Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

UNOX dankt alle zombies van Nederland hartelijk

unoxmeisjewelhoor.jpg Gefeliciteerd kudtzombies! U heeft massaal gehoor gegeven aan de oproep van Unilever (bekend van de kijkcijfers) uw leven vol-le-dig te laten bepalen door de wensen van paarse broeken van de firma rookworst & co. Omdat het één weekje horrorwinter des doods was lepelde u spontaan literblikken ertwensoep(™) naar binnen en stampte u diverse koolsoorten tot moes met Hollandsche piepers om daarbij een vette soort van plastic rookworst(™) naar binnen te schuiven. En waarom deed u dat allemaal zo braaf? Omdat u niet beter weet. Na jaren van marketingindoctrinatie denkt u namelijk écht dat stamppotten, rookworsten en erwtensoep bij de winter horen. U gelooft oprecht dat erwtensoep lekkerder smaakt als Erben Wennemars bij DWDD zit te huilen. U denkt werkelijk dat boerenkool alleen groeit als ze in Bolsward ijs staan te transplanteren. U bent kortom een willoze zombie. U bent niet één, u bent velen, de velen zijn één. You are borg. Slachtschapen. Een collectief bewustzijn. Unisex kleding dragende koopzieke hysterische wijven, dat bent u, allemaal! Was die Elfstendentocht wel doorgegaan dan had u ook nog eens met zes miljoen (!!!) tegelijk op het Friesche ijs staan dansen inclusief die oranje indoctrinatiemuts(™) op uw lege harses waardoor er niet één miljoen liter erwtensoep in die babyvette consumentenharses van u was verdwenen maar misschien wel twee miljoen. Maargoed. Alsnog drieeneenhalf keer zoveel groene drab uit blik dan normaal verkocht: UNOX is debiel blij met u. En ook die rookworstenverkoop, drie keer hoger dan normaal, maakt de paarse unileverbroek als een dartelend lammetje zo dolletjesblij. Wist u trouwens al dat de horrorwinter des doods helemaal niet bestaat? Is gewoon een verzinsel van Unilever. Net als de Elfstendentocht. En Carlo & Irene(™). En alle mensen die op een salesafdeling werken. En Nederland an sich.

Reaguursels

Inloggen

@Air van Boven Dorens | 15-02-12 | 19:53
Trouwens, aardappel doe je in meer gerechten dan men denkt, al is het maar een half aardappeltje. Is namelijk een prima en relatief smaakloos bindmiddel.
Een aardappeltje bij het draadjesvlees, bij je smoorgerecht, je ratatouille etc

hfakker | 17-02-12 | 10:55

@Air van Boven Dorens | 15-02-12 | 19:53
Over smaak valt wél te twisten!

hfakker | 17-02-12 | 10:53

ronnie geilstra | 15-02-12 | 17:05
Die basilicum hoort er dus HELEMAAL niet in te zitten!
Daarentegen vergeet je de knolselder, de varkenshiel en de blokjes aardappel!
Culinair wonder!

lilluke halve hoan | 16-02-12 | 13:59

boehoehoe. Erwtensoep en boerenkool is gewoon winterkost, en ja dat smaakt inderdaad beter als het buiten sneeuwt dan als je met een mojito op het strand zit.

Gehaktbalmetketjap | 16-02-12 | 13:25

-weggejorist-

new wasp | 16-02-12 | 13:16

Nou en of boerenkool een winterproduct is, het wordt geoogst in de winter, dus niks marketing. Daarnaast is unox rookworst echt goor, wie een lekkere worst bij zijn of haar stamppot wil hebben moet eens een friesche/groningse/drentse metworst meekoken. Dan eens kijken of je nog (unox)worst lust.

Krulsnor | 16-02-12 | 10:38

Die muts kreeg ik ook in Ljouwert tijdens de Elstedentocht van '97. Us mem was er heel blij mee.

Broflodge | 16-02-12 | 09:30

"We are the borg. Your culture will adapt to service our own. Resistance is futile."
Is dat niet ook de slagzin van de PVV?

Lemau | 16-02-12 | 08:50

Bewust heb ik me maar niet bemoeit met bovenstaand topic, ik neem aan dat BB het geschreven heeft om mij een ban aan te smeren.

neemjemoederindemali | 15-02-12 | 23:49

Eeeh... er staat in het artikel dat Boerenkool groeit. Dat is incorrect. Dat komt uit de poepert van varkens. Kennen jullie dat liedje niet? "Varkens schijten Boerenkool, leren we op de boeren school.... ja jaaaa dat hoort er allemaal bij op de boerderij..."

Dus bij deze is dat even rechtgezet.

deuZigeZelluf | 15-02-12 | 23:44

Mutaahh | 15-02-12 | 23:20 |
Juist. En boerenkool is waanzinnig goedkoop om in grote hoeveelheden te brouwen. Beetje gehaktballen erbij, spekkies en wat jus, en klaar is Kees. Lekker man.

Gezeik van die Brussen over winterkost.
*erwtensoep uitkotst

dosis | 15-02-12 | 23:33

Wat een onzin. Je moet iets eten. Wat maakt het nou uit wat je eet. Je moet toch iets aanschaffen?

Mutaahh | 15-02-12 | 23:20

idd, ik wist het vorige week al, dat er een enorme verkoop in deze meuk zou zijn.

# grijnzend naar de extra omzet en winst doet #

Ron6019 | 15-02-12 | 23:07

... met de paplepel ingegoten... en nog steeds geen idee waar ik de mosterd haal

excuseme | 15-02-12 | 22:56

Tjonge wat een "slim" stukje guerilla marketing weer. Wir haben nichts in de Gaten Herr Brussen. Of wacht #gaap

SharpEye | 15-02-12 | 22:23

Flikker op Bert, niet iedereen koopt zijn spullen zoals jij bij de Lidl in de Sonderangebot.

3*links=rechts | 15-02-12 | 21:07

Gelukkig hebben mijn smaakpapillen een gruwelijke hekel aan hollandse kost. Behalve de frituur dan.

vossejongk | 15-02-12 | 20:24

Erwtensoep uit blik , -1 .

Dr.Thorvaldt | 15-02-12 | 20:21

Gotver Sytze, wat een kutredactie heb je weer gevoerd. Nou ja, de bedoeling moge duidelijk zijn.

Sytze_Vliegen | 15-02-12 | 20:04

Zojuist op het nieuws van de commerciëlen (Ruttel4) vernomen dat er een VN-lijst van immaterieel erfgoed is en dat Nederland dat zaken als: broodje kroket, haring happen, reaukwogs, boeremkool én dito kiel vanwege carnaval, het draaiurgelT en uiteraard de Alvestêdetocht op zal komen te staan. Voor eeuwig onderdeel van onze natie! Kwajoep, das mis. Daar zal Bert niet blij van worden.

Sytze_Vliegen | 15-02-12 | 20:03

@ hfakker | 15-02-12 | 16:11
-
NOOIT WORTEL EN AARDAPPEL IN DE ERWTENSOEP!!!

Barbaar...

Air van Boven Dorens | 15-02-12 | 19:53

Zucht ... wat een kansloos topic is dit nu weer.

Krak Eling | 15-02-12 | 19:41

Zou erwtensoep met "Unox Boeren Scharrel Rookworst" beter te eten zijn?

ouwe jozef | 15-02-12 | 19:22

stevendaman | 15-02-12 | 17:01
En hoelang is dat dan al; Zwitsal van Unilever? En hoe lang bestaat de Zwitsal al op GS? Ik ga 't maar eens niet voor je opzoeken.

Bezorgdenverjaagster | 15-02-12 | 19:20

Ok, wie trekt hier nog zijn eigen bouillon ????

Maggi blokjes zijn ook not done .

qOOp | 15-02-12 | 19:14

Probeert GS de zuurtegraad van de Azijnbode te evenaren of zo?
Jezus wat een gezeik zeg.
Benieuwd wanneer de redactie ontdekt dat we op een warme dag meer ijsjes eten.

#34 | 15-02-12 | 19:11

Hoe zou het met dat lekkere stuk unox-meisje gaan ?

EvertsNL | 15-02-12 | 19:00

des doods = -1000

opvliegende steen | 15-02-12 | 19:00

En, god zij dank, bestaat Bert Brussen ook niet.
dat scheelt toch maar weer een jaartje of tien brommen

Contradictio | 15-02-12 | 18:29

Met het koude weer is soep een goede opkikker, maar om dat nu uit blik te halen is wel erg smakeloos.
Terwijl je een pan met 5 liter verse groentensoep met gehakt binnen een half uur klaar hebt.
Uiteraard de drie tomaten en het stukje Spaanse peper (fijn gesneden) niet vergeten.

Rest In Privacy | 15-02-12 | 18:28

@Teun van het Tuinpad | 15-02-12 | 17:38 |
Zat een skypeje tussendoor, sorry.
Ik zie je wel weer bij een volgende topic ... ik probeer nu eerst de psych weer na binnen te lullen. (denkt dat hij kan vliegen).

A.Th. | 15-02-12 | 18:00

Jammer dat we niets meer van het originele unox meisje horen, dat was een heerlijk wijf met nog heerlijkere tetten! Ben benieuwd of ze inmiddels de studentenpondjes eraan heeft gezopen of nog lekker strak is.

gozahtje | 15-02-12 | 17:48

@ Jezus_Boeddha | 15-02-12 | 17:08
Niet helemaal juist, indiase 'dal' zijn linzen, geen erwten in de zin van erwten, die wij voor erwtensoep (horen te) gebruiken.

baba4oog | 15-02-12 | 17:44

A.Th. | 15-02-12 | 17:17
Als tie Rossi heet begin ik er niet aan.

Teun van het Tuinpad | 15-02-12 | 17:38

Ik vreet godver ook rookworst in de zomer!

Ansjo | 15-02-12 | 17:33

@pius | 15-02-12 | 16:47 |
He Pius, je hebt eens wat leuks gezegd! Misschien per ongeluk en niet te vermijden, maar toch eens +je van mij.

A.Th. | 15-02-12 | 17:24

"There is no spoon"

Neut | 15-02-12 | 17:19

Wat ik me nu afvraag is waarom mijn psychiater toch de hele tijd op zijn voorhoofd zit te wijzen als ik erwtensoep in de zomer eet, de worst voor mijn meisje onder de wollen dekens bewaar, ijs eet in de winter, net als BB denk dat pays bah niet bestaat, salespersonen allemaal Fata Morgana heten, Carlo & Irene samen met Albert V. verdenk van het massaal implanteren van OV-chips bij iedereen, en de kettingzaag als een Godsgeschenk bezie, te gebruiken op zondag, om Hem te Eren.
Zou hij daar soms jeuk hebben?
Ik roep graag de hulp in van alle reaguurders, (necrosis, Stormageddon, Teun, houtepoot, OverVecht desnoods)om dit probleem te bevechten, en te bezien of de man hulp, al dan niet terminaal, nodig heeft.

Hieronder(en niet hierboven) Uw reacties.

A.Th. | 15-02-12 | 17:17

Het zal me worst wezen.

Diesel-Kuhlschrank | 15-02-12 | 17:17

*kritische noot*
alle erwtensoep die ik tijdens het NK marathonschaatsen van afgelopen woensdag in mijn handen heb gehad, zat níet in een literblik.....UNOX catert de evenementen met 2.5 liter-zakken..

mjdevries | 15-02-12 | 17:15

BertBrussen kun je je door Unox worst verkregen energie niet beter gebruiken. Wat een waardeloos stuk

Bobby1 | 15-02-12 | 17:12

Nou nog het recept voor bonensoup en ik kom de zomer wel door.

weedo | 15-02-12 | 17:08

Erwtensoep is eigenlijk gewoon Indiase dal. Maar dan met varkensvlezige worst erbij. In erwtensoep ontbreken ook de Indiase kruiden en de hete pepers (hari mirch)

Jezus_Boeddha | 15-02-12 | 17:08

hawie | 15-02-12 | 17:00 |
Da's natuurlijk ook wel weer zo...
Ja.

Bezorgdenverjaagster | 15-02-12 | 17:06

AWWYEAAAH | 15-02-12 | 16:59
bit.ly/xZf8MU

en nu ff serieus | 15-02-12 | 17:06

ik maak snert van spliterwten.

500 gram spliterwten
1 gesneden runderworst[forse reepen]
1 gesneden ui
1 winterpeen[blokjes]
aardappels[ook blokjes]
en afmaken met basilicum, peterselie
zout en peper op smaak.

succes,en eet smakelijk

ronnie geilstra | 15-02-12 | 17:05

Het zelfde geldt als het weer tijd is om naar de stembus te gaan, als een stelletje kudtzombies blindelings pvda, cda of vvd stemmen

T. Grimbek | 15-02-12 | 17:03

@stevendaman | 15-02-12 | 17:01

Ja... en ik hoop dat jij die lang houdt!

overVecht | 15-02-12 | 17:02

Over het algemeen vreet je wat er voorhande is. In dit seizoen was dat vroeger oa boerenkool. Dus het zit diepgeworteld denk ik? Tegenwoordig kun je natuurlijk alles altijd krijgen. Maar dit zijn de groenten die je per seizoen het meeste hebt: kook.rubriek.nl/eten&drinken/groen...

deministerpresident | 15-02-12 | 17:02

En geenstijl doet rustig mee want laat zwitsal nou ook van unilever zijn. Dat logo kom je hier behoorlijk vaak tegen(zelfs achter mn naam staat er een).

stevendaman | 15-02-12 | 17:01

Mijn spouce (vt) heeft ook met enige regelmaat een ´double´ voor zijn ´vriendin´ meegenomen naar de krochten van het amsterdamse togahuis. Ik denk omdat zijn vriendin misschien nog een beetje te jong was, maar ook daar is ID fraude de afgelopen acht jaar een cultuur geworden.

hawie | 15-02-12 | 17:00

Allemachtig, kan die foto groter??? Danku.

AWWYEAAAH | 15-02-12 | 16:59

@c.onjo | 15-02-12 | 16:55

:-D

overVecht | 15-02-12 | 16:58

Doe gewoon de Hema truuk met willekeurige rookwurst ( huismerk, maakt allemaal geen fuck uit) en gooi deze in een pannetje heet water met extra zout voor een paar uur, wat peper en voila: smikkelen maar.

Ook lekker in tomatensoep trouwens. Luca zorgt wel voor de ballen * hoopt*

bello | 15-02-12 | 16:57

Dit klinkt als ordinaire reclame.

Terpetijnzeikert | 15-02-12 | 16:56

Stroopdoos | 15-02-12 | 16:47
De bio-slager bij ons op 't pleintje heeft: "Vlees, met de smaak van vroeger" op zijn gevel staan.
Ik moet altijd als ik dat lees aan Ötzi de ijsmummie denken.

Bezorgdenverjaagster | 15-02-12 | 16:56

overVecht | 15-02-12 | 16:50 | | Reageer+ |
Haha mee eens. Ik maak er wel een vergelijkend warenonderzoek van. Uitkomst laat ik wel weten t.z.t.

c.onjo | 15-02-12 | 16:55

Ik vind rookworst van de HEMA maar viesbah. Te veel rook en te weinig worst.

Zottekap | 15-02-12 | 16:52

@c.onjo | 15-02-12 | 16:45

Graag gedaan! Ow... om het verschil ECHT te proeven moet je natuurlijk die andere ook in huis hebben. Misschien dat je die toch wat lekkerder vindt maar gok dat, dat dan eerder de gewoonte is. ;-)

overVecht | 15-02-12 | 16:50

Brussen zeik toch niet zo man. GS is altijd de eerste die loopt te roepen over een horror dit en een horror dat. Bovendien hoort erwtensoep al langer bij de winter dan UNOX de winter/Elfstedentocht/schaatsfestijnen verneukt met reclametroep. Of moeten we soms milieuvriendelijk zomervoer vreten in de winter? Dit artikel van je lijkt mij te wijten aan gebrek aan inspiratie. Jammer hoor. Volgende keer graag beter, of schrijf helemaal niks.

de vicevoorzitter | 15-02-12 | 16:50

erwtensoep maak ik zelf wel en de slager heeft prima worsten. Unox hebben wij gelukkig niet nodig!

truusch | 15-02-12 | 16:49

"Als het buiten koud wordt, dan hebben we meer behoefte aan een stevige wintermaaltijd" ? Nee, marketingpaardenvijg, dan DENKT het vinexgepeupel, dat ze daar behoefte aan heeft. En gemakzuchtig (danwel onkundig over waar je écht lekkere rookworst kan krijgen) als dat gepeupel is, grijpen ze in de supermarkt naar instant-bevrediging van de firma U, zoals vinexgepeupel altíjd instant-bevrediging voor instant-opborrelende behoeftes wenst.

Maarrrr, repsetc voor de paarse broeken van U., knap als je hele volksstammen een behoefte aan jouw (opdrachtegever's) spullen kan aanpraten.

baba4oog | 15-02-12 | 16:49

Bio slager, enige plek waar ik een rookworst haal, is positief over de HEMA worst maar een unox worst komt er bij haar niet "in". *fapfapfap*

Stroopdoos | 15-02-12 | 16:47

De gemiddelde reaguurder heeft volgens mij een preoccupatie met rookworsten die met Unox niets van doen heeft.

Maar ik kan het mis hebben.

pius | 15-02-12 | 16:47

Ik snap het helemaal: dit artikel mnet zijn zombieverwijzingen is gewoon 1 grote UNOX reclame voor die nieuwe Nederlandse "zombiefilm" waarvan na de eerste promo die ik zag George A. Romero zo naar de rechtert kan stappen wegens plagiaat van complete scenes. Bovendien is het een Nederlandse film dus sowieso kudt en al die kekke gekke Marrokanen en dat Call TV oplichtingswijf spelen erin. Prepare to be indoctrinated (subliminaly) by a pvda DWDD propaganda tv-show near you soon.

The Evil One | 15-02-12 | 16:46

@BeunDeHaas | 15-02-12 | 16:44
ik zal het tegen mijn moeder zeggen

ijsklont | 15-02-12 | 16:46

Waarom nog steeds geen Luca Prins op tv?

Vage_eddie | 15-02-12 | 16:46

Drieëneenhalf keer zoveel ALS

Leonidas | 15-02-12 | 16:45

Is dit bericht een ingezonden mededeling, of zomaar een verheerlijking van Unox?

rixard | 15-02-12 | 16:45

overVecht | 15-02-12 | 16:39 | | Reageer+ | 0
Dat is wel redelijk in de buurt. Ga ik proberen. Sowieso leuk om te proeven of het werkelijk zo goed is als men doet voorkomen. Dank voor de tip.

c.onjo | 15-02-12 | 16:45

Aan: Bert Brussen
Uw artikel snijdt op deze druilerige gehaktdag een zeer prima punt aan. De opwinding van de kritische burger over indoctrinatie is meestal beperkt tot godsdiensten en politieke idiotologieen. Vergeten wordt de indoctrinatie door marketing die ons wijs wil maken dat materie karmavevorderend zou zijn. Maar dat is niet. Kijk naar DSB, kijk naar Coca Cola, kijk naar Sport7. Allemaal produkten die niet tot bevrediging hebben geleid en een nare nasmaak acherlieten in onze schorre kelen. Conclusie: private instituten zijn net zo goed stout, niet alleen de openbare. Pun intended.

Litttle Chicky Wawah | 15-02-12 | 16:45

@Alkibiádès | 15-02-12 | 16:38

Misschien begin je met te moeilijke gerechten óf baal je er al snel van als iets even aanbrandt? Wat leuk is om de ontspanning te ontdekken om met simpele kleine gerechten te beginnen. Of een keer een kook workshop te volgen, wat boeken te lezen met combinaties enz.

Maarja... daar moet je ook maar net zin in hebben. ;-)

overVecht | 15-02-12 | 16:44

@ ijsklont | 15-02-12 | 16:43 | + 0 -
Dan moet je erwtensoep eens eten als het nog vers is. Want dat is groen, en niet bruin.

BeunDeHaas | 15-02-12 | 16:44

@ muffstuff | 15-02-12 | 16:39 | + 0 -
Ach man, als je de chefkoks in spé ziet stuntelen met producten waar ze écht niks van weten, weet je genoeg. Ze kunnen niet eens meer koken met een pan zonder teflon. Dan verbrandt de hele teringbende.
Het maken van echte erwtensoep blijft daardoor bijna een kunst. Laat staan pannekoeken. Een beetje beslag maken lukt nog wel, maar dan moet dat zonder aanbranden gebakken worden. Met boter uit een spuitfles van Blue Band.

BeunDeHaas | 15-02-12 | 16:44

@BeunDeHaas | 15-02-12 | 16:24
Ik had het over de inhoud van het cupje....

ijsklont | 15-02-12 | 16:43

Krijgen we in de zomer ook een scheldtopic dat we ongelooflijke sufkutten zijn die bij de eerste zonnestralen die door het grauwe wolkendek onze melkwitte huid prikkelen, in de idiote veronderstelling leven dat er dan ijs gegeten moet worden?

Wanneer de thermometer aangeeft dat het weer warmer is dan in de koelkast, Martin Bril postuum Rokjesdag heeft aangekondigd via de Twitters, er komkommernieuws is in plaats van elfstedengehuil, en ijspret niet uit schaatsen bestaat maar met je bakkes in een door Unilever gefabriekte geur-kleur-en-smaakbom happen?

Stom, hersendood consumentvolk zijt Gij! Het verkwikkende van ijs op een snikhete dag is slechts een marketingtruc! Verdwaalt niet in de Hagepreeken van de Marketingmemon! Eet erwtensoep!

Markies de Schade | 15-02-12 | 16:43

Erwtensoep maak je met zelfgeweekte erwten en een varkenspoot. Plus pannekoek!
En voor de rest is stamppot met 'koolzuur' wortelen(rats), spinazie/groene kool, met vetsaus en vergezeld van nostalgisch opengebarsten braadworst, en zelfgemaakte appelmoes toe, zoals ik die hier geregeld voorgeschoteld krijg, lekkerder dan menig buitenshuismenu. Ook 's zomers.
WMM: 185 cm, 79 kilo, 10 km ruim binnen het uur en nog steeds geen begin van kaalheid.

WirMachenMusik | 15-02-12 | 16:40

@c.onjo | 15-02-12 | 16:33

tsja... uhm ligt eraan waar je vandaan komt.... deze slager mag zich terecht de beste noemen. Aantal keren een lading er gehaald... absurd lekker!

muilwijk.keurslager.nl/beste-rookworst...

overVecht | 15-02-12 | 16:39

Magnetron pannekoeken
Magnetron hotdogs,
Biologische AH wijn,
Senseo chocolademelk,
Rosebier,
Light slagroom,
en uiteraard erwtensoep uit een fucking blik.

En vervolgens raar opkijken als het niveau van wie is de chef holland junior de real life zo laag is.

muffstuff | 15-02-12 | 16:39

@overVecht | 15-02-12 | 16:36
Ik zou willen dat ik kon ontspannen van koken. Het tegenovergestelde is echter waar. Vast omdat alles mislukt.

Alkibiádès | 15-02-12 | 16:38

Een zekere reaguurder hier maakt zichzelf bijkans van kant bij het woord 'erwtensoep'.

deoudererijperevrouw | 15-02-12 | 16:37

Doe mij maar al het voedsel in tubes. Van dat astronautenvoer ofzeau. Zodat je 't alleen door hoeft te slikken. Makkelijk en snel.

Wedstrijdkrokodil | 15-02-12 | 16:37

@kneuterzak | 15-02-12 | 16:34
Lekker hoor. Worsten maken was vroegah een ambacht.

weedo | 15-02-12 | 16:37

@Alkibiádès | 15-02-12 | 16:27

Nee ok...

Maar als ik Erwtensoep maak doe ik dat per 5 á 10 liter tegelijk. Het bereiden kost mij een uurtje (ex kooktijd enz.) en daar kan ik dan zowat de halve winter van eten. Scheelt mij dus heel wat: bezoekjes aan de supermarkt, geld,ik kan het zo maken als ik het zelf lekker vind en het kost mij dus aan het eind van de rit veel minder tijd. Maar het is zo. Veel producten zijn gemaakt voor het gemak én qua kwaliteit voor het gros voldoende. Maar koken is een hobby van me en ontspanning na het werk dus ik maak graag alles zelf en leer graag nieuwe gerechten.

overVecht | 15-02-12 | 16:36

"Wist u trouwens al dat de horrorwinter des doods helemaal niet bestaat?"

En ons kuddevolk noemen? Wie kwam er nu in hoofdletters steeds met: HORRORWINTER DES DOODS!

U volgt zelf net zo goed, maakt om de kleinste dingen totale rampen, dus tja..

Sodeju! | 15-02-12 | 16:35

hfakker | 15-02-12 | 16:11 |
We zijn hier niet bij de Libelle hoor.
Niettemin toch plusje gegeven voor het idee.

Ars Vivendi | 15-02-12 | 16:35

Het enige verschil tussen een Unox rookworst en een HEMA rookworst is de hoeveelheid nep-rooksmaak die eraan is toegevoegd. Aan een HEMA rookworst is wat meer nepsmaak toegevoegd en deze is dus het meest ongezondst.

Wetenschappelijk-alert: www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/doc/...

Willianus Wortelus | 15-02-12 | 16:34

Kijk hier maar eensch hoe een echte rookworst gemaakt word. Dat is wat anders als die gepureerde smurrie met een coating met rookaroma, made by Unox.
www.youtube.com/watch?v=NgI6KeCWF7Y

kneuterzak | 15-02-12 | 16:34

Bluebook | 15-02-12 | 16:11

was het maar waar!
Maar laat Quid het maar niet horen...

relatief | 15-02-12 | 16:33

Snert maak ik zelf en de worst komt van de HEMA.

René from the Café | 15-02-12 | 16:33

Ik heb het alleen maar naar binnen gewerkt omdat het 3 weken terug in de aanbieding was bij de AH: 2 blikken a 800ml voor 1.33 euro. Dat het dan toevallig winter is boeit me niet.

Richard1234 | 15-02-12 | 16:33

overVecht | 15-02-12 | 16:24 | | Reageer+ | 0
Ik ga het ook echt proberen. Nog een suggestie waar ik de worst zou moeten halen?

c.onjo | 15-02-12 | 16:33

Kon niet anders dan dat dit artikel van BertBrussel afkomstig is. Hij snapt niet dat het eten van bv boerenkool inderdaad aan de winter gerelateerd is omdat het een groente is die veel later dan de meeste groentes groeit. Erwtensoep zal wel te maken hebben met het feit dat er gedroogde erwten in zitten. Dat droogde men vroeger zodat ze het dan langer konden bewaren en ze in het de winter konden eten. En natuurlijk kunnen we nu eigenlijk alles het hele jaar door eten maar dat we deze dingen in de winter eten komt dus uit het verleden dat dat niet kon en niet omdat Unox dat graag wilt.

DerUnterMensch | 15-02-12 | 16:32

Doet me denken aan die mevrouw die de worst in 1 keer opat.http://www.dumpert.nl/mediabase/28687/35186192/de_ideale_vrouw_bestaat.html

de Bleek | 15-02-12 | 16:32

Trouwens in echte snert zitten varkensoren, staart en poten en deze is zo gebonden dat je het eet met lepel en mes.

Superior Bastard | 15-02-12 | 16:32

Wutt? | 15-02-12 | 16:03:
Wutt wil alles doen,maar ik vraag me af heeft hij het al eens gedaan?

kweetitwel | 15-02-12 | 16:30

Lolz, gelukkig ben ik niet zo'n zombie.

BakRodeKool | 15-02-12 | 16:30

amen!

Hesselbollah | 15-02-12 | 16:30

Sneu voor @neemjemoederindemali
Gaat het over snert, is ze er niet.

Jammer hoor.

Superior Bastard | 15-02-12 | 16:29

@overVecht | 15-02-12 | 16:22
Het komt omdat ik het soort persoon ben die veel te lui is om zelf soep te gaan maken. En omdat ik zo'n blik daadwerkelijk niet verkeerd vind. En met mij blijkbaar vele Nederlanders. Zo'n blik en voorgekookte massaproductieworst zijn gewoon typisch Nederlands en sluiten perfect aan op onze Kultur; snel, simpel en goed genoeg. Het is poldervoedsel. Wat nou jezelf uren uitsloven om een soep van erwten te maken? Steek niet zo boven het maaiveld uit! Hoezo een worst bij de slager kopen? Doe nu maar gewoon normaal, net als iedereen! Geen wonder dat die spullen zo succesvol zijn. Heeft niks met een zombiementaliteit te maken.

Alkibiádès | 15-02-12 | 16:27

Da's waar Bert, maar het geldt voor ons allen. Wijn= zijn kuddedieren. Ook degenen die denken dat ze dat niet zijn.

Varkensjuin | 15-02-12 | 16:27

Wat een über suf topic...

Doc Damage | 15-02-12 | 16:27

@ weedo | 15-02-12 | 16:25 | + 0 -
Nee, principiele bruin brood eter.

BeunDeHaas | 15-02-12 | 16:27

Hier komt geen Unox worst in huis of blikken erwtensoep.Vergeet niet niet,ik ben SP er

kweetitwel | 15-02-12 | 16:27

Komt allemaal van Unilever. De unilever-afkrakers lullen maar wat. Wees blij dat we nog zo'n bedrijf hebben die zulke lekkere rookworst maakt.

behangtafel | 15-02-12 | 16:27

Erwtensoep maak je zelf en smaakt in de winter veel beter dan in de zomer. Kool eet je in de winter omdat echte goede Nederlandse kool in de winter groeit en het lekkerst smaakt nadat de vorst er overheen gegaan is.
Wat is het punt?

TisNieZoMoeilijk | 15-02-12 | 16:27

If you can't beat them, join them. Beleg in aandelen Unilever. Denk aan wat Warren Buffett altijd heeft gezegd over dit soort aandelen.

Bigi Bana Boy | 15-02-12 | 16:26

@BeunDeHaas | 15-02-12 | 16:23
Deed wijlen uw opa ook wel eens een witte en een bruine boterham op elkaar met een plakje kaas ertussen?

weedo | 15-02-12 | 16:25

Geert belde net en die zegt dat alle Polen Unox hebben gekocht.

Fret Kroked | 15-02-12 | 16:25

@c.onjo | 15-02-12 | 16:21

Serieus echt doen! Iemand anders corrigeerde mij al (@Alkibiádès | 15-02-12 | 16:14 )terecht, maar IK vind het echt duizendmaal lekkerder smaken!

overVecht | 15-02-12 | 16:24

@ ijsklont | 15-02-12 | 16:20 | + 0 -
Huh? Ik weet dat de wegen der reaguurder niet te doorgronden zijn, maar erwtensoep vergelijken met 2 girls 1 cup?!

BeunDeHaas | 15-02-12 | 16:24

Mijn buurman heeft het goed begrepen eigenlijk. Die eet erwtensoep uit principe dus in de zomer.
Wijlen mijn opa at erwtensoep met tomatensoep altijd door elkaar onder het mom: het is toch ook soep verdomme?
Nee, die 2 hadden het begrepen.

BeunDeHaas | 15-02-12 | 16:23

Zij blijft toch een prachtige verschijning...
Konden ze haar niet voor 10 jaar tot Unoxmeisje uitroepen? Ik snap niet dat mensen zich werkelijk laten verleiden door dit soort bedrijven. Je eet waar je zin in hebt, trés simple.

Davidson | 15-02-12 | 16:23

Ach zolang het gros van de bevolking pakjesmeuk en magnetronsmurrie eet, sta ik hier niet van te kijken.
Beetje meer aandacht aan je eten geven kost weinig extra en smaakt zoveel beter.

weedo | 15-02-12 | 16:23

@Alkibiádès | 15-02-12 | 16:19

Nee.. klopt. Je hebt daar een aantal sterke punten waar ik niet omheen kan. Het is meer mijn verbazing erover. Dat is het denk ik. Kort gezegd. Ik was niet objectief idd.

overVecht | 15-02-12 | 16:22

Ik ben geen borg en ga me dus niet door het langdradig epistel van Brussen laten verleiden te reageren met een 'ik ben geen borg'..

*kut*

Sjors W. | 15-02-12 | 16:22

ijsklont | 15-02-12 | 16:20
U bedoelt 'die twee vrouwen en een kut'

Abelardus | 15-02-12 | 16:22

overVecht | 15-02-12 | 16:19 | | Reageer+ |
Op uw aanraden zal ik het eens proberen...

c.onjo | 15-02-12 | 16:21

Als ik erwtensoep zie moet ik altijd aan dat filmpje met die twee vrouwen en een cup denken... eet smakelijk

ijsklont | 15-02-12 | 16:20

Stamppot en snert zijn écht lekkerder als het koud is.

sitzkrieg | 15-02-12 | 16:20

Unilever zuigt, net als Carlo en Irene!

Geerdt Wilders | 15-02-12 | 16:19

@c.onjo | 15-02-12 | 16:16

Ok... dat mag je vinden. Maar een tip. Ga eens naar de slager en vraag, naar voorkeur van u zelf, om een grove danwel fijne rookworst. Niet heel veel duurder maar duizend keer zo lekker!

overVecht | 15-02-12 | 16:19

@overVecht | 15-02-12 | 16:16
Ga je nu twisten over smaak? Of dicteren wat andere mensen wel of niet lekker mogen vinden? Lekker zinvol. Anyway, dus omdat een zelfgemaakte erwtensoep met een rookworst van de slager HEEL ERG lekker is, kan een blik erwtensoep van Unox automatisch niet meer lekker zijn (zij het wellicht iets minder dan zelfgemaakt)? Logisch. Als iemand een blik erwtensoep goed te pruimen vindt is de enige logische conclusie inderdaad dat hij een werknemer van de maker van dat blik is.

Alkibiádès | 15-02-12 | 16:19

Gaat toch alleen maar om de lekkere wijven niemand ziet die oranje mutsen

piotr2010 | 15-02-12 | 16:18

Nou nou nou, maar toch toch toch is er wel een ervaringsgrond onder erwtensoep en en en stamppot in de winter hoor! Zoals de eskimo's alleen de winter doorkomen met een stuk gerookte zeeleeuw in hun mik zeg maar.

Abelardus | 15-02-12 | 16:18

Objectiviteit bestaat niet, dus laat ik me enerzijds door Unox kneden en anderzijds door Geenstijl. Ben benieuwd wat eruit gaat komen.

doorzondoorsnee | 15-02-12 | 16:18

Ik ben nog steeds verliefd op bovenstaand soepmetballenmeisje. Zullen we even meten hoeveel extra kwark er door haar gekocht is?

Sliptong | 15-02-12 | 16:17

@Brunoximus | 15-02-12 | 16:15

Nee... dat doe ik serieus nooit. Ik zorg altijd dat ik zelf lekkere dingen in huis heb die ik voordat ik uitga bereid.

overVecht | 15-02-12 | 16:17

Krijgen we in de zomer hetzelfde topic over ijsjes? Blijkbaar was er echt niets beters om over te schrijven...

chekaz | 15-02-12 | 16:17

overVecht | 15-02-12 | 16:13 | | Reageer+ |
Kan zo zijn. Alleen is de één niet te vreten en de ander lekker...

c.onjo | 15-02-12 | 16:16

@Alkibiádès | 15-02-12 | 16:14

Wat?? En dan durf jij te beweren dat die crap in blik lekker is? Je werkt bij Unox?

overVecht | 15-02-12 | 16:16

Boeie. Erwtensoep, rookworst en roggebrood is nu eenmaal lekker in de winter.

Je gaat toch ook een vette bek halen na het stappen voor de lekker... en niet omdat je cora van mora zo'n lekker wijf vindt?

Brunoximus | 15-02-12 | 16:15

@Zure Boer | 15-02-12 | 16:12

ja precies! Wat ik net ook opmerkte richting c.onjo.

overVecht | 15-02-12 | 16:14

Telt eigengekookpruttelde erwtensoep met hema-wogs ook?
Zo ja dan ben ik ook een kudTzombie, and proud of it!

kibbesoeb | 15-02-12 | 16:14

Unox rookworst? Rookpoederworst bedoel je!

chef werkplaats | 15-02-12 | 16:14

@overVecht | 15-02-12 | 16:09
Wel en wel.

Alkibiádès | 15-02-12 | 16:14

@iedereen die hier roept over HEMA worst
HEMA = UNOX!!

Zure Boer | 15-02-12 | 16:12

en de staart maakt het af

hetluis | 15-02-12 | 16:12

@hooliganica hollandi | 15-02-12 | 16:09

Ik wil je geïdealiseerde wereldbeeld niet verstoren, maar waar denk je dat die HEMA-worst vandaag komt?

Biff Eagleburger | 15-02-12 | 16:12

Unox, tsss. Iedereen weet toch dat de LIDL erwtensoep baas is....

Markies de Schade | 15-02-12 | 16:12

@Jackanders | 15-02-12 | 16:08

Dat spul uit een blik is hetzelfde als zeggen dat je van vis houdt en daarmee dan op kibbeling doelt.

overVecht | 15-02-12 | 16:12

www.erwtensoeprecept.nl
Ingrediënten voor 6 personen

500 gram spliterwten
400 gram varkensschijf
100 gram mager rookspek in blokjes
3 bouillontabletten
1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon
500 gram prei
2 laurierbladeren
1 kleine in stukjes gesneden winterwortel
1 kleine knolselderij
2 grote aardappelen
1 rookworst
1 bosje gehakte bladselderie
1 bosje gehakte peterselie
roggebrood
zout en peper
Bereiding

Breng de spliterwten met 2,5 liter water aan de kook in een grote pan.
Voeg varkensschijf, blokjes rookspek, bouillontabletten, kruidenbuiltje, laurierbladeren en winterwortel toe.
Leg het deksel op de pan, laat het 2 uur zachtjes koken en roer het af en toe door.
Verwijder het kruidenbuiltje en laurierbladeren zodra de soep kruidig genoeg is.
Snij ondertussen de prei in ringen en de knolselderij in plakjes.
Schil de knolselderij en aardappelen en snij ze in blokjes.
Voeg na 1,5 uur koken de prei, knolselderij en aardappel toe.
Voeg de rookworst de laatste 20 minuten toe.
Haal vervolgens de rookworst en varkensschijf uit de soep.
Verwijder de botjes van de varkensschijf en snij het vlees in kleine stukjes.
Snij de rookworst in plakjes.
Breng de erwtensoep op smaak met zout en peper.
Roer het vlees, worst, bladselderie en peterselie door de soep en serveer het met sneetjes roggebrood.

hfakker | 15-02-12 | 16:11

Zou bijna zeggen dat Quid je stukjes schrijft Bert. Hulde dus.

Bluebook | 15-02-12 | 16:11

hooliganica hollandi | 15-02-12 | 16:09 | | Reageer+ |
Zo is dat!

c.onjo | 15-02-12 | 16:11

Lijkt mij gewoon een kwestie van smaak en over smaak valt niet te twisten dussssss..... niks aan de hand gewoon dooreten

Henk_enof_Ingrid | 15-02-12 | 16:11

Hoe zit het trouwens met de verkopen van Chocomel?

Boerenhoofd | 15-02-12 | 16:10

Zelf erwtensoep maken met hema worst....Unox is bagger!

c.onjo | 15-02-12 | 16:10

Als je erwtensoep wil verpesten moet je er plakjes rookworst in doen Yechhhhh

In erwtensoep horen varkenspootjes

vanlinknaarrecht | 15-02-12 | 16:10

Rookworst koop je bij een goede echte slager , anders de HEMA.

hooliganica hollandi | 15-02-12 | 16:09

Leuk stukje BertBrussen, maar schuif die snert nou eens ff door man en niet eerst de worst eruit vissen...

Nexus6 | 15-02-12 | 16:09

@Alkibiádès | 15-02-12 | 16:07

Jij hebt blijkbaar nog NOOIT een zelfgemaakte erwtensoep gegeten met een slagers rookworst...

Of je smaakpapillen werken niet goed...

overVecht | 15-02-12 | 16:09

Hollandse kost is om te kotsen, welke achterlijk volk eet er kapot gekookte struiken? De Nl-er (ben er ook één maar een die troep niet). Rookworst van de slager is dan wel weer te eten.

Zure Boer | 15-02-12 | 16:08

Moet altijd aan de rennies na die Unox soepen kelere wat krijg je daar een partij zurenabrander van.

Andersom dag | 15-02-12 | 16:08

Dat spul uit een blik is geen soep, laat staan erwtensoep.

Jackanders | 15-02-12 | 16:08

Die rookworsten zijn gewoon goed te eten. Niks mis met die soep ook. Jaja, massaproductie, e-nummerige hulpstoffen, makkelijk warm-maak-voer, bla bla. Het smaakt en het is simpel, dat voldoet voor de Nederlander. En als de 'horrorwinter des doods' een verzinsel van Unilever zou zijn, dan is GS, gezien het veelvoudig gebruik van deze term, net als ons een willoze Unoxslaaf ;)

Alkibiádès | 15-02-12 | 16:07

Die zelfde mensen kijken waarsch ook al 40 jaar naar het zelfde op tv

rich1963 | 15-02-12 | 16:07

Ik eet zowieso niets wat groen is

Claude Jacque | 15-02-12 | 16:07

Ik krijg ineens zin in boerenkool...

Sytze_Vliegen | 15-02-12 | 16:06

Je zal toch wel horrorwinter bedoelen.....

Bolesmales | 15-02-12 | 16:06

De erwtensoep smaakte me prima toen Wennemars bij DWDD zat te huilen. Maar dat is mijn slechte inborst.

brutus68 | 15-02-12 | 16:05

Luca! Die heb ik gemist.

Boerenhoofd | 15-02-12 | 16:04

Raar, ik krijg ineens zin in soep met ballen.

blinde kip | 15-02-12 | 16:04

Erwtensoep en snert maak je zelf... dat hoort niet uit een pak of fabriek te komen... en een rookworst haal je bij de slager...

Neuken doe je toch ook met een wijf dat je lekker vindt en niet met < vul zelf in > ...

overVecht | 15-02-12 | 16:03

Ik zou nog eerder dat mokkel van in bikini doen dan de elfstedentocht

Wutt? | 15-02-12 | 16:03

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken