Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hee vrouwen. Zoek het lekker zelf uit!

geenideewatzijnouweerwillen.jpg Vrouwen. Je kan er net niks mee. Eerst staan ze met beschilderde buiken en/of tuinbroeken op de barricaden om te blèren dat ze baas zijn over eigen belangen en dat mannen hun smoel moeten houden. Daarna drukken ze de oerman net zo lang tegen de borst tot die allemaal in papperige mamaskindjes veranderen die niet meer weten wat hun doel op aarde is en hoe ze zich in vredesnaam nog moeten of mogen gedragen. [voor de beeldvorming. Denk: kudde 'mannelijke' hipsters] Gevolg: zaaddodende totaalverwarring. En midden in die vertwijfeling komt een historica de Titanic en de Costa Concordia met elkaar vergelijken om te concluderen dat vrouwen De Man kapot gemaakt hebben. Want op de Titanic bleef de kapitein als laatste aan boord en op de Costa Concordia was-ie als eerste pleite. Allemaal de schuld van vrouwen, die mannelijke normen kapotgeërodeerd hebben, maar even vergeten zijn dat je dan in de praktijk schipbreuk lijdt. En of we dat ALSJEBLIEFT ongedaan kunnen maken, want vrouwen hebben beschermers nodig. Lazer op zeg. Jullie hebben goedverdoeme zélf het adagium 'vrouwen en kinderen eerst' rudimentair gemaakt door mannen richting totaalverwijving te dwingen, maar nu er een Monetaire IJstijd des Doods ende Totaalvernietiging aan de poorten van het Westen staat te rammelen, mogen de mannen het weer ouderwets mannelijk op gaan knappen voor jullie? Nee hoor. Jullie wilden het zo graag allemaal zelluf doen. Ga dan maar jagen, verzamelen en je kroost beschermen ook. Gaan wij wel koken, schoonmaken en kleren wassen bier drinken, roken en goeie muziek luisteren aan de bar. Succes hè!

Reaguursels

Inloggen

Litsehimmel | 27-01-12 | 11:09

hee hou s ff op met beschrijven hoe jij ene echte vent wil! en al die kerels er hier weer blind achteraan.. als ik wil janken bij bambi, dan jank ik bij bambi! en als je daar een mening over hebt dan kun je die bespreken met je vriendinnen, over de telefoon, in de keuken waar je thuishoort!
en als ik besluit om mijn oksels te scheren, dan is dat mijn beslissing! who gives a flying f*ck wat jij daar van vindt? jij en en moeder.. maar je bent er om te koken en om te neuken als mijn assistente aan de rooie klets is..
duidelijk?
en nou bek dicht en pijpen!

ps was grapje he.. niet boos worden nou ;)

painfull1 | 28-01-12 | 15:26

Schoorsteenveger,
Als ik het goed begrijp is jou grootste bezwaar op het stukje dat er niet zoiets bestaat als een juiste moraal of een unversele waarheid. Met andere woorden de nobele dappere man zoals de journaliste die beschrijft die bestaat, maar is niet alle mannen. Er zijn mannen die die "nobele" waarden bezitten, maar er zijn ook lafaards zoals onze kapitein van de concordia en dat staat los van de heersende moraal.

ratelaar | 28-01-12 | 10:45

ratelaar | 27-01-12 | 17:31 |
Als je op GS niet erg kort door de bocht gaat, dan loop je al gauw de kans om genadeloos afgeschoten te worden. Dus ja, de nuance krijg je er niet altijd in een paar zinnen in.
Mijn argument tegen de redenering van Crott is dat zij geen ondersched maakt tussen wat van nature mannelijk is en wat door de cultuur als mannelijk wordt gezien. Zij lijkt geen onderscheid te willen maken tussen "wat mannen van nature bezitten" en de vroerere "mannelijke normen en waarden". Zij suggereert dat met de teloorgang van "zelfdiscipline, het beschermen van het meisje" en het "dienen van de gemeenschap" de man van zichzelf, van zijn ware ik vervreemd zou zijn en zijn mannelijkheid zou moeten en kunnen terugvinden, terwijl ik van mening ben dat er geen enkel stelsel van normen en waarden (nurture) precies samenvalt met de mannelijke natuur (nature) maar daar op eigen en unieke wijze mee interageert. Wijk je met je normen en waarden te sterk af van wat de natuur toestaat, tja, dan zal het beestje niet getemd kunnen worden, maar dat weet je pas achteraf echt zeker.
Dat mensen beïnvloedbaar zijn ben ik roerend met je eens, tot in hoge mate en op talloze manieren, maar dat zegt weinig over de vraag hoe veranderbaar diezelfde mensen zijn. Je hebt ook zeker gelijk wanneer je stelt dat een heersende moraal van direchte invloed is op hoe wij ons ten opzichte ven elkaar gedragen. Maar ook dan mag je je afvragen of die moraal ons echt veranderd heeft.
De radicale feministes van enkele decennia terug vonden echt dat mannen niet deugden omdat ze niet anders konden dan achter hun pik aanlopen. Daar moesten ze dan maar eens mee ophouden, zo werd gesteld. Vanuit mijn optiek een onmogelijkheid. Mannen zijn mannen, en welk moreel systeem je ook op die mannen loslaat, ze blijven gewoon achter hun pik aanlopen. Het maximale effect dat een moraal kan uitoefenen is de rem erop gooien, de man temmen en hem van jongsaf aan aanleren om zijn driften onder controle te houden en te kanaliseren. En zo is het met alles wat mensen mensen maakt. Aan de ene kant heb je de socius die de wet stelt, aan de andere kant het kind dat geboren wordt en vanaf dag één die socius tegenover zich heeft. Dat kind kan 'van nature' heel veel, en zal afhankelijk van de samenleving waarin het geworpen wordt zijn leven een bepaalde vorm kunnen geven. Maar de natuur schrijft hier niets voor en kan geen leidraad zijn. Wat een mens, een man of een vrouw van nature is bepaalt op geen enkele wijze hoe een mens zou moeten zijn. Moraal is niet te funderen, moraal zweeft en is veranderlijk. De grote religies ontkennen dat in alle toonaarden, en de wetenschap zou het stokje graag van die religies overnemen, maar het zal ook de wetenschappen niet lukken om de moraal ergens uit af te leiden.

Schoorsteenveger | 27-01-12 | 19:26

"Vrouwen? Je kan beter kippen houden, die vreten zaad en leggen eieren"

Smalhout | 27-01-12 | 19:18

En natuurlijk ook de schuld van de moeders die hun zonen als doetjes opvoeden.
De beste zoon is er tegenwoordig een die zo veel mogelijk op een meisje lijkt.

henkdekanarie | 27-01-12 | 19:02

Op de een of andere manier nooit last van gehad: www.pbm.com/~lindahl/real.programmers....

Objectorientatie, typechecking en garbage collection is ook al zo verwijfd. Gewoon C (== portable assembly). Overigens had ik een maatje als assembly programmeur, die C (met -S) gebruikte als code generator als hij een avond teveel gezopen had.

Tux1337 | 27-01-12 | 18:18

@ Schoorsteenveger,

Je bent wel erg kort door de bocht. De samenleving is niet maakbaar, maar wel beïnvloedbaar. Er is toch zeker een duidelijk verschil te zien tussen culturen en achtergronden... Dit zie je ook terug in bedrijfsculturen. Een militair staat anders in het leven als een kleuterleidster. Bovendien maakt de marketing handig gebruik van de beïnvloedbaarheid van mensen.
Daarom stel ik dat: De huidige heersende moraal wel degelijk invloed heeft op de man/ vrouw rolverdeling. Ook opvoeding heeft invloed. Nature vs nurture. Het valt daarnaast niet te ontkennen dat in Nederland we op het moment hard ons aan het afzetten zijn tegen "mannelijke waarden", we hebben meer oog voor het zwakke, vinden meelevendheid belangrijk.
Ik met echter met je eens dat mannen mannen zijn en vrouwen vrouwen. Maar toch drukke jongetjes, die gewoon jongetjes zijn, worden in de klas op de basisschool toch als lastig gezien door de overwegend vrouwelijke leraressen. Die jongens wordt geleerd dat hun houding slecht is. En dat dat kun je volgens mij wel degelijk terug zien in de maatschapij.
Ben benieuwd naar jou beschouwing! (Let aub op de boodschap en niet op de stijl van mijn plempsel)

ratelaar | 27-01-12 | 17:31

Niet vergeten dat de meeste Italianen van zichzelf al ontzettende mietjes zijn.

henkdekanarie | 27-01-12 | 17:30

Stormageddon | 27-01-12 |
Bovendien heeft de gemiddelde Italiaan oneindig veel méér sympathie voor die vent van de Kustwacht opgebracht, de man die die slappe kapitein flink onder handen nam en hem meermaals beval om naar zijn schip terug te keren. Waarom? Omdat hij de macho uithing? Nee, omdat hij vanuit zijn positie zijn verantwoordelijkheid nam.
De houding van die kustwacht-meneer werd zelfs gezien als symbolisch voor het nieuwe Italië waarin het machismo zoals door figuren als Berlusconi werd uitgedragen niet meer als model geldt. Wat is mannelijk?

Schoorsteenveger | 27-01-12 | 16:02

man vrouw discussies zijn niet leuk, ik herhaal niet leuk

websenior | 27-01-12 | 16:01

Water is nat.
Zon is heet.
Westerse mannen zijn verwijfd.

Vovochka | 27-01-12 | 14:53

@Schoorsteenveger | 27-01-12 | 14:26
Het wonderlijke is ook dat zij, als vrouw, meent te kunnen bepalen wat de natuur van de man is, en dat dat ook waar is en zelfs vanzelfsprekend is. Dat zou een manlijk wetenschapper eens moeten doen over de natuur van de vrouw. Hij wordt met pek en veren de straat uitgejaagd en een seksistisch zwijn genoemd.
Ze staat er óók niet bij stil dat die "natuur" die ze benoemt óók wel eens een cultureel gevormd en aangeleerd gedrag zou kunnen zijn.

Verder vind ik het voorbeeld van het cruiseschip en haar kapitein volkomen irrelevant. De taak van de kapitein staat geheel los van zijn geslacht. Hij had aan boord moeten blijven ongeacht wat er tussen zijn benen zit, dat heeft verder niks met geslacht te maken. Een vrouwelijke kapitein had ook gewoon moeten blijven. Dat hoort bij het ambt.

Stormageddon | 27-01-12 | 14:49

Gleufdieren zijn een noodzakelijk kwaad. Zonder is ook zo saai, met ze is het vaak zeuren etc.

Toch ben ik wel blij met mijn eigen GD omdat ik een hekel heb aan koken, wassen, strijken en schoonmaken.

Allen het gezeur over: ga je nu al weer naar de kroeg? mag er wel vanaf

Zatkniss | 27-01-12 | 14:30

Auweyida | 27-01-12 | 12:53 |
Dan neem je voetstoots aan dat mevrouw de historicus de mannelijke natuur adequaat in kaart heeft gebracht en dat één aspect van die mannelijke natuur, namelijk 'het potentieel om te beschermen' anno 2012 gereactiveerd of extra geactiveerd zou moeten worden. Impliciet stelt zij dat wat mannen of vrouwen van nature bezitten ook goed is voor onze samenleving, ja zelfs precies goed is voor de samenleving zoals wij die nu graag zien.
Het is natuurlijk erg fijn voor een vrouwtje om door een mannetje beschermd te worden tegen al het kwaad in de wereld, maar alles heeft zijn prijs. Het is maar de vraag of mét die bescherming ook niet van alles meekomt wat zij weer niet wil, zoals dominante trekjes.

Schoorsteenveger | 27-01-12 | 14:26

_- ViXXeN -_ | 27-01-12 | 13:53
Waarom gaan mannen doorgaans eerder dood dan hun vrouwen ?
* Omdat ze dat op een gegeven moment zelf graag willen.

Bigi Bana Boy | 27-01-12 | 14:08

*Mompelt iets over boemerang...*

ZwarteDag | 27-01-12 | 14:01

Hoe kan men het vrijheidsgevoel van een vrouw uitbreiden?

* Door haar een grotere keuken te geven.

-

Waarom heeft God eerst de man geschapen en pas daarna de vrouw?

* Om hem de kans te geven even te genieten van het aards paradijs.

_- ViXXeN -_ | 27-01-12 | 13:53

Jasperados | 27-01-12 | 13:06
goedverdomme... die hou ik erin :)

Dah K3vl4R | 27-01-12 | 13:41

Mannen laten zich graag domineren door een vrouw, dat blijkt maar al te vaak ....

Avonddame | 27-01-12 | 13:40

De reactie van m'n vriendin op dit stuk:

ik vind het belachelijk
onnozel
en macho gedrag
en ze kunnen niet eens spellen
er staat
goedverdomme

Hahaha!!!1

Jasperados | 27-01-12 | 13:06

Gelukkig ben ik altijd een lul gebleven. Mijn vrouw is er nu aan gewend.

weedo | 27-01-12 | 13:01

Wat mij betreft mogen alle vrouwen per direct de samenleving op alle vlakken domineren en overnemen. Ons mannen is het niet gelukt om een perfecte, eensgezinde en vreedzame samenleving te creeeren, gezamelijk is het ook niet gelukt dus laat nu maar zien of het ras met ballen boven de buikgordel het wel lukt

Dhr. W. Anhoop | 27-01-12 | 13:01

Of zoals mij geleerd werd in de brugklas door - jawel - een vrouwelijke historica dat mannen geen borstvoeding konden geven, hetgeen een meer huiselijke positie van de vrouw met zich meebracht.

Auweyida | 27-01-12 | 13:00

Amen, I hear you brother !!

said_fred | 27-01-12 | 12:54

Schoorsteenveger | 27-01-12 | 11:21 |
Ben het vaak met u eens, hier niet.
.
U stelt:
"... een ritueel dat een moraal forceert die men dwingend wil opleggen om de natuur in banen, in herkenbare banen te leiden."
.
Terwijl mevrouw Crott juist stelt:
"... het potentieel om te beschermen, dat mannen van nature bezitten..."
.
Waar zij dus op doelt, is niet een dwingende, gecultiveerde moraal die de natuur in banen wil leiden, zij stelt die moraal nu juist aan de kaak.

Auweyida | 27-01-12 | 12:53

@BlackDeathMetal | 27-01-12 | 10:33
Metalheads zijn de grootste mietjes. Doen altijd stoer, maar zijn verder de zachtaardiste mensne die ik ken.
Oh wacht nu begrijp ik hem. De nuance zit hem in het woord "geworden". Metalheads waren altijd al mietjes

ReneL | 27-01-12 | 12:41

@captainobvious | 27-01-12 | 12:26 | + 0 -

Het gaat niet om "types" het gaat om algemeen besef. Tuurlijk mag een meid leuk hobbies hebben en shoppen al die onzin waar vrouwen blij van worden, maar er is ook een keerpunt en voor vele mannen komt dat te laat. dontmarry.wordpress.com/

MasthaX | 27-01-12 | 12:40

Citaatje; "vrouwen, neuken die rotzooi"

Willem VanDer Decken | 27-01-12 | 12:39

Maar eh ... mag ik nu weer mijn borsthaar laten staan?

Mark van Leeuwen | 27-01-12 | 12:37

Titanic: 2200 opvarenden, 1500 doden
Costa Concordia: 4229 opvarenden, 32 doden

Novius | 27-01-12 | 12:36

@Zzzzooooffff | 27-01-12 | 11:56

Maar tot die tijd vermaak IK me toch liever met die types die wel leuk er uit zien, shoppen en om luxe geven, jullie mogen dan die lelijke survival types bangen.

captainobvious | 27-01-12 | 12:26

Scheten laten. Dat bent u vergeten te noemen Bier drinken, roken, muziek maken EN scheten laten dus.

Hanxie | 27-01-12 | 12:12

Hulde,
vergeet de troonrede, deze column s.v.p. voorlezen en herhalen gedurende 1,5 uur!
Hoor je de koningin al:
"Leden der Staten Generaal...
Vrouwen... Je kunt er niks mee..."
hihi

dadoedieandersnooit | 27-01-12 | 12:10

@Zzzzooooffff | 27-01-12 | 11:56 | + 1 -

Wanneer de pleuris echt uitbreekt ga je het verschil zien tussen mannen en metrosexuele homo's en vrouwen en zelfbewuste hoeren die alleen maar geven om hun eigen luze. Ik wil het graag zien gebeuren, zo weet je meteen of je iets aan iemand hebt.

MasthaX | 27-01-12 | 11:59

De vrouwen waar je straks aan hebt als de pleuris uitbreekt zijn de vrouwen die wat kunnen. Al die andere vrouwen die shoppen en zich druk maken over hun nagels worden overbodig. En ze zoeken het maar uit en beschermen zichzelf maar.

Zzzzooooffff | 27-01-12 | 11:56

Dat zie je ook een hoop van die homo's die tegenwoordig journalistiek, socio-studietje, creatieve therapie etc gaan doen. Als man tot man wil ik graag het volgende zeggen, ga godverdomme een vak leren luie hond, handen in het zweet en werken maar. Gewoon aftikken.

MasthaX | 27-01-12 | 11:50

Schuift aan bij bar :)

doenormaal! | 27-01-12 | 11:43

Een man zonder vrouw is als een vis zonder fiets.

dhrat | 27-01-12 | 11:40

Met de oprukkende islam hebben vrouwen inderdaad bescherming nodig, maar door de emancipatie weten de vrouwen het toch beter (denken ze)als je ze bescherming aanbiedt. Ik begin er niet meer aan.

watergeus | 27-01-12 | 11:36

@Bigi Bana Boy, eens. Ik erger me er wel eens aan dat ik alleen maar juffen zie op school en kinderopvang. Toch ben ik zelf ook een onderdeel van dat probleem, ik voel me er niet toe geroepen om mijn carriere om te buigen om voor de klas te staan. Door de feminisering is de aantrekkelijkheid van het beroep ook voor mannen verdwenen. Zoals ook bij advocaten en huisartsen is gebeurd.

Pikkebaas | 27-01-12 | 11:36

What 'bout the duckfaces ? Shouldn't become they all fuckfaces again ?

bekijk_ut | 27-01-12 | 11:31

Sinds vrouwen er een gewoonte van hebben gemaakt om de haren van hun wenkbrauwen er een voor een uit te plukken met een pincet, en die vervolgens weer gaan inkleuren met een potlood, heb ik ook zoiets van : "ik eerst".

plaszak | 27-01-12 | 11:30

Hulde van Rossum!!!

Zookrates | 27-01-12 | 11:30

Socialisme, Feminisme en Communisme... Eindelijk kan ik openlijk mijn lidmaatschap van NO MA'AM wereldkundig maken! nl.wikipedia.org/wiki/NO_MA'AM

funkyd | 27-01-12 | 11:22

Mevrouw Crott lult uit haar historiserend nekje.
Zij haalt in haar verwarring opnieuw de zaken door elkaar die enige decennia terug door de in tuinbroek gehulde mannenhaatsters door elkaar werden gehaald. Zij denkt in al haar naïviteit dat de vraag hoe mensen zijn en waarom zij zo zijn geheel samenvalt met de vraag hoe mensen volgens een bepaalde moraal zouden moeten zijn en waarom dat zo nodig zou moeten.
Het is het feminisme in genen dele gelukt om de man als man te temmen, net zomin als het mevrouw Crott gaat lukken om in een handomdraai het beest in die man los te maken. Het gaat hier slechts om een stoelendans rond woorden en begrippen, een ritueel dat een moraal forceert die men dwingend wil opleggen om de natuur in banen, in herkenbare banen te leiden. Dat is wat godsdiensten doen, dat is wat ideologieën doen, dat is wat revoluties doen, dat is ook wat het multiculturalissme poogt te doen, een 'goed mens' creëren door wetten, regels, gebruiken en taboes uit te vaardigen, door paden aan te leggen, paaltjes te slaan en hekken te plaatsen.
Mevrouw Crott is historica, lees ik, wetenschapper, en heeft zoals zovelen van haar soortgenoten de illusie dat die wetenschappen, met name de menswetenschappen, direct iets zinnigs te zeggen hebben over het landschap dat samenleving heeft gecreëerd en put zich dan ook uit in het benoemen en duiden van de paadjes, de poortjes, de hekjes en de richtingborden. Daar komt dan een mooi schiltderijtje uit een genrestuk, een plaatje dat we anno 2012 aan de muur zouden moeten hangen en waarnaar we dan elke dag zouden moeten kijken en concluderen "ja, dit is onze wereld, dit zijn wij" om dan samen met mevrouw Crott hetzelfde pad te gaan, dezelfde poortjes te sluiten of te openen, dezelfde hekwerkjes te plaatsen of te verwijderen, en op eenzelfde wijze de bewegwijzering aan te passen.
Ziedaar de maakbare samenleving, en uit hun historiserend nekje kletsende wetenschappertjes om die samenleving te hooi en te gras te maken, mooi te maken, door mensen te dwingen zich te gedragen zoals zijj dat op dit moment graag zien.
Naíef geklets. Religies doen er eeuwen en eeuwen over en hebben daarbij veel geweld nodig om hun moraal op te leggen, en het duurt ook weer eeuwen om de mensheid van die moraal te bevrijden. Die zogenaamde maakbare samenleving is een van de kleine, gotendeels mislukte experimentjes binnen langzaam voortschrijdende processen. Mannen zijn mannen, vrouwen zijn vrouwen, en daar heeft het feminisme niets aan veranderd, ook al denken de vrouwtjes graag van wel en bouwen ze glazen plafondjes om hun gelijk te krijgen.

Schoorsteenveger | 27-01-12 | 11:21

Bigi Bana Boy | 27-01-12 | 11:13 | + 0 -
Ik schiet regelmatig vol bij de emotionele ontknoping van Whoriental Sex Academy 4. Pure ontroering.

John Muts | 27-01-12 | 11:19

-weggejorist-

IgorMortis | 27-01-12 | 11:19

Pikkebaas | 27-01-12 | 11:13
Je naam komt mij onbekend voor maar ik mag je nu al meteen. Met zo'n nick ben je een baas.

Maar serieus, het wordt nu toch wel algemeen onderkend dat vooral het basisonderwijs te veel in handen van vrouwen is en dat dit negatief is voor jongens. Dat heeft voornamelijk te maken met dat vrouwen jongetjes niet goed begrijpen/aanvoelen en hun gedrag al snel als storend ervaren. Ik ben er werkelijk van overtuigd dat mannen het gerdag van jongens beter begrijpen en waarderen. Jongetjes zijn anders en hun gedrag is daarom anders omdat ze andere talenten en een andere manier van leren hebben. En het feit dat ze het tegenwoordig minder goed op schhol doen dan meisjes komt door de feminisering van het onderwijs en de maatschappij. Leer jongens eens wat anders.

Bigi Bana Boy | 27-01-12 | 11:18

-weggejorist-

IgorMortis | 27-01-12 | 11:17

Conclusie: eigenlijk was die (nota bene Italiaanse) kapitein van de Costa Concordia zijn tijd dus ver vooruit. Zou zijn advocaat GeenStijl lezen?

Den Meester | 27-01-12 | 11:16

necrosis | 27-01-12 | 11:13 | + 0 -

Staat in de que, vanavond als ik thuis ben zal ik m is luisteren. Dank.

de reaguurbuur | 27-01-12 | 11:15

Kort samen gevat, vrouwen willen WEL de voordelen van emancipatie, maar zijn slim genoeg om NIET de nadelen van emancipatie te ondervinden. Mannen zijn gewoon wat dommer en laten zich uiteindelijk toch wel overhalen, alles voor de sex!

okkofcgroningen | 27-01-12 | 11:15

Volgens mij worden mannen verwijfd doordat ze in de bak inwendige stokslagen krijgen van Bubba! En diegene die niet in de bak hebben gezeten die worden het van de reclame, de SP, Alexander Pechtold, CDA, C&A, H&M, pepsicola, 1-4-4, oorbellen met diamantjes erin en sjaaltjes om hun nek. Klaar!

Jos Brinkie | 27-01-12 | 11:14

Litsehimmel | 27-01-12 | 11:09
Behalve bij de slotscene van The Champ. Daar mag je als echte man een traantje wegpinken. Maar verder nooit en nergens.

Bigi Bana Boy | 27-01-12 | 11:13

@Bigi Bana Boy, hulde !! Ik zie het aan die knul van mij die continu is omringd door allerlei juffen en juffies. De enkele 'meester' in zicht is lid van de ruige club. Kinderopvang en basisonderwijs, geen echte man in zicht, dankzij types als Robert M (moge je branden in de hel) allemaal verdacht.

Pikkebaas | 27-01-12 | 11:13

@de reaguurbuur | 27-01-12 | 11:01
Gezien het topic, lijkt deze meer geschikt:
www.youtube.com/watch?v=EfPjxUU0g9o
*No Ma'am t-shirt strijken doet*

necrosis | 27-01-12 | 11:13

doord=dood

John Muts | 27-01-12 | 11:12

IgorMortis | 27-01-12 | 11:08 | + 1 -
Oh god ja, de lul zonder rijbewijs die dat zelf helemáál geen punt vindt. Onvermijdelijk dat zo'n vrouw dan vreemdgaat. Vergeet in dit rijtje verkeersfalers ook niet: de gefrustreerde stresskip die vloekend aan het snijden/duwen is terwijl het zich doord schamende vrouwtje ernaast gewoon leuk en gezellig samen weg wou.

John Muts | 27-01-12 | 11:12

Pikkebaas | 27-01-12 | 11:02

LOL!!

Truttebol | 27-01-12 | 11:11

IgorMortis | 27-01-12 | 10:54
Of inde auto met de kachel vol aan en de luchtinlaat op circuleren.

Bigi Bana Boy | 27-01-12 | 11:11

Ik ga leraar worden. Gewoon, om onze jongens een betere toekomst te geven. Ze moeten meer lessen van mannelijke rolmodellen krijgen. En ik weet zeker dat ik het goed kan met mijn revolutionaire ideeën over onderwijs. Zo denk ik bijvoorbeeld dat jongetjes eerder en beter talen leren als je ze het alfabet hardop laat boeren. Vinden alle jongetjes leuk en zo leren ze het spelenderwijs en met plezier. En dat is nog maar één van mijn plannen.

Bigi Bana Boy | 27-01-12 | 11:10

Zit me hier kapot te lachen, wat een heerlijk stukkie... en nog best waar ook... LOL

Truttebol | 27-01-12 | 11:09

-weggejorist-

IgorMortis | 27-01-12 | 11:09

Ik denk wel eens: Als ik een lekker wijf zou zijn, zou ik dan met iemand als mezelf willen neuken. Nu begrijp ik zo'n lekker wijf een beetje: Ik kan wel beter krijgen, denkt ze dan. Goh en ze heeft nog gelijk ook.

IndoFortuyn | 27-01-12 | 11:09

@TisNieZoMoeilijk | 27-01-12 | 11:07
Echte mannen eten vlees, groenvoer is voor de knijnen. Pas maar op, je bent aan het afglijden...

rara | 27-01-12 | 11:09

Ik ben prima in staat mijn eigen banden te verwisselen, een nieuwe waterleiding aan te leggen, zelf de boom om te halen en het hout te verwerken voor de kachel, en heb er zelfs geen moeite mee dat een man van een afstand gaat staan kijken na te hebben gezegd "Jij hebt de problemen veroorzaakt, los ze dan zelf maar op!" Dat laat niet weg dat ik heel gevoelig ben voor een man die een deur voor me openhoudt (zónder hem daarna in mijn gezicht te slaan!), dat ik mannen met geschoren borstkassen en oksels heel erg GETVER! vind (behalve als het wielrenners zijn) en dat ik oncomfortabel wordt van mannen die bij bepaalde films een traantje wegpinken. Mannen zijn mannen en vrouwen zijn vrouwen. Samen de huishoudelijke taken delen (tot op een bepaald niveau) vind ik niet meer dan normaal. En soms worden vrouwen gedwongen de mannelijke (lees: vaderlijke) rol op zich te nemen, en omgekeerd. Petje af voor die individuen. Maar probeer zo snel mogelijk daarna je eigen rol weer op te nemen. We zijn nu eenmaal (godzijdank!) niet hetzelfde en de wereld zou een stuk saaier zijn als dat wel zo was.

Litsehimmel | 27-01-12 | 11:09

LOL

Truttebol | 27-01-12 | 11:09

-weggejorist-

IgorMortis | 27-01-12 | 11:08

@TisNieZoMoeilijk | 27-01-12 | 11:03
Een teevee is idd een extreem onmannelijk apparaat.
Mannen doen, maken en presteren dingen.
Mannen laten zich niet passief terroriseren met emo- (=vrouwen) porno.

vetkleppert | 27-01-12 | 11:08

@rara | 27-01-12 | 11:02
Er is niks mis met sla.
Bier, roken, goede muziek, altijd zin, hoofd kostwinner, scheten/boeren, half geïnteresseerd, altijd gelijk etc..
Alle stereotypes zijn op mij toepasbaar, maar kom niet aan mij sla. Een goede steak met friet is maar half werk zonder goede sla met fatsoenlijke dressing.

TisNieZoMoeilijk | 27-01-12 | 11:07

Van Rossum gaat vanavond dus eerst even langs de bloemenzaak of slaapt dit weekend bij het Leger des Heils.

Schaamharing | 27-01-12 | 11:05

@vetkleppert | 27-01-12 | 11:01
Eens en eens, maar uiteindelijk werkt dat overtal toch erg verstikkend. Het Nederlandse televisie aanbod is daar in de praktijk nog wel het duidelijkste voorbeeld van.

TisNieZoMoeilijk | 27-01-12 | 11:03

Dit speelt echt alleen maar in die echelons van de samenleving waar lelijke, sociaal onhandige vrouwen en mannen hun relaties overanalyseren. Dat verbloemt het feit dat ze allebei liever een gewoon een gave vent of lekker wijf hadden gehad. Gave venten en lekkere wijven daarentegen, gaan nog steeds met elkaar om alsof het 1930 is.

John Muts | 27-01-12 | 11:03

@goedverstaander | 27-01-12 | 10:54
Bier tappen is mannenwerk. En: wil je echt dat je vrouw zelf initiatief vertoont? Voor je het weet zit er sla(!) op de sandwich, zit er light bier in het vat, en is het vlees vervangen door tofu.

rara | 27-01-12 | 11:02

"De meeste centra voor genderstudies focussen nu eenmaal ongegeneerd enkel en alleen op vrouwen. En nog geen enkele universiteit heeft een afdeling Mannenstudies."

Jawel, dat heet "Geschiedenis".

Pikkebaas | 27-01-12 | 11:02

Hey goeie muziek? Mag ik hier dan schaamteloos een bandje pluggen ter accreditatie dan? (Joris anders maar weg) anywho, schaamteloze plug: bekvolzand.bandcamp.com/

*Vraagt zich sterk af of dit wel een goed idee was*

de reaguurbuur | 27-01-12 | 11:01

Vrouwen zijn een prachtige uitvinding. De pil een nog betere.

blauweleasebaklul | 27-01-12 | 11:01

@TisNieZoMoeilijk | 27-01-12 | 10:59
Het gaat niet om het totale aantal vrouwen, het gaat om de exemplaren die fuckable zijn en niet zeiken.
Dat er zo veel heaumeaux zijn verbaast me dus weinig.

vetkleppert | 27-01-12 | 11:01

Ben geen volkskrant lezer... in tegenstelling zelfs, maar hier hebben ze toch wel een aardig punt. Heb zelf personeel in dienst gehad wat net van school af kwam. Wat een ongelofelijke softies waren dat soms zeg. Het wordt tijd dat het weer kerels worden. Zal ze goed doen en ze worden er wat weerbaarder van ook.

Mr. Neon | 27-01-12 | 10:59

Er zijn al meer vrouwen dan mannen op de wereld en met een steeds groter wordend aantal openlijk homoseksuelen erbij ontstaat er een meerderheid van de wereldbevolking die uiteindelijk niet de overleving van het menselijk ras kan bewerkstelligen.
En de man staat erbij en kijkt ernaar, want anders geen punani.

Zomaar een gedachte die ik recent had.

TisNieZoMoeilijk | 27-01-12 | 10:59

@ 1 pedante incapabele eikel is dus voor een kwaliteitskrant voldoende om dit soort conclusies te trekken..
Sjors W. | 27-01-12 | 10:48 |

Klein beetje verkeerd om gedacht, mijn waarde. Die kutkrant poneert een stelling en geeft daarbij het cruiseschipvoorbeeld. Dus hangt haar conclusies niet op aan die held op sokken.

goedverstaander | 27-01-12 | 10:56

Alles wat tegen de balans van de natuur indruist faalt.

Stroopdoos | 27-01-12 | 10:56

Je druk maken om wat vrouwen van je vinden is stap 1 richting verwijfdheid.
Graag of niet.

vetkleppert | 27-01-12 | 10:55

-weggejorist-

IgorMortis | 27-01-12 | 10:54

@ Je hoeft die vrouwen niet allemaal weg te sturen. Vraag eerst aan ze of ze een sandwich voor je willen maken. De vrouwen die zelfstandig naar de keuken gaan mogen blijven.
rara | 27-01-12 | 10:33 |

Sandwich? Bier! En als je ze eerst moet vragen zijn ze sowieso ongeschikt. Een echte vrouw voelt de dorst van de man aan.

goedverstaander | 27-01-12 | 10:54

vrouwen vielen sowieso altijd al door de mand door wel gelijke rechten te eisen, maar niet gelijke beroepen uit te oefenen. ik noem stratenmakers, vuilnismannen, automonteurs etc etc etc. nee, 20 uur per week op de zaak zijn en ondertussen denken dat ze een grote bakkes mogen opzetten.

zoalshetis | 27-01-12 | 10:53

necrosis | 27-01-12 | 10:42 |
Oh echt? Ik wil dat bij mijn borsthaar laten doen. Krijg je daar geen uitslag van?

Cappuccino | 27-01-12 | 10:53

Als de crisis goed doorzet in Europa is het meteen afgelopen met al die vrouwelijke sociale skills. Als mensen weer zelf moeten jagen, vissen, voedsel moeten verbouwen en het dog eat dog is, zal het gauw afgelopen zijn met dat slappe getrut.

Bigi Bana Boy | 27-01-12 | 10:51

De kapitein was het volledig met je eens van Rossem. Die liet vrouwen en kinderen wachten. Soort zoekt soort schijnbaar.

Rob van Roos | 27-01-12 | 10:51

Alex is een beetje dom geweest.

Ratzing. | 27-01-12 | 10:50

Toch denk ik dat het met de nieuwste generatie wel weer goed komt. Dat worden weer ouderwetse superhelden. Mijn jongste zoon vind momenteel winden laten erg grappig (ze hebben allemaal zo'n fase) en noemt zichzelf ruftman. Nu vraag ik jullie, wordt dat een echte vent of niet ? Want boeren en winden laten is leuk. Dat weten alle echte mannen.

Bigi Bana Boy | 27-01-12 | 10:49

Heb het linkje gevolgd. Fijn dat die journalisten van de Azijnbode, die zichzelf zo gedegen vinden, een rechte lijn trekken tussen Titanic en die Italiaanse sloep.

VK-journalist: "Terwijl de mannen op de Titanic zich nog van hun beste kant lieten zien en vrouwen en kinderen redden, brachten de mannen op de Concordia allereerst zichzelf in veiligheid."

1 kapitein is hem gepeerd. 1ste stuurman stond op de brug, al het personeel heeft voor zover bekend meegewerkt aan de evacuatie. 1 pedante incapabele eikel is dus voor een kwaliteitskrant voldoende om dit soort conclusies te trekken..

Sjors W. | 27-01-12 | 10:48

Rossemmans, als je nou 'ns begint met behoorlijke stukkies tikken i.p.v. dit soort softe lullepraat.

vliegende knorrepot | 27-01-12 | 10:43

Betekent dit dat ik de afwas niet meer hoef te doen? Fucking A!

Biff Eagleburger | 27-01-12 | 10:43

@Cappuccino | 27-01-12 | 10:39
Ik heb ze weg laten 'laseren'.
*mannarchisme*

necrosis | 27-01-12 | 10:42

@Parsons | 27-01-12 | 10:33
Mocht die transgender veroordeeld worden, naar welke bajes moet die dan?
Mannen- of vrouwen afdeling?

necrosis | 27-01-12 | 10:40

Even mijn neusharen epileren. brb.

Cappuccino | 27-01-12 | 10:39

Past prima in het straatje van het socialistische gedachtengoed. Bij de verzorgingsstaat hoort een feminine cultuur. Zo zie je maar kom je toch weer uit bij het socialisme en paars...
" Masculiniteit - De mate van masculiniteit of femininiteit geeft aan in hoeverre waarde wordt gehecht aan traditioneel mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten. Mannelijke waarden zijn onder meer competiviteit, assertiviteit, ambitie en het vergaren van rijkdom en weelde, waartegenover vrouwelijke waarden als bescheiden gedrag, dienstbaarheid en solidariteit staan. Ook geldt dat er in "masculiene" landen een duidelijke rolverdeling is tussen man en vrouw waar dit niet het geval is in laagscorende landen, de rolverdeling tussen man en vrouw lijkt hier meer elkaar te overlappen. Hofstede bestempelde Japan als de meest masculiene samenleving en Zweden als de meest feminine samenleving, ook de Nederlandse samenleving werd als zeer feminien bestempeld." (bron wikipedia)

ratelaar | 27-01-12 | 10:39

Het feit dat de man hierin is meegegaan laat zien dat het pussy potential al hoog lag.

the artful dodger | 27-01-12 | 10:39

En dan zijn wij het lustobject!

niet voor de hond | 27-01-12 | 10:37

Hear, hear! ;-)

swebe | 27-01-12 | 10:36

Vrouwen die de beschermersfunctie op zich nemen leiden tot trieste en onbedoeld hilarische resultaten, zie de vrouwelijke soldaat en agent
Dat willen we natuurlijk ook niet hebben

Tobi | 27-01-12 | 10:36

-weggejorist-

IgorMortis | 27-01-12 | 10:35

Most women think cooking and cleaning are two cities in China.

Bigi Bana Boy | 27-01-12 | 10:35

Baas in eigen bierbuik!

JasperdePiPaPasper | 27-01-12 | 10:34

BlackDeathMetal +1

de-eind-baas | 27-01-12 | 10:34

Man man, wat een topic. En dan ook nog zinkende schepen erbij halen.

Normpje | 27-01-12 | 10:33

Van Rossem rookt lul?

Luisterend Oor | 27-01-12 | 10:33

Vrouwen de schuld geven dat jullie mietjes zijn geworden, nee dat is mannelijk.

BlackDeathMetal | 27-01-12 | 10:33

*ketting van keuken strakker trekt*

Boerenhoofd | 27-01-12 | 10:33

Je hoeft die vrouwen niet allemaal weg te sturen. Vraag eerst aan ze of ze een sandwich voor je willen maken. De vrouwen die zelfstandig naar de keuken gaan mogen blijven.

rara | 27-01-12 | 10:33

En toch zou ik ze voor geen goud willen missen.

Parsons | 27-01-12 | 10:32

-weggejorist-

IgorMortis | 27-01-12 | 10:31

Niks aan toe te voegen.

Lyrthion | 27-01-12 | 10:31

Je mocht er niet op vannacht Van Rossem begrijp ik.

irma zonderboezem | 27-01-12 | 10:30

*'Pschodad' van Married with children luisteren doet*

necrosis | 27-01-12 | 10:29

Mannen zijn nu eenmaal tof.

Absoluut niet waar | 27-01-12 | 10:28

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl