achtergrond

Geenstijl

Gerechtigheid!

Buigt u even?Gelukkig bestaat er in dit land nog zoiets als gerechtigheid. Ofwel, Erik O., onze triggerhappy marinier, is vrijgesproken op alle punten. Blijft een feit dat de Nederlandse marinier bijna een jaar door het Openbaar Ministerie is afgeschilderd als een door de wol geverfde crimineel. Kan er nou niemand eens een keer ingrijpen bij het blunderclubje? StarF*cker, voor de laatste maal, over de zaak Erik O. UPDATE: Ze hebben bij het OM niks geleerd van dit vonnis. Zojuist kwam persofficier M. de Weert met de volgende reactie: "Er is nu een nieuwe situatie ontstaan. Wij gaan het vonnis bestuderen. We hebben hiervoor veertien dagen de tijd om wel of niet in hoger beroep te gaan." Sukkels!



Gerechtigheid voor Erik O.

Ik ben benieuwd of we de hoogste baas van het Openbaar Ministerie baron De Wijkerslooth en die justitievoorlichtster uit Arnhem vandaag nog op televisie zien. Niet alleen blijkt het vaderlandse Openbaar Ministerie sukkels in huis te hebben die een goedgevulde harddisk langs de weg zetten en onderzoeken laten versloffen, ze hebben ook nog eens alle gevoel met de werkelijkheid verloren. Neem de zaak Erik O. en de volkomen wereldvreemde reactie toen in de “war-zone” in Irak een waarschuwingsschot werd gelost dat, mogelijk, een Irakese rover dodelijk verwondde.

Eind vorig jaar werd de veelvuldig bekroonde scherpschutter Erik O. als de eerste de beste crimineel in de boeien geslagen, omdat hij bij een massale roof uit een container door locals waarschuwingsschoten zou hebben gelost. Let wel: er was geen lijk, slechts een verklaring door de dorpsdokter dat een plaatsgenoot het leven had gelaten bij een schietpartij met Nederlanders. Mijn favoriete presentator Jeroen Pauw schminkte in NOVA de hoogste justitiebaas destijds al volledig af.

Ik zie die voorlichtingsmevrouw uit Arnhem en de heer De Wijkerslooth nog met een zelfvoldane grijns reppen over moord. Ze dachten echt dat de bevolking daar in het zuiden nog met speren rondliep in een berenvelletje. De lokale bevolking in Al Mutannah was het relletje sneller vergeten dan het Openbaar Ministerie in Arnhem, zodat Erik O. bijna een jaar als een crimineel is gebrandmerkt, terwijl hij nauwelijks een andere keus had dan een waarschuwingsschot lossen.

Iedere militair weet dat de gemiddelde Irakees beter bewapend is dan een politieagent in Arnhem dankzij alle geheime wapenvoorraden van Saddam Hoessein die na de machtsovername zijn geplunderd. Ik kan uit eigen waarneming zeggen dat ik nog nooit zoveel wapens bijelkaar heb gezien als in Al-Mutannah.

Ik verwacht nu dat minister Henk Kamp Erik O. volledig in ere hersteld nu de Arnhemse rechtbank RECHT gesproken heeft. Laat het Openbaar Ministerie maar eens boeven gaan vangen. Daar schort het op z’n zachtst gezegd nogal eens aan. En laat die wereldvreemde minister Donner maar eens met de knoet rondgaan. Wat een blunderclubje...

StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.