Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Gemeenteambtenaren zijn uitkeringstrekkers

uitkeringstrekkertjongen.jpgGemeenteambtenaren zijn veredelde bijstandsontvangers. Dat blijkt uit het jaarverslag 2011 van de Inspectie SZW. Zo voeren gemeenteambtenaren bar weinig uit. En wat ze uitvoeren, doen ze vaak niet goed. Maar hiervoor krijgen ze wel maandelijks geld van de gemeente. Kortom, het profiel van een bijstandsontvanger. En een bijstandsontvanger verantwoordelijk maken voor bijstandsontvangers, betekent een faal van 8,6 op de schaal van Facepalmium. Zo worden uitkeringstrekkers nauwelijks gestimuleerd om te gaan solliciteren door de bijstandsontvangers op het gemeentehuis. Ons kent ons. Tevens worden taxpoettokkies nauwelijks gestraft als zij een baan weigeren vanwege bijvoorbeeld 'meh geen zin om te werken'. Hetzelfde geldt voor gratisgeldgraaiers die hun bijverdiensten niet opgeven. En dankzij deze fabuleuze werkethiek van de Nederlandse gemeenteambtenaar loopt de bijstandsfraude in dit land waarschijnlijk in de miljarden. En dan rekenen we de door de belastingbetaler gefinancierde gratis koffie voor de 10tot4'ers op het gemeentehuis niet eens mee, qua bijstandsfraude. De kliek van gemeenteambtenaren en uitkeringstrekkers is één grote clusterfuck van de verzorgingsstaat, waar nog minder nuttige arbeid verzet wordt dan in de SOA-testtent op de EO-jongerendag. Een gemeenteambtenaar is een bijstandsontvanger met een dagbesteding op het gemeentehuis. In het kader van bezuinigingen wellicht een idee om deze situatie eens volledig open te laten breken door mensen die wel de klauwen uit de mouwen willen steken. Pronto!

Reaguursels

Inloggen

Nederlanders zeiken veel. Levert wel een van de meest efficiënte overheden ter wereld op. Dat wel.

Roer | 21-05-12 | 23:40

Debielen zijn het die ambtenaren , en ze denken nog echt dat ze hard werken.

De-Realist | 21-05-12 | 23:37

sinds kort mogen de ambtenaren geen tempo doekjes meer gebruiken,dat is algemeen verbindend.
sommigen hebben zo,n belangrijke funkte,en is zo geheim,dat ze zelf niet weten wat ze doen.
er zijn er ook die geen vaste plek hebben,die lopen de hele dag heen en weer.
maar het toppunt,is denhaag bij de ingang van het ministerie,is een streep getrokken,om te voorkomen,dat de laat komers botsen met die te vroeg weggaan.
de cirkus leeuw die ontsnapt was,en onvindbaar was
vrat elke dag een ambtenaar in het ministerie,
4 dagen lang,de 5 de dag de koffie juffrouw.
dat had hij niet moeten doen

soledad | 21-05-12 | 23:06

) vergeten achter Quango's.

Jan Toeternuitje | 21-05-12 | 20:54

Kijk, in elk land heb je uitvreters. Die dragen niets bij, maar kosten alleen maar geld. Dat is een gegeven, daar moeten we mee leven en op zich is het wel op te vangen, mits de groep niet te groot is.
Dan heb je de groep die zich geroepen voelt om de uitvreters bij te staan. Soms uit oprechte bewogenheid (eigenlijk alleen een paar mensen van de SP) of anders omdat ze er zelf een dikke boterham mee verdienen (Groenlinks, PvdA, Quango's. Die maken het aantrekkelijker voor de uitvreters, zodat anderen gaan denken: "Ik word ook uitvreter. Lekker niks doen en toch geld". Er blijven dan minder werkenden over die voor meer uitvreters moeten zorgen. Als dat een tijdje zo doorgaat, dan zijn er teweinig werkenden over voor het aantal uitvreters en is er een probleem. En dat is precies wat er in Griekenland gebeurd is.
We moeten dus als een haas zorgen dat we allemaal uitvreter worden en dan een beroep op het EU-fonds doen of ingrijpen bij de komende verkiezingen. Dat laatste lukt alleen als de kritieke massa uitvreters nog niet is bereikt want anders krijgen we een SP/Groenlinks/PvdA-regering en wordt het toch de eerste optie.

Jan Toeternuitje | 21-05-12 | 20:52

@Bruin1
Ja en? Wil jij zeggen dat alle mensen in het bedrijfsleven allemaal keihard werken? Rot toch op.
Bij de gemeente werken luie donders (op kantoor, de schoffelaars, agenten etc.) maar in het bedrijfsleven werken ook genoeg luie donders.
Man, hoe vaak ik bouwvakkers wel niks zie doen en beetje lui zie hangen en peukie roken.

Dejive | 21-05-12 | 20:02

Koffie gratis? Mocht je verdoemme willen. Ambtenaren betalen gewoon maandelijks voor koffie, wordt op het salaris ingehouden. Dus niks gratis.

Dejive | 21-05-12 | 19:57

Kaas de Vies | 21-05-12 | 11:14 |
Verhullen dat hij de contractuele stille vennoot van de Kunduz-maffia is wordt steeds moelijker.

WirMachenMusik | 21-05-12 | 19:46

En !!! van niets doen droogt je verstand uit, dat merk je direct als je een gesprek met de ambtenaar aangaat.

mer266 | 21-05-12 | 18:44

Ik ben zeker voor een grondige analyse van politiek gemotiveerde ambtenaren,die dus in linkse gemeentes,als bv. A'dam, een baantje hebben gekregen door linkse vriendjes.Want daar ligt nl. het probleem : Links wil ALTIJD hun doelgroep van zielige underdogs pemperen.Er zijn er immers veel van in de vergaarbak van een grote stad en dat is HUN stemvee.Of zij het volk verheffen op deze manier,is nog maar zeer de vraag.In deze tijd van crisis zal dat niet lukken, zelfs niet als de underdogs qua aantal naar een meerderheid nijgen.Tenslotte maakt ook de SP deel uit van de status quo,hoe hun opportunistische kiezers-bevrediging ook uit pakt."IJzeren" economische wetten als "De kost gaat voor de baat uit" zullen de deconfiture van nu ten slotte alleen overleven. Rigide begroting-discipline,noch het "na ons de zondvloed", zal overleven.Vele eeuwen bewezen.

Dolphi | 21-05-12 | 17:44

en dat geldt niet alleen voor gemeenteambtenaren

wittemuis | 21-05-12 | 17:18

Koettoerk | 21-05-12 | 13:14

Het zijn geen ambtenaren. Voor de rest klopt het. Waarmee maar weer bewezen wordt dat privatisering geen oplossing is als het gaat om overheidsgeld efficient besteden. Komt ook voornamelijk omdat niemand er ene fuck om geeft. Als de ambtenaren het niet verspillen, stoppen politici het wel in een of ander lullig prestigeproject, dus waarom zouden ze het zichzelf moeilijk maken?

Lyrthion | 21-05-12 | 16:39

@kraaghaar | 21-05-12 | 14:50 |
Kijk dat is goed nieuws! Maar gaat dit van de gemeente Rotterdam uit of gaat men dit landelijk uitrollen?

potsenmakkert | 21-05-12 | 15:39

Hoewel ik zelden reageer voel ik nu toch wel de behoefte.

Allereerst wil ik ingaan op de eeuwige stigmatisering van de bijstandsgerechtigde. Nederland heeft een relatief lage werkloosheid, echter opvallend is dat deze mensen worden gezien als uitvreters. Toegegeven, we hebben een groep structurele werklozen (ca 200.000), echter het overige deel wil graag werken maar kan geen baan vinden. Deze mensen worden over een kam geschoren met de structureel werklozen.

Structureel werklozen willen niet werken en kiezen voor een minimaal bestaan. Een deel van deze mensen zal frauderen, echter deze minimale fraude staat niet in verhouding tot de gouden handdrukken etc(witte boorden criminaliteit). Overigens is dit een doelgroep die werkgevers ook echt niet willen hebben.

De overige werklozen willen graag een baan, maar kunnen in de huidige recessie geen baan vinden. De resultaten van re-integratietrajecten voor deze groep tonen aan dat het werkelijk erg moeilijk is een baan te vinden. Ik ken mensen met degelijke opleidingen en dito werkervaring die meerdere sollicitaties per week versturen maar steeds 0 op het rekest krijgen. Hoger opgeleiden die ook laaggeschoold werk willen verrichten, worden afgewezen op hun te hoge opleiding (u biedt geen continuiteit bij de invulling van deze functie).

M.a.w. hou dus eens op met alle werklozen over een kam te scheren. Maak onderscheid tussen willen participeren en niet willen.

Ten tweede de rol van de overheid. Op een budget (zie CBS begroting 2012) van 32 miljard gaat 4,3 miljard naar de uitkeringen (356.000 bijstandsgerechtigden) en 1,2 miljard naar re-integratie. De rest wordt opgeslorpt door alle overhead (lees overheid). Zo waar een hele industrie die zich tot taak heeft gesteld om de bezuinigingen te halen bij die 4,3 miljard. Per uitkering gaat er dus een 5-voud naar de overhead.

Het grootste deel van deze overhead gaat overigens naar beleidsmakers. Er worden fantastische beleidsplannen geschreven om de schuld van de werkloosheid af te wentelen op de bijstandsgerechtigde.

De afdelingen SZW (rijks en gemeente) hebben echter ook de W van werkgelegenheid in de naam staan. Op het gebied van het creeren en stimuleren van werkgelegenheid faalt men echter compleet. We mogen concluderen dat deze industrie slechts zichzelf aan het werk houdt. Ontwikkel nieuwe procedures met bijbehorende administratie en je baan is weer veilig gesteld. Gezien de reeds gememoreerde verhouding 1:5 is dit volledig doorgedraaid.

Als echte sociaal liberaal roep ik dan ook op de uitkeringen met rust te laten (eventueel naar een aanvaardbaar sociaal minimum brengen, immers kom maar eens rond van een uitkering) ten einde een verdere armoedeval aan de onderkant te voorkomen. Daarnaast wordt het tijd om te gaan werken aan het creeren van werkgelegenheid. Ontmoedig de aanname van buitenlanders, een Nl zou zo'n baan moeten kunnen opeisen. Een tweede stimulerende maatregel zou zijn om een kostwinner (eerste inkomen) voor te laten gaan op een tweeverdiener bij dezelfde geschiktheid, in het kader van onze ervaringen met positieve discriminatie volledig acceptabel.

Re-integratie wordt omgezet in scholingsbudget, waarbij een potentieel werkgever iemand mag scholen mits er minimaal een jaarcontract tegenover staat.

Als laatste wil ik nog opmerken dat we behoren bij de moderne beschaafde landen, we waren het derde land dat de Universele verklaring van de rechten van de mens tekende in 1948. Dit zou moeten inhouden dat we gezamenlijk de verantwoordelijkheid nemen om hier invulling aan te geven. Hier hoort bij het recht op een minimaal inkomen, huisvesting en scholing voor kinderen. Op alle punten zou je ons land aan kunnen klagen.

Watapatja | 21-05-12 | 14:56

@ potsenmakkert | 21-05-12 | 14:32
Dat gebeurt al. In Rotterdam moet er bijvoorbeeld een hele zwik (naar ik begreep 1/3 van alle Rotjeknorese ambtenaren)op zoek naar een nieuwe baan!

kraaghaar | 21-05-12 | 14:50

Joehoe, kabinet. Graties tip: hier vind je een bezuinigingspost die alle andere bezuinigingen overbodig maakt. Mijn advies: huur een saneringsteam in van enkele tientallen mensen die systematisch stad voor stad / regio voor regio saneren en weer goed op poten zetten. Met een deel van het bezuinigde geld breid je het saneringsteam uit tot enkele honderden mensen zodat je aan het eind van de rit de rijksoverheid + alle aanhangsels hiervan ook kunt saneren. Ok, we zijn dan misschien 10 jaar verder voordat dit gefixt is, maar daarna kunnen we verder met een gezonde overheid.

potsenmakkert | 21-05-12 | 14:32

 
Alle ambtenaren zijn uitkeringsontvangers en niet alleen de gemeente-steun-ontvangers. De helft minder en wij hebben een paar miljard terug, minder regels en minder frustratie.
 

 

Rebellis | 21-05-12 | 14:00

Mijn collega's bij het Rijk en Provincie doen ook geen moer hoor. Ik maak in ieder geval tussen de koffiepauzes reaguursels. Jammer dat mijn salaris(!)dit jaar niet zo stijgt als in de Heimat. Nu ff wat tekstjes maken en straks met de VVD wethouder in de dienstwagen naar een receptie. Weet bij Gode niet waarom, maar wel leuk.

Musset | 21-05-12 | 13:57

h.a.k. blok | 21-05-12 | 13:32

Aan PvdA graag ook CDA (vooral CDA want die is ermee begonnen), D66 toevoegen. VVD doen hun zaken wellicht ook zo af maar daar weet ik te weinig van. Ik steldat het netwerk van PvdA en CDA ertoe geleid heeft dat NL zo ver is afgegleden dat NL niet meer te redden valt.

ecologiste | 21-05-12 | 13:39

Wat wil je nou.
Uitkeringstrekkers in of uit de uitkering en aan een baan?
Elke ambtenaar is er een minder op de schaal ik ben werkeloos.
Gekki

ziende blind | 21-05-12 | 13:39

Dit is uiterst discriminerend voor gemeenteambtenaren.

De geconstateerde verschijnselen gelden voor alle overheidsorganisaties en die van de semi-overheid.

Onderpresteren is de norm, de goeden niet te na gesproken, maar die worden meestal weggepest

Islamofiel | 21-05-12 | 13:37

2 gemeente ambtenaren lopen door de stad, opeens
trapt een van hen moedwillig een slak dood, vraagt de ander waarom doe je dat?
antwoord; hij loopt mij al uren lang voor de voeten.

the wanderer | 21-05-12 | 13:35

Het was (en is) ambtenaren "verboten" om probleem oplossend te werken in de door nog veel foutere lokale amateur PvdA bestuurders gedomineerde gemeenten en de puur socialistische stadsdeelraden. Om electorale redenen- de enorme geldstromen die "zieligen" genereren en het in stand houden van hun lucratieve banen carrousel. Als een ambtenaar daaraan niet loyaal was, werd hij "kaltgestellt". Naar goed PvdA gebruik kweek je- onderhoud je- importeer je- je eigen electoraat met gemeenschapsgeld. Dat genereert duizenden banen voor PvdA handlangers die alle sleutelposities bezet houden. Socialisme genereert nu eenmaal geen geld, socialisme parasiteert op geld dat anderen opbrengen. Socialisten zijn behept met een kwaadaardig gen dat hen overtuigt van het recht dat zij menen te hebben op andermans geld. Zolang de dominantie van de PvdA in de hele (semi) publieke sector niet aan banden wordt gelegd, verandert er niets. De PvdA ontleent haar macht niet aan democratisch gekozen bestuurders en top functionarissen maar aan honderduizenden, vrijwel niet gecontroleerde, benoemde functionarissen en hun handlangers. Ambtenaren danken hun baan in veel gevallen aan hun PvdA lidmaatschap of minstens de openlijk betuigde sympathie voor die club. Onderschat ook niet de rol van de vakbonden, ambtenaren zijn veel vaker lid van een bond dan werknemers in het bedrijfsleven. Vakbonden hebben het frustreren van regeringsbeleid (op lokaal of sector niveau) al jaren hun core business gemaakt. Zij zetten voor het afdwingen van linkse politieke idealen van met name hun PvdA beschermheren en subsidie verstrekkers, om de haverklap hun "huurlingen" in de (semi) publieke sector in. Sinds jaar en dag zijn het de leden in het openbaar vervoer- het onderwijs- de zorg- de politie enz. (allemaal mensen met - min of meer- zekere banen en dito inkomen) aangevuld met wat beelbepalende al dan niet aan rolstoelen gekluisterde zieligen of tentenkamp bewoners, die zij voor hun karretje spannen. De beelden gezien en de commentaren gehoord van de deelnemers aan de laatste staking van onderwijzers? Je schrikt je toch het lazerus! Wanneer was er voor het laatst een staking onder bouwvakkers of havenarbeiders? Precies, ik kan mij dat ook niet meer herinneren. Die hebben de vakbondsmisleiders al lang door natuurlijk. Er zit onnoemelijk veel talent onder (meestal zeer goed opgeleide) -gemeente- ambtenaren, talent dat om politieke redenen nauwelijks wordt benut omdat probleemoplossing niet strookt met linkse ambities. Gemeenschapsgeld is de kurk waarop het socialisme drijft met alle negatieve gevolgen van dien, materieel maar ook in hoge mate immaterieel. Socialisme gedijt bij middelmaat en afhankelijkheid en niet in een samenleving die zichzelf redt. Sloop van ons ooit goede onderwijs was dus doel net zoals massa import van kanslozen. Zo zijn er veel voorbeelden van bewuste maatschappelijke ontwrichting te noemen. Heeft niks met sociaal te maken maar alles met socialisme.

h.a.k. blok | 21-05-12 | 13:32

Trash | 21-05-12 | 12:34
En nog een drogredenering. Zwak, zwak, zwak, maar geheel als een verrassing komt het niet.

harry pikkel | 21-05-12 | 13:31

Strangetown | 21-05-12 | 12:38 |
U legt het allemaal uit alsof het normaal is om de boel te belazeren. En verslijt mij voor naïef omdat ik mijn leven eerlijk probeer te leiden. Helaas is het zo dat er een hoop mensen zijn die de boel verneuken en dat is jammer. Maar u doet het voorkomen alsof het allemaal maar normaal is. Dat vind ik erg. En ik ben niet religieus, maar die moraal heb ik van huis uit meegekregen. En ik moet zeggen dat dat best lekker leeft, ondanks dat ik op mijn beurt genaaid wordt door bedrijven en overheden.

Doc Damage | 21-05-12 | 13:29

@JohnQuid: Correctie: "Gemeenteambtenaren zijn uitkeringstrekkers. Allemaal!"

Lemau | 21-05-12 | 13:22

@Lyrthian

UVW zijn toch ook ambtenaren? Dat is geen strak georganiseerd bedrijf dat met gekwalificeerd personeel en targets werkt.

Koettoerk | 21-05-12 | 13:14

Ze moeten zichzelf en de re-integratie-maffia toch ook aan het werk houden.
Het een heeft het ander nodig,zonder uitkeringsgerechtigden geen baan.
Zonder criminelen geen politie etc. etc

LostSandWich | 21-05-12 | 13:03

swassannuf | 21-05-12 | 12:47 Ah, de aluhoedjes zijn er ook.

Trash | 21-05-12 | 12:50

Doc Damage | 21-05-12 | 12:33 |
U bent om op te vreten zo liev en naïef...

Maar goed, het wordt schijnbaar iets te persoonlijk voor u en vertroebelt de kern van mijn betoog die het gros van de goegemeente betreft.

Strangetown | 21-05-12 | 12:38

Trash | 21-05-12 | 12:34

Probleem is 'functioneel'. Functioneel voor wie? Voor onze of voor hun democratie? Kun je ook zo doorvertalen naar de ambtenaren in Brussel.

ecologiste | 21-05-12 | 12:37

harry pikkel | 21-05-12 | 12:26 Als een functionele overheid per definitie 'Het Kwaad' is waar praten we dan nog over? Als ik tegenover een gelovige zit kan ik beter mijn tijd elders spenderen. Ciau.

Trash | 21-05-12 | 12:34

Strangetown | 21-05-12 | 12:28 |
Ik vind het ronduit beledigend dat u er al bij voorbaat van uit gaat dat ik zou frauderen. Ik wil niet weten hoe zo'n asociaal stuk vreten u bent voor uw omgeving.

Doc Damage | 21-05-12 | 12:33

azoturie | 21-05-12 | 12:27

Nl is allang geen samenleving meer en dat vind de ambtelijke top alleen maar prettig want dan kunnen ze nog meer hun gang gaan, in ministries, provincies, gemeenten. Geen Bürgerinitiatieve die hun op de vingers tikken. In D is het nog wel een samenleving en daarom doen ze het ook veel beter dan wij. NL is een groep ikken. D is een pleog die samenspeelt en daarom wint. En nu alle ambtenaren subiet terug zetten in loon. max. 2500 euries netto voor de allerhoogsten en het gros op 1500 netto voor 40 uur werk en anders ophoepelen. man/vrouw het is GVD een eer om je medemensch te mogen dienen!

ecologiste | 21-05-12 | 12:32

Ik ben eigenlijk best tevreden over mijn gemeente. Die paar keer dat ik ermee in aanraking ben gekomen, ben ik snel en netjes geholpen. Zo te lezen hebben veel reaguurders andere ervaringen
.
Als jullie binnenkort alle gemeenteambtenaren gaan slopen, laat die figuren in mijn gemeente dan nog even buiten schot.

koyt | 21-05-12 | 12:31

Prins Fontainebleau | 21-05-12 | 12:28 Hoogte van belastingen (inkomen) en efficiëntie hebben helaas geen 1:1 effect.

Trash | 21-05-12 | 12:30

Trash | 21-05-12 | 12:22 |
Mee eens. Ik moet ook veel zeken met IT bedrijven doen. bijna net zo erg als overheden. Al zijn deze boys wel bereikbaar op vrijdag, maar verder...

Doc Damage | 21-05-12 | 12:30

Gemeenten en hun ambtenaren worden, net als hun uitkeringstrekkers, niet geprikkeld tot beter presteren. Het gat in de begroting gaat als declaratie naar Den Haag.
Vooral steden met een PvdA bestuur hebben zo een eindeloze win-win situatie opgebouwd, voor zichzelf en de andere afhankelijken. Het is zelfs een groeimarkt.

Jan Passant mk2 | 21-05-12 | 12:30

azoturie | 21-05-12 | 12:27 Ik ben geen ambtenaar, ik weet gewoon hoe goed onze overheid is vergeleken met zo'n beetje elke andere overheid ter wereld. Maar blijf vooral op je hoge paard zitten.

Trash | 21-05-12 | 12:29

Strangetown | 21-05-12 | 12:22 |
Nee nooit... En noem me wat u wilt. Spreekt boekdelen over uzelf.

Doc Damage | 21-05-12 | 12:29

@Trash

Daarbij wil ik wel even de kanttekening maken dat wij in Nederland de op 2 na hoogste inkomstenbelasting ter wereld hebben en ook qua overige belastingen ons helemaal blauw betalen. Dan is het niet meer dan logisch dat ons overheidsapparaat beter functioneert dan in landen waar men veel minder belasting betaalt.

Prins Fontainebleau | 21-05-12 | 12:28

Trash | 21-05-12 | 12:23 |
Zodra er geld in het spel komt, is geen mens meer netjes PUNT

Strangetown | 21-05-12 | 12:28

Trash | 21-05-12 | 12:26
En door wie wordt dat veroorzaakt dan? Door de belastingbetalers zeker, die nog niet genoeg ophoesten.

harry pikkel | 21-05-12 | 12:27

Shifra | 21-05-12 | 12:21

Helemaal mee eensch, behalve wat betreft dat ontslaan.
Ambtenaren kun je wel ontslaan net als ieder ander. je moet alleen de medewerking hebben van de echte hoge ambtenaren die nog veel beter dan het beste maffianetwerk hun spelletjes spelen die nodig zijn om de gepriviligeerden (lees de grootgraaiers) in hun zetel te houden. Mind dat rechtbanken ook door ambtenaren worden gerund.

ecologiste | 21-05-12 | 12:27

Ambtenaren komen niet vaak uit het bedrijfsleven en het propagandacircus begint al bij de opleidingen. Dit is een letterlijke quote uit onze handleiding bestuurskunde: "De gemeente heeft met veel en vaak verschillende belangen rekening te houden, maar dient tevens efficiënter en marktgerichter te werken. Binnen deze constellatie is de aanwezigheid van daadkrachtige managers onontbeerlijk, in tegenstelling tot wat de publieke opinie ons voorhoudt." Bah. Een vereiste aan essays hier is dat het volstaat met vakjargon. Je krijgt gewoon punten aftrek als er geen jargon instaat. Niet gek dat als je dit jarenlang leest je er nog in gaat geloven ook.

Shifra | 21-05-12 | 12:27

Trash | 21-05-12 | 12:26 En zoals ik al zei, het kan en moet altijd beter. Toch doet onze overheid het helemaal zo gek nog niet. Lees de linkjes die ik eerder heb gepost maar eens. Ga ik weer werken.

Trash | 21-05-12 | 12:27

Trash | 21-05-12 | 12:11
-
Als u ambtenaar bent- en daar heeft het alle schijn van- dan is uw reactie tekenend (-en: stuitend)
-
Ambtenaren DIENEN - in stilte en dankbaarheid.
-
Ambenaren zijn blij en prijzen zichzelf gelukkig omdat zij de burger MOGEN dienen.
-
Ambtenaren spreken met twee woorden en zeggen 'dank u wel'en alstublieft' - omdat zij weten,dat er iemand aan hun loket staat waaraan zij mede hun naar verhouding van hun arbeidsprestatie riante salaris te danken hebben.
-
Het is de allerhoogste tijd dat wij de taken van ons staatsapparaat gaan herzien; vrijwel alle overheden in dit land hebben zichzelf taken toebedacht waarvoor zij nooit door de burger zijn ingehuurd.
-
Verder is het meer dan de hoogste tijd dat ambtenaren gewoon ontslagen kunnen worden,zoals iedere werknemer in dit land ontslagen kan worden. Het is te dól voor woorden dat er in dit land arbeidsrecht bestaat voor twee categoriëen arbeiders: die van de staat en de rest.

azoturie | 21-05-12 | 12:27

Trash | 21-05-12 | 12:19 |
Drogredenering. Een kwaad wordt niet minder kwaad omdat er ergens anders nog een groter kwaad is.

harry pikkel | 21-05-12 | 12:26

harry pikkel | 21-05-12 | 12:25 Landen kunnen ook op de fles. Let maar op de komende maanden.

Trash | 21-05-12 | 12:26

Trash | 21-05-12 | 12:19 |
Maar als een bedrijf faalt, gaat het op de fles. Klein verschil met die fantastisch functionerende overheid van jou. En die falende IT-bedrijven haal je zelf in huis, dus daar ben je zelf verantwoordelijk voor.

harry pikkel | 21-05-12 | 12:25

azoturie | 21-05-12 | 12:12

Helemaal waar, maar driekwart van de reaguurders hier snapt er geen barscht van. Die denken nog altijd dat ambtenaren domme jojo's zijn. Klopt natuurlijk wel voor een deel maar ze zijn het bewust en zijn zo geselecteerd dat ze op afstand bediend kunnen worden door de echte hoge ambtenaren die nog veel beter dan het beste maffianetwerk hun spelletjes spelen die nodig zijn om de gepriviligeerden (lees de grootgraaiers) in hun zetel te houden.

ecologiste | 21-05-12 | 12:24

Strangetown | 21-05-12 | 12:22 Sommigen zouden dat gewoon netjes vinden.

Trash | 21-05-12 | 12:23

Doc Damage | 21-05-12 | 12:21 Ieder bedrijf heeft tegenwoordig IT en geloof me, ze maken er (bijna) allemaal een potje van. Herinner je je nog het gedoe met Y2K? Tonnen aan onzin voor niks die hier de deur uit vlogen.

Trash | 21-05-12 | 12:22

Doc Damage | 21-05-12 | 12:08 |
Nooit iets teveel afgetrokken van je belastingaangifte of een 'voordeeltje' wie je baas geritseld of gekocht wat van een vrachtwagen is afgevallen?

Zo nee, dan moet je wel zwaar mentaal achtergesteld en streng religieus geïndoctrineerd zijn om 'geplukt' te worden.

Strangetown | 21-05-12 | 12:22

@azoturie | 21-05-12 | 12:12
Als politicus kun je niet veel doen aan die lui. Ambtenaren hebben belachelijke bescherming van hun functie en kunnen een politicus met gemak afzetten. Politici zitten ook in een tang. Als een ambtenaar een fout maakt en zijn minister/wethouder dit de kop kost, mag de ambtenaar blijven zitten. Je kunt een ambtenaar maar moeilijk ontslaan, voor ieder ontslag zul je naar de rechter moeten. Het is echt een drama om die ambtenaren aan te pakken door alle bescherming die ze om zich heen hebben gedraaid in de wet.

Shifra | 21-05-12 | 12:21

Trash | 21-05-12 | 12:19 |
Haha oh ja... IT bedrijven zijn een beetje de overheid binnen de private sector haha...

Doc Damage | 21-05-12 | 12:21

Is dat wat nieuws dan?

commiehunter | 21-05-12 | 12:20

harry pikkel | 21-05-12 | 12:12 Ondanks? Denk je nu echt dat een falende overheid zoals die in Italië of België van ons deltamoeras een van de meest efficiënte en succesvolle landen ter wereld had kunnen maken? Er kan en moet altijd heel erg veel worden verbeterd maar denken dat onze overheid kut is slaat helemaal nergens op.
-
En geloof me, als ik alle onzin ga opnoemen die ik de afgelopen twintig jaar in de IT van het bedrijfsleven voorbij heb zien komen dan ben ik morgen nog bezig. En laten we het al helemaal niet gaan hebben over de grammaticale vermogens van de gemiddelde werknemer en, godbetert, zelfs manager.

Trash | 21-05-12 | 12:19

harry pikkel | 21-05-12 | 12:12 |
Amen. Ik kom op veel plaatsen een ook bij overheden maar wat ik daar soms zie is niet te beschrijven.

Doc Damage | 21-05-12 | 12:15

Trash | 21-05-12 | 11:47
Een van de meest welvarende landen (nog wel) ondanks de overheid, vriend. En het gaat snel achteruit mede dankzij de overheid.

Ik heb beide kanten van de medaille gezien, in de praktijk voor heel wat overheidsorganisaties gewerkt en het is beschamend wat je dan meemaakt. Gelukkig ben ik daar nu vanaf. Want ik kom ten minste niet meer elke dag met een rotgevoel thuis omdat ik me afvroeg wat in vredesnaam het nut is geweest van het werk wat ik die dag heb uitgevoerd.

De kosten waren nog dubbel ook, omdat het uitbesteed werk was. Kennelijk waren er in die organisaties, of ze nou uit 10 of 200 man bestonden, geen mensen te vinden die een tekst leesbaar konden maken. Toch verdienden ze ondanks hun incompetentie een stuk meer dan ik, terwijl het bureau waar ik voor werkte ook nog een flink graantje meepakte. Het is een schaduwwereld van vrolijke fransen die geen flauw benul hebben hoe de echte wereld eruit ziet en ook niet beseffen dat ze door die echte wereld in stand worden gehouden (natuurlijk zijn er uitzonderingen, voordat we dat weer krijgen)

Ik kan je wel honderd voorbeelden geven, ook uit semi-overheidorganisaties. Eentje dan: een paar jaar geleden kwam uit onderzoek naar voren dat de gemiddelde ambtenaar niet goed kon schrijven (en dat is nog een understatement, het deed bijna fysiek pijn om die teksten onder ogen te krijgen). Dus moesten er schrijfwijzers komen. Dan zou je zeggen, dat regel je landelijk. Maar nee hoor, dat ging per gemeente, die allemaal een extern bureau inhuurden. Mooie melkkoe was dat, alles lag al klaar. Weinig uurtjes extra arbeid en wel het volle pond vragen. Omdat er blijkbaar geen hond bij die gemeentes op het idee kwam dat je dat blijkbaar ook in samenwerking kon regelen.

Een groot deel van de ambtenarij is het moderne equivalent van een gat graven die door een ander wordt dichtgegooid. Als de mensen wisten wat zich allemaal binnen die overheidsmuren afspeelde, waren ze nog een stuk populistischer geweest.

harry pikkel | 21-05-12 | 12:12

Er is niet één enkele politicus of bestuurder die het durft op te nemen tegen de kaste die met de w e r k e l i j k e macht in dit land bestukt is: de ambtenaren (en hun bonden).
-

De politici dit land zijn grotendeels afkomstig uit de ambtelijke-en bestuursmachines (sterker nog: een groot deel is in de kamer gedetacheerd door ministeries en ZBO's) en zij weten maar één ding al te goed: amtenaren moet je de hemel in prijzen, dan blijf je het langste zitten.

azoturie | 21-05-12 | 12:12

Dagdromer | 21-05-12 | 12:02 Dat komt omdat iedere droplul net voor zijn vakantie dat ding wil komen ophalen en daardoor half Nederland anders tegelijk binnen komt zetten. En dan mekkeren dat de wachtrij te lang is.

Trash | 21-05-12 | 12:11

Trash | 21-05-12 | 12:07 |
Oh... Nah die vond ik al kudt... Amerikanen zijn homo's! Allemaal!

Doc Damage | 21-05-12 | 12:09

Art Vandelay Ultor | 21-05-12 | 12:03 Dan kan je dat elke ochtend wel tegen iedereen die hier wat neerplempt zeggen. Of doe je dat ook? Moet jij dan niet aan de slag?

Trash | 21-05-12 | 12:08

Een kennis van mij heeft een paar maanden als uitzendkracht op een gemeentehuis gewerkt. Er was een mevrouw die de hele dag door een laatje opentrok en weer dicht deed, een tijdje uit het raam keek en weer ging zitten etc. etc. etc. Werd ze van huis uit gebeld dan zei zij dat het druk-druk-druk was op haar werk!!!!!!!!!!.

bruin1 | 21-05-12 | 12:08

Strangetown | 21-05-12 | 12:06 |
Onzin! Het is nog nooit bij me opgekomen om te frauderen. Ik heb altijd geleerd hard te werken voor me centen. Flikker zelf eens op en ga een baan zoeken!

Doc Damage | 21-05-12 | 12:08

Doc Damage | 21-05-12 | 12:06 Daar mag je de Amerikanen voor bedanken.

Trash | 21-05-12 | 12:07

En welke mongool heeft bedacht dat baby's een paspoort moeten?! (of moet ik daarvoor op anderen schelden?)

Doc Damage | 21-05-12 | 12:06

Aan alle brave 'hardwerkende' Hendrikjes, als het om geld gaat staan we allemaal vooraan met frauderen, maakt niet uit langs welke weg of wijze of je bent zwaar mentaal achtergesteld.

Dus ga eens dood met je gejank..

Strangetown | 21-05-12 | 12:06

@Dagdromer | 21-05-12 | 12:02 | + 1 -
Terwijl ze gewoon konden zien in het EPD dat je morgen een afspraak hebt bij de huisarts.
Ik snap dat ook nooit.

Kaas de Vies | 21-05-12 | 12:05

Ambtenarij op z'n Grieks dus...

Birdshit | 21-05-12 | 12:05

Roffel | 21-05-12 | 11:56 Iets meer dan 20% stemde in 2009 PVDA. Rond de 15% stemt VVD en het CDA haalde in 2009 ook zoiets. Bijna 10% CU. D66 en GL zaten volgens mij ook rond de 10% en 3% stemde PVV. Maar blijf vooral gillen.

Trash | 21-05-12 | 12:04

efficiency & ambtenaren of menschen überhaupt..
..
ja hoor.. natuurlijk

*pontificaal alu-hoedje doet opzetten*

jant0nius | 21-05-12 | 12:04

@Trash | 21-05-12 | 11:55
Ga eens aan het werk, jij.

Art Vandelay Ultor | 21-05-12 | 12:03

Ik werd zojuist nog gebeld door het gemeentehuis. Ik moet nu een afspraak inplannen om mijn paspoort op te komen halen welke gewoon klaarligt. Ziekelijk gewoon.

Dagdromer | 21-05-12 | 12:02

Het wetsvoorstel is ook gewoon vreemd. Stel iemand heeft een bijstandsuitkering en fraudeert voor 20.000 euro. Hij zal de 20.000 euro moeten terugbetalen en een boete van 20.000 euro. Of meneer met de bijstandsuitkering even 40.000 euro wil ophoesten. Dit kan hij natuurlijk nooit betalen en als hij al kan betalen dan wordt dit gedaan met jawel, een uitkering. Bestuurlijke boetes betalen met staatsgeld. En dat terwijl meneer dan geen enkele vorm van strafrechtelijke vervolging kent, niet te boek staat als fraudeur en dus bij de volgende gemeente opnieuw kan beginnen. Altijd leuk hoe in krantenartikelen en op pagina's van de rijksoverheid trots wordt vermeld: er is voor tig miljoen euro boetes opgelegd. Maar er staat nooit bij hoeveel ervan betaald is.

Shifra | 21-05-12 | 11:58

Vroeger sprak men nog van ambacht. Ik weet niet hoe ze het voor elkaar hebben gekregen er ambtenaar van te maken. Ambtenaar = helemaal niks.
Ambachtelijk bezig zijn daar kun je trotst op zijn, maar ambtenaar? Ambtenaar is niets. de Engelsen spreken van civil servant. Kijk dat is waar je trots op ZOU kunnen zijn. Iemand die de burger een dienst bewijst. Maar een ambtenaar ja dat is toch zo iemand die altijd gehoorzaam is aan zijn baasje, de marionet van de hofhoudingmanagers? dat is toch zo iemand die je zonder morren kan oppakken en uitleveren aan het ambtelijke tribunaal? „Jemand mußte Josef K. verleumdet haben, denn ohne dass er etwas Böses getan hätte, wurde er eines Morgens verhaftet.“

ecologiste | 21-05-12 | 11:58

En waarop stemt dat tuig ? Juist op de PVDA, die heeft er voor gezorgd dat ze deze baantjes kregen en die zorgt ervoor dat ze deze baantjes houden.

Roffel | 21-05-12 | 11:56

Kaas de Vies | 21-05-12 | 11:53 |
Nou dat wou ik gvd maar zeggen. En als ik ze nou eens een keertje zag leunen. Maar ik zie ze altijd leunen en lol maken... Het valt op als ik er één aan het werk zie. Diegenen die je wel ziet werken zijn vaak particuliere hoveniers. Maja die hebben ook niet de luxe om taxpoet te misbruiken.

Doc Damage | 21-05-12 | 11:56

Eerlijk gezegd lig ik hier in een deuk. Geenstijl loopt zijn gehele achterban te trollen. Ik denk serieus dat niemand even de moeite heeft genomen om het jaarverslag ff op te zoeken en na te lezen. Trolololol.

Trash | 21-05-12 | 11:55

codedelight | 21-05-12 | 11:50 | + 0 -

Weet je nog, al die tweelingen die er in Turkije opeens waren met kinderbijslag. Die bestonden gewoon niet maar er werd toch niet gecontroleerd dus gaf je hier bij de sociale dienst gewoon een extra kind op...

eerstneukendanpraten | 21-05-12 | 11:55

Horagha | 21-05-12 | 11:53 |
Wat is dat nou voor kudt reden om het minimale presteren, of gebrek aan prestaties, goed te praten?

Doc Damage | 21-05-12 | 11:54

@Doc Damage | 21-05-12 | 11:52 | + 0 -
Beetje "in real life" reaguren. Grote schande is het.

Kaas de Vies | 21-05-12 | 11:53

Go Trash! +100
Als men denkt dat Nederlandse ambtenaren lui, inefficent en kwaadaardig zijn dan moet er eens gekeken worden naar andere landen.
Neemt niet weg dat er altijd ruimte is voor innovatie!

Horagha | 21-05-12 | 11:53

Schoffelaars zijn ook ambtenaren. En ik zie ze nooit, maar dan ook nooit werken als ik er langs rij... Echt nooit! Altijd peukie doen en elkaar flauwe grappen vertellen.

Doc Damage | 21-05-12 | 11:52

Sterker nog, de schatting van een miljard is nog redelijk voorzichtig te noemen. Landelijk wordt er vanuit gegaan dat er bij 10-25% van de bijstandsuitkeringen sprake is van fraude. Dat zijn genuanceerde schattingen die maar door weinig worden tegengesproken. Er is door het Landelijk Contact Sociaal Rechercheurs uitgegaan van 10-15% fraudegevallen. Als je zou uitgaan van een percentage van 20% dan ligt het bedrag al ver boven de miljard, laat staat als de eerste schatting te voorzichtig blijkt te zijn en nog meer bijstandstrekkers frauderen.

Shifra | 21-05-12 | 11:50

kijk dan ook even naar de uitkeringen die betaald worden aan mensen in het buitenland!! (ook kinderbijslag etc.)

codedelight | 21-05-12 | 11:50

Megalomaantje | 21-05-12 | 11:48 Geen woord van waar. Maar ja, feiten zijn saai en moeilijk te volgen voor de gemiddelde reaguurder. Veel lekkerder om hard te gillen.

Trash | 21-05-12 | 11:50

... En behandelen de burger als drek. Ambtenaren hoeven niet te presteren, ze hoeven mogen verlies draaien en met gemeenschapsgeld strooien, ze mogen als incompetente proletariërs zich om de haverklap ziek melden, ze mogen als spoken voor altijd wegblijven met behoud van salaris... Ambtenaren zijn het as van het kwaad en ondermijnen de economie door zich te gedragen als heer en meester....

Megalomaantje | 21-05-12 | 11:48

James Lastig | 21-05-12 | 11:43 Zie mijn voorgaande commentaar en boek aub zsm een enkeltje Somalië. Die staan inderdaad ergens helemaal onderaan. Je hemel op aarde!

Trash | 21-05-12 | 11:48

Ach ja dit land hoeft geen cent te bezuinigen als de flut ambtenaren eens goed worden aangepakt.
Godver ik erger me al jaren aan dat luie tuig.
Weet je wat het is met die gasten ze weten dat ze werk hebben en houden en nooit worden ontslagen.
En die bijstandontvangers het is toch algemeen bekend dat er volop misbruik wordt gemaakt,ik ken gasten die hebben bezittingen waar menig werkende alleen maar van kan dromen,controle? ha nooit gehad.Bovendien zouden er veel banen bij komen als al die frauderende gasten eens goed gecontroleerd zouden worden en dus geen kans meer hebben om bij te klussen.
Het is toch te gek voor woorden ze belazeren de zaak en houden ook banen bezet,maar ja zal de politiek een worst zijn,en de ambtenaren zijn te lui,want die hebben en houden toch wel hun luizebaan

janmetdepet | 21-05-12 | 11:48

harry pikkel | 21-05-12 | 11:38 Een van de meest welvarende en efficiënte landen ter wereld en deze plurk trekt een vergelijking met de slechtste voetbalteams. Ga lekker in Somalië wonen, da's nou echt een staat zonder overheidsbemoeienis en vervelende regeltjes.

gozahtje | 21-05-12 | 11:35 Ik geef een met bronnen onderbouwde reactie op het domme stuk wat geenstijl neerplempt. Dat jij er iets anders van probeert te maken is niet mijn probleem.

Trash | 21-05-12 | 11:47

Ik moet wel eens zaken doen met gemeentes. Nou op vrijdag hoef je niet te bellen, dan zijn ze volgens mij allemaal vrij en vrouwen hoef je ook niet te bellen, die zijn er ook nooit. Ik vraag me wel eens af waarom ik nog werk? Tuig is het, met de beste secundaire voorwaarden, de beste salarissen en de laagste werkdruk. Prestaties niet verplicht bij de overheid.

Doc Damage | 21-05-12 | 11:45

@Zure Sigaar | 21-05-12 | 11:43 | + 0 -
Waarom bouw je niet gewoon je eigen browser, jij luie ambternaar.

Kaas de Vies | 21-05-12 | 11:44

En mijn.digid.nl/ heeft ook een dagje vrij.
Stelletje fuck-ups.

Dömper | 21-05-12 | 11:43

Libertarische Partij kiezen mensen, anders niet zeuren. Alle andere partijen zijn voor een grote en inefficiënte staat

Tointje | 21-05-12 | 11:43

@Trash ... dus er zijn zes landen waar de overheid nog meer geld van de werkende burger steelt.

Je zou trots mogen zijn als je zevende van onderen stond.

James Lastig | 21-05-12 | 11:43

Oeps, verkeerde topic. My bad!

Zure Sigaar | 21-05-12 | 11:43

Opera FTW! Ongelooflijk dat er nog zoveel IE gebruikers zijn in dit land. Al sind Bill het nodig vond om zijn rukbrowser te integreren in Windows heb ik er voor gekozen om een andere browser te gebruiken.
Eerst was dat Netscape maar vanaf versie 5 ben ik een gelukkige en tevreden gebruiker van Opera. Schakel Opera Turbo in en je kunt gewoon de PirateBay bezoeken, zonder proxies of ander geneuzel.
Download 'm eens en geef het een weekje de kans.

Zure Sigaar | 21-05-12 | 11:42

Het verschil is dat ambtenaren meer verdienen

piotr2010 | 21-05-12 | 11:42

dlseth_ | 21-05-12 | 11:29 | + 2 -

Was ook wel wat idd...

eerstneukendanpraten | 21-05-12 | 11:42

Koettoerk | 21-05-12 | 11:32

Uitkeringen uitbesteden? Heb je wel eens gehoord van de ramp die het UWV heet?

Lyrthion | 21-05-12 | 11:40

Trash | 21-05-12 | 11:25
Dat is alsof je een toernooi houdt tussen de slechtste voetbalteams ter wereld. Toch knap dan, die zevende plek.

harry pikkel | 21-05-12 | 11:38

Trash | 21-05-12 | 11:29 |
En je Oh Oh Cherso opmerking zegt meer over jou dan over mij, niet gewoon de discussie aangaan, maar dit soort onzin uitkramen, sterkt je statement niet bepaald!

gozahtje | 21-05-12 | 11:36

als zzp-er doe ik wel eens een beroep op een bijstandsman, meestal heeft-ie geen tijd voor mij, omdat hij aan zijn Oldtimer moet klussen.

zwemverbrander | 21-05-12 | 11:36

@Prins Fontainebleau | 21-05-12 | 11:33 | + -1 -
Nee wij zijn allemaal succesvolle ondernemers die vanuit hun vliegtuig in bad zitten te reaguren.

Kaas de Vies | 21-05-12 | 11:35

Trash | 21-05-12 | 11:29 |
Omdat we 7e staan is geld verspillen toch niet ineens oke en toegestaan? Denk toch eens na man. Al stonden we eerste, dan nog moet het aangepakt worden!

gozahtje | 21-05-12 | 11:35

Maar iedereen is toch dol op uitkeringstrekkers? De zoveelste Oh Cherso spin-off (wie stert sterretje) en de new kids zijn niet meer van het beeld te slaan. (Met allemaal evenleuke wasda spin-offs, die neanderthaler heeft zelfs Lauren Verster naar een of anders onzinbaanprogramma gedrukt!

Einde van de Domheid | 21-05-12 | 11:35

maar goed ook dat ze geen fuck uitvoeren. het leed is helemaal niet te overzien wanneer ze wel wat doen.

gooi en smijtwerker | 21-05-12 | 11:35

Polletje Piekhaar | 21-05-12 | 11:23 |
Naast die twee linkse partijen is er ook een partij tegen de EUSSR waar liberalen zich thuis kunnen voelen: de Libertarische Partij.

DutchLibertarian | 21-05-12 | 11:34

Trouwens, kijkend naar het aantal reaguursels en het tijdstip van plaatsing (werktijd), barst het hier op GS ook van de gemeenteambtenaren. :-)

Aan het werk, luilakken!

Prins Fontainebleau | 21-05-12 | 11:33

Weg met de ambtenaar.
Weg met de uitkeringen.
Ga es tomaten plukken luie lutsers...

da wizard | 21-05-12 | 11:33

bijstand is altijd interessant voor de volhouders.
Na 3 of 4 jaar kom je meestal in aanmerking voor voor Langdurigheidstoeslag...... is een jaarlijkse toeslag die u kunt ontvangen als u langdurig een laag inkomen heeft en geen zicht heeft op inkomensverbetering.....

zwemverbrander | 21-05-12 | 11:32

Oh ja en daarom wil D66 graag dat u 40 uur gaat werken. Poen = op. Poen is verkwanseld door moreel gecorrumpeerd overheidssysteem = burger moet betalen en zich niet meer bezig houden met leven in vrijheid.

Kopzware Lul | 21-05-12 | 11:32

Idd. Er zijn gebieden waar privatisering een totale flop is. Maar dit is een van de onderdelen die nou juist wel uitbesteed zouden moeten worden. Uitkeringsfraude en reintegratie. Zet er bedrijven op die bevoegd en bekwaam zijn tot controle, uitkeringsstop en reintegratie, introduceer targets om zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen, en je krijgt 40 procent meer aan het werk van onze bijstandstrekkerts.

Gemeente gepeupel is idd echt verschrikkelijk lui en laks volk in dit land. Ik ken er genoeg die geen bijstand verdienen en aan het werk geschopt zouden moeten worden for their own sake, maar ze worden al jaren met rust gelaten door hun gemeentebegeleidertje, die hun zo dom is dat ie elke keer in het zieligheidsverhaal trapt. Ontzettende puinhoop bij menig gemeente, met onbekwaam dom volk dat slechts salaris int.

Overigens zou je wel een reeel salarisplafond moeten afspreken met die controle-bedrijven, anders groeit het daar ook weer zo uit de klauwen dat je de bespaarde miljarden naar die bedrijven sluist, en ben je nog niks opgeschoten.

Koettoerk | 21-05-12 | 11:32

@eerstneukendanpraten | 21-05-12 | 11:27
Of anders censuskiesrecht.

nl.wikipedia.org/wiki/Censuskiesrecht

Volgens het oude principe "Ik betaal, dus ik bepaal.".

dlseth_ | 21-05-12 | 11:29

gozahtje | 21-05-12 | 11:26 Oh oh cherso is ook aanwezig? Zoek eerst eens uit hoeveel landen er in de wereld zijn en denk dan nog eens een keer na over het behalen van de 7e plek.

Trash | 21-05-12 | 11:29

Kaas de Vies | 21-05-12 | 11:25 |
Handarbeid?
Geen bedlegerigengymnastiek?

jant0nius | 21-05-12 | 11:29

Dostranamus | 21-05-12 | 11:26

16 miljoen voor dit jaar in de mijne. Maar wel voor een half miljoen nieuwe wegwijsbordjes op de snelweg. Want citymarketing (lees: de namen van de dorpen weggehaald zodat niemand zonder tomtom meer weet welke afslag ze nou in godsnaam moeten hebben).

Lyrthion | 21-05-12 | 11:28

@joemiejas | 21-05-12 | 11:27 | + 0 -
Hoe weet jij dat, zit je in de bijstand?

Kaas de Vies | 21-05-12 | 11:27

Godsammekraken | 21-05-12 | 11:20 | + 2 -

Of dat de stem van de belastingbetaler twee of drie keer telt en die van een onrendabel één keer zou ook al wat zijn. Maar ja, dat iesch dieschcriminatie van de allochtonen. Kunnen zij het helpen dat ze als ongeletterde hier na toe zijn gehaald door de familie
en daarom geen kans op werk hebben? Zielig toch...

eerstneukendanpraten | 21-05-12 | 11:27

gz | 21-05-12 | 11:23 |
True as hell i'm afraid.

jant0nius | 21-05-12 | 11:27

Bezig zijn met bijstandsmensen zou je moeten beperken tot een periode van maximaal 1 jaar. Anders word je aangestoken door de besmettelijke lamlendigheid overal om je heen en ga je dat langzamerhand heel gewoon vinden allemaal. Gewoon omdat je vergeten bent hoe de rest van de wereld eruit ziet.
Sterker nog: dit geldt eigenlijk voor alle ambtenaristische bezigheden.

vetkleppert | 21-05-12 | 11:27

Mijn buurman is ook gemeente-ambtenaar.
Hij is elke dag om half 1 thuis.
Dan doet hij aan thuis werken.... in de tuin.

joemiejas | 21-05-12 | 11:27

Trash | 21-05-12 | 11:25 |
7e? Owww wat zeuren we nou, we kunnen altijd nog harder verneukt worden... *facepalm*

gozahtje | 21-05-12 | 11:26

Och, binnenkort komen ook de gemeentes met "bezuinigingen".
(lees lastenverzwaringen)

Dostranamus | 21-05-12 | 11:26

@Kaas de Vies | 21-05-12 | 11:23 | + 0 -
Het belang dat........ zucht ik moet vaker Nederlands gaan schrijven en spreken.
Heeft iemand een Hollandse vriendin voor mij, liefst lerares Nederlands en handarbeid.

Kaas de Vies | 21-05-12 | 11:25

En wat is precies het nieuws? Iedere blinde kan toch zien dat gemeentebelastingen ieder jaar omhoog gaan? En welke diensten krijgen we daarvoor terug? Of kan iemand aangeven dat de kosten omhoog gaan omdat we als burger meer service geleverd krijgen te opzichte van bijvoorbeeld 30 jaar geleden?

God Zelf | 21-05-12 | 11:25

Kaas de Vies | 21-05-12 | 11:23

Het is niet logisch, en het belang wat erachter zit is mij bekend ;-). Kan ik natuurlijk wel iets over zeggen, maar vermoedelijk kan je al wel raden dat er een dealtje met iemand is gesloten.

Lyrthion | 21-05-12 | 11:25

Gemeente ambtenaren + Uitkeringstrekkers + Zieligheidsindustrie= SP/PVDA achterban. Dus laten we ons geen illusies maken, Nederland gaat financieel kapodt.

funkyd | 21-05-12 | 11:25

Polletje Piekhaar | 21-05-12 | 11:23 | + 0 -

Ik krijg mijn huis nu niet meer verkocht voor een fatsoenlijke prijs...

eerstneukendanpraten | 21-05-12 | 11:25

@eerstneukendanpraten | 21-05-12 | 11:23 | + 0 -
Dat is warm hoor zo'n isoleercel.

Kaas de Vies | 21-05-12 | 11:24

@Parel van het Zuiden | 21-05-12 | 11:18 |
Zowaar een goed "nieuw" idee.
+980.069.955.428

jant0nius | 21-05-12 | 11:24

Maar als het aan D66 gaan ze wel weer terug naar 40 uur nietsdoen per week. Dát zal ze leren!

Prins Fontainebleau | 21-05-12 | 11:24

Ambtenaren, waar dan ook, zijn een woekerend kwaad. Al duizenden jaren.

waarzeggertje | 21-05-12 | 11:24

Kaas de Vies | 21-05-12 | 11:13 | + 8 -

Zo, dan hebben ze je weer uit de icoleercel losgelaten?

eerstneukendanpraten | 21-05-12 | 11:23

@Lyrthion | 21-05-12 | 11:22 | + 0 -
Als het niet logisch is, zit er een belang achter die jij niet kan zien.

Kaas de Vies | 21-05-12 | 11:23

Sterker nog als je een deeltijd baan vindt op eigen initiatief vanuit een bijstandssituatie wordt dat zelfs afgekraakt en tegengewerkt door de sociale dienst en re-integratie bureaus. Dan kunnen zichzelf namelijk niet op de borst kloppen.

gz | 21-05-12 | 11:23

Alleen de SP en PVV zijn nog tegen de EUSSR. Dus gaat die er komen en worden wij straks geregeerd door de (niet gekozen) Mandarijnen in Brussel. Advies aan de jonkies van Nl, Maak dat je weg komt. Helaas is Pollie niet jong genoeg meer om elders opnieuw te beginnen, maar gelukkig zijn kinderen en kleinkinderen al vertrokken.

Polletje Piekhaar | 21-05-12 | 11:23

Goh vertel me iets wat ik nog niet wist. Waarom denk je dat je soms 5 man door een straat ziet lopen om de parkeerbonnetjes te parkeren? Niet omdat je dit niet in je eentje kan, maar om de werkeloosheidscijfers te verbloemen!

Teveel bestuurslagen, teveel potjes die opmoeten om ze zo weer aangevuld te krijgen, te lage werkdruk en teveel regels...

gozahtje | 21-05-12 | 11:23

Dat moet wel, als ik hier zo in de gemeente kijk. Net een nieuwe "ringweg" (met rotondes vlabij een Appie Heijn DC), die net aan geschikt is voor het huidige volume aan verkeer op de meubelboulevard op zaterdagmiddag, willen ze er nu een Ikea gaan bouwen. Achter 2 terreinen die al vol staan op zaterdag en waar je ook al niet kunt rijden wegens veel vrouwen achter het stuur. Eén van de vele dramatische voorbeelden.
 
Als je zoiets bedenkt en goedkeurt dan heb je geen hersens en kan je dus ook niet functioneren.

Lyrthion | 21-05-12 | 11:22

@Parel van het Zuiden | 21-05-12 | 11:18
Top, ik ga alvast een grote stempel met 'DENIED!' als tekst bestellen, samen met drie kuub rode inkt.

dlseth_ | 21-05-12 | 11:22

Kaas de Vies | 21-05-12 | 11:14 | + 2 -

Hij mist wel een chromosoompje maar is net even te slim om bij de club van Jos Tiebent te mogen behoren...

eerstneukendanpraten | 21-05-12 | 11:22

En dan ook nog te realiseren dat gemiddeld in NL een gemeentebegroting met 30% wordt overschreden. begroting 100 miljoen - gemeenteraad zegt oke - werkelijke uitgaven 130 miljoen aan het eind van het jaar - gemeenteraad zegt oke want te laat = burger weer genaaid en verkwanselaars blijven zitten.

Kopzware Lul | 21-05-12 | 11:21

@Ing. eslapen | 21-05-12 | 11:16 | + 1 -
Ik weet niets van auto's, ik zou het niet weten.

Kaas de Vies | 21-05-12 | 11:20

@Parel van het Zuiden
Wie betaalt die bepaalt! Censuskiesrecht zo gek nog niet.

Godsammekraken | 21-05-12 | 11:20

Achja, ze houden elkaar allemaal de hand boven het hoofd. Zolang er bij gemeentes niets gedaan wordt aan al die foute ambtenaren blijven de miljoenen door de kraan stromen. (onze miljoenen) Die miljoenen kun je beter gebruiken om het begrotingstekort op te lossen. Maar nee hoor, het geld gaat naar allemaal onzin projecten waar de gewone burger niets van merkt, ja behalve dat hij minder geld uit te geven heeft.

Sint Bertus | 21-05-12 | 11:19

Wat hebben jullie toch allemaal tegen ambtenaren? Die mensen doen toch niets?!

DutchLibertarian | 21-05-12 | 11:19

Oplossing..
Elke bijstandscasus moet worden voorgelegd aan vijf "at random" geselecteerde belastingbetalers met de vraag of deze persoon terecht bijstand ontvangt, een baan mag weigeren. Dit kun je vormgeven als "jury duty" waarbij de belastingbetaler verplicht moet komen opdagen.
.
Geen bureaucratie, geen lakse ambtenaren, geen perverse regeltjes...

Parel van het Zuiden | 21-05-12 | 11:18

Natuurlijk gaan die PvdAmbtenaren bijstandstrekkers niet achter hun vodden zitten. Je gaat natuurlijk niet je stemvee tegen je in het harnas jagen. Een lichte vermaning, een begripvol schouderklopje en een verkiezingsfolder met een glimlachende Diederik Samsom, dat krijgen die mensen mee bij hun evaluatiegesprek.

Art Vandelay Ultor | 21-05-12 | 11:17

DSK schijnt de opperclusterfucker te zijn, maar hij was ook een opperambtenaar.

Kaas de Vies | 21-05-12 | 11:16

@Kaas de Vies | 21-05-12 | 11:13
U heeft ook TBS ?

Ing. eslapen | 21-05-12 | 11:16

@polt | 21-05-12 | 11:14 | + 0 -
Ik vul ze altijd in het arabisch in, ik krijg nu 9000 euro per maand toeslag.
Geen idee waarvoor, want ze sturen de brieven in het arabisch terug.

Kaas de Vies | 21-05-12 | 11:15

ach daar op zo'n gemeentehuis doen ze geen vlieg kwaad.
je zal maar een commercieel bedrijf moeten runnen met dat type mensen..

two ball cane | 21-05-12 | 11:15

Banana-Hollandia | 21-05-12 | 11:12
Bijna goed ... het is 140 miljard.

James Lastig | 21-05-12 | 11:15

Niks nieuws ... betaalt u maar gewoon mee(r).

James Lastig | 21-05-12 | 11:14

Vandaar dat de gemeente nooit reageert op mijn netjes ingevulde formulieren.

polt | 21-05-12 | 11:14

't Is een soort dagopvang. Waar sommige fantasieën gerealiseerd worden om burgers te treiteren.

De Regeering | 21-05-12 | 11:13

Tja, nieuws kan ik het niet noemen want dit weet iedereen al 100 jaar, maar het blijft toch iedere keer weer schokkend om te lezen

Den Meester | 21-05-12 | 11:13

Hoezo, ik werk best hard en in de tussentijd vermaak ik jullie met mijn dwaze reaguursels. Vanmiddag hebben we spelletjesdag en morgen ijsvrij.

Kaas de Vies | 21-05-12 | 11:13

En daarnaast verspillen we ook nog eens 14 miljard aan Quango's.

Banana-Hollandia | 21-05-12 | 11:12

"Jee, wat een hoop vliegen hier!" zei ik tegen de ambtenaar op het gemeentehuis.

"Ja, 63." zei hij.

vraagstaart | 21-05-12 | 11:10

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland