Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Vrienden van Van Jole willen hoofd Pauw

westergasprotest534.jpgWestergasterrein, Amsterdam. Hedennamiddag. De interne VaraFittie (uitleg hier) tussen grootverdiener Jeroen Pauw en de ledengeldkrabbelaar Francisco van Jole begint onfrisse vormen aan te nemen. Boeroepende booslima's verstoorden de redactievergadering van Pauw en Witteman met bovenstaande demo (klik voor groot). Aangezwengeld door een tsunami van haat door deze Jolopinie op hun thuismadrassa. De groep beschikte over nog veel meer protestborden. Check hierrr en daarrr en weigerde het terrein te verlaten. Volgens de laatste geruchten gaat Van Jolo (verkleed als schaatser Sven Kramer?) de heer Pauw naar de keel vliegen tijdens de uitzending. Livestream Pauw & Witteman HIERRR.

Reaguursels

Inloggen

Fijn dat je toch nog hoop hebt.
Jammer dat je niet in wenst te gaan op mijn vragen.

´wat je zegt doe je zelf´ slaat echt nergens op, ik noem niemand xenofoob, en probeer altijd inhoudelijk in te gaan op vragen, ipv op de vorm zoals jij.

Ook steun ik primair intolerante organisaties als de islam niet, maar de intolerante reacties erop wel, en de intolerante reacties DAAROP weer.. niet! Dat komt, omdat ik de popperparadox snap.

Hoe de naam van Karl precies geschreven word boeit me minder.

´alles wat jij tegen mij zegt doe jij ook´ is echt een flut antwoord. Jij bent hier puur om het debat te frustreren, denk ik dan.

Dat spiegelen van je, daar ga ik nl boven al op in. Ten eerste zie jij dingen in de pvv die er niet zijn, en ga jij die dan spiegelen. Ten tweede vraag ik jou, hoe jij het zou vinden als wij de islam zouden spiegelen, net zoveel zouden dreigen en moorden en geweld hanteren en stelen van de islam, als de islam van ons.

De islam roept op tot het vermoorden van homos, afvalligen, joden, onzedige vrouwen, en ongelovigen.
De pvv roept niet op tot het vermoorden van moslims.
Links roept dan wel weer op tot het vermoorden van Pim en Geert.

Toch meen jij dat de kwaderik in dit geheel ´de pvv´ is. Vreemd. Als wij eens spiegelen wat links ons aandoet, en OOK gaan dreigen, is de tent ineens te klein. Als wij moslimas zouden behandelen zoals de islam onze meisjes behandelt, dan zou de tent te klein zijn. Etc.

Nee, met ´ik spiegel alleen jullie maar´ kom je er niet, pius. Dan snap je ook de popperparadox niet helemaal.

A (islam) tolereert (oa!) B (homos) niet EN DREIGT ZE TE VERMOORDEN. (is dus de intolerantiebron)
C (pvv) tolereert daarom A niet (intolerante reactie bedoelt om de intolerantie te verminderen, zoals uit het antwoord op de popper paradox volgt)

D (links) tolereert daarop C niet, maar A wel!

D is dan de intolerantie alleen maar aan het vergroten, en wel op twee manieren, 1 ze doen NIETS tegen de intolerantie van A, waardoor de intolerantie al ongehinderd toeneemt. 2, Ze bestrijden degenenen die WEL iets doen aan die bronintolerantie.

De enige in dit verhaal die de intolerantie proberen te doen afnemen, is C, de pvv. Die alles tolereert, behalve BRONintolerantie, geheel conform de popperparadoxoplossing.

Ach, waarom leg ik het nog uit, parels voor de zwijnen waarschijnlijk.

Karel Popper | 16-01-13 | 14:38

@Karel Popper | 15-01-13 | 14:07

Nou. Dat siert je dan inderdaad.

Misschien is er toch nog hoop.

pius | 15-01-13 | 16:42

@Karel Popper | 15-01-13 | 14:02

Wat een fruitvlieg ben jij zeg.

Het feit dat je Karl Popper nogmaals verkeerd schrijft zegt eigenlijk alles, en dat terwijl ik je er op wijs.

en.wikipedia.org/wiki/Karl_Popper

Je bent de zoveelste volstrekt zelf-geabsorbeerde pannenkoek en ik moet het eigenlijk niet doen, maar ik zal je voor de laatste keer uitleggen wat ik bedoel.

Zodat je nieuwe nick het ook snapt.

Alles wat jij aan mij vraagt en waar je me van beschuldigd doe jij zelf. En waarschijnlijk deed je dat ook al onder je ouwe nick. Ik reflecteer daar slechts op.

Helder?

En nou oprotten.

pius | 15-01-13 | 16:42

-'Het was Carl Popper, en'

Blijkt ie toch met een k geschreven te worden... maar ik ben niet te laf om een fout toe te geven: het was inderdaad Karl. My bad!

Karel Popper | 15-01-13 | 14:07

De grap van islambestrijders is dat ze vinden dat alles altijd moet gaan over... juist, de islam, aldus van Jolo.
In feite zouden we maar wat graag de islam negeren, maar ze is als een lelijke puist op het karakteristieke gezicht van ons landje, je probeert er beleefd niet naar te kijken, maar het afzichtelijke ding lijkt je toch steeds maar aan te staren, het groeit met de dag en je vraagt je onwillekeurig af wanneer die ellendepuist open zal gaan barsten en hoe vies het zal worden. En als je dan ook nog weet dat zo'n van Jolo er prominent bij zweert zeg maar, probeer er dan nog maar eens over te zwijgen en weg te kijken.

ZSU-23-4 | 15-01-13 | 14:06

@Pius
Het was Carl Popper, en ik denk dat ik meer van hem begrijp dan jij.

Zo was er de popper paradox, die luid dat wie 100 procent tolerant is, ook tolerant is voor de intoleranten, waardoor de intolerantie alleen maar toeneemt.

De oplossing was dan: intolerant reageren op intolerantie.

Daarbij moet nog gesteld worden dat het van belang is onderscheid te maken op primaire (bron)intolerantie, en secundaire intolerantie: zijnde de reactie op de 1e vorm.

De islam is, vanuit de bron, intolerant.
De pvv is daarom, om de tolerantie te maximaliseren, intolerant tegen de islam.
Vervolgens is links intolerant tegen de pvv, en NIET tegen de islam. Dan heeft links het niet helemaal begrepen, schaart zich achter de intolerantie-bron en bestrijd het de bestrijders van de intolerante islam.

Maar dat zal wel hogere wiskunde voor je zijn.

Dus beantwoord maar deze simpeler vraagjes:
De pvv bekritiseerd het geweld van de islam.
Wat is daar 'xenofoob' aan?

Is iemand die met een Hongaarse gehuwd is: bang voor buitenlanders? Xenofoob?

Waarom dan toch constant die stikker erop proberen te plakken?

Karel Popper | 15-01-13 | 14:02

@Karel Popper | 15-01-13 | 12:20

Gelukkig heet je Karel Popper en geen Karl Popper. Voor de rest heb ik geen idee waar je het over hebt.

En dat wil ik graag zo laten.

pius | 15-01-13 | 13:48

Schijtbagger Kutvolk!

fritsspits | 15-01-13 | 13:38

@zeg maar jansen | 15-01-13 | 00:06
'Je kunt niet stellen dat mensen die een andere mening zijn toegedaan dan de jouwe niet het recht hebben die te ventileren.'

Wel als die mening is dat ze mij willen vermoorden.

Het gaat helemaal niet om het hebben van een 'een andere' mening: dat is prima.

Het gaat erom dat die mening luid: 'laten we alle homos vermoorden' - 'laten we verkrachtte vrouwen stenigen' - 'laten we afvalligen afmaken' - 'laten we ongelovigen oorlogsbuit zijn' DAT is de sharia.

Mensen die voor de sharia demonstreren, willen anderen vermoorden, roepen op tot geweld. Dat is het verschil, met mensen die tegen de sharia demonstreren: die willen namelijk niemand vermoorden, protesteren tegen het geweld.... en jij ziet werkelijk geen verschil? Verbluffend...

Karel Popper | 15-01-13 | 13:27

Ik vind P&W doorgaans niet eens zo links georienteerd in hun uitlatingen.
Het is vooral de selectie & timing van de onderwerpen die de linkse kokervisie belichamen.
Op momenten dat de publieke opinie een beslissing kan beinvloeden alleen links NL aan het woord laten, maar zodra deze een fait accompli is rechts NL uitnodigen om de schijn op te houden het evenwicht te zoeken.

Anijsblokje | 15-01-13 | 13:02

@ Schoorsteenveger 00:56 +1
Mooi momentje van matinale helderheid.

Anijsblokje | 15-01-13 | 12:57

Sinds ik deze pagina vond, en.wikipedia.org/wiki/List_of_fallacie... met daarop een hoop debating fallacies op een rij, vielen de schellen van mijn ogen: links hanteert werkelijk zowat a l l e daar vermelde debattrucjes: om maar niet 'oprecht' te hoeven debatteren.

Het constant roepen dat iemand 'xenofoob' is, net zolang tot niemand meer reageert (omdat er toch nooit inhoudelijk op ingegaan word door de xenofoob-roeper), waarna de xenofoob-roeper, maar vooral de (verse) toehoorders het waar-want-niet-tegengesproken achtten, is gewoon een debattruc: de ad nauseam: argument from repetition.

Ook een die links volop hanteert: de 'ad hitlerum' ('wilders is hitler!'), natuurlijk. Of het misbruik van maken van twee betekenissen van een woord (europa, het continent, of europa, de eussr in 'wie in europa woont kan niet tegen europa zijn', de equivocation), en zo voorts.

Ineens snap ik waarom het debat met links zo stroef loopt: ze willen het debat helemaal niet voeren, maar frustreren. Zowat alles in de lijst heb ik al langs zien komen: het 'out of context' citeren, het fabriceren van ondersteunende 'feiten', de sokpop (toeschouwers die de spreker gelijk geven, en later de spreker zelf blijken te zijn), en zo fukking voorts...

Let maar eens op, hoevaak een linkse leugenaar in een debat een fallacy hanteert om het debat TOCH nog te 'winnen'.

Links is een oorlog tegen ons aan het voeren, en hanteert het frustreren van het debat (=aan het lijntje houden totdat het te laat is) als wapen.

'de islam valt ons aan'
'de christenen vielen ooit mensen aan'
(de tu quoque)

'er zit iemand bij de pvv met een vlekje' (ruzie gehad met vrouw, of met de buurvrouw vanwege een hondje)
'dus is de hele pvv vies'
(Hasty generalization)

'de pvv is een reactie op het geweld van de islam'
'het geweld van de islam is een reactie op de pvv'
(Wrong direction)

etc, etc, etc...

Echt, je beseft ineens waar veel linksen mee bezig zijn: het debat v e r k l o t e n.

Karel Popper | 15-01-13 | 12:34

@pius | 14-01-13 | 23:30
'xenofoob'

Ok, nu ben ik het zat. Waarom zouden wij xenofoben zijn. Het 'racisme'/'xenofoob' roepen, verzin je dat nou zelf?

Tegen welk ras is de pvv dan? (de islam is geen ras heh?) Is de pvv 'bang' voor (alle) buitenlanders? Vreemd, als Wilders bijvoorbeeld gehuwd is met een buitenlandse, een Hongaarse. Vreemd, als wij KEER OP KEER uitleggen dat het niet gaat om waar je vandaan komt, maar om welk terroristisch geloof (de islam) je al dan niet aanhangt en invoert.

Wij hebben niets tegen 'buitenlanders', maar tegen mensen die vanuit hun geloof ons land aan het slopen zijn. Waarom blijf jij dat maar wegzetten als zijnde 'xenofoob'? Is dat, omdat jij zo ontzettend blind en dom en bevooroordeeld bent?

Kom op, leg het eens uit: wat is er xenofoob aan de pvv? En als je het niet kunt uitleggen, dan ben je dus gewoon ruzie aan het zoeken: de boel aan het verdraaien, het debat aan het frustreren, en aan het provoceren.

'dat is spiegelen'
Zullen wij het geweld van de islam eens gaan spiegelen? Hoe zou je dat vinden: als wij de moslims net zo gaan behandelen, als de moslims ons? De islam roept op tot het veroveren van ongelovig land, tot het vernietigen van de ongelovigen, tot het slaan van vrouwen, tot het vermoorden van homos, het vermoorden van afvalligen, het vergassen van de joden. Maar nog valt bij jou het kwartje niet....

Zullen wij dat ook eens doen? 'gewoon spiegelen'?

Zullen wij de moord op Pim of Theo eens spiegelen, hoe zou je dat vinden? Als wij de moslims net zo gingen bestelen, als de moslims ons, 'gewoon spiegelen' toch? Dus moslimvrouwen in het gezicht spuwen en uitschelden, dat is wat jij doet en wilt, toch? 'gewoon spiegelen', nietwaar? Oude moslimvrouwtjes beroven, moslimgezinnetjes hun huizen uitpesten, waarom niet: 'spiegelen' toch?

Wat ben jij nou eigenlijk aan het doen.

Toen de islam ons aanviel, ben jij aan de kant van de islam gaan staan. Wat maakt dat van jou?

Karel Popper | 15-01-13 | 12:20

Jeroen begint de hypocrisie van links te snappen. En wie het eenmaal doorheeft, kan niet meer terug en moet automatisch, geheel terecht, kotsen op links. Moge deze fittie overslaan in de gehele linkse kerk!

lekker wijf | 15-01-13 | 11:01

de Publieke omroepen laat ik links liggen.

Worstjes | 15-01-13 | 10:59

Zo'n Jolo zou je toch gewoon moeten dumpen in Iran of in Syrie. Eens kijken hoe snel meneer genezen was en zou staan te janken om nederland weer binnen te mogen.

denoorman | 15-01-13 | 10:27

Dat had ik laatst in Oost. Er stond een motor met een zwart zeil ervover. Dacht ik toch echt even dat het een burka mevrouw was. Of een brievenbus.

Mammeloe | 15-01-13 | 09:32

Waar gaat dit over echt?!? Moet nog wakker worden denk ik...

Datzegiktoch | 15-01-13 | 09:25

Tsja, grapjes over Moslims maken dat durven ze wel, maar grapjes over de ISLAM!!!!!!!!!
En dan verwarring zaaien: "Ik durf wel grapjes te maken" maar niet over de Islam die zorgvuldig ontweken wordt.
Theo Maassen ouwe schijtbak!!!!!!

stormtijd | 15-01-13 | 09:19

Pauw Witteman en in mindere mate Jeroen Paul zullen de geschiedenis ingaan als het leugenachtige duo dat een gezonde discussie in de weg stond.

Onderbuik | 15-01-13 | 08:17

Sjonge jonge die van Jole.

In wezen zou je de neiging hebben om te zeggen: "Nou, we mollen hem. Hij moet gewoon vandaag weg en mag niet meer boven de tafel komen".
Dat is de normale reactie.
Van Jole en iedereen met een Joop account passen gewoon niet meer in onze samenleving. Dit zijn mensen waarvan je eigenlijk zou moeten zeggen: "Die mensen moeten dit land uit gewoon. Die horen hier dus niet meer thuis".

Koninging Beatricks | 15-01-13 | 07:58

Geen dreigcultuur:
Vingers omhoog: Wie durft er een pornografische Mohammed parodie te publiceren?
Vingers omhoog: En een pornografische Jesus parodie?
Vishna? Boedha?

Ik rust mijn koffer......

Wamoje | 15-01-13 | 07:21

Grappen over moslims en de islam van een linkse komiek konden in 2001 (niet lang na 9/11), nog wel...

www.divxstage.eu/video/mlldcdukblj5k

(de eerste 10 minuten)

Stormageddon | 15-01-13 | 04:05

pius | 15-01-13 | 02:19 |
P&W is een goed uitgewerkt concept. Witteman is het socialistisch geweten en Pauw is de nar die de ruimte krijgt om de grenzen op te zoeken. Pauw weet dat en weet precies die grenzen op te zoeken. Inderdaad, Jeauleau is een dinosauriër, geen beweging meer in te krijgen, eigenlijk niet interessant meer.

Schoorsteenveger | 15-01-13 | 02:42

Onthoofd? J. Pauw? Als in "Mijn kop eraf..."?

wil van reem-talma | 15-01-13 | 02:30

@Schoorsteenveger | 15-01-13 | 02:12

Ik vond Pauw altijd al een stuk minder 'links' dan de goegemeente hier. is ook een beetje een imago wat vaststaat als iemand het eenmaal heeft. Al ligt dat bij Jole lastiger.

Dat is een dogmaticus.

pius | 15-01-13 | 02:19

Maar het is op zich wel grappig dat binnen het linkse bolwerk de gelederen niet meer gesloten zijn, dat er fitties ontstaan die de gevestigde grenzen tussen goed en kwaad ter discussie stellen en het onmogelijk maken dat er simpele fatsoenskloven kunnen worden getdefinieerd. Pauw van de Vara contra Jeauleau van de Vara. Wat is nu het antwoord op de prangende vraag "maar is het eigenlijk wel zo?". Met de nadruk op "eigenlijk". Wat is nog eigen aan de Vara? Aan het links gedachtengoed? Aan links engagement? Kan Spekman nog met recht feestjes organiseren?

Schoorsteenveger | 15-01-13 | 02:12

Schoorsteenveger | 15-01-13 | 00:56 |
In principe heb je als je bepaalde eigenschappen bezit alle gelegenheid om wijzer te worden naarmate je ouder wordt.
Je begint als jongmens met een set meningen en opvattingen die voornamelijk tweedehands zijn. Je observeert en maakt het een en ander mee dat aanleiding geeft om die oorspronkelijke meningen in een je leven voortdurend proces bij te stellen of zelfs gedeeltelijk te vervangen. Zo ongeveer als wetenschapsontwikkeling bedoeld is maar dan geleidelijker en minder expliciet.
Daarnaast neemt naarmate je ouder wordt, je reservoir aan belevenisdata waarover je kunt beschikken toe.
Ervan uitgaande, en dat lijkt mij plausibel, dat eigenschappen als het vermogen om meningen en opvattingen te toetsen aan nieuwe informatie, geheugendata te ordenen/classificeren enz. ongeveer gelijk verdeeld zijn onder jongeren en ouderen, zouden ouderen dus gemiddeld (levens)wijzer moeten zijn.

WirMachenMusik | 15-01-13 | 02:12

@INH.30CL | 15-01-13 | 01:39

Prikkels toedienen, voor de goede zaak- voor wat hoort wat haha;)

pius | 15-01-13 | 02:11

Lewis Lewinsky | 15-01-13 | 01:52

Wolkers, 't Hart en Siebelink hebben. qua religie, een milde opvoeding gekregen vergeleken bij mij. Ik heb afstand genomen van religies in zijn algemeenheid, maar meen toch wel iets zinnigs erover te kunnen zeggen, mede omdat ik twee kinderen heb, die mij voor het dilemma stelden hoe dan wel een opvoeding te geven, zonder daar zelf een bepaalde indicering aan te geven. Dat is simpelweg niet mogelijk. Alleen religies afzeiken heeft ook een dwangmatig karakter. Maar dat snap jij nog niet lullo. Nog geneukt?

distel | 15-01-13 | 02:07

@deoudererijperevrouw | 15-01-13 | 01:58
Oke, iets anders dan: er is een nieuw topic, gaat over oprah en Lance Armstrong.

necrosis | 15-01-13 | 02:03

@necrosis | 15-01-13 | 01:53 | + 0 -
Hou op zeg..

deoudererijperevrouw | 15-01-13 | 01:58

@deoudererijperevrouw | 15-01-13 | 01:46
Aan de andere kant heeft clitjes weghakken dan weer geen enkel doel....

necrosis | 15-01-13 | 01:53

@distel | 15-01-13 | 01:44
De dwang van religie is enorm. Er is geen hersenspoeling zoals religie. Begint bij de geboorte, gaat de hele jeugd door, dreigt met hel en verdoemmenis, belooft de eeuwigheid maar verbindt daar voorwaarden aan waaraan geen enkel mens ooit kan voldoen, houdt vol dat er een leven na de dood is dat belangrijker is dan het leven nu, beliegt, bedriegt, bedreigt, koeionneert, onteert, misleidt en regelt na een mislukt leven in een gunstig geval ook nog de uitvaart. *kotz*

*religie weg ermee*
-out-

Lewis Lewinsky | 15-01-13 | 01:52

Jeauleau durft nu dat t-shirt niet meer aan te trekken, wat ik je brom.
www.2525.com/log/img/rushdie.jpg
Grote bek, maar laf al het er echt om gaat. Zoals Theo Maassen, grote bek maar geen grappen over Allah, enkel indirect grappen over moslims, met dubbele bodems, stootkussen, veiligheidsmarges.

Schoorsteenveger | 15-01-13 | 01:51

@INH.30CL | 15-01-13 | 01:46
Thnx.

Lewis Lewinsky | 15-01-13 | 01:48

necrosis | 15-01-13 | 01:40 | + 0 -
Oh ja, logisch, had ik niet bij stilgestaan.

deoudererijperevrouw | 15-01-13 | 01:46

@Lewis Lewinsky | 15-01-13 | 01:36
Wat wil je nu van me eigenlijk? Je kunt je gelijk krijgen hoor. Religie wordt in bepaalde culturen heel erg opgedrongen idd. En ik vind dat,net als jij, even verwerpelijk. Ik ben van mening dat een individu zijn eigen keuze en inrichting van het leven moet kunnen bepalen. Dat dit een utopie is weet jij ook.

INH.30CL | 15-01-13 | 01:46

@deoudererijperevrouw | 15-01-13 | 01:32 | + 0
Weet u wel hoe gevoelig het onderwerp voorhuidjes is bij een man.. Blijf er van af.. ;)

Crematorium-de-Asbak | 15-01-13 | 01:45

Lewis Lewinsky | 15-01-13 | 01:25

Hersenspoeling is niet direct geralateerd aan religie.Iedereen wordt door zijn omgeving beinvloed door de levensovertuiging van degenen in zijn omgeving. In mijn ogen is het veel relevanter om te spreken over de soort van hersenspoeling. Het gaat erom of die dwangmatig is. Eigenlijk is dat in alle gevallen zo. (Ook het aansporen van een kind, om zelf na te denken en keuzes te maken is een vorm van dwang.) De wijze waarop voornoemde plaatsvindt maakt het verschil. niet het principe.

distel | 15-01-13 | 01:44

@deoudererijperevrouw | 15-01-13 | 01:32
Voorhuidjes weghakken schijnt een praktisch iets te zijn in zanderige landen....

necrosis | 15-01-13 | 01:40

@pius | 15-01-13 | 01:30
Nu mijn dochter ook nog zo ver zien te krijgen, want ja indoctrinatie en zo:-) Ze zal het belang ervan zelf wel eens inzien, da's ook een keuze uiteindelijk die ze zelf maakt (hoop ik);-)

INH.30CL | 15-01-13 | 01:39

@INH.30CL | 15-01-13 | 01:32
Je weet toch dat de indoctrinatie van religies veel en veel verder gaat dan de dingetjes die jij noemde? Of weet jij dat niet, dude?
*voor de haan kraait*

Lewis Lewinsky | 15-01-13 | 01:36

'Ik wil mijn voorhuidje terug' zegt die kleine 'en mn afgestorven piemeltje'. Zo.

deoudererijperevrouw | 15-01-13 | 01:32

@Lewis Lewinsky | 15-01-13 | 01:25
Jij noemt mij je naaste terwijl je mijn humor niet kent?
Dan ken je *mijn* bijbel van het leven niet. Die gaat iets verder dan jouw gedachtegang klaarblijkelijk.

INH.30CL | 15-01-13 | 01:32

@distel | 15-01-13 | 01:28

Haha. Nooit. Fuck 'm. En misschien kunnen we ooit eens een biertje ( jij dan) drinken op een meet. Ik hou je wel op de hoogte, soms komen ze weleens voorbij;)

pius | 15-01-13 | 01:31

@INH.30CL | 15-01-13 | 01:19

Mooi- krav mag is dynamisch, en sneller leerbaar dan jui-jitsu en zo. Divers ook. Goede keuze.

pius | 15-01-13 | 01:30

pius | 15-01-13 | 01:00

Volgens mij word je best vaak afgezeken. Prima als je je daar niets van aantrekt. Hetzelfde geldt voor mij, maar dat is logisch, omdat ik vaak een grote bek heb tegen diegenen, die zich op dit forum onaantastbaar vinden. Ik vind het eerlijk gezegd ook wel amusant om zo'n arrogante lullo van repliek te dienen. Hoe dan ook, al ben ik het niet altijd met je eens, respect dat je je niet monddood laat maken. En als je iets kwijt wil buiten GS om, laat het maar weten.

distel | 15-01-13 | 01:28

@INH.30CL | 15-01-13 | 01:19
Ik ben je naaste, eikol! Je weet toch wel dat de hersenspoeling van religies veel en veel verder gaat dan de dingetjes ide jij noemde? Of niet?

Lewis Lewinsky | 15-01-13 | 01:25

zonde van die T

INH.30CL | 15-01-13 | 01:20

@Lewis Lewinsky | 15-01-13 | 01:11
Nu sta ik bij naasten redelijk bekent om mijn gevoel voor humor, deze grap zal me dan ontgaan zijn.

@ pius | 15-01-13 | 01:09 | | Reageer+ | 0
Ben niet naar Thialf geweest, moest werken het hele weekend. Jammer het was een van de betere kampioenschappen van de laatste tijd met zoveel NL talenten en winnaars.
Ga volgende week wel een oefenles Krav-M doen, wat dacht je daar van;-)

INH.30CL | 15-01-13 | 01:19

Vreemd toch, pownews willen zien, maar via powned.tv kom je er echt niet...

Menno Edens | 15-01-13 | 01:16

@INH.30CL | 15-01-13 | 01:08
Gristenhund is humor om te lachen. Jezus zou dat wel snappen, maar jij niet.

Lewis Lewinsky | 15-01-13 | 01:11

@r@zor - InFiDeLz! - | 15-01-13 | 01:04
Als je zo mild bent tegen je gelovige vrienden dan laten ze natuurlijk nooit hun Bouyeri-kant aan je zien.

Lewis Lewinsky | 15-01-13 | 01:10

@INH.30CL | 15-01-13 | 01:08
Hoe was het schaatsen;)?

pius | 15-01-13 | 01:09

@Lewis Lewinsky | 15-01-13 | 01:05
Waarom nu weer gristenhund?
Dat is dus een uiting van je opvoeding, snap je.

INH.30CL | 15-01-13 | 01:08

seven | 15-01-13 | 01:04 |
Jet is sindsdien enkel problematischer geworden. Er zijn allerlei sofismen bedacht om die zelfcensuur te verbloemen of te ontkennen. Bij Maassen is zelfcensuur inmiddels verheven tot heldendaad, een open doekje waardig.

Schoorsteenveger | 15-01-13 | 01:07

@INH.30CL | 15-01-13 | 01:02
De hersenspoeling van godsdiensten gaat veel en veel verder dan de dingetjes die jij noemt. En dat weet je best, gristenhund.

Lewis Lewinsky | 15-01-13 | 01:05

*De discussie wordt nu pas écht interessant! Maar ik ga slapen. (Morgen de intellectuelen doornemen gaat.*

AntiSoof | 15-01-13 | 01:04

Dan kun je dat gelul van *Het probleem met de Islam is niet de Islam* beter achterwege laten, voor de duidelijkheid, lijkt mij, lieverd.
Lewis Lewinsky | 15-01-13 | 00:59 | + 0 -
Scherp. Ik probeerde ook maar een beetje mild te zijn naar de gelovigen in het algemeen. Als atheïst zal het me allemaal aan mijn exit moeten roesten maar ik vind het geloof toch een fascinerend concept. Ik heb zat gelovige vrienden die allemaal op hun eigen manier geloof beleven. Sommige staan heel dicht bij mijn eigen filosofie, anderen zijn vrij radicaal (de beste vermomming van Satan is Allah bijv.) maar ze doen verder ook maar gewoon hun best er wat van te maken in dit leven, met werk, vrienden, familie, gezin, sociaal leven enz., en zolang WW3 niet uitbreekt zullen ze niet met geweld hun mening verdedigen en kunnen ze wel relativeren. In dat opzicht kan ik als atheïst stellen dat ik geloof geen probleem vind.

r@zor - InFiDeLz! - | 15-01-13 | 01:04

Jeroen Pauw heeft in deze fittie het gelijk aan zijn zijde.
VN 2006: 'Er heerst angst onder artiesten. (..) Na de rellen over de Deense spotprenten, in januari van dit jaar, bekende een aantal toonaangevende Nederlandse cartoonisten in de Volkskrant aan zelfcensuur te doen wanneer het de profeet Mohammed betrof.' www.vn.nl/Archief/Samenleving/Artikel-...

seven | 15-01-13 | 01:04

@Lewis Lewinsky | 15-01-13 | 00:52
Het hele leven bestaat uit indoctrinatie. Opvoeding, school, tv, internet,reclame, de krant, GS en ga zo maar door. Ook het geloof is een belangrijk onderdeel hiervan maar niet het enige. Perceptie is daarvan het gevolg en dat krijg je uit geen enkel mens, ook niet bij wet. Ieder mens maakt zijn eigen keuze en bepaalt zelf wat te denken. Ook jij bent waarschijnlijk gehersenspoeld op een of andere manier.

INH.30CL | 15-01-13 | 01:02

@AntiSoof | 15-01-13 | 00:59
Dat kan nu ook. Geluk is een keuze.

Lewis Lewinsky | 15-01-13 | 01:01

@distel | 15-01-13 | 00:47

Ik vergroot gewoon uit. Net zoals zovelen hier met Marokkanen doen, beetje spiegelen , works like a charm. Met dien verstande dat ik nergens aan hun vrijheid kom om te zijn wie ze willen zijn hoe plastisch ik me ook uitdruk.

En jou wil ik dit best uitleggen uiteraard, ik respecteer jou, wat die 'anderen' van me denken zal me echter een rotzorg wezen.

Het staat ze vrij om te vinden wat ze vinden.

pius | 15-01-13 | 01:00

@de grote Anti | 15-01-13 | 00:50
Lekker deuntje is dat, Anti.

AntiSoof | 15-01-13 | 01:00

@r@zor - InFiDeLz! - | 15-01-13 | 00:55
Dan kun je dat gelul van *Het probleem met de Islam is niet de Islam* beter achterwege laten, voor de duidelijkheid, lijkt mij, lieverd.

Lewis Lewinsky | 15-01-13 | 00:59

@Lewis Lewinsky | 15-01-13 | 00:52
O, als dat zou kunnen. Dat zouden we gewoon weer gelukkig kunnen zijn.

AntiSoof | 15-01-13 | 00:59

AntiSoof | 15-01-13 | 00:48 |
Nou, ik weet het niet. Ouder worden we allemaal, is niet tegen te houden, is slechts te ontkennen en te bestrijden, een edele sport die in de westerse wereld door velen fabnatiek wordt beoefend. Maar wijzer en milder? Wijs is vaak equivalent aan betweterig, en mild worden we omdat we de energie niet meer hebben om te schoppen of te slaan, omdat we moe worden.
De meest interessante mensen zijn zij die naarmate ze ouder worden steeds meer vragen stellen en steeds strijdbaarder worden.

Schoorsteenveger | 15-01-13 | 00:56

@de grote Anti | 15-01-13 | 00:51
Technisch zou het wel mogelijk zijn. Hmmm... Apart idee.

AntiSoof | 15-01-13 | 00:56

*Stop Religieuze Hersenspoeling Nu*
Lewis Lewinsky | 15-01-13 | 00:52 | + 0 -

Die tegel ben ik met je eens meid.

r@zor - InFiDeLz! - | 15-01-13 | 00:55

@r@zor - InFiDeLz! - | 15-01-13 | 00:45
Het is de hersenspoeling in de eerste acht, negen jaar van een mensenleven die het hem doet, dudette. Die moeten we kwijt. De indoctrinatie die begint met dopen, besnijden en andere bedenkelijke rituelen bij de geboorte waarna vele jaren van indoctrinatie volgen.

Dat moet verboden worden.

*Stop Religieuze Hersenspoeling Nu*

Lewis Lewinsky | 15-01-13 | 00:52

@AntiSoof | 15-01-13 | 00:47
Dus je wilt zeggen dat tik tak tok niet kan?

de grote Anti | 15-01-13 | 00:51

ik wil mijn clit terug +veel. fijne humor

stayawhileandlisten | 15-01-13 | 00:51

*schopt jukebox*
www.youtube.com/watch?v=YcmkIMUmvM8

Waarschijnlijk al eerder gepost,maar ik blijf dit soort muziek bijzonder vinden.Gemixt door een domme amerikaan hmm..

de grote Anti | 15-01-13 | 00:50

De geloofsgemeenschap als geheel bepaalt hoeveel rek wordt toegestaan, de geloofsgemeenschap kan afstand nemen, kan die fundamentalisten uitschijten, toch?
Schoorsteenveger | 15-01-13 | 00:41 | + 0 -

Spijker, kop, raak. Maar er zijn meerdere hamers. Ook de politiek (ik weet, poly-ticks maar toch) kan er wat aan doen. En leiders binnen de respectievelijke geloven, al hoeven we daar niet veel van te verwachten. Een betere hamer is onderwijs en daarbij goede docenten. Internet is ook een goede hamer, komt met name omdat het tot zelf-educatie > verlichting zou kunnen leiden. Anyway. Dan komt het toch weer op de fundamentalist zelf aan en zijn/haar bereidheid te leren en die zal niet al te groot zijn helaas.

r@zor - InFiDeLz! - | 15-01-13 | 00:50

@Schoorsteenveger | 15-01-13 | 00:43
Zou het?

AntiSoof | 15-01-13 | 00:48

@Tik Tak is voor tokkies,
Helemaal niet.
Tik tak tok bestaat vast helemaal niet. Je hebt toch heus geen Christelijke klok meen ik? (Want die telt tot drie) Het is tik, tak, tik, tak... en geen tik tak tok. Das pas voor tokkies, die laatste tok. Daarom is de tijd in twee. Omdat het tik tak is.

AntiSoof | 15-01-13 | 00:47

pius | 15-01-13 | 00:07

Mooi, voor Hollandse begrippen, is er hier een soort Blizzard aan de gang. Afspraak dus met deugdelijke reden verzet. Oftewel, uitslapen!
Maar vanwaar die opmerkingen over handtasjes en zo. Ik dacht al eens eerder iets hierover gelezen te hebben. Ik heb v.w.b. sekse en seksuele voorkeur absoluut geen vooroordeel. Maar kan je hier eens een toelichtig over geven? Zo niet, dan snap ik het wel, het gaat me niets aan. Zo ja, dan snoer je velen de mond, denk ik.

distel | 15-01-13 | 00:47

En Mohammed de Proleet was geen fundamentalist?
Lewis Lewinsky | 15-01-13 | 00:41 | + 0 -

Dude. Ja. Hij was een knettergekke, schuimbekkende, kinderneukende, qatvretende slimmerik die zei: "de hele wereld, alles wat leeft, het heelal... is gemaakt door mijn vader" (vrij naar Hans Teeuwen)
So what. Jezus, same story, different day. Alles is toch uiteindelijk gejat van Buddah en overgoten met een sausje van population control. Ik neem aan dat dat bekend is.
Het gaat er om dat, stel dat mensen geloven en de boeken voor waar aannemen, hoe hypocriet en dom dat verder ook is, het leeuwendeel zich gewoon gedraagt en er ook maar wat van probeert te maken in dit leven. De doorsnee christen, jood of moslim zeg maar.
Die kunnen wel een geintje hebben.

r@zor - InFiDeLz! - | 15-01-13 | 00:45

@AntiSoof | 15-01-13 | 00:37
Er zijn landen waar het verboden is om alcohol te nuttigen, da's pas bittere realiteit.

INH.30CL | 15-01-13 | 00:45

AntiSoof | 15-01-13 | 00:37 |
Ja, en je wordt ouder en wijzer en milder zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Schoorsteenveger | 15-01-13 | 00:43

@zeg maar jansen | 15-01-13 | 00:30
Ik heb het niet zo op Francisco van Jole.

Lewis Lewinsky | 15-01-13 | 00:42

r@zor - InFiDeLz! - | 15-01-13 | 00:36 |
Fundamentalisten rekken een geloof op, leven bij gratie van dat geloof, worden gesanctioneerd door dat geloof. De geloofsgemeenschap als geheel bepaalt hoeveel rek wordt toegestaan, de geloofsgemeenschap kan afstand nemen, kan die fundamentalisten uitschijten, toch?

Schoorsteenveger | 15-01-13 | 00:41

@r@zor - InFiDeLz! - | 15-01-13 | 00:36
En Mohammed de Proleet was geen fundamentalist?

Lewis Lewinsky | 15-01-13 | 00:41

Tik Tak Tok doet mijn ouderwetse kersenhouten klok.
Tik Tak is voor tokkies.

de grote Anti | 15-01-13 | 00:40

@distel | 15-01-13 | 00:35
Overigens ben ik van mening dat de islam verboden moet worden.

Lewis Lewinsky | 15-01-13 | 00:39

@Schoorsteenveger | 15-01-13 | 00:34
Ja. Die alcohol doet wonderen. Maar niet heus. Die verdooft voor een tijdje maar later komt de realiteit des te harder aan.
En de tijd gaat maar door. Tik tak, tik tak. De klok doet tik tak, tik tak.

AntiSoof | 15-01-13 | 00:37

INH.30CL | 15-01-13 | 00:34 |
En ik nog een lekkere whisky, gewoon omdat het kan en er gelukkig (nog) geen Verhevene of God (meer) is om het mij te verbieden.

Schoorsteenveger | 15-01-13 | 00:37

@AntiSoof | 15-01-13 | 00:30
Relax antisoofje.
Volgens mij is de mensheid een klein beetje overstuur dat de maya's geen gelijk hadden.Ik zou zeggen geef het een paar maandjes.

de grote Anti | 15-01-13 | 00:36

Een triest stuk van Francisco. Ver beneden de maat.
Dat vind ik jammer om te zien. Zoals Herman Finkers zou zeggen: "dat heeft zo'n jongen toch niet nodig."

Een groot probleem met de huidige Islam is niet de Islam, maar een deel van haar gelovigen, te weten: de fundamentalisten. De Islam is, net als het Christendom, een religie. In mijn optiek niet meer dan een levensfilosofie. Er staan mooie dingen in het boek van de Islam, de Koran. Over hoe een man zijn vrouw dient te vereren en respecteren bijvoorbeeld. En hoe de vrouw dat ook bij haar man kan doen. Dat lijkt tegenwoordig haast idealistisch, maar dat maakt het niet minder mooi. Er staan wijze dingen in. Mooie dingen. Goede dingen. En ja er staan ook minder mooie dingen in. Gewelddadige dingen. Hypocriete dingen. Net als in de bijbel.

Het probleem met de Islam is niet de Islam. Het zijn de fundamentalistische gelovigen die, als er een grap wordt gemaakt over hun geloof, vlaggen in brand steken en ambassades kapot maken. Die zwaar excessief geweld gebruiken tegen mensen die er niets mee te maken hebben, die onschuldig zijn. En met geweld proberen ze "respect" af te dwingen.

Dat is een probleem. Dat kan niet worden weggehoond door dit soort stukjes. Natuurlijk, een grap kan verkeerd vallen. Een grap kan ook te ver gaan, smakeloos worden bevonden. Maar geweld is geen oplossing. En het inperken van de vrijheid van meningsuiting ook niet.
Veel mensen moeten nog leren tegen een grap te kunnen. Leren dat humor relativeert. Leren dat humor kan prikkelen, je tot denken aan kan zetten. En sommige grappenmakers moeten leren dat juist dit de kracht van humor is. En niet grof, grover, grofst, om maar in het nieuws te komen.

r@zor - InFiDeLz! - | 15-01-13 | 00:36

Schoorsteenveger | 15-01-13 | 00:30 De meeste grappen hebben een baard.

zeg maar jansen | 15-01-13 | 00:36

Lewis Lewinsky | 15-01-13 | 00:19

Achterlijk. Niet alleen de cultuur. maar ook de godsdienst, die m.i. behoorlijk veel samenhang vertonen. Ik dacht dit al eens eerder verwoord te hebben, jij waarschijnlijk ook. Maar toch nog gaarne je mening.

distel | 15-01-13 | 00:35

@de grote Anti | 15-01-13 | 00:33
Vies. Smerig is dat wat je zag. Ga je brein spoelen met gele zeep.

AntiSoof | 15-01-13 | 00:35

AntiSoof | 15-01-13 | 00:30 |
Neem er nog eentje, dan voelt het misschien heel anders.

Schoorsteenveger | 15-01-13 | 00:34

@Schoorsteenveger | 15-01-13 | 00:30
Je hebt gelijk, ik neem nog een (ara)biertje.

INH.30CL | 15-01-13 | 00:34

Zo.. Net weer even een paar honderd mensen headshots gegeven in een spel.Waar gaat het hier over? Kan ik ergens stemmen.Kudos enzo.

de grote Anti | 15-01-13 | 00:33

@zeg maar jansen | 15-01-13 | 00:21
Dan heb ik dus terecht niet gekeken.

Vanavond was op de BBC een docu over een obscuur pre-columbiaans Zuidamerikaans rijk in wat nu Peru is, de Chachapoya. De Chachapoya leefden hoog in de bergen en begroeven hun doden in grotten in steile kliffen. In een latere periode mummificeerden ze hun doden. Ze schreven niets op en werden later verslagen en verstrooid door de Inca's. Fascinerende materie. www.bbc.co.uk/programmes/b01pwtqy

Dmitri Dmitrievitsj | 15-01-13 | 00:32

Lewis Lewinsky | 15-01-13 | 00:28 Nou, van Jole is van Jole.

Maar dat is ook wel gelijk alles wat ie kon worden.

zeg maar jansen | 15-01-13 | 00:30

Heeft iemand wel eens opgemerkt dat het hier na doorneming van 'het topic' en de 'reacties' daarop soms nogal eigenaardig 'aanvoelt', om het eens zo uit te drukken. Trouwens, heel die MSM doet tamelijk dierlijk aan. Krijgen die typo's eigenlijk nog subsidie? Zal wel goed zijn voor het tuig hè? Btw. Had ik al gezegd dat ik me geel en groen erger aan reclames? Wat een mensonterend zielig gedoe is dat zeg, die leugenachtige mismaakte nonsens. Neem nou dat vreselijke spotje over de mkb-tankbon. De sterren vallen pardoes uit de hemel over zulk een dwaling van het menselijk vernuft. Wat een vreemde ontzielde mensen zijn dat zeg, om zulks te verzinnen.
Gotskolere wat een onzin.

AntiSoof | 15-01-13 | 00:30

Er was een tijd, lang geleden, waarin 'het Nederlandse cabaret' hoogtij vierde. Dat was een tijd waarin de scheiding tussen goed en kwaad simpel was. De gevestigde orde, rechts en dus behoudend, deugde niet, en de nieuwe generatie, links en dus vooruitstrevend, schopte en sloeg dat het een lieve lust was. En 'het Nederlandse cabaret' was een van de vehikes van die nieuwe generatie om te kunnen schoppen en te slaan. Neerlands Hoop in Bange Dagen was, zo weten we nu, het definitieve eindpunt van die periode. Ene Freek de Jonge werd van linkse schoppende en slaande jongeling etot en betweterige zeurderige rechtse dominee, maar bleef de cabaretier uithangen, bleef grappen maken. De wereld van de humor was definitief veranderd.
Nu is datzelfde Nederlandse cabaret salonfähig geworden. En het slaan en schoppen is voortaan nauwkeurig gedoseerd slaan en schoppen, politiek correct slaan en schoppen. En binnen die nieuwe ruimte zijjn lieden als Theo Maassen groot geworden, lieden die niet meer slaan en schoppen richting het establishment, maar slaan en schoppen námens het establishment.
Maassen neemt het op voor het establishment, de gevestigde orde, en weet aan welke zijde van de fatsoenskloof hij zich moet ophouden om volle zalen te kunnen trekken. Volle zalen die ook voorspelbaar, volkomen voorspelbaar applaudiseren als de zogenaamde grap gemaakt wordt, want die grap is geen grap meer maar een statement, een koud statement.
De lichtvoetigheid is weg, bestaat niet meer, de wil om te relativeren, te laten zweven, is volstrekt afwezig. Humor is zwaar geworden, loodzwaar, of plat, nietszeggend, inhoudsloos.

Schoorsteenveger | 15-01-13 | 00:30

@Crematorium-de-Asbak | 15-01-13 | 00:22
Wim T. Schippers is Ernie en Paul Hanen is Bert. Van Jolo is helemaal niemand.

Lewis Lewinsky | 15-01-13 | 00:28

@Mazzeltov | 15-01-13 | 00:18

Heb ik dat gedaan dan? Bij jou?

Dat is geweldig nieuws.

pius | 15-01-13 | 00:28

@brutus68 | 15-01-13 | 00:12

Schelden?

Nou ja. Als jij het zegt.

Bedankt dan maar hè.

pius | 15-01-13 | 00:26

@zeg maar jansen | 15-01-13 | 00:06
De spagaat is natuurlijk dat bepaalde mensen een vrijheid nemen die zijzelf anderen niet toestaan (en zelfs om vermoorden), en zijzelf ook niet hebben in landen van herkomst op straffe van vervolging of erger.

Van mij mogen die vuilniszakken met kijkvenster demonstreren wat ze willen, maar het is dan dus aan ons om die lui zoveel mogelijk belachelijk te maken, te beledigen waar mogelijk en hun hypocrisie zo duidelijk mogelijk aan de kaak te stellen.

Wat er zeker niet moet gebeuren en waar iedereen die de vrijheid wil beschermen zich keihard voor moet maken, is de neiging van gekwetsten (van welke religie of ideologie dan ook) om belediging en ridiculisering te verbieden, strafbaar te stellen en onder het mom van "vrijheid van religie" hun eigen leefregeltjes en hun eigen wetboekje op te leggen aan anderen. En dat is de valse tegenstelling die telkens weer wordt opgeworpen.

Want de luidste stem voor censuur komt altijd van diegenen die ook een "heilig boekje" hebben waarin het meest wordt opgeroepen tot de meest intense haat en het meest grove geweld tegen andersdenkenden.

Enfin, het kan niet vaak genoeg gezegd worden, dus nog maar eens:

www.youtube.com/watch?v=jyoOfRog1EM

Stormageddon | 15-01-13 | 00:24

van Jole dat is toch Ernie uit Sesamstraat?? Die neem ik niet serieus..

Crematorium-de-Asbak | 15-01-13 | 00:22

Dmitri Dmitrievitsj | 15-01-13 | 00:18 Neuh, het was er geen onderwerp ook.

Dit is weer zo'n bartertrade-dingetje van GS met de subsidieslurpers van de p.o.

Morgen eten ze op de redactie weer pannenkoekjes met roomkaas die vandaag overbleven in de studio's.

zeg maar jansen | 15-01-13 | 00:21

@distel | 15-01-13 | 00:14
Maar wat vind jij daar nou van, disteldinges, dat er op afvalligheid in de islam de doodstraf staat? Humor toch, wat jij?

Lewis Lewinsky | 15-01-13 | 00:19

@zeg maar jansen | 15-01-13 | 00:17
Oh. En, was het wat?

Dmitri Dmitrievitsj | 15-01-13 | 00:18

Pius is er heel goed in om oude trouwe reaguurders een ban te bezorgen, gewoon negeren die NSB'er.

Mazzeltov | 15-01-13 | 00:18

Dmitri Dmitrievitsj | 15-01-13 | 00:16 P&W is al een kwartier afgelopen hoor.

zeg maar jansen | 15-01-13 | 00:17

Ik zou graag on-topic reageren, maar kan het niet opbrengen om naar P&W te kijken. Pauw en Jole hebben ruzie, begrijp ik. Heftig.

Dmitri Dmitrievitsj | 15-01-13 | 00:16

Ik ken een Marokkaan, Najib Amhali. Hij maakt ook grapjes over de Islam en lees vervolgens eens de discussie hierover van zijn landgenootjes, best interessant.

forums.marokko.nl/archive/index.php/t-...

INH.30CL | 15-01-13 | 00:14

Lewis Lewinsky | 14-01-13 | 23:58

Neem me niet kwalijk, koninklijke. Mijn oprechte excuses. Geldt voor meerdere mensen in meerdere situaties, zoals Polen en hun Wodka-verslaving. Ik denk dat de Eagles bij deze tekst niet de Islam voor ogen hadden.

distel | 15-01-13 | 00:14

pius | 15-01-13 | 00:07

Ik ben geen Joris hier, daar heb je dan weer mazzel mee.Maar als reaguurder mogen we best af en toe elkaar de spiegel aanreiken, en nu is het even jouw beurt. Dus niet huilen, overkomt mij ook wel eens.... Dat je meteen weer moet gaan schelden is dan weer zo gay..... -handtasje Pius ontwijkt-

brutus68 | 15-01-13 | 00:12

@distel | 14-01-13 | 23:27
In Den Haag centrum ligt al een flink pak. Sneeuwschuivers schitteren door afwezigheid, althans in de vrij grote straat waar ik aan woon.

Dmitri Dmitrievitsj | 15-01-13 | 00:11


@brutus68 | 15-01-13 | 00:01

Dan weet je eens hoe ik me zo vaak voel hier. is dus nog nuttig geweest ook.

Ik verwoorde op kleurrijke en confronterende manier de geldende mores, alleen nu ten koste van andere specimens dan gemiddeld. En met veel plezier overigens. Ik doe het zo weer.

En sinds wanneer ben jij de Joris hier trouwens?

Moraalpoot.

pius | 15-01-13 | 00:07

das_Freudenmädchen | 15-01-13 | 00:02 Kijk. Kennelijk ben jij voor de westerse vrijheden zoals daar het mogen demonstreren is.

Ik ben ook voor de westerse vrijheden. Maar tegelijkertijd weet ik dat je dan ook demonstraties kunt hebben waarin mensen een mening verkondigen die afwijkt van de mijne.

Dat is vrijheid. Je kunt niet stellen dat mensen die een andere mening zijn toegedaan dan de jouwe niet het recht hebben die te ventileren.

Jij bent eigenlijk voor de sharia. Het spijt mij, het is niet anders.

zeg maar jansen | 15-01-13 | 00:06

@zeg maar jansen
Uit je vraag leid ik af dat je het antwoord zelf weet.
Weet je dat niet, dan mis je een bepaald inzicht dat ik toch niet kan overdragen.

das_Freudenmädchen | 15-01-13 | 00:02

pius | 14-01-13 | 23:49

Een touw. En een trapgat. Nee, maar serieus: dat soort comments als over Krol zijn niet nodig. Je behoort net zoals ik tot het meubilair van het reaguurdersveld, en dan moet je ook weten waar je grenzen liggen, je speelt allang genoeg mee. Dat soort comments zijn voor het toch al bedenkelijke niveau van de GS-reaguurder schadelijk.

brutus68 | 15-01-13 | 00:01

moslims met boe borden gewoon ongelezen -1. Da's war einmal.

sufkut | 15-01-13 | 00:01

Red mij niet | 14-01-13 | 23:48 |

Inderdaad.
Hij maakt een paar enorm goede punten.
Dat velen hier meteen al de eerste alinea van zijn stukje bevestigen/beschrijven maakt het nog grappig ook.

CumGranoSalis | 15-01-13 | 00:01

distel | 14-01-13 | 23:52 Uit de songtekst:

You can check out any time but you can never leave.

zeg maar jansen | 15-01-13 | 00:00

@distel | 14-01-13 | 23:52
De toelichting is om 23:32 al gegeven, distelplant.

Lewis Lewinsky | 14-01-13 | 23:58

@ox | 14-01-13 | 23:54

Aquellos tukkys que le ponen franela a los asientos de los carros ox.

pius | 14-01-13 | 23:57

@foto

is er iemand die mij uit kan leggen hoe het zo ver heeft kunnen komen dat we hier een HELE GROTE groep mensen aan het toelaten zijn die niks (lees HELEMAAL NIKS!!) met onze cultuur, ons manier van leven, onze godsdiensten (of Atheisten)of onze samenleving te maken willen en of mogen hebben?!

(ja en ik weet dat de foto geen NL is, maar ik doel ook op heel (West) Europa.

KIJK NOG EENS GOED NAAR DE FOTO en vraag je dan eens af.... Hoe, hoe, hoe FUCKING hoe, heeft dit ooit zo ver kunnen komen?!?!?

(en voor de mierenneukers kijk ook even naar de originele teksten... 2.bp.blogspot.com...
ox | 14-01-13 | 23:22 | + 16 -

dat zijn wezenlijke vragen ox.

ad melkert | 14-01-13 | 23:57

das_Freudenmädchen | 14-01-13 | 23:56 Wat is het verschil met iemand die demonstreert tegen de sharia?

zeg maar jansen | 14-01-13 | 23:57

@zeg maar jansen
Iemand die roept om de sharia heeft een hekel aan het Westen.
Als je anderen geen vrijheid gunt verdien je die zelf ook niet, simpel zat.

das_Freudenmädchen | 14-01-13 | 23:56

@pius | 14-01-13 | 23:37

Je hebt gelijk, vraagtekens vergeten! Daarom nog een keer speciaal voor jou. Jij Pius, hoogbegaafd en de intellectuele kennis en bagage hebbende om tegels te bakken waar Hawking jaloers op zijn; "Hoe lang gaat een kat het uit houden in een vol aquarium?"

ps.
Zet je vooringenomen "oeps iemand vroeg iets over de extreme groei van de Islam in een VOLLEDIG niet Islamitische cultuur dus = racisme" modus even uit voor je gaat antwoorden.

ox | 14-01-13 | 23:54

@Red mij niet | 14-01-13 | 23:48

Al herhaal je je eigen leugens maar vaak genoeg en vormt iedere uitzondering een bevestiging van je wereldbeeld, ben je waarschijnlijk in staat tot het schrijven van dit soort leugenachtig prutswerk. Dit soort figuren maken dit land compleet kapot.

Desmoulins | 14-01-13 | 23:53

brutus68 | 14-01-13 | 23:47
Et tu, Brute?

H. Drievuldigheid | 14-01-13 | 23:53

das_Freudenmädchen | 14-01-13 | 23:50 Iedereen moet vrij kunnen demonstreren en een mcLaren buggy vind je voor een vijfje al bij de kringloop.

zeg maar jansen | 14-01-13 | 23:53

Lewis Lewinsky | 14-01-13 | 23:36

Dit vind ik serieus een interessante stelling. Vaak heb ik me stuk gebeten op de tekst van het legendarische nummer 'Hotel Carlifonia'. De link met de Islam is nooit in mij opgekomen. Kun je dat toelichten?

distel | 14-01-13 | 23:52

mindless | 14-01-13 | 23:50 Seth Gaaikema.

zeg maar jansen | 14-01-13 | 23:51

Typisch hypocriete moslims.
Kotsen op alles wat Westers is, maar wel vrij demonstreren en je kind in een Maclarenbuggy.
Flikker toch op.

das_Freudenmädchen | 14-01-13 | 23:50

Zolang Claudia de Breij in Nederland een cabaretiere wordt genoemd moeten we het maar niet hebben over ons geweldige gevoel voor humor.

mindless | 14-01-13 | 23:50

Je moet maar durven om net zoals Heijne zulk soort onzin op te schrijven. Eerwraak, vrouwenonderdrukking, besnijdenissen, antisemitisme, Nederlanderhaat etc. zijn nog steeds aan de orde van de dag.
Wegkijken is een nationale sport.

Desmoulins | 14-01-13 | 23:49

@ZKH EénOog | 14-01-13 | 23:44
LOL

pius | 14-01-13 | 23:49

@brutus68 | 14-01-13 | 23:47

Oh.

Nou als jij het zegt.

Wat beveel je me aan?

pius | 14-01-13 | 23:49

Ik vind het wel een aardig stuk van Jolo.

Red mij niet | 14-01-13 | 23:48

pius | 14-01-13 | 23:41

Er ontgaat mij weinig, vriendje. Ik lees een heel dom comment waarin je laat zien wie je werkelijk bent. Puberaal, dom en in zekere zin griezelig. Heeft niks met satire te maken, en dan kun je nu wel hoog van de toren blazen, feit blijft dat er ergens iets mis met je is.

brutus68 | 14-01-13 | 23:47

@pius | 14-01-13 | 23:42

Mmmm...

Zover zal je mij niet horen gaan.

ZKH EénOog | 14-01-13 | 23:44

Met moslims kan je echt wel lachen. Alleen zeggen ze dan niet I Laugh My Head Off, maar I Laugh Your Head Off.
Cultuurdingetje.

Lewis Lewinsky | 14-01-13 | 23:42

@ZKH EénOog | 14-01-13 | 23:41

Leve Ommoord!

pius | 14-01-13 | 23:42

@distel | 14-01-13 | 23:37
&pius | 14-01-13 | 23:38

Ommoord wordt anders toch steeds witter. Niet snel, maar de nacht moet nog beginnen...

ZKH EénOog | 14-01-13 | 23:41

@brutus68 | 14-01-13 | 23:39

LOL.

Kennelijk ontgaan je wat dingen. Maar dat is je goed recht.

Wie uitdeelt moet incasseren immers.

pius | 14-01-13 | 23:41

pius | 14-01-13 | 23:30

Nee, xenofoob ben ik niet. Hooguit kritisch. Maar ter zake. Ik lees je comments over het algemeen met belangstelling, of ik het er mee eens ben of niet. Maar die klaarblijklijke homohaat van je, daar schrok ik van.
Ik kan daar maar twee dingen van maken: of je worstelt met je eigen sexualiteit, of je koestert een diepe haat tegen mensen met een andere geaardheid. In beide situaties past een diep medelijden.

brutus68 | 14-01-13 | 23:39

Altijd grappig om te zien/horen/lezen hoe Jolo alfamannetje probeert te spelen.

Ayatollah Oink-Oink | 14-01-13 | 23:39

Salman Rushdie kan nog steeds niet vrij over straat lopen, laat staan dat hij vrij over straat richting podium kan gaan om zijn zegje te doen. Jolo heeft stront in zijn oren en stront in zijn ogen, en Bas Heijne geeft blijk van een naïviteit die grenst aan het onbegrijpelijke. Het is wachten op het volgende zogenaamde incident, waarbij een zogenaamd doorgeslagen individu uit naam van De Verhevene meent corrigerend te moeten optreden.

Schoorsteenveger | 14-01-13 | 23:38

@Lewis Lewinsky | 14-01-13 | 23:34

lolzz

pius | 14-01-13 | 23:38

@distel | 14-01-13 | 23:37

Ik gun het je van harte. Sneeuw is goed voor de ziel mijn waarde. Het knecht de stad.

pius | 14-01-13 | 23:38

Eric Lucassen weet wel raad met die brievenbussen op poten.

Hans Otjens | 14-01-13 | 23:38

@ox | 14-01-13 | 23:35

Stelde je een vraag dan? Volgens mij niet. Ik wel overigens.

Maar dat zal je ontgaan zijn.

pius | 14-01-13 | 23:37

@ox | 14-01-13 | 23:35
Schijnt een smerige guurrechtse haatsite te zijn volgens enkele linksdragende reaguurders, dus als je jeuk in je rechterarm krijgt meteen op houden met lezen hoor!

Nietvoordekat | 14-01-13 | 23:37

pius | 14-01-13 | 23:32

Een centimeter of vijf. Dan ligt de hele randstad plat en kan ik lekker uitslapen. Goeie reden om een afspraak te verzetten.

distel | 14-01-13 | 23:37

@Nietvoordekat | 14-01-13 | 23:35

Niet slecht. Maar zoiets moet groeien.

Hou me op de hoogte.

pius | 14-01-13 | 23:36

@zeg maar jansen | 14-01-13 | 23:34
Dank! Ik wist wel dat ik op je kon rekenen.

Hotel California.

Eén van de eerste Westerse anti-islamsongs.

Lewis Lewinsky | 14-01-13 | 23:36

@pius | 14-01-13 | 23:26
Ach gossie, je hebt geen antwoord?

@Nietvoordekat | 14-01-13 | 23:24
Thanks, interessant!

ox | 14-01-13 | 23:35

@pius | 14-01-13 | 23:30
Wat een domme opmerking.

Doe ik het zo goed?

Nietvoordekat | 14-01-13 | 23:35

Lewis Lewinsky | 14-01-13 | 23:32 Hee, is dat niet Hotel Californië van The Eagles?

zeg maar jansen | 14-01-13 | 23:34

@pius | 14-01-13 | 23:33
D'rin kan op allerlei manieren, pius. D'ruit niet. Humor!

Lewis Lewinsky | 14-01-13 | 23:34

Relibashen is ok
Maar met moslims buig ik mee

JoloJolo!! JOLO!!

JoloJolo is niet alleen Jolo,
Maar ook errug JOLO!!

ZKH EénOog | 14-01-13 | 23:34

Oh, van Jole.

50 Euro op Jeroen!

zeg maar jansen | 14-01-13 | 23:33

@Lewis Lewinsky | 14-01-13 | 23:32

De meerderheid gaat mee met de boardingpass van zijn ouders Lewis. Maar je hebt een punt.

pius | 14-01-13 | 23:33

@distel | 14-01-13 | 23:27

Sneeuw. De metgezel van de verwondering. Alles verstild.

Wat valt er meer te wensen.

pius | 14-01-13 | 23:32

Een van de grappige dingen van de islam is dat je wel kan inchecken, maar daarna nooit meer kan uitchecken.

Zoals dat hotel uit dat liedje. Hoe heette dat ook alweer.

Je kan lid worden van de moslimclub, maar eruit kan niet. Staat de doodstraf op. Humor die van Jolo wel kan waarderen, denk ik.

Lewis Lewinsky | 14-01-13 | 23:32

"Jolopinie"
"Thuismadrassa"
En weer wat sublieme woordexpressie van Pritt.

Merlot | 14-01-13 | 23:31

@Nietvoordekat | 14-01-13 | 23:29

Ik ben niet bezig met hoe ik overkom. Moet jij ook eens proberen.

pius | 14-01-13 | 23:30

Ik had vroeger altijd een beetje medelijden met Van Jolo omdat werkelijk niemand 'm serieus nam maar die afwijzing heeft hem alleen maar gestoorder gemaakt. De VARA heeft 'm een budgetje gegeven om zijn haat en frustratie van zich af te schrijven op 't internet en daar moet hij eigenlijk gewoon blijven. Snap niet dat Pauw die zielige man niet gewoon negeert... Hoe lang loopt 't contract nog dat deze zenuwpatient heeft bij de VARA?

Ales | 14-01-13 | 23:30

@brutus68 | 14-01-13 | 23:27

Zeker ouwe xenofoob. Spiegelen heet zoiets. Dat zou iemand met enig IQ moeten oppikken.

Enfin.

pius | 14-01-13 | 23:30

@pius | 14-01-13 | 23:26
Mensen dom noemen, daar lijk je slim door. Goed bezig pius!

Nietvoordekat | 14-01-13 | 23:29

Gheghe, nice article, dito voor de pica, ik moest lachen

Grijpgraag&deStier | 14-01-13 | 23:29

Gheghe, nice article, dito voor de pica, ik moest lachen

Grijpgraag&deStier | 14-01-13 | 23:29

pius | 14-01-13 | 23:15

Hee, ouwe homofoob..., viel jij bij dat topic over Krol eens lelijk door de mand... Wanneer ga je weer potenrammen, latent homosexueel lafbekje van me?

brutus68 | 14-01-13 | 23:27

pius | 14-01-13 | 23:15

Je hebt gelijk. Kenelijk is GS nogal rancuneus dan wel opportunistisch. Zowel Pauw als Jole zijn (terecht) vaak afgezeken.

Waar blijft goedverdoemmme dat pak sneeuw. Morgenochtend van Rotterdam naar Den Haag, maar er vallen hier alleen kleine kutvlokjes, al is het wel wit. "mailtje al klaar heeft om afspraak te verlaten."

distel | 14-01-13 | 23:27

@ox | 14-01-13 | 23:22

En wat draag jij zoal bij. Naast de incidentele IQ-marginale tegel.

Nou?

pius | 14-01-13 | 23:26

Och jee. De meningmaffia heeft weer eens een mening. Blij dat ik geen teevee kijk.

vetkleppert | 14-01-13 | 23:25

YOLO!

Hobbykip | 14-01-13 | 23:25

@foto

is er iemand die mij uit kan leggen hoe het zo ver heeft kunnen komen dat we hier een HELE GROTE groep mensen aan het toelaten zijn die niks (lees HELEMAAL NIKS!!) met onze cultuur, ons manier van leven, onze godsdiensten (of Atheisten)of onze samenleving te maken willen en of mogen hebben?!

(ja en ik weet dat de foto geen NL is, maar ik doel ook op heel (West) Europa.

KIJK NOG EENS GOED NAAR DE FOTO en vraag je dan eens af.... Hoe, hoe, hoe FUCKING hoe, heeft dit ooit zo ver kunnen komen?!?!?

(en voor de mierenneukers kijk ook even naar de originele teksten... 2.bp.blogspot.com/-0ezzJheqVdU/UPMxdin...)

ox | 14-01-13 | 23:22

@Hans Otjens | 14-01-13 | 23:15
Pauw noemt zijn piemel Witteman.

Ik ben al lang blij dat het niet Pauw en de Bruin heet, die show.

Nietvoordekat | 14-01-13 | 23:19

Die boerka weerhoudt allesneuker Pauw toch niet om sex met die vrouwen te hebben.

Hans Otjens | 14-01-13 | 23:15

Alle rechtse van Jole's gaan nu ineens aan de lul van Jeroen zuigen.

Je mot maar durven.

pius | 14-01-13 | 23:15

Zolang Jolo niks meer is dan een linkshoer die op belastinggeld leeft moet hij gewoon zijn bek houden.

Goofy Goofball | 14-01-13 | 23:14

Godsammekraken | 14-01-13 | 23:05

Van Jole is een soort van net-niet Goebbels. Hij heeft wel de bijbehorende grote bek, maar niet het talent.

brutus68 | 14-01-13 | 23:13

Pauw werkt in ieder geval harder dan Weesie en die dikke niksnut, zoals net weer te zien was in PowNews. Hij durft ook zijn nek meer uit te steken.

brutus68 | 14-01-13 | 23:10

Als je als mens zijnde ( Nationaliteit, achtergrond en geloof even niet meegerekend ) van Jole serieus neemt, dan verdien je het ook om bespot te worden.

KenTochNait?! | 14-01-13 | 23:09

Jolo is een gevaar voor de mensheid.

carramba | 14-01-13 | 23:09

Humor, BAH! Grapjes maken om de Profeed Mohammed (vmbo) moeten we niet willen, want daar worden moslims boos van! En iedereen weet dat moslims die boos worden zichzelf niet in de hand hebben! Dus eigenlijk ben je dan een molenaar!

Nietvoordekat | 14-01-13 | 23:09

Dit ziet er gewinkeld uit. Ik kan het zien aan sommige pixels en omdat ik redelijk wat winkels in mijn leven heb gezien.

Gootbalkoning | 14-01-13 | 23:08

Ik ben masochist; okay. Maar naar P&W kijken gaat me te ver.

Wobbelplatte | 14-01-13 | 23:05

Het gevaar van Jolo is niet Jolo maar dat ie andere linksmenschen redelijk en verstandig laat lijken.

Godsammekraken | 14-01-13 | 23:05

Keiharde feiten, daar heeft die van Jolo niet van terug!

Prof.Dr.Ir | 14-01-13 | 23:04

Onze vaders zitten in het theehuis +1

fjodor | 14-01-13 | 23:04

GS servert heeft de snelheid van een raceslak, bergop kruipend in een oceaan van appelstroop

dekogelkwamvanlinks | 14-01-13 | 23:03

Dat kind in die kinderwagen baart mij zorgen. Molotov's? for the horny presentator?

ad melkert | 14-01-13 | 23:03

jolo=mongolo

dekogelkwamvanlinks | 14-01-13 | 23:02

-weggejorist-

dekogelkwamvanlinks | 14-01-13 | 23:02

-weggejorist-

dekogelkwamvanlinks | 14-01-13 | 23:02

Geef meer geld +1

KollenbergSittard | 14-01-13 | 23:02

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Online Casino