Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

SP instrueert het Rode Leger

spmaaktjeblijmeteendooiemus.jpgOoit was de SP een communistische sekte met radicale ideeën over de samenleving. Tegenwoordig is de SP een strak gekaderd establishment in Den Haag gebouwd op een old boys' netwerk van pragmatische Maoïsten en Leninlovers. Bereid om hun hardcore communistisch maakbaarheidsideaal te verstoppen door hun externe communicatie onder te dompelen in glijmiddel, zodat het volk makkelijker slikt. Maar intussen. De komende maanden zal de SP een van bovenaf met harde hand gedicteerde verkiezingscampagne voeren. Een welhaast militaire operatie waar het individu zwaar ondergeschikt is aan het partijbelang. Afgelopen weekend werd door met name campagneleider Tiny Cox het Rode Leger van de SP gedrild. Strakke regie van bovenaf. Geen vakantie, gewoon werken. Een streng regime voor wie afwijkt van de moederpartij. Geen experimenten, aldus Tiny Cox daags na het compleet mislukte experiment met de filibuster, alleen de strategieën toepassen die door de partijleiding zijn goedgekeurd. Zoals het uitnodigen van politieke koekwauzen uit het buitenland, bijvoorbeeld. Verder allen voor één. Bereid u maar voor op een zomer vol directieven, kaderactivisme, propaganda en terreur bangmakerij. De lokale kolchozen en sovchozen van de SP dienen perfect in de pas te lopen komende maanden. En dat allemaal voor de grote sprong voorwaarts: het hele land onder dit SP-beleid van de weggejoriste individuele mening, individuele creativiteit en individuele inbreng. Socialist slaven voor het grotere goed. Nu kunnen we er nog om lachen, maar straks staan we met zijn allen de mussen uit te roeien. Of een ander debiel Socialisties idee uit te voeren. Zucht. Wordt een lange zomer, als we constant lastig gevallen gaan worden door de evangeliserende gekkies van de Roemer Brigade. SP. Doe Nee.

Reaguursels

Inloggen

Uhhh, nee.
Weer het zoveelste prutspartijtje. Nu met zonder inhoud.

Toegegeven een alternatief is er vrijwel niet. Bij mij is een stem op de SP puur strategisch. Wel al enige bestuurlijke ervaring, in de gelegenheid ook daadwerkelijk iets met mijn stem te doen, en geen volkomen dwaallichtencultuur als bij de PVV.

Een verdere assimilatie door de EU zal funest zijn voor het laatste restje van onze verzorgingsstaat. De VVD & Co (met D66 als Eurofiele bliksemafleider) kunnen derhalve slechts op mijn minachting rekenen. Niet op mijn stem.

Liever socialisme in Nederland dan solidair moeten zijn met banken in zuid Europa (en nog bedankt he, Jan Kees...).


koolteer | 25-06-12 | 21:13

-weggejorist-

Jay1397 | 25-06-12 | 20:17

Boe-piepende martelharen aller landen verenigt u!!!
Eva gaf Adam een appel... wij schenken de scheppers van onze uiterst aangename welvaart een totalitaire sociaaldemocrazi, verpakt in een tomaat. En als die later groot is krijgtie een baard, n Arabier in plaats van n Arier. En dan bedekken we de nieuwe Eva met een doekje... voor het bloeden. Maar ach, das haben wir van tevoren ook nicht gewust.
En nu vooruit, mars!

Johnny Bingo | 25-06-12 | 18:27

In het partijprogramma van de Libertarische Partij staat ook dat ze vinden dat immigranten niet uit de staatsruif mogen eten.

''Wij wijzen bijstand, subsidies of privileges van overheidswege voor immigranten af net zoals wij dit voor alle andere mensen afwijzen.''

Als men dan een compromis moet sluiten tussen vrije immigratie met verzorgingsstaat of onvrije immigratie met verzorgingsstaat kiezen ze voor het laatste. Dit gaat btw nog verder behandeld worden tijdens de algemene ledenvergadering om de communicatie hierover te verbeteren.

MarinaBrandy | 25-06-12 | 17:48

@doenormaal! | 25-06-12 | 16:30
Klopt, maar ik snap dan weer wel dat mensen die niks in de PVV zien, wel op de SP gaan stemmen en gelukkig niet op de PvdA. Ik zou die niet allemaal wegzetten als dom.
Dan doe je hetzelfde als al die mensen die vinden dat je dom bent als je op de PVV stemt.

La Vie En Rose | 25-06-12 | 17:11

op mijn vorige werkplek werkten gehandicapten en ouderen mee, die vlogen er als eerste uit. Dat is een van de dingen die de sp bedoeld met eerlijker. Ik heb zeven(!) reorganisaties overleefd en daar mag best wel wat kritischer naar gekeken worden. Ik bedoel, die mensen werkten zonder koffie en/of rookpauze prima, zelfs een stuk beter dan wat er voor in de plaats is gekomen. Sommige bedrijven, zoals kpn en de post, zijn ook beter af als ze ondergebracht worden bij de staat, dan krijg ik tenminste nog eens een keer post ipv de derde aanmaning of dat de buurman kan tekenen voor mij. Er mag ook wel eens gekeken worden om de industrie wat te spreiden; tis van de zotte dat ik 300(!) km per dag moet rijden voor m'n werk. Ik zie niet in waarom ik daarvoor zou moeten verhuizen, mijn moeder zit hier in 't bejaardentehuis en daar ga ik graag op bezoek. Dat ze bij de partij schijnbaar van een minimumloon moeten rondkomen vind ik dan weer minder. Belonen naar prestatie is niks mis mee maar hoe 't nu gaat wel. Ze hebben daardoor wel een hoop geld in kas. Hadden ze maar iets meer sp gedaan in de huidige politiek dan hadden we nu niet zoveel tekort. Van alle partijen vind ik sp zo slecht nog niet.

sufkut | 25-06-12 | 16:41

@Zatkniss | 25-06-12 | 15:55

P.S. Ik moet onze zinloze discussie even staken. Er moet natuurlijk nog wel wat belastinggeld worden gegenereerd vandaag ;)

Muhahabarak | 25-06-12 | 16:35

@Zatkniss | 25-06-12 | 15:55
Klopt, maar wel punten waar ik stuk voor stuk achter sta en nog steeds in mijn ogen geen reden om de SP gelijk te stellen met Marx en alle nadelige gevolgen van dien. (Ik doel weer op jouw doembeelden die jij eerder onterecht schetst...) De aanpak van de SP en Marx is niet te vergelijken op te veel onderdelen om deze Godwin te verantwoorden, maar jij gaat uit van de paar overeenkomsten en algehele socialistische/solidaire insteek. Wat is nu jouw kritiek op de punten die jij quote, i.p.v. alleen te roepen 'ZIEJEWEL, dat vond Marx ook! Ha!'.

Ik als sterke schouder wil best wat meer lasten dragen voor de zwakkere medemens. Dat jij een andere voorkeur hebt prima. Ik heb liever dat ze alles inkomenafhankelijk maken en alle eigen bijdrages evenredig verdelen. Zolang elke euro meer verdienen, meer centen overhouden betekent (en dat is nog steeds zo, ook met een eventueel verhoogd toptarief) dan vind ik daar niks mis mee. Je kunt geen geld halen waar geen geld is en geen mensen langer laten doorwerken wanneer 80% boven de 50+ nu al niet meer aan de bak komt.


En nogmaals... ik ga uit van de mensen die het terecht nodig hebben, niet van de misbruikers. (Betekent niet dat we dat niet beter moeten tegengaan in de toekomst!) Het is dus niet ofwel geld weggeven of niet... wederom een (tot nu toe vergeefse merk ik) oproep tot nuancering!

Muhahabarak | 25-06-12 | 16:34

@paul de vries9779 | 25-06-12 | 15:06
Zie je mij ergens zeggen dat je op de VVD moet stemmen?

@koolteer | 25-06-12 | 15:13O
Op partijen die niet tegen de EU zijn zou ik inderdaad ook niet stemmen. Er is nog een andere optie als je tegen de EU bent en het onrendabelencircuit (niet meer te financieren sociale stelsel) niet wil blijven stimuleren c.q. uitbreiden. Als je niet wil dat het geld waar je hard voor hebt gewerkt in de zakken verdwijnt van mensen die nog te beroerd zijn om een tegenprestatie te stellen voor hun uitkering zoals werken in de kassen. In de filosofie van de SP moet het geld gewoon verdeeld worden. Heb jij geld en een ander niet? Dan moet jij je geld maar inleveren zodat de SP het kan uitgeven aan die ander die er veelal ook nog liever niets voor doet. Zoiets. En dat noemen ze dan "sociaal" ofzo.
@La Vie En Rose | 25-06-12 | 16:06
Maar gelukkig is de PVV er wel. Waardoor we niet op de SP hoeven te stemmen als we tegen Europa zijn met als vervelende bijkomstigheid, dat wanneer we geen andere optie hadden gehad dan de SP, jouw rijke echtgenoot veel meer belastingcentjes had "mogen" afdragen aan "doelen" waaraan hij dat vast en zeker niet had willen besteden.

doenormaal! | 25-06-12 | 16:30

Zatkniss | 25-06-12 | 15:50

Voor de zoveelste keer: Andere politieke/ideologische opvattingen is prima! Ik wil enkel benadrukken dat alle doemdenkerij betreft de SP die ik hier zie grotendeels gebaseerd is op niks. In het programma of in de uitlatingen van de SP staat NIETS wat deze communisctische doembeelden verantwoord en in uw reacties blijf ik ook geen goede inhoudelijke argumenten kunnen vinden. Dan weer Marx erbij, dan weer Loekaschenko... kom eens met iets concreets.


Van mij mag je politieke voorkeur zijn wat jij wilt... dat is helemaal niet het probleem. Het is maar net waar je de nadruk op wil leggen. De SP probeert in mijn ogen als enige partij de elke zwakke medemens (zieken, gehandicapten, ongewenste niet-parasiterende werkgelozen, 50+ werkelozen) uit onze samenleving te beschermen wat toevallig past bij mijn solidariteitsgevoel. De uitkeringen dus niet verlagen, maar misbruik/fraude beter tegengaan i.p.v. uitkeringen over de hele linie te verlagen om misbruik te ontmoedigen. Dat soort logische denkbeelden doet mij voor de SP kiezen. (Ondanks dat ik als ondernemer met een redelijk inkomen beter VVD zou kunnen stemmen individueel gezien.) Verder kan ik weinig tot niets vinden in het program wat mij niet aanspreekt. En dus ga ik deze verkiezingen op de SP stemmen. Wat jij doet, mag jij weten. Maar Marx/Mao/Borisov/Loekaschenko/etc er steeds bij blijven halen is onzinnig en dat wilde ik even melden. Nuance! (Niet te verwarren met Nance van Lingo ;))


P.S. Hulde voor uw inzamelingen voor het plaatselijke weeshuis als dit inderdaad zo is. Dat soort dingen zie ik als socialistisch ingesteld mens graag. Blijft jammer dat dit soort inzamelingen uberhaupt nodig zijn natuurlijk. Doet natuurlijk niets af aan het feit dat ik uw onrealistische en ongenuanceerde geGodwin een hoog aluhoedjes-gehalte vind hebben, maar wilde u deze veer toch nog even in uw reet steken ondanks alles ;)


@spanarchist | 25-06-12 | 15:49
"Opgelegde solidariteit (zoals b.v. het verplicht afstaan van een deel van je loon aan het partijapparaat) is geen solidariteit maar dwang."

Sinds wanneer is het vrijwillig lid worden van een politieke partije waarvoor je graag vertegenwoordiger wilt worden en waarbij de voorwaarden vooraf bekend zijn 'dwang'? Of heb je een gekleurd brilletje op?

Verder vind ik het persoonlijk juist een mooi gebaar! Als de overheid had toegestaan om lagere lonen uit te betalen aan de SP-kamerleden hadden ze dat gedaan, maar de overheid weigert gek genoeg op dat verzoek in te gaan. Het toont alleen maar aan dat ze er niet zitten voor het geld. Dat geld zorgt er ook voor dat ze hun campagnegeld niet zoals vele andere partijen van industriele lobbies hoeven aan te nemen en zorgt voor een grotere onafhankelijkheid.

Muhahabarak | 25-06-12 | 16:23

@Jarp2600 | 25-06-12 | 14:21
*stukje tekst*
doenormaal! | 25-06-12 | 15:04 | + -3 -

Tuurlijk, mening geven prima, maar heel hard roepen "stem niet zus of zo want *onderbuikargument*" vind ik persoonlijk net zo opdringerig en irritant als die kerel die iedere zaterdagmiddag evangelisatiekaartjes staat uit te delen in de binnenstad.

Daarbij kun je dat op dit moment wel over iedere partij zeggen:
Stem geen Groenlinks want nee-zeggende linkschmensen
Stem geen VVD want allemaal boze graaiers
Stem geen SP want dan gaat je geld naar uitkeringstrekkers
Stem geen CDA want wat is het CDA eigenlijk?
Stem geen PVV want peroxidehaar is niet mooi en haters gonna hate.
Stem geen CU/SGP tenzij u graag lange rokken draagt en in Urk woont
Stem geen PvdA want dan gaat je geld naar immigranten, en iets met Greenpeace
Stem geen D66, tenzij u het echt niet meer weet en wel vaker geen mening heeft.
Stem geen piratenpartij want ik koop graag DVD's
Stem geen dierenpoes want dierenpoes

Mijn stem dit jaar gaat naar de UFO-partij van Niburu. Als er dan toch zoveel gekkies rondlopen in Den Haag, zet er dan ook maar een paar echte randdebielen tussen!

Jarp2600 | 25-06-12 | 16:15

@doenormaal! | 25-06-12 | 15:04

"Dat je niet op de SP moet stemmen is voor iedereen zonder uitkering evident en behoeft geen verdere onderbouwing. Stem je het toch op de SP dan ben je dus in mijn ogen dom. Snapje?"

Nee, als de PVV er niet was geweest, had ik - geen uitkeringstrekker, met echtgenoot in hoogste belastingstarief, na het mislukken van het Casthuisoverleg, het Kunduzakkoord, en de ondertekening van het ESMverdrag van overige partijen wellicht ook op de SP gaan stemmen.

De onderbouwing vind je in mijn eerdere plemp.

La Vie En Rose | 25-06-12 | 16:06

Muhahabarak | 25-06-12 | 15:44 | + 0 -
Uit het SP program
De overheid moet belasting heffen om zaken als onderwijs, zorg, de wegen, het leger en de politie te betalen. De SP wil dat hierbij solidariteit het uitgangspunt is: de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten. Wie meer kan bijdragen, moet dat doen. En wie minder heeft, hoeft iets minder bij te dragen. Het belastingstelsel moet ook een grotere bijdrage leveren aan het verkleinen van de inkomensverschillen.
volgende
Het Kabinet heeft de successierechten, tegenwoordig erf- en schenkbelasting genoemd, flink verlaagd. Niet voor de gewone mensen met een kleine erfenis, maar vooral voor de allerrijksten met de allergrootste vermogens en erfenissen. Wat de SP betreft had dat iedereen ten goede moeten komen. En niet dus zoals nu het geval is aan de allerrijksten. De SP wil dit rechtzetten.
Volgende
Er komt een maximumsalaris in de publieke en semi-publieke sector, dus ook in ziekenhuizen, universiteiten, woningcorporaties etc. Niemand die werkt voor de publieke zaak gaat meer verdienen dan de minister-president.

Binnen bedrijven wordt de groeiende tweedeling in inkomens aangepakt door alle werknemers onder de CAO’s te brengen, zodat er een koppeling komt tussen de hoogste en laagste inkomens. CAO’s blijven algemeen verbindend. De ondernemingsraad krijgt een instemmingsrecht over de topsalarissen in het bedrijf.
Allemaal ook marxtische retoriek in een modern jasje

Zatkniss | 25-06-12 | 15:55

Als ik zou moeten kiezen tussen FCKunduz, de PvdA of de SP zou ik op de SP stemmen. Met al die partijen gaan we de afgrond in, maar heb toch liever dat ons geld nog enigszins bij onze ouderen, zieken, gehandicapten en lage inkomens, zelfs uitkeringstrekkers terechtkomt dan dat het wordt gebruikt om Zuid-Europese bananenrepublieken in de EURO te houden en Europese banken te redden.

Dan weeg ik mee dat leden van FCKunduz, (op de CU na) alsmede de PvdA, sterk zijn vertegenwoordigd in besturen in diverse sectoren waar zij zichzelf en hun vriendjes van exorbitante salarissen, bonussen en vertrekpremies voorzien, en elkaar na falen gewoon weer elders een lucratief baantje aanbieden. En dat ook zij allerlei lastenverwaringen voor de burgers in petto hebben i.p.v. fors te gaan snijden in de overheid.

Dan weeg ik ook nog mee dat de SP destijds TEGEN de Europese Grondwet heeft gestemd.

En verder dat de VVD, CDA, D66, Groenlinks en de PvdA onze soevereiniteit al deels hadden verkwanseld, vervolgens het ESM er doorheen hebben gejast, en sowieso voor een politiek unie zijn, ook al stribbelt Rutte nu een beetje tegen, zo vlak voor de verkiezingen.

Ikzelf stem natuurlijk op de PVV. Maar dat wisten jullie al.

La Vie En Rose | 25-06-12 | 15:52

Muhahabarak | 25-06-12 | 15:42 | + 0 -
Bang om te delen? Kerel ik ondersteun 10 familieleden en houd jaarlijks inzamelingen voor het plaatselijke weeshuis. DE SP poliaseert zelf ook door hun termen als neo liberaal, graaiers etc. Het programma heb ik gelezen en dat maakt mij boos, omdat 90% overeenstemt met het officiele programma van de partij van Alexander Loekaschenko.
Lees FF
www.president.gov.by/en/
Voor jou in het engels opgezocht, daar ik er maar vanuit ga dat je geen russisch kunt lezen
In NL bestaan prima vangnetten op het gebied van sociale zekerheid en zij die echt niet kunnen gun ik dat graag.
En in NL wordt al bovenmatig gedeeld door de belastingheffing. Er is genoeg geld maar waar het aan uit wordt gegeven kun je vragen overstellen.

Zatkniss | 25-06-12 | 15:50

Muhahabarak | 25-06-12 | 15:42
Opgelegde solidariteit (zoals b.v. het verplicht afstaan van een deel van je loon aan het partijapparaat) is geen solidariteit maar dwang.
En "eerlijker en rechtvaardiger" is zeer subjectief, de werkweigeraar die een hogere uitkering krijgt zal dat absoluut eerlijk en rechtvaardig vinden, diegene die die uitkering voor hem moet verdienen zal daar anders over denken.
En grootverdieners en "graaiers" die in deze tijden iets meer af moet dragen, vooruit, dat is acceptabel, het probleem is de definitie van grootverdieners bij de SP. Iedereen die bovenmodaal verdient is niet per definitie een grootverdiener, al wil de SP dat er graag van maken.

spanarchist | 25-06-12 | 15:49

Zatkniss | 25-06-12 | 15:33
(*Zucht*) Daarom stem ik ook niet op Marx beste vriend. Dat is uw zoveelste communistische/socialistische Godwin. Lees het partijprogramma van de SP of bekijk interviews met Roemer en zeg mij op welke passages uw doembeelden op gestoeld zijn... dan praten we verder.

Muhahabarak | 25-06-12 | 15:44

@Zatkniss | 25-06-12 | 15:30

U bekeren is geheel niet mijn doel en dat de SP 'alle problemen op zal lossen' is ook niet mijn eigen denkbeeld. Mijn doel is (ik zal het nog maar eens herhalen) om tegen uw polarisende en ongenuanceerde retoriek in te gaan en binnen het soort discussies zoals in dit draadje te vragen om wat meer nuance. Dat ik een roepende ben in de woestijn is duidelijk, dat maakt mij ook niets uit.


Ik zeg ook helemaal niet dat de SP 'de verdeling eerlijk en rechtvaardig' zal maken, maar wel dat zij zullen trachtten alles 'wat eerlijker en rechtvaardiger' te maken. Ook hier weer belangrijke nuanceverschillen. Hoe ze dit willen doen roepen ze al jaren ongewijzigd, lees eens een partijprogramma voordat u uw soort uitingen doet. Dan hoeft u mij deze vragen ook niet te stellen.


Verder is misschien mijn reactie van 14:38 een goede inleiding op mijn denkbeelden tesamen met het feit dat ik waarschijnlijk op de SP ga stemmen vooral vanwege de soldariteitsprincipes wat dit land in mijn ogen heel hard nodig heeft. Vooral voor degenen die dit zelf niet kunnen verkondigen waarom zij zorg nodig hebben... en helemaal niet voor mijzelf. Dat daarentegen u bang bent om te delen of daar het nut niet van in ziet, prima... Ik hoef en wil u helemaal niet te overtuigen.

Muhahabarak | 25-06-12 | 15:42

Muhahabarak | 25-06-12 | 15:27 | + 0 -
Voor Marx was het communisme een noodzakelijk periose (dictatuur van het proletariaat) welke zou moeten leiden tot het socialisme. U weet dit uiteraard, u heeft immers das Kapital gelezen?

Zatkniss | 25-06-12 | 15:33

Muhahabarak | 25-06-12 | 15:24 | + 0 -
als ik het sp programma lees dan kan ik niet anders concluderen dat het in feite marxsistisch van aard is. Termen als neo-liberaal doen mij niet anders denken. discussies met SP'ers op straat geven mij ook geen hoop.
Wat verwacht u dan van de SP? Hoe gaat zij de verdeling eerlijk en rechtvaardig maken. Hoe gaat zij de gemiddelde welvart om hoog brengen? Hoe gaat ze de ondernemers stimuleren om banen te creeeren? Onderwijs mij aub over de zegeningen der SP en misschien wordt ik bekeerd

Zatkniss | 25-06-12 | 15:30

@MarinaBrandy | 25-06-12 | 15:24
En van open grenzen, wel even erbij vermelden.
"Daarom pleiten wij voor het intrekken van alle beperkingen van immigratie, afschaffing van de vreemdelingenpolitie en de douane, en amnestie voor allen die het land illegaal binnengekomen zijn."

SatchRules | 25-06-12 | 15:28

Nah, als de SP de absolute macht krijgt wordt het wel wat makkelijker voor de mensen in het land. Alles wordt eerlijker en keuzes worden minder dus we hoeven minder na te denken. Werkte in de DDR ook heel goed, want na 22 jaar moet men er nog steeds aan wennen. Lijkt me een leuk experiment.

Alhoewel... voor alle zekerheid toch maar PVV stemmen want ik ben eigenwijs en wil iets te kiezen hebben.

kaskoeskielewan | 25-06-12 | 15:28

@blendedperfection | 25-06-12 | 15:19
Ohoh... alu-hoedjes op! U verwart denk ik communisme met socialisme.

Muhahabarak | 25-06-12 | 15:27

Kijk bijv. naar het enorme verschil tussen Noord en Zuid-Korea. Economische vrijheid maakt een enorm verschil in de wereld en daar wil de SP een einde aan maken. Mensen die van welvaart en vrijheid houden kunnen beter op de Libertarische Partij stemmen.

MarinaBrandy | 25-06-12 | 15:24

Er gaat werkelijk geen week voorbij zonder dat de heer Quid zijn aversie tegen de SP moet laten blijken. Give it up Johnny-boy, we weten het nu wel. En voor alle duidelijkheid, ik ben géén SP-stemmert.

SatchRules | 25-06-12 | 15:24

Zatkniss | 25-06-12 | 15:13
Tja... met uw 'logica' kan ik alles goedpraten natuurlijk. Maar goed dat uw les gratis was. ;)

Dat het zorgsysteem niet de hoofdoorzaak is van alle malaise in de landen waar u op doelt lijkt mij duidelijk en draagt niets bij aan de discussie die ik met u dacht te voeren. Ik probeerde enkel tegen uw polarisende en doemdenkende socialistische/communistische Godwins te ageren met op feiten onderbouwde argumenten. Dat een land met (mogelijk) de SP aan de macht (en dus een wat meer staatsgereguleerd zorgsysteem) niet meteen hoeft te worden vergeleken met oud-russische toestanden waarin ze mensen bewust laten kreperen... want dat slaat namelijk helemaal nergens op.

Dat u deze discussie steeds verder blijft draaien is prima, draait u lekker verder. Of bent u het stiekem wel een beetje met mij eens dat uw soort vergelijkingen puur op uw onderbuikgevoel berust zijn in plaats van realistische denkbeelden?

Muhahabarak | 25-06-12 | 15:24

De naam zegt het; Tiny Cox. Get it?

Ampelman | 25-06-12 | 15:19

Zatkniss
Je kan die mensen niet overtuigen joh; ze zien helemaal niet in dat de SP niks voor hen kan veranderen, maar dat hun beleid ondertussen wel mooi de Nederlandse economie gaat slopen. Vriendjes van Hamas, het wegjagen van hoog opgeleiden, het verkwanselen van het beetje solidariteit die nu nog bestaat en zo kan ik nog wel even doorgaan. We hebben het hier over communisten mensen, communisten die mensen zijn levensgevaarlijk en geloven diep in de maakbaarheid van samenlevingen; iets wat volstrekt onmogelijk is. We moeten ons eens realiseren dat we op het moment welvaart inboeten, dat is inherent aan de groei van andere landen. We worden met zijn allen minder rijk dus wij moeten sociale rechten opgeven die wij altijd als vanzelfsprekend hebben ervaren, maar dingen zijn niet meer te betalen dat moet eens gerealiseerd worden en iets dat onbetaalbaar is kan niet nog eens verder met schulden worden opgehoest. Ook is er in Nederland al sprake van grote nivellering, dat is praktisch in geen enkel ander land zo erg als hier; waarom denkt een SP stemmer dat dit nog meer moet. Communisme is nooit het antwoord, voor niks het is een ideologie die meer mensen heeft vermoord dan ieder ander. Ik kijk met angst naar de aankomende verkiezingen en ik hoop echt dat mensen eens met hun verstand zullen stemmen ipv uit rancune.

blendedperfection | 25-06-12 | 15:19

Dus eigenlijk doen ze het op zen Amerikaans. Daar was toch niks mis mee?

deministerpresident | 25-06-12 | 15:15

Muhahabarak | 25-06-12 | 15:09
In Spanje heb je het staatsgeregelde ziekenfonds, waarvan de bijdrage tot aan een maximum inkomensafhankelijk is en wat zeer duur en inefficient is. Daarnaast kan je je particulier verzekeren, wat een stuk goedkoper is dan wat je verplicht aan het ziekenfonds kwijt bent en kwalitatief veel beter is, geen wachtlijsten, snel geholpen, persoonlijke aandacht. Dus die vergelijking gaat volledig mank.

spanarchist | 25-06-12 | 15:14

Muhahabarak | 25-06-12 | 15:09 | + 0 -
Italie, Frankrijk en Spanje zijn beide failliet door mede dit soort socialistische weggeverij
Singapore is een uiterst kapitalistisch land met een dictator die snapt dat je het volk blij moet houden om ze onder de duim te houden.
Noorwegen kan zich dit veroorloven door de olie
Ijsland hebben we het niet eens over.
Daarbij in NL is alles ook nog steeds erg gereguleerd.
Deze les was gratis

Zatkniss | 25-06-12 | 15:13

doenormaal! | 25-06-12 | 15:04
Liever dom en SP stemmen, dan VVD/D66/GL en landverrader want pro-EU.

koolteer | 25-06-12 | 15:13

paul de vries9779 | 25-06-12 | 15:06 | + 0 -
Wat verwacht je eigenlijk van de SP? Dat ze jou rijker maken of de grootverdieners armer? Hoe ziet jou rechtvaardig en eerlijk verdeelde samenleving er danuit?

Zatkniss | 25-06-12 | 15:10

@Zatkniss | 25-06-12 | 14:56 |
We gaan langzaam off-topic misschien doordat ik u moet onderwijzen... maar ik beantwoord elke vraag graag. Ik begin met het noemen van enkele Europese landen, dat vergemakkelijkt de vergelijking... een Frankrijk, Italie, Singapore, Spanje, Oostenrijk, Noorwegen, IJsland, en ergens in de subtop Nederland.

Muhahabarak | 25-06-12 | 15:09

ook u heeft niet goed gelezen, als u mijn pempsel van
Zatkniss | 25-06-12 | 13:44 | + 6 - had gelezen had u kennis kunnen nemen van het systeem dat ik aanhang.
Belarus is een uiterste en de USa is een uiterste. NL is een middenweg en die vind ik nog steeds erg verguld al vind u dat het in NL kommer en wijl is blijkbaar?

Zatkniss | 25-06-12 | 15:07

doenormaal! | 25-06-12 | 15:04 |

Haha net zo dom als die werknemers die op de VVD stemmen ! Talloze modalen en net daarboven dwepen met de VVD en stemmen daar op. DAt getuigt wel van een sterk ontwikkeld masochisme ! Het bekende begrip "nuttige idioten" heeft bij de VVD een eigen betekenis gekregen als ze zien van wie ze stemmen krijgen !

paul de vries9779 | 25-06-12 | 15:06

@Jarp2600 | 25-06-12 | 14:21
Je mag hier gewoon je mening geven hoor. Heb je overigens wel eens opgelet hoe politici te werk gaan? Nee? Dacht ik al. Begin met het observeren van Alexander Pechtold en de PvdA. Die gooien alleen maar met modder, kraken anderen af zonder onderbouwing en roepen in verkiezingstijd alleen maar: "stem op ons en niet op de anderen".
Dat je niet op de SP moet stemmen is voor iedereen zonder uitkering evident en behoeft geen verdere onderbouwing. Stem je het toch op de SP dan ben je dus in mijn ogen dom. Snapje?

doenormaal! | 25-06-12 | 15:04

Zatkniss | 25-06-12 | 14:55 | + -1 -
U leest niet goed. Ik zeg net : in die landen die u bedoeld (Rusland etc) is het altijd al rottig geweest. Onder de tsaren, onder de commi's, onder Poetin.... allemaal rotzooi, armoede, letargie en verder niks. Dat heeft niets met communisme of socialisme te maken.

Wat zorg betreft : op Cuba heeft men eens van de beste gezondheidsstelsels ter wereld. Ik ben geen fan van het Cubaanse bewind, maar dát is er prima geregeld, net als onderwijs. Waarom kan op Cuba een medicijn voor 1,50 worden geleverd en kost het hier 25 euro ? Dan is er toch iets goed mis !

En kijk naar het systeem in de USA : als je daar in het ziekenhuis beland en je bent niet dodelijk gewond of zo, dan vraagt men eerst naar je verzekering. Heb je die niet (want premies tórenhoog !) dan donderen ze via de achterdeur op straat. Kun je naar de gratis doktoren in de tentenkampen die het land doortrekken en waar je 15 uur in de rij mag staan. Heerlijk he, die kapitalistische systemen !

paul de vries9779 | 25-06-12 | 15:02

De voormalig CPN[communistische partij nederland] is opgegaan in Groen Links, NIET in de SP.
Ron4325 | 25-06-12 | 14:38 | + 0 -
Weet je niet dat de SP voortgekomen is uit de nog duistere krochten van de hel. Dit zijn de mannen en vrouwen van het boekje van mao chinees.
Ga eens kijken in de kelder bij de SP wat daar nog ligt. Laatst vertelde enkele leden over hun verleden, stond geloof ik in de volkskrant.

454ci | 25-06-12 | 15:02

paul de vries9779 | 25-06-12 | 14:52 | + 0 -
Bepallt u of u tovarisj Roemer wat een eerlijke verdeling van de welvaart en lasten is? Kunt u uitleg geven wat die eerlijke verdeling is?

Zatkniss | 25-06-12 | 15:01

Ik zag er net nog één lopen. Het ongewassen lijf in een grote rode tomaat hoodie verpakt, zo'n mottige hond aan een stuk sisaltouw. Als we het daar van moeten hebben kunnen we beter ons heil elders zoeken. Voor zo'n hond is het wel weer fijn, lekker veel buiten enzo. Niet te vaak in bad.....

aardappelninja | 25-06-12 | 15:00

paul de vries9779 | 25-06-12 | 14:52
"de staatsschuld en kredietcrisis kunnen op het conto van die andere fijne graaier, Gerrit Zalm worden geschreven." Toe maar, één man die verantwoordelijk is voor de staatsschuld en de kredietcrisis.
Wat was uw functie bij het SP-campagneteam ook al weer?

spanarchist | 25-06-12 | 14:59

Muhahabarak | 25-06-12 | 14:55 | + 0 -
Welke landen bedolet u? Graag voorbeelden

Zatkniss | 25-06-12 | 14:56

hetluis | 25-06-12 | 14:11
 
Met een rechts kabinet schoot ik ook niks op, die maakten alleen een teringzooi van de economie. En datgene wat ze nu als 'akkoord' door onze strotten dauwen getuigt van geen enkele visie en kost ons alleen maar geld.

Lyrthion | 25-06-12 | 14:56

Mensen die SP stemmen zijn fiscale landverraders en de communisten die die partij leiden zouden allemaal naar de Goelags gestuurd moeten worden.

blendedperfection | 25-06-12 | 14:56

Ik stem sp, zodat al die klootzakken die meer verdienen dan ik straks even veel verdienen als ik muhahaha

Solid Snaak | 25-06-12 | 14:55

Paul de vries9779 | 25-06-12 | 14:52 | + 0
www.uitmetkinderen.nl/umksearch/umkmap...
Rijd ff daarheen en vertel uw sprookjes.
Het zorgsstelsel in NL is 10000000000000000x beter dan in welk land dan ook dat ooit het socialisme in welke vorm dan ook heeft omarmd. Wat bent u toch bestolen. U loopt in een jutenzak en vreet alleen aardappels?

Zatkniss | 25-06-12 | 14:55

Ik stem sp, zodat al die klootzakken die meer verdienen dan ik straks even veel verdienen als ik muhahaha

Solid Snaak | 25-06-12 | 14:55

@Zatkniss | 25-06-12 | 14:40

Aha, u wordt niet gehinderd door enige kennis van hoe op dit moment 's werelds voornaamste landen qua gezondheidszorgkwaliteit dit voor elkaar hebben weten te krijgen? Allemaal staatgereguleerde systemen. Daar waar de vrije markt weer wordt toegelaten lijkt de ellende toe te slaan in zowel kwaliteit als prijs. Niet dat er natuurlijk niks verbeterd kan worden... dat er iets slecht wordt gereguleerd betekent echter niet dat regulering an sich slecht is, het betekent in mijn ogen eerder dat we de regeltjes beter moeten opstellen.

Houd een sop met die doemdenkerij door middel van socialistische/communistische Godwins...

Muhahabarak | 25-06-12 | 14:55

Zatkniss | 25-06-12 | 14:40 | + 0 -
Het is hier Nederland en niet Borisov. Al die landen in het oostblok zijn shit, dat was de afgelopen 90 jaar zo en daarvoor, onder de tsaren en ander tuig ook al. Heeft niets met socialisme te maken, maar alles met de ellendige volksaard in die landen.

De systemen in het vm Oostblok hadden niets met socialisme van doen, net als in China en Noord Korea. Het socialisme is daar ingezet om een kleine groep kapitalisten met een superego aan de macht te helpen en houden. Er is niet de minste aanwijzing dat dit onder de SP ook gaat gebeuren, tenzij je zwaar paranoïde bent en dringend moet worden behandeld aan een oostblokcomplex.

De afgelopen 30 jaar zijn we vooral bestolen en bedrogen door de VVD, CDA, PvdA en D66. De belastingen en lasten zijn aan de lopende band verhoogd, ook toen de VVD aan het roer stond. Het hele verrotte zorgstelsel is een uitvinding van een neoliberaal, Hoogervorst en de staatsschuld en kredietcrisis kunnen op het conto van die andere fijne graaier, Gerrit Zalm worden geschreven.

Jullie gegil op de SP is onterechte angst. Angst voor het aanpakken van grootverdieners en een eerlijke verdeling van welvaart én lasten.

paul de vries9779 | 25-06-12 | 14:52

Nee dan Big smile Bilderberger Mark, de draaitol kerkgangers van het Centrum Democratisch Apel en namaak-blonde Greet met zijn 5e colonne. Dat was me toch een geweldig succes: tot dusver 600000 werkelozen en een torenhoge staatsschuld. Overal wanbeleid en oeverloos gegraai. En Jan met de pet die de rekening mag gaan betalen voor al dat moois? Dacht het niet.

longblond | 25-06-12 | 14:52

Vele dictators begonnen democratisch
Hilter
Loekaschenko
Chavez
etc

Straks Roemer? Wie zal het zeggen? Als ie na 4 jaar de macht weer afstaat bij de volgende verkiezingen dan is het eigenlijk ook prima. Misschien moeten jullie het eens zelf meemaken. De beste deskundige is tenslotte een ervaringsdeskundige.
Tot zover mijn bijdrage aan dit topic
"bloeddruk meter oppompt en weet dat topic slecht is voor hart"

Zatkniss | 25-06-12 | 14:51

Dat verhaal van die mussen die op last van de Grote Roerganger moesten worden uitgeroeid en vervolgens ontstaat er een insectenplaag; kostelijk. Maar wel vreselijk dat zo'n communistische dictator zonder tegenspraak zijn wil kon opleggen. Een goede plek voor zulke dictators is hoog aan een boom en dan diep onder de grond.
De SP is niet zo erg als Mao. Veel minder erg. Eigenlijk niet eens zo erg. De SP is best wel democratischerig.

Jezus_Boeddha | 25-06-12 | 14:47

paul de vries9779 | 25-06-12 | 14:31
En wat is uw functie binnen het SP-campagneteam precies?

spanarchist | 25-06-12 | 14:40

paul de vries9779 | 25-06-12 | 14:31 | + 0 -
Gaat u vast krom staan voor de schop naar Borisov. Gaat u even de genuegten van de idealen der SP proeven. Niet ziek worden hoor. Alle goede dokters zijn immers al het land uit, die vonden het loon van de arbeider toch te weinig. Ook niet in het donker gaan rijden als u de weg niet kent, tenzij u in de gaten wilt rijden waarin de voortrein van een hele auto kan verdwijnen.
Ook niet hopen dat het nog vriest nadat de staat verklaard heeft dat de winter is afgelopen en de gastoevoer is afgesneden. Lekker 60 uur werken en misschien 1x in de week een stukje kippevlees op tafel.
Terwijl u semi ligt te kreperen, rijden de partijbonzen in hun BMW 7 voorbij en spugen op u
Dan maar beter nl niet?

Zatkniss | 25-06-12 | 14:40

De voormalig CPN[communistische partij nederland] is opgegaan in Groen Links, NIET in de SP.

Ron4325 | 25-06-12 | 14:38

loser | 25-06-12 | 14:14 :
"Ben al jaren door alle partijen behalve de SP genaait en geroofd. Erger dan die andere partijen kan het niet worden. Dus ik ga de SP een kans geven op 12 september."

Precies mijn gedachte. Ik kan alle SP-doemdenkende roeptoeters hierboven maar moeilijk begrijpen... waar halen jullie het vandaag dat niks erger is dan SP (gedeeld natuurlijk) aan de macht? Als ik de partijen over de afgelopen 15 jaar zou moeten rangschikken op pluche-kleven, graaien, draaien, tegen de mening van de burger doordrukken, keer op keer de kiezer bedriegen en onze hele economie naar de pleuris helpen dan blijft (misschien voor sommigen 'helaas') voor mij alleen de SP over als geloofwaardig en betrouwbare optie. Het kan niet je ideologische voorkeur zijn, maar het is tot nu toe de meest consistente en betrouwbare partij in hun gedrag en uitlatingen. Wie denkt dat dat niet is, moet zijn/haar roze bril eens afzetten en de eigen politici eens tegen het licht houden.

Muhahabarak | 25-06-12 | 14:38

Ik zou die tanks maar snel verkopen aan Indonesië anders gaan ze straks voor nop naar Chaves, Morales of Castro. Of.... en dat zou echt creatief zijn, net als de Belgen; elke gemeente zo'n tank schenken voor op het dorpsplein.

Tjemig | 25-06-12 | 14:37

=Dan doet ieder ander dat ook naar eigen inzicht.=
Jarp2600 | 25-06-12 | 14:21
Daarom stem ik niet graag. Het is verspilling van m'n tijd.

dedeurs | 25-06-12 | 14:36

Niemands Knegt | 25-06-12 | 14:26 | + 0 -
Belarus is dus niks gekanniliseerd met als gevolg dat het geld 300% minder waard is geworden plus een gierende inflatie. Dat is hier niet gebeurt dus spreek ik van kannalisatie

Zatkniss | 25-06-12 | 14:35

Het is te hopen dat de SP aan de macht komt. Het is de enige partij die ons kan redden van het slopende neo-liberalisme van de VVD en haar vazallen (CDA, D66, PvdA, GL). De VVD heeft, vooral met de afschuwelijke Herren Kampf und Te Krom laten zien dat de 19e eeuwse nachtwakerstaat weer van stal gehaald zal worden. Gelukkig zag Wilders dat ook en heeft ie na 1,5 jaar een einde gemaakt aan dit smerige neoliberalisme.

Ik lees maar steeds dat de SP aan onze portemonnee gaat komen. Ik kan dat toch écht niet vinden in het programma. Ook tref ik er niets communistisch in aan. Wel zie ik dat ze willen dat rijke profiteurs ook eens netjes gaan meebetalen aan de samenleving en er niet alleen van profiteren. Hogere belasting voor topinkomens (dat heeft NIEMAND hier op GS, dat verzeker ik je !!!) en misschien eindelijk eens een veel hoger plafond voor de heffing van de inkomensafhankelijke premie zorgverzekering, zodat de premies niet voor 90 % voor lagere inkomens opgehoest hoeven te worden. En zo kan ik nog even doorgaa.

Het ergste wat NL overkomen is, is 1,5 jaar VVD met sloop- en verarmingsbeleid. Hun belangrijkste wapenfeit : de max snelheid naar 130 km/h (nounou !!) en het op de kast jagen van duizenden bijstanders met de invoering van de asociale gezinstoets, die nauwelijks geld opleverde en enorme sociale onrust veroorzaakte. EN natuurlijk het laten stijgen van de werkloosheid met 100.000+ ! Jaja, met die VVD komen we er wel... not !

paul de vries9779 | 25-06-12 | 14:31

Ja hoor... daar hebben we er weer eentje die de Mao-kaart trekt. Bah Quid! What's next? Fox-achtige 'Roemerville' fear-campaigning? Ieder z'n politieke voorkeur natuurlijk, geen enkel probleem... maar dit is de zoveelste onnodige socialistische Godwin.

Muhahabarak | 25-06-12 | 14:30

@Zatkniss | 25-06-12 | 14:16 |
Mijns inziens wordt de financiële wereldcrisis (hoe kom je erbij dat de crisis slechts in West-Europa plaatsvindt?) absoluut niet gekanaliseerd en beteugeld - de zogenaamde wereldleiders zijn compleet de weg kwijt, of hebben iets in gang gezet waar alleen zij de uitkomst van weten.
www.rtl.nl/components/financien/rtlz/r...

www.ftm.nl/original/de-duitse-mark-lig...

Gezien jouw familiaire achtergrond ben jij overigens in dit topic de uitgelezen persoon om te agiteren tegen onze vrienden van de SP.

Niemands Knegt | 25-06-12 | 14:26

loser | 25-06-12 | 14:14
Pardon? Huizinga, Rouvoet en van Middelkoop, kijk eens wat deze incompetenten in korte tijd voor ellende veroorzaakt hebben en hoeveel geld ze gekost hebben. Rouvoet wou zelfs voor ouders beslissen dat ze geen gezonde kinderen mogen hebben via embryoselectie, omdat God daarover beslist.
De CU in de regering viel mee? Loser.

spanarchist | 25-06-12 | 14:26

fd.nl/beleggen/topics/netto/498826-120...

"Nederland heeft relatief veel miljonairshuishoudens, namelijk 2,1% van alle huishoudens. Daarmee staat Nederland op plaats vijftien in de wereld. Vier van de 100.000 huishoudens zijn extreem rijk en bezitten meer dan $ 100 mln."

Tja, toch zie ik opties...

KeurMeester | 25-06-12 | 14:25

neemjemoederindemali | 25-06-12 | 14:19 | + 0 -
De MOE landers zijn EU burgers en voelen zich uitermate superieur aan Wit-Russen die niet in de EU zitten en niet naar NL kunnen reizen zonder financiele garanties. Maar als ik moest kiezen tussen vreten voor mijn kind en in NL gaan werken dan deed ik dat ook.
Criminelen zijn in alle volken te vinden

Zatkniss | 25-06-12 | 14:24

De GS-propagandemachine draait op volle toeren.

Inguz | 25-06-12 | 14:23

Stem alsjeblieft GEEN SP op 12 september. Als er iets slecht is voor uw portemonnee dan is het wel de SP. SP NEE!
doenormaal! | 25-06-12 | 13:14 | + 14 -

Is het hele principe van een democratie niet dat iedereen zelf mag bedenken op wie hij of zij wil stemmen? Daarvoor krijg jij ook je stempbiljetje in de bus, en mag je netjes een vakje aankruisen dat niet SP is als dat je belieft. Dan doet ieder ander dat ook naar eigen inzicht.

Mijn stem zullen ze overigens ook niet krijgen, maar ik word een beetje moe van mensen die voor anderen proberen te denken. Vooral als de argumentatie vrij losjes gebaseerd is op onderbuikgevoel, in plaats van een onderbouwd betoog.

Jarp2600 | 25-06-12 | 14:21

King of the Oneliner | 25-06-12 | 13:59 | + -1 -
En omdat er nul stimulans voor de economie is, is dat tientje na een paar jaar nog 50 cent waard. Hebben we allemaal honger en hoeven we eindelijk niet meer jaloers op elkaar te zijn. Ziehier het socialistisch ideaal.

John Muts | 25-06-12 | 14:19

@Zatkniss | 25-06-12 | 14:01

Vandaar dat die MOE landers hier de boel leeg komen roven.

neemjemoederindemali | 25-06-12 | 14:19

Kill a commy for ya mommy!

Na 12-09-2012 op elk plein in Nederland een beeld van kameraad Marijnissen. Die op paleis soestdijk gaat wonen, omdat hij dan mooi de 1 mei parade kan afnemen vanaf het bordes.

Noem 1 land waar socialisme financiële en intellectuele rijkdom heeft gegeven. ( Albanië, noord Korea, USSR, Oost-Duitsland, Cuba, Spanje en Portugal o.a.) Nu mag Hollande Frankrijk naar de klote helpen met de rest van Europa erbij.

Heb mijn hele leven gewerkt en geprobeerd een fatsoenlijk bestaan op te bouwen en nu weggeven aan losers die nergens voor willen werken. Ik ben echt heel benieuwd of Henk en Ingrid die linkse parasieten hun stem gaan geven op 12 september. Nou niet de mijne, zeker niet.

Dictatuur is klote maar een linkse dictatuur maakt meer kapot dan welvaart.

454ci | 25-06-12 | 14:19

De SP zal niet alleen voor ons allemaal de belastingdruk opjagen, met alle schade voor die economie die daar van komt, maar zal ook de overheid zozeer uitbouwen dat die veel te duur wordt en nog vel meer de burger frustreert.

JoopRe | 25-06-12 | 14:18

@neemjemoederindemali | 25-06-12 | 14:15
Ja maar de mensen die zo dom zijn hebben mijn zegen niet. Dat wilde ik toch even benadrukken voor die mensen die overwegen om zo dom te zijn dus.

doenormaal! | 25-06-12 | 14:18

@King of the Oneliner

Het salaris van topvoetballer mag zeker worden aangepakt. Geef die hufters een flink maandsalaris in plaats van miljoenen. Nu presteren ze niks bij oranje omdat ze toch wel vangen. opzouten......

strikdewepstroper01 | 25-06-12 | 14:17

Niemands Knegt | 25-06-12 | 14:10 | + 0 -
Die financiele crisis wordt in West-Europa gekannaliseerd en betuegeld. Of is jouw loon ook 3x minder waard geworden terwijl de prijzen 3x stegen?
Trouwens ik ben hier gewoon geboren en heb 2 paspoorten (soory Geert). Wellicht ben ik daarom zo fel op dit onderwerp ik zie ieder jaar de uitwerking van het systeem bij de familie aldaar. Als ik gewoon 2 NL ouders had gehad had ik waarschijnlijk ook niet beter geweten

Zatkniss | 25-06-12 | 14:16

@doenormaal! | 25-06-12 | 13:43

Ik zei ook, als iemand zo dom is om op de SP te stemmen.

neemjemoederindemali | 25-06-12 | 14:15

pjisonline | 25-06-12 | 14:02 | + 1 -
Elke dictatoriale partij komt aan de macht doordat het volk de zittende macht zó zat is dat elk alternatief beter lijkt. God, wat een spijt krijgen ze als ze zien wat ze verloren hebben.

John Muts | 25-06-12 | 14:14

Ben al jaren door alle partijen behalve de SP genaait en geroofd. Erger dan die andere partijen kan het niet worden. Dus ik ga de SP een kans geven op 12 september. Ben benieuwd met wie zij moeten samen regeren. Dan valt het ook wel weer mee. Herinner mij het gejank en gezeik toen de CU in de regering kwam. Bleek allemaal wel mee te vallen. Zolang d'66 maar in de oppositie blijft, vind ik alles goed.

loser | 25-06-12 | 14:14

Graaisnaaiert | 25-06-12 | 14:06 | + 0 -
Wat gelijk gekregen? Ligt u aan de geeuw honger? Piekert u al of de volgende maaltijd op tafel staat? Helaas is socialisme tegenwoordig ook nationalistisch. Die andere mensen zoeken toch ook gewoon in toekomst? Heel socialsitsch alle menschen werden burder sein

Zatkniss | 25-06-12 | 14:13

Graaisnaaiert | 25-06-12 | 14:06 | + 0 -
Als je decennia lang aan de zijlijn staat te schreeuwen dat alles kudt is, blijk je achteraf weleens gelijk gehad te hebben. Dat is geen reden om je democratische rechten uit handen te willen geven aan linksextremisten.

John Muts | 25-06-12 | 14:12

Lyrthion | 25-06-12 | 13:57
dan hoop ik voor u dat uw ondernemerschap op ideologische leest is geschoeid

hetluis | 25-06-12 | 14:11

Inderdaad!

Na het kwartje van Kok, krijgen we straks de €2,- van Thieme.

KeurMeester | 25-06-12 | 14:10

Parsons | 25-06-12 | 14:05 | + 0 -
Als ze het willen kunnen ze het krijgen. Wie niet horen wil moet maar voelen. Misschien kan ik tegen die tijd neef Vitalli wel verhuren als consultant "overleven in socialisitsch paradijs"

Zatkniss | 25-06-12 | 14:10

@Zatkniss | 25-06-12 | 14:01 |
Jij, als Wit-Rus krijgt in Nederland niets mee van de financiële wereldcrisis?
Overigens schets jij een situatie die juist is veroorzaakt door het socialisme/communisme. Een beter argument om het socialisme te diskwalificeren is er niet.

Niemands Knegt | 25-06-12 | 14:10

@Zatkniss: Volgens mij hebben de aardgasbaten ons die welvaart gebracht en hebben sinds de jaren 80 de middenpartijen ons land in de uitverkoop gedaan en overgeleverd aan Europa.
De SP was bijvoorbeeld de eerste partij die waarschuwde voor het massaal importeren van ongeschoolde arbeiders uit de Zuidlanden, en ook de eerste partij die tijdens de aanloop naar uitverkoop, ehm, privatisering van de nutsbedrijven en het introduceren van marktwerking in de zorg waarschuwde voor de gevolgen.
U hoeft het politiek gezien niet met ze eens te zijn, maar u zou er goed aan doen in ieder geval hun analyses vooraf te bestuderen, want dat ze achteraf gezien voor de volle 100% gelijk hebben gekregen kunt ook u niet ontkennen.

Graaisnaaiert | 25-06-12 | 14:06

@Zatkniss | 25-06-12 | 14:01
Als je wilt dat dat ons voorland is moet je SP stemmen.

Parsons | 25-06-12 | 14:05

Marijnissen had nog wel wat zuur-socialistische trekjes, de woede was nooit ver weg.Roemer is daarentegen een echte knuffelbeer met het hart op de juiste plaats.Maar op hem stemmen? Dacht het niet.

menzo | 25-06-12 | 14:05

=Ik herrinner mij nog dat ze een foto wouden trekken van een twee vrouwen in een Boerka=
Zatkniss | 25-06-12 | 13:57
En nu is dat bijna strafbaar. Je mag niet naar religieus gekuiste vrouwen kijken, ook niet via het oog van je gsm cameraatje.

dedeurs | 25-06-12 | 14:03

Jammer van die overtrokken stemmingmakerij van GeenStijl. Nergens op gestoeld. Voorlopig worden we compleet uitgekleed door de huidige zittende partijen en consorten (VVD, CDA, GL, D66, etc.). Lijkt mij nu een heel goed plan om de SP een kans te geven. De enige partij die een ander geluid laten horen. En dat ze de partijraad stimuleren om het beste eruit te halen, lijkt me niet meer dan logisch.

pjisonline | 25-06-12 | 14:02

Alle veertienjarige kinderen op doktersbezoek. De Wietpas. De scheefwoonaanpak.

Het wachten is op een Fusie tussen de SP en de VVD.

pius | 25-06-12 | 14:02

Niemands Knegt | 25-06-12 | 13:57 | + 0 -
Welke financiele puinhoop? Zal ik jou eens vertellen wat een financiele puinhoop is:
Vorig jaar in de lente kreeg je voor 1 EURO 3.000 BYR
Toen ik in augustus ging 12.000 BYR
De lonen van de mensen waren niet omhoog gegaan. Neef Vitalli werkte in een fabriek en had omgerekend nog EUR 50 per maand. Daarvan konden zijn vrouw en twee kinderen niet vreten. Nu zit ie in Moermansk illigale arbeid te verrichten voor $3 per uur. Zonder enige verzekering en pensioenopbouw.
En dan praat jij over een financiele puinhoop. Verwend zijn we hier in West Europa. Puinhoop ha ha

Zatkniss | 25-06-12 | 14:01

salaris bankdirecteur: 12 miljoen per jaar
salaris vakkenvuller supermarkt: 5.80 per uur.
salaris naaister spijkerbroeken Indonesië: 50 cent per dag
salaris alleenstaande uitkeringstrekker Nederland 880 Euro per maand
salaris topvoetballer 10 miljoen per jaar
salaris als SP aan de macht is: iedereen gelijk, dus iedereen een tientje leefgeld per dag...

King of the Oneliner | 25-06-12 | 13:59

hetluis | 25-06-12 | 13:44

Echt niet. Full-time werknemer en parttime ondernemer.

Lyrthion | 25-06-12 | 13:57

@Zatkniss | 25-06-12 | 13:49 |
Inderdaad hebben, in tijden van financiële voorspoed (gas), de middenpartijen de wind meegehad (ik weiger te verkondigen dat zij verantwoordelijk zijn geweest voor de welvaart en voorspoed (dat waren de gasvondst en de hardwerkende burgers)).
Maar zij hebben het met dezelfde vaart weggesmeten in ondefinieerbare sociale netwerkjes.
Diezelfde middenpartijen zijn nu medeverantwoordelijk, met de banksters, voor de ongelofelijke financiële puinhoop die zij zonder te blikken of blozen afwentelen op diezelfde burgers die hun (mede) de voorspoed hebben bezorgt.
Mijn god, ik word steeds kwader.

Niemands Knegt | 25-06-12 | 13:57

Er is geen enkel verschil tussen de SP en de VVD. Dus waar hebben we het over.

pius | 25-06-12 | 13:57

edeurs | 25-06-12 | 13:52 | + 0 -
Ten tijde van de muur heb je gelijk. Ik bedoel nu, heden ten dage.
Wie gaat naar
Noord-Korea
Venzuela
Cuba
etc

In Belarus heb ik ook nog nooit allochtonen zien lopen behalve dan de oezbeekse marktkooplui, maar die gaan weer (en zigenuerts maar die wonen er al eeuwen, voor zover AH er nog wat van heeft overgelaten).

Mijn familie had nog nooit een Marokaan gezien voordat ze bij ons op bezoek kwamen. Ik herrinner mij nog dat ze een foto wouden trekken van een twee vrouwen in een Boerka

Zatkniss | 25-06-12 | 13:57

dedeurs | 25-06-12 | 13:52 | + 0 -
Herinner je je de Muur nog? Alles wat erop gericht om te voorkomen dat mensen de DDR uit gingen, geen hond wilde de andere kant op. Zo'n land wil Roemer dus van NL maken.

John Muts | 25-06-12 | 13:54

@dedeurs | 25-06-12 | 13:17 |
Ik denk dat ze voor 'Friesland' of 'Slochteren' gaan.

Hans Gruber | 25-06-12 | 13:54

Als Kleine Piemels de revolutie in Nederland moet leiden dan maak ik me geen zorgen.

Hans Gruber | 25-06-12 | 13:53

Zatkniss | 25-06-12 | 13:49
Ik denk dat je in socialistische paradijzen domweg niet de kans kreeg binnen te komen, laat staan er illegaal te verblijven.

dedeurs | 25-06-12 | 13:52

@dedeurs | 25-06-12 | 13:17 | + 1 -
Almere?

hatovimletayis | 25-06-12 | 13:52

Wat een azijnpissers zitten er tegenwoordig bij GS in de redactie. Voor een politieke 'analyse' ga ik wel naar andere sites. Kunnen jullie je niet gewoon beperken tot grappige dingetjes en leuke filmpjes, alstublieft?

D. van Alphen | 25-06-12 | 13:52

Graaisnaaiert | 25-06-12 | 13:45 | + 0 -
De middenpatijen hebben in NL welvaart en voorspoed gebracht. Klagen in NL is klagen met gezonde benen, al zul je me wel niet geloven. Het is niet voor niks dat er zoveel mensen aan de poort kloppen. als het in NL zo slecht zo zijn gingen de stromen wel elder heen.
Trouwens ik hebn nog nooit gehoord van stromen arbeidsmigranten naar de socialisitsche paradijzen. Die komen tot echt altijd naar die kapitalistische bolwerken

Zatkniss | 25-06-12 | 13:49

Als je nu lid wordt van de SP, heb je nog kans vooraan te staan in de rij van het staatswarenhuis en mogen je kinderen misschien nog met de (partij)cruiseboot mee.

Lafayette | 25-06-12 | 13:46

Ach, we hebben gezien waar het CDA, de PVDA en de VVD ons gedurende de afgelopen 30 jaar hebben gebracht, aangevuld met afwisselend D'66, de CU, de LPF, de PVV en nu het Kunduz-Sapje.
Denk dat de SP in ieder geval het recht heeft om het te laten zien, al vind ook ik ( jarenlang SP-stemmer, geen lid ) dat bepaald programmapunten wel wat aangepast mogen worden. Maar daar hebben we gelukkig coalitiepartners voor, dat dan weer wel.
Oh, en schop die enge Hamas-Harry als-je-blieft de partij uit. Een politicus die zich leent voor demonstraties-met-verwerpelijke-leuzen kun je wat mij betreft gelijkstellen aan NVU-mannetje Kusters, en die wil je er dus niet bij hebben.

Graaisnaaiert | 25-06-12 | 13:45

Hardcore Socialisme brengt de hongensnood, maar zeker geen brood. Zolang ik adem bestrijd ik deze perfide theorie die mijn moeder uit haar vaderland heeft verjaagd en mijn neven en nichten ooms en tantes nog steeds in hun greep heeft.

Mensen het werkt echt niet! En mensen die zeggen dat het wel werkt schop ik met een grote boog naar Borsiov (BY) om het eens 3 maanden mee te maken. Als je daarna nog steeds overtuigd bent mag je SP stemmen :-)

Wat wel werkt is geleide kapitalisme met gematigd socialistische tinten zoals we tot nu toe in NL en west-europa hebben gehad.
Roemer is een wolf in schaapskleren

Zatkniss | 25-06-12 | 13:44

Lyrthion | 25-06-12 | 13:31
u geniet een voorzichtig(e) inkomen/uitkering?

hetluis | 25-06-12 | 13:44

Geef ze wel een grote kans die SP immers, tijdens de Grote Recessie jaren 20/30 vorige eeuw zijn er politieke stromingen in Europa/Azie aan de macht gekomen, waar ze nu nog mondiaal over aan het bomen zijn hoe het zover heeft kunnen komen, feit blijft dat de armoede mensen weinig keuze geeft, en als de duvel so to speak dan voorbij komt en deze je kinderen te vreten geeft, dan is het pleit gauw beslecht.

william7055 | 25-06-12 | 13:44

@neemjemoederindemali | 25-06-12 | 13:38
Ben ik met je oneens. De SP zal niet hard genoeg tegen de EU ageren. Als de SP de verkiezingen wint dan worden we niet alleen door Europa maar tevens door de SP zelf geplukt. Nog meer ellende dus.

doenormaal! | 25-06-12 | 13:43

*BOE* Nee.

ebry | 25-06-12 | 13:43

spanarchist | 25-06-12 | 13:30 | + 0 -
En jij denkt dat er met de SP aan de macht nog nieuwe verkiezingen komen? Ik ken mensen die actief zijn geweest binnen die club en die zich rotgeschrokken zijn van het extremisme achter de sociale facade. Antidemocratische gekken die dromen van dictatuur en macht, dat is het ware gezicht van deze partij.

John Muts | 25-06-12 | 13:42

@Uhuh... | 25-06-12 | 13:36
Is dat zo?

Parsons | 25-06-12 | 13:41

We lopen al > 400 miljard risico voor Europa... Het is net als met een gokkast, erin blijven pompen in de hoop dat er in ieder geval nog een klein beetje "eigen geldje" uitkomt.

armageddonna | 25-06-12 | 13:40

@doenormaal! | 25-06-12 | 13:28

Iedere partij die tegen de EU is mag je op stemmen wat mij betreft, als iemand dan zo dom is om op de SP te stemmen heeft hij/zij mijn zegen op dit moment.

neemjemoederindemali | 25-06-12 | 13:38

@XverderNix | 25-06-12 | 13:16
Nee anders uitspreken zegt-ie:
Teenie Cox.

plaszak | 25-06-12 | 13:37

@spanarchist | 25-06-12 | 13:30
Nee hoor, wanneer dit soort politici eenmaal de macht in handen hebben komen er geen verkiezingen meer, want daar heeft het volk dan geen behoefte meer aan. Zeggen ze.

Polletje Piekhaar | 25-06-12 | 13:36

Pvv wil precies hetzelfde als de SP, voor mij bepalen waar mijn volledige inkomen naar toe moet en allebei zo ondemocratisch als de Chinese overheid.

104% inkomensbelasting toch??

Uhuh... | 25-06-12 | 13:36

Socialisme is een Mariko Peters, die met opspelende hormonen verliefd wordt op een getrouwde man, die natuurlijk werkzaam is bij de zoveelste 'sociale', (verplichte)hulporganisatie, geïnitieerd door datzelfde socialisme, en daarvoor de subsidiekraan, verplicht gevuld door steeds kleiner wordende groep werkende, wagenwijd openzet.
blog.jonolan.net/wp-content/uploads/20...
Kortom, weg met die perverse ideologie van uiteindelijke zelfdestructie, van gedwongen solidariteit en egalitarisme.h
Pamela Hemelrijk zei het mooi: www.meervrijheid.nl/?pagina=863

Niemands Knegt | 25-06-12 | 13:35

Misschien moeten ze een campagneleider aanstellen met een andere naam, dan zullen ze gegarandeerd een stuk succesvoller zijn...

Allardus | 25-06-12 | 13:35

@Jos Tiebent | 25-06-12 | 13:28

Jawel hoor, de Pvda, CDA, VVD en CU willen maar al te graag besturen, we hebben gezien wat daarvan komt. Ze hebben ons lachend de EUSSR in gemoffeld.

neemjemoederindemali | 25-06-12 | 13:34

Met dit weer vallen de mussen niet dood van het dak af dit jaar, dus wat hulp geven bij het beperken van de populatie is wellicht zo gek niet eens.

allemaaltegendemuur | 25-06-12 | 13:33

Roemer is ook voor een Groot Europees Rijk naar Sovjetmodel, net als de VVD en het CDA en de PvdA. Dus zie ik Roemer wel een marionetten-premier worden van die andere mao-ist: Barosso.

tipo | 25-06-12 | 13:32

PvdA is kut met peren, PVV is een verzameling incompetente prutsers, de piratenpartij kijk ik eerst maar eens aan of ze langduriger bestaansrecht hebben, de Partij voor de Dieren is schattig, maar hoort eigenlijk niet in het parlement... en de rest haat werkende burgers (Kunduz). De SP heeft toevallig flink wat punten waar ik het best wel mee eens ben. Waar zij heen willen, dat wil ik niet, maar een stukje meeliften kan geen kwaad.
 
Als ze maar geen absolute meerderheid vormen, that is. Hopelijk kan een zootje van die kutprivatisering weer teruggedraaid worden.

Lyrthion | 25-06-12 | 13:31

@KeurMeester | 25-06-12 | 13:24
15 miljard aan dier en natuur.

Net als je denkt dat het niet gestoorder dan de SP kan komt de PvdD met nog krankzinniger ideeën aanzetten.

Zucht.

Parsons | 25-06-12 | 13:31

Als de SP mee zou regeren zou het grote voordeel in ieder geval zijn dat ze bij de daaropvolgende verkiezingen weggevaagd zouden worden.

spanarchist | 25-06-12 | 13:30

Pluche-klevers, allemaal. Zitten allemaal het liefst in de oppositie, want geen verantwoording en alleen maar hoeven zeikstralen. Geen enkele partij wilt dit land besturen.

Jos Tiebent | 25-06-12 | 13:28

@neemjemoederindemali | 25-06-12 | 13:19
Je weet hoe ik erover denk. Liever vandaag dan morgen uit die EU! Onze pensioenfondsen worden over niet al te lange tijd ook leeggeroofd.

Dat is de "logica" van de EU: als er ergens wat te halen valt dan roven ze het weg.
Dat de Nederlandse burger zijn hele leven pensioenpremie heeft afgedragen en de inwoners andere landen niet en dat die bovendien al op hun 60ste al met pensioen gaan dat interesseert die Van Rompuy geen zak. www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/06/...

doenormaal! | 25-06-12 | 13:28

De voormalige Communistische Partij Nederland heeft toegegeven dat er opdrachten uit Moskou kwamen hoe de verkiezingen benaderd moesten worden. En financiele steun, als er stakingen moesten worden gesteund of veroorzaakt. Deze voorbeeldig democratische partij (Macht aan Het Volk en de Arrebeier) is opgegaan in TWEE nieuwe partijen, namelijk Groen Links (vergezeld van miljeu terroristjes bij gebrek aan Grunninger stakingsleiders als Fre Meis) en de SP, die maar het woord 'soosjalisties' in de naam genomen heeft om dat 'kommunisties' na de val van de Sowjet Unie zowat overal braakneigingen opwekte.
Maar gebleven zijn dezelfde Grote Roergangers, dezelfde "interne demokratie voor de buitenwacht" en hetzelfde Politburo-achtige gehalte.
Wolf niet in schaapskleren, maar in lammetjesvelletjes dus.
Zowel SP als GL zijn hetzelfde sop, alleen in een ander teiltje.

blaster | 25-06-12 | 13:27

@Bart_Bart | 25-06-12 | 13:24
Of de VVD moet zo dom zijn om met de PvdA te willen, in het middenkabinet 'Alle partijen minus PVV en SP'.

Bart_Bart | 25-06-12 | 13:26

@KeurMeester | 25-06-12 | 13:24

Thieme is tegen de ESM bank.

neemjemoederindemali | 25-06-12 | 13:25

@MarinaBrandy | 25-06-12 | 13:21

Ah, we hebben een kenner in de zaal, naais.

neemjemoederindemali | 25-06-12 | 13:24

Links heeft de politieke cyclus mee, dus het is wel weer een absolute zekerheid dat de SP gaat regeren.

En dan als grootste regeringspartij, met Roemer dus als premier.

Kunnen we gelijk onze banden met Venezuela versterken.

Bart_Bart | 25-06-12 | 13:24

@lijn5 | 25-06-12 | 13:21
Ooit waren onze minfin en KPN-sherrif samen in de VS: "Yes aai woeld laaik joe toe meet auwer treet delekeesjun Mister Cock and Mister Dick"

Godsammekraken | 25-06-12 | 13:24

Ik verwacht groots meeslepende militaire parades in 070 met heul veul tanks. Oh wacht, die hebben we voor een habbekrats verkocht aan Indonesië...

bello | 25-06-12 | 13:23

Je zult maar Tiny Cox of Tiny Kok heten. Tiny Willy gaat nog. Lijkt me echt geen goed idee om minister van buza te worden.

lijn5 | 25-06-12 | 13:21

SP wil de werkelijkheid negeren. De overheidsuitgaven zijn onhoudbaar. Elk jaar een tekort van 18 miljard gaat Griekse toestanden veroorzaken. Enige partijen die daadwerkelijk in de overheidsuitgaven willen snijden zijn de LP en de PVV. Bij andere partijen worden 'besparingen' ongedaan gemaakt door 'investeringen' in bijv. onderwijs of Griekse staatsobligaties. Ook bij de PVV is dit in principe ook een probleem aangezien zij ouderen als knuffeldoelgroep hebben.

MarinaBrandy | 25-06-12 | 13:21

De SP is voor waardecreatie wat Pechtold is voor het belang van Nederland.

Bart_Bart | 25-06-12 | 13:20

@brutus68 | 25-06-12 | 13:18

Als we niet als de sodemieter uit de Euro stappen ook.

neemjemoederindemali | 25-06-12 | 13:20

Je schrijft het trouwens als Spay.

Wladimir Harkonnen | 25-06-12 | 13:19

@doenormaal! | 25-06-12 | 13:14

Weet je wat slecht is voor onze portemonnee? Het monetaire oplichtingsstelsel en de EUSSR.

neemjemoederindemali | 25-06-12 | 13:19

Met de SP aan het roer eten we straks boomschors...

brutus68 | 25-06-12 | 13:18

De Sp is een partij voor naive ultra-idioten.

streknek | 25-06-12 | 13:18

Het woord 'kameraad' gaat weer helemaal terugkomen. 'Goelag', daar is de SP nog even een onopvallend Hollands equivalent voor aan het zoeken.

dedeurs | 25-06-12 | 13:17

Veel te kiezen valt er niet meer, alleen de SP en de PVV blijven over, eventueel Thieme nog en dat is het.

neemjemoederindemali | 25-06-12 | 13:16

-weggejorist-

XverderNix | 25-06-12 | 13:16

Stem alsjeblieft GEEN SP op 12 september. Als er iets slecht is voor uw portemonnee dan is het wel de SP. SP NEE!

doenormaal! | 25-06-12 | 13:14

Eng mannetje die Emile R.

reageerbuis | 25-06-12 | 13:14

Ik vind de SP wel een sympathieke partij.

Pufferd | 25-06-12 | 13:14

Over het democratisch gehalte van de SP bestaat een mooie kwoot: "Democratie is als een tram, als je de plek van bestemming hebt bereikt stap je uit"

Godsammekraken | 25-06-12 | 13:14

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com