Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wilders veroorzaakte de Tweede Wereldoorlog

geertwildersishitler.jpgIn Duitsland is een folder gemaakt die waarschuwt voor de gevaren van extreemrechts [PDF:]. Daar hebben ze in Duitsland namelijk weer veel last van. Neonazi's als de NSU uit Zwickau, die daadwerkelijk ook getinte medemensen vermoorden, worden vanaf nu bestreden met een brochure. Dat zullen ze voelen. In die brochure wordt ook Geert Wilders genoemd. Dat neonazi's zijn logo overnemen, bijvoorbeeld, want inspiratie. Dat is tegenwoordig verplicht in elke discussie over nazi's, ook in Duitsland. Islamkritiek is ook in Mofrika gelijkgesteld aan extreemrechts gedachtegoed, net als rechts-populisme. Lekker makkelijk in de discussie. Kijk, dat de NSU al in 1999 onderdook en hun moorden plaatsvonden tussen 2000 en 2006, terwijl de PVV pas in 2005 werd opgericht, dat maakt even niet uit. Wilders is schuldig vanwege zijn populisme, zijn gedachtegoed en het leveren van een voedingsbodem. Met terugwerkende kracht. Zo inspireerde onze Geert ook Hitler, die op aanraden van het CIDI de woorden 'moslims' verving door 'joden'. Daarom is Wilders ook schuldig aan de Tweede Wereldoorlog. En aan de holocaust. Geert Wilders en Hero Brinkman hebben hoogstpersoonlijk zelf nog blikken Zyklon B staan openschroeven, in weze. Natuurlijk kan Geert Wilders ook gekoppeld worden aan de kruistochten en gaf hij Ferdinand II van Aragón het laatste duwtje in de rug voor de Reconquista. Het woord 'pogrom' begint niet voor niks met de P van PVV. Met dat voedingsbodemende gedachtegoed. En racistische onderknuppels. De vraag is nu natuurlijk: wie stopt Wilders, voor er nog meer nazi-doden vallen? Althans, niet letterlijk, maar die kant gaat het, mede door dit soort folders, wel steeds meer op. Qua beeldvorming. Zodat wij dan allemaal in ieder geval met een schuldvrij hart kunnen zeggen: tja, hij vroeg er zelf ook om, met zijn extreemrechtsisme. Afijn, goed initiatief, die folder. Onderwijs het volk over de gevaren van randdebiele stromingen. We zijn benieuwd wanneer de editie over extreemlinks, extreemreligieus en extreemmoralistisch uitkomt.

Reaguursels

Inloggen

De reden dat de brochure is uitgebracht is dat de Zwickauer Zelle jarenlang ongemerkt hun gang kon gaan, terwijl de Verfassungsschutz (de BND is hiervoor niet verantwoordelijk) uit hun neus zaten te peuteren. Nee, dat zaten ze niet, ze zaten de Duitse variant van de SP in de gaten te houden:

www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1...

Ook niet slecht ;)

Wilders is hier in Duitsland werkelijk geen issue, in Hessen bijvoorbeeld is de Burka ondertussen al een jaar verboden, en al een vrouw die in Burka verscheen haar werk ontzegd (nog voordat die regeling in was getreden!).

www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1...

Probeer zoiets maar te horen te krijgen van een politicus in Nederland, zonder dat iedereen daarna moord en brand roept:
"Eine Burka in einem Bürgeramt zu tragen, überschreite das Prinzip der Toleranz, sagte Niedersachsens Integrationsministerin Aygül Özkan (CDU) der "Neuen Presse". Der Bürger müsse Anspruch darauf haben können, dass eine Verwaltung auch Gesicht zeige."

Hoe dan ook, het is onderkend dat het probleem met de Zwickauer Zelle vooral bij het optreden en de nogal ingewikkelde organisatie van de Verfassungsschutz ligt. Deze door het ministerie van Justitie gesponsorde folder van Amadeu Antonio stichtung is niets meer dan een miniscule bijwerking.

Jammer dat de kranten in Nederland niet veel soeps zijn, ik denk dat de Telegraaf probeerde Duitsland er net zo gezapig te laten uitkomen als Nederland is. Sorry hoor, maar dat is het niet, volwassene discussies over heikele onderwerpen zijn hier namelijk mogelijk in de politiek en de media....

Groetjes vanuit de grote buur in het oosten ;)

pimmerrtt | 04-02-12 | 04:26

@Aktivist | 03-02-12 | 09:00
De PvdA is een andere, niet minder interessante, discussie maar heeft niets met het buitenland te maken.

Wilders zet ons land voor elke kleine scheet voor gek in het buitenland.

Duitsland is een van onze belangrijkste handelspartners, en ze kunnen best een stootje verdragen van de Nederlanders, zo kleinzielig zijn ze echt niet, maar ik vind niet dat iemand als Wilders zo maar kan eisen dat er een Duitse ambassadeur op het matje geroepen moet worden omdat hij (pardon my language) te stom is om een paar pagina's brochure te lezen (zoals de meesten die zich wél opblazen maar niet lezen). Daarmee maak je ons belachelijk bij de Duitsers, en nog erger bij de Duitse staat. Het is puur calimero-gedrag van die geblondeerde indokleuter.

Had hij (Wilders) de brochure gelezen, dan had hij waarschijnlijk niets gezegd (alhoewel je weet het nooit). Hij gaat echter uit van berichten van de pers, zoals in dit geval de Telegraaf, die de brochure *ook niet* gelezen hebben.

Dat is tenminste de logische gedachte die ik er bij heb, want als ze het gelezen hadden en er achter zouden komen dat er noch tegen de PVV, noch tegen Wilders iets in een kwaad daglicht gesteld wordt in die brochure, dan zouden ze er geen ophef over maken.

Nu gaat het hele journaille-landschap er op in met foutieve informatie en op forums her en der heb ik al gezien dat de foutieve informatie door gewone reaguurders gewoon maar als WAARHEID aangenomen wordt. Als de pers morgen komt en zegt dat de smurfen groen zijn, dan gaat iedere idioot (die niet voor zich zelf kan opkomen en voor zich zelf kan denken) verkondigen dat een smurf groen is in plaats van blauw. Zo werkt dat als de mediageilheid doordraait.

Hölzenbein | 03-02-12 | 09:30

Hölzenbein | 03-02-12 | 00:21 |
Ik ben ook niet gecharmeerd van de onderwerpen waarmee de PVV de laatste tijd van zich doet spreken, maar zijn ze écht veel schadelijker voor ons land dan - pak 'm beet - een PvdA???

Aktivist | 03-02-12 | 09:00

Een 'wordt' te veel. Excuses.

Hölzenbein | 03-02-12 | 00:23

@lanexxx | 02-02-12 | 19:35
Allemaal mooie woorden dat Wilders de rug recht houdt (hoewel de PVV partijpunten het tegendeel bewijzen), maar hier slaat ie de plank volkomen mis. De brochure, net als La Vie, niet lezen en (Wilders alleen) alleen uitgaan van wat de media *foutief* schrijft (omdat ze de brochure ook niet gelezen hebben) vind ik kwalijk. Het is het typische gebakken lucht braken want er zit geen enkele waarheid en geen enkel argument of fundament achter. Nogmaals, gebakken lucht!!

Als hij (Wilders) een punt zou hebben, OK, maar dat heeft ie niet. Daarvoor de Duitse ambassadeur op het matje willen roepen, daarmee zet hij (Wilders) ons voor gek in het buitenland. Simpelweg omdat hij Duitsland in een kwaad daglicht wil stellen, ONGEGROND. Nota bene wordt de brochure alleen gefinancieerd door de Duitse staat maar niet eens uitgegeven door de Duitse staat. De verantwoording ligt ergens anders. En geloof mij in Duitsland vertel je niet zo gauw onzin in een brochure, daar ligt alles een beetje anders dan hier.

Wilders heeft het niet gelezen anders had hij ook gezien dat er niets in die brochure tegen hem, noch tegen zijn partij, gezegd wordt.

Zelfs in het gedeelte over Die Freiheit zeggen ze niets over Wilders, ze plaatsen alleen een schermafbeelding van een Facebook pagina waar Wilders toevallig op staat, maar hij WAS nou eenmaal op een bijeenkomst van Die Freiheit dat is een feit. Alle foto's maar verbieden dan? Maar wat belangrijker is in deze context, is dat hij wordt nergens in een kwaad daglicht gesteld wordt.

En zoiets (Wilders) heeft het dan over vrijheid van meningsuiting. Ja, alleen als het in zijn eigen straatje past. Ze hebben niets te doen die gasten, zich druk maken over boerenkool met rookworst, plastic bloemen uit China en zielige beesten zoals cavia's.

Ze zijn compleet van het padje, en alleen nog maar schadelijk voor ons land, en daarnaast kosten ze ons handenvol geld met al die onzinnige kamervragen en ander ongein.

Dat is waarom ik vind dat Wilders ons voor gek zet in het buitenland.

Hölzenbein | 03-02-12 | 00:21

@KoninginWildemina | 02-02-12 | 21:17

Echt een waardeloos stuk. Niemoller heeft de brochure zelf duidelijk niet gelezen; Net als Wilders overigens die inmiddels impliciet erkent dat hij is afgegaan op het bericht uit de Telegraaf en niet op de tekst van de brochure. Niemoller vertoont juist een pavlovreactie die hij anderen verwijt. Iedereen die Wilders en rechtsextremisme in 1 stuk noemt, zegt dat Wilders een rechtsextremist en rascist is en 'dat kennen we wel'. De naam van Wilders wordt nu juist genoemd in het hoofdstuk waarin wordt gesteld dat neonazis en rechtsextremisten graag aanschurken tegen meer gangbare ideeën om zo hun ware identiteit te verhullen en zieltjes te winnen. Je kunt de schrijvers van de brochure hooguit verwijten dat dit een open deur is. Jihadisten zullen zich ook verschuilen tussen gematigde moslims en roepen dat islam 'vrede' is. De hele brochure staat vol met dat soort gemeenplaatsen. Maar ja, er was subsidie te verkrijgen. Duitsland kent kennelijk ook zijn "Stapels". Veel interessanter was het geweest indien was bestudeerd in hoeverre de Duitse repressie van alles wat riekt naar nazisme en fascisme en de inperking van vrijheid van meningsuiting niet juist bijdraagt aan het ontstaan van ondergrondse gewelddadige groepen. Je zou denken dat ze iets zouden leren van de jaren '30 en '60, maar kennelijk is de neiging in Duitsland om alles dat neigt naar anti-gevestigde orde op ondemocratische wijze de kop in te drukken, sterker dan het geloof in de democratie. Daar hebben in Nederland vooral de rechter en linker vleugels last van, maar in Duitsland lijkt het ook het grote middenblok te zijn dat geen afwijking van de norm duldt.

7anPau1 | 02-02-12 | 22:19

@La Vie En Rose | 02-02-12 | 19:06
Whatever - troll maar lekker verder.

Hölzenbein | 02-02-12 | 20:41

als een moslim zegt dat autochtonen ongelovige varkens zijn, dan heet dat godsdienstvrijheid
.
als een autochtoon zegt dat moslims eng zijn, dan heet dat fascisme
.
lang leve policorisme!

Dhr. de Wit | 02-02-12 | 19:45

Hölzenbein | 02-02-12 | 15:30 |
Hoezo zet Wilders ons voor gek in het buitenland? Ik denk dat juist Wilders de rug recht houdt en de rest van het politieke bestel zich als hypocriete knipmessen gedragen en overal ja en amen op zeggen om maar niet uit de pas te lopen!

lanexxx | 02-02-12 | 19:35

@Hölzenbein | 02-02-12 | 17:32
Ik heb die brochure gelezen. Ik reageer op de citaten uit de brochure die JIJ hier hebt geplempt.

Zelfs dat snap je niet. Vanavond maar vroeg naar bed.

La Vie En Rose | 02-02-12 | 19:06

@Hölzenbein | 02-02-12 | 16:34
Wat zeg ik in mijn plemp van La Vie En Rose | 02-02-12 | 15:59

@Hölzenbein | 02-02-12 | 15:13
"Klopt, die haalde ik erbij, omdat Wilders de partijleider van de PVV is."

Dus ik geef jou gelijk dat de PVV niet in die brochure wordt genoemd maar IK de PVV noemde.

Je gebrek aan leesvaardigheid is werkelijk stuitend, weet je dat?

La Vie En Rose | 02-02-12 | 19:02

@La Vie En Rose | 02-02-12 | 17:29
Ligt het aan mij of ben je te dom om te poepen? Lees die brochure en vertel geen onzin. Nuff said.

Hölzenbein | 02-02-12 | 17:32

@Hölzenbein | 02-02-12 | 15:59
Laatste keer.

"*In de folder, die is betaald door het Duitse ministerie van Justitie, staat dat rechts-populistische en rechts- radicale opvattingen een voedingsbodem vormen voor extreem-rechts terrorisme.
**Dat is een feit, so what?"

Ja, dat het een feit is dat dat in die folder staat klopt.
Maar het klopt niet dat rechtspopulistische opvattingen een voedingsbodem voor extreem-rechts terrorisme zijn. Dáár gaat het om.

"*In de folder staat ook een foto van Geert Wilders, die vorig jaar een lezing hield bij zusterpartij Die Freiheit. Die partij wordt als voorbeeld genoemd van een rechts-populistische groepering.
**Dat is OOK een feit, so what?"
Hölzenbein | 02-02-12 | 10:27 |

Dus er staat in die folder een foto van Geert Wilders, die vorig jaar een lezing bij de ZUSTERPARTIJ 'Die Freiheit' heeft gegeven. 'Die Freiheit' wordt in die folder als voorbeeld genoemd van een rechts-populistische partij. In diezelfde folder staat dat rechts populistische opvattingen een voedingsbodem voor extreemrechts terrorisme vormen.

Dus vormen de opvattingen van 'Die Freiheit' en haar Nederlandse zusterpartij (die niet expliciet in die folder wordt genoemd, maar waarmee wel de PVV wordt bedoeld en niet de PvdA) een voedingsbodem voor extreemrechts terrorisme.

Snappie?

La Vie En Rose | 02-02-12 | 17:29

Lacherig doen over de angst die Wilders onder grote groepen mensen zaait is een beetje dom, beetje gebroken geweertje, maar dan de verkeerde kant op.

Skunk57 | 02-02-12 | 16:49

Hölzenbein | 02-02-12 | 16:26
Ja inderdaad.. En GS werkt dat ook nog in de hand door zo'n artikel te plaatsen waarin gesuggereerd wordt dat die brochure Wilders als extreemrechtse nazi neer zet. Komt gewoon nogal dom over, aangezien ze dat helemaal niet doen.
Daar komt bij dat je in Duitsland (in tegenstelling tot Nederland) gerechtelijk gezien niet zomaar alles mag publiceren zonder er bewijs voor te hebben of het ieder geval met feiten kan onderbouwen. Met andere woorden: ze denken wel 2x na om zoiets zwart op wit door de staat gefinancierd te laten publiceren

Boks Ouwe | 02-02-12 | 16:43

@La Vie En Rose | 02-02-12 | 16:32
Ik citeer net de zin die je zelf schreef. En maar ontkennen blijven, ja zo rolt rechtsch. Ga koken mens. Man man man.

Hölzenbein | 02-02-12 | 16:34

@Hölzenbein | 02-02-12 | 16:02
Ik zeg ook dat de PVV niet in die folder voorkomt, en ik die er zelf bij heb gehaald, gij leesblinde linkse of D66 stemmende jankende limburgse tuinlaaf.
(ik houd me in, deze keer)

Dus je zet jezelf wederom voor lul.

La Vie En Rose | 02-02-12 | 16:32

@Boks Ouwe | 02-02-12 | 16:20
Het bizarre is dat alles maar klakkeloos door de pers overgenomen wordt zonder zich te informeren. Zo zag ik net ook weer een bericht van Elsevier met als kop "Duitse regering waarschuwt tegen gedachtegoed Wilders".

1. wat ik al van het begin af aan verkondigde hier, klopt het niet als je zoals ik de brochure gelezen hebt
2. met die kop in Elsevier (de slimste zijn het vaak niet) BEVESTIG je juist dat het gedachtegoed van Wilders *fout* is
3. het is een leugen. Niet de Duitse regering waarschuwt iets want zij zijn niet de makers van de brochure (ze financieren alleen)

Hoe dom kan je dan nog zijn?

Hölzenbein | 02-02-12 | 16:26

meer dan 10.000 comments plaatsen... dat zijn er niet te weinig Hölzenbein!
Ook al ben ik het vaak eens met Wilders, dit keer mogen onze landgenoten sich besser informieren lassen voordat ze beginnen te reageren.

Boks Ouwe | 02-02-12 | 16:20

@La Vie En Rose | 02-02-12 | 15:59
"Zalig zijn de dommen en de onnozelen, alsmede zij met een enorme granieten plaat voor hunne koppen. De Hölzies in onze maatschappij dus. Zij kunnen er niets aan doen."

LOL Kleuter! Gebrek aan woorden en gebrek aan feiten Vieke? Ga maar koken!

Hölzenbein | 02-02-12 | 16:05

@La Vie En Rose | 02-02-12 | 15:59
Nee Rotterdamse trol! Je schreef letterlijk:
"Waarom moet daar de PVV en Wilders worden bijgehaald als voorbeeld?"

En de PVV komt helegaar niet voor in de brochure (was ook mijn commentaar).

Niet liegen en niet uit het duimpje zuigen. Leer de #feiten kennen, en leer dat Wilders EN JIJ hier fout zitten.

Hölzenbein | 02-02-12 | 16:02

@La Vie En Rose | 02-02-12 | 15:44
Jij was iets van rond de 40 meen ik mij te herinneren maar je schrijft als een klein kind van 4.

*zucht* mijn god, ik probeer het nog eens.
Wat jij aanhaalt over links: Daar. Hebben. We. Het. Nu. Niet. Over. dus weer typisch kleutergedrag van je. Ontbreekt eigenlijk nog het nah nah nahnah naaaaaah. Wordt toch eens volwassen!

Ik schreef:
"*In de folder, die is betaald door het Duitse ministerie van Justitie, staat dat rechts-populistische en rechts- radicale opvattingen een voedingsbodem vormen voor extreem-rechts terrorisme.

**Dat is een feit, so what?"

Jaaaaaaaah, het is een feit, dat staat in de folder. Of de inhoud een feit is daar laat ik mij helemaal niet uit. Dus nog even simpel uitgelegd aan jouw:

Als in een folder staat "dat rechts-populistische en rechts- radicale opvattingen een voedingsbodem vormen voor extreem-rechts terrorisme" dan staat dat gedrukt in de folder, en dat klopt ook. Of de context van die zin klopt doet niet ter zake maar op grond van het feit dat IETS uitgelegd wordt kan je iemand niet beschuldigen dat het over Wilders zou gaan.

Met dat nebenbei doelde ik op de twee passages die er überhaupt over Wilders in de brochure voorkomen. En als je even terugscrollt naar boven daar heb ik die twee passages zelfs letterlijk neergezet zodat je ze kan zien. Maar het is beter als je de brochure zelf eens bekijkt voordat je net als Wilders wilt om je heen begint te kwaken mevrouwtje.

Duidelijk genoeg? Ik weet het is veel om te bevatten, maar het zijn simpele #feiten

Extragratis advies: lees de brochure, lees wat ik er over schreef, laat de tandwieletjes dan even draaien in je koppie en geef dan pas je commentaar.

Hölzenbein | 02-02-12 | 15:59

@Hölzenbein | 02-02-12 | 15:13
Klopt, die haalde ik erbij, omdat Wilders de partijleider van de PVV is. Jij Limburgse Knurft!

"Wat is dat toch met jullie ontkenners?"

Zalig zijn de dommen en de onnozelen, alsmede zij met een enorme granieten plaat voor hunne koppen. De Hölzies in onze maatschappij dus. Zij kunnen er niets aan doen.#feit

La Vie En Rose | 02-02-12 | 15:59

Wilders is m.i. zelfs niet met zijn meest rabiate uitspraken over moslims schuldig aan de neonazi-problemen in Duitsland. De Duitsers vergeten in hun politieke correctheid een nog veel groter euvel: De Duitse hereniging van 1991.
Daarmee zaten en zitten ze opgescheept met een failed state, die vóór het uiteenvallen al grote problemen had met neonazi's. Ook de bondsrepubliek heeft hieraan weinig kunnen/willen doen. Denk maar aan het uitroepen door regionale nazibendes van "national befreite zonen" in de jaren '90, gebieden waar buitenlanders (voor de neonazi's betekent dat: iedere niet-Duitser) als wild werden opgejaagd zonder dat de overheid daar adequaat tegen optrad. Ook tegen het bestaan van nazibendes zoals de SSS (Skinheads Sächsische Schweiz) wordt met mondjesmaat opgetreden. Tenslotte waren de moordenaars van de NSU sterk geïnfiltreerd door de binnenlandse veiligheidsdiensten, die zelfs wisten van moorden en moordplannen. Ook hiermee is niks gedaan totdat letterlijk de bom barstte.
Zolang de ex-DDR verder ontvolkt - mensen met neer dan 1 hersencel vertrekken naar elders - en de concentratie neo-nazi's daar steeds groter wordt, blijft het probleem bestaan. Ook al leggen ze nog honderd keer de link naar islamcritici, de oorzaak is niet meer of minder dan gebrek aan perspectief in het oostelijk deel van de bondsrepubliek en de lamlendigheid van de Duitse overheid.

Aktivist | 02-02-12 | 15:56

@Hölzenbein | 02-02-12 | 15:11
En ik ben niet panisch heur. Ik wijs je op het feit dat jij alles wat over Wilders en de PVV geschreven wordt, aanneemt als feiten. Dat is een #feit.

La Vie En Rose | 02-02-12 | 15:47

Dat Europa is misschien toch niet zo'n goed idee.

harriedeparrie | 02-02-12 | 15:45

@Hölzenbein | 02-02-12 | 15:11
Je gaat weer eens voorbij aan wat ik schrijf over die schrijver, die rechtspopulisme en rechtsradicaal over één kam scheert als zijnde een voedingsbodem voor extreemrechts terrorisme.
Dat noem jij een feit, waarmee je stelt dat wat er in die folder staat, de waarheid is, want een feit.
Als je dat niet zo bedoelde dan moet je dat anders opschrijven. Maar jou kennende is dat ook jouw standpunt over Wilders.

Ennuh, wat heeft het voor zin om Wilders als nebenbei te noemen dan? Dat is toch om een vergelijking te maken met die Freiheitspartij, een rechtspopulistische partij die een voedingsbodem is voor extreemrechts terrorisme?

Oh wacht, niet in jouw door Wildershaat aangetaste bolletje. Ik had het kunnen weten.

La Vie En Rose | 02-02-12 | 15:44

@lekker wijf | 02-02-12 | 15:29
En wat wil je nou allemaal zeggen, of heb je het niet over deze topic? Het is Wilders die gebakken lucht blaast in dit geval, niet links. Kan jij lezen?

Hölzenbein | 02-02-12 | 15:39

Asmodean | 02-02-12 | 09:09
"Alleen al door de term 'kop' probeer je mensen zo minderwaardig mogelijk neer te zetten."
Lul toch niet, of heb je ook zo'n moeite met het woord koptelefoon, kopbal, knappe kop etc.
Selectieve verontwaardiging op links, altijd weer!

lekker wijf | 02-02-12 | 15:33

Het is belachelijk dat Wilders onze belastingcenten gebruikt om de Duitse ambassadeur op het matje te roepen. Het is te pijnlijk voor woorden hoe die clown ons neerzet in het buitenland. Als ie de brochure gelezen had (en dat heeft ie niet naar blijkt uit het feit dat ie de ambassadeur op het matje wil om iets dat niet klopt) dan had ie gezien dat niemand hem in een kwaad daglicht stelt. En mocht het wél zo zijn *wat dus ECHT NIET zo is* dan is het nog altijd de vraag of je op grond van een financiering door de Duitse staat, de Duitse staat moet verantwoordelijk houden van een brochure die door een (staats)onafhankelijke stichting gemaakt werd.

Het is altijd hetzelfde met de heer Wilders, hij heeft een calimero complex volgens mij (of iets anders wat te klein is, ik weet het niet). Maar wat veel erger is, is dat die man ons land overal voor schut zet met zijn waangedachten en dat ook nog herhaaldelijk van onze belastingcenten.

Zum Kotzen!

Hölzenbein | 02-02-12 | 15:30

Ha,ha,ha, mooi gesproken!
Ja, PolPot, Fidel Castro en Che lieten zich ook allemaal inspireren door Wilders natuurlijk, dat zie je toch zo. Wat is de wereld toch altijd heerlijk simpel voor links - je zoekt een zondebok (Wilders!) en je hoeft nergens meer over na te denken (wat toch al heul veul moeite kost met linkse hersencellen).
Enfin. De linkse achterlijkheid en haatzaaierij is weer eens mooi aan de schandpaal genageld.
Wat wordt je toch moe van dat domme linkse volk.

lekker wijf | 02-02-12 | 15:29

@Fret Kroked | 02-02-12 | 13:26
Het slaat wel degelijk ergens op, op de grote hoeveelheden joop lutsers die in drommen op elk PVV topic komen afgestormd... nu jij weer.

DaveDH | 02-02-12 | 15:22

@hölzenbein
Ik heb je comments eens even gelezen en ben het met je eens. Ik begin me sterk af te vragen of iemand hier die brochure wel heeft doorgelezen voor ze reageren??
Ze refereren in de brochure maar 2x naar Wilders en zetten hem niet in een kwaad daglicht of vergelijken hem ook niet met nazi's/NPD/NSU of iets dergelijks. Ze stellen alleen dat er een algemeen ontevreden geluid via sociale media aan het adres van de islam/moslims wordt gegeven. Dat is ook wat Wilders doet, en dat is een feit. Wil niet zeggen dat het per se een 'slecht' feit is.

Boks Ouwe | 02-02-12 | 15:19

@La Vie En Rose | 02-02-12 | 15:05
Overigens de PVV wordt NERGENS genoemd in de brochure, dus ook alweer zo'n veronderstelling. Wat is dat toch met jullie ontkenners?

Hölzenbein | 02-02-12 | 15:13

@La Vie En Rose | 02-02-12 | 15:05
*zucht*
Wilders wordt er helemaal niet bijgehaald als voorbeeld. Wat vertel je nou weer voor kul? Lees die brochure en dan zie je dat Wilders alleen 'nebenbei' genoemd wordt. Wees eens niet zo panisch met je PVVtje en lees de #feiten

En verdraai niet hetgeen ik schreef. Ik schreef die onzin niet, die onstaat in jouw eigen bolletje.

Hölzenbein | 02-02-12 | 15:11

WirMachenMusik | 02-02-12 | 12:23
Kwestie van eigen stoepje eerst vegen. Vergeet daarbij ook niet dat veel van die Duitse Gutmenschen nog altijd leven van het in de nazitijd vergaarde familiekapitaal: geroofd van joden & geplunderd in het Ausland. En nu ook nog even dieser scheiss-Holländer voor hun eigen puinzooi mede-verantwoordelijk stellen. Ik vind het nogal ondoordacht en het doet - ook qua inhoud - erg hetzerisch aan....

Aktivist | 02-02-12 | 15:09

De Duitsers hebben in ieder geval nog enig gevoel voor nuance want in het artikel waar naar gelinkt wordt staat bij het noemen van Wilder letterlijk dat: enkele nazi aanhangers maar vooral vele 'mensen zonder uitgesproken politieke voorkeur' interesse in zijn partij hebben. In tegendeel tot de media in Nederland formuleren ze hun artikelen een stuk zorgvuldiger.

Boks Ouwe | 02-02-12 | 15:05

@Hölzenbein | 02-02-12 | 11:26
*zucht*
De maker van die folder stelt rechts-populistische opvattingen gelijk aan radicaal- rechtse opvattingen, want beide zijn een voedingsbodem voor
extreem-rechts terrorisme. En dat noem jij een feit.

Waarom moet daar de PVV en Wilders worden bijgehaald als voorbeeld? Zijn de opvattingen van Wilders/dePVV een voedingsbodem voor extreem-rechts terrorisme?

In jouw ogen wel, want jij noemt dat een feit.

Okey, dan zijn de opvattingen van de PvdA, de SP en GroenLinks, alle drie populistische partijen,(zoek even de betekenis van populisme op) ook een voedingsbodem voor extreemlinks terrorisme.
D66 is overigens ook een populistische partij.

Eens kijken wat die zouden doen als de opvattingen van hun partijen en foto's van hun partijleiders in een Duitse folder worden geplaatst als voorbeeld van voedingsbodems voor extreemlinks terrorisme.


La Vie En Rose | 02-02-12 | 15:05

Straks, 18.00 uur National Geographic Channel, Apocalyps: the rise of Hitler.
Daar wordt even haarfijn uitgelegd het hoe, wat en waarom het allemaal zover gekomen is. Zullen een hoop mensen iets van op steken.

RugOp81 | 02-02-12 | 14:26

Wat een zieke reacties hier zeg, Duitse mevrouw heeft toch gelijk blijkbaar, verrek.

Turrukje | 02-02-12 | 13:54

Hoe lang zal het nog duren eer ze er achter komen dat juist hun met geweld opgedrongen multiculti de oorzaak is?
Zolang ze niets aan de multiculti doen zullen opstanden en aanslagen tegen Multiculti steeds heftiger en bloediger worden.
En daar heeft Wilders/PVV niets mee te maken want daar zitten de mensen die nog een relatief vreedzame oplossing zoeken.
Maar wat je nu ziet komen zijn mensen zoals Breivik en aanslagen zoals de Dönermoorden.

Moi | 02-02-12 | 13:37

@MasthaX | 02-02-12 | 11:07

Ook waar. Maar vanuit dat licht: iedere partij heeft wel zijn of haar aantrekkelijke punten, al zijn het er maar enkelen.
Maar waar jij helemaal gelijk in hebt, is dat de PvdA qua beleidsvoering zachte heelmeesters zijn. En dankzij jarenlang te veel invloed van die partij, is er flink wat necrose het land in geslopen.

Het wordt nu toch wel eens tijd voor een echte arts, die ook werkelijk eens radicaal het mes erin zet...

ZKH EénOog | 02-02-12 | 13:32

@Fannetje | 02-02-12 | 11:09

Een boek waarin de man die tienen voor vodscripties geeft het werken met cijfers en getallen van een ander gaat bekritiseren.

Dat boek komt zeker op de afdeling comedy te staan?

ZKH EénOog | 02-02-12 | 13:29

DaveDH | 02-02-12 | 12:07 |
Ik voel me zeker niet aangesproken door jou. Het slaat gewoon nergens op.

Fret Kroked | 02-02-12 | 13:26

@Asmodean | 02-02-12 | 09:16
Het gedrag van een grote groep (met name Marokkaanse maar ook Turkse) moslims: intolerant naar Joden homo's en niet-moslims, agressief en crimineel en vooral het feit dat ze zelf niet willen integreren! is wat zorgt voor de problemen. En niets anders! Nederlanders zijn een ontzettend tolerant en gastvrij volk maar wanneer immigranten ons bestelen, bespugen, geen respect hebben voor onze normen en waarden ten aanzien van vrijheid en gelijkheid en profiteren van ons sociale stelsel, dan zitten er ook aan mijn tolerantie grenzen. Ik respecteer iedereen die mij respecteert. Mensen die zich misdragen en mij niet respecteren zoals ik hen respecteer en mij niet open tegemoet treden zoals ik hen open tegemoet treden, mensen die crimineel zijn, die zijn fout bezig. Heel fout bezig. Punt. Logisch dat mensen niet erg positief zijn over zulk wangedrag en dat heeft NIETS maar dan ook NIETS met discriminatie te maken. Iedereen die dit niet snapt hoort geen plek te hebben in dit land.

doenormaal! | 02-02-12 | 13:26

Waar worden die neo-nazi,s door aangeslingerd? Ik zie op de Duitse TV wel erg vaak in zgn.documentaires de figuur Hitler voorkomen en wel op meerdere zenders.

jadoei | 02-02-12 | 13:15

Hadden de geallieerden maar over zulke machtige wapens kunnen beschikken in 1939. Polen en Sudetenland binnenvallen ? Nu vragen jullie erom. Bangggg Website ! Bangggg Goede voorlichting ! Kabangggg folder !

Bigi Bana Boy | 02-02-12 | 12:58

Nogmaals... Churchill waarschuwde er al voor:
"de nieuwe fascisten zijn de anti-fascisten".

meneer Q | 02-02-12 | 12:49

ach, Geert doet weer eens huili huili.
maar gaat natuurlijk niet in discussie.

Misschien even een politiek belletje trekken via een tweet en dan heel hard weglopen?
Wanneer ontstijgt die PVV nu eens het niveau van een 10 jarig bang schoolkereltje?

Frankasd | 02-02-12 | 12:47

Nav de Brend Spar affaire intervieuwt een Duitse omroep mensen op straat, een van hen is een klein meisje met blonde vlechtjes, het meisje staat hard te huilen, de tranen stromen langs haar wangen. De reporter vraagt waarom ze huilt, ze antwoord dat haar vader een Shell benzinestation beheerd en dat iedereen in haar klas haar pest omdat haar vader voor dat vreselijke verderfelijke bedrijf werkt. Intussen tankt er in Duitsland niemand meer bij Shell vanwege de affaire die zoals later door Greenpeace zelf wordt toegegeven, helemaal uit de duim gezogen is. Tegenwoordig laat Greenpeace zelf oude schepen zinken omdat dit goed is voor het zeeleven. Duitsers is een volk dat zich zeer makkelijk laat manipuleren.
De geschiedenis bewees dat met de Brent Spar affaire opnieuw.

me,myself and IK | 02-02-12 | 12:38

Waarom krijg ik voor alle tegels minkudo's waar in ik gewoon feiten beschrijf? Wat een kinderachtig nsb gedrag zeg. Ik BEN al minkudo koning, stelletje idiote (ver)klikkers!

Hölzenbein | 02-02-12 | 12:34

Gelukkig zat ik na de 2e WO in het verzet.

knerf | 02-02-12 | 12:25

Tel daarbij dat de leiding van extreem rechtse organisaties of een partij als de NPD voor meer dan de helft uit undercovers van de Duitse binnenlandse veiligheidsdiens (BND) bestaat. Inclusief het groepje dat die beweerde racistische moorden pleegden.
Geloof maar dat in Duitsland een medium als GS al heul lang verboten zou zijn en waarschijnlijk de Televaag ook.
Heeft iets met Gründlichkeit bij het pendelen van het ene naar het andere uiterste te doen. Voeg nog toe, het rigoreuze Umherziehungsprogramm en 'Obrigkeitsgehorsam in onze grootste deugd', 'likken naar boven en trappen naar onderen' en je hebt de Duitse ziel zowat doorgrond.

WirMachenMusik | 02-02-12 | 12:23

Wordt een beetje moe van dat hele Moslimdebat, als dat volk ja volk want dat willen ze blijkbaar zich eens gaat aanpassen en daar bedoel ik mee wat meer zelfreflectie gaat tonen is deze hele discussie niet nodig. Ik neig er naar om te zeggen dat iedere godsdienst fascistisch is en iedere godsdienst godsdienstvrijheid eist alleen voor hun eigen sprookje. Daarom schaf godsdienstvrijheid af, iedere uiting van sprookjes gelijkstellen aan haatzaaien en dan wordt het een stuk rustiger op deze planeet. Iedere relifundi is gvd een fascist.

sjipsknip | 02-02-12 | 12:23

@Lyrthion | 02-02-12 | 09:53
Ik hoef het niet te blijven roepen je plemps zeggen voldoende

DaveDH | 02-02-12 | 12:22

@Godisvoordedomme | 02-02-12 | 10:27
Ach weer een linkse die de geschiedenis probeerd te herschrijven in links voordeel

kijk eens pik een beetje geschiedenisles die je vroeger op je ITO niet gehad heb.

www.elsevier.nl/web/Artikel/178529/Ges...

Wel lezen hé?

DaveDH | 02-02-12 | 12:12

@Fret Kroked | 02-02-12 | 11:01
Waarom zou ik, voel je je aangesproken?

DaveDH | 02-02-12 | 12:07

Naar de geschiedenis kijkend hebben de Duitsers er wel een handje van anderen weg te zetten en te criminaliseren, zolang het maar geen rasechte Duitsers zijn is er een hoop toegestaan. Dit achterlijke volk leert het nooit.

me,myself and IK | 02-02-12 | 12:06

louis6227 | 02-02-12 | 11:50
Uiteraard mogen ook Duitsers een foldertje maken, waarin Nederlandse politici op de korrel worden genomen.

Wat niet behoort is door de Duitse staat gesubsidieerde propaganda gericht tegen een buurland.

Die subsidie is hetgeen een en ander verwerpelijk maakt.

vanhetvarken | 02-02-12 | 12:05

@Drs.. Gelul | 02-02-12 | 10:37
Correctie: jíj vind het negatief, een normaal mens ziet er de humor wel van in. Maar ja als het om de multicul gaat heeft de vooruitstrevende linksmens geen gevoel voor humor. Dit in tegenstelling met de jaren '70 toen de kristenen het moesten ontgelden met veel zwaarder links geschut.

Onderbuik | 02-02-12 | 11:53

Duitsers hebben gelijk, wat bevestigd wordt door Wilders reactie, die in feite oproept tot beperking van de vrijheid van meningsuiting.

louis6227 | 02-02-12 | 11:50

Godisvoordedomme | 02-02-12 | 10:30
Asso's? Bent u een Asso?

BarneyBoner | 02-02-12 | 11:48

En de titel van dit topic is weer typish GS puberaal.
Wilders en de PVV zijn een kwalijke zaak voor Nederland maar veroorzaker van een Oorlog nee dat niet zoals ook Roemer geen MAO of Stalin is. Als je dat zegt weet je dat dit over Wilders eerder bij de waarheid zou zitten dan dat over Roemer.
Asso's (PVV) vs Fatsoen (SP) zo liggen de verhoudingen.
Godisvoordedomme | 02-02-12 | 10:30

Jazeker, de SP is *zo* "fatsoenlijk" dat Nederlands meest bekende nazi, Constant Kusters, op de SP zou stemmen. Nationaal-socialisten zien deze 'volksnationalisten' als hun natuurlijke broeders, en van Wilders moeten ze niets hebben.
Zoek het interviewtje van Kusters met Holman eens op, en andere interviews van zg. neonazi's.
Met zulke fatsoenlijke mensen mag de SP zich gelukkig prijzen (net als alle Henk & Ingrids die nu zeker ineens geen 'fascist' of 'tokkie' meer zijn volgens jou omdat ze overwegen SP te stemmen i.p.v. PVV? LOL).

Trouwens, dat SP-kamerlid (Ulenbelt, wat een figuur zeg) dat gisteren een PvdA-kamerlid verweet dat ze 'het gore lef' had (in de kamer), was ook heel erg *fatsoenlijk*.
Indien een PVV-kamerlid dat had gezegd, hadden de Linkse Kerk, en haar stoottroepen van de media, weer eens moord en brand geschreeuwd.
De hypocrisie en zelfontkenning op links kent geen grenzen.

propagandhi | 02-02-12 | 11:42

En de titel van dit topic is weer typish GS puberaal.
Wilders en de PVV zijn een kwalijke zaak voor Nederland maar veroorzaker van een Oorlog nee dat niet zoals ook Roemer geen MAO of Stalin is. Als je dat zegt weet je dat dit over Wilders eerder bij de waarheid zou zitten dan dat over Roemer.
Asso's (PVV) vs Fatsoen (SP) zo liggen de verhoudingen.
Godisvoordedomme | 02-02-12 | 10:30

Jazeker, de SP is *zo* "fatsoenlijk" dat Nederlands meest bekende nazi, Constant Kusters, op de SP zou stemmen. Nationaal-socialisten zien deze 'volksnationalisten' als hun natuurlijke broeders, en van Wilders moeten ze niets hebben.
Zoek het interviewtje van Kusters met Holman eens op, en andere interviews van zg. neonazi's.
Met zulke fatsoenlijke mensen mag de SP zich gelukkig prijzen (net als alle Henk & Ingrids die nu zeker ineens geen 'fascist' of 'tokkie' meer zijn volgens jou omdat ze overwegen SP te stemmen i.p.v. PVV? LOL).

Trouwens, dat SP-kamerlid (Ulenbelt, wat een figuur zeg) dat gisteren een PvdA-kamerlid verweet dat ze 'het gore lef' had (in de kamer), was ook heel erg *fatsoenlijk*.
Indien een PVV-kamerlid dat had gezegd, hadden de Linkse Kerk, en haar stoottroepen van de media, weer eens moord en brand geschreeuwd.
De hypocrisie en zelfontkenning op links kent geen grenzen.

propagandhi | 02-02-12 | 11:42

@ deraderendraaien | 02-02-12 | 10:46

Hoezo wordt hij met moorden in verband gebracht? Niet te lezen in de folder, zelfs niet indirect.

7anPau1 | 02-02-12 | 11:39

Mike Godwin
nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_Godwin
Wet van Godwin
De wet van Godwin is een aforisme over de internetcultuur dat in 1990 door Mike Godwin bedacht werd. De wet stelt in quasi-wiskundige bewoordingen:
As an on-line discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1. Naarmate online discussies langer worden, nadert de waarschijnlijkheid van een vergelijking met de nazi's of Hitler 1.
Ofwel: als een online discussie maar lang genoeg duurt, trekt een van de deelnemers geheid een keer een vergelijking met de nazi's of Hitler. Omdat Godwin de meme van nazi-vergelijkingen in discussies op Usenet te aanvallend vond en in strijd met de logica, stelde hij de wet op als een tegenmeme. De memetische functie van de wet is niet een eind te maken aan discussies, maar om deelnemers aan een discussie bewuster te maken van de vraag of een vergelijking met de nazi's of Hitler gepast is, of simpelweg een kwestie van te ver doorgevoerde retoriek.

Richard Sexton houdt echter vol dat de wet een herformulering is van zijn bijdrage op 16 oktober 1989:
Een USENET-discussie heeft duidelijk zijn beste tijd gehad zodra een van de deelnemers met Hitler en de nazi's komt aanzetten.[1]
Strikt genomen is dit wat anders, omdat de letterlijke tekst van de wet van Godwin niet stelt dat een discussie door zo'n verwijzing of vergelijking zijn beste tijd heeft gehad. In veel nieuwsgroepen op Usenet bestaat desalniettemin de traditie dat de thread afgelopen is zodra zo'n vergelijking wordt gemaakt. Degene die de nazi's als eerste noemt heeft automatisch verloren, ongeacht het onderwerp dat werd besproken. Daarbij bestaat er ook een wijdverspreide overeenstemming over het feit dat het opzettelijk noemen van de wet van Godwin, om aldus een discussie te beëindigen, geen succes zal hebben. Op deze wijze staat de wet van Godwin in de praktijk garant voor een bovengrens aan de lengte van discussies in nieuwsgroepen. Veel mensen denken dat dit laatste met de wet van Godwin wordt bedoeld, maar dat iemand automatisch een discussie verliest door te verwijzen naar de nazi's is een drogreden die Mike Godwin zelf niet heeft beoogd.

Hoewel een vergelijking van de praktijken van de nazi's zoals de holocaust met een minder ernstige gebeurtenis rationeel unfair is, en soms ook onjuist is (zoals in een reductio ad Hitlerum), hoeft zo'n vergelijking niet altijd onjuist te zijn. Als men bijvoorbeeld ingenieurs erop wil wijzen dat de maatschappij vindt dat zij een morele verantwoordelijkheid hebben voor de gevolgen van de door hen ontwikkelde techniek, kan men hen vergelijken met de ingenieurs die destijds betrokken waren bij de ontwikkeling van een efficiëntere crematoriumoven om massavernietiging in concentratiekampen mogelijk te maken. De overdrijving is hier niet demoniserend, maar bedoeld om wakker te schudden.

IndoFortuyn | 02-02-12 | 11:27

Ik zeg: duivenmelkers, daar schuilt het gevaar..

stemvee | 02-02-12 | 11:26

Toen in de jaren 70 links de christenen gingen verketteren kon ik dat nog wel plaatsen. Daarna richtten ze hun agressie tegen Joden, en de staat Israel, dat vond ik vreemd. Joden zijn al 2000 jaar de klos, hebben ze eindelijk een klein stukje aarde voor zichzelf is het weer niet goed. Maar wat ik tot voor kort echt niet begreep is waarom Linksch de Islam zo aanbid. Nu pas snap ik het. Na de aanbidding van het communisme, het socialisme, het Maoisme is de Islam de volgende totalitaire staatsvorm die ons het paradijs op aarde gaat brengen. Linksch lijdt aan totale ontkenning van de observeerbare werkelijkheid.

Zwanger Nijlpaard | 02-02-12 | 11:26

@deraderendraaien | 02-02-12 | 11:08
Omdat, dat wat Wilders verkondigd niet in de folder staat.

Hölzenbein | 02-02-12 | 11:26

deraderendraaien | 02-02-12 | 11:13

Inderdaad, zo'n

@raket | 02-02-12 | 10:34

heeft anderhalf uur over zijn comment kunnen nadenken en dan is dit het resultaat. Triest.

Cuyahoga | 02-02-12 | 11:25

@doskabouter | 02-02-12 | 11:13
Kom eens met een tegenargument, of geil je alleen op mijn nick?

Hölzenbein | 02-02-12 | 11:24

Zwanger Nijlpaard | 02-02-12 | 11:12
"Voor degenen die nog steeds niet willen begrijpen hoede Islam in de praktijk uitpakt, ga eens rondkijken in Moslim landen. Elke vorm van economische, en ook culturele vooruitgang wordt daar gesaboteerd."

belfercenter.ksg.harvard.edu/publicati...

Ik ben niet voor de Islam hoor, voor geen enkele religie, maar BS is BS.

7anPau1 | 02-02-12 | 11:22

Zodra Wilders net zo fanatiek srijdt tegen die geschifte orthodoxe joden in Israel als tegen de 'vrienden' van de Islam, sta ik achter zijn protest tegen onze oosterbuurtjes. Tot die tijd....

Filippus | 02-02-12 | 11:17

@Kven Sramer | 02-02-12 | 10:21
Hou mij er buiten.

rara | 02-02-12 | 11:17

-weggejorist-

Semolina Pilchard | 02-02-12 | 11:15

Misschien is het ook allemaal niet eens zo erg als het op oorlog uitdraait. We zitten economisch in zwaar weer. De EUSSR trekt alle macht naar zich toe. We hebben een niet verkozen Europese president en een flinke oorlog wordt altijd gevolgd door een periode van welvaart en vooruitgang. We schieten ons zelf in de voet door het niet te doen.

The immortal | 02-02-12 | 11:15

@deraderendraaien | 02-02-12 | 11:08
Hij heeft vannacht natuurlijk bij hem geslapen :-)

@Fannetje | 02-02-12 | 11:09
Rob Riemen is een van die mannen daar, dan weet je het wel... Enne waarom kritiek op pvv over zogenaamd 'zwart-wit' denken? Ooit de koran en hadith weleens gelezen, of naar imams geluisterd? Denk het niet he?

La Bailaora | 02-02-12 | 11:13

Wat me opvalt is dat er wel heel laat op dit topic wordt gereageerd door de linkse lutsertjes.

Er is allang een nieuw topic,en dus minder tegenspraak van rechtse reaguurders. Hoe laf ben laf ben je dan?

deraderendraaien | 02-02-12 | 11:13

Hölzenbrein zit weer met schuim op zijn lippen en met een natte vlek in zijn ribbroek te reaguren. Zie het zo voor me. Of eigenlijk liever niet.

doskabouter | 02-02-12 | 11:13

Greet zou eens wat minder moeten happen, en wat meer moeten lachen om deze onzin. Duitsland heeft een probleem met Neo-Nazi's, nieuwe nationaal socialisten dus, linkse geweldplegers. Zijn kritiek op de Islam, de totalitaire allesvernietigende ideologie, heeft niets te maken met het nationaal socialisme van o.a. de SP. Voor degenen die nog steeds niet willen begrijpen hoede Islam in de praktijk uitpakt, ga eens rondkijken in Moslim landen. Elke vorm van economische, en ook culturele vooruitgang wordt daar gesaboteerd. De Islam brengt alleen maar onderdrukking, armoede, achterlijkheden en vooral veel, heel veel geweld. Net zo als het nationaal socialisme dus.

Zwanger Nijlpaard | 02-02-12 | 11:12

Wilders heeft Twitter al aangeslingerd.
www.telegraaf.nl...
BeunDeHaas | 02-02-12 | 09:41 |
.
Ik zeg: Duitsland verbieden!

ranzige aap | 02-02-12 | 11:11

Vroeger, lang voordat we gastarbeiders hadden, was de kreet "eigen volk eerst" te vinden in het eerste hoofdstukken van boeken over staatsrecht. Iedereen leerde dat en niemand twijfelde aan de juistheid van dat uitgangspunt. Als iemand anders ook zo nodig wat hebben moest, dan gingen ze zelf maar een land stichten. Of ze pasten zich aan en werden onderdeel van het volk, was ook goed. Janmaat is er later om veroordeeld. Schandalig. En nu? Wat moeten we nog doen om het bestaansrecht van de Nederlandse staat te herstellen? Massaal gaan "Breivikken", te beginnen op de UvA en het Binnenhof? Dat is toch waar ze angst voor willen zaaien bij gebrek aan redelijke argumenten ?

Bakschuif | 02-02-12 | 11:10

@Hölzenbein | 02-02-12 | 10:27
En mag ik vragen waar jij het feit vandaan haalt dat Wilders die folder niet heeft gelezen?

deraderendraaien | 02-02-12 | 11:08

@ZKH EénOog | 02-02-12 | 10:49 | + 0 -

"En het permanent maken van de gastarbeiders door de gezinshereniging (Den Uyl) is ook zo'n fatale blunder geweest."

Ik denk dat de gedachten hierachter niet de blunder is geweest, de daadkracht om deze mensen ook daadwerkelijk te naturaliseren wel, er wordt niet genoeg achter aan gezeten, of er worden uitzondering, op uitzondering op uitzonderingen gemaakt waarbij er geen maatstaaf meer is wat nu echt rechtmatig is, en dan gaat empatie meespelen bij zulks mensen.

Als de mensen die nu nog geen Nederlands spreken en hier al 30 jaar bijv. wonen in het begin achter hun vodden aan was gezeten, en concequenties waren gesteld dan was dit hele probleem er misschien wel helemaal niet geweest. Ik kan het best eens zijn met genoeg PVDA standpunten en ideeën, maar de daadkracht is niks meer dan een natte krant.

MasthaX | 02-02-12 | 11:07

Denk dat de duitsers beter het voorbeeld van het socialisme kunnen aanwenden. Waar staat die S ook al weer voor? In NSB, SP. Lijkt me veel gevaarlijker.
Maar goed, gewoon heel vaak roepen dat PVV zo gevaarlijk is dan gaan mensen daar wel in geloven en dat ook zo vinden. Als dat hun enige verweer kan zijn. En daar kan uiteindelijk wel eens een oorlog uit voortvloeien...

BarneyBoner | 02-02-12 | 11:01

DaveDH | 02-02-12 | 09:02
Vent, hou nou eens op om joop/links/steuntrekkers er in elk bericht van je bij te trekken. Je doet niet anders.

Fret Kroked | 02-02-12 | 11:01

@Helligen Hendrik2 | 02-02-12 | 10:53
Ja, zeker wel. Alleen is het wel zo dat ze de zwaarste kaarten op tafel hebben uitgespeeld. Racist, facist, nazi, islamofoob en xenofoob. Weldenkende mensen zien in dat dat geen inhoudelijke discussie is maar simpelweg op de man spelen. Dan heb je eigenlijk ook al meteen de discussie verloren, simpelweg omdat ze het niet over de inhoud willen hebben.

Het kan ook helemaal niet anders, omdat een inhoudelijke discussie over islam (koran en hadiths) natuurlijk altijd uitmondt in het feit dat de islam gewelddadig, discriminatoir, enz. is. Het beste wat ze nog wel eens hebben is, jamaar het Christendom, etc... Alsof een Fritzl een Dutroux goedpraat. En afgezien daarvan, een pacifistische Jezus is toch echt heel wat anders dan een massamoordenaar Mo.

La Bailaora | 02-02-12 | 11:00

Ja vroeger werd er ook minder geradicaliseerd. Er waren toen ook minder moslims. De ellende neemt in een land evenredig toe met de toename van moslims. Kijk maar eens in de wereld, er zit lijn in.

De moslim is minderwaardig.

De volgorde is:
De mens
de aap
de dolfijn
de rest van de dieren
virussen en bacterien
ohoh cherso cast
Barbie
fans van Barbie
Geile Gerrit
een hele tijd niets..........
Moslims

The immortal | 02-02-12 | 10:59

Magnum Force | 02-02-12 | 10:33 |
Veel geschreeuw en weinig wol geldt voor alle politici, ze houden elkaar in gijzeling, vandaar dat er niks van de grond komt. Dus niet alleen de PVV die niks bakt maar allemaal.

lanexxx | 02-02-12 | 10:59

@Drs.. Gelul | 02-02-12 | 10:23
Dus jij kent de wetboeken zo goed?
Ooit gehoord van vals beschuldigen of smaad?
Van het opzettelijk aanbrengen van imagoschade?

deraderendraaien | 02-02-12 | 10:57

Drs.. Gelul | 02-02-12 | 10:42
Een waarheid als een koe.

Helligen Hendrik2 | 02-02-12 | 10:55

La Bailaora | 02-02-12 | 10:44
Maar electoraal spint met name D66 wel garen met deze tactiek. Er worden rap virtuele zeteltjes gewonnen door kereltje Pechtold die met zijn partij onder deze regering NIETS zinnigs heeft ingebracht, omdat ze te druk zijn om met een moreel superieur geheven vingertje te zeggen dat "die racist en fascist Wilders toch wel heel fout is, hoor". Over hun 'kroonjuwelen' (de gekozen burgemeester, het referendum, het onderwijs etc.) hoor je ze in elk geval nooit meer.

Helligen Hendrik2 | 02-02-12 | 10:53

Is die Duitse mevrouw het equivalent van Pechthold of Sap? Feiten worden welgevallig verdraaid en verdacht gemaakt. Zo ontzettend doorzichtig allemaal.

lanexxx | 02-02-12 | 10:50

@Godisvoordedomme | 02-02-12 | 10:27

Leuk geprobeerd, maar niet de gastarbeiders zijn de fout van links, dat klopt. Maar het feit dat ze nodig waren wegens gebrek aan eigen arbeiders, hetgeen te danken is aan de naoorlogse emigratiepolitiek (Drees) uit angst voor werkgelegenheidsproblematiek, dat wel.
En het permanent maken van de gastarbeiders door de gezinshereniging (Den Uyl) is ook zo'n fatale blunder geweest.

De volgende fout die je maakt, is links bedanken voor het sociale beleid. Zeker, de AOW hebben we aan Drees te danken. Maar het meeste van wat jij opnoemt aan 'sociaal' beleid, hebben we toch indirect te danken aan Hitler. Of was Hitler toch links?

ZKH EénOog | 02-02-12 | 10:49

@Helligen Hendrik2 | 02-02-12 | 10:47
OK

Hölzenbein | 02-02-12 | 10:49

Hölzenbein | 02-02-12 | 10:42
Neen.

Helligen Hendrik2 | 02-02-12 | 10:47

@Quichegerechtigde | 02-02-12 | 10:21
Ik vraag me oprecht af of jij wel goed bij je hooft bent!
Hij wordt indirect ook medeverantwoordelijk gehouden voor moorden.En dan zou hij niet in mogen gaan op deze beschuldigingen?
Leg nog even uit waar die kern van waarheid ligt, en waar die uit bestaat dan! Argumenten zonder onderbouwing stonden aan de wieg van de NSB!

deraderendraaien | 02-02-12 | 10:46

@Helligen Hendrik2 | 02-02-12 | 10:26
Ja. Mijn blonde zus is moslima, heeft de hadj al gedaan. Het kan verkeren met onze 'racisten'-gillers. Imam Van der Ven is ook zo blond en hollands als het maar kan. Als Hafid Bouazza kritiek heeft op islam is het doodstil aan de linkerkant, want dan kunnen ze de racistenkaart niet trekken. Veel meer in discussies brengen ze ook niet in, het is namelijk alles wat ze nog lest.

La Bailaora | 02-02-12 | 10:44

DaveDH | 02-02-12 | 10:41
LOL :-D

Helligen Hendrik2 | 02-02-12 | 10:42

tsjezus, religieuze, duz.

Drs.. Gelul | 02-02-12 | 10:42

Helligen Hendrik2 | 02-02-12 | 10:37 |

Alle kuddedieren zijn gevaarlijk, ongeacht politieke, religieuse, etnische of nationale vlaggen waar ze mee wapperen. Tis allemaal tuig met een ziekelijke hang naar een "wij"-gevoel, dat niet kan bestaan zonder "zij"- te duiden.

Drs.. Gelul | 02-02-12 | 10:42

@Helligen Hendrik2 | 02-02-12 | 10:26
Zijn Joden ook een specifiek ras? #durftevragen

Hölzenbein | 02-02-12 | 10:42

@Deshark | 02-02-12 | 10:10
Wat te denken van het kruisje dat je krijgt bij de vierdaagse, lijkt gheel veel op een nazi kruis, elk jaar is het eigenlijk de vierdaagse mars van de neonazi's. toch?

DaveDH | 02-02-12 | 10:41

@Asmodean | 02-02-12 | 10:22
ja goed op deze manier is er gewoon niet te discussiëren, want jij gaat gewoon helemaal (en ik denk opzettelijk) aan het feit voorbij dat de moslims Mo wel om zijn daden aanbidden, en dat maakt ze juist levensgevaarlijk... en mensen zoals jij die dit allemaal maar rationaliseren en hun kop diep in het zand steken zijn net zo'n groot gevaar als de levensbedreigend islam.

DaveDH | 02-02-12 | 10:39

Heerlijk shock & awe artikel, alleen jammer van die laatste bier doodslaande zin.

Strangetown | 02-02-12 | 10:38

Onderbuik | 02-02-12 | 10:33 |

Het gaat niet om waar een woord gebezigd wordt, maar welke connotatie het heeft. En die is negatief. Met je quasi etymologisch gelul.

Drs.. Gelul | 02-02-12 | 10:37

Quichegerechtigde | 02-02-12 | 10:24

Ik zie ook parallellen, Roemer staat voor socialistische standpunten en staat een vergaande nivellering voor van de maatschappij. SP-aanhangers ageren graag tegen Israel en joden, dat hoererende drankorgel van een Van Bommel loopt zelfs hand in hand met antisemiet Duysenberg mee in demonstraties om te scanderen "Hamas hamas alle joden aan het gas"... tevens oefent de SP-top de alleenheerserschappij uit met een partijstructuur waarbij geen dissident geluid of eigen initiatief wordt getolereerd. SP-aanhangers vormen graag knokploegen of trappen rellen met stenengooien en molotovcocktails om op ondemocratische/onwettige wijze hun doelen te bereiken (PETA, krakerstuig, antiglobalisten etc.).

Dus... volgens jouw (kromme) redenatie zou ik de SP evengoed met de NSDAP kunnen vergelijken.

Helligen Hendrik2 | 02-02-12 | 10:37

Wat een mateloze kudtpartij is die PVV. Over de volgers, vingerwijzende kudtburgers van het benauwde soort.

@raket | 02-02-12 | 10:34

@Asmodean | 02-02-12 | 09:09
Kopvod is volgens mij gewoon een belgisch woord, net als frietkot etc. misschien moet je eens af en toe over de grenzen heenkijken.

Onderbuik | 02-02-12 | 10:33

@Cuyahoga | 02-02-12 | 10:07
Dát ben ik met u eens, Wilders is maar een politicus.

Helaas is hij in mijn ogen ook een zwaar tegenvallende politicus. Veel geschreeuw en weinig wol. Stelselmatig botte en beledigende uitspraken doen, maar wel lopen jammeren als je dan zelf op de korrel wordt genomen.

Beetje kinderachtig allemaal.

Magnum Force | 02-02-12 | 10:33

En de titel van dit topic is weer typish GS puberaal.

Wilders en de PVV zijn een kwalijke zaak voor Nederland maar veroorzaker van een Oorlog nee dat niet zoals ook Roemer geen MAO of Stalin is. Als je dat zegt weet je dat dit over Wilders eerder bij de waarheid zou zitten dan dat over Roemer.

Asso's (PVV) vs Fatsoen (SP) zo liggen de verhoudingen.

Godisvoordedomme | 02-02-12 | 10:30

Laten we eens even voor de grap het NOS bericht ontleden...

*Wilders kwaad over Duitse folder

**Dat mag als ie hem goed gelezen heeft, maar dat heeft ie niet.

*PVV-leider Wilders eist dat de Duitse ambassadeur op het matje wordt geroepen vanwege een Duitse folder die tegen rechts-radicale opvattingen waarschuwt. "De regering moet de ambassadeur met kracht de oren wassen", twittert hij.

**Op grond alleen daar van kan je geen ambassadeur op het matje roepen laat staan de oren wassen.

*In de folder, die is betaald door het Duitse ministerie van Justitie, staat dat rechts-populistische en rechts- radicale opvattingen een voedingsbodem vormen voor extreem-rechts terrorisme.

**Dat is een feit, so what?

*In de folder staat ook een foto van Geert Wilders, die vorig jaar een lezing hield bij zusterpartij Die Freiheit. Die partij wordt als voorbeeld genoemd van een rechts-populistische groepering.

**Dat is OOK een feit, so what?

Hölzenbein | 02-02-12 | 10:27

Wat een bullshit Kven. Ben jij met zo een naam toevallig een Noor en een soort van Breivik nr. 2 die had ook waanideen over links en begon zomaar 70 + kinderen (jongens en meisjes) af te knallen.

Als iemand beschuldigd is van dingen die ze niet gedaan hebben is het links wel. Je weet wel "Gast" Arbeiders waren toch echt een fout van rechts (van Agt, Wiegel) en nu weer de polen.

Verder door links heeft iedereen hier een beetje een normaal leven anders had je als slaaf in de fabrieken mogen werken voor een appel en ei waarna een snelle dood je zou verlossen van je klote bestaantje.

CAO, Arbeidsrecht, WW, ARBO wetgeving, Leerplicht etc... allemaal van die nare linkse hobbies waar het land leefbaarder is geworden.

Godisvoordedomme | 02-02-12 | 10:27

In wezeN, Johnny, in wezeN...

Boer in 020 | 02-02-12 | 10:27

La Bailaora | 02-02-12 | 10:19
Precies. Wilders fulmineert tegen een cultuur, een religie, een ideologie. Maar niet tegen een ras. Hem een racist te noemen, zoals kereltje Pechtold doet, slaat dan ook als een tang op een varken. Alsof een moslim een specifiek ras is (er zijn ook blanke moslims). Allemaal grote woorden om maar geen inhoudelijke argumenten te hoeven gebruiken en je tegenstander monddood te maken.

Helligen Hendrik2 | 02-02-12 | 10:26

Kirth Gersen | 02-02-12 | 10:04 |
Hoezo moreel superieur? Mag ik er in een discussie niet op wijzen dat het nergens op slaat om het verschil tussen 'bijdragen aan' en 'de oorzaak zijn van' bewust (?) te negeren?

Asmodean | 02-02-12 | 10:26

Ik zie parallellen, Wilders staat voor socialistische standpunten en tegelijkertijd komt hij op voor nationale elementen van de samenleving. Hij ageert tegen een bepaalde bevolkingsgroep die een godsdienst aanhangt uit het Midden-Oosten... tevens oefent hij al voor alleenheerserschap door een partijstructuur zonder leden...

Quichegerechtigde | 02-02-12 | 10:24

Deshark | 02-02-12 | 10:10

Tsja en al die 'Volkswagen' rijders dan.

Dr.Thorvaldt | 02-02-12 | 10:24

Tis een mening, dus vrijheid, dus nix aan de hand, toch Greet? Moet kunnen. Je vindt het niet leuk, maarja, das nou vrijheid van meningsuiting. Geef het een plekje, Greet. Je kunt het. next.

Drs.. Gelul | 02-02-12 | 10:23

DaveDH | 02-02-12 | 09:56 |
Ja, ik heb (een deel van) de Koran gelezen. En ik vond het boek net zo debiel als de Bijbel. Wat jij echter niet snapt is dat het boek heel oud is.

Tegenwoordig is het not-done om met een kind van 9 te huwen, maar vroeger was dat volstrekt normaal. De Grieken en Romeinen hadden allemaal een jongetje om mee te neuken. Die hele 'Mohammed is een pedofiel'-retoriek vind ik echt zo ongelooflijk simpel. Als dat echt een belangrijk punt voor je is heb je inhoudelijk dus bar weinig aan te merken op de islam. Tevens was het vroeger gebruikelijk om je grond uit te breiden dmv. veldslagen. Uiteraard komt dat nu over als barbarij. Het is echter zo enorm simpel om dat boek van toen te lezen met de huidige ethiek. Dat is echt net zo inhoudelijk als het verwijten van veel christenen en joden dat er in Bijbel en Torah naar de maatstaven van nu heel extreme dingen staan. Beoordeel liever een moslim/christen/jood op hoe hij of zij in het leven staat in plaats van welk boek ze daarvoor als maatstaf gebruiken.

Asmodean | 02-02-12 | 10:22

hij zal gerust ook ooit de schuld krijgen dat jezus aan het kruis werd genageld door de linkerkant van de politiek, en wie weet is de oerknal ook wel zijn schuld, de global warming, de files, de honger in africa, kinderporno,schoonmoeders,de dood van stalin en lenin, de euro, de bankencrisis,de staatschuld,de uitvinding van de gloeilamp,wiet,de belastingdienst, de volkswagen kever, brood,febo,carnaval,zanger rinus,acta,nikon,peilingen,de dood van fortuijn, de moord op van gogh, de dood van willem de eerste, de dementie van juliana, het schuinmacheren van bernard, het ongeluk met het cruiseschip bij italie, de huidige vreemdelingenwet van Job Cohen, de teloorgang van de PvdA, RaRa, de condoom, de 14pk vibrator, jos verstappen, de gele baksteen, de elfstedentocht, heineken,het pantoffeldiertje ect.. ect.. ect...

Kven Sramer | 02-02-12 | 10:21

Gezien de reactie van Wilders schuilt er toch een kern van waarheid in. De grote blonde huilebalk voelt zich aangesproken...

Quichegerechtigde | 02-02-12 | 10:21

@Lyrthion | 02-02-12 | 09:16
Je liegt. Geert heeft het altijd over islam. En dat heeft niets met racisme te maken. Ayaan was nog harder over islam, heeft zelf een kleurtje. Mag zij er van jou alleen wat over zeggen? Wie is hier dan eigenlijk de racist?

La Bailaora | 02-02-12 | 10:19

@Asmedeon
Tuurlijk willen moslims wonen in een prettig, stabiel en welvarend land waar je kinderen veilig kunnen opgroeien.
Alleen het probleem is dat ze zelf daar weinig aan meehelpen. Ze voeren alle verkeerde lijstjes aan, kosten ons handen vol met geld en dan hebben we het nog niet eens over hoe ze hun zonen opvoeden.
Als je kijkt hoe ze het in hun eigen islamitische landen geregeld hebben, is dat een groot voorbeeld over hoe we ons land moeten inrichten? Is de islam een verrijking voor Nederland? Brengt de islam een toegevoegde waarde in Nederland? Het antwoord is NEE! (ik zie alleen achteruitgang)

Julia | 02-02-12 | 10:18

De Duitse overheid permitteert het zich dus nu al,zonder de ratificering van het ESM verdrag om de Nederlandse rechtstaat te beschimpen als minderwaardig!

Wilders is hier vrijgesproken vorig jaar!

Duitsland ga je eigen geschiedenis laten doordringen!

deraderendraaien | 02-02-12 | 10:16

Roemer en zijn SP kunnen hun borst natmaken n.a.v. dit Duitse foldertje. Als er in Nederland 1 club is die het nazisme aanhangt is het de NVU met die eikel van een Constant Kusters wel. Wat lezen we nu als we de Wikipedia er even op na slaan:

nl.wikipedia.org/wiki/Constant_Kusters...

Dat staat toch mijlenver bij Wilders en de PVV vandaan.

Wolveshead | 02-02-12 | 10:15

Vergeet Solingen niet in 1993, en de daaropvolgende tenenkrommende "ik ben woedend" serious-request achtige campagne van 3FM.

panacee | 02-02-12 | 10:13

@Asmodean | 02-02-12 | 09:35
Nou ja goed, een knuffel voor je gevoel dan.

Deze even voor het verstand:

Om te integreren zijn er voor een groep de regels en grenzen (normen en waarden zo u blieft)nodig, van de groep waarin geïntegreerd gaat worden. In het verleden werden de vrijheden en meningen van Nederlanders nogal eens ondergeschikt gemaakt aan dat van de nieuwkomer, want oeh.. discriminatie.

In die tijd was het daarom voor de nieuwkomer ook niet nodig te radicaliseren, want je kon immers alles maken. Niks integreren, wij gaan onze eigen gang.

Het enige wat Wilders nu doet is af en toe de grenzen van de westerse cultuur aangeven. 'Sorry mensen, dit is hoe wij doen.'

Contraproductief voor de integratie?

Nee, hij geeft juist de regels aan voor de integratie,iets dat in het verleden niet gebeurde,vandaar de fijne situatie nu. Het is slechts een 'tot hier en niet verder.'Dit zijn de huisregels en als dat je niet zint.. tsja..

voor jou een reden dan maar te radicaliseren.. blijkbaar..

Mandril | 02-02-12 | 10:11

watergeus | 02-02-12 | 09:57
Churchill wist het ook al:
"How dreadful are the curses which Mohammedanism lays on its votaries! Besides the fanatical frenzy, which is as dangerous in a man as hydrophobia in a dog, there is this fearful fatalistic apathy.
The effects are apparent in many countries. Improvident habits, slovenly systems of agriculture, sluggish methods of commerce, and insecurity of property exist wherever the followers of the Prophet rule or live.
A degraded sensualism deprives this life of its grace and refinement; the next of its dignity and sanctity. The fact that in Mohammedan law every woman must belong to some man as his absolute property, either as a child, a wife, or a concubine, must delay the final extinction of slavery until the faith of Islam has ceased to be a great power among men.
Individual Moslems may show splendid qualities, but the influence of the religion paralyses the social development of those who follow it.
No stronger retrograde force exists in the world. Far from being moribund, Mohammedanism is a militant and proselytizing faith. It has already spread throughout Central Africa, raising fearless warriors at every step; and were it not that Christianity is sheltered in the strong arms of science, the science against which it had vainly struggled, the civilization of modern Europe might fall, as fell the civilization of ancient Rome."

Dus volgens de geijkte denktrant van de linkse Gutmenschen is Winston Churchill nu ineens een fascist en racist?

Helligen Hendrik2 | 02-02-12 | 10:10

Tja, wat wil je met een PVV logo dat één op één gekopieerd is van het logo van de NSB Jeugdstorm van Ir. Mussert!

Deshark | 02-02-12 | 10:10

Petrus de Rewa | 02-02-12 | 10:01
Ik denk dat je het inderdaad zo moet zien. Duitsland moet zich nu een houding geven omdat het a) de problemen door de ongebreidelde, door de rood-groene regering van Schröder gestimuleerde, immigratie niet onder controle krijgt en b) zoals nu blijkt een neonazi-moordenaarsbende met medeweten van de binnenlandse veiligheidsdiensten jarenlang in het wilde weg mensen heeft geëxecuteerd. Gevalletje damage control en dan staat het wel fijn om een onbetekenend flutpartijtje zoals "Die Freiheit" en meteen ook de PVV over één kam met neonazi's te scheren. Enorme fail en waarschijnlijk laat het de meeste Duitsers ijskoud. Die weten wel beter....

Aktivist | 02-02-12 | 10:07

Magnum Force | 02-02-12 | 09:53
Idool?
Doe effe normaal man, het is maar een politicus.
Als ik al een idool zou hebben is het een gitarist van een Amerikaanse rockband.

Ik kan niet tegen onrecht, leugens, hypocrisie en achterbaksheid. Als ik dat zie dan zeg ik daar wat van. Dat Wilders dat ook doet, maakt hem echter nog niet mijn idool.

Cuyahoga | 02-02-12 | 10:07

Ik heb de pest aan de islam omdat ik de koran gelezen heb en wat erin staat wordt letterlijk genomen. Daar heb ik Geert Wildes niet voor nodig.

Barbertjehangt | 02-02-12 | 10:05

mmm, ik heb het pdf-je even doorzocht, maar "PVV" of "P.V.V." komt er niet in voor. "Wilders" komt er 2x in voor. Over hem of zijn standpunten wordt inhoudelijks niets gezegd. Sorry, maar ik stoor me toch echt meer aan Wilders reactie, dat de ambassadeur de oren gewassen moet worden, etc. Vrijheid van meningsuiting geldt weer voor niemand behalve voor Wilders. Vooral ook meteen weer in de slachtofferrol kruipen en niet met argumenten reageren. Tuurlijk niet, stel je voor. Geert Calimero voelt zich weer eens gediscrimineerd. Het lijkt wel een bontkraagje.

7anPau1 | 02-02-12 | 10:04

@Asmodean | 02-02-12 | 09:36
Zucht. Weer iemand die "kritiek op" verwart met "bijdragen aan".
En hou eens op met zuchten, mensen met ketchup vergelijken etc. Dat je moreel superieur denkt te zijn weten we nu wel.

Kirth Gersen | 02-02-12 | 10:04

Vergeet niet Wilders' recente rol op Utoya. De Noren zullen ooit om zijn uitlevering vragen. En zijn betrokkenheid bij de Armeense genocide; hij zal de Turken wel vol haat hebben gezaaid. En met terugwerkende kracht zal hij ook Pol Pot wel hebben geïnspireerd. Gisteren deed hij zijn vuile invloed nog gelden in Egyptische stadions. En zijn jodenliefde is uiteraard slechts een dekmantel. Er staat een isgelijk-teken met drie streepjes tussen de woorden "racisme" en "PVV".

Fijnstoffer | 02-02-12 | 10:04

@Hölzenbein | 02-02-12 | 10:00
Plusje!

Petrus de Rewa | 02-02-12 | 10:01

Nederland wordt als argument gebruikt om een binnenlands politiek conflict op te lossen, net als Hongarije in Europa.

Petrus de Rewa | 02-02-12 | 10:01

@BeunDeHaas | 02-02-12 | 09:41
Doet ie tenminste eens iets * proest *
De populist en twitter, godsamme wat een clown. Hij gaat ons land weer belachelijk maken in het buitenland, want

1. de brochure wordt wel ondersteund (betaald) door het ministerie van justitie in Duitsland, maar de 'mening' is gewoon door een stichting uitgebracht, dus niet door de staat.

2. het woord PVV komt in de hele brochure niet voor (!) dus dat is al een leugen, en op de twee plekken waar het woord Wilders voorkomt gaat het om een constatering, niet om een beschuldiging of iets dergelijks.

Dus geertje als je meeleest, niets aan de hand ouwe indo, LEES eerst eens:

Auch rechtspopulistische Parteien versuchen die Sozialen Netzwerke zu nutzen,
um für ihre Veranstaltungen zu werben – allerdings eher kontraproduktiv. So kündigte
»Pro Deutschland« auf Facebook ihren sogenannten »Internationalen Islamisierungskongress
« in Berlin an und »Die Freiheit« bewarb eine Veranstaltung mit Geert Wilders
– für die sie (horrende) Eintrittspreise forderte.

Hier gaat het dus om "Die Freiheit" die een bijeenkomst organiseerde met daar in Wilders.

So sind Buttons
mit dem – unter anderem von Geert Wilders verwendeten – Logo einer durchgestrichenen
Moschee verbreitet.

Dit is een vaststelling van een feit. Dus ook niets tegen Wilders.

Waar. Hebben. We. Het. Dan. Over. Wilders???

Hölzenbein | 02-02-12 | 10:00

Hoef toch niet druk om te maken meer wilders is toch al opweg naar 0

Tony-Tony-Chopper2 | 02-02-12 | 09:58

Excuus voor de onbedoelde dubbelpost van bovenstaande tegel

Helligen Hendrik2 | 02-02-12 | 09:57

@Asmodean | 02-02-12 | 09:48 Je stelt:En dat terwijl de meeste moslims in Nederland exact hetzelfde willen als jij: een prettig, stabiel en welvarend land waar je kinderen veilig kunnen opgroeien. Maar wel gezellig onder elkaar natuurlijk, geen kaffers erbij natuurlijk. En het welvaren komt van de kaffer.

lijn5 | 02-02-12 | 09:57

Asmodean | 02-02-12 | 09:52
Prima. ik moet de eerste moslim nog tegenkomen die bijdraagt aan een prettige, stabiele en welvarende maatschappij. Sterker nog, diegene waar ik contact mee heb doen exact het tegenovergestelde. Nu is daar nog wel mee om te gaan, maar mensen zoals jij die nog steeds in het multiculture sprookje geloven komen mij zo langzamerhand de keel uit. Het land verpaupert en mijn reeele belastingdruk is 75%. De huidige aanpak werkt dus niet. Misschien is het tijd om het eens over een andere boeg te gooien. Of zullen we eerst de belastingdruk maar eens opvoeren met een procentje of 20 en een stapel folders drukken. Misschien dat dat werkt.

Freddie Stobart | 02-02-12 | 09:57

Moslimgekkies waren al 1300 jaar vervelend voordat de PVV er was.
De PVV is een begin van de oplossing.

Flaubert wist het al:
I demand in the name of humanity the destruction of the black stone, to throw the bits to the wind, the destruction of Mecca, and the desecration of the tomb of Mohammed. This is the way to demoralise
fanaticism." Flaubert, Correspondance, March 1, 1878.

watergeus | 02-02-12 | 09:57

@plastic zakje | 02-02-12 | 08:53

Hoeveel politici met allochtone achtergrond (buiten Wilders) lopen er in Nederland rond met 24/7 beveiliging door dat 'haatsentiment' dan?

ZKH EénOog | 02-02-12 | 09:56

@Asmodean | 02-02-12 | 09:48
Heb je wel eens de koran gelezen? Hoe kun je nu mensen vertrouwen die een barbaar aanbidden die niet alleen grote massa slachtingen op joden op zijn geweten heeft maar ook nog eens pedofiel was... dit zijn gewoon feiten hé staat gewoon allemaal te lezen in de geschriften.

Dat is het zelfde als zeggen ik vind het oprecht erg dat jij neonazi's niet vertrouwt want die willen een prettig en stabiel leven, tuurlijk willen die dat voor neonazi's en dat is met moslims het zelfde, bekeren of dood... verdiep je eens een daggie in de islam en je zult zien dat het ideologie is van haat, geweld en onderdrukking... hoe kun je danvan mij verwachten dat ik de volgers van die vreselijke Islam kan vertrouwen?

DaveDH | 02-02-12 | 09:56

-weggejorist-

Helligen Hendrik2 | 02-02-12 | 09:55

"Overigens, ieder links dwaallicht zou er goed aan doen eens een paar interviewtjes met (het handjevol) Nederlandse neonazi's op te zoeken. Die kotsen stuk voor stuk Wilders uit, noemen hem een 'jodenknecht' en vinden hem niet acceptabel omdat hij niet zg. 'rassenzuiver' zou zijn."
propagandhi | 02-02-12 | 09:38

Spijker op zijn kop. En wat te denken van de in de media consequent (ten onrechte) als 'extreemrechts' geafficheerde Nederlandse Volksunie (NVU)? Op 15 september 2008 had Constant Kusters - de voorzitter van de NVU - een interview op de tv-zender Het Gesprek met Theodor Holman. Hierin werd onder meer de ideologie van de NVU besproken:

Kusters gaf aan dat zijn politieke voorkeur, indien er niet de mogelijkheid is om NVU te stemmen, bij de SP ligt. Volgens Kusters is het verschil tussen de NVU en de SP enkel dat de NVU het eigen volk op de eerste plaats zet. Hij ziet zichzelf niet als nationaalsocialist, maar als volkssocialist c.q. volksnationalist en beschouwde Geert Wilders als een zionist van de Israëlische “piratenstaat”, waar hij zelf voorstander is van een Palestijnse staat. Rita Verdonk noemde hij een liberale kapitalist. Hij is tegen de militaire acties van de Verenigde Staten tegen Irak en Afghanistan en noemde Osama bin Laden een "vrijheidsstrijder". Kusters noemde Jan Marijnissen een "arbeidsverrader" en meende dat de NVU wél "echte socialisten" zijn. Een ander politiek standpunt van de NVU is de bijstandsuitkeringen te verhogen met vijftien procent.

Tja, ik kan hier weinig anders van maken dat de NVU niet extreemrechts is, maar extreemLINKS. Maar dat vinden de LINKSE opiniemakers niet leuk om te horen natuurlijk, dus blijven we de NVU gewoon extreemrechts noemen en afficheren met de PVV.

Helligen Hendrik2 | 02-02-12 | 09:54

gerrit5042 | 02-02-12 | 09:27 |
Wat zijn de stasitrekjes van Groenlinks precies?

Asmodean | 02-02-12 | 09:54

@Cuyahoga | 02-02-12 | 09:43
Helaas voor u schaar ik mij niet kritiekloos achter uw idool. Ik weet ook steeds beter waarom.

Magnum Force | 02-02-12 | 09:53

DaveDH | 02-02-12 | 09:51 | + 1 -

Blijf vooral roepen. Dan pak ik er nog even popcorn bij terwijl rechts het land aan het slopen is.

Lyrthion | 02-02-12 | 09:53

Heb het foldertje doorgeworsteld (zouden meer mensen hier moeten doen) en het is gewoonweg treurig: Neonazi's kun je herkennen aan hun facebook-naam, profielfoto en muzieksmaak. En natuurlijk aan hun kleding. Mensen met zwarte kleren aan zijn volgens het foldertje eigenlijk allemaal nazi's.
Ik zou het Reichsministerium für Propaganda aanraden eerst eens grote schoonmaak te houden in hun binnenlandse veiligheidsdiensten (die zitten tjokvol nazi's, zogenaamde "infiltranten") en eens in hun parlementen en ambtenarij te kijken, waar het wemelt van de ex-stasi figuren. Duitsland is een land in ontkenning. Zwaar getroffen dor totalitarisme wijzen ze nu over de grens: "ja maar, zij ook!" Zo proberen ze hun eigen onwil en onmacht te verdoezelen.

Aktivist | 02-02-12 | 09:52

Freddie Stobart | 02-02-12 | 09:47 |
Zeur niet zo. Kern van een discussie is dat je je eigen standpunt verdedigt. Ik ga telkens op reacties van anderen in en hou geen monoloog. Mogelijk is discussiëren jouw onbekend, gezien het enige dat jij bijdraagt is dat ik op moet houden met het 'links gedram'.

Asmodean | 02-02-12 | 09:52

ONS | 02-02-12 | 09:36

*vervangt Moslims voor Israelieten en bomaanslagen voor raketaanslagen*

Ohjee, nou ben ik natuurlijk in ene een vuile antisemiet.

Lyrthion | 02-02-12 | 09:52

@Lyrthion | 02-02-12 | 09:48
Ja hoor jij past in het rijtje illustere linkse randdebielen vanbuuren, Holz, Supermathijs... gefeliciteerd..

DaveDH | 02-02-12 | 09:51

dlseth_ | 02-02-12 | 09:39

Tja, het noemen van de naam Wilders (hoe durf je de naam van de heilige blonde grootheid op en niet-vererende manier te gebruiken) is al genoeg om een lading shit over je uitgestort te krijgen. Dus verbaast het me niet dat het verdedigen van mensen die het wagen om de zelfverklaarde meest-rechtse partij van Nederland die zich continu bedient van vijandsbeelden te gebruiken in een folder over extreem-rechts. Dat mag niet van de Heilige Geert, hoor.

Bah, die hele PVV-religie is al net zo eng als fundamentalistische moslims of christengekkies.

Lyrthion | 02-02-12 | 09:48

DaveDH | 02-02-12 | 09:44 |
En dat vind ik dus oprecht erg. Dat je iemand vanwege zijn religie per definitie wantrouwt. En dat terwijl de meeste moslims in Nederland exact hetzelfde willen als jij: een prettig, stabiel en welvarend land waar je kinderen veilig kunnen opgroeien.

Asmodean | 02-02-12 | 09:48

Weer een mooi publicitair momentje voor Wilders, even uitmelken hoor, ms. dat er dan weer wat SP extremisten terugkomen naar de PVV, of toch niet? Bovendien heeft de grote leider zelf altijd niet gezegd dat 'benoemen' moet kunnen in een vrije samenleving, nou dan? Ik snap de ophef niet, bovendien moet je nooit spugen in de bron waaruit je te drinken krijgt.

Rest In Privacy | 02-02-12 | 09:47

Koran = Mein Kampf volgens Wilders.
Ervaringsdeskundige Duitsers menen dat Wilders zelf een voedingsbodem kan zijn voor extreem rechts en Neo Nazi's zoals daar zijn Breivik en NSU.

Vind ik die Duitsers toch ietsiepietsie genuanceerder.

Maar Wilders is weer woest en dat is winst.

Mike Oxlong | 02-02-12 | 09:47

Asmodean | 02-02-12 | 09:44
Je wilt geen discussie, je wilt je eigen gelijk preken. Dat noem ik gedram.

Freddie Stobart | 02-02-12 | 09:47

Cuyahoga | 02-02-12 | 09:11 | + 7 -
Juist en door dit soort tendentieuze berichtgeving gaat de SP deze week waarschijnlijk door het plafond.
Heerlijk dat communisme, eerlijk alles delen.
Kijk nu al uit naar grote volksfeesten op het museumplein waar onze grote leider emile de eerste het gepeupel zal toespreken en een nieuw pakket subsidies zal bekend maken.

nightwish | 02-02-12 | 09:46

Ach gut; Duitsers vliegen weer in de Neo Nazi kramp. Ook nog door een folder; een babyboom communicatiemiddel, alleen nog maar gelezen door die generatie. Kansloos project wat louter fungeert als bevestiging voor een select politiek publiek dat niet overtuigd hoefde te worden maar louter moesten worden bevestigd in hun eigen gelijk.

Prof_Bukmaar | 02-02-12 | 09:45

ach laat die linksen gillen. ik denk over een paar decennia gezien wilders eerder als verzetsheld te boek komt te staan.

zoalshetis | 02-02-12 | 09:45

Oproep van de Duitse regering: schiet die Wilders alsjeblieft eens dood zeg!

Misselijkmakend dit.

Nietvoordekat | 02-02-12 | 09:44

@Asmodean | 02-02-12 | 09:41
nah er is geen moslim die ik vertrouw, ze kunnen je wel van alles wijsmaken... ik hou me liever vast aan mensen die er voor geleerd hebben.

DaveDH | 02-02-12 | 09:44

Freddie Stobart | 02-02-12 | 09:42 |
Ik ben niet links. Tevens probeer ik probeer een discussie aan te gaan. Jammer dat jij inhoudelijk niet verder komt dan 'links gedram'.

Asmodean | 02-02-12 | 09:44

Magnum Force | 02-02-12 | 09:36
Volgens mij zit je bij het verkeerde topic met je 'wat hogere IQ'.
Of heb je per ongeluk je opstel voor maatschappijleer geplempt?

Cuyahoga | 02-02-12 | 09:43

Asmodean | 02-02-12 | 09:16 |
Vind je het zelf ook niet een beetje te vroeg voor dit linkse gedram?

Freddie Stobart | 02-02-12 | 09:42

DaveDH | 02-02-12 | 09:37 |
En toch doen ze het. Praat maar eens met een moslim. Zelfs Jehovah's getuigen vermoorden geen mensen op zondag, ondanks dat zij de Bijbel ook letterlijk stellen op te volgen.

Asmodean | 02-02-12 | 09:41

@ONS | 02-02-12 | 09:34
Refereer je nu aan Quid, aan de schrijver van de PDF, de Telegraf-journalist of aan Wilders?

rara | 02-02-12 | 09:40

-weggejorist-

dlseth_ | 02-02-12 | 09:39

lijn5 | 02-02-12 | 09:35 |
Zucht. Je wil het punt echt niet snappen hè? Het gaat erom dat het een drogreden is om te stellen dat moslims gevaarlijk zijn vanwege de letterlijke woorden van de Koran, gezien in Bijbel en Torah net zulke grove passages staan die evenmin worden opgevolgd door de gelovigen.

Asmodean | 02-02-12 | 09:39

Duitsland (en Oostenrijk, etc.) hebben al decennia een enorm neonazi-probleem.
Ten eerste, na WOII zijn velen gewoon nooit gestopt nazi te zijn. Toen is er een nieuwe generatie opgestaan van neonazi's maar in hoeverre dit te maken heeft met de massa-emigratie van (met name) Turken naar Duitsland is niet één op één te verklaren.
Wat wel zo klaar als een klontje is, is dat deze neonazi's actief waren tussen 1999 en 2006. De PVV is in 2005 opgericht. Mooi staaltje propaganda dus van de pro-EUSSR (4e Reich) Duitse regering.
Werkelijk schandalig hoe onze Oosterburen hier hun eigen historische en huidige nazi-probleem op anderen proberen af te wentelen. Duitsland kan haar verleden ook nooit achter zich laten als ze islamkritiek aan fascisme blijven koppelen, en ze zitten nu met de gebakken peren.
Overigens, ieder links dwaallicht zou er goed aan doen eens een paar interviewtjes met (het handjevol) Nederlandse neonazi's op te zoeken. Die kotsen stuk voor stuk Wilders uit, noemen hem een 'jodenknecht' en vinden hem niet acceptabel omdat hij niet zg. 'rassenzuiver' zou zijn.
Deze gesubsidieerde en schandalige onzin van de Duitse regering is een teken van hun onmacht om het eigen verleden te verwerken. Bovendien toont het wederom aan dat, waar het om Wilders, EUSSR-kritiek, islamkritiek etc. gaat, werkelijk alle middelen geheiligd zijn.
Zum kotzen.

propagandhi | 02-02-12 | 09:38

@Asmodean | 02-02-12 | 09:32
Moslims mogen de koran niet interpreteren, dat is het namelijk hele probleem met Islam, daar zijn zo'n beetje alle arabisten het over eens, dat is ook de reden dat een gematigde moslim niet bestaat.

DaveDH | 02-02-12 | 09:37

Nu is het nog wachten op het bericht dat Wilders meegespeeld heeft op het eerste album van Kane.

Cuyahoga | 02-02-12 | 09:37

Als er voor de kop zoiets gestaan had als "figuren als" klopt het ook nog!
Ogenschijnlijk simpele oplossingen (gooi ze d'r uit) voor complexe problemen als speerpunt nemen voor een politieke beweging, dat kennen we inderdaad. Geldt evenzeer voor links overigens, maar we hebben het nu over de PVV.

Buggert | 02-02-12 | 09:36

Hoe beschrijft deze man de Moslimgroeperingen, die; bomaanslagen plegen waar bij vele slachtoffers vallen bijna dag in dag uit! Lijkt mij interessanter!!

ONS | 02-02-12 | 09:36

Kirth Gersen | 02-02-12 | 09:34 |
Zucht, weer iemand die het verschil tussen 'bijdragen aan' en 'de oorzaak van' niet snapt. Jammer joh.

Asmodean | 02-02-12 | 09:36

Het is jammer dat Wilders en de PVV steeds meer vervallen in een soort "tokkiepolitiek". Je kiest een makkelijk te identificeren doel en hakt daar vervolgens bot op in. Allerlei domoren vinden dat goed klinken en beginnen mee te brullen. Maakt veel herrie maar je komt er op het politieke toneel geen stap verder mee. De PVV kaart zeer reele problemen aan, maar helaas op een domme manier.

Bijvoorbeeld, het zou heel legitiem zijn als de PVV stelselmatig zou wijzen op de gevolgen van het massaal en ongeremd binnenhalen van kansloze ongeletterden en de regering zou vragen hoe die dit denkt te financieren en de integratie op te lossen. In plaats daarvan fulmineren ze tegen kopvodden, allochtonen en moslims.

Ander voorbeeld, vrijwel niemand is gelukkig met de wijze waarop het er in de EU aan toe gaat en de rol van NL hierin, dus verwacht ik van de PVV een bijdrage op niveau aan discussies hierover. En nee, dat is niet simplistisch geleuter over een terugkeer naar de gulden.

De PVV vervalt in het uitvergroten van verschijnselen die slechts zijdelings met de hoofdproblemen samenhangen, maar wel lekker scoren bij de grote massa. Daarmee vervreemdt zij zich van de kiezer met een wat hoger IQ, en stelt zich bloot aan schimpscheuten over populisme. Wie kaatst kan de bal verwachten, niet meer en niet minder. Dus nu geen huiliehuilie doen.

Magnum Force | 02-02-12 | 09:36

@Johnny Quid | 02-02-12 | 08:50: "Dat neonazi's zijn logo overnemen, bijvoorbeeld, want inspiratie."

De ironie: forum.fok.nl/topic/1289989

Simon de Danser | 02-02-12 | 09:35

@Asmodean | 02-02-12 | 09:30
Nah en ik denk dat niet, en als je op de integratie van moslims zit te wachten dan kun je daar nog wel een paar eeuwen voor uitrekken, ik heb liever dat ze gewoon weer weg gaan...

En daar zal eerst een burgeroorlog voor nodig zijn en ik heb de stellige overtuiging dat dit ook in de pijplijn zit...

Want daar waar Islam is volgt geweld op de voet... want zo rollende moslims nu eenmaal dus we hebben een roeptoetert als Geert die daar constrant op wijst juist heel hard nodig.

Het jammere van de PVV is dat ze heel veel idioten hebben aangetrokken en een linkse koers varen... maar wat hij zegt over islam en moslims steun ik 1000%

DaveDH | 02-02-12 | 09:35

@Asmodean | 02-02-12 | 09:32 Lul nou niet: een christen heeft alleen/vooral met het NT van doen. Het OT, de joodse bijbel, is voor joden, ga daar maar klagen.

lijn5 | 02-02-12 | 09:35

het echte gevaar zal altijd van links blijven komen,
rechts = hard en open, links = soft en geniepig.

john-m | 02-02-12 | 09:35

Mandril | 02-02-12 | 09:33 |
Ik heb inderdaad het gevoel dat er toen minder werd geradicaliseerd door moslims dan nu het geval is.

Asmodean | 02-02-12 | 09:35

Deze man praat: "naar dat die verstand heeft"!!!

ONS | 02-02-12 | 09:34

Asmodean | 02-02-12 | 09:26
Het klimaat wordt niet door Wilders geschept, die signaleert. Het klimaat ontstaat door de continue berichtgeving over extreem Islamgeweld en dreiging met terreur. Binnen NL door het continue negeren en bagatelliseren van de Islamisering die er wel degelijk is.
Daar ergeren mensen zich aan, Wilders ziet dat en maakt er een punt van, vervolgens stemmen mensen op hem.
Zeggen dat Wilders alles veroorzaakt heeft, de reden is van de huidige staat van denken is, zoals jij zelf al zo fijntjes schrijft over andersdenkenden, de redenering van een hoofd vol ketchup.

Kirth Gersen | 02-02-12 | 09:34

Johnny Quid | 02-02-12 | 08:50
"We zijn benieuwd wanneer de editie over extreemlinks, extreemreligieus en extreemmoralistisch uitkomt."

Beetje links-rechts kleutergedrag Johnny, "als zij, dan wij ook"? Man man man.

Als er een folder uitkomt die waarschuwt voor de gevaren van extreemrechts dan is dat een prima zaak.

Hoeven we later tenminste niet te zeggen "das haben wir nicht gewusst".

Hölzenbein | 02-02-12 | 09:33

Asmodean | 02-02-12 | 09:16 | + 0 -
En ik denk dat juist Wilders' beledigingen contraproductief zijn voor de integratie van moslims in Nederland.

----------

Uhm.. want daarvoor werd er zo lekker geïntegreerd ?

Mandril | 02-02-12 | 09:33

rara | 02-02-12 | 09:27
Jij hebt hem door ;) Rutte = Bassie.

ZDEV | 02-02-12 | 09:33

Niet de islamcritici zijn het gevaar maar de mensen die de islamcritici uitmaken voor fascist, racist en xenofoob vormen een gevaar. Critisch zijn tegenover de islam getuigt van gezond verstand en de wens om in vrijheid, gelijkheid en tolerantie te leven.
Mensen die voor vrijheid, gelijkheid en tolerantie staan wegzetten als een gevaarlijke soort is werkelijk de omgedraaide wereld. Onvoorstelbaar dom en wanstaltig. Mensen die zo krom denken en/of zo blind zijn, zijn een gevaar voor zichzelf.

doenormaal! | 02-02-12 | 09:33

DaveDH | 02-02-12 | 09:27 |
Overigens staat in de Bijbel in Leviticus ook ik weet niet hoevaak dat mensen die Gods rustdag niet gebruiken voor rust ter dood moeten worden gebracht. Gelukkig neemt geen enkele christen de Bijbel zo letterlijk, net zoals moslims de Koran ook alleen maar interpreteren.

Asmodean | 02-02-12 | 09:32

Zou het helpen als ik het parlement in de fik steek? Groetjes Wouter

dugo | 02-02-12 | 09:32

De eerste ook hoor, en als het onverhoopt ooit tot een derde komt is dat ook zijn schuld.

Slipsnifter | 02-02-12 | 09:32

Het is in feite heel simpel: als je kritiek uit op links (of op stokpaardjes van links, zoals het multiculturalisme en de islam), dan poogt men je monddood te maken met het verwijt een fascist/racist/(neo)nazi/rechtsextremist te zijn. Deze begrippen worden door links kennelijk gezien als synoniemen, althans op 1 hoop gegooid. De grote ironie hiervan is nu juist dat het nazisme/fascisme LINKS is en niet rechts! Hitlers nationaalSOCIALISME is (net als het communisme) gewoon een extreme tak van een en dezelfde socialistische boom. Maar ja, als iets maar vaak en stellig genoeg wordt beweerd, wordt het op een gegeven vanzelf voor 'waar' aangenomen. De historicus Jacques Presser had gelijk: 'Als het fascisme in Europa ooit terugkomt, zal het dat doen onder de naam antifascisme'.

Helligen Hendrik2 | 02-02-12 | 09:32

Na drie generaties leeft het schuldgevoel er nog steeds. En ook wel terecht en begrijpelijk.

Dus schieten ze direct in een goedbedoelde kramp als iemand ook maar iets over een andere bevolkingsgroep zegt. Of diegene nu wel of geen gelijk heeft.

De multiculti samenleving werkt niet zoals men had gehoopt. Europa werkt niet zoals men had gehoopt.

En uiteraard zijn er nog steeds foute extremistische en racistische lui in Duitsland, dat gaat niet weg.

Maar de angst dat dit meteen weer tot een Nazi-regime leidt is zwaar overdreven, weer die kramp.

De kans dat er onrust in Europa ontstaat is groter in landen als Portugal, Spanje, Italië en Griekenland, met hun enorme werkloosheid.

Helaas hebben we die landen verwend door ze het Europese ideaalbeeld voor te spiegelen, en ze met miljardensubsidies afhankelijk te maken. Nu eisen ze dat we ze blijven steunen, onvoorwaardelijk.

Ik ben toch liever vriendjes met Duitsland, Scandinavië, Oostenrijk en Zwitserland. Ik heb liever Tsjechië en Slowakije dan de PIIGS, want als er ergens de schouders onder wordt gezet, dan is het daar wel. Daar komt men van heel diep en is men ambitieus, werkt hard, en is realistisch: ze moeten het zelf doen. Kan zelfs Nederland nog wat van leren.

ZDEV | 02-02-12 | 09:32

@Asmodean | 02-02-12 | 09:27 | Ik vergelijk duitsers met moslims, zoals ik nazis vergelijk met moslimfundamentalisten. Je hoeft er een paar van te hebben, en es geht los.

lijn5 | 02-02-12 | 09:31

DaveDH | 02-02-12 | 09:27 |
Een parlementariër geniet parlementaire onschendbaarheid, weet je nog? Bovendien stelde de rechter dat hij zich op en soms over de grens begaf, maar dat dit gezien het maatschappelijk debat was toegestaan. Ik zeg alleen dat ik denk dat Wilders' bijdrage gemist kan worden als kiespijn en de integratie alleen maar bevordert. Je hebt geen rechter nodig om te zien dat Wilders het leuk vindt om te beledigen.

Asmodean | 02-02-12 | 09:30

Lyrthion | 02-02-12 | 09:16
Lees anders eerst de 'folder' even voor je gaat raaskallen.

Cuyahoga | 02-02-12 | 09:30

lijn5 | 02-02-12 | 09:23 |
Een Duitser is geen synoniem van een nazi. Waarom verdraai je de stelling zo?

Asmodean | 02-02-12 | 09:27

@wakkere_nederlander | 02-02-12 | 09:15
.
Begin nou niet over atheïsme, straks komt die sukkel van een Yahozna weer de sfeer verzieken.

ranzige aap | 02-02-12 | 09:27

Ben echt geen vriend van Wilders ,maar vertrouw de SP en Groenlinks helamaal niet het zijn wel geen nazi
maar hebben wel stasi trekjes.

gerrit5042 | 02-02-12 | 09:27

-weggejorist-

puutjepatat | 02-02-12 | 09:27

@Asmodean | 02-02-12 | 09:21
Nah blijkbaar was de rechter het niet met je eens want Wilders is daarvan vrijgesproken weet je nog?

En ja de moslim wil in vrede leven in een fijne samenleving met alleen andere moslims want dat wordt ze zo opgedragen in hun instructieboekje... ongelovige, homo's, joden eigenlijk alles wat niet islam is moet of bekeerd worden of dood... dat is het woord van Allah en is gewoon in zijn bestseller de Koran te lezen.

DaveDH | 02-02-12 | 09:27

Ik voorzie straks een cultstatus voor Wilders, zoals Leen. Iedere historische context kun je linken aan Wilders. Iedere gebeurtenis die op grond van geloof plaatsvond, schuld van Wilders.
Ik durf zelfs te stellen dat met een beetje Diederikken, 11 september zelfs de schuld van Wilders is.

BeunDeHaas | 02-02-12 | 09:27

lijn5 | 02-02-12 | 09:19 |
Als je dat uit mijn woorden afleidt heb je echt het retorisch vermogen van een fles ketchup. Als ik zeg dat het klimaat wat Wilders schept contraproductief is voor de integratie betekent dit niet dat dit de oorzaak is van de langzame integratie.

Asmodean | 02-02-12 | 09:26

Turrukje | 02-02-12
Waarom heb je het gevoel dat ik meedoe om de getinte jongemannen de schuld te geven? Is dat omdat in jouw beeldvorming getinte mannen per definitie het slachtoffer zijn? Dit is precies wat ik bedoel.

Mouth Of The South | 02-02-12 | 09:25

wat een onsamenhangend en dubieus stukje dit. maar goed, je moet je natuurlijk ook in allerlei vreemde bochten wringen om de pvv een hand boven het hoofd te houden...

ikmaar | 02-02-12 | 09:25

@Turrukje | 02-02-12 | 09:22 Het zou heel goed zijn als onze straten weer eens goed schoongemaakt worden. Vooral in de kansenwijken waar mensen niet veel te doen hebben, is het een grote pestzooi.

lijn5 | 02-02-12 | 09:24

@Asmodean | 02-02-12 | 09:16
Ik vind oprecht dat ik me mag ergeren aan kopvodden en dat ook mag zeggen, zolang ik degene onder dat kopvod alle kans geef mee te vallen. Net als degene in de pitbullsmoking of het maatpak. Dat hysterisch voorzichtige "respectvolle" moet dringend eens afgelopen zijn. Vooral omdat het toch alleen maar hypocriet schijnheil is en de slachtoffers ervan dat heus wel aanvoelen.

vetkleppert | 02-02-12 | 09:24

Duitsers zijn Gutmenschen. Altijd al zo geweest, echt. Het geeft de duitsers natuurlijk wel een goed gevoel dat het gevaar uit het buitenland komt.

ad melkert | 02-02-12 | 09:23

Ahh dus in Dld allochtoon=getinte medemens !! Weer wat geleerd of Johnny staat sinds kort op payroll van Leers.

25TaLife | 02-02-12 | 09:23

lijn5 | 02-02-12 | 09:14 | + 0 -
Apart. Zijn mijn zussen en moeder nog nooit overkomen. Misschien heb je dus wel gelijk dat zij dat wel weten.

Datkanikvéélbeter! | 02-02-12 | 09:23

@Asmodean | 02-02-12 | 09:21 Lul niet zo. De Gemiddelde Duitser wilde in WOII ook alleen maar rustig zijn sauerkraut eten. Wat nu?

lijn5 | 02-02-12 | 09:23

@Turrukje | 02-02-12 | 09:13
Getinte jongemannen krijgen niet automatisch de schuld van alle problemen. Zo kan ik je verzekeren dat de huidige economische crisis niet is veroorzaakt door bontkraagjes.

rara | 02-02-12 | 09:22

Overigens is islam-kritiek niet extreem-rechts en hartstikke nodig en goed.
Wat ik Wilders verwijt is dat hij veel verder gaat, met de totale oorlog , kopvodden, uitspraken over rassenrellen en het terugveroveren en de grote schoonmaak van onze straten, daarmee bevind je je naar mijn mening op zeer en zeer glad ijs.

Turrukje | 02-02-12 | 09:22

@Lyrthion | 02-02-12 | 09:16
Wat zeg jij nou, dat Tristan geïnspireerd was door Geert? ik dacht dat vanbuuren en Supermatijs linkse idioten waren, maar jij slaat werkelijk alles...

DaveDH | 02-02-12 | 09:21

Het schijnt dat iemand in het uitvak van het stadion van Al-Masry een blonde pruik opgezet heeft en dat dat de stormloop van 30.000 man heeft veroorzaakt met als gevolg 75 doden.

Den Meester | 02-02-12 | 09:21

DaveDH | 02-02-12 | 09:16 |
Volgens het wetboek van strafrecht mag je niet beledigen, niet volgens een vage D66 reden. Maar persoonlijk vind ik beledigen vooral onnodig en contraproductief voor immigratie omdat het over en weer beledigen alleen maar ertoe leidt dat de groepen verder tegenover elkaar komen te staan. Ik zou juist graag zien dat moslims integreren, niet dat ze radicaliseren. Verder is je stelling dat moslims gevaarlijker zijn dan de nazi's behoorlijk uit de lucht gegrepen. De gemiddelde moslim wil een fijne samenleving waar zijn kinderen veilig kunnen opgroeien, geen vernietigingskampen voor niet-moslims. Als je eens van je zolder af zou komen en voor de grap eens een moslim zou spreken had je dat kunnen weten.

Asmodean | 02-02-12 | 09:21

Bah, buitenlandsche neo-nazi's die onze Geert liev vinden. Daar lusten hier de weldenkende bangmakers wel boordevolle borden pap van.

Jan Passant mk2 | 02-02-12 | 09:21

@Cuyahoga | 02-02-12 | 09:11
Aangezien de eerste van de twee keer dat Wilders wordt genoemd, doormidden is 'geknipt' had ik hem in eerste instantie niet gevonden, maar gelukkig was u daar.

Simon de Danser | 02-02-12 | 09:20

@Asmodean | 02-02-12 | 09:16 Nu begrijp ik het: het komt door Wilders dat moslims zich niet aanpassen in de hele wereld. Apart eten, apart kleden, apart naar de moskee, apart huwen, niet naar school willen, komt allemaal door Wilders. Fijn om te weten.

lijn5 | 02-02-12 | 09:19

@vetkleppert | 02-02-12 | 09:08
'Als ik rechts stem, dan steun ik Hitler". Dat idee.

rara | 02-02-12 | 09:19

Kirth Gersen | 02-02-12 | 09:17

Ook niet echt nieuw...

Lyrthion | 02-02-12 | 09:19

Maar wie hadden er nou nog meer zo'n hekel aan de Joden?

Bac | 02-02-12 | 09:19

rara | 02-02-12 | 09:06
En je weet hè, altijd blijven lachen, wat er ook gebeurt

Op zo'n wijsheid heb ik nog geen Nederlandse premier kunnen betrappen ;)

ZDEV | 02-02-12 | 09:18

@Asmodean | 02-02-12 | 09:09
Levenslang zal jij het woord kopvodden blijven noemen bij de PVV. Prima, noemen wij voortaan kutmarokkanen bij de PvdA.

Kirth Gersen | 02-02-12 | 09:17

Uitgerekend de Deutsche Übermensch, die zich beter voelt dan gelijk welke buitenlander, gaat in foldertjes tekeer tegen Xenofobie (d.w.z. islam-kritiek).
Met blonde Greet als grote boeman. Logisch, moet Greet zich maar niet laten fotograferen met een keppeltje op www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1...
Het moet niet veel gekker worden....

Aktivist | 02-02-12 | 09:17

Was Nazisme niet het samenvoegsel voor Nationaal Socialisme ???

Toch knap hoe de socialisten van vandaag de socialisten van 70 jaar geleden als rechts willen afschilderen.

Socialisten zijn niet te vertrouwen, Wat dat betreft is er in 70 jaar bitter weinig veranderd.

James Lastig | 02-02-12 | 09:17

vetkleppert | 02-02-12 | 09:15 |
Absoluut hebben ze net zoveel recht op spot al ieder ander. Dat ben ik ook helemaal met je eens. Ik denk alleen dat er een verschil is tussen spotten en beledigen. En ik denk dat juist Wilders' beledigingen contraproductief zijn voor de integratie van moslims in Nederland.

Asmodean | 02-02-12 | 09:16

@Asmodean | 02-02-12 | 09:09
Hoofdoekjes heeft natuurlijk ALLES met de Islam te maken... en ja mensen die een levensgevaarlijke ideologie volgen en sharia nastreven zijn in mijn ogen ook minderwaardig en dat maakt ze gevaarlijk... nogmaals de islam en al haar volgers zijn gevaarlijker dan de nazi's ooit zijn geweest. Maar ja volgens jou mag je ze dan niet beledigen om wat voor vage D66 reden dan ook

DaveDH | 02-02-12 | 09:16

@Asmodean | 02-02-12 | 09:13 Gelul: jij begint over taalgebruik, ik niet. Het woord kop is in het NL niet bijzonder minderwaardig.

lijn5 | 02-02-12 | 09:16

Tsjongejonge, waarschuwen voor de gevaren van extreem-rechts gedachtengoed (en het RACISTISCHE, want Geert heeft het continu over allochtonen en met name niet-westerse allochtonen = afkomst = racisme, gedachtengoed van Geert inspireert wel degelijk mensen tot geweldsverheerlijking, zo niet tot echt geweld. Hoi Tristan) en daar Geert bij betrekken die zelf met zijn grote bek zich in hun land met politiek gaat bemoeien (zou een Marokkaan hier eens moeten proberen) lijkt me geen verkeerde zet. Zeker niet zo subtiel als het hier gebeurt. De moorden zijn van voor de PVV tijd, maar dat proberen ze ook niet te voorkomen, of wel? Dus: folder met actuele feiten erin. Trouwens, als Geert er problemen mee heeft mag hij vast wel bij Frits uit komen huilen op RTL hoor...

Lyrthion | 02-02-12 | 09:16

lijn5 | 02-02-12 | 09:14 | + 0 -
Dat is heel vervelend als dat is gebeurd.

Turrukje | 02-02-12 | 09:16

@Asmodean | 02-02-12 | 09:09
Ik mag gewoon zeggen wat me ergert in een straatbeeld. Dikke weyven op lompe onvrouwelijke Uggs of Birckenstocks. Tokkies in pitbullsmokings. Bakfietsmoeders.
En schuchterige zielige vrouwtjes met kopvodden.
Moslims zijn geen debieltjes die je zou moeten ontzien. En als je dat wel doet, gaan ze zich alleen maar meer als zodanig gedragen. Ze hebben recht op net zoveel spot als iedere andere religieus of cultureel gehandicapte.

vetkleppert | 02-02-12 | 09:15

Als atheïst heb je de neiging om sympathie te hebben voor een politicus die tegen een bepaalde religie is. Maar zolang het bij 1 specifieke religie blijft heb ik de ware politicus nog niet leren kennen.

wakkere_nederlander | 02-02-12 | 09:15

@Datkanikvéélbeter! | 02-02-12 | 09:10 Mijn moeder en zussen zijn vaak uitgescholden voor hoer door cultuurverrijkers. De verrijkers zullen het wel weten of ze hoer zijn, denk ik.

lijn5 | 02-02-12 | 09:14

Folder? Dat is geen folder! Dat ding is nog dikker dan de Donnald Duck, zou Wilders zeggen. Te veel lettertjes, te weinig plaatjes voor de doelgroep. Fail!

Pastor Sippenhaft | 02-02-12 | 09:14

lijn5 | 02-02-12 | 09:12 |
Appels en peren. Als je dat niet ziet ben je duidelijk niet capabel om ook maar een klein beetje buiten je gebruikelijke politieke kader te kijken.

Asmodean | 02-02-12 | 09:13

Mouth Of The South | 02-02-12 | 09:09 |
Huilie, ik heb meer het gevoel dat de getinte jongeman overal de schuld van krijgt en volgens mij doe jij daar ook vrolijk aan mee.

Turrukje | 02-02-12 | 09:13

In de brochure wordt de naam Wilders 1 X genoemd. Het gaat over het gebruik van avatars en men schrijft dat rechts-extremen in Dld. soms logo's van de pvv lenen. Verder niets, slechts dit feit!

Simon de Danser | 02-02-12 | 09:12

@Asmodean | 02-02-12 | 09:09 Lul niet: we spreken ook over kopbal ipv hoofdbal. Of zijn voetballers nu minderwaardig?

lijn5 | 02-02-12 | 09:12

Heeft iemand de folder eigenlijk wel gelezen?
De naam Wilders komt er 2 keer in voor.
De eerste keer gaat het over hoge toegangsprijzen voor een congres in Berlijn waar hij zou spreken waar weinig anomo voor was, en de tweede keer gaat het over buttons die Geert ook wel eens gebruikt heeft waarvan gezegd word: Islamfeindliche
Sprüche und Symboliken kommen nicht nur bei Rechtsextremen und Rechtspopulist/
innen, sondern scheinbar auch bei der breiten Bevölkerung an.

Eigenlijk staat er dus dat de belangstelling voor Wilders niet zo groot is, en dat kritiek op de islam niets met rechts of links te maken heeft.

En dan komt de fukking Televaag met zo'n kop, die vandaag waarschijnlijk weer een dankbare voedingsbodem zal zijn voor hatend Nederland.

Cuyahoga | 02-02-12 | 09:11

Heel veel mensen dood maken was gewoon een rage in de jaren 40. Zowel links (Stalin) als rechts (Hitler) maakte zich daar schuldig aan.

wakkere_nederlander | 02-02-12 | 09:11

@lijn5 | 02-02-12 | 09:03
Heeft je moeder het inmiddels geaccepteerd dat je haar minderwaardig vind?

Datkanikvéélbeter! | 02-02-12 | 09:10

Zeer overdreven van het Duitse ministerie , maar hoe Wilders heeft gepraat in het verleden over de totale oorlog, rassenrellen en het schoonvegen en terugveroveren van de straten spreekt niet echt voor hem moet ik helaas bekennen.

Turrukje | 02-02-12 | 09:10

De witte blanke man is schuldig aan alle ellende op de wereld. White man's guilt. Wen er maar aan, want het wordt je dagelijks ingewreven.

Mouth Of The South | 02-02-12 | 09:09

DaveDH | 02-02-12 | 09:06 |
Door bijvoorbeeld te spreken over kopvodden heb je het echt niet over de islam. Alleen al door de term 'kop' probeer je mensen zo minderwaardig mogelijk neer te zetten. Dat heeft helemaal geen bal te maken met de islam. Ik ben groot voorstander van problemen benoemen, maar door zo minderwaardig met een groep om te gaan loop je een enorm risico dat de groep steun bij elkaar zoekt en juist gaat radicaliseren. Dat is iets wat ik Wilders verwijt, niet de Tweede Wereldoorlog.

Asmodean | 02-02-12 | 09:09

@rara | 02-02-12 | 09:04
En die babyboomers maar commuinistist of minstens loeilinks worden met z'n allen, inderdaad. Omdat ze denken dat dat het tegendeel is van fascisme.

vetkleppert | 02-02-12 | 09:08

Nederlanders krijgen wel vaker de schuld van politieke ellende in Duitsland, denk aan Marinus van der Lubbe en de Rijksdagbrand... rinuslubbe.blogspot.com/

Petrus de Rewa | 02-02-12 | 09:08

De mensen die Wilders of de PVV in het kamp van Hitler (misschien niet de beste beeldspraak in deze discussie) neerzet zorgen zelf uiteindelijk voor WO3.
Er komt zo'n taboe op alles wat ook maar neigt naar de Tweede Wereldoorlog dat mensen alles opkroppen. Ook staan we alles maar toe qua overlast, want racisme als je er wat van zegt. Uiteindelijk barst dan de spreekwoordelijke bom. Daar heb je de PVV helemaal niet voor nodig, eerder de PvdA...

Tommygunner | 02-02-12 | 09:07

@ZDEV | 02-02-12 | 09:03
Bassie als premier? Dat ga ik even aan de binnenkant van mijn ogen bekijken.

rara | 02-02-12 | 09:06

@Asmodean | 02-02-12 | 09:00
De Islam is ook minderwaardig en gevaarlijk (gevaarlijker dan de nazi's in hun hoogtijdagen)... wat Wilders doet is niets anders dan er op wijzen..

DaveDH | 02-02-12 | 09:06

lijn5 | 02-02-12 | 09:03 |
Veel mensen vinden dat soort beledigingen naar andere groepen leuk om te horen en stemmen daarom op de partij die ze uit. Ik denk alleen dat Wilders het tegenovergestelde bereikt door groepen zo tegenover elkaar te zetten. Tevens ben ik het niet met je eens dat een moslim minderwaardig is.

Asmodean | 02-02-12 | 09:06

@lijn5 | 02-02-12 | 09:03
Hoeren zijn gewone hardwerkende mensen.

rara | 02-02-12 | 09:05

Zou Geert ook iets te maken hebben met de voetbalrellen in Egypte gister? Hmm...

Pastor Sippenhaft | 02-02-12 | 09:05

@vetkleppert | 02-02-12 | 09:00
Dit is inderdaad een gevalletje babyboomdenken. WOII wordt gebruikt als absolute maatstaf voor goed/slecht. Je moet volgens die gedachtengang links zijn, anders ben je met terugwerkende kracht alsnog fout geweest in de oorlog, en natuurlijk ook medeplichtig.

rara | 02-02-12 | 09:04

@Asmodean | 02-02-12 | 09:00 Als iemand minderwaardig is zoals een hoer of kaffer mag dat ook best gezegd worden.

lijn5 | 02-02-12 | 09:03

... en uiteindelijk zijn we bevrijd door de PvdA en het Parool, heb ik in de jaren tachtig op school geleerd.

Vod Kanockers | 02-02-12 | 09:03

De mens is dom. Dit heeft niks met intelligentie, opleiding of niveau te maken. Wel met algemeen besef wat velen (ook intelligente) mensen niet echt hebben.

MasthaX | 02-02-12 | 09:03

Wilders is geen blonde haar beter dan Cohen, Rutte, Verhagen, en al die andere politici bij elkaar.

Hij is namelijk *politicus* en die kun je bij voorbaat nooit vertrouwen. Ons land had net zo goed door Bassie kunnen worden bestuurd.

ZDEV | 02-02-12 | 09:03

Ik hoor de kudde jopers al weer aankomen... (alhoewel het is nog vroeg voor de gemiddelde steuntrekker) maar ik ben benieuwd hoe zij weer gaan draaien om Wilders idd overal de schuld van te geven... kom op jongens stel me niet teleur.

DaveDH | 02-02-12 | 09:02

Hoe staat het trouwens met de Rote Armee Fraktion? Ook geinspireerd door Wilders?

lijn5 | 02-02-12 | 09:01

En links zag dat het goed was ....

James Lastig | 02-02-12 | 09:00

Kijk, dit is natuurlijk heel overdreven van de Duitse regering. Maar feit is wel dat enkele pvv'ers groepen in de samenleving op een 'minderwaardige' manier wegzet, want dat ferme taalgebruik vinden de kiezers leuk. Ik noem een Turks varken, kopvod, etc. Gevaar daarvan is natuurlijk wel dat mensen hun handelen naar die groepen gaan rechtvaardigen door de inmiddels al bijna salonfähige woorden van Wilders. Het slaat nergens op om Wilders overal de schuld voor te geven, maar zo af en toe mag hij zeker oppassen dat zijn polariserende woorden de immigratie van moslims niet juist tegenwerkt.

Asmodean | 02-02-12 | 09:00

En toch ben ik nog steeds banger voor extreem links

piotr2010 | 02-02-12 | 09:00

Dit is volkomen normaal dus erg saai

Bokito ergo sum | 02-02-12 | 09:00

Zoals gewoonlijk mag je niks zeggen over de overlast van de barbarenballast. Dit keer met een stel doorgedraaide dikschedelige psychopaten als grof emotioneel geweld tegen een volk dat zich toch al de komende twintig generaties schuldig blijft voelen voor de gruwels van hun overgrootouders. Dus of u ter compensatie van de tweede wereldoorlog even totale tolerantie wilt betrachten t.o.v. middeleeuwse intolerantie. U kent dat wel van al die linkse babyboomers hier in Nederland.

vetkleppert | 02-02-12 | 09:00

Ale we nou met z'n allen even leren dat Islamkritiek hebben en dat wat Geert Wilders doet twee totaal verschillende dingen zijn, dan komen we aan deze kant ook wat dichter bij de waarheid....

Datkanikvéélbeter! | 02-02-12 | 08:58

Ik denk dat er straks ook een verbod op meeuwen komt.
Deze worden bij de grens afgeschoten, want die zien ze dan straks ook aan als sluip-propaganda.

waar gaat de wereld heen...

draaiorgel | 02-02-12 | 08:56

wat een bullshitt QUIT

becool1 | 02-02-12 | 08:56

Ah de Calimero reflex.
Verder is die halfzachte club geen 3 regels waard

bakoenin | 02-02-12 | 08:55

Als we dan aan het vergelijken zijn; die naieve idioten die dit soort teksten schrijven (die zijn er ook meer dan genoeg in NL) zijn niets beter dan de NSB`ers die ons land al eens in vreemde handen hebben laten komen.

Absoluut niet waar | 02-02-12 | 08:55

Duitsers die een Nederlander nodig hebben om te waarschuwen tegen de gevaren van extreem gedachtengoed, het moet niet gekker worden.

Korreltje Zout | 02-02-12 | 08:54

Niet Duitsland, maar 'iemand in Duitsland' maakt een foldertje.. lekker belangrijk.

MalteseKnight | 02-02-12 | 08:54

"We zijn benieuwd wanneer de editie over extreemlinks, extreemreligieus en extreemmoralistisch uitkomt.".. ben bang dat je die op je buik kunt schrijven

kyriaap | 02-02-12 | 08:53

Ach kom, het is toch evident dat Wilders de aanjager van het haatsentiment in Nederland is.

plastic zakje | 02-02-12 | 08:53

Je vergat te melden dat hij mogelijk ook Judas heeft geïnspireerd. Dan zijn we namelijk rond.

popstar | 02-02-12 | 08:52

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland