Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

RIP Internet: Brein = censuurdictator

goodlucktimkuik.jpgVandaag is het internet in Nederland gestorven. Rechters hebben Stichting Brein een volmacht gegeven om klakkeloos het internet te slopen. In de rechtszaak tussen Ziggo en XS4ALL aan de éne kant en Stichting Kloothommels aan de andere kant heeft Tim Kuik gewonnen [uitspraak:]. De providers moeten The Pirate Bay blokkeren. En IP-adressen die Stichting Brein in de toekomst overhandigt, moeten ook geblokkeerd worden. Holy shit! Die organisatie heeft pure minachting voor de webz en krijgen nu een KillAllWebsites Flamethrower overhandigd. Eng! Alleen als Stichting Brein de verkeerde adressen overhandigt, kan zij aansprakelijk gesteld worden. Kortom, de bewijslast is verschoven. Iedereen met een internetaansluiting is nu crimineel tot het tegendeel is bewezen. Stichting Brein is vanaf heden de Muammar Ghadaffi van het Nederlandse internet, qua ongebreidelde macht. En dat gaan we allemaal merken. Is het niet door geblokkeerde sites, dan is het wel in vergaande arrogantie en dreigementen. Leer ons Tim Kuik kennen. Vrije toegang tot het internet heeft een slotje gekregen van een digibete rechter en Brein heeft de sleutel. Totaal zinloos, overigens. Voor elke gesloopt Pirate Bay komen er honderd alternatieven terug. Waardoor de privacy en vrijheid op internet in de toekomst steeds meer aan banden gelegd op verzoek van Tim Kuik en meer en meer onderdanig gemaakt wordt aan entertainmentindustrie. Net zolang totdat er een parlementaire enquette nodig is om er achter komen hoe we de internetdictatuur van de lobbyisten van Brein zover hebben kunnen laten komen. De enige die hier beter van worden zijn de miljardairs van de entertainmentwereld en misselijkmakende parasieten als Tim Kuik. Niet de artiesten, en zeker niet de internetgebruikers. Innovatie is dood. Internet is kapot. Digitale onderdrukking heeft gewonnen. De oude machthebbers hebben met hun laatste krachten het vrije internet in een doodsgreep gekregen, dankzij Nederlandse vrijheid hatende rechters. Schandalig. Goed, voor 250.000 euro aan dwangsom is dit nog af te kopen door Ziggo en XS4ALL. Wie gaat er met de pet rond op internet? Nu dat nog kan? (verder alles wat @DannyMekic zegt)

Reaguursels

Inloggen

@freeeeeeenk | 13-01-12 | 14:17 Het is al veel te laat. Het fascisme van de 21e eeuw heeft allang zijn intrede gedaan en maar weinigen zien het.
Gisteren b.v. zaten ze met straaljagers achter een paar autodieven aan. De algemene boodschap naar het volk toe is fuck you. Mussolini likt er zijn vingers bij af.

prikkebeenK | 13-01-12 | 19:19

Hoe weet BREIN dan hoeveel gebruikers van Ziggo en XS4ALL hebben zitten down/uploaden ?

Dat betekend dat er een monitoring heeft plaatsgevonden. OK, je kunt dan data verkeer zien van en naar en welke poort.
Maar de conclusie trekken en als bewijs indienen dat er illegale content gedownload is, betekend dat je hiervoor packet inspection moet uitvoeren en dus in het data verkeer moet gaan kijken om te kunnen zien wát er gedown/geupload wordt. Aangezien dit hetzelfde is als de telefoon aftappen en daarbij inbreuk op privacy is. Hoe kan het dat een ongecontroleerde stichting zoals BREIN dit voor elkaar krijgt ? De politie of overheid moet bijna op de knieen en procedures volgen alvorens ze uberhaupt een tap mogen plaatsen.
Vooralsnog ben ik van mening dat dit op speculatie berust en dat gewoon gekeken is naar welke poorten gebruikt zijn en daaruit de conclusie trekken dat wanneer een BT poort gebruikt wordt, ook daadwerkelijk illegaal gedownload wordt.

Stel : ik draai mijn eigen webserver en besluit om wat voor reden dan ook om poort 6881 (standaard BT poort) te gebruiken hiervoor en iemand plaatst een berichtje op de website die op die poort draait.
Als op dat moment BREIN een monitor heeft lopen, dan zal er een belletje gaan rammelen dat iemand bezig is met Bittorrent verkeer en dus illegaal bezig is. Terwijl iemand enkel een berichtje op de website draaiende achter poort 6881 plaatst. Wat willen ze dan gaan doen? de dader oppakken, voor het plaatsen van een berichtje ?

BREIN moet gewoon kappen, de prijzen voor mediadragers moeten vors omlaag en internet moet gewoon open blijven. Ik wil best betalen voor een goede film of muziek, maar het moet geen zakkenvullerij zijn.

Wanneer dit echt doorgezet wordt, dan kunnen we langzaam afscheid gaan nemen tegen het op het sterfbed liggende Vrije Internet.
En zo komen er steeds meer regeltjes en wetjes en langzaam maar zeker gaan we onbewust vanzelf wennen aan de dictatuur die langzaam maar zeker er aan komt op deze manier, aangezien met de BREIN maatregel de eerste drempel overschreden gaat worden.

De regering houdt zich schijnbaar in tijden van crisis liever bezig met het stellen van kamervragen over het Songfestival (www.powned.tv/nieuws/media/2012/01/kam...)
Kom op stelletje losers, er zijn wel belangrijkere zaken dan dat ! Wordt wakker en roep BREIN een halt toe !!!

freeeeeeenk | 13-01-12 | 14:17

www.deblokkeer.nl -- Kan je gewoon op alle sites surfen die BREIN denkt te kunnen blokkeren.

maschel | 13-01-12 | 11:29

Als het aan Brein ligt, is straks alleen ip adres 127.0.0.1 nog bereikbaar.
Niks-neem | 11-01-12 | 12:08

Maar dat is juist het meest gekopieerde adres?!

uwgandalf | 13-01-12 | 02:47

Wat willen we eigenlijk?
De door ons gekozen parlamentarier doen na de verkiezing toch wat ze willen. En bij een interview op TV de mooiste sprookjes vertellen over vrijhheid!
Je mag niet eens meer een rechte komkommer of een gloeilamp van 60 watt kopen. Dat is de kant van de EU waarvan je kan smullen! Vrijheid ja, alleen zolang het de 50.000 ambtenaren in Brussel veroorloven. Dat is EU.
Wanneer gaan we alle, voorzien met een honkbalstok, in de Europese parlamenten een spelletje doen?

julujulo | 12-01-12 | 14:19

Past natuurlijk in het "we zullen ze dit jaar een poepje laten ruiken" offensief van Job en de zijnen!Nederland opgelet: daadkrachtig optreden van Gargamel zonder te stotteren en met een onvoorwaardelijk steunende achterban! Sprookjes bestaan echt!

Roerdompje | 12-01-12 | 13:12

het zou me niets verbazen dat tim kuik niet meer welkom is in het uitgaansleven. in mijn kroeg komt ie niet meer in en in een aantal discotheken ook niet meer dat ga ik wel even doorgeven. voor een biertje moet hij minstens het 10 voudige betalen dan de normale klant.

wim_thuiswerker | 12-01-12 | 06:16

TV doe ik al een aantal maanden niet meer aan. Ik mis het wel maar hoe minder ik tv kijk hoe minder ik het mis. Nu even "Beatrix, Oranje onder vuur" kijken nu het nog kan, want de 19e is deze niet meer beschikbaar. Ik vind dat heel Nederland 1, 2 en 3 ten alle tijden beschikbaar moet zijn op internet. We hebben er immers voor betaald als burger. Hypocriete kutmaatschappij is Nederland aan het worden..

Cabana Boy | 12-01-12 | 02:55

@Jopie2009 | 11-01-12 | 19:00
Het is technisch goed mogelijk om TV te kijken via internet, zodat je je TV abo op kan zeggen. Niemand die het doet.
Sterker nog, ik kan het morgen aan zetten (ik heb een HTPC met de juiste software), maar ik doe het niet. Maar ik download wel af en toe een film. Ooit afgevraagd waarom? Omdat iedereen het al weet, maar jij niet: Dat TV abo is z'n geld waard en films zijn dat niet. Kom op zeg, bij veamer.nl 7 euro voor een speelfilm van 2u, die je dan in 2 dagen moet kijken. Via je computer. 4x te duur en 2x te onhandig. En dat is dan de strategie waar ze de oorlog mee willen winnen.

Allemaal | 12-01-12 | 01:07

@Jopie2009 | 11-01-12 | 19:00
Als je wilt trollen kom dan überhaupt met iets wat op een argument lijkt

T. Grimbek | 12-01-12 | 01:05

@Jopie2009 - Eerlijke kans? Je bedoeld een wurgcontract in de beruchte muziek/film industrie of geen enkele carrière. Dit is weer een mooi voorbeeld van hoe ernstig onze samenleving aan het veramerikaniseren is. Met geld koop je blijkbaar alles, na politici nu ook rechters.

XelaGBS | 12-01-12 | 00:55

ik had hier eerder voor moeten waarschuwen........

o,,,,, wacht.......

de deurwaarder | 12-01-12 | 00:49

Ik zit in het Ziggo gebied en keek met een scheef oog naar hun internet abo. Ik laat Ziggo nu maar even liggen.
-
Maar goed, met techniek is dit gewoon oplosbaar (Tor). Hoe meer repressie, hoe meer vindingrijkheid. Techniek is veel sneller dan rechtspraak, dus dit is slechts een papieren overwinning van Brein.

Allemaal | 12-01-12 | 00:29

Enquette?

Benedikt | 12-01-12 | 00:15

Keerzijde van het verhaal; andere commerciële instellingen proberen nu een graantje mee te pikken door proxy- of VPN software aan te bieden, mogelijk met een abonnementsdienst.

Het downloaden van films en muziek verdwijnt dus naar de onderwereld, waar twijfelachtige bedrijven geld proberen te verdienen aan de blokkade van websites.

Volgens mij was dat toch niet helemaal de bedoeling, wel ?

Titan T. Fox | 12-01-12 | 00:12

Heh, lees het bericht op The Pirate Bay maar eens:

"Other countries that block this site are China, North Korea and Saudi Arabia...."

Man, in zo'n lijstje sla je als Nederland (wat ooit het meest vrije land ter wereld was-) toch een ongelooflijke plee-figuur ... Geen wonder dat niemand ons nog serieus neemt.

Ik bedoel; twee dictatoriale landen en een Sharia-staat. Daar staan wij dus tussen. Wat is er toch mis gegaan ... *pinkt een traan weg*

Titan T. Fox | 12-01-12 | 00:08

Overigens is het blokkeren van websites wel gevaarlijk. Als er minder mogelijkheden komen om te downloaden, zullen veel mensen een goedkoper internetabonnement nemen.

Dit kost de provider een hoop geld, waardoor de goedkopere abonnementen weer wat duurder zullen worden om eventuele verliezen te compenseren. Uiteindelijk zullen er door de stop van innovatie van internetdiensten banen verloren gaan en zullen er op verschillende plekken hoge kostenposten ontstaan waardoor de consument nog meer zal gaan besparen op abonnementen.

Het geheel komt zo in een neerwaartse spiraal terecht. Ik vind het een zeer zorgelijke ontwikkeling.

Titan T. Fox | 12-01-12 | 00:02

Stijlloze Rukker | 11-01-12 | 14:10 |: Sorry, ik had je verkeerd begrepen. Ik was in de veronderstelling dat je het uploaden op de verbinding zelf wilde afschaffen ;-)

Vond het al vreemd ...

Titan T. Fox | 11-01-12 | 23:59

Boomschade | 11-01-12 | 13:44 |: Nee, zo bedoelde ik dat niet. Je gebruikt een proxy-site enkel om toegang tot The Pirate Bay te krijgen. Het navigeren gaat dan wellicht wat trager dan normaal, maar daar heb je het dan ook mee gehad.

Torrent-links die je aanklikt worden direct aan je client toegevoegd. Die heeft verder geen snelheidshinder van de proxy-site. Zodra je torrent dus is toegevoegd zal deze als vanouds met de gangbare snelheid worden gedownload.

Titan T. Fox | 11-01-12 | 23:58

Wedden dat de rechter aangesloten is bij een van de 2 'liberale' partijen die Nederland 'rijk' is?

Moonwarrior | 11-01-12 | 23:18

Timmeh kun je niks verwijten. Want geestelijk gehandicapt plus puppet. Richt je op diegene die het laatste woord heeft hierin. De rechter. Wat is zijn naam. Waar woont ie. Waar is het mis gegaan in zijn jeugd. Hoeveel kinderen heeft ie in zijn kelder. Kortom, roze plofkap voor zijn muilwerk, als je zo'n verregaande blunder mogelijk maakt. Zet die camera erop.

Koettoerk | 11-01-12 | 23:15

Uiteindelijk heeft de media-industrie zichzelf hiermee het hardst, je beste klanten als crimineel zien dat gaat op een dag mis

T. Grimbek | 11-01-12 | 22:35

@Eecom | 11-01-12 | 14:13
Fie firefox addon is een mooie!
Krijg ook de waarschuwing niet meer dus werken doet het. Voor zolang als het duurt...

paost712 | 11-01-12 | 22:03

@Weird Guilders | 11-01-12 | 13:51
Fat is het mooie van een (ongecensureerd) internet, je kunt het allemaal zelf zoeken, vinden en lezen!

blog.xs4all.nl/2012/01/11/persbericht...

paost712 | 11-01-12 | 21:50
Plaatwerker | 11-01-12 | 21:14

Alle wegen verbieden omdat er wel eens mensen overheen rijden die drugs bij hebben, of wapens, of een lijk, of der schoonmoeder. Slaat kant nog wal deze uitspraak !

Ingpe | 11-01-12 | 21:06

Ik vind dit misselijk makend. Ik wens meneer Kuik al het slechts toe!

ratelaar | 11-01-12 | 20:48

In Zweden zijn inmiddels ook op de hoogte en komen we gelijk de top5 binnen van censuurlanden haha: thepiratebay.org/

Cabana Boy | 11-01-12 | 20:32

*Onderwereld DVD/CD-kopiëerstudio's inrichten doet*

Ven1V1d1V1c1 | 11-01-12 | 20:10

lol... brein ligt al plat

kapitein_iglo | 11-01-12 | 19:59

@Jopie2009 | 11-01-12 | 19:00 |
Je hebt uiteraard websites als 3voor12 of online verkoopsites waar je kleine soundclips kunt beluisteren (youtube is er ook een geweldig medium voor). Maar persoonlijk vind ik het toch wel fijner om een complete plaat te beluisteren, voordat ik hem aanschaf. Daarnaast heb ik door middel van torrents enzo een hele hoop "nieuwe" muziek leren kennen, waardoor ik ook bv. na elke platenbeurs in Utrecht weer met een flinke stapel vinyls thuis kwam (en ik dus ook nog zorg dat 2e hands muziekzaken blijven bestaan). Met andere woorden; niet iedere downloader "vermoord" o.a. de muziekscene.

Schweinsteig Xpress | 11-01-12 | 19:46

Jopie2009 | 11-01-12 | 19:00 | + -1 -

Vanmorgen nog door Tim Kuik gepijpt?

Eecom | 11-01-12 | 19:17

Stel we doneren bijv. XS4All/TPB allemaal 100e, kunnen ze dan winnen en zorgen dat BREIN kapot gaat?

Ruige Roland | 11-01-12 | 19:10

Nou, GeenStijl blokkeert ook maar lukraak ip adressen.

Inlegkruistochtraket | 11-01-12 | 19:10

@ Jopie2009 | 11-01-12 | 19:00
Doe mij eens zo'n coole link waar jij het over hebt. Waar kan ik Real Steel online betaald kijken b.v.?
Of anders een tv serie als Black Mirror?

Da was ik nie... | 11-01-12 | 19:09

Fantastische uitspraak! Eindelijk krijgen muziekproducenten en filmmakers weer een eerlijke kans om geld te verdienen. Laten we realistisch blijven: er zijn tegenwoordig voldoende alternatieven om legaal naar muziek te luisteren, films te bekijken of software te downloaden (voor een prikkie). Altijd wel leuk om al die moraalridders hier te zien, die echter wel verwachten dat wanneeer zij een prestatie leveren een dikke vergoeding opstrijken. Of vertellen dat het ook voor legale zaken gebruikt wordt (yeah right, mss 0.001% van het aangeboden materiaal).

Ik hoop dat de rest van die torrent-nieuwsgroep bende die auteursrechterlijk beschermd materiaal aanbieden, zo snel als mogelijk verboden worden.

Jopie2009 | 11-01-12 | 19:00

sjonge wat erg.. sorry maar ik gebruik TPB allang niet meer, BTjunkie en nieuwsgroepen bevallen mij veel beter!
En uiteindelijk kan klein klein kudt kleutertje Tim Kuik drammen wat ie wil... maar torrents en torrent zoeksites zullen er altijd blijven!

swaffelkaffer | 11-01-12 | 18:57

Dat dit heeft kunnen gebeuren in een land als Nederland, waar ooit echt waarde werd gehecht aan vrijheid (in alle vormen), nu zijn het loze woorden die politici gebruiken voor eigen gewin.

Da was ik nie... | 11-01-12 | 18:51

Site van Brein inmiddels down...

Rest In Privacy | 11-01-12 | 18:43

@ AsEl | 11-01-12 | 13:40 |
U is boos, edoch, uw commentaar snijdt BIJZONDER veel hout! Dank veur uw gewrocht in schrift, scheelde mij wederom tijp-werk. Ik adviseer anderen dit goed opgesteld gewrocht te lezen.

Dysphemian | 11-01-12 | 18:12

-weggejorist-

porcodio | 11-01-12 | 17:55

Dit is echt een domme maar vooral gevaarlijke uitspraak. Domme rechters die met hun voeten niet 'in', maar duidelijk 'naast' de samenleving staan. Copieren en jatten van content is overigens net zo dom. Voor content moet je gewoon betalen, doe ik ook. Maar deze uitspraak is een beperking van mijn vrijheid. Dit is gevaarlijk en riekt naar een vorm van censuur. Brein is niet onafhankelijk en kan dit ook nooit zijn. Even een analogie:
Ik rij met mijn auto over een weg. Rijkswaterstaat heeft een private organisatie opdracht gegeven om mij te verbieden om op die weg te rijden. Kan dit? Dacht het niet !! Ik zit er sterk over te denken om lid te worden van Bits of Freedom o.i.d....

Dysphemian | 11-01-12 | 17:53

PD is natuurlijk TPB :s

Ranja Drinker | 11-01-12 | 17:51

Timmie is nu huilie huilie aan het doen op de radio, ze snappen hem blijkbaar niet. Het is alleen maar een slagboom voor PD <boehoe>. Nee Kuik, jij bent de diegene die een bom legt onder het rechtssysteem in Nederland door af te dwingen dat je zonder tussenkomst van justitie naar eigen genoegen websites plat kan leggen. Auteursrechten beschermen is een goeie zaak, het is alleen jammer dat de grote entertainment moguls die nogal eens lezen als zijnde eigendomsrechten, want ook de auteur heeft maar bitter weinig te vertellen.
.
Uitgeverij Malmberg maakte vandaag de nieuwe voorwaarden bekend als ze je vragen een illustratie voor de uitgeverij te maken, mag maximaal 35 euro kosten en je als tekenaar/illustrator al rechten opgeven/overgeven aan Malmberg, oh en de plichten behoudt je wel.

Ranja Drinker | 11-01-12 | 17:50

@Da_Vincentius | 11-01-12 | 16:47
Er stond ook binnen 10 dagen. BTW xs4all gaat in hoger beroep.

HeppyHarrY | 11-01-12 | 17:18

Even een vraagje voor de reaguurders met een juridische achtergrond...

Betekend dit dat ik in de toekomst voordat ik op een link klik per e-mail aan BREIN toestemming moet vragen....

Ing. eslapen | 11-01-12 | 17:16

@MasthaX | 11-01-12 | 15:43
Jooow, zet zoiets even op pastebin en geef daar dan een linkje naar...
.
@downloaders
Maak gewoon even een rss feed van thepiratebay top 100.
.
Nou nu hoeven we gelijk niet meer te klagen of te praten over SOPA. Want deze rechter heeft in zijn eentje al beslist dat we dit soort dingen gewoon goed vinden. Dan hoeft Brein ook niet meer als tussen persoon te komen vertellen welke websites we af moeten sluiten. Toch? Kunnen we beter gelijk Hollywood laten bepalen wat we wel en niet kunnen zien.
.
Die block gaat mij iig niet tegen houden.

Da was ik nie... | 11-01-12 | 17:11

ja kom er hier niet op haha zet auto refresh aan elke 30 sec muhahaha :D

Zer0K3wL | 11-01-12 | 17:09

Volgens mij roken de servers van Brein inmiddels...

PythonJunkie | 11-01-12 | 16:54

-weggejorist en opgerot-

Zer0K3wL | 11-01-12 | 16:47

TPB doet het nog gewoon bij mij, heb XS4ALL.

Da_Vincentius | 11-01-12 | 16:47

Juridisch is het deze rechterlijke flapdrol schijnbaar ontgaan dat hij hier iets heeft goedgekeurd wat het juridische equivalent is van een burger die zijn huis verlaat en de kans loopt om staande te worden gehouden door een winkelrechercheur die even in de tas wil kijken of het boek dan wel de CD of DVD die men bij zich heeft wel echt gekocht is. Of die kan toeslaan wanneer jij het in je hoofd wil halen om iemand je DVD of boek uit te lenen. Wegblokkades waar auto's worden aangehouden en ongeduldige winkelrechercheurs contoleren op illegale informatie dragers. Arrestaties bij rommelmarkten waar mensen gelezen en bekeken informatie als DVD's of Boeken proberen te verkopen. De achterlijkheid slaat voor de zoveelste keer weer toe. Het Westen vreet z'n eigen beschaving op deel 265

idopane | 11-01-12 | 16:44

Kan die Tim Kuiken niet deaud gaan ofzo?

Godfried de Bouillon | 11-01-12 | 16:40

Ach Kazaaaaa is destijds ook ter ziele gegaan maar onmiddellijk staat er een nieuwe generetie op...
Onkruid vergaat niet, Tim Kruik wel.

John Doorzon | 11-01-12 | 16:40

boaf. Volgens mij is de juridische situatie aldus:
-Downloaded is nog steeds legaal.
-Brein moet nu actief aangeven welke ip adressen illegaal (?) materiaal hebben
-Als een ip adres materiaal aanbiedt dat niet door Brein aangegeven is als zijnde een illegaal materiaal verspreidend ip adres, is het dus legaal.

.. dus als aanbieder gewoon steeds je IP wijzigen en he presto.

Fred Janssen | 11-01-12 | 16:03

Tim Kuik: eindelijk waar ik altijd van gedroomd heb, van nu af aan moet iedereen alles doen wat wij zeggen!

Billo2 | 11-01-12 | 16:00

Wil er misschien iemand een top40 cassettebandje kopen?

Zookrates | 11-01-12 | 15:55

Tim Kuik is een smeerlap.

RickPrin5 | 11-01-12 | 15:54

[X] Disk ruimte
[X] VPN Server
[X] Glasvezel

Ik ben er klaar voor

Ing. eslapen | 11-01-12 | 15:49

Overigens hard bewijs uit het vonnis dat de rechters hun middelbare schoolexamen nog niet zouden halen:

"De 50 onderzochte speelfilms leverden 11.105 IP-adressen van uitwisselende peers op, waarvan 5.143 Nederlandse IP-adressen. Hiervan zijn er 1.477 klant bij Ziggo (28,7%) en 240 (4,7%) bij XS4ALL."

En dan concluderen ze daaruit:

"Gelet op het voorgaande komt de rechtbank tot de conclusie dat kan worden aangenomen dat circa 30% van de abonnees van Ziggo en 4,5% van de abonnees van XS4ALL recentelijk illegaal materiaal via The Pirate Bay hebben gedownload [...]."

Math1985 | 11-01-12 | 15:49

-weggejorist en opgerot-

Diago | 11-01-12 | 15:47

-weggejorist-

MasthaX | 11-01-12 | 15:43

Laat Brein maar lullen, na een paar maand IP-adressen en domeinnamen doorgeven aan Xs4all en Ziggo zijn ze het vanzelf wel zat. TPB verhuist gewoon weer naar een andere IP/Provider/Proxy/whatever.

En dan nog, voor TPB nog tientallen andere websites waar films te downloaden zijn :)

FastFred | 11-01-12 | 15:43

lasT.fm, lutser

Pharan | 11-01-12 | 15:30

ik ben tegen het downloaden van muziek, films en games, foto's waar copyright op rust en juich alternatieve verdienmodellen zoals Las'.fm, Spotify, iTunes e.d. van harte toe. Net als artiesten die hun eigen werk in eigen beheer proberen te slijten. Als ik geld steek in het opnemen van een CD, of als ik mijn geld zou verdienen met verkopen van door mij gemaakt artwork of foto's, zou ik ook pissed of zijn als anderen die van het web haalden en zeiden: da's mijn foto... die is helemaal niet van jou...
Maar wat Timmeh nu voor elkaar heeft, carte blanche om in de toekomst gewoon sites te laten blokkeren, is echt 3 bruggen te ver. DDR ten top.
Laten we elkaar geen mietje noemen: TBP draait voor het overgrote deel op illegale content, maar er staan ook genoeg LINKS (en niet meer dan dat) op naar files van zelfstandige musici, software-engeneers e.d.
In feite kunnen ze nu GS offline laten halen omdat een reaguurder een link naar een Google zoekopdracht naar een MP3tje van Coldplay plaatst.... www.google.nl/search?hl=nl&q=coldp...

Pharan | 11-01-12 | 15:30

Het vrije internet gaat er aan door dwangsom terrorisme de rechter bepaald en brein betaald.

poetsnoet | 11-01-12 | 15:28

De oorlog is uitgebroken. Laat ze maar komen de nieuwe digitale Kim il Jungs. Digitale kunstmest verzamelen en bommen d'r op. Digitale guerrilla, webbermbommen en die hele stichting slopen juridisch dan wel gewoon voor het gebouw digitaal afslachten. En dan later niet klagen als je digitaal gestalkt dan wel gesloopt wordt. Een uitdaging aan het digitale volk om voor altijd de macht te grijpen op het internet en het vrij te houden van deze opportunistische roofbaronnen gesteund door een rechtspraak die steeds verder van het volk dreigt komen te staan.

idopane | 11-01-12 | 15:22

Gaat NL dan toch een dictator krijgen genaamd Brein ze zouden Brein moeten verbieden. Hoe noem je zoiets ook alweer misschien (kartelvorming)en dat mag in NL niet.

Soledi Kidswear3995 | 11-01-12 | 15:19

Stuiterende website gaan het ook helemaal wordén in 2012

Neon | 11-01-12 | 15:18

Addressen en blocks van Stichting Brein, Buma en dergelijke instanties en zijn crawlers.

MasthaX | 11-01-12 | 15:17

-weggejorist-

MasthaX | 11-01-12 | 15:17

Neon | 11-01-12 | 15:13
Zo te zien gebruik jij een stuk touw voor je internetverbinding.

von sokkenstopfen | 11-01-12 | 15:16

-weggejorist-

Neon | 11-01-12 | 15:13

-weggejorist-

Neon | 11-01-12 | 15:13

-weggejorist-

Neon | 11-01-12 | 15:13

-weggejorist-

Neon | 11-01-12 | 15:13

Pirate Bay? Gebruikt iemand dat nog dan?

Neon | 11-01-12 | 15:13

mmmm,
Dit lijkt op zich niet goed.
Maar heeft het verleden niet bewezen dat technologie nooit stil staat?
De uitspraak van de rechter is een statische.
Dat houdt in, een rechter kan nooit in staat geacht te worden om een zinnige uitspraak te doen over nu en de toekomst, als ze al capabel genoeg zijn.

Deze uitspraak moet toch met een helder, dynamisch dus, idee toch makkelijk te omzeilen zijn?
Ik zie @DannyMekic al brein-stormen (woordspeling).

Is er niet thuis een klein kastje te maken (zeg maar 7,77 euro), een soort vpn client, qua encrypty en authentication dat qua software instellingen deze uitspraak van de rechter gewoon al tot ouderwets (middeleeuws) kan worden bestempeld?
En ook al voorziet in mogelijke toekomstige rechtelijke dwalingen.

Vrij toegang tot het internet is zo belangrijk.
Het downloaden of niet downloaden is een achterhoede gevecht van Brein.
Het beste is dat Ziggo en XS4ALL formeel aan de uitspraak van de rechter kan voldoen, maar in de praktijk dat er met een ander helder idee gewoon vrij internet kan blijven?

Free Fall-ing | 11-01-12 | 15:11

Nu begint er een oorlog online.
.
En oorlog is altijd goed voor de ontwikkeling van techniek...
.
Nu worden er dus een hoop nieuwe systemen gebouwd waardoor je sites niet meer kan blocken. En plugins die om blokades heen gaan. Alle Nederlanders hebben die software straks. Terwijl nu bijna niemand weet hoe je om blocks heen moet.
.
En dan werkt het blokken van kinderporno websites dus ook niet meer. Bedankt he Tim! Goed bezig man! heeft Stichting Martijn je al een bedankje gestuurt?

Da was ik nie... | 11-01-12 | 15:07

King of the Oneliner | 11-01-12 | 12:10
Leonard cohen? Van die deprimuziek van die droeftoeter krijg je gewoon spontaan zelfmoordneigingen.

von sokkenstopfen | 11-01-12 | 15:03

Waar blijven de kamervragen!?
.
Dames en heren politici, maak je eens nuttig! Of snappen jullie de gevolgen van zo'n uitspraak ook niet? Net als deze domme rechter? Zeker een vent van 70 die zijn muis tegen het scherm houd...

Da was ik nie... | 11-01-12 | 14:49

Download ALL the things!!!!!

moonshiner3519 | 11-01-12 | 14:44

Stuur voortan aleemaal je verkeersboetes door naar de overheid, zij beheren de wegen. Is immers dezelfde redenatie.

me,myself and IK | 11-01-12 | 14:43

Het kwam niet onverwacht, maar toch doet het pijn. Sneller dan gedacht, ging je van ons heen...
===
Rust In Vrede
===
Het vrije Wereldwijde Web (WWW)
*1993
+2012

mayor_pickwick | 11-01-12 | 14:43

Vorige week is een crimineel over de A2 gereden. De A2 moet met onmiddellijke ingang gesloten worden.

Rest In Privacy | 11-01-12 | 14:43

Kuik's hoofd + zilveren schaal in strak HD.
Wat een grafland.

insemismeer | 11-01-12 | 14:40

Brein zou eens geblokkeerd moeten worden.

Als ze de aanbieders van media stimuleren de prijzen te laten zakken ipv 15-20 euro voor een cdtje wat je 2 dagen draait en daarna niet meer dan is er helemaal geen markt meer voor sites als Pirate Bay. Platenmaatschappijen/iTunes zullen dit niet leuk vinden maar voor 2 dagen in de auto hoor je iets minder te betalen. Die artiesten mogen van mij veel verdienen maar die 15-20 euro is maar voor zo'n klein deeltje voor de artiest zelf.....

Stijlloos&eigenwijs | 11-01-12 | 14:40

@OMEGA=ThundeR | 11-01-12 | 14:27
Dan ben ik genoodzaakt om terug te gaan naar IPX/SPX.

Niks-neem | 11-01-12 | 14:33

@Bergverzet | 11-01-12 | 13:52
Nee, een vergelijkbare reactie zou zijn dat je voortaan iedereen die wel mag mee-eten ook niks meer voorzet. Kortom, je straft iedereen voor het gedrag van je hond, eng mannetje.

blinde kip | 11-01-12 | 14:31

Statement maken en afkopen die handel!
Zo niet dan verhuis ik naar een andere provider.

Donkey Bong | 11-01-12 | 14:29

En deze comment komt van een freedom server in Sweden met ip 178.73.198.130 en ik zit gewoon bij ziggo. Gewoon zo: www.your-freedom.net/

nokkenaskettingklem | 11-01-12 | 14:29

@Niks-neem | 11-01-12 | 12:08 | + 43 -

Als het aan Brein ligt zal juist dat adres ook nog geblokkeerd worden in het kader van zelfbescherming...

OMEGA=ThundeR | 11-01-12 | 14:27

@Niemands Knegt | 11-01-12 | 14:12 Ja, dat zal het geweest zijn. Ik herinner me nog dat het snel door de pers weggemoffeld werd.

prikkebeenK | 11-01-12 | 14:19

Zullen we de post dan ook maar afschaffen?
Sommige mensen sturen wel eens wat illegaals dus laten we alle post maar gewoon verbieden.

Koninging Beatricks | 11-01-12 | 14:19

Kunnen we ook even het standpunt per politieke partij in deze kwestie toevoegen?

frank meulenaar | 11-01-12 | 14:16

@prikkebeenK | 11-01-12 | 12:34 |
Echelon bedoel je.
Alle bovenonsgestelden hebben hun ziel verkocht aan de duivel in het geopolitieke Risk, niet alleen de VS, Israel en Nederland.

Niemands Knegt | 11-01-12 | 14:12

@Titan T. Fox
Slimmerik, natuurlijk bij je Deluge of Ktorrent (of andere Linuxmeuk, want Microsoft is zooo 2011!) je upload op 0 zetten....

Stijlloze Rukker | 11-01-12 | 14:10

Geinig, voor de eerste keer sinds de middeleeuwen komen de reacties van GeenStijl en joop.nl met elkaar overeen.

Koninging Beatricks | 11-01-12 | 14:09

Een van de rechters, P.H. Blok, heeft de schijn van belangenverstrengeling ernstig tegen, aangezien hij als nevenfunctie redacteurswerk verricht voor de uitgevers Kluwer en Sdu. Het lijkt me dat hij voor wat betreft auteursrechten een behoorlijk belang heeft.

Eecom | 11-01-12 | 14:08

Voor mensen die meer willen weten over waarom dit soort dingen niet moeten gebeuren. Hele goede seminar/talk.
.
Cory Doctorow: The coming war on general computation
www.youtube.com/watch?v=yYqkU1y0AYc

Da was ik nie... | 11-01-12 | 14:06

't is wat nou moeten diverse afritten van de snelweg ook dicht, zou je ook evt iets kunnen kopen waar de oorspronkelijke rechthebbenden geen geld voor hebben gekregen danwel zullen krijgen...

ik hoop maar dat de tomtom hiermee over weg kan...

ik mag toch aannemen dat dit door een hogere rechtbank gewoon wordt teruggedraaid

Stijlloos&eigenwijs | 11-01-12 | 14:03

@Boomschade | 11-01-12 | 13:44
Je hebt die proxie alleen nodig om de website te bezoeken. En om het .torrent bestandje binnen te halen (100kb) kost 1 seconde. Het video bestand dat je download staat bij iemand anders op zijn computer. Dat is waarvan je download, niet van de website van de Piratebay.

Da was ik nie... | 11-01-12 | 14:03

boingboing.net/2012/01/10/lockdown.htm...
Beste artikel dat ik ooit over deze materie heb gelezen.

De conclusie:
"We haven't lost yet, but we have to win the copyright war first if we want to keep the Internet and the PC free and open. Freedom in the future will require us to have the capacity to monitor our devices and set meaningful policies for them; to examine and terminate the software processes that runs on them; and to maintain them as honest servants to our will, not as traitors and spies working for criminals, thugs, and control freaks."

Amen, brother.

Gootbalkoning | 11-01-12 | 14:00

Boycoy de bioscopen!!
Boycoy de bioscopen!!
.
rugridder | 11-01-12 | 13:34
Dat kan (ongeveer). Je kan een tweede provider nemen. Dat heet een VPN. Een verbinding met encryptie tussen jouw huis en de buitenlandse provider, waardoor je eigen provider hier niet meer kan zien wat je met je verbinding doet. Kost ongeveer €5 p/m.
.
Ik steek mijn geld wel in een VPN omdat ik het daar liever aan uit geef als aan de mensen die het internet kapot maken.
.
Dat zo'n rechter de gevolgen van zijn uitspraak ook niet ziet is ongeloofelijk. Hij zet nu gewoon de deuren open voor allerlei clubjes en bedrijven om websites te laten blocken.
.
Dode links, dode links OVERAL!
.
En er is altijd nog Google translate als proxie:
translate.googleusercontent.com/transl...

Da was ik nie... | 11-01-12 | 13:59

@ Weird Guilders | 13:51 |
XS-kennende: Een van de eerste, en zekers niet de laatste - Internet-provider in Nederland zullen ze wel komen met een Spectaculair alternatief / oplossing :
Internet-verbindingen via Alpha Centauri (Dichstbijzijnde Ster) oid ...
---
Mijns Inziens is dit weer een van die Spastische Stuiptrekkingen van een Systeem dat Radicaal op-de-schop genomen moet worden

FredFlinstone | 11-01-12 | 13:59

Zeer zeer zeer gevaarlijk, zo'n rechters en zo'n land.

DerUnterMensch | 11-01-12 | 13:56

Toch is het wel amusant om te zien hoe een aantal mensen zich hier in bochten wringt om hun downloadgedrag te rechtvaardigen. Het is net als mijn hond die stiekem een stukje vlees van de tafel heeft gepakt en dan kwispelend met schuine ogen naast mij komt zitten alsof er niets aan de hand is. Ik geeft hem dan een knuffel en een aai over zijn bol en zorg de volgende keer dat de lekkernijen weg zijn.

Bergverzet | 11-01-12 | 13:52

Crusader102 | 11-01-12 | 13:47 | + 0 -

Is er al een officiële reactie van XS4ALL? Geloof nooit dat zij hier zonder slag of stoot gehoor aan geven.

Weird Guilders | 11-01-12 | 13:51

XS4ALL mag zijn naam veranderen naar XS4SOME.

Crusader102 | 11-01-12 | 13:47

Titan T. Fox | 11-01-12 | 13:24 | + 0 -
Ken het proxy gebruik maar je bent dan afhankelijk van de snelheid van de server, aantal gelijktijdige gebruikers en de lijn van de proxy providor. Het glaslijntje kun je dan alleen nog maar gebruiken om snel een mailtje binnen te halen vanaf de server van de provisor. Ziggo maakt er zelf reclame voor in vergelijking met adsl.

Boomschade | 11-01-12 | 13:44

Binnenkort: niet meer vliegen naar landen waar illegale dingen gebeuren.

Zwaffel | 11-01-12 | 13:41

Voor alle kritiek op stichting Brein: +100, als er IETS hersenloos is in deze wereld is het die stichting wel

Maar wat mij vooral enórm stoort is de afschuwelijke, misselijk makende, INCOMPETENTIE, van de RECHTER in deze kwestie. Heeft deze zijn zogenaamde 'bevoegdheid' bij een pakje boter gekregen wellicht? Hoe kan deze rechter een auteursrechten zaak behandelen wanneer hij er duidelijk de BALLEN verstand van heeft??

HOE kan een rechter met méér dan 2 hersencellen voorbij gaan aan het feit dat wat niet alleen Ziggo en XS4ALL, maar álle ISP's doen puur het aanbieden van een internetVERBINDING is?

Hoe kan zo'n lutser 2 willekeurige internetaanbieders veroordelen tot boetes voor overtredingen die ZIJ niet begaan maar hun gebruikers?
KPN kan toch ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor wat hun gebruikers allemaal met hun telefoonlijn uitspoken?? Wat is dit nou voor bullshit? Kan elke randdebiel tegenwoordig maar rechter worden??

WAT maakt dat deze gnoom bedrijven als Ziggo en XS4ALL, die gewoon keurig hun diensten leveren volgens alle regelgeving de nek kan omdraaien (ik zie een migratie van Ziggo en XS4ALL gebruikers op gang komen naar andere providers) vanwege iets wat een boevenbende idioten als Brein als 'onwenselijk' beschouwd, maar het blijkbaar wel prima vinden dat burgers dit doen via ándere internetproviders?
Alleen al om dat feit had deze rechter deze zaak moeten afwijzen, Brein had MINSTENS met een aanklacht moeten komen die ALLE internetproviders betreft, want hier worden twee internetproviders die niets anders doen dan andere puur gediscrimineerd, wat, zoals elk GEZOND mens weet, ongrondwettelijk is.

Conclusie: het kán alleen maar zo lopen dat een hogere rechter deze uitspraak over ruled met de enige juiste en Ziggo en XS4All hoeven niks te blokkeren.

Lees meer: www.nujij.nl/internet/ziggo-en-xs4all-...

AsEl | 11-01-12 | 13:40

Ik begrijp werkelijk niet hoe een provider verantwoordelijk gehouden kan worden voor het gedrag van haar klanten. Wordt mijn autodealer vanaf nu dan ook verantwoordelijk voor mijn verkeersovertredingen?
Kan iemand mij uitleggen wat het verschil is?

Weird Guilders | 11-01-12 | 13:39

@de_paashaas | 11-01-12 | 13:30
Gelukkig heeft u meer verstand van eieren.

Bergverzet | 11-01-12 | 13:36

Vraagje:

Is het mogelijk een buitenlandse provider te gebruiken?
M.a.w., stel de Russische providers doen hier niet aan mee en bieden hun diensten aan de Nederlandse consumenten aan. Dat kan toch? Is dat technisch ook mogelijk?

rugridder | 11-01-12 | 13:34

@ broccolie | 11-01-12 | 13:23

Proxy werkt, maar is traag. Voor het bezoeken van specifieke sites als TPB geen probleem, maar niet acceptabel als straks half internet gecensureerd wordt.

Lorenz0 | 11-01-12 | 13:34

Ipv dat de entertainmentindustrie zich richt op normale prijzen proberen ze via allerlei manieren het internet kapot te maken. Ik ga m'n kont verbergen. De groeten. hidemyass.com/

Ingpe | 11-01-12 | 13:34

DeSopa firefox extension, en dat is nog maar het begin.

ian | 11-01-12 | 13:33

En hoe mooi is het delen van alles nou! De eerste tekenen van een ultiem socialistische samenleving. Alles delen, iedereen gelijk!

deministerpresident | 11-01-12 | 13:32

@ Bergverzet. Oh ja joh, betaal jij per gedownloade megabyte? Ik betaal nog altijd een vaste prijs per maand. Of ik nou alleen geenstijl kijk of me helemaal de tyfus in download.

de_paashaas | 11-01-12 | 13:30

@Stijlloze Rukker | 11-01-12 | 13:14

Of file share services zoals Megaupload en Rapidshare.
Of nog beter: IRC.

Gootbalkoning | 11-01-12 | 13:30


5.5. veroordeelt de gedaagde die de onder 5.3 en/of 5.4 gegeven bevelen overtreedt aan Brein een dwangsom te betalen van € 10.000,-- (zegge: tienduizend euro) voor iedere overtreding van dat bevel, te vermeerderen met een dwangsom van € 10.000,-- (zegge: tienduizend euro) voor iedere dag of gedeelte van een dag dat deze overtreding voortduurt, met een maximum van € 250.000,--;

Als XS4ALL ballen heeft weigeren ze en tikken ze die 250k af. Kan Tim Kuik ook weer een nieuwe 80" plasma halen!

Ommie de HaatMoker | 11-01-12 | 13:30

Tsja Johhny, nu kom je ook achter de aloude wetmatigheid:

* gratis bestaat niet

en bovendien:

* there ain't such thing as a free lunch

FW Ta-183 Huckebein | 11-01-12 | 13:28

Deze comment heb ik geplaatst achter een ipadres van Relakks, ofwel een VPN tunnel.
Laat Brein zijn Brein maar eens Breinen hoe dit nu op te lossen :-)

nokkenaskettingklem | 11-01-12 | 13:27

Die rechter zal wel een zak geld van Tim en z'n entertainmentvriendjes hebben gekregen. Dit ruikt naar omkoping.

Ben al jaren tevreden klant bij Ziggo. Misschien deze zaak maar eens voor laten komen bij het Europese Gerechtshof. We betalen hier al zo veel voor; dan mag er ook gebruik van worden gemaakt.

Titan T. Fox | 11-01-12 | 13:27

Het wordt tijd de NS aan te spreken op het vervoeren van criminelen en zo kan ik er nog wel een paar noemen.

Antitheïst | 11-01-12 | 13:26

hahahahahahahaha rechtsysteem, daar geloof ik al lang niet meer in !

BassieB | 11-01-12 | 13:25

@FredFlinstone | 11-01-12 | 13:11

Sorry. Was ook veel langer dan bedoeld en/of verwacht...

Maar een vies zaakje is het zeker, wanneer brein een collega-rechter als advocaat heeft weten binnen te slepen.

ZKH EénOog | 11-01-12 | 13:25

Krijgen we de oplossing nog van dat wijf die in een ovenschotel staat te poken?

ikhaatnicknames | 11-01-12 | 13:24

Boomschade | 11-01-12 | 13:19 |: Daar schiet je niks mee op. Andere providers zullen volgen. Je kunt beter een proxy gebruiken of een alternatieve torrent-site gebruiken voor downloads.

Het blokkeren van The Pirate Bay is pure symboolpolitiek. Brein had deze site al langer op de korrel omdat de beheerders in de initiële rechtszaak niet kwamen opdraven (duh). Dat is Brein in het verkeerde keelgat geschoten dus werd het blokkeren van TPB hun speerpunt. Ze proberen op die manier angst af te dwingen maar bereiken juist het tegenovergestelde; haat. Pure haat.

Alsof Tim Kuik nog nooit een MP3-tje of film heeft gedownload zonder daarvoor te betalen. Snap niet dat die man nog goed slaapt s'nachts.

Titan T. Fox | 11-01-12 | 13:24

oh en natuurlijk PROXIE

broccolie | 11-01-12 | 13:23

Zijn de systemen van Brein nog niet gehacked?

ITEACHYOU | 11-01-12 | 13:23

Ziggo en XS4ALL: Zaak afkopen met die kwartmiljoen. Dan kunnen ze je nooit meer pakken. Je kunt immers niet tweemaal voor hetzelfde delict worden veroordeeld.

Jos Tiebent | 11-01-12 | 13:20

Stijlloze Rukker | 11-01-12 | 13:14 |: Upload met 0KB ? Hoe wil je dan nog mails versturen of plempsels op GeenStijl schrijven ? Slimmerik ;-)

De uploadsnelheid is al veel trager dan de downloadsnelheid.

Titan T. Fox | 11-01-12 | 13:19

Is dit voldoende reden om abonnement Ziggo op te zeggen?
Ze wijzigen dus éénzijdig het internet kontrakt.

Boomschade | 11-01-12 | 13:19

@hfakker | 11-01-12 | 12:08
vertel?

Joost Maghetweten | 11-01-12 | 13:19

Na Download van 1001 films, Bangbros en lekker wijven ,harddisk naar oekraine sturen en seeden! Freedom for all!

Stijlloze Rukker | 11-01-12 | 13:17

U begrijpt ook allemaal waarom Ziggo en XS4all zo nobel uw rechten op vrijheid verdedigen? U steelt en heelt, zij verdienen de centen. Hoe meer gigabytes u door hun draadjes en vezeltjes wilt persen hoe meer geld zij binnenharken. Of dacht u dat het lezen en reageren op Geenstijl de kachel van het internet rokende houdt?

Bergverzet | 11-01-12 | 13:17

tijd om janusvm weer eens aan te slingeren dan... eat my dust tim

liggend_streepje | 11-01-12 | 13:15

In de uitspraak staat ook:
 
4.3. Brein heeft ten derde aangevoerd dat naar Nederlands recht downloaden uit illegale bron weliswaar is toegestaan voor zover het gaat om muziek en films (zie het arrest van Gerechtshof 's Gravenhage inzake FTD/Eyeworks, LJN: BO3980) maar uploaden niet.
 
Dan upload op 0Kb/s en trekken maar!!! En dan noemen ze me leecher!

Stijlloze Rukker | 11-01-12 | 13:14

@Lorenz0 | 11-01-12 | 13:07 Lees dit stuk maar eens. In Finland hebben ze de Finse tak van de EFF ook op de zwarte lijst gezet. De uitspraak in Nederland zal daar ook voor gebruikt gaan worden. Triest. Het gaat me niet eens om de torrentsites persé maar het fascistische trekje dat censuur nu eenmaal met zich mee brengt.
torrentfreak.com/the-pirate-bay-shows-...

prikkebeenK | 11-01-12 | 13:13

En laat om te beginnen alle providers maar eens de DNS-entries en IP-adressen van brein.nl blokkeren.

Lorenz0 | 11-01-12 | 13:13

Nooit zal ik nog 1 cent aan Ziggo betalen.

Claude Jacque | 11-01-12 | 13:12

@ ZKH EénOog | 11-01-12 | 13:08

Dat stinkt behoorlijk.

Lorenz0 | 11-01-12 | 13:12

Oplossing is simpel : www.proxshare.com/popular_proxies.php

Kies maar een proxy uit. Als de Nederlandse "rechtstaat" (in samenwerking met Stichting Brein) ons allen als criminelen ziet moeten wij ons er ook maar naar gedragen.

Vanaf nu gaat alles underground. Overstappen van provider heeft ook geen zin omdat Timmeh Kuik al bezig is de overige providers aan te schrijven.

Toepasselijk liedje : www.youtube.com/watch?v=Z0GFRcFm-aY&am...

Titan T. Fox | 11-01-12 | 13:12

Het zou Ziggo en XS4all sieren om uit protest in zijn geheel een dag de DNS servers uit te knallen.

JaapStar | 11-01-12 | 13:11

@ ZKH EénOog | 13:08 |
Lekker kort & bondig - plempsel

FredFlinstone | 11-01-12 | 13:11

@ Gootbalkoning | 11-01-12 | 13:04

Zowel een DNS block (die makkelijk te omzeilen is) als een IP block (die iets minder makkelijk te omzeilen is, met name omdat de meeste proxys in verhouding tot je eigen vaste lijn pokketraag zijn) kunnen technisch natuurlijk wel worden uitgevoerd door Ziggo.

Maar dat moet het argument ook niet zijn in deze discussie, het gaat er om dat hier de commercie wel even gaat bepalen wat er gecensureerd dient te worden. Wat godverdomme te ABSURD voor woorden is.

Lorenz0 | 11-01-12 | 13:09

@deboerenlul | 11-01-12 | 12:49
Ik weet dat sommige games goed verdienen (trouwens: de topgames, daaronder zit ook veel wat minder oplevert). Maar doet er weinig toe. Neem pindakaas: verkoopt ook jaren goed maar dat geven ze toch ook niet gratis weg? Ook dat is duurder dan wat er in zit? En dat houdt de creativiteit toch ook niet tegen?

En dat je een keer een film hebt die niets is, lijkt me part of the game (heb je met boeken, muziek, films met alles). Je gaat toch ook niet eerst uit eten en alleen als het lekker heeft gesmaakt pas achteraf betalen?

Lacan | 11-01-12 | 13:09

-weggejorist-

Nino Maduro3177 | 11-01-12 | 13:08

-weggejorist-

ZKH EénOog | 11-01-12 | 13:08

Net nu mijn downloadsnelheid verhoogt is naar 40Mbit gaat Brein mijn internet censureren?

JohnDianti | 11-01-12 | 13:07

@ Gootbalkoning | 11-01-12 | 13:02

Valt demonoid e.d. niet onder 'andere aan te leveren domeinnamen en IP-adressen'?

De uitspraak is ruwweg "Ziggo moet TPB blokkeren, evenals toekomstige andere aan te leveren domeinen en IPs. Doen ze dat niet, dan dwangsom van max 250K". Dus met 250K hebben ze toch de volledige censuur eis afgekocht?

Lorenz0 | 11-01-12 | 13:07

Ik zeg Occupy BREIN (en BUMA dan ook meteen) :P

D0NN13DARK0 | 11-01-12 | 13:06

De overheid is duidelijk bang voor voor het internet. Dankzij internet heeft het volk een stem gekregen en daarmee invloed. Overheden kunnen hier geen vat op krijgen en daarom worden geplande wetten als SOPA en ACTA gretig doorgeloodst. Wie heeft er hier nou iets te verbergen?

Maar het wordt nog allemaal veel erger, lees dit:
webwereld.nl/nieuws/109156/politie-sca...

38-15-09 | 11-01-12 | 13:06

Waar maken wij ons druk om....
 
Lang leve de Proxies, zoals vtunnel.com, proxysmurf.nl en andere proxies!
 
Lang leve de vrijheid en democratie!

Stijlloze Rukker | 11-01-12 | 13:06

Misschien kan Anonymous nog even wat dosjes doen. Wij geen internet, brein geen internet

Sjoerd1981 | 11-01-12 | 13:05

@Lorenz0 | 11-01-12 | 13:00

De vraag is dan HOE Ziggo en XS4All de blokkade moeten inrichten: alleen DNS of een IP-block? Kan dat technisch wel?

Gootbalkoning | 11-01-12 | 13:04

* Zijn Ziggo abo opzegt *

Hufter | 11-01-12 | 13:04

@ rara | 11-01-12 | 12:57

Exact. Dus in plaats van TPB, zouden Ziggo en xs4all eigenlijk alle IP adressen van alle bittorrentgebruikers moeten blokkeren waarheen die 30% Ziggo en xs4all klanten auteursrechtelijk beschermd materiaal hebben geüpload.

Lorenz0 | 11-01-12 | 13:03

De BREINmaffia is een PRIVATE organisatie.
Laat je niet misleiden door het woordje 'Stichting".
BREIN heeft net zoveel rechten als jij en ik.
De BREINmaffia wordt gesponsord door de Entertainment-monopolist.
En ik ken geen enkele private organisatie waarbij hun monopolitisch gedrag zo goed beschermd wordt door wetgeving.
Iedere andere organisatie, bedrijf cq sector moet concurreren met andere bedrijven en krijgen een fikse boete als (in de ogen van de NMA) dit wordt overtreden.
Toppunt van belachelijkheid hierin is de boete die de Landelijke Huisartsen Vereninging gisteren kreeg.
Kijk, dan is de NMA er wel als de kippen bij maar schorem zoal de BREINmaffia en/of de entrtainmentmonopolist aanpakken doet ze niet.
Het allerergste nog hierin is dat Fredje Teeven (VVD) zich vorig jaar heeft laten fêteren door de directeur van de MPAA.
De MPAA (Motion Picture Association Of America) is de evenknie van de BREINmaffia en hun directeur was hier in Nederland om Fredje Teeven (VVD) en hart onder de riem te steken voor het download verbod.

Het is toch te gek voor woorden: Een Nederlandse Staatsecretaris van de VVD die zich laat beinvloeden door een PRIVATE buitenlandse partij en daar nota bene nog glimlachen mee op de foto gaat !!!!!
LINK: nieuws: Overheid: Hollywood staat achter onze auteursrechtplannen

Denk daar eens aan als je de volgende keer in het stemhokje staat.
Dat is namelijk de plaats waar je (in dit geval VVD/PVV en CDA) het hardste kan raken.

Lenco | 11-01-12 | 13:03

Staan er al torrents op usenet?

Gaz21 | 11-01-12 | 13:03

Kan iemand even het IP block van BREIN kantoor sturen, dan zorg ik dat deze hier even in de core firewall komt, geen internet meer voor stichting brein.

MasthaX | 11-01-12 | 13:02

@Lorenz0 | 11-01-12 | 12:58

Zelfs al zou dat zo zijn, wat let BREIN om een zelfde procedure aan te spannen, maar nu tegen bijvoorbeeld demonoid? Ze staan nu sterk, qua jurisprudentie.
Is Ziggo dan bereid om voor elke torrentsite de beurs te trekken?

Gootbalkoning | 11-01-12 | 13:02

Waarom geldt dit alleen voor Ziggo en XS4All? Waarom geldt dit alleen voor The Pirate Bay?
Ik bespeur benadeling van concurrentie/ discriminatie, en vermoed dat de rechter aandelen heeft in UPC

www.nu.nl/internet/2712455/ziggo-en-xs...

Sjoerd1981 | 11-01-12 | 13:02

Spullen toe eigenen zonder te betalen is diefstal. Hier wordt de heler aangepakt. Prima. Heeft helegaar niks nada nakkes met 'vrijheid op het internet' of censuur te maken.

henkojenko | 11-01-12 | 13:02

Ik zou er helemaal niet raar van opzien als ik binnenkort lees dat Kuik en zijn kuikentjes omgekomen zijn in een brand o.i.d. Vergeet niet dat ook in die branche groot geld omgaat waar de downloaders geen grip op hebben maar dat wel aangedragen wordt voor dit soort maatregelen.
Het is net gereguleerde drugshandel. Een Helmondje misschien?

prikkebeenK | 11-01-12 | 13:01

@ Gootbalkoning | 11-01-12 | 12:58

Ja het werkt zo eenvoudig. Idem voor Google DNS: 8.8.8.8 en 8.8.4.4

Echter dat is alleen het DNS verhaal. Je kunt dan wel via een andere weg thepiratebay.org omzetten naar 194.71.107.15, maar als dat IP wordt geblokkeerd schiet het alsnog niet op.

Lorenz0 | 11-01-12 | 13:00

Die vrachtwagen met vuurwerk gevonden op het media terrein, deze kan vrijgegeven worden; we hebben er een nieuwe bestemming voor.

toxicunderGroov | 11-01-12 | 13:00

LOL @ Dr Hak | 11-01-12 | 12:50

En schuilnaam.olifant | 11-01-12 | 12:46, correct geobserveerd.

En mochten ze inderdaad die dwangsom betalen, dan zijn ze verder klaar en kunnen ze verder niet opnieuw tot dezelfde nonsens worden aangeklaagd he?

Lorenz0 | 11-01-12 | 12:58

@Pieter | 11-01-12 | 12:53

OpenDNS werkt ook goed.
208.67.222.222
208.67.220.220
Ik vraag me alleen af of het zo eenvoudig is. Kan iemand dat bevestigen?

Gootbalkoning | 11-01-12 | 12:58

WOOT?

Toch maar even weer tor installeren vanavond...

Specy | 11-01-12 | 12:58

Lang leve www.opendns.com/
DNS 1 208.67.222.222
DNS 2 208.67.220.220
oeps hoe gaat Xs4all/Ziggo dat nou weer doen.

Als ik Xs4all/Ziggo sou vertegenwoordigen zou ik deze aanbevelen bij m'n klanten

noya | 11-01-12 | 12:57

@Barbertjehangt | 11-01-12 | 12:52
Is Buma niet dezelfde club als Stichting Brein? De adressen komen in elk geval overeen.

Semolina Pilchard | 11-01-12 | 12:57

@SilverSliver | 11-01-12 | 12:12
Mag ik een poging wagen?

Uit de uitspraak: De rechtbank acht bewezen dat circa 30% van de abonnees van Ziggo en 4,5% van de abonnees van XS4ALL recentelijk muziek, films of games hebben uitgewisseld via The Pirate Bay.

De uitwisseling verliep niet via Piratebay, maar via een peer-to-peer protocol.

Uit de uitspraak: Vanwege de aard van het zogeheten BitTorrent protocol dat daarbij wordt gebruikt, gaat de rechtbank ervan uit dat die abonnees die bestanden niet alleen hebben gedownload, maar ook hebben geupload en aldus inbreuk hebben gemaakt op auteursrechten.

Bittorrent-clients hebben niets geupload naar The Pirate Bay. Het enige dat ze gedownload hebben van de Piratebay is een bestandje met een verwijzing.

rara | 11-01-12 | 12:57

"... ik ken genoeg mensen die films eerst downloaden en als ze goed zijn in de bioscoop gaan zien."
deboerenlul | 11-01-12 | 12:49
Oh, dus dan is piraterij wel legitiem?

James St John Smythe | 11-01-12 | 12:56

Feitelijk wordt door de rechter de toegang ontzegd tot een organisatie waarvan is bewezen dat deze veel ruimte biedt voor criminele activiteiten en deze ook daarvoor geschikt maakt.
Dus an sich is de uitspraak van de rechter begrijpelijk. Maar waar eindigt het. Al bij een vermoeden? Soort van preventief fouilleren? De eerste stap is gezet.

Sir Lancelot | 11-01-12 | 12:56

Onze principes van meningsuiting democratische bestuur en onze wettelijke grondrechten en wat al nog meer worden in hoog tempo kapot gemaakt.
Geheel europa ligt nu onder een donkere wolk van fascisme en zogenaamd technocratisch bestuur die absoluut tegen elke vorm van vrijheid zijn.
Bedankt Timmie Kuik voor het dichterbij brengen van een bloedige revolutie je hebt er hard aan gewerkt en zodoende zal je naam niet vergeten worden.
Lang leve de vrijheid!

Kets22 | 11-01-12 | 12:55

En we noemen het 'Het Net'.
Whahahaaaahaha

ZDEV | 11-01-12 | 12:53

Misschien kan stichting brein nu dan verder met de volgende issue. En dat is een nieuwe gedragscode gaan bedenken en invoeren voor de audio visuele media. Op televisie en radio wordt er tegenwoordig zelfs meer dan op straat gegodverdomd, geneugd,gekootzaakt en ondertussen gaat Brein zich richten op het internet waar de puinhoop zo groot is dat alles tegenwoordig bijna ontvindbaar is en dus niet zo schadelijk al zij beweren!!

Nino Maduro3177 | 11-01-12 | 12:53

We bouwen gewoon een eigen Internet.

ZDEV | 11-01-12 | 12:53

Mensen bij Ziggo en Xs4all.nl:

Zet uw DNS servers om naar 8.8.8.8 en 8.8.4.4

Dit zijn de IP adressen van de public DNS server van Google. Zonder blokkades!

Pieter | 11-01-12 | 12:53

Kim Yong Il had het mooi gevonden

afgelopen | 11-01-12 | 12:52

Zit hier een soort Buma achter? Dank voor de verschillende links die in de verschillende reacties staan. Lekker saboteren die rechter.

Barbertjehangt | 11-01-12 | 12:52

Brein het nieuwe: Guojia Anquanbu (Ministerie voor Staatsveiligheid van de Volksrepubliek China)
Great Firewall iemand? Mensen die gLadder gebruiken oppakken? Misschien ook maar even een NDAA in Nederland invoeren, zodat we die kunnen oppakken, en kunnen executeren zonder voor een rechter te zijn geweest? Beetje SOPA erbij? Misschien toch maar even Baronschap aanvragen bij Sealand. (nl.wikipedia.org/wiki/Sealand)

TheFreeVoice | 11-01-12 | 12:51

@Bergverzet | 11-01-12 | 12:46 |
Is plagiaat van MacDonalds op Elvis, dus strafbaar om naar te kijken en strafbaar volgens de rechter met BREIN.

Rest In Privacy | 11-01-12 | 12:50

Ik doe het al 10 jaar gewoon via een IP adres van de tweede kamer ..

Dr Hak | 11-01-12 | 12:50

Voor dit alles is er maar 3 redenen bij brein: bonus, bonus en bonus.

Denkt iemand echt dat van brein ook maar 1 cent naar artiesten gaat?

Rest In Privacy | 11-01-12 | 12:50

Haatbaarden zonder baard en (gezond) verstand zijn het. Hoewel haatbaarden natuurlijk ook geen gezond verstand hebben, dus in die zin een pleonasme. Waar kan ik doneren?

doenormaal! | 11-01-12 | 12:49

Nou dat wordt in de toekomst minder muziek kopen dus. Scheelt wel weer in de portemonnee, maar dan komt er natuurlijk weer gezeur vanuit de overheid dat ik de economie te weinig ondersteun...

Schweinsteig Xpress | 11-01-12 | 12:49

@Lacan | 11-01-12 | 12:38 | . Wat ben je een onwetend persoon. Wist je bijvoorbeeld dat de games CoDMW2 en CoD BO gigantische verkoop hits waren? Die beide gezamenlijk meer dan 2 miljard dollar aan omzet hebben gedraaid?
Geloof me de game industrie lijdt er echt niet zoveel onder.
En wat betreft films, ik ken genoeg mensen die films eerst downloaden en als ze goed zijn in de bioscoop gaan zien. Dat had ik misschien vorig jaar ook moeten doen, want dan had ik vorig jaar niet betaald voor 2 rete slechte bioscoop films.

deboerenlul | 11-01-12 | 12:49

Ik ben niet eens lid van Ziggo of xs4all, maar als grootverbruiker van de Piratenbaai wil ik graag een euro doneren, en met mij vast 249999 anderen ook.

Als die commerciële machtswellustelingen denken dat met geld alles af te kopen is, dan kunnen ze het krijgen ook. Waar gaan we dit regelen?

Lorenz0 | 11-01-12 | 12:48

Je bent volgens de rechterlijke uitspraak als burger die van Pirate Bay download en weer upload naar andere gebruikers ook strafbaar. De rechter beveelt BREIN aan om tegen alle individuele internetgebruikers ook rechtszaken te beginnen. Hoe gaar BREIN dat doen? Via spyware erachter zien te komen of je stiekum iets van Pirate Bay op je computer hebt staan?

Rest In Privacy | 11-01-12 | 12:47

Rechter moet de zaak Sabam vs Scarlet nog maar eens goed doornemen. Heb net mijn scriptie hierover ingediend: blokkering van websites is verboden.

Slome Duikelaar | 11-01-12 | 12:47

Zolang porno gratis blijft zie ik geen reden internet op te zeggen. De rest mag van mij op slot.
#boeien

zovoklets | 11-01-12 | 12:46

Dus als ik het goed begrijp kan Ziggo voor € 0,16 per aansluiting een dikke vinger opsteken naar Brein?

(€ 250.000 / 1.500.000)

schuilnaam.olifant | 11-01-12 | 12:46

Ik heb voor de geïnteresseerden www.depiraatbaai.nl maar een tijd geleden geregistreerd... Dit naar aanleiding van het verhaal uit België van enkele maanden geleden...

ThAZiP | 11-01-12 | 12:46

Ze kunnen nog in hoger beroep dus er is NIKS aan de hand.

Autist | 11-01-12 | 12:45

Volgens mij geldt dat verbod alleen voor mensen die niet voor internetdingendonwloaden willen betalen/ geen centen hebben.

Niets aan de hand dus.

zovoklets | 11-01-12 | 12:44

Foxyproxy + www.xroxy.com ;) Succes ermee.

TheFreeVoice | 11-01-12 | 12:44

@Dhr. Derk 12:27
Jerry Springer slotquote maakt je tegel er niet beter op.

Ashtrey | 11-01-12 | 12:42

Gootbalkoning | 11-01-12 | 12:38
Ik zie ze ook helemaal voor me, zo aan de bar met een cognacje. Zeg euh, amice, wie heb jij vandaag genaaid. Haha, de Nederlandse burger uiteraard vrind. Kunnen die nog verder genaaid worden dan, beste? Haha... JA

deministerpresident | 11-01-12 | 12:42

rechters = fossielen

Rubberen R. te A. | 11-01-12 | 12:41

@plastic zakje | 11-01-12 | 12:31
Cool. Thanks.
Works like a charme.

Niks-neem | 11-01-12 | 12:38

Van het Europese Hof mag zo'n blokkade niet eens. Maar de Haagse rechter veegt nu opzichtig z'n gat af aan deze jurisprudentie.
Conclusie: we hebben in dit land nu blijkbaar de volgende situatie:

- als de EU opkomt voor de basisrechten van individuele burgers, wordt er overruled door plaatselijke rechtbanken.

- als de EU besluit om in andere kwesties (economisch, politiek) de rechten van individuele burgers met voeten te treden, neemt de nationale regering dit klakkeloos over. "Wij zijn met handen en voeten gebonden" etc.

Moraal: wordt u niet door de overheid of de EU anaal genomen, dan is er altijd nog de rechterlijke macht, die schijdt heeft aan Europese regels. Buigt u maar voorover, beste burger.

Gootbalkoning | 11-01-12 | 12:38

Ik heb zin om voor het kantoor van Brein een enorme PA te zetten met keihard het geluid van oude commodore64 bandjes. Zodat iedereen daar langs kan gaan om dat geluid op een eigen bandje op te nemen. Downloaden avant la lettre

deministerpresident | 11-01-12 | 12:38

Pff... gejank. Piraten moeten worden aangepakt. Ook digitale. Gezeik over creatieve vrijheid. Alsof je als creatief persoon the piratebay (en gelijke sites) nodig hebt. Vaak zijn games e.d. grote investeringen waar mensen maanden aan werken ondertussen met medewerkers met hypotheekje, gezinnetje, auto'tje, kacheltje e.d. Rechter heeft gelijk. En je loopt toch ook niet iemands huis in in het kader van vrije toegang tot de wereld?

Lacan | 11-01-12 | 12:38

had die rechter niet beter en Brein en Ziggo en xs4all kunnen verbieden ? als ie dan toch bezig is
maargoed, lang leve de proxies, no problem

merDe123 | 11-01-12 | 12:37

Brein heeft zelf ook een IP adres, NXS host de website, misschien een idee voor XS4all en UPC om gewoon de ipreeksen van Brein te blocken? Desnoods heel NXS zodat die Brein eruit trappen.

Vloberto | 11-01-12 | 12:36

Een zwarte dag voor mensen die pretenderen vrijheid aan te hangen. Ik haat Godwins, aber BREIN IST FASCISMUS, verdammt noch mal!

DeChinees | 11-01-12 | 12:36

En maar schelden op Hongarije, nee hier is het een haar beter.

Dr.Thorvaldt | 11-01-12 | 12:35

Ik heb zo'n zin om over dringen heen te rijden met Eye of the Tiger aan.

Semolina Pilchard | 11-01-12 | 12:35

Niemands Knegt | 11-01-12 | 12:27 Hoort nog bij de post hierboven.

prikkebeenK | 11-01-12 | 12:34

Brein = facisten !
Rechter = ontzettende stomme kleauthommel !

Burger = De dupe !

En Het Europese hof zal ook geen soelaas geven, daar zitten ook een stel EU-facisten die liever het internet op slot gooien.

Creaguurder | 11-01-12 | 12:34

Kansloos bij voorbaat. Ik begrijp echt niet waarom ze zo die moeite doen terwijl kopiëren via allerlei andere wegen ook nog kan. Weten we het nog? De vhs bandjes en cassettes. Lekker kopiëren. Kan nu net zo goed. Ik geef het aan mijn vrienden, et voila. Daar heb je geen internet voor nodig... Kopieren blijft altijd bestaan en zal hierdoor echt niet minder worden. Wel te triest dat het zover moeten komen. Brein -oneindig...

c.onjo | 11-01-12 | 12:34

Dat wordt dan volgas bij de buren downloaden, aangezien ik er vanuit gaat dat dat voor mij geen kwaad kan ;)

Zo kan het ook | 11-01-12 | 12:34

Heb dit stuk nog niet gelezen maar misschien herinner je dat gevalletje nog van de software die de Nederlandse overheid gebruikt? Dat wordt door de isaeli's onderhouden en daar zit een backdoor in. Ze weigeren die te dichten. Beide zijden! Nederland is een Joods-Amerikaanse kolonie. Ja, in die volgorde.

prikkebeenK | 11-01-12 | 12:34

Prima. Als ik internet wil lezen koop ik dat boek wel bij De Slegte?

zovoklets | 11-01-12 | 12:34

Nu wachten op de eerste held die de dictator durft omver te werpen.

Rest In Privacy | 11-01-12 | 12:33

Onbegonnen werk maakt allemaal niets uit.

Braakbal | 11-01-12 | 12:31

Internet afschaffen en iets nieuws beginnen. Internet 2.0 ofzo. Met gelijk een permaban voor Brein en consorten.

Chicka | 11-01-12 | 12:31

Vrij internet staat in verhouding VER boven piraterij van media.

Antitheïst | 11-01-12 | 12:31

deropofderonder | 11-01-12 | 12:23 | + 0 -
Inderdaad nu gelezen. Wilde zo graag even mijn zegje doen, dat ik vergat eerdere comments te lezen toen ik mijn vraag stelde.. Genoeg voer dus nog om de komende jaren bangbros-pr0n, muziek, films en knalgames van 't net te trekken lijkt me, gezien alle suggesties!

Lucille Werner | 11-01-12 | 12:30

En als ik mijn eigen film via torrent aanbied, wordt dus door Brein voorkomen dat mijn fans die kunnen zien? Want in hoeverre kon Brein aantonen dat ALLE torrent-bestanden naar illegale content leiden?

Jos Tiebent | 11-01-12 | 12:27

Persoonlijk vind ik dit, binnen de reeks 1984-achtige stappen, een nog schokkender bericht: webwereld.nl/nieuws/109156/politie-sca...
De Mossad kan meekijken? Maar een politiestaat mogen we Nederland niet noemen...

Niemands Knegt | 11-01-12 | 12:27

Doe die nerds van de Piratenpartij eens het parlement in stemmen dan! Het zijn wel vette nerds maar ze zijn tenminste echte internethelden en dan bedoel ik niet mannetjes die helden zijn omdat ze anoniem op internet zijn maar ik bedoel dat ze hun tijd en energie geven voor het het behoudt van een vrij internet. Tot zover mijn betoog, take care of yourself and each other..

Dhr_Derk | 11-01-12 | 12:27

@Johnny Quid | 11-01-12 | 11:59
Einde van het internet? Gelukkig blijft jouw "intellectuele" gedachtengoed gratiesz!

Bergverzet | 11-01-12 | 12:26

@plastic zakje | 11-01-12 | 12:24
Thanks.
Ga gelijk ff opzoek.

Niks-neem | 11-01-12 | 12:26

@JoeyPvv. | 11-01-12 | 12:21

ga lekker op fok rondhangen

Btw, doe mijn neefje van 12 de groeten.

neemjemoederindemali | 11-01-12 | 12:25

Een zwarte dag in de geschiedenis van internet.
Bij mij hangt de Jolly Roger half stok

Idontgiveafunk | 11-01-12 | 12:25

@Niks-neem | 11-01-12 | 12:14
Is er al, ik maak er gebruik van.

plastic zakje | 11-01-12 | 12:24

@ Lucille Werner | 11-01-12 | 12:22 | Zie de eerdere tegels in de draad? Google eens op "spotnet downloaden"?

deropofderonder | 11-01-12 | 12:23

Insane in da membrane... insane in the Brein!

harry poster | 11-01-12 | 12:23

Einde internet. GeenStijl gaat dus stoppen?

Roer | 11-01-12 | 12:23

Ach,downloaden kun je overal. Het gaat om de censuur. het begin is er en met een ACTA en SOPA verdrag op komst krijgen we amerikaans/chinese vrijheden. Dat moet je niet willen..

lichtpunt | 11-01-12 | 12:23

Bestaat die Piratenpartij nog? Die zouden nog best wat CDA- en PvdA-stemmen kunnen gaan afsnoepen als ze mee deden aan een nieuwe Tweede Kamer-verkiezing.

M-Bozz | 11-01-12 | 12:22

Begin van het einde. Check Doctorow's lezing, lach om de stompzinnigheid van dit soort acties én huiver over de gevolgen voor iedereen.
Samenvatting + link naar youtube lezing:
torrentfreak.com/doctorows-omen-shows-...

Brunoximus | 11-01-12 | 12:22

Dit soort dingen zorgen er enkel voor dat het illegaal downloaden professioneler wordt aangepakt. Misschien dat torrents grootschalig binnenkort via Twitter worden aangeboden (weet niet hoe dat zit met de algemene voorwaarden trouwens). Brein heeft stront aan de knikker als ze die hier bannen, want dan krijgen ze advocaten van formaat tegen zich. Lijkt me lachen, gieren, brullen. Iemand trouwens al een manier gevonden om de blokkades van brein te omzeilen?

Lucille Werner | 11-01-12 | 12:22

Ach ja, ze kunnen hier toch niks aan doen? Je kan dit vergelijken met Vietnam JE VERLIEST sowieso.
Je hebt Newsgroups,torrents en nog andere vele mogelijkheden.

Ze zullen binnenkort wel inzien dat het allemaal kansloos is.

Autist | 11-01-12 | 12:21

ahhh dan ga ik wel oude mensen overvallen en stoppen met school en hele dag joints roken ipv gamen/films kijken

JoeyPvv. | 11-01-12 | 12:21

Gatver. Ben al jaren geleden naar betere bronnen overgestapt, maar goed. Benieuwd welke websites de volgende zijn die geblokkeerd mogen gaan worden door de rechter. Want als er één schaap over de dam is, zullen er zeker meer volgen... Volgens mij schaart NL zich in een bijzonder dubieus rijtje landen die het begrip internetvrijheid zelfs technisch wenst te begrenzen. Niet dat dat een barst uit maakt (zie bovenstaande tegels over spotnet & nieuwsgroepen en proxy-servers + google is your friend), maar toch. Dan toch maar Kamervragen? Anyone?

deropofderonder | 11-01-12 | 12:20

Netwerkmensen, zo kan het ook torrent via proxy Zweedse server kost een beetje, maar dan ben je klaar met Nederland. Torrent werkt er ook op: www.how-to-hide-ip.info/2009/02/28/rel...

nokkenaskettingklem | 11-01-12 | 12:20

@Haarkopje | 11-01-12 | 12:11
Copyrightschenders? Copyright van wie? Het geld dat deze organisaties verdienen komt niet of nauwelijks bij de artiesten terecht, deze moeten het al jaren van concerten en merchandise hebben. Werd ook bij de Buma laatst weer pijnlijk duidelijk.

Herr Knäckebröd | 11-01-12 | 12:20

Overstappen op www.kat.ph/ dus

Sjoerd1981 | 11-01-12 | 12:19

Parel van het Zuiden | 11-01-12 | 12:14
'YoAfrica is Zimbabwe's fastest internet service provider. Broadband gives you permanent high speed internet and email access at 512k '..

blauweleasebaklul | 11-01-12 | 12:18

Cory Doctorow heeft een duidelijk stuk geschreven over de toekomst van wat ooit bekend was als het vrije internet.

boingboing.net/2012/01/10/lockdown.htm...

Verder de tering voor Brein en de Nederlandse rechters en de Nederlandse corrupte overheid.

prikkebeenK | 11-01-12 | 12:18

Leer nou eens een keer spellen. Enquête schrijf je zo dus. On topic: voor de rest een goed stuk!

Pffffff | 11-01-12 | 12:17

@King of the Oneliner | 11-01-12 | 12:14
Geniaal!..... LMAO

Niks-neem | 11-01-12 | 12:17

Betaal in godsnaam dan die boete gewoon, is het dan niet namelijk over?

E.I. Kipping | 11-01-12 | 12:16

In 3/4 van de wereld heeft het plebs geen (internet)vrijheden en\of (schijn)democratie.
We passen ons dus enkel aan op weg naar de NWO.

BedrijfsTijgerT | 11-01-12 | 12:16

@Parel van het Zuiden | 11-01-12 | 12:14
www.isp.co.zw/

Niks-neem | 11-01-12 | 12:16

Tja op dezelfde dag dat de Chronisch Dementerende Apen bekent een ruk naar rechts te maken. Dit is Donners werk.
Iedereen die hierover zeurt moet links stemmen.

nokkenaskettingklem | 11-01-12 | 12:15

Ik voel me gewoon fysiek misselijk van de teleurstelling.

Sjors W. | 11-01-12 | 12:15

Hoe kan het dat die clubjes zoveel macht hebben eigenlijk? Onbegrijpelijk dat één sector (entertainment) zoveel invloed kan uitoefenen op de politiek, samenleving en vrijheid.

Absoluut niet waar | 11-01-12 | 12:15

@Niks-neem | 11-01-12 | 12:08: ik heb dat internetadres geprobeerd, maar ik had al die filmjes en liedjes al...

King of the Oneliner | 11-01-12 | 12:14

Geheel OT
Wanneer komt de plugin voor FF 9 eindelijk beschikbaar?

Niks-neem | 11-01-12 | 12:14

Weet iemand nog een goede Zimbabwaanse ISP?

Parel van het Zuiden | 11-01-12 | 12:14

Ik ben niet bang dat we straks niet meer kunnen downloaden, alternatieven op the pitatebay komen er toch wel. Waar ik wel bang voor ben zijn de mensen en stichtingen als Brein die steeds dit soort acties ondernemen.

vindead | 11-01-12 | 12:13

@haarkopje: Dit is het begin van het einde, tevens wordt er genoeg WEL legaal verspreid via TPB.

SilverSliver | 11-01-12 | 12:12

Wordt tijd dat het voorstel van Verhagen Wet wordt: hier staat duidelijk in dat er niet geblokkeerd mag worden. Dan kan deze uitspraak gevoegelijk naar de prullenbak en zo hoort het ook.

Internet hoort niet geblokkeerd of gefilterd te worden.

Laten we wel wezen: ik wil ook graag iets bijdragen aan films muziek en boeken die ik gebruik, maar wel binnen de grenzen van het redelijke. En daar ligt 'm nou net de crux. Je betaalt je bont en blauw aan legale content, het is vaak verneukt met reclameboodschappen of DRM en uiteindelijk krijgt de maker maar een fractie van opbrengst; het zijn vooral partijen als Brein en de 'rechthebbenden' (slimme uitgekookte jongens die de 'industrie' vormen) die woekerwinsten verdienen ten koste van mij en ten koste van de auteur / maker van de content.

Stijlloos ten top | 11-01-12 | 12:12

Een lobotomie van de Stichting Brein zou bijzonder welkom zijn. Bij de betreffende rechter is dat, zijn infantiele beslissing in acht genomen, reeds uitgevoerd.

Mgr. Denwop | 11-01-12 | 12:12

King of the Oneliner | 11-01-12 | 12:10
Ik stuur je nog wel even een linkje met de "Best of Christina Aguilera" en dan ben je denk ik wel klaar.

James St John Smythe | 11-01-12 | 12:12

Quote: Rechter heeft over blokkade Pirate Bay gegevens Brein verkeerd geinterpreteerd. Juridische blunder van epische proporties #teaser

twitter.com/#!/arnoudwokke/status/157...

SilverSliver | 11-01-12 | 12:12

als proxy's ook niet meer werken stap ik gewoon over en dat doen andere mensen ook dus lijden ze opeens verlies. dan spannen ze rechtszaak tegen brein en winnen ze.

-edit: Want ziggo en xs4all zullen de enige providers zijn die dit gaan blokkeren, de rest kan gewoon jarenlang ongestoord doorgaan-

JoeyPvv. | 11-01-12 | 12:12

Beter laat dan nooit.
Mensen die hier problemen mee hebben zijn een stel jankende hypocriete copyrightschenders die het verschil tussen vrijheid en criminaliteit niet willen snappen.

Haarkopje | 11-01-12 | 12:11

@Sjoerd1981 | 11-01-12 | 12:03
Hidemyass is geschikt voor spielerei, meer niet. Pas maar op.

rara | 11-01-12 | 12:11

Nou hoeven we komend jaar dus niet meer naar de bios. Die 30 miljoen bezoeken van afgelopen jaar heeft dus ook niks geholpen

noya | 11-01-12 | 12:11

Alles wordt gesloopt in Nederland. We mogen niks meer, enkel en alleen wat anderen vinden dat goed voor je is.

Boerenhoofd | 11-01-12 | 12:11

welke programma heeft de rechter gebruikt om het oordeel te kunnen vellen en de hoogte van de straf te kunnen bepalen, en heeft deze hier wel de juiste software licentie voor?

nickstert | 11-01-12 | 12:10

Ach, ik heb de Best of the Leonard Cohen, The Best of Neil Young, The Best of Pink Floyd en alle nubiles filmjes toch al binnengeharkt met mijn ADSL-inbelverbinding en Kazaa.
Meer heb je niet nodig in het leven.

King of the Oneliner | 11-01-12 | 12:10

Doei rechter, hallo Europees hof!

Koning_poephoofd | 11-01-12 | 12:10

De droom van mening ambtenaar: macht! Moehahaha

blauweleasebaklul | 11-01-12 | 12:09

molotofju leggen, niemand zeggen...

nickstert | 11-01-12 | 12:09

NeeDDRland ... Erich Honecker zou trots geweest zijn.

James Lastig | 11-01-12 | 12:09

Gelukkig heb ik tele2 :-)

RickeyS | 11-01-12 | 12:09

Hoe heet de rechter? Zeker een paarse broek die nog niet weet hoe de computer aan gaat. Internet is viez!

Vloberto | 11-01-12 | 12:08

Wat een droplul die rechter. Wat gaat hierna volgen? Dag vrij internet, daahaaag!

Dr. Flatulentski | 11-01-12 | 12:08

Mag ik dan nu trouwens supermarkten aanklagen omdat zij sigaretten verkopen die mensen en meerokers kanker kunnen geven? Soort van dood door schuld dan toch? Wel volgens dit principe.

Aatje | 11-01-12 | 12:08

Ligt toch een uitspraak van Europese Hof? Tegen dit?
Rechter faalt, that's All.

hfakker | 11-01-12 | 12:08

Als het aan Brein ligt, is straks alleen ip adres 127.0.0.1 nog bereikbaar.

Niks-neem | 11-01-12 | 12:08

Die rechter wil in de toekomst ook gewoon gratis geld krijgen als jurisprudentie van hem gekopieerd wordt....

ikookniet | 11-01-12 | 12:08

Het ultieme bewijs dat de rechterlijke macht in Nederland incompetent en door en door corrupt is. Niet de eerste keer en zeker niet de laatste keer. Welkom in de Auteursrechten Dictatuur der Nederlanden.

faz | 11-01-12 | 12:07

-weggejorist-

JoeyPvv. | 11-01-12 | 12:07

Goh... de bewijslast omdraaien, waar hebben we dat vaker gehoord? (Hoi Koos!).

kapotte_stofzuiger | 11-01-12 | 12:06

Nu hoort Nederland ook bij het groepje landen met dictators

vincent uit groninge | 11-01-12 | 12:05

Zat er aan te komen, helaas.
Dit gaat door totdat men inziet dat het een hele verkeerde beslissing is geweest. Jammer genoeg zal het dan al te laat zijn.

Herr Knäckebröd | 11-01-12 | 12:04

-weggejorist en opgerot-

Sjoerd1981 | 11-01-12 | 12:04

-weggejorist-

Sjoerd1981 | 11-01-12 | 12:03

Brein heeft massa's vriendjes binnen onze lieve pseudo-democratische ambtenarenjunta.
XS4all ook (de Jolo-connection), maar niet zoveel.
Dat betekent dat Brein bij geschillen waarbij bijvoorbeeld "slechts" de grondrechten van burgers in het geding zijn, door onze "onafhankelijke" rechterlijke macht standaard gelijk krijgen.

Merlot | 11-01-12 | 12:03

-weggebreind-

rara | 11-01-12 | 12:01

Waar-haar-heen... Leiheeeidt de weeeeg... Die wij moeeeee-teeen... gaaaan...

Spotnet?

Vakonov | 11-01-12 | 12:01

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl