achtergrond

Geenstijl

Dit is de Nederlandse muziek van 2013

tvoranjevaneigenbodemDe afgelopen dagen vond Eurosonic Noorderslag weer plaats in Groningen. Traditiegetrouw de bepaler van wie er heet is in Nederland Muziekland het komende jaar. Wij zeggen, middelvingers voor Eurosonic Noorderslag. Niks meer dan een netwerkborrel met goede muziek. Voor een echt, eerlijk rijtje van heersende muziek uit Nederlandse studio's moet u gewoon bij ons zijn. Dwars door alle genres heen zetten wij even uiteen wie u op muziekgebied dit jaar in de gaten moet houden. Wie er vanuit de Lage Landen voor wereldheerschappij gaat. Bekende en minder bekende namen, maar dit zijn aan het eind van 2013 de muzikale grootheden van Nederland. Je mag het er mee oneens zijn, maar we hebben toch gelijk. Dus je zet alleen jezelf maar voor lul.
Kensington Inkoppertje. Logisch, over Kensington bestaan de hoogste verwachtingen. 2013 zou het jaar moeten worden van Kensington. Noorderslag domineren en gaan naar grote hoogtes. Als u in december 2013 niks meer over deze band hoort, weet u dat ze gefaald hebben. Maar verder geen druk.
Soul Sister Dance Revolution Dit Haagse bandje pompt een geweldige liveshow door de speakers. Stond daarom in het voorprogramma van Di-Rect. Internationale allure. Komen in 2013 met een debuutalbum.
Toxic Grind Machine Zegt cybermetal u iets? Nee? Moet u dit Nederlandse bandje eens luisteren. Komen in 2013 met een album.
Karmon Producer/DJ van deephouse. Is getekend door het Duitse DIY, dus dan kun je wat. Als je wilt weten watiship in de deephousewereld in 2013, zoek dan zeker eens uit waar Karmon allemaal draait.
TDTMCM Hollandse punkrockers die FUCKYOU nog gewoon met een bot scheermes in je trommelvliezen kerven. Zoals het hoort.
B-Front Kent u B-Front niet? Is een grote artiest binnen zijn doelgroep. Hardstyle, dat is. Kunt u lachen, maar hardstyle is meer dan alleen gabber 2.0. B-Front bewijst dat.
F Zo heet het Haagse bandje: F. Al hun liedjes beginnen ook met een F. Geen idee hoe de muziekstijl te definiëren is, want ze gooien alles door elkaar. Hardst werkende band van Nederland, want brachten ruim een jaar lang om de zes weken een kakelfrisse nieuwe single uit.
Vanderbuyst Ah, jaren '80 metal met een Hollands jasje. Raggende haren, raggende gitaren en raggende teksten. Maar dan beter dan The Scorpions en Europe. Zo hoort het.
Qeaux Qeaux Joans Vrouw. Zingt. Lekkere luisterliedjes. Moeten we er meer van hebben.
Jacco Gardner Rare hipster muziek. Maar het werkt wel. Als je er van houdt, tenminste.
Traumahelikopter Vuige rock waar je harder van gaat rijden. En lopen. En neuken. Komen in januari met een album. Zouden alle festivals in 2013 moeten domineren.
Mozes and the Firstborn Blues getrokken uit de Nederlandse klei is altijd goede blues. Wij noemen het blues. Het klinkt als blues. Whatever. Het klinkt sowieso goed.
The Sillhouettes Vanwege Marthe Jellema. En omdat we meer surfmuziek moeten hebben in dit land.
Kraantje Pappie Partyrap was aan het opkomen in de laatste maanden van 2012. Gaat 2013 helemaal de waterstofbom worden. Denk Nouveau Riche en Mr. Polka, Noah's Ark en Kraantje Pappie, Yellow Claw, dat werk. Muzikaal geen hoogtepunt, maar het is vrolijk en populair. Wen er dus maar aan.
Homework Nog meer spul uit de Deephouse. Bakken wij als Nederlanders namelijk als de beste.
Na'omi Pariama Een zangeres waar ieders hart sneller van gaat kloppen. En als het aan ons ligt verovert ze in 2013 de harten van heel Nederland.
Vato Gonzalez Haha, GeenStijl, serieus? Vato Gonzalez? Ja, serieus Vato Gonzalez. Die gaat in 2013 een paar hele grote dingen doen. Internationaal. Een betere, coolere en leukere versie van Afrojack, dat is alles wat we zeggen.
Faberyayo De Jeugd is De Jeugd is de Baas. Maar Faberyayo op z'n solonaise is ook prima te verhapstukken. Liever deze tongentaalworstelaar dan zo'n slappe knakworst als Gers Pardoel. Omdat we liever creativiteit zien dan die bonteavondrap van Gers. 2013 voor Faberyayo!
L33 Heerlijk zwoele soul. Uit Enschede, of all places. Kunt het zich voorstellen? Wij wel. Want wij hebben L33 al een tijdje uit de boxen schallen. Soul, deze lui zitten er op.
Hef Hef uit Hoogvliet. Gewoon een echte rapper. Geen dansjes. Geen mooiheid. Geen smoothtalk. Gewoon bam, zo is het en niet anders je doet het er maar mee. Fijn dat zoiets gewoon kan in Nederland in 2013. Sowieso, rap in opmars op alle commerciële fronten. Hier had trouwens net zo goed Fresku kunnen staan.
Di-Rect Jup, knallen we er ook nog even overheen. Fuck Kane, fuck Raccoon en fuck Songfestival Anouk, Di-Rect is de enige band die Nederland internationaal op de rockkaart kan zetten. Niet meer de tienerrock van twaalf jaar terug, maar gewoon een volwassen sound en knetterende liveshow. Als we het hebben over wereldheerschappij in 2013, ook deze Hagenezen komen met een nieuw album.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.