Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Richard de Mos Vaarwel Fotospecial

ANP-19753579.jpgRichard de Mos, RDM voor intimi, kijkt uit over de Nieuwe Waterweg. Het door Wilders gewieberde TK-lid waaide zich zondag het hoofd leeg met frisse Hollandse kustluchten ter overpeinzing van zijn toekomst. GeenStijl was erbij en maakte een contemplatief fotoverslag met de gevallen cameramagneet van de PVV. Saillant detail op bovenstaand beeld. In de verte lacht een meeuw... ANP-19753620.jpgRDM staart gedesillusioneerd naar de afgrond. Potdomme. Hij zal toch geen gekke dingen doen? Niet doen, Ries! Dat moeten anderen weer opruimen. Pok Pok. Hallo, iemand thuis in de kokosnoot? Kom op, man. Er is leven na de PVV. ANP-19753630.jpgAh, gelukkig. Niks aan het handje. RDM gaat een strandwandeling maken. Strandwandelingen zijn goed. De wereld zou er een stuk beter voorstaan als iedereen aan strandwandelingen deed. Wind en water verjagen iedere kater. ANP-19753577.jpgDit is mooi. Hou dit vast, Richard. Denk om je schoenen, er ligt allemaal zeesnot. ANP-19753578.jpgJuist. Hier loopt een man die nadenkt over de keuzes in het leven. Bonusfoto met extragratis witte vogels. Voor het contrast. Of zoiets. ANP-19753526.jpgOei. Terugvalmomentje. RDM zijgt vertwijfeld ter aarde. Naast zijn al even gevallen omafiets. Kapotstuk. Dit ziet er slecht uit. Huilie? Hoe. Nu. Verder? Kop op, RDM! Staar over het water. Daar, ergens in de verte, is altijd een antwoord. ANP-19753476.jpgDonkere wolken pakken zich samen boven RDM en zijn politieke carriere. Maar Richard kijkt tenminste weer fier over de Nieuwe Waterweg. ANP-19753477.jpgEn daar is het licht! RDM wordt getroffen door een tsunami van allesverhelderende lumen. Nu afwachten of de sympathieke held van dit verhaal dat licht ook ziet. Richard! Sta op, en wandel. ANP-19753632.jpgAt your service. RDM is eruit. Terug naar de kust. Let's work. ANP-19753580.jpgRDM werpt nog één laatste welverdiende blik over de einder. Kátharsis, hoe moeilijk kan het zijn? En kijk nou. Een veeg teken aan de omen-wand. De meeuw is weg...

Reaguursels

Inloggen

RdM altijd +1

Binnenbaan | 12-07-12 | 18:54

Geert kijkt wel uit

Veel Vaak | 10-07-12 | 14:33

Haha RDM moet blijven!

Geert waar is je hart?

PLEUR RDM OP 50 EN LET OP HOEVEEL ER WORD OP GESTEMD EN DAN SORRY ZEGGEN!

Baskraan | 10-07-12 | 11:56

Gaat PVV totaal geen stemmen kosten. Ruimde andere partijen hun afval maar op zoals wilders het doet. De meeste partijen laten ze stil het toneel verlaten. Geef mij de aanpak van wilders maar. Als hij de totale macht krijgt zal hij ook de steden ontdoen van de regenten.

Veel Vaak | 10-07-12 | 02:12

Dom figuur kunnen ze missen als kiespijn. Begrip voor deze keuze van wilders.
Snap alleen niet wat die pretkop barry madleder nog moet betekenen voor mijn club.
Barry heeft de uitstraling van elmo en het IQ van pino.

Veel Vaak | 10-07-12 | 02:07

Vond dat dommige hoofd van 'm wel grappig. Jammer dat deze clown opstapt, heb me nooit aan hem geirriteerd i.t.t. Graus en Lucassen.

despecialist | 09-07-12 | 23:51

Het is net Dustin Hoffmann in Rainman.

Filterzakje | 09-07-12 | 23:03

In Griekenland zoeken ze nog iemand. Iets met geld en financiën...

Warhoofd | 09-07-12 | 20:10

Jammer voor hem... en een beetje voor ons. Hij had wel humor!
En... hij had weldegelijk capaciteiten! En als we alle liegende politici eruit moeten gooien blijft er weinig over!

Een Soort Iets | 09-07-12 | 19:58

(leuke bijdrage overigens)

milky bar | 09-07-12 | 17:16

De man lijkt me ideaal om een middelgrote amateurvoetbalclub te leiden. Met z'n naam haalt hij wat extra sponsorgeld binnen waarmee het eerste elftal na 12 jaar weer eens promoveert en eindelijk de hoofdtribune kan worden opgeknapt. Veel meer moet RdM niet willen.

milky bar | 09-07-12 | 17:15

@La Vie En Rose | 09-07-12 | 14:45

Wat een buitengewoon goed doordacht verhaal van je (dit keer). Het is idd. een schande dat iemand als de zwangere vrouwen- mepper Dion Graus gewoon blijft zitten. Een aanfluiting voor iedere politieke partij.

Supermatthijs | 09-07-12 | 17:03

Als hij slim is ( ergens zit dat wel in hem )neemt hij de tijd om te groeien. Hij heeft teveel Geert Wilders na willen doen. Dat kan, mits je weet waarom en hoe je het moet doen. Het is geen kwaaie maar wellicht nog wat te onbenullig. Probeer jezelf te bewijzen maar zing wel een toontje lager.

KeurMeester | 09-07-12 | 17:02

-1 Voor deze kutfotos

Annooijfjuuder | 09-07-12 | 16:56

Goeie gozert. Ik zou hem terughalen als ik Geert was.

lekker wijf | 09-07-12 | 15:26

Lekker doorgaan in Duh Haag, Richard!

CynischeAmbtenaar | 09-07-12 | 15:19

Conclusie: Wanneer vindt het Afscheidsconcert in het ADO-stadion plaats? Of toch eerst nog even een Meldpunt "RDM Moet Blijven"?

Musset | 09-07-12 | 15:00

Richard de Mos,
Voor jou :

http://www.youtube.com/watch?v=DB3W0qELhEc

Life is like a ferris wheel
It keeps on turning without feel
As it spins round and round
It picks you up and lets you down
Up and down and back again
The world seems to be in a spin
Will this crazy cycle ever end?
And when it does-- what then?

The sun goes down and comes up again
I can't remember where I've been
The Ferris wheel goes round and round
I wonder if I'll hit the ground
I almost do-- I almost do,
But then somehow I've made it through!
The wheel climbs on-- I'm up on top again
Where is my life leading to?
Whatever am I coming to?
Sometimes fast-- sometimes slow
It makes a circle as it goes
As I face the ground below,
I fear the wheel may lose control
I know that I've been here before--
I do no know much more

Then the wheel begins to rise
And I can almost touch the sky
It feels so good it makes me glad
And now my life doesn't feel so bad
The good and bad times come and go,
As round and round the wheel must go
And you and I -- ride this wheel of life.

Richard, ik hoop van harte dat je mee blijft draaien in de politiek!


Ben Adam | 09-07-12 | 14:47

De Mos is een volksjongen, was een markant Kamerlid, geliefd bij vriend en vijand en een groot deel van de PVVkiezers, kon goed met leden van andere partijen samenwerken, maar is bovenal zeer loyaal naar Greet en de PVV, met een behoorlijke staat van dienst binnen de partij:

"Voordat De Mos lid van de Tweede Kamer werd was hij beleidsmedewerker voor PVV-Kamerlid Martin Bosma. Hij was eerder onderwijzer op een basisschool in de Haagse achterstandswijk Spoorwijk. Bij de Tweede Kamerverkiezingen 2006 stond de Mos als tiende op de kandidatenlijst van de Partij voor de Vrijheid. Op 1 september 2009 volgde De Mos in de Tweede Kamer zijn partijgenoot Barry Madlener op, die de Tweede Kamer verruilde voor het Europees Parlement.[1] Op 3 september 2009 hield De Mos zijn maidenspeech in de Tweede Kamer tijdens een debat over de uitdieping van de Westerschelde.mSinds 11 maart 2010 is De Mos ook gemeenteraadslid van Den Haag"
nl.wikipedia.org/wiki/Richard_de_Mos

Ik vind dan ook dat Greet en zijn adviseurs dit totaal verkeerd hebben aangepakt.

Allereerst had Greet de Mos - gezien diens staat van dienst - in een persoonlijk gesprek het besluit van de samenstellers van de kandidatenlijst (neem aan dat hij dit niet in zijn eentje heeft gedaan) mee moeten delen. In dat gesprek had hij de Mos, een gevoelsman, de hemel in moeten prijzen over zijn inzet en loyaliteit en vervolgens moeten mededelen dat er was besloten om kamerleden met een dubbelfunctie (was een noodmaatregel omdat de PVV bij de verkiezingen in 2010 zowel in de Tweede kamer als in Den Haag een enorme zetelwinst boekte en onvoldoende ervaren kandidaten beschikbaar had) niet meer op de kandidatenlijst te zetten, omdat zich inmiddels nieuwe geschikte kandidaten hadden gemeld. En dat hij de Mos nodig had in de gemeenteraad in Den Haag, waar de Mos veel voorkeursstemmen had gekregen.

Dat Machiel de Graaf, 15e op de kandidatenlijst, nu fractievoorzitter van de PVV in Den Haag, sinds 2010 beleidsmedewerker voor de Tweede Kamerfractie en vanaf 2011 lid van de Eerste Kamer, met grote waarschijnlijkheid in de Tweede Kamer komt en de PVV dan in Den Haag goede mensen tekort komt. Dat er een fractievoorzitterschap voor de Mos in den Haag in het verschiet ligt. Dat de partij hem daar nodig heeft.
Zoiets. Dan was de klap minder hard aangekomen. Dat was te verdedigen geweest, ook voor de Mos naar buiten toe.

Maar de Mos afschepen met een kort telefoontje en als reden opgeven dat de PVV wil vernieuwen, verjongen,
(de Mos is 36, bovendien is hij niet het langst zittende Tweede kamerlid) en hem wel vragen of hij in Den Haag de PVV wil blijven vertegenwoordigen, vind ik een enorme miskleun van Greet.

Iedereen snapt dat deze mededeling, en de manier waarop, de Mos trof als een mokerslag. En hij is nog steeds loyaal. Laat zich geen uitspraken ontlokken, gooit niet met bagger, zoals zijn ex-collega's afgelopen week, veroordeelt dat nog steeds, en doet hun uitspraken af als onzin en hypocriet. De Mos is niet rancuneus, maar heel erg teleurgesteld. En terecht!

Als dat akkevietje met zijn CV, waarop de Mos had vermeld schooldirecteur te zijn geweest, wat niet waar was, (hij heeft wel een HBO opleiding voor schoolleider Basisonderwijs gedaan) de reden was, en de partij niet verder wil met mensen die in opspraak waren gekomen, had Greet dát als reden op moeten geven. Maar dan had hij hem ook niet moeten vragen om in de fractie van de gemeenteraad in Den Haag te blijven.

Zou dat overigens nog een te zware maatregel hebben gevonden, gezien de ernst van het 'delict' en de manier waarop de Mos zich m.i. heeft gerevancheerd. Maar dan trek je één lijn. Dan had Greet overigens ook Graus weg moeten promoveren naar een plekkie achter de schermen. Die is veel vaker in opspraak gekomen, hoewel het grootste deel van die verhalen roddel en achterklap is. Afgezien daarvan, neemt niemand Graus serieus en is de Mos veel geliefder bij de PVV-aanhang dan Graus.

Dus mochten een paar prominente PVVers meelezen:

Niet die dissidenten en hun uitspraken, ook die van Brinkman niet, gaat de PVV stemmen kosten, maar de manier waarop- en de reden waarom de Mos van de kandidatenlijst is afgevoerd.

La Vie En Rose | 09-07-12 | 14:45

Ammelaal fotosoep.

Boris Poepnagel | 09-07-12 | 13:35

Jammer dat Richard moet vertrekken, dit heeft hij niet verdient en volgens mij is dit vertrek ook slecht voor de PVV.
Misschien is dit het gevolg van het Zero-tolerance beleid van Geert, maar hier gaat Geert te ver.

Green-wn | 09-07-12 | 12:50

@Pritt
Ik vond en vind Richard de politicus van het jaar. Ongeleid projectiel, weet ik. Mediaal wat onbeholpen, weet ik. Verbaal direct, weet ik. Heeft naast de waarheid gelopen met schoolhoofd, weet ik. Fundamentalist waar het ADO betreft, weet ik.

Maar wat maakt deze man in mijn ogen zo groot:
1. Vrijdenker: heeft eigen mening, ventileert die en praat BR (Blonde Roerganger) niet naar de mond.
2. Dossierkennis: op klimaatgebied was hij zeer kundig, stelt zich via vele kanalen op de hoogte, luistert goed, overweegt en komt met een bondige analyse.
3. Maatschappelijk betrokken. Wat is nu makkelijker dan mee te drijven in de mainstream welke ons miljarden kost, geheel vrijblijvend. Dat kunnen we -los van voetbal- Richard niet verwijten.

Uitdaging: verkiezing beste scheidende politicus. Criteria zijn maatschappelijke relevantie, oprechtheid, vrijdenken, duidelijkheid, nek uitsteken, humor (www.youtube.com/watch?v=TMyiAdn5SSo) en openheid.

Rest In Privacy | 09-07-12 | 12:32

Tja, RDM was niet de slimste maar daarmee wel een perfecte afspiegeling van de maatschappij die hij vertegenwoordigt. In ieder geval kun je hem nageven dat ie zijn fatsoen heeft gehouden toen ie van Greet te horen kreeg dat er voor hem geen plaats meer was in de herberg. Daar kunnen anderen, met die rancuneuze dweil van een zuiplap-wiens-naam-we-niet-meer-noemen aka de pannekoekenkoning, een puntje aan zuigen.
Ik wens Richard het beste.

rexmundi666 | 09-07-12 | 12:28

Ries, weet je nog?
s'Winters koud en s'zomers heet
IPCC rapport m'n reet

vanlinknaarrecht | 09-07-12 | 12:28

En Greet zag dat het goet was

vanlinknaarrecht | 09-07-12 | 12:25

zonde

MvR1 | 09-07-12 | 12:08

Mocht hem eigenlijk wel itt die mongool van een Grauss.

Bugsy Malone | 09-07-12 | 12:06

Ik moet ook zeggen dat ik het jammer vind. Was een leuke recht voor z'n raap vent die sympathiek over kwam... Een fout weet ik niet. Jammer wel...

Doc Damage | 09-07-12 | 12:03

Een pakkie shag in zijn borstzak had het plaatje compleet gemaakt.

wtf443 | 09-07-12 | 11:43

Ik vind het jammer dat de Mos niet meer mee mag doen van de GroteBondeLeider en ik denk dat de GroteBlondeLeider hier een fout mee maakt.

swebe | 09-07-12 | 11:19

Jammer ik had Richard graag gehouden bij de PVV. Ondanks ongeleid projectiel gehalte. Ondanks dat ik fan ben van Bosma. Deze heeft een verkeerd advies gegeven aan Geert om Ries te wippen.

Mijnbescheidenmening | 09-07-12 | 11:17

Blijkbaar ben ik gewoon de enige die niet alles leest. Fail.

GodBlessAtheism | 09-07-12 | 11:08

"Saillant detail op bovenstaand beeld. In de verte lacht een meeuw..."

Ben ik de enige die heeft opgemerkt dat die meeuw erin gefotosoept is? Vergelijk eerste en laatste foto.

GodBlessAtheism | 09-07-12 | 11:00

Ook al is het maar een klein gevalletje geweest, Geert moet 1 lijn trekken. De linkse ratten zullen, in navolging van de door hen zo bewonderde oude KGB methoden, iedere move die een PVV-er doet of gedaan heeft, duizend keer onder een vergrootglas leggen.
Je was de slechtste niet in de kamer, Richard.
Het ga je goed.

Boy Cot | 09-07-12 | 10:57

RDM is de Johnny Hoogerland van de PVV. Een goeiige loser.

Detlev Tarnowitz | 09-07-12 | 10:46

Mooi hoor, dat Hoek van Holland.

drslaaf | 09-07-12 | 10:45

Ik mocht 'm wel. 'Geurts wegen zijn ondoorgrondelijk'...

Ornoisliefde | 09-07-12 | 10:41

Jammer dat het in Nederland niet mogelijk blijkt te zijn een fatsoenlijke partij in het leven te roepen die tegemoet komt aan de wensen van de gewone werkende NederlanderT. Minder islam, minder immigratie, minder Europa, minder belastingen, kleinere overheid, betere zorg, beter onderwijs etc..

Vindefin | 09-07-12 | 10:39

Bij de volgende verkiezingen zou ik op Ries en dus PVV stemmen. Inmiddels is gebleken dat niet meer kan.

Ulle Ruttelflut | 09-07-12 | 10:20

Foto met fiets en zitpose. Tragikomisch.

Superior Bastard | 09-07-12 | 10:16

Mos was, en is nog steeds een origineel persoon. Sprak soms volstrekte onzin, maar zijn bijdrage was altijd te pruimen. Zo zie je ze niet vaak! Ik wens hem nu een hoofdrol toe in een TALPA-serie als bestrijder van die vreselijke organisaties Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming. Win/win voor onze samenleving en TALPA. Het scenario heb ik al!

Musset | 09-07-12 | 10:14

De Visionair

Bluebook | 09-07-12 | 10:12

Een van de PVVers die iig de camera&media niet schuwde, kennelijk is dat gek genoeg bij de PVV geen pre. Vind het hard dat dat het creatief cv opleuken ( wel het diploma schoolhoofd, maar was het (mss op dagje plaatsvervangend na? ) niet geweest hem kennelijk zo hard wordt aangerekend.
Wel is het een inherent doodnormaal deel van het zijn van politicus, hij is immers niet de fractie uitgezet maar niet op de nwe lijst gezet. Bij het CDA bv keert meer dan de helft vd fractie niet terug, dat is lang niet altijd op eigen verzoek. Daar wordt er echter niet al te veel dramatiek omheen gelegd door de media.
De Mos was in mijn een zeer welkome aanvulling op de kamer, klimaatskepsis is immers zeer slecht vertegenwoordigd, velen kiezen voor het inmiddels redelijk achterhaalde politiek correcte standpunt, nuchter, ontspannen en dingen niet moeilijker & ingewikkelder voorstellen dan ze zijn. Wellicht mede door z'n ervaring als vmbo-leraar waarbij dingen begrijpelijk maken de kern is.
Dank Richard.

seven | 09-07-12 | 10:10

@Meri59 | 09-07-12 | 10:00 |
Vergeten is een groot woord, maar het werd niet meegenomen in het stemgedrag (geen zetelverlies na schandalen)

potsenmakkert | 09-07-12 | 10:10

Toch een echt mens uit de politiek, jammer.

gentle giant | 09-07-12 | 10:04

potsenmakkert | 09-07-12 | 09:53

Je vergeet een belangrijk feit.
PVV aanhang werd voortdurend de fouten van de PVV politici verweten, dus waarom denk je dat ze het vergeten waren?

Meri59 | 09-07-12 | 10:00

Gelogen op je CV,
Niet bij de "Inner Circle" van de PVV.
Ja dan lig je er uit. Net als bij iedere andere partij dat het geval zou (moeten) zijn.
Richt je op de gemeenteraad, tot de volgende verkiezingen. Dat is een betere plek met jouw capaciteiten.
Daar word je ook bedankt door Greet na de verkiezingen trouwens.
Tenzij er een wonder gebeurt, maar dat zie ik zo gauw nog niet.
Vervelend is wel dat Geert nooit openlijk zal zeggen waarom je er niet meer bij hoort.
en voor de rest:
Ik zal je missen als kiespijn.

Dr Hak | 09-07-12 | 10:00

Richard komt beslist op zijn pootjes terecht, hij is gedreven en kan flink in het Haagse aan de weg timmeren.

Sjeng de helle | 09-07-12 | 09:59

@Fret Kroked | 09-07-12 | 09:28 |
De vraag is wel of hij hier slim aan heeft gedaan. Door deze mensen te wippen geeft Geert voor mij 3 dingen aan:
1. Hij is niet loyaal naar zijn eigen mensen die zich voor hem hebben ingezet.
2. Gemaakte fouten blijven je een heel leven achtervolgen.
3. Toen hij aangaf dat de door de gewipte personen begane misdaden 'niet schokkend waren / geen invloed hadden op hun werk', loog hij.
.
Als je daarbij even meeneemt dat het grootste gedeelte van het stemvee dit gedoe al lang vergeten was (en zo niet het niet meenam bij hun beslissing PVV te stemmen) denk ik dat hij een slechte keus heeft gemaakt.
Er is echter ook nog een positief puntje: waar andere partijen falende / liegende / machtsmisbruikende politici gewoon laten zitten laat Geert merken dit niet te tolereren.

potsenmakkert | 09-07-12 | 09:53

Richard

Je bent de afgelopen dagen gedragen door de achterban van de PVV, velen waren niet blij met die beslissing van Geert. En het blijkt nu ook wel waarom dat ze dat doen, jij draagt de PVV een enorm warm hart toe en zet je zelf, zover het in jouw vermogen ligt, voor 200% daarvoor in. ook de manier hoe je nu reageert in de media www.volkskrant.nl/vk/nl/11018/PVV/arti... bewijst dat. Dat is waarom de achterban van de PVV jouw op handen draagt. Dat siert je, daar ligt jouw kracht. Denk maar ff na in de vakantie, ik wil jouw terug zien in Den Haag ! Gewoon laten bezinken en weer met volle moed aan de slag !!

Bedankt !

Meri59 | 09-07-12 | 09:46

@Aszeran | 09-07-12 | 09:25
Die dikke van groenlinks begint inderdaad zelf met het op de persoon spelen.
Die gayboy van D66 is helemaal erg, wat een achterbaks mannetje met zijn moralistisch vingertje.

Onderbuik | 09-07-12 | 09:46

necrosis | 09-07-12 | 09:40 | + 1 -
LOL,
Die man wordt nog eens een casus voor psychologen en dergelijke aanverwanten. Als je kop zo "los" hebt ( germanisme voor niet goed sporen) moet je vroeg of laat onderzocht worden.

Sjeng de helle | 09-07-12 | 09:43

@Sjeng de helle | 09-07-12 | 09:36
Mogguh Boeng.
Hij zal toch echt de onderste steen boven willen hebben, anders heeft zijn eurofiele kutpartij geen bestaansrecht.

necrosis | 09-07-12 | 09:40

Bij de PvdA werden dit soort gevallen altijd burgemeester.

trippert | 09-07-12 | 09:38

@deraderendraaien | 09-07-12 | 09:23
PVV heeft nu 49 mensen op de lijst staan, maar wat als ze meer dan 50 zetels halen?

necrosis | 09-07-12 | 09:37

necrosis | 09-07-12 | 09:33 | + 2 -
Mogge necro,
die maakt overuren en ramt met zijn "Bulles" tegen de muur uit frustatie dat hij nog niets gevonden heeft.

Sjeng de helle | 09-07-12 | 09:36

Richard een stapje terug, om dan 2 stappen vooruit te maken. Blijf voor de PVV denken dan komt alles goed met u. Geert heeft nou eenmaal een hekel aan mensen die niet helemaal de waarheid hebben verteld bij solicitatie. Richard laat zien in de gemeenteraad dat je thuis hoort bij de PVV, dan kom je vanzelf terug in de partij.

Peter4751 | 09-07-12 | 09:36

Ik ben benieuwd hoeveel mensen Arogander al aan het werk heeft gezet om de doopceel van alle nieuwe PVV'ers ondersteboven te keren.

necrosis | 09-07-12 | 09:33

Hoog Sammy, kijk omhoog Sammy!

Kingeef1975 | 09-07-12 | 09:30

De Mos is gewipt vanwege zijn leugenachtige CV. Wilders heeft iedereen van niet-onbesproken gedrag eruit gegooid (Bemmel, Lucassen). Dat had hij zich waarschijnlijk al lang geleden voorgenomen maar niet kunnen permitteren omdat hij het stemvee nodig had.

Als de De Mos dat niet wil of kan snappen is het maar goed dat hij vertrekt. Dan ben je te dom of naïef om volksvertegenwoordiger te zijn.

Fret Kroked | 09-07-12 | 09:28

@Aszeran | 09-07-12 | 09:25
Ja, mooi, he.
Dat nadrukkelijk niet gekwetst zijn.

vetkleppert | 09-07-12 | 09:27

Ik vind het een baas

De Epibreerder | 09-07-12 | 09:26

Hou een sop zeg, dalijk knalt ie zichzelfs nog een bullet deaur zijn head!

klabanus ten Haave | 09-07-12 | 09:25

61 | 09-07-12 | 09:16
 
"... daar hoeft u geen complotdenker voor te zijn..." Mijn bloeddruk gvd.
 
"De heer de Mos is mij te weinig waard dat hij mij kan kwetsen, dank u wel" zei ze bijna jankend.
 
En dan durven ze het te hebben over de integriteit van de PVV.

Aszeran | 09-07-12 | 09:25

Meneerj de schooldirecteur de Mos mag gewoon nog in de gemeenteraad in Den Haag blijven, dus zo zielig is het allemaal niet mensen. Wel jammer, dat wel.

Den Meester | 09-07-12 | 09:24

@necrosis | 09-07-12 | 09:19
De lijst is reeds bezet zoals we nu weten, maar bedankt voor je sympathieke aanbod!

Misschien in de gemeenteraad beginnen samen met d Mos lijkt mij een betere optie. Ik mag die gast wel.

deraderendraaien | 09-07-12 | 09:23

61 | 09-07-12 | 09:12 |
Merkwaardige menssoort?
U zit al vroeg aan de drank op deze maandag.

Freddie Stobart | 09-07-12 | 09:22

Die nieuwkomers hebben vast niets boeiends op hun kerfstok. Kan je van Geert zeggen wat je wilt, maar over het algemeen leert-ie wel van fouten die hem in de media niet uitkomen.

Lyrthion | 09-07-12 | 09:22

Een man met zoveel talent. Richard kan zo directeur van een basisschool worden. In de Haagse Schilderswijk bijvoorbeeld.

BjdeB | 09-07-12 | 09:21

@deraderendraaien | 09-07-12 | 09:13
Zo te zien heeft Wilders wat openstaande vacatures, niets voor jou?
Mijn stem krijg je direct!

necrosis | 09-07-12 | 09:19

Arme man. Uitgekotst en bespogen door "beschaafd Nederland", alleen omdat hij zich uitsprak voor de PVV. Nu door datzelfde gespuis geïnterviewd en met meelij omhangen omdat hij van de lijst werd gezet. (De kassa van het moraal rinkelt vals op de achtergrond.)

*krokodillentraantje wegpinkt, als een waarlijk oprecht genuanceerd weldenkmensch met een verlangen naar (nog) meer EUropa*

Jan Passant mk2 | 09-07-12 | 09:19

hoeveel maanden wachtgeld?

watsinneneem | 09-07-12 | 09:19


Reinaert | 09-07-12 | 09:11 | + 1 -
Mocht hem eens meemaken tijdens een meeting kwam toen totaal anders over, het is geen domme jongen.
Komt wel wel moeilijk uit zijn woorden.
Of hij daadwerkelijk die vrouw gemept heeft weet ik niet, er heeft geen vervolging plaats gevonden. Weet zelfs niet of er überhaupt aangifte is gedaan. Bij de meeting ging hij wel serieus op de gestelde vragen in en was heel direct.

Sjeng de helle | 09-07-12 | 09:19

Jammer Richard, voor mij was je de sympathiekste van het stel. Maar ja, Geerts wegen zijn ondoorgrondelijk...
Succes verder, het komt vast goed!

Dr.Zeldenrust | 09-07-12 | 09:18

@Cuyahoga | 09-07-12 | 09:10
Al dat klimaat- en duurzaamheidsgedram heeft helemaal niks met milieu te maken. Het is een vehikel van zure armoedzaaiers om anderen naar beneden te trekken tot hun niveau. Het zoveelste instrument van nivellering met een quasi moreel sausje in de vorm van de wereld vergaat.
Want wie echt iets voor het milieu en de leefomgeving wil doen, plant zich niet voort. En schaft op z'n minst onmiddellijk de fokpremie af.

vetkleppert | 09-07-12 | 09:17

De nieuwe PVV lijst is al een paar dagen bekend en ik hoor nog steeds geen schandalen rond de 'binnenkomers'...... is Arrogander nog aan het broeden of is er niks te vinden?

Fatwabuster | 09-07-12 | 09:16

Het lijkt hier de Story wel!

Boer-konijn | 09-07-12 | 09:14

Ik zou het prima vinden als Richard de Mos beslist in de gemeenteraad te blijven hangen voor de PVV om daar verder te groeien.
Hij doet mij toch een beetje denken aan Jan Schaefer vroeger bij de PvdA als zeer aanspreekbaar voor het volk.
Mocht hij toch beslissen te vertrekken dan zeg ik bij deze bedankt Richard!

deraderendraaien | 09-07-12 | 09:13

Sorry Pritt, dit is een van je slechtere.
Evenals Quidd geniet ik vaak van je scherpte, maar dit is geen niveau. Los van de mate waarin RdM hoogbegaafd is beoordeel je iemand op wat hij doet. Daar mag je schijtlollig over doen, maar de intellectueel kenmerkt zich door grenzen. Jazeker, ook voor zelfverklaarde vrijdenkers onder ons merkwaardige menssoort.
Richard heeft veel gedaan, en vooral veel zinvols. Zo wist hij de klimaathoax te beteugelen, en opportunist Van Gent te kalmeren toen men nog dacht dat iedereen in molens en panelen moest geloven. Waar is dit moment?
Pritt, dat zo je hebben gesierd, nu een verloren en mislukt moment. Ik had je -als de grote roerganger- hoger ingeschat.

Rest In Privacy | 09-07-12 | 09:12

Ik mis een achtergrondmuziekje. André Rieu of zo.

Schoorsteenveger | 09-07-12 | 09:12

@Sjeng de helle | 09-07-12 | 09:09

Ja. Die. Totaalmalloot-met-losse-handjes. Lief voor poedels en ander spul maar je kan er maar beter niet mee getrouwd zijn want dat is letterlijk en figuurlijk een pijnlijke situatie.

Reinaert | 09-07-12 | 09:11

@N=1 | 09-07-12 | 08:40
Ohh?

Terpetijnzeikert | 09-07-12 | 09:11

@Godsammekraken | 09-07-12 | 08:36
Die vind ik heel scherp en dat op de vroege ochtend! Chapeau.

Terpetijnzeikert | 09-07-12 | 09:11

Ach joh, hij is gevraagd door Wilders in de gemeenteraad van Den Haag plaats te nemen. Is even slikken maar went ook wel weer.

Simon_GS | 09-07-12 | 09:10

Hij heeft als een don Quichot tegen windmolens gevochten maar was al bij voorbaat kansloos.
Vanwege zijn accent, positieve inborst en behoefte om humor te maken is er niemand van dom Nederland die ooit inhoudelijk is ingegaan op wat hij over de klimaathoax te vertellen had.
En daar heeft hij het 100% bij het rechte eind.
Maar het gepeupel wordt liever voor de gek gehouden door retichvretende terrasverwarmerhaters die ons en onze kinderen dagelijks een schuldgevoel aanpraten om de miljarden omvattende duurzaamheidsindustrie te kunnen blijven beheren.

Cuyahoga | 09-07-12 | 09:10

@necrosis | 09-07-12 | 08:55 |

Ik word van Fleur Agema net zo geil als van Maartje van Weegen op een maandagochtend. Maar om je hormonale systeem te hercalibreren: check deze VVD wethoudster ff: www.RajaMoussaoui.nl

applaus voor de paus | 09-07-12 | 09:07

In de kamer zat hij boven zijn nivo.(hoewel hoe hij IvG wegzette was gedenkwaardig) Tekort aan mankracht waarschijnlijk. In de haagse gemeenteraad zitten allemaal van die VMBO'rs dus daar steekt hij met kop en schouders boven uit.

openluchtgevangenis | 09-07-12 | 09:06

Richard, op een oude fiets moet je het leren.
Succes jongen!

Gefundenes Fressen | 09-07-12 | 09:06

@kippevlees | 09-07-12 | 08:53

U heeft met RDM gelachen ja? En u mag ook Geert zeggen? U hoort bij de intimi?

En dan toch die opmerkelijke switch.. van je vrienden moet je het hebben.

Bruno Alaska | 09-07-12 | 09:04

@Cuyahoga | 09-07-12 | 09:02
Goed idee. Ik zet vandaag ook de verwarming op 35 graden en de airco op 18. En dan ga ik ondertussen lekker een stukje rijden met de roffelende zescilinder.

vetkleppert | 09-07-12 | 09:04

Ik ben niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn die zegt dat 'ie het jammer vindt dat Richard de Mos afgeserveerd wordt. Wat mij betreft toch één van de meest open kamerleden en zéker in PVV-kringen één van de meest normale mensen. Maar goed, politiek en menselijke maat gaan niet altijd even goed samen, dat weet iedereen.

Mocht je meelezen Richard: veel succes bij wat je ook gaat doen.

Ik ga me wel weer ergeren aan totaalmalloot Dion Graus. Shit happens.

Reinaert | 09-07-12 | 09:03

Bedankt Richard,
uit eerbetoon zet ik vandaag de verwarming op 25, alle deuren, ramen en kranen open.
Gewoon omdat het kan en vooral omdat het geen fok uitmaakt voor 'het klimaat'.

Cuyahoga | 09-07-12 | 09:02

Hielp ik je daarom uit de goot ? Was dan jou vriendschap niet zo groot ? Hoe vaak lag jij daar in mijn bed ? Zag jij nooit van je vriend, aan de muur zijn trouwportret ? Ging er dan echt niets door je heen, ben jij zo hard en zo gemeen ?
Maar alles is voorbij.

Marcus Porcius Cato | 09-07-12 | 09:01

Niet getreurd mensen. De man is niet uit de PVV gezet, hij is niet meer verkiesbaar voor de tweede kamer. In Den Haag zit ie gewoon nog, en kan die zich nu volledig richten op zijn Hollandse St Tropez.

PVV heeft schijnbaar voldoende mensen om dubbele functies te gaan mijden nu, en dan is het weer niet goed...

ZKH EénOog | 09-07-12 | 09:01

Volgens mij had Wilders beter die Dion Graus kunnen wippen. De Mos was voor de PVV een goede politicus. Affijn, de wegen van Greet zijn niet te doorgronden.

BeunDeHaas | 09-07-12 | 09:00

Erg jammer. Vooral op het gebied van duurzaamheid, klimaat en hoe heet die toiletjuffrouw van de tweede kamer ook al weer was ik het helemaal met hem eens.
Ze hadden inderdaad beter Graus eruit kunnen zetten, wat mij betreft.

vetkleppert | 09-07-12 | 08:57

Mogguh@All,
wat Richard momenteel ondergaat beleven heel wat werknemers op dit moment, Treist genoeg, alleen hebben die niet zo'n goede wachtgeldregeling en worden niet geholpen bij het vinden van ander werk, zoals de opstappende Kamerleden.
Waarschijnlijk is Richard opzij gezet omdat hij zijn CV niet correct had aangerijkt. Hij had daar opstaan dat hij schooldirecteur was geweest en dat was hij niet.

Sjeng de helle | 09-07-12 | 08:56

Zolang Fleur maar op de kieslijst staat, zal het me jeuken wat er met de rest gebeurt.

necrosis | 09-07-12 | 08:55

Fijne gast!
Kon je altijd wel mee lachen!
Jammer dat je hem uit je eenmans partij hebt gedonderd Geert want nu gaat mijn stem op 12 mseptember naar: Alexander Pechtold!

kippevlees | 09-07-12 | 08:53

Wat doet die fiets daar ???!!!

Bibbel | 09-07-12 | 08:52

Hij ziet er eerlijk gezegd uit op die foto's als een kneus, het is ook daarom dat ikzelf de camera altijd haat. Je moet als mens natuurlijk wel je beperkingen kennen.

ZSU-23-4 | 09-07-12 | 08:51

prachtige kerel die Ries

Donkey Bong | 09-07-12 | 08:50

Sneu voor de man. Hij was een zichtbaar Kamerlid dat geen blad voor de mond nam. Verdiende eigenlijk beter, maar als zijn cv-akkefietje hem vergeven wordt, dan zouden ook Van Bemmel, Lucassen en Hernandez dat mogen verwachten. De lijn lijkt me duidelijk, maar als Kamerlid kwam RDM wel tot zijn recht, in tegenstelling tot die andere drie.

Stijlicoon | 09-07-12 | 08:50

Je moet er toch niet aan denken,dat er een dag geen PVV nieuws/drek zou zijn,, wat moet je anders breed uitmeten?

Dropke | 09-07-12 | 08:48

@Godsammekraken | 09-07-12 | 08:36
Begrijp me goed. Sympathieke gozer maar not the sharpest pencil in the box.

Godsammekraken | 09-07-12 | 08:48

Weet je zeker dat het geen stills zijn uit een volkszanger z'n videoclip?

Aszeran | 09-07-12 | 08:47

Dacht dat alleen horizontale strepen dik maakten.

Bruno Alaska | 09-07-12 | 08:45

Ik snap Geert wel dat hij een redelijk ongeleid projectiel als De Mos eruit zet. Of het tactisch handig is of dat hij beter wat meer energie had kunnen stoppen in het begeleiden van deze man die soms inderdaad niet zo'n handig beeld neerzette van de PVV, dat zal de toekomst leren. Het was in ieder geval iemand die wat kleur bracht bij de PVV.

Ik snap de kramp van Geert daarbij ook wel. Heeft heel wat te verduren gehad. Jammer alleen dat elke scheet zo uitgemeten word bij het lievelingetje van GS.

Passie-op | 09-07-12 | 08:45

RdM, we zullen je missen!

Dichter des Internet | 09-07-12 | 08:42

Weten we al waaróm deze heerlijke knul is verbannen door Blondie?

peppievankokkie | 09-07-12 | 08:42

^@Joris. Servert rookt

N=1 | 09-07-12 | 08:41

Veel plezier met het wachtgeld!

gristen | 09-07-12 | 08:41

RdM, fijne gozer. Is altijd wel in voor geintje.

Dam Schreeuwer | 09-07-12 | 08:41

Zo voelde Diederik Samsom zich ook, toen hij afscheid bij Greenpeace nam.

kapotte_stofzuiger | 09-07-12 | 08:41

Tja, Fleur heeft een kutje.

N=1 | 09-07-12 | 08:41

Zo kan het dus ook.... letten jullie even op Hero, Huilie en Huilie.... stelletje rancuneuze droeftoeters!

Fatwabuster | 09-07-12 | 08:41

Het heeft wel een hoog zelfmoord gehalte. Waar is de foto dat hij met een steen rond z'n nek aan de waterrand staat?

M@rk | 09-07-12 | 08:41

Tja, Fleur heeft een kutje.

N=1 | 09-07-12 | 08:40

De Mos heeft humor en kon de PVV standpunten uitdragen op een vriendelijke manier. Ik denk dat Geert hier een fout gemaakt heeft door de Mos er uit te gooien, dit had Dion Graus moeten zijn.

IJStengel | 09-07-12 | 08:40

leuk !

exkoppijn | 09-07-12 | 08:38

"waaide zich zondag het hoofd leeg"? Nog leger wordt een medisch risico dunkt me.

Godsammekraken | 09-07-12 | 08:36

Nou je wordt bedankt, doei en tot nooit weer ziens.

BlackDeathMetal | 09-07-12 | 08:34

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl