Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Turkije geeft Frankrijk silent treatment

erdogansarkozy.jpeg Poep is aan mensen. Turkije heeft vandaag bij monde van premier Erdogan laten weten alle banden met Frankrijk te verbreken. Per direct. Dat betekent dus: geen diplomatieke en/of politieke onderonsjes, geen militaire hulp, geen handel meer. Helemaal niks. Turkije zal Frankrijk voortaan negeren. Reden is het Franse verbod op het ontkennen van de Armeense genocide, dat in 2015 in moet gaan. Om iets wat dus bijna honderd jaar geleden in het Ottomaanse rijk wel/niet heeft plaatsgevonden, verbreken dus twee zwaar machtige NAVO-landen alle contacten. Hoe zal dat aflopen? Hopelijk ligt er een scenario bij de NAVO klaar wanneer twee leden gaan bitchfighten. Trekken beide naties over een poosje ten strijde tegen elkaar? Gaan Sarkozy en Erdogan het uitvechten met een potje worstelen? Wij zijn benieuwd of en hoe Art 5. van het NAVO-verdrag (aanval op een land is een aanval op alle landen) dan geïnterpreteerd dient te worden. Of mogen we gewoon kiezen voor wie we willen zijn? Toch jammer want Turkije en Frankrijk gaan way back. Al sinds de 16e eeuw zijn het goede kennissen. Wel met een paar oorlogen tegen elkaar in de tussentijd maar dat had je in die tijd al snel. Opmerkelijk historisch feitje: Frankrijk tekende in 1916 een verdrag dat de geboorte van de Armeense staat mogelijk maakte. Wellicht gaat het dus niet om die VVMU-beperkende maatregelen van de Fransen maar is het gewoon oud zeer. Hoe dan ook: mocht u tijdens wintersport een file van ouwe rokende Mercedii over de Alpen richting Anatolië zien vertrekken, dan weet u waarom.

Reaguursels

Inloggen


Dat er in 1915 in Turkije Armeniers zijn omgekomen wordt in de huidige Turkije absoluut niet ontkend. Ieder ruim denkend mens kan met de historische gegevens erbij tot geen andere conclusie komen dan dat er mensen destijds zijn omgekomen. Turkije heeft meerdere keren zowel aan Frankrijk maar ook aan Armenie voorgesteld dat historici zich hierover moeten buigen omtrent de vraag of deze omgekomen/omgebrachte Ameniers kunnen worden bestempeld onder GENOCIDE.
Indien een dergelijke conclusie door die bewuste historici, uit Armenie, Turkije en aantal onafhankelijke Europese landen, wordt getrokken, is Turkije bereid om akkoord te gaan met die bevindingen en derhalve met de conclusie dat gesproken kan worden van GENOCIDE. Maar het opvallende is dat Armenie op dit aanbod van Turkije telkens niet ingaat.

Onder deze omstandigheden kunnen we toch niet spreken van het ontkennen van genocide door de Turken??

Strafbaar stellen van de vrije meningsuiting door de aangenomen wet door het Franse parlement:
Een andere kwestie is wat Frankrijk hiermee kan bereiken. De staat Frankrijk bepaalt wat een kritische burger mag zeggen of niet? Indien je andere mening hebt word je gestraft met een gevangenisstraf en/of een geldboete. Hoe valt dat te rijmen met de vrije meningsuiting waar ook heel Nederland toch zo belangrijk vond. De vrijheid van meningsuiting was toch een absoluut recht in Europa en vooral in Nederland?? Ik herken de kritische NEderlanders opeens niet meer. Wordt hier niet met twee maten gemeten als het gaat om een land als Turkije. De bekende vooroordelen spelen wederom een groot rol.

Ik kan u gerust vertellen dat ik als half Armeniër niets anders wil dan dat de waarheid naar boven komt. Mijn oma heeft mij nog in haar leven alle verschrikkingen van destijds, voorzover ze zich als achtjarige kon herinneren, verteld maar de wijze waarop Frankrijk met dit onderwerp omgaat is absoluut niet goed voor onze zaak. Sterker nog, Sarkozy is enkel bezig met de aankomende verkiezingen en de invulling die hij wenst te geven aan zijn populistische politiek van zijn laatste jaren waar heel Europa niets aan heeft.

In Turkije is onlangs de genocide tegen de Koerden in de jaren 30 door jullie gehate Erdogan volmondig toegegeven. Dit was en is een begin en er zijn duidelijk signalen waar te nemen dat de kwestie Armenië absoluut ook tot een oplossing zou kunnen komen.

Het ligt heel gevoelig omdat genocide iets verschrikkelijks is en dat wil je als staat het liefst niet mee geconfronteerd worden en/of op je cv hebben. Vandaar ook het verzoek van Turkije om het eerst door historici uit oa Armenië te laten onderzoeken. Dat is toch een goed begin!!!!

Nederland heeft eerst vorige week haar beschuldigingen geuit aan Indonesiërs, eerst nadat Rechtbank Den Haag een veroordelend vonnis had gewezen!!!!

De NEderlanders die toch al vol vooroordeel zitten zullen deze feiten natuurlijk nooit onderkennen maar voor de kritische lezer is altijd hoop om zich te verlossen van haat en vooroordelen.

een positief punt voor die mensen met haat is noemenswaardig dat de meeste Turken absoluut niet eens bij het EU willen aansluiten. De droom en de wens om bij EU te horen neemt al jaren, en vooral de laatste jaren, enorm af. Kortom u kunt gerust gaan slapen. Ten eerste zal EU nimmer de durf hebben om Turkije op korte termijn toe te laten en ten tweede hebben de Turken evenmin daar zin in.

En begin vooral niet over beschaving en geloof. Dat is het laatste waar het christelijke Europa nog over moet hebben getuige de duizenden slachtoffers die door de vertegenwoordigers van de Kerk is gemaakt.

Ik wens u prettige kerstdagen en een nieuw jaar zonder vooroordelen.

Mike4744 | 25-12-11 | 00:53

@ Dolphi | 24-12-11 | 01:49 | + 0 -
Jaahhaaa, dat is de goede vraag ja. Waarom gaan de autochtonen op hun beurt op zoek naar greener pastures ?
.
Argumenten die men hoort zijn dus; te druk, (Nederland is vol), te veel bemoeizucht van de overheid, als je boer bent kun je beter maar meteen verkassen (helemaal als je in het bont zit) en dus ook je niet meer veilig voelen in je eigenste buurt (vreemde luchtjes op de gang).
.
In India is de economie groeiende; de middenklasse groeit; spending power neemt sterk toe de komende decennia; het land is druk in ontwikkeling; het onderwijs verbetert en men kan ook studeren in Amerika en als het effe kan deelnemen aan de American Dream. Dit alles in tegenstelling tot een Afrika dat vooral zielig en arm moet blijven. De Chinezen zijn daar nu ook druk bezig om zaken te ontwikkelen, havens, wegennet, bedrijven, plantages etc.
.
China, India en de rest (behalve Japan dus) trekken elkaar op en voort in de vaart der volkeren. China gebruikt nu al 50% van alle grondstoffen wereldwijd en de trend is sterk stijgende voor de komende decennia.
80% van al onze producten komt nu gedeeltelijk of volledig uit azie.
(kijk thuis waar er al niet "made in China/Taiwan/Korea/Singapore/India op staat)
.
Men redt zich wel, een noodzaak om er miljarden "ontwikkelingshulp" naar toe te sturen dat voor een goede 80/90% niet echt ten goede komt aan de bevolking waar het voor bedoeld is maar vooral blijft hangen bij de "ontwikkelingsmedewerkers" en de officials/lokale/regionale/landelijke overheid die er goed van leven en het verder wel goed vinden.
"ontwikkelingshulp" is daarom vooral een Linksche hobby voor luitjes die de goede samaritaan willen uithangen en ondertussen doen aan exhibitionistische zelfverrijking op een schaal waar de bankiers in de USA nog het schaamrood van op de kaken zouden krijgen.
Maar de "sociale, verschillige" luitjes worden niet geplaagd door iets als zelfkritiek/schaamtegevoelens etc maar zijn enkel en vooral bezig met zichzelf.
En die "arme inboorlingen" ??
Ach, let them eat cake !!

said_fred | 24-12-11 | 17:01

-weggejorist-

Tavroch | 24-12-11 | 14:10

-weggejorist-

Tavroch | 24-12-11 | 14:02

@ said-fred, Als de sociale zekerheid hangmat zo lekker ligt,vraag ik me af ,waarom zoveel autochtonen hier emigreren.Dus net als Turken.Kortom een rijk land is niet verstoken van proletariaat.Wees maar blij dat India met zijn honderden miljoenen te ver weg zit om naar hier te emigreren.Overigens is India ook een steenrijk land. Laatst ontdekten ze nog een schat van 60 miljard in een 400 jaar oude tempel.

Dolphi | 24-12-11 | 01:49

Wij Nederlanders zijn heel erg naief,

wat kunnen de Ermeniers/Ermenie voor Europa en aan ons

betekenen?

Wat zijn de belangen van Frankrijk??

Het is 100 jaar geleden, wat heeft dit voor een nut.

Kees5182 | 24-12-11 | 00:22


@sapjes

Welke Europa???

Europa valt bijna uit elkaar, zie jij nog een land die bij Europa wilt aansluiten??

Ik niet!!!

Kees5182 | 24-12-11 | 00:10

Als ik nou zeg dat Nederlanders in Indonesië genocide heeft gepleegd dan ontkennen jullie dat allemaal, Als ik nou zeg dat Frankrijk in Afrika en Algerije genocide gepleegd heeft gaan jullie ook ontkennen, maar waarneer jullie en andere westerse landen Turkije beschuldigden van Armeense genocide dan erkennen jullie het allemaal, ra ra ra hoe zou dat nou komen, misschien omdat ze moslim zijn denk je niet?!, dat vinden jullie toch allemaal leuk.

GeenStijlTurk | 23-12-11 | 22:07

@ Dolphi | 23-12-11 | 18:13 | + 0 -
Zo gezien zit je je dan wel af te vragen wat ze dan hier doen in plaats van verkassen naar het rijkste land van de regio.
Of is het zo dat ze er niet in komen, dan wel rücksichtslos een soldatenkistje in hun achterste voelen na bijv. een drie maandjes.
Vooralsnog zal het zo zijn dat hun voornaamste exportproduct hun eigen bevolking is die het rijkste land in de regio heeft verlaten, en nog steeds verlaat. Een stroom rokende Mercedessen die massaal richting Turkije gaat, gaat niet gebeuren.
De sociale zekerheid hangmat ligt te lekker.

said_fred | 23-12-11 | 20:02

Voor al die genen die zich nu verblijden dat Turkye, dankzij de Fransen, nooit tot de EU kunnen toetreden : Degenen die er wel lid van zijn ,zijn er door de euro/schulden-crisis ook niet meer blij mee.Vooral de Noordelijke landen krabben zich achter de oren.Maar Turkye ? Die zijn het rijkste land van de hele regio : 7e graanland van de wereld,voldoende olie voor eigen consumptie,door dammen in de Eufraat en Tigris, beheerser van de waterbehoefte van Irak,enz.,meeste strooizout voor heel N.-Europa,vele delfstoffen en steenkool,grote productie van voedingsmiddelen,enorme strijdkrachten,prima toeristen-industrie ,veel antieke bezienswaardigheden, enz,enz,

Dolphi | 23-12-11 | 18:13

Hoor net dat Erdogan nu roept dat Viva le France een genocide heeft gepleegd in Algerije vroeger!

Benderistic | 23-12-11 | 14:49

De rest van de Europese landen moeten nu ook met Turkije alle betrekkingen beëindigen.
We moeten laten zien dat we achter Frankrijk staan.

RIDEFREE66 | 23-12-11 | 12:49

Ik stel voor dat we de turken niet meer laten meedoen met de europacup, het EK (ha ha) en het eurovisiesong festival + verbieden dat turkse nederlanders in turkije in dienst moeten. Die Erdogan is een fundamentalist van de ergste soort. Wat een rare aap.

denoorman | 23-12-11 | 12:29

Ik verwacht alleen nu wel dat de Grijze wolven en Milli Görüs acties gaan plegen omdat ze dit voor hunzelf kunnen "rechtvaardigen".
Net zoals er vroeger vanuit Christelijke kant oorlogen werden gevoerd met als onderwerp "geloof". Geloof is natuurlijk een zeer beroerd excuus om oorlog te voeren, mensen zijn gewoon bloeddorstig, wees dan eerlijk.. vraag het maar aan Erdogan, oh..

Justitia | 23-12-11 | 12:24

Ze hadden beter genocide kunnen verbieden.

Mokum Kosher | 23-12-11 | 00:31

:-)
Je denkt vanuit een westerling. Turkije is een derdewereldland en daar denken de mensen derdewereldlands. Ze zijn wreed, onverschillig naar mensenlevens toe, inhalig, en veel dierlijker in hun survivalinstincten.
Zo op het oog willen ze nog wel uitspraken en dingen doen die westers lijken, maar dat is schijn; ondertussen is het gewoon een apenrots en geen mens ligt wakker van de Armeense lijken (de meeste Armeniërs zelf volgens mij ook niet).

Shalome | 23-12-11 | 09:56

premier Erdogan reageert als een ras echte fundamentalist. Hij bewijst hiermee dat hij geen enkel respect heeft voor andere meningen en landen. Ik hoop dat turkije nooit en te nimmer bij europa unie gaan horen.

protonplof | 23-12-11 | 09:44

Dit is toch een perfecte situatie?
Turkije dus zeker niet bij de EU.
We mogen de Fransen wel dankbaar zijn.

googleandi | 23-12-11 | 08:40

Infantiel gedrag van allebei.
Frankrijk: "dit mag je niet meer zeggen hoor!"
Turkije: "nou dan praten we helemaal niet meer met je!"
*zucht*
(En als het die turken buiten de EU houdt vind ik het nog best ook)

CynicalBastard | 23-12-11 | 08:38

Gek hoor. Ik vind dat je moet kunnen zeggen wat je wilt. Ook al is dat niet waar. Dus zeg ik dat Rutte hetero is, dat Jezus een homo was en de dag na maandag altijd een woensdag is.

Vrijheid van meningsuiting is een heel groot goed waar we niet aan moeten rommelen. Uitzonderingen (armeense genocide mag niet ontkend worden) roepen bij mij alleen maar vraagtekens op. Argument schijnt te zijn dat bepaalde bevolkingsgroep wellicht gekwetst wordt. Maar moet dat gegeven nu zwaarder wegen dan de vrijheid van meningsuiting?

En waar leg je de grens? Als ik zeg dat God niet bestaat kwets ik dan ook mensen? En moeten die dan niet beschermd worden?

Mijn conclusie: zeggen dat je iets niet mag zeggen is super-betutteling en druist tegen de vrijheid van meningsuiting in.

Ik neem aan dat Turkije niet uit principiële overwegingen zo'n stennis maakt. Zouden wij (Nederland) wel kunnen doen.

Willem4246 | 23-12-11 | 08:17

OK Sarky, en nou hardop verklaren dat Turkije NOOIT lid zal worden van de EU. Je kunt het.

Geemp | 23-12-11 | 08:14

Wij ook,wij ook ,wij ook, wij ook aub.

fleurtje | 23-12-11 | 07:26

Nog een pikant detail : Toen men Hitler eens zei dat het uitroeien van de joden ,de Duitsers wel eens kon opbreken,antwoordde hij dat de wereldgemeenschap zich ook nooit druk gemaakt heeft om de moord op de Armeniërs. De reden van de moord ,hoofdzakelijk door uithongering,waar je haast nooit meer over hoort was ook banaal,maar dus niet in die tijd.Zij werden beschouwd als "5e colonne" oftewel handlangers van de vijand: Rusland.Dat lag nl. voor de hand.Christelijk he? en dus niet bereid te vechten voor de islamitische Ottomanen. "De vriend van mijn vijand is ook mijn vijand" nietwaar ?

Dolphi | 23-12-11 | 02:11

De moord en uithongering van de Armeniërs ten tijde van het Ottomaanse rijk zou nu absoluut geen indruk meer hebben gemaakt,ware het niet dat de jong-Turken er bij betrokken waren.Kemal Atta Türk ,de oprichter van de moderne staat Turkije,behoorde tot die jong-Turken en de voltrekkers van het drama ,die zij inhuurden,waren hoofdzakelijk Koerden.Ach ja en de ironie wil dat die Koerden in het Ottomaanse rijk beter aangeschreven waren als thans.De wraak van het verleden zg.

Dolphi | 23-12-11 | 01:50

@de euro middenweg | 22-12-11 | 20:52
Denk je? hoeveel Fransen kom je tegen in het buitenland?

miko | 23-12-11 | 00:52

caudillo | 23-12-11 | 00:28 | + 1 -
Daarom zijn de "internationaal Socialisten" wel salonfähig en de "Nationaalsocialisten" niet.
De internationaal Socialisten zitten nota bene in het parlement en hangen de democraat uit. Iets als een vos die besluit vegetariër te worden en zich aan te sluiten bij de Zevende dag adventisten.
Een Politiechef die op televisie zegt stemmers op een democratische partei op transport te willen stellen en een Internationaal Socialistische Parteileider die op televisie verontwaardigd reageert als hem wordt gevraagd of hij nog steeds achter Mao staat met zijn "Culturele Revolutie".
Natúúúrlijk doe ik dat en wel onverminderd.
.
Geen enkel protest te horen van multicul, policor MSM. Dit in tegenstelling tot een Wilders die maar een windje hoeft te laten en we kunnen dit dagen lang aanhoren.
Stel dat hij nou aanhanger was van het Nationaalsocialisme. Dan was de moeder van stormen in een glas water losgebroken.

said_fred | 23-12-11 | 00:48

@da wizard | 23-12-11 | 00:31: Je maakte natuurlijk een typefoutje. Je bedoelde natuurlijk Erdogan waar je Sarkozy zei.

Mokum Kosher | 23-12-11 | 00:44

Alles is geoorloofd voor het politieke gewin van Sarkozy...

da wizard | 23-12-11 | 00:31

Ze hadden beter genocide kunnen verbieden.

Mokum Kosher | 23-12-11 | 00:31

Als je eenmaal begint met het verbieden van "verwerpelijke ideeën", dan gaat het vanzelf steeds verder.
-
Frankrijk heeft zeer strenge wetgeving ingevoerd om de holcaust te verbieden; zover gaande zelfs, dat je uitspraken van het hof in Neurenberg niet publiekelijk mag betwijfelen.
-
Dat zou betekenen dat dit automatisch ook zou gelden voor allerlei onzin die ook in die processen te berde is gebracht (door soviet-rechters en soviet-aanklagers), zoals de moord op de Poolse officieren in Katyn, die niet door de Russen maar door de Duitsers gepleegd zou zijn. Zo is het, zeggen de voorstanders van deze wet, uiteraard niet bedoeld, en het helpt dan dat Gorbachev de Russische schuldigheid in dezen heeft bekend vóórdat die wet (de Wet-Gayssot, 13 juli 1990) in Frankrijk van kracht werd.
-
Er was al eerder voorgesteld om de wet-Gayssot ook voor de Armeense genocide te laten gelden...
Ja ja!
-
Oppositie tegen de wet komt niet alleen van nazis en holocaust-ontkenners (ja, allicht zijn die tegen!), maar ook van historici, die vinden dat onderzoek hierdoor belemmerd wordt, en van principiële voorstanders van het vrije woord, die het idioot vinden dat de historische werkelijkheid wordt vastgelegd in het strafrecht.
-
Maar ja, "we zijn vóór vrijheid van meningsuiting behalve als het om héle foute meningen gaat", dát zeggen ze in Iran ook.
-
Je kunt het denken niet aan banden leggen; je moet dat ook niet proberen. Maar ja, leg dat maar eens uit aan oprechte wereldverbeteraars...
-
Overigens mag je in Turkije niet zeggen dat de moord op de Armeniërs WEL een genocide was, dus die twee landen zijn allebei even erg wat dat betreft...
-
Amerika heeft zijn Eerste Amendement nog, maar ook daar hebben "de mensen met de ontzettend goede bedoelingen" al meer en meer anti-haat-wetgeving doorgedrukt, dus zelfs daar staat het vrije woord als een kaars in de wind. (Windscherm daarginds wel beter dan hier...)
-
Vrijheid van meningsuiting betekent hier dat je Pol Pot, Mao of Stalin mag prijzen om hun daden, maar niet Hitler!
Je hoeft toch verdorie zelf geen nazi te wezen om daar de inconsequentie van in te zien...

caudillo | 23-12-11 | 00:28

Wordt nog eens wat.
De in de eerste wereldoorlog begane genocide op onder meer de Armeniërs staat op de agenda als zijnde een genocide,
Genocide ontkenners zitten met de kloten voor het blok.
.
Hallo, Genocide ontkenners van O.A. Partei van de Afgunst als we daar ook hebben een Albayrak die tot een driemaal toe op de Televee vergezeld van moeilijk kijkend mattie bezwoer dat het geen genocide was maar een Massamoord tijdens onder meer een "lange Mars" (niet die van Mao, dat is een andere) maar er werd nog meer onderzoek naar gedaan (alsof er al niet een bibliotheek over bestaat) www.google.nl/search?source=ig&hl=...
.
Ik heb zo'n vermoeden dat men zich nu muisstil houdt bij een Partei van de Afgunst of een CDA hieromtrent in de hoop dat dit niet gaat overwaaien naar andere landen binnen de EU en dus naar Nederland.
Want dan moeten de Genocide ontkenners dus gaan erkennen dat ze het blauwe van de lucht hebben geleuterd en gelogen en enkel poep praten.
.
A.H. zei indertijd al; "Wer erinnert sich noch die Armenier"
Dit om aan te geven dat als men zou beginnen met een Genocide op de Joden in Europa dit ook slechts een voetnoot in de geschiedenis zal zijn en snel vergeten.
Het liep dus anders.
Iedereen weet van de "Wannsee conferentie" en wat er na die tijd is gebeurd door de www.google.nl/search?source=ig&hl=... socialisten bij de Oosterburen.
.
Newt Gingrich als presidentskandidaat voor de Republicans gooide al de knuppel in het hoenderhok door te stellen "The "Palestinians" are an Inventions" waardoor "Loony Left" meteen dus in de gordijnen hing en zich te buiten ging aan "ad hominem" moddersmijterij naar deze "Denier" de blasfemist.
.
Op dit moment is de Multikul Linksche kerk als druk bezig met een "weg van Marx naar Allah" www.google.nl/search?source=ig&hl=...
.
Zoals we daar hebben de rijkelijk gesoebsidieerde linksche hobby's als de "antiglobalisten", De "Palestina" koeienpoep roeptoeters en de rest van de artiesten van het rondtrekkende circus van hersenloze freaks.
En as we speak is de "Palestijn" Abbas al vertrokken naar Turkije om te gaan buurten bij een kindermoordenares. (Een teiltje bitte) brabosh.com/2011/12/22/pqpct-f0u/
brabosh.com/2011/12/21/pqpct-eza/

said_fred | 23-12-11 | 00:20

Mooi interview ook met een Franse Turk of Turkse Frans die zei: Erdogan moet alle Fransen het land uit schoppen. En daar was geen woord Frans aan. De ironie.

Sliptong | 23-12-11 | 00:16

Volgende stap. Turkije stapt uit de NAVO en wordt superbondgenoot van de USA. Daarmee is het spel van de USA om Europa buiten spel te zetten weer een stap verder. Na Turkije is Polen de volgende inzet. Samen met Polen en Turkije heeft de USA twee mooie pionen enerzijds ten opzichte van Rusland en het Midden Oosten, anderzijds om Frankrijk en Duitsland te bypassen.
Allemaal onvermijdelijke GEOPOLITIEK.

Lafayette | 23-12-11 | 00:01

De lokale vijfde colonne was ook weer overduidelijk aanwezig in Parijs.
nos.nl/video/324711-frans-parlement-ne...
Hebben die Turken niet door dat ze op deze wijze hun al erg fragiele imago in Europa nog verder aan het afbreken zijn?

CreativeDestruction | 22-12-11 | 23:57

Gelukkig is hier nog een vrijheid van meningsuiting mogelijk

RIDEFREE66 | 22-12-11 | 23:57

Goed ik ben om niets op nuij punt nl geblokkeerd noodgedwongen nu hier op forum.

op nu jij is een blokkeer ronde uitgebroken sensuur van het ergste soort.

het regent bans op dit moment.

hier opmerking op forum nu jij

NUjij/MV 4 uur 24 minuten geleden door NUjij/MV
Dames en heren,

Het onderwerp is het feit dat Turkije het contact met Frankrijk heeft verbroken naar aanleiding van het wetsvoorstel op het verbod van ontkenning van de Armeense genocide.

Daar uw inhoudelijk commentaar op, zoniet achterwege laten, of ban.

Redactie NUjij
- edit en dat zou hier anders z ijn? -

RIDEFREE66 | 22-12-11 | 23:56

@bosbaan volgens mij haal je Turkije met Griekenland door de war ofzo...
Dan had ik liever Turkije in Europa die hebben tenminste GEEN SCHULDEN!

En wij maar hard werken voor onze centen die toch maar naar die luie grieken toe gaan!!

selcuk | 22-12-11 | 23:46

Mercedii? Alsjeblieft he. Als je dan zo graag je zogenaamde Latijnse kennis wil etaleren: Mercedus ev. Mercedi mv.

F010 | 22-12-11 | 23:45

Oei - nu moet de kleine generaal natuurlijk van uncle Obama op zijn knieen.!Daar rekent die Erdogan op, de hoopvolle sultan van het nieuwe khalifaat.
Zal mij benieuwen of de kleine zich gedwee zal laten piepelen door de grote bruine broeder..
Obama moet zich maar even op de kop krabbelen, want als Sarkie het verdomt blijft er van zijn prestige helemáal niks meer over..
Ach, ach..

J. van Gaal8771 | 22-12-11 | 23:37

@bosbaan | 22-12-11 | 23:00
Van de NAVO, dat is. Niet van de wereld.
Naar mijn bescheiden mening doen de Russische, Chinese, Indische, Pakistaanse en vele andere *niet westerse* legers toch zeker niet onder voor de Turkse.
En of dat dankzij ons geld is durf ik ook te betwijfelen. Zeker is wel dat de Grieken als één van de weinige bondgenoten ver boven de binnen de NAVO afgesproken bestedingsnorm van 2% BNP (GDP) zitten. 3,2% om precies te zijn. Kuddeland zit nu op net iets meer dan 1,1%.

Chiant | 22-12-11 | 23:33

@Jaimy Fox | 22-12-11 | 21:56
Dit verhaal ken je misschien ook nog wel: nos.nl/video/184944-europese-hof-voor-...
En wat te denken van alle schendingen van mensenrechten. En een ontkenning van een genocide is ook niet bepaald een kenmerk van een democratisch, eerlijk en vrij land.

doenormaal! | 22-12-11 | 23:33

Het is zowieso jammer dat landen met elkaar gaan ruzieen.
Turkije had al aangegeven niet in de EU te willen gaan.
Maar ik zie hier reacties tussen staan en dan denk ik dat sommige mensen niet weten hoeveel samenwerking import/export er is tussen Turkije en Nederland.
De economie van Turkije is nog steeds aan het stijgen en aan het groeien. Frankrijk is juist het land waar het zo slecht mee gaat. Ik had liever turkije dan frankrijk in Europa want frankrijk zit vol met allochtonen en niet-fransen ;). Ga maar eens een keer naar Frankrijk ipv hier makkie makkie te praten.

selcuk | 22-12-11 | 23:27

Moeten ze hier ook doen. OF de Turken zijn beledigd OF de armeniers. Als de één of de andere groep Nederland dan verlaat, scheelt ons dat hier een hoop ellende.

vip33 | 22-12-11 | 23:14

Dankzij ons geld heeft Turkije het tweede grootste leger van de wereld.

bosbaan | 22-12-11 | 23:00

@Chiant | 22-12-11 | 22:39
Dat is liev..
Maar toch: weg met ons!!

Slipsnifter | 22-12-11 | 22:53

@Chiant | 22-12-11 | 22:39: Ja vorige week nog. En blijkbaar vijf minuten geleden ook. Sorry, had het niet door.

Mokum Kosher | 22-12-11 | 22:45

@Mokum Kosher | 22-12-11 | 22:38
Ooit van sarcasme gehoord?

Chiant | 22-12-11 | 22:39

@Slipsnifter | 22-12-11 | 22:34
* gezicht trekt als die McDonalds-jongen uit Nederlandse commercial uit 1985 die zegt "... en voor mijn moeder een warm appelgebak!" *

Chiant | 22-12-11 | 22:39

@Chiant | 22-12-11 | 22:27: Ik vind toch dat je maar gedeeltelijk gelijk hebt. Je hebt gelijk in het feit dat Nederlanders een laf, betweterig irritant schreeuwerig ordinair volk is.

Maar één ding moet ik Nederlanders nageven. Je kan wel over bepaalde onderwerpen praten (behalve Israël, want dan zijn het net Turken. Verder zullen Nederlanders te zijner tijd hun fouten erkennen en proberen dingen goed te maken. Zo heeft Nederland de slavernij wel afgeschaft. Iedereen heeft het over de slavernij, maar feit is wel dat het afgeschaft is. Dat er over gesproken kan worden en dat Surinegers die er toch over beginnen niet gelynched worden, zoals Turken wel zouden doen met Koerden et cetera.

Dus een beetje meer respect voor de ambigue geest van Nederlanders mag heus wel.

Mokum Kosher | 22-12-11 | 22:38

@G-Unite
Spannonde film afgelopon en nu met terugwerkonde kracht aan het jorissen?

Chiant | 22-12-11 | 22:35

Zo herkenbaar. Mijn schoonfamilie is heel aardig en allemaal zijn ze opgeleid en slim. Maar over twee onderwerpen valt er gewoon niet te praten:

1. Koerden en Koerdistan;
2. Armeense genocide.

Als ik het toch doe dan kan ik een week op de bank slapen.

Wat mij opvalt aan Turken als deze onderwerpen op tafel komen zijn dan weer de volgende zaken:

1. Ze vallen terug op emotie en nationalisme;
2. Ze komen niet met feiten;
3. Ze gooien feiten van tafel;
4. Ze melden allemaal het feit dat Turkije geld heeft geboden om het door Armeense onderzoekers uit te laten zoeken, maar dat die Armeense onderzoekers zonder reden dat geld afwezen en dat onderzoek niet wilden doen;
5. Ze zeggen allemaal dat er in de Turkse staatsbibliotheek allemaal bewijzen liggen dat de moordpartij geen genocide was. Ze erkennen dus wel dat het een moordpartij was, maar dat er van opzet en planning sprake was, wordt ontkent en de bewijzen liggen voor het oprapen in de Turkse bibliotheek.
6. Dat als je leven je lief is je beter kan stoppen met dit onderwerp.

Maar verder zijn Turkse mensen heel lief en aardig en behulpzaam. Je kan het die mensen bijna niet kwalijk nemen. Ze leren het van jongs af aan op school en krijgen het elke dag op de Turkse tv-zenders te horen en te zien et cetera.

Askim, seni çok çok seviyorum.

Mokum Kosher | 22-12-11 | 22:34

@Chiant | 22-12-11 | 22:27
We zijn trouwens ook nog bekrompen, xenofoob, dom-rechts, nationalistisch, kleurloos en behept met een penetrante spruitjeslucht.
Verder bestaan we helemaal niet.
Weg met ons!!

Slipsnifter | 22-12-11 | 22:34

louis de funes,persona non grata aan de cleopatra stranden van turky.
er is momenteel toch wel wat anders aan de hand.
dus geen handjeklap meer met de turken erdogan wil de gordijntjes met europa het liefst dicht doen.
om zijn moslim sprookje door te voeren.
handel met frankrijk steld zeker niks voor.
deze man gedraagt zich als een dictator
het gaat goed in turky hoe lang nog

soledad | 22-12-11 | 22:32

@Chiant | 22-12-11 | 22:27
Helemaal waar.
Weg met ons!!

Slipsnifter | 22-12-11 | 22:29

@hhmariavanempel | 22-12-11 | 22:15
Zie in dezen ook @Chiant @19:34, maar vooral ook @19:54.
Wij Nederlanders zijn de meest verwerpelijke levensvorm op deze aarde. Wij hebben geen recht van spreken, omdat wij in een héééél erg klein landje wonen, fout waren in de oorlog en een slavernijverleden hebben. Bovendien -neuqen wij kinderen- zijn wij gereformeerd of katholiek, en nou dan weet je het wel.
Alles buiten onze grenzen is beter. Hoe exotischer, excentrieker, extremer, onacceptabeler, extravagenter, dubieuser, schokkender of ridiculer: het is beter dan die malle bakfietslieden in dat kleine, nietszeggende, bescheiden koude kikkerlandje.

Nietwaar?

Chiant | 22-12-11 | 22:27

-weggejorist-

Johny | 22-12-11 | 22:24

-weggejorist-

Johny | 22-12-11 | 22:22

@Johny | 22-12-11 | 22:09
Het was trouwens tussen 1954 (of 1958 als je het aan andere partijen vraagt) en 1962.
Extragratiesleuke toegift in deze queeste is dat Frankrijk zich onder druk van de VN *lees:VS* moest terugtrekken. Net als Nederland 14 jaar eerder uit -Nederlands Indië- Indonesië.

Chiant | 22-12-11 | 22:19

-weggejorist-

Johny | 22-12-11 | 22:15

Nederland zou medeschuld moeten bekennen want het waren twee Hollanders die aan de wieg van zowel de Armeense genocide als de Holocaust hebben gestaan. Als Hortense de Beauharnais eind september 1807 niet geslachtelijk met Carel Ver Huell had verkeerd - naar Tsaar Alexander niet zonder reden beweerde want Lodewijk Napoleon was impotent - dan was de wereld de franse keizer Napoleon III bespaard gebleven. Diens notoire ijdeltuiterij en blunte eis in 1853 aan de Sultan om de Sleutels van de Heilige Plaatsen - het bestuur over Palestina - was de directe aanleiding tot de Krimoorlog en weer wat jaartjes later viel dezelfde franse flapdrol Nap III na vluchtige lezing van het Emser depeche in 1870 de Boches aan. Die Frans-Duitse oorlog vormde weer de opmaat voor de Eerste Wereldoorlog en het verdere vervolg is bekend. Het geheime Sykes-Picot verdrag over de verdeling van het Ottomaanse rijk wat Lord Balfour de kans gaf de zionisten een sigaar uit de humidor van de Sultan te geven en last but not least de weg vrijmaakte voor de Saudies om de Zwarte Doos in Mekka te beklimmen. Het enige positieve dat over Napoleon III is te melden is dat we aan hem Florence Nightingale en Charles Aznavour danken. En niet te vergeten Israel.

hhmariavanempel | 22-12-11 | 22:15

@Johny | 22-12-11 | 21:38
Iets klopt hier niet... Geschiedkundig bent u op de hoogte. Taalkundig zou ik echter hier en daar wat kunnen opmerken. Meestal manifesteert domheid zich op alle fronten, maar in uw geval niet.

Chiant | 22-12-11 | 22:11

-weggejorist-

Johny | 22-12-11 | 22:09

Mooizo, dus geen irritante trage Fransen meer voor me op de golfbaan in Belek?

hupsake | 22-12-11 | 22:07

-weggejorist-

metalj | 22-12-11 | 22:04

@Art Vandelay Ultor | 22-12-11 | 19:26

Omdat wanneer genoeg idioten dit ''vergeten'' er een nieuwe genocide plaats kan vinden?
Leek me vrij duidelijk.

metalj | 22-12-11 | 22:04

Gelukkig heeft ali b weer een eerste prijs gewonnnen met zijn reclame hoor ik net.
Alleen al om aan die eeuwige ali b te ontkomen zou emigreren al de moeite waard zijn.

Slipsnifter | 22-12-11 | 22:03

Het probleem met Turken is hun nationalisme en trots. Ze zullen nooit, maar dan ook nooit toegeven dat ze fout zaten, laat staan dat hun land fout zat. Nu geldt dit voor vrijwel elk volk en land, maar bij de Turken is het 50 x zo erg als gemiddeld. Verder hele aardige mensen over het algemeen, daar niet van, maar die (vaderlands)trots en de laatste jaren steeds meer gecombineerd met Islam is erg hinderlijk, en op internationaal diplomatiek niveau al helemaal.

H.Stiglitz | 22-12-11 | 21:50

En dan ook nog de vraag durven te stellen wie gaat er winnen LOL! Frankrijk natuurlijk ook al zijn het arrogante lullen toch ben ik voor de Fransen met hun kut taal en arrogante houding.
Gewoon puur omdat het een "normaal" land is tegen Turkije.

menotyou | 22-12-11 | 21:40

-weggejorist en opgerot-

Johny | 22-12-11 | 21:38

Van mij hoeft niemand een proces aan z'n broek te krijgen als hij of zij wat dan ook ontkent. Holocaust, genocide, noem maar op. Als iemand zo achterlijk wil zijn om te beweren dat de jodenvervolging of de armeense genocide niet hebben plaatsgevonden, zou het genoeg moeten zijn dat ieder weldenkend mens zijn opvattingen afkeurt, en dat hij of zij tot intellectueel pariadom veroordeeld wordt. Waarom moet daar in hemelsnaam ook nog eens het strafrecht aan te pas komen?

Onnodige, stupide en bevoogdende shit dus van Frankrijk. Dat neemt niet weg dat het Turkse AK-bewind weer eens z'n ware smoel heeft laten zien. Hopelijk is het positieve effect van deze affaire dat men gaat inzien dat dit land niets te zoeken heeft in de Europese Unie, dat er geen enkele culturele en maatschappelijke verwantschap tussen het steeds verder islamiserende Turkije en de democratische EU-landen bestaat - en dat ook het Turkse NAVO-lidmaatschap heroverwogen zou moeten worden.

Gootbalkoning | 22-12-11 | 21:35

En nu, lafbekken in Den Haag? Als de wiedeweerga het Franse voorbeeld volgen, dan zijn we ook verlost van die Anatolische prutsers!

NEEderland1 | 22-12-11 | 21:27

Errujd | 22-12-11 | 21:07 |
Vergelijk het met het ontkennen van de Holocaust. Mag ook niet (bij wet).

Krizzie | 22-12-11 | 21:20

Met een Europeese Unie was dit nooit gebeurd... Oh, wacht...

Krizzie | 22-12-11 | 21:19

De turken hoeven zeker niet trots te zijn op hun geschiedenis. De turken hebben te veel hoogmoed en moeten een toontje lager zingen. De duitsers hebben hun oorlogsmisdaden toegegeven. De turken niet. Alleen een keiharde opstelling helpt. Hulde aan Frankrijk.

denoorman | 22-12-11 | 21:13

Mooi. Werd tijd. 1 miljoen christenen destijds afgeslacht door aanhangers van de godsdienst van de vrede. Heeft iemand overigens een overzicht over het totaal aantal afgeslachte Christenen in die contreien sinds daar haatbaarden zitten ?

Smoothar | 22-12-11 | 21:10

Wat heeft de overheid te maken met iemands opvattingen? Waarom zou je een eventuele genocide niet mogen ontkennen? Gaan we straks het ontkennen van de zwaartekracht ook strafbaar stellen?

Reaguurders, was u niet anti-establishment? Toen onze premier nog geen premier was, zei hij ooit dat hij als liberaal vond dat het ontkennen van de holocaust niet strafbaar zou moeten zijn, ook al is er zo veel bewijs dat deze toch heeft plaatsgevonden. dat zijn toch verstandige woorden? die gaan nu ook op

Errujd | 22-12-11 | 21:07

"mocht u tijdens wintersport een file van ouwe rokende Mercedii over de Alpen richting Anatolië zien vertrekken, dan weet u waarom."
Kwam die droom maar uit.

von sokkenstopfen | 22-12-11 | 21:02

Toerkie toerkie boze toerkie.

Slipsnifter | 22-12-11 | 20:59

Quote: Volgen Erdogan is "onherstelbare schade" toegebracht aan de relaties tussen beide NAVO-landen.

Dat komt dus nooit meer goed! Ach... derde wereldlanden hebben altijd spierballentaal maar komende zomer mist Turkije de Franse vakantiegangers en is het probleem ineens opgelost.

de euro middenweg | 22-12-11 | 20:52

@ecologiste | 22-12-11 | 19:32
Hopelijk snel weer terug!

doenormaal! | 22-12-11 | 20:50

-weggejorist en opgerot-

Emigrant | 22-12-11 | 20:32

-weggejorist-

Beëlzebul | 22-12-11 | 20:29

@vandezijlijn | 22-12-11 | 20:18
Ik heb nog een aantal geweren van het franse leger uit de tweede wereldoorlog.Als nieuw nooit gebruikt.
Als het aan die fransen had gelegen dan hadden de duitsers in een klap een twee keer zo grote vloot gehad in die tijd.Het halve land collaboreerde met de Duitsers en aan gevechtshandelingen hebben ze lang een broertje dood gehad.Maar wel als een van de grote 'overwinnaars'uit de oorlog gekomen.Over een grove schending van de geschiedenis gesproken.

miko | 22-12-11 | 20:28

@Graftak | 22-12-11 | 20:13
Ach turkije had een economische groei van 11 % dus ik weet waar ik mijn geld op moet zetten.Maakt mij geen fok uit of mijn rente halal is of niet.
olijf olie de helft van de prijs van Griekenland en even goede kwaliteit.Dankzij de euro.De grieken kunnen niet van hun zooi af en de turken brengen het met containerschepen binnen.En corrupt?
Zeker niet corrupter dan pasta en feta land.Maar reutel Greet wilders maar na.

miko | 22-12-11 | 20:22

Overigens, eerst het aanvallen en níet erkennen van Cyprus, het negeren van de NAVO, en nu dit met Frankrijk? Kom op Turkije.. je probeert al 50 jaar Europese banden aan te halen (EEG,EG,EU).. ook dit gaat de relatie (wederom) geen goed doen en mogelijk zal de eventuele toetredingsdatum wederom worden opgeschoven. Van een vreedzame EU zal denk ik geen sprake meer zijn als Turkije niet dezelfde idealen en gedachtegang en gewoonten heeft als de EU institutie.

Justitia | 22-12-11 | 20:21

Niet om het een of ander maar Frankrijk is slechts "politiek" lid van de NATO, in feite hebben we dus meer steun van de Turken dan van de Fransen als Nederland aangevallen wordt.

vandezijlijn | 22-12-11 | 20:18

De Frans-Ottomaanse betrekkingen in de 16e eeuw bestonden ook alleen maar om de Habsburgers dwars te zitten. Windvaan Frankrijk draait meer dan Wouter Bos in z'n beste dagen.

Petrus de Rewa | 22-12-11 | 20:14

Gelukkig dus geen Turkije in de EU.
.
De Armeense genocide (Armeens: Հայոց Ցեղասպանութիւն, Turks: Ermeni Soykırımı), (ook wel aangeduid als de Armeense kwestie door diegenen die twijfelen of er werkelijk sprake was van een genocide) is de naam voor de volkerenmoord gepleegd op (honderdduizenden tot meer dan een miljoen) Armeniërs in het Ottomaanse Rijk ten tijde van het regime van de Jonge Turken.
Robert Fisk stelt in zijn boek "De grote beschavingsoorlog" dat de Armeense genocide de eerste Holocaust was, waarbij veel Duitsers betrokken waren. Ze zouden de uitroeiings- en verzwijgingstactieken enige decennia later opnieuw toepassen. Winston Churchill waarschuwde herhaaldelijk tegen deze praktijken: "De geschiedenis zal vruchteloos speuren naar het woord 'Armenië'."[1]
Westerse historici en verschillende Turkse historici, zoals Taner Akçam, Fatma Muge Gocek en Halil Berktay en de vermoorde Hrant Dink, zijn het over het algemeen eens dat een genocide plaatsvond. Turkse en andere Westerse wetenschappers, waaronder historici die gespecialiseerd zijn in de geschiedenis van Ottomaanse Rijk zoals Bernard Lewis, Justin McCarthy en Gilles Veinstein, houden het bij deportatie en massamoord van Armeniërs, waarbij vaak etnische zuivering wordt erkend. Turkije ontkent de genocide formeel en verzet zich tegen internationale erkenning ervan. Een aantal wetenschappers stelt dat te weinig wetenschappelijk bewijs is gevonden om definitieve conclusies te trekken. De internationale discussie richt zich vooral op wat de preciese definitie van genocide is en wie in deze bepaalt dat ze hier daadwerkelijk van toepassing is.

Graftak | 22-12-11 | 20:13

Als al dat geld dat nu naar Europa gaat in Nederland wordt gestoken via verzachting van het eigen woning bezit en we al die 12000 import steuntrekkers uit oost Europa elimineren(niet letterlijk natuurlijk)
Dan is Nederland sneller uit de crisis dan Napels uit de vuilnisbult!

Beëlzebul | 22-12-11 | 20:11

Vul de poll in en alle optimisten blijken Frankrijk als winnaar in te vullen.
Beter gezegd, alle blinden vulden Frankrijk in.
De Pechtoltjes, Barossootjes, eurofielen en overige zakkenvullers steken hun neus diep in de anus van Erdogan.
't Was niet zo bedoeld hoor!
Kom maar met je middeleeuwse gedachten naar Europa.
Wat zeg je!
Subsidie?
Hoeveel?
Zoveel?
Allah nog an toe!
Geen probleem, we verhogen gewoon de bijdrage......

gescheurdrubber | 22-12-11 | 20:09

Frankrijk negeren. Net als die genocide?

Treurig varken | 22-12-11 | 20:09

@Frankiej | 22-12-11 | 19:01
Wen maar vast aan deze houding. We zien er al veel van (ook hier in Nederland) en we gaan er nog veel meer van zien. Inherent aan de cultuur van mensen met veel te lange tenen en een enorm ego.

doenormaal! | 22-12-11 | 20:07

@Chiant | 22-12-11 | 20:03
Exactly. Geef ze een desnoods een podium waar ze vanaf kunnen vallen.

Bakito | 22-12-11 | 20:05

Kansloze poll. Wie gaat er winnen: Frankrijk of Turkije? Maar bij wat er nu gebaat is gaat er niet één van de twee winnen. Hierbij gaat iedereen die belang heeft bij het welzijn van 1 van de 2 verliezen. En de politici die de crisis veroorzaken doen dit alleen voor kinderachtig electoraal gewin.

aight.. | 22-12-11 | 20:03

@Bakito | 22-12-11 | 19:59
Daar heb je gelijk in. En ik ben het roerend met je eens dat meningen of standpunten niet verboden zouden moeten worden, tenzij ze direct aanzetten tot geweld.
Van mij mogen mensen er de meest idiote en verwerpelijke ideeën op na houden. En ik heb het liefst dat ze die ook publiekelijk ventileren, want dan herken ik ze en weet ik meteen wat ik eraan heb.

Chiant | 22-12-11 | 20:03

Het Ottomaanse rijk is begonnen met een grote genocide in Anatolie. Daarna hebben ze 150 jaar lang in de Balkan huisgehouden. Ook daar heeft hun bezetting minimaal een miljoen levens gekost. De Armeense volkerenmoord is voorlopig de laatste geweest in een lange, lange rij van tribaal geweld.

Petrus de Rewa | 22-12-11 | 20:02

Snel in de EU met Turkije, en NL eruit.
Dan nog een fatsoenlijke regering installeren in dit land en het wordt misschien ooit nog eens wat.

Slipsnifter | 22-12-11 | 20:02

Vindt iemand het nog een goed idee om Turkije toe te laten tot de EU? Iemand? Nee toch hoop ik. Manmanman.

doenormaal! | 22-12-11 | 20:01

@Chiant | 22-12-11 | 19:54
In dat geval schept Frankrijk zelf ook jurisprudentie en zet zo de deur open voor nog meer beperkingen van de vrijheid van meningsuiting.

Bakito | 22-12-11 | 19:59

Dit is het beste nieuws sinds Geert de PVV oprichtte en Job Cohen de PvdA (wie?) ging redden.
Geen Turkije in de EU, ga de Irakezen maar redden Kalief!

funkyd | 22-12-11 | 19:57

Is Frankrijk weer lid dan? Anders zijn we gedwongen Turkije te steunen en Parijs te nuken.
En te plunderen, moorden en verkrachten deze zomer op de camping.

Godkiller | 22-12-11 | 19:57

kunnen wij dat ook niet regelen? alle banden verbreken en dan vooral de financiele. dus geen uitkeringen en kinderbijslag die kant op.

terazino | 22-12-11 | 19:54

@Bakito | 22-12-11 | 19:48
Precies. Om dezelfde redenen als dat Rusland en China ook altijd in de Veiligheidsraad tegen ingrijpen stemmen in staten waar dictatoren huishouden: ze zijn veel te bang voor jurisprudentie die later terugslaat. Tel daarbij op het overschot aan nationalisme, chauvinisme en patriottisme dat de gemiddelde Kuddelander juist omgekeerd evenredig tekort komt en je hebt een verklaring.

Chiant | 22-12-11 | 19:54

franse arrogantie en ongepaste turkse verontwaardiging. Hopelijk snel oorlog, kan ik die in de vakantie mooi volgen op CNN.

drenkeling69 | 22-12-11 | 19:51

@Chiant | 22-12-11 | 19:46
Dat is wat anders.

Ik geloof inderdaad niet dat Turkije handelt vanwege bezorgdheid om Franse burgerrechten.

Bakito | 22-12-11 | 19:48

@Bakito | 22-12-11 | 19:42
Ja, zo lust ik er nog wel één! * Wilder proces indachtig *
Maar begrijp ik goed dat we het erover eens zijn dat Turkije hier zichzelf een hak zet en niemand anders?

Chiant | 22-12-11 | 19:46

Vertel het a.u.b. nooit verder dat ik vreselijke dingen heb gedaan. Bedankt, want anders...................

sananda | 22-12-11 | 19:43

@Chiant | 22-12-11 | 19:39
De waarheid nastreven is wat anders dan onzin verbieden.

Werd de aarde plat door Galilei van ketterij te beschuldigen?

Bakito | 22-12-11 | 19:42

Ook al ben ik het niet eens met het verbod op het ontkennen van de Armeense genocide, geeft deze infantiele reactie van Erdogän en kornuiten wel aan dat het belangrijk is dat we ons niet laten intimideren om te zwijgen over die genocide.

Het gaat ook niet goed in Turkije met de persvrijheid en daar moeten wij eens wat van zeggen. www.indexoncensorship.org/2011/12/turk...

Jaimy Fox | 22-12-11 | 19:42

Nederland moet op z'n strepen staan, en vooral het vetorecht betreft belangrijke kwesties niet opgeven, of daar makkelijk mee omgaan.

Nederland moet vooral zorgen dat het binnen de grenzen zelf de zaken regelt, en in verlengde daarvan zich hoedt voor de Europese moloch.

Wellicht is het beter, als Nederland zich langzaam en behoedzaam terugtrekt uit deze farce van een EU.

De Dansende Kater ® | 22-12-11 | 19:39

@Bakito | 22-12-11 | 19:35
Huh? De waarheid nastreven staat gelijk aan Turkije een hak zetten?
Man, man, man... what's next? De stelling dat Turkije destijds nobel en filantropisch welzijnswerk heeft verricht onder de Armeniërs in het Ottomaanse Rijk?

Chiant | 22-12-11 | 19:39

-weggejorist-

deathrowmarv | 22-12-11 | 19:39

ecologiste | 22-12-11 | 19:32
Genoegen was wederzijds. Drop nog es bye.
Ooit.

Ashtrey | 22-12-11 | 19:37

@ecologiste | 22-12-11 | 19:32

Gewoon terughacken! Of een andere provider nemen. Succes, en snel weer terug!

Reinaert | 22-12-11 | 19:37

@kapotte_stofzuiger | 22-12-11 | 19:25

Wat mij betreft geen hellend vlak, aangezien de Armeense genocide vrij precies gedocumenteerd is (jammer dat CNN er niet op tijd bij was, dat dan weer wel) en de leugens van Al Gore en consorten vrij eenvoudig wetenschappelijk te neutraliseren zijn daar ze op aannames in plaats van feiten berusten.

Reinaert | 22-12-11 | 19:35

@Ih8yousf | 22-12-11 | 19:33
Jij wilt dus de vrijheid van meningsuiting beperken om Turkije een hak te zetten....

Waar stem jij op?

Bakito | 22-12-11 | 19:35

Als Frankrijk straks ook nog een wet aanneemt waar in staat dat het ontkennen van het feit dat de Tweede West-Indische Compagnie voor de Republiek der Zeven Verenigde Provinciën slavenhandel bedreef, nou dan eten wij ook geen foie gras meer hoor!

Chiant | 22-12-11 | 19:34

Gelijk hier ook invoeren die wet. Puik plan als Turkije alle contacten met ons wil verbreken, heeft alleen maar voordeel voor Nederland. Met als kers op de slagroom dat Turkije dan ook niet meer bij de EU komt als ze EU lidstaten gaat boycotten.

Ih8yousf | 22-12-11 | 19:33

-weggejorist-

ecologiste | 22-12-11 | 19:32

-weggejorist-

ecologiste | 22-12-11 | 19:32

Ik kan niet meer reageren want mijn verbinding is gehackt. Hopelijk tot ooit nog eens. Het was me een genoegen de laatste 6 jaar om te mogen en kunnen reaguren. Voorlopig vaarwel.

ecologiste | 22-12-11 | 19:32

Wat moet ik hier nu weer mee? Wat feiten zijn, zijn feiten. Daar kan niemand wat aan veranderen, behalve een gelovige. Oh shit, het zijn natuurlijk Alla/likkers.

Byter | 22-12-11 | 19:30

@Reinaert | 22-12-11 | 19:24
Prima. Redelijkheid in discussie is een mooi iets.

*plop*

Art Vandelay Ultor | 22-12-11 | 19:27

@hfakker | 22-12-11 | 19:22
Allemaal slechte argumenten.

Die genocide is wetenschappelijk gedocumenteerd en zal niet vergeten worden. Hetzelfde geldt voor de Holocaust.

Waarom zou je het willen verbieden dat een gestoorde randfiguur van mening is dat het toch niet heeft plaatsgevonden? Laat zo'n mafketel toch. We kunnen hem als maatschappij gemakkelijker ridiculiseren of negeren wanneer we weten wat hij denkt.

Art Vandelay Ultor | 22-12-11 | 19:26

@Reinaert | 22-12-11 | 19:19
Even een hellend vlak: nu is het verbieden van ontkennen van genocides, straks mag het ontkennen van broeikaseffect niet meer? Laatstgenoemde een dwaasheid volgens bomenknuffelaars.

kapotte_stofzuiger | 22-12-11 | 19:25

@Art Vandelay Ultor | 22-12-11 | 19:20

Hoeft ook niet. Dit zijn van die dingen die dermate persoonlijk en/of principieel liggen dat het toch al verdoemd moeilijk is om er concensus over te bereiken.

Ik begrijp jouw standpunt volledig, alleen ga ik er niet in mee.

Reinaert | 22-12-11 | 19:24

@Reinaert | 22-12-11 | 19:19
Als er geen dwaasheden en leugens verkocht mogen worden, dan moeten we beginnen met zo ongeveer elke politieke partij ook te verbieden.

Vooral die van socialistische snit (SP, GL, PvdA), want we weten allemaal wat voor gruwelijkheden op het conto van het socialisme te schrijven zijn.

Art Vandelay Ultor | 22-12-11 | 19:24

@Art Vandelay Ultor | 22-12-11 | 19:14
Opdat wij nooit vergeten?
Omdat hetgeen wij weten dat toen of dat nu gebeurt, niet dient te worden verkwanseld.
Omdat wat nu blauw is, morgen niet rood is.
Omdat als Turkije toen genocidaal heeft gehandeld en dat steevast ontkent, zij feitelijk de weg open houden datgene wat zij 'niet' hebben gedaan 'nog eens' of 'wel' te doen.
Omdat 'het is niet gebeurd' een afspiegeling is van 'we hebben het niet geweten'.
Omdat liegen over je daden niet moet mogen kunnen.
Omdat gasten als Holleeder kunnen blijven ontkennen dat ze crimineel zijn, totdat ze in de cel zitten, maar je een land als Turkije niet in een cel kan doen belanden....

hfakker | 22-12-11 | 19:22

@kapotte_stofzuiger | 22-12-11 | 19:18

Zolang Sarko Arno Klarsfeld nog als adviseur heeft blijft dat (gelukkig) ook nog wel even zo. Maar da's een ander verhaal natuurlijk. *Kuch*

Reinaert | 22-12-11 | 19:22

@Reinaert | 22-12-11 | 19:19
We gaan het niet eens worden op dit punt, amice.

Art Vandelay Ultor | 22-12-11 | 19:20

Ach, dat Turkije.
Uit de klei getrokken door God, excuus,.. Allah (is groter), nog voordat de rest van de wereld en het universum werden geschapen.
Laat maar...

plaszak | 22-12-11 | 19:20

@Art Vandelay Ultor | 22-12-11 | 19:14

Achterlijkheid is besmettelijk, da's helaas al al te vaak aangetoond. En ik zal je de bijbehorende Godwin besparen. Meningen vind ik prima hoor, da's een grondrecht inderdaad, maar dwaasheden en leugens "mogen" verkondigen gaat me dan toch echt te ver.

Vrijheid is leukt tot het moment dat er complete (intellectuele) anarchie uitbreekt omdat er al te veel zieke zielen op hol geslagen zijn.

Maar goed, da's mijn (vrije) mening. Verbied 'm maar!

Reinaert | 22-12-11 | 19:19

Die hele ontkenning van die genocide is achterhaald.. je kunt foto's moeilijk ontkennen of het feit dat er meer dan 600.000 mensen plots zijn verdwenen. En als geld, omkoping, bedreiging nog niet helpt, dan zeggen ze gewoon; hé, dat zijn wij niet geweest hè! Goed dat Frankrijk eindelijk de slachtoffers erkend beetje jammer van Turkije om te denken dat wij zo stom zijn om diezelfde blinddoek om te doen.

Justitia | 22-12-11 | 19:19

Kwam Charles Aznavour niet uit Armenië?

Bakito | 22-12-11 | 19:18

@rara | 22-12-11 | 19:13
Probeert u eens op YouTube een holocaust- of nazipropagandafilmpje met een Frans IP-adres te bezoeken: "this video is not available in your country" (in het Engels, dat dan weer wel).

kapotte_stofzuiger | 22-12-11 | 19:18

@Parsons | 22-12-11 | 19:01
..... Oeps... Oeh lala
Aantal Turken in Frankrijk is ongeveer onbekend... 500.000

www.consulfrance-istanbul.org/Testez-v... relations franco-turques

hfakker | 22-12-11 | 19:17

@Reinaert | 22-12-11 | 19:13
Ik niet.

Ik vind ook dat mensen hier het recht moeten hebben om de Holocaust te ontkennen. Moeten die idioten zelf weten. Maakt het voor ons gemakkelijker om ze te identificeren als idioten.

Art Vandelay Ultor | 22-12-11 | 19:16

Typisch moslims, de anderen hebben hat altijd gedaan!

eerstneukendanpraten | 22-12-11 | 19:16

Genocides ontkennen (of het nou de Holocaust, de Armeense of de Oekraïense enz., zijn maakt mij niet uit) is superdom, en kwetsend. Echter, mensen behoren vrij te zijn om iedere mening, maakt niet welke, te verkondigen. Vrijheid > alles.

Moondance | 22-12-11 | 19:16

Armenie is ook een soort Algerije nietwaar?

zeiksmurf | 22-12-11 | 19:15

@Reinaert | 22-12-11 | 19:06
Waarom zou je het willen verbieden dat iemand van mening is dat een genocide nooit heeft plaatsgevonden?

Laat zo iemand lekker zijn achterlijkheid etaleren zodat we er met z'n allen van kunnen genieten. Maar een dergelijke zienswijze verbieden vanuit staatswege gaat echt te ver.

Art Vandelay Ultor | 22-12-11 | 19:14

Menige Turkse PvdA-er kon nooit de waarheid over die moordpartij zeggen, omdat ze dan in eigen land (Turkije) zouden worden vervolgd.

Dit soort inmenging tollereert Frankrijk niet. Geef ze eens ongelijk!

applaus voor de paus | 22-12-11 | 19:13

Die Sarkozy weet wel hoe hij zijn kiezers moet paaien; eerst de krachtige wereldleider uithangen door Kadaffi/Ghaddafi/Gadafi op de kop te geven, daarna de Euroheld door die Duitse kanselier op haar knieën te dwingen en nu een dikke middelvinger naar Turkse heersers. Dat ondertussen de belastingdruk de hoogste ter wereld is, 8 miljoen Fransen letterlijk in de kou zitten en de Franse jeugd slechts een ambtenarenbaan ambieert, is niet ter zake doende.

kapotte_stofzuiger | 22-12-11 | 19:13

@Art Vandelay Ultor | 22-12-11 | 19:10

Hoezo vrijheid van meningsuiting beknotten? Volgens mij is al wat Frankrijk doet goedkope ophitsers en derderangs propagandisten van een héél vuile zaak de mond snoeren.

Daar lever ik graag wat "vrijheid" voor in. Als het de waarheid recht doet.

Reinaert | 22-12-11 | 19:13

@eye | 22-12-11 | 19:10

Ik vier een Germaanse kerst. Een gezellig vreet- en zuipfeest onder de verlichte boom. Zalig.

Christenkerst is zoooo geschiedvervalsing.

applaus voor de paus | 22-12-11 | 19:12

Altijd wat met die Turken. Wel de lusten, maar niet de lasten, en geen enkele zelfreflectie.

brutus68 | 22-12-11 | 19:12

@Art Vandelay Ultor | 22-12-11 | 19:10
helemaal

Art Vandelay Ultor | 22-12-11 | 19:11

Turkije moet zich hier niet mee bemoeien.
Het toontje van dit moslim-ventje Erdogan wordt steeds vervelender.
Islamitisch Turkije wil niet geconfronteerd worden met de genocide van Armeniërs omdat dat het christenen waren en die mogen in het kader van de uitvoering koran gewoon over de kling gejaagd worden.
Maar goed, op deze manier komen we er toch noch van af.

Daarom een welgemeend christelijke kerst iedereen.

eye | 22-12-11 | 19:10

Domme manier van de Fransen om de vrijheid van meningsuiting te beknotten, als je het mij vraagt.

Maar wel leuk dat het Turkije van de AK Partij z'n ware gezicht weer laat zien: intolerant, ultra-nationalistisch en het incasseringsvermogen van een peuter.

Nu kwam Turkije toch al nooit bij de EU - vooral omdat er in bepaalde EU-landen (Frankrijk!) een referendum over die toetreding op tafel ligt -, maar met deze stap is het hele duidelijk.

Mooi, mooi.

Art Vandelay Ultor | 22-12-11 | 19:10

Frankrijk is een collectieve illusie van de Fransen. Turkije daarentegen bestaat zelfs niet als illusie. Het is een grap verzonnen door mensen die als grap beweren dat ze Turken zijn. Dat vind ik wel leuk van die mensen, al overdrijven ze er wel een beetje mee.

Zyprexa20mg | 22-12-11 | 19:09

Prima. Kunnen ze nu definitief een lidmaatschap van de EU gedag zeggen.

Joke2500 | 22-12-11 | 19:07

@sjaakske | 22-12-11 | 19:04

Sinds wanneer is het gay om rabiate leugens te verbieden?

Zo lust ik er nog wel een paar! Zo'n genocide is geen kattenpis heur, daar vallen regelmatig doden bij! Ik zou als ik jou was m'n schoolgeld maar terughalen of wiedergutmachungslessen gaan volgen!

Reinaert | 22-12-11 | 19:06

@sjaakske | 22-12-11 | 19:04 |

Dat is onzin. Fransen van Turkse afkomst worden in Turkije vervolgt als de de genocide erkennen.

Dit is dus een gepaste maatregel van Sarko!

applaus voor de paus | 22-12-11 | 19:05

nou, dan weet Frankrijk waar ze hun "force de frappe" op kunnen richten.

jan-lul-de-behanger | 22-12-11 | 19:05

@sapjes | 22-12-11 | 18:58
Per saldo is dat maar de vraag.
Willen we dat de 'brug' van ons is of van 'hunnie'?
Ergo, Turkije is t.o.v. wat erachter ligt (behalve Israel) erg gematigd. Op de glijdende schaal die daaro/hunnie en hiero/ons verbindt, kun je denk ik het 'tussenland' liever bij ons dan bij de anderen aangesloten hebben.
Zie het als een 'demilitarized' zone die meer van ons is dan van 'Noord Korea'...

Overigens... Wat eenieder vergeet.... We hebben in Europa enkele tientallen stemmers en meestuurders uit Turkije.
Dus nu zijn zij van ons af, maar wij niet van hen.

hfakker | 22-12-11 | 19:04

Laten we beginnen met dat Frankrijk ontzettend gay is om een denkwijze te verbieden, als iemand wil geloven dat die genocide nooit gebeurd was dan mag hij dat van mij.
En Turkije moet niet zo kinderachtig doen.

sjaakske | 22-12-11 | 19:04

Ach, Turkije is toch geen Europees land.

applaus voor de paus | 22-12-11 | 19:04

Kereltje Peggold heeft inmiddels zijn felicitaties overgebracht aan z'n Grote Vriend Erdogan verneem ik net. Genocideren kun je leren. D'666 weet er van!

Reinaert | 22-12-11 | 19:02

Gaat Frankrijk dan ook z'n ambassadeur uit Nederland terugtrekken omdat D66 die Armeense genocide ook ontkend?

Overigens zou het natuurlijk een bijkomend voordeel kunnen zijn als vele Turken besluiten om Frankrijk te verlaten.

Drie keer raden waar ze dan naartoe komen!

Parsons | 22-12-11 | 19:01

Het wordt tijd dat wij ook zo'n wet krijgen. Daar zal het land van opknappen.

rara | 22-12-11 | 19:01

Heel erg hoor, die genocide, maar wat een kinderachtig gedrag zeg..

Frankiej | 22-12-11 | 19:01

Please geef ons ook een silent treatment en laat aub jarenlang niets van je horen...

Absoluut niet waar | 22-12-11 | 19:00

eurlog????!1?

hfakker | 22-12-11 | 19:00

Mooi zo. Dus geen Turkije in Europa.

sapjes | 22-12-11 | 18:58

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen