Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Docu: einde NL onderwijs, op uw kosten

teundepeun.jpg Even een stukje linksculturele eliteverdieping voor de nachtploeg. Bindende terugkijktip: 'De slag om Nederland'. Hierin zien we Teun van de Keuken (de vleesgeworden ironie) samen met die halve Chinees binnen de ook voor u haalbare aandachtspanne van een half uur het TOTALE failliet van het Nederlandse onderwijs in beeld brengen. Of failliet van het onderwijs: het is meer het failliet van de belastingbetaler. Want op uw kosten wordt er in het pittoreske Heerlen dus een splinternieuwe supermegalomane maar vooral volstrekt overbodige kitschschoolgebouw uit de grond gestampt. Conto: 100 miljoen euro. Die 100 miljoen had het Arcus College nog op de bank staan. Gespaard van uw jaarlijkse donatie. U wist het misschien niet maar het belastinggeld dat is bedoeld voor onderwijs gaat in Heerlen niet naar gekwalificeerd personeel. Ook niet naar noodzakelijke onderwijsvernieuwingen en al helemaal niet naar het aanpakken van veel lesuitval, hoog ziekteverzuim of überhaupt de kwaliteit van het onderwijs. Nope. Het belastinggeld gaat naar vastgoedkitsch. Reden: de bestuursleden worden daar geil van. En ja, als je toch moet kiezen tussen gratis gekregen miljoenen investeren in de verbetering van onderwijs of gratis miljoenen steken in een nieuwe toko waar je als bestuurder nat van in de pantalon wordt, dan is de keuze snel gemaakt. En dat terwijl half Heerlen inmiddels leegstaat qua bruikbaar vastgoed. Er staat zelfs een complete MTS leeg. Kunnen alle leerlingen zo in, bespaart zeker 99 miljoen euri. Maar nee hoor. Fuck het inhoudelijk onderwijs! Vastgoed, dát is het nieuwe competentie gerichte leren. Ja, dat mag allemaal maar gewoon. De overheid geeft namelijk geld aan scholen, die er vervolgens mee mogen doen wat ze willen. Toch niemand die het een fuck interesseert, laat staan controleert. Kinders, laat je speelgoed staan en schuif gezellig aan voor een stukje kwaliteitstelevee. Ook op uw kosten trouwens, ziet u daar eindelijk eens wat voor terug. Terugkijklink.

Reaguursels

Inloggen

Effe, schaalvergroting, fusies, invoering van lumpsum, onderwijsvernieuwing zoals schrappen mavo en invoeren vmbo, onderwijs naar de vrije markt, autonomie van bestuurders, invoering van nieuwe leren, alles ingezet en zijn beslag gekregen onder de paarse regeringen I en II dus D66, PVDA en VVD hebben het meeste boter op hun hoofd.

Djilleke Spoker | 24-01-12 | 18:33

Stemmingmakerij; de gebouwen waar het Arcus in zit zijn niet geschikt voor modern onderwijs. Ze zijn vies,koud,ongezond en smerig.
Er is absoluut een nieuwbou nodig, helemaal doordat de gebouwen nu te verspreid vna elkaar zitten.

Verder is de zogenaamde oude HTS geen optie; midden in een wijk; je kunt er niet parkeren en er is geen fatsoendelijke busverbinding.

Aan de andere kant; we weten allemaal dat de vastgoedhandel een maffia mentaliteit heeft. Zij zien een opdracht van de overheid en dus komt er 600% boven op de prijs.

salonsocialist | 24-01-12 | 18:22

Ik neem aan dat straks de burgemeester(die van dat fietsenhok in Nijmegen) het lintje mag doorknippen.

broodje frikandel | 24-01-12 | 14:40

Goh, die maoïstische omroep, die normaal verkettert wordt zegt iets goeds ? Mag dit toppik wel van de telegraaf ?

wcrol | 24-01-12 | 13:47

Nog een ´sprookje´ voor de intellectuele elite van NL.
´Er was eens een bootje dat ging varen, iedereen die vond dat je geloven kan wat je wilt was ingestapt. Maar er waren ook een paar slimme duikelaars bij, die dachten dat er met crisis geld verdiend kon worden. Deze slimme duikelaars zijn de ´geldverkopers´. Op volle zee, vlak bij de noordpool, bleek er een defect te zijn aan de boot (wisten de duikelaars) en moest zo snel mogelijk naar de dichtsbijzijnde haven. De havenmeester zei ´ja, dat kan wel, maar dat gaat je geld kosten !´ De kapitein zei ´dat heb ik niet, maar laat ons de haven invaren anders wordt het schip stuurloos, lopen we averij en zinken we!´ ´Tja´, zei de havenmeester, ´da´s dan vette pech!´. De slimme duikelaars (vriendjes van de havenmeester) gniffelden in hun vuistje. ´Toe, help ons en zorg dat de havenmeester het geld krijgt, anders worden we stuurloos en zinkt het schip !!´ De slimme duikelaars regelden even snel een leuk contractje met de kapitein van het schip voor een geldlening, belde met de havenmeester en het schip kon binnenvaren. Wat was iedereen de ´slimme duikelaars´ dankbaar, zeg !

hawie | 24-01-12 | 12:38

Voor het geven van degelijk muziekonderwijs moest ik nieuwe en betere muziekinstrumenten aanschaffen. Begroot over 3 jaar, 17 klassen met elk gemiddeld 27 leerlingen was ik voor vijfduizend euro klaar.
Terwijl ik dat verzoek deed in de kamer van de directie werd tegelijkertijd het bureau vervangen en een airco geplaatst. De directeur presteerde het om met een lachend gezicht te zeggen: "Meneer Tiebent, daar hebben wij het geld helemaal niet voor!". De volgende ochtend lag mijn ontslagbrief met uitgebreide motivatie op zijn nieuwe bureau met 23" beeldscherm.

Jos Tiebent | 24-01-12 | 12:37

Nog een voorbeeld: de RuG wil een Energy Academy beginnen. Van de gevraagde 100 miljoen subsidie kiepen ze het merendeel in een nieuw pand.

Dat is vastgoedspeculatie op risico van de belastingbetaler maar met winst voor de instelling. Gaat het mis, dan betalen wij, gaat het goed bij een toekomstige verkoop, dan delen we niet in de winst.

Van de 100 miljoen gaat maar ZES PROCENT naar onderwijs. Vastgoed en vriendjes. Ik kots er van!!!

ZDEV | 24-01-12 | 12:03

Ik was gisteren even op bezoek bij het bestuursbureau van een groot ROC.

Knetterdure LED units van €2000 per stuk aan het plafond in plaats van TL buizen. Bureau's van een paar duizend euro het stuk.

De dikke secretaresse (24 uur per week) zat op een stoel van €2500. De vergaderkamer heeft ruimte voor 25 man want vergaderen doen ze graag aan hun op maat gemaakte vergadertafel, op hun design stoeltjes.

De inrichting was gedaan door het duurste bureau uit de buurt. Dat wij als goedlopend bedrijf ook kunnen betalen, maar we doen hetn met nog niet 1/3 aan kosten van die van het ROC per werkplek, terwijl we het dan al erg sjiek inrichten.

De eerste de beste die tegen mij durft te zeggen dat het onderwijs meer geld nodig heeft die schop ik daar naar binnen. Laat de docenten daar maar gaan protesteren.

ZDEV | 24-01-12 | 11:59

Zooo simpel: hoe mooier de school, hoe slechter het onderwijs.

Jos Tiebent | 24-01-12 | 11:29

Gewoon weer goede tv goed onderbouwd rustig gebracht VPRO hulde en ik plak de zegeltjes met een door mij zorgvuldig uitgekozen lijm van uw fraaie tv-gids.

Het roc in leiden is dat al aangepakt.

dolffie | 24-01-12 | 11:27

@jan-lul-de-behanger | 23-01-12 | 22:59
Hier nog zo eentje:Het Technovium in Nijmegen.
www.hansonexperience.com/blog/wp-conte...
Een samenwerkingsverband tussen ROC-Nijmegen sector techniek, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Bouwopleiding Regio Nijmegen, Schilder^Scool o.a.
Vorig jaar opgelverd en in gebruik genomen.
Probleem: De interesse in technische opleidingen is redelijk minimaal op het moment dus krijgen ze het gebouw niet vol. Gevolg: tijdelijke contracten worden niet verlengd, docenten met een vast contract worden herplaatst en in sommige gevallen ontslagen.

lekkurlinx | 24-01-12 | 11:03

Probleem is dat management en niet de docent het voor het zeggen heeft, en "marktwerking" bepaalt wat gebeurt. Dus glossy folder ipv klasse-assistent, flitsgebouw ipv meer docenten.

Bor2601 | 24-01-12 | 10:55

Kan iemand dit even doorsturen naar de tweede kamer?

impure_element | 24-01-12 | 10:31

Mijn dochter doet een opleiding schoonheidsspecialiste. Hiervoor moesten een aantal spullen worden aangeschaft, zoals handdoeken, lakens en nog wat spullen. Dit kon alleen via de school gekocht worden. Kosten? € 3000,-. Nu vallen de handdoeken uit elkaar ( wat wil je, ze zijn al een half jaar oud). Zoals bij elke semi publieke organisatie zitten een aantal personen/vriendjes van... gigantisch hun zakken te vullen. Zoals gebruikelijk

pretparkdrievliet | 24-01-12 | 10:27

Uiteraard is dit alleen mogelijk indien je onbepertkte, onder dwang verkregen middelen tot je beschikking hebt.
Een privéschool moet wél goed met zijn (vrijwillig betaalde) geld omgaan.
Daarom: vrijgeven die handel, en snel een beetje.

scootah rijdert | 24-01-12 | 10:08

Goede bekende van me zat in een club die scholen adviseerde. Scholen waren vies, wc papier was er niet, ouders werden "vrijwillig" ingezet om allerlei werk te verrichten. Iedereen nam aan dat er dus geld tekort was. Wat bleek? Op de rekening stonden vele tonnen niet gealloceerd spaargeld. Wilden ze gewoon niet uitgeven. En als er een bezuiniging komt, met z'n allen de straat tegen de "afbraak". Adviesclub heeft z'n handen er overigens vanaf getrokken.

John Muts | 24-01-12 | 10:01

tja, het verbaast me totaal niet.
ook op de school waar ik zit wordt bijvoorbeeld jaarlijks mer geld gestoken in het opknappen van de school voor een open dag dan in het aannemen van wel opgeleid personeel of goede apparatuur. zo hebben we altijd te weinig leraren om ons te begeleiden bij examenprojecten, is de apparatuur die we gebriken in 95% van de gevallen antiek en kunnen we tegenwoordig nog slechts 3/4 dagdelen per week bij het magazijn om componenten te halen(ik doe een technische opleiding) omdat de magazijnbediende er andere taken bij heeft gekregen nadat er iemand anders wegbezuinigd was. ondertussen krijgen wij nog steeds geen extra tijd voor examens of wat dan ook omdat ze vinden dat je daar maar op moet anticiperen..
het scholensysteem in dit land stapelt faal op faal van griekse proporties en geeft vervolgens de steevast de student de schuld van zijn/haar slechte resultaten. ik word hier niet vrolijk van..

Brutesque | 24-01-12 | 09:46

Kijk kladdige IMF sloerie, dat is wat ik bedoelde met ga daar maar geld halen!
Het word tijd om die directeur met zijn smoel naar beneden van dat gebouw af te pleuren, en de minister van onderwijs erna, voor het nalaten van ingrijpen.

mothersfinest | 24-01-12 | 09:39

En kijk nu is in de meeste basisscholen, waar ouders het schilderwerk moeten doen omdat daar geen geld voor is. De leerlingen op kapotte wc's mogen zitten. Behoorlijk scheve verhouding met de MBO/HBO en UNI gebouwen..

Lanoxious | 24-01-12 | 09:38

Stormageddon | 23-01-12 | 23:18
seven | 24-01-12 | 01:16

Zelfde gevoel hier.
Ik ben ook ooit lid geworden van Powned met de hoop dat ze ooit het niveau van de KvW zouden halen. Maar terwijl Daan en Rutgert schijtlollig een Limburgse buurtkruidenier met een beperkt IQ en dito humor en woordenschat voor racist staan uit te maken doen van de Keuken en Duong wat ik van Powned gehoopt had.
Petje af voor deze uitstekende televisie.

Cuyahoga | 24-01-12 | 09:34

Ow dat is dus het onderwijs waar Pechtold het over heeft . Goed dat ik het weet de volgende verkiezingen

vicecity | 24-01-12 | 09:25

Die rustig pratende kalende meneer met bril die zinnige dingen over het onderwijs zegt, kan ik daar dan op stemmen als Minister van Onderwijs ?

Dr.Thorvaldt | 24-01-12 | 09:20

BeunDeHaas | 24-01-12 | 09:01
Niet alles op studenten afgeven. Ik ken voorbeelden van Hotelschool (HBO) studenten, die in het kader van competentieontwikkeling met twee bussen werden afgevoerd naar een gigantisch dancefeest in de Rai om de hele nacht achter de bar te staan. Werden ze hiervoor betaald? Nee. Werd de school hiervoor betaald? Naar verluid 2,50 per persoon per uur. Reken maar uit..

Handige Harrie | 24-01-12 | 09:19

CBS kantoor in Heerlen, ook leeg, kosten 300.000 per jaar, ga er elke dag kijken naar MIJN geld!

the wanderer | 24-01-12 | 09:12

@ Controllos | 24-01-12 | 08:50
Dat competentie gerichte leren is helemaal niet zo lastig te realiseren in de bestaande infrastructuren.
Dat hebben ze op mijn oude school dan wel gedaan. In plaats van verbouwingen waar je u tegen zegt, hebben ze de lokalen voorzien van wanden waardoor een ruimte ontstaat voor les met whiteboard en stopcontacten voor de laptops. Dat whiteboard hangt wat ongelukkig, maar swa.

Het competentie gerichte leren an sich, is een aanfluiting voor het onderwijs. Wat leert de 16 jarige van nu op MBO niveau meer, dan een 16 jarige 30 jaar terug? De werkgevers zeurden dat de leerlingen te weinig wisten, te weinig vaardigheden hadden. In plaats van het probleem eens bij de jongeren te zoeken, waarvan een deel pertinent NIET wil opletten, is een vernieuwd onderwijssysteem dus de oplossing?

BeunDeHaas | 24-01-12 | 09:01

Toch is de oplossing simpel. De commissie Don heeft de kapitalisatiefactor bedacht voor het onderwijs. Een benchmark waarmee je in een percentage gemeten kan zien hoeveel een school te rijk danwel te arm is.
Daarvan doet iedere school verplicht verslag.
Als wetgever zou ik zeggen verdeel het geld over de schoolbesturen.
En het teveel vloeit naar terug naar de staat.

ristretto | 24-01-12 | 08:59

@NO MORE TEA FOR ME!
Nee, waarschijnlijk voelen die bestuurders zich helemaal niet aangesproken. Ze zitten al jaren op die positie zonder aangesproken te zijn. Bovendien verkeren ze vooral met mensen die exact zo denken als zij. Nee, ik geloof werkelijk dat ze het menen als ze zeggen dat de nieuwbouw nodig is vanwege het competentie gericht opleiden. Alleen staan ze inmiddels veel te ver van de praktijk, in ivoren torentjes, om nog in te kunnen zien dat dat onzin is.

Controllos | 24-01-12 | 08:50

"U wist het misschien niet maar het belastinggeld dat is bedoeld voor onderwijs gaat in Heerlen niet naar gekwalificeerd personeel. Ook niet naar noodzakelijke onderwijsvernieuwingen en al helemaal niet naar het aanpakken van veel lesuitval, hoog ziekteverzuim of überhaupt de kwaliteit van het onderwijs. Nope. Het belastinggeld gaat naar vastgoedkitsch."

Dat zie ik inmiddels als algemene kennis. Scholengemeenschappen zitten geld op te potten als een malle. Toen ik op het MBO rondliep, vrij nieuw gebouw, wist de mentrix al te melden dat er nagedacht werd over nieuwbouw, en dan vooral om locatie's samen te voegen. Ze hadden nog 49 miljoen op de bank, en daar moest wat mee gebeuren.
En wij maar luisteren naar een leraar Engels die zelf niet eens de taal machtig was, een leraar uit de praktijk die maar bleef doorzagen over die keer dat hij bij het CWI werkte en een pistool tegen zijn hoofd kreeg, of een lerares die ons iets met secretaressegedoe liet doen, bij een juridische opleiding.
Maar die 49 miljoen? Vastgoed.

BeunDeHaas | 24-01-12 | 08:41

het is allemaal self fulfilling prophecy, we zitten in Nederland met een overcapaciteit aan bestuurders en ambtenaren, die eigenlijk overbodig zijn en dus allemaal projectjes gaan verzinnen om toch maar iets te doen te hebben. In mijn gemeente heeft iedere wijk een wijkcoach en wijkcoordinator, wat die doen weet eigenlijk niemand.

maraboe | 24-01-12 | 08:28

"Die halve Chinees"?

Halbarad | 24-01-12 | 08:23

UIteindelijk worden we geregeerd door patjepeeers als vastgoedjongens en regenten-bestuurders. Tijd voor de botte bijl. En dan nu de SP graag.

Een Soort Iets | 24-01-12 | 08:15

Vroeger kon je gomballen voor 2 centen kopen, moet je nu toch zien wat die bert Brussen allemaal moet betalen aan belasting, manmanman.

ojédiaré | 24-01-12 | 07:41

Dit is een echte 'motivational' om maar weer eens in de auto te kruipen. Het moet toch allemaal betaald worden, hè.
.
Wellicht ook leuk om even op te kauwen. Deze vastgoedmegalomanie gaat nog eens extra pijn doen wanneer de vastgoed-bubble zich gaat manifesteren.
.
Ik ben benieuwd wanneer de eerste schoolinstellingen hierover beginnen te huilen in de media, naar goed voorbeeld van de zuikenhuizen vorig jaar. Ach ja, met inzicht van nu....

Parel van het Zuiden | 24-01-12 | 07:19

Nog eentje dan: www.bambouwtdeyp.nl/index.html
Initiele kosten 80 miljoen, maar er is al diverse keren gedoe geweest over de kosten, dus het zal inmiddels ook wel richting 100 miljoen zijn gegaan.

Jopie2009 | 24-01-12 | 06:52

100 Miljoen voor 3 monstergrote gebouwen op 3 verschillende lokaties????
www.arcusbouwt.nl/
Hoeveel subsidie komt daar nog bij?

Schietmijmaarlek | 24-01-12 | 03:10

@deoudererijperevrouw | 24-01-12 | 02:08
Tsja. het is maar wat je onder druk genoeg verstaat?!
Ik nodig de leraren graag eens uit in mijn wereld.

INH.30CL | 24-01-12 | 02:11

@INH.30CL | 24-01-12 | 02:05
Vroeger hadden ze gewoon schoonmakers. Als je toch te veel geld heb waarom zou je moeilijk doen. De onderwijzers hebben het al druk genoeg.

deoudererijperevrouw | 24-01-12 | 02:08

Het nieuwe ROC in Leiden kostte slechts €180 miljoen. Dat is in schatting uit 2010. Ben benieuwd hoe duur het werkelijk is en wie wat wanneer betaalt en aan wie.
www.ilfa.nl/Nieuws5.html
Fijn voor de leerlingen: het ontwerp is van een toparchitect.

Oei | 24-01-12 | 02:08

oh ja ff vergeten.... daar hebben ze niet voor geleerd waarschijnlijk

INH.30CL | 24-01-12 | 02:06

@deoudererijperevrouw | 24-01-12 | 02:02
Niet meer dan normaal dat een werknemer zijn eigen werkplek schoonhoudt, waarom in vredesnaam zou je daarvoor weer een ander moeten inzetten?

INH.30CL | 24-01-12 | 02:05

Het nieuwe ROC in Leiden kostte slechts €180 miljoen. Dat is in schatting uit 2010. Ben benieuwd hoe duur het werkeljk is en wie wat wanneer betaald. Maar het is wel van een toparchitect hè.
www.ilfa.nl/Nieuws5.html

Oei | 24-01-12 | 02:02

Hier op de christelijke school moeten de onderwijzeressen zelf de plees schoonmaken omdat er geen geld meer is voor schoonmakers en dan zou de school bulken van het geld? Lijkt me sterk.

deoudererijperevrouw | 24-01-12 | 02:02

NO MORE TEA FOR ME! | 24-01-12 | 01:47
Nee, Arcus bestuurders houden een receptie dat ze de gemeenteraad hebben mogen chanteren, vervolgens gaan ze naar de receptie waar de aanbesteding wordt ondertekend, dan beleggen ze een rijke werklunch om te beslissen wiens wijf de eerste steen mag leggen. Dan gaan ze feestelijk de eerste steenlegging vieren, vervolgens krijgen de bouwvakkers een receptie aangeboden voor het behalen van het hoogste punt en dan volgt natuurlijk een feestelijke opening van de campus waarbij de minister van onderwijs uitgenodigd wordt om het lint te knippen. En ze zag dat het goed was. Kortom, de bestuurders zitten echt in een andere dimensie te denken dan jij. En met die 100 miljoen komen ze er natuurlijk bij lange na niet.

Graaf van Egmont | 24-01-12 | 02:01

Marga Klompé is hier volkomen onbekend, gelukkig.. Fabulanten doe erg goed!

boeglul | 24-01-12 | 02:00

@NO MORE TEA FOR ME! | 24-01-12 | 01:47

Nope, ze vinden je en zeurneus die er niks van begrijpt, enige zelfreflectie is hun vreemd.

neemjemoederindemali | 24-01-12 | 01:49

Bouwbedrijf gericht op arrogante bestuurders begint...

NO MORE TEA FOR ME! | 24-01-12 | 01:48

Wat ik me nu af vraag is wat die Arcus-bestuurders dachten toen ze vanavond die docu bekeken en ook al die reacties hier lazen...?
Zou er dan echt geen lampje gaan branden in de trant van:
*Whoops wij zijn bij nader inzien toch wel fout bezig.
*Wij zijn toch wel Heel arrogant om niet eens vragen te
beantwoorden aan de maatschappij.
Etc.

NO MORE TEA FOR ME! | 24-01-12 | 01:47

Bouwen aan het onderwijs heet dat toch? Of is dit te letterlijk/?

INH.30CL | 24-01-12 | 01:41

@seven | 24-01-12 | 01:30
Imtech vaart er wel bij;-)

INH.30CL | 24-01-12 | 01:33

check aub even de toestand bij de uva-hva ben daar beveiliger.... over geldverspilling gesproken

zenceo | 24-01-12 | 01:29

@vraagstaart | 24-01-12 | 01:17

Ah. Sorry. thanx;) Ook @neemjemoeder trouwens.

pius | 24-01-12 | 01:24

Whoops, vpro docu niet gekeken.
Gelukkig trok men dezelfde conclusies...
"Arcus directeur heeft de grootste."

NO MORE TEA FOR ME! | 24-01-12 | 01:22

@seven | 24-01-12 | 01:16
Ik weet.

Stormageddon | 24-01-12 | 01:20

En dan te bedenken dat dit u wordt gepresenteerd door de VPRO. Voortgekomen uit de Nederlandse Protestantenbond met zwaartepunt rond Bennekom.
Nou, dat protesteren zijn ze in ieder geval nog niet verleerd. Misschien hebben ze daar nog een paar stageplaatsen voor PowNed-trainees.

WirMachenMusik | 24-01-12 | 01:19

@pius | 24-01-12 | 01:11

*zucht* welk gebouw verdween bijna in een zinkhole?

neemjemoederindemali | 24-01-12 | 01:18

@pius | 24-01-12 | 01:03 De ontwikkelaar: 99% zeker dat zijn naam begint met een "B". En dan is de rest een invuloefening.

Of beter: zakkenvul-oefening.

vraagstaart | 24-01-12 | 01:17

Stormageddon | 23-01-12 | 23:18 & spanarchist | 23-01-12 | 23:53
GS & haar reaguurders zijn gebruikt als springplank richting publiek bestel, niks meer niks minder en alle holle marketingbeloften om lid te worden zijn vergeten. (Als eerste sneuvelde de oproep om H'sum te slopen, daarna werd de rechterspeaker steeds stiller)
We zijn (op GS topics die ze met regelmaat jatten na, hoezo orgineel..) (voorlopig) niet meer nodig, werving kan nml gewoon via tv en met een deel vd 35mln aan subsidie in 5jr kan je gewoon leden kopen, komt geen natuurlijke achterban meer bij kijken. *kuch * www.dejaap.nl/2011/04/20/weesie-warum/...
Paar jaar Pownews, de balans: Oké, de neger omdat het moet om het diversiteitsbeleid vd NPO te kakken zetten was mooi, maar dat is als oogst voor 7 mln aan subsidie per jaar voor Powned wel erg mager.
Face it, BNN is als omroep nog volwassener als Powned&dit soort toch relatief eenvoudig te maken vpro docu's zijn helemaal ver weg. Hun docugeld ging kennelijk naar een voetbaldocu van Henk Spaan.

seven | 24-01-12 | 01:16

@dikke kutlul | 24-01-12 | 01:10
Welke resolutie heeft een krijtbord?

Pasta-saus | 24-01-12 | 01:15

@neemjemoederindemali | 24-01-12 | 01:04

Wie dan?

pius | 24-01-12 | 01:11

haha dit is al jaren bekend. Een aantal jaar geleden waren de fantastische digitale whiteboards in opkomst. Op mijn middelbare school werd in de meeste lokalen het ouderwetsche krijtbord vervangen voor een whiteboard. Er was destijds geen enkele docent blij met deze actie, het werkte traag en de resolutie was vele malen lager dan het schoolbord met een krijtje.
Na wat rondvragen bleek dat de drijfveer achter deze achteruitgang een bedrag was van €10.000 euro per lokaal dat besteedt mocht worden.
Het meest trieste was nog wel dat in dezelfde week dat dit bij ons bekend werd leraren (landelijk) gingen staken omdat de werkdruk te hoog zou zijn en er moest meer geld worden geïnvesteerd in het onderwijs.
Failliet op financieel gebied is het onderwijs nog lang niet. Dat ze het maar snel mogen gaan, kan er alleen maar beter op worden.

dikke kutlul | 24-01-12 | 01:10

vraagstaart | 24-01-12 | 01:01
De meest logische verklaring voor a-logisch gedrag: corruptie.

seven | 24-01-12 | 01:05

@pius | 24-01-12 | 01:03

Let eens wat beter op.

neemjemoederindemali | 24-01-12 | 01:04

@seven | 24-01-12 | 00:59

Precies, dat is ook de reden dat mensen een godvergeten kapitaal betalen voor middelmatig vreten in een opgepimpte hoerekast.

(geintjuh)

neemjemoederindemali | 24-01-12 | 01:04

@vraagstaart | 24-01-12 | 01:01

Wie?

pius | 24-01-12 | 01:03

Verrassend weer, in Heerlen. Weinig fantasie nodig om te weten wie de projectontwikkelaar is. En wie er zomaar "lalala: geld" op hun Luxemburgse rekening krijgen gestort.

vraagstaart | 24-01-12 | 01:01

Goed zo! En volgende keer de wortelproblemen: lumpsum-financiering, de reeks zogenaamde innovaties met als laatste schreeuw competentiegericht onderwijs en vooral de influx van onderwijsadviseurs/pedagogen die gewone vakdocenten vleugellam maken.

WirMachenMusik | 24-01-12 | 01:01

Ziekelijk zijn, die bestuurders. Bah.

Lafayette | 24-01-12 | 01:01

Errata : hoeft nauwelijks & oude school

seven | 24-01-12 | 01:01

En deze ontbrak nog in het programma, of niet?http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/250609/Miljoenenblunders-campus-Maastricht-bouw-gestopt.htm

de honden blaffen... | 24-01-12 | 01:00

Subsidies verstoren de normale bedrijfsvoering. Een leerling hoef nauwelijks te betalen voor een school, het leeuwendeel zijn subsidies. Elk weggeefdiploma is net zoveel subsidie als een bloed/zweet&tranen diploma. Onderwijs in een oud school is voor de leerling net zo duur als in een nieuw gebouw, etc. Omdat naar school gaan zo weinig kost voor de leerling zelf kijkt de leerling/ouder ook nauwelijks naar de kwaliteit en denken ze al snel wat een mooi gebouw zeg, dat zal wel goed zitten..

seven | 24-01-12 | 00:59

Stormageddon | 24-01-12 | 00:45 |
Nee, maar ik heb zelf van nabij het ontwikkelingsproces van een nieuwbouwproject meegemaakt en welke invloed tussentijdse verandering van regels voor een effect hebben.

Weltrusten *out*

Strangetown | 24-01-12 | 00:58

Bert Brussen, geweldig dat je dit topic hier neerzet. Over 100 jaar is dit de geschiedenis die ze willen weten. Dat een man al pratend naar de cameralens toeloopt zullen ze als heel ouderwets ervaren!

Twee Jeetjes | 24-01-12 | 00:55

@SvennusMax | 24-01-12 | 00:45
Ja *kuch* waarom zou ik het voorbeeld noemen... Enfin, het probleem voor de commerciële boefjes kan in 1 woord worden samengevat: Bestemmingsplan.
Huizen leveren relatief weinig op, daar is de grond dan te duur voor. Commerciële vierkante meters is vaak geen behoefte aan (want er staat al een supermarkt/winkelcentrum in de wijk vlakbij de school) of het mag niet.

Stormageddon | 24-01-12 | 00:53

@Stormageddon | 24-01-12 | 00:40
Ik ga even voor de vorm met je mee. Niemand wil het schoolgebouw kopen, maar de grond wel. Hoeveel méér waard denk je dat deze grond is geworden na de bouw van een schoolgebouw er op? Huizen en woonwijken worden er omheen gebouwd, soms zelfs hele infrastructuren. Da's een boel geld waard voor commerciële boefjes.
Miscchien komt het omdat ik omringd ben door kleine dorpsschooltjes en zelf een pand heb dat vroeger een oude school was. Een restaurant, welteverstaan.....

SvennusMax | 24-01-12 | 00:45

@Strangetown | 24-01-12 | 00:37
Regels veranderen onderweg nog al eens. Heb je de aflevering van dit topic eigenlijk wel gezien?

Stormageddon | 24-01-12 | 00:45

@Merkava | 24-01-12 | 00:40
Ook dat moet worden weggeboekt onder kostenposten. Niet direct, zo naïef ben ik ook niet. Maar het komt boven water.

SvennusMax | 24-01-12 | 00:43

@BertBrussen Dank voor het artikel! En ik hoop, dat vele andere media het ook gaan overnemen en uiteindelijk dus ook eens 'koppen gaan rollen'.
 
Dit is echt te schandalig voor woorden gewoon!
 
*huiverend en tenenkrommend naar de vpro-aflevering zit te kijken*

saintinel | 24-01-12 | 00:42

@nicks nuttig | 24-01-12 | 00:38
............. wat?

SvennusMax | 24-01-12 | 00:40

@SvennusMax | 24-01-12 | 00:35
Er is niemand die een afgeschreven schoolgebouw wil kopen. De grond, die wel, maar het gebouw is niets meer waard. De oude kleine dorpsschooltjes, die zijn verkoopbaar... Daar kun je vrij gemakkelijk hele mooie woningen van maken, of een café-restaurant ofzo, maar de leerfabrieken uit de jaren '70 en '80?
Daar steekt niemand geld in.

Stormageddon | 24-01-12 | 00:40

@SvennusMax
U vergeet het geld dat onder te tafel is verdwenen. Dat je 100 miljoen voor iets betaalt, betekent niet dat dat het ook waard is.

Merkava | 24-01-12 | 00:40

Voor degene die het nog herinneren, ik gok drie. Hier een ode aan wijlen @ me. May it rest in one piece.

-----------------
@ me

At me, is history
Het waarom, verstrengelt daarom
Allemaal fop, allemaal dom

At me, is history
Hier natuurlijk, op GeenStijl
Allemaal nep, allemaal dweil

At me, is history
Veel gelul, doch geen zijn
Allemaal prul, allemaal gein

At me, is history
Graag gedaan, ik weet waarom
Allemaal raar, allemaal stom
-----------------

@ me: Dank, wat een ode! Had je niet hoeven doen :/

You're very welcome!

@ me: Smartass. Wait a minute.. Does this mean I'M BACK!1!!

Neen. Misschien begreep je het gedichtje niet helemaal.

@ me: Son of a b

– weggenuttigt en opgetieft -

nicks nuttig | 24-01-12 | 00:38

Wat moet ik er nog over zeggen. Hoofdbrekens kost het me.

pius | 24-01-12 | 00:38

Stormageddon | 23-01-12 | 23:53 |
Je hebt het over verschillende potjes.
Hoe die potjes inhoudelijk besteed worden binnen de publieke sector kan idd over gesteggeld worden, maar geld van het ene potje naar het andere potje overhevelen gaat niet zomaar en is aan regels gebonden die gesteld zijn door de Overheid.

Zie NO MORE TEA FOR ME! | 23-01-12 | 23:57 |waarbij een nieuw ziekenhuis is gebouwd en 700 mensen ontslagen worden. Verhaal verteld niet de Overheid de de regels voor (nieuw-)bouw heeft gewijzigd o.a. dat meer eigen vermogen (wat ook weer aan regels gebonden is) voor de financiering aangewend moet worden. De bouw van een ziekenhuis neemt een meerdere jaren in beslag en als dan tussentijds de financiering ervan anders geregeld moet worden, kom je in de problemen en moet er bezuinigd worden. Personeelskosten zijn voor een ziekenhuis de grootste kostenpost en daarop bezuinigen ook de meest logische weg. Betekend wel harder werken met minder mensen voor degene die hun baan niet kwijt zijn.

Strangetown | 24-01-12 | 00:37

@Stormageddon | 24-01-12 | 00:31
Huuuu peerd! Je slaat wel een paar stappen over! Je doet nu of boekwaarde geen kapitaal is! Afschrijvingen zijn leuk, maar niet bepalend voor de centjes op je bank. Onverkoopbaar wordt het nimmer.

SvennusMax | 24-01-12 | 00:35

Deze uitzending bewijst ook eens te meer het feit dat iedere politicus en iedere partij die roept flink te zullen gaan snijden in het aantal ambtenaren, populistische kletskoek uitkraamt. Het zijn ivoren torens, mini-koninkrijkjes en pseudo-Kadaffi's, die met geen bulldozer uit hun declaratieparadijzen te verdrijven zijn. Zielige machtsgeile kneusjes die er niet voor de scholen zitten, niet voor de studenten, maar alleen ter meerdere eer en glorie van zichzelf.

Iedere vier jaar beloven onze politici het stemvee een kleinere overheid met minder ambtenaren, bureaucratie en verspilling van belastinggeld. Heeft de kiezer eenmaal gestemd en zijn de rode potloodjes voor vier jaar opgeborgen, dan verdwijnen al die mooie beloftes in de ijskast, om bij de volgende verkiezingen weer te worden opgediend. De kiezer trapt er toch wel weer in.

€100 miljoen voor een #$%#@ school in @#%@& Heerlen?? Are you %$^# kidding me??En dan vangen die apen in het bestuur waarschijnlijk ook nog een waanzinnig salaris (van uw en mijn belastinggeld). Zo blijkt maar weer: criminaliteit loont!

Prins Fontainebleau | 24-01-12 | 00:33

@Dmitri Dmitrievitsj | 24-01-12 | 00:29
Afwijken van de groep geeft vooral voor de groep ook veel onrust. Het individu is verder onbelangrijk voor de groep, natuurlijk.

Stormageddon | 24-01-12 | 00:33

@SvennusMax | 24-01-12 | 00:25
Ja, maar een schoolgebouw heeft dan hooguit nog een boekwaarde, wat je gedurende 20 tot 30 jaar alleen maar afschrijft. Je ziet het geld nooit terug. Tegen de tijd dat het gebouw is afgeschreven en er nieuwbouw moet komen is het gebouw ook onverkoopbaar, als die nieuwbouw niet op dezelfde plek komt. Als je de afschrijvingen niet reserveert (en dat gebeurt veel vaker dan je denkt) dan mag de overheid weer dokken.

Stormageddon | 24-01-12 | 00:31

En als je dan dit soort grootschalige projecten realiseert, ga dan ook even na hoeveel extra vervoer zo'n school genereert? Kost de provincie vervolgens weer tonnen aan extra busvervoer. En wie betaalt dat uiteindelijk?

Idlewild | 24-01-12 | 00:31

@Stormageddon | 24-01-12 | 00:08
De meeste mensen neigen er toe mee te doen met het systeem. Slaafs en zonder na te denken. Afwijken van de groep geeft het individu onrust.

Dmitri Dmitrievitsj | 24-01-12 | 00:29

En maar janken en jammeren als er op "het onderwijs" bezuinigd wordt.
Het onderwijs is de das omgedaan door de drang om "iedereen gelijke kansen" te bieden.
Door de afschaffing van het tot en met de jaren '60 van de vorige eeuw hoogstaande technisch onderwijs.
Enz. enz. dat alles besloten door politici, die in al hun onnozelheid niet wisten wat zij deden en hun handen in onschuld wassen.
En nu op manifestaties brullen dat er een asociaal kabinet zit.
Ter illustratie een van internet geplukt citaatje:
"Nadat tussen 1965 en 1995 door dertig opeenvolgende jaren van voortdurende bezuiniging en nivellering van iedere vorm van onderwijs in Nederland het Nederlands onderwijs overwegend kapotgenivelleerd was, kwam de PvdA-staatssecrateris Karin Adelmund, zelf het soort randdebiel dat in een enigszins behoorlijk onderwijsysteem nooit verder dan de huishoudschool was gekomen, met het plan de kinderen van Nederland op school niet meer te leren - want "je kon tegenwoordig alles wat je wilde weten opzoeken met de computer" - maar ze te "leren leren".

Ik vermoed dat de volgende PvdA-regering, ongetwijfeld vol gelijkwaardigen van Adelmund, vele miljarden zal doorsluizen naar NGO's geleid door PvdA'ers die talrijke Laputiaanse plannen zullen ontwerpen om te leren leren leren (met universitaire graden in het leren leren leren leren, ongetwijfeld).

Als over 30 jaar Nederland een ontwikkelings-land is en de economische macht in de wereld Indisch en Chinees is (wat landen zijn waar véél fout gaat en is, maar waar de regeringen niet zo stupide zijn het lokale intellectuele talent te nivelleren en stupificeren, zoals in Nederland al meer dan een generatie lang gebeurt), dan zal dat vooral te danken zijn aan de intellectuele nivellering van alles en iedereen tot het niveau van de allerdomsten van de middelmaat, die tussen 1965 en 2000 uitgevoerd is en Nederland heeft verandert in een heilstaat voor randdebielen, populistische beroepspolitici en geboren bureaucratische uitvoerders."

Kom op Job je kan het...

de honden blaffen... | 24-01-12 | 00:28

Hoofdoorzaak zijn ZBO's, nl.wikipedia.org/wiki/Zelfstandig_best... op veilige afstand geplaatst van de politiek&parlement, geen directe verantwoordelijkheid meer van een minister & dé lucratieve baantjesfabriek voor gesjeesde bestuurders.

seven | 24-01-12 | 00:26

@SvennusMax | 24-01-12 | 00:18
LOL. Reaguren met tegelijkertijd jeuk tussen de schouderbladen is al een uitdaging. Terwijl chopsticks met wat geluk naar beneden. Door een tijgers en gisteren. Die wijn dan.

Dmitri Dmitrievitsj | 24-01-12 | 00:26

"Wij zijn niet meer het rijkste AOC, want wij hebben de bouwcontracten getekend."
Zo'n uitspraak getuigt van complete stupiditeit. Als je iets gaat laten bouwen, betekent dus dat het geld ineens *poef* weg is en het gebouw geen waarde meer heeft.
En dat moet onze kinderen les geven... allejezus.

SvennusMax | 24-01-12 | 00:25

@Dmitri Dmitrievitsj
Dat hangt natuurlijk van de patient af want ..
Oeps,nee niets.
*ogen rolt*

de grote Anti | 24-01-12 | 00:23

@Sir Humphry | 24-01-12 | 00:17
Heeft u zich hiervoor aangemeld? Welkom.
U heeft het mis. Schoonheid is het enige waar altijd en overal naar gestreefd moet worden. Zelfs na een leven reddende operatie moet de wond netjes gehecht worden.

Dmitri Dmitrievitsj | 24-01-12 | 00:20

'Gemeenten in krimpregio's reageren niet goed op demografische krimp: ze richten zich vooral op het bestrijden van krimp terwijl het begeleiden van krimp nauwelijks aandacht krijgt. Dat is niet verstandig, want het risico van concurrentie binnen de regio om inwoners en bedrijven, van onrendabele investeringen en van een overaanbod van woningen en voorzieningen is levensgroot. ' meerrr @ www.ru.nl/actueel/persberichten/@82186... & www.pbl.nl/publicaties/2010/Van-bestri...

seven | 24-01-12 | 00:19

@Dmitri Dmitrievitsj | 24-01-12 | 00:16
Ik heb een strontlading wijn achter de kiezen, maar ik begrijp het ook niet. Die is gewoon Wordfeud aan het verkloten en reaguren tegelijk. Terwijl hij dyslect is met afasie.

SvennusMax | 24-01-12 | 00:18

Scholen moeten gewoon lelijk zijn. Dat moet. Het zijn dan ook geen plaatsen voor vrolijkheid en schoonheid. Als de asbest niet van het plafond dwarrelt, is het geen goede school.

Sir Humphry | 24-01-12 | 00:17

@klowiepowie | 24-01-12 | 00:08
Heb ik nu zo veel gedronken? Wat betekenen uw woorden?

Dmitri Dmitrievitsj | 24-01-12 | 00:16

@horsteknots | 24-01-12 | 00:09
U verspilde 100 miljoen aan een nieuw gebouw terwijl het eigenlijk beter voor iets anders gebruikt had kunnen worden?

Dmitri Dmitrievitsj | 24-01-12 | 00:12

Vanmorgen ontslag gekregen.....(in de zorgsector ig) om vergelijbare redenen. Dank gs!

horsteknots | 24-01-12 | 00:09

@Pasta-saus Precies zoals het mensen met HBO betaamt. Lekker genieten van een papiertje. De boel om zeep helpen. 6 overspannen proffesionals heten dat, daarna nog beweren dat zoiets éne moer voorsteld. Terwijl de eerste beste KMBO-er de rotzooi opruimt en een performance plan schrijft. Zodat er geen lege vliegtuigen naar Hong Kong vliegen. HBO lucht transport.

klowiepowie | 24-01-12 | 00:08

@tuurtjess | 23-01-12 | 23:59
Jawel, op scholen worden leerlingen gedrild om gehoorzaam en betrouwbaar belastingvee te worden. De staat heeft dat verplicht. Da's een uiterst nuttige en noodzakelijke taak voor een staat die de toekomst van de macht gegarandeerd wil zien. Het systeem moet zichzelf wel in stand houden.

Stormageddon | 24-01-12 | 00:08

@de grote Anti | 24-01-12 | 00:03
De beste leerschool voor die mannetjes is twee jaar full-time werken met maximaal 4 dagen verzuim.

Zonder gegronde reden niet op komen dagen is meteen uit studie gedonderd worden.

Dan leren ze eindelijk wat discipline. Daarna mogen ze wat onderwijs genieten.

Bart_Bart | 24-01-12 | 00:08

Als Cob Johen, die overigens door iedereen weer werd gepest bij P%W, en niet aan zijn verhaal kwam, nou slim is, dan begint hij morgenochtend om 9 uur met het terughalen van de 99 miljoen.

Past helemaal in het gewenste profiel van de PvdA. Komen ze een beetje af van het 'regenten-imago'. Cob Johen krijgt weer een iets 'activistischer' imago. Een kans voor open doel dus.

Bart_Bart | 24-01-12 | 00:06

Kolere zeg.. Geef dat geld liever uit aan toezichthouders met grote knuppels.Op roc's moet geluisterd worden ipv naar de mooie architectuur staren met het stonede hoofd.

Hier wat van dat roc kansenjeugd dat de hypermoderne structuren bevolkt.Vindt men het vreemd dat ze naast hun schoentjes lopen.
www.youtube.com/watch?v=YSVKr-PNtSM

Totaal geen idee hoe de wereld werkt maar zo arrogant als een deur.

de grote Anti | 24-01-12 | 00:03

Wat is het probleem? De leerlingen krijgen in de helft van de tijd hun felbegeerde papiertje, en de bestuurders krijgen ieder een Poggenpohl keuken.
Ik zeg win-win.

kneuterzak | 24-01-12 | 00:00

@spanarchist | 23-01-12 | 23:53
Tja, zie ze Hilversum eens even flink omschoffelen.

Met hun twitterbalk en dumpertfilmpjes........

Pasta-saus | 24-01-12 | 00:00

Gosh, voor 100 miljoen hadden ze ook Cristiano Ronaldo naar Roda JC Kerkrade kunnen halen. Gemiste kans.

Bart_Bart | 23-01-12 | 23:59

In de zorg speelt exact hetzelfde probleem.
Compleet doorgedraaide bestuurders...
offensief.socialisten.net/content/view...
Gebouw klaar, beslag erop en 700 medewerkers eruit...
Er moet vanuit Den Haag echt een interventieteam komen om dit soort losgeslagen idioterie in de kiem te smoren.

NO MORE TEA FOR ME! | 23-01-12 | 23:57

@spanarchist | 23-01-12 | 23:53
Vandaag weer een mooie verborgen-camera repo.

Bart_Bart | 23-01-12 | 23:56

@Strangetown | 23-01-12 | 23:51
Het voorbeeld van Yes Minister spreekt boekdelen. Jij wilt geld uitgeven aan gebouwen met gebruikswaarde (daarmee de bouwsector en Poolse bouwvakkers subsidiërend) maar na besteding van het geld is er geen geld meer om de gebouwen te gebruiken waarvoor ze bestemd zijn. De overheid als bouwspeculant in plaats van het besturen van voorzieningen voor het algemeen nut.

Stormageddon | 23-01-12 | 23:56

@NO MORE TEA FOR ME! | 23-01-12 | 23:35
Sinterklaas was ook even in beeld..

Toine Tussenbeen | 23-01-12 | 23:56

En dan heb je zo'n heersende onderwijsbunker waar architectuurafficionados spontane kramp in hun boxers van krijgen.

En dan sta je nog steeds met je toko in Heerlen, de zwerende anus van Limburg.

Gootbalkoning | 23-01-12 | 23:53

Toch weer een Vpro-documentaire.
Maar powned heeft de brabo-neger, de bijdrage van de o zo ludieke omroep om het bestaande bestel omver te werpen. Wat moet dat pluche lekker zitten.

spanarchist | 23-01-12 | 23:53

@Strangetown | 23-01-12 | 23:47
Dat doet niet ter zake. Het schoolbestuur bepaalt of ze een nieuw gebouw willen of meer en betere leraren en beter onderwijs. Het is belastinggeld bestemd voor onderwijs, niet voor de bouwsector. Daar bedenken we al HSL- en Betuwespoorlijntjes, nieuwe gebouwen voor ministeries en belastingkantoren elke 10/20 jaar voor.

Stormageddon | 23-01-12 | 23:53

@Al SchietjemeLevend | 23-01-12 | 23:47
Je verwacht het niet he!

Pasta-saus | 23-01-12 | 23:52

Stormageddon | 23-01-12 | 23:45 |
Ik volg je even niet.

Strangetown | 23-01-12 | 23:51

@klowiepowie | 23-01-12 | 23:47
En op welke bijdrage doelde u precies?

Pasta-saus | 23-01-12 | 23:51

Stormageddon | 23-01-12 | 23:34 |
Directie en aandeelhouders van het bouwbedrijf bepalen werknemersbeleid ten faveure winstgevendheid voor het bedrijf en wbt leraren moet je bij de regering, want die bepalen de loonschalen etc., etc., etc.

Strangetown | 23-01-12 | 23:47

Vroeger was er een bouwbedrijf wat opvallend veel overheidsprojecten toegewezen kreeg. Dit bouwbedrijf heette "Brinkman", en je kan het al raaien. De broer van de directeur van dit bouwbedrijf werd later voorzitter van de bouwfraude commissie.


Glas, plas, was....


Al SchietjemeLevend | 23-01-12 | 23:47

-1?? Ga lekker fietsen. Oh.. leraar?? Uw lessen stinken. Ik ga voor het minst erg.

klowiepowie | 23-01-12 | 23:47

Overigens was al vele jaren geleden bekend dat schaalvergroting zeker geen verbetering was voor het onderwijs. Maar ja, als bestuurder voelt het zo lekker om aan een grote scholengemeenschap leiding te geven. En het doet je bankrekening ook geen kwaad.

spanarchist | 23-01-12 | 23:44

Besluit kan gewoon worden vernietigt: lexius.nl/grondwet/artikel132/lid4

Hoop ik wel dat onze ministers niet zitten te slapen en snel ingrijpen want dit kan natuurlijk echt niet!
Ken veel mensen die op het MBO zitten en voor geen centimeter worden gemotiveerd door de school. Nieuwe gebouwen staan er wel, maar wat heb je er aan. Neem een voorbeeld aan enkele universiteiten die het academiegebouw in 16e/17e eeuwse stijl hebben en hier alle formele taken uitoefenen.

stijllozestijl12 | 23-01-12 | 23:44

Pim Fortuyn in 1994 over schaalvergroting in het onderwijs: www.pimfortuyn.com/asp/default.asp?t=s...
Driewerf goedverdoemme voor die semi-ambtenaren met ambitieuze plannen, uiteindelijk door derdewereldkindertjes betaald (en 3 houzeetjes voor Professor Pim natuurlijk)

flat out | 23-01-12 | 23:42

Bouwbedrijf Jongen, www.bouwbedrijvenjongen.nl/ voor al uw bouwfraude.
De directeur van Arcus lijdt zichtbaar aan penisnijd.
Hij wil echt met alles "de grootste".
Van de URBAN windmill ben ik wel even helemaal stil...

NO MORE TEA FOR ME! | 23-01-12 | 23:41

Merkava | 23-01-12 | 23:32
Die 100 miljoen teruggeven aan de Staat had ook gekund en vervolgens weer ergens anders ingestoken dat werkgelegenheid moet opleveren. Linksom of rechtsom, geld moet rollen van de ene vestzak naar de andere en vice versa. Maar piramides bouwen kan ook, hoewel iets minder zinvol qua gebruikswaarde.

Strangetown | 23-01-12 | 23:40

@Parsons | 23-01-12 | 23:18
Maar.. ja het bedrijfsleven is erg veeleisend hé!
Vaak niet bewust dat ze zichzelf in de vingers snijden, met het eisen van een MBO/HBO papierje.
We hebben vorig jaar mogen vernemen hoe het onderwijs erbij staat.. dat zelfs pabo studenten zelf al niet voldoende kunnen rekenen.

Maarrr.. Een nieuw onderkomen voor je schoolgeld is nooit weg toch?

deraderendraaien | 23-01-12 | 23:37

Grappig die Teun van de Keuken lookalike bij #PenW, maar ik lig er af.

*het licht uit doet*

Parsons | 23-01-12 | 23:37

Overheid mag Arcus best aansprakelijk stellen voor de kosten van de renovering en/of sloop van de gratis verworven gebouwen die ze leeg en uitgewoond achterlaten. Stank voor dank heet dit.

codedelight | 23-01-12 | 23:35

@Strangetown | 23-01-12 | 23:25
Ja, vooral Poolse bouwvakkers. Nederlandse leraren kunnen verrekken en de tyfus krijgen.

Stormageddon | 23-01-12 | 23:34

ongegeneerd | 23-01-12 | 23:30 |
Dus ook van zijn eigen partij.

Strangetown | 23-01-12 | 23:33

@Strangetown
Ja, als we zo gaan redeneren, kunnen we net zo goed piramides gaan bouwen, omdat dat zo lekker veel werkgelegenheid oplevert.

Merkava | 23-01-12 | 23:32

Tja, maar ja. De Rijksgebouwendienst kostte zoveel en moest dus via een boekhoudtruucje uit de rijksbegroting verdwijnen. En de lokale bestuurders zagen het natuurlijk ook wel zitten om hun hele budget in één keer, zonder verantwoording overgemaakt te zien worden.

We hebben allemaal zitten slapen.

Geenstijlfiguur | 23-01-12 | 23:31

Teun van de Keuken, is dat familie van Teun van het Tuinpad?

Krokodil Gena | 23-01-12 | 23:31

Job kon nog steeds niet goed uitleggen dat Rutte een hoop goede wil heeft maar volledig gebonden is door afspraken van de oude politiek

ongegeneerd | 23-01-12 | 23:30

@hatari | 23-01-12 | 23:23

Oww. sorry. Ik begrijp het. Niet helemaal. Maar toch.

Enigzins.

pius | 23-01-12 | 23:29

Bankieren (ook d.m.v. vastgoedspeculatie), dat kan iedereen tegenwoordig, mits je geen burger bent natuurlijk. Dan mag je alleen maar storten en voor de opslag betalen. Niet zeiken als het vergokt is.

blinde kip | 23-01-12 | 23:29

geld over de balk
Ongeveer 367.000 resultaten (0,18 seconden)

hansvanvoren | 23-01-12 | 23:28

Aflevering 1 van De Slag om Nederland over Amstelveen & de KPMG nieuwbouw is ook zeker het terugkijken waard.

seven | 23-01-12 | 23:28

@Le Roi | 23-01-12 | 23:24
.
Met dat nieuwe gebouw kunnen ze wel indruk maken op de duizenden allochtonen die er een inburgeringscursus volgen.
Die mensen kun je toch niet in oude meuk huisvesten...

NO MORE TEA FOR ME! | 23-01-12 | 23:27

James St John Smythe | 23-01-12 | 23:24
BS, puur een voorzetje om Job weer een aanleiding te geven zijn standaardriedeltje af te draaien.

spanarchist | 23-01-12 | 23:26

nah, mensen die in 't bedrijfsleven verdienen geven daar les; niet op scholen. Studenten mogen het met de afdanker mastertjes doen. Als ze al een HBO diploms behalen, hebben ze niets geleerd.

Het komt op praktijk aan. Ik heb KMBO, heb performance stukjes geschreven voor multinationals. Met een beetje geluk, leren ze die stukjes op universiteiten. Die van mij werden tenminste nog in de praktijk getoetst. Ga maar op zoek naar een directeur van een multinational die een paar uur les wil geven én uit wil leggen waarom z'n business stinkt.

klowiepowie | 23-01-12 | 23:26

Veel monden eten van de de bouw van dit kitchleergebouw, de een wat uitgebreider dan een ander.

Daar hoor je dan weer niets over.

Strangetown | 23-01-12 | 23:25

Ik denk overigens dat een ieder die te kritisch naar dit soort zaken kijkt, wakker wordt met een paardenhoofd naast zich in bed.

Merkava | 23-01-12 | 23:25

Arcus college; al jarenlang bekend als een MBO / ROC met een flutorganisatie en dito beleid hier in de regio, om nog maar te zwijgen over de belabberde kwaliteit van de lesstof. Hele lesdagen die uitvallen, ongeschikte 'docenten' (lees: uit hun vak gerolde fabriekslui) die voor de klas mogen staan en een algehele paupersfeer is er aan de orde van de dag. Dit verbaast mij derhalve niet.

Le Roi | 23-01-12 | 23:24

Het wordt gewoon tijd dat we massaal een half jaar geen belasting meer betalen.
Dan zijn deze absurde potjes wel verteerd.
Dit is gewoon reinste waanzin.

NO MORE TEA FOR ME! | 23-01-12 | 23:24

Job krijgt bitchslap van Bart Chabot. #ned1

James St John Smythe | 23-01-12 | 23:24

@pius | 23:19
Dat is een ander budget. Dat is niet voor de vacatures. Begrijp dat dan toch.

hatari | 23-01-12 | 23:23

En zoals gebruikelijk wordt niemand verantwoordelijk gesteld, zullen er geen koppen rollen want het is toch gratis geld, zal er zeker geen onderzoek volgen want dit soort bestuurders denkt absoluut niet aan zelfverrijking en mag iedereen netjes blijven zitten en doorgaan met dezelfde praktijken. Ons kent immer ons.
Het is slechts wachten op de volgende politicus die er het internet, de Telegraaf en GS de schuld van geeft dat de bevolking steeds cynischer wordt.

spanarchist | 23-01-12 | 23:20

Er is dus geld genoeg in het onderwijs. Maar wel vacaturestops all around. Vreemd.

pius | 23-01-12 | 23:19

Prima reeks programma's, van de makers van die andere prima reeks programma's: De Keuringsdienst van Waarde.
Gewoon laten zien hoe het zit. Geen waardeoordeel, geen "waardebril", geen vooropgezet "Het is de schuld van Wilders". Vragen stellen. Hoe zit het het?

Ongemakkelijk, schurend en beschamend. Eigenlijk datgene waarvoor ik lid van PowNed geworden ben.... PowNed, wat is daarvan geworden eigenlijk? Doen die nog wel eens wat? Ik zie de kritische reaguurdersvertegenwoordiger in het bestuur ook nooit meer reaguren. De belastingcenten zijn binnen, dus het zal lastig zijn kritisch blijven.

Stormageddon | 23-01-12 | 23:18

@deraderendraaien | 23-01-12 | 23:02
Ja, of een cursus "internet".

Het is allemaal niet zo moeilijk.

Alles is te vinden.

Parsons | 23-01-12 | 23:18

Ooit waren de mbo- en hbo-opleidingen zelfstandig. In die tijd waren deze uitspattingen in ieder geval niet mogelijk.

Johannes D. | 23-01-12 | 23:17

Jezus.

DebraCadabra | 23-01-12 | 23:16

Oude wereldvreemde en zeer asocialen mannetjes die elkaar indekken regeren deze wereld... bukt u even?

Bac | 23-01-12 | 23:15

Kan eigenlijk wel janken.

Santac | 23-01-12 | 23:14

Ik zit liever in een mooi gebouw lesstof op te nemen dan een muf oud hok als die MTS.
Sfeer is nl. ook heel belangrijk.
Dat geld is dus goed besteed.
En het sponsort uiteraard de nog immer aanwezige bouwfraude.
Die mensen moeten ook leven.

NO MORE TEA FOR ME! | 23-01-12 | 23:13

Het geldt ook voor veel basisscholen. Zijn vaak al tientallen jaren aan het sparen. Er wordt al jaren geen onderhoud meer gepleegd, want - willen op termijn toch verhuizen -, en vervolgens moet er verhuisd worden omdat de gebouwen verouderd en vervallen zijn. Hoezo vicieuze cirkel? En dat terwijl iedereen weet dat de kwaliteit van het ondewijs staat of valt bij degene die voor de klas staat. Alsof het de kinderen iets interesseert hoe oud hun klaslokaal is...

miss elly | 23-01-12 | 23:13

@da wizard | 23-01-12 | 23:05
dat doet dus heel nederland, want de mbo's worden door de rijksoverheid gefinancierd.

cumshaft | 23-01-12 | 23:12

Donderdag kunnen ze weer staken!

MacVulpen | 23-01-12 | 23:11

Blijkt gewoon dat het grootschalig onderwijs (VVD, CDA) een dikke faal is. Juist de managers met hun megalomane beleid zorgen voor de ondergang van het Nederlandse onderwijs. In de MBO, HBO's en middelbare scholen.

Santac | 23-01-12 | 23:10

codedelight | 23-01-12 | 23:03 Weet je niet wat dat kost, per vraag?

Bovendien is sinds dit weekend het woord 'compassie'.

Dat heeft Bleker aangedragen zonder dat ie er erg in had. Hij had het over zijn 'cum passie' en omdat ie een beetje boers praatte is dat vertaald naar hoog Hollands dus compassie geworden.

Maar dat terzijde.

zeg maar jansen | 23-01-12 | 23:09

Volgens mij kunnen de leraren beter gaan protesteren tegen de besturen. Er is gvd voldoende geld om hun voldoende te belonen. De overheid zou dat geld moeten terugvorderen en anders moeten inzetten. Ben benieuwd hoe de politieke partijen hier op reageren. Maar het is weer makkelijk om de normale man en vrouw het leven zuur te maken.

aurevoir | 23-01-12 | 23:07

Ik ga kijken naar terminaal politiek patiënt Cob Johen.

Bart_Bart | 23-01-12 | 23:05

Limburg, je zal er maar voor betalen...

da wizard | 23-01-12 | 23:05

Als dit de manier van de overheid is om te investeren in openbare werken tijdens crisistijd hebben ze het wwarschijnlijk verkeerd begrepen.

biermagnaat | 23-01-12 | 23:05

ik zeg kamervragen!!!

codedelight | 23-01-12 | 23:03

Nog even en dan komen weer de verhalen van de verdwenen miljoenen omdat ze op de verkeerde bankrekening (van een failliete bank) zijn geparkeerd, dan wel Griekse staatsobligaties hebben gekocht.

prikkel123 | 23-01-12 | 23:03

@Parsons | 23-01-12 | 22:50
En deden ze nou nog maar onderwijzen,dan zou je nog zeggen oké laat ze er maar lekker bij zitten dan.

Maar het zogenaamde nieuwe leren zorgt ervoor dat ze elke malloot voor een groep kunnen zetten die ze vervolgens de naam tutor of zo geven,en o'n klootviool zegt tegen de groep "zo jongens en meisjes jullie gaan in groepje een project doen waarbij je elkaar moet ondersteunen"waarna meneer zich terugtrekt, en weer tevoorschijn komt om z'n salaris te cashen!

En daar mag je dan school en boekengeld voor betalen.
Een LOI cursus zet meer zoden aan de dijk,en is een stuk goedkoper!

deraderendraaien | 23-01-12 | 23:02

Ach, de poen wordt verdiend in de vastgoed. Vastgoed financiert ook de gemeente, want er is toch niemand die lage ambtenaren controleert in Nederland. Een paar duizend euro toeschuiven en hopla, je hebt een nieuwe order binnen. Zo gaat het al jaren en zo zal het ook door blijven gaan, want niemand heeft zin er wat aan te doen.

Merkava | 23-01-12 | 23:02

Ff OT, best een lekker huppelkut die woordvoerdster van prorail. #pownews

neemjemoederindemali | 23-01-12 | 22:59

Nou ik heb er al naar gekeken en ik kan iedereen garanderen dat dat schoolbestuur na oplevering linea recta door mogen naar het hekje van de bestuursrechter en de strafrechter wegens wanbestuur en misbruik van openbare middelen en wellicht corruptie. Hatsekidee.

Hanxie | 23-01-12 | 22:59

Schreeuw het al jaren. Ipv kleinschalig goed en individueel onderwijs, grootschalig massagericht en slecht onderwijs.

Weinig les, veel collegegeld, weinig inspraak en controle, de school is als ene slager die zijn eigen vlees keurt. Incompetente leraren geven les over competent lesgeven.

Santac | 23-01-12 | 22:59

Nog eentje: Het nieuwe ROC gebouw in Leiden. www.noordhollandsdagblad.nl/incoming/a...
Half jaartje klaar. Onzinnig duur geweest. Staat nu half leeg, in het andere deel zit een autodealer en een aantal ambtenaren van de gemeente Leiden. Daarom wordt er nu een nieuw gebouw neergezet bij station Leiden centraal. Je moet toch wat met je geld.

jan-lul-de-behanger | 23-01-12 | 22:59

Ik ben benieuwd wanneer de politici in Den Haag in de reddingsboot struikelen en het zinkende schip verlaten.
Jammer dat de overheid zoveel invloed heeft op het leven van een burger, anders kon ik er niet wakker van liggen.

dmekdn | 23-01-12 | 22:57

Niet lullig doen over die halve Chinees..

Fret Kroked | 23-01-12 | 22:56

"Investeren" in gebouwen en apparatuur i.p.v. in goed opgeleide mensen zie je ook elders in Europa terug. Zolang Nederland het dan, relatief, nog beter doet dan een Duitsland of Frankrijk, mogen we niet klagen, toch?

kapotte_stofzuiger | 23-01-12 | 22:53

'Even een stukje linksculturele eliteverdieping voor de nachtploeg'.
Tja, als het 'rechtse' blog geen relevante informatie meer brengt, maar leuke stukjes met radiomakers, dan doen de 'linkse' media het wel. Maakt het wat uit wie het doet?

biermagnaat | 23-01-12 | 22:53

heb ooit vermogensbeheer voor een paar middelbare scholen gedaan bij een effectenbank. Een middelbare school in A. had gewoon 16 miljoen euro op de rekening courant staan. Hadden ze inderdaad ergens voor gehad maar het had geen doel. Een lagere school met de Bijbel in L. kreeg zoveel donaties van kerken uit de regio dat ze het geld in de verste verte niet op kregen. Had ook ettelijke miljoenen and counting...
Sprak later iemand van het schoolbestuur die sprak "we weten het, maar we hebben geen idee wat we er mee moeten doen" Nee, met 8 hiepermoderne pc,s electronisch schoolbord etc heb je gewoon niets meer om het aan uit te geven. Zelfs weggeven aan een goed doel kon niet vanwege de statuten van de beherende stichting. Ellende, ellende en nog eens ellende....

jan-lul-de-behanger | 23-01-12 | 22:53

"Het is veel leuker voor een schoolbestuurder een nieuw gebouw te openen dan 10 extra docenten aan te stellen."
---
Spijker. Kop.

Handige Harrie | 23-01-12 | 22:51

Waarom onderwijzen als je het je van dat geld ook megalomane bouwprojecten kunt financieren?

Ik snap het probleem niet.

Fuck onderwijs, fuck de toekomst. En welkom achterlijkheid.

Waar ken ik dat toch van?

Parsons | 23-01-12 | 22:50

Vriendjespolitiek, steekpenningen zijn ze toch goed in in die regionen.

MacVulpen | 23-01-12 | 22:50

Een school met 100 miljoen euro spaargeld?

InHolland?

Richard1234 | 23-01-12 | 22:50

Heerlen heeft de woorden van Pechthold blijkbaar te letterlijk genomen; 'het begint bij beter onderwijs'. Dat betreft niet het vastgoed, maar inderdaad inhoudelijke verbeteringen.
Geeft overigens duidelijk aan dat er binnen het onderwijswezen nog voldoende miljoenen liggen die bezuinigd kunnen worden en direct kunnen terug vloeien in daadwerkelijk inhoudelijke verbetering van het onderwijs én richting studiefinanciering voor de studenten.

Rest In Privacy | 23-01-12 | 22:50

Ook leuk hoe ze het brengen natuurlijk. De telefoongesprekken met de bestuurders van de school die geen antwoorden willen geven, of onzin antwoorden geven. Afgewisseld met beelden hoe het nou zit (wel een beetje eenzijdig moet ik zeggen, maar er is weinig tegen in te brengen...)

Controllos | 23-01-12 | 22:50

@cumshaft | 23-01-12 | 22:49

Waarschijnlijk niet alleen een vastgoedboer.

neemjemoederindemali | 23-01-12 | 22:50

Prima programma: roeren waar het stinkt en de feiten naar boven brengen. Hulde voor ouderwetse onderzoeksjournalistiek.
.
Volgens mij krijgt binnenkort ook nog het gemeentehuis in de gemeente Utrechtse Heuvelrug beurt: 23 miljoen voor een ambtenarenpaleis, met kosten per werkplek van 110.000 euro. Daar krijgen die wethouders toch een natte vlek van in die Hose...

ole guapa | 23-01-12 | 22:50

@baksteen-jaap | 23-01-12 | 22:48

Qua onderwijs bij jou iig.

neemjemoederindemali | 23-01-12 | 22:49

daar is een lokale vastgoedboer vast heel rijk mee geworden.

cumshaft | 23-01-12 | 22:49

Ik had het vanavond al op de televee gezien, achterlijke bestuurders die liever paleizen bouwen dan goed onderwijs geven.

*vuilnisman, mag die zak ook mee?*

neemjemoederindemali | 23-01-12 | 22:48

Belasting geld dat wordt verspilt goh wat een verrassing...

baksteen-jaap | 23-01-12 | 22:48

Mooie uitzending die de vinger weer eens op de zere plek legt! Iedereen weet dat er schandalig gehandeld wordt door MBO/HBO besturen. De enigen die het maar niet door lijken te krijgen zijn de schoolbestuurders zelf en de politici die hen de hand boven het hoofd houden!

Handige Harrie | 23-01-12 | 22:47

Topje van de ijsberg. Scholen in 0031 hebben met z'n allen genoeg geld om Griekenland van een default te redden... (ik weet in ieder geval minstens twee scholen met een vergelijkbare hoeveelheid geld op de bank)

Transformatorhuisje | 23-01-12 | 22:47

Het Science Park in A'dam. Daar zouden ze ook een leuk verhaal over kunnen maken. Ipv het geld te investeren in opleidingen e.d. moet daar eerst alles 'design' zijn. Met alle financiële gevolgen van dien.

Pasta-saus | 23-01-12 | 22:46

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com