Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LOL! Nujij.nl wordt 'opinie' genoemd

nuniet.jpg Kent u dat websiteje Nu.nl? Is een nieuwssite. Wordt elke dag vers van ANP en Novum nieuws op gecopy-paste en is al jaren megasuccesvol. 100% subsidievrij uiteraard. Er wordt daar nameliijk wél gewoon gewerkt. Maar: binnenkort ook 100% columnistenvrij. Want de nieuwe hoofdredacteur, Wouter Bax, die in tegenstelling tot de vorige hoofdredacteur Laurens Verhagen gewoon een marionet van Sanoma is en braaf de marketingverwoesting doorvoert zoals hem wordt opgedragen (televisiereclames voor nu.nl! Hoe verzin je het!) heeft alle columnisten eruit gegooid. Reden: opinie is geen nieuws. Nee. Maar het leest wel lekker weg zo'n heldenstuk van Arjan Dasselaar of een spijker-kop-raak-column van Peter Wierenga. "Niet getreurd", parafraseren wij Bax, "want er zijn natuurlijk altijd nog de opinierende bijdragen op Nujij.nl". LOLWUT? Nujij.nl opinie? We weten sinds de online Vara-haat dat het begrip "opinie" aan inflatie onderhevig is, maar Nujij? Are you fucking kidding us? Wij van GS doen even aan wat duiding en geven voorbeelden van bunkerharde Nujij-"opinie" waar u op zit te wachten: "Massamanipulatie van het publiek". "Presentatrice ontmaskert illuminati, krijgt bezoek van door mensen gemaakte Greys". "Enorme UFO in de lucht boven Wisconsin". "Een heel klein koalajong komt uit buidel piepen". (Bonus: een Nujij-poppenkast in de Melkweg.) Maarrrrr, dat zijn natuurlijk alleen de topics. Laten we ook eens even in de Nujij-comments duiken voor de betere "opinie". De commenters van Nujij staan tenslotte bekend om hun eruditie, hun stijlvolle argumentatie en hun arbeidstherapeutische dagbestedingskunsten waar de gemiddelde GS-reaguurders, discussiekeizers dat het zijn, nog wat van kunnen leren. Nemen we bijvoorbeeld het topic: "Nujij.nl pleegt censuur! (Je mening geven mag niet meer!)" Moskowfiets zegt: "Wat voor de een onzin is ,Is voor een ander weer geen onzin !!" jhkl zegt: "Is de ontruiming voorbij? Bij vermissing van een meisje stond ook. Discussie geslotem meisje is terug." Lamar zegt: "NU.nl heeft een duidelijke linkse signatuur, net als de Volkskrant en daar is op zich niets mis mee. Het is dan ook niet verwonderlijk dat NU.nl dus juist harder optreedt bij anderwerpen als asielzoekers, occupy en moslimhaters. Minder hard treedt NU.nl op tegen de dagelijks zeer ongenuanceerde uitspraken over de PVV en Wilders die van gelijk nivo zijn. En dat vind ik toch een beetje jammer." Wouter-sr zegt: "Een Linkse signatuur? Laat mij niet lachen. Nu. Jij is "gewoon" een Rechtse instelling. Dat mag uiteraard, maar om die dan als Links te bestempelen, nou, dan moet je wel extreem Rechts zijn. Gezien uw verdriet over "Blondie" ook wel zo waarschijnlijk!" Of wat dacht u van de comments in het kansrijke topic: "Kort geding Wilders om ESM begonnen" TC1100 zegt: "Even los van wat we van het ESM vinden, dit is gewoon Wilders versus de democratie. Echt de bodem. Triest. Ik heb je door, Geertje!" Democraatuss zegt: "een mooi verhaal (toch een + tussen alle zombie-minners)". Siririet zegt: "Wat een zak die Wilders." Echte pareltjes der opinie vindt u onder één van de anderhalf triljard topics over ene Joris Demmink (geen idee wie dat is). Bijvoorbeeld het topic: "Waarom staat de affaire Joris Demmink niet in de kranten?" Cor_the_Dude zegt: "Het schijnt zelfs al zo te zijn dat je pas in het kabinet mag als je een echte pedofiel bent, anders blokkeert Demmink je benoeming." Markmeijboom zegt: "Kennelijk willen wij allen NIEt dat dit soort kritische draadjes of berichtgevingen hier naar voren worden gebracht omdat wij allen liever niet onze eigen corrupte tekort komingen onder ogen willen zien want dat is het, EEN EN AL CORUPTIE EN COLLUTIE bij de overheid." Rijksvoorlichter zegt: "waarom staan napalm aanvallen van de V.S. nooit in het nieuws en ga zo maar door.........media verteld je wat te dragen wat te doen en wat te geloven. Als deze man uiteindleijk wordt vervolgd is het slecht topje van de eisberg. Kijk ook eens naar ide wethoduer Sjoerd van almelo, corrupt tot en met en ook niet vervolgd...ga zo maar door legio voorbeelden en allen worden niet vervolgd." Angelo-d zegt: "Traa wist ook meer,zat iets op het spoor, voor hem wel letterlijk doodlopend.Niemand kan winnen tegen de elite macht" Wally Groesbeek zegt: "nou van8er ik deel je mening over de zaak demmink ,degenen die denken dat ze joris de hand boven het hoofd moeten houden dat is hun bier ,maar de feiten liegen er niet om. bekend was dat hij ook in eindhoven in het annafrank park kwam waar wel Spooren aan de hoogste paal werd gehangen , en hij was er zogenaamd nooit geweest , maar deze man heeft schijnbaar 'zo'n sterke troeven in de hand dat hij heel de haagse politiek schaakmat heeft gezet en men hem gewoon niet aandruft omdat hij waarschijnlijk dreigt meer openbaar temaken over dit soort zaken in deze kringen ik hoop dat hier echt een keer eerlijk en oprecht naar gekeken wordt want dat de overheid een betrouwbare partner is dat blijkt wel uit de zaak met de fouten landmijn ontstekingen dat men ondanks alles gewoon onkend heeft terwijl er gewoon keiharden bewijzen waren en het manipuleren van bewijs materiaal is ook al menig maal toegepast oa schiedamse parkmoord .dat alles op een rij mag toch een reden zijn om hem in ieder geval op non actief te zetten maar dan zal ook de kop van donner en hirchsballin rollen" Parels onder het topic: "Gorbatsjov dreigt met Derde Wereldoorlog als NWO niet wordt ingevoerd in 2012" Sempre zegt: "daar had ik nog niet aan gedacht... ! vond het vroeger een vooruitstrevende rus..... .." Jacob's ladder zegt: "Trouwens. Niks meer dan onzin dat ik zou uitkijken naar een mogelijke apoalyps. Ik stel enkel dat een NWO - een wereldegering steeds dichterbij komt. 1984 j- e weet wel dat boek van George Orwell - al vele decennia's terug geschreven, maar behoorlijk accuraaut als je ziet welke kant we op gaan. ik wil slechts melding maken maken van de globalisatiekrachten die van de wereld een klein dorp willen maken waar de autonomie van de individuele burger de schijt kan krijgen. Religie staat daar los van." Elmarnerd zegt: "Op internet is de 3e wo al jaren begonnen,maar bij mij in de straat is het nog verdacht rustig... gelukkig maar. Uiteindelijk,staat iedereen met z'n grote bek,rustig iedere dag bij de benzinepomp de oorlog te financieren. En maar klagen. Lekker mailen met nieuwe i phone,voor de oorlog in congo. En maar klagen. Onze pensioenfondsen financieren wapenindustrie" Nou mensen, is dat opinie of is dat geen opinie? Wij kunnen niets anders dan concluderen dat Bax volkomen gelijk heeft door zijn columnisten op straat te flikkeren. Er is immers Nujij.nl, het lichtende baken aan de inkzwarte hemel van online opinieland. Wij zeggen op de GS-redacie wel eens gekscherend tegen elkaar: Nujij.nl is het nieuwe FOK!, een buffer tussen de verlichte superieure opiniecultuur en het barbaarse landschap van Nu.nl-columnisten. Maargoed, over bezoekers zal Nu.nl sowieso niet te klagen hebben. Iedereen weet tenslotte dat de conversie van een peperdure televisiecampagne naar een online website al gauw de 0,001% aftopt. En dat voor een website met een merkdichtheid van rond de 100%. Laat zulks maar aan de paarsgerbroektemarketeers van Sanoma over. Wat jij Bax? Nu jij. LOLbonus: Nujij-opinie die alle Nujij-opinie overbodig maakt: onzichtbare chemtrails!!1!11!!

Reaguursels

Inloggen

Nu jij is een kudt site. Na de post "Mauro is net als de EURO, ik heb er niet omgevraagd en toch wordt ik er iedere dag meegeconfronteerd" kreeg ik een ban en die was final. Stomme linksmenschen.

Zatkniss | 31-05-12 | 14:18

-weggejorist-

sloepie | 31-05-12 | 11:42

Logisch, de meeste mensen gebruiken nu.nl om snel op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. De nieuwsberichten zijn kort, de site is overzichtelijk. Er is gewoon een keuze gemaakt. Als mensen onzin en ongein willen lezen, stemmen ze wel af op powned.tv.

Misschien is niet zo dat Bax zijn reaguurders zo hoog inschat, maar juist zijn columnisten zo laag.

Fret Kroked | 31-05-12 | 10:48

Ik wist niet dat nujij kwalificeert als website. Weer wat geleerd.

yamahaha | 31-05-12 | 07:36

Ik zit toevallig net de reacties op onderstaande pagina te kijken en ik val van m'n stoel van de reacties die er staan. Doorgaans zijn ze erg zuur en vrij links, maar ik kan zowaar heel wat plusjes invullen daar.

www.nujij.nl/algemeen/uitgezette-asiel...

b-ry | 31-05-12 | 00:59

Wat een ontzettend raar stukje, en dat uitgerekend van Bert Brussen: de man die mede aan de wieg heeft gestaan van Geenstijl. Een website die vroeger (terecht) te pas en te onpas de handschoen heeft opgenomen tegen het "opinie gilde" wat wel even bepaalde hoe wij wel en niet moesten denken.

Boer-konijn | 31-05-12 | 00:05

Nujij is het nieuwe fok. Ver van weg blijven dus.

firecow | 30-05-12 | 22:16

@ Geil Kippetje | 30-05-12 | 21:55 | + 0 -

Ah dit is al geconstateerd. [email protected]

Geil Kippetje | 30-05-12 | 21:59

Als GS écht niet weet wie Joris Demmink is en whatever, dan stelt den ieuwswaarde van GS net zoiets voor als het vermogen van GS om het weer te voorspellen. Niets, nul, nada. En 0.

Geil Kippetje | 30-05-12 | 21:55

Mijn god, er zijn dus echt mensen die nujij lezen, en serieus nemen?

captainobvious | 30-05-12 | 21:54

Nujij.nl is meest oubollige kutsite die er ook maar is in Nederland. Een redactie die die geheel niet naar de leden luistert en op tirannieke wijze liever gebruikers bant ipv van ook tenminste iets aan die retetrage site te doen. Een stelletje aftandse sukkels zijn het daar, stuk voor stuk!

Gordon_Shumway | 30-05-12 | 21:17

Ik heb ooit ook een paar comments geplaatst op nujij.nl, maar na gebruik van het woord 'religekkie' kreeg ik een permaban.

gameon | 30-05-12 | 20:51

@henk8889 | 30-05-12 | 18:56

Ok, dan krijg je er nog één. Een reactie dus. Ik bijt maar even door je loze grove ongefundeerde smerige beschuldiging heen, voor de moeite blijft de verwensing staan.

"..... Je bent bereid de helft van je loon (niet eenmalig he ik heb het over loonsbelasting aow meuk en alles) op te geven de overheid te laten propageren wat je moet eten, drinken en wat niet..."

Ongefundeerd. Heb ik nergens beweerd. En ook al zou ik stemmen omdat ik die rovers zat ben, is dat nog geen vrijbrief voor de volgende rovers, al denken mensen, en bovenal politici, dat al gauw.

"... Het jammere is dat er geen mens meer in leven is die in een libertarische samenleving heeft geleefd en dat het zeldzaam is iemand te vinden die geen vertekend beeld van het libertarisme heeft..."

En als het systeem perfect zou zijn, zou het nooit verdwenen zijn, als het al bestaan heeft.

"... Mensen weten uiteraard dat het huidige systeem niet natuurlijk is, maar zo doen ze wel, al helemaal met de propaganda in de media over democratie, Amerika zit in het middenoosten democratie te propageren, terwijl amerika zelf officieel een constitutionele republiek is, ook al word de grondwet daar op alle fronten overtreden..."

Dat klopt. Want van nature stelt het gros van de soort zich ondergeschikt aan het alfamannetje, dat met geweld de leiderspositie verkregen heeft. Een dictatuur ligt dus het dichts bij de natuurlijke aard.

Niettemin pretenderen wij beschaafd te zijn, en hebben om dit te bewijzen een semi-beschaafd besturingssysteem, met de illusie van gelijkwaardigheid tussen alle leden van de soort en de illusie van inspraak.

Maar dat neemt allemaal niet weg, dat we nog verre zijn van een echt beschaafd systeem, waar een ieder vrij is binnen de grenzen van mijn en dijn om te doen en laten wat ie wil, en waar we enkel een beheerder hoeven te kiezen om ons publiek goed te onderhouden en de 'orde' te handhaven, in plaats van dat wij machthebbers en heersers mogen kiezen. En ook jouw systeem komt niet eens in de buurt.

"... Vertel mij wat er mis is met een gelimiteerde overheid die zich enkel bezig houd met het beschermen van het land tegen invasies (het leger) en het beschermen van de vrijheid van haar inwoners (fraudeurs aanpakken, mishandelaars, moordenaars, milieuvervuilers, verkrachters, iedereen die de vrijheid van een ander aantast.)..."

Hetgeen mis is met een gelimiteerde overheid, is dat het nog steeds een teveel aan overheid is. Overheid is per definitie een machtsfactor. En het ene mens behoort geen macht te kunnen hebben over de ander, en diens goed.

Nogmaals, ik ben voor een beheerder (van publieke middelen en erfgoeden), gekozen en tussentijds (bij aantoonbaar wanbeleid) afzetbaar, en handhavers van 'orde', als in de bewakers van de grenzen tussen mijn en dijn, en de bewakers van onze grensgebieden.

"... En zorgen voor een echt geld met echte waarde (goudstandaard oid)..."

Of geen geld.

"... Vertel mij waarom dat onmogelijk is, in mijn ogen is de enige reden waarom het 'onmogelijk' zou zijn de mentaliteit van personen als jou die het als onmogelijk beschouwen ('want ze winnen toch niet' en net wat voor een redenen er nog meer geroepen worden)..."

'personen als JIJ'. Brrr. Dat was even huiveren.

De reden waarom dat onmogelijk is, is omdat 95% van de wereldbevolking intellectueel nog op retardatieniveau leeft, en dus dichter bij hun natuurlijke bestuurssysteem staat.

En als jij je grenzen opent, ongenuanceerd zoals in het programma van de LP, dan gaan nog meer natuurlijke neigingen een rol spelen bij die mensen. Zo is het natuurlijk, dat een populatie, ongeacht het natuurlijke gevaar, op de meest vruchtbare delen van de p[laneet willen wonen. Dat geld voor vulkanische gebieden, of die vulkanen nou actief zijn of niet, en dat geld bijvoorbeeld ook voor rivierdelta's, al liggen ze onder fucking zeeniveau. En hey, guess where we live...

Noordwest-Europa's grootste meervoudige rivierdelta!!

Gooi die grenzen zonder clausule open, en je hebt binnen tien jaar de Nederlandse populatie minstens verviervoudigd. Zelfs zonder uitkeringen en andere sociale parasiteermogelijkheden. En zoals ik al zei, ik vind het hier nu al wel een beetje vol.

Al hadden ze in het programma alleen al de clausule 'grenzen open voor alle overige libertarische staten', dan had ik er nog mee kunnen leven. Maar grenzen open voor heel de wereld, en geen belasting heffen om ordehandhavers en grensbewakers te betalen, dat is een UTOPIE. Net als hetgeen ik voor ogen heb, maar ik blijf realistisch genoeg om me dat te beseffen.

Maar droom jij maar lekker verder.

"...('want ze winnen toch niet' en net wat voor een redenen er nog meer geroepen worden)..."

Dat is ook weer zoiets, wat je mij niet hoorde zeggen. Wel dat ze niet veel zullen bereiken, omdat ze toch vast zitten aan ons systeem. Er moet een coalitie gevormd worden met een uitvreters partij, of ze verdwijnen naast de SP als eeuwige tegenpartij. Interessant.

ZKH EénOog | 30-05-12 | 20:51

henk8889 | 30-05-12 | 19:57 |
Ik interpreteer "Mensen weten uiteraard dat het huidige systeem niet natuurlijk is" als libertarisme is wel natuurlijk. Als dat niet zo is had je die zin er beter uit kunnen laten.
-
Gelukkig hoeven we niet met staven goud rond te slepen tegenwoordig. En geld heeft wel degelijk een, zij het, imaginaire waarde. Dat is ook een echte waarde, zolang het wordt geaccepteerd. En dat is nu al een hele tijd het geval en zal waarschijnlijk ook een hele tijd het geval blijven aangezien het de handigste manier is om een economie draaiende te houden. Ruilhandel en dergelijke geeft een hoop meer gedoe.
-
De overheid moet de economie niet runnen, maar wel de mogelijkheid geven aan ondernemers en consumenten om goed op elkaar aangesloten te zijn. Waarmee ik zojuist ook een link legde tussen internationale handel en de noodzakelijkheid van een supranationale organisatie om dit te structureren. Het feit dat er zulke organisaties zijn betekent mijns inziens ook dat ze nodig zijn om die structuur aan te brengen. Dat is namelijk precies de structuur die jij veronderstelt spontaan te onstpruiten. Dat gebeurd ook, maar dat gebeurd dus op een niveau waar men ook werkelijk het overzicht kan behouden.
-
Ik zal het niet veel langer maken: Ik laat capabele mensen in de tweede kamer en overheidsinstanties graag bepalen wat er met een deel van mijn inkomen gebeurd. Dat is broodnodig. Niet dat ik het met alle uitgavenposten eens ben, maar dat is een democratie. En daarmee voor elk wat wils.

Fiasco | 30-05-12 | 20:19

Fiasco | 30-05-12 | 19:22 | + 0
Ik ga even alleen in op het eerste stukje, want ik moet gaan..
Ik heb nergens gezegd dat libertarisme van nature aanwezig is, ik probeerde iets duidelijk te maken dat de mensen denken dat ze grote overheden nodig hebben dat dat er altijd al is geweest (want voor hun is dat ook zo) libertarisme had met die opmerking 0,0 te maken.

Toch nog even wat betreft economisch gebeuren.. als je een goudstandaard hebt (oftewel iets echts met echte waarde, niet gewoon een geprint papiertje waarvan de centrale banken/overheden bepalen wat het waard is) dan is vrije markt gewoon goed op alle fronten. maar jij doet volgens mij alsof de staat een bedrijf is.. de overheid moet niet de economie runnen dat doen de mensen, de overheid straft degene die andermans vrijheid/eigendom beschadigen. Dat is wat de overheid behoort te doen.
Incapabele mensen als die in de 2e kamer laat je toch niet bepalen wat er met jouw geld gebeurt, die laat je toch niet vrijwillig geforceert (lol) je geld afnemen voor al die onzin die hun uithalen onder het mom van democratie.

Nu is er iemand over de touren denk ik, want nu ben ik te laat.

henk8889 | 30-05-12 | 19:57

Wanneer wordt het vriendje van de banken en fanboy van de technocratische EU terreur, Verhaar, en die wegkijker die verbonden is aan een of andere marginale, groene, wereldvreemde linkse partij, Paternotte, eindelijk eens de wacht aangezegd?

Desmoulins | 30-05-12 | 19:54

henk8889 | 30-05-12 | 19:15 |
Voordat de mens ontstond was er al libertarisme? Mijn klomp breekt hier. Sinds eeuwen, sinds welvaart bestaat, worden landen geleid door verschillende vormen van overheden. Een land zonder overheid is nog nooit machtig geworden. Die worden onder de voet gelopen door andere staten met een sterkere staatsinrichting.
-
Je gaat niet in op het punt van de verwevenheid van landen en het nadelige effect van een volledige vrije markt daarop.
-
De vrije markt zoals jij je die voorstelt is een economisch compleet vrije markt? Ik geloof niet dat zo'n markt ooit in staat zal zijn de huidige gebureaucratiseerde staat (als in land) te evenaren. Er zal ongetwijfeld een soort van minimale handel blijven bestaan, maar zonder een eenduidig beleid zal dit nooit aan een gecentraliseerde aanpak kunnen tippen. Niet dat alles gecentraliseerd moet worden, dat is de andere kant. Maar in zekere mate is het wel behulpzaam voor bijvoorbeeld infrastructuur/gezondheidszorg/onderwijs etc.

Fiasco | 30-05-12 | 19:22

NuJij was geweldig; alle complotters het bloed onder de nagel vandaan halen en gewoon keiharde leugens neerzetten in topics van milieufundamentalisten om ze vervolgens met hun eigen debiele manier van argumenteren knettergek te maken.

Een forum vol holzenbeintjes!

dlseth_ | 30-05-12 | 19:18

Maar heeft geenstijl of pownews meer te bieden? Vind de topics hier nu ook niet echt spraakmakend.

Neukgraag | 30-05-12 | 19:17

Fiasco | 30-05-12 | 19:07 | + 0
Je hebt me denk ik verkeerd begrepen op het woord natuurlijk, wat ik eigenlijk probeerde te zeggen is dat het er zeg maar al was voordat de mens ontstaan was zeg maar.

Wat betreft democratie, ik had een link gepost waar het heel mooi in beschreven staat ( www.libertarischepartij.nl/2004/11/dem... ) Het volk heeft geen gezamenlijk belang, met democratie onderdruk je de minderheid.

De vrije markt heeft geen overheid nodig, want dan is het al geen vrije markt meer.

henk8889 | 30-05-12 | 19:15

NuJIj? Stelletje snotblagen die alles afzeiken omdat het kan. Ik kom daar al jaren niet meer.

geje2 | 30-05-12 | 19:12

Weet je waar we mee bezig zijn..
Intergenerationele kindermishandeling.

Ieder kind dat vandaag de dag geboren word krijgt een bordje om z'n nek met 25.000-50.000 euro (en stijgend), dit is wat jij aan de samenleving verschuldigt bent, dit is wat jij verschuldigt bent aan de regering, want de mensen die voor jou gingen hebben het al uitgegeven en dat gaan ze van jou afnemen.

henk8889 | 30-05-12 | 19:07

henk8889 | 30-05-12 | 18:46 |
Ik zal nog zo vriendelijk zijn om er 2 dingen uit te pikken om je te laten zien dat het niet werkt:
1. Het huidige systeem is niet natuurlijk zeg je. Natuurlijk betekent niet goed. En wat een natuurlijke staatsvorm is lijkt me niet te definiëren. Daarnaast is democratie blijkbaar wel natuurlijk in zekere mate aangezien het al meerdere keren in onze geschiedenis de kop opsteekt. Libertarisme daarentegen...
2. Wat er mis is met een overheid die zich enkel om haar eigen land bekommert is het feit dat juist Nederland, als handelsland, structurele organisatie nodig heeft, dat met een eenduidig beleid voor transparantie zorgt. Zeker nu landen zodanig met elkaar verweven zijn, economisch en ook sociaal sinds de komst van supra-nationale organisaties.

Fiasco | 30-05-12 | 19:07

ZKH EénOog | 30-05-12 | 18:54 | + 0
Kijk dat bedoel ik.. maar wel een reactie dank daarvoor. Weet ik waar ik aan toe ben.

henk8889 | 30-05-12 | 18:56

henk8889 | 30-05-12 | 18:46

+1 voor jou vriend

Xandrino | 30-05-12 | 18:55

Dit plus en minnetjes systeem is niks voor mij, want ik trek me er wat van aan.. Maarja ik ga ervan uit dat ik ge-mint word door lui die er niks van snappen gezien ze niet zeggen wat er mis is met mijn post.

henk8889 | 30-05-12 | 18:55

@henk8889 | 30-05-12 | 18:46

Zoals ik bij het utopische programma van de libertarische partij afhaak op open grenzen, zo haak ik op jouw plemp af op je tweede zinnetje:

"... De buitenlander haat zit er goed in bij jou..."

Sterph, krijg ongezien de tyfus, en stop je vooroordelen en de rest van je plemp verder maar in je reet.

ZKH EénOog | 30-05-12 | 18:54

ZKH EénOog | 30-05-12 | 18:28 | + 0
Jij hebt je OVERDUIDELIJK niet goed verdiept in het libertarisme.. De buitenlander haat zit er goed in bij jou.. Je bent bereid de helft van je loon (niet eenmalig he ik heb het over loonsbelasting aow meuk en alles) op te geven de overheid te laten propageren wat je moet eten, drinken en wat niet.. Het huidige systeem lijkt een beetje op Christenen(het volk) en de paus (de overheid)
Het jammere is dat er geen mens meer in leven is die in een libertarische samenleving heeft geleefd en dat het zeldzaam is iemand te vinden die geen vertekend beeld van het libertarisme heeft.
Mensen weten uiteraard dat het huidige systeem niet natuurlijk is, maar zo doen ze wel, al helemaal met de propaganda in de media over democratie, Amerika zit in het middenoosten democratie te propageren, terwijl amerika zelf officieel een constitutionele republiek is, ook al word de grondwet daar op alle fronten overtreden.

Vertel mij wat er mis is met een gelimiteerde overheid die zich enkel bezig houd met het beschermen van het land tegen invasies (het leger) en het beschermen van de vrijheid van haar inwoners (fraudeurs aanpakken, mishandelaars, moordenaars, milieuvervuilers, verkrachters, iedereen die de vrijheid van een ander aantast.) En zorgen voor een echt geld met echte waarde (goudstandaard oid).

Vertel mij waarom dat onmogelijk is, in mijn ogen is de enige reden waarom het 'onmogelijk' zou zijn de mentaliteit van personen als jou die het als onmogelijk beschouwen ('want ze winnen toch niet' en net wat voor een redenen er nog meer geroepen worden)

henk8889 | 30-05-12 | 18:46

Verdomme, wat veel edits hier! Waarom krijg ik die nou nooit?

Ferdi Rivas | 30-05-12 | 18:42

@Shareholder II | 30-05-12 | 18:31

Op: haa tee tee pee dubbele punt slash slash wee wee wee punt geenstijl punt en el

ZKH EénOog | 30-05-12 | 18:36

Waar vind ik deze website?

Shareholder II | 30-05-12 | 18:31

@henk8889 | 30-05-12 | 18:11

Buiten dat ik normaal gesproken niet stem, want gewoon het HELE systeem is kut, zou ik deze keer inderdaad wel eens heel goed wel kunnen gaan stemmen, ja. En niet op een partij, die open grenzen propageert, maar het tegendeel. Dat is voor mij toch wel een heel zwaar wegend punt, namelijk.

Want vooralsnog gaat het libertarisme alleen op in een Utopia, waar alleen mensen met zinnig verstand zouden leven. En zo zit de wereld helaas niet in elkaar. Ruim 95% zit namelijk nog niet op dat niveau.

ZKH EénOog | 30-05-12 | 18:28

Oh shit, straks gaat Bertje nog denken dat 'ie bij de beste site van Nederland werkt....... Kennelijk komt de salarisronde er weer aan, tijd voor reedtveren.

Mongoose | 30-05-12 | 18:27

Fiasco | 30-05-12 | 18:09 | + -1
Niet te geloven dat minnetje, hebben ondoordachte personen gedaan!!
Om maar te zeggen dat mensen die het niet met je eens zijn best over de materie nagedacht kunnen hebben maar tot een andere conclusie komen.

Fiasco | 30-05-12 | 18:21

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 30-05-12 | 18:14 | + 0 -

Idd de cartoons op GS zijn een beetje te confronterend. en dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Eurotokkie | 30-05-12 | 18:17

Joris Demmink?
Wie is dat, Joris Demmink, nooit gehoord van ene Joris Demmink.
Weet de Chef hier al van, van die Joris Demmink?
Jeetje toch,
Demmink.
Tss.

- Edit: we hebben je in de smiezen. Aardbei voor kiwi uit. De Chef. -

vander F | 30-05-12 | 18:16

@Fatwabuster | 30-05-12 | 17:10 | + 20 - @Editor
Ra-den

TisNieZoMoeilijk | 30-05-12 | 18:14

nu.nl heeft wel elke dag leuke cartoons van Toon van Driel. Leukere cartoons als die hier vrijdags voorbij komen hahaha.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 30-05-12 | 18:14

Oh, is copy-pasten tegenwoordig ook werken?

Chorizoworstje | 30-05-12 | 18:12

Gelukkig is sinds Twitter en Facebook alles veranderd.

Eurotokkie | 30-05-12 | 18:12

ZKH EénOog | 30-05-12 | 18:02 | + 0
En door die veronderstelling stem jij waarschijnlijk op een partij uit de huidige 2e kamer, hoe dan ook een partij die jouw geld afneemt en bepaald hoe jouw geld gespendeert word en bepaald wat jij met je lichaam doet en die bepaald hoe jij moet leven etc.. etc.. als de libertarische partij het goed doet geeft dat minstens een groot signaal af, stel dat de LP met 30% van de stemmen zou winnen, ik weet zeker dat open grenzen niet worden ingevoerd dan. Maar dan hebben ze al wat meer belangstelling en zullen meer mensen de genialiteit van het libertarisme inzien etc. zie Ron Paul ~1984-2012

henk8889 | 30-05-12 | 18:11

Inhoud is ook in dit stuk ver te zoeken Bert..

spoonercock | 30-05-12 | 18:10

G-unite | 30-05-12 | 18:07 Die tekening op vrijdag ook zeker?

Lobroek!

zeg maar jansen | 30-05-12 | 18:09

henk8889 | 30-05-12 | 17:54 |
Libertarisme werkt wellicht in kleine gemeenschappen, maar in een mondiale cultuur lijkt me dat uitgesloten. Zeker als je rekening houdt met een "clash of civilizations". Een mooi ideaal, maar praktisch niet echt bruikbaar.

Fiasco | 30-05-12 | 18:09

Sta op als je een nujij-reaguurder bent

deministerpresident | 30-05-12 | 18:09

Overigens zijn alleen de leuke edits van mij natuurlijk.

- Edit: zat jij niet in Lingo? -
-edit 2x meegedaan met Ren-Je-Rot-

G-unite | 30-05-12 | 18:07

- Edit: *hoofd op tafel bonkt* -
- edit bonkt harder-
Lyrthion | 30-05-12 | 17:55 | + -2 -
 
Ik wil wel meedoen, maar de laatste keer dat ik close combat met een tafel uitvoerde brak er iets. Hopelijk zijn jullie tafels niet van massief eiken.

Lyrthion | 30-05-12 | 18:06

- Edit edit: De Chef weet er van! -
Lyrthion | 30-05-12 | 17:41 | + 2 -
 
Oeh. "De Chef". Da's een leuke om met hele dikke galm op je microfoon uit te spreken. Maar goed dat-ie ervan op de hoogte is. Or is it? *aluhoedje opzet*

Lyrthion | 30-05-12 | 18:04

@henk8889 | 30-05-12 | 17:57

En zolang ook de libertarische partij aan ons democratisch stelsel gebonden is, en maximaal in een coalitievorm komt te regeren, kun je op je vingers natellen, dat uitgerekend de verkeerde punten, zoals algeheel open grenzen voorop, als eerste uitgevoerd zullen worden.

En dus voor mij geen LP.

ZKH EénOog | 30-05-12 | 18:02

@P-eat-her | 30-05-12 | 17:54
Hoe krijg je het voor elkaar om twee enorme spelfouten te maken in die paar zinnetjes.

Zo, nu jij!

Bart_Bart | 30-05-12 | 17:57

ZKH EénOog | 30-05-12 | 17:52 | + 0
Dat importvolk komt hier toch vanwege alle uitkeringen en toeslagen en weet ik veel wat?
Maar zolang de rest van de wereld niet libertarisch is pleit ik wel voor wat grensbecherming, net als Ron Paul.

henk8889 | 30-05-12 | 17:57

@P-eat-her | 30-05-12 | 17:54

Dan heb jij je site gevonden.... veel plezier en succes!

Fatwabuster | 30-05-12 | 17:56

-edit zucht..-
Lyrthion | 30-05-12 | 17:41 |
 
Had jij niet gewoon een reaguurdersaccount? Verwarrend als je de hele tijd andermans tegels vol zit te kladderen.

- Edit: *hoofd op tafel bonkt* -
- edit bonkt harder-

Lyrthion | 30-05-12 | 17:55

henk8889 | 30-05-12 | 17:15 | + -1
Niet te geloven dat minnetje, hebben ondoordachte personen gedaan die de link niet hebben gelezen.
Ik acht het onmogelijk dat iemand die erover nagedacht heeft democratie als goede REGERINGSVORM ziet.

henk8889 | 30-05-12 | 17:54

Nu.jij is een soort Wiki waar iedere idioot kan plempen wat hij/zij wil. En dat onder het mom van nieuws *kuch*. Overigens is het zo dat 99% van de ' journalisten' ANP en Novum copy pasten.

neworder | 30-05-12 | 17:54

Alsof de reacties onder jullie topics enigzins beter zijn! Sterker nog, grotendeels zijn het dezelfde reaguurders...

Nu.nl vindt ik niks, nu jij.nl echter wel :-)
Een grote variatie aan topics interesseerd me nog altijd meer dan enkel maar opiniestukken door enkele schrijvers.

P-eat-her | 30-05-12 | 17:54

@henk8889 | 30-05-12 | 17:15

En dan nog meer importvolk? Houd toch op man. We zitten nu wel eens een keertje vol hier.

ZKH EénOog | 30-05-12 | 17:52

Vandaag al stiekem losgelaten. maar niet doorvertellen.

G-unite | 30-05-12 | 17:51

Ja zo kun je ook cherrypicking bij GS oen reaguurders uit gaan halen die domme dingen zeggen. Zoek bijv, maar eens op blikjegrolsch.

roze_bril | 30-05-12 | 17:48

"Kent u dat websiteje Nu.nl? Is een nieuwssite. Wordt elke dag vers van ANP en Novum nieuws op gecopy-paste en is al jaren megasuccesvol."

OK, net zoiets als Pownews dus.

Jopie2009 | 30-05-12 | 17:48

NuJij is ook doordrenkt met Assad aanhangers, bekijk eens 1 van die topics en verbaas je

artijn | 30-05-12 | 17:48

Volgens het GS 'tooltje' heeft Kaas (wederom) gedreigd zijn naaktfoto's te laten zien, en is hij daarom een weekje op 'vakantie' gestuurd. Dit was op 24-05-2012, dus als het goed is komt hij morgen vrij (!) uit 'de isoleer'.

Banana-Hollandia | 30-05-12 | 17:46

-edit heb jij geen last meer van -

Vogon Jeltz | 30-05-12 | 17:46

@Bart_Bart | 30-05-12 | 17:44

Dat ligt aan mijn gebrekkige gevoel voor humor...

brutus68 | 30-05-12 | 17:45

Bart_Bart | 30-05-12 | 17:43 |
Inderdaad. Klinkt een stuk beter zo, bedankt!

Fiasco | 30-05-12 | 17:45

@brutus68 | 30-05-12 | 17:41
Nu is het wel vaak zo dat alles dat jij stom vindt, anderen juist wel leuk vinden.

Dus eigenlijk is het een compliment dat je Kaas niet leuk vindt.

Bart_Bart | 30-05-12 | 17:44

- Edit: als te-veel let-ters te moei-lijk voor je zijn, rad-en wij je Nujij aan. Suc-ces en veel ple-zier! -
Fatwabuster | 30-05-12 | 17:10

Zou een beetje inconsequent zijn Bert, je hebt het daar uiteindelijk weggehaald.... maar toch bedankt voor de tip... ;-)

Fatwabuster | 30-05-12 | 17:43

@Fiasco | 30-05-12 | 17:32
Dat is geen goede zin hoor. Het moet toch zijn "Nu jij gewoon copy/pasten dat ANP nieuws."

Bart_Bart | 30-05-12 | 17:43

@rara | 30-05-12 | 17:38

Ja, soms. Maar het is regelmatig reaguuren om te reaguuren, en dan slaat de herhaling en irritatie toe. Een iets te hoog "ik"-gehalte.

brutus68 | 30-05-12 | 17:41

Bert weet niet wie Joris Demmink is? Dikke. Vette. Faal.
 
En toont daarmee gelijk aan dat Geenstijl niet veel meer dan een selectie Nujij-ers is, met een roze likje verf erop.
-edit zucht..-
- Edit edit: De Chef weet er van! -

Lyrthion | 30-05-12 | 17:41

Mooie kans voor GS om een aantal goede columnisten aan te trekken.

Petel R. de Vriep | 30-05-12 | 17:41

Ik kijk zelden op nu.nl, alles gaat bij mij via de schraper news.google.nl. Heb je een veel breder beeld van het nieuws.

Wybe Wabes Abbema | 30-05-12 | 17:40

Flikker dat nujij er ook meteen af zeg.

Detlev Tarnowitz | 30-05-12 | 17:40

@brutus68 | 30-05-12 | 17:31
Wat soms ook best wel grappig is.

rara | 30-05-12 | 17:38

@Bart_Bart | 30-05-12 | 17:32

Waarom? Klinkt als een prettig bestaan zo.

brutus68 | 30-05-12 | 17:37

Bart_Bart | 30-05-12 | 17:32 |
Mijn fantasiemeter is zojuist kapodt gegaan.

Fiasco | 30-05-12 | 17:35

@brutus68 | 30-05-12 | 17:29
Ja, een longstay afdeling.

Kon moeilijk aan een kamer komen, dus heb toen maar een longstay-kwaaltje gefaked. Nu heb ik gratis woonruimte, maaltijden, tv, playstation, alles!

Wel balen dat ik achteraf las dat longstay betekent "je hele leven". Dus daar moet ik nog iets op verzinnen.

Bart_Bart | 30-05-12 | 17:32

scootah rijdert | 30-05-12 | 17:28 |
Nujij copy/paste gewoon ANP nieuws. In jouw wereld is dat dus helemaal niet betrouwbaar... *aluhoedje uitreiken doet*

Fiasco | 30-05-12 | 17:32

@Fatwabuster | 30-05-12 | 17:30

Hij slaat af en toe een beetje door, op het manische af.

brutus68 | 30-05-12 | 17:31

NuSP.nl

Als je zin hebt om linksmenschen te pesten is Nujij the place to be.

Hobbykip | 30-05-12 | 17:30

He getver, nujij.nl is dat waar de hele dag uitkeringtrekkers zitten te reaguren die zichzelf als
intellectueel zien ?

Haloef | 30-05-12 | 17:30

@brutus68 | 30-05-12 | 17:28

Kaas kan vreselijk zeiken maar heeft van tijd tot tijd zeer zinnige bijdragen, zeker met betrekking tot het ESM

Fatwabuster | 30-05-12 | 17:30

@Bart_Bart | 30-05-12 | 17:27

Ik wist niet dat jij in een TBS-kliniek zat.

brutus68 | 30-05-12 | 17:29

NUjij is in ieder geval stukken betrouwbaarder dan de volksverlakkers van de reguliere media. ANP>Reuters>Rothschild!
Lekker zuigend aan de pik van Satan!

scootah rijdert | 30-05-12 | 17:28

@vetkleppert | 30-05-12 | 17:24

Ik niet.

brutus68 | 30-05-12 | 17:28

G-unite | 30-05-12 | 17:23
Wat een gemis. Maar hoe zit het met die bevert eigenlijk?

harry pikkel | 30-05-12 | 17:28

@Fatwabuster | 30-05-12 | 17:26
Ik las dat het voor een week was.

vetkleppert | 30-05-12 | 17:27

@brutus68 | 30-05-12 | 17:22
Dat kan ik inderdaad beamen. Bij ons is Nujij.nl echt retepopulair.

Bart_Bart | 30-05-12 | 17:27

Ik beland slechts bij Nu.nl wanneer iemand anders er een linkje naartoe plaatst dus kan ik slecht oordelen. Wat ik wel jammer vind is dat mijn naam onderhand synoniem is aan poep.

dopinie | 30-05-12 | 17:27

@G-unite | 30-05-12 | 17:23
Dus hij kan wel ieder moment besluiten toch weer mee te spelen?

Als Wilders bijvoorbeeld toch in een nieuw kabinet komt ;-)

Bart_Bart | 30-05-12 | 17:26

Duiding bij het nieuws is minstens zo belangrijk als het nieuws zelf. Verdieping en verbanden zijn essentieel voor een evenwichtige nieuwsvergaring. Nu kan men uiteraard bij andere sites terecht om die verdieping te krijgen, maar nujij.nl is daar zoals terecht opgemerkt zeker niet een goed voorbeeld van.

Fiasco | 30-05-12 | 17:26

Heeft Kaas ook al een ban? Amai.... heb veel gemist de laatste tijd hoor ik wel weer

Fatwabuster | 30-05-12 | 17:26

@G-unite | 30-05-12 | 17:23

Bedankt voor de info.... en een spijtig besluit van ons aller Hölzenbein!

Fatwabuster | 30-05-12 | 17:25

Ik mis Kaas.

vetkleppert | 30-05-12 | 17:24

Holzie verkiest niet meer mee te spelen.

G-unite | 30-05-12 | 17:23

Nujij.nl is volgens mij een hele populaire site onder patienten in GGZ-instellingen, als ik die wartaal zo lees.

brutus68 | 30-05-12 | 17:22

Fatwabuster | 30-05-12 | 17:10
Tsja, vrij erg is het wél ja deze keer..

Banana-Hollandia | 30-05-12 | 17:20

Ik weet al jaaaaaren dat Nu.nl een zeer linkse nieuwssite is, vertel mij wat.
Haal mijn nieuws alleen nog van GS en Powned vandaan.

Mazzeltov | 30-05-12 | 17:20

Fatwabuster | 30-05-12 | 17:16 | + 1 -

Zou hij samen met A.Th. en Kaas wachten op nummer vier om te gaan klaverjassen?

eerstneukendanpraten | 30-05-12 | 17:19

Parsons | 30-05-12 | 17:15 | + 0 -

Hij moet nu toch echt uit zijn boomhut komen!

eerstneukendanpraten | 30-05-12 | 17:16

@Parsons | 30-05-12 | 17:15

ROFLOL..... zijn ban duurt wel lang, is die misschien omgezet in levenslang?

Fatwabuster | 30-05-12 | 17:16

Zolang ze geen geld krijgen van de overheid, mogen ze van mij doen wat ze willen. Is dus gewoon een bedrijf.
Je gaat toch ook niet bij de bakker zeuren als hij de slagroom taart uit het assortiement haalt. Je gaat dan gewoon naar een andere bakker. Is hier precies hetzelfde.

jankerd | 30-05-12 | 17:16

De tweede en derde naam van die nieuwe hoofdredacteur schijnen Etter en Achter te zijn.

Bart_Bart | 30-05-12 | 17:16

Ik wist niet dat Hölzenbein zo veel nicks had daar.

Parsons | 30-05-12 | 17:15

Misschien kan Geenstijl hetzelfde doen met de reacties van de reaguurders hier.

Turrukje | 30-05-12 | 17:14

Mijn 'opinie' over dit topic hou ik ff voor me uit vreesch voor Joris

Banana-Hollandia | 30-05-12 | 17:14

Mooi sociaal experiment. Net als de Televaag panelen.

blinde kip | 30-05-12 | 17:13

Ik ben benieuwd hoe Bax al die idioterie in de comments van nujij.nl wil gaan gebruiken. Alleen al aan het leesbaar maken van die reaguursels heb je als redacteur een dagtaak.

Hank Spankovich | 30-05-12 | 17:13

Nu.nl is zooooo 2007.

Metaphore | 30-05-12 | 17:12

Misschien kan Geenstijl hetzelfde doen met columnisten Peter Verbalhaar en Bas Blaternotte.

Bart_Bart | 30-05-12 | 17:11

tjezus... waar gaat dit over? Wat een warrig gezeik, geen touw aan vast te knopen en behoorlijk onleesbaar!

dat kan beter Bert!

- Edit: als te-veel let-ters te moei-lijk voor je zijn, rad-en wij je Nujij aan. Suc-ces en veel ple-zier! -

Fatwabuster | 30-05-12 | 17:10

Hey, aardig site-je. Nooit geweten dat dat bestond.
Helaas voor ze, dat ik niet alles kan lezen, dus zal er weinig veranderen aan mijn bezoekfrequentie (ongeveer nul op de schaal van ooit).

ZKH EénOog | 30-05-12 | 17:10

@Handige Harrie - Ad Blocker Pro!

Drommelsch | 30-05-12 | 17:09

@Handige Harrie | 30-05-12 | 17:07
Twitter...

Tommygunner | 30-05-12 | 17:08

Ik heb een mening dus ik besta.

kibambam | 30-05-12 | 17:08

Wordt die site door Jeroen de Kreek of Micha Kat gerund?

rara | 30-05-12 | 17:07

Ik vind Nu.nl sowieso hard achteruitgegaan de laatste tijd. Al die reclame op de achtergrond van de homepage. Wat is een goed alternatief, iemand?

Handige Harrie | 30-05-12 | 17:07

Is vandaag betaling per letter ingevoerd?

Tommygunner | 30-05-12 | 17:05

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken