achtergrond

Geenstijl

Zware explosie elektriciteitscentrale Nijmegen

Het knalt en het suist in Nijmegen, na een ontploffing bij de elektriciteitscentrale van Electrabel aan de Weurtseweg. Hulpdiensten opereren op Grip2. Er lijkt brand te zijn en de centrale maakt een constant lawaai. "Alsof er een straaljager opstijgt", volgens buurtbewoners. Het lawaai houdt aan, buurtbewoners moeten binnen blijven, ramen en deuren gesloten houden en Omroep Gelderland aanzetten. Hier een paar pica van de rokende centrale.
Update: Het gaat om een kolencentrale van Electrabel GDF Suez en hij staat hier, tussen industrie, waterweg & woningen. Hier foto's op een site van milieuactivisten, die de centrale in het verleden meermaals bestookt hebben.
Update: Omroep Gelderland meldt 5 tot 7 vermisten op de radio. Online ligt de site er al uit. Dat is heel handig, bij een noodsituatie. De Gelderlander doet het nog wel.
Update: Video's. Niets te zien, wel duidelijk hoorbaar geraas van de centrale.
Update: Ene meneer Wesseling, woordvoerder Electrabel op Radio 1, weet helemaal niets en kan nergens uitspraken over doen. @LaRadio: "Het schijnt ook raar te ruiken." Woordvoerder: "Ik ben niet ter plekke." Verslaggever R1 weet iets meer.
Pica: ANP-plaat waarop duidelijk de rook en een gat te zien zijn.
Update: GEEN vermisten of gewonden bij de ontploffing. ME is de omgeving rond de centrale aan het afzetten.
Update: Nog een brulvideo van de centrale. Journo @tjaap is ondertussen aan het infiltreren op het terrein van de centrale.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.