Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Angela Hitler bezet Griekenland

merkelhitler.jpg Dan schakelen we nu live over naar Souflakistan, alwaar Angela Merkel tijdens haar zogenaamde routinebezoek de intense haat van de Grieken van dichtbij gaat proeven. De goeie naam van Frau Merkel wordt op de straten van Griekenland al dagen door de plee getrokken. Spot ook de bloksnortrend in het land dat zelf op de rand van totale fascistische inflatie staat. (Demofoto's hier en zie ook recente verbeeldingen van de Europese Droom in Spanje en Italië). Er zijn 7000 onderbetaalde agenten (inclusief snipers op de daken) op de been om te voorkomen dat een veelvoud aan nog onderbetaaldere Grieken bij de vrouw met de ijskoude vagina hands in het gezicht gaat spugen. De route van de Merkel Motorcade is onbekend. Tomaten en andere gooigroenten zijn er niet meer na tien jaar Eurozone, maar de Eerste Bondskanselier van de Federale Staten van Europa zal desondanks niet staand in een open Mercedes door Athene toeren tijdens haar onthaal. MerkelManie op de livestreams van ZouglaTV en Russia Today en Stop Cartel. Het demonstratieverbod (voor het eerst sinds de jarenzeventigJunta) wordt volgens de straatcams op UStream 1 of 2 stevig genegeerd. Let the games begin. Bild. Herzlich willkommen: Angela Merkel. Kiekeboe Fotomomentje tijdens Duitse vlag-verbranding. Knokken: Protesten in Athene worden grimmiger. Net als de sfeer tussen de politie, Gouden Dageraad-nazi's en antifascisten.

Reaguursels

Inloggen

Dat Merkel nog steeds geduld kan opbrengen voor die Grieken. D'r uit en aan Turkije plakken zou ik zeggen.

Angelica | 10-10-12 | 08:47

Steungeld verdwijnt in de zakken van Griekse POLITICI en BANKEN en wordt gestolen van minder gestelde NEDERLANDERS, DUITSERS etc ...

Grieken worden nu wakker, wanneer wordt de Nederlander wakker??

Vrij spreker | 10-10-12 | 08:40

vorig jaar oktober was ik bij die rellen met 40000 man, waren de doodnormale burgers die het wangedrag van hun leiders zat zijn,en die fucking interventie van ons hoeven ze echt niet, de BURGER mag de stront van het politieke geschijt opruimen,zowel daar als hier
hun hebben tenminste nog lef om daar te staan, hier, ach laffe schapen zijn we, merkel eruit - daar en hier, fraulein merkel en consorten betekenen de vlag die ze afbeelden, ga je untergang tegemoet

jan platzak | 09-10-12 | 21:48

Zatkniss | 09-10-12 | 16:39 | + 1
Zucht, bij het lossen van de Euro moeten we nu bij schuiven om onze eigen banken met name die van Duitsland te compenseren. Waar gaat het ingeschoven geld heen?..... rente, wie ontvangt dat? De banken, wie zit er het meeste in? ... Duitsland. Dus wie heeft profijt om over onze rug heen de Euro te houden? Juist Duitsland. Zonder de Euro zouden de geldschieters het verlies moeten nemen, na devaluatie. Zolang het ingeschoven geld via rente naar de leningen (eigenlijk terug komen) gaan wordt het een langdurige kwestie. De Euro is heel lomp.

ikdenkwat | 09-10-12 | 21:26

kutgrieken hoor ik alleen maar, stelletje domme dildo's.
dus elke griek is een uitkeringstrekkende nietsnut ofzo
zitten hier een heleboel slimme mensen met een bijzonder laag IQ

jan platzak | 09-10-12 | 20:42

Griekenland is de stop van het bad, die ze eruit getrokken hebben om het geld weg te laten lopen, zodat ze hun handen vrij hebben voor het vervolg.
Daarom "wordt er niks aan gedaan". All part of the plan.
Kan iemand eens een beetje creatief fantaseren over dat vervolg?
Iets met uitlsuitend nog virtueel geld want dan is het vee op de belastingboerderij nog beter uit te knijpen?
Wolt ihr den totalen Kontrolle?

Tavroch | 09-10-12 | 19:52

Niemands Knegt | 09-10-12 | 13:37 |
Wij worden inderdaad door het hele journalistieke bende dom gehouden, ze zitten echt allemaal in de zakken van Eurofiele politiek Nederland. Zou er überhaupt in Nederland wel integere patriottische en zuivere journalisten rondlopen?

lanexxx | 09-10-12 | 19:46

Is dit de nazaat van Heraclitus, Pythagoras, Socrates, en Thales van Miletus?

rawone | 09-10-12 | 19:28

eens met picalilly

frisenfruitig | 09-10-12 | 19:02

@Basirux,

Ik begrijp je frustratie, maar dan even het volgende:
Hoeveel invloed heeft jouw en mijn stem op de hedendaagse politiek?
Terwijl het overgrote deel van NL TEGEN de EU stemde heeft jouw en mijn overheid deze alsnog via een slinkse wijze in jouw en mijn maag gesplitst.
Jij hebt daar 0,0% zeggenschap in gehad.
Deze verkiezingen hebben ze alle kiezers een enorme loer gedraaid door op het laatst het wapen links en rechts tegen elkaar op te zetten om zo het onofficiële referendum voor of tegen de EU de kop in te drukken.
En het ergste van alles is dat het overgrote deel er met open ogen in is gelopen.
Het grootste deel Grieken die je nu op straat ziet zijn de mensen die het echt zwaar hebben en daar NIETS tegen kunnen ondernemen.
Probeer eens uit solidariteit van eenzelfde maandbedrag rond te komen als de Grieken die op straat staan, man man man ik schaam mij diep als ik hoor dat ze nog geen € 600,- te besteden hebben in de maand, en werk is er niet dus wat is hun perspectief?
Zie wat ze vandaag uit de kast halen om hun laatste sprankje hoop te verdedigen, en de ECB dictator gaat vrolijk door met het aanprijzen alsof er geen vuiltje aan de lucht is, dit is pure dictatuur.

Hier in NL worden de armen ook al op het randje van de afgrond gehouden.
Zovelen die naar de voedselbank moeten omdat ze geen eten hebben, mensen kom op zeg hé waar gaat dit heen waar is onze zogenaamde VOLKSVERTEGENWOORDIGING!!!!!!??????
Blijven zeiken om hypotheekrente aftrek, beseft iedereen wel wat het inhoud als dit afgeschaft wordt???
Het grootste deel kan nog maar net de rekeningen betalen, alles is alleen maar duurder geworden en niemand krijgt er geld bij dat is vragen om moeilijkheden, vroeg of laat zal u allen getroffen gaan worden hierdoor of je nu wil of niet.
De huizenmarkt gaat volledig op zijn gat, en niemand die nog een huis wil kopen (kijk gewoon om je heen doe jullie ogen open!).
Het zijn zoals ik eerder heb gezegd de KANKERGEZWELLEN van deze maatschappij die NL volledig naar de klote aan het helpen zijn en u en ik kunnen er NIETS tegenin brengen, deze trein dendert op volle sterkte richting de afgrond.
Waar maakt een PVDA zich druk over bij een vent die fout was in de oorlog en niet bij het huwelijk van zijn dochter mag zijn of kroning van haar man, flikker toch op joh kansloze Greenpeace activist is dit nou zo belangrijk op dit moment???
In de krant, PVV word weer eens van weglopen beschuldigd omdat ze een opmerking maken over het lossere immigratiebeleid wat de VVD wil voeren waar deze immigranten op uw en mijn belastingcenten in dit land verblijven terwijl we het helemaal niet kunnen betalen!
Waar gaat dit over, heeft onze volksvertegenwoordiging tegenwoordig geen andere punten meer op de agenda staan als EU, EU, EU, EU, EU en het volk uitzuigen in het belang van de EU?
DE VOLKSVERTEGENWOORDIGING MOET ONZE BURGERS IN BESCHERMING NEMEN i.p.v. ALS MELKKOE TE GEBRUIKEN.
NL is compleet het padje kwijt geraakt en trekt alle goedbedoelde inwoners mee in zijn ziekelijke strijd om 1 machtig EU te stichten die alles en iedereen wil gaan vertellen hoe zij moeten leven!

Ik leef persoonlijk met deze mensen mee.
Wij zitten nu nog aan de kant dat we nagenoeg kunnen kopen wat we willen en ik hoop van ganse harte voor Noord Europa dat het ook zo blijft, want als ook Noord Europa in elkaar stort dan is het hek van de dam en zal je zien dat er hele vreemde dingen gaan gebeuren in deze wereld waar je voorheen helemaal niet over hebt nagedacht en geloof me ook helemaal niet aan wil gaan denken!

pickalilly | 09-10-12 | 18:54

Prof. Dr. Ir. Toeter | 09-10-12 | 18:14
"Het heeft allemaal weinig met de euro, maar alles met schulden maken te maken. Het zijn net kinderen, totaal onverantwoordelijk."
In zeker zin eensch, maar let wel het zijn voornamelijk de Griekse politici die zo "totaal onverantwoordelijk" bezig zijn.
Grieken zijn tenslotte geen domme ollanders.
http://www.google.nl/imgres?q=wall+street+journal+household+debt+netherlands&hl=nl&sa=X&biw=1600&bih=780&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=2XnLfSt16CzQXM:&imgrefurl=http://theshortsideoflong.blogspot.com/2011/12/chart-of-day_07.html&docid=IjYBF5LgDqK-YM&imgurl=http://2.bp.blogspot.com/-fYimdeDUy8I/Tt8YXRPrQhI/AAAAAAAAG04/yrJ2DGvSuxk/s1600/Dutch%25252BHousehold%25252BDebt.jpg&w=555&h=378&ei=NlF0UNGAHdDI0AWyvID4Aw&zoom=1&iact=hc&vpx=168&vpy=155&dur=3369&hovh=185&hovw=272&tx=163&ty=91&sig=109915022949690231257&page=1&tbnh=114&tbnw=168&start=0&ndsp=32&ved=1t:429,r:0,s:0,i:71

Willem Hollander | 09-10-12 | 18:35

Mijn sympatie voor de Grieken is ongeveer nul. Het heeft allemaal weinig met de euro, maar alles met schulden maken te maken. Het zijn net kinderen, totaal onverantwoordelijk. Ze dachten, 'ziezo, we zijn binnen, nu gaan we het er eens goed van nemen... de rekening wordt toch wel hoofdelijk omgeslagen'. En aldus geschiedde. Toch blijf ik me er over verkneukelen dat de eurocraten eindelijk een stok tussen de spaken is gestoken en hun eeuwige uitbreidingszucht is gestopt. Van de Turken zijn we nu eindelijk vanaf. Die kunnen nu lekker de neo-Ottomaan gaan uithangen in het MO.

Prof. Dr. Ir. Toeter | 09-10-12 | 18:14

-weggejorist-

Jezusmina | 09-10-12 | 18:03

Hoezo snappen jullie dat niet. Die gasten vreten geen reedt uit in hun leven en nu hebben ze zo'n kuteuro door de strot gedrukt gekregen door politici gelijk hier in NL en nu gaat het opeens een stuk minder. Dit is natuurlijk niet wat er beloofd is.

Andersom dag | 09-10-12 | 17:28

-weggejorist-

Basirux | 09-10-12 | 17:14

Tis toch te triest voor woorden dat er mensen zijn die voor jou en mij bepalen dat ons land niet meer ons land is en dat je voortaan meer gaat betalen omdat zij vinden dat wij dat moeten.
Ik wil nog veel grotere rellen zien hier in NL, rot op zeg met die opgedrongen EU, EU is het kankergezwel van deze eeuw.
Van mij mag het vandaag in elkaar storten.
En al die stropdassen die deze ellende veroorzaken en proberen zo snel mogelijk door te drukken moeten we allemaal publiekelijk aan de schandpaal hangen.
Dit alles zal alleen maar gaan resulteren in een burgeroorlog waar je U tegen zegt.
Is dat waar u uw kinderen aan wil blootstellen, omdat een paar KANKERGEZWELLEN in de NL politiek bepalen dat wij al onze verworven rechten overgeven aan Brussel.
Ik ben furieus op wat er gaande is in de EU en zal mij dan ook als de kans daartoe komt met alles verzetten tegen de EU!!!

pickalilly | 09-10-12 | 16:39

kdenkwat | 09-10-12 | 16:27 | + 0 -
Zucht komt niet door de EURO maar door de spilzucht van de zuid europeanen. Het enige wat je de EURO kan verwijten is dat die munt er voor gezorgd heeft dat ze goedkoop en lang hun spilzucht konden financieren.
Geef jij de spuit ook de schuld van de heroine verslacing van de junk?

Zatkniss | 09-10-12 | 16:39

Grieken: schaam je.
Of zoals grieken tegen hun kinderen zeggen als ze iets doen wat pa & ma niet zint: Δεν ντρέπεσε?
Misschien iets te vaak gehoord, schamen zich nergens meer voor.

who cares | 09-10-12 | 16:28

Moeten ze niet eens zelf ten rade gaan wat er allemaal mis is in Souflakistan in plaats van te bijten in de behulpzame hand. Kudtgrieken!

Hei-kneuter | 09-10-12 | 16:28

Zatkniss | 09-10-12 | 16:15 | + 0
Komt door de EURO zeg ik toch! Eerst Griekenland, dan Spanje, Porugal Ierland enz.. enz... weg met die klote munt!

ikdenkwat | 09-10-12 | 16:27

kdenkwat | 09-10-12 | 16:05 | + 1 -
Door de EURO konden de Grieken en co bijna gratis lenen. Hebben ze 7 jaar niet opgespuwd. Lekker potverteren joepie en nu komt de rekening en kunnen ze idd hun ouwe kunstje (schulden weg laten devaluren op andermans kosten) niet meer doen.
Als ze hun overheidsfinancien op orde hadden gehouden in de vette tijd was er niks fout gegaan. Ze hebben het toch echt aan hun zelf te danken.

Zatkniss | 09-10-12 | 16:15

In 1973 bij de Politechnische Highschool in Athene zijn toentertijd veel scholieren doodgereden door tanks. Zij zaten in auto,s die de poort naar de school barricadeerde. Papadopoulis was de baas van het kolonelsregime en de studenten hadden een radiostation (radio free Athens) opgericht in de school waarbij steeds herhaald werd dat dit het einde van het kolonelsregime zou worden, dat lukte. Ik stond geparkeerd bij het Parthenon en er was een "curfew" van een week. Alleen naar buiten tussen tien uur en zestien uur. De stad was vol met traangas en ik kreeg ook nog een kogel (.30) denk ik, door mijn auto. De mensen riepen naar mij: "Go home and tell your people what is happening here". Tanks reden af en aan. Ik schrijf dit om uw geheugen op te frissen.

eagleye | 09-10-12 | 16:15

@ Moishe Pipik, @ pius
Nee tuurlijk, alle Grieken zijn hardwerkend en eerlijk. Daarom kent het land ook nauwelijks belastingopbrengsten, en probeert de regering nu via een hoge onroerendgoedbelasting alsnog iets binnen te harken.
Je hebt als burger zelf een verantwoordelijkheid, ook in het grotere plaatje; in NL is het niet volstrekt normaal om na je operatie de chirurg op het parkeerterrein wat cash geld toe te stoppen, in NL verdient een schoonmaker bij de belastingdienst niet drie keer zoveel als een normale schoonmaker (om corruptie tegen te gaan), of geef je de gemeente-ambtenaren wat geld in ruil voor een bouwvergunning. Of zien we maar door de vingers dat de meeste grote ondernemingen totaal geen belasting betalen. In GR kennelijk wel, 'maar ja, moeten ze ook niet bij mij aankloppen voor geld', redeneert de gewone Griek dan. Het geld is wel degelijk aan de Grieken besteed, aan infrastructuur, te hoge lonen en pensioenen, alles om het volk maar koest te houden, maar ook aan militair tuig. Ook de EU heeft schuld, want die heeft jarenlang foei! geroepen, als de cijfers van Griekenland weer eens niet bleken te kloppen, en de hete brij voor zich uitgeschoven.

Ja nee, geen mening | 09-10-12 | 16:15

Zatkniss | 09-10-12 | 15:50 | + 0
Nee de Euro munt is de boos doener! OP geen enkelemanier kunnen de zuid Europese landen concurreren. Veel te dure munt. Normaal zouden ze hun eigen munt devalueren. Maar dat kan nou niet he!

ikdenkwat | 09-10-12 | 16:05

Met die Grieken hebben we het paard van Troje de EU binnen gereden. De gewone Griek heeft ook geprofiteerd van het geld
a. hoge pensioenen of pensioenen aan dooie familieleden
b. Bijna iedereen ambtenaar
c. Belasting betalen deed niemand arm en rijk

En dan nu ons in het gezicht spugen. Wat zeggen die gyrosvreters? Laat de gewone man in noord europa onze gyrosstront maar betalen. Grieken doe is Ff belasting betalen allemaal arm en rijk

Zatkniss | 09-10-12 | 15:50

"hou een op over die 2e wereldoorlog"hoor je de jeugd of liever de oudere jeugd tegen de ouderen zeggen. Maar wat ik hier allemaal voor bagger lees over nazi en Merkel en het verre verleden,HÉ! we leven nu met NU problemen en voor de toekomst, jou kids en de mijne willen ook dan goed vreten zoals wij de laatste 50 jaar hebben gedaan! Schouders eronder en niet zeuren oplossingen zoeken en niet met ouwe koeien en discriminatie.
L.M. | 09-10-12 | 15:38 | + 0

L.M. | 09-10-12 | 15:40

Wollt ihr den totalen Euro?!

Imprimatur | 09-10-12 | 15:39

Ik adviseer alle Duitsers morgen posters te verbranden van Nana Mouskouri en Demis Roussos.

Terpetijnzeikert | 09-10-12 | 15:39

Laten we wel wezen, die grieken hebben geen rode cent. Wat ze nu doen is hooguit onze centen uitgeven. En dan die brutaliteit te klagen, ze hebben niets dus kunnen moeten ze niet klagen over salaris-, uitkering-, en pensioenverlagingen en waar klagen ze nog meer over. En dan Merkel aanvallen, het is een schande.

frnas | 09-10-12 | 15:38

Grieken, het zijn net Turken, maar dan zonder snor maar met pofjurkje.

Mokum Kosher | 09-10-12 | 15:38

Nooit gevoel voor humor ook die autoriteiten. Ze hadden gewoon 'Athene' moeten aankondigen en Merkel vervolgens op Kreta laten landen. Hadden ze daar in alle rust kunnen vergaderen, leuke statiefoto met opgestoken middelvingers naar de demonstranten en wegwezen.

M@verick | 09-10-12 | 15:36

@Prof. Dr. Ir. Toeter | 09-10-12 | 15:28
Een prof.dr.ir. zou toch moeten weten dat het Parthenon is? het Pantheon bevindt zich in Rome...

Jeff Hawke | 09-10-12 | 15:33

@Prof. Dr. Ir. Toeter | 09-10-12 | 15:28
Dat klinkt een beetje als "het Groningen" van Griekenland. *krabt achter zijn oren*

First Contact | 09-10-12 | 15:32

Ach, allemaal een storm in en glas water! De bewoners van het Pantheon hebben eerder dit jaar ingegrepen en de Grieken laten ontdekken dat ze op ruim $600 miljard aan olie en gas zitten. Een geschenk uit de hemel, zullen we maar zeggen.

hat4uk.wordpress.com/2012/10/04/greek-...

Laat de griekse schuld nu $400 miljard zijn. Een kind kan dus nagaan dat hier een prettige regeling zit aan te komen.

Prof. Dr. Ir. Toeter | 09-10-12 | 15:28

Ben benieuwd wanneer de delegatie uit Troje arriveert, krijg de indruk dat de Grieken bezig zijn met een warming-up.

First Contact | 09-10-12 | 15:23

ikdenkwat | 09-10-12 | 15:13

Jij gelooft toch niet dat we daar wat van gaan zien op de blablabla zenders?

The_Challenger | 09-10-12 | 15:18

@ikdenkwat | 09-10-12 | 15:13
Haha dat denk je zelf. De Telegraaf heeft op dit moment als kop; "Kijk live mee naar Parachuterecord"

First Contact | 09-10-12 | 15:16

Ehhh het gaat goed los zie ik. Zo vanavond de bla bla bla zenders ook weer gevuld.

ikdenkwat | 09-10-12 | 15:13

Griekenland Het is altijd: een ander heeft het gedaan. Maar kijk eens bij jezelf en denk eens na. Dan onze zgn leiders: Breng er geld heen, maar net zo als in een 3e wereldland, verdwijnen de centjes in de verkeerde zakken. Onze leiders weten dat, maar waarschijnlijk komt ze dat wel uit.
Net zoals iemand al eerder meldde: Laat die steenrijke families daar maar eens bloeden, na jarenlange vrijstelling van belasting.

Rest In Privacy | 09-10-12 | 15:11

Politie valt aan met traangas op dit moment.

The_Challenger | 09-10-12 | 14:59

@De Zwijger | 09-10-12 | 14:45
Eerlijk is eerlijk, na 12 september heb ik geen illusies meer voor Nederland, maar persoonlijk gesproken mogen ze die handdoek ook wel mijn kant opgooien.

First Contact | 09-10-12 | 14:55

@Alle nobody's here: Get a life!

eagleye | 09-10-12 | 14:55

De gewone Grieken zullen wel boos zijn omdat zij 30% en meer moeten bezuinigen voor de Europese droom, terwijl de veroorzakers van de crisis de miljarden aan steun in hun zak steken in ruil voor wat morele steun aan de EUSSR.

Jan Passant mk2 | 09-10-12 | 14:53

Ik ken Griekenland en de Grieken erg goed. Het WAREN aardige mensen met een hoogmoedswaanzincompleks want ze hebben de democratie uitgevonden denken ze. Wat is er in hemelsnaam met jullie gebeurd dan?

eagleye | 09-10-12 | 14:51

Eigenlijk zou Duitsland nu een grote dikke middelvinger aan Griekenland moeten geven en per direct de handdoek in de ring gooien. Kennelijk is dat wat de Grieken willen.

De Zwijger | 09-10-12 | 14:45

@La Vie En Rose | 09-10-12 | 14:31 : Je klinkt weer net als die lul van een Romney; wel afkatten maar geen zinnig argument komt er uit je vingers.

Pleur toch op man, of kom eens met feiten. FEITEN! Je kent het woord vast nog wel van vroeger op school. Karamanlis, Kolonelsregime, mot je nog meer kleuter?

En ga er vooral niet uit dat iemand van 63 weet waar hij over lult want de meeste burgers van willekeurig land dan ook weten niet waar het allemaal over gaat, en een halve Griek is geen uitzondering.


Maar goed; waarschijnlijk blijft het weer bij een kansloze flutopmerking van je. En die kennen we wel zo onderhand.

TM | 09-10-12 | 14:44

.. Angela Merkel is eerder een gevaarlijke Eurofiel dan een dooie Nazi. Eerder een virulent levende aanhanger van het nieuwe communisme dan een aanhanger van die lang geleden overleden socialist uit de vorige eeuw.

Jan Passant mk2 | 09-10-12 | 14:43

Die laatst binnen gekomen pica's liegen er ook niet om, qua hartelijk welkom voor Merkel.

La Vie En Rose | 09-10-12 | 14:42

Het wachten is op een pica uit Souflakistan van een naakte Angela Merkel met bloksnorretje op een andere plaats dan de gebruikelijke.

M@verick | 09-10-12 | 14:35

Zou het persoonlijk niet erg op prijs stellen als men mij als persoon gaat afrekenen op politieke blunders. Zou ook erg graag met 56 jaar met pensioen gaan (het liefst nog eerder met de voorheen zo fijne VUT-regelingen) alleen heeft de democratie in Nederland dit nog niet mogelijk gemaakt. Het wachten is op de val van de VS dan mogen we allemaal meemaken hoeveel we nou verschillen van die "westerse" Grieken... *gaat denken wie de lachende derde zal zijn*

First Contact | 09-10-12 | 14:33

@La Vie En Rose
en dat uit jouw mond, een gotspe.

Shareholder II | 09-10-12 | 14:33

@Foezela | 09-10-12 | 13:46
Touché!

Die immer hoog van de toren blazende @TM leert het nooit. Doet alsof hij alles weet, maakt anderen voor dom uit en dondert dan wederom van zijn zelfgecreëerde voetstuk. Vooral deze zin van hem is priceless:


"Godverdegodver ik heb zo'n teringhekel aan mensen die blaten zonder enige feitenkennis"

Over blaten gesproken: Moehahaha

La Vie En Rose | 09-10-12 | 14:31

@TM | 09-10-12 | 14:25

Nee als in het meedoen aan 'weinig werken maar veel verdienen' ;-)

pius | 09-10-12 | 14:26

@DANNY3960 | 09-10-12 | 14:22

Natuurlijk kan dat. Maar jij bent necrosis niet toch?

En niet onbelangrijke nuance.

pius | 09-10-12 | 14:26

@@Foezela | 09-10-12 | 13:46 : En Mitsotakis ook trouwens. Een liberaal...

@pius | 09-10-12 | 14:22 : Als in 'het eens zijn met je bewering'? ;)

TM | 09-10-12 | 14:25

pius | 09-10-12 | 13:40

Een dergelijk verhaal ken ik ook, een tuinman die een mooie woning bij het strand had en in juni, juli en augustus een appartementje betrok in de pueblo. Hij vond het prachtig en vertelde het dagelijks aan de toog.

DANNY3960 | 09-10-12 | 14:22

@TM | 09-10-12 | 13:59

Ik vraag je ook niet om ergens aan mee te doen. Zoiets moet je zelf verdienen.

pius | 09-10-12 | 14:22

Ik begrijp niet waarom Angie met Hitler wordt vergeleken.
Duitsland gaat straks niet op Angie stemmen maar Duitsland gaat zich geheid ergeren aan dit soort trieste meningsuiting en dat zal zijn beslag hebben.

Shareholder II | 09-10-12 | 14:21

Griekenland gewoon afsteken en af laten meren...

Kaan78 | 09-10-12 | 14:15

Fijne agitprop van de Rijksoverheid:
www.youtube.com/watch?v=SL9ZLjuozzI
De animatie suggereert dat we slechts een beetje geld in het redden van de Euro investeren en er een grotere exportomzet voor terug krijgen. Als je je een beetje in de feiten verdiept weet je dat dat bezijden de waarheid is. Maar ja, welke Eurofiel interesseert zich nu voor de feiten als deze hun federale droom dwarsboomt?
.
Het exportoverschot van Nederland naar de PIIGS is 21 miljard/jaar, terwijl het redden van de Euro 37 miljard/jaar kost. Bijna 2x zo veel dus.
Niet alleen betaalt de Nederlandse belastingbetaler het gehele Nederlandse exportoverschot aan de PIIGS, maar tevens bekostigt hij het aankoopbedrag nogmaals.
.
Als het serieus wordt: lieg (Juncker en De Jager)

tipo | 09-10-12 | 14:10

Vaginamonologen.

Weet u wie er ook snipers op daken installeerde?

Stir Glenfarclas II | 09-10-12 | 14:07

@Menno Edens | 09-10-12 | 14:01
LOL, bedoel je dat wij onszelf niet voor de gek houden? Zal je uit de droom helpen, ook hier in Nederland leven we van schulden en leningen. Of kun je mij het tegendeel aantonen?

First Contact | 09-10-12 | 14:07

Whahaha. Ik klik een stream aan en krijg eerst pensioenreclame.

The_Challenger | 09-10-12 | 14:04

@Foezela | 09-10-12 | 13:46 : Ach ja, je vergeet voor het gemak ook Karamanlis nog even. Maar het is goed met je hoor; als je niet kunt rekenen dan houdt het uiteraard op.

TM | 09-10-12 | 14:02

Mag ik aannemen na alle Mohammed toestanden, dat deze betogers niet het werkelijke beeld vormen van de Grieken? Gewoon doorgaan dus... zijn niet meer dan een aantal Grieken die licht gekwetst zijn *kuch,proest,snik*

First Contact | 09-10-12 | 14:01

Merkwaardig. Diegene van wie je financiële steun krijgt een rotte appel toegooien. Maar het schijnt ook dat uitkeringstrekkers agressief zijn naar het UWV. Merkwaardig.

The Thinker in ME | 09-10-12 | 14:01

Grote bek voor een land dat hulpbehoevend is geworden door zichzelf decennia lang voor de gek te houden...

Menno Edens | 09-10-12 | 14:01

Beetje op de spits hitsen is het minste wat we voor de Grieken kunnen doen.

LibertasSimplex | 09-10-12 | 14:00

@pius | 09-10-12 | 13:35 : Sorry maar nee; daar doe ik niet aan mee, aan 'intelligent' gelijk stellen aan 'profiteur'. Volgens mij is het eerder andersom, maar dat is slechts een indruk.

TM | 09-10-12 | 13:59

Wollen Sie Souvlaki oder Kanone??

LibertasSimplex | 09-10-12 | 13:58

Tomaten en andere gooigroenten zijn er niet meer na tien jaar Eurozone... Noem me een zeikerd, maar deze opmerking gaat me te ver. Nergens zon anti-europa houding als op GeenStijl. En, natuurlijk ook veelal terecht. Maar ga nou niet impliceren alsof ze in Griekenland als gevolg van de Euro geen geld meer hebben. Het is eerder dat wij geen geld meer hebben omdat ze in Griekenland ermee weg gooiden. Griekenland was zonder de Euro al lang in de afgrond gestort en waren er burgeroorlogen van andere proportie. Omdat er nog geld in wordt gepompt en er wederzijdse afhankelijkheid is, is Griekenland er nog. Ben die Grieken zelf wel zo ontzettend beu. Dat ze eens ophouden met hun gezeik en verantwoordelijkheid nemen.

rabauw | 09-10-12 | 13:58

veel dom gepraat niet iedere duitser is en was een-
slecht mens.

sharlie | 09-10-12 | 13:57

@reageerbuis | 09-10-12 | 13:38
Ja.. Hitler was uiteindelijk ook een puppet van de joden, dus waar hebben we het eigenlijk over.

Detlev Tarnowitz | 09-10-12 | 13:57

Gielgb | 09-10-12 | 13:03

Volgens mij ben jij een groot voorstander van Das vierte Reich. Adolfje en zijn ploegje(NSB) hadden hetzelfde doel voor ogen.

The_Challenger | 09-10-12 | 13:55

@DayMack | 09-10-12 | 13:38
.
Ik vroeg je niet je gesimplificeerde kijk op de wereld andermaal te ventileren, DayMack. Ik vroeg je jezelf af te vragen wáár een groot deel van die miljardensteun precies naartoe is gegaan en in welke 'zakken' al dat geld eigenlijk verdwenen is... Duitse 'zakken' wellicht?
.
www.zeit.de/2012/02/Ruestung-Griechenl...

Bertus Betonsloper | 09-10-12 | 13:51

@harry poster | 09-10-12 | 13:50

Nou dat is sympathiek Harry. Beschouw mijn tegel als ingetrokken bij deze.

En een fijne dag verder;-)

pius | 09-10-12 | 13:51

@pius | 09-10-12 | 13:43
Dat over dat reaguren was geen verwijt naar u toe, hoor. Dus voelt u zich alstublieft niet gelijk zo aangevallen. Wat u doet met uw tijd, moet u weten.

harry poster | 09-10-12 | 13:50

@Foezela | 09-10-12 | 13:46

Hear hear!

pius | 09-10-12 | 13:47

TM
ik ben 63 jaar , ben griek, dus vertel mij niets over het kolonels regime , die 6 jaar heb ik er gemakshalve van af getrokken; reken dan maar opnieuw,onbenul!

Foezela | 09-10-12 | 13:46

@harry poster | 09-10-12 | 13:41

Intelligente mensen werken nu eenmaal minder hard voor meer geld Harry. Het is weer zo typisch Nederlands om daar jaloers op te zijn. Maar dat is niet mijn probleem natuurlijk.

Had je maar wat slimmer moeten wezen.

pius | 09-10-12 | 13:43

"De poort van Europa"noemen de Grieken hun land ,o,o,o, wat zielig moeten we ze noemen.Misschien een oplossing uit het brein van een Eur. Nederlandse: Verkoop Griekenland aan het rijkste land van Europa voor een symbolisch bedrag, noem het ook geen Griekenland meer,Zeus, of Antaris etc.,als symbool nazaat van de laatste Griekse koning als Royal family, doet het goed in de media en goed voor het land.Alle ,nu Grieken een kleine uitkering van hoog tot laag,regering en hoogwaardigheidbekleders uit alle delen van Europa. Vluchtelingen graag binnenkomen,Amerika is ook opgebouwd door vluchtelingen, maar dan direct aan het werk loon naar werken , eerste 5 jaar geen eisen zoals gezinshereniging of huis eerst kapitaal vergaren.3 maanden geen werk dan terug naar land van herkomst of daar omtrent.Onder dit valt natuurlijk ook de ex Griek die wil werken voor zijn kost en wonen. De eerste jaren gaat de eventuele winst naar het land die ex Griekenland gekocht heeft ,bij goede doen wordt er over zelfstandigheid gesproken.Beetje grof genomen deze gedachten, maar zou het geen optie kunnen zijn om zo'n prachtig land weer mee te laten tellen?

L.M. | 09-10-12 | 13:43

@pius | 09-10-12 | 13:34
Wat een onzin verkondig je weer. Het gaat bij de Grieken om hele volksstammen die dit zonder enige hindering konden blijven doen. En lui? Nee hoor... werk keihard (draag overigens ook gewoon mijn belastingen af) en heb niet de tijd om de godganse dag te reaguren. Back to work!

harry poster | 09-10-12 | 13:41

@necrosis | 09-10-12 | 13:31

Alsof een Griekse barman het daar over heeft met een Nederlandse Toerist klinkt nogal geloofwaardig. En een Griekse barman die eigenaar is van appartementen klinkt nog ongeloofwaardiger. Volgens mij ben je weer aan het fabriceren geslagen.

En wat heb jij gedaan in al je rechtschapenheid met die informatie, vertel eens, zeker snel een ouzootje of 5 achterover geslagen - en de Griekse belastingdienst gebeld?

Rechtschapenheid is a bitch of niet. .


pius | 09-10-12 | 13:40

@Foezela | 09-10-12 | 13:33 : Vijftig jaar links... Ga in godesnaam terug naar de schoolbanken en kies dit keer Geschiedenis als vak. Vijftig jaar links. You are out of your mind. Wel eens van het Kolonelssregime gehoord ignoramus?

Godverdegodver ik heb zo'n teringhekel aan mensen die blaten zonder enige feitenkennis. Grow the fuck up man. Lees wiki eens een keer.

TM | 09-10-12 | 13:39

@Detlev Tarnowitz | 09-10-12 | 13:22
Was de grootmoeder van hitler ook niet van joodse afkomst?

reageerbuis | 09-10-12 | 13:38

@ Bertus Betonsloper | 09-10-12 | 12:40 | Luister, die miljardensteun hadden ze nooit moeten krijgen, die Grieken en overige Zuid Europeanen zijn te lui om te werken, en het is inderdaad belachelijk dat wij daar voor betalen..

DayMack | 09-10-12 | 13:38

@Snoodl!cht | 09-10-12 | 13:32 | + 0 -
Klopt:
Ironie
De fijne spot waarbij men schijnbaar ernstig het tegenovergestelde zegt van wat wordt bedoeld Vergelijk sarcasme Afgeleid van het Griekse eirôneia (geveinsde onwetendheid)

loerelau | 09-10-12 | 13:38

www.huffingtonpost.com/2012/10/07/spai...
'Tens of thousands of people marched in 56 Spanish cities Sunday to protest...'
rt.com/news/italy-protest-student-clas...
'Police clash with students in Italy'
En niets in de Nederlandse mainstream media.
Daarom: naast de politici en de banksters stel ik de MSM medeverantwoordelijk voor de huidige puinhoop; zij blijven zwaar in gebreke als het om adequate voorlichting van de eigen burgers gaat.
Manipulatie, ridiculisering, censuur en regelrechte leugens, allemaal in dienst van de bovenonsgestelden. Zelfs de meest basale vorm van journalistiek lappen die vuige wensdenkers aan hun laars. Kennelijk kent die beroepsgroep geen enkele schaamte meer. Paul Joseph Goebbels ziet dat het goed is.

De Nederlandse bevolking zou er goed aan doen om een algehele landelijke 24 uursstaking te beginnen.
Ik heb in mijn hele leven nog nooit 1 dag gestaakt, maar ik kan je vertellen dat ik in dit geval mee zou doen.
We worden zo vreselijk genaaid, voor de zoveelste keer, dat het goddomme begint te wennen.

Niemands Knegt | 09-10-12 | 13:37

Snoodl!cht | 09-10-12 | 13:32 |
U kunt het ook anders zien, namelijk dat de Eurofilie bij de Duitsers zo groot dat het aan de macht helpen van een Nazi partij daaraan ondergeschikt is.

JanPaparazzi22 | 09-10-12 | 13:37

Stelletje Grieks stinkschorum. Krijgen ze miljarden omdat zijzelf gelogen hebben over hun pensioen (53ejaar!) en over allerlei financieele schuinsmarcheerderijen, gaan ze Merkel bedreigen w3aar ze het geld van krijgen. NEVER BITE THE HAND THAT FEEDS YOU! Ga lekker holneuken met elkaar want dat is jullie specialiteit!

eagleye | 09-10-12 | 13:36

@TM | 09-10-12 | 13:33

Die profiteren ervan. Waarom zouden ze protesteren.

pius | 09-10-12 | 13:35

@harry poster | 09-10-12 | 13:32

Dat kan best maar je bent er gewoon te lui voor iets dat je de Grieken verwijt. Projectieve identificatie noemen ze zoiets.

pius | 09-10-12 | 13:34

@das_Freudenmädchen | 09-10-12 | 13:26 : Denk Mitt Romney, you will be covering all bases!

TM | 09-10-12 | 13:34

Wat doet Bill Gates met die collage van Merkel?

ChillBill | 09-10-12 | 13:33

Vijftig jaar lang, opgehitst door linkse partijen, de ene staking na de andere.
De meeste mensen betaalden zelden of nooit belasting en leefden er lekker op los, zeker sinds de invoering van de Euro.
Nu ze moeten inschikken janken ze en vinden zichzelf zooo zielig.
Niks zielig .handen uit de mouwen en werken!
Maar nee, nu weer een staking .
geen enkele medelijden, in tegenstelling tot de sexhunkeraar ingeborg beugel, maar je die heeft de handen vol aan die donkere grieken

Foezela | 09-10-12 | 13:33

@pius | 09-10-12 | 13:27 : En ze ontduiken nog steeds de belastingen want belastingen dat is iets 'voor andere mensen'.

Ik vind gewoon dat als die mensen zo nodig willen protesteren(redenen genoeg) doe dat dan tegen je eigen kudt-regering die er zo'n ongelofeloze puinhoop van gemaakt heeft. En niet tegen de landen die jou hun eigen hardverdiende geld 'lenen'. En ja; ik weet ook wel dat de intelligente Grieken hier niet aan meedoen, die weten wel beter.

TM | 09-10-12 | 13:33

Als bevolking uit onvree de Gouden Dageraad Partij groot maken (in aanhang per dag groter) en dan een ander land (vertegenwoordiger van dat land) van nazistische praktijken betichten. Ironie zal ook wel een Griekse oorsprong hebben.

Snoodl!cht | 09-10-12 | 13:32

@pius | 09-10-12 | 13:30
Nee klopt. Daar hoor je me niet over, Bakito... uh Pius. Kan moeilijk alle actualiteiten van de afgelopen 14 dagen in 1 tegel plempen. Nou?

harry poster | 09-10-12 | 13:32

@necrosis | 09-10-12 | 12:56
ja maar dan alleen het landijs. het zeeijs gaat hem niet lukken.

LordNobady | 09-10-12 | 13:31

@pius | 09-10-12 | 13:22
Ik ben meerdere malen in Griekenland geweest, de Griekse barman van het hotel lachte zich de ballen uit de broek om de Europese subsidies, daar hij ook flink geld verdiende aan de appartementen die hij aan toeristen verhuurde, als zijnde de eigenaar.

necrosis | 09-10-12 | 13:31

Ik ga nog waarachter voor Turkije worden ook!

zeefert | 09-10-12 | 13:30

@harry poster | 09-10-12 | 13:25

Moskowicz ook maar daar hoor ik je niet over. Zeker omdat het een jood is of niet. Nou?

pius | 09-10-12 | 13:30

@Moishe Pipik | 09-10-12 | 13:15

Moishe Nuance Pipik? Not bad man. Not bad.

pius | 09-10-12 | 13:29

@TM | 09-10-12 | 13:23

Alleen Ambtenaren ja. Maar de gemiddelde Griek had drie baantjes en werkte 14 uur per dag en dan had ik het over de goede tijden.

Nu zitten ze allemaal in de prostitutie of bij de gouden dageraad.

Zo gaan die dingen.

pius | 09-10-12 | 13:27

Ik ben er nog niet helemaal over uit of de duivel een bankier, een accountant of een politicus is.

das_Freudenmädchen | 09-10-12 | 13:26

Snap niet zo goed waarom men hier zo opkomt voor de 'Gewone Griek'... Een 'Gewone Griek' heeft er namelijk jarenlang zij of haar sport van gemaakt om belastingen te ontduiken, waar mogelijk.

harry poster | 09-10-12 | 13:25

@ZKH EénOog | 09-10-12 | 13:09 : Je verhaal lijkt sterk op de tekst van Sheep van PF...


Harmlessly passing your time in the grassland away
Only dimly aware of a certain unease in the air
You better watch out
There may be dogs about
I've looked over Jordan and I have seen
Things are not what they seem.

What do you get for pretending the danger's not real
Meek and obedient you follow the leader
Down well trodden corridors into the valley of steel

What a surprise!
A look of terminal shock in your eyes
Now things are really what they seem
No, this is no bad dream.

The Lord is my shepherd, I shall not want
He makes me down to lie
Through pastures green he leadeth me the silent waters by
With bright knives he releaseth my soul
He maketh me to hang on hooks in high places
He converteth me to lamb cutlets
For lo, he hath great power and great hunger
When cometh the day we lowly ones
Through quiet reflection and great dedication
Master the art of karate
Lo, we shall rise up
And then we'll make the bugger's eyes water.

Bleating and babbling we fell on his neck with a scream
Wave upon wave of demented avengers
March cheerfully out of obscurity into the dream.

Have you heard the news?
The dogs are dead!
You better stay home
And do as you're told
Get out of the road if you want to grow old.

TM | 09-10-12 | 13:25

@pius | 09-10-12 | 12:54 : Kletskoek meneer! Wel eens gehoord van Dilbert's fenomenale mantra 'Work smarter, not harder'?

Overigens ben ik vaak zat in Griekenland geweest en een gedeelte werkt zich het schompes maar velen doen geen flikker. Oh, en gaan ze daar niet op hun 55ste met pensioen of zo?

Nobody mess with the facts; Griekenland heeft zichzelf de stront in gewerkt en is nu boos op IIIIIIIIEDEREEN in Europa behalve op zichzelf.

TM | 09-10-12 | 13:23

@ZKH EénOog | 09-10-12 | 13:09

Er komt Geen Europese lente mijn waarde. Het romantiseren van revoluties is een grote misvatting.

Daarvan is de geschiedenis getuige.

pius | 09-10-12 | 13:23

Vergelijking Merkel met Hitler slaat nergens op. Hitler knechtte volkeren met militaire middelen. Merkel (c.q. de banken) knecht volkeren met financiële middelen. Merkel is dus meer een jood dan een Hitler.

Detlev Tarnowitz | 09-10-12 | 13:22

@BerendB | 09-10-12 | 13:05

Jij hebt nog nooit een echte griek gezien dat blijkt wel. beetje xenofoob geneuzel van achter een computertje op het werk.

Zo kan necrosis het ook.

pius | 09-10-12 | 13:22

Die Merkel zit daar niet om solidair te zijn met de Grieken maar uit eigenbelang. Een Grexit betekent ook haar exit na de verkiezingen volgend jaar, dus een exit van de Grieken moet nog even worden uitgesteld. Als ze echt solidair wil zijn trekt ze vandaag nog de stekker eruit, kunnen die Grieken puin ruimen en opnieuw beginnen. Doorgaan op deze manier doet de sociale onrust alleen maar toenemen en onze vorderingen worden er ook niet kleiner op.

JanPaparazzi22 | 09-10-12 | 13:21

Als je simpel de schulden van zo'n landje tot je laat komen, zonder industrie met alleen wat schepen(die allemaal in andere landen gevlagd worden)..
Belastingen in euri is er al 15 jaar niet betaald.
Chaos, meer staat er niet aan te komen.
(incl.Spanje/Portugal/Italië)
Uiteraard betalen wij hier ook een zware prijs, die landen kopen geen luxe meer van ons op de pof, dat kanaal is definitief afgesloten over enkele maanden.

hagelkruis | 09-10-12 | 13:20

@necrosis | 09-10-12 | 13:02

Toevallig dat in dit topic over vergelijkingen met nazi's gaat terwijl jij een topic lager weer eens oproept tot een bannetje vind je niet. Of valt dat jou niet op die dingen?

pius | 09-10-12 | 13:20

ZKH EénOog | 09-10-12 | 12:47
Weet je wat het is; een hoop mensen leven gewoon hun leven in het systeem wat door anderen gecreëerd wordt/is. Ze houden zich niet bezig met politiek, maar willen gewoon geld verdienen door hun werk te doen.

Dit zijn de mensen die het slachtoffer zijn/worden van de expansiedrift van Barosso. De burgers die moeten lappen en hun baan kwijt raken. Dat alleen maar om een niet bestaande werkelijkheid te willen laten plaatsvinden.

Sommigen noemen dit een kruistocht, sommigen een Jihad en weer anderen het creëren van een `Democratische Unie`.

Absoluut niet waar | 09-10-12 | 13:19

pius | 09-10-12 | 13:12
Nuance is my middle name.

Moishe Pipik | 09-10-12 | 13:15

Griekenland wordt een echt derdewereldland"
Gielgb | 09-10-12 | 13:03"
Tja, soms moet je je financiele puin ruimen en helemaal overnieuw beginnen. Heb ik in mijn leven ook wel eens moeten doen.

Als dat hier consequenties heeft: het zij zo. Dat heeft het nu ook. Op een dergelijke manier doorgaan gaat de klap niet voorkomen .... maar is uitstel van executie.

BedrijfsTijgerT | 09-10-12 | 13:13

Gielgb | 09-10-12 | 13:03
Mooi model. Maar alles staat en valt met het groeien van die €30000. Op dit moment krimpt die €30000, mede door de schuldenlast (=minder bestedingen). Hoe ga je dat oplossen? In jouw model koop je alleen maar tijd, geen structurele oplossing.

Moishe Pipik | 09-10-12 | 13:13

Gielgb | 09-10-12 | 13:06 | | Reageer+ |
Een gemiddelde Griek is boer. Verwacht je echt gedegen monetaire kennis van deze mensen? Denk je echt dat de gemiddelde Nederlander weet wat er allemaal gebeurt? Volgens mij weten die prutsers in Den Haag nauwelijks wat te doen.

aardappelninja | 09-10-12 | 13:12

Het moet trouwens gezegd worden, ze lijkt echt een beetje op Hitler

Bokito ergo sum | 09-10-12 | 13:12

@Moishe Pipik | 09-10-12 | 12:56

Niet relativeren mijn waarde.

pius | 09-10-12 | 13:12

De hele cultuur in Griekenland past gewoon van meet af aan niet bij Noord-Europa.

Het was net zo slim geweest om een paar Noord-Afrikaanse landen bij de EU te voegen, dat past gewoon niet.

Dat die Grieken nu boos zijn snap ik wel, ze willen gewoon hun luie leventje van vroeger terug.
Als er vroeger geen geld meer was dan drukten ze gewoon wat Drachmes bij, geen haan (in Brussel) die er naar kraaide.

Ronman2k | 09-10-12 | 13:10

@pius | 09-10-12 | 12:52

Ik zeg ook niet, dat je verdiepen in de politiek per se overal het juiste antwoord op of inzicht in geeft, maar niets is makkelijker dan je als slachtvee blindelings te laten leiden door politici waar je je nog nooit in verdiept hebt. En dat is de massa, die er medeschuldig aan is, dat het inmiddels zover gekomen is, en nu die massa honger dreigt te lijden, komen ze massaal in opstand. Is mooi, maar verwacht er geen respect voor, het blijft namelijk gewoon nog steeds kuddegedrag.

Toen de kudde gewaarschuwd werd, luisterde ze niet. Nu het hommeles wordt, mag de kudde het lekker zelf uitzoeken.

Ik wacht die Europese lente wel af...

ZKH EénOog | 09-10-12 | 13:09

Ich bin ein souvlaki!

zeefert | 09-10-12 | 13:09

Gielgb | 09-10-12 | 13:03 | | Reageer+ |
Griekenland had met hun schuld helemaal nooit toe mogen treden tot de EMU. GoldmanSachs heeft op een dubieuze manier gefaciliteerd dat ze toch zijn toegetreden. Met alle rampzalige gevolgen van dien. En nu mogen we geen schuldigen aanwijzen? Naar de guillotine met dat geteisem!

aardappelninja | 09-10-12 | 13:09

necrosis | 09-10-12 | 12:46

Begrijp me niet verkeerd, ik ben het niet eens met protesten tegen de bezuinigingen, ze moeten de broekriem aanhalen. Dat geldt ook voor Spanje.

DANNY3960 | 09-10-12 | 13:09

Onmiddellijk stopzetten alle steun. Optiefen met die nepturken.

triasenergetica | 09-10-12 | 13:09

Staat al lekker vol op het Syntagma plein.
en dat met een demonstratie verbod.

Dat wordt chips en bier klaarzetten.

vander F | 09-10-12 | 13:07

aardappelninja | 09-10-12 | 12:55
Grieken zijn volwassen mensen. Deze volwassen mensen zijn zelf de EU in gestapt en hebben zelf GS ingehuurd om het huishoudboekje wat beter te laten lijken. Een gemiddelde Griek is niet dom; die snapte al jaren dat degelijk fiscaal beleid niet gevoerd werd door de overheid. Belasting ontduiken was sport nummer één. Moet je dan als modale Griek de hand in eigen boezem steken? Ja. Want je hebt jarenlang gestemd op partijen die dit mogelijk maken.

Gielgb | 09-10-12 | 13:06

@pius | 09-10-12 | 12:54
Werken op papier ja.
En productiviteit is sowieso een ander verhaal.

BerendB | 09-10-12 | 13:05

BedrijfsTijgerT | 09-10-12 | 12:54
Komt 'ie; jij zit zwaar in de schulden. Afgaande op een gemiddeld inkomen in NL van zo'n €30 000 bruto heb je een schuld van €50 000 (analogie met Griekenland, je weet), zowel bij de bank als bij de Media Markt (voor die gloednieuwe plasma), de Ikea (nieuwe zithoek voor bij de tv, duh) en de auto-dealer (tv paste niet op de achterbank). Ik ga jou financieel helpen. Hoe doe ik dat? Door jou te voorzien van allerlei andere mooie spulletjes? Nee, ik ga jou helpen je schulden af te betalen. Want zo hoort het. Help ik jou door je schulden af te helpen betalen? Ja zeker.

En dan nog even een mooi beeld schetsen wat er met de Griekjes zou gebeuren als ze uit de Euro stappen; Drachme wordt ingevoerd, Drachme devalueert als een idioot, voedsel wordt veel duurder, voedsel gaat de helft van een Grieks huishoudbudget opslokken, Griekenland wordt een echt derdewereldland. En dan hebben we het nog niet eens over de internationale uitsluiting vanwege wanbetaling. En dan hebben we het nog niet eens over de consequenties voor de Euro zelf, wat een enorme handelspartner is voor Griekenland (en de boel dus extra versterkt).

Ik lees hier allerlei reacties in de trant van 'maar de gewone Griek is de schuldige niet'. Nee, dat klopt. Maar houd ajb eens op met schuldigen aanwijzen. Op die manier blijf je maar vingertje wijzen en komen we niet tot de discussie die nodig is.

Gielgb | 09-10-12 | 13:03

@pius | 09-10-12 | 12:54
Het aantal gewerkte uren is een gemiddelde, dus tellen part-time banen in NL ook mee, iets wat het gemiddelde omlaag trekt.
En ben jij inmiddels weer vrij?
Of zit jij te reaguren in de tijd van de subsidie-baas?

necrosis | 09-10-12 | 13:02

'Onze' Nederlandse bewindvoerder bij het Internationaal MonetairFonds, Menno Snel, meldde in een interview met het Financieël Dagblad dat hij niet uitsluit, dat onze overheid de Grieken een groot deel van de gemaakte schuld ( 7.8 miljard) zal moeten kwijt schelden. Het wrange is dat Griekenland niet echt geholpen zal zijn met (gedeeltelijke) schuldsanering. Na deze eventuele sanering blijft Griekenland alsnog met een zodanig hoge restschuld zitten dat er nog steeds niet tegen op te boksen valt. Het zal uiteindelijk dus geen reet blijken te helpen.

Voor onze trekpoppen in Den Haag totaal geen probleem, want wat is makkelijker dan de bevolking wat 'bezuinigingen' door de maag splitsen, waarna het verder ongelimiteerd boven de financiële stand leven en roven gewoon door kan blijven gaan. Eigenlijk verdiend (een deel) van dit volk ook niet beter. Een deel van de bewindvoerders die keihard hebben gelogen over 'het geld terugzien met rente' wordt herkozen door diezelfde bevolking. Twee partijen, PvdA en VVD, die voor,- en tijdens deze crisis voor aan zaten (Bos, Zalm et cetera) gaan goddomme de lakens weer uitdelen.

Het IMF bepleit als 'oplossing' ondertussen een hogere inflatie voor Nederland, waardoor de centen van de burgers automatisch minder waard zullen worden. En, o ja, wist u dat het ESM gisteren officieel in werking is getreden? Terwijl de nieuwsrubrieken in Duitsland, Frankrijk, België, Groot Brittanië, et cetera de diverse nieuwsprogramma's uitvoerige aandacht besteedden was het in eigen land oorverdovend stil.

Onder normale omstandigheden zouden de politiek,- en financieel verantwoordelijken voor dit beleid moeten aftreden, maar niemand erkent dat er essentiële beleidsfouten zijn gemaakt, simpelweg omdat die lullen er zelf ook helemaal niets meer van snappen. Het huidige systeem zal eerst wereldwijd failliet moeten voordat politici, bestuurders, economen, journalisten en veel economische columnisten uit hun droom ontwaken. Voor veel burgers zal het dan al te laat zijn.

Niemands Knegt | 09-10-12 | 12:58

Duitsland de schuld geven van de problemen in Griekenland is net zoiets als Gerard Joling de schuld geven van de zwangerschap van je vrouw. Kansloos.

Ik heb jarenlang mijn bedenkingen gehad maar ik vind die Merkel steeds meer een tof wijf moet ik zeggen.

TM | 09-10-12 | 12:56

pius | 09-10-12 | 12:54
Het meest en minst aanwezig. Dat is wat anders dan werken.

Moishe Pipik | 09-10-12 | 12:56

@Frietje_Oorlog | 09-10-12 | 12:52
Stuur Cohen maar naar de noordpool om boringen te gaan doen naar de dikte van het ijs.
Die vent is volslagen incompetent.

necrosis | 09-10-12 | 12:56

Gielgb | 09-10-12 | 12:47 | | Reageer+ |
Eerst worden ze door GoldmanSachs tuig en eurofielen de vernieling in geholpen en nu moeten ze ineens blij zijn? Waarom? Wat is dan dat totaalplaatje?

aardappelninja | 09-10-12 | 12:55

Hier probeert men dat te voorkomen door tolerantie als een product te introduceren. Het belooft iedereen welvaart en geluk. Vandaar ook de campagneregel:

Tolerantie daar knapt heel Nederland van op.

Want hoe meer mensen tolerantie gebruiken, hoe meer Nederland opknapt.

De campagne zal doorlopen tot en met het einde van het jaar. In diverse media: TV, radio, buitenreclame, advertenties in dagbladen en magazines en online.
Zodat we we toleranter, menslievender en vriendelijker worden.
www.sire.nl/

drs.Nee | 09-10-12 | 12:55

@Ja nee, geen mening | 09-10-12 | 12:46

Bullshit vergelijking. De Grieken zijn het Volk in Europa dat de meeste uren werkt. En weet je welk volk het minste werkt? Nou? Je verwacht het niet.

pius | 09-10-12 | 12:54

Hoeveel miljard hebben ze ook alweer van Duitsland gehad? Sukkels, laat ze zich liever boos maken om de eigen politici die hun land naar de kloten geholpen hebben, ipv over reddende EU staten die zo brutaal zijn om een paar basale eisen te stellen bij het doneren van vele miljarden.

panadol | 09-10-12 | 12:54

Gielgb | 09-10-12 | 12:47
Op de been houden? Totaal in de wurggreep gehouden worden bedoel je. Het zou het beste zijn wanneer Griekenland de Euro afsteekt, maar dat mag niet van EUFuhrer Merkel.

BedrijfsTijgerT | 09-10-12 | 12:54

Gielgb | 09-10-12 | 12:47
Wat is het totaalplaatje dan? (Als je antwoord iets is in de trant van: 'stevig machtsblok', laat dan maar zitten.)

Moishe Pipik | 09-10-12 | 12:53

@ZKH EénOog | 09-10-12 | 12:47

Er zijn maar weinig mensen die zich werkelijk in de politiek verdiepen mijn waarde. En dan nog zijn er verschillende richtingen die je kan geloven.

Het is niet zo makkelijk allemaal.

pius | 09-10-12 | 12:52

Ach als er ernstige rellen zouden uitbreken sturen wij Job Cohen voor het onderzoek.

Frietje_Oorlog | 09-10-12 | 12:52

Ja nee, geen mening | 09-10-12 | 12:46
Omdat niet iedere Griek een fraudeur is? Niet iedere Janos met de pettos is verantwoordelijk voor het wanbeleid van regering, de toetreding tot de EU, etc.

Moishe Pipik | 09-10-12 | 12:51

En in Frankrijk zijn ze ook al aan het donderjagen. Gaat goed hè Verhofstadt?

Conan de Rabarber | 09-10-12 | 12:50

@Bokito ergo sum | 09-10-12 | 12:44
Vergeet de Griekse bestellingen van wapens in Duitsland en Frankrijk niet!
Was er niet een 'Kereltje' die riep dat je geen geld moest uitgeven dat je niet hebt....

necrosis | 09-10-12 | 12:49

"Today I'm Greek, today I stand with the Greek, today I would have the Greek take back their beloved Greece"
.
Repost. Opdat wij gaan beseffen dat het Nederlandse volk in hetzelfde schuitje zit als het Griekse volk. We zitten slechts in een andere fase van de Europese annexatie.
.
Will the free Dutch ever come home?

Parel van het Zuiden | 09-10-12 | 12:48

Nederlanders snappen het totaalplaatje van de EU al niet, laat staan de Grieken. Ik begrijp die woede van ze wel, helaas keren ze zich tegen diegenen die dat land nog een beetje op de been houden. Zonde.

Gielgb | 09-10-12 | 12:47

@Absoluut niet waar | 09-10-12 | 12:36

Van je af bijten uit wanhoop, is niet echt respectwaardig gedrag. Dat is gedrag, dat te verwachten is, als je mensen te snel alles ontnemen wilt. Is altijd al geweest, zal altijd blijven.

Ik heb respect voor de mensen, die dit van te voren zagen aankomen, en ervoor waarschuwden. Niet voor hen, die zich achterlijk laten houden uit naïeve goedertrouw jegens een misdadige overheid, en vervolgens de dupe ervan worden.

Er was voor gewaarschuwd.

ZKH EénOog | 09-10-12 | 12:47

Ik verbaas me altijd over die commentatoren die het opnemen voor 'de gewone Grieken'. Vergelijk eens: een frauderende, wanbetalende uitkeringstrekker gaat boos naar de Sociale Dienst, omdat hij op zijn uitkering is gekort en er loonbeslag is gelegd. 'Ja Godverdomme, nou gaat al dat geld van jullie direct in het zwarte gat van mijn huurschuld. Stelletje Nazi's!'

Ja nee, geen mening | 09-10-12 | 12:46

@DANNY3960 | 09-10-12 | 12:41
In Nederland gelden er belastingverzwaringen, nadat de staat OLV Bos banken overeind heeft gehouden.
Dit alles zonder steun van de EU.

necrosis | 09-10-12 | 12:46

DANNY3960 | 09-10-12 | 12:41
Dat begrijp ik. Maar waarom worden die nu zo abrubt doorgevoerd? En onder druk van wie worden deze nu doorgevoerd? En wat voor effecten heeft dat op de Griekse burger?

Kijk, dat ze jarenlang op de pof hebben geleefd snap ik ook. Dat wist en zag iedereen. Daarom vind ik het ook zo terecht dat ze vooral tegen de EU ageren. Zij (EU) hebben namelijk boter op het hoofd; jarenlang de EU paaien om bij de EU te komen, jarenlang de cijfers negeren en nu achteraf flinke sancties opleggen nu het finaal mis loopt.

Absoluut niet waar | 09-10-12 | 12:45

likmegaties | 09-10-12 | 12:30 | Waar moeten ze dankbaar voor zijn dan, de gewone Griek krijgt geen cent het is voor de banken

Bokito ergo sum | 09-10-12 | 12:44

Wat is het toch met Griekenland dat dat land er per se bijgehouden moeten worden?
Afstoten die hap en anders moet Duitsland en zijn aanlegsteigertje Nederland en z'n mattie Frankrijk gewoon er zelf uitstappen.
Die Mercedii en Nokii en Volvua vinden hun weg ook wel naar China zonder de "hulp" van de landen onder de palmboomgrens...

King of the Oneliner | 09-10-12 | 12:44

"Da erinnert sie mich an Erich Honecker".

FDJ-meisje Merkel is natuurlijk niet helemaal per abuis in de DDR opgegroeid en grootgegroeid, ze is verdoemd goed ingevoerd in grondbeginselen van totalitaire politiek en die aanvankelijke beperking weet ze steeds beter tot haar voordeel aan te wenden. IV. Reich? Laat Frau Merkel maar lekker doormodderen, dan kunnen we nog een hoop lol (*not*) beleven.

Bron citaat hier: www.faz.net/aktuell/politik/inland/neu... (Teutonistaansetaalalert).

Reinaert | 09-10-12 | 12:44

Ik heb niets met Merkel, maar zijn die Grieken nou echt zo dom om de grootste betaler (in absolute aantallen) te verketteren, terwijl Souvlakistan economisch zo goed als failliet is?
Laten die boze Grieken (terecht, that is) eens kijken naar de ruim duizend welgestelde redersfamilies die geen cent belasting betalen en stervensrijk zijn.

necrosis | 09-10-12 | 12:43

@Botte Hork | 09-10-12 | 12:39
daar worden leningen mee afbetaald. van de banken die dachten er winst op te kunnen maken. ( en ze hadden gelijk )

LordNobady | 09-10-12 | 12:42

Ik zie Sarajewo all over again.

lulleficatie | 09-10-12 | 12:41

Absoluut niet waar | 09-10-12 | 12:36


Er wordt geprotesteerd tegen de bezuinigingen.

DANNY3960 | 09-10-12 | 12:41

DayMack | 09-10-12 | 12:34 |
.
Begin je nu eerst eens af te vragen in welke zakken al die miljarden steun uit de EU de afgelopen jaren daadwerkelijk zijn verdwenen voordat je de Griekse gewone man op straat begint uit te maken voor ondankbare hond, ok... DayMack?

Bertus Betonsloper | 09-10-12 | 12:40

Ergens snap ik die Griekse woede wel. Het is niet alsof de miljarden steun de bevolking ten goede komt. Al die poen 'verdijnt' en niemand schijnt te weten waarheen.

Botte Hork | 09-10-12 | 12:39

likmegaties | 09-10-12 | 12:30
Waarom zou een gewone griekse burger `ons` dankbaar moeten zijn? Denk je werkelijk dat zij ook maar enige profijt hebben van al onze centen die daar naartoe worden gescheept?

Absoluut niet waar | 09-10-12 | 12:39

Absoluut niet waar | 09-10-12
Dat is absoluut waar...

loverlover1 | 09-10-12 | 12:38

Ik hoop dat ze een beetje sierlijk ter aarde stort als ze geliquideerd wordt. Anders worden die beeldjes van Anno Dijkstra nog lelijker dan die van Fortuyn.

wakkere_nederlander | 09-10-12 | 12:37

Top. Een Volk dat de Godwin beheerst als de Grieken verdiend nog meer steun. En ze hebben nog een punt ook want het steungeld gaat overal heen behalve naar de gewone Griek.

Daar zou ik ook gek van worden als ik hen was.

pius | 09-10-12 | 12:37

Ik vind Merkel helemaal niet op Adolf Hitler lijken.

Andersom trouwens ook niet.

Nacho_Vidal | 09-10-12 | 12:37

Dit bezoek kan kan een triggerpoint zijn van een enorme woede-uitbarsting daar in Griekenland (en daar buiten).

toetanchamon | 09-10-12 | 12:37

Het zou hen sieren als ze ook een stem zouden maken tegen die bloksnor in hun eigen gelederen..

M-Bozz | 09-10-12 | 12:37

Ik kom wel terug als er onder aan het artikel staat:

UPDATE: Rellen zijn begonnen <LINK>

roverheid | 09-10-12 | 12:36

Ik begrijp het van een kant ook wel. Die mensen daar zitten, net als wij hier, helemaal niet te wachten op die EU dictatuur.

Daarnaast komen zij, ook net als wij, tot de conclusie dat de gewone burger de dupe wordt van mismanagement. Wij hier omdat onze centen naar Griekenland worden verscheept. Zij omdat ze aan alle kanten worden uitgeknepen en de situatie zorgwekkende vormen aan begint te nemen.

En waarom? Alleen maar om die tyfus Europese droom levend te houden. Daarom kan ik best respect opbrengen voor de mensen die daar van zich af bijten, in tegenstelling tot iedereen hier.

Absoluut niet waar | 09-10-12 | 12:36

Ondertussen wil het IMF van Nederland dat we op z'n Grieks gaan. Inflatie is wat men wenst.

zeg maar jansen | 09-10-12 | 12:36

Ik zou mijn portemonnee maar thuis laten als ik haar was...

c.onjo | 09-10-12 | 12:35

Wie het ook is, al schieten ze haar morsdood. Dan staat er wel een andere eurofiel op die europa tot eurabië wil maken. Met één bank, en één regering.

despiegel | 09-10-12 | 12:35

Te belachelijk voor woorden... Ze moeten die grieken er per direct uit bonjouren, ondankbare honden!

DayMack | 09-10-12 | 12:34

Ik vermoed dat na de bloksnor binnenkort de merkelmondvouw ook tot algemeen taboe gaat behoren.
Man man wat een rotkop. Daar is Adolf nog een schoonheid bij.

wakkere_nederlander | 09-10-12 | 12:32

Griekenland, daar is democratie ooit uitgevonden.
Geen wonder dat ze pissed zijn.

das_Freudenmädchen | 09-10-12 | 12:32

kalanigta

9-buts | 09-10-12 | 12:32

Ik snap het niet.

Oppergodin | 09-10-12 | 12:32

Stank voor dank

likmegaties | 09-10-12 | 12:30

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen