte na de dood van van Gogh en wil eens lekker meeliften op de aandacht van bedreigde kamerleden. Laag bij de grond collumns schrijven over iemand die ondergedoken zit . Ayaan moest een bewaker vragen of ze veilig kon schijten. Ik denk dat de situatie voor Cohen en Ab toch wat gemakkelijker is, al is ie ook verre van normaal, hou me ten goede!

polderklootzak | 18-01-05 | 14:48

@Starf*cker
al zijn zogenaamde opvolgers (Wilders, AHA, Heinsbroek,Herben) ??? dat maak jij er zelf van, hen heb ik dat nooit horen zeggen.

Tubifiks | 18-01-05 | 14:47

www.theovangogh.nl/ebru_11.html

zo iemand kan je toch bijna niet serieus nemen, als zij een politica de les gaat lezen. 'Ik wil in de schijnwerpers staan', dat is alles wat Ebru op mij uitstraalt als ik ook maar iets van haar zie, lees of hoor.
En als je je af gaat vragen wat een polticus nou bereikt heeft, kan ik nog wel wat namen gaan noemen van personen waarvan je denkt, tja wat doet die persoon eigenlijk??
-Sharon Dijksma
-Fatima Elatik
-Boris Dittrich
-ga zo maar door

Tibor | 18-01-05 | 14:46

@starfucker: "Verder lijden we hier in Utah onder de strenge anti-alcohol-wetgeving en rigide law-and-order.".<br><br>
Je lijdt toch wel in gepaste stilte, he?

Lagonda | 18-01-05 | 14:45

@Tibor Wat Pim betreft verschillen wij niet van mening. Integendeel, maar al zijn zogenaamde opvolgers (Wilders, AHA, Heinsbroek,Herben) hebben zijn politieke nalatenschap verkwanseld. Hier in Salt Lake City is het zo saai dat je blik op Nederland wat verruimd wordt. Geen grijnzende AHA op de buis, maakt een stevigere niet emotionele opinie wat gemakkelijker. Verder lijden we hier in Utah onder de strenge anti-alcohol-wetgeving en rigide law-and-order.

Starf*cker | 18-01-05 | 14:43

en waarom AHA zon drama van haar beveiliging maakt, ten eerste is zij vrouw ,zwakker geslacht ;), ten tweede kan ik mij voorstellen dat zij een totaal bescheten wereldvisie moet hebben als je denkt gevlucht te zijn uit een land, waar je vader vervolgt is vast gezeten heeft, jij uitgehuwelijkt bent, altijd op de vlucht bent geweest voor van alles en dan eindelijk opgelucht in NL aangekomen te zijn denkt een leven te kunnen gaan opbouwen en dan WEER door die moslims achtervolgt of vervolgd te worden, ja dan kan je op zich wel eens door gaan draaien.
Verder ken ik Ebru Umar alleen maar van slechte columns op rokerige sites en in rare at5achtige praatprogramma's, waar Ebru zich altijd op werpt als Allochtoon of juist weer niet en in haar columns vooral veel spreekt over haar priveleven ( interessante mannen, reisjes naar Turkije etc) Vivapraat dus

Tibor | 18-01-05 | 14:42

@Starf*cker
volgens mij zijn er in de kamer andere mensen verantwoordelijk voor het opruimen van gajes, haar taken liggen elders.
wat heeft ze bereikt tot nu toe? niet veel dankzij de geiteneukers inderdaad, maar ze zit er nog maar kort meen ik dus er is nog hoop als ze de kans krijgt, tevens zitten er zat fossielen al veel langer die nog nooit wat gedaan hebben behalve de neus schonen met hun middelvinger.
maar je hebt wel gelijk als je je afvraagd wat voor land nederland aan het worden is, deed ik ook toen de uitvaart van Andre Hazes live of tv was.

Tubifiks | 18-01-05 | 14:41

"Lijden in stilte siert de ware politicus.", aldus het boek "Wenken voor staatsbestuurders."

Lagonda | 18-01-05 | 14:41

@Polder We weten van de bedreigingen aan het adres van AHA naar aanleiding van wat daarover mevrouw zelf heeft laten uitlekken. AA en JC lijden in stilte. Dat siert de ware politicus. Wilders en Ayan misbruiken hun persoonsbeveiliging voor politiek gewin als martelaars van het vrije woord.

Starf*cker | 18-01-05 | 14:36

@terealshowstopper, 100% mee eens. Haar uitlatingen zijn in het geheel niet hard, het zijn woorden die een bepaalde groep niet wil horen, en dat met een hoop tamtam kenbaar maken. Op de pik getrapt heet dat op zijn kootenbies.

polderklootzak | 18-01-05 | 14:36

Aansluiting moet aanfluiting zijn.

Sunnygirl | 18-01-05 | 14:36

@starfucker: als AHA straks onder een blauwe tent op het journaal te zien is, hangt ze dan ook de martelaar uit?

Lagonda | 18-01-05 | 14:35

@ TheRealShowstopper
Ik ga eens kijken of ik die uitzending via Stream kan bekijken. Een open vizier is nooit verkeerd. Ik laat me graag verrassen. Edoch enige scepsis kan je me niet kwalijk nemen!

Sunnygirl | 18-01-05 | 14:35

@ TheRealShowstopper

Welnee!!

Ayaan Hirsi Ali belt alle redacties van Nederland op met de mededeling:

"Alle moslims zijn klootzakken!!!"

En loopt glunderend van trots naar de spiegel om haar ego te bewonderen.

Ebru heeft het Starf*cker tenslotte zelf verteld..

Brusselmans | 18-01-05 | 14:33

@ Brusselmans
zwaargewicht als Hanneke Groenteman? In de uitzending met B&W. Doe me een lol. Ze had geen flauw idee waar het om ging en het was overduidelijk dat de enige voor informatie uit de koker van van Jeaule kwam. Je weet wel de internet archeoloog pur Sang. ik hoop dat je de typering van het zwaargewicht puur fysiek bedoelde! Haar optreden was in die uitzending een aansluiting!

Sunnygirl | 18-01-05 | 14:33

@ starf*cker, denk je niet dat velen door alle (voor een deels ongevraagde) media aandacht aan AHA, je uit het oog verliest waarom zij uberhaupt in het centrum vd aandacht staat. Ik denk de laatste tijd steeds vaker vooruit om terug te kijken naar nu. Ik merk dat die gekke Pim Fortuyn zijn ideeen, hoe raar, direct en onpolitisch ze ook klonken, voor een groot deel toch allemaal doorgevoerd zijn en enkele zelfs door de zogeheten Linksen over zijn genomen. Vanwege AHA's strategie van de koe bij de horens vaten, schrikken veel mensen hier van, mede omdat wij in een land wonen waar dit soort strategieen met name in de politiek de laatste decennia nauwelijks voorkwamen. Have fun nog in Amerika. Hey, How are you doin? (restaurants, bars, etc) Misschien kan je eenleuke column wijden aan hoe die Yanks toch eigenlijk wel mee vallen....

Tibor | 18-01-05 | 14:33

@Brusselman Het gaat mij om de wijze waarop AHA de martelaar uithangt. En of A.Aboutaleb wat bereikt zal de geschiedenis uitwijzen. Alleen maakt Achmed A. niet zo'n nummer van zijn persoonsbeveiliging.Hoe AHA's strijd tegen vrouwenmisbruik? Die provocerende bezoekjes an Moslima's met de NOVA kamera hijgend in de nek? Ga nou weg.

Starf*cker | 18-01-05 | 14:32

@Sunnygirl 18-01-05 @ 14:17

Heb je AHA laatst bij de NMO gezien toen ze haar standpunten toelichte en verdedigde tegenover een groep allochtonen en autochtonen? Niets te bespeuren van dat "ongenuanceerde en zo hard mogelijke". In tegendeel, maar kijken en luisteren is ook een kunst. Een kunst die een deel van het "publiek" daar ook niet beheerste. In heb de indruk dat er een mentaal beeld is ontstaan van vermeende uitlatingen van AHA die zij zelf helemaal niet heeft gedaan. En dat kun je moeilijk haar verwijten.

TheRealShowstopper | 18-01-05 | 14:29

@Starfucker: ja, nee, goed punt! En over de hypotheekrente-aftrek moeten we het ook nog eens hebben!

Lagonda | 18-01-05 | 14:29

@ Brusselmans
Heb begrepen dat over dat Joodse complot Geert Wilders het laatste nieuws over heeft.

Sunnygirl | 18-01-05 | 14:29

@starfucker Ik hoef toch niet uit te leggen dat er een wezelijk verschil is tussen de bedreigingen aan Cohen en ab, en de bedreigingen aan AHA, neem alleen al het feit dat ze afgevoerd wordt met een legerplane (en daar heeft ze zelf niet echt voor gekozen), Onderbrengen in het buitenland, brief van Mo aan haar gericht, al een tijdje langer potentieel target van de geiteneukers als die amsterdamse knabbel en babbel enz.. verder gaat de bedreiging aan het adres van AHA ook verder omdat ze wat scherpere en rakere formuleringen heeft dan dat stelletje pappers in A'dam. De beschuldiging dat zij er een circus van maakt en ervan zou genieten hoort eerder thuis op Maroc.nl dus daar ga ik maar helemaal niet op in. En inderdaad, de rechter beslist over schuld, de politie pakt iemand op, en een kamerlid doet toch heeeeeeeeeel ander werk hoor, starretje

polderklootzak | 18-01-05 | 14:29

SF denkt dat we in een lieve wereld leven

El Duce | 18-01-05 | 14:27

@Taaie Wat ik hier vanuit de VS geredeneerd absurd vind is dat mevrouw AHA live op tv de martelaar mag uithangen. Ben het eens met wat Micha Kat daarover schreef: dezelfde journalisten die aanschurken tegen de macht en te lui zijn om bijvoorbeeld eens uit te zoeken waarover voor de oorlog Prins Bernard correspondeerde met Adolf Hitler. Ik noem maar wat.

Starf*cker | 18-01-05 | 14:24

@ Starf*cker

Waarom is je betoog een aanklacht tegen de sensatiezucht van de in geldnood verkerende, nimmer objectieve media in ons landje en kan je het toch niet laten Hirsi Ali te verketteren?

Het napraten van mensen vergaat je goed, want zo te zien geloof ook jij heilig in de hotline tussen de bunker waar mevrouw de laatste weken bivakkeerde en de redacties in het land.

Zou je er nog geen joods complot bij kunnen verzinnen?

Haar rol is binnen de VVD uitgespeeld? Wat snap je er toch weinig van. Bij de liberalen kunnen ze zich na het vertrek van je grote vriend Wilders niet veroorloven nog een stemmenkannon te laten schieten. Mevrouw gaat helemaal nergens heen.

Ook stemt het wat treurig Ayaan te betichten van dwepen met de groten der aarde terwijl je zelf niet genoeg kan melden dat -de oh zo oprechte- Ebru aan jouw kant staat.

Je terminologie omtrent Ayaan verraad enige angst t.o.v. van haar moed. Iets wat van een onder pseudoniem publicerende columnist niet te zeggen valt. Zou dat komen omdat ze zich beter staande zou houden in een debat met een zwaargewicht als Hanneke Groenteman?

Nu hoor ik je weer loeien over hoe weinig Ayaan voor elkaar heeft gekregen in de periode dat ze nog wel in staat was haar werk te doen. Over het gebrek van resultaat van je grote voorbeeld Aboutaleb hoor ik je nooit. Op een mooie speech in de moskee na dan, natuurlijk.

Zoals het een sterk sociaal-democraat betaamt.

Je houdt de discussie levendig, bent niet te beroerd je bijdrages in de comments te verantwoorden (waarvoor hulde) en je mening behoeft geen tekening ter verduidelijking.

Je "ps'je" verduidelijkt echter glaszuiver je hypocrisie.

Je zou het ook op kunnen nemen voor een gekozen volksvertegenwoordiger die haar strijd tegen vrouwenmisbruik moet bekopen met haar leven als ze niet stopt met haar werk omdat middeleeuwse oplichters haar af willen slachten.

Te vrezen valt dat Ayaan niet op zoveel compassie bij jouw hoeft te rekenen.

Je kan tenslotte toch ook niet wachten tot Ayaan's mondje gesnoerd is?

Ik kan niet wachten op je daaropvolgende column..

Brusselmans | 18-01-05 | 14:24

@Starfucker: Beetje jammer dat je op de dag dat iemand na langdurige afwezigheid weer gaat beginnen, gaat roepen dat ze weer aan het werk moet gaan. Noemt men dat niet mosterd na de maaltijd?
Dit had je een maand geleden moeten doen, maar ja toen was de hele kamer in reces i.v.m. het overlijden van Prins Bernhard, dus toen zou deze opmerking ook niet op z'n plaats zijn.
Het komt er dus eigenlijk op neer dat jij net zo'n grote eikel bent als al die journalisten die nu een hype maken van de terugkomst van Ayaan Hirsi Ali.

Gabr | 18-01-05 | 14:24

Mag ik bij de eerste zinnen van Weisglas over Ayaan even een bakje om te kotsen!

Sunnygirl | 18-01-05 | 14:23

@ . rennie b
Sunnygirl is geen beugelmeissie maar een rijzige brunette!

Geert Wilders heeft de weg naar de kapper gevonden..... het is nog steeds blond maar minder prominent. Kennelijk is zijn kapsel net zo snel ingezakt als zijn peilingen.

Sunnygirl | 18-01-05 | 14:22

@sunny : lees 18-01-05 @ 14:10
even brilletje poetsen

blub | 18-01-05 | 14:22

@ Sunnygirl, je hebt volkomen gelijk.
Alleen vind ik AHA'strategie volkomen van deze tijd. Om voort te borduren op Sunnygirls toepasselijke spreuk: tegenwoordig vangt men vliegen met een vliegenmepper of zo'n elektroapparaat. Men identificeert het doel of probleem (vlieg, Saddam, Moslimextremisme, kutmarockys) en gaat doelgericht in de aanval, men kiest de snelste manier. Bush doet dit, AHA doet dit , Co Adriaanse , pim Fortuyn deed dit, ga zo maar door. Er niet om heen draaien en doelgericht te werk gaan. Wachten tot de vlieg in de stroop vliegt duurt tegenwoordig te lang.

Tibor | 18-01-05 | 14:22

Ik heb een beetje het idee dat de lui die het hardst roepen dat AHA haar werk moet gaan doen, eigenlijk liever zien dat ze helemaal vertrekt uit de politiek. Er is overigens een prima middel voor om dat te bereiken: gewoon niet op stemmen.

Overigens is de hele 'intocht' voornamelijk een feestje van de media. AHA is nieuws, en verder gebeurt er geen moer in dit landje op het moment.

Muxje | 18-01-05 | 14:21

Een giraffe is ook maar een geit met een lange nek........

over geiten gesproken dus....

Toerist Remkes | 18-01-05 | 14:21

Ben benieuwd wat ze plan is met de vele Ali B's in ons land?

exarchos | 18-01-05 | 14:20

@Tibor: ik schreef -grijns-, omdat ik je comment goed vond. Maar met hoekhaken eromheen, dus die laat-ie niet zien. Maar je hebt gelijk; je hebt van die mensen die ten overstaan van autoritaire daadkracht vervallen in nutteloze, onvruchtbare en oninteressante recalcitrantie. Restantje uit de jaren '60.

Lagonda | 18-01-05 | 14:20

En blub dook weer onder!

Sunnygirl | 18-01-05 | 14:19

@Tibor Geen jaloezie. Hooguit een aangeboren afkeer van types die "macht" misbruiken voor hun getormenteerde ziel.Maar Bush komt later deze week aan de beurt als ik namens GS mag aanschuiven in het Witte Huis bij de inauguratie.

Starf*cker | 18-01-05 | 14:19

Sterk sterk sterk. Helemaal mee eens Starb*cker!. De splijtzwam van de Nederlandsche samenleving. De bijl aan de voet van de democratie.
@ Sunny, You are alive!! Ben nu reeds 4 x in Hilversum geweest op zoek naar een meisje met een beugeltje maar heb je nog niet mogen traceren!!. Oprecht jammer.

rennie b | 18-01-05 | 14:19

@ballistic: ondergedoken is iets anders dan "geen werkzaamheden verrichten"Misschien is ie nog wel ondergedoken, maar de heer Aboutaleb is de afgelopen maanden aktiever geweest dan ooit en gewoon de wijk ingetrokken ( al dan niet met politie-escorte) Een held dus!

Opa-Buiswater | 18-01-05 | 14:18

@ polderklootzak
Er is ook nog zoiets als verantwoordelijk zijn voor je eigen daden. De uitspraken die AYA doet naar moslims zorgt ervoor dat ze zich daar niet geliefd maar gehaat maakt. Ze komt zelf uit die cultuur en weet dus als geen ander dat je moslims daar onzettend pissig mee maakt. Maar als ze haar boodschappen beter verwoord is de kans groter dat ze echt een positief aandeel kan leveren aan de moslim emancipatie in nederland. Met stroop van je immers meer vliegen dan met azijn. AYHA kiest er echter voor de boodschap zo ongenuanceerd mogelijke en zo hard mogelijk te verkondigen. Ergens kies je dan vrijwillig voor de beperkingen die de haat, jegens je persoon vanwege je uitspraken, tot gevolg hebben. Een bizarre vorm van zelfkastijding

Sunnygirl | 18-01-05 | 14:17

@ Lagonda?

En Starf*cker, ze heeft het net zo zwaar als Cohen en Aboutaleb claim je. Kom nou, bij de bookmakers in London staat AHA nog altijd met stip op 1, als het over de dodenlijst gaat van de NL-jihad.

Tibor | 18-01-05 | 14:16

Op zich mooi verhaal Starf*cker. Ben het alleen niet met je eens. En dan begin ik met jouw einde:"Bij de meeste omroepen en kranten is er nauwelijks geld en mankracht voor degelijke journalistiek of onderzoek, maar de dames en heren zullen vandaag aan de lippen hangen van een vrouw die als politicus een flop is en als martelaar van het vrije woord haar ego oppoetst en schijt heeft aan de rest van de wereld."
-
En dan de definitie van politiek uit wikipedia:"Op verschillende bestuurlijke niveaus is politiek de onvolmaakte wijze waarop belangenverschillen van individuen in een samenleving behartigd worden, voor individueel en / of gezamenlijk voordeel."
-
En dan nu mijn punt: AHA slaagt juist wel in haar functie als politica want zij behartigt de belangen van individuen voor een gezamelijk voordeel. Dat is op dit moment misschien een abstract voordeel, maar het is er wel. Wat AHA doet is dat benoemen, dat nog niet benoemd is. Met andere woorden het pad effenen. En dat blijkt onder andere uit wat je zelf noemt:"Bij de meeste omroepen en kranten is er nauwelijks geld en mankracht voor degelijke journalistiek of onderzoek.." AHA forceert dat men voor deze issues bij de media dus wel ruimte maakt. Zij creeert een nieuwe politieke agenda. Een die er nog niet is. Zij doet dat als gekozen volksvertegenwoordiger en straks wordt zij ook op die manier afgerekend.
-
De kritiek die je kan hebben is dus dat AHA geen belangen van het volk dient. Uit de aandacht van de media blijkt al dat die kritiek geen fundament heeft.

Taaie | 18-01-05 | 14:14

@Tibor: <grijns>

Lagonda | 18-01-05 | 14:14

@Opa-Buiswater

U bent beter ingelicht dan ik. Zoals alle andere stervelingen heb ik tijdens de 'crisis' uit de pers mogen vernemen dat de heer Aboutaleb op last van de politie is ondergedoken. Vandaar dan ook de "... hun functie hervatten danwel voor 100% op gaan pakken..." scheiding in mijn eerdere posting.

BallisticToilet | 18-01-05 | 14:13

@polder Madam heeft het niet zwaarder dan j. cohen of a.aboutaleb. Wat ik bedoel is dat AHA wel eens vaker wat mag vinden van de alledaagse shit in Nederland in plaats van verheven teksten over moslima's in verwegistan. En of we daar de politie voor hebben? I don't think so ... Wellicht de onafhankelijke rechter.

Starf*cker | 18-01-05 | 14:13

Beste Starf*cker. Zoals jij claimt dat Zalm en van Aartsten dwepen met Ayaan, doe jij dit met Ebru, die er een andere visie op na houd dan Ayaan en die jouw beter ligt, maar ook overal waar zij komt is heisa, gegil, geschreeuw etc. Hetzij in veel mindere mate waar Ayaan verschijnt, maar dat komt omdat Ayaan er niet voor schuwt haar vijand waar zij tegen strijd bij de naam te noemen en deze vijand voor een groot deel debet is aan de heisa rondom AHA. Ebru en jij voeren als t ware een schaduwoorlog tegen Ayaan, waarom? Tja, ik weet het ook niet precies, maar merk wel op dat Ebru zich toch ook altijd en overal weet binnen te praten of wat van zich laat horen. Zoals jij je ook altijd richt tegen Bush (die zoals t er nu naar uitziet ook nog Iran gaat aanvallen) doet me iets vermoeden dat je machtige personen met een bepaalde vorm van doelgerichtheid en een flinke dosis arrogantie gewoon niet uit kan staan. Onderhuidse jaloezie wellicht?

Tibor | 18-01-05 | 14:12

@sunnygirl die keg was allang aanwezig, ga nu niet de schlemiel uithangen door de schuld van de integratieproblemen neer te leggen bij aha. Even denken aan die meisjes van drie en vier die ze met de ikeaschaar in een tel van hun schaamlippen en clitoris afhelpen

El Duce | 18-01-05 | 14:10

@sunnygrul : ik denk dat je de verkeerde voor je heb, begrijp me goed ik ben het nie tmet je eens, maar ik kan me niet herinneren dat we een soortgelijke ervaring hebben gehad

blub | 18-01-05 | 14:10

@ sunny,
neen geen handen in mijn oor,ik heb namelijk van die stoere geluidsdichteoorkleppen op, als ik nu ook nog mn ogen zou sluiten zou ik zo een linkse rakker kunnen zijn!
Kusjes...

GaoZ | 18-01-05 | 14:09

gelukkig, het applaus blijft nog even uit. Veel te veel aandacht voor iemand die alleen maar een wig drijft tussen moslims en christenen. En alles wat er tussen zit!

Sunnygirl | 18-01-05 | 14:07

@sunnygirl: Nah -- ik zie inmiddels veel van dit soort reacties op AHA. Inhoudelijk is het allemaal niks, maar het zijn allemaal pogingen tot karaktermoord, met als hoofdthema haar vrouwelijkheid. Het lijkt erop dat de Westerse wereld in de kern net zo vrouwonvriendelijk is als de Islam. Ligt aan de basis van de Westerse wereld niet de mores uit de judeo-christelijke religies, die zo mogelijk nog ernstiger van testosteron doortrokken zijn dan de Islam? Die paar eeuwen verlichting, het marginale effect van het feminisme, en de verbanning van de gristenen en roomsen naar hun reservaten op de Veluwe en in Limburg doen er niet zoveel toe; vrouwen die uit de maat lopen, zijn ook in het westen nog steeds vieze onbetrouwbare hoeren.

Lagonda | 18-01-05 | 14:07

Wat een vertoning op N2. Ik ben bang dat ze gaan klappen voor AYA..

Sunnygirl | 18-01-05 | 14:06

@starfucker 13.30
"laat zij het bijvoorbeeld vandaag eens opnemen voor die beroofde mevrouw in Amsterdam die dat gajes van weg reed en nu mag brommen in de cel".
Uit dit soort opmerkingen kun je direct opmaken op welk niveau starfucker zit met zijn politieke visie. Een kamerlid dat het op moet nemen voor iemand die iemand dood rijd, schuldig of niet. Hier hebben we nou politie voor starfuckert, kamerleden doen toch andere dingen. Lees je eerst eens wat in in staatsrecht voor je hier ongenuanceerde dingen roept.
En je collumn is ook kut, hoe kunnen journalisten nu voorbij gaan aan dit nieuws? Ze wordt verdomme nog steeds met de dood bedreigt en moet haar werk na een geestelijk zeer zware periode onder bewaking gaan voortzetten. De rest van de pluchevulling in den Haag kan op de fiets naar huis maar AHA weet niet eens waar ze vanavond ligt te knorren. Al ben je het politiek niet met haar eens, je kunt niet om de heldhaftigheid van deze dame heen.

polderklootzak | 18-01-05 | 14:06

@ Goaz
Bedankt voor je kussen. Je hebt hand in je oor!

Sunnygirl | 18-01-05 | 14:05

@Opa Dat bedoel ik! Achmed A. bijvoorbeeld is gewoon hard aan het werk en gaat van safehouse naar safehouse en heeft te veel klasse om zo'n schandelijke intocht te doen als die beide gekken. Ik verdenk zowel GW als AHA ervan het hele circus voor politiek gewin te gebruiken.

Starf*cker | 18-01-05 | 14:03

@ SF
Ayaan de passie en het IQ van Ebru? Dat wordt een 40 jaren plan.

Sunnygirl | 18-01-05 | 14:02

Sunny.. probeer nou eens in te gaan op de discussie ipv op mensen... Gisteren had je daar ook al zoveel moeite mee...
Kusjes uit het park van mij en de rest van de gemeentewerkers...

GaoZ | 18-01-05 | 14:01

@ Lagonda
je kan ook te diep tussen de regels door lezen. Geloof niet echt dat StarF*cker op wat voor een manier dan ook vrees heeft voor Ayaan. Maar ik ben benieuwd in je theorie?

Sunnygirl | 18-01-05 | 14:00

Geef Ayan de oprechte passie en het IQ van Ebru Umar bijvoorbeeld en we waren al een stuk verder.

Starf*cker | 18-01-05 | 13:59

@ ballistic: sterker nog: van al die mensen die op de z.g "dodenlijst"voorkwamen, hebben alleen Geert en AHA een pauze genomen. De rest heeft gewoon keihard doorgewerkt ipv met veel misbaar in de pers te kwaken!

Opa-Buiswater | 18-01-05 | 13:59

't Is in ieder geval een goedgeschreven stuk, Starf*cker, coherent, met een kop en een staart. En ook inhoudelijk snijdt het hout. Nederland zit niet te wachten op blaatkoppen als AHA en Wilders. Tenzij ze zich eens bezig gaan houden met actuele problematiek als het grote aantal stuurloze marokkaantjes dat in hoog tempo de sfeer in dit land aan het verpesten is.
Dat religie (dus ook de islam) achterlijk is, is wat mij betreft een open deur. Geloven blijft per definitie het debiele broertje van weten. En ik heb ook AHA nog nooit kunnen betrappen op enig denkwerk van betekenis. Wat dat betreft is het een doorsnee politica...
Ik zet mijn geld liever op een charismatische, intelligente, niet persé politieke figuur, met een brede blik die goed luistert naar wat er onder het volk leeft en dit kan vertalen naar een praktisch en op korte termijn te realiseren beleid. En nee, die is nog niet opgestaan..
Zolang in Den Haag onbenul de norm is en bijzaken hoofdzaken worden, is optimisme aangaande de toekomst een morele plicht. Het moet wel ergens vandaan komen...

Zo, nu effe met mijn hond naar de duinen.

Moham Madly | 18-01-05 | 13:59

@Sunnygirl:
Staat in de column van starfucker hoor -- ik heb het niet gezegd.

Lagonda | 18-01-05 | 13:58

@Lagonda Nou niet onschadelijk gemaakt. Hooguit is dit veelkoppige monster hiermee aardig getypeerd.

Starf*cker | 18-01-05 | 13:57

@ Lagonda
eigentijdse Mata Hari??? Ik zou dat hoofdstuk nog eens een keertje nalezen. Deze vergelijking raakt kant nog wal. Mata hari was tenminste nog een femma fatal in de liefde. AYA bezit alleen maar de eigenschap om mensen tegen zih in het harnas te jagen

Sunnygirl | 18-01-05 | 13:57

@Sunny: ik had het niet over penisnijd :) Ik had het juist over castratie-angst die ik (ook in hem westen) jegens AHA meen te bespeuren. En ook in bovenstaande column.

Lagonda | 18-01-05 | 13:55

@Ballistic Cohen en Aboutaleb hebben geen triomfantelijke persconferenties nodig om gewoon te doen waarvoor ze betaald worden. Beiden worden nog steeds bedreigd en zwaar beschermd. Daarom OOK walg ik van de beide prima donna's, Ayan en Geert.

Starf*cker | 18-01-05 | 13:54

@ Lagonda
Thema met schaar en kruis bij AYA is dat ze er tegen is. Dus de vermeende penisnijd is ongegrond. AYA is tegen beschijdenis en gemakshalve nemen we daar knippen ook bij. Knippen kan namelijk ook!

Sunnygirl | 18-01-05 | 13:54

@.Ant:dat kan beter, als je het met mijn commentaar niet eens bent moet je er gewoon tegen in gaan en niet met dooddoeners komen.....

Opa-Buiswater | 18-01-05 | 13:54

@ Bulp
over jou. Dit leek me een onderwerp bij uitstek om eens flink met je in discussie te gaan. Ik heb de messen al geslepen (de spreekwoordelijke messen)

Sunnygirl | 18-01-05 | 13:52

@Starfucker: ja, vrouw met schaar. De Somalische prima-donna, de kwakende hinde, de zwarte freule, de eigentijdse Mata Hari. Ze moet wel erg nodig onschadelijk gemaakt worden, blijkbaar.

Lagonda | 18-01-05 | 13:52

tsja starfuckertj'n, vraag je je wel eens af af er uberhaupt iets gebeurd in Den Haag. Noem mij 1 politiek zwaargewicht(en kom niet aan D. van Leeuwen, da's goedkoop) die iets positiefs heeft bij gedragen gedurende deze kabinetsperiode en ik houd mijn bek. Ben met je eens dat vrouwen beter achter het aanrecht kunnen blijven, kijk wat er gebeurd als ze gaan autorijden. En dan al helemaal gezwegen over somalische vrouwen. Als we daar aan gaan beginnen hebben we binnen een ogenblik een trafo als MP. En dan heb je geyten aan het dansen

El Duce | 18-01-05 | 13:52

@ Opa

Je zit hier niet op de weblog van de sp

Ant | 18-01-05 | 13:51

@ fuckje
Diepere gevoelens voor Ayaan? Lastig he zo'n veel te roze bril.

Als je hem op onjuistheden weet te betrappen. Kom dan eens met feiten. Die van de besnijdenis heb ik al gegeven. Misschien dat je daar wat zinnings over kan zeggen. Of is medische ethiek te moeilijk voor je?

Sunnygirl | 18-01-05 | 13:50

Ik vind het wel een goed stukje. Voor mij is het ook onduidelijk wat we nou aan haar hebben. Aan het werk nu!

Ruler | 18-01-05 | 13:49

@StarF*cker

Goed, toegegeven, wellicht is die grijns op haar gezicht niet helemaal op de plaats. Maar ze is er wel. Aboutaleb en Cohen mogen wat mij betreft ook met de rug recht hun functie hervatten danwel voor 100% op gaan pakken.

BallisticToilet | 18-01-05 | 13:49

@Ballistic En o ja, de heer Pronk hebben we al naar Soedan verbannen. Daar ben ik ook allesbehalve een supporter van.

Beste vrienden, tante Ayan al gehoord over die 43-jarige beroofde mevrouw in Amsterdam-Oost die zo'n tasjesdief al of niet per ongeluk voor zijn flikker reed en nu achter de tralies zit?

Starf*cker | 18-01-05 | 13:48

Starfucker het linkse bolwerk van GS??? Wat ben ik dan? Het bolwerk dat je pas bereikt als je drie keer linksaf de hoek om bent gegaan, 10 minuten doorloopt en met een verrekijker naar links tuurt? Starfucker is gewoon een populistisch middenmotorig Wouter Bos-mannetje, niks linksbolwerkerigs aan!

ElEndoscoop | 18-01-05 | 13:47

@.ZI; oh, u behoort tot diegenen die menen dat AHA opkomt voor de onderdrukte vrouw? Dan vraag ik mij toch ernstig af of die onderdrukte vrouwen te achterlijk bevonden worden om zelf naar buiten te treden? En of de manier waarop AHA dat doet wel helemaal in de smaak valt bij die doelgroep? Persoonlijk heb ik nog altijd het idee dat er een persoonlijke kruistocht gevoerd wordt tegen de islam ( die zij naar eigen zeggen niet meer praktiseerd) en dat ik ook het idee heb, dat zoiets niet bepaald liberaal te noemen is. Neemt u van mij aan dat AHA nog dit voorjaar bij Geert op het bankje zit omdat Jozias zijn handen ook niet meer wil branden.....

Opa-Buiswater | 18-01-05 | 13:47

@ Zi
Spijker op zijn kop! Iemand als Ayaan neigt niet alleen tot egoïsme maar is synoniem voor egoïsme. Ze werkt remmend op integratie en is doet er alles aan om moslims, onterecht in een kwaad daglicht te stellen. En er zijn een hoop lezers op deze lijst die daar nog in trappen ook. En resultaten? Ook ik heb ze niet gezien. Het enige positieve wat ze in de toekomst kan bereiken is dat ze een positieve bijdrage kan leveren in de regulering en controle rond het thema besnijdenis bij mannen en vrouwen. Dit is positief maar ik heb nog geen resultaat gezien.

Sunnygirl | 18-01-05 | 13:47

yadiedadieda NEXT.

ViPER | 18-01-05 | 13:43

@Lagonda Dame met een schaar?

Starf*cker | 18-01-05 | 13:43

@Ballistic Net als onder meer A. Aboutaleb en J. Cohen die in stilte hun lot ondergaan. Deze mevrouw verdenk ik ervan in stilte te genieten van het circus.

Starf*cker | 18-01-05 | 13:42

@ Sunnygirl : waar hebben we het over?

blub | 18-01-05 | 13:42

@starfucker: Nah, je vuurt nogal vanuit je kruis. Er is een dame met een schaar gesignaleerd, en meneer gaat ineens wel erg koortsig schrijven.

Lagonda | 18-01-05 | 13:38

Gelul. Wanneer ben je een politicus, als je net als paars de benen binnenboord weet te houden? Als je compromissen sluit? Als je het gejengel van de PvdA gelaten over je heen laat komen "omdat het de grootste oppositiepartij is"?

Galileo | 18-01-05 | 13:38

@StarF*cker

Wellicht is het raadzaam om je te realiseren dat zij haar leven in de waagschaal stelt door in de bewoordingen die zij gebruikt te spreken over de problemen die zich opstapelen in dit land. Wat ze heeft bereikt, overigens niet in haar eentje, is dat organisaties en groeperingen van allerlei pluimage eindelijk een keer de kop uit de reet halen en na gaan denken over wat kan gebeuren, zou moeten en wat er eventueel tegen/voor gedaan kan worden.

Als je zo graag wilt schrijven over personen die niets gepresteerd hebben, mijn beste StarF*cker, stel ik voor dat je dhr. J. Pronk eens onder de loep neemt....

Gebeurt overigens maar zelden dat ik het niet met je eens ben, maar dat terzijde.

BallisticToilet | 18-01-05 | 13:37

De politiek loopt per definitie mijlenver achter de feiten aan en is eerder een sta-in-de-weg voor de ontwikkeling van de maatschappij. De samenleving wordt voortgedreven door het buitenland, het bedrijfsleven en de Europese wetgeving. Met andere woorden Den Haag voert al jarenlang een achterhoedegevecht. Binnen deze minimale betekenis heeft het minstens 30 jaar geduurd voordat AHA 'mocht' zeggen wat iedere Nederlander allang wist. Haar optreden is verre van constructief maar je kan je afvragen of de overbekende dialoog hier wat uithaald. En aangezien de 'oplossingen' van politici meestal meer schade berokkenen dan voorkomen is het signaleren van een probleem niet minder belangrijk dan het oplossen er van.

BummBumm | 18-01-05 | 13:37

@ blub 18-01-05 @ 13:14
Je gaat me toch niet vertellen dat je hem gemist hebt! Heeft blub vandaag nu meer tekst? Of geef je het nu al op?

Sunnygirl | 18-01-05 | 13:37

@Starf*cker @13.30
Daar ben ik het dan helemaal mee eens..

@Opa
Moet ik serieus reageren? Liever had u dus gezien dat we helemaal niets wisten van moslimextremisten en vrouwenonderdrukking (waar dan ook!)? Iets met struisvogels noem ik dat.

ZI | 18-01-05 | 13:37

Als de VVD haar aan de kant zet bij de volgende verkiezingen is de stijlvolle AHA wellicht een waardevolle aanvulling op de redactie Geen Stijl.

Duppie | 18-01-05 | 13:36

@lagonda duistere driften? I don't think so. Maar goed welke driften?

Starf*cker | 18-01-05 | 13:35

Ik kan er niks aan doen, maar ik vind het helemaal niks. Typisch veilige nederlandse langs-de-zijlijn mening. Niet scherp, niet volledig, maar veilig, en fijn op de man (in dit geval: vrouw) gespeeld, waarbij allerlei duistere driften de heer Starfucker tot inspiratie dienen.

Lagonda | 18-01-05 | 13:30

@. fuckje Geef jij dan even duidelijk weer wat AHA heeft gepresteerd in de afgelopen jaren dat ze in de kamer zit?

mkrijt | 18-01-05 | 13:30

@ZI Ik kan je goed volgen. Intelectueel is zij ook van een andere orde dan pakweg Wilders of die kippenboer, Oplaat, maar laat ze nou eens in de kamer de discussie voeren, zich niet door Van Aartsen laten betuttelen en meerderheden proberen te vinden voor de oplossing van de echte problemen in dit land. Leuk hoor, de onderdrukte moslima's in Iran of waar dan ook, laat zij het bijvoorbeeld vandaag eens opnemen voor die beroofde mevrouw in Amsterdam die dat gajes van weg reed en nu mag brommen in de cel.

Starf*cker | 18-01-05 | 13:30

Agree met StarF*cker. AHA heeft best wel iets zinvols te vertellen, maar schreeuwt het zo hard dat het irritant en onverstaanbaar wordt.

FriescheHengst | 18-01-05 | 13:29

@ZI Ik kan je goed volgen. Intelectueel is zij ook van een andere orde dan pakweg Wilders of die kippenboer, Oplaat, maar laat ze nou eens in de kamer de discussie voeren, zich niet door Van Aartsen laten betuttelen en meerderheden proberen te vinden voor de oplossing van de echte problemen in dit land. Leuk hoor, de onderdrukte moslima's in Iran of waar dan ook, laat zij het bijvoorbeeld vandaag eens opnemen voor die beroofde mevrouw in Amsterdam die dat gajes van weg reed en nu mag brommen in de cel.

Starf*cker | 18-01-05 | 13:29

@. Opa-Buiswater

Dat waren echt niet de verdiensten van Paars. Wat we nu hebben is de nasleep van Paars.

mkrijt | 18-01-05 | 13:28

Als de lap tekst boven de "ps" direct de shredder in was gegaan had ik nog gezegd: SterF, we zijn het eens!
Maar meer dan een populistische ongenuanceerde scheldpartij zat er blijkbaar niet in. Jammer. Het lijkt meer op een proeve van bekwaamheid om in aanmerking te komen voor een van de zetels van de MDP (waarvan ik de oprichting trouwens van harte steun!).

TheRealShowstopper | 18-01-05 | 13:28

@Starfucker:,
Belachelijk Ongenuanceerd Ondoordacht verhaal van jou!!! Op het RANDDEBIELE af!!!!!!!!
Lees je eerst eens in over de feiten voordat je deze site vervuilt met je geblaat!!!!

fuckje | 18-01-05 | 13:28

@sterneuqert

ben het eigenlijk wel met je eens. ze voert geen hol uit daar op het binnenhof, maar wel even vetbetaald! filmpjes maken in de baas z'n tijd, cq onze tijd, ze durft, dat is ook tasjesroof, ziet iemand haar in z'n achteruitkijkspiegel! moven!

Eric Cartman | 18-01-05 | 13:27

Ik kan er niets aan doen, maar ik deel de gevoelens van Starf*cker helemaal. Ode!!

mkrijt | 18-01-05 | 13:25

@.ZI: wat was er mis met het brave klimaat tijdens paars? Toen kon je als politicus of filmer tenminste nog veilig over straat....

Opa-Buiswater | 18-01-05 | 13:23

Grappig dat ik dit een aantal dagen geleden al zei en dat iedereen mij toen afbrandde of stil was. Ayaan, goed voor de discussie, slecht voor in de kamer. Ayaan, goede bedoelingen, slechte middelen.

Crispy | 18-01-05 | 13:23

We zoeke dus een charismatisch leider die naar de stem van het volk luisterd en deze tog kan verwezenlijken.
Inburgeringscurses betreft ook de Nederlandse taal.

StarF*cker regelt!

RokerT | 18-01-05 | 13:21

@The Truth Het volk. Jij? Pakweg Blup?

Starf*cker | 18-01-05 | 13:21

Oke, even duidelijkheid scheppen, want dit is niet helemaal eerlijk natuurlijk. Want het feit dat een kamerlid niet daar kan zijn waar zij hoort te zijn omdat zij bedreigt wordt en op diverse Islamtische 'To Do'-lijstjes prijkt is natuurlijk nieuwswaardig. Of het mediacircus eromheen de schuld van AHA is, of dat de media dit zelf hebben geregeld is mij onduidelijk. Ik zou eerder voor de tweede optie gaan. Hoe dan ook, een terugkeer van een kamerlid dat bedreigt word door moslims om haar mening is belangrijk nieuws.

En of Hirsi Ali wat bereikt heeft? Nou en of! We kennen haar naam, we weten wat ze vind en ze trekt een beerput open. Of het tot nu toe tot resultaten geleid heeft? Ja, een dode, tot echte meetbare resulaten leidt het niet en zal met de huidige tactiek ook niet bereikt worden. Dat is mijn kritiek op AHA, de tactiek is zo slecht, dat resultaten er nooit zullen komen. Tegenstanders moet je overtuigen, nooit tegen je in het harnas jagen, hoewel dit ook wel weer wat zegt over die bevolkingsgroep, maar goed. De kritiek die zij levert is in mijn ogen terecht, maar wel erg a-subtiel.

Kijk Starf*cker, ik ben het met je eens, AHA is niet zo slim bezig (geweest), maar aan de andere kant, wat moeten we dan? 150 grijze musjes die elkaar aangapen, politiek correct doen en dat was het dan? Op Wilders en AHA is er niemand die hard op harde kritiek durft te uiten op de Islam. Je heoft het niet met ze eens te zijn, maar waarder op zijn minst de aanzet naar de discussie. Terug naar dat brave klimaat als tijdens paars lijkt mij een veel slechter alternatief.

ZI | 18-01-05 | 13:19

Kmaervoorztiiter Weisglas noemt haar terugkeer "een hoogtepunt voor de democratie"... ik zeg: nog wat te melden Ayaan: over crimininaliteit, files, werkeloosheid onder jongeren, JSF??

Nee, dacht ik al niet....

The Evil One | 18-01-05 | 13:18

Tis weer krabben aan de oppervlakte voor Starf*cker.

Lagonda | 18-01-05 | 13:16

Kijk, das nou nog eens een goed stukkie...... en ik kan niets anders doen dan de heer Starfucker gelijk te geven. Ben uiteraard nog eens gaan zitten neuzen in de ( openbare) notulen van de kamer en wat blijkt: u heeft helemaal gelijk! Maar dat geldt natuurlijk ook voor de rest van de coalitiepolitici.... ;-)

Opa-Buiswater | 18-01-05 | 13:15

gelukkig maar, ik begon me al zorgen te maken

blub | 18-01-05 | 13:14

Na deze geruststellende woorden van St*rfucker weten we weer dat we in dit land rustig kunnen gaan slapen en er niets aan de hand is. Het is allemaal slechts een opgeklopt miniem incident.

DenkZelfstandig | 18-01-05 | 13:12

je kunt beter hirshi ali vervangen door starfucker.

vvd door geenstijl

en 2ekamer door het internet.

vind het nergens op slaan. Tuurlijk komt dit live op het nieuws. ik vind het in iedergeval belangrijk. Ze heeft heel wat gepresteerd hoor.(maarja dat zul je wel niet weten als je geen debatten van haar gevolgd hebt) en wat is er mis met mensen die populair lullen???? als je de stem van het volk tog kan verwezenlijke.

ofgetofwat | 18-01-05 | 13:10

@Starfucker
Wie heeft volgens jou dan wel iets gedaan in de kamer. Het wachten is op een charismatische leider die wel naar het volk luisterd!

The Truth | 18-01-05 | 13:10

Starfucker rulez

Tijl Uilenspiegel | 18-01-05 | 13:08

ban dat wijf van hier zonde van de tijd

de 4e koning | 18-01-05 | 13:07

Erg boeiend. Het zou mevrouw sieren dat ze het salaris terugstort over de periode waarin ze niet gewerkt heeft. En die is langer dan alleen vanaf november!

Noem 1 geweldige prestatie van dit rel-kamerlid.

Komkom | 18-01-05 | 13:07

Ik kan mij hier volledig in vinden. Eindenlijk geen racistische uitlatingen of domme mededelingen die kant nog wal raken maar een omschrijving van hoe AHA daadwerkelijk is!!!

Hulde aan StarF*ckert

.grover | 18-01-05 | 13:07

Ik kan niet zeggen dat ik het daar mee eens ben, nee..

Singa | 18-01-05 | 13:07

Blaffende honden bijten niet, en zorgen bovendien voor een hoop kabaal... Daar kun je dus maar één ding aan doen:

De stembanden verwijderen!

Smen | 18-01-05 | 13:06

"Het mediacircus rondom Ayaan Hirsi Ali is in alle hevigheid losgebarsten."
daar doe je dan aardig aan mee starfuckert...

MILF | 18-01-05 | 13:05

tjis ... wat moet ik hier nu van denken

crz_06 | 18-01-05 | 13:02

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl