Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hallo NCRV. Is Jan er ook?

Der JanZometeen, om 13:00 uur is Jan Marijnissen te gast in Stand.nl (stemadvies: ONEENS) van de NCRV, dat gezellige praat programma waar de stem des volks nog telt. Uiteraard gaat de nieuwe keizer van 0031 orakelen dat andere partijen niet om hem heen kunnen en dat hij in de regering moet. En nu is het leuke van Stand.nl dat u mag meepraten! Zelf uw mening geven mag met het graties telefoonnummer 0800-1101. De lijn is open tot 14:00 uur. Weest u wel een beetje creatief met uw bijdragen. De NCRV is een keurige omroep. Niet schelden. Gewoon serieus reaguren daar: "Ik vind dat de SP in de regering moet, omdat we dan drie keer per week gratis tomatensoep krijgen" of "Ik vind dat de SP in de regering moet, want Agnes Kant is gewoon een lekker wijf" of "Ik ben tegen regeringsdeelname van de SP, want anders heeft mijn opa voor niets gevochten op de Grebbeberg." of "Ik ben voor een Kabinet Marijnissen want Ons Jan gooit alle Polen het land uit." Live trollen luisteren kan hierrr.

Reaguursels

Inloggen

@Klaboesterbeer

Omtrent uitkeringen is het antwoord vrij simpel,
inkomens mogen best wel gelijker getrokken worden.
De arbeids deskundige en het UWV mogen daarin wel een actievere rol gaan spelen.
Uitkeringen kunnen best wat omhoog, zelf zit ik in een WAJONG traject.
Wanneer alleen mijn uitkering omhoog gaat heb ik misschien geld om een goede studie te bekostigen,
er zullen ook mensen zijn die het alleen maar op hen bank rekening pleuren. Geen oplossing dus!
Naast dat je uitkeringen verhogen gaat, kun je wel investeren in om er voor te zorgen dat werklozen
en gedeeltelijk arbeids ongeschikten aan de bak komen.
Van mij is bekend wat ik wel en niet kan…
Het moet alleen nog ff op een papiertje komen te staan. (diploma’s)
Versoepeling van ontslag recht voor een baas, creëert misschien meer mogelijkheden voor een baas.
De drempel wordt lager om iemand in vaste dienst te nemen…
Keerzijde is dat er misbruik gemaakt kan gaan worden van verstrekte subsidies aan de baas…
daar is vast wel een oplossing voor.

Amerika heeft veel aan Nederland, Nederland zelf huppelt mij teveel achter Amerika aan,
dat staat mij persoonlijk tegen. (niet relevant idd)

Kern Energie ben ik zelf volledige tegenstander van, niet alleen binnen Nederland.. Wereld wijd.
Naast zonne energie en wind molens, kun je de vervuiler laten betalen tog?
Stappen meteen meer mensen het openbaar vervoer in, of pakken deze de fiets.

Riddla303 | 15-11-06 | 07:27

Staatsnieuws van dinsdag 20:30: Jan is nu echt aan het doordraaien...
laat die man in godesnaam niet iets te zeggen krijgen in dit land!

winshots | 14-11-06 | 19:36

Ja natuurlijk wil ik ook reageren hoe kunnen mensen er ook maar een moment aan denken om op het CDA of VVD te gaan stemmen, zij hebben in de afgelopen jaren heel ons sociale stelsel afgebroken, de zieken mensen opruimen ze kosten te veel geld, de oudere zijn ook niet kostendekkend dus voer ook maar af, werkenloze kosten ook te veel dus ook maar afvoeren waar naar toe? och doe maar naar de bijstand dat overleven ze niet zo lang en kost ons rijke niet al te veel.
Hard?? zo hard zijn ze nu al die jaren geweest, dus denk na voor je op hen stemt.

peterpan | 14-11-06 | 16:59

Iedereen bedankt voor de reactie's, zal ze vanavond nog eens aandachtig doornemen allemaal.

De StoorZenDer | 14-11-06 | 10:37

@ Riddla

Wat is dat toch met iedereen hier. U bent nu al de derde die mij woorden in de mond legt. Is dit de nieuwste linkse tactiek bij gebrek aan inhoudelijke argumenten. Gewoon je tegenstander afblaffen op dingen die hij niet gezegd heeft? Zo kan ik ook wel scoren.

Ik heb nergens verkondigt dat uitkeringen 'gewoon ingetrokken' moeten worden. Is uw tekst.
Ik ben volledig voorstander van uitkeringen voor mensen die buiten de boot vallen. Op een beroepsbevolking van 10 miljoen zou ik denken dat er zo'n 1 op de 10 door ziekte of andere ellende ondersteuning nodig hebben. Klinkt redelijk toch? Maar in Nederland zijn er 2 tot 2,5 miljoen uitkeringsgerechtigden. Bijn 1 op de 4!!! Gelooft u echt dat 1 op de 4 mensen niet in staat is tot betaalde arbeid? Ik niet in elk geval. En dit is meteen het grote pijnpunt. Zeker voor mensen zoals u die echt problemen hebben met werk moet het toch vreselijk zijn om te weten dat deze regelingen zo vaak misbruikt worden. Ik begrijp dan ook oprecht niet waarom partijen als de SP niet tegen het enorme aantal uitkeringen in Nederland aggeert. Mijn standpunt is: Iedereen aan ut werk, kan dat ECHT niet dan een dikke uitkering. Uw eigen verhaal is betreurenswaardig. Het is erg om te zien dat er mensen zijn die aan het werk willen maar gewoon de kans niet krijgen. En ookal probeert u mij over dit probleem allerlei dingen in de mond te leggen. Ik heb hier geen pasklaar antwoord op. Een ding weet ik wel, de oplossingen van de SP, meer uitkeringen en hoger minimum loon werken ook in dit geval averrechts.

Het hele amerika verhaal is erg flauw om dat zo aan te halen. Ik heb helemaal geen zin in deze discussie op deze plaats. Er wordt al genoeg andere onzin bij bijtrokken. Heb alleen een statement willen maken over hoe wij afhankelijk zijn (in het heden) van amerika voor het oplossen van problemen. Als u een ander land kunt bedenken wat ons in geval van ernstige ellende uit de put komt trekken mag u het zeggen, maar eigenlijk vind ik het hele verhaal in dit kader totaal niet ter zake doende.

Staatschuld 15 miljard, dat mochten we willen! Dat is het bedrag (iets meer) dat we jaarlijks aan RENTE betalen, jawel 2 x de betuwelijn per jaar! En dat nog los van de aflossing. De totale schuld bedraagd 220 miljard! Ik mis het punt van het belgie verhaal. Btw het hele staatschuld punt wordt wederom door anderen weer uit zijn verband getrokken. Ik heb daar niet meer over gezegd dan dat ik die verantwoordelijkheid niet aan links kabinet toe vertrouw. Deze zijn doorgaans (gewoon een feit) geneigd het begrotingstekort makkelijker te laten oplopen in tijden van krapte.

Voor mijn kritiek op de SP duik ik inderdaad soms de geschiedenisboekjes in. Ik vind namelijk dat een partij met een dergelijke achtergrond per definitie niet te vertrouwen is. Zeker als die historie bepaald nog niet helemaal is weggepoetst. Daarnaast lijkt me een partij die in zo'n korte tijd een dergelijke methamorfose mee maakt ook niet echt standvastig en betrouwbaar.

Ik ben tegen windenergie en kilometherffing? Wanneer heb ik dat nu weer gezegd. Ben voorstander van beiden. Kilometheffing snap ik niet waar dat vandaan komt, dus die laat ik even voor wat het is. Windmolens zijn fantastisch, maar willen ze een substantieel aandeel leveren in de vereiste energie moet je alle noordelijke provincies vol bouwen met de dingen. Is het je wel eens opgevallen wat voor weerstand windmolens oproepen bij omwonenden, al gaat het maar om enkelen? Dan weet je dus dat dit nooit een echte oplossing kan leveren => Je moet dus naar alternatieven durven kijken. De meeste energie wordt in Nederland gewonnen uit kolen en gas. Gas gaat op, kolen zijn MEGA-vervuilend. Voor de rest importeren we kernenergie uit Frankrijk (lekker hypocriet he, als je ondertussen zegt tegen kernenergie te zijn...). Links wil niet praten over kernenergie, waardoor we dus gebonden zijn aan kolen energie. Deze is zoals gezegd mega vervuilend waardoor links dus indirect debet is aan een hoop milieu problemen.

Het einde van je betoog is me helemaal niet duidelijk, 'ik loop alles te bekritiseren'? Valt nogal mee, ik heb inhoudelijk nauwelijks iets gezegd, het meeste wordt me in de mond gelegd door types zoals u. Maar als u echt wilt ben ik (zoals altijd hier) bereid al mijn meningen en ideeen met eindeloze argumenten te verdedigen.Maar ik merk dat daar meestal op wordt gereageerd met teksten als 'wartaal' zonder dan een inhoudelijk weerwoord, dus vraag me af of dat echt zin heeft.

Ik moet u echter toch ernstig verzoeken mij niet aan te vallen op punten die ik zelf niet gezegd heb. Ben bereid al mijn punten te verdedigen maar ik ga me niet meer verdedingen tegen denkbeelden die u denkt dat ik zou hebben.

Klaboesterbeer | 14-11-06 | 10:26

@ bakoenin

Een links kabinet? Wat denk je van den Uyl? Heulde regelmatig met communistische ideeen en Heilstaat DDR. Lijkt me links genoeg. Over de andere linkse kabinetten in NL ga ik maar niet beginnen. Gezien je nick zul je ongetwijfeld alles rechts van Lenin extreem rechts vinden.

Anyway, iemand die schuil gaat achter een dergelijke naam zal in de SP inderdaad alles vinden wat hij zoekt. Voor andere mensen heb ik dan nog maar 1 vraag. Wil je werkelijk stemmen op een partij die 20 jaar geleden nog zeer openlijk communistisch/marxistisch/maoistisch was? Een partij die zijn beginkapitaal aan Peking te danken heeft? Een partij die op de voorpagina van zijn partijblad strijdkreten van mao afdrukte? Is een dergelijke partij in 20 jaar echt zoveel veranderd? En als dat inderdaad het geval is, wat is dan een stem waard op een partij wiens ideologie kennelijk compleet inwisselbaar is voor electoraal succes?

Klaboesterbeer | 14-11-06 | 07:33

Pablo Sanchez 13-11-06 @ 19:56

"Wanneer je op SP stemt ben je :
of de weg kwijt
of heb je een uitkering
of je bent afhankelijk van de staat
of je bent een (ex) allochtoon
of je bent een uitgeprocedeerde asielzoeker (jaja ik weet dat hun niet kunnen stemmen).
Dat zijn zo'n beetje alle mogelijkheden.
Cheers"

Sorry dat ik het opmerk hoor, geciteerde tekst komt iets wat bekrompen over op mijn adres, nog duidelijker zodat ik zeker weet dat je het begrijpt...
Zelf ben ik GEEN SP aanhanger, ondanks alles kan ik deze citaat tog wel gezwam noemen, vind je ook niet????

wie de weg kwijt is grijpt naar zijn/haar tomtom, pakt een kaart of gaat naar een psycholoog...

wie een uitkering trekt betaald iig zijn/haar boodschappen

afhankelijk van de staat, wat is dat?

Ex allochtoon of allochtoon? een Ex allochtoon heet gewoon een Nederlander, een allochtoon is meestal een assiel zoeker die hoogst waarschijnlijk in eigen land niet veilig is, en wij lopen te blaten met ons verotte assiel beleid vol is vol we geven u binnen 3 jaar de tijd aan of u welkom bent, tot die tijd blijft u in een assiel zoekers centrum... Na 6 jaar komt men erop terug...
u bent nog steeds in het assiel zoekers centrum, we weten het nog niet...
t kost ons een beetje teveel, vandaag of morgen hoort u of u blijven mag of het assiel zoekers centrum uit getrapt wordt en daarna ons land binnen 30 dagen verlaten moet...

Hoezo krom???
Daarnaast, wij lopen te zwammen over zinloos geweld,
verderop vrezen mensen de kogel omdat ze te westers denken
of uit hongersnood terwijl wij westerse landen te lopen profiteren van hen zwakke plekken.

"of je bent een uitgeprocedeerde asielzoeker (jaja ik weet dat hun niet kunnen stemmen).
Dat zijn zo'n beetje alle mogelijkheden.
Cheers"

Proost, ervanuitgaande dat je een beste slok op hebt...
lees ff wat hier boven staat...

Je steld dat een uitgeprocedeerde assielzoeker SP stemt,
je verteld erbij dat uitgeprocedeerde assielzoekers geen stemrecht hebben..

Nu mag je aan mij uitleggen hoe iemand zonder stemrecht op SP kan stemmen, t zou je wel een wonder figuur maken.. Misschien kun je die ideeen wel verkopen of zow:P

Ben benieuwd!

Riddla303 | 14-11-06 | 06:29

@Klaboesterbeer 13-11-06 @ 16:15

Sorry dat ik het opmerk,
je spreekt echt war taal uit...

Je loopt te Emmeren over een sociaal vangnet dat er voor iedereen
zou zijn, dat daarnaast veel misbruikers daar ook dankbaar gebruik van
maken... Wie probeer je nu eigenlijk voor de gek te houden?

Het sociale vangnet, zal het een en ander aan gebeuren moeten..
Misbruikers zullen er ook wel tussen zitten, daar geef ik je gelijk in...

Je loopt te verkondigen, uitkeringen gewoon intrekken blablabla
Dan hou je immers meer geld over. Denk ff een beetje beter na.
Zelf ben ik 100% afgekeurd, 70 tot 100% heet dat nu...
ik wil dol graag aan het werk, liever gister dan vandaag!!!

Tussen mijn 15e en 18 mijn mavo behaald, 6 jaar terug een MBI diploma.
Momenteel werkloos met beperkingen. Geen baas wil mij hebben, argumentatie:"Studies zijn verlopen, lichamelijk draagt u een risico bij u, en zwaar tillen kan u niet!"

ik kan nu al je antwoordt raden... Je baas krijgt tog geld voor je als deze je
in vaste dienst neemt? Forget it @Klaboesterbeer!!! ben immers 'ongeschoold'.

Mensen die niet kunnen werken hebben ook recht op een uitkering cq vangnet, en ja zwartwerkers mogen aangepakt worden.
Zoals ik je woorden daarover opvat... komt het wat kortzichtig over.
in jou woorden wil je een probleem aanpakken, dat is tog hetzelfde als dwijlen met een kraan open? Pak de oorzaak maar eens aan...

Durf je nu nog met een duidelijker voorstel te komen????
laat maar, ik vul wel alvast in voor je...
Mijn uitkering behoud ik, daarnaast gaat men investeren dat ik bijgeschoold kan worden i.p.v. lopen melden er bestaan tog Job-Coaches???
Jobcoaches krijg je alleen hulp van als je een baan hebt, niet als je er nog 1 zoeken moet..!!!!

Schoothondjes van Amerika blablabla?
Niet zo snugger van je om naar het verleden te grijpen...
Wanneer je alles van het hier en nu gevolgd hebt en daarnaast
vroeger kun je wel verschillen opmerken...
Omtrent Bush en Irak zijn er veel vragen, moet men nu vertrouwen in Bush
om vroeger?

Staatschuld? wat is het, 15 miljard?
in verhouding met Belgie heb geen enkele partij die kunnen aflossen,
terwijl Belgie het wel kon.... Beschouw dat dus als een raar voorbeeld.

FF kritiek op de SP, duik je daarvoor de geschiedenis boeken in?
het is nu 2006, bijna 2007;)

Milieu beleid bij linkse partijen is volgens jou zechen in verkeerde handen..
ik kap nu met uitleggen, ik stel je liever nog even een paar vragen

Windmolens, zonne energie en misschien kilometerheffing wil jij geen
gebruik van maken. Ervanuitgaande dat je andere energie bronnen ziet,
plus een oplossing hebt voor de klimaats veranderingen...

Vertel je ding!

Kern energie? prima is ook lekker schoon, dat weet ik...
waar laat je alleen het affal?
Hoe lang duurt het voor dat dat verwerkt wordt?
Hoog geleerden kunnen het in 3 jaar, ben jij inteligenter of zo?
Meteen doen zou ik zechen... Vertel het ons hoe het moet;)

Deze jonge vent is 28 jaar jong,
heeft zonder geschiedenis boekjes erbij te pakken
nu al gezien hoeveel sneeuw er rond zijn 4e lag en nu..
dus had door dat er wat gaande is... intussen allang bijgeschoold etc;
niet relevant...

Je loopt alles te bekritiseren,
omtrent politiek heb ik ook heel veel kritiek..
wat me op valt is dat je naar mijn idee met halfe punten komt.

Van mij mag je weten dat ik Groenlinks aanhanger ben,
zelf staan Groenlinks en de SP bijna gelijk aan elkaar.
Uit je woorden maak ik op dat je niets van de SP moet hebben...
de defenitie links en rechts staat je ook niet aan.
Dat begrijp ik dus zelf ook niet van je!

Omtrent kritiek punten die je benaamt, ja die spelen allen,
vermeld er wel bij wat er aan gedaan moet worden s.v.p.
en niet halve opmerkingen, ja uitkeringen intrekken, eeh kern energie toestaan en ga zo maar door...

Wat doe jij met een oorzaak???

Riddla303 | 14-11-06 | 05:41

@bakoenin 13-11-06 @ 21:47
Je hebt nu echt een gigantische berg vragen gesteld. De meeste met een ondertoon van woede en verontwaardiging.
Mijn advies is dat je een beetje relaxt. Neem een pilletje.

Ik heb eerlijk gezegd niet zoveel zin om op alle misvattingen te reageren. Als je alleen maar vragen stelt en zelf niet iets beredeneert komen we niet veel verder.

Maar goed, bijvoorbeeld dat verhaal over De Telegraaf die fout was in de Tweede Wereldoorlog. Dat is voor het grootste deel een hoax. Zie het wikipedia-artikel: nl.wikipedia.org/wiki/De_Telegraaf
Daar staat onder andere:
"Medio 1942 werd de hoofdredacteur van De Telegraaf, J.M. Goedemans, ontslagen op last van prof. dr. T. Goedewaagen, op dat moment secretaris-generaal van het nationaalsocialistische Departement van Volksvoorlichting en Kunsten. Goedemans had, in een artikel over de Tachtigjarige Oorlog een vergelijking getrokken tussen het toenmalige verzet tegen de bezettende Spaanse overheid en het actuele verzet tegen de Duitse bezetter. Goedewaagen was van mening dat Goedemans een zekere sympathie tentoonspreidde voor verzet tegen een bezettende overheid. Vandaar zijn gedwongen vertrek, na een dienstverband van bijna 35 jaar. Goedemans' artikel was echter slechts de aanleiding. De afwijzende houding van De Telegraaf ten aanzien van de staatkundige situatie in Nederland in de eerste oorlogsjaren, was de Duitse bezetter al langer een doorn in het oog. De Telegraaf werd gestraft met een (later weer herroepen) boete van f 10.000 (2005: € 69.000). Goedemans werd opgevolgd door J.C. Fraenkel, die - niet naar genoegen van de Duitse bezetter - in eerste instantie het beleid van Goedemans in grote trekken continueerde. Onder zware druk van het Reichskommissariat moest Fraenkel uiteindelijk instemmen met het plaatsen van artikelen die hem (en dus ook De Telegraaf) na de oorlog zijn aangerekend: anti-joodse artikelen en SS-frontreportages."

Een ander punt waarmee je kwam:
"CDA heeft ook veel Katholieken onder zich, is , horen we niet steeds dat wereld wijd volgelingen van die sekt zich aan jongetjes vergrijpen ?
Eng clubje."
Je gaf nu aan dat je dit dus serieus meende. Ik kan me haast niet voorstellen dat je zo dwalende bent. Maar goed, om er toch op te reageren:
Je kunt toch niet alle katholieken kinderverkrachters noemen omdat enkele priesters niet goed om kunnen gaan met het celibaat? En je kunt toch al helemaal niet het CDA gelijkstellen aan het katholicisme? De beschuldiging is echt veel te ver gezocht.

Uiteindelijk zijn we dan weer terug bij de grote vraag. Welk punt probeerde je nou eigenlijk te maken met al deze vreemde stellingen en vragen? Je kunt geen serieuze inhoudelijke reactie van me verwachten als je niet duidelijk bent.
Het lijkt er een beetje op dat je de stelling dat communisme/socialisme beter is dan een liberale markt probeert neer te zetten. Maar dat blijft gissen voor mij.

Gekke Gerritje | 13-11-06 | 22:16

deze forum-stilte doet me denken aan theedoeken-hoofdjes die met een witte vlag op een drone aflopen

winshots | 13-11-06 | 22:12

Waar halen we de arrogantie vandaan om nog maar te durven denken aan een westers kapitalistisch superioriteits gevoel.
omdat we betere wapens hebben... tsjongejonge sommige mensen moet je ook alles uitleggen zeg

winshots | 13-11-06 | 21:56

ok, ik hoef die keus dus niet te maken, dus kan ik zo vrij denken, en wat is daar dwaas aan?

winshots | 13-11-06 | 21:55

winshots 13-11-06 @ 21:46
Nee dwaas, en dat is het kernpunt, of we leven samen, of we gaan strijdend met elkaar ten onder.
Ik hoef die keuze niet te maken, dat mag iedereen doen die verantwoording heeft af te leggen aan diegenen die na ons komen.

bakoenin | 13-11-06 | 21:50

Gekke Gerritje 13-11-06 @ 21:36
Deze was op jou, verder heb ik je niets inhoudelijks zien beweren.
Om terug te keren op jullie kritiek op het socialisme.
Hoe kan het dat na de val van de muur de wereld niet een paradijs is geworden, hoe kan het dat er alleen nog maar meer oorlogen zijn, hoe kan het dat onze hulpbronnen opgeconsumeerd worden, terwijl zovelen in armoede leven.
Hoe kan het dat we zoveel oorlogen voeren, en zoveel het gelijk aan ons kant denken te hebben, de wereld alleen maar meer gewelddadig word.
Hoe kan het dat een exponent van het vrije westen met de staart tussen de benen uit de zandbak Irak verdwijnt.
Waar halen we de arrogantie vandaan om nog maar te durven denken aan een westers kapitalistisch superioriteits gevoel.

bakoenin | 13-11-06 | 21:47

Kijk Bakoenin daar hebben we elkaar: het zijn niet mijn kinderen die kreperen. Ook niet de mijne, dus kan ik lekker genuanceerd zeggen: over 40 jaar ben ik dood en interesseert het mij niet meer wie er wint, Calvijn of Mohammed (ftw), Marx of Bush. Maakt niet uit.
Maakt nu ook al niet uit... iedereen vecht al voor zijn/haar eigen hachie, ik als middle-class voor mijn inkomen en de lower-class voor hun uitkering, big deal. 't Zal over 40 jaar niet anders zijn. 't Is in ieder geval veeeel beter dan staats-socialisme met de dreiging van een of ander Syberie op de achtergrond.

winshots | 13-11-06 | 21:46

@Mikado
Hersensbeschadeging of Buiten de werkelijkheid ik gok bij jou op een hersensbeschadiging

Pablo Sanchez | 13-11-06 | 21:44

@bakoenin 13-11-06 @ 21:18
Opnieuw ben je niet helemaal duidelijk:
reageer je nou op mij of op Klaboesterbeer?

Gekke Gerritje | 13-11-06 | 21:36

Ontken je dat de Telegraaf fout is geweest ?
Ontken je de actuele waanzin van de Katholieke kerk die in een door aids geteistert continent nog steeds voorbehoedsmiddelen wil afkeuren, waarvan vele volgelingen een verwrongen sexuele geaardheid hebben.
Ontken je dat door de vrij markt de ene na de andere indianenstam in de amazone is verdreven, en dat de ontbossing enorm is.
De vrije markt vist de zee leeg, en je kunt het socialisme niet meer de schuld geven, er bestaat geen klassiek socialisme meer (cuba korea uitgezonderd)
We hebben nog 40 jaar, en Marx heeft gelijk gehad, het kapitalisme (consumentisme) vernietigt zichzelf, maar is nog gruwelijker dan ooit verondersteld werd.
Het vernietigt het bestaan van iedereen en alles op deze aarde.
Overal oorlog, overal vijanden overal armoede.
Maar het zijn niet mijn kinderen die kreperen

bakoenin | 13-11-06 | 21:18

Mikado 13-11-06 @ 20:32
Iedereen die rechtser dan de VVD stemt staat niet goed in het leven, opgehoopte frustratie afregeren op onschuldige mensen door verkeerde ideeen aan te hangen noem ik pas echt achterlijk. Wilders en Pastors zijn het Nederlanderschap niet waardig, intolerante boeren zijn het.
Mikado 13-11-06 @ 20:38
..., niet alles op 1 hoop gooien jij...
I rest my case.

winshots | 13-11-06 | 21:12

@bakoenin 13-11-06 @ 20:02
Beetje slap dat je gewoonweg niet reageert om 18:30.

Je probeert om 18:09 een punt te maken door bepaalde stellingen op te schrijven. Hiermee probeer je je mening te impliceren, als ik het goed lees. (Waarom zou je het anders schrijven?) Die mening moet de lezer er zelf maar bij bedenken.
Het is in het algemeen handiger als je je punt gewoon expliciet maakt. Dan hoeven wij als lezers er niet naar te raden.

Ik neem dan de moeite om te proberen te begrijpen welk punt je probeert te maken. Gevolg is dat je boos wordt en daarna de dicussie volledig uit de weg gaat.
Met sommigen is het echt ontzettend lastig communiceren. Verspilde moeite, blijkbaar.

Om het helemaal belachelijk te maken kom je dan later voor de zoveelste keer terug met de beschuldiging dat anderen alleen maar schreeuwen.

Gekke Gerritje | 13-11-06 | 21:07

Klaboesterbeer 13-11-06 @ 20:14
Komop, welke linkse regering noem er 1

Verder terug grijpen naar het verleden van personen of partijen, je doet niets anders, maar als iemand aan het verleden van de Telegraaf refereert dan is dat niet meer actueel.

VMBO, jouw generalisering van alles wat links is duid op een verwrongen beeld van de geschiedenis en theorie, ontsproten uit een spruitjes afkomst met kleinburgerlijk gedachtengoed.
Lees , en weet dat de eerste gedachte van het socialisme decentralisatie is een kleine overheid.

bakoenin | 13-11-06 | 21:03

@Klaboesterbeer

Jezus wat sla jij een onzin uit. Hoe kun je de SP extremistisch noemen, ze hebben het beste met de mensen voor, qua vrijheid. Ze zijn niet communistisch maar kapitalistisch. Marx is al lang dood, er is in die tijd veel veranderd. Socialisme was het einddoel ja, maar communisme was de radicale weg er naar toe. Dat zegt veel over communisme en niks over socialisme. Er zijn verschillende stromingen binnen het socialisme, ook niet vergeten, niet alles op 1 hoop gooien jij...

Jij hebt hun programma echt niet gelezen, dat zal ik maar eens doen als ik jou was...

Mikado | 13-11-06 | 20:38

@Pablo Sanchez

Iedereen die rechtser dan de VVD stemt staat niet goed in het leven, opgehoopte frustratie afregeren op onschuldige mensen door verkeerde ideeen aan te hangen noem ik pas echt achterlijk. Wilders en Pastors zijn het Nederlanderschap niet waardig, intolerante boeren zijn het. Zogenaamde mensen die anderen mensen te dwingen zich aan de Nederlandse cultuur aan te passen en vervolgens als je ze vraagt wat de Nederlandse cultuur percies inhoud ze alleen de Nederlandse taal op kunnen noemen. Zij zorgen voor haat, daar leven zij op. Hun ideeen zijn niet haalbaar, onrealistisch en asociaal en iedereen die hun mening deelt is zo onzettend dom. Kwestie van stemrecht afnemen, op Urk plaatsen en het een onafhankelijk land verklaren.

Mikado | 13-11-06 | 20:32

@Mikado

ik snap u niet, maar het lijkt er op dat ook u mij woorden in mijn mond probeert te leggen.

Mij doet de situatie aan iets anders denken, bijvoorbeeld aan de mensen in het oostblok die de strijd tegen het communisme soms met de dood moesten bekopen. Of aan de laffe houding van de europese politiek t.o.v. de opkomst van Hitler.

Bottom line, extremisme leid tot ellende en de SP is gewoon een extremistische club. Het enige wat ik zeg: Verdiep je nu eens in die club. Verdiep je eens in hun (recente) historie en oorsprong. Verdiep je eens in de achtergronden van de mensen die daar de macht hebben. Is Marijnissen echt wel zo'n aardige man, of is hij een absolute despoot en alleenheerser (zoals veel mensen in zijn directe omgeving beweren). Wat betekend die ster in hun logo?

Weet je trouwens wat socialistisch betekend? Sla Marx er eens op na, socialisme is het einddoel, communisme is slechts het middel om de socialistische heilstaat te bereiken. Dat bedoel ik dus, verdiep je eens in de materie, socialisme is geen communisme-light!

Klaboesterbeer | 13-11-06 | 20:29

Ik hoop toch wel dat die soep van de SP uit Oss komt Jan?

A-M | 13-11-06 | 20:24

@ktivist 13-11-06 @ 20:14
Ok laat ik slap lullen, maar ik moet die SP gewoon niet. En iedereen die SP voorstaat heeft volgens mij een hersensbeschadiging of staat buiten de werkelijkheid. Die Jan Marijnissen is gewoon niet te vertrouwen het enige wat hij wil is dat ik nog meer van mijn geld deel met anderen, als dat geen graaien is weet ik het niet meer. BTW VVD is niet mijn partij die zijn mij te links.

Pablo Sanchez | 13-11-06 | 20:20

@Klaboesterbeer

Noem ons gevaarlijk, vorm een clubje tegen ons, bestrijd ons met knokploegen, roei ons uit...

Oja, nu weet ik waar me dit aan doet denken: de nazi's tegen de communisten.

De SP is niet communistisch maar sociaal(socialistisch).

Mikado | 13-11-06 | 20:17

Pablo Sanchez 13-11-06 @ 19:56
Lul niet zo slap. Op z'n minst staat de SP niet alleen maar voor het graaien in andermans zakken. Dat kun je van de PvdAfbraak en je geliefde VVD niet zeggen..... over het CDAchterbaksen zullen we maar helemaal zwijgen.

Aktivist | 13-11-06 | 20:14

@ bakoenin

Je vergelijkingen zijn een beetje belachelijk. Om er een uit te pikken: De telegraaf was inderdaad fout. Dat valt ze tegenwoordig nauwelijks meer aan te rekenen aangezien de enge mensen van toen dood en begraven zijn. De enge mensen van de SP zijn alles behalve dood en zeer prominent aanwezig in een partij die zijn extremistische ideeen verbergt achter de glimlach van een charismatische gladprater.

Je bezwaar tegen kernenergie is ridicuul, de argumenten die je gebruikt (bronmatriaal ligt in politiek instabiele regio's en raken ooit op) gelden in het kwardraat voor de huidige energiebronnen, olie en kolen.

Kinderbijslag: Is inderdaad een raar systeem. Als de belastingdruk wordt verlaagd kan dat wat mij betreft gerust worden afgeschaft!

Subsidies voor bedrijven: Je hebt helemaal gelijk, zou je eigenlijk bijna nooit moeten doen!

OVjaarkaart studenten regelingen: Snap deze niezogoe... heb ik in elk geval nooit gezegd, is afschaffing hiervan een rechts issue? het enige wat ik er van kan zeggen is dat die van mij best mag worden afgeschaft als de bezuinigingsmaatregel waarmee die werd geintroduceerd (minder studiefinanciering in ruil voor OV kaart) dan ook wordt teruggedraaid.

Hypotheek rente aftrek: 100% mee eens. H-rente aftrek is dodelijk voor huizen markt en nederlandse economie. Heb ik op GS al diverse keren voor gepleit (FYI ik ben huiseigenaar en 'geniet' h-rente aftrek)

Met je conclusie ben ik het wederom compleet eens. Als je consequent wilt zijn (ik beschouw mijzelf als consequent liberaal) zul je de overheid als geldverdeel instituut moeten afschaffen. De overheid is wat dat betreft op alle fronten doorgeschoten wat een enorme berg ellende en een eindeloos (en dus heel duur) ambtenaren apparaat heeft opgeleverd.

Je opmerking over dat we nog nooit een linkse regering hebben gehad zal ik afschuiven op gebrek aan geschiedkundige en politieke kennis, kan ik je nauwelijks aanrekenen. Wat dat betreft schijnt het onderwijs op het VMBO tenslotte zeer bedroevend te zijn.

Volgens mij probeer je een punt te maken. Mij ontgaat het even wat dat moet wezen. Misschien zou je het eens moeten proberen door mij aan te vallen op punten die ik zelf genoemd heb i.p.v. op ideeen die jij denkt dat ik zou hebben.

Klaboesterbeer | 13-11-06 | 20:14

@A-M

En 1+1=3...

Mikado | 13-11-06 | 20:13

"Slachtoffers van mensenhandel krijgen het recht op een permanente verblijfsvergunning, als zij bereid zijn te getuigen tegen degenen die hen verhandeld hebben. Mensenhandel wordt hard bestreden."

Bijna elke illegale in Nederland is slachtoffer van mensenhandel, ook degene die met bootjes in Spanje of Italie aankomen. Als deze personen dus gaan getuigen tegen iemand die waarschijnlijk in Albanie of Marokko woont en dus nooit opspoorbaar is, zal deze illegale zich mogen vestigen in Nederland.
Als dit beleid wordt doorgevoerd, zit Nederland binnen zes maanden vol met heel Afrika!

A-M | 13-11-06 | 20:11

Wist niet dat de rechtse rakkers van Geenstijl zo bang zijn voor de SP...

Flan | 13-11-06 | 20:11

Ik ben niet de weg kwijt, heb geen uitkering, ben niet afhankelijk van de staat, autochtoon en geen uitgeprocudeerde asielzoeker.

Ik sta positief t.o.v. het bedrijfsleven maar ik geloof niet dat een bedrijf van oorsprong goede bedoelingen heeft. Daarom is overheidsingrijpen nodig. We moeten rekening houden met de toekomst, anderen vrijheid gunnen, niet alleen de mensen in eigen land. Zowel qua godsdienst als qua ideeen, zolang zij maar niet in strijd zijn met de wet. En de overheid dankt helemaal niks aan het bedrijfsleven, maar dankt juist alles aan haar burgers, zij werken en consumeren, zij houden de economie aan de gang. Ik vind het achterlijk hiervoor het bedrijfsleven te bedanken, een bedrijf is niks zonder mensen, een maatschappij is niks zonder mensen en die mensen moeten (ook als ze werkloos zijn) goed beschermt worden.

En aan iedere anti-SP'er: Ik durf te wedden dat je amper weet wat de SP wil!

NU SP!

Mikado | 13-11-06 | 20:04

Geweldig Mikado, ze gaan steeds harder schreeuwen, goh hoe zat dat ook al weer met demoniseren, werd dat ook niet gedaan met Fortuyn, en dat hielp niet echt.
Alleen wat me zorgen baart is dat er andere middelen ingezet gaan worden zoals met Seveke, en ook met Fortuyn, immers ons schreeuwende botte volkje zal one way or another het gelijk halen.
Maar ja, steeds meer willen ook gaan emigreren , maar wat ze vergeten is dat onder Balkenende de meeste Nederlanders de kuierlatten hebben genomen.
Ach en die paar utra rechtse GS kwakers .
Baai baai zwaai zwaai..... doeiiiiiiii

bakoenin | 13-11-06 | 20:02

Wanneer je op SP stemt ben je :
of de weg kwijt
of heb je een uitkering
of je bent afhankelijk van de staat
of je bent een (ex) allochtoon
of je bent een uitgeprocedeerde asielzoeker (jaja ik weet dat hun niet kunnen stemmen).
Dat zijn zo'n beetje alle mogelijkheden.
Cheers

Pablo Sanchez | 13-11-06 | 19:56

@ Gekke gerritje

Hulde voor je uiteenzetting over links/rechts tegenstelling!

Als toevoeging, wat ik ook niet echt snap van het linksdenkende volksdeel is hun houding t.o.v. het bedrijfsleven. Men schijnt nogal eens te vergeten dat alles in NL (inclusief uitkeringen, scholen, ziekenhuizen en salarissen) wordt betaald uit bedrijfswinsten.

Het almaar uitmelken van bedrijven blijft niet zonder consequenties. Dan vluchten ze (gebeurt al) naar het buitenland. Weg werkgelegenheid, weg inkomsten voor NL.

De balans tussen nivellering en economische ontwikkeling is inderdaad heel breekbaar. Teveel nivellering vereist teveel belasting. De belastingbetaler (particulieren en bedrijven) moeten dit opbrengen maar zullen ooit hiermee ophouden. Ze emigreren, wat momenteel reeds in grote getalen gebeurt. Als er teveel kapitaalkrachtige bedrijven en particulieren het land onvluchten, gaat het hele sociale vangnet stuk! Linksdenkden zouden dat eens moeten beseffen!

Klaboesterbeer | 13-11-06 | 19:55

Pritt Stift is volgens mij wel de meest rechtse van de redactie... (heb je al een handtekening van Wilders?)

Mikado | 13-11-06 | 19:48

Worst van de Hema! 13-11-06 @ 19:20, misschien heeft je verhuurder geen zin om er nog geld in te stoppen, verkrotten is een betere optie omdat de bank immers beter betaalt, en tja wat is een huurverhoging van 5 procent als je maar 200 euro huur betaalt. degene die 50 euro huur meer moeten betalen volgens Wouter Bos betalen op dit moment al meer dan 1000 euro huur, die woningen zij n al lang geliberaliseerd. Dat argument van Jan en Wouter is bangmakerij. Maar er moet op een of andere manier wel beweging in de markt komen. maar wil Wouter en Jan de markt in beweging zitten. de huurder nog meer rechten geven en de verhuurder nog meer verantwoordelijkheden geven.

ganzo | 13-11-06 | 19:40

De SP moet ook de regering in, en er is geen GEENSTIJL-EIKEL die mij op andere gedachten kan brengen, rot op met die vieze VVD-PROPAGANDA hier. GELUKKIG zijn er ook veel reageerders die er zo over denken!

NU SP!

Mikado | 13-11-06 | 19:37

Als ik denk aan al die stemmen dan neemt Jan een speciaal plaatske in in mijn hoofd ik kan niet om hem heen btw alleen als Femke een beetje streng praat twijfel ik weer maja mijn psycholoog zegt al jaren dat ik zweef en niet kan kiezen dus ik zal wel bij die groep zwevende kiezers horen. Noujah horen, Ik ben rechts doof jah wat wil je dan en Hogervorst heeft ervoor gezorgt dat ik geen gehoorapparaat meer vergoed krijg dan houdt het verder op hé. Links praten dus en hard!! En niet allemaal tegelijk........ pffff mensen ........... kinderen.

Pamela | 13-11-06 | 19:36

@capo 13-11-06 @ 19:23 ennu bakoenin 13-11-06 @ 18:17
Nope deze Pablo woont niet in een afbraakflatje maar in een vette eengezinswoning en heeft 3 auto's voor de deur.. 1 voor zu'n eigen 1 voor het vrouwtje en 1 spare (stapauto - showing off, de vrouwtjes vallen daar wel voor als ze zien dat je toch wel een gelukt persoon bent die zu'n hand niet op hoef te houden maar die juist kan uitdelen.). En deze Pablo heeft een pokkenhekel aan al die linkse gehersenspoelde figuren die niet uit deze werkelijkheid komen.

Pablo Sanchez | 13-11-06 | 19:31

Mocht Pablo inderdaad in een afbraakflat wonen en in een oude golf rijden, dan is hij wel een bewoner in één van onze kansenzones die weet waar hij zijn politieke loyaliteit moet leggen en dat is niet bij Jan die ouwe KEN-er of Wouter.Die willen hem daar alleen maar houden om op die manier hun proletariaat en stemvee gesubsidiieerd veilig te stellen.

capo | 13-11-06 | 19:23

Ik herhaal het nog maar eens:

Huurders van Nederland (alle 3 miljoen, dus ook die 2 miljoen die teveel verdienen voor huurtoeslag), wilt u graag forse huurverhogingen? Stem dan VVD of CDA. Wilt u beschaafde huurverhogingen, stem dan SP (of GL of PvdA, als het per se moet).

Worst van de Hema! | 13-11-06 | 19:20

Oh ja, Jan... ik vind het ook niet leuk als hardwerkende mensen nog meer moeten gaan betalen voor niksnutten. Zet die eerst even aan het werk en stop die inkomsten maar in de ouderenzorg dan. Als modaal-verdiener word ik al genoeg uitgeknepen door je mede-politici.

winshots | 13-11-06 | 19:05

Ik stem SP omdat ik een pesthekel heb aan die rechtse kutventjes van de geenstijl. Maar dat meen ik dan ook echt serieus.

blikbier | 13-11-06 | 19:02

sja typisch weer, een nummer wat je als geëmigreerde zuurpruim niet eens kan bellen.

Beasjt 669 | 13-11-06 | 19:01

De enige goede politicus is deaud.

Shareholder | 13-11-06 | 18:54

Iedere partij die tegen kernenergie is valt voor mij sowieso al af.
Olie stinkt en is duur, wind is niet genoeg, zon is niet genoeg, waterstof is te duur, kernfusie bestaat nog niet... de rest is marginaal. Go nuclear dus.

winshots | 13-11-06 | 18:53

De link boven geeft de uitslag, maar via deze link www.standpunt.nl kan je meestemmen.

cor123 | 13-11-06 | 18:52

Je schijnt je aangevallen te voelen, terwijl mijn vraag helemaal niet als aanval bedoeld was. Ik probeerde gewoon te achterhalen welk punt je probeerde te maken. Mijn vraag had helemaal geen bijbedoeling.
Jammer dat je zo gefrustreerd reageert.

Mag ik uit je reactie opmaken dat je je voorbeelden niet totaal onzinnig vindt?

Gekke Gerritje | 13-11-06 | 18:33

Wat bedoel je?

Gekke Gerritje | 13-11-06 | 18:30

Gekke Gerritje 13-11-06 @ 18:27
Tuurlijk zijn ze weer ongegrond, ik had niets anders verwacht, als je maar hard genoeg schreeuwt krijg je vanzelf gelijk he gekke gerrit

bakoenin | 13-11-06 | 18:29

@bakoenin 13-11-06 @ 18:09
De meeste (nee, alle) van jouw voorbeelden van rare achtergronden gaan nergens over. Wil je hiermee beweren dat de vermeende achtergronden van SP-prominenten ook totaal ongegrond zijn?

Gekke Gerritje | 13-11-06 | 18:27

Pablo Sanchez 13-11-06 @ 18:14
Ga je emigreren ? ! Yippie
Hup SP Hup SP Hup SP

Overigens verdenk ik je er heftig van in een oude golf te rijden en in een afbraak flat te zitten

bakoenin | 13-11-06 | 18:17

Jantje M. kan echt optieften met zu'n SP bende. Hij moet lekker van mijn geld afblijven, ik betaal al genoeg belastingen en btw en bekeuringen en weet ik het allemaal niet. Solidair JA maar wel normaal blijven doen. SP wil die UITGEPROCEDEERDE asielzoekers met terugwerkende kracht een verblijfsvergunning geven.. Ze willen uit de NAVO (nu nog niet maar wacht maar als ze aan de macht komen) en allerlei ander *verborgen* agenda punten. Wanneer SP aan de macht komt ga ik met vakantie naar de USA en blijf ik daar gewoon als politiek vluchteling met een vette buidel dollars.. oh ja eerst ff mijn 2 huizen en 3 SUV's verkopen.

Pablo Sanchez | 13-11-06 | 18:14

Klaboesterbeer 13-11-06 @ 17:01

Mensen en rare achtergronden,
De Telegraaf is na de tweede wereldoorlog verboden geweest, omdat ze pro nazi waren, GS komt voort uit de Telegraaf, dus eng clubje.
CDA heeft ook veel Katholieken onder zich, is , horen we niet steeds dat wereld wijd volgelingen van die sekt zich aan jongetjes vergrijpen ?
Eng clubje.
De vije handelsgeest van de Liberalen vreet onze regenwouden op, de consequentie van de marktwerking.
Eng clubje

Kernenergie, alle uranium ligt in politiek instabiele regios, en om dat te winnen vervuilen we enorme gebieden, buiten de kosten om die ermee gepaard gaan.
Verder zijn we over 30 jaar dan ook weer uitgekakt, op=op

Uitkeringen.
Krijg je kinderbijslag ?
Afschaffen, is parasitair, waarom moet iemand anders betalen voor die klote koters.
Subsidie's voor bedrijven ?
Afschaffen, komop zeg vrije markt ,niet lullen.
OVjaarkaart studenten regelingen ?
Afschaffen als je iets wil moet je het zelf maar doen.
Hypotheek rente aftrek ... opzouten waarom moet iemand anders betalen voor jouw woning
Kortom als je consequent wilt zijn dan moet je de overheid als geldverdeler afschaffen, en niet alleen groepen uitsluiten van de graaipot.
Staatschuld, we hebben nog nooit een linkse regering gehad, dus alleen rechts of het midden kunnen er verantwoordelijk voor zijn.

bakoenin | 13-11-06 | 18:09

Wat is er zo erg aan opkomen voor de zwakkeren der samenleving?

Leuke wereld gaan we krijgen, ondertussen maakt wel iedereen zich druk over de verharding van de maatschappij...........

Daisy Bouterse | 13-11-06 | 17:56

@BerrieMcGuire 13-11-06 @ 16:50
Bij veel punten geef ik je min of meer gelijk.

Over 3. Het is volgens mij onjuist Jan Peter Balkenende en zijn kabinet het schoothondje van de VS te noemen. Volgens mij was de keuze Amerika te steunen een zeer bewuste keuze omdat zij (de regering) ervan overtuigd waren dat dit het beste was/is. Bij punten waarbij de regeringspartijen het niet eens zijn met de VS laat men dat ook echt wel merken.
Je gaf zelf ook al wel aan dat schoothondjesmentaliteit niet echt klopt. Maar zonder dit valt het punt wel een beetje weg.

Je praat over Europees tegenwicht. Maar ik geloof niet in één mening voor heel Europa. Nederland was ook niet het enige Europese land dat de acties in Afghanistan en Irak steunde.
Dus laten we gewoon ieder onderwerp van internationale politiek inhoudelijk bespreken in Nederland, en laten we niet achter de VS aanlopen en ook niet bij voorbaat een anti-Amerika houding aannemen.

Over 4. Het blijft zwartepieten. Persoonlijk heb ik het gevoel dat Den Uyl een kabinet had dat voor een trendbreuk naar verkwisting zorgde, en dat de Paarse kabinetten dat deden. Vandaar dat ik de pvda hier het meest voor verantwoordelijk acht, maar het CDA en de VVD gaan zeker niet vrijuit.
In ieder geval geven de socialistische partijen in Nederland niet echt aan dat ze zuinig aan willen gaan doen. Ik zou dan ook eerder vrezen voor een structurele verslechtering met linkse partijen aan de macht dan met rechtse.

Over 6. Ik heb niet echt het gevoel dat milieu in slechte handen is bij het CDA. Maar als dit wel zo is, dan zou ik graag horen waarom. Ik heb juist de indruk dat het milieu-beleid in Nederland behoorlijk goed is vergeleken met de rest van de wereld.

Over de overige puntn geen opmerkingen.

Gekke Gerritje | 13-11-06 | 17:23

@ Gekke Gerritje...

socialisten vergeten stelselmatig een ding (en ik kan ook niet begrijpen waarom rechtse politici NOOIT de vinger op deze zwakke plek van links leggen): socialisten hebben niet het monopolierecht op het begrip "rechtvaardigheid"! Hoe je de linkse opvatting van rechtvaardigheid ook noemt (herverdeling, nivellering), hoe "goed" zoiets ook zou zijn voor de rust en vrede in een samenleving, om als socialist je eigen idealen vorm te geven, zul je altijd het belangrijkste recht van de bezittende klasse moeten vertrappen, namelijk het eigendomsrecht. De linkse en rechtse idealen laten zich niet vergelijken; de tegenstelling tussen links en rechts zal blijven zolang er nog mensen zijn. Als sympathisant van rechts vraag ik me af: waarom de bezittende klasse zich al jaren de onvoorstelbare diefstal (onder de noemer van nivellering) door links laat welgevallen? Hoe goed het dan ook moge zijn dat linkse mensen voor hun zwakke medemensen op willen komen, linkse mensen waren, zijn - en blijven dieven.

AdolfJoling | 13-11-06 | 17:22

Bedankt JAN voor je reclame rotzooi in mijn brievenbus ondanks een NEE-NEE sticker, mag ik het ongefrankeerd terugsturen? Jan, Bos is een leugenaar degene die volgend jaar 50 euro huurverhoging moet betalen, betaalen nu meer dan 1000 euro huur. Overigens het CDA heeft dekker een paar terug geroepen vanwege de liberalisatie van de huurmarkt. Jan wijs Bos er even op.

ganzo | 13-11-06 | 17:14

@Klaboesterbeer 13-11-2006

I rest my case.

Ies niet leuk voor de discussie, maar ik ben het helemaal met U eens.

porn-o-graaf | 13-11-06 | 17:08

@berrie

Dank voor de reactie, veel interessanter dan blindelings schreeuwen.

Toch nog wat laatste tegenwerpingen:
Over sociale voorzieningen. Geloof me nu maar gewoon, het totaal bedrag wat daar naar toe gaat is meer dan afdoende. Eerste prioriteit zou moeten zijn om misbruik aan te pakken (woorden als allochtonen heb ik trouwens niet genoemd). Helaas hoor ik veel te weinig over aanpak van misbruik terwijl hier het meeste te halen valt. Ik vind het heel erg NIET sociaal dat er op grote schaal misbruik van deze voorzieningen wordt gemaakt.

hele amerika verhaal: worden we het nooit over eens, mijn voorbeeld was bedoeld om aan te geven dat ook in de huidige tijd we naar Amerika kijken als we zelf in de shit zouden komen te zitten. Dat is gewoon een feit. En daar mogen mensen best wel eens wat meer bij stilstaan (los van alle dingen die amerika ook zeker fout doet trouwens).

Staatschuld is niet vast te stellen wie daar voor verantwoordelijk is of wie he meest heeft gedaan om het op te lossen. Ik hou het er op dat linkse politici doorgaans (en dat is gewoon een feit) minder prioriteit geven aan het oplossen ervan en eerder zullen zeggen dat het begrotingstekort best iets mag stijgen.

De SP heeft genoeg mensen met hele rare achtergronden om ze niet te vertrouwen. Ook al zijn de scherpste randjes eraf. Zou jij mensen vertrouwen die vroeger overtuigt nazi waren? Waarom vertrouw je dan wel mensen die vroeger hele enge regimes steunden en openlijk maiostisch waren (Mao heeft vergelijkbaar veel ellende veroorzaakt als hitler).

Het milieupunt is trouwens zeker geen prietpraat. Windenergie levert niet genoeg op en links durft geen alternatieven te noemen. Door een taboe op kernenergie te leggen is een goede discussie moeilijk. Verdiep je ook eens in gen-manipulatie, het standpunt van greenpeace en de linkse beweging in deze is alles behalve fris!

Klaboesterbeer | 13-11-06 | 17:01

Nee hoor Gerrit, Mijn keuze is vooralsnog gemaakt.

Maar de twijfel blijft.
Iig dank iedereen, ik ga naar huis!

De StoorZenDer | 13-11-06 | 16:59

En dan duurt het weer eens te lang en dan blijkt De StoorZenDer ineens geen SP-fan meer te zijn. :-)
Dan maar voor de anderen.

Gekke Gerritje | 13-11-06 | 16:57

Aan litebyte, De StoorZenDer en andere SP-fans.

litebyte 13-11-06 @ 13:50:
"Rellsmurfje: echte economie... of rechtsche economie? Welke plannen werken dan niet?"
Reactie op Hellsmurfje 13-11-06 @ 13:47:
"Die plannen van Maorijnissen werken in een echte economie namelijk niet."

We hebben hier de kern van één van de verschillen tussen links en rechts te pakken. Linkse mensen denken vaak dat rechtse mensen de armen het geld niet gunnen. En rechtse mensen denken vaak dat linkse mensen lui zijn en dus maar op kosten van anderen willen leven.
Dit (de eigen situatie/portemonnee) zal best voor een deel van de kiezers reden zijn om de socialistische ideologie te omarmen of juist sterk af te wijzen. Maar er is zeker ook een deel dat oprecht gelooft dat hun visie het beste is voor onze samenleving. Ik denk dat veel van de socialisten die hier op geenstijl reageren zo'n oprechte mening hebben. Daarom zal ik proberen uit te leggen hoe ik en hopelijk ook andere oprechte socialisme-critici er tegenaan kijken.

Het belangrijkste van socialisme is nivellering. Dit is het herverdelen van geld om het verschil tussen arm en rijk kleiner te maken. Het is in principe een sympathieke gedachte: als je iemand met een dikke auto en een plasmascherm ziet, dan denk je: 'Hmm, hij kan best met wat minder. En met dat geld zouden we 4 arme mensen die amper rond komen kunnen helpen.' Maar er is een probleem. Je kunt niet zonder enige gevolgen het geld herverdelen. Als je geld afneemt van de werkenden, dan heeft dat gevolgen. Het precieze mechanisme is ingewikkeld, maar uiteindelijk komt het erop neer dat er minder beloning en prikkel voor werk is, waardoor de efficiëntie en de productiviteit afneemt.
Het grote punt is dus het volgende: nivellering verzwakt de economie. Hoe sterk deze verzwakking is hangt natuurlijk af van hoe zwaar de nivellering is.
Hierbij is economie een maat voor hoeveel een samenleving weet te bereiken. Een kleinere economie betekent dus dat er minder behoeften kunnen worden vervuld. En je kunt zelf niet kiezen waar de tekorten liggen. (Dat kiezen is namelijk wat we eerder al nivellering/herverdeling noemden.) Met andere woorden: hier heeft iedereen last van. Zowel degenen die graag een leuk tweede huis willen als degenen die behandeling voor kanker willen.
Nu is helemaal geen herverdeling niet humaan. Dan zouden degenen die niet kunnen werken aan hun lot overgelaten worden. Maar teveel nivellering is ook niet goed. (Ik hoop dat ik dat nu heb kunnen duidelijk maken.) Bij teveel nivellering doe je structurele afbraak aan de economie waardoor je in een soortgelijke situatie als veel Oost-Europese landen terecht komt. En opnieuw opbouwen kost in het algemeen veel meer moeite dan afbreken.
Het is dus de kunst om de juiste balans te vinden.

Nou is het zo dat we in Nederland al een zeer sterke herverdeling hebben. We hebben nu al veel moeite om dit niveau vol te houden. Meer is onverstandig. Ik heb sterk het gevoel dat wanneer de SP het voor het zeggen zou krijgen, Nederland zou doorslaan en de gevolgen voor onze samenleving enorm zouden zijn. Juist om deze afbraak te voorkomen zie ik de SP liever niet in de regering.

Ik hoop nu enigszins te hebben duidelijk gemaakt dat een rechtse visie niet gelijk staat aan egoïsme en hebzucht. Ook veel rechtse (klassiek-liberale) politici hebben het oprecht goed voor met onze samenleving.

Gekke Gerritje | 13-11-06 | 16:55


Vooruit dan maar. Ik ga alleen in op dat ene verhaal van Klaboesterbeer 13-11-06 @ 16:15.

1. Je meent dat Stoorzender de cliché's over links en rechts misbruikt. Je doet zelf niet anders. Dat is een gevaarlijke methode van discussiëren, omdat de inhoud uit het oog ondergesneeuwd raakt in gezever over gemeenplaatsen.

2.De sociale voorzieningen in Nederland zijn niet veel te royaal. Ze zijn adequaat en ze zijn er ook voor jou en mij. Het misverstand dat ze er alleen zijn voor misbruik van allochtonen is nonsens. Als ik werkloos word, of arbeidsongeschikt, ben ik blij dat ik nog wat krijg. En niet, zoals in de V.S. het uit kan zoeken in de goot.

3. Het is evident dat Nederland mee is gegaan in het transatlantische angelsaksische verbond, in plaats van zich aan te sluiten bij Europa. Een keuze, in mijn ogen een verkeerde. Het is wellicht geen schoothondjesmentaliteit te noemen, maar het is geen flauwekul. Dat de V.S. 'ons' bevrijd hebben in WOII is:
a. van twee generaties terug, in een situatie die onvergelijkbaar is met de onze
b. kwam veel en veel te laat,
c. heeft de V.S. een dermate gigantisch economisch gewin opgeleverd dat moelijk van altruïsme kan worden gesproken.
Dit aanhalen is oudemannenretoriek, wat niets heeft uit te staan met de mogelijkheid van een onafhankelijke en kritische houding ten opzichte van Amerika, laat staan met een mogelijk sterk en eendrachtig Europa als moralistisch tegenwicht voor het soms wat te voortvarende Amerika.

4. Een begin van het inlossen van de staatsschuld is onder Lubbers III gemaakt. Met Kok op financiën. Weetjewel? Kok. Van de PvdA.

5. SP kan niet meer communistisch genoemd worden. Misschien ooit, maar dan kan de VVD worden verweten Thorbeckeaans te zijn, of het CDA verweten te katholiek te zijn. Is onzin. Kijk naar hedendaags verkiezingsprogramma niet naar geheimedienstfetishistisch geouwehoer over de achtergrond van de leden.

6. Milieubeleid is iets dat bij CDA en VVD bewezen niet in goede handen is geweest. Of 'links' dat beter gaat doen is de vraag, maar wat je uitkraamt over windmolens is prietpraat. Dat is in lijn met Europese regelgeving. Dat het inefficient is geef ik toe, maar het heeft niets met de partijpunten van de SP te maken.

BerrieMcGuire | 13-11-06 | 16:50

@berrie

Ter illustratie, wat SP kaderleden:
Hans van Heijningen : adviseur van de sandinistische regering in Nicaragua en betrokken bij alles wat naar links activisme riekt zoals krakers en taartengooiers. Nu algemeen secretaris bij de SP.
Nico Schouten: Ex-CPN'er en nu medewerker van het wetenschappelijk bureau
Daan Monjé : Oprichter van de SP, overtuigt Maoist en financieel ondersteunt door Peking. Verbannen toen Jan de macht greep.
Ludwina Janssen: Zes jaar gevangenisstraf in Israël na training door Palestijnen, lid Rode Hulp in de jaren zeventig

And so on and so further. Er zijn hele lijsten te geven met namen van SP'ers die uit allerlei eng maoistische hoekjes komen. Ook bijvoorbeeld de naam van clubjes als Groep Marxisten-Leninisten, CPN en KEN (Kommunistische Eenheidsbeweging Nederland) komen regelmatig voor. Voor bronnen, artikel Elsevier deze week (ja weet ik verdacht rechts blaadje natuurlijk, maar feitelijk meestal wel correct), maar er zijn ongetwijfelt nog veel meer publicaties te vinden.

Moraal van het verhaal:
Weet waarop u stemt!

Klaboesterbeer | 13-11-06 | 16:47

Nou, het was werkelijk hi-la-risch! Al die grappige reaguurders in de uitzending! Net zo goed als die mop van Bos over Paars 3. *Kuch* Conclusie is dus gewoon dat je een paar honderd nee-stemmende GS-reaguurders uit de uitslag kunt schrappen, waarmee de eigenlijke uitkomst blijkt: een meerderheid die JA zegt tegen de SP in de regering. Aan alle gefrustreerde Telegraaf-papagaaiende Rita rukkers hier: pak je koffers maar en ongezien opgetyft naar Australië!

Witteman | 13-11-06 | 16:45

Goed gedaan beste mensen , de meeste reacties zijn nogal negatief voor Jan.
En er zijn veel van jullie reacties weggejorist.
Die van mij was binnen 10 seconden weg

prof.dr.ir.clavan | 13-11-06 | 16:45

@Klaboesterbeer

Ik was deze keer van plan om eens niet vanuit mijn eigen belang te gaan stemmen, standaard VVD, maar vanuit een ander perspectief een mening te vormen.
Moet eerlijk zeggen, valt me niet mee dat nu overeind te houden (o:

De StoorZenDer | 13-11-06 | 16:41

Ghislaine Plag is wel lekker.

schuldige_omstander | 13-11-06 | 16:37

@BerrieMcGuire

Zou je aub wel even je mening geven, iedereen mag toch zeggen wat ie wil?

De StoorZenDer | 13-11-06 | 16:34

@BerrieMcGuire

ik ben heel benieuwd naar uw onderbouwing. Jammer dat die (zoals gebruikelijk bij dergelijke krietiek) weer eens achterwege blijft. Zeggen dat het allemaal niet waar is en dat ik stom ben is duidelijk weer makkelijker dan een inhoudelijke reactie. Jammer en typerend voor de linkse stroming van tegenwoordig. Waarmee dan dus weer dank voor het bekrachtigen van uw eigen inhoudsloosheid

Klaboesterbeer | 13-11-06 | 16:24

O_o
Een tomaat gaat 'rotte peerke' spelen
Muahahahaha

Don Vito | 13-11-06 | 16:22

@Klaboesterbeer 13-11-06 @ 16:15
Je kraamt lauwe onzin uit. Om wat te preciseren: zeer rechtstgeoriënteerde clichématige dieptreurige onzin. Ik wilde eigenlijk inhoudelijk reageren, maar je post is het bij nader beschouwing gewoon niet waard.
Het allerergste is nog wel dat je tamelijk genuanceerd bent ten overstaande van al die andere onbelezen, ononderlegde windbuilen die uit rechtse hoek hun stinkende winden in ons gelaat wapperen.

BerrieMcGuire | 13-11-06 | 16:20

@De StoorZenDer

aaahhh... we zijn er weer, de standaard vooroordelen over links/rechts.
Ten eerste, sociaal vangnet lijkt mij MEER dan in orde in NL. Als we nu eerst eens zorgden dat iedereen die momenteel van de veel te royale voorzieningen misbruik maken (en dat zijn er heeeeel veel) gewoon aan het werk gaan, dan kunnen we met de huidige middelen degene die het echt nodig hebben zeer goed onderhouden. Helaas hoor ik de SP nooit iets zeggen over het terugdringen van het aantal uitkeringen... is niet echt sociaal.

Schoothondje van amerika is standaard salonsocialistische flauwekul. Vraag je voor de grap ook eens af wie ons weer uit de shit moet komen trekken als er in europa weer een hitlertje op staat.

Staatschuld is niet iets wat op de agenda van de SP voor komt, is ook nooit een linkse prioriteit geweest. Men is al heel tevreden als ze het niet verder laten op lopen.

Betutteling van de overheid?!? Dit snap ik niet? Communistische partijen (zoals de SP) streven naar een totaal door de overheid gecontroleerd systeem. Jaja, nu ga je me uitleggen dat de SP niet communistisch is en me verwijzen naar hun o zo liberale partijprogramma, maar durf eens verder te kijken dan de o zo charismatische Grote Leider. Kijk naar zijn achtergrond, de achtergrond van veel SP leden en hun ideeen. Ze komen uit de maoistische hoek en hebben daar nooit echt helemaal afstand van gedaan. Veel CPN'ers, gewelddadige activisten, mensen die mee gevochten hebben met enge ' verzetslegertjes' en andere enge types. Ik bedoel dit bloedserieus! Weet waar je op stemt want ik geloof niet dat men beseft wat voor club dit is!

Milieubeleid is per definitie bij links in verkeerde handen. Ze komen niet verder dan windmolens bouwen. Daarmee komen we er niet. Taboe's op kernenergie en genetische manipulatie maken serieuze discussie onmogelijk en garanderen alleen eleende op de lange termijn.

Klaboesterbeer | 13-11-06 | 16:15

Jan rocks!!!

looprekje | 13-11-06 | 16:01

Ik hou niet van rechtse prietpraat.

BerrieMcGuire | 13-11-06 | 16:00

@Klaboesterbeer

Op wie zou je moeten stemmen als je werkt voor je geld, maar toch wil er een goed sociaal vangnet is voor degene die dat niet meer zou kunnen, de staatsschuld wordt afgelost en niet het schoothondje wil zijn van de USA. En minder bemoeienis/betutteling van de overheid, en als het kan dan ook wat milieu vriendelijker. pfew.

De StoorZenDer | 13-11-06 | 15:58

Heel de mensch!

Leve de Groote Bankwerker!

monfer | 13-11-06 | 15:57

Ik was als kapitaalkrachtige altijd tegen de SP wel, of niet in de regering. Maar inmiddels staat mijn bedrijf en mijn huizen te koop! Dan kan ik net weg zijn voor ze er zitten waar maakt mij niet uit. Dus de groeten vanuit Marbella.
En stem op de SP kunnen we vanuit Spanje ook nog eens LOL hebben.

Proost

Veldwebel | 13-11-06 | 15:54

ik haat marijnissen, grumphf

autochtoontje | 13-11-06 | 15:42

gutte gut, geven jullie een stemadvies uit, staat et alsnog 49/51..

De Linkse Lonsdaler | 13-11-06 | 15:35

@frenkelfrank69 13-11-06 @ 15:09
Er zijn wel meer vergelijkingen. Maar in je verhaal past ook het feit dat ze "tegen" de europese grondwet zijn. Ze zijn voor "apartheid" van Nederland in Europa.

Pigha Lal | 13-11-06 | 15:26

@De StoorZenDer

solidariteit heb ik inderdaad wel eens gehoord. Is een puntje waar de SP trouwens niet zo sterk in is. Iedereen arm vind ik namelijk niet echt solidair met de mensen die het geld verdienen in dit land.
Had dan gezegd dat je op ze stemt omdat je hypocriet bent, dan had ik ut tenminste begrepen.

Klaboesterbeer | 13-11-06 | 15:22

Of als Wouter Bos er is bij elke vraag bellen en mailen:

Is dat een grap of serieus bedoeld ? :-))

loosvanstijl | 13-11-06 | 15:20

Helaas te laat.
Wie vraagt nou eens aan die neppert of de SP ook solidair is met de negertjes in Afrika, en of hij dus vindt dat die ook een uitkering moeten krijgen? Want solidariteit stopt toch niet bij de landsgrenzen? En Polen welkom hier? Meer concurrentie is geen probleem voor de arbeiders hier, ze zijn tenslotte allemaal zeer solidair met hun broeders uit Polen.
Als solidariteit dan toch stiekum plaatsgebonden is, waarom moeten Limburgers dan solidair zijn met Friezen, terwijl de Duitsers en Belgen dichterbij wonen?
SP toch maar nationalistisch? Dus Nationaal-Socialist? Net als hitler, die wilde ook rijken (joden) bestraffen en de arbeiders "helpen", door privaatbedrijven wel toe te staan, maar slechts onder strenge staatscontrole.

frenkelfrank69 | 13-11-06 | 15:09

ik heb eindelijk eens 2 weken vakantie na een jaar buffelen....

jottum | 13-11-06 | 15:06

@ jottum 13-11-06 @ 14:51

In jouw geval zal dat hard werken wel meevallen tenzij je F5-en als vermoeiend ervaart.

kneuterzak | 13-11-06 | 15:02

@ Maaier 13-11-06 @ 14:39

... my sentiments exactly. Na eerst 12 jaar de meest waanzinnige maatregelen te hebben genomen onder het mom: "De puinhopen onder Den Uyl", nu al weer 4 jaar aan het sloophameren aan "De Puinhopen van Paars"... en gewoon BLIJVEN roepen dat het aan de ander lag allemaal!! Nog maar n X de wikipediapagina over de kabinetten na WO @ drbijlinken, vrinden?
nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_kabi...

Comrade Enver Hoxha | 13-11-06 | 14:59

Geenstijl niet rechts? Daggutwel.

Dr. Mabuse | 13-11-06 | 14:54

mensen die hard werken en daardoor een goed inkomen hebben worden gedemoniseerd!

jottum | 13-11-06 | 14:51

Toch maar weer op de VVD stemmen... Of toch weer niet. Misschien maar helemaal niet stemmen... kouwes help me ff.

De StoorZenDer | 13-11-06 | 14:39

dlseth 13-11-06 @ 14:29

je bedoelt al die jaren socialisme waarin de KVP, ARP, CHU (later CDA) hebben samengewerkt met de VVD. Ja echt heel socialistisch

Maaier | 13-11-06 | 14:39

Helaas, actie mislukt... niets gehoord, en de peiling is niet noemenswaardig veranderd... GeenStijl verliest zijn touch....

Butpluggie | 13-11-06 | 14:39

dlseth 13-11-06 @ 14:29

Ook mee eens.

Salvatore Riina | 13-11-06 | 14:35

@dlseth 13-11-06 @ 14:29

Yep, mee eens.

De StoorZenDer | 13-11-06 | 14:31

@Pigha Lal 13-11-06 @ 14:20
Wellicht organiseren onze rode vrienden eerst nog een kristalnacht.

chameau | 13-11-06 | 14:30

@Maaier 13-11-06 @ 14:23
Dat heet jarenlang softie beleid... Onder Balkie gebeurde er eindelijk 'es wat en zijn uitkeringstrekkerts snoeihard aan het werk getrapt. Het is niet veel maar het is beter dan onder paars waar iedere mongeaul meteen een uitkering kreeg als tie ook maar een beetje jeuk aan z'n leuter had. Dus hulde voor Balkie! Nu nog enkele tientallen jaren socialisme wegwerken zodat iemand van het resultaat van zijn of haar harde werken kan genieten zonder dat de overheid geld inpikt.

dlseth | 13-11-06 | 14:29

jottum 13-11-06 @ 14:14

"Het lijkt zo langzamerhand wel of je je moet schamen als je succesvol bent.... kut land!"als dat zo is, ligt het in ieder geval niet aan de SP qua regeringsverantwoordelijkheid..

Maaier | 13-11-06 | 14:23

Jan Maorijnissen roeleert!

kruT | 13-11-06 | 14:23

---pakt een blik olie en loopt naar het vuur---

Gewoon op de PvdA stemmen dus :-)

Bodde | 13-11-06 | 14:21

SP filosofie:
1 jalouzie kweken ("have" vs "have nots"), 2 geld van rijken afpakken, 3 geld geven aan "have nots", 4 rijken vertrekken naar Monaco, 5 resterende rijken MEER geld afpakken, 6 geld geven aan "have nots". 7 geen rijken meer, geen geld meer voor "have nots", 8....... jeaude de schuld geven.

Pigha Lal | 13-11-06 | 14:20

zwakkeren in de samenleving moeten maar eens sterkers worden i.p.v. sterken die zwakker moeten worden....

jottum | 13-11-06 | 14:19

@ kneuterzak 13-11-06 @ 14:12

idd. Onze Uberliberaal Annemarie had toch wel wat problemen met de Nederlandsche Persvrijheid, zo te zien. Gevaarlijk clubje machtswellustelingen.

Comrade Enver Hoxha | 13-11-06 | 14:19

van je VMBO opleiding afgeschopt worden, blowen tjidens het spijbelen, die kut van het CWI is een hoer, ik kan ook mijn hand ophouden zonder te werken ==> SP in de regering ==> je gedrag wordt beloond, zwakkeren in de samenleving moeten ondersteund worden, hogere uitkeringen, uitkleden die hardwerkende goed verdienende Nederlanders!

jottum | 13-11-06 | 14:18

@vergruizer3

Zoiets?

Ontwaakt, verdoemden op kantoor,
Ontwaakt, reaguurders van Geen Stijl!
Het werkschuw tuig zingt nu in koor:
‘Jan Marijnissen, macht frei, sieg heil!’

Sterft, gij oude ijver en arbeidszin
En vergeet de hypotheekaftrek
Lever snel je eigendommen in
want Marijnissen staat al voor het hek

kapoerewiet | 13-11-06 | 14:17

Opleiding doen, hard werken, lange dagen, carriere maken, hoger salaris ==> SP in de regering ==> voor niets je zo ingespannen.... SP heeft liever luie lamzakken, mensen met een hoog salaris zouden juist een belastingkorting moeten krijgen, als bedankje voor het succes van de persoon in kwestie.... Het lijkt zo langzamerhand wel of je je moet schamen als je succesvol bent.... kut land!

jottum | 13-11-06 | 14:14

Gelukkig leven we in een democratie dus iedereen is vrij om te stemmen wat hij/zij wil.
Laat ik 1 ding duidelijk maken: met eerlijk werken is nog nooit iemand rijk geworden.
Gisteravond een leuke uitzending gezien van zembla waarin ene zekere annemarie jorritsma werd geconfronteerd met een gevalletje van schaduwboekhouding. Conclusio de boel besodemieteren en graaien wat je kan dat geeft rijkdom.
De hele cda/vvd clan houdt elkaar de hand boven het hoofd en helpt elkaar verder. Weg met die zooi.

kneuterzak | 13-11-06 | 14:12

@Dr. PingPong 13-11-06 @ 14:05
Dat is Toontje de toetermongool!

Traag | 13-11-06 | 14:09

De StoorZenDer 13-11-06 @ 13:51
"solidariteit naar inkomen"
Prima, maar doe dat dan op 1 heldere manier; gewoon via de inkomstenbelasting. en niet EN een hoger belasting tarief EN geen kinderbijslag meer EN beperking hypotheekaftrek ENz enz.
De ambitie van nivelleerders kent geen grenzen. Die gaan voor volledige afvlakking. Hou toch een sop!

Atheïst tot in de ki | 13-11-06 | 14:09

@CoJoNes 13-11-06 @ 13:54
In limburg is dat mode, maar ben het wel met je eens!

Hellsmurfje | 13-11-06 | 14:02

@CoJoNes 13-11-06 @ 13:54

Dat juist wel, maar een schilder die meer dan 40 jaar heeft gewerkt, en deels ongeschikt wordt, mag je niet gaan dreigen te gaan korten omdat ie niet solliciteert. Verder ben ik wel weer voor het aflossen van de staatsschuld, wat het voor mij allemaal lastig maakt te kiezen voor 1 partij.

De StoorZenDer | 13-11-06 | 13:59

-weggejorist-

Shadylololol | 13-11-06 | 13:55

@De StoorZenDer 13-11-06 @ 13:51
Als ik gedwongen wordt solidair te zijn, heb ik dan ook het recht gezonde werklozen aan te spreken en te vragen waarom ze niet aan het tomatenplukken zijn?
Moet je voor de gein eens proberen, wordt je meteen op je bek geslagen.

CoJoNes | 13-11-06 | 13:54

@litebyte 13-11-06 @ 13:50
Het totale idee van hoe nl moet werken volgens de sp werkt niet. Een werkend idee begint met een sluitende begroting en dat is iets wat de SP nooit voor elkaar gaat krijgen, tevens is het handig dat bedrijven het leuk vinden om in NL te blijven en dat zal ook niet het geval zijn onder de SP.

Hellsmurfje | 13-11-06 | 13:54

en na allemaal de SP slogan:
"Arbeit macht frei"

Pigha Lal | 13-11-06 | 13:52

@kapoerewiet 13-11-06 @ 13:51

samenzang verbroedert. Dus niet zeiken maar zingen!

vergruizer3 | 13-11-06 | 13:52

haha op radio 1 een briesende Kees Driehuis die zichzelf probeert te verdedigen tegenover een vrouwtje van de VVD.

simonsays | 13-11-06 | 13:52

Men mag best de TOP aanpakken (Fleischbaum enzo). Als ik 8000 netto per maand verdien, dan heb ik die kinderbijslag/hypotheekrente aftrek van het deel BOVEN de 350.000 niet nodig.

Loon naar arbeid, solidariteit naar inkomen.

De StoorZenDer | 13-11-06 | 13:51

@litebyte 13-11-06 @ 13:42

Niemand hoeft Marijnissen af te schilderen als communist, hij heeft het zelf nooit onder stoelen of banken gestoken. Hallooo!!! de man heeft tot 1995 Mao bewonderd en is groot geworden binnen een bolwerk van Stalinisten! Zou iemand met een NSB-verleden zoveel stemmen krijgen? Denk het niet. Maar over de misdaden tegen de mensheid uit naam van het communisme is veel minder geschreven dan over het Nationaal Socialisme. Dus zie je nog steeds naieve jongeren, rondlopen met rode vlaggen. Die kindertjes weten niet dat ze over lijken gaan... Er wordt in salonsocialistische kringen zo met twee maten gemeten. Oogkleppen op en zingen maar.

kapoerewiet | 13-11-06 | 13:51

De StoorZenDer 13-11-06 @ 13:45

ja. en daarom CDA. Solidariteit werk niet door een club te betitelen als "de rijken" om vervolgens dmv jaloeziebelasting alles van deze groep af te pakken en aan "de armen" te geven.
(de rijken zijn voor de SP iedereen die iets meer dan modaal verdient, dus dan weet u wat u kunt verwachten...)

vergruizer3 | 13-11-06 | 13:51

Rellsmurfje: echte economie... of rechtsche economie? Welke plannen werken dan niet?

litebyte | 13-11-06 | 13:50

Ik vind dat de sp in de regering moet omdat marijnissen dan hard moet werken en met een beetje geluk zijn hart het begeeft !!!

El_CapodiTuttiCapi | 13-11-06 | 13:48

@De StoorZenDer 13-11-06 @ 13:45
Dan heb je je verstand in je reet zitten... Want dan werk je onder jan 60 uur voor de staatskas! Omdat iedereen die teveel verdient een asociale proleet is en iedereen die niets doet is zielig.... Die plannen van Maorijnissen werken in een echte economie namelijk niet.

Hellsmurfje | 13-11-06 | 13:47

Ik heb hem afgezet, koffiemoppie begon te morren. :S

Traag | 13-11-06 | 13:46

... moehahahahaha... wat een paniek weer onder onze Neocons-reageurders. En Waarom toch?

Comrade Enver Hoxha | 13-11-06 | 13:45

Ik maak 60 uur per week, waarvan 20 als freelancer. Stem toch SP, gek he.
Wel eens van solidariteit gehoord?

De StoorZenDer | 13-11-06 | 13:45

@Salvatore Riina 13-11-06 13:34

Hoax! Lucas is gewoon volle bak in functie. Zo mocht hij dit weekend nog het voor GeenStijl bijzonder precaire dossier van Sinterklaas in Transvaal behandelen. Het komt allemaal goed met de Balk morgen.

di9 | 13-11-06 | 13:43

De TYFUS @El PiS 13-11-06 @ 13:31

Lachende Scheerkwast | 13-11-06 | 13:43

Die gaat het niet redden, te eerlijk, te duidelijk, te sociaal, te afgeschilderd als een communist door rechts werkschuw f5 tuig, Gelukkig is er altijd rita nog om op te stemmen

litebyte | 13-11-06 | 13:42

Heb je wel een geeikd en gecertificeerd "f5" toetsenbord?

wisselend | 13-11-06 | 13:41

@jottum, communisme heeft ook niets met arbeidsethos te maken - in tegendeel. Jan moet het hebben van de thuiszitters.

*klikt GS weg en gaat weer aan het werk*

kapoerewiet | 13-11-06 | 13:41

Ik heb echt 10 minuten op F5 lopen rammen en het bleef constant 50/50. Alsof er een limiet op stond. Alsof in geprogrammeerd is dat meer dan 50% oneens niet mogelijk is... Verdacht!

Jorgen | 13-11-06 | 13:39

makkie 13-11-06 @ 13:33 Blijkt maar weer dat onder de mensen die niet werken (80% van de mensen die nu kan reageren op een dergelijk standpunt werkt niet) enkel en alleen aan zichzelf denken.... foei, past niet bij het comminisme wat Jan voorstaat!

jottum | 13-11-06 | 13:38

@Makkie
Nee, dat komt omdat de meeste SP-stemmers de hele dag voor hun schermpje doelloos uit hun neus zitten te vreten. Internetstemmingen zijn nooit illustratief.

kapoerewiet | 13-11-06 | 13:36

Reclame: Jan is even reauken.

De StoorZenDer | 13-11-06 | 13:36

@Lachende Scheerkwast 13-11-06 @ 13:29
Stem Wilders- stem op luchtkastelen, losse flodders en mooie praatjes die geen gaatjes vullen.

Zeurders | 13-11-06 | 13:36

di9 13-11-06 @ 13:30

Lucas ... is dat die gozert die op non-actief is gezet door GS omwille van het beledigen en zeer kwetsende uitlatingen van GS reaguurders ?

Salvatore Riina | 13-11-06 | 13:34

50-50.
Keiharde nederlaag voor GeenStijl hier. Of komt het omdat het geen bindend stemadvies was?

makkie | 13-11-06 | 13:33

Agnes Kant is een Duitse trol!

Ruben Koene | 13-11-06 | 13:33

Ophoeren @ Lachende Scheerkwast 13-11-06 @ 13:29

El PiS | 13-11-06 | 13:31

@Comrade Enver Hoxha 13-11-06 @ 13:21
Aan de kant van de Hollanders. Krijgsgevangen genomen, en later door de Yanks bevrijd.

Traag | 13-11-06 | 13:31

GS was wat laat met deze aankondiging, maar voor morgen heeft Lucas mooi een dag de tijd om een stijlloos GS-belpanel samen te stellen om morgen de Balk eens stevig door te zagen.

di9 | 13-11-06 | 13:30

Beste GeenStijl,

Vriendelijk dank voor de aandacht voor ons prachtige programma en de aftrap van onze verkiezingsreeks. Wij hopen dat u de komende dagen aandacht aan ons programma blijft besteden. Morgen is Jan Peter Balkenende te gast met de stelling: Het CDA moet in de regering. De dagen daarna zijn te gast in volgorde van opkomst: Andre Rouvoet, Wouter Bos, Geert Wilders, Mark Rutte en Geert Wilders. Dan weet u dat vast. We zijn benieuwd naar uw stemadvies in dezen. De andere lijsttrekkers zijn overigens te gast in onze avonduitzending.

Vertroiuwend op een goede samenwerking.

Redactie Stand.nl

Redactie Stand.nl | 13-11-06 | 13:30

De SP moet niet in de regering omdat de kopstukken ervan in het verleden willens en wetens (tot medio jaren negentig!!!) moorddadige regimes hebben gesteund. Nee dus, nee, en nog eens nee. Ik snap niet dat daar uberhaupt discussie over mogelijk is...

kapoerewiet | 13-11-06 | 13:30

NOOIT!!! maar dan ook NOOIT in deregering met die communistische geld weggevers. Let maar op... 2-3 dagen voor de verkiezingen zorgt het CDA en de VVD er wel voor dat het echt duidelijk wordt waar die zogenaamde vriendelijke man voor staat..! De strategie die wouter eerst had "zolang ik niet inhoudelijks zeg dan kan ik ook geen kritiek krijgen" is nu geadopteerd door ome Jan...

jottum | 13-11-06 | 13:29

Jan Maorijnissen, de SP en alle SP aanhangers kunnen wat mij betreft de tyfus krijgen.... STEM WILDERS/STEM RECHTS, dan stem je voor Nederland!!!

Lachende Scheerkwast | 13-11-06 | 13:29

jan for president

Redneck | 13-11-06 | 13:29

Ik kan zo vaak stemmen via UMTS als ik wil...
Via ADSL gaat dat niet.
(Wel eerst de cookies opruimen.)

ruitjes-14159 | 13-11-06 | 13:28

Wie was die laatste beller? "Ik vind dat de SP niet in de regering moet, omdat het allemaal communisten zijn" muhahaha.. "Het zijn allemaal wolven in schaapskleren.."
Mooooooiiii..

El PiS | 13-11-06 | 13:28

Keutelaer 13-11-06 @ 13:24

kijkend naar de economische groeicijfers.... ja, dit rariteiten kabinet is wel zeker goed voor 0031.

vergruizer3 | 13-11-06 | 13:27

@keutelaer

Goh, constructieve bijdrage, joh. Als dit 'reaguurdertje' al ergens door 'gehersenspoeld' is, is dat door tien jaar leven in een ellendige nasleep van een communistische dictatuur. Tel daar nog een donateurschap + lezer van Amnesty International bij op en u begrijpt dat waarom ik struikel over verwende Nederlandse salonsocialistjes en Mao-kokketeurtjes. Dank voor uw aandacht.

kapoerewiet | 13-11-06 | 13:27

Los van alle geintjes zou ik de SP wel eens in de regering willen zien. De vraag is: zal de klap van hen (SP) harder aankomen dan voor het land?

TRS | 13-11-06 | 13:26

Keutelaer 13-11-06 @ 13:24

Denkt u nu echt dat het onder Woutert of beugelbekkie Halsema beter zou zijn gegaan dan nu het geval is ?

Salvatore Riina | 13-11-06 | 13:26

Jan moet niet in de regering. Jan wil zand strooien in de economische motor die huizenmarkt heet. Da's niet goed voor de eigenhuizen bezitter. EN da's niet goed voor de minima. Die krijgen bij economische neergang altijd klappen.
Jan.... doe maar niet.

vergruizer3 | 13-11-06 | 13:25

hoe bel ik radio een vanuit het buitenland dan?

Afdraaier | 13-11-06 | 13:24

MUHAHA, Jan moet ophouden met reauken! Wie was die held?

doktersnuggles | 13-11-06 | 13:24

@Salvatore Riina 13-11-06 @ 13:17

Dat de reaguurders vinden dat Marijnissen niet in de regering mag, is juist reden te meer dat de SP wel op het pluche moet. Denk je echt dat dit... RARITEITENKABINET weet wat goed is voor dit land?!

Keutelaer | 13-11-06 | 13:24

Keutelaer 13-11-06 @ 13:22

En bedankt weer voor uw positieve bijdrage.

Salvatore Riina | 13-11-06 | 13:24

allemaal werklozen en wao/aow'ers die reageren bij dit programma... allemaal van die hopeloze gevallen....

jottum | 13-11-06 | 13:23

Gelukkig voor Jan dat het nummer gratis is, anders hadden alle arme mensen natuurlijk niet gebeld en hadden er alleen maar tegenstanders gebeld

one4you | 13-11-06 | 13:23

Ja hallo
met Van Lunteren!

Ik ben stropdassenverkoper in Someren en ik vrees een tegenvallende omzet indien Wouter Bos met Jan Marijnissen een coalitie vormen!

Diarree = OK! | 13-11-06 | 13:22

Als je niet vanuit het bejaardenhuis belt kom je er niet doorheen bij de ncrv...

doktersnuggles | 13-11-06 | 13:22

Zei Jan niet iets over de vergrijzing dat het allemaal niet zo'n probleem is? lol...

petjesman | 13-11-06 | 13:22

De SP moet in de regering, omdat: alle gehersenspoelde en achterlijke reaguurdertjes hun frustraties dan verbaal spastisch gaan ventileren in deze beerput, dank voor uw aandacht.

Keutelaer | 13-11-06 | 13:22

Hoe vaak ik ook naar de stemmen kijk, het blijft telkens 50/50. Dit stinkt!

Jorgen | 13-11-06 | 13:21

Keiharde SP filtering bij de NCRV :)

Go JAN!!!

wisselend | 13-11-06 | 13:21

wel een lekker ding, die Ghislaine

tafkaFM | 13-11-06 | 13:21

@ Traag 13-11-06 @ 13:19

... aan welke kant, Herr Traag?

Comrade Enver Hoxha | 13-11-06 | 13:21

een echte hollandse tomaat! Rot van binnen!

one4you | 13-11-06 | 13:20

"Dag Moeder, Hier Bandung!"

Comrade Enver Hoxha | 13-11-06 | 13:20

*doet extra alu-laagje op hoed*
Hoe weten jullie dat mijn opa heeft gevochten op de Grebbeberg?

Traag | 13-11-06 | 13:19

Allemaal een uitkering, dus tijd zat om strijdliederen zingen in de rij voor de voedselbonnen... Marijnissen is zooo twintigste eeuw...

kapoerewiet | 13-11-06 | 13:18

Jan is oké als je van communisme houdt , Nah liever niet.

@Marc Rutte,

Niet alleen vindt GS dat maar een merendeel van de reaguurders hier op GS

Salvatore Riina | 13-11-06 | 13:17

@Marc Rutte

Mond houden als grote mensen praten.

De StoorZenDer | 13-11-06 | 13:16

gooi die belasting maar om hoog....

one4you | 13-11-06 | 13:15

Uuuh, GS, er is iedere dag stand.nl, zelf met rechtse politici. beetej heel erg doorzichtig deze campagne.

Maaier | 13-11-06 | 13:14

... nee, Balkenende bij Frits Spits is een zegen voor het land. Mijn God. Weet je welke plaat hij vlgns Frits is? Go your own way van Fleetwood Mac! Fleetwood mac... Was dat niet eauk de maker van Clinton's lijflied (Don't stop thinking about tomorrow)
Zou die Balkie wel eens stagaire's hebben eh.... gehad?

Comrade Enver Hoxha | 13-11-06 | 13:14

de SP moet natúúúrlijk in de regering
waarom?
omdat GeenStijl vindt dat ze NIET in de regering moeten!
makkelijk toch!

Marc Rutte | 13-11-06 | 13:12

*pakt de telefoon*

mid-rechts | 13-11-06 | 13:11

Wat is de achterliggende gedachte van deze advertentie vandaag bij alle topics? "Een stijlloze advertentie van Volkskrant Banen".

rosalie | 13-11-06 | 13:07

Ik stem uiteraard EENS :). Jan is prima oke, zo'n beetje de enige integere lijsttrekker die ik weet te verzinnen, en verdoemme, hij verwacht ook nog van zijn personeel dat ze hun werk met fatsoen uitvoeren! Hoe veel mooier kunnen mijn liefdevol afgedragen *kuch* belastingcentjes beter worden besteed?

..zapper | 13-11-06 | 13:07

Je geefst ze vlees en ze nemen de hele worst.
Die gasten van de SP (wel veel beter dan de PvdA trouwens, dat nog vlees nog vis is) met Jan krijg je pure DDR armoede en onderdrukking en dat is tenminste eerlijk naar de mensen.

petjesman | 13-11-06 | 13:06

Ik vind dat de SP in de regering moet, want Noord-Korea heeft ook bondgenoten nodig.

Henk Hunk | 13-11-06 | 13:03

Komt de poes van Femke nog langs?

doktersnuggles | 13-11-06 | 13:03

Jan is oke.

De StoorZenDer | 13-11-06 | 13:01

Even over enquetes in het algemeen: *wie* blijft die dingen toch manipuleren, en hoe presteren ze het om zelfs op *deze* site de horeca-enquete te verneuken?

Xixulon Gralgrathor | 13-11-06 | 13:00

Ben benieuwd hoe Jan er over denkt.

prohibitandis | 13-11-06 | 12:59

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl