Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Stemmen in het Midden-Oosten

Israël hoopt dat uit de stembussen van 9 januari een leider komt die bereid is om aan eisen van Israel toe te geven. Na 35 jaar Israëlische bezetting van de Palestijnse Gebieden, mensenrechtenschendingen, en geweld met als gevolg duizenden burgerslachtoffers aan beide kanten lijkt Mahmoud Abbas, de eerste minister onder Arafat in 2003, de persoon te zijn die Israel nodig heeft. Israël wilde al lang een nieuwe Palestijnse leider maar omdat de peilingen Arafat als winnaar aangaven, verzetten ze zich tegen verkiezingen. Deze tekst staat hier in het kader loggen voor de zielige mensen.

Sinds 2002 bezet Israël weer alle Palestijnse steden van de Westelijke Jordaanoever en Israel en valt ze steeds weer binnen om mensen te arresteren of om gebouwen op te blazen of om liquidaties uit te voeren.

Gaza komt er ook niet ongeschonden vanaf. De Palestijnse Autoriteiten hebben Israel gevraagd zich terug te trekken en om weg te blijven in verband met de komende verkiezingen. Maar Sharon wil zijn troepen maar tijdelijk terugtrekken. Daarnaast heeft Israël tientallen leiders vermoord en sluit duizenden anderen op in gevangenissen. Onder zo’n bezetting kunnen verkiezingen niet democratisch zijn. Om dezelfde reden ging de verkiezingen van vorige jaar januari niet door.

Alles wordt gedaan om de Palestijnen over te halen om massaal te gaan stemmen. Groot-Brittannië en de VS hebben een internationale vredesconferentie voor na de verkiezingen in het vooruitzicht gesteld, wat door Sharon goedgekeurd zal worden "op voorwaarde dat Abbas de verkiezingen wint". Het is alsof Zalm zelf de vakbondsvoorzitters kiest met wie het wil onderhandelen.

Sharon en Bush steken niet weg dat ze hopen op een overwinning van Abbas. Abbas is voorstander van het stopzetten van de Intifada. Dit zal neerkomen op een eenzijdig ontwapening en Israel zal graag gebruik van maken. Daarom hebben Israël en Amerika een voorkeur voor Abbas. Abbas rekent op de goede wil van de Israëli's en op internationale druk op Sharon. Steun zal komen als de Palestijnen hun goede wil tonen, zo is tenslotte de hoop.

Om steun van de radicalere Palestijnen te krijgen omschreef Abbas de Israelische staat gisteren als "de zionistische vijand". Israel weet dat Abbas spelletje aan het spelen is, zo verklaarde een anonieme Israëlische functionaris dat een gekozen Abbas zal worden beoordeeld op zijn daden bij het bestrijden van terrorisme en niet op zijn woorden. Abbas zal immers snel een zogenaamde Palestijnse staat mogelijk maken, bestaande uit een reeks machteloze en omsingelde stukjes land, voorzien van een marionettenregering.

Farshad Bashir (Links Bolwerk SP Leeuwarden)

Reaguursels

Inloggen

@NationalSniper: Nog twee woorden: Joodse propaganda.

Bostroljager | 07-01-05 | 19:07

@Nationalsniper Een woord: Geschiedvervalsing.

Bostroljager | 07-01-05 | 19:06

@NationalSniper.
met het hele westen of tegen het westen? als 'westerling' voel ik geen enkele verwantschap met israel of palestina. van mij mogen ze beide verrotten want het zijn allemaal sick puppies.

zakje pinda´s | 07-01-05 | 03:25

Er is nooit een Palestina geweest als staat. Een stukje geschiedenisles.
Het land Judea (Israël) was door de Romeinen bezet, na een opstand van Joden werden veel Joden verdreven (hoewel er altijd Joden zijn blijven wonen) en is het gebied omgedoopt in Palestina, vernoemd naar de Filistijnen een minderheid die er al lang niet meer woont (daar komt ook de uitdrukking 'naar de Filistijnen' vandaan). Het gebied was nog altijd in handen van het Romeinse rijk, daarna door het Byzantijnse rijk en het Ottomaanse rijk. Tijdens WO1 kwam het in handen van Groot Brittannië die het veroverde op de Turken. De laatste keer dat het een onafhankelijke staat was was als Judea.
Groot Brittanië beloofde het tijdens WO1 aan de Joden (Balfour declaration), en toen begon de terugkeer van Joden naar hun beloofde land (toen nog onder Brits mandaat).
Voordat de Joden er kwamen was het een verwaarloost stuk woestijn waar bijna niemand woonde (alleen wat nomaden). De Joden brachten er welvaart, Arabieren werkten bij de Joden voor veel hogere lonen als dat ze normaal kregen.
De welvaart trok mensen, ineens vonden Arabieren dit stuk land veel interessanter en ze trokken erheen (net als dat er nu veel mensen naar het welvarende westen proberen te komen).
Dat het een staat voor de Joden zou worden was al lang duidelijk, Groot Brittanië had dat belooft in de Balfour declaration.
Na WO2 werd dit een feit, eerst wou er sprake zijn van verdeling van het gebied in een Arabisch en een Joods deel maar de Arabieren verwierpen dat (omdat ze dachten dat ze Israël gelijk van de kaart konden vegen).
Dus kregen alleen de Joden hun deel. Israël is maar een klein land, het oorspronkelijke Judea (en ook het gebied Palestina) was veel groter als het huidige Israël. Het gebied Palestina is in feite verdeeld, een deel werd Israël en een deel werd Libanon en andere delen kwamen bij Jordanié en Egypte.
Israël heeft bestaansrecht, tenzij je de VN niet erkent, het is immers de VN die Israël heeft gemaakt.

De Arabieren(moslims) dachten dat ze Israël wel even konden vernietigen en dat ze de inwoners in een 2de holocaust konden uitrooien maar vergisten zich.
De Joden vochten voor hun land en hun leven, wetenden dat verlies hun dood en het einde van hun land zou betekenen en wonnen. Ondanks dat de Arabische landen echt legers hadden en de Joden enkel milities (en nauwelijks tanks, vliegtuigen of oorlogsschepen) wisten ze de Arabische legers terug te drijven.
Israël wist zelfs kleine stukjes land buit te maken (eerlijk want de Arabieren wisten van te voren dat het risico van een oorlog is dat je ook grond van verliezen).
De zogenaamde 'vluchtelingen' zijn ontstaan omdat de Arabische legers hen opdroegen het land te verlaten (zodat er zo min mogelijk vriendelijk vuur zou zijn bij de zuiveringen), ook vertelden ze nazi achtige propaganda dat Joden vreselijk gemene en gewelddadige mensen waren, en dat ze weer terug zouden kunnen komen als de Joden verdreven waren (Hitler had het niet beter gekund).
In werkelijkheid deden de Joden (die nog geen echt leger hadden, enkel milities) burgers geen kwaad. Pas na de onafhankelijkheidsoorlog kreeg Israël een echt leger, de Israel Defence Force, die internationaal in hoog aanzien staat bij Defensie kenners en Defensie liefhebbers vanwege zijn professionaliteit en kwaliteit.

De Arabieren hebben nog meerdere keren geprobeerd Israël te vernietigen, zowel met invasies als met terrorisme maar zonder succes.
In de zes daagse oorlog verloren ze grote stukken grond op Israël. Israël maakte de westbank buit op Jordanië, de Golan hoogvlaktes op Syrië en Gaza en de Sinai op Egypte. Eigen schuld want de Arabische landen wisten van te voren dat als je een ander land aanvalt je grond kan winnen, maar ook kan verliezen.
De eerlijk buitgemaakte gebieden (de Arabieren begonnen namelijk) werden gebruikt als bufferzone.
De Sinai is na onderhandelingen teruggegeven aan Egypte (onder voorwaarde dat er geen legereenheden gestationeerd zouden worden).
De Arabieren die in de andere buitgemaakte gebieden leefden kregen onder Israël veel betere omstandigheden, zo kregen ze stromend water en riolering.
Maar de Arabieren speelden een vies spelletje, in Gaza en Westbank werden de mensen opgehitsts om tegen Israël te vechten en aanslagen te plegen. Jodenhaat werd niet geschuwd.
Voor de eerste intifada leefden Joden en de Arabieren in de buitgemaakte gebieden vredig naast elkaar. Met de intifada veranderde dit.

Israël moest zich toen verdedigen tegen terroristen, met hun daden sloegen de 'Palestijnen' (tussen '' omdat er geen Palestijns volk bestaat) hun eigen ramen in, want nu kwamen er roadblocks en nachtklokken die Israël wel in moest voeren om zijn burgers te beschermen.

Terrorisme is compleet zinloos, pas met vreedzame onderhandelingen kwamen er resultaten voor Arafat, logisch want niemand wil zijn eigen moordenaars belonen. Als de Palestijnse terroristen al hun wapens neergelegd hadden (alleen de milities/terroristen, de Palestijnse autoriteit mag wel wapens bezitten) dan hadden ze al lang een staat gehad. Dit zegt ook midden oosten deskundige Stein.

De 'Palestijnen' waren ook in grote getale in Jordanië en ook daar gedroegen ze zich niet, ze liepen openlijk met wapens en begonnen eigen paspoorten uit te geven. Koning Hoessein zag dat als een directe bedreiging voor zijn autoriteit en zette het leger in.
In die aanval zijn duizenden 'Palestijnen' gedood en staat bij Palestijnen bekend als zwarte september.
De overlevenden vluchten naar Libanon, waar ze misbruik maakten van de gastvrijheid. Ze zetten Libanezen uit hun huizen en martelden, verkrachten en vermoorden ze. De Libanezen pikten dit niet en richten milities op om zich te verdedigen tegen de agressie van de 'Palestijnen'.
De gevechten tussen christelijke milities en 'Palestijnen' zorgde al snel voor een complete burgeroorlog.
Het werd nog erger toen de PLO Israël probeerde te provoceren door middel van aanslagen met bommen en mortieren/raketten.
Israel had geen andere keus dan zich te verdedigen zuid Libanon binnen te trekken om de PLO te verslaan.
De 'Palestijnen' gebruikten Libanon als een slagveld om hun vete met Israël uit te vechten, de Libanezen waren hier de dupe van.
Het is dus geen wonder dat veel Libanezen aan de kant van Israël vochten, niet alleen christenen, maar ook veel moslims. Deze milities waren niet altijd even betrouwbaar, zo mochten christelijke milities de vluchtelingenkampen Chatilla en Sabra (waar het barste van de terroristen) in om daar op zoek te gaan naar fanatieke moslimterroristen. De milities hielden zich echter niet aan hun afspraak en richten een bloedbad aan (ondanks bevelen van Israël om dat niet te doen).
De Israëlische inval had als gevolg ook dat Syrië noord Libanon binnenviel.
Israël heeft zich inmiddels teruggetrokken uit Libanon maar Syrië houdt nog steeds noord Libanon bezet en de Libanese regering is een poppen-regime van Syrié.
Arafat iwas in Libanon niet populair, er werden daar tijdens zijn sterven veel grappen gemaakt over het feit dat ie dan weer dood was en dan weer levend. De grappen waren zo van dat zelfs satan hem niet wilde hebben, dat de duivel bang is dat Arafat een intifada in de hel begint. :)

Sharon is democratisch gekozen en is iemand die vecht om zijn landen te beschermen tegen de agressie van de fanatieke moslims (de soort mensen die vliegtuigen in torens vliegen, treinen en bussen opblazen en filmmakers op straat vermoorden). Hij pakt de terroristen tenminste hard aan, iemand als Sharon zouden we in Nederland ook goed kunnen gebruiken, iemand die in durft te grijpen en zijn land durft te beschermen.
De Israel Defence Force (IDF) schieten alleen op gewapende strijders en terroristenleiders. Burgerslachtoffers proberen ze zoveel mogelijk te voorkomen, al is het helaas niet te voorkomen in gevechtssituaties.
De schuld daarvan ligt echter bij de terroristen omdat die zich schuil houden in stedelijke gebieden terwijl ze weten dat ze een doelwit zijn.
Ze hopen ook op zo veel mogelijk burgerslachtoffers omdat dit in hun voordeel is, hoe zieliger de Palestijnen lijken hoe meer geld Arafat krijgt. Het is zelfs voorgekomen dat Palestijnse terroristen eigen burgers vermoorden om daarna Israël de schuld te geven.
De IDF is een verdedigend leger, in alle conflicten waren het de Arabische landen of moslimterroristen die de strijd begonnen of uitlokten.
Als je Israël met rust laat dan laat het land jou met rust. Zo hebben Egypte en Jordanië vrede gesloten met Israël, maar bijvoorbeeld Syrië en de Palestijnen (vooral de fanatieken als HAMAS) willen geen vrede met Israël. Ze willen niets minder dan Israël compleet vernietigen.
De Israëlis zijn zo vanhopig dat ze een muur om hun land bouwen om de vijand buiten te houden. Vergelijkingen met de Berlijnse muur slaan nergens op aangezien die een heel ander doel had. De Berlijnse muur was neergezet door Oost Duitsland om het eigen volk binnen te houden, de Israëlische veiligheidsmuur is voor het omgekeerde: om de vijand buiten te houden.
De Chinese muur is dus wel een goede vergelijking, die had hetzelfde doel.
Of de stadsmuren die er in de middeleeuwen waren om steden te beschermen tegen vijanden van buitenaf, 100% defensief dus.
Een hele goeie synoniem is de muren in de Lord of the Rings films die Helms Deep en Minas Tirith moesten beschermen tegen de aanvallen van Orcs (die verassend veel gemeen hebben met radicale moslims).
Wat hebben Palestijnen te zoeken in Israël? Niets ze hebben toch hun eigen Palestijnse gebieden. En als ze hun gebieden ut kunnen dan kunnen ze via Egypte of Jordanië.
In feite is het gewoon een strengere vorm van grenscontrole. Wat mij betreft zetten we ook een muur om Nederland om de grenzen te sluiten voor migranten en terroristen. Dat recht hebben we mochten we dat willen.
Dat de muur op bepaalde plekken niet helemaal op de juiste plek staat daar kan over gediscusseerd worden uiteraard, echter deze muur is maar tijdelijk en staat dus zo strategisch mogelijk. Zodra er vrede is zal hij weer afgebroken worden. De muur werkt in ieder geval, in de gebieden waar de muur al staat is het aantal aanslagen afgenomen en de mensen voelen zich er veiliger.

De 'Palestijnen' daarentegen richten zich voornamelijk op het vermoorden van zoveel mogelijk burgers, een holocaust van zelfmoordaanslagen.
In feite worden de Israëliërs onderdrukt door de terreur van de Palestijnen, ze durven niet meer met de bus te gaan of naar een disco of restaurant te gaan.
Niet alleen Israëliërs maar ook toeristen lopen gevaar.
De palestijnse autoriteit is een fascistisch regime dat de Palestijnen onderdrukt, andersdenkenden worden uitgemaakt voor Israëlische spion en bruut vermoord (zonder enig proces).
Ook is het in hun voordeel als er zoveel mogelijk Palestijnse burgers sterven, dan kunnen ze die op TV laten zien en Israël de schuld geven.
Zo was er bijvoorbeeld dat jongetje dat doodgeschoten werd terwijl hij voor het raam zat te spelen, de Palestijnen gaven Israël de schuld. Achteraf bleek dat een Palestijnse terrorist de kogel afschoot terwijl hij richting een gepantserde jeep schoot met een automatisch wapen (waarschijnijk een AK-47, Hét terroristenwapen).
Dan zijn er nog de beelden van een vader en zoon die doodgeschoten worden, ook hier door een Palestijnse terrorist, wat erg duidelijk is omdat de IDF militairen aan de andere kant waren en het schot van de kant van de camera komt (de Palestijnen filmden het) en de vader iets gebaard in die richting. Als het een Israëlier was dan had de cameraman echt wel even de camera gedraait om hem te filmen. De vader en zijn zoon zijn doodgeschoten voor propagandadoeleinden, opgeofferd in de jihad als martelaren.
Verder is ernatuurlijk het feit dat Israël nooit gericht op mensen schiet die geen bedreiging zijn, zo mogen stenengooiers alleen in hun onderbeen geschoten worden en alleen als er een muur achter zit (zodat de kogel zich mocht hij door het been heen gaan zich in de muur boort en dus niet afketst). Een wat vreemde regel als je het mij vraag want een steen voor je hoofd is behoorlijk gevaarlijk. Als iemand een steen naar mijn hoofd gooi dan schiet ik hem in zijn hoofd, en mocht ik ooit een steen naar iemands hoofd gooien dan mag hij mij ook neerschieten.

Arafat is alleenheerser die met niemand de macht wilde delen, hier is nu gelukkig een einde aan gekomen, met zijn dood komt er een nieuwe leider die hopelijk beter is. Hij storte EU geld op zijn eigen rekening en gaf het zelfs aan terroristen.
HAMAS en co zijn nog veel erger, die tolereren echt helemaal niemand die anders denkt. Hun doel is de totale vernietiging van Israel en uitroeien van de Joden (net als hun voorbeeld Adolf). Als dat gedaan is willen ze er een fundamentalistisch Islamitische staat oprichten, met Iran als voorbeeld.
Mocht het ze ooit lukken Israël te vernietigen en alle Joden uit te roeien (wat niet voor de hand ligt) dan zal er een nieuwe oorlog ontstaan, namelijk tussen de verschillende Palestijnse organisaties.
Al Aqsa is in de lijn van de PLO, HAMAS en de Islamitische jihad zijn zeer fundamentalistisch Islamitisch en de PLFP is communistisch.
Allen willen de macht, ze bestrijden niet alleen Israël maar ook elkaar. Op dit moment is HAMAS de machtigste van de terroristische organisaties.

Waarom die haat tegen Israël? Eigenlijk heel simpel, moslims hebben Joden (en christenen) altijd gezien als minderwaardig (untermenschen). Joden in moslimlanden waren altijd minderwaardig en hadden nauwelijks rechten.
Jodenhaat onder moslims doet niet onder voor die van de nazi's in WO2.
In WO2 had je Al Husseini, een invloedrijke moslim in het mandaatgebied Palestina die propaganda voor de nazi's verzorgde, ook wou hij dat Hitler naar het midden oosten kwam om daar de Joden ook uit te roeien.
Veel moslims vinden Hitler een goeie man, want die heeft Joden vermoord.
Behalve Jodenhaat is er natuurlijk jaloezie, de Joden maakten van Israël in rap tempo een moderne westerse democratische staat met een goeie economie. Terwijl de moslims al jaren aan het klungelen zijn in het midden oosten en alleen geld hebben omdat er olie in de grond zit, zijn de Joden goede handelaars en bouwen een goeie economie op.
Verder staan vrijheid en democratie haaks op de cultuur van de Islam. Israël is een een westers land in het midden oosten, de cultuur, levensstijl en normen en waarden zijn niet anders als bijvoorbeeld in Nederland.
Het westen is in de ogen van de radicale moslins heidens en ongelovig.
Vanuit de Islam is het een absolute zonde als een gebied wat ooit toebehoorde aan moslims weer terug in handen komt van ongelovigen.
In Noord Afrika zijn veel moslims die vinden dat de Islam Spanje weer moet veroveren en dat is een van de redenen dat Spanje doelwit was van terrorisme. Zelfs nu de troepen terug zijn uit Irak zijn terroristen nog steeds actief in Spanje. De aanslagen waren helemaal niet vanwege Irak, anders hadden de terroristen Spanje wel verlaten.
De Sovjets hebben ook het een en ander opgestookt, de Sovjets steunden de Arabische landen en het westen steunde Israël.

Iedereen die de hele geschiedenis kent zal niet anders kunnen dan voor Israël te kiezen. Het is een democratisch vrij westesr land land net als Nederland en dus een bondgenoot. Ben je tegen een bondgenoot van Nederland dan ben je tegen Nederland en dus een landverrader.
De Palestijnen daarentegen zijn voor een groot deel fanatieke moslims van het type Bin Laden en Muhammed Bouyeri en zijn niet tolerant tegen joden en christenen (christelijke Palestijnen zijn weggepest en hun kerken beklad met Islamitische leuzen).
Dit was heel duidelijk tijdens de gruwelijke aanslagen van 11 september, de Israëlisch waren geschokt maar Palestijnen stonden te dansen en te feesten op straat.Je kan dus of kiezen voor het westen (inclusief Israël) of voor de extremistische fanatieke moslimterroristen (inclusief Palestijnen).
Je bent met het hele westen of tegen het westen, dus kies je partij.

Er zijn trouwens heel veel landen die land bezitten wat zogenaamd 'bezet' is. Wat dacht je van Friesland en de Antillen? Hoorde oorspronkelijk toch ook niet bij Nederland?
Denemarken heeft Groenland, UK nog steeds Noord-Ierland, Baskenland is 'bezet' door Frankrijk en Spanje. Mogen alle mensen in die gebieden nu ook ineens in opstand komen en mensen vermoorden? Natuurlijk niet, een eigen staat moet je verdienen, niet met geweld grijpen. Als er geen aanslagen in israël waren dan was er al lang een Palestijnse staat geweest.

NationalSniper | 06-01-05 | 23:09

@Farshad Maak je niet druk. Als je Wilders een lul vindt dan ben je een links bolwerk en als ze je naam niet kunnen uitspreken een islamiet. En als snel halen ze Stalin erbij of Wouter Bos.

Starf*cker | 06-01-05 | 18:36

Iedereen die bezwaar maakt tegen het israelische staatsterrorisme wordt voor rascist en anti-semiet uitgemaakt. Dat is het beste bewijs dat er geen argumenten bestaan voor wat Israel doet.
Als je geen argumenten hebt begin je gewoon te schelden, werkt vaak goed.

Bostroljager | 06-01-05 | 17:28

Nou, gezien jij de PLO steunt en die voor de vernietiging van Israel zijn, ja. Maar als een communist vind je het niet zo erg dat er af en toe wat mensen dood gaan. Toen Lenin de Armeniers vermoorde was dat niet erg. Mao's genocides zijn geen reden om niet lid te zijn van een maoistische partij. Combineer ingebakken joden-haat door islamieten en ingebakken genocide-liefde bij communisten.... dan kom je al snel op een nieuw hitlertje.

Qantrix | 06-01-05 | 15:16

@Farshad: Dat soort liberalise bestaat al lang en begon een lange tijd geleden met het klassiek-liberalisme (en het constitionalisme in Amerika, of de oude republiek der Nederlanden,) dat had je geweten als je meer bij geschiedenis had opgelet. Bovendien is het niet echte privatisatie, de NS is nog steeds voor een groot deel onder controle van de staat en er is geen concurrentie voor de NS. Het is een wannabee-privatisering.
-
Jij wilt geen serieuze discussie opstarten omdat je anti-semitisch bent, dat zijn nogal veel islamieten. Jij bent er een van. Jij weigert om naar mijn (toch wel serieuze argumenten) te luisteren dat de Palestijnen zich pas zo begonnen te identificeren in de jaren 60 (20 jaar nadat de israeliers zich daar hadden gevestigd) en dat ze naar Israel toe waren gevlucht vanuit andere landen. Kan je daar misschien op in gaan.
-
En nee mij bronnen zijn niet biased (zoals die van jouw) maar zijn objectieve bronnen (en vaak geschreven door mensen die in eerste instantie nogal wat medelijden hadden met de palestijnen maar na meer onderzoek er achter kwamen dat die palestijnen misschien helemaal niet zo goed zijn.)

Qantrix | 06-01-05 | 13:19

Sinds 2002 bezet Israël weer alle Palestijnse steden van de Westelijke Jordaanoever en Israel en valt ze steeds weer binnen om mensen te arresteren of om gebouwen op te blazen of om liquidaties uit te voeren.
-
Goh zou dat kunnen zijn omdat er nogal wat terorristen zijn in Palestina, misschien zijn al die explosies en beschietingen je niet helemaal opgevallen?
-
Gaza komt er ook niet ongeschonden vanaf. De Palestijnse Autoriteiten
hebben Israel gevraagd zich terug te trekken en om weg te blijven in
verband met de komende verkiezingen. Maar Sharon wil zijn troepen maar
tijdelijk terugtrekken. Daarnaast heeft Israël tientallen leiders vermoord en sluit duizenden anderen op in gevangenissen. Onder zo?n bezetting kunnen verkiezingen niet democratisch zijn. Om dezelfde reden ging de verkiezingen van vorige jaar januari niet door.
-
Wat mij betreft hebben terroristen ook niet het recht om te stemmen. Dan moesten (proberen of het organiseren ervan) ze niet onschuldige israeli'ers opblazen
-
Alles wordt gedaan om de Palestijnen over te halen om massaal te gaan
stemmen. Groot-Brittannië en de VS hebben een internationale vredesconferentie voor na de verkiezingen in het vooruitzicht gesteld, wat door Sharon goedgekeurd zal worden "op voorwaarde dat Abbas de verkiezingen wint". Het is alsof Zalm zelf de vakbondsvoorzitters kiest met wie het wil onderhandelen.
-
Tsjah, als een Osama Bin Laden zou winnen zou ik de verkiezingen ook neit echt goedkeuren, jij wel natuurlijk. Jij vind 11 september eigenlijk wel goed.
-
Sharon en Bush steken niet weg dat ze hopen op een overwinning van Abbas. Abbas is voorstander van het stopzetten van de Intifada. Dit zal neerkomen op een eenzijdig ontwapening en Israel zal graag gebruik van maken. Daarom hebben Israël en Amerika een voorkeur voor Abbas. Abbas rekent op de goede wil van de Israëli's en op internationale druk op Sharon. Steun zal komen als de Palestijnen hun goede wil tonen, zo is tenslotte de hoop.
-
Wie hadden de Palestijen bewapend? Juist, de Israeliers. Er is niks mis mee dat Abbas liever vrede heeft. Jij wilt liever dat het zo blijft.... heerlijk dat anti-semitisme van jouw, jij wilt duidelijk (net als de PLO trouwens) dat alle Israeliers maar dood gaan. Is dat niet racistisch?
-
Om steun van de radicalere Palestijnen te krijgen omschreef Abbas de
Israelische staat gisteren als "de zionistische vijand". Israel weet dat Abbas spelletje aan het spelen is, zo verklaarde een anonieme Israëlische functionaris dat een gekozen Abbas zal worden beoordeeld op zijn daden bij het bestrijden van terrorisme en niet op zijn woorden.
-
Wat is er nou weer mis met het bestrijden van terrorisme?
-
Abbas zal immers snel een zogenaamde Palestijnse staat mogelijk maken, bestaande uit een reeks machteloze en omsingelde stukjes land, voorzien van een marionettenregering.
-
Tsjah, de palestijnen mochten spelen met de hele West Bank en Gaza strook, maar dat bleek nogal een corrupt zooitje, de leiders kochten Villa's, SUVs en andere dingen terwijl de mensen niets terug zagen. Wat er over bleef ging van het geld ging naar het terrorisme (bijvoorbeeld beloningen uitgeven voor het vermoorden van onschuldige israeliers.) vind je gek dat een nieuwe palestijnse staat waarschijnlijk anders is ingericht.
-
Farshad Bashir (Links Bolwerk SP Leeuwarden)
-
What's in a name? Farshad Bashir, kan je niet met je rare racistische ideeen oprotten naar dat hol waar je vandaan kwam?

Qantrix | 06-01-05 | 12:45

The Facts About Israel

It's important information to know since we don't get fair and accurate reporting from the media and facts tend to get lost in the jumble of daily events.
Here are some conveniently overlooked facts in the current Middle East situation.
These were compiled by a Christian university professor.

Nationhood and Jerusalem

1. Israel became a nation in 1312 B.C.E., two thousand years before the rise of Islam.

2. Arab refugees in Israel began identifying themselves as part of a Palestinian people in 1967, two decades after the establishment of the modern State of Israel.

3. Since the Jewish conquest in 1272 B.C.E. the Jews have had dominion over the land for one thousand years with a continuous presence in the land for the past 3,300 years.

4. Arabs have only had control of Israel twice - from 634 until the Crusader invasion in June 1099, and from 1292 until the year 1517 when they were dispelled by the Turks in their conquest.

5. For over 3,300 years, Jerusalem has been the Jewish capital. Jerusalem has never been the capital of any Arab or Muslim entity. Even when the Jordanians occupied Jerusalem, they never sought to make it their capital, and Arab leaders did not come to visit.

6. Jerusalem is mentioned over 700 times in Tanach, the Jewish Holy Scriptures. Jerusalem is not mentioned once in the Koran. There are vague references to Jerusalem in the ''Oral Qu'aran'' - in their oral tradition, The Prophet stopped his night journey at '' the edge''- at the edge of the Temple mount.

7. King David founded the city of Jerusalem. Mohammed never came to Jerusalem.

8. Jews pray facing Jerusalem. Muslims pray with their backs toward Jerusalem.

9. Arab and Jewish Refugees - In 1948 the Arab refugees were encouraged to leave Israel by Arab leaders promising to purge the land of Jews. Sixty eight percent left without ever seeing an Israeli soldier.

10. The Jewish refugees were forced to flee from Arab lands due to Arab brutality, persecution and pogroms.

11. The number of Arab refugees who left Israel in 1948 is estimated to be around 630,000. The number of Jewish refugees from Arab lands is estimated to be the same.

12. Arab refugees were INTENTIONALLY not absorbed or integrated into the Arab lands to which they fled, despite the vast Arab territory. Out of the 100,000,000 refugees since World War II, theirs is the only refugee group in the world that has never been absorbed or integrated into their own peoples' lands. Jewish refugees were completely absorbed into Israel, a country no larger than the state of New Jersey.

The Arab - Israeli Conflict

13. The Arabs are represented by eight separate nations, not including the Palestinians. There is only one Jewish nation. The Arab nations initiated all five wars and lost. Israel defended itself each time and won.

14. The P.L.O.'s Charter still calls for the destruction of the State of Israel. Israel has given the Palestinians most of the West Bank land, autonomy under the Palestinian Authority, and has supplied them with weapons.

15. Under Jordanian rule, Jewish holy sites were desecrated and the Jews were denied access to places of worship. Under Israeli rule, all Muslim and Christian sites have been preserved and made accessible to people of all faiths.

16. The U.N. Record on Israel and the Arabs - Of the 175 Security Council resolutions passed before 1990, 97 were directed against Israel.

17. Of the 690 General Assembly resolutions voted on before 1990, 429 were directed against Israel.

18. The U.N was silent while 58 Jerusalem Synagogues were destroyed by the Jordanians.

19. The U.N. was silent while the Jordanians systematically desecrated the ancient Jewish cemetery on the Mount of Olives.

20. The U.N. was silent while the Jordanians enforced an apartheid-like policy of preventing Jews from visiting the Temple Mount and the Western Wall.

A few facts

By Yonni Sidelsky.

1. BBC is biased against Israel.

2. Most of the world is biased against Israel.

3. Regarding the Palestinian children that are killed - for each Palestinian CHILD that is killed due to attacking Israelis the Palestinian authority offers a few thousand dollars, and a bit less for just injuries, needles to say, the parents never get the money for sending out their children, the children are under no circumstances innocent, they attack Israeli people and the worst thing is something that is known about Palestinians, Hamas and Jihad is that they hide behind women and children and fire from there.

4. Israel is not to blame for the current situation, Israel does one thing, and one thing only, and that is defend itself from enemies, there is a reason that the army is called the ISRAELI DEFNCE FORCE, and it is very simple - WE DO NOT PROVOKE OR START WARS, any country would do the same, if not worse.

5. The Palestinian T.V and radio call for killing of Jews and AMERICANS, not to mention the demonstrations of "how to KILL a Jew who is PRAYING at the Western Wall (which by the way they do not claim is theirs).

6. In 1948 the U.N offered to give the Israelis 50% of the land of Israel, and the Palestinians 50%, the Palestinians did not take the offer, if you notice, every time the Palestinians get an offer, they reject it, why? you ask. Because they think that they can get more, and it is true, when the Labor party is in power. Even then, they still send suicide bombers.

7. When we (Israel) attack, we aim (and hit) at murderers and terrorists; they aim at innocent civilians (and soldiers).

8. Arafat, IS NOT, under any circumstance a peace partner, Arafat is a terrorist, and admits it. One of the things he admitted to is the Munich slaughter: in the 72 Olympics in Munich, Arafat (and again - he admitted to this) sent "people", who went in to the Israeli team's rooms and MURDED them all, this is the "man" that we are supposed to make peace with, this is the "man" that walks around free, and this is the "man" that is the leader of the Palestinians.

9. Arafat has NOT condemned the violence.

10. The Israeli intelligence picked up on a message from the Palestinian Authority and the Fatah telling the "demonstrators" (who actually do MUCH MUCH MUCH more then demonstrate) not to start throwing stones, CNN is stuck in traffic.

Qantrix | 06-01-05 | 12:18

@Farshad: Man wat ben jij zielig. Allereerst wat bedoelen al die sukkels zoals jij met neo-liberaal? Bedoelen jullie daarmee klassiek-liberaal, bedoelen jullie links-liberaal, bedoelen jullie conservatief? Leg het me uit. Al die vage termen van jullie.
-
Ten tweede, nee de VSSR was niet dat staats-kapitalistisch, wat bedoel je daar mee. De USSR was een dictatorship of the proletariat, de eerste fase van het communisme. Deze eerste fase moet de hele wereld communistsch maken zodat er stappen kunnen worden gemaakt naar het echte communisme. Echter het lukte niet helemaal om dat te doen om dat het kapitalisme toch iets sterker was. Daarom vaalde het Communisme.
-
Ten derde, al die palestijnen horen daar geen eens, ze zijn over de grens heen gerend tijdens al die oorlogen tegen Israel en hebben zich daar toen gevestigd, het aantal echte palestijnen is heel klein. De Palestijnen willen daar alleen maar een nieuwe arabisch dictatoriaal landje vestigen, netzoals in al de buurlanden van Israel. Alsjeblieft ga naar Israel toe, ga lekker in een bus zitten (ookal moet je wel oppassen, ze smeren daar varkensbloed op de bussen om islamitische terroristen zoals jij weg te jagen) en hopelijk word je opgeblazen door zo'n kkpalestijn.

Qantrix | 06-01-05 | 12:16

@mazzel:
Met name de christenhond Balfour acht ik verantwoordelijk voor de huidige puinzooi in het midden-oosten.

sjonnie | 06-01-05 | 11:27

Cursusmateriaal voor Mazzel:
The most common mistakes made by Israelis are as follows:

1. To fail to realize that there is no essential difference between Tel Aviv
and a Jewish settlement in the West Bank.

2. To believe that the creation of the state of Israel was an outcome of the
Holocaust.

3. To regard themselves as innocent people and thus as victims of the
Israeli­Palestinian conflict.

4. To believe that they live in a democracy and therefore that their
atrocities are legitimate.

5. To be convinced that they live in an open society which enjoys political
and ideological diversity.

6. To believe that the ghetto is behind them.

7. To be convinced that the 'Jewish state' is a legitimate concept.

8. To think that Israel is a shelter for the entire Jewish people and the
best answer to anti-Semitism.

9. To regard themselves as humanists.

10. To be sure that Israel is immortal.

sjonnie | 06-01-05 | 11:25

@ TheACE

Voordat Groot-Brittanië zijn beloftes verbrak en de Zionisten Israël toezegden, wás dat stuk land al een palestijnse staat, Palestina genaamd, grappig genoeg, waar moslim, christen en jood in vrede een voorspoed samen kon leven.

Toen gebeurde er allemaal chaotische zaken, waar een hele nare situatie uit is ontstaan en waar beide partijen heel graag over liegen wat er precies gebeurd is. Maar feit blijft dat sinds begin 20e eeuw beide zijden in dit conflict veel onschuldige burgers hebben vermoord om hun gelijk te krijgen. Erg triest.

Flapdrol | 06-01-05 | 10:54

None so blind as those who refuse to see.

DenkZelfstandig | 06-01-05 | 10:47

Zionisten zijn ons aller vijand.

Zonder zionisten hadden joden, moslims en christenen daar nog steeds in vrede samengeleefd.

sjonnie | 06-01-05 | 09:41

Het is dat de Palestijnen daar nu eenmaal zitten, anders ben ik tegen een palestijnse staat. Maar ja, geef die mensen ook wat, dan stoppen ze misschien met zeuren (lees: onschuldige mensen opblazen)

TheACE | 06-01-05 | 08:31

@Mazzel
Ik mis in het stukje wel een aantal zaken. Hoe denkt deze mijnheer over het feit dat er voor hem 6-jarige palestijnse kleuters door het hoofd geschoten worden? Dat er palestijnse kinderen voor jaren worden vastgezet en gemarteld door Israeli's vanwege het gooien van stenen? Dat de Israeli's vredesdemonstranten vrolijk platrijden met bulldozers? Dat zijn 'vriendelijke' buren en collega-kolonisten wel degelijk land van Palestijnen hebben afgepakt nadat deze in de vluchtelingenkampen massal zijn afgeslacht onder regie van de Israeli's?
Weet deze mijnheer dat er in de tweede wereldoorlog ook een hoop mensen in Europa waren die in opstand kwamen voor mensen die als minderwaardig beschouwd werden? Was dat ook terrorisme van die verzetsmensen? Waarom doet deze mijnheer zo zielig terwijl de hele westerse wereld (Amerika voorop) op de hand van de Israeli's is? Begrijpt deze mijnheer niet dat terrorisme ook terrorisme is als het door een staat wordt uitgevoerd?

Bostroljager | 06-01-05 | 06:15

@Farshad
"Mocht het zover komen, dat er daadwerkelijk een socialistische maatschappij komt, dan zal iedereen op een porsche kunnen rijden. Binnen een echt socialistische maatschappij zal geen groot verschil in rijkdom zijn, dan zal iedereen bijna even rijk zijn."
.
Mis jochie. In een echt socialistische maatschappij is de Posche fabriek failliet en zal jij niet rijk worden omdat niemand jouw waardeloze product of dienst wil kopen.

kalief | 06-01-05 | 04:22

ik voel nu ff niet de behoefte dit te lezen. ander keertje misschien.

MECHT4NK | 06-01-05 | 04:18

@ Starf*cker

Enerzijds zeg je: [ik reageer alleen heftig op] "op dat typische Hollandse azijn-geneuzel dat je niet En links kunt zijn EN twee Volvo's kunt hebben."

Maar tig posts later is het: "Waar het om gaat is dat je consequent leeft volgens je principes"

Ik vermoed dat je over vijf a tien jaar een Masserati hoopt te hebben, nu in een Golf rijdt, en PvdA stemt. Of misschien heb je wel twee Volvo's?

Links = voor nivellering van inkomsten = goed zaak. Het siert het je niet als je pretendeert hiervoor te staan, en vervolgens twee keer zo veel trekt als Jan Modaal.

Het is moeilijk om idealen te handhaven terwijl rijkdom lonkt. Ik heb veel begrip voor salonsocialisten, maar het blijft onomwonden verkeerd om te zwichten voor die tweede Volvo en tegelijkertijd het proletarische woord te preken.

Maaaaaaar, je maakt een leuk webloggie (sorry, zo mag ik het niet noemen begrijp ik) met je vriendjes Starf*cker! Dus al je zonden zijn je vergeven. Wel consequenter zijn in het vervolg jongen. En niet meer van die rare populistische praat tegen vieze D'66 ministers die EINDELIJK 'ns iets zinnigs zeggen.

Kusje!

viezeric | 06-01-05 | 02:03

Dit stukje van Kalief was te triest voor woorden
"Blijft staan dat de Palestijnen recht hebben op een eigen staat. En het recht hebben een bezetter te bestrijden, of ze nu kolonist of soldaat zijn."

daarom dit:
I Am A Settler
by AshleyP

I am a settler. According to most of the world, I and people like me are to blame for violence in the Mideast, global terrorism, even tribal warfare in The Sudan. I'm sure that, given time, the hurricanes hitting seacoasts around the world could also be attributed to the settlers.

If I were to be viciously murdered and hacked to death along with children and old people tomorrow, it wouldn't be the person wielding the knife who would be at fault, it would be me and us to blame!

I am an enemy of the world. I am a more nefarious and violent entity than Al Qaeda, the murderers of the school children in Beslan, the Madrid bombers, The Junjaweed in Sudan, Al Zaqaawi in Iraq,etc. When terrorists perpetrate their acts, the media fall over themselves to try and understand why. Was it their upbringing? Were they social outcasts, picked on at school?

Whatever the reason, they will find out and paint a very human picture to these humans who commit inhuman acts. I am a settler, apparently I got up one day and felt like oppressing the poor Palestinians and stealing their land and that is the whole of my story.

In media reports around the world I do not have a gender, I do not have a profession, I do not have likes or dislikes, I have no context. I am always referred to as a 'settler', sometimes I am afforded the prefix 'extremist' or 'right-wing'.

I can tell you that I am new at this 'settling' business. A few months ago I wasn't a settler and if I was killed it would be partially condemned by oh, let's see..... at least four or five governments. Today I wouldn't receive even that. I have moved only a few miles geographically yet a whole world in terms of legitimacy. I dared to move across the hallowed 'Green Line'.

I am sure the whole world knows what the Green Line is and how it got its name. I am sure they know that it was created by two generals on opposing sides in war sitting in a tent in the middle of nowhere attempting to muddle out a ceasefire. I am sure too that the world knows that the only marker they had to delineate the lines of cease-fire was a thick green magic marker pen which when making the line on the map was sometimes miles thick.

That is it, a cease-fire line. Not the borders of a state, not the ending of a peace plan, but a line showing where two armies had finished their fighting and decided on a truce. When people talk of 1967 borders, they are being factually incorrect. One can only border a sovereign state.

Which brings me to my next important fact which I am positive the world knows. There has never been a sovereign Palestine, ever in the history of man. Never a Palestinian King, President, ruler. Never a distinct Palestinian language or culture or currency.

So where is it I have moved to, I hear you ask. I can tell you that the last Internationally recognized agreement pertaining to this land was called 'The Balfour Declaration' which was adopted by The League of Nations in the early part of the twentieth century which called for a Jewish Home including where I now live.... and nothing since. So at best surely where I live could be called 'disputed'. I recognize that there is a dispute, there are two people wanting to claim this land where I live. I do not occupy it any more than an arab who lives down the road from me.

Speaking of Arabs, the world knows where I stand on them. Surely, I want them gone from here or dead perhaps and I pray continually for their destruction. Well I have some news for the world: I don't hate the Arabs or anyone particularly. I hate traffic, cold mornings and finding the colour of my clothes have run in the washing machine, but I don't hate people. I have never hurt anyone in my life, nor do I intend to. I am not a pacifist, nor am I violent. I'm just like most people on this planet.... a regular person. A regular person doesn't hate any particular people.

I have been told by many "more veteran" settlers that they remember before the Intifada when they used to go to the shops and souks of the local Arab towns and cities. They used to invite Arabs to their homes and celebrations and were invited back. Yes, these were the evil settlers pouring tea to their Arab guests of their home and enquiring about the health of their relatives. These were the abhorrent Arab-hating settlers who would moan about the weather with the Arab shopkeepers as they did their weekly grocery shopping. What may surprise many is that most settlers long for these times again and dream of living side by side with Arabs or anyone in peace and harmony. Damn they are truly evil!

As a settler I am not allowed in many countries. I am sure you all knew the declaration of The Non-Aligned countries in the UN (a very large percentage of the world) that I am barred from their countries. While the world fights for civil rights for murderers and terrorists, mine are just shunted aside. But hey, it doesn't matter. As a Jew I am not allowed in many countries in the world and am forbidden from owning land in many, many more.

So yes I am a settler! I make no apology for it. I never hurt anyone, I never stole anyone's land. In fact the land I am living on wasn't lived on before I got here. No Palestinians were displaced to make room for me. I wanted to write this piece not to convert anyone to my way of thinking. I haven't even given my reasons for living here. I just wanted to give myself and those around me context.

I wanted to let you know that the BBC, CNN, etc don't know me or want to get to know me, they would rather shed a tear and try to 'understand' terrorism. I don't even seek anyone to understand me. I just want people to understand that there are two sides and to learn about both. To make a decision about something while only knowing one side is intellectually unsatisfying. Not to at least listen to both sides is dishonest.

So please send this on to as many people as possible, so more human beings can at least get at least a glimpse of this other, hidden side of a human dilemma.

Mazzel | 06-01-05 | 00:13

Farshad Bashir vergist zich, het is de Palestijnse bezetting van de Israëlische Gebieden.

grrp | 05-01-05 | 23:10

De bron van het midden-oosten conflict zijn de christenhonden die er een tyfuszooitje van hebben gemaakt.

Mazzel | 05-01-05 | 22:30

@. the_Tzar,
Hoezo, als het één groot gat is, gaan ze toch niet terug?? Of willen ze wonen in de "Heilige Krater"??

KABAAL | 05-01-05 | 20:56

@The_Tzar: Je hebt gelijk, ik neem mijn opmerking aangaande het verlaten van de discussie door de topic-starter bij deze terug.

Chiant | 05-01-05 | 20:54

@Kalief
Dat is inderdaad wat israel daadwerkelijk bedreigt, het dogmatisme (geneuzel van henzelf). Bijvoorbeeld het dogma dat het bijbelse israel de huidige joden toebehoort. Waarom is dat niet discutabel?

@Starf*cker en Chiant
Het is juist dat je niet consequent volgens je principes moet leven. Principes OK, maar consequent houdt in dat ze onveranderlijk, perfect zijn. En dan kom ik weer terug op dogmatisme, zo niet paternalisme.

Je leeft volgens je geldende waarden maar past je aan in je normen.

Taaie | 05-01-05 | 20:46

@Chiant: de topic-starter heeft betaald voor zijn topic, dus wij schrijven hier onder zijn goedertieren. Misschien heeft zijn moeder hem aan zijn huiswerk gezet.

Als echte democraat is mijn favoriete Metallica-nummer natuurlijk "Master of Puppets".

kalief | 05-01-05 | 20:45

@KABAAL
Wees daar niet al te zeker van. Die joden zitten overal. Net zoals die islamieten. En beide zullen ze na zo'n tsunami dat land weer komen claimen.
@Chiant
Je kunt niet direct zeggen dat iemand de discussie heeft verlaten als hij even een dag niet reageert. Sommige mensen hebben nog een sociaal leven. Misschien is ie de logica aan het bestuderen op jouw aanbevelen ;)

the_Tzar | 05-01-05 | 20:42

Toen ik een paar regels had gelezen heb ik besloten om een opmerking te plaatsen in de trant van "de eerste links-bolwerk-post" o.i.d. maar dat bleek niet meer nodig te zijn.

BigFoot | 05-01-05 | 20:42

Voor de SP heb ik zeer veel respect. Goede partij met een goede gedrevenheid en ondanks een erg links standpunt vaak een veel meer reëlere blik op de samenleving dan het broertje Groen-Links.
Zoals de SP de zorg en de rechtelijke staat serieus neemt en keiharde grenzen stelt aan wat nog wel en wat absoluut niet meer kan, daar kunnen andere partijen nog een puntje aan zuigen.
De geld in de pot gooien regel vind ik echter een absurde regel. Natuurlijk is politiek iets wat je met je hard moet doen (dezelfde motivatie die gebruikt wordt om verpleegkundige veels te weinig te betalen). Het is echter wel een enorm zware baan, met 0,0 vrije tijd, weinig ruimte voor je eigen afwijkende mening, geen ruimte voor ondoordachte uitvallen en nog een gevaarlijk beroep ook. Als minister van de zorg krijg je nog eens minder betaald dan je eigen ziekenhuis-directeuren. Ik zou zeggen dat je met een baan als minister of 2ekamerlid ook best wel wat mag verdienen.
Desalnietemin heb ik veel respect voor de SP. Net zoals ik respect heb voor de PvdA en de VVD.

the_Tzar | 05-01-05 | 20:40

@kalief: "Eye of the beholder" is overigens één van mijn lievelingsnummers van Metallica, maar dat ter zijde.
Het was niet mijn bedoeling voor zijn topic te vluchten, ik vond het echter weer zo'n typisch eenzijdig Greta Duisenberg verhaal. Alleen maar de zielige Palestijnen in hun onschuld verheerlijken en die nare Israëli's verketteren.
Die SP-discussie kwam op gang omdat ik kwijt wilde dat ik (zelfs als rechtsdenkende) voor die partij qua naleving van hun linkse ideologiën respect opbreng.
Het valt me alleen wel tegen dat de topic-starter de discussie heeft verlaten. Dat komt dan overigens wel weer overeen met het beeld dat ik van linksen heb.

Chiant | 05-01-05 | 20:39

Goed, blij dat er tussen alle crap ook nog een serieus stuk staat.
Ik moet alleen bekennen, dat volgens mij de enige oplossing voor het midden-oosten conflict, een geweldige tsunamie is. Waarbij dus zowel Israel als "Palestina" van de aardbodem weggevaagd worden.

KABAAL | 05-01-05 | 20:36

De kwestie Israël-Palestina ligt natuurlijk een stuk complexer en ik kan er niet rouwig omzijn dat we nu eindelijk van die Arafat afzijn. Nu Sharon nog.
Er zijn natuurlijk geen goede en slechte. Je zou kunnen zeggen dat het land van de Palestijnen was, maar de joden kwamen er ook al lang, vooral vanaf 1880. Ze hebben er veel land gekocht en een goede economie opgebouwd en daar zijn veel mensen op afgekomen (kwam Arafat niet uit Egypte?). Niet dat de Palastijnen opeens de slechte zijn. Het is hun land waar ze medezeggenschap in mogen hebben (nu moet er gezegd worden dat er ook palestijnen in de regering van Israel mogen en zitten) en ze mogen op z'n minst dezelfde rechten hebben. Je kunt het Israel ook niet kwalijk nemen dat ze hun best doen de Palestijnen in een niet-gevaarlijke positie te zetten. Zeker gezien iedereen daar wel iemand kent die bij een aanslag om het leven is gekomen (zowel bij de Israeliërs als bij de Palastijnen).
Kortom, er zijn geen goede en slechte er zijn gewoon twee groepen die daar samen moeten leven. Jammer genoeg is de ene groep nog altijd veel machtiger dan de andere groep, waardoor de andere groep zich genoodzaakt voelt door te moeten blijven vechten daar onderhandelingen nooit eerlijk kunnen gaan.
Oja, armoede en fundamentalisme. Speelt natuurlijk ook nog een rol. 't zal nog wel even duren vrees ik.

the_Tzar | 05-01-05 | 20:35

Geloofwaardigheid "is in the eye of the beholder", Chianti.

Maar jij vlucht voor Farsads topic door uit te weiden over zijn SP-connectie. Jouw reactie was dat de Palestijnen een soort twisted Calimero speelden. "En zij zijn slecht en wij zijn goed." Grappig is, dat de Israeli ook erg goed in die eierdop kunnen kruipen.

En buiten die eierdop blijkt, dat allang niets meer de staat Israel bedreigd, behalve het geneuzel van de Israeli zelf.

Wat mij nou interesseert, wanneer komt nou die MEF (Middle East Federation) van Libanon, Israel, Jordanië en Palestina.

kalief | 05-01-05 | 20:18

@Starf*cker: En dat ben ik nou roerend met je eens: dat heeft geen ene ruk met links of rechts te maken, alleen met je eigen geloofwaardigheid.

Chiant | 05-01-05 | 19:57

@Chiant Je kunt dat niet 1 op 1 vergelijken. Waar het om gaat is dat je consequent leeft volgens je principes en dat heeft weer weinig met links OF rechts te maken.

Starf*cker | 05-01-05 | 19:56

LOL@Starf*cker
-
@kalief: Nee, zo bedoel ik dat niet. Ik wordt alleen schijtziek van al die figuren die pretenderen het beste voor te hebben met de zwakkeren in de samenleving, maar dat alleen in woorden waarmaken.
Dat is hetzelfde als dat ik in een kraakpand zou gaan zitten steuntrekken en luidkeels scandeer dat de kraakwet moet worden afgeschaft en de uitkeringen van de lonen moeten worden losgekoppeld.

Chiant | 05-01-05 | 19:56

@Kalief 100% eens!!!!!

Starf*cker | 05-01-05 | 19:53

@Starf*cker: de mensen die van hun vele geld er ook veel schenken heb ik dan wél weer respect voor, want, nogmaals: het gaat om het naleven van je idealen en dan in proportie met hetgeen je kunt veroorloven.
Toch blijft het voor mij moeilijk te begrijpen dat je 2 dikke Volvo's rijdt en tegelijkertijd pretendeert tegen milieuverontreiniging en PC-Hoofttractoren te zijn en vóór, bijvoorbeeld, openbaar vervoer. Je zou in onderhavig voorbeeld ook voor bescheidener transport kunnen kiezen.
En in plaats van 4x per jaar op vakantie te gaan naar je 2e huis, zou je ook 2x per jaar kunnen gaan. Dat is dan nog steeds 1x meer dan ik ga en 2x meer dan de door hun zo beklaagde bijstandsmoeders.

Chiant | 05-01-05 | 19:52

@Starf*cker: ik snap hem. Volgens Chianti (geen SP-vriend) ben je of zuiver in de leer, of een ketter. Je moet leven naar je overtuiging. Maar wij weten: we zijn tegen alcoholmisbruik maar waarderen een goede wijn, zijn tegen verkrachting maar waarderen goede sex, zijn tegen gevaarlijk rijden maar waarderen een goede auto.

Je moet je idealen niet in praktijk brengen, maar je idealen en praktijk moeten niet te veel uit de pas gaan lopen.
.
Blijft staan dat de Palestijnen recht hebben op een eigen staat. En het recht hebben een bezetter te bestrijden, of ze nu kolonist of soldaat zijn. En niet het recht hebben om burgers te vermoorden.

kalief | 05-01-05 | 19:50

@Chiant Hij is zijn Porsche aan het parkeren.

Starf*cker | 05-01-05 | 19:44

Wat vindt Farshad trouwens van deze discussie, of is ie druk huiswerk aan het maken?

Chiant | 05-01-05 | 19:41

@Chiant Met SP-vriend bedoel ik die brave jongen van de column. Wat ik bedoel is dat je ook met veel geld heel links kunt zijn. Dat is je innerlijke overtuiging en kan je niet vergelijken met een vloekende Van der Vlies of een 150 kilometer scheurende Woudenberg. Ik ken mensen met veel geld die in stilte meer voor de mensheid doen dan veel lieden uit het "lompenproletariaat".

Starf*cker | 05-01-05 | 19:40

@Starf*cker: Wellicht heb je er overheen gelezen, maar ik ben juist GEEN SP-vriend. Ik draag ze alleen een minder koud hart toe dan die andere linkse kameraden van PvdA en GL.

Chiant | 05-01-05 | 19:36

@Starf*cker:
Natuurlijk gaat het om je overtuiging. Maar hoe geloofwaardig is je overtuiging als je er zelf niet naar leeft? Hoe serieus zou men Koos Spee nemen als hij zelf structureel 150 zou rijden? Hoe serieus is v. Woudenberg (VVN) destijds genomen? Hoe serieus neemt men een politie-agent die zelf regelmatig de wet overtreedt? Hoe serieus zou men Bas van der Vlies (SGP) nog nemen als hij een keer zou vloeken op TV (Ik had een erger voorbeeld in gedachten, maar dat wil ik de beste man niet aandoen)?
Met andere woorden: je moet het wel in proportie zien, maar de essentie is dat je ook moet leven naar je idealen en deze in praktijk moet brengen.

Chiant | 05-01-05 | 19:33

@Kalief En ik reageer absoluut niet heftig op onze SP-vriend. Alleen op dat typische Hollandse azijn-geneuzel dat je niet En links kunt zijn EN twee Volvo's kunt hebben. Snap je hem?

Starf*cker | 05-01-05 | 19:28

@Kalief Heb ik al gedaan. Ga volgende maand zelfs naar India om te helpen. Je bedoelt: een voor jou begrijpelijke tekst? Ja, dat kan. Was prima stukkie.

Starf*cker | 05-01-05 | 19:26

@Starf*cker: politiek = afweging van belangen. Als jouw portemonnee voor jou niet belangrijk is, verzoek ik je de gehele*) inhoud ervan op giro555 te storten. En omdat jij een nobel mens bent, verwacht ik ook niet anders.

En ik begrijp heel goed waarom jij opeens zo heftig reageert. Jaloezie! Deze Farshad weet nl. wèl een begrijpelijke tekst te produceren.

kalief | 05-01-05 | 19:21

@Chianti Vind ik niet. Het gaat om je overtuiging, niet om je poen.Anders word links een echt lompenproletariaat.De klassenstrijd is toch allang voorbij?

Starf*cker | 05-01-05 | 19:18

leuk voor je 4e koning.
Ik ga ook naar Israel om een staatsgreep voor te bereiden tegen een zekere 4e koning.

Mazzel | 05-01-05 | 19:17

ik ga naar israel en neem daar de leiding over

de 4e koning | 05-01-05 | 19:14

LOL@Kalief

Mazzel | 05-01-05 | 19:12

@Starf*cker:
Pretenderen dat je staat voor gelijke verdeling van kapitaal, pretenderen dat je fervent voorstander bent van kraken tegen woningnood, pretenderen dat je tegen "PC-Hoofttractoren" bent, pretenderen dat het een schande is dat bijstandsmoeders geen geld hebben voor een dagje Efteling staat in stuitend contrast met het bewonen van een riante villa, 4x per jaar op vakantie gaan en het rijden van 2 dikke Volvo's.

Chiant | 05-01-05 | 19:10

@Farshad Ondanks jouw steun aan die foute Maoistische SP kan ik je tekst goed volgen.

@Chiant Wat heeft je politieke overtuiging met de inhoud van je portemonnee te maken? Ik begrijp niet waar je nou emotioneel van word? Van jaloezie?

Starf*cker | 05-01-05 | 19:04

Mazzel en Chiant bedankt!

port | 05-01-05 | 19:04

@Mazzel: 50 EUR = 50 UK$, toch? Of krijg ik daarom altijd The Pubbeteers achter me aan als ik daar meer ale zuip als mijn wallet toelaat ...

kalief | 05-01-05 | 19:02

@kalief:

shit, moet ik nu 50 euri overmaken?
hoeveel GBP is dat trouwens?

Mazzel | 05-01-05 | 18:57

@Farshad: Je beschrijft de huidige patstelling. Maar heb je er ook een stelling, mening, vraag, commentaar of voorspelling over? De pointe lijkt te ontbreken.

kalief | 05-01-05 | 18:54

@Mazzel: In de Nederlandse pers komen alleen de "hoogtepunten", dwz wat voor ons bijzonder genoeg is om te vermelden. Het is gewoonweg niet te doen om alles bij te houden en ook nog aandacht te geven aan "normaal" binnen- en buitenlands nieuws. De meest incidenten die jij noemt vereisen een lap tekst aan uitleg voor RTV, dus worden die items overgeslagen. Ter compensatie komen gebeurtenissen die we ons makkelijker voor kunnen stellen in de headlines.

kalief | 05-01-05 | 18:51

deze tekst is tenminste wel van een hoog niveau vergeleken met de andere postings van vandaag

Suard | 05-01-05 | 18:41

wat je niet leest in de NL media dus ter leering ende vermaak

19:09 Jan-05-05 Anti-Tank? Rockets & Sniper Fire Directed at Soldiers

18:45 Jan-05-05 Mortar Shells Land Between Dugit & Alei Sinai

17:15 Jan-05-05 Mortar Shell Attack in Dugit

16:30 Jan-05-05 Shooting & Bomb Attack in Southern Gaza

16:16 Jan-05-05 Attacks at Erez Crossing - a Time Line of Terror

15:45 Jan-05-05 Terrorists Injured in Blundered Kassam Attack

15:20 Jan-05-05 Nisanit Targeted in Yet Another Shelling Attack

14:30 Jan-05-05 Hamas Attempted to Foil Israel´s "Humanitarian" Efforts

14:10 Jan-05-05 Mortar Lands Near Katif School

13:45 Jan-05-05 Gunfire at IDF Forces on Karni Route

13:05 Jan-05-05 More Enemy Shelling in Gush Katif

11:45 Jan-05-05 Mortar Shell on Ganei Tal

11:20 Jan-05-05 Twelve Soldiers Injured in Kassam Attack

10:45 Jan-05-05 Searches at Erez Crossing Turn Up Hidden Bomb

09:00 Jan-05-05 Three Wanted Terrorists Apprehended in Bethlehem 08:54 Jan-05-05

08:08 Jan-05-05 Senior Hamas Terrorist Apprehended in Gaza

07:59 Jan-05-05 No Injuries in Rocket Attacks

07:15 Jan-05-05 6 Arrests Made During the Night

05:45 Jan-05-05 Report of Kidnapped Soldiers Unfounded

05:15 Jan-05-05 Foiled Attack at Erez

04:53 Jan-05-05 Terrorists Fire at IDF Vehicles in Rafiah Border Area

22:45 Jan-04-05 Terrorists Placing Civilians in the Line of Fire

22:00 Jan-04-05 Voice of Palestine Radio: IDF Officer & Soldier Abducted by Terrorists

21:45 Jan-04-05 Mortar Shell Attack in Gadid

20:40 Jan-04-05 Mortar Shell Lands in Dugit

19:45 Jan-04-05 No Injuries Reported in Kassam Rocket Attacks

19:15 Jan-04-05 Al-Aqsa? Terrorist Killed in Exchange of Gunfire with IDF Soldiers

18:45 Jan-04-05 Bomb Discovered ? Attack Averted

18:18 Jan-04-05 Mortar Shell Attack in N?vei Dekalim

18:02 Jan-04-05 No Injuries in Kassam Rocket Attack

18:00 Jan-04-05 Soldiers Uninjured in Gaza Shooting Attack

14:15 Jan-04-05 IDF Forces Uncover Explosive on Border

11:48 Jan-04-05 Senior Islamic Jihad Terrorist Apprehended during the Night

11:41 Jan-04-05 Shelling Attack Recap

11:37 Jan-04-05 Terrorist Killed by His Own Rocket

11:28 Jan-04-05 Kassam Rockets Land in S?derot

11:00 Jan-04-05 Damage Reported in Gadid Rocket Attack

10:43 Jan-04-05 Mortar Shell Attack in Moshav Gadid

09:50 Jan-04-05 IDF Strikes Terrorists Who Launched Attacks

07:55 Jan-04-05 Kassam Rocket Attack in S?derot

07:48 Jan-04-05 Injuries Reported in AM Mortar Shell Attack

Mazzel | 05-01-05 | 18:41

Mooie tekst.

SamF | 05-01-05 | 18:26

@Taaie:
Ik zal een voorbeeld geven waarom ik daar emeautioneel van word:
Toen ik een jaar of 16 was prijkten ook bij mij de welbekende gele protestposters achter de ramen en vond ik mijn gedachtengoed het meest terug bij de PSP.
Dat gold ook voor de overburen, twee samenwonende studenten van de TUE (Toen nog TH). Na jaren ben ik rechtser geworden omdat mij bleek dat de linkse idealen weliswaar prachtig zijn, maar zelden tot structurele en adequate oplossingen leiden.
Mijn overburen van destijds studeerden allebei af, promoveerden en kregen een zeer goed betaalde baan bij Philips, kochten een riante vrijstaande villa, 2 dikke Volvo's, gingen een keer of 4 per jaar op vakantie, namen zitting in allerlei commissies en besturen en pretendeerden nog steeds zeer links te zijn!
En ja, bij de SP leveren ze een deel van hun salaris in. Niks links lullen en rechts vullen dus. Dat vind ik staan voor je principes en dat is goud waard, ook al zijn "hun" zienswijzen niet de mijne.

Chiant | 05-01-05 | 18:12

@Chiant
Lees ik daar zo waar enige emotie tussen de regels door?

Taaie | 05-01-05 | 18:00

Goed stuk! Chapeau!

Pippeau du Klaun | 05-01-05 | 17:58

@Farshad
Trap er niet in jonguh, die SP. Voor je het weet ben je verplicht een derde van je salaris in de partijkas te storten. En o wee wanneer je idealisme dreigt te verliezen!

Taaie | 05-01-05 | 17:57

Toch wil ik je enig krediet geven: Je hebt in ieder geval de enige niet-abjecte linkse partij gekozen die daadwerkelijk staat voor haar idealen. Daar kan ik wel degelijk respect voor opbrengen, in tegendeel tot de salonsocialisten van PvdA of GL.
Jouw zienswijzen op staat en maatschappij zijn zeer waarschijnlijk niet de mijne, maar het daadwerkelijk nakomen van je idealen is een groot goed dat ik alleen bij de SP zie terugkomen.
Hier op GS over en weer flamen is natuurlijk best grappig, maar dit meen ik echt.

Chiant | 05-01-05 | 17:55

Farshad, op je forum staat geschiedennis, maar doet moet met 1 n zijn [ik zeg het maar]. Voor de rest veel succes

Suard | 05-01-05 | 17:49

@ Farshad!

Briljant om via Geenstijl aandacht te vragen voor deze slepende maar belangrijke kwestie in het MiddenOosten die jou als 1x-jarige scholier en lid van de SP te Leeuwarden bezighoudt. Deze zaak verdient meer aandacht en ik wacht, net als velen met mij, al enkele weken, zij het maanden, op kamervragen van eventueel de SP, om het standpunt van dhr Balkenende inzake deze kwestie. Blijf je in zetten voor deze strijd! Mijn steun heb je!

Tibor | 05-01-05 | 17:48

@Farshad:
Niet in de Nederlandse taal naar ik aanneem, tenzij er een zelfstandig naamwoord is weggevallen na "jouw".

Chiant | 05-01-05 | 17:35

@ Geachte Heer Farshad, f.y.i. vanuit welke perceptie of mediastroom je dit conflict bekijkt het is altijd: Hullie v.s. Zullie...

Met andere woorden, jouw interpretatie danwel bewijs dat de 'schuldige' van het conflict zich betrekken aan Israëlische zijde is evenzeer een eenzijdige reflectie van een eenzijdige berichtgeving van een eenzijdig media-instrument.

Bilharzia | 05-01-05 | 17:33

@Farshad
Ik denk dat je met wiskunde en natuurkunde goed logisch leert redeneren. Bij exacte wetenschappen is het namelijk een vereiste dat je relaties weet te leggen tussen oorzaken en gevolgen.
Deze capaciteit is bij jou nu nog wat onderontwikkeld. Vandaar dat ik het dus een verstandige keuze vind.

Chiant | 05-01-05 | 17:31

kunnen we van dat hele midden-oosten niet gewoon één groot nucleair testgebied maken? opgelost

zakje pinda´s | 05-01-05 | 17:30

@Farshad

Chiant will zeggen dat je een malloot bent die te eenzijdig naar het conflict kijkt. Arafat heeft zelf indertijd de beste kans op vrede laten liggen..... beide partijen hebben boter op hun hoofd! Verder ben ik blij dat andere landen zich er mee bemoeien, zelf komen ze er duidelijk niet uit. Prittsift!

ezMoney | 05-01-05 | 17:26

Ah, de exacte wetenschappen waarin alles om logica, relaties en bewijs draait. Vind ik ook een verstandige en vooral leerzame keuze!

Chiant | 05-01-05 | 17:20

vooral nie blusse zoukzegge

Working Class Zero | 05-01-05 | 17:14

Extremist!

Bilharzia | 05-01-05 | 17:10

israel en Palestina... van beide valt wat te zeggen en beide zijn gewoon niet goed bezig.. helaas

Suard | 05-01-05 | 17:09

Die nare Israëli's toch! Je snapt toch werkelijk niet waarom ze het leven van die brave Palestijnen zo zuur blijven maken hè. En nou bemoeien die stoute Amerikanen en Britten zich er alwéér mee!

Je had overigens ook gewoon een link naar je eigen bolwerkje kunnen plaatsen; daar staat exact hetzelfde verhaal.

Ik lees op je site dat je scholier bent en interesse hebt in wetenschap. Mag ik je dan aanraden om na je middelbare school geschiedenis te gaan studeren?

Chiant | 05-01-05 | 17:08

Niks beters te doen geitenwollensokken figuur inplaats van onzin uit te kramen.

neukertje | 05-01-05 | 16:52

Deze tekst staat hier in het kader loggen voor de zielige mensen.

Frank Scenario | 05-01-05 | 16:43

En terecht

ikheetechtnietReinde | 05-01-05 | 16:43

Gelijk heb je!

CasaMan | 05-01-05 | 16:40

inderdaad

mecano | 05-01-05 | 16:37

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com