Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Den Haag. Trap MOE-land tuig er nu eens UIT

Op het keurige *ahum* AT5 staan de Roemeense seriewinkeldieven met een blur op hun jattende Oostblokhoofden. Maar op het YT-kanaaltje van stadsfilmert Frank Buis komen de tronies vol in beeld. Opdat u, als MKB-er in 020 weet oh, zijn die gasten er ook weer dankzij het slappezak-beleid van rechtstaat Nederland. (De camera gaat un momento dado even naar de grond, maar dat is om de jongens en meisjes van het Zakkenrollersteam te beschermen - dat steeltuigh in hun huis aan het Mercatorplein heeft immers ook internet). Joe Den Haag. Gaan we nou eens wat doen? Eindelijks? Flikker ze er nu eens voorgoed uit, dat boomerangend steeltuig uit Roemenistan, Bulgarië of waar al die MOE-knakkers ook vandaan komen. Wat de man Frank zegt in filmpje. Stempel in paspoort. De letter W op het voorhoofd gritstralen. Knieschot. 1 oor permanent groen verven. Of gewoon de grenzen weer dicht en op elke overgang een smoelenboek en een pliesie met een gun. Hoe MOE-lijk is dat nou...

Reaguursels

Inloggen

@wittedewith. Met wat aanpassingen hier en daar op de spelling en volgorde. maar 90% zeker zelf een goede manier om taal te leren. En ben al 2 jaar bezig. Wel moeilijk.

Oana5825 | 23-01-13 | 12:56

Enkeltje Schiphol...

Reykjavik | 23-01-13 | 00:26

En de veiligheids-index blijft maar stijgen.
Wie bedot wie?

Bataaf | 22-01-13 | 14:28

Grote torenflats bouwen (schept werkgelegenheid) heel veel kleine kamertjes erin, 1x per dag door wat vrijwilligers laten voeren en lekker achter de deur blijven voor minimaal 2 jaar per overtreding.

deverlosser | 22-01-13 | 07:59

Ah nee joh! Dat meen je niet! Zijn Bakito en pius tegen de lamp gelopen??
Zal hun plempsels wel missen hoor, iemand die weet in welke HVB ze zitten? Misschien een aardig idee om wat samen te leggen zodat ze wel tv en een pakkie Van Nelle kunnen kopen daar.

oranjeblanjeblue | 22-01-13 | 07:33

wat een enorme onzin zeg, stempel in paspoort!

in een booslimstaat als NL mag best wel sharia ingevoerd worden: handje afhakken bij vogels die niet met hun klauwen van andermans spul kunnen afblijven.
Nee, nooit tweede handje afhakken. Hangen helpt beter tegen recidive.

dekogelkwamvanlinks | 22-01-13 | 00:49

Oana5825 (19.55); je gaat mij toch niet vertellen dat jouw reactie zelf hebt geschreven? Na anderhalf jaar In Nederland te hebben gewoond?

wittedewith | 21-01-13 | 23:30

Het zijn kaalkopjes dus de appel valt hier niet ver van de boom bij sommigen.

hölzenbein | 21-01-13 | 22:43

Realiseert iedereen zich ook dat al die gasten hier wonen, maar op Pools/Roemeens etc. kenteken blijven rondrijden?
Geen wegenbelasting betalen dus!

wittedewith | 21-01-13 | 22:13

Verslagen kijk ik naar de grond. Gegrepen door onmacht volg ik het leven wat in handen ligt van de overheid. Er is veel haat te bespeuren tegenover een bepaald deel van mijn volk. Een tweestrijd in mijn hoofd zorgt ervoor dat ik niet tegen of voor kan zijn. Anderhalf jaar geleden ben ik verhuisd naar Nederland en leef samen in een liefdevolle relatie met mijn Nederlandse vriend. Ik wordt gezien als een uitbuiter en geldwolf terwijl wij een gewoon doorsnee leven zullen lijden. Het steekt als mensen die je niet kennen met een schuine blik bekijken als je ze verteld dat je uit Roemenië komt. Een grote groep mensen uit mijn land zijn de Nederlandse grens over getrokken om daar op welke manier dan ook geld te verkrijgen. Veel van deze groep mensen zijn Roemeense zigeuners ook wel gipsy’s genoemd in Roemenië. Een volk dat veelal (niet altijd) criminaliteit gebruikt voor het verkrijgen van welvaart. In Roemenië is deze groep eveneens een punt van discussie. Het geeft Roemenië een slechte naam. In mijn bewoordingen kies ik zorgvuldig hoe ik een groep bestempel aangezien er in iedere groep altijd uitzonderingen blijven bestaan. Hoe dan ook blijft het een feit dat er veel mensen met een Roemeens paspoort criminele activiteiten over de grens plegen. Geplaagd door schaamte moet ik mij verantwoorden voor mijn Roemeense afkomst. Geen schaamte omdat ik Roemeen ben wel te verstaan. Het is een prachtig land met mooie bergen en geweldige natuur. Het land zit vol met liefdevolle mensen die voor een ieder klaarstaan. Het was een opmerkelijk verschil hoe groot de afstand tussen doorsnee burgers in Nederland is in vergelijking met deze van doorsnee burgers in Roemenië. Nee, het is schaamte voor de criminele van Roemeense afkomst die wellicht het beeld schetsen voor mensen zoals ik. Als ik forums lees en bekijk ik hoe er naar Roemenen gekeken wordt schieten mijn ogen vol. Roemenië zit nog niet bij Schengen en dit is prima te begrijpen. Ik mag hierdoor niet werken en mijn ambities beoefenen en daardoor zorgt dit voor de genoemde tweestrijd in mijn hoofd. Ik wil graag integreren en een gewoon leuk leven lijden net als iedereen. Dat ik mijn liefde hier gevonden heb is het toeval (en voor mij geluk) van sociale media. De kans dat dit gebeurd wordt met de dag groter als het internet alles kleiner heeft gemaakt. Uiteraard kies ik dan het beste uitgangspunt en ben ik naar Nederland verhuisd. Echter voelt het alsof ik niet welkom ben door politieke overtuigingen en door de meningen van vele burgers die veroorzaakt wordt door een slecht deel van mijn eigen landgenoten. Mijn mening zal veel van jullie een worst wezen, maar ik heb niks beters te doen omdat ik simpelweg niks beters mag doen en kan prima proberen wellicht te tonen dat er een verschil bestaat tussen mensen binnen bepaalde landsgrenzen.

Ik zeg dan ook dat het natuurlijk logisch is dat je niet wilt dat het land waarin je woont doorzeefd wordt met criminaliteit van mensen uit andere landen. Maar realiseer je wel dat het natuurlijk altijd dezelfde mensen zijn van welk land dan ook die criminaliteit veroorzaken. Waar zij ook misbruik maken in eigen land. Mochten de grenzen open gaan wordt je niet helemaal overspoeld met slechte Roemenen. Genoeg zijn gewoon bezig met hun leven in Roemenië. En heel belangrijk is in te zien dat altijd de slechte mensen opvallen waar de doodgewone of zelfs succesvolle uit de media blijven. Ik zal gewoon blijven hopen dat ik vrij snel hier ook mag werken en verder kan met ons leven en een gezin stichten als de tijd rijp is. Ik hoop dat vervolgens er een warmere houding tussen burgers in Nederland zal ontstaan en dat tevens er een goed beeld is van een grote groep Roemenen. Voor de rest hoop ik dat de wetgeving strenger wordt ten opzichte van criminaliteit in Nederland.

Oana5825 | 21-01-13 | 19:55

Zigeuners mogen stel, dat heeft iets met een nagel aan het kruis van Cristus maken, maar het is wel godgeklaagd, deze Tzunami van MOE-landers in met name de grote steden.

Voor elke supermarkt spelen ze hun deuntje do-re-mi-fa-so-la-ti-do en weer terug (je zal maar winkelier zijn) en met speciale geprepareerde tassen roven ze hier de boel leeg. Als ze al gepakt worden (kans vrijwel nihil) nemen ze de in hun ogen lachwekkende straf gewoon voor lief.

De Oplossing: -1- ongewenst vreemdeling verklaren, dit mag nu al, maar de linkse politici en softe D'66 OvJ's en rechters willen hier niet aan. Onnodig stigmatiserend en dit soort zalvende teksten, KOTS.

Oplossing 2 : De pakkans verhogen en uiteraard de celstraffen. maar de Nederlandse, volkomen inadequate, politie lost nu al slechts gemiddeld maar zo'n 7% van alle misdrijven op en de celstraffen zijn hier voor dit soort gasten lachwekkend laag.

Oplsossing 3: Dit lijkt gewaagd, maar ik pleit ervoor om Nederland 51e staat van de USA te maken.

Bijkomend voordeel: alle dure diplomaten kunnen eruit en naar het machtige State Department luistert ieder weldenkend land in de wereld. Verder kunnen we zo eindelijk het honderden miljoenen euro's kostende koningshuis ontmantelen evenals het miljarden kostende defensie-apparaat en hoeven we niet meer te bakkeleien of er 2 of drie Joint Strike Fighters moeten komen. Dit worden erd an gewoon een paar duizend.
Lat but not least en terug komend op het onderwerp, Roemeense gauwdieven.
Dit soort lui krijgt in Amrika als gauw zo'n 10 a 20 jaar voor overlastgevende diefstallen als deze en in een stuk minder prettige gevangenis als onze 5 sterren gevangenissen en i.p.v. een taakstraf van 10 uur of een boete van 250 euro zoals we in Nederland gewend.

Dus mijn oplsossing (ook voor de eurocrisis). Maak Nederland de 51e staat van Amerika. Gewoon, omdat het kan en "out of the box" denken is.

Schweinchen Dick | 21-01-13 | 19:23

Ik kan jullie precies melden hoe dit afloopt. Een kennis van mij is agent. Die betrapten een Pool op winkeldiefstal. Werd meegenomen. Boete was 100 euro. Had 25 euro bij zich. Boete werd dus 25 euro en mocht weer het bureau verlaten en het boevenpad weer vervolgen.
Met dank aan de EU en Den Haag mensen!

Moonwarrior | 21-01-13 | 19:03

Fred Teeven en Ivo Opstelten staan pal voor een zero tolerance beleid.

websenior | 21-01-13 | 18:39

Stempel in paspoort helpt niet, ze hebben er schijt aan en komen even zo hard weer terug als ze eruit gezet zijn !

Danbolig | 21-01-13 | 18:22

Simpel, als je ze betrapt, zelluf straffen. Als de staat hierin niet kan voorzien is deze overbodig en moeten we dus het recht in eigen hand nemen.

ratelaar | 21-01-13 | 18:11

Vroeger werd, -letterlijk- dit volk als untermensch beschouwd....

a1exs | 21-01-13 | 17:55

Balsaq | 21-01-13 | 14:24 |
Klopt helemaal. Roma worden uitgekotst als crimineel gajes. In Roemenie kan je dat rustig zeggen, hier zijn we ineens 'stigmatiserend bezig'.
Nou de realiteit achterhaald ons wel.

Masturwasbeert | 21-01-13 | 17:25

ik zeg hogere straffen voor wie dan ook. poot eraf als je steelt. of je nou roemeen, nederlander, marokaan of wat dan ook bent. voor de rest leer eens niet alles over een kam te scheren en alles in een hokje te duwen. Iedereen die een kans ruikt zal ergens misbruik van maken. aan bestuurders om daar een stokje voor de steken. niet voor roemenen of marokanen alleen nee gewoon voor iedereen die z'n tengels niet thuis kan houd. en even voor de goede orde voor alle vermoeide Nederlanders betreffende de problemen, kies 5 landen waar je beter zal hebben en als je ze weet verhuis er rustig heen zou ik zeggen. je zal van een koude kermis thuiskomen. dit is een globaal probleem waar wij nog best redelijk mee om weten te gaan in vergelijking met....

Jeroen81 | 21-01-13 | 17:22

En niemand die twijfel heeft dat dit in scene is gezet??
Waar is uw gezonde wantrouwen jegens de politie??

Skunk57 | 21-01-13 | 17:19

Wanneer komt de luie Nderlander eindelijk eens uit zijn leunstoel om naar Dn Haag op te marcheren?

swassannuf | 21-01-13 | 17:13

Het punt is dat winkeldiefstal,wanneer het maar vaak genoeg gepleegd wordt, ontzettend lucratief is. In Rosmalen hebben zigeuners jarenlang de winkels geplunderd. Iedere keer als zij aangehouden werden stonden ze binnen een paar uur weer op straat om opnieuw hun slag te slaan.
Bordjes met "Verboden voor Zigeuners" werden door de weldenkende elite onder het mom van Godwin meteen verboden.
Die zigeuners hebben nu dikke villa's in het dorp staan. Die Roemenen kunnen op gelijke wijze echt heel veel geld in een paar jaar tijd bijeen sprokkelen.

du Roi Soleil | 21-01-13 | 17:06

Niet zo zeuren joh pffff, doe gewoon je werk en zorg voor jezelf dan eindeloos te klagen over mede aardbewoners die in slechte omstandigheden zijn opgegroeid. tuurlijk moet de overheid wat doen. we zien het wel. en maak wel een verschil tussen zigeuners en roemenen want dat is er wel degelijk.

Jeroen81 | 21-01-13 | 16:56

"Of gewoon de grenzen weer dicht en op elke overgang een smoelenboek en een pliesie met een gun."
-
Dat mag niet.
Da's niet liev.
Gaat tegen de flower-power doctrine in.

Ahasveros | 21-01-13 | 16:49

Het ergste is de laconieke houding van de regering. Zeggen heel simpel dat de uitbreiding van Schengen naar Roemenië en Bulgarije tot maximaal 2014 kan worden uitgesteld. En in plaats van daarop te zeggen dat ze alles op alles zullen zetten om een uitbreiding van Schengen te voorkomen, zegt zo'n Asscher doodleuk. Tsja, internationale wetgeving, niets aan te doen, gewoon zorgen dat we er op voorbereid zijn. Pure burgerhaat. Ondersteund door een ministerie van Buitenlandse Zaken (de afgelopen jaren volgelopen rancuneuze progressieve figuren) dat zich schaamde voor de harde lijn die het vorige kabinet voerde tegenover Schengen. Een harde lijn die nergens begrepen zou zijn, maar waar de rest van West-Europa toch erg blij mee bleek te zijn toen de regering van Roemenie ineens niet zo fatsoenlijk bleek te zijn.
.
Nederland wordt nu al overstroomd door Bulgaren. Vragen doodleuk een bankrekening aan, nemen kredieten op en verdwijnen vervolgens om nooit meer gevonden te worden. Als de grenzen straks opengaan is de ellende niet te overzien.

waskuip-admiraal | 21-01-13 | 16:35

Eruit gooien? Uit wat? Uit een land zonder landsgrenzen? LOL. Maakt geen kont uit wat je doet. Ze staan na vrijlating een uur later weer bij de plaatselijke detaillist te graaien. En worden ze echt in de cel gezet, hebben ze even pauze en een luxere omgeving dan thuis. Interesseert ze geen bal.

PopperFlopper | 21-01-13 | 16:30

Ach jee, en ABN-AMRO heeft nu nog net wel, in navolging van de RABObank, de pinpassen voor geldopname buiten Europa geblokkeerd. Volgens mij kunnen ze die passen beter voor die MOE-landen blokkeren, maar ik zal het wel weer mis hebben. Tja,ik heb er dan ook niet voor doorgeleerd...

K. Metjes | 21-01-13 | 16:27

Avant | 21-01-13 | 14:44 | + 1 -
Toevoeging: Ze zijn absoluut dol op veiligheid als dat betekent dat ''gewone werkende Nederlanders'' beter bespioneerd kunnen worden. (als je beseft wat ze allemaal zomaar kunnen weten van je.... ) Het grote gevaar en de grootste factor van problemen is blijkbaar niet de compleet mislukte immigratie/integratie, maar die sporadische aanslag die de AIVD (AIVD-zijdank) op tijd weet te verhinderen.

Zo leiden ze de aandacht (onbedoeld) af van de dagelijkse terreur. Ze zijn er echter wel verdomd goed in om jou of mij in het gareel te houden en perfect te weten wat we doen.

Gallemies | 21-01-13 | 16:20

@doskabouter | 21-01-13 | 15:54
Coup plegen dan maar of toch maar emigreren?

Herp Derpinton | 21-01-13 | 16:18

Honderdduizend vragen en honderdduizend goed gemeende suggesties op GeenStijl of waar dan ook zullen geen veranderingen teweeg brengen. Tien jaar geleden concludeerde ik: het interesseert niemand ene moer meer hoe de maatschappij functioneert. Iedereen is met zichzelf bezig, niemand wenst meer enige verantwoording op zich te nemen (laat staan af te leggen) en gezien de soms loeiharde maar vooral respectloze reaguursels op GS zal het alleen maar minder worden.
.
Ergo: we staan er niet alleen bij en kijken er naar, we maken volop deel uit van deze rotzooi.
Vraag. Houdt nog iemand de deur open voor een dame?
Antwoord. Welluke dame?

Van Dikhout | 21-01-13 | 16:15

Nou.... wat een verrijking weer.
Nederland.... luilekkerland.
Hou es een keer op met dat jatten en neem alsjeblieft een keer accordeonles!

Schietmijmaarlek | 21-01-13 | 16:04

gimme a beat,rix | 21-01-13 | 15:08

Wegwezen uit die godvergete kudtstad. Denk aan de toekomst van je kind!

doskabouter | 21-01-13 | 15:57

die zijn nog sneller weer op straat aan het "werk" dan als ik word aangehouden en bekeurd ben en een preek moet aanhoren voor 10 km te snel rijden.

gider | 21-01-13 | 15:55

Herp Derpinton | 21-01-13 | 14:10

En zo worden we aan alle kanten bestolen. Door regering, door de gemeente, door de roemenen, door bontkraagjes ...... Dit volk is het zat.

doskabouter | 21-01-13 | 15:54

Rodney King'en en de Noordzee in pleuren…

el mero mero | 21-01-13 | 15:45

Zijn onze daadkrachtige politici nog in het land of is er weer "reces"?
Hopelijk wordt GS gelezen, kunnen ze zien hoe de burger tegen ze aankijkt met hun laffe slappe maar ook domme beleid.

lanexxx | 21-01-13 | 15:43

-weggejorist-

Bakito | 21-01-13 | 15:35

-weggejorist-

Boer in 020 | 21-01-13 | 15:34

Krijgen we nu nog een Elfstedentocht, of niet? Ja. Je zou die boeven de baan kunnen laten vegen.

Peter Rottevanger | 21-01-13 | 15:34

pius | 21-01-13 | 15:19 | + -1 -
ja... nee... inderdaad, dan heb je het recht om te jatten, sociaal bezig zijn... toch Pius ?

duitse herder | 21-01-13 | 15:28

Wat een zure reacties weer. Die moelanders moeten ook eten hoor, die kennen geen gespreid bedje zoals jullie.

pius | 21-01-13 | 15:19

frank87 | 21-01-13 | 14:28 |
Maar er zijn hier heel hardwerkende Roemenen die bij het boodschappen doen zorgen voor een sfeermuziekje. Ze houden dan weer wel hun hand op.

Watapatja | 21-01-13 | 15:19

Er woont sinds een half jaar naast mij,een hele zware heroine junk.en junkies en dealers komen de hele dag langs,en staan ruzie te maken over de heroine,voor het raam van mijn zoontje(7) en die word iedere dag huilend wakker van de vechtende en ruziende junkies voor zijn raam.. toen ik laatst vroeg of het stiller kon,zij hij 'opkankeren,wat wou je dan?'en toen viel hij mij aan,ik verdedigde mij nogal succesvol.. vervolgens ben ik gepakt voor mishandeling,hij gaat vrijuit,en ik word nu met mijn zoontje bedreigd met de dood.. dit is nu dus nederland.. als ik hier wegkan doe ik het meteen.. de wet verlangt van mij,dat ik me in elkaar laat meppen door junkies.. doe ik niet.

gimme a beat,rix | 21-01-13 | 15:08

Werkt Pippi Langkous bij de A'damse politie?

p.s. zo'n "stempel persona non-grata" in het paspoort werkt natuurlijk alleen als er aan de grenzen ook daadwerkelijk gecontroleerd wordt, en niet als alles zo lek is als een mandje.

bokkenrijder | 21-01-13 | 15:04

Te triest voor woorden. Zet anders ook nog eens één van de pittbulls van Powned er op. Kunnen die de verantwoordelijken in Den Haag niet eens aan het kunstgebitje voelen?

ECS | 21-01-13 | 15:04

Beetje stigmatiserend artikel dit. Ook tegen criminelen uit niet-MOE-landen wordt uiterst slap opgetreden.
Mic Mokum | 21-01-13 | 14:08

hahaha

Pritt for president !

Een Soort Iets | 21-01-13 | 14:59

ommezwaai.
Daar het je een punt. Toch noemen ze in Africa niet voor niet de moe-ers 'faux europeans'

anne de graaf8209 | 21-01-13 | 14:57

necrosis | 21-01-13 | 14:45
Holzie is sinds zijn ban een stuk makker geworden.
Zo zie je maar.... Waar een ban niet allemaal goed voor is!
*Houdt muisaanwijzer op de NSB knop*

Ommezwaai | 21-01-13 | 14:56

duitse herder | 21-01-13 | 14:38 | + 6 -

Hier is alles wat maar zou overwegen PvdA te stemmen welkom...

eerstneukendanpraten | 21-01-13 | 14:56

Slechtste denkbare scenario is dat je getild wordt door dat moe tuig en je ook nog een parkeerbon krijgt.
Zal vast wel vaker gebeurd zijn, geen wonder dat de burgers er de pest inkrijgen.

Terpen-tijn | 21-01-13 | 14:53

Beetje naïef van Frank te denken dat Den Haag daar uberhaupt nog wat aan kan doen. De Nederlandse politiek is alleen nog maar wat gerommel in de marge, de rest wordt opgelegd door Europa.

hStripe | 21-01-13 | 14:53

necrosis | 21-01-13 | 14:47
Ach, in de grenstreek is het al helemaal schering en inslag met die lui.
Daar zijn het voornamelijk Albanezen die je met fors geweld in je eigen huis beroven.
Vervolgens wonen ze tussen neus en lippen door ook nog even je liefje uit....
Fijn wonen hoor!

Ommezwaai | 21-01-13 | 14:52

anne de graaf8209 | 21-01-13 | 14:44
Moe-landers zijn in de regel blank ("wit"), mocht je dat nog niet zijn opgevallen..
Dus kunnen we heden ten dage de groep winkelgraaiers als volgt indelen:

- Lichtgetinten
- Negeroide
- Witmenschen

Ommezwaai | 21-01-13 | 14:49

@Ommezwaai | 21-01-13 | 14:43
Ergens in Limburg..... the horror...

necrosis | 21-01-13 | 14:47

@panadol | 21-01-13 | 14:43
Ik betaal die maffia in Den Haag anders genoeg protectiegeld, zou logisch zijn als je dan ook een beetje protectie krijgt. Niet zo gek dat zoveel Nederlanders het eens in het gebied van een andere maffia-clan willen proberen.

witwas | 21-01-13 | 14:45

PVV wou hier tegen optreden, volgende verkiezing dan maar op stemmen he?

funkyd | 21-01-13 | 14:45

@hölzenbein | 21-01-13 | 14:41
Je kan zoveel beter, en toch doe je het niet..... jammer.

necrosis | 21-01-13 | 14:45

Mark Rutte is nog nooit betrapt op enige interesse in veiligheid, en van de PvdA hoef je op dat gebied uberhaupt niets te verwachten. Conclusie: de criminelen winnen, en zullen dat nog vele jaren blijven doen.

Avant | 21-01-13 | 14:44

@Zegg | 21-01-13 | 14:33
En vooral... we zitten hier toch maar even. Daar ga ik mijn vingers niet aan branden. Hebben m'n voorgangers ook niet gedaan.

harry poster | 21-01-13 | 14:44

Alsof alle (winkel) diefstal aan moelanders is toe te schrijven.
Camara, tags, poortjes en V-tjes zijn echt geen investeringen die de
branche doet voor als er een Bulgaar komt shoppen. Witte mensen jatten
net zo goed.

anne de graaf8209 | 21-01-13 | 14:44

Holzenbein 14;41
Je hebt gewoon geluk, dat er in dat achtelijke dorp van jou niks te halen valt.

Terpen-tijn | 21-01-13 | 14:43

houtpoot | 21-01-13 | 14:41
En waar mag hier dan wel niet zijn?

Ommezwaai | 21-01-13 | 14:43

En jaren tikken voorbij na de legendarische woorden van Fortuin: "Dit land is het zat! C'est ca!". Het land was het ook zat... en is dat nog steeds. Waarom verandert daar niets in? Waarom is Den Haag zo ontzettend laf met ingrijpen en heeft crimineel tuig het voor het zeggen in dit land?
harry poster | 21-01-13 | 14:31
.
Niet alleen Den Haag is laf. Ik zie in ieder geval geen grootschalige demonstraties voor de 2e kamer of andere signalen dat 'dit land het zat is'. Dit land is een stel wiebelknieeen en krijgt de criminaliteit die het verdient.

panadol | 21-01-13 | 14:43

Nergens last van hier. Typisch randstad(debielen)probleem. Regel het maar zelf lutserts.

hölzenbein | 21-01-13 | 14:41

harry poster | 21-01-13 | 14:31
.
Ik denk dat normen en waarden opzettelijk worden gedowngrade,
opdat 't abnormale van vandaag het normale is van morgen.

fleischer | 21-01-13 | 14:39

Daarom heeft niet-EU land Noorwegen grensbewaking. En neem van mij aan dat deze busjesmensen en vliegveldmensen het land niet binnenkomen.
Voordat ze het alfabet kunnen opzeggen is hun terugreis al begonnen. Richting... juist ja.

duitse herder | 21-01-13 | 14:38

*wacht op vervolgfilmpje: Graaiboeven weer op pad*

hetluis | 21-01-13 | 14:37

In een normaal land gaat het zo>> de politie bestrijdt criminaliteit en houdt toezicht op de regels van de burgers. In die volgorde.
In Nederland is dat precies andersom, gewoon omdat toezicht houden meer munten in het laatje brengt.

Terpen-tijn | 21-01-13 | 14:35

Den Haag doet er geen moer aan en waarom.....

Simpel, iets van ivoren torentje..... ver van mijn bed show...... we zitten hier niet voor U, maar voor ons zelf..... ect.... ect....

Zegg | 21-01-13 | 14:33

En jaren tikken voorbij na de legendarische woorden van Fortuin: "Dit land is het zat! C'est ca!". Het land was het ook zat... en is dat nog steeds. Waarom verandert daar niets in? Waarom is Den Haag zo ontzettend laf met ingrijpen en heeft crimineel tuig het voor het zeggen in dit land?

harry poster | 21-01-13 | 14:31

waarom oppakken? ,een dag later staan ze er weer ,dankzij die rubberen Robbies in onze politiek ,stempel geven en wegwezen met die moelanders .
Nederland is een laf smerig buitenlands derde rangs land geworden. ergste is ,u stemde er zelf voor ,bedankt PvdA en VVD kuddevolk..

Adriaenszoon | 21-01-13 | 14:31

Nouja, gelukkig hebben ze niet te hard gereden want dat zou pas echt erg zijn. Daar zijn de straffen dan ook naar.

DerUnterMensch | 21-01-13 | 14:31

Deze mensen zijn juist hard bezig te integreren. Ze kijken wat onze politici, bestuurders en mediabonzen doen en kopiëren dat gedrag, alleen bij ontstek van hoge functies zijn zij aangewezen op de kleingraaimethode in winkels.

Ja nee, geen mening | 21-01-13 | 14:31

Tja, wat wil je nou precies als het land zelf wordt bestuurd door de grootste graaiboeven?

Fopspeen | 21-01-13 | 14:31

mens = men

TonyD | 21-01-13 | 14:30

Echt prioriteit zal dit toch nooit krijgen, aanhoudingen leveren niks op voor de politie.

Terpen-tijn | 21-01-13 | 14:30

Er zijn landen waar mens hijskranen inzet tegen dit soort schorriemorrie!

TonyD | 21-01-13 | 14:29

@IkLachJeHardUit | 21-01-13 | 14:25
U bent Hagenees?

Che_cuevara | 21-01-13 | 14:29

Gemeente Amsterdam heeft last van criminelen en de Gemeente Den Haag moet er wat aan doen???

Of bedoelen jullie de overheid/regering??? Zeg dat dan, ik vind het altijd grappig als bepaalde types over Den Haag spreken ipv Overheid/regering.
"Al mijn geld gaat naar Den Haag" huilt zo'n type.
En dan is mijn standaard antwoord, "Ja hallo, zeg geld voor onze gouden kranen en stoeptegels moet ergens vandaan komen".
"Het is de schuld van Den Haag dat ik nu mijn huis kwijt bent" huilt zo'n type.
"Dan had je maar geen Hagenaar moeten beledigen" is mijn antwoord.

Altijd humor als zo´n type dan stotterd zegt dat hij/zij de regering bedoelt. Zeg dat dan kneus!
Wahahahaha

IkLachJeHardUit | 21-01-13 | 14:28

@Balsaq | 21-01-13 | 14:24
Jammer alleen dan de Roemenen waar niets mis mee is, allemaal in Zwitserland zitten dan

frank87 | 21-01-13 | 14:28

@KeesKast | 21-01-13 | 14:13
"Als een Nederlander zijn vrouw tegen de vlakte slaat (hoi Rafael) dan hebben we het er niet en geven we een Marokkaan (Ali B) nog de schuld."
Sylvie heeft geen aangifte gedaan, dus geen vervolging slimmerik

Che_cuevara | 21-01-13 | 14:27

@Einde van de Domheid | 21-01-13 | 14:22
Veel mensen zeggen iets. Weinigen doen iets.

hfakker | 21-01-13 | 14:26

nogal stigmatiserend idt. Dit moeten we niet willen met z´n allen. Stort uw bijdrage op giro 555 ovm red een roemeense steeldief en het slaris van de CEO van Oxfam.

nu even niet | 21-01-13 | 14:26

KeesKast | 21-01-13 | 14:13 |
Wij Marokkanen worden keihard aangepakt als ik iemand op zijn Bek sla omdat hij mijn vrouw beledigd moet ik maanden de cel in.
-
Je gaat mij niet wijs maken dat een rechter een marokkaan harder straft vergeleken met een Nederlander, om hetzelfde feit. Als dat je punt is..
-
Dat van Rafael is zo breed uitgemolken dat valt niet meer serieus te nemen.
-
Die terrorist had of had niet een Nederlands paspoort. Dan draag je ook de Nederlandse identiteit.(had ik ook graag anders gezien).
-
Daarnaast kan je tig afleveringen vullen van 'opsporing verzocht' met alleen maar Marokkanen. Doe daar dan wat aan, ipv hier te gaan zeuren, dat je het zo zwaar hebt. Flikker dan op naar je eigen land als het je niet bevalt. We hoeven jou en je volk hier niet, we kunnen jullie missen als kiespijn. Stelletje armoedzaaiers. Moskeeen en zwarte scholen, alles gekregen. Je krijgt het regelrecht in je bek teruggetufd.

hamertje | 21-01-13 | 14:26

ergste is nog dat ze in Amsterdam dat zakkenrollersteam hebben gehalveerd /zowat opgeheven, nu helemaal vrijspel dus. Dus als ik winkeldief, tasjesdief etc zou zijn wist ik wel: dagje adam!

gelachewoar | 21-01-13 | 14:26

Veel mensen lijken te MOE om er nog om te geven.
Hollandsche ziekte; let it rot.

hfakker | 21-01-13 | 14:26

Gemeente Amsterdam heeft last van criminelen en de Gemeente Den Haag moet er wat aan doen???

Of bedoelen jullie de overheid/regering??? Zeg dat dan. Ik vind het altijd grappig als bepaalde types over Den Haag spreken ipv Overheid/regering.
"Al mijn geld gaat naar Den Haag" huilt zo'n type.
En dan is mijn standaard antwoord, "Ja, hallo zeg geld voor onze gouden kranen en stoeptegels moet ergens anders vandaan komen".
"Het is de schuld van Den Haag dat ik nu mijn huis kwijt bent" huilt zo'n type.
"Had je maar geen Hagenaar moeten beledigen" is mijn antwoord.

Altijd leuk als je dan stamelend zeggen maar ik bedoel de regering. Zeg dat dan kneus!

IkLachJeHardUit | 21-01-13 | 14:25

/Opstelten modus aan

U als burger moet niet zeuren.
Deze mensen moeten zichzelf ook onderhouden.

/Opstelten modus uit

Ing. eslapen | 21-01-13 | 14:24

@KeesKast | 21-01-13 | 14:13
Als ik een blond 'dinnetje heb die niet gediend is van aandacht van mocro's en ze gewoon negeert, wordt ze nagesist en krijgt ze opmerkingen als 'hoer' naar haar hoofd geslingerd.
U vind dat normaal?

necrosis | 21-01-13 | 14:24

@Merkava | 21-01-13 | 14:09
En toch begrijp ik de politiek niet.
Als die moelanders alles van ons hebben gestolen blijft er toch niks meer over voor den Haag om te stelen.
Dat is hetzelfde als de ene bende die in het territorium van een andere bende aan de slag gaat, daar komt gewoon een bende oorlog van.
Als den Haag nog wat willen jatten van de burgers, zouden ze beter ook maar eens een bende oorlog beginnen tegen die moelanders.

Che_cuevara | 21-01-13 | 14:24

@Herp Derpinton | 21-01-13 | 14:10:

Laat het de gemiddelde Roemeen niet horen! Ik werk hier (in Zwitserland) met een heel aantal (uitstekend opgeleide!) Roemenen samen.

Als ik mijn Roemeense collega's naar de "Roma" vraag dan komt er taal uit die ik op dit forum niet kan opschrijven zonder dat er een "weggejorist en opgerot" aan te pas komt. Het komt er (iets acceptabeler opgeschreven) op neer dat de gemiddelde normale Roemeen PISWOEST is over de reputatie die _zij_ in het buitenland hebben omdat _Roma_ de boel verstieren.

Met de gemiddelde opgeleide Roemeen is helegaar nietsch misch!

Balsaq | 21-01-13 | 14:24

Ah, we komen ergens. Ik zei het 5 jaar geleden al, Polen zijn de nieuwe Marokkanen. *Pleiten blijft voor onderscheid op crimineel/niet crimineel, en gezwatel over religie aan de borreltafel te laten.*

Einde van de Domheid | 21-01-13 | 14:22

Dat 'oostblok tuig' is overigens gewoon de prijs die u moet betalen voor de welvaart die de EU en de euro ons heeft gebracht..... *proest*

Fatwabuster | 21-01-13 | 14:22

Waarom geen stempel in het paspoort? Gaat dat helpen dan? Al zet je het hele paspoort vol stempels, teken je een snor en zo'n mooie ijsmuts op je paspoortfoto, er is toch geen HOND die naar dat paspoort kijkt.

osta | 21-01-13 | 14:22

@KeesKast
Dat voorval gebeurde niet in Nederland en er is geen aangifte van gedaan. En er is een groot verschil tussen een klap met vlakke hand en je vrouw bond en blauw slaan omdat ze niet goed heeft afgewassen of een of andere kudt reden.

Verder wordt er totaal niet hard aangepakt in Nederland. Een paar uur taakstraf of een weekje de gevangenis in hooguit. In Den Haag worden dagelijks burgernet meldingen van inbraken en berovingen gemeld en dan zoeken ze weer een licht getinte mannen of noord Afrikaans uiterlijk van een jaar of 16-17. Blijkbaar hebben ze al heel vroeg door dat graaien makkelijker is dan werken en als je wordt gepakt is de straf zo laag dat het nog lucratief is ook. Dus ga alsjeblieft niet de gebeten hond spelen!

Satje | 21-01-13 | 14:21

@satje: het waren er volgens mij 93 bij die man met die blauwe mercedes en dat kindje los op de achterbank.Verbaasde me daar ook al over dat hij gewoon mag doorrijden.Doet een ander persoon met onbesproken gedrag zoiets dan is hij/zij de sjaak.

extrasaus | 21-01-13 | 14:21

@DANNY3960 | 21-01-13 | 14:17
Alle huur-auto's in Frankrijk gebruiken departement 93 voor het kenteken.
(Net als 'M'unchen & 'HH'amburg in Duitsland btw)

Piet_Snot | 21-01-13 | 14:21

Mag je dan als MOE-lander zomaar stelen van de burger?
Da's toch ongewenste concurrentie voor onze politici?

Che_cuevara | 21-01-13 | 14:20

Text in video: "waarom niet in het paspoort een stempel met ongewenst vreemdeling" LOL ! Je mag je niet eens mild negatief uitlaten over de meest ranzige straatrovers met een bepaald uiterlijk. Laat staan dat je die stempel mag zetten... NL ist kaput !

WatEenGezeikWeer | 21-01-13 | 14:20

Bedenk wel, dit gaat bijna altijd om zigeuners. Dit is net zoiets als Marokkanen in Nederland als Nederlanders bestempelen.

Ion Susai | 21-01-13 | 14:20

@Merkava | 21-01-13 | 14:09
Je vergeet CDA, GroenLinks, D66 en de ChristenUnie en hoogstwaarschijnlijk elke andere partij zodra ze aan het pluche geroken hebben.

van heinde en verre | 21-01-13 | 14:18

Roemenië: kansloos land met kansloos volk. Maar er is natuurlijk één land in Europa waar ze mee dan welkom zijn. Lang leve de 'weg met ons' mentaliteit...

eerstneukendanpraten | 21-01-13 | 14:18

Bij andere groepen "buitenlandse toestroom" hebben we als land te kennen gegeven volstrekt niet geinteresseerd te zijn in mate waarin zij streven naar succesvolle integratie, meedoen in de samenleving, en respect hebben voor onze wetten en mores. Vreemd dat nu MOE-landers wel aangesproken mogen worden...

Parel van het Zuiden | 21-01-13 | 14:18

Als ik boef zou zijn, dan wist ik het wel als ik een man met vlechtjes met een oranje kwastje zou zien.

bennutzat | 21-01-13 | 14:17

De impact die deze gasten hebben op 1. de capaciteit van de politie 2. het veiligheidsgevoel en 3. hardwerkende middenstanders is buiten alle proporties. En het liefst sturen we ze terug, maar als dat niet kan (om de een of ander stompzinnige EU reden), waarom kunnen ze dan niet langdurig de gevangenis in?

Er schijnt veelplegersbeleid te zijn. Herhaling wordt zwaarder bestraft. Maar waarom worden deze gasten niet tamelijk permanent weggestopt?

van heinde en verre | 21-01-13 | 14:16

Pritt, wil je niet zo naar praten over deze Europese burgers?! Althans dat vindt Brussel. Smerig Oostblok tuigh zonder geweten.

Sliptong | 21-01-13 | 14:16

@KeesKast | 21-01-13 | 14:13

Wat is het probleem nu precies.... snap geen hol van je tegel!

Fatwabuster | 21-01-13 | 14:16

Ik zie ze anders niks stelen of rollen. Enkel de begeleidende tekst insinueert deze strapatsen.
Maar dat zal wel weer aan mij liggen ...

Piet_Snot | 21-01-13 | 14:15

@Hamietje1 | 21-01-13 | 14:13
Ik zou liever wat anders afhakken, maar dat vind Joris vast niet oke.....

necrosis | 21-01-13 | 14:15

Ze waren te druk bezig met lobbyen voor Dijsselbloem. Gefeliciteerd knakker mag je netwerkvriendjes wel bedanken. Politiek gaat niet over echte dingen zoals hoe we dit soort problemen oplossen, het gaat over vriendjes baantjes geven in moeilijke tijden en het voorkomen dat mensen zelf eigen rechter gaan spelen en de problemen wel oplossen.

minderheid | 21-01-13 | 14:14

Leuk zo’n stempel maar als je geen grenzen meer hebt zal het niet werken.

basweetutwel | 21-01-13 | 14:13

-weggejorist-

KeesKast | 21-01-13 | 14:13

Hand afhakken klinkt nu opeens niet meer zo slecht he?

Hamietje1 | 21-01-13 | 14:13

Volgens mij hebben die MOE-landers te weing borstvoeding gehad.

rara | 21-01-13 | 14:11

Het is toch te triest voor woorden dat ons rechtsysteem dit gewoon in stand houdt? Dat we zo laag straffen dat ze het gewoon keer op keer op keer weer doen en er eigenlijk niets tegen wordt gedaan?! Lijkt me voor de winkeliers en benadeelden al helemaal hopeloos, die zien dezelfde gasten gewoon dezelfde dag weer buiten lopen. Of voor de agenten die ze wel weer kunnen oppakken maar ze de volgende dag ook weer mogen oppakken omdat er te weinig tegen wordt gedaan. Gewoon 3 strikes out systeem dan maar, de 3e keer gewoon levenslang. Net als gisteren bij wegmisbruikers, een gast met 59 delicten op zijn naam. Nou toch knap dat hij nog steeds vrolijk buiten loopt. Nu gewoon al het tuig of goed straffen of eruit gooien zodat ze wel twee keer nadenken om met hun poten aan andermans spullen te komen! Sorry ben het spuug en spuug zat!

Satje | 21-01-13 | 14:11

Ja wegwezen. Behang is ook mooi.

OverdrevenGeouwehoer | 21-01-13 | 14:11

Het filmpje kijken duurt langer dan de tijd die dit tuig op het politiebureau heeft mogen doorbrengen.

blinde kip | 21-01-13 | 14:11

Ze protesteren niet eens. Na 3 uurtjes op het politieburo worden ze weer losgelaten en begint het weer van voren af aan.

Roscoo1963 | 21-01-13 | 14:10

Mooi hoor zo'n pliesie-zakkenrollersteam. Die doen aan sportvissen: vangen en weer teruggooien.

Godsammekraken | 21-01-13 | 14:10

Roemenen zijn zigeuners en bij zigeuners is stelen heel normaal helaas valt er in Roemenie niks te stelen en daarom gaan ze hier heen, maar ze hebben niet door dat de Grieken al bijna alles hebben gestolen.hier.

Herp Derpinton | 21-01-13 | 14:10

De Nederlanse politiek heeft er kennelijk baat bij dat de autochtone bevolking beroofd, verkracht, bestolen en vermoord wordt door buitenlanders, want het is ondertussen aan de orde van de dag. Wat ze nou precies te winnen hebben met het gebrek aan aanpak is mij een raadsel. Wat mij nog meer verbaast is de slappe houding van de slachtoffers die massaal blijven stemmen op de veroorzakers van de problemen. Zolang de PvdA en de VVD de dienst uit blijven maken, kan ik dan ook niet anders doen dan mijn schouders optrekken en er geen zier om geven, want kennelijk is dit wat de mensen willen en denkt de meerderheid dat dit normaal is.

Merkava | 21-01-13 | 14:09

Waar de wil en het lef ontbreken.... ontbreken ook de daden. De nederlandse politiek zijn op een paar uitzonderingen na een stel laffe amoebes !!

Fatwabuster | 21-01-13 | 14:08

Kudo's voor Frank!

Prof.Dr.Ir | 21-01-13 | 14:08

Beetje stigmatiserend artikel dit. Ook tegen criminelen uit niet-MOE-landen wordt uiterst slap opgetreden.

Mic Mokum | 21-01-13 | 14:08

Opperhoofd Ivo is even druk het aantal parkeerboetes controleren. Belangrijk! Kan niet gestoord worden.

van heinde en verre | 21-01-13 | 14:07

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland