Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Dag 1 ESM. Poef, weg 7.6 miljard

ggrexxit.jpg Nondeju! Zo snel hadden zelfs wij dit soort nieuws niet verwacht. Van de timing van de Nederlandse kranten gaat zelfs de grootste rationalist extra aluminiumfolie kopen bij de Appie. De Volkskrant kopt: "Diplomaten helpen Nederlandse bedrijven bij grexit." In feite doet de Nederlandse diplomatiek in Athene precies wat onze regering ook zou moeten doen: mensen in alle rust voorbereiden op de exit van Griekenland uit de eurozone. Alles moest strikt geheim blijven en de volgende zin over de werkwijze van de diplomaten (we verzinnen dit niet) moest ook in de krant: "Ze kopieerden maatregelen (..) en ze dachten zelf na." Dat is in ieder geval een hele geruststelling. Goed, we gaan verder met deze nieuwsshow. Het Financieele Dagblad kopt (betaalmuur): "IMF hint op afschrijven noodlening aan Grieken". Althans, dat zegt een Nederlandse bons bij 't IMF. Onze regering leeft nog altijd in de overtuiging dat Nederland al het geld terugkrijgt. Met rente. Lol. We vermoeden dat ze bij 't IMF tot deze epische 'no shit Sherlock' conclusie zijn gekomen toen ze in de smiezen kregen dat Nederlandse diplomaten zelf gingen nadenken. Dat wordt nog eens heel groot, dat zelf nadenken. Zou die 7.6 miljard euro aan Nederlandse noodsteun aan Griekenland die never-nooit-niet meer terugkomt al meegenomen zijn in de onderhandelingen van Mark en Didi? Nee? Nog niet? Goh.

Reaguursels

Inloggen

Geen Stijl: u vergeet hierbij te vertellen .... het Gelijk van Wilders! Jammer dat jullie daarin niet zo bijdehand zijn!

ONS | 09-10-12 | 18:30

De multiculti-samenleving heeft nog niet genoeg steuntrekkers opgeleverd, daar kan best nog een heel land bij. Tuurlijk want anders worden ze daar arm en zijn wij hier rijk en dat is niet eerlijk, kunnen zij ook niks aan doen.

T2000 | 08-10-12 | 20:29

Ja, we gaan door tot het gaatje mensen.
Iemand met een normaal boerenverstand had allang de stekker eruit getrokken natuurlijk.
Maar dromers en drammers verhinderen een praktische kijk op de wereld.
Het is zo simpel: Griekenland produceert niks, behalve wat toerisme en rederijen.
De rederijen staan geregistreerd in andere landen, de superrijken betalen geen belasting, het halve land is ambtenaar of met pensioen, dus daarbij opgeteld de gigantische rente van hun gemaakte schulden, en dan is het duidelijk dat ze gewoon nooit terug kunnen betalen.
Of dat goud confisqueren+alles wat nog van waarde is daar, of keihard uit de EU trappen.
Zo niet, dan moet gewoon Nederland lekker zelf uit de EU stappen, denk onderhand dat dat eigenlijk best rendabeler is op de lange duur met Spanje en Italië op de achtergrond.
Of moeten wij die samen met Duitsland ook nog op de been gaan houden?

King of the Oneliner | 08-10-12 | 20:13

( even een copy/paste van PowNed ):
En eigenlijk zijn we allemaal ook wel een beetje onwillige kudtburgers hoor.
Gewoon een week lang overal 130 rijden en die 4.6 miljard hebben we binnen twee weken bijeen gesprokkeld. Broem!

Graaisnaaiert | 08-10-12 | 14:40

Toch maar eens een nieuw aanzetstaal kopen. De oude was nog een familiestuk uit mei 1945.

The_Challenger | 08-10-12 | 13:58

Politieke oplossingen voor een simpel economisch probleem. Er is maar één oplossing mogelijk; Griekenland een eigen valuta. Pas dan kan Griekenland weer concurrerend worden, pas dan kan de Griekse economie weer groeien, en pas dan kan Griekenland haar schulden afbetalen. Wat Brussel nu aan het doen is, is een hele dure omweg die geen mogelijkheid van slagen heeft. Zelfs als we alle schulden kwijtschelden, wat dan? Gaat de economie dan magisch weer groeien? Nee, sterker nog, wat je nu overal in Zuid-Europa ziet is dat de jongeren geen banen kunnen krijgen, en vertrekken naar Noord-Europa of andere delen van de wereld. Dit veroorzaakt een escalerende vergrijzing die wederom een negatieve impact zal hebben op de Zuid-Europese economieën. Er is dus totaal geen toekomst voor een Noord en Zuid-Europese gemeenschappelijke munt. Alleen afzonderlijk van elkaar kunnen Zuid en Noord mutual beneficial met elkaar handelen. Met andere woorden, Nederland, Luxemburg, Finland, Oostenrijk en Duitsland in een nieuwe monetaire unie, en de bestaande Euro dopen we om tot de Zeuro, en de nieuwe noordelijke munt heet de Neuro.

Old_Spice | 08-10-12 | 13:46

Het wat niks, het is niks en het zal nooit wat worden met die Grieken. Dat weten ze in Brussel en bij het IMF al heel lang. De enige reden voor die leningen was het kopen van tijd. Waarom? omdat allerlei incompetente bureaucraten wel een Euro bedacht hadden maar geen plan om landen eruit te gooien. Een Grexit twee jaar geleden zou dan ook tot een totale chaos hebben geleid.

Straks als Griekenland gecontrolleerd failliet gaat gaan diezelfde bureacuraten roepen dat ze het continent van een ondergang gered hebben. Wat er werkelijk is gebeurd is dat wij met onze belastingcenten hun totale incompetentie hebben verbloemd en dat zij straks ongestraft en met schone handen kunnen blijven zitten om hun droom van een federaal Europa te verwezenlijken.

JanPaparazzi22 | 08-10-12 | 13:09

Probleem is niet zozeer Griekenland, maar het eventuele domino effect dat een Griekse exit zou kunnen hebben op Spanje en eventueel Italie. En met dit doem scenario worden verdere steun operaties aan de Grieken doorgedrukt. Wij moeten vooral bang gemaakt worden voor ons eigen hachje. Zodat de Brusselse mandarijnen , Barroso, van Rompuy c.s. door kunnen gaan met het ontmantelen van de democratie en het van boven af opleggen van de EUSSR. Tot de bom barst. Dat gaat zeker gebeuren, de enige vraag is: Wanneer?

Polletje Piekhaar | 08-10-12 | 12:27

En wij moeten bezuinigen. Tenminste als je Rutte moet geloven. Bezuinigen en hervormen. Maar de staat bezuinigd en hervormd niet. Rutte hoort dus te zeggen: Burgers jullie moeten bezuinigen want wij hebben geld nodig en dat halen we bij jullie.

Rest In Privacy | 08-10-12 | 12:15

Wat we doen is banken steunen, het is een steunprogramma voor banken. die hebben geld aan Griekenland geleend, en aan spanje, en aan Italië, en aan de hele rest van de wereld. Waar deze leningen fout gaan, schreeuwen de banken moord en brand, dreigen met het opblazen van de economie en chanteren de gehele politiek, die zij vervolgens voor hun karretje spannen. We zijn bezig met het subsidiëren van een financiële oligarchie, onder het mom van "steun Griekenland". De financiële sector is ontketend dankzij deregulering en liberalisering en zie hier het resultaat: verspreiding van schulden: de één zijn schulden ook die van de ander maken, zodat uiteindelijk heel de ganse wereld in gelijke draf loopt in de tredmolen van de schuldenval.

Rest In Privacy | 08-10-12 | 12:04

"Well that's fantastic, a really smart decision. We can put that cheque in a money market mutual fund,we'll re-invest the earnings in to foreign currency accounts with compounding intrests aaaaaaaaaand it's GONE!!!"

Nforcer | 08-10-12 | 11:37

Deze scheur in de toren van Babel is te groot om te repareren, Griekenland ligt er nog dit jaar uit zeg ik U. Waar de Eurofielen bang voor zijn is dat Griekenland een ketting reactie gaat geven en heel de EU (toren van Babel) in elkaar dondert. Geert Wilders heeft weer gelijk gehad.

Methylfenidaat | 08-10-12 | 11:32

Beste bank,

In verband met een torenhoge schuld omdat ik geld heb zitten lenen met vervalste papieren wil ik graag 12 miljoen lenen. Ik zal erop toezien dat het geld mèt rente wordt terugbetaald en dat over een jaar of zo mijn bestedingspatroon in lijn komt met mijn reële inkomen welke voornamelijk bestaat uit leningen. Ik zal snijden in uitgaven, bijvoorbeeld door helemaal niet meer te werken en af te lossen. Mocht ik tzt niet meer aflossen dan kunt u de lening doorverkopen. Het kan zijn dat ik dan opnieuw geld moet lenen bij u, maar dat zal gezien de afgelopen 30 jaar geen probleem zijn, hahaha. PS komen jullie nog een weekje op vakantie hier als de lening rond is? Ik betaal.

Stir Glenfarclas II | 08-10-12 | 11:30

Griekenland eruit en "from scratch" beginnen. Ze staan straks eerder met een bloeiende economie dan de rest van Europa die failliet is door de verdampte miljarden die aan Griekenland oeverloos zijn geschonken! En geen politicus die dit had kunnen bedenken!

lanexxx | 08-10-12 | 11:26

Geert heeft gewoon gelijk.. Het is niet anders!

Mr_Pikibelly | 08-10-12 | 11:19

Het is een gotverse schande dit. Die lening mag NOOIT afgeschreven worden.

Marcus Porcius Cato | 08-10-12 | 11:17

Er zit echte wel een kern van waarheid in de uitspraak van de Jager dat alles terug betaald wordt hoor,ook al is het op termijn.Op termijn betekent echter tijd kopen en dat maakt weer extra schuld tot misschien wel in het zoveelste geslacht.Op kortere termijn wordt echter de meeste schuld vereffend door de zg. credit default swaps (CDS).Tenslotte dragen de groot-banken van de USA en daarmee de Amerikaanse staat, het globale financiële gebeuren middels die CDS-garantie's.Echter als die aangesproken worden (door zg. kwijtschelding van schulden),is er sprake van een globale financiële aardbeving en kan Obama zeker zijn verkiezing op de buik schrijven. Vandaar dus dat de euro-zone NIETS kwijtscheld,hetgeen een exit van het IMF in de mega-schuld van Griekenland betekent.Ik ben niet zo bijbels maar er staat geschreven : "Wees vriendelijk jegens uw tegenpartij,TIJDIG,als ge met hem onderweg bent,opdat hij u niet aan de rechter overlevert en gij in de gevangenis wordt geworpen. Voorwaar,ik zeg u: Gij zult daar voorzeker niet uitkomen,voordat gij de laatste penning betaald hebt". Helaas Griekenland en hoogstwaarschijnlijk Spanje kunnen niet tijdig meer zijn.Maar ook voor Amerika geldt: Schuld is zo hard als een rots,een "fiscal cliff".

Dolphi | 08-10-12 | 11:12

Kaas de Vies | 08-10-12 | 10:05 |
Daarom moet die geldkraan dicht, laat de Grieken maar eens gewoon netjes belasting innen en de zaakjes intern op orde krijgen, ipv de rekening van financieel mismanagement bij ons te leggen.
Nu wordt corruptie beloond en de corrupten worden ontzien, de Noordelijke landen, bang als ze zijn, betalen toch wel.

ZSU-23-4 | 08-10-12 | 11:10

Ha, dit had ik al eerder voorspeld, niet zo zeer de komende afschrijving, maar het fenomeen dat via de corruptere arme landen en bailouts de rijke EU staten om zullen vallen. En dat daarna "de oplossing" gegeven gaat worden tijdens het failliet van heel Europa! Maar zover zijn wij nog niet, maar althans wel op die 'goede' weg daar naartoe. Alles loopt volgens het vooropgezette (IMF) plan. Lache om te huilen toch? En wat zal het voorstel tot de oplossing zijn: Een centraal (on)democratisch geregeerd Europa, zonder invloed van de huidige nationale landen, met een cash-loze samenleving in het verschiet. (Voor uw eigen bestwil.) Een zelfstandige centrale EU-politie en een EU leger. U begrijpt dat word dus meer vrijheid voor de elite en minder vrijheid voor de werkende bevolking. Op naar de Vereningde Staten van Europa! :-(

afdankert | 08-10-12 | 11:06

De reden dat er gelogen wordt over het terugkrijgen van alle uitgeleende geld is waarschijnlijk dat het dan politiek onverkoopbaar wordt nog meer geld uit te lenen aan dat landje-betaal-nooit-meer-terug aan de Middellandse Zee. Het is eigenlijk al onverkoopbaar, maar er zijn nu nog naïeve geesten die er in geloven. We worden voorgelogen, zodat de politiek ten koste van alles (lees: ten koste van u) de corrupte Grieken overeind kunnen houden en hen maar van geld kunnen blijven voorzien. Iemand die bij zijn normale verstand is en zelf voor de schade opdraait zou hen nog geen Euro lenen.

ZSU-23-4 | 08-10-12 | 11:02

maar gelukkig gaat het niet stoppen bij 7,6 miljard.
dat zijn de centen die we al in de bodemloze put hebben gegooid. De grootste schuldeisers van griekenland zijn het IMF (een miljard of honderd) en de ECB. En wanneer ook zij moeten gaan afschrijven, moeten ze nog wel een gaatje in de eigen boekhouding dichten. De ECB heeft een miljard of 100 tegoed van Griekenland; stel dat er 75% moet worden afgeboekt dan gaat dat ten koste van het eigen vermogen van de ECB. Dat bedraagt nu 13 miljard euro, dus een minnetje van eur 75 miljard is weer een rondje langs de aandeelhouders. Of even Ctrl-P en langs de boekhouding, maar dat komt uiteindelijk op hetzelfde neer.

gooi en smijtwerker | 08-10-12 | 11:01

@zeefert | 08-10-12 | 10:52
Ik voel me gesterkt in je mening, nadat Jolande Sap een dansje deed om het zetelverlies van PVV, om later zelf de handdoek in de ring te gooien na forse kritiek op haar beleid en een meer dan halvering qua aantal zetels.

necrosis | 08-10-12 | 10:59

@drs.Aeneid | 08-10-12 | 10:43
Het meest schrijnende is dus dat de media eveneens zwijgen in alle toonaarden over de dagelijkse en massale demonstraties. Het is een zeer ernstige vorm van censuur waar we mee te maken hebben. Gelukkig is er nog Twitter en internet en de schotelantenne zodat we vanuit de landen buiten Europa kunnen vernemen wat hier in Europa gaande is gaande is. Niet normaal meer.
Boze burgers die worden uitgeknepen moeten bukken en hun bek houden. terechte kritiek en tegenstand mag niet. Dat heet tegenwoordig populisme en dat schijnt "gevaarlijk" te zijn. www.nu.nl/buitenland/2904822/opkomst-a...
Gevaarlijk voor de Eurofiele zakkenvullers ja dat mensen hiertegen in opstand komen. Maar vooral gevaarlijk voor het Europese volk, de stabiliteit van Europa, de financiële positie van Europese ingezetenen en de leefbaarheid binnen onze samenlevingen, deze autoritaire, dictatoriale en non democratische gang van zaken in de EU.

doenormaal! | 08-10-12 | 10:57

'We willen geen geesten wakker maken die niet wakker moeten worden gemaakt.' Aldus Nederlandse ambtenaren.
En dan ga je je vragen stellen over hoe wakker de Nederlandse ambtenaar dan zelf wel moet zijn geweest al die tijd, aangezien zelfs Jan-met-de-pet hier, ver weg van Griekenland, de bui al maanden van tevoren heeft zien aankomen. Hoezo geen geesten wakker willen maken??
En natuurlijk bestaat de kans, bij een Grexit en toenemende chaos, dat de Grieken eventueel hun woede zullen willen koelen op Nederlanders, Nederlandse bedrijven en andere buitenlandse instellingen. Kunnen we u nu al voorspellen.

ZSU-23-4 | 08-10-12 | 10:56

Hm, effe kijken, wie zagen dit al vanaf dag één aankomen en hebben er al die tijd al over gesproken? Eh, WIJ! WIJ riepen al die tijd dat het weggegooid geld was, WIJ riepen dat Griekenland nóóit ook maar een Eypo zou terugbetalen en WIJ worden, zoals we al die tijd al wisten, hartstikke genaaid door bezuinigingen en gratis geld naar Souvlakistan. *KOTS* Maar dan nu ook onmiddellijk OP-ZOU-TEN met die Koftakaners. Zo, ik ga aan het werk. Geld verdienen zodat we boerenkool met worst en hagelslag kunnen kopen.

Pearlyan | 08-10-12 | 10:56

@deraderendraaien | 08-10-12 | 10:46
Spanje en Italië hebben in ieder geval nog een redelijke industrie, die gaan niet zomaar kapot.
Griekenland heeft de grootste commerciële vloot ter wereld, en de meeste miljardairs op rederij-gebied.
Enig probleem, de reders betalen geen belasting en daar zouden ze eens over na moeten denken.
Want als steenrijke reders geen belasting betalen, waarom verwacht Rutte en Behatrix dat Jan-met-de-pet in NL dat WEL doet....
*voelt bloeddruk weer stijgen*

necrosis | 08-10-12 | 10:55

En weer heeft Greet gelijk!

zeefert | 08-10-12 | 10:52

@necrosis | 08-10-12 | 10:41
Yep, ik weet wie en wat schuldig zijn, vooral interessant is welk van de mogelijke 3 scenario's zich nu gaat afspelen. En het begint er op te lijken dat de euro-politici haast moedwillig op hyperinflatie aansturen. Hun onkunde is bijna komisch als het niet zo diep tragisch zou zijn.

je therapeut | 08-10-12 | 10:47

Ik vraag me af wie er harder aan de Euro vasthoudt, de Grieken (iets wat ik niet geloof) of de Eurofielen, die hun ongelijk niet toe willen geven.

necrosis | 08-10-12 | 10:47

7,6 miljardjes down the drain, en dan weer even het ESM noodfonds bijtanken voor pak 'em beet 20 miljard.
Want Spanje en Italië zitten in de wachtkamer in Brussel,en die behoeven meer om in leven gehouden te worden.

deraderendraaien | 08-10-12 | 10:46

De Euro 7.600.000.000 is allang door de Grieken opgevreten: afschrijven is dus logisch.

Enige goede conclusie is wel dat er verder geld instoppen zinloos: het geld dat er ingestoken is komt nooit en nimmer terug. De illusie dat een beetje meer geld zorgt dat onze oorspronkelijke inleg ooit terugkomt is dus voorbij.

Conclusie: geen cent meer naar Griekenland. Veel geluk met de Drachme.

ik heet joran | 08-10-12 | 10:45

@doenormaal
Het is achtelijk inderdaad, in spanje, griekenland en italie zijn dagelijks protesten waarbij er guillotines naar het parlement gereden worden, mensen zelfmoord plegen op de trap van het parlement etc, en ik zie op het ochtendnieuws een bericht over een Turkse DJ met een hoofddoek, en hoe fijn het wel neit is dat ze mag draaien van haar man (wel alleen voor vrouwen natuurlijk) WTF?!

Gelukkig heb ik ook RussiaToday, wat tegenwoordig veel vaker aanstaat dan de NOS of RTL.

drs.Aeneid | 08-10-12 | 10:43

@je therapeut | 08-10-12 | 10:33
Toen Griekenland de drachme nog voerde, konden ze de munt devalueren naar eigen keus.
Het trok veel toeristen en investeerders, aangezien de Drachme veel goedkoper was dan andere valuta.
Het gevolg, veel toeristen die zich 10 slagen in de rondte zopen en vraten (zoals ik) en een hoop werkgelegenheid opleverde.
Nu de Euro zwaar drukt op de economie aldaar (ook in Griekenland zijn de prijzen gestegen) loopt het land achter de feiten aan.
Hun inkomsten dalen, en Grieken zijn woest over de concessies die hun overheid moet nemen voor een volgende steunronde.

necrosis | 08-10-12 | 10:41

Ik vermoed en vrees dat her en der al de messen worden geslepen om mensen als Verhoffstadt, Van Rompuy, en Monti kennis te laten maken met de woede van het volk dat ze in al hun eurocratische pedantie grenzeloos hebben geschoffeerd.

Playboy Mansion | 08-10-12 | 10:40

Zoals ik al eerder zei,fraude aan de top wordt nooit aangepakt,wij werken zelf mee om frauderende kruimeldiefjes aan tegeven,geef jezelf maar daarvoor een schouderklopje,want het zicht aan de kruimeldiefjes dat wij kapot bezuinigd worden!

shark666 | 08-10-12 | 10:40

@VanLeeuwen
Je bedoelt: € 7.600.000.000,-- poef weg!

oranjerood | 08-10-12 | 10:38

We moeten tegenwoordig ook al via Al Jazeera vernemen dat er weer protesten waren in Spanje www.aljazeera.com/news/europe/2012/10/...
Noord Koreaanse Censuur is er niks bij. Dat is nou het gezicht van de Europese Unie.
Binnenkort ook parades op het de Europese variant van het Kim Il-sung-plein in Brussel onder toeziend oog van Herman van Rompuy, Mario Monti en Martin Schulz.

doenormaal! | 08-10-12 | 10:38

Het Nederlandse bedrijfsleven zou, als ze slim zijn zich uit heel zuid Europa incl Frankrijk moeten terugtrekken om straks niet geheel in de neerwaartse spiraal van faillissementen te worden meegezogen.
Focus de blik Noordwaarts en naar de rest van de wereld waar het nog wel safe handelen is.

deraderendraaien | 08-10-12 | 10:34

@bij gelegenheid | 08-10-12 | 10:30
Hé, zit jij ordinair mijn linkje te kapen?
*ruimhartig vergeven doet, voor de goede saeck*

necrosis | 08-10-12 | 10:33

@necrosis | 08-10-12 | 10:25
Als je het sociale stelsel hebt dat beter is dan menig Noord-Europees land, maar alleen olijven produceert, dan gaat het volgens mij niet zoveel uitmaken hoeveel van je olijvenplukkers daadwerkelijk belasting betalen...

je therapeut | 08-10-12 | 10:33

Idontgiveafunk | 08-10-12 | 10:09
Heau heau, de maatregel op zich is zeker lovenswaardig, maar veren voor Jan Kees?
Om daar nou een heel eendenfarm voor kaal te plukken gaat mij iets te ver.

Cuyahoga | 08-10-12 | 10:32

Sorry @ necrosis.

bij gelegenheid | 08-10-12 | 10:31

@Winston1 | 08-10-12 | 10:28
Voor de laatste keer dan:
verhuisjegeld.nl/2012/02/15/griekenlan...
Geen beloftes, maar de huidige stand van zaken in Souvlakistan.
Veel leesplezier....

necrosis | 08-10-12 | 10:31

Erratum: "en ze dachten zelf na" moest zijn "en ze dachten zelfs na".

M@verick | 08-10-12 | 10:28

@necrosis | 08-10-12 | 10:25 | + 0 -
Linkje van zo'n deskundoloog die een welwaartsexplosie beloofde bij de invoering van de euro ??

Winston1 | 08-10-12 | 10:28

@van Schaemsma Gumma | 08-10-12 | 10:13
Lijkt me een strak plan.
En kan die mooi overnachten (tijdens zijn reisje naar daar) in de villa van de belastingbetalende Nederlanders.
De villa staat dan wel op naam van Wimpie Lexie en dat Argentijnse wijf, dochter van U weet wel, maar het si wel van ons geld betaald.
Zoals bijna heel Griekenland van ons geld is betaald.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 08-10-12 | 10:27

Maar vooral het feit dat Greet de enige is die geen politiek correcte leugens debiteert zal de politiek correcten onder ons nog kwaaier maken. Het is gewoon allemaal de schuld van Greet.

frisenfruitig | 08-10-12 | 10:26

@sneeuwvlokje,
Precies, bovendien zorgt verhoudingsgewijs dure import voor een stimuland om zelf te produceren en nieuwe businesses op te starten.
Loskoppeling, devaluatie, en daar vanuit terugwerken naar een gezonde economie, het lijkt zo simpel, maar niets mag het 4e rijk in de weg staan.

drs.Aeneid | 08-10-12 | 10:25

@je therapeut | 08-10-12 | 10:16
Dwing me niet om dat linkje over Grieks geld voor de zoveelste keer te plempen.
Een Griekse minister had al aangegeven dat als Grieken hun belasting zouden betalen, ze nooit aan het EU-infuus hadden gelegen.
Nu willen ze opnieuw geld van de EU (lees Noord-Europa) en zijn ze boos over de voorwaarden die wij er aan stellen.
Dat zij tijdens feestjes met borden lopen te smijten, moeten ze zelf weten, maar kom dan bij niet zeiken over geld voor nieuw servies.....

necrosis | 08-10-12 | 10:25

Gaan we nog wedden wanneer we als Nederland binnen een week de peoplap moeten trekken voor een verhoging van het ESM? Ik zeg 1 November!.. maar dat is een gokje dus.

deraderendraaien | 08-10-12 | 10:24

Mijn complimenten aan de 1%, hoe jullie wereldwijd jullie private belangen kunnen beschermen & uitbreiden, door jullie risico's op de balans van de 99% te plaatsen.

Bertus Brulbroek | 08-10-12 | 10:23

Het is ingewikkelde materie en volgens mij door niemand te voorspellen.
Mijn gevoel zegt dat Griekenland gebaat zou zijn bij een Euro exit. Krijgen ze een eigen munt die niks waard is. Dat maakt het voor Europa aantrekkelijk om Griekse producten te kopen of te gaan produceren in Griekenland. Is het land er zo weer bovenop. Zo simpel kan het zijn volgens mij!

sneeuwvlokje | 08-10-12 | 10:22

Was Harry Putter

Bokito ergo sum | 08-10-12 | 10:20

In de jaren 50 had de minister van Binnenlandse zaken grote inventarislijsten van de hoeveelheid graan, meel, melk etc in Nederland aanwezig was. Soort van crisisbuffer. Dit mag niet meer en wordt Europees geregeld. Klasse gedaan jongens top!

Kaas de Vies | 08-10-12 | 10:18

En nog eens 7 miljard euro aan ontwikkelingsgeld voor de afrikaantjes om wapens van te kopen.

Winston1 | 08-10-12 | 10:18

Dat afschrijven op noodleningen was allang ingecalculeerd door de Trojka nog voor de eerste euro richting Griekenland ging.
Het is allang tijd voor een echte opstand van de bevolking ipv het clicktivisme en het armchair activisme wat nu bezig is. (typte MAVO3 vanachter zijn pc monitor terwijl hij op zijn werk is ;) ).

MAVO3 | 08-10-12 | 10:18

Je zou je haast af gaan vragen wat er was gebeurd als je die honderden miljarden steun rechtstreeks aan de burgers had gegeven terwijl je de banken en bedrijven die failliet hadden moeten gaan, failliet had laten gaan.
Maar gelukkig is op deze manier de orde gehandhaafd en de economie gered.

je therapeut | 08-10-12 | 10:16

Realiseer je goed op welke partij je gestemd hebt, laat dat goed tot je doordringen. Deze berichtgeving is nog maar het begin...... Je bent besodemieterd waar je zelf bijstond, waarschuwingen heb je genegeerd, vooral wanneer je VVD, PvdA, CDA, SP, Groenlinks, D66, CU gestemd hebt.

Meri59 | 08-10-12 | 10:16

Kaas de Vies | 08-10-12 | 10:11 | + 0 -
Beter koopt u ook dingen die langer dan een paar maanden houdbaar zijn. Deze shitstorm is nog niet eens begonnen, laat staan dat 't einde in zicht is.
21 december kan zo maar eens echt een keerpunt worden.

Freakster1986 | 08-10-12 | 10:16

Om nog meer geld vrij te maken voor de Grieken, kunnen NL politici vast nog wel wat maatregelen verzinnen om te besparen op onze oudjes.
Eén keer wassen per maand, een extra absorberende luier die twee weken kan worden gedragen zonder te wisselen.
En de werkenden van NL kunnen wellicht doorwerken tot ze dood neervallen, want Grieken dwingen te werken tot na hun 50ste is natuurlijk not done.....

necrosis | 08-10-12 | 10:14

Ondertussen is de politieke macht zo hard gecentraliseerd, dat zelf nadenken vrijwel onmogelijk is. Ook al weet je precies wat er moet gebeuren en sta je klaar om het te doen, de politiek zal je met alle macht tegenhouden. Als je een steen in de stoep scheef ziet liggen en het enige wat je hoeft te doen is een schep pakken en er wat zand onder mikken, maar je moet eerst de gemeente vragen of dat wel mag. Vervolgens vertellen ze je na een aantal weken dat je dat zelf niet mag er geen geld voor is om het de gemeente het te laten doen. En wat doen we? We centraliseren nog meer. Meer macht naar Europa en dus nog minder zelf oplossingen bedenken. Zucht.

Merkava | 08-10-12 | 10:14

Ik vind wel dat JP Balkenende het nieuwe F1-circuit in Griekenland mag openen.

van Schaemsma Gumma | 08-10-12 | 10:13

Kunnen Rutte en Samsom en de Jager hier even op gewezen worden?... Dat zelf nadenken bedoel ik!

deraderendraaien | 08-10-12 | 10:13

@Kaas de Vies | 08-10-12 | 10:07
Monopolie? Mens-erger-je-niet? Muizenval?

Sleutelplanktovenaar | 08-10-12 | 10:12

Kunnen die Grieken dan niet gewoon terugbetalen in olijfolie, feta, kalamata olijven en metaxa? O ja, en doe Kreta er dan ook maar bij. En Zakynthos, met dat schildpaddenstrand, dan kunnen we daar de Groenlinksgekkies wat te doen geven.

Uriël Fack | 08-10-12 | 10:11

@Freakster1986 | 08-10-12 | 10:10 | + 0 -
Jammer dat Kaas altijd zo duur wordt ten tijde van crisis, maar ja ik kom altijd goed tot mijn recht ten tijde van crisis.

Kaas de Vies | 08-10-12 | 10:11

Grexit kommt nicht im Frage. Also sprach nicht Zarathoestra sonden Frau Bundeskanzler Merkel

Polletje Piekhaar | 08-10-12 | 10:10

Politici liegen nooit, ze verkondigen mooi geformuleerd idealisme waarvan een nadenkend mens weet dat het geen overlevingskansen heeft. Ondertussen steken ze wel kapitalen in zo'n luchtkasteel, groot genoeg om > 100 echte bedrijven op de fles te helpen.

Dus Jan Kees, je jokte niet, maar je riep maar wat vanuit polletiek correcte onschuld. Geeft niets, kleine foutjes maakt iedereen wel eens. Wij betalen dat wel.

Jan Passant mk2 | 08-10-12 | 10:10

Kaas de Vies | 08-10-12 | 10:07 | + 0 -
Ja, het is eigenlijk te hopeloos voor woorden...
Straks maar ff naar de supermarkt en alvast gaan preppen voor die val. Soep uit blik gaat nog eens populair worden.

Freakster1986 | 08-10-12 | 10:10

Staan de pek en veren al klaar voor JK?

Idontgiveafunk | 08-10-12 | 10:09

NLEXIT dan maar!

poeTsBaas | 08-10-12 | 10:07

@Freakster1986 | 08-10-12 | 10:05 | + 0 -
Zij weten dit ook allang, maar er wordt een tactisch spel gespeeld dat niet in ons belang is.

Kaas de Vies | 08-10-12 | 10:07

Toch grappig dat mensen die hier over moeten beslissen dit nu pas bedenken, terwijl iedereen die er niet over gaat het allang wist. Dat ze je toch aan 't denken...

Freakster1986 | 08-10-12 | 10:05

"IMF hint op afschrijven noodlening aan Grieken"

Aha, nou ik kan de volgende hints van het IMF al voorspellen, dat is hier namelijk al meerdere keren gedaan in de panelen.

"IMF hint op exit Grieken"
"IMF hekelt exit Finland"
"IMF prijst boycot Finland"
"IMF staat achter militaire acties EU Finland"
"IMF hint op exit 'Sms ff bondige clips' "
"IMF prijst Nederland om alle schulden op zich te nemen"

Kaas de Vies | 08-10-12 | 10:05

En bedankt he..

Botte Hork | 08-10-12 | 10:05

Niet Nederland moet ophouden, maar Griekenland. Dan hoeven de zieken niet meer te betalen voor de Grieken.

jasser | 08-10-12 | 10:04

Ze zijn dus verkeerd bezig, Nederland moet uit de eurozone stappen.

liegende hollander | 08-10-12 | 10:02

He bah, mensen die hun boerenverstand gebruiken, dat moeten we niet willen met z'n allen.

kapotte_stofzuiger | 08-10-12 | 10:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl