achtergrond

Geenstijl

"Welkom op internet"

Ik ben van de Duvis, en ik hoorde dat er hier een fuif is...We waren al een tijdje op zoek naar ervaren journalisten met een goed netwerk, en evenzo groot ego. In bezit van scherpe pen en minimaal 5 jaar ervaring. Maar dit weekeinde bood een logger zichzelf aan. Meneer dacht wel dat hij het beter kon, dus stuurde op verzoek zijn pennenvrucht. Ja, dat krijgen we dus elke dag te verwerken: epistels met als begin: 'Wat er vandaag nou weer gebeurdt (sic) is..' of 'Nederland gaat naar de klote..' Gelukkig vaak voorzien van een cv zodat wij in ieder geval ook wat te lachen hebben. Maar goed, onderstaand verhaal was van een heel andere orde, dus lees en geniet mee. Weest gerust, wij blijven nog wel even zoeken...

---start correspondentie----

Ik zou graag willen solliciteren als redactielid of columnist bij de website van geenstijl. Dit is omdat ik graag met mensen ben en graag met mensen omgaat en zo nu en dan een verhaal schrijft over wat ik meemaak of wat er gebeurt in de wereld.
Groet, M.

------vervolg-----

Mijn stukje zal gaan over: Internet

Inleiding:

Steeds meer mensen gaan eigen websites openen, nemen een internetabonnement en zitten steeds vaker achter internet. De reden hiervoor is dat er steeds meer informatie op het "net" te vinden is.

Internetten thuis of werk?

Wat ik al eerder zei, is dat steeds meer mensen gaan internetten. Deze oorzaak is afhankelijk van de websites die men bezoekt en de informatie die men dagelijks bekijkt. Een voorbeeld is ebay; op ebay kan je kopen en verkopen, dat weten we dan allemaal wel, maar mensen worden eigenlijk gedwongen om op de ebay site te blijven zodat deze mensen hun bod kunnen nakijken en zorgen dat er niemand anders "over heen bied". Dit mede dankzij de unieke en toch wel slimme stijl van ebay. Tegenwoordig heb je bijna overal de beschikking tot het internet, bij de moderne bedrijven is internet een must en er wordt dan weleens misbruik van gemaakt, dit heeft te maken met het feit dat mensen zoveel vrije tijd hebben met het internet dat ze bijna geen beperkingen hebben en graag over de balk gaan. Hier zijn werkgevers niet zo blij mee en er zijn weleens gevallen in de rechtzaal waar een werknemer is ontslagen, omdat die persoon (bijna) fulltime zat te internetten.

Eigen Website

Steeds meer hostingbedrijven hebben in de gaten gekregen dat er meer vraag is naar websites. De mensen die die websites aanvragen hebben zelf ook in de gaten dat alles wat goedkoper wordt, om een aantal voorbeelden te noemen: -edit:piep-(veel mensen goede ervaringen mee, enkele niet), -edit: PIEP-(duur maar wel betrouwbaar), -edit: PIEP-(net beginnend, maar toch al goed van start gegaan). Deze hostingbedrijven concureren zeer extreem metelkaar door de prijzen aardig naar beneden te gooien. Over een eigen website maar te spreken, tegenwoordig is het makkelijk om een eigen website te maken; zo heeft Microsoft een stukje eigen software en heeft Macromedia zich eigen helemaal gespecialiseerd in het maken van websites.

Hopen dat je hier iets aan heb, ik moet wel zeggen dat het erg moeilijk was om een onderwerp uit te kiezen en was ik nu even niet in vorm met het schrijven van een stukje.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.