Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

ESM: Nederland heeft NIETS meer te zeggen

hermanburns.jpeg We waren wel klaar met dat ESM nadat de Eerste Kamer afgelopen week al te kennen gaf in meerderheid vóór het noodfonds te willen stemmen. Maar dat was voordat Brussel met een luid MOEHAHAHA de vinger gaf aan alle landen die bezwaren hebben tegen de bruusk doorgedrukte aanpassingen van afgelopen vrijdag. Zoals gebruikelijk stond Rutte achter de dijken te miepen dat het allemaal erg snel gaat, maar als-ie dat echt had gevonden, had ie de juridisch discutabele ratificering van het aangepaste ESM door de Eerste Kamer (gisteren) wel tegengehouden. Te laat nu: het noodfonds is doorgedrukt en op belangrijke punten gewijzigd om bankensteun óók mogelijk te maken. Als Herman van Ramkraak nu zegt dat er een noodsituatie is, moeten de Eurolanden onmiddellijk hun chequeboek pakken en geld overmaken. Waarbij die noodsituatie bijvoorbeeld ook het - niet onwaarschijnlijke - omvallen van Bankia kan zijn, zodat we dus met onze pensioenen het pensioengat van Spanje vol mogen storten terwijl falende banken beloond worden voor hun keiharde falen. "Niet alle situaties zijn noodsituaties hoor", piept Jan Kees de Jager in een sneue poging te verhullen dat hij keihard gefeut is door Van Rompuy en Barroso. Die door hun eigen politieke arrogantie (kijk die hautaine rotkoppen als Nigel Farage aan het woord is) niet door hebben dat ze achterlangs genomen worden door de bankensector terwijl sloeberland Slovenië geld ruikt nu er nog wat te halen valt en de hand ophoudt voor gratis geld uit de rijkere regio's.

Reaguursels

Inloggen

Sjongejonge, wat een stoer revolutionair gelul allemaal.

Helaas is de harde waarheid dat solidariteit en eendracht niet in het woordenboek van de gemiddelde Nederlander voorkomen.

Dus blijft het gewoon weer bij wst ruig klinkende Duitse frasen, en gaat men daarna weer braaf gebukt in het maaiveld staan, in afwachting van de volgende penetratie.

houdoe en bedankt! | 04-07-12 | 23:50

-weggejorist-

Kees8374 | 04-07-12 | 23:13

@Pifuzok Ik vind het al heel knap dat je al kan typen achter een toetsenbord, want die universitaire titel handvaardigheid zal je je nergens redden. Ik kan overigens niet voorstellen dat je ook maar iets anders doet en dat je er korter dan 8 jaar over zal doen. Zoveel onbenul heb ik nog nooit gelezen. Zelfs al hadden we het geld wat de PIGS als staatsschuld hebben (meer dan 3 triljard) dan had het ze nog niet gered omdat de meerderheid de belasting ontduikt en de corrupte politici met hun Goldman Sachs bazen en adviseurs gewoon doorgaan met hun piramide spelen en tijdens onderhandelingen hebben ze als schuldenaar nog het lef om ons het mes op de keel te zetten en te dreigen de hele boel op te blazen. JK De Jager is zo'n sukkel dat hij dan maar akkoord gaat. Waarschijnlijk ben je zo'n idioot die gelooft in een Startrek federatie. De realiteit ligt echter meer bij de federatie van Star Wars en als rebellen zullen we moeten vechten om onze vrijheid te behouden. Hillen wil de JSF door onze strot drukken op wat voor manier dan ook. Of mbv een gezamenlijke luchtmacht met andere staten of dmv een nieuw kabinet en waar een demissionair kabinet wel kon beslissen over de ESM, kan het volgens die rovende ondemocraat niet beslissen over de JSF. Ze willen de politieke unie en de bankenunie er nu doordrukken, nu ze er nog zitten doordrukken. Maar straks vormen we met onze 16 miljoen mensen maar een minderheid die over al onze reserves en pensioengelden beslissen, terwijl men in de PIGS landen 10 jaar eerder met pensioen gaat en massaal belasting ontduikt en alleen de laagst geschoolden drie dubbel overdwars genaaid worden. Ik studeer ook maar dan een financieel economische richting. Ik weet dat het moeilijk voor je is en dat je meestal na 'Klokhuis' of 'TicTac' wellicht naar bed moet, maar probeer eens een keer naar 'Tegenlicht' of 'Nieuwsuur' of 'KRO reporter' te kijken met een volwassene die je het kan uitleggen en een maand de tijd heeft om je het uit te leggen. Bovendien is de bescherming van de burger veel sterker door het recht geregeld in de VS mbv o.m. de SOX wetgeving en de IFRS regels, zodat managers ook echt vervolgd worden als ze gaan knoeien met cijfers.
Als de rest van de volwassenen hun Nederlandse medeburger zoveel mogelijk willen beschermen zou ik zoveel mogelijk om stemmachtigingen bij hun opa en oma en oudere buren vragen om via de PVV de JSF wrakken en de EMU weg te stemmen. Ik kan gelukkig met mijn titels altijd Nederland verlaten om ergens anders mijn geluk te zoeken maar ik vind dat de Nederlandse burgers deze roverheid niet verdiend. We kunnen de oude partijen die ons beslissingsrecht en onze pensioengelden weg gaan geven niet laten winnen

Kees8374 | 04-07-12 | 23:13

Een revolutie heb je niet zomaar, maar de kans dat hij er komt wordt wel steeds groter.

Maar voor die tijd moet er een volks opstand komen, zodat de "volksvertegenwoordiger" eindelijk eens luistert. Mocht dat niet werken, dan is het tijd voor een revolutie.

Faux pas | 04-07-12 | 21:30

Gehoord in de wandelgangen te Brussel.
Van Rompuy: "Vind je het ook zo vervelend, dat we steeds worden beschuldigd niet democratisch te werken?"
Barosso: "Democratisch, wat is dat?"

Cor Rupteling | 04-07-12 | 21:29

@normanius | 04-07-12 | 20:33
[Willen we onze soevereiniteit bewaren en af van de EUSSR, dan moeten we breken met de huidige partijen]

Het enige wat DAN nog overblijft is een revolutie, een Nederlandse Lente midden in de zomer zeg maar.
Ik ben best strijdbaar maar mij ontbreekt het charisma om iets dergelijks te ontketenen.

Wel moet 'de Regering' een laatste kans geboden worden op haar schreden terug te keren wil je e.e.a. legitimiteit kunnen toekennen.

paost712 | 04-07-12 | 21:15

@ paost712 | 04-07-12 | 20:10 |
Waarom zouden we het op 12 september aan laten komen?
De stembusgang zal namelijk geen enkel noemenswaardig effect op de pluche markt teweeg brengen.
In the end zal het toch tot een Eurofiel kabinet komen aangezien de gevestigde politieke orde echt niet van plan is macht af te staan aan eventuele nieuwkomers.
.
Wachten tot na 120912 is slechts uitstel van executie want we weten nu al dat via de formatieonderhandelingen elke vorm van het democratische proces ondermijnd gaat worden ten behoeve van pluche behoud voor de gevestigde politieke orde.
.
Willen we onze soevereiniteit bewaren en af van de EUSSR, dan moeten we breken met de huidige partijen als CDA, VVD, PVDA, GL, D66, PVV, SP, PVDD, CU en SGP en de clubjes die ik nu vergeten ben.

normanius | 04-07-12 | 20:33

-de

*zichzelf met NL woordenboek op botte kop slaan doet*

normanius | 04-07-12 | 20:18

@ tipo | 04-07-12 | 19:41

Uw plaatst mooie reacties. Dat moet gezegd worden. Maar nu een soort antwoord op uw vraag.

Die 48,5 miljard per jaar is een nummer. Als we dat niet kunnen ophoesten dan moet moet dat bedrag omlaag. Solidariteit moet wel betaalbaar blijven zeg maar.

Ik heb persoonlijk niks tegen een transferunie gebaseerd op solidariteit. En de EU heeft al langere tijd gewerkt als een soort transferunie. Spanje heeft meer gekregen van de EU dan dat het betaald heeft.

Maar ik denk we langs elkaar praten. Het probleem van de crisis is niet op te lossen met een transferunie. Al helemaal niet als die unie deels een verkapte bail-out van de banken behelst. De Euro staat in de weg om de redenen die u aangaf. Dat overheden moeten lenen van private bankiers is een ander probleem (rente). En dat private banken hun verlies niet hoeven te nemen betekent dat alle schulden betaald moeten worden met alle gevolgen vandien.

Maar stel dat we deze problemen oplossen en dat de zuidelijke staten nog steeds hulp nodig hebben dan heb ik daar geen problemen mee. Het idee van een transferunie is dan zo gek nog niet.

D.Turpin | 04-07-12 | 20:16

@ D.Turpin | 04-07-12 | 18:27 |
Goed betoog, Ik ben het met u eens dat zowel links als rechts in het kader van het behoud van de Nederlandse soevereiniteit tezamen op moeten trekken en voorlopig even de eigen idealen in de vriezer moeten leggen "eendracht maakt machtig was het niet?"
.
met geneuzel bedoel ik in deze de onprofessionele aanpak van het occupy gebeuren in Nederland en met name Amsterdam.
.
Zogenaamd geen organisatiestructuur hebben, maar wel van bovenaf naar beneden trappen als de core members iets niet aanstond.
.
Of de alle donaties worden eerlijk onder de demonstranten verdeeld, maar er niet bij vertellen dat de beste kluiven naar de core members gaan.

normanius | 04-07-12 | 20:15

"Ik ga die partij van je helemaal slopen" sprak Mark Rutte na het mislukken van het Catshuis overleg tegen Geert Wilders.

"Eigenlijk hebben we het hele beleid van Wilders gesloopt", zei Alexander Pechtold (D66) als reactie op het lente-akkoord.

Tot nu toe blijkt dat de partijen die het lente-akkoord hebben gesloten slechts de democratie aan het slopen zijn...

Willens en wetens een verdrag rattificeren terwijl ze weten dat het verdrag nog niet eens klaar is.
Een verdrag waarin de Euro-bonds mogelijk blijken, (zie voor Jip en Janneke uitleg: www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/06/... )
een verdrag dat rechtstreekse steun aan banken mogelijk maakt, kortom een verdrag dat veel verder gaat dan, volgens zeggen, ooit iemand van de NL politiek heeft willen gaan.
Maar het heeft wel al de benodigde handtekeningen verzameld om bindend te zijn.

Niet stemmen zoals sommigen voorstellen is geen optie want dan laat men gewoon de huidige ploeg aan het werk, gelegitimeerd of niet.
Legitimiteit doet al lang niet meer ter zake, zolang de schijn van democratie maar hoog gehouden kan worden.

Wel democratie uitdragen en verdedigen in VN of NATO verband in verschillende exotische oorden maar in eigen huis die zelfde democratie met voeten treden?

Nederland balanceert op het slappe koord dat tussen de Euromast en de Rembrandtoren is gespannen, zonder vangnet en het KNMI verwacht heftige rukwinden.

Tot de uitslag bekend is zal ik de schijn van 'brave burger' en 'goed huisvader' hoog houden, wat daarna gaat gebeuren is nog onbekend.
Mocht de vlam inderdaad (spontaan?) in de pan slaan na 12912 zal ik zeker één van de eersten zijn die zich aansluit bij de 'Lange Mars Naar Brussel' om daar het EU parlement als ware het een krakersbolwerk in de Vondelstraat te ontruimen.

paost712 | 04-07-12 | 20:10

2low4zero 19:52
Een normaal rentepercentage is per definitie een rentepercentage dat door de markt bepaald is. Tenminste, zolang Europa kapitalistisch is. Door de LTRO is de ECB daar al vanaf gestapt, waardoor we eigenlijk in een corporatistisch Europa leven, waarbij politici bepalen wat normaal is en de belastingbetaler het verschil kan bijleggen zonder democratische representatie.

tipo | 04-07-12 | 20:00

@Pifuzok | 04-07-12 | 15:12
"Gratis geld bestaat niet, ook Griekenland moet gewoon rente betalen op de leningen die wij ze aanbieden. Niet de 30% die de markten vragen, maar een meer normale 3 a 4% dacht ik."

Er is een reden waarvoor de banken een percentage van 30 vragen.. Het is namelijk het al geleende bedrag dat dit percentage bepaald. Er is dus in Griekenland al dusdanig veel geleend dat er weinig vertrouwen bestaat dat het ooit nog terug komt..

2low4zero | 04-07-12 | 19:52

@D.Turpin 19:19
Obamacare is inderdaad ook een vorm van transfers van geld van rijke naar arme staten in de VS, omdat er meer netto-zorgkostenontvangers in arme staten wonen en meer netto-zorgkostenbetalers in rijke staten.
.
Veel kosten zijn inderdaad door Washington gedekt, maar gezien het begrotingstekort en de staatsschuld in de VS vertilt Washington zich zo onderhand ook aan die zelf gecre-eerde transferunie, want een groot deel wordt helemaal niet door Washington gedekt, maar domweg geleend. Ik zie dat niet als een aanbeveling voor de Eurozone, omdat de Dollar een wereldreservemunt is. Daardoor kan de VS een hoger staatsschuld/bnp-ratio hebben bij een lagere rente op 10-jarige staatsobligaties en de EMU niet. Het is wel de bedoeling van de Euro geweest om een wereldreservemunt te worden, maar dat is nooit waargemaakt en is ook in de toekomst niet waarschijnlijk.
.
Zolang de Euro geen wereldreservemunt is, is een transferunie zoals de VS dus al helemaal geen optie, want de EMU kan nooit zo een hoge 'staats'-schuld aan als de VS bij gelijke rentepercentages.
.
Sowieso zal Nederland hogere rentepercentages bij Eurobonds krijgen wat Nederland 8 miljard/jaar extra kost. En Eurobonds zijn een voorwaarde voor een transferunie waarbij de EU of EMU de zorgpremies Europawijd transfereert.
.
De vraag blijft dus: waarom zo veel extra Nederlandse kosten maken aan die droom? Bovenop de 40,5 miljard/jaar aan welvaartsverlies stapelt u nu ook een extra rentelast voor Nederland van 8 miljard/jaar.
.
Waar haalt u die 48,5 miljard/ jaar vandaan?

tipo | 04-07-12 | 19:41

@ normanius:
Is er een manier om contact met je op te nemen?
Misschien kunnen we iets regelen voor vrijdag, of plannen maken voor een later tijd stip zodat er een groter opkomst is.

Laten wij maar de eerste zijn, lukt het niet, dan hebben we het tenminste geprobeerd.

Faux pas | 04-07-12 | 19:40

@ tipo | 04-07-12 | 18:24

De VS hebben wel een nanny-state. De vorm en het niveau is anders. Dat wordt betaald op federaal niveau en inderdaad niet door de staten zelf. Dus een gedeelte van de transfer van rijke naar arme staten is gerelateerd aan de nanny-state. Dat is een van de voordelen van bijvoorbeeld Florida tov Spanje. Veel kosten zijn nog steeds gedekt door Washington. Onder andere de uitkeringen.

Interessant is wel om te zien dat de transfer is de VS een heel andere is. Tot op heden is het idee in de EU om geld te transferen om de schulden betaalbaar te houden. Dat laatste gebeurt in de VS zelden. De transfer in de VS is veel beter te verkopen aan de burgers. Ik zou ook liever zien dat Nederland geld overmaakt om Spaanse uitkeringen op peil te houden. Echter we maken geld over naar banken. Dat is een heel ander spel.

D.Turpin | 04-07-12 | 19:19

@tipo | 04-07-12 | 18:35

Huldo's voor uw uitgebreide en beargumenteerde plemps hier op GS en bij de buren van DDS!

BenBinnen | 04-07-12 | 18:49

@Pifuzok 15:12
huiswerk:
'Why the euro is a force of politicall centralisation and why it will fail' - Tony Curzon Price - The Salisbury Review - anno 2000:
www.scribd.com/fullscreen/63910037
.
Zeer lezenswaardig artikel van 12 jaar geleden, waarbij de huidige situatie in de EMU naar analogie van de monetaire unie van de Zwitserse Cantons - voorspeld is.
.
voornaamste reden waarom het niet lukt, wat u wil:
- te weinig arbeidsmobiliteit van de periferie naar de kernlanden
- te onoverzichtelijk om effectief werk naar werkeloze gebieden te verhuizen. (Dit is ook in het verenigde Duitsland geflopt, terwijl dat een stuk overzichtelijker is dan de hele EMU zone)
-> Gevolg: handelstekort in de periferie en handelsoverschot in de kernlanden is een structureel gegeven, dat niet door een supranationale overheid omgekeerd kan worden, zonder devaluaties in de perferie.
.
Maar goed, droom lekker verder. Deed ik ook toen ik studeerde.

tipo | 04-07-12 | 18:35

@ normanius | 04-07-12 | 16:58

Daar noemt u iets. Maar occupy was niet alleen maar geneuzel. Het protest tegen Wall Street, beurshandelaren in het algemeen en de bankiers legt namelijk wel degelijk de vinger op een zere plek. Vergelijk dit met de vele commentaren op het ESM hier, en de verschillen zijn niet zo groot.

Dat u het geneuzel noemt geeft direkt aan waarom we geen zak te vertellen hebben. De tactiek van verdeel en heers wordt hier toegepast. Dat occupy gezien kan worden als een linkse beweging is prachtig. Dat men kan verwijzen naar het feit dat die demonstranten blijkbaar alle tijd hadden en niet hoefden te werken ook. Dat laatste heeft occupy behoorlijk opgebroken, met name in de USA. En wie spint daar garen bij denkt u?

Er was een protest beweging, maar het beeld dat werd neergezet, maakte het voor velen onmogelijk om daaraan mee te doen. Eerlijk gezegd is occupy daar medeschuldig aan. Maar hoe leg je een schuldvraag neer bij een beweging? Feit is dat bij elk protest het voornamelijk linkse jongeren zijn die komen opdagen. Bij protesten tegen het IMF is het niet anders.

Als men echt iets wil bereiken zal links en rechts moeten samenwerken. Dat we worden bedonderd in dit geldsysteem is iets wat links en rechts niet zou moeten willen.

D.Turpin | 04-07-12 | 18:27

@Pifuzok 15:12
U vraagt: "Waarom kan het in de VS wel, een federale, supranationale regering boven de staten, natiestaten?"
.
Goede vraag.
.
antwoord: n de VS houdt niet elke afzonderlijke staat er een dure nanny-state op na, zoals in Nederland. Enkel daarom is er in de VS fiscale ruimte voor een federale belasting die 5 tot 20 maal hoger ligt dan in de EU, omdat de belasting per Amerikaanse staat veel lager ligt dan de nationale belasting in Nederland.Enkel daarom kan de VS wel een fiscale transferunie zijn en de Eurozone niet.

Als de Eurozone een fiscale transferunie zoals de VS zou worden, waarin competatieve landen de niet-competatieve landen voortdurend van belastingtransfers voorzien in dezelfde mate als in de VS, dan dient Nederland via die weg 5% tot 20% van aar BNP aan Eurostransfers af te staan. Tot 2008 leverde Nederland slechts 1% BNP.

Concreet: Als de Eurozone een transferunie als de VS wordt, dan moet De Jager 37 miljard tot 150 miljard meer belasting heffen per jaar. Dat is niet mogelijk, op het moment dat de verzorgingsstaat heilig is, de vastgoedbubble en grondbuble leegloopt en een groot deel van de werkende bevolking met pensioen gaat zonder vers bloed en de zorgkosten stijgen. bron: www.forbes.com/sites/timworstall/2012/...

Dus onthou: de rijkste Amerikaanse Staten transfereren 5% a 20% van hun bnp aan de armste Amerikaanse Staten via de federale overheid, wat enkel kan omdat ze geen Nanny state hebben.

In het Financieel Dagblad heeft de heer Bruno De Haas (een monetair expert op Eurogebied) ingeschat dat Nederland 6% van haar BNP permanent aan de transferunie zal moeten afstaan tbv de Europese transferunie. Dat komt overeen met 40,5 miljard Euro/jaar. En dat voor 40 jaar lang = 1620 miljard Euro. Die 6% valt binnen de bandbreedte die in Forbes genoemd wordt van 5%-25% bnp en is dus nog best positief te noemen. bron: fd.nl/Print/krant/Pagina/Opinie/893078...
.
Eerder (november 2011) had de ING al ingeschat in 'break up of the euro', dat het opbreken van de Euro Nederland 60% van haar BNP kost uitgesmeerd over de eerste tien jaar. Daarbovenop komt dan nog een eenmalige afboeking van 110 miljard voor financiele instellingen + effectuering van de garantie aan het ECB van 72 miljard + effectuering van de garantie aan het ESM en EFSM van 134 miljard, wat bij elkaar 50% van ons BNP is.
.
Het redden van de Euro kost dus 250% van ons BNP, terwijl het opbreken 110% van ons BNP kost.
.
Ik begrijp dus niet hoe u wilt aantonen, dat we beter af zijn met de Euro, als die ons 2x zo veel welvaartsverlies oplevert de komende 40 jaar.
.
Maar ik ben wel benieuwd wat u aandraagt.

tipo | 04-07-12 | 18:24

Farage 4 President

Dr.Phlox | 04-07-12 | 17:16

@ pako1000 | 04-07-12 | 16:30 |
Ik begrijp volkomen dat u zegt verantwoordelijkheid voor uw werknemers te nemen. Voor mij geldt wat dat aangaat precies het zelfde als voor u. Ik zal er derhalve ook echt niet wekelijks kunnen staan.
.
Linkse journo's op de muil peren lijkt me inderdaad niet echt wenselijk. Wat wel wenselijk zal zijn is een goed geformuleerd set antwoorden op de "waarom" en "hoe dan wel" vragen van deze journo's.
.
Zoals we bij het occupy geneuzel hebben kunnen zien, hebben zij zich in de media totaal belachelijk gemaakt doordat er geen eenduidig en realistisch antwoord op de "vervelende" vragen gegeven kon worden. Men liep alleen maar te schreeuwen dat beurshandelaren graaiers zijn, banken kapot moesten en had geen weerwoord op mondige journo's en de Powned plopkap.
.
Uiteraard *zoals ik ook al aangaf* werkt een spontane massa demo het beste om aandacht te trekken, echter is het ondoenlijk om in een tijdsbestek van 2 dagen een georganiseerde demo met dito antwoorden uit de grond te stampen. Medewerking van GS zou kunnen bijdragen aan een grotere groep a.s. vrijdag daar ben ik het mee eens, dan toch blijven we bij de kwestie van het op de juiste manier reageren op journo's en ander sensatievolk.

normanius | 04-07-12 | 16:58

@Pifuzok | 04-07-12 | 14:32
Probeer het eens op die universiteit van u.

Genoeg wereldvreemde wezens die u graag zouden willen aanhoren aldaar, maar niet hier.

Wat dat laatste betreft geef ik u wel gelijk.

Cor Rupteling | 04-07-12 | 16:47

"Een ruime meerderheid van de Duitsers wil niet meer macht afdragen aan de Europese Unie. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerde opiniepeiling."
www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/ar...
Maar ja, dat zet in een 'democratie' geen zoden aan de dijk.

WirMachenMusik | 04-07-12 | 16:44

Voor die enkele eurofiel hier in de panelen: Ik geloof dat de gemiddelde reaguurder niet te beroerd is om een helpende hand uit te steken naar zuid Europa. Maar dat ESM is niet de manier waarop dat zou moeten gebeuren. Het ESM zelf even buiten beschouwing latend kan iedereen vrij gemakkelijk zien, dat er verder niks veranderd. Sterker nog aangezien dat ESM gaat werken als een bailout van banken kun je dat ESM ook zien als een vehikel waarmee geld van arm naar rijk wordt geheveld. Dat laatste is weer funest voor de economie. In het klein lijkt het dat rijke noordelingen gaan betalen aan arme zuidelingen. Maar daar ligt de eindbestemming van dat geld niet. Die ligt bij de banken.

D.Turpin | 04-07-12 | 16:34

Sorry voor de viervoudige berichtgeving ;)

pako1000 | 04-07-12 | 16:30

-weggejorist-

pako1000 | 04-07-12 | 16:29

-weggejorist-

pako1000 | 04-07-12 | 16:29

-weggejorist-

pako1000 | 04-07-12 | 16:29

@normanius Ik begrijp je punt, maar als je mijn reacties van de afgelopen jaren hebt gezien ben ik een ondernemer. Ik heb niet alleen mijn eigen mond en dat van mijn gezin te vullen maar ook die van een klein aantal medewerkers. Voor mij is het dus helaas onbegonnen werk om iedere week richting het Haagse te rijden. Begrijp me; ik zou het voor een paar dagen meteen doen en ik zou het waarderen als mensen zoals jij het wel doen. Nogmaals ik verschuil me niet achter mijn werk maar in deze moet ik ook mijn verantwoordelijkheid voor mijn personeel nemen! Daarom heb ik bovenstaand bericht geplaatst en oa gs gevraagd hier iets mee te gaan doen! Ik ben zelfs zover dat ik het financieel zou willen steunen! Over het voor lul staan heb je gelijk maar ik zou het toch minder vinden als ik op het journaal kom terwijl ik zo'n linkse journalist een paar beuken op z'n bek aan het geven ben! ;)) die kans acht ik namelijk zeer groot als ik daar met maar tien anderen sta... Ik blijf er wel bij dat een grotere actie veel meer impact zou hebben, maar mocht jij daar al met 10 man willen gaan staan dan respecteer ik dat ten zeerste! Ik zal me dan zeker aansluiten op het moment dat er meerdere mensen op af komen!

pako1000 | 04-07-12 | 16:29

@ pako1000 | 04-07-12 | 14:48 |
Kijk nog een sympathisant, heel goed!
.
OP zich ben ik het met je eens dat massale protesten beter werken dan een clubje van 10 man. Anderzijds is beginnen met een klein clubje in dit geval misschien wel beter om zo de "werkeloze occupy-ers" nog even buiten de gelederen te houden.
.
Mijns inziens is een klein groepje welk consequent elke vrijdag het binnenhof lastig gaat vallen en langzaam groter groeit voor nu een betere oplossing dan een massaal en georganiseerd protest.
.
Kom maar op met de facebook pagina, lijkt me zolang het geen signaal naar de verkeerde doelgroep afgeeft een zeer welkome aanvulling.
.
Dat de MSM ons voor lul wil zetten is toch prima, negatieve aandacht is immers ook aandacht. Daarnaast, je staat pas voor lul als je zelf vind dat je voor lul staat.

normanius | 04-07-12 | 16:11

Na de zoveelste bijdrage van Farage:
En niemand daar die er iets tegen in kan brengen want die hele EU ramp is hun enige bestaansrecht. Faal na faal. Verlies na verlies. Maar het gaat niet om ONS belastinggeld maar om HUN faalproject en bijbehorende baan. En niemand die verantwoording hoeft af te leggen. Wen er maar aan: de EU is dokken en de EU blijft dokken voor zaken die je nooit terugkrijgt.

Rest In Privacy | 04-07-12 | 15:57

Waarom kan het in de VS wel, een federale, supranationale regering boven de staten, natiestaten?
@Pifuzok | 04-07-12 | 15:12
Lees nog even mijn laatste plemp. In de VS kennen ze 1 federale staat, met 1 belastingregime, 1 taal, 1 cultuur. Er zijn wel verschillen, daar hebben ze dan ook staten voor met staatsbelasting, zoals wij provincies kennen, maar dat is onvergelijkbaar met EU, omdat wanneer jij inkomstenbelasting betaalt in de Californie, je dat ook doet in New York.

Dat is niet zo in Europa. Nederland kent heel andere wetten dan bv. Spanje.

Komt ook nog bij dat de VS geen ESM kent, waar mensen onschendbaar zijn, de documenten geheim, men staten kan dwingen tot betaling binnen 7 dagen aan de VS federatie (in de VS onmogelijk), enz...

Verder. Griekenland gaat dat nooit meer betalen, ook niet met 3-4%. En zelfs dat laatste is niet eerlijk, simpelweg omdat rijkere landen hun budget wel op orde houden, en dat doen landen die een free ride krijgen via weinig rente nou juist niet. De incentive om dan te bezuinigen is er dan niet. Sowieso niet, want in Griekenland denkt men allang na mij de zondvloed. Het geld is er niet meer, en Nederland mag die gelden gaan bijschokken.

Het is alsof je pleit voor een regime waarin een junk maar uit kan geven aan drugs, en als ie door zijn wangedrag zonder geld komt te zitten, toch hetzelfde moet betalen als iemand die zijn hele leven werkt en iets opzij gezet heeft door te sparen. Echt ongelooflijk.

La Bailaora | 04-07-12 | 15:27

De VS is ook pas tot stand gekomen naar een zeer bloedige burgeroorlog.

Met als verschil dat de verschillende staten meer gemeen hebben met elkaar dan de Europese landen met elkaar hebben.

Energya | 04-07-12 | 15:25

@Pifuzok | 04-07-12 | 15:12 | + -1 -

Je kunt Europa en de VS niet vergelijken, de staatsvorming en geschiedenis zijn zo anders.
En om eerlijk te zijn, in de VS gaat het ook niet best. De politiek daar is nog een groter circus dan hier, en vele staten hebben tekorten. Net als de federale overheid.
Maar Amerikanen voelen zich 'Americans', in welke staat ze ook wonen. Voelen Europeanen zich ook als 'Europeans' of meer Nederlander, Duitser, Fransman of Spanjaard?
Griekenland kan veel moeten, maar van een kale kikker kun je geen veren plukken. Ik kan wel van een zwerver eisen dat hij even 500 euri ophoest, maar dat heeft hij gewoon niet.

En welke positieve punten?

Modderkip | 04-07-12 | 15:24

JK de Jager beloofde dat al het uitgeleende geld ( met rente ) terugkomt. Wat ik mij al tijden afvraag is hoe die terugbetalingsregeling eruit ziet. Waarom horen we daar nooit iets over of zou die regeling helemaal niet bestaan?

Daarnaast wordt elke keer weer verkondigd dat aan de leningen strenge voorwaarden zijn verbonden. Men heeft het onder andere over hervormingen en bezuinigingen. Na twee jaar crisis ben ik best benieuwd naar de voortgang van die hervormingen. Ook hier hoor je nauwelijks iets over in de pers. Ondertussen worden wel gewoon nieuwe leningen verstrekt.

De hoogste Griekse belastinginspecteur stelde onlangs vast dat als Griekenland erin slaagde de helft van de belastingen te innen die ze nu mislopen door de lage belastingemoraal van de Grieken er helemaal geen probleem zou zijn in Griekenland www.nu.nl/griekenland/2830090/griek-ge... Hoe is het toch mogelijk dat de Nederlandse belastingbetaler mag opdraaien voor de tekorten van Griekenland terwijl dat land er niet in slaagt belasting te innen van de eigen bevolking? En ditzelfde probleem geldt in mindere mate ook voor Italie en Spanje.

Tenslotte is het argument van de Nederlandse regering steevast dat onze export naar de PIGS-landen belangrijk is en dat we er goed aan verdienden. Wat daarbij niet wordt vertelt is dat de PIGS-landen al meer dan twee jaar lang onze spullen op de pof kopen. Ze betalen er met ander woorden gewoon niet voor. Dit heeft alles te maken met Target2, het internationale betalingsverkeer van banken. Target2 is misschien wel de allergrootste bedreiging voor Nederland aangezien al onze tegoeden, zoals ons gespaarde pensioengeld als onderpand zijn ingebracht bij de door De Nederlandse Bank voorgeschoten leningen aan de PIGS. Voor wie er meer over wil weten: aadverbaast.wordpress.com/2012/02/17/t... en aadverbaast.wordpress.com/2012/03/08/h...

Het lijkt er steeds meer op dat we als burgers/belastingbetalers willens en wetens in de val zijn gelokt door onze politici. Liegen, ondemocratische besluiten, verzwijgen, alles is toegestaan om het politieke doel te bereiken. Welkom in het Europa anno 2012.

de euro middenweg | 04-07-12 | 15:14

La Bailaora, kom nou niet aanzetten met het feit dat ik nog veel moet leren en dat de rest allemaal zo veel onderzoek hebben gedaan, doch de tijd hebben om overdag op GeenStijl te reaguren. Ik heb ook mijn onderzoek gedaan en kom alleen op een andere conclusie, wat ook het mooie van intellectuele vraagstukken is, nietwaar? Waarom kan het in de VS wel, een federale, supranationale regering boven de staten, natiestaten? Ik ken de theorieën van Optimum Currency Area etc allemaal, zo ook de geschiedenis van de Europese eenwording sinds de ECSC etc. Het is alleen dat ik mogelijkheden zie om verder te gaan dan met de ontwikkeling van de wereld/ Europa. Natuurlijk gaat dat niet in een vlakke stabiele opgaande lijn. Er zitten en zaten fouten in de Europese verdragen, die worden nu vergroot door de crisis.
Gratis geld bestaat niet, ook Griekenland moet gewoon rente betalen op de leningen die wij ze aanbieden. Niet de 30% die de markten vragen, maar een meer normale 3 a 4% dacht ik. Trouwens, een ieder die denkt dat over 10 jaar de verhoudingen nog steeds zo liggen, dat wij betalen en dat de zuidelijke lidstaten alleen maar ontvangen willen de positieve punten gewoon niet zien. Daar kunnen ze blijkbaar wel hervormen, het gaat alleen niet zo snel als dat ze het zouden willen. Wij kunnen hier alleen maar domweg kaasschaven en bezuinigen op de verkeerde dingen.

Pifuzok | 04-07-12 | 15:12

En het eeuwenoude Nationalisme zal groeien en groeien. Oorlog zal komen en China zal ons overnemen.

Elvis Costello | 04-07-12 | 15:08

Volgens mij is die pfiuzok een trol die nu hartelijk igt te lachen om alle reacties, ga Joop trollen

Zatkniss | 04-07-12 | 15:05

@Pifuzok | 04-07-12 | 14:32
Kijk grote vrind, je leeft nogal in een droomwereld. De meeste mensen hier hebben hun onderzoek naar wat er gaande is allang gedaan.

In jouw droomwereld denk je dat de PIIGS landen van de ondergang worden 'gered' en dat dat heel rechtvaardig is.

Dat zou zo kunnen zijn wanneer Europa een gebied zou zijn met dezelfde omstandigheden, belastingregime, enz...

Dat is het helemaal niet. Europa bestaat uit een ratjetoe van landen met heel verschillende culturen, en dat uit zich in heel andere belastingregimes, belastingmoraal, enz...

In landen als Griekenland en Spanje zijn ten eerste de belastingen veel lager en ten tweede betalen veel minder mensen belasting omdat daar belastingontduiking heel simpel is. Er is een gigantisch zwart circuit. En wat jij wil is dat Nederlanders, die netjes belasting betalen, dat systeem in stand gaan houden en er voor betalen.

Daarnaast wil jij dat Nederlanders banken gaan betalen die heel veel leningen hebben uitgezet in die arme landen waar ze heel hoge rentes over zouden krijgen (groot risico), en nu hun geldhonger niet wordt gestild omdat het geld op is (en dus hun inleg niet terugkomt), wil jij nog eens dat de Nederlander er voor betaalt. Die banken konden zelf weten dat ze torenhoge risico's namen omdat anders de rentes niet zo hoog waren. Eigenlijk hadden ze helemaal geen risico's want nu komen er meneren als Pifuzok die vinden dat ze weer (gratis) geld moeten krijgen, en dat nog wel van hardwerkende mensen en mensen die jarenlang voor een pensioentje gespaard hebben.

Maar goed, ik zei al, je moet nog heel veel leren. Ik ben alleen bang dat de opleidingen in Nederland niet veel meer voorstellen.

La Bailaora | 04-07-12 | 15:03

Zoonlief moet nog een jaar tu doen en gaat dan ver weg werken. Op mijn advies

dolffie | 04-07-12 | 15:02

@Pifuzok 14:32
U bent voor een Nederlands welvaartsverlies van 900 miljard Euro de komende 40 jaar als u de Euro wil redden ipv de gulden herinvoeren. Wist u dat, of bent u degene die met uw onderbuik denkt?

Studeer maar eens op het artikel van De Haas in het Financieel Dagblad, 2012 en het rapport 'break-up of the Euro' van de ING, 2011.

Succes, morgen overhoring.

tipo | 04-07-12 | 14:55

@ pako 1000:

Ik ben het helemaal met je eens, ook een verzoek van mij aan de redactie van GS.. zouden jullie hier een topic aan kunnen wijden?

Faux pas | 04-07-12 | 14:54

Ik ben bereid om vrijdag mee te gaan, maar het zou zo tekenend zijn als het bij 4 of 5 mensen blijft. Dit is dus wat ik in mijn vorige reactie bedoelde. Hollanders klagen wel maar zijn te laf om van hun bank af te komen. De enigen die wel durven te protesteren zijn helaas alleen de werkloze occupiers. Wij werkenden zijn al zo bang gemaakt om ons laatste beetje zelfrespect te verliezen als we daar met 10 man staan met van die lullige borden. Ik zie de journalisten van de NOS al aan komen om ons eens lekker voor paal zetten tijdens het 20u journaal. Dit kan alleen werken als het massaal is. Dat mensen in Duitsland etc het ook zien! Al het andere is voeding voor de eurofielen. Als er hier iemand is die werkelijk het voortouw wilt en durft te nemen dan sluit ik me zonder twijfel aan. Ik zal al mijn afspraken voor die dag(en) cancelen!! Misschien dat GS hier ook een rol in zou kunnen/moeten spelen. Zij hebben het netwerk om dit ook echt te regelen en zij zijn wat mij betreft de enigen die ons van dit nieuws hebben voorzien de laatste jaren. Ik zou zeggen Joris en consorten kom maar op met een plan. Zijn jullie nu werkelijk zo meegaand en net zo bezorgd als 90% van jullie lezers??? Jullie kunnen ook een nietszeggende rapper kapot bashen, dus dit moet voor jullie ook een appeltje eitje zijn!! Als ik iets kan doen (facebookpagina maken oid dan hoor ik het wel, jullie hebben mijn IP en Email) Ik ben benieuwd...

pako1000 | 04-07-12 | 14:48

La Bailaora | 04-07-12 | 14:41 | + 1 -
Dat ben ik met je eens. Ik bedoelde te zeggen dat:
Het ESM NL in de schulden zal duwen, hoe veel en wanneer weten we nog niet.
80% van de NL'ers kan en wil enkel in NL leven
Zij zijn dus de bok als het fout gaat. De andere 20% heeft naar alle waarschijnlijkheid mogelijkheden nl te verlaten.

Zatkniss | 04-07-12 | 14:48

@Zatkniss | 04-07-12 | 14:36
Handel is niets mis mee, in tegendeel. Hier wordt echter geen vrije handel bedreven, maar simpelweg gestolen: pensioenfondsen, belastinggeld, niets is meer veilig voor de dieven. Werkelijke vrijdenkers en globalisten zijn allang bezig hun schaapjes op het droge te zetten door hun geld naar gebieden te brengen waar nog wel vrijhandel is, bv. Azie/Oceanie e.d. De euro is nou juist de natte droom van corporatisten maar ook van commies: alle macht aan de staat.

ESM heeft dus niets te maken met een meer globaliserende wereld, in tegendeel. Het is pure diefstal.

La Bailaora | 04-07-12 | 14:41

@ Pifuzok | 04-07-12 | 14:32

Knul... je was toch aan het studeren?

roverheid | 04-07-12 | 14:37

Pifuzok | 04-07-12 | 14:28 | + 0 -
Je opleiding wordt wel opgebracht door het plebs in NL, vergeet dat AUB niet. Daarnaast is iedereen vrij om zijn eigen mening te hebben. Ik ben met je eens dat voor hoogopgeleide of ondernemende mensen, de globalisering kansen beidt en dat je daar kunt werken waar je wilt. Doe ik zelf ook van Amsterdam naar singapore en nu Zurich. 80% van het volk zit echter aan een land vast en heeft daar hun leven met alle angsten en hoop die daarbij hoort. Die mensen verdienen gehoord te worden en zijn terecht bang voor het ESM. Als je de schuldengevangenis niet kunt verlaten ben je er mooi klaar mee. Ik snap dus best dat je hautain gedrag wordt verweten door een aantal reaguurders

Zatkniss | 04-07-12 | 14:36

@Pifuzok | 04-07-12 | 14:32 | + 0 -
Ik ben al 2 jaar hier heftig over aan het discussieren op niveau meerdere met mij. We doen het niet voor de minnetjes of de plusjes, maar voor Nederland.

Kaas de Vies | 04-07-12 | 14:35

@Zatkniss | 04-07-12 | 14:22
Het is nog veel erger. Het geld in Spanje en Italie is op, in Griekenland, Ierland en Portugal ook. Dat betekent dat de echte gelden uiteindelijk vanuit de rijke Noordelijke landen gaan komen. Maar die landen die bedoeld hadden er ook geld in te storten hebben wel stemrecht, en vooral Spanje en Italie veel meer dan Nederland. Die landen hebben straks geen geldelijke inbreng, maar wel meer zeggenschap over de ingebrachte gelden dan Nederland. Lust u nog peultjes?

La Bailaora | 04-07-12 | 14:34

Oh het zijn al 60 minnetjes zie ik. Jammer, ik word vervloekt op NuJIJ door de commies en hier door de PVVers. Suggesties waar ik wel terecht kan voor een inhoudelijke discussie van mensen die niet hun onderbuik laten spreken?

Pifuzok | 04-07-12 | 14:32

@ZSU-23-4 | 04-07-12 | 13:58
Over hoe dit drama zich verder gaat ontspinnen is onmogelijk te voorspellen, dat doe ik dan ook niet.

Het enige wat ik zeg is dat de heren in Brussel heel wat in peto hebben. En dat je daar niet naief over moet zijn, zo van "och het zal allemaal wel meevallen, want...". Ken uw vijand, en wees voorbereidt.

La Bailaora | 04-07-12 | 14:31

Desmoulins | 04-07-12 | 12:32 | + 14 -
Ik kan me daar best in vinden, ook in uw kritiek. Ik begrijp dat ik als universitair student moeite heb om me in te leven in het dagelijks leven van mensen die niet de mogelijkheden hebben die ik heb. Neemt niet weg dat ik voor mijn idealen mag staan, net als die commies dat doen, of de eurosceptici (u ontneemt mij ook deze mogelijkheid niet, maar gezien die 45 minnetjes zijn er wel mensen die dit doen en mij wegzetten als vrijetijdskunde student of HBOer...)
Wat mij betreft kunnen we 1648 naast ons neerleggen en verder gaan met het vormen van een universele samenleving, maar ik snap dat dit voor sommigen te snel gaat. Helaas.

Pifuzok | 04-07-12 | 14:28

@ Faux pas | 04-07-12 | 14:17 |
Laat de infanterie het zware werk verrichten, dan komt het legioen vanzelf op stoom.

normanius | 04-07-12 | 14:25

Bob Diamond de gisteren opgestapte bankdirecteur van Barclays zal om 3 uur moeten verschijnen bij "The Treasury Select Committee" in Engeland ivm met de wereldwijde LIBOR rente fraude waar vele banken aan hebben deelgenomen. LIVESTREAM www.parliamentlive.tv/Main/Player.aspx...

Libor en diens Europese tegenhanger Euribor zijn internationale rentetarieven waartegen banken aan elkaar lenen, en die als basis worden gebruikt om onder meer de rentes op leningen als hypotheken en creditcards vast te stellen. De omvang van de leningen en andere effecten die op het Libortarief zijn gebaseerd, bedraagt 350.000 miljard. Die tarieven zijn gemanipuleerd om de winst van banken op te krikken.

Bertus Brulbroek | 04-07-12 | 14:23

Nederland heeft 5,6% van de stemrechten en zou 6 andere kleine landen moeten vinden om deze meuk te blokkeren. Echter NL mag wel 15% van de kosten dekken.
Heeft Butthole Rutte liggen slapen daaro? Waar is gebleven, wie betaalt bepaald. Wel lappie doen en niks te zeggen hebben???????

Zatkniss | 04-07-12 | 14:22

Ik zie iedereen maar roepen dat de burger iets moet doen, maar er zijn tot nu toe maar vier bezorgde burgers die daadwerkelijk actie wil ondernemen... waar blijft de rest?

Faux pas | 04-07-12 | 14:17

@ Gootbalkoning | 04-07-12 | 14:04 |
Het ESM is niets anders dan een vrijbrief voor de EUSSR om nu de noordelijke EU landen leeg te roven en bij ongeregeldheden nog meer bevoegdheden op te eisen waarna vanuit het ontstane totalitaire regime elke vorm van opstand of andersoortige tegenwerking de kop in zal worden gedrukt.
.
.
De Nederlandse burger moet nu het nog kan een statement maken en op zijn minst proberen het greintje soevereiniteit dat we nog over hebben te bewaren.
.
Als we met het roze legioen, via een pollfuck al voor elkaar krijgen dat er geen dagelijkse haatpreek in Deventer gehouden gaat worden, (voorlopig) dan moet een eerste vuist maken tegen de EUSSR ook lukken door massaal de agenda van a.s. vrijdag leeg te vegen en om 11:00 te groeperen op het Binnenhof.
.
Alle begin is moeilijk, niet beginnen is op voorhand opgeven!

normanius | 04-07-12 | 14:14

Overigens moeten Brussel met haar harige apenhand van die pensioenpot afblijven, ook omdat we al genoeg schuld in de vorm van hypotheken e.d. hebben. Daarbuiten trouwens ook. Laat de knoflooketers zelf maar sparen.

ZSU-23-4 | 04-07-12 | 14:11

gooi en smijtwerker | 04-07-12 | 14:02 |
Ja tuurlijk, dat wordt dan wel een totale oorlog hier en een grote puinhoop. Dat zal het te plukken bedrag wel aanzienlijk verminderen, dus ik denk dat men zelfs in Brussel wel iets sluwer zal zijn, mochten ze daadwerkelijk de gehele pensioenpot en nog wat geld willen plunderen.

ZSU-23-4 | 04-07-12 | 14:10

Het ESM begint hoe langer hoe meer te lijken op de praktijken van een corrupte aannemer, die zijn opdrachtgever met allerlei stelposten een poot uittrekt.

Gootbalkoning | 04-07-12 | 14:04

@ZSU-23-4 | 04-07-12 | 13:58
in plaats van het uitgeven van eur 5 miljard voor de JSF kopen ze nu voor het zelfde bedrag drones, gewoon voor inzet op de eigen bevolking.

Bijkomend voordeel is dat die van afstand worden bediend. Dan zie je tenminste het wit van de ogen van de mensen niet meer. Maakt het makkelijker om "de situatie te normaliseren".

gooi en smijtwerker | 04-07-12 | 14:02

Nigel Farage praat (schreeuwt) zoals ze dat doen in het British Parliament. Wie het hardst schreeuwt wordt gehoord en als iemand gelijk heeft roept iedereen "hurray" youtu.be/TsAa9VmwOaI

dwangruis | 04-07-12 | 14:02

La Bailaora | 04-07-12 | 12:59 |
Dus jij denkt dat op het moment dat ze EuroGendFor militairen uit het buitenland inzetten om ons land te bezetten en allerlei mensen op te pakken (dat soort dingen) de vlam niet in de pan zal slaan?

ZSU-23-4 | 04-07-12 | 13:58

@BenBinnen | 04-07-12 | 13:49
De minister kan zoveel zeggen als hij wil. Le jeux c'est fait, rien ne va plus - het geld is niet meer van U, nu!

Van Rompuy was duidelijk in zijn uitspraken in het Europees Parlement, het kan niet zo zijn dat individuele lidstaten nog zeggenschap hebben.

De Jager - de dilletant De Jager - en de amateur Rutte hebben zich ouderwets in het pak laten naaien. Maar wat wil je anders, de cijferblinde historicus Rutte en de meest incompetente minister van financien uit onze historie. De Jager, waarvan welingelichte kringen weten te zeggen dat de man te lui is om een dossier open te doen. Laat staan om het te lezen. En details, die staan een verhaal alleen maar in de weg.

Wanneer zo'n mini-ster nou zegt :"Het kan niet zo zijn dat de noodprocedure de standaard wordt en er altijd met 85 procent wordt beslist. Dat is niet volgens de geest van het verdrag.’’ Dan probeert hij zijn publiek in slaap te sussen. Gaat U maar rustig slapen, uw geld is veilig in handen van onze politiek. En dat geld krijgen we echt terug. Met rente. Echt waar.

gooi en smijtwerker | 04-07-12 | 13:55

Slovenie ?
Hebben ze in Brussel wel ff op de lijst gekeken of die wel echt lid zijn van het zootje, kan zo maar zijn dat ze het gewoon proberen.

Uw Verzekeringsadvis | 04-07-12 | 13:52

Men stuurt aan op een geweldadige revolutie, dat moge duidelijk zijn. Dit is geen incompetentie of arrogantie maar keihard beleid. Revolutie dient er ook te komen maar absoluut geweldloos, al het andere is koren op de molen van de Europaten en hun opdrachtgevers. Deze mechanismen zijn al zo oud als de mensheid en iedere keer trapt het volk er weer in.
.
Wat deze keer uniek maakt is dat er nog nooit eerder zoveel informatie over de modus operandi van dit tuig beschikbaar was dan nu. En dat de werkelijke daders aangewezen kunnen worden, niet alleen de zakkenwassers op de voorgrond die hun bevelen opvolgen. Een vrij internet, geweldloosheid en burgerlijke ongehoorzaamheid gaan de komende tijd een beslissende rol rol spelen in dit drama.
.
Leer nou eens zelf keihard nee zeggen, de pipo's aan de top gaan dat echt niet voor ons doen.

o)+ | 04-07-12 | 13:50

"Het kan niet zo zijn dat de noodprocedure de standaard wordt en er altijd met 85 procent wordt beslist. Dat is niet volgens de geest van het verdrag."

www.powned.tv/nieuws/politiek/2012/07/...

Ja, Jan-Kees, dat kan dus wel. Alsof een gokverslaafde zijn laatste geld kwijt is en de realiteit niet onder ogen wil zien.

BenBinnen | 04-07-12 | 13:49

@ Shareholder II | 04-07-12 | 13:38 |
Betekent uw plempsel dat we u ook op de lijst kunnen zetten voor a.s. vrijdag?

normanius | 04-07-12 | 13:47

We beslissen iets. We brengen dat dan in en wachten enige tijd om te zien wat er gebeurt. Volgt er geen misbaar, breekt er geen opstand uit- de meeste begrijpen toch niet wat er is beslist- dan gaan we weer wat verder.
Stap voor stap tot er geen terugkeer meer mogelijk is.
Uitspraak van van Jean Claude Juncker Voorzitter Eurogroep.
Het ziet er naar uit dat het 2 voor 12 is.

bonje | 04-07-12 | 13:39


NEDERLANDER, SLUIT JE AAN BIJ HET VERZET.

Shareholder II | 04-07-12 | 13:38

@ deraderendraaien, normanius en Modderkip:
Agenda is bij deze leeg.

Faux pas | 04-07-12 | 13:38

Op Radio1 hoorde ik gisteren een eurofiele D66-er zeggen dat er een Europees referendum moest komen. Dan kunnen ze hun reet er net zo mee afvegen als het referendum over de EU grondwet. Een nieuw vals kroonjuweel.

BroodenSpelen | 04-07-12 | 13:37

@Faux pas | 04-07-12 | 13:29 | + 0 - & normanius | 04-07-12 | 13:34 | + 0 -

Maak er maar 4 van dan.

Modderkip | 04-07-12 | 13:36

@Pifuzok | 04-07-12 | 11:57
Gezien het niveau van uw gedachtengangen, zal uw studie wel iets van soortgelijk niveau zijn. Vrijetijdskunde of iets dergelijks.

Cor Rupteling | 04-07-12 | 13:35

@ Faux pas | 04-07-12 | 13:29 |
Inderdaad, dat er nog vele mogen volgen.

*Agenda voor vrijdag leegbellen gaat*

normanius | 04-07-12 | 13:34

@ deraderendraaien en normanius:
Dat zijn er sowieso al drie man.

Faux pas | 04-07-12 | 13:29

NL heeft als klein land geen donder te vertellen? Wat doen we dan nog in de EU? Door eruit te stappen kunnen we gelijk even laten zien hoeveel we werkelijk voorstellen.... Weg met dat Europese schooiers gespuis!!!

Megalomaantje | 04-07-12 | 13:25

Zo. zijn jullie uitgeraasd? Ik wil nl even de lachers op mijn hand:
Enige dagen geleden wist Elio di Rupo te melden dat het niet ondenkbaar is dat de belgische tak va Dexia een beroep gaat doen op het ESM.

uitgelachen?

Vr.Gr.
Arie
.

lustkapper | 04-07-12 | 13:23

@vetkleppert | 04-07-12 | 11:45
Who is John Galt?

Hatsune Miku | 04-07-12 | 13:22

@ Faux pas | 04-07-12 | 13:20 |
Als u het draadje tussen deraderendraaien en mij even volgt.

normanius | 04-07-12 | 13:22

@Reinaert | 04-07-12 | 13:13
Je ziet het toch met het ESM gebeuren? Mandaat, ze hadden het niet, en toch komt het er, lees van Rompuy nog even: Nederland kan niet meer tegenhouden dat er in de Nederlandse staatskas geplunderd wordt. Als jij dat 10 jaar geleden had voorspeld hadden ze je in een psychiatrische kliniek opgesloten.

Lees het ESM verdrag nog maar eens goed door. Daar mogen ze alles doen om te voorkomen dat, dus het ESM heeft dat mandaar, om de eurogendfor in te zetten, al.

Lees ook nog goed wat er staat op de eurogendfor site:
"... aimed at improving the crisis management capability in sensitive areas." Ze zeggen het daar dus zelf al.

La Bailaora | 04-07-12 | 13:21

Als de werkende en niet werkende mensen even tijd vrij maakt, bijvoorbeeld op een vrijdag zodat we de tweede kamer kunnen bezetten?

Het kabinet aansprakelijk stellen voor het Hoogverraad aan volk en vaderland?

Een klein groepje mensen kan al veel uit maken en misschien volgt de rest dan vanzelf? Het zou een duidelijk punt na Brussel zijn.

Faux pas | 04-07-12 | 13:20

StijlvolRechts | 04-07-12 | 12:02 |
Wat dacht je van "rechte komkommers"!

lanexxx | 04-07-12 | 13:19

@Dostranamus | 04-07-12 | 12:16

Was het maar *kuch* slechts 40 miljard, de pensioenpotten van 900 miljard gaan worden leeggeroofd door dat smerige bankentuig.

neemjemoederindemali | 04-07-12 | 13:19

Het meest triest van alles is wel dat alleen de PVV duidelijk tegen de EU is.......
Ze halen nooit de meerderheid. We kunnen allemaal wel roepen dat we het anders willen maar helaas.....
Het enigste dat we kunnen doen is wachten tot de Euro met een harde (dure) klap inzakt en we met de Neuro opnieuw kunnen beginnen om met hard werken alles wat in de bodemloze knoflookput is verdwenen terug te verdienen.

Baron vHier tGinder | 04-07-12 | 13:18

@ deraderendraaien | 04-07-12 | 12:52 |
Als u over een tablet beschikt lijkt me dat een goed plan.
.
Net als u zal ik mijn agenda leeg moeten schoppen om tijd te maken. Normaliter zou ik dit niet zo snel doen aangezien de invulling van mijn agenda inherent bijdraagt aan mijn toch al niet te hoge inkomen.
Des al niet te min komt de ongebreidelde overlevering van Nederland aan de EUSSR me de strot uit en MOET iemand het voortouw nemen. So Lets Do This!

normanius | 04-07-12 | 13:15

Klein land in de EU. Geen zak in te brengen.
Klein land buiten de EU. Ook geen zak in te brengen.
Dus: we gaan België veroveren en daarna Frankrijk.

Koos Knak | 04-07-12 | 13:14

Wat Monti cs over het hoofd zien, is dat door dit naargeestige 'spel' tegelijkertijd de lust tot werken volledig is verdwenen.
.
Laat de boel maar in het honderd lopen, het zal me m'n reet roesten, is wat de tot nog toe brave, belastingbetalende burger zal gaan denken, zodra die zich realiseert hoezeer ie genaaid wordt door Monti cs.
.
Dat was ook het geval in de SovjetUnie en we hebben gezien hoe dat is afgelopen.
.
Ook zonder Wilders politieke bemoeienis, zie ik dan ook een heel snel einde aan zowel de euro als de EU, gewoon omdat de puf eruit is.
.
Europa is gewoon te groot om er een totaal strafkamp met hardwerkende zombies van te maken. Ook zonder Wilders, ook zonder neo-nazi's, ook zonder boze jonge werklozen, zal de EU gewoon imploderen.
.
Wel is het beter om er voor te knokken, om onze konkurrentie positie te behouden. Het is te hopen dat de Duitsers dit ook op tijd inzien en weigeren het ESM goed te keuren. Tegen Finland en Nederland kunnen ze wel op, tegen Duitsland niet, zeker niet met steun van Poetin, mocht het zover komen!
.
Dus relax mensen, geniet van het leven ... hoogmoed komt voor de val, dus laat je niet van de wijs brengen.

Greetje Duisenberg | 04-07-12 | 13:13

@La Bailaora | 04-07-12 | 12:02

Ad Broere moet even terug naar school, we hangen er binnenkort in voor 20.000 miljard! De ESM bank is een feit. De enige redding kan zijn een massale volksopstand en guillotines in Brussel/Frankfurt.

*aluhoedjes vouwen gaat*

neemjemoederindemali | 04-07-12 | 13:13

Het stelt me zwaar teleur dat niemand engaged heeft in mijn parabel.
Zelfs de PVV -kudo-horde (normaal toch 21 man) is al met reces kennelijk!

Einde van de Domheid | 04-07-12 | 13:13

@La Bailaora | 04-07-12 | 12:59

Nederlandse eenheden in Spanje inzetten en omgekeerd vereist natuurlijk wel een mandaat. Dat mandaat zal er in de gegeven situatie wellicht nog wel komen maar degene die dáár zijn handtekening onder zet heeft wanneer het uit de klauwen loopt wél een gigantisch (juridisch) probleem. Het mechanisme mag dan wel rechtstreeks uit de werken van vriend Machiavelli gehaald zijn, dat betekent in de praktijk nog niet dat het ook daadwerkelijk gaat werken. Immers: het is nog nooit beproefd, er is geen enkele ervaring, er zijn hoegenaamd geen vergelijkbare situaties in de historie.

Crowd control, urban warfare en welke etiketjes je er ook maar op plakt: in de Europese realiteit hoegenaamd niet ge- en beoefend, afgezien van massale ME-inzet maar die zal bij een werkelijk groot oproer niet voldoende zijn.

Reinaert | 04-07-12 | 13:13

@spanarchist | 04-07-12 | 12:58

Daar heb je een punt, maar de situatie die je beschrijft is niet echt te vergelijken met de situatie die ik voor ogen heb: als in alle Europese hoofdsteden de burgerij massaal de straat op gaat is er opeens sprake van een nieuwe werkelijkheid en dat beseft ook iedere (para-)militair zich wel, daar helpt indoctrinatie opeens niet meer.

Het is wellicht een onwezenlijk scenario maar desalniettemin erg interessant.

Reinaert | 04-07-12 | 13:07

Rutte en De Jager kiezen voor het afdragen van 40 x 6% van ons BNP aan de transferunie (250% van ons BNP in totaal) uitgesmeerd over 40 jaar.

Wilders kiest voor het afdragen van achtereenvolgens:
8,4%, 11%, 11%, 10%, 8,1%, 6,2%, 4,3%, 2,4%, 0,5%, - 1,4%, 50% (110,5% van ons BNP) uitgesmeerd over 10 jaar en de daaropvolgende 30 jaar niets.

Rutte en de Jager geven 1620 miljard Euro uit aan het redden van de Euro in de komende 40 jaar, terwijl Wilders 720 miljard Euro uitgeeft aan het opbreken van de Euro in de komende 10 jaar en vervolgens klaar is met de rekening.

Het verschil tussen de VVD/CDA en de PVV is dat de VVD/CDA parasiteert op kosten van onze kinderen, terwijl de PVV de helden zijn die willen dat onze kinderen het beter krijgen dan wijzelf. Het scheelt onze kinderen gedurende hun hele werkzame leven 900 miljard Euro als we dit jaar de gulden invoeren ipv de Euro redden. Dat is gemiddeld 53.000,- Euro per Nederlands kind, dat de PVV hen wel gunt en de VVD/CDA niet. Het offer dat we daarvoor moeten brengen is dat we de komende 10 jaar twee maal zo hard lijden onder de duurste fout in de historie van Nederland: het lidmaatschap aan de EMU.
.
ps Rutte en De Jager zijn kinderloos, dus parasiteren ze ook nog eens op andermans kinderen, de bangerikken.

tipo | 04-07-12 | 13:07

*Zet nog een keer Star-Wars II op en denkt "zo corrupt zijn ze bij ons gelukkig niet".

Barry Hay | 04-07-12 | 13:07

Die fotofuck van Van Rompuy is tot wel heel goed gevonden
Ik heb even de lijst met the simpsons karakters opgezocht
-
De persoonlijke assistent van Mr Burns. Waylon Smithers Jr Hij is homo, maar hij zegt dat tegen niemand.
wie zou dat kunnen zijn?
-
Chief Clancy Wiggum is de politiechef van het district Springfield. Hij is niet slim, dik, lui en dol op donuts. Wiggum kent de wetten niet
wie is dit?
-
Joseph "Joe" Fitzpatrick Fitzgerald Fitzhenry Quimby is de burgemeester van Springfield. Hij geeft niets om politiek. Hij is enkel geinterreseerd in het behouden van zijn positie, vrouwen versieren en corruptie
wie zou hier bij passen?
-
informatica.bc-enschede.nl/tgrondman/s...

janneman1977 | 04-07-12 | 13:05

Fuck it, 12 september PVV stemmen!

funkyd | 04-07-12 | 13:03

@ElMatadero | 04-07-12 | 12:57

Nee, want land A had al geen geld. Daarnaast bestaat het geleende geld helemaal niet. Dit wordt door banken gecreëerd uit niets met een druk op de knop.

Maarrrrrr ... de rente die moet worden betaald moet wel worden opgebracht in de reële economie. En zo kun je d.m.v. buitensporige geldcreatie een werkelijke economie om zeep helpen.

BenBinnen | 04-07-12 | 13:00

@Kaas de Vies | 04-07-12 | 11:38
"Dat de Koningin niet tekent is nog onze enige hoop".
Jij noemt dat hoop? Dat mens zit tot over haar oren in het complot tegen de Europese burgers om de eigen zakken te vullen.

doenormaal! | 04-07-12 | 12:59

@Reinaert | 04-07-12 | 12:50
Jawel, het slimme van de eurogendfor constructie is dat ze juist bv. Nederlanders in Spanje in gaan zetten en andersom. Dus worden ze nou juist niet tegen het eigen volk ingezet. Dat is de truk. Want anders zouden ze geen eurogendfor nodig hebben, alle landen hebben immers politie, ME-eenheden, enz...

Nederlanders hebben snel bij Spanjaarden: luie mensen, maken ons geld op, enz... Dus zijn die in Spanje wel gemotiveerd.

Andersom geldt dat ook: Spanjaarden denken bij Nederlanders: asociale gasten, willen ons niet helpen, enz...

Verdeel en heers, precies zoals ze dat bedacht hebben. Onderschat ze niet.

La Bailaora | 04-07-12 | 12:59

Reinaert | 04-07-12 | 12:50
Ik hoop dat je gelijk hebt, maar ik vrees het ergste. Bij studentenprotesten in Spanje zijn de demonstranten, voor het oog van de camera, keihard aangepakt om zo als voorbeeld te dienen. En die agenten hadden er geen enkel probleem mee om op die kinderen in te slaan.

spanarchist | 04-07-12 | 12:58

Eigenlijk is er geen geld meer. Als land A geen geld meer heeft pompen landen B,C,D weer geld naar A, vervolgens heeft B geen geld meer en pompen A,C,D weer geld over. Dus alles blijft gelijk.

ElMatadero | 04-07-12 | 12:57

Reden genoeg om PVV te stemmen.
Met alle andere partijen ga je het schip in.

Conan de Rabarber | 04-07-12 | 12:57

deraderendraaien | 04-07-12 | 11:38
Ehh , 12 september ?

ja,diedus! | 04-07-12 | 12:54

@normanius | 04-07-12 | 12:42
We zouden samen een poging kunnen wagen ,en een tablet meenemen om op GS aan te kondigen dat wij er wel zijn, en de rest uit te nodigen om dan toch ook maar te komen, om ze over hun gêne heen te helpen?
En ik meen dit serieus, want ik moet ook tijd vrijmaken hiervoor.

deraderendraaien | 04-07-12 | 12:52

@je postbode | 04-07-12 | 12:33
Dan had Balkenende al lang met een blinddoek en een sigaretje in de muil tegen de muur gestaan.

Conan de Rabarber | 04-07-12 | 12:51

@La Bailaora | 04-07-12 | 12:32

De organisatiegraad van dergelijke clubs is nou niet bepaald om over naar huis te schrijven (heb ik me laten vertellen). Als de pe0p de ventilator daadwerkelijk raakt heb je aan dergelijke clubs hoegenaamd niets, wellicht zijn er een aantal loyale gekken die denken iets goeds te doen maar de effectiviteit daarvan is slechts gering en zal ook niet langdurig aanwezig zijn.

Laat de EU op dat gebied maar dromen: dromen zijn als bekend bedrog. Geen weldenkend militair of Marechaussee zal zich zó maar tegen de eigen bevolking laten inzetten, al was het maar omdat 'ie weet wat 'm na afloop te wachten staat: bijltjesdag.

Dat nog even afgezien van vigerend recht, waarin militairen geen bevelen hoeven aan te nemen die worden uitgegeven door vreemde mogendheden. Haken, ogen, ik weet, maar reken er maar op dat de EUSSR geen echte vuist zal kunnen maken wanneer het er echt op aan komt.

Reinaert | 04-07-12 | 12:50

Kets22 | 04-07-12 | 11:46 | + 1 -
Ik heb zo'n landje al een jaar of 4 op de radar en me er redelijk in verdiept. Hierbij een recent artikel van een gerenomeerd tijdschrift op het gebied van levensstandaard wereldwijd;
internationalliving.com/2012/05/move-t...

Recent was in het nieuws dat men als eerste land wiet gaat legaliseren. Het officieel samenleven van homostellen hier als eerste land buiten Europa bij wet geregeld is (ben geen homo, maar vind het wel een teken van beschaving).
Het land heeft prachtige ongerepte stranden en natuur, heerlijk vlees (anti-biotica is bijv. verboden), kleine bevolking, goede wijnen, goed bankensysteem, lekkere muziek, tolerante vriendelijke bevolking, voetbalgek, meer zon en betaalbare huizen (uitgezonderd Punta del Este/Jose Ignacio = jetset-oord voor Argentijnen en Brazilianen).
Het werd vroeger het Zwitserland van Latijns-Amerika genoemd.
Oh en de multiculti werkt daar wel prima. Vnl. van Europese immigranten. Laatste tijd ook veel Amerikanen die er investeren. Praktisch geen Islam en over het algemeen zijn de Katholiek.
Er is recent ook een veld met reserves gevonden voor de kust, wat in de toekomst zeker zal bijdragen aan de welvaart van de slechts 3,5 miljoen inwoners.
Nadeel voor NL immigranten is dat de NL ambassade er gesloten is/gaat worden en je naar Buenos Aires moet voor paperassen-rompslomp. Is 2,5 uur met de boot vanaf de hoofdstad Montevideo.
Het land staat bij mij op nr 1 van te bezoeken landen. In oktober/november ga ik er een kijkje nemen.
Hier een foto-blog van een Nederlander die er zit;
uruguay-foto.com/

Russ Meyer | 04-07-12 | 12:48

@Sjeng de helle | 04-07-12 | 12:37
Ghe. Mooi om te verfilmen :P

doenormaal! | 04-07-12 | 12:46

Het argument waarmee de Noordelijke landen gegijzeld worden is dat bij een failissement al dat geld niet meer terugkomt.

zolang er geen eche bankrun komt mogen die schulden nog een lekker in de boeken blijven staan en ziet het er nog wel goed uit.

Realiteit is natuurlijk dat die schulden aan zuiderlijke never evah terugbetaald gaan worden, dus er stat lucht in de boeken.

Al het geld dat nu uit onze portemonnee wordt gefrusteld is uitsluitend bedoeld om dit bouwwerk van fopschulden nog heel even in de lucht te houden. Uiteindelijk gaat het, trust me on that one. De vraag is alleen nog maar hoeveel van ons goede geld er nog achter deze slechte schlden gesmeten gaat worden voordat het zover is.

De zuid-europsche landen gaan hun zaakjes niet op orde maken. Dat kunnen ze niet en dat willen ze niet.

GJ76 | 04-07-12 | 12:45

voor het gerecht met die twee, ze verpatsen nederland jut en jul.

Axel073 | 04-07-12 | 12:45

Dit was gisteren ook al beken. Gelukkig stelde de onafhankelijke Nederlandsche staatstelevisie (met het programma nieuwsuur) het landsbelang voorop en schonken zij een dik half uur aandacht aan Wilders en ervaringsdeskundige prof. Brinkman.

Topjournalist *kuch* Huys was dusdanig objectief in zijn stellingen en vraagstelling dat hem een lintje niet kan ontgaan. Vooral de zin "het is een interview en geen uitzending voor politiek partijen" begreep ik pas toen prof. drs. mr. Brinkman aan mocht schuiven om het landsontwrichtnede nieuws over de PVV te duiden...

ox | 04-07-12 | 12:44

Het was ooit FED voorzitter Bernanke die aangaf dat spaargeld en daarmee natuurlijk ook pensioengeld doodgeld is wat niet de economie ten goede komt of stimuleert. Met het ESM is er dus duidelijk een manier gevonden om ons 'legaal' te plunderen... En geloof nu niet dat de EU VAN of VOOR ons is, maar niet meer is dan een verlengstuk van de cabal Amerikanen. Wij moeten bloeden en leeggezogen om andere delen van de wereld te redden en daarmee bedoel ik niet de Zuidelijke Europese delen maar wel een Natie aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

Megalomaantje | 04-07-12 | 12:42

@ deraderendraaien | 04-07-12 | 12:32 |
Inderdaad fuck Bandirah of hoe die knakker van afgelopen vrijdag ook heet.
.
060712 - 11:00 @ Binnenhof das alvast een begin.
Nu de overige 200.000+ GS leden nog zover krijgen dat ze in actie komen.
Het heeft weinig zin om met z'n 2 daar te staan denkt u ook niet?

normanius | 04-07-12 | 12:42

@Kaas de Vies | 04-07-12 | 12:39

Als je niet van plan bent een andere zienswijze te hanteren dan maak je simpelweg geen ander plan.

En daarom mannen ... volle kracht vooruit. En laat het orkest eens wat vrolijkers spelen.

BenBinnen | 04-07-12 | 12:42

@BenBinnen | 04-07-12 | 12:37
Precies!

Het is één grote 'escalation of commitment'.

En daar zijn veel rampen van gekomen, van dat mechanisme. Zoals die verdomde dure kudtschoenen, die ik nog steeds draag, omdat ik anders moet toegeven een miskoop te hebben gedaan.

En dan maar liever lijden. Acht tenen zijn al weggerot, maar ik verdom het een fout toe te geven.

Beter nooit gekeerd, dan toegeven dat gedwaald.

Bart_Bart | 04-07-12 | 12:41

@Kaas de Vies | 04-07-12 | 12:39
Dat heet ook wel scenario management. Je hebt er zelfs software voor waardoor je heel snel heel veel verschillende scenario's naast elkaar kan vergelijken.

La Bailaora | 04-07-12 | 12:41

Klote schuld van Mark R. en Jan-kees de J.

Axel073 | 04-07-12 | 12:39

@BenBinnen | 04-07-12 | 12:37 | + 1 -
Er moet ALTIJD een plan B zijn en een plan C!

Kaas de Vies | 04-07-12 | 12:39

Werklozen, debiel.

Desmoulins | 04-07-12 | 12:38

Vraag me in alle gemoedsrust af wat er zou gebeuren als een commando eenheid eens een van die scheefgezakte torens zou bezeten en de aanstichters van dit gedoe uit de ramen lieten hangen van de 14e etage?
eventueel bij hardnekkige kramp loslaten. Zou wel een stimulerend kunnen werken op de rest om tot bezinning te komen.

Sjeng de helle | 04-07-12 | 12:37

Het maakt onze overheid niks meer uit wat ze ondertekenen. Zelfs als het ESM niet rechtsgeldig is ondertekent Rutte het gewoon. Ik kan er met mijn hoofd niet meer bij wat er allemaal gebeurt en hoe onvoorstelbaar respectloos de politiek tegenwoordig met de bevolking omgaat, hoe ernstig wij worden genaaid: www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/07/...
Ik word er alleen maar moedeloos van en vind het erg schrijnend wat er met Europa en Nederland gebeurt. Ik kan alleen maar heel blij zijn met mijn non EU paspoort dat mij een uitweg biedt en alleen hopen voor het Nederlandse volk dat ze deze politieke dwaling nog kunnen keren. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

doenormaal! | 04-07-12 | 12:37

@je postbode | 04-07-12 | 12:33 | + 1 -
Dat ligt altijd aan wie de machthebber is in het land, wie aan die definitie voldoet.

Kaas de Vies | 04-07-12 | 12:37

@damnschreeuwer | 04-07-12 | 12:30
Ik bedoel de normale kop van Van Ramkraak, en ik bedoel Gollem van Lord of the Rings.

Bart_Bart | 04-07-12 | 12:36

Nou Geenstijl, doe er wat aan. Stuur Tom Staal of een andere reporter naar Brussel. NL moet van z'n gat komen en er wat tegen doen.

Zzzzooooffff | 04-07-12 | 12:35

Kan je voor landverraad nog de doodstraf krijgen in Nederland?

je postbode | 04-07-12 | 12:33

@ Pifuzok

Ja, het toonbeeld van de hedendaagse universitaire student. De kosmopoliet die Europa als een grondgebied zonder grenzen ziet. De natiestaat en haar inwoners spreken net zo tot de verbeelding als de inwoners van landen als Spanje, Italië en Griekenland. De aarde is immers van iedereen. Hij heeft geen contact of bijzondere verbinding met Nederland en het staatsburgerschap is meer een Europese of globale aangelegenheid. De kosmopolitische universitaire student reist veel en doet niets liever dan het ontdekken en beleven van andere culturen. De student heeft veel buitenlandse vrienden op Facebook, en ziet Europa als een homogene gemeenschap dat eens en voor altijd dat nare nationalisme, dat altijd oorlog veroorzaakt, eindelijk zal begraven. De student beseft echter niet dat zij een zeer klein deel van de bevolking vertegenwoordigen en dat het hele begrip identiteit met name een individuele aangelegenheid is. Zij worden niet geconfronteerd met de neergang van vrijwel alle onderdelen die een samenleving dragelijk houden. Zij beseffen niet dat onze werkelozen, lamstralen zoals u wilt, nog altijd ONZE werkelozen zijn. Het Europeanisme en het universalisme zijn net zo imaginair als nationalisme en iedere extreme vorm van een -isme kan leiden tot een onhoudbare situatie. Buiten dit relaas zal de prijs van deze grote nivellering van onze welvaart een complete samenleving ontwrichten op lange termijn.

Desmoulins | 04-07-12 | 12:32

Op elke verzoek tot machtsoverdracht zeggen wij "NE" van NEderlander tegen Brussel

Kaas de Vies | 04-07-12 | 12:32

@Reinaert | 04-07-12 | 12:29
Ze hebben een hele grote *oorlogskas*, het heet ESM. Daarmee kunnen ze heel veel politie en legereenheden *kopen*.

We gaan dan door ons eigen geld indirect bestreden worden. Wel slim die gasten in Brussel.

Ze hebben er ook al de politiemacht voor opgezet, het heet eurogendfor:
www.eurogendfor.eu/

La Bailaora | 04-07-12 | 12:32

@normanius | 04-07-12 | 12:23
Aanstaande vrijdag om 11 uur (fuck Bandirah)op het binnenhof lijkt mij een goede tijd en locatie.
Helaas heb ik geen twitter, want ik wordt niet graag gevold snap je! ;)

deraderendraaien | 04-07-12 | 12:32

Zolang NL zich gedraagt als het schlemieletje van de klas worden onze portemonnee's probleemloos gerold door die bandieten van de EU.

Conan de Rabarber | 04-07-12 | 12:32

@ Reinaert | 04-07-12 | 12:29 |
Maar de vraag blijft het zelfde. Wanneer komt het zover dat die vastberaden mensen met hooivorken, pek, veren en obligate strontkarren richting Brussel trekken?

normanius | 04-07-12 | 12:32

Beter voorkomen dan genezen. Lijkt me verstandiger om strengere kapitaaleisen aan banken te stellen met betrekking tot de liquiditeitseisen en de solvabiliteitsratios.
Als een bank gezien wordt als een normaal bedrijf, dan moeten ze ook failliet kunnen gaan. Andere bedrijven worden ook niet gered in geval van insolventie.
Anders zou de overheid een alternatieve staatsbank moeten creëren waar mensen tegen een lager rentepercentage hun spaarcenten kunnen wegzetten, maar daar tegenover staat dan wel zekerheid. Private banken kunnen dan concurreren en beleggen wat ze willen, alleen zijn ze ook zelfstandig drager van het risico. Als iemand dan, net als bij icesave, dat ene procentje hoger aan rente wil, moet je ook niet huilie huilie doen als de bank failliet gaat.

rabauw | 04-07-12 | 12:31

Randvoorwaarde | 04-07-12 | 12:21 |

Helemaal eens, gewoon laten doodbloeden die gekken en helemaal niks bijdragen, het is ons geld en daar blijft iedereen met zijn poten van af.... Totdat, de politieke marionetten gewoon weer worden ingezet om ons de ogen dicht te drukken en deze brutaalweg, onbeschoft en asociaal de belastingen verhogen.... en wie niet betaald wordt door de bewapende ambtenaren even uit zijn bloedeigen huis gehaald en alle bezittingen geconfisqueerd en opgesloten... Hoezo, we leven in een vrij land? Dit is gewoon een fascistisch-communistische EUropese staat! Zo simpel is en zo werkt het.

Megalomaantje | 04-07-12 | 12:30

Wanneer de Prins misbruik maakt van wetgeving staat het ons als vrije burgers vrij zijn macht te ontzeggen.
gooi en smijtwerker | 04-07-12 | 12:26 | + 0 -
-
De Staten-Generaal van de Verenigde Nederlanden groeten allen die dit zullen zien of horen lezen. Het is algemeen bekend dat een vorst van een land door God tot hoofd van zijn onderdanen is aangesteld om dezen te beschermen en te bewaren voor alle onrechtvaardigheid, schade en geweld, zoals een herder zijn schapen moet beschermen, en dat de onderdanen niet door God geschapen zijn ten behoeve van de vorst, om hem in alles wat hij beveelt – of dat nu godsvruchtig of niet godsvruchtig, rechtvaardig, of niet rechtvaardig is – onderdanig te zijn om hem als slaven te dienen. Integendeel, de vorst is er ter wille van de onderdanen, zonder welke hij geen vorst is, om hen rechtvaardig en verstandig te regeren en te verdedigen, en hen lief te hebben zoals een vader zijn kinderen en een herder zijn schapen; hij zet zijn lichaam en leven op het spel om hen te beschermen. Wanneer hij dit niet doet, maar in plaats van zijn onderdanen te beschermen probeert hen te onderdrukken, overmatig te belasten, te beroven van hun oude vrijheid, privileges en oude gewoonterechten, en hen als slaven te bevelen en te gebruiken, moet hij dus niet als een vorst, maar als een tiran worden beschouwd. Dan staat het zeker zijn onderdanen vrij hem niet meer als vorst te erkennen – vooral nadat er in de staten van het land overlegd is – maar hem te verlaten en in zijn plaats een ander tot soeverein te kiezen om hen te beschermen, zonder dat dit verkeerd is.’

janneman1977 | 04-07-12 | 12:30

bijna de helft van Europa ligt aan het infuus en de andere helft fungeert als donorland.. dat kan je niet eeuwig volhouden me dunkt.

hooliganica hollandi | 04-07-12 | 12:29

En die hautaine rotkoppen worden niet achterlangs genomen door de bankensector, ze ZIJN de bankensector.

Het onderlinge netwerk van banken en politici is als het wortel netwerk van een fungus. Schimmel is het. En krijg je alleen op een radicale manier weg.

ZKH EénOog | 04-07-12 | 12:29

@Kaas de Vies | 04-07-12 | 12:14
Als Nederland uit de EU stapt, of dat nu een goed idee is of niet laat ik in het midden, wie zal ons dan dwingen om ook nog maar één cent te betalen aan die club.
En nu niet zeggen dat we het geld dat we er al ingesopt hebben dan kwijt zijn.
Dat zijn we nu ook kwijt.

Che_cuevara | 04-07-12 | 12:29

@Kaas de Vies | 04-07-12 | 12:23

Als het daadwerkelijk tot grootschalig oproer komt dan kan de EUSSR *niets*, hooguit tegensputteren, veel meer zal het niet worden, of geloof jij in de eindeloze loyaliteit van de gewone militair of poltieman die ook van een relatief schamel salaris rond moet zien te komen? Ik niet.

Dra er een half miljoen vastberaden mensen gewapend met fakkels, hooivorken, pek, veren en de obligate strontkarren optrekt richting Brüssel dan valt de EUSSR en weten Hermann von Rompuy en consorten niet hoe snel ze weg moeten komen.

"Wir sind das Volk!". Die staat nog steeds als een huis!

Reinaert | 04-07-12 | 12:29

@StijlvolRechts | 04-07-12 | 12:06

Als we in oorlog verkeren, hebben we een interessant wetsartikel aangaande landverraders.

decadent degeneraat | 04-07-12 | 12:27

@spanarchist | 04-07-12 | 12:22
Ja dat klopt wel, en er is ook nog een soort subsidio regeling waarmee je het nog even kan rekken met 400 Euries per maand, maar dat is al echt te weinig om te overleven. En daarna is het toch echt over.

La Bailaora | 04-07-12 | 12:27

Deze maand 431 jaar geleden hebben onze voorouders door middel van de Akte van Verlatinghe de knuppel in het Brusselse hoenderhok gegooid.

De burgers van De Nederlanden hebben de Spaanse heersers, met hun hoofdkwartieer in Brussel de vinger gegeven. Wanneer de Prins misbruik maakt van wetgeving staat het ons als vrije burgers vrij zijn macht te ontzeggen.

gooi en smijtwerker | 04-07-12 | 12:26

De Jager ie helemaal niet gefeut, die heeft ons willens en wetens verkocht.

Mark my Words: let op zijn volgende nieuwe commissariaatje/baantje.

ZKH EénOog | 04-07-12 | 12:26

@ spanarchist | 04-07-12 | 12:14 |

Globalisme is het slechtste wat je kunt hebben, omdat het onmogelijk is om problemen die spelen binnen een groot gebied, waarbinnen zo veel verschillende situaties zich afspelen, vanuit 1 centraal punt (Brussel) effectief te regelen. Dat zien we nu met Europa. Figuren op een centraal punt buiten onze landsgrenzen bepalen straks zo'n beetje alles wat hier gebeurt, terwijl ze vaak niet eens een voet binnen Nederland hebben gezet. En daar heb ik grote problemen mee.

En deze knakker komt hier vertellen dat het WEL een goed idee is. Dan ben je in mijn ogen gewoon een globalist.

OpperGek | 04-07-12 | 12:26

Gaat mn gevechts pakkie maar weer eens opzoeken.

Kromme Banaan | 04-07-12 | 12:25

@Dostranamus | 04-07-12 | 12:16
Ik hoorde JK gister al tegen F Wester mompelen "Ik dacht.."

Laat hij dat nou niet kunnen blijkbaar!

deraderendraaien | 04-07-12 | 12:24

... Maar godverdomme begrijp dan ook ALLEN!.. Hoe anders kan men aan de burger zijn spaarcenten en pensioengeld komen. Btw, waar gaat al dit geld werkelijk naar toe en op wiens rekening verdwijnt het? Kijk, Amerika kan nog veel geld gebruiken, hoooorrrr! Even wat geld dumpen in een waardeloos Amerikaans, snel opgericht, aandelenfonds en "pats" het geld is binnen en voor de eeuwigheid foetsie!!......

Megalomaantje | 04-07-12 | 12:24

@ deraderendraaien | 04-07-12 | 11:38 |
Roept u maar een datum, tijd en twitteraccount!
.
@ pako1000 | 04-07-12 | 12:01 |
Welkom in het Nederland waar het ondernemerschap door de overheid als te vrijgevochten en u derhalve als afvallige beschouwd wordt.

normanius | 04-07-12 | 12:23

Herman van Rampuy was dat niet een van de kopstukken van DEXIA? daar heeft hij dit kunstje al geflikt Belgische en Franse belastingbetalers draaien nu voor Herman's shit op. Een goed voorbeeld van Herman doet goed volgen.

Sjeng de helle | 04-07-12 | 12:23

@Reinaert | 04-07-12 | 12:20 | + 2 -
Dat realiseren ze zich wel, ze hebben al een Praetoriaanse garde, en nu kunnen ze nog meer macht naar zich toe trekken, politie, geheime diensten, militairen.

Kaas de Vies | 04-07-12 | 12:23

La Bailaora | 04-07-12 | 12:20
Nog een correctie: een uitkering gaat naar ratio van het aantal jaren dat je gewerkt hebt, 4 maanden uitkering voor elk gewerkt jaar, met een maximum van 2 jaar uitkering. Voor de rest een goed verhaal.

spanarchist | 04-07-12 | 12:22

Als het zover komt: niet betalen.
Wat wil de rest van Europa ertegen doen dan? Ons land binnen vallen met tanks?
Muhahaha...
Tegen die tijd hebben we al een verzoek bij Brussel liggen om ons financieel te steunen zodat we die 40 miljard op kunnen hoesten.
Gewoon het spelletje meespelen. Maar dan net iets gekker.

Randvoorwaarde | 04-07-12 | 12:21

@Kaas de Vies | 04-07-12 | 12:15

Als ze tijd van leven hebben dat is.

Ik verwacht geen burgeroorlogen edoch een volksopstand, dat is héél iets anders. De burgerij heeft in vrijwel gansch Europa ondertussen namelijk één gemeenschappelijke vijand: de EUSSR, met de gewetenloze boekhouder Hermann von Rompuy voorop. De volkswoede zal zich tegen de boekhouders en megalomaantjes (hoi Kereltje!) keren, maar dat realiseert men zich in het EUSSR-Hauptkwartier te Brüssel kennelijk nog niet helemaal, anders pakte men zaken wel wat voorzichtiger aan.

Reinaert | 04-07-12 | 12:20

@La Bailaora | 04-07-12 | 12:18
correctie, niet de bijstand in. Dat kent Spanje niet. Na een jaar ben je op familie en vrinden aangewezen...

La Bailaora | 04-07-12 | 12:20

@pako1000 | 04-07-12 | 12:01:
Je neemt me de woorden uit de mond. En inderdaad, een bevlogen politicus als Senator Sanders komt in het Haagsche niet meer voor. Voor hen is het slechts wachtgeld met meldplicht...

HoerenSloep | 04-07-12 | 12:19

@Pifuzok | 04-07-12 | 12:04
Nog even uitleggen voor je: in Spanje krijg je na werkloos te zijn geworden nog zo'n klein jaartje steun van de staat. Daarna houdt het op, de bijstand in. Er wordt op dit moment nou juist verder op dit soort regelingen bezuinigd, want het geld is op en moet naar failliete banken. De gewone man heeft er *niets* aan.

Wat er dus moet gebeuren kunnen 2 dingen zijn: of bijstand voor de arme Spanjaarden en Grieken wat er niet is, of werk scheppen, wat ook niet gebeurt. Sterker nog, de economie krimpt alleen al in Griekenland dit jaar met 6%. Het gaat daar harder omlaag dan tijdens de grote crisis van de jaren 30.

De enige manier om daar weer werkgelegenheid te creeren is door de drachme terug te laten komen, devalueren en dan wordt Griekenland weer goedkoper en komt er vanzelf werk. Maar dat willen de eurofielen niet he, bang dat hun eurodroom uit elkaar spat. En dat de Grieken en Spanjaarden creperen? Ze geven er helemaal geen f*ck om zo te lezen, en jij dus ook niet.

De enige die er beter van worden zijn de failliete miljardairs. Ja, want zo raar is het, het zijn miljardairs, maar eigenlijk failliet. En dat laatste gaan voorkomen met het geld van de Nederlanders: pensioenen, belastinggeld, you name it, als het maar echt geld is.

La Bailaora | 04-07-12 | 12:18

@spanarchist | 04-07-12 | 12:14
Hoog opgeleid betekent tegenwoordig lang geïndoctrineerd.
En het zei trouwens altijd al meer over meegaandheid, geduld en zitvlees dan over intelligentie.

vetkleppert | 04-07-12 | 12:17

@Dostranamus | 04-07-12 | 12:16 | + 0 -
Die politici die het hebben besloten zitten allang in Brussel dan.

Kaas de Vies | 04-07-12 | 12:17

SP en PVV hebben na de vakantie dus gewoon een meerderheid. Zelfs de eurofielere politici in de Tweede Kamer beginnen toch wel wat beginnende twijfel en onzekerheid te vertonen, omdat ze nu wel heel erg hard Europees buitenspel worden gezet.
Die Europese superstaat moet er komen, willekeurig wat en het zou me niets verbazen als de euro- en kredietcrisis vooraf opzettelijk zijn gepland om zo een situatie te creeeren dat landen wel bijna verplicht zijn iedere paar maanden weer nieuwe delen van hun soevereinitiet op te geven, want anders...
Als het klapt hoop ik op een totale (val)bijltjesdag, want dat is de enige taal die politici en andere landverraders door de eeuwen heen hebben verstaan...

Graaisnaaiert | 04-07-12 | 12:16

StijlvolRechts | 04-07-12 | 12:02 |
Uniforme verkeersregels is al te lastig voor Europa.

Doc Damage | 04-07-12 | 12:16

Als we de opdracht krijgen om die 40 miljard binnen 7 dagen naar Brussel over te maken weten we hoe laat het is.
Wij wel.
De politici die dit hebben goedgekeurd zullen zich in alle bochten wringen om te zeggen dat ze het niet wisten of dat dit niet de bedoeling was en nog meer uitvluchten.
Maar dan is het al lang te laat.

Dostranamus | 04-07-12 | 12:16

@En nu is het genoeg! | 04-07-12 | 12:14 | + 0 -
Kunnen ze nog meer macht naar zich toetrekken.

Kaas de Vies | 04-07-12 | 12:15

@Pifuzok | 04-07-12 | 12:04
Betaal eerst eens een paar jaar belasting voordat je jezelf een opinie aanmeet, student.

TunaTown | 04-07-12 | 12:15

Binnenkort treden hier burgeroorlogen op. Met dank aan de EU.

En nu is het genoeg! | 04-07-12 | 12:14

OpperGek | 04-07-12 | 12:11
Het is geen smerige globalist, het is gewoon een hele domme jongen. Dat hij beweert een universitaire studie te volgen doet vrezen voor het huidige academische niveau van de universiteiten.

spanarchist | 04-07-12 | 12:14

@Bart_Bart | 04-07-12 | 11:52
Met die 12-9 hebben de heren en dames politici zichzelf aardig in de voet geschoten. Ik vermoed dat Italië al ruim voor die dag bij ESFS/ESM gaat aankloppen voor graties geld.

Jopie2009 | 04-07-12 | 12:14

@La Vie En Rose | 04-07-12 | 12:13 | + 0 -
Maar dan is het te laat, uit het ESM stappen kost miljarden. Altijd nog de beste optie uiteraard, maar de beste optie zou zijn nooit het ESM getekend te hebben.

Kaas de Vies | 04-07-12 | 12:14

Fuck die verkiezingen, waar zijn de kolonels?
En anders gewoon Libertarische partij stemmen. De enige rationele hoop.

Kiwi45 | 04-07-12 | 12:13

Van Rompuy en Barroso krijgen straks een mooie plek in het bestuur van de PVV. Kost een paar centen, maar het is een strakke actie. Mooi werk Geert!

Oerkoendoe | 04-07-12 | 12:13

De laatste mogelijkheid om Rutte, Jan Cees en overige partijen die het ESM hebben geratificeerd af te straffen is op 12 september.

Dus PVV, de PvdD, SGP of op nieuwkomers.

(De SP was tegen het ESM maar niet tegen steun aan banken.)

Laat die ellendelingen er niet zo maar mee wegkomen!

La Vie En Rose | 04-07-12 | 12:13

Farage, bedoel ik.

Ben Adam | 04-07-12 | 12:12

Pifuzok | 04-07-12 | 11:57 |
Tsja, student. Dat zegt genoeg over uw referentiekader en dat we uw mening niet voor vol kunnen aanzien.

Doc Damage | 04-07-12 | 12:12

Topgozer.

Ben Adam | 04-07-12 | 12:11

Pifuzok | 04-07-12 | 11:57 |

Smerige globalist. Dat hele "gewoon blijven denken zoals we al jaren doen" heeft ons deze crisis gebracht maar dat vergeet je voor het gemak maar even. Hoe de banken hebben gehandeld en alle problemen die door dat handelen zijn ontstaan jarenlang voor zich uitgeschoven hebben, tot op het punt van omvallen. En dan mag de burger die troep opruimen! Jij pleit voor een voortbestaan van dit systeem? Dit systeem wordt onze ondergang, en ook die van jou! Je bent niets anders dan een slaaf geworden van de banken. Jij moet studeren zeg je? Als het allemaal zo doorgaat ben je nu voor niets aan het studeren! En dat is de realiteit waar we nu mee te maken hebben. Veel succes met je Bachelor economie joh. Als alles op zijn reet ligt heeft geen mens wat aan jouw kennis.

OpperGek | 04-07-12 | 12:11

dat wordt nog wat,vlak voor de verkiezingen
partij programma van de euro filantropen.
wie veel beloofd maar weinig doet,is gelijk een mager hoen,die veel kakelt op de stok maar weinig eieren legd in het hok.
europa samenwerking ok,maar geen dictatuur

soledad | 04-07-12 | 12:11

@Desmoulins | 04-07-12 | 12:07 | + 0 -
En dan vergeet je nog dat 3 landen een veto hebben.

Kaas de Vies | 04-07-12 | 12:10

@ Desmoulins 12:07

blik, natuurlijk.

Desmoulins | 04-07-12 | 12:09

@Oerkoendoe | 04-07-12 | 12:00
Kan jij al lezen?
Lees dan even het nieuwe PVV verkiezingsprogramma! idioot!

deraderendraaien | 04-07-12 | 12:09

@Pifuzok | 04-07-12 | 12:04
Domme domme Pifuzok. Dat geld komt helemaal niet bij arme Grieken, was dat maar zo. Dat geld gaat naar de banken die eigenlijk bankroet zouden moeten gaan. Wanneer die banken weer gevuld zijn met geld gaat het grote graaien weer door, bonussen tijdens verliezen...

Ik zou nog even doorleren als ik jou was, want dat is hard nodig zo te lezen.

La Bailaora | 04-07-12 | 12:09

weedo | 04-07-12 | 12:01
De Heren en Dames idialisten hebben dat al veer eerder zien aankomen al begin jaren negentig en zeker eind 1999, maar dat werd toen reeds met de mantel der liefde bedekt. Net zo goed was reeds lang bekend dat de banken aan het klooien waren met de derivatenhandel waar door corrupte en gewetenloze politici goed garen mee gesponnen werd. Recentelijk werd weer zo'n gedoe bekend in the House of Lords de handel met "tegoedbonnen"door banken mbt goud. Er zijn meer bonnen verkocht dan dat er in de hele wereld aan goudvoorraad is of ooit is geweest.

Sjeng de helle | 04-07-12 | 12:08

@FrankVeer | 04-07-12 | 12:03
Ik heb niks aan mijn met hard werken verdiende huis als ik de eerste barbamamma's al door de buurt zie rondstruinen. Nadat ik al was weggevlucht uit islamsterdam.
Ik heb niks aan mijn mooie spulletjes in een land dat niet meer bestaat. Sterker nog: in een vreugdeloos strafkamp is veranderd. In een Europa waar binnenkort een extra Frankrijk qua grootte vol mohammedanen zich ook nog met mijn zaken bemoeit.
Ik verdom het om alles waar ik last van heb met dwangarbeid mogelijk te blijven maken.

vetkleppert | 04-07-12 | 12:08

@Pifuzok | 04-07-12 | 12:04

Je onderbouwt je stelling niet, je lult in de ruimte, vandaar dat ik op die manier reageer. Europa heeft ons veel goeds gebracht toen het nog EEG heette, daarna is het verworden tot een puinhoop waar niemand nog iets mee heeft of aan heeft, het kost alleen maar geld en er komt niets zinvols uit. Behalve universele accuopladers zoals hierboven al gememoreerd.

Dacht jij dat ik me verwant voel met de modale Roemeen of dat het omgekeerde het geval is? No way! Europa is te groot, ik heb helegaar niets met Roemenen en Roemenen hebben ook niets met mij. Nou ja, zij accepteren natuurlijk mijn geld met liefde, dat dan weer wel. Maar een bedankbriefje heb ik nog nooit mogen ontvangen.

Europa? Een illusie. Totale waanzin en hét recept voor oproer.

Reinaert | 04-07-12 | 12:08

Geen EUvolutie maar EUthenasie.

gooi en smijtwerker | 04-07-12 | 12:08

In noodsituaties geldt de 85% regel. Aangezien het een Noodfonds is lijkt het mij nogal duidelijk dat wij dus geen zeggenschap meer hebben betreft het ESM, vandaar dus het belang dat Nederland hier niet mee akkoord moet gaan. Volgens de berekening laatst in het FD is uittreding uit de Eurozone de eerste 40 jaar kostbaarder dan handhaving van de Euro. Daar staat tegenover dat na 40 jaar de prijs echter twee keer zo hoog zal liggen bij handhaving en deelname aan supranationale instellingen. Wie regeert en daadwerkelijk een vooruitziende blijk heeft legt deze rekening niet bij de volgende generaties neer.

Desmoulins | 04-07-12 | 12:07

Europa verdeeld in kampen,
Florijnen zien verdampen,
Een weg terug is er niet,
Met z'n allen rijk of failliet....

Hoolicool75 | 04-07-12 | 12:07

Okay, dus toch maar pvv stemmen dan?
Liever niet want 't blijft een dubieuze partij, maar wel de enige die opstaat tegen deze onzin.

panadol | 04-07-12 | 12:07

@Pifuzok | 04-07-12 | 12:04 |
he, je had beloofd te gaan studeren en niet te gaan reageren.

Jopie2009 | 04-07-12 | 12:07

Voor Geile koe lijkt het wel eens dat de EU ernaar streeft om nationalistische gevoelens me in haar afzonderlijke lidstaten te vergroten.

Geile koe | 04-07-12 | 12:07

Eurofielen zijn landverraders, Allemaal!

StijlvolRechts | 04-07-12 | 12:06

Pek en veren uit het stof, de schandpaal op het malieveld en op naar het Binnenhof!! En als we toch bezig zijn, gelijk de bankiers meenemen. Zij hebben ons land en onze welvaart verkocht!

Eagle_Eye | 04-07-12 | 12:06

@Pifuzok | 04-07-12 | 11:57
Eensch! If you can't beat them, join them. Ik ben dus ook pro-Europa. Nivellering gaat nooit gebeuren. Onze stuctuur is inmiddels zo ingericht dat we niet meer zonder EU en Euro kunnen.

Pharan | 04-07-12 | 12:05

@Playboy Mansion | 04-07-12 | 12:04 | + 0 -
Dat is niet erg dan kunnen ze een Europese politiemacht/FBI en geheime dienst legitimeren. Publieklijk dan, gebeurt stiekem al.

Kaas de Vies | 04-07-12 | 12:05

In concreto dus: jullie gaan volgend jaar niet op vakantie naar Spanje maar moeten het geld wel gewoon overmaken. Leg dat maar eens aan je kinderen uit!

noorderling | 04-07-12 | 12:05

Maar hopen op landen waar de democratie nog wel een beetje werkt. Heel klein kansje dat het duitse hooggerecthshof het ESM onconstitutioneel verklaart. Merkels achterban is in heftige beroering dus wellicht dat de rechters Merkels marsorders negeren..... duimen maar.

openluchtgevangenis | 04-07-12 | 12:05

De partij die Europa aanpakt krijgt mijn stem, ook al is het geertje. Dan maar even mijn andere principes aan de kant.
Als ik in mijn kont genomen word wil ik graag zelf bepalen wie het doet.

weedo | 04-07-12 | 12:05

@trippert | 04-07-12 | 12:04 | + 0 -
Doe het niet hier zodat ik een vrijdenkersplaats kan blijven.

Kaas de Vies | 04-07-12 | 12:04

Ok deze reacties kwamen wel heel snel, vandaar dat ik even reageer.
La Bailaora | 04-07-12 | 11:59 | + 0 -
Legaal stelen? Waarom zou ik wel belasting willen betalen om van die nutteloze werklozen in Amsterdam te helpen, maar niet arme Grieken die genaaid zijn door de financiële sector? Dat vind ik scheef, ik help liever mensen die nog wel iets van hun leven willen maken in het zuiden van Europa maar dit gewoon lastig vinden vanwege hun corrupte politici en banken. Vandaar dat ik dit liever Europees aanpak en dan de NLse uitkeringen bijv omlaag haal.
Reinaert | 04-07-12 | 12:00 | + 0 -
Oh, dus omdat ik Eurofiel ben, behoor ik opeens tot de HBOers? Helaas, gewoon universiteit.

Pifuzok | 04-07-12 | 12:04

Heel eng dit.

Wat nog enger is, is dat ik het niet eens meer vreemd zou vinden als een of andere gek zodadelijk die lelijke Belg of incapabele Italiaan neerschiet/steekt.

Mensen worden bijna tot op het bot geschoffeerd door dit soort ondemocratische en bijna fascistische praktijken.

Playboy Mansion | 04-07-12 | 12:04

Nou dan gaan we maar langzaam plannen maken om de opstand te starten.

trippert | 04-07-12 | 12:04

Uiteraard is het een illusie te denken dat als de controle op de huishouding van een staat op nationaal niveau mislukt, dat dan ineens wel gaat lukken op europees niveau.

TunaTown | 04-07-12 | 12:03

Het is de hoogste tijd om schoon schip te maken en af te rekenen met de verantwoordelijken.

Morgenhout | 04-07-12 | 12:03

@vetkleppert | 04-07-12 | 11:45

Maar dat doen we ook weer niet, omdat we er al zo hard voor gewerkt hebben. En dat weten ze in Brussel ook donders goed. Terwijl wij onze hardverdiende spullen met beide armen proberen te beschermen, worden we keihard van achteren genaaid door capo die capi Herman van Overrompelen en zijn maffiosi.

FrankVeer | 04-07-12 | 12:03

Mussert werd in '46 om volgende redenen terecht gesteld:
hulpverlening aan de vijand,
een aanslag op de grondwettige regering en
een poging Nederland onder vreemde heerschappij te brengen.

waarbij dat laatste nog geen eens waar was.

Jopie2009 | 04-07-12 | 12:02

Lees ook deze van ad broere, waarin uitgelegd wordt dat de ESM ook als Bank kan gaan optreden. Wat houdt dat in? Dat er veel meer 'geleend' kan gaan worden dan ze in kas hebben: tot aan 9000 Miljard Euro. Dat ESM is dus een geldscheppende instantie, dat natuurlijk heel gauw failliet gaat. Maar geen nood, Nederland staat garant in het ESM toch?:
adbroere.nl/web/nl/columns/het-esm-hee...

La Bailaora | 04-07-12 | 12:02

Pifuzok | 04-07-12 | 11:57 | + -1

Wat heeft Europa dan zoal goed geregeld, waar wij als burger van Nederland direct profijt van hebben? Een universele accuoplader voor mobiele telefoons? En wat nog meer dan?

StijlvolRechts | 04-07-12 | 12:02

Maar "intelligente" Nederlanders vinden partijen die tegen alle realiteit in de EU goed blijven praten veel intelligenter en socialer.
Net zoals toen bij die "cultuurverrijkende multiculti" mag je niet kijken wat de realiteit is maar moet je dom naroepen wat men je voorkauwt want dan mag je roepen hoe "intelligent" je bent.
Onze, maar ook jullie kinderen, mogen later de rekening betalen voor jullie "intelligente" stemgedrag.

Moi2 | 04-07-12 | 12:02

Ach ja, als onze communistische partij al de grootste van het land schijnt te worden dan willen de meeste Hollanders dit gewoon. Ik heb het laatste jaar al zo vaak voor veranderingen gepleit, maar schijnbaar tegen beter weten in. Mijn grootvader heeft voor Jan met de korte achternaam in het verzet gezeten. Hij heeft ons koningshuis weer in het zadel geholpen en zij hebben de laatste decennia er alles aan gedaan om de absolute macht weer bij de staat te leggen. Dat is ze aardig gelukt. Ik schaam me dat ik een Hollander ben aangezien we met z'n allen te laf zijn om hier de straat op voor te gaan. Nee, zo lang we nog maar net onze hypotheek kunnen betalen en onze vakantie naar de Costa Brava hebben blijft iedereen zitten waar die zit. Beetje zeiken vanaf de bank en verder niks doen. En van geen één van onze zgn volksvertegenwoordigers kunnen we iets verwachten. De ene is een nog grotere landverrader als de andere. Ik ben in ieder geval al mijn hoop verloren de afgelopen maanden. We zijn overgeleverd aan een stel NSB´ers en die hebben we uiteindelijk zelf in het zadel geholpen. De VVD is de grootste huichelaar gebleken, want die zijn net zo links als de PvdA!! Ik ben geen goede schrijver. Ik heb met hard werken net mijn HBO gehaald. Ik heb met hard werken een eigen bedrijfje kunnen starten, maar ik word van alle kanten genaaid door overheden en ik heb niemand die voor mij opkomt. Ik ben gestraft voor het feit dat ik hard heb gewerkt en een reeèle bijdrage aan onze samenleving heb gebracht. Nee, de mensen uit kansloze culturen, die zijn pas zielig heb ik de laatste jaren constant moeten aanhoren. De mensen in Griekenland zijn zielig, in Spanje, in Portugal, maar jij Pako. Jij kan je eigen boontjes wel doppen dus kom maar hier met je geld. En als het op is komen we nog een keer langs. In mijn beleving zijn dat gewoon maffiapraktijken. Sorry voor mijn onsamenhangend verhaal en de eventuele spelfouten, maar ik ben boos en teleurgesteld dat er niemand met een beetje macht het voor ons middenklasse opneemt. Iedereen weet dat je geen gezonde samenleving kunt hebben met een grote middenklasse. Wij betalen uiteindelijk alle belastingen. Ik zou willen dat we iemand zoals deze meneer nog in ons midden hadden. Het is de beste speech van een politicus die ik in jaren heb gezien. (duurt wel 25 minuten, dus hoop dat je ff de tijd hebt. Lijkt mij van wel want je bent toch voor Brussel aan het werken) Het mooiste is ook dat hij het meent. Helaas zijn er te weinig van dit soort mensen. www.youtube.com/watch?v=8Y-u0UnKZ_U&am...

pako1000 | 04-07-12 | 12:01

Hoe kan het dat Jan et de Pet dit al zag aankomen en de wijze heren in Den Haag niet?
Soms zou je dat hele zooitje uit willen moorden daar. Moedwillig Nederland de ellende inhelpen en alles afschuiven op de crisis, je zou er bijna van gaan kotsen.

weedo | 04-07-12 | 12:01

Ik hoor Rutte niet met een reactie van falen naar het volk, want deze prutser sleept ons verder de ellende in. 12 September gaat de gevestigde orde stemmen verliezen, het volk zal hiermee afrekenen en Brussel zal vallen. Waarom slikken we deze onzin allemaal uit de EU?

XipeTotec | 04-07-12 | 12:01

@Bart_Bart | 04-07-12 | 11:52
Een opstand desnoods. Gaat komen. Geen enkel volk zou pikken wat er nu met Nederland gebeurt. Nog niet iedereen heeft het door inderdaad en waarschijnlijk te laat, na de verkiezingen. Maar linksom of rechtsom als we dit accepteren dan verdienen we ook niet meer dan water en brood. dan zijn we een dom volk dat ons alles laat welgevallen.

doenormaal! | 04-07-12 | 12:01

PVV. Uit de EU, belastingen verhogen, nog meer belastingen verhogen en nog veel meer belastingen verhogen. PVV is links, en keihard tegen de hardwerkende belastingbetalende Nederlander. Hun kiezers zijn werkloos, lui en rechts en links. En als de PVV aan de macht komt, dan moeten de Nederlanders die in de EU wilden blijven en hard werken, de meerderheid een comfortabel leventje bieden. Democratie is mooi, werkt altijd. En als de nu belastingsbetalende Nederlander stopt met werken, dan.... verrek, die kan nooit stoppen met werken, geld is op.

Oerkoendoe | 04-07-12 | 12:00

@Pifuzok | 04-07-12 | 11:57

"Laat mij afsluiten met het feit dat ik geen troll ben en ik ook niet op reacties op mijn plempsel ga reageren, want ik moet studeren."

Yeah. Right. Studeren? InHolland I presume? Succes ermee!

Reinaert | 04-07-12 | 12:00

Pifuzok | 04-07-12 | 11:57
Je zal inderdaad nog heel veel moeten studeren, al betwijfel ik of het iets uit zal maken. Geschiedenis of economie zal het in ieder geval niet zijn.

spanarchist | 04-07-12 | 12:00

Mij bekruipt het nare gevoel, dat Rutte een doodvonnis in handen heeft.

deraderendraaien | 04-07-12 | 12:00

Unabhängigkeit ist der Schlüssel zu Frieden und Wohlstand !

TunaTown | 04-07-12 | 12:00

@Pifuzok | 04-07-12 | 11:57
Legaal *stelen* noem jij goed?

La Bailaora | 04-07-12 | 11:59

Gezaghebbende Duitse econoom noemt ESM 'hoogverraad' aan het volk. Zie: xandernieuws.punt.nl/?id=661516&r=...

Enige oplossing om dit machtsmisbruik een halt toe te roepen, is om op 12 septmeber met zijn alleen unaniem op een anti-Europa partij te stemmen. (PVV of LP.)

Helaas zijn er teveel eencelligen, conservatieven en politiek analfabeten in dit land die, ondanks dat er al tientallen Miljarden euro's vanuit Nederland naar zwakke Zuid-Europese landen zijn overgemaakt, nog steeds ervan overtuigd zijn dat de EU ons alleen maar meer welvaart zal brengen.

Zoals Albert Einstein al eens scherp opmerkte: 'Er zijn 2 dingen oneindig. De kosmos en de menselijke domheid.'

roverheid | 04-07-12 | 11:59

Che_cuevara | 04-07-12 | 11:48 | + 1 -
Nee, de tegenstanders proberen hem te demoniseren. Maar hij ziet het echt wel vlijmscherp. Waarom denk je dat alle partijen proberen nu de PVV in het verdomhoekje te drukken en van elke scheet binnen de PVV op te blazen tot een donderslag van armageddon proporties? Omdat ze achter elkaar luiers vol schijten voor de verkiezingen en het standpunt van de PVV in dit zwarte gat, dat we EU noemen.

blaster | 04-07-12 | 11:59

@Kaas de Vies | 04-07-12 | 11:42
Niet zozeer willen, als meer verwachtten en preemptief hebben ontkracht.
.
Ihr wollt den totalen Krieg? Wir ueberfluten euch mit Muslimen!

Hatsune Miku | 04-07-12 | 11:59

De EU houd geen oorlog tegen, de EU veroorzaakt er een.

StijlvolRechts | 04-07-12 | 11:58

Kijken hoe Buma zich hier weer uitlult.

Kamervraag | 04-07-12 | 11:58

Als je een bank overvalt krijg je terecht gevangenisstraf, als je als bank belastingbetalers overvalt en plundert krijg je een bonus.
Als je als ongekozen politicus afpersing gebruikt om corruptie te financieren dan ben je populair.
Als de aandacht moet worden afgeleid van wat gisteren in de Eerste Kamer er daarheen werd gejast, 27 voor 23 tegen, dan wordt de lastigste klant die tegen is op de korrel genomen. Comische dingen zijn dat toch, voor mij als wereldvreemde dan.

Sjeng de helle | 04-07-12 | 11:58

De Literator | 04-07-12 | 11:54
En niet vergeten op het punt van oorlog, net als de rest van Europa. Gelukkig heeft de Euro vrede gebracht en meer respect voor de buurlanden.

spanarchist | 04-07-12 | 11:57

Mag ik als Eurofiel dan hier zeggen dat het echt een goed onderdeel van het ESM is dat landen als NL en Finland hier niets tegen kunnen beginnen? Dan zijn meteen alle populisten buitenspel gezet... Wij kunnen niet meer terug naar het NL van de jaren pre-1990, Europa is de enige manier om nog welvaart te behouden in deze geglobaliseerde wereld. Gewoon snel handelen als er een bank op omvallen staat, dat brengt stabiliteit in de markten en ook vertrouwen bij de consument (mits deze gewoon normaal blijft denken en doen wat hij/zij al jaren doet). Er zijn al zo veel dingen fundamenteel verbeterd in Europa de laatste twee jaar, dat deze crisis echt wel waardevol is gebleken. Oh en we krijgen ook al het geld (zelfs van bankreddingen) grotendeels terug, mochten we 4 miljard per jaar bijv moeten afschrijven kunnen we gewoon denken dat we een iets hogere rente op onze staatsleningen moeten betalen.
Laat mij afsluiten met het feit dat ik geen troll ben en ik ook niet op reacties op mijn plempsel ga reageren, want ik moet studeren. Dus flame on! :D

Pifuzok | 04-07-12 | 11:57

Waar blijven de eurofielen om hun lofzang te brengen over het heil dat groot leider Van Rompuy brengt?

Dit was toch precies wat ze wilden?

decadent degeneraat | 04-07-12 | 11:56

Dan hoor je op het staatsjournaal dat Nederland zo'n prettig land is en buitenlandse bedrijven graag investeren...

kapotte_stofzuiger | 04-07-12 | 11:56

Wederom: geen nieuws.

Zorgvuldig voorgekauwd en keurig geregisseerd, een waar Grieks drama maar dan in het groot. Miljoenen hardwerkenden -mogen- moeten bloeden voor de onhaalbare waanideeën van een aantal *megalomane gekken* te Brüssel en 's Gravenhage. De natte droom van het Vierde Rijk.

Welnu, lieve megalomaantjes, ik geef u ter overweging, lering ende vermaeck even mee dat het met die vorige drie rijken niet écht goed afgelopen is. Jullie Vierde Rijk zal ook geen lang leven hebben, mijn onderbuik zegt het dus dan is het waar. Farizeeërs en tollenaars: opbokken! Jullie beschikken niet over de middelen om een (terecht) boze bevolking onder contrôle te houden dus jullie zijn vogelvrij, het is een kwestie van tijd en Brüssel zal tot op de grond toe afgefakkeld worden, net als 's Gravenhage plat zal gaan. Gewoon nog even doorgaan zo en we zijn weer terug bij af.

*Portret Robespierre nogmaals afstoft*

Reinaert | 04-07-12 | 11:55

Door het ondertekenen van deze verdragen als het ESM en Lissabon kost het Nederland miljarden en miljarden extra. Tja, hoe is het mogelijk. De enige democratische manier om nog wat over te houden is de EU via een klein deurtje van het Lissabon contract te verlaten, dat wat de PVV nog wil. Ook dat kost nu heel veel geld, omdat die onverlaten Balkenende en Rutte ons aan die verdragen heeft vastgeketend.

Ik zou zeggen: verklaar Lissabon en dus ook ESM niet-rechtsgeldig omdat Nederland *nee* zei tegen Lissabon. Ook dat is natuurlijk heel aanvechtbaar, omdat Nederland *volgens* *de* *wet* er in gerommeld is, maar het is nu toch echt dikke middelvinger of aan de armoede. Aan u de keus.

La Bailaora | 04-07-12 | 11:54

Maar de Euro heeft ons ook veel goeds gebracht, want vóór de invoering van die munt waren we een wegkwijnend land zonder enige welvaart. O wacht....

De Literator | 04-07-12 | 11:54

Hoe lang pikken we dit nog?

StijlvolRechts | 04-07-12 | 11:54

Wat je ook van de PVV vindt, op dit moment is er nog maar één ding belangrijk en dat is dat we zo snel mogelijk uit de EU stappen. Alleen de PVV kan ons daarbij helpen. daarna zien we wel weer verder maar first things first. Dit is een noodgeval. Uit de EU is nu topprioriteit. De rest van de landelijke politiek gaat helemaal nergens meer over en is niet meer uitvoerbaar als we niets meer over onszelf te zeggen hebben.

doenormaal! | 04-07-12 | 11:53

@spanarchist | 04-07-12 | 11:51
Kereltje ligt waarschijnlijk gigantisch klaar te komen maar is wel zo verstandig om nu zijn mond te houden.
Dit is niet uit te leggen namelijk.

Che_cuevara | 04-07-12 | 11:53

Voor veel mensen is het nu nog allemaal theorie en ver van hun bed.

Als er straks concrete extra spanjebezuinigingen moeten komen zal de euroskepsis snel en groots toenemen. Helaas wel pas na de verkiezingen, maar we zullen toch weer snel nieuwe hebben.

Bart_Bart | 04-07-12 | 11:52

Even een dikke vinger vanuit Brussel naar Nederland. Fuck you, betalen zullen jullie. Waar is het kereltje om uit te leggen dat dit een uitstekend en volkomen begrijpelijk gebaar is dat Nederland alleen maar sterker zal maken?

spanarchist | 04-07-12 | 11:51

Nou dan is alle negativiteit over Wilders in één dag weer teniet gedaan. Waar ik gisteren nog zei dat de domoren (degenen die zich verkneukelden over Wilders negatief in de media en waarvan ik zei dat hun eigen probleem veel groter is) altijd 3 dagen nodig hebben om te beseffen wat er aan de hand is. PS Italie gaat naar een 8% begrotingstekort kan niet lang duren dat zij Slovenie gaan volgen.

trippert | 04-07-12 | 11:51

@Rikketiktik | 04-07-12 | 11:36
hoezo bloedbad? 80% van de 'volksvertegenwoordigers' vindt het allemaal G.E.W.E.L.D.I.G. wat er gebeurt. Het maximale wat je 12-9 kan bereiken is om MASSAAL thuis te blijven, zodat de 2e kamer geen representatief beeld meer geeft van een legitieme machtsvertegenwoordiging. Maar ja, 75% van deze bevolking zijn slaafse debielen die het ook allemaal prima vinden zoals het nu rolt.

Jopie2009 | 04-07-12 | 11:49

Zoals zo vaak aangehaald de Jager is een maatje te klein voor de echte poltici.

Uw Verzekeringsadvis | 04-07-12 | 11:49

Zou het dan toch zo zijn dat Wilders het niet zo verkeerd heeft gezien?

Che_cuevara | 04-07-12 | 11:48

Klepco wil graag de guillotine op het Binnenhof sponsoren.

vetkleppert | 04-07-12 | 11:48

Kunnen ze een beetje haast maken met de pil van drion? En dan zonder leeftijdsgrens graag. Iedereen die het niet meer ziet zitten in de gelegenheid stellen om eruit te stappen. Er is geen redden meer aan!

flinkescheet | 04-07-12 | 11:48

MARK RUTTE.. onthou die naam, die gaat nog is de geschiedenisboekjes in als de VVD'er die Nederland verkwanselde.

(c)ZWITSUL | 04-07-12 | 11:47

Waarom lees ik nergens dat er vorige week ook al weer is onderhandeld met Montenegro? Alsof de EU nog niet snel genoeg groeit? De verkiezingen van September lijkt de laatste kans om dit onzalige project te stoppen. Het doet mij allemaal te veel denken aan roulette. Men neemt niet het verlies, maar leent veel geld van kennissen in de hoop de verliezen terug te kunnen winnen. Helaas weten we allen hoe dit spel zal eindigen.

Aansteker21 | 04-07-12 | 11:46

@Che_cuevara | 04-07-12 | 11:44
Ik denk niet dat hij er ook maar het minste om geeft. Rutte is voor mij bij het EU/EMU-dossier volledig door de mand gevallen. Gevaarlijke man.

Art Vandelay Ultor | 04-07-12 | 11:46

Te paard, te paard! we zijn verraden! Dat alle volksverlakkers moge hangen. 12 sept nederlandse onafhankelijkheid!

drs.Aeneid | 04-07-12 | 11:46

Heeft iemand een idee wat waar we met zn allen naar toe kunnen vluchten ? Argentinie Ecuador Somalie ..?

Kets22 | 04-07-12 | 11:46

Het best kunnen we gewoon alles uit onze handen laten vallen. De tactiek van de verschroeide aarde. Dan is er heir tenminste niks meer te halen voor de rest van pleuropa. Dan zijn we ook verlost van gelukzoekende importballast.
Laten we het zo grondig doen dat wij bij Europa aan het infuus moeten en er tenslotte uit getrapt worden. Want pas daarna kan de wederopbouw beginnen.

vetkleppert | 04-07-12 | 11:45

@Art Vandelay Ultor | 04-07-12 | 11:41
Juist, en onze Mark geloofde het echt.
Benieuwd hoe hij zich hier gaat "uit lachen".

Che_cuevara | 04-07-12 | 11:44

Einde van de Domheid | 04-07-12 | 11:40 | | Reageer+ |
0

Lijkt een beetje op de krekel en de mier!
'Ja maar, zo kijkt China ook weer naar ons, die hollen 14 uur per dag, studeren 's nachts en die vinden ons ook een krekel'.
Dusseh, China verwacht ook dat wij economisch dood gaan?
'Nouja, daar zijn de meningen over verdeeld, wijze mensen zeggen 'als de krekel dood gaat dat zingt er niemand meer en dan kunnen we minder van onze troep verkopen....'
Dus China wil ons niet dood?
'Nee hoor, ze zijn toch niet gek'.
Enne, willen wij Italie, Griekenland en Spanje dood?
'Ben je gek, Neil Farage praat beter dan Geert maar heeft hij gelijk?'

Einde van de Domheid | 04-07-12 | 11:44

Als wij als NL-burgers echt een vuist willen maken zetten we massaal en collectief de betalingen/afdrachten richting de overheid stop.
Maar ja...

Graaisnaaiert | 04-07-12 | 11:44

Farage scoorde nog een aardig applaus ook ..

TunaTown | 04-07-12 | 11:43

Jammer, ik sta op het punt naar mijn werk te gaan. Ik denk dat ik niet ga en lekker in de zon kan gaan zitten niksdoen. Werken voor een ander kan ik altijd nog !

irma zonderboezem | 04-07-12 | 11:43

Ja, het ESM verdrag is staatscriminaliteit van het allerhoogste niveau. Daarom heeft iedereen die daar officieel op tegen is het nu bijzonder moeilijk met onthullingen en verdachtmakingen. En met Eurofiele "journalisten".

Jan Passant mk2 | 04-07-12 | 11:43

Van Rompuy lijkt op Gollem.

Bart_Bart | 04-07-12 | 11:42

Krijg dit sprookje niet uitgelegd aan mijn kinderen. Aan het eind komt een dikke olifant, dat wel. Maar dan is het verhaaltje nog niet uit.

De Regeering | 04-07-12 | 11:42

Waar zijn nu de eurofielen die zegden dat het allemaal zo goed was voor Nederland.
Ik hoor ze nu heel hard zwijgen.

Che_cuevara | 04-07-12 | 11:42

Maar als al het geld hier op is hebben we toch ook een noodsituatie en krijgen we weer geld terug toch?

Idontgiveafunk | 04-07-12 | 11:42

@Hatsune Miku | 04-07-12 | 11:39 | + 1 -
Dat is zeer zeker waar, de vraag is hoe kan je het Nederlandse volk verenigen als je ze van binnenuit kapot hebt gemaakt met 40934509345 verschillende cultuurstromingen.

Het lijkt wel of ze Total Krieg willen.

Kaas de Vies | 04-07-12 | 11:42

Rikketiktik | 04-07-12 | 11:36 |
De media houd niet voor niets de kaken op elkaar.

Dropke | 04-07-12 | 11:41

Maar Geert Wilders en Teun van Dijck hadden er niets van begrepen, want beslissingen van en over het ESM worden unaniem genomen, dus Nederland heeft gewoon een veto en er wordt dus helemaal geen macht of soevereiniteit overgeheveld.

Hmmkay.

Art Vandelay Ultor | 04-07-12 | 11:41

Dus als je heel goed bent met muziek en voetbal dan ben je heel slecht met economie en omgekeerd?

Einde van de Domheid | 04-07-12 | 11:40

@vetkleppert | 04-07-12 | 11:35
En door culturele verdeling de adem uit de revolutie slaat voordat deze kan beginnen.

Hatsune Miku | 04-07-12 | 11:39

Waar blijft die motie van wantrouwen tegen JC de Jager?

blinde kip | 04-07-12 | 11:38

Volgens mij denkt die van Rompuy veel te verdienen aan een revolutie.
Tenminste dat denk ik omdat hij er recht op afstevent.
Dit is dus echt het einde van onze soevereiniteit. Ze verbergen het niet eens meer

Che_cuevara | 04-07-12 | 11:38

Nou... zullen we dan toch maar een datum prikken om Jan Kees, en de rest van het binnenhof schorem uit te leggen dat het klaar is nu?

deraderendraaien | 04-07-12 | 11:38

Dat de Koningin niet tekent is nog onze enige hoop.

Voor de rest kunnen we het eventueel gooien op verandering van het verdrag ten tijde van rattificatie, geloof me dat wordt een lang proces.

Het is zo ongelofelijk bizar hoe dit allemaal mogelijk is.
En bedankt defensie voor het verdedigen van onze souvereiniteit.

Kaas de Vies | 04-07-12 | 11:38

@brutus68 | 04-07-12 | 11:35
Inderdaad. Immigratie + islam + "ontwikkelings""samenwerking" + Europa = zeer binnenkort nog veel meer derde wereld taferelen hier.

vetkleppert | 04-07-12 | 11:37

Macht corrumpeert, absolute macht corrumpeert absoluut.

Godsammekraken | 04-07-12 | 11:37

Iets zegt mij dat de komende verkiezingen een waar bloedbad zullen worden.

Rikketiktik | 04-07-12 | 11:36

Jan Kees vind het heerlijk om gefeut te worden hoor!

deraderendraaien | 04-07-12 | 11:35

En dit alles had een kind van drie lang van te voren kunnen zien aankomen. Dat onze zogenaamde welvaart via de wet van de communicerende vaten zou verdampen richting knoflook, oostblok en Balkan beerputten.
Maar de ellende is nog niet compleet, want Turkije moet ook nog bij dat verdomde Europa komen, zodat er ook nog een enorme kudde mohammedanen meebeslist over onze misère.

vetkleppert | 04-07-12 | 11:35

We worden dus een derde wereld land. *tuin omspit en er een akker van maakt*

brutus68 | 04-07-12 | 11:35

Hoe onverwachts?

Ow, het kleine Nederlands ligt dwars? BAM! Noodprocedure!

Fuck veto's, zo rolt de EU. Van soevereiniteit maken Van Rompuy, Barroso en Draghi toiletpapier.

Art Vandelay Ultor | 04-07-12 | 11:35

Aux armes, citoyens! Formez vos bataillons!

Wladimir Harkonnen | 04-07-12 | 11:34

Het was fijn om een rijk land te zijn.

rara | 04-07-12 | 11:32

Tijd voor EUvolutie!

superjan | 04-07-12 | 11:32

Dan maar knokken! ze vragen er om!

deraderendraaien | 04-07-12 | 11:31

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland