Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

DEBAT! Sjeik al-Haathaat vs Tofik & Kustaw

londensehaatimam.jpgSjeik Haatham al-Haathaat is binnen een week het symbool geworden van de vrijheid van meningsuiting in dit land. Wij ♥♥♥ de ironie. Gisteravond ontkende hij zijn uitspraken over joden in Nieuwsuur, omdat het westen en oosten twee verschillende talen spreken. Niet de originele taal, dus niet zijn woorden. Pertinente lulkoek, natuurlijk, maar de shariamoslims hebben nu eenmaal het monopolie op de enige juiste interpretatie van woorden. Goed, straks gaat de baardbrit in De Balie in gesprek met Kustaw Bessems en Tofik Dibi. Team G-shock versus Team Allah Akbar. De man die weigert in de studio te zitten met Mariëlle Tweebeeke vanwege geil wijf zat vanmiddag trouwens al bij De Halve Maan van de NTR te debatteren. Ook daar moest de ongesluierde presentatrice verdwijnen voor hij aan tafel kwam zitten, wat ook gebeurde [beeld:]. Vrijheid van meningsuiting = dansen naar de pijpen van de sjeik. Het woord debat betekent namelijk niet dat al-Haathaat tot nieuwe inzichten komt. In geval van religieuze nutcases zijn open debatten meestal éénrichtingsverkeer. Deze geleerde heeft weinig van doen met wetenschap. Of, zoals Leids emeritus professor Shadid terecht opmerkt: "Al-Haddad spreekrecht weigeren is democratie onwaardig en dat aankomende academici les van hem willen volgen is wetenschap onwaardig." Vanavond in De Balie wordt geen debat, het wordt vragen afvuren op een religieuze monologenmuur. Alle vrouwen zonder niqaab zijn uit voorzorg al het bezemhok in gestenigd. Iedereen let verder vanwege de media-aandacht fundamenteel op de woordjes, zodat er weinig echt spannends gebeurt. Tenzij een kudde rechtsextremistische staatsdebielen zoals haatopa Pennings besluit actief het debat te verstoren. Wat kneiterstom zou zijn, maar er zijn er die het echt niet snappen. Popo is present, in ieder geval. Blijft de napraatvraag waarom er bij bepaalde islamitische studentenverenigingen, zoals nu de zwijgende ISA van de lafhartige VU, zo'n kritiekloze adoratie is voor sektarische haatpredikers die hun "leren een afwijzende vreemde te worden in een niet-islamitische cultuur", zoals Nausicaa Marbe vandaag schrijft in haar column. Afijn, een kapsalon, blikje groene Fernandes en zonnebloempitten bij de hand voor de nomnomnom, om 21.15 gaan we live bij ALJAZEERA020 (mirror)!

Reaguursels

Inloggen

‘Honour’ crime: Three women killed ‘for loose morals’

Talking to The Express Tribune at the police station, Ismaeel said he did not believe he had committed a crime. “My wife and her sister (his brother’s wife) had loose morals. They deserved death. I can’t let my wife talk to other men,” he said. He said he had caught Samina (his wife) talking to a man over cell phone[...]

tribune.com.pk/story/332034/honour-cri...

Ben Adam | 19-02-12 | 08:40

www.emirates247.com/news/world/mum-kil...

A Palestinian mother waited for her 16-year-old daughter to go to bed, tied a rope around her neck and strangled her to death. The woman murdered her own daughter after neighbours lied to her that the girl had an affair with their son.

Ben Adam | 19-02-12 | 08:31

Over de 'rechten' van de vrouw under Sharia

KABUL, Feb. 15 (Xinhua) -- "I have knocked any door to get rid of violence but all of my complaints have fallen to deaf ears. Instead, the prosecutor accused me of lying and warned me of dire consequence," a woman named Sadat revealed her ordeal in a weak voice while receiving treatment in Herat hospital.

"I got married to a man in Sawa village of Anjil district five months ago. My husband and my father-in-law had beaten me without any reason several times. The repeated mistreatment had forced me to complain, but all in vain as the prosecutor in Herat city overlooked my petition and warned me to either withdraw the complaint or face imprisonment," the badly injured bride told Xinhua from her bed in hospital.

news.xinhuanet.com/english/world/2012-...

Ben Adam | 19-02-12 | 08:29

De Sjeik bleef maar herhalen dat vrouwen in de Sharia- wetgeving 3 extra rechten toebedeeld gekregen hebben.

3 x méér recht ter dood veroordeeld te worden?

“Het is een tragedie, een gruwel, een misdaad tegen de menselijkheid. De details van de moorden zijn even barbaars als beschamend: vrouwen die onthoofd zijn, verbrand, gestenigd, neergestoken, geëlektrocuteerd, gewurgd en levend begraven voor de ‘eer’ van hun families. De Verenigde Naties claimen dat er jaarlijks wereldwijd 5.000 doden vallen, maar veel vrouwenbewegingen in het Midden-Oosten en Zuidwest-Azië vermoeden dat het aantal slachtoffers zeker vier keer zo hoog is. De meesten zijn jong, tieners vaak. Ze worden afgeslacht volgens een traditie die honderden jaren teruggaat, en inmiddels de halve wereld omvat.”

Lees verder:

archief.artikel7.nu/?p=34819

Ben Adam | 19-02-12 | 08:12

Ben Adam | 18-02-12 | 14:52 |
".... maar daarom niet minder behartigenswaardige aanwijzingen dat met het christendom de hele westerse beschaving weleens zou kunnen instorten, precies zoals de torens in Manhattan. In de ruïnes van onze universiteiten zal Hugo de Groot dan vast nog een onwelriekende reputatie als islamofoob en racist genieten."
----------------------
Alhoewel ik van het christendom nog slechts in me draag waarvan je je niet kunt ontdoen na een socialisatie in een christelijke omgeving (afgezien van enkele kunstgrepen overigens zonder diepgaand resultaat, moet ik nu op rijpe leeftijd gekomen constateren) spreekt die passage in de column van Barnard me wel aan.

WirMachenMusik | 19-02-12 | 02:10

het geloof in de wetenschap heeft de westerse wereld ongelooflijke welvaart gebracht door middel van technologie. zo n baardaard beweert dat je dat moet opgeven voor een geloof in een godheid die collectieve straffen uitdeelt, die nadenken verbiedt en denkt dat de aarde plat is. dit is een regressie in de ontwikkeling van homo sapiens. simpel als dat. leven in weelde of leven in ellende.

minimá-armezusvan.. | 18-02-12 | 23:21

Balzack | 18-02-12 | 20:20 |
Goed verhaal, Balzack.
Eén kanttekening. Ik denk dat die al-Haddad niet zo extremistisch is als jij stelt, maar desondanks gevaarlijk. Sterker nog, ik denk dat de afstand tussen dit heerschap en een figuur als Tariq Ramadan véél kleiner is dan wij zouden wensen.
Als één 'universele waarheid' direct wordt afgeleid uit een openbaring, en als die waarheid bóven alle wereldse moraal geplaatst wordt, als de universele rechten van de mens daaraan ondergeschikt worden gemaakt, dan weet je het wel.

Schoorsteenveger | 18-02-12 | 23:19

@WildPlassert

Dat is een raadsel, een wereldwonder. En toeval bestaat niet, dus als de munten of stelen werpt.
Probeer het zelf maar. We raken off topic WildPlassert.

Afsluiten doet, goedenacht (out).

strikdewepstroper01 | 18-02-12 | 23:00

Oke, kan je ook verklaren waarom het zou werken? Je moet de werking toch snappen wil je iets uitvinden lijkt mij. Edison knutselde ook niet per ongeluk de grammafoonspelert in elkaar. Dus die oude chinezen moeten ontdekt hebben hoe je de toekomst kon voorspellen. Daar moeten we meer over weten, dunkt me. We zouden wel gek zijn als we het bij een boek lieten.

WildPlassert | 18-02-12 | 22:50

De i tjing kan een situatie niet veranderen, het geeft een tendens aan, een richting hoe zich iets gaat ontwikkelen. De toekomst heb je natuurlijk zelf voor een deel in de hand, maar de i tjing licht een tipje van de sluier op als het ware......

strikdewepstroper01 | 18-02-12 | 22:49

@WildPlassert

Het precieze ontstaan van de i tjing is in de nevelen
van het verleden gehuld. De methode die ik gebruik zijn munten, er zijn ook mensen die duizendbladstelen gebruiken. Stel een vraag die betrekking heeft op je eigen leven. Ik doe dat rond middernacht, dan is het stil en kan ik mij concentreren. Wees oprecht in je vraag. Bemoei je niet met het leven van een ander, ook als je een ander probeert te benadelen stuurt de i tjing je het bos in. Ben je eerlijk, is je vraagstelling duidelijk dan zal het orakel je antwoorden als een wijze oude chinese vriend. Werp de muntjes op. En teken dan de lijnen op papier (Koop even een boekje met de exacte uitleg)zes lijnen in totaal vormen een hexagram (6 lijnen) bestaande uit 2 keer 3 lijnen (trigram). Elke drie lijnen zijn een symbool. Simpel voorbeeld, donder boven de berg zal betekenen dat je moet oppassen (Vogels vliegen niet hoger waar onweer is. Zo zijn er 64 hexagrammen die elke situatie, gebeurtenis in het leven uitdrukken.
Hoe werkt vuur in op water of omgekeerd, wat doet de
wind etc. etc. Deze symbolen/krachten moet je leren begrijpen als je de i tjing wilt lezen.
De beste vergelijking die iemand ooit heeft gemaakt is de i tjing te vergelijken met een electrisch circuit. Stel jij een vraag, in dit geval met munten. Dan gaat er electriciteit door het circuit met de 64 hexagrammen.
I tjing is heel exact, als je vraag oprecht is.....

Ik verzamel i tjing boeken, een aanrader en simpel boekje is 'I tjing in alle eenvoud' van George Hulskramer.

I tjing is een goede raadgever, het scherpt je intuïtie, geeft inzicht, je zult leren de eeuwenoude chinese symboliek te vertalen naar het dagelijks leven.

strikdewepstroper01 | 18-02-12 | 22:42

Ik lees net bij wiki dat i-tjing een orakel boek is. Toch wel handig als je de toekomst kan voorspellen. Dus, wanneer komt de volgende tsunami? En hoe werkt het, hoe wisten die oude chinezen dit boek te schrijven?

WildPlassert | 18-02-12 | 22:01

@WildPlassert

Als je grapt over de i tjing is dat typisch Hollands. Het kost ook veel tijd, inspanning, studie om de symboliek te begrijpen. Dat is voor elk mens anders, ik heb bijvoorbeeld niets met tarot. Maar geloof me, "i tjin is never wrong" Dat is soms bizar, ik spreek uit ervaring.

strikdewepstroper01 | 18-02-12 | 20:58

@ strikdewepstroper01 19:36 ik moet opeens denken aan Jacobse en van Es: U lijkt op mijn moeder, die had ook zo'n schemerlamp.

WildPlassert | 18-02-12 | 20:21

Hoe pak je een extremist aan?

In ieder geval niet op de manier zoals de retoriek van de ingevlogen Sharia-Imam Al Haddad het hoofd werd geboden in de Balie in Amsterdam door Kustaw Bessems en Tofik Dibi. Vooral de laatste was geen stuiver waard. Om het debat te kunnen laten plaatsvinden waren er enige religieus getinte wensen van Al Haddad ingewilligd, zoals het hebben van halalwater en het ontbreken van vrouwen aan tafel. Uiteraard gaan we in dergelijke onzinnigheid mee omdat we altijd een lichtelijke angst hebben voor eventuele gevolgen. Het blijven extremisten tenslotte.

Lastige vragen bleven uit. Een Ebru Umar die gefrustereerd om gelijke rechten voor de vrouw gilde leukte de boel wat op, de Salafist jij-bakte er lekker op los en Tofik Dibi kan zich voor de rest van zijn leven gaan schamen voor Tofik Dibi, mislukt verdediger van de vrije westerse beschaving. Alleen Kustaw Bessems durfde in keurig Engels soms iets houtsnijdends te zeggen.

Aan tafel zat een onversneden extremist. Zoveel was op voorhand duidelijk. Waarom had men het niet over de baarlijke nonsens, ooit verkondigd door een epileptische pedofiel, waar deze extremist zijn overtuiging aan ontleent. Over onze beschaving die oneindig superieur is aan iedere vorm van overtuiging die een samenleving gebaseerd op religieuze slavernij voorstaat. En over hoe ver extremisten als Al Haddad willen gaan om die staat van religieuze slavernij, Sharia-staat, te bereiken?

Islam, een geloof van vrede.

Waarom zijn wij als westerse samenleving superieur aan religieuze slavernij, de Sharia-staat van Al-Haddad en zijn mede-extremisten?

Moslim-extremisten geloven dat elk woord van de Koran als letterlijke waarheid te interpreteren valt. Twijfelen aan de waarheid van de Koran, of de salafistische interpretatie daarvan, is onmogelijk. De Koran leent zich prima voor een onverdraagzame interpretatie. Voor diegenen die van hun geloof vallen ligt een steniging op Islamitische leest geschoeid in het verschiet. Door mannen, dat wel.

Ooit is er uit het Mohammedaanse rijk een bloeiende beschaving ontsproten. Een beschaving met ruimte voor wetenschap, filosofie en kunst. Deze beschaving ging ten onder aan interne conflicten. Geen glimp van die beschaving zullen we zien terugkomen wanneer salafistische dogma's de dienst uit gaan maken in onze samenleving.

Hedendaagse Islamitische samenlevingen zijn in de regel gehoorlijk gesloten ten opzichte van de Westerse samenleving. De Westerse beschaving is vooruit gekomen door zekerheden ter discussie te stellen en open te staan voor afwijkende meningen, iets wat ondoenlijk is voor iemand met een door Sharia-dogma’s verduisterde blik. En daar schuurt het behoorlijk. Het maakt helder waarom de Westerse samenleving alleen al vanwege het grondrecht op het hebben van een eigen overtuiging of mening te verkiezen valt boven een seculiere Sharia-staat en religieuze slavernij.

Waar de Westerse samenleving een reikende hand uitsteekt naar de andersdenkende, zal de Jihad van de Moslim-extremist gericht zijn op assimilatie en onderwerping aan de Sharia. Wat dat betekent voor de Westerse samenleving behoeft geen uitleg. Je kunt je dan ook afvragen of je vanuit beschavingsoogpunt, extremisten tegemoet moet treden die nooit hun hand zullen uitsteken naar jou, de andersdenkende. Handreikingen doen naïef noemen is wellicht zacht uitgedrukt.

Duidelijk is dat een keuze voor een samenleving, gebaseerd op westerse beschavingsidealen, ondanks haar mankementen te verkiezen valt boven de Islam variant.

De belangrijkste vraag die in het Balie-debat niet gesteld werd is de volgende:
Hoever zouden Al-Haddad en zijn moslim-broeders willen gaan om de Islamisering van de Westerse samenleving te bereiken? Dat deze vraag niet gesteld is, is erg jammer. Dit had namelijk een prachtig inkijkje gegeven in de Salafistische geest van deze man en wat hij voorstaat. Maar het is een inkijkje wat ik u ook wel kan schetsen.

Het doel heiligt de middelen. Dit gezegde is de interpretatie van het woord ‘Jihad’ voor iedere Moslim-extremist. Al-Haddad gelooft in een volkomen onderwerping van ongelovigen aan de Islam en Allah door strijd, waarin alles is geoorloofd. En in het ombrengen van diegenen die daar anders over denken, dus ook hun gematigde Moslimbroeders, zoals keer op keer in Irak en Pakistan blijkt.

Een man als Al-Haddad staat een theoratie voor. De SGP trouwens ook. Wilt u een mooi voorbeeld van een theocratie? Neem Noord-Korea, pas nog in het nieuws omdat hun god was overleden. Ook het communisme onder Stalin kende een enorme persoonscultus inclusief wonderen en aanbidding.

Uw leven zal voortdurend getoetst worden aan de Sharia. Als u niet gestraft wordt door de helpers van Allah voor uw gedragingen dan wordt u wel gestraft voor uw gedachten. Daar waar de helpers van Allah te kort schieten houdt Allah zelf ook nog een oogje in het zeil.

En oh gij vrouwen, gehuld in allesverhullende stof, zult gij onderdanig zijn aan uw mannen en in het zweet des aanschijns zijn kinderen baren en uw huishoudelijk werk doen.

De westerse samenleving zal honderden jaren teruggezet worden in de tijd.
In de Sharia-staat zal geen ruimte zijn voor homosexualiteit, onbedekte lichaamsdelen, wetenschap, kunst, filosofie, werkende of studerende vrouwen, een glas whiskey met vrienden en varkenshaas. In de Sharia-staat is Tofik Dibi vogelvrij.

Denk niet, omdat extremisten de meerderheid niet hebben, dat het los zal lopen met de serieuze dreiging van religieus extremisme. Er zijn vele gelovigen die zichzelf nooit extremistisch of othodox zullen noemen maar desondanks symphatiëen hebben voor extremisten. Eieren voor hun geld zullen kiezen als de bom barst.

Extremisme is de staart die de hond kwispelt.

Zij die bereid zijn offers te brengen voor hun idealen zullen overwinnen. Extremisten geven hun leven voor het verspreiden van de hunne. Welke offers zijn wij bereid te brengen voor verdediging van de onze?

Balzack | 18-02-12 | 20:20

Binaire code eerste computer zijn gebasseerd op Chinese I tjing.

In addition to being considered the world’s first book, the I Ching is also considered to be the world’s first computer. German philosopher and mathematician G. W. Leibnitz (1646-1716), the founder of symbolic logic and coinventer of calculus, was fascinated with the I Ching’s binary mathematical structure. The I Ching may have inspired Leibnitz to develop the binary number system of zeros and ones (that all modern computers are based on.
The mathematical structure of the I Ching seems to have an uncanny universality that emerges in culture and nature. The chess board has sixty-four light and dark squares. Far more significant, human DNA is composed of 64 codons and the ancient Chinese ideogram signifying I Ching looks like a DNA double helix.)

www.zaporacle.com/about-i-ching/

strikdewepstroper01 | 18-02-12 | 19:36

KayCee | 18-02-12 | 00:05

(Wiskunde en Astronomie zijn niet in China uitgevonden. En China liep op het gebied van wetenschap nooit vooruit vergeleken met het Midden-Oosten.)

Wel eerst je huiswerk goed doen voor je hier iets schrijft.

Het oudste boek van de mensheid komt uit China. Deze wetenschap is exact en heeft raakvlakken met kosmologie, taoïsme e.d. "I tjing is never wrong."

nl.wikipedia.org/wiki/Boek_der_Verande...

strikdewepstroper01 | 18-02-12 | 19:22

Stormageddon 15:32 Hans Jansen vind ik een hele slechte debater. Met de pen is hij sterker, maar dan nog is het niet mijn kleur, Jansen is katholiek, en dan kan je wachten op de inquisitie-jij-bak.

WildPlassert | 18-02-12 | 18:18

ik was nooit opgestaan van die tafel..... al was die engnek op zijn kop gaan staan, al had het me mijn baan gekost .... nooit zal ik buigen voor deze lui... als je dat doet kan je net zogoed een boerka aantrekken en je vrijheid weggooien.

alex.66 | 18-02-12 | 16:06

Vraag die baard eens hoe lang de wereld bestaat bijvoorbeeld... lullen kan die maar hij zegt niets...
Geert kan dat ook, zet ze 'ns in dezelfde kamer, camera d'r bij, John? Let je op?

Riina | 18-02-12 | 15:59

@r@zor - InFiDeLz! - | 18-02-12 | 14:21
Herman Philipse had het gekund. Hans Jansen ook. Tofik en Kustaw zijn gewoon lichtgewichten als het gaat over inhoudelijke kennis van zaken, logica, het herkennen van drogredenen, retoriek en de mentale flexibiliteit om snel van repliek te zijn. (Ongeveer in die volgorde)

Stormageddon | 18-02-12 | 15:32

Ben Adam | 18-02-12 | 14:52 |
"Matthias Küntzel zou in maart 2007 een lezing geven aan de universiteit van Leeds; na klachten van islamitische studenten werd die lezing afgelast."
Die Barnard zegt het mooi:
"Omdat we ons eigen karakter verachten, zijn we karakterloos geworden. We verslijten die toestand voor ruimdenkendheid, maar in werkelijkheid zijn we even laf als Herr Biedermann uit het beroemde toneelstuk, die de brandstichters de lucifers aanreikt om zijn eigen huis in de fik te steken. We verwelkomen handenwringend gasten met 1400 jaar ervaring als pyromaan in de salon, waar onze gekoesterde burgerlijke meubelen en onze liberale boekenkast staan."

Schoorsteenveger | 18-02-12 | 15:05

Aktivist | 18-02-12 | 11:40
"All animals are equal, but some animals are more equal than other animals".

de honden blaffen... | 18-02-12 | 14:48

Dit hypocriete varken kiest schaamteloos het Westen (ic Engeland)als residentie in de wetenschap dat hij in zijn stamland(en) nog niet een fractie van de vrijheid en rechtsbescherming geniet als waarvan hier sprake om vervolgens non stop haat te prediken en diezelfde samenleving te verketteren etc.

justinianus | 18-02-12 | 14:34

r@zor - InFiDeLz! - | 18-02-12 | 14:21 |
Juistem. Als je een debat organiseert, dan moet het op het scherpst van de snede gevoerd worden, door lieden die de achilleshiel kunnen raken, geen slappe Dibi's die enkel maar nieuwsgierig durven zijn.

Schoorsteenveger | 18-02-12 | 14:23

Ik heb het debat (als dat zo mag heten) niet gezien en hoef het ook niet te zien. Dit soort haatbaarden zijn allemaal hetzelfde laken een pak.

Wat ik wel jammer vind, de comments destillerend, is dat er geen groot spreker van de westerse vrijheden was uitgenodigd om deze man te pareren. Debatteren op het scherpst van de snede. Een soort Christopher Hitchens, of Richard Dawkins, maar dan Nederlander. Die zijn er wel. Als ze niet gevonden kunnen worden, ik ken er wel een paar.

Dat was pas televisie geweest.
Gedurfd. Revolutionair. Visionair. Vooruit.

Helaas.

Dit programma, dat ik niet zal kijken, wetende dat ik teleurgesteld zal zijn, klinkt als een uitgedroogde vlek op de muur. Een natte krant. Een verloren sjekkie in de goot. Nederland op zijn smalst.
Terwijl dit land zo groot kan zijn.

Gemiste kans.

r@zor - InFiDeLz! - | 18-02-12 | 14:21

Aktivist | 18-02-12 | 11:40 |
Laten we het voorlopig bij reli-fascisten houden, gewoon omdat de maatschappelijke relevantie een stuk groter is. We zouden het helemaal niet moeten hebben over vrijheid van meningsuiting en over de vraag of die man formeel het recht moet hebben om zijn zegje te zeggen, nee we moeten die vrijheid van meningsuiting als een gegeven beschouwen, een vanzelfsprekendheid, een verworvenheid en er vervolgens maximaal gebruiuk van maken.
Ik hoor die Dibi na het 'debat' op de radio zeggen dat hij nog steeds nieuwsgierig is naar wat de man met Europa van plan is. Daar zakt mijn seculiere broek van af moet ik zeggen. Meneer Dibi komt als een vlieg op de poep op dit inderhaast georganiseerde debat af en is na afloop amper in staat om de grote lijnen, de dikke rode voor iedereen zichtbare kaders, te zien of veinst dat hij die niet ziet.
Dan is er nog een hoop werk aan de winkel zou ik zeggen.
De wereld waarin die al-Haddad leeft is een volstrekt andere dan de wereld van waaruit wij hem aanspreken. Hij verwerpt bijvoorbeeld de universele rechten van de mens, letterlijk, en stelt de Sharia daarvoor in de plaats. De rechten van het individu zijn in zijn wereld nul, de rechten van de groep zijn absoluut, het individu 'kiest' wat hem of haar geboden wordt te kiezen, en kiest het individu anders, dan heeft de groep het recht om met dat individu naar willekeur af te rekenen.
Wat we gisteren zagen was een manifestatie van de 'clash of cultures', een dialoog die geen dialoog is, een debat dat geen debat is, een gesprek dat geen gesprek is. De man claimt enkel, beroept zich op westerse rechten om diezelfde westerse rechten om zeep te helpen. Dat hebben we méér zien geneuren in de wereld.
Dibi zegt nog steeds niet te snappen wat die man, samen met zijn 'brothers and sisters' met de wereld voorheeft. Dan is Dibi dom of onbetrouwbaar.
www.youtube.com/watch?v=m9jLtMfMb2A
2:30 - 2:50
"Islam is not 'a' religion as many people understand it, Islam is a way of life. So there is a political perspective in Islam, there is a social perspective, Islam deals with all of these things."

Schoorsteenveger | 18-02-12 | 14:09

@houtpoot
Ik ben Ommezwaai en oordeel waarover ik wil.
Laat die obsessieve gedachten over Greet eens wat los.
Indien gewenst, kan ik u daarvoor een behandeling aanbieden.
Te denken valt aan een RET therapie. Werkt doorgaans uitstekend, ook voor Limburgers.

Ommezwaai | 18-02-12 | 13:06

@WildPlassert | 18-02-12 | 11:12 |
De koran is mensenwerk, en dat is al bewezen (google op Gerd Puin).
.______________
.
Puins research steunt de conclusie van John Wansbrough en zijn leerlingen, dat de Koran zoals wij die kennen niet uit de tijd van Mohammed stamt.

In 1999 wordt Gerd Puin (zie artikel in de Atlantic Monthly bij de referenties), als volgt geciteerd:

"Mijn idee is dat de Koran een soort cocktail van teksten is, dat zelfs ten tijde van Mohammed niet volledig werd begrepen. Veel van de teksten kunnen zelfs zo’n honderd jaar ouder zijn dan de islam zelf. Zelfs binnen de islamitische traditie is een grote hoeveelheid tegenstrijdige informatie, waaronder een belangrijk christelijk substraat; men kan als men wil er een volledige tegenhanger van de geschiedenis van de islam uit afleiden. De Koran pretendeert ‘mubeen,’ helder te zijn, maar op de keeper beschouwd moet je concluderen dat van elke vijfde zin zich geen betekenis laat vaststellen. Veel moslims zullen het tegenspreken, natuurlijk, maar het feit blijft dat een vijfde van de Koranteksten gewoon onbegrijpelijk is. Dat is de traditionele angst wat vertalingen aangaat. Als de Koran niet te begrijpen valt, zelfs niet in het Arabisch, dan kan het in geen enkele taal vertaald worden. Dat is wat moslims beangstigt. Bij herhaling stelt de Koran dat hij helder is, maar dat is niet zo - en dat is een opvallende en ernstige contradictie. Er moet iets anders aan de hand zijn."

Rest In Privacy | 18-02-12 | 12:42

@Ommezwaai | 18-02-12 | 11:52
En wie bent u die denkt daar over te kunnen oordelen? Ik hit, maar ik run niet (behalve als ik geen zin heb op domme reacties te reageren, dan vertik ik dat).

Hölzenbein | 18-02-12 | 12:32

@Hölzenbein
Raar persoon bent u toch..
Eigenlijk hetzelfde als Geert, met de hit en run tactiek.
Een hele hoge lantaarnpaal met een verrekte lage lichtopbrengst.

Ommezwaai | 18-02-12 | 11:52

De grote fout van deze figuur is dat hij de belangrijke rol van de vrouw in het gezin plaatst in een digitomie, je bent of een goed moslim en volgt de strikte regels van segregatie of je bent een slechte moeder/vrouw.
Dat is bullshit. Er zijn veel vrouwen, zoniet de meesten, die zowel een goede vrouw zijn, geen vuilniszak dragen, kinderen uitstekend op (kunnen) voeden en toch gelijkwaardig zijn aan de man. Die imam doet alsof de wereld bestaat uit de simpele keuze tussen goed en slecht, ofwel ongeloof of islam. Dat is een veelgebruikte truc (voor de simpele gelovige), maar een drogredenering.
Bovendien, hij zegt dat we de islam niet kunnen negeren in Nederland, nou, waarom niet precies? Ik negeer het in mijn dagelijkse leven altijd, omdat de islam inhoudelijk te onbenullig is om je handelen door te laten leiden. Sharia, Allah en Mohammed zijn lachtertjes.

ZSU-23-4 | 18-02-12 | 11:48

Nu deze reli-fascist z'n zegje heeft mogen doen, neem ik aan dat we in deze reeks ook nog mogen genieten van Anders Breivik en Constant Custers in De Balie....

Aktivist | 18-02-12 | 11:40

Uiteindelijk moet ik toch de conclusie trekken dat islam anno 2012 vooral een bron van barbaarse achterlijkheid is. Op grond van de getuigenis van een man, die het weer van een engeltje heeft, stellen dat op overspel steniging staat. Daarnaast op afvalligheid steniging, terwijl de leden bij hun geboorte lid worden gemaakt van de club.

De koran is mensenwerk, en dat is al bewezen (google op Gerd Puin). Nog deze maand presenteert Tom Holland zijn nieuwe boek over de oorsprong van de verhalen in de koran. Er is geen Mohammed geweest, en engeltjes hebben nooit bestaan. Wanneer een moslim tot dit inzicht komt moet hij/zij dus beschermd worden tegen de druk van dit soort idiote sharia-experts (geen wetenschap, want islam is het tegenovergestelde van wetenschap).

Triest dat er studenten zijn die achter dit soort achterlijkheid, en willen weten hoe die inhumane regels in elkaar steken.

WildPlassert | 18-02-12 | 11:12

@Lenco | 18-02-12 | 10:18
Dat zou inderdaad prachtig geweest zijn, maar hij is te laf voor zulke confrontaties. Hij twittert liever onzin.

Hölzenbein | 18-02-12 | 11:09

@boeglul | 18-02-12 | 00:12
Hij praat steeds dezelfde stront, nu weer in het Engels. Heb deze 'speech' want dit is geen interview al diverse malen gehoord. Volgens mij heeft ie een sleutel op zijn rug waar ze hem eerst opdraaien voor een uitzending. Wat een verschrikkelijke buikspreekpop is het toch.

Hölzenbein | 18-02-12 | 11:04

Weten we het nog?...
www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/)/compo...

Nederland was te klein toen Balkenende een onschuldige, zogenaamd vrouwonvriendelijke opmerking maakte tegen diezelfde Mariëlle Tweebeke!
Waar zijn die fatsoen schreeuwers nu?

deraderendraaien | 18-02-12 | 10:59

Waarom heeft Greet niet meegedaan ?
Jaren lang loop Greet te schoppen tegen dit soort haatbaarden en nu de gelegenheid zich voordoet ......
Was toch een prachtig PR moment geweest toch ?
O ja, ik snap um, Greet heeft het nu te druk met de Oost-Europeanen.
Zijn nieuwe stok om te slaan want het Islam-bashen begon uitermate vervelend te worden.

Lenco | 18-02-12 | 10:18

@Ella | 18-02-12 | 08:25
"Dus vrouwen die overspel plegen worden gestenigd tot de dood erop volgt, afvalligen krijgen de doodstraf."

Je hebt niet geluisterd, dat willen ze nml zelf!

BarneyBoner | 18-02-12 | 10:16

Die Aad v/d Heuvel is net zo'n waardeloze hufter als die haatbaard. Hij had direct op moeten stappen toen baardmans alleen mee wilde doen als die vrouw weg ging. Maar ja, Heuvelmans is zelf ook gehersenspoeld van kindsaf aan dus hij zal er wel geen probleem mee hebben.

Boy Cot | 18-02-12 | 10:06

Was leuk geweest als Geert ook mee had gedaan aan deze confrontatie.

Itastijl | 18-02-12 | 09:26

Sjeik al-Haathaat wil stap voor stap Europa Islamiseren.
Dat vertelde Tofik Dibi tijdens een interview met Tijs van den Brink.
Vervolgens kan Sjeik al-Haathaat hier ook de Sharia invoeren.
Dus vrouwen die overspel plegen worden gestenigd tot de dood erop volgt, afvalligen krijgen de doodstraf.
Alle vrouwen zonder hoofddoek worden ontslagen en terug achter het aanrecht.

Je merkt hoe Tofik Dibi zich in alle bochten moet wringen om zijn deelname aan dit ''debat'' goed te praten.

www.radio1.nl/terugluisteren/tijd?teru...

Ella | 18-02-12 | 08:25

Ik zit nog even met een kater.... bah!
Wat een gemiste kansen. Wat een slordigheden. Wat een non-debat. Wat hield de haatham zijn rug recht. Wat een geweldige discussie-technieken van de haatham. Wat viel Tofik door de mand als devoot-islam-keffertje (tegen Wilders is ie toch echt feller; hoe kan dat toch?)... komtom men kreeg er geen vinger achter.

Een Soort Iets | 18-02-12 | 08:04


propagandhi | 17-02-12 | 23:35 | + 9

Hieronder nog een D66-Rechter die goed meehelpt aan de Islamisering/VerGoddelijking van NL.
.
za 18 feb 2012
Wet wijkt voor God
door Daphne van Dijk en Hans Kuitert
DEN HAAG -
Voor religieuze plichten moet de wet wijken.
Dat is de kern van een uitspraak van de Haagse kantonrechter.
Gevreesd wordt dat rechters overstelpt worden door zaken waarin de magistraat op de stoel van imam, rabbijn of priester moet gaan zitten.
www.telegraaf.nl/binnenland/11544846/_...

Ella | 18-02-12 | 08:00

Martien Pennings roept niet op tot geweld.
Iedereen die de moeite neemt zijn stukken goed te lezen weet dat.

“Wie tolerant is tegenover intolerantie, wordt op den duur intolerant tegenover tolerantie”!

Denk daar vandaag maar eens over na.

Ben Adam | 18-02-12 | 07:53

Maar is er niemand in Nederland meer de trots is om een Nederlander te zijn? Je laat je toch niet zo schofferen door vreemden? Kom op wees assertief en bescherm je erfdeel. Geef het niet weg aan dit soort gasten. Leuk trouwens de publieke omroep.

NLse alloch in Italy | 18-02-12 | 07:51

@klowiepowie | 18-02-12 | 05:43
Thus conscience does make cowards of us all.

Stormageddon | 18-02-12 | 05:53

@klowiepowie | 18-02-12 | 05:25
Dat lijkt me onzin. Medelijden kun je zonder liefde. Of je kan liefhebben zonder medelijden is wellicht twijfelachtig. Althans, het lijkt mij moeilijk. Maar het zijn wel verschillende dingen.
Medelijden is het voelen van de pijn van een tackle bij een voetbalwedstrijd waarbij iemand z'n enkel breekt. Dat zie je, dat hoor je en je voelt het. Maar daarmee is er geen liefde in het spel. Liefde is het willen bestrijden en voorkomen van lijden dus dan moet je kunnen medelijden om te weten wat het is.

Stormageddon | 18-02-12 | 05:45

.. iets met Shakespeare. Zijn of niet te zijn. Dat rest waar.

klowiepowie | 18-02-12 | 05:43

Ga pffitten.

klowiepowie | 18-02-12 | 05:29

"Maar liefde en medelijden zijn volstrekt verschillende emoties"
Neuh. Als je liefde voor iets hebt, pas dan kun je medelijden voelen met iets anders.

klowiepowie | 18-02-12 | 05:25

@Schoorsteenveger | 18-02-12 | 03:43
De vraag is heel goed, het gesuggereerde antwoord bevalt me minder. Enfin, ik ben een misantroop en individualist, dan heb je al gauw weinig op met antwoorden.

Stormageddon | 18-02-12 | 04:38

Of toch wel? Wacht, ik sla Safranski er even op na.

KayCee | 18-02-12 | 04:08

Schoorsteenveger | 18-02-12 | 02:56

Niet helemaal waar. De breuk tussen Nietzsche en Wagner kwam niet primair vanwege Wagners toenadering tot het christendom. Die breuk was al voor Bayreuth in gang gezet.

KayCee | 18-02-12 | 03:54

tormageddon | 18-02-12 | 03:33 |
Klowiepowie stelt een uiterst belangrijke vraag. Ik sta perplex, werkelijk, ik maak even pas op de plaats. Misschien heb ik te veel en te goede wijn gedronken, maar ik meen het. Verdomd, Klowiepowie raakt de kern.

Schoorsteenveger | 18-02-12 | 03:43

@Schoorsteenveger | 18-02-12 | 03:27
+1000 Zo helder heb ik Nietzsche zelden samengevat gezien en zo helder zou ik zelf niet kunnen, zonder allerlei zijpaadjes te bewandelen.

Stormageddon | 18-02-12 | 03:33

klowiepowie | 18-02-12 | 03:11 |
Da's een verdomd goede vraag. Nietzsche eindigde, althans zo zie ik het, in het geheel niet zonder liefde. Wel zonder medelijden. Maar liefde en medelijden zijn volstrekt verschillende emoties,
De kern van Nietzsches filosofie draait rond de liefde, is een herdefiniëring van het Christendom. De Antichrist, de Gekruisigde, Nietzsche is een herformulerting van de liefde. Nietzsche stelt zich de vraag hoe zwaar de last wordt wanneer God weggedacht wordt, niet meer bestaat, geen referentie meer is. De liefde zoals hij die ervaart is dan diep, afgrijselijk diep. "Bleibt der Erde treu" zei hij, en als je dat doet en je werkelijk verbonden voelt met de mensheid, dan krijg je de volledige last op je schouders, geen ontkomen aan, geen God die die last van je wegneemt.
Dat is de "Ewige Wiederkehr", elke handeling is voor de eeuwigheid, zonder God, zonder waarheid, maar desondanks. Alles wat je doet is voor de eeuwigheid.

Schoorsteenveger | 18-02-12 | 03:27

-weggejorist-

Parsons | 18-02-12 | 03:16

@Hölzenbein | 18-02-12 | 03:06
Weet je wie ook niet kon tegen mensen met een fysieke handicap?

Parsons | 18-02-12 | 03:14

Was dat leuk of zow??

klowiepowie | 18-02-12 | 03:13

@Schoorsteenveger.. Dat schijnt het verhaal te zijn.
Het Christendom is iets.. Hoe eindigde Nietzsche eigenlijk zonder liefde?

klowiepowie | 18-02-12 | 03:11

@La Vie En Rose | 18-02-12 | 03:03
Och god daar komt mutter Theresa ook nog, nou ga ik echt slapen want die snapt er net zo weinig van als Parsons. Ook een leesbeperking dus.

Hölzenbein | 18-02-12 | 03:06

@Hölzenbein | 18-02-12 | 02:45
@Stormageddon hep wel een punt. Meerdere zelfs.

La Vie En Rose | 18-02-12 | 03:03

Die salafist zei het al.. als iemand je moeder iets noemt met voldoende nationaliteitsgevoel. Zoals de Islam Turken mensen met een gek gezicht noemt, of wij Aziaten mensen met een kutkop zouden noemen. Zij vervolgens de oorlog zouden verklaren wanneer iedereen dit zou zeggen. www.youtube.com/watch?v=NsW2oemzPjk
Een self fullfilling prophecy. Rare Turken met hun Islam en hun Hubal vlag.. met zuster sterretje ernaast.

klowiepowie | 18-02-12 | 03:01

klowiepowie | 18-02-12 | 02:38 |
Inderdaad, hij had aanvankelijk zijn hoop op Wagner gevestigd. Maar hij had genoeg moed om afstand te nemen van diezelfde Wagner toen hij doorkreeg dat die zich uiteindelijk, zoals Pascal, uitleverde aan het Christendom.

Schoorsteenveger | 18-02-12 | 02:56

Iemand uit de islamwereld hier naartoe halen om te "prediken" MOET een linkse hobbie zijn want de islam is helemaal geen religie. Opstekertje dus voor onze nationale marokkospion en onze linkse pulpjournalist die om de principes waar onze spion zo lustig openlijk zn werk kan doen nu de islam in al zn onmacht, want dat is het, op u kan loslaten. Het kromzwaard weer een stapje dichterbij, het zwaard van Damocles?...

zoisut | 18-02-12 | 02:55

@Hölzenbein | 18-02-12 | 02:42
Nee, wat ik niet begrijp is dat ik iemand excuus zou moeten maken voor het feit (aangenomen dat het zo is) dat hij of zij geen moslim is.

Klinkt mij racistisch in de oren.

Anil had het je graag uitgelegd morgen, maar die kon er ook al niet meer tegen.

Parsons | 18-02-12 | 02:55

Doe jezelf een lol en CTRL-F op het woord 'lul' in alle comments.
Nee, egt!

threewing | 18-02-12 | 02:55

Jee zeg, jullie zijn nog steeds bezig... Ik ga pitten.

Maar is er al iemand die kan zeggen wat een moslim ooit aan innovatie heeft toegevoegd? Een idee, een uitvinding, een leuke gadget, een app (anders dan de vertaling van de Koran...)?

Behalve dan een piramide, een bonk hopeloze stenen...(waarschijnlijk berekend door een kopt...)

Goed morgenvroeg kijk ik even... Pitze...

BarneyBoner | 18-02-12 | 02:53

@Wirmachenmusik Daar ben ik het niet mee eens. De Islam is meer een politieke cult. Daarnaast bevat de Koran exact dezelfde fouten als oud Griekse wetenschap. Kopie, kopie. Met die Griekse wetenschap proberen moslims hun cult te verspreiden.
Ik noem iedereen die pedofiel gedrag als iets heiligs beschouwd gestoord. Daarnaast was Mohammed een slavenhandelaar. Waarom beschuldigen moslim negers ons van slavenhandel, terwijl Europa 3 generaties slavenhandel heeft bedreven en het Midden Oosten meer dan 14 generaties. Oh, huidkleur, ras. www.youtube.com/watch?v=NsW2oemzPjk (geluid dimmen).

klowiepowie | 18-02-12 | 02:52

klowiepowie | 18-02-12 | 02:32 |
Je hebt geen benul. Nietzsche is de filosoof van het samen.

Schoorsteenveger | 18-02-12 | 02:52

WirMachenMusik | 18-02-12 | 02:38 |
Geen daden zonder woorden. Je hebt een kader nodig.

Schoorsteenveger | 18-02-12 | 02:50

Hölzenbein | 18-02-12 | 02:44

Inderdaad.

KayCee | 18-02-12 | 02:49

La Bailaora | 18-02-12 | 02:31 |
Hij had het veel te druk met het Christendom, was zelfs, als we nu terugkijken, overdreven vriendelijk richting Islam. maar dat vergeef ik hem.
Lees éénmaal 'Der Antichrist' en je snapt het. De man heeft zijn hele leven gegeven om het systeem christendom te doorgronden en heeft het resultaat aan ons nagelaten. En wat doen wij daarmee? Niets, bijna niets. De Fransen, zoals Baudrillard, Deleuze en Foucault, hebben Nietzsche gebruikt om westerse systemen te analyseren, te deconstrueren, maar daar is het bij gebleven. Ik ben nog niemand tegengekomen die Nietszsches kritiek op het Christendom heeft verklegd naar een kritiek op de Islam. Dat is broodnodig. Als niemand het doet doe ik het. Kost een aantal jaren, maar het moet dan maar.

Schoorsteenveger | 18-02-12 | 02:46

@Stormageddon | 18-02-12 | 02:43
Kom je weer met je constructiefs. Hou je belerende woorden effe bij je en doe effe dimmen ja? Overigens haat ik Parsons niet blödman.

Hölzenbein | 18-02-12 | 02:45

Jullie komen er wel uit hè? Schoen naar lamp gooit.

Hölzenbein | 18-02-12 | 02:44

@Hölzenbein | 18-02-12 | 02:20
Neem. Een. Hobby.
Doe iets constructiefs met je leven. Echt. Een hobby. Dat is helemaal jouw ding. Kleien, kinderpostzegels verzamelen, glas-in-lood leggen, maar doe iets anders dan hier mensen stalken en verder niks bijdragen dan dat.
Je haat Wilders, je haat Parsons. Je haat argumenten en je haat clowns.
Dat. Weten. We. Allemaal. Nu. Wel.
Ga godverdomme carnaval vieren met de rest van je provincie.

Stormageddon | 18-02-12 | 02:43

@KayCee | 18-02-12 | 02:42
Dat kan hij niet. Hij kan alleen maar mensen de maat nemen, en dan beticht hij andere mensen er van hem de maat te nemen.

Hölzenbein | 18-02-12 | 02:43

@Parsons | 18-02-12 | 02:39
Jij. Snapt. Er. Echt. Niets. Meer. Van. He?

Hölzenbein | 18-02-12 | 02:42

Parsons | 18-02-12 | 02:36

Ik wil niks, behalve dat je goed leest.

KayCee | 18-02-12 | 02:42

@Hölzenbein | 18-02-12 | 02:20
Ik moet iemand feliciteren met het feit dat het geen moslim is?

En dan mij de maat nemen.

OLO!

Parsons | 18-02-12 | 02:39

@Schoorsteenveger.. Nietzsche bleek iets verloren te hebben. Een musicus, z'n beste vriend Wagner. Zware til muziek.

klowiepowie | 18-02-12 | 02:38

Schoorsteenveger | 18-02-12 | 02:13 |
Laten we asjeblieft zo'n moeizame weg voorkomen. Halt roepen kan nu nog. Intellectuele twijfel en onzekerheid zijn prima in een academische setting, maar in het bestrijden van de islam een reus op lemen voeten.

WirMachenMusik | 18-02-12 | 02:38

@KayCee | 18-02-12 | 02:21
Huh? Je likt de aars van Khomeini, Khamanei (of hoe die gek ook heten moge), en die zogenaamd met kernwapens dreigende Achmadinidjad (for what i's worth) www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediath... ,maar voor de rest is het een en al hulde voor die islamitische toverfeeën van je die zogenaamd van alles en nog wat op wetenschappelijk gebied uitgevonden zouden hebben terwijl dat feitelijk onjuist is?

Wat de neuk wil je nou?

Dat die haatbaarden uit jouw Perzië worden verdreven en het weer het paradijs op aarde wordt zoals dat eeuwen is geweest of de haatimams aanhangen die beweren dat de islam niet dan vrede brengt op deze planeet?

Parsons | 18-02-12 | 02:36

Stormageddon | 18-02-12 | 02:19 |
"Ik zou jou ertoe rekenen.."
Nou, dankjewel.
Maar inderdaad, wat is de maatstaf vandaag de dag. We komen er niet mee weg door te roepen dat we zo geweldig zijn omdat we pluriform en multicultureel denken en die bekende brijheden van godsdienst en meningsuiting hoog in het vaandel hebben staan. Platgetreden paden, gelopen races, geen partij voor haatimams.

Schoorsteenveger | 18-02-12 | 02:34

Schoorsteenveger | 18-02-12 | 02:24

Ongetwijfeld. Wat betreft de Islam kan ik enkel eens zijn met Schopenhauer, die wat mij betreft net zo geniaal was als Nietzsche:
..
'Consider the Koran, for example; this wretched book was sufficient to start a world-religion, to satisfy the metaphysical need for countless millions for twelve hundred years, to become the basis of their morality and of a remarkable contempt for death, and also to inspire them to bloody wars and the most extensive conquests. In this book we find the saddest and poorest form of theism. Much may be lost in translation, but I have not been able to discover in it one single idea of value. Such things show that the capacity for metaphysics does not go hand in hand with the need for it..''

KayCee | 18-02-12 | 02:33

@Schoorsteenveger, ik heb Nietzsche al gedebunked.
Volgens Nietzsche is alles ego. Het woord ego bestaat niet zonder het woord socio. Je moet er maar opkomen. Het woord ander bestaat tevens niet zonder het woord ikkuh. Het woord samen kwam niet in Nietzsche op.

klowiepowie | 18-02-12 | 02:32

Elke filosoof lult uit zijn nek.
@Schoorsteenveger | 18-02-12 | 02:24
Nou, nou, dat is wel een erg boute uitspraak. Of ie de islam zou hebben gefileerd? Geen idee, misschien wel eerder niet, hij heeft dat namelijk nooit gedaan, terwijl er toch echt tijdgenoten en eerdere mensen waren die dat wel al deden.

La Bailaora | 18-02-12 | 02:31

@KayCee | 18-02-12 | 02:21
Daaruit blijkt toch niet dat hij denkt dat jij een moslim bent?

Er zijn genoeg linkse gutmenschen die heel veel schijnen op te hebben met die pedofiele haatbende, want die doen het ook zeer vaak met hand en tand verdedigen. En ook dat zijn geen moslims, maar hebben er wel heel veel mee, anders zouden ze het niet zo verdedigen, net als jij, die de islam zo'n beetje gelijkstelt aan wetenschap.

La Bailaora | 18-02-12 | 02:29

-weggejorist-

goodray | 18-02-12 | 02:25

La Bailaora | 18-02-12 | 02:16 |
Elke filosoof lult uit zijn nek. Nietzsche zal de eerste zijn om jou gelijk te geven. Maar volksmenners lullen ook uit hun nek, en profeten al helemaal. Als er één filosoof is die in dit tijdsgewricht relevant is, dan is het Nietzsche wel. Hij heeft het Christendom gefileerd en zou nu met liefde en plezier de islam hebben gefileerd. We kunnen de werken van Nietzsche in gebonden versie op de boekenplank zetten, maar daarmee hebben we hem nog niet afgeserveerd.

Schoorsteenveger | 18-02-12 | 02:24

@Rammstein | 18-02-12 | 02:03
Iemand die verkondigd dat Friso overleden is kan je niet vertrouwen. Die is simpelweg niet op de hoogte.

Hölzenbein | 18-02-12 | 02:23

@dagutnie die link www.thereligionofpeace.com kreeg ik een aantal jaren geleden van iemand (YT mates). Het is wel interessant dat iemand zo'n link plaatst.
Bij de Breivik aanslag juichden alle moslims volgens 'Der Spiegel', vervolgens bleek dat de multiculti lovers afgeslacht werden.

klowiepowie | 18-02-12 | 02:23

@Rammstein | 18-02-12 | 02:03
Dat denk ik ja. En nee, dat is niet wat ik hoop. Voor hem en zijn gezin dat is.

Parsons | 18-02-12 | 02:22

Parsons | 18-02-12 | 02:18
''dan begrijp ik al helemaal niet waarom je zo veel op hebt met die pedofiele haatbende.''

KayCee | 18-02-12 | 02:21

@Parsons | 18-02-12 | 01:58
Ik ben geen moslim.
KayCee | 18-02-12 | 01:59 | | Reageer+

O jee Parsons, nou ligt je hele haatbetoog aan gruzelementen. Gewoon maar (zoals zo vaak en zo vaak door andere reaguurders) dingen aannemen over ander mensen en zich zo als 'wiseguy' presenteren, en dan spreekt de persoon zelf en dan klopt het helemaal niet!!

Hij. Is. Helemaal. Geen. Moslim.

Dus alweer aannames, aannames aannames, en mensen vreselijke dingen in de schoenen proberen te schuiven. Zo rol jij wel ja. Misschien excuses naar KayCee toe vanwege je wangedrag? Zou je sieren.

Hölzenbein | 18-02-12 | 02:20

@Schoorsteenveger | 18-02-12 | 01:59
Ik zou jou ertoe rekenen, maar inderdaad, ik deel je analyse. Hoewel ik daarbij onmiddellijk wil aantekenen dat afwijkende meningen, provocerende meningen of gewoon vrije geesten die vragen stelden bij bestaande vanzelfsprekendheden nooit erg populair zijn geweest bij de instituten waar de intelligentsia traditioneel vertoefde. Veel van die mensen kwamen zelden verder dan Propria Cures en min-of-meer obscure literaire tijdschriften waar ze, nadat die tijdschriften meer "mainstream" werden ook zijn weggejaagd. Er is in dit land (helaas) een sfeer van "doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg", en "conformeer je aan de algemene stemming en veilige, morele meerderheid".
Dat is, denk ik, in de afgelopen 200 jaar 2 keer heel hard doorbroken: in de 19e eeuw met de Tachtigers en na WOII met de Vijftigers, maar al heel snel werden dat de heersende maatstaven. (Een van de tijdschriften van de vijftigers heette niet voor niets "Maatstaf").

Stormageddon | 18-02-12 | 02:19

@KayCee | 18-02-12 | 01:59
Waar maak je uit op dat ik denk dat je een moslim zou zijn dan?

Parsons | 18-02-12 | 02:18

@Schoorsteenveger | 18-02-12 | 01:40
Nietsche l*lt uit zijn nek. Dat er een heleboel aanhangers van zijn, wil niet zeggen dat hij gelijk heeft. Er zijn een heleboel filosofen en andere gogen die het absoluut oneens zijn met Nietsche op dit punt.

La Bailaora | 18-02-12 | 02:16

@de gouwe gast | 18-02-12 | 01:58
Nationalist - is dat niet iemand die trots is op het land waar hij is geboren dan wel lange tijd woont?

Nee, dat moeten we niet willen met z'n allen.

Voor je het weet hebben we Amerikaans vlaggetje op onze schooltassen of nog erger jassen.

Heel eng.

Parsons | 18-02-12 | 02:15

Nou, gematigd moslim NL.
Jullie hebben kunnen zien, hoe uw medegematigde wederhelft wordt gemeden als de pest.
Geen handen schudden op Schiphol, geen ongesluierde moslima aan tafel....
Tijd om te laten zien, dat jullie écht gematigd zijn.
Net als die meneer uit Rotterdam.
Díe taal willen we hier horen!

Schietmijmaarlek | 18-02-12 | 02:14

WirMachenMusik | 18-02-12 | 01:46 |
En wat leren wij hiervan? Dat het goed is om dit soort haatbaarden het podium op te slepen, maar dat we nog niet goed doorhebben hoe dot soort haatbaarden aan te pakken. Laat het een les zijn. Ze verkondigen onzin, maar het is verdomd moeilijk om bepaalde vormen van onzin te pareren. Dat is geen schande.
Die haatbaard zegt openlijk dat het westen geen identiteit heeft, zwak is, op instorten staat, geen consistent waardensysteem kent. Deels heeft de man dara gelijk in. Wij hebben God kapotgedacht maar zijn nog niet in staat om degenen die in de oude systemen denken te pareren. Is dat een zwakte? Ja en nee. Het zou prachtig zijn als we op elke claim van meneer de haatbaard een antwoord hadden, maar dat hebben we niet. Desondanks, de weg die wij hebben afgelegd is een moeizame geweest en moet ons vrolijk stemmen. Dat wij op alle essentiële levensvragen geen kant en klare antwoorden hebben maakt ons in feite sterker, sterker dan degenen die openbaringen en een God nodig hebben om overeind te blijven.

Schoorsteenveger | 18-02-12 | 02:13

@ Parsons | 18-02-12 | 01:55 |
Tering!
Zoveel complimenten...
*Slaat stijl achterover*

GeinPonempie | 18-02-12 | 02:08

Stormageddon | 18-02-12 | 02:03

Indrukwekkende cv's en carriers, maar vind je het goed dat ik het nog steeds belachelijk vind dat men uit schaamte voor het regime in Teheran weigert zichzelf Iranier te noemen, terwijl de veronderstelling dat sympathisanten van het regime daar zichzelf Iraniers noemen volkomen onjuist is.

KayCee | 18-02-12 | 02:07

Parsons | 18-02-12 | 01:58 | + 1 -
Is-ie overleden dan ?

Rammstein | 18-02-12 | 02:03

@KayCee | 18-02-12 | 01:49
Het zijn zeker geen onwetenden. De één is in 1979 naar de UK gevlucht met achterlating van alles, Ph.D. van Oxford en is nu een bijna-hoge pief bij de BBC in Bristol. Een ander is een redacteur bij Simon & Schuster in Londen, en eentje die zit in de muziekbusiness, doet iets bij een booking agency, voormalig plugger van EMI. Dat is wel een leipo, maar zeker niet onwetend.

Stormageddon | 18-02-12 | 02:03

Parsons | 18-02-12 | 01:58

Ik ben geen moslim.

KayCee | 18-02-12 | 01:59

@ boeglul | 18-02-12 | 01:35 |
Leer lezen lamlul!

Nergens noem ik Pim, en Theo noem ik niet om een goedkoop punt te scoren. Het is een voldongen feit dat na Van Gogh's dood, columnisten van allerlei snit en andere journalisten, alsmede cartoonisten en zelfs de makers van Southpark, zich niet meer maar nog minder vrij voelden om te schrijven of te maken wat ze voordien geschreven of gemaakt hadden na zijn dood. Politieke correctheid opgelegd binnen westerse maatschappijen door regenteske politieke partijen, lobbies, en de in het westen heersende klasses zijn een voldongen feit (Donner bijvoorbeeld wilde de wet op smadelijke godslastering aanscherpen niet afschaffen). Daarnaast heeft het westen zich tevens laten gijzelen door het geweld en de intimidatie praktijken van jihadisten en allerlei andere haatzaaiende opruiende zowel soennitische als sjiitische) islamofascistische imams.
ps.
Wow wat een Fucking Facepalm! Die stupide Ad hominem van je is slecht een slag in je eigen gezicht. Well done!

GeinPonempie | 18-02-12 | 01:59

Stormageddon | 18-02-12 | 01:40 |
Natuurlijk is er wel intelligentsia, maar die vind je niet of nauwelijks meer terug binnen de muren van de instituten waar traditioneel die intelligentsia vertoefde. Er lopen genoeg mensen rond die nadenken, maar die lopen stuk, vinden geen klankbord, laat staan omgevingen die hen ruimte bieden om te rijpen. Academische debatten, waar vind je nog academische debatten? De homo universalis bestaat niet meer, op de universiteiten is alles uiteengevallen in specialismen waarbinnen men met oogkleppen op wetenschap bedrijft.

Schoorsteenveger | 18-02-12 | 01:59

@KayCee | 18-02-12 | 01:15
Nou dan begrijp ik al helemaal niet waarom je zo veel op hebt met die pedofiele haatbende. Was het niet jouw Ayatollah die de gehele linkse goegemeente aldaar tegen de muur heeft gezet? Of ben je van kinds af aan zo geïndoctrineerd dat die oranje revolutie aan je voorbij is gegaan?

En dat op de dag dat Friso het leven heeft gelaten.

De ironie.

Parsons | 18-02-12 | 01:58

Parsons | 18-02-12 | 01:55
Nationalist ?

de gouwe gast | 18-02-12 | 01:58

@GeinPonempie | 18-02-12 | 01:14
Het is jammer dat je weinig meer guurt, want jij bent een regelrechte racist.

Net als ik overigens.

Of was het fascist? Of realist?

Kan iemand dit duiden?

Parsons | 18-02-12 | 01:55

de gouwe gast | 18-02-12 | 01:49

Die idioten zijn geen Iraanse nationalisten. Geen enkele nationalist werkt voor het regime en de meeste nationalisten worden in Iran gewoon opgesloten. Nationalisme is immers het grootste gevaar voor de islam in Iran.

KayCee | 18-02-12 | 01:52

@TeeJee | 18-02-12 | 01:40
Hier is nog zo'n fijn stukje fanatiek Iraanse nationalist en een goed moslim wanneer het uitkomt .
www.bangkokpost.com/news/security/2802...

Verder zal het me zo aan mijn reet jeuken wie wat en waarom gelooft, als ik er maar geen last van heb en het me niet opgedrongen word, of het nu islamieten Joden, Christenen, Jehova's of moonies zijn, ik wil er gewoon geen last van hebben, en van de islam hebben we last, veel last .

de gouwe gast | 18-02-12 | 01:49

Stormageddon | 18-02-12 | 01:44

Ik noem mijzelf Iranier en zal dat ook blijven doen. Net zoals mijn voorouders dat altijd gedaan hebben. Je vrienden zijn dan enigszins onwetende Perzen, alhoewel ze het waarschijnlijk goed bedoelen.

KayCee | 18-02-12 | 01:49

Ik ben er om tienvoortien met enkele precarnavalsbiertjes ingekomen en wil nu ook wel even mijn mening kwijt.
Tofik en Bessems waren geen partij voor die imam. Tofik gedroeg zich als een onderkruiperig aangevertje en Bessems werd te kakken gezet met o.a. de repliek over de anderhalf miljoen slachtoffers in Irak. Bovendien gaf Bessems de indruk dat als die imam niet zulke vervelende dingen over joden zou hebben gezegd hij het wel goed zou vinden.
Voor de rest kan me dat detailgefrunnik gestolen worden. Ik wist en weet genoeg.
Ik wil geen islamitische enclaves in NL, want daar begint het meestal mee. (Is "Wehret den Anfängen" niet ook de leus van de Duitse antifascisten). En al helemaal geen oprukkende islam plus sharia in heel NL.
Mijn intuïtie en onderbuik dragen meer bij aan die verzetshouding dan mijn (post)doctoraal gevormd verstand.
En de onbenullen die steeds weer de islam op een hoop vegen met zondagsheiliging en klokkegelui zijn bijna net zo gevaarlijk als de dhimmitude-opportunisten.

WirMachenMusik | 18-02-12 | 01:46

TeeJee | 18-02-12 | 01:40

In principe ben ik het ook met jullie eens, maar ik wilde slechts een discussie opwerpen en lekker tegendraads zijn:

Bekijk hier anders even wat ik er daadwerkelijk van vindt:

forum.fok.nl/topic/1424711/2/25#790773...

KayCee | 18-02-12 | 01:45

@KayCee | 18-02-12 | 01:39
Het boeit me niet of iemand in Iran zich zo noemt, het gaat mij erom hoe je jezelf daarbuiten noemt. Ik ken een aantal Perzen, en die weigeren precies om die reden om zichzelf Iraniër te noemen. Ze zijn, en noemen zich Perzen, die 'Iran' juist zijn ontvlucht.

Stormageddon | 18-02-12 | 01:44

@KayCee

ik vat de laatste 2 uur nog even voor je samen: jij probeert duidelijk te maken dat "de islam" (whatever that is) ook heel veel heeft bijgedragen aan de wereld. ongeveer 10 mensen proberen je duidelijk te maken dat deze bijdragen eerder ondanks dan dankzij "de islam" hebben plaatsgevonden in een gebied dat grotendeels overlapt met het huidige islamitische midden-oosten.

ik zeg, doe wat ik doe: tandjes poetsen, slapen, morgen weer vroeg op voor de sjoel *plop*

Dr Strangelove | 18-02-12 | 01:44

Beste KayCee,

In dat FOK forum topic haalt u weer die Toby aan, die overigens ook daar zegt dat het gaat om individuen. Dat bewijst dus nog steeds niet dat er daadwerkelijk een soort bakermat van voortschrijdende wetenschap is geweest.
Tevens stelt u daar dat veel teksten van voor het jaar 700 zijn vertaald naar het Arabisch en dat ze daar op verder geborduurd hebben, maar hier levert u dus verder geen controleerbaar bewijs voor.

Wat ik er vooral in zie is dat er veel is gedaan aan kennis verzamelen, vertalen en bewaren. Waar is nu dan die wetenschappelijke studie die, onderschreven door andere wetenschappers, laat zien dat daar stappen zijn gezet?

Misschien moet ik uw obsessie wel scharen onder een stukje fanatiek nationalisme?

Rest In Privacy | 18-02-12 | 01:40

La Bailaora | 18-02-12 | 01:36 |
We kunnen vinden dat het een kwaad is, maar er is geen absolute referentie. Dat is wat Nietzsche ons vertelt. We kunne hopen, vinden, stellen, smelen dat wat wij als kwaad ervaren ook echt 'het kwaad' is, maar de duivel bestaat gewoon niet.

Schoorsteenveger | 18-02-12 | 01:40

@Schoorsteenveger | 18-02-12 | 01:32
Er is in Nederland geen intelligentsia. Er zijn hier te lande slechts pseudo-intellectuele poseurs, van wie er vandaag ééntje is heengegaan, maar diens dood is een beetje ondergesneeuwd in het nieuws.

Retrospectief geldt dat overigens voor veel "intelligentsia" die Nederland heeft gekend. De laatste die zich daartoe mocht rekenen (wat mij betreft) is eerst uit Groningen en daarna uit dit land gejaagd.

Stormageddon | 18-02-12 | 01:40

Stormageddon | 18-02-12

Niet waar. Niemand in Iran noemt zichzelf Pers, alhoewel de meerderheid van de bevolking wel tegen het regime is. De term wordt voornamelijk gebruikt door onwetenden die denken dat het regime sympathiseert met de term Iranier, terwijl de Islamiet in Iran zichzelf in eerste plaats als Islamiet ziet en niet als Iranier. Iran was immers volgens Khomeini niet van belang.

KayCee | 18-02-12 | 01:39

@KayCee | 18-02-12 | 01:24
Ik quote je nog een keer letterlijk: "Onze opvattingen over wat goed en kwaad is, zijn persoonlijke voorkeuren".

dan l*l je toch niet meer als je dan mijn voorbeeld er bij neemt. Echt hoor, iemand vermoorden is toch echt een 'kwaad' iets, net zoals bv. iemand verkrachten, of een poes uit het raam gooien, of je buurman zijn l*l eraf snijden.

La Bailaora | 18-02-12 | 01:36

de gouwe gast | 18-02-12 | 01:32 | + 0 -

Nee, ik zal het uitleggen. Iraniers zijn inderdaad geen Perzen, maar Perzen wel Iraniers. Dat klinkt nogal ingewikkeld maar het is redelijk simpel. Je hebt zoiets als de Iraanse volkeren waar niet enkel de Perzen deel van uitmaken maar ook bijvoorbeeld de Koerden en Tadzjieken. Vandaar dat ook Iran (Land van de Ariers)'Iran' heet en geen 'Perzie', dan zou men immers die andere Iraanse volkeren tekort doen. Men heeft zich overigens altijd al Iranier genoemd.

KayCee | 18-02-12 | 01:35

@GeinPonempie | 18-02-12 | 01:14

Sinds wanneer zijn uw heilige doden (Pim, Theo) de moeite waard om een punt te maken? Baan verloren?
Gossie.

boeglul | 18-02-12 | 01:35

WildPlassert | 18-02-12 | 01:27 | + 0 -

HE-LE-MAAL met je eens. de hobby die religie is, zou zeker een 18+ sticker moeten krijgen. voor kinderen verboden. en tja.. het is ook niet normaal noch kan ik er respect voor opbrengen. maar dat heb ik ook met korfballers en modeltrein-hobbyisten. maar goed.. ieder z'n ding.

Dr Strangelove | 18-02-12 | 01:33

@KayCee | 18-02-12 | 01:27
Fout antwoord. Jammer. Perzen zijn van vlak voor of vlak na die haatbaard uit Parijs, die de boel overnam.
Een Iraniër is iemand die zich identificeert met de Islamitische Republiek die toen is gesticht. Dát is het verschil.
(Waarmee ik niet wil zeggen dat je je moet identificeren met of liëren aan de maffia-familie Pahlavi).

Stormageddon | 18-02-12 | 01:32

Puz Pin | 18-02-12 | 01:08 |
Had dat al voorspeld.
Lichtgewichten zoals Dibi kunnen dit soort doorgewinterde predikers niet aan. En de intelligentsia zwijgt, zwijgt in alle talen. laat het allemaal gebeuren, laat het allemaal voorbijgaan. Waar is de 'adel der geest' die ten strijde meent te moeten trekken tegen Wilders? Waarom houdt die adel der geest zich niet bezig met dit soort systematische aanvallen op de westerse moraal, de westerse filosofie, de westerse identiteit, de pluriforme samenleving, de multiculturele samenleving?
Leve het postmodernisme. De boel kapotdenken en vervolgens niks meer doen, geen visie hebben, geen horizon, niets. Een dorre vlakte achterlaten en oude waarheden de ruimte geven om binnen te kunnen walsen en paaltjes te slaan.

Schoorsteenveger | 18-02-12 | 01:32

@KayCee | 18-02-12 | 01:27
Ik blijf nog even op bedenk ik me opeens, zijn Iraniërs geen Perzen dan ?

Hoe jij het zegt is hetzelfde als de stelling dat een Eropeaan een Belg is !

Dat een land wat aan de bakermat van de beschaving heeft gestaan in zo'n korte tijd zo'n eind is afgegleden geeft toch te denken he ?

de gouwe gast | 18-02-12 | 01:32

Dr Strangelove | 18-02-12 | 01:26

Bekijk even die link die 'de gouwe gast' heeft gepost. Daar ga ik er iets uitgebreider op in. Ik ben die TopicStarter.

KayCee | 18-02-12 | 01:29

Stormageddon | 18-02-12 | 01:23

Perzen zijn Iraniers. Dus in die zin ben ik een Iranier, alhoewel geografisch gezien een Pers.

KayCee | 18-02-12 | 01:27

Dr Strangelove 01:15 ik heb het niet over verbieden, maar ik denk dat het beter zou zijn als men bijv. zijn kroost niet meer lastig zou vallen met religie. Ik zie ook geen enkele toegevoegde waarde. Daarnaast vind ik het erg raar om net te doen of het normaal dat mensen in die kul geloven. Ik kan er geen enkel respect voor opbrengen, het is 2012.

WildPlassert | 18-02-12 | 01:27

KayCee | 18-02-12 | 01:21 | + 0 -

re @TeeJee eerder: en nou geef je godverdomme een ISBN-nummer of je stopt met reaguren.."ik heb een boek in m'n bezit". als je middels ISBN het tegendeel niet BEWIJST, neem ik aan dat we het over "De Vijf" van Enid Blythe hebben... koekwaus

Dr Strangelove | 18-02-12 | 01:26

de gouwe gast | 18-02-12 | 01:22

Dat klopt. Ik ben AryaMehr op Fok.

KayCee | 18-02-12 | 01:25

La Bailaora | 18-02-12 | 01:21

We moeten inderdaad oordelen, dat ontkende iemand als Nietzsche dan ook niet. Noem het enigszins een soort noodzakelijke illusie. Maar dat doen volgens Nietzsche niet af aan het feit dat die oordelen subjectief zijn. Nietzsche Nietzsche besefte als geen ander wat de gevolgen van perspectivisme zouden zijn. Door te laten zien dat alles 'een perspectief' is, dreigt het gevaar van nihilisme, stelt Nietzsche. Dat is voor de machthebbers een probleem: macht wordt immers ontleend aan 'waarheden'. Wie macht wil hebben zal de illusie in stand moeten houden dat hij de waarheid in pacht heeft. Zou hij eerlijk zijn en zeggen dat zijn beeld van de wereld ook maar 'een beeld' is, dan raakt hij zijn overtuigingskracht en dus zijn machtspositie kwijt.

KayCee | 18-02-12 | 01:24

@KayCee | 18-02-12 | 01:15
Een Iraniër of een Pers? Vind ik namelijk een fundamenteel verschil. Ik kan het met Perzen over het algemeen wat beter vinden dan met Iraniërs. Mooiere poezen ook.
*kuch*

Stormageddon | 18-02-12 | 01:23

KayCee | 18-02-12 | 01:15 | + 0 -

ROTFLMAO... jij zegt het gast, jij zegt het...

Dr Strangelove | 18-02-12 | 01:23

KayCee | 18-02-12 | 01:00 |
Juistem. Anders gezegd, alles is leugen, is perspectief. En de waarheden zoals bijvoorbeeld verkondigd door deze haatbaard zijn de grootste leugens, want gepresenteerd als onbetwijfelbaar. Ze laten zien "worin der mensch festgeworden ist".

Schoorsteenveger | 18-02-12 | 01:23

KayCee | 18-02-12 | 01:21 | + 0 -
Pictures or it didn't happen

Cava | 18-02-12 | 01:23

@KayCee

Je komt op mij erg intelligent over met die mooie teksten, ik had ze bijna allemaal al eens woord voor woord gelezen op FOK : forum.fok.nl/topic/1451561

Ik ga mijn nest in, ik heb vanavond wel weer genoeg slap gelul en dom gezwets gezien, gehoord en gelezen !

Succes verder mannen .

de gouwe gast | 18-02-12 | 01:22

@klowiepowie | 18-02-12 | 01:16
Met mijn zus is discussie onmogelijk.

La Bailaora | 18-02-12 | 01:21

Dr Strangelove | 18-02-12 | 01:18

Hetgeen ik heb gequote komt niet van Wikipedia, maar rechtstreeks geciteerd uit een boek dat ik in mijn bezit heb. Nietzsche ontkende wel degelijk feiten an sich, wat ook enigszins blijkt uit hetgeen ik gequote heb. Die discrepantie tussen taal en gewilde uiting bijvoorbeeld.

KayCee | 18-02-12 | 01:21

@ Kaycee, geeft niet hoor, zo zijn wij ook altijd als het gaat om de Nederlandse geschiedenis. Alleen dan obssesief negatief natuurlijk, zo'n beetje al het huidige leed in de wereld komt door onze voorvaderen.

WildPlassert | 18-02-12 | 01:21

@KayCee | 18-02-12 | 01:12
Oh jawel hoor, en ik heb het ook in de kast staan, en gelezen. Maar domme napraters als jij, die hier allang lopen te l*llen over 'we mogen niet oordelen'. Natuurlijk haal ik er een extreem voorbeeld bij, maar dat is toch echt gewoon om je punt onderuit te halen.

We kunnen niet alleen oordelen, soms moeten we zelfs oordelen, alleen nooit lichtzinnig, dat dan weer niet, altijd overdacht. Ergo, juist door niet te oordelen komt vaak de grootste ellende. Het crue voorbeeld van Dutroux is dan een mooie, want hoeveel meer slachtoffers zou hij niet gemaakt hebben wanneer we niet geoordeeld hadden en hem de vrije hand gelaten hadden? Je moet ook aan slachtoffers denken, en daarom dus ook oordelen. Dat alleen al is een reden dat je soms moet oordelen.

La Bailaora | 18-02-12 | 01:21

@KayCee | 18-02-12 | 01:14 |
Hahaha :) U brengt toch nog een glimlach op mijn gezicht.
Het enige wat u zie doen is pogen andere mensen om de oren te slaan met een soort vermeend intellectualisme. Zodra er echter iemand kritische vragen gaat stellen en u uit daagt om de stellingen met feiten te verdedigen, krabbelt u razendsnel terug en maakt u het af met "geen zin en geen tijd".
En nu, vervolgens, probeert u uw "tegenstander" af te schilderen als primitief en competitief. Ik ben bang dat uw optreden meer boekdelen spreekt dan u zelf eigenlijk wenselijk acht.

Ik wens u een fijne avond, nacht zelfs al, want meer discussie voeren heeft na dit zwaktebod geen zin meer.

Rest In Privacy | 18-02-12 | 01:18

KayCee | 18-02-12 | 01:11 | + 0 -

ga nou slapen gast. inderdaad, dat klopte niet. nietzsche verwierp in zijn nihilisme niet per sé ALLE feiten maar slechts voorgestelde MORELE feiten. hij stelt dat moreel en feiten een contradictio in terminis voorstellen. hij zegt 't, ik niet.

dus als je nou wikipedia overschrijft, doe het wel volledig dan.

Dr Strangelove | 18-02-12 | 01:18

Deze heb ik al gewonnen.
KayCee | 18-02-12 | 01:05 | + 0 -
Arguing on the internet is like competing in the special olympics: even if you win, you're still retarded...

Cava | 18-02-12 | 01:17

@La Bailaora Ik zou de discussie aangaan. Je zus is waarschijnlijk verliefd en de Islam staat niet toe dat een dhimmi (untermensch) een moslima huwt, maar andersom zijn er andere regels van toepassing. Wat voor rol zij heeft binnen zo'n gemeenschap.. ik zou gaan huilen.

klowiepowie | 18-02-12 | 01:16

Ik ben overigens zelf Iranier, voor zover iemand zich afvroeg waarom ik in godsnaam zo 'obsessief' overkom in deze discussie.

KayCee | 18-02-12 | 01:15

WildPlassert | 18-02-12 | 00:53 | + 0 -

nee, dat ben ik niet met je eens. hoewel ik religie gif vind, is het gedachtengoed van spinoza mij nog dierbaarder. zolang het niet ingaat tegen universele rechten van de mens: doe je ding.. ook als is het spelen met je denkbeeldige vriendje. val mij er alleen niet mee lastig en doe het achter de voordeur.

Dr Strangelove | 18-02-12 | 01:15

@ Dr Strangelove | 17-02-12 | 23:44 |

Het is triest, dat sinds de moord op Van Gogh (dit omdat toen veel publicisten niet langer vrijuit hun mening durfden te geven zonder zichzelf te censureren) en eigenlijk al veel langer dan dat de kwaliteit van het publieke debat zo een farce is. Het politiek correcte verstikkende klimaat cultiveert en selecteert mensen zoals deze joeri aelbrecht (directeur van het epicentrum van open debat zoals jij mededeelt), dit kan dan eigenlijk ook helemaal geen verrassing voor niemand zijn die dit soort 'debatten' al vaker aanschouwd, bijgewoond heeft of er zelfs aan heeft deelgenomen (voor zover dat al mogelijk is zonder geïnterrumpeerd te worden, tot stil zwijgen gemaand te worden, et cetera).

Nergens suggereer ik dat dit een inquisitie zou moeten zijn (ook al stel jij dat het een religie grapje is). Maar Dibi en Bessems zouden wel meer delen dan dat ze van elkaar verwijdert in een discussie met deze man. Vandaar dat een gezamelijk front door gedeelde westerse waarden ondanks al hun overige verschillen slechts natuurlijk zou zijn (in theorie). Afgezien dat ik daar aangaande Dibi helemaal niet overtuigd van ben.

Dibi is een overigens een 'sockpuppet', niets nieuws onder de horizon aangaande hem dus, in conclusie eigenlijk iemand die al bij voorbaat ongeschikt is om aan welk debat dan ook deel te nemen.

Ik hoop overigens dat al die mensen die hiernaar zaten te kijken de verleiding hebben kunnen weerstaan om hun haren er uittrekken.

ps.
Eigenlijk reaguur ik nog maar zelden op GS, vind het wel geinig weer eens zo een draad door te lezen echter veel van wat ik hier lees is inwisselbaar met menig draadje met min of meer het zelfde onderwerp van vele jaren geleden. Niet dat ik er verder iemand mee wil ontmoedigen dit te blijven doen, juist niet.

Islam is gewoon een hele nare achterlijke oorlogszuchtige haat doctrine; iedereen die zich oprecht interesseert in de aard van die ideologie googled de 'koran' (of quran wanneer je liever in het engels leest) en 'hadith'; begint daar in te lezen en om dit vervolgens zelf te concluderen. Daarnaast is het hele hedendaagse Midden-Oosten en Indonesië natuurlijk ook een blakend voorbeeld van hoe geweldig het leven is in de Uma. En anderen kiezen ervoor om hun kop in 't zand te steken en de apologeet uit te hangen voor onderdrukkers die men verwart met de onderdrukte; voor daders die men abusievelijk aanziet voor slachtoffers en vice versa. En voor de opkomst van het internet zijn er al gedurende een paar honderd jaar boeken door allerlei mensen geschreven die na de islam bestudeerd te hebben en de omgangsvormen binnen de islamitische wereld en deze ook bezocht hebben, tot die zelfde conclusie kwamen.
islam = oppressie!
islam = onverenigbaar met onze westerse maatschappij wiens wortels elders liggen. Namelijk in het humanisme, christendom en nog oudere antieke Griekse filosofische uitgangspunten van Socrates et cetera. En overigens niet in het Jodendom wat Wilders bedacht heeft.

GeinPonempie | 18-02-12 | 01:14

TeeJee | 18-02-12 | 01:12

Ouwe reus, wat jij wilt. Je mag jezelf op de borst slaan, die primitieve en competitieve uiting schijnen een hoop mensen nogal nodig te hebben.

KayCee | 18-02-12 | 01:14

La Bailaora | 18-02-12 | 01:10

Je vergelijkt appels met peren en bovendien toon je ook nog eens aan niets van Nietzsche's stof te weten, laat staan uberhaupt thuis te zijn in de filosofie.

KayCee | 18-02-12 | 01:12

@Dr Strangelove | 18-02-12 | 01:09 |
De heer KayCee vind mij gewoon lastig en maakt zich er gewoon zo van af. Inderdaad lekker laten zo, want het resultaat van de discussie moge duidelijk zijn.

Rest In Privacy | 18-02-12 | 01:12

Dr Strangelove | 18-02-12 | 01:09

Perzische. Maar goed, hetgeen Nietzsche stelde over feiten en wat ik heb gequote daarover klopt dus niet?

KayCee | 18-02-12 | 01:11

@KayCee | 18-02-12 | 01:00
Dus jij pleit er maar voor om Fritzl en Dutroux vrij te laten, want 'veroordelingen' van die heren door ons Justitieel apparaat zijn, volgens meneer KayCee, niets anders dan uitingen van een 'wil tot macht'.

Tjesus, man, onder welke steen ben jij uitgekropen. Lees eens wat anders dan de bullshit van Nietsche. Dat kon in de 29e eeuw misschien nog, maar nu niet meer hoor.

La Bailaora | 18-02-12 | 01:10

@WildPlassert | 17-02-12 | 23:58
www.youtube.com...
( skip naar 5.9)
Widers moest later uitleggen dat hij echt niet alle moslims uit Europa wilde deporteren.
boeglul | 18-02-12 | 00:12
Dat was één van Greet's betere ideeën.

propagandhi | 18-02-12 | 01:09

@daniel565 | 18-02-12 | 00:58
En zo is het.

Parsons | 18-02-12 | 01:09

Prima, ik heb de tijd noch de zin om mezelf te bewijzen.
KayCee | 18-02-12 | 01:06 | + -1 -

ja TeeJee: schaakmat! (ook al een islamitische uitvinding of...?)

Dr Strangelove | 18-02-12 | 01:09

Nou dit zogenaamde debatje @DeBalie gezien, zou het eerder zendtijd voor de Islamitische Partijen willen noemen. Wat een tenenkrommende ruimte en respect voor #haatimam. Zowel Kustaw Bessems alsmede Tofik Dibi zeer zwak, niet doorvragen, niet bekritiseren, niet reageren op ingekocht klapvee. Alleen Ebru (tx Theo!) en Yoeri Albrecht brokkelden nog enig tegenwoord in de pap. Voor de Islam is deze haatbaard de ultieme marketeer, voor de rest van de wereld een terreur Sheik van proportie. Het vrije woord dient ook voor deze koppensneller mogelijk te zijn, maar als je dan eens de kans hebt, hak hem dan ook volledig in de pan met de talloze argumenten die zo voor het oprapen liggen. Of waren de overige debaters toch wellicht ook bang voor de gevolgen? Shame en tieft die haatzaaier zsm. de beschaafde wereld uit!

Puz Pin | 18-02-12 | 01:08

WildPlassert | 18-02-12 | 01:03

Bijdrage aan de wetenschap van de Arabieren ten tijde van de islamitische overheersing is redelijk gering geweest, als je het vergelijkt met bijvoorbeeld de bijdrage van de Perzen.

KayCee | 18-02-12 | 01:08

@KayCee | 18-02-12 | 01:06 |
*kijkt eens terug naar de post voortgang*

Nou... Ik merk het? ;)

Rest In Privacy | 18-02-12 | 01:07

@klowiepowie | 18-02-12 | 00:59
Klopt, ze roepen eigenlijk bij altijd dat islam-watchers hele groepen over een kam scheren, maar dat doen ze nou juist zelf. Mijn eigen blonde zus is moslima. Kan verkeren, andersom, Ayaan is een keiharde anti-islamiste, maar heeft wel weer een kleurtje. Zeg jij het maar.

La Bailaora | 18-02-12 | 01:07

KayCee | 18-02-12 | 01:05 | + 0 -

ja gast: jij wint, jij hebt gelijk en iedereen hier geeft het je. vooral TeeJee. slaap lekker :-)

Dr Strangelove | 18-02-12 | 01:07

Hier in Nederland horen we niet te zwaar te straffen. Er is niets mis met Marokkanen. Er is niets mis met Marokko. Voortaan sturen we criminele Marokkanen gewoon terug. Daar aarden ze beter. Wanneer 65% van de Marokkanen zich hier niet kan gedragen, uit frustratie om onze cultuur; dan kunnen we gaan menen dat er iets mis is met onze cultuur óf we kunnen zeggen: "daar in Marokko horen ze thuis".
Marokko Marokkanen, wie komt op zo'n idee? Oh.. Nederland Nederlanders, onmogelijk.

klowiepowie | 18-02-12 | 01:06

TeeJee | 18-02-12 | 01:02

Prima, ik heb de tijd noch de zin om mezelf te bewijzen.

KayCee | 18-02-12 | 01:06

Dr Strangelove | 18-02-12 | 01:03

Deze heb ik al gewonnen.

KayCee | 18-02-12 | 01:05

TeeJee | 18-02-12 | 01:02 | + 1 -

@KayCee: your argument is invalid

Dr Strangelove | 18-02-12 | 01:04

Hoever waren ze eigenlijk in het pre-islamitische Byzantium? Waren daar geen universiteiten ed.? Ik vermoed dat er een deel van de waarheid verzwegen wordt omtrent het hoogste kennisniveau van de arabieren een millenium geleden.

WildPlassert | 18-02-12 | 01:03

@iedereen die keesie aanpakt

kan iemand mij de relevantie van deze discussie uit de doeken doen? waarom onderbouwen arabische uitvindingen het gelijk van de islam?

@KayCee

ga lekker slapen, deze win je niet

Dr Strangelove | 18-02-12 | 01:03

@KayCee | 18-02-12 | 00:53 |
U hebt blijkbaar niet door dat AL die 10 reaguurders op uw tekst en uitleg zitten te wachten. In volledige spanning wachten wij namelijk op uw tijdlijn, waarin u inderdaad onomstotelijk bewijst dat de islam ten tijde van haar opkomst en heerschappij, in de landen waar zij regeerde, de wetenschap tot grote hoogtes heeft opgestuwd.

Als u deze discussie al een keer eerder heeft gevoerd, lijkt het mij een kleine moeite om vanaf daar te knippen en te plakken, hetgeen u al bewezen tot een kunst heeft verheven.

Tevens, als uw quotes daadwerkelijk uit boeken komen (ipv toevallig goed uitkomende wiki/website quotjes) zou het wellicht verstandig zijn om titel en/of ISBN te noemen.

Als ik heel eerlijk moet zijn moet ik u wel vertellen dat ik u tot nu toe een grote zwetser vind. Ten overstaan van iedereen hier herhaalt u oude koek, zonder daarbij ooit tot een onomstotelijk punt te komen of uw stellingen zo te bewijzen dat wij uw al dan niet gedeeltelijk gelijk moeten geven. U bent nu al anderhalf uur aan het beweren dat u, al dan niet deels, gelijk heeft. Een tijdspanne waarin u ook een post had kunnen plaatsen waarin u het gelijk de uwe maakt. Een gemiste kans en, naar mijn mening, geeft u eigenlijk aan dat u het niet simpelweg niet kan bewijzen.

Rest In Privacy | 18-02-12 | 01:02

Dr Strangelove | 18-02-12 | 00:54

Niet zo hoog van de toren blazen, lutsers. Nietzsche ontkende niet enkel morele feiten, maar feiten an sich.

komt het volgens Nietzsche doordat alle observaties en oordelen door de mens zijn bemiddeld. Volgens Nietzsche vindt deze bemiddeling plaats op drie niveaus:

''Ten eerste is taal niet objectief. Woorden zijn altijd abstracties en daardoor per definitie een incomplete afspiegelijk van wat ze beschrijven. Zo noemen we iedere boom 'een boom', terwijl geen enkele boom hetzelfde is. Taal ontstaat zodoende 'door het gelijkstellen van het niet-gelijke', zegt Nietzsche. Iedere boom, ieder takje of blaadje apart benoemen is onmogelijk. Een beschrijving kan dus nooit 'volledig' zijn, tenzij we alles wat we in taal benoemen tot in het oneindige zou specificeren - en dat kan niet.
..
Hierdoor zijn, ten tweede, ook de oordelen die wij in taal uitdrukken niet objectief. Want oordelen bestaan uit die generaliserende termen, die bovendien ook nog door onszelf bedachte betekenissen hebben. Zinnen als ' de aarde is rond' of 'de lucht is blauw' zeggen dus niet zozeer iets over de realiteit als wel over hoe mensen die realiteit zijn, ervaren en omschrijven. Nietzsche zegt het zo: 'Als ik de definitie van een zoogdier opstel en vervolgens verklaar, na een kameel te hebben gezien: zie aan, een zoogdier, dan wordt daarmee weliswaar een ''waarheid'' aan het licht gebracht, maar die is van beperkte waarde. Ik bedoel, zij is door en door een antropomorf, en behelst geen enkel punt dat los van de mens ''waar op zich'' op ''algemeen'' geldig'' is.
...
Ten derde is dus ook ons (morele) wereldbeeld niet objectief. Onze opvattingen over wat goed en kwaad is, zijn persoonlijke voorkeuren die voortkomen uit ons metaforisch wereldbeeld. Objectieve morele waarheden bestaan volgens Nietzsche niet. Morele waarheden, zegt hij, zijn niets anders dan uitingen van een 'wil tot macht': pogingen om jouw persoonlijke opvattingen 'waar' te lijken om ze op die manier aan anderen op te dringen.''

KayCee | 18-02-12 | 01:00

"550 BC: Slavery in Achaemenid Persia was generally banned. Zoroastrianism, the religion of the empire, explicitly forbids slavery and the kings of Achaemenid Persia, especially the founder Cyrus the Great, followed this ban to varying degrees. This was evidenced by the freeing of the Jews at Babylon, and the construction of Persepolis by paid workers."

U heeft gelijk.

WildPlassert | 18-02-12 | 01:00

@La Bailaora Mensen op Joop.nl zijn racisten. Die menen dat iedere minderheid automatisch iets goeds met mensen voorheeft. Intussen zie je ze niet verkassen naar Marokko. Terwijl er met Marokko eigenlijk helemaal niets mis is, maar wel een straf als criminelen daarheen gestuurd worden. Eigenlijk zouden ze teruggestuurd worden naar Marokko horen te vergelijken met 20 uurtjes werkstraf.

klowiepowie | 18-02-12 | 00:59

Geef dit soort lui gerust een spreekstoel maar spreek ze ook rustig tegen. Wel eng dat zelfs op onze VU een heel grote gemeenschap rond loopt die deze opvattingen deelt. Nu bedoelen ze natuurlijk niet echt stenigen, ze bedoelem deaud. Nee vrouwen hebben heis dezelfde rechten, zo lang ze thuis blijven, je mag heus in iets anders geloven alleen moeten we dan wel je kop of hakken en islam betekend vrede. Wat een neanderthalers...

E Rectus Magnificus | 18-02-12 | 00:58

Geweldig dat de Arabieren een poosje de technologische voorhoede van de mensheid wisten te vormen. Ze hadden enorme gebieden veroverd, mooi dat ze de winst ook om konden zetten in wetenschappelijk vernunft. Had al dat geweld toch nog een beetje nut, hoewel je je ook kan afvragen wat er zou zijn gebeurd zonder oorlog in Syrië, Libanon en Egypte. Die landen waren dan Christelijk gebleven en zich ook ontwikkeld.

Met uitzondering van de opdracht om te veroveren heeft de Islam echter niets met de tijdelijke opleving van de wetenschap in de Arabische wereld te maken. Dat de Arabieren vervolgens hun vooraanstaande positie zijn kwijtgeraakt wel.

daniel565 | 18-02-12 | 00:58

Ommezwaai | 18-02-12 | 00:54

Waaronder een Toby Huff bijvoorbeeld.

KayCee | 18-02-12 | 00:57

@KayCee | 18-02-12 | 00:36
Ja, en de protestanten beleven ook een verlichte versie van de islam.

Parsons | 18-02-12 | 00:56

WildPlassert | 18-02-12 | 00:53

Niet helemaal waar. Een verbod op slavernij kende men al onder de Perzen. Hier een bron, weer Wikipedia ja:

en.wikipedia.org/wiki/Abolition_of_sla...

KayCee | 18-02-12 | 00:56

KayCee | 18-02-12 | 00:43 | + 0 -

en keesie... als je nou gaaf nietzsche gaat zitten quoten, doe je dan wel effe de hele context. je vergat het woord MORELE "feiten"... lutsert.

Many of Nietzsche’s statements in Twilight of the Idols are deliberately provocative and controversial. His opinions are vehemently radical, and in many ways show him to be an extremist. He attacks democracy, socialism, women, Christianity, Judaism, Hinduism, rationalism, and altruism. His opposition to any concept of moral fact is a result of his opposition to any universal principle of morality.

Dr Strangelove | 18-02-12 | 00:54

KayCee | 18-02-12 | 00:51
Geschreven door de gebroeders Grimm?

Ommezwaai | 18-02-12 | 00:54

TeeJee | 18-02-12 | 00:47

Enig idee hoe tijdrovend het is om met tien mensen gelijk te discussiëren? Praktisch onmogelijk. Ik kan niet iedereen van een repliek dienen en overal uitgebreid antwoord op geven. Ik heb de discussie al een keer eerder gevoerd op een andere website dus het gebrek om verdere uitleg te kunnen geven is niet aanwezig. Als je zin hebt om op een andere tijdstip of plek verder te discussiëren dan is dat wat mij betreft prima.

KayCee | 18-02-12 | 00:53

@ Dr S., fundamenteel atheist dan? Ik ben ook niet voor religie achter de voordeur, maar voor een religievrije wereld. Zal voorlopig nog wel een utopie blijven, maar met discussieren moeten we een begin kunnen maken, nietwaar?
@ Kaycee, ben blij dat je hem geen moslim noemt, die fout maken ze nog wel eens. Islamitische wetenschappers uit het verleden, en dan krijg je Joden en ongelovigen. Maar het is een feit, de islam heeft een bloeiperiode gekend, waarin het verlichter was dan de christelijke wereld. De stap naar geaccepteerd ongeloof is echter alleen in het westen gemaakt. Net als een verbod op slavernij: westerse uitvinding.

WildPlassert | 18-02-12 | 00:53

Terusten Indo..
Ommezwaai gaat ook eens de stee opzoeken.

Ommezwaai | 18-02-12 | 00:52

@KayCee | 18-02-12 | 00:37
Nee, dat is dus gewoon niet waar. Het is geheel onafhankelijk ontwikkeld op meerdere plekken in de wereld. Onder andere in China.

Stormageddon | 18-02-12 | 00:51

Ommezwaai | 18-02-12 | 00:46 | + 0 -

Geciteerd uit boeken.

KayCee | 18-02-12 | 00:51

KayCee | 18-02-12 | 00:43 | + 0 -

inderdaad, enorm interessant. relevantie? ga anders effe wat spinoza lezen, keesie

Dr Strangelove | 18-02-12 | 00:51

TeeJee | 18-02-12 | 00:47
Of wellicht dat men er bij InHolland ook iets in ziet?

Ommezwaai | 18-02-12 | 00:50

Nu blijkt dat de fascisten ook anders gekleurd kunnen zijn en dit maakt het moeilijk.
@klowiepowie | 18-02-12 | 00:47
Precies, maar het is nog ingewikkelder. Er zijn ook gewoon islamieten met een blank kleurtje hoor, kijk maar eens 'My Brother the Islamist'.

La Bailaora | 18-02-12 | 00:49

KayCee | 18-02-12 | 00:39 |: U kunt blijven draaien wat u wilt, geloof en wetenschap gaan gewoon niet goed samen. Ik wil heus wel credits geven aan pre-Islamitische wetenschappen in het Midden-Oosten. Maar daar doet u andere volkeren en rijken zoals het Romeinse rijk veel tekort mee. Ook China en Japan hebben hun stempel zwaar gedrukt op de wereld geschiedenis.
.
Maar als de geschiedenis ons iets heeft geleerd is dat het Westen in de 20ste eeuw steeds meer de wetenschappelijke weg koos i.p.v de religieuze weg. Vandaar ook dat het halve Midden-Oosten en Afrika gekolonialiseerd is geweest door blanken. Gematigde Islam bestaat niet, Islam staat dan ook gelijk aan stilstand en achteruitgang. Misschien wel de allerbelangrijkste uitvindingen van de laatste 1000 jaar zijn bijna allemaal te vinden in het Westen of het Verre Oosten. *Indoneesje out*

Indoneesje | 18-02-12 | 00:49

Heilig toch??

klowiepowie | 18-02-12 | 00:48

@KayCee | 18-02-12 | 00:36
Er zijn wel gematigde moslims, maar geen gematigde islam. Islam = koran + hadiths en die zijn niet gematigd.

Dus degene die uit z'n nek l*lt ben jij.

La Bailaora | 18-02-12 | 00:47

Iets over, maar wel te beteugelen oftewel deportatie
:( De meeste landen hebben gezegd dat de multi-culturele samenleving gefaald heeft, omdat we puur op basis van huidkleur onze conclusies getrokken hebben. Nu blijkt dat de fascisten ook anders gekleurd kunnen zijn en dit maakt het moeilijk.
Islam is een politieke ideologie, moslims kunnen blank of zwart zijn, net zoals communisten. Tegen de Islam zijn, werd/wordt nog altijd gezien als racisme, omdat de Islam grotendeels wordt gedeeld door "nieuwe Nederlanders".
Dit terwijl de Islam dhimmi regels heeft (untermensch), moslim regels (ubermensch) kalifaat regels (ein Reich), Hitlers 'Mein Kampf' is er niets bij. Daarnaast bevat de Islam exact dezelfde fouten als oud Griekse wetenschap. Kopie, kopie. Nadat de Arabieren Alexandrië (Royal bibliotheek van Alexandrië; tussen Griekenland en Alexandrië werd voor de Islam nogal wat kennis uitgewisseld)veroverden werd de Koran voltooid. Die Mohammed kon geen eens lezen of schrijven. Mohammed was naast pedofiel ook nog een slavenhandelaar. Als je dan kijkt naar die negeroide dames hier in Nederland met een hoofddoek te blèren over Nederlandse slavernij, zweep erover zou ik zeggen.

klowiepowie | 18-02-12 | 00:47

@Ommezwaai | 18-02-12 | 00:45 |
Ja, ik ben bang dat de heer KayCee hier niet meer uit komt. Als hij de desbetreffende tijdlijn ook daadwerkelijk zou presenteren zou alleen de Universiteit Tilburg er nog een 9 voor geven.

Rest In Privacy | 18-02-12 | 00:47

KayCee | 18-02-12 | 00:45
En de rest van dat knip en plakwerk dan?

Ommezwaai | 18-02-12 | 00:46

TeeJee | 18-02-12 | 00:41
Ach, KayCee zakt inmiddels steeds meer in zijn eigenhandig gefabriceerde drijfzand. Ook wel weer koddig om te zien.

Ommezwaai | 18-02-12 | 00:45

Ommezwaai | 18-02-12 | 00:42 | + 0 -

Ik heb in deze discussie slechts één keer naar Wikipedia verwezen. Hoe komt u hierbij?

KayCee | 18-02-12 | 00:45

@Stormageddon | 18-02-12 | 00:41
Dat doet men continue, omdat islam niet veel voortbrengt, haalt men het gewoon van voortgangers etc...

La Bailaora | 18-02-12 | 00:45

Dr Strangelove | 18-02-12 | 00:39

Toch enigszins ironisch dan dat een atheïst als Nietzsche niet enkel God doodverklaarde, maar via zijn nihilisme ook het bestaan van feiten ontkende.

KayCee | 18-02-12 | 00:43

KayCee | 18-02-12 | 00:39
Ja, die cultuur zegt mij wel iets.
Maar citeer dan eens bronnen die op de volledige waarheid berusten, in plaats van die halfbakken Wiki-linkjes.
Op deze manier schoffel je namelijk je eigen onderbouwingen snoeihard onderuit.

Ommezwaai | 18-02-12 | 00:42

@Indoneesje | 18-02-12 | 00:38
Toen het wiel werd uitgevonden bestond er nog helemaal geen islam. Bijna alle oorspronkelijke bewoners in het MO zijn door de islamisten allang een kopje kleiner gemaakt. Een goed voorbeeld vinden we bv. in Egypte. 90% procent van de bevolking stamt niet af van de oorspronkelijke bewoners van Egypte. Vooral veel kopten stammen daarvan af, maar dat zijn nou juist weer Christenen. Het wiel heeft dus niets, maar dan ook niets, met islam te maken.

La Bailaora | 18-02-12 | 00:42

@KayCee | 18-02-12 | 00:39 |
Nu moet het niet mooier worden. Gaat u nu ANDERE mensen verwijten dat ze geen juiste bronvermelding, citerring en onderbouwing gebruiken?

U maakt het nu wel HEEL bont.

Rest In Privacy | 18-02-12 | 00:41

@KayCee | 18-02-12 | 00:24
Dus? Het was een inherent Perzische *erfenis*, geen Islamitische-Arabische uitvinding. En de Perzen, dat waren voor de islamisering polytheïsten; cultureel, religieus en academisch feitelijk een soort Grieken. De Griekse invloed in die hele regio is na Alexander de Grote is immens geweest. Het Perzisch rijk was in menig opzicht ook gewoon een voortzetting van Alexanders Helleense rijk.

Stormageddon | 18-02-12 | 00:41

KayCee | 18-02-12 | 00:39 | + 0 -
In de academische cultuur citeert men over het algemeen niet wikipedia...

Cava | 18-02-12 | 00:41

Ommezwaai | 18-02-12 | 00:35

Beter goed gestolen dan slecht bedacht zegt men weleens toch? Maar even zonder gekheid; in de academische cultuur is het nogal gebruikelijk om bronnen te citeren om je stellingen te onderbouwen. Ik weet niet of je met die cultuur gebruikelijk bent?

KayCee | 18-02-12 | 00:39

WildPlassert | 18-02-12 | 00:26 | + 0 -

een fundamentalistische atheist bestaat niet aangezien fundamentalisme samenhangt met dogma's. atheisten kennen juist geen dogma's maar slechts feiten en ratio. radicaal atheist kan weer wel en daar schaar ik mezelf dan weer onder: religie moet achter de voordeur, onder geen enkel beding welke invloed dan ook in het publieke domein.

Dr Strangelove | 18-02-12 | 00:39

maar ik probeerde slechts aan te tonen dat de islam niet per se een belemmering hoeft te zijn voor vooruitgang
vooruitgang@KayCee | 18-02-12 | 00:30
Jawel, de islam is wel een belemmering voor vooruitgang. No doubt about it. Er zijn in die wereld wel mensen die je nog wetenschappers kunt noemen, maar dat is ondanks en niet dankzij islam. Het zou ook wel erg gek zijn als in zo'n groot gebied waar de islam het voor het zeggen zou hebben je geen enkel voorbeeld in 1400 jaar zou kunnen vinden, dat is onmogelijk. Als je echter kijkt naar de percentages in zoveel eeuwen in zoveel landen, is het niveau echt verschrikkelijk bedroevend.

De verklaring hiervoor is heel simpel: in islam is de 'waarom' vraag verboTen. En met die simpele vraag begint alle wetenschap. Nogmaals, dat er desondanks dat verbod toch nog nieuwsgierige moslims zijn is dus niet dankzij islam.

La Bailaora | 18-02-12 | 00:38

KayCee | 18-02-12 | 00:27 | : Aangezien jij Wiki als bron gebruikt, wil ik u er nogmaals op attenderen dat het nog steeds niet met 100% zekerheid is vast te stellen dat het wiel daadwerkelijk ook in het Midden-Oosten is uitgevonden.
nl.wikipedia.org/wiki/Wiel_%28voortbew...

Indoneesje | 18-02-12 | 00:38

Stormageddon | 18-02-12 | 00:33

Wellicht weer de geschiedenis boeken openslaan? Wiskunde en astronomie kennen hun oorsprong in het Midden-Oosten, onder de Mesopotamies, Akkadies en Soemeriers.

KayCee | 18-02-12 | 00:37

@KayCee | 18-02-12 | 00:24
Wat in Iran aan wetenschap resteert is met name te danken aan de tijd dat het land nog Perzie heette en een van de meest liberale landen van het M.-O. was. Dat is sinds 1979 wel anders, en wederom speelde de islam hierin een negatieve rol.

De huidige wetenschap in Iran floreert allerminst. De laboratoria beschikken slechts over achtergebleven state-of-the-art apparatuur. Dat krijg je als je als land een fout regime krijgt en onder embargo wordt geplaatst. Verder heerst er een hiërarchische academische structuur die onafhankelijk en creatief denken niet bepaald stimuleert en die daarnaast bloot staat aan een subjectieve druk uitgeoefend door regering, leger en godsdienstgeleerden.

Daarnaast ben je momenteel als kerngeleerde in Iran je leven niet zeker. Dat krijg je als je van je buurland zegt dat je van plan bent om het van de kaart te vegen en intussen opzichtig de ingrediënten voor een atoombom probeert te vergaren.

Professor Superhirn | 18-02-12 | 00:36

Parsons | 18-02-12 | 00:34

Jij lult uit je nek. Zoals al eerder gesteld, onder de Moetazilieten bestond een gematigde versie van de islam.

KayCee | 18-02-12 | 00:36

@KayCee | 18-02-12 | 00:32 |
U kunt de heer Ommezwaai van alles verwijten, maar wij wachten nog steeds in spanning uw tijdslijn af.

Ik heb nog wel even hoor :)

Rest In Privacy | 18-02-12 | 00:36

KayCee | 18-02-12 | 00:32
Die oneliners komen strikt uit eigen koker..
Uw knip en plakwerk daarintegen niet.

Ommezwaai | 18-02-12 | 00:35

@KayCee | 18-02-12 | 00:30
Je lult uit je nek vriend. Er is geen invalshoek van waaruit je islam kunt benaderen. Alles is gebaseerd op het woord gods en is vastgelegd in de koran waarin beschreven is wat he opperwezen van ons wil. Letterlijk te nemen, niet te interpreteren. En dat is onveranderlijk en altijd zo geweest.

Parsons | 18-02-12 | 00:34

Ommezwaai | 18-02-12 | 00:19

Ik heb jou helemaal geen enkele bijdrage aan het debat zien leveren, behalve dan strooien met enkele nietszeggende oneliners.

KayCee | 18-02-12 | 00:32

@Stormageddon | 18-02-12 | 00:23
Bedankt voor de interessante link.
Ze maken het zichzelf inderdaad wel erg moeilijk, dan wel onmogelijk.

Simon de Danser | 18-02-12 | 00:32

de honden blaffen... | 18-02-12 | 00:16

Ik zal ook gaan voor 'ondanks', maar ik probeerde slechts aan te tonen dat de islam niet per se een belemmering hoeft te zijn voor vooruitgang. Het is maar net vanuit welke invalshoek er naar de islam wordt gekeken en vandaag de dag wordt dat helaas vanuit een fundamentalistische bril gedaan, terwijl de geschiedenis ook heeft aangetoond dat de gematigde versie aanwezig kan zijn.

KayCee | 18-02-12 | 00:30

de honden blaffen... |
Ik ga ook voor de laatste optie. Die Tariq Ramadan probeert ook steeds wat krom is recht te lullen. Alle denkers die hij naar voren schuift zijn lieden die de islam eerder wilden ontstijgen, zoals Averroes die het lef had stelling te nemen tegen al-Ghazali.

Schoorsteenveger | 18-02-12 | 00:28

Indoneesje | 18-02-12 | 00:22

Het is wel degelijk een vaststaand feit. Maar goed, andere discussie.

KayCee | 18-02-12 | 00:27

Dr Strangelove 00:13 , tsja, ik ben ook fundamentalistisch atheist. Het gaat er bij mij niet in dat een gezond mens kan geloven in een heilig boek ed. Neem nou deze haatbaard, alles gebaseerd op de getuigenis van 1 man. En die had het weer van een engeltje. Tegenwoordig geven we dit soort profeten pilletjes en een behandeling, maar de jurk vindt het niet meer dan normaal om iemand de doodstraf te geven als hij er voor kiest om voor de wetenschap te gaan.

WildPlassert | 18-02-12 | 00:26

@KayCee | 17-02-12 | 23:58
En die zogenaamd islamitische gebieden van jou met al die wetenschap eej... waren die wellicht niet veroverd door diezelfde islam omdat de inheemse culturen zich liever bezig hielden met het ontwikkelen van zichzelf dan met het veroveren van de kennis van de buren?

Of zoals een groots guurder alhier altijd zei:

Call it.

Parsons | 18-02-12 | 00:25

Stormageddon | 18-02-12 | 00:14

Die academische cultuur was wellicht niet in het gehele islamitische rijk aanwezig, maar wel degelijk in het huidige Iran en het westen van Irak. De fundamentalisten wisten inderdaad het beleid van de Moetazilieten te doorbreken, maar dat doet niet af aan het feit dat vanaf de achtste eeuw tot de veertiende eeuw men in het Midden-Oosten qua wetenschap voor op Europa liep. Het in brand steken van die bibliotheken is inderdaad schandalig, ware het niet dat ook de islamitische wereld een fameuze bibliotheek kende: Bayt- al-Hikma .

KayCee | 18-02-12 | 00:24

klowiepowie | 18-02-12 | 00:18
precies, maar onze linksgeorienteerde maatschappij wil daar nog niet aan. jammer want t is al vijf voor twaalf.

kaplaarzenverkoper | 18-02-12 | 00:24

@Simon de Danser | 18-02-12 | 00:10
Die is gevonden. Er is een proto-koran uit Jemen, van voor de tijd van Mohammed. Eigenlijk niet veel meer dan een beroerde vertaling in een soort proto-Arabisch van enkele bijbelboeken.
www.islam-watch.org/index.php?option=c...
Bestaat niet, volgens "islam-geleerden".

Stormageddon | 18-02-12 | 00:23

@ KayCee e.a.: Ging deze hele discussie sowieso niet om de toekomst van de islam, in plaats van te kijken naar hoe groot de invloed tot nu toe was? Het zal die haatbaard weinig boeien wie het wiel heeft uitgevonden, zolang hij het wiel kan gebruiken om zijn Islam naar Europa te rollen...

Cava | 18-02-12 | 00:23

KayCee | 18-02-12 | 00:15 |: Hoe je het went of keert niet iedere historicus is het daarover eens dus is het ook geen vastaand feit PUNT. Daarnaast heeft de uitvinding van het wiel niets maar dan ook helemaal niets te maken met geloof of Islam.

Indoneesje | 18-02-12 | 00:22

@Parsons | 18-02-12 | 00:12 Ja. Maar ik vind het niet goed dat een moslim kamerlid nu een plaatje neerzet van Nederland dat een neerbuigend respect voor de islam laat zien en het gaat ook op die manier ge/misbruikt worden.
Ik vind dat slecht.
Tegen een veroveraar moet je geen respect tonen. Nou ja, als je wilt winnen tenminste.

prikkebeenK | 18-02-12 | 00:21

KayCee | 18-02-12 | 00:13
En jouw knip en plakwerk uit Wikipedia (waar iedere boerenlul iets in kan toevoegen of verwijderen)is voor mij nog minder van belang...
Blijkbaar heb je het nog al hoog op met de Arabische geschiedenis.
Maar ik citeer nog even een mede-reaguurder, "Harde feiten of stilletjes vertrekken"

Ommezwaai | 18-02-12 | 00:19

Dr Strangelove | 17-02-12 | 23:59 | + 1

Juist! Dawkins is een koning maar blijft, in tegenstelling tot het imago dat hij heeft, altijd (bewonderenswaardig) correct en beleefd. Niets mis mee, maar de wat meer venijnige stijl van Hitchens is toch ook wel erg verfrissend.

KevN | 18-02-12 | 00:18

@boeglul Het deporteren is taboe. Wanneer Islam in de westerse wereld de overhand dreigt te nemen en onze democratie op het spel staat, reken er maar op dat er oorlog uitbreekt. Onze vrijdheid is niet zonder geweld ontstaan, laat staan dat zoiets zonder geweld zou verdwijnen. Trouwens zonder ons leger zou er nooit vrijheid hebben bestaan, zoals wij die hier kennen.
De Islam noemt ons vijanden. Waarom begint de jaartelling van de Islam op het moment dat Mohammed een oorlog begon puur op basis van aannames. Moslims mogen dan tegen de oorlog Irak zijn, Mohammed in zijn tijd verklaarde ze iets sneller. Moslims verklaren al oorlog als je iets over Mohammed zegt.

klowiepowie | 18-02-12 | 00:18

KayCee | 17-02-12 | 23:58
De vraag is, is die wetenschap ontstaan dankzij de islam, of heeft die voortgeborduurd op ter plaatse reeds aanwezige kennis, ondanks de islam.
Ik ga voor de laatste optie.

de honden blaffen... | 18-02-12 | 00:16

KayCee 00:05 " En China liep op het gebied van wetenschap nooit vooruit vergeleken met het Midden-Oosten. " Proest!

Wel eens van Confucius gehoord? Ik weet, het is geen wetenschap, maar hij was meer dan 1000 jaar eerder al verder dan de haatbaard vandaag.
Buskruit, waar komt dat vandaan? Of het idee om groentes op regels te zetten. nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Chines...

WildPlassert | 18-02-12 | 00:15

@KayCee | 17-02-12 | 23:58
Prachtige voorbeelden, helemaal waar. Maar alles ondanks de islam, niet dankzij. Bovendien gaat de discussie hier vooral over de vermeende superioriteit van de islam in het huidige epoch. Althans, volgens Al-Haddad en andere moslims.

Er zijn moslims die meer mensen van de wereld zijn dan zo'n islam'geleerde', Koning Abdullah van Saoedi-Arabië bijvoorbeeld. Die realiseerde zich dat de afhankelijkheid van olie de ondergang van zijn land zal betekenen, nog ver voor de olie daadwerkelijk op zal raken zelfs. Zoals een minister uit zijn land het verwoordde: "De steentijd eindigde niet door een gebrek aan stenen".

Dus richtte hij de King Abdullah University of Science and Technology op, KAUST. Met de bedoeling de beste wetenschappers naar S.-A. te halen en zijn land om te turnen tot een kenniseconomie, voor het te laat is. Abdullah besefte maar al te goed dat hij daarvoor het succesvolle Wetserse model moest hanteren, met mannelijke en vrouwelijke topwetenschappers, samenwerkend en verblijvend in dezelfde werkruimte. Maar prompt kreeg hij te maken met het heftige protest van de clerics in zijn land, die KAUST in die vorm wilden verbieden omdat het in strijd is met de islamitische wetten. Een mooi voorbeeld van hoe islam en wetenschap zich in de 21ste eeuw nog steeds uitsluiten. En hoe een land waarin de islam domineert gedoemd is inferieur te blijven of te worden ten opzichte van landen waarin mannen en vrouwen gelijke rechten hebben. Vrije landen hebben namelijk twee keer zoveel arbeidspotentieel.

Professor Superhirn | 18-02-12 | 00:15

@KayCee | 18-02-12 | 00:10 |
Nee mijn beste, u poneert stellingen, dus is het derhalve UW taak om deze dan te onderbouwen.
Tot nu toe bent u alleen maar aan het copy-pasten geweest, zonder daadwerkelijk uw stellingen te onderbouwen.

Dus, kom met de daadwerkelijke feiten, jaartallen en uitvindingen. Bewijs uw gelijk aan ons, of bewijs dat u voornamelijk aan het toeteren bent. Het is mij om het even wat u doet.

Rest In Privacy | 18-02-12 | 00:15

Indoneesje | 18-02-12 | 00:11

Er kan wellicht ook sprake geweest zijn van parallelle ontwikkelingen, maar vooralsnog houden de historici erop dat het wiel in het Midden-Oosten is uitgevonden.

KayCee | 18-02-12 | 00:15

@KayCee | 17-02-12 | 23:58
Je beseft je wel dat het hier individuele wetenschappers betreft, dat het geenszins een breed gedragen, maatschappelijk verschijnsel was in de islamitische wereld. Er bestond niet zoiets als een academische cultuur, dat blijkt ook wel: bij het uiteenvallen van het Abbasidische hof was het ook met het mecenaat voor de wetenschap gedaan. Daarbij waren het vooral verzamelaars en samenstellers van eerder ontwikkelde Perzische, Griekse en pre-Arabische kennis. Door het samen te voegen kwamen ze wel tot een paar nieuwe inzichten, maar alles wat ze vonden aan kennis wat de koran weersprak hebben ze ook rücksichtslos in de hens gestoken in de bibliotheken van Alexandrië, Byzantium en Persepolis.

Stormageddon | 18-02-12 | 00:14

Ommezwaai | 18-02-12 | 00:10 |

Of een symfonie gehoord geschreven door een Islamiet? Wetenschappelijke bijdragen sinds de opkomst van de moderne wetenschap? Nobelprijzen? Schrijvers die de laatste eeuwen een stempel hebben gedrukt op de literatuur? Het is een anti-individualistische haatideologie, die zich handig voor weet te doen als een religie en daarmee het Westen al decennialang weet te misleiden.

Davidson | 18-02-12 | 00:14

WildPlassert | 18-02-12 | 00:08 | + 0 -

nou, ik vond bessems (die ik normaal wel hoog heb zitten) dus wel tegenvallen. alsof 'ie in debat gaan met de man een waste of time vond. wat ook zo is: je overtuigd hem nooit. ik had het alleen zo fijn gevonden als 'ie had laten zien voor wat 'ie was: een charlatan.

dawkins, hitchens: kwestie van smaak. sam harris vind ik iets teveel op het onderwerp zelf lijken... en fundamentalist.

Dr Strangelove | 18-02-12 | 00:13

Stormageddon | 17-02-12 | 23:41 |
Juistem. Wat in het begrip "vrijheid van godsdienst" in het geheel niet meegenomen wordt is het verschil en de spanning tussen enerzijds het individu dat in vrijheid kiest voor een geloof en anderzijds de groep die in vrijheid dat geloof vormgeeft. Die groep kan namelijk van de geboden vrijheid gebruik maken om de vrijheid van het individu te beperken of zelfs dat individu alle vrijheid ontnemen. De groepsdruk op het individu kan groot zijn, extreem zelfs, doorvreten tot in het diepst van de ziel. Dat is wat deze haatprediker ook doet, hij giet een onontkoombare groepswaarheid uit over elk individu dat tot die groep behoort, tot die groep wil horen of niet anders kan dan tot die groep behoren en krijgt het zelfs voor elkaar dat individuên die niet tot de groep behoren zich aan die groepsdruk aanpassen.

Schoorsteenveger | 18-02-12 | 00:13

Ommezwaai | 18-02-12 | 00:10

Prima, welke uitvindingen jouw voorkeur genieten is wat mij betreft niet van belang.

KayCee | 18-02-12 | 00:13

@Allen

Ga NIET in uw roze vampieren- of dodopak de straat op. Er wordt op u gejaagd.

twitter.com/#!/FrontaalNaakt

*snel omkleden en aangifte van bedreiging doen gaat*

Bezorgdenverjaagster | 18-02-12 | 00:13

KayCee | 18-02-12 | 00:10
Dat jij Wiki weet te vinden is inmiddels geen verrassing meer hoor...

Cava | 18-02-12 | 00:12

@prikkebeenK | 18-02-12 | 00:06
Hoezo? Laten we er vooral naar luisteren en tot ons door laten dringen wat hier aan de hand is. De mond snoeren is het domst wat je kunt doen. En klaarblijkelijk mag je uit naam van allah oproepen tot moord. Ook een interessant gegeven, vind je niet?

Parsons | 18-02-12 | 00:12


@WildPlassert | 17-02-12 | 23:58

www.youtube.com/watch?v=NCxKjcwrBo4

( skip naar 5.9)

Widers moest later uitleggen dat hij echt niet alle moslims uit Europa wilde deporteren.

boeglul | 18-02-12 | 00:12

KayCee | 18-02-12 | 00:05 | Trouwens de uitvinding van het wiel door de Arabieren, als je ze al Arabieren mag noemen is namelijk ook niet onbetwist: 'Vaak wordt aangenomen dat het wiel door de Sumeriërs zou zijn ontwikkeld. Er bestaan echter ook andere theorieën. Het wiel zou bijvoorbeeld ook kunnen zijn uitgevonden door de Oer-Indo-Europeanen. De uitvinding gaat terug tot ca. 3500 v.Chr. (6500 in de Engelse versie van Wikipedia); wagens met primitieve wielen verspreidden zich binnen enkele eeuwen over het grootste deel van Europa en Zuidwest-Azië'.
.
nl.wikipedia.org/wiki/Wiel_%28voortbew...

Indoneesje | 18-02-12 | 00:11

KayCee | 18-02-12 | 00:05
Ik ga meer voor de uitvindingen zoals:electra, de gloeilamp, draadloze communicatie (tv, radio, wifi), de grammofoon en andere geluidsdragers en de verbrandingmotoren.
Puike westerse uitvindingen, stuk voor stuk.
.
Wel eens een islamiet op de maan zien staan?

Ommezwaai | 18-02-12 | 00:10

@Stormageddon | 18-02-12 | 00:03
Met een beetje creativiteit kunnen ze er toch wel een Post Scriptum bij 'vinden', ergens in een oude schoenendoos ofzo? Op die manier hebben de christenen de bijbel zo'n 1900 jaar geleden toch ook 'vermenselijkt'.

Simon de Danser | 18-02-12 | 00:10

@Dr Strangelove | 17-02-12 | 23:36

en? dus? wat probeer je me te leren. ik denk dat ik genoeg gelezen heb (incl de koran, in het engels "dus dat telt niet" zoals een moslim me een keer toevoegde :-) om te weten hoe die koekwausen denken. i don't give a flying fuck!

Dr Strangelove | 18-02-12 | 00:09

Dr Strangelove 23:59 ik kijk niet zoveel van die filmpjes, heb er net een paar gezien, en moet zeggen dat Dawkins toch wel geniaal is. Ik doe hem tekort als ik hem lager zou inschatten dan Bessems. Maar toch, ik vond Bessems gewoon goed, en zou het hem niet nadoen.

Hitchens heb ik kortgeleden nog zitten kijken, en ook Sam Harris heb ik in het verleden zitten kijken. Het nadeel is dat ik het in alles zo verdomd eens ben met die lui.

WildPlassert | 18-02-12 | 00:08

TeeJee | 18-02-12 | 00:04 |

Er worden zoveel beschavingen -en daardoor als logisch ook de tijdslijn, door elkaar gehaald. De Islamitische cultuur staat al 1000 jaar stil.

Davidson | 18-02-12 | 00:07

@Stormaggedon, overigens moet ik dat van Jahovas nog even natrekken, voordat ik u op uw blauwe ogen vertrouw.

klowiepowie | 18-02-12 | 00:06

Het Radio 2 journaal sloot zonet af met de woorden:
".. en dat afvalligen moeten worden gedood."
Sja. Sprakeloos.
Dat een kamerlid zich geroepen voelt om met zo'n haatbaard te praten zegt mij dat we het al lang verloren hebben. Triest.

prikkebeenK | 18-02-12 | 00:06

Stormageddon | 17-02-12 | 23:53

Wiskunde en Astronomie zijn niet in China uitgevonden. En China liep op het gebied van wetenschap nooit vooruit vergeleken met het Midden-Oosten. Er werkten tijdens de islamitische gouden periode zelfs Chinese wetenschapers in Iran (Maragheh observatory). Iemand als Toby E. Huff concludeert dan ook:

''Onze zorg is met het feit dat vanaf de achtste eeuw tot het einde van de veertiende, Arabische wetenschap waarschijnlijk het meest geavanceerde in de wereld was, hogelijk het westen en China overtrof. In vrijwel elk gebied van het streven - in astronomie, alchemie, wiskunde, geneeskunde, optica, enzovoorts - waren Arabische wetenschappers (dat wil zeggen, Midden-Oosterse individuen die in de eerste plaats het Arabisch gebruikten, maar ook Arabieren, Iraniers, christenen, Joden en anderen) in de voorhoede van wetenschappelijke vooruitgang.''

KayCee | 18-02-12 | 00:05

@Stormaggedon, ik weinig met ze, maar daarom heet het waarschijnlijk een sekte. Ik vind het half zo erg als Islam. Waar afvalligen niet alleen verstoten worden, maar ook gemollesteerd.

klowiepowie | 18-02-12 | 00:05

''How to be a good muslim and adopt a modern Western lifestyle ...''

Adopt? Derde generatie in veel gevallen, buiten het feit dat het zwaartepunt altijd bij het leven in het Westen zou moeten liggen en niet andersom. Dibi is een useful idiot.

Davidson | 18-02-12 | 00:05

@KayCee | 17-02-12 | 23:58 |
Het is goed om te zien dat uw de ctrl+c knop gevonden hebt, maar ik ben toch echt wel geïnteresseerd in de tijdlijn waar ik u om vroeg, met name de wereldschokkende uitvindingen NA de opkomst en algehele acceptatie van de Islam als staatsreligie.

Ik heb het al eens eerder tegen iemand gezegd, maar ik zal het herhalen: "Harde feiten of stilletjes vertrekken". Uiteraard staat het u nu geheel vrij om mij te verbazen en te verrijken met uw al dan niet parate kennis. Ik ben hier nog wel even :)

Rest In Privacy | 18-02-12 | 00:04

Dr Strangelove | 17-02-12 | 23:49 |: De Islam is een sprookje geschreven voor mensen met psychologische afwijkingen. Je weet wel, rare stemmetjes in hun hoofd enzo.

Indoneesje | 18-02-12 | 00:04

Professor Superhirn | 17-02-12 | 23:44
ok, dat wordt dan een soort nacht die we in de jaren dertig in duitsland gezien hebben,met alles wat daarna is gebeurd met die bevolkingsgroep, of we worden een moslimstaat. ik weet wel waar ik voor kies.

kaplaarzenverkoper | 18-02-12 | 00:03

@Simon de Danser | 17-02-12 | 23:40
Dat kan dus niet, omdat de koran de finale, de laatste en *onveranderlijke* (vooral dat woord is belangrijk) openbaring van god aan de mens is. Er kan dus niks aan toegevoegd worden. Zelfs de hadith, die later is toegevoegd als "heilig voorbeeld" heeft zich te onderwerpen aan het de koran als het de koran tegenspreekt. Er kan dus geen "nieuw testament" aan toegevoegd worden. "End of discussion", zou de haatbaard Al-Haddad zeggen.

Stormageddon | 18-02-12 | 00:03

thp | 17-02-12 | 23:04 | + 2 -

epic facepalm. zo facepalm dat de hand het hoofd niet kan houden. idem qua wel kunnen schreeuwen van de vragen. goeie analyse: het was een soort interviewtje. o,o,o.. die man heeft allah op zijn blote knietjes bedankt voor deze gesprekspartners (zou allah dan toch bestaan?)... neehhh.

Dr Strangelove | 18-02-12 | 00:03

Hölzenbein | 17-02-12 | 23:47 | De discussie ging en ga je sowieso al niet aan. Nogmaals je misbruikt zelf continu de vrijheid van menings uiting om je haat en afkeer te spuwen over Greet en de pvv. Je hebt echt een te tere huidje. Ik kan slechts alleen maar lachen om figuren zoals jou. Zelf voorkomen als een sterke en progressieve intellectueel, maar in feite ben je gewoon een ontzettend zielig persoon schreeuwend om aandacht. Een beetje zoals Greet de blonde leider.

Indoneesje | 18-02-12 | 00:01

@KayCee | 17-02-12 | 23:52
Je ziet overal dat de gematigde islam juist minder interessant wordt. De pure is interessanter nu...
Puur Christendom e.d. was er vroeger ook veel meer natuurlijk maar daar hebben we ons "uitgevochten"...
Moslims zijn wat dat betreft hun gebied aant uitbreiden...

BarneyBoner | 18-02-12 | 00:01

WildPlassert | 17-02-12 | 23:43 | + 1 -

lol... WAT moet je dawkins nog zien doen? zeggen dat 'ie voor steniging is? ga toch voor hitchens man... zelfde eruditie en inhoud als dawkins maar dan veeeeel leuker

Dr Strangelove | 17-02-12 | 23:59

de honden blaffen... | 17-02-12 | 23:51

Niet waar. Zoals ik al aanhaalde, de islamitische gouden periode. Wetenschap floreerde in de tijd, weliswaar onder enkele verlichte islamitische heersers, maar de kwaliteit was hoogstand. Beter dan in welk deel van de wereld dan ook destijds. Namen als Avicenna, Khwarizmi, Omar Khayyam, Ibn Khaldun, Ulugh Begh, Shirazi, Banu Musa, Birooni, etc. Enkele quotes:

''Beg also determined the Earth's axial tilt as 23.52 degrees, which remains the most accurate measurement to date. It was more accurate than later measurements by Copernicus and Tycho Brahe, and matches the currently accepted value precisely.''

''Het was een periode van grote intellectuele energie, opwinding en ontdekkingen. Zoals het Abbasidische hof voor opeenvolgende generaties dienst deed als een schoolvoorbeeld van goed bestuur en andere zaken, zo vervulde het tevens een modelfunctie op intellectueel en cultureel gebied. De Arabische vertalingen die in de elfde eeuw door Perzen in Bagdad waren gemaakt, werden later ten behoeve van westerse lezers vertaald in het Latijn door vertalers als Gerard van Cremona, die in de twaalfde eeuw werkzaam was in het Spaanse Toledo, en verleenden de westerse wetenschap een nieuwe vitaliteit. Avicenna en Averroes, eveneens een Arabische aristoteliaan, werden vertrouwde namen op de nieuwe universiteiten van Europa.

De Abbasidische periode was een tijd van enorme menselijke prestaties, zowel op politiek gebied als met betrekking tot beschaving, kunst, architectuur, wetenschap en literatuur. De lancering van nieuwe ideeën en de uitwisseling van oude ideeën binnen een uitgestrekt gebied dat bijeen werd gehouden door een over het algemeen minzaam en tolerant bestuur bracht een dynamische en uiterst invloedrijke beschaving voort, die - het behoeft geen betoog - ver voorliep op wat er zich toentertijd in Europa en in de rest van de wereld afspeelde.''

KayCee | 17-02-12 | 23:58

KayCee | 17-02-12 | 23:44 |: Het oude Japanse keizerijk, Chinese dynastie? Beiden waren meesters in het maken van wapens, kunst, schrift en andere culturele hoogstandjes. Waaronder de drukpers, immers zonder drukpers geen quran he. Maar van de theorie 5000 jaar wetenschappelijke overheersing door Arabieren in het Midden-Oosten blijft vrij weinig over. Trouwens, Perzen zijn geen Arabieren. Ik zou het niet aanraden een Iranier een arabier te noemen.

Indoneesje | 17-02-12 | 23:58

@ BarneyBoner 23:47, ik ben het daar ook mee eens, de geschriften laten weinig ruimte voor interpretatie. En de haatbaard staat voor de geschriften. Gematigde islam zie je alleen bij niet-beroeps islamieten, mensen die wel vasten, maar niet voor steniging zijn. Wanneer je jezelf imam noemt moet je echter wel voor steniging zijn, anders wijst je collega je wel even aan waar het staat. Is mi. ook meteen de achilleshiel van de islam (starheid).

@ boeglul 23:48 , geef eens een linkje, dan ga ik morgen kijken.

WildPlassert | 17-02-12 | 23:58

-weggejorist-

Parsons | 17-02-12 | 23:57

@Simon de Danser | 17-02-12 | 23:50
Jij moet nog veel leren.

Parsons | 17-02-12 | 23:57

@kaplaarzenverkoper | 17-02-12 | 23:53
*Professor zichzelf diep uit de bank ophijst*

Professor Superhirn | 17-02-12 | 23:56

@klowiepowie | 17-02-12 | 23:51
Dat doen de Jehova's wel. Je wordt uit de gemeenschap gestoten, door je eigen familie verstoten, letterlijk verbannen uit de kring. Ook dat is geweld. Geestelijk geweld, maar niettemin geweld.

Stormageddon | 17-02-12 | 23:56

@Stormageddon Jah, de Islam is een sekte.

klowiepowie | 17-02-12 | 23:55

KayCee | 17-02-12 | 23:47 | + 0 -

noord-korea... daar schijnen ze ook vrij slim te zijn. rakettechnologie, kernbommen maken. nou fucking en??

Dr Strangelove | 17-02-12 | 23:54

Professor Superhirn | 17-02-12 | 23:38
inderdaad. de polen hier in nederland zitten mij ook echt niet in de weg. ik ken er behoorlijk wat. ze werken hard, spreken na een jaar goed nederlands en hebben nogsteeds een hekel aan islam. ik denk dat we ze ook op datlaatste punt nodig gaan hebben, omdat, zoals ik een paar dagen geleden al heb gezegd, de gemiddelde nederlander liever op de bank hangt.

kaplaarzenverkoper | 17-02-12 | 23:53

KayCee | 17-02-12 | 23:47 | + 0 -

en wat wil je daar nou mee zeggen? geen vrijheid = al het andere is waardeloos

Dr Strangelove | 17-02-12 | 23:53

@KayCee | 17-02-12 | 23:47 |
Kunt u bewijzen, gestoeld op harde feiten, dat Iran daadwerkelijk voor loopt in de door u genoemde velden van de wetenschap?
Tevens, het lijkt mij niet zo moeilijk om sneller te groeien als het basisniveau voorheen lager was.

Rest In Privacy | 17-02-12 | 23:53

@KayCee | 17-02-12 | 23:44
Op het schrift, bankwezen, astronomie, wiskunde en poëzie na hebben ze in China inderdaad helemaal niks uitgevonden.
Er was ooit een machtige vloot van Chinese schepen onder leiding van Zheng He aan het begin van de 15e eeuw, die de hele Indische Oceaan heeft rondgevaren op zoek naar schatten buiten China. nl.wikipedia.org/wiki/Zheng_He
De conclusie was: De buitenwereld heeft China niks te bieden, zo ver lagen zij technologisch voor op de rest van de wereld.

Stormageddon | 17-02-12 | 23:53

@Ommezwaai | 17-02-12 | 23:47
Figureren in een Gilette reclame? Ik zat zelf meer aan een retro-remake van The Thing te denken. Kan-ie zowel de rol van Kurt Russell als dat gluiperige monster spelen.

Professor Superhirn | 17-02-12 | 23:53

BarneyBoner | 17-02-12 | 23:47

In hoeverre bestaat er dan zoiets als pure christendom of jodendom? Ik zie in Israel ook geen mensen worden gestenigd omdat ze zich niet aan de Sabbat houden. De gematigde islam is inderdaad uit het voorgrond verdreven, maar heeft wel degelijk bestaan. Onder de Moetazilieten bijvoorbeeld.

KayCee | 17-02-12 | 23:52

KayCee | 17-02-12 | 23:44
Alles wat je daar aanhaalt, (buiten het islamitische rijk) is lang voor de islamitische veroveringen.
Kort na die veroveringen is daar het licht uitgegaan.

de honden blaffen... | 17-02-12 | 23:51

@Stormageddon Laten we de discussie en meningsuiting open houden. Ik ben geïrriteerd door lelijke dames die naar mij kijken, ik leef daarmee. Voor mij zijn dat de Jahova's. De opgedrongen blikken; alsof ik hun leuk moet vinden.
Als het gaat om religie en de vrijheid, hoort zoiets vrij te zijn. Ook met de vrijheid van spreken. De vrijheid van religie is inderdaad ook de vrijheid om ergens anders in te geloven of ergens niet in te geloven. Maar, als de vrijheid door geweld wordt ingedampt, dan is er sprake van een sekte. Naar mijn mening -ik behoor niet tot de Jahova getuigen- , roepen die niet op tot geweld als iemand die "club" verlaat. Iets dat de Islam wel doet.

klowiepowie | 17-02-12 | 23:51

Indoneesje | 17-02-12 | 23:49 | + 0 -

in dat geval zijn we het eens. af en toe een Arendsoog voor de broodnodige afwisseling

Dr Strangelove | 17-02-12 | 23:51

@KayCee | 17-02-12 | 23:44 |
Zou u zo vriendelijke willen zijn om, voor ons mindere goden der historie, deze uitvindingen allemaal even op op een tijdlijn te zetten, relatief aan de opkomst van de Islam?
Dat gezegd hebbende, welke van deze rijken waren ook daadwerkelijk islamitisch?

Rest In Privacy | 17-02-12 | 23:50

@Parsons | 17-02-12 | 23:46
Alles van boven, komt van beneden (ook als het zelf zegt dat het van boven komt). Kuitert

Simon de Danser | 17-02-12 | 23:50

Indoneesje | 17-02-12 | 23:44 | + 0 -

he pipo... newsflash: de islam is een sprookje. niet zo'n heel vrolijk sprookje. dan kan je beter het nieuwe testament lezen.. best vermakelijk. als je meer into hardcore gore bent, weer wel. of het oude testament, ook een soort ouderwetse slasher-movie in boekvorm.

maar bottom-line: een verzonnen, door mensen geschreven sprookje. een hobby op het niveau van postzegels verzamelen en modeltreintjes.

Dr Strangelove | 17-02-12 | 23:49

-weggejorist-

Gaarheid | 17-02-12 | 23:49

Dr Strangelove | 17-02-12 | 23:36 |: Ik dicht trouwens de boeken van nijntje meer waarde toe dan de Koran aan de mensheid ;).

Indoneesje | 17-02-12 | 23:49

WildPlassert | 17-02-12 | 23:31

Jij hebt het meest domme vraaggesprek in Denemarken gemist? Zijn Engels is amper te verteren maar zijn antwoorden waren ronduit idioot. Ik hoop dat ik het ontluisterende beeldmateriaal niet weer op GS hoef te zetten?

boeglul | 17-02-12 | 23:48

Indoneesje | 17-02-12 | 23:28 |
Prima. We zijn weer aangekomen bij dat wat men een zwaktebod noemt, namelijk beledigen. En dan verwacht je van mij een discussie? Hoe achterlijk denk jij eigenlijk dat ik ben? Man man man, get a life.

Hölzenbein | 17-02-12 | 23:47

Als iemand met handelsgeest, zou ik deze haardbaardaap eens adviseren om in een Gilette reclame te figureren.
Verder wens ik hem veel succes met zijn schaverottige leventje.
Wel even checken of hij daadwerkelijk Nederland heeft verlaten.. Veel van deze figuren blijven nog wel eens hangen hier en dat moeten we nou net niet willen.

Ommezwaai | 17-02-12 | 23:47

TeeJee | 17-02-12 | 23:30

Nonsense. Wetenschap in een land als Iran is van een redelijk goede niveau en het land kent dan ook het grootst wetenschappelijke groei ter wereld. Ze lopen zelfs op een aantal punten (nanotechnologie, stamcellenonderzoek, etc) voor op een land als Nederland en eindigen steevast tijdens de wiskundig olympiade ver boven Nederland.

KayCee | 17-02-12 | 23:47

WildPlassert | 17-02-12 | 23:34
Lees: Indoneesje | 17-02-12 | 23:31
Hij heeft het bij het rechte eind. Er bestaat geen milde islam want dat is niet de pure islam. Natuurlijk kun je doen "alsof" maar het echte pure mist dan. Het is heel moeilijk om die pure islam aan te hangen/ om zo te leven, want dan moet je vrouwen stenigen, of als vrouw moet je gestenigd willen worden (als de pure islam dat gebied)... En das niet makkelijk...

BarneyBoner | 17-02-12 | 23:47

@Simon de Danser | 17-02-12 | 23:40
Hoe de neuq wil jij iets toevoegen aan de woorden van god de almachtige?

Parsons | 17-02-12 | 23:46

GeinPonempie | 17-02-12 | 23:35 | + 0 -

gespreksleider heet joeri aelbrecht en is voor mij ontzettend door de mand gevallen. directeur van het epicentrum van open debat en dan deze farce.... pfff.

dat dibi en bessems geen gezamelijk front vormden vind ik eigenlijk wel ok...'t blijft wel een debat natuurlijk, geen inquisitie (religiegrapje).

dibi is klaarblijkelijk een lichtgewicht.

ik denk dat er heel wat mensen hebben zitten kijken die hun haren aan het uittrekken waren.. kan er in dit topic al 10 noemen die daar qua inhoud en argumentatie beter hadden kunnen zitten

Dr Strangelove | 17-02-12 | 23:44

@kaplaarzenverkoper | 17-02-12 | 23:41
Ik heb treurig nieuws voor u: het is al te laat om het via dialoog op te lossen. Ik vind het een akelige gedachte, maar een interbellum is niet voor de eeuwigheid bestemd.

Professor Superhirn | 17-02-12 | 23:44

Indoneesje | 17-02-12 | 23:24

En u vergeet wellicht het oude Mesopotamie, Egypte, het Perzische rijk, Parthische rijk, Sassanidische rijk en het Islamitische rijk. Sterker nog, men beschuldigde de Grieken er zelfs van bepaalde wetenschappelijke ontwikkelingen van de Egyptenaren en Perzen hebben afgekeken, die beiden niet onderdeden voor de oude Grieken. Sinds de neolithische revolutie domineerde men in het Midden-Oosten bijna op alle fronten. De eerste wetten werden daar gemaakt, wiskunde, astrologie, het wiel, alcohol, windmolens, irrigatiesystemen, mensenrechten, etc. En naast buskruit is er niet echt iets noemenswaardige uit het verre oosten gekomen. Sterker nog, er is haast geen enkele dominantie van het verre oosten op welk gebied dan ook geweest vergeleken met het Midden-Oosten.

KayCee | 17-02-12 | 23:44

Dr Strangelove | 17-02-12 | 23:36 |: De echte Islam is waar de Imam voor staat. De Imam kent namelijk elk aspect van de Islam. In met name Pakistaanse madrassars worden leerlingen geacht zelfs gehele koran teksten uit het hoofd te kennen. Deze Imam zal daar zeker geen uitzondering op zijn. Maar de truc met de Islam is, dat als het erop aankomt, zoals tijdens deze discussie men als excuus gebruikt dat de Koran of Hadit or whatever op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Zo hoeft men niet of nauwelijks verantwoording af te leggen dus is bij voorbaat elke discussie zinloos. Terwijl een Imam dondergoed weet hoe de ware aard van de Islam in elkaar steekt.

Indoneesje | 17-02-12 | 23:44

@KayCee | 17-02-12 | 23:26
Over welke progressiviteit in islamlanden heb jij het?

Parsons | 17-02-12 | 23:44

Oeps, ik ga veel te veel discussies tegelijk aan. Laat ik zeggen dat ik vind dat je de leer moet aanvallen, want het is de meest verderfelijke leer die ik ken. De haatbaard is een prima verpersonificatie van die leer, en een goede kans om aan te vallen. Je moet het echter niet verwarren met de man in de straat, die amper weet wat hij gelooft.

Daarnaast is het helemaal niet zo simpel als het lijkt. De haatbaard is een glibber die je niet zo makkelijk uit de tent kan lokken als hij niet wil. Vanavond wilde hij wel, hij heeft gezegd dat hij voor steniging is, en dat is echt heel wat. Moet ik Dawkins nog zien doen.

WildPlassert | 17-02-12 | 23:43

@WildPlassert | 17-02-12 | 23:24
De vraag is wat onder "vrijheid van godsdienst" wordt verstaan. Je kunt daaronder verstaan de vrijheid om een religie te kiezen en te belijden zonder inmenging van de staat (de meest gangbare liberale interpretatie), maar voor de meeste mensen die eenmaal gevangen zijn in de klauwen van een sekte is er geen vrijheid van religie. Ze kunnen niet kiezen, ze mogen niet kiezen, ze mogen niet straffeloos de sekte verlaten. De vrijheid van religie is een merkwaardig grondrecht omdat het het enige grondrecht is dat niet gaat over de rechten van het individu, maar de rechten van een instituut. Dat instituut krijgt de vrijheid om vrij te zijn van overheidsinmenging, dat instituut wordt beschermd.

Er wordt dus feitelijk een recht en een vrijheid gegund aan een volkomen verzonnen en fictief lichaam dat formeel niks meer is dan een vereniging, tegenwoordig een notariele akte, inschrijfnummer bij de KvK en een BTW nummer. Dat is wat het is: een corporatie. Corporaties hebben in principe helemaal geen grondrechten, behalve als het religieuze verenigingen zijn. Dat is heel apart.

Vrijheid van godsdienst zou ook moeten zijn: vrijheid om vrij te blijven van religie. Of om het op z'n Engels te zeggen: Freedom of religion must include freedom from religion. Dat recht wordt echter nergens expliciet in de grondwet benoemd. De facto betekent dat je altijd lastig gevallen mag worden door religekkies, jehova's, dat de NPO zelfs een taak krijgt om reli-programma's te maken. Dat is voor een atheist vervelend, maar op zich wel overkomelijk. Maar het betekent dus ook dat mensen die lid zijn van zo'n sekte niet beschermd worden door het recht, door de staat om de sekte veilig te kunnen verlaten. De sekte mag straffen (behoudens hun verantwoordelijkheden volgens wet, zoals dat dan heet). Ze mogen ex-leden niet fysiek molesteren, maar geestelijk wel.

Enfin: er zitten meer haken en kruizen (© Herman Finkers) aan de vrijheid van religie dan je op het eerste gezicht zou denken.

Stormageddon | 17-02-12 | 23:41

propagandhi | 17-02-12 | 23:35
de pest is dat de gemiddelde nederlander niet verder kijkt dan zijn neus lang is. tot hij er zelf last van begint te krijgen. in dit geval zou het dan weleens te laat kunnen zijn om het via de dialoog op te lossen.

kaplaarzenverkoper | 17-02-12 | 23:41

Inmiddels lijkt het me al te laat, maar zouden de gematigde moslims een nieuw testament, met andere spelregels e.d., aan de koran toevoegen, dan zouden ze de houdbaarheidsdatum van hun dwaling (wat geloof m.i. is) nog wat op kunnen rekken.

Simon de Danser | 17-02-12 | 23:40

@Parsons | 17-02-12 | 23:29

Hij was "duivels" gevaarlijk en iedereen is blij dat hij weer naar Engeland gaat. Toch was het mooi dat hij even een onschuldig meisje aan tafel moest accepteren. Brrrr....

Als jij gewoon je Dagravit blijft slikken gaat het best goed met je aflopen. Ik beloof het je!

boeglul | 17-02-12 | 23:40

@Dr Strangelove | 17-02-12 | 23:36
De imam heeft het best wel goed verwoord hoor, maar mocht u het gemist hebben:
Islam = de staat = de wet. Er is geen middenweg, de islam is alles om je heen en die bepaald je gehele doen en laten.

Rest In Privacy | 17-02-12 | 23:39

@BarneyBoner | 17-02-12 | 23:36
Ben ik dan weer met je eens, maar het probleem met vrijwel ALLE religies is, dat ze claimen de waarheid in pacht te hebben.
Als ras-atheïst zeg ik: eerst bewijzen, dan geloven!

necrosis | 17-02-12 | 23:39

@mezelf 23:37
Ik bedoelde natuurlijk
@kaplaarzenverkoper | 17-02-12 | 23:33

Professor Superhirn | 17-02-12 | 23:38

WildPlassert | 17-02-12 | 23:26 | + 0 -
Al zou Dibi van goede wil zijn, hij gaat het niet redden.

Moi | 17-02-12 | 23:36

KayCee | 17-02-12 | 23:26
Heb je wel eens een islamitisch land bezocht?

de honden blaffen... | 17-02-12 | 23:36

Indoneesje | 17-02-12 | 23:31 | + 0 -

en wat is dat dan? de ECHTE islam? soort nijntje pluis maar dan echter?

Dr Strangelove | 17-02-12 | 23:36

necrosis | 17-02-12 | 23:32
In veel met je eens echter er zijn wel wat religies die niet direct andersgelovigen deaud willen...

BarneyBoner | 17-02-12 | 23:36

Kortom: hij is geen slechte vent die haatham.
Haatham is alleen in de war en geestesziek.
Er hadden daar psychiaters aan tefel behoren te zitten.

Een Soort Iets | 17-02-12 | 23:35

@ Dr Strangelove | 17-02-12 | 23:03 |
Kustas Bessems wil ik nog wel het voordeel van de twijfel geven. Zoals ik al vermelde in een eerder reaguursels van mij alhier, had de gespreksleider (sorry ik weet zijn naam niet; degene die aan 't hoofd tegenover die haatbaard aan tafel zat) zich moeten concentreren op het 'debat'in goede banen te lijden ipv van zelf de quasi querulant uit te gaan hangen en vervolgens weer de *proest* onpartijdige arbiters rol op zich te nemen, wat niet altijd goed samen gaat. Misschien had hij ook in het midden moeten gaan zitten. Daarnaast is het ook wellicht beter om één tegen één mensen het op te laten nemen tegen elkaar. Dan wel meerdere islamofascisten aan te laten zitten voor een evenwichtigere samenstelling. Overigens leken Dibi en Bessems ook geen verenigd front te vormen, wat ook niet helpt. Al is dit ook weer niet verbazingwekkend aangezien troetel-Marokkaan Tofik er namens zijn Groenslinks een eigen bedenkelijke agenda op na houdt.

Daarnaast, ik ken die Kustaw Bessems verder helemaal niet behalve van colums in de pers die ik soms wel eens van hem lees (en daarnaast een vermoeden heb onder welk pseudoniem hij hier wel eens reaguurd(e)), maar misschien heeft hij van het zelfde euvel last waar wel meer mensen mee kampen die beter kunnen schermen met de pen dan met een scherpe tong in het debat 'mano a mano', wat een discipline op zich is.

GeinPonempie | 17-02-12 | 23:35

Dhimmi (Arabisch: ذمّي )
Geen vrouw aan tafel, mag niet van die HaatBaard.
Alleen een stel Dhimmies die in de kont van deze HaatBaard gaan kruipen.
Ella | 17-02-12 | 21:34 | + 1 -
En dat gebeurt ook nog eens van het geld van u en mij, de belastingbetalers. De Halve Maan? De Halve Gare is een betere benaming. Die vlucht-moslima die zomaar bereidwillig is haar plaats aan tafel af te staan, Aad vd Heuvel die zijn tong in het aarsgat van Al-HaatHaat steekt.
*Dit* is het resultaat van decennia van cultuurrelativisme, multiculti-sprookjes en linkse subsidiekanker. *Dit* is wat de gutmenschen, de PvdA'ers, de Pechtolds Nederland hebben gebracht: jarenlang iedereen die hier iets zei als 'racist', 'fascist', 'extreem-rechts' of tenminste 'xenofoob' betitelen.
Zum kotzen.
En dit soort gedrag wordt onze kinderen elke week, elke dag, elk uur aangeleerd op school.
Buigen voor de islam, allemaal. Kont in de lucht en je goed door een baardvarken laten pakken. Goed zo, Nederlandse dhimmitjes.

propagandhi | 17-02-12 | 23:35

@ BarneyBoner 23:31 ik ken zat andere, die meer zijn als Dibi. Waarom is Dibi dan niet islam? Als we het over de leer hebben bestaat er geen twijfel, dan heb je gelijk. Maar als we het hebben over de islamitische gemeenschap in Nederland, dan (vind ik) niet.

Wanneer we alle moslims benaderen alsof ze hetzelfde zijn als de haatbaard krijg je een self-forfilling prophecy.

WildPlassert | 17-02-12 | 23:34

WildPlassert | 17-02-12 | 23:05 | + 1 -
Ben het niet met je eens. Waarom zou het zo moeilijk zijn dit soort lieden onder tafel te lullen? Uiteraard zul je ze niet van mening doen veranderen, maar het kan toch niet al te moeilijk zijn om aan de hand van een paar kritische vragen een man als deze in zijn non-argumentatie vast te laten lopen? Het vergt alleen een beetje voorbereiding en een beetje durf. Dat laatste leek Bessems als enige nog wel te bezitten, maar erg scherp kwam ook hij niet uit de hoek...

Ik snap eerlijk gezegd niet hoe iemand deze man als slim en dapper kan zien. Zijn argumentatie was zwak en erg dapper vond ik hem ook niet: de man werd poeslief behandeld en die paar keren dat hem iets werd tegengeworpen ging hij het nogal opzichtig uit de weg. Het feit dat deze man niet direct begint te brullen bij elke ook maar enigszins kritische opmerking maakt hem nog niet slim of dapper.

KevN | 17-02-12 | 23:34

@Da Mul | 17-02-12 | 23:20
Dat klopt en dat is hen aan te rekenen. Niet mij.

Parsons | 17-02-12 | 23:34

Da Mul | 17-02-12 | 23:06
heb je je misschien ook weleens afgevraagd waarom de gastarbeiders uit noordafrika en turkije nietmeer welkom zijn in bv de tuinbouw en er nu polen werken? moet je eens navraag naar doen bij de tuinbouwbedrijven. gaan je ogen misschien open.
of ben jij er ook zoeen die zegt dat deze mensen nederland hebben opgebouwd?

kaplaarzenverkoper | 17-02-12 | 23:33

WildPlassert | 17-02-12 | 23:23 | + 0 -

het gaat er niet om wat hij vindt! het gaat er om dat dit soort idioten hun MENING als feit presenteren. daar moet je doorheen kunnen prikken. allah is geen feit, hoogstens een ingebeelde vriend. wat het altijd goed doet is deze: als iemand in jouw omgeving 1x, 3x, 5x per dag zo maar tegen het luchtledige begint te praten, denk je toch al snel dat 'ie 's een keer met een psychiater moet praten toch? alleen als diegene zichzelf moslim, christen of jood noemt en zegt dat 'ie aan het bidden is, dan is het ineens heel normaal en moeten we dat repsecteren. zie jij het verschil tussen het één en het ander? ik ook niet....

Dr Strangelove | 17-02-12 | 23:33

@KayCee | 17-02-12 | 23:26
Er is een heel simpele reden waarom de islam zoals we die vanavond hebben gezien economische en wetenschappelijke inferioriteit impliceert: de helft van het arbeidspotentieel wordt analfabeet gehouden en mag niet werken, namelijk alle vrouwen.

Professor Superhirn | 17-02-12 | 23:32

@WildPlassert | 17-02-12 | 23:24
Ik ben tegen godsdienst in het algemeen, omdat dat compleet indruist tegen de vrijheid van meningsuiting.
Godsdienst = haat jegens andersdenkenden.
Of had jij de illusie dat welke religie dan ook 'vrede' betekend?
Nog even een uitsmijter: mensen die 'geloven' hebben te weinig vertrouwen in zichzelf.
Daarom verzinnen ze een denkbeeldig 'vriendje' die de oplossing heeft voor alles wat ze niet weten.

necrosis | 17-02-12 | 23:32

WildPlassert | 17-02-12 | 23:19 |: We zijn het in ieder geval eens. Ze waren allemaal een drama en aanfluiting voor een fatsoenlijk debat, stelletje makke schapen.
.
Maar ik moet toch wel even zeggen dat het probleem er juist bij ligt dat de Imam staat voor de pure en zuivere vorm van Islam. Kortom de ECHTE Islam. Dibi kan hoog of laag springen wat ie wil, maar een andere versie van de Islam bestaat gewoonweg niet. Dus daarom was deze gehele discussie in de Balie volstrekt zinloos.

Indoneesje | 17-02-12 | 23:31

@ boeglul 23:23 heb jij iemand Geert wel eens vast zien lullen dan? Pechtold kan er nog geeneens van slapen. Is trouwens een ander onderwerp.

WildPlassert | 17-02-12 | 23:31

@Indoneesje | 17-02-12 | 23:28
Mijn excuses, enige mislezing van mijn kant.

Rest In Privacy | 17-02-12 | 23:31

@WildPlassert | 17-02-12 | 23:28
Hij; en die buurman komt aardig in de buurt. Die wil graag zo zijn...

BarneyBoner | 17-02-12 | 23:31

kaplaarzenverkoper | 17-02-12 | 23:22 | + 1 -
Dat komt omdat ze denken dat Islam net zoiets is als Christendom en dat je ermee kan praten.
Nederlanders hebben nog niet door dat de Islam helemaal niet wil praten maar wil veroveren.
Islamieten lachen zich helemaal dood om die domme Nederlanders die zichzelf zo intelligent en weldenkend vinden om de weg voor de Islam vrij te maken zoals nu in Amsterdam.

Moi | 17-02-12 | 23:31

@KayCee | 17-02-12 | 23:26 |
De donkere middeleeuwen in Europa waren een tijdperk van absolute wetenschap haat, omdat dit tornde aan de zaken die men door god beschikt vond.
In landen zoals Iran word nu wel wetenschap bedreven, zodat men aan middelen kan komen om de ongelovigen te kunnen pareren. Dit is echter wetenschap die praktisch gezien op youtube staat.

Nee, ik ben bang dat wetenschap ondergeschikt gemaakt word aan de religie. Enige vorm van vooruitstrevende wetenschap zal constant getoetst worden aan de religieuze maat, waarbij niet-wetenschappers mogen zeggen of iets wel of niet halal is. Dat zal geen denderende resultaten op leveren.

Rest In Privacy | 17-02-12 | 23:30

@vander F | 17-02-12 | 23:07
Probleem van dit soort knakkers is dat ze nogal wat aanhang hebben.

Daarom is het ook "gevaarlijk" om dit soort idioten weg te zetten als een individuele krankzinnige.

Dat is hij allerminst.

Parsons | 17-02-12 | 23:29

TeeJee | 17-02-12 | 23:27 | Ik zei ook het Westen en het verre Oosten me beste ;).

Indoneesje | 17-02-12 | 23:28

arneyBoner 23:26 zegt de baard,ja. Dibi zegt iets anders. Sufi's trouwens ook, en Ahmadiya ook. Maar dat zijn geen echte moslims volgens de haatbaard. Maar, is hij de islam? Of is dat je buurman die vijf keer per jaar in de moskee zit?

WildPlassert | 17-02-12 | 23:28

Hölzenbein | 17-02-12 | 23:17 |: Je bent gewoon niet serieus te nemen. Heb je eindelijk kans op een debat, ga je het zelf uit de weg beste Geert. Ik zou zeggen veel plezier met je nicht/neef in bed want zo'n open linkse geest als jij bent zo progressief als het maar kan en staat voor alles open. Doei calimero

Indoneesje | 17-02-12 | 23:28

@KayCee | 17-02-12 | 23:26
Waar dan?

BarneyBoner | 17-02-12 | 23:28

@Indoneesje | 17-02-12 | 23:24
1 correctie op uw verhaal, het buskruit is toch echt Chinees. :)

Rest In Privacy | 17-02-12 | 23:27

@KayCee | 17-02-12 | 23:15
En hoe lang bestaat de islam zelf ook alweer? Die gouden Arabische periode van 5000 jaar liep binnen luttele eeuwen compleet de soep in, nadat Mohammed zijn leer verkondigde...

Het Arabische continent heeft lang geleden schitterende wetenschap gekend. Maar voor de wetenschap die heeft plaatsgevonden na het jaar 600 kun je stellen dat deze 'ondanks de islam' heeft plaatsgehad.

Professor Superhirn | 17-02-12 | 23:26

TeeJee | 17-02-12 | 23:18

Wat ik wil zeggen is dat ik niet geloof dat de islamitische wereld geen vooruitgang zal boeken zolang de islam de boventoon voert. Alhoewel zonder het wellicht enorm kan schelen. De islamitische wereld heeft w.m.b. in het verleden aangetoond dat progressiviteit er ook kan zegevieren.

KayCee | 17-02-12 | 23:26

Moi 23:21 een gematigde imam zal je inderdaad niet vinden. Dat kan ook niet, want dan moet je je aan de boeken houden, en die zijn star. Dibi is dan ook geen imam.

WildPlassert | 17-02-12 | 23:26

@WildPlassert | 17-02-12 | 23:11
Een lossere islam bestaat niet... Heb je toch gehoord?

BarneyBoner | 17-02-12 | 23:26

Nou ja, de uitdaging en provocatie van de islam in Europa kan nog wel eens tot interessante reacties leiden onder de Europeanen. Ik ben benieuwd wat er gebeurt wanneer Europa de handschoen opneemt. Actie = reactie.

Rest In Privacy | 17-02-12 | 23:25

@Da Mul | 17-02-12 | 23:13

Nee, die proef hoef ik niet op de som te nemen. Want buiten dat het er gesproken bij mij misschien iets minder vloeiend uitkomt, scheelt het niet veel met wat ik plemp.

En of het nou mijn uitspraken of die van de vegan streaker zijn: een uitgesproken mening stuit ALTIJD tegen weerstand en/of afkeer.

Dus nee, ik zie niet wat je bedoelt, en ik mis nog steeds je feiten, waarom ik schuldig ben aan het immigratieprobleem. Terwijl de problemen omtrent de immigratie nu juist tot mijn 'rabiate' mening heeft geleid.

Want als je me wat langer zou hebben gevolgd, weet je dat 'immigratie' sowieso niet mijn probleem is, maar dat mijn probleem ligt omtrent de middeleeuwse culturen die meegenomen mogen worden, en, let op, nu komt het, mogen worden behouden in onze moderne westerse maatschappij.

ZKH EénOog | 17-02-12 | 23:24

@ necrosis 23:22 jij bent tegen vrijheid van godsdienst? En je wilt een islamiet de maat nemen?

WildPlassert | 17-02-12 | 23:24

KayCee | 17-02-12 | 23:15 |: U vergeet misschien het Romeinse Rijk, Byzantijnse rijk, Oude Griekenland, De beschavingen op Cyprus en Kreta. 5000 jaar overheersing in de wetenschap tegenover 400 jaar is complete onzin. Om nog maar te zwijgen over de wetenschap en beschavingen in het verre Oosten. Ondanks die '400' jaar *proest* aan wetenschappelijke voorsprong hebben het Westen anders (nog) wel stabiele beschavingen opgebouwd en samen met het verre oosten meer technologie voortgebracht dan de volkeren in het Midden-Oosten. Ik zal er een paar noemen; vliegtuig, auto, telefoon, electriciteit, computer, democratie, ruimtevaart, buskruit, drukpers.

Indoneesje | 17-02-12 | 23:24

conclusie: Sjeik Haatham al-Haathaat is een eikel in jurk met inzicht uit het stenen tijdperk. Vooral dit soort mongeaulen regelmatig op de nationale televee laten interviewen door journalisten met verstand van de engelse taal en feiten. Dit soort haatbaarden zetten zichzelf klem met hun fabeltjes.

allah bestaat niet, god bestaat niet, wodan bestaat niet.

Johan1438 | 17-02-12 | 23:23

@WildPlassert | 17-02-12 | 23:19

Vergeleken met Wilders was het een groot licht.

boeglul | 17-02-12 | 23:23

Dr Strangelove 23:18 ik ken ze, en ik dacht hetzelfde als jij. Heb je het wel eens geprobeerd? Ik heb eindeloze discussies gehad als Blasfemist met een priester, geloof (!) me, je komt er niet door.

Natuurlijk kan je ze wel uit hun tent lokken. Dawkins zegt: vraag of ze voor steniging zijn. Ze vroegen het, en hij was voor. Ze hebben geleerd dat ze daar niet meer om heen kunnen praten.

WildPlassert | 17-02-12 | 23:23

@TeeJee | 17-02-12 | 23:16
Eensch! Ik heb het ook duidelijk gezien vanavond. En daarom is de islam zo gevaarlijk. Iedereen die beweert dat er een gematigde islam bestaat begrijpt niets van de islam.

doenormaal! | 17-02-12 | 23:22

een beetje jammer dat de gemiddelde reaguurder nogsteeds een beetje lacherig doet over het optreden van dit soort totaalmalloten met hersenbeschadiging en niet het werkelijke gevaar voor onze westerse samenleving onder ogen wil zien.

kaplaarzenverkoper | 17-02-12 | 23:22

Die gekke Iman praat niet eens zo raar! Hij is vrij helder in z'n bewoordingen.

Fapne Bunscookie | 17-02-12 | 23:22

@WildPlassert | 17-02-12 | 23:11
Misschien wil Dibi een lossere islam, de meeste mensen in dit godverloren land willen helemaal GEEN islam.
Misschien een tip voor Dibi?
Ik accepteer namelijk geen enkel opperwezen.
Zelfs mensen als BakEllende hebben 0,0 krediet bij mij, zijn 'zonder religie kan je niet functioneren' opmerking grenst aan gedachten waar ik geen enkel begrip voor kan opbrengen.
*weigert om Godwin te plempen*

necrosis | 17-02-12 | 23:22

Professor Superhirn | 17-02-12 | 23:14

"It indeed resembles cancer growth."
Dit had een perfecte reactie geweest.

Wat ben ik blij met iemand als Wilders die niet devoot en deemoedig het hoofd laat hangen bij een baard... dan maar grof en beledigend!

Een Soort Iets | 17-02-12 | 23:21

WildPlassert | 17-02-12 | 23:11 | + 0 -
Dat wilden Mubarak en anderen ook.
Maar je ziet zelf ook al dat de fundamentalistische Islam het overal weer voor het zeggen gaat krijgen.
Zoals Islamdeskundige Jansen tijdens het Wilders proces als zei, "Er bestaat geen gematigde Islam."
-
De term "gematigde Islam" is een verzinsel van Multiculturalisten om te verhullen dat ze achteraf gezien een zeer agressief geloof naar Europa hebben ingevoerd waar ze nu geen controle meer over hebben.

Moi | 17-02-12 | 23:21

@Parsons | 17-02-12 | 23:16
Dat is inderdaad mogelijk. Maar weinigen steken echter het schoolplein over om eens intensief naar het verhaal van de "anderen" te luisteren.

Da Mul | 17-02-12 | 23:20

@Hölzenbein | 17-02-12 | 23:17 |
Gelukkig je bent er nog. Was bang dat je boos naar huis was gefietst.

Smalhout | 17-02-12 | 23:20

@Bertus Betonsloper | 17-02-12 | 22:56
Tanx, jammer dat je er niet bij zat...

BarneyBoner | 17-02-12 | 23:19

Indoneesje 23:15 , Dibi durft de islam niet aan te roeren, behalve dan het recht voor moslims om zelf te bepalen wat hun islam is. Van zo iemand hoeft je geen kritische noten tav de islam te verwachten, bovendien krijgt hij de bal dan zo terug gekaatst dat de haatbaard ook zelf mag weten hoe zijn islam in elkaar zou steken.

Overigens was Dibi inderdaad niet sterk, en brak slecht engels hem nog het meest op. Ik vond Ebru overigens nog slechter.

WildPlassert | 17-02-12 | 23:19

@TeeJee | 17-02-12 | 23:16
En iemand die zo onder invloed verkeert van de schadelijke islam vrtegenwoordigd wie eigenlijk? O ja, mensen die op GroenLinks hebben gestemd.

Hee, ze gaan het opnieuw uitzenden. Nu horen we elke uitspraak van die mafketel niet acht keer maar zestien keer.

Professor Superhirn | 17-02-12 | 23:18

@KayCee | 17-02-12 | 23:15 |
Gezien de algehele vooruitgang in die 400 jaar, denk ik toch dat de heer Superhirn dan wellicht een puntje heeft.

Rest In Privacy | 17-02-12 | 23:18

WildPlassert | 17-02-12 | 23:05 | + 0 -

nee, nee, nee. ik kan hier een heel verhaal gaan typen maar ik kan je ook voorstellen naar de joetoep te gaan, Christopher Hitchens in te typen en eens even een videootje of 10 te gaan kijken.. welke maakt eigenlijk niet uit. kom dan terug en vertel me of het echt zo moeilijk is. geloof me (grapje), het is echt vrij simpel. het ENIGE dat je goed moet kunnen is het onderscheiden van feiten en argumenten van meningen en valse argumenten. neem bijv dat hele verhaal over links rijden in engeland en dat gelul over doodstraf voor "treason".... TE simpel te weerleggen. het was de heren vanavond niet gegeven. helaas....

Dr Strangelove | 17-02-12 | 23:18

Indoneesje | 17-02-12 | 23:08
Kan je dat andere been ook even nemen, ik hou wel van wat afwisseling. Ik bedoel als je toch blijft humpen.

Hölzenbein | 17-02-12 | 23:17

@Koninging Beatricks | 17-02-12 | 23:16
"hat gewild"

pff anders pak ik nog een biertje.

Koninging Beatricks | 17-02-12 | 23:17

@Professor Superhirn | 17-02-12 | 23:12 |
Maar dat is toch logisch? Hij kan daar als volksvertegenwoordiger en moslim niet gaan lopen vlammen.

Ten eerste omdat hij WEET dat een verkeerd woord aldaar zal betekenen dat moslims over gehele wereld weer woedend de straat op gaan in algehele massale hysterie.

Ten tweede omdat hij absoluut niet als slecht moslim gezien wil worden, want dat is praktisch gezien een doodzonde, wat hij zelf ook zo ervaart. Hij zei het notabene zelf; "in my head I think that you are right". Tofik zit zelf nog immer vast, gevangen in de totalitaire gevangenis van een opgelegd kader.

Rest In Privacy | 17-02-12 | 23:16

@Da Mul | 17-02-12 | 22:56
Nee, maar ook die misstand doet niet ter zake IMHO. Eenieder kan zich tegenwoordig informeren. Vrijwel gratis en voor niets.

Parsons | 17-02-12 | 23:16

@Professor Superhirn | 17-02-12 | 23:12
Dibi 'debatteert' altijd erg slecht imo.

Als hij ECHT een debat hat gewild had hij veel scherpere vragen (zie hier in de reaguursels) gesteld.

Menig reaguurder had het beter gedaan.
Geen idee waarom Dibi zo 'hoog' in groenlinks zit. Waarschijnlijk heeft hij gewoon zijn getintheid mee.

Koninging Beatricks | 17-02-12 | 23:16

Professor Superhirn | 17-02-12 | 23:10

Het Midden-Oosten domineerde voor zo'n ongeveer 5000 jaar lang op het gebied van wetenschap en kende ook enkele supermachten. Westerse dominantie op het gebied van wetenschap is 'slechts' 400 jaar oud, slechts een fractie van de wereldgeschiedenis.

KayCee | 17-02-12 | 23:15

WildPlassert | 17-02-12 | 23:08 |: Ik heb Dibi op anders weinig Islam kennis kunnen betrappen buitem om dat hij vaak dingen aanhaalde die in de landelijke media zijn verschenen. De Imam en ook Dibi in mindere maten heeft bewezen dat Islam en de moderne samenleving in het westen gewoonweg niet samen gaan. Moslims dwingen zichzelf continu buiten de samenleving met hun regeltjes en geboden. Maar zelf roepen ze het hardst dat ze worden buitengesloten. Dan klopt er iets toch niet?

Indoneesje | 17-02-12 | 23:15

@Een Soort Iets | 17-02-12 | 23:11
Natuurlijk. Willoze baby's, koud uit de baarmoeder tot moslim bestempelen. En iedereen dreigen te vermoorden die eruit wil stappen. Dat wil wel groeien. "It indeed resembles cancer growth."

Professor Superhirn | 17-02-12 | 23:14

@Koninging Beatricks | 17-02-12 | 22:51
Mooi verwoord.

Parsons | 17-02-12 | 23:14

@necrosis | 17-02-12 | 22:51
Er is wel meer achterlijkheid, maar religie spant vaak wel de kroon ja.

Parsons | 17-02-12 | 23:13

Dr Strangelove 23:10 Als je de haatbaard voor een tribunaal terecht wil laten staan heb je gelijk. Als het om een debat gaat niet, Dibi is niet jouw vertegenwoordiger. Bessems en die ander speelden die rol (en best goed).

WildPlassert | 17-02-12 | 23:13

@ZKH EénOog | 17-02-12 | 23:09
Ik neem aan dat je weet dat jouw uitspraken hier in real life tot nogal wat weerstand en afkeer kunnen leiden.

Misschien moet je eens een weekje de proef op de som nemen. Praten we daarna wel verder.

Da Mul | 17-02-12 | 23:13

Ik vond Dibi als een Nederlandse volksvertegenwoordiger heel hard falen. Zo slap debatteren zie ik hem met Wilders niet doen.

Professor Superhirn | 17-02-12 | 23:12

@Lijkt me logisch... 22:59: Je vergist je. Ik schreef dat de VU deze man geen platform zou moeten bieden, omdat dit "debat" de medewerking van een universiteit, een volksvertegenwoordiger, of enig welkdenkend mens onwaardig is. Maar dat is slechts mijn mening; nergens heb ik het over het verbieden van dit debat gehad of het zelfs maar gesuggereerd.

Muxje | 17-02-12 | 23:12

Het was weer een prachtige poppenkast.
alleen vond ik het jammer dat Job er niet bij was.

Smalhout | 17-02-12 | 23:12

Professor Superhirn | 17-02-12 | 23:04

Of toch gewoon: door oorlog (verovering) en onderdrukking ?

Maar dit kost me al 10 minuten...

Een Soort Iets | 17-02-12 | 23:11

Laten we niet vergeten dat Dibi ook maar een excuus-moslim van GroenLinks is, hij zit daar niet vanwege zijn intellectuele bagage oid. Toch heeft hij een visie, hij is islamiet (verschrikkelijk!) maar wil een lossere islam, zie de laatste fatwa (oid). En dat is de eerste stap op weg naar secularisatie.

WildPlassert | 17-02-12 | 23:11

WildPlassert | 17-02-12 | 23:08 | + -1 -

ga toch weg man. die hele dibi had daar nooit moeten zitten. geen kennis, geen feiten, geen mening, geen argumenten. wat een plaspop

Dr Strangelove | 17-02-12 | 23:10

@KayCee | 17-02-12 | 23:07
Die bevoorrechte positie hebben ze in al hun achterlijkheid zo verneukt dat het vandaag de dag irrelevant is voor de discussie. Maar ik moet toegeven: die Arabische cijfers schrijven en rekenen veel beter dan die Romeinse.

Professor Superhirn | 17-02-12 | 23:10

zeg maar jansen | 17-02-12 | 23:01

religie verlaat je met een verblijf in de hel als gevolg. Een sekte verlaat je met een verblijf in de hemel in het (voorgehouden) verschiet. Als je tenminste zelfmoord pleegt natuurlijk.

vlo | 17-02-12 | 23:09

@Da Mul | 17-02-12 | 23:06

Onderbouw dat eens met feiten...

ZKH EénOog | 17-02-12 | 23:09

Hölzenbein | 17-02-12 | 22:59 |: Typisch weer. Je klinkt net als grote Greet. Niet inhoudelijk op bepaalde dingen willen ingaan. Wel een grote muil opzetten over vrijheid van menings uiting als bepaalde dingen je niet zint ('lamlul' for fuck sake). Maar zelf het liefst vrijheid van menings uiting verkrachten om een gekozen MP voor dom en achterlijk af te schilderen. Je bent gewoon een calimero figuur.

Indoneesje | 17-02-12 | 23:08

Indoneesje 23:05 Dibi was geintimideerd, duidelijk. Wellicht de makke van de jonge moslims hier in het westen, en iets dat wij moeilijk begrijpen, maar ze hebben veel respect voor dit soort 'wijze' mannen. Dibi weet genoeg van de islam, maar kan nooit zeggen dat hij net zoveel ervan weet als deze man natuurlijk.

WildPlassert | 17-02-12 | 23:08

Volgens de leden van de Islamitische Studentenvereniging Amsterdam (ISA) studenten aan de Universiteit van Amsterdam (UVA), die deze sjeik hebben uitgenodigd, moeten homo's dood. En zo'n vereniging mag gewoon bestaan in Nederland??? Zie Pownews 17 februari.

doenormaal! | 17-02-12 | 23:08

Professor Superhirn | 17-02-12 | 23:04

Uuhm, bekend met de islamitische gouden periode?

KayCee | 17-02-12 | 23:07

@nightwish | 17-02-12 | 22:56 |
Volgende keer moeten ze die gheithen neuker maar in Den Helder uitnodigen.
Daar wonen toch alleen maar mongolen dan valt het niet op.

Smalhout | 17-02-12 | 23:07

@Hölzenbein | 17-02-12 | 23:00
Als 'uitvinder' van de schwalbe, zal ik jou maar niet tegen de haren instrijken.
Voor ik het weet smeer je mij de rode kaart aan.

necrosis | 17-02-12 | 23:07

Beetje paniekzaaien om zo'n rare baard, vermakelijke eikel is het met wanstaltige fantasieen hoe een maatschappij dient te worden ingericht.
Net zo warrig als die weiger handenschuddende niet voor de rechter opsta advocaat.
Nooit met die gasten vanuit logica met die gasten lullen, doen ze niet aan, logica,
gewoon vastlullen die lui, of je edenatie nou klopt of niet, interesseert ze zelf ook niet, ze willen enkel en alleen een debatje winnen, hoe doet er niet toe.

vander F | 17-02-12 | 23:07

@ZKH EénOog | 17-02-12 | 23:00
Het linkse gespuis neemt het niet op voor de islam, maar voor uitgebuite en afgedankte gastarbeiders. Dat is een verschil.

En dat rabiate gewauwel van je zorgt er onder andere voor dat kanttekeningen bij immigratie door jouw politieke tegenstanders nooit serieus worden genomen. Islambashers als jij gooien dan ook onze eigen ramen in.

Da Mul | 17-02-12 | 23:06

@zeg maar jansen | 17-02-12 | 23:01
Welke geïnstitutionaliseerde religie kun je straffeloos verlaten?
Name three.

Stormageddon | 17-02-12 | 23:06

@Professor Superhirn | 17-02-12 | 23:04 |
Zoiets was beledigend opgevat en dan was het "debat" instant afgelopen.

Rest In Privacy | 17-02-12 | 23:06

Ik ga naar goed moslims gebruik maar eens even helemaal be(donzen)dekt.
Weltrusten mensen.

Maaruh,wees een beetje lief voor elkaar, er is al genoeg ruzie in de wereld ( Beinchen en necrosis!)

irma zonderboezem | 17-02-12 | 23:05

Dr Strangelove 22:59 , het is mi.i juist verschrikkelijk moeilijk om dit soort lieden onder tafel te lullen, zeker als ze niet willen.

En ik ben het met ze eens, de man was dapper, want hij zei de verschrikkelijke dingen die ze wilde horen, en hij liep niet beledigd weg vanwege Ebru en Ehsan Jami. En hij is slim, absoluut. Geestig ook. En hij heeft een levensgevaarlijke geloofsovertuiging, en ook dat werd hem toegevoegd tussen alle complimentjes door.

WildPlassert | 17-02-12 | 23:05

WildPlassert | 17-02-12 | 22:56 |: Dat is juist het hele probleem! Dibi weet niets van Islam of de Koran, hij is bij lange na niet in staat om precies te weten wat Islam en Koran inhoud. Die Imam wel. Dibi heeft zich gedragen als een zacht eitje. En hem tijdens het debat gewoon complimentjes blijven geven, vrijwel geen enkele echt kritische noot. Dibi vertrouw ik nu al helemaal niet meer. Het is niets anders dan een laffe rat. Duidelijk geintimideerd door de aanwezige media, de Imam en misschien wel Allah *proest*.

Indoneesje | 17-02-12 | 23:05

zeg maar jansen | 17-02-12 | 23:01

Inderdaad, de islam is een sekte die je moeilijk kunt verlaten, of een misdaadsyndicaat waar je ook niet zo makkelijk uittreedt, tenzij tussen 6 planken.

Rest In Privacy | 17-02-12 | 23:05

Mijnheer de intellectuele moslim, mijn naam is Tofik Dibi, en ik hou van jongens, wat moet er volgens u en uw islam met mij dan gebeuren? Die vraag heb ik toch echt gemist!

jojo1956 | 17-02-12 | 23:05

Daar sta je dan als Nederlander (Rutger) in Polen, om jezelf volkomen belachelijk te maken met je onbeschofte gedrag.

KayCee | 17-02-12 | 23:04

@Een Soort Iets | 17-02-12 | 22:52
Een juist antwoord is:
"Which source are you quoting, Mr Al-Haddad? Are you aware that the very determination of such statistics is a matter of science - science that could develop only in the liberty and intellectual prosperity of the Western world? Are you are aware that in a world dominated by islam this very discussion would be devoid of the scientific figures and statistics you are now quoting to your advantage, as science and islam have a long history of mutual exclusion? Do you not consider yourself hypocrite for using the scientific tools and technology that the islamic world had never been able to develop? Should you not simply face the fact: islamic culture is inferior to the Western culture. There are no islamic or Arab super powers in the world, and there will never will be. Your cell phone was neither invented nore made in an Arabic country. Islam is but a poor man's religion, for the poor of mind."

Zoiets?

Professor Superhirn | 17-02-12 | 23:04

Koninging Beatricks | 17-02-12 | 23:01 |
.
Meneer de haatjurk bediend zich louter van drogredenen. Sprookejes vallen namelijk niet te beargumenteren. Daar zijn het immers sprookjes voor.

Bertus Betonsloper | 17-02-12 | 23:04

@ Dr Strangelove | 17-02-12 | 22:56

Het was tenenkrommend, double facepalm, etc. ik kon de vragen wel schreeuwen.
Het was eigenlijk ook niet echt een debat, eerder gesprek, bijna interview. en dat is een doodzonde. OOH wat ergerde ik mij aan het gecombineerde feit van het klapvee en de ondoordachte vragen.

thp | 17-02-12 | 23:04

@WildPlassert | 17-02-12 | 23:00 |
Dat is geen moeilijke vraag. Je bent afvallig op het moment dat jij het niet eens bent, of het niet meer op willen volgen, met 1 of meerdere aspecten van de Islam.

De imam zei het namelijk zelf; iemand die niet vast is geen moslim. Punt.

Rest In Privacy | 17-02-12 | 23:04

GeinPonempie | 17-02-12 | 22:58 | + 3 -

he-le-maal mee eens. wat een farce! de diepgang en de inhoud van een pantoffeldier. bessems viel mee ook tegen: die leek me meer in de inhoud te zitten maar leek wel alsof 'ie eigenlijk geen zin had.

Dr Strangelove | 17-02-12 | 23:03

@Hölzenbein | 17-02-12 | 22:55 |
Waarom word je nou weer boos?
Doe ik eens aardig tegen je, is het ook niet goed.
En dan gebruik je ook nog eens nare woorden als hoer.
Dat past niet bij jou vriend.
Maar je mag wel wat vaker reageren dat houd de discussie op peil.
Groetjes Smallie.

Smalhout | 17-02-12 | 23:03

@Stormageddon | 17-02-12 | 22:57
Sektes zijn eng, en bovendien een belediging voor mijn vrijheid van meningsuiting.
Tenminste; die schijn ik te hebben volgens de grondwet.
Of geldt die niet voor mij?

necrosis | 17-02-12 | 23:02

Stormageddon | 17-02-12 | 22:57 Het verschil tussen een sekte en een religie is dat je de religie straffeloos kunt verlaten.

Bij een sekte ligt dat vaak heel anders.

zeg maar jansen | 17-02-12 | 23:01

@Bertus Betonsloper | 17-02-12 | 22:56
Ik denk dat hij best gelijk heeft, maar hij gebruikt dat argument om 'aan te tonen' dat daarom DUS de islam wel waar moet zijn.
Ik zeg dat de reden waarom de islam snel groeit een andere is.
Zijn statement zal best kloppen. Zijn redenatie is gewoon bullshit.
Maar goed dat zien we bij alle gelovigen ;)

Koninging Beatricks | 17-02-12 | 23:01

necrosis | 17-02-12 | 22:56 | + 0 -
Mooi. Dus?

Hölzenbein | 17-02-12 | 23:00

@Da Mul | 17-02-12 | 22:46

Hoezo klap ik dicht?

Jij komt met de eeuwige dooddoener dat 'onze' religieuzen (parafrase), net zo gek zijn. Religieuzen ontbreekt het inderdaad niet zelden, of nou ja, ontbreekt het altijd, aan volledig gezond verstand. Tot zo ver ben ik het met je eens.

Maar het gevaar van de islam op hetzelfde niveau stellen, als het gevaar van de overige religieuzen alhier, is wat mij betreft jezelf blind houden voor de realiteit: religie is in staat van 'lieve' mensen moordenaars te maken, maar de islam is hier de totalitaire uitblinker in.

Tevens zeg jij, dat dat niet de schuld van Joop is. Parsons mag je daar misschien gelijk in geven, wat jij 'kaatsen' schijnt te noemen. En ik acht hem ermisschien niet direct aan schuldig. Maar indirect acht ik hem er wel aan schuldig, want zonder de gezinshereniging, hadden de aanhangers van de islam, die voordien hier alleen maar kwamen gast arbeiden, niet hun huis, haard, vrouwen, kinderen, ongeschooldheid, lage IQ en moordreligie meegenomen om hier te vestigen.

Een bijkomstigheid van die vestiging van de islam, is dat al het linkse propaganda gespuis, die voordien zwaar de strijd aan gingen met religie, het ineens begonnen op te nemen voor de islam en haar volgers.

Zonder de permanente, maar vooral massale vestiging van de islam, dankzij de gezinshereniging, had de vrijheid van religie en haar bescherming al lang niet meer zo hoog geweest, als dat het nu is. En had jij dus niet op zondag naar het gekrakeel van brallende dominees hoeven te luisteren.

Gekaatst genoeg, of ben ik nog steeds 'dichtgeklapt'?

ZKH EénOog | 17-02-12 | 23:00

@ neemjemoederindemali dat hebben ze hem gevraagd, en hij heeft geantwoord dat hij onder de juiste omstandigheden voor het vermoorden van andersdenkenden is. Specifiek: iemand die de islam verlaat in een islamitische samenleving.

Volgende vraag natuurlijk, hoe snel ben je een afvallige? Islam is een geloofsgevangenis, zeker zolang deze mensen er de dienst uitmaken.

WildPlassert | 17-02-12 | 23:00

Die Tofik & Kustaw zijn best goed. Vergeleken met Greet zijn ze zelfs subliem.

boeglul | 17-02-12 | 22:59

Wel blij dat het kan in dit land, niks is erger dan censuur fascisme.

vander F | 17-02-12 | 22:59

joeri aelbrecht: "you're a very brave man"

tofik dibi: "you're a very smart man"

dat verzin je gewoon niet! de man en z'n denkbeelden zijn verachtelijk. en als joeri en tofik gewoon niet de bagage hebben om hem een onderbouwd weerwoord te bieden, GA DAAR DAN NIET ZITTEN. 't is zoooooo makkelijk om dit soort idioten in 5 min van tafel te lullen. ontzettend frustrerend!!

Dr Strangelove | 17-02-12 | 22:59

Indoneesje | 17-02-12 | 22:54 | + -1 -
Ik kan mij vergissen maar volgens mij ben jij al een uur tegen mijn been aan het fietsen, niet omgekeerd, dus jij jankt, niet ik. Lutsert.

Hölzenbein | 17-02-12 | 22:59

@Muxje | 17-02-12 | 22:07
Plank mis.

Jij hebt het volledige recht op je rabiaat-rechtse mening en de Volkskrant heeft het recht jouw rabiaat-rechtse mening niet te plaatsen omdat ze daar nou eenmaal niet zo van houden daar.

Waar het wel om gaat is dat dit een debat is (= gewoon ruziemaken met publiek erbij) en geen getypt stukje in een een zuur links krantje.

Waarom zouden twee (of meer) mensen die het zwaar oneens zijn het daar niet in het openbaar over mogen hebben?

Lijkt me logisch... | 17-02-12 | 22:59

Weer zo een heerlijk reaguuders topic... op naar de 1000 comments!

Plukkiehaar | 17-02-12 | 22:59

@nightwish | 17-02-12 | 22:56,
Tofik heeft de cijfers gewoonweg niet paraat, had kunnen pareren dat meneer uit z'n nek lulde.

vander F | 17-02-12 | 22:58

Zoals te verwachten, dit was de Balie in optima forma, oftewel een complete farce.
Een façade van onvervalste dhimmitude en ruggegraatloze politiek-correcte dweperij voor een intolerante middeleeuwse haat-ideologie waarbinnen verlichting uitgesloten is.
Bah!!!

GeinPonempie | 17-02-12 | 22:58

@zeg maar jansen | 17-02-12 | 22:53
Alle geïnstitutionaliseerde religies zijn sektes.

Stormageddon | 17-02-12 | 22:57

@Een Soort Iets | 17-02-12 | 22:52,
kom op zeg, de Islam is nog steeds fors in de minderheid op deez aard, allen al bijna 2x zoveel Grrristenen.

vander F | 17-02-12 | 22:57

KevN | 17-02-12 | 22:52 | + 2 -

O.. O.. O wat een drama dit. aelbrecht die werkelijk geen idee heeft waar 'ie het over heeft plus "laten we het wel een beetje gezellig houden", die tofik dibi... onvoorstelbaar zwak. bessems had nog wel een paar redelijke vragen maar de fundamentele vraag: is religie niet gewoon een persoonlijke hobby die je lekker op zolder moet doen? ZOOOOO'N deur maar de heren kwamen er een uur lang niet op. IK MIS HITCHENS!!!

Dr Strangelove | 17-02-12 | 22:56

@Hölzenbein | 17-02-12 | 22:50
Iets nieuws vertellen aan iemand die hardnekkig vasthoudt aan zijn eigen gelijk en geen tegenspraak duldt, is hetzelfde als die haatbaard vertellen dat allah niet bestaat.
Vrij zinloos dus.

necrosis | 17-02-12 | 22:56

Dat zo'n Tofik, een lid vd 2e kamer dus, een van onze volksvertegenwoordigers is, is toch te erg voor woorden. Het is niet zo vreemd dat dit land naar de klote gaat.
Op de vraag van die haatbaard waarom de islam de snelst groeiende religie is komt er niks uit z'n bek, hij had kunnen zeggen: omdat het een religie voor domme en arme idioten is en die fucken waarschijnlijk meer dan de niet islamieten of omdat ze in die kutlanden worden vermoord als ze geen islamiet zijn, of dat er zoveel niet moslims worden vermoord dat er vanzelf een groter deel tot de islam gaat behoren. Maar nee, onze volksverlakker Tofik zit alleen maar dom te lachen en geil naar die haatbaard te kijken. Dat hele klote zooitje had weg moeten lopen bij het "vrouwen stenigen" verhaal. Die hele zaal zat vol met geitenneukers.

nightwish | 17-02-12 | 22:56

Dibi speelt rolmodel moderne moslim die zijn islam niet laat voorschrijven (of beter, wil laten voorschrijven) door dit soort starre figuren. Het is een stap, hoewel voor velen hier wellicht niet ver genoeg? Moet hij perse gaan roepen dat hij atheist is dan?

WildPlassert | 17-02-12 | 22:56

@Parsons | 17-02-12 | 22:48
In een schoolklas is niet iedereen even slim en geïnformeerd.

Da Mul | 17-02-12 | 22:56

@irma zonderboezem | 17-02-12 | 22:53
lief van je, ik grijp m bij zn adamsappel, om hem daarvan te verlossen uiteraard.

Causa Sui | 17-02-12 | 22:55

Smalhout | 17-02-12 | 22:49
Moet je twee keer exact dezelfde onzin plempen om aandacht te krijgen, aandachtshoer?

Hölzenbein | 17-02-12 | 22:55

@TeeJee | 17-02-12 | 22:47

Je kan er wel uit, middels steniging, hoofd hakken of een nekschot.

neemjemoederindemali | 17-02-12 | 22:55

Lets get together baby and have a good fuck

vander F | 17-02-12 | 22:55

Hölzenbein | 17-02-12 | 22:48 |: Oh gossie, kan je niet bij de grote blonde peroxiede leider komen? Loop je niet zo aan te stellen, je weet donders goed dat je continu een grote mond opzet over vrijheid van menings uiting als 'we' (de reaguurders) soms persoonlijk tegen je worden. Maar zelf maak je misbruik van diezelfde vrijheid van menings uiting om je haatzaaiende teksten jegens Greet en pvv'ers te verspreiden. Wees eens niet zo'n jankbal.

Indoneesje | 17-02-12 | 22:54

Zo. Dit was brandhout, goedenavond.

Rest In Privacy | 17-02-12 | 22:54

He jammer hij gaat alweer terug naar little britian, ik had hem nog de hand willen schudden....

irma zonderboezem | 17-02-12 | 22:53

@aherzenberger | 17-02-12 | 22:51

Ik ben nog aan het werk en heb geen televee hier maar vragen ze die haatbaard niet ff wat hij vindt van het vermoorden van onschuldige mensen in naam van die vredige ieslam?

neemjemoederindemali | 17-02-12 | 22:53

@KevN | 17-02-12 | 22:52
maar wij hebben dibi...

Causa Sui | 17-02-12 | 22:53

TeeJee | 17-02-12 | 22:47 Dan stellen we vast dat het een sekte is.

zeg maar jansen | 17-02-12 | 22:53

L0L @ cool muziekje achteraf!

vander F | 17-02-12 | 22:52

Einde Islam-promotie-campagne. 'Als de Islam zo erg is als de media beweert, waarom is het dan de snelst groeiende religie in de wereld".
Het is een goochelaar in argumentaties. Ik heb er zo snel geen antwoord op... (en ik had daar zeker voor jan-tibi gezeten)...

Een Soort Iets | 17-02-12 | 22:52

deze idioot is zo bezeten van de islam, dat hij nog geen stijve meer krijgt van een bloed mooi naakt wijf wel met hoofddoek dat wel dan weer.

the wanderer | 17-02-12 | 22:52

Man oh man, wat mis ik Christopher Hitchens op zulke momenten...

KevN | 17-02-12 | 22:52

@Parsons | 17-02-12 | 22:46
Inderdaad, alsof mensen bewust voor een bepaalde religie kiezen.
Het wordt erin gegoten als kind, dus de religie die de meeste kinderen produceert is de snelst groeiende religie.

Logisch dus dat de islam zonder anticonceptie de snelst groeiende religie is.

Voor mij persoonlijk staat de snelst groeiende religie voor de meest achtergestelde cultuur.

Koninging Beatricks | 17-02-12 | 22:51

Jammer dat Theo er niet kon zijn...

aherzenberger | 17-02-12 | 22:51

@Parsons | 17-02-12 | 22:46
Religie is het slechtste dat de mens ooit is overkomen!
Ik zou graag één dag zonder religie mee willen maken, wellicht zou dat de ogen van een hoop mensen openen....

necrosis | 17-02-12 | 22:51

Staan me nog wat haatbaarden bij zeg...

BarneyBoner | 17-02-12 | 22:51

TeeJee 22:47 een van de weinig slimme reaguursels in dit topic.

WildPlassert | 17-02-12 | 22:51

Groot gehalte aan baardapen met witte jurken daar..

Scheepskameel | 17-02-12 | 22:51

Aha. Dus hij is niet radicaal. Het stenigen van mensen is niet radicaal. Dat hij niet met een ongesluierde vrouw aan tafel wilde zitten. Ook niet dat vrouwen minder mogen erven. Dat afvalligen gedood mogen worden. Dat er een totaal-oorlog komt met joden (ja, dat heeft hij nu niet gezegd, maar wel eerder). Etc... dat is allemaal niet radicaal. Dat is juist gematigd. Aha.

Dus dit betekent dat er geen gematigde islam bestaat? Want als dit gematigd is... dan moeten lui als Tofik Dibi losgeslagen moslimhippies zijn.

polt | 17-02-12 | 22:51

Waarom is de islam de snelst groeiende religie? Men moordt christenen uit en fokt als woestijnkonijnen. En in de landen waar ze de macht hebben wordt je gedwongen islamiet te worden op straffe van steniging tot de dood.
Maar linkse politici gaat u rustig slapen.....

knight03 | 17-02-12 | 22:50

necrosis | 17-02-12 | 22:48
Wordt een beetje moe van je dooie. Vertel eens wat nieuws, misschien reageer ik dan ook.

Hölzenbein | 17-02-12 | 22:50

@TeeJee | 17-02-12 | 22:47,
mooi toch,
om het duidelijk uit de mond van deze haatbaard te horen.

vander F | 17-02-12 | 22:50

Gatver elkaar ook nog veren in de reet steken.... hadden ze dat ook met een spreker van de Ku Kux Klan gedaan???

Scheepskameel | 17-02-12 | 22:49

gadverdamme!! Lekker jezelf inlikken bij de Imam. Tering Nederland is echt verloren met dit soort sukkel. Dit soort lui als eerste tegen de muur zetten. Bah Bah, wie zijn nu de echte NSB'ers??

Indoneesje | 17-02-12 | 22:49

Ieks! Al die enthousiast voor haatbaard klappende mensen in het publiek waren Nederlanders. Geen allochtoon te bekennen. Vast allemaal D66, Groenlinks en PvdA stemmers. Brrrr.

doenormaal! | 17-02-12 | 22:49

@Hölzenbein | 17-02-12 | 21:50 |
Hallo Holzie!(Hallo Jumbo!)
Doen ze weer lelijk tegen je. Je hebt
't al rot genoeg gehad bij occupy.
Kom binnen kort maar ff een bakkie snert halen.

Smalhout | 17-02-12 | 22:49

Nu staan ze te slijmen zeg...

BarneyBoner | 17-02-12 | 22:49

ja hoor, als je de klootzak haatbaard verkeerd quote ben jij , asl het aan de haatbaard ligt, strafbaar voor blasfemie.. hij is god toch niet?

Causa Sui | 17-02-12 | 22:49

Toch weer een lekker opstootje daar.
Hoofdoek die uit haar plaat gaat.

Ommezwaai | 17-02-12 | 22:49

witte vrouw met hoofd doek schreeuwde dat de afwasmiddel op was??? Meteen terug de keuken in?? Pfff

despiegel | 17-02-12 | 22:49

En zo hij sloot hij af met een mooi staaltje hypocrisie.

En wie wilde die dame nou precies dood hebben??

Professor Superhirn | 17-02-12 | 22:49

@Hölzenbein | 17-02-12 | 22:37
Nu loop je te generaliseren, ik maakte een opmerking waar ik geen antwoord op kreeg.
Zie necrosis 21:58
En je vraagt je af waarom jij nooit antwoord krijgt?

necrosis | 17-02-12 | 22:48

@Da Mul | 17-02-12 | 22:44
Ja en daar heb ik geen vingerwijzingen naar derden voor nodig.

Parsons | 17-02-12 | 22:48

Indoneesje | 17-02-12 | 22:42
Zou ik doen. Maar dan moet ik langs een paar volgesnoven beveiligingsjunks. Hoe realistisch ben jij eigenlijk volidioot?

Hölzenbein | 17-02-12 | 22:48

Blasfemie... whoehahaha

Bertus Betonsloper | 17-02-12 | 22:47

De beste man heeft toegegeven dat in een Islamitische staat, het opgeven van je religie gelijk staat aan hoogverraad.
Hij geeft gewoon toe dat het een totalitaire ideologie is, waar je nooit meer uit kan komen, wat het leven en het handelen volledig en totaal beheerst. Individueel nadenken is dan niet meer mogelijk en dan is de mensheid gewoon uitgeleerd.

Rest In Privacy | 17-02-12 | 22:47

@ZKH EénOog | 17-02-12 | 22:36
Excuses, dat ik niet zeg wat in jouw straatje past. Bij sommigen, zoals Parsons, leidt dat tot terugkaatsing van de bal. Jij klapt helemaal dicht. Iedereen is anders, dat blijkt.

Da Mul | 17-02-12 | 22:46

Het ampele feit dat islam de snelst groeiende religie is betekent dat het wel de juiste en enige moet zijn.

LOL!

Drogredeneren #les1.

Parsons | 17-02-12 | 22:46

Valt het mij op dat iedereen met hem eens is? Kijk net maar paar minuten. Wat een eerlijke discussie hahaha

despiegel | 17-02-12 | 22:46

Jammer, bijna afgelopen. Verweesd zullen wij achterblijven na deze inspirerende sessie.

Professor Superhirn | 17-02-12 | 22:46

Ondanks alle "discussies" heeft demografie gewoon het laatste woord. Wat dat betreft is het over en uit. Eurabië is het eind van het liedje.

Rest In Privacy | 17-02-12 | 22:46

Dibi mag het woordenboek eens ter hand nemen ipv de koran en opzoeken wat debatteren inhoudt.

Causa Sui | 17-02-12 | 22:46

GeinPonempie | 17-02-12 | 22:39: +1 Fuck Tofik, Fuck ook die debat leider. Wat een halfzachtje eitjes allemaal. Tering! Wat een kudtvoorstelling!

Indoneesje | 17-02-12 | 22:45

Een interessant debat? Een voorspelbaarder debat kan bijna niet.

Pittybrad | 17-02-12 | 22:45

mogen.

klowiepowie | 17-02-12 | 22:44

@_- ViXXeN -_ | 17-02-12 | 22:39
*zwaait*

necrosis | 17-02-12 | 22:44

@Parsons | 17-02-12 | 22:39
Ho ho ho, als je de idiote opvattingen van deze dwaas wilt duiden, zul je toch een ijkpunt moeten definiëren.

Da Mul | 17-02-12 | 22:44

Geert, kom er maar in..

Scheepskameel | 17-02-12 | 22:44

Wat een domme discussie daar. De Islam is een regel-religie. Die salafist kan wel beweren dat moslims bepaalde behoeften hebben en dat het westen ze daar alle ruimte hoort te geven, maar dan hoort hij niet in het westen thuis. Demografie en democratie gaan hand in hand én in Islamitische landen hebben ze geen vrijheid van godsdienst nog de vrijheid van meningsuiting. Meer moslims is intolerantie in huis halen. In Vaticaanstad mag dan geen moskee gebouwd worden, maar dat is iets anders dan een heel land. In Vaticaanstad mag wel een moslim komen, iets anders dan in Mekka, waar het voor untermensch dhimmi's verboden is dat te bezoeken.

klowiepowie | 17-02-12 | 22:44

@Professor Superhirn | 17-02-12 | 22:33,
in het vaticaan mag je geen moskee bouwen,
logisch, en daar is hij het mee eens.
Belachelijke vergelijking op zich.
Maar daar vallen ze hem niet op aan,
gemiste kans.
Een gemiste kansen debat anyway, maar het is een slimme redenaar.
Een sofist van het puurste water, een sofist is iemand die alles wat krom is recht weet te lullen, alleen het debat resultaat is wat telt, totaal relativisme.
Gein is dat meneer helemaal geen relativist is,
maar wel het wapen van het Sofisme gebruiken.
Luister naar die gast, ongetwijfeld met kromme tenen, maar een prachtig moment om te leren hoe z'n tactieken uitpakken

vander F | 17-02-12 | 22:43

Een groter voorbeeld van dhimmi-gedrag, islamisering en cultuurrelativisme heeft de NTR Nederland niet kunnen geven, hoe haalt ze het in hun hoofd om de vrouwelijk presentatrice van tafel te laten vertrekken? Om kotsmisselijk van te worden! Er is geen enkel verschil met het laten vertrekken van een zwarte presentator als een gast die niet aan tafel wil.

Ongelooflijk dat ik dit in Nederland heb moeten aanzien. Schande, schande, schande.

Kirth Gersen | 17-02-12 | 22:43

Ik lees liever een boek van Kahneman dan de Koran. Dat heeft meer inhoud en wijsheid.

polt | 17-02-12 | 22:43

Let me give another example.....

draaikont, duikt echt overal omheen!

Melkpak | 17-02-12 | 22:43

Tofik zit niet zo ontiegelijk te slijmen tegen die staatsgevaarlijke gek!

doenormaal! | 17-02-12 | 22:43

hoop moslims in de zaal, die klappen op die haatbaard's praatjes ...

OllieSnollie | 17-02-12 | 22:43

@jojo1956 | 17-02-12 | 22:37
Waarom kijk je dan?
Ik kijk op voorhand al niet, ik reaguur en heb een prachtig stukje muziek ter begeleiding.

necrosis | 17-02-12 | 22:42

Hölzenbein | 17-02-12 | 22:37 |: Vrijheid van meningsuiting prima! Behalve als je Geert Wilders heet of pvv stemt niet? Niet raar opkijken eikel! Je loopt nu huilie huilie te doen. Je loopt zelf Geert continu voor van alles en nog wat uit te maken zonder dat hijzelf de kans krijgt om iets terug te zeggen. Wees een held zoek hem op en zeg het recht in zijn gezicht linkse lafaard.

Indoneesje | 17-02-12 | 22:42

Die Tofu is een vrij domme lul zeg...

BarneyBoner | 17-02-12 | 22:41

_- ViXXeN -_ | 17-02-12 | 22:39 |

Het topic over Alzheimer is helaas komen te vervallen.

Bezorgdenverjaagster | 17-02-12 | 22:41

Dibi laat zien dat moslims enorm gevoelig zijn voor dit soort 'wetenschappers'.

btw, was Ehsan Jami stoned?

WildPlassert | 17-02-12 | 22:41

Carel Brendel had deze reli fascist moeten mogen aanpakken. Alleen dan zou de Balie nog enigzins geloofwaardig lijken.

Hanxie | 17-02-12 | 22:41

@Hölzenbein | 17-02-12 | 22:37
Niks te doen, vriend? Mijn allah zeg.

Stormageddon | 17-02-12 | 22:40

Tofik moet de de koran beter bestuderen, dan hoeft hij niet van die domme vragen te stellen.

de honden blaffen... | 17-02-12 | 22:40

Precies Tofik, hij haalt gewoon alles uit de Koran.

Een gematigde moslim, is een moslim die de Koran niet serieus neemt. Geen goede moslim dus.

Bart_Bart | 17-02-12 | 22:40

@jojo1956 | 17-02-12 | 22:35

Thee met suiker, zonder reden? Vanwege oorzaak? Ik snap hem niet...?!?

ZKH EénOog | 17-02-12 | 22:40


you underestimate your power, I think; this man studied, he must be right hahaha

dibi.. flikker op
dibi je geeft hem een podium omdat jij zonodig een debat wil waartoe jijzelf NIET in staat bent omdat je simpelweg te dom bent.

Causa Sui | 17-02-12 | 22:40

@_- ViXXeN -_ | 17-02-12 | 22:39
Sterph.

Parsons | 17-02-12 | 22:40

Nou vraag ik me toch af, draag je nou een boxershort of een tanga onder zo'n jurk of misschien zelfs helemaal niets? En hoezo vindt deze man vrouwen minderwaardig maar draagt hij zelf wel een jurk?

doenormaal! | 17-02-12 | 22:40

klapvee.

tenenkrommend

thp | 17-02-12 | 22:39

Laat die geparfumeerde drol genaamd Tofik Dibi opstaan en plaats maken voor iemand aan tafel die deze liegende draaiende haatimam (pleonasme) WEL op de kritische manier van repliek bedient en hem niet met zijn drogredenaties, gedraai en ontwijkingen weg laat komen. Deze man weet heel goed hoe hij de 'discussie' *proest* naar zich toe moet trekken.

Daar en tegen zou de gespreksleider niet zelf in discussie moeten gaan, maar zich concentreren op het in goede banen leiden van de discussie. Dat is ook waarom de discussie voortdurend ontspoort en het feitelijk verzandt in een onsamenhangend overloos gelul in de ruimte.

ps.
Wat een brave borst toch die Tofik; hij eet mishandeld mohammedaans haram vlees.
Met zulke voorvechters voor de westerse waarden kan je net zo goed jezelf vast ketenen en de sleutels in de gracht pleuren, voordat die islamofascisten er de kans toe krijgen! WTF!!!

GeinPonempie | 17-02-12 | 22:39

@Da Mul | 17-02-12 | 22:37
Allemaal waar maar bezijden het topic eej.

Parsons | 17-02-12 | 22:39

-weggejorist-

_- ViXXeN -_ | 17-02-12 | 22:39

ehsan jami, hij heeft alleen de klok horen luiden.
tenenkrommend.

Waarom hebben ze nou niemand tegenover deze man gezet die hem van wat goede repliek kan dienen?

thp | 17-02-12 | 22:39

Fijn Islamisering is dus al een feit in Nederland. Heeft Geert Wilders dus gewoon voor 100% gelijk gekregen. Eat that, kudt Pechtold,Cohen,Sap en ook nog Femke. Meteen moskee verbod, halal verbod al die kleine sharia onzin eruit gooien. We hebben al genoeg last van de bible belt, lekker opzouten met die kudt religies!

Indoneesje | 17-02-12 | 22:38

... en de NL-islam partijen zagen dat het goed was: cda, pvda en groenlinks.

Rest In Privacy | 17-02-12 | 22:38

goedverstaander | 17-02-12 | 22:29
.
Alsof Geert, of welke niet-mohammedaan dan ook, zich ook maar iets van de verbale drek van deze middeleeuwse haatjurk zou aantrekken.

Bertus Betonsloper | 17-02-12 | 22:38

Ah... ik denk eens even kijken en ik zie dat mijn vrijheid van meningsuiting weer volkomen gerespecteerd wordt. Ik wordt uitgescholden om mijn mening etc. Zo rollen diverse lamlullen hier dus. Mooi.

Hölzenbein | 17-02-12 | 22:37

Ik kan er niet meer tegen. Mijn bloeddruk. En dan die slijmbal van een Tofik!

jojo1956 | 17-02-12 | 22:37

Tsja, Tofik volgt de sharia en kan er niet tegen inbrengen.

Verwacht je niet.

Parsons | 17-02-12 | 22:37

@Parsons | 17-02-12 | 22:29
Niet elders. Bij jou om de hoek. Ze zitten zelfs in de regering. Dat is de reden waarom reliegekte nog steeds niet uitgebannen is.

Dat is dus niet de schuld van Joop.

Da Mul | 17-02-12 | 22:37

Conclusie: de man is inderdaad een wolf in schaapskleren. Goed dat iedereen het kan zien.

Professor Superhirn | 17-02-12 | 22:37

Dibi... oke hallal meat.. geen chinees dibi? very clever man, you are very clever.. jeezus

Causa Sui | 17-02-12 | 22:37

die gast praat een hoop, maar zegt niks!!!

OllieSnollie | 17-02-12 | 22:37

stukje gekeken. Niet om aan te zien, zonde van m'n tijd.

Ronald Waterneus | 17-02-12 | 22:37

@Een Soort Iets 22:32: Is geen kwestie van een gebrek aan durf. Ik wil daar best aanschuiven, lijkt me hilarisch, maar in de grand scale of things ben ik een nobody en geen mediagenieke troetelparlementarier.

Durf... als de VU Pat Condell tegenover deze man gezet zou hebben, dat zou pas durf zijn.

Muxje | 17-02-12 | 22:37

Tofik vindt de neanderthaler 'clever'. Zegt wel wat over Tofik.

Koninging Beatricks | 17-02-12 | 22:36

@Da Mul | 17-02-12 | 22:26

Ik vraag het me nu na je eerste weekje hier toch echt af: hoe fucking diep zit die lege kop van je in het zand?

ZKH EénOog | 17-02-12 | 22:36

Geeft hij goedverdoem weeeer!! Geen antwoord.

irma zonderboezem | 17-02-12 | 22:36

haha die baardaap vindt het alleen intellectueel als hij er zelf een makkelijk antwoord op heeft.

zeertegendradig | 17-02-12 | 22:35

Tea with sugar, of cause...

jojo1956 | 17-02-12 | 22:35

+ kudo's (alweer) voor Ads door Google. Lijkt me een hele freaky bitch, die Ads:

Bloedmooi Aziatisch Vrouw
Aziatisch Intieme Contactberichten. 700,000 Leden Foto's. 100% Gratis!

Bezorgdenverjaagster | 17-02-12 | 22:35

Intellectueel???

jojo1956 | 17-02-12 | 22:34

Maar als moslim mag je wel op bezoek in het vaticaan, als christen mag je niet naar mekka.
Maakt niet uit, hoef ik ook nirt heen als afvalliege westerse vrouw. Maar hij moet nou jiet doen alsof het zo,lekker hand in hand gaat kerken en moskeetjes in de zandbak!
Wat een faal"discussie" is dit zeg.

irma zonderboezem | 17-02-12 | 22:34

Theocratie vind ie niet zo goed woord. Dictatuur is een betere.

Pittybrad | 17-02-12 | 22:33

@necrosis | 17-02-12 | 22:18
Lol. *karbonade uit de vriezer haalt en toegooit*
Zo, droog daar je tranen maar mee.

toetanchamon | 17-02-12 | 22:33

Ik had graag zelf aan tafel gezeten. Waarom mogen niet-moslims niet Mekka in? Waarom zijn 90% van de oorlogsgebieden in de wereld steevast daar waar de islam grenst aan andere culturen of geloven?

Professor Superhirn | 17-02-12 | 22:33

Nou, Tofik... Nog een vraagje?

jojo1956 | 17-02-12 | 22:33

Die gast was toch vandaag in het MuzyQ gebouw?
Jullie hoefden niet eens de deur uit voor een fijne grill.
Had me even gebeld, ik hou wel van een theologisch debatje!

Einde van de Domheid | 17-02-12 | 22:32

Er is nog wel wat plek op t plein inderdaad..:)

Causa Sui | 17-02-12 | 22:32

Ja, er zijn kerken en christenen en die worden plat gebrand en vervolgd en vermoord in Arabie en Noord Afrika!!!

jojo1956 | 17-02-12 | 22:32

Ik mag toch hopen dat de Balie nog een verrassing voor de man in petto heeft.
Een paaldanseres of zo...

de honden blaffen... | 17-02-12 | 22:32

Nee... maar Tofik durft er wél te zitten. Wij kijken en typen slechts. Maar hij is helaas te geimponeerd door een een baard... da's is alleen jammer... wel respect.
Neemt niet weg dat dit uiteindelijk achterhoede gezwam is. Geen intellectueel debat. Sorry.

Een Soort Iets | 17-02-12 | 22:32

@jojo1956 | 17-02-12 | 22:24
Zijn tante is Israelisch. Dat is iets anders dan Joods. In Israel zijn er ook moslims.

Professor Superhirn | 17-02-12 | 22:32

ah hij wil een moskee bouwen in Vaticaanstad.. uiteraard :)

Causa Sui | 17-02-12 | 22:31

Maar je mag als moslim wel het Vaticaan bezoeken.

polt | 17-02-12 | 22:31

@Stormageddon | 17-02-12 | 22:28
gmta

Parsons | 17-02-12 | 22:31

Waar is het applaus voor die man uit de zaal? >:(

polt | 17-02-12 | 22:30

You cannot just insult anybody because of freedom of speech.

Did you hear that, Geart?

goedverstaander | 17-02-12 | 22:29

Inderdaad, nou heeft hij een keer gelijk: "This is not an intellectual discussion".
Per definitie zou ik zeggen, met zo'n reli-retard als middelpunt.

Professor Superhirn | 17-02-12 | 22:29

No limited of SPEECH!!!

jojo1956 | 17-02-12 | 22:29

@Da Mul | 17-02-12 | 22:26
Ah, het "elders lopen ook gekken rond" argument...

Parsons | 17-02-12 | 22:29

Zal Tofik dan nu eindelijk gaan begrijpen meneer imam geen "individu" is, en geen roepende in de woestijn als hij dat klapvee aanhoort? Dat het niet zomaar één mening van één moslim is en dat de gematigde islam niet bestaat?
twitter.com/TofikDibi/statuses/1698432...
Wishful thinking, I know.

Stormageddon | 17-02-12 | 22:28

lol urmom jokes

Koninging Beatricks | 17-02-12 | 22:28

Tofik, devote and humble, as usual

Pierre Lebon | 17-02-12 | 22:28

Ja hoor, daar hebben we de Zionistische lobby weer die hem overal tegenwerkt. Heeft natuurlijk niks met zijn verknipte gekakel te maken waar niemand op zit te wachten.

Pittybrad | 17-02-12 | 22:28

Tofik is een gladde aal, een echte moslim overigens. Totaal geen harde kritiek maar halfzachte onzin. Tofik vuile rat ben klaar met jou!

Indoneesje | 17-02-12 | 22:27

Even dat quasi debat met mr. Haatbaard, Bessems en Dibi aangekeken maar dat is een gesprek tegen een religestoorde muur. Met enige wetenschap heeft dit fascistische sujet ook niets van doen.

Hanxie | 17-02-12 | 22:27

@_- ViXXeN -_
Nou weten we het wel hoor.

Dank!

Parsons | 17-02-12 | 22:27

Ehsan Jami!

Professor Superhirn | 17-02-12 | 22:27

Ah, tuurlijk... joods complot volgens haatbaard...

jojo1956 | 17-02-12 | 22:27

aa het woordje zionisme is gevallen. Het had even geduurd.

polt | 17-02-12 | 22:27

Het valt allemaal nog wel mee. Zet zondagochtend de tv maar aan, daar dreigen onze roomblanke pastoors en dominees met dezelfde hel en verdoemenis als deze dukdalverT

In iets andere bewoordingen, waarover we als joods-christelijke dependanten inmiddels moeten glimlachen.

Da Mul | 17-02-12 | 22:26

Zijn tante woont in Israël, wil niet zeggen dat zij joods is.

Space2012 | 17-02-12 | 22:26

@irma zonderboezem | 17-02-12 | 22:25
en dat wil dan een debat..

Causa Sui | 17-02-12 | 22:26

Etnciteit.. en wat dan van de joodse religie?

polt | 17-02-12 | 22:26

@bbbachstra | 17-02-12 | 22:22
Je vergist je.

Parsons | 17-02-12 | 22:25

-weggejorist-

_- ViXXeN -_ | 17-02-12 | 22:25

Het is eigenlijk net tijdreizen, ineens zomaar praten met iemand die 1000 jaar geleden leefde.

Koninging Beatricks | 17-02-12 | 22:25

Ik eet chinees dus ben geen rascist hahahaha, zeg dan niks

irma zonderboezem | 17-02-12 | 22:25

Klapmoslima´s...

jojo1956 | 17-02-12 | 22:25

dibi.. man had je even beter voorbereidt.. wat een slappe zak is het toch.. ongelooflijk.

Causa Sui | 17-02-12 | 22:24

Een Soort Iets | 17-02-12 | 22:19 |

Tofik verloor het debat al voor aanvang. Haatbaard kneep een minuut lang zijn hand er bijna af, onderwijl 'complimentjes' makend als: "ah, you excercise, you're a very strong man".

Je zag Dibi im elkaar krimpen... Maar ja. GL en defensie is 't ook nog nòòit geweest.

Bezorgdenverjaagster | 17-02-12 | 22:24

Zijn tante is ook joods, ja hoor...

jojo1956 | 17-02-12 | 22:24

-weggejorist-

_- ViXXeN -_ | 17-02-12 | 22:23

Nou, ik heb lang genoeg naar deze domme maar gevaarlijke lulzak geluisterd. Alle vooroordelen zijn weer eens bevestigd. Laten we gauw zorgen dat we dit soort achterlijke gekken kwijt raken. Desnoods met een nieuwe kruistocht maar dan in Europa.

Der alte Fritz | 17-02-12 | 22:23

Islam verlaten is Hoogverraad. Capital Punishment.

Goed luisteren kijkbuiskindertjes, een cursus islam for absolute beginners.

de honden blaffen... | 17-02-12 | 22:23

Zn tante moet deaud...

BarneyBoner | 17-02-12 | 22:23

@ Ik ben geen racist want ik heb een neger als vriend.
Pittybrad | 17-02-12 | 22:22

Umberto Tan?

goedverstaander | 17-02-12 | 22:23

@Bezorgdenverjaagster | 17-02-12 | 22:17
Echte chaotische punk!
*traantje wegpinken doet*

necrosis | 17-02-12 | 22:22

Ik ben geen racist want ik heb een neger als vriend.

Pittybrad | 17-02-12 | 22:22

Hij heeft een excuus-jood als vriend... achgossie.

polt | 17-02-12 | 22:22

Beetje selectief geheugen, onze geliefde haat-imam.

En hij geeft nog les aan joden ook.

goedverstaander | 17-02-12 | 22:22

Weer Klapvee!

jojo1956 | 17-02-12 | 22:22

Parsons 21:38. Een miljoen+ geloofsgenoten in dit land? Nou die lopen allemaal heus niet achter deze man aan. Ik ken ook genoeg christelijke mensen maar niemand doet iets op wat de paus zegt. Dus om nu iedereen die iets met Islam heeft over dezelfde kam te scheren gaat me te ver. Ik vind dit gewoon een gekkie die onzin verkoopt. Met niet meer dan enkele aanhangers in Nederland. Ook allemaal gekkies.

bbbachstra | 17-02-12 | 22:22

@Een Soort Iets | 17-02-12 | 22:19
Hij denkt nog dat er wat te middelen valt..

Causa Sui | 17-02-12 | 22:21

Ik word hier heel treurig van. Hoe is NL over 10 jaar?

jojo1956 | 17-02-12 | 22:21

Alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaffff Alaaaaaaaaaaaaaaaf tijd voor carnaval.

Smalhout | 17-02-12 | 22:21

Hij heeft het van allah himself!

Parsons | 17-02-12 | 22:21

Kustaw is lekker bezig inderdaad. In tegenstelling tot Horloge Dibi.

Bart_Bart | 17-02-12 | 22:20

Nou, beetje komma-neukerij.

De haatimam zal ook wel zin in een biertje hebben inmiddels.

goedverstaander | 17-02-12 | 22:20

@necrosis | 17-02-12 | 22:15
LOL! En zijn duivelse horentjes zijn besneden eh weggesneden.

doenormaal! | 17-02-12 | 22:20

Ik wil Ebru terug!!! En THEO!

jojo1956 | 17-02-12 | 22:20

"Islam is a way of life"

Precies. Totalitair.

Bart_Bart | 17-02-12 | 22:20

Sorry Tofik... je bent toch een slappe zak ; veel te respectvol en nederig naar die haatbaard... sneu

Een Soort Iets | 17-02-12 | 22:19

Deze man liegt en lult in de rondte. Dat kan een kind nog detecteren. Kan je nagaan wat het geestelijk niveau van de gemiddelde moslim is.

Der alte Fritz | 17-02-12 | 22:19

Deze avond is vooral leerzaam voor de naievelingen aan tafel. Maar toch goed dus!

techniks | 17-02-12 | 22:18

@toetanchamon | 17-02-12 | 22:12
Er zit geen decoratief varkentje op!
*rol keukenpapier teruggooien doet*

necrosis | 17-02-12 | 22:18

Weten we eigenlijk wel zeker dat dit niet stiekem een act van Sacha Baron Cohen is?

Professor Superhirn | 17-02-12 | 22:18

Laten we dit ding het land weer verlaten?? Of zetten we het op in een museum!!

Byter | 17-02-12 | 22:17

Kustaw +veel...

BarneyBoner | 17-02-12 | 22:17

Hij is nerveus. Hij wiebelt enorm met zijn been.

polt | 17-02-12 | 22:17

1.5 million.... wat komt me dat getal toch bekend voor....

goedverstaander | 17-02-12 | 22:16

Rot.Toch.Op.Man!

Bertus Betonsloper | 17-02-12 | 22:16

Waarom praat ie niet gewoon Nederlands?

Da Mul | 17-02-12 | 22:16

Hij met zijn context. In welke context moet je dan lezen dat moslims in oorlog is met joden? Zucht. Wat een malloot.

polt | 17-02-12 | 22:16

Das een goeie...

BarneyBoner | 17-02-12 | 22:16

@doenormaal! | 17-02-12 | 22:11
Het zou me niets verbazen als die 'sjeik' een staart had.
Je moest eens weten wat inteelt aan ongebruikelijke afwijkingen genereert.
En dan heb ik het over 'wetenschappelijk bewezen', niet over aannames....

necrosis | 17-02-12 | 22:15

Alles..; wat ONDEMOCRATISCH is benoemd..; die je onder te kunnen SCHIJTEN!! Ik weet wel een aantal Kandidaten!! Het heeft met Democratie.. geen ENE Fuck te maken!!

Kandidaat #1: Wolfson van Utrecht!!

Maarja: er blijven slecht nog maar 200.000 kandidaten over! duz je kan wel aan de gang blijven!!

stadsknurft | 17-02-12 | 22:15

@polt | 17-02-12 | 22:12

Dat zijn 'apen en varkens'. Dûh. Dat weten zelfs alle kleine islamitische kindertjes.

ZKH EénOog | 17-02-12 | 22:15

Wilders hoeft geen fitna 2 meer te maken. Dibi & co zijn hem voor.

Pittybrad | 17-02-12 | 22:15

Zo... en alweer wat zetels minder voor de Pvda.

Smalhout | 17-02-12 | 22:15

A, pagina opnieuw laden en verslag gaat weer door.

WildPlassert | 17-02-12 | 22:14

Beledig zijn gotje niet mensen, want dat verstoort het open karakter van het debat.

HAHA! #ironie

Die gek heeft wel degelijk gevoel voor humor, ik heb me in deze knakker vergist, wat een lolbroek.

Parsons | 17-02-12 | 22:14

Tofik +veel, hoor.

polt | 17-02-12 | 22:14

LOL! No insult in to my religion. Nu gewoon opstaan en lekker GODVERDOMME roepen. Stelletje mongolen daar.

Indoneesje | 17-02-12 | 22:13

Don't insult my religion or my prohpet otherwise... I will have to kill you.

Pittybrad | 17-02-12 | 22:13

-weggejorist-

_- ViXXeN -_ | 17-02-12 | 22:13

En net als het echt interessant wordt gaat het licht uit. Moslims, ex-moslims en stenentijdperk moslims hebben heel wat te discussieren. Stijl van de ex-moslim om zijn gezicht te laten zien, terwijl de jurk vindt dat hij gedood dient te worden (wanneer heel de wereld uiteindelijk in een islamitische heilstaat veranderd is)

WildPlassert | 17-02-12 | 22:13

Christenen zijn moslims. Aha. En Joden dan?

polt | 17-02-12 | 22:12

Wow, ik heb de die live-stream om +/- 21:40 uur opgezet, en voor iemand die hier weinig van verwachtte, valt het mij nog steeds vies tegen.
Je kan dit nauwelijks een discussie noemen.

GeinPonempie | 17-02-12 | 22:12

@necrosis | 17-02-12 | 22:10
*Keukenrol gooien doet*

toetanchamon | 17-02-12 | 22:12

@necrosis | 17-02-12 | 22:10

Nee. Ik kijk ook niet. In mijn ooghoek houdt twitter me op de hoogte, en dat is meer dan zat aandacht voor zo'n haatzaaier.

ZKH EénOog | 17-02-12 | 22:12

@WildPlassert | 17-02-12 | 22:06
Hij is inderdaad een goed debater. Verhult veel.

Bart_Bart | 17-02-12 | 22:12

Ik hoop echt dat deze achterlijke haatbaard met de staart tussen zijn benen Nederland verlaat, een zeer slechte smaak overhoudt aan zijn bezoek, never nooit meer terug wil komen en al zijn vrienden adviseert Nederland eveneens te mijden als de pest!

doenormaal! | 17-02-12 | 22:11

Kufar werd er geroepen.. jaja

Bertus Betonsloper | 17-02-12 | 22:11

Nou ja... stenigen dan maar die haatjurk, die liegt dat'ie barst. Oh wacht... liegen mag tegen ongelovige honden.

Bertus Betonsloper | 17-02-12 | 22:11

Mooie vlammende speech van die Iraanse infadel in zijn strakke pak.

Professor Superhirn | 17-02-12 | 22:10

Kufar! Stenigen!

Pittybrad | 17-02-12 | 22:10

Ah besnijden is ook voor mannen??.. oh nee 'stoned to death'..
grappig.. deze man gedraagt zich als het Voertuig van het Woord van Allah, letterlijk.. maar als het dan uitkomt op juist die gebieden waar in vele Islamtische landen op zn minst enige discussie over is; stening random, besnijden van vrouwen, dan toont hij zijn eigen aard.
Onder de vacht van het schaap komt de ego-aard van de wolf tevoorschijn.
En dat is een enorm sadistisch mannetje.
Met als zijn ultieme sadistische droom; westerse vrouwen die stenigingen willen, smekend...
Hij is in ieder geval stoned...

Causa Sui | 17-02-12 | 22:10

Moslima´s roeren zich in zaal...

jojo1956 | 17-02-12 | 22:10

Ben ik de enige die NIET kijkt naar een haatbaard die vrouwen nog minder waard vind dan een kameel?
En dat noemen ze een 'koran geleerde'?
*weet niet of ik moet lachen of huilen*

necrosis | 17-02-12 | 22:10

Beetje lullig voor die presentatrice uit de eerdere show ;-) Nu lult ie wel met een vrouw zonder sluier.

conqueror | 17-02-12 | 22:10

Ebru is de enige die de kloten heeft dit zooitje aan te pakken! Geweldig!

Een Soort Iets | 17-02-12 | 22:09

De interviewster zou nu een personal beavershot aan de Imam moeten geven!

slappe haan | 17-02-12 | 22:09

Nederland is in de baardaap gelogeerd.

Rest In Privacy | 17-02-12 | 22:09

@WildPlassert 22:06: Als die opponenten zijn aangeschoven met het idee hem in de hoek te krijgen, dan zijn ze nog dommer dan ik ze had ingeschat.

Muxje | 17-02-12 | 22:09

Islam is very, very, very ANTI democratic and ANTI woman, mister Haatbaard!

jojo1956 | 17-02-12 | 22:09

Is Lam.. betekent Vrede! Toch? Ik zou ook graag In Vrede..; wat (Benoemde) Burgemeesters 30 hoog van een dak af flikkeren!! Aarsheid Wolfsen bijvoorbeeld!!

stadsknurft | 17-02-12 | 22:09

Het is je eigen keuze om gestenigd te worden.

Weten we dat ook weer.

Parsons | 17-02-12 | 22:09

-weggejorist-

_- ViXXeN -_ | 17-02-12 | 22:09

Moeilijk hoor allemaal, ik wacht wel op de burgeroorlog.

Implant | 17-02-12 | 22:08

Hadden ze er niet een paar mensen neer kunnen zetten die in staan een discussie te voeren? Maakt die vent een vergelijking tussen zichzelf en een dokter, is er niemand die opmerkt dat medicijnen een wetenschap is en religie niet. Vergelijkt hij het verbod op autorijden door vrouwen in Saudi Arabie met de verplichting in de UK om links te rijden, is er niemand die opmerkt dat die verplichting voor iedereen geldt en niet afhangt van iemand's geslacht. Zegt hij dat vrouwen een bepaalde rol in de samenleving moeten vervullen en dat ze daarom blijkbaar niet met hem aan tafel kunnen zitten, denkt niemand eraan om te demonstreren dat zoiets elkaar niet uitsluit en er op door te pakken. Je zag aan zijn lichaamstaal dat hij volkomen klem zat, maar nee, laten ze zich in de luren leggen door gezwets over fizzy drinks. Zondagsamateurs.

Boyo | 17-02-12 | 22:08

Heldmevrouw.

Bezorgdenverjaagster | 17-02-12 | 22:08

Ze is hem duidelijk de baas. En nu heeft ze hem zeggen dat hij als hij overspelig zou zijn, hij zelf om een steniging zou vragen. Ik lach me de ballen uit de broek!

Professor Superhirn | 17-02-12 | 22:08

Ebru speelt het perfecte excuus voor de jurk om niet met vrouwen te discussieren.

WildPlassert | 17-02-12 | 22:08

Makkelijk te zeggen

BarneyBoner | 17-02-12 | 22:08

Is zijn fanclubje Sharia4Holland meegekomen?

polt | 17-02-12 | 22:08

Stone him, right now!!

goedverstaander | 17-02-12 | 22:08

En weer wordt er geklapt voor de Sharia!

jojo1956 | 17-02-12 | 22:08

Hypocrisie en leugens met een ziekelijk superioriteitsgevoel, aangeleerd op basis van een achterlijke, intolerante en vrouwonvriendelijke religie aan het woord. Waarom zo iemand überhaupt een podium geven?! Getverderrie!

doenormaal! | 17-02-12 | 22:08

Hij blijft wel zitten met zijn stenigingsverhaaltje, met een vrouw aan tafel. Not a lot of back bone, if you ask me . . .

goedverstaander | 17-02-12 | 22:07

Stenigen. daar is die GEK voor!!!

jojo1956 | 17-02-12 | 22:07

@Lijkt me logisch... 22:01: Ik heb vrijheid van meningsuiting. Betekent dat dat de Volkskrant mijn rabiaat-rechtse column moet plaatsen, en dat weigering van die column een inbreuk op mijn vrijheid is? Natuurlijk niet. En dat is wat er hier aan de hand is.

Muxje | 17-02-12 | 22:07

De jurk is sterk in discussieren, en het valt zijn opponenten duidelijk tegen dat ze hem nog niet in de hoek hebben.

WildPlassert | 17-02-12 | 22:06

Tofik, BAH!!!

jojo1956 | 17-02-12 | 22:06

wat een waardeloos debat, oneindige tango van beide partijen in de hoop een concrete uitspraak uit te lokken, terwijl de standpunten er overal dik bovenop liggen.

ThePriest | 17-02-12 | 22:06

Die sjeik heeft heel wat aanhangers. Verrassend.

Bart_Bart | 17-02-12 | 22:05

hahahaD top show

OllieSnollie | 17-02-12 | 22:05

Verbinding met Iran verbroken?

jojo1956 | 17-02-12 | 22:05

Bubbeltjeswater, Tofik en een vrouw aan tafel bij de imam. Dat ies haram!

Professor Superhirn | 17-02-12 | 22:05

Kijk nou democratie aan tafel, ben ik ff blij dat hier een opname van is.

toetanchamon | 17-02-12 | 22:05

@Hölzenbein | 17-02-12 | 21:50 |
Hallo Holzie!(Hallo Jumbo!)
Doen ze weer lelijk tegen je. Je hebt
't al rot genoeg gehad bij occupy.
Kom binnen kort maar ff een bakkie snert halen.

Smalhout | 17-02-12 | 22:05

Vrouwelijk vuurwerk!!! Eindelijk!!!

jojo1956 | 17-02-12 | 22:05

@Superior Bastard | 17-02-12 | 22:00

Dat is dan op zijn minst één ding waar we het over eens zijn...

Niettemin houd ik graag in de gaten door wie (of wat) ik gehaat wordt, en wantrouw ik mijn medemens, op zijn minst zolang ik diegene niet ken. Dat is geen tijdsverspilling, dat is lijfsbehoud.

ZKH EénOog | 17-02-12 | 22:04

Zit ie toch aan de tafel met een vrouw, the Islamic Pig!

goedverstaander | 17-02-12 | 22:04

Haatbaard zegt het duidelijk. Als een vrouw geen hoofddoek wil dragen moet ze de consequenties nemen...
Verkracht worden en zo?

Ferry Smoothie | 17-02-12 | 22:04

Ze had naast m moeten gaan zitten :)

polt | 17-02-12 | 22:04

Hulde!! @umarebru

Parsons | 17-02-12 | 22:04

Een lawine aan haatbaarden. Net wat we nodig hebben.

Sliptong | 17-02-12 | 22:04

Zo eindelijk een vrouw met verstand en ballen. Stomme kudt muslims. Stelltje idioten allemaal! Ja, allemaal!

Indoneesje | 17-02-12 | 22:04

ja, te gek!!! Aan de tafel!!!

jojo1956 | 17-02-12 | 22:04

" Ook daar moest de ongesluierde presentatrice verdwijnen voor hij aan tafel kwam zitten.."
hij had zelf toch gewoon kunnen vertrekken, zijn podium verlatend, slechte actie van die vrouw, slap ook, toegeven aan zo'n idiote eis.
Jezelf wegcijferen als vrouw opdat de sharia'geleerde' zijn verhaaltje af kan steken en jij als voorbeeld dient voor hoe een vrouw weg moet wezen, domme vrouw, belabberde omroep.

Causa Sui | 17-02-12 | 22:04

Pittybrad | 17-02-12 | 21:58 | + 0 -
Juist. Verloren moeite dit. Laat die baard zijn riedeltje afdraaien, kuch een keer en ga over tot de orde van de dag.

Superior Bastard | 17-02-12 | 22:04

Ha ha ha ze zit aan tafel en stelt de vragen!!!

Professor Superhirn | 17-02-12 | 22:03

@ Professor Superhirn | 17-02-12 | 22:03
Dibi's horloge-vriendjes?

goedverstaander | 17-02-12 | 22:03

Maar hij zit wel op de internets, zo lijkt het: "The world is becoming one small village."

Bezorgdenverjaagster | 17-02-12 | 22:03

Klapkutten in de zaal...

jojo1956 | 17-02-12 | 22:03

JeZUS hoe kan die baardaap zoveel klapvee hebben..

Scheepskameel | 17-02-12 | 22:03

Zet hem op wijffie!!!

jojo1956 | 17-02-12 | 22:03

Nu wordt het interessant!
Maar wie zijn al die klapvarkens in de zaal?

Professor Superhirn | 17-02-12 | 22:03

Vuurwerk. Zet haar even aan tafel.

marian12 | 17-02-12 | 22:02

She could sit at my table... tijgertje!

goedverstaander | 17-02-12 | 22:02

YEH!!! Women Power!

jojo1956 | 17-02-12 | 22:02

Islam is the LIght? Witch Light. Kan het licht uit?

jojo1956 | 17-02-12 | 22:01

"You escape from the answer".
"You try to put words in my mouth".
Wat een licht in dit debat.

Na afloop nog even in zijn oor fluisteren dat Tofik gay is he he.

Professor Superhirn | 17-02-12 | 22:01

@Muxje | 17-02-12 | 21:45
Dat betekent het juist wel, idioot.

Lijkt me logisch... | 17-02-12 | 22:01

@ZKH EénOog | 17-02-12 | 21:54
Ignore lijstje. Daarom zit dat in de plugin.

Parsons | 17-02-12 | 22:01

Joris!! dank voor het weghalen van mijn dubbele postings! ;-)

stadsknurft | 17-02-12 | 22:00

Ik denk dat die zo gaat ontploffen!

Melkpak | 17-02-12 | 22:00

ZKH EénOog | 17-02-12 | 21:52 | + -1 -
Ik kan oprecht zeggen dat ik helemaal niemand persoonlijk haat. Haat is energie- en tijdverspilling.

Superior Bastard | 17-02-12 | 22:00

20% van de wereld heeft gelijk, we hebben het net gehoord . . .

goedverstaander | 17-02-12 | 22:00

@manjid 21:55: Precies, en die quote van prof. Shadid in het GS-artikel is dan ook treffend. De VU had deze vent gewoon moeten weigeren, niet omdat het een moslim is, niet omdat het een haatbaard is, niet omdat zijn mening ons niet aanstaat, maar simpelweg omdat een debat met deze vent volkomen gespeend van enige wetenschappelijke inhoud zal zijn. De beste imam heeft het niveau gewoon niet, en universiteiten moeten niet met elke idioot in debat, hoe groot zijn of haar invloed ook is.

Muxje | 17-02-12 | 21:59

@Hölzenbein | 17-02-12 | 21:50
Bij bepaalde gelegenheden zou Wilders de hand van mevr. Hölzenbein schudden.
Dat heet 'westerse gebruiken'.
Die haatbaard zet jouw vrouw in de bezemkast omdat dat moet van zijn geloof.
Je MOET kiezen......

necrosis | 17-02-12 | 21:58

@Hölzenbein | 17-02-12 | 21:50

Je vergeet één belangrijk punt: Zonder dergelijke muffe baarden, had Wilders nog geen stuiver kans gehad.

En als Wilders al van het padje af is, dan dien je je zin nog andersom te formuleren:
niet "die muftie is net zo van het padje af als Wilders",
maar "Wilders is net zo van het padje af als die mufti".

Dit in het kader van 'niet de wereld omdraaien' (waar jij, eerlijk is eerlijk, met tijd en wijle toch een ster in bent).

ZKH EénOog | 17-02-12 | 21:58

Hölzenbein | 17-02-12 | 21:50 |: Doe jij lekker mee roeien dan lamlul? Geert heeft meer verstand in zijn dikke teen dan dit religieus varken. En Tofik doet vrolijk mee, want hij wilt natuurlijk wel zijn plekje gerust stellen in de hemel.

Indoneesje | 17-02-12 | 21:58

We krijgen een cursus slangeglibber van de jurk. Jammer dat Dibi's engels zo slecht is, hij heeft af en toe wel een sterk puntje.

WildPlassert | 17-02-12 | 21:58

Waarom deze cultuur en onze cultuur beide achterlijk zijn: de koningin doet een hoofddoek om wanneer op bezoek in een islamitisch land. Wanneer zo'n achterlijke hier op bezoek is, passen wij ons eveneens aan zijn achterlijke ideeën aan.

doenormaal! | 17-02-12 | 21:58

Dit is fucking hilarisch! Ze denken een rationeel gesprek te voeren met een religieuze notenzak. Facepalm. NEXT!

Pittybrad | 17-02-12 | 21:58

Hij is tegen een boerkaverbod, want NL moslimvrouwen moeten ze dragen. Al ontkent hij dit!

jojo1956 | 17-02-12 | 21:57

@Hölzenbein | 17-02-12 | 21:50
En jij voor buitenboordmotor spelen?

Professor Superhirn | 17-02-12 | 21:57

@Haloef | 17-02-12 | 21:56
Het is net alsof je naar televisie van 1000+ jaar geleden zit te kijken, alleen hadden we toen nog geen televisies.

Koninging Beatricks | 17-02-12 | 21:57

Deze man zal als het er op aankomt dekking zoeken achter zijn vrouwelijke volgelingen. Net als de lafaard van een Bin Laden deed toen die werd gevonden door de Amerikanen.

Professor Superhirn | 17-02-12 | 21:56

Ok, ik kap af
Ik kreeg net de gewaarwording dat ik als Atheist
notabene naar een moslim debat aan het kijken ben.
*draait een flesje Seagram,s open*

Haloef | 17-02-12 | 21:56

-weggejorist-

_- ViXXeN -_ | 17-02-12 | 21:55

@Mevrouwen op de tribune | 17-02-12| 21:54

Svp niet interrumperen, maar gewoon uw bloesje en bh uitdoen en lief kijken.

Bezorgdenverjaagster | 17-02-12 | 21:55

Ik ben opgegroeid in een tijd waar sprekers op universiteiten specialisten waren in de filosofie, wetenschap, wiskundig enz. We droomden van een maakbare maatschappij maar dat was dan maar utupie. Het is nu 2012 en er wordt tegenwoordig een idioot uitgenodigd, die een betoog houdt zonder enig wetenschappelijke waarde. Dat studenten tegenwoordig zo een malloot uitnodigen zegt iets over het niveau en de denkwereld van studenten en de universiteiten. Dit is nu een van de redenen waarom de Chinezen en andere Aziatische ons inhalen. Wij zijn niet meer geïnteresseerd in wetenschappelijk issues maar in zweverige inconsistente verhalen van een verzonnen ideologie. Laten we volgende keer die dominee uit Amerika die Bijbels verbrandde uitnodigen. Moet je kijken hoe onze semi intellectuelen reageren.

manjid | 17-02-12 | 21:55

Hoezo life?

Service Temporarily Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

Rest In Privacy | 17-02-12 | 21:54

Goed gedaan Youri geef dit soort geiten maar een platform dan komt het ten minste aan het licht.
-
En hup weer een paar zetels voor Geert en of Mark erbij.

Smalhout | 17-02-12 | 21:54

Discussion... Haha Dictate he means!

jojo1956 | 17-02-12 | 21:54

Anno 2012 wordt er gewoon geklapt voor vrouwenonderdrukking..

Scheepskameel | 17-02-12 | 21:54

@Parsons | 17-02-12 | 21:40

So true. De beproefde methode om het debat te 'winnen'. De eeuwige dooddoener.

ZKH EénOog | 17-02-12 | 21:54

Had die knakker z'n eigen niet ff kunnen scheren voor een debat op tv?

ZwengelMeister | 17-02-12 | 21:53

Ik zit me ROT te ergeren grrrrr

jojo1956 | 17-02-12 | 21:53

-weggejorist-

stadsknurft | 17-02-12 | 21:53

-weggejorist-

stadsknurft | 17-02-12 | 21:53

Moslims! je verandert er toch geen barst aan! Achterlijk=achterlijk!! 12e eeuw Rules!! Wat me wel bevalt is hun Vrouwen-beleid! Wijven horen gewoon te zuigen...; en daarna HUN SMOEL TE HOUDEN!1

stadsknurft | 17-02-12 | 21:52

Zaalvragen graag!!!

jojo1956 | 17-02-12 | 21:52

"Dankjewel" is kennelijk geen onderdeel van het vocabulaire van deze zelfingenomen onderdrukker die in zijn handjes mag wrijven dat hij een podium aangeboden krijgt.

Professor Superhirn | 17-02-12 | 21:52

Mogen we aub even een shot van die klappende baardapen..

Scheepskameel | 17-02-12 | 21:52

-weggejorist-

Bertus Betonsloper | 17-02-12 | 21:52

Hij is wel consequent, moet ik hem nageven.

Parsons | 17-02-12 | 21:52

DUS: je nodigt zo'n idioot niet uit. Punt.

Bertus Betonsloper | 17-02-12 | 21:52

Tussen vrijheid en meningsuiting en een haatprediker een podium geven zit veel verschil. Er zijn genoeg mensen die iedeeen erop na houden die het daglicht niet kunnen verdragen. Dat mogen ze hebben maar die ga je niet de kans geven om andere te bewegen om andere kwaad te doen. Waarom doet men toch altijd spastisch over vrijheid. We gaan heus niet naar een dictatoriaal regime als we met gezond vaststellen dat somige meningen tot geweld en haat aanzetten. Vrijheid kent grensen simpel.

Datzegiktoch | 17-02-12 | 21:52

@Superior Bastard | 17-02-12 | 21:40

En als ik in dat tooltje [ "Parsons" haat ] typ, dan zie ik zo 1 2 3 niet wat Parsons haat. Wel wie anders er volgens hem allemaal haten en haat zaaien. En wat dat betreft heb ik hem tot nu toe ook nog niet op een onjuistheid betrapt.

Ik heb eerder het idee, dat jij onzin plempt omtrent Parsons haat. Maar dat kan aan mij liggen natuurlijk.

ZKH EénOog | 17-02-12 | 21:52

Krijgt ie nog applaus ook. Dit land is verloren!

jojo1956 | 17-02-12 | 21:51

Ja, hef de landsgrenzen op, privatiseer van alles en nog wat,
schaf vaste arbeidscontracten op en verkondig een slap en poepdun multiculturalisme, en voilà! De sectarische bewegingen schieten als paddestoelen uit de grond. Gek hè? Ze hebben in dit land helemaal niets geleerd van Srebrenica en Sarajevo.

Rest In Privacy | 17-02-12 | 21:51

@stadsknurft | 17-02-12 | 21:46
Een Dyson heeft ook geen zak nodig.......
*gnehehehehe*

necrosis | 17-02-12 | 21:51

Bessems is wel goed.

WildPlassert | 17-02-12 | 21:51

Sjonge jonge, die muftie is net zo van het padje af als Wilders. Kunnen we die twee niet in een roeibootje richting Engeland sturen?

Hölzenbein | 17-02-12 | 21:50

Wat een gedoe.
Wie zijn toch die mensen die menen dat we perse naar een stel achtergestelden moeten luisteren, omdat het anders racisme is.
Wij doen dingen hier zoals wij ze doen.
De enige reden om dat aan te passen is als het een verbetering is, niet als het een achteruitgang van 1000+ jaar is.

Opzouten met die lui.

Koninging Beatricks | 17-02-12 | 21:50

Kustaw +1

Professor Superhirn | 17-02-12 | 21:50

Mannen en vrouwen zijn gelijk, maar ze hebben andere rechten.

Je leert toch een boel van zo'n haatzaaier.

Parsons | 17-02-12 | 21:50

Zie hier het gekonkel en gelieg van iemand die bij veel moslims in hoog aanzien staat.

Professor Superhirn | 17-02-12 | 21:49

''Let me make my point'' Goedverdoeme, flikker toch op achterlijke haatjurk!

Bertus Betonsloper | 17-02-12 | 21:49

Vrouwen die zich presenteren in de media moeten deaud.

Weten we dat ook weer.

Parsons | 17-02-12 | 21:49

Het is net zo'n gezwam om de hete brij heen als die pornoadvocaat de zitsmurf

Professor Superhirn | 17-02-12 | 21:47

Heel goed , Holleeder als voorzitter, mis alleen Greet, zou die baard wel weten dat tofik een nicht is.

Uw Verzekeringsadvis | 17-02-12 | 21:47

Tofik is stiekem het gewoon keihard mee eens met de imam, anders zeg je niet: Maybe they thought we are bad muslims. Fock Tofik, vuile rat.

Indoneesje | 17-02-12 | 21:47

De nieuwe Stofzuiger van Dyson! Geen verlies aan Zuigkracht! Ik wou dat een Wijf zo was!!

stadsknurft | 17-02-12 | 21:46


stadsknurft | 17-02-12 | 21:35 |
Vrouwen die jou pijpen zullen hoogstens de prijs hardop zeggen dus maak je niet druk dat ze teveel praten.

irma zonderboezem | 17-02-12 | 21:46

@Lijkt me logisch... 21:11: Vrijheid van meningsuiting betekent niet dat je elke reli-idioot maar van een platform moet voorzien om flauwekul te verspreiden.

Muxje | 17-02-12 | 21:45

@Parsons | 17-02-12 | 21:23
In dat Pvda propaganda hok kun je ook weinig kritische noten verwachten richting links en alles wat daar aan vast hangt, ook al is het/men meer dan fout.

Rest In Privacy | 17-02-12 | 21:45

-1 voor dit gelul.

RottingChrist | 17-02-12 | 21:45

Kijk nou, Tofik neemt m de maat!

slappe haan | 17-02-12 | 21:44

Moslims die niet vasten tijdens de ramadan zijn geen moslims.

Hoor je het ook eens van en ander.

afvalligheid wordt niet getolereerd, gematigde moslims zijn geen moslims, gematigde islam bestaat niet.

Parsons | 17-02-12 | 21:44

stadsknurft | 17-02-12 | 21:38
Weer een eenzaam weekend voor de boeg, zo te horen. Succes knul.

Soy yo | 17-02-12 | 21:44

Wat een geneuzel. Ga mezelf pijpen.

jojo1956 | 17-02-12 | 21:44

En dat zit bij GroenLinks?

jojo1956 | 17-02-12 | 21:43

Poppetje gezien. Kastje dicht. Een superieur wezen zou met plaatsvervangende schaamte zitten kijken.

Parel van het Zuiden | 17-02-12 | 21:43

GVD, TOFIK AGREED, he is a Muslim!

jojo1956 | 17-02-12 | 21:42

kijken wie als eerste roept dat ie Tofik heet, en geen Frank

JeGrootmoeder | 17-02-12 | 21:41

Dibi, een goede moslim in een modern land als nederland is om zich niet meer als moslim te gedragen maar als mens. Jullie zetten jezelf buiten de samenleving, sukkel! Oh, en kom eens uit de kast!

Indoneesje | 17-02-12 | 21:41

Tofik heeft een puntje hier!

jojo1956 | 17-02-12 | 21:41

Hoor die Tofik dan draaikonten... on-ge-loof-lijk.

Bertus Betonsloper | 17-02-12 | 21:40

ZKH EénOog | 17-02-12 | 21:33 | + 0 -
Daar is een mooi tooltje voor. Ere wie ere toekomt.

Superior Bastard | 17-02-12 | 21:40

Indoneesje | 17-02-12 | 21:36 | + 0 -

EENS. Uit pure solidariteit met vrouwen zou iedereen moeten weigeren om met hem aan tafel te zitten.

Scheepskameel | 17-02-12 | 21:40

He zou een mop zijn als ze die HaatBaard totaal niet aan het woord laten.

Ella | 17-02-12 | 21:39

-weggejorist-

Treurig varken | 17-02-12 | 21:39

James St John Smythe

Kunt u A. Nanninga al uitzetten in de twitters hiernaast? Valt er wat te duiden, zit ze te bitch slappen...

Bezorgdenverjaagster | 17-02-12 | 21:39

mediageile geitenneucquer.
.
rodt op naar je zandbak
.
soepsidie van studentenvereniging ook maar intrekken
.
presentatrice laten oprotten: die hufters aan tafel pikken alles

Snelle Gerrit | 17-02-12 | 21:39

Ik vind hem wel heel aardig overkomen...

BarneyBoner | 17-02-12 | 21:39

@bbbachstra | 17-02-12 | 21:31
Het probleem is dat deze knakker allerminst onzin uitkraamt.

Hij verkondigt niets minder dan de enige goddelijke waarheid - namelijk de absolute.

En bovendien heeft hij een grote aanhang. Door deze man weg te zetten als een eenzame gek doe je niet alleen hem tekort, maar ook zijn miljoen+ geloofsgenoten in dit land.

Parsons | 17-02-12 | 21:38

Ik ben niet geinteresseert in Wijven! Behalve wanneer ze (willen) Pijpen!! wat dat betreft ben ik een Moslim! en ben ik net zo Vrouw-onvriendelijk!

stadsknurft | 17-02-12 | 21:38

-weggejorist-

RoeptoeterT | 17-02-12 | 21:38

Hoe achterlijk de linkse gutmensch is, bewijzen de vrouwen in de zaal. Lachen om een grapje van een imam die weigert aan tafel te zitten met een vrouw die niet gesluierd is. Gadver, hekelmeter richting linkse gutmenschen stijgt weer tot ongekent niveau.

Indoneesje | 17-02-12 | 21:36

''De sociopaat heeft een glanzende buitenkant maar is verdorven van binnen. Gladde bolster, rotte pit. Soepel pratend, complimenterend, verdekt dreigend, gespeeld teleurgesteld maar vooral heel erg charmant praat hij hij iedereen om. Iedereen wordt door hem ontwapend. Een goede sociopaat is niet alleen leuk om naar te kijken, hij is ook subversief omdat hij het sociale systeem gebruikt in plaats van ontkent.''

Bertus Betonsloper | 17-02-12 | 21:36

Zo vaak hier geweest en nog niets geleerd!

jojo1956 | 17-02-12 | 21:35

-weggejorist-

stadsknurft | 17-02-12 | 21:35

Sheik heeft gelijk: wijven moeten Pijpen!!... en daarna hun bek houden!! Vooral daarna: niet tijdens of daarvoor!

stadsknurft | 17-02-12 | 21:35

Dhimmi (Arabisch: ذمّي )
Geen vrouw aan tafel, mag niet van die HaatBaard.
Alleen een stel Dhimmies die in de kont van deze HaatBaard gaan kruipen.

Ella | 17-02-12 | 21:34

Zo'n lieve knuffelbeer...

BarneyBoner | 17-02-12 | 21:34

He, Holleeder is de presentator.

Haloef | 17-02-12 | 21:34

@Superior Bastard | 17-02-12 | 21:30

Waar zie jij haat dan in Parsons plemps?

ZKH EénOog | 17-02-12 | 21:33

Ja, gister. Zelfmoord.

jojo1956 | 17-02-12 | 21:33

Godver kan die gozer niet normaal Engels uit z'n strot krijgen. Is het een kopie van Cohen trouwens met zijn ge-uhm de hele tijd. Lulletje eerste klas, puur voor de media aandacht dit debat.

Indoneesje | 17-02-12 | 21:33

Amil Ramdas dood???

JeGrootmoeder | 17-02-12 | 21:32

O daarom die zelfmoord!

jojo1956 | 17-02-12 | 21:32

1 second remembrance for Anil is not a lot....

techniks | 17-02-12 | 21:32

Lekker vloeiend Engels die presentator. Zo vloeiend als pindakaas.

techniks | 17-02-12 | 21:31

Opstaan voor een haatbaard..... lager kun je als vrouw niet gaan!

irma zonderboezem | 17-02-12 | 21:31

Parsons 21:22. Kan het in dit geval wel begrijpen. Kijk zo'n haatbaard laat je kul-verhaal. Je glimlacht wat om zoveel onzin en ieder normaal mens gaat over tot de orde van de dag. Niks aan de hand. Van mij mag hij die onzin komen vertellen. Maar om zo'n diepe buiging te maken. Je te schikken naar alle flauwekul van zo'n idioot. Maar keurig te doen wat hij zegt. Dat is wel beneden alle peil. Dat is geen onafhankelijek journalistiek meer. Dat is ook geen vrijheid van meningsuiting. Dat is laf en laag. Dat is het hoofd buigen voor alles en iedereen. Belachelijk. Bezopen. Beschamend.

bbbachstra | 17-02-12 | 21:31

Hij is ingeburgerd, heeft niks bij zich en krijgt alles, als dat niet spannend gaat worden.......

toetanchamon | 17-02-12 | 21:31

Geen fuck van te verstaan. Das mooi.

Parsons | 17-02-12 | 21:31

De eerste zaalvraag dus?

jojo1956 | 17-02-12 | 21:30

Wat een lul. Niet weten dat je gesprekspartner een lid van het parlement is, en zeiken dat het water te koud is.

Professor Superhirn | 17-02-12 | 21:30

Geen enkele vrouw aan tafel?

Bertus Betonsloper | 17-02-12 | 21:30

Zo genoten v/d wetenschappert v/d week die zo boos kon worden over lieden die niet wetenschapper zijn en niet verbonden zijn aan de Balie en maar niet kunnen begrijpen dat ze hun bek moeten houden.
Het uiten v/e mening is voorbehouden aan de Balie elite en Jan Lul moet z n bek houden net zoals Wilders met z n meldpuntje, opzouten mensen laat het maar aan de vrindjes van Cohen over.

Uw Verzekeringsadvis | 17-02-12 | 21:30

Zou Kelly van Big Brother bij deze man aan tafel mogen zitten zonder sluier?

gozahtje | 17-02-12 | 21:30

Ah, de haat is ook in de panelen gearriveerd @ 21:10.

Superior Bastard | 17-02-12 | 21:30

Jah dat klopt wel Dibi is big.

Dropke | 17-02-12 | 21:29

Slijmbal die Tofik!

jojo1956 | 17-02-12 | 21:29

Charmante opkomst. Handen schudden met de gastheer vanuit zijn stoel....

techniks | 17-02-12 | 21:29

Die gek krijgt nog applaus ook zeg.

Willianus Wortelus | 17-02-12 | 21:28

Jezus, wat een hypes toch allemaal. Eerst de elfstedentocht, vanmiddag de prins en nu dit weer!

jojo1956 | 17-02-12 | 21:27

"Vanavond in De Balie wordt geen debat, het wordt vragen afvuren op een religieuze monologenmuur"

Spijker op z'n kop John. Dat had ook de reden voor afgelasting kunnen zijn.

Superior Bastard | 17-02-12 | 21:27

Danny gespot!!!!!!!

OllieSnollie | 17-02-12 | 21:27

het lijkt wel pornomuziek nu! dit belooft een spetterend feest te worden.

lul-ijzer | 17-02-12 | 21:27

Maar iksnapniet! hij was toch ongewenst vreemdeling verklaard door de TK. Wie legft het even uit voor mij?

techniks | 17-02-12 | 21:26

@jojo1956 | 17-02-12 | 21:24
Hij moest eerst even gefouilleerd worden omdat hij een wat vreemd soort riem droeg .

de gouwe gast | 17-02-12 | 21:26

Geweldig die Disney muziek er tussen.

toetanchamon | 17-02-12 | 21:25

Flesje wijn op tafel.

gentle giant | 17-02-12 | 21:25

Het wordt langzamerhand tijd voor een nieuwe kruistocht maar dan in Europa.

Der alte Fritz | 17-02-12 | 21:25

Waarom DUURT het zolang? Is er soms een melding?

jojo1956 | 17-02-12 | 21:24

Is dit zoiets als opsporing verzocht maar dan zonder balkjes voor het gezicht en op een ander tijdstip?

importschot | 17-02-12 | 21:24

De muziek in afwachting van de sprekert is alvast humor: ze draaiden net "the big monkey man".

techniks | 17-02-12 | 21:24

Maar alle haat op een rijtje... waar is Greet??!

Treurig varken | 17-02-12 | 21:24

Nou zet de stukjes worst maar op tafel! Biertje erbij? Topless bediening?

ZDEV | 17-02-12 | 21:23

@lion@night | 17-02-12 | 21:21
PenW noemden hem een deskundige.

Nuff said.

Parsons | 17-02-12 | 21:23

-weggejorist-

Willianus Wortelus | 17-02-12 | 21:22

Poeh poeh Quid, Pennings is fel maar voor sommige is beeldspraak net allemaal iets te ingewikkeld. Hij heeft meer kennis in zijn linkerteen dan in dat militante atheistenbreintje van u.

Davidson | 17-02-12 | 21:22

@bbbachstra | 17-02-12 | 21:14
Snap je nu waarom ik zo kots op die linkse goegemeente die de hele dag niets anders doet dan allah's aars likken?

Parsons | 17-02-12 | 21:22

Sjeik al-Haathaat vs Geert Wilders.
Freedom of blabla.
London etc..
Het liefst doodzwijgen die Sjeik al-Haathaat.
Of vertellen dat ie op moet rotten naar de zandbak etc..
En dat ie al z'n enzovoort..
Dit is de EU dit is Nederland.
Voor het hoeden van inteelt kuddes heeft Allah een andere plek aangewezen!
En dat is dus niet heir!

RottingChrist | 17-02-12 | 21:22

Sniper in de zaal?

slappe haan | 17-02-12 | 21:21

ik vind het woord 'geleerde' voor zo'n achterlijke haatbaard al een veel te grote eer.
'Geleerd' ben je pas als je zaken vanuit verschillende perspectieven kan zien en bij het merendeel van de moslims is dat zo goed als onmogelijk.

Rest In Privacy | 17-02-12 | 21:21

dit klinkt al beter, lekker tropisch

JeGrootmoeder | 17-02-12 | 21:21

Voetbal begint altijd WEL op tijd!

jojo1956 | 17-02-12 | 21:21

Natuurlijk te laat, how typical.

Switchboy | 17-02-12 | 21:20

Wordt spannend! Wie zal er winnen?

jojo1956 | 17-02-12 | 21:19

Die muziek moet van die Haatbaard!

jojo1956 | 17-02-12 | 21:18

lekker muzakje

JeGrootmoeder | 17-02-12 | 21:18

chips en plop staan klaar, hier gaan we!

lul-ijzer | 17-02-12 | 21:18

Is het toeval dat bij de video feed van de balie arabische "muziek" wordt gedraaid?

sitzkrieg | 17-02-12 | 21:17

99 procent van die gasten verpest het voor de rest...

Jan Toeternuitje | 17-02-12 | 21:17

Wat een kudt beeld. Ik zie dadelijk het verschil niet meer tussen Tofik en die Haatbaard!

jojo1956 | 17-02-12 | 21:16

Mouhrad van Buuren, kom er als de sodemieter bij man, kun je straks weer een beetje draaien om de haatspeech van die soepjurk recht proberen te lullen dmv linkjes naar het wereldwijdeweb !

de gouwe gast | 17-02-12 | 21:15

Niemand die iets geeft om wat er in het minibreintje van die tapijtknoper gebeurt.

Het is vooral de lol dat je zo'n gek kunt gebruiken om een strijd te voeren voor vrije meningsuiting en ruimte voor islamkritiek,

waskuip-admiraal | 17-02-12 | 21:15

Yoeri Albrecht, nederlands grootste haat importeur,loopt de hele avond met een stijve plassert rond.. zoveel vrijheid en aandacht... een groot gevaar voor onze democratie die grachtengordelzelfislamiseerders.

(c)ZWITSUL | 17-02-12 | 21:15

Dat je je als presentatrice ook van tafel laat verwijderen, dat is n knap staaltje.

rich1963 | 17-02-12 | 21:14

Wat bezopen. Van mij mag die man gerust wat komen zeggen hier maar dat er eerst een vrouw op moet stappen en dat dan die slappe lul vd Heuvel blijft zitten. Onbestaanbaar. Ga dan meteen op je rug liggen. Wat een tenenkrommende schaamtelevisie. Veel dieper kun je niet zinken. Als hij wat wil zeggen ga je toch niet voor hem kruipen. Ik schaam mij diep. Dit is geen vrije meningsuiting, dit is diep in de kont van zo'n haatbaard zitten. Om te janken. Ontsla die vd Heuvel en donder dat hele programma in het riool.

bbbachstra | 17-02-12 | 21:14

haha, mooi ook die: '' I kissed a girl and I liked it''; hoop dat het de zelfbenoemde haatbaard niet is ontgaan.

blendedperfection | 17-02-12 | 21:13

haha, mooi ook die: '' I kissed a girl and I liked it''; hoop dat het de zelfbenoemde haatbaard niet is ontgaan.

blendedperfection | 17-02-12 | 21:13

Die haatbaard lijkt echt op een eh... aap.

jojo1956 | 17-02-12 | 21:13

Varkens niet welkom? Er is er toch echt minimaal een.

rechtvaardigerechter | 17-02-12 | 21:12

Keep your friends close and your enemies closer. In het debat hoef je je opponent niet te overtuigen van je eigen gelijk.

Kennis nemen van elkaars standpunten en er (hopelijk) stiekem iets van leren is beter dan elkaar de hersens inslaan uit onbegrip.

Vrijheid van meningsuiting voor iedereen, hoe verwerpelijk die mening ook mag zijn.

Lijkt me logisch... | 17-02-12 | 21:11

Laat de haat maar komen.

En jammer dat het niet integraal op de de PO te volgen is.

Parsons | 17-02-12 | 21:10

Voor de liefhebber: Purcell op BBC4

weedo | 17-02-12 | 21:09

Het is inderdaad een zure man.
Een paar escort-girls zouden hem goed doen
en zijn leven weer zin geven.

Haloef | 17-02-12 | 21:08

O die Tofik doet ook weer mee. Nou dan weet ik niet of ik het volhoud zonder teiltje.

jojo1956 | 17-02-12 | 21:07

Ik verwacht dan wel veel blote tieten te zien.

Bezorgdenverjaagster | 17-02-12 | 21:07

De lezing met de ironische titel 'Leve God, weg met Allah' van Benno Barnard werd stopgezet, omdat een kudde geestelijk gestoorden door de tamtam van hun radicale achterban werd opgeroepen deze te verstoren.
www.youtube.com/watch?v=TQWjmHl7U9Y&am...

Een uitspraak van de hoogopgeleide haatsjeik:
'Wij zeggen altijd dat het conflict tussen de islam en de VIJANDEN van de islam maar doorgaat. En wij moeten bereid zijn EEN HOGE PRIJS te BETALEN voor de OVERWINNING. U moeten beseffen dat de overwinning niet makkelijk te behalen is. Wij moeten de prijs van deze overwinning met ons bloed betalen en moslims zijn bereid om dat te doen'.

De haatsjeik ziet Joden als vijanden van God en maakte ze voor apen en varkens uit. Hij is lid van een van de 90 Britse shariarechtbanken en spoorde zijn volgelingen aan om hier in Nederland shariarechtbanken te EISEN.

Kustaw Bessems en Joery Albrecht, op de hoogte van zijn controversiële uitspraken, zien in hem een volwaardige gesprekspartner. In het kader van het vrije woord maakten zij alsnog de weg vrij voor een open debat.
Tegelijkertijd leggen zij hem hem geen strobreed in de weg om om zieltjes te winnen voor het allahbetweterige apartheidssysteem.

Volgens wetenschappelijk onderzoek zijn radicale rekruten vaak in Europa geboren mohammedanen met een goede opleiding, soms zelfs universitair en goed geïntegreerd.
www.pedagogiek.net/content/artikel.php...

Na radicalisering op de Londense universiteit wilde de hoogopgeleide onderbroekterrorist een vliegtuig boven Detroit opblazen.
Zo kregen de leden van de Hofstadgroep Samir A. Mohammed B. .... t/m Jason W. ook alle kansen.
bit.ly/y5BZdq

rogueoperator.files.wordpress.com/2011...
Het Westen is superieur aan de islam.

Freedom go to hell

drs.Nee | 17-02-12 | 21:07

Ik ga kijken. Wil wel eens weten wat Joden zijn volgens die Haatbaard.

jojo1956 | 17-02-12 | 21:06

Even de ongenuanceerde bril op zettende: waarom zien die haatbaarden met jurk aan er zo verdomd vaak uit als de varkens die ze weigeren te vreten?

Schreeuwmeeuw | 17-02-12 | 21:04

Overigens ga ik wat anders kijken: dat gerochel versta ik toch niet.

ZKH EénOog | 17-02-12 | 21:03

Dat die Tofik überhaupt met zo'n idioot in discussie gaat... Met dit soort mensen valt niet te debatteren.

vindead | 17-02-12 | 21:02

Jaja vrijheid van meningsuiting.
Zolang hij mij maar niet lastig valt. En dat doet hij op dit moment. Heel erg.
Opdonderen!

Herr Knäckebröd | 17-02-12 | 21:01

Yep. Woordspelletjes: daar zijn die Tusken raiders meester in.

Ik hoop voor de Wordfeuders dat het nog niet ontdekt is door dit soort lui.

ZKH EénOog | 17-02-12 | 21:00

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl