Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Belastingdienst geeft 10 miljard per jaar weg

politiekpauljansen.jpg Leestipje van de dag. Televaag-columnist en Binnenhof-watcher Paul Jansen schopt zorgvuldig de door Haagse politici in stand gehouden Jenga-toren omver die wij de verzorgingsstaat noemen. Door wat voorbeelden op te sommen van lalalagratisgeld via het overheidsloket. De eindeloze stroom toeslagen, uitkeringen, vergoedingen, en overige staatshulp heeft er voor gezorgd dat veel Nederlanders nul komma nul verantwoordelijk kennen en alleen nog maar het handje kunnen ophouden. Dodelijke kwoot: "Dit is (..) symbool voor wat er mis is in Nederland. Mensen denken in rechten in plaats van in plichten, en gaan ervan uit dat zij aanspraak kunnen maken op allerlei voorzieningen, zonder dat daar iets tegenover staat. Het is het bewijs van een doorgeslagen verzorgingsstaat. Met in de hoofdrol verwende burgers die de overheid zien als geluksmachine." Wat cijfers: De zorgkosten belopen inmiddels 75 miljard euro dit jaar, hetgeen een stijging van 50% procent betreft ten opzichte van 2008. In vier jaar de helft erbij! En ondertussen worden we ouder en ouder en spekken steeds minder werkende mensen de belastingpot. Maar het uitdelen van gratis geld blijft gewoon doorgaan. "De Belastingdienst keert maandelijks 8 miljoen toeslagen uit. Bijna driekwart van alle Nederlandse huishoudens ontvangt zo geld. Dat varieert van zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag, kindgebonden budget tot huurtoeslag. In totaal zijn de toeslagen goed voor ruim 10 miljard euro per jaar; een verborgen nivelleringsoperatie van formaat." Meer voorbeelden van op hol geslagen regelingen: een op de vijf leerlingen in dit land krijgt speciaal onderwijs. En nog gekker: het aantal mensen dat aanspraak maakt op zorg voor verstandelijk gehandicapten stijgt jaarlijks twintig keer sneller dan het aantal mensen met een verstandelijke handicap in de bevolking. Maar geen politicus die deze waanzin keihard durft terug te draaien. Linkse luchtfietsers bij de PvdA en de SP niet. En Geert 'zolang Henk & Ingrid maar op hun reet kunnen blijven ruften' Wilders al helemaal niet. We sluiten af met een epische kwoot die zo op een tegeltje kan: "Wat is er sociaal en solidair aan het onverminderd opsouperen van welvaart ten koste van toekomstige generaties?" Patsboem. Niks aan toe te voegen. Helemaal raak. Kunnen we wel blijven zeiken op die Grieken, maar zelf zijn we geen haar beter. pauljansentelevaag.jpg.jpg

Reaguursels

Inloggen

meq | 03-07-12 | 10:20
Kwam een tijdje terug in Londen een Somalier tegen, hij sprak perfect Nederlands en had daar een baantje... en een uitkering in Nederland

AsYouLikeIt | 04-07-12 | 06:56

Ten eerste: Stijging van de gezondheidskosten komt niet alleen door de toenemende vergrijzing, maar voor het grootste gedeelte door privatisering. Enorm veel bedrijven en zelfstandigen putten uit deze ruif. Denk aan de fraude die het uwv een tijd geleden ontdekte met zorgcoaches, die wel 20 patienten per week 30 uur bezoeken, terwijl ze de meesten nog nooit hebben gezien. Dit is maar het topje van de ijsberg.
Ook in de kinderopvang betaal je niet alleen voor de oppassers, maar het managment, de dure panden op A1 locatie etc. Binnen een paar jaar hebben ze het pand afbetaald en kunnen ze nieuwe locaties openen waar het hele spel overnieuw begint. Zo wordt je een soort woningcooperatie op kosten van de staat.

Daarnaast, het mooiste voorbeeld dat ik een tijd geleden hoorde:
Een vriend van mij ging groter wonen, heeft dus meer hypotheek, minder besteedbaar inkomen en krijgt dus meer kinderopvangsubsidie. Hij vroeg zich terecht af wat het groter wonen te maken heeft met kinderopvang!

wolfjemidas | 04-07-12 | 00:23

En hoe komt die belastingdienst dan aan hun geld? Het is toch niet erg dat het terugkomt bij de burger. Alleen mag het wel wat efficiënter.

Gunpowder | 03-07-12 | 22:49

Om eens een voorbeeld te noemen van het absurde idee dat de markt alles beter doet :
verhaaltje....

TM | 03-07-12 | 13:48 | + -5 -
Dat komt omdat de politici, net als jij, een totaal verkeerd begrip hebben van ´de markt´ en haar heilvolle betekenis. De markt heeft op zich niet zoveel met privatisering te maken. Privatisering is uiteindelijk niets anders dan ´zelfstandig´, ´los van de overheid´. Daarbij speelt de markt geen enkele rol, omdat een markt is gebaseerd op het gegeven dat ´mensen zelf iets willen opofferen, om iets te verkrijgen c.q. bereiken´. Zolang de staat echter de financier is, is daar absoluut geen sprake van. Deze privatisering heeft tot niets anders geleid dat ambtenaren, en vooral de leidinggevenden :kuch: los van de maatschappelijke controle en toezicht zijn komen te staan. Dat laat onverlet, dat ze net zo onkuindig zijn als de overheid om de juiste beslissingen te kunnen nemen...

Grachus | 03-07-12 | 22:32

loser | 03-07-12 | 22:05 | + 1 -
Je doet je naam eer aan, want jij snapt duidelijk het verschil niet tussen een toelage krijgen (voor niets) en het beperkte deel van het zelf maken maken van kosten die van een belastbaar inkomen afgetrokken mogen worden. Ik betaal wel mee (voor de volle mep) aan die toelage, niet aan die hypoaftrek...
Overigens mag die hra w.m.b. zo snel mogelijk afgeschaft worden.

Grachus | 03-07-12 | 22:23

Heerlijk dat gescheld op toelages, zorgtoeslag etc. Maar ondertussen wel elke maand de hypotheekrenteaftrek opstrijken. Willen alle grote bekken met eigen huizen dan conseqent zijn en die hypotheekrenteaftrek niet meer ontvangst nemen ? Zo ja, dan ben je gewoon een hypocriete schreeuwer.

loser | 03-07-12 | 22:05

Maar dat geld blijft voor 85% in de Nederlandse economie dus altijd beter besteed als die zuideuropa blackholes.
Misschien een sociaal tbs ? uitkering prima maar wel 8 uurtjes per dag nuttig voor de maatschappij.

lidlbier | 03-07-12 | 20:01

In principe ben ik het eens met de stelling, maar ik houd mijn hart vast voor wat het voor mijn vriendin kan betekenen. Die is namelijk 100% arbeidsongeschikt (Gilles de la Tourette, wat toch minder hilarisch is dan zo'n geknipt en geplakt kudo-topper filmpje) en zit in de Wajong. Dan kan men hoog en laag beweren dat het allemaal geld voor niets is, maar ze krijgt nog steeds maar een derde van wat een als "arm" tellend persoon verdient. Dit houdt in dat het onmogelijk is om überhaupt woning te vinden, waarmee werken er al helemaal niet in zit. En van die spierballen taal over de luizakken aanpakken treft mensen zoals haar in de regel een stuk harder.

Tegelijkertijd ken ik iemand anders die in de Wajong zit, die hij nagenoeg automatisch heeft gekregen vanwege een hartafwijking. Echter, hij functioneert prima, kan werken als de beste en heeft tijd, energie en geld over om radicaal te doen en veel wiet te roken. De kosten voor zijn aandoening werden al vergoed.

Dus ja, er moet duidelijk wat aan het systeem gedaan worden. Maar alsjeblieft niet op zo'n manier waardoor mensen zoals mijn vriendin nog meer gekort worden, nog minder kans op een stabiel leven krijgen en misschien zelfs op straat terecht komen. Dat is haar namelijk ook eerder overkomen, en daar hielp dat stereotype van vadertje staat als een knuffelaar van de zwakken helemaal niets bij.

In een ideale wereld zouden de uitvreters er natuurlijk subiet uitgetrapt worden, waardoor er meer geld overblijft voor de mensen die het daadwerkelijk nodig hebben. In het echt zie ik dit soort plannen heel slecht uitpakken voor die mensen; zeker als je ziet hoeveel idioten een ernstige aandoening nog wel eens willen wegzetten als aanstellerij.

Piet van het Padje | 03-07-12 | 18:19

Herken de quote wel, ook bij onze medelanders. We denken inderdaad heel veel in 'daar heb ik toch recht op'?

pe4444 | 03-07-12 | 18:16

Gelukkig Brusselmans dat Nederland absoluut niet lijd als importland voor handophouders uit alle uithoeken van de wereld, wij hebben daar gelukkig totaal geen last van, nee het zijn die vreselijke Henk en Ingrids die dit land wat dit aan betreft volledig ten gronde richten en natuurlijk niet te vergeten al die vreselijke veel te dure ouderen die weliswaar het land opgebouwd hebben maar vooral toch behoorlijk tot last zijn, we lezen het regelmatig door sommige Geenstijnredacteuren. Bovendien houden ouderen ook nog eens de woningen bezet voor hardwerkende Oost-Europeanen door gewoon te blijven leven en ja dat moet je niet willen natuurlijk 'kost geld tenslotte'.
We stellen dan ook voor om alle handophoudende Henk en Ingrids plus alle bejaarden op transport te zetten en zo de grens over te knikkeren onder het mom: wij de buit en alle Henk en Ingrids hand in hand met de ouderen het land uit, dan kunnen er weer wat meer hardwerkende Oost-Europeanen en hardwerkende Afrikanen worden toegelaten die gelukkig niet uit zijn op de voorzieningen waar die asociale Nederlanders massaal gebruik van maken.

vrijheid-van-spreken | 03-07-12 | 17:22

In heel deze discussie mis ik de hypotheekrente aftrek. Enig idee wat dat per jaar kost?

wiza | 03-07-12 | 16:08

Ik zeg beroepswerklozen, kansmigranten, zieligheidsindustrie, fraude, lalalalgeld instelling. Ga werken verdomme! Mensen met pech door een ongeluk of handicap moeten we vanzelfsprekend helpen, maar werk weigeraars en beroeps uiknijpers mogen het wat mij betreft een heel stuk minder goed hebben.

Doc Damage | 03-07-12 | 15:46

Voor een groot deel zijn de toeslagen natuurlijk nodig omdat de kosten voor wonen en zorg kunstmatig hoog worden gehouden. Zonder die toeslagen, met de huidige woon- en zorglasten zou driekwart van de bevolking dakloos en verzekeringsloos zijn, want het is anders niet te betalen. Waarom zijn die prijzen hoog? Omdat de overheden ze kunstmatig hoog houden. Toeslagen zijn een sigaar uit eigen doos.

Stormageddon | 03-07-12 | 15:40

@keteh | 03-07-12 | 14:51
Is ook doch heeft niets van doen met de Wctg.

Andere boom in het leven roept. De verschillen die div. gemeentes hanteren tav 'zwakkeren'. In gemeente a heeft men besloten de toegezegde gelden uit DH middels hun(lees: partijpolitiek) gedachtegang met voorrang te willen besteden aan luyden die zich 'zwak, ziek en misselijk' voordoen terwijl in gemeente b de raad beslist dat er op alle fronten moet worden bezuinigd-want recessie.

Zo werkt dit 'uitkeringssysteem' veelal.

bij gelegenheid | 03-07-12 | 15:06

@Fapsletje | 03-07-12 | 14:46
Aha, de luchtfietserTspartij ter uw verduidelijking aan een nadere introspectie onderworpen kunt u hier lezen. www.dagelijksestandaard.nl/2012/06/de-...

bij gelegenheid | 03-07-12 | 14:52

-weggejorist-

keteh | 03-07-12 | 14:51

En daarom stem ik op de enige partij in NL die zulke geld uitdeel acties echt tegen wil gaan:
www.libertarischepartij.nl/

Fapsletje | 03-07-12 | 14:46

Dat er zoveel uitgekeerd wordt is geen issue. Het wordt pas een issue als er niet meer wordt uitgekeerd. Want als alles niet zo verdomde duur was konden we ook eens normaal onze rekeningen betalen zonder dat de regering bij hoefde te leggen.

Ik ben niet voor de lol chronisch medicijngebruiker, die heb ik voorgeschreven gekregen dus hou op met die rekening bij mij te leggen. Ik kies daar niet voor.

En als huizen een normaal bedrag kosten kan iedereen dat betalen. Dan is er geen hra of huursubsidie nodig. maar ja de banken verdienen goud geld aan veel te hoge hypotheken dus goedkoper zullen ze zeker niet worden.

Ik heb er nog geen moment voor gekozen om werkloos te worden. Niemand wil dat. Maar zodra een werkgever dolalrtekens in zijn ogen krijgt en hij zich kan sufrukken op een bonuscreerende ontslagronde, ben je gewoon de lul. Boven de 45 al sowieso, want elke werkgever kijkt je vies aan alleen maar omdat je niet meer aan zijn orgasmeplaatse voldoet.

De auto heb ik niet voor de luxe. Die heb ik keihard nodig om naar en van mijn werk te reizen. Ander werk zoeken of verhuizen is geen optie, want verziekte arbeidsmarkt en banken die te schijterig zijn om een euro uit te lenen.

Dus kap met dat gelul. Ik werk keihard, betaal 80% aan vaste lasten en kom nog maar net rond. Stop met de rekening van luie zuid Europeanen bij mijn voordeur neer te leggen.

negers zijn zwart | 03-07-12 | 14:45

-weggejorist-

Grachus | 03-07-12 | 14:26

Beetje misleidend is dit stukje wel. Inderdaad kunnen Enig idee hoeveel een kind in de kinderopvang kost? 150 euro per dag per maand. Dus je kind 4 dagen in de opvang kost 600 euro. En daar betaald de belastingbetaler dus aan mee maar als die ouders niet zouden werken wordt er ook minder verdiend en dus ook belasting betaald. Dus in iedereen zn voordeel.
WatZalIkErvanZeggen | 03-07-12 | 12:06 | + 1 -
Helemaal niet. Ten eerste betaal ik dan nog altijd mee aan jouw probleem. Het kost nog altijd meer dan dat het opleverd aangezien jouw lage verdien capaciteit de kosten van de inderopvang niet goed maakt.
Belangrijkste punt is echter de misvormde, technocratische maatschappij die er mee bereikt wordt. De overheid heeft alles in handen genomen en daarmee de cohesie van onze samenleving zwaar aangetast. Een 'professional' heeft de onderlinge hulp vervangen. Mijn moeder werkte gewoon (mijn vader ook) in de tijd dat kinderopvang helemaal niet bestond. Opvang regel je door het inschakelen van andere moeders, ouders en buurmeisjes. Kost weinig tot niets, versterkt onderlinge samenhang en laat verantwoordelijkheid daar waar het hoort, Dat is de enige juiste manier.

Grachus | 03-07-12 | 14:26

LOL@TL;DR alt-tag.

Ik hoop eerlijk gezegd dat de hypotheekrenteaftrek nog even blijft. Het voorbeeld wat in de Televaag staat is natuurlijk van de zotte, maar er zijn ook zal mensen die gewoon WEL aan het zoeken zijn naar werk, terwijl ze toch even een uitkering nodig hebben. Persoonlijk denk ik dat als je gewoon eens (desnoods steekproefgewijs) mensen gaat screenen of ze wel recht hebben op de toeslagen die ze ontvangen, in plaats van ze blind uit te keren, dat daar een hoop bespaard kan worden.

Lemau | 03-07-12 | 14:23

keteh | 03-07-12 | 12:18

Nog even terugkomend op de WtcG. www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/tegem...
Met de invoering van het nieuwe zorgstelsel kreeg iedere verzekerde een x-bedrag terug via de zorgverzekeraar. Minus de kosten die verzekerde in het jaar daarvoor uitgaf aan medicatie what evah. Iemand die geen aanspraak maakte-want een heel jaar gezond- kreeg desondanks van de zorgverzekeraar toch een x-bedrag, het maximale idd. op de rekening gestort.
Zo werd chronisch ziek zijn benadeeld tov gezond zijn.

Sinds een aantal jaar terug is er een regeling in het leven geroepen die chronisch zieken et cet. volledig, méér dan volledig compenseren voor de gemaakte kosten in 1e lijn. De WtcG idd. Het geleuter van de SP vorige week van droefroeptoeters richting demissionair Minister Schippers was er 1 van ongekende halve waarheden.

De WtcG keert al voor jaren sinds deze regeling bestaat méér uit dan dat er aan eigen bijdrage moet worden opgehoest door de mensen die hier aanspraak op kunnen maken.

Maw: €130,- eigen risico>€350,- uitgekeerd
€170,- idem. €220 idem en binnenkort met €350,- idem dito.

En ja, Schippers had juist dit punt wel beter kunnen verduidelijken met dat zij vorige week tijdens het urenlange debat hieromtrent vertelde dat de 'zwakkeren' volledig worden gecompenseerd met de verhoging van het eigen risico.

Dat de regeling WtcG wordt aangescherpt(lees:inkomensafhankelijk wordt gemaakt)is hier te lezen.http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/tegemoetkoming-chronisch-zieken-en-gehandicapten-wtcg/veranderingen-in-de-wtcg

bij gelegenheid | 03-07-12 | 14:16

@TM,
Als je de totale collectivisering van de gezondheidszorg "privatiseren" wil noemen, be my guest.

Arjan | 03-07-12 | 14:01

-weggejorist-

keteh | 03-07-12 | 13:55

Om eens een voorbeeld te noemen van het absurde idee dat de markt alles beter doet :

In 2006 wordt de ziekenzorg geprivatiseerd. Vanaf 2008 verdubbelen de kosten in vier jaar tijd, maar onderwijl blijft de Staat iedereen een beetje overeind houden met een maandelijkse zorgtoeslag, die uiteindelijk hetzelfde is als een direkte subsidie aan de gezondheidszorgindustrie...

Goed he? Die rechtse ideeen over privatisering.

TM | 03-07-12 | 13:48

De enige partij die hier echt, concreet en principieel iets tegen wil doen is de Libertarische partij. Het zou tijd worden.

Kiwi45 | 03-07-12 | 13:46

@keteh | 03-07-12 | 11:46
Jij bént dan nog chronisch ziek. Ik heb 2 jaar geleden een arm gebroken en moest daarom een keer of 10 naar de fysio. Daarom krijg ik diezelfde "chronisch ziek"-toeslag. Even bellen dacht ik: "nee hoor meneer, daar heeft u gewoon recht op, dus dat maken we over."

Tsja, ik ga het ook niet terugstorten.

Arjan | 03-07-12 | 13:46

We worden geregeerd door één grote socialistische bende in dit land. Deze hand ophoudende niet zelfstandig denkende (groot) deel van de bevolking, die deze idiote stroom aan subsidies ontvangt.
Het lijkt Afrika wel, wat is het verschil met zakken geld dumpen aan ontwikkelingshulp of mensen afhankelijk maken van gratis geld, en dan gewoon in Nederland?

lanexxx | 03-07-12 | 13:27

DiepereZucht | 03-07-12 | 12:40 | + 0 -

Helemaal mee eens, ongefundeerd mee brullen is helemaal 2012.

Dhr. W. Anhoop | 03-07-12 | 13:23

Er is een driedeling aan het ontstaan in Nederland:

Zij die werken en het land draaiend houden.

Zij die niet kunnen werken en hun hand moeten ophouden.

Zij die hun hand ophouden.

Meer dan 800.000 arbeidsongeschikten is daarvan een goed voorbeeld, het hoogste percentage arbeidsongeschikten in europa.

Mijn buurvrouw die drie dagen werkt en vier dagen kinderopvangvergoeding ontvangt is een goed voorbeeld.

Mijn overbuurman die drie jaar een werkeloosheidsuitkering ontving en precies voordat hij in de bijstand zou komen een baan vond is een voorbeeld.

Onder het mom van ‘opkomen voor de zwakkere’ hebben de socialistische partijen een samenleving gecreëerd waarin het beloond wordt om zwak te zijn. En er is een steeds grotere groep mensen die daar gebruik van maakt.


Alfa2Zeta | 03-07-12 | 13:16

De PVV doet ook hard mee aan het in stand houden en verergeren van de "rechten ipv plichten cultuur" alleen proberen ze de kosten op een andere manier te dekken...

Harde Henk | 03-07-12 | 13:15

Gefeliciteerd Mans met jouw bijzondere kijk op het leven. Was in de politiek gestapt. Helder dat je in no time premier was geworden. Nu, blijf je hangen in vingertjes wijzen.

tiswat | 03-07-12 | 12:46

Kan de stijging van de gezondheidszorg toevallig ook te maken hebben met het stijgen van de prijzen van de farmaceutisch industrie? Of ligt dit aan de burger, die ineens meer ziek is geworden? Of komt dit toevallig ook doordat we van alles in moeten spuiten om te voorkomen, ja, wat moeten we eigenlijk voorkomen. (Het lachertje van een Mexicaanse griep misschien? Of andere zinloze vaccins?).
Het zou leuk zijn hiervan de cijfers er naast te leggen, in plaats van alleen naar 'de burger' te wijzen! Schoppen kunnen we allemaal, en is erg makkelijk. Gefundeerd schoppen wordt al een stukje moeilijker.

1 op de 5 leerlingen heeft speciaal onderwijs nodig? Dan kun je je afvragen of het onderwijs nog voldoet aan de kinderen van deze tijd! Wellicht is het een signaal het hele onderwijssysteem eens goed op de schop te nemen en aan te passen aan de kinderen van NU.

DiepereZucht | 03-07-12 | 12:40

@Lacan | 03-07-12 | 11:07
ik was me niet bewust van een discussie tussen ons. mijn geparafraseerde reactie op jouw plempsel is dat je peop praat. hoeven we verder niet over door te gaan, is voor iedereen duidelijk. kan jij weer verder blowen, aan je verhalen te oordelen heb je nog maar een paar hersencellen over, wees er zuinig op.

gooi en smijtwerker | 03-07-12 | 12:26

@WatZalIkErvanZeggen | 03-07-12 | 12:06

Wie wou er nou kinderen? Als je kinderopvang niet zelf kan betalen dan heb je waarschijnlijk genoeg vrije tijd om ze zelf 'op te voeden'. Kan je het wel zelf betalen, dan betaal je het maar zelf. Zit je in een situatie waar beide niet kan, dan neem je toch geen kinderen? Sowieso, wat voor toekomst kan je die kinderen geven als je in zo'n situatie zit?

__dictatuur | 03-07-12 | 12:21

-weggejorist-

keteh | 03-07-12 | 12:18

10 miljard, daar kan je verdorie een halve JSF voor kopen

lompe smurf | 03-07-12 | 12:16

Alleen stemrecht geven aan mensen die per saldo belasting betalen, dus links stemmende uitkerings- en toeslagtrekkers, weg er mee, dat lost een hoop op.

KarelMarks | 03-07-12 | 12:11

Wie recht heeft op een ww-uitkering dient verplicht daarvoor te werken. In de kassen, plantsoendienst, graffiti/kauwgom verwijderen, ouderen verzorgen en zo kan je nog wel meer bedenken. Wie dat niet wil krijgt ook geen geld meer.

de euro middenweg | 03-07-12 | 12:10

Hoezo rijzen de zorgkosten de pan uit? Omdat er ook veel 'fictieve' kosten zijn mischien?

'Vroeger' ging je naar een dokter en betaalde je voor hetgeen gedaan werd. Niet meer, niet minder.

Tegenwoordig is het zo dat waneer je een pleister nodig hebt je een 'pakketje' zorg 'verbruikt' waarin naast de pleister ook nog veel meer handelingen verweven zitten zoals een röntgenfoto etc. Ook al wordt er geen röntgenfoto gemaakt, toch zul je daarvoor moeten betalen!

En dan nog de bedragen die weggesmeten worden voor 'top'-mensen die ontslagen worden omdat ze er een puinhoop van maken maar ook nog een een dikke gouden handdruk krijgen van enkele tonnen?

Hoeveel geld wordt er niet weggesmeten aan reclame's / advertenties / etc.?

De zorgsector is zelf ziek tot op het bot. Laten ze daar eens naar kijken!

davimore | 03-07-12 | 12:06

Beetje misleidend is dit stukje wel. Inderdaad kunnen 75% van de mensen iets MINDER belasting betalen door toeslagen etc. maar de meeste ouders betalen uiteraard wel gewoon belasting. Enig idee hoeveel een kind in de kinderopvang kost? 150 euro per dag per maand. Dus je kind 4 dagen in de opvang kost 600 euro. En daar betaald de belastingbetaler dus aan mee maar als die ouders niet zouden werken wordt er ook minder verdiend en dus ook belasting betaald. Dus in iedereen zn voordeel.

WatZalIkErvanZeggen | 03-07-12 | 12:06

@De Vrolijke Kaafir© | 03-07-12 | 11:40
Daar staat dan wel tegenover dat we al het productiewerk hebben verplaatst naar lage lonen-landen. Mensen die laagopgeleid zijn omdat ze misschien niet kunnen leren, maar wel willen werken zijn in het huidige systeem kansloos. Wat doen we daar mee dan? Vertel mij eens hoe we die tien- zoniet honderdduizenden aan het werk gaan krijgen? Elke medaille heeft een keerzijde. En die opmerking over de verhoging van de pensioenleeftiijd raakt kant noch wal, ten eerste is er volgens mij nog helemaal niet gestaakt om dit van tafel te krijgen, ten tweede had de pensioenleeftijd gehandhaafd kunnen worden als we niet hele hordes mensen die er zelf nooit iets aan bij hebben gedragen toegang hadden gegeven tot ons pensioenstelsel (en ons uitkerings- en toeslagstelsel wat dat aangaat).

SatchRules | 03-07-12 | 12:04

Het is allemaal mogelijk, ik zie het in mijn nabije omgeving ook overal. Bijstandsmoeder vraagt om nieuwe fiets, krijgt nieuwe fiets. Nieuwe wasmachine? Hoppa nieuwe wasmachine. Het is allemaal zo makkelijk.

Snelheidsduivel | 03-07-12 | 12:01

vetkleppert | 03-07-12 | 10:42
Hij werkt iig niet bij prorails.

thorrie | 03-07-12 | 11:47

-weggejorist-

keteh | 03-07-12 | 11:46

Europa zucht onder het juk van de fatsoenlijke, altruïstische verzorgingsstaat. Het verbaast me dat het nog zolang heeft geduurd (en er een economische crisis voor nodig was) om het failliet van de sociaaldemocratische heilstaat voor iedereen aan het licht te brengen. "There's no such thing as a free lunch", zeggen ze in Amerika. En terwijl wij (soms terecht) die 'domme mensen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan' bekritiseren om hun asociale kapitalisme, hebben we collectief een plank voor onze kop als het aankomt op de betaalbaarheid van al datgene wat wij zo sociaal vinden. In Nederland - en in heel Europa - zijn we sociale voorzieningen gaan zien als een grondrecht. Zie de woede als er überhaupt maar gesproken wordt over het verhogen van de pensioenleeftijd (STAKEN!), of als de overheid, volledig terecht, inzicht wil in het aantal uitkeringen dat onder één dak wordt ontvangen (SCHANDE! ONFATSOENLIJK!). Self-entitlement, noemen ze dat in het Engels. Het idee dat je ergens recht op hebt, gewoon omdat je dat zo vindt. Het is overigens onderdeel van een groter probleem: we voeden nu hele generaties op met het idee dat verantwoordelijkheid iets negatiefs is en er heus niet altijd consequenties aan keuzes zitten. Heb je een onvoldoende voor je proefwerk? Dan maak je het toch over? Nog niet goed? Ah joh, doe het nog een keer. En dan matsen we je met een half puntje, zodat je een 5,5 hebt en overgaat.

De Vrolijke Kaafir© | 03-07-12 | 11:40

Als ik radio luister in de auto, zet ik altijd BNR Nieuwsradio op. Paul Jansen is daar ook nog wel eens aanwezig. Zeer interessant en ben het veelal met dhr. Jansen eens (in dit geval ook). Ik kan het u aanraden om de radio is om te zetten.

vouwbare binnenband | 03-07-12 | 11:39

Dit is een logisch gevolg van onze verkeerde standard, dat diegene die iets heeft de anderen die minder hebben moet helpen. Op dit principe is namelijk de hele welvaartsstaat opgebouwt.
Maar, door dit principe is er een wedstrijd in de bevolking ontstaan, zo min mogelijk te presteren, want dan vang je maximale inkomsten voor nixdoen. Hoe zieluger je bent, desto beter. Het "nodig hebben" is de maat, waar de staat naar kijkt om te bepalen hoeveel je krijgt. Dit is een perversie en, een misbruik van het morele principe mensen in nood te helpen.

Dit is nog niet het ergste. Erger vind ik dat diegenen die wel iets gepresteerd hebben en daarom ook een mooie auto of een mooi huis konden kopen, door de publieke mening angehouden worden zich maar te schamen, want "rijk zijn" en "hebben" is associaal tegenover al die arme lui die niks hebben.
Met deze stelling gaat de linkse politeek steeds weer verder om meer en meer lastenverzwaringen te bepalen voor de associale werkende en "vermogende" bevolking, want er zijn zo veel arme mensen en die hebben het geld nodiger als hun.

Ow, nu zijn ze ook bezig hetzelfde principe tussen landen in de eu toe te passen. Ook de banken hebben het snel begrepen en wie het hardst huilt over zijn situatie, krijgt als erste steun.

thorrie | 03-07-12 | 11:35

Als ik vroeger vervelend was kreeg ik een trap onder mijn hol.
Als kinderen tegenwoordig vervelend zijn, hebben ze ADHD of zijn ze licht autistisch volgens de ouders.

Cuyahoga | 03-07-12 | 10:12

Als ik dit zo lees ben je inderdaad licht autistisch. Jammer dat je vroeger geen hulp kon krijgen.

Uriël Fack | 03-07-12 | 11:35

Ja, dat gedoe met de Dienst Toeslagen begrijp ik ook niet. Er gaat per blauwe brief bij mij evenveel uit als er per roze brief binnenkomt. Zinloos rondpompen van geld. Ik heb een aanvullende verzekering die de gekste ding vergoedt. En die ga ik dan ook eerder doen. Echt wel.

Uriël Fack | 03-07-12 | 11:32

epische kwoot=epise quote ?

Zuitschuip | 03-07-12 | 11:29

Ben ik de enige die zich afvraagt of Brusselmans toeslagen ontvangt?

Leo_154 | 03-07-12 | 11:18

keteh | 03-07-12 | 11:07 | + 2

Als je haar vermoord had was je al weer vrij geweest.

Morgenhout | 03-07-12 | 11:16

Dit is geen nieuws. Jan Salie zwerft al eeuwen door Nederland en is al die tijd in de weer om het land naar de knoppen te helpen met zijn lamlendigheid. Ooit hadden we een prima oplossing: als je niet een bepaald bedrag aan belasting betaalde had je geen stemrecht. Wie betaalt bepaalt. Maar dat hebben de socialisten ook al om zeep geholpen.

D.V. | 03-07-12 | 11:15

"maar zelf zijn we geen haar beter". Spreek gerust voor jezelf, ik heb in m'n hele leven nog nooit een uitkering, huurtoeslag of zorgtoeslag gehad. Ik ben één van die sukkels die altijd alleen maar mag betalen.

SatchRules | 03-07-12 | 11:13

Godsammekraken | 03-07-12 | 11:06 | + 0
Hij zal ook wel een uitkering hebben. Maar dan kun je nog steeds een deel inhouden net zoals die dame die in de schuldsanering zat en haar schulden moest afbetalen. Nu kost het die gasten niets en de gemeente alles. Nog los van het aantal 'kansarme' kinderen die zo worden geboren. Maar ik ben weer een roepende in de woestijn. Zucht...

Mahatma | 03-07-12 | 11:11

Het is een treurig betoog, maar wel fijn dat het failliet van de hypocriet altruïstische parasietenstaat nu een keer wordt opgetekend voor het grote publiek d.m.v. een landelijk dagblad.
Jammer dat de rest van de MSM (met name de NPO) dit NIET zal copy-pasten.
Het Eurofiel-socialisme verzorgt dit mechanisme in het klein (EU-regels over immigratie) én in het groot (bankster bailouts) over de ruggen van de mensen die met de poten in de klei staan.
En diezelfde socialistische maakbaarheidsadepten besturen heel toevallig ook al die surveillance camera's, zodat men precies weet wie de pek en veren in wil slaan.

Zoals Ayn Rand al aangaf in "Atlas Shrugged", er moet een tijd komen dat degene die het moeten betalen, dat niet meer willen. Hopelijk snel zodat we op de puinhopen opnieuw kunnen beginnen, lerend van de fouten.

HoerenSloep | 03-07-12 | 11:10

@keteh | 03-07-12 | 11:07
En daarom: niet trouwen en al helemaal geen kinderen nemen.
Ik kijk wel beter uit. Niet in dit openlucht gekkenhuis. Betalen voor een vrouw die je niet wilt zien en kinderen die je niet of nauwelijks mag zien.

vetkleppert | 03-07-12 | 11:10

Het is echt erger, veel erger.

Laat ik eens 2 voorbeelden geven die ik laatst tegenkwam:
1. "het mantelzorgcompliment". Een oudere mevrouw krijgt wat ondersteuning van een maatschappelijk werkster. Daar kan ze wat praten, omdat ze dat in haar omgeving niet meer kan(!). Sneu natuurlijk. Dit wordt vergoed(1). Die komt bij haar, dus ze hoeft daar verder geen kosten voor te maken. Niettemin denkt onze overheid dat zij een mantelzorger daarnaast nodig heeft. Ze wordt verondersteld die te hebben. Mevrouw kan een PGB krijgen waarmee de "mantelzorger" betaald kan worden(2). Vervolgens ontving zij onlangs een brief op grond van het feit dat zij "een indicatie heeft voor extramurale AWBZ-zorg". Alsof die zin alleen al niet om te huilen is, mocht ze derhalve een mantelzorgcompliment uitdelen. Van 200 euro(3). Dat kon belastingvrij aan iedereen die ze maar wilde, naam en bankrekeningnummer waren voldoende. Deze mevrouw is ter goeder trouw, maar ik veronderstel dat 90% van al die mantelzorgcomplimenten uitgekeerd worden, of er nu daadwerkelijk sprake is van werkelijke mantelzorg of niet....

2. Studenten e.d. die werken (bijbaantjes) worden met miljoenen kostende campagnes, internetsites, radiospotjes en zelfs per brief door de Belastingdienst opgeroepen vooral aangifte te doen en zo die paar honderd euro die ze aan loonheffing betalen terug te vragen. Het belastingstelsel is zo, en als je aftrekposten hebt en dat geld terug kunt krijgen, prima.

Maar we hebben het hier niet over gehandicapte fossielen, we hebben het veelal over studenten die dit soort oproepen krijgen. Als een student vergeet of verzuimt z'n aangifte te doen en zo betaalde loonheffing terug te vragen, waarom moet de Belastingdienst namens ons, die gasten achter hun luie reet aanzitten om toch vooral het geld aan ze uit te delen?
Als een student met zn studiefinanciering, zn extra IB-groep lening, en meer dan voldoende vrije tijd om een bijbaan te nemen en daarmee geld te verdienen, het blijkbaar prima vind en genoeg geld heeft en de moeite niet neemt zelf na te denken of zn verantwoordelijkheid te nemen, LET IT BE.

Daar wringt de schoen. Want wie zn verantwoordelijkheid is het? Nee, we moeten dat aan ze duidelijk maken, psst er ligt nog een paar honderd euro voor je hoor! Hier, we hebben het zelfs al voor je uitgerekend, het staat al in de brief. Je hoeft alleen nog maar even met digiD in te loggen en te bevestigen. De rest doen wij wel voor je. Daar zijn we toch voor? Je hebt het al zo druk. Je komt zelf helemaal niet meer aan nadenken toe. Maar dat geeft niets hoor! Concentreer jij je maar op het halen van je leerdoelen. Ja, die je zelf hebt opgesteld aan het begin(huil). En als dat niet lukt, dan dien je toch een klacht in. Want je weet wat wij dan doen, dan passen we de normering wel aan.

Nou ja, voordat het helemaal ot gaat en ik ook nog het onderwijs ga bespreken, wilde ik het hier maar bij laten.

Om te janken.

breakingnews | 03-07-12 | 11:10

deraderendraaien | 03-07-12 | 10:59 | + 0 -

Klopt, maar we stikken van de eurofielen en hun volgers die hier ook komen zeiken, maar het overzicht niet kunnen behouden waar het 1e probleem ligt. Die worden met mooie cijfertjes voor de ogen gezwaaid, prachtige beloftes en ondertussen stroomt het land voller en voller en wordt van EUSSR hand de regels opgelegd. Mijn ervaring is ondertussen dat niets moeilijker hier is, dan subsidiekranen dicht te draaien, bonuscultuur aan te pakken en vooral de toestroom van gelukszoekers te stoppen. Dit alles mede dankzij de EU.

Meri59 | 03-07-12 | 11:09

gooi en smijtwerker | 03-07-12 | 10:56
Ah, het hellend vlakje. Ooit is het geld op, ooit komen de mijnen weer. What's next: ooit komen de Duitsers weer. Als je werkelijk denk dat wij in Nederland weer mijnen krijgen, dan kunnen we beter stoppen met deze discussie.

Che_cuevara | 03-07-12 | 11:00
Ah, daar gaan we weer. Even de motieven verdacht maken ipv even over de inhoud te argumenteren. Maar vooruit.

*Che_cuevara stand aan
En u hebt uw ROC'tje niet afgemaakt?
*Che_cuevara stand uit

Lacan | 03-07-12 | 11:07

@Che_cuevara | 03-07-12 | 11:05
LOL!
Jee, wat een genuanceerde mening. Dat dat mag hier! ;)
Ik krijg gene bonnen voor te hard rijden. Ik heb én een derde oog dat die kastjes tijdig spot, én geen auto meer.

Pufferd | 03-07-12 | 11:07

-weggejorist-

keteh | 03-07-12 | 11:07

@Mahatma | 03-07-12 | 11:00
Denk dat de vader wel bekend is maar van een kale kip kun je niet plukken. Kijk even naar namen en foto's van het kroost en je weet hoe laat het is. Ik heb uiteraard geen vooroordelen maar ze worden wel telkens bevestigd.

Godsammekraken | 03-07-12 | 11:06

@Pufferd | 03-07-12 | 11:02
Verkeerd.
Politie moet boeven vangen EN jou een bon geven vanwege te hard rijden. :)

Che_cuevara | 03-07-12 | 11:05

@Jos Tiebent | 03-07-12 | 11:02
Ah, juist.
Dat ik daar nu niet aan gedacht heb :)

Che_cuevara | 03-07-12 | 11:04

Dit verhaal komt de 35 partijen die aan de verkiezingen van 12 september meedoen,helemaal niet goed uit. Dus zullen ze het negeren of uitleggen in hun voordeel met veel selectieve verontwaardiging. Helaas,het verhaal geeft geen pas meer voor hervormingen.De enige doctrine die overblijft is die van het militaire :"chock and awe".Democratie en vrijheid worden weer langzaam maar zeker vervloekt. M.a.w. de groten zullen de kleinen weer opeten,te beginnen bij de beurs en daar helpt geen linkse politiek tegen. In 1929 niet en nu ook niet.De bail-outs,staat-subsidie's, zorg-"infusen",gecoördineerde steun-aankopen,risico-potten,al dat gedoe zal niet toereikend zijn en verzanden in ontwaarding en inflatie.Er zullen geen kernlanden,maar een troosteloze op zichzelf geworpen massa Europeanen zijn,een EUSSR,alleen weerbaar in militaire zin tenslotte,net als.... de Amerikanen,de laatste grootmacht.

Dolphi | 03-07-12 | 11:04

@Morgenhout | 03-07-12 | 10:53
Het staat nu ook op GS

Che_cuevara | 03-07-12 | 11:03

Weet je wat het grootste probleem is? Politici kijken niet naar "the big picture" maar veel te veel op microniveau. En wat krijg je dan? Pleistertje hier, lapmiddel daar, toeslagje erbij en onder de streep blijft er voor een werkende 60k per jaar verdiener met 2 kinderen minder over dan voor een bijstandstrekker of zwartwerker of een 30k verdiener. Want: 1. geen of minder belasting betaald door bijstandstrekker / 30k verdiener en 2. huurtoeslag, zorgtoeslag en kinderopvangtoeslag voor bijstandstrekker / 30k verdiener. Wie rekent dit nu eens voor? Is daar een instantie voor? Ik heb er nl geen tijd voor want moet werken

Den Meester | 03-07-12 | 11:03

Als een van de ouders niet werkt, waarom zou je je kind dan naar de dagopvang brengen?
Che_cuevara | 03-07-12 | 10:43

Zodat de moeder het huis kan poetsen als de vader thee drinkt.

Jos Tiebent | 03-07-12 | 11:02

RAAKQUOTE! "Mensen denken in rechten in plaats van in plichten"
Vergelijk dat even met:
"Politie moet echte boeven vangen in plaats van mij een bon geven vanwege te hard rijden"

Pufferd | 03-07-12 | 11:02

@Lacan | 03-07-12 | 10:52
U hebt een uitkering?

Che_cuevara | 03-07-12 | 11:00

Godsammekraken | 03-07-12 | 10:19 | + 2
Toch ongelofelijk dat er ex-echtgenoten zijn die geen alimentatie willen betalen en ermee wegkomen. De gemeente neemt die taak wel op zich. Waarom is het niet zo dat de vader verplicht moet betalen voor zijn kinderen? Rotterdam-Zuid zit vol met dit soort gasten. Het is eigenlijk heel simpel: geen uitkering voor de moeder als ze niet vertelt wie de vader van het kind is.

Mahatma | 03-07-12 | 11:00

You reap what you sow. Uiteindelijk een volk zonder ambitie en vechtlust.

spelen | 03-07-12 | 10:59

@Meri59 | 03-07-12 | 10:52
Je kunt niet anders dan eerst korte metten maken met die EU regels en verdragen voor dat je in eigen huis orde op zake kunt stellen met deze uit de hand gelopen problemen rond subsidie's en bijdrage's

deraderendraaien | 03-07-12 | 10:59

@Lacan | 03-07-12 | 10:52
droom lekker verder.

al die mooie voorzieningen bestaan bij de gratie van een gasbel en geleend geld.

eens komt het moment van afbetalen en dan is naast het gas ook het geld op. kan jij met je oma en opa weer lekker de kolenmijnen in.

gooi en smijtwerker | 03-07-12 | 10:56

Het valt mij ook elke keer weer op hoe druk het is in de stad (Zaanstad). En nee, ik ben niet altijd vrij, ik ben zzp'er (eentje met werk) die vaak 's avonds nog moet doorwerken als ie overdag eens boodschappen doet. Echte stromen met winkelende mensen traag meanderend door de winkelstraat met plastic zakken en shoppers. Afgezien nog van het feit dat het winkelaanbod bedroevend is, vraag ik me af waar dat allemaal van betaald wordt? Er zullen ongetwijfeld mensen tussen zitten als ik, maar toch niet zoveel en niet zoveel in een ander kleurtje?

FrankVeer | 03-07-12 | 10:55

Jammer dat het in De Telegraaf staat, dat alleen al is voor links Nederland een gerechtvaardigde reden om een probleem te blijven ontkennen.

Morgenhout | 03-07-12 | 10:53

Het is niet toevallig dat juist landen met een democratie enorme staatsschulden hebben.

Willem VanDer Decken | 03-07-12 | 10:53

Ik heb net zitten rekenen wat ik per maand aan uitkeringen en subsidies zou krijgen in de bijstand.
Getrouwd en 4 kids

Wow, €1914 euro zonder kinderbijslag en gemeentelijke kwijtscheldigen en extra's.

Dat komt totaal uit tegen de € 2500,- per maand. Ik kan beter stoppen met werken.
Beetje klussen en hoppa zo 3000 euries in de pocket.

stormtijd | 03-07-12 | 10:52

deraderendraaien | 03-07-12 | 10:50

Juist ja, jij houdt het overzicht....

Meri59 | 03-07-12 | 10:52

Pff.. maar kwam je 5 jaar geleden aan de hypotheekaftrek dan brak de hel los. Beetje te makkelijk gezeik. Nederland behoort tot de beste landen in de wereld. Wees er eens trots op. Prima zorg, relatief veel goede banen (ga eens in een mijn werken bijvoorbeeld), onze opa's en oma's kunnen goed oud worden, goede kinderopvang, beheersbare diefstal, smog niet als in China, etc. M.a.w. het is prima wonen hier. En dat mag best wat kosten. Of vlieg anders lekker naar een land met minder subsidies en toeslagen (Oeganda, China, weet ik wat).

Lacan | 03-07-12 | 10:52

Nog afgezien van al de administratieve ellende houdt het duizenden mensen en 10duizenden indirect aan het "werk" wat helemaal niet nodig zou zijn als alle luie uitkering flikkers gewoon zelf zouden gaan werken.

Met name dat uitkering oneindig doorgaat, tot de dood er op volgt, is iets waardoor er geen hond meer aan werk denkt na van loop van tijd.

Andersom dag | 03-07-12 | 10:51

Het is een leuk verhaal maar er zit ook een grote blunder in.
”Mensen denken in rechten in plaats van in plichten” Nee we moeten in plichten gaan denken? Rot toch op, over socialisme gesproken! De overheid denkt juist te veel in de plichten van de burgers, namelijk om flink te betalen zodat ze het geld dan weer aan andere kunnen geven. Inderdaad nivellering.

Nee wat het zou moeten zijn is dat mensen vooral denken aan het recht, vrijheid. Een hoop plichten horen daar echt niet bij. En wanneer de overheid niet meer zo veel geld uitgeeft en de boel nivelleert is er ook geen nood meer voor zoveel plichten.

Buiten die enorme blunder is de rest wel waar.

DerUnterMensch | 03-07-12 | 10:51

Het lijkt alsof het grote ophitsen is begonnen.
JA er moet iets gedaan worden aan de almaar groeiende stroom van uitkeringstrekkers en subsiediesponsen.
Alleen is het dan verdomd moeilijk om het kaf van het koren te scheiden, terwijl de regels gelden voor iedereen na gelang de situatie waar men in verkeerd.
Het echte probleem vind zijn oorsprong in EU regels en verdragen die er voor zorgen dat steeds meer buitenlanders de kans krijgen om zich hier aan te sluiten bij het nu al grote leger der afhankelijken.

Laat je niet gek maken door de focus te verleggen naar het probleem van te veel uitkeringen en bijdrage's, Maar ga in tegen de oorzaak waardoor dit uit de hand kon lopen. Ga de schuld neerleggen waar hij hoort de EU!

deraderendraaien | 03-07-12 | 10:50

Het kan zo simpel zijn, gewoon creatief boekhouden noem ik dat.
Een toeslag aanvragen? ipv die ene 2 maak je er een 1 van.
Jaar erop krijg je een correctie, je dient bezwaar in, en voila... centjes mooi houden.

Kijk een Rutte en Jantje Keesje de Jagertje vergissen zich ook vaak in getallen, en dan gaat het om miljoenen.
Uit Uw broekzak.
Gewoon terugpakken.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 03-07-12 | 10:49

Megalomaantje | 03-07-12 | 10:19 | + 9 -

Die mensen zijn gouden bergen beloofd door de smokkelaars die hen hier hebben gebracht voor een klein fortuin in land van herkomst. Een bijstandsuitkering van een paar honderd euro klinkt veel als je in Afrika niet meer dan 2 dollar per dag hebt...

eerstneukendanpraten | 03-07-12 | 10:49

@Reinaert | 03-07-12 | 10:46
Ik ben het echt volkomen met jou eens.
Maar dat is nu eenmaal de definitie van solidariteit die links hanteert.
En zolang die mede voor een groot deel de lakens uitdelen zal er niks veranderen.

*Pek en veren inslaat*

Che_cuevara | 03-07-12 | 10:49

Kan iemand het mij als ZZPer eens uitleggen?
Waarom ik als het goed gaat meteen al de helft en onderaan de streep driekwart van mijn inkomen moet inleveren. En ik als het fout gaat maximaal de tering kan genieten. Dat al die solidariteit altijd alleen voor de ballast geldt.

vetkleppert | 03-07-12 | 10:49

@Che_cuevara | 03-07-12 | 10:41

Dan maar niet solidair.

Waarom zou ik overigens solidair zijn met mensen die niet solidair met mij zijn? Volgens mij gaat solidariteit namelijk uit van het beginsel dat er sprake zou zijn van tweerichtingsverkeer. Vandaag trek ik jou uit de sloot en morgen trek jij mij uit de sloot als dat nodig zou zijn.

Ik trek dagelijks mensen uit de sloot maar zak ondertussen zelf steeds dieper weg in de modder. Help!

Reinaert | 03-07-12 | 10:46

Superior Bastard | 03-07-12 | 10:24 | + 2 -

Houden jullie nu een keer op? Dat gedoe van gisteren was meer dan voldoende lijkt me...

eerstneukendanpraten | 03-07-12 | 10:45

Zorgkosten zijn inderdaad explosief gestegen. Wie 10 jaar geleden in het ziekenfonds zat moet tegenwoordig dik 100 netto aftikken. Zelf. Wie het niet heeft krijgt boetes. Ziek systeem.

Stir Glenfarclas II | 03-07-12 | 10:45

"Kunnen we wel blijven zeiken op die Grieken, maar zelf zijn we geen haar beter."

Dat had ik mij al eerder bedacht. Nederland leeft al jaren boven zijn nivo of stand. Het hersteld zich vanzelf wel, dat zijn gewoon natuurlijke wetten waar zelfs de overheid geen vat op heeft.

Mark van Leeuwen | 03-07-12 | 10:44

De PVV er niets aan doen? Ga hier maar eens rondbladeren en uitrekenen www.pvvnoordbrabant.nl/

Maar ja, de PVV is een rotklubje, die schopt teveel, maar wordt continu met mokerslagen teruggeslagen.

Als er een partij hier in Nederland is die op alle niveaus aan alle overbodige uitgaven van het rijk wat probeert te doen is het de PVV wel.

Zeik nog maar ff verder

Meri59 | 03-07-12 | 10:44

@Jos Tiebent | 03-07-12 | 10:30
Als een van de ouders niet werkt, waarom zou je je kind dan naar de dagopvang brengen?

Che_cuevara | 03-07-12 | 10:43

Een fenomeen als zorgtoeslag is natuurlijk ook alleen maar ontstaan omdat enkele -grote denkers- dwaallichten ooit op het -lumineuze- bizarre idee kwamen om de boel maar eens lekker te privatiseren. Daarmee zijn de kosten in de zorg in één klap geëxplodeerd, net als de administratieve chaos.

Zorg is onbetaalbaar geworden, of beter gezegd: onbetaalbaar *gemaakt*. En daar komt voorlopig ook geen eind aan, daar zorgt 'men' wel voor: ieder jaar opnieuw worden er nieuwe regeltjes gesteld, worden er procedures gewijzigd, enzovoorts, enzovoorts. Dat creëert werk, veel werk, en dus ook veel kosten. Onnodige kosten, die vervolgens door jullie en mij mogen worden opgehoest. Waarbij velen niet meer in staat zijn die kosten volledig zelfstandig op te hoesten, en ziedaar de zorgtoeslag.

Fluimen als Roger van Boxtel genieten er ondertussen wel van met hun Balkenende-Balkenende-Balkenende-salaris. Die lachen zich kapodtstuk en gooien er nog een flesje sjampie tegenaan. "Ik kan niks maar ik ben wel een héél eind gekomen". Welkom in NeDDRland.

Dit land -kan- *was* zo veel beter.

Reinaert | 03-07-12 | 10:42

Maar wie is John Galt.
En waar kan je hem vinden.
Dat zou ik nou eindelijk weleens willen weten.

vetkleppert | 03-07-12 | 10:42

@doenormaal! | 03-07-12 | 10:38
ik weet niet of dat alleen maar de socialistische mentaliteit is. ik zie er de typisch nederlandse houding invan keihard en niets ontziend wegkijken van problemen en er alleen maar geld tegenaanflikkeren om te voorkomen dat iemand boos of gekwetst raakt.
een beetje de cda houding van het keren van de rechterwang wanneer iemand je op de linkerwang slaat. en laat het nou ook de christenmaffia zijn die oververtegenwoordigd is in het openbaar bestuur en de ruifvreters eromheen. Maar je hebt gelijk, de socialistenhonden doen ook lekker mee.

gooi en smijtwerker | 03-07-12 | 10:42

@Reinaert | 03-07-12 | 10:07
Omdat dat ene kwart toch die toeslagen moet ophoesten hé.
Wie moet het anders doen.
Dat noemen ze "solidariteit"
[/links modus off]

Che_cuevara | 03-07-12 | 10:41

Tijd voor FLAT TAX. Een tarief voor iedereen. Geen subsidies etc meer. En dan kan er ook meteen 99% op de belastingdienst bespaard worden.

En 20 jaar gevangenis straf voor mensen die dan nog de belastingdienst tillen...

Empekai for President...

Empekai | 03-07-12 | 10:38

@gooi en smijtwerker | 03-07-12 | 10:32
Dit land gaat kapot aan de socialistische mentaliteit die zonder nadenken geld haalt bij mensen die werken en het uitdeelt aan hen die het willen hebben zonder daar ook maar iets voor te doen. De socialistische mentaliteit die daar geen vragen bij stelt, alleen maar uitdeelt wat ze kunnen afpakken bij mensen die wat hebben en dat nog normaal vindt ook. Het is pure diefstal.

doenormaal! | 03-07-12 | 10:38

Mooi zijn we allemaal graaiers.

robinhoed | 03-07-12 | 10:37

als alles gewoon een beetje betaalbaar was hadden ze al die toeslagen niet uit hoeven delen. ondertussen ben ik lekker blij met mijn zorgtoeslagje...

mmiaso | 03-07-12 | 10:36

@doenormaal! | 03-07-12 | 10:20
ja, wat zou dat mooi zijn.

een land waar nog steeds honderdduizenden "gast" arbeiders naar binnen worden gehaald en tegelijkertijd honderdduizenden niet-werkenden heeft.

hetzelfde land dat een van de hoogste levensverwachtingen heeft en een van de hoogste gezondheidsstandaarden en tegelijkertijd honderdduizenden arbeidsongeschikten kent.

de pest van dit land is dat we simpelweg teveel geld hebben en geen idee hebben hoe we er iets produktiefs mee kunnen doen. mensen die geen zin hebben om mee te doen worden niet gewoon aangesproken op hun gedrag, maar krijgen gratis geld. kunnen ze lekker thuis zitten achter de 149 cm doorsnee flatscreen en lopen ze niet in de weg.

het hele subsidiecircus is het bewijs van onze intrinsieke lafheid als samenleving. zij die niet willen krijgen geld, zij die herrie schoppen krijgen geld, zij die klagen krijgen geld. geld geven is het makkelijkste wat er bestaat en omdat het geld er is geven we het maar lekker weg.

ondertussen hebben we een idioot systeem ontworpen. iemand, die in de bijstand (zit voorzien van alle regelingen die je maar kunt bedenken) en die op een ochtend wakker wordt met het idee om een lekker te gaan werken, wel twee keer moet nadenken voordat ie dat echt gaat doen. waarschijnlijk gaat hij er dan fors op achteruit. dit land zet een straf op werken en daar gaan we aan kapot.

gooi en smijtwerker | 03-07-12 | 10:32

@Superior Bastard | 03-07-12 | 10:24 | + 0 -
Is je vader al bijgekomen van gisteren?

Kaas de Vies | 03-07-12 | 10:31

@Nibdib Niddib | 03-07-12 | 10:20
Het zou mij verbazen als de PVV alleen aan de subsidie slurpers denkt, Omdat ik denk dat Wilders er van doordrongen is dat we alleen vooruit komen met werkend Nederland.

deraderendraaien | 03-07-12 | 10:31

Jopie2009 | 03-07-12 | 10:22

Altijd gezellig, winkelen in de Hollandse binnensteden.

Rest In Privacy | 03-07-12 | 10:30

Voorbeeld van nailami is ondertussen achterhaald... Je krijgt maximaal 140% van de arbeidsuren van de minstwerkende ouder vergoed voor kinderdagopvang. Als zij niet werkt krijgt ze dus nulkommaniks. Precies de reden waarom veel KDV's nu noodgedwongen moeten sluiten.

Jos Tiebent | 03-07-12 | 10:30

8 miljoen moet natuurlijk 800 miljoen zijn. Verder prima artikel dat de vinger op de zere plek *oh wacht Etterende gapende 3e graads verbandde stinkwond* legt

frotteurist frenkie | 03-07-12 | 10:30

Cuyahoga | 03-07-12 | 10:12 | + 7

Goed stukje! Er is ook een heel leger goedbetaalde "hulpverleners" die er alle belang bij hebben dit in stand te houden.

meneer Q | 03-07-12 | 10:29

Achja, de meeste werkende Nederlanders die zonder subsidie leven zullen na verloop van tijd toch hun biezen wel pakken. Ikzelf zit er ook al aan te denken om te emigreren richting Amerika/Canada. Heb gelukkig wat kennisen die me daar bij kunnen helpen.

Dibs | 03-07-12 | 10:28

Werken is voor slimme mensen. "ikke goed begrijpen"

Parelman | 03-07-12 | 10:28

Kijkijk. De campagnes beginnen.

Kapitein Sjaak Mus | 03-07-12 | 10:28

@ole guapa | 03-07-12 | 10:22
Zover ik het begrijp zal de PVV zich verzetten tegen maatregelen die onze zorgkosten doen exploderen,en waar ook werkend Nederland de dupe wordt van extra bijdrage voor ziekenhuis opname ed.
Maar daarom ook mijn vraag hoe zij hierover denken en zullen gaan handelen. Dus idd zeer interessant.

deraderendraaien | 03-07-12 | 10:28

De overheid doet net als veel mensen die in de problemen zitten / dreigen te komen: de rekening die ze krijgen snel weggooien en als het 5 voor 12 is proberen iemand anders zo gek te krijgen ervoor op te draaien.
Er zijn voor de hardwerkende mens 2 mogelijkheden: proberen er iets aan te doen, nu het misschien nog niet te laat is, of pakken wat je pakken kan en hopen dat je bootje de zondvloed overleeft...

Kratman | 03-07-12 | 10:27

@Tommygunner | 03-07-12 | 10:23

Je hebt ook gewoon gelijk, daar gaat het niet om, het gaat mij er even om dat een deel van dat geld wel degelijk weglekt naar exotische oorden en dat zou toch eigenlijk niet de bedoeling moeten zijn, net zoals uitkeringen niet geëxporteerd zouden mogen worden, daar zijn ze nu eenmaal niet voor bedoeld. Althans niet in mijn beleving.

Het gaat natuurlijk niet om een miljardenlek maar alle kleine beetjes helpen.

Reinaert | 03-07-12 | 10:27

Wie bovenstaand verhaal pijn doet, moet vooral geen PVV stemmen overigens.

Superior Bastard | 03-07-12 | 10:27

@Tommygunner | 03-07-12 | 10:18
Mensen die niets doen kosten alleen maar en drukken een zware last op de Nederlandse economie, op jouw en mijn belastingcenten. Ze dagen niets bij, integendeel.

doenormaal! | 03-07-12 | 10:26

@Megalomaantje | 03-07-12 | 10:19
Ah, ben dus niet de enige die het opvalt!

Jopie2009 | 03-07-12 | 10:25

Met dit verschil natuurlijk dat de hypotheekrenteaftrek *alleen* goed was voor het uitkeren van 10 miljard euro (CBS2005) aan de meervermogenden. Het totaal van subsidies komt dus boven de 20 miljard als je eerlijk bent.

klaas.heitinga | 03-07-12 | 10:25

Aangezien wij hier in dit land onze voorzieningen al niet overeind kunnen houden, gaan we dus ook nog eens even zuidelijke EU-landen helpen hun voorzieningen op peil te houden. Als het herverdelingsmechanisme in eigen land al niet meer is te betalen,
gaan we ook nog eens een Europees verzorgingsstelsel opzetten in de vorm van steunfondsen, bankenunies en allerlei andere ongein.
Tja... wat hier al niet werkt in het klein, zal in het groot helemaal niet werken.

Rest In Privacy | 03-07-12 | 10:24

In mijn directe omgeving ken ik al 2 mensen die huishoudelijke hulp krijgen omdat ze het zelf niet aan kunnen maar wel ergens zwart een baantje hebben of zoeken.

mente aperta | 03-07-12 | 10:24

@Einde van de Domheid | 03-07-12 | 10:21
Welja, joh. Neem de laatste mogelijkheid weg om nog iets van je eigen geld over te houden.
En besteel de erfgenamen van het geld waar hun ouders al drie keer belasting over hebben betaald.
Socialist.

vetkleppert | 03-07-12 | 10:24

Kaas de Vies | 03-07-12 | 10:10
Typisch de reactie van een werkloze.
Niet willen conformeren, regels naar eigen inzicht interpreteren, niet willen betalen en nog een grote bek opzetten ook.

Superior Bastard | 03-07-12 | 10:24

@Reinaert | 03-07-12 | 10:20
Eensch, maar dan nog is er een groot verschil.

Tommygunner | 03-07-12 | 10:23

Megalomaantje | 03-07-12 | 10:19 | + 0

Daar mag je dus beslist niets over zeggen.

meneer Q | 03-07-12 | 10:23

@deraderendraaien | 03-07-12 | 10:16 - partijprogramma van de PVV is inderdaad een interessante zaak. Ik ben benieuwd welk antwoord een partij die zich steeds meer conservatief links positioneert geeft op bovenstaande vraag.

ole guapa | 03-07-12 | 10:22

Gisteren voor het eerst dit jaar een weekje vrij en ging om ca 14u een paar uurtjes shoppen. Het was echt DRUK in de stad, terwijl de schoolvakantie nog niet begonnen is. Ik kreeg echt het gevoel dat ik iets helemaal verkeerd deed in m'n leven en dat dit dus de mensen waren die ik sponsorde zodat zij lekker een rustig leventje kunnen leiden. Het hoeft uiteraard geen betoog dat het aandeel hoofddoekjes ca 30% van het winkelend publiek was en bij de Bijenkorf voornamelijk bevolkt werd door 20-jarige Mocro's en Oostblokkers, waarschijnlijk hun drugsopbrengsten aan het transferen in Armani Jeans.

Jopie2009 | 03-07-12 | 10:22

@meq | 03-07-12 | 10:20
Waarom stel je die vraag juist aan mij? Ben ik jullie goeroe of zo?

rara | 03-07-12 | 10:22

Er wordt nu net gedaan of al die uitgaven slecht zijn. Die komen de maatschappij ook ten nut en 10 miljard lijkt veel maar valt best mee in vergelijking met wat er aan bijstand, wao en ww uitkeringen wordt betaald.
Verminder de afdracht aan Brussel en ontwikkelingssamenwerking (wordt kennelijk toch niet gewaardeerd: www.trouw.nl/tr/nl/11016/Trouwens/arti...), koop geen peperdure straaljagers, bail geen falende EU landen uit en je bespaart een veelvoud van die tien miljard.

Zzzzooooffff | 03-07-12 | 10:21

Ouderwets Spijker-Kop-Raak!

Zuurkool met Worst | 03-07-12 | 10:21

Eigen verantwoordelijkheid is zoooo 1985

Harry Turtle | 03-07-12 | 10:21

Ik ben nu lekker met de staat aan het bellen, ik zou het eigenlijk moeten opnemen, hilarisch.

Kaas de Vies | 03-07-12 | 10:21

Dat is de reden dat ik graag de hypotheekrente-aftrek graag met terugwerkende krachtpersoonlijk en niet meer erfelijk zou willen maken. Bij onverlijden van de huiseigenaar vervalt de HRA weer aan de staat. Levert miljarden op!

Einde van de Domheid | 03-07-12 | 10:21

Als de rijke bankiers hun handen ophouden en rijkelijk gevuld zien worden, waarom de rest dan niet?? Laat alles aub inklappen en zodat iedereen weer leert om zichzelf te bedruipen

deministerpresident | 03-07-12 | 10:20

@deraderendraaien | 03-07-12 | 10:16
Als ze écht consequent zouden zijn dan schieten ze zichzelf in de voet. Want ook Henk & Ingrid profiteren in dezelfde mate van dergelijke douceurtjes als een ander. Dus helaas ook de PVV zal zich om dit standpunt niet druk maken!

Nibdib Niddib | 03-07-12 | 10:20

Dat moeten (maar weer) niet willen met z'n allen.

meneer Q | 03-07-12 | 10:20

Veel mensen met een bijstandsuitkering krijgen miet alleen een uitkering maar ook huursubsidie, kwijtschelding van belasting, juridische bijstand etc. etc. Zouden we deze mensen niet beter gewoon hun handen kunnen laten wapperen? Er is genoeg te doen in de kassen bijvoorbeeld. Daar hoef je niet eens Nederlands voor te kennen. Geen Nederlands kunnen spreken is een van de belangrijkste factoren bij mensen met een bijstandsuitkering overigens... Geen Nederlands kunnen spreken is echter geen geestelijke of lichamelijke beperking waardoor mensen niet zouden kunnen werken.

doenormaal! | 03-07-12 | 10:20

@Tommygunner | 03-07-12 | 10:18

Niet al dat geld blijft in NeDDRland. Een fors deel lekt ook weg naar de moederlanden van onze cultuurverrijkers, die er daar héél leuke dingen mee kunnen doen.

Het is dus zeker niet alleen de vaderlandsche economie die er van profiteert.

Reinaert | 03-07-12 | 10:20

Dit is dus precies wat ik bedoel met de helft van je inkomen inleveren t.b.v. alles waar je niks dan last van hebt.
Je kan je nog beter laten afpersen door de maffia dan bestelen door de overheid, want de maffia geeft je geld tenminste uit op een manier waar jij geen last van hebt.

vetkleppert | 03-07-12 | 10:20

Waargebeurd verhaal: Gisteren is er bij mijn werkgever een uitzendkracht de toegang tot het bedrijf geweigerd wegens fraude. De man in kwestie heeft zich 5 jaar lang voorgedaan als iemand anders en gewoon gewerkt, iedere 4 weken zo'n 1300 euro aan salaris verdient terwijl hij ook nog een bijstandsuitkering van 800 euro toucheerde. Gevolg: geen werk meer, de schuldsanering in en rara wie mogen die kosten weer gaan dekken? Precies, wij. Tijd voor een frisse wind, het mag ook een orkaan zijn. Dit land kan zoveel beter.....*zucht*

meq | 03-07-12 | 10:20

Tussen de middag zie ik in een gemiddelde drukke stad veel, zeg maar gerust heel veel vreemde culturen werkeloos/doelloos over straat lopen, fietsen, autorijden en dan vraag ik me af "in vredesnaam wie zijn deze mensen en wat komen ze hier doen en moeten ze niet aan het werk en waar doen ze het allemaal van??".....

Megalomaantje | 03-07-12 | 10:19

maar maak je geen zorgen, we betalen dat allemaal van de rente die de Grieken ons betalen op het geld dat wij ze hebben geleend. Daar gaat Nederland heel veel aan verdienen. En we krijgen het ook allemaal terug.

gooi en smijtwerker | 03-07-12 | 10:19

Dus wie tegen het huidige systeem is moet eigenlijk SP stemmen omdat dat de snelste garantie is op een faillissement van de Nederlandse staat en een einde aan alles waar ik zo tegen ben... hmm een behoorlijk dilemma.

RL | 03-07-12 | 10:19

Als vrijgezelle veertiger ken ik ik genoeg alleenstaande moeders die overdag als de kleine op school zit prima zouden kunnen werken. Dat willen ze ook, alleen het loont niet, omdat ze dan allerlei toeslagen en subsidies moeten gaan inleveren waardoor ze per saldo gaan werken voor een tientje in de maand netto extra. Diegenen die dan alsnog aan de slag gaan doen dat dus om andere redenen dan geld. Er zijn anderen die hun dagen anders invullen, waar ik dan weer gelukkig van wordt ;-). Ik zie belasting dus eigenlijk in mijn geval als verkapt betalen voor de vrije uurtjes van gewillige huismoeders.

Afgeschminkte Bassie | 03-07-12 | 10:18

Wat verwacht je nou eigenlijk. Als je regels stelt, gaan mensen daar vanzelf op optimaliseren. Van politieke partijen hoef je in een democratie niets te verwachten, want die optimaliseren het aantal kiezers. Daarom houd het ook maar een tijdje stand (Tytler's cycle heet dat geloof ik). Geloof maar niet dat iemand hier gaat ingrijpen, al ligt het antwoord voor de hand. En ja, de hypotheekrenteaftrek is natuurlijk net zo'n subsidieruif als de zorgtoeslag. Het is rondpompen van geld.

klaas.heitinga | 03-07-12 | 10:18

Er zit dus wel een groot verschil met het geld dat naar de Grieken gaat. Geld dat wordt uitgekeerd aan Nederlandse burgers d.m.v. toeslagen e.d. BLIJFT IN NL. Dit geld stroomt dus ONZE economie in en houdt ONZE bedrijven draaiende. Het is inderdaad een nivelleringsactie van formaat en een aanslag op de welvaart van toekomstige generaties, maar totaal onvergelijkbaar met het geld dat naar de Grieken stroomt...

Tommygunner | 03-07-12 | 10:18

Bovendien, waarom moeten mensen zonder kinderen betalen voor mensen die wel kinderen hebben (kinderbijslag). Als je iets wil zul je er zelf voor moeten zorgen zo is mij thuis altijd geleerd.

doenormaal! | 03-07-12 | 10:16

Waar blijft het partijprogramma van de PVV eigenlijk.
Ik wil toch wel even bekijken wat de PVV hiermee gaat doen. Ik heb toch altijd begrepen dat ze veel subsidie weg willen halen bij de alternatieve en linkse hobby clubs, waardoor de verzorgingsstaat wel op een behoorlijk niveau kan blijven.

deraderendraaien | 03-07-12 | 10:16

Ik zeg al jaren dat Nederland kapot gesubsidieerd wordt. In mijn directe omgeving gaan de ogen van menigeen langzaam maar zeker open.

der Wunderhund | 03-07-12 | 10:16

En ik heb al zo een hekel aan die lamlendelingen en aso's met hun grote bek die denken dat ze meer zijn en meer mogen.
Het wordt tijd dat de treinen weer "op tijd" gaan rijden !!

magic mike | 03-07-12 | 10:16

het systeem is totaal losgeslagen. geen menselijke maat meer, maar uitvoeringsorganen ergens ver weg in de provincie die nummers verwerken. zit geen mens meer achter. wel veel regelgeving, waartussen naar hartelust gearbitreerd wordt. en alles toegedekt door politici van alle pluimage die vooral hopen op een nieuwe baan bij een of andere quango zodat ze voor altijd in weelde kunnen leven.

gooi en smijtwerker | 03-07-12 | 10:15

Een stuk naar mijn hart.
Maar het ergste is, dat dit hele circus uitgerekend onrendabelen stimuleert zich met groot enthousiasme voort te planten en te luiwammessen, terwijl de rest zich tweeverdienend het schompes werkt voor andermans overbevolkertjes en overlastgeneratortjes.
Schaf de fokpremie af.
En de huursubsidie. Laat onrendabelen gaan wonen waar toch geen werk is, in kleine dorpjes in Limburg of Friesland of zo, in plaats van in de weg te lopen in de grote steden en daar linksstemmend en al de boel steeds onleefbaarder te maken. Op onze kosten ook nog.

vetkleppert | 03-07-12 | 10:15

Ik krijg niks, nooit. Ik betaal alleen maar. Wordt het niet eens tijd om mensen als ik die de hele boel draaiende houden te belonen!? Godverdomme. Ik eis een flinke bonus voor mijn niet aflatende bijdrage en inzet voor alle lamstralen en andere zaken waar ik onvrijwillig voor kaal wordt geplukt en waar ik nooit iets voor terugzie.

doenormaal! | 03-07-12 | 10:14

@stipjes | 03-07-12 | 10:09

Ik wil m'n geld best 'eerlijk delen' maar dan wel uitsluitend met mensen die óók 'eerlijk delen' en niet met luyden die te beroerd zijn om hun nest uit te komen en het verrekken om te gaan werken omdat ze geen aangenaam baantje kunnen vinden (meestal wegens geen of te weinig scholing).

Delen met iemand die buiten z'n eigen schuld werkeloos wordt maar weer snel aan de bak wil? Géén probleem, graag, dat heet solidariteit.

Delen met een parasiet die van z'n levensdagen nog geen bedrijf van binnen heeft gezien en dat ook echt niet van plan is? No way, José. U zoekt het maar uit. Armoede is een keuze.

Reinaert | 03-07-12 | 10:14

Heeft iemand de cijfers paraat hoeveel de overheid in percentage deel uit maakt van het BNP?

Kaas de Vies | 03-07-12 | 10:13

4miljoenmiljard en ik krijg nog geen tientje. Er moet toch iets te verzinnen zijn.....

irma zonderboezem | 03-07-12 | 10:13

Als ik vroeger vervelend was kreeg ik een trap onder mijn hol.
Als kinderen tegenwoordig vervelend zijn, hebben ze ADHD of zijn ze licht autistisch volgens de ouders.
Daardoor menen zij geen verantwoordelijkheid meer te hoeven dragen en kunnen de klotejong de weg naar speciaal onderwijs en een Wajong-uitkering beginnen.

Dat ze vanaf hun 8e jaar hele dagen op straat liggen met een zak chips en 4 blikken energiedrank als lunch heeft daar zeker ook niks mee te maken

Het wordt hoog tijd voor een vergunning om te mogen fokken.

Cuyahoga | 03-07-12 | 10:12

@Caser | 03-07-12 | 10:11 | + 0 -
Ik krijg 0,0 toeslagen. En alle toeslagen waar ik recht op heb, weiger ik.

Kaas de Vies | 03-07-12 | 10:12

Als we nou eens beginnen met de btw en inkomstenbelasting te verlagen, dan kunnen we een hoop nutteloze ambtenarij opdoeken. Aan de ene kant de ambtenaren die de btw-inkomsten administreren en aan de andere kant de ambtenaren die gaan over zorgtoeslag, kinderbijslag, etc, etc. Economie kan zo simpel zijn..

Handige Harrie | 03-07-12 | 10:12

Mensen in NL zijn verwend.

Het wordt tijd dat iemand ze eens verteld wat van ze verwacht wordt.

Caser | 03-07-12 | 10:11

Zullen we gewoon opnieuw beginnen?

Elke politicus wegsturen
Elke bestuurder ontslaan
Elk systeem resetten

Het houdt maar niet op. En vandaag weer een dwangbevel binnen omdat de staat zich niet aan haar eigen afspraken houdt maar dwangbevelen sturen gaat automatisch.

Dat wordt weer bellen, schrijven en geld overhevelen naar een plek waar de staat niet bij kan.

En noem het geen verzorgingsstaat meer, het is parasitairestaat. Alleen mensen die niets toevoegen krijgen hulp. De mensen die hulp verdienen krijgen dit al jaren niet.

Kaas de Vies | 03-07-12 | 10:10

Komop niet alleen de schaduwzijde belichten.. dit land bied je veel kansen als je maar zelf gemotiveerd bent om wat te bereiken. Als het geld niet eerlijk wordt verdeeld krijg je alleen maar duurdere kostenposten zoals criminaliteit en rellen als in Londen.

stipjes | 03-07-12 | 10:09

Ik weet niet wat ik verkeerd doe maar ik werk me de pleuris, word verplicht om particulier te huren, krijg geen huursubsidie. Vervoer naar werk is inmiddels onbetaalbaar geworden en drie keer raden aan welke poten te zagen.

Rikketiktik | 03-07-12 | 10:08

Ik doe dus iets verkeerd: als driekwart van alle Vaderlandsche huishoudens toeslagen ontvangt waarom ik dan niet? Omdat ik gewoon braaf werk, belastingen betaal, geen kids heb rondhuppelen en geen gekke dingen doe?

Het is inderdaad een bizarre gedachte dat 75% van het volk op enigerlei wijze aan de staatstiet hangt, dat zou niet moeten, dan ben je inderdaad bureacratisch van God los.

{Vul hier politicus naar keuze in], doe er wat aan!

Reinaert | 03-07-12 | 10:07

"Your government doesn't solve problems. It subsidizes them."

Godsammekraken | 03-07-12 | 10:06

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com