Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

CHARGE! Voetbaloorlog in Utrecht

fcutrechtfctwenterel.jpgLeuk potje voetbal tussen FC Utrecht en FC Twente liep uit op een regelrechte burgeroorlog. Utrecht wordt as we speak met de grond gelijk gemaakt. Rondcirkelende helikopters, hooligans die over de snelweg banjeren, clusterbombardement met bakstenen en stokken, het loopt volledig uit de hand. Sterker nog, de politie staat op dit moment te schieten. Oorzaak: Twente sloopte Utrecht, Enschedenezen begonnen met vuurwerk te gooien tot de wedstrijd gestaakt werd, FC Utrecht hoolies zwoeren wraak en het resultaat is een urban warfare die als scenario zo in Modern Warfare 3 kan. Waarschijnlijk voor de FC Twente-fans een manier om alvast warm te lopen voor de wedstrijd tegen Wisla Krakow in Polen op 14 december. Daar staan een paar boze stukadoors te wachten om een de Tukkers in elkaar te meppen. Wat een verrijking van de Nederlandse cultuur, dat voetbal. Heerlijk. Voor meer volg Ramon Mosterd en Koen Laureij. Zijn de drones al in de lucht? UPDATE: Iconische twitpic van chopper + schijnwerper boven Utrecht. UPDATE: Geruchten op twitter zijn waar. Politie bevestigt zojuist dat er waarschuwingsschoten gelost zijn.

Reaguursels

Inloggen

Tegenwoordig bestaat 95% van een nieuwsbericht uit Twitterlinks?

Daantje3938 | 06-12-11 | 17:06

twente boefjes :-)

b-side mongols

BOER-uit zwolle | 05-12-11 | 13:45

Volgende week Utrecht-Feyenoord....

Bergamo | 05-12-11 | 11:22

Bij elkaar opgeteld zit er gemiddeld zo'n 45 jaar voorwaardelijk in het uit-vak met Twente-supporters. De fans van Utrecht zijn helaas ook niet de meest snuggeren en laten zich wel heel makkelijk trollen :)

The prosecutor | 05-12-11 | 09:41

Utrecht krijgt de ''zwarte piet'' maar Twente heeft voor de aanleiding gezorgd, vuurwerk gooien naar utrecht supporters vanachter het hek, en als ze dan verhaal komen halen zichzelf achter de politie verschuilen # wat een helden

NiksisWathetLijkt | 05-12-11 | 09:27

Gewoon gericht schieten!

zeefert | 05-12-11 | 08:23

Ach, geeft die ME ers ook eens een leuke zondag...

Aart Z. | 05-12-11 | 00:59

Geachte heer Wolfsen,
Tot nu toe heb ik me volledig afzijdig gehouden van het politieke gekrakeel rondom uw persoon. Ik ben op geen enkele wijze partij in de diverse dossiers die de pers halen en sinds ik geen inwoner van uw mooie gemeente meer ben, ben ik ook op die wijze geen belanghebbende bij welke discussie dan ook. Maar na vandaag is ook voor mij de maat vol en voel ik mij geroepen u persoonlijk op uw verantwoordelijkheid aan te spreken. Omdat ook ik vandaag in het hart geraakt ben.

Een korte introductie van mijzelf. Ik ben sinds de oprichting van de club supporter van FC Utrecht en zodanig betrokken bij de club, dat ik ruim zes jaar geleden met een aantal medesupporters een tweede supportersvereniging (stichting True Support) heb opgericht. De stichting richt zich met name op de gezinnen en heeft inmiddels meer dan 1100 leden/ donateurs. Ook vandaag was ik weer in het stadion aanwezig en zag mijn FC redelijk kansloos ten onder gaan. Maar die teleurstelling is reeds naar de achtergrond verbannen, door alles wat er vandaag wederom in en vooral buiten het stadion gebeurde. Het is nog geen drie weken geleden dat tijdens de wedstrijd tegen Ajax enkele uit het Amsterdamse vak gegooide vuurwerkbommen ontploften, gelukkig zonder (zwaar)gewonden. Toen was de roep om ontruiming van het uitvak aanwezig, maar werd besloten deze actie niet uit te voeren. Het zou alleen maar escalerend werken. Ook vandaag werd er herhaaldelijk vuurwerk uit het bezoekersvak gegooid en vroeg de stadionspeaker vergeefs aan de aanwezigen hiermee op te houden. FC Utrecht nam vervolgens het enige correcte besluit door de arbiter van dienst te vragen de wedstrijd stil te leggen. Hulde daarvoor!

Intussen was de sfeer in het stadion om te snijden, in het aanpalende bezoekersvak waar ik ook mijn vaste plek heb (Cityside), waar veel vrouwen en kinderen aanwezig waren, heerste de angst. Ik zag huilende vrouwen en kinderen de tribunes om mij heen verlaten, bang om getroffen te worden door de acties van een aantal idioten. Ik ben vervolgens de gracht ingelopen en heb met de stewards staan praten. Volwassen mannen die hun zondagmiddag opofferen om ons een wedstrijd te laten zien, trillend op hun benen. Een steward met de handen kapot omdat hij in de consternatie van de trap gevallen/ geduwd was. Op mijn vraag " waarom wordt het vak niet ontruimd?" kreeg ik slechts de opmerking dat men wel wilde, maar niet kon of mocht. Ik heb zeer veel politieagenten gesproken (ook na de wedstrijd), die niets liever hadden gedaan dan ontruimen, maar er kwam geen toestemming. In plaats daarvan konden zij de stenen opvangen die hen werden toegeworpen. Een troosteloos gezicht, mannen die zonder steun van bovenaf hun werk moeten doen. Ook de directie van FC Utrecht heeft, voor zover ik begrepen heb, gevraagd het vak te laten ontruimen, maar kreeg nul op het rekest.

Nog niet eerder heb ik meegemaakt dat op de Cityside een grote groep supporters opstond om, bij gebrek aan bescherming van hogerhand, zelf het initiatief te nemen om het uitvak aan te gaan pakken. Een beter teken dat supporters het spuugzat zijn, is nauwelijks denkbaar. Gelukkig hielden zij over het algemeen respect voor de stewards en escaleerde het hier niet.

Hoe moeilijk kan het zijn meneer Wolfsen? Laat de stadionspeaker omroepen dat het Twente vak wordt ontruimd, hou de overige vakken gesloten tot de bussen richting Enschede zijn vertrokken en laat de wedstrijd vervolgens uitspelen. Natuurlijk komt er weerstand vanuit dat vak, natuurlijk komt er reactie vanuit de andere tribunes. Maar voorkomen worden de toestanden na afloop, waarbij zelfs helicopters werden ingezet. Het enige dat het van de beslisser vraagt is daadkracht. En dossierkennis. Niet meer en niet minder. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat er gesteld wordt dat het tussen Twente en Utrecht supporters altijd wel goed gaat. En dat er rondom deze wedstrijd geen of nauwelijks ME aanwezig was? Wie bedenkt het? Ik breng alleen maar in herinnering dat vorig seizoen nog een paar spelers van FC Utrecht zijn aangevallen door Twente hooligans. U denkt toch niet dat ze dan in Utrecht met koffie en gebak wordt onthaald?

Nu werd, door het tijdelijk stilleggen van de wedstrijd en het niet ontruimen van het bezoekersvak, de gelegenheid geboden aan supporters om zich buiten het stadion te groeperen en richting Waterlinieweg op te rukken. In afwachting van de Twente supporters en onderwijl de confrontatie zoekend met UW personeel, UW politieagenten. UW mensen die, naar ik uit betrouwbare bron heb vernomen, tot twee keer toe hun dienstwapen moesten gebruiken om de meute van zich af te houden. Na de wedstrijd reden ambulances af en aan, bleef de parkeergarage op slot en moesten supporters met een lichamelijke beperking tot na 18 uur op de traverse van de zuidtribune blijven, omdat zij de lift niet konden gebruiken. Waarom? Omdat u verzuimde het verlossende commando te geven en een signaal naar komende wedstrijden dat de maat vol is: Ontruimen! Daarmee heeft u UW mensen en MIJN club in de kou gezet op een onaanvaardbare wijze.

Helaas heeft u dus deze kans gemist. Mag ik u op persoonlijke titel vragen dit commando de komende dagen alsnog te geven, aan uw assistenten. Daarmee doelend op uw werkkamer. U heeft het geprobeerd, maar deze stad, deze club heeft iemand nodig die beslissingen neemt en daarmee de weg vrijmaakt voor een betere toekomst. Want de club wil wel, UW mensen willen ook, en ik zou niets liever zien dan dat we wekelijks gewoon naar een voetbalwedstrijd kunnen kijken. En daarbij net als vandaag, supporters van de tegenpartij bij ons kunnen ontvangen voor een drankje en een praatje.
De bal is aan u.............

Met vriendelijke groet,
Rob Rietveld

vicecity | 05-12-11 | 00:51

Weer die motorclubs ?
Ik dacht dat die verboden waren ?

Kwatz | 04-12-11 | 23:32

Ommie de HaatMoker | 04-12-11 | 20:52

Wat had je dan verwacht, bigmouth, dat ie bij de uitgang van het stadion persoonlijk honkbalknuppels ging uitdelen?

mindovermatter | 04-12-11 | 23:18

Voetbal is en blijft een sport welke debielen aantrekt, kansloos als volwassene te gaan vechten met supporters van een andere club, sneu volk

Geerdt Wilders | 04-12-11 | 22:52

Kuttukkers.

brabant altijd -1 | 04-12-11 | 22:48

Wat de fuck? Kappen met kinderachtige en empathieloze vuurwerkrampverwijzingen svp.

Bij alle voetbalclubs zitten idioten en vuurwerkgooiers. Die nieuwe voetbalwet moet er gewoon komen, dan zijn we van veel gezeur af!

M-Bozz | 04-12-11 | 22:43

Ik dacht trouwens dat vuurwerk tegenwoordig illegaal was in Enschede. Blijkt er dus een levendige zwarte markt te zijn voor die rommel. En dat van mijn zuurvverdiende belastingcenten. Kan dat GSTV niet eens undercover om de onderste steen boven te halen en paal en perk te stellen enzo, omdat we dit niet moeten willen met mekaar??

txtbreed | 04-12-11 | 22:10

Het is altijd de schuld van Utrecht!
Twente heeft geen hooligans aso's...
*proest*

Allemaal tuig!

Opkikker | 04-12-11 | 22:01

Stelletje helden daar in Enschede ! Vuurwerk gooien naar het familievak maar te schijterig om af te reizen naar Polen ! De reactie van de utregfans is niet goed te praten maar dit is al de tweede keer achter elkaar dat er een zware vuurwerk bom! in dat vak word gegooid! .. Blijkbaar kunnen de lokale driehoek de fans niet beschermen en botvierde ze dit alsnog op de politie .. Waarbij de Twentefans blij mogen zijn dat het geen herhaling werd van 10 jaar geleden !!

vicecity | 04-12-11 | 21:55

Niet vergeten dat er vorig jaar door Twente 3 Utrecht spelers door de supporters van Twente in elkaar zijn gemept. Tijdens de bekerwedstrijd.

soepmetballenjongen | 04-12-11 | 21:46

5 agenten gewond geraakt

pim033 | 04-12-11 | 21:46

Die van Twente gooiden vuurwerk naar de City Side, de tribune waar allemaal mensen met kinderen zitten. Das ook wel grof, hoor. Afgezien daarvan sowieso wel jammer, want eerlijk gezegd leek het in het begin een stuk gezelliger waar de Twente-lieden zaten. Liedjes zingen, op trommels slaan, bij ons was het net of iedereen net van een begrafenis af kwam.

txtbreed | 04-12-11 | 21:42

Ok, ik leg het nog 1 keertje uit:

Politie begeleidt tuig naar afgelegen veldje. Vervolgens drijft politie het tuig naar elkaar toe. Tuig maakt elkaar af.

Herhaal dit principe 1 jaar lang bij alle wedstrijden en de hooligangroepen zijn een factor 20 gereduceerd. Dit puur omdat er op iedere 100 tuigrellers er maar 5 zijn die echt bereid zijn hun kop kapot te laten schoppen. De rest loopt mee om leuk een tegel naar de ME te gooien vanaf een veilige positie binnen de groep.

Another Problem Solved.

Saboteerik | 04-12-11 | 21:41

Laat die nieuwe voetbalwet maar komen! Stelletje achterlijke debielen, die hooligans! Laat hen maar gauw volledig verstoken zijn van hun cluppie!

M-Bozz | 04-12-11 | 21:00

Laat die nieuwe voetbalwet maar komen! Stelletje achterlijke debielen, die hooligans! Laat hen maar gauw volledig verstoken zijn van hun cluppie!

M-Bozz | 04-12-11 | 21:00

Wel 2 arrestaties, dat dan weer wel
*zucht*

Frietje_Oorlog | 04-12-11 | 20:57

"Burgemeester Wolfsen riep op tot kalmte. Hij vroeg de aanhangers van FC Utrecht zich waardig te gedragen en riep hen op om de FC Twente-aanhangers, die in het stadion moesten blijven, rustig te laten vertrekken."

whoehahahaha nee wat daadkrachtig!

Ommie de HaatMoker | 04-12-11 | 20:52

En motorclubs maar wegzetten als criminele organisatie's. Ik zie liever 10 Angels mijn stamkroeg binnenkomen, dan dit tuig, maar toch mag dit iedere week weer

Bulletje Bloedworst | 04-12-11 | 20:28

De aloude term "Geef het volk brood en spelen" blijkt anno nu dus niet meer op te gaan... Althans, voor een gedeelte daarvan dus. Kunnen we die personen niet als "terroristen" veroordelen? Ze terroriseren namelijk de sport en de samenleving... Walgelijk!

Jodelahiti | 04-12-11 | 20:25

Wel vuurwerk (Enschedeerd en vuurwerk :p) gooien naar Utrechtse families, en niet naar Krakau durven want daar staan echte hoolies je op te wachten, he?

Wat een sneue supporters heeft dat tukkercluppie toch.

Francisco | 04-12-11 | 20:13

Die krijgen morgen niets van Sinterklaas.

DoctahDie | 04-12-11 | 20:06

-weggejorist-

lekke_band | 04-12-11 | 20:04

Wat zei de Jeremy Clarkson van de week ook al weer? Iets met executeren? Kansloos tuig dit en we betalen mogen met zn allen weer betalen om de schade te fixen.

terazino | 04-12-11 | 20:01

Gewoon terugschieten met automatische wapens, afschieten dat voetbaltokkie tuig.

Jezweetzelluf | 04-12-11 | 19:57

Zet Aleid maar in, schiet iemand misschien nog raak....

Suske doet Wiske | 04-12-11 | 19:54

Niveau 0, dat zijn voetbalsupporters.
Kosten verhalen op het gespuis a.u.b.

kalasjniknal | 04-12-11 | 19:53

@Bammetjemario
Volgens mij beschreef ik alleen de situatie in en rond het stadionnetje van Oba. Ik zag elke veertien dagen het gedoe, maar weet verder niets van voetbal en wil het ook niet weten. Ik heb met mijn twee zoons ooit in en grijs verleden de wedstrijd De Graafschap-Feyenoord in Doetichem gezien; dat was de eerste de gelijk de laatste keer dat ik een stadion bezocht. Ik ben niet zo goed in mensenmassa's.

Van Dikhout | 04-12-11 | 19:40

+is en dat en dit mag ook andersom

rogerishere | 04-12-11 | 19:30

Is er zoiets als een twitfuck? of dat dit?

rogerishere | 04-12-11 | 19:27

@kapotte_stofzuiger ik heb het bv over mensen die doelbewust door rood rijden, denken dat ze voorrang hebben als ze over de vluchtstrook rijden omdat er op de rijbaan mensen voor een stoplicht staan te wachten. Dat zijn idd geen rubberkogels en stenen, maar misschien nog wel gevaarlijker en maak het bijna elke week mee.

PiesBeter | 04-12-11 | 19:25

Als ik zo het taalgebruik lees van wat zich voetbalsupporters noemt, dan krijg ik toch echt het gevoel dat er verschrikkelijk veel a-socialen zich langs de lijn bevinden, die het gestuntel van de grote graaiers op een voetbalveld komen aanschouwen. Zielig!

jasser | 04-12-11 | 19:20

Dan hoop ik voor betrokken dienders dat er een stevige burgemeester zit.
Oh wacht....

hoorcollesje | 04-12-11 | 19:18

@PiesBeter | 04-12-11 | 19:08
Tot op heden nog geen stenen of (rubberen) kogels tegen mijn auto. Wat dat betreft valt die agressie in het niet bij voetbalhooligans.

kapotte_stofzuiger | 04-12-11 | 19:12

Ach, door de Ajax "supporters" werd vorige wedstrijd herhaaldelijk vuurwerk gegooid naar de Utrecht-aanhang; politie kon het uitvak niet leegvegen vanwege gebrek aan mankracht. Vandaag tegen Twente gebeurt precies hetzelfde; opnieuw te weinig mankracht om het uitvak wegtejorissen. Tel daarbij op de geslagen Utrecht spelers bij de uitwedstrijd vorig seizoen + zware nederlaag = Gevolg: Utrecht "supporters" nemen het recht in eigen hand. Sjonnies, allemaal, maar wel te begrijpen.

Mat Amadeus | 04-12-11 | 19:11

kapotte_stofzuiger | 04-12-11 | 19:05.
.
Zeker. En bij de weg: ook geenszins afhankelijk van welk ander biertje, alcoholische versnapering of geestverruimend middel dan ook. Proost!

Bertus Betonsloper | 04-12-11 | 19:11

Helaas is niet iedereen een beschaafd en weldenkend mens bleek vandaag maar weer.
Ik was er bij en tijdens de wedstrijd zag je het al fout lopen. Liep het bij Ajax nog met een sisser af (daar waren de 'gasten' het grootste probleem, na afloop), hier zag je al tijdens de wedstrijd bewegingen in het stadion en liepen bepaalde delen van de tribune leeg.
Het zag er niet goed uit, dus ondergetekende en gezelschap hebben de plaat gepoetst op het moment dat de wedstrijd gestaakt werd. Achteraf een verstandig besluit blijkt.
Dit soort dingen zijn nooit goed te keuren, maar om nou alle voetbalsupporters uit te maken voor domme leeghoofden die maar uit zijn op een ding (geweld) gaat echt te ver.
Ik ga nu sinds 1995 naar het voetbal en bij de wedstrijden waar ik bij ben geweest (en dat was ongeveer elke thuiswedstrijd van FC Utrecht sindsdien) is het misschien 6 keer echt uit de hand gelopen. Op de ca 300 wedstrijden.
Dat is zes keer te veel (waarvan twee keer tegen FC Twente, minstens), maar over het algemeen ervaar ik meer agressie in het verkeer dan in het stadion.
Sinds 1995 zijn de veiligheidsmaatregelen in het stadion echt aangepast en veranderd. In het begin was de politie in het stadion aanwezig om de orde te handhaven. Dat is al lang niet meer zo, dit wordt door de clubs zelf geregeld. Hierdoor zijn de kaartjes al een stuk duurder geworden. Het is dus al zo dat je als goedwillende supporter meebetaalt aan wat de rellende minderheid aanricht.

PiesBeter | 04-12-11 | 19:08

@Bertus Betonsloper | 04-12-11 | 18:59
Wij hebben ons al voorbereid op de pleuris en zijn daarvoor niet afhankelijk van een Bavaria-reclame.

kapotte_stofzuiger | 04-12-11 | 19:05

Of degenen die hooliganisme met 'pauperdom' of 'gebrek aan IQ' willen verklaren zullen overleven wanneer de pleuris een keer echt uitbreekt...?
.
www.youtube.com/watch?v=H4Zd9kEIrMk

Bertus Betonsloper | 04-12-11 | 18:59

Al die idioten hier die dit geweld lopen te vergoeilijken acuut naar een heropvoedingsgesticht.

Tzakje | 04-12-11 | 18:58

[HenkIngrid]Verbieden dat kudth voetbal. Hoge straffen![/HenkIngrid]

lauwebal | 04-12-11 | 18:58

James St John Smythe | 04-12-11 | 18:45 |
Aleid twittert net dat hij een overheerlijke taart aan het bakken is.

Op de pot met de deur veilig op slot.

artie | 04-12-11 | 18:55

De Gooise Matras | 04-12-11 | 17:51

Zijlijnsupporter? ik heb tien jaar een seizoenkaart gehad.

Tsssk.

pius | 04-12-11 | 18:47

Aleid twittert net dat hij een overheerlijke appeltaart aan het bakken is.

James St John Smythe | 04-12-11 | 18:45

Goldway | 04-12-11 | 18:28
En gelukkig hebben we *kuch* slimme *kuch* mensen als jij om daar op te wijzen.

DaveDH | 04-12-11 | 18:42

In een stad waar de burgemeester niets doet tegen geweld wordt geweld de standaard.

Hup FC ALEID.

nu even niet | 04-12-11 | 18:40

@Goldway | 04-12-11 | 18:28 | + 0 -

Ik zou toch even de definitie van het woord feit opzoeken voordat je je onzin spuwt.

Paupers heb je overal en vertoeven in alle kringen van de samenleving.

Infidel | 04-12-11 | 18:38

Van Dikhout | 04-12-11 | 18:33
Daarom zijn ze ook hier naar toe gekomen..... niet doorvertellen hé...

wel/niet | 04-12-11 | 18:36

@Goldway
Dat zijn volgens mij ook de TROS-leden...

Van Dikhout | 04-12-11 | 18:36

Is dat winkelcentrum al in elkaar gedonderd?

neemjemoederindemali | 04-12-11 | 18:35

UHF M23K | 04-12-11 | 18:23 |

Nee Utrecht Hooligan Forever, daar is primair het tuig dat het vuurwerk meeneemt en secundair de supposten die nalaten te controleren verantwoordelijk voor.

mindovermatter | 04-12-11 | 18:34

@WeerEenPilsjeOp | 04-12-11 | 17:36 | + 2 -

Was er laatst niet een supporter van een honkbalclub in coma geslagen op de parkeerplaats?
Incidenteel gevalletje maar zo gezellig is het in Amerika dus ook niet altijd.

@topic: Stadionverbod en een tatoeage van de club van de tegenstander op hun voorhoofd. Hopelijk schrikt dat ze een beetje af.

Infidel | 04-12-11 | 18:34

Wanneer het Turkse Alanyaspor in hun stadionnetje (ca 1000 plaatsen) speelt, wordt er eerst geopend met het volkslied; dat geeft al rust (verbondenheid). In de rust en na afloop worden de arbiters vanaf de middenstip begeleid door vier man ME, met helmen en schilden. Ik heb nooit begrepen waarom dat is, maar heb ik in de twee jaar dat ik bij het stadionnete in Oba woonde nooit een vechtpartij en/of vernielingen gezien. Maar ja, het is dan ook vergeven van de politie die in Turkije niet bekend staat om de Nederlandse zachtzinnigheid. Ik begrijp die rotzooi in Nederland echt niet.

Van Dikhout | 04-12-11 | 18:33

mindovermatter | 04-12-11 | 18:26
.
Het officiersuniform stond mij ooit 'fantastisch'. Nu loop ik vele malen liever in m'n burgermanskloffie rond en dat zal ik ook nooit meer verruilen voor welk uniform dan ook.

Bertus Betonsloper | 04-12-11 | 18:31

oh nee maar vuurwerk moeten we verbieden want daar gebeuren zoveel ongelukken door.

Grouver | 04-12-11 | 18:31

Vooral domme mensen houden van voetbal, het is een spel voor lage IQ'ers, dit is helaas een keiharde feit, en inderdaad de waarheid doet soms pijn, maar moet wel gezegd worden, bij deze!

Prettige weekend verder..

Goldway | 04-12-11 | 18:28

Bertus Betonsloper | 04-12-11 | 18:20 |
Volgens mij staat een uniform jou fantastisch?

mindovermatter | 04-12-11 | 18:26

DaveDH | 04-12-11 | 18:09 | + -2 -

Grappig min kudo's voor een voetbalwet... dan snap je het gewoon echt niet..

DaveDH | 04-12-11 | 18:26

Volgende keer maar weer stoeptegels jongens?

wel/niet | 04-12-11 | 18:24

2 weken geleden konden de neusjes ook al met zwaar vuurwerk het stadion betreden....

conclusie de Utrechtse Politie heeft ook vandaag weer gefaald

en dat is allemaal de schuld van Aleid(Geld)Wolfsen

lekker allemaal op de pvda blijven stemmen peepz dan komen we er wel

de maatschappij dat zijn wij

UHF M23K | 04-12-11 | 18:23

ehm, eredivisiewedstrijden zijn toch gewoon commerciele evenementen waarvoor een vergunning nodig is?
lijkt me dat als fcutrecht er zo'n rommeltje van maakt ze de komende 5 tot 10 jaar geen vergunning krijgen.. dit had natuurlijk voorkomen kunnen worden als fcutrecht voor voldoende bewaking/politie had gezorgd maar als je daar op bezuinigt dan zul je als organisatie of achteraf alles moeten vergoeden of niet meer dit soort evenementen organiseren.
of nee wacht. brood en spelen. geen (lokale) partij die z'n burgers het voetbalvermaak gaat onthouden. ook niet als dat de gemeenschap (dus ook alle voetbalhaters) bakken geld kost..
nee, een stad met een grote voetbalclub is voor two ball cane niet aantrekkelijk.

two ball cane | 04-12-11 | 18:22

Toch raar dat Twente supporters met vuurwerk gaan gooien, volgens mij hebben ze daar niet hele goede herinneringen aan...

tomdebom007 | 04-12-11 | 18:20

Allemaal testosteron. Een klein beetje 'politieke bewustwording', nog een klein scheutje algehele onvrede er overheen en je hebt een formidabel breekijzer om echte veranderingen door te voeren.

Bertus Betonsloper | 04-12-11 | 18:20

Geil al die mediaandacht!!!! daar krijg ik nou een stijve domtorentje van :)

De reserve duitsers gooiden met vuurwerk, en ze kregen een stenenregen terug, ze staan niet voor niets bekend als stenenkoppers

UHF M23K | 04-12-11 | 18:19

Gelukkig heeft Utrecht een doortastende burgervader met wie niet wordt gesold.

Fijnstoffer | 04-12-11 | 18:19

Stelletje eikels die hooligans brengen ons de normale supporters in gevaar door in de buurt van ons te gaan rellen

dhr.Pindakaas | 04-12-11 | 18:18

Zat er toevallig bij, maar ik snap de frustratie wel. Twee wedstrijden lang word je als utrecht supporter bekogeld met zwaar vuurwerk. Als de club/politie etc mijn veiligheid dus klaarblijkelijk niet kan garanderen, snap ik dat er personen zijn die dat in eigen hand willen nemen, niets anders dan een winkelier die zijn winkel/zichzelf beschermt door een paar tikken uit te delen, daar zijn jullie toch zo voor?

bammetjemario | 04-12-11 | 18:16

Toch kan menigeen hier wat van leren om zijn revolutionaire gedachten kracht bij te zetten. Heeft JC toch gelijk.

mindovermatter | 04-12-11 | 18:15

Klote voetbal.In de autosport zie je mensen dit niet doen althans ik heb nog nooit een nieuwsbericht gelezen over geweld in de autosport tussen de fans.Ik ben zelf een subaru fan maar zal nooit een mitsubishi fan aanvallen.Van mij mogen ze voetbal afschaffen maar dit gaat natuurlijk nooit gebeuren.

PooPoo | 04-12-11 | 18:12

Zou het een bijwerking van die glimmende jassen met bontkraag zijn?

artie | 04-12-11 | 18:10

artie | 04-12-11 | 18:04 |
Met de Illuminatie weet je nooit wat ze allemaal uitvreten om grip op het plebs te houden...

mindovermatter | 04-12-11 | 18:07

Pauperts

carramba | 04-12-11 | 18:07

Echt niet normaal.

doenormaal! | 04-12-11 | 18:06

Laat me raden, het Utrechtvak rechts van het uitvak. 50 helden op een trappetje die 90 minuten lang uitdagen en de wedstrijd niet eens volgen.

Ferdi Rivas | 04-12-11 | 18:06

Zou het een bijwerking van die glimmende jassen met bontkraag zijn?

artie | 04-12-11 | 18:04

Ik snap dat voetbalgeweld nooit. Zelf voetbal ik ook omdat ik het een leuke sport vind om te doen, maar elke wedstrijd weer verbaas ik me over het niveau van sommige spelers en supporters. Tijdens de wedstrijd die ik vanmorgen speelde werden 2 allochtone teamgenoten uit het niets uitgescholden met behoorlijk racistische leuzen.
.
En al die rellen worden vaak al weken van tevoren gepland. In plaats van van de 90 minuten durende wedstrijd te genieten, zijn sommige mensen dagenlang met niks anders bezig dan bekokstoven hoe ze rotzooi kunnen gaan trappen.
.
Voetbal is een mooie sport, maar wordt maar al te vaak beoefend en 'gesupporterd' door lui met een veel te kort lontje. Oplossing? Geef zo'n vervelio's een algeheel voetbal/supportersverbod zodat ze geen voetbalveld en tribune meer op kunnen. Het moet maar eens afgelopen zijn met dat geëtter...

Le Roi | 04-12-11 | 18:02

Als dat vuurwerkverbod nou was ingevoerd was er niets aan de hand geweest. Horend dol word je er schijnbaar van.

mindovermatter | 04-12-11 | 17:59

Jezus wat vermoeiend zijn die lui. Kost de stad ook weer klauwen vol geld. Je zal er maar tussen lopen als vader met je zoontje.

DaZe | 04-12-11 | 17:59

Al weken riepen ze het in Utrecht, als Twente komt dan gaat het los.Dit ivm mishandeling Utrechtspelers in Enschede. Niet zo'n verrassing dus......

Dop | 04-12-11 | 17:59

Waarschuwingsschoten, kniehoogte heeft meer effect.

Dr.Thorvaldt | 04-12-11 | 17:58

Het is ook wel een raar idee dat een paar duizend doorgesnoven bezopen jonge mannen op een dood spoor in hun leven aangekomen anderhalf uur kalm naar een stomvervelend spel gaan zitten kijken, wat vaak ook nog niet afloopt zoals zij dat graag willen. Om daarna rustig de bus naar huis te nemen.

Jan Passant mk2 | 04-12-11 | 17:57

@Willianus Wortelus | 04-12-11 | 17:51

Tsja. Zelfs mijn kat heeft meer beschaving in haar staart dan deze wilden/primaten....

brutus68 | 04-12-11 | 17:57

tja, wie moeten hiervoor nu de schuld geven, als er allochtonen tussen zaten was het gelijk duidelijk

Letteke | 04-12-11 | 17:56

@De Gooise Matras | 04-12-11 | 17:51

LOL. Dat je van het bestaan weet van de Rijnsburgse Boys...

brutus68 | 04-12-11 | 17:56

@Stormageddon | 04-12-11 | 17:51
Zuipen als Socrates is ook een optie, gaat het allemaal wat meer geleidelijk.

Jackanders | 04-12-11 | 17:55

Bentham had gelijk...

Kingeef1975 | 04-12-11 | 17:53

Gewoon die voetbalwet ( inclusief meldingsplicht en gebiedsverbod ) uitvoeren, dan is het probleem rap opgelost.
Door dit soort klootzakken kan ik niet meer naar willekeurig welke wedstrijd op willekeurig welk tijdstip.

Graaisnaaiert | 04-12-11 | 17:53

Om even in te haken op het vorige topic: je kan als suïcidaal altijd nog voetbalsupporter worden.

Stormageddon | 04-12-11 | 17:51

@pius | 04-12-11 | 17:47

Je kunt duidelijk merken dat jij een F-zijlijn-supporter bent van de Rijnsburgse Boys. Met je vergoeilijkende praatjes.

De Gooise Matras | 04-12-11 | 17:51

@Jan Gordelroos | 04-12-11 | 17:50
Bingo.

Bakito | 04-12-11 | 17:51

Kingeef1975 | 04-12-11 | 17:49

Dat is wel klote ja.

pius | 04-12-11 | 17:50

Is het weer zover met de voetbalkleuters? Zijn de metselaars, stratemakers, loodgieters, straatvegers, vuilnismannen, glazenwassers etc etc weer een beetje de frustraties over hun armoedige kloteleventje kwijt. Hebben we weer lekker afgerageerd op deze maatschappij? Is dat stuk leer met lucht erin nou echt het excuus wat jullie nofig hebben om de boel te verzieken op zondagmiddag? Waar is jullie vriendinnetjes dan? Ohw, jullie hebben geen vriendin? Eigenlijk is het gewoon sexuele frustratie in plaats van onvrede over jullie te lage inkomen en de moeite die je voor die paar klotecentjes moet doen? Ohhh, zeg dat dan. Dan begin ik het een beeeeetje te begrijpen. Nou, fijne avond he. Wel je best doen morgen om de hielen van je baas weer te likken hè. Het valt allemaal niet mee het leven zonder geld en lief vriendinnetje waar jullie als fulltime Hooligans altijd om smeken op datingsites. Ach laat maar.

Jan Gordelroos | 04-12-11 | 17:50

Socrates ook nog kapotdood... waar gaat het heen in dewereld.

Kingeef1975 | 04-12-11 | 17:49

Laat die supporters dat winkelcentrum in Heerlen slopen, met een beetje mazzel donderen ze samen met dat lelijke gebouw een paar honderd meter een oude mijnschacht in.

neemjemoederindemali | 04-12-11 | 17:49

Breek dat Utrecht maar af tot de grond, die stad is toch al helemaal naar de klote geholpen.
Nog bedankt Aleid.

insemismeer | 04-12-11 | 17:49

wel van belang dat het lage btw tarief voor het voetbal wordt gehandhaafd natuurlijk. Laat die vieze zakkenvullende kunstenaars het volle pond maar betalen.

De Treinende Rechter | 04-12-11 | 17:48

@Einde van de Domheid | 04-12-11 | 17:42
Huh? Wat?
*onschuldig andere kant uitkijkt*

kapotte_stofzuiger | 04-12-11 | 17:47

lekker wijf | 04-12-11 | 17:46

Voetbal levert de maatschappij juist heel veel geld op. Maar ja, doordenken is weinigen gegeven.

Gelukkig ben je wel lekker.

pius | 04-12-11 | 17:47

Ik ben voor het afschaffen van dat achterlijke voetbal dat de maatschappij veul te veul geld en mankracht kost. Doe maar gewoon met lege tribunes ofzo. Altijd dat stomme gezeik.

lekker wijf | 04-12-11 | 17:46

@Bakito | 04-12-11 | 17:40
Nee, ik had andere dingen te doen, maar het zal wel een vrijgezel zijn geweest.

Jackanders | 04-12-11 | 17:46

@ kapotte_stofzuiger | 04-12-11 | 17:37
De 'supporters' doen het sloopwerk, bedrijven worden vervolgens ingehuurd om de zaak weer op te bouwen
Dat is logisch

Tobi | 04-12-11 | 17:45

En waarom vervoeren we deze sujetten nog via het reguliere OV? We hebben verdomme nu toch een zelfmoordlijn!

Parel van het Zuiden | 04-12-11 | 17:45

@Jackanders | 04-12-11 | 17:43
Misschien worden ze nog een keer retro, zoals de afro-pruik en sommige behangmotiefjes.

Bakito | 04-12-11 | 17:45

@pius | 04-12-11 | 17:41
Het wordt sowieso eens tijd dat de overheid geld vrijmaakt voor een fatsoenlijke Utrechtse defensie, i.p.v. als een blind paard achter de nationaal-socialistische heilstaat van Bert van Marwijk aan te huppelen.

Bakito | 04-12-11 | 17:44

Supporter | 04-12-11 | 17:40
Maar daar hoef ik toch niet voor te betalen?

Zeeschuimer | 04-12-11 | 17:43

@Bakito | 04-12-11 | 17:39
Die dingen zijn al lang achterhaald, daar gaat geen land de oorlog mee winnen.

Jackanders | 04-12-11 | 17:43

@Parel van het Zuiden | 04-12-11 | 17:39

Precies. Gewoon een zooitje van dat gajes afknallen. Zeg maar wat natuurlijke selectie.

brutus68 | 04-12-11 | 17:43

mij een minnetje geven , hahaha.

Politie heeft eigen Utrechters niet in bedwang, dus dan maar supporters binnensluiten omdat Utrechters buiten staan te wachten voor gevechten.
Dan vraag je ook om onrust!

WeerEenPilsjeOp | 04-12-11 | 17:43

Hee, iemand heeft fuckje een minkudo gegeven!
Wie was dat?
Wie?

Einde van de Domheid | 04-12-11 | 17:42

drones worden 'as we speak' door Iraniërs ingevlogen:
---
"De gemeenschap was zeer ontdaan en bij het Kruidvat waren de pleisters binnen no-time op."
---
vrij, naar
Nacho_Vidal | 04-12-11 | 16:25 | Powned
www.powned.tv/nieuws/buitenland/2011/1...

FredFlinstone | 04-12-11 | 17:42

Die Chadli zal wel weer iets geflikt hebben.

Kudtmarrokanen ook altijd.

pius | 04-12-11 | 17:41

De drone is wat uit de koers geraakt en nu door Ahmedinejad neergeschoten. Is dat een probleem?

Einde van de Domheid | 04-12-11 | 17:41

STELLETJE MONGOLEN die kansloze voetbalsupporters. Allemaal een nekschot en snel!

Reivilo | 04-12-11 | 17:40

Zeeschuimer, goed idee. Laten we dan ook voor bezoekers van muziekevenementen pasfotoregistratie invoeren, verplichte buscombi-regelingen bij bezoek van een evenement buiten de regio en alle verkoop van alcoholica (en andere waren) bij dergelijke evemenenten streng aan banden leggen.

Wat hier gebeurt is niet goed, desondanks zijn de bezoekers van een Eredivisiewedstrijd een redelijke dwarsdoorsnede van de samenleving.

Supporter | 04-12-11 | 17:40

@Jackanders | 04-12-11 | 17:39
Weet je wie dat vannacht ook zei?

Bakito | 04-12-11 | 17:40

FC Twente supporters mochten stadion niet uit is het nieuws, omdat Utrecht supporters buiten stadion waren. Dus..... Utrecht, opzouten! Go Twente.. ik bin veur oe!

WeerEenPilsjeOp | 04-12-11 | 17:39

Dit heb ik nu nooit bij de F1. Misschien omdat een kaartje 400 euro kost. #paupersport

Freddie Stobart | 04-12-11 | 17:39

Zijn de JSF's eigenlijk al klaar?

Bakito | 04-12-11 | 17:39

Voetbaltuig zijn criminelen.... dus afschieten maar.
Allemaal...

joemiejas | 04-12-11 | 17:39

Ik zou willen pleiten voor bloeddorstig politie ingrijpen. Het eerste de beste familielid dat achteraf klaagt 'dat het zo'n goede jongen was' ook graag een eind hout voor de kop. Jezusmina hoe lang moeten we dit tolereren?

Parel van het Zuiden | 04-12-11 | 17:39

@Jackanders | 04-12-11 | 17:37
Er mist iets, een 'komen' denk ik.

Jackanders | 04-12-11 | 17:39

Hè, even lekker matten op de zondagmiddag. Het burgerlijke bestaan wordt met deze feestdagen natuurlijk pijnlijk voelbaar.


De Gooise Matras | 04-12-11 | 17:39

Waar haalt U t recht vandaan?

SideburnS | 04-12-11 | 17:38

Als dat tuig maar van de Abstede wegblijft als ze de stad nog in.... AArrrrgggch

Hanxie | 04-12-11 | 17:38

Voorbeeldige_Burgert | 04-12-11 | 17:28 | + 8 -
Het lijkt erop dat je je niet heel erg hoeft te schamen voor het gedrag van de Tukkers, althans niet voor dat gedrag na de wedstrijd, want de Twente supporters worden vastgehouden in het stadion voor hun veiligheid.

Ten minste dat is wat ik overal op de twitters lees.

Het vuurwerk tijdens de wedstrijd is natuurlijk absoluut niet netjes, dat moet wel gezegd worden

Rest In Privacy | 04-12-11 | 17:38

Wordt tijd dat, naast muziekevenementen, ook ME-inzet bij voetbalwedstrijden betaald wordt door de clubs zelf.

Zeeschuimer | 04-12-11 | 17:37

@Tobi | 04-12-11 | 17:30
Je moet eerst wat slopen om te kunnen bouwen?

kapotte_stofzuiger | 04-12-11 | 17:37

Niet te kinderachtig strooien met stadion- en gebied-verboden, dan kunnen de mensen die gewoon voor een leuke pot voetbal, zonder zorgen naar het stadion komen.

Jackanders | 04-12-11 | 17:37

Waarom zien idioten een wedstrijd als een vrijbrief om geweld toe te passen? Helaas zitten er veelal ook normale mensen bij die de dupe worden.

in Amerika bijvoorbeeld, gaan mensen samen een gezellige sfeer maken omtrent een wedstrijd. Ze zitten bij en door elkaar heen. Het gaat toch om een gezellig en spannend samenzijn?

WeerEenPilsjeOp | 04-12-11 | 17:36

Dit zijn dus van die types die gaan lopen janken als ze voor de rechter moeten verschijnen.

Bakito | 04-12-11 | 17:35

Twentesupporters die met vuurwerk gooien... die zouden beter moeten weten.

Kingeef1975 | 04-12-11 | 17:35

Schuld van Aleid naar ik mag aannemen?

SODEP | 04-12-11 | 17:34

Dus Utrecht heeft de eerste set verloren...

Kingeef1975 | 04-12-11 | 17:33

Toch jammer dat werkelijk elke club er van dit tuig tussen heeft zitten ...

Rest In Privacy | 04-12-11 | 17:32

Allemaal het paspoort afpakken en het land uit...

drenkeling69 | 04-12-11 | 17:32

Hup, Aleid, pak ze!

fuckje | 04-12-11 | 17:32

Ideale schietoefening voor de pliessie. Wie de meeste knieschijven raakt wint de dagprijs.

de Bree | 04-12-11 | 17:31

net in de metro kwamen we een paar "supporters" tegen van Feyenoord die terug kwamen uit de kuip. Regelrecht tuig van de richel! Uit niets bleek dat ze hadden gewonnen van psv en iedereen moest het ontgelden met brutale monden en uitdagende leuzen. Paupervolk net als in Utrecht met de grond kleinmaken go politie go

klantvriendelijk | 04-12-11 | 17:30

Kapodt maken. Tuig

kuunani | 04-12-11 | 17:30

Misschien maar goed dat wij er dus maar snel zijn weggegaan. Toen wij naar buiten kwamen waren ze al charges met paarden aan het uitvoeren. Petjesvolk met stenen stonden alweer klaar. En dat alles terwijl de opa's met kleinkinderen er snel tussen vandaan probeerde te komen.

pim033 | 04-12-11 | 17:30

@ kapotte_stofzuiger
Is wel wat voor te zeggen: mensen inhuren om de rotzooi op te ruimen & af te voeren, alle schade te verstellen; daar valt vast goed aan te verdienen

Tobi | 04-12-11 | 17:30

Er hangen minstens twee herrieshoppers al een uur boven de hele buurt rond Galgewaard.

Hanxie | 04-12-11 | 17:30

-weggejorist-

Broodje_Dood_Dier | 04-12-11 | 17:30

Om een de tukkers in elkaar te meppen?
Kansloos taalgebruik, kansloze tokkies en een kansloos topic.
Next!

Dorian Gray | 04-12-11 | 17:29

Laat de reacties over voetbaltokkies maar komen.
.
Forza Twente!

Refrigerator | 04-12-11 | 17:29

Je cluppie verliest en als wraak ga je je eigen stad slopen. Hoe dom kan je zijn?

James St John Smythe | 04-12-11 | 17:29

Ik schaam mij nu diep als Twente supporter.

Voorbeeldige_Burgert | 04-12-11 | 17:28

Boeren fittie dus

Tobi | 04-12-11 | 17:28

Dan zijn er mensen die beweren dat sportevenementen, voetbal in het bijzonder, goed zijn voor de economie.

kapotte_stofzuiger | 04-12-11 | 17:28

Laat ze elkaar maar afmaken. Voetbaltuig heeft al jaren teveel gekost.

marshmallow | 04-12-11 | 17:27

Schijnt zelfs geschoten te zijn, maarja 'de leek' zal het niet kunnen onderscheiden van rubberen of echte.
In ieder geval: PAUPERS!!

MrTitanski | 04-12-11 | 17:26

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl